Sreda, 11.01.2012.

09:37

Janković nije izglasan za mandatara

Poslanici slovenačkog parlamenta nisu izglasali Zorana Jankovića za mandatara nove Vlade Slovenije.

Izvor: B92

Jankoviæ nije izglasan za mandatara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 12 godina

Hvala vam za sve pluseve koje ste mi dali,ali eto videli ste da Janković nije uspeo i rekao je da verovatno neće kandidovati se još jedanput,odnosno da će da prepusti Janši nek vlada a on će pokušati ponovo na sledećim izborima. Možda i bolje jer sam siguran da će tad imati veliku većinu. Ali da pojasnim šta je glavni razlog što nije već sad dobio 40-50 posto nego 28 posto.Kriva je štajerska,koja je velikom većinom glasala za Janšu,ali ne zato što više veruju Janši nego zbog toga što je Janković Ljubljančan,zato što je bio gradonačelnik Ljubljane.A štajerci i Ljubljančani se vole međusobno toliko kao Srbi i Hrvati. Pošto je štajerska najveća pokrajina u Sloveniji puno je glasova tamo otišlo k vragu. Ali neka,oni su i dosad živeli najlošije u Sloveniji,e sad će još gore.Pun mi je više kufer toga ko je ko,dal je Mariborčan ili Ljubljančan,dal je Srbin ili Hrvat ili Slovenac,dal je crveni,crni ili beli. Šta mi to radimo.Važno je ko je dobar ili loš i ništa više. Nikakva vera,boja kože ili nacionalnost nije važna.Dok to ne shvatimo neće nam biti bolje. A to da sve loše od ratova do cele ove situacije svuda po svetu najviše su uticale baš razne vere i rasna te nacionalistička netrpeljivost to sam siguran.STOP TOME.

Brane

pre 12 godina

Slovenac sam i sram me je.Zoki je dobričina,pomoga svakemu kojem može,posebno siromašnim ljudim,dostim je plačao račune jer ima i zna kako je kad nemaš.A Janša to ne bi nikad iako ima.Bolje bi Zokiju bilo da nije išao u politiku,toliko je ta politika u Sloveniji mafijska ali ljudi to nažalost ne želijo da shvate.I opet sledi četri godine muke.Ja već sad ne vem kako da preživim iz meseca u mesec a bit će još gore.Izgubio sam nadu za boljim životom.E da nam se vrati Juga jednom,ako ne nama onda našoj deci i unukima.

SevarlicA

pre 12 godina

Slušao sam juče izjavu g-dina Jankovića povodom svog neizglasavanja. Nešto sam razmišljao, baš bi bilo lepo da mi imamo nekog ko ovako priča nakon poraza u skupštini. Zato je Slovenija Evropa, a mi nismo više ni zemlja trećag sveta.

Neko iz Dežele

pre 12 godina

Već sam ranije na ovom mestu napisao da je Virant Trojanski konj Janeza Janše. Mislim da se Sloveniji od strane desnice priprema mađarski scenario jer je to jedini način da ona dođe na vlast i sačuva je na duži rok.To potvrđuje totalitarna manira JJ da zabrani svojim poslanicima u parlamentu da tajno glasaju za ili protiv Jankovića.Desni totalitarizam u Sloveniji je a n t e p o r t a s

Duško

pre 12 godina

Zoki care, dodji ti u Srbiju i osnuj stranku. Imaćeš podršku sigurno. Ako te Slovenci zavrnu,u šta ne sumnjam,vrati se ti matici i pomagaj ako Boga znaš. Ovako,nemamo za koga glasati.

kateislate

pre 12 godina

sto smo izglasali to cemo imati... neka bude premijerka gospodja Novak ili Ivan Jansa... bolje i ne zasluzujemo... spusta se mrak nad dezelicom...

Ja

pre 12 godina

Pa naravno, a da se preziva Jankovič do sad bi već bio premijer. Tako su i u Letoniji posle izbora koaliciju napravili i levi i desni, i neofašisti i neokomunisti, cela gomila stranaka, samo da stranka sa najviše glasova Saskaņas Centrs koju eto predvodi Rus Ušakov ne uđe u vladu.

