Ponedeljak, 20.02.2012.

16:30

Na prijavi DRI Dulić, Ćirić, Đilas

DRI podnela prekršajne prijave protiv više osoba, između ostalog Olivera Dulića, Nebojše Ćirića, Tomice Milosavljevića, Dragan Đilasa, Dragana Markovića Palme.

Izvor: B92

Na prijavi DRI Duliæ, Æiriæ, Ðilas IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

mina

pre 12 godina

Jedino ako će bilo ko od njih da prizna svoju krivicu! Svi se kao nešto zgražavaju i ne mogu da veruju da se neko usudio da njih spomene u negativnom kontekstu! To je bilo za očekivati, a za očekivati je i to da od tih prijava neće biti ništa sve dok see ne promeni vlast!

R.A.Rajs

pre 12 godina

Molim vas pročitajte knjigu,tačnije politički testament,R.A.Rajsa...Čujte Srbi!...i sve će vam biti jasno...ovo je sve već viđeno pre 100 godina...

To je jako tužno...

Preporučujem knjigu za čitanje...sad pred izbore

Sekuntela

pre 12 godina

Nije da nismo i ocekivali. Svi vidimo kakvu politiku vode i kako se razbacuju sa parama. Zar nije cudno da sve iz budzeta ode, a pri tome se nista ne razvija, vec sve propada.

majko_mila

pre 12 godina

А за коју ситницу одлети предсједник Њемачке.
Наравно, слиједе Шојић-деманти. :)

mile marinkovic

pre 12 godina

sta, moj bivsi student prodekan i zvezda komunisticke omladine jugoslavije, osvedoceni demokrata i strucnjak za sve i svasta dragan djilas na ovome spisku! nemoguce, sokiran sam!

Miladin

pre 12 godina

Moje mišljenje je da su svi ovi a i mnogi drugi zaslužili krivične prijave.Ovako će se samo narugati ovim prekršajnim prijavama kao naprimer Žarko Obradović.Koji će to sud da okrivi Đilasa. Ma hajte molim vas.

Пера Геније

pre 12 godina

Е сада су се сви баш потресли због ових пријава. Тешко да ће у Србији одговарати било ко ко је на власти, ове пријаве су само још једно мртво слово на папиру. Овим пријаве су поднете само да би се показало како се у Србији води борба против корупције и ништа друго. Птретпостављам да је ово намењено иностраним посматрачима јер тешко да неко може поверовати да ће грађани Србије прогутати овакву невешту подвалу. Нажалост будући да живимо у држави у којој је власт огрезла у корупцију, и где се готово ни један посао не може завршити на време уколико претходно некога не подмитите. Управо зато што смо већ деценијама принуђени да живимо у корумпираном друштву, свим грађанима Србије је потпуно јасно како ће завршити ова игра око пријава.

lex

pre 12 godina

Ma narod nije vise glup kako to ne shvatate za te lopove ne prekrsajne to je smesno nego krivicne pa zatvor pa oduzimenje imovine nelegalno stecene e pa tek onda ste nesto uradili.

krivicno gonjeni

pre 12 godina

protiv moje radnje I mene je podneta krivicna jer prosle zime nisam uplati doprinose za radnike 2 meseca(moja su potrazivanja tada bila skoro 10mil.din)obaveze sam uplatio odmah po opomeni I dobio krivicnu I tretman kao poslednji olos.Sad me interesuje da li I ovo da se zavrsi kao I uvek I simbolicno nekog kazne tako sto ce fotelju da mu zamene sa drugom foteljom.A za nacinjeni manjak u budzetu smo tu mali privatnici kao I uvek da to nadohnadimo.

Јован

pre 12 godina

Против бившег министра здравља поднети кривичну пријаву због свесног угрожавања здравља грађана Републике Србије, па тек онда пријаву у вези финансијских малверзација. Све остале на овој листи такође на дугогодишње затврске казне осудити. Али, знате шта, они су мање криви од нас, јер ипак народ им све то дозвољава. Сад ће избори, па хајде опет да гласамо за дс, динкића, спс, преокрет ?!?, итд. Уништили су војску, и ставили је под страначку контролу, да би могли да раде шта хоће, без страха да их она скине са власти и казни, уз помоћ народа.Јадна си моја Србијо, и ми са тобом !!!

po stoti put ponovo

pre 12 godina

Ovo je kao "Dan mrmota", stalno iskoci vest kako Djilas, Dulic ili neko treci zloupotrebi sluzbeni polozaj i nikom nista...

rade

pre 12 godina

Revizija buxeta grada Zaječara za 2010. godinu urađena je bukvalno diletantski. To je izgleda i svrha te revizije. Nju uopšte ne interesuje da li se sredstva čija je namena određena zakonom troše po zakonu ili ne, da li se finansijama upravlja na održiv način, nego samo forma. Grad Zaječar je, primera radi, utrošio grdne milione na sport pri čemu ne postoji nijedan dokumenat kojim je utvrdjeno da su debelo plaćeni sportovi i sportisti od interesa za grad, potrošene su desetine miliona para od ekološke takse a nijedan ekološki problem nije pipnut, pare od zakupa gradskih lokala troše se bog zna za što... Ali sve to reviziju uopšte nije interesovalo. Da jeste krivičnih prijava bi bilo na gomile.

Već viđeno

pre 12 godina

Evo spremaju se da pobegnu u Južnu Afriku koliko su se uplašili . Ovo je komedija . Od ovog nema ništa , niti će ko odgovarati .

Novosadista

pre 12 godina

"a zajedničko za sve je da su uglavnom kršili odredbe Zakona o javnim nabavkama". Kaže DRI.

A može li umesto prekršajne prijave - prijava protiv udružene zločinačke aktivnosti protiv države i naroda ??? (pa da više ne prekrše)

propalo drustvo

pre 12 godina

kakav crni prekrsaj, pa njima treba oteti sve sto su pokrali i nabiti u podrum bez svetla da beru sampinjone do svoje 75 godine.

Nata

pre 12 godina

Vidi ti gospodina Boska Nicica sto se "sokirao" i gospodina Dragana Markovica sto ne zeli da komentarise ovu odluku,a dok su punili svoje dzepove nisu se bunili.

poreznik

pre 12 godina

Da je ovo pravna drzava ovi bi se funkcioneri ozbiljno zabrinuli zbog ovih prijava, a ne da se "sokiraju" kao pojedinci ili da ismevaju ovu instituciju. Koliko znam do sada jos niko nije kaznjen na osnovu prijave DRI.

PET PLUS

pre 12 godina

Godinama neki ljudi ukazuju na JP"Sklonista" kao uporiste jedne partije a tek sad se to preduzece pominje,za koje mnogi nikad nisu ni culi da postoji i pri tom je "leglo" svega i svacega.

Sarena laza

pre 12 godina

Utvrdjeno je da su potrosene milijarde dinara poreskih obveznika za poslove koje su dobijale strane kompanije mimo tendera .
A kazna je 500 dinara

Maree

pre 12 godina

I...i...i nistaaaa...platice 5ooo dinara kaznu sto su oteli drzavi na raznorazne malverzacije po 50000000 eura i svi zadovoljni, sve po zakonu, jer da se ne lazemo, ministri i politicari su kod nas zasticena vrsta. Dok narod ne ustane i sam ne uradi ono sto se mora uraditi nista se nece zivo promeniti. Dok oni lepo vide da se narod ne buni, oni ce sve vise i vise da uzimaju, a VI cete to da platite i da finansirate razne dulice, milosavljevice i ostale i njihove porodice. Bravo srbi, pa mi smo zaista svi za jednog jedan za sebe samog! Mi smo totalno nenormalni sto ovo sve dopustamo. Lud narod!

Цоје

pre 12 godina

Колики списак. Али нема од тога ништа. То је чисто да би се замајавао народ да неко у држави ради нешто да сузбије незаконите радње. Чисто исмејавање.

Јелена О.

pre 12 godina

Пошто је ово магла ја предлажем да усвојимо кинески закон против корупције.

maraton

pre 12 godina

Sve naivne ovčice!!! Kako je moguće da su oni krivi?!!! U državama sa stabilnim političkim sistemima i izgrađenim pravnim sistemom ovakvi nalazi državne revizorske institucije imali bi za posledicu prvo pad vlade, a odgovorni bi zaglavili u zatvor jer su svojim činjenjem svesno oštetili zajednicu. Smešno je da se protiv njih preduzimaju prekršajne prijave kao da su prešli pešački prelaz na crvenom semaforu, a oni, koliko su moralni još se zgražavaju. Izvesni gradonačelnik je svojevremeno svoje protivpravno uzimanje novca u banci okarakterisao kao politički progon Miloševićevog režima, a sada se zgražava i iščuđava nad nalazima revizora, proglašavajući i to političkim progonom. Ovoj državi je potrebna odgovorna vlast koja će svojim ličnim primerom zakonitog rada i štednje dati primer građanima, institucijama, preduzećima i svim drugim subjektima kako se treba ponašati u vreme krize, a ne ova korumpirana i bezobzirna vlast, koja ne uvažava nalaze revozorske institucije koju je sama osnovala.

