Utorak, 14.02.2012.

00:08

KiM: Prvog dana glasalo 48 odsto

Prvi dan referenduma u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku završen je, a glasalo je 11.019 upisanih građana ili 48 odsto.

Izvor: B92

KiM: Prvog dana glasalo 48 odsto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

202 Komentari

Sortiraj po:

Milica

pre 12 godina

Naravno da svako ima pravo na svoje snove, ali NIKO nema pravo da pokušava njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu drugima!
(bezimena, 14. februar 2012 20:38)

Naravno, jedan i po milion Albanaca ima pravo na svoje snove, ali nemaju pravo da pokušavaju njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu otimanjem teritorije od 10 miliona Srba! Kakav bi to onda bio mir u regionu? Mogu samo da zamislim!!!

Zato nemojte širiti demagogiju već predlažite realna rešenja. Ovakva rešenja bi bila trenutna koja bi prvom prilikom, za desetak godina rezultirala jednim strašnim ratom!

ne pokoren

pre 12 godina

kako vi ne shvatate da ovaj referendum nije protiv interesa Srbije vec je za Srbiju kao i barikade, kada bi se ovo sve ukinulo, sever Kosova u roku dva dana bi ličio na Knin 95...i opet bi nas optuzivali, Priština nikada nece da prihvata specijalan status severa mada mi se čini da ni Beograd nema interesa za sever više, kada bi Priština dobila sever pitanje Srba bi bilo rešeno a Republika Kosovo bi prestala da postoji u roku 7 dana, da dobro ste pročitali prestala da postoji, zašto deklaracijom bi se ujedinila sa Albanijom, jer je kao samostalnu teritroiju neće nikada priznati neke zemlje zbog sopstvenih problema sa "spornim teritorijama", Albanija je priznata, članica UN i NATO-a i Kosovo bi se tretiralo kao Vojvodina u Srbiji kao pokrajina i tačka. Tirana bi dobila svoje a Kosovarima bi bilo sasvim svejedno žive li u državi Albanija ili državi Kosovo jer je to po njima istovetno, a Srbija mi se čini s tim odavno pomirila. Zato podrška i barikadama i referendumu dosta smo mi Srbi ćutali i pokoravali se do sada uvek pogrešnoj politici zvaničnog Beograda koji je u kriznim situacijama uvek napuštao svoje Srbe (Krajina, RS, Crna Gora, i sada Kosovo).

MilijanaL

pre 12 godina

Kosovo nikada ne moze biti drzava. Kosovo je sastavni deo Srbije, a Srpski narod ima potpuno pravo da se mirnim i demokratskim putem izjasni o svom statusu.

cro

pre 12 godina

Čekajte, iz Hrvatske sam i ne pratim baš često vaše novine. Danas sam "zalutao" ovdje i nešto mi nije jasno. Ne ulazeći u to jel referendum potreban ili nije kako to mislite prvog dana izašlo? Jel to vi stvarno referendum provodite kroz 2 dana? Čudno jer riječ je o par desetaka tisuća ljudi.

Pedja

pre 12 godina

Vlada Republike Srbije je zahtevala od Srba sa Kosova da ne organizuju ovaj referendum. Vi ste ipak taj referendum organizovali i time ste pokazali da ne priznajete odluke institucija drzave Srbije i time ste pokazali da ne priznajete ni Srbiju. Svaki lojalan gradjanin Srbije zivi po zakonima i postuje odluke drzave Srbije bez obzira da li mu se svidjaju ili ne. Vama ne odgovaraju institucije Srbije, ne odgovaraju vam ni institucije Kosova. Koje institucije vama odgovaraju?

MitraK

pre 12 godina

Vidim da Trajkoviceva ne podrzava referendum. Koga ona onda predstavlja? U ovako bitnom momentu Trajkovicva nije uz svoj Srpski narod. Sramota.

bezimena

pre 12 godina

Bezimena,drzite se dostojanstveno kao i uvek
Svaki pojedinac ima pravo da uziva u svoje snove.
(Enver Kelmendi, 14. februar 2012 19:09)

Hvala!

Naravno da svako ima pravo na svoje snove, ali NIKO nema pravo da pokušava njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu drugima! Toliko smo valjda mogli iz krvave istorije, ne samo balkanske, da naučimo. Ako nismo, onda je naše postojanje, ne samo besmisleno, nego i vrlo štetno po svet, a taj svet ima instrumente da od sebe otkloni opasnost...

vasilije

pre 12 godina

Svi koji su ovde protiv referenduma, a to važi i za međunarodnu zajednicu, nemaju u sebi ni D od demokratije! Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ovaj referendum će sve ranije tvrdnje međunarodne zajednice a i pojedinih srspkih političara, da narod na Kosmetu želi da prihvati da živi u nekakvoj novoj albanskij državi i da im je stalo do mira, ali, da im Beograd to ne da, PONIŠTITI!

E pa ovaj referendum zatvara usta svakom ko je širio takve laži i propagandu, i žao mi je, a koliko vidim ovde ima veliku broj takvih, što su neki građani Srbije naivno shvatali te tvrdnje kao istinite.

Ovaj referendum će ući u istoriji jer će pokazati da nam je sve ovo nametnuto i da to nije bilo naša volja, kao i to, da su naše vlasti pod velikim i opasnim pritiskom nečega što se slobodno može nazvati "mafijaškim reket" od strane pojedinih velikih sila. Žalosno!

Da nije bilo takvih nasedanja i da smo ostali jedinstveni u tome ne bi ovoliko zemalja priznalo nezavisnost!

Oslo je uz vas

pre 12 godina

Kad referendum ne podrzavaju politicari iz Beograda, politcari iz Pristine i politicari iz Beograda-Pristine (Trajkovic-Ivanovic) onda mora da je prava stvar.
Sloboda narodu!

de

pre 12 godina

Koliko se secam, mnogi ovde a najvise oni koji sada histerisu protiv ovog referenduma(bezimena i slicni) su mesecima komentarisali kako Srbi na severu treba da pocnu da misle svojom glavom. Sada kada su poceli da misle svojom glavom i kada su organizovali referendum na kojem ce pokazati sta misle o odredjenim stvarima, ponovo ih napadaju ali sada zato sto ne slusaju Beograd i zato sto su samostalno krenuli u referendum?! Da li ste svesni svog licemerja?

retko jadni

pre 12 godina

Kada vidimo kakvi su nam politicari, kada vidimo kakvi su gradjani ove drzave i kakvi su to mentalni sklopovi(bilo da su patriJote ili kvaziliberali), kada procitamo ove komentare (cak i ako oduzmemo one koje pisu dezurni Albanci i potpisuju srpskim nadimcima)... mi treba da pevamo sto uopste imamo i ovoliku drzavu i sto imamo i ovakvu, karikaturalnu drzavu - ni ovo nismo zasluzili.

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Bezimena,drzite se dostojanstveno kao i uvek.Hrvatski Srbi su odbacili plan Z4 kojeg bi sada napravili od blata.Svaki covek je kovac svoje srece.Albanci Presevske doline nekoliko puta su zahtevali da se spoje sa Kosovom ali nikako da uspevaju jer ne daju oni koji drze tupuz.Ovi,Albanci,za sebe kazu da Presevska dolina je istocna Kosova.Svaki pojedinac ima pravo da uziva u svoje snove.

Sale

pre 12 godina

Srbi sa KIM referndumom hoce da pokazu svoj stav o tome u kojoj drzavi zele da zive,a referdum je najvisi demokratski nivo izrazavanja gradjana.
(HQ, 14. februar 2012 15:46)

Ja hoću da živim u Americi. Da li je moguće ?

jovan

pre 12 godina

Sta je sad bilo, nije im izaslo ni 20% gradjana? Sad ce da produze do sutra, prekosutra, a veceras ce da obilaze kuce trojkama?! To lici na kostunicin Ustav i cuvenu preambulu. Ima da se glasa dok se ne izglasa! Produzice dok ih sve ne izvedu iz kuca. Eto vam vaseg referenduma DSS, SNS, SRS, vidite da ni gradjani nece vasu ujdurmu.

Pera

pre 12 godina

Evo drzavotvorne politike DSS-SNS na delu.
Pitanjem: "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Kosovo" direktno se priznaje Republika Kosovo samim tim sto se pominje u pitanju.
A sta ako rezultat referenduma bude prihvatanje institucija takozvane Republike Kosovo. Albanci bi trebalo masovno da izadju na ovaj referendum i zaokruze DA i time stave tacku.

Pitam se...

pre 12 godina

Dobro, Referendum se odrzava. Ali pitam se: Ko ce taj Referendum da proveri jel su glasovi u redu ili ne ? Ko garantuje da rezultat nije, slobodno mogu da kazem da 99.90% glasaju PROTIV Rep.Kosovo. Ali ovaj rezultat nije realan sto znaci MANIPULISANJE !!!

lev

pre 12 godina

I sta se postize ovim referendumom? Izgleda isto sto i onim cuvenim pitanjem od pre dve godine - nista. Status kvo. Nit tamo nit vamo. Zamajavanje naroda. Ako je vec morao neki referendum, bolje da je bio o podeli kosova. I da zavrsimo vise sa tom farsom.

PetarPan

pre 12 godina

I jos nesto. Zahtevam da imena svih koji su glasali na ovom referendumu,ne bitno kako, budu dostupna svima. Jer,ne zelim da neko od njih zauzme radno mesto mom detetu ili bilo cijem detetu u Srbiji!

bob.e.lee

pre 12 godina

@bezimena

Ima par dobrih primera ali evo ga najvidljiviji: Francuska je nekoliko puta kapitulirala (1870 su izgubili Alzas i Lorenu) da bi ih povratili 1918 kapitulacijom Nemacke (btw, ista ta Nemacka je odmah 1940 ponistila kapitulaciju iz 1918 i prisajedinila Alzas i Lorenu). Ukoliko tvoj autosovinisticki um moze to da shvati, nesto izgubis u jednom trenutku, povratis u sledecem - jedino sto ja ne bih voleo da moja deca i unuci resavaju ponovo isto pitanje i zato je jako dobro da obe strane (pogotovu ova karikatura od "drzave" takozvano Kosovo)sednu i dogovore se - mozda su ga trenutno najmocnije drzave priznale (max 50% od G20) ali sta ce biti sutra, jos jedna serija pokolja, zar stvarno ne moze da se nadje neki laksi nacin?

kapetan bruka

pre 12 godina

Danas je Dan drzavnosti Republike Srbije, neradan dan, kao i sutra. Tako da jeste VREME ODMORA. Gde ti zivis kada ne znas da je danas drzavni praznik??
(kapetan kuka, 14. februar 2012 15:01

A gde ti živiš kad ne znaš da je taj praznik sutra?!

Zakon jaceg rece

pre 12 godina

Zagovornicima da Kosovo i Metohija nije Srbija : Sutra dolazim kod vas i uzimam vam deo stana ili kuce . Predpostavljam da necete nista reci ni uraditi jer vi shvatate da vlada zakon jaceg . Ili cete drugacije razmisljati kada se nesto direktno odnosi na vas .

barakuda

pre 12 godina

Referendum na severu Kosova je jos jedna ujdurma opozicije na celu sa Nikolicem,Kostunicom,Veljom,jednim delom SPS-a i SNV-a plus Marko plus sverceri svega i svacega plus jedan veliki broj gradjana severa koji imaju trgovine,kafane,veleprodaje,pumpe,itd.a nikome ne placaju nista.o cenama ne komentarisem trba biti ovde pa se uveriti.Druga stvar je u tome sto ovoliko gradjana koliko je do sada izaslo na glasanje isto toliko prima plate od Tacija.Suma-sumarum to su glavni razlozi a drugi je sto ista ova pomenuta takozvana elita zeli da ugrozi i to svesno sav trud koji je SRBIJA ulozila za pristupanje sto ce reci protiv DS-a.Mi koji zivimo na ovim prostorima znamo sve ali nas niko ne pita nista jer ova agonoja sa referendumom, alternativnimprelazima uslovima koji su nam nametnuti gde idemo preko brda u vrlo teskim uslovima samo njima odgovara. Vi koji komentarisete situaciju na Kosovu a neznate gde se to nalazi bolje radite nesto pametnije nego da gubite vreme pored kompa i stvarate zablude medju gradjanima Srbije.

Luli

pre 12 godina

pa sto hocete onda ide Komplet Vojvodina pa ide sandcak komplet Presevo Bujanovac Sa Medvecom i onda jos do cerne Jabuke kod Nis ,pitanje Koliko godina zivot imate jos smirite i zivite

Игор

pre 12 godina

Rado jel ti hoces da nam kazes da mi gresimo sto nismo na platnom spisku i Pristine i Beograda kao ti. Jer ti mislis da je to pravi nacin kako se treba ponasati. E pa NE.
Mi imamo jednu drzavu i tacka.

Ало

pre 12 godina

Срби буђење!! Срби са севера Косова и Метохије су последња нада за опстанак Србије! Када и ако се заврши "косовска прича" по европском сценарију, следећи су Војводина, Рашка, Поморавље итд.

Подршка из Београда за браћу!

Nikola

pre 12 godina

A jel mogu jedan dan da procitam vesti a da tu nema Kosova ? Sta me briga sta se desava u drugij drzavi, mi iz grada ne mozemo da izadjemo! Hocemo i mi nezavisnu Timocku krajnu!

BEOGRADJANIN

pre 12 godina

Jedina razlika izmedju Raske oblasti i Kosova i Metohija je ta sto je Raska oblast oduvek bila u granicama Srbije (osim tokokm okupacija, poput nacisticke i fasisticke npr), tako da nezavisno od broja ne-Srba u toj provinciji, oni nemaju pravo da traze nezavisnost. A Kosovo je, bar sto se tice svih medjunarodnih i legalnih institucija, deo SRBIJE. Ne vidim zasto onda nekome smeta da Srbi iz juzne Srbije hoce da demokratskim putem iznesu svoje stavove.

realan

pre 12 godina

Referendum u srbiji(hipotetički)
referendumsko pitanje
DA LI SE SLAŽETE DA ALBANCIMA A I OSTALIMA KOJI ŽIVE JUŽNO OD IBRA NA TERITORIJI NAŠE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA DOZVOLIMO STVARANJE SOPSTVENE DRŽAVE I DA ISTU PRIZNAMO?
Ja bih zaokružio DA a Vi?

kapetan kuka

pre 12 godina

Vreme odmora u 10:00h? Pa ovi se sprdaju sa ostatkom Srbije!
(PetarPan, 14. februar 2012 14:43)

Danas je Dan drzavnosti Republike Srbije, neradan dan, kao i sutra. Tako da jeste VREME ODMORA. Gde ti zivis kada ne znas da je danas drzavni praznik??

bezimena

pre 12 godina

(@bezimena, 14. februar 2012 14:40)

Osnovna podela rada je na umni i fizički, ja spadam u ove prve koji zaradjuju ZNANJEM i sposobnošću da uposle ove druge. Poreze, kojima HRANIMO kriminalce zemlje Dembelije na severu Kosova, plaćaju svi, srazmerno zaradi! Tako, ja ih debelo plaćam, ali ako se ovako nastavi, eksiviraću to plaćanje, kao i mnogi drugi!

hysi

pre 12 godina

Ja sam glasao i zaokruzio NE, a video sam i 4 albanca koji su glasali,ali ne znam sta su zaokruzili....
(decko sa barikada, 14. februar 2012 13:58)
Ne nisi dobro video biloje 40 Albanaca ti decko sa barikada trebas na pregled kod phtomaloga jer imas problem sa vidom .

bob.e.lee

pre 12 godina

Citam komentare ljudi koji su protiv referenduma i osecam sazaljenje. Ako mislite da ce te zver umilostiviti davanjem ovog ili onog dela, necete, sustina je da zver hoce da vas pojede. Nazalost je tako, Istorijski pre se to dogadjalo nekom drugi (Poljaci - tri deobe Poljske, Cesi - Minhenski sporazum, Indijanci, Azteci, Maje, Madjari - 1956), danas smo mi, pa onda mislim ako je tako hajde bar da se ode sa stilom! Puna podrska narodu na KiM, nadam se da ce referendum uspeti.

frutranti

pre 12 godina

Au kakvo se ovde drustvance okupilo... komedija teska. Dezurni albanski sovinisti i dezurni srpski autosovnisti pa komentarisu li komentarisu... Imate vi neki zivot ili vam je ovo jedina zanimacija?

PetarPan

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност
(игор, 14. februar 2012 10:06)

Vreme odmora u 10:00h? Pa ovi se sprdaju sa ostatkom Srbije!

Milan

pre 12 godina

Kakav smo bre to narod? Ovako otrovni komentari? Brat brata u jamu baca. Evo dok slusam zavicajnu pesmu, Taaamo daleeeko, daaaaleko kraj mora, suze mi same liju, jer se setim da moj narod pati i danas, ugnjeten pod okupatorskom cizmom. A sto nisam ostao u Srbiji pitaju se neki? Oteran sam kao sto ce uskoro i braca sa severa da budu oterana. Nema vise Srbije gde je nekad bila. Priznajem razocaran vama svima: KOSOVO NIJE SRBIJA!!!
Milan Todorovic, Toronto

Licno

pre 12 godina

Uvek ali j...eno uvek kad Srbi izlaze na referendume to je lose, to je protiv prava, oni su zli i uvek ali j....eno uvek kad neki drug narod odrzava referendum to je demokratsko pravo to je dobro, oni su pravedni. Ne pada mi napamet da se ovde raspravljam sa bilo kim oko tako debilnih i retardiranih tvrdnji kao sto su da Srbi nemaju pravo na referendum a posebno ne sa kosovskim albancima. Onog trenutka kad ste poceli da klecite i dizete dva prsta po ulicama kosovskih gradova, pljujuci na drzavu u kojoj zivite u tom trenutku ste sebe osudili na zivot koji danas zivite, i sve ono sto vam se desavalo je posledica toga. Hteli ste drzavu, dobili ste je podmuklo i licmerno, zivecete u njoj u vecitom strahu od potencijalnog rata. Zato i necu da se sa vama ubedjujem oko takvih gluposti, kao sto ne bih dozvolio da mi lopov drzi casove o postenju. To sto vama smeta sve sto je srpsko to me bas zabole!!!

Nikola

pre 12 godina

Jos referendum "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Srbije", pa da se lepo otcepe i od Kosova i od Srbije, kad niciji savet ne prihvataju.

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 14. februar 2012 13:48)
француска је капитулирала у Другом светском рату, Краљевина Југославија и још доста земаља, тако да тај твој аргумент није баш поткован логиком и историјом!

@bezimena

pre 12 godina

"SRAM VAS BILO, MI vas hranimo (doduše grebete se vi i o kosovsku vlast), a VI NAMA zabijate nož u ledja! BITANGE, ŠVERCERI, PRODANE DUŠE
bezimena"

Ma koga ti hranis kada po celi dan kuckas tu komenatre? Da bi ti punila budzet i placala porez i nekoga hranila trebala bi i da radis nesto. Preskoci vise ... Cuj, ti "hranis" nekoga. Kakvih likova ima. Strasno

opterecena

pre 12 godina

@bezimena
Citam te tvoje komentare i mogu samo da ti jedno kazem: ko si ti da iz te tvoje sobice iz Beograda bilo kome solis pamet i govoris kako neko treba da zivi a narocito Srbima na Kosovu? Izigravas ovde nekoga ko zna kako zive Srbi na Kosovu, lupetas nesto o kriminalu na severu dok istovremeno nemas nikakvih problema sa Tacijem i kompanijom, ti "znas" da su Srbi priznali Tacijevu "drzavu", ti "znas" ko vise doprinosi budzetu Srbije da li Srbi na Kosovu ili dzabalebarosi iz Beograda koji u sred radnog dana piskaraju svoje komentarcice. Odmori malo. I da, u UN se ne ulazi na osnovu vecina i to bi znala kada bi procitala statut UN gde jasno pise kako se postaje clan UN. Kako "znas" kako se postaje clan UN-a tako znas i sve ostalo sta komentarises.

get a life

pre 12 godina

@bezimena
Na stranu gomila netacnosti u tvom komentaru ali moraces da shvatis jednoga dana da Srbi koji zive izvan Srbije ili koji zive na spornim teritorijama ciji status nije resen, nisu krivi za tvoj nerealizvani i frustracijama pun zivot pa da se na njima istresash.

Apex

pre 12 godina

Pa ovi Srbi preko ibra za cega Glasaju.
Necu Kosovske institucje,
Ne slusaju Srpske institucije,
Ne slusaju Presednika Tacija ni Tadica
Onda se spremaju za Rusiju.
Cao bez Povratka....

Srpska sramota

pre 12 godina

Tacijeve vlasti su okrivile Srbe na S. Kosova da su na barikadam zato sto su ih za to platili srpski mafijasi.Oni ovim referendumom pokusavaju da kazu da su oni tamo svojom voljom a ne voljom nekog mafijasa.Neverovatno mi je koliko ovde ima ljudi koji smatraju da je taj referendum Nikolicev ili Kostunicin,dal vi ljudi stvarno verujete u te lazi DS-a.I neverovatno je glupo to sto poredite referendum Srba u SAO Krajini i na severu Kosmeta.To su dve price.I nemozete vi iz Beograda da pricate(nazalost kasno je) Srbima u Krajini ili na Kosovu u kojoj oni hoce drzavi da zive,to je njihovo pravo da biraju a ne vase.Srpska sramota su vasi komentari upereni protiv Srba na KiM i dokaz je to da smo razjedinjeniji nego ikada.I recitemi posto mnogo volite da pametujete Krajisnicima ili Srbima sa KiM ,da li su njihove sudbina (U Oluji i 1999) bile bolje i da li oni bolje zive od vas pa se vi tako ponasate prema njima.

miljan

pre 12 godina

Bezimenu za precednika i ona ce sve probleme da nam resi,ona je i inoko vec istripovala da je i premijer i precednik.Stolicu koju bi ti htela je vec zauzeo Cedomir Jovanovic,ili se licno Ceda krije iza bezimene.Iskreno se nadam da gresim to bi vec bilo previse i za Cedu.

edo

pre 12 godina

Sandzak je jos devedesetih izlazio na referendum na kome je izaslo preko95% bosnjaka i izglasalo da ne zeli biti u sastavu tadasnje Jugislavije. Nama vise referendum nije potreban,mozemo komotno da proglasimo autonomiju ali necemo :)

Dusan BGD

pre 12 godina

Sramota da vas bude. Vlada Srbije treba da smeni te kauboje. Pa kako dozvoljavate da ti banditi ne postuju odluke drzave u kojoj hoce da zive.U Srbiju ne dolazite nama je dosta takvih koji beze kada ih upropaste njihovi kriminalni lideri.

Ash

pre 12 godina

Predlazem referendum u Srbiji:

Da li prihvatate takozvano odbijanje EU da nas primi u svoj sastav.
DA NE

I onda, kad svi glasamo za NE, eto nas u EU i sta nam ko moze!