Kekec

pre 12 godina

Ma ljudi, zašto ovolika halabuka o slovenačkom političaru za koga ovde do juče niko nije čuo. B92 o njemu trubi nedeljama kao da je Obama ili neki drugi veliki igrač. To šta se događa unutar Slovenije je toliko nebitno za nas, da više od dve rečenice ne zaslužuje. Bar da je u pitanju neki seks skandal ili tako nešto, pa da se malo zabavljamo i "zgražavamo".

marko

pre 12 godina

@MS zapošljavati ljude takvim kanalima znači biti čovjek, korumpiran/nepotističan čovjek. Jer isto tako će, da bi ispao čovjek, pozapošljavati svoju rodbinu, prijatelje kumove itd. ili njihovim firmama podjeliti poslove s državom, di neće, pa mora se, čovjek je. Takav vid čovječnosti je ono što se obično naziva krkanlukom ili nepotizmom. Takav vid čovječnosti je ono što je dovelo Srbiju tamo gdje je. Toplo se nadam da će takve čovječnosti u svijetu biti što manje.

sasa jokic

pre 12 godina

Jansa je otvorio fijoke vojne bezbednosti ciji je visoki funkcioner jos iz devedesetih. Ono sto je Sloba bio za Srbiju to je Jansa za Sloveniju.
Poslednji Dolancov igrac na sceni, retko pokvaren igrac!

osecan nacionaliste na kilometar

pre 12 godina

@Srki

To sto nikad ne bi hteo ili glasao da recimo Albanac ili Madjar budu premijeri Srbije, ne znaci i da su Slovenci takvi nacionalisti kao TI.

Upravo rezultat izbora govori o Slovencima a tvoj komentar o TEBI i tebi slicnima!

MS

pre 12 godina

@MareTo je ono sto su mnoge nacije izgubile, a mi na putu da izgubimo. To se zove biti covek! Covek ima i pozitivnu reakciju na neko lepo delo, kao vecina ovde ,a ti si odmah posumnjao da je to protivzakonito. Ako sada shvatas, postoji sansa i da si ti covek.

Bob

pre 12 godina

@ (marko, 11. januar 2012 18:37)

Vas komentar je najbolji prikaz istinskih razloga, a to vam kaze slovenac ne srbin
Da ne bi bilo tako on bi imao na izborima barem 10 posto vise

Lezdra

pre 12 godina

Batali bre Zoki, te slovenačke populiste i vrati se u Srbiju, osnuj ovde stranku, dok još ima vremena, pa da razbucamo "žuto-crvenu koaliciju" i ove "nove radikale" na izborima i povedemo Srbijicu, s tobom na čelu, putem reda, rada i progresa.

bane

pre 12 godina

I eto Slovencima opet Janša za premijera da im priča one stare bajke kako će Slovenija dostići Švicu.
A Švica sve dalja i dalja a Česi, Slovaci, Madjari i Bugari sve bliže i bliže, he,he.
Javno na partijskim dogovorima Slovenci govore jedno, a na izborima glasaju za Srbina, to je njihov mentalitet i njihovo shvatanje demokratije.
Za Jankovića je najbolje da ne učestvuje u slovenačkoj vladi jer Sloveniju čeka nazadrživa silazna putanja i moguće izbacivanje iz evro zone.

marko

pre 12 godina

Sloveniju ce najverovatnija dobrano kostati to sto osobi koja je trebalo krivicno da odgovara zbog mita i korupcije, i koja je imala udela u danasnjim problemima Slovenije, dozvoljava da se igra i pravi kombinatorike. Kad osoba koja se bavi politikom, pocne ovako da manipulise, to nikad ne izadje na dobro. Ne dozvolite Jansi da vam se igra sa buducnoscu. On je pokazao kakav je, i ne treba vam takav. Kad jos takav sklon izletima van zakona, a pri tome i ranjiv na ucene u tom slucaju, dohvati vlast, ne pise vam se dobro.

