Petak, 13.05.2011.

16:18

Tužba za "pola Mađar – pola ustaša"

FK Vojvodina najavila da će tužiti svakog fudbalera Partizana koji je pevao šovinističku navijačku pesmu "Pola Mađar – pola ustaša", nakon finala Kupa Srbije.

Izvor: Radio 021

Tužba za "pola Maðar – pola ustaša" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

Slobodan

pre 12 godina

@EU Citizen
Molim Vas ne obraćajte pažnju na čoveka koji iz rečenog ne zna ni šta znači malograđanin, a kamoli da razume šta ste napisali... Vi ste iz priloženog dokazali svoju SVESNOST, a on je smešan! Nažalost ocene koje su date za Vaš komentar pokazuju koliko je većina površna ili zaslepljena (svesno ili nesvesno, svojom ili tuđom voljom)! Pozdrav iz Zrenjanina, Petrovgrada ili Velikog Bečkereka!

EU Citizen

pre 12 godina

@iz Beograda isto a mentalno sto dalje od slicnih tebi
Gospodine, pa vi ste se u jednoj jedinoj rečenici vrlo precizno i u potpunosti definisali: obraćanje nepoznatoj osobi na ti, ad hominem vređanje sagovornika, čak ni pokušaj u pravcu argumenta, samo neki bedasti i kljasti subjektivni škrgut i bljuvanje :) - drugim rečima, neotesanost, primitivizam i potpuna nesposobnost razumnog i lucidnog rasuđivanja i formulisanja rezultata istog, dakle, sve ono čime se ova nova Srbija navijača i narodnih pevača ističe, i sve ono što pravi Beograd nije i nikada nije bio.

coka

pre 12 godina

Zgadjena sam ovim dogadjajem, ovom pesmom, ali i banalizovanjem ovakvih postupaka... Kao rodjena beogradjanka, uvek se osecam grozno kada me trpaju u kos sa ovakvim olosem. Verovali ili ne, ima u Beogradu mnogo normalnih ljudi koji koji zele "pravdu za Urosa, i ovakve" = 40 godina na robiji. I bas me zanima koliko ovih likova, fudbalera i navijaca, koji pevaju ovakve pesme potice iz Beograda? Verovatno nijedan!
Zato, dragi moji vojvodjani, molim da ne vredjate mene, na nacin na koji je ovaj olos vredjao vas!
Uvek sam se trudila da kad kazem "MI" mislim na normalne ljude (bili oni Madjari, Hrvati, Srbi, Albanci, Crnci, Indijanci).

besan

pre 12 godina

E majke mi mi je muka od ljudi. PREKINITE DA ZOVETE NAVIJAČE BEOGRAĐANIMA, a ako vam ne odgovara život u zajednici slobodno se odvojite, dosta više drame muka mi je stvarno

alfred

pre 12 godina

Standardna navijacka pesma u ovoj drzavi, ne znaci nista, ali neko iskoriscava takve sitne stvari da napravi neki bum koji njemu odgovara. Masa se posle prima,cak i politicari reaguju, tako da dolazi u prvi plan na medijima od cega moze da nastane svasta. Najpametnije cutati, ignorisati kad bi bilo moguce, a ne komentarisati i siriti

iz Beograda isto a mentalno sto dalje od slicnih tebi

pre 12 godina

@EU citizen,
Koliko si ti samo istresao malogradjanskih baljezgarija, a sve se pozivajuci na antikomunizam, antifasizam, moj nesrecnice...

raj na zemlji

pre 12 godina

(Pera, 14. maj 2011 13:18)

E sad si nam objasnio.Alo prijatelju ne tuze oni navijace,nego igrace kojima ne bi trebalo na pamet da ovako nesto pevaju na javnom mestu,pa makar mislili i na Bin Ladena a ne na navijace drugog kluba.Ovo je za javnog tuzioca a ne za privatnu tuzbu.

TP

pre 12 godina

Za neupucene:
Pesma je namenjena jednoj jedinoj licnosti, nikakvoj grupi a kamoli narodu. Namenjena je jednom bivsem vodji navijaca Partizana koji je postao vodja navijaca Firme (iz finansijskih razloga). Jadan i bedan postupak sa tacke gledista svakog pravog navijaca. Klub za koji navijas se bira jednom u zivotu, jos dok si klinac, a vodja navijaca postajes bas ako si pravi fanatik - zato je to "menjanje dresa" od strane doticnog i dozivljeno kao izdaja koja zasluzuje prezir. Ni malo ne opravdavam uvrede, naprotiv, samo zelim da stvari svedem na pravu meru.

ajde da se d........ elimo

pre 12 godina

Navijac Zvezde a i politiku pratim od kraja osamdesetih,cetrdeseta mi je godina i odavno nisam klinac i sve gledam realno pa makar bilo i na moju stetu.Kao prvo ovo je cista politizacija utakmice,cim se daje ovoliko paznje najneuspesnijem sportu u zadnjih 20 god.Timovi kao Zvezda,Partizan o ostalim boranijama iz srpskog fudbala necu da govorim jel ne zasluzuju ni ova dva kluba a kamoli ostali da se pomenu,imaju jednu nedokucivu misaonu imenicu prezimiti u evropi.Tu se zavrsava svaka prica o uspesnosti t.j neuspesnosti nasih klubova.Znaci nesto drugo je u pitanju,svako ko malo prati zbivanja u ovoj jadnoj nasoj zemlji shvatice.Jer uhvatiti se za par stotina navijaca koji pevaju o otpadnicima iz svojih redova a ne o svakom stanovniku vojvodine je takva glupost jer ta pesma se peva vec dugo,zasto se sad to potencira.Razularena grupa od nekoliko hiljada navijaca dolazi iz N.Sada u Beograd i peva mrzim Beograd,navijaci Radnickog iz Kg-a su nekoliko desetina puta pevali bombardujte Beograd.To nikome nije smetalo jer je stavljeno tamo i gde treba da taj talog drustva moze da lupa sve,a sad kad taj talog druge boje peva onda je to mnogo strasno.Nisam iz Bg-a ali kakve tu veze imaju beogradjani kad njih 99 posto nije bilo na utakmici,tu su bili grobari iz svih gradova Srbije od Vranja do Subotice.

Bojan

pre 12 godina

Ajde više se odcepite od Beograda, muka mi je da slušam kako smo vam krivi za sve, a sutra bi d...pe dali da se doselite u Beograd. Dosta je više, kada sam službeno putovao po Srbiji pa me "lokalci" prozivali da sam "nemac" jer ih "teram" da rade svoj posao u radno vreme, da nemam "dušu" zato što se ne opijam u radno vreme na račun firme, kako ne znam da živim i uživam, nego će oni da mi objasne kako da se foliram kao da radim, citiram, koliko god da te plaćaju nije dovoljno, a ako te plaćaju dobro zar ti nije lepo da za...eš gazdu, kako da radimo bez "fruštuka" (u 13h uz smeh i odobravanje) kada sam rekao da su već doručkovali (u 9h, došli na posao i odmah umesto da rade počeli da jedu) postao sam najveći neprijatelj... Firma je na kraju propala i naravno kriv je zli gazda iz Beograda.

Pera

pre 12 godina

Svi lupetaju o nekoj nacionalističkoj pesmi a niko ne zna da je ta pesma namenjena bivšim "navijačema" Partizana koji su izdali svoj klub i drugove i zarad mafijaškog udela prešli u "Firmu"!
A mislite li da ostale navijačke grupe ne pevaju uvredljive pesme? Naravno da pevaju ali je razlika u tome što njihovi klubovi NIŠTA ne osvajaju pa nemaju šta da slave sa svojim igračima i da ih TV kamere snimaju i posle mečeva!!!

deNiro

pre 12 godina

Pohapsiti sve.Navijace,politicare koji suruju sa njima ali i one koji pricaju o otcepljenju.Ovo je idealan alibi za Canka i njemu slicne secesioniste.

Nije sija, nego vrat

pre 12 godina

@Pero
Naravno da sve navijacke grupe imaju tone idiotskih, sovinistickih ili kakvih vec pesama. Ali kad igraci nekog tima pocnu da pevaju takve pesme, onda je to druga prica i zato svaki igrac koji je pevao takvu ogavnu pesmu treba da dobije zabranu igranja od najmanje 6 meseci.

EU Citizen

pre 12 godina

Da mi samo razjasnimo jednu vrlo važnu sitnicu, pošto se ovde zbog primitivnih i nacionalističkih ekscesa diže hajka na "Beograđane" i "Beograd": Beograd je takođe grad pod okupacijom Udbe još od 1944. i ako pogledate sastav komunističkih elita, represivnih službi i svih ostalih vitalnih poluga zločinačkog režima koji u kontinuitetu uništava Srbiju od drugog svetskog rata i još uveku dobroj meri funkcioniše pod demokratskom maskom, utvrdićete da je tu vrlo malo i Srbijanaca, a kamoli Beograđana, odnosno da apsolutna veina ludi koji ovoj i okolnim zemljama piju krv već decenijama ili prekodrinski Srbi ili Crnogorci, grupacije stanovništva koje su bile udarna pesnica komunističke diktature. Dakle, bez obzira koji je etnički sastav ili genetika "majstora pevača" (brojanje gena je njihova specijalnost, a ne moja :) ), njihova komunističko-fašistička ideološka matrica nema nikakve veze sa istinskim Beograđanima i Beogradom, koji je uvek bio jedan prozapadni, civilizovani i demokratski grad. Ja i apsolutna većina potomaka starih Beograđana koje znam, bili bismo najsrećniji da pravi antikomunistički i antifašistički Beograd (čiji glavni grad je bio i ostao Vračar :) ) takođe može da se otcepi od Dedinja (ili da protera njegove sadašnje gospodare tamo otkuda su došli), a, bogami, i ostatka Srbije, i da funkcioniše nezavisno, po svojoj pameti i sposobnostima, te neguje bliske ekonomske i kulturne veze bez lažnih paradigmi "krvi i tla" sa onima koji su mu zaista kulturno i ekonomski bliski, a u tom smislu mu je najbliža i najprirodniji partner upravo Vojvodina. Ja sam etnički Srbin, ali sa čovekom iz bosanske krajine koji sebe isto naziva "Srbinom", iako je u tri rata ratovao ili bio esencijalno suprotstavljn vitalnim interesima stanovnika Srbije nemam skoro ništa zajedničko, osim tog praznog imena, dok mi je Mađar ili Slovak iz Vojvodine blizak po svemu, osim etikete. Ja prosto želim da se ova zemlja regionalizuje i da počne da mnogo više funkcioniše na osnovu kulturne i ekonomske stvarnosti nego na osnovu etiketa, jer sa ovakvim "Srbima" isto tako malo želim da živim kao i svi koji su od Dedinja (gde se nimalo slučajno nalaze i stubovi oba udbaška i režimska beogradska kluba) već pobegl ili će tek pobeći ako se ova farsa od države uskoro radikalno ne reformiše.

Zoran

pre 12 godina

Ovakve stvari se desavaju samo u drzavama koje nemaju jasan nacionalni identitet. Da postoji nacionalni identitet, kao sto postoji u Engleskoj, Spaniji, Italiji, Grckoj, Nemackoj, Francuskoj... NIKO se ne bi osecao ugrozenim.

Markec

pre 12 godina

@Juznjak
Pricas o trofejima u SFRJ, sad se time hvalis, a kad se pevalo Zvezda Srbija nikad Jugoslavija, onda te nigde nije bilo. Nije istina da je Hajduk bio trofejniji od Partizana, Zvezda jeste u fudbalu, ali kao SD nije. Sto se tice Partizana i Hajduka odnos titula prvaka je bio 11-7 u korist Partizana.

Cubrilo

pre 12 godina

U ovoj zemlji bi trebalo zabraniti sve gde je moguce da se gomila propalica i delikvenata okuplja u copore i onda se*e gde god stigne. Za pocetak ukinuti fudbal i bilo kakva javna navijacka okupljanja. Pustiti normalne ljude da dodju na sportski dogadjaj i mirno gledaju, a gde god se primeti bilo kakvo grupisanje momentalno rasturiti i razjuriti ko kokosi. To je jedini nacin borbe i prevencije protiv ovog zla koje nas je snaslo. Pozdrav iz Vojvodine!

s

pre 12 godina

Pazi-POLA MADJAR POLA USTASA!Pa Dacicu pa za ovo bi u Evropi za koju se tako zalazete ceo klub sa sve igracima i rukovodstvom zavrsio u zatvor.Pokazite danas snimak Platiniju pa ste naj..ali!

Wasinix

pre 12 godina

Sram i stid da je grad. Primitivci išaraše ceo grad svojim primitivnim grafitima, sa posebnom naklonošću ka sveže okrečenim fasadama, a ovi gradski #$$$###!!! ih još nagrađuju besmislenim odličjem. Sačuvaj me Bože ovakvih gradskih oca. Umesto da ih kazne novčanim kaznama i zatvorom. Rasformirati ta legla zla, koja neki zovu "fudbalski klubovi", vratiti sve na amaterski nivo (ako već mora da se igra ta smešna igra kožnom loptom) i kraj.
Grad neka radi svoj posao i štiti sebe i građane od primitivaca.

Cubrilo

pre 12 godina

Glavno je rasterati i razjuriti copore, time se resava sav ovaj problem sa navijacima. Nisu problem navijaci kao pojedinci, problem je u navijackim grupama. Pojedinacno to su sve obicne kukavice koje ne bi smele nista, ali kad imaju copor iza sebe onda se osile. Policija na stadionima ne treba uopste da se bavi pojedinacnim navijacima nego grupama, takodje kad ih uhvate za nesto i kaznjavaju da kazne celu grupu nebitno ko je pojedinacno napravio izgred, jer svi su oni u tome zajedno i jedni drugima daju podrsku da cine to sto cine. Nas je problem sto pokusavamo da individualizujemo krivicu tamo gde je ocigledno da vrlo malo zavisi od individue, problem nasilja dolazi od grupa i copora a ne pojedinaca, izolujte bilo koga od njih pa da vidimo da li bi se tukao bez ostatka "ekipe" da mu cuva ledja. Razbezali bi se ko pilici.

Srbin koji nije iz Vojvodine ili Beograda

pre 12 godina

Pesma je toliko glupa da nemam reci o mozgu onih koji je pevaju ili prepevavaju. Ako cemo o Srpstvu, pa stadion FK Vojvodine se zove KARADJORDJE, a "oni" i dalje svoj stadion zovu JNA (jugoslovenska narodna armija).

gubim vreme idem u borsalino

pre 12 godina

alo bre komentatori
ne znate ni kome je upucena ta pesma
ne znate ceo tekst pesme
nikada niste bili na stadionu
navijace ste videli samo u vestima
da ne nabrajam

i sad vi kao beograqdjani ovo novosadjano ono
srbija pasaluk, vojvodina da se odvoji.....
sve znate a ne znate nista

dzozey

pre 12 godina

Sada Platini treba Partizanu da stavi zabranu igranja u Evropi na jedno deset godina, drugacije nece prestati da budu "MNOGO JAKI"!!!
(around, 13. maj 2011 23:13)
Osecam da vam ni to ne bi pomoglo da budete prvi. Jednostavno ste luzerski klub. Dominacija ce biti vecna! A i sam se slazem da svako ko prekrsi zakon bude kaznjem...tu spada pevanje rasistickih pesama, kao i optuzivanje za namestanje bez dokaza.

Nikola NS

pre 12 godina

Sve je ovo jako gadno za gledati, ponasanje Partizana, FSS-a, neke namere FK Vojvodine....Ali u cilju smirenja, kao Novosadjanin, koji voli svoju drzavu, moram da kazem da Pesma pola madjar pola ustasa potice od NOVOSADSKIH GROBARA, kojom prozivaju bivse navijace partizana (kojih je poprilicno), koji su postali navijaci FK Vojvodine....Tako da stavljanje u pricu odnosa Beograd-Vojvodina nema nekog osnova, CISTA ZLA NAMERA.....

Milan

pre 12 godina

Jako sam besan. Primitivci. Sovinisti. Ja sam Srbin. Banatski Srbin. Lala. I vi ste nasli da vredjate moje Madjare, moje prijatelje. Ne znate vi to, jer ste navikli da zivite sami sa sobom. Zato ste i postali takvi, iskvareni. Ne bi vam bilo lose da naucite nesto o zivotu od tog kulturnog i vrednog naroda. Ali ne. Vi ih najgore vredjate. Sram vas bilo. Voleo bih da ne pripadam istom narodu kome vi pripadate.
I jos nesto. Kad bude referendum, puna srca cu zaokruziti da ne zivim vise sa vama. Dosta mi vas je. I onda cete po obicaju zakukati da vam je oteto srce, a necete videti da ste sami za to krivi. Jer vi ste uvek u pravu, i uvek oni drugi ne valjaju.

cvele

pre 12 godina

podhitno ukidanje fudbala. to nam jedino preostaje ili ce se vojvodina ocepiti. ima drugih sportova sto bas mora fudbal. ionako fudbaleri uzimaju pare sto jure za loptom ko moj pas. i evo zvanicno da kazem da za svojih 26 godina nisam odgledao nijednu celu utakmicu i ne navijam za nikog ima mnogo zanimljivih stvari od fudbala.

rango

pre 12 godina

takav smo narod,volimo da zezamo ,psujemo po..ebavamo jos kao mali..znate ono klempavi ,debeli ..u nasega Duska nos kao puska..takva nam kultura zivljenja...a u sustini nismo takvi...ma bas ovi nazovi fudbaleri mrze nekog,ja neverujem..nego ih uhvatila euforija pa pevaju gluposti..kolektivna svest je ludilo,kada bi ih pojedinacno pitali ;alo sta bre brljavite tu,oni bi rekli ;a shta!...nemaju oni pojma ni lopte da igraju a kamoli da nekog smisljeno mrze...i za to treba kapacitet!!!

handsinashes

pre 12 godina

@(Legia Semlin, 13. maj 2011 22:40)
E hvala ti, mrzelo me da kucam i ovde ono shto sam kucao na slichnoj temi, a nisam ctrl c..... u potpunosti se slazem sa tobom, uz malu ispravku ....skozeri, tj, livrpulci, najvishe mrze i prozivaju manchesterce ;]

walker

pre 12 godina

Kada chitam vesti, prochitam naslov pa head i odmah predjem na komentare. Ovaj put sam prochitao ceo txt da bih video o chemu se radi poshto domace prvenstvo odavno vishe ne pratim. Zgrozio sam se nakon prichitanog txta i nakon shto sam pogledao na jutjubu snimak slavlja partizanovih igracha. Drago mi je da se velika vecina forumasha slazhe sa tim da je ovakav akt aktera za osudu. Treba biti pazhljiv sa odabirom rechi, poshto je rech teshko oruzhlje i ne treba meshati beogradjane sa ovim likovima u dresu partizana koje bi trebalo osuditi. Ipak, verujem da nashe tuyhilashtvo, politichka elita pa ni drushtvo nije sazrelo za ispravnu stvar. Ovih dana je Ceca tema za naslovne strane a ne nemashtina i siromashtvo u koje sve dublje zapadamo. Ceci ce ovo samo doneti vecu popularnost, tirazh najnovijeg albuma snimljen u njenoj maloj kucici ce biti shestocifren a partizanovim fudbalerima nece biti sudjeno za shirenje versko-nacionalne netrpeljivosti. Nazhalost..

Juznjak

pre 12 godina

Partizan je zeljan trofeja koje nije osvajao u onoj bivsoj drzavi, u onoj mnogo jacoj ligi kojom su dominirali Hajduk i Zvezda. Sada, u ovim smesnim ligama i Dinamo i Partizan nizu trofeje ne birajuci sredstva. U Hrvatskoj sve je podredjeno Dinamu, u Srbiji se sve cini da se uloga i znacaj Zvezde minimizira i da se osvajanje Evrope iz 1991. izjednaci sa osvajanjem nekog vasarskog turnira. Partizanovci: Tadic, Dacic, Karadzic i tata sudijske organizacije Bogoljub Stepanovic se nece smiriti dok njihov Partizan ne pretekne Zvezdu u broju osvojenih prvenstava. A nakon toga ce valjda, povremeno da ,,puste'' Zvezdu i Vojvodinu da osvoje koji trofej. Ako grobarima titule osvojene u konkurenciji Cukarickog, Borce i Ovce imaju istu jacinu kao titule osvojene protiv Hajduka, Veleza, Zelje... onda je svaki dalji komentar suvisan.Trebalo je puno vremena i zivaca da se skloni Curkovic, sacekacemo i odlazak Karadzica. Tek onda mozemo se nadati ozdravljenju fudbala i stvaranju jace lige. Uvedite lex specijalis, dodelite grobarima 20 titula pa da napokon pocne regularno prvenstvo.

Slobodan

pre 12 godina

Nisam znao da je Boturović obećao svakom igraču po 15000e, ako uzmu kup... Moguće je da je posle uzeo digitron u ruke i kad je video kolika je suma, rešio čovek da da sudiji 50000e, da mu ipak ostane para, a možda dobije i kup, ako kazne Partizan! ;) A igrači i mi ovce koje se ložeeeee!!! Kad bi mi malo više čitali delo dr Arčibalda Rajsa, možda bi se dozvali pameti!!!

Uros M

pre 12 godina

Sada sam tek video clip sta su ovi..."sportisti", "igraci", "ljudi" iz partizana pevali...ovo je uzas i dokaz da samo dotakli samo dno sto se tice i fudbala i generalno sto se tice svega...ovako nesto nijedan pravi sportista i profesionalac ne sme sebi da dozvoli!!! Iskreno se nadam da ce neko konacno da reaguje sto se tice ovoga...ali.... mrka kapa od toga, nazalost.

Милош

pre 12 godina

------------------------------
Легенде клуба, обојица Хрвaти, Бобек и Мaнце се окрећу у грoбу. Надам се само да знају да има и нас којима се ово гади.

Гробaр сам од кад знам за себе. Не зна се на колико сам утакмица био, и код куће и на страни. Осећам се искрено постиђеним због ове песме. Знам да се не пева први пут, али је сад све некако још јадније него иначе.
-----------------------------

fer442

pre 12 godina

@(Legia Semlin, 13. maj 2011 22:40)

Ko spominje Zagreb i Budimpeštu? Zar mislite da smo zaista tako nejaki da MORAMO da zavisimo od nekog, kao što vi iz BG mislite da cela Srbija mora da zavisi od vas?
Vojvodina ide Vojvođanima: Srbima, Mađarima, Hrvatima, Slovacima, Rumunima, Rusinima, ljudima koji se već trista godina ne obaziru na međusobne nacionalnosti. Uporno se govori kako "u Vojvodini živi 80% Srba pa se neće otcepiti". Gospodo, Vojvodina, ako se otcepi, neće se otcepiti zbog NACIONALNIH razloga, kao Jugoslavija ili Crna Gora ili Kosovo. Otcepiće se zbog ekonomskih i kulturoloških (zato što je u BG-u očigledno neshvatljivo da se može živeti sa komšijom Mađarom a da mu ne želiš sve najgore prosto jer nije Srbin). A posle Vojvodine će otići Šumadija, pa Sandžak, pa Jug, i onda ćete se lupati o glavu zašto su svi ostali takve izdajice a vi ste tako fini i dobri a svi vas napuštaju.
Da se pitaju ljudi u ovoj zemlji, cela Srbija bi se otcepila od Beograda i ćao zdravo.

David

pre 12 godina

O čemu bre vi ljudi bulaznite sa tim odvajanjem i otcepljivanjem i bla bla bla... Kakve to veze ima sa *********** iz FK Partizan... Ovo je jednostavno, baš onako kako i treba da bude... Lepo svima po krivična pa lepo narukvice, pa pošto ne mogu sa narukvicama da izađu na teren eto im godinu dana da razmisle o svojim postupcima i ponašanju, pošto su umislili da su nebeski klub, omalovažavajući jednu Vojvodinu koja je bila odličan prvoligaš i u doba stare Juge i imali 2 titule, mislim šta reći kada omalovažavaju i jedinog osvajača evrope i sveta iz tzv. Istočne Evrope a šta će biti sa Fk Patizan kad ostanu bez igrača, za****e me.... A do rata bili su jedan smešan klub.

Slobodan

pre 12 godina

Ispade Dačić veći demokrata od Tadića, što uistinu i nije teško, ali zašto se onda pre 10 godina glasalo!?!?! Gde god da smo pošli, išli, vratili smo se na početak, a prošlo je "tek" 10 godina, a ako saberemo još 12 Dačićevih, pa to je je 22 godine, to je ČITAVA jedna GENERACIJA!!! O, kako smo samo naivni!!!

Markec

pre 12 godina

Partizan ocito ima glupe igrace i trenera. Vec su opomenuti jednom vezano za derbi, sad opet. Stanojevic hoce da bude u fudbalu kao sto je Vujosevic bio u kosarci, ali on to nikad nece biti jer ne kontrolise svoje fudbalere sta pevaju. Secam se da se i u kosarci to jednom desilo, ali posle toga nikad vise, a u fudbalu se to stalno ponavlja. Zbog necije ocigledno plitke pameti i inata da nam sad omalovazavaju zasluzenu pobedu u finalu kupa. Ta pesma se vec duze mota po stadionima, meni nije jasna tolika podela i mrznja izmedju navijaca, koja se prenosi i na obicno stanovnistvo. Ovo je pokvarena ploca koja ne prestaje da se pusta.

Bg

pre 12 godina

Samo kaznjavati, strogo, bez izuzetka i bez milosti, na bilo koji nacin, novcano, zatvorom, drustveno korisnim radom, suspenzijama, cime god, sve one, kojima padne na pamet ovako sramno i neljudsko ponasanje, raspirivanje rasne, verske i medjunacionalne mrznje i netrpeljivosti, kao i mrznje prema razlicitostima! Ponavljam, BEZ MILOSTI, dok god se ne " dovedemo " u red! Fudbaleri Partizana, STIDITE SE!!! To vise nije onaj Partizan, to nije fudbal, sport, vi niste sportisti, niste nista bolji od huligana, i trebalo bi vas kazniti i izopstiti na duze vreme, da vas ne gledamo takve! Dacicu, puna podrska, dosta je bilo, i previse!

Natasa

pre 12 godina

Nema smisla mešati Beograđane u ovo što su uradili igrači Partizana i raspirivati mržnju između Novosađana i građana Beograda, odnosno Vojvodine i ostatka Srbije. Grozno je čitati sve ove komentare i priču o nekakvm odcepljenju Vojvodine od Srbije. Od toga nema ništa. FK Vojvodina neka tuži igrače Partizana zbog ovog skandaloznog pevanja. Žao mi je što je vaš klub pokraden u finalu kupa, ali isto tako pogledajte ko vam vodi klub. Teško je poverovati da se ne radi o kriminalcu. Pozdrav za Novosađane.

shone,delom u Novom sada,a srcem uz Crveno bele

pre 12 godina

ma nije grobarima prvi put da se ponasaju kao ******ci... Kad se tako ponasaju igraci,nije ni cudo sto se njihovi navijaci, uglavnom decurlija ponasa identicno u komentarima. Podgrevaju dalji raspad drzave i kao klub i kao pojedinci moraju da snose posledice..

Pobesneli max

pre 12 godina

Celu ovu ujdurmu, oko ove finalne utakmice, su zapoceli oni koji tvrde da su "najsrpskiji" klub. Ne zaboravite njih u celoj prici. Vojvodina je njihov izvrsitelj, Partizan je meta, a ovaj front kojim pokusavaju i ono malo dobrog sto se stvori, da uniste i povuku na dno,jer su ojni tamo, to traje vec godinu u nesto...Intenzivno...

acinic

pre 12 godina

Nejasna unutrasnja politika (na svim poljima) dovodi do ovakvih zabrinjavajucih dogadjaja. Plasim se da pocinje novi ciklus. Dalji raspad ove nase iskorumpirane drzave!

Danilo

pre 12 godina

Kao navijač Partizan samo da izrazim zgroženost takvim primitivizmom koji ne sme proći nekažnjeno. Izvinjenje Vojvođanima, Mađarima i Hrvatima.

neko iz bloka

pre 12 godina

Vojvodjani samo mi obecajte kad krenete da cete povesti i Novi Beograd, molim Vas.
PS: Malo klasnog rata na relaciji siromasni BG (97% stanovnistva BGa) prema onih 3% usemljenih bi bas bilo jedno lepo gradsko takmicenje u kome se nadam da bi pobedu odnela vecina.

Zoran BG

pre 12 godina

Kada bi pitali Vojvođane da li su za otcepljenje, najviše 15% bi reklo da.
Kada bi pitali Vovođane da li bi bolje živeli bez Beograda u istoj državi, minimum 90% bi reklo DA!
Eto, to je taj Vojvođanski patriotizam. I još nešto, za razliku od svih drugih ex-Yu naroda, SVI Vojvođani su pokazali svoje imperijalno nasleđe, spremnost da se čuva velika (što veća to bolje) država i svest o pozitivnim posledicama takve odluke. Što se toga tiče, veeeliki kulturološki šamar svoj bivšoj sabraći, uključivši i Slovence.
Beograđani opet, pogrešno percipirajući realnost kao i uvek, tumače to kao da ih se neko "boji" i da su nekog "zadržali". Smešno!
(VladimirNS, 13. maj 2011 19:32)

A ti i tih 90 posto vojvodjanskih patriota predlažete šta, da se Beograd izmesti iz Srbije na neku drugu planetu? I zašto vam je uvek za sve vaše probleme i komplekse kriv Beograd? Kod vas kao nema lokal-šovinista i propaliteta čija se lojalnost meri mržnjom prema drugom? I ovde 90 posto ljudi prezire budale koje BG uvek i svuda predstavljaju u lošem svetlu ali licemerno je šaku idiota poistovećivati se celim gradom, koji je uvek bio otvoren za sve i tolerantan prema svima. Ja kada bih to radio, nikada više ne bih došao u Novi Sad posle 2009. godine, kada su mi za vreme EXITA skinuli BG table sa kola. A nikada zbog toga o NS nisam rekao ružnu reč jer znam da to nije prava slika grada koji mi je drag i koji rado posećujem.

Legia Semlin

pre 12 godina

Još prošle godine sam ovde rekao da je pesma izuzetno glupa. Samo, kad se dvojica svađaju, "gađa" se tamo gde najviše boli, naročito kad su sa obe strane grupe ne baš tako pametnih mladića. S druge strane, stvarno ne vidim kakva je veza između zagrebačkih ustaša koji su želeli otcepljenje od 1918. godine, i Srba iz srpskog Novog Sada i srpskog Vojvodstva?! I kod mene u Zemunu skandiraju "mrzim Beograd", kao što u Liverpulu pevaju gadne pesme Londoncima. A ovima što kažu "ajmo mi polako" samo pitanjce - kuda? U Zagreb ili Budimpeštu? Nemojte zbog glupave pesme da i one koji vas vole kao braću navedete da počnu da vam lupaju minuse. Nije teško sada, kad je Beograd razoren i uništen okrenuti leđa. Samo, spas nije u Zagrebu, ne zanosite se.

Aleksandar Bgd

pre 12 godina

Sto (100) posto ste u pravu , sve koji pevaju te odvratne pesme i ponašaju se kao *****ni po svlačionicama , treba da odgovaraju i malo da odmore po našim lepim zatvorima ( MAKSIMALNU KAZNU, po Zakonu ) pa posle da vidimo da li će da pevaju ili da trče za loptom i ćute ko zaliveni...

Stevan

pre 12 godina

Kakav apsurd. U timu Vojvodine ima vise Srba nego u timu Partizana. Stadion Vojvodine se zove Karadjordje, a kako se zove stadion Partizana. Ja zivim u Vojvodini, ne navijam za Vojvodinu, i ovo sto su pevali fudbaleri Partizana vredja svakog Srbina u Vojvodini i samo dize krila autonomasima.

Vojvodinian

pre 12 godina

Zar ne vidite da se oni pouzdaju u sud i nedostatke dokaza, baš kao i sva bagra koja je isplivala u poslednjih 20 godina. To su sada već fakultetski obrazovani primitivci, na ključnim pozicijama, spremni da brane svoje pljačkom i ubistvima stvorene feude polugama formalne i neformalne vlasti.
Opametite se ljudi iz gradova i sela Srbije. Nema ovde više sporta i poštenog nadmetanja, to samo ba**a pravi milionske transfere i smeje se predstavi na koju folk/masa/raja... naseda.
Sportovi su ono za čega nema mesta u opljačkanim budžetima, svi oni ljudi koji samo entuzijazmom održavaju male klubove i istinski sport, rekreaciju i fizičku kulturu koja nam svima nedostaje.
A pomenuta ba**a istinski je podržana i od tzv. stručnjaka iz institucija države, univerziteskih tzv. profesora i ostalih poltrona koji za ostatke sa stola prodaju sebe, struku, nauku, dajući alibi prostakluku i bedi novokomponovane elite.

beogradjanin

pre 12 godina

Molim komentatore da ne izjednacavaju sve Beogradjane sa ovim primitivnim oblicima zivota koje vidjamo na stadionima (igraci,funkcioneri i navijaci).Mada prvi put cujem da postoji ovako bolesna pesma,zaista sam zgrozen i sokiran.Mislim da je krajnje vreme da se drzava sa ono malo autoriteta sto joj je preostalo ukljuci u resavanje problema koji bi mogao nezamislivo da eskalira

student

pre 12 godina

Ja jesam Beogradjanin ali ovo je stvarno jadno, ua partizan i grobari....
Treba vas zabraniti titule uzimate na nametanje jos se *****e nesto

Cvele

pre 12 godina

Fudbalerima Vojvodine cestitam na pokazanoj igri , koja bi verovatno bila dovoljno dobra za osvajanje kupa .
Sto se tice fudbalera Partizana i rukovodstva u poslednje vreme dozivljavaju moralni sunovrat .
Bese to nekad veliki klub ...

