Utorak, 05.04.2011.

10:21

Sud čeka zahtev za izručenje

Ratni komandant Trebinja Božidar Vučurović nema državljanstvo Srbije. Hrvatska obaveštena o hapšenju i očekuje se zahtev za izručenje.

Izvor: B92

Sud èeka zahtev za izruèenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

tuzlak

pre 13 godina

E sad kamiondžijo u hapsani u Šapcu pravi ''Dubrovnik još stariji''!
Bio sam prošle godine u aprilu na Stradunu, pa kasnije u Pravoslavnoj crkvi, pa pomislih samo varvar i bolesnik može bombardovati onaku kulturnu i istorijsku ljepotu!
Da ne zaboravim, ako ni zbog čega a ono zbog pokojnog Srđana Aleksića trebaš dobiti doživotnu robiju!

Realista

pre 13 godina

Ja nebi njega dao hrvatima zato sto oni ne saradjuju dobro a drugo srpski politicari su korektni i ne izjasnjavaju se ako je neki srbin nevin ili ne, hrvatski politicari uvek kazu da su njihovi neduzni i da Srbija opet vrsi agresiju , neka oni malo priznaju da je oluja bila najvece etnicko ciscenje Na balkanu kao sto njihovi saveznici cak kazu.

panzer general

pre 13 godina

Yo, Toronto, pogodio si pravu stvar, u ratu se najbolje snađu oni koji nisu uspjeli u miru, i to već dovoljno govori samo za sebe. 50% komentara ovdje je ko da smo još u ranim 90-tima, gdje Miloševićeva RTS svaki dan propagira "istinu". Na koncu pogledajte serijal "Rat za Dubrovnik" televizije Crne Gore, može se naći i na netu, ako imate živaca odgledajte ga do kraja, duboko udahnite, malo razmislite, pa se onda ponovno javite sa komentarima.

savetnik-amater

pre 13 godina

srbi bre, terajte ovo dj***re iz kuce, ne zbog hrvata vec zbog sebe samih!

takvi su ranije palili po komsiluku. al' vise ne smeju - sad ce paliti medju vama.

Haralampije mirotocivi

pre 13 godina

@Filip
Sve se slazem, ali cak i takav lik ima prava da ne bude izrucen na osnovu ove hrvatske "Miki Maus" optuznice. Pa valjda to treba da bude razlika izmedju danas i juce? Ostavimo nase anti/simpatatije za nas, sustina je da je ovo cisto politicka optuznica, a to se vidi iz aviona. Naravno, uvek ce biti onih ostrascenih sto ne mogu ili nece da razluce pravo od mrrnje prema nekom.
Skoro svaka recenica u toj, slobodno mogu reci tzv. optuznici je oboriva kao razlog za izrucenje.

sve je to politika

pre 13 godina

Ako je Hrvat Purda koji je uhapsen u Bosni, a po poternici iz Srbije, mogao cekati u ekstradicionom pritvoru u Zenici mesec dana da Srbija odluci sta ce sa njim [poslati dokumenta ili odustati], ne vidim zasto Srbija nebi mogla isto postupati sa Vucurevicem.
Jer ako ga Srbija pusti da ceka resenje sa slobode, eto odmah politickih pitanja: 'Zasto je Purda cekao u zatvoru u Bosni, a Vucurevic u Srbiji pustan da ceka na slobodi"
A obe optuznice iste: ratni zlocin

mira

pre 13 godina

Neki srecnik rece nije bilo ratnih zlocina u Trebinju.
Otidjite na ovu stranicu gde cestiti trebinjski Srbin Blazo Stevovic (proteran iz parvoslavne crkve u Trebinju zbog ovog proglasa) trazi oprost za zlocine u ime svog naroda (koje nije on pocinio)

http://www.trebinje.eu/modules.php?name=News&file=print&sid=139

Yo, Toronto

pre 13 godina

Simptomaticno je za pateticne delove sveta kao sto je bedni Balkan, da u stresnim trenucima istorije (npr. rat) "izrode" kojekakve vodje diskutabilnih inteligencija i da oni, nicim+izazvano prigrabe vlast i moc. Nazalost, za njima se obicno vuce i sarolika menazerija raznoraznih novokomponovanih vernika, oslobodilaca, patrijota i slicnih nesrecnika. Oni onda svi zajedno nacine silnog zla - drugim narodima direktno, a svom narodu posredno kroz istorijske posledice. Ovakvima se ne zna broj i ovaj vas kamiYondzija/politicar/misiYonar je samo jedan od mnogih. Ime, narodnost, vera i IQ nisu ni bitni. Bitno je zasto takvi opstaju...Pa evo odgovora: pogledajte samo reakciju i komentare dan danas, skoro 2 decenije posle budalaskih ratova...