Beni

pre 12 godina

4800 glasaca (sto su glasala do podneva) od 35000 ne dodje mu 21 posto!!! Po mojoj kalkulaciji to mu dodje samo 14%. Vidi se da Srbi Kosova nisu interesovani za Srbiju, bolje im je na Kosovo. Ovih 14% su oni sverceri, kriminalci, ratni zlocinci i njihove familije/rodbina.

sladja

pre 12 godina

kako ce nasa braca srbi da zaprze corbu opet.pa ko je lud da se odrekne dve plate, i da mu sve drzava placa,i ja bi glasala protiv normalno,svako gleda svoju z....cu

nikola drezgić

pre 12 godina

Ja sam moje isterao iz 47% stana i osnovao nezavisnu državu!Treba mi jedan savet,pošto je na mojoj teritoriji kupatilo ali ne i wc,trebao bi neko pametan da mi predloži šta da radim! Da ..... u kadu???

Sampion Zelja.

pre 12 godina

Referendum za 35.000 ljudi?! Da li to moze bude zvan referendum? Ici takvom tempom, svaka diskusija ce zavrsiti u referendum. Naprimer referendum izmedju bracnog para sta da rade sa sinom.... Cak ni pitanje nije napravljeno korektno. Kako mozes da zoves jednu drzavu "takozvanu"? Zar nisu "srpski patrioti" mogli da izabere reci da ne bi "ofendili" vecinu? Sta bi bilo da Albanci upotrebljavaju isti recnik: takozvani referendum ili takozvana srpska manjina ili...ili...

T

pre 12 godina

Mozda nisam dovoljno pametan da shvatim nneke stvari,pa bih najlepse zamolio, nekog pametnijeg, da mi objasni to sto mi nije jasno.Srbi sa severa Kosova ne zele Kosovske institucije.Srbi sa severa Kosova ne postuju odluke i preporuke Vlade RS.Ko vrsi vlast na severu Kosova i ko finansira tu vlast?

VASA@

pre 12 godina

Nisu Srbi u Istocnoj Slavoniji hteli Kunu da koriste tokom Mirnih REINEGRACIJA, a nakon Bljeska i Oluje, pa je ipak izvrsena Mirna REINTEGRACIJA SAO ISTOCNA SLAVONIJA u Hrvatsku, a Srbi su morali prihvatiti Kunu kao platezno sredstvo u Hrvatskoj.... Pobogu, zar nista niste naucili od 1990 do 2012 i kako su Srbi prosli svaki put kad su nesto resavali REFERENDUMOM. Najcesce se suprona strana Srbima naljuti i onda dolazi do nezeljenih efekata REFERENDUMA po Srbe. Nemaju Srbi pravu podrsku u celom svetu, a Rusija, Kina, Mijamar, Venecuela, Kuba, Argentina kanda nisu dovoljna porska !

Joca

pre 12 godina

Sad sa druge strane i mi srbi iz srbije imamo pravo da sprovedemo jedan referendum npr.da li mi zelimo ove sa severa nr kosova da vidimo u srbiji pitanja bi bila ..da li zelite da nastavite da placate racune za sever kosova kao sto su struja voda grejanje cipsevi kondomi i sl.jer oni nece biti u stanju zato sto su vec preko 50 godina zaostali u razvoju ,ekonomskom i jednostavno nisu navikli na takve obaveze,plus da li ste raspolozeni da pokrivate svercerske poslove gradjana sa severa nrK.I budete uvek u propravnosti da im date bilo kakv alibi za bilo sta plus podrska svemu politickom crnom i nenormalnom koje ce ih i dalje koristiti za reklamu. Auf kako bi to bio sjajan referendum,kladim se da bi mu i pogodio rezultat.Ko zna kako je krenulo mozda i nije daleko i do ovog mog referenduma,valjda i mi iz srbije imamo pravo da se pitamo za nesto.

bane

pre 12 godina

pa samo neznam sta ce da im se pogorsa kada vec 13godina zive u vakumu i obecanjima a svi znamo da ta obecanja srbija nemoze i nesme da ispuni

kapisla

pre 12 godina

Referendum na severu Kosova? Odlično, po političkom reciprocitetu pod hitn obi trebalo održati i sledeće referendume:

1. Vojvodina
2. Republika Srpska
3. Sandžak
4. Preševo, Bujanovac itd.

Što neko reče, Srbijanci se utrkuju da da svoje manjine iz drugih država prisvoje sebi, a kada se ISTA stvar potegne na njihovoj teritoriji, onda se prave ludi.

bezimena

pre 12 godina

@ bezimena

Za tvoju informaciju ni Srbi na jugu nisu priznali Kosovsku drzavu. Niti su ucestvovali na popisu stanovnistva, niti su izasli na Kosovske izbore (osim jako malog broja njih). I kako onda mozes da se pozivas na ustav Srbije sto Srbi na severu ne priznaju Kosovsku drzavu? Po tebi je krsenje naseg ustava ne priznati nezavisno Kosovo?? I ne znam kako neko moze u isto vreme da se zalaze za pomirenje i ljudska prava i da podrzava Hasima Tacija. Nesto mi to ne ide zajedno.
(student_iz_parka, 14. februar 2012 12:39)

Za Vašu informaciju ČINJENICE:

- SRBIJA je povlačenjem vojske, policije i svih državnih institucija vlasti KAPITULIRALA na Kosovu i tu KAPITULACIJU ozvaničila Kumanovskim sporazumom
- Srbi, južno od Ibra, imaju svoje predstavnike u Vladi i Skupštini "nepostojeće" države Kosovo (za stolicu u UN im je dovoljno priznanje proste većine, što će se uskoro dogoditi, VETO ne postoji), koju je do sada priznalo 86-87 država, od kojih sve najMOĆNIJE koje upravljaju SVETOM
- profi Srbi - odmetnici na severu Kosova, koji zamišljaju da pripadaju Srbiji (a ništa joj živo ne plaćaju, praktično samo je zloupotrebljavaju, već su, od NAS, IZDRŽAVANA lica) KRŠE USTAV SRBIJE raspisujući referendum koji svojim pitanjem daleko PREVAZILAZI ovlašćenja bilo koje lokalne samouprave, profi Srbi - odmetnici (opozicione srpske stranke) pokušavaju na sve moguće načine da ostanu pod NIČIJOM vlašću kako bi nesmetano nastavili da se bave kriminalom i kako bi gradjane Srbije SPREČILI (njih 20 hiljada naspram 7 MILIONA) u realizaciji njihove težnje da se bore da ostignu evropski nivo CIVILIZACIJE koji je VRH svetske
- LOKALNE SAMOUPRAVE ne mogu da se bave DRŽAVNOM POLITIKOM
- srpska optužnica protiv H. Tačija je POLITIČKA, kao i protiv mnogih drugih koje SVET NE priznaje (kada je podigne neka UVAŽENA država prihvatiću da je dotični OPTUŽEN za ratne zločine, do tada NE)
- Srbima koji vekovima žive VAN SRBIJE preporučujem da prihvate tu VEKOVNU životnu činjenicu i nastave, kao sav normalan svet, da žive u miru i dogovoru sa većinskim narodima na tim teritorijama, ili neka se dosele u Srbiju (veliku i polupraznu) što se odnosi i na Kosovo, koje je u istoriji vrlo kratko bilo pod srpskom vlašću, i koje je ratom osvojeno, ratom izgubljeno.
Primer, za rusofile, "duša","kolevka", "ognjište" i sl. gluposti, ruskog naroda je UKRAJINA, ali ne primećujem da Rusija pokušava da istu vrati u svoj "zagrljaj".
Srbi na severu Kosova NEMAJU NIČIJU podršku, isto kao ni impotentna politika Srbije u odnosu na Kosovo, koja pokušava da se pravi veoma potentnom. Ne postoji primer u celoj ISTORIJI da je neko kapitulirao a onda kapitulaciju povukao, to jednostavno ne biva!

sozgas

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност
(игор, 14. februar 2012 10:06)

Vreme odmora? A vi dole kao imate i vreme rada?

student_iz_parka

pre 12 godina

@ bezimena

Za tvoju informaciju ni Srbi na jugu nisu priznali Kosovsku drzavu. Niti su ucestvovali na popisu stanovnistva, niti su izasli na Kosovske izbore (osim jako malog broja njih). I kako onda mozes da se pozivas na ustav Srbije sto Srbi na severu ne priznaju Kosovsku drzavu? Po tebi je krsenje naseg ustava ne priznati nezavisno Kosovo?? I ne znam kako neko moze u isto vreme da se zalaze za pomirenje i ljudska prava i da podrzava Hasima Tacija. Nesto mi to ne ide zajedno.

decko sa barikada

pre 12 godina

Komsije albanci glasa se danas i sutra zato pozurite da iskazete svoju demokratsku volju,stampani su listici i na albanskom jeziku,samo da ne bude provokacija od terorista iz rose,sta narod odluci na referendumu tako ce i biti,,,

Koliko pamet može biti plitka?!

pre 12 godina

A da pitam Vas pojedince koji ste protiv referenduma, da li bi ste Vi prihvatili da vam neko nameće svoje zakone, a da unapred znate da ti zakoni nikako neće biti dobri za vas?!

joke

pre 12 godina

Opet jedan od sada vec legendarnih srpskih referenduma na kojima se gura prst u oko medjunarodnoj zajednici i/ili vecinskom stanovnistvu odredjenog teritorija ili drzave. Pri tome se Srbe iz Srbije uvlaci u sukobe koji im ne trebaju i stete. Rezultate znamo unaprijed, pitanje je samo operativnih detalja.
Zanima me samo tko ce se poslje ovoga ispricavati Srbiji nakon Mas-a, Angeline i ostalih

VASA@

pre 12 godina

Mislim da vecina ovde necita nicije komentare, a neki neprocitaju ni svoj komentar.....Ovo nije prvi REFERENDUM u cilju spasa Srba i veoma dobro znamo koliko i kako su se spasili Srbi, pa i cela SFRJ i SRJ, a narocito SCG nalkon REFERENDUMA u CG ! Neznam koje su godiste pisaci ovih komentara, ali mi se cini, da su mnogi rodjeni posle 1990, a ja sam rodjen 1950 i veoma dobro pamtim sve verzije zivljenja u FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG i sad u Srbiji (nesto mi posle svakog REFERENDUMA drzava sve manja i manja) !!!

anabolid Srbije

pre 12 godina

Podrska za referendum! Vidim da kazu ovde "beogradjani,samoprozvani Pravi Srbi" da je vecina Srba na Kosovu priznala ru drzavu! A koju drzavu I koja vecina?! Zadnji put sam bio dole pre NG i mogu vam reci da je situaxija mozda zategnuta i zeznuta ali narod dole ocekuje da Vlada ne odustane od njih kao sto to rade ostali gradjani Srbije. Jer smo mi njima jedino sto imamo i da,to je Nas narod. Ko smo mi da sudimo ljudima koje ne znamo i ciju situaciju znamo samo iz novina i sa tv-a?! Odrzite referendum,nek se vidi koja je to vecina o kojoj pricaju ljudi koji i dalje veruju stampi i vestima placenih medija. Znam da je tesko,i da je situacija sa Kosovom sada 110% bezizlazna,ali nikada - Nikada Srbija ne sme ostaviti kolevku svoju u komsijinim rukama!!

milso

pre 12 godina

A da pitam Vas pojedince koji ste protiv referenduma, da li bi ste Vi prihvatili da vam neko nameće svoje zakone, a da unapred znate da ti zakoni nikako neće biti dobri za vas?!
(Koliko pamet može biti plitka?!, 14. februar 2012 12:23)

Mi u Vojvodini to prihvatamo već 20+ godina, ali sledićemo vaš primer, nećemo još dugo.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ja licno savetujem Albancima sa severa da takodje izadju na referendum. Osim sto je to njihovo demokratsko pravo, svojim glasanjem bi doprineli da izlaznost na referendumu bude mnogo veca od skromnih 100%. Ja racunam da bi izlaznost tada iznosila negde od 110-120%. Time bi Srbi sa severa imali cime da se dice i sta da pokazu Evropi. Zato Albanci severa - svi na referendum!!!

Djuro Bogavac

pre 12 godina

Најбоље да су Срби са Косова признали Републику Косово, тада би и ЕУ а и ова наша власт били задовољни!!!
(Радоје Дијак, 14. februar 2012 11:36)

-- Najbolje bi bilo da je Srbija priznala Kosova cime bi se sprecila svaka mogucnost za ovakve besmislene referendume. Politika Srbije je upravo kriva za sve dogadjaje na Severu. Kao da je neko lud u EU pa da danas ovo negiranje referenduma od strane srpske vrhuske iz Beograda shvati ozbiljno. Beograd se naivno vadi iz svega, i soli Evropi: Nismo mi majke mi nego Srbi sa Kosova! A na terenu je druga situacija. Srbija treba sa Severa povuce sve svoje duplikat istitucije, to je Merkelova i zapovedila Tadicu. Medjutim do danas on nije to ucinio. Sad imate referendum koji je uvod u katastrofu ovih naivnih mitrovackih profi-patriota. Referendumom ce oni da izgube sve, a stavili su se sami u ulogu samog-sebe-zrtvovanog-jarca. Zasto? Zato sto u ovoj mutnoj vodi lovi neko na severu patriotski i snazno. Vecina bednih ce ostati prazne ruke. Referendum - uzalud braco - muke.

mirko

pre 12 godina

Referendumi, a osobito ovi na kojima je izlaznost blizu stoprocentne, i odluka jednoglasna su čist komunistički manir, ili sličnih totalitarnih režima, i služe uglavnom za sprdnju, nikada se ne realizuju.
Da li će ovaj biti nešto slično videćemo, ne bih se iznenadio da nekima posluži kao glavni adut protiv "izdajničke vlasti", na narednim izborima, što se može očekivati s obzirom na to ko ga organizuje.

Marijela M

pre 12 godina

Cuce se glas naroda, ali sta ce to promeniti.
Jutro menja sve...
Mi smo uz nas narod, to se zna, samo ne vidim da ce ih iko cuti sta god da odluce.

Novosadjan

pre 12 godina

Ko je rekao da REFERENDUM nije legalan, jer vidim da niko nije pominjao legalnost istog, ali se postavlja sad 2012 godine pitanje Legalnosti REFERENDUMA svih Nacionalnih manjina u Srbiji, pa ako i oni krenu sa Legalnim REFERENDUMIMA..........neznam sta ce potom ispasti ???

Tomica

pre 12 godina

@zg euroskeptik, 14. februar 2012 11:52
Pa kad je Vas Tudjman sa demokratskim Mesicem,pre njih Kican,a posle Alija pravili cirkus,a srbi nisu izasli,nesto se nesecam da ste se bunili?
zar jadranka Kosor iz HDZ nije rekla da vam je Hasim Taci(hasis me) naj bolji i naj legitimnji prijatelj?!
Ajde uzivaj e EU.Sa nama ste mogli kako hocete u Yugi.
Sad ste zamenili jedno B za dva B(Brisel i Budimpesta).

VASA@

pre 12 godina

Zasto nenaterate sve Nacionalne manjine u Srbiji, da se integrisu sa Srbima, a sto oni smatraju ASIMILACIJOM i nepada im na pamet da se posebno integrisu, vec traze svoja prava koja im Ustav Srbije garantuje. Kosovo i Metohija je po Ustavu Srbije u sastavu Srbije i cemu onda REFERENDUM !???

bezimena

pre 12 godina

za sve one koji ne podrzavaju ovaj referendum mogu reci sledece:koliko je Vama stalo da Srba sa Kosova i Metohije toliko je i Srbima sa Kosova i Metohije stalo da Vaseg misljenja.Posteno da postenije ne moze biti.
(Mirko, 14. februar 2012 11:26)

POŠTENO al' zamalo! Profi Srbe - odmetnike na severu Kosova HRANIMO MI, GRADJANI SRBIJE a oni nama zabijaju nož u ledja!

Siti smo TERORA kriminalizovane patriJotske manjine! VEĆINA SRBA na Kosovu je priznala kosovsku državu, manjina na severu Kosova će morati da se prikloni VOLJI VEĆINE!

Podrška Srbima južno od Ibra koji su pokazali da su NORMALNI!

sandokan

pre 12 godina

Polako i sigurno svi koji nam "misle dobro"rade na tome da se Kosovo nacisto otudji od Srbije.Nazalost nasi politicari ili se prave da ne vide ili stvarno ne vide da ni po cenu Kosova Srbija nece uci u EU.

stef90

pre 12 godina

Bez obzira na ishod ovog referenduma Srbiji je buducnost zagarantovana.Srbija nece uci u EU jer ako referendum bude onako kako je EU ocekivala pojavice se neki novi problemi koja ce Srbija morati da resi.Surova realnost

(S)AP, iz kog pecinskog doba je to?

pre 12 godina

Zasto srpski Ustav i dalje sadrzi komunisiticku i anahronu definiciju autonomnih pokrajina, kada je to jedna prljava tvorevina broza i komunista napravljena jedino u Srbiji. Ceo svet je raskrstio sa sramnim komunizmom, a Srbija nikako da se oslobodi tog zla.

student_iz_parka

pre 12 godina

Treba da vas bude sramota za ove komentare ovde. Nazivate kriminalcima i svercerima sve ljude koji zive na tom severu. Oni su kriminalci zato sto zele na miran nacin da iskazu svoj stav. Kako ce drugacije da kazu sta misle ako ne na referendumu?

A za Albance kazete "oni nece da zive u Srbiji i to treba postovati". A zabiravljate da su od 80-tih bojkotovali popise i izbore, da su i oni 91 imali referendum o nezavisnosti Kosova, kao i da se dosta njih 90-tih opredelilo za terorizam kao nacin borbe. A Srbe sa severa bi ste etnicki ocistili sa te teritorije samo zbog referenduma i misljenja. Da vas potsetim da je Sloba koga toliko pljujete upravo zato i pokusao da ocisti Albance sa Kosova. Licemerje i autosovinizam.

pravi serbenda

pre 12 godina

(Milan, 14. februar 2012 10:59)

1. Živi u Torontu a nama soli pamet kako treba da živimo u Srbiji
2. Živi na zapadu koji mu je dao posao a pljuje po njemu u smislu "ne do vam bog da dođe zapad kod vas"

Care, dođi ti vamo pa ojcaj do zore, jer ćeš samo to i moći pošto posao nećeš moći dobiti osim ako nisi u partiji. Manite me se vi dijasporci patriotizma, najlakše je biti Srbin kad živiš u uređenoj zemlji sa normalnom platom. Dođi ti u Srbiju pa budi takav junak!

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Милане из Торонта

Придружи и Републику Српску уз став Срба у Канади!

Jelena

pre 12 godina

Kakva glupost.Ko je platio stampanje tih listica i ko je platio sprovodjenje tog glupog referenduma.Sprovedite referendum u Srbiji,gde inace jedino imate za to pravo,o tome da li nam je vise dosta pitanja Kosova i da li smo da se Kosovo prizna.Vise od pola nas bi glasalo za priznavanje.Ova drzava je gora nego deca.Kao nisu za referendum ali su dali pare,manipulisu ljudima sa Kosova,kojih ima tako malo da referendum nema svrhe .E bas bih volela da se manjine u Srbiji ugledaju na ovaj referendum i da ga sprovedu u Srbiji. Madjari, Hrvati, Bosnjaci,Vlasi,Crnogorci i ostali, svi oni da organizuju referendum,da li prihvataju drzavne institucije Srbije.U Srbiji je vise od pola gradjana na ivici gladi a vi pravite ovaj glupi referendum..Citajte Marinov post i sve ce vam se samo kazati.

Aleksandar

pre 12 godina

Srbi srećno vam i želim vam uspeh uzdajte samo u sebe.
Srbi iz Srbije su već odavno prodali dušu ĐAVOLU.
(Sirius, 14. februar 2012 09:42)

Pa sto onda Srbi sa Kosova prave referendum kojim se izjasnjavaju da zele da zive u istoj drzavi sa Srbima iz Srbije koji su prodali dusu djavolu?

bezimena

pre 12 godina

super-ajmo vojvodina,presevo,sandak svi u rederendum nek ostaje samo beogradski pasaluk
(REFERENDUM ZA SVE, 14. februar 2012 09:49)

I Beograd ima pravo na referendum tj. svaka njegova opština.:)))

PetarPan

pre 12 godina

Zna se sta sledi ili je sledilo posle svakog naseg referenduma. Tako da u svoje ime ,Srbina,Pravoslavca, rodjenog Sumadinca, (da ne bude zabune kod patriJota da sam neki STVANI PVACENIK) zahtevam od drzavnih organa da organizatorima ovog referenduma ne da ulazak u SRbiju dalje od Bujanovca i Preseva pri sledecem egzodusu. Muka mi je vise da ispastamo zbog sacice ratnih profitera,svercera i kriminalaca. Gospodo,organizovali ste referendum na svoju ruku,sve posledice snosite sami. Skinite nam se vise sa grbace . Prijatno i sve najbolje!

Obican covek

pre 12 godina

Bas me briga!
Ziveo sam u Kosovskoj Mitrovici, a sada sam u EU sa ne resenim statusom.
Zivot na Kosovu mi je oduzeo previse i ne zanimaju me nikakve politicke manipulacije za koje je i onako kasno.

goca

pre 12 godina

Neka izađu i kažu svoj stav i svoje mišljenje.Dosta je bilo da pojedinci iz Beograda koji nikada ranije nisu bili na KOsovo odlučuju o njihovoj sudbini!

srbin patriota

pre 12 godina

@Milan, 14. februar 2012 10:59

A zašto se vi ne vratite u Srbiji da živite i na licu mesta pokažete i dokažete svoj patriotizam? Ako toliko volite Srbiju, pa dođite ovde da budete među svojima, niko vam ne brani da budete ovde! Ne znam šta radite na tom mrskom Zapadu, gde su ljudi hladni i otuđeni, umesto da živite u Srbiji, kod toplih i srdačnih ljudi?
Dosta mi je ovih kvazi-patriota, kojima je muka od razvijenog sveta, ali se ne gade na njihove dolare! Ok, otišli ste gde je bolje, ali nemojte da uzimate sebi za pravo da nama govorite kako da se ponašamo i da li da idemo u EU ili ne, to je samo naša stvar. Ni mi vama ne solimo pam,et šta da radite sa Kvebekom!

Firewind

pre 12 godina

Samim tim, dodaje Trajkovićeva, referendumom se kompromituje pregovoračaki tim, ali i Vlada Srbije, jer ispada da ona nema mogućnost implementacije onoga što su timovi beograda i prištine, uz posredstvo EU, dogovorili u Briselu.

