Utorak, 10.01.2012.

10:55

RS: Hapšenje zbog oružja u "Boriku"

Policija u Banjaluci uhapsila je jednu osobu, osumnjičenu za unošenje eksploziva i naoružanja u halu "Borik", u kojoj je održana proslava 20. godišnjice RS.

Izvor: B92

RS: Hapšenje zbog oružja u "Boriku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

opet ja

pre 12 godina

pokusalo se drugima gurnuti u cipele....nije islo....

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bozidar-Stanisljevic-priznao-da-je-sakrio-eksploziv-u-dvorani-Borik-Foto-123242.html

Zasto

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se. @M70ab1
Pitam se zasto nijedan Srbin pa ni oni iz Hrvatske ne prisustvuje obiljezavanju obljetnice Oluje?

Perica

pre 12 godina

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Strašno je koliko smo mi Srbi zavađeni i koliko pokušavaju da nas manipulišu po nacionalnom pitanju.

Kakvo god da mi je mišljenje o ličnostima šefova srpskih država, ipak je Tadić šef moje države i protiv moje države nisam.

Nadam se da su Vojska i policija spremni da se nose sa svim opasnostima.

Čitajući ovde napisane komentare ne mogu da se ne upitam koliko li je onih "infiltriranih" koji pokušavaju da nas zavade među sobom sejući haos u naše ideje i informacije. Kako da se među sobom prepoznamo?

Elita gora od rulje

pre 12 godina

Sve smesnije i smesnije.Zamislite ukljucio se i Milosevicev mali portparol u tzv. istragu.Ne mogu da verujem kako se ovoj izmisljotini pridaje toliko prostora u medijima.

mladen

pre 12 godina

.... prosto receno, NEVEROVATNO.Tolika kolicina naoruzanja da bude unesena u prostor u kojem treba da se nadju najvisi drzavnici dve zemlje deluje nestvarno.Prvi koji terba da budu pod istragom su rukovodioci drzavnih bezbednosti obe drzave.

sandžakboy

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.
(M70ab1)
E, svašta će čovjek ovdje pročitati!Pa bi li ti kao Srbin prisustvovao dvadesetogodišnjici NDH da je recimo kojim slučajem opstala?
p.s. Ipak je formalno bio "jedan"!Ponekad se odaziva na Emir!

shishmish

pre 12 godina

"Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se."
(M70ab1, 10. januar 2012 15:25)
Zbog toga sto su Muslimani i Hrvati istrijebljeni iz Republike Sumske - ukratko - nema ih ni za lijeka.

bluka

pre 12 godina

Prvo kazu policijski izvori:
Izvor "Nezavisnih novina" navodi da su nekoliko dana pre svečane akademije u blizini hale "zaustavljeni pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta, koji su, navodno, nekog čekali kod dvorane".

A onda:
"Naoružanje nije otkriveno na osnovu nekih operativnih saznanja i informacija. Naoružanje je pronađeno prilikom protivdiverzionog pregleda, a mi kroz operativnu obradu treba da vidimo da li je to oružje trebalo da bude upotrebljeno za teroristički napad ili ne", kazao je Vasić agenciji Beta.

Ma dajte, molim vas.

Glupost_zvana_Balkan

pre 12 godina

Uhapsena je osumnjicena osoba za podmetanje ekspolziva...eto sad trabunjajte uprazno o propagandi...bar smo mi platili cijenu propagande u ratovima 90-ih jer smo bili teski amateri u odnosu na ostale...sutra ce biti objavljen identitet pa da vidimo da li je laz...mnogi ce morati povuci rijec!!!

objectiva

pre 12 godina

Izjave iz MUP imaju ogromnu težinu i potrebna je vrlo ozbiljna istraga specijaliziranih BiH agencija koje su zadužene za borbu protiv terorizma uključujući i međunarodne experte! Ppomoć Srbije je dobrodošla! Nejasno je samo ko je požurio sa iznošenjem informacija koje podgrijavaju medijske špekulacije, "siju strah" i šire uznemirenost građana. Ozbiljna i svobuhvatna istraga je neophodna, da se ne bi ponovio slučaj maloljetnice iz Srebrenice, kada je MUP RS, optužio veliki broj uglednih građana Srba i Bošnjaka iz Bratunca i Srebrenice, sve veoma propraćeno prisustvom novinara i kamera. Sudskog epiloga nije bilo pa su ostale brojne špekulacije. A u aferu je bio umješan i sam ministar sigurnosti BiH.

Tiamat

pre 12 godina

Lako je zaključiti ko stavlja znak jednakosti između vlasti Republike Srpske i Republike Srpske.
Ja bih postavio nekoliko pitanja:
Koja je to regionalna vlada koja bi bila za primer vladi RS,možda Federalna?
Koji su to mediji koji bi medijima u RS bili za primer,možda Federalni?
U stvari,koja ličnost u Federaciji bi trebala biti uzor ljudima iz RS?
Koji grad u Federaciji bi bio za primer Banja Luci,možda Mostar,ili Sarajevo,Zenica??
...
Da li je ovo lažiran slučaj?
Ne znam!
Ako neki ljudi imaju neke podatke koje upućuju na to,neka kontaktiraju MUP RS.
Šteta da nevini pojedinci leže u zatvoru.

baSlo

pre 12 godina

Dobro iscenirana situacija, da se pokaze da Tadic nije dobro dosao...
Inace govori se kao o nekoj rutinskoj proveri, ok, ali da neke rutinske stvari postoje ne bi bilo teorerske sanse da se ta kolicina naoruzanja i eksploziva unese bez dobro razradjene mreze. Jasno je da Borik nije neka banka, ali je opet ustanova koja je svakodnevno posecivana od strane mnogih ljudi.
Ovo je ili samo poruka Tadicu da nije dobrodosao ili jasan znak da mu se blizi kraj mandata, hteo to on ili ne.

Shankly

pre 12 godina

Ovo je ili 100% teroristicki napad u najavi (jako lose planiran) ili UZASNO jadna podmetaljka. Kolicina municije i eksploziva je jasan pokazatelj. Za ove kojima nije jasna veza TNT-snajper: TNT je "spor" eksploziv kraceg dometa, cak ga i bombasi samoubice retko koriste zbog toga, ali ga je lakse nabaviti od "brzih" i opasnijih vojnih i industrijskih eksploziva, tipa C4, ali je iskoristiv za "poslednje zbogom", tj. nema hapsenja. Snajper je u ovom slucaju "prime" cele akcije, znaci NEKO, ne mnogi. U prilog tome ide i kolicina municije. S obzirom da je oruzje nadjeno u protiv-diverzionoj akciji znaci da nije bio, kako neki ovde duhocito sugerisu, na sred podijuma i sl., vec (nevesto) sakriveno. Interesantan deo su prigusivaci, koji, iako se jako lako prave, nisam siguran cemu sluze u ovakvom scenariju. Mada, sa tako malo eksploziva mozda i nije ideja bila da bude samoubilacka misija, 3kg TNT je premalo za neku ozbiljniju stetu, a sasvim dovoljno za ozbiljnu diverziju. Videcemo epilog za 48h najkasnije, ovakve stvari, ako su deo grupe, svakako ostavljaju dosta tragova, pre svega u komunikaciji (logistika). Koliko je, sa stanovista ozbiljnosti takvih napada u svetu, amaterski odradjen napad na amercku ambasadu od pre neki mesec, ne bi me cudilo da vehabije imaju veze sa ovim. Opet, moze biti i navlakusa. Videcemo.

Anton Pavlovič Čehov

pre 12 godina

Vidim većina vas ovde smatra da je bez sumnje u pitanju namještaljka....Narode jeste vi već zaboravili Mevludina? Terorista ne mora biti pametan da bi bio terorista. I Mevluidin je spavao na časovima iz džihada, ali ga to nije spriječilo da izigrava Terminatora po čaršiji. Domaći islamisti nedostatak obuke i iskustva nadoknađuju entuzijazmom i pozitivnim razmišljanjem.

Pa eto...

pre 12 godina

Jedno banalno pitanje...

Zasto bi neki Bosanac pokusavao ubiti Dodika i Tadica kada su u proteklih pet godina ucinili sve da upropaste RS i Srbiju?

Na kraju balade Sarajevo ce im podici spomenike po uzoru na sjevernokorejske vodje, 30 metara bronze na Skenderiji.

Gordana

pre 12 godina

"Ja sam Srbin iz Bosne i dok to vecina iz Sarajeva ne prihvati, nece biti napretka.
(alo!, 10. januar 2012 14:41)"
A ja sam Srpkinja iz Sarajeva i dok to vecina iz RS ne prihvati, nece biti napretka

Bosanac

pre 12 godina

hahahahahah stavili u njedra svo to oruzije i unijeli? pa ima li neko da mu ovo ima smisla i logike haloooooo baaaa dovoljno oruzija da se rat pocne unijeti tako lako na tako osigurano mjesto sa komplet osiguranjem drzavnih vrhova 2 drzave???? ma daj

mik

pre 12 godina

Ne kontam, ako su teroristi hteli da dignu a vazduh halu a time i sebe, šta im je trebao snajper, a ako su hteli da ubiju iz snajpera nekog pojedinca, šta će im eksploziv?
A koliko je meni poznato vehabijski bombasi samoubice se oblepe eksplozivom pa ulete u masu, a ne ovako...
Malo mi je čudno?!