Markec

pre 13 godina

Svako ko je napravio zlocin treba da odgovara i tu nema nikakve dileme. Mislim da je Srbija po tom pitanju najozbiljnije odgovorila, samo kad se uporede kazne Srba u odnosu na ostale moze se to zakljuciti. Nadam se da ce se Hrvati ugledati na nas i da ce postovati nase zrtve kao i mi njihove. To jest da ce Srbima vratiti jednakost odnosno konstitutivnost u ustavu Republike Hrvatske, za sve zrtve sto je Srpski narod podneo u toku etnickog ciscenja u ovom ratu i etnickog istrebljenja u 2. Svetskom ratu i borbu za slobodu Hrvata i Hrvatske. Takodje se nadam da ce se osuditi svi odgovorni za rusenje Jugoslavije, pogotovo iz paravojnih formacija ZENGE i njihovi predpostavljeni.

Risnjak

pre 13 godina

@TB
HV tada bio moderno naoruzana...a VSR u defanzivi ?!
Pitanje za tebe... dali malo pocrvenis kada takve lazi i nebuloze pises ?! Dali je tebi jasno da su te vase ''vojske'' dosli na nekoliko stotinu metara pred Dubrovnik ?! Koliko je udaljeno Trebinje od Dubrovnika ?! Ajd covjece mucni malo glavom... nemozes vjerovat sta tu neki pisu ! Sigurno si i jedan od onih koji zakovara tezu da na Dubrovnik nisu uopce padale granate, nego su ustase palili gume, jeli ?! ...sram te bilo !

TB fact

pre 13 godina

Malo činjenica iz Trbinja:
- JNA pod direktnom komandom Milosevica ( a ne Vučurevića) je ratovala oko Dubrovnika a trebala je samo da se razmjesti i ukopa oko granice i da brani Srpska područja. Kad se povukla JNA (sa vecinom naoruzanja) stvara se Hercegovački korpus u okviru VRS koji je od početka bio u defanzivi jer nije postojala ukopana linija odbrane na granici(Hrvatska vojska do tada vec moderno naoruzana).
- Ne postoje nikakve masovne grobnice ni ubijanja civila, ni za vrijeme JNA ni VRS (za vrijeme JNA postoje rusenja i paljenje objekata za koje su neki generali kao i Milosevic vec odgovarali).
- Vučurević jeste davao svakakve budalaste izjave ali od kad su izjave tipa "napravicemo stariji Dubrovnik" ratni zločin, to samo pokazuje njegov intelektualni karakter.
- U optuznici izmedju ostalog stoji da je kriv za mobilizaciju i proglaseneje ratnog stanja na području Trebinja!!!
- Kada je HV napadala i granatirala Trebinje VRS je bila u defanzivi i odgovarala istom mjerom granatiranjem Dubrovnika (Vučurević nije komandovao ni jednom jedinicom VRS, bio je načelnik opstine)
- Jeste kriv za korupciju, lopovluk i osiromašenje opštine Trebinje dok je bio načelnik opstine ali to nema nikakve veze sa navodnim ratnim zločinima.
Malo je čudno da je Vučurević desetinama puta išao u Srbiju i uhapšen je tek sad nakon susrete zvaničnika Srbije i Hrvatske iako nije trazen u Hagu. Tada je Kosorova pomalo i prijeteci izjavila ovo se vise ne smije desavati Srbiji ( misleci na slučaj Purdu). To je zato sto oni (Hrvati i Bošnjaci) smatraju da niko od njih nije pravio zločine, a kada se pojave dokazi zločina(zvanično negirati) onda da su oni to imali pravo raditi jer su oni bili u pravu )
Izručenje Vučurevića bi bila velika greška i sramota za Srbiju.

Ranko

pre 13 godina

Od svih gradova u bivsoj SFRJ,u celom svetu se znalo za Srajevo (zbog olimpijade) i za Dubrovnik kao najpoznatiju turističku destinaciju.I onda naši zaštitnici srpskog naroda,bili oni kamiondžije ili psihići kao Radovan,navale da bombarduju kao sumanuti sa okolnih brda.Ali i dalje među nama ima onih koji smatraju da je to OK.Da sam zagriženi naci,možda bih mogao i da svarim da su sišli sa tih brda i osvojili te gradove,a ovako samo razaranje radi njihovog ludila.Uvek sam tvrdio da je ovaj naš mali, balkanski, prljavi rat bio sukob civilizovanih protiv ovih drugih,bez obzira na veru i naciju.Otuda i danas svi imamo problema sa ovima što su sišli sa tih brada i vode politiku i biznis u našim balkanskim kasabama.Uostalom, prosto je neverovatno kako se zahtevi i protesti domoljuba protiv EU poklapaju sa stavovima naših ovdašnjih patriota.A do juče su pucali jedni na druge.

dundo maroje

pre 13 godina

Vučurevic kaze da mu je drago da se i to desilo?
Heroju, pa mogao si se davnih dana predati u ubrzati to svoje: drago mi je da se i to desilo.
Za rusenje Dubrovnika, dozivotna, ali i 20 godina bi bilo dovoljno!