Aleksandar

pre 12 godina

Zar mislite da ce biti optuzeni, da ce zavrsiti u zatvoru i dobiti teske novcane kazne. Pa u DRI su njihovi ljudi. Helloooo, svi su povezani.
Blago li se vama sto nemate pojma koliko je svaka rupa u ovoj drzavi korumpirana. Inace bi ste osedeli u sekundi od nerviranja, kada bi ste saznali.

L Katarina

pre 12 godina

Celnici u oblasti zastite zivotne sredine najubedljivije nista ne rade, a zaposljavaju svoje sa svih strane. Znamo koliko Dulica ima na drzavnim funkcijama, a svaki od njih svog dousnika, pa tako u krug gde sta da se zakine.

Sizif

pre 12 godina

U normalnim drzavama, a ima ih, ova vest bi izazvala sasvim drugaciju reakciju. Nije ni cudo da je zemlja kao zabokrecina kada poimanja demokratije i funkcije revizora, pa i funkcije DRI su ovakvi neozbiljni kao sto se vidi po komentarima. Kakav narod takva i drzava.

Aristotel

pre 12 godina

Cekaj, a gde je ovde Velja?! Pa Dacha Kuferce? Pa Kostunjavi?!
Itd, itd...
Zar slucajevi pljackanja, podkradanja i kraduckanja drzave zastarevaju?!

Lisa

pre 12 godina

Srbija je zemlja u kojoj se zakon vrlo rastegljivo koristi! Obicne gradjane kaznjavaju kad ne plate struju, a ministre i gradonacelnike nikada.

Aleksandar

pre 12 godina

Da se ovo desava u Nemackoj, bili bi prinudjeni da sami podnesu ostavke, a da je ovo Koreja, ne znam da li bi imali toliko kanapa za ...

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

Ostetili budzet,zloupotrebili svoja ovlascenja,zloupotrebili novac poreskih obveznika,a protiv njih se podnose prekrsajne prijave hahahaha!?

Koji smo mi cirkus od drzave,ako se ovo gde zivimo uopste moze nazvati drzavom!
U SAD za ovo sleduju dozivotne robije,u Kini streljaju na sred trgova,a kod nas prekrsajne prijave :)

Blago svima njima,jer vladaju ovakvim narodom.Kradu nas,lazu,varaju,upropascuju na nase oci,a mi cutimo,blejimo i glasamo hahahaha ...

Tugo jesenja ...

Zucker-Shmeker

pre 12 godina

Pa kada se samo ugradjuju za sebe, korumpirani do bola. Ma samo nek je njima dobro. Vidimo mi cija deca idu OS ''Petefi Sandor'', ta skola samo cveta i cveta, cak se prica i da bi bazen mogla da dobije, a ko to finansira nego Pajtic, odnosno sve to ode iz budzeta tj. sa nase gradjanske grbace.

Биберче

pre 12 godina

Зашто се тачно не објави колико се ко овајдио? На листи има пуно занимљивих политичких имена међу којима и људи који се куну да све раде само због грађана!

Milenko

pre 12 godina

Nije prvi put da revizor podnosi prijave protiv funkcionera ali sve se nekako završi na tome. Ili oni daju objašnjenje ili se ispostvi da je neka greška. Na kraju od svega ne bude ništa.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Mislim da je ovo najbolja vest o Srbiji i u Srbiji koju sam procitao u zadnjih 10 godina!!!Puna podrska a da se Palmi nadoda tuzba za izazivanje opste opasnosti usred govora mrznje,za rodnu netrpeljivost i homofobiju,za izazivanje opste opasnosti prilikom javnog dogadjaja(slucaj helikopter i povredjena deca) + slucaj Kolubara....ima toga jos!

mikamuzika

pre 12 godina

zato su oni i izmislili narukvicu pokrades milione a nosis je godinu dana ili cak u vecini slucajeva ako si funkcioner postanes svedok u slucaju a krivca ce naci u nekoj sitnoj ribi,ipak je ovo srbistan

Hiperaktivna Buva

pre 12 godina

Чини нам се да је неко кренуо да обавља свој посао... Али како већ то бива ништа није готово бар док ове речи не преточе у дела и санкционишу све!

Jelena Stanic

pre 12 godina

"Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su i protiv gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, Kragujevca Veroljuba Stevanovića, Novog Sada Igora Pavličića, Niša Miloša Simonovića, Smedereva Predraga Umičevića". Gradonacelnik Novog Sada ima putera na glavi. Pa zar se nesto drugo ocekuje. Sve su to korumpirani tajkuni, a da je obicni covek optuzen, e taj bi vec dobio dozivotnu, ili ono sto drzavi vise odgovara-oduzeli bi mu svu imovinu, pa i ono sto nema.

Ajkulica

pre 12 godina

Napokon da ovo nase korumpirano tuzilastvo ucini nesto, samo da ne odbaci te krivicne prijave, a protiv Igora Pavlicica najvaznije da ne odbace jer samo novosadjani znaju kako su ziveli i kako zive za 4 godine Pavlicicevog mandata. Katastrofa u javnim preduzecima, ne radi spens, nema grejanja i vode u pojedinim delovima grada, nema asfaltiranja u periferijama jer to valjda nije bitno, a hvalospev gradonacelnikovog kabineta i gradskog veca vise nego glasan. Podhitno treba utvrditi rad Igora Pavlicica i dovesti boljeg coveka ...

milutin

pre 12 godina

Cekajte, a kakav je epilog iste ovakve vesti od bese li pre godinu dana dve ili tri? Toga se niko zivi vise ne seca.

Postoje izvestaji i za 2007, 8 i 9 i onjima su pisali mediji na isti ovaj nacin, dakle brdo "prekrsaja" otprilike gde god su zagrebali.
Rezultati? Ako se dobro secam pisale novine tri dana, mozda su pale neke prekrsajne prijave ili kazne od par hiljadarki dindzi naravno (ne znam jel su placene iz drzavne kase, privatnog dzepa ili moza uopste nisu ni placene). Isto drustvo naravno nastavlja da radi iste stvari!
mediji bi morali da nas potsete na sve to jer cela stvar nema onda smisla ako nema nikakvih posledica i efekata.
A usput revizija je jedno od najvaznijih kontrolnih mehanizama pa nazdravlje Srbijo!

lela

pre 12 godina

lista je impresivna, moram priznati... kad pocnete sa tomicom na celu, prosto moram da se osecam zadovoljnom...

da li ce drzava pokazati svoju moc i kazniti dvojicu novcanom kaznom od 1000 din na 6 mesecnih rata?

Džaba sve ako ne odu u zatvor

pre 12 godina

Poruka za DRI:
MOLIM VAS DOĐITE U ŠID I PONESITE PUUUUNO PAPIRA(što za štampanje, što za brisanje suza)I ODVOJTE DOSTA VREMENA, JER JE POSLA NA PRETEK!!UPOMOĆ!
očajni građani koji ovo nisu birali

европски стандард је закон

pre 12 godina

Ово значи да се спроводи закон. Замислите за време Слобе да је Мира попила овакву пријаву?

Aleksandar

pre 12 godina

kako ovde vidim prijave su podnete protiv likova iz DS uglavnom, dok iz g17 nema nikog.treba svi da odgovaraju, a ovako izgleda da podmeću jedni drugima nogu

nesa

pre 12 godina

Nema od ovoga ništa.Dogod se nedesi Hrvatski scenario pomoći nema.Hapšenje kao običnih smrtnika pa onda istraga, ali da traje, pa onda osude, pa zatvor ali da traje.Neka mi neko pomogne i kaže dali je i kada neki političar odgovarao u Srbiji za neko nedelo,koliko ja znam nije,a trebalo bi a i hoće ako bog da.

Peti element

pre 12 godina

Pisanje krivicnih prijava protiv ministara i ostalih politicara je cisto gubljenje vremena i trosenje papira. Da su obicni gradjani u pitanju onda bi bili propisno kaznjeni, a ovako...nema nista od toga!

sekira u medu

pre 12 godina

Ne znam je li neko napomenuo u komentarima, ali nemam vremena d acitam, samo da napsiem, i podsetim da su vlastodrci doneli neki zakon ili sta vec po kome nenamensko trosenje para iz budzeta ne podleze krivicnoj odgovornosti to jest, pljacka je legalizovana, a vi ih opet glasajte.