Pera

pre 12 godina

Jedana stvar koja meni nije jasna je ta zašto se mora nešto proslavljati uz tzv.''navijačke pesme'' kada ima dosta lepih pesama koje veličaju Partizan nevređajući nikoga. A samim tim ja kao Partizanovac koji navijam za taj klub dosta duže nego što većina tih koji su pevali imaju i godina sramim se njihovog postupka i smatram da nezaslužuju da nose dres koji ja volim ali oni očito ne, jer da ga vole nebi svojim nepromišljenim da nekažem nešto gore gestovima i delima poništavali sve što je postignuto u skoro svim sportovima u kojima Partizan ima svoje timove.
Tim svojim nazovi slavljem pored toga daju i alibi onim tzv.sportskim radnicima i raznim drugim likovima koji nas zavaravaju da im je stalo do fudbala i sporta u Srbiji a ustvari im je stalo samo do toga da napune svoje džepove a to se nemože bez nekog trofeja.
I sada ispade da su Vojvodina, Zvezda neke žrtve Partizana jer su njegovi igrači slavili pevajući pesme koje nisu navijačke, a tom medijskom pompom se još sakriva i nemoć i neuspeh tih istih klubova jer nepostižu ništa a onda kada Partizan nešto postigne onda su im za to krive sudije.
Dali su možda sudije krive što ''Veliki derbi'' Partizana i Zvezde je Veliki samo na papiru, ne za tako nešto nisu krive samo sudije, krivi su pre svega vodeći ljudi i neki tzv.menadžeri koji prodaju svakog igrača čim nešto uradi da ga to izbaci u prvi plan i omogući da ti isti ljudi povećaju svoj bankovni saldo, a pritom nas zavaravaju puštajući u raznim medijima da su za njihove neuspehe na sportskom planu krivi drugi.
Tim isprobanim receptom zavadi pa vladaj su se koristili mnogi moćnici pre kroz istoriju pa netreba dozvoliti da se na taj način stvara neprijateljstvo između navijača bilo kog kluba ili delova ove lepe zemlje koju poružnjuju neki ljudi svojim delima, a njih samo zanima da njima bude bolje i da im džepovi budu puniji bez obzira preko koga i kako treba da gaze.
Znate i samo kada se desila Đenova, Italijani odradiše svoje, a ovi naši sve nešto rastežu da je to odrađeno kako treba i da su krivci kažnjeni a pritom nemislim na one likove koji su sekli mrežu i bacali baklje ovo pre neki dan se nebi dešavalo jer bi se znalo da pravna država funkcioniše niko od onih koji su naredili da se igrači Vojvodine ponašaju tako kako su se ponašali u Finalu kupa nebi to smeo da naredi jer bi znao da ga čeka zatvor pa neka navija o trošku države.
Šta će nam zakon kada se neprimenjuje ili se primenjuje selektivno?!
Toliko od mene i izvinjavam se štosam sve ovo proširio ali kad sam krenuo da pišem samo se jedno nadovezivalo na drugo.

dragan

pre 12 godina

Samo pratite sledeca desavanja.......ubrzo ce svima biti jasno da se sve ovo oko i na finalu kupa desavalo sa precizno izradjenim planom.Pa ova sovinisticka pjesma je "komponovana" i izvodjena davno,davno pre ovog finala kupa.Godinama pre. Mislim da FK Partizan mora jos juce da reaguje i da maksimalno kazni svoje igrace odnosno horske pevace,da pocisti ispred svog dvorista.I ova dugogodisnja flustracija Zvezde ce dostici vrhunac veoma brzo.Ako taj balon pukkne pre nego se drzava umesa i pocne resavati probleme u fudbalu,prognoze nisu dobre.Madjari Hrvati a posebno Srbi u pamet se.

Sremac

pre 12 godina

I posle ce da kazu krivi su Vojvodjani, kriv je onaj, ovaj .... a nikad sebe da pogledaju. Uvek je drugi krv, uvek je drugi los. Iako Beograd pljacka Vojvodinu, kao i ostatak zemlje, umesto da se zahvali na tome, da kazu punite kasu, a imate najgore puteve u univerzumu dok se Beograd lepo gradi.... umesto toga mi smo sad pola Madjari a pola ustase ..... sramota

Loma

pre 12 godina

Najvredniji pehar Vojvodini su dodelili gradjani Srbije koji su gledali bruku na stadionu Zvezde.Svaki pocetak ima i svoj kraj.Stop teroru.Bravo Vojvodina,Vi ste imali hrabrosti da ucinite ono sto drugi nisu smeli.Sportska srbija je uz Vas!

necista krv

pre 12 godina

Tako je krenulo 9o-tih godina,mrznjom svega sto nije srpskog,a sad drage komsije ostali ste sami.Nema Hrvata,muslimana,,Albanaca,Crnogoraca i drugi,sad morate da se obracunavate izmedju sebe.Ministra Dacica bih pitao:Ko je sad kriv,nema vise onih drugi,ostali ste VI.Komsije ipak je istina iz ratova 90-tih kod VAS,jer kako drugacije objasniti toliku nacionalnu mrznju svega(NE)srpskog.Nazalost to je VASA stvarnost,a NASA istina da smo vas morali bez VAS.Zato komsije,nemojte da se cudite sto niko ne zeli sa VAMA,sto cete ostati bez to malo MULTIETNICNOSTI.Mozda ste vi SRBI stvarno NEBESKI NAROD,kome niko drugi nije potreban?

nikola

pre 12 godina

Jesmo mi svi Srbi, ali ste ga sad bas preterali. Ne prave Vojvodjani incidente niti su ih ikad pravili. Vec 20 godina gledaju kako Srbija radi sve i svasta i mora da trpi gomilu losih poteza. Neka se Beograd, posto su ti koji su nam to otpevali stanovnici tog grada, izvine. Ne zbog pola Madjar...Madjari su nase komsije sa kojima jako lepo zivimo. Nego zato sto smo nazvani pola ustase. I ako se jednog dana Vojvodina otcepi, hocemo li mi iz Vojvodine biti krivi sto smo jednog trenutka prestali da trpimo?
(Zrenjaninac, 13. maj 2011 19:22)

Druze procitaj pazljivo sta si gore napisao izgleda ti se malo "omaklo" ne bi ti generalizovao nikako ali nisi igrao sa celim Beogradom nego sa partizanom.
Ajmo bre ljudi mi od njih da se odcepimo nece nam nikad krenuti dok imamo trojanskog konja koji ce stalno da nas plasi preti i koci. Pun ih je internet vreme je da se razidjemo oni glasaju za jedne mi za druge. To je ionako gotovo imaju parlament , vladu 150 poslanika kad im se dalo to zna se da je gotovo.

TheFirm

pre 12 godina

Strasno je to sto se desilo na utakmici...Sve se ovo desilo jer niko nije ocekivao toliki broj navijaca Vojvodine...Pre smo bili dosta manji,pa su mogli da manipulisu,medjutim kad smo digli ''kuku i motiku'' sada smo separatisti sto u NAVIJACKOM SMISLU pevamo mrzim Beograd...To je separatisticki cin,a kada se Srbima iz Vojvodine peva da su Madjari i ustase tada se ne pridodaje veliki znacaj...Drzava ovo svesno radi da otcepi Vojvodinu od Srbije,sve su to strani placenici! Al pasce ova Tiranija a verujte mi gospodo politicari svi cete vi u kavez na dug period! POMOZI BOZE DA SE SRBI SLOZE! Pozdrav od Firmasa iz Srpske Atine...

Aleksandar

pre 12 godina

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina...

E kada svi igraci koji su pevali budu kaznjeni po zakonu onda ce se stvari promeniti. Onda mozemo da kazemo da smo normalna drzava. Da dobiju po godinu dana zatvora, da vidis da li bi nekom to ponovo palo na pamet da uradi. Da je Ceca dobila jedno 5 godina zatvora... samo tako drustvo moze da se menja, samo sprovodjenjem zakona. Drugacije ne....

Novosadjan

pre 12 godina

Pa ljudi zar vama ovaj scenario nije poznat? Zar niko od vas nezna da chita izmedju redova ili mu je muka kao i meni da komentarise. NEMA SPORT SA OVIM NIKAKVE VEZE! Samo kakvi smo mi srbi,Dacic i Bata nam rade iste stvari kao zadnjih 20 god,a mi cutimo

Novosadjan

pre 12 godina

Pa ljudi zar vama ovaj scenario nije poznat? Zar niko od vas nezna da chita izmedju redova ili mu je muka kao i meni da komentarise. NEMA SPORT SA OVIM NIKAKVE VEZE! Samo kakvi smo mi srbi,Dacic i Bata nam rade iste stvari kao zadnjih 20 god,a mi cutimo

Sunny

pre 12 godina

Pade mi na pamet, odakle li znaju da pevaju tu pesmu. Da nisu mozda nicim izazvano rodjeni sa znanjem te pesme i jos koje podobne. Ja je nikad nisam ni cuo, kamoli pevao. I da li ovo spada pod vrsenje nasilja na sportskim priredbama, pa da im se lepo zabrani prisustvovanje sportskim manifestacijama sledecih par godina. I resen problem, da vidim da li ce jos neka sportska zvezda pevati ovakve patriotske pesme.

PS: Menjam nacionalnost u madjarsku. Jó éjszakát kívánok (Zelim vam laku noc.).

papaja

pre 12 godina

Ovako je sve pocelo i onih godina,na sportskim manifestacijama,ali ono sto je mene posebno iznervaralo je koliko smo mi zapravo glupi.Na njihovu gresku mi pravimo duplo goru i sada to neko koristi i podize na visi nivo.Osnovni problem Srbije ne lezi u ovome ali dajte ljudi,iskopajte malo mozga i pamćenja da se ovakve stvari ne dogadjaju vise dok nije kasno.

Jovan

pre 12 godina

Postavljam pitanje gospodinu Dačiću. Šta je to ako nije politika Ružić u Partizanu, Škundrić u Zvezdi itd. Nismo mi građani tolike budale da ne vidimo čemu vodi toliko uplitanje partijski kadrova u sport. Na žalost svih nas koji smo svedoci nekih ružnih dešavanja u našoj skorijoj prošlosti, gospodo "državnici" Vi ne vidite čemu nas sve to vodi. Pevanje pesama koje se pominju u tekstu od mladih ljudi, rođenih u vreme raspada bivše nam države zaslužuje krivično gonjenje, a iz sporta bi za pouku trbali biti slonjeni bar na nekoliko meseci ako ne i godina. NNK2QH

Pantagruel

pre 12 godina

Од овога политичари праве проблем, већи него што у стварности јесте. Политичари су и 1990. манипулисали стадионским и осталим масама које су палили и хушкали једне на друге, да би на крилу њихове рспламсале мржње однели победе на изборима и референдумима. Само се надам да смо овога пута као друштво зрелији и искуснији, па да нећемо дозволити демагозима да профитиају на нашој несрећи. А можда ипак очекујем превише од нас :(

Pantagruel

pre 12 godina

Од овога политичари праве проблем, већи него што у стварности јесте. Политичари су и 1990. манипулисали стадионским и осталим масама које су палили и хушкали једне на друге, да би на крилу њихове рспламсале мржње однели победе на изборима и референдумима. Само се надам да смо овога пута као друштво зрелији и искуснији, па да нећемо дозволити демагозима да профитиају на нашој несрећи. А можда ипак очекујем превише од нас :(

Darko

pre 12 godina

Stvarno ne mislim da će mi odnos prema naciji i državi graditi učesnici igre u kojoj učestvuju 22 čoveka, i deo navijačke publike od par hiljada huligana, a za ijedne i druge kruže priče da ih Bog nije obdario naočitom inteligencijom, niti da je za tu igru i takvo navijanje potrebna bilo kakvo veće obrazovanje.
I ono što promiče svima ispred očiju gospodo, jeste činjenica da je FK "Vojvodina" u samoj Vojvodini minoran klub kada se govori sa navijačkih pozicija pošto ogromna većina vojvodjana uključujući i moju malenkost i apsolutno sve ljude u mojoj neposrednoj okolini navija za FK "Partizan" ili FK "Crvenu Zvezdu". Navijača Vojvodine ima nešto malo više u Novom Sadu i njegovoj neposrednoj okolini, ali su i tamo u apsolutnoj manjini.
I pre svega niti jednom jedinom političaru nije mesto u fudbalu ili bilo kom sportu, pa samim tim niti gospodinu Pajtiću, ma koliko ga mi vojvodjani "voleli" !

mica bor

pre 12 godina

Mioslim da bi trebalo ponistiti finalnu utakmicu.Ponovni susret organizovati u Novom Sadu.Sudije angazovati iz inostranstva.Pa da vidimo kom opanci a kom obojci.

Boris

pre 12 godina

Pre bih rekao da je to zbog prvog dela te navijačke pesme (Demokrate hoće da nas zabrane,da bi ušli u evropu,hapse decu Srbije,itd.),a ne zbog ovog,kao,vredjanja. Jedino mi je drago što su sada na tapetu igrači i uprave,a ne više navijači.

Arsenije Čarnojević

pre 12 godina

Vama Beograđanima očigledno ne treba niko, sami ste sebi dovoljni. Zato je najbolje da mi Vojvođani krenemo svojim putem, kao što su oni pametniji od nas odavno učinili. Žao mi samo Šumadije, Niša, Užica, što oni nemaju gde da odu.
(Ajmo mi polako..., 13. maj 2011 17:55)

Samo jedna napomena: među ovima što pevaju nema 2,5 beograđanina. A uzgred, nemoj ni ti da lupaš gluposti na temu Vojvodina-Beograd-Srbija. I vi ste potomci ovih što su od obične bežanije napravili veliku seobu naroda. A normalne i u Beogradu i u Novom Sadu poprilično za..le za te ideje o nekim odlascima.

Ich bin ein Vojvodjanin

pre 12 godina

Nisam iz Vojvodine, ali se ovim solidarisem sa tim dobrim i vrednim ljudima koji tamo zive. Partizan i Zvezda su fasisticki klubovi ako ovaj izliv fasizma igraca ne osude. FSS je takodje fasisticka organizacija ako Partizanu ne oduzme Kup i ne kazni izbacivanjem iz prve lige. Ekstremizam mora ekstremno da se kazni.

drasko

pre 12 godina

Ja sam iz Vojvodine, SrBin, navijam za Partizan od malih nogu.
U staroj Yugi s Partizanom sam obisao gotovo sve gradove.
Ovo sto se desilo je prava sramota i stidim se ovakvih ljudi u klubu, kao i celinka FSS-a, ovo sto se radi u fubalu to se svojevremeno radilo u basketu.Pa smo za posledicu imali da smo ostali bez derbija a Zvezda je bila pred bankrotom. No, ako neki ljudi zele da vise nema derbija ni u fubalu, onda te ljude treba eksresno eliminisati iz FSS i uprave Partizana. Ja zelim derbi, zelim da i Vojvodina ravnopravno ucestvuje u ovome.
Za kraj ovo je maslo salonskih politicara i sportista iz Beograda i to se mora podvuci crta. Ovo je sramota i dosta vise Beogradizacije SrBije.
Nemojte se ljudi varati da ako smo SrBi iz Vojvodine da smo spremni da slusamo sve sto se kaze iz centrale i da postujemo svaku njenu odluku.
Da li je ovo samo uvod u reprizu price sa Maksimira pokazace vreme.
Bolje bi bilo ovim salonskim politicarima da malo preslisaju gradivo iz istorije dok nije kasno, obzirom da smo poznati kao narod koji brzo zaboravlja neke stvari.
Pozdrav svim dobronamernim ljudima !

Pele

pre 12 godina

@Ajmo mi polako...
Ne nasedajte tako lako na to. Pravi Beograđani se nikada ne bi složili sa ovakvim vređanjima. Razmislite, da li je taj igrač koji je pevao provokativne pesme iz Beograda? Sad samo treba da nasednete na provokacije primitivaca i da rađamo neku mržnju i surevnjivost. Dobro je poznato koliko je Beograđanima lepo u Novom Sadu i obrnuto. Zar nismo do skora bili svedoci potpaljivanja mržnje kod masa? Jesmo li se opametili? Verujem da jesmo. Sada treba samo najoštrije kazniti te "pevače" i ponoviti utakmicu Partizan-Vojvodina.

kosta p.

pre 12 godina

Сви видимо шта се ради али смо немоћни. Боље што је играче примио Пајтић, него да их је примио Чанак. Очигледно је да је судија имао налог да Војводина не сме победити, а она је сасвим надиграла Партизан. Ако сада дође до кажњавања Војводие, после оваквог суђења, неће на добро изаћи. Мислим да се Партизан осилио, а тренер је сасвим застранио. Навикли су да им судије повлашћују па им овакво суђење изгледа нормално.

svima isto

pre 12 godina

Kazniti i jednu i drugu stranu. I ove sto su na ulazu u Beograd bacali kese sa djubretom iz autobusa, i na stadionu vikali " Mrzim Beograd ", i ove koji su pevali. Nikako samo jedne.

Pedja

pre 12 godina

"Fudbal je, po mom mišljenju, jedan od najneuspešnijih sportova u Srbiji, suprotno medijskoj pažnji i popularnosti kod građana. Predlažem svim tim funkcionerima iz klubova i saveza, pa i samim igračima i sudijama da se ponašaju shodno svojim međunarodnim uspesima", rekao je Dačić.

Jedina pametna stvar koju je ovaj čovek ikada izgovorio.
Ne pratim godinama domaći "fudbal" i samim tim nemam pojma šta se dogadja i kakvi su odnosi. Ako je tačno to da su igrači Partizana pevali pomenutu "pesmu" onda je vreme za PRAVE PAPRENE kazne. Što je mnogo, mnogo je.

Vojkan

pre 12 godina

A povici "mrzim Beograd", koje sam ja slusao na toj utakmici, su poruke ljubavi i miroljubive koegzistencije? Poruka Vojvodjanima koji samo nesto prete kako ce da se otcepe - uradite to vec jednom ako stvarno mislite, a ako ne, prestanite da pretite. Ali izadjite pre toga na referendum ili na izbore sa tom porukom i tim zahtevom pa da vidimo sta vecina ljudi misli o tome. Ako je vecina za to, srecno vam bilo. A ako nije, prestanite bre vise da smarate!

exgym

pre 12 godina

Baš me briga više za ovaj naš seoski fudbal. Neprihvatljivo je i ponašanje navijača i igrača Vojvodine koji izmišljaju "besne gliste" neigranjem na vreme. Zatim idiotsko suđenje tokom utakmice. Zar jedan sudija sme da ugrožava jedinstvo zemlje jer je uzeo par stotina evrića.Zatim napuštanje terena bez obizra na sve. Pa navijanje i jednih i drugih navijača. A najgore od svega maloumno i da ne nazovem još gorim imenom ponašanje voditelja RTS-a. Sada još čujem i ovu vest. Tim dvadesetogodišnjim klipanima koji pikaju loptu za Partizan treba izvući uši i opaliti po dve tri roditeljske.Šta oni znaju o Mađarima i ko je uštaša. Sramota jedna. Znaju li šta izazivaju svojim glupostima. I kakav Grad Novi Sad i kakva pokrajinska Vlada sada podržavaju nastavak ludila dodeljivanjem svoga kupa. JA SAM ROĐENI NOVOSAĐANIN A U BEOGRADU SE LEPŠE OSEĆAM i živim SAM 10 GODINA. Sramota me je i jednih i drugih. Ali dopustiti nekoma malom fudbalerčiću da peva gluposti i da to mediji objavljuju je skandalozno !!!
(Lala sa Vračara, 13. maj 2011 16:55)

Potpisujem

Milan

pre 12 godina

Ajd olabavite malo sa tim Beogradjanima. Pun mi je kufer tih podela mi vi. Koja inteligencija je potrebna da izjednacite fudbalere Partizana sa Beogradjanima (Srbima). Verovatno ima bar 3-jca koja su rodjena u ovom gradu pa su zato svi? Ili da su igrači i tim Vojvodine svi ....šta? Baš bi verovatno Boturović, Kamara, Tejgo mogli da podnesu tužbe zbog nasilne asimilacije :-))) Derani igraju lopte na livadi a onda svi lečite frustracije. Ajd nadjite devojke, dečake, šetajte pse, čitajte malo knjige, ne bavite se politikom iz higijenskih razloga i ne trujte oko sebe. A ako se potresate oko gluposti, pa nemojte im pridavati na značaju, idite na vazduh. Budala je bilo i biće, ne pridružujte im se.

...

pre 12 godina

Ovo je sve lako resiti...

Vojvodini i Partizanu zabraniti da igraju sledece godine u kupu
Prvima zbog napustanja terena drugima zbog nesportskog ponasanja posle utakmice
Sudijama koji su sudili mec zabraniti da se bave fudbalom (na bilo koji nacin) 5 glavnom 2 godine (pomocnicima)

Ukoliko ima elemnata za krivicnu odgovornost, fudbalera pevaca i sudija (treba to ispitati da li slucajno gresi sudija i to vise puta ili ...) normalno postupiti po regularnoj proceduri pa sta ko dobije...mozda dobiju narukvice...

Zrenjaninac

pre 12 godina

Slazem se da su preterali grobari sa glupim pesmama.Al bez neke frke prevelike,ipak smo mi svi srbi,nema potrebe za nekim novim incidentima
(partizan, 13. maj 2011 18:01)

Jesmo mi svi Srbi, ali ste ga sad bas preterali. Ne prave Vojvodjani incidente niti su ih ikad pravili. Vec 20 godina gledaju kako Srbija radi sve i svasta i mora da trpi gomilu losih poteza. Neka se Beograd, posto su ti koji su nam to otpevali stanovnici tog grada, izvine. Ne zbog pola Madjar...Madjari su nase komsije sa kojima jako lepo zivimo. Nego zato sto smo nazvani pola ustase. I ako se jednog dana Vojvodina otcepi, hocemo li mi iz Vojvodine biti krivi sto smo jednog trenutka prestali da trpimo?

beogradjanin_vasa

pre 12 godina

Dragi Madjari i Hrvati iz Vojvodine. Vi ste bogastvo Srbije. Ovi sto klicu ovakve reci su umobolnici i Beogradjani se ogradjuju od njihovog srama. Oni bi rado nasrnuli na bilo koga ukoliko im se na vreme ne stane na put. Ne dozvolimo da nam huligani ruse drzavu. Zajedno smo i jaci i pametniji.

Pera

pre 12 godina

Zaista neverovatno, čitava ekipa, koja se kao nešto potresla oko ove fudbalske besmislice, pokazuje samo ko su ljudi koji nas vode i gde nas to vode. Kada RTS u udarnom terminu emituje Premijer ligu, i na to niko ko vodi ovu državu nema primedbu, onda možemo zaključiti da nam je centar interesovanja prilično iščašen. Ovde Dačić, tamo Pajtić,kao neke podele,( polusvet i ovde i tamo), sve montirano i dirigovano ,a mi se kao primamo. Ovo je kao ozbiljna tema, a Kosovo je kao neozbiljna tema. Čitam komentare i ne mogu da verujem. Pobogu ljudi uozbiljite se, ignorišite glupe teme ili im se rugajte, dok protagonisti ne shvate da su smešni.

misko

pre 12 godina

Gledam pevanje Partizanovih igrača na You Tube, verujem da svi zajedno nemaju ni osam razreda osnovne škole. Ipak, društvo u kom se zadnjih 20 godina glorifikuje nasilje, korupcija, kriminal, laka zarada, mržnja, turbo folk, politika, retorika, sofistika, Farma, Kuća........neobrazovanje i ne treba da čudi ovakvo ponašanje. Šta nas briga, važno je da Novak pobeđuje što će nas izvući iz krize nahraniti gladne a naravno i odvesti u EU.

Dejan

pre 12 godina

Da li gospoda iz Partizana znaju da je vecina svih poznatih Srba iz Vojvodine? Mihajlo Pupin, Milutin Milankovic, Jovan Jovanovic Zmaj, Sterija, Joakim Vujic, Branko Radicevic, Sava Sumanovic, Sava Tekelija, Dositej Obradovic, Milos Crnjanski...

тоша

pre 12 godina

Тако је Дачићу, слажем се! Под хитно укинути фудбал и фудбалске клубове у Србији, разрушити стадионе и на њиховом месту саградити културно-уметничке институције а "навијаче" а поготово њихове вође похапсити јер се види да су то криминалци. Чак из Јужне Америке шверцују дрогу па је растурају по Србији и Европи! Зато се не слажем ни са овим тетошењем новосадских "навијача" од стране власти у Новом Саду! А што се тиче оне песме, само могу рећи срам било партизановце и треба да одговарају ако су стварно то радили и певали ту огавност!

Novosadista-Jugonostalgičar

pre 12 godina

"UPAMET SE SRBI"

Sami se morate osloboditi SRBENDI, patriJota i skota.

Nisu Vam bili dobri: Slovenci, pa Hrvati, pa Makedonci, pa Albanci, pa Muslimani, pa Crnogorci, pa Zapad, pa Vatikan, pa sad Mađari, pa onda Vojvođani.... pa ćete se na kraju preko Drine međusobno kamenjem gađati.

IMA LI IKOGA DA PODIGNE GLAS - DOSTA VIŠE.
Ili potajno podžavate večitu tezu "da su se deca zaigrala"?

VladimirNS

pre 12 godina

Kada bi pitali Vojvođane da li su za otcepljenje, najviše 15% bi reklo da.
Kada bi pitali Vovođane da li bi bolje živeli bez Beograda u istoj državi, minimum 90% bi reklo DA!
Eto, to je taj Vojvođanski patriotizam. I još nešto, za razliku od svih drugih ex-Yu naroda, SVI Vojvođani su pokazali svoje imperijalno nasleđe, spremnost da se čuva velika (što veća to bolje) država i svest o pozitivnim posledicama takve odluke. Što se toga tiče, veeeliki kulturološki šamar svoj bivšoj sabraći, uključivši i Slovence.
Beograđani opet, pogrešno percipirajući realnost kao i uvek, tumače to kao da ih se neko "boji" i da su nekog "zadržali". Smešno!

samo_vas_gledamo!!!

pre 12 godina

Iskreno zao mi je sto se ovako nesto desava u nasem fudbalu,upravo zato sam i prestao da ga pratim jos pre 2000,ali nazalost poslednjih par godina sam opet poceo da gledam,malo pomalo!Sudjene je bilo kakvo je bilo,nije prvi a ni poslednji put.Nekad se namesta njima,nekad nama(partizan) a nekad zvezdi.Sve se to dogovaraju oni 'gore',a mi 'dole' se svadjamo,prozivamo,nerviramo,bijemo itd...Ljudi to je sve izrezirano i mi tu ne mozemo nista.Iako sam partizanovac moram reci da mi se reakcija partizanovih igraca i navijaca uopste ne svidja,isto tako i Novosadjana,koji su ovaj incident iskoristili za neke svoje ideje.Svi su besni na Beograd,a Beograd pun ljudi is cele Srbije,vise ih ima nego pravih Beogradjana,a verujem i iz Vojvodine.Sta mislite da za PFC navijaju samo Beogradjani? Tesko,na utakmice dolaze navijaci iz cele Srbije i svi pevaju iste pesme,tako da nemojte sve da svaljujete na nas prave Beogradjane,nismo svi isti.I ja sam grobar ali ono je bila katastrofa isto kao i reprezentacija i treneri i rukovodioci svih klubova,svi su oni u dilu,nemojte da se svadjamo zbog njih,bolje bi bilo da se svi ujedinimo i pobunimo protiv ovih glavonja,jer oni imaju samo jedan cilj,a to su pare i moc,ne rade nista u korist naroda i zemlje u kojoj su rodjeni i u kojoj zive.A to se moze promeniti samo ako se narod opameti i slozi.Nedajmo im da nas jos vise razdvoje,dosta su nas razdvajali.I nemojte vise da krivite Beograd,jer Srbijom ne vladaju Beogradjani nego politicari a kad malo proverite vecina i nije iz Beograda.Lepo je Arcibald Rajs govorio ali ga niko nije slusao i plasim se ce tako i ostati,a mi punom parom propadamo,sve dublje i dublje.

wiener

pre 12 godina

vredjanja na nacionalnoj i regionalnoj osnovi se desavaju i u drugim zemljama, tako da ne treba sve svoditi na ponasanje navijaca. kod raspada jugoslavije neki ljudi su odlucili da navijacima posvete puno paznje u medijima jer je nekima to odgovaralo. tako se siri mrznja. ne vidim zasto bi se to ovde ponovilo.

s druge strane vredjanja na nacionalnoj ili rasnoj osnovi se ne smeju tolerisati iz drugih razloga, a to je da su oni jednostavno sramota za srbiju. dosta vise s tim.

mirko

pre 12 godina

Cudi me i zabrinjava sto niko od nadleznih, iz vlasti,da se obrati,da reaguje,da osudi ili sankcionise ovaj nemili dogadjaj!!! Kao da im to sve imponuje i kao da su jedva docekali da po ko zna koji put,nanesu nepravdu Vojvodjanima,da se narugaju nasoj inteligenciji i uz put iskoriste priliku da nas optuze kako mi rusimo Srbiju sa otcepljenjem....posle ovoga,pocinjem i da verujem u otcepljenje Vojvodine jer ocigledno je da nas ne trpe.Bice im bolje i lepse ce ziveti bez Nas.

Boki_Gracanica

pre 12 godina

Kakav paradoks! U toj Vojvodini igra vise Srba nego u Partizanu. Nema nijednog Madjara, ni Hrvata. Cak i da su pola Madjari, pola Hrvati, pa neka su. U kolevci fudbala, u Arsenalu igra samo jedan Englez i nikog nije briga za to. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa!

Milan

pre 12 godina

Nesto nije u redu sa Partizanom . Prvo su vredjali Zvezdu a sad i Vojvodinu. Izgleda da im je moc njihovih pokrovitelja udarila u glavu. Svi igraci koji su pevali tu pesmu treba da se udalje iz sporta i da se spreme za branje luka u padinjaku.

Marko

pre 12 godina

Eto materijala autonnomasima..Ovu pesmu nikad nisam pevao,jer ovde nije rec o obicnim uvredama i prepucavanjima,ovo je vredjanje svih ljudi koji zive u vojvodini a 80 % od toga su srbi.. Iskreno totalni ****izam iako ovo pevaju moji drugovi,oni shvataju kakvu tezinu nosi pesma ali jednostavno nas narod voli da mrzi,izjescemo sami sebe nisu nam potrebni neprijatelji.. Ovde uprava partizana treba da reaguje, da objasne svakom navijacu partizana da se ovakvim pesmama siri mrznja,urusava drzava.. A ne da to cak igraci pevaju !!! Bilo mi je jako cudno sto se toliko forsirala pesma,mislim da ovde nisu cista posla..

Mileta

pre 12 godina

Kada bi mediji domaxem fudbalu poklanjali paznju koju pomenuti zasluzuje, ovo i ne bila neka vest. A sto se ulizivanja fubalera navijacima tice, to je samo ulizivanje i nista vise. Naravno, cesto sa ovako ruznim posledicama.

Nesa

pre 12 godina

Idealna prilika da se na primeru pokaze sta ceka onog ko siri mrznju prema drugima. Kazna mora biti ostrija jer su u pitanju javne licnosti!

iskusni

pre 12 godina

Već viđeno... Mislim na medijsku manipulaciju i senzacionalizam. Molim sve one koji čitaju ovaj tekst, NEMOJTE NASJEDATI NA POKUŠAJE DA SE POSIJE MRŽNJA I NAPRAVE PODJELE. Jedina paralela koja se ovde može povući sa događajem na Maksimiru su isti trikovi koji su korišćeni da se apostrofira neka "mržnja" koja među narodima u Vojvodini NE POSTOJI. Ovdje je u pozadini, kao što je uvjek i svuda, NOVAC i lična korist. Ekscesi pojedinaca (što plaćenih, što prirodnih imbecila) i izlivi nedoličnog ponašanja su i ranije pripisivani grupi ili narodu kojem imbecil pripada, ili kaže da pripada. Bez ikakvih problema i u prijateljskoj i rodbinskoj ljubavi živim sa svim svojim komšijama mađarima, slovacima, rumunima... I nisam jedini. Naprotiv, to je ovdje uobičajeno. Ovakve spekulacije idu na ruku samo onima koji bi da Vojvodinu vide van Srbije i onima koji bi da od Srba s ove strane Dunava naprave novu naciju - Vojvođane, koji bi onda, valjda u nekoj ultimativnoj ljubavi i prosparitetu živeli sa Mađarima, Rumunima, Hrvatima, Slovacima preko Dunava, koji bi pritom, naravno, zadržali svoj pređašni nacionalni identitet, kao i do sad. Ovo vam govorim kao prognanik iz Bosne koji je ISTA ovakva vještačka zakuvavanja već prožio. Nemojte dozvoliti da vas nacionalisti, liberali, socijaldemokrate, razni borci za razna prava i ini prave budalama, podvavaljujući vam mržnju, a radeći u sopstvenim sitnom intresu. MOLIM VAS, MOLIM VAS, ne primajte se!

Looka

pre 12 godina

Na stranu pojedinacna i kolektivna misljenja o ministru Dacicu, sa ovom izjavom rekao je citavu sustinu. I to na objektivan i realan nacin.

Niko ne moze da porekne da se bivsa drzava 'tiho' rusila na fudbalskim stadionima. Iskreno, izuzetno mi je drago da je ministar Dacic imao herza da kaze to sto je imao. Prema tome, da li je istorija svuda uciteljica zivota osim kod nas? Da stvar bude gora, da li cemo da ponovimo iste greske koje su vecini nama jos sveze u secanjima?

Izvinite ako vredjam nekog, ali fudbal je 'zlo' na nasim prostorima! Posteno rivalstvo i vitestvo vise ne postoji. Ovaj sport je uz gradjevinstvo, grana koje je najcesce dovodi u vezu za kriminalom i korupcijom u Srbiji. Uz to, prate ga i rasizam, sovinizam, huliganstvo (sa najfatalnijim posledicama)i jadan politicki marketing. Jednostavno, sport koji poput estradne 'umetnice' prate samo skandali!

