Četvrtak, 01.03.2012.

15:16

Sve je rešeno, Srbiji kandidatura

Uklonjena poslednja prepreka za kandidaturu. "Sve je rešeno", rekao Trajan Basesku u Briselu uoči samita EU. Srbija i Rumunija usaglasile zapisnik o manjinama.

Izvor: B92

Sve je rešeno, Srbiji kandidatura IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Dejan V.

pre 12 godina

Sve je dobro kad se dobro zavrsi.Ocigledno je da izlaz iz svake mat pozicije uz dogovor i obostrane dobre volje i razumevanja postoje,a verovatno je moglo i bez ovakvog,podizanja velike medijske prasine,ali je nedostajala dobra volja.Cestitam Srbiji i svima nama gradanima,ove lepe zemlje Srbije,na dobijanju statusa kandidata.

Evro fanatik

pre 12 godina

A zato meni kasni plata danas,kad ono odlucuje se o ulasku u EU,pa zbog toga!?
Jel to znaci da cu od sutra primati 150e umesto dosadasnjih 140e platu?Izuzetna mi je cast i privilegija sto ulazimo u EU!Taman za 25 godina da pocnemo da zivimo bolje i kvalitetnije i da ne moram sa visom skolom da radim za 140 evra!!!Neki sa smislom za kvalitetan sarkazam bi rekli:"Ma cuti tu,dobro je da uopste radis,pa makar i besplatno!"Bitno je da drzava i preduzetnici zarade,a radnika ce uvek biti...

bezimena

pre 12 godina

bice dobro, prvo srbija, pa kosovo kasnije
(agron, 1. mart 2012 19:52)

Ulazak u EU će morati da bude istovremen, jer EU NEĆE primiti Srbiju, koja potom može da blokira Kosovo (i za kandidaturu i za članstvo potrebno je da SVI glasaju ZA). Kako do tada ima dosta vremena, sve će biti OK.:)

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

"Pa lepo zaista lepo samo kako gazdarici sutra da platim 130 eu za kiriju.
(Pinto, 1. mart 2012 18:56)"

A što baš morate da stanijete tu gde je kirija 130 evra, idite tamo gde je 50 evra, ako vam je i to mnogo znajte da je stotine sela napušteno i tamo nema kirije. I prestanite vi i slični više da gnjavite. Zapamtite već jednom, ako van ne ide, menjajte posao ili mesto življenja ili "oba-cvaj". Ćao!

PravdaNS

pre 12 godina

Ajmo sada EU krećite u stiskanje, za početak hoćemo ''Sanadere'' i u Srbiji da izganjamo na lice pravde!!! Pa dosta su se ove belosvetske lopine slobodno šećkale po Srbiji i punili bankovne račune. Prvo krećemo od političara, pa onda redom: narko mafija, pravosudna mafija, tajkunska mafija, zdravstvena mafija, univerzitetska mafija, građevinska mafija, sportska mafija, huliganska mafija, zelenaška mafija i mafija po svim institucijama od društvenog značaja... Ako sam neku od mafija izostavila molim komentatore da dodaju na spisak!!!

A šta ovo znači?!

pre 12 godina

Prijatelji, molim vas da mi objasnite sta je to rešeno (rekao Basesku), i kakav je to dokument o rumusnkoj manjini potpisala ambasadorka Srbije u EU?!

news-future edition

pre 12 godina

''Povodom proslave izgradnje svoje prve baze na Mesecu, EU je odlučila da svoju sreću izrazi primanjem nekolicine balkanskih država u svoju uniju, koje su još u početku ovog veka dobile status kandidata...''

kokobil

pre 12 godina

Od mnogih kolega sam cuo, priznajem nisam video svojim ocima, da je Bukurest postao jedan od nejlepsih gradova Evrope. A do pre samo 20-tak godina Rumuni su prelazili kod nas samo da bi kupili zvake. Isto bilo i sa Madjarima. E da nije bilo Slobe, Seselja, patriJotskog ludila, ideje o svim Srbima u jednoj drzavi, Karlovca, Karlobaga, Knina, Pristine, Kosova, srpskog Sarajeva, nacionalnog ludila, mrznje prema svima i svakome, teorija zavere, ispiranja mozga, i da ne nabrajam dalje, zamislite nas sad na mestu Rumunije i nase uslove susedima za ulazak u EU.

EU farsa

pre 12 godina

Sve je reseno, plate u odnosu na 2008. godinu manje za 88 evra, dinar na 110 za evro, dug drzave skoro 30 milijardi evra, cene skocile do Marsa... Pa koga vi pravite budalama? I zadnjem laiku na Balkanu je jasno da vi primate samo robove u EU a nikako razvijene zemlje.

stefan

pre 12 godina

Srbijo probudi se!!!Do juce smo bili taoci Ratka Mladica i on je bio glavni krivac sto Srbija nije clan evropske unije,danas smo taoci Srba sa severa Kosova,sutra cemo biti taoci neceg treceg....mi nemamo drzavu,a mi pricamo o glupostima,kakva je kandidatura.

Nenad30

pre 12 godina

Znači dragi Vlasi sada vam preostaje jedino da se izjašnjavate ili kao Vlaho-Rumuni ili kao Srbi. Trećeg izbora nema! Tako je Srbija odlučila u vaše ime radi bedne kandidature!

Mapache

pre 12 godina

Sad ćemo svi da treperimo od sreće i radosti a svi problemi će biti kao rukom odnešeni,hahaha:-P "Prerano za početak,prekasno za kraj"!

Skretnicar

pre 12 godina

Ako bi bilo ko trebalo da cuti po pitanju Rumunske manjine u Srbiji i srpske u Rumuniji onda su to Rumuni.
Normalno jer im nase vlasti jos od Tita pa naovamo nikada nista nisu rekli za 1948. i BAGRDAN kao nevidjenu golgotu Srba bilo gde od drugog svetskog rata pa naovamo. Normalno nasa vlast je uvek o tome cutala a Rumunima nije padalo na pamet da se za ta dela izvine Srbima. Docekali su sadasnje vreme i lepo nam kao prijatelji i dobrosusedi zavukli. Sto kazu rumuni bolje mi vama nego vi nama.
A za izvenjenje to mi necemo docekati, ali nasa vlast bi to morala da trazi od nasih " prijatelja ".

