Ponedeljak, 20.02.2012.

19:52

"Moguće vansudsko poravnanje"

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović kaže da će na osnovu tužbe roditelja Brisa Tatona protiv države Srbije odlučiti o eventualnom vansudskom poravnanju.

Izvor: B92

"Moguæe vansudsko poravnanje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

mlekadzija

pre 12 godina

Jos jedna u beskrajnom nizu, da budem pristojan, neodgovornih izjava osobe koja obavlja funkciju ministra pravosudja. U normalknoj zemlji ovako nesto ne bi bilo moguce...ali mi smo u Nacionalnom parku Srbija (i dalje)....

Sasa

pre 12 godina

Znaci, bruka i sramota! Znaci, sa nasim parama da placamo slobodu kriminalcima i ubicama. Znaci, znate kada cu da glasam opet za vas? Znaci, nikad!

odliveni mozak

pre 12 godina

laik sam za pravo i sudstvo, i mogu misliti kako ova izjava izgleda strucnjacima iz tih oblasti..

poredjenje slucaja stambolic i slucaja taton je daleko od zdrave pameti.

gospodja je zabrinuta za 'poruku' koju ce da posalje, a upravo je poslala jasnu poruku da onaj ko ima ledja moze da radi sta god hoce, i sve ce da bude 'poravnato' iz drzavne kazne...

nazalost, u poredjenju sa srbijom i diznilend je pravna drzava....

Zvezdan

pre 12 godina

Sjajan komentar Ilije Drakulića!
Žalosni su ovi mediokriteti i polutani koji zauzeše ministarske i ostale poluge vlasti u nesrećnoj državi.
Žalosna je i perspektiva sa njima,onima koji pretenduju da ih naslede,onima koji dolaze...
Najveća je tuga što politički korzo ove zemlje privlači najnesposobnije,najbeskrupuloznije,naj...
Gledati ovu gospođu kako se upinje da nam predstavi nešto što nije,mučno je.

Bojan

pre 12 godina

Zanima me da li se u postupcima vansudskog poravnanja poštuje zakon o javnim nabavkama. Naime, sigurno postoji ta budžetska stavka gde mora da stoji više od 3M koliko je donja granica javne nabavke male vrednosti. E sada, plaćanje i svako skidanje sa te stavke mora da bude u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Ko onda odlučuje o tome koja je ponuda najbolja, koliko će se platiti iz budžeta i gde je cenovnik i tri ponude i ...........

tomas

pre 12 godina

Meni ovo lici na scenario:
Ja prepolovim kazne, vi tuzite drzavu, ja vam dam 1 milion e gradjanskih para, vi meni 200 000e i mirna Backa...

Klokan

pre 12 godina

Trebala je voditeljka da upita ministarku,a koju je to afera za organizovano tuzilastvo pokrenulo?!
Sve su potegli mediji,stampani i b92 insajder.
Takodje je ministarka navela kako je na ovom sajtu reakcije bile negativne na zakon o nanogavici,ali se pokazalo da je i dalje negativan,znaci da nevalja

kraja

pre 12 godina

...vlada srbije je dokazala da nema kompromisa u arcenju drzavnih para...
...i verovatno nece imati kompromisa dok u kasi bude i jedan dinar...
...a malovicka ce "pogledati"...bacice pogled i doneti odluku koliko da istresu nasih para za njeno "reformisano" pravosudje, za koje nece da kaze da li je ispravno presudilo ili nije...
...dalje nije za citanje...

The

pre 12 godina

Ti pod hitno da letis sa te funkcije, ne mogu da te gledam vise. Da je TVOJE drago pravodsudje manje kroumpirano i radi svoj posao kako treba, i da je zakon kako valja, a ne ovako mizeran, ne bi ni doslo do ovoga.

ivan nikolic

pre 12 godina

Sramota!
Demokratska stranka mora najstroze da bude kaznjena na izborima. Naravno ovim ne mislim da treba da dovedemo Nikolica i slicne pajtose!

mirko

pre 12 godina

"...veliki problemi iz prošlosti nasleđeni, ali da se "IDE ka njihovom rešavanju".

Oprostite, ali nisam mogao da odolim:

"...IDEMO, radimo
apartmane gradimo
i muda ladimo..."

"...armatura, cimenat
kvadratura, objekat
pravi je momenat
da se ugradi procenat..."

"...sa nama je najbolje
a sa drugima najgore..."

Jovan

pre 12 godina

Citajuci ovu vest sa one strane razuma , dobijam potvrdu da sam ispravno postupio pobegavsi iz one nedodjije . Svako bi morao da ucini isto .

kondan

pre 12 godina

Na ovakvu vest u normalnoj zemlji sa ovolikom bedom bi se okupilo minimum 100 000 hiljada ljudi na trgu negde i to bez ikakve logistike i planiranja. Jer ko ima iole mozga u glavi ce da shvati da ako ovako nesto dopustamo nemojmo se cuditi sto cemo sutra zavrsiti pre ili kasnije kao ova dva coveka na proslavi u Batajnici, izbodena nozem na smrt od strane "visestrukog" prestupnika povratnika sta li vec. I nemojmo se cuditi sto hitna pomoc nece doci jer nema para, i sto nema cika milicionera da ganja ovu bagru jer nema para, i sto nece biti lekara da vam spase zivot u bolnici jer nema para ili mu je plata jako mizerna i sto cete morati za svoje pare da kupujete zavoje katetere itd.

Vi poreski obveznici.

Prst na celo i cistimo kukolj medju nama. Previse ga je.

Tamara

pre 12 godina

Evo opet su u pitanju nasledjeni problemi. Kakve veze nasledje ima sa reformom pravosudja,kad je ista sprovedena za mandata ministarke Malovic? Rec nasledjeno je opravdanje za sve neuspehe ove vlade, ali je gdja Malovic ovoga puta preterala.

jelena

pre 12 godina

Kakvo poravnanje? To bi znacilo da ministarka pravde procenjuje da je nas sud ostetio porodicu Taton (uz duzno postovanje) i da je presuda stetna, pa cemo mi gradjani dad placamo odstetu. Onda nam sud ne treba, pored gdje Malovic.

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Odbijam da verujem da je Snezana Malovic ovako divlje bahata. Marie Antoinette je za manje giljotinirana.

Zato mi ostaje jedino zakljucak da je prilicno neinteligentna ako ovakve izjave koje ce, bez ikakve sumnje, izazvati veliki odijum u zemlji, daje 2 meseca pred izbore.

Uostalom, i njeno rudimentarno poznavanje engleskog me utvrdjuje u tom uverenju. Moji studenti u Kini, ukljucujuci one iz zemljoradnickih porodica, koji su imali vrlo malo sansi u zivotu da bilo sta postignu, govore taj jezik mnogo bolje od nje.

Sydney Sam

pre 12 godina

Snezana bi trebalo da zna da odsteta moze da se zahteva samo od osudjenih pocinioca.Drzava i drzavni organi u ovom slucaju nisu ucesnici krivicnog dela.Snezana, tako je u celom svetu pa i njegovoj Francuskoj.

drLaki

pre 12 godina

Kako kaze, odlucice da li ce biti sudsko poravnanje.Jel to bese ona sto je uzela 2 miliona za sedenje u RiK-u? I posle rece,casna rec,vratila sam te pare.

Calimero NS

pre 12 godina

G-djici Malović je najvažnije kakva će poruka biti upućena počiniocima ovih zlodela . Pa vi im upućujete poruku, građani (ovce za šišanje) će platiti oštetu a vi i ubuduće to radite.
Počinioci svih takvih i sličnih dela (paljenje automonila, prebijanje amera)
treba da plate nadoknadu i oštećenima i državi i to će biti najbolja poruka i prevencija krivičnih dela. Ako nemaju, kuća na doboš. Zatvor se podrazumeva.

Misko

pre 12 godina

Koje crno van sudsko poravnanje? Zasto bi poreski obveznici placali neciji los sudski rad ili "debela ledja" nasih mladih ubica? Ako hoce sudski da se poravnava, neka zavuce ruku u svoj dzep, a ne u drzavnu kasicu prasicu.

Lepo otkaz gospodi pravnicima koji su zastupali tuzilastvo, obnavaljanje procesa na sudu vise instance i debela robija za ubice!

Secam se snimaka nesrecnog Tatona kako se tresao u komi pod onim cebetom. Nasi mladi "deckici" treba da budu presrecni sto nemamo instituciju smrtne kazne.

R2D2

pre 12 godina

A sto ne bi ovako: vi lepo vratite prvobitne kazne a za uzvrat da Tatonovi povuku tuzbu.
Tu tuzbu su izgleda ionako odlucili da podnesu kad su kazne prepolovljene misleci da ce tako napraviti politicki skandal vlastodrscima u Srbiji, ali ocigledno ne znaju da vlastodrsci u Srbiji imaju morala isto koliko i prosecan glasac ima politicke/glasacke inteligencije.