Ljubica Stojanovic

pre 12 godina

Cini mi se da mi ovde bas i ne znamo mnogo o Zoranu Jankovicu, istina, ne citam casopise koji se bave ekonomijom (niti posecujem takve portale), ali onoliko koliko pratim vesti, uglavnom se moglo procitati samo pozitivno (ne ubrajam u to "euforiju" zbog toga sto je "Srbim pobedio u Sloveniji", koja mi je bila bezvezna). Medjutim, prijateljica koja godinama zivi u Sloveniji mi je rekla da se nisu bas usrecili njegovom pobedom i da oko njega ima dosta nepotizma, pa nesto oko njegovih sinova, porodice. Uglavnom, sve mi se cini da njih nije briga to sto je on Srbin, druge stvari su u pitanju. Meni je to verovatnije, a vi kako god hocete.

bs

pre 12 godina

Pa vlada ce pasti pre nego sto se formira? Bice ovako isto i kod nas i onda ambasadori stranih zemalja kazu da oni ne vrse nikakav pritisak a do juce je bilo kristalno jasno ko je premijer!

marko

pre 12 godina

Mislim da su ga tajni bankovni računi na Cipru njegovih sinova i općenito 'narodski' pristup poslovanju kakav je opisao/la Mare omeli puno više od činjenice da je djelomično Srbin. Sloveniji ne treba velmoža koji milostivo zapošljava ljude koji mu pišu osobna pisma i koji cijelu zemlju tretira kao feudalni posjed za svoje sinove...

Velibor, USA

pre 12 godina

Sramota za Sloveniju shto su Jankovica ovako opstruisali!
Virant je igrao vrlo podmukle i prljave igre a Jansha je slovenachka verzija madjarskog Orbana i italijanskog Berlusconi-ja i austrijskog Haider-a i Slovenija ce s njim sigurno doci u sukob s EU-om! No, ako to Slovenci hoce, nek' im bude......

kraja

pre 12 godina

...pokazna vezba...
...interes politicara i interes zemlje nemaju dodirne tacke...
...pa neka ih vodi opet jansa, neka natrpa jos koji milion u svoje dzepove...mali aparatcik...

Srki

pre 12 godina

Da se zvao Zonar Jankovsek bio bi im najbolji premijer. Ovako ne moze nista. Slovenci su to. Kad im trebas ne mogu biti bolji. Gde da dozvole da im srbin vodi drzavu.

Mare

pre 12 godina

Ajde Jale želim ti da uspeš,ali sumnjam.Ipak bi bilo malo previše da uspeš kad ti 4 od sedam stranaka neće dati glas poverenja.A za sve one koji ne znate kakav je čovek Zoki,mojoj mami je trebalo još godinu radnog staža da ode u penziju pošto po godinama nebi smela još 5 godina.Naravno da nije dobila posao nigde jer starije ljude u Sloveniji niko ne zapošljava,moj tata je napisao lično pismo Jankoviću dok je ovaj bio vođa Merkatora,Janković je pismo pročitao,poslao u roku nekoliko dana pismo nek se javi u jedan od Merkatora u Ljubljani i za sedam dana dobila je posao koji joj je omogućio da ode u penziju.Zato je Janković za mene veliki čovek,a oni koji ga omalovažavaju su svi ološ,ali nažalost takvi prolaze u ovom svetu i to svuda.Zato i živimo kako živimo.

Mare

pre 12 godina

Ajde Jale želim ti da uspeš,ali sumnjam.Ipak bi bilo malo previše da uspeš kad ti 4 od sedam stranaka neće dati glas poverenja.A za sve one koji ne znate kakav je čovek Zoki,mojoj mami je trebalo još godinu radnog staža da ode u penziju pošto po godinama nebi smela još 5 godina.Naravno da nije dobila posao nigde jer starije ljude u Sloveniji niko ne zapošljava,moj tata je napisao lično pismo Jankoviću dok je ovaj bio vođa Merkatora,Janković je pismo pročitao,poslao u roku nekoliko dana pismo nek se javi u jedan od Merkatora u Ljubljani i za sedam dana dobila je posao koji joj je omogućio da ode u penziju.Zato je Janković za mene veliki čovek,a oni koji ga omalovažavaju su svi ološ,ali nažalost takvi prolaze u ovom svetu i to svuda.Zato i živimo kako živimo.

Srki

pre 12 godina

Da se zvao Zonar Jankovsek bio bi im najbolji premijer. Ovako ne moze nista. Slovenci su to. Kad im trebas ne mogu biti bolji. Gde da dozvole da im srbin vodi drzavu.