MarkoNS

pre 12 godina

Sremica - i "Lalo" iz Banata samo se svi sprdajte ali je cinjenica da su sada ti Rumuni za nas Evropljani. Imaju mnogo vece slobode od nas a o mentalitetu da ne pricamo. Drustvo u Srbiji je bar 40 godina iza. Uostalom ne znam o cemu pricate i ja sam ranije posecivao Rumuniju i bio sam bas prosli vikend i ne mogu da verujem koliko se sve promenilo, na bolje naravno. Ali ok, sujeta je valjda to da sada pljujete Rumune i Rumuniju.

Ognjen

pre 12 godina

Kosovske prepreke smo se lako resili,jos da ukinemo sve institucije Srbije na Kosmetu,sto je uslov za datum pocetka pregovora,sto se nece desiti pre decembra(teletekst B92),ova Rumunska prepreka je bila teza...Bitno da nam ekonomija vec krece nabolje.Iz pobede u pobedu.

dusan

pre 12 godina

Pre bi rekao da je rumunija pogresila sto je uopste digla glas pa je nemacka kancelarka digla slusalicu i resila stvar.Rumuni nisu shvatili da ako nemacka odluci nesto da to mora tako da bude pogotovo ako jedna mala zemljica kao rumunija se suprotstavi.

Sremica

pre 12 godina

@ (Lala iz Banata, 1. mart 2012 17:30)

E, Lalo, jednom u zivotu da i ja potpisem svaku tvoju rec!
Dodala bih samo da sam s roditeljima i ja isla 70-ih na izlet u Rumuniju, i u Temisvaru smo ostavili automobil na parkingu da malo prosetamo.
U povratku doziveli smo šok jer je nekoliko desetina ljudi, skakalo jedan preko drugog oko naših kola!
Otac je brzo pritrčao da vidi sta se dogadja - kad ono, Rumuni se tiskaju da vide na zadnjem sedistu legendarni naš Politikin zabavnik, koji sam ja ponela da citam, jer na poslednjoj strani, okrenut prozoru: bio je strip o Paji Patku!!

StariVlah-Rumun

pre 12 godina

Hvala bogu da su se setili nas Vlahe-Rumune iz Timoka... Pozdravljam ovaj sporazum i nadam se da ce da resi probleme koje postoje u mojoj manjini. Pozdrav

Lala iz Banata

pre 12 godina

Rumuni bi bili, da ne graniče sa buvšim SSSR-om, poslednja rupa na svirali Evrope. Ne samo zato što su bili (i ostali) podrepaši (Hitlerov saveznik pa Staljinov saveznik) nego stoga što su ekonomski i KULTURNO "dno dna" Evrope.Bio sam u Rumuniji prvi put 1972. godine. Bio sam i pre 3 meseca. Isto.

Miroslav Ivić

pre 12 godina

Rumunija je večito bila pod okupacijom, ili u koalicijama sa okupatorskim silama. Danas su pod okriljem zapadnog vojnog saveza. Nisu uspeli ni deset godina da sastave a da im tlo ne gazi strana čizma. Uostalom, jesu li oni uopšte bitan faktor igde?

Booki

pre 12 godina

Ovo je valjda demonstracija očaja.
Koliko ste jadni, ostalo je samo da nas sve poklonite u belo roblje, a i to ćete, samo da nekome to padne napamet da pita... Bruka.

lepi bane

pre 12 godina

Ja sam Vlah i mene kao i nijednog Vlaha sto ja poznajem ne zanima ni skola na vlaskom ni novine na vlaskom jeziku. Ko su ti predstavnici Vlaha koji se zalazu za njihova "prava". Mi druge maticne drzave od Srbije nemamo.

milica

pre 12 godina

Kakva je ovo vest? nije postignut nikakav sporazum o pravim rumunske manjine (jerbo nisu ni ugrožena), već je potpisan zapisnik Mešovite komisije, koji je bio sporan i koji je trebalo usaglasiti... Budimo precizni.

dragan

pre 12 godina

Zivim na samoj granici sa Rumunijom i malo sam upoznat ciljevima rumunske vlade, nasi i rumunski podaci o broju rumuna u Srbiji se ne slazu zato sto su roditelji srpskih studenata svojim potpisom da su rumuni omogucili da im se deca besplatno skoluju u Rumuniju..
Dugorocan cilj Rumunske vlade je da jednog dana Timocku krajnu pripoji Rumuniji, ovde postoje vise sela koja su ostala prazna posto se stanovnistvo seli na zapadu..
Iako su odnosi Rumunije i Srbije uvek bili dobrosusedski, ne treba im verovati jer su uvek bili pod uticajem velikih sila...

milos|EU

pre 12 godina

Posto vidim da je Srbija opet podeljena, pola za EU, pola protiv...
Ovi sto se protive EU, uopste ih ne razumem...Kad smo mi to bili clan EU pa da znate da ce nam biti gore? Koja zemlja u EU zivi danas gore od Srbije?
A vidim ima i pretnji od nekih kako nece glasati na referendumu. Kad mi dodjemo do tog referenduma, imacemo pristojne zivote, nikom nece biti na pameti da glasa protiv, ubedjen sam. Polako ali docice i taj dan, idemo ka tome!

Zemunac

pre 12 godina

Sad ce i vestacki da ojacaju dinar, da pokazu da je to kao posledica
dobijanja kandidature, a ne manipulacija kursom u cilju daljeg bogacenja
tajkuna i pljacke naroda.

slatkish

pre 12 godina

Problem sa Rumunijom postojao od pre????
O cemu ljudi ovde govore, kad se i sami Vlasi i Rumuni ovde javljaju i kazu da oni nemaju nikakav etnicki problem.
Ko je napravio problem od problema koji nije postojao?
Naravno ovo nikada nije ni bio problem, niti ce biti. Ovo je bio malo vasar da se Rumunija malo nakidjuri i ode na kratku setnju. Prepreka uklonjena, a snegen im ostao. Nisu se bas ovajdili, a Daciju tek ne kupujem.

etnapr

pre 12 godina

Niko ne obraća pozornost na jedan "mali" detalj, vidljiv u gornjem tekstu? Očito je da je problem što još u decembru nismo hteli potpisati u formi zvaničnog zapisnika ono što smo usmeno dogovorili i obećali Rumunima. I čemu sada isčuđavanje, kao, Rumuni nas hteli blokirati u zadnji čas.

Jovan

pre 12 godina

E lepo, sad da bobijemo datum za pocetak pregovora sto pre pa onda da krenu reforme ove nase napacene, suvise zastarele ali ipak prelepe drzave. Da nam se drzava ponovo vrati u normalu posle 70 godina kojekakvih komunistickih eksperimenata i izolacije. Ali ne ide to preko noci dragi moji.

