Ponedeljak, 11.04.2011.

18:47

Dinkić traži predloge građana

Ujedinjeni regioni Srbije pokrenuli su akciju "Moj grad - velika šansa". Građani mogu da predlože šta je najpotrebnije da se uradi u njihovoj lokalnoj sredini.

Izvor: Tanjug

Dinkiæ traži predloge graðana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

G.Petrovic

pre 13 godina

U poslednjih 20god.a pogotovu ovih 10 mucenickih korumpiranih rasprodana je sva vredna imovina koja je teskom mukom sticana decenijama u bogatoj i jadnoj Srbiji za shaku bednog novca.Sada kada je skoro sve devastirano uz pomoc G17,isti ti ljudi izlaze sa predlogom koji je davno pripremljen i sada kada su delimicno steceni uslovi za realizaciju tog programa foliraju narod i pojavljuju se kao zabrinuti maskirani u spasioce a u stvari su zveri koje jure da raskomadaju i ovo malo sto je ostalo.To je cilj njihove regionalizacije a i mogucnost omogucavanja cepanja Srbije do okvira beogradskog pasaluka... U ovako osiromasene i zamisljene regione dovesce inostrana preduzeca u kojima cemo raditi za dzak brasna mesecno,tek da se prezivi jer smo to dozvolili,od velike zelje ka EU. Postali smo slepi,otupeli,letargicni...i kao takvi odredjeni za manipulaciju od strane onih koje biramo na izborima.Okrecu se protiv svojih biraca perfidno ih obmanjujuci.Sve ce to trajati do donosenja pravog zakona koji ce se primeniti na drzavni aparat i na sve koji primaju platu iz budzeta.Da Dinkic ima postene namere on bi se prvo izborio za donosenje zakona o zastiti gradjana od nesavesnih politicara,policajaca,bankara, rukovodioca... zatim postena regionalizacija.Ovako ce sve to prepustiti regionima na resavanje da utrose jos koju deceniju naseg zivota koji je i ovako kratak.

РАВНОПРАВНО

pre 13 godina

Гдине Динкићу, ПОШТЕНИ и МОРАЛНИ интелектуалци знају да би се спровела РАЦИОНАЛНА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈЕ, неопходна је ПРАВИЧНА РЕГИОНАЛИЗАЦИЈА , како би све националне мањине биле равноправне..
Али региони не би смели бити "мали" , јер би се створили услови да националне мањине имају ВЕЋИНУ у појединим "малим регионима", што би довело до СЕПАРАТИЗМА (нпр.: у Бачкој би већину имали: Мађари, Хрвати, Словаци и др.,)..
Зато Србија мора имати 5 већих региона-покрајина (сличне Војводини), али БЕЗ ДРЖАВНЕ АУТОНОМИЈЕ, него само КУЛТУРНА аутономија за националне мањине, ако их има више од 5 % у Покрајини (иако је стандард у ЕУ - 7% на нивоу државе), а КОСМЕТ би имао специјални статус (суштинска аутон, з4,...).
Општине би на локалу имале:
- општинску имовину, и
- државну којом би и даље управљала Држава, преко представника у локалу.

Vesna

pre 13 godina

Imam vrlo konkretan predlog. Da se domaćim preduzećima koja već postoje daju subvencije po zaposlenom i tako otvore nova radna mesta. Novi Sad Albus - 500 radnika, Vital Vrbas - 800 radnika itd. Da se ožive preduzeća koja imaju perspektivu - naprimer Jugodent. Da se privrednicima koji imaju problem s likvidnošću odobre povoljni krediti -naprimer Big Bul kojem je odobren izvoz u EU. Takođe, da se preduzetnicima olakša poslovanje: smanjenje gradskih taksi, smanjenje cena zakupa lokala... U Novom Sadu URS može na to da utiče kada je reč o SPENS-u.

Svedok

pre 13 godina

Moj predlog : uslov svih uslova je da Mlađan Dinkić bude uhapšen i procesuiran za sve kriminalne radnje i štetu koju je napravio državi Srbiji . Njegov Ujče Miško da plati kaznu za račun svog sestrića ne manju od 100 m ilona EUR-a . Posle toga možemo pričati šta sve još fali državi Srbiji .

proklet bio

pre 13 godina

Dinkicu jel i ovo tvoja mama smislila kao sve dosad ?
Moj predlog je da se vratis na ministrovanje pa da nastavis da krades i da i dalje zivis ko bubreg u loju a da u glavi nemas nista pametno !

svedok

pre 13 godina

skloni se , grabezljivce...i ti i tvoja svita...a bogamii vecina svih ostalih...dosta nam je bre presipanja iz supljeg u prazno, pri cemu svest o neophodnim promenama imate samo kad predjete u opoziciju pa treba da nahvatate glasacko telo... a o poziciji necu ni da pricam...uzas je da jedan Toma nikolic bude politicka gromada u srbiji, al tako nam i treba kad nemamo vecih komada...pa cemo opet jovo nanovo da gledamo kako jedni silaze a drugi se penju...sick dude...