I na kraju, cemu sve to? Kvalitet lige nam je ocajan, uz dva-tri kluba godisnje koji jedva da prilaze PROSEKU kvaliteta ekipa iz drugih drzava koje ucestvuju u evro-takmicenjima.

Moje mislelje je moje misljenje, ali da se ja pitam nesto, ukoliko se pokaze istinitim, ovakav ispad bi trebalo da se naaaaajstrozije sankcinise. Poredjenja radi, pogledajte sta je 'jedna' Gruzija uradila po slicnom pitanju...

Slobodan

pre 12 godina

Ne znam koga i kako da opsujem... Ja sam Srbin i Vojvodjan, prosto ne mogu da odlučim na šta sam više ponosan, a uz sve to sam i Partizanovac.... Ali ne znam šta, posle ovoga, da ostanem! SRBIJO MAJKO, KOLIKO SRAMOTE U POSLEDNJIH NEDELJU DANA ( Presuda ceci, onom "heroju" što šutira kamermana (nije novinara već KAMERMANA) i sad OVO!!!

partizan

pre 12 godina

A ko jos ne bi napustio teren i bio nezadovoljan kada vidi kako se lopovski namesta Beogradjanima svirajuci nepostojece penale a ovamo se praveci blesav na ocigledno, a onda posle svega jos cujemo sovinisticke pesme upucene ljudima iz mesta odakle taj klub dolazi i postane sasvim jasno kakva tu mrznja postoji i onda samim tim ne cudi ni takvo namestanje. Podrzavam dodelu pehara "Kup je nas" jer i jeste, a mogli bi i "Prvenstvo je nase" jer i tu se namesta na potpuno identican nacin. Pozdravljam moje Vojvodjane i smejem se ovom o***u i @#$%! koje vredja i omalovazava moje sugradjane koliko su primitivni i zaostali, Vojvodjani su za vas izmislili kulturu i pamet, primitivci najobicniji. Gadite mi se kad vas vidim, a ne li jos kad cujem @$&%! koja vam izlaze iz tih usta...
(Vladimir LDP, 13. maj 2011 16:32)
Slazem se da su preterali grobari sa glupim pesmama.Al bez neke frke prevelike,ipak smo mi svi srbi,nema potrebe za nekim novim incidentima

ZoranZr

pre 12 godina

Veoma hladne glave...kako kuvas godinama, tako i dobijes...usijanim beogradskim glavama cela Srbija, ne samo Vojvodina, sluzi samo za statiranje, pa i u sportu...moze, ali statisti se placaju...

Pozdrav iz Vojvodine

Posmatrač

pre 12 godina

Pritio sam naš fudbal i navijao za FK "Vojvodinu" kad su Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo i ostali bili veliki i timovi i klubovi...
Ovo sada je toliko ispod proseka, da zaista čudi oduševljenje bilo kojih navijača bilo kakvim "uspehom" u našoj ligi ili kupu... Pa naši klubovi ispadaju smešni kad izađu na evropsku scenu...
Ne samo da je kvalitet lige i reprezentacije jadan, nego je i sve to neregularno.
Mogu da objasnim necivilizovano ponašanje neurbanih divljaka na tribinama, ali ne i fudbalera ili njihovog trenera.
Ako je to najbolje što imamo, j...š nas!
Za utehu evo nama Đokovića za koji sat - ne treba mu ni naklonost sudija, ni predsednika saveza, a ne peva ni prostačke pesme.

momabrazil

pre 12 godina

Dacicu necu da glasam za tebe al ova tvoja izjava je izjava godine i treba je ponavljati svaki dan. svaka cast ! Inace voleo bih da nas izbace iz svih medjunarodnih takmicenja dok se konacno je uniste huligani i tkz patriote zajedno sa uvrnutim sefovima klubova pa da se krene sve ispocetka u duhu filma "Montevideo". U kom su fazonu ti igraci Vojvodine da zadrzavaju mec dok se ne pojave njihovi navijaci? Pa to je skandal pa onda jos i napustaju utakmicu ko da su prvi u istoriji fudbala kojima se desava nepravda a jos sad i Novi Sad daje nagradu tamo nekim ? A ove pesme madjar ustasa je dno dna za to treba ici u zatvor i to ozbiljno. Ovde u Brazilu je uhapsen jedan igrach posle meca tj na izlasku sa stadiona zato sto je rasnoj osnovi uvredio drugog irgaca!

Laza

pre 12 godina

Postoje dva problema u prozivanju navijača Vojvodine da su Mađari:

1. Mađari su ravnopravni građani ove zemlje, i vređanje nekoga zato što je Mađar znači diskriminaciju. Da sam ja Mađar, sve bih radio da ne živim u ovoj zemlji gde me većina ne prihvata i odbacuje (iako sam lojalan Srbiji), pa bih podržavao svaki pokret koji znači odvajanje Mađara od Srbije.

Odbacivanje nacionalnih manjina u Raškoj, Vojvodini, nekada na KiM jednostavno podstiče te građane da razmišljaju o separatističkim pokretima. Sami sebi odsecamo delove teritorija, zato što u podsvesti želimo teritoriju, ali bez tih manjina, što ne može, pa nam je zemlja sve manja.

2. Većina navijača Vojvodine su Srbi iz Novog Sada, pa mi i pripdanike svoje nacije nazivamo separatistima i šta će navijač iz Novog Sada da razmišlja kada ga prestonica naziva otpadnikom. A ti nacionalisti prvi traže tzv. srpsko jedinstvo.


U Vojvodini živi oko 70% SRBA!!! Po scenarijima nacionalista, ima još i Vojvodina "da ode", kao što je "otišlo" i Kosovo. Ukoliko se to ikada dogodi, to će biti znak da smo se sami sebi smučili i da više nismo normalni.

uhhhhhh

pre 12 godina

Odgledao sam snimak na Jutjubu. Samo nam je ovo trebalo, jer ako sam snimak video ja onda ga je video i neko u Madjarskoj, EU, OEBS.....Treba ih kazniti.

Ajmo mi polako...

pre 12 godina

Vama Beograđanima očigledno ne treba niko, sami ste sebi dovoljni. Zato je najbolje da mi Vojvođani krenemo svojim putem, kao što su oni pametniji od nas odavno učinili. Žao mi samo Šumadije, Niša, Užica, što oni nemaju gde da odu.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ja sam od rodjenja bio navijac Partizana, ali zar da navijam za klub ciji su igraci na ovakav nacin iskazali mrznju prema stanovnicima Novog Sada i Vojvodine. Za mene FK Partizan vise ne postoji ako se javno ne odrekne ovakvih @#$%!.

Realista

pre 12 godina

Definitivno vise ne gledam srpski fudbal,kao prvo zato sto je dosadan i nikakav drugo zato sto su politika i mafija umesane u njega,i pre svega sto se koristi kao sredstvo za raspaljivanje mrznje.A igracima svih nasih klubova porucujem da se ugledaju na Novaka Djokovica koji na najlepsi moguci nacin promovise Srbiju u svetu.

Nenad

pre 12 godina

Nije im ovo prvi put tako je bilo i sa Zvezdom kad su je dobili isto su pevali koliko se secam vreme je da ih suspenduju ako treba i ceo tim jer su to ovime zasluzili. Dosta je gledanje kroz prste oni su sportisti a ne HULIGANI! Kazniti ih ne igranjem narednih 12 utakmica pa sledeci put nece pevati.

dobrovoljni egzil

pre 12 godina

E dokle vise ovako jadni scenariji? Napaljeni navijaci, potplaceni sudija koji ne zna cega je deo, pristrasan komentator, dusebrizni politicar koji od futbala prave ko zna koje bolesne interese, Marketing napravljen od sramote... Mi- Vi- Oni... a svi deo jednog primitivnog scenarija, koji na Balkanu ima 'glat' prodju. Muka mi je od vas!
Zivela Srbija! Zivela Srpska Atina Vojvodina!

ne znam vise ni sam

pre 12 godina

Za grobare koji nam ovih dana na sve strane psuju mater Madjarsku, podatak da u Novom Sadu zivi 80% Srba! I posle saopstenja Partizana, komentara na BG medijima, moram da se zapitam, ako vi ovako nas , svoje Srbe ovako docekujete,pa kako je tek izgledalo kada dodju Hrvatski klubovi u BG za vreme SFRJ?

Svetozar od Vojvodine

pre 12 godina

Ja neznam šta mi Vojvodjani više da očekujemo od ovog trulog braka sa Srbijom. Svi su otišli,odlazimo i mi tamo gde nam je i bilo uvek mesto u EU,i to samostalno!.Dosta je bilo sramoćenja!.

LALA

pre 12 godina

zahtevam od dacica ako je to istina da pohapsi igrace i rukovodstvo partizana zbog izazivanja nacionalne mrznje u srbiji dosta vise drzavnog projekta zvanog partizan i toleta dosta u suprotnom predlazem da svi klubovi istupe iz lige pa nek drzavni projekat igra ligu sa teleoptikom

Jabilondo

pre 12 godina

Ovo što se radi je rabota ****ta. Tako je bilo i pre 20 godina, ali i pre pet: ili Maksimir ili Evrop(j)esma.

Mediokriti kreiraju javno mnjenje, ne bi li se stvorila mržnja, ili već postojeća dopunila novim baterijama.

Napravili ste od finala kupa cirkus, kao "Farmu" da gledam. Narod nema 'leba da jede, pa ajde da ga zamlaćujemo sa novim rijaliti glupostima. Je l' treba grupa neobrazovanih ćelavaca sa juga da mi kreira stavove? Ili će to da radi Bata Kan Kan?

Baš onako lepa tema za klice mržnje na nivou Vojvodina - Srbija. Fudbal! Sport koji je kod nas mrtav dvadeset godina, pa je, d' izvineš, jako bitno da se oko toga prepucavamo.

Nađite posao, a manite se fudbala, Eurosonga (song!?) i ostalih ćoravih posla.

Milan

pre 12 godina

Gospodine Dacicu, politika se davno umesala u fudbal i ostale sportove, i to na celu sa vasom strankom, i u tome je i glavni problem.
Resenje je da politika izadje iz sporta, a sudski organi uzmu metli u rasciste situaciju!
Onakvo pevanje, polumadjar, poluustasa, je strasno. Ja sam Nislija, i svu tu gospodu koja su otpevala tu pesmicu prvo bih u Novi Sad, u centar, da se izvine svim gradjanima Vojvodine, a onda u zatvor da malo razmisle sta su uradili i sta ce dalje da rade u svojim "siromasnim" zivotima!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Mi nismo Ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota”, rekao je Butorović. RESPECT!
Sta reci na to sto ovi "slavljenici" krecu od pretpostavke da je uvreda nazvati nekoga Madjarom? Ili na to sto je Madjar i ustasa u njihovim glavama nesto sto ide zajedno? Ili sto sve stanovnike Vojvodine nazivaju tim imenom.
Nepodnosljivi trulez ...

titov pionir

pre 12 godina

koliko je ovo društvo inficirano šovinizmom to je da čovek ne poveruje.. ove što su pevali tako nešto treba izbaciti iz Fudbala zauvek.. sad će da se izvinu, kao nisu oni tako mislili.. ma @"#$%! nacistička!

Vladimir LDP

pre 12 godina

A ko jos ne bi napustio teren i bio nezadovoljan kada vidi kako se lopovski namesta Beogradjanima svirajuci nepostojece penale a ovamo se praveci blesav na ocigledno, a onda posle svega jos cujemo sovinisticke pesme upucene ljudima iz mesta odakle taj klub dolazi i postane sasvim jasno kakva tu mrznja postoji i onda samim tim ne cudi ni takvo namestanje. Podrzavam dodelu pehara "Kup je nas" jer i jeste, a mogli bi i "Prvenstvo je nase" jer i tu se namesta na potpuno identican nacin. Pozdravljam moje Vojvodjane i smejem se ovom o***u i @#$%! koje vredja i omalovazava moje sugradjane koliko su primitivni i zaostali, Vojvodjani su za vas izmislili kulturu i pamet, primitivci najobicniji. Gadite mi se kad vas vidim, a ne li jos kad cujem @$&%! koja vam izlaze iz tih usta...

marko

pre 12 godina

Ovo isto se radilo i 90-ih da bi se vestacki stvorile tenzije u narodu i iskopala nekakva "mrznja" koja kao postoji samo je sada vise lokalnog karaktera...
Jedino sto mi pada na pamet je da oni koji kontrolisu vlast u ovoj smesnoj zemlji sada pripremaju teren za otcepljenje Vojvodine.
I da se ja nesto pitam ni "fudbaleri" Partizana ni Vojvodine ne bi vise NIKAD igrali u ovoj zemlji zbog ponasanja od juce i jedni i drugi a i njihova rukovodstva, "navijace" da i ne pominjem - sve "PatriJota do PatriJote".

Milan Nikolić

pre 12 godina

Prvo, po mom skromnom mišljenju onakva utakmice je tako i trebala da se završi. Vojvodina je blago rečeno oštećena (što se dešava i u drugim sportovima i u drugim zemljama) i poštujem njihov postupak da ne trpe nepravdu i ne žele da saučestvuju u onoj režiji (mislim da bi bili kreativniji da su ostatak igre proveli na terenu ali samo da su stajali i odbijali da igraju, nek trči partizan i sudija, ne bi mogli ništa da im urade što dotle već nisu). Ali sve ovo ostalo, ALO LJUDI ŠTA RADITE. Kakva odluka skupštine grada, kakvo mišljenje Pajtića i lokalnih političara. Pobogu, ne spuštajte ovo na sukob Srbija - deo Srbije Vojvodina. ALO NE DOZVOLITE DA MANIPULIŠU SA VAMA ZARAD DNEVNOPOLITIČKIH INTERESA. Kakvu tužbu da podnosi FK Vojvodina, pa to je suludo, valjda je to posao državnih organa, FK je to što mu ime kaže a ne Zoro, Betmen ili ne znam kakav borac za pravdu. Urazumite se ljudi ne trujte narod. Šta nam se dešava, odakle ovo zlo medju nama, više ne smem ni viceve o Muji i HAsi da pričam da me ne tuže za medjunacionalnu diskriminaciju, a o Perici sam prestao davno da me ne optuže za pedofiliju. Ljudi stanite dok je vreme nismo na dobrom putu.

Neko tamo

pre 12 godina

Evo i linka za one koji nisu jos videli.

http://www.youtube.com/watch?v=LyVmDYvm_HY&feature=player_embedded

Dakle, vidi se lice svakog od fudbalera koji peva. Imena tih ljudi se znaju. Krivicna prijava, pa da vidimo.

Krivicni zakonik Republike Srbije

Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina...

ponosni Novosađanin

pre 12 godina

Ajde sad Grobari, opravdajte i ovo time što je Vojvodina dala gol iz ofsajda. Garant je zato, inače ste vi svi lepi, pametni i vaspitani. Ni mrava ne bi zgazili, a kamoli nekoga vređali. Baš me zanima šta kažu na ovo Albert Nađ i Ilijev?

P.S. Treba da traže kaznu i za Tejgove srednje prste navijačima!

No one likes us...

pre 12 godina

Postoji mnogo nacina da se iskaze nemoc, a ovo je samo jedan od njih. Mada, u potpunosti podrzavam ideju da se dodeli trofej navijacima, jer im je to jedina prilika da isti i vide.

A mi nastavljamo da krademo, namestamo, rusimo stubove, gepekujemo... Uz nas su CIA, BIA, Vatikan i naravno najveci od svih El Tole, kako ga zovu u Kolumbiji.

Rukovodstvu FK Vojvodina bih preporucio da se bore na terenu, jer ako svoju energiju preusmere na vansportska desavanja, dozivece istu sudbinu kao KKCZ.

I naravno, da se osvrnem da ovu "uvredljivu" pesmu. Ja sam takodje iz Vojvodine i uopste me ne pogadja ta pesma. Navijaci znaju kome se peva ta pesma i ona uopste nije usmerena prema svim navijacima, ali cemu sad objasnjavati kada ce se rascistiti sve na sudu :)

No one likes us,
No one likes us
we are the CHAMPIONS, and we don't care...

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Sve koji su pevali tako nesto treba strpati u zatvor po kratkom postupku. Kako ih bre nije sramota! Da li ovi iz Partizana znaju opste kako bilo sta dostojno da proslave?

jugo

pre 12 godina

Ne navijam ni za PArtizan ni za Vojvodinu ali su lale ne ostecene nego opljackane. Treba sve to tuziti i treba tu privatnu Karadzicevu firmu staviti pod kljuc. Pozdravljam ideju da grad uruci trofej jer je Vojvodina po meni osvojila taj Kup. A sto se tice ovih pesama dolazimo do jedne tuzne istine da je po Beogradjanima Srbija jedino Beograd i oni sebi daju za pravo da se bave ovakvim stvarima. BEOGRAD JE MALIGNI MELANOM SRBIJE, kada se to shvati bice kasno.

Kaktus

pre 12 godina

Kada samo pomislim da decu vaspitavam da im sportisti budu uzor?!?! Ovo nije za sportske, već za strane koje se bave medicinom, ovo je psihopatologija! Mislim na "sportiste" - "pevače".

Nikola

pre 12 godina

I treba da se podnese tužba. Igračima partizana nije bilo dovoljno što su bezočnom krađom došli do trofeja kupa, nego su našli za shodno da na primitivan u ružan način vređaju sportskog protivnika. Setimo se samo kako su isti ti igrači i trener u svlačionici slavili pobedu u derbiju. Bez imalo stila, sportskog šmeka... Zanima me samo, zašto je mene sramota dok gledam Iliev Ivicu i drugove kako skaču, pevaju i raduju se osvojenom (poklonjenom-ukradenom) kupu? Ja nisam ništa uradio.

Dusko

pre 12 godina

Meni opasno mirise politika iza svega ovoga,neko je sve ovo izrezirao. Mislim da je cela utakmica i sve sto je pratilo bilo dogovoreno. Neko je uzeo pare,a neko postigao cilj. Puno je insajdera u svemu ovome!!!

Lala sa Vračara

pre 12 godina

Baš me briga više za ovaj naš seoski fudbal. Neprihvatljivo je i ponašanje navijača i igrača Vojvodine koji izmišljaju "besne gliste" neigranjem na vreme. Zatim idiotsko suđenje tokom utakmice. Zar jedan sudija sme da ugrožava jedinstvo zemlje jer je uzeo par stotina evrića.Zatim napuštanje terena bez obizra na sve. Pa navijanje i jednih i drugih navijača. A najgore od svega maloumno i da ne nazovem još gorim imenom ponašanje voditelja RTS-a. Sada još čujem i ovu vest. Tim dvadesetogodišnjim klipanima koji pikaju loptu za Partizan treba izvući uši i opaliti po dve tri roditeljske.Šta oni znaju o Mađarima i ko je uštaša. Sramota jedna. Znaju li šta izazivaju svojim glupostima. I kakav Grad Novi Sad i kakva pokrajinska Vlada sada podržavaju nastavak ludila dodeljivanjem svoga kupa. JA SAM ROĐENI NOVOSAĐANIN A U BEOGRADU SE LEPŠE OSEĆAM i živim SAM 10 GODINA. Sramota me je i jednih i drugih. Ali dopustiti nekoma malom fudbalerčiću da peva gluposti i da to mediji objavljuju je skandalozno !!!

Srpski nacionalista iz Vojvodine

pre 12 godina

Beogradski mentalitet je neverovatno efikasna masina za izmisljanje neprijatelja. Kad rasteraju sve i ostane samo Beograd u Srbiji, pocece da se mrze po opstinama.

Srbin iz Vojvodine

pre 12 godina

Znači da nije bilo najave tužbe, niko od medija ne bi preneo šta su pevali igrači i navijači Partizana još pre nekoliko dana?! Dokle će se više tolerisati njihov klerofašizam i nasilje? Pretnje Brankici, ubistvo Tatona, napadi na paradu ponosa, sada vređanje građana Vojvodine. Dokle više?! Pa nismo mi vojvođani vesla sisali da nas šačica politačara i kriminalaca ovako ponižava!

Ovako se razbija Srbija

pre 12 godina

Ovakvo ponasanje futbalera Partizana mora da se kazni. Oni su idoli mladih ljudi od kojih oni nista drugo nemogu da nauce nego kako da mrze svoje sugradjane!! Ovakvim se postupcima Srbija rasparcava i vuce u dalju propast, pitanje je da li je ikoga briga....

Werner von Siemens

pre 12 godina

Trebalo je vec ranije da bude tuzbi, pesma je toliko odvratna da ne zasluzuje bilo kakav dalji komentar. Nazalost, posto drzavna tuzilastva ne rade svoj posao onda mora tuzbom da reaguje FK "Vojvodina".

pokrajinski projekat

pre 12 godina

Ko je sad drzavni projekat?

Kad ne mozes na terenu da sutnes na gol onda pisi tuzbe, dodeljuj trofeje navijacima.. pardon jel su to oni fini navijaci vojvodine koji su pre par godina u NS razbijali automobile sa BG registarskim tablicama i izboli nozem coveka koji je sisao da sacuva automobil?

Strasno je sta politicari rade da bi dosli do nekog dodatnog glasa.

Ta pesma je *****a kao sto su *****i i oni koji je pevaju... ali da li je to jedina uvredljiva navijacka pesma ?

Ako cemo krenemo da hapsimo i za te stvari koji je efekat?

I koja je adekvatna kazna ako je za premlacivanje zandara i guranje upaljene baklje u lice 5 godina kazne, kradju par miliona evra kazna sedenje kuci 10 meseci, lomljenje noge novinaru 8 meseci sedenja kuci onda je odgovarajuca kazna za pevanje *****e pesme i jedan vikend sedenja kuci.

Mislim sta reci...

vlada

pre 12 godina

Veoma me zanima da li ce se FSS uciniti nesto i po ovom pitanju!
Odvratan sovinizam za koji moraju da se sankcionisu svi ukljuceni, kako na sudu, tako i suspenzijom!

Фића

pre 12 godina

свака част управи фк војводине.и треба да их тужи.наравно није ништа лоше бити мађар али срамотно је ту реч стављати поред усташа и тиме називати све војвођане усташама.па њихов секретар или шта већ је алберт нађ који је мађар.зар их није срамота вређати свог човека а и остале грађане.ето није ни чудо што се ствара одбојност нас из војводине,без обзира на националност,према београдизацији србије.

Slobodan

pre 12 godina

Igrači i trener FK Partizana sve češće šire mržnju. Ako znamo da su najviačke grupe pune mržnje i šovinizma, klubovi bi bar trebalo da budu primer, a ne da prednjače u tome.

Srpski nacionalista iz Vojvodine

pre 12 godina

Beogradski mentalitet je neverovatno efikasna masina za izmisljanje neprijatelja. Kad rasteraju sve i ostane samo Beograd u Srbiji, pocece da se mrze po opstinama.

Svetozar od Vojvodine

pre 12 godina

Ja neznam šta mi Vojvodjani više da očekujemo od ovog trulog braka sa Srbijom. Svi su otišli,odlazimo i mi tamo gde nam je i bilo uvek mesto u EU,i to samostalno!.Dosta je bilo sramoćenja!.

Werner von Siemens

pre 12 godina

Trebalo je vec ranije da bude tuzbi, pesma je toliko odvratna da ne zasluzuje bilo kakav dalji komentar. Nazalost, posto drzavna tuzilastva ne rade svoj posao onda mora tuzbom da reaguje FK "Vojvodina".

Neko tamo

pre 12 godina

Evo i linka za one koji nisu jos videli.

http://www.youtube.com/watch?v=LyVmDYvm_HY&feature=player_embedded

Dakle, vidi se lice svakog od fudbalera koji peva. Imena tih ljudi se znaju. Krivicna prijava, pa da vidimo.

Krivicni zakonik Republike Srbije

Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina...

Ajmo mi polako...

pre 12 godina

Vama Beograđanima očigledno ne treba niko, sami ste sebi dovoljni. Zato je najbolje da mi Vojvođani krenemo svojim putem, kao što su oni pametniji od nas odavno učinili. Žao mi samo Šumadije, Niša, Užica, što oni nemaju gde da odu.

Ovako se razbija Srbija

pre 12 godina

Ovakvo ponasanje futbalera Partizana mora da se kazni. Oni su idoli mladih ljudi od kojih oni nista drugo nemogu da nauce nego kako da mrze svoje sugradjane!! Ovakvim se postupcima Srbija rasparcava i vuce u dalju propast, pitanje je da li je ikoga briga....

ne znam vise ni sam

pre 12 godina

Za grobare koji nam ovih dana na sve strane psuju mater Madjarsku, podatak da u Novom Sadu zivi 80% Srba! I posle saopstenja Partizana, komentara na BG medijima, moram da se zapitam, ako vi ovako nas , svoje Srbe ovako docekujete,pa kako je tek izgledalo kada dodju Hrvatski klubovi u BG za vreme SFRJ?

vlada

pre 12 godina

Veoma me zanima da li ce se FSS uciniti nesto i po ovom pitanju!
Odvratan sovinizam za koji moraju da se sankcionisu svi ukljuceni, kako na sudu, tako i suspenzijom!

Vladimir LDP

pre 12 godina

A ko jos ne bi napustio teren i bio nezadovoljan kada vidi kako se lopovski namesta Beogradjanima svirajuci nepostojece penale a ovamo se praveci blesav na ocigledno, a onda posle svega jos cujemo sovinisticke pesme upucene ljudima iz mesta odakle taj klub dolazi i postane sasvim jasno kakva tu mrznja postoji i onda samim tim ne cudi ni takvo namestanje. Podrzavam dodelu pehara "Kup je nas" jer i jeste, a mogli bi i "Prvenstvo je nase" jer i tu se namesta na potpuno identican nacin. Pozdravljam moje Vojvodjane i smejem se ovom o***u i @#$%! koje vredja i omalovazava moje sugradjane koliko su primitivni i zaostali, Vojvodjani su za vas izmislili kulturu i pamet, primitivci najobicniji. Gadite mi se kad vas vidim, a ne li jos kad cujem @$&%! koja vam izlaze iz tih usta...

Фића

pre 12 godina

свака част управи фк војводине.и треба да их тужи.наравно није ништа лоше бити мађар али срамотно је ту реч стављати поред усташа и тиме називати све војвођане усташама.па њихов секретар или шта већ је алберт нађ који је мађар.зар их није срамота вређати свог човека а и остале грађане.ето није ни чудо што се ствара одбојност нас из војводине,без обзира на националност,према београдизацији србије.

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Sve koji su pevali tako nesto treba strpati u zatvor po kratkom postupku. Kako ih bre nije sramota! Da li ovi iz Partizana znaju opste kako bilo sta dostojno da proslave?

Boki_Gracanica

pre 12 godina

Kakav paradoks! U toj Vojvodini igra vise Srba nego u Partizanu. Nema nijednog Madjara, ni Hrvata. Cak i da su pola Madjari, pola Hrvati, pa neka su. U kolevci fudbala, u Arsenalu igra samo jedan Englez i nikog nije briga za to. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa!

beogradjanin_vasa

pre 12 godina

Dragi Madjari i Hrvati iz Vojvodine. Vi ste bogastvo Srbije. Ovi sto klicu ovakve reci su umobolnici i Beogradjani se ogradjuju od njihovog srama. Oni bi rado nasrnuli na bilo koga ukoliko im se na vreme ne stane na put. Ne dozvolimo da nam huligani ruse drzavu. Zajedno smo i jaci i pametniji.

Slobodan

pre 12 godina

Igrači i trener FK Partizana sve češće šire mržnju. Ako znamo da su najviačke grupe pune mržnje i šovinizma, klubovi bi bar trebalo da budu primer, a ne da prednjače u tome.

Milan

pre 12 godina

Gospodine Dacicu, politika se davno umesala u fudbal i ostale sportove, i to na celu sa vasom strankom, i u tome je i glavni problem.
Resenje je da politika izadje iz sporta, a sudski organi uzmu metli u rasciste situaciju!
Onakvo pevanje, polumadjar, poluustasa, je strasno. Ja sam Nislija, i svu tu gospodu koja su otpevala tu pesmicu prvo bih u Novi Sad, u centar, da se izvine svim gradjanima Vojvodine, a onda u zatvor da malo razmisle sta su uradili i sta ce dalje da rade u svojim "siromasnim" zivotima!

marko

pre 12 godina

Ovo isto se radilo i 90-ih da bi se vestacki stvorile tenzije u narodu i iskopala nekakva "mrznja" koja kao postoji samo je sada vise lokalnog karaktera...
Jedino sto mi pada na pamet je da oni koji kontrolisu vlast u ovoj smesnoj zemlji sada pripremaju teren za otcepljenje Vojvodine.
I da se ja nesto pitam ni "fudbaleri" Partizana ni Vojvodine ne bi vise NIKAD igrali u ovoj zemlji zbog ponasanja od juce i jedni i drugi a i njihova rukovodstva, "navijace" da i ne pominjem - sve "PatriJota do PatriJote".

Lala sa Vračara

pre 12 godina

Baš me briga više za ovaj naš seoski fudbal. Neprihvatljivo je i ponašanje navijača i igrača Vojvodine koji izmišljaju "besne gliste" neigranjem na vreme. Zatim idiotsko suđenje tokom utakmice. Zar jedan sudija sme da ugrožava jedinstvo zemlje jer je uzeo par stotina evrića.Zatim napuštanje terena bez obizra na sve. Pa navijanje i jednih i drugih navijača. A najgore od svega maloumno i da ne nazovem još gorim imenom ponašanje voditelja RTS-a. Sada još čujem i ovu vest. Tim dvadesetogodišnjim klipanima koji pikaju loptu za Partizan treba izvući uši i opaliti po dve tri roditeljske.Šta oni znaju o Mađarima i ko je uštaša. Sramota jedna. Znaju li šta izazivaju svojim glupostima. I kakav Grad Novi Sad i kakva pokrajinska Vlada sada podržavaju nastavak ludila dodeljivanjem svoga kupa. JA SAM ROĐENI NOVOSAĐANIN A U BEOGRADU SE LEPŠE OSEĆAM i živim SAM 10 GODINA. Sramota me je i jednih i drugih. Ali dopustiti nekoma malom fudbalerčiću da peva gluposti i da to mediji objavljuju je skandalozno !!!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Mi nismo Ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota”, rekao je Butorović. RESPECT!
Sta reci na to sto ovi "slavljenici" krecu od pretpostavke da je uvreda nazvati nekoga Madjarom? Ili na to sto je Madjar i ustasa u njihovim glavama nesto sto ide zajedno? Ili sto sve stanovnike Vojvodine nazivaju tim imenom.
Nepodnosljivi trulez ...

Laza

pre 12 godina

Postoje dva problema u prozivanju navijača Vojvodine da su Mađari:

1. Mađari su ravnopravni građani ove zemlje, i vređanje nekoga zato što je Mađar znači diskriminaciju. Da sam ja Mađar, sve bih radio da ne živim u ovoj zemlji gde me većina ne prihvata i odbacuje (iako sam lojalan Srbiji), pa bih podržavao svaki pokret koji znači odvajanje Mađara od Srbije.

Odbacivanje nacionalnih manjina u Raškoj, Vojvodini, nekada na KiM jednostavno podstiče te građane da razmišljaju o separatističkim pokretima. Sami sebi odsecamo delove teritorija, zato što u podsvesti želimo teritoriju, ali bez tih manjina, što ne može, pa nam je zemlja sve manja.

2. Većina navijača Vojvodine su Srbi iz Novog Sada, pa mi i pripdanike svoje nacije nazivamo separatistima i šta će navijač iz Novog Sada da razmišlja kada ga prestonica naziva otpadnikom. A ti nacionalisti prvi traže tzv. srpsko jedinstvo.


U Vojvodini živi oko 70% SRBA!!! Po scenarijima nacionalista, ima još i Vojvodina "da ode", kao što je "otišlo" i Kosovo. Ukoliko se to ikada dogodi, to će biti znak da smo se sami sebi smučili i da više nismo normalni.

jugo

pre 12 godina

Ne navijam ni za PArtizan ni za Vojvodinu ali su lale ne ostecene nego opljackane. Treba sve to tuziti i treba tu privatnu Karadzicevu firmu staviti pod kljuc. Pozdravljam ideju da grad uruci trofej jer je Vojvodina po meni osvojila taj Kup. A sto se tice ovih pesama dolazimo do jedne tuzne istine da je po Beogradjanima Srbija jedino Beograd i oni sebi daju za pravo da se bave ovakvim stvarima. BEOGRAD JE MALIGNI MELANOM SRBIJE, kada se to shvati bice kasno.

momabrazil

pre 12 godina

Dacicu necu da glasam za tebe al ova tvoja izjava je izjava godine i treba je ponavljati svaki dan. svaka cast ! Inace voleo bih da nas izbace iz svih medjunarodnih takmicenja dok se konacno je uniste huligani i tkz patriote zajedno sa uvrnutim sefovima klubova pa da se krene sve ispocetka u duhu filma "Montevideo". U kom su fazonu ti igraci Vojvodine da zadrzavaju mec dok se ne pojave njihovi navijaci? Pa to je skandal pa onda jos i napustaju utakmicu ko da su prvi u istoriji fudbala kojima se desava nepravda a jos sad i Novi Sad daje nagradu tamo nekim ? A ove pesme madjar ustasa je dno dna za to treba ici u zatvor i to ozbiljno. Ovde u Brazilu je uhapsen jedan igrach posle meca tj na izlasku sa stadiona zato sto je rasnoj osnovi uvredio drugog irgaca!

ponosni Novosađanin

pre 12 godina

Ajde sad Grobari, opravdajte i ovo time što je Vojvodina dala gol iz ofsajda. Garant je zato, inače ste vi svi lepi, pametni i vaspitani. Ni mrava ne bi zgazili, a kamoli nekoga vređali. Baš me zanima šta kažu na ovo Albert Nađ i Ilijev?