Lezdra

pre 12 godina

Batali bre Zoki, te slovenačke populiste i vrati se u Srbiju, osnuj ovde stranku, dok još ima vremena, pa da razbucamo "žuto-crvenu koaliciju" i ove "nove radikale" na izborima i povedemo Srbijicu, s tobom na čelu, putem reda, rada i progresa.

kraja

pre 12 godina

...pokazna vezba...
...interes politicara i interes zemlje nemaju dodirne tacke...
...pa neka ih vodi opet jansa, neka natrpa jos koji milion u svoje dzepove...mali aparatcik...

Velibor, USA

pre 12 godina

Sramota za Sloveniju shto su Jankovica ovako opstruisali!
Virant je igrao vrlo podmukle i prljave igre a Jansha je slovenachka verzija madjarskog Orbana i italijanskog Berlusconi-ja i austrijskog Haider-a i Slovenija ce s njim sigurno doci u sukob s EU-om! No, ako to Slovenci hoce, nek' im bude......

Ljubica Stojanovic

pre 12 godina

Cini mi se da mi ovde bas i ne znamo mnogo o Zoranu Jankovicu, istina, ne citam casopise koji se bave ekonomijom (niti posecujem takve portale), ali onoliko koliko pratim vesti, uglavnom se moglo procitati samo pozitivno (ne ubrajam u to "euforiju" zbog toga sto je "Srbim pobedio u Sloveniji", koja mi je bila bezvezna). Medjutim, prijateljica koja godinama zivi u Sloveniji mi je rekla da se nisu bas usrecili njegovom pobedom i da oko njega ima dosta nepotizma, pa nesto oko njegovih sinova, porodice. Uglavnom, sve mi se cini da njih nije briga to sto je on Srbin, druge stvari su u pitanju. Meni je to verovatnije, a vi kako god hocete.

marko

pre 12 godina

Sloveniju ce najverovatnija dobrano kostati to sto osobi koja je trebalo krivicno da odgovara zbog mita i korupcije, i koja je imala udela u danasnjim problemima Slovenije, dozvoljava da se igra i pravi kombinatorike. Kad osoba koja se bavi politikom, pocne ovako da manipulise, to nikad ne izadje na dobro. Ne dozvolite Jansi da vam se igra sa buducnoscu. On je pokazao kakav je, i ne treba vam takav. Kad jos takav sklon izletima van zakona, a pri tome i ranjiv na ucene u tom slucaju, dohvati vlast, ne pise vam se dobro.

marko

pre 12 godina

Mislim da su ga tajni bankovni računi na Cipru njegovih sinova i općenito 'narodski' pristup poslovanju kakav je opisao/la Mare omeli puno više od činjenice da je djelomično Srbin. Sloveniji ne treba velmoža koji milostivo zapošljava ljude koji mu pišu osobna pisma i koji cijelu zemlju tretira kao feudalni posjed za svoje sinove...

osecan nacionaliste na kilometar

pre 12 godina

@Srki

To sto nikad ne bi hteo ili glasao da recimo Albanac ili Madjar budu premijeri Srbije, ne znaci i da su Slovenci takvi nacionalisti kao TI.

Upravo rezultat izbora govori o Slovencima a tvoj komentar o TEBI i tebi slicnima!

Kekec

pre 12 godina

Ma ljudi, zašto ovolika halabuka o slovenačkom političaru za koga ovde do juče niko nije čuo. B92 o njemu trubi nedeljama kao da je Obama ili neki drugi veliki igrač. To šta se događa unutar Slovenije je toliko nebitno za nas, da više od dve rečenice ne zaslužuje. Bar da je u pitanju neki seks skandal ili tako nešto, pa da se malo zabavljamo i "zgražavamo".

sasa jokic

pre 12 godina

Jansa je otvorio fijoke vojne bezbednosti ciji je visoki funkcioner jos iz devedesetih. Ono sto je Sloba bio za Srbiju to je Jansa za Sloveniju.
Poslednji Dolancov igrac na sceni, retko pokvaren igrac!

bane

pre 12 godina

I eto Slovencima opet Janša za premijera da im priča one stare bajke kako će Slovenija dostići Švicu.
A Švica sve dalja i dalja a Česi, Slovaci, Madjari i Bugari sve bliže i bliže, he,he.
Javno na partijskim dogovorima Slovenci govore jedno, a na izborima glasaju za Srbina, to je njihov mentalitet i njihovo shvatanje demokratije.
Za Jankovića je najbolje da ne učestvuje u slovenačkoj vladi jer Sloveniju čeka nazadrživa silazna putanja i moguće izbacivanje iz evro zone.