Martin,Pirot

pre 13 godina

Predlozi gradjana?Vrlo prosto,evo 10 "gradjanskih zapovesti":
1.Da se Srbija podeli na te regione i da u centru svakog regiona postoji jedno kljucno ministarstvo.
2.Da se ti gradovi(centri regiona) umreze medjusobno prugama i putevima.
3.Da zakon bude isti za sve a ne da se u odnosu na Vojvodinu svi osecamo gradjanima drugoga reda.
4.Da bogatiji regioni izdvajaju za siromasnije a ne obrnuto.
5.Da se dinar fiksira,sad kad zbog gastarbajtera za Uskrs bude pao na 100/1euro.
6.Da minimalna cena rada u Srbiji bude 1€sat,nedeljom i praznicima 1.25€/sat.
7.Da se PDV smanji na 10% kako bi stranci poceli da ulazu u Srbiju.
8.Da vise ne rasprodajte drzavnu imovinu kao da vam je dedovina.
9.Da se uvek i prvo za sve raspise DOMACI tender a ako ne uspe onda opsti tender.
10.Da se po skolama obuku profesori da uce decu da postuju socijalne,rasne,seksualne i druge razlike i da se na tom polju uvedu ostre kazne kako bi se popravila atmosfera opste nesigurnosti za ove ljude kao i za strance.

Eto,nije mnogo tesko.

Slobodan

pre 13 godina

Moj predlog:
Isplati ljudima po 1000 eura, koliko si im obecao uoci poslednjih izbora ili bar po 200 koliko si im pretio da ce dobiti ako pobedi opozicija.

Juri

pre 13 godina

Pa mi smo malouman narod ako jos neko nasedne na ove Dinkiceve fazone. Covek koji je masakrirao srpsku privredu, deindustrijalizovao zemlju, tako da nam sada treba nova petoljetka, ima sada iznenadno ideje za sve. Valjda cemo da pokazemo zrelost kao narod i da oteramo ovakve. treba nam partija naklonjena obicnim ljudima spremna da se obracuna sa kriminalcima.

Lalo NS

pre 13 godina

Moj predlog:
Svi da izadjemo na izbore i da masovno ponistavamo listice, pa da cenzus ne predju ovakvi likovi.
Kako Dinkic misli da sprovede regionalizaciju kada je ocigledno ni sam ne razume?
Neka malo pise tekstove Kebi i Dzenanu, a politiku nek batali.
Veca izlaznost = veci cenzus.

pera

pre 13 godina

Ajde ti koji mesec na rad kod onih sto si ih platio da dodju u zemlju da vidis kako je raditi za mizernu platu+sikaniranje besplatno.Uspesan si ti na tudj racun za tvoj interes,to zna i lud.Sidji dole sa pozornice nije to za tebe,ima sada tih stranih privatnika ponudice ti dobro mesto,samo pazi cim "ono" istekne odose oni.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Dinkicu, facebook i twitter nisu napravljeni za tvoje politicke mahinacije. Ne zloupotrebljavaj modernu tehnologiju za nastavak tvog prosipanja naknadne pameti. Samo radi podsecanja, LDP govori o sustinskoj decentralizaciji od svog osnivanja, vise od 4-5 godina te pozivaju da tako nesto uradis, i ti se tek sad u predizbornoj kampanji setio toga i to ne sustinski nego nekakve statisticke regione i gluposti. Mani me toga, dosta mi je vise polovicnog. Ili cemo napraviti sustinsku decentralizaciju ili necemo nikakvu. Sve drugo je zaglupljivanje i utopija.

Pera

pre 13 godina

Predlog: Partijske pulene napolje na ulicu i zapošljavajte ljude po javnim preduzećima po stručnosti a ne po boji knjižice stranke na vlasti. Mislim da sam bio kratak i jasan.

