Petak, 17.02.2012.

22:57

"Srbija da sama odlučuje o sutra"

Ideja o politici neutralnosti je ideja o politici samostalnog odlučivanja Srbije o njenoj budućnosti, kaže predsednik DSS Vojislav Koštunica

Izvor: Beta

"Srbija da sama odluèuje o sutra" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 12 godina

@gremlin: Srbija od 2000. gotovo ništa više ne odlučuje sama, svi zakoni idu prvo tamo na odobrenje, čak i za promenu visine akciza mora da dobije saglasnost EU.

Nikola

pre 12 godina

Kostunica je jedini politicar koji ima politiku pa sad, nekome se svidja nekome se ne svida. Ostali nemaju nikakvu politiku niti bilo kakvu politicku ideju.

vladaNS

pre 12 godina

Vidim da se 27 zemalja EU odrekle suvereniteta, istorije i identiteta. U Francuskoj nema više Luvra, Jelisejskih polja, u Nemačkoj ne postoji nacionalni identitet, Italija se odrekla rimskog nasleđa...
Kakav demagog!
Što se tiče poređenja sa Švajcarkom ili Norveškom- patetično, a uz to je Norveška član NATO pakta.
Bolje poredi svoju viziju Srbije sa Belorusijom, Gruzijom, Jermenijom- one nisu ni u EU ni u NATO. Zato ima valjda tako "dobro" ide.

Orel

pre 12 godina

@sasa jokic: Kako vam ne dosadi ta bezvezna mantra o poklonu!? Kakav je to poklon od 400 mil. evra - i to za pola kompanije (plus dugovi i investicije odn. ukupno oko 2 mlrd.). Ako je to poklon, šta su onda prodaje Sartida, Merime, Zdravlja, cementara, pivara, banaka itd. I kakvi su rezultati tih kompanija danas i šta od njihovih prihoda ostaje nama?

Beslagic

pre 12 godina

Sva su cuda moguca u ovoj zemlji pa i da neko Kostunicu vidi kao resenje za Srbiju.Covek iz "hodnika vremena",salonski nacionalista,grotesktna politicka pojava,covek koji je produzio vreme oporavka od 90-tih ,koji zna da kaze samo "Kosovo je Srbija", a kako je Kosovo Srbija,nikad nije ni pokusao da zamisli.Neki drugi su sramota za zamlju i za narod - Kostunica je steta.

bezimena

pre 12 godina

U jutro 06.04.1941 bili smo neutralni
(mr.neutalni, 18. februar 2012 01:41)

NISMO! Vlada je pristupila Trojnom paktu, bez pitanja i odobrenja naroda, vojska i narod su bili PROTIV!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Ima li ovde Srba" ili ste se vec svi odavno "PORUSILI"?
Ako u Srbiji jos ima Srba onda ovu "moralnu nakaradu" treba proterati za Rusiju dok jos nije kasno i dok nije napravila jos vecu stetu gradjanima i drzavi Srbiji !

GuC

pre 12 godina

Koštuničina ljubav prema Rusiji nema granica,to je poznato, ali nije poznato kakve su sve sumanute predaje zemlje Rusima pokušavali. Pa kad nije išlo preko kolena, ide sada polako...a mi ovde pišemo komentare na njegove laži, za ti se u normalnim zemljama dobija optužnica za veleizdaju, a ovde je staloženi i mudri....
Dakle, pročitati intervju koji je dao bivši vojni tužilac L.Đorović http://www.e-novine.com/intervju/intervju-politika/59252-Kotunica-dravu-hteo-pokloni-Rusima.html....onda lupajte vašom glavom o zid i shvatićete šta nam se već desilo. Koštunica je najveća prevara od demokrataskih promena, a za njim sledi onaj kome smo dali poverenje da nas "vodi" ka svetloj budućnosti.

sasa jokic

pre 12 godina

Pokloni NIS Rusima pa onda prica o neutralnosti? Poredi nas sa Norveskom i Svajcarskom? Prvi leze na nafti, a drugi na parama.
Tipicno za udbu, obracaju se sirokim (neobrazovanim) narodnim masama, koje ne ulaze dublje u problematiku.
Nefo kad ces gospodine Ti malo do istraznog sudije......pusti neutralnost i ostale gluposti.

mister no

pre 12 godina

Ko jos uopste slusa ovog vecitog premijera bez obzira na broj glasova i njegovo l......e i poredjenje sa Svajcarskom i Norveskom,ni moj sin od sedam godina ga ne bi shvatio ozbiljno.....Idi negde i budi i dalje neobavesten!