P.S. Treba da traže kaznu i za Tejgove srednje prste navijačima!

Srbin iz Vojvodine

pre 12 godina

Znači da nije bilo najave tužbe, niko od medija ne bi preneo šta su pevali igrači i navijači Partizana još pre nekoliko dana?! Dokle će se više tolerisati njihov klerofašizam i nasilje? Pretnje Brankici, ubistvo Tatona, napadi na paradu ponosa, sada vređanje građana Vojvodine. Dokle više?! Pa nismo mi vojvođani vesla sisali da nas šačica politačara i kriminalaca ovako ponižava!

VladimirNS

pre 12 godina

Kada bi pitali Vojvođane da li su za otcepljenje, najviše 15% bi reklo da.
Kada bi pitali Vovođane da li bi bolje živeli bez Beograda u istoj državi, minimum 90% bi reklo DA!
Eto, to je taj Vojvođanski patriotizam. I još nešto, za razliku od svih drugih ex-Yu naroda, SVI Vojvođani su pokazali svoje imperijalno nasleđe, spremnost da se čuva velika (što veća to bolje) država i svest o pozitivnim posledicama takve odluke. Što se toga tiče, veeeliki kulturološki šamar svoj bivšoj sabraći, uključivši i Slovence.
Beograđani opet, pogrešno percipirajući realnost kao i uvek, tumače to kao da ih se neko "boji" i da su nekog "zadržali". Smešno!

Novosadista-Jugonostalgičar

pre 12 godina

"UPAMET SE SRBI"

Sami se morate osloboditi SRBENDI, patriJota i skota.

Nisu Vam bili dobri: Slovenci, pa Hrvati, pa Makedonci, pa Albanci, pa Muslimani, pa Crnogorci, pa Zapad, pa Vatikan, pa sad Mađari, pa onda Vojvođani.... pa ćete se na kraju preko Drine međusobno kamenjem gađati.

IMA LI IKOGA DA PODIGNE GLAS - DOSTA VIŠE.
Ili potajno podžavate večitu tezu "da su se deca zaigrala"?

тоша

pre 12 godina

Тако је Дачићу, слажем се! Под хитно укинути фудбал и фудбалске клубове у Србији, разрушити стадионе и на њиховом месту саградити културно-уметничке институције а "навијаче" а поготово њихове вође похапсити јер се види да су то криминалци. Чак из Јужне Америке шверцују дрогу па је растурају по Србији и Европи! Зато се не слажем ни са овим тетошењем новосадских "навијача" од стране власти у Новом Саду! А што се тиче оне песме, само могу рећи срам било партизановце и треба да одговарају ако су стварно то радили и певали ту огавност!

Dusko

pre 12 godina

Meni opasno mirise politika iza svega ovoga,neko je sve ovo izrezirao. Mislim da je cela utakmica i sve sto je pratilo bilo dogovoreno. Neko je uzeo pare,a neko postigao cilj. Puno je insajdera u svemu ovome!!!

Dejan

pre 12 godina

Da li gospoda iz Partizana znaju da je vecina svih poznatih Srba iz Vojvodine? Mihajlo Pupin, Milutin Milankovic, Jovan Jovanovic Zmaj, Sterija, Joakim Vujic, Branko Radicevic, Sava Sumanovic, Sava Tekelija, Dositej Obradovic, Milos Crnjanski...

Zrenjaninac

pre 12 godina

Slazem se da su preterali grobari sa glupim pesmama.Al bez neke frke prevelike,ipak smo mi svi srbi,nema potrebe za nekim novim incidentima
(partizan, 13. maj 2011 18:01)

Jesmo mi svi Srbi, ali ste ga sad bas preterali. Ne prave Vojvodjani incidente niti su ih ikad pravili. Vec 20 godina gledaju kako Srbija radi sve i svasta i mora da trpi gomilu losih poteza. Neka se Beograd, posto su ti koji su nam to otpevali stanovnici tog grada, izvine. Ne zbog pola Madjar...Madjari su nase komsije sa kojima jako lepo zivimo. Nego zato sto smo nazvani pola ustase. I ako se jednog dana Vojvodina otcepi, hocemo li mi iz Vojvodine biti krivi sto smo jednog trenutka prestali da trpimo?

Milan

pre 12 godina

Jako sam besan. Primitivci. Sovinisti. Ja sam Srbin. Banatski Srbin. Lala. I vi ste nasli da vredjate moje Madjare, moje prijatelje. Ne znate vi to, jer ste navikli da zivite sami sa sobom. Zato ste i postali takvi, iskvareni. Ne bi vam bilo lose da naucite nesto o zivotu od tog kulturnog i vrednog naroda. Ali ne. Vi ih najgore vredjate. Sram vas bilo. Voleo bih da ne pripadam istom narodu kome vi pripadate.
I jos nesto. Kad bude referendum, puna srca cu zaokruziti da ne zivim vise sa vama. Dosta mi vas je. I onda cete po obicaju zakukati da vam je oteto srce, a necete videti da ste sami za to krivi. Jer vi ste uvek u pravu, i uvek oni drugi ne valjaju.

Kaktus

pre 12 godina

Kada samo pomislim da decu vaspitavam da im sportisti budu uzor?!?! Ovo nije za sportske, već za strane koje se bave medicinom, ovo je psihopatologija! Mislim na "sportiste" - "pevače".

Milan Nikolić

pre 12 godina

Prvo, po mom skromnom mišljenju onakva utakmice je tako i trebala da se završi. Vojvodina je blago rečeno oštećena (što se dešava i u drugim sportovima i u drugim zemljama) i poštujem njihov postupak da ne trpe nepravdu i ne žele da saučestvuju u onoj režiji (mislim da bi bili kreativniji da su ostatak igre proveli na terenu ali samo da su stajali i odbijali da igraju, nek trči partizan i sudija, ne bi mogli ništa da im urade što dotle već nisu). Ali sve ovo ostalo, ALO LJUDI ŠTA RADITE. Kakva odluka skupštine grada, kakvo mišljenje Pajtića i lokalnih političara. Pobogu, ne spuštajte ovo na sukob Srbija - deo Srbije Vojvodina. ALO NE DOZVOLITE DA MANIPULIŠU SA VAMA ZARAD DNEVNOPOLITIČKIH INTERESA. Kakvu tužbu da podnosi FK Vojvodina, pa to je suludo, valjda je to posao državnih organa, FK je to što mu ime kaže a ne Zoro, Betmen ili ne znam kakav borac za pravdu. Urazumite se ljudi ne trujte narod. Šta nam se dešava, odakle ovo zlo medju nama, više ne smem ni viceve o Muji i HAsi da pričam da me ne tuže za medjunacionalnu diskriminaciju, a o Perici sam prestao davno da me ne optuže za pedofiliju. Ljudi stanite dok je vreme nismo na dobrom putu.

titov pionir

pre 12 godina

koliko je ovo društvo inficirano šovinizmom to je da čovek ne poveruje.. ove što su pevali tako nešto treba izbaciti iz Fudbala zauvek.. sad će da se izvinu, kao nisu oni tako mislili.. ma @"#$%! nacistička!

uhhhhhh

pre 12 godina

Odgledao sam snimak na Jutjubu. Samo nam je ovo trebalo, jer ako sam snimak video ja onda ga je video i neko u Madjarskoj, EU, OEBS.....Treba ih kazniti.

Nikola

pre 12 godina

I treba da se podnese tužba. Igračima partizana nije bilo dovoljno što su bezočnom krađom došli do trofeja kupa, nego su našli za shodno da na primitivan u ružan način vređaju sportskog protivnika. Setimo se samo kako su isti ti igrači i trener u svlačionici slavili pobedu u derbiju. Bez imalo stila, sportskog šmeka... Zanima me samo, zašto je mene sramota dok gledam Iliev Ivicu i drugove kako skaču, pevaju i raduju se osvojenom (poklonjenom-ukradenom) kupu? Ja nisam ništa uradio.

partizan

pre 12 godina

A ko jos ne bi napustio teren i bio nezadovoljan kada vidi kako se lopovski namesta Beogradjanima svirajuci nepostojece penale a ovamo se praveci blesav na ocigledno, a onda posle svega jos cujemo sovinisticke pesme upucene ljudima iz mesta odakle taj klub dolazi i postane sasvim jasno kakva tu mrznja postoji i onda samim tim ne cudi ni takvo namestanje. Podrzavam dodelu pehara "Kup je nas" jer i jeste, a mogli bi i "Prvenstvo je nase" jer i tu se namesta na potpuno identican nacin. Pozdravljam moje Vojvodjane i smejem se ovom o***u i @#$%! koje vredja i omalovazava moje sugradjane koliko su primitivni i zaostali, Vojvodjani su za vas izmislili kulturu i pamet, primitivci najobicniji. Gadite mi se kad vas vidim, a ne li jos kad cujem @$&%! koja vam izlaze iz tih usta...
(Vladimir LDP, 13. maj 2011 16:32)
Slazem se da su preterali grobari sa glupim pesmama.Al bez neke frke prevelike,ipak smo mi svi srbi,nema potrebe za nekim novim incidentima

Ich bin ein Vojvodjanin

pre 12 godina

Nisam iz Vojvodine, ali se ovim solidarisem sa tim dobrim i vrednim ljudima koji tamo zive. Partizan i Zvezda su fasisticki klubovi ako ovaj izliv fasizma igraca ne osude. FSS je takodje fasisticka organizacija ako Partizanu ne oduzme Kup i ne kazni izbacivanjem iz prve lige. Ekstremizam mora ekstremno da se kazni.

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ja sam od rodjenja bio navijac Partizana, ali zar da navijam za klub ciji su igraci na ovakav nacin iskazali mrznju prema stanovnicima Novog Sada i Vojvodine. Za mene FK Partizan vise ne postoji ako se javno ne odrekne ovakvih @#$%!.

Danilo

pre 12 godina

Kao navijač Partizan samo da izrazim zgroženost takvim primitivizmom koji ne sme proći nekažnjeno. Izvinjenje Vojvođanima, Mađarima i Hrvatima.

Stevan

pre 12 godina

Kakav apsurd. U timu Vojvodine ima vise Srba nego u timu Partizana. Stadion Vojvodine se zove Karadjordje, a kako se zove stadion Partizana. Ja zivim u Vojvodini, ne navijam za Vojvodinu, i ovo sto su pevali fudbaleri Partizana vredja svakog Srbina u Vojvodini i samo dize krila autonomasima.

ZoranZr

pre 12 godina

Veoma hladne glave...kako kuvas godinama, tako i dobijes...usijanim beogradskim glavama cela Srbija, ne samo Vojvodina, sluzi samo za statiranje, pa i u sportu...moze, ali statisti se placaju...

Pozdrav iz Vojvodine

Bg

pre 12 godina

Samo kaznjavati, strogo, bez izuzetka i bez milosti, na bilo koji nacin, novcano, zatvorom, drustveno korisnim radom, suspenzijama, cime god, sve one, kojima padne na pamet ovako sramno i neljudsko ponasanje, raspirivanje rasne, verske i medjunacionalne mrznje i netrpeljivosti, kao i mrznje prema razlicitostima! Ponavljam, BEZ MILOSTI, dok god se ne " dovedemo " u red! Fudbaleri Partizana, STIDITE SE!!! To vise nije onaj Partizan, to nije fudbal, sport, vi niste sportisti, niste nista bolji od huligana, i trebalo bi vas kazniti i izopstiti na duze vreme, da vas ne gledamo takve! Dacicu, puna podrska, dosta je bilo, i previse!

Milan

pre 12 godina

Nesto nije u redu sa Partizanom . Prvo su vredjali Zvezdu a sad i Vojvodinu. Izgleda da im je moc njihovih pokrovitelja udarila u glavu. Svi igraci koji su pevali tu pesmu treba da se udalje iz sporta i da se spreme za branje luka u padinjaku.

Slobodan

pre 12 godina

Ne znam koga i kako da opsujem... Ja sam Srbin i Vojvodjan, prosto ne mogu da odlučim na šta sam više ponosan, a uz sve to sam i Partizanovac.... Ali ne znam šta, posle ovoga, da ostanem! SRBIJO MAJKO, KOLIKO SRAMOTE U POSLEDNJIH NEDELJU DANA ( Presuda ceci, onom "heroju" što šutira kamermana (nije novinara već KAMERMANA) i sad OVO!!!

Natasa

pre 12 godina

Nema smisla mešati Beograđane u ovo što su uradili igrači Partizana i raspirivati mržnju između Novosađana i građana Beograda, odnosno Vojvodine i ostatka Srbije. Grozno je čitati sve ove komentare i priču o nekakvm odcepljenju Vojvodine od Srbije. Od toga nema ništa. FK Vojvodina neka tuži igrače Partizana zbog ovog skandaloznog pevanja. Žao mi je što je vaš klub pokraden u finalu kupa, ali isto tako pogledajte ko vam vodi klub. Teško je poverovati da se ne radi o kriminalcu. Pozdrav za Novosađane.

fer442

pre 12 godina

@(Legia Semlin, 13. maj 2011 22:40)

Ko spominje Zagreb i Budimpeštu? Zar mislite da smo zaista tako nejaki da MORAMO da zavisimo od nekog, kao što vi iz BG mislite da cela Srbija mora da zavisi od vas?
Vojvodina ide Vojvođanima: Srbima, Mađarima, Hrvatima, Slovacima, Rumunima, Rusinima, ljudima koji se već trista godina ne obaziru na međusobne nacionalnosti. Uporno se govori kako "u Vojvodini živi 80% Srba pa se neće otcepiti". Gospodo, Vojvodina, ako se otcepi, neće se otcepiti zbog NACIONALNIH razloga, kao Jugoslavija ili Crna Gora ili Kosovo. Otcepiće se zbog ekonomskih i kulturoloških (zato što je u BG-u očigledno neshvatljivo da se može živeti sa komšijom Mađarom a da mu ne želiš sve najgore prosto jer nije Srbin). A posle Vojvodine će otići Šumadija, pa Sandžak, pa Jug, i onda ćete se lupati o glavu zašto su svi ostali takve izdajice a vi ste tako fini i dobri a svi vas napuštaju.
Da se pitaju ljudi u ovoj zemlji, cela Srbija bi se otcepila od Beograda i ćao zdravo.

No one likes us...

pre 12 godina

Postoji mnogo nacina da se iskaze nemoc, a ovo je samo jedan od njih. Mada, u potpunosti podrzavam ideju da se dodeli trofej navijacima, jer im je to jedina prilika da isti i vide.

A mi nastavljamo da krademo, namestamo, rusimo stubove, gepekujemo... Uz nas su CIA, BIA, Vatikan i naravno najveci od svih El Tole, kako ga zovu u Kolumbiji.

Rukovodstvu FK Vojvodina bih preporucio da se bore na terenu, jer ako svoju energiju preusmere na vansportska desavanja, dozivece istu sudbinu kao KKCZ.

I naravno, da se osvrnem da ovu "uvredljivu" pesmu. Ja sam takodje iz Vojvodine i uopste me ne pogadja ta pesma. Navijaci znaju kome se peva ta pesma i ona uopste nije usmerena prema svim navijacima, ali cemu sad objasnjavati kada ce se rascistiti sve na sudu :)

No one likes us,
No one likes us
we are the CHAMPIONS, and we don't care...

drasko

pre 12 godina

Ja sam iz Vojvodine, SrBin, navijam za Partizan od malih nogu.
U staroj Yugi s Partizanom sam obisao gotovo sve gradove.
Ovo sto se desilo je prava sramota i stidim se ovakvih ljudi u klubu, kao i celinka FSS-a, ovo sto se radi u fubalu to se svojevremeno radilo u basketu.Pa smo za posledicu imali da smo ostali bez derbija a Zvezda je bila pred bankrotom. No, ako neki ljudi zele da vise nema derbija ni u fubalu, onda te ljude treba eksresno eliminisati iz FSS i uprave Partizana. Ja zelim derbi, zelim da i Vojvodina ravnopravno ucestvuje u ovome.
Za kraj ovo je maslo salonskih politicara i sportista iz Beograda i to se mora podvuci crta. Ovo je sramota i dosta vise Beogradizacije SrBije.
Nemojte se ljudi varati da ako smo SrBi iz Vojvodine da smo spremni da slusamo sve sto se kaze iz centrale i da postujemo svaku njenu odluku.
Da li je ovo samo uvod u reprizu price sa Maksimira pokazace vreme.
Bolje bi bilo ovim salonskim politicarima da malo preslisaju gradivo iz istorije dok nije kasno, obzirom da smo poznati kao narod koji brzo zaboravlja neke stvari.
Pozdrav svim dobronamernim ljudima !

LALA

pre 12 godina

zahtevam od dacica ako je to istina da pohapsi igrace i rukovodstvo partizana zbog izazivanja nacionalne mrznje u srbiji dosta vise drzavnog projekta zvanog partizan i toleta dosta u suprotnom predlazem da svi klubovi istupe iz lige pa nek drzavni projekat igra ligu sa teleoptikom

iskusni

pre 12 godina

Već viđeno... Mislim na medijsku manipulaciju i senzacionalizam. Molim sve one koji čitaju ovaj tekst, NEMOJTE NASJEDATI NA POKUŠAJE DA SE POSIJE MRŽNJA I NAPRAVE PODJELE. Jedina paralela koja se ovde može povući sa događajem na Maksimiru su isti trikovi koji su korišćeni da se apostrofira neka "mržnja" koja među narodima u Vojvodini NE POSTOJI. Ovdje je u pozadini, kao što je uvjek i svuda, NOVAC i lična korist. Ekscesi pojedinaca (što plaćenih, što prirodnih imbecila) i izlivi nedoličnog ponašanja su i ranije pripisivani grupi ili narodu kojem imbecil pripada, ili kaže da pripada. Bez ikakvih problema i u prijateljskoj i rodbinskoj ljubavi živim sa svim svojim komšijama mađarima, slovacima, rumunima... I nisam jedini. Naprotiv, to je ovdje uobičajeno. Ovakve spekulacije idu na ruku samo onima koji bi da Vojvodinu vide van Srbije i onima koji bi da od Srba s ove strane Dunava naprave novu naciju - Vojvođane, koji bi onda, valjda u nekoj ultimativnoj ljubavi i prosparitetu živeli sa Mađarima, Rumunima, Hrvatima, Slovacima preko Dunava, koji bi pritom, naravno, zadržali svoj pređašni nacionalni identitet, kao i do sad. Ovo vam govorim kao prognanik iz Bosne koji je ISTA ovakva vještačka zakuvavanja već prožio. Nemojte dozvoliti da vas nacionalisti, liberali, socijaldemokrate, razni borci za razna prava i ini prave budalama, podvavaljujući vam mržnju, a radeći u sopstvenim sitnom intresu. MOLIM VAS, MOLIM VAS, ne primajte se!

Nesa

pre 12 godina

Idealna prilika da se na primeru pokaze sta ceka onog ko siri mrznju prema drugima. Kazna mora biti ostrija jer su u pitanju javne licnosti!

Sunny

pre 12 godina

Pade mi na pamet, odakle li znaju da pevaju tu pesmu. Da nisu mozda nicim izazvano rodjeni sa znanjem te pesme i jos koje podobne. Ja je nikad nisam ni cuo, kamoli pevao. I da li ovo spada pod vrsenje nasilja na sportskim priredbama, pa da im se lepo zabrani prisustvovanje sportskim manifestacijama sledecih par godina. I resen problem, da vidim da li ce jos neka sportska zvezda pevati ovakve patriotske pesme.

PS: Menjam nacionalnost u madjarsku. Jó éjszakát kívánok (Zelim vam laku noc.).

Aleksandar

pre 12 godina

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina...

E kada svi igraci koji su pevali budu kaznjeni po zakonu onda ce se stvari promeniti. Onda mozemo da kazemo da smo normalna drzava. Da dobiju po godinu dana zatvora, da vidis da li bi nekom to ponovo palo na pamet da uradi. Da je Ceca dobila jedno 5 godina zatvora... samo tako drustvo moze da se menja, samo sprovodjenjem zakona. Drugacije ne....

Sremac

pre 12 godina

I posle ce da kazu krivi su Vojvodjani, kriv je onaj, ovaj .... a nikad sebe da pogledaju. Uvek je drugi krv, uvek je drugi los. Iako Beograd pljacka Vojvodinu, kao i ostatak zemlje, umesto da se zahvali na tome, da kazu punite kasu, a imate najgore puteve u univerzumu dok se Beograd lepo gradi.... umesto toga mi smo sad pola Madjari a pola ustase ..... sramota

s

pre 12 godina

Pazi-POLA MADJAR POLA USTASA!Pa Dacicu pa za ovo bi u Evropi za koju se tako zalazete ceo klub sa sve igracima i rukovodstvom zavrsio u zatvor.Pokazite danas snimak Platiniju pa ste naj..ali!

Vojkan

pre 12 godina

A povici "mrzim Beograd", koje sam ja slusao na toj utakmici, su poruke ljubavi i miroljubive koegzistencije? Poruka Vojvodjanima koji samo nesto prete kako ce da se otcepe - uradite to vec jednom ako stvarno mislite, a ako ne, prestanite da pretite. Ali izadjite pre toga na referendum ili na izbore sa tom porukom i tim zahtevom pa da vidimo sta vecina ljudi misli o tome. Ako je vecina za to, srecno vam bilo. A ako nije, prestanite bre vise da smarate!

Cvele

pre 12 godina

Fudbalerima Vojvodine cestitam na pokazanoj igri , koja bi verovatno bila dovoljno dobra za osvajanje kupa .
Sto se tice fudbalera Partizana i rukovodstva u poslednje vreme dozivljavaju moralni sunovrat .
Bese to nekad veliki klub ...

Nenad

pre 12 godina

Nije im ovo prvi put tako je bilo i sa Zvezdom kad su je dobili isto su pevali koliko se secam vreme je da ih suspenduju ako treba i ceo tim jer su to ovime zasluzili. Dosta je gledanje kroz prste oni su sportisti a ne HULIGANI! Kazniti ih ne igranjem narednih 12 utakmica pa sledeci put nece pevati.

misko

pre 12 godina

Gledam pevanje Partizanovih igrača na You Tube, verujem da svi zajedno nemaju ni osam razreda osnovne škole. Ipak, društvo u kom se zadnjih 20 godina glorifikuje nasilje, korupcija, kriminal, laka zarada, mržnja, turbo folk, politika, retorika, sofistika, Farma, Kuća........neobrazovanje i ne treba da čudi ovakvo ponašanje. Šta nas briga, važno je da Novak pobeđuje što će nas izvući iz krize nahraniti gladne a naravno i odvesti u EU.

neko iz bloka

pre 12 godina

Vojvodjani samo mi obecajte kad krenete da cete povesti i Novi Beograd, molim Vas.
PS: Malo klasnog rata na relaciji siromasni BG (97% stanovnistva BGa) prema onih 3% usemljenih bi bas bilo jedno lepo gradsko takmicenje u kome se nadam da bi pobedu odnela vecina.

Marko

pre 12 godina

Eto materijala autonnomasima..Ovu pesmu nikad nisam pevao,jer ovde nije rec o obicnim uvredama i prepucavanjima,ovo je vredjanje svih ljudi koji zive u vojvodini a 80 % od toga su srbi.. Iskreno totalni ****izam iako ovo pevaju moji drugovi,oni shvataju kakvu tezinu nosi pesma ali jednostavno nas narod voli da mrzi,izjescemo sami sebe nisu nam potrebni neprijatelji.. Ovde uprava partizana treba da reaguje, da objasne svakom navijacu partizana da se ovakvim pesmama siri mrznja,urusava drzava.. A ne da to cak igraci pevaju !!! Bilo mi je jako cudno sto se toliko forsirala pesma,mislim da ovde nisu cista posla..

exgym

pre 12 godina

Baš me briga više za ovaj naš seoski fudbal. Neprihvatljivo je i ponašanje navijača i igrača Vojvodine koji izmišljaju "besne gliste" neigranjem na vreme. Zatim idiotsko suđenje tokom utakmice. Zar jedan sudija sme da ugrožava jedinstvo zemlje jer je uzeo par stotina evrića.Zatim napuštanje terena bez obizra na sve. Pa navijanje i jednih i drugih navijača. A najgore od svega maloumno i da ne nazovem još gorim imenom ponašanje voditelja RTS-a. Sada još čujem i ovu vest. Tim dvadesetogodišnjim klipanima koji pikaju loptu za Partizan treba izvući uši i opaliti po dve tri roditeljske.Šta oni znaju o Mađarima i ko je uštaša. Sramota jedna. Znaju li šta izazivaju svojim glupostima. I kakav Grad Novi Sad i kakva pokrajinska Vlada sada podržavaju nastavak ludila dodeljivanjem svoga kupa. JA SAM ROĐENI NOVOSAĐANIN A U BEOGRADU SE LEPŠE OSEĆAM i živim SAM 10 GODINA. Sramota me je i jednih i drugih. Ali dopustiti nekoma malom fudbalerčiću da peva gluposti i da to mediji objavljuju je skandalozno !!!
(Lala sa Vračara, 13. maj 2011 16:55)

Potpisujem

Loma

pre 12 godina

Najvredniji pehar Vojvodini su dodelili gradjani Srbije koji su gledali bruku na stadionu Zvezde.Svaki pocetak ima i svoj kraj.Stop teroru.Bravo Vojvodina,Vi ste imali hrabrosti da ucinite ono sto drugi nisu smeli.Sportska srbija je uz Vas!

shone,delom u Novom sada,a srcem uz Crveno bele

pre 12 godina

ma nije grobarima prvi put da se ponasaju kao ******ci... Kad se tako ponasaju igraci,nije ni cudo sto se njihovi navijaci, uglavnom decurlija ponasa identicno u komentarima. Podgrevaju dalji raspad drzave i kao klub i kao pojedinci moraju da snose posledice..

mirko

pre 12 godina

Cudi me i zabrinjava sto niko od nadleznih, iz vlasti,da se obrati,da reaguje,da osudi ili sankcionise ovaj nemili dogadjaj!!! Kao da im to sve imponuje i kao da su jedva docekali da po ko zna koji put,nanesu nepravdu Vojvodjanima,da se narugaju nasoj inteligenciji i uz put iskoriste priliku da nas optuze kako mi rusimo Srbiju sa otcepljenjem....posle ovoga,pocinjem i da verujem u otcepljenje Vojvodine jer ocigledno je da nas ne trpe.Bice im bolje i lepse ce ziveti bez Nas.

...

pre 12 godina

Ovo je sve lako resiti...

Vojvodini i Partizanu zabraniti da igraju sledece godine u kupu
Prvima zbog napustanja terena drugima zbog nesportskog ponasanja posle utakmice
Sudijama koji su sudili mec zabraniti da se bave fudbalom (na bilo koji nacin) 5 glavnom 2 godine (pomocnicima)

Ukoliko ima elemnata za krivicnu odgovornost, fudbalera pevaca i sudija (treba to ispitati da li slucajno gresi sudija i to vise puta ili ...) normalno postupiti po regularnoj proceduri pa sta ko dobije...mozda dobiju narukvice...

Srbin koji nije iz Vojvodine ili Beograda

pre 12 godina

Pesma je toliko glupa da nemam reci o mozgu onih koji je pevaju ili prepevavaju. Ako cemo o Srpstvu, pa stadion FK Vojvodine se zove KARADJORDJE, a "oni" i dalje svoj stadion zovu JNA (jugoslovenska narodna armija).

Cubrilo

pre 12 godina

U ovoj zemlji bi trebalo zabraniti sve gde je moguce da se gomila propalica i delikvenata okuplja u copore i onda se*e gde god stigne. Za pocetak ukinuti fudbal i bilo kakva javna navijacka okupljanja. Pustiti normalne ljude da dodju na sportski dogadjaj i mirno gledaju, a gde god se primeti bilo kakvo grupisanje momentalno rasturiti i razjuriti ko kokosi. To je jedini nacin borbe i prevencije protiv ovog zla koje nas je snaslo. Pozdrav iz Vojvodine!

Looka

pre 12 godina

Na stranu pojedinacna i kolektivna misljenja o ministru Dacicu, sa ovom izjavom rekao je citavu sustinu. I to na objektivan i realan nacin.

Niko ne moze da porekne da se bivsa drzava 'tiho' rusila na fudbalskim stadionima. Iskreno, izuzetno mi je drago da je ministar Dacic imao herza da kaze to sto je imao. Prema tome, da li je istorija svuda uciteljica zivota osim kod nas? Da stvar bude gora, da li cemo da ponovimo iste greske koje su vecini nama jos sveze u secanjima?

Izvinite ako vredjam nekog, ali fudbal je 'zlo' na nasim prostorima! Posteno rivalstvo i vitestvo vise ne postoji. Ovaj sport je uz gradjevinstvo, grana koje je najcesce dovodi u vezu za kriminalom i korupcijom u Srbiji. Uz to, prate ga i rasizam, sovinizam, huliganstvo (sa najfatalnijim posledicama)i jadan politicki marketing. Jednostavno, sport koji poput estradne 'umetnice' prate samo skandali!

I na kraju, cemu sve to? Kvalitet lige nam je ocajan, uz dva-tri kluba godisnje koji jedva da prilaze PROSEKU kvaliteta ekipa iz drugih drzava koje ucestvuju u evro-takmicenjima.

Moje mislelje je moje misljenje, ali da se ja pitam nesto, ukoliko se pokaze istinitim, ovakav ispad bi trebalo da se naaaaajstrozije sankcinise. Poredjenja radi, pogledajte sta je 'jedna' Gruzija uradila po slicnom pitanju...

Pele

pre 12 godina

@Ajmo mi polako...
Ne nasedajte tako lako na to. Pravi Beograđani se nikada ne bi složili sa ovakvim vređanjima. Razmislite, da li je taj igrač koji je pevao provokativne pesme iz Beograda? Sad samo treba da nasednete na provokacije primitivaca i da rađamo neku mržnju i surevnjivost. Dobro je poznato koliko je Beograđanima lepo u Novom Sadu i obrnuto. Zar nismo do skora bili svedoci potpaljivanja mržnje kod masa? Jesmo li se opametili? Verujem da jesmo. Sada treba samo najoštrije kazniti te "pevače" i ponoviti utakmicu Partizan-Vojvodina.

necista krv

pre 12 godina

Tako je krenulo 9o-tih godina,mrznjom svega sto nije srpskog,a sad drage komsije ostali ste sami.Nema Hrvata,muslimana,,Albanaca,Crnogoraca i drugi,sad morate da se obracunavate izmedju sebe.Ministra Dacica bih pitao:Ko je sad kriv,nema vise onih drugi,ostali ste VI.Komsije ipak je istina iz ratova 90-tih kod VAS,jer kako drugacije objasniti toliku nacionalnu mrznju svega(NE)srpskog.Nazalost to je VASA stvarnost,a NASA istina da smo vas morali bez VAS.Zato komsije,nemojte da se cudite sto niko ne zeli sa VAMA,sto cete ostati bez to malo MULTIETNICNOSTI.Mozda ste vi SRBI stvarno NEBESKI NAROD,kome niko drugi nije potreban?

dobrovoljni egzil

pre 12 godina

E dokle vise ovako jadni scenariji? Napaljeni navijaci, potplaceni sudija koji ne zna cega je deo, pristrasan komentator, dusebrizni politicar koji od futbala prave ko zna koje bolesne interese, Marketing napravljen od sramote... Mi- Vi- Oni... a svi deo jednog primitivnog scenarija, koji na Balkanu ima 'glat' prodju. Muka mi je od vas!
Zivela Srbija! Zivela Srpska Atina Vojvodina!

Milan

pre 12 godina

Ajd olabavite malo sa tim Beogradjanima. Pun mi je kufer tih podela mi vi. Koja inteligencija je potrebna da izjednacite fudbalere Partizana sa Beogradjanima (Srbima). Verovatno ima bar 3-jca koja su rodjena u ovom gradu pa su zato svi? Ili da su igrači i tim Vojvodine svi ....šta? Baš bi verovatno Boturović, Kamara, Tejgo mogli da podnesu tužbe zbog nasilne asimilacije :-))) Derani igraju lopte na livadi a onda svi lečite frustracije. Ajd nadjite devojke, dečake, šetajte pse, čitajte malo knjige, ne bavite se politikom iz higijenskih razloga i ne trujte oko sebe. A ako se potresate oko gluposti, pa nemojte im pridavati na značaju, idite na vazduh. Budala je bilo i biće, ne pridružujte im se.

Pedja

pre 12 godina

"Fudbal je, po mom mišljenju, jedan od najneuspešnijih sportova u Srbiji, suprotno medijskoj pažnji i popularnosti kod građana. Predlažem svim tim funkcionerima iz klubova i saveza, pa i samim igračima i sudijama da se ponašaju shodno svojim međunarodnim uspesima", rekao je Dačić.

Jedina pametna stvar koju je ovaj čovek ikada izgovorio.
Ne pratim godinama domaći "fudbal" i samim tim nemam pojma šta se dogadja i kakvi su odnosi. Ako je tačno to da su igrači Partizana pevali pomenutu "pesmu" onda je vreme za PRAVE PAPRENE kazne. Što je mnogo, mnogo je.

beogradjanin

pre 12 godina

Molim komentatore da ne izjednacavaju sve Beogradjane sa ovim primitivnim oblicima zivota koje vidjamo na stadionima (igraci,funkcioneri i navijaci).Mada prvi put cujem da postoji ovako bolesna pesma,zaista sam zgrozen i sokiran.Mislim da je krajnje vreme da se drzava sa ono malo autoriteta sto joj je preostalo ukljuci u resavanje problema koji bi mogao nezamislivo da eskalira

pokrajinski projekat

pre 12 godina

Ko je sad drzavni projekat?