S

pre 13 godina

Evo šta predlažem.Ako to zaživi,treba da bude kompletno.Ako se sve usvoji a biranje predsednika ne bude neposredno,ili višak opštinarane ne dobije otkaz,ili neka finansiranja iz budžeta ne ukinemo-SVE TE PARE ODOŠE NJIMA.

Sasa

pre 13 godina

Dobar stos da neki koji nemaju ideje na ovaj nacin skupe besplatno tudje ideje i onda ih predstave kao svoje i svoj uspeh. Sta ces, naucili da kradu pa kad nema para moze i ideje.

komentatorka

pre 13 godina

a hoce li da plati gradjanima za poturanje ideja ili ce da se okiti tudjim perjem bez pardona

gradjani srbije, bojkotujte ovaj bezobrazluk, dinkic je taj kao i njegovi pomocnici i ostali s kojima je dilu, da predlazu izvodljiva resenja a ne da se grebu o narod
ako hoces ideje zaposli nekog konsultanta, ima ih na birou dosta sa ekonomskim, pravnim fakultetom, mislim da bi neki od njih se vrlo dobro pokazali, ali nista nema dzabe, idejna resenja potpadaju pod intelektualnu svojinu, sto je zakonom regulusano, pa dinkicu moras da postujes zakon

Gnevan-grize!

pre 13 godina

Moj predlog je da se Dinkic osudi za unistenje Srbije, a na lokalnom planu da se zatvore direktori iz Beograda iz G17 koje je on poslao u firmu mog oca da je dokrajce, pa posle prodaju i predju na sledecu. Jel prihvata neko od gradjana Srbije moj predlog?

Savaka igra ima granicu

pre 13 godina

Imam jedan predlog. Da izvezemo Dinkića sa svim njegovim URS-usima i G-17 u Demokratsku Republiku Koreju. A resurse dobijene na taj način da iskoristimo za otrežnjenje naroda od godinama emitovanih ogromnih količina demagogije i nesuvislog političkog marketinga.

gladius

pre 13 godina

Gospodine Dinkiću, najviše bih voleo kad ne bih morao da vas gledam i slušam. Vaš krajnji debakl je bio u poslednjem "Utisku nedelje" kad ste konstatovali da vas niko ne razume(ni narod, ni novinari, ni opozicija).

Eto, vi kao radite prave stvari, a nema nikog to da vidi i razume. Zaista sam pokušao da vas razumem. Pokušao sam da razumem čoveka koji je za 10 godina rasprodao sva moguća i nemoguća preduzeća širom Srbije, pare odneo u Beograd (republičku kasu), a onda priča kako imovinu treba vratiti lokalnim samoupravama.

Evo, i dalje pokušavam da vas razumem i nikako mi ne ide od ruke...

z

pre 13 godina

Moj predlog je da se Dinkic povuce iz politike a njegova stranka rasformira.
A sto se peticija tice, danas je moguce naci 100000 potpisa za skoro bilo sta.

Petar

pre 13 godina

Šta je zajedniško URS i SRS? Obe stranke su na granici cenzusa, pa se ubiše da stave građanima do znanja da ih slušaju i prate savremene trendove komunikacije... Ovi što izbore već vide u svojoj ruci se ne trude toliko za svakog glasača, koliko za krajnji procenat...

Gnevan-grize!

pre 13 godina

Moj predlog je da se Dinkic osudi za unistenje Srbije, a na lokalnom planu da se zatvore direktori iz Beograda iz G17 koje je on poslao u firmu mog oca da je dokrajce, pa posle prodaju i predju na sledecu. Jel prihvata neko od gradjana Srbije moj predlog?

z

pre 13 godina

Moj predlog je da se Dinkic povuce iz politike a njegova stranka rasformira.
A sto se peticija tice, danas je moguce naci 100000 potpisa za skoro bilo sta.

Pera

pre 13 godina

Predlog: Partijske pulene napolje na ulicu i zapošljavajte ljude po javnim preduzećima po stručnosti a ne po boji knjižice stranke na vlasti. Mislim da sam bio kratak i jasan.

Sasa

pre 13 godina

Dobar stos da neki koji nemaju ideje na ovaj nacin skupe besplatno tudje ideje i onda ih predstave kao svoje i svoj uspeh. Sta ces, naucili da kradu pa kad nema para moze i ideje.