Dragan

pre 12 godina

Smanjili ljudima kazne a vade pare iz nasih dzepova.Ne razumem u cemu je stos.
Da li ce se to "poravnvnanje" zavrsiti na tome da mi platimo a huligani kada izadju iz zatvora su slobodni i bez obaveza.
Ko je izmislio takav zakon!?
Ako mi to placamo iz nasih dzepova trebalo bi osudjenima celog zivota odbijati od plate , imovine ili sl. sa kamatom.
Da li ce Kovacevic nesto platiti drzavi?

Bivsi glasac DS

pre 12 godina

Slazem se sa roditeljima Tatona 100%. Medjutim, zasto mi, poreski obaveznici da placamo za nesposobnost drzave i sudstva? Platismo 1 milion vec za onog Mladenovica.

pjer

pre 12 godina

Zna se koji bilmezi su to uradili! Rasprodajte njihovu imovinu pa nek se poravnavaju s kim i kako hoće. Neću da plaćam siledžijama i ubicama njihova zlodela! A ne bi ni vi trebali gospođo, jer će i vaše pare ići u to sudsko poravnanje! Ili vi imate neko, potpuno drugačije, viđenje i neke druge interese?

Илија Дракулић

pre 12 godina

Г-ђа министарка је само најављивачица. И ништа више од тога. Прави власници овог циркуса седе у једном од преживелих крила Службе покојне државе. Разлог преживљавања тог крила лежи у ревносном заступању интереса "братске" империјалне силе. Једна од важнијих тачака у одбрани тих интереса је да се Свету, а пре свега Европи, ови простори насликају у што одвратнијем светлу. Да неко довољно површан поверује да су овде западне границе Авганистана, Нагорно-Карабаха, Дагестана, или Чечније... Порука је: "не долазите овамо, ни да би сте потрошили, ни да би сте зарадили неку кинту, овде живи нека много опасна мешавина Селџука и Татара чија је најразвијенија привредна грана друмско разбојништво". Не само да се овакав "промиџбени програм" плаћа из буџета, неко ће и сваки од "буџована" из поменутог крила ("ложе", такорећи) да се угради, већ према положају, стажу и чину. Као и пре три године у случају скоро малолетног, а пунокрвног, М.К.

ANDROID™

pre 12 godina

Na gospodji Malovic JESTE da utvrdi koji od sudova nije uradio posao kako bi trebalo jer je razlika OGGROMNA.

Da je odluka o kaznama izmenjena za npr 20-30% pa OK ali ovde je kazna PREPOLOVLJENA. To definitivno nije slucajno i nije bezazledno te se javnosti MORA dati valjano objasnjenje ili obrazlozenje.

Ovako, sve lici na pokusaj drzave da prevari i porodicu preminulog momka a i sve nas.

Gospodja malovic u najmanju ruku mora spreciti da drzava (tj. mi, poreski obveznici) placa basnoslovne odstete da bi nasi kriminalci krace robijali.

Ima li ovde normalnih?

Ljudi, zeli ti vi, gradjani koji placate porez, da placate odstetu zbog toga sto je neko nasim kriminalcima smanjio kazne?

Gospodjo Malovic, novac iz budzeta NIJE VAS novac. To nije novac koji vi mozete trositi na placanje odste da bi kriminalci imali manje kazne. Kakav paradoks! I kakva sramota i za drzavu i nas koji ovo trpimo i placamo. Sram nas sve bilo!

Mislite o tome.

Pedja

pre 12 godina

Sramota je da su ovakve osobe ministri. Frljaju se i pogadjaju sa tudjim parama kao na pijaci. Pri tome sta god se dogovore uzmu novac iz naseg dzepa, a ne iz svog. Trebalo bi licno da plate svoju nesposobnost i lose odluke tako da snose greske svojeg rada, kao i vecina gradjana ove zemlje.

Analitičar

pre 12 godina

Zbog političkih progona, neutemeljenih i naručenih presuda država Srbija se na ime naknada štete naplaćala onoliko para! Tema za ceo jedan Insajder! Pa onda... milionske isplate na ime razlike u platama nosiocma pravosudnih funkcija, pa onda vojnim penzionerima... Novac OGROMAN! A nije morao biti isplaćen - ili uopšte, ili bar ne u tim iznosima, za šta postoje krivci imenom i prezimenom. U jednom slučaju svesno plaćeni politički poeni, u drugom arogancija, neznanje i nemar. U oba slučaja plaćeno parama poreskih obveznika. Vašim.

šicer

pre 12 godina

A zašto ja nisam mogao da se van sudski nagodim , imam trajne posledice u padu u saobraćaju ?????? i za 2.5 godine nijedno ročište se nije održalo ,

Vox

pre 12 godina

Sudstvo je ubedljivo, najlosiji i najkorumpiraniji segment nase vlasti i sluzi
jedino da pomogne lopovima, kriminalcima, politicarima i ostalom olosu u nasoj zemlji.

Neki čovek

pre 12 godina

Ljudi moji!

Izvinite za ovu digresiju na početku...

--- digresija ---

Meni bar jednom nedeljno dolazi svakojaki narod na vrata da izmoli neki novac za svoju muku. Uglavnom su u pitanju bolesna deca. Naravno, 90% njih su lažovi i gade mi se zbog toga...
Ali 10% ljudi zaista ima problem. Video sam ih na TV-u. Čitao sam o njima.
Tu su predamnom i teško im je što mole ali moraju - dete je u pitanju. Za koju sumu mogu vratiti detetu život? 10.000, 20.000...100.000 eu?

--- kraj digresije ---

E, sad...ja to ovako računam:
Za jednog kovačevića, siledžiju, koji je nemam pojma čime zaslužio slobodu (btw. gde je sada?), Srbija je mogla da spase najmanje 10 deteta!
A sad ćemo da plaćamo još za neke druge siledžije - ubice.
Mojim parama? Dajte vi lepo te pare sad iz svog džepa! Reket koji vam, nažalost, redovno plaćamo prestanite da traćite! Dajte te pare da spasete neki zivot u ovoj zemlji. "Borba za bebe" ne bi ni bila potrebna da je država onaj milion umesto gore pomenutom liku dala na kupovinu inkubatora...

...do đavola, idem da popijem jedan tranquilliser :-P

milan

pre 12 godina

@Miki Peric
Procitajte dobro koji je razlog porodice Taton naveden u tuzbi, bice Vam jasnije. A drzava ima pravo da nakoknadi taj iznos od izvrsioca neposrednog. Pogodite zasto nece?

Ivana

pre 12 godina

Zasto prenosite ovakve gluposti jedne ministarke?Vuka,Stambolica,Djindjica,Curuviju,generala Buhu,Gavrilovica i mnoge druge ubila je policija po nalogu najvisih politickih rukovodioca.Nije drzava prihvatila odgovornost,drzava je prihvatila da je pocinila zlocin prema gradjanima.Politicari moraju u zatvor,danas ili sutra.

crni domino

pre 12 godina

Da ne bese onog nislije, vi postadoste prava Gospodja Ministarka. Lici vam. Verovatno je vama i vasem drzavnom okruzenju bilo zao Cece pa ste joj samo nanogicu prepisali, e da biste joj ponekad u goste dosli na kaficu ili mozda na slavu. A za odstete, najlakse je uzeti od gradjana, a vinovnike ne dirajte jer su opasni.
Nije onaj Ceda lud sto zagovara preokret.

Realni

pre 12 godina

Svako moze da tuzi drzavu i nije problem vansudsko poravnanje ako drzava smatra da bi izgubila spor zbog nekih vlastith propusta.

Problem je sto se drzava ocigledno ne odnosi isto prema zahtjevima za odstetu koji dolaze iz inostranstva i nekog Milojka sa obronaka Mokre Gore.

Zmaj

pre 12 godina

Ja, što odvajam od svojih usta za državu, kao porez, ne dozvoljavam da se troši radi tuđih poena i iživljavanja ! Bolje da se odvoji više za našu decu - omladinu.

bezimena

pre 12 godina

"Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države". Ovakvom izjavom s. malović nas sve pravi blesavima i vredja elementarnu inteligenciju svakog gradjanina, pri čemu pokazuje vrhunsku bahatost!

Gradjani ne moraju da budu pravnici da bi znali razliku izmedju ubistva I. Stambolića i B. Tatona!

Ivana Stambolića je ubila DRŽAVA preko pripadnika svojih "službi"!

Brisa Tatona je ubila grupa zlikovaca za SVOJ RAČUN, zato ne može država (MI) da plaća naknadu štete, već oni koji su OSUDJENI za taj zločin!

Dokle ćete da nam OTIMATE pare i da se njima razbacujete, razbojnici?