Kad ne mozes na terenu da sutnes na gol onda pisi tuzbe, dodeljuj trofeje navijacima.. pardon jel su to oni fini navijaci vojvodine koji su pre par godina u NS razbijali automobile sa BG registarskim tablicama i izboli nozem coveka koji je sisao da sacuva automobil?

Strasno je sta politicari rade da bi dosli do nekog dodatnog glasa.

Ta pesma je *****a kao sto su *****i i oni koji je pevaju... ali da li je to jedina uvredljiva navijacka pesma ?

Ako cemo krenemo da hapsimo i za te stvari koji je efekat?

I koja je adekvatna kazna ako je za premlacivanje zandara i guranje upaljene baklje u lice 5 godina kazne, kradju par miliona evra kazna sedenje kuci 10 meseci, lomljenje noge novinaru 8 meseci sedenja kuci onda je odgovarajuca kazna za pevanje *****e pesme i jedan vikend sedenja kuci.

Mislim sta reci...

wiener

pre 12 godina

vredjanja na nacionalnoj i regionalnoj osnovi se desavaju i u drugim zemljama, tako da ne treba sve svoditi na ponasanje navijaca. kod raspada jugoslavije neki ljudi su odlucili da navijacima posvete puno paznje u medijima jer je nekima to odgovaralo. tako se siri mrznja. ne vidim zasto bi se to ovde ponovilo.

s druge strane vredjanja na nacionalnoj ili rasnoj osnovi se ne smeju tolerisati iz drugih razloga, a to je da su oni jednostavno sramota za srbiju. dosta vise s tim.

samo_vas_gledamo!!!

pre 12 godina

Iskreno zao mi je sto se ovako nesto desava u nasem fudbalu,upravo zato sam i prestao da ga pratim jos pre 2000,ali nazalost poslednjih par godina sam opet poceo da gledam,malo pomalo!Sudjene je bilo kakvo je bilo,nije prvi a ni poslednji put.Nekad se namesta njima,nekad nama(partizan) a nekad zvezdi.Sve se to dogovaraju oni 'gore',a mi 'dole' se svadjamo,prozivamo,nerviramo,bijemo itd...Ljudi to je sve izrezirano i mi tu ne mozemo nista.Iako sam partizanovac moram reci da mi se reakcija partizanovih igraca i navijaca uopste ne svidja,isto tako i Novosadjana,koji su ovaj incident iskoristili za neke svoje ideje.Svi su besni na Beograd,a Beograd pun ljudi is cele Srbije,vise ih ima nego pravih Beogradjana,a verujem i iz Vojvodine.Sta mislite da za PFC navijaju samo Beogradjani? Tesko,na utakmice dolaze navijaci iz cele Srbije i svi pevaju iste pesme,tako da nemojte sve da svaljujete na nas prave Beogradjane,nismo svi isti.I ja sam grobar ali ono je bila katastrofa isto kao i reprezentacija i treneri i rukovodioci svih klubova,svi su oni u dilu,nemojte da se svadjamo zbog njih,bolje bi bilo da se svi ujedinimo i pobunimo protiv ovih glavonja,jer oni imaju samo jedan cilj,a to su pare i moc,ne rade nista u korist naroda i zemlje u kojoj su rodjeni i u kojoj zive.A to se moze promeniti samo ako se narod opameti i slozi.Nedajmo im da nas jos vise razdvoje,dosta su nas razdvajali.I nemojte vise da krivite Beograd,jer Srbijom ne vladaju Beogradjani nego politicari a kad malo proverite vecina i nije iz Beograda.Lepo je Arcibald Rajs govorio ali ga niko nije slusao i plasim se ce tako i ostati,a mi punom parom propadamo,sve dublje i dublje.

Милош

pre 12 godina

------------------------------
Легенде клуба, обојица Хрвaти, Бобек и Мaнце се окрећу у грoбу. Надам се само да знају да има и нас којима се ово гади.

Гробaр сам од кад знам за себе. Не зна се на колико сам утакмица био, и код куће и на страни. Осећам се искрено постиђеним због ове песме. Знам да се не пева први пут, али је сад све некако још јадније него иначе.
-----------------------------

raj na zemlji

pre 12 godina

(Pera, 14. maj 2011 13:18)

E sad si nam objasnio.Alo prijatelju ne tuze oni navijace,nego igrace kojima ne bi trebalo na pamet da ovako nesto pevaju na javnom mestu,pa makar mislili i na Bin Ladena a ne na navijace drugog kluba.Ovo je za javnog tuzioca a ne za privatnu tuzbu.

Jabilondo

pre 12 godina

Ovo što se radi je rabota ****ta. Tako je bilo i pre 20 godina, ali i pre pet: ili Maksimir ili Evrop(j)esma.

Mediokriti kreiraju javno mnjenje, ne bi li se stvorila mržnja, ili već postojeća dopunila novim baterijama.

Napravili ste od finala kupa cirkus, kao "Farmu" da gledam. Narod nema 'leba da jede, pa ajde da ga zamlaćujemo sa novim rijaliti glupostima. Je l' treba grupa neobrazovanih ćelavaca sa juga da mi kreira stavove? Ili će to da radi Bata Kan Kan?

Baš onako lepa tema za klice mržnje na nivou Vojvodina - Srbija. Fudbal! Sport koji je kod nas mrtav dvadeset godina, pa je, d' izvineš, jako bitno da se oko toga prepucavamo.

Nađite posao, a manite se fudbala, Eurosonga (song!?) i ostalih ćoravih posla.

Nije sija, nego vrat

pre 12 godina

@Pero
Naravno da sve navijacke grupe imaju tone idiotskih, sovinistickih ili kakvih vec pesama. Ali kad igraci nekog tima pocnu da pevaju takve pesme, onda je to druga prica i zato svaki igrac koji je pevao takvu ogavnu pesmu treba da dobije zabranu igranja od najmanje 6 meseci.

TheFirm

pre 12 godina

Strasno je to sto se desilo na utakmici...Sve se ovo desilo jer niko nije ocekivao toliki broj navijaca Vojvodine...Pre smo bili dosta manji,pa su mogli da manipulisu,medjutim kad smo digli ''kuku i motiku'' sada smo separatisti sto u NAVIJACKOM SMISLU pevamo mrzim Beograd...To je separatisticki cin,a kada se Srbima iz Vojvodine peva da su Madjari i ustase tada se ne pridodaje veliki znacaj...Drzava ovo svesno radi da otcepi Vojvodinu od Srbije,sve su to strani placenici! Al pasce ova Tiranija a verujte mi gospodo politicari svi cete vi u kavez na dug period! POMOZI BOZE DA SE SRBI SLOZE! Pozdrav od Firmasa iz Srpske Atine...

Realista

pre 12 godina

Definitivno vise ne gledam srpski fudbal,kao prvo zato sto je dosadan i nikakav drugo zato sto su politika i mafija umesane u njega,i pre svega sto se koristi kao sredstvo za raspaljivanje mrznje.A igracima svih nasih klubova porucujem da se ugledaju na Novaka Djokovica koji na najlepsi moguci nacin promovise Srbiju u svetu.

Aleksandar Bgd

pre 12 godina

Sto (100) posto ste u pravu , sve koji pevaju te odvratne pesme i ponašaju se kao *****ni po svlačionicama , treba da odgovaraju i malo da odmore po našim lepim zatvorima ( MAKSIMALNU KAZNU, po Zakonu ) pa posle da vidimo da li će da pevaju ili da trče za loptom i ćute ko zaliveni...

mica bor

pre 12 godina

Mioslim da bi trebalo ponistiti finalnu utakmicu.Ponovni susret organizovati u Novom Sadu.Sudije angazovati iz inostranstva.Pa da vidimo kom opanci a kom obojci.

kosta p.

pre 12 godina

Сви видимо шта се ради али смо немоћни. Боље што је играче примио Пајтић, него да их је примио Чанак. Очигледно је да је судија имао налог да Војводина не сме победити, а она је сасвим надиграла Партизан. Ако сада дође до кажњавања Војводие, после оваквог суђења, неће на добро изаћи. Мислим да се Партизан осилио, а тренер је сасвим застранио. Навикли су да им судије повлашћују па им овакво суђење изгледа нормално.

Arsenije Čarnojević

pre 12 godina

Vama Beograđanima očigledno ne treba niko, sami ste sebi dovoljni. Zato je najbolje da mi Vojvođani krenemo svojim putem, kao što su oni pametniji od nas odavno učinili. Žao mi samo Šumadije, Niša, Užica, što oni nemaju gde da odu.
(Ajmo mi polako..., 13. maj 2011 17:55)

Samo jedna napomena: među ovima što pevaju nema 2,5 beograđanina. A uzgred, nemoj ni ti da lupaš gluposti na temu Vojvodina-Beograd-Srbija. I vi ste potomci ovih što su od obične bežanije napravili veliku seobu naroda. A normalne i u Beogradu i u Novom Sadu poprilično za..le za te ideje o nekim odlascima.

student

pre 12 godina

Ja jesam Beogradjanin ali ovo je stvarno jadno, ua partizan i grobari....
Treba vas zabraniti titule uzimate na nametanje jos se *****e nesto

Cubrilo

pre 12 godina

Glavno je rasterati i razjuriti copore, time se resava sav ovaj problem sa navijacima. Nisu problem navijaci kao pojedinci, problem je u navijackim grupama. Pojedinacno to su sve obicne kukavice koje ne bi smele nista, ali kad imaju copor iza sebe onda se osile. Policija na stadionima ne treba uopste da se bavi pojedinacnim navijacima nego grupama, takodje kad ih uhvate za nesto i kaznjavaju da kazne celu grupu nebitno ko je pojedinacno napravio izgred, jer svi su oni u tome zajedno i jedni drugima daju podrsku da cine to sto cine. Nas je problem sto pokusavamo da individualizujemo krivicu tamo gde je ocigledno da vrlo malo zavisi od individue, problem nasilja dolazi od grupa i copora a ne pojedinaca, izolujte bilo koga od njih pa da vidimo da li bi se tukao bez ostatka "ekipe" da mu cuva ledja. Razbezali bi se ko pilici.

EU Citizen

pre 12 godina

Da mi samo razjasnimo jednu vrlo važnu sitnicu, pošto se ovde zbog primitivnih i nacionalističkih ekscesa diže hajka na "Beograđane" i "Beograd": Beograd je takođe grad pod okupacijom Udbe još od 1944. i ako pogledate sastav komunističkih elita, represivnih službi i svih ostalih vitalnih poluga zločinačkog režima koji u kontinuitetu uništava Srbiju od drugog svetskog rata i još uveku dobroj meri funkcioniše pod demokratskom maskom, utvrdićete da je tu vrlo malo i Srbijanaca, a kamoli Beograđana, odnosno da apsolutna veina ludi koji ovoj i okolnim zemljama piju krv već decenijama ili prekodrinski Srbi ili Crnogorci, grupacije stanovništva koje su bile udarna pesnica komunističke diktature. Dakle, bez obzira koji je etnički sastav ili genetika "majstora pevača" (brojanje gena je njihova specijalnost, a ne moja :) ), njihova komunističko-fašistička ideološka matrica nema nikakve veze sa istinskim Beograđanima i Beogradom, koji je uvek bio jedan prozapadni, civilizovani i demokratski grad. Ja i apsolutna većina potomaka starih Beograđana koje znam, bili bismo najsrećniji da pravi antikomunistički i antifašistički Beograd (čiji glavni grad je bio i ostao Vračar :) ) takođe može da se otcepi od Dedinja (ili da protera njegove sadašnje gospodare tamo otkuda su došli), a, bogami, i ostatka Srbije, i da funkcioniše nezavisno, po svojoj pameti i sposobnostima, te neguje bliske ekonomske i kulturne veze bez lažnih paradigmi "krvi i tla" sa onima koji su mu zaista kulturno i ekonomski bliski, a u tom smislu mu je najbliža i najprirodniji partner upravo Vojvodina. Ja sam etnički Srbin, ali sa čovekom iz bosanske krajine koji sebe isto naziva "Srbinom", iako je u tri rata ratovao ili bio esencijalno suprotstavljn vitalnim interesima stanovnika Srbije nemam skoro ništa zajedničko, osim tog praznog imena, dok mi je Mađar ili Slovak iz Vojvodine blizak po svemu, osim etikete. Ja prosto želim da se ova zemlja regionalizuje i da počne da mnogo više funkcioniše na osnovu kulturne i ekonomske stvarnosti nego na osnovu etiketa, jer sa ovakvim "Srbima" isto tako malo želim da živim kao i svi koji su od Dedinja (gde se nimalo slučajno nalaze i stubovi oba udbaška i režimska beogradska kluba) već pobegl ili će tek pobeći ako se ova farsa od države uskoro radikalno ne reformiše.

Wasinix

pre 12 godina

Sram i stid da je grad. Primitivci išaraše ceo grad svojim primitivnim grafitima, sa posebnom naklonošću ka sveže okrečenim fasadama, a ovi gradski #$$$###!!! ih još nagrađuju besmislenim odličjem. Sačuvaj me Bože ovakvih gradskih oca. Umesto da ih kazne novčanim kaznama i zatvorom. Rasformirati ta legla zla, koja neki zovu "fudbalski klubovi", vratiti sve na amaterski nivo (ako već mora da se igra ta smešna igra kožnom loptom) i kraj.
Grad neka radi svoj posao i štiti sebe i građane od primitivaca.

Zoran BG

pre 12 godina

Kada bi pitali Vojvođane da li su za otcepljenje, najviše 15% bi reklo da.
Kada bi pitali Vovođane da li bi bolje živeli bez Beograda u istoj državi, minimum 90% bi reklo DA!
Eto, to je taj Vojvođanski patriotizam. I još nešto, za razliku od svih drugih ex-Yu naroda, SVI Vojvođani su pokazali svoje imperijalno nasleđe, spremnost da se čuva velika (što veća to bolje) država i svest o pozitivnim posledicama takve odluke. Što se toga tiče, veeeliki kulturološki šamar svoj bivšoj sabraći, uključivši i Slovence.
Beograđani opet, pogrešno percipirajući realnost kao i uvek, tumače to kao da ih se neko "boji" i da su nekog "zadržali". Smešno!
(VladimirNS, 13. maj 2011 19:32)

A ti i tih 90 posto vojvodjanskih patriota predlažete šta, da se Beograd izmesti iz Srbije na neku drugu planetu? I zašto vam je uvek za sve vaše probleme i komplekse kriv Beograd? Kod vas kao nema lokal-šovinista i propaliteta čija se lojalnost meri mržnjom prema drugom? I ovde 90 posto ljudi prezire budale koje BG uvek i svuda predstavljaju u lošem svetlu ali licemerno je šaku idiota poistovećivati se celim gradom, koji je uvek bio otvoren za sve i tolerantan prema svima. Ja kada bih to radio, nikada više ne bih došao u Novi Sad posle 2009. godine, kada su mi za vreme EXITA skinuli BG table sa kola. A nikada zbog toga o NS nisam rekao ružnu reč jer znam da to nije prava slika grada koji mi je drag i koji rado posećujem.

cvele

pre 12 godina

podhitno ukidanje fudbala. to nam jedino preostaje ili ce se vojvodina ocepiti. ima drugih sportova sto bas mora fudbal. ionako fudbaleri uzimaju pare sto jure za loptom ko moj pas. i evo zvanicno da kazem da za svojih 26 godina nisam odgledao nijednu celu utakmicu i ne navijam za nikog ima mnogo zanimljivih stvari od fudbala.

Jovan

pre 12 godina

Postavljam pitanje gospodinu Dačiću. Šta je to ako nije politika Ružić u Partizanu, Škundrić u Zvezdi itd. Nismo mi građani tolike budale da ne vidimo čemu vodi toliko uplitanje partijski kadrova u sport. Na žalost svih nas koji smo svedoci nekih ružnih dešavanja u našoj skorijoj prošlosti, gospodo "državnici" Vi ne vidite čemu nas sve to vodi. Pevanje pesama koje se pominju u tekstu od mladih ljudi, rođenih u vreme raspada bivše nam države zaslužuje krivično gonjenje, a iz sporta bi za pouku trbali biti slonjeni bar na nekoliko meseci ako ne i godina. NNK2QH

Posmatrač

pre 12 godina

Pritio sam naš fudbal i navijao za FK "Vojvodinu" kad su Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo i ostali bili veliki i timovi i klubovi...
Ovo sada je toliko ispod proseka, da zaista čudi oduševljenje bilo kojih navijača bilo kakvim "uspehom" u našoj ligi ili kupu... Pa naši klubovi ispadaju smešni kad izađu na evropsku scenu...
Ne samo da je kvalitet lige i reprezentacije jadan, nego je i sve to neregularno.
Mogu da objasnim necivilizovano ponašanje neurbanih divljaka na tribinama, ali ne i fudbalera ili njihovog trenera.
Ako je to najbolje što imamo, j...š nas!
Za utehu evo nama Đokovića za koji sat - ne treba mu ni naklonost sudija, ni predsednika saveza, a ne peva ni prostačke pesme.

Vojvodinian

pre 12 godina

Zar ne vidite da se oni pouzdaju u sud i nedostatke dokaza, baš kao i sva bagra koja je isplivala u poslednjih 20 godina. To su sada već fakultetski obrazovani primitivci, na ključnim pozicijama, spremni da brane svoje pljačkom i ubistvima stvorene feude polugama formalne i neformalne vlasti.
Opametite se ljudi iz gradova i sela Srbije. Nema ovde više sporta i poštenog nadmetanja, to samo ba**a pravi milionske transfere i smeje se predstavi na koju folk/masa/raja... naseda.
Sportovi su ono za čega nema mesta u opljačkanim budžetima, svi oni ljudi koji samo entuzijazmom održavaju male klubove i istinski sport, rekreaciju i fizičku kulturu koja nam svima nedostaje.
A pomenuta ba**a istinski je podržana i od tzv. stručnjaka iz institucija države, univerziteskih tzv. profesora i ostalih poltrona koji za ostatke sa stola prodaju sebe, struku, nauku, dajući alibi prostakluku i bedi novokomponovane elite.

dragan

pre 12 godina

Samo pratite sledeca desavanja.......ubrzo ce svima biti jasno da se sve ovo oko i na finalu kupa desavalo sa precizno izradjenim planom.Pa ova sovinisticka pjesma je "komponovana" i izvodjena davno,davno pre ovog finala kupa.Godinama pre. Mislim da FK Partizan mora jos juce da reaguje i da maksimalno kazni svoje igrace odnosno horske pevace,da pocisti ispred svog dvorista.I ova dugogodisnja flustracija Zvezde ce dostici vrhunac veoma brzo.Ako taj balon pukkne pre nego se drzava umesa i pocne resavati probleme u fudbalu,prognoze nisu dobre.Madjari Hrvati a posebno Srbi u pamet se.

Novosadjan

pre 12 godina

Pa ljudi zar vama ovaj scenario nije poznat? Zar niko od vas nezna da chita izmedju redova ili mu je muka kao i meni da komentarise. NEMA SPORT SA OVIM NIKAKVE VEZE! Samo kakvi smo mi srbi,Dacic i Bata nam rade iste stvari kao zadnjih 20 god,a mi cutimo

Uros M

pre 12 godina

Sada sam tek video clip sta su ovi..."sportisti", "igraci", "ljudi" iz partizana pevali...ovo je uzas i dokaz da samo dotakli samo dno sto se tice i fudbala i generalno sto se tice svega...ovako nesto nijedan pravi sportista i profesionalac ne sme sebi da dozvoli!!! Iskreno se nadam da ce neko konacno da reaguje sto se tice ovoga...ali.... mrka kapa od toga, nazalost.

Darko

pre 12 godina

Stvarno ne mislim da će mi odnos prema naciji i državi graditi učesnici igre u kojoj učestvuju 22 čoveka, i deo navijačke publike od par hiljada huligana, a za ijedne i druge kruže priče da ih Bog nije obdario naočitom inteligencijom, niti da je za tu igru i takvo navijanje potrebna bilo kakvo veće obrazovanje.
I ono što promiče svima ispred očiju gospodo, jeste činjenica da je FK "Vojvodina" u samoj Vojvodini minoran klub kada se govori sa navijačkih pozicija pošto ogromna većina vojvodjana uključujući i moju malenkost i apsolutno sve ljude u mojoj neposrednoj okolini navija za FK "Partizan" ili FK "Crvenu Zvezdu". Navijača Vojvodine ima nešto malo više u Novom Sadu i njegovoj neposrednoj okolini, ali su i tamo u apsolutnoj manjini.
I pre svega niti jednom jedinom političaru nije mesto u fudbalu ili bilo kom sportu, pa samim tim niti gospodinu Pajtiću, ma koliko ga mi vojvodjani "voleli" !

Novosadjan

pre 12 godina

Pa ljudi zar vama ovaj scenario nije poznat? Zar niko od vas nezna da chita izmedju redova ili mu je muka kao i meni da komentarise. NEMA SPORT SA OVIM NIKAKVE VEZE! Samo kakvi smo mi srbi,Dacic i Bata nam rade iste stvari kao zadnjih 20 god,a mi cutimo

Legia Semlin

pre 12 godina

Još prošle godine sam ovde rekao da je pesma izuzetno glupa. Samo, kad se dvojica svađaju, "gađa" se tamo gde najviše boli, naročito kad su sa obe strane grupe ne baš tako pametnih mladića. S druge strane, stvarno ne vidim kakva je veza između zagrebačkih ustaša koji su želeli otcepljenje od 1918. godine, i Srba iz srpskog Novog Sada i srpskog Vojvodstva?! I kod mene u Zemunu skandiraju "mrzim Beograd", kao što u Liverpulu pevaju gadne pesme Londoncima. A ovima što kažu "ajmo mi polako" samo pitanjce - kuda? U Zagreb ili Budimpeštu? Nemojte zbog glupave pesme da i one koji vas vole kao braću navedete da počnu da vam lupaju minuse. Nije teško sada, kad je Beograd razoren i uništen okrenuti leđa. Samo, spas nije u Zagrebu, ne zanosite se.

papaja

pre 12 godina

Ovako je sve pocelo i onih godina,na sportskim manifestacijama,ali ono sto je mene posebno iznervaralo je koliko smo mi zapravo glupi.Na njihovu gresku mi pravimo duplo goru i sada to neko koristi i podize na visi nivo.Osnovni problem Srbije ne lezi u ovome ali dajte ljudi,iskopajte malo mozga i pamćenja da se ovakve stvari ne dogadjaju vise dok nije kasno.

gubim vreme idem u borsalino

pre 12 godina

alo bre komentatori
ne znate ni kome je upucena ta pesma
ne znate ceo tekst pesme
nikada niste bili na stadionu
navijace ste videli samo u vestima
da ne nabrajam

i sad vi kao beograqdjani ovo novosadjano ono
srbija pasaluk, vojvodina da se odvoji.....
sve znate a ne znate nista

Pobesneli max

pre 12 godina

Celu ovu ujdurmu, oko ove finalne utakmice, su zapoceli oni koji tvrde da su "najsrpskiji" klub. Ne zaboravite njih u celoj prici. Vojvodina je njihov izvrsitelj, Partizan je meta, a ovaj front kojim pokusavaju i ono malo dobrog sto se stvori, da uniste i povuku na dno,jer su ojni tamo, to traje vec godinu u nesto...Intenzivno...

Zoran

pre 12 godina

Ovakve stvari se desavaju samo u drzavama koje nemaju jasan nacionalni identitet. Da postoji nacionalni identitet, kao sto postoji u Engleskoj, Spaniji, Italiji, Grckoj, Nemackoj, Francuskoj... NIKO se ne bi osecao ugrozenim.

Pera

pre 12 godina

Zaista neverovatno, čitava ekipa, koja se kao nešto potresla oko ove fudbalske besmislice, pokazuje samo ko su ljudi koji nas vode i gde nas to vode. Kada RTS u udarnom terminu emituje Premijer ligu, i na to niko ko vodi ovu državu nema primedbu, onda možemo zaključiti da nam je centar interesovanja prilično iščašen. Ovde Dačić, tamo Pajtić,kao neke podele,( polusvet i ovde i tamo), sve montirano i dirigovano ,a mi se kao primamo. Ovo je kao ozbiljna tema, a Kosovo je kao neozbiljna tema. Čitam komentare i ne mogu da verujem. Pobogu ljudi uozbiljite se, ignorišite glupe teme ili im se rugajte, dok protagonisti ne shvate da su smešni.

svima isto

pre 12 godina

Kazniti i jednu i drugu stranu. I ove sto su na ulazu u Beograd bacali kese sa djubretom iz autobusa, i na stadionu vikali " Mrzim Beograd ", i ove koji su pevali. Nikako samo jedne.

acinic

pre 12 godina

Nejasna unutrasnja politika (na svim poljima) dovodi do ovakvih zabrinjavajucih dogadjaja. Plasim se da pocinje novi ciklus. Dalji raspad ove nase iskorumpirane drzave!

Juznjak

pre 12 godina

Partizan je zeljan trofeja koje nije osvajao u onoj bivsoj drzavi, u onoj mnogo jacoj ligi kojom su dominirali Hajduk i Zvezda. Sada, u ovim smesnim ligama i Dinamo i Partizan nizu trofeje ne birajuci sredstva. U Hrvatskoj sve je podredjeno Dinamu, u Srbiji se sve cini da se uloga i znacaj Zvezde minimizira i da se osvajanje Evrope iz 1991. izjednaci sa osvajanjem nekog vasarskog turnira. Partizanovci: Tadic, Dacic, Karadzic i tata sudijske organizacije Bogoljub Stepanovic se nece smiriti dok njihov Partizan ne pretekne Zvezdu u broju osvojenih prvenstava. A nakon toga ce valjda, povremeno da ,,puste'' Zvezdu i Vojvodinu da osvoje koji trofej. Ako grobarima titule osvojene u konkurenciji Cukarickog, Borce i Ovce imaju istu jacinu kao titule osvojene protiv Hajduka, Veleza, Zelje... onda je svaki dalji komentar suvisan.Trebalo je puno vremena i zivaca da se skloni Curkovic, sacekacemo i odlazak Karadzica. Tek onda mozemo se nadati ozdravljenju fudbala i stvaranju jace lige. Uvedite lex specijalis, dodelite grobarima 20 titula pa da napokon pocne regularno prvenstvo.

Markec

pre 12 godina

Partizan ocito ima glupe igrace i trenera. Vec su opomenuti jednom vezano za derbi, sad opet. Stanojevic hoce da bude u fudbalu kao sto je Vujosevic bio u kosarci, ali on to nikad nece biti jer ne kontrolise svoje fudbalere sta pevaju. Secam se da se i u kosarci to jednom desilo, ali posle toga nikad vise, a u fudbalu se to stalno ponavlja. Zbog necije ocigledno plitke pameti i inata da nam sad omalovazavaju zasluzenu pobedu u finalu kupa. Ta pesma se vec duze mota po stadionima, meni nije jasna tolika podela i mrznja izmedju navijaca, koja se prenosi i na obicno stanovnistvo. Ovo je pokvarena ploca koja ne prestaje da se pusta.

Pera

pre 12 godina

Svi lupetaju o nekoj nacionalističkoj pesmi a niko ne zna da je ta pesma namenjena bivšim "navijačema" Partizana koji su izdali svoj klub i drugove i zarad mafijaškog udela prešli u "Firmu"!
A mislite li da ostale navijačke grupe ne pevaju uvredljive pesme? Naravno da pevaju ali je razlika u tome što njihovi klubovi NIŠTA ne osvajaju pa nemaju šta da slave sa svojim igračima i da ih TV kamere snimaju i posle mečeva!!!

TP

pre 12 godina

Za neupucene:
Pesma je namenjena jednoj jedinoj licnosti, nikakvoj grupi a kamoli narodu. Namenjena je jednom bivsem vodji navijaca Partizana koji je postao vodja navijaca Firme (iz finansijskih razloga). Jadan i bedan postupak sa tacke gledista svakog pravog navijaca. Klub za koji navijas se bira jednom u zivotu, jos dok si klinac, a vodja navijaca postajes bas ako si pravi fanatik - zato je to "menjanje dresa" od strane doticnog i dozivljeno kao izdaja koja zasluzuje prezir. Ni malo ne opravdavam uvrede, naprotiv, samo zelim da stvari svedem na pravu meru.

Slobodan

pre 12 godina

Ispade Dačić veći demokrata od Tadića, što uistinu i nije teško, ali zašto se onda pre 10 godina glasalo!?!?! Gde god da smo pošli, išli, vratili smo se na početak, a prošlo je "tek" 10 godina, a ako saberemo još 12 Dačićevih, pa to je je 22 godine, to je ČITAVA jedna GENERACIJA!!! O, kako smo samo naivni!!!

Nikola NS

pre 12 godina

Sve je ovo jako gadno za gledati, ponasanje Partizana, FSS-a, neke namere FK Vojvodine....Ali u cilju smirenja, kao Novosadjanin, koji voli svoju drzavu, moram da kazem da Pesma pola madjar pola ustasa potice od NOVOSADSKIH GROBARA, kojom prozivaju bivse navijace partizana (kojih je poprilicno), koji su postali navijaci FK Vojvodine....Tako da stavljanje u pricu odnosa Beograd-Vojvodina nema nekog osnova, CISTA ZLA NAMERA.....

Bojan

pre 12 godina

Ajde više se odcepite od Beograda, muka mi je da slušam kako smo vam krivi za sve, a sutra bi d...pe dali da se doselite u Beograd. Dosta je više, kada sam službeno putovao po Srbiji pa me "lokalci" prozivali da sam "nemac" jer ih "teram" da rade svoj posao u radno vreme, da nemam "dušu" zato što se ne opijam u radno vreme na račun firme, kako ne znam da živim i uživam, nego će oni da mi objasne kako da se foliram kao da radim, citiram, koliko god da te plaćaju nije dovoljno, a ako te plaćaju dobro zar ti nije lepo da za...eš gazdu, kako da radimo bez "fruštuka" (u 13h uz smeh i odobravanje) kada sam rekao da su već doručkovali (u 9h, došli na posao i odmah umesto da rade počeli da jedu) postao sam najveći neprijatelj... Firma je na kraju propala i naravno kriv je zli gazda iz Beograda.

David

pre 12 godina

O čemu bre vi ljudi bulaznite sa tim odvajanjem i otcepljivanjem i bla bla bla... Kakve to veze ima sa *********** iz FK Partizan... Ovo je jednostavno, baš onako kako i treba da bude... Lepo svima po krivična pa lepo narukvice, pa pošto ne mogu sa narukvicama da izađu na teren eto im godinu dana da razmisle o svojim postupcima i ponašanju, pošto su umislili da su nebeski klub, omalovažavajući jednu Vojvodinu koja je bila odličan prvoligaš i u doba stare Juge i imali 2 titule, mislim šta reći kada omalovažavaju i jedinog osvajača evrope i sveta iz tzv. Istočne Evrope a šta će biti sa Fk Patizan kad ostanu bez igrača, za****e me.... A do rata bili su jedan smešan klub.

rango

pre 12 godina

takav smo narod,volimo da zezamo ,psujemo po..ebavamo jos kao mali..znate ono klempavi ,debeli ..u nasega Duska nos kao puska..takva nam kultura zivljenja...a u sustini nismo takvi...ma bas ovi nazovi fudbaleri mrze nekog,ja neverujem..nego ih uhvatila euforija pa pevaju gluposti..kolektivna svest je ludilo,kada bi ih pojedinacno pitali ;alo sta bre brljavite tu,oni bi rekli ;a shta!...nemaju oni pojma ni lopte da igraju a kamoli da nekog smisljeno mrze...i za to treba kapacitet!!!

Mileta

pre 12 godina

Kada bi mediji domaxem fudbalu poklanjali paznju koju pomenuti zasluzuje, ovo i ne bila neka vest. A sto se ulizivanja fubalera navijacima tice, to je samo ulizivanje i nista vise. Naravno, cesto sa ovako ruznim posledicama.

walker

pre 12 godina

Kada chitam vesti, prochitam naslov pa head i odmah predjem na komentare. Ovaj put sam prochitao ceo txt da bih video o chemu se radi poshto domace prvenstvo odavno vishe ne pratim. Zgrozio sam se nakon prichitanog txta i nakon shto sam pogledao na jutjubu snimak slavlja partizanovih igracha. Drago mi je da se velika vecina forumasha slazhe sa tim da je ovakav akt aktera za osudu. Treba biti pazhljiv sa odabirom rechi, poshto je rech teshko oruzhlje i ne treba meshati beogradjane sa ovim likovima u dresu partizana koje bi trebalo osuditi. Ipak, verujem da nashe tuyhilashtvo, politichka elita pa ni drushtvo nije sazrelo za ispravnu stvar. Ovih dana je Ceca tema za naslovne strane a ne nemashtina i siromashtvo u koje sve dublje zapadamo. Ceci ce ovo samo doneti vecu popularnost, tirazh najnovijeg albuma snimljen u njenoj maloj kucici ce biti shestocifren a partizanovim fudbalerima nece biti sudjeno za shirenje versko-nacionalne netrpeljivosti. Nazhalost..

coka

pre 12 godina

Zgadjena sam ovim dogadjajem, ovom pesmom, ali i banalizovanjem ovakvih postupaka... Kao rodjena beogradjanka, uvek se osecam grozno kada me trpaju u kos sa ovakvim olosem. Verovali ili ne, ima u Beogradu mnogo normalnih ljudi koji koji zele "pravdu za Urosa, i ovakve" = 40 godina na robiji. I bas me zanima koliko ovih likova, fudbalera i navijaca, koji pevaju ovakve pesme potice iz Beograda? Verovatno nijedan!
Zato, dragi moji vojvodjani, molim da ne vredjate mene, na nacin na koji je ovaj olos vredjao vas!
Uvek sam se trudila da kad kazem "MI" mislim na normalne ljude (bili oni Madjari, Hrvati, Srbi, Albanci, Crnci, Indijanci).