Savaka igra ima granicu

pre 13 godina

Imam jedan predlog. Da izvezemo Dinkića sa svim njegovim URS-usima i G-17 u Demokratsku Republiku Koreju. A resurse dobijene na taj način da iskoristimo za otrežnjenje naroda od godinama emitovanih ogromnih količina demagogije i nesuvislog političkog marketinga.

gladius

pre 13 godina

Gospodine Dinkiću, najviše bih voleo kad ne bih morao da vas gledam i slušam. Vaš krajnji debakl je bio u poslednjem "Utisku nedelje" kad ste konstatovali da vas niko ne razume(ni narod, ni novinari, ni opozicija).

Eto, vi kao radite prave stvari, a nema nikog to da vidi i razume. Zaista sam pokušao da vas razumem. Pokušao sam da razumem čoveka koji je za 10 godina rasprodao sva moguća i nemoguća preduzeća širom Srbije, pare odneo u Beograd (republičku kasu), a onda priča kako imovinu treba vratiti lokalnim samoupravama.

Evo, i dalje pokušavam da vas razumem i nikako mi ne ide od ruke...

Slobodan

pre 13 godina

Moj predlog:
Isplati ljudima po 1000 eura, koliko si im obecao uoci poslednjih izbora ili bar po 200 koliko si im pretio da ce dobiti ako pobedi opozicija.

Lalo NS

pre 13 godina

Moj predlog:
Svi da izadjemo na izbore i da masovno ponistavamo listice, pa da cenzus ne predju ovakvi likovi.
Kako Dinkic misli da sprovede regionalizaciju kada je ocigledno ni sam ne razume?
Neka malo pise tekstove Kebi i Dzenanu, a politiku nek batali.
Veca izlaznost = veci cenzus.

Martin,Pirot

pre 13 godina

Predlozi gradjana?Vrlo prosto,evo 10 "gradjanskih zapovesti":
1.Da se Srbija podeli na te regione i da u centru svakog regiona postoji jedno kljucno ministarstvo.
2.Da se ti gradovi(centri regiona) umreze medjusobno prugama i putevima.
3.Da zakon bude isti za sve a ne da se u odnosu na Vojvodinu svi osecamo gradjanima drugoga reda.
4.Da bogatiji regioni izdvajaju za siromasnije a ne obrnuto.
5.Da se dinar fiksira,sad kad zbog gastarbajtera za Uskrs bude pao na 100/1euro.
6.Da minimalna cena rada u Srbiji bude 1€sat,nedeljom i praznicima 1.25€/sat.
7.Da se PDV smanji na 10% kako bi stranci poceli da ulazu u Srbiju.
8.Da vise ne rasprodajte drzavnu imovinu kao da vam je dedovina.
9.Da se uvek i prvo za sve raspise DOMACI tender a ako ne uspe onda opsti tender.
10.Da se po skolama obuku profesori da uce decu da postuju socijalne,rasne,seksualne i druge razlike i da se na tom polju uvedu ostre kazne kako bi se popravila atmosfera opste nesigurnosti za ove ljude kao i za strance.

Eto,nije mnogo tesko.

Juri

pre 13 godina

Pa mi smo malouman narod ako jos neko nasedne na ove Dinkiceve fazone. Covek koji je masakrirao srpsku privredu, deindustrijalizovao zemlju, tako da nam sada treba nova petoljetka, ima sada iznenadno ideje za sve. Valjda cemo da pokazemo zrelost kao narod i da oteramo ovakve. treba nam partija naklonjena obicnim ljudima spremna da se obracuna sa kriminalcima.

komentatorka

pre 13 godina

a hoce li da plati gradjanima za poturanje ideja ili ce da se okiti tudjim perjem bez pardona

gradjani srbije, bojkotujte ovaj bezobrazluk, dinkic je taj kao i njegovi pomocnici i ostali s kojima je dilu, da predlazu izvodljiva resenja a ne da se grebu o narod
ako hoces ideje zaposli nekog konsultanta, ima ih na birou dosta sa ekonomskim, pravnim fakultetom, mislim da bi neki od njih se vrlo dobro pokazali, ali nista nema dzabe, idejna resenja potpadaju pod intelektualnu svojinu, sto je zakonom regulusano, pa dinkicu moras da postujes zakon

Vladimir LDP

pre 13 godina

Dinkicu, facebook i twitter nisu napravljeni za tvoje politicke mahinacije. Ne zloupotrebljavaj modernu tehnologiju za nastavak tvog prosipanja naknadne pameti. Samo radi podsecanja, LDP govori o sustinskoj decentralizaciji od svog osnivanja, vise od 4-5 godina te pozivaju da tako nesto uradis, i ti se tek sad u predizbornoj kampanji setio toga i to ne sustinski nego nekakve statisticke regione i gluposti. Mani me toga, dosta mi je vise polovicnog. Ili cemo napraviti sustinsku decentralizaciju ili necemo nikakvu. Sve drugo je zaglupljivanje i utopija.