Petar A

pre 13 godina

Nije sve kako treba kad neko prvo vozi kamion, pa onda postane gradonacelnik. Nazalost, sada imamo i jednog sto je vozio bager.
Problem Vucurevica je sto je slijepo vjerovao Seselju koji je izmislio da je Dubrovnik nekada bio srpski, a sam (Vucurovic) nije mnogo toga procitao. I cijela ta zabluda bi se zavrsila sa nesto patriotskih pjesama uz Ibarsku magistralu pored parkiranog kamiona, da nije "sudbina" Bozu dala vlast u ruke.

medo

pre 13 godina

Dubrovnik je napala JNA da bi se par dana kasnije herojski povukla, i sa dubrovačkih brda, i iz Konavla, i iz Mostara! Južnohercegovački Srbi su ostali sami. Opština Trebinje je prije rata imala najveći procenat srpskog stanovništva u BH. Vojska RH je osvojila trećinu te opštine a taj osvajački pohod potvrdjen i nagradjen je u Dejtonu. Hrvati su htjeli ući u Trebinje (kao da osiguraju zaledje blabla, samo ne znam od koga, Trebinjci nikad nisu napali Dubrovnik) nakon oluje definitivno i odlučno, to su bili najužasniji dani mog života i još užasnije noći. Vučurević je u tom trenutku bio gradonačelnik. Zločin, nema šta

To što je lajao tada kao pas, za ono vrijeme ništa čudno bilo nije. I sa druge strane se svašta galamilo (npr. izjava zvaničnika DU da će strijeljat Vučurevića u sred Trebinja)

skeptik

pre 13 godina

Ovo je BRUKA I SRAMOTA za Srbiju i ja se u svoje ime izvinjavam braci iz Republike Srpske. Boris Tadic je ovim cinom zadao sebi i DS zavrsni udarac. Ovo hapsenje ima toliko o negativnih politickih posledica za Srbiju da se ja jezim.
1. Ako je on uhapsen za bombardovanje Dubrovnika po toj analogiji slede hapsenja za bombardovanje Sarajeva i Vukovara? Ko je sledeci za hapsenje, Cosic?
2. Ako bude izrucen Hrvatskoj od pravicnog sudjenja nema nista jer su ga oni vec osudili. Ako mu bude sudjeno u Srbiji pa bude oslobodjen to ce samo izazvati jos veci gnev Hrvatske a nasi ce sudovi dobiti epitet da su politicki.
3. Sta ce se desiti ako Gotovina bude oslobodjen za bombardovanje Knina a Vucurovic bude osudjen za isto delo?
4. Ovim ce se samo zahladiti odnosi izmedju Beograda i Republike Srpske a nece se dobiti nista zauzvrat.
Ima jos toliko negativnih reperkusija ali i ovo je dosta. Nisu trebali da ga hapse ukoliko to nije trazio Hag i ako je neko trebao da ga hapsi to je trebala da bude policija BIH a ne nasa.
Mene je stid i sramota zbog ovog hapsenja ne zato sto je on kriv ili nevin vec zato sto nije nas posao da to radimo. Zapitajte se samo da li bi Hrvatska ili BIH uradile ovako nesto slicno ljudima koji su na nasim poternicama? Pametnom dosta.

Filip

pre 13 godina

Ma da to nije onaj isti "patriota" sto je pre pocetka sukoba u BiH Vuku Draskovicu porucio da je nepozeljan u Hercegovini jer je Vuk "covek noza" i da ugrozava bratstvo i jedinstvo i hoce da zavadi srbe i muslimane?! Onaj isti sto je posle pravio etnicko ciscenje i spevao onu "junacku" pesmu da je "srpska ruka" spalila sve muslimansko u Gacku osim kuce Draskovica? Nema sta, pravi "srbin" i "patriota"! A to sto smo mi kao drzava suvise ojadjeni i nesposobni i sto nas takvi, najgori vode pa ne mozemo da ni dokaze o tome ko nas je klao i ubijao ozbiljno sakupimo, dok drugi uspesno to prikupljaju za "nase", je samo nas problem. Takvih je puno i kod nas srba i kod hrvata i muslimana. Oni i danas vladaju a u njihovu odbranu moze da stane samo neko veoma neciste savesti ili ko ne vidi dalje od svog nosa.

skeptik

pre 13 godina

Ovo je BRUKA I SRAMOTA za Srbiju i ja se u svoje ime izvinjavam braci iz Republike Srpske. Boris Tadic je ovim cinom zadao sebi i DS zavrsni udarac. Ovo hapsenje ima toliko o negativnih politickih posledica za Srbiju da se ja jezim.
1. Ako je on uhapsen za bombardovanje Dubrovnika po toj analogiji slede hapsenja za bombardovanje Sarajeva i Vukovara? Ko je sledeci za hapsenje, Cosic?
2. Ako bude izrucen Hrvatskoj od pravicnog sudjenja nema nista jer su ga oni vec osudili. Ako mu bude sudjeno u Srbiji pa bude oslobodjen to ce samo izazvati jos veci gnev Hrvatske a nasi ce sudovi dobiti epitet da su politicki.
3. Sta ce se desiti ako Gotovina bude oslobodjen za bombardovanje Knina a Vucurovic bude osudjen za isto delo?
4. Ovim ce se samo zahladiti odnosi izmedju Beograda i Republike Srpske a nece se dobiti nista zauzvrat.
Ima jos toliko negativnih reperkusija ali i ovo je dosta. Nisu trebali da ga hapse ukoliko to nije trazio Hag i ako je neko trebao da ga hapsi to je trebala da bude policija BIH a ne nasa.
Mene je stid i sramota zbog ovog hapsenja ne zato sto je on kriv ili nevin vec zato sto nije nas posao da to radimo. Zapitajte se samo da li bi Hrvatska ili BIH uradile ovako nesto slicno ljudima koji su na nasim poternicama? Pametnom dosta.