Srbin

pre 12 godina

Dakle prepreka više nema! Odlična vest!
Ajmo sada dežurne lokalne narikače raspalite, olakšajte se, da pokvarite i sebi i ostalima ovaj lep trenutak.

Sve bi prodali za šaku evra!

pre 12 godina

A šta je to potpisano. Da nije slučajno asimilacija svih Vlaha u Rumune. Ne bi bilo ništa čudno, ako su već dali Kosovo za EU, zašto ne bi i Vlasima oduzeli identitet i asimilovali ih sve sa Rumunima. I one koje hoće i one koje neće. Čisto da se pripremimo. Da znamo kako nas u EU tretiraju!

Marko

pre 12 godina

vauu, sada smo najjači, datum za početak pregovora će dobijemo negde 2018. a onda će pregovaramo do 2025. jer u proseku 7. god traju, i još 3-4. god do ratifikacije jer će sigurno još neko da nas ucenjuje nešto, i kada bude referendum u Srbiji o ulazu u EU mi će glasamo protiv ali ću bar ja da glasam jer mi je muka od svega...

Bunjevac

pre 12 godina

Super! Konačno će i naše, bunjevačko pitanje, za godinu dana biti rešeno na sličan način kada Republika Hrvatska postane punopravna članica EU.

Ljubisa livac

pre 12 godina

Ma Rumuni su ovde samo videli svoju sansu da prosire svoj uticaj, kao i da na taj nacin iskazu svoje negodovanje prema tome sto jos nisu postali deo sengen zone, iako su odavno trebali, no Holandija i Nemacka ih konstantno blokiraju zbog korupcije, kriminala... Pa su resili Rumuni da malo pokazu zube. No dobro, i to smo resili. Jos veceras kandidatura!

Зоран

pre 12 godina

Ко је очекивао да се уклони румунска препрека!? Ја сам могао да се кладим да нема шансе. Да је немачка препрека, е онда би лако ишло, али румунска, е то стварно свака му част ко је успео.

Daca Faca

pre 12 godina

Šta li je sve i kome ova vlast obećala zarad ulaska u EU. Ako nas i dalje bude ista vlast vodila onda bolje i da ne ulazimo u tu veštačku tvorevinu zvanu EU. Trebaju nam političari koji mogu da se nose sa pritiscima i preprekama poput ovih. Kad konačno dobijemo status kandidata predstoje nam dalji pregovori.

Akademija 1986

pre 12 godina

Treba pozdraviti ovaj sporazum koji omogucuje ostvarivanje prava rumunske-vlaske manjine.Pravo na skolovanje na svom jeziku i pravo na svoje crkve je vazno.

Bojan

pre 12 godina

Znaci dobijamo kandidaturu, bože kako sam srecan zbog kandidature kod mene u komšiluku veceras to ce biti prangijanje i slavlje, jer kandidaturom dobijamo jedno veliko nista.

boban

pre 12 godina

""Reč je o usaglašenom zapisniku sa poslednje sednice Mešovitog srpsko-rumunskog komiteta, održanog decembra 2011. godine, ""
???

Da li to znaci da su nasi znali za taj 'problem' jos od decembra, a sutali su kao zaliveni i tek sada kada je 'voda dosla do grla' isti su 'usaglasili' i potpisali ?
Ispada da su nas i Tadic i Jeremic celo vreme zavaravali ali kada su Rumuni izasli u javnost odjednom su 'usaglasili i potpisali'.
Naravno, mi 'obicna javnost' verovatno nikad necemo saznati na sta su nasi pristali jer to su 'diplomatske tajne'.

Nesa

pre 12 godina

uklonjena rumunska prepreka....a bugarska? Zar će Bugari odobriti našu kandidaturu uprkos našem ugnjetavanju bugarske manjine u istočnoj Srbiji??? Ne mogu da verujem...

Daca Faca

pre 12 godina

Šta li je sve i kome ova vlast obećala zarad ulaska u EU. Ako nas i dalje bude ista vlast vodila onda bolje i da ne ulazimo u tu veštačku tvorevinu zvanu EU. Trebaju nam političari koji mogu da se nose sa pritiscima i preprekama poput ovih. Kad konačno dobijemo status kandidata predstoje nam dalji pregovori.

Miki

pre 12 godina

1.Šta li je dotična gospođa ambasadorka potpisala?
2.Za ulazak u EU odlučiće narod na referendumu! Prema tome, još nije gotovo.........!

lepi bane

pre 12 godina

Ja sam Vlah i mene kao i nijednog Vlaha sto ja poznajem ne zanima ni skola na vlaskom ni novine na vlaskom jeziku. Ko su ti predstavnici Vlaha koji se zalazu za njihova "prava". Mi druge maticne drzave od Srbije nemamo.

Bojan

pre 12 godina

Znaci dobijamo kandidaturu, bože kako sam srecan zbog kandidature kod mene u komšiluku veceras to ce biti prangijanje i slavlje, jer kandidaturom dobijamo jedno veliko nista.

Miki

pre 12 godina

1.Šta li je dotična gospođa ambasadorka potpisala?
2.Za ulazak u EU odlučiće narod na referendumu! Prema tome, još nije gotovo.........!

boban

pre 12 godina

""Reč je o usaglašenom zapisniku sa poslednje sednice Mešovitog srpsko-rumunskog komiteta, održanog decembra 2011. godine, ""
???

Da li to znaci da su nasi znali za taj 'problem' jos od decembra, a sutali su kao zaliveni i tek sada kada je 'voda dosla do grla' isti su 'usaglasili' i potpisali ?
Ispada da su nas i Tadic i Jeremic celo vreme zavaravali ali kada su Rumuni izasli u javnost odjednom su 'usaglasili i potpisali'.
Naravno, mi 'obicna javnost' verovatno nikad necemo saznati na sta su nasi pristali jer to su 'diplomatske tajne'.