pera

pre 13 godina

Ajde ti koji mesec na rad kod onih sto si ih platio da dodju u zemlju da vidis kako je raditi za mizernu platu+sikaniranje besplatno.Uspesan si ti na tudj racun za tvoj interes,to zna i lud.Sidji dole sa pozornice nije to za tebe,ima sada tih stranih privatnika ponudice ti dobro mesto,samo pazi cim "ono" istekne odose oni.

Petar

pre 13 godina

Šta je zajedniško URS i SRS? Obe stranke su na granici cenzusa, pa se ubiše da stave građanima do znanja da ih slušaju i prate savremene trendove komunikacije... Ovi što izbore već vide u svojoj ruci se ne trude toliko za svakog glasača, koliko za krajnji procenat...

svedok

pre 13 godina

skloni se , grabezljivce...i ti i tvoja svita...a bogamii vecina svih ostalih...dosta nam je bre presipanja iz supljeg u prazno, pri cemu svest o neophodnim promenama imate samo kad predjete u opoziciju pa treba da nahvatate glasacko telo... a o poziciji necu ni da pricam...uzas je da jedan Toma nikolic bude politicka gromada u srbiji, al tako nam i treba kad nemamo vecih komada...pa cemo opet jovo nanovo da gledamo kako jedni silaze a drugi se penju...sick dude...

Svedok

pre 13 godina

Moj predlog : uslov svih uslova je da Mlađan Dinkić bude uhapšen i procesuiran za sve kriminalne radnje i štetu koju je napravio državi Srbiji . Njegov Ujče Miško da plati kaznu za račun svog sestrića ne manju od 100 m ilona EUR-a . Posle toga možemo pričati šta sve još fali državi Srbiji .

proklet bio

pre 13 godina

Dinkicu jel i ovo tvoja mama smislila kao sve dosad ?
Moj predlog je da se vratis na ministrovanje pa da nastavis da krades i da i dalje zivis ko bubreg u loju a da u glavi nemas nista pametno !

Vesna

pre 13 godina

Imam vrlo konkretan predlog. Da se domaćim preduzećima koja već postoje daju subvencije po zaposlenom i tako otvore nova radna mesta. Novi Sad Albus - 500 radnika, Vital Vrbas - 800 radnika itd. Da se ožive preduzeća koja imaju perspektivu - naprimer Jugodent. Da se privrednicima koji imaju problem s likvidnošću odobre povoljni krediti -naprimer Big Bul kojem je odobren izvoz u EU. Takođe, da se preduzetnicima olakša poslovanje: smanjenje gradskih taksi, smanjenje cena zakupa lokala... U Novom Sadu URS može na to da utiče kada je reč o SPENS-u.

РАВНОПРАВНО

pre 13 godina

Гдине Динкићу, ПОШТЕНИ и МОРАЛНИ интелектуалци знају да би се спровела РАЦИОНАЛНА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈЕ, неопходна је ПРАВИЧНА РЕГИОНАЛИЗАЦИЈА , како би све националне мањине биле равноправне..
Али региони не би смели бити "мали" , јер би се створили услови да националне мањине имају ВЕЋИНУ у појединим "малим регионима", што би довело до СЕПАРАТИЗМА (нпр.: у Бачкој би већину имали: Мађари, Хрвати, Словаци и др.,)..
Зато Србија мора имати 5 већих региона-покрајина (сличне Војводини), али БЕЗ ДРЖАВНЕ АУТОНОМИЈЕ, него само КУЛТУРНА аутономија за националне мањине, ако их има више од 5 % у Покрајини (иако је стандард у ЕУ - 7% на нивоу државе), а КОСМЕТ би имао специјални статус (суштинска аутон, з4,...).
Општине би на локалу имале:
- општинску имовину, и
- државну којом би и даље управљала Држава, преко представника у локалу.