TB fact

pre 13 godina

Malo činjenica iz Trbinja:
- JNA pod direktnom komandom Milosevica ( a ne Vučurevića) je ratovala oko Dubrovnika a trebala je samo da se razmjesti i ukopa oko granice i da brani Srpska područja. Kad se povukla JNA (sa vecinom naoruzanja) stvara se Hercegovački korpus u okviru VRS koji je od početka bio u defanzivi jer nije postojala ukopana linija odbrane na granici(Hrvatska vojska do tada vec moderno naoruzana).
- Ne postoje nikakve masovne grobnice ni ubijanja civila, ni za vrijeme JNA ni VRS (za vrijeme JNA postoje rusenja i paljenje objekata za koje su neki generali kao i Milosevic vec odgovarali).
- Vučurević jeste davao svakakve budalaste izjave ali od kad su izjave tipa "napravicemo stariji Dubrovnik" ratni zločin, to samo pokazuje njegov intelektualni karakter.
- U optuznici izmedju ostalog stoji da je kriv za mobilizaciju i proglaseneje ratnog stanja na području Trebinja!!!
- Kada je HV napadala i granatirala Trebinje VRS je bila u defanzivi i odgovarala istom mjerom granatiranjem Dubrovnika (Vučurević nije komandovao ni jednom jedinicom VRS, bio je načelnik opstine)
- Jeste kriv za korupciju, lopovluk i osiromašenje opštine Trebinje dok je bio načelnik opstine ali to nema nikakve veze sa navodnim ratnim zločinima.
Malo je čudno da je Vučurević desetinama puta išao u Srbiju i uhapšen je tek sad nakon susrete zvaničnika Srbije i Hrvatske iako nije trazen u Hagu. Tada je Kosorova pomalo i prijeteci izjavila ovo se vise ne smije desavati Srbiji ( misleci na slučaj Purdu). To je zato sto oni (Hrvati i Bošnjaci) smatraju da niko od njih nije pravio zločine, a kada se pojave dokazi zločina(zvanično negirati) onda da su oni to imali pravo raditi jer su oni bili u pravu )
Izručenje Vučurevića bi bila velika greška i sramota za Srbiju.

medo

pre 13 godina

Dubrovnik je napala JNA da bi se par dana kasnije herojski povukla, i sa dubrovačkih brda, i iz Konavla, i iz Mostara! Južnohercegovački Srbi su ostali sami. Opština Trebinje je prije rata imala najveći procenat srpskog stanovništva u BH. Vojska RH je osvojila trećinu te opštine a taj osvajački pohod potvrdjen i nagradjen je u Dejtonu. Hrvati su htjeli ući u Trebinje (kao da osiguraju zaledje blabla, samo ne znam od koga, Trebinjci nikad nisu napali Dubrovnik) nakon oluje definitivno i odlučno, to su bili najužasniji dani mog života i još užasnije noći. Vučurević je u tom trenutku bio gradonačelnik. Zločin, nema šta

To što je lajao tada kao pas, za ono vrijeme ništa čudno bilo nije. I sa druge strane se svašta galamilo (npr. izjava zvaničnika DU da će strijeljat Vučurevića u sred Trebinja)

Filip

pre 13 godina

Ma da to nije onaj isti "patriota" sto je pre pocetka sukoba u BiH Vuku Draskovicu porucio da je nepozeljan u Hercegovini jer je Vuk "covek noza" i da ugrozava bratstvo i jedinstvo i hoce da zavadi srbe i muslimane?! Onaj isti sto je posle pravio etnicko ciscenje i spevao onu "junacku" pesmu da je "srpska ruka" spalila sve muslimansko u Gacku osim kuce Draskovica? Nema sta, pravi "srbin" i "patriota"! A to sto smo mi kao drzava suvise ojadjeni i nesposobni i sto nas takvi, najgori vode pa ne mozemo da ni dokaze o tome ko nas je klao i ubijao ozbiljno sakupimo, dok drugi uspesno to prikupljaju za "nase", je samo nas problem. Takvih je puno i kod nas srba i kod hrvata i muslimana. Oni i danas vladaju a u njihovu odbranu moze da stane samo neko veoma neciste savesti ili ko ne vidi dalje od svog nosa.

Risnjak

pre 13 godina

@TB
HV tada bio moderno naoruzana...a VSR u defanzivi ?!
Pitanje za tebe... dali malo pocrvenis kada takve lazi i nebuloze pises ?! Dali je tebi jasno da su te vase ''vojske'' dosli na nekoliko stotinu metara pred Dubrovnik ?! Koliko je udaljeno Trebinje od Dubrovnika ?! Ajd covjece mucni malo glavom... nemozes vjerovat sta tu neki pisu ! Sigurno si i jedan od onih koji zakovara tezu da na Dubrovnik nisu uopce padale granate, nego su ustase palili gume, jeli ?! ...sram te bilo !