Zli

pre 12 godina

da mi je samo da ti nestanes sa politicke scene i da ne citam vise o tebi. EU bi takodje nametnula Srbiji pitanje kriminala i korupcije a to tebi i ostalim ne odgovara

sozgas

pre 12 godina

Srbija je u nokautu i vidi samo zute zvezdice
(zbunjen, 17. februar 2012 23:36)
Ovo bi bilo dobro, da je istinito. Demokratska stranka NE ZELI da Srbija udje u EU, nemojte se primati na "evropa nema alternativu" i ostali marketing.

Geger

pre 12 godina

Zbog EU gubimo vreme oko nebitnih pitanja koja nam namecu prioritete kao sto je Kosovo. Zbog njih pravimo nenormalno birokratizovanu drzavu jer je i sama EU takva. Treba im jednostavno reci dovidjenja. Tako da je sto se mene tice, Kostunica u pravu.

svetlanast.

pre 12 godina

za kostunicu i DSS jos uvek vazi ono sto im je pre vise od jedne decenije rekao zoran djindjic, da idu da spavaju.

u srbiji je politicki najisplativije praviti se, da se 1999.godine nije nista dogodilo.
na tu pricu se biraci jos uvek "lepe".

koliko su najmocnije drzave nacionalne, kad vec duze od 50 godina traje useljavanje u njih iz afrike, azije, bivsih komunistickih zemalja, tamo se radja i odrasta vec treca generacija doseljenika.

kostunica je bas nasao za primer neutralnosti svajcarsku i norvesku.
one su primer da drzava moze da bude nezavisna i neutralna samo - ako je dovoljno bogata.

kakve politicare srbija ima i kako je sve siromasnija vec trecu deceniju a sve zaduzenija, o neutralnosti i nezavisnosti uporno pricaju samo oni koji su sve ove godine "prespavali" i zive u svom virtuelanom svetu, daleko od realnosti.

Igor-ns

pre 12 godina

On samo prica ono sto srpski narod trenutno zeli da cuje, a da li to ima ikakvih dodirnih tacaka sa stvarnoscu, nije ni bitno. Ovde se izbori nikad i nisu dobijali na objektivnim stvarima. A sto se tice poredjenja, adekvatnije bi bilo da se recimo poredi sa Moldavijom, kako bi nam docarao kako ce ta njegova neutralnost da izgleda!

belilistic

pre 12 godina

Najveci udarac za Srbiju,koji nas je unistio i izazvao novo ledeno doba si ti neobavesteni,jocic,stojkovic,ministarka prosvete koja nije znala obicnu decju pesmicu,a ukinula je Darvina,samardic i jos nekolicina iz upravnih odbora kolubare,galenike koji rade nesto za sta se u EU ide u zatvor.

Sara Markovic

pre 12 godina

Koliko Kostunica odudara od ostatka politicke scene je pomalo sokantno. Tek kad se malo zamislite, saberete i "odzumirate", uvidite taj kontrast. Naivno bih volela da bas DSS damo vecinu da jednom upravljaju bez ovih nemogucih kohabitacija, histerija medija i (necijih vlada)nevladinih organizacija. Ali zadovoljicu se i ako budu samo bili korektiv SNS. Samo da ovi aktuelni odu u istoriju, da prekinu da prave mit o sebi kao presvetim demokratama, modernistima, evropejcima, stagod da smisle sledece...

Maja

pre 12 godina

A DS je bas svojski uredio drzavu kad god su bili na vlasti? Naravno da nije, pa je ipak najveca masa bas za njih glasala verujuci u slatkorecive bajke, ili verovatnije, plaseci se dva doktora Vojislava posto im je objasnjeno da su bas ta dvojica "losi momci" za koje sami primitivci glasaju. Sve je to propaganda, a uporedjivanjem rezultata i konteksta dolazimo do prave istine. Kostunica i njegov DSS, ovakavi kakvi su, su carevi u odnosu na aktuelni rezim.

Darko

pre 12 godina

Kostunica je, pored svih svojih mana i vrlina, zrtva vrlo dinamicne i podmukle propagande. Ona se godinama nagomilavala, podstaknuta raznim licnim i/ili profesionanim interesima, i na svojoj postavci i tehnologiji joj treba odati duzno postovanje. Ali prosta argumentovana rasprava pokazuje vise istine od svega sto bilo koja gomila propagande iza sebe ostavi posle nekoliko godina. Kostunica, to jest ovo o cemu on prica, je buducnost.