G.Petrovic

pre 13 godina

U poslednjih 20god.a pogotovu ovih 10 mucenickih korumpiranih rasprodana je sva vredna imovina koja je teskom mukom sticana decenijama u bogatoj i jadnoj Srbiji za shaku bednog novca.Sada kada je skoro sve devastirano uz pomoc G17,isti ti ljudi izlaze sa predlogom koji je davno pripremljen i sada kada su delimicno steceni uslovi za realizaciju tog programa foliraju narod i pojavljuju se kao zabrinuti maskirani u spasioce a u stvari su zveri koje jure da raskomadaju i ovo malo sto je ostalo.To je cilj njihove regionalizacije a i mogucnost omogucavanja cepanja Srbije do okvira beogradskog pasaluka... U ovako osiromasene i zamisljene regione dovesce inostrana preduzeca u kojima cemo raditi za dzak brasna mesecno,tek da se prezivi jer smo to dozvolili,od velike zelje ka EU. Postali smo slepi,otupeli,letargicni...i kao takvi odredjeni za manipulaciju od strane onih koje biramo na izborima.Okrecu se protiv svojih biraca perfidno ih obmanjujuci.Sve ce to trajati do donosenja pravog zakona koji ce se primeniti na drzavni aparat i na sve koji primaju platu iz budzeta.Da Dinkic ima postene namere on bi se prvo izborio za donosenje zakona o zastiti gradjana od nesavesnih politicara,policajaca,bankara, rukovodioca... zatim postena regionalizacija.Ovako ce sve to prepustiti regionima na resavanje da utrose jos koju deceniju naseg zivota koji je i ovako kratak.

S

pre 13 godina

Evo šta predlažem.Ako to zaživi,treba da bude kompletno.Ako se sve usvoji a biranje predsednika ne bude neposredno,ili višak opštinarane ne dobije otkaz,ili neka finansiranja iz budžeta ne ukinemo-SVE TE PARE ODOŠE NJIMA.

Petar

pre 13 godina

Šta je zajedniško URS i SRS? Obe stranke su na granici cenzusa, pa se ubiše da stave građanima do znanja da ih slušaju i prate savremene trendove komunikacije... Ovi što izbore već vide u svojoj ruci se ne trude toliko za svakog glasača, koliko za krajnji procenat...

Gnevan-grize!

pre 13 godina

Moj predlog je da se Dinkic osudi za unistenje Srbije, a na lokalnom planu da se zatvore direktori iz Beograda iz G17 koje je on poslao u firmu mog oca da je dokrajce, pa posle prodaju i predju na sledecu. Jel prihvata neko od gradjana Srbije moj predlog?

komentatorka

pre 13 godina

a hoce li da plati gradjanima za poturanje ideja ili ce da se okiti tudjim perjem bez pardona

gradjani srbije, bojkotujte ovaj bezobrazluk, dinkic je taj kao i njegovi pomocnici i ostali s kojima je dilu, da predlazu izvodljiva resenja a ne da se grebu o narod
ako hoces ideje zaposli nekog konsultanta, ima ih na birou dosta sa ekonomskim, pravnim fakultetom, mislim da bi neki od njih se vrlo dobro pokazali, ali nista nema dzabe, idejna resenja potpadaju pod intelektualnu svojinu, sto je zakonom regulusano, pa dinkicu moras da postujes zakon

z

pre 13 godina

Moj predlog je da se Dinkic povuce iz politike a njegova stranka rasformira.
A sto se peticija tice, danas je moguce naci 100000 potpisa za skoro bilo sta.

Savaka igra ima granicu

pre 13 godina

Imam jedan predlog. Da izvezemo Dinkića sa svim njegovim URS-usima i G-17 u Demokratsku Republiku Koreju. A resurse dobijene na taj način da iskoristimo za otrežnjenje naroda od godinama emitovanih ogromnih količina demagogije i nesuvislog političkog marketinga.

Pera

pre 13 godina

Predlog: Partijske pulene napolje na ulicu i zapošljavajte ljude po javnim preduzećima po stručnosti a ne po boji knjižice stranke na vlasti. Mislim da sam bio kratak i jasan.

gladius

pre 13 godina

Gospodine Dinkiću, najviše bih voleo kad ne bih morao da vas gledam i slušam. Vaš krajnji debakl je bio u poslednjem "Utisku nedelje" kad ste konstatovali da vas niko ne razume(ni narod, ni novinari, ni opozicija).

Eto, vi kao radite prave stvari, a nema nikog to da vidi i razume. Zaista sam pokušao da vas razumem. Pokušao sam da razumem čoveka koji je za 10 godina rasprodao sva moguća i nemoguća preduzeća širom Srbije, pare odneo u Beograd (republičku kasu), a onda priča kako imovinu treba vratiti lokalnim samoupravama.

