Sreda, 14.12.2011.

21:58

EK i Moskva se dogovorili o konvoju

Evropska komisija je sa Vladom Rusije sklopila dogovor o načinu da se obezbedi prolazak konvoja sa ruskom humanitarnom pomoći čije je krajnje odredište Kosovo.

Izvor: Beta

EK i Moskva se dogovorili o konvoju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 12 godina

@bezimena: Zanimljivo je to selektivno sećanje kada se ne sećate ruske pomoći za Kraljevo ili ruskih deminera koji su čistili zaostale bombe od NATO bombardovanja.

Pobesneli max

pre 12 godina

ej..., 15. decembar 2011 05:44)

Hej, sa takvim stavom ne mozes da dolazis na b92 portal i da ocekujes da te neko shvati ozbiljno. Isuvise ima obrazovanog sveta da bi mogao da "trabunjas" gluposti na taj nacin.
Ni ja ne "mirisem" ni jedne ni druge, mozda razumem sta zelis da kazes, ali pokusaj malo da se informises i da izadjes iz okvira prostackog "lupetanja".
Sa najboljom namerom, pozdrav.

mertur

pre 12 godina

Verovatno je Putin poslao MMS Angeli Merkel,na kome se vidi Medvedev kako zavrce ventil na gasovodu.
(MunzeLjux, 14. decembar 2011 22:13)
Zavrce ventil na gasovodu ali nema onda ni Evra a iako sa evrom momentalno ne stoji dobro, rusima je Evro opet draziji od srba. Poslednja vest je da se rusi nude za pomoc EU da nadju izlaz iz krize nije to iz ljubavi nego zbog oko 40% deviznih rezervi u evrima koje imaju rusi.
Konuzina bih pitao kako to da mora cekati na Jarinju a bez problema je usao u Srbiji i zasto Moskva mora da se dogovori sa Briselom za ulazak konvoja na Kosovu ako Beograd nije pravio probleme oko toga?.

merrmaninegoje

pre 12 godina

Sto se uvek hvatate za to zavrtanje ventila? Koga bi to najskuplje kostalo? EU ili vasu macehu Rasiju? Mislite li da bas toliko vredite za ruse da oni pogorsaju odnose sa EU zbog vas?
Jel ste zaboravili 1999? Pa onda 2-3 godine posle kada su se rusi povlacili sa Kosova i ostavili vas na cedilu (kao i uvek)?!!

MILAN

pre 12 godina

Nije možda neko sumnjao da će konvoj neće proći.Pa makar Rusi znaju kako se sa zapadnim birokratama i naduvanim licemerima razgovara.Pogotovo sa amerikancima iz sastava Euleksa.Ovo je američko maslo i čorba koju su zakuvali nesumljivo.Rusima nije bila slana pa će je ameri morati posrkati.A meni baš nešto žao ha ha ha.

poznalac stanja

pre 12 godina

Nije top nikakva Humanitarna pomoć,već oprema za Rusku vojnu bazu na Severnom Kosovu.Sada će da počnu da sleću avioni na čuveni Niški Humanitarni aerodrom sa stotinama humanitarnih radnika(povučenih iz Čečenije)normalno u uniformama.Srbija je postala Ruska teritorija.Seljaci pravite votku umesto rakije.

merrmaninegoje

pre 12 godina

Ma cilj nije ni bio da rusi podviju repove i da se vrate. na kraju krajeva, nisu ni albanci pa ni EU tako nehumani kao neke nase komsije. Cilj je bio pokazati Konjuzinu da je Jarinje granica jedne pro-zapadne drzave koja tezi uclanjenju u NATO i EU i ruske gubernije zvane Srbija, to jest Varsavskog pakta i NATO saveza.
Taj se cilj realizovao. Sada pomoc moze uci.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Treba se nadati da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.Jos samo par reci za rusofile.Ako ste mislili da rusija moze da ucenjuje EU-ju gasom varate se.EU-ja nije Srbija i rusi tamo postuju sve sto su potpisali.Jedna ruska pretnja na nacin kako to rusofili zamisljaju kostala bi rusiju.Verovatno bi doslo do prekida odnosa,sankcija rusiji a to bi ubrzalo i pad Putina koji polako gubi tlo pod nogama.

Ivan

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 14. decembar 2011 22:53)

U politici nema ljutnje, pisanja velikim slovima i pogrdnih reči. Trebate u LDP-ju još puno da naučite. A i odbija retorika kojom se služite ma na koga se odnosilo.

Toleranti, Peje

pre 12 godina

Od pocetka niko ne zabrani da ulazi konvoj, pitanje je bilo samo da EULEX traba da prati konvoj, videcemo kako ce ova prica zavrsiti, ova prica jos nije definitivno zavrsena ...

DeadJoeLoolee

pre 12 godina

Cekaj malo, a kakav dogovor su postigli? Ja samo vidim da EU rekla uslove Rusiji kako moze konvoj da prodje stoga ne vidim kako je Rusija pobedila ovde jer jos cekaju na granicu. A ono sa gasom, Rusiji je isto toliko vazno prodati je na veliko trziste kako EU koliko je vazno EU da je kupite, ipak oni su kupci I uvek ce njima Rusija da upotpuni uslove a ne obratno.

Smarate za medalju

pre 12 godina

Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!
(Satyagrahi 1888, 14. decembar 2011 23:55)

Ajd' lepo vi držite nos u svom dvorištu.