Radovan3

pre 12 godina

ajdeeeee.... , drugovi clanovi ?

Koliko znam prekrsajne prijave koje je DRI podneo , odnose se na prodavca "jaja" , koji nije
propisno drzao upakovana jaja , na svojo tezgi u trenutku kada su ovlascena lica legitimisala istog.
Kao i protiv cistaca snega , inace radnika GSP-a , koji nije na vreme predvideo "sneg u januar-u" , i
time shodno zakoni 123. clan:1 koji glasi : "Gde si ti bio kad je bilo najteze ?" , ugrozio integritete i
teritorijalni suverenitet Republike Srbije , i grada u kom predsednik "zivi" .

Ivan Cacak

pre 12 godina

I sta ce sad biti sa ovom pomenutom ekipom nazovi politicara (prevaranata)????
Bice neka zaborav fijoka u reformisanom sudstvu... B92 pratite ovo do kraja, molim Vas!!!

belilistic

pre 12 godina

Bas me cudiotkud Dulic na spisku,verovatno zbog bilborad i sajtova koji ne rade,a kostaju 25000€..ili zbog kampanje ocistimo Srbiju(na svakom koraku vidimo rezultate). Bas me zanima kad se okonca njegova pol.karijera koliko ce ljudi doci kod njega da im namesti polomljenu nogu...

Predrag

pre 12 godina

@josipa. Sta su oni radili ako mozes odgovori mi? Da nije mozda most na "Adi" napravljen u Vranju? Da li su ti ljudi nesto uradili da sistem industrije radi? Decko po tvom komentaru reko bi da si iz Beograda,vas nacin zivota je dosta bahat,za razliku od drugih ljudi Srbije.

Saša

pre 12 godina

Pa gde žive ti iz DRI, zar oni ne prate medije u Srbiji u kojima pomenuti same sebe svaki dan proglašavaju za najbolje, najpametnije, svetske prvake u reformama itd.

cile

pre 12 godina

kakve bre prekrsajne prijave za nenamensko trosenje para poreskih obveznika? za najsitniji prestup u maloj privatnoj firmi dobijemo krivicnu prijavu za zloupotrebu sluzbenog polozaja gde preti robija od 2-12 god!!!

Arnold

pre 12 godina

dokle god ti isti kontrolisu vrh sudstva,odnosno da su tuzioci u njihovim strankama ne znam sta mozemo drugo da ocekujemo nego ovakav cirkus.

Adam

pre 12 godina

Što bi rekao Zdravko Čolić - Ko pamuk ruke tvoje nežne! -državni revizore!
Kakva država, takva i prijava. Nema šanse da to ode dalje od ovih vesti! Pa ovo je njihova država, ne tvoja. Svoju figurativnu funkciju si baš ozbiljno shvatio. Ko titovi pioniri dan mladosti.

z06

pre 12 godina

toga nema ni u mislima,kojeg ministra su do sad poslali na robiju.svi su pozavrsavali mandate i povukli se ili promenili ime stranke i opet jovo nanovo.

Небојша

pre 12 godina

Кад му Ђилас сутра одржи слово, има да се извињавају следећих месец дана.

Nik

pre 12 godina

Dulic,Ciric,Djilas....pa oni su jedini koji su nesto radili prethodne cetiri godine....a u Srbiji svako ko nesto radi i menja ovu zemlju popije prijavu i osudu drustva....smesno
(josipa, 20. februar 2012 17:21)

Ako su radili(a i to je vrlo diskutabilno), ne znaci da treba da KRADU!!! Ne zamenjujte teze...

redovni korisnik foruma B92

pre 12 godina

Ovo je recimo,jedna od najvaznijih vesti za mene u poslednjih godinu(365) dana,a svaki dan ovde provedem izmedju 20-30 minuta na ovom forumu.
Odgovor na pitanje:"zasto?" cu dati naravno.
Bitna mi je bila ova vest da mi odagna sumnje.Kontao sam:" verovatno samo "umislio" da nam se desavaju samo ruzne stvari u drustveno-politickom zivotu ovde u Srbiji".Mislio sam da se to meni samo pricinjava.
Ako, i samo ako se ispostavi da je ova vest tacna,zaista je vreme za korenite promene u ovom drustvu.Pa nemoze valjda saka od 20-30 politicara i 20-30 tajkuna i mafijasa da drzi CELU NACIJU kao taoce.
Malopre dosao mi saobracajac i kaze pomeri auto ili cemo slikati i platices kaznu od 5.000.Ja mu kazem:"Tu kaznu sto cu ti ja platiti za lekove ces da das, a moja plata za mesec dana je 20.000 dinara".On video da sam totalno poludeo i otisao.Licio sam samom sebi na Majkla Daglasa iz filma "Pad"...

josipa

pre 12 godina

Dulic,Ciric,Djilas....pa oni su jedini koji su nesto radili prethodne cetiri godine....a u Srbiji svako ko nesto radi i menja ovu zemlju popije prijavu i osudu drustva....smesno

Alex

pre 12 godina

Kakav je ovo cirkus! A cekajte sta je bilo sa onim predhodnim prijavama? Pa ovo je gore zamajavanje naroda od onog za vreme Slobe. Svako ko je iz Nisa zna ko je gospodin revizor, odnosno zasto je postavljen na mesto revizora. Covek ima nadimak koji nosi jos iz srednjoskolskih dana koji dovoljno govori o njemu i njegovom putu do mesta drzavnog revizora (moja tetka je bila sa njim u odeljenju)... Da je ovde zakona i reda garantujem vam da bi milion gradjana Srbije trebalo da ode u zatvor, a za gomilu politicara, lopova, hostaplera i mufjuza i nekoliko dozivotnih robija (kao u americi) bi bilo malo.

cile

pre 12 godina

kakve bre prekrsajne prijave za nenamensko trosenje para poreskih obveznika? za najsitniji prestup u maloj privatnoj firmi dobijemo krivicnu prijavu za zloupotrebu sluzbenog polozaja gde preti robija od 2-12 god!!!

Alex

pre 12 godina

Kakav je ovo cirkus! A cekajte sta je bilo sa onim predhodnim prijavama? Pa ovo je gore zamajavanje naroda od onog za vreme Slobe. Svako ko je iz Nisa zna ko je gospodin revizor, odnosno zasto je postavljen na mesto revizora. Covek ima nadimak koji nosi jos iz srednjoskolskih dana koji dovoljno govori o njemu i njegovom putu do mesta drzavnog revizora (moja tetka je bila sa njim u odeljenju)... Da je ovde zakona i reda garantujem vam da bi milion gradjana Srbije trebalo da ode u zatvor, a za gomilu politicara, lopova, hostaplera i mufjuza i nekoliko dozivotnih robija (kao u americi) bi bilo malo.

Ivan Cacak

pre 12 godina

I sta ce sad biti sa ovom pomenutom ekipom nazovi politicara (prevaranata)????
Bice neka zaborav fijoka u reformisanom sudstvu... B92 pratite ovo do kraja, molim Vas!!!

Nik

pre 12 godina

Dulic,Ciric,Djilas....pa oni su jedini koji su nesto radili prethodne cetiri godine....a u Srbiji svako ko nesto radi i menja ovu zemlju popije prijavu i osudu drustva....smesno
(josipa, 20. februar 2012 17:21)

Ako su radili(a i to je vrlo diskutabilno), ne znaci da treba da KRADU!!! Ne zamenjujte teze...

redovni korisnik foruma B92

pre 12 godina

Ovo je recimo,jedna od najvaznijih vesti za mene u poslednjih godinu(365) dana,a svaki dan ovde provedem izmedju 20-30 minuta na ovom forumu.
Odgovor na pitanje:"zasto?" cu dati naravno.
Bitna mi je bila ova vest da mi odagna sumnje.Kontao sam:" verovatno samo "umislio" da nam se desavaju samo ruzne stvari u drustveno-politickom zivotu ovde u Srbiji".Mislio sam da se to meni samo pricinjava.
Ako, i samo ako se ispostavi da je ova vest tacna,zaista je vreme za korenite promene u ovom drustvu.Pa nemoze valjda saka od 20-30 politicara i 20-30 tajkuna i mafijasa da drzi CELU NACIJU kao taoce.
Malopre dosao mi saobracajac i kaze pomeri auto ili cemo slikati i platices kaznu od 5.000.Ja mu kazem:"Tu kaznu sto cu ti ja platiti za lekove ces da das, a moja plata za mesec dana je 20.000 dinara".On video da sam totalno poludeo i otisao.Licio sam samom sebi na Majkla Daglasa iz filma "Pad"...