Marko

pre 12 godina

Znaci opet iz nasih dzepova za ono sto su huligani napravili. I onda sutra ja treba da budem dobar gradjanin i da placam poreze da bi mogli da placamo za s**** koja prave huligani. E pa necu. Umesto da se pare daju za podsticanje nataliteta, pokretanje porizvodnje i mnogo prece stvari mi cemo ponovo da placamo ovo. Aman bre dosta vise. Neka plate oni koji su to ucinili. Dosta je vise da placamo za svaku tucu koju naprave huligani. Dosta vise satelita i raskinutih koncesija. Hocu da bolje zivimo, hocu da imamo neku buducnost.

s.l.t

pre 12 godina

Menen zanima koliko će nam Francuska platiti za ubijanje civila tokom NATO bombardovanja.
(Branko V., 20. februar 2012 20:33)

Branko, da se tako placa po glavi ubijenog civila, Srbija bi bila bankrot do desetog kolena! Nekima bi se i dopala tvoja ideja, pazi sta pricas.

Dositej

pre 12 godina

Mene nekako intrigira odakle će biti plaćeno poravnjanje? Sa računa Snežane Malović? Nadam se da porodica Taton neće da pristane, ovim Ministarka ohrabruje sve huligane - i one na ulici i one koji sude...

Влада

pre 12 godina

Можеш да им платиш кад утераш паре Французима за противправну агресију или из свог џепа слободно.Државним парама јок.

AU

pre 12 godina

Kakve veze Ministarka pravde ima sa Tuzbom protiv drzave? Pa zar nije posao Javnog pravobranilastva da brani drzavu u takvim sporovima i da predlaze poravnanja?
Inflacija mesanja politicara u strucne poslove za koje nisu birani ni kvalifikovani je proporcionalna velicini krize u koju je zapala nasa privreda, drzava i drustvo!
da parafraziram - Ravno do dna!

Branko V.

pre 12 godina

Jadna smo mi država kojoj svaka budala može da diktira šta sudije treba da rade. Menen zanima koliko će nam Francuska platiti za ubijanje civila tokom NATO bombardovanja. Ovde mora da je neko uzeo procenat jer u svetu još nije poznat ovakav slučaj.

zoran

pre 12 godina

Popićete svi vi u kompletu toliko nevažećih-preškrabanih listića da ćete da se pušite k'o lokomotiva. A šta će posle da bude više uopšte nije ni važno. Grčki, Egipatski, Sirijski ili Libijski scenario, never mind...

kiki

pre 12 godina

Žao mi je roditelja ali gde su granice?
I mi hoćemo novac za svakog ubijenog Srbina u Parizu bar...
Politički instruisana presuda sad će još i da košta,nečuveno!!!

belilistic

pre 12 godina

Kako moze Malovicka da zakljuci poravnanje kad je ona odgovorna za sramno smanjenje kazne,a u itervjuu za B92 je rekla da je zadovoljna brzinom kojom je doneta presuda!? To sto je presuda sramna nju ocito ne zanima. Neodgovorno i bahato!!!

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Ja ne razume izraz"vansudsko poravnanje", ni kad je u pitanju Bris Taton a jos manje kad su u pitanju medjusobne tuzbe Srbije i Hrvatske za genocid,meni taj izraz"vansudsko poravnanje" lici na izraz"dogovoricemo se ispod stola" i vrlo je ruzan!

Sveta

pre 12 godina

Samo vi placajte svoje greske nasim parama. Ne znam do kada ce to tako ali znam da cemo svima suditi jednog dana. Mozda bi bolje bilo da si naprave samo neki komforan zatvor gde ce ici posle izbora.

Neo

pre 12 godina

"Van sudsko poravnanje?". O cemu vi pricate,znate nesto vise, necija odgovornost znaci postoji sto ste presudu za ovako tesko krivicno delo sveli na nivo licitacije i partijskog dogovora. Treba sve da vas je u srpskom pravosudju stid i sramota kako "obavljate" vase funkcije pod "zakletvom".Crvi gamizu kroz celokupan sudski sistem ove zemlje. Nepotizam i sujeta najgore vrste "krase" pogotovu vasu profesiju , a pravda ovde nema svoj dom.

Beogradjanin

pre 12 godina

Kad je vaše reformisano pravosudje drastično smanjivalo kazne znao sam gde smo. Sad će te se poravnavati našim parama. Kad padnete sa vlasti sudiće vas ...

Misha Wolf

pre 12 godina

Cinizam i niskost! Kao na pijaci. Gde vam je moral gospođo Malović? Stidim se vas. .... Neću da vređam, mojoj zgranutosti i sramoti nema kraja zbog ove vesti.

Milan Krstić

pre 12 godina

Ono što je osnovno a to je da niko ne želi da vidi istinu...nešto ne valja..zakon ili ljudi...ja bih rekao i jedno i drugo...doneti su neki zakoni koji idu na štetu svim poštenima...svaka baraba ima više para od bilo kog poštenog...sa dobrim advokatom dešava se ovo što se dešava...doneli smo zakon a ljudi su ostali stari sa istim strahovima jer i sami vide da mnoga lica sa više od par krivičnih prijava šetaju slobodno...je li to pravda?...šta reći kada se savetovanja zaposlenih u sudstvu održavaju u hotelima čiji su vlasnici u najmanju ruku sumnjivih moralnih kvaliteta...šta reći kada se održava savetovanje radi obuke sudija pa predavači i ne dodju a sve se vodi kao da je normalno bilo...jadna je ona zemlja gde se poštenje smatra za glupost a barabe napreduju...

iona

pre 12 godina

mene je jako sramota srbije i svih njenih institucija. jako.
tim ljudima su obesni bilmezi ubili dete. njakali su se po sudu u ovoj nenormalnoj zemlji, gledali kojekakve apele za pravdu kolega bilmeza. onda je doneta presuda. ljudi su verovatno pomislili da je konačno stvar završena. a onda je kazna prepolovljena.
u srbiji žrtva trpi barem dva puta: prvo od krvnika, posle od pravosuđa. oni najbaksuzniji dobiju još jedan krug tlačenja od pravosuđa kada, kao u ovom slučaju, sistem ukapira da je omaškom odrezao primerenu kaznu, pa tu kaznu onda prepolovi. valjda da se mladost bez perspektive i političari sa perspektivom ne nađu uvređeni.
plus mi se fizički sloši svaki put kad vidim ovu ženu. ovo je jedna farsa i majmunarnik kosmičkih razmera.

iona

pre 12 godina

mene je jako sramota srbije i svih njenih institucija. jako.
tim ljudima su obesni bilmezi ubili dete. njakali su se po sudu u ovoj nenormalnoj zemlji, gledali kojekakve apele za pravdu kolega bilmeza. onda je doneta presuda. ljudi su verovatno pomislili da je konačno stvar završena. a onda je kazna prepolovljena.
u srbiji žrtva trpi barem dva puta: prvo od krvnika, posle od pravosuđa. oni najbaksuzniji dobiju još jedan krug tlačenja od pravosuđa kada, kao u ovom slučaju, sistem ukapira da je omaškom odrezao primerenu kaznu, pa tu kaznu onda prepolovi. valjda da se mladost bez perspektive i političari sa perspektivom ne nađu uvređeni.
plus mi se fizički sloši svaki put kad vidim ovu ženu. ovo je jedna farsa i majmunarnik kosmičkih razmera.

Beogradjanin

pre 12 godina

Kad je vaše reformisano pravosudje drastično smanjivalo kazne znao sam gde smo. Sad će te se poravnavati našim parama. Kad padnete sa vlasti sudiće vas ...

Misha Wolf

pre 12 godina

Cinizam i niskost! Kao na pijaci. Gde vam je moral gospođo Malović? Stidim se vas. .... Neću da vređam, mojoj zgranutosti i sramoti nema kraja zbog ove vesti.

Milan Krstić

pre 12 godina

Ono što je osnovno a to je da niko ne želi da vidi istinu...nešto ne valja..zakon ili ljudi...ja bih rekao i jedno i drugo...doneti su neki zakoni koji idu na štetu svim poštenima...svaka baraba ima više para od bilo kog poštenog...sa dobrim advokatom dešava se ovo što se dešava...doneli smo zakon a ljudi su ostali stari sa istim strahovima jer i sami vide da mnoga lica sa više od par krivičnih prijava šetaju slobodno...je li to pravda?...šta reći kada se savetovanja zaposlenih u sudstvu održavaju u hotelima čiji su vlasnici u najmanju ruku sumnjivih moralnih kvaliteta...šta reći kada se održava savetovanje radi obuke sudija pa predavači i ne dodju a sve se vodi kao da je normalno bilo...jadna je ona zemlja gde se poštenje smatra za glupost a barabe napreduju...

bezimena

pre 12 godina

"Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države". Ovakvom izjavom s. malović nas sve pravi blesavima i vredja elementarnu inteligenciju svakog gradjanina, pri čemu pokazuje vrhunsku bahatost!

Gradjani ne moraju da budu pravnici da bi znali razliku izmedju ubistva I. Stambolića i B. Tatona!

Ivana Stambolića je ubila DRŽAVA preko pripadnika svojih "službi"!

Brisa Tatona je ubila grupa zlikovaca za SVOJ RAČUN, zato ne može država (MI) da plaća naknadu štete, već oni koji su OSUDJENI za taj zločin!