Mirko Novi Pazar

pre 12 godina

Pa nije to Srbija pa da je zapad ucenjuje. Sa Rusijom nema šale, moćna država, državotvorno rukovodstvo a NATo okupatori na Kosovu mogu da ih gledaju, da ne govorim o tom smešnom EULEX-u. Svaka čast našoj braći Rusima, predsedniku Rusije i ambasadoru Srba u Srbiji i Rusije Konuzinu.

ej...

pre 12 godina

Rusija vs nemacka :)

Ne znam kako neko moze nesto da prica protiv Rusa,nikada nas nisu bombardovali i unistili drzavu. EU MAFIJA ! Naravno nista bez smrdljivih amera... Pravda ce izaci na videlo,zivi bili pa videli .

bezimena

pre 12 godina

Kako to da nas niko nista ne pita, pa valjda se to sve dogadja na teritoriji Srbije, sto i pise u Ustavu.
(eptik, 14. decembar 2011 23:08)

Ko kaže da se ne pita!? Ne mislite valjda da je ovaj nastavak cirkusa bez dogovora sa vlastiima!?

p.s. ne sećam se da su Rusi uputili pomoć Kraljevu posle zemljotresa, u ĆEBADIMA, ŠATORIMA I NAMEŠTAJU. SRAM VAS SVE BILO! "Braću" Ruse, od Poljaka, preko Čehoslovaka, Bugara itd. sve do Avganistanaca NIKO NE ŽELI NI BLIZU, samo srpski MAFIJAŠI hoće da Srbiju, uz rusku pomoć, i dalje drže u BLATU!

GORKI

pre 12 godina

Euleks je hteo da spreči ili oteža dostavljanje humanitarne pomoći Srbima na Kosovu. To je ono što je očigledno. Međutim poruka koju takve akcije Euleksa nose su mnogo teže. Po meni je to pokazivanje Rusima da oni tu nisu dobrodošli i da ne treba da imaju interesne svere u ovom delu sveta. Čini mi se da su to Rusi tako i shvatili i da im se to nesviđa. Šteta je jedino što naše vlasti nisu, ili nisu htele to da shvate i iskoriste.

Veljko, Ivanjica

pre 12 godina

Kako ste glupi vi shto vredjate pravoslavnu bracu ja ne mogu da verujem... Pa nece sad Putin i Medvedev da proveravaju ko u Srbiji prima dve plate ko ne prima ni jednu,ko je prosjak ko nije,oni jednostavno zele da pomognu Srbima na Kosovu i Metohiji jel je njhovo ubedjenje takvoo da im je potrebna pomoc i da im kazu da ipak nismo sami na ovom svetu... Ne mogu da verujem, josh ce da ispadnu krivi shto nam pomazu pa mogu da se pobune i Ruski drzavljani koji loshe zive i da kazu da i njima treba pomoc...! Rzmislite malo... U SVAKOM SLUCHAJU HVALA BRACO RUSI! Sigurno nam nece pomovi amerika engleska ili Ladja francuska...

bs

pre 12 godina

E sada mi da se zahvalimo na pomoci evo vam poklanjamo NIS GAS, JAT, PTT, Elektrodistribuciju... i samo jos jednom ako dozvolite da se zahvalim velikoj braci Rusima koji reaguju kao i uvek na vreme i odmereno.

decko sa barikada

pre 12 godina

VladimireLDP ako nesto od te pomoci dodje na barikadu dudin krs licno cu odvojiti za tebe paket konzervi ,jedno cebe,paket zejtina,paket brasna,samo nemoj vise da kukas kako nemas sta da jedes,a imam i bolji predlog,odjavi internet i imaces sta da jedes,bez interneta se moze,a konvoj prolazi zato sto su rusi zapretili da ce blokirati sve nato konvoje prema afganistanu u kojima oni umesto hrane nose oruzje da bi ubijali afganistanski narod,gledajte malo R.T. rusia today kanal,sve su to oni rekli u 19h...

Želje i čestitke

pre 12 godina

...Istorija večna učiteljica života,Rusi su uvek bili pobednici što je neosporno.Komšije ne smeta vam kad su Ameri uz vas a kad Rusi kažu da su uz Srbe nije svejedno...NIJE SVEJEDNO SVETSKI A NAŠE!Finale će tek da budne...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Jedno je sigurno, na sledecim Predsednickim izborima u Srbiji glasam direktno za KONUZINA a ne za nekakve "marionete" i "poslusnike" kao sto su (veciti kandidati) Tadic i Nikolic koji ionako nemaju nikakav uticaj i koji mogu samo da "glume Vladara" Srbije onoliko koliko im to "Tribun" Konuzin dozvoli pre nego sto sam "zasuce rukave" i "ZAVLADA" !
Vreme je da i narod sazna ko je stvarni "Gazda u Srbiji" iako licno verujem da nema puno onih koji su i do sada verovali da su Tadic i Mirko Cvetkovic kao Predsednik i Premijer "Vlasti Srbije" !
"Rusija NIKADA nece priznati nezavisnu Srbiju" !

Dini

pre 12 godina

Toje cista provokacia od strane Rusa i Srba na sever ,ali najvise ce ide na vasu stetu!Nece da vas zaboravi ni Nemci,ni Austrianci akamoli Amerikanci sa Englezima!Samo vi nastavite ovakve inatske i glupe politike prema zapada a nadate da ce budete deo EU,to zaboravite komsie?!!!!

Hercegovac

pre 12 godina

Сине, хајде ти мало скокни до барикада кад ти је тако лоше у БГ. Нема се петље је л'да? Чак ни за 2 плате. Кад би се Београђанима понудило да иду доле и за 5 плата, они не би отишли. И зато не кукајте више. Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!
(Satyagrahi 1888, 14. decembar 2011 23:55)

U pravu si brate mi smo bili 7 dana u subotu se vratili, pusti ovu decu šta zna dete šta je Kosovo!

mili

pre 12 godina

Kaubojfili, gledajte i placite. Rusija je opet jaka, Rusije se opet plase a europejci grcaju u dugovima... Ziveli u to ime... P.s. A sta ce tek biti ako vam rusi ugase gas...

Rodjendan

pre 12 godina

Sta ti je sila,ambasador resi problem za 1 dan,sta bi bilo da su putin i medvedev dosli,otisli bi i kfor i eulex za 1 dan sa kosova...

Nema veze

pre 12 godina

Toliko emocija, radosti i zalosti, klicanja i proklinjanja oko zbivanja na Kosovu i sa srpske i sa albanske strane, dok istovremeno obe strane zaboravljaju da predstavljaju sitnu monetu u potkusurivanju izmedju EU/USA i Rusije.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Ovde nedostaje samo jedna "mala" informacija: kao su se dogovorili, odn. kako izgleda taj dogovor.