Tutor

pre 12 godina

Eto posla za policiju RS-a. Sada opet imaju izgovor da ne traže ubicu onog tipa koji je raskrinkao milionski kriminal u Zavodu za izgradnju Banja Luke I koji je prijavio policiji da će da ga ubiju. Izrešetali su ga pred zgradom policije u kolima, a drotovi su samo uklonili dokaze. Iako porodica godinama traži okončanje slučaja I podizanje optužnice, Čadjo nema dozvolu od Dodika da saopšti opštepoznato

Nikola

pre 12 godina

tako su svi smejali kad je onaj zaštićeni svedok krenuo na kolonu Zorana Đinđića kod limesa pa laprdali kako Zoki diže sebi rejting kad ono zlikovci ubiše čoveka... nemojte posle opet da se čudite

Milojko

pre 12 godina

Najjaci su ovi koji od drveta nece da vide šumu. Sve krivice odmah svaljuju na vehabije. A ko je ubio Djindjica? Porokalo se pola Beograda, na čelu sa Arkanom. I ko je bio kriv? Vehabije? Šta je Pukanićem I terorističkim činom dizanja auta u zrak? Ili obraćuna sa obezglavljivanjem na jezeru Jarun? Jesu li i to napravile vehabije? Ko obezglavljuje u Jagodini? Vehabije? Dajte malo realnosti I pogleda u svoju avliju.

Gagi

pre 12 godina

Jednostavno ne mogu da vjerujem kolika je mržnja i kompleks od Dodika u Federaciji. Policija RS objavi vijest o terorističkim aktivnostima, oni svi krenu pljuvati Dodika kakve veze čovjek ima s tim, trpaju ga u sve i svašta. Znam da bi mnogi voljeli da se desi tako nešto ali zapitajte se malo kuda vas ta mržnja vodi. I drugo, čovjek kaže čestitao mi je ivo oni svi skoče nije zvaničnoa pa naravno da nije i nikad neće zvanično kao što ni mi njihove ne čestitamo. Ali da je bila nezvanična preko telefona uz izvinjenje za nedolazak, bila je, i to se može zaključiti i na osnovu izjave iz kabineta Josipovića gdje akcenat stavlja na to da poštuje dejtonsku strukturu BiH ali da zvanične čestittke šalje samo državama, znači da je telefonska iz kurtoazije zaista bila a ako Mile nešto kaže to je tako mada nije trebao u javnosti o tome ali on je poznat da ne može prećutati i to je prva čestitka RS iz usta predsjednika Hrv, što je veoma pohvalno i otvara nova polja saradnje u regionu

Jovandeka

pre 12 godina

Mojim komentarom zelim samo da pomognem Ministru Dacicu, samo sa jednom stvari,i da odma odustane od tog postupka a evo sto, KAKVE VEZE IMA SNAJPER SA EKSPLOZIVOM; Zato neka trazi krivca u ORGANIZATORU S K U P A .

salja i komika

pre 12 godina

Iz pisanja "Nezavisnih" moze se zakljuciti da je ovo navodno delo vehabija naravno. Ustao rahmetli Osama iz morskog groba i potrcao Dodiku da podmetne eksploziv. Strasno i jevtino.

p

pre 12 godina

Za sve one, mnogo pametne, koji su "provalili" da je to laz zato sto je neko to ostavio da nadju... : TO SE TAKO RADI! Uneses danima ranije, sakrijes, na dan proslave usetas sa rukama u dzepovima, lagano prodjes sve metal detektore i pretrese zbog kojih ne bi mogao uneti ni cakiju a ne nesto drugo, otpakujes i udri. Ako vec sami nemate mozga da to smislite, mogli ste makar u boljim holivudskim filmovima da to vidite.

Vesna

pre 12 godina

Svaka cast Tuzlacima na postenom komentaru. Vecina drugih komentara koji dolaze iz Federacije su obicno huskanje u stilu Bakira Hadziomerovica. Banja Luka i Tuzla su i u bivsoj drzavi bile poznate kao tolerantne-napredne sredine (i po prekrasnim zenama) tako da ocekujem da ce i sad biti svetla koja ce nas sve zajedno izvuci iz ovog mracnog tunela. Moramo zajednicki da se borimo protiv terorizma, najvece posasti danasnjice.

RS for ever!

pre 12 godina

@ Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.
Odgovor: za swdnice Parlamenta RS se dobijaju dnevnice, ovo je bilo volonterski pa im se ne ispöati.
Srecan ti rodjendan Republiko!!!

bobo

pre 12 godina

@Marko, kazes:
""Izgleda da je onaj vehabija Jasarevic u Sarajevu samo imao generalnu probu. Bugojno, Sarajevo, a sad je izgleda na redu Banja Luka. Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad.""

Ti vec od svega napravio i terorizam! A niko ni uhapsen nije.???
Sa druge strane veklicas Dodika i pridajes mu zasluge za ocuvanje policije RS mada on sa tim, nema nikakve veze !!
Meni je najzanimljivije da se ova prica o eksplozivu pojavila NAKON sto je Josipovic demantovao Dodika koji je rekao da mu je cestitao dfan RS.
Kao da je pricom o eksplozivu Dodik pokusao da skrene paznju javnosti od njegovih lazi

sofronije

pre 12 godina

vidim dragi moji bosnjaci se sve javljaju pokusavajuci da eto objasne kako je to jos jedna podvala iz rs dragi moji nemojte se praviti naivni vise je nego brdo dokaza da teroristi postoje u b i h od napada na stanicu u bugojnu do napada na americku ambasadu pa preko brojnih kampova za obuku vehabija extremizam kod vas je na najvisem nivou pozivam malo sve druge da procitaju samo komentare na jucerasnju proslavu u rs objavljenu na glavnim medijima i b i h portalima tolika kolicina mrznje prema srbima je neopisiva a o pozivima na dodikovu likvidaciju da nepricam i onda se pitate jel to moguce jasno je da jeste bosnjacima je dodik trn u oku i sve ce uciniti da ga maknu na bilo koji nacin pre par dana u cazinu za pravoslavni bozic vehabije su delile letke sa pozivom da je greh nevernicma cestitati bozic eto zasto postoji srpska i zasto ce postojati pozdrav

FANTAZIJA

pre 12 godina

"...bilo više od hiljadu zvanica iz RS, BiH i regiona".!

------------

Svašta! Iz Federacije BiH su došli samo HDZ-ovci, a iz regiona - Tadićeva svita.

RSko

pre 12 godina

"""Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad."""
A gde ti to procita da je napad planiran pa ga policija sprecila?
Koga je ta policxiha uhapsila? ??
PS:Dodik se uopste nije izborio za policiju RS jer je ta policija postojala i pre nego sto je Dodik dosao na vlast tako sa mu uzalud 'dizes cenu'

Marko

pre 12 godina

Izgleda da je onaj vehabija Jasarevic u Sarajevu samo imao generalnu probu. Bugojno, Sarajevo, a sad je izgleda na redu Banja Luka. Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad.

Pucanje po ambasadi SAD - LAZ

pre 12 godina

Na sve moguce nacine pokusavaju da izbrisu cinjenicno stanje da RS postoji i postojace dok je god Srpskog naroda!
Jok , nego je trebao terorista da saceka da ga uhapse ili da ubije nekog na proslavi da bi uzi krug dvojke poverovao u lose namere Islamskih fundamentalista. Evo i Amerikanci izmisljaju da je na Floridi Balkanski Musliman planirao teroristicki napad i Nemci lazu da je Musliman sa Balkana ubio drzavljana SAD iz politicke osvete a sta tek reci o optuzbama Sirije da pripadnik al qaede ,i veteran iz jedinice Bosanskih Mudzahedina , vrsi teroristicke napade u toj drzavi.

M70ab1

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.

Slobodna Tuzla

pre 12 godina

problem radikalnih vehabija u BiH postaje sve veci i veci. nakon eksplozije koju su podmetnuli u bugojinu, srusivsi policijsku stanicu, ubivsi policajca na duznosti, radikalne vehabije su se drznule da u sred bijela dana napadnu americku ambasadu u sarajevu... kojom prilikom je takodje tesko ranjen policajac. radikalan islam je uvezen iz saudijske arabije za vrijeme rata kad su tisuce mudzahedina dosle u BiH. reis ceric je to precutno odobravao, i danas zanjemo ono sto smo posijali. mi gradjani tuzle osudjujemo pokusaj terorizma u banja luci, pohvaljujemo pravovremenu akciju policije republike srpske koja je sprecila fanatike da ostvare svoj cilj. samo ujedinjeni mozemo da se izborimo sa islamskim terorizmom najvecom pretnjom miru u BiH.

suplja prica

pre 12 godina

Sa bezbedonosne strane:
Zanimljiv je naslov 'planiran'[napad]
A nigde da je bar jedna osoba ili grupa uhapsena, da su obavestajci dosli do tih podataka
postavlja se pitanje kako se onda zna da je bas planiran.
Ovo mi izgleda da neko iz BL sebi dize cenu i da bas zato Vasic sada 'spusta loptu' posto nigde ni jedne informacije nego sve hipoteticki.
Da su makar ufatili nekog ko ooga Mevludina??

pospanko

pre 12 godina

@ban: Kakvo drugo poluvreme? Zar nije dosta zveckanja oruzjem na ovom Balkanu? Pametnije vam je da znate kolika je prosecna plata u Republici Srpskoj ili penzija. Sramota, Srbijo, sramota.

alo!

pre 12 godina

Citajuci neke komentare, dolazim do potvdre mog saznanja da veliku vecinu iz Srbije boli uvo za nas iz RS! Kakav genocid? Moj djed je 41-45 branio svoje imanje, nigdje nije otisao da pali, ubija, otima...
Moj otac je ratovao 92-95, branio istu tu svoju ocevinu i sad ce neko da kaze da smo izvrsili agresiju?! Pa ja sam rodjen tu, Bosna je moja zemlja, ali necu nikad pristati da kazem da sam Bosnjak ili tako nesto.
Ja sam Srbin iz Bosne i dok to vecina iz Sarajeva ne prihvati, nece biti napretka.

zorica

pre 12 godina

Opasno je ovo i strashno!