Dokle ćete da nam OTIMATE pare i da se njima razbacujete, razbojnici?

zoran

pre 12 godina

Popićete svi vi u kompletu toliko nevažećih-preškrabanih listića da ćete da se pušite k'o lokomotiva. A šta će posle da bude više uopšte nije ni važno. Grčki, Egipatski, Sirijski ili Libijski scenario, never mind...

Neki čovek

pre 12 godina

Ljudi moji!

Izvinite za ovu digresiju na početku...

--- digresija ---

Meni bar jednom nedeljno dolazi svakojaki narod na vrata da izmoli neki novac za svoju muku. Uglavnom su u pitanju bolesna deca. Naravno, 90% njih su lažovi i gade mi se zbog toga...
Ali 10% ljudi zaista ima problem. Video sam ih na TV-u. Čitao sam o njima.
Tu su predamnom i teško im je što mole ali moraju - dete je u pitanju. Za koju sumu mogu vratiti detetu život? 10.000, 20.000...100.000 eu?

--- kraj digresije ---

E, sad...ja to ovako računam:
Za jednog kovačevića, siledžiju, koji je nemam pojma čime zaslužio slobodu (btw. gde je sada?), Srbija je mogla da spase najmanje 10 deteta!
A sad ćemo da plaćamo još za neke druge siledžije - ubice.
Mojim parama? Dajte vi lepo te pare sad iz svog džepa! Reket koji vam, nažalost, redovno plaćamo prestanite da traćite! Dajte te pare da spasete neki zivot u ovoj zemlji. "Borba za bebe" ne bi ni bila potrebna da je država onaj milion umesto gore pomenutom liku dala na kupovinu inkubatora...

...do đavola, idem da popijem jedan tranquilliser :-P

Misko

pre 12 godina

Koje crno van sudsko poravnanje? Zasto bi poreski obveznici placali neciji los sudski rad ili "debela ledja" nasih mladih ubica? Ako hoce sudski da se poravnava, neka zavuce ruku u svoj dzep, a ne u drzavnu kasicu prasicu.

Lepo otkaz gospodi pravnicima koji su zastupali tuzilastvo, obnavaljanje procesa na sudu vise instance i debela robija za ubice!

Secam se snimaka nesrecnog Tatona kako se tresao u komi pod onim cebetom. Nasi mladi "deckici" treba da budu presrecni sto nemamo instituciju smrtne kazne.

belilistic

pre 12 godina

Kako moze Malovicka da zakljuci poravnanje kad je ona odgovorna za sramno smanjenje kazne,a u itervjuu za B92 je rekla da je zadovoljna brzinom kojom je doneta presuda!? To sto je presuda sramna nju ocito ne zanima. Neodgovorno i bahato!!!

Branko V.

pre 12 godina

Jadna smo mi država kojoj svaka budala može da diktira šta sudije treba da rade. Menen zanima koliko će nam Francuska platiti za ubijanje civila tokom NATO bombardovanja. Ovde mora da je neko uzeo procenat jer u svetu još nije poznat ovakav slučaj.

Dragan

pre 12 godina

Smanjili ljudima kazne a vade pare iz nasih dzepova.Ne razumem u cemu je stos.
Da li ce se to "poravnvnanje" zavrsiti na tome da mi platimo a huligani kada izadju iz zatvora su slobodni i bez obaveza.
Ko je izmislio takav zakon!?
Ako mi to placamo iz nasih dzepova trebalo bi osudjenima celog zivota odbijati od plate , imovine ili sl. sa kamatom.
Da li ce Kovacevic nesto platiti drzavi?

Neo

pre 12 godina

"Van sudsko poravnanje?". O cemu vi pricate,znate nesto vise, necija odgovornost znaci postoji sto ste presudu za ovako tesko krivicno delo sveli na nivo licitacije i partijskog dogovora. Treba sve da vas je u srpskom pravosudju stid i sramota kako "obavljate" vase funkcije pod "zakletvom".Crvi gamizu kroz celokupan sudski sistem ove zemlje. Nepotizam i sujeta najgore vrste "krase" pogotovu vasu profesiju , a pravda ovde nema svoj dom.

Vox

pre 12 godina

Sudstvo je ubedljivo, najlosiji i najkorumpiraniji segment nase vlasti i sluzi
jedino da pomogne lopovima, kriminalcima, politicarima i ostalom olosu u nasoj zemlji.

Pedja

pre 12 godina

Sramota je da su ovakve osobe ministri. Frljaju se i pogadjaju sa tudjim parama kao na pijaci. Pri tome sta god se dogovore uzmu novac iz naseg dzepa, a ne iz svog. Trebalo bi licno da plate svoju nesposobnost i lose odluke tako da snose greske svojeg rada, kao i vecina gradjana ove zemlje.

Dositej

pre 12 godina

Mene nekako intrigira odakle će biti plaćeno poravnjanje? Sa računa Snežane Malović? Nadam se da porodica Taton neće da pristane, ovim Ministarka ohrabruje sve huligane - i one na ulici i one koji sude...

ANDROID™

pre 12 godina

Na gospodji Malovic JESTE da utvrdi koji od sudova nije uradio posao kako bi trebalo jer je razlika OGGROMNA.

Da je odluka o kaznama izmenjena za npr 20-30% pa OK ali ovde je kazna PREPOLOVLJENA. To definitivno nije slucajno i nije bezazledno te se javnosti MORA dati valjano objasnjenje ili obrazlozenje.

Ovako, sve lici na pokusaj drzave da prevari i porodicu preminulog momka a i sve nas.

Gospodja malovic u najmanju ruku mora spreciti da drzava (tj. mi, poreski obveznici) placa basnoslovne odstete da bi nasi kriminalci krace robijali.

Ima li ovde normalnih?

Ljudi, zeli ti vi, gradjani koji placate porez, da placate odstetu zbog toga sto je neko nasim kriminalcima smanjio kazne?

Gospodjo Malovic, novac iz budzeta NIJE VAS novac. To nije novac koji vi mozete trositi na placanje odste da bi kriminalci imali manje kazne. Kakav paradoks! I kakva sramota i za drzavu i nas koji ovo trpimo i placamo. Sram nas sve bilo!

Mislite o tome.

šicer

pre 12 godina

A zašto ja nisam mogao da se van sudski nagodim , imam trajne posledice u padu u saobraćaju ?????? i za 2.5 godine nijedno ročište se nije održalo ,

Ivana

pre 12 godina

Zasto prenosite ovakve gluposti jedne ministarke?Vuka,Stambolica,Djindjica,Curuviju,generala Buhu,Gavrilovica i mnoge druge ubila je policija po nalogu najvisih politickih rukovodioca.Nije drzava prihvatila odgovornost,drzava je prihvatila da je pocinila zlocin prema gradjanima.Politicari moraju u zatvor,danas ili sutra.

R2D2

pre 12 godina

A sto ne bi ovako: vi lepo vratite prvobitne kazne a za uzvrat da Tatonovi povuku tuzbu.
Tu tuzbu su izgleda ionako odlucili da podnesu kad su kazne prepolovljene misleci da ce tako napraviti politicki skandal vlastodrscima u Srbiji, ali ocigledno ne znaju da vlastodrsci u Srbiji imaju morala isto koliko i prosecan glasac ima politicke/glasacke inteligencije.

Илија Дракулић

pre 12 godina

Г-ђа министарка је само најављивачица. И ништа више од тога. Прави власници овог циркуса седе у једном од преживелих крила Службе покојне државе. Разлог преживљавања тог крила лежи у ревносном заступању интереса "братске" империјалне силе. Једна од важнијих тачака у одбрани тих интереса је да се Свету, а пре свега Европи, ови простори насликају у што одвратнијем светлу. Да неко довољно површан поверује да су овде западне границе Авганистана, Нагорно-Карабаха, Дагестана, или Чечније... Порука је: "не долазите овамо, ни да би сте потрошили, ни да би сте зарадили неку кинту, овде живи нека много опасна мешавина Селџука и Татара чија је најразвијенија привредна грана друмско разбојништво". Не само да се овакав "промиџбени програм" плаћа из буџета, неко ће и сваки од "буџована" из поменутог крила ("ложе", такорећи) да се угради, већ према положају, стажу и чину. Као и пре три године у случају скоро малолетног, а пунокрвног, М.К.

Bivsi glasac DS

pre 12 godina

Slazem se sa roditeljima Tatona 100%. Medjutim, zasto mi, poreski obaveznici da placamo za nesposobnost drzave i sudstva? Platismo 1 milion vec za onog Mladenovica.

Sveta

pre 12 godina

Samo vi placajte svoje greske nasim parama. Ne znam do kada ce to tako ali znam da cemo svima suditi jednog dana. Mozda bi bolje bilo da si naprave samo neki komforan zatvor gde ce ici posle izbora.