U osnovi, izgleda da je ovo bila mala partija obaranja ruku.

Europljanin

pre 12 godina

Dobro ste zaustavili Ruse kao 45 u Berlinu ,dragi EuroPejci!Još ne mogu da dođem sebi od smeha pa znate li kolika je to sila deco moja!1100 godina postoji Rusija dečico draga ...

Satyagrahi 1888

pre 12 godina

Ne propustajte taj prokleti konvoj NI PO KOJU CENU. To je sramota, neka daju nama tu pomoc, gladniji smo mi nego Srbi na Kosovu koji primaju po dve plate, dnevnice za visenje na barikadama itd. To je sve nafatirano, a mi ovde u Srbiji se hranimo po javnim kuhinjama, 750.000... i jos nas oni, tako nafatirani, drze u blokadi u nasem kretanju ka EU i boljoj ekonomiji. SRAM NEKA VAS BUDE!!! PROKLETI DA STE RUSKI PROBISVETI!!!! UA KGB!!! DOLE PUTIN!!! VRATI MANDATE KOJE SI POKRAO!!!
(Vladimir LDP, 14. decembar 2011 22:53)
Сине, хајде ти мало скокни до барикада кад ти је тако лоше у БГ. Нема се петље је л'да? Чак ни за 2 плате. Кад би се Београђанима понудило да иду доле и за 5 плата, они не би отишли. И зато не кукајте више. Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!

Olgica

pre 12 godina

Ono što naš predsednik nemože da reši jedanaest godina, Konuzim zavrđi za jedan dan, i posle ljubomoran što je Konuzin proglašen počasnim građaninom. Mi bi i tebi dali neko titulu samo nismo još smislili koja bi ti najbolje legla.

darko

pre 12 godina

Gledam kako i u Rusiji vlast popusta, tj. ne drzi narod 'cvrstom rukom', ODOBRAVA PROTESTE OPOZICIJI,.., a sto do sadanije radila.
A to znaci da ce uskoro i Rusi svojoj vlasti poceti da govore: "Trosite pare naokolo po nekoj Srbiji, a mi?"
Naime, cini mi se da nas narod i dan danas gleda na onu Staljnovu ili Breznjevljevovu Rusiju, a tj. ne vidi da su i u Rusiji swtvari bitno promenile, a kod njih su socijalne razlike medju stanovnistvom vece nego kod nas

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ne propustajte taj prokleti konvoj NI PO KOJU CENU. To je sramota, neka daju nama tu pomoc, gladniji smo mi nego Srbi na Kosovu koji primaju po dve plate, dnevnice za visenje na barikadama itd. To je sve nafatirano, a mi ovde u Srbiji se hranimo po javnim kuhinjama, 750.000... i jos nas oni, tako nafatirani, drze u blokadi u nasem kretanju ka EU i boljoj ekonomiji. SRAM NEKA VAS BUDE!!! PROKLETI DA STE RUSKI PROBISVETI!!!! UA KGB!!! DOLE PUTIN!!! VRATI MANDATE KOJE SI POKRAO!!!

southlander

pre 12 godina

"Evropska komisija je sa Vladom Rusije sklopila dogovor." Evo ja vas, u ime naroda proglasavam vencanim u poslovnom braku. Samo vas molim da ne pravite poiticke probleme.

Dusan,Sabac

pre 12 godina

Normalno.Zima je.EU treba gasa i dovoljno je da bacuska malo digne glas i eto resenja.Sve u svetu funkcionise na ravnotezi straha.Albanci iza ledja imaju zastitnike Amere a mi moramo hteli ne hteli sa Rusima.Inace ce nas pojesti.Podrzavam predsednika Tadica,nikad ne smemo priznati Kosovo.

delija 73

pre 12 godina

Pitam se da li se iko iz ove vlasti pojavio dole na takozvanom prelazu da vidi gde je zastoj,pa vlast kaze da nije priznala nezavisno Kosovo.

Sajo-LDP

pre 12 godina

I Rusi se dogovorise lako sa EU...samo nastavljaci Slobine politike nikako da se dogovore...A i kako bi...jer priblizavanjem Evropi njma je srazmerno bliza resetka...KAO I U HRAVTSKOJ...

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ne propustajte taj prokleti konvoj NI PO KOJU CENU. To je sramota, neka daju nama tu pomoc, gladniji smo mi nego Srbi na Kosovu koji primaju po dve plate, dnevnice za visenje na barikadama itd. To je sve nafatirano, a mi ovde u Srbiji se hranimo po javnim kuhinjama, 750.000... i jos nas oni, tako nafatirani, drze u blokadi u nasem kretanju ka EU i boljoj ekonomiji. SRAM NEKA VAS BUDE!!! PROKLETI DA STE RUSKI PROBISVETI!!!! UA KGB!!! DOLE PUTIN!!! VRATI MANDATE KOJE SI POKRAO!!!

Olgica

pre 12 godina

Ono što naš predsednik nemože da reši jedanaest godina, Konuzim zavrđi za jedan dan, i posle ljubomoran što je Konuzin proglašen počasnim građaninom. Mi bi i tebi dali neko titulu samo nismo još smislili koja bi ti najbolje legla.

Satyagrahi 1888

pre 12 godina

Ne propustajte taj prokleti konvoj NI PO KOJU CENU. To je sramota, neka daju nama tu pomoc, gladniji smo mi nego Srbi na Kosovu koji primaju po dve plate, dnevnice za visenje na barikadama itd. To je sve nafatirano, a mi ovde u Srbiji se hranimo po javnim kuhinjama, 750.000... i jos nas oni, tako nafatirani, drze u blokadi u nasem kretanju ka EU i boljoj ekonomiji. SRAM NEKA VAS BUDE!!! PROKLETI DA STE RUSKI PROBISVETI!!!! UA KGB!!! DOLE PUTIN!!! VRATI MANDATE KOJE SI POKRAO!!!
(Vladimir LDP, 14. decembar 2011 22:53)
Сине, хајде ти мало скокни до барикада кад ти је тако лоше у БГ. Нема се петље је л'да? Чак ни за 2 плате. Кад би се Београђанима понудило да иду доле и за 5 плата, они не би отишли. И зато не кукајте више. Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!

delija 73

pre 12 godina

Pitam se da li se iko iz ove vlasti pojavio dole na takozvanom prelazu da vidi gde je zastoj,pa vlast kaze da nije priznala nezavisno Kosovo.