Pera

pre 12 godina

Jedana stvar koja meni nije jasna je ta zašto se mora nešto proslavljati uz tzv.''navijačke pesme'' kada ima dosta lepih pesama koje veličaju Partizan nevređajući nikoga. A samim tim ja kao Partizanovac koji navijam za taj klub dosta duže nego što većina tih koji su pevali imaju i godina sramim se njihovog postupka i smatram da nezaslužuju da nose dres koji ja volim ali oni očito ne, jer da ga vole nebi svojim nepromišljenim da nekažem nešto gore gestovima i delima poništavali sve što je postignuto u skoro svim sportovima u kojima Partizan ima svoje timove.
Tim svojim nazovi slavljem pored toga daju i alibi onim tzv.sportskim radnicima i raznim drugim likovima koji nas zavaravaju da im je stalo do fudbala i sporta u Srbiji a ustvari im je stalo samo do toga da napune svoje džepove a to se nemože bez nekog trofeja.
I sada ispade da su Vojvodina, Zvezda neke žrtve Partizana jer su njegovi igrači slavili pevajući pesme koje nisu navijačke, a tom medijskom pompom se još sakriva i nemoć i neuspeh tih istih klubova jer nepostižu ništa a onda kada Partizan nešto postigne onda su im za to krive sudije.
Dali su možda sudije krive što ''Veliki derbi'' Partizana i Zvezde je Veliki samo na papiru, ne za tako nešto nisu krive samo sudije, krivi su pre svega vodeći ljudi i neki tzv.menadžeri koji prodaju svakog igrača čim nešto uradi da ga to izbaci u prvi plan i omogući da ti isti ljudi povećaju svoj bankovni saldo, a pritom nas zavaravaju puštajući u raznim medijima da su za njihove neuspehe na sportskom planu krivi drugi.
Tim isprobanim receptom zavadi pa vladaj su se koristili mnogi moćnici pre kroz istoriju pa netreba dozvoliti da se na taj način stvara neprijateljstvo između navijača bilo kog kluba ili delova ove lepe zemlje koju poružnjuju neki ljudi svojim delima, a njih samo zanima da njima bude bolje i da im džepovi budu puniji bez obzira preko koga i kako treba da gaze.
Znate i samo kada se desila Đenova, Italijani odradiše svoje, a ovi naši sve nešto rastežu da je to odrađeno kako treba i da su krivci kažnjeni a pritom nemislim na one likove koji su sekli mrežu i bacali baklje ovo pre neki dan se nebi dešavalo jer bi se znalo da pravna država funkcioniše niko od onih koji su naredili da se igrači Vojvodine ponašaju tako kako su se ponašali u Finalu kupa nebi to smeo da naredi jer bi znao da ga čeka zatvor pa neka navija o trošku države.
Šta će nam zakon kada se neprimenjuje ili se primenjuje selektivno?!
Toliko od mene i izvinjavam se štosam sve ovo proširio ali kad sam krenuo da pišem samo se jedno nadovezivalo na drugo.

Pantagruel

pre 12 godina

Од овога политичари праве проблем, већи него што у стварности јесте. Политичари су и 1990. манипулисали стадионским и осталим масама које су палили и хушкали једне на друге, да би на крилу њихове рспламсале мржње однели победе на изборима и референдумима. Само се надам да смо овога пута као друштво зрелији и искуснији, па да нећемо дозволити демагозима да профитиају на нашој несрећи. А можда ипак очекујем превише од нас :(

handsinashes

pre 12 godina

@(Legia Semlin, 13. maj 2011 22:40)
E hvala ti, mrzelo me da kucam i ovde ono shto sam kucao na slichnoj temi, a nisam ctrl c..... u potpunosti se slazem sa tobom, uz malu ispravku ....skozeri, tj, livrpulci, najvishe mrze i prozivaju manchesterce ;]

dzozey

pre 12 godina

Sada Platini treba Partizanu da stavi zabranu igranja u Evropi na jedno deset godina, drugacije nece prestati da budu "MNOGO JAKI"!!!
(around, 13. maj 2011 23:13)
Osecam da vam ni to ne bi pomoglo da budete prvi. Jednostavno ste luzerski klub. Dominacija ce biti vecna! A i sam se slazem da svako ko prekrsi zakon bude kaznjem...tu spada pevanje rasistickih pesama, kao i optuzivanje za namestanje bez dokaza.

Markec

pre 12 godina

@Juznjak
Pricas o trofejima u SFRJ, sad se time hvalis, a kad se pevalo Zvezda Srbija nikad Jugoslavija, onda te nigde nije bilo. Nije istina da je Hajduk bio trofejniji od Partizana, Zvezda jeste u fudbalu, ali kao SD nije. Sto se tice Partizana i Hajduka odnos titula prvaka je bio 11-7 u korist Partizana.

Pantagruel

pre 12 godina

Од овога политичари праве проблем, већи него што у стварности јесте. Политичари су и 1990. манипулисали стадионским и осталим масама које су палили и хушкали једне на друге, да би на крилу њихове рспламсале мржње однели победе на изборима и референдумима. Само се надам да смо овога пута као друштво зрелији и искуснији, па да нећемо дозволити демагозима да профитиају на нашој несрећи. А можда ипак очекујем превише од нас :(

ajde da se d........ elimo

pre 12 godina

Navijac Zvezde a i politiku pratim od kraja osamdesetih,cetrdeseta mi je godina i odavno nisam klinac i sve gledam realno pa makar bilo i na moju stetu.Kao prvo ovo je cista politizacija utakmice,cim se daje ovoliko paznje najneuspesnijem sportu u zadnjih 20 god.Timovi kao Zvezda,Partizan o ostalim boranijama iz srpskog fudbala necu da govorim jel ne zasluzuju ni ova dva kluba a kamoli ostali da se pomenu,imaju jednu nedokucivu misaonu imenicu prezimiti u evropi.Tu se zavrsava svaka prica o uspesnosti t.j neuspesnosti nasih klubova.Znaci nesto drugo je u pitanju,svako ko malo prati zbivanja u ovoj jadnoj nasoj zemlji shvatice.Jer uhvatiti se za par stotina navijaca koji pevaju o otpadnicima iz svojih redova a ne o svakom stanovniku vojvodine je takva glupost jer ta pesma se peva vec dugo,zasto se sad to potencira.Razularena grupa od nekoliko hiljada navijaca dolazi iz N.Sada u Beograd i peva mrzim Beograd,navijaci Radnickog iz Kg-a su nekoliko desetina puta pevali bombardujte Beograd.To nikome nije smetalo jer je stavljeno tamo i gde treba da taj talog drustva moze da lupa sve,a sad kad taj talog druge boje peva onda je to mnogo strasno.Nisam iz Bg-a ali kakve tu veze imaju beogradjani kad njih 99 posto nije bilo na utakmici,tu su bili grobari iz svih gradova Srbije od Vranja do Subotice.

iz Beograda isto a mentalno sto dalje od slicnih tebi

pre 12 godina

@EU citizen,
Koliko si ti samo istresao malogradjanskih baljezgarija, a sve se pozivajuci na antikomunizam, antifasizam, moj nesrecnice...

deNiro

pre 12 godina

Pohapsiti sve.Navijace,politicare koji suruju sa njima ali i one koji pricaju o otcepljenju.Ovo je idealan alibi za Canka i njemu slicne secesioniste.

Boris

pre 12 godina

Pre bih rekao da je to zbog prvog dela te navijačke pesme (Demokrate hoće da nas zabrane,da bi ušli u evropu,hapse decu Srbije,itd.),a ne zbog ovog,kao,vredjanja. Jedino mi je drago što su sada na tapetu igrači i uprave,a ne više navijači.

nikola

pre 12 godina

Jesmo mi svi Srbi, ali ste ga sad bas preterali. Ne prave Vojvodjani incidente niti su ih ikad pravili. Vec 20 godina gledaju kako Srbija radi sve i svasta i mora da trpi gomilu losih poteza. Neka se Beograd, posto su ti koji su nam to otpevali stanovnici tog grada, izvine. Ne zbog pola Madjar...Madjari su nase komsije sa kojima jako lepo zivimo. Nego zato sto smo nazvani pola ustase. I ako se jednog dana Vojvodina otcepi, hocemo li mi iz Vojvodine biti krivi sto smo jednog trenutka prestali da trpimo?
(Zrenjaninac, 13. maj 2011 19:22)

Druze procitaj pazljivo sta si gore napisao izgleda ti se malo "omaklo" ne bi ti generalizovao nikako ali nisi igrao sa celim Beogradom nego sa partizanom.
Ajmo bre ljudi mi od njih da se odcepimo nece nam nikad krenuti dok imamo trojanskog konja koji ce stalno da nas plasi preti i koci. Pun ih je internet vreme je da se razidjemo oni glasaju za jedne mi za druge. To je ionako gotovo imaju parlament , vladu 150 poslanika kad im se dalo to zna se da je gotovo.

Slobodan

pre 12 godina

Nisam znao da je Boturović obećao svakom igraču po 15000e, ako uzmu kup... Moguće je da je posle uzeo digitron u ruke i kad je video kolika je suma, rešio čovek da da sudiji 50000e, da mu ipak ostane para, a možda dobije i kup, ako kazne Partizan! ;) A igrači i mi ovce koje se ložeeeee!!! Kad bi mi malo više čitali delo dr Arčibalda Rajsa, možda bi se dozvali pameti!!!

besan

pre 12 godina

E majke mi mi je muka od ljudi. PREKINITE DA ZOVETE NAVIJAČE BEOGRAĐANIMA, a ako vam ne odgovara život u zajednici slobodno se odvojite, dosta više drame muka mi je stvarno

EU Citizen

pre 12 godina

@iz Beograda isto a mentalno sto dalje od slicnih tebi
Gospodine, pa vi ste se u jednoj jedinoj rečenici vrlo precizno i u potpunosti definisali: obraćanje nepoznatoj osobi na ti, ad hominem vređanje sagovornika, čak ni pokušaj u pravcu argumenta, samo neki bedasti i kljasti subjektivni škrgut i bljuvanje :) - drugim rečima, neotesanost, primitivizam i potpuna nesposobnost razumnog i lucidnog rasuđivanja i formulisanja rezultata istog, dakle, sve ono čime se ova nova Srbija navijača i narodnih pevača ističe, i sve ono što pravi Beograd nije i nikada nije bio.

alfred

pre 12 godina

Standardna navijacka pesma u ovoj drzavi, ne znaci nista, ali neko iskoriscava takve sitne stvari da napravi neki bum koji njemu odgovara. Masa se posle prima,cak i politicari reaguju, tako da dolazi u prvi plan na medijima od cega moze da nastane svasta. Najpametnije cutati, ignorisati kad bi bilo moguce, a ne komentarisati i siriti

Slobodan

pre 12 godina

@EU Citizen
Molim Vas ne obraćajte pažnju na čoveka koji iz rečenog ne zna ni šta znači malograđanin, a kamoli da razume šta ste napisali... Vi ste iz priloženog dokazali svoju SVESNOST, a on je smešan! Nažalost ocene koje su date za Vaš komentar pokazuju koliko je većina površna ili zaslepljena (svesno ili nesvesno, svojom ili tuđom voljom)! Pozdrav iz Zrenjanina, Petrovgrada ili Velikog Bečkereka!

No one likes us...

pre 12 godina

Postoji mnogo nacina da se iskaze nemoc, a ovo je samo jedan od njih. Mada, u potpunosti podrzavam ideju da se dodeli trofej navijacima, jer im je to jedina prilika da isti i vide.

A mi nastavljamo da krademo, namestamo, rusimo stubove, gepekujemo... Uz nas su CIA, BIA, Vatikan i naravno najveci od svih El Tole, kako ga zovu u Kolumbiji.

Rukovodstvu FK Vojvodina bih preporucio da se bore na terenu, jer ako svoju energiju preusmere na vansportska desavanja, dozivece istu sudbinu kao KKCZ.

I naravno, da se osvrnem da ovu "uvredljivu" pesmu. Ja sam takodje iz Vojvodine i uopste me ne pogadja ta pesma. Navijaci znaju kome se peva ta pesma i ona uopste nije usmerena prema svim navijacima, ali cemu sad objasnjavati kada ce se rascistiti sve na sudu :)

No one likes us,
No one likes us
we are the CHAMPIONS, and we don't care...

Ajmo mi polako...

pre 12 godina

Vama Beograđanima očigledno ne treba niko, sami ste sebi dovoljni. Zato je najbolje da mi Vojvođani krenemo svojim putem, kao što su oni pametniji od nas odavno učinili. Žao mi samo Šumadije, Niša, Užica, što oni nemaju gde da odu.

partizan

pre 12 godina

A ko jos ne bi napustio teren i bio nezadovoljan kada vidi kako se lopovski namesta Beogradjanima svirajuci nepostojece penale a ovamo se praveci blesav na ocigledno, a onda posle svega jos cujemo sovinisticke pesme upucene ljudima iz mesta odakle taj klub dolazi i postane sasvim jasno kakva tu mrznja postoji i onda samim tim ne cudi ni takvo namestanje. Podrzavam dodelu pehara "Kup je nas" jer i jeste, a mogli bi i "Prvenstvo je nase" jer i tu se namesta na potpuno identican nacin. Pozdravljam moje Vojvodjane i smejem se ovom o***u i @#$%! koje vredja i omalovazava moje sugradjane koliko su primitivni i zaostali, Vojvodjani su za vas izmislili kulturu i pamet, primitivci najobicniji. Gadite mi se kad vas vidim, a ne li jos kad cujem @$&%! koja vam izlaze iz tih usta...
(Vladimir LDP, 13. maj 2011 16:32)
Slazem se da su preterali grobari sa glupim pesmama.Al bez neke frke prevelike,ipak smo mi svi srbi,nema potrebe za nekim novim incidentima

Vladimir LDP

pre 12 godina

A ko jos ne bi napustio teren i bio nezadovoljan kada vidi kako se lopovski namesta Beogradjanima svirajuci nepostojece penale a ovamo se praveci blesav na ocigledno, a onda posle svega jos cujemo sovinisticke pesme upucene ljudima iz mesta odakle taj klub dolazi i postane sasvim jasno kakva tu mrznja postoji i onda samim tim ne cudi ni takvo namestanje. Podrzavam dodelu pehara "Kup je nas" jer i jeste, a mogli bi i "Prvenstvo je nase" jer i tu se namesta na potpuno identican nacin. Pozdravljam moje Vojvodjane i smejem se ovom o***u i @#$%! koje vredja i omalovazava moje sugradjane koliko su primitivni i zaostali, Vojvodjani su za vas izmislili kulturu i pamet, primitivci najobicniji. Gadite mi se kad vas vidim, a ne li jos kad cujem @$&%! koja vam izlaze iz tih usta...

Svetozar od Vojvodine

pre 12 godina

Ja neznam šta mi Vojvodjani više da očekujemo od ovog trulog braka sa Srbijom. Svi su otišli,odlazimo i mi tamo gde nam je i bilo uvek mesto u EU,i to samostalno!.Dosta je bilo sramoćenja!.

Vojkan

pre 12 godina

A povici "mrzim Beograd", koje sam ja slusao na toj utakmici, su poruke ljubavi i miroljubive koegzistencije? Poruka Vojvodjanima koji samo nesto prete kako ce da se otcepe - uradite to vec jednom ako stvarno mislite, a ako ne, prestanite da pretite. Ali izadjite pre toga na referendum ili na izbore sa tom porukom i tim zahtevom pa da vidimo sta vecina ljudi misli o tome. Ako je vecina za to, srecno vam bilo. A ako nije, prestanite bre vise da smarate!

Srpski nacionalista iz Vojvodine

pre 12 godina

Beogradski mentalitet je neverovatno efikasna masina za izmisljanje neprijatelja. Kad rasteraju sve i ostane samo Beograd u Srbiji, pocece da se mrze po opstinama.

Milan Nikolić

pre 12 godina

Prvo, po mom skromnom mišljenju onakva utakmice je tako i trebala da se završi. Vojvodina je blago rečeno oštećena (što se dešava i u drugim sportovima i u drugim zemljama) i poštujem njihov postupak da ne trpe nepravdu i ne žele da saučestvuju u onoj režiji (mislim da bi bili kreativniji da su ostatak igre proveli na terenu ali samo da su stajali i odbijali da igraju, nek trči partizan i sudija, ne bi mogli ništa da im urade što dotle već nisu). Ali sve ovo ostalo, ALO LJUDI ŠTA RADITE. Kakva odluka skupštine grada, kakvo mišljenje Pajtića i lokalnih političara. Pobogu, ne spuštajte ovo na sukob Srbija - deo Srbije Vojvodina. ALO NE DOZVOLITE DA MANIPULIŠU SA VAMA ZARAD DNEVNOPOLITIČKIH INTERESA. Kakvu tužbu da podnosi FK Vojvodina, pa to je suludo, valjda je to posao državnih organa, FK je to što mu ime kaže a ne Zoro, Betmen ili ne znam kakav borac za pravdu. Urazumite se ljudi ne trujte narod. Šta nam se dešava, odakle ovo zlo medju nama, više ne smem ni viceve o Muji i HAsi da pričam da me ne tuže za medjunacionalnu diskriminaciju, a o Perici sam prestao davno da me ne optuže za pedofiliju. Ljudi stanite dok je vreme nismo na dobrom putu.

Werner von Siemens

pre 12 godina

Trebalo je vec ranije da bude tuzbi, pesma je toliko odvratna da ne zasluzuje bilo kakav dalji komentar. Nazalost, posto drzavna tuzilastva ne rade svoj posao onda mora tuzbom da reaguje FK "Vojvodina".

Pobesneli max

pre 12 godina

Celu ovu ujdurmu, oko ove finalne utakmice, su zapoceli oni koji tvrde da su "najsrpskiji" klub. Ne zaboravite njih u celoj prici. Vojvodina je njihov izvrsitelj, Partizan je meta, a ovaj front kojim pokusavaju i ono malo dobrog sto se stvori, da uniste i povuku na dno,jer su ojni tamo, to traje vec godinu u nesto...Intenzivno...

Lala sa Vračara

pre 12 godina

Baš me briga više za ovaj naš seoski fudbal. Neprihvatljivo je i ponašanje navijača i igrača Vojvodine koji izmišljaju "besne gliste" neigranjem na vreme. Zatim idiotsko suđenje tokom utakmice. Zar jedan sudija sme da ugrožava jedinstvo zemlje jer je uzeo par stotina evrića.Zatim napuštanje terena bez obizra na sve. Pa navijanje i jednih i drugih navijača. A najgore od svega maloumno i da ne nazovem još gorim imenom ponašanje voditelja RTS-a. Sada još čujem i ovu vest. Tim dvadesetogodišnjim klipanima koji pikaju loptu za Partizan treba izvući uši i opaliti po dve tri roditeljske.Šta oni znaju o Mađarima i ko je uštaša. Sramota jedna. Znaju li šta izazivaju svojim glupostima. I kakav Grad Novi Sad i kakva pokrajinska Vlada sada podržavaju nastavak ludila dodeljivanjem svoga kupa. JA SAM ROĐENI NOVOSAĐANIN A U BEOGRADU SE LEPŠE OSEĆAM i živim SAM 10 GODINA. Sramota me je i jednih i drugih. Ali dopustiti nekoma malom fudbalerčiću da peva gluposti i da to mediji objavljuju je skandalozno !!!

Bojan

pre 12 godina

Ajde više se odcepite od Beograda, muka mi je da slušam kako smo vam krivi za sve, a sutra bi d...pe dali da se doselite u Beograd. Dosta je više, kada sam službeno putovao po Srbiji pa me "lokalci" prozivali da sam "nemac" jer ih "teram" da rade svoj posao u radno vreme, da nemam "dušu" zato što se ne opijam u radno vreme na račun firme, kako ne znam da živim i uživam, nego će oni da mi objasne kako da se foliram kao da radim, citiram, koliko god da te plaćaju nije dovoljno, a ako te plaćaju dobro zar ti nije lepo da za...eš gazdu, kako da radimo bez "fruštuka" (u 13h uz smeh i odobravanje) kada sam rekao da su već doručkovali (u 9h, došli na posao i odmah umesto da rade počeli da jedu) postao sam najveći neprijatelj... Firma je na kraju propala i naravno kriv je zli gazda iz Beograda.

Zoran BG

pre 12 godina

Kada bi pitali Vojvođane da li su za otcepljenje, najviše 15% bi reklo da.
Kada bi pitali Vovođane da li bi bolje živeli bez Beograda u istoj državi, minimum 90% bi reklo DA!
Eto, to je taj Vojvođanski patriotizam. I još nešto, za razliku od svih drugih ex-Yu naroda, SVI Vojvođani su pokazali svoje imperijalno nasleđe, spremnost da se čuva velika (što veća to bolje) država i svest o pozitivnim posledicama takve odluke. Što se toga tiče, veeeliki kulturološki šamar svoj bivšoj sabraći, uključivši i Slovence.
Beograđani opet, pogrešno percipirajući realnost kao i uvek, tumače to kao da ih se neko "boji" i da su nekog "zadržali". Smešno!
(VladimirNS, 13. maj 2011 19:32)

A ti i tih 90 posto vojvodjanskih patriota predlažete šta, da se Beograd izmesti iz Srbije na neku drugu planetu? I zašto vam je uvek za sve vaše probleme i komplekse kriv Beograd? Kod vas kao nema lokal-šovinista i propaliteta čija se lojalnost meri mržnjom prema drugom? I ovde 90 posto ljudi prezire budale koje BG uvek i svuda predstavljaju u lošem svetlu ali licemerno je šaku idiota poistovećivati se celim gradom, koji je uvek bio otvoren za sve i tolerantan prema svima. Ja kada bih to radio, nikada više ne bih došao u Novi Sad posle 2009. godine, kada su mi za vreme EXITA skinuli BG table sa kola. A nikada zbog toga o NS nisam rekao ružnu reč jer znam da to nije prava slika grada koji mi je drag i koji rado posećujem.

TP

pre 12 godina

Za neupucene:
Pesma je namenjena jednoj jedinoj licnosti, nikakvoj grupi a kamoli narodu. Namenjena je jednom bivsem vodji navijaca Partizana koji je postao vodja navijaca Firme (iz finansijskih razloga). Jadan i bedan postupak sa tacke gledista svakog pravog navijaca. Klub za koji navijas se bira jednom u zivotu, jos dok si klinac, a vodja navijaca postajes bas ako si pravi fanatik - zato je to "menjanje dresa" od strane doticnog i dozivljeno kao izdaja koja zasluzuje prezir. Ni malo ne opravdavam uvrede, naprotiv, samo zelim da stvari svedem na pravu meru.

Ovako se razbija Srbija

pre 12 godina

Ovakvo ponasanje futbalera Partizana mora da se kazni. Oni su idoli mladih ljudi od kojih oni nista drugo nemogu da nauce nego kako da mrze svoje sugradjane!! Ovakvim se postupcima Srbija rasparcava i vuce u dalju propast, pitanje je da li je ikoga briga....

pokrajinski projekat

pre 12 godina

Ko je sad drzavni projekat?

Kad ne mozes na terenu da sutnes na gol onda pisi tuzbe, dodeljuj trofeje navijacima.. pardon jel su to oni fini navijaci vojvodine koji su pre par godina u NS razbijali automobile sa BG registarskim tablicama i izboli nozem coveka koji je sisao da sacuva automobil?

Strasno je sta politicari rade da bi dosli do nekog dodatnog glasa.

Ta pesma je *****a kao sto su *****i i oni koji je pevaju... ali da li je to jedina uvredljiva navijacka pesma ?

Ako cemo krenemo da hapsimo i za te stvari koji je efekat?

I koja je adekvatna kazna ako je za premlacivanje zandara i guranje upaljene baklje u lice 5 godina kazne, kradju par miliona evra kazna sedenje kuci 10 meseci, lomljenje noge novinaru 8 meseci sedenja kuci onda je odgovarajuca kazna za pevanje *****e pesme i jedan vikend sedenja kuci.

Mislim sta reci...

Legia Semlin

pre 12 godina

Još prošle godine sam ovde rekao da je pesma izuzetno glupa. Samo, kad se dvojica svađaju, "gađa" se tamo gde najviše boli, naročito kad su sa obe strane grupe ne baš tako pametnih mladića. S druge strane, stvarno ne vidim kakva je veza između zagrebačkih ustaša koji su želeli otcepljenje od 1918. godine, i Srba iz srpskog Novog Sada i srpskog Vojvodstva?! I kod mene u Zemunu skandiraju "mrzim Beograd", kao što u Liverpulu pevaju gadne pesme Londoncima. A ovima što kažu "ajmo mi polako" samo pitanjce - kuda? U Zagreb ili Budimpeštu? Nemojte zbog glupave pesme da i one koji vas vole kao braću navedete da počnu da vam lupaju minuse. Nije teško sada, kad je Beograd razoren i uništen okrenuti leđa. Samo, spas nije u Zagrebu, ne zanosite se.

gubim vreme idem u borsalino

pre 12 godina

alo bre komentatori
ne znate ni kome je upucena ta pesma
ne znate ceo tekst pesme
nikada niste bili na stadionu
navijace ste videli samo u vestima
da ne nabrajam

i sad vi kao beograqdjani ovo novosadjano ono
srbija pasaluk, vojvodina da se odvoji.....
sve znate a ne znate nista

Pera

pre 12 godina

Svi lupetaju o nekoj nacionalističkoj pesmi a niko ne zna da je ta pesma namenjena bivšim "navijačema" Partizana koji su izdali svoj klub i drugove i zarad mafijaškog udela prešli u "Firmu"!
A mislite li da ostale navijačke grupe ne pevaju uvredljive pesme? Naravno da pevaju ali je razlika u tome što njihovi klubovi NIŠTA ne osvajaju pa nemaju šta da slave sa svojim igračima i da ih TV kamere snimaju i posle mečeva!!!

nikola

pre 12 godina

Jesmo mi svi Srbi, ali ste ga sad bas preterali. Ne prave Vojvodjani incidente niti su ih ikad pravili. Vec 20 godina gledaju kako Srbija radi sve i svasta i mora da trpi gomilu losih poteza. Neka se Beograd, posto su ti koji su nam to otpevali stanovnici tog grada, izvine. Ne zbog pola Madjar...Madjari su nase komsije sa kojima jako lepo zivimo. Nego zato sto smo nazvani pola ustase. I ako se jednog dana Vojvodina otcepi, hocemo li mi iz Vojvodine biti krivi sto smo jednog trenutka prestali da trpimo?
(Zrenjaninac, 13. maj 2011 19:22)

Druze procitaj pazljivo sta si gore napisao izgleda ti se malo "omaklo" ne bi ti generalizovao nikako ali nisi igrao sa celim Beogradom nego sa partizanom.
Ajmo bre ljudi mi od njih da se odcepimo nece nam nikad krenuti dok imamo trojanskog konja koji ce stalno da nas plasi preti i koci. Pun ih je internet vreme je da se razidjemo oni glasaju za jedne mi za druge. To je ionako gotovo imaju parlament , vladu 150 poslanika kad im se dalo to zna se da je gotovo.

ne znam vise ni sam

pre 12 godina

Za grobare koji nam ovih dana na sve strane psuju mater Madjarsku, podatak da u Novom Sadu zivi 80% Srba! I posle saopstenja Partizana, komentara na BG medijima, moram da se zapitam, ako vi ovako nas , svoje Srbe ovako docekujete,pa kako je tek izgledalo kada dodju Hrvatski klubovi u BG za vreme SFRJ?

beogradjanin_vasa

pre 12 godina

Dragi Madjari i Hrvati iz Vojvodine. Vi ste bogastvo Srbije. Ovi sto klicu ovakve reci su umobolnici i Beogradjani se ogradjuju od njihovog srama. Oni bi rado nasrnuli na bilo koga ukoliko im se na vreme ne stane na put. Ne dozvolimo da nam huligani ruse drzavu. Zajedno smo i jaci i pametniji.

Natasa

pre 12 godina

Nema smisla mešati Beograđane u ovo što su uradili igrači Partizana i raspirivati mržnju između Novosađana i građana Beograda, odnosno Vojvodine i ostatka Srbije. Grozno je čitati sve ove komentare i priču o nekakvm odcepljenju Vojvodine od Srbije. Od toga nema ništa. FK Vojvodina neka tuži igrače Partizana zbog ovog skandaloznog pevanja. Žao mi je što je vaš klub pokraden u finalu kupa, ali isto tako pogledajte ko vam vodi klub. Teško je poverovati da se ne radi o kriminalcu. Pozdrav za Novosađane.

Neko tamo

pre 12 godina

Evo i linka za one koji nisu jos videli.

http://www.youtube.com/watch?v=LyVmDYvm_HY&feature=player_embedded

Dakle, vidi se lice svakog od fudbalera koji peva. Imena tih ljudi se znaju. Krivicna prijava, pa da vidimo.

Krivicni zakonik Republike Srbije

Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina...

Novosadista-Jugonostalgičar

pre 12 godina

"UPAMET SE SRBI"

Sami se morate osloboditi SRBENDI, patriJota i skota.

Nisu Vam bili dobri: Slovenci, pa Hrvati, pa Makedonci, pa Albanci, pa Muslimani, pa Crnogorci, pa Zapad, pa Vatikan, pa sad Mađari, pa onda Vojvođani.... pa ćete se na kraju preko Drine međusobno kamenjem gađati.

IMA LI IKOGA DA PODIGNE GLAS - DOSTA VIŠE.
Ili potajno podžavate večitu tezu "da su se deca zaigrala"?

Фића

pre 12 godina

свака част управи фк војводине.и треба да их тужи.наравно није ништа лоше бити мађар али срамотно је ту реч стављати поред усташа и тиме називати све војвођане усташама.па њихов секретар или шта већ је алберт нађ који је мађар.зар их није срамота вређати свог човека а и остале грађане.ето није ни чудо што се ствара одбојност нас из војводине,без обзира на националност,према београдизацији србије.

marko

pre 12 godina

Ovo isto se radilo i 90-ih da bi se vestacki stvorile tenzije u narodu i iskopala nekakva "mrznja" koja kao postoji samo je sada vise lokalnog karaktera...
Jedino sto mi pada na pamet je da oni koji kontrolisu vlast u ovoj smesnoj zemlji sada pripremaju teren za otcepljenje Vojvodine.
I da se ja nesto pitam ni "fudbaleri" Partizana ni Vojvodine ne bi vise NIKAD igrali u ovoj zemlji zbog ponasanja od juce i jedni i drugi a i njihova rukovodstva, "navijace" da i ne pominjem - sve "PatriJota do PatriJote".

momabrazil

pre 12 godina

Dacicu necu da glasam za tebe al ova tvoja izjava je izjava godine i treba je ponavljati svaki dan. svaka cast ! Inace voleo bih da nas izbace iz svih medjunarodnih takmicenja dok se konacno je uniste huligani i tkz patriote zajedno sa uvrnutim sefovima klubova pa da se krene sve ispocetka u duhu filma "Montevideo". U kom su fazonu ti igraci Vojvodine da zadrzavaju mec dok se ne pojave njihovi navijaci? Pa to je skandal pa onda jos i napustaju utakmicu ko da su prvi u istoriji fudbala kojima se desava nepravda a jos sad i Novi Sad daje nagradu tamo nekim ? A ove pesme madjar ustasa je dno dna za to treba ici u zatvor i to ozbiljno. Ovde u Brazilu je uhapsen jedan igrach posle meca tj na izlasku sa stadiona zato sto je rasnoj osnovi uvredio drugog irgaca!

vlada

pre 12 godina

Veoma me zanima da li ce se FSS uciniti nesto i po ovom pitanju!
Odvratan sovinizam za koji moraju da se sankcionisu svi ukljuceni, kako na sudu, tako i suspenzijom!

beogradjanin

pre 12 godina

Molim komentatore da ne izjednacavaju sve Beogradjane sa ovim primitivnim oblicima zivota koje vidjamo na stadionima (igraci,funkcioneri i navijaci).Mada prvi put cujem da postoji ovako bolesna pesma,zaista sam zgrozen i sokiran.Mislim da je krajnje vreme da se drzava sa ono malo autoriteta sto joj je preostalo ukljuci u resavanje problema koji bi mogao nezamislivo da eskalira

jugo

pre 12 godina

Ne navijam ni za PArtizan ni za Vojvodinu ali su lale ne ostecene nego opljackane. Treba sve to tuziti i treba tu privatnu Karadzicevu firmu staviti pod kljuc. Pozdravljam ideju da grad uruci trofej jer je Vojvodina po meni osvojila taj Kup. A sto se tice ovih pesama dolazimo do jedne tuzne istine da je po Beogradjanima Srbija jedino Beograd i oni sebi daju za pravo da se bave ovakvim stvarima. BEOGRAD JE MALIGNI MELANOM SRBIJE, kada se to shvati bice kasno.

Zrenjaninac

pre 12 godina

Slazem se da su preterali grobari sa glupim pesmama.Al bez neke frke prevelike,ipak smo mi svi srbi,nema potrebe za nekim novim incidentima
(partizan, 13. maj 2011 18:01)

Jesmo mi svi Srbi, ali ste ga sad bas preterali. Ne prave Vojvodjani incidente niti su ih ikad pravili. Vec 20 godina gledaju kako Srbija radi sve i svasta i mora da trpi gomilu losih poteza. Neka se Beograd, posto su ti koji su nam to otpevali stanovnici tog grada, izvine. Ne zbog pola Madjar...Madjari su nase komsije sa kojima jako lepo zivimo. Nego zato sto smo nazvani pola ustase. I ako se jednog dana Vojvodina otcepi, hocemo li mi iz Vojvodine biti krivi sto smo jednog trenutka prestali da trpimo?