Jedne novine koje izlaze u Beogradu uporno su prosle godine kroz pero urednika pisale o tome da Predsednik Tadic nece ziv docekati 2012, odnosno da ce preminuti od teske bolesti od koje boluje vec duze.

U poslednjem broju vreme smrti pomereno je na Maj 2012.

Nakon saopstenja konzilijuma lekara VMA ne bi me iznenadilo da je nekoj budali opet palo na pamet da "pripomogne", ako mu se uporno servira da ce sve biti bolje samo "kad njega ne bude vishe". Ne treba traziti dalje od nashih. Nashe lidere uvek su ubijali nashi.

Citalac

pre 12 godina

Komunisti su mislili da su majstori propagande-a njihovi filmovi su bili u crno-beloj tehnici. Sada su neki novi klinci, fabrikuju u boji sta hocete ( ili mozda necete, ali vas niko nista i ne pita), oni su reziseri!

seljadin

pre 12 godina

najsmesnije je kad citam kako se "Muslimani i Hrvati" sekiraju za nas narod, kako mu je tesko, a isto tako se "sekiraju" za nase predsednike, a ti isti "dusebriznici" negiraju Jasenovac.
Eto hvala bivsa braco na brizi, dobro smo, kad se zabrinete za nas ponovo kao u Sarajevu kad ste nas ubijali i proterivali, zabrinucemo se mi za sebe same.

Rade

pre 12 godina

Ta RS je zgradena na zlo nad genocidom fundament te RS je krv i punih nevini zrtva sta trba da se slavi tamo meni nije jasno jel to genocid treba da se sllavi

seljadin

pre 12 godina

smejati se na pretnje nasim predsednicima Tadicu i Dodiku je vise nego neukusno, zlonamerno, tako ste se smejali i sprdali sa Djindjicem.
Oni koji su ubili u Jasenovcu milion Srba, ne prezaju ni od toga da ubiju jos par stotina, uostalom gde vi zivite?

Bosanac

pre 12 godina

koje trabunjanje...cuj neko ostavio oruzje da bi ga oni pronasli. Pa nije to tako jeftino da se ostavi i pokloni policiji ccc iskoristili bi ga da su planirali jer je policija toliko sposobna bila da ga je pronasla tek kad se zavrsilo. Zasto niko ne objavi podatak da je na proslavu potroseno 650000 KM tj. oko 325.000 eura?? Dok narod nema sta da jede...nema posla...oni jedu kavijar i mastaju da su vrijedni da ih neko i napdne ccc

PuMa82

pre 12 godina

Ma to je laž, kao što je i to da je hrvatski predsednik čestitao Dodiku juče a malopre na hrvatskoj televiziji pred. Josipović kaže da je to laž....uvek nešto napuhuju i lažu, filuju i manipulišu narod...

:)

pre 12 godina

bas me interesuje rezultat istrage... ako se secate, prije par meseci je javljeno da je blizu dodikovog imanja nadjena odredjena kolicina naoruzanja... ovo je stvarno smijesno sto rade, nimalo nisu takticni...

Bosanac

pre 12 godina

Da mozda nije neki bivsi borac vojske RS ?? Neko ko je ostao gladan , a dobiva sramotnu pomoc tog istog RS-a, ili mozda neki penzioner koji ima mjesecno 80 km(40E) penzije a treba mu 100km(50E) za lijekove samo bez rezija... Ili mozda neki prevareni otpusteni bijesni radnik?

Ma neeeee to su islamisticki teroristi, mi to jednostavno znamo, eto nasli smo oruzije koje niko nije koristio ali nase obavjestajne sluzbe su obavjestene od strane kabineta Dr. Dodik-a i Dr. Tadica da je tako..

Mladen

pre 12 godina

Koliko vidim komentare, izgleda da neko stvarno treba da bude ubijen da bi odredjeni poverovali da su pretnje kredibilne... Setite se samo Djindjica... garantujem da su komentari do pet minuta pre ubistva bili u fazonu "ma to Djiki izmišlja sam sebi da digne rejting"....

Banjaluko kad ćeš se osloboditi ovakve vlasti?

pre 12 godina

Na ovo čovjek može samo reći AHAAAAAAHAAAAAA HAAAA,koji providni scenariji?
Da je to neko htio,to bi i uradio..moš mislit oni našli naoružanje? Pored dodikove policije,tajne službe i pratnje(koja ga prati i čuva sa dugim cijevima)neko je mogao navući toliko oružja u dvoranu koju čuvaju i obezbjeđuju svi njegovi ljudi...baš je ovo JADNO ali biće još JADNIJE,jer bolje je plasirati ovakve vijesti da bi se zaboravilo da je penzija 100 maraka a plaća 400 maraka...znam što pričam jer mi je otac zaradio puni staž a ima 150 km penziju i plaća sve lijekove a da ne govorim o "plavim kovertama"kad kreneš kod doktora...eto tu bijedu da bi sakrio dodik hrani narod sa ovim temema o TERORIZMU? sutra će izaći i članak da su to sve planirale vehabije??...žalost golema a narod sve vjeruje!!!!...pozdrav.

xxx

pre 12 godina

Ma dajte molim vas. Neko je doneo naoruzanje i ostavio ga u hali kao buket cveca da vi nadjete???????? do koje mere ovi ljudi misle da smo glupi??? Mada bi to objasnilo zasto nas ovako tretiraju...

солитераш

pre 12 godina

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste svečana akademije povodom 20. godišnjice RS".
Паз' богати ДА ЈЕ УПОТРЕБЉЕНО!. У мојој згради има толико оружја, да смо свакодневно угроженији од политичара и јавних фаца, а нарочито током преноса утакмица и празника.

Milan

pre 12 godina

Ma daj dosta je vise lazi, manipulacija i zavadjenja naroda. Ovo je cista laz.....samo da bi se podigle tenzije. Kome ovo treba? kome novi rat treba??? DOSTA VISE!

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Боље да ћуте; сваки крими/медија стручњак ће наћи много контрадикторности у овом саопштењу/вијести.
Обично информативно таламбасање, да се прида "важност" никаквим политичарима.
Памтим фолирање о "угрожености" Фр. Туђмана (к'о хтио да га убије дјед од 80 и нешто година), групе Паук (к'о хтјели да убију Сл. Милошевића) и још многобројних пропагандних измотавања.
Једино је стварно био угрожен З. Ђинђић, на што званични информативни корпус није реаговао (изузев криминалини медији, који су подстицали убиство).

alo!

pre 12 godina

Citajuci neke komentare, dolazim do potvdre mog saznanja da veliku vecinu iz Srbije boli uvo za nas iz RS! Kakav genocid? Moj djed je 41-45 branio svoje imanje, nigdje nije otisao da pali, ubija, otima...
Moj otac je ratovao 92-95, branio istu tu svoju ocevinu i sad ce neko da kaze da smo izvrsili agresiju?! Pa ja sam rodjen tu, Bosna je moja zemlja, ali necu nikad pristati da kazem da sam Bosnjak ili tako nesto.
Ja sam Srbin iz Bosne i dok to vecina iz Sarajeva ne prihvati, nece biti napretka.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Боље да ћуте; сваки крими/медија стручњак ће наћи много контрадикторности у овом саопштењу/вијести.
Обично информативно таламбасање, да се прида "важност" никаквим политичарима.
Памтим фолирање о "угрожености" Фр. Туђмана (к'о хтио да га убије дјед од 80 и нешто година), групе Паук (к'о хтјели да убију Сл. Милошевића) и још многобројних пропагандних измотавања.
Једино је стварно био угрожен З. Ђинђић, на што званични информативни корпус није реаговао (изузев криминалини медији, који су подстицали убиство).

Mladen

pre 12 godina

Koliko vidim komentare, izgleda da neko stvarno treba da bude ubijen da bi odredjeni poverovali da su pretnje kredibilne... Setite se samo Djindjica... garantujem da su komentari do pet minuta pre ubistva bili u fazonu "ma to Djiki izmišlja sam sebi da digne rejting"....

seljadin

pre 12 godina

smejati se na pretnje nasim predsednicima Tadicu i Dodiku je vise nego neukusno, zlonamerno, tako ste se smejali i sprdali sa Djindjicem.
Oni koji su ubili u Jasenovcu milion Srba, ne prezaju ni od toga da ubiju jos par stotina, uostalom gde vi zivite?

Banjaluko kad ćeš se osloboditi ovakve vlasti?

pre 12 godina

Na ovo čovjek može samo reći AHAAAAAAHAAAAAA HAAAA,koji providni scenariji?
Da je to neko htio,to bi i uradio..moš mislit oni našli naoružanje? Pored dodikove policije,tajne službe i pratnje(koja ga prati i čuva sa dugim cijevima)neko je mogao navući toliko oružja u dvoranu koju čuvaju i obezbjeđuju svi njegovi ljudi...baš je ovo JADNO ali biće još JADNIJE,jer bolje je plasirati ovakve vijesti da bi se zaboravilo da je penzija 100 maraka a plaća 400 maraka...znam što pričam jer mi je otac zaradio puni staž a ima 150 km penziju i plaća sve lijekove a da ne govorim o "plavim kovertama"kad kreneš kod doktora...eto tu bijedu da bi sakrio dodik hrani narod sa ovim temema o TERORIZMU? sutra će izaći i članak da su to sve planirale vehabije??...žalost golema a narod sve vjeruje!!!!...pozdrav.

xxx

pre 12 godina

Ma dajte molim vas. Neko je doneo naoruzanje i ostavio ga u hali kao buket cveca da vi nadjete???????? do koje mere ovi ljudi misle da smo glupi??? Mada bi to objasnilo zasto nas ovako tretiraju...

