Četvrtak, 13.10.2011.

19:09

Srbi sa Kosova: Barikade ostaju

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova izjavili su da će glavne barikade ostati na putevima dok se ne nađe rešenje za prelaze Jarinje i Brnjak.

Izvor: Tanjug

Srbi sa Kosova: Barikade ostaju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 12 godina

Vidimo da su dezurni albanski komentatori doziveli neku vrstu amnezije pa se ne secaju kakvim su seljackim, primitivnim, teroristickim i kojim sve ne, metodama dosli do te svoje etnicki ociscene "drzave". Kada ti Srbi na severu pocnu da se naoruzavaju, oblace u uniforme, kada pocnu svakodnevno da ubijaju policajce i vojnike ili da kidnapuju, muce, zatvaraju i ubijaju Albance ili Srbe koje misle drugacije, kada im na celo stanu najveci narko-dileri, kada skupe pare i plate par americkih kongresmena i kada samoproglase "nezavisnost" severnog dela Kosova... e tek tada ce biti isti kao i vi komsije Albanci ali i tada cete biti jako daleko od toga da bilo koga prozivate ili ismejavate ili vredjate.

narcisi

pre 12 godina

@Vokshi
Kada spominjes banana-dzravice ti naravno mislis na svoju izdzravanu, nesposbnu i nefunkcionalnu "drzavu kosova" koja bi se raspala za 5 minuta kada bi Amerikanci otisli kuci, zar ne? Zaista je komicno kada nam neko iz "drzave" koja ni uz svu pomoc Amerike kao ni uz pomoc miliona dolara raznih pacolija ne uspeva da se legalizuje, kada neko iz "drzave" koja nije u stanju da se uclani ni u jednu medjunarodnu organizaciju, neko iz "drzave" koja zavisi od poreskih obveznika SAD i EU i koja ima nezaposlenost od 60%, nikakvu proizvodnju i izvoz, nikakve investicije i koja nije u stanju ni na Evroviziju da ode... kada neko odtale soli pamet o tome kaka je Srbija banana-dzravica. Kupite ogledalo komsije Albanci i obavezno skinite ruzicaste naocare jer je vec pateticno sta o sebi fantazirate.

get a life

pre 12 godina

"postali ste najveci I najzaostaliji seljaci NA balkanu"... rece nama neko ko zivi u albanskoj "drzavi kosova", jednoj karikaturalnoj tvorevini koja je nesposbna da se izdzrava, da se finansira, da izgradi institucije, organizuje izbore, u kojoj se crkve drugih naroda moraju stititi policijom i bodljikavom zicom i gde je premijer nekakav Hasim Taci? Hahahaha. Beskrajno zabavlja ovaj samozaljubljeni i slepi nacionalizam dezurnih Albanaca. U Evropi sigurno a verovatno i sire, momentalno ne postoji ni jedan drugi narod koji toliko snazno veruje u bajke o samom sebi ka sto to rade Albanci.

Vokshi

pre 12 godina

Kroz istoriju nisu samo imperije propadale nego i banana-drzavice. Sta vise kroz istoriju je propao daleko veci broj banana-drzavica nego imperija. Mene jako cudi da ovi koji ocekuju propast tudjih drzava, cak i ne pomisljaju da bi i njihova vrlo lako mogla nestati a i da sanse za nesto takvo uopste nisu zanemarljive.

kurrizi

pre 12 godina

Uzor svetu kako shaka jada srba se suprostavi najvecoj sili sveta, ali se bojim da ne budu ukopani sa shlunkom, jer Rusija za nato je bash nishta.

Nikola

pre 12 godina

Mene zanima da se napise ko je koliko bolesljiv i koliko to kosta drzavu, ko cesto zove policiju i koliko to kosta drzavu... Pa da vidimo oni najskuplji da se skinu sa platnog spiska. Aman ljudi kako tako mozete da pustite svakog niz vodu! Ali ne, vi zivite negde u centralnoj Srbiji i boli vas uvce, nece stici do vas granica dok ste zivi. Koliko sebicluka, nepreduzimljivosi i nerada, nije ni cudo kakva nam je zemlja.

karma dhi

pre 12 godina

postali ste najveci I najzaostaliji seljaci NA balkanu.mozda ste uvek I bili Ali smo mi ostali trebali propustati. Sami napred NA dobrom ste putu. ...... ALTERNATIVNOM!

beep

pre 12 godina

znate sta vi tamo dole poceli ste da me jako nervirate,radite vi tamo nesto pametno? osim sto rostiljate i dizete barikade dok mi u srbiji rintamo za socijalu i plus finansiramo te vase gluposti sto pravite dole,pa sta vi mislite dokle cemo to da trpimo? maltretirate celu srbiju ako vam se nesvidja tamo prodajte to sve i dodjite u srbiju,sta nas zahebavate,zar treba cela nacija da ispasta zbog tamo nekog svercera i kriminalaca ili ko je sve to osmislio,ma nosite se svi redom.........gradjani srbije vam daju ogroman novac a vi se glupirate i dizete barikade,jedino vi to radite u evropi,zaposlite se negde radite nesto!!!i ja bi voleo da neradim nista i da me neko finansira,ja radim za 20.000d mesecno i jer me neko pita "treba li ti pomoci"drzavu briga za mene,a hocete vi dole meni pomoci?bas vas briga jer tako? e zato i mene briga za vas, a ipak vas placam i to ne svojom voljom da se ja pitam ne bih vam ni dinar dao,sta je vama cilj,da nas opet uvucete u rat ili sta???