Небојша

pre 12 godina

Кад му Ђилас сутра одржи слово, има да се извињавају следећих месец дана.

sekira u medu

pre 12 godina

Ne znam je li neko napomenuo u komentarima, ali nemam vremena d acitam, samo da napsiem, i podsetim da su vlastodrci doneli neki zakon ili sta vec po kome nenamensko trosenje para iz budzeta ne podleze krivicnoj odgovornosti to jest, pljacka je legalizovana, a vi ih opet glasajte.

nesa

pre 12 godina

Nema od ovoga ništa.Dogod se nedesi Hrvatski scenario pomoći nema.Hapšenje kao običnih smrtnika pa onda istraga, ali da traje, pa onda osude, pa zatvor ali da traje.Neka mi neko pomogne i kaže dali je i kada neki političar odgovarao u Srbiji za neko nedelo,koliko ja znam nije,a trebalo bi a i hoće ako bog da.

Džaba sve ako ne odu u zatvor

pre 12 godina

Poruka za DRI:
MOLIM VAS DOĐITE U ŠID I PONESITE PUUUUNO PAPIRA(što za štampanje, što za brisanje suza)I ODVOJTE DOSTA VREMENA, JER JE POSLA NA PRETEK!!UPOMOĆ!
očajni građani koji ovo nisu birali

Saša

pre 12 godina

Pa gde žive ti iz DRI, zar oni ne prate medije u Srbiji u kojima pomenuti same sebe svaki dan proglašavaju za najbolje, najpametnije, svetske prvake u reformama itd.

belilistic

pre 12 godina

Bas me cudiotkud Dulic na spisku,verovatno zbog bilborad i sajtova koji ne rade,a kostaju 25000€..ili zbog kampanje ocistimo Srbiju(na svakom koraku vidimo rezultate). Bas me zanima kad se okonca njegova pol.karijera koliko ce ljudi doci kod njega da im namesti polomljenu nogu...

Lisa

pre 12 godina

Srbija je zemlja u kojoj se zakon vrlo rastegljivo koristi! Obicne gradjane kaznjavaju kad ne plate struju, a ministre i gradonacelnike nikada.

Arnold

pre 12 godina

dokle god ti isti kontrolisu vrh sudstva,odnosno da su tuzioci u njihovim strankama ne znam sta mozemo drugo da ocekujemo nego ovakav cirkus.

Predrag

pre 12 godina

@josipa. Sta su oni radili ako mozes odgovori mi? Da nije mozda most na "Adi" napravljen u Vranju? Da li su ti ljudi nesto uradili da sistem industrije radi? Decko po tvom komentaru reko bi da si iz Beograda,vas nacin zivota je dosta bahat,za razliku od drugih ljudi Srbije.

Peti element

pre 12 godina

Pisanje krivicnih prijava protiv ministara i ostalih politicara je cisto gubljenje vremena i trosenje papira. Da su obicni gradjani u pitanju onda bi bili propisno kaznjeni, a ovako...nema nista od toga!

mikamuzika

pre 12 godina

zato su oni i izmislili narukvicu pokrades milione a nosis je godinu dana ili cak u vecini slucajeva ako si funkcioner postanes svedok u slucaju a krivca ce naci u nekoj sitnoj ribi,ipak je ovo srbistan

z06

pre 12 godina

toga nema ni u mislima,kojeg ministra su do sad poslali na robiju.svi su pozavrsavali mandate i povukli se ili promenili ime stranke i opet jovo nanovo.

Jelena Stanic

pre 12 godina

"Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su i protiv gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, Kragujevca Veroljuba Stevanovića, Novog Sada Igora Pavličića, Niša Miloša Simonovića, Smedereva Predraga Umičevića". Gradonacelnik Novog Sada ima putera na glavi. Pa zar se nesto drugo ocekuje. Sve su to korumpirani tajkuni, a da je obicni covek optuzen, e taj bi vec dobio dozivotnu, ili ono sto drzavi vise odgovara-oduzeli bi mu svu imovinu, pa i ono sto nema.

Adam

pre 12 godina

Što bi rekao Zdravko Čolić - Ko pamuk ruke tvoje nežne! -državni revizore!
Kakva država, takva i prijava. Nema šanse da to ode dalje od ovih vesti! Pa ovo je njihova država, ne tvoja. Svoju figurativnu funkciju si baš ozbiljno shvatio. Ko titovi pioniri dan mladosti.

Aristotel

pre 12 godina

Cekaj, a gde je ovde Velja?! Pa Dacha Kuferce? Pa Kostunjavi?!
Itd, itd...
Zar slucajevi pljackanja, podkradanja i kraduckanja drzave zastarevaju?!

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Mislim da je ovo najbolja vest o Srbiji i u Srbiji koju sam procitao u zadnjih 10 godina!!!Puna podrska a da se Palmi nadoda tuzba za izazivanje opste opasnosti usred govora mrznje,za rodnu netrpeljivost i homofobiju,za izazivanje opste opasnosti prilikom javnog dogadjaja(slucaj helikopter i povredjena deca) + slucaj Kolubara....ima toga jos!

L Katarina

pre 12 godina

Celnici u oblasti zastite zivotne sredine najubedljivije nista ne rade, a zaposljavaju svoje sa svih strane. Znamo koliko Dulica ima na drzavnim funkcijama, a svaki od njih svog dousnika, pa tako u krug gde sta da se zakine.

Јелена О.

pre 12 godina

Пошто је ово магла ја предлажем да усвојимо кинески закон против корупције.

Nata

pre 12 godina

Vidi ti gospodina Boska Nicica sto se "sokirao" i gospodina Dragana Markovica sto ne zeli da komentarise ovu odluku,a dok su punili svoje dzepove nisu se bunili.

Aleksandar

pre 12 godina

kako ovde vidim prijave su podnete protiv likova iz DS uglavnom, dok iz g17 nema nikog.treba svi da odgovaraju, a ovako izgleda da podmeću jedni drugima nogu

krivicno gonjeni

pre 12 godina

protiv moje radnje I mene je podneta krivicna jer prosle zime nisam uplati doprinose za radnike 2 meseca(moja su potrazivanja tada bila skoro 10mil.din)obaveze sam uplatio odmah po opomeni I dobio krivicnu I tretman kao poslednji olos.Sad me interesuje da li I ovo da se zavrsi kao I uvek I simbolicno nekog kazne tako sto ce fotelju da mu zamene sa drugom foteljom.A za nacinjeni manjak u budzetu smo tu mali privatnici kao I uvek da to nadohnadimo.

poreznik

pre 12 godina

Da je ovo pravna drzava ovi bi se funkcioneri ozbiljno zabrinuli zbog ovih prijava, a ne da se "sokiraju" kao pojedinci ili da ismevaju ovu instituciju. Koliko znam do sada jos niko nije kaznjen na osnovu prijave DRI.

lela

pre 12 godina

lista je impresivna, moram priznati... kad pocnete sa tomicom na celu, prosto moram da se osecam zadovoljnom...

da li ce drzava pokazati svoju moc i kazniti dvojicu novcanom kaznom od 1000 din na 6 mesecnih rata?

Sizif

pre 12 godina

U normalnim drzavama, a ima ih, ova vest bi izazvala sasvim drugaciju reakciju. Nije ni cudo da je zemlja kao zabokrecina kada poimanja demokratije i funkcije revizora, pa i funkcije DRI su ovakvi neozbiljni kao sto se vidi po komentarima. Kakav narod takva i drzava.

европски стандард је закон

pre 12 godina

Ово значи да се спроводи закон. Замислите за време Слобе да је Мира попила овакву пријаву?

Биберче

pre 12 godina

Зашто се тачно не објави колико се ко овајдио? На листи има пуно занимљивих политичких имена међу којима и људи који се куну да све раде само због грађана!

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

Ostetili budzet,zloupotrebili svoja ovlascenja,zloupotrebili novac poreskih obveznika,a protiv njih se podnose prekrsajne prijave hahahaha!?

Koji smo mi cirkus od drzave,ako se ovo gde zivimo uopste moze nazvati drzavom!
U SAD za ovo sleduju dozivotne robije,u Kini streljaju na sred trgova,a kod nas prekrsajne prijave :)

Blago svima njima,jer vladaju ovakvim narodom.Kradu nas,lazu,varaju,upropascuju na nase oci,a mi cutimo,blejimo i glasamo hahahaha ...