Ranko

pre 13 godina

Od svih gradova u bivsoj SFRJ,u celom svetu se znalo za Srajevo (zbog olimpijade) i za Dubrovnik kao najpoznatiju turističku destinaciju.I onda naši zaštitnici srpskog naroda,bili oni kamiondžije ili psihići kao Radovan,navale da bombarduju kao sumanuti sa okolnih brda.Ali i dalje među nama ima onih koji smatraju da je to OK.Da sam zagriženi naci,možda bih mogao i da svarim da su sišli sa tih brda i osvojili te gradove,a ovako samo razaranje radi njihovog ludila.Uvek sam tvrdio da je ovaj naš mali, balkanski, prljavi rat bio sukob civilizovanih protiv ovih drugih,bez obzira na veru i naciju.Otuda i danas svi imamo problema sa ovima što su sišli sa tih brada i vode politiku i biznis u našim balkanskim kasabama.Uostalom, prosto je neverovatno kako se zahtevi i protesti domoljuba protiv EU poklapaju sa stavovima naših ovdašnjih patriota.A do juče su pucali jedni na druge.

dundo maroje

pre 13 godina

Vučurevic kaze da mu je drago da se i to desilo?
Heroju, pa mogao si se davnih dana predati u ubrzati to svoje: drago mi je da se i to desilo.
Za rusenje Dubrovnika, dozivotna, ali i 20 godina bi bilo dovoljno!

Petar A

pre 13 godina

Nije sve kako treba kad neko prvo vozi kamion, pa onda postane gradonacelnik. Nazalost, sada imamo i jednog sto je vozio bager.
Problem Vucurevica je sto je slijepo vjerovao Seselju koji je izmislio da je Dubrovnik nekada bio srpski, a sam (Vucurovic) nije mnogo toga procitao. I cijela ta zabluda bi se zavrsila sa nesto patriotskih pjesama uz Ibarsku magistralu pored parkiranog kamiona, da nije "sudbina" Bozu dala vlast u ruke.

mira

pre 13 godina

Neki srecnik rece nije bilo ratnih zlocina u Trebinju.
Otidjite na ovu stranicu gde cestiti trebinjski Srbin Blazo Stevovic (proteran iz parvoslavne crkve u Trebinju zbog ovog proglasa) trazi oprost za zlocine u ime svog naroda (koje nije on pocinio)

http://www.trebinje.eu/modules.php?name=News&file=print&sid=139

Yo, Toronto

pre 13 godina

Simptomaticno je za pateticne delove sveta kao sto je bedni Balkan, da u stresnim trenucima istorije (npr. rat) "izrode" kojekakve vodje diskutabilnih inteligencija i da oni, nicim+izazvano prigrabe vlast i moc. Nazalost, za njima se obicno vuce i sarolika menazerija raznoraznih novokomponovanih vernika, oslobodilaca, patrijota i slicnih nesrecnika. Oni onda svi zajedno nacine silnog zla - drugim narodima direktno, a svom narodu posredno kroz istorijske posledice. Ovakvima se ne zna broj i ovaj vas kamiYondzija/politicar/misiYonar je samo jedan od mnogih. Ime, narodnost, vera i IQ nisu ni bitni. Bitno je zasto takvi opstaju...Pa evo odgovora: pogledajte samo reakciju i komentare dan danas, skoro 2 decenije posle budalaskih ratova...

Haralampije mirotocivi

pre 13 godina

@Filip
Sve se slazem, ali cak i takav lik ima prava da ne bude izrucen na osnovu ove hrvatske "Miki Maus" optuznice. Pa valjda to treba da bude razlika izmedju danas i juce? Ostavimo nase anti/simpatatije za nas, sustina je da je ovo cisto politicka optuznica, a to se vidi iz aviona. Naravno, uvek ce biti onih ostrascenih sto ne mogu ili nece da razluce pravo od mrrnje prema nekom.
Skoro svaka recenica u toj, slobodno mogu reci tzv. optuznici je oboriva kao razlog za izrucenje.

sve je to politika

pre 13 godina

Ako je Hrvat Purda koji je uhapsen u Bosni, a po poternici iz Srbije, mogao cekati u ekstradicionom pritvoru u Zenici mesec dana da Srbija odluci sta ce sa njim [poslati dokumenta ili odustati], ne vidim zasto Srbija nebi mogla isto postupati sa Vucurevicem.
Jer ako ga Srbija pusti da ceka resenje sa slobode, eto odmah politickih pitanja: 'Zasto je Purda cekao u zatvoru u Bosni, a Vucurevic u Srbiji pustan da ceka na slobodi"
A obe optuznice iste: ratni zlocin

tuzlak

pre 13 godina

E sad kamiondžijo u hapsani u Šapcu pravi ''Dubrovnik još stariji''!
Bio sam prošle godine u aprilu na Stradunu, pa kasnije u Pravoslavnoj crkvi, pa pomislih samo varvar i bolesnik može bombardovati onaku kulturnu i istorijsku ljepotu!
Da ne zaboravim, ako ni zbog čega a ono zbog pokojnog Srđana Aleksića trebaš dobiti doživotnu robiju!