Mrgud

pre 12 godina

Braćo naša Repuklika Srpska je uz vas i to ne na rječima već i na djelima!Ko je dole razumjeće a ovi samoživi likovi nemaju potrebu ni da znaju.Dok je Srba i Kosova biće još rađaju majke Obiliće!

vojvođanin

pre 12 godina

Lažu nas, rade nam o budućnosti i žive o našem trošku. Pročitajte šta gospođa Rada Trajković kaže o situaciji za razliku od ove ekipe koja diže barikade.

http://www.danas.org/content/kosovo_srbija_prelazi_sever_kosova_kriza/24358699.html

Pera Ždera

pre 12 godina

Po komentarima ne bi rekao da ovde ima Srba.Sve skočilo i udružilo se da kao "41 rastrgnu,rasparčaju i ponize Srbiju.Kako se samo istorija ponavlja.Spasa nam nema propasti nećemo.Izdržo je Srbin i gore pa će i ovo.Braćo sa Kosova volimo vas puno ekipa sa Voždovca!

sta mi hocemo ?

pre 12 godina

Gledao sam danas jedan talk show gde voditelj pita gosta [parafraziram]"Sta u stvari Srbija zeli - koji joj je krajnji cilj" tj ima li gde na papru sta je cilj Srbije? Dali zeli da se njeno izborno telo poveca za skoro 2 miliona biraca od kojih ce svi biti protiv te Srbije.
Rekao je i da se uveliko zna da skoro svi Srbi imaju 'duple' prijave tj. na Kosovu i u unutrasnjosti Srbije [radi pasosa] gde ostvaruju svoja biracka prava.
Ni jedan od gostiju mu ne dade konkretan odgovor,
A meni licno se cini da bi mi hteli teritorij Kosova ali prazan, tj. bez i jednog Albanca u njemu

svetlanast.

pre 12 godina

da li srbi sa kosova vide da je sila koja je napravila drzavu kosovo, napravila i svoju bazu na kosovu, dovela naoruzane vojnike i naoruzanje i svuda u svetu gde treba, zastupa i stiti albance?

da li srbi sa kosova vide da sila koja njih stiti i ne pomislja da napravi bazu,njihovi vojnici su otisli - pre nego sto su dosli, brane srbe u UN, kao da oni albanski zastitnici za bilo sta "zarezuju" UN.
zastitnici srba samo pitaju:ima li ovde srba? /u sali/.
nista nismo naucili.
srba nema, tamo gde je trebalo da ih ima po medjunarodnom pravu i zakonu.
jedina uteha nam je da su kroz istoriju sve imperije propale.
ili, kako nas narod mudro kaze:dabogda se osilio.

Sir Oliver

pre 12 godina

Mene kao poreskog obaveznika zanima koliko ova glupost Srba mene kosta!

A ti si kao neki veliki poreski obaveznik?!!!Kakve sve gluposti i ispade sebičnosti ovde ne pročitah!

Stevan

pre 12 godina

Samo (tvrdoglavo) napred, braco Srbi... Samo vi slusajte vase DSS-ovce i daleko cete stici... Samo nesto imam da vam kazem, ne racunajte na mene, meni je vala dosta vojevanja... mogao bih malo i da zivim, dosta mi je ratovanja... najlepse godine mi odose u ratovanju i strahu od njega... Drz'te vi vase barikade ali bi bilo fer od Kostunice & Co. da budu sve vreme sa vama, s one strane barikada a ne da vas lozi iz fotelje.

neso

pre 12 godina

Srbima na Kosovu treba objasniti da Ivica tamo nije nadležan, ovi se neće uplašiti ako njim priprete dveri i zveri. Bojim se da će se parada ponosa na tim teritorijama održati, a verujem da se niko ne želi saginjati po sapun

Skywalker

pre 12 godina

“Prva je da stanovništvo to samo posmatra, što je malo verovatno, druga je da se barikade brane telima, treća da se na svaku uklonjenu odgovori postavljanjem dve nove,” kazao je Pantić.
Da mi je samo da znam u cijoj glavi se radjaju ovakve ideje. Znate, ja sve imam utisak da neko negde sedi i smislja sve ove opcije. Jer, da bi neko ovo rekao, neko prethodno mora da smisli. I kako taj neko zna sta ce narod da radi ako KFOR krene da uklanja barikade. Cenu ovog ludila na kraju ce platiti neduzan narod. On to i sada cini jer je sve poskupelo otkako je ludilo pocelo. Ali, to nije nista prema onom sto bi moglo da ga snadje.

ana

pre 12 godina

Srbija je uz vas, Ne odustajte, Pripojeni ste uz maticu Srbiju i ne mogu vam nista, Alternativnih puteva ima 1000/A vi niste ni trebali da budete na Kosovu To je jedno od Titovih ,,velicanstvenih dela. Narod Srbije je uz vas.

bezimena

pre 12 godina

Ovi predstavnici MZ ne daju ni pet para na Putinove slike i ruske zastave kojima odmetnici "štite" barikade. Baš me čudi toliko neuvažavanje...