Milan

pre 12 godina

Ma daj dosta je vise lazi, manipulacija i zavadjenja naroda. Ovo je cista laz.....samo da bi se podigle tenzije. Kome ovo treba? kome novi rat treba??? DOSTA VISE!

seljadin

pre 12 godina

najsmesnije je kad citam kako se "Muslimani i Hrvati" sekiraju za nas narod, kako mu je tesko, a isto tako se "sekiraju" za nase predsednike, a ti isti "dusebriznici" negiraju Jasenovac.
Eto hvala bivsa braco na brizi, dobro smo, kad se zabrinete za nas ponovo kao u Sarajevu kad ste nas ubijali i proterivali, zabrinucemo se mi za sebe same.

солитераш

pre 12 godina

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste svečana akademije povodom 20. godišnjice RS".
Паз' богати ДА ЈЕ УПОТРЕБЉЕНО!. У мојој згради има толико оружја, да смо свакодневно угроженији од политичара и јавних фаца, а нарочито током преноса утакмица и празника.

Bosanac

pre 12 godina

koje trabunjanje...cuj neko ostavio oruzje da bi ga oni pronasli. Pa nije to tako jeftino da se ostavi i pokloni policiji ccc iskoristili bi ga da su planirali jer je policija toliko sposobna bila da ga je pronasla tek kad se zavrsilo. Zasto niko ne objavi podatak da je na proslavu potroseno 650000 KM tj. oko 325.000 eura?? Dok narod nema sta da jede...nema posla...oni jedu kavijar i mastaju da su vrijedni da ih neko i napdne ccc

PuMa82

pre 12 godina

Ma to je laž, kao što je i to da je hrvatski predsednik čestitao Dodiku juče a malopre na hrvatskoj televiziji pred. Josipović kaže da je to laž....uvek nešto napuhuju i lažu, filuju i manipulišu narod...

sofronije

pre 12 godina

vidim dragi moji bosnjaci se sve javljaju pokusavajuci da eto objasne kako je to jos jedna podvala iz rs dragi moji nemojte se praviti naivni vise je nego brdo dokaza da teroristi postoje u b i h od napada na stanicu u bugojnu do napada na americku ambasadu pa preko brojnih kampova za obuku vehabija extremizam kod vas je na najvisem nivou pozivam malo sve druge da procitaju samo komentare na jucerasnju proslavu u rs objavljenu na glavnim medijima i b i h portalima tolika kolicina mrznje prema srbima je neopisiva a o pozivima na dodikovu likvidaciju da nepricam i onda se pitate jel to moguce jasno je da jeste bosnjacima je dodik trn u oku i sve ce uciniti da ga maknu na bilo koji nacin pre par dana u cazinu za pravoslavni bozic vehabije su delile letke sa pozivom da je greh nevernicma cestitati bozic eto zasto postoji srpska i zasto ce postojati pozdrav

Rade

pre 12 godina

Ta RS je zgradena na zlo nad genocidom fundament te RS je krv i punih nevini zrtva sta trba da se slavi tamo meni nije jasno jel to genocid treba da se sllavi

Bosanac

pre 12 godina

Da mozda nije neki bivsi borac vojske RS ?? Neko ko je ostao gladan , a dobiva sramotnu pomoc tog istog RS-a, ili mozda neki penzioner koji ima mjesecno 80 km(40E) penzije a treba mu 100km(50E) za lijekove samo bez rezija... Ili mozda neki prevareni otpusteni bijesni radnik?

Ma neeeee to su islamisticki teroristi, mi to jednostavno znamo, eto nasli smo oruzije koje niko nije koristio ali nase obavjestajne sluzbe su obavjestene od strane kabineta Dr. Dodik-a i Dr. Tadica da je tako..

Gordana

pre 12 godina

"Ja sam Srbin iz Bosne i dok to vecina iz Sarajeva ne prihvati, nece biti napretka.
(alo!, 10. januar 2012 14:41)"
A ja sam Srpkinja iz Sarajeva i dok to vecina iz RS ne prihvati, nece biti napretka

Slobodna Tuzla

pre 12 godina

problem radikalnih vehabija u BiH postaje sve veci i veci. nakon eksplozije koju su podmetnuli u bugojinu, srusivsi policijsku stanicu, ubivsi policajca na duznosti, radikalne vehabije su se drznule da u sred bijela dana napadnu americku ambasadu u sarajevu... kojom prilikom je takodje tesko ranjen policajac. radikalan islam je uvezen iz saudijske arabije za vrijeme rata kad su tisuce mudzahedina dosle u BiH. reis ceric je to precutno odobravao, i danas zanjemo ono sto smo posijali. mi gradjani tuzle osudjujemo pokusaj terorizma u banja luci, pohvaljujemo pravovremenu akciju policije republike srpske koja je sprecila fanatike da ostvare svoj cilj. samo ujedinjeni mozemo da se izborimo sa islamskim terorizmom najvecom pretnjom miru u BiH.

Milojko

pre 12 godina

Najjaci su ovi koji od drveta nece da vide šumu. Sve krivice odmah svaljuju na vehabije. A ko je ubio Djindjica? Porokalo se pola Beograda, na čelu sa Arkanom. I ko je bio kriv? Vehabije? Šta je Pukanićem I terorističkim činom dizanja auta u zrak? Ili obraćuna sa obezglavljivanjem na jezeru Jarun? Jesu li i to napravile vehabije? Ko obezglavljuje u Jagodini? Vehabije? Dajte malo realnosti I pogleda u svoju avliju.

:)

pre 12 godina

bas me interesuje rezultat istrage... ako se secate, prije par meseci je javljeno da je blizu dodikovog imanja nadjena odredjena kolicina naoruzanja... ovo je stvarno smijesno sto rade, nimalo nisu takticni...

Nikola

pre 12 godina

tako su svi smejali kad je onaj zaštićeni svedok krenuo na kolonu Zorana Đinđića kod limesa pa laprdali kako Zoki diže sebi rejting kad ono zlikovci ubiše čoveka... nemojte posle opet da se čudite

Pucanje po ambasadi SAD - LAZ

pre 12 godina

Na sve moguce nacine pokusavaju da izbrisu cinjenicno stanje da RS postoji i postojace dok je god Srpskog naroda!
Jok , nego je trebao terorista da saceka da ga uhapse ili da ubije nekog na proslavi da bi uzi krug dvojke poverovao u lose namere Islamskih fundamentalista. Evo i Amerikanci izmisljaju da je na Floridi Balkanski Musliman planirao teroristicki napad i Nemci lazu da je Musliman sa Balkana ubio drzavljana SAD iz politicke osvete a sta tek reci o optuzbama Sirije da pripadnik al qaede ,i veteran iz jedinice Bosanskih Mudzahedina , vrsi teroristicke napade u toj drzavi.

FANTAZIJA

pre 12 godina

"...bilo više od hiljadu zvanica iz RS, BiH i regiona".!

------------

Svašta! Iz Federacije BiH su došli samo HDZ-ovci, a iz regiona - Tadićeva svita.

pospanko

pre 12 godina

@ban: Kakvo drugo poluvreme? Zar nije dosta zveckanja oruzjem na ovom Balkanu? Pametnije vam je da znate kolika je prosecna plata u Republici Srpskoj ili penzija. Sramota, Srbijo, sramota.

Marko

pre 12 godina

Izgleda da je onaj vehabija Jasarevic u Sarajevu samo imao generalnu probu. Bugojno, Sarajevo, a sad je izgleda na redu Banja Luka. Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad.

p

pre 12 godina

Za sve one, mnogo pametne, koji su "provalili" da je to laz zato sto je neko to ostavio da nadju... : TO SE TAKO RADI! Uneses danima ranije, sakrijes, na dan proslave usetas sa rukama u dzepovima, lagano prodjes sve metal detektore i pretrese zbog kojih ne bi mogao uneti ni cakiju a ne nesto drugo, otpakujes i udri. Ako vec sami nemate mozga da to smislite, mogli ste makar u boljim holivudskim filmovima da to vidite.

Gagi

pre 12 godina

Jednostavno ne mogu da vjerujem kolika je mržnja i kompleks od Dodika u Federaciji. Policija RS objavi vijest o terorističkim aktivnostima, oni svi krenu pljuvati Dodika kakve veze čovjek ima s tim, trpaju ga u sve i svašta. Znam da bi mnogi voljeli da se desi tako nešto ali zapitajte se malo kuda vas ta mržnja vodi. I drugo, čovjek kaže čestitao mi je ivo oni svi skoče nije zvaničnoa pa naravno da nije i nikad neće zvanično kao što ni mi njihove ne čestitamo. Ali da je bila nezvanična preko telefona uz izvinjenje za nedolazak, bila je, i to se može zaključiti i na osnovu izjave iz kabineta Josipovića gdje akcenat stavlja na to da poštuje dejtonsku strukturu BiH ali da zvanične čestittke šalje samo državama, znači da je telefonska iz kurtoazije zaista bila a ako Mile nešto kaže to je tako mada nije trebao u javnosti o tome ali on je poznat da ne može prećutati i to je prva čestitka RS iz usta predsjednika Hrv, što je veoma pohvalno i otvara nova polja saradnje u regionu

Citalac

pre 12 godina

Komunisti su mislili da su majstori propagande-a njihovi filmovi su bili u crno-beloj tehnici. Sada su neki novi klinci, fabrikuju u boji sta hocete ( ili mozda necete, ali vas niko nista i ne pita), oni su reziseri!