A sta je to dogovoreno? Dogovarate se vec sto godina i nista se ne pomice sa mrtve tacke.

primitivno pleme

pre 12 godina

koga uopste zanima referendum na kosovu?kao da se time nesto postize ili ce nesto da se promeni,hoce verovatno ali suprotno od onoga sto bi kosovski i pristinski dodatak srbi hteli

пацифик

pre 12 godina

Још један покушај удбе и црногорских комуниста који владају Србијом 70 година да Србију гурне у народе источне африке или јужног вијетнама а да при том страда српски народ, црква, Србија. Да се народ мало описмени овакве бесмислице би ишле другим током.

Mirko

pre 12 godina

za sve one koji ne podrzavaju ovaj referendum mogu reci sledece:koliko je Vama stalo da Srba sa Kosova i Metohije toliko je i Srbima sa Kosova i Metohije stalo da Vaseg misljenja.Posteno da postenije ne moze biti.

Aleksandar Valjevo

pre 12 godina

Drzava bi trebalo da ozbiljno razmisli nakon ovog refernduma da uvede embargo na ove takozvane patriotske snage sa Severa Kosova.Treba da se svercuje sa Jarinja i Brnjaka uzas. Naravno ostali prelazi funkcionisu normalno.Podrska Kosovskom narodu da imaju svoju Drzavu i da zivimo normalno kao dve dobrosusedske drzave zarad buducnosti nase dece.

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Прво, за очекивати је да ће Срби на референдуму одговорити да не прихватају приштинске институције ,и то не у 50%, већ много више.
Ако је референдум тзв.најдемократскије право било ког народа, не разумијем зашто се покушава оспорити српском народу.
Срби на сјеверу Косова и Метохије имају право рећи шта они желе.И то ће рећи данас и сутра.
Србија је рекла да никад неће признати самопрокламовану државу Косово.
Референдум јој може само омогућити боље позиције у преговорима.

Sasa

pre 12 godina

"super-ajmo vojvodina,presevo,sandak svi u rederendum nek ostaje samo beogradski pasaluk
(REFERENDUM ZA SVE, 14. februar 2012 09:49) "

Slazem se, i za Republiku Srpsku, i otvoriti pitanje Krajinskih Srba.

marco

pre 12 godina

Imao sam razumevanje za Miloševića, kada je posle otcepljenja Hrvatske tražio pravo za tamošnje Srbe da ostanu u zajedničkoj državi sa ostalim Srbima. Takav stav bi bio ubedljiv da je isto to pravo ponudio i Albancima, Mađarima, Bošnjacima i ostalima u Srbiji. Da li ste se nakad pitali, zašto se od svih manjina u Srbiji očekuje da se integrišu u srpsko društvo i poštuju institucije ove države, dok srpske manjine u nijednoj od bivših YU-republika na to nisu spremne?!

Ovim se referendumom otvara pandorina kutija, čije posledice mogu biti mnogo ozbiljnije nego što se dâ predvideti. I opet će svi drugi biti krivi, a zaboraviće se kako je sve počelo.

Радоје Дијак

pre 12 godina

Најбоље да су Срби са Косова признали Републику Косово, тада би и ЕУ а и ова наша власт били задовољни!!1

mail

pre 12 godina

U zadnjih 20 godina uvek isto pitanje na referendumu, "da li si srbenda rodoljub" ili "***** izdajnicka". Besmislena pitanja. Jos je smesnije, sto u sustini ovi sto zaokruzuju ovo prvo, su uglavnom ovo drugo.

biznismen

pre 12 godina

Ajmo da tražimo referendum da prodamo kosovo pa neka ga kupi ho hoće. Svakome po 10000 eurola. Nije skupo za 70 milijardi dobiješ kosovo. Baš me interesuje kako bi prošao referendum. Svi bi se busali u srpstvo a referendum bi trajao i trajao i trajao... kao ustav bi prošao.

Kosovka devojka1

pre 12 godina

Raduje me je to sto se stvaraju guzve na pojedinim birackim mestima. Ocekuje se izlaznost mnogo veca nego prethodnih izbora negde oko 60%. Po ovim teskim vremenskim uslovima to je odlicno. Verujem da ce referendum biti uspesan.

martin

pre 12 godina

zivim u Leposavicu i necu izaci na referendum,kao ni moja supruga,a i mnogi ljudi koji su uglavnom spreceni zbog hladnoce da izlaze iz kuca.ovde u mnogim krugovima ovaj referendum je dobra osnova za sprdnju,sto dobro dodje za zagrevanje u ove hladne dane.ako mislite da svi mislimo kao milan ivanovic,krstimir pantic,dragisa milovic,marko jaksic i ostali......grdno ste se prevarili.nije tacno da ce odziv biti toliki koliki najavljuju,jer sigurno znam da u Leposavic referendum,NECE uspeti,ali ce prikazati da jeste,da je izlaznost ogromna,a od toga nema nista.ko kontrolise,glasanje,niko.moj glas ce biti upisan i da ne izadjem,svakako.toliko o postenju i o nasoj slogi i jedinstvu.p.s. nikad necu podrzati te budale,jer samo pricaju o podelama,ratu,velikosrbstvu.......a stanove imaju kod vas u Srbiji.ja Bogu hvala nemam i trudicu se uz Boziju pomoc da sa mojim komsijama kakve god vere bili zivim normalno i tako mi Bog pomogao,amin.

игор

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност

Ana-Marija- Amsterdam

pre 12 godina

Sa srecom u vasim zajednickim demokratskim odlukama protiv diktature EEG+USA//Kosovo je Srbija/Svet treba da zna i da je svestan,a ne pod tutorstvom drugih sila u svetu

miljan

pre 12 godina

Srbima Juzno od reke Ibar preostaje da odrze Referendum ili da prihvate tkz drzavu.Kako god da bude ovaj dan obelezava definitivni RASPAD tkz drzave.Zivi bili pa videli.Jugoslavija koja je bila sila,pa se ovako raspala a ne ovaj Tiranski projekat.Ovo je komsije Albanci vas recept koji ste decenijama unazad tako srdacno svima servirali.Prijatno sad!

Milan

pre 12 godina

Podrska braci i sestrama na Kosovu!
Evo zivim u Torontu i svaki Srbin kojeg poznajem iz sveg srca podrzava vasu borbu! Cela dijaspora je uz vas braco! Nema dileme Kosovo ili EU. To bi isto bilo kao dilema noge ili lepo skupa invalidska kolica sa motorom. Srbija mora da sacuva Kosovo, svoju istoriju, svoj identitet. Nemojte da postanemo kao ovi Kanadjani, verujte mi, nase sahrane su veselije od njihovih svadbi. U se, braco, i u svoje kljuse! Zapad nikom nista ne poklanja, niti je kome sta dobro doneo. Nisu to zli ljudi, ali jednostavno bez duse, budjelar je sve i svja. Toliko o zapadu! Napred braco sa svetog Kosova! Uz bozju pomoc do pobede!
KOSOVO JE SRBIJA!!!!
KOSOVO IS SERBIA!!!!
KOSOVO EST LA SERBIE!!!

Milan Todorovic, Toronto

Sekuntela

pre 12 godina

Kao da ce to promeniti stanje stvari. Nazalost nasa drzava reaguje kada je kasno, isto kao sto i sada mnogo misle o obnovljivim izvorina energije, ali opet kasno. Opet ponavljam da je dzaba i to, jer sto velesele odluce tako nam se pise.

Novosajan

pre 12 godina

Razmislite PISACI raznih komentara......... Ako Srbi na KiM imaju pravo na REFERENDUM.....Onda i Albanci sa Juga Srbije imaju pravo na REFERENDUM i tako redom sve Nacionalne manjine u Srbiji mogu imati REFERENDUM, pa ce i Nacinalne manjine u Srbiji pokazati celom SVETU sta zele i sa kime hoce !!!!

mile

pre 12 godina

Ovo jasno kao dan pokazuje celom svetu da je tkz tvorevina Totalno disfunkcionalna,politicki,ekonomski,moralno i u svakom mogucem pogledu.Da se tako stvaraju Drzave kao sto su nase komsije mislile da moze,nastalo bi Mracno doba covecanstva! Ekonomska grana tkz drzave, otmica ljudi i vadjenje njihovih organa radi prodaje na crnom marketu,pa daj te molim vas toga nema ni u Holivudskim hororima.

бт

pre 12 godina

Једна од корисних последица овог референдума биће и да ће од сада и Срби са КиМ а не само Тачи моћи да прогласе поједине особе из Сбије "персона нон грата". Зашто они који критикујући овај референдум уствари скупљају политичке поене за изборе не смогну снаге и предложе и да се из Устава избрише преамбула о Косову? Па и пре најновијег Устава било је познато да је КиМ аутономна покрајина Србије а ипак су ти исти који критикују овај референдум (са изузетком Чеде) тражили да се референдумом то упише и у преамбулу!

Burim

pre 12 godina

Ovo je super! Ko ce sad u Srbiji biti u stanju da kaze albancima, madjarima i bosancima da nemaju pravo na referendum gde bi se izjasnili da li prihvataju srpske institucije ili hoce da naprave njihove?

zvurknuti

pre 12 godina

Referendum je omca oko vlastitog vrata, koja ce tek da se pritegne nakon sto ovi referendum-majstori obave ovaj posao. Za njih je vreme anarhije, vandalizma, barikadizma i ostaloga glupizma proslost. Hteli ste, gledajte...

Sirius

pre 12 godina

Bezimena muka mi je od ljudi kao što si ti.
Sve svoje atribute stavljaš nekom drugom.
Srbi srećno vam i želim vam uspeh uzdajte samo u sebe.
Srbi iz Srbije su već odavno prodali dušu ĐAVOLU.

deda Paun, Solunac - licno integrativno interaktivno

pre 12 godina

Supica, naivna decice, koju vi skuvate a zaprska ne stigne iz Beograda moze samo da bude posna i bljutava, supica. Nije li glavni kuvar sa vama ostaje vam da kuvate samo pomije. Suć-muć-prolij!

Novosađan

pre 12 godina

Ustav Srbije nepoznaje takozvano Nezavisno Kosovo, a taj ko je organizovao REFERENDUM, očigledno priznaje NELEGALNU pojavu zvanu Nezavisno Kosovo, jer u protivnom nebih ni pominjao nekakvu glupost zvanu Nezavisno Kosovo ! Tako je bilo i sa SAO KRAJINAMA, pa neko ovde reče, da su sad ti iz SAO KRAJINA uglavnom u Beogradu i ostalim mestima u Srbiji !

Beogradjanin

pre 12 godina

Kao gradjanin Srbije, pozivam sve gradjane Republike Kosovo, da priznaju svoju drzavu, da se ostave nasih para i da jednom za svagda nas iz Srbije ostave na miru!

Podrska Republici Kosovo!

Goran

pre 12 godina

Organizatore "refrenduma" kojim se krši Ustav Srbije treba strpati u zatvor.
(bezimena, 14. februar 2012 00:30)

Vidis kako umes da se pozoves na ustav Srbije kada tebi odgovara, bas kao i svi ostali licemeri, a sa druge strane podrzavas nezavisno Kosovo, jedno sa drugim ne ide, budi dosledna do kraja.

Srecan referendum !

VASA@

pre 12 godina

Čim neko organizuje Referendum sa pitanjem dali ili ne prihvatam takozvane Institucije samostalnog Kosova......Znači da u suštini PRIZNAJE te institucije, jer analogno nebih niko ni pominjao te nelegalne institucije ! Ako te takozvane institucije samostalnog Kosova nisuu skladu sa Ustavom Srbije i NELEGALNE su, pa sto onda neko organizuje REFERENDUM i daje značaj takvim NELEGALNIM pojavama ???????????????????????

јанко

pre 12 godina

Какав идиотизам! Шта је са југом? Вама није битно да ли југ прихвата институције косова? Где вас води ова прича? Воде вас криминалци а ови из Београда дају ветар у леђа да би добијали нове изборе. Народе са Косова памет углаву! Другачије се решава тај проблем. Не тако како вас потпаљују Коштунице и Николићи. Прво да населимо Косово Србима па онда можемо да га вратимо.

Puna podrska Srbima i neka se cuje vas glas mirno i dostojanstveno!

pre 12 godina

Samo tako braco i sestre mirnim putem i da se cuje vas glas protiv takozvanog NATO projekta "Kosovo". Ovako nece moci da sakriju da postoji jedan narod koji se ne slaze za medjunarodnim pravnim i politickim nasiljem jer ako vi cutite oni to u svetu predstavljaju kao da je sve super i da je nakaradni projekat "Kosovo" "najdemokratskija "drzava" na svetu". Zna ubedljiva vecina ove planete da je "Kosovo" pokusaj silnika da sruse UN i da kroje mapu sveta po svojoj volji, ali ne ide to bas kako su planirali. Vi ste im kost u grlu i zato vam prete njihovi poslusnici (i domaci hejteri) sudbinom Srba u RSK, ali ne mogu vam nista dok MIRNO I BEZ NASILJA izrazavate svoje neslaganje sa silom koja Boga ne moli.

bezimena

pre 12 godina

Glasacke kutije zapecatite i bacite niz Ibar. Prebrojavanje nije ni potrebno, jer se zna da ce iznositi minimum 105%! Da ta bruka i muka ne bi bila zabelezena i drzana u arhivi, bolje niz Ibar. Svi sacuvani dokumenti o ovome referendumu bi sprecavali vidik i duhovni razvoj generacija koje tek dolaze. Dakle, niz Ibar! Dosta je bilo smejurije.

AO

pre 12 godina

Zbog "braće" koja više vole tuđu državu i njihovog predsednika i sve čine već bar 25 godina da nam upropaste i ovo malo života dobićemo opet bombu po glavi stanovnika.Ponovo će nečija deca ostati bez očeva,sestre bez braće,žene bez muževa i obrnuto,ponovo redovi za pelene,ponovo umiranje zato što nema lekova,benzin iz flaše,...A zbog čega,zbog dobrobiti njihovih ćelavih vođa koji slušaju i imaju dil sa onim margarinom(meša se u sve)od ambasadora i neprosvećenim i zaluđenim narodom koji ima svest kišne gliste.Ako je i od "braće" mnogo je.Nego,može li i ovde referendum da se mi otcepimo od njih?

duleNS

pre 12 godina

Ako nece drzava da stiti interese Srba na Kosovu neko mora. Jadno je sto je tako ali nije prvi put da drzava ostavlja svoje gradjane na milost nemilost strancima i po svemu sudeci teroristima koji samo vrebaju priliku.
(marko, 14. februar 2012 07:54)
- I te interese ce da stite 4 opstine? Idi bre! Kad Srbija istinski digne ruke od vas, odmah cete u rukama imati pasose Kosova i bicete lojalni i integrisani gradjani Kosova...

marko

pre 12 godina

Ako nece drzava da stiti interese Srba na Kosovu neko mora. Jadno je sto je tako ali nije prvi put da drzava ostavlja svoje gradjane na milost nemilost strancima i po svemu sudeci teroristima koji samo vrebaju priliku.

bezimena

pre 12 godina

Organizatore "refrenduma" kojim se krši Ustav Srbije treba strpati u zatvor. Samo ne znam kako će vlast Srbije da ih pohapsi na toj "teritoriji" Srbije...

SRAM VAS BILO, MI vas hranimo (doduše grebete se vi i o kosovsku vlast), a VI NAMA zabijate nož u ledja! BITANGE, ŠVERCERI, PRODANE DUŠE!

PUNA PODRŠKA SRBIMA JUŽNO OD IBRA!

bezimena

pre 12 godina

Organizatore "refrenduma" kojim se krši Ustav Srbije treba strpati u zatvor. Samo ne znam kako će vlast Srbije da ih pohapsi na toj "teritoriji" Srbije...

SRAM VAS BILO, MI vas hranimo (doduše grebete se vi i o kosovsku vlast), a VI NAMA zabijate nož u ledja! BITANGE, ŠVERCERI, PRODANE DUŠE!

PUNA PODRŠKA SRBIMA JUŽNO OD IBRA!

Beogradjanin

pre 12 godina

Kao gradjanin Srbije, pozivam sve gradjane Republike Kosovo, da priznaju svoju drzavu, da se ostave nasih para i da jednom za svagda nas iz Srbije ostave na miru!

Podrska Republici Kosovo!

martin

pre 12 godina

zivim u Leposavicu i necu izaci na referendum,kao ni moja supruga,a i mnogi ljudi koji su uglavnom spreceni zbog hladnoce da izlaze iz kuca.ovde u mnogim krugovima ovaj referendum je dobra osnova za sprdnju,sto dobro dodje za zagrevanje u ove hladne dane.ako mislite da svi mislimo kao milan ivanovic,krstimir pantic,dragisa milovic,marko jaksic i ostali......grdno ste se prevarili.nije tacno da ce odziv biti toliki koliki najavljuju,jer sigurno znam da u Leposavic referendum,NECE uspeti,ali ce prikazati da jeste,da je izlaznost ogromna,a od toga nema nista.ko kontrolise,glasanje,niko.moj glas ce biti upisan i da ne izadjem,svakako.toliko o postenju i o nasoj slogi i jedinstvu.p.s. nikad necu podrzati te budale,jer samo pricaju o podelama,ratu,velikosrbstvu.......a stanove imaju kod vas u Srbiji.ja Bogu hvala nemam i trudicu se uz Boziju pomoc da sa mojim komsijama kakve god vere bili zivim normalno i tako mi Bog pomogao,amin.

AO

pre 12 godina

Zbog "braće" koja više vole tuđu državu i njihovog predsednika i sve čine već bar 25 godina da nam upropaste i ovo malo života dobićemo opet bombu po glavi stanovnika.Ponovo će nečija deca ostati bez očeva,sestre bez braće,žene bez muževa i obrnuto,ponovo redovi za pelene,ponovo umiranje zato što nema lekova,benzin iz flaše,...A zbog čega,zbog dobrobiti njihovih ćelavih vođa koji slušaju i imaju dil sa onim margarinom(meša se u sve)od ambasadora i neprosvećenim i zaluđenim narodom koji ima svest kišne gliste.Ako je i od "braće" mnogo je.Nego,može li i ovde referendum da se mi otcepimo od njih?

Burim

pre 12 godina

Ovo je super! Ko ce sad u Srbiji biti u stanju da kaze albancima, madjarima i bosancima da nemaju pravo na referendum gde bi se izjasnili da li prihvataju srpske institucije ili hoce da naprave njihove?

Novosajan

pre 12 godina

Razmislite PISACI raznih komentara......... Ako Srbi na KiM imaju pravo na REFERENDUM.....Onda i Albanci sa Juga Srbije imaju pravo na REFERENDUM i tako redom sve Nacionalne manjine u Srbiji mogu imati REFERENDUM, pa ce i Nacinalne manjine u Srbiji pokazati celom SVETU sta zele i sa kime hoce !!!!

bezimena

pre 12 godina

Glasacke kutije zapecatite i bacite niz Ibar. Prebrojavanje nije ni potrebno, jer se zna da ce iznositi minimum 105%! Da ta bruka i muka ne bi bila zabelezena i drzana u arhivi, bolje niz Ibar. Svi sacuvani dokumenti o ovome referendumu bi sprecavali vidik i duhovni razvoj generacija koje tek dolaze. Dakle, niz Ibar! Dosta je bilo smejurije.

zvurknuti

pre 12 godina

Referendum je omca oko vlastitog vrata, koja ce tek da se pritegne nakon sto ovi referendum-majstori obave ovaj posao. Za njih je vreme anarhije, vandalizma, barikadizma i ostaloga glupizma proslost. Hteli ste, gledajte...

Goran

pre 12 godina

Organizatore "refrenduma" kojim se krši Ustav Srbije treba strpati u zatvor.
(bezimena, 14. februar 2012 00:30)

Vidis kako umes da se pozoves na ustav Srbije kada tebi odgovara, bas kao i svi ostali licemeri, a sa druge strane podrzavas nezavisno Kosovo, jedno sa drugim ne ide, budi dosledna do kraja.

Srecan referendum !

marko

pre 12 godina

Ako nece drzava da stiti interese Srba na Kosovu neko mora. Jadno je sto je tako ali nije prvi put da drzava ostavlja svoje gradjane na milost nemilost strancima i po svemu sudeci teroristima koji samo vrebaju priliku.

VASA@

pre 12 godina

Čim neko organizuje Referendum sa pitanjem dali ili ne prihvatam takozvane Institucije samostalnog Kosova......Znači da u suštini PRIZNAJE te institucije, jer analogno nebih niko ni pominjao te nelegalne institucije ! Ako te takozvane institucije samostalnog Kosova nisuu skladu sa Ustavom Srbije i NELEGALNE su, pa sto onda neko organizuje REFERENDUM i daje značaj takvim NELEGALNIM pojavama ???????????????????????

bezimena

pre 12 godina

za sve one koji ne podrzavaju ovaj referendum mogu reci sledece:koliko je Vama stalo da Srba sa Kosova i Metohije toliko je i Srbima sa Kosova i Metohije stalo da Vaseg misljenja.Posteno da postenije ne moze biti.
(Mirko, 14. februar 2012 11:26)

POŠTENO al' zamalo! Profi Srbe - odmetnike na severu Kosova HRANIMO MI, GRADJANI SRBIJE a oni nama zabijaju nož u ledja!

Siti smo TERORA kriminalizovane patriJotske manjine! VEĆINA SRBA na Kosovu je priznala kosovsku državu, manjina na severu Kosova će morati da se prikloni VOLJI VEĆINE!

Podrška Srbima južno od Ibra koji su pokazali da su NORMALNI!