Vitez Koja

pre 12 godina

Jeste, svima odgovara takva nadnacinalna, samo se Srbija sa Kostunicom nasla prepametna... Nacionalne drzave su mozda. Stvorile demokratiju, mada je takva teorija manjkava i sumnjiva, ali su je sasvim sigurno nekoliko puta, bas te nacionalne drzave dovele na ivicu unistenja. I ne samo demokratiju i po jada, dovele su do unistenja i celu evropsku civilizaciju, kada smo se svi u tim nacionalnim drzavama tamanili kao zecevi i kao zivotinje u dva svetska rata. Prema tome, Evropa, svakako i jeste ideja nastala da se ogranici taj nacionalni suverenitet koji je toliko zla naneo miru u Evopi. Stoga, Kostunice, mislim zaista, vrati se u pecinu ako hoces, ali narod bi mozda zeleo malo vise zivota. Dosta te je bilo!

Miloš

pre 12 godina

On se barem ne stidi. Veličati nacionalnu državu kao osnov demokratije je potpuno apsurdno. Ako išta, nacionalna država stoji na putu pravoj demokratiji jer favorizuje jednu 'trdiciju' nad drugom a nigde u svetu više ne postoje jednonacionalne države (ako su ikada i postojale). Australija, Kanada, Novi Zeland, Sjedinjene Države, Brazil... su dokaz da nadnacionalne države bolje funkcionišu od onih jednonacionalnih.

Мустафа

pre 12 godina

Нека прича ко шта хоће, али Коштуница је најмудрији и најдоследнији политичар кога Србија има. Он неће спасити Космет, али политика коју он заступа хоће. За 10, 20 или 100 година. У то будите сигурни.

Jasmina

pre 12 godina

Mislim da ce stvari u DSS-u krenuti u dobrom pravcu,da ce tome mnogo doprineti Tomislav Nikolic i SNS,koji je dao smernice nekim od svojih poteza koji, moram da priznam,jako mi se dopadaju... U EU samo celoviti.

Lazy Joe

pre 12 godina

Ja bi samo dodao ispred ovog sutra jedno malo. Ne brini se Vojo nas Eu nece primiti nikada i to ne iz razloga koje ti navodis i kojih se plasis.

H.K.Andersen

pre 12 godina

Definicija rijechi NEUTRALNOST po Kostunici ali,nazalost i po mnogima u Srbiji je nesto otpriliker ovako :"Jaci od nas da se ne mesaju i a nas ne diraju a sa slabijama od sebe da mozemo da radimo sta god zelimo".

alexandar

pre 12 godina

Ne talasaj, EU ce nas primiti ili ne, to je na njima!
Objasni ti nama kako da vratimo Kosovo, kako da vratimo vojsku i policiju,kako da odrzimo izbore na celoj teritoriji kosova?
Ako NE ZNAS, A NE ZNAS, nego trabunjas nebuloze samo da bi presao senzus,NESTANI i SPAVAJ a kad se probidis bicemo U EU I NATO-u!!!

alexandar

pre 12 godina

Ne talasaj, EU ce nas primiti ili ne, to je na njima!
Objasni ti nama kako da vratimo Kosovo, kako da vratimo vojsku i policiju,kako da odrzimo izbore na celoj teritoriji kosova?
Ako NE ZNAS, A NE ZNAS, nego trabunjas nebuloze samo da bi presao senzus,NESTANI i SPAVAJ a kad se probidis bicemo U EU I NATO-u!!!

Мустафа

pre 12 godina

Нека прича ко шта хоће, али Коштуница је најмудрији и најдоследнији политичар кога Србија има. Он неће спасити Космет, али политика коју он заступа хоће. За 10, 20 или 100 година. У то будите сигурни.

Sara Markovic

pre 12 godina

Koliko Kostunica odudara od ostatka politicke scene je pomalo sokantno. Tek kad se malo zamislite, saberete i "odzumirate", uvidite taj kontrast. Naivno bih volela da bas DSS damo vecinu da jednom upravljaju bez ovih nemogucih kohabitacija, histerija medija i (necijih vlada)nevladinih organizacija. Ali zadovoljicu se i ako budu samo bili korektiv SNS. Samo da ovi aktuelni odu u istoriju, da prekinu da prave mit o sebi kao presvetim demokratama, modernistima, evropejcima, stagod da smisle sledece...