Nesa

pre 12 godina

uklonjena rumunska prepreka....a bugarska? Zar će Bugari odobriti našu kandidaturu uprkos našem ugnjetavanju bugarske manjine u istočnoj Srbiji??? Ne mogu da verujem...

milos|EU

pre 12 godina

Posto vidim da je Srbija opet podeljena, pola za EU, pola protiv...
Ovi sto se protive EU, uopste ih ne razumem...Kad smo mi to bili clan EU pa da znate da ce nam biti gore? Koja zemlja u EU zivi danas gore od Srbije?
A vidim ima i pretnji od nekih kako nece glasati na referendumu. Kad mi dodjemo do tog referenduma, imacemo pristojne zivote, nikom nece biti na pameti da glasa protiv, ubedjen sam. Polako ali docice i taj dan, idemo ka tome!

dragan

pre 12 godina

Zivim na samoj granici sa Rumunijom i malo sam upoznat ciljevima rumunske vlade, nasi i rumunski podaci o broju rumuna u Srbiji se ne slazu zato sto su roditelji srpskih studenata svojim potpisom da su rumuni omogucili da im se deca besplatno skoluju u Rumuniju..
Dugorocan cilj Rumunske vlade je da jednog dana Timocku krajnu pripoji Rumuniji, ovde postoje vise sela koja su ostala prazna posto se stanovnistvo seli na zapadu..
Iako su odnosi Rumunije i Srbije uvek bili dobrosusedski, ne treba im verovati jer su uvek bili pod uticajem velikih sila...

Zemunac

pre 12 godina

Sad ce i vestacki da ojacaju dinar, da pokazu da je to kao posledica
dobijanja kandidature, a ne manipulacija kursom u cilju daljeg bogacenja
tajkuna i pljacke naroda.

Lala iz Banata

pre 12 godina

Rumuni bi bili, da ne graniče sa buvšim SSSR-om, poslednja rupa na svirali Evrope. Ne samo zato što su bili (i ostali) podrepaši (Hitlerov saveznik pa Staljinov saveznik) nego stoga što su ekonomski i KULTURNO "dno dna" Evrope.Bio sam u Rumuniji prvi put 1972. godine. Bio sam i pre 3 meseca. Isto.

Ljubisa livac

pre 12 godina

Ma Rumuni su ovde samo videli svoju sansu da prosire svoj uticaj, kao i da na taj nacin iskazu svoje negodovanje prema tome sto jos nisu postali deo sengen zone, iako su odavno trebali, no Holandija i Nemacka ih konstantno blokiraju zbog korupcije, kriminala... Pa su resili Rumuni da malo pokazu zube. No dobro, i to smo resili. Jos veceras kandidatura!

Jovan

pre 12 godina

E lepo, sad da bobijemo datum za pocetak pregovora sto pre pa onda da krenu reforme ove nase napacene, suvise zastarele ali ipak prelepe drzave. Da nam se drzava ponovo vrati u normalu posle 70 godina kojekakvih komunistickih eksperimenata i izolacije. Ali ne ide to preko noci dragi moji.

Marko

pre 12 godina

vauu, sada smo najjači, datum za početak pregovora će dobijemo negde 2018. a onda će pregovaramo do 2025. jer u proseku 7. god traju, i još 3-4. god do ratifikacije jer će sigurno još neko da nas ucenjuje nešto, i kada bude referendum u Srbiji o ulazu u EU mi će glasamo protiv ali ću bar ja da glasam jer mi je muka od svega...

Srbin

pre 12 godina

Dakle prepreka više nema! Odlična vest!
Ajmo sada dežurne lokalne narikače raspalite, olakšajte se, da pokvarite i sebi i ostalima ovaj lep trenutak.

Sve bi prodali za šaku evra!

pre 12 godina

A šta je to potpisano. Da nije slučajno asimilacija svih Vlaha u Rumune. Ne bi bilo ništa čudno, ako su već dali Kosovo za EU, zašto ne bi i Vlasima oduzeli identitet i asimilovali ih sve sa Rumunima. I one koje hoće i one koje neće. Čisto da se pripremimo. Da znamo kako nas u EU tretiraju!

Зоран

pre 12 godina

Ко је очекивао да се уклони румунска препрека!? Ја сам могао да се кладим да нема шансе. Да је немачка препрека, е онда би лако ишло, али румунска, е то стварно свака му част ко је успео.

Akademija 1986

pre 12 godina

Treba pozdraviti ovaj sporazum koji omogucuje ostvarivanje prava rumunske-vlaske manjine.Pravo na skolovanje na svom jeziku i pravo na svoje crkve je vazno.

Sremica

pre 12 godina

@ (Lala iz Banata, 1. mart 2012 17:30)

E, Lalo, jednom u zivotu da i ja potpisem svaku tvoju rec!
Dodala bih samo da sam s roditeljima i ja isla 70-ih na izlet u Rumuniju, i u Temisvaru smo ostavili automobil na parkingu da malo prosetamo.
U povratku doziveli smo šok jer je nekoliko desetina ljudi, skakalo jedan preko drugog oko naših kola!
Otac je brzo pritrčao da vidi sta se dogadja - kad ono, Rumuni se tiskaju da vide na zadnjem sedistu legendarni naš Politikin zabavnik, koji sam ja ponela da citam, jer na poslednjoj strani, okrenut prozoru: bio je strip o Paji Patku!!

Bunjevac

pre 12 godina

Super! Konačno će i naše, bunjevačko pitanje, za godinu dana biti rešeno na sličan način kada Republika Hrvatska postane punopravna članica EU.

StariVlah-Rumun

pre 12 godina

Hvala bogu da su se setili nas Vlahe-Rumune iz Timoka... Pozdravljam ovaj sporazum i nadam se da ce da resi probleme koje postoje u mojoj manjini. Pozdrav

slatkish

pre 12 godina

Problem sa Rumunijom postojao od pre????
O cemu ljudi ovde govore, kad se i sami Vlasi i Rumuni ovde javljaju i kazu da oni nemaju nikakav etnicki problem.
Ko je napravio problem od problema koji nije postojao?
Naravno ovo nikada nije ni bio problem, niti ce biti. Ovo je bio malo vasar da se Rumunija malo nakidjuri i ode na kratku setnju. Prepreka uklonjena, a snegen im ostao. Nisu se bas ovajdili, a Daciju tek ne kupujem.

Booki

pre 12 godina

Ovo je valjda demonstracija očaja.
Koliko ste jadni, ostalo je samo da nas sve poklonite u belo roblje, a i to ćete, samo da nekome to padne napamet da pita... Bruka.

etnapr

pre 12 godina

Niko ne obraća pozornost na jedan "mali" detalj, vidljiv u gornjem tekstu? Očito je da je problem što još u decembru nismo hteli potpisati u formi zvaničnog zapisnika ono što smo usmeno dogovorili i obećali Rumunima. I čemu sada isčuđavanje, kao, Rumuni nas hteli blokirati u zadnji čas.

milica

pre 12 godina

Kakva je ovo vest? nije postignut nikakav sporazum o pravim rumunske manjine (jerbo nisu ni ugrožena), već je potpisan zapisnik Mešovite komisije, koji je bio sporan i koji je trebalo usaglasiti... Budimo precizni.