Dusan,Sabac

pre 12 godina

Normalno.Zima je.EU treba gasa i dovoljno je da bacuska malo digne glas i eto resenja.Sve u svetu funkcionise na ravnotezi straha.Albanci iza ledja imaju zastitnike Amere a mi moramo hteli ne hteli sa Rusima.Inace ce nas pojesti.Podrzavam predsednika Tadica,nikad ne smemo priznati Kosovo.

Sajo-LDP

pre 12 godina

I Rusi se dogovorise lako sa EU...samo nastavljaci Slobine politike nikako da se dogovore...A i kako bi...jer priblizavanjem Evropi njma je srazmerno bliza resetka...KAO I U HRAVTSKOJ...

darko

pre 12 godina

Gledam kako i u Rusiji vlast popusta, tj. ne drzi narod 'cvrstom rukom', ODOBRAVA PROTESTE OPOZICIJI,.., a sto do sadanije radila.
A to znaci da ce uskoro i Rusi svojoj vlasti poceti da govore: "Trosite pare naokolo po nekoj Srbiji, a mi?"
Naime, cini mi se da nas narod i dan danas gleda na onu Staljnovu ili Breznjevljevovu Rusiju, a tj. ne vidi da su i u Rusiji swtvari bitno promenile, a kod njih su socijalne razlike medju stanovnistvom vece nego kod nas

southlander

pre 12 godina

"Evropska komisija je sa Vladom Rusije sklopila dogovor." Evo ja vas, u ime naroda proglasavam vencanim u poslovnom braku. Samo vas molim da ne pravite poiticke probleme.

merrmaninegoje

pre 12 godina

Sto se uvek hvatate za to zavrtanje ventila? Koga bi to najskuplje kostalo? EU ili vasu macehu Rasiju? Mislite li da bas toliko vredite za ruse da oni pogorsaju odnose sa EU zbog vas?
Jel ste zaboravili 1999? Pa onda 2-3 godine posle kada su se rusi povlacili sa Kosova i ostavili vas na cedilu (kao i uvek)?!!

merrmaninegoje

pre 12 godina

Ma cilj nije ni bio da rusi podviju repove i da se vrate. na kraju krajeva, nisu ni albanci pa ni EU tako nehumani kao neke nase komsije. Cilj je bio pokazati Konjuzinu da je Jarinje granica jedne pro-zapadne drzave koja tezi uclanjenju u NATO i EU i ruske gubernije zvane Srbija, to jest Varsavskog pakta i NATO saveza.
Taj se cilj realizovao. Sada pomoc moze uci.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Treba se nadati da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.Jos samo par reci za rusofile.Ako ste mislili da rusija moze da ucenjuje EU-ju gasom varate se.EU-ja nije Srbija i rusi tamo postuju sve sto su potpisali.Jedna ruska pretnja na nacin kako to rusofili zamisljaju kostala bi rusiju.Verovatno bi doslo do prekida odnosa,sankcija rusiji a to bi ubrzalo i pad Putina koji polako gubi tlo pod nogama.

Ivan

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 14. decembar 2011 22:53)

U politici nema ljutnje, pisanja velikim slovima i pogrdnih reči. Trebate u LDP-ju još puno da naučite. A i odbija retorika kojom se služite ma na koga se odnosilo.

MILAN

pre 12 godina

Nije možda neko sumnjao da će konvoj neće proći.Pa makar Rusi znaju kako se sa zapadnim birokratama i naduvanim licemerima razgovara.Pogotovo sa amerikancima iz sastava Euleksa.Ovo je američko maslo i čorba koju su zakuvali nesumljivo.Rusima nije bila slana pa će je ameri morati posrkati.A meni baš nešto žao ha ha ha.

poznalac stanja

pre 12 godina

Nije top nikakva Humanitarna pomoć,već oprema za Rusku vojnu bazu na Severnom Kosovu.Sada će da počnu da sleću avioni na čuveni Niški Humanitarni aerodrom sa stotinama humanitarnih radnika(povučenih iz Čečenije)normalno u uniformama.Srbija je postala Ruska teritorija.Seljaci pravite votku umesto rakije.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Jedno je sigurno, na sledecim Predsednickim izborima u Srbiji glasam direktno za KONUZINA a ne za nekakve "marionete" i "poslusnike" kao sto su (veciti kandidati) Tadic i Nikolic koji ionako nemaju nikakav uticaj i koji mogu samo da "glume Vladara" Srbije onoliko koliko im to "Tribun" Konuzin dozvoli pre nego sto sam "zasuce rukave" i "ZAVLADA" !
Vreme je da i narod sazna ko je stvarni "Gazda u Srbiji" iako licno verujem da nema puno onih koji su i do sada verovali da su Tadic i Mirko Cvetkovic kao Predsednik i Premijer "Vlasti Srbije" !
"Rusija NIKADA nece priznati nezavisnu Srbiju" !

bezimena

pre 12 godina

Kako to da nas niko nista ne pita, pa valjda se to sve dogadja na teritoriji Srbije, sto i pise u Ustavu.
(eptik, 14. decembar 2011 23:08)

Ko kaže da se ne pita!? Ne mislite valjda da je ovaj nastavak cirkusa bez dogovora sa vlastiima!?

p.s. ne sećam se da su Rusi uputili pomoć Kraljevu posle zemljotresa, u ĆEBADIMA, ŠATORIMA I NAMEŠTAJU. SRAM VAS SVE BILO! "Braću" Ruse, od Poljaka, preko Čehoslovaka, Bugara itd. sve do Avganistanaca NIKO NE ŽELI NI BLIZU, samo srpski MAFIJAŠI hoće da Srbiju, uz rusku pomoć, i dalje drže u BLATU!