Tugo jesenja ...

Ajkulica

pre 12 godina

Napokon da ovo nase korumpirano tuzilastvo ucini nesto, samo da ne odbaci te krivicne prijave, a protiv Igora Pavlicica najvaznije da ne odbace jer samo novosadjani znaju kako su ziveli i kako zive za 4 godine Pavlicicevog mandata. Katastrofa u javnim preduzecima, ne radi spens, nema grejanja i vode u pojedinim delovima grada, nema asfaltiranja u periferijama jer to valjda nije bitno, a hvalospev gradonacelnikovog kabineta i gradskog veca vise nego glasan. Podhitno treba utvrditi rad Igora Pavlicica i dovesti boljeg coveka ...

Sarena laza

pre 12 godina

Utvrdjeno je da su potrosene milijarde dinara poreskih obveznika za poslove koje su dobijale strane kompanije mimo tendera .
A kazna je 500 dinara

Aleksandar

pre 12 godina

Da se ovo desava u Nemackoj, bili bi prinudjeni da sami podnesu ostavke, a da je ovo Koreja, ne znam da li bi imali toliko kanapa za ...

Radovan3

pre 12 godina

ajdeeeee.... , drugovi clanovi ?

Koliko znam prekrsajne prijave koje je DRI podneo , odnose se na prodavca "jaja" , koji nije
propisno drzao upakovana jaja , na svojo tezgi u trenutku kada su ovlascena lica legitimisala istog.
Kao i protiv cistaca snega , inace radnika GSP-a , koji nije na vreme predvideo "sneg u januar-u" , i
time shodno zakoni 123. clan:1 koji glasi : "Gde si ti bio kad je bilo najteze ?" , ugrozio integritete i
teritorijalni suverenitet Republike Srbije , i grada u kom predsednik "zivi" .

milutin

pre 12 godina

Cekajte, a kakav je epilog iste ovakve vesti od bese li pre godinu dana dve ili tri? Toga se niko zivi vise ne seca.

Postoje izvestaji i za 2007, 8 i 9 i onjima su pisali mediji na isti ovaj nacin, dakle brdo "prekrsaja" otprilike gde god su zagrebali.
Rezultati? Ako se dobro secam pisale novine tri dana, mozda su pale neke prekrsajne prijave ili kazne od par hiljadarki dindzi naravno (ne znam jel su placene iz drzavne kase, privatnog dzepa ili moza uopste nisu ni placene). Isto drustvo naravno nastavlja da radi iste stvari!
mediji bi morali da nas potsete na sve to jer cela stvar nema onda smisla ako nema nikakvih posledica i efekata.
A usput revizija je jedno od najvaznijih kontrolnih mehanizama pa nazdravlje Srbijo!

po stoti put ponovo

pre 12 godina

Ovo je kao "Dan mrmota", stalno iskoci vest kako Djilas, Dulic ili neko treci zloupotrebi sluzbeni polozaj i nikom nista...

Maree

pre 12 godina

I...i...i nistaaaa...platice 5ooo dinara kaznu sto su oteli drzavi na raznorazne malverzacije po 50000000 eura i svi zadovoljni, sve po zakonu, jer da se ne lazemo, ministri i politicari su kod nas zasticena vrsta. Dok narod ne ustane i sam ne uradi ono sto se mora uraditi nista se nece zivo promeniti. Dok oni lepo vide da se narod ne buni, oni ce sve vise i vise da uzimaju, a VI cete to da platite i da finansirate razne dulice, milosavljevice i ostale i njihove porodice. Bravo srbi, pa mi smo zaista svi za jednog jedan za sebe samog! Mi smo totalno nenormalni sto ovo sve dopustamo. Lud narod!

lex

pre 12 godina

Ma narod nije vise glup kako to ne shvatate za te lopove ne prekrsajne to je smesno nego krivicne pa zatvor pa oduzimenje imovine nelegalno stecene e pa tek onda ste nesto uradili.

Zucker-Shmeker

pre 12 godina

Pa kada se samo ugradjuju za sebe, korumpirani do bola. Ma samo nek je njima dobro. Vidimo mi cija deca idu OS ''Petefi Sandor'', ta skola samo cveta i cveta, cak se prica i da bi bazen mogla da dobije, a ko to finansira nego Pajtic, odnosno sve to ode iz budzeta tj. sa nase gradjanske grbace.

propalo drustvo

pre 12 godina

kakav crni prekrsaj, pa njima treba oteti sve sto su pokrali i nabiti u podrum bez svetla da beru sampinjone do svoje 75 godine.

PET PLUS

pre 12 godina

Godinama neki ljudi ukazuju na JP"Sklonista" kao uporiste jedne partije a tek sad se to preduzece pominje,za koje mnogi nikad nisu ni culi da postoji i pri tom je "leglo" svega i svacega.

Već viđeno

pre 12 godina

Evo spremaju se da pobegnu u Južnu Afriku koliko su se uplašili . Ovo je komedija . Od ovog nema ništa , niti će ko odgovarati .

Milenko

pre 12 godina

Nije prvi put da revizor podnosi prijave protiv funkcionera ali sve se nekako završi na tome. Ili oni daju objašnjenje ili se ispostvi da je neka greška. Na kraju od svega ne bude ništa.

Цоје

pre 12 godina

Колики списак. Али нема од тога ништа. То је чисто да би се замајавао народ да неко у држави ради нешто да сузбије незаконите радње. Чисто исмејавање.

Јован

pre 12 godina

Против бившег министра здравља поднети кривичну пријаву због свесног угрожавања здравља грађана Републике Србије, па тек онда пријаву у вези финансијских малверзација. Све остале на овој листи такође на дугогодишње затврске казне осудити. Али, знате шта, они су мање криви од нас, јер ипак народ им све то дозвољава. Сад ће избори, па хајде опет да гласамо за дс, динкића, спс, преокрет ?!?, итд. Уништили су војску, и ставили је под страначку контролу, да би могли да раде шта хоће, без страха да их она скине са власти и казни, уз помоћ народа.Јадна си моја Србијо, и ми са тобом !!!

Aleksandar

pre 12 godina

Zar mislite da ce biti optuzeni, da ce zavrsiti u zatvoru i dobiti teske novcane kazne. Pa u DRI su njihovi ljudi. Helloooo, svi su povezani.
Blago li se vama sto nemate pojma koliko je svaka rupa u ovoj drzavi korumpirana. Inace bi ste osedeli u sekundi od nerviranja, kada bi ste saznali.

Novosadista

pre 12 godina

"a zajedničko za sve je da su uglavnom kršili odredbe Zakona o javnim nabavkama". Kaže DRI.

A može li umesto prekršajne prijave - prijava protiv udružene zločinačke aktivnosti protiv države i naroda ??? (pa da više ne prekrše)

maraton

pre 12 godina

Sve naivne ovčice!!! Kako je moguće da su oni krivi?!!! U državama sa stabilnim političkim sistemima i izgrađenim pravnim sistemom ovakvi nalazi državne revizorske institucije imali bi za posledicu prvo pad vlade, a odgovorni bi zaglavili u zatvor jer su svojim činjenjem svesno oštetili zajednicu. Smešno je da se protiv njih preduzimaju prekršajne prijave kao da su prešli pešački prelaz na crvenom semaforu, a oni, koliko su moralni još se zgražavaju. Izvesni gradonačelnik je svojevremeno svoje protivpravno uzimanje novca u banci okarakterisao kao politički progon Miloševićevog režima, a sada se zgražava i iščuđava nad nalazima revizora, proglašavajući i to političkim progonom. Ovoj državi je potrebna odgovorna vlast koja će svojim ličnim primerom zakonitog rada i štednje dati primer građanima, institucijama, preduzećima i svim drugim subjektima kako se treba ponašati u vreme krize, a ne ova korumpirana i bezobzirna vlast, koja ne uvažava nalaze revozorske institucije koju je sama osnovala.