MarkoNS

pre 12 godina

Sremica - i "Lalo" iz Banata samo se svi sprdajte ali je cinjenica da su sada ti Rumuni za nas Evropljani. Imaju mnogo vece slobode od nas a o mentalitetu da ne pricamo. Drustvo u Srbiji je bar 40 godina iza. Uostalom ne znam o cemu pricate i ja sam ranije posecivao Rumuniju i bio sam bas prosli vikend i ne mogu da verujem koliko se sve promenilo, na bolje naravno. Ali ok, sujeta je valjda to da sada pljujete Rumune i Rumuniju.

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

"Pa lepo zaista lepo samo kako gazdarici sutra da platim 130 eu za kiriju.
(Pinto, 1. mart 2012 18:56)"

A što baš morate da stanijete tu gde je kirija 130 evra, idite tamo gde je 50 evra, ako vam je i to mnogo znajte da je stotine sela napušteno i tamo nema kirije. I prestanite vi i slični više da gnjavite. Zapamtite već jednom, ako van ne ide, menjajte posao ili mesto življenja ili "oba-cvaj". Ćao!

dusan

pre 12 godina

Pre bi rekao da je rumunija pogresila sto je uopste digla glas pa je nemacka kancelarka digla slusalicu i resila stvar.Rumuni nisu shvatili da ako nemacka odluci nesto da to mora tako da bude pogotovo ako jedna mala zemljica kao rumunija se suprotstavi.

kokobil

pre 12 godina

Od mnogih kolega sam cuo, priznajem nisam video svojim ocima, da je Bukurest postao jedan od nejlepsih gradova Evrope. A do pre samo 20-tak godina Rumuni su prelazili kod nas samo da bi kupili zvake. Isto bilo i sa Madjarima. E da nije bilo Slobe, Seselja, patriJotskog ludila, ideje o svim Srbima u jednoj drzavi, Karlovca, Karlobaga, Knina, Pristine, Kosova, srpskog Sarajeva, nacionalnog ludila, mrznje prema svima i svakome, teorija zavere, ispiranja mozga, i da ne nabrajam dalje, zamislite nas sad na mestu Rumunije i nase uslove susedima za ulazak u EU.

Miroslav Ivić

pre 12 godina

Rumunija je večito bila pod okupacijom, ili u koalicijama sa okupatorskim silama. Danas su pod okriljem zapadnog vojnog saveza. Nisu uspeli ni deset godina da sastave a da im tlo ne gazi strana čizma. Uostalom, jesu li oni uopšte bitan faktor igde?

Daca Faca

pre 12 godina

Šta li je sve i kome ova vlast obećala zarad ulaska u EU. Ako nas i dalje bude ista vlast vodila onda bolje i da ne ulazimo u tu veštačku tvorevinu zvanu EU. Trebaju nam političari koji mogu da se nose sa pritiscima i preprekama poput ovih. Kad konačno dobijemo status kandidata predstoje nam dalji pregovori.

news-future edition

pre 12 godina

''Povodom proslave izgradnje svoje prve baze na Mesecu, EU je odlučila da svoju sreću izrazi primanjem nekolicine balkanskih država u svoju uniju, koje su još u početku ovog veka dobile status kandidata...''

stefan

pre 12 godina

Srbijo probudi se!!!Do juce smo bili taoci Ratka Mladica i on je bio glavni krivac sto Srbija nije clan evropske unije,danas smo taoci Srba sa severa Kosova,sutra cemo biti taoci neceg treceg....mi nemamo drzavu,a mi pricamo o glupostima,kakva je kandidatura.

EU farsa

pre 12 godina

Sve je reseno, plate u odnosu na 2008. godinu manje za 88 evra, dinar na 110 za evro, dug drzave skoro 30 milijardi evra, cene skocile do Marsa... Pa koga vi pravite budalama? I zadnjem laiku na Balkanu je jasno da vi primate samo robove u EU a nikako razvijene zemlje.

Daca Faca

pre 12 godina

Šta li je sve i kome ova vlast obećala zarad ulaska u EU. Ako nas i dalje bude ista vlast vodila onda bolje i da ne ulazimo u tu veštačku tvorevinu zvanu EU. Trebaju nam političari koji mogu da se nose sa pritiscima i preprekama poput ovih. Kad konačno dobijemo status kandidata predstoje nam dalji pregovori.

Ognjen

pre 12 godina

Kosovske prepreke smo se lako resili,jos da ukinemo sve institucije Srbije na Kosmetu,sto je uslov za datum pocetka pregovora,sto se nece desiti pre decembra(teletekst B92),ova Rumunska prepreka je bila teza...Bitno da nam ekonomija vec krece nabolje.Iz pobede u pobedu.

Skretnicar

pre 12 godina

Ako bi bilo ko trebalo da cuti po pitanju Rumunske manjine u Srbiji i srpske u Rumuniji onda su to Rumuni.
Normalno jer im nase vlasti jos od Tita pa naovamo nikada nista nisu rekli za 1948. i BAGRDAN kao nevidjenu golgotu Srba bilo gde od drugog svetskog rata pa naovamo. Normalno nasa vlast je uvek o tome cutala a Rumunima nije padalo na pamet da se za ta dela izvine Srbima. Docekali su sadasnje vreme i lepo nam kao prijatelji i dobrosusedi zavukli. Sto kazu rumuni bolje mi vama nego vi nama.
A za izvenjenje to mi necemo docekati, ali nasa vlast bi to morala da trazi od nasih " prijatelja ".

Nenad30

pre 12 godina

Znači dragi Vlasi sada vam preostaje jedino da se izjašnjavate ili kao Vlaho-Rumuni ili kao Srbi. Trećeg izbora nema! Tako je Srbija odlučila u vaše ime radi bedne kandidature!

A šta ovo znači?!

pre 12 godina

Prijatelji, molim vas da mi objasnite sta je to rešeno (rekao Basesku), i kakav je to dokument o rumusnkoj manjini potpisala ambasadorka Srbije u EU?!