Evo, i dalje pokušavam da vas razumem i nikako mi ne ide od ruke...

Sasa

pre 13 godina

Dobar stos da neki koji nemaju ideje na ovaj nacin skupe besplatno tudje ideje i onda ih predstave kao svoje i svoj uspeh. Sta ces, naucili da kradu pa kad nema para moze i ideje.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Dinkicu, facebook i twitter nisu napravljeni za tvoje politicke mahinacije. Ne zloupotrebljavaj modernu tehnologiju za nastavak tvog prosipanja naknadne pameti. Samo radi podsecanja, LDP govori o sustinskoj decentralizaciji od svog osnivanja, vise od 4-5 godina te pozivaju da tako nesto uradis, i ti se tek sad u predizbornoj kampanji setio toga i to ne sustinski nego nekakve statisticke regione i gluposti. Mani me toga, dosta mi je vise polovicnog. Ili cemo napraviti sustinsku decentralizaciju ili necemo nikakvu. Sve drugo je zaglupljivanje i utopija.

Svedok

pre 13 godina

Moj predlog : uslov svih uslova je da Mlađan Dinkić bude uhapšen i procesuiran za sve kriminalne radnje i štetu koju je napravio državi Srbiji . Njegov Ujče Miško da plati kaznu za račun svog sestrića ne manju od 100 m ilona EUR-a . Posle toga možemo pričati šta sve još fali državi Srbiji .

proklet bio

pre 13 godina

Dinkicu jel i ovo tvoja mama smislila kao sve dosad ?
Moj predlog je da se vratis na ministrovanje pa da nastavis da krades i da i dalje zivis ko bubreg u loju a da u glavi nemas nista pametno !

S

pre 13 godina

Evo šta predlažem.Ako to zaživi,treba da bude kompletno.Ako se sve usvoji a biranje predsednika ne bude neposredno,ili višak opštinarane ne dobije otkaz,ili neka finansiranja iz budžeta ne ukinemo-SVE TE PARE ODOŠE NJIMA.

Lalo NS

pre 13 godina

Moj predlog:
Svi da izadjemo na izbore i da masovno ponistavamo listice, pa da cenzus ne predju ovakvi likovi.
Kako Dinkic misli da sprovede regionalizaciju kada je ocigledno ni sam ne razume?
Neka malo pise tekstove Kebi i Dzenanu, a politiku nek batali.
Veca izlaznost = veci cenzus.

Juri

pre 13 godina

Pa mi smo malouman narod ako jos neko nasedne na ove Dinkiceve fazone. Covek koji je masakrirao srpsku privredu, deindustrijalizovao zemlju, tako da nam sada treba nova petoljetka, ima sada iznenadno ideje za sve. Valjda cemo da pokazemo zrelost kao narod i da oteramo ovakve. treba nam partija naklonjena obicnim ljudima spremna da se obracuna sa kriminalcima.

Slobodan

pre 13 godina

Moj predlog:
Isplati ljudima po 1000 eura, koliko si im obecao uoci poslednjih izbora ili bar po 200 koliko si im pretio da ce dobiti ako pobedi opozicija.

svedok

pre 13 godina

skloni se , grabezljivce...i ti i tvoja svita...a bogamii vecina svih ostalih...dosta nam je bre presipanja iz supljeg u prazno, pri cemu svest o neophodnim promenama imate samo kad predjete u opoziciju pa treba da nahvatate glasacko telo... a o poziciji necu ni da pricam...uzas je da jedan Toma nikolic bude politicka gromada u srbiji, al tako nam i treba kad nemamo vecih komada...pa cemo opet jovo nanovo da gledamo kako jedni silaze a drugi se penju...sick dude...

Martin,Pirot

pre 13 godina

Predlozi gradjana?Vrlo prosto,evo 10 "gradjanskih zapovesti":
1.Da se Srbija podeli na te regione i da u centru svakog regiona postoji jedno kljucno ministarstvo.
2.Da se ti gradovi(centri regiona) umreze medjusobno prugama i putevima.
3.Da zakon bude isti za sve a ne da se u odnosu na Vojvodinu svi osecamo gradjanima drugoga reda.
4.Da bogatiji regioni izdvajaju za siromasnije a ne obrnuto.
5.Da se dinar fiksira,sad kad zbog gastarbajtera za Uskrs bude pao na 100/1euro.
6.Da minimalna cena rada u Srbiji bude 1€sat,nedeljom i praznicima 1.25€/sat.
7.Da se PDV smanji na 10% kako bi stranci poceli da ulazu u Srbiju.
8.Da vise ne rasprodajte drzavnu imovinu kao da vam je dedovina.
9.Da se uvek i prvo za sve raspise DOMACI tender a ako ne uspe onda opsti tender.
10.Da se po skolama obuku profesori da uce decu da postuju socijalne,rasne,seksualne i druge razlike i da se na tom polju uvedu ostre kazne kako bi se popravila atmosfera opste nesigurnosti za ove ljude kao i za strance.