Пера Геније

pre 12 godina

Е сада су се сви баш потресли због ових пријава. Тешко да ће у Србији одговарати било ко ко је на власти, ове пријаве су само још једно мртво слово на папиру. Овим пријаве су поднете само да би се показало како се у Србији води борба против корупције и ништа друго. Птретпостављам да је ово намењено иностраним посматрачима јер тешко да неко може поверовати да ће грађани Србије прогутати овакву невешту подвалу. Нажалост будући да живимо у држави у којој је власт огрезла у корупцију, и где се готово ни један посао не може завршити на време уколико претходно некога не подмитите. Управо зато што смо већ деценијама принуђени да живимо у корумпираном друштву, свим грађанима Србије је потпуно јасно како ће завршити ова игра око пријава.

josipa

pre 12 godina

Dulic,Ciric,Djilas....pa oni su jedini koji su nesto radili prethodne cetiri godine....a u Srbiji svako ko nesto radi i menja ovu zemlju popije prijavu i osudu drustva....smesno

Hiperaktivna Buva

pre 12 godina

Чини нам се да је неко кренуо да обавља свој посао... Али како већ то бива ништа није готово бар док ове речи не преточе у дела и санкционишу све!

rade

pre 12 godina

Revizija buxeta grada Zaječara za 2010. godinu urađena je bukvalno diletantski. To je izgleda i svrha te revizije. Nju uopšte ne interesuje da li se sredstva čija je namena određena zakonom troše po zakonu ili ne, da li se finansijama upravlja na održiv način, nego samo forma. Grad Zaječar je, primera radi, utrošio grdne milione na sport pri čemu ne postoji nijedan dokumenat kojim je utvrdjeno da su debelo plaćeni sportovi i sportisti od interesa za grad, potrošene su desetine miliona para od ekološke takse a nijedan ekološki problem nije pipnut, pare od zakupa gradskih lokala troše se bog zna za što... Ali sve to reviziju uopšte nije interesovalo. Da jeste krivičnih prijava bi bilo na gomile.

mile marinkovic

pre 12 godina

sta, moj bivsi student prodekan i zvezda komunisticke omladine jugoslavije, osvedoceni demokrata i strucnjak za sve i svasta dragan djilas na ovome spisku! nemoguce, sokiran sam!

R.A.Rajs

pre 12 godina

Molim vas pročitajte knjigu,tačnije politički testament,R.A.Rajsa...Čujte Srbi!...i sve će vam biti jasno...ovo je sve već viđeno pre 100 godina...

To je jako tužno...

Preporučujem knjigu za čitanje...sad pred izbore

majko_mila

pre 12 godina

А за коју ситницу одлети предсједник Њемачке.
Наравно, слиједе Шојић-деманти. :)

Miladin

pre 12 godina

Moje mišljenje je da su svi ovi a i mnogi drugi zaslužili krivične prijave.Ovako će se samo narugati ovim prekršajnim prijavama kao naprimer Žarko Obradović.Koji će to sud da okrivi Đilasa. Ma hajte molim vas.

mina

pre 12 godina

Jedino ako će bilo ko od njih da prizna svoju krivicu! Svi se kao nešto zgražavaju i ne mogu da veruju da se neko usudio da njih spomene u negativnom kontekstu! To je bilo za očekivati, a za očekivati je i to da od tih prijava neće biti ništa sve dok see ne promeni vlast!

Sekuntela

pre 12 godina

Nije da nismo i ocekivali. Svi vidimo kakvu politiku vode i kako se razbacuju sa parama. Zar nije cudno da sve iz budzeta ode, a pri tome se nista ne razvija, vec sve propada.

josipa

pre 12 godina

Dulic,Ciric,Djilas....pa oni su jedini koji su nesto radili prethodne cetiri godine....a u Srbiji svako ko nesto radi i menja ovu zemlju popije prijavu i osudu drustva....smesno

европски стандард је закон

pre 12 godina

Ово значи да се спроводи закон. Замислите за време Слобе да је Мира попила овакву пријаву?

Nik

pre 12 godina

Dulic,Ciric,Djilas....pa oni su jedini koji su nesto radili prethodne cetiri godine....a u Srbiji svako ko nesto radi i menja ovu zemlju popije prijavu i osudu drustva....smesno
(josipa, 20. februar 2012 17:21)

Ako su radili(a i to je vrlo diskutabilno), ne znaci da treba da KRADU!!! Ne zamenjujte teze...

Alex

pre 12 godina

Kakav je ovo cirkus! A cekajte sta je bilo sa onim predhodnim prijavama? Pa ovo je gore zamajavanje naroda od onog za vreme Slobe. Svako ko je iz Nisa zna ko je gospodin revizor, odnosno zasto je postavljen na mesto revizora. Covek ima nadimak koji nosi jos iz srednjoskolskih dana koji dovoljno govori o njemu i njegovom putu do mesta drzavnog revizora (moja tetka je bila sa njim u odeljenju)... Da je ovde zakona i reda garantujem vam da bi milion gradjana Srbije trebalo da ode u zatvor, a za gomilu politicara, lopova, hostaplera i mufjuza i nekoliko dozivotnih robija (kao u americi) bi bilo malo.

Aristotel

pre 12 godina

Cekaj, a gde je ovde Velja?! Pa Dacha Kuferce? Pa Kostunjavi?!
Itd, itd...
Zar slucajevi pljackanja, podkradanja i kraduckanja drzave zastarevaju?!

redovni korisnik foruma B92

pre 12 godina

Ovo je recimo,jedna od najvaznijih vesti za mene u poslednjih godinu(365) dana,a svaki dan ovde provedem izmedju 20-30 minuta na ovom forumu.
Odgovor na pitanje:"zasto?" cu dati naravno.
Bitna mi je bila ova vest da mi odagna sumnje.Kontao sam:" verovatno samo "umislio" da nam se desavaju samo ruzne stvari u drustveno-politickom zivotu ovde u Srbiji".Mislio sam da se to meni samo pricinjava.
Ako, i samo ako se ispostavi da je ova vest tacna,zaista je vreme za korenite promene u ovom drustvu.Pa nemoze valjda saka od 20-30 politicara i 20-30 tajkuna i mafijasa da drzi CELU NACIJU kao taoce.
Malopre dosao mi saobracajac i kaze pomeri auto ili cemo slikati i platices kaznu od 5.000.Ja mu kazem:"Tu kaznu sto cu ti ja platiti za lekove ces da das, a moja plata za mesec dana je 20.000 dinara".On video da sam totalno poludeo i otisao.Licio sam samom sebi na Majkla Daglasa iz filma "Pad"...

Небојша

pre 12 godina

Кад му Ђилас сутра одржи слово, има да се извињавају следећих месец дана.

Aleksandar

pre 12 godina

kako ovde vidim prijave su podnete protiv likova iz DS uglavnom, dok iz g17 nema nikog.treba svi da odgovaraju, a ovako izgleda da podmeću jedni drugima nogu

Predrag

pre 12 godina

@josipa. Sta su oni radili ako mozes odgovori mi? Da nije mozda most na "Adi" napravljen u Vranju? Da li su ti ljudi nesto uradili da sistem industrije radi? Decko po tvom komentaru reko bi da si iz Beograda,vas nacin zivota je dosta bahat,za razliku od drugih ljudi Srbije.

Ivan Cacak

pre 12 godina

I sta ce sad biti sa ovom pomenutom ekipom nazovi politicara (prevaranata)????
Bice neka zaborav fijoka u reformisanom sudstvu... B92 pratite ovo do kraja, molim Vas!!!

cile

pre 12 godina

kakve bre prekrsajne prijave za nenamensko trosenje para poreskih obveznika? za najsitniji prestup u maloj privatnoj firmi dobijemo krivicnu prijavu za zloupotrebu sluzbenog polozaja gde preti robija od 2-12 god!!!

sekira u medu

pre 12 godina

Ne znam je li neko napomenuo u komentarima, ali nemam vremena d acitam, samo da napsiem, i podsetim da su vlastodrci doneli neki zakon ili sta vec po kome nenamensko trosenje para iz budzeta ne podleze krivicnoj odgovornosti to jest, pljacka je legalizovana, a vi ih opet glasajte.

Radovan3

pre 12 godina

ajdeeeee.... , drugovi clanovi ?

Koliko znam prekrsajne prijave koje je DRI podneo , odnose se na prodavca "jaja" , koji nije
propisno drzao upakovana jaja , na svojo tezgi u trenutku kada su ovlascena lica legitimisala istog.
Kao i protiv cistaca snega , inace radnika GSP-a , koji nije na vreme predvideo "sneg u januar-u" , i
time shodno zakoni 123. clan:1 koji glasi : "Gde si ti bio kad je bilo najteze ?" , ugrozio integritete i
teritorijalni suverenitet Republike Srbije , i grada u kom predsednik "zivi" .

Aleksandar

pre 12 godina

Zar mislite da ce biti optuzeni, da ce zavrsiti u zatvoru i dobiti teske novcane kazne. Pa u DRI su njihovi ljudi. Helloooo, svi su povezani.
Blago li se vama sto nemate pojma koliko je svaka rupa u ovoj drzavi korumpirana. Inace bi ste osedeli u sekundi od nerviranja, kada bi ste saznali.