Dini

pre 12 godina

Toje cista provokacia od strane Rusa i Srba na sever ,ali najvise ce ide na vasu stetu!Nece da vas zaboravi ni Nemci,ni Austrianci akamoli Amerikanci sa Englezima!Samo vi nastavite ovakve inatske i glupe politike prema zapada a nadate da ce budete deo EU,to zaboravite komsie?!!!!

DeadJoeLoolee

pre 12 godina

Cekaj malo, a kakav dogovor su postigli? Ja samo vidim da EU rekla uslove Rusiji kako moze konvoj da prodje stoga ne vidim kako je Rusija pobedila ovde jer jos cekaju na granicu. A ono sa gasom, Rusiji je isto toliko vazno prodati je na veliko trziste kako EU koliko je vazno EU da je kupite, ipak oni su kupci I uvek ce njima Rusija da upotpuni uslove a ne obratno.

mertur

pre 12 godina

Verovatno je Putin poslao MMS Angeli Merkel,na kome se vidi Medvedev kako zavrce ventil na gasovodu.
(MunzeLjux, 14. decembar 2011 22:13)
Zavrce ventil na gasovodu ali nema onda ni Evra a iako sa evrom momentalno ne stoji dobro, rusima je Evro opet draziji od srba. Poslednja vest je da se rusi nude za pomoc EU da nadju izlaz iz krize nije to iz ljubavi nego zbog oko 40% deviznih rezervi u evrima koje imaju rusi.
Konuzina bih pitao kako to da mora cekati na Jarinju a bez problema je usao u Srbiji i zasto Moskva mora da se dogovori sa Briselom za ulazak konvoja na Kosovu ako Beograd nije pravio probleme oko toga?.

Europljanin

pre 12 godina

Dobro ste zaustavili Ruse kao 45 u Berlinu ,dragi EuroPejci!Još ne mogu da dođem sebi od smeha pa znate li kolika je to sila deco moja!1100 godina postoji Rusija dečico draga ...

decko sa barikada

pre 12 godina

VladimireLDP ako nesto od te pomoci dodje na barikadu dudin krs licno cu odvojiti za tebe paket konzervi ,jedno cebe,paket zejtina,paket brasna,samo nemoj vise da kukas kako nemas sta da jedes,a imam i bolji predlog,odjavi internet i imaces sta da jedes,bez interneta se moze,a konvoj prolazi zato sto su rusi zapretili da ce blokirati sve nato konvoje prema afganistanu u kojima oni umesto hrane nose oruzje da bi ubijali afganistanski narod,gledajte malo R.T. rusia today kanal,sve su to oni rekli u 19h...

mili

pre 12 godina

Kaubojfili, gledajte i placite. Rusija je opet jaka, Rusije se opet plase a europejci grcaju u dugovima... Ziveli u to ime... P.s. A sta ce tek biti ako vam rusi ugase gas...

Pobesneli max

pre 12 godina

ej..., 15. decembar 2011 05:44)

Hej, sa takvim stavom ne mozes da dolazis na b92 portal i da ocekujes da te neko shvati ozbiljno. Isuvise ima obrazovanog sveta da bi mogao da "trabunjas" gluposti na taj nacin.
Ni ja ne "mirisem" ni jedne ni druge, mozda razumem sta zelis da kazes, ali pokusaj malo da se informises i da izadjes iz okvira prostackog "lupetanja".
Sa najboljom namerom, pozdrav.

Dejan

pre 12 godina

@bezimena: Zanimljivo je to selektivno sećanje kada se ne sećate ruske pomoći za Kraljevo ili ruskih deminera koji su čistili zaostale bombe od NATO bombardovanja.

Rodjendan

pre 12 godina

Sta ti je sila,ambasador resi problem za 1 dan,sta bi bilo da su putin i medvedev dosli,otisli bi i kfor i eulex za 1 dan sa kosova...

Veljko, Ivanjica

pre 12 godina

Kako ste glupi vi shto vredjate pravoslavnu bracu ja ne mogu da verujem... Pa nece sad Putin i Medvedev da proveravaju ko u Srbiji prima dve plate ko ne prima ni jednu,ko je prosjak ko nije,oni jednostavno zele da pomognu Srbima na Kosovu i Metohiji jel je njhovo ubedjenje takvoo da im je potrebna pomoc i da im kazu da ipak nismo sami na ovom svetu... Ne mogu da verujem, josh ce da ispadnu krivi shto nam pomazu pa mogu da se pobune i Ruski drzavljani koji loshe zive i da kazu da i njima treba pomoc...! Rzmislite malo... U SVAKOM SLUCHAJU HVALA BRACO RUSI! Sigurno nam nece pomovi amerika engleska ili Ladja francuska...

Želje i čestitke

pre 12 godina

...Istorija večna učiteljica života,Rusi su uvek bili pobednici što je neosporno.Komšije ne smeta vam kad su Ameri uz vas a kad Rusi kažu da su uz Srbe nije svejedno...NIJE SVEJEDNO SVETSKI A NAŠE!Finale će tek da budne...

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Ovde nedostaje samo jedna "mala" informacija: kao su se dogovorili, odn. kako izgleda taj dogovor.

U osnovi, izgleda da je ovo bila mala partija obaranja ruku.

Hercegovac

pre 12 godina

Сине, хајде ти мало скокни до барикада кад ти је тако лоше у БГ. Нема се петље је л'да? Чак ни за 2 плате. Кад би се Београђанима понудило да иду доле и за 5 плата, они не би отишли. И зато не кукајте више. Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!
(Satyagrahi 1888, 14. decembar 2011 23:55)

U pravu si brate mi smo bili 7 dana u subotu se vratili, pusti ovu decu šta zna dete šta je Kosovo!

Nema veze

pre 12 godina

Toliko emocija, radosti i zalosti, klicanja i proklinjanja oko zbivanja na Kosovu i sa srpske i sa albanske strane, dok istovremeno obe strane zaboravljaju da predstavljaju sitnu monetu u potkusurivanju izmedju EU/USA i Rusije.