Mapache

pre 12 godina

Sad ćemo svi da treperimo od sreće i radosti a svi problemi će biti kao rukom odnešeni,hahaha:-P "Prerano za početak,prekasno za kraj"!

PravdaNS

pre 12 godina

Ajmo sada EU krećite u stiskanje, za početak hoćemo ''Sanadere'' i u Srbiji da izganjamo na lice pravde!!! Pa dosta su se ove belosvetske lopine slobodno šećkale po Srbiji i punili bankovne račune. Prvo krećemo od političara, pa onda redom: narko mafija, pravosudna mafija, tajkunska mafija, zdravstvena mafija, univerzitetska mafija, građevinska mafija, sportska mafija, huliganska mafija, zelenaška mafija i mafija po svim institucijama od društvenog značaja... Ako sam neku od mafija izostavila molim komentatore da dodaju na spisak!!!

Evro fanatik

pre 12 godina

A zato meni kasni plata danas,kad ono odlucuje se o ulasku u EU,pa zbog toga!?
Jel to znaci da cu od sutra primati 150e umesto dosadasnjih 140e platu?Izuzetna mi je cast i privilegija sto ulazimo u EU!Taman za 25 godina da pocnemo da zivimo bolje i kvalitetnije i da ne moram sa visom skolom da radim za 140 evra!!!Neki sa smislom za kvalitetan sarkazam bi rekli:"Ma cuti tu,dobro je da uopste radis,pa makar i besplatno!"Bitno je da drzava i preduzetnici zarade,a radnika ce uvek biti...

bezimena

pre 12 godina

bice dobro, prvo srbija, pa kosovo kasnije
(agron, 1. mart 2012 19:52)

Ulazak u EU će morati da bude istovremen, jer EU NEĆE primiti Srbiju, koja potom može da blokira Kosovo (i za kandidaturu i za članstvo potrebno je da SVI glasaju ZA). Kako do tada ima dosta vremena, sve će biti OK.:)

Dejan V.

pre 12 godina

Sve je dobro kad se dobro zavrsi.Ocigledno je da izlaz iz svake mat pozicije uz dogovor i obostrane dobre volje i razumevanja postoje,a verovatno je moglo i bez ovakvog,podizanja velike medijske prasine,ali je nedostajala dobra volja.Cestitam Srbiji i svima nama gradanima,ove lepe zemlje Srbije,na dobijanju statusa kandidata.

Bojan

pre 12 godina

Znaci dobijamo kandidaturu, bože kako sam srecan zbog kandidature kod mene u komšiluku veceras to ce biti prangijanje i slavlje, jer kandidaturom dobijamo jedno veliko nista.

StariVlah-Rumun

pre 12 godina

Hvala bogu da su se setili nas Vlahe-Rumune iz Timoka... Pozdravljam ovaj sporazum i nadam se da ce da resi probleme koje postoje u mojoj manjini. Pozdrav

Miki

pre 12 godina

1.Šta li je dotična gospođa ambasadorka potpisala?
2.Za ulazak u EU odlučiće narod na referendumu! Prema tome, još nije gotovo.........!

Bunjevac

pre 12 godina

Super! Konačno će i naše, bunjevačko pitanje, za godinu dana biti rešeno na sličan način kada Republika Hrvatska postane punopravna članica EU.

milos|EU

pre 12 godina

Posto vidim da je Srbija opet podeljena, pola za EU, pola protiv...
Ovi sto se protive EU, uopste ih ne razumem...Kad smo mi to bili clan EU pa da znate da ce nam biti gore? Koja zemlja u EU zivi danas gore od Srbije?
A vidim ima i pretnji od nekih kako nece glasati na referendumu. Kad mi dodjemo do tog referenduma, imacemo pristojne zivote, nikom nece biti na pameti da glasa protiv, ubedjen sam. Polako ali docice i taj dan, idemo ka tome!

Lala iz Banata

pre 12 godina

Rumuni bi bili, da ne graniče sa buvšim SSSR-om, poslednja rupa na svirali Evrope. Ne samo zato što su bili (i ostali) podrepaši (Hitlerov saveznik pa Staljinov saveznik) nego stoga što su ekonomski i KULTURNO "dno dna" Evrope.Bio sam u Rumuniji prvi put 1972. godine. Bio sam i pre 3 meseca. Isto.

Nesa

pre 12 godina

uklonjena rumunska prepreka....a bugarska? Zar će Bugari odobriti našu kandidaturu uprkos našem ugnjetavanju bugarske manjine u istočnoj Srbiji??? Ne mogu da verujem...

Akademija 1986

pre 12 godina

Treba pozdraviti ovaj sporazum koji omogucuje ostvarivanje prava rumunske-vlaske manjine.Pravo na skolovanje na svom jeziku i pravo na svoje crkve je vazno.

Srbin

pre 12 godina

Dakle prepreka više nema! Odlična vest!
Ajmo sada dežurne lokalne narikače raspalite, olakšajte se, da pokvarite i sebi i ostalima ovaj lep trenutak.

Miroslav Ivić

pre 12 godina

Rumunija je večito bila pod okupacijom, ili u koalicijama sa okupatorskim silama. Danas su pod okriljem zapadnog vojnog saveza. Nisu uspeli ni deset godina da sastave a da im tlo ne gazi strana čizma. Uostalom, jesu li oni uopšte bitan faktor igde?

Booki

pre 12 godina

Ovo je valjda demonstracija očaja.
Koliko ste jadni, ostalo je samo da nas sve poklonite u belo roblje, a i to ćete, samo da nekome to padne napamet da pita... Bruka.

dragan

pre 12 godina

Zivim na samoj granici sa Rumunijom i malo sam upoznat ciljevima rumunske vlade, nasi i rumunski podaci o broju rumuna u Srbiji se ne slazu zato sto su roditelji srpskih studenata svojim potpisom da su rumuni omogucili da im se deca besplatno skoluju u Rumuniju..
Dugorocan cilj Rumunske vlade je da jednog dana Timocku krajnu pripoji Rumuniji, ovde postoje vise sela koja su ostala prazna posto se stanovnistvo seli na zapadu..
Iako su odnosi Rumunije i Srbije uvek bili dobrosusedski, ne treba im verovati jer su uvek bili pod uticajem velikih sila...

Daca Faca

pre 12 godina

Šta li je sve i kome ova vlast obećala zarad ulaska u EU. Ako nas i dalje bude ista vlast vodila onda bolje i da ne ulazimo u tu veštačku tvorevinu zvanu EU. Trebaju nam političari koji mogu da se nose sa pritiscima i preprekama poput ovih. Kad konačno dobijemo status kandidata predstoje nam dalji pregovori.