Darko

pre 12 godina

Kostunica je, pored svih svojih mana i vrlina, zrtva vrlo dinamicne i podmukle propagande. Ona se godinama nagomilavala, podstaknuta raznim licnim i/ili profesionanim interesima, i na svojoj postavci i tehnologiji joj treba odati duzno postovanje. Ali prosta argumentovana rasprava pokazuje vise istine od svega sto bilo koja gomila propagande iza sebe ostavi posle nekoliko godina. Kostunica, to jest ovo o cemu on prica, je buducnost.

Geger

pre 12 godina

Zbog EU gubimo vreme oko nebitnih pitanja koja nam namecu prioritete kao sto je Kosovo. Zbog njih pravimo nenormalno birokratizovanu drzavu jer je i sama EU takva. Treba im jednostavno reci dovidjenja. Tako da je sto se mene tice, Kostunica u pravu.

Nikola

pre 12 godina

Kostunica je jedini politicar koji ima politiku pa sad, nekome se svidja nekome se ne svida. Ostali nemaju nikakvu politiku niti bilo kakvu politicku ideju.

Maja

pre 12 godina

A DS je bas svojski uredio drzavu kad god su bili na vlasti? Naravno da nije, pa je ipak najveca masa bas za njih glasala verujuci u slatkorecive bajke, ili verovatnije, plaseci se dva doktora Vojislava posto im je objasnjeno da su bas ta dvojica "losi momci" za koje sami primitivci glasaju. Sve je to propaganda, a uporedjivanjem rezultata i konteksta dolazimo do prave istine. Kostunica i njegov DSS, ovakavi kakvi su, su carevi u odnosu na aktuelni rezim.

belilistic

pre 12 godina

Najveci udarac za Srbiju,koji nas je unistio i izazvao novo ledeno doba si ti neobavesteni,jocic,stojkovic,ministarka prosvete koja nije znala obicnu decju pesmicu,a ukinula je Darvina,samardic i jos nekolicina iz upravnih odbora kolubare,galenike koji rade nesto za sta se u EU ide u zatvor.

H.K.Andersen

pre 12 godina

Definicija rijechi NEUTRALNOST po Kostunici ali,nazalost i po mnogima u Srbiji je nesto otpriliker ovako :"Jaci od nas da se ne mesaju i a nas ne diraju a sa slabijama od sebe da mozemo da radimo sta god zelimo".

svetlanast.

pre 12 godina

za kostunicu i DSS jos uvek vazi ono sto im je pre vise od jedne decenije rekao zoran djindjic, da idu da spavaju.

u srbiji je politicki najisplativije praviti se, da se 1999.godine nije nista dogodilo.
na tu pricu se biraci jos uvek "lepe".

koliko su najmocnije drzave nacionalne, kad vec duze od 50 godina traje useljavanje u njih iz afrike, azije, bivsih komunistickih zemalja, tamo se radja i odrasta vec treca generacija doseljenika.

kostunica je bas nasao za primer neutralnosti svajcarsku i norvesku.
one su primer da drzava moze da bude nezavisna i neutralna samo - ako je dovoljno bogata.

kakve politicare srbija ima i kako je sve siromasnija vec trecu deceniju a sve zaduzenija, o neutralnosti i nezavisnosti uporno pricaju samo oni koji su sve ove godine "prespavali" i zive u svom virtuelanom svetu, daleko od realnosti.

Jasmina

pre 12 godina

Mislim da ce stvari u DSS-u krenuti u dobrom pravcu,da ce tome mnogo doprineti Tomislav Nikolic i SNS,koji je dao smernice nekim od svojih poteza koji, moram da priznam,jako mi se dopadaju... U EU samo celoviti.

GuC

pre 12 godina

Koštuničina ljubav prema Rusiji nema granica,to je poznato, ali nije poznato kakve su sve sumanute predaje zemlje Rusima pokušavali. Pa kad nije išlo preko kolena, ide sada polako...a mi ovde pišemo komentare na njegove laži, za ti se u normalnim zemljama dobija optužnica za veleizdaju, a ovde je staloženi i mudri....
Dakle, pročitati intervju koji je dao bivši vojni tužilac L.Đorović http://www.e-novine.com/intervju/intervju-politika/59252-Kotunica-dravu-hteo-pokloni-Rusima.html....onda lupajte vašom glavom o zid i shvatićete šta nam se već desilo. Koštunica je najveća prevara od demokrataskih promena, a za njim sledi onaj kome smo dali poverenje da nas "vodi" ka svetloj budućnosti.