Obican covek

pre 12 godina

Bas me briga!
Ziveo sam u Kosovskoj Mitrovici, a sada sam u EU sa ne resenim statusom.
Zivot na Kosovu mi je oduzeo previse i ne zanimaju me nikakve politicke manipulacije za koje je i onako kasno.

bezimena

pre 12 godina

@ bezimena

Za tvoju informaciju ni Srbi na jugu nisu priznali Kosovsku drzavu. Niti su ucestvovali na popisu stanovnistva, niti su izasli na Kosovske izbore (osim jako malog broja njih). I kako onda mozes da se pozivas na ustav Srbije sto Srbi na severu ne priznaju Kosovsku drzavu? Po tebi je krsenje naseg ustava ne priznati nezavisno Kosovo?? I ne znam kako neko moze u isto vreme da se zalaze za pomirenje i ljudska prava i da podrzava Hasima Tacija. Nesto mi to ne ide zajedno.
(student_iz_parka, 14. februar 2012 12:39)

Za Vašu informaciju ČINJENICE:

- SRBIJA je povlačenjem vojske, policije i svih državnih institucija vlasti KAPITULIRALA na Kosovu i tu KAPITULACIJU ozvaničila Kumanovskim sporazumom
- Srbi, južno od Ibra, imaju svoje predstavnike u Vladi i Skupštini "nepostojeće" države Kosovo (za stolicu u UN im je dovoljno priznanje proste većine, što će se uskoro dogoditi, VETO ne postoji), koju je do sada priznalo 86-87 država, od kojih sve najMOĆNIJE koje upravljaju SVETOM
- profi Srbi - odmetnici na severu Kosova, koji zamišljaju da pripadaju Srbiji (a ništa joj živo ne plaćaju, praktično samo je zloupotrebljavaju, već su, od NAS, IZDRŽAVANA lica) KRŠE USTAV SRBIJE raspisujući referendum koji svojim pitanjem daleko PREVAZILAZI ovlašćenja bilo koje lokalne samouprave, profi Srbi - odmetnici (opozicione srpske stranke) pokušavaju na sve moguće načine da ostanu pod NIČIJOM vlašću kako bi nesmetano nastavili da se bave kriminalom i kako bi gradjane Srbije SPREČILI (njih 20 hiljada naspram 7 MILIONA) u realizaciji njihove težnje da se bore da ostignu evropski nivo CIVILIZACIJE koji je VRH svetske
- LOKALNE SAMOUPRAVE ne mogu da se bave DRŽAVNOM POLITIKOM
- srpska optužnica protiv H. Tačija je POLITIČKA, kao i protiv mnogih drugih koje SVET NE priznaje (kada je podigne neka UVAŽENA država prihvatiću da je dotični OPTUŽEN za ratne zločine, do tada NE)
- Srbima koji vekovima žive VAN SRBIJE preporučujem da prihvate tu VEKOVNU životnu činjenicu i nastave, kao sav normalan svet, da žive u miru i dogovoru sa većinskim narodima na tim teritorijama, ili neka se dosele u Srbiju (veliku i polupraznu) što se odnosi i na Kosovo, koje je u istoriji vrlo kratko bilo pod srpskom vlašću, i koje je ratom osvojeno, ratom izgubljeno.
Primer, za rusofile, "duša","kolevka", "ognjište" i sl. gluposti, ruskog naroda je UKRAJINA, ali ne primećujem da Rusija pokušava da istu vrati u svoj "zagrljaj".
Srbi na severu Kosova NEMAJU NIČIJU podršku, isto kao ni impotentna politika Srbije u odnosu na Kosovo, koja pokušava da se pravi veoma potentnom. Ne postoji primer u celoj ISTORIJI da je neko kapitulirao a onda kapitulaciju povukao, to jednostavno ne biva!

duleNS

pre 12 godina

Ako nece drzava da stiti interese Srba na Kosovu neko mora. Jadno je sto je tako ali nije prvi put da drzava ostavlja svoje gradjane na milost nemilost strancima i po svemu sudeci teroristima koji samo vrebaju priliku.
(marko, 14. februar 2012 07:54)
- I te interese ce da stite 4 opstine? Idi bre! Kad Srbija istinski digne ruke od vas, odmah cete u rukama imati pasose Kosova i bicete lojalni i integrisani gradjani Kosova...

јанко

pre 12 godina

Какав идиотизам! Шта је са југом? Вама није битно да ли југ прихвата институције косова? Где вас води ова прича? Воде вас криминалци а ови из Београда дају ветар у леђа да би добијали нове изборе. Народе са Косова памет углаву! Другачије се решава тај проблем. Не тако како вас потпаљују Коштунице и Николићи. Прво да населимо Косово Србима па онда можемо да га вратимо.

sozgas

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност
(игор, 14. februar 2012 10:06)

Vreme odmora? A vi dole kao imate i vreme rada?

milso

pre 12 godina

A da pitam Vas pojedince koji ste protiv referenduma, da li bi ste Vi prihvatili da vam neko nameće svoje zakone, a da unapred znate da ti zakoni nikako neće biti dobri za vas?!
(Koliko pamet može biti plitka?!, 14. februar 2012 12:23)

Mi u Vojvodini to prihvatamo već 20+ godina, ali sledićemo vaš primer, nećemo još dugo.

kapisla

pre 12 godina

Referendum na severu Kosova? Odlično, po političkom reciprocitetu pod hitn obi trebalo održati i sledeće referendume:

1. Vojvodina
2. Republika Srpska
3. Sandžak
4. Preševo, Bujanovac itd.

Što neko reče, Srbijanci se utrkuju da da svoje manjine iz drugih država prisvoje sebi, a kada se ISTA stvar potegne na njihovoj teritoriji, onda se prave ludi.

Puna podrska Srbima i neka se cuje vas glas mirno i dostojanstveno!

pre 12 godina

Samo tako braco i sestre mirnim putem i da se cuje vas glas protiv takozvanog NATO projekta "Kosovo". Ovako nece moci da sakriju da postoji jedan narod koji se ne slaze za medjunarodnim pravnim i politickim nasiljem jer ako vi cutite oni to u svetu predstavljaju kao da je sve super i da je nakaradni projekat "Kosovo" "najdemokratskija "drzava" na svetu". Zna ubedljiva vecina ove planete da je "Kosovo" pokusaj silnika da sruse UN i da kroje mapu sveta po svojoj volji, ali ne ide to bas kako su planirali. Vi ste im kost u grlu i zato vam prete njihovi poslusnici (i domaci hejteri) sudbinom Srba u RSK, ali ne mogu vam nista dok MIRNO I BEZ NASILJA izrazavate svoje neslaganje sa silom koja Boga ne moli.

pravi serbenda

pre 12 godina

(Milan, 14. februar 2012 10:59)

1. Živi u Torontu a nama soli pamet kako treba da živimo u Srbiji
2. Živi na zapadu koji mu je dao posao a pljuje po njemu u smislu "ne do vam bog da dođe zapad kod vas"

Care, dođi ti vamo pa ojcaj do zore, jer ćeš samo to i moći pošto posao nećeš moći dobiti osim ako nisi u partiji. Manite me se vi dijasporci patriotizma, najlakše je biti Srbin kad živiš u uređenoj zemlji sa normalnom platom. Dođi ti u Srbiju pa budi takav junak!

mail

pre 12 godina

U zadnjih 20 godina uvek isto pitanje na referendumu, "da li si srbenda rodoljub" ili "***** izdajnicka". Besmislena pitanja. Jos je smesnije, sto u sustini ovi sto zaokruzuju ovo prvo, su uglavnom ovo drugo.

marco

pre 12 godina

Imao sam razumevanje za Miloševića, kada je posle otcepljenja Hrvatske tražio pravo za tamošnje Srbe da ostanu u zajedničkoj državi sa ostalim Srbima. Takav stav bi bio ubedljiv da je isto to pravo ponudio i Albancima, Mađarima, Bošnjacima i ostalima u Srbiji. Da li ste se nakad pitali, zašto se od svih manjina u Srbiji očekuje da se integrišu u srpsko društvo i poštuju institucije ove države, dok srpske manjine u nijednoj od bivših YU-republika na to nisu spremne?!

Ovim se referendumom otvara pandorina kutija, čije posledice mogu biti mnogo ozbiljnije nego što se dâ predvideti. I opet će svi drugi biti krivi, a zaboraviće se kako je sve počelo.

Aleksandar Valjevo

pre 12 godina

Drzava bi trebalo da ozbiljno razmisli nakon ovog refernduma da uvede embargo na ove takozvane patriotske snage sa Severa Kosova.Treba da se svercuje sa Jarinja i Brnjaka uzas. Naravno ostali prelazi funkcionisu normalno.Podrska Kosovskom narodu da imaju svoju Drzavu i da zivimo normalno kao dve dobrosusedske drzave zarad buducnosti nase dece.

T

pre 12 godina

Mozda nisam dovoljno pametan da shvatim nneke stvari,pa bih najlepse zamolio, nekog pametnijeg, da mi objasni to sto mi nije jasno.Srbi sa severa Kosova ne zele Kosovske institucije.Srbi sa severa Kosova ne postuju odluke i preporuke Vlade RS.Ko vrsi vlast na severu Kosova i ko finansira tu vlast?

Sirius

pre 12 godina

Bezimena muka mi je od ljudi kao što si ti.
Sve svoje atribute stavljaš nekom drugom.
Srbi srećno vam i želim vam uspeh uzdajte samo u sebe.
Srbi iz Srbije su već odavno prodali dušu ĐAVOLU.

Sasa

pre 12 godina

"super-ajmo vojvodina,presevo,sandak svi u rederendum nek ostaje samo beogradski pasaluk
(REFERENDUM ZA SVE, 14. februar 2012 09:49) "

Slazem se, i za Republiku Srpsku, i otvoriti pitanje Krajinskih Srba.

Joca

pre 12 godina

Sad sa druge strane i mi srbi iz srbije imamo pravo da sprovedemo jedan referendum npr.da li mi zelimo ove sa severa nr kosova da vidimo u srbiji pitanja bi bila ..da li zelite da nastavite da placate racune za sever kosova kao sto su struja voda grejanje cipsevi kondomi i sl.jer oni nece biti u stanju zato sto su vec preko 50 godina zaostali u razvoju ,ekonomskom i jednostavno nisu navikli na takve obaveze,plus da li ste raspolozeni da pokrivate svercerske poslove gradjana sa severa nrK.I budete uvek u propravnosti da im date bilo kakv alibi za bilo sta plus podrska svemu politickom crnom i nenormalnom koje ce ih i dalje koristiti za reklamu. Auf kako bi to bio sjajan referendum,kladim se da bi mu i pogodio rezultat.Ko zna kako je krenulo mozda i nije daleko i do ovog mog referenduma,valjda i mi iz srbije imamo pravo da se pitamo za nesto.

Aleksandar

pre 12 godina

Srbi srećno vam i želim vam uspeh uzdajte samo u sebe.
Srbi iz Srbije su već odavno prodali dušu ĐAVOLU.
(Sirius, 14. februar 2012 09:42)

Pa sto onda Srbi sa Kosova prave referendum kojim se izjasnjavaju da zele da zive u istoj drzavi sa Srbima iz Srbije koji su prodali dusu djavolu?

Novosađan

pre 12 godina

Ustav Srbije nepoznaje takozvano Nezavisno Kosovo, a taj ko je organizovao REFERENDUM, očigledno priznaje NELEGALNU pojavu zvanu Nezavisno Kosovo, jer u protivnom nebih ni pominjao nekakvu glupost zvanu Nezavisno Kosovo ! Tako je bilo i sa SAO KRAJINAMA, pa neko ovde reče, da su sad ti iz SAO KRAJINA uglavnom u Beogradu i ostalim mestima u Srbiji !

VASA@

pre 12 godina

Mislim da vecina ovde necita nicije komentare, a neki neprocitaju ni svoj komentar.....Ovo nije prvi REFERENDUM u cilju spasa Srba i veoma dobro znamo koliko i kako su se spasili Srbi, pa i cela SFRJ i SRJ, a narocito SCG nalkon REFERENDUMA u CG ! Neznam koje su godiste pisaci ovih komentara, ali mi se cini, da su mnogi rodjeni posle 1990, a ja sam rodjen 1950 i veoma dobro pamtim sve verzije zivljenja u FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG i sad u Srbiji (nesto mi posle svakog REFERENDUMA drzava sve manja i manja) !!!

srbin patriota

pre 12 godina

@Milan, 14. februar 2012 10:59

A zašto se vi ne vratite u Srbiji da živite i na licu mesta pokažete i dokažete svoj patriotizam? Ako toliko volite Srbiju, pa dođite ovde da budete među svojima, niko vam ne brani da budete ovde! Ne znam šta radite na tom mrskom Zapadu, gde su ljudi hladni i otuđeni, umesto da živite u Srbiji, kod toplih i srdačnih ljudi?
Dosta mi je ovih kvazi-patriota, kojima je muka od razvijenog sveta, ali se ne gade na njihove dolare! Ok, otišli ste gde je bolje, ali nemojte da uzimate sebi za pravo da nama govorite kako da se ponašamo i da li da idemo u EU ili ne, to je samo naša stvar. Ni mi vama ne solimo pam,et šta da radite sa Kvebekom!

Jelena

pre 12 godina

Kakva glupost.Ko je platio stampanje tih listica i ko je platio sprovodjenje tog glupog referenduma.Sprovedite referendum u Srbiji,gde inace jedino imate za to pravo,o tome da li nam je vise dosta pitanja Kosova i da li smo da se Kosovo prizna.Vise od pola nas bi glasalo za priznavanje.Ova drzava je gora nego deca.Kao nisu za referendum ali su dali pare,manipulisu ljudima sa Kosova,kojih ima tako malo da referendum nema svrhe .E bas bih volela da se manjine u Srbiji ugledaju na ovaj referendum i da ga sprovedu u Srbiji. Madjari, Hrvati, Bosnjaci,Vlasi,Crnogorci i ostali, svi oni da organizuju referendum,da li prihvataju drzavne institucije Srbije.U Srbiji je vise od pola gradjana na ivici gladi a vi pravite ovaj glupi referendum..Citajte Marinov post i sve ce vam se samo kazati.

Ало

pre 12 godina

Срби буђење!! Срби са севера Косова и Метохије су последња нада за опстанак Србије! Када и ако се заврши "косовска прича" по европском сценарију, следећи су Војводина, Рашка, Поморавље итд.

Подршка из Београда за браћу!

realan

pre 12 godina

Referendum u srbiji(hipotetički)
referendumsko pitanje
DA LI SE SLAŽETE DA ALBANCIMA A I OSTALIMA KOJI ŽIVE JUŽNO OD IBRA NA TERITORIJI NAŠE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA DOZVOLIMO STVARANJE SOPSTVENE DRŽAVE I DA ISTU PRIZNAMO?
Ja bih zaokružio DA a Vi?

PetarPan

pre 12 godina

Zna se sta sledi ili je sledilo posle svakog naseg referenduma. Tako da u svoje ime ,Srbina,Pravoslavca, rodjenog Sumadinca, (da ne bude zabune kod patriJota da sam neki STVANI PVACENIK) zahtevam od drzavnih organa da organizatorima ovog referenduma ne da ulazak u SRbiju dalje od Bujanovca i Preseva pri sledecem egzodusu. Muka mi je vise da ispastamo zbog sacice ratnih profitera,svercera i kriminalaca. Gospodo,organizovali ste referendum na svoju ruku,sve posledice snosite sami. Skinite nam se vise sa grbace . Prijatno i sve najbolje!

@bezimena

pre 12 godina

"SRAM VAS BILO, MI vas hranimo (doduše grebete se vi i o kosovsku vlast), a VI NAMA zabijate nož u ledja! BITANGE, ŠVERCERI, PRODANE DUŠE
bezimena"

Ma koga ti hranis kada po celi dan kuckas tu komenatre? Da bi ti punila budzet i placala porez i nekoga hranila trebala bi i da radis nesto. Preskoci vise ... Cuj, ti "hranis" nekoga. Kakvih likova ima. Strasno

Sale

pre 12 godina

Srbi sa KIM referndumom hoce da pokazu svoj stav o tome u kojoj drzavi zele da zive,a referdum je najvisi demokratski nivo izrazavanja gradjana.
(HQ, 14. februar 2012 15:46)

Ja hoću da živim u Americi. Da li je moguće ?

Nikola

pre 12 godina

A jel mogu jedan dan da procitam vesti a da tu nema Kosova ? Sta me briga sta se desava u drugij drzavi, mi iz grada ne mozemo da izadjemo! Hocemo i mi nezavisnu Timocku krajnu!

Sampion Zelja.

pre 12 godina

Referendum za 35.000 ljudi?! Da li to moze bude zvan referendum? Ici takvom tempom, svaka diskusija ce zavrsiti u referendum. Naprimer referendum izmedju bracnog para sta da rade sa sinom.... Cak ni pitanje nije napravljeno korektno. Kako mozes da zoves jednu drzavu "takozvanu"? Zar nisu "srpski patrioti" mogli da izabere reci da ne bi "ofendili" vecinu? Sta bi bilo da Albanci upotrebljavaju isti recnik: takozvani referendum ili takozvana srpska manjina ili...ili...

Djuro Bogavac

pre 12 godina

Најбоље да су Срби са Косова признали Републику Косово, тада би и ЕУ а и ова наша власт били задовољни!!!
(Радоје Дијак, 14. februar 2012 11:36)

-- Najbolje bi bilo da je Srbija priznala Kosova cime bi se sprecila svaka mogucnost za ovakve besmislene referendume. Politika Srbije je upravo kriva za sve dogadjaje na Severu. Kao da je neko lud u EU pa da danas ovo negiranje referenduma od strane srpske vrhuske iz Beograda shvati ozbiljno. Beograd se naivno vadi iz svega, i soli Evropi: Nismo mi majke mi nego Srbi sa Kosova! A na terenu je druga situacija. Srbija treba sa Severa povuce sve svoje duplikat istitucije, to je Merkelova i zapovedila Tadicu. Medjutim do danas on nije to ucinio. Sad imate referendum koji je uvod u katastrofu ovih naivnih mitrovackih profi-patriota. Referendumom ce oni da izgube sve, a stavili su se sami u ulogu samog-sebe-zrtvovanog-jarca. Zasto? Zato sto u ovoj mutnoj vodi lovi neko na severu patriotski i snazno. Vecina bednih ce ostati prazne ruke. Referendum - uzalud braco - muke.

игор

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност

bezimena

pre 12 godina

(@bezimena, 14. februar 2012 14:40)

Osnovna podela rada je na umni i fizički, ja spadam u ove prve koji zaradjuju ZNANJEM i sposobnošću da uposle ove druge. Poreze, kojima HRANIMO kriminalce zemlje Dembelije na severu Kosova, plaćaju svi, srazmerno zaradi! Tako, ja ih debelo plaćam, ali ako se ovako nastavi, eksiviraću to plaćanje, kao i mnogi drugi!

deda Paun, Solunac - licno integrativno interaktivno

pre 12 godina

Supica, naivna decice, koju vi skuvate a zaprska ne stigne iz Beograda moze samo da bude posna i bljutava, supica. Nije li glavni kuvar sa vama ostaje vam da kuvate samo pomije. Suć-muć-prolij!

Milan

pre 12 godina

Podrska braci i sestrama na Kosovu!
Evo zivim u Torontu i svaki Srbin kojeg poznajem iz sveg srca podrzava vasu borbu! Cela dijaspora je uz vas braco! Nema dileme Kosovo ili EU. To bi isto bilo kao dilema noge ili lepo skupa invalidska kolica sa motorom. Srbija mora da sacuva Kosovo, svoju istoriju, svoj identitet. Nemojte da postanemo kao ovi Kanadjani, verujte mi, nase sahrane su veselije od njihovih svadbi. U se, braco, i u svoje kljuse! Zapad nikom nista ne poklanja, niti je kome sta dobro doneo. Nisu to zli ljudi, ali jednostavno bez duse, budjelar je sve i svja. Toliko o zapadu! Napred braco sa svetog Kosova! Uz bozju pomoc do pobede!
KOSOVO JE SRBIJA!!!!
KOSOVO IS SERBIA!!!!
KOSOVO EST LA SERBIE!!!

Milan Todorovic, Toronto

Beni

pre 12 godina

4800 glasaca (sto su glasala do podneva) od 35000 ne dodje mu 21 posto!!! Po mojoj kalkulaciji to mu dodje samo 14%. Vidi se da Srbi Kosova nisu interesovani za Srbiju, bolje im je na Kosovo. Ovih 14% su oni sverceri, kriminalci, ratni zlocinci i njihove familije/rodbina.

nikola drezgić

pre 12 godina

Ja sam moje isterao iz 47% stana i osnovao nezavisnu državu!Treba mi jedan savet,pošto je na mojoj teritoriji kupatilo ali ne i wc,trebao bi neko pametan da mi predloži šta da radim! Da ..... u kadu???

bezimena

pre 12 godina

super-ajmo vojvodina,presevo,sandak svi u rederendum nek ostaje samo beogradski pasaluk
(REFERENDUM ZA SVE, 14. februar 2012 09:49)

I Beograd ima pravo na referendum tj. svaka njegova opština.:)))

hysi

pre 12 godina

Ja sam glasao i zaokruzio NE, a video sam i 4 albanca koji su glasali,ali ne znam sta su zaokruzili....
(decko sa barikada, 14. februar 2012 13:58)
Ne nisi dobro video biloje 40 Albanaca ti decko sa barikada trebas na pregled kod phtomaloga jer imas problem sa vidom .

kapetan bruka

pre 12 godina

Danas je Dan drzavnosti Republike Srbije, neradan dan, kao i sutra. Tako da jeste VREME ODMORA. Gde ti zivis kada ne znas da je danas drzavni praznik??
(kapetan kuka, 14. februar 2012 15:01

A gde ti živiš kad ne znaš da je taj praznik sutra?!

edo

pre 12 godina

Sandzak je jos devedesetih izlazio na referendum na kome je izaslo preko95% bosnjaka i izglasalo da ne zeli biti u sastavu tadasnje Jugislavije. Nama vise referendum nije potreban,mozemo komotno da proglasimo autonomiju ali necemo :)

Apex

pre 12 godina

Pa ovi Srbi preko ibra za cega Glasaju.
Necu Kosovske institucje,
Ne slusaju Srpske institucije,
Ne slusaju Presednika Tacija ni Tadica
Onda se spremaju za Rusiju.
Cao bez Povratka....

PetarPan

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност
(игор, 14. februar 2012 10:06)

Vreme odmora u 10:00h? Pa ovi se sprdaju sa ostatkom Srbije!

Dusan BGD

pre 12 godina

Sramota da vas bude. Vlada Srbije treba da smeni te kauboje. Pa kako dozvoljavate da ti banditi ne postuju odluke drzave u kojoj hoce da zive.U Srbiju ne dolazite nama je dosta takvih koji beze kada ih upropaste njihovi kriminalni lideri.

joke

pre 12 godina

Opet jedan od sada vec legendarnih srpskih referenduma na kojima se gura prst u oko medjunarodnoj zajednici i/ili vecinskom stanovnistvu odredjenog teritorija ili drzave. Pri tome se Srbe iz Srbije uvlaci u sukobe koji im ne trebaju i stete. Rezultate znamo unaprijed, pitanje je samo operativnih detalja.
Zanima me samo tko ce se poslje ovoga ispricavati Srbiji nakon Mas-a, Angeline i ostalih

jovan

pre 12 godina

Sta je sad bilo, nije im izaslo ni 20% gradjana? Sad ce da produze do sutra, prekosutra, a veceras ce da obilaze kuce trojkama?! To lici na kostunicin Ustav i cuvenu preambulu. Ima da se glasa dok se ne izglasa! Produzice dok ih sve ne izvedu iz kuca. Eto vam vaseg referenduma DSS, SNS, SRS, vidite da ni gradjani nece vasu ujdurmu.

student_iz_parka

pre 12 godina

Treba da vas bude sramota za ove komentare ovde. Nazivate kriminalcima i svercerima sve ljude koji zive na tom severu. Oni su kriminalci zato sto zele na miran nacin da iskazu svoj stav. Kako ce drugacije da kazu sta misle ako ne na referendumu?