Bob

pre 12 godina

@ (marko, 11. januar 2012 18:37)

Vas komentar je najbolji prikaz istinskih razloga, a to vam kaze slovenac ne srbin
Da ne bi bilo tako on bi imao na izborima barem 10 posto vise

bs

pre 12 godina

Pa vlada ce pasti pre nego sto se formira? Bice ovako isto i kod nas i onda ambasadori stranih zemalja kazu da oni ne vrse nikakav pritisak a do juce je bilo kristalno jasno ko je premijer!

Ja

pre 12 godina

Pa naravno, a da se preziva Jankovič do sad bi već bio premijer. Tako su i u Letoniji posle izbora koaliciju napravili i levi i desni, i neofašisti i neokomunisti, cela gomila stranaka, samo da stranka sa najviše glasova Saskaņas Centrs koju eto predvodi Rus Ušakov ne uđe u vladu.

MS

pre 12 godina

@MareTo je ono sto su mnoge nacije izgubile, a mi na putu da izgubimo. To se zove biti covek! Covek ima i pozitivnu reakciju na neko lepo delo, kao vecina ovde ,a ti si odmah posumnjao da je to protivzakonito. Ako sada shvatas, postoji sansa i da si ti covek.

marko

pre 12 godina

@MS zapošljavati ljude takvim kanalima znači biti čovjek, korumpiran/nepotističan čovjek. Jer isto tako će, da bi ispao čovjek, pozapošljavati svoju rodbinu, prijatelje kumove itd. ili njihovim firmama podjeliti poslove s državom, di neće, pa mora se, čovjek je. Takav vid čovječnosti je ono što se obično naziva krkanlukom ili nepotizmom. Takav vid čovječnosti je ono što je dovelo Srbiju tamo gdje je. Toplo se nadam da će takve čovječnosti u svijetu biti što manje.

Brane

pre 12 godina

Slovenac sam i sram me je.Zoki je dobričina,pomoga svakemu kojem može,posebno siromašnim ljudim,dostim je plačao račune jer ima i zna kako je kad nemaš.A Janša to ne bi nikad iako ima.Bolje bi Zokiju bilo da nije išao u politiku,toliko je ta politika u Sloveniji mafijska ali ljudi to nažalost ne želijo da shvate.I opet sledi četri godine muke.Ja već sad ne vem kako da preživim iz meseca u mesec a bit će još gore.Izgubio sam nadu za boljim životom.E da nam se vrati Juga jednom,ako ne nama onda našoj deci i unukima.

Duško

pre 12 godina

Zoki care, dodji ti u Srbiju i osnuj stranku. Imaćeš podršku sigurno. Ako te Slovenci zavrnu,u šta ne sumnjam,vrati se ti matici i pomagaj ako Boga znaš. Ovako,nemamo za koga glasati.

SevarlicA

pre 12 godina

Slušao sam juče izjavu g-dina Jankovića povodom svog neizglasavanja. Nešto sam razmišljao, baš bi bilo lepo da mi imamo nekog ko ovako priča nakon poraza u skupštini. Zato je Slovenija Evropa, a mi nismo više ni zemlja trećag sveta.

kateislate

pre 12 godina

sto smo izglasali to cemo imati... neka bude premijerka gospodja Novak ili Ivan Jansa... bolje i ne zasluzujemo... spusta se mrak nad dezelicom...