RSko

pre 12 godina

"""Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad."""
A gde ti to procita da je napad planiran pa ga policija sprecila?
Koga je ta policxiha uhapsila? ??
PS:Dodik se uopste nije izborio za policiju RS jer je ta policija postojala i pre nego sto je Dodik dosao na vlast tako sa mu uzalud 'dizes cenu'

Tutor

pre 12 godina

Eto posla za policiju RS-a. Sada opet imaju izgovor da ne traže ubicu onog tipa koji je raskrinkao milionski kriminal u Zavodu za izgradnju Banja Luke I koji je prijavio policiji da će da ga ubiju. Izrešetali su ga pred zgradom policije u kolima, a drotovi su samo uklonili dokaze. Iako porodica godinama traži okončanje slučaja I podizanje optužnice, Čadjo nema dozvolu od Dodika da saopšti opštepoznato

M70ab1

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.

Vesna

pre 12 godina

Svaka cast Tuzlacima na postenom komentaru. Vecina drugih komentara koji dolaze iz Federacije su obicno huskanje u stilu Bakira Hadziomerovica. Banja Luka i Tuzla su i u bivsoj drzavi bile poznate kao tolerantne-napredne sredine (i po prekrasnim zenama) tako da ocekujem da ce i sad biti svetla koja ce nas sve zajedno izvuci iz ovog mracnog tunela. Moramo zajednicki da se borimo protiv terorizma, najvece posasti danasnjice.

RS for ever!

pre 12 godina

@ Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.
Odgovor: za swdnice Parlamenta RS se dobijaju dnevnice, ovo je bilo volonterski pa im se ne ispöati.
Srecan ti rodjendan Republiko!!!

zorica

pre 12 godina

Opasno je ovo i strashno!

Jedne novine koje izlaze u Beogradu uporno su prosle godine kroz pero urednika pisale o tome da Predsednik Tadic nece ziv docekati 2012, odnosno da ce preminuti od teske bolesti od koje boluje vec duze.

U poslednjem broju vreme smrti pomereno je na Maj 2012.

Nakon saopstenja konzilijuma lekara VMA ne bi me iznenadilo da je nekoj budali opet palo na pamet da "pripomogne", ako mu se uporno servira da ce sve biti bolje samo "kad njega ne bude vishe". Ne treba traziti dalje od nashih. Nashe lidere uvek su ubijali nashi.

salja i komika

pre 12 godina

Iz pisanja "Nezavisnih" moze se zakljuciti da je ovo navodno delo vehabija naravno. Ustao rahmetli Osama iz morskog groba i potrcao Dodiku da podmetne eksploziv. Strasno i jevtino.

Bosanac

pre 12 godina

hahahahahah stavili u njedra svo to oruzije i unijeli? pa ima li neko da mu ovo ima smisla i logike haloooooo baaaa dovoljno oruzija da se rat pocne unijeti tako lako na tako osigurano mjesto sa komplet osiguranjem drzavnih vrhova 2 drzave???? ma daj

suplja prica

pre 12 godina

Sa bezbedonosne strane:
Zanimljiv je naslov 'planiran'[napad]
A nigde da je bar jedna osoba ili grupa uhapsena, da su obavestajci dosli do tih podataka
postavlja se pitanje kako se onda zna da je bas planiran.
Ovo mi izgleda da neko iz BL sebi dize cenu i da bas zato Vasic sada 'spusta loptu' posto nigde ni jedne informacije nego sve hipoteticki.
Da su makar ufatili nekog ko ooga Mevludina??

bobo

pre 12 godina

@Marko, kazes:
""Izgleda da je onaj vehabija Jasarevic u Sarajevu samo imao generalnu probu. Bugojno, Sarajevo, a sad je izgleda na redu Banja Luka. Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad.""

Ti vec od svega napravio i terorizam! A niko ni uhapsen nije.???
Sa druge strane veklicas Dodika i pridajes mu zasluge za ocuvanje policije RS mada on sa tim, nema nikakve veze !!
Meni je najzanimljivije da se ova prica o eksplozivu pojavila NAKON sto je Josipovic demantovao Dodika koji je rekao da mu je cestitao dfan RS.
Kao da je pricom o eksplozivu Dodik pokusao da skrene paznju javnosti od njegovih lazi

mik

pre 12 godina

Ne kontam, ako su teroristi hteli da dignu a vazduh halu a time i sebe, šta im je trebao snajper, a ako su hteli da ubiju iz snajpera nekog pojedinca, šta će im eksploziv?
A koliko je meni poznato vehabijski bombasi samoubice se oblepe eksplozivom pa ulete u masu, a ne ovako...
Malo mi je čudno?!

Jovandeka

pre 12 godina

Mojim komentarom zelim samo da pomognem Ministru Dacicu, samo sa jednom stvari,i da odma odustane od tog postupka a evo sto, KAKVE VEZE IMA SNAJPER SA EKSPLOZIVOM; Zato neka trazi krivca u ORGANIZATORU S K U P A .

sandžakboy

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.
(M70ab1)
E, svašta će čovjek ovdje pročitati!Pa bi li ti kao Srbin prisustvovao dvadesetogodišnjici NDH da je recimo kojim slučajem opstala?
p.s. Ipak je formalno bio "jedan"!Ponekad se odaziva na Emir!

Pa eto...

pre 12 godina

Jedno banalno pitanje...

Zasto bi neki Bosanac pokusavao ubiti Dodika i Tadica kada su u proteklih pet godina ucinili sve da upropaste RS i Srbiju?

Na kraju balade Sarajevo ce im podici spomenike po uzoru na sjevernokorejske vodje, 30 metara bronze na Skenderiji.

bluka

pre 12 godina

Prvo kazu policijski izvori:
Izvor "Nezavisnih novina" navodi da su nekoliko dana pre svečane akademije u blizini hale "zaustavljeni pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta, koji su, navodno, nekog čekali kod dvorane".

A onda:
"Naoružanje nije otkriveno na osnovu nekih operativnih saznanja i informacija. Naoružanje je pronađeno prilikom protivdiverzionog pregleda, a mi kroz operativnu obradu treba da vidimo da li je to oružje trebalo da bude upotrebljeno za teroristički napad ili ne", kazao je Vasić agenciji Beta.

Ma dajte, molim vas.

shishmish

pre 12 godina

"Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se."
(M70ab1, 10. januar 2012 15:25)
Zbog toga sto su Muslimani i Hrvati istrijebljeni iz Republike Sumske - ukratko - nema ih ni za lijeka.

Anton Pavlovič Čehov

pre 12 godina

Vidim većina vas ovde smatra da je bez sumnje u pitanju namještaljka....Narode jeste vi već zaboravili Mevludina? Terorista ne mora biti pametan da bi bio terorista. I Mevluidin je spavao na časovima iz džihada, ali ga to nije spriječilo da izigrava Terminatora po čaršiji. Domaći islamisti nedostatak obuke i iskustva nadoknađuju entuzijazmom i pozitivnim razmišljanjem.

Glupost_zvana_Balkan

pre 12 godina

Uhapsena je osumnjicena osoba za podmetanje ekspolziva...eto sad trabunjajte uprazno o propagandi...bar smo mi platili cijenu propagande u ratovima 90-ih jer smo bili teski amateri u odnosu na ostale...sutra ce biti objavljen identitet pa da vidimo da li je laz...mnogi ce morati povuci rijec!!!

Elita gora od rulje

pre 12 godina

Sve smesnije i smesnije.Zamislite ukljucio se i Milosevicev mali portparol u tzv. istragu.Ne mogu da verujem kako se ovoj izmisljotini pridaje toliko prostora u medijima.

objectiva

pre 12 godina

Izjave iz MUP imaju ogromnu težinu i potrebna je vrlo ozbiljna istraga specijaliziranih BiH agencija koje su zadužene za borbu protiv terorizma uključujući i međunarodne experte! Ppomoć Srbije je dobrodošla! Nejasno je samo ko je požurio sa iznošenjem informacija koje podgrijavaju medijske špekulacije, "siju strah" i šire uznemirenost građana. Ozbiljna i svobuhvatna istraga je neophodna, da se ne bi ponovio slučaj maloljetnice iz Srebrenice, kada je MUP RS, optužio veliki broj uglednih građana Srba i Bošnjaka iz Bratunca i Srebrenice, sve veoma propraćeno prisustvom novinara i kamera. Sudskog epiloga nije bilo pa su ostale brojne špekulacije. A u aferu je bio umješan i sam ministar sigurnosti BiH.

Tiamat

pre 12 godina

Lako je zaključiti ko stavlja znak jednakosti između vlasti Republike Srpske i Republike Srpske.
Ja bih postavio nekoliko pitanja:
Koja je to regionalna vlada koja bi bila za primer vladi RS,možda Federalna?
Koji su to mediji koji bi medijima u RS bili za primer,možda Federalni?
U stvari,koja ličnost u Federaciji bi trebala biti uzor ljudima iz RS?
Koji grad u Federaciji bi bio za primer Banja Luci,možda Mostar,ili Sarajevo,Zenica??
...
Da li je ovo lažiran slučaj?
Ne znam!
Ako neki ljudi imaju neke podatke koje upućuju na to,neka kontaktiraju MUP RS.
Šteta da nevini pojedinci leže u zatvoru.

baSlo

pre 12 godina

Dobro iscenirana situacija, da se pokaze da Tadic nije dobro dosao...
Inace govori se kao o nekoj rutinskoj proveri, ok, ali da neke rutinske stvari postoje ne bi bilo teorerske sanse da se ta kolicina naoruzanja i eksploziva unese bez dobro razradjene mreze. Jasno je da Borik nije neka banka, ali je opet ustanova koja je svakodnevno posecivana od strane mnogih ljudi.
Ovo je ili samo poruka Tadicu da nije dobrodosao ili jasan znak da mu se blizi kraj mandata, hteo to on ili ne.