Eto,nije mnogo tesko.

pera

pre 13 godina

Ajde ti koji mesec na rad kod onih sto si ih platio da dodju u zemlju da vidis kako je raditi za mizernu platu+sikaniranje besplatno.Uspesan si ti na tudj racun za tvoj interes,to zna i lud.Sidji dole sa pozornice nije to za tebe,ima sada tih stranih privatnika ponudice ti dobro mesto,samo pazi cim "ono" istekne odose oni.

G.Petrovic

pre 13 godina

U poslednjih 20god.a pogotovu ovih 10 mucenickih korumpiranih rasprodana je sva vredna imovina koja je teskom mukom sticana decenijama u bogatoj i jadnoj Srbiji za shaku bednog novca.Sada kada je skoro sve devastirano uz pomoc G17,isti ti ljudi izlaze sa predlogom koji je davno pripremljen i sada kada su delimicno steceni uslovi za realizaciju tog programa foliraju narod i pojavljuju se kao zabrinuti maskirani u spasioce a u stvari su zveri koje jure da raskomadaju i ovo malo sto je ostalo.To je cilj njihove regionalizacije a i mogucnost omogucavanja cepanja Srbije do okvira beogradskog pasaluka... U ovako osiromasene i zamisljene regione dovesce inostrana preduzeca u kojima cemo raditi za dzak brasna mesecno,tek da se prezivi jer smo to dozvolili,od velike zelje ka EU. Postali smo slepi,otupeli,letargicni...i kao takvi odredjeni za manipulaciju od strane onih koje biramo na izborima.Okrecu se protiv svojih biraca perfidno ih obmanjujuci.Sve ce to trajati do donosenja pravog zakona koji ce se primeniti na drzavni aparat i na sve koji primaju platu iz budzeta.Da Dinkic ima postene namere on bi se prvo izborio za donosenje zakona o zastiti gradjana od nesavesnih politicara,policajaca,bankara, rukovodioca... zatim postena regionalizacija.Ovako ce sve to prepustiti regionima na resavanje da utrose jos koju deceniju naseg zivota koji je i ovako kratak.

РАВНОПРАВНО

pre 13 godina

Гдине Динкићу, ПОШТЕНИ и МОРАЛНИ интелектуалци знају да би се спровела РАЦИОНАЛНА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈЕ, неопходна је ПРАВИЧНА РЕГИОНАЛИЗАЦИЈА , како би све националне мањине биле равноправне..
Али региони не би смели бити "мали" , јер би се створили услови да националне мањине имају ВЕЋИНУ у појединим "малим регионима", што би довело до СЕПАРАТИЗМА (нпр.: у Бачкој би већину имали: Мађари, Хрвати, Словаци и др.,)..
Зато Србија мора имати 5 већих региона-покрајина (сличне Војводини), али БЕЗ ДРЖАВНЕ АУТОНОМИЈЕ, него само КУЛТУРНА аутономија за националне мањине, ако их има више од 5 % у Покрајини (иако је стандард у ЕУ - 7% на нивоу државе), а КОСМЕТ би имао специјални статус (суштинска аутон, з4,...).
Општине би на локалу имале:
- општинску имовину, и
- државну којом би и даље управљала Држава, преко представника у локалу.

Vesna

pre 13 godina

Imam vrlo konkretan predlog. Da se domaćim preduzećima koja već postoje daju subvencije po zaposlenom i tako otvore nova radna mesta. Novi Sad Albus - 500 radnika, Vital Vrbas - 800 radnika itd. Da se ožive preduzeća koja imaju perspektivu - naprimer Jugodent. Da se privrednicima koji imaju problem s likvidnošću odobre povoljni krediti -naprimer Big Bul kojem je odobren izvoz u EU. Takođe, da se preduzetnicima olakša poslovanje: smanjenje gradskih taksi, smanjenje cena zakupa lokala... U Novom Sadu URS može na to da utiče kada je reč o SPENS-u.