GORKI

pre 12 godina

Euleks je hteo da spreči ili oteža dostavljanje humanitarne pomoći Srbima na Kosovu. To je ono što je očigledno. Međutim poruka koju takve akcije Euleksa nose su mnogo teže. Po meni je to pokazivanje Rusima da oni tu nisu dobrodošli i da ne treba da imaju interesne svere u ovom delu sveta. Čini mi se da su to Rusi tako i shvatili i da im se to nesviđa. Šteta je jedino što naše vlasti nisu, ili nisu htele to da shvate i iskoriste.

ej...

pre 12 godina

Rusija vs nemacka :)

Ne znam kako neko moze nesto da prica protiv Rusa,nikada nas nisu bombardovali i unistili drzavu. EU MAFIJA ! Naravno nista bez smrdljivih amera... Pravda ce izaci na videlo,zivi bili pa videli .

Mirko Novi Pazar

pre 12 godina

Pa nije to Srbija pa da je zapad ucenjuje. Sa Rusijom nema šale, moćna država, državotvorno rukovodstvo a NATo okupatori na Kosovu mogu da ih gledaju, da ne govorim o tom smešnom EULEX-u. Svaka čast našoj braći Rusima, predsedniku Rusije i ambasadoru Srba u Srbiji i Rusije Konuzinu.

Toleranti, Peje

pre 12 godina

Od pocetka niko ne zabrani da ulazi konvoj, pitanje je bilo samo da EULEX traba da prati konvoj, videcemo kako ce ova prica zavrsiti, ova prica jos nije definitivno zavrsena ...

bs

pre 12 godina

E sada mi da se zahvalimo na pomoci evo vam poklanjamo NIS GAS, JAT, PTT, Elektrodistribuciju... i samo jos jednom ako dozvolite da se zahvalim velikoj braci Rusima koji reaguju kao i uvek na vreme i odmereno.

Smarate za medalju

pre 12 godina

Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!
(Satyagrahi 1888, 14. decembar 2011 23:55)

Ajd' lepo vi držite nos u svom dvorištu.

Vladimir LDP

pre 12 godina

Ne propustajte taj prokleti konvoj NI PO KOJU CENU. To je sramota, neka daju nama tu pomoc, gladniji smo mi nego Srbi na Kosovu koji primaju po dve plate, dnevnice za visenje na barikadama itd. To je sve nafatirano, a mi ovde u Srbiji se hranimo po javnim kuhinjama, 750.000... i jos nas oni, tako nafatirani, drze u blokadi u nasem kretanju ka EU i boljoj ekonomiji. SRAM NEKA VAS BUDE!!! PROKLETI DA STE RUSKI PROBISVETI!!!! UA KGB!!! DOLE PUTIN!!! VRATI MANDATE KOJE SI POKRAO!!!

Satyagrahi 1888

pre 12 godina

Ne propustajte taj prokleti konvoj NI PO KOJU CENU. To je sramota, neka daju nama tu pomoc, gladniji smo mi nego Srbi na Kosovu koji primaju po dve plate, dnevnice za visenje na barikadama itd. To je sve nafatirano, a mi ovde u Srbiji se hranimo po javnim kuhinjama, 750.000... i jos nas oni, tako nafatirani, drze u blokadi u nasem kretanju ka EU i boljoj ekonomiji. SRAM NEKA VAS BUDE!!! PROKLETI DA STE RUSKI PROBISVETI!!!! UA KGB!!! DOLE PUTIN!!! VRATI MANDATE KOJE SI POKRAO!!!
(Vladimir LDP, 14. decembar 2011 22:53)
Сине, хајде ти мало скокни до барикада кад ти је тако лоше у БГ. Нема се петље је л'да? Чак ни за 2 плате. Кад би се Београђанима понудило да иду доле и за 5 плата, они не би отишли. И зато не кукајте више. Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!

Dusan,Sabac

pre 12 godina

Normalno.Zima je.EU treba gasa i dovoljno je da bacuska malo digne glas i eto resenja.Sve u svetu funkcionise na ravnotezi straha.Albanci iza ledja imaju zastitnike Amere a mi moramo hteli ne hteli sa Rusima.Inace ce nas pojesti.Podrzavam predsednika Tadica,nikad ne smemo priznati Kosovo.

Olgica

pre 12 godina

Ono što naš predsednik nemože da reši jedanaest godina, Konuzim zavrđi za jedan dan, i posle ljubomoran što je Konuzin proglašen počasnim građaninom. Mi bi i tebi dali neko titulu samo nismo još smislili koja bi ti najbolje legla.

darko

pre 12 godina

Gledam kako i u Rusiji vlast popusta, tj. ne drzi narod 'cvrstom rukom', ODOBRAVA PROTESTE OPOZICIJI,.., a sto do sadanije radila.
A to znaci da ce uskoro i Rusi svojoj vlasti poceti da govore: "Trosite pare naokolo po nekoj Srbiji, a mi?"
Naime, cini mi se da nas narod i dan danas gleda na onu Staljnovu ili Breznjevljevovu Rusiju, a tj. ne vidi da su i u Rusiji swtvari bitno promenile, a kod njih su socijalne razlike medju stanovnistvom vece nego kod nas

Sajo-LDP

pre 12 godina

I Rusi se dogovorise lako sa EU...samo nastavljaci Slobine politike nikako da se dogovore...A i kako bi...jer priblizavanjem Evropi njma je srazmerno bliza resetka...KAO I U HRAVTSKOJ...

bezimena

pre 12 godina

Kako to da nas niko nista ne pita, pa valjda se to sve dogadja na teritoriji Srbije, sto i pise u Ustavu.
(eptik, 14. decembar 2011 23:08)

Ko kaže da se ne pita!? Ne mislite valjda da je ovaj nastavak cirkusa bez dogovora sa vlastiima!?

p.s. ne sećam se da su Rusi uputili pomoć Kraljevu posle zemljotresa, u ĆEBADIMA, ŠATORIMA I NAMEŠTAJU. SRAM VAS SVE BILO! "Braću" Ruse, od Poljaka, preko Čehoslovaka, Bugara itd. sve do Avganistanaca NIKO NE ŽELI NI BLIZU, samo srpski MAFIJAŠI hoće da Srbiju, uz rusku pomoć, i dalje drže u BLATU!

southlander

pre 12 godina

"Evropska komisija je sa Vladom Rusije sklopila dogovor." Evo ja vas, u ime naroda proglasavam vencanim u poslovnom braku. Samo vas molim da ne pravite poiticke probleme.

delija 73

pre 12 godina

Pitam se da li se iko iz ove vlasti pojavio dole na takozvanom prelazu da vidi gde je zastoj,pa vlast kaze da nije priznala nezavisno Kosovo.