mister no

pre 12 godina

Ko jos uopste slusa ovog vecitog premijera bez obzira na broj glasova i njegovo l......e i poredjenje sa Svajcarskom i Norveskom,ni moj sin od sedam godina ga ne bi shvatio ozbiljno.....Idi negde i budi i dalje neobavesten!

sozgas

pre 12 godina

Srbija je u nokautu i vidi samo zute zvezdice
(zbunjen, 17. februar 2012 23:36)
Ovo bi bilo dobro, da je istinito. Demokratska stranka NE ZELI da Srbija udje u EU, nemojte se primati na "evropa nema alternativu" i ostali marketing.

Igor-ns

pre 12 godina

On samo prica ono sto srpski narod trenutno zeli da cuje, a da li to ima ikakvih dodirnih tacaka sa stvarnoscu, nije ni bitno. Ovde se izbori nikad i nisu dobijali na objektivnim stvarima. A sto se tice poredjenja, adekvatnije bi bilo da se recimo poredi sa Moldavijom, kako bi nam docarao kako ce ta njegova neutralnost da izgleda!

Zli

pre 12 godina

da mi je samo da ti nestanes sa politicke scene i da ne citam vise o tebi. EU bi takodje nametnula Srbiji pitanje kriminala i korupcije a to tebi i ostalim ne odgovara

Vitez Koja

pre 12 godina

Jeste, svima odgovara takva nadnacinalna, samo se Srbija sa Kostunicom nasla prepametna... Nacionalne drzave su mozda. Stvorile demokratiju, mada je takva teorija manjkava i sumnjiva, ali su je sasvim sigurno nekoliko puta, bas te nacionalne drzave dovele na ivicu unistenja. I ne samo demokratiju i po jada, dovele su do unistenja i celu evropsku civilizaciju, kada smo se svi u tim nacionalnim drzavama tamanili kao zecevi i kao zivotinje u dva svetska rata. Prema tome, Evropa, svakako i jeste ideja nastala da se ogranici taj nacionalni suverenitet koji je toliko zla naneo miru u Evopi. Stoga, Kostunice, mislim zaista, vrati se u pecinu ako hoces, ali narod bi mozda zeleo malo vise zivota. Dosta te je bilo!

Orel

pre 12 godina

@sasa jokic: Kako vam ne dosadi ta bezvezna mantra o poklonu!? Kakav je to poklon od 400 mil. evra - i to za pola kompanije (plus dugovi i investicije odn. ukupno oko 2 mlrd.). Ako je to poklon, šta su onda prodaje Sartida, Merime, Zdravlja, cementara, pivara, banaka itd. I kakvi su rezultati tih kompanija danas i šta od njihovih prihoda ostaje nama?

Lazy Joe

pre 12 godina

Ja bi samo dodao ispred ovog sutra jedno malo. Ne brini se Vojo nas Eu nece primiti nikada i to ne iz razloga koje ti navodis i kojih se plasis.

sasa jokic

pre 12 godina

Pokloni NIS Rusima pa onda prica o neutralnosti? Poredi nas sa Norveskom i Svajcarskom? Prvi leze na nafti, a drugi na parama.
Tipicno za udbu, obracaju se sirokim (neobrazovanim) narodnim masama, koje ne ulaze dublje u problematiku.
Nefo kad ces gospodine Ti malo do istraznog sudije......pusti neutralnost i ostale gluposti.

Miloš

pre 12 godina

On se barem ne stidi. Veličati nacionalnu državu kao osnov demokratije je potpuno apsurdno. Ako išta, nacionalna država stoji na putu pravoj demokratiji jer favorizuje jednu 'trdiciju' nad drugom a nigde u svetu više ne postoje jednonacionalne države (ako su ikada i postojale). Australija, Kanada, Novi Zeland, Sjedinjene Države, Brazil... su dokaz da nadnacionalne države bolje funkcionišu od onih jednonacionalnih.