Marko

pre 12 godina

vauu, sada smo najjači, datum za početak pregovora će dobijemo negde 2018. a onda će pregovaramo do 2025. jer u proseku 7. god traju, i još 3-4. god do ratifikacije jer će sigurno još neko da nas ucenjuje nešto, i kada bude referendum u Srbiji o ulazu u EU mi će glasamo protiv ali ću bar ja da glasam jer mi je muka od svega...

lepi bane

pre 12 godina

Ja sam Vlah i mene kao i nijednog Vlaha sto ja poznajem ne zanima ni skola na vlaskom ni novine na vlaskom jeziku. Ko su ti predstavnici Vlaha koji se zalazu za njihova "prava". Mi druge maticne drzave od Srbije nemamo.

Daca Faca

pre 12 godina

Šta li je sve i kome ova vlast obećala zarad ulaska u EU. Ako nas i dalje bude ista vlast vodila onda bolje i da ne ulazimo u tu veštačku tvorevinu zvanu EU. Trebaju nam političari koji mogu da se nose sa pritiscima i preprekama poput ovih. Kad konačno dobijemo status kandidata predstoje nam dalji pregovori.

stefan

pre 12 godina

Srbijo probudi se!!!Do juce smo bili taoci Ratka Mladica i on je bio glavni krivac sto Srbija nije clan evropske unije,danas smo taoci Srba sa severa Kosova,sutra cemo biti taoci neceg treceg....mi nemamo drzavu,a mi pricamo o glupostima,kakva je kandidatura.

Sve bi prodali za šaku evra!

pre 12 godina

A šta je to potpisano. Da nije slučajno asimilacija svih Vlaha u Rumune. Ne bi bilo ništa čudno, ako su već dali Kosovo za EU, zašto ne bi i Vlasima oduzeli identitet i asimilovali ih sve sa Rumunima. I one koje hoće i one koje neće. Čisto da se pripremimo. Da znamo kako nas u EU tretiraju!

Zemunac

pre 12 godina

Sad ce i vestacki da ojacaju dinar, da pokazu da je to kao posledica
dobijanja kandidature, a ne manipulacija kursom u cilju daljeg bogacenja
tajkuna i pljacke naroda.

MarkoNS

pre 12 godina

Sremica - i "Lalo" iz Banata samo se svi sprdajte ali je cinjenica da su sada ti Rumuni za nas Evropljani. Imaju mnogo vece slobode od nas a o mentalitetu da ne pricamo. Drustvo u Srbiji je bar 40 godina iza. Uostalom ne znam o cemu pricate i ja sam ranije posecivao Rumuniju i bio sam bas prosli vikend i ne mogu da verujem koliko se sve promenilo, na bolje naravno. Ali ok, sujeta je valjda to da sada pljujete Rumune i Rumuniju.

Ognjen

pre 12 godina

Kosovske prepreke smo se lako resili,jos da ukinemo sve institucije Srbije na Kosmetu,sto je uslov za datum pocetka pregovora,sto se nece desiti pre decembra(teletekst B92),ova Rumunska prepreka je bila teza...Bitno da nam ekonomija vec krece nabolje.Iz pobede u pobedu.

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

"Pa lepo zaista lepo samo kako gazdarici sutra da platim 130 eu za kiriju.
(Pinto, 1. mart 2012 18:56)"

A što baš morate da stanijete tu gde je kirija 130 evra, idite tamo gde je 50 evra, ako vam je i to mnogo znajte da je stotine sela napušteno i tamo nema kirije. I prestanite vi i slični više da gnjavite. Zapamtite već jednom, ako van ne ide, menjajte posao ili mesto življenja ili "oba-cvaj". Ćao!

Skretnicar

pre 12 godina

Ako bi bilo ko trebalo da cuti po pitanju Rumunske manjine u Srbiji i srpske u Rumuniji onda su to Rumuni.
Normalno jer im nase vlasti jos od Tita pa naovamo nikada nista nisu rekli za 1948. i BAGRDAN kao nevidjenu golgotu Srba bilo gde od drugog svetskog rata pa naovamo. Normalno nasa vlast je uvek o tome cutala a Rumunima nije padalo na pamet da se za ta dela izvine Srbima. Docekali su sadasnje vreme i lepo nam kao prijatelji i dobrosusedi zavukli. Sto kazu rumuni bolje mi vama nego vi nama.
A za izvenjenje to mi necemo docekati, ali nasa vlast bi to morala da trazi od nasih " prijatelja ".

Jovan

pre 12 godina

E lepo, sad da bobijemo datum za pocetak pregovora sto pre pa onda da krenu reforme ove nase napacene, suvise zastarele ali ipak prelepe drzave. Da nam se drzava ponovo vrati u normalu posle 70 godina kojekakvih komunistickih eksperimenata i izolacije. Ali ne ide to preko noci dragi moji.

dusan

pre 12 godina

Pre bi rekao da je rumunija pogresila sto je uopste digla glas pa je nemacka kancelarka digla slusalicu i resila stvar.Rumuni nisu shvatili da ako nemacka odluci nesto da to mora tako da bude pogotovo ako jedna mala zemljica kao rumunija se suprotstavi.

Ljubisa livac

pre 12 godina

Ma Rumuni su ovde samo videli svoju sansu da prosire svoj uticaj, kao i da na taj nacin iskazu svoje negodovanje prema tome sto jos nisu postali deo sengen zone, iako su odavno trebali, no Holandija i Nemacka ih konstantno blokiraju zbog korupcije, kriminala... Pa su resili Rumuni da malo pokazu zube. No dobro, i to smo resili. Jos veceras kandidatura!

kokobil

pre 12 godina

Od mnogih kolega sam cuo, priznajem nisam video svojim ocima, da je Bukurest postao jedan od nejlepsih gradova Evrope. A do pre samo 20-tak godina Rumuni su prelazili kod nas samo da bi kupili zvake. Isto bilo i sa Madjarima. E da nije bilo Slobe, Seselja, patriJotskog ludila, ideje o svim Srbima u jednoj drzavi, Karlovca, Karlobaga, Knina, Pristine, Kosova, srpskog Sarajeva, nacionalnog ludila, mrznje prema svima i svakome, teorija zavere, ispiranja mozga, i da ne nabrajam dalje, zamislite nas sad na mestu Rumunije i nase uslove susedima za ulazak u EU.

etnapr

pre 12 godina

Niko ne obraća pozornost na jedan "mali" detalj, vidljiv u gornjem tekstu? Očito je da je problem što još u decembru nismo hteli potpisati u formi zvaničnog zapisnika ono što smo usmeno dogovorili i obećali Rumunima. I čemu sada isčuđavanje, kao, Rumuni nas hteli blokirati u zadnji čas.