savetnik-amater

pre 13 godina

srbi bre, terajte ovo dj***re iz kuce, ne zbog hrvata vec zbog sebe samih!

takvi su ranije palili po komsiluku. al' vise ne smeju - sad ce paliti medju vama.

panzer general

pre 13 godina

Yo, Toronto, pogodio si pravu stvar, u ratu se najbolje snađu oni koji nisu uspjeli u miru, i to već dovoljno govori samo za sebe. 50% komentara ovdje je ko da smo još u ranim 90-tima, gdje Miloševićeva RTS svaki dan propagira "istinu". Na koncu pogledajte serijal "Rat za Dubrovnik" televizije Crne Gore, može se naći i na netu, ako imate živaca odgledajte ga do kraja, duboko udahnite, malo razmislite, pa se onda ponovno javite sa komentarima.

Markec

pre 13 godina

Svako ko je napravio zlocin treba da odgovara i tu nema nikakve dileme. Mislim da je Srbija po tom pitanju najozbiljnije odgovorila, samo kad se uporede kazne Srba u odnosu na ostale moze se to zakljuciti. Nadam se da ce se Hrvati ugledati na nas i da ce postovati nase zrtve kao i mi njihove. To jest da ce Srbima vratiti jednakost odnosno konstitutivnost u ustavu Republike Hrvatske, za sve zrtve sto je Srpski narod podneo u toku etnickog ciscenja u ovom ratu i etnickog istrebljenja u 2. Svetskom ratu i borbu za slobodu Hrvata i Hrvatske. Takodje se nadam da ce se osuditi svi odgovorni za rusenje Jugoslavije, pogotovo iz paravojnih formacija ZENGE i njihovi predpostavljeni.

Realista

pre 13 godina

Ja nebi njega dao hrvatima zato sto oni ne saradjuju dobro a drugo srpski politicari su korektni i ne izjasnjavaju se ako je neki srbin nevin ili ne, hrvatski politicari uvek kazu da su njihovi neduzni i da Srbija opet vrsi agresiju , neka oni malo priznaju da je oluja bila najvece etnicko ciscenje Na balkanu kao sto njihovi saveznici cak kazu.

Filip

pre 13 godina

Ma da to nije onaj isti "patriota" sto je pre pocetka sukoba u BiH Vuku Draskovicu porucio da je nepozeljan u Hercegovini jer je Vuk "covek noza" i da ugrozava bratstvo i jedinstvo i hoce da zavadi srbe i muslimane?! Onaj isti sto je posle pravio etnicko ciscenje i spevao onu "junacku" pesmu da je "srpska ruka" spalila sve muslimansko u Gacku osim kuce Draskovica? Nema sta, pravi "srbin" i "patriota"! A to sto smo mi kao drzava suvise ojadjeni i nesposobni i sto nas takvi, najgori vode pa ne mozemo da ni dokaze o tome ko nas je klao i ubijao ozbiljno sakupimo, dok drugi uspesno to prikupljaju za "nase", je samo nas problem. Takvih je puno i kod nas srba i kod hrvata i muslimana. Oni i danas vladaju a u njihovu odbranu moze da stane samo neko veoma neciste savesti ili ko ne vidi dalje od svog nosa.

dundo maroje

pre 13 godina

Vučurevic kaze da mu je drago da se i to desilo?
Heroju, pa mogao si se davnih dana predati u ubrzati to svoje: drago mi je da se i to desilo.
Za rusenje Dubrovnika, dozivotna, ali i 20 godina bi bilo dovoljno!

Ranko

pre 13 godina

Od svih gradova u bivsoj SFRJ,u celom svetu se znalo za Srajevo (zbog olimpijade) i za Dubrovnik kao najpoznatiju turističku destinaciju.I onda naši zaštitnici srpskog naroda,bili oni kamiondžije ili psihići kao Radovan,navale da bombarduju kao sumanuti sa okolnih brda.Ali i dalje među nama ima onih koji smatraju da je to OK.Da sam zagriženi naci,možda bih mogao i da svarim da su sišli sa tih brda i osvojili te gradove,a ovako samo razaranje radi njihovog ludila.Uvek sam tvrdio da je ovaj naš mali, balkanski, prljavi rat bio sukob civilizovanih protiv ovih drugih,bez obzira na veru i naciju.Otuda i danas svi imamo problema sa ovima što su sišli sa tih brada i vode politiku i biznis u našim balkanskim kasabama.Uostalom, prosto je neverovatno kako se zahtevi i protesti domoljuba protiv EU poklapaju sa stavovima naših ovdašnjih patriota.A do juče su pucali jedni na druge.