Zmaj

pre 12 godina

Ja, što odvajam od svojih usta za državu, kao porez, ne dozvoljavam da se troši radi tuđih poena i iživljavanja ! Bolje da se odvoji više za našu decu - omladinu.

Marko

pre 12 godina

Znaci opet iz nasih dzepova za ono sto su huligani napravili. I onda sutra ja treba da budem dobar gradjanin i da placam poreze da bi mogli da placamo za s**** koja prave huligani. E pa necu. Umesto da se pare daju za podsticanje nataliteta, pokretanje porizvodnje i mnogo prece stvari mi cemo ponovo da placamo ovo. Aman bre dosta vise. Neka plate oni koji su to ucinili. Dosta je vise da placamo za svaku tucu koju naprave huligani. Dosta vise satelita i raskinutih koncesija. Hocu da bolje zivimo, hocu da imamo neku buducnost.

pjer

pre 12 godina

Zna se koji bilmezi su to uradili! Rasprodajte njihovu imovinu pa nek se poravnavaju s kim i kako hoće. Neću da plaćam siledžijama i ubicama njihova zlodela! A ne bi ni vi trebali gospođo, jer će i vaše pare ići u to sudsko poravnanje! Ili vi imate neko, potpuno drugačije, viđenje i neke druge interese?

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Ja ne razume izraz"vansudsko poravnanje", ni kad je u pitanju Bris Taton a jos manje kad su u pitanju medjusobne tuzbe Srbije i Hrvatske za genocid,meni taj izraz"vansudsko poravnanje" lici na izraz"dogovoricemo se ispod stola" i vrlo je ruzan!

AU

pre 12 godina

Kakve veze Ministarka pravde ima sa Tuzbom protiv drzave? Pa zar nije posao Javnog pravobranilastva da brani drzavu u takvim sporovima i da predlaze poravnanja?
Inflacija mesanja politicara u strucne poslove za koje nisu birani ni kvalifikovani je proporcionalna velicini krize u koju je zapala nasa privreda, drzava i drustvo!
da parafraziram - Ravno do dna!

milan

pre 12 godina

@Miki Peric
Procitajte dobro koji je razlog porodice Taton naveden u tuzbi, bice Vam jasnije. A drzava ima pravo da nakoknadi taj iznos od izvrsioca neposrednog. Pogodite zasto nece?

Analitičar

pre 12 godina

Zbog političkih progona, neutemeljenih i naručenih presuda država Srbija se na ime naknada štete naplaćala onoliko para! Tema za ceo jedan Insajder! Pa onda... milionske isplate na ime razlike u platama nosiocma pravosudnih funkcija, pa onda vojnim penzionerima... Novac OGROMAN! A nije morao biti isplaćen - ili uopšte, ili bar ne u tim iznosima, za šta postoje krivci imenom i prezimenom. U jednom slučaju svesno plaćeni politički poeni, u drugom arogancija, neznanje i nemar. U oba slučaja plaćeno parama poreskih obveznika. Vašim.

crni domino

pre 12 godina

Da ne bese onog nislije, vi postadoste prava Gospodja Ministarka. Lici vam. Verovatno je vama i vasem drzavnom okruzenju bilo zao Cece pa ste joj samo nanogicu prepisali, e da biste joj ponekad u goste dosli na kaficu ili mozda na slavu. A za odstete, najlakse je uzeti od gradjana, a vinovnike ne dirajte jer su opasni.
Nije onaj Ceda lud sto zagovara preokret.

s.l.t

pre 12 godina

Menen zanima koliko će nam Francuska platiti za ubijanje civila tokom NATO bombardovanja.
(Branko V., 20. februar 2012 20:33)

Branko, da se tako placa po glavi ubijenog civila, Srbija bi bila bankrot do desetog kolena! Nekima bi se i dopala tvoja ideja, pazi sta pricas.

Влада

pre 12 godina

Можеш да им платиш кад утераш паре Французима за противправну агресију или из свог џепа слободно.Државним парама јок.

Realni

pre 12 godina

Svako moze da tuzi drzavu i nije problem vansudsko poravnanje ako drzava smatra da bi izgubila spor zbog nekih vlastith propusta.

Problem je sto se drzava ocigledno ne odnosi isto prema zahtjevima za odstetu koji dolaze iz inostranstva i nekog Milojka sa obronaka Mokre Gore.

kiki

pre 12 godina

Žao mi je roditelja ali gde su granice?
I mi hoćemo novac za svakog ubijenog Srbina u Parizu bar...
Politički instruisana presuda sad će još i da košta,nečuveno!!!

tomas

pre 12 godina

Meni ovo lici na scenario:
Ja prepolovim kazne, vi tuzite drzavu, ja vam dam 1 milion e gradjanskih para, vi meni 200 000e i mirna Backa...

kondan

pre 12 godina

Na ovakvu vest u normalnoj zemlji sa ovolikom bedom bi se okupilo minimum 100 000 hiljada ljudi na trgu negde i to bez ikakve logistike i planiranja. Jer ko ima iole mozga u glavi ce da shvati da ako ovako nesto dopustamo nemojmo se cuditi sto cemo sutra zavrsiti pre ili kasnije kao ova dva coveka na proslavi u Batajnici, izbodena nozem na smrt od strane "visestrukog" prestupnika povratnika sta li vec. I nemojmo se cuditi sto hitna pomoc nece doci jer nema para, i sto nema cika milicionera da ganja ovu bagru jer nema para, i sto nece biti lekara da vam spase zivot u bolnici jer nema para ili mu je plata jako mizerna i sto cete morati za svoje pare da kupujete zavoje katetere itd.

Vi poreski obveznici.

Prst na celo i cistimo kukolj medju nama. Previse ga je.

Sydney Sam

pre 12 godina

Snezana bi trebalo da zna da odsteta moze da se zahteva samo od osudjenih pocinioca.Drzava i drzavni organi u ovom slucaju nisu ucesnici krivicnog dela.Snezana, tako je u celom svetu pa i njegovoj Francuskoj.

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Odbijam da verujem da je Snezana Malovic ovako divlje bahata. Marie Antoinette je za manje giljotinirana.

Zato mi ostaje jedino zakljucak da je prilicno neinteligentna ako ovakve izjave koje ce, bez ikakve sumnje, izazvati veliki odijum u zemlji, daje 2 meseca pred izbore.

Uostalom, i njeno rudimentarno poznavanje engleskog me utvrdjuje u tom uverenju. Moji studenti u Kini, ukljucujuci one iz zemljoradnickih porodica, koji su imali vrlo malo sansi u zivotu da bilo sta postignu, govore taj jezik mnogo bolje od nje.

jelena

pre 12 godina

Kakvo poravnanje? To bi znacilo da ministarka pravde procenjuje da je nas sud ostetio porodicu Taton (uz duzno postovanje) i da je presuda stetna, pa cemo mi gradjani dad placamo odstetu. Onda nam sud ne treba, pored gdje Malovic.

Zvezdan

pre 12 godina

Sjajan komentar Ilije Drakulića!
Žalosni su ovi mediokriteti i polutani koji zauzeše ministarske i ostale poluge vlasti u nesrećnoj državi.
Žalosna je i perspektiva sa njima,onima koji pretenduju da ih naslede,onima koji dolaze...
Najveća je tuga što politički korzo ove zemlje privlači najnesposobnije,najbeskrupuloznije,naj...
Gledati ovu gospođu kako se upinje da nam predstavi nešto što nije,mučno je.

Jovan

pre 12 godina

Citajuci ovu vest sa one strane razuma , dobijam potvrdu da sam ispravno postupio pobegavsi iz one nedodjije . Svako bi morao da ucini isto .

The

pre 12 godina

Ti pod hitno da letis sa te funkcije, ne mogu da te gledam vise. Da je TVOJE drago pravodsudje manje kroumpirano i radi svoj posao kako treba, i da je zakon kako valja, a ne ovako mizeran, ne bi ni doslo do ovoga.

mirko

pre 12 godina

"...veliki problemi iz prošlosti nasleđeni, ali da se "IDE ka njihovom rešavanju".

Oprostite, ali nisam mogao da odolim:

"...IDEMO, radimo
apartmane gradimo
i muda ladimo..."

"...armatura, cimenat
kvadratura, objekat
pravi je momenat
da se ugradi procenat..."

"...sa nama je najbolje
a sa drugima najgore..."

odliveni mozak

pre 12 godina

laik sam za pravo i sudstvo, i mogu misliti kako ova izjava izgleda strucnjacima iz tih oblasti..

poredjenje slucaja stambolic i slucaja taton je daleko od zdrave pameti.

gospodja je zabrinuta za 'poruku' koju ce da posalje, a upravo je poslala jasnu poruku da onaj ko ima ledja moze da radi sta god hoce, i sve ce da bude 'poravnato' iz drzavne kazne...

nazalost, u poredjenju sa srbijom i diznilend je pravna drzava....

mlekadzija

pre 12 godina

Jos jedna u beskrajnom nizu, da budem pristojan, neodgovornih izjava osobe koja obavlja funkciju ministra pravosudja. U normalknoj zemlji ovako nesto ne bi bilo moguce...ali mi smo u Nacionalnom parku Srbija (i dalje)....