Sremica

pre 12 godina

@ (Lala iz Banata, 1. mart 2012 17:30)

E, Lalo, jednom u zivotu da i ja potpisem svaku tvoju rec!
Dodala bih samo da sam s roditeljima i ja isla 70-ih na izlet u Rumuniju, i u Temisvaru smo ostavili automobil na parkingu da malo prosetamo.
U povratku doziveli smo šok jer je nekoliko desetina ljudi, skakalo jedan preko drugog oko naših kola!
Otac je brzo pritrčao da vidi sta se dogadja - kad ono, Rumuni se tiskaju da vide na zadnjem sedistu legendarni naš Politikin zabavnik, koji sam ja ponela da citam, jer na poslednjoj strani, okrenut prozoru: bio je strip o Paji Patku!!

slatkish

pre 12 godina

Problem sa Rumunijom postojao od pre????
O cemu ljudi ovde govore, kad se i sami Vlasi i Rumuni ovde javljaju i kazu da oni nemaju nikakav etnicki problem.
Ko je napravio problem od problema koji nije postojao?
Naravno ovo nikada nije ni bio problem, niti ce biti. Ovo je bio malo vasar da se Rumunija malo nakidjuri i ode na kratku setnju. Prepreka uklonjena, a snegen im ostao. Nisu se bas ovajdili, a Daciju tek ne kupujem.

Зоран

pre 12 godina

Ко је очекивао да се уклони румунска препрека!? Ја сам могао да се кладим да нема шансе. Да је немачка препрека, е онда би лако ишло, али румунска, е то стварно свака му част ко је успео.

Nenad30

pre 12 godina

Znači dragi Vlasi sada vam preostaje jedino da se izjašnjavate ili kao Vlaho-Rumuni ili kao Srbi. Trećeg izbora nema! Tako je Srbija odlučila u vaše ime radi bedne kandidature!

EU farsa

pre 12 godina

Sve je reseno, plate u odnosu na 2008. godinu manje za 88 evra, dinar na 110 za evro, dug drzave skoro 30 milijardi evra, cene skocile do Marsa... Pa koga vi pravite budalama? I zadnjem laiku na Balkanu je jasno da vi primate samo robove u EU a nikako razvijene zemlje.

milica

pre 12 godina

Kakva je ovo vest? nije postignut nikakav sporazum o pravim rumunske manjine (jerbo nisu ni ugrožena), već je potpisan zapisnik Mešovite komisije, koji je bio sporan i koji je trebalo usaglasiti... Budimo precizni.

boban

pre 12 godina

""Reč je o usaglašenom zapisniku sa poslednje sednice Mešovitog srpsko-rumunskog komiteta, održanog decembra 2011. godine, ""
???

Da li to znaci da su nasi znali za taj 'problem' jos od decembra, a sutali su kao zaliveni i tek sada kada je 'voda dosla do grla' isti su 'usaglasili' i potpisali ?
Ispada da su nas i Tadic i Jeremic celo vreme zavaravali ali kada su Rumuni izasli u javnost odjednom su 'usaglasili i potpisali'.
Naravno, mi 'obicna javnost' verovatno nikad necemo saznati na sta su nasi pristali jer to su 'diplomatske tajne'.

news-future edition

pre 12 godina

''Povodom proslave izgradnje svoje prve baze na Mesecu, EU je odlučila da svoju sreću izrazi primanjem nekolicine balkanskih država u svoju uniju, koje su još u početku ovog veka dobile status kandidata...''

Mapache

pre 12 godina

Sad ćemo svi da treperimo od sreće i radosti a svi problemi će biti kao rukom odnešeni,hahaha:-P "Prerano za početak,prekasno za kraj"!

A šta ovo znači?!

pre 12 godina

Prijatelji, molim vas da mi objasnite sta je to rešeno (rekao Basesku), i kakav je to dokument o rumusnkoj manjini potpisala ambasadorka Srbije u EU?!

bezimena

pre 12 godina

bice dobro, prvo srbija, pa kosovo kasnije
(agron, 1. mart 2012 19:52)

Ulazak u EU će morati da bude istovremen, jer EU NEĆE primiti Srbiju, koja potom može da blokira Kosovo (i za kandidaturu i za članstvo potrebno je da SVI glasaju ZA). Kako do tada ima dosta vremena, sve će biti OK.:)

Evro fanatik

pre 12 godina

A zato meni kasni plata danas,kad ono odlucuje se o ulasku u EU,pa zbog toga!?
Jel to znaci da cu od sutra primati 150e umesto dosadasnjih 140e platu?Izuzetna mi je cast i privilegija sto ulazimo u EU!Taman za 25 godina da pocnemo da zivimo bolje i kvalitetnije i da ne moram sa visom skolom da radim za 140 evra!!!Neki sa smislom za kvalitetan sarkazam bi rekli:"Ma cuti tu,dobro je da uopste radis,pa makar i besplatno!"Bitno je da drzava i preduzetnici zarade,a radnika ce uvek biti...

PravdaNS

pre 12 godina

Ajmo sada EU krećite u stiskanje, za početak hoćemo ''Sanadere'' i u Srbiji da izganjamo na lice pravde!!! Pa dosta su se ove belosvetske lopine slobodno šećkale po Srbiji i punili bankovne račune. Prvo krećemo od političara, pa onda redom: narko mafija, pravosudna mafija, tajkunska mafija, zdravstvena mafija, univerzitetska mafija, građevinska mafija, sportska mafija, huliganska mafija, zelenaška mafija i mafija po svim institucijama od društvenog značaja... Ako sam neku od mafija izostavila molim komentatore da dodaju na spisak!!!

Dejan V.

pre 12 godina

Sve je dobro kad se dobro zavrsi.Ocigledno je da izlaz iz svake mat pozicije uz dogovor i obostrane dobre volje i razumevanja postoje,a verovatno je moglo i bez ovakvog,podizanja velike medijske prasine,ali je nedostajala dobra volja.Cestitam Srbiji i svima nama gradanima,ove lepe zemlje Srbije,na dobijanju statusa kandidata.