Bora

pre 12 godina

Mene kao poreskog obaveznika zanima koliko ova glupost Srba mene kosta!

Hocu da znam koliko je novca potroseno na njih, i koliko je novca potrosio Jeremic na svoja silna besmislena putovanja!

Hajde jednom da se vise to Kosovo stavi na papir! Da vidimo brojke!

Inat

pre 12 godina

Mi Srbi ne mozemo bez rata pa to ti je,izgleda da ce opet rat za Kosovo,pa za Sandzak,pa za Vojvodinu,ne moze da prodje ni 50 godina a da Srbija ne ratuje sa nekim...(Turci 500 godina,Balkanski ratovi,1 svetski rat,2 svetski rat,ratovi 90-tih),muka mi je vise od ove drzave nek ga daju vise i gotovo,ionako tamo nema vise nikog skoro a ko je ostao taj je budala trebao je da proda sta ima i dodje u Centralnu Srbiju i zivi kao covek inace tamo na Kosovu jedna njiva mogla je da se proda pre par godina za 20000 evra jer tamo dobro placaju zna se zasto....da makar ima Srba tamo pa da se i borimo za to Kosovo ali tamo je jako malo Srba...i jednostavno ne vredi da cela drzava ispasta i da se gine za nekoliko stotina srba ili hiljada koliko ih vec ima...

dacha

pre 12 godina

Pre ili kasnije desice se incident. Neko ce zapucati, prolice se krv... A onda smo nagrabusili. Pitam se samo da li neko starno veruje da ce nas braca Rusi zastititi. Nepromisljeno srljanje u propast, kao i toliko puta do sad...

Aco

pre 12 godina

Tesko nama u narednih nekoliko dana .Oni nece da popuste ,jer oni smatraju ako bi popustili onda bi Srbi uvek tako ostvarivali svoje zahteve a s druge strane to bi takodjer razljutilo Albance . Akcija KFOR-a ce biti nemilosrdna ,na zalost ,za primer ubuduce.

milan

pre 12 godina

Koliko god je nama stalo da nas narod na Kosovu treba da bude na sigurnom tlu, tako je njima svejedno sta ce biti sa nama. Kosovo je teret koji ce nas ocigledno jos generacijama pratiti a niko od nas danas nije za to kriv sem par politicara radikalskog smera koji pumpaju ljudima u glavu fantasticne price bez da su i jedan pametan dokaz predocili.

CCCC

pre 12 godina

Ja se nadam da KFOR I EULEX imaju dobru dnevnicu kad hoce da se bore zarad njihovih visecasovnih pardon visevekovnih prijatelja.Ipak ja razumem vrednije je da se zastiti nezavisnost drzave iz medjunarodne epruvete,nego sto je bilo sacuvati kulturnu bastinu UNESKA,imovinu Srba a da ne spominjem nase nevazne zivote 2004.

prokleta avlija

pre 12 godina

pa dobro sad mi nije nista jasno...pa da li su na barikadama kriminalci ili stanovnistvo...kako su se kriminalci preko noci odjednom, pretvorili u stanovnistvo...

slovenac

pre 12 godina

Da bi bilo, da je bilo, pa je bilo! Opis prve braćne noći Kosovara sa Srbima!:)) Polako, samo polako.. sa vremenom bit će bolje! Ne može narod da zauvek ostane u "svojoj" kolevki! Mora da sazri i da prohoda!

e-krem

pre 12 godina

Ova vest je svakako dobra ali ima jos jedna a to je da je Kosovska vlada odvojila sredstva za urgentne investicije u cilju poboljsanja zivota nasih sugradjana na severu sto je svakako za svaku pohvalu.

e-krem

pre 12 godina

Ova vest je svakako dobra ali ima jos jedna a to je da je Kosovska vlada odvojila sredstva za urgentne investicije u cilju poboljsanja zivota nasih sugradjana na severu sto je svakako za svaku pohvalu.

Bora

pre 12 godina

Mene kao poreskog obaveznika zanima koliko ova glupost Srba mene kosta!

Hocu da znam koliko je novca potroseno na njih, i koliko je novca potrosio Jeremic na svoja silna besmislena putovanja!

Hajde jednom da se vise to Kosovo stavi na papir! Da vidimo brojke!

slovenac

pre 12 godina

Da bi bilo, da je bilo, pa je bilo! Opis prve braćne noći Kosovara sa Srbima!:)) Polako, samo polako.. sa vremenom bit će bolje! Ne može narod da zauvek ostane u "svojoj" kolevki! Mora da sazri i da prohoda!

prokleta avlija

pre 12 godina

pa dobro sad mi nije nista jasno...pa da li su na barikadama kriminalci ili stanovnistvo...kako su se kriminalci preko noci odjednom, pretvorili u stanovnistvo...

CCCC

pre 12 godina

Ja se nadam da KFOR I EULEX imaju dobru dnevnicu kad hoce da se bore zarad njihovih visecasovnih pardon visevekovnih prijatelja.Ipak ja razumem vrednije je da se zastiti nezavisnost drzave iz medjunarodne epruvete,nego sto je bilo sacuvati kulturnu bastinu UNESKA,imovinu Srba a da ne spominjem nase nevazne zivote 2004.