Tamara

pre 12 godina

Evo opet su u pitanju nasledjeni problemi. Kakve veze nasledje ima sa reformom pravosudja,kad je ista sprovedena za mandata ministarke Malovic? Rec nasledjeno je opravdanje za sve neuspehe ove vlade, ali je gdja Malovic ovoga puta preterala.

Calimero NS

pre 12 godina

G-djici Malović je najvažnije kakva će poruka biti upućena počiniocima ovih zlodela . Pa vi im upućujete poruku, građani (ovce za šišanje) će platiti oštetu a vi i ubuduće to radite.
Počinioci svih takvih i sličnih dela (paljenje automonila, prebijanje amera)
treba da plate nadoknadu i oštećenima i državi i to će biti najbolja poruka i prevencija krivičnih dela. Ako nemaju, kuća na doboš. Zatvor se podrazumeva.

ivan nikolic

pre 12 godina

Sramota!
Demokratska stranka mora najstroze da bude kaznjena na izborima. Naravno ovim ne mislim da treba da dovedemo Nikolica i slicne pajtose!

drLaki

pre 12 godina

Kako kaze, odlucice da li ce biti sudsko poravnanje.Jel to bese ona sto je uzela 2 miliona za sedenje u RiK-u? I posle rece,casna rec,vratila sam te pare.

Sasa

pre 12 godina

Znaci, bruka i sramota! Znaci, sa nasim parama da placamo slobodu kriminalcima i ubicama. Znaci, znate kada cu da glasam opet za vas? Znaci, nikad!

Bojan

pre 12 godina

Zanima me da li se u postupcima vansudskog poravnanja poštuje zakon o javnim nabavkama. Naime, sigurno postoji ta budžetska stavka gde mora da stoji više od 3M koliko je donja granica javne nabavke male vrednosti. E sada, plaćanje i svako skidanje sa te stavke mora da bude u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Ko onda odlučuje o tome koja je ponuda najbolja, koliko će se platiti iz budžeta i gde je cenovnik i tri ponude i ...........

kraja

pre 12 godina

...vlada srbije je dokazala da nema kompromisa u arcenju drzavnih para...
...i verovatno nece imati kompromisa dok u kasi bude i jedan dinar...
...a malovicka ce "pogledati"...bacice pogled i doneti odluku koliko da istresu nasih para za njeno "reformisano" pravosudje, za koje nece da kaze da li je ispravno presudilo ili nije...
...dalje nije za citanje...

Klokan

pre 12 godina

Trebala je voditeljka da upita ministarku,a koju je to afera za organizovano tuzilastvo pokrenulo?!
Sve su potegli mediji,stampani i b92 insajder.
Takodje je ministarka navela kako je na ovom sajtu reakcije bile negativne na zakon o nanogavici,ali se pokazalo da je i dalje negativan,znaci da nevalja

Branko V.

pre 12 godina

Jadna smo mi država kojoj svaka budala može da diktira šta sudije treba da rade. Menen zanima koliko će nam Francuska platiti za ubijanje civila tokom NATO bombardovanja. Ovde mora da je neko uzeo procenat jer u svetu još nije poznat ovakav slučaj.

kiki

pre 12 godina

Žao mi je roditelja ali gde su granice?
I mi hoćemo novac za svakog ubijenog Srbina u Parizu bar...
Politički instruisana presuda sad će još i da košta,nečuveno!!!

s.l.t

pre 12 godina

Menen zanima koliko će nam Francuska platiti za ubijanje civila tokom NATO bombardovanja.
(Branko V., 20. februar 2012 20:33)

Branko, da se tako placa po glavi ubijenog civila, Srbija bi bila bankrot do desetog kolena! Nekima bi se i dopala tvoja ideja, pazi sta pricas.

Влада

pre 12 godina

Можеш да им платиш кад утераш паре Французима за противправну агресију или из свог џепа слободно.Државним парама јок.

crni domino

pre 12 godina

Da ne bese onog nislije, vi postadoste prava Gospodja Ministarka. Lici vam. Verovatno je vama i vasem drzavnom okruzenju bilo zao Cece pa ste joj samo nanogicu prepisali, e da biste joj ponekad u goste dosli na kaficu ili mozda na slavu. A za odstete, najlakse je uzeti od gradjana, a vinovnike ne dirajte jer su opasni.
Nije onaj Ceda lud sto zagovara preokret.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Ja ne razume izraz"vansudsko poravnanje", ni kad je u pitanju Bris Taton a jos manje kad su u pitanju medjusobne tuzbe Srbije i Hrvatske za genocid,meni taj izraz"vansudsko poravnanje" lici na izraz"dogovoricemo se ispod stola" i vrlo je ruzan!

iona

pre 12 godina

mene je jako sramota srbije i svih njenih institucija. jako.
tim ljudima su obesni bilmezi ubili dete. njakali su se po sudu u ovoj nenormalnoj zemlji, gledali kojekakve apele za pravdu kolega bilmeza. onda je doneta presuda. ljudi su verovatno pomislili da je konačno stvar završena. a onda je kazna prepolovljena.
u srbiji žrtva trpi barem dva puta: prvo od krvnika, posle od pravosuđa. oni najbaksuzniji dobiju još jedan krug tlačenja od pravosuđa kada, kao u ovom slučaju, sistem ukapira da je omaškom odrezao primerenu kaznu, pa tu kaznu onda prepolovi. valjda da se mladost bez perspektive i političari sa perspektivom ne nađu uvređeni.
plus mi se fizički sloši svaki put kad vidim ovu ženu. ovo je jedna farsa i majmunarnik kosmičkih razmera.

Realni

pre 12 godina

Svako moze da tuzi drzavu i nije problem vansudsko poravnanje ako drzava smatra da bi izgubila spor zbog nekih vlastith propusta.

Problem je sto se drzava ocigledno ne odnosi isto prema zahtjevima za odstetu koji dolaze iz inostranstva i nekog Milojka sa obronaka Mokre Gore.

Beogradjanin

pre 12 godina

Kad je vaše reformisano pravosudje drastično smanjivalo kazne znao sam gde smo. Sad će te se poravnavati našim parama. Kad padnete sa vlasti sudiće vas ...

Bivsi glasac DS

pre 12 godina

Slazem se sa roditeljima Tatona 100%. Medjutim, zasto mi, poreski obaveznici da placamo za nesposobnost drzave i sudstva? Platismo 1 milion vec za onog Mladenovica.

Илија Дракулић

pre 12 godina

Г-ђа министарка је само најављивачица. И ништа више од тога. Прави власници овог циркуса седе у једном од преживелих крила Службе покојне државе. Разлог преживљавања тог крила лежи у ревносном заступању интереса "братске" империјалне силе. Једна од важнијих тачака у одбрани тих интереса је да се Свету, а пре свега Европи, ови простори насликају у што одвратнијем светлу. Да неко довољно површан поверује да су овде западне границе Авганистана, Нагорно-Карабаха, Дагестана, или Чечније... Порука је: "не долазите овамо, ни да би сте потрошили, ни да би сте зарадили неку кинту, овде живи нека много опасна мешавина Селџука и Татара чија је најразвијенија привредна грана друмско разбојништво". Не само да се овакав "промиџбени програм" плаћа из буџета, неко ће и сваки од "буџована" из поменутог крила ("ложе", такорећи) да се угради, већ према положају, стажу и чину. Као и пре три године у случају скоро малолетног, а пунокрвног, М.К.

Misko

pre 12 godina

Koje crno van sudsko poravnanje? Zasto bi poreski obveznici placali neciji los sudski rad ili "debela ledja" nasih mladih ubica? Ako hoce sudski da se poravnava, neka zavuce ruku u svoj dzep, a ne u drzavnu kasicu prasicu.

Lepo otkaz gospodi pravnicima koji su zastupali tuzilastvo, obnavaljanje procesa na sudu vise instance i debela robija za ubice!

Secam se snimaka nesrecnog Tatona kako se tresao u komi pod onim cebetom. Nasi mladi "deckici" treba da budu presrecni sto nemamo instituciju smrtne kazne.

Zmaj

pre 12 godina

Ja, što odvajam od svojih usta za državu, kao porez, ne dozvoljavam da se troši radi tuđih poena i iživljavanja ! Bolje da se odvoji više za našu decu - omladinu.

bezimena

pre 12 godina

"Ona je podsetila da je Srbija već imala slučajeve nadoknade štete zbog ubistava, a kao primer je navela slučaj Ivana Stambolića i pojedine presude za ratne zločine u kojima je konstatovana odgovornost države". Ovakvom izjavom s. malović nas sve pravi blesavima i vredja elementarnu inteligenciju svakog gradjanina, pri čemu pokazuje vrhunsku bahatost!

Gradjani ne moraju da budu pravnici da bi znali razliku izmedju ubistva I. Stambolića i B. Tatona!