D.Savic,Paris,FR

pre 12 godina

Mislim da je ovo najbolja vest o Srbiji i u Srbiji koju sam procitao u zadnjih 10 godina!!!Puna podrska a da se Palmi nadoda tuzba za izazivanje opste opasnosti usred govora mrznje,za rodnu netrpeljivost i homofobiju,za izazivanje opste opasnosti prilikom javnog dogadjaja(slucaj helikopter i povredjena deca) + slucaj Kolubara....ima toga jos!

Arnold

pre 12 godina

dokle god ti isti kontrolisu vrh sudstva,odnosno da su tuzioci u njihovim strankama ne znam sta mozemo drugo da ocekujemo nego ovakav cirkus.

Jelena Stanic

pre 12 godina

"Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su i protiv gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, Kragujevca Veroljuba Stevanovića, Novog Sada Igora Pavličića, Niša Miloša Simonovića, Smedereva Predraga Umičevića". Gradonacelnik Novog Sada ima putera na glavi. Pa zar se nesto drugo ocekuje. Sve su to korumpirani tajkuni, a da je obicni covek optuzen, e taj bi vec dobio dozivotnu, ili ono sto drzavi vise odgovara-oduzeli bi mu svu imovinu, pa i ono sto nema.

Јован

pre 12 godina

Против бившег министра здравља поднети кривичну пријаву због свесног угрожавања здравља грађана Републике Србије, па тек онда пријаву у вези финансијских малверзација. Све остале на овој листи такође на дугогодишње затврске казне осудити. Али, знате шта, они су мање криви од нас, јер ипак народ им све то дозвољава. Сад ће избори, па хајде опет да гласамо за дс, динкића, спс, преокрет ?!?, итд. Уништили су војску, и ставили је под страначку контролу, да би могли да раде шта хоће, без страха да их она скине са власти и казни, уз помоћ народа.Јадна си моја Србијо, и ми са тобом !!!

nesa

pre 12 godina

Nema od ovoga ništa.Dogod se nedesi Hrvatski scenario pomoći nema.Hapšenje kao običnih smrtnika pa onda istraga, ali da traje, pa onda osude, pa zatvor ali da traje.Neka mi neko pomogne i kaže dali je i kada neki političar odgovarao u Srbiji za neko nedelo,koliko ja znam nije,a trebalo bi a i hoće ako bog da.

Цоје

pre 12 godina

Колики списак. Али нема од тога ништа. То је чисто да би се замајавао народ да неко у држави ради нешто да сузбије незаконите радње. Чисто исмејавање.

Ajkulica

pre 12 godina

Napokon da ovo nase korumpirano tuzilastvo ucini nesto, samo da ne odbaci te krivicne prijave, a protiv Igora Pavlicica najvaznije da ne odbace jer samo novosadjani znaju kako su ziveli i kako zive za 4 godine Pavlicicevog mandata. Katastrofa u javnim preduzecima, ne radi spens, nema grejanja i vode u pojedinim delovima grada, nema asfaltiranja u periferijama jer to valjda nije bitno, a hvalospev gradonacelnikovog kabineta i gradskog veca vise nego glasan. Podhitno treba utvrditi rad Igora Pavlicica i dovesti boljeg coveka ...

Adam

pre 12 godina

Što bi rekao Zdravko Čolić - Ko pamuk ruke tvoje nežne! -državni revizore!
Kakva država, takva i prijava. Nema šanse da to ode dalje od ovih vesti! Pa ovo je njihova država, ne tvoja. Svoju figurativnu funkciju si baš ozbiljno shvatio. Ko titovi pioniri dan mladosti.

Saša

pre 12 godina

Pa gde žive ti iz DRI, zar oni ne prate medije u Srbiji u kojima pomenuti same sebe svaki dan proglašavaju za najbolje, najpametnije, svetske prvake u reformama itd.

maraton

pre 12 godina

Sve naivne ovčice!!! Kako je moguće da su oni krivi?!!! U državama sa stabilnim političkim sistemima i izgrađenim pravnim sistemom ovakvi nalazi državne revizorske institucije imali bi za posledicu prvo pad vlade, a odgovorni bi zaglavili u zatvor jer su svojim činjenjem svesno oštetili zajednicu. Smešno je da se protiv njih preduzimaju prekršajne prijave kao da su prešli pešački prelaz na crvenom semaforu, a oni, koliko su moralni još se zgražavaju. Izvesni gradonačelnik je svojevremeno svoje protivpravno uzimanje novca u banci okarakterisao kao politički progon Miloševićevog režima, a sada se zgražava i iščuđava nad nalazima revizora, proglašavajući i to političkim progonom. Ovoj državi je potrebna odgovorna vlast koja će svojim ličnim primerom zakonitog rada i štednje dati primer građanima, institucijama, preduzećima i svim drugim subjektima kako se treba ponašati u vreme krize, a ne ova korumpirana i bezobzirna vlast, koja ne uvažava nalaze revozorske institucije koju je sama osnovala.

Već viđeno

pre 12 godina

Evo spremaju se da pobegnu u Južnu Afriku koliko su se uplašili . Ovo je komedija . Od ovog nema ništa , niti će ko odgovarati .

z06

pre 12 godina

toga nema ni u mislima,kojeg ministra su do sad poslali na robiju.svi su pozavrsavali mandate i povukli se ili promenili ime stranke i opet jovo nanovo.

poreznik

pre 12 godina

Da je ovo pravna drzava ovi bi se funkcioneri ozbiljno zabrinuli zbog ovih prijava, a ne da se "sokiraju" kao pojedinci ili da ismevaju ovu instituciju. Koliko znam do sada jos niko nije kaznjen na osnovu prijave DRI.

Zucker-Shmeker

pre 12 godina

Pa kada se samo ugradjuju za sebe, korumpirani do bola. Ma samo nek je njima dobro. Vidimo mi cija deca idu OS ''Petefi Sandor'', ta skola samo cveta i cveta, cak se prica i da bi bazen mogla da dobije, a ko to finansira nego Pajtic, odnosno sve to ode iz budzeta tj. sa nase gradjanske grbace.

Sizif

pre 12 godina

U normalnim drzavama, a ima ih, ova vest bi izazvala sasvim drugaciju reakciju. Nije ni cudo da je zemlja kao zabokrecina kada poimanja demokratije i funkcije revizora, pa i funkcije DRI su ovakvi neozbiljni kao sto se vidi po komentarima. Kakav narod takva i drzava.

rade

pre 12 godina

Revizija buxeta grada Zaječara za 2010. godinu urađena je bukvalno diletantski. To je izgleda i svrha te revizije. Nju uopšte ne interesuje da li se sredstva čija je namena određena zakonom troše po zakonu ili ne, da li se finansijama upravlja na održiv način, nego samo forma. Grad Zaječar je, primera radi, utrošio grdne milione na sport pri čemu ne postoji nijedan dokumenat kojim je utvrdjeno da su debelo plaćeni sportovi i sportisti od interesa za grad, potrošene su desetine miliona para od ekološke takse a nijedan ekološki problem nije pipnut, pare od zakupa gradskih lokala troše se bog zna za što... Ali sve to reviziju uopšte nije interesovalo. Da jeste krivičnih prijava bi bilo na gomile.

moj glasacki listic ce biti nevazeci

pre 12 godina

Ostetili budzet,zloupotrebili svoja ovlascenja,zloupotrebili novac poreskih obveznika,a protiv njih se podnose prekrsajne prijave hahahaha!?

Koji smo mi cirkus od drzave,ako se ovo gde zivimo uopste moze nazvati drzavom!
U SAD za ovo sleduju dozivotne robije,u Kini streljaju na sred trgova,a kod nas prekrsajne prijave :)

Blago svima njima,jer vladaju ovakvim narodom.Kradu nas,lazu,varaju,upropascuju na nase oci,a mi cutimo,blejimo i glasamo hahahaha ...

Tugo jesenja ...

Peti element

pre 12 godina

Pisanje krivicnih prijava protiv ministara i ostalih politicara je cisto gubljenje vremena i trosenje papira. Da su obicni gradjani u pitanju onda bi bili propisno kaznjeni, a ovako...nema nista od toga!

Milenko

pre 12 godina

Nije prvi put da revizor podnosi prijave protiv funkcionera ali sve se nekako završi na tome. Ili oni daju objašnjenje ili se ispostvi da je neka greška. Na kraju od svega ne bude ništa.