A za Albance kazete "oni nece da zive u Srbiji i to treba postovati". A zabiravljate da su od 80-tih bojkotovali popise i izbore, da su i oni 91 imali referendum o nezavisnosti Kosova, kao i da se dosta njih 90-tih opredelilo za terorizam kao nacin borbe. A Srbe sa severa bi ste etnicki ocistili sa te teritorije samo zbog referenduma i misljenja. Da vas potsetim da je Sloba koga toliko pljujete upravo zato i pokusao da ocisti Albance sa Kosova. Licemerje i autosovinizam.

frutranti

pre 12 godina

Au kakvo se ovde drustvance okupilo... komedija teska. Dezurni albanski sovinisti i dezurni srpski autosovnisti pa komentarisu li komentarisu... Imate vi neki zivot ili vam je ovo jedina zanimacija?

Pera

pre 12 godina

Evo drzavotvorne politike DSS-SNS na delu.
Pitanjem: "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Kosovo" direktno se priznaje Republika Kosovo samim tim sto se pominje u pitanju.
A sta ako rezultat referenduma bude prihvatanje institucija takozvane Republike Kosovo. Albanci bi trebalo masovno da izadju na ovaj referendum i zaokruze DA i time stave tacku.

Kosovka devojka1

pre 12 godina

Raduje me je to sto se stvaraju guzve na pojedinim birackim mestima. Ocekuje se izlaznost mnogo veca nego prethodnih izbora negde oko 60%. Po ovim teskim vremenskim uslovima to je odlicno. Verujem da ce referendum biti uspesan.

Радоје Дијак

pre 12 godina

Најбоље да су Срби са Косова признали Републику Косово, тада би и ЕУ а и ова наша власт били задовољни!!1

anabolid Srbije

pre 12 godina

Podrska za referendum! Vidim da kazu ovde "beogradjani,samoprozvani Pravi Srbi" da je vecina Srba na Kosovu priznala ru drzavu! A koju drzavu I koja vecina?! Zadnji put sam bio dole pre NG i mogu vam reci da je situaxija mozda zategnuta i zeznuta ali narod dole ocekuje da Vlada ne odustane od njih kao sto to rade ostali gradjani Srbije. Jer smo mi njima jedino sto imamo i da,to je Nas narod. Ko smo mi da sudimo ljudima koje ne znamo i ciju situaciju znamo samo iz novina i sa tv-a?! Odrzite referendum,nek se vidi koja je to vecina o kojoj pricaju ljudi koji i dalje veruju stampi i vestima placenih medija. Znam da je tesko,i da je situacija sa Kosovom sada 110% bezizlazna,ali nikada - Nikada Srbija ne sme ostaviti kolevku svoju u komsijinim rukama!!

Pitam se...

pre 12 godina

Dobro, Referendum se odrzava. Ali pitam se: Ko ce taj Referendum da proveri jel su glasovi u redu ili ne ? Ko garantuje da rezultat nije, slobodno mogu da kazem da 99.90% glasaju PROTIV Rep.Kosovo. Ali ovaj rezultat nije realan sto znaci MANIPULISANJE !!!

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ja licno savetujem Albancima sa severa da takodje izadju na referendum. Osim sto je to njihovo demokratsko pravo, svojim glasanjem bi doprineli da izlaznost na referendumu bude mnogo veca od skromnih 100%. Ja racunam da bi izlaznost tada iznosila negde od 110-120%. Time bi Srbi sa severa imali cime da se dice i sta da pokazu Evropi. Zato Albanci severa - svi na referendum!!!

Koliko pamet može biti plitka?!

pre 12 godina

A da pitam Vas pojedince koji ste protiv referenduma, da li bi ste Vi prihvatili da vam neko nameće svoje zakone, a da unapred znate da ti zakoni nikako neće biti dobri za vas?!

Nikola

pre 12 godina

Jos referendum "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Srbije", pa da se lepo otcepe i od Kosova i od Srbije, kad niciji savet ne prihvataju.

Novosadjan

pre 12 godina

Ko je rekao da REFERENDUM nije legalan, jer vidim da niko nije pominjao legalnost istog, ali se postavlja sad 2012 godine pitanje Legalnosti REFERENDUMA svih Nacionalnih manjina u Srbiji, pa ako i oni krenu sa Legalnim REFERENDUMIMA..........neznam sta ce potom ispasti ???

bob.e.lee

pre 12 godina

Citam komentare ljudi koji su protiv referenduma i osecam sazaljenje. Ako mislite da ce te zver umilostiviti davanjem ovog ili onog dela, necete, sustina je da zver hoce da vas pojede. Nazalost je tako, Istorijski pre se to dogadjalo nekom drugi (Poljaci - tri deobe Poljske, Cesi - Minhenski sporazum, Indijanci, Azteci, Maje, Madjari - 1956), danas smo mi, pa onda mislim ako je tako hajde bar da se ode sa stilom! Puna podrska narodu na KiM, nadam se da ce referendum uspeti.

student_iz_parka

pre 12 godina

@ bezimena

Za tvoju informaciju ni Srbi na jugu nisu priznali Kosovsku drzavu. Niti su ucestvovali na popisu stanovnistva, niti su izasli na Kosovske izbore (osim jako malog broja njih). I kako onda mozes da se pozivas na ustav Srbije sto Srbi na severu ne priznaju Kosovsku drzavu? Po tebi je krsenje naseg ustava ne priznati nezavisno Kosovo?? I ne znam kako neko moze u isto vreme da se zalaze za pomirenje i ljudska prava i da podrzava Hasima Tacija. Nesto mi to ne ide zajedno.

VASA@

pre 12 godina

Nisu Srbi u Istocnoj Slavoniji hteli Kunu da koriste tokom Mirnih REINEGRACIJA, a nakon Bljeska i Oluje, pa je ipak izvrsena Mirna REINTEGRACIJA SAO ISTOCNA SLAVONIJA u Hrvatsku, a Srbi su morali prihvatiti Kunu kao platezno sredstvo u Hrvatskoj.... Pobogu, zar nista niste naucili od 1990 do 2012 i kako su Srbi prosli svaki put kad su nesto resavali REFERENDUMOM. Najcesce se suprona strana Srbima naljuti i onda dolazi do nezeljenih efekata REFERENDUMA po Srbe. Nemaju Srbi pravu podrsku u celom svetu, a Rusija, Kina, Mijamar, Venecuela, Kuba, Argentina kanda nisu dovoljna porska !

get a life

pre 12 godina

@bezimena
Na stranu gomila netacnosti u tvom komentaru ali moraces da shvatis jednoga dana da Srbi koji zive izvan Srbije ili koji zive na spornim teritorijama ciji status nije resen, nisu krivi za tvoj nerealizvani i frustracijama pun zivot pa da se na njima istresash.

Mirko

pre 12 godina

za sve one koji ne podrzavaju ovaj referendum mogu reci sledece:koliko je Vama stalo da Srba sa Kosova i Metohije toliko je i Srbima sa Kosova i Metohije stalo da Vaseg misljenja.Posteno da postenije ne moze biti.

sladja

pre 12 godina

kako ce nasa braca srbi da zaprze corbu opet.pa ko je lud da se odrekne dve plate, i da mu sve drzava placa,i ja bi glasala protiv normalno,svako gleda svoju z....cu

PetarPan

pre 12 godina

I jos nesto. Zahtevam da imena svih koji su glasali na ovom referendumu,ne bitno kako, budu dostupna svima. Jer,ne zelim da neko od njih zauzme radno mesto mom detetu ili bilo cijem detetu u Srbiji!

opterecena

pre 12 godina

@bezimena
Citam te tvoje komentare i mogu samo da ti jedno kazem: ko si ti da iz te tvoje sobice iz Beograda bilo kome solis pamet i govoris kako neko treba da zivi a narocito Srbima na Kosovu? Izigravas ovde nekoga ko zna kako zive Srbi na Kosovu, lupetas nesto o kriminalu na severu dok istovremeno nemas nikakvih problema sa Tacijem i kompanijom, ti "znas" da su Srbi priznali Tacijevu "drzavu", ti "znas" ko vise doprinosi budzetu Srbije da li Srbi na Kosovu ili dzabalebarosi iz Beograda koji u sred radnog dana piskaraju svoje komentarcice. Odmori malo. I da, u UN se ne ulazi na osnovu vecina i to bi znala kada bi procitala statut UN gde jasno pise kako se postaje clan UN. Kako "znas" kako se postaje clan UN-a tako znas i sve ostalo sta komentarises.

Licno

pre 12 godina

Uvek ali j...eno uvek kad Srbi izlaze na referendume to je lose, to je protiv prava, oni su zli i uvek ali j....eno uvek kad neki drug narod odrzava referendum to je demokratsko pravo to je dobro, oni su pravedni. Ne pada mi napamet da se ovde raspravljam sa bilo kim oko tako debilnih i retardiranih tvrdnji kao sto su da Srbi nemaju pravo na referendum a posebno ne sa kosovskim albancima. Onog trenutka kad ste poceli da klecite i dizete dva prsta po ulicama kosovskih gradova, pljujuci na drzavu u kojoj zivite u tom trenutku ste sebe osudili na zivot koji danas zivite, i sve ono sto vam se desavalo je posledica toga. Hteli ste drzavu, dobili ste je podmuklo i licmerno, zivecete u njoj u vecitom strahu od potencijalnog rata. Zato i necu da se sa vama ubedjujem oko takvih gluposti, kao sto ne bih dozvolio da mi lopov drzi casove o postenju. To sto vama smeta sve sto je srpsko to me bas zabole!!!

miljan

pre 12 godina

Srbima Juzno od reke Ibar preostaje da odrze Referendum ili da prihvate tkz drzavu.Kako god da bude ovaj dan obelezava definitivni RASPAD tkz drzave.Zivi bili pa videli.Jugoslavija koja je bila sila,pa se ovako raspala a ne ovaj Tiranski projekat.Ovo je komsije Albanci vas recept koji ste decenijama unazad tako srdacno svima servirali.Prijatno sad!

Zakon jaceg rece

pre 12 godina

Zagovornicima da Kosovo i Metohija nije Srbija : Sutra dolazim kod vas i uzimam vam deo stana ili kuce . Predpostavljam da necete nista reci ni uraditi jer vi shvatate da vlada zakon jaceg . Ili cete drugacije razmisljati kada se nesto direktno odnosi na vas .

decko sa barikada

pre 12 godina

Komsije albanci glasa se danas i sutra zato pozurite da iskazete svoju demokratsku volju,stampani su listici i na albanskom jeziku,samo da ne bude provokacija od terorista iz rose,sta narod odluci na referendumu tako ce i biti,,,

de

pre 12 godina

Koliko se secam, mnogi ovde a najvise oni koji sada histerisu protiv ovog referenduma(bezimena i slicni) su mesecima komentarisali kako Srbi na severu treba da pocnu da misle svojom glavom. Sada kada su poceli da misle svojom glavom i kada su organizovali referendum na kojem ce pokazati sta misle o odredjenim stvarima, ponovo ih napadaju ali sada zato sto ne slusaju Beograd i zato sto su samostalno krenuli u referendum?! Da li ste svesni svog licemerja?

cro

pre 12 godina

Čekajte, iz Hrvatske sam i ne pratim baš često vaše novine. Danas sam "zalutao" ovdje i nešto mi nije jasno. Ne ulazeći u to jel referendum potreban ili nije kako to mislite prvog dana izašlo? Jel to vi stvarno referendum provodite kroz 2 dana? Čudno jer riječ je o par desetaka tisuća ljudi.

mirko

pre 12 godina

Referendumi, a osobito ovi na kojima je izlaznost blizu stoprocentne, i odluka jednoglasna su čist komunistički manir, ili sličnih totalitarnih režima, i služe uglavnom za sprdnju, nikada se ne realizuju.
Da li će ovaj biti nešto slično videćemo, ne bih se iznenadio da nekima posluži kao glavni adut protiv "izdajničke vlasti", na narednim izborima, što se može očekivati s obzirom na to ko ga organizuje.

(S)AP, iz kog pecinskog doba je to?

pre 12 godina

Zasto srpski Ustav i dalje sadrzi komunisiticku i anahronu definiciju autonomnih pokrajina, kada je to jedna prljava tvorevina broza i komunista napravljena jedino u Srbiji. Ceo svet je raskrstio sa sramnim komunizmom, a Srbija nikako da se oslobodi tog zla.

stef90

pre 12 godina

Bez obzira na ishod ovog referenduma Srbiji je buducnost zagarantovana.Srbija nece uci u EU jer ako referendum bude onako kako je EU ocekivala pojavice se neki novi problemi koja ce Srbija morati da resi.Surova realnost

Ash

pre 12 godina

Predlazem referendum u Srbiji:

Da li prihvatate takozvano odbijanje EU da nas primi u svoj sastav.
DA NE

I onda, kad svi glasamo za NE, eto nas u EU i sta nam ko moze!

Ana-Marija- Amsterdam

pre 12 godina

Sa srecom u vasim zajednickim demokratskim odlukama protiv diktature EEG+USA//Kosovo je Srbija/Svet treba da zna i da je svestan,a ne pod tutorstvom drugih sila u svetu

primitivno pleme

pre 12 godina

koga uopste zanima referendum na kosovu?kao da se time nesto postize ili ce nesto da se promeni,hoce verovatno ali suprotno od onoga sto bi kosovski i pristinski dodatak srbi hteli

bob.e.lee

pre 12 godina

@bezimena

Ima par dobrih primera ali evo ga najvidljiviji: Francuska je nekoliko puta kapitulirala (1870 su izgubili Alzas i Lorenu) da bi ih povratili 1918 kapitulacijom Nemacke (btw, ista ta Nemacka je odmah 1940 ponistila kapitulaciju iz 1918 i prisajedinila Alzas i Lorenu). Ukoliko tvoj autosovinisticki um moze to da shvati, nesto izgubis u jednom trenutku, povratis u sledecem - jedino sto ja ne bih voleo da moja deca i unuci resavaju ponovo isto pitanje i zato je jako dobro da obe strane (pogotovu ova karikatura od "drzave" takozvano Kosovo)sednu i dogovore se - mozda su ga trenutno najmocnije drzave priznale (max 50% od G20) ali sta ce biti sutra, jos jedna serija pokolja, zar stvarno ne moze da se nadje neki laksi nacin?

goca

pre 12 godina

Neka izađu i kažu svoj stav i svoje mišljenje.Dosta je bilo da pojedinci iz Beograda koji nikada ranije nisu bili na KOsovo odlučuju o njihovoj sudbini!

Milan

pre 12 godina

Kakav smo bre to narod? Ovako otrovni komentari? Brat brata u jamu baca. Evo dok slusam zavicajnu pesmu, Taaamo daleeeko, daaaaleko kraj mora, suze mi same liju, jer se setim da moj narod pati i danas, ugnjeten pod okupatorskom cizmom. A sto nisam ostao u Srbiji pitaju se neki? Oteran sam kao sto ce uskoro i braca sa severa da budu oterana. Nema vise Srbije gde je nekad bila. Priznajem razocaran vama svima: KOSOVO NIJE SRBIJA!!!
Milan Todorovic, Toronto

пацифик

pre 12 godina

Још један покушај удбе и црногорских комуниста који владају Србијом 70 година да Србију гурне у народе источне африке или јужног вијетнама а да при том страда српски народ, црква, Србија. Да се народ мало описмени овакве бесмислице би ишле другим током.

Marijela M

pre 12 godina

Cuce se glas naroda, ali sta ce to promeniti.
Jutro menja sve...
Mi smo uz nas narod, to se zna, samo ne vidim da ce ih iko cuti sta god da odluce.

bezimena

pre 12 godina

Bezimena,drzite se dostojanstveno kao i uvek
Svaki pojedinac ima pravo da uziva u svoje snove.
(Enver Kelmendi, 14. februar 2012 19:09)

Hvala!

Naravno da svako ima pravo na svoje snove, ali NIKO nema pravo da pokušava njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu drugima! Toliko smo valjda mogli iz krvave istorije, ne samo balkanske, da naučimo. Ako nismo, onda je naše postojanje, ne samo besmisleno, nego i vrlo štetno po svet, a taj svet ima instrumente da od sebe otkloni opasnost...

miljan

pre 12 godina

Bezimenu za precednika i ona ce sve probleme da nam resi,ona je i inoko vec istripovala da je i premijer i precednik.Stolicu koju bi ti htela je vec zauzeo Cedomir Jovanovic,ili se licno Ceda krije iza bezimene.Iskreno se nadam da gresim to bi vec bilo previse i za Cedu.

Oslo je uz vas

pre 12 godina

Kad referendum ne podrzavaju politicari iz Beograda, politcari iz Pristine i politicari iz Beograda-Pristine (Trajkovic-Ivanovic) onda mora da je prava stvar.
Sloboda narodu!

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Bezimena,drzite se dostojanstveno kao i uvek.Hrvatski Srbi su odbacili plan Z4 kojeg bi sada napravili od blata.Svaki covek je kovac svoje srece.Albanci Presevske doline nekoliko puta su zahtevali da se spoje sa Kosovom ali nikako da uspevaju jer ne daju oni koji drze tupuz.Ovi,Albanci,za sebe kazu da Presevska dolina je istocna Kosova.Svaki pojedinac ima pravo da uziva u svoje snove.

Luli

pre 12 godina

pa sto hocete onda ide Komplet Vojvodina pa ide sandcak komplet Presevo Bujanovac Sa Medvecom i onda jos do cerne Jabuke kod Nis ,pitanje Koliko godina zivot imate jos smirite i zivite

mile

pre 12 godina

Ovo jasno kao dan pokazuje celom svetu da je tkz tvorevina Totalno disfunkcionalna,politicki,ekonomski,moralno i u svakom mogucem pogledu.Da se tako stvaraju Drzave kao sto su nase komsije mislile da moze,nastalo bi Mracno doba covecanstva! Ekonomska grana tkz drzave, otmica ljudi i vadjenje njihovih organa radi prodaje na crnom marketu,pa daj te molim vas toga nema ni u Holivudskim hororima.

Pedja

pre 12 godina

Vlada Republike Srbije je zahtevala od Srba sa Kosova da ne organizuju ovaj referendum. Vi ste ipak taj referendum organizovali i time ste pokazali da ne priznajete odluke institucija drzave Srbije i time ste pokazali da ne priznajete ni Srbiju. Svaki lojalan gradjanin Srbije zivi po zakonima i postuje odluke drzave Srbije bez obzira da li mu se svidjaju ili ne. Vama ne odgovaraju institucije Srbije, ne odgovaraju vam ni institucije Kosova. Koje institucije vama odgovaraju?

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Милане из Торонта

Придружи и Републику Српску уз став Срба у Канади!

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Прво, за очекивати је да ће Срби на референдуму одговорити да не прихватају приштинске институције ,и то не у 50%, већ много више.
Ако је референдум тзв.најдемократскије право било ког народа, не разумијем зашто се покушава оспорити српском народу.
Срби на сјеверу Косова и Метохије имају право рећи шта они желе.И то ће рећи данас и сутра.
Србија је рекла да никад неће признати самопрокламовану државу Косово.
Референдум јој може само омогућити боље позиције у преговорима.

Firewind

pre 12 godina

Samim tim, dodaje Trajkovićeva, referendumom se kompromituje pregovoračaki tim, ali i Vlada Srbije, jer ispada da ona nema mogućnost implementacije onoga što su timovi beograda i prištine, uz posredstvo EU, dogovorili u Briselu.

A sta je to dogovoreno? Dogovarate se vec sto godina i nista se ne pomice sa mrtve tacke.

Srpska sramota

pre 12 godina

Tacijeve vlasti su okrivile Srbe na S. Kosova da su na barikadam zato sto su ih za to platili srpski mafijasi.Oni ovim referendumom pokusavaju da kazu da su oni tamo svojom voljom a ne voljom nekog mafijasa.Neverovatno mi je koliko ovde ima ljudi koji smatraju da je taj referendum Nikolicev ili Kostunicin,dal vi ljudi stvarno verujete u te lazi DS-a.I neverovatno je glupo to sto poredite referendum Srba u SAO Krajini i na severu Kosmeta.To su dve price.I nemozete vi iz Beograda da pricate(nazalost kasno je) Srbima u Krajini ili na Kosovu u kojoj oni hoce drzavi da zive,to je njihovo pravo da biraju a ne vase.Srpska sramota su vasi komentari upereni protiv Srba na KiM i dokaz je to da smo razjedinjeniji nego ikada.I recitemi posto mnogo volite da pametujete Krajisnicima ili Srbima sa KiM ,da li su njihove sudbina (U Oluji i 1999) bile bolje i da li oni bolje zive od vas pa se vi tako ponasate prema njima.

barakuda

pre 12 godina

Referendum na severu Kosova je jos jedna ujdurma opozicije na celu sa Nikolicem,Kostunicom,Veljom,jednim delom SPS-a i SNV-a plus Marko plus sverceri svega i svacega plus jedan veliki broj gradjana severa koji imaju trgovine,kafane,veleprodaje,pumpe,itd.a nikome ne placaju nista.o cenama ne komentarisem trba biti ovde pa se uveriti.Druga stvar je u tome sto ovoliko gradjana koliko je do sada izaslo na glasanje isto toliko prima plate od Tacija.Suma-sumarum to su glavni razlozi a drugi je sto ista ova pomenuta takozvana elita zeli da ugrozi i to svesno sav trud koji je SRBIJA ulozila za pristupanje sto ce reci protiv DS-a.Mi koji zivimo na ovim prostorima znamo sve ali nas niko ne pita nista jer ova agonoja sa referendumom, alternativnimprelazima uslovima koji su nam nametnuti gde idemo preko brda u vrlo teskim uslovima samo njima odgovara. Vi koji komentarisete situaciju na Kosovu a neznate gde se to nalazi bolje radite nesto pametnije nego da gubite vreme pored kompa i stvarate zablude medju gradjanima Srbije.

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 14. februar 2012 13:48)
француска је капитулирала у Другом светском рату, Краљевина Југославија и још доста земаља, тако да тај твој аргумент није баш поткован логиком и историјом!

sandokan

pre 12 godina

Polako i sigurno svi koji nam "misle dobro"rade na tome da se Kosovo nacisto otudji od Srbije.Nazalost nasi politicari ili se prave da ne vide ili stvarno ne vide da ni po cenu Kosova Srbija nece uci u EU.

Игор

pre 12 godina

Rado jel ti hoces da nam kazes da mi gresimo sto nismo na platnom spisku i Pristine i Beograda kao ti. Jer ti mislis da je to pravi nacin kako se treba ponasati. E pa NE.
Mi imamo jednu drzavu i tacka.