Inat

pre 12 godina

Mi Srbi ne mozemo bez rata pa to ti je,izgleda da ce opet rat za Kosovo,pa za Sandzak,pa za Vojvodinu,ne moze da prodje ni 50 godina a da Srbija ne ratuje sa nekim...(Turci 500 godina,Balkanski ratovi,1 svetski rat,2 svetski rat,ratovi 90-tih),muka mi je vise od ove drzave nek ga daju vise i gotovo,ionako tamo nema vise nikog skoro a ko je ostao taj je budala trebao je da proda sta ima i dodje u Centralnu Srbiju i zivi kao covek inace tamo na Kosovu jedna njiva mogla je da se proda pre par godina za 20000 evra jer tamo dobro placaju zna se zasto....da makar ima Srba tamo pa da se i borimo za to Kosovo ali tamo je jako malo Srba...i jednostavno ne vredi da cela drzava ispasta i da se gine za nekoliko stotina srba ili hiljada koliko ih vec ima...

dacha

pre 12 godina

Pre ili kasnije desice se incident. Neko ce zapucati, prolice se krv... A onda smo nagrabusili. Pitam se samo da li neko starno veruje da ce nas braca Rusi zastititi. Nepromisljeno srljanje u propast, kao i toliko puta do sad...

milan

pre 12 godina

Koliko god je nama stalo da nas narod na Kosovu treba da bude na sigurnom tlu, tako je njima svejedno sta ce biti sa nama. Kosovo je teret koji ce nas ocigledno jos generacijama pratiti a niko od nas danas nije za to kriv sem par politicara radikalskog smera koji pumpaju ljudima u glavu fantasticne price bez da su i jedan pametan dokaz predocili.

Aco

pre 12 godina

Tesko nama u narednih nekoliko dana .Oni nece da popuste ,jer oni smatraju ako bi popustili onda bi Srbi uvek tako ostvarivali svoje zahteve a s druge strane to bi takodjer razljutilo Albance . Akcija KFOR-a ce biti nemilosrdna ,na zalost ,za primer ubuduce.

bezimena

pre 12 godina

Ovi predstavnici MZ ne daju ni pet para na Putinove slike i ruske zastave kojima odmetnici "štite" barikade. Baš me čudi toliko neuvažavanje...

ana

pre 12 godina

Srbija je uz vas, Ne odustajte, Pripojeni ste uz maticu Srbiju i ne mogu vam nista, Alternativnih puteva ima 1000/A vi niste ni trebali da budete na Kosovu To je jedno od Titovih ,,velicanstvenih dela. Narod Srbije je uz vas.

Vokshi

pre 12 godina

Kroz istoriju nisu samo imperije propadale nego i banana-drzavice. Sta vise kroz istoriju je propao daleko veci broj banana-drzavica nego imperija. Mene jako cudi da ovi koji ocekuju propast tudjih drzava, cak i ne pomisljaju da bi i njihova vrlo lako mogla nestati a i da sanse za nesto takvo uopste nisu zanemarljive.

sta mi hocemo ?

pre 12 godina

Gledao sam danas jedan talk show gde voditelj pita gosta [parafraziram]"Sta u stvari Srbija zeli - koji joj je krajnji cilj" tj ima li gde na papru sta je cilj Srbije? Dali zeli da se njeno izborno telo poveca za skoro 2 miliona biraca od kojih ce svi biti protiv te Srbije.
Rekao je i da se uveliko zna da skoro svi Srbi imaju 'duple' prijave tj. na Kosovu i u unutrasnjosti Srbije [radi pasosa] gde ostvaruju svoja biracka prava.
Ni jedan od gostiju mu ne dade konkretan odgovor,
A meni licno se cini da bi mi hteli teritorij Kosova ali prazan, tj. bez i jednog Albanca u njemu

kurrizi

pre 12 godina

Uzor svetu kako shaka jada srba se suprostavi najvecoj sili sveta, ali se bojim da ne budu ukopani sa shlunkom, jer Rusija za nato je bash nishta.

beep

pre 12 godina

znate sta vi tamo dole poceli ste da me jako nervirate,radite vi tamo nesto pametno? osim sto rostiljate i dizete barikade dok mi u srbiji rintamo za socijalu i plus finansiramo te vase gluposti sto pravite dole,pa sta vi mislite dokle cemo to da trpimo? maltretirate celu srbiju ako vam se nesvidja tamo prodajte to sve i dodjite u srbiju,sta nas zahebavate,zar treba cela nacija da ispasta zbog tamo nekog svercera i kriminalaca ili ko je sve to osmislio,ma nosite se svi redom.........gradjani srbije vam daju ogroman novac a vi se glupirate i dizete barikade,jedino vi to radite u evropi,zaposlite se negde radite nesto!!!i ja bi voleo da neradim nista i da me neko finansira,ja radim za 20.000d mesecno i jer me neko pita "treba li ti pomoci"drzavu briga za mene,a hocete vi dole meni pomoci?bas vas briga jer tako? e zato i mene briga za vas, a ipak vas placam i to ne svojom voljom da se ja pitam ne bih vam ni dinar dao,sta je vama cilj,da nas opet uvucete u rat ili sta???

karma dhi

pre 12 godina

postali ste najveci I najzaostaliji seljaci NA balkanu.mozda ste uvek I bili Ali smo mi ostali trebali propustati. Sami napred NA dobrom ste putu. ...... ALTERNATIVNOM!