VladimirNS

pre 12 godina

Kada bi pitali Vojvođane da li su za otcepljenje, najviše 15% bi reklo da.
Kada bi pitali Vovođane da li bi bolje živeli bez Beograda u istoj državi, minimum 90% bi reklo DA!
Eto, to je taj Vojvođanski patriotizam. I još nešto, za razliku od svih drugih ex-Yu naroda, SVI Vojvođani su pokazali svoje imperijalno nasleđe, spremnost da se čuva velika (što veća to bolje) država i svest o pozitivnim posledicama takve odluke. Što se toga tiče, veeeliki kulturološki šamar svoj bivšoj sabraći, uključivši i Slovence.
Beograđani opet, pogrešno percipirajući realnost kao i uvek, tumače to kao da ih se neko "boji" i da su nekog "zadržali". Smešno!

deNiro

pre 12 godina

Pohapsiti sve.Navijace,politicare koji suruju sa njima ali i one koji pricaju o otcepljenju.Ovo je idealan alibi za Canka i njemu slicne secesioniste.

ZoranZr

pre 12 godina

Veoma hladne glave...kako kuvas godinama, tako i dobijes...usijanim beogradskim glavama cela Srbija, ne samo Vojvodina, sluzi samo za statiranje, pa i u sportu...moze, ali statisti se placaju...

Pozdrav iz Vojvodine

exgym

pre 12 godina

Baš me briga više za ovaj naš seoski fudbal. Neprihvatljivo je i ponašanje navijača i igrača Vojvodine koji izmišljaju "besne gliste" neigranjem na vreme. Zatim idiotsko suđenje tokom utakmice. Zar jedan sudija sme da ugrožava jedinstvo zemlje jer je uzeo par stotina evrića.Zatim napuštanje terena bez obizra na sve. Pa navijanje i jednih i drugih navijača. A najgore od svega maloumno i da ne nazovem još gorim imenom ponašanje voditelja RTS-a. Sada još čujem i ovu vest. Tim dvadesetogodišnjim klipanima koji pikaju loptu za Partizan treba izvući uši i opaliti po dve tri roditeljske.Šta oni znaju o Mađarima i ko je uštaša. Sramota jedna. Znaju li šta izazivaju svojim glupostima. I kakav Grad Novi Sad i kakva pokrajinska Vlada sada podržavaju nastavak ludila dodeljivanjem svoga kupa. JA SAM ROĐENI NOVOSAĐANIN A U BEOGRADU SE LEPŠE OSEĆAM i živim SAM 10 GODINA. Sramota me je i jednih i drugih. Ali dopustiti nekoma malom fudbalerčiću da peva gluposti i da to mediji objavljuju je skandalozno !!!
(Lala sa Vračara, 13. maj 2011 16:55)

Potpisujem

Bojan Jankovic

pre 12 godina

Sve koji su pevali tako nesto treba strpati u zatvor po kratkom postupku. Kako ih bre nije sramota! Da li ovi iz Partizana znaju opste kako bilo sta dostojno da proslave?

dzozey

pre 12 godina

Sada Platini treba Partizanu da stavi zabranu igranja u Evropi na jedno deset godina, drugacije nece prestati da budu "MNOGO JAKI"!!!
(around, 13. maj 2011 23:13)
Osecam da vam ni to ne bi pomoglo da budete prvi. Jednostavno ste luzerski klub. Dominacija ce biti vecna! A i sam se slazem da svako ko prekrsi zakon bude kaznjem...tu spada pevanje rasistickih pesama, kao i optuzivanje za namestanje bez dokaza.

Arsenije Čarnojević

pre 12 godina

Vama Beograđanima očigledno ne treba niko, sami ste sebi dovoljni. Zato je najbolje da mi Vojvođani krenemo svojim putem, kao što su oni pametniji od nas odavno učinili. Žao mi samo Šumadije, Niša, Užica, što oni nemaju gde da odu.
(Ajmo mi polako..., 13. maj 2011 17:55)

Samo jedna napomena: među ovima što pevaju nema 2,5 beograđanina. A uzgred, nemoj ni ti da lupaš gluposti na temu Vojvodina-Beograd-Srbija. I vi ste potomci ovih što su od obične bežanije napravili veliku seobu naroda. A normalne i u Beogradu i u Novom Sadu poprilično za..le za te ideje o nekim odlascima.

ponosni Novosađanin

pre 12 godina

Ajde sad Grobari, opravdajte i ovo time što je Vojvodina dala gol iz ofsajda. Garant je zato, inače ste vi svi lepi, pametni i vaspitani. Ni mrava ne bi zgazili, a kamoli nekoga vređali. Baš me zanima šta kažu na ovo Albert Nađ i Ilijev?

P.S. Treba da traže kaznu i za Tejgove srednje prste navijačima!

Slobodan

pre 12 godina

Igrači i trener FK Partizana sve češće šire mržnju. Ako znamo da su najviačke grupe pune mržnje i šovinizma, klubovi bi bar trebalo da budu primer, a ne da prednjače u tome.

Marko

pre 12 godina

Eto materijala autonnomasima..Ovu pesmu nikad nisam pevao,jer ovde nije rec o obicnim uvredama i prepucavanjima,ovo je vredjanje svih ljudi koji zive u vojvodini a 80 % od toga su srbi.. Iskreno totalni ****izam iako ovo pevaju moji drugovi,oni shvataju kakvu tezinu nosi pesma ali jednostavno nas narod voli da mrzi,izjescemo sami sebe nisu nam potrebni neprijatelji.. Ovde uprava partizana treba da reaguje, da objasne svakom navijacu partizana da se ovakvim pesmama siri mrznja,urusava drzava.. A ne da to cak igraci pevaju !!! Bilo mi je jako cudno sto se toliko forsirala pesma,mislim da ovde nisu cista posla..

тоша

pre 12 godina

Тако је Дачићу, слажем се! Под хитно укинути фудбал и фудбалске клубове у Србији, разрушити стадионе и на њиховом месту саградити културно-уметничке институције а "навијаче" а поготово њихове вође похапсити јер се види да су то криминалци. Чак из Јужне Америке шверцују дрогу па је растурају по Србији и Европи! Зато се не слажем ни са овим тетошењем новосадских "навијача" од стране власти у Новом Саду! А што се тиче оне песме, само могу рећи срам било партизановце и треба да одговарају ако су стварно то радили и певали ту огавност!

svima isto

pre 12 godina

Kazniti i jednu i drugu stranu. I ove sto su na ulazu u Beograd bacali kese sa djubretom iz autobusa, i na stadionu vikali " Mrzim Beograd ", i ove koji su pevali. Nikako samo jedne.

TheFirm

pre 12 godina

Strasno je to sto se desilo na utakmici...Sve se ovo desilo jer niko nije ocekivao toliki broj navijaca Vojvodine...Pre smo bili dosta manji,pa su mogli da manipulisu,medjutim kad smo digli ''kuku i motiku'' sada smo separatisti sto u NAVIJACKOM SMISLU pevamo mrzim Beograd...To je separatisticki cin,a kada se Srbima iz Vojvodine peva da su Madjari i ustase tada se ne pridodaje veliki znacaj...Drzava ovo svesno radi da otcepi Vojvodinu od Srbije,sve su to strani placenici! Al pasce ova Tiranija a verujte mi gospodo politicari svi cete vi u kavez na dug period! POMOZI BOZE DA SE SRBI SLOZE! Pozdrav od Firmasa iz Srpske Atine...

fer442

pre 12 godina

@(Legia Semlin, 13. maj 2011 22:40)

Ko spominje Zagreb i Budimpeštu? Zar mislite da smo zaista tako nejaki da MORAMO da zavisimo od nekog, kao što vi iz BG mislite da cela Srbija mora da zavisi od vas?
Vojvodina ide Vojvođanima: Srbima, Mađarima, Hrvatima, Slovacima, Rumunima, Rusinima, ljudima koji se već trista godina ne obaziru na međusobne nacionalnosti. Uporno se govori kako "u Vojvodini živi 80% Srba pa se neće otcepiti". Gospodo, Vojvodina, ako se otcepi, neće se otcepiti zbog NACIONALNIH razloga, kao Jugoslavija ili Crna Gora ili Kosovo. Otcepiće se zbog ekonomskih i kulturoloških (zato što je u BG-u očigledno neshvatljivo da se može živeti sa komšijom Mađarom a da mu ne želiš sve najgore prosto jer nije Srbin). A posle Vojvodine će otići Šumadija, pa Sandžak, pa Jug, i onda ćete se lupati o glavu zašto su svi ostali takve izdajice a vi ste tako fini i dobri a svi vas napuštaju.
Da se pitaju ljudi u ovoj zemlji, cela Srbija bi se otcepila od Beograda i ćao zdravo.

EU Citizen

pre 12 godina

Da mi samo razjasnimo jednu vrlo važnu sitnicu, pošto se ovde zbog primitivnih i nacionalističkih ekscesa diže hajka na "Beograđane" i "Beograd": Beograd je takođe grad pod okupacijom Udbe još od 1944. i ako pogledate sastav komunističkih elita, represivnih službi i svih ostalih vitalnih poluga zločinačkog režima koji u kontinuitetu uništava Srbiju od drugog svetskog rata i još uveku dobroj meri funkcioniše pod demokratskom maskom, utvrdićete da je tu vrlo malo i Srbijanaca, a kamoli Beograđana, odnosno da apsolutna veina ludi koji ovoj i okolnim zemljama piju krv već decenijama ili prekodrinski Srbi ili Crnogorci, grupacije stanovništva koje su bile udarna pesnica komunističke diktature. Dakle, bez obzira koji je etnički sastav ili genetika "majstora pevača" (brojanje gena je njihova specijalnost, a ne moja :) ), njihova komunističko-fašistička ideološka matrica nema nikakve veze sa istinskim Beograđanima i Beogradom, koji je uvek bio jedan prozapadni, civilizovani i demokratski grad. Ja i apsolutna većina potomaka starih Beograđana koje znam, bili bismo najsrećniji da pravi antikomunistički i antifašistički Beograd (čiji glavni grad je bio i ostao Vračar :) ) takođe može da se otcepi od Dedinja (ili da protera njegove sadašnje gospodare tamo otkuda su došli), a, bogami, i ostatka Srbije, i da funkcioniše nezavisno, po svojoj pameti i sposobnostima, te neguje bliske ekonomske i kulturne veze bez lažnih paradigmi "krvi i tla" sa onima koji su mu zaista kulturno i ekonomski bliski, a u tom smislu mu je najbliža i najprirodniji partner upravo Vojvodina. Ja sam etnički Srbin, ali sa čovekom iz bosanske krajine koji sebe isto naziva "Srbinom", iako je u tri rata ratovao ili bio esencijalno suprotstavljn vitalnim interesima stanovnika Srbije nemam skoro ništa zajedničko, osim tog praznog imena, dok mi je Mađar ili Slovak iz Vojvodine blizak po svemu, osim etikete. Ja prosto želim da se ova zemlja regionalizuje i da počne da mnogo više funkcioniše na osnovu kulturne i ekonomske stvarnosti nego na osnovu etiketa, jer sa ovakvim "Srbima" isto tako malo želim da živim kao i svi koji su od Dedinja (gde se nimalo slučajno nalaze i stubovi oba udbaška i režimska beogradska kluba) već pobegl ili će tek pobeći ako se ova farsa od države uskoro radikalno ne reformiše.

mirko

pre 12 godina

Cudi me i zabrinjava sto niko od nadleznih, iz vlasti,da se obrati,da reaguje,da osudi ili sankcionise ovaj nemili dogadjaj!!! Kao da im to sve imponuje i kao da su jedva docekali da po ko zna koji put,nanesu nepravdu Vojvodjanima,da se narugaju nasoj inteligenciji i uz put iskoriste priliku da nas optuze kako mi rusimo Srbiju sa otcepljenjem....posle ovoga,pocinjem i da verujem u otcepljenje Vojvodine jer ocigledno je da nas ne trpe.Bice im bolje i lepse ce ziveti bez Nas.

Boki_Gracanica

pre 12 godina

Kakav paradoks! U toj Vojvodini igra vise Srba nego u Partizanu. Nema nijednog Madjara, ni Hrvata. Cak i da su pola Madjari, pola Hrvati, pa neka su. U kolevci fudbala, u Arsenalu igra samo jedan Englez i nikog nije briga za to. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa!

Darko

pre 12 godina

Stvarno ne mislim da će mi odnos prema naciji i državi graditi učesnici igre u kojoj učestvuju 22 čoveka, i deo navijačke publike od par hiljada huligana, a za ijedne i druge kruže priče da ih Bog nije obdario naočitom inteligencijom, niti da je za tu igru i takvo navijanje potrebna bilo kakvo veće obrazovanje.
I ono što promiče svima ispred očiju gospodo, jeste činjenica da je FK "Vojvodina" u samoj Vojvodini minoran klub kada se govori sa navijačkih pozicija pošto ogromna većina vojvodjana uključujući i moju malenkost i apsolutno sve ljude u mojoj neposrednoj okolini navija za FK "Partizan" ili FK "Crvenu Zvezdu". Navijača Vojvodine ima nešto malo više u Novom Sadu i njegovoj neposrednoj okolini, ali su i tamo u apsolutnoj manjini.
I pre svega niti jednom jedinom političaru nije mesto u fudbalu ili bilo kom sportu, pa samim tim niti gospodinu Pajtiću, ma koliko ga mi vojvodjani "voleli" !

Milan

pre 12 godina

Jako sam besan. Primitivci. Sovinisti. Ja sam Srbin. Banatski Srbin. Lala. I vi ste nasli da vredjate moje Madjare, moje prijatelje. Ne znate vi to, jer ste navikli da zivite sami sa sobom. Zato ste i postali takvi, iskvareni. Ne bi vam bilo lose da naucite nesto o zivotu od tog kulturnog i vrednog naroda. Ali ne. Vi ih najgore vredjate. Sram vas bilo. Voleo bih da ne pripadam istom narodu kome vi pripadate.
I jos nesto. Kad bude referendum, puna srca cu zaokruziti da ne zivim vise sa vama. Dosta mi vas je. I onda cete po obicaju zakukati da vam je oteto srce, a necete videti da ste sami za to krivi. Jer vi ste uvek u pravu, i uvek oni drugi ne valjaju.

ajde da se d........ elimo

pre 12 godina

Navijac Zvezde a i politiku pratim od kraja osamdesetih,cetrdeseta mi je godina i odavno nisam klinac i sve gledam realno pa makar bilo i na moju stetu.Kao prvo ovo je cista politizacija utakmice,cim se daje ovoliko paznje najneuspesnijem sportu u zadnjih 20 god.Timovi kao Zvezda,Partizan o ostalim boranijama iz srpskog fudbala necu da govorim jel ne zasluzuju ni ova dva kluba a kamoli ostali da se pomenu,imaju jednu nedokucivu misaonu imenicu prezimiti u evropi.Tu se zavrsava svaka prica o uspesnosti t.j neuspesnosti nasih klubova.Znaci nesto drugo je u pitanju,svako ko malo prati zbivanja u ovoj jadnoj nasoj zemlji shvatice.Jer uhvatiti se za par stotina navijaca koji pevaju o otpadnicima iz svojih redova a ne o svakom stanovniku vojvodine je takva glupost jer ta pesma se peva vec dugo,zasto se sad to potencira.Razularena grupa od nekoliko hiljada navijaca dolazi iz N.Sada u Beograd i peva mrzim Beograd,navijaci Radnickog iz Kg-a su nekoliko desetina puta pevali bombardujte Beograd.To nikome nije smetalo jer je stavljeno tamo i gde treba da taj talog drustva moze da lupa sve,a sad kad taj talog druge boje peva onda je to mnogo strasno.Nisam iz Bg-a ali kakve tu veze imaju beogradjani kad njih 99 posto nije bilo na utakmici,tu su bili grobari iz svih gradova Srbije od Vranja do Subotice.

Dejan

pre 12 godina

Da li gospoda iz Partizana znaju da je vecina svih poznatih Srba iz Vojvodine? Mihajlo Pupin, Milutin Milankovic, Jovan Jovanovic Zmaj, Sterija, Joakim Vujic, Branko Radicevic, Sava Sumanovic, Sava Tekelija, Dositej Obradovic, Milos Crnjanski...

Boris

pre 12 godina

Pre bih rekao da je to zbog prvog dela te navijačke pesme (Demokrate hoće da nas zabrane,da bi ušli u evropu,hapse decu Srbije,itd.),a ne zbog ovog,kao,vredjanja. Jedino mi je drago što su sada na tapetu igrači i uprave,a ne više navijači.

Slobodan

pre 12 godina

Nisam znao da je Boturović obećao svakom igraču po 15000e, ako uzmu kup... Moguće je da je posle uzeo digitron u ruke i kad je video kolika je suma, rešio čovek da da sudiji 50000e, da mu ipak ostane para, a možda dobije i kup, ako kazne Partizan! ;) A igrači i mi ovce koje se ložeeeee!!! Kad bi mi malo više čitali delo dr Arčibalda Rajsa, možda bi se dozvali pameti!!!

Milan

pre 12 godina

Ajd olabavite malo sa tim Beogradjanima. Pun mi je kufer tih podela mi vi. Koja inteligencija je potrebna da izjednacite fudbalere Partizana sa Beogradjanima (Srbima). Verovatno ima bar 3-jca koja su rodjena u ovom gradu pa su zato svi? Ili da su igrači i tim Vojvodine svi ....šta? Baš bi verovatno Boturović, Kamara, Tejgo mogli da podnesu tužbe zbog nasilne asimilacije :-))) Derani igraju lopte na livadi a onda svi lečite frustracije. Ajd nadjite devojke, dečake, šetajte pse, čitajte malo knjige, ne bavite se politikom iz higijenskih razloga i ne trujte oko sebe. A ako se potresate oko gluposti, pa nemojte im pridavati na značaju, idite na vazduh. Budala je bilo i biće, ne pridružujte im se.

Nikola NS

pre 12 godina

Sve je ovo jako gadno za gledati, ponasanje Partizana, FSS-a, neke namere FK Vojvodine....Ali u cilju smirenja, kao Novosadjanin, koji voli svoju drzavu, moram da kazem da Pesma pola madjar pola ustasa potice od NOVOSADSKIH GROBARA, kojom prozivaju bivse navijace partizana (kojih je poprilicno), koji su postali navijaci FK Vojvodine....Tako da stavljanje u pricu odnosa Beograd-Vojvodina nema nekog osnova, CISTA ZLA NAMERA.....

Nikola

pre 12 godina

I treba da se podnese tužba. Igračima partizana nije bilo dovoljno što su bezočnom krađom došli do trofeja kupa, nego su našli za shodno da na primitivan u ružan način vređaju sportskog protivnika. Setimo se samo kako su isti ti igrači i trener u svlačionici slavili pobedu u derbiju. Bez imalo stila, sportskog šmeka... Zanima me samo, zašto je mene sramota dok gledam Iliev Ivicu i drugove kako skaču, pevaju i raduju se osvojenom (poklonjenom-ukradenom) kupu? Ja nisam ništa uradio.

necista krv

pre 12 godina

Tako je krenulo 9o-tih godina,mrznjom svega sto nije srpskog,a sad drage komsije ostali ste sami.Nema Hrvata,muslimana,,Albanaca,Crnogoraca i drugi,sad morate da se obracunavate izmedju sebe.Ministra Dacica bih pitao:Ko je sad kriv,nema vise onih drugi,ostali ste VI.Komsije ipak je istina iz ratova 90-tih kod VAS,jer kako drugacije objasniti toliku nacionalnu mrznju svega(NE)srpskog.Nazalost to je VASA stvarnost,a NASA istina da smo vas morali bez VAS.Zato komsije,nemojte da se cudite sto niko ne zeli sa VAMA,sto cete ostati bez to malo MULTIETNICNOSTI.Mozda ste vi SRBI stvarno NEBESKI NAROD,kome niko drugi nije potreban?

misko

pre 12 godina

Gledam pevanje Partizanovih igrača na You Tube, verujem da svi zajedno nemaju ni osam razreda osnovne škole. Ipak, društvo u kom se zadnjih 20 godina glorifikuje nasilje, korupcija, kriminal, laka zarada, mržnja, turbo folk, politika, retorika, sofistika, Farma, Kuća........neobrazovanje i ne treba da čudi ovakvo ponašanje. Šta nas briga, važno je da Novak pobeđuje što će nas izvući iz krize nahraniti gladne a naravno i odvesti u EU.

Ich bin ein Vojvodjanin

pre 12 godina

Nisam iz Vojvodine, ali se ovim solidarisem sa tim dobrim i vrednim ljudima koji tamo zive. Partizan i Zvezda su fasisticki klubovi ako ovaj izliv fasizma igraca ne osude. FSS je takodje fasisticka organizacija ako Partizanu ne oduzme Kup i ne kazni izbacivanjem iz prve lige. Ekstremizam mora ekstremno da se kazni.

Juznjak

pre 12 godina

Partizan je zeljan trofeja koje nije osvajao u onoj bivsoj drzavi, u onoj mnogo jacoj ligi kojom su dominirali Hajduk i Zvezda. Sada, u ovim smesnim ligama i Dinamo i Partizan nizu trofeje ne birajuci sredstva. U Hrvatskoj sve je podredjeno Dinamu, u Srbiji se sve cini da se uloga i znacaj Zvezde minimizira i da se osvajanje Evrope iz 1991. izjednaci sa osvajanjem nekog vasarskog turnira. Partizanovci: Tadic, Dacic, Karadzic i tata sudijske organizacije Bogoljub Stepanovic se nece smiriti dok njihov Partizan ne pretekne Zvezdu u broju osvojenih prvenstava. A nakon toga ce valjda, povremeno da ,,puste'' Zvezdu i Vojvodinu da osvoje koji trofej. Ako grobarima titule osvojene u konkurenciji Cukarickog, Borce i Ovce imaju istu jacinu kao titule osvojene protiv Hajduka, Veleza, Zelje... onda je svaki dalji komentar suvisan.Trebalo je puno vremena i zivaca da se skloni Curkovic, sacekacemo i odlazak Karadzica. Tek onda mozemo se nadati ozdravljenju fudbala i stvaranju jace lige. Uvedite lex specijalis, dodelite grobarima 20 titula pa da napokon pocne regularno prvenstvo.

Zoran

pre 12 godina

Ovakve stvari se desavaju samo u drzavama koje nemaju jasan nacionalni identitet. Da postoji nacionalni identitet, kao sto postoji u Engleskoj, Spaniji, Italiji, Grckoj, Nemackoj, Francuskoj... NIKO se ne bi osecao ugrozenim.

alfred

pre 12 godina

Standardna navijacka pesma u ovoj drzavi, ne znaci nista, ali neko iskoriscava takve sitne stvari da napravi neki bum koji njemu odgovara. Masa se posle prima,cak i politicari reaguju, tako da dolazi u prvi plan na medijima od cega moze da nastane svasta. Najpametnije cutati, ignorisati kad bi bilo moguce, a ne komentarisati i siriti

Vojvodjanin

pre 12 godina

Ja sam od rodjenja bio navijac Partizana, ali zar da navijam za klub ciji su igraci na ovakav nacin iskazali mrznju prema stanovnicima Novog Sada i Vojvodine. Za mene FK Partizan vise ne postoji ako se javno ne odrekne ovakvih @#$%!.

Milan

pre 12 godina

Nesto nije u redu sa Partizanom . Prvo su vredjali Zvezdu a sad i Vojvodinu. Izgleda da im je moc njihovih pokrovitelja udarila u glavu. Svi igraci koji su pevali tu pesmu treba da se udalje iz sporta i da se spreme za branje luka u padinjaku.

iskusni

pre 12 godina

Već viđeno... Mislim na medijsku manipulaciju i senzacionalizam. Molim sve one koji čitaju ovaj tekst, NEMOJTE NASJEDATI NA POKUŠAJE DA SE POSIJE MRŽNJA I NAPRAVE PODJELE. Jedina paralela koja se ovde može povući sa događajem na Maksimiru su isti trikovi koji su korišćeni da se apostrofira neka "mržnja" koja među narodima u Vojvodini NE POSTOJI. Ovdje je u pozadini, kao što je uvjek i svuda, NOVAC i lična korist. Ekscesi pojedinaca (što plaćenih, što prirodnih imbecila) i izlivi nedoličnog ponašanja su i ranije pripisivani grupi ili narodu kojem imbecil pripada, ili kaže da pripada. Bez ikakvih problema i u prijateljskoj i rodbinskoj ljubavi živim sa svim svojim komšijama mađarima, slovacima, rumunima... I nisam jedini. Naprotiv, to je ovdje uobičajeno. Ovakve spekulacije idu na ruku samo onima koji bi da Vojvodinu vide van Srbije i onima koji bi da od Srba s ove strane Dunava naprave novu naciju - Vojvođane, koji bi onda, valjda u nekoj ultimativnoj ljubavi i prosparitetu živeli sa Mađarima, Rumunima, Hrvatima, Slovacima preko Dunava, koji bi pritom, naravno, zadržali svoj pređašni nacionalni identitet, kao i do sad. Ovo vam govorim kao prognanik iz Bosne koji je ISTA ovakva vještačka zakuvavanja već prožio. Nemojte dozvoliti da vas nacionalisti, liberali, socijaldemokrate, razni borci za razna prava i ini prave budalama, podvavaljujući vam mržnju, a radeći u sopstvenim sitnom intresu. MOLIM VAS, MOLIM VAS, ne primajte se!

shone,delom u Novom sada,a srcem uz Crveno bele

pre 12 godina

ma nije grobarima prvi put da se ponasaju kao ******ci... Kad se tako ponasaju igraci,nije ni cudo sto se njihovi navijaci, uglavnom decurlija ponasa identicno u komentarima. Podgrevaju dalji raspad drzave i kao klub i kao pojedinci moraju da snose posledice..

Srbin iz Vojvodine

pre 12 godina

Znači da nije bilo najave tužbe, niko od medija ne bi preneo šta su pevali igrači i navijači Partizana još pre nekoliko dana?! Dokle će se više tolerisati njihov klerofašizam i nasilje? Pretnje Brankici, ubistvo Tatona, napadi na paradu ponosa, sada vređanje građana Vojvodine. Dokle više?! Pa nismo mi vojvođani vesla sisali da nas šačica politačara i kriminalaca ovako ponižava!

titov pionir

pre 12 godina

koliko je ovo društvo inficirano šovinizmom to je da čovek ne poveruje.. ove što su pevali tako nešto treba izbaciti iz Fudbala zauvek.. sad će da se izvinu, kao nisu oni tako mislili.. ma @"#$%! nacistička!

Laza

pre 12 godina

Postoje dva problema u prozivanju navijača Vojvodine da su Mađari:

1. Mađari su ravnopravni građani ove zemlje, i vređanje nekoga zato što je Mađar znači diskriminaciju. Da sam ja Mađar, sve bih radio da ne živim u ovoj zemlji gde me većina ne prihvata i odbacuje (iako sam lojalan Srbiji), pa bih podržavao svaki pokret koji znači odvajanje Mađara od Srbije.

Odbacivanje nacionalnih manjina u Raškoj, Vojvodini, nekada na KiM jednostavno podstiče te građane da razmišljaju o separatističkim pokretima. Sami sebi odsecamo delove teritorija, zato što u podsvesti želimo teritoriju, ali bez tih manjina, što ne može, pa nam je zemlja sve manja.

2. Većina navijača Vojvodine su Srbi iz Novog Sada, pa mi i pripdanike svoje nacije nazivamo separatistima i šta će navijač iz Novog Sada da razmišlja kada ga prestonica naziva otpadnikom. A ti nacionalisti prvi traže tzv. srpsko jedinstvo.


U Vojvodini živi oko 70% SRBA!!! Po scenarijima nacionalista, ima još i Vojvodina "da ode", kao što je "otišlo" i Kosovo. Ukoliko se to ikada dogodi, to će biti znak da smo se sami sebi smučili i da više nismo normalni.

Pele

pre 12 godina

@Ajmo mi polako...
Ne nasedajte tako lako na to. Pravi Beograđani se nikada ne bi složili sa ovakvim vređanjima. Razmislite, da li je taj igrač koji je pevao provokativne pesme iz Beograda? Sad samo treba da nasednete na provokacije primitivaca i da rađamo neku mržnju i surevnjivost. Dobro je poznato koliko je Beograđanima lepo u Novom Sadu i obrnuto. Zar nismo do skora bili svedoci potpaljivanja mržnje kod masa? Jesmo li se opametili? Verujem da jesmo. Sada treba samo najoštrije kazniti te "pevače" i ponoviti utakmicu Partizan-Vojvodina.

Kaktus

pre 12 godina

Kada samo pomislim da decu vaspitavam da im sportisti budu uzor?!?! Ovo nije za sportske, već za strane koje se bave medicinom, ovo je psihopatologija! Mislim na "sportiste" - "pevače".

Dusko

pre 12 godina

Meni opasno mirise politika iza svega ovoga,neko je sve ovo izrezirao. Mislim da je cela utakmica i sve sto je pratilo bilo dogovoreno. Neko je uzeo pare,a neko postigao cilj. Puno je insajdera u svemu ovome!!!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Mi nismo Ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota”, rekao je Butorović. RESPECT!
Sta reci na to sto ovi "slavljenici" krecu od pretpostavke da je uvreda nazvati nekoga Madjarom? Ili na to sto je Madjar i ustasa u njihovim glavama nesto sto ide zajedno? Ili sto sve stanovnike Vojvodine nazivaju tim imenom.
Nepodnosljivi trulez ...

dobrovoljni egzil

pre 12 godina

E dokle vise ovako jadni scenariji? Napaljeni navijaci, potplaceni sudija koji ne zna cega je deo, pristrasan komentator, dusebrizni politicar koji od futbala prave ko zna koje bolesne interese, Marketing napravljen od sramote... Mi- Vi- Oni... a svi deo jednog primitivnog scenarija, koji na Balkanu ima 'glat' prodju. Muka mi je od vas!
Zivela Srbija! Zivela Srpska Atina Vojvodina!

...

pre 12 godina

Ovo je sve lako resiti...

Vojvodini i Partizanu zabraniti da igraju sledece godine u kupu
Prvima zbog napustanja terena drugima zbog nesportskog ponasanja posle utakmice
Sudijama koji su sudili mec zabraniti da se bave fudbalom (na bilo koji nacin) 5 glavnom 2 godine (pomocnicima)

Ukoliko ima elemnata za krivicnu odgovornost, fudbalera pevaca i sudija (treba to ispitati da li slucajno gresi sudija i to vise puta ili ...) normalno postupiti po regularnoj proceduri pa sta ko dobije...mozda dobiju narukvice...

Pera

pre 12 godina

Zaista neverovatno, čitava ekipa, koja se kao nešto potresla oko ove fudbalske besmislice, pokazuje samo ko su ljudi koji nas vode i gde nas to vode. Kada RTS u udarnom terminu emituje Premijer ligu, i na to niko ko vodi ovu državu nema primedbu, onda možemo zaključiti da nam je centar interesovanja prilično iščašen. Ovde Dačić, tamo Pajtić,kao neke podele,( polusvet i ovde i tamo), sve montirano i dirigovano ,a mi se kao primamo. Ovo je kao ozbiljna tema, a Kosovo je kao neozbiljna tema. Čitam komentare i ne mogu da verujem. Pobogu ljudi uozbiljite se, ignorišite glupe teme ili im se rugajte, dok protagonisti ne shvate da su smešni.

Pera

pre 12 godina

Jedana stvar koja meni nije jasna je ta zašto se mora nešto proslavljati uz tzv.''navijačke pesme'' kada ima dosta lepih pesama koje veličaju Partizan nevređajući nikoga. A samim tim ja kao Partizanovac koji navijam za taj klub dosta duže nego što većina tih koji su pevali imaju i godina sramim se njihovog postupka i smatram da nezaslužuju da nose dres koji ja volim ali oni očito ne, jer da ga vole nebi svojim nepromišljenim da nekažem nešto gore gestovima i delima poništavali sve što je postignuto u skoro svim sportovima u kojima Partizan ima svoje timove.
Tim svojim nazovi slavljem pored toga daju i alibi onim tzv.sportskim radnicima i raznim drugim likovima koji nas zavaravaju da im je stalo do fudbala i sporta u Srbiji a ustvari im je stalo samo do toga da napune svoje džepove a to se nemože bez nekog trofeja.
I sada ispade da su Vojvodina, Zvezda neke žrtve Partizana jer su njegovi igrači slavili pevajući pesme koje nisu navijačke, a tom medijskom pompom se još sakriva i nemoć i neuspeh tih istih klubova jer nepostižu ništa a onda kada Partizan nešto postigne onda su im za to krive sudije.
Dali su možda sudije krive što ''Veliki derbi'' Partizana i Zvezde je Veliki samo na papiru, ne za tako nešto nisu krive samo sudije, krivi su pre svega vodeći ljudi i neki tzv.menadžeri koji prodaju svakog igrača čim nešto uradi da ga to izbaci u prvi plan i omogući da ti isti ljudi povećaju svoj bankovni saldo, a pritom nas zavaravaju puštajući u raznim medijima da su za njihove neuspehe na sportskom planu krivi drugi.
Tim isprobanim receptom zavadi pa vladaj su se koristili mnogi moćnici pre kroz istoriju pa netreba dozvoliti da se na taj način stvara neprijateljstvo između navijača bilo kog kluba ili delova ove lepe zemlje koju poružnjuju neki ljudi svojim delima, a njih samo zanima da njima bude bolje i da im džepovi budu puniji bez obzira preko koga i kako treba da gaze.
Znate i samo kada se desila Đenova, Italijani odradiše svoje, a ovi naši sve nešto rastežu da je to odrađeno kako treba i da su krivci kažnjeni a pritom nemislim na one likove koji su sekli mrežu i bacali baklje ovo pre neki dan se nebi dešavalo jer bi se znalo da pravna država funkcioniše niko od onih koji su naredili da se igrači Vojvodine ponašaju tako kako su se ponašali u Finalu kupa nebi to smeo da naredi jer bi znao da ga čeka zatvor pa neka navija o trošku države.
Šta će nam zakon kada se neprimenjuje ili se primenjuje selektivno?!
Toliko od mene i izvinjavam se štosam sve ovo proširio ali kad sam krenuo da pišem samo se jedno nadovezivalo na drugo.

s

pre 12 godina

Pazi-POLA MADJAR POLA USTASA!Pa Dacicu pa za ovo bi u Evropi za koju se tako zalazete ceo klub sa sve igracima i rukovodstvom zavrsio u zatvor.Pokazite danas snimak Platiniju pa ste naj..ali!

besan

pre 12 godina

E majke mi mi je muka od ljudi. PREKINITE DA ZOVETE NAVIJAČE BEOGRAĐANIMA, a ako vam ne odgovara život u zajednici slobodno se odvojite, dosta više drame muka mi je stvarno

Sunny

pre 12 godina

Pade mi na pamet, odakle li znaju da pevaju tu pesmu. Da nisu mozda nicim izazvano rodjeni sa znanjem te pesme i jos koje podobne. Ja je nikad nisam ni cuo, kamoli pevao. I da li ovo spada pod vrsenje nasilja na sportskim priredbama, pa da im se lepo zabrani prisustvovanje sportskim manifestacijama sledecih par godina. I resen problem, da vidim da li ce jos neka sportska zvezda pevati ovakve patriotske pesme.