Tomica

pre 12 godina

@zg euroskeptik, 14. februar 2012 11:52
Pa kad je Vas Tudjman sa demokratskim Mesicem,pre njih Kican,a posle Alija pravili cirkus,a srbi nisu izasli,nesto se nesecam da ste se bunili?
zar jadranka Kosor iz HDZ nije rekla da vam je Hasim Taci(hasis me) naj bolji i naj legitimnji prijatelj?!
Ajde uzivaj e EU.Sa nama ste mogli kako hocete u Yugi.
Sad ste zamenili jedno B za dva B(Brisel i Budimpesta).

biznismen

pre 12 godina

Ajmo da tražimo referendum da prodamo kosovo pa neka ga kupi ho hoće. Svakome po 10000 eurola. Nije skupo za 70 milijardi dobiješ kosovo. Baš me interesuje kako bi prošao referendum. Svi bi se busali u srpstvo a referendum bi trajao i trajao i trajao... kao ustav bi prošao.

BEOGRADJANIN

pre 12 godina

Jedina razlika izmedju Raske oblasti i Kosova i Metohija je ta sto je Raska oblast oduvek bila u granicama Srbije (osim tokokm okupacija, poput nacisticke i fasisticke npr), tako da nezavisno od broja ne-Srba u toj provinciji, oni nemaju pravo da traze nezavisnost. A Kosovo je, bar sto se tice svih medjunarodnih i legalnih institucija, deo SRBIJE. Ne vidim zasto onda nekome smeta da Srbi iz juzne Srbije hoce da demokratskim putem iznesu svoje stavove.

lev

pre 12 godina

I sta se postize ovim referendumom? Izgleda isto sto i onim cuvenim pitanjem od pre dve godine - nista. Status kvo. Nit tamo nit vamo. Zamajavanje naroda. Ako je vec morao neki referendum, bolje da je bio o podeli kosova. I da zavrsimo vise sa tom farsom.

kapetan kuka

pre 12 godina

Vreme odmora u 10:00h? Pa ovi se sprdaju sa ostatkom Srbije!
(PetarPan, 14. februar 2012 14:43)

Danas je Dan drzavnosti Republike Srbije, neradan dan, kao i sutra. Tako da jeste VREME ODMORA. Gde ti zivis kada ne znas da je danas drzavni praznik??

retko jadni

pre 12 godina

Kada vidimo kakvi su nam politicari, kada vidimo kakvi su gradjani ove drzave i kakvi su to mentalni sklopovi(bilo da su patriJote ili kvaziliberali), kada procitamo ove komentare (cak i ako oduzmemo one koje pisu dezurni Albanci i potpisuju srpskim nadimcima)... mi treba da pevamo sto uopste imamo i ovoliku drzavu i sto imamo i ovakvu, karikaturalnu drzavu - ni ovo nismo zasluzili.

vasilije

pre 12 godina

Svi koji su ovde protiv referenduma, a to važi i za međunarodnu zajednicu, nemaju u sebi ni D od demokratije! Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ovaj referendum će sve ranije tvrdnje međunarodne zajednice a i pojedinih srspkih političara, da narod na Kosmetu želi da prihvati da živi u nekakvoj novoj albanskij državi i da im je stalo do mira, ali, da im Beograd to ne da, PONIŠTITI!

E pa ovaj referendum zatvara usta svakom ko je širio takve laži i propagandu, i žao mi je, a koliko vidim ovde ima veliku broj takvih, što su neki građani Srbije naivno shvatali te tvrdnje kao istinite.

Ovaj referendum će ući u istoriji jer će pokazati da nam je sve ovo nametnuto i da to nije bilo naša volja, kao i to, da su naše vlasti pod velikim i opasnim pritiskom nečega što se slobodno može nazvati "mafijaškim reket" od strane pojedinih velikih sila. Žalosno!

Da nije bilo takvih nasedanja i da smo ostali jedinstveni u tome ne bi ovoliko zemalja priznalo nezavisnost!

bane

pre 12 godina

pa samo neznam sta ce da im se pogorsa kada vec 13godina zive u vakumu i obecanjima a svi znamo da ta obecanja srbija nemoze i nesme da ispuni

Sekuntela

pre 12 godina

Kao da ce to promeniti stanje stvari. Nazalost nasa drzava reaguje kada je kasno, isto kao sto i sada mnogo misle o obnovljivim izvorina energije, ali opet kasno. Opet ponavljam da je dzaba i to, jer sto velesele odluce tako nam se pise.

бт

pre 12 godina

Једна од корисних последица овог референдума биће и да ће од сада и Срби са КиМ а не само Тачи моћи да прогласе поједине особе из Сбије "персона нон грата". Зашто они који критикујући овај референдум уствари скупљају политичке поене за изборе не смогну снаге и предложе и да се из Устава избрише преамбула о Косову? Па и пре најновијег Устава било је познато да је КиМ аутономна покрајина Србије а ипак су ти исти који критикују овај референдум (са изузетком Чеде) тражили да се референдумом то упише и у преамбулу!

MitraK

pre 12 godina

Vidim da Trajkoviceva ne podrzava referendum. Koga ona onda predstavlja? U ovako bitnom momentu Trajkovicva nije uz svoj Srpski narod. Sramota.

MilijanaL

pre 12 godina

Kosovo nikada ne moze biti drzava. Kosovo je sastavni deo Srbije, a Srpski narod ima potpuno pravo da se mirnim i demokratskim putem izjasni o svom statusu.

VASA@

pre 12 godina

Zasto nenaterate sve Nacionalne manjine u Srbiji, da se integrisu sa Srbima, a sto oni smatraju ASIMILACIJOM i nepada im na pamet da se posebno integrisu, vec traze svoja prava koja im Ustav Srbije garantuje. Kosovo i Metohija je po Ustavu Srbije u sastavu Srbije i cemu onda REFERENDUM !???

Milica

pre 12 godina

Naravno da svako ima pravo na svoje snove, ali NIKO nema pravo da pokušava njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu drugima!
(bezimena, 14. februar 2012 20:38)

Naravno, jedan i po milion Albanaca ima pravo na svoje snove, ali nemaju pravo da pokušavaju njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu otimanjem teritorije od 10 miliona Srba! Kakav bi to onda bio mir u regionu? Mogu samo da zamislim!!!

Zato nemojte širiti demagogiju već predlažite realna rešenja. Ovakva rešenja bi bila trenutna koja bi prvom prilikom, za desetak godina rezultirala jednim strašnim ratom!

ne pokoren

pre 12 godina

kako vi ne shvatate da ovaj referendum nije protiv interesa Srbije vec je za Srbiju kao i barikade, kada bi se ovo sve ukinulo, sever Kosova u roku dva dana bi ličio na Knin 95...i opet bi nas optuzivali, Priština nikada nece da prihvata specijalan status severa mada mi se čini da ni Beograd nema interesa za sever više, kada bi Priština dobila sever pitanje Srba bi bilo rešeno a Republika Kosovo bi prestala da postoji u roku 7 dana, da dobro ste pročitali prestala da postoji, zašto deklaracijom bi se ujedinila sa Albanijom, jer je kao samostalnu teritroiju neće nikada priznati neke zemlje zbog sopstvenih problema sa "spornim teritorijama", Albanija je priznata, članica UN i NATO-a i Kosovo bi se tretiralo kao Vojvodina u Srbiji kao pokrajina i tačka. Tirana bi dobila svoje a Kosovarima bi bilo sasvim svejedno žive li u državi Albanija ili državi Kosovo jer je to po njima istovetno, a Srbija mi se čini s tim odavno pomirila. Zato podrška i barikadama i referendumu dosta smo mi Srbi ćutali i pokoravali se do sada uvek pogrešnoj politici zvaničnog Beograda koji je u kriznim situacijama uvek napuštao svoje Srbe (Krajina, RS, Crna Gora, i sada Kosovo).

bezimena

pre 12 godina

Organizatore "refrenduma" kojim se krši Ustav Srbije treba strpati u zatvor. Samo ne znam kako će vlast Srbije da ih pohapsi na toj "teritoriji" Srbije...

SRAM VAS BILO, MI vas hranimo (doduše grebete se vi i o kosovsku vlast), a VI NAMA zabijate nož u ledja! BITANGE, ŠVERCERI, PRODANE DUŠE!

PUNA PODRŠKA SRBIMA JUŽNO OD IBRA!

Beogradjanin

pre 12 godina

Kao gradjanin Srbije, pozivam sve gradjane Republike Kosovo, da priznaju svoju drzavu, da se ostave nasih para i da jednom za svagda nas iz Srbije ostave na miru!

Podrska Republici Kosovo!

marko

pre 12 godina

Ako nece drzava da stiti interese Srba na Kosovu neko mora. Jadno je sto je tako ali nije prvi put da drzava ostavlja svoje gradjane na milost nemilost strancima i po svemu sudeci teroristima koji samo vrebaju priliku.

Milan

pre 12 godina

Podrska braci i sestrama na Kosovu!
Evo zivim u Torontu i svaki Srbin kojeg poznajem iz sveg srca podrzava vasu borbu! Cela dijaspora je uz vas braco! Nema dileme Kosovo ili EU. To bi isto bilo kao dilema noge ili lepo skupa invalidska kolica sa motorom. Srbija mora da sacuva Kosovo, svoju istoriju, svoj identitet. Nemojte da postanemo kao ovi Kanadjani, verujte mi, nase sahrane su veselije od njihovih svadbi. U se, braco, i u svoje kljuse! Zapad nikom nista ne poklanja, niti je kome sta dobro doneo. Nisu to zli ljudi, ali jednostavno bez duse, budjelar je sve i svja. Toliko o zapadu! Napred braco sa svetog Kosova! Uz bozju pomoc do pobede!
KOSOVO JE SRBIJA!!!!
KOSOVO IS SERBIA!!!!
KOSOVO EST LA SERBIE!!!

Milan Todorovic, Toronto

Puna podrska Srbima i neka se cuje vas glas mirno i dostojanstveno!

pre 12 godina

Samo tako braco i sestre mirnim putem i da se cuje vas glas protiv takozvanog NATO projekta "Kosovo". Ovako nece moci da sakriju da postoji jedan narod koji se ne slaze za medjunarodnim pravnim i politickim nasiljem jer ako vi cutite oni to u svetu predstavljaju kao da je sve super i da je nakaradni projekat "Kosovo" "najdemokratskija "drzava" na svetu". Zna ubedljiva vecina ove planete da je "Kosovo" pokusaj silnika da sruse UN i da kroje mapu sveta po svojoj volji, ali ne ide to bas kako su planirali. Vi ste im kost u grlu i zato vam prete njihovi poslusnici (i domaci hejteri) sudbinom Srba u RSK, ali ne mogu vam nista dok MIRNO I BEZ NASILJA izrazavate svoje neslaganje sa silom koja Boga ne moli.

Goran

pre 12 godina

Organizatore "refrenduma" kojim se krši Ustav Srbije treba strpati u zatvor.
(bezimena, 14. februar 2012 00:30)

Vidis kako umes da se pozoves na ustav Srbije kada tebi odgovara, bas kao i svi ostali licemeri, a sa druge strane podrzavas nezavisno Kosovo, jedno sa drugim ne ide, budi dosledna do kraja.

Srecan referendum !

Sirius

pre 12 godina

Bezimena muka mi je od ljudi kao što si ti.
Sve svoje atribute stavljaš nekom drugom.
Srbi srećno vam i želim vam uspeh uzdajte samo u sebe.
Srbi iz Srbije su već odavno prodali dušu ĐAVOLU.

AO

pre 12 godina

Zbog "braće" koja više vole tuđu državu i njihovog predsednika i sve čine već bar 25 godina da nam upropaste i ovo malo života dobićemo opet bombu po glavi stanovnika.Ponovo će nečija deca ostati bez očeva,sestre bez braće,žene bez muževa i obrnuto,ponovo redovi za pelene,ponovo umiranje zato što nema lekova,benzin iz flaše,...A zbog čega,zbog dobrobiti njihovih ćelavih vođa koji slušaju i imaju dil sa onim margarinom(meša se u sve)od ambasadora i neprosvećenim i zaluđenim narodom koji ima svest kišne gliste.Ako je i od "braće" mnogo je.Nego,može li i ovde referendum da se mi otcepimo od njih?

Ало

pre 12 godina

Срби буђење!! Срби са севера Косова и Метохије су последња нада за опстанак Србије! Када и ако се заврши "косовска прича" по европском сценарију, следећи су Војводина, Рашка, Поморавље итд.

Подршка из Београда за браћу!

bezimena

pre 12 godina

Glasacke kutije zapecatite i bacite niz Ibar. Prebrojavanje nije ni potrebno, jer se zna da ce iznositi minimum 105%! Da ta bruka i muka ne bi bila zabelezena i drzana u arhivi, bolje niz Ibar. Svi sacuvani dokumenti o ovome referendumu bi sprecavali vidik i duhovni razvoj generacija koje tek dolaze. Dakle, niz Ibar! Dosta je bilo smejurije.

Kosovka devojka1

pre 12 godina

Raduje me je to sto se stvaraju guzve na pojedinim birackim mestima. Ocekuje se izlaznost mnogo veca nego prethodnih izbora negde oko 60%. Po ovim teskim vremenskim uslovima to je odlicno. Verujem da ce referendum biti uspesan.

игор

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност

Ana-Marija- Amsterdam

pre 12 godina

Sa srecom u vasim zajednickim demokratskim odlukama protiv diktature EEG+USA//Kosovo je Srbija/Svet treba da zna i da je svestan,a ne pod tutorstvom drugih sila u svetu

student_iz_parka

pre 12 godina

Treba da vas bude sramota za ove komentare ovde. Nazivate kriminalcima i svercerima sve ljude koji zive na tom severu. Oni su kriminalci zato sto zele na miran nacin da iskazu svoj stav. Kako ce drugacije da kazu sta misle ako ne na referendumu?

A za Albance kazete "oni nece da zive u Srbiji i to treba postovati". A zabiravljate da su od 80-tih bojkotovali popise i izbore, da su i oni 91 imali referendum o nezavisnosti Kosova, kao i da se dosta njih 90-tih opredelilo za terorizam kao nacin borbe. A Srbe sa severa bi ste etnicki ocistili sa te teritorije samo zbog referenduma i misljenja. Da vas potsetim da je Sloba koga toliko pljujete upravo zato i pokusao da ocisti Albance sa Kosova. Licemerje i autosovinizam.

anabolid Srbije

pre 12 godina

Podrska za referendum! Vidim da kazu ovde "beogradjani,samoprozvani Pravi Srbi" da je vecina Srba na Kosovu priznala ru drzavu! A koju drzavu I koja vecina?! Zadnji put sam bio dole pre NG i mogu vam reci da je situaxija mozda zategnuta i zeznuta ali narod dole ocekuje da Vlada ne odustane od njih kao sto to rade ostali gradjani Srbije. Jer smo mi njima jedino sto imamo i da,to je Nas narod. Ko smo mi da sudimo ljudima koje ne znamo i ciju situaciju znamo samo iz novina i sa tv-a?! Odrzite referendum,nek se vidi koja je to vecina o kojoj pricaju ljudi koji i dalje veruju stampi i vestima placenih medija. Znam da je tesko,i da je situacija sa Kosovom sada 110% bezizlazna,ali nikada - Nikada Srbija ne sme ostaviti kolevku svoju u komsijinim rukama!!

miljan

pre 12 godina

Srbima Juzno od reke Ibar preostaje da odrze Referendum ili da prihvate tkz drzavu.Kako god da bude ovaj dan obelezava definitivni RASPAD tkz drzave.Zivi bili pa videli.Jugoslavija koja je bila sila,pa se ovako raspala a ne ovaj Tiranski projekat.Ovo je komsije Albanci vas recept koji ste decenijama unazad tako srdacno svima servirali.Prijatno sad!

Burim

pre 12 godina

Ovo je super! Ko ce sad u Srbiji biti u stanju da kaze albancima, madjarima i bosancima da nemaju pravo na referendum gde bi se izjasnili da li prihvataju srpske institucije ili hoce da naprave njihove?

duleNS

pre 12 godina

Ako nece drzava da stiti interese Srba na Kosovu neko mora. Jadno je sto je tako ali nije prvi put da drzava ostavlja svoje gradjane na milost nemilost strancima i po svemu sudeci teroristima koji samo vrebaju priliku.
(marko, 14. februar 2012 07:54)
- I te interese ce da stite 4 opstine? Idi bre! Kad Srbija istinski digne ruke od vas, odmah cete u rukama imati pasose Kosova i bicete lojalni i integrisani gradjani Kosova...

bezimena

pre 12 godina

za sve one koji ne podrzavaju ovaj referendum mogu reci sledece:koliko je Vama stalo da Srba sa Kosova i Metohije toliko je i Srbima sa Kosova i Metohije stalo da Vaseg misljenja.Posteno da postenije ne moze biti.
(Mirko, 14. februar 2012 11:26)

POŠTENO al' zamalo! Profi Srbe - odmetnike na severu Kosova HRANIMO MI, GRADJANI SRBIJE a oni nama zabijaju nož u ledja!

Siti smo TERORA kriminalizovane patriJotske manjine! VEĆINA SRBA na Kosovu je priznala kosovsku državu, manjina na severu Kosova će morati da se prikloni VOLJI VEĆINE!

Podrška Srbima južno od Ibra koji su pokazali da su NORMALNI!

bezimena

pre 12 godina

@ bezimena

Za tvoju informaciju ni Srbi na jugu nisu priznali Kosovsku drzavu. Niti su ucestvovali na popisu stanovnistva, niti su izasli na Kosovske izbore (osim jako malog broja njih). I kako onda mozes da se pozivas na ustav Srbije sto Srbi na severu ne priznaju Kosovsku drzavu? Po tebi je krsenje naseg ustava ne priznati nezavisno Kosovo?? I ne znam kako neko moze u isto vreme da se zalaze za pomirenje i ljudska prava i da podrzava Hasima Tacija. Nesto mi to ne ide zajedno.
(student_iz_parka, 14. februar 2012 12:39)

Za Vašu informaciju ČINJENICE:

- SRBIJA je povlačenjem vojske, policije i svih državnih institucija vlasti KAPITULIRALA na Kosovu i tu KAPITULACIJU ozvaničila Kumanovskim sporazumom
- Srbi, južno od Ibra, imaju svoje predstavnike u Vladi i Skupštini "nepostojeće" države Kosovo (za stolicu u UN im je dovoljno priznanje proste većine, što će se uskoro dogoditi, VETO ne postoji), koju je do sada priznalo 86-87 država, od kojih sve najMOĆNIJE koje upravljaju SVETOM
- profi Srbi - odmetnici na severu Kosova, koji zamišljaju da pripadaju Srbiji (a ništa joj živo ne plaćaju, praktično samo je zloupotrebljavaju, već su, od NAS, IZDRŽAVANA lica) KRŠE USTAV SRBIJE raspisujući referendum koji svojim pitanjem daleko PREVAZILAZI ovlašćenja bilo koje lokalne samouprave, profi Srbi - odmetnici (opozicione srpske stranke) pokušavaju na sve moguće načine da ostanu pod NIČIJOM vlašću kako bi nesmetano nastavili da se bave kriminalom i kako bi gradjane Srbije SPREČILI (njih 20 hiljada naspram 7 MILIONA) u realizaciji njihove težnje da se bore da ostignu evropski nivo CIVILIZACIJE koji je VRH svetske
- LOKALNE SAMOUPRAVE ne mogu da se bave DRŽAVNOM POLITIKOM
- srpska optužnica protiv H. Tačija je POLITIČKA, kao i protiv mnogih drugih koje SVET NE priznaje (kada je podigne neka UVAŽENA država prihvatiću da je dotični OPTUŽEN za ratne zločine, do tada NE)
- Srbima koji vekovima žive VAN SRBIJE preporučujem da prihvate tu VEKOVNU životnu činjenicu i nastave, kao sav normalan svet, da žive u miru i dogovoru sa većinskim narodima na tim teritorijama, ili neka se dosele u Srbiju (veliku i polupraznu) što se odnosi i na Kosovo, koje je u istoriji vrlo kratko bilo pod srpskom vlašću, i koje je ratom osvojeno, ratom izgubljeno.
Primer, za rusofile, "duša","kolevka", "ognjište" i sl. gluposti, ruskog naroda je UKRAJINA, ali ne primećujem da Rusija pokušava da istu vrati u svoj "zagrljaj".
Srbi na severu Kosova NEMAJU NIČIJU podršku, isto kao ni impotentna politika Srbije u odnosu na Kosovo, koja pokušava da se pravi veoma potentnom. Ne postoji primer u celoj ISTORIJI da je neko kapitulirao a onda kapitulaciju povukao, to jednostavno ne biva!

mile

pre 12 godina

Ovo jasno kao dan pokazuje celom svetu da je tkz tvorevina Totalno disfunkcionalna,politicki,ekonomski,moralno i u svakom mogucem pogledu.Da se tako stvaraju Drzave kao sto su nase komsije mislile da moze,nastalo bi Mracno doba covecanstva! Ekonomska grana tkz drzave, otmica ljudi i vadjenje njihovih organa radi prodaje na crnom marketu,pa daj te molim vas toga nema ni u Holivudskim hororima.

Koliko pamet može biti plitka?!

pre 12 godina

A da pitam Vas pojedince koji ste protiv referenduma, da li bi ste Vi prihvatili da vam neko nameće svoje zakone, a da unapred znate da ti zakoni nikako neće biti dobri za vas?!

decko sa barikada

pre 12 godina

Komsije albanci glasa se danas i sutra zato pozurite da iskazete svoju demokratsku volju,stampani su listici i na albanskom jeziku,samo da ne bude provokacija od terorista iz rose,sta narod odluci na referendumu tako ce i biti,,,

Zakon jaceg rece

pre 12 godina

Zagovornicima da Kosovo i Metohija nije Srbija : Sutra dolazim kod vas i uzimam vam deo stana ili kuce . Predpostavljam da necete nista reci ni uraditi jer vi shvatate da vlada zakon jaceg . Ili cete drugacije razmisljati kada se nesto direktno odnosi na vas .

zvurknuti

pre 12 godina

Referendum je omca oko vlastitog vrata, koja ce tek da se pritegne nakon sto ovi referendum-majstori obave ovaj posao. Za njih je vreme anarhije, vandalizma, barikadizma i ostaloga glupizma proslost. Hteli ste, gledajte...

Novosajan

pre 12 godina

Razmislite PISACI raznih komentara......... Ako Srbi na KiM imaju pravo na REFERENDUM.....Onda i Albanci sa Juga Srbije imaju pravo na REFERENDUM i tako redom sve Nacionalne manjine u Srbiji mogu imati REFERENDUM, pa ce i Nacinalne manjine u Srbiji pokazati celom SVETU sta zele i sa kime hoce !!!!

VASA@

pre 12 godina

Čim neko organizuje Referendum sa pitanjem dali ili ne prihvatam takozvane Institucije samostalnog Kosova......Znači da u suštini PRIZNAJE te institucije, jer analogno nebih niko ni pominjao te nelegalne institucije ! Ako te takozvane institucije samostalnog Kosova nisuu skladu sa Ustavom Srbije i NELEGALNE su, pa sto onda neko organizuje REFERENDUM i daje značaj takvim NELEGALNIM pojavama ???????????????????????

sozgas

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност
(игор, 14. februar 2012 10:06)

Vreme odmora? A vi dole kao imate i vreme rada?