Zasto

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se. @M70ab1
Pitam se zasto nijedan Srbin pa ni oni iz Hrvatske ne prisustvuje obiljezavanju obljetnice Oluje?

Perica

pre 12 godina

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Strašno je koliko smo mi Srbi zavađeni i koliko pokušavaju da nas manipulišu po nacionalnom pitanju.

Kakvo god da mi je mišljenje o ličnostima šefova srpskih država, ipak je Tadić šef moje države i protiv moje države nisam.

Nadam se da su Vojska i policija spremni da se nose sa svim opasnostima.

Čitajući ovde napisane komentare ne mogu da se ne upitam koliko li je onih "infiltriranih" koji pokušavaju da nas zavade među sobom sejući haos u naše ideje i informacije. Kako da se među sobom prepoznamo?

Shankly

pre 12 godina

Ovo je ili 100% teroristicki napad u najavi (jako lose planiran) ili UZASNO jadna podmetaljka. Kolicina municije i eksploziva je jasan pokazatelj. Za ove kojima nije jasna veza TNT-snajper: TNT je "spor" eksploziv kraceg dometa, cak ga i bombasi samoubice retko koriste zbog toga, ali ga je lakse nabaviti od "brzih" i opasnijih vojnih i industrijskih eksploziva, tipa C4, ali je iskoristiv za "poslednje zbogom", tj. nema hapsenja. Snajper je u ovom slucaju "prime" cele akcije, znaci NEKO, ne mnogi. U prilog tome ide i kolicina municije. S obzirom da je oruzje nadjeno u protiv-diverzionoj akciji znaci da nije bio, kako neki ovde duhocito sugerisu, na sred podijuma i sl., vec (nevesto) sakriveno. Interesantan deo su prigusivaci, koji, iako se jako lako prave, nisam siguran cemu sluze u ovakvom scenariju. Mada, sa tako malo eksploziva mozda i nije ideja bila da bude samoubilacka misija, 3kg TNT je premalo za neku ozbiljniju stetu, a sasvim dovoljno za ozbiljnu diverziju. Videcemo epilog za 48h najkasnije, ovakve stvari, ako su deo grupe, svakako ostavljaju dosta tragova, pre svega u komunikaciji (logistika). Koliko je, sa stanovista ozbiljnosti takvih napada u svetu, amaterski odradjen napad na amercku ambasadu od pre neki mesec, ne bi me cudilo da vehabije imaju veze sa ovim. Opet, moze biti i navlakusa. Videcemo.

mladen

pre 12 godina

.... prosto receno, NEVEROVATNO.Tolika kolicina naoruzanja da bude unesena u prostor u kojem treba da se nadju najvisi drzavnici dve zemlje deluje nestvarno.Prvi koji terba da budu pod istragom su rukovodioci drzavnih bezbednosti obe drzave.

opet ja

pre 12 godina

pokusalo se drugima gurnuti u cipele....nije islo....

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bozidar-Stanisljevic-priznao-da-je-sakrio-eksploziv-u-dvorani-Borik-Foto-123242.html

Rade

pre 12 godina

Ta RS je zgradena na zlo nad genocidom fundament te RS je krv i punih nevini zrtva sta trba da se slavi tamo meni nije jasno jel to genocid treba da se sllavi

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Боље да ћуте; сваки крими/медија стручњак ће наћи много контрадикторности у овом саопштењу/вијести.
Обично информативно таламбасање, да се прида "важност" никаквим политичарима.
Памтим фолирање о "угрожености" Фр. Туђмана (к'о хтио да га убије дјед од 80 и нешто година), групе Паук (к'о хтјели да убију Сл. Милошевића) и још многобројних пропагандних измотавања.
Једино је стварно био угрожен З. Ђинђић, на што званични информативни корпус није реаговао (изузев криминалини медији, који су подстицали убиство).

Banjaluko kad ćeš se osloboditi ovakve vlasti?

pre 12 godina

Na ovo čovjek može samo reći AHAAAAAAHAAAAAA HAAAA,koji providni scenariji?
Da je to neko htio,to bi i uradio..moš mislit oni našli naoružanje? Pored dodikove policije,tajne službe i pratnje(koja ga prati i čuva sa dugim cijevima)neko je mogao navući toliko oružja u dvoranu koju čuvaju i obezbjeđuju svi njegovi ljudi...baš je ovo JADNO ali biće još JADNIJE,jer bolje je plasirati ovakve vijesti da bi se zaboravilo da je penzija 100 maraka a plaća 400 maraka...znam što pričam jer mi je otac zaradio puni staž a ima 150 km penziju i plaća sve lijekove a da ne govorim o "plavim kovertama"kad kreneš kod doktora...eto tu bijedu da bi sakrio dodik hrani narod sa ovim temema o TERORIZMU? sutra će izaći i članak da su to sve planirale vehabije??...žalost golema a narod sve vjeruje!!!!...pozdrav.

seljadin

pre 12 godina

smejati se na pretnje nasim predsednicima Tadicu i Dodiku je vise nego neukusno, zlonamerno, tako ste se smejali i sprdali sa Djindjicem.
Oni koji su ubili u Jasenovcu milion Srba, ne prezaju ni od toga da ubiju jos par stotina, uostalom gde vi zivite?

Milan

pre 12 godina

Ma daj dosta je vise lazi, manipulacija i zavadjenja naroda. Ovo je cista laz.....samo da bi se podigle tenzije. Kome ovo treba? kome novi rat treba??? DOSTA VISE!

xxx

pre 12 godina

Ma dajte molim vas. Neko je doneo naoruzanje i ostavio ga u hali kao buket cveca da vi nadjete???????? do koje mere ovi ljudi misle da smo glupi??? Mada bi to objasnilo zasto nas ovako tretiraju...

Gordana

pre 12 godina

"Ja sam Srbin iz Bosne i dok to vecina iz Sarajeva ne prihvati, nece biti napretka.
(alo!, 10. januar 2012 14:41)"
A ja sam Srpkinja iz Sarajeva i dok to vecina iz RS ne prihvati, nece biti napretka

Mladen

pre 12 godina

Koliko vidim komentare, izgleda da neko stvarno treba da bude ubijen da bi odredjeni poverovali da su pretnje kredibilne... Setite se samo Djindjica... garantujem da su komentari do pet minuta pre ubistva bili u fazonu "ma to Djiki izmišlja sam sebi da digne rejting"....

Bosanac

pre 12 godina

koje trabunjanje...cuj neko ostavio oruzje da bi ga oni pronasli. Pa nije to tako jeftino da se ostavi i pokloni policiji ccc iskoristili bi ga da su planirali jer je policija toliko sposobna bila da ga je pronasla tek kad se zavrsilo. Zasto niko ne objavi podatak da je na proslavu potroseno 650000 KM tj. oko 325.000 eura?? Dok narod nema sta da jede...nema posla...oni jedu kavijar i mastaju da su vrijedni da ih neko i napdne ccc

alo!

pre 12 godina

Citajuci neke komentare, dolazim do potvdre mog saznanja da veliku vecinu iz Srbije boli uvo za nas iz RS! Kakav genocid? Moj djed je 41-45 branio svoje imanje, nigdje nije otisao da pali, ubija, otima...
Moj otac je ratovao 92-95, branio istu tu svoju ocevinu i sad ce neko da kaze da smo izvrsili agresiju?! Pa ja sam rodjen tu, Bosna je moja zemlja, ali necu nikad pristati da kazem da sam Bosnjak ili tako nesto.
Ja sam Srbin iz Bosne i dok to vecina iz Sarajeva ne prihvati, nece biti napretka.

seljadin

pre 12 godina

najsmesnije je kad citam kako se "Muslimani i Hrvati" sekiraju za nas narod, kako mu je tesko, a isto tako se "sekiraju" za nase predsednike, a ti isti "dusebriznici" negiraju Jasenovac.
Eto hvala bivsa braco na brizi, dobro smo, kad se zabrinete za nas ponovo kao u Sarajevu kad ste nas ubijali i proterivali, zabrinucemo se mi za sebe same.

Bosanac

pre 12 godina

Da mozda nije neki bivsi borac vojske RS ?? Neko ko je ostao gladan , a dobiva sramotnu pomoc tog istog RS-a, ili mozda neki penzioner koji ima mjesecno 80 km(40E) penzije a treba mu 100km(50E) za lijekove samo bez rezija... Ili mozda neki prevareni otpusteni bijesni radnik?

Ma neeeee to su islamisticki teroristi, mi to jednostavno znamo, eto nasli smo oruzije koje niko nije koristio ali nase obavjestajne sluzbe su obavjestene od strane kabineta Dr. Dodik-a i Dr. Tadica da je tako..

солитераш

pre 12 godina

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste svečana akademije povodom 20. godišnjice RS".
Паз' богати ДА ЈЕ УПОТРЕБЉЕНО!. У мојој згради има толико оружја, да смо свакодневно угроженији од политичара и јавних фаца, а нарочито током преноса утакмица и празника.