Ivana Stambolića je ubila DRŽAVA preko pripadnika svojih "službi"!

Brisa Tatona je ubila grupa zlikovaca za SVOJ RAČUN, zato ne može država (MI) da plaća naknadu štete, već oni koji su OSUDJENI za taj zločin!

Dokle ćete da nam OTIMATE pare i da se njima razbacujete, razbojnici?

belilistic

pre 12 godina

Kako moze Malovicka da zakljuci poravnanje kad je ona odgovorna za sramno smanjenje kazne,a u itervjuu za B92 je rekla da je zadovoljna brzinom kojom je doneta presuda!? To sto je presuda sramna nju ocito ne zanima. Neodgovorno i bahato!!!

AU

pre 12 godina

Kakve veze Ministarka pravde ima sa Tuzbom protiv drzave? Pa zar nije posao Javnog pravobranilastva da brani drzavu u takvim sporovima i da predlaze poravnanja?
Inflacija mesanja politicara u strucne poslove za koje nisu birani ni kvalifikovani je proporcionalna velicini krize u koju je zapala nasa privreda, drzava i drustvo!
da parafraziram - Ravno do dna!

Sveta

pre 12 godina

Samo vi placajte svoje greske nasim parama. Ne znam do kada ce to tako ali znam da cemo svima suditi jednog dana. Mozda bi bolje bilo da si naprave samo neki komforan zatvor gde ce ici posle izbora.

Marko

pre 12 godina

Znaci opet iz nasih dzepova za ono sto su huligani napravili. I onda sutra ja treba da budem dobar gradjanin i da placam poreze da bi mogli da placamo za s**** koja prave huligani. E pa necu. Umesto da se pare daju za podsticanje nataliteta, pokretanje porizvodnje i mnogo prece stvari mi cemo ponovo da placamo ovo. Aman bre dosta vise. Neka plate oni koji su to ucinili. Dosta je vise da placamo za svaku tucu koju naprave huligani. Dosta vise satelita i raskinutih koncesija. Hocu da bolje zivimo, hocu da imamo neku buducnost.

Neki čovek

pre 12 godina

Ljudi moji!

Izvinite za ovu digresiju na početku...

--- digresija ---

Meni bar jednom nedeljno dolazi svakojaki narod na vrata da izmoli neki novac za svoju muku. Uglavnom su u pitanju bolesna deca. Naravno, 90% njih su lažovi i gade mi se zbog toga...
Ali 10% ljudi zaista ima problem. Video sam ih na TV-u. Čitao sam o njima.
Tu su predamnom i teško im je što mole ali moraju - dete je u pitanju. Za koju sumu mogu vratiti detetu život? 10.000, 20.000...100.000 eu?

--- kraj digresije ---

E, sad...ja to ovako računam:
Za jednog kovačevića, siledžiju, koji je nemam pojma čime zaslužio slobodu (btw. gde je sada?), Srbija je mogla da spase najmanje 10 deteta!
A sad ćemo da plaćamo još za neke druge siledžije - ubice.
Mojim parama? Dajte vi lepo te pare sad iz svog džepa! Reket koji vam, nažalost, redovno plaćamo prestanite da traćite! Dajte te pare da spasete neki zivot u ovoj zemlji. "Borba za bebe" ne bi ni bila potrebna da je država onaj milion umesto gore pomenutom liku dala na kupovinu inkubatora...

...do đavola, idem da popijem jedan tranquilliser :-P

pjer

pre 12 godina

Zna se koji bilmezi su to uradili! Rasprodajte njihovu imovinu pa nek se poravnavaju s kim i kako hoće. Neću da plaćam siledžijama i ubicama njihova zlodela! A ne bi ni vi trebali gospođo, jer će i vaše pare ići u to sudsko poravnanje! Ili vi imate neko, potpuno drugačije, viđenje i neke druge interese?

zoran

pre 12 godina

Popićete svi vi u kompletu toliko nevažećih-preškrabanih listića da ćete da se pušite k'o lokomotiva. A šta će posle da bude više uopšte nije ni važno. Grčki, Egipatski, Sirijski ili Libijski scenario, never mind...

Milan Krstić

pre 12 godina

Ono što je osnovno a to je da niko ne želi da vidi istinu...nešto ne valja..zakon ili ljudi...ja bih rekao i jedno i drugo...doneti su neki zakoni koji idu na štetu svim poštenima...svaka baraba ima više para od bilo kog poštenog...sa dobrim advokatom dešava se ovo što se dešava...doneli smo zakon a ljudi su ostali stari sa istim strahovima jer i sami vide da mnoga lica sa više od par krivičnih prijava šetaju slobodno...je li to pravda?...šta reći kada se savetovanja zaposlenih u sudstvu održavaju u hotelima čiji su vlasnici u najmanju ruku sumnjivih moralnih kvaliteta...šta reći kada se održava savetovanje radi obuke sudija pa predavači i ne dodju a sve se vodi kao da je normalno bilo...jadna je ona zemlja gde se poštenje smatra za glupost a barabe napreduju...

R2D2

pre 12 godina

A sto ne bi ovako: vi lepo vratite prvobitne kazne a za uzvrat da Tatonovi povuku tuzbu.
Tu tuzbu su izgleda ionako odlucili da podnesu kad su kazne prepolovljene misleci da ce tako napraviti politicki skandal vlastodrscima u Srbiji, ali ocigledno ne znaju da vlastodrsci u Srbiji imaju morala isto koliko i prosecan glasac ima politicke/glasacke inteligencije.

Sasa

pre 12 godina

Znaci, bruka i sramota! Znaci, sa nasim parama da placamo slobodu kriminalcima i ubicama. Znaci, znate kada cu da glasam opet za vas? Znaci, nikad!

Ivana

pre 12 godina

Zasto prenosite ovakve gluposti jedne ministarke?Vuka,Stambolica,Djindjica,Curuviju,generala Buhu,Gavrilovica i mnoge druge ubila je policija po nalogu najvisih politickih rukovodioca.Nije drzava prihvatila odgovornost,drzava je prihvatila da je pocinila zlocin prema gradjanima.Politicari moraju u zatvor,danas ili sutra.

šicer

pre 12 godina

A zašto ja nisam mogao da se van sudski nagodim , imam trajne posledice u padu u saobraćaju ?????? i za 2.5 godine nijedno ročište se nije održalo ,

Dositej

pre 12 godina

Mene nekako intrigira odakle će biti plaćeno poravnjanje? Sa računa Snežane Malović? Nadam se da porodica Taton neće da pristane, ovim Ministarka ohrabruje sve huligane - i one na ulici i one koji sude...

ANDROID™

pre 12 godina

Na gospodji Malovic JESTE da utvrdi koji od sudova nije uradio posao kako bi trebalo jer je razlika OGGROMNA.

Da je odluka o kaznama izmenjena za npr 20-30% pa OK ali ovde je kazna PREPOLOVLJENA. To definitivno nije slucajno i nije bezazledno te se javnosti MORA dati valjano objasnjenje ili obrazlozenje.

Ovako, sve lici na pokusaj drzave da prevari i porodicu preminulog momka a i sve nas.

Gospodja malovic u najmanju ruku mora spreciti da drzava (tj. mi, poreski obveznici) placa basnoslovne odstete da bi nasi kriminalci krace robijali.

Ima li ovde normalnih?

Ljudi, zeli ti vi, gradjani koji placate porez, da placate odstetu zbog toga sto je neko nasim kriminalcima smanjio kazne?

Gospodjo Malovic, novac iz budzeta NIJE VAS novac. To nije novac koji vi mozete trositi na placanje odste da bi kriminalci imali manje kazne. Kakav paradoks! I kakva sramota i za drzavu i nas koji ovo trpimo i placamo. Sram nas sve bilo!

Mislite o tome.

Pedja

pre 12 godina

Sramota je da su ovakve osobe ministri. Frljaju se i pogadjaju sa tudjim parama kao na pijaci. Pri tome sta god se dogovore uzmu novac iz naseg dzepa, a ne iz svog. Trebalo bi licno da plate svoju nesposobnost i lose odluke tako da snose greske svojeg rada, kao i vecina gradjana ove zemlje.

ivan nikolic

pre 12 godina

Sramota!
Demokratska stranka mora najstroze da bude kaznjena na izborima. Naravno ovim ne mislim da treba da dovedemo Nikolica i slicne pajtose!

milan

pre 12 godina

@Miki Peric
Procitajte dobro koji je razlog porodice Taton naveden u tuzbi, bice Vam jasnije. A drzava ima pravo da nakoknadi taj iznos od izvrsioca neposrednog. Pogodite zasto nece?

tomas

pre 12 godina

Meni ovo lici na scenario:
Ja prepolovim kazne, vi tuzite drzavu, ja vam dam 1 milion e gradjanskih para, vi meni 200 000e i mirna Backa...