Neko iz Dežele

pre 12 godina

Već sam ranije na ovom mestu napisao da je Virant Trojanski konj Janeza Janše. Mislim da se Sloveniji od strane desnice priprema mađarski scenario jer je to jedini način da ona dođe na vlast i sačuva je na duži rok.To potvrđuje totalitarna manira JJ da zabrani svojim poslanicima u parlamentu da tajno glasaju za ili protiv Jankovića.Desni totalitarizam u Sloveniji je a n t e p o r t a s

Mare

pre 12 godina

Hvala vam za sve pluseve koje ste mi dali,ali eto videli ste da Janković nije uspeo i rekao je da verovatno neće kandidovati se još jedanput,odnosno da će da prepusti Janši nek vlada a on će pokušati ponovo na sledećim izborima. Možda i bolje jer sam siguran da će tad imati veliku većinu. Ali da pojasnim šta je glavni razlog što nije već sad dobio 40-50 posto nego 28 posto.Kriva je štajerska,koja je velikom većinom glasala za Janšu,ali ne zato što više veruju Janši nego zbog toga što je Janković Ljubljančan,zato što je bio gradonačelnik Ljubljane.A štajerci i Ljubljančani se vole međusobno toliko kao Srbi i Hrvati. Pošto je štajerska najveća pokrajina u Sloveniji puno je glasova tamo otišlo k vragu. Ali neka,oni su i dosad živeli najlošije u Sloveniji,e sad će još gore.Pun mi je više kufer toga ko je ko,dal je Mariborčan ili Ljubljančan,dal je Srbin ili Hrvat ili Slovenac,dal je crveni,crni ili beli. Šta mi to radimo.Važno je ko je dobar ili loš i ništa više. Nikakva vera,boja kože ili nacionalnost nije važna.Dok to ne shvatimo neće nam biti bolje. A to da sve loše od ratova do cele ove situacije svuda po svetu najviše su uticale baš razne vere i rasna te nacionalistička netrpeljivost to sam siguran.STOP TOME.

marko

pre 12 godina

Mislim da su ga tajni bankovni računi na Cipru njegovih sinova i općenito 'narodski' pristup poslovanju kakav je opisao/la Mare omeli puno više od činjenice da je djelomično Srbin. Sloveniji ne treba velmoža koji milostivo zapošljava ljude koji mu pišu osobna pisma i koji cijelu zemlju tretira kao feudalni posjed za svoje sinove...

Ljubica Stojanovic

pre 12 godina

Cini mi se da mi ovde bas i ne znamo mnogo o Zoranu Jankovicu, istina, ne citam casopise koji se bave ekonomijom (niti posecujem takve portale), ali onoliko koliko pratim vesti, uglavnom se moglo procitati samo pozitivno (ne ubrajam u to "euforiju" zbog toga sto je "Srbim pobedio u Sloveniji", koja mi je bila bezvezna). Medjutim, prijateljica koja godinama zivi u Sloveniji mi je rekla da se nisu bas usrecili njegovom pobedom i da oko njega ima dosta nepotizma, pa nesto oko njegovih sinova, porodice. Uglavnom, sve mi se cini da njih nije briga to sto je on Srbin, druge stvari su u pitanju. Meni je to verovatnije, a vi kako god hocete.

Srki

pre 12 godina

Da se zvao Zonar Jankovsek bio bi im najbolji premijer. Ovako ne moze nista. Slovenci su to. Kad im trebas ne mogu biti bolji. Gde da dozvole da im srbin vodi drzavu.

Velibor, USA

pre 12 godina

Sramota za Sloveniju shto su Jankovica ovako opstruisali!
Virant je igrao vrlo podmukle i prljave igre a Jansha je slovenachka verzija madjarskog Orbana i italijanskog Berlusconi-ja i austrijskog Haider-a i Slovenija ce s njim sigurno doci u sukob s EU-om! No, ako to Slovenci hoce, nek' im bude......

bane

pre 12 godina

I eto Slovencima opet Janša za premijera da im priča one stare bajke kako će Slovenija dostići Švicu.
A Švica sve dalja i dalja a Česi, Slovaci, Madjari i Bugari sve bliže i bliže, he,he.
Javno na partijskim dogovorima Slovenci govore jedno, a na izborima glasaju za Srbina, to je njihov mentalitet i njihovo shvatanje demokratije.
Za Jankovića je najbolje da ne učestvuje u slovenačkoj vladi jer Sloveniju čeka nazadrživa silazna putanja i moguće izbacivanje iz evro zone.