@bezimena

pre 12 godina

"SRAM VAS BILO, MI vas hranimo (doduše grebete se vi i o kosovsku vlast), a VI NAMA zabijate nož u ledja! BITANGE, ŠVERCERI, PRODANE DUŠE
bezimena"

Ma koga ti hranis kada po celi dan kuckas tu komenatre? Da bi ti punila budzet i placala porez i nekoga hranila trebala bi i da radis nesto. Preskoci vise ... Cuj, ti "hranis" nekoga. Kakvih likova ima. Strasno

martin

pre 12 godina

zivim u Leposavicu i necu izaci na referendum,kao ni moja supruga,a i mnogi ljudi koji su uglavnom spreceni zbog hladnoce da izlaze iz kuca.ovde u mnogim krugovima ovaj referendum je dobra osnova za sprdnju,sto dobro dodje za zagrevanje u ove hladne dane.ako mislite da svi mislimo kao milan ivanovic,krstimir pantic,dragisa milovic,marko jaksic i ostali......grdno ste se prevarili.nije tacno da ce odziv biti toliki koliki najavljuju,jer sigurno znam da u Leposavic referendum,NECE uspeti,ali ce prikazati da jeste,da je izlaznost ogromna,a od toga nema nista.ko kontrolise,glasanje,niko.moj glas ce biti upisan i da ne izadjem,svakako.toliko o postenju i o nasoj slogi i jedinstvu.p.s. nikad necu podrzati te budale,jer samo pricaju o podelama,ratu,velikosrbstvu.......a stanove imaju kod vas u Srbiji.ja Bogu hvala nemam i trudicu se uz Boziju pomoc da sa mojim komsijama kakve god vere bili zivim normalno i tako mi Bog pomogao,amin.

Milan

pre 12 godina

Kakav smo bre to narod? Ovako otrovni komentari? Brat brata u jamu baca. Evo dok slusam zavicajnu pesmu, Taaamo daleeeko, daaaaleko kraj mora, suze mi same liju, jer se setim da moj narod pati i danas, ugnjeten pod okupatorskom cizmom. A sto nisam ostao u Srbiji pitaju se neki? Oteran sam kao sto ce uskoro i braca sa severa da budu oterana. Nema vise Srbije gde je nekad bila. Priznajem razocaran vama svima: KOSOVO NIJE SRBIJA!!!
Milan Todorovic, Toronto

јанко

pre 12 godina

Какав идиотизам! Шта је са југом? Вама није битно да ли југ прихвата институције косова? Где вас води ова прича? Воде вас криминалци а ови из Београда дају ветар у леђа да би добијали нове изборе. Народе са Косова памет углаву! Другачије се решава тај проблем. Не тако како вас потпаљују Коштунице и Николићи. Прво да населимо Косово Србима па онда можемо да га вратимо.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Ja licno savetujem Albancima sa severa da takodje izadju na referendum. Osim sto je to njihovo demokratsko pravo, svojim glasanjem bi doprineli da izlaznost na referendumu bude mnogo veca od skromnih 100%. Ja racunam da bi izlaznost tada iznosila negde od 110-120%. Time bi Srbi sa severa imali cime da se dice i sta da pokazu Evropi. Zato Albanci severa - svi na referendum!!!

bezimena

pre 12 godina

(@bezimena, 14. februar 2012 14:40)

Osnovna podela rada je na umni i fizički, ja spadam u ove prve koji zaradjuju ZNANJEM i sposobnošću da uposle ove druge. Poreze, kojima HRANIMO kriminalce zemlje Dembelije na severu Kosova, plaćaju svi, srazmerno zaradi! Tako, ja ih debelo plaćam, ali ako se ovako nastavi, eksiviraću to plaćanje, kao i mnogi drugi!

goca

pre 12 godina

Neka izađu i kažu svoj stav i svoje mišljenje.Dosta je bilo da pojedinci iz Beograda koji nikada ranije nisu bili na KOsovo odlučuju o njihovoj sudbini!

milso

pre 12 godina

A da pitam Vas pojedince koji ste protiv referenduma, da li bi ste Vi prihvatili da vam neko nameće svoje zakone, a da unapred znate da ti zakoni nikako neće biti dobri za vas?!
(Koliko pamet može biti plitka?!, 14. februar 2012 12:23)

Mi u Vojvodini to prihvatamo već 20+ godina, ali sledićemo vaš primer, nećemo još dugo.

BEOGRADJANIN

pre 12 godina

Jedina razlika izmedju Raske oblasti i Kosova i Metohija je ta sto je Raska oblast oduvek bila u granicama Srbije (osim tokokm okupacija, poput nacisticke i fasisticke npr), tako da nezavisno od broja ne-Srba u toj provinciji, oni nemaju pravo da traze nezavisnost. A Kosovo je, bar sto se tice svih medjunarodnih i legalnih institucija, deo SRBIJE. Ne vidim zasto onda nekome smeta da Srbi iz juzne Srbije hoce da demokratskim putem iznesu svoje stavove.

kapetan kuka

pre 12 godina

Vreme odmora u 10:00h? Pa ovi se sprdaju sa ostatkom Srbije!
(PetarPan, 14. februar 2012 14:43)

Danas je Dan drzavnosti Republike Srbije, neradan dan, kao i sutra. Tako da jeste VREME ODMORA. Gde ti zivis kada ne znas da je danas drzavni praznik??

PetarPan

pre 12 godina

Ја био на референдуму. Закружио НЕ Тачијевим институцијама. Баш се лепо осећам. Како је хладно и време одмора добра је излазност
(игор, 14. februar 2012 10:06)

Vreme odmora u 10:00h? Pa ovi se sprdaju sa ostatkom Srbije!

realan

pre 12 godina

Referendum u srbiji(hipotetički)
referendumsko pitanje
DA LI SE SLAŽETE DA ALBANCIMA A I OSTALIMA KOJI ŽIVE JUŽNO OD IBRA NA TERITORIJI NAŠE POKRAJINE KOSOVO I METOHIJA DOZVOLIMO STVARANJE SOPSTVENE DRŽAVE I DA ISTU PRIZNAMO?
Ja bih zaokružio DA a Vi?

de

pre 12 godina

Koliko se secam, mnogi ovde a najvise oni koji sada histerisu protiv ovog referenduma(bezimena i slicni) su mesecima komentarisali kako Srbi na severu treba da pocnu da misle svojom glavom. Sada kada su poceli da misle svojom glavom i kada su organizovali referendum na kojem ce pokazati sta misle o odredjenim stvarima, ponovo ih napadaju ali sada zato sto ne slusaju Beograd i zato sto su samostalno krenuli u referendum?! Da li ste svesni svog licemerja?

student_iz_parka

pre 12 godina

@ bezimena

Za tvoju informaciju ni Srbi na jugu nisu priznali Kosovsku drzavu. Niti su ucestvovali na popisu stanovnistva, niti su izasli na Kosovske izbore (osim jako malog broja njih). I kako onda mozes da se pozivas na ustav Srbije sto Srbi na severu ne priznaju Kosovsku drzavu? Po tebi je krsenje naseg ustava ne priznati nezavisno Kosovo?? I ne znam kako neko moze u isto vreme da se zalaze za pomirenje i ljudska prava i da podrzava Hasima Tacija. Nesto mi to ne ide zajedno.

edo

pre 12 godina

Sandzak je jos devedesetih izlazio na referendum na kome je izaslo preko95% bosnjaka i izglasalo da ne zeli biti u sastavu tadasnje Jugislavije. Nama vise referendum nije potreban,mozemo komotno da proglasimo autonomiju ali necemo :)

Oslo je uz vas

pre 12 godina

Kad referendum ne podrzavaju politicari iz Beograda, politcari iz Pristine i politicari iz Beograda-Pristine (Trajkovic-Ivanovic) onda mora da je prava stvar.
Sloboda narodu!

opterecena

pre 12 godina

@bezimena
Citam te tvoje komentare i mogu samo da ti jedno kazem: ko si ti da iz te tvoje sobice iz Beograda bilo kome solis pamet i govoris kako neko treba da zivi a narocito Srbima na Kosovu? Izigravas ovde nekoga ko zna kako zive Srbi na Kosovu, lupetas nesto o kriminalu na severu dok istovremeno nemas nikakvih problema sa Tacijem i kompanijom, ti "znas" da su Srbi priznali Tacijevu "drzavu", ti "znas" ko vise doprinosi budzetu Srbije da li Srbi na Kosovu ili dzabalebarosi iz Beograda koji u sred radnog dana piskaraju svoje komentarcice. Odmori malo. I da, u UN se ne ulazi na osnovu vecina i to bi znala kada bi procitala statut UN gde jasno pise kako se postaje clan UN. Kako "znas" kako se postaje clan UN-a tako znas i sve ostalo sta komentarises.

Novosađan

pre 12 godina

Ustav Srbije nepoznaje takozvano Nezavisno Kosovo, a taj ko je organizovao REFERENDUM, očigledno priznaje NELEGALNU pojavu zvanu Nezavisno Kosovo, jer u protivnom nebih ni pominjao nekakvu glupost zvanu Nezavisno Kosovo ! Tako je bilo i sa SAO KRAJINAMA, pa neko ovde reče, da su sad ti iz SAO KRAJINA uglavnom u Beogradu i ostalim mestima u Srbiji !

Mirko

pre 12 godina

za sve one koji ne podrzavaju ovaj referendum mogu reci sledece:koliko je Vama stalo da Srba sa Kosova i Metohije toliko je i Srbima sa Kosova i Metohije stalo da Vaseg misljenja.Posteno da postenije ne moze biti.

Dusan BGD

pre 12 godina

Sramota da vas bude. Vlada Srbije treba da smeni te kauboje. Pa kako dozvoljavate da ti banditi ne postuju odluke drzave u kojoj hoce da zive.U Srbiju ne dolazite nama je dosta takvih koji beze kada ih upropaste njihovi kriminalni lideri.

biznismen

pre 12 godina

Ajmo da tražimo referendum da prodamo kosovo pa neka ga kupi ho hoće. Svakome po 10000 eurola. Nije skupo za 70 milijardi dobiješ kosovo. Baš me interesuje kako bi prošao referendum. Svi bi se busali u srpstvo a referendum bi trajao i trajao i trajao... kao ustav bi prošao.

Beni

pre 12 godina

4800 glasaca (sto su glasala do podneva) od 35000 ne dodje mu 21 posto!!! Po mojoj kalkulaciji to mu dodje samo 14%. Vidi se da Srbi Kosova nisu interesovani za Srbiju, bolje im je na Kosovo. Ovih 14% su oni sverceri, kriminalci, ratni zlocinci i njihove familije/rodbina.

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Прво, за очекивати је да ће Срби на референдуму одговорити да не прихватају приштинске институције ,и то не у 50%, већ много више.
Ако је референдум тзв.најдемократскије право било ког народа, не разумијем зашто се покушава оспорити српском народу.
Срби на сјеверу Косова и Метохије имају право рећи шта они желе.И то ће рећи данас и сутра.
Србија је рекла да никад неће признати самопрокламовану државу Косово.
Референдум јој може само омогућити боље позиције у преговорима.

VASA@

pre 12 godina

Zasto nenaterate sve Nacionalne manjine u Srbiji, da se integrisu sa Srbima, a sto oni smatraju ASIMILACIJOM i nepada im na pamet da se posebno integrisu, vec traze svoja prava koja im Ustav Srbije garantuje. Kosovo i Metohija je po Ustavu Srbije u sastavu Srbije i cemu onda REFERENDUM !???

MitraK

pre 12 godina

Vidim da Trajkoviceva ne podrzava referendum. Koga ona onda predstavlja? U ovako bitnom momentu Trajkovicva nije uz svoj Srpski narod. Sramota.

mail

pre 12 godina

U zadnjih 20 godina uvek isto pitanje na referendumu, "da li si srbenda rodoljub" ili "***** izdajnicka". Besmislena pitanja. Jos je smesnije, sto u sustini ovi sto zaokruzuju ovo prvo, su uglavnom ovo drugo.

Aleksandar Valjevo

pre 12 godina

Drzava bi trebalo da ozbiljno razmisli nakon ovog refernduma da uvede embargo na ove takozvane patriotske snage sa Severa Kosova.Treba da se svercuje sa Jarinja i Brnjaka uzas. Naravno ostali prelazi funkcionisu normalno.Podrska Kosovskom narodu da imaju svoju Drzavu i da zivimo normalno kao dve dobrosusedske drzave zarad buducnosti nase dece.

mirko

pre 12 godina

Referendumi, a osobito ovi na kojima je izlaznost blizu stoprocentne, i odluka jednoglasna su čist komunistički manir, ili sličnih totalitarnih režima, i služe uglavnom za sprdnju, nikada se ne realizuju.
Da li će ovaj biti nešto slično videćemo, ne bih se iznenadio da nekima posluži kao glavni adut protiv "izdajničke vlasti", na narednim izborima, što se može očekivati s obzirom na to ko ga organizuje.

Djuro Bogavac

pre 12 godina

Најбоље да су Срби са Косова признали Републику Косово, тада би и ЕУ а и ова наша власт били задовољни!!!
(Радоје Дијак, 14. februar 2012 11:36)

-- Najbolje bi bilo da je Srbija priznala Kosova cime bi se sprecila svaka mogucnost za ovakve besmislene referendume. Politika Srbije je upravo kriva za sve dogadjaje na Severu. Kao da je neko lud u EU pa da danas ovo negiranje referenduma od strane srpske vrhuske iz Beograda shvati ozbiljno. Beograd se naivno vadi iz svega, i soli Evropi: Nismo mi majke mi nego Srbi sa Kosova! A na terenu je druga situacija. Srbija treba sa Severa povuce sve svoje duplikat istitucije, to je Merkelova i zapovedila Tadicu. Medjutim do danas on nije to ucinio. Sad imate referendum koji je uvod u katastrofu ovih naivnih mitrovackih profi-patriota. Referendumom ce oni da izgube sve, a stavili su se sami u ulogu samog-sebe-zrtvovanog-jarca. Zasto? Zato sto u ovoj mutnoj vodi lovi neko na severu patriotski i snazno. Vecina bednih ce ostati prazne ruke. Referendum - uzalud braco - muke.

vasilije

pre 12 godina

Svi koji su ovde protiv referenduma, a to važi i za međunarodnu zajednicu, nemaju u sebi ni D od demokratije! Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ovaj referendum će sve ranije tvrdnje međunarodne zajednice a i pojedinih srspkih političara, da narod na Kosmetu želi da prihvati da živi u nekakvoj novoj albanskij državi i da im je stalo do mira, ali, da im Beograd to ne da, PONIŠTITI!

E pa ovaj referendum zatvara usta svakom ko je širio takve laži i propagandu, i žao mi je, a koliko vidim ovde ima veliku broj takvih, što su neki građani Srbije naivno shvatali te tvrdnje kao istinite.

Ovaj referendum će ući u istoriji jer će pokazati da nam je sve ovo nametnuto i da to nije bilo naša volja, kao i to, da su naše vlasti pod velikim i opasnim pritiskom nečega što se slobodno može nazvati "mafijaškim reket" od strane pojedinih velikih sila. Žalosno!

Da nije bilo takvih nasedanja i da smo ostali jedinstveni u tome ne bi ovoliko zemalja priznalo nezavisnost!

Aleksandar

pre 12 godina

Srbi srećno vam i želim vam uspeh uzdajte samo u sebe.
Srbi iz Srbije su već odavno prodali dušu ĐAVOLU.
(Sirius, 14. februar 2012 09:42)

Pa sto onda Srbi sa Kosova prave referendum kojim se izjasnjavaju da zele da zive u istoj drzavi sa Srbima iz Srbije koji su prodali dusu djavolu?

bob.e.lee

pre 12 godina

Citam komentare ljudi koji su protiv referenduma i osecam sazaljenje. Ako mislite da ce te zver umilostiviti davanjem ovog ili onog dela, necete, sustina je da zver hoce da vas pojede. Nazalost je tako, Istorijski pre se to dogadjalo nekom drugi (Poljaci - tri deobe Poljske, Cesi - Minhenski sporazum, Indijanci, Azteci, Maje, Madjari - 1956), danas smo mi, pa onda mislim ako je tako hajde bar da se ode sa stilom! Puna podrska narodu na KiM, nadam se da ce referendum uspeti.

MilijanaL

pre 12 godina

Kosovo nikada ne moze biti drzava. Kosovo je sastavni deo Srbije, a Srpski narod ima potpuno pravo da se mirnim i demokratskim putem izjasni o svom statusu.

Nikola

pre 12 godina

A jel mogu jedan dan da procitam vesti a da tu nema Kosova ? Sta me briga sta se desava u drugij drzavi, mi iz grada ne mozemo da izadjemo! Hocemo i mi nezavisnu Timocku krajnu!

Sampion Zelja.

pre 12 godina

Referendum za 35.000 ljudi?! Da li to moze bude zvan referendum? Ici takvom tempom, svaka diskusija ce zavrsiti u referendum. Naprimer referendum izmedju bracnog para sta da rade sa sinom.... Cak ni pitanje nije napravljeno korektno. Kako mozes da zoves jednu drzavu "takozvanu"? Zar nisu "srpski patrioti" mogli da izabere reci da ne bi "ofendili" vecinu? Sta bi bilo da Albanci upotrebljavaju isti recnik: takozvani referendum ili takozvana srpska manjina ili...ili...

kapisla

pre 12 godina

Referendum na severu Kosova? Odlično, po političkom reciprocitetu pod hitn obi trebalo održati i sledeće referendume:

1. Vojvodina
2. Republika Srpska
3. Sandžak
4. Preševo, Bujanovac itd.

Što neko reče, Srbijanci se utrkuju da da svoje manjine iz drugih država prisvoje sebi, a kada se ISTA stvar potegne na njihovoj teritoriji, onda se prave ludi.

hysi

pre 12 godina

Ja sam glasao i zaokruzio NE, a video sam i 4 albanca koji su glasali,ali ne znam sta su zaokruzili....
(decko sa barikada, 14. februar 2012 13:58)
Ne nisi dobro video biloje 40 Albanaca ti decko sa barikada trebas na pregled kod phtomaloga jer imas problem sa vidom .

sandokan

pre 12 godina

Polako i sigurno svi koji nam "misle dobro"rade na tome da se Kosovo nacisto otudji od Srbije.Nazalost nasi politicari ili se prave da ne vide ili stvarno ne vide da ni po cenu Kosova Srbija nece uci u EU.

Sasa

pre 12 godina

"super-ajmo vojvodina,presevo,sandak svi u rederendum nek ostaje samo beogradski pasaluk
(REFERENDUM ZA SVE, 14. februar 2012 09:49) "

Slazem se, i za Republiku Srpsku, i otvoriti pitanje Krajinskih Srba.

(S)AP, iz kog pecinskog doba je to?

pre 12 godina

Zasto srpski Ustav i dalje sadrzi komunisiticku i anahronu definiciju autonomnih pokrajina, kada je to jedna prljava tvorevina broza i komunista napravljena jedino u Srbiji. Ceo svet je raskrstio sa sramnim komunizmom, a Srbija nikako da se oslobodi tog zla.

Nikola

pre 12 godina

Jos referendum "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Srbije", pa da se lepo otcepe i od Kosova i od Srbije, kad niciji savet ne prihvataju.

PetarPan

pre 12 godina

I jos nesto. Zahtevam da imena svih koji su glasali na ovom referendumu,ne bitno kako, budu dostupna svima. Jer,ne zelim da neko od njih zauzme radno mesto mom detetu ili bilo cijem detetu u Srbiji!

пацифик

pre 12 godina

Још један покушај удбе и црногорских комуниста који владају Србијом 70 година да Србију гурне у народе источне африке или јужног вијетнама а да при том страда српски народ, црква, Србија. Да се народ мало описмени овакве бесмислице би ишле другим током.

Apex

pre 12 godina

Pa ovi Srbi preko ibra za cega Glasaju.
Necu Kosovske institucje,
Ne slusaju Srpske institucije,
Ne slusaju Presednika Tacija ni Tadica
Onda se spremaju za Rusiju.
Cao bez Povratka....

Licno

pre 12 godina

Uvek ali j...eno uvek kad Srbi izlaze na referendume to je lose, to je protiv prava, oni su zli i uvek ali j....eno uvek kad neki drug narod odrzava referendum to je demokratsko pravo to je dobro, oni su pravedni. Ne pada mi napamet da se ovde raspravljam sa bilo kim oko tako debilnih i retardiranih tvrdnji kao sto su da Srbi nemaju pravo na referendum a posebno ne sa kosovskim albancima. Onog trenutka kad ste poceli da klecite i dizete dva prsta po ulicama kosovskih gradova, pljujuci na drzavu u kojoj zivite u tom trenutku ste sebe osudili na zivot koji danas zivite, i sve ono sto vam se desavalo je posledica toga. Hteli ste drzavu, dobili ste je podmuklo i licmerno, zivecete u njoj u vecitom strahu od potencijalnog rata. Zato i necu da se sa vama ubedjujem oko takvih gluposti, kao sto ne bih dozvolio da mi lopov drzi casove o postenju. To sto vama smeta sve sto je srpsko to me bas zabole!!!

miljan

pre 12 godina

Bezimenu za precednika i ona ce sve probleme da nam resi,ona je i inoko vec istripovala da je i premijer i precednik.Stolicu koju bi ti htela je vec zauzeo Cedomir Jovanovic,ili se licno Ceda krije iza bezimene.Iskreno se nadam da gresim to bi vec bilo previse i za Cedu.

Pera

pre 12 godina

Evo drzavotvorne politike DSS-SNS na delu.
Pitanjem: "Da li prihvatate institucije takozvane Republike Kosovo" direktno se priznaje Republika Kosovo samim tim sto se pominje u pitanju.
A sta ako rezultat referenduma bude prihvatanje institucija takozvane Republike Kosovo. Albanci bi trebalo masovno da izadju na ovaj referendum i zaokruze DA i time stave tacku.

Sale

pre 12 godina

Srbi sa KIM referndumom hoce da pokazu svoj stav o tome u kojoj drzavi zele da zive,a referdum je najvisi demokratski nivo izrazavanja gradjana.
(HQ, 14. februar 2012 15:46)

Ja hoću da živim u Americi. Da li je moguće ?

bezimena

pre 12 godina

Bezimena,drzite se dostojanstveno kao i uvek
Svaki pojedinac ima pravo da uziva u svoje snove.
(Enver Kelmendi, 14. februar 2012 19:09)

Hvala!