Stevan

pre 12 godina

Samo (tvrdoglavo) napred, braco Srbi... Samo vi slusajte vase DSS-ovce i daleko cete stici... Samo nesto imam da vam kazem, ne racunajte na mene, meni je vala dosta vojevanja... mogao bih malo i da zivim, dosta mi je ratovanja... najlepse godine mi odose u ratovanju i strahu od njega... Drz'te vi vase barikade ali bi bilo fer od Kostunice & Co. da budu sve vreme sa vama, s one strane barikada a ne da vas lozi iz fotelje.

Skywalker

pre 12 godina

“Prva je da stanovništvo to samo posmatra, što je malo verovatno, druga je da se barikade brane telima, treća da se na svaku uklonjenu odgovori postavljanjem dve nove,” kazao je Pantić.
Da mi je samo da znam u cijoj glavi se radjaju ovakve ideje. Znate, ja sve imam utisak da neko negde sedi i smislja sve ove opcije. Jer, da bi neko ovo rekao, neko prethodno mora da smisli. I kako taj neko zna sta ce narod da radi ako KFOR krene da uklanja barikade. Cenu ovog ludila na kraju ce platiti neduzan narod. On to i sada cini jer je sve poskupelo otkako je ludilo pocelo. Ali, to nije nista prema onom sto bi moglo da ga snadje.

vojvođanin

pre 12 godina

Lažu nas, rade nam o budućnosti i žive o našem trošku. Pročitajte šta gospođa Rada Trajković kaže o situaciji za razliku od ove ekipe koja diže barikade.

http://www.danas.org/content/kosovo_srbija_prelazi_sever_kosova_kriza/24358699.html

Mrgud

pre 12 godina

Braćo naša Repuklika Srpska je uz vas i to ne na rječima već i na djelima!Ko je dole razumjeće a ovi samoživi likovi nemaju potrebu ni da znaju.Dok je Srba i Kosova biće još rađaju majke Obiliće!

Pera Ždera

pre 12 godina

Po komentarima ne bi rekao da ovde ima Srba.Sve skočilo i udružilo se da kao "41 rastrgnu,rasparčaju i ponize Srbiju.Kako se samo istorija ponavlja.Spasa nam nema propasti nećemo.Izdržo je Srbin i gore pa će i ovo.Braćo sa Kosova volimo vas puno ekipa sa Voždovca!

Sir Oliver

pre 12 godina

Mene kao poreskog obaveznika zanima koliko ova glupost Srba mene kosta!

A ti si kao neki veliki poreski obaveznik?!!!Kakve sve gluposti i ispade sebičnosti ovde ne pročitah!

neso

pre 12 godina

Srbima na Kosovu treba objasniti da Ivica tamo nije nadležan, ovi se neće uplašiti ako njim priprete dveri i zveri. Bojim se da će se parada ponosa na tim teritorijama održati, a verujem da se niko ne želi saginjati po sapun

Nikola

pre 12 godina

Mene zanima da se napise ko je koliko bolesljiv i koliko to kosta drzavu, ko cesto zove policiju i koliko to kosta drzavu... Pa da vidimo oni najskuplji da se skinu sa platnog spiska. Aman ljudi kako tako mozete da pustite svakog niz vodu! Ali ne, vi zivite negde u centralnoj Srbiji i boli vas uvce, nece stici do vas granica dok ste zivi. Koliko sebicluka, nepreduzimljivosi i nerada, nije ni cudo kakva nam je zemlja.

svetlanast.

pre 12 godina

da li srbi sa kosova vide da je sila koja je napravila drzavu kosovo, napravila i svoju bazu na kosovu, dovela naoruzane vojnike i naoruzanje i svuda u svetu gde treba, zastupa i stiti albance?

da li srbi sa kosova vide da sila koja njih stiti i ne pomislja da napravi bazu,njihovi vojnici su otisli - pre nego sto su dosli, brane srbe u UN, kao da oni albanski zastitnici za bilo sta "zarezuju" UN.
zastitnici srba samo pitaju:ima li ovde srba? /u sali/.
nista nismo naucili.
srba nema, tamo gde je trebalo da ih ima po medjunarodnom pravu i zakonu.
jedina uteha nam je da su kroz istoriju sve imperije propale.
ili, kako nas narod mudro kaze:dabogda se osilio.

get a life

pre 12 godina

"postali ste najveci I najzaostaliji seljaci NA balkanu"... rece nama neko ko zivi u albanskoj "drzavi kosova", jednoj karikaturalnoj tvorevini koja je nesposbna da se izdzrava, da se finansira, da izgradi institucije, organizuje izbore, u kojoj se crkve drugih naroda moraju stititi policijom i bodljikavom zicom i gde je premijer nekakav Hasim Taci? Hahahaha. Beskrajno zabavlja ovaj samozaljubljeni i slepi nacionalizam dezurnih Albanaca. U Evropi sigurno a verovatno i sire, momentalno ne postoji ni jedan drugi narod koji toliko snazno veruje u bajke o samom sebi ka sto to rade Albanci.