Mare

pre 12 godina

Ajde Jale želim ti da uspeš,ali sumnjam.Ipak bi bilo malo previše da uspeš kad ti 4 od sedam stranaka neće dati glas poverenja.A za sve one koji ne znate kakav je čovek Zoki,mojoj mami je trebalo još godinu radnog staža da ode u penziju pošto po godinama nebi smela još 5 godina.Naravno da nije dobila posao nigde jer starije ljude u Sloveniji niko ne zapošljava,moj tata je napisao lično pismo Jankoviću dok je ovaj bio vođa Merkatora,Janković je pismo pročitao,poslao u roku nekoliko dana pismo nek se javi u jedan od Merkatora u Ljubljani i za sedam dana dobila je posao koji joj je omogućio da ode u penziju.Zato je Janković za mene veliki čovek,a oni koji ga omalovažavaju su svi ološ,ali nažalost takvi prolaze u ovom svetu i to svuda.Zato i živimo kako živimo.

sasa jokic

pre 12 godina

Jansa je otvorio fijoke vojne bezbednosti ciji je visoki funkcioner jos iz devedesetih. Ono sto je Sloba bio za Srbiju to je Jansa za Sloveniju.
Poslednji Dolancov igrac na sceni, retko pokvaren igrac!

osecan nacionaliste na kilometar

pre 12 godina

@Srki

To sto nikad ne bi hteo ili glasao da recimo Albanac ili Madjar budu premijeri Srbije, ne znaci i da su Slovenci takvi nacionalisti kao TI.

Upravo rezultat izbora govori o Slovencima a tvoj komentar o TEBI i tebi slicnima!

Ja

pre 12 godina

Pa naravno, a da se preziva Jankovič do sad bi već bio premijer. Tako su i u Letoniji posle izbora koaliciju napravili i levi i desni, i neofašisti i neokomunisti, cela gomila stranaka, samo da stranka sa najviše glasova Saskaņas Centrs koju eto predvodi Rus Ušakov ne uđe u vladu.

bs

pre 12 godina

Pa vlada ce pasti pre nego sto se formira? Bice ovako isto i kod nas i onda ambasadori stranih zemalja kazu da oni ne vrse nikakav pritisak a do juce je bilo kristalno jasno ko je premijer!

marko

pre 12 godina

Sloveniju ce najverovatnija dobrano kostati to sto osobi koja je trebalo krivicno da odgovara zbog mita i korupcije, i koja je imala udela u danasnjim problemima Slovenije, dozvoljava da se igra i pravi kombinatorike. Kad osoba koja se bavi politikom, pocne ovako da manipulise, to nikad ne izadje na dobro. Ne dozvolite Jansi da vam se igra sa buducnoscu. On je pokazao kakav je, i ne treba vam takav. Kad jos takav sklon izletima van zakona, a pri tome i ranjiv na ucene u tom slucaju, dohvati vlast, ne pise vam se dobro.

Kekec

pre 12 godina

Ma ljudi, zašto ovolika halabuka o slovenačkom političaru za koga ovde do juče niko nije čuo. B92 o njemu trubi nedeljama kao da je Obama ili neki drugi veliki igrač. To šta se događa unutar Slovenije je toliko nebitno za nas, da više od dve rečenice ne zaslužuje. Bar da je u pitanju neki seks skandal ili tako nešto, pa da se malo zabavljamo i "zgražavamo".

Bob

pre 12 godina

@ (marko, 11. januar 2012 18:37)

Vas komentar je najbolji prikaz istinskih razloga, a to vam kaze slovenac ne srbin
Da ne bi bilo tako on bi imao na izborima barem 10 posto vise

kateislate

pre 12 godina

sto smo izglasali to cemo imati... neka bude premijerka gospodja Novak ili Ivan Jansa... bolje i ne zasluzujemo... spusta se mrak nad dezelicom...

Lezdra

pre 12 godina

Batali bre Zoki, te slovenačke populiste i vrati se u Srbiju, osnuj ovde stranku, dok još ima vremena, pa da razbucamo "žuto-crvenu koaliciju" i ove "nove radikale" na izborima i povedemo Srbijicu, s tobom na čelu, putem reda, rada i progresa.