RS for ever!

pre 12 godina

@ Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.
Odgovor: za swdnice Parlamenta RS se dobijaju dnevnice, ovo je bilo volonterski pa im se ne ispöati.
Srecan ti rodjendan Republiko!!!

sofronije

pre 12 godina

vidim dragi moji bosnjaci se sve javljaju pokusavajuci da eto objasne kako je to jos jedna podvala iz rs dragi moji nemojte se praviti naivni vise je nego brdo dokaza da teroristi postoje u b i h od napada na stanicu u bugojnu do napada na americku ambasadu pa preko brojnih kampova za obuku vehabija extremizam kod vas je na najvisem nivou pozivam malo sve druge da procitaju samo komentare na jucerasnju proslavu u rs objavljenu na glavnim medijima i b i h portalima tolika kolicina mrznje prema srbima je neopisiva a o pozivima na dodikovu likvidaciju da nepricam i onda se pitate jel to moguce jasno je da jeste bosnjacima je dodik trn u oku i sve ce uciniti da ga maknu na bilo koji nacin pre par dana u cazinu za pravoslavni bozic vehabije su delile letke sa pozivom da je greh nevernicma cestitati bozic eto zasto postoji srpska i zasto ce postojati pozdrav

Pucanje po ambasadi SAD - LAZ

pre 12 godina

Na sve moguce nacine pokusavaju da izbrisu cinjenicno stanje da RS postoji i postojace dok je god Srpskog naroda!
Jok , nego je trebao terorista da saceka da ga uhapse ili da ubije nekog na proslavi da bi uzi krug dvojke poverovao u lose namere Islamskih fundamentalista. Evo i Amerikanci izmisljaju da je na Floridi Balkanski Musliman planirao teroristicki napad i Nemci lazu da je Musliman sa Balkana ubio drzavljana SAD iz politicke osvete a sta tek reci o optuzbama Sirije da pripadnik al qaede ,i veteran iz jedinice Bosanskih Mudzahedina , vrsi teroristicke napade u toj drzavi.

PuMa82

pre 12 godina

Ma to je laž, kao što je i to da je hrvatski predsednik čestitao Dodiku juče a malopre na hrvatskoj televiziji pred. Josipović kaže da je to laž....uvek nešto napuhuju i lažu, filuju i manipulišu narod...

bobo

pre 12 godina

@Marko, kazes:
""Izgleda da je onaj vehabija Jasarevic u Sarajevu samo imao generalnu probu. Bugojno, Sarajevo, a sad je izgleda na redu Banja Luka. Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad.""

Ti vec od svega napravio i terorizam! A niko ni uhapsen nije.???
Sa druge strane veklicas Dodika i pridajes mu zasluge za ocuvanje policije RS mada on sa tim, nema nikakve veze !!
Meni je najzanimljivije da se ova prica o eksplozivu pojavila NAKON sto je Josipovic demantovao Dodika koji je rekao da mu je cestitao dfan RS.
Kao da je pricom o eksplozivu Dodik pokusao da skrene paznju javnosti od njegovih lazi

M70ab1

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.

Marko

pre 12 godina

Izgleda da je onaj vehabija Jasarevic u Sarajevu samo imao generalnu probu. Bugojno, Sarajevo, a sad je izgleda na redu Banja Luka. Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad.

:)

pre 12 godina

bas me interesuje rezultat istrage... ako se secate, prije par meseci je javljeno da je blizu dodikovog imanja nadjena odredjena kolicina naoruzanja... ovo je stvarno smijesno sto rade, nimalo nisu takticni...

Slobodna Tuzla

pre 12 godina

problem radikalnih vehabija u BiH postaje sve veci i veci. nakon eksplozije koju su podmetnuli u bugojinu, srusivsi policijsku stanicu, ubivsi policajca na duznosti, radikalne vehabije su se drznule da u sred bijela dana napadnu americku ambasadu u sarajevu... kojom prilikom je takodje tesko ranjen policajac. radikalan islam je uvezen iz saudijske arabije za vrijeme rata kad su tisuce mudzahedina dosle u BiH. reis ceric je to precutno odobravao, i danas zanjemo ono sto smo posijali. mi gradjani tuzle osudjujemo pokusaj terorizma u banja luci, pohvaljujemo pravovremenu akciju policije republike srpske koja je sprecila fanatike da ostvare svoj cilj. samo ujedinjeni mozemo da se izborimo sa islamskim terorizmom najvecom pretnjom miru u BiH.

Bosanac

pre 12 godina

hahahahahah stavili u njedra svo to oruzije i unijeli? pa ima li neko da mu ovo ima smisla i logike haloooooo baaaa dovoljno oruzija da se rat pocne unijeti tako lako na tako osigurano mjesto sa komplet osiguranjem drzavnih vrhova 2 drzave???? ma daj

Citalac

pre 12 godina

Komunisti su mislili da su majstori propagande-a njihovi filmovi su bili u crno-beloj tehnici. Sada su neki novi klinci, fabrikuju u boji sta hocete ( ili mozda necete, ali vas niko nista i ne pita), oni su reziseri!

RSko

pre 12 godina

"""Sreca da se Dodik izborio za policiju Republike Srpske, koja je sprecila jucerasnji teroristicki napad."""
A gde ti to procita da je napad planiran pa ga policija sprecila?
Koga je ta policxiha uhapsila? ??
PS:Dodik se uopste nije izborio za policiju RS jer je ta policija postojala i pre nego sto je Dodik dosao na vlast tako sa mu uzalud 'dizes cenu'

Gagi

pre 12 godina

Jednostavno ne mogu da vjerujem kolika je mržnja i kompleks od Dodika u Federaciji. Policija RS objavi vijest o terorističkim aktivnostima, oni svi krenu pljuvati Dodika kakve veze čovjek ima s tim, trpaju ga u sve i svašta. Znam da bi mnogi voljeli da se desi tako nešto ali zapitajte se malo kuda vas ta mržnja vodi. I drugo, čovjek kaže čestitao mi je ivo oni svi skoče nije zvaničnoa pa naravno da nije i nikad neće zvanično kao što ni mi njihove ne čestitamo. Ali da je bila nezvanična preko telefona uz izvinjenje za nedolazak, bila je, i to se može zaključiti i na osnovu izjave iz kabineta Josipovića gdje akcenat stavlja na to da poštuje dejtonsku strukturu BiH ali da zvanične čestittke šalje samo državama, znači da je telefonska iz kurtoazije zaista bila a ako Mile nešto kaže to je tako mada nije trebao u javnosti o tome ali on je poznat da ne može prećutati i to je prva čestitka RS iz usta predsjednika Hrv, što je veoma pohvalno i otvara nova polja saradnje u regionu

FANTAZIJA

pre 12 godina

"...bilo više od hiljadu zvanica iz RS, BiH i regiona".!

------------

Svašta! Iz Federacije BiH su došli samo HDZ-ovci, a iz regiona - Tadićeva svita.

salja i komika

pre 12 godina

Iz pisanja "Nezavisnih" moze se zakljuciti da je ovo navodno delo vehabija naravno. Ustao rahmetli Osama iz morskog groba i potrcao Dodiku da podmetne eksploziv. Strasno i jevtino.

p

pre 12 godina

Za sve one, mnogo pametne, koji su "provalili" da je to laz zato sto je neko to ostavio da nadju... : TO SE TAKO RADI! Uneses danima ranije, sakrijes, na dan proslave usetas sa rukama u dzepovima, lagano prodjes sve metal detektore i pretrese zbog kojih ne bi mogao uneti ni cakiju a ne nesto drugo, otpakujes i udri. Ako vec sami nemate mozga da to smislite, mogli ste makar u boljim holivudskim filmovima da to vidite.

mik

pre 12 godina

Ne kontam, ako su teroristi hteli da dignu a vazduh halu a time i sebe, šta im je trebao snajper, a ako su hteli da ubiju iz snajpera nekog pojedinca, šta će im eksploziv?
A koliko je meni poznato vehabijski bombasi samoubice se oblepe eksplozivom pa ulete u masu, a ne ovako...
Malo mi je čudno?!

pospanko

pre 12 godina

@ban: Kakvo drugo poluvreme? Zar nije dosta zveckanja oruzjem na ovom Balkanu? Pametnije vam je da znate kolika je prosecna plata u Republici Srpskoj ili penzija. Sramota, Srbijo, sramota.

Milojko

pre 12 godina

Najjaci su ovi koji od drveta nece da vide šumu. Sve krivice odmah svaljuju na vehabije. A ko je ubio Djindjica? Porokalo se pola Beograda, na čelu sa Arkanom. I ko je bio kriv? Vehabije? Šta je Pukanićem I terorističkim činom dizanja auta u zrak? Ili obraćuna sa obezglavljivanjem na jezeru Jarun? Jesu li i to napravile vehabije? Ko obezglavljuje u Jagodini? Vehabije? Dajte malo realnosti I pogleda u svoju avliju.

Vesna

pre 12 godina

Svaka cast Tuzlacima na postenom komentaru. Vecina drugih komentara koji dolaze iz Federacije su obicno huskanje u stilu Bakira Hadziomerovica. Banja Luka i Tuzla su i u bivsoj drzavi bile poznate kao tolerantne-napredne sredine (i po prekrasnim zenama) tako da ocekujem da ce i sad biti svetla koja ce nas sve zajedno izvuci iz ovog mracnog tunela. Moramo zajednicki da se borimo protiv terorizma, najvece posasti danasnjice.

Jovandeka

pre 12 godina

Mojim komentarom zelim samo da pomognem Ministru Dacicu, samo sa jednom stvari,i da odma odustane od tog postupka a evo sto, KAKVE VEZE IMA SNAJPER SA EKSPLOZIVOM; Zato neka trazi krivca u ORGANIZATORU S K U P A .

suplja prica

pre 12 godina

Sa bezbedonosne strane:
Zanimljiv je naslov 'planiran'[napad]
A nigde da je bar jedna osoba ili grupa uhapsena, da su obavestajci dosli do tih podataka
postavlja se pitanje kako se onda zna da je bas planiran.
Ovo mi izgleda da neko iz BL sebi dize cenu i da bas zato Vasic sada 'spusta loptu' posto nigde ni jedne informacije nego sve hipoteticki.
Da su makar ufatili nekog ko ooga Mevludina??

zorica

pre 12 godina

Opasno je ovo i strashno!