PS: Menjam nacionalnost u madjarsku. Jó éjszakát kívánok (Zelim vam laku noc.).

Pantagruel

pre 12 godina

Од овога политичари праве проблем, већи него што у стварности јесте. Политичари су и 1990. манипулисали стадионским и осталим масама које су палили и хушкали једне на друге, да би на крилу њихове рспламсале мржње однели победе на изборима и референдумима. Само се надам да смо овога пута као друштво зрелији и искуснији, па да нећемо дозволити демагозима да профитиају на нашој несрећи. А можда ипак очекујем превише од нас :(

Bg

pre 12 godina

Samo kaznjavati, strogo, bez izuzetka i bez milosti, na bilo koji nacin, novcano, zatvorom, drustveno korisnim radom, suspenzijama, cime god, sve one, kojima padne na pamet ovako sramno i neljudsko ponasanje, raspirivanje rasne, verske i medjunacionalne mrznje i netrpeljivosti, kao i mrznje prema razlicitostima! Ponavljam, BEZ MILOSTI, dok god se ne " dovedemo " u red! Fudbaleri Partizana, STIDITE SE!!! To vise nije onaj Partizan, to nije fudbal, sport, vi niste sportisti, niste nista bolji od huligana, i trebalo bi vas kazniti i izopstiti na duze vreme, da vas ne gledamo takve! Dacicu, puna podrska, dosta je bilo, i previse!

cvele

pre 12 godina

podhitno ukidanje fudbala. to nam jedino preostaje ili ce se vojvodina ocepiti. ima drugih sportova sto bas mora fudbal. ionako fudbaleri uzimaju pare sto jure za loptom ko moj pas. i evo zvanicno da kazem da za svojih 26 godina nisam odgledao nijednu celu utakmicu i ne navijam za nikog ima mnogo zanimljivih stvari od fudbala.

Milan

pre 12 godina

Gospodine Dacicu, politika se davno umesala u fudbal i ostale sportove, i to na celu sa vasom strankom, i u tome je i glavni problem.
Resenje je da politika izadje iz sporta, a sudski organi uzmu metli u rasciste situaciju!
Onakvo pevanje, polumadjar, poluustasa, je strasno. Ja sam Nislija, i svu tu gospodu koja su otpevala tu pesmicu prvo bih u Novi Sad, u centar, da se izvine svim gradjanima Vojvodine, a onda u zatvor da malo razmisle sta su uradili i sta ce dalje da rade u svojim "siromasnim" zivotima!

wiener

pre 12 godina

vredjanja na nacionalnoj i regionalnoj osnovi se desavaju i u drugim zemljama, tako da ne treba sve svoditi na ponasanje navijaca. kod raspada jugoslavije neki ljudi su odlucili da navijacima posvete puno paznje u medijima jer je nekima to odgovaralo. tako se siri mrznja. ne vidim zasto bi se to ovde ponovilo.

s druge strane vredjanja na nacionalnoj ili rasnoj osnovi se ne smeju tolerisati iz drugih razloga, a to je da su oni jednostavno sramota za srbiju. dosta vise s tim.

Pantagruel

pre 12 godina

Од овога политичари праве проблем, већи него што у стварности јесте. Политичари су и 1990. манипулисали стадионским и осталим масама које су палили и хушкали једне на друге, да би на крилу њихове рспламсале мржње однели победе на изборима и референдумима. Само се надам да смо овога пута као друштво зрелији и искуснији, па да нећемо дозволити демагозима да профитиају на нашој несрећи. А можда ипак очекујем превише од нас :(

Sremac

pre 12 godina

I posle ce da kazu krivi su Vojvodjani, kriv je onaj, ovaj .... a nikad sebe da pogledaju. Uvek je drugi krv, uvek je drugi los. Iako Beograd pljacka Vojvodinu, kao i ostatak zemlje, umesto da se zahvali na tome, da kazu punite kasu, a imate najgore puteve u univerzumu dok se Beograd lepo gradi.... umesto toga mi smo sad pola Madjari a pola ustase ..... sramota

David

pre 12 godina

O čemu bre vi ljudi bulaznite sa tim odvajanjem i otcepljivanjem i bla bla bla... Kakve to veze ima sa *********** iz FK Partizan... Ovo je jednostavno, baš onako kako i treba da bude... Lepo svima po krivična pa lepo narukvice, pa pošto ne mogu sa narukvicama da izađu na teren eto im godinu dana da razmisle o svojim postupcima i ponašanju, pošto su umislili da su nebeski klub, omalovažavajući jednu Vojvodinu koja je bila odličan prvoligaš i u doba stare Juge i imali 2 titule, mislim šta reći kada omalovažavaju i jedinog osvajača evrope i sveta iz tzv. Istočne Evrope a šta će biti sa Fk Patizan kad ostanu bez igrača, za****e me.... A do rata bili su jedan smešan klub.

uhhhhhh

pre 12 godina

Odgledao sam snimak na Jutjubu. Samo nam je ovo trebalo, jer ako sam snimak video ja onda ga je video i neko u Madjarskoj, EU, OEBS.....Treba ih kazniti.

LALA

pre 12 godina

zahtevam od dacica ako je to istina da pohapsi igrace i rukovodstvo partizana zbog izazivanja nacionalne mrznje u srbiji dosta vise drzavnog projekta zvanog partizan i toleta dosta u suprotnom predlazem da svi klubovi istupe iz lige pa nek drzavni projekat igra ligu sa teleoptikom

Slobodan

pre 12 godina

Ne znam koga i kako da opsujem... Ja sam Srbin i Vojvodjan, prosto ne mogu da odlučim na šta sam više ponosan, a uz sve to sam i Partizanovac.... Ali ne znam šta, posle ovoga, da ostanem! SRBIJO MAJKO, KOLIKO SRAMOTE U POSLEDNJIH NEDELJU DANA ( Presuda ceci, onom "heroju" što šutira kamermana (nije novinara već KAMERMANA) i sad OVO!!!

iz Beograda isto a mentalno sto dalje od slicnih tebi

pre 12 godina

@EU citizen,
Koliko si ti samo istresao malogradjanskih baljezgarija, a sve se pozivajuci na antikomunizam, antifasizam, moj nesrecnice...

Nenad

pre 12 godina

Nije im ovo prvi put tako je bilo i sa Zvezdom kad su je dobili isto su pevali koliko se secam vreme je da ih suspenduju ako treba i ceo tim jer su to ovime zasluzili. Dosta je gledanje kroz prste oni su sportisti a ne HULIGANI! Kazniti ih ne igranjem narednih 12 utakmica pa sledeci put nece pevati.

Nesa

pre 12 godina

Idealna prilika da se na primeru pokaze sta ceka onog ko siri mrznju prema drugima. Kazna mora biti ostrija jer su u pitanju javne licnosti!

drasko

pre 12 godina

Ja sam iz Vojvodine, SrBin, navijam za Partizan od malih nogu.
U staroj Yugi s Partizanom sam obisao gotovo sve gradove.
Ovo sto se desilo je prava sramota i stidim se ovakvih ljudi u klubu, kao i celinka FSS-a, ovo sto se radi u fubalu to se svojevremeno radilo u basketu.Pa smo za posledicu imali da smo ostali bez derbija a Zvezda je bila pred bankrotom. No, ako neki ljudi zele da vise nema derbija ni u fubalu, onda te ljude treba eksresno eliminisati iz FSS i uprave Partizana. Ja zelim derbi, zelim da i Vojvodina ravnopravno ucestvuje u ovome.
Za kraj ovo je maslo salonskih politicara i sportista iz Beograda i to se mora podvuci crta. Ovo je sramota i dosta vise Beogradizacije SrBije.
Nemojte se ljudi varati da ako smo SrBi iz Vojvodine da smo spremni da slusamo sve sto se kaze iz centrale i da postujemo svaku njenu odluku.
Da li je ovo samo uvod u reprizu price sa Maksimira pokazace vreme.
Bolje bi bilo ovim salonskim politicarima da malo preslisaju gradivo iz istorije dok nije kasno, obzirom da smo poznati kao narod koji brzo zaboravlja neke stvari.
Pozdrav svim dobronamernim ljudima !

Loma

pre 12 godina

Najvredniji pehar Vojvodini su dodelili gradjani Srbije koji su gledali bruku na stadionu Zvezde.Svaki pocetak ima i svoj kraj.Stop teroru.Bravo Vojvodina,Vi ste imali hrabrosti da ucinite ono sto drugi nisu smeli.Sportska srbija je uz Vas!

Novosadjan

pre 12 godina

Pa ljudi zar vama ovaj scenario nije poznat? Zar niko od vas nezna da chita izmedju redova ili mu je muka kao i meni da komentarise. NEMA SPORT SA OVIM NIKAKVE VEZE! Samo kakvi smo mi srbi,Dacic i Bata nam rade iste stvari kao zadnjih 20 god,a mi cutimo

Stevan

pre 12 godina

Kakav apsurd. U timu Vojvodine ima vise Srba nego u timu Partizana. Stadion Vojvodine se zove Karadjordje, a kako se zove stadion Partizana. Ja zivim u Vojvodini, ne navijam za Vojvodinu, i ovo sto su pevali fudbaleri Partizana vredja svakog Srbina u Vojvodini i samo dize krila autonomasima.

Cvele

pre 12 godina

Fudbalerima Vojvodine cestitam na pokazanoj igri , koja bi verovatno bila dovoljno dobra za osvajanje kupa .
Sto se tice fudbalera Partizana i rukovodstva u poslednje vreme dozivljavaju moralni sunovrat .
Bese to nekad veliki klub ...

rango

pre 12 godina

takav smo narod,volimo da zezamo ,psujemo po..ebavamo jos kao mali..znate ono klempavi ,debeli ..u nasega Duska nos kao puska..takva nam kultura zivljenja...a u sustini nismo takvi...ma bas ovi nazovi fudbaleri mrze nekog,ja neverujem..nego ih uhvatila euforija pa pevaju gluposti..kolektivna svest je ludilo,kada bi ih pojedinacno pitali ;alo sta bre brljavite tu,oni bi rekli ;a shta!...nemaju oni pojma ni lopte da igraju a kamoli da nekog smisljeno mrze...i za to treba kapacitet!!!

Cubrilo

pre 12 godina

U ovoj zemlji bi trebalo zabraniti sve gde je moguce da se gomila propalica i delikvenata okuplja u copore i onda se*e gde god stigne. Za pocetak ukinuti fudbal i bilo kakva javna navijacka okupljanja. Pustiti normalne ljude da dodju na sportski dogadjaj i mirno gledaju, a gde god se primeti bilo kakvo grupisanje momentalno rasturiti i razjuriti ko kokosi. To je jedini nacin borbe i prevencije protiv ovog zla koje nas je snaslo. Pozdrav iz Vojvodine!

Markec

pre 12 godina

@Juznjak
Pricas o trofejima u SFRJ, sad se time hvalis, a kad se pevalo Zvezda Srbija nikad Jugoslavija, onda te nigde nije bilo. Nije istina da je Hajduk bio trofejniji od Partizana, Zvezda jeste u fudbalu, ali kao SD nije. Sto se tice Partizana i Hajduka odnos titula prvaka je bio 11-7 u korist Partizana.

Jabilondo

pre 12 godina

Ovo što se radi je rabota ****ta. Tako je bilo i pre 20 godina, ali i pre pet: ili Maksimir ili Evrop(j)esma.

Mediokriti kreiraju javno mnjenje, ne bi li se stvorila mržnja, ili već postojeća dopunila novim baterijama.

Napravili ste od finala kupa cirkus, kao "Farmu" da gledam. Narod nema 'leba da jede, pa ajde da ga zamlaćujemo sa novim rijaliti glupostima. Je l' treba grupa neobrazovanih ćelavaca sa juga da mi kreira stavove? Ili će to da radi Bata Kan Kan?

Baš onako lepa tema za klice mržnje na nivou Vojvodina - Srbija. Fudbal! Sport koji je kod nas mrtav dvadeset godina, pa je, d' izvineš, jako bitno da se oko toga prepucavamo.

Nađite posao, a manite se fudbala, Eurosonga (song!?) i ostalih ćoravih posla.

Novosadjan

pre 12 godina

Pa ljudi zar vama ovaj scenario nije poznat? Zar niko od vas nezna da chita izmedju redova ili mu je muka kao i meni da komentarise. NEMA SPORT SA OVIM NIKAKVE VEZE! Samo kakvi smo mi srbi,Dacic i Bata nam rade iste stvari kao zadnjih 20 god,a mi cutimo

Danilo

pre 12 godina

Kao navijač Partizan samo da izrazim zgroženost takvim primitivizmom koji ne sme proći nekažnjeno. Izvinjenje Vojvođanima, Mađarima i Hrvatima.

acinic

pre 12 godina

Nejasna unutrasnja politika (na svim poljima) dovodi do ovakvih zabrinjavajucih dogadjaja. Plasim se da pocinje novi ciklus. Dalji raspad ove nase iskorumpirane drzave!

neko iz bloka

pre 12 godina

Vojvodjani samo mi obecajte kad krenete da cete povesti i Novi Beograd, molim Vas.
PS: Malo klasnog rata na relaciji siromasni BG (97% stanovnistva BGa) prema onih 3% usemljenih bi bas bilo jedno lepo gradsko takmicenje u kome se nadam da bi pobedu odnela vecina.

raj na zemlji

pre 12 godina

(Pera, 14. maj 2011 13:18)

E sad si nam objasnio.Alo prijatelju ne tuze oni navijace,nego igrace kojima ne bi trebalo na pamet da ovako nesto pevaju na javnom mestu,pa makar mislili i na Bin Ladena a ne na navijace drugog kluba.Ovo je za javnog tuzioca a ne za privatnu tuzbu.

Looka

pre 12 godina

Na stranu pojedinacna i kolektivna misljenja o ministru Dacicu, sa ovom izjavom rekao je citavu sustinu. I to na objektivan i realan nacin.

Niko ne moze da porekne da se bivsa drzava 'tiho' rusila na fudbalskim stadionima. Iskreno, izuzetno mi je drago da je ministar Dacic imao herza da kaze to sto je imao. Prema tome, da li je istorija svuda uciteljica zivota osim kod nas? Da stvar bude gora, da li cemo da ponovimo iste greske koje su vecini nama jos sveze u secanjima?

Izvinite ako vredjam nekog, ali fudbal je 'zlo' na nasim prostorima! Posteno rivalstvo i vitestvo vise ne postoji. Ovaj sport je uz gradjevinstvo, grana koje je najcesce dovodi u vezu za kriminalom i korupcijom u Srbiji. Uz to, prate ga i rasizam, sovinizam, huliganstvo (sa najfatalnijim posledicama)i jadan politicki marketing. Jednostavno, sport koji poput estradne 'umetnice' prate samo skandali!

I na kraju, cemu sve to? Kvalitet lige nam je ocajan, uz dva-tri kluba godisnje koji jedva da prilaze PROSEKU kvaliteta ekipa iz drugih drzava koje ucestvuju u evro-takmicenjima.

Moje mislelje je moje misljenje, ali da se ja pitam nesto, ukoliko se pokaze istinitim, ovakav ispad bi trebalo da se naaaaajstrozije sankcinise. Poredjenja radi, pogledajte sta je 'jedna' Gruzija uradila po slicnom pitanju...

kosta p.

pre 12 godina

Сви видимо шта се ради али смо немоћни. Боље што је играче примио Пајтић, него да их је примио Чанак. Очигледно је да је судија имао налог да Војводина не сме победити, а она је сасвим надиграла Партизан. Ако сада дође до кажњавања Војводие, после оваквог суђења, неће на добро изаћи. Мислим да се Партизан осилио, а тренер је сасвим застранио. Навикли су да им судије повлашћују па им овакво суђење изгледа нормално.

student

pre 12 godina

Ja jesam Beogradjanin ali ovo je stvarno jadno, ua partizan i grobari....
Treba vas zabraniti titule uzimate na nametanje jos se *****e nesto

dragan

pre 12 godina

Samo pratite sledeca desavanja.......ubrzo ce svima biti jasno da se sve ovo oko i na finalu kupa desavalo sa precizno izradjenim planom.Pa ova sovinisticka pjesma je "komponovana" i izvodjena davno,davno pre ovog finala kupa.Godinama pre. Mislim da FK Partizan mora jos juce da reaguje i da maksimalno kazni svoje igrace odnosno horske pevace,da pocisti ispred svog dvorista.I ova dugogodisnja flustracija Zvezde ce dostici vrhunac veoma brzo.Ako taj balon pukkne pre nego se drzava umesa i pocne resavati probleme u fudbalu,prognoze nisu dobre.Madjari Hrvati a posebno Srbi u pamet se.

Uros M

pre 12 godina

Sada sam tek video clip sta su ovi..."sportisti", "igraci", "ljudi" iz partizana pevali...ovo je uzas i dokaz da samo dotakli samo dno sto se tice i fudbala i generalno sto se tice svega...ovako nesto nijedan pravi sportista i profesionalac ne sme sebi da dozvoli!!! Iskreno se nadam da ce neko konacno da reaguje sto se tice ovoga...ali.... mrka kapa od toga, nazalost.

Милош

pre 12 godina

------------------------------
Легенде клуба, обојица Хрвaти, Бобек и Мaнце се окрећу у грoбу. Надам се само да знају да има и нас којима се ово гади.

Гробaр сам од кад знам за себе. Не зна се на колико сам утакмица био, и код куће и на страни. Осећам се искрено постиђеним због ове песме. Знам да се не пева први пут, али је сад све некако још јадније него иначе.
-----------------------------

Cubrilo

pre 12 godina

Glavno je rasterati i razjuriti copore, time se resava sav ovaj problem sa navijacima. Nisu problem navijaci kao pojedinci, problem je u navijackim grupama. Pojedinacno to su sve obicne kukavice koje ne bi smele nista, ali kad imaju copor iza sebe onda se osile. Policija na stadionima ne treba uopste da se bavi pojedinacnim navijacima nego grupama, takodje kad ih uhvate za nesto i kaznjavaju da kazne celu grupu nebitno ko je pojedinacno napravio izgred, jer svi su oni u tome zajedno i jedni drugima daju podrsku da cine to sto cine. Nas je problem sto pokusavamo da individualizujemo krivicu tamo gde je ocigledno da vrlo malo zavisi od individue, problem nasilja dolazi od grupa i copora a ne pojedinaca, izolujte bilo koga od njih pa da vidimo da li bi se tukao bez ostatka "ekipe" da mu cuva ledja. Razbezali bi se ko pilici.

Realista

pre 12 godina

Definitivno vise ne gledam srpski fudbal,kao prvo zato sto je dosadan i nikakav drugo zato sto su politika i mafija umesane u njega,i pre svega sto se koristi kao sredstvo za raspaljivanje mrznje.A igracima svih nasih klubova porucujem da se ugledaju na Novaka Djokovica koji na najlepsi moguci nacin promovise Srbiju u svetu.

mica bor

pre 12 godina

Mioslim da bi trebalo ponistiti finalnu utakmicu.Ponovni susret organizovati u Novom Sadu.Sudije angazovati iz inostranstva.Pa da vidimo kom opanci a kom obojci.

papaja

pre 12 godina

Ovako je sve pocelo i onih godina,na sportskim manifestacijama,ali ono sto je mene posebno iznervaralo je koliko smo mi zapravo glupi.Na njihovu gresku mi pravimo duplo goru i sada to neko koristi i podize na visi nivo.Osnovni problem Srbije ne lezi u ovome ali dajte ljudi,iskopajte malo mozga i pamćenja da se ovakve stvari ne dogadjaju vise dok nije kasno.

Aleksandar

pre 12 godina

Član 317

(1) Ko izaziva ili raspiruje nacionalnu, rasnu ili versku mržnju, ili netrpeljivost među narodima ili etničkim zajednicama koje žive u Srbiji,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina...

E kada svi igraci koji su pevali budu kaznjeni po zakonu onda ce se stvari promeniti. Onda mozemo da kazemo da smo normalna drzava. Da dobiju po godinu dana zatvora, da vidis da li bi nekom to ponovo palo na pamet da uradi. Da je Ceca dobila jedno 5 godina zatvora... samo tako drustvo moze da se menja, samo sprovodjenjem zakona. Drugacije ne....

Aleksandar Bgd

pre 12 godina

Sto (100) posto ste u pravu , sve koji pevaju te odvratne pesme i ponašaju se kao *****ni po svlačionicama , treba da odgovaraju i malo da odmore po našim lepim zatvorima ( MAKSIMALNU KAZNU, po Zakonu ) pa posle da vidimo da li će da pevaju ili da trče za loptom i ćute ko zaliveni...

walker

pre 12 godina

Kada chitam vesti, prochitam naslov pa head i odmah predjem na komentare. Ovaj put sam prochitao ceo txt da bih video o chemu se radi poshto domace prvenstvo odavno vishe ne pratim. Zgrozio sam se nakon prichitanog txta i nakon shto sam pogledao na jutjubu snimak slavlja partizanovih igracha. Drago mi je da se velika vecina forumasha slazhe sa tim da je ovakav akt aktera za osudu. Treba biti pazhljiv sa odabirom rechi, poshto je rech teshko oruzhlje i ne treba meshati beogradjane sa ovim likovima u dresu partizana koje bi trebalo osuditi. Ipak, verujem da nashe tuyhilashtvo, politichka elita pa ni drushtvo nije sazrelo za ispravnu stvar. Ovih dana je Ceca tema za naslovne strane a ne nemashtina i siromashtvo u koje sve dublje zapadamo. Ceci ce ovo samo doneti vecu popularnost, tirazh najnovijeg albuma snimljen u njenoj maloj kucici ce biti shestocifren a partizanovim fudbalerima nece biti sudjeno za shirenje versko-nacionalne netrpeljivosti. Nazhalost..

handsinashes

pre 12 godina

@(Legia Semlin, 13. maj 2011 22:40)
E hvala ti, mrzelo me da kucam i ovde ono shto sam kucao na slichnoj temi, a nisam ctrl c..... u potpunosti se slazem sa tobom, uz malu ispravku ....skozeri, tj, livrpulci, najvishe mrze i prozivaju manchesterce ;]

Srbin koji nije iz Vojvodine ili Beograda

pre 12 godina

Pesma je toliko glupa da nemam reci o mozgu onih koji je pevaju ili prepevavaju. Ako cemo o Srpstvu, pa stadion FK Vojvodine se zove KARADJORDJE, a "oni" i dalje svoj stadion zovu JNA (jugoslovenska narodna armija).

Wasinix

pre 12 godina

Sram i stid da je grad. Primitivci išaraše ceo grad svojim primitivnim grafitima, sa posebnom naklonošću ka sveže okrečenim fasadama, a ovi gradski #$$$###!!! ih još nagrađuju besmislenim odličjem. Sačuvaj me Bože ovakvih gradskih oca. Umesto da ih kazne novčanim kaznama i zatvorom. Rasformirati ta legla zla, koja neki zovu "fudbalski klubovi", vratiti sve na amaterski nivo (ako već mora da se igra ta smešna igra kožnom loptom) i kraj.
Grad neka radi svoj posao i štiti sebe i građane od primitivaca.

Nije sija, nego vrat

pre 12 godina

@Pero
Naravno da sve navijacke grupe imaju tone idiotskih, sovinistickih ili kakvih vec pesama. Ali kad igraci nekog tima pocnu da pevaju takve pesme, onda je to druga prica i zato svaki igrac koji je pevao takvu ogavnu pesmu treba da dobije zabranu igranja od najmanje 6 meseci.

coka

pre 12 godina

Zgadjena sam ovim dogadjajem, ovom pesmom, ali i banalizovanjem ovakvih postupaka... Kao rodjena beogradjanka, uvek se osecam grozno kada me trpaju u kos sa ovakvim olosem. Verovali ili ne, ima u Beogradu mnogo normalnih ljudi koji koji zele "pravdu za Urosa, i ovakve" = 40 godina na robiji. I bas me zanima koliko ovih likova, fudbalera i navijaca, koji pevaju ovakve pesme potice iz Beograda? Verovatno nijedan!
Zato, dragi moji vojvodjani, molim da ne vredjate mene, na nacin na koji je ovaj olos vredjao vas!
Uvek sam se trudila da kad kazem "MI" mislim na normalne ljude (bili oni Madjari, Hrvati, Srbi, Albanci, Crnci, Indijanci).

EU Citizen

pre 12 godina

@iz Beograda isto a mentalno sto dalje od slicnih tebi
Gospodine, pa vi ste se u jednoj jedinoj rečenici vrlo precizno i u potpunosti definisali: obraćanje nepoznatoj osobi na ti, ad hominem vređanje sagovornika, čak ni pokušaj u pravcu argumenta, samo neki bedasti i kljasti subjektivni škrgut i bljuvanje :) - drugim rečima, neotesanost, primitivizam i potpuna nesposobnost razumnog i lucidnog rasuđivanja i formulisanja rezultata istog, dakle, sve ono čime se ova nova Srbija navijača i narodnih pevača ističe, i sve ono što pravi Beograd nije i nikada nije bio.

Posmatrač

pre 12 godina

Pritio sam naš fudbal i navijao za FK "Vojvodinu" kad su Zvezda, Partizan, Hajduk, Dinamo i ostali bili veliki i timovi i klubovi...
Ovo sada je toliko ispod proseka, da zaista čudi oduševljenje bilo kojih navijača bilo kakvim "uspehom" u našoj ligi ili kupu... Pa naši klubovi ispadaju smešni kad izađu na evropsku scenu...
Ne samo da je kvalitet lige i reprezentacije jadan, nego je i sve to neregularno.
Mogu da objasnim necivilizovano ponašanje neurbanih divljaka na tribinama, ali ne i fudbalera ili njihovog trenera.
Ako je to najbolje što imamo, j...š nas!
Za utehu evo nama Đokovića za koji sat - ne treba mu ni naklonost sudija, ni predsednika saveza, a ne peva ni prostačke pesme.

Pedja

pre 12 godina

"Fudbal je, po mom mišljenju, jedan od najneuspešnijih sportova u Srbiji, suprotno medijskoj pažnji i popularnosti kod građana. Predlažem svim tim funkcionerima iz klubova i saveza, pa i samim igračima i sudijama da se ponašaju shodno svojim međunarodnim uspesima", rekao je Dačić.

Jedina pametna stvar koju je ovaj čovek ikada izgovorio.
Ne pratim godinama domaći "fudbal" i samim tim nemam pojma šta se dogadja i kakvi su odnosi. Ako je tačno to da su igrači Partizana pevali pomenutu "pesmu" onda je vreme za PRAVE PAPRENE kazne. Što je mnogo, mnogo je.

Jovan

pre 12 godina

Postavljam pitanje gospodinu Dačiću. Šta je to ako nije politika Ružić u Partizanu, Škundrić u Zvezdi itd. Nismo mi građani tolike budale da ne vidimo čemu vodi toliko uplitanje partijski kadrova u sport. Na žalost svih nas koji smo svedoci nekih ružnih dešavanja u našoj skorijoj prošlosti, gospodo "državnici" Vi ne vidite čemu nas sve to vodi. Pevanje pesama koje se pominju u tekstu od mladih ljudi, rođenih u vreme raspada bivše nam države zaslužuje krivično gonjenje, a iz sporta bi za pouku trbali biti slonjeni bar na nekoliko meseci ako ne i godina. NNK2QH

Vojvodinian

pre 12 godina

Zar ne vidite da se oni pouzdaju u sud i nedostatke dokaza, baš kao i sva bagra koja je isplivala u poslednjih 20 godina. To su sada već fakultetski obrazovani primitivci, na ključnim pozicijama, spremni da brane svoje pljačkom i ubistvima stvorene feude polugama formalne i neformalne vlasti.
Opametite se ljudi iz gradova i sela Srbije. Nema ovde više sporta i poštenog nadmetanja, to samo ba**a pravi milionske transfere i smeje se predstavi na koju folk/masa/raja... naseda.
Sportovi su ono za čega nema mesta u opljačkanim budžetima, svi oni ljudi koji samo entuzijazmom održavaju male klubove i istinski sport, rekreaciju i fizičku kulturu koja nam svima nedostaje.
A pomenuta ba**a istinski je podržana i od tzv. stručnjaka iz institucija države, univerziteskih tzv. profesora i ostalih poltrona koji za ostatke sa stola prodaju sebe, struku, nauku, dajući alibi prostakluku i bedi novokomponovane elite.

Markec

pre 12 godina

Partizan ocito ima glupe igrace i trenera. Vec su opomenuti jednom vezano za derbi, sad opet. Stanojevic hoce da bude u fudbalu kao sto je Vujosevic bio u kosarci, ali on to nikad nece biti jer ne kontrolise svoje fudbalere sta pevaju. Secam se da se i u kosarci to jednom desilo, ali posle toga nikad vise, a u fudbalu se to stalno ponavlja. Zbog necije ocigledno plitke pameti i inata da nam sad omalovazavaju zasluzenu pobedu u finalu kupa. Ta pesma se vec duze mota po stadionima, meni nije jasna tolika podela i mrznja izmedju navijaca, koja se prenosi i na obicno stanovnistvo. Ovo je pokvarena ploca koja ne prestaje da se pusta.

Slobodan

pre 12 godina

@EU Citizen
Molim Vas ne obraćajte pažnju na čoveka koji iz rečenog ne zna ni šta znači malograđanin, a kamoli da razume šta ste napisali... Vi ste iz priloženog dokazali svoju SVESNOST, a on je smešan! Nažalost ocene koje su date za Vaš komentar pokazuju koliko je većina površna ili zaslepljena (svesno ili nesvesno, svojom ili tuđom voljom)! Pozdrav iz Zrenjanina, Petrovgrada ili Velikog Bečkereka!

Mileta

pre 12 godina

Kada bi mediji domaxem fudbalu poklanjali paznju koju pomenuti zasluzuje, ovo i ne bila neka vest. A sto se ulizivanja fubalera navijacima tice, to je samo ulizivanje i nista vise. Naravno, cesto sa ovako ruznim posledicama.

samo_vas_gledamo!!!

pre 12 godina

Iskreno zao mi je sto se ovako nesto desava u nasem fudbalu,upravo zato sam i prestao da ga pratim jos pre 2000,ali nazalost poslednjih par godina sam opet poceo da gledam,malo pomalo!Sudjene je bilo kakvo je bilo,nije prvi a ni poslednji put.Nekad se namesta njima,nekad nama(partizan) a nekad zvezdi.Sve se to dogovaraju oni 'gore',a mi 'dole' se svadjamo,prozivamo,nerviramo,bijemo itd...Ljudi to je sve izrezirano i mi tu ne mozemo nista.Iako sam partizanovac moram reci da mi se reakcija partizanovih igraca i navijaca uopste ne svidja,isto tako i Novosadjana,koji su ovaj incident iskoristili za neke svoje ideje.Svi su besni na Beograd,a Beograd pun ljudi is cele Srbije,vise ih ima nego pravih Beogradjana,a verujem i iz Vojvodine.Sta mislite da za PFC navijaju samo Beogradjani? Tesko,na utakmice dolaze navijaci iz cele Srbije i svi pevaju iste pesme,tako da nemojte sve da svaljujete na nas prave Beogradjane,nismo svi isti.I ja sam grobar ali ono je bila katastrofa isto kao i reprezentacija i treneri i rukovodioci svih klubova,svi su oni u dilu,nemojte da se svadjamo zbog njih,bolje bi bilo da se svi ujedinimo i pobunimo protiv ovih glavonja,jer oni imaju samo jedan cilj,a to su pare i moc,ne rade nista u korist naroda i zemlje u kojoj su rodjeni i u kojoj zive.A to se moze promeniti samo ako se narod opameti i slozi.Nedajmo im da nas jos vise razdvoje,dosta su nas razdvajali.I nemojte vise da krivite Beograd,jer Srbijom ne vladaju Beogradjani nego politicari a kad malo proverite vecina i nije iz Beograda.Lepo je Arcibald Rajs govorio ali ga niko nije slusao i plasim se ce tako i ostati,a mi punom parom propadamo,sve dublje i dublje.

Slobodan

pre 12 godina

Ispade Dačić veći demokrata od Tadića, što uistinu i nije teško, ali zašto se onda pre 10 godina glasalo!?!?! Gde god da smo pošli, išli, vratili smo se na početak, a prošlo je "tek" 10 godina, a ako saberemo još 12 Dačićevih, pa to je je 22 godine, to je ČITAVA jedna GENERACIJA!!! O, kako smo samo naivni!!!