Ivan

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 14. decembar 2011 22:53)

U politici nema ljutnje, pisanja velikim slovima i pogrdnih reči. Trebate u LDP-ju još puno da naučite. A i odbija retorika kojom se služite ma na koga se odnosilo.

MILAN

pre 12 godina

Nije možda neko sumnjao da će konvoj neće proći.Pa makar Rusi znaju kako se sa zapadnim birokratama i naduvanim licemerima razgovara.Pogotovo sa amerikancima iz sastava Euleksa.Ovo je američko maslo i čorba koju su zakuvali nesumljivo.Rusima nije bila slana pa će je ameri morati posrkati.A meni baš nešto žao ha ha ha.

poznalac stanja

pre 12 godina

Nije top nikakva Humanitarna pomoć,već oprema za Rusku vojnu bazu na Severnom Kosovu.Sada će da počnu da sleću avioni na čuveni Niški Humanitarni aerodrom sa stotinama humanitarnih radnika(povučenih iz Čečenije)normalno u uniformama.Srbija je postala Ruska teritorija.Seljaci pravite votku umesto rakije.

ej...

pre 12 godina

Rusija vs nemacka :)

Ne znam kako neko moze nesto da prica protiv Rusa,nikada nas nisu bombardovali i unistili drzavu. EU MAFIJA ! Naravno nista bez smrdljivih amera... Pravda ce izaci na videlo,zivi bili pa videli .

mujcinovic salih

pre 12 godina

Treba se nadati da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.Jos samo par reci za rusofile.Ako ste mislili da rusija moze da ucenjuje EU-ju gasom varate se.EU-ja nije Srbija i rusi tamo postuju sve sto su potpisali.Jedna ruska pretnja na nacin kako to rusofili zamisljaju kostala bi rusiju.Verovatno bi doslo do prekida odnosa,sankcija rusiji a to bi ubrzalo i pad Putina koji polako gubi tlo pod nogama.

merrmaninegoje

pre 12 godina

Sto se uvek hvatate za to zavrtanje ventila? Koga bi to najskuplje kostalo? EU ili vasu macehu Rasiju? Mislite li da bas toliko vredite za ruse da oni pogorsaju odnose sa EU zbog vas?
Jel ste zaboravili 1999? Pa onda 2-3 godine posle kada su se rusi povlacili sa Kosova i ostavili vas na cedilu (kao i uvek)?!!

Mirko Novi Pazar

pre 12 godina

Pa nije to Srbija pa da je zapad ucenjuje. Sa Rusijom nema šale, moćna država, državotvorno rukovodstvo a NATo okupatori na Kosovu mogu da ih gledaju, da ne govorim o tom smešnom EULEX-u. Svaka čast našoj braći Rusima, predsedniku Rusije i ambasadoru Srba u Srbiji i Rusije Konuzinu.

Dini

pre 12 godina

Toje cista provokacia od strane Rusa i Srba na sever ,ali najvise ce ide na vasu stetu!Nece da vas zaboravi ni Nemci,ni Austrianci akamoli Amerikanci sa Englezima!Samo vi nastavite ovakve inatske i glupe politike prema zapada a nadate da ce budete deo EU,to zaboravite komsie?!!!!

bs

pre 12 godina

E sada mi da se zahvalimo na pomoci evo vam poklanjamo NIS GAS, JAT, PTT, Elektrodistribuciju... i samo jos jednom ako dozvolite da se zahvalim velikoj braci Rusima koji reaguju kao i uvek na vreme i odmereno.

Dejan

pre 12 godina

@bezimena: Zanimljivo je to selektivno sećanje kada se ne sećate ruske pomoći za Kraljevo ili ruskih deminera koji su čistili zaostale bombe od NATO bombardovanja.

decko sa barikada

pre 12 godina

VladimireLDP ako nesto od te pomoci dodje na barikadu dudin krs licno cu odvojiti za tebe paket konzervi ,jedno cebe,paket zejtina,paket brasna,samo nemoj vise da kukas kako nemas sta da jedes,a imam i bolji predlog,odjavi internet i imaces sta da jedes,bez interneta se moze,a konvoj prolazi zato sto su rusi zapretili da ce blokirati sve nato konvoje prema afganistanu u kojima oni umesto hrane nose oruzje da bi ubijali afganistanski narod,gledajte malo R.T. rusia today kanal,sve su to oni rekli u 19h...

mili

pre 12 godina

Kaubojfili, gledajte i placite. Rusija je opet jaka, Rusije se opet plase a europejci grcaju u dugovima... Ziveli u to ime... P.s. A sta ce tek biti ako vam rusi ugase gas...

Europljanin

pre 12 godina

Dobro ste zaustavili Ruse kao 45 u Berlinu ,dragi EuroPejci!Još ne mogu da dođem sebi od smeha pa znate li kolika je to sila deco moja!1100 godina postoji Rusija dečico draga ...

Želje i čestitke

pre 12 godina

...Istorija večna učiteljica života,Rusi su uvek bili pobednici što je neosporno.Komšije ne smeta vam kad su Ameri uz vas a kad Rusi kažu da su uz Srbe nije svejedno...NIJE SVEJEDNO SVETSKI A NAŠE!Finale će tek da budne...