Zoran

pre 12 godina

@gremlin: Srbija od 2000. gotovo ništa više ne odlučuje sama, svi zakoni idu prvo tamo na odobrenje, čak i za promenu visine akciza mora da dobije saglasnost EU.

bezimena

pre 12 godina

U jutro 06.04.1941 bili smo neutralni
(mr.neutalni, 18. februar 2012 01:41)

NISMO! Vlada je pristupila Trojnom paktu, bez pitanja i odobrenja naroda, vojska i narod su bili PROTIV!

vladaNS

pre 12 godina

Vidim da se 27 zemalja EU odrekle suvereniteta, istorije i identiteta. U Francuskoj nema više Luvra, Jelisejskih polja, u Nemačkoj ne postoji nacionalni identitet, Italija se odrekla rimskog nasleđa...
Kakav demagog!
Što se tiče poređenja sa Švajcarkom ili Norveškom- patetično, a uz to je Norveška član NATO pakta.
Bolje poredi svoju viziju Srbije sa Belorusijom, Gruzijom, Jermenijom- one nisu ni u EU ni u NATO. Zato ima valjda tako "dobro" ide.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Ima li ovde Srba" ili ste se vec svi odavno "PORUSILI"?
Ako u Srbiji jos ima Srba onda ovu "moralnu nakaradu" treba proterati za Rusiju dok jos nije kasno i dok nije napravila jos vecu stetu gradjanima i drzavi Srbiji !

Beslagic

pre 12 godina

Sva su cuda moguca u ovoj zemlji pa i da neko Kostunicu vidi kao resenje za Srbiju.Covek iz "hodnika vremena",salonski nacionalista,grotesktna politicka pojava,covek koji je produzio vreme oporavka od 90-tih ,koji zna da kaze samo "Kosovo je Srbija", a kako je Kosovo Srbija,nikad nije ni pokusao da zamisli.Neki drugi su sramota za zamlju i za narod - Kostunica je steta.

alexandar

pre 12 godina

Ne talasaj, EU ce nas primiti ili ne, to je na njima!
Objasni ti nama kako da vratimo Kosovo, kako da vratimo vojsku i policiju,kako da odrzimo izbore na celoj teritoriji kosova?
Ako NE ZNAS, A NE ZNAS, nego trabunjas nebuloze samo da bi presao senzus,NESTANI i SPAVAJ a kad se probidis bicemo U EU I NATO-u!!!

Zli

pre 12 godina

da mi je samo da ti nestanes sa politicke scene i da ne citam vise o tebi. EU bi takodje nametnula Srbiji pitanje kriminala i korupcije a to tebi i ostalim ne odgovara

belilistic

pre 12 godina

Najveci udarac za Srbiju,koji nas je unistio i izazvao novo ledeno doba si ti neobavesteni,jocic,stojkovic,ministarka prosvete koja nije znala obicnu decju pesmicu,a ukinula je Darvina,samardic i jos nekolicina iz upravnih odbora kolubare,galenike koji rade nesto za sta se u EU ide u zatvor.

Мустафа

pre 12 godina

Нека прича ко шта хоће, али Коштуница је најмудрији и најдоследнији политичар кога Србија има. Он неће спасити Космет, али политика коју он заступа хоће. За 10, 20 или 100 година. У то будите сигурни.

Vitez Koja

pre 12 godina

Jeste, svima odgovara takva nadnacinalna, samo se Srbija sa Kostunicom nasla prepametna... Nacionalne drzave su mozda. Stvorile demokratiju, mada je takva teorija manjkava i sumnjiva, ali su je sasvim sigurno nekoliko puta, bas te nacionalne drzave dovele na ivicu unistenja. I ne samo demokratiju i po jada, dovele su do unistenja i celu evropsku civilizaciju, kada smo se svi u tim nacionalnim drzavama tamanili kao zecevi i kao zivotinje u dva svetska rata. Prema tome, Evropa, svakako i jeste ideja nastala da se ogranici taj nacionalni suverenitet koji je toliko zla naneo miru u Evopi. Stoga, Kostunice, mislim zaista, vrati se u pecinu ako hoces, ali narod bi mozda zeleo malo vise zivota. Dosta te je bilo!

mister no

pre 12 godina

Ko jos uopste slusa ovog vecitog premijera bez obzira na broj glasova i njegovo l......e i poredjenje sa Svajcarskom i Norveskom,ni moj sin od sedam godina ga ne bi shvatio ozbiljno.....Idi negde i budi i dalje neobavesten!