Risnjak

pre 13 godina

@TB
HV tada bio moderno naoruzana...a VSR u defanzivi ?!
Pitanje za tebe... dali malo pocrvenis kada takve lazi i nebuloze pises ?! Dali je tebi jasno da su te vase ''vojske'' dosli na nekoliko stotinu metara pred Dubrovnik ?! Koliko je udaljeno Trebinje od Dubrovnika ?! Ajd covjece mucni malo glavom... nemozes vjerovat sta tu neki pisu ! Sigurno si i jedan od onih koji zakovara tezu da na Dubrovnik nisu uopce padale granate, nego su ustase palili gume, jeli ?! ...sram te bilo !

Petar A

pre 13 godina

Nije sve kako treba kad neko prvo vozi kamion, pa onda postane gradonacelnik. Nazalost, sada imamo i jednog sto je vozio bager.
Problem Vucurevica je sto je slijepo vjerovao Seselju koji je izmislio da je Dubrovnik nekada bio srpski, a sam (Vucurovic) nije mnogo toga procitao. I cijela ta zabluda bi se zavrsila sa nesto patriotskih pjesama uz Ibarsku magistralu pored parkiranog kamiona, da nije "sudbina" Bozu dala vlast u ruke.

skeptik

pre 13 godina

Ovo je BRUKA I SRAMOTA za Srbiju i ja se u svoje ime izvinjavam braci iz Republike Srpske. Boris Tadic je ovim cinom zadao sebi i DS zavrsni udarac. Ovo hapsenje ima toliko o negativnih politickih posledica za Srbiju da se ja jezim.
1. Ako je on uhapsen za bombardovanje Dubrovnika po toj analogiji slede hapsenja za bombardovanje Sarajeva i Vukovara? Ko je sledeci za hapsenje, Cosic?
2. Ako bude izrucen Hrvatskoj od pravicnog sudjenja nema nista jer su ga oni vec osudili. Ako mu bude sudjeno u Srbiji pa bude oslobodjen to ce samo izazvati jos veci gnev Hrvatske a nasi ce sudovi dobiti epitet da su politicki.
3. Sta ce se desiti ako Gotovina bude oslobodjen za bombardovanje Knina a Vucurovic bude osudjen za isto delo?
4. Ovim ce se samo zahladiti odnosi izmedju Beograda i Republike Srpske a nece se dobiti nista zauzvrat.
Ima jos toliko negativnih reperkusija ali i ovo je dosta. Nisu trebali da ga hapse ukoliko to nije trazio Hag i ako je neko trebao da ga hapsi to je trebala da bude policija BIH a ne nasa.
Mene je stid i sramota zbog ovog hapsenja ne zato sto je on kriv ili nevin vec zato sto nije nas posao da to radimo. Zapitajte se samo da li bi Hrvatska ili BIH uradile ovako nesto slicno ljudima koji su na nasim poternicama? Pametnom dosta.

TB fact

pre 13 godina

Malo činjenica iz Trbinja:
- JNA pod direktnom komandom Milosevica ( a ne Vučurevića) je ratovala oko Dubrovnika a trebala je samo da se razmjesti i ukopa oko granice i da brani Srpska područja. Kad se povukla JNA (sa vecinom naoruzanja) stvara se Hercegovački korpus u okviru VRS koji je od početka bio u defanzivi jer nije postojala ukopana linija odbrane na granici(Hrvatska vojska do tada vec moderno naoruzana).
- Ne postoje nikakve masovne grobnice ni ubijanja civila, ni za vrijeme JNA ni VRS (za vrijeme JNA postoje rusenja i paljenje objekata za koje su neki generali kao i Milosevic vec odgovarali).
- Vučurević jeste davao svakakve budalaste izjave ali od kad su izjave tipa "napravicemo stariji Dubrovnik" ratni zločin, to samo pokazuje njegov intelektualni karakter.
- U optuznici izmedju ostalog stoji da je kriv za mobilizaciju i proglaseneje ratnog stanja na području Trebinja!!!
- Kada je HV napadala i granatirala Trebinje VRS je bila u defanzivi i odgovarala istom mjerom granatiranjem Dubrovnika (Vučurević nije komandovao ni jednom jedinicom VRS, bio je načelnik opstine)
- Jeste kriv za korupciju, lopovluk i osiromašenje opštine Trebinje dok je bio načelnik opstine ali to nema nikakve veze sa navodnim ratnim zločinima.
Malo je čudno da je Vučurević desetinama puta išao u Srbiju i uhapšen je tek sad nakon susrete zvaničnika Srbije i Hrvatske iako nije trazen u Hagu. Tada je Kosorova pomalo i prijeteci izjavila ovo se vise ne smije desavati Srbiji ( misleci na slučaj Purdu). To je zato sto oni (Hrvati i Bošnjaci) smatraju da niko od njih nije pravio zločine, a kada se pojave dokazi zločina(zvanično negirati) onda da su oni to imali pravo raditi jer su oni bili u pravu )
Izručenje Vučurevića bi bila velika greška i sramota za Srbiju.