narcisi

pre 12 godina

@Vokshi
Kada spominjes banana-dzravice ti naravno mislis na svoju izdzravanu, nesposbnu i nefunkcionalnu "drzavu kosova" koja bi se raspala za 5 minuta kada bi Amerikanci otisli kuci, zar ne? Zaista je komicno kada nam neko iz "drzave" koja ni uz svu pomoc Amerike kao ni uz pomoc miliona dolara raznih pacolija ne uspeva da se legalizuje, kada neko iz "drzave" koja nije u stanju da se uclani ni u jednu medjunarodnu organizaciju, neko iz "drzave" koja zavisi od poreskih obveznika SAD i EU i koja ima nezaposlenost od 60%, nikakvu proizvodnju i izvoz, nikakve investicije i koja nije u stanju ni na Evroviziju da ode... kada neko odtale soli pamet o tome kaka je Srbija banana-dzravica. Kupite ogledalo komsije Albanci i obavezno skinite ruzicaste naocare jer je vec pateticno sta o sebi fantazirate.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 12 godina

Vidimo da su dezurni albanski komentatori doziveli neku vrstu amnezije pa se ne secaju kakvim su seljackim, primitivnim, teroristickim i kojim sve ne, metodama dosli do te svoje etnicki ociscene "drzave". Kada ti Srbi na severu pocnu da se naoruzavaju, oblace u uniforme, kada pocnu svakodnevno da ubijaju policajce i vojnike ili da kidnapuju, muce, zatvaraju i ubijaju Albance ili Srbe koje misle drugacije, kada im na celo stanu najveci narko-dileri, kada skupe pare i plate par americkih kongresmena i kada samoproglase "nezavisnost" severnog dela Kosova... e tek tada ce biti isti kao i vi komsije Albanci ali i tada cete biti jako daleko od toga da bilo koga prozivate ili ismejavate ili vredjate.

CCCC

pre 12 godina

Ja se nadam da KFOR I EULEX imaju dobru dnevnicu kad hoce da se bore zarad njihovih visecasovnih pardon visevekovnih prijatelja.Ipak ja razumem vrednije je da se zastiti nezavisnost drzave iz medjunarodne epruvete,nego sto je bilo sacuvati kulturnu bastinu UNESKA,imovinu Srba a da ne spominjem nase nevazne zivote 2004.

ana

pre 12 godina

Srbija je uz vas, Ne odustajte, Pripojeni ste uz maticu Srbiju i ne mogu vam nista, Alternativnih puteva ima 1000/A vi niste ni trebali da budete na Kosovu To je jedno od Titovih ,,velicanstvenih dela. Narod Srbije je uz vas.

e-krem

pre 12 godina

Ova vest je svakako dobra ali ima jos jedna a to je da je Kosovska vlada odvojila sredstva za urgentne investicije u cilju poboljsanja zivota nasih sugradjana na severu sto je svakako za svaku pohvalu.

slovenac

pre 12 godina

Da bi bilo, da je bilo, pa je bilo! Opis prve braćne noći Kosovara sa Srbima!:)) Polako, samo polako.. sa vremenom bit će bolje! Ne može narod da zauvek ostane u "svojoj" kolevki! Mora da sazri i da prohoda!

Bora

pre 12 godina

Mene kao poreskog obaveznika zanima koliko ova glupost Srba mene kosta!

Hocu da znam koliko je novca potroseno na njih, i koliko je novca potrosio Jeremic na svoja silna besmislena putovanja!

Hajde jednom da se vise to Kosovo stavi na papir! Da vidimo brojke!

prokleta avlija

pre 12 godina

pa dobro sad mi nije nista jasno...pa da li su na barikadama kriminalci ili stanovnistvo...kako su se kriminalci preko noci odjednom, pretvorili u stanovnistvo...

Inat

pre 12 godina

Mi Srbi ne mozemo bez rata pa to ti je,izgleda da ce opet rat za Kosovo,pa za Sandzak,pa za Vojvodinu,ne moze da prodje ni 50 godina a da Srbija ne ratuje sa nekim...(Turci 500 godina,Balkanski ratovi,1 svetski rat,2 svetski rat,ratovi 90-tih),muka mi je vise od ove drzave nek ga daju vise i gotovo,ionako tamo nema vise nikog skoro a ko je ostao taj je budala trebao je da proda sta ima i dodje u Centralnu Srbiju i zivi kao covek inace tamo na Kosovu jedna njiva mogla je da se proda pre par godina za 20000 evra jer tamo dobro placaju zna se zasto....da makar ima Srba tamo pa da se i borimo za to Kosovo ali tamo je jako malo Srba...i jednostavno ne vredi da cela drzava ispasta i da se gine za nekoliko stotina srba ili hiljada koliko ih vec ima...

milan

pre 12 godina

Koliko god je nama stalo da nas narod na Kosovu treba da bude na sigurnom tlu, tako je njima svejedno sta ce biti sa nama. Kosovo je teret koji ce nas ocigledno jos generacijama pratiti a niko od nas danas nije za to kriv sem par politicara radikalskog smera koji pumpaju ljudima u glavu fantasticne price bez da su i jedan pametan dokaz predocili.