H.K.Andersen

pre 12 godina

Definicija rijechi NEUTRALNOST po Kostunici ali,nazalost i po mnogima u Srbiji je nesto otpriliker ovako :"Jaci od nas da se ne mesaju i a nas ne diraju a sa slabijama od sebe da mozemo da radimo sta god zelimo".

sasa jokic

pre 12 godina

Pokloni NIS Rusima pa onda prica o neutralnosti? Poredi nas sa Norveskom i Svajcarskom? Prvi leze na nafti, a drugi na parama.
Tipicno za udbu, obracaju se sirokim (neobrazovanim) narodnim masama, koje ne ulaze dublje u problematiku.
Nefo kad ces gospodine Ti malo do istraznog sudije......pusti neutralnost i ostale gluposti.

GuC

pre 12 godina

Koštuničina ljubav prema Rusiji nema granica,to je poznato, ali nije poznato kakve su sve sumanute predaje zemlje Rusima pokušavali. Pa kad nije išlo preko kolena, ide sada polako...a mi ovde pišemo komentare na njegove laži, za ti se u normalnim zemljama dobija optužnica za veleizdaju, a ovde je staloženi i mudri....
Dakle, pročitati intervju koji je dao bivši vojni tužilac L.Đorović http://www.e-novine.com/intervju/intervju-politika/59252-Kotunica-dravu-hteo-pokloni-Rusima.html....onda lupajte vašom glavom o zid i shvatićete šta nam se već desilo. Koštunica je najveća prevara od demokrataskih promena, a za njim sledi onaj kome smo dali poverenje da nas "vodi" ka svetloj budućnosti.

svetlanast.

pre 12 godina

za kostunicu i DSS jos uvek vazi ono sto im je pre vise od jedne decenije rekao zoran djindjic, da idu da spavaju.

u srbiji je politicki najisplativije praviti se, da se 1999.godine nije nista dogodilo.
na tu pricu se biraci jos uvek "lepe".

koliko su najmocnije drzave nacionalne, kad vec duze od 50 godina traje useljavanje u njih iz afrike, azije, bivsih komunistickih zemalja, tamo se radja i odrasta vec treca generacija doseljenika.

kostunica je bas nasao za primer neutralnosti svajcarsku i norvesku.
one su primer da drzava moze da bude nezavisna i neutralna samo - ako je dovoljno bogata.

kakve politicare srbija ima i kako je sve siromasnija vec trecu deceniju a sve zaduzenija, o neutralnosti i nezavisnosti uporno pricaju samo oni koji su sve ove godine "prespavali" i zive u svom virtuelanom svetu, daleko od realnosti.

Igor-ns

pre 12 godina

On samo prica ono sto srpski narod trenutno zeli da cuje, a da li to ima ikakvih dodirnih tacaka sa stvarnoscu, nije ni bitno. Ovde se izbori nikad i nisu dobijali na objektivnim stvarima. A sto se tice poredjenja, adekvatnije bi bilo da se recimo poredi sa Moldavijom, kako bi nam docarao kako ce ta njegova neutralnost da izgleda!

Miloš

pre 12 godina

On se barem ne stidi. Veličati nacionalnu državu kao osnov demokratije je potpuno apsurdno. Ako išta, nacionalna država stoji na putu pravoj demokratiji jer favorizuje jednu 'trdiciju' nad drugom a nigde u svetu više ne postoje jednonacionalne države (ako su ikada i postojale). Australija, Kanada, Novi Zeland, Sjedinjene Države, Brazil... su dokaz da nadnacionalne države bolje funkcionišu od onih jednonacionalnih.

Beslagic

pre 12 godina

Sva su cuda moguca u ovoj zemlji pa i da neko Kostunicu vidi kao resenje za Srbiju.Covek iz "hodnika vremena",salonski nacionalista,grotesktna politicka pojava,covek koji je produzio vreme oporavka od 90-tih ,koji zna da kaze samo "Kosovo je Srbija", a kako je Kosovo Srbija,nikad nije ni pokusao da zamisli.Neki drugi su sramota za zamlju i za narod - Kostunica je steta.

Jasmina

pre 12 godina

Mislim da ce stvari u DSS-u krenuti u dobrom pravcu,da ce tome mnogo doprineti Tomislav Nikolic i SNS,koji je dao smernice nekim od svojih poteza koji, moram da priznam,jako mi se dopadaju... U EU samo celoviti.

vladaNS

pre 12 godina

Vidim da se 27 zemalja EU odrekle suvereniteta, istorije i identiteta. U Francuskoj nema više Luvra, Jelisejskih polja, u Nemačkoj ne postoji nacionalni identitet, Italija se odrekla rimskog nasleđa...
Kakav demagog!
Što se tiče poređenja sa Švajcarkom ili Norveškom- patetično, a uz to je Norveška član NATO pakta.
Bolje poredi svoju viziju Srbije sa Belorusijom, Gruzijom, Jermenijom- one nisu ni u EU ni u NATO. Zato ima valjda tako "dobro" ide.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

"Ima li ovde Srba" ili ste se vec svi odavno "PORUSILI"?
Ako u Srbiji jos ima Srba onda ovu "moralnu nakaradu" treba proterati za Rusiju dok jos nije kasno i dok nije napravila jos vecu stetu gradjanima i drzavi Srbiji !