MS

pre 12 godina

@MareTo je ono sto su mnoge nacije izgubile, a mi na putu da izgubimo. To se zove biti covek! Covek ima i pozitivnu reakciju na neko lepo delo, kao vecina ovde ,a ti si odmah posumnjao da je to protivzakonito. Ako sada shvatas, postoji sansa i da si ti covek.

kraja

pre 12 godina

...pokazna vezba...
...interes politicara i interes zemlje nemaju dodirne tacke...
...pa neka ih vodi opet jansa, neka natrpa jos koji milion u svoje dzepove...mali aparatcik...

SevarlicA

pre 12 godina

Slušao sam juče izjavu g-dina Jankovića povodom svog neizglasavanja. Nešto sam razmišljao, baš bi bilo lepo da mi imamo nekog ko ovako priča nakon poraza u skupštini. Zato je Slovenija Evropa, a mi nismo više ni zemlja trećag sveta.

Brane

pre 12 godina

Slovenac sam i sram me je.Zoki je dobričina,pomoga svakemu kojem može,posebno siromašnim ljudim,dostim je plačao račune jer ima i zna kako je kad nemaš.A Janša to ne bi nikad iako ima.Bolje bi Zokiju bilo da nije išao u politiku,toliko je ta politika u Sloveniji mafijska ali ljudi to nažalost ne želijo da shvate.I opet sledi četri godine muke.Ja već sad ne vem kako da preživim iz meseca u mesec a bit će još gore.Izgubio sam nadu za boljim životom.E da nam se vrati Juga jednom,ako ne nama onda našoj deci i unukima.

Duško

pre 12 godina

Zoki care, dodji ti u Srbiju i osnuj stranku. Imaćeš podršku sigurno. Ako te Slovenci zavrnu,u šta ne sumnjam,vrati se ti matici i pomagaj ako Boga znaš. Ovako,nemamo za koga glasati.

marko

pre 12 godina

@MS zapošljavati ljude takvim kanalima znači biti čovjek, korumpiran/nepotističan čovjek. Jer isto tako će, da bi ispao čovjek, pozapošljavati svoju rodbinu, prijatelje kumove itd. ili njihovim firmama podjeliti poslove s državom, di neće, pa mora se, čovjek je. Takav vid čovječnosti je ono što se obično naziva krkanlukom ili nepotizmom. Takav vid čovječnosti je ono što je dovelo Srbiju tamo gdje je. Toplo se nadam da će takve čovječnosti u svijetu biti što manje.

Mare

pre 12 godina

Hvala vam za sve pluseve koje ste mi dali,ali eto videli ste da Janković nije uspeo i rekao je da verovatno neće kandidovati se još jedanput,odnosno da će da prepusti Janši nek vlada a on će pokušati ponovo na sledećim izborima. Možda i bolje jer sam siguran da će tad imati veliku većinu. Ali da pojasnim šta je glavni razlog što nije već sad dobio 40-50 posto nego 28 posto.Kriva je štajerska,koja je velikom većinom glasala za Janšu,ali ne zato što više veruju Janši nego zbog toga što je Janković Ljubljančan,zato što je bio gradonačelnik Ljubljane.A štajerci i Ljubljančani se vole međusobno toliko kao Srbi i Hrvati. Pošto je štajerska najveća pokrajina u Sloveniji puno je glasova tamo otišlo k vragu. Ali neka,oni su i dosad živeli najlošije u Sloveniji,e sad će još gore.Pun mi je više kufer toga ko je ko,dal je Mariborčan ili Ljubljančan,dal je Srbin ili Hrvat ili Slovenac,dal je crveni,crni ili beli. Šta mi to radimo.Važno je ko je dobar ili loš i ništa više. Nikakva vera,boja kože ili nacionalnost nije važna.Dok to ne shvatimo neće nam biti bolje. A to da sve loše od ratova do cele ove situacije svuda po svetu najviše su uticale baš razne vere i rasna te nacionalistička netrpeljivost to sam siguran.STOP TOME.

Neko iz Dežele

pre 12 godina

Već sam ranije na ovom mestu napisao da je Virant Trojanski konj Janeza Janše. Mislim da se Sloveniji od strane desnice priprema mađarski scenario jer je to jedini način da ona dođe na vlast i sačuva je na duži rok.To potvrđuje totalitarna manira JJ da zabrani svojim poslanicima u parlamentu da tajno glasaju za ili protiv Jankovića.Desni totalitarizam u Sloveniji je a n t e p o r t a s