Mrgud

pre 12 godina

Braćo naša Repuklika Srpska je uz vas i to ne na rječima već i na djelima!Ko je dole razumjeće a ovi samoživi likovi nemaju potrebu ni da znaju.Dok je Srba i Kosova biće još rađaju majke Obiliće!

Aco

pre 12 godina

Tesko nama u narednih nekoliko dana .Oni nece da popuste ,jer oni smatraju ako bi popustili onda bi Srbi uvek tako ostvarivali svoje zahteve a s druge strane to bi takodjer razljutilo Albance . Akcija KFOR-a ce biti nemilosrdna ,na zalost ,za primer ubuduce.

Nikola

pre 12 godina

Mene zanima da se napise ko je koliko bolesljiv i koliko to kosta drzavu, ko cesto zove policiju i koliko to kosta drzavu... Pa da vidimo oni najskuplji da se skinu sa platnog spiska. Aman ljudi kako tako mozete da pustite svakog niz vodu! Ali ne, vi zivite negde u centralnoj Srbiji i boli vas uvce, nece stici do vas granica dok ste zivi. Koliko sebicluka, nepreduzimljivosi i nerada, nije ni cudo kakva nam je zemlja.

dacha

pre 12 godina

Pre ili kasnije desice se incident. Neko ce zapucati, prolice se krv... A onda smo nagrabusili. Pitam se samo da li neko starno veruje da ce nas braca Rusi zastititi. Nepromisljeno srljanje u propast, kao i toliko puta do sad...

Pera Ždera

pre 12 godina

Po komentarima ne bi rekao da ovde ima Srba.Sve skočilo i udružilo se da kao "41 rastrgnu,rasparčaju i ponize Srbiju.Kako se samo istorija ponavlja.Spasa nam nema propasti nećemo.Izdržo je Srbin i gore pa će i ovo.Braćo sa Kosova volimo vas puno ekipa sa Voždovca!

bezimena

pre 12 godina

Ovi predstavnici MZ ne daju ni pet para na Putinove slike i ruske zastave kojima odmetnici "štite" barikade. Baš me čudi toliko neuvažavanje...

Sir Oliver

pre 12 godina

Mene kao poreskog obaveznika zanima koliko ova glupost Srba mene kosta!

A ti si kao neki veliki poreski obaveznik?!!!Kakve sve gluposti i ispade sebičnosti ovde ne pročitah!

kurrizi

pre 12 godina

Uzor svetu kako shaka jada srba se suprostavi najvecoj sili sveta, ali se bojim da ne budu ukopani sa shlunkom, jer Rusija za nato je bash nishta.

Vokshi

pre 12 godina

Kroz istoriju nisu samo imperije propadale nego i banana-drzavice. Sta vise kroz istoriju je propao daleko veci broj banana-drzavica nego imperija. Mene jako cudi da ovi koji ocekuju propast tudjih drzava, cak i ne pomisljaju da bi i njihova vrlo lako mogla nestati a i da sanse za nesto takvo uopste nisu zanemarljive.

beep

pre 12 godina

znate sta vi tamo dole poceli ste da me jako nervirate,radite vi tamo nesto pametno? osim sto rostiljate i dizete barikade dok mi u srbiji rintamo za socijalu i plus finansiramo te vase gluposti sto pravite dole,pa sta vi mislite dokle cemo to da trpimo? maltretirate celu srbiju ako vam se nesvidja tamo prodajte to sve i dodjite u srbiju,sta nas zahebavate,zar treba cela nacija da ispasta zbog tamo nekog svercera i kriminalaca ili ko je sve to osmislio,ma nosite se svi redom.........gradjani srbije vam daju ogroman novac a vi se glupirate i dizete barikade,jedino vi to radite u evropi,zaposlite se negde radite nesto!!!i ja bi voleo da neradim nista i da me neko finansira,ja radim za 20.000d mesecno i jer me neko pita "treba li ti pomoci"drzavu briga za mene,a hocete vi dole meni pomoci?bas vas briga jer tako? e zato i mene briga za vas, a ipak vas placam i to ne svojom voljom da se ja pitam ne bih vam ni dinar dao,sta je vama cilj,da nas opet uvucete u rat ili sta???

karma dhi

pre 12 godina

postali ste najveci I najzaostaliji seljaci NA balkanu.mozda ste uvek I bili Ali smo mi ostali trebali propustati. Sami napred NA dobrom ste putu. ...... ALTERNATIVNOM!

Stevan

pre 12 godina

Samo (tvrdoglavo) napred, braco Srbi... Samo vi slusajte vase DSS-ovce i daleko cete stici... Samo nesto imam da vam kazem, ne racunajte na mene, meni je vala dosta vojevanja... mogao bih malo i da zivim, dosta mi je ratovanja... najlepse godine mi odose u ratovanju i strahu od njega... Drz'te vi vase barikade ali bi bilo fer od Kostunice & Co. da budu sve vreme sa vama, s one strane barikada a ne da vas lozi iz fotelje.

vojvođanin

pre 12 godina

Lažu nas, rade nam o budućnosti i žive o našem trošku. Pročitajte šta gospođa Rada Trajković kaže o situaciji za razliku od ove ekipe koja diže barikade.

http://www.danas.org/content/kosovo_srbija_prelazi_sever_kosova_kriza/24358699.html

sta mi hocemo ?