Maja

pre 12 godina

A DS je bas svojski uredio drzavu kad god su bili na vlasti? Naravno da nije, pa je ipak najveca masa bas za njih glasala verujuci u slatkorecive bajke, ili verovatnije, plaseci se dva doktora Vojislava posto im je objasnjeno da su bas ta dvojica "losi momci" za koje sami primitivci glasaju. Sve je to propaganda, a uporedjivanjem rezultata i konteksta dolazimo do prave istine. Kostunica i njegov DSS, ovakavi kakvi su, su carevi u odnosu na aktuelni rezim.

Darko

pre 12 godina

Kostunica je, pored svih svojih mana i vrlina, zrtva vrlo dinamicne i podmukle propagande. Ona se godinama nagomilavala, podstaknuta raznim licnim i/ili profesionanim interesima, i na svojoj postavci i tehnologiji joj treba odati duzno postovanje. Ali prosta argumentovana rasprava pokazuje vise istine od svega sto bilo koja gomila propagande iza sebe ostavi posle nekoliko godina. Kostunica, to jest ovo o cemu on prica, je buducnost.

sozgas

pre 12 godina

Srbija je u nokautu i vidi samo zute zvezdice
(zbunjen, 17. februar 2012 23:36)
Ovo bi bilo dobro, da je istinito. Demokratska stranka NE ZELI da Srbija udje u EU, nemojte se primati na "evropa nema alternativu" i ostali marketing.

Geger

pre 12 godina

Zbog EU gubimo vreme oko nebitnih pitanja koja nam namecu prioritete kao sto je Kosovo. Zbog njih pravimo nenormalno birokratizovanu drzavu jer je i sama EU takva. Treba im jednostavno reci dovidjenja. Tako da je sto se mene tice, Kostunica u pravu.

Lazy Joe

pre 12 godina

Ja bi samo dodao ispred ovog sutra jedno malo. Ne brini se Vojo nas Eu nece primiti nikada i to ne iz razloga koje ti navodis i kojih se plasis.

Nikola

pre 12 godina

Kostunica je jedini politicar koji ima politiku pa sad, nekome se svidja nekome se ne svida. Ostali nemaju nikakvu politiku niti bilo kakvu politicku ideju.

Sara Markovic

pre 12 godina

Koliko Kostunica odudara od ostatka politicke scene je pomalo sokantno. Tek kad se malo zamislite, saberete i "odzumirate", uvidite taj kontrast. Naivno bih volela da bas DSS damo vecinu da jednom upravljaju bez ovih nemogucih kohabitacija, histerija medija i (necijih vlada)nevladinih organizacija. Ali zadovoljicu se i ako budu samo bili korektiv SNS. Samo da ovi aktuelni odu u istoriju, da prekinu da prave mit o sebi kao presvetim demokratama, modernistima, evropejcima, stagod da smisle sledece...

bezimena

pre 12 godina

U jutro 06.04.1941 bili smo neutralni
(mr.neutalni, 18. februar 2012 01:41)

NISMO! Vlada je pristupila Trojnom paktu, bez pitanja i odobrenja naroda, vojska i narod su bili PROTIV!

Orel

pre 12 godina

@sasa jokic: Kako vam ne dosadi ta bezvezna mantra o poklonu!? Kakav je to poklon od 400 mil. evra - i to za pola kompanije (plus dugovi i investicije odn. ukupno oko 2 mlrd.). Ako je to poklon, šta su onda prodaje Sartida, Merime, Zdravlja, cementara, pivara, banaka itd. I kakvi su rezultati tih kompanija danas i šta od njihovih prihoda ostaje nama?

Zoran

pre 12 godina

@gremlin: Srbija od 2000. gotovo ništa više ne odlučuje sama, svi zakoni idu prvo tamo na odobrenje, čak i za promenu visine akciza mora da dobije saglasnost EU.