Bucko razmisljam

pre 12 godina

Jedno je sigurno, na sledecim Predsednickim izborima u Srbiji glasam direktno za KONUZINA a ne za nekakve "marionete" i "poslusnike" kao sto su (veciti kandidati) Tadic i Nikolic koji ionako nemaju nikakav uticaj i koji mogu samo da "glume Vladara" Srbije onoliko koliko im to "Tribun" Konuzin dozvoli pre nego sto sam "zasuce rukave" i "ZAVLADA" !
Vreme je da i narod sazna ko je stvarni "Gazda u Srbiji" iako licno verujem da nema puno onih koji su i do sada verovali da su Tadic i Mirko Cvetkovic kao Predsednik i Premijer "Vlasti Srbije" !
"Rusija NIKADA nece priznati nezavisnu Srbiju" !

Veljko, Ivanjica

pre 12 godina

Kako ste glupi vi shto vredjate pravoslavnu bracu ja ne mogu da verujem... Pa nece sad Putin i Medvedev da proveravaju ko u Srbiji prima dve plate ko ne prima ni jednu,ko je prosjak ko nije,oni jednostavno zele da pomognu Srbima na Kosovu i Metohiji jel je njhovo ubedjenje takvoo da im je potrebna pomoc i da im kazu da ipak nismo sami na ovom svetu... Ne mogu da verujem, josh ce da ispadnu krivi shto nam pomazu pa mogu da se pobune i Ruski drzavljani koji loshe zive i da kazu da i njima treba pomoc...! Rzmislite malo... U SVAKOM SLUCHAJU HVALA BRACO RUSI! Sigurno nam nece pomovi amerika engleska ili Ladja francuska...

Toleranti, Peje

pre 12 godina

Od pocetka niko ne zabrani da ulazi konvoj, pitanje je bilo samo da EULEX traba da prati konvoj, videcemo kako ce ova prica zavrsiti, ova prica jos nije definitivno zavrsena ...

merrmaninegoje

pre 12 godina

Ma cilj nije ni bio da rusi podviju repove i da se vrate. na kraju krajeva, nisu ni albanci pa ni EU tako nehumani kao neke nase komsije. Cilj je bio pokazati Konjuzinu da je Jarinje granica jedne pro-zapadne drzave koja tezi uclanjenju u NATO i EU i ruske gubernije zvane Srbija, to jest Varsavskog pakta i NATO saveza.
Taj se cilj realizovao. Sada pomoc moze uci.

Pobesneli max

pre 12 godina

ej..., 15. decembar 2011 05:44)

Hej, sa takvim stavom ne mozes da dolazis na b92 portal i da ocekujes da te neko shvati ozbiljno. Isuvise ima obrazovanog sveta da bi mogao da "trabunjas" gluposti na taj nacin.
Ni ja ne "mirisem" ni jedne ni druge, mozda razumem sta zelis da kazes, ali pokusaj malo da se informises i da izadjes iz okvira prostackog "lupetanja".
Sa najboljom namerom, pozdrav.

mertur

pre 12 godina

Verovatno je Putin poslao MMS Angeli Merkel,na kome se vidi Medvedev kako zavrce ventil na gasovodu.
(MunzeLjux, 14. decembar 2011 22:13)
Zavrce ventil na gasovodu ali nema onda ni Evra a iako sa evrom momentalno ne stoji dobro, rusima je Evro opet draziji od srba. Poslednja vest je da se rusi nude za pomoc EU da nadju izlaz iz krize nije to iz ljubavi nego zbog oko 40% deviznih rezervi u evrima koje imaju rusi.
Konuzina bih pitao kako to da mora cekati na Jarinju a bez problema je usao u Srbiji i zasto Moskva mora da se dogovori sa Briselom za ulazak konvoja na Kosovu ako Beograd nije pravio probleme oko toga?.

Hercegovac

pre 12 godina

Сине, хајде ти мало скокни до барикада кад ти је тако лоше у БГ. Нема се петље је л'да? Чак ни за 2 плате. Кад би се Београђанима понудило да иду доле и за 5 плата, они не би отишли. И зато не кукајте више. Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!
(Satyagrahi 1888, 14. decembar 2011 23:55)

U pravu si brate mi smo bili 7 dana u subotu se vratili, pusti ovu decu šta zna dete šta je Kosovo!

Rodjendan

pre 12 godina

Sta ti je sila,ambasador resi problem za 1 dan,sta bi bilo da su putin i medvedev dosli,otisli bi i kfor i eulex za 1 dan sa kosova...

DeadJoeLoolee

pre 12 godina

Cekaj malo, a kakav dogovor su postigli? Ja samo vidim da EU rekla uslove Rusiji kako moze konvoj da prodje stoga ne vidim kako je Rusija pobedila ovde jer jos cekaju na granicu. A ono sa gasom, Rusiji je isto toliko vazno prodati je na veliko trziste kako EU koliko je vazno EU da je kupite, ipak oni su kupci I uvek ce njima Rusija da upotpuni uslove a ne obratno.

GORKI

pre 12 godina

Euleks je hteo da spreči ili oteža dostavljanje humanitarne pomoći Srbima na Kosovu. To je ono što je očigledno. Međutim poruka koju takve akcije Euleksa nose su mnogo teže. Po meni je to pokazivanje Rusima da oni tu nisu dobrodošli i da ne treba da imaju interesne svere u ovom delu sveta. Čini mi se da su to Rusi tako i shvatili i da im se to nesviđa. Šteta je jedino što naše vlasti nisu, ili nisu htele to da shvate i iskoriste.

Smarate za medalju

pre 12 godina

Ми из РС смо били и нико нам ништа није платио ( и не треба)!
(Satyagrahi 1888, 14. decembar 2011 23:55)

Ajd' lepo vi držite nos u svom dvorištu.

Nema veze

pre 12 godina

Toliko emocija, radosti i zalosti, klicanja i proklinjanja oko zbivanja na Kosovu i sa srpske i sa albanske strane, dok istovremeno obe strane zaboravljaju da predstavljaju sitnu monetu u potkusurivanju izmedju EU/USA i Rusije.

Vladimir Arsic

pre 12 godina

Ovde nedostaje samo jedna "mala" informacija: kao su se dogovorili, odn. kako izgleda taj dogovor.

U osnovi, izgleda da je ovo bila mala partija obaranja ruku.