Aleksandar

pre 12 godina

Da se ovo desava u Nemackoj, bili bi prinudjeni da sami podnesu ostavke, a da je ovo Koreja, ne znam da li bi imali toliko kanapa za ...

lela

pre 12 godina

lista je impresivna, moram priznati... kad pocnete sa tomicom na celu, prosto moram da se osecam zadovoljnom...

da li ce drzava pokazati svoju moc i kazniti dvojicu novcanom kaznom od 1000 din na 6 mesecnih rata?

belilistic

pre 12 godina

Bas me cudiotkud Dulic na spisku,verovatno zbog bilborad i sajtova koji ne rade,a kostaju 25000€..ili zbog kampanje ocistimo Srbiju(na svakom koraku vidimo rezultate). Bas me zanima kad se okonca njegova pol.karijera koliko ce ljudi doci kod njega da im namesti polomljenu nogu...

Džaba sve ako ne odu u zatvor

pre 12 godina

Poruka za DRI:
MOLIM VAS DOĐITE U ŠID I PONESITE PUUUUNO PAPIRA(što za štampanje, što za brisanje suza)I ODVOJTE DOSTA VREMENA, JER JE POSLA NA PRETEK!!UPOMOĆ!
očajni građani koji ovo nisu birali

Lisa

pre 12 godina

Srbija je zemlja u kojoj se zakon vrlo rastegljivo koristi! Obicne gradjane kaznjavaju kad ne plate struju, a ministre i gradonacelnike nikada.

Hiperaktivna Buva

pre 12 godina

Чини нам се да је неко кренуо да обавља свој посао... Али како већ то бива ништа није готово бар док ове речи не преточе у дела и санкционишу све!

milutin

pre 12 godina

Cekajte, a kakav je epilog iste ovakve vesti od bese li pre godinu dana dve ili tri? Toga se niko zivi vise ne seca.

Postoje izvestaji i za 2007, 8 i 9 i onjima su pisali mediji na isti ovaj nacin, dakle brdo "prekrsaja" otprilike gde god su zagrebali.
Rezultati? Ako se dobro secam pisale novine tri dana, mozda su pale neke prekrsajne prijave ili kazne od par hiljadarki dindzi naravno (ne znam jel su placene iz drzavne kase, privatnog dzepa ili moza uopste nisu ni placene). Isto drustvo naravno nastavlja da radi iste stvari!
mediji bi morali da nas potsete na sve to jer cela stvar nema onda smisla ako nema nikakvih posledica i efekata.
A usput revizija je jedno od najvaznijih kontrolnih mehanizama pa nazdravlje Srbijo!

Биберче

pre 12 godina

Зашто се тачно не објави колико се ко овајдио? На листи има пуно занимљивих политичких имена међу којима и људи који се куну да све раде само због грађана!

L Katarina

pre 12 godina

Celnici u oblasti zastite zivotne sredine najubedljivije nista ne rade, a zaposljavaju svoje sa svih strane. Znamo koliko Dulica ima na drzavnim funkcijama, a svaki od njih svog dousnika, pa tako u krug gde sta da se zakine.

mikamuzika

pre 12 godina

zato su oni i izmislili narukvicu pokrades milione a nosis je godinu dana ili cak u vecini slucajeva ako si funkcioner postanes svedok u slucaju a krivca ce naci u nekoj sitnoj ribi,ipak je ovo srbistan

Јелена О.

pre 12 godina

Пошто је ово магла ја предлажем да усвојимо кинески закон против корупције.

Nata

pre 12 godina

Vidi ti gospodina Boska Nicica sto se "sokirao" i gospodina Dragana Markovica sto ne zeli da komentarise ovu odluku,a dok su punili svoje dzepove nisu se bunili.

PET PLUS

pre 12 godina

Godinama neki ljudi ukazuju na JP"Sklonista" kao uporiste jedne partije a tek sad se to preduzece pominje,za koje mnogi nikad nisu ni culi da postoji i pri tom je "leglo" svega i svacega.

Maree

pre 12 godina

I...i...i nistaaaa...platice 5ooo dinara kaznu sto su oteli drzavi na raznorazne malverzacije po 50000000 eura i svi zadovoljni, sve po zakonu, jer da se ne lazemo, ministri i politicari su kod nas zasticena vrsta. Dok narod ne ustane i sam ne uradi ono sto se mora uraditi nista se nece zivo promeniti. Dok oni lepo vide da se narod ne buni, oni ce sve vise i vise da uzimaju, a VI cete to da platite i da finansirate razne dulice, milosavljevice i ostale i njihove porodice. Bravo srbi, pa mi smo zaista svi za jednog jedan za sebe samog! Mi smo totalno nenormalni sto ovo sve dopustamo. Lud narod!

Sarena laza

pre 12 godina

Utvrdjeno je da su potrosene milijarde dinara poreskih obveznika za poslove koje su dobijale strane kompanije mimo tendera .
A kazna je 500 dinara

Novosadista

pre 12 godina

"a zajedničko za sve je da su uglavnom kršili odredbe Zakona o javnim nabavkama". Kaže DRI.

A može li umesto prekršajne prijave - prijava protiv udružene zločinačke aktivnosti protiv države i naroda ??? (pa da više ne prekrše)

po stoti put ponovo

pre 12 godina

Ovo je kao "Dan mrmota", stalno iskoci vest kako Djilas, Dulic ili neko treci zloupotrebi sluzbeni polozaj i nikom nista...

propalo drustvo

pre 12 godina

kakav crni prekrsaj, pa njima treba oteti sve sto su pokrali i nabiti u podrum bez svetla da beru sampinjone do svoje 75 godine.

krivicno gonjeni

pre 12 godina

protiv moje radnje I mene je podneta krivicna jer prosle zime nisam uplati doprinose za radnike 2 meseca(moja su potrazivanja tada bila skoro 10mil.din)obaveze sam uplatio odmah po opomeni I dobio krivicnu I tretman kao poslednji olos.Sad me interesuje da li I ovo da se zavrsi kao I uvek I simbolicno nekog kazne tako sto ce fotelju da mu zamene sa drugom foteljom.A za nacinjeni manjak u budzetu smo tu mali privatnici kao I uvek da to nadohnadimo.

lex

pre 12 godina

Ma narod nije vise glup kako to ne shvatate za te lopove ne prekrsajne to je smesno nego krivicne pa zatvor pa oduzimenje imovine nelegalno stecene e pa tek onda ste nesto uradili.

Пера Геније

pre 12 godina

Е сада су се сви баш потресли због ових пријава. Тешко да ће у Србији одговарати било ко ко је на власти, ове пријаве су само још једно мртво слово на папиру. Овим пријаве су поднете само да би се показало како се у Србији води борба против корупције и ништа друго. Птретпостављам да је ово намењено иностраним посматрачима јер тешко да неко може поверовати да ће грађани Србије прогутати овакву невешту подвалу. Нажалост будући да живимо у држави у којој је власт огрезла у корупцију, и где се готово ни један посао не може завршити на време уколико претходно некога не подмитите. Управо зато што смо већ деценијама принуђени да живимо у корумпираном друштву, свим грађанима Србије је потпуно јасно како ће завршити ова игра око пријава.

Miladin

pre 12 godina

Moje mišljenje je da su svi ovi a i mnogi drugi zaslužili krivične prijave.Ovako će se samo narugati ovim prekršajnim prijavama kao naprimer Žarko Obradović.Koji će to sud da okrivi Đilasa. Ma hajte molim vas.

mile marinkovic

pre 12 godina

sta, moj bivsi student prodekan i zvezda komunisticke omladine jugoslavije, osvedoceni demokrata i strucnjak za sve i svasta dragan djilas na ovome spisku! nemoguce, sokiran sam!

majko_mila

pre 12 godina

А за коју ситницу одлети предсједник Њемачке.
Наравно, слиједе Шојић-деманти. :)

Sekuntela

pre 12 godina

Nije da nismo i ocekivali. Svi vidimo kakvu politiku vode i kako se razbacuju sa parama. Zar nije cudno da sve iz budzeta ode, a pri tome se nista ne razvija, vec sve propada.

R.A.Rajs

pre 12 godina

Molim vas pročitajte knjigu,tačnije politički testament,R.A.Rajsa...Čujte Srbi!...i sve će vam biti jasno...ovo je sve već viđeno pre 100 godina...

To je jako tužno...

Preporučujem knjigu za čitanje...sad pred izbore

mina

pre 12 godina

Jedino ako će bilo ko od njih da prizna svoju krivicu! Svi se kao nešto zgražavaju i ne mogu da veruju da se neko usudio da njih spomene u negativnom kontekstu! To je bilo za očekivati, a za očekivati je i to da od tih prijava neće biti ništa sve dok see ne promeni vlast!