Jedne novine koje izlaze u Beogradu uporno su prosle godine kroz pero urednika pisale o tome da Predsednik Tadic nece ziv docekati 2012, odnosno da ce preminuti od teske bolesti od koje boluje vec duze.

U poslednjem broju vreme smrti pomereno je na Maj 2012.

Nakon saopstenja konzilijuma lekara VMA ne bi me iznenadilo da je nekoj budali opet palo na pamet da "pripomogne", ako mu se uporno servira da ce sve biti bolje samo "kad njega ne bude vishe". Ne treba traziti dalje od nashih. Nashe lidere uvek su ubijali nashi.

Anton Pavlovič Čehov

pre 12 godina

Vidim većina vas ovde smatra da je bez sumnje u pitanju namještaljka....Narode jeste vi već zaboravili Mevludina? Terorista ne mora biti pametan da bi bio terorista. I Mevluidin je spavao na časovima iz džihada, ali ga to nije spriječilo da izigrava Terminatora po čaršiji. Domaći islamisti nedostatak obuke i iskustva nadoknađuju entuzijazmom i pozitivnim razmišljanjem.

Nikola

pre 12 godina

tako su svi smejali kad je onaj zaštićeni svedok krenuo na kolonu Zorana Đinđića kod limesa pa laprdali kako Zoki diže sebi rejting kad ono zlikovci ubiše čoveka... nemojte posle opet da se čudite

Tutor

pre 12 godina

Eto posla za policiju RS-a. Sada opet imaju izgovor da ne traže ubicu onog tipa koji je raskrinkao milionski kriminal u Zavodu za izgradnju Banja Luke I koji je prijavio policiji da će da ga ubiju. Izrešetali su ga pred zgradom policije u kolima, a drotovi su samo uklonili dokaze. Iako porodica godinama traži okončanje slučaja I podizanje optužnice, Čadjo nema dozvolu od Dodika da saopšti opštepoznato

sandžakboy

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se.
(M70ab1)
E, svašta će čovjek ovdje pročitati!Pa bi li ti kao Srbin prisustvovao dvadesetogodišnjici NDH da je recimo kojim slučajem opstala?
p.s. Ipak je formalno bio "jedan"!Ponekad se odaziva na Emir!

shishmish

pre 12 godina

"Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se."
(M70ab1, 10. januar 2012 15:25)
Zbog toga sto su Muslimani i Hrvati istrijebljeni iz Republike Sumske - ukratko - nema ih ni za lijeka.

Perica

pre 12 godina

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Strašno je koliko smo mi Srbi zavađeni i koliko pokušavaju da nas manipulišu po nacionalnom pitanju.

Kakvo god da mi je mišljenje o ličnostima šefova srpskih država, ipak je Tadić šef moje države i protiv moje države nisam.

Nadam se da su Vojska i policija spremni da se nose sa svim opasnostima.

Čitajući ovde napisane komentare ne mogu da se ne upitam koliko li je onih "infiltriranih" koji pokušavaju da nas zavade među sobom sejući haos u naše ideje i informacije. Kako da se među sobom prepoznamo?

Shankly

pre 12 godina

Ovo je ili 100% teroristicki napad u najavi (jako lose planiran) ili UZASNO jadna podmetaljka. Kolicina municije i eksploziva je jasan pokazatelj. Za ove kojima nije jasna veza TNT-snajper: TNT je "spor" eksploziv kraceg dometa, cak ga i bombasi samoubice retko koriste zbog toga, ali ga je lakse nabaviti od "brzih" i opasnijih vojnih i industrijskih eksploziva, tipa C4, ali je iskoristiv za "poslednje zbogom", tj. nema hapsenja. Snajper je u ovom slucaju "prime" cele akcije, znaci NEKO, ne mnogi. U prilog tome ide i kolicina municije. S obzirom da je oruzje nadjeno u protiv-diverzionoj akciji znaci da nije bio, kako neki ovde duhocito sugerisu, na sred podijuma i sl., vec (nevesto) sakriveno. Interesantan deo su prigusivaci, koji, iako se jako lako prave, nisam siguran cemu sluze u ovakvom scenariju. Mada, sa tako malo eksploziva mozda i nije ideja bila da bude samoubilacka misija, 3kg TNT je premalo za neku ozbiljniju stetu, a sasvim dovoljno za ozbiljnu diverziju. Videcemo epilog za 48h najkasnije, ovakve stvari, ako su deo grupe, svakako ostavljaju dosta tragova, pre svega u komunikaciji (logistika). Koliko je, sa stanovista ozbiljnosti takvih napada u svetu, amaterski odradjen napad na amercku ambasadu od pre neki mesec, ne bi me cudilo da vehabije imaju veze sa ovim. Opet, moze biti i navlakusa. Videcemo.

baSlo

pre 12 godina

Dobro iscenirana situacija, da se pokaze da Tadic nije dobro dosao...
Inace govori se kao o nekoj rutinskoj proveri, ok, ali da neke rutinske stvari postoje ne bi bilo teorerske sanse da se ta kolicina naoruzanja i eksploziva unese bez dobro razradjene mreze. Jasno je da Borik nije neka banka, ali je opet ustanova koja je svakodnevno posecivana od strane mnogih ljudi.
Ovo je ili samo poruka Tadicu da nije dobrodosao ili jasan znak da mu se blizi kraj mandata, hteo to on ili ne.

Pa eto...

pre 12 godina

Jedno banalno pitanje...

Zasto bi neki Bosanac pokusavao ubiti Dodika i Tadica kada su u proteklih pet godina ucinili sve da upropaste RS i Srbiju?

Na kraju balade Sarajevo ce im podici spomenike po uzoru na sjevernokorejske vodje, 30 metara bronze na Skenderiji.

Zasto

pre 12 godina

Poznato je da na jučerašnjem skupu nije prisustvovao nijedan musliman čak ni članovi Skupštine Republike Srpske iz reda muslimanskog naroda.. Zbog čega? Zapitajmo se. @M70ab1
Pitam se zasto nijedan Srbin pa ni oni iz Hrvatske ne prisustvuje obiljezavanju obljetnice Oluje?

Tiamat

pre 12 godina

Lako je zaključiti ko stavlja znak jednakosti između vlasti Republike Srpske i Republike Srpske.
Ja bih postavio nekoliko pitanja:
Koja je to regionalna vlada koja bi bila za primer vladi RS,možda Federalna?
Koji su to mediji koji bi medijima u RS bili za primer,možda Federalni?
U stvari,koja ličnost u Federaciji bi trebala biti uzor ljudima iz RS?
Koji grad u Federaciji bi bio za primer Banja Luci,možda Mostar,ili Sarajevo,Zenica??
...
Da li je ovo lažiran slučaj?
Ne znam!
Ako neki ljudi imaju neke podatke koje upućuju na to,neka kontaktiraju MUP RS.
Šteta da nevini pojedinci leže u zatvoru.

Glupost_zvana_Balkan

pre 12 godina

Uhapsena je osumnjicena osoba za podmetanje ekspolziva...eto sad trabunjajte uprazno o propagandi...bar smo mi platili cijenu propagande u ratovima 90-ih jer smo bili teski amateri u odnosu na ostale...sutra ce biti objavljen identitet pa da vidimo da li je laz...mnogi ce morati povuci rijec!!!

objectiva

pre 12 godina

Izjave iz MUP imaju ogromnu težinu i potrebna je vrlo ozbiljna istraga specijaliziranih BiH agencija koje su zadužene za borbu protiv terorizma uključujući i međunarodne experte! Ppomoć Srbije je dobrodošla! Nejasno je samo ko je požurio sa iznošenjem informacija koje podgrijavaju medijske špekulacije, "siju strah" i šire uznemirenost građana. Ozbiljna i svobuhvatna istraga je neophodna, da se ne bi ponovio slučaj maloljetnice iz Srebrenice, kada je MUP RS, optužio veliki broj uglednih građana Srba i Bošnjaka iz Bratunca i Srebrenice, sve veoma propraćeno prisustvom novinara i kamera. Sudskog epiloga nije bilo pa su ostale brojne špekulacije. A u aferu je bio umješan i sam ministar sigurnosti BiH.

bluka

pre 12 godina

Prvo kazu policijski izvori:
Izvor "Nezavisnih novina" navodi da su nekoliko dana pre svečane akademije u blizini hale "zaustavljeni pripadnici radikalnog vehabijskog pokreta, koji su, navodno, nekog čekali kod dvorane".

A onda:
"Naoružanje nije otkriveno na osnovu nekih operativnih saznanja i informacija. Naoružanje je pronađeno prilikom protivdiverzionog pregleda, a mi kroz operativnu obradu treba da vidimo da li je to oružje trebalo da bude upotrebljeno za teroristički napad ili ne", kazao je Vasić agenciji Beta.

Ma dajte, molim vas.

Elita gora od rulje

pre 12 godina

Sve smesnije i smesnije.Zamislite ukljucio se i Milosevicev mali portparol u tzv. istragu.Ne mogu da verujem kako se ovoj izmisljotini pridaje toliko prostora u medijima.

mladen

pre 12 godina

.... prosto receno, NEVEROVATNO.Tolika kolicina naoruzanja da bude unesena u prostor u kojem treba da se nadju najvisi drzavnici dve zemlje deluje nestvarno.Prvi koji terba da budu pod istragom su rukovodioci drzavnih bezbednosti obe drzave.

opet ja

pre 12 godina

pokusalo se drugima gurnuti u cipele....nije islo....

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Bozidar-Stanisljevic-priznao-da-je-sakrio-eksploziv-u-dvorani-Borik-Foto-123242.html