pre 12 godina

Gledao sam danas jedan talk show gde voditelj pita gosta [parafraziram]"Sta u stvari Srbija zeli - koji joj je krajnji cilj" tj ima li gde na papru sta je cilj Srbije? Dali zeli da se njeno izborno telo poveca za skoro 2 miliona biraca od kojih ce svi biti protiv te Srbije.
Rekao je i da se uveliko zna da skoro svi Srbi imaju 'duple' prijave tj. na Kosovu i u unutrasnjosti Srbije [radi pasosa] gde ostvaruju svoja biracka prava.
Ni jedan od gostiju mu ne dade konkretan odgovor,
A meni licno se cini da bi mi hteli teritorij Kosova ali prazan, tj. bez i jednog Albanca u njemu

neso

pre 12 godina

Srbima na Kosovu treba objasniti da Ivica tamo nije nadležan, ovi se neće uplašiti ako njim priprete dveri i zveri. Bojim se da će se parada ponosa na tim teritorijama održati, a verujem da se niko ne želi saginjati po sapun

narcisi

pre 12 godina

@Vokshi
Kada spominjes banana-dzravice ti naravno mislis na svoju izdzravanu, nesposbnu i nefunkcionalnu "drzavu kosova" koja bi se raspala za 5 minuta kada bi Amerikanci otisli kuci, zar ne? Zaista je komicno kada nam neko iz "drzave" koja ni uz svu pomoc Amerike kao ni uz pomoc miliona dolara raznih pacolija ne uspeva da se legalizuje, kada neko iz "drzave" koja nije u stanju da se uclani ni u jednu medjunarodnu organizaciju, neko iz "drzave" koja zavisi od poreskih obveznika SAD i EU i koja ima nezaposlenost od 60%, nikakvu proizvodnju i izvoz, nikakve investicije i koja nije u stanju ni na Evroviziju da ode... kada neko odtale soli pamet o tome kaka je Srbija banana-dzravica. Kupite ogledalo komsije Albanci i obavezno skinite ruzicaste naocare jer je vec pateticno sta o sebi fantazirate.

svetlanast.

pre 12 godina

da li srbi sa kosova vide da je sila koja je napravila drzavu kosovo, napravila i svoju bazu na kosovu, dovela naoruzane vojnike i naoruzanje i svuda u svetu gde treba, zastupa i stiti albance?

da li srbi sa kosova vide da sila koja njih stiti i ne pomislja da napravi bazu,njihovi vojnici su otisli - pre nego sto su dosli, brane srbe u UN, kao da oni albanski zastitnici za bilo sta "zarezuju" UN.
zastitnici srba samo pitaju:ima li ovde srba? /u sali/.
nista nismo naucili.
srba nema, tamo gde je trebalo da ih ima po medjunarodnom pravu i zakonu.
jedina uteha nam je da su kroz istoriju sve imperije propale.
ili, kako nas narod mudro kaze:dabogda se osilio.

Skywalker

pre 12 godina

“Prva je da stanovništvo to samo posmatra, što je malo verovatno, druga je da se barikade brane telima, treća da se na svaku uklonjenu odgovori postavljanjem dve nove,” kazao je Pantić.
Da mi je samo da znam u cijoj glavi se radjaju ovakve ideje. Znate, ja sve imam utisak da neko negde sedi i smislja sve ove opcije. Jer, da bi neko ovo rekao, neko prethodno mora da smisli. I kako taj neko zna sta ce narod da radi ako KFOR krene da uklanja barikade. Cenu ovog ludila na kraju ce platiti neduzan narod. On to i sada cini jer je sve poskupelo otkako je ludilo pocelo. Ali, to nije nista prema onom sto bi moglo da ga snadje.

get a life

pre 12 godina

"postali ste najveci I najzaostaliji seljaci NA balkanu"... rece nama neko ko zivi u albanskoj "drzavi kosova", jednoj karikaturalnoj tvorevini koja je nesposbna da se izdzrava, da se finansira, da izgradi institucije, organizuje izbore, u kojoj se crkve drugih naroda moraju stititi policijom i bodljikavom zicom i gde je premijer nekakav Hasim Taci? Hahahaha. Beskrajno zabavlja ovaj samozaljubljeni i slepi nacionalizam dezurnih Albanaca. U Evropi sigurno a verovatno i sire, momentalno ne postoji ni jedan drugi narod koji toliko snazno veruje u bajke o samom sebi ka sto to rade Albanci.

ko ih ne zna skupo bi ih platio

pre 12 godina

Vidimo da su dezurni albanski komentatori doziveli neku vrstu amnezije pa se ne secaju kakvim su seljackim, primitivnim, teroristickim i kojim sve ne, metodama dosli do te svoje etnicki ociscene "drzave". Kada ti Srbi na severu pocnu da se naoruzavaju, oblace u uniforme, kada pocnu svakodnevno da ubijaju policajce i vojnike ili da kidnapuju, muce, zatvaraju i ubijaju Albance ili Srbe koje misle drugacije, kada im na celo stanu najveci narko-dileri, kada skupe pare i plate par americkih kongresmena i kada samoproglase "nezavisnost" severnog dela Kosova... e tek tada ce biti isti kao i vi komsije Albanci ali i tada cete biti jako daleko od toga da bilo koga prozivate ili ismejavate ili vredjate.