Jovan

pre 12 godina

Citajuci ovu vest sa one strane razuma , dobijam potvrdu da sam ispravno postupio pobegavsi iz one nedodjije . Svako bi morao da ucini isto .

Neo

pre 12 godina

"Van sudsko poravnanje?". O cemu vi pricate,znate nesto vise, necija odgovornost znaci postoji sto ste presudu za ovako tesko krivicno delo sveli na nivo licitacije i partijskog dogovora. Treba sve da vas je u srpskom pravosudju stid i sramota kako "obavljate" vase funkcije pod "zakletvom".Crvi gamizu kroz celokupan sudski sistem ove zemlje. Nepotizam i sujeta najgore vrste "krase" pogotovu vasu profesiju , a pravda ovde nema svoj dom.

kondan

pre 12 godina

Na ovakvu vest u normalnoj zemlji sa ovolikom bedom bi se okupilo minimum 100 000 hiljada ljudi na trgu negde i to bez ikakve logistike i planiranja. Jer ko ima iole mozga u glavi ce da shvati da ako ovako nesto dopustamo nemojmo se cuditi sto cemo sutra zavrsiti pre ili kasnije kao ova dva coveka na proslavi u Batajnici, izbodena nozem na smrt od strane "visestrukog" prestupnika povratnika sta li vec. I nemojmo se cuditi sto hitna pomoc nece doci jer nema para, i sto nema cika milicionera da ganja ovu bagru jer nema para, i sto nece biti lekara da vam spase zivot u bolnici jer nema para ili mu je plata jako mizerna i sto cete morati za svoje pare da kupujete zavoje katetere itd.

Vi poreski obveznici.

Prst na celo i cistimo kukolj medju nama. Previse ga je.

Misha Wolf

pre 12 godina

Cinizam i niskost! Kao na pijaci. Gde vam je moral gospođo Malović? Stidim se vas. .... Neću da vređam, mojoj zgranutosti i sramoti nema kraja zbog ove vesti.

Vox

pre 12 godina

Sudstvo je ubedljivo, najlosiji i najkorumpiraniji segment nase vlasti i sluzi
jedino da pomogne lopovima, kriminalcima, politicarima i ostalom olosu u nasoj zemlji.

Analitičar

pre 12 godina

Zbog političkih progona, neutemeljenih i naručenih presuda država Srbija se na ime naknada štete naplaćala onoliko para! Tema za ceo jedan Insajder! Pa onda... milionske isplate na ime razlike u platama nosiocma pravosudnih funkcija, pa onda vojnim penzionerima... Novac OGROMAN! A nije morao biti isplaćen - ili uopšte, ili bar ne u tim iznosima, za šta postoje krivci imenom i prezimenom. U jednom slučaju svesno plaćeni politički poeni, u drugom arogancija, neznanje i nemar. U oba slučaja plaćeno parama poreskih obveznika. Vašim.

Dragan

pre 12 godina

Smanjili ljudima kazne a vade pare iz nasih dzepova.Ne razumem u cemu je stos.
Da li ce se to "poravnvnanje" zavrsiti na tome da mi platimo a huligani kada izadju iz zatvora su slobodni i bez obaveza.
Ko je izmislio takav zakon!?
Ako mi to placamo iz nasih dzepova trebalo bi osudjenima celog zivota odbijati od plate , imovine ili sl. sa kamatom.
Da li ce Kovacevic nesto platiti drzavi?

kraja

pre 12 godina

...vlada srbije je dokazala da nema kompromisa u arcenju drzavnih para...
...i verovatno nece imati kompromisa dok u kasi bude i jedan dinar...
...a malovicka ce "pogledati"...bacice pogled i doneti odluku koliko da istresu nasih para za njeno "reformisano" pravosudje, za koje nece da kaze da li je ispravno presudilo ili nije...
...dalje nije za citanje...

mlekadzija

pre 12 godina

Jos jedna u beskrajnom nizu, da budem pristojan, neodgovornih izjava osobe koja obavlja funkciju ministra pravosudja. U normalknoj zemlji ovako nesto ne bi bilo moguce...ali mi smo u Nacionalnom parku Srbija (i dalje)....

Calimero NS

pre 12 godina

G-djici Malović je najvažnije kakva će poruka biti upućena počiniocima ovih zlodela . Pa vi im upućujete poruku, građani (ovce za šišanje) će platiti oštetu a vi i ubuduće to radite.
Počinioci svih takvih i sličnih dela (paljenje automonila, prebijanje amera)
treba da plate nadoknadu i oštećenima i državi i to će biti najbolja poruka i prevencija krivičnih dela. Ako nemaju, kuća na doboš. Zatvor se podrazumeva.

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Odbijam da verujem da je Snezana Malovic ovako divlje bahata. Marie Antoinette je za manje giljotinirana.

Zato mi ostaje jedino zakljucak da je prilicno neinteligentna ako ovakve izjave koje ce, bez ikakve sumnje, izazvati veliki odijum u zemlji, daje 2 meseca pred izbore.

Uostalom, i njeno rudimentarno poznavanje engleskog me utvrdjuje u tom uverenju. Moji studenti u Kini, ukljucujuci one iz zemljoradnickih porodica, koji su imali vrlo malo sansi u zivotu da bilo sta postignu, govore taj jezik mnogo bolje od nje.

drLaki

pre 12 godina

Kako kaze, odlucice da li ce biti sudsko poravnanje.Jel to bese ona sto je uzela 2 miliona za sedenje u RiK-u? I posle rece,casna rec,vratila sam te pare.

Tamara

pre 12 godina

Evo opet su u pitanju nasledjeni problemi. Kakve veze nasledje ima sa reformom pravosudja,kad je ista sprovedena za mandata ministarke Malovic? Rec nasledjeno je opravdanje za sve neuspehe ove vlade, ali je gdja Malovic ovoga puta preterala.

jelena

pre 12 godina

Kakvo poravnanje? To bi znacilo da ministarka pravde procenjuje da je nas sud ostetio porodicu Taton (uz duzno postovanje) i da je presuda stetna, pa cemo mi gradjani dad placamo odstetu. Onda nam sud ne treba, pored gdje Malovic.

Sydney Sam

pre 12 godina

Snezana bi trebalo da zna da odsteta moze da se zahteva samo od osudjenih pocinioca.Drzava i drzavni organi u ovom slucaju nisu ucesnici krivicnog dela.Snezana, tako je u celom svetu pa i njegovoj Francuskoj.

mirko

pre 12 godina

"...veliki problemi iz prošlosti nasleđeni, ali da se "IDE ka njihovom rešavanju".

Oprostite, ali nisam mogao da odolim:

"...IDEMO, radimo
apartmane gradimo
i muda ladimo..."

"...armatura, cimenat
kvadratura, objekat
pravi je momenat
da se ugradi procenat..."

"...sa nama je najbolje
a sa drugima najgore..."

The

pre 12 godina

Ti pod hitno da letis sa te funkcije, ne mogu da te gledam vise. Da je TVOJE drago pravodsudje manje kroumpirano i radi svoj posao kako treba, i da je zakon kako valja, a ne ovako mizeran, ne bi ni doslo do ovoga.

Klokan

pre 12 godina

Trebala je voditeljka da upita ministarku,a koju je to afera za organizovano tuzilastvo pokrenulo?!
Sve su potegli mediji,stampani i b92 insajder.
Takodje je ministarka navela kako je na ovom sajtu reakcije bile negativne na zakon o nanogavici,ali se pokazalo da je i dalje negativan,znaci da nevalja

Bojan

pre 12 godina

Zanima me da li se u postupcima vansudskog poravnanja poštuje zakon o javnim nabavkama. Naime, sigurno postoji ta budžetska stavka gde mora da stoji više od 3M koliko je donja granica javne nabavke male vrednosti. E sada, plaćanje i svako skidanje sa te stavke mora da bude u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Ko onda odlučuje o tome koja je ponuda najbolja, koliko će se platiti iz budžeta i gde je cenovnik i tri ponude i ...........

Zvezdan

pre 12 godina

Sjajan komentar Ilije Drakulića!
Žalosni su ovi mediokriteti i polutani koji zauzeše ministarske i ostale poluge vlasti u nesrećnoj državi.
Žalosna je i perspektiva sa njima,onima koji pretenduju da ih naslede,onima koji dolaze...
Najveća je tuga što politički korzo ove zemlje privlači najnesposobnije,najbeskrupuloznije,naj...
Gledati ovu gospođu kako se upinje da nam predstavi nešto što nije,mučno je.

odliveni mozak

pre 12 godina

laik sam za pravo i sudstvo, i mogu misliti kako ova izjava izgleda strucnjacima iz tih oblasti..

poredjenje slucaja stambolic i slucaja taton je daleko od zdrave pameti.

gospodja je zabrinuta za 'poruku' koju ce da posalje, a upravo je poslala jasnu poruku da onaj ko ima ledja moze da radi sta god hoce, i sve ce da bude 'poravnato' iz drzavne kazne...

nazalost, u poredjenju sa srbijom i diznilend je pravna drzava....