Naravno da svako ima pravo na svoje snove, ali NIKO nema pravo da pokušava njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu drugima! Toliko smo valjda mogli iz krvave istorije, ne samo balkanske, da naučimo. Ako nismo, onda je naše postojanje, ne samo besmisleno, nego i vrlo štetno po svet, a taj svet ima instrumente da od sebe otkloni opasnost...

бт

pre 12 godina

Једна од корисних последица овог референдума биће и да ће од сада и Срби са КиМ а не само Тачи моћи да прогласе поједине особе из Сбије "персона нон грата". Зашто они који критикујући овај референдум уствари скупљају политичке поене за изборе не смогну снаге и предложе и да се из Устава избрише преамбула о Косову? Па и пре најновијег Устава било је познато да је КиМ аутономна покрајина Србије а ипак су ти исти који критикују овај референдум (са изузетком Чеде) тражили да се референдумом то упише и у преамбулу!

Joca

pre 12 godina

Sad sa druge strane i mi srbi iz srbije imamo pravo da sprovedemo jedan referendum npr.da li mi zelimo ove sa severa nr kosova da vidimo u srbiji pitanja bi bila ..da li zelite da nastavite da placate racune za sever kosova kao sto su struja voda grejanje cipsevi kondomi i sl.jer oni nece biti u stanju zato sto su vec preko 50 godina zaostali u razvoju ,ekonomskom i jednostavno nisu navikli na takve obaveze,plus da li ste raspolozeni da pokrivate svercerske poslove gradjana sa severa nrK.I budete uvek u propravnosti da im date bilo kakv alibi za bilo sta plus podrska svemu politickom crnom i nenormalnom koje ce ih i dalje koristiti za reklamu. Auf kako bi to bio sjajan referendum,kladim se da bi mu i pogodio rezultat.Ko zna kako je krenulo mozda i nije daleko i do ovog mog referenduma,valjda i mi iz srbije imamo pravo da se pitamo za nesto.

T

pre 12 godina

Mozda nisam dovoljno pametan da shvatim nneke stvari,pa bih najlepse zamolio, nekog pametnijeg, da mi objasni to sto mi nije jasno.Srbi sa severa Kosova ne zele Kosovske institucije.Srbi sa severa Kosova ne postuju odluke i preporuke Vlade RS.Ko vrsi vlast na severu Kosova i ko finansira tu vlast?

marco

pre 12 godina

Imao sam razumevanje za Miloševića, kada je posle otcepljenja Hrvatske tražio pravo za tamošnje Srbe da ostanu u zajedničkoj državi sa ostalim Srbima. Takav stav bi bio ubedljiv da je isto to pravo ponudio i Albancima, Mađarima, Bošnjacima i ostalima u Srbiji. Da li ste se nakad pitali, zašto se od svih manjina u Srbiji očekuje da se integrišu u srpsko društvo i poštuju institucije ove države, dok srpske manjine u nijednoj od bivših YU-republika na to nisu spremne?!

Ovim se referendumom otvara pandorina kutija, čije posledice mogu biti mnogo ozbiljnije nego što se dâ predvideti. I opet će svi drugi biti krivi, a zaboraviće se kako je sve počelo.

bezimena

pre 12 godina

super-ajmo vojvodina,presevo,sandak svi u rederendum nek ostaje samo beogradski pasaluk
(REFERENDUM ZA SVE, 14. februar 2012 09:49)

I Beograd ima pravo na referendum tj. svaka njegova opština.:)))

deda Paun, Solunac - licno integrativno interaktivno

pre 12 godina

Supica, naivna decice, koju vi skuvate a zaprska ne stigne iz Beograda moze samo da bude posna i bljutava, supica. Nije li glavni kuvar sa vama ostaje vam da kuvate samo pomije. Suć-muć-prolij!

Enver Kelmendi

pre 12 godina

Bezimena,drzite se dostojanstveno kao i uvek.Hrvatski Srbi su odbacili plan Z4 kojeg bi sada napravili od blata.Svaki covek je kovac svoje srece.Albanci Presevske doline nekoliko puta su zahtevali da se spoje sa Kosovom ali nikako da uspevaju jer ne daju oni koji drze tupuz.Ovi,Albanci,za sebe kazu da Presevska dolina je istocna Kosova.Svaki pojedinac ima pravo da uziva u svoje snove.

Игор

pre 12 godina

Rado jel ti hoces da nam kazes da mi gresimo sto nismo na platnom spisku i Pristine i Beograda kao ti. Jer ti mislis da je to pravi nacin kako se treba ponasati. E pa NE.
Mi imamo jednu drzavu i tacka.

joke

pre 12 godina

Opet jedan od sada vec legendarnih srpskih referenduma na kojima se gura prst u oko medjunarodnoj zajednici i/ili vecinskom stanovnistvu odredjenog teritorija ili drzave. Pri tome se Srbe iz Srbije uvlaci u sukobe koji im ne trebaju i stete. Rezultate znamo unaprijed, pitanje je samo operativnih detalja.
Zanima me samo tko ce se poslje ovoga ispricavati Srbiji nakon Mas-a, Angeline i ostalih

sladja

pre 12 godina

kako ce nasa braca srbi da zaprze corbu opet.pa ko je lud da se odrekne dve plate, i da mu sve drzava placa,i ja bi glasala protiv normalno,svako gleda svoju z....cu

Srpska sramota

pre 12 godina

Tacijeve vlasti su okrivile Srbe na S. Kosova da su na barikadam zato sto su ih za to platili srpski mafijasi.Oni ovim referendumom pokusavaju da kazu da su oni tamo svojom voljom a ne voljom nekog mafijasa.Neverovatno mi je koliko ovde ima ljudi koji smatraju da je taj referendum Nikolicev ili Kostunicin,dal vi ljudi stvarno verujete u te lazi DS-a.I neverovatno je glupo to sto poredite referendum Srba u SAO Krajini i na severu Kosmeta.To su dve price.I nemozete vi iz Beograda da pricate(nazalost kasno je) Srbima u Krajini ili na Kosovu u kojoj oni hoce drzavi da zive,to je njihovo pravo da biraju a ne vase.Srpska sramota su vasi komentari upereni protiv Srba na KiM i dokaz je to da smo razjedinjeniji nego ikada.I recitemi posto mnogo volite da pametujete Krajisnicima ili Srbima sa KiM ,da li su njihove sudbina (U Oluji i 1999) bile bolje i da li oni bolje zive od vas pa se vi tako ponasate prema njima.

stef90

pre 12 godina

Bez obzira na ishod ovog referenduma Srbiji je buducnost zagarantovana.Srbija nece uci u EU jer ako referendum bude onako kako je EU ocekivala pojavice se neki novi problemi koja ce Srbija morati da resi.Surova realnost

Радоје Дијак

pre 12 godina

Најбоље да су Срби са Косова признали Републику Косово, тада би и ЕУ а и ова наша власт били задовољни!!1

get a life

pre 12 godina

@bezimena
Na stranu gomila netacnosti u tvom komentaru ali moraces da shvatis jednoga dana da Srbi koji zive izvan Srbije ili koji zive na spornim teritorijama ciji status nije resen, nisu krivi za tvoj nerealizvani i frustracijama pun zivot pa da se na njima istresash.

Luli

pre 12 godina

pa sto hocete onda ide Komplet Vojvodina pa ide sandcak komplet Presevo Bujanovac Sa Medvecom i onda jos do cerne Jabuke kod Nis ,pitanje Koliko godina zivot imate jos smirite i zivite

Novosadjan

pre 12 godina

Ko je rekao da REFERENDUM nije legalan, jer vidim da niko nije pominjao legalnost istog, ali se postavlja sad 2012 godine pitanje Legalnosti REFERENDUMA svih Nacionalnih manjina u Srbiji, pa ako i oni krenu sa Legalnim REFERENDUMIMA..........neznam sta ce potom ispasti ???

pravi serbenda

pre 12 godina

(Milan, 14. februar 2012 10:59)

1. Živi u Torontu a nama soli pamet kako treba da živimo u Srbiji
2. Živi na zapadu koji mu je dao posao a pljuje po njemu u smislu "ne do vam bog da dođe zapad kod vas"

Care, dođi ti vamo pa ojcaj do zore, jer ćeš samo to i moći pošto posao nećeš moći dobiti osim ako nisi u partiji. Manite me se vi dijasporci patriotizma, najlakše je biti Srbin kad živiš u uređenoj zemlji sa normalnom platom. Dođi ti u Srbiju pa budi takav junak!

Jelena

pre 12 godina

Kakva glupost.Ko je platio stampanje tih listica i ko je platio sprovodjenje tog glupog referenduma.Sprovedite referendum u Srbiji,gde inace jedino imate za to pravo,o tome da li nam je vise dosta pitanja Kosova i da li smo da se Kosovo prizna.Vise od pola nas bi glasalo za priznavanje.Ova drzava je gora nego deca.Kao nisu za referendum ali su dali pare,manipulisu ljudima sa Kosova,kojih ima tako malo da referendum nema svrhe .E bas bih volela da se manjine u Srbiji ugledaju na ovaj referendum i da ga sprovedu u Srbiji. Madjari, Hrvati, Bosnjaci,Vlasi,Crnogorci i ostali, svi oni da organizuju referendum,da li prihvataju drzavne institucije Srbije.U Srbiji je vise od pola gradjana na ivici gladi a vi pravite ovaj glupi referendum..Citajte Marinov post i sve ce vam se samo kazati.

Obican covek

pre 12 godina

Bas me briga!
Ziveo sam u Kosovskoj Mitrovici, a sada sam u EU sa ne resenim statusom.
Zivot na Kosovu mi je oduzeo previse i ne zanimaju me nikakve politicke manipulacije za koje je i onako kasno.

bob.e.lee

pre 12 godina

@bezimena

Ima par dobrih primera ali evo ga najvidljiviji: Francuska je nekoliko puta kapitulirala (1870 su izgubili Alzas i Lorenu) da bi ih povratili 1918 kapitulacijom Nemacke (btw, ista ta Nemacka je odmah 1940 ponistila kapitulaciju iz 1918 i prisajedinila Alzas i Lorenu). Ukoliko tvoj autosovinisticki um moze to da shvati, nesto izgubis u jednom trenutku, povratis u sledecem - jedino sto ja ne bih voleo da moja deca i unuci resavaju ponovo isto pitanje i zato je jako dobro da obe strane (pogotovu ova karikatura od "drzave" takozvano Kosovo)sednu i dogovore se - mozda su ga trenutno najmocnije drzave priznale (max 50% od G20) ali sta ce biti sutra, jos jedna serija pokolja, zar stvarno ne moze da se nadje neki laksi nacin?

PetarPan

pre 12 godina

Zna se sta sledi ili je sledilo posle svakog naseg referenduma. Tako da u svoje ime ,Srbina,Pravoslavca, rodjenog Sumadinca, (da ne bude zabune kod patriJota da sam neki STVANI PVACENIK) zahtevam od drzavnih organa da organizatorima ovog referenduma ne da ulazak u SRbiju dalje od Bujanovca i Preseva pri sledecem egzodusu. Muka mi je vise da ispastamo zbog sacice ratnih profitera,svercera i kriminalaca. Gospodo,organizovali ste referendum na svoju ruku,sve posledice snosite sami. Skinite nam se vise sa grbace . Prijatno i sve najbolje!

Marijela M

pre 12 godina

Cuce se glas naroda, ali sta ce to promeniti.
Jutro menja sve...
Mi smo uz nas narod, to se zna, samo ne vidim da ce ih iko cuti sta god da odluce.

jovan

pre 12 godina

Sta je sad bilo, nije im izaslo ni 20% gradjana? Sad ce da produze do sutra, prekosutra, a veceras ce da obilaze kuce trojkama?! To lici na kostunicin Ustav i cuvenu preambulu. Ima da se glasa dok se ne izglasa! Produzice dok ih sve ne izvedu iz kuca. Eto vam vaseg referenduma DSS, SNS, SRS, vidite da ni gradjani nece vasu ujdurmu.

VASA@

pre 12 godina

Mislim da vecina ovde necita nicije komentare, a neki neprocitaju ni svoj komentar.....Ovo nije prvi REFERENDUM u cilju spasa Srba i veoma dobro znamo koliko i kako su se spasili Srbi, pa i cela SFRJ i SRJ, a narocito SCG nalkon REFERENDUMA u CG ! Neznam koje su godiste pisaci ovih komentara, ali mi se cini, da su mnogi rodjeni posle 1990, a ja sam rodjen 1950 i veoma dobro pamtim sve verzije zivljenja u FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG i sad u Srbiji (nesto mi posle svakog REFERENDUMA drzava sve manja i manja) !!!

frutranti

pre 12 godina

Au kakvo se ovde drustvance okupilo... komedija teska. Dezurni albanski sovinisti i dezurni srpski autosovnisti pa komentarisu li komentarisu... Imate vi neki zivot ili vam je ovo jedina zanimacija?

retko jadni

pre 12 godina

Kada vidimo kakvi su nam politicari, kada vidimo kakvi su gradjani ove drzave i kakvi su to mentalni sklopovi(bilo da su patriJote ili kvaziliberali), kada procitamo ove komentare (cak i ako oduzmemo one koje pisu dezurni Albanci i potpisuju srpskim nadimcima)... mi treba da pevamo sto uopste imamo i ovoliku drzavu i sto imamo i ovakvu, karikaturalnu drzavu - ni ovo nismo zasluzili.

Tomica

pre 12 godina

@zg euroskeptik, 14. februar 2012 11:52
Pa kad je Vas Tudjman sa demokratskim Mesicem,pre njih Kican,a posle Alija pravili cirkus,a srbi nisu izasli,nesto se nesecam da ste se bunili?
zar jadranka Kosor iz HDZ nije rekla da vam je Hasim Taci(hasis me) naj bolji i naj legitimnji prijatelj?!
Ajde uzivaj e EU.Sa nama ste mogli kako hocete u Yugi.
Sad ste zamenili jedno B za dva B(Brisel i Budimpesta).

lev

pre 12 godina

I sta se postize ovim referendumom? Izgleda isto sto i onim cuvenim pitanjem od pre dve godine - nista. Status kvo. Nit tamo nit vamo. Zamajavanje naroda. Ako je vec morao neki referendum, bolje da je bio o podeli kosova. I da zavrsimo vise sa tom farsom.

nikola drezgić

pre 12 godina

Ja sam moje isterao iz 47% stana i osnovao nezavisnu državu!Treba mi jedan savet,pošto je na mojoj teritoriji kupatilo ali ne i wc,trebao bi neko pametan da mi predloži šta da radim! Da ..... u kadu???

srbin patriota

pre 12 godina

@Milan, 14. februar 2012 10:59

A zašto se vi ne vratite u Srbiji da živite i na licu mesta pokažete i dokažete svoj patriotizam? Ako toliko volite Srbiju, pa dođite ovde da budete među svojima, niko vam ne brani da budete ovde! Ne znam šta radite na tom mrskom Zapadu, gde su ljudi hladni i otuđeni, umesto da živite u Srbiji, kod toplih i srdačnih ljudi?
Dosta mi je ovih kvazi-patriota, kojima je muka od razvijenog sveta, ali se ne gade na njihove dolare! Ok, otišli ste gde je bolje, ali nemojte da uzimate sebi za pravo da nama govorite kako da se ponašamo i da li da idemo u EU ili ne, to je samo naša stvar. Ni mi vama ne solimo pam,et šta da radite sa Kvebekom!

ИЛИЈА ГАРАШАНИН

pre 12 godina

Милане из Торонта

Придружи и Републику Српску уз став Срба у Канади!

VASA@

pre 12 godina

Nisu Srbi u Istocnoj Slavoniji hteli Kunu da koriste tokom Mirnih REINEGRACIJA, a nakon Bljeska i Oluje, pa je ipak izvrsena Mirna REINTEGRACIJA SAO ISTOCNA SLAVONIJA u Hrvatsku, a Srbi su morali prihvatiti Kunu kao platezno sredstvo u Hrvatskoj.... Pobogu, zar nista niste naucili od 1990 do 2012 i kako su Srbi prosli svaki put kad su nesto resavali REFERENDUMOM. Najcesce se suprona strana Srbima naljuti i onda dolazi do nezeljenih efekata REFERENDUMA po Srbe. Nemaju Srbi pravu podrsku u celom svetu, a Rusija, Kina, Mijamar, Venecuela, Kuba, Argentina kanda nisu dovoljna porska !

Pitam se...

pre 12 godina

Dobro, Referendum se odrzava. Ali pitam se: Ko ce taj Referendum da proveri jel su glasovi u redu ili ne ? Ko garantuje da rezultat nije, slobodno mogu da kazem da 99.90% glasaju PROTIV Rep.Kosovo. Ali ovaj rezultat nije realan sto znaci MANIPULISANJE !!!

barakuda

pre 12 godina

Referendum na severu Kosova je jos jedna ujdurma opozicije na celu sa Nikolicem,Kostunicom,Veljom,jednim delom SPS-a i SNV-a plus Marko plus sverceri svega i svacega plus jedan veliki broj gradjana severa koji imaju trgovine,kafane,veleprodaje,pumpe,itd.a nikome ne placaju nista.o cenama ne komentarisem trba biti ovde pa se uveriti.Druga stvar je u tome sto ovoliko gradjana koliko je do sada izaslo na glasanje isto toliko prima plate od Tacija.Suma-sumarum to su glavni razlozi a drugi je sto ista ova pomenuta takozvana elita zeli da ugrozi i to svesno sav trud koji je SRBIJA ulozila za pristupanje sto ce reci protiv DS-a.Mi koji zivimo na ovim prostorima znamo sve ali nas niko ne pita nista jer ova agonoja sa referendumom, alternativnimprelazima uslovima koji su nam nametnuti gde idemo preko brda u vrlo teskim uslovima samo njima odgovara. Vi koji komentarisete situaciju na Kosovu a neznate gde se to nalazi bolje radite nesto pametnije nego da gubite vreme pored kompa i stvarate zablude medju gradjanima Srbije.

Sekuntela

pre 12 godina

Kao da ce to promeniti stanje stvari. Nazalost nasa drzava reaguje kada je kasno, isto kao sto i sada mnogo misle o obnovljivim izvorina energije, ali opet kasno. Opet ponavljam da je dzaba i to, jer sto velesele odluce tako nam se pise.

primitivno pleme

pre 12 godina

koga uopste zanima referendum na kosovu?kao da se time nesto postize ili ce nesto da se promeni,hoce verovatno ali suprotno od onoga sto bi kosovski i pristinski dodatak srbi hteli

Бојан Савић

pre 12 godina

(bezimena, 14. februar 2012 13:48)
француска је капитулирала у Другом светском рату, Краљевина Југославија и још доста земаља, тако да тај твој аргумент није баш поткован логиком и историјом!

Milica

pre 12 godina

Naravno da svako ima pravo na svoje snove, ali NIKO nema pravo da pokušava njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu drugima!
(bezimena, 14. februar 2012 20:38)

Naravno, jedan i po milion Albanaca ima pravo na svoje snove, ali nemaju pravo da pokušavaju njihovu realizaciju ako ona nanosi štetu otimanjem teritorije od 10 miliona Srba! Kakav bi to onda bio mir u regionu? Mogu samo da zamislim!!!

Zato nemojte širiti demagogiju već predlažite realna rešenja. Ovakva rešenja bi bila trenutna koja bi prvom prilikom, za desetak godina rezultirala jednim strašnim ratom!

Ash

pre 12 godina

Predlazem referendum u Srbiji:

Da li prihvatate takozvano odbijanje EU da nas primi u svoj sastav.
DA NE

I onda, kad svi glasamo za NE, eto nas u EU i sta nam ko moze!

Pedja

pre 12 godina

Vlada Republike Srbije je zahtevala od Srba sa Kosova da ne organizuju ovaj referendum. Vi ste ipak taj referendum organizovali i time ste pokazali da ne priznajete odluke institucija drzave Srbije i time ste pokazali da ne priznajete ni Srbiju. Svaki lojalan gradjanin Srbije zivi po zakonima i postuje odluke drzave Srbije bez obzira da li mu se svidjaju ili ne. Vama ne odgovaraju institucije Srbije, ne odgovaraju vam ni institucije Kosova. Koje institucije vama odgovaraju?

bane

pre 12 godina

pa samo neznam sta ce da im se pogorsa kada vec 13godina zive u vakumu i obecanjima a svi znamo da ta obecanja srbija nemoze i nesme da ispuni

kapetan bruka

pre 12 godina

Danas je Dan drzavnosti Republike Srbije, neradan dan, kao i sutra. Tako da jeste VREME ODMORA. Gde ti zivis kada ne znas da je danas drzavni praznik??
(kapetan kuka, 14. februar 2012 15:01

A gde ti živiš kad ne znaš da je taj praznik sutra?!

Firewind

pre 12 godina

Samim tim, dodaje Trajkovićeva, referendumom se kompromituje pregovoračaki tim, ali i Vlada Srbije, jer ispada da ona nema mogućnost implementacije onoga što su timovi beograda i prištine, uz posredstvo EU, dogovorili u Briselu.

A sta je to dogovoreno? Dogovarate se vec sto godina i nista se ne pomice sa mrtve tacke.

ne pokoren

pre 12 godina

kako vi ne shvatate da ovaj referendum nije protiv interesa Srbije vec je za Srbiju kao i barikade, kada bi se ovo sve ukinulo, sever Kosova u roku dva dana bi ličio na Knin 95...i opet bi nas optuzivali, Priština nikada nece da prihvata specijalan status severa mada mi se čini da ni Beograd nema interesa za sever više, kada bi Priština dobila sever pitanje Srba bi bilo rešeno a Republika Kosovo bi prestala da postoji u roku 7 dana, da dobro ste pročitali prestala da postoji, zašto deklaracijom bi se ujedinila sa Albanijom, jer je kao samostalnu teritroiju neće nikada priznati neke zemlje zbog sopstvenih problema sa "spornim teritorijama", Albanija je priznata, članica UN i NATO-a i Kosovo bi se tretiralo kao Vojvodina u Srbiji kao pokrajina i tačka. Tirana bi dobila svoje a Kosovarima bi bilo sasvim svejedno žive li u državi Albanija ili državi Kosovo jer je to po njima istovetno, a Srbija mi se čini s tim odavno pomirila. Zato podrška i barikadama i referendumu dosta smo mi Srbi ćutali i pokoravali se do sada uvek pogrešnoj politici zvaničnog Beograda koji je u kriznim situacijama uvek napuštao svoje Srbe (Krajina, RS, Crna Gora, i sada Kosovo).

cro

pre 12 godina

Čekajte, iz Hrvatske sam i ne pratim baš često vaše novine. Danas sam "zalutao" ovdje i nešto mi nije jasno. Ne ulazeći u to jel referendum potreban ili nije kako to mislite prvog dana izašlo? Jel to vi stvarno referendum provodite kroz 2 dana? Čudno jer riječ je o par desetaka tisuća ljudi.