Markec

pre 13 godina

Svako ko je napravio zlocin treba da odgovara i tu nema nikakve dileme. Mislim da je Srbija po tom pitanju najozbiljnije odgovorila, samo kad se uporede kazne Srba u odnosu na ostale moze se to zakljuciti. Nadam se da ce se Hrvati ugledati na nas i da ce postovati nase zrtve kao i mi njihove. To jest da ce Srbima vratiti jednakost odnosno konstitutivnost u ustavu Republike Hrvatske, za sve zrtve sto je Srpski narod podneo u toku etnickog ciscenja u ovom ratu i etnickog istrebljenja u 2. Svetskom ratu i borbu za slobodu Hrvata i Hrvatske. Takodje se nadam da ce se osuditi svi odgovorni za rusenje Jugoslavije, pogotovo iz paravojnih formacija ZENGE i njihovi predpostavljeni.

mira

pre 13 godina

Neki srecnik rece nije bilo ratnih zlocina u Trebinju.
Otidjite na ovu stranicu gde cestiti trebinjski Srbin Blazo Stevovic (proteran iz parvoslavne crkve u Trebinju zbog ovog proglasa) trazi oprost za zlocine u ime svog naroda (koje nije on pocinio)

http://www.trebinje.eu/modules.php?name=News&file=print&sid=139

Haralampije mirotocivi

pre 13 godina

@Filip
Sve se slazem, ali cak i takav lik ima prava da ne bude izrucen na osnovu ove hrvatske "Miki Maus" optuznice. Pa valjda to treba da bude razlika izmedju danas i juce? Ostavimo nase anti/simpatatije za nas, sustina je da je ovo cisto politicka optuznica, a to se vidi iz aviona. Naravno, uvek ce biti onih ostrascenih sto ne mogu ili nece da razluce pravo od mrrnje prema nekom.
Skoro svaka recenica u toj, slobodno mogu reci tzv. optuznici je oboriva kao razlog za izrucenje.

medo

pre 13 godina

Dubrovnik je napala JNA da bi se par dana kasnije herojski povukla, i sa dubrovačkih brda, i iz Konavla, i iz Mostara! Južnohercegovački Srbi su ostali sami. Opština Trebinje je prije rata imala najveći procenat srpskog stanovništva u BH. Vojska RH je osvojila trećinu te opštine a taj osvajački pohod potvrdjen i nagradjen je u Dejtonu. Hrvati su htjeli ući u Trebinje (kao da osiguraju zaledje blabla, samo ne znam od koga, Trebinjci nikad nisu napali Dubrovnik) nakon oluje definitivno i odlučno, to su bili najužasniji dani mog života i još užasnije noći. Vučurević je u tom trenutku bio gradonačelnik. Zločin, nema šta

To što je lajao tada kao pas, za ono vrijeme ništa čudno bilo nije. I sa druge strane se svašta galamilo (npr. izjava zvaničnika DU da će strijeljat Vučurevića u sred Trebinja)

Yo, Toronto

pre 13 godina

Simptomaticno je za pateticne delove sveta kao sto je bedni Balkan, da u stresnim trenucima istorije (npr. rat) "izrode" kojekakve vodje diskutabilnih inteligencija i da oni, nicim+izazvano prigrabe vlast i moc. Nazalost, za njima se obicno vuce i sarolika menazerija raznoraznih novokomponovanih vernika, oslobodilaca, patrijota i slicnih nesrecnika. Oni onda svi zajedno nacine silnog zla - drugim narodima direktno, a svom narodu posredno kroz istorijske posledice. Ovakvima se ne zna broj i ovaj vas kamiYondzija/politicar/misiYonar je samo jedan od mnogih. Ime, narodnost, vera i IQ nisu ni bitni. Bitno je zasto takvi opstaju...Pa evo odgovora: pogledajte samo reakciju i komentare dan danas, skoro 2 decenije posle budalaskih ratova...

sve je to politika

pre 13 godina

Ako je Hrvat Purda koji je uhapsen u Bosni, a po poternici iz Srbije, mogao cekati u ekstradicionom pritvoru u Zenici mesec dana da Srbija odluci sta ce sa njim [poslati dokumenta ili odustati], ne vidim zasto Srbija nebi mogla isto postupati sa Vucurevicem.
Jer ako ga Srbija pusti da ceka resenje sa slobode, eto odmah politickih pitanja: 'Zasto je Purda cekao u zatvoru u Bosni, a Vucurevic u Srbiji pustan da ceka na slobodi"
A obe optuznice iste: ratni zlocin

Realista

pre 13 godina

Ja nebi njega dao hrvatima zato sto oni ne saradjuju dobro a drugo srpski politicari su korektni i ne izjasnjavaju se ako je neki srbin nevin ili ne, hrvatski politicari uvek kazu da su njihovi neduzni i da Srbija opet vrsi agresiju , neka oni malo priznaju da je oluja bila najvece etnicko ciscenje Na balkanu kao sto njihovi saveznici cak kazu.

tuzlak

pre 13 godina

E sad kamiondžijo u hapsani u Šapcu pravi ''Dubrovnik još stariji''!
Bio sam prošle godine u aprilu na Stradunu, pa kasnije u Pravoslavnoj crkvi, pa pomislih samo varvar i bolesnik može bombardovati onaku kulturnu i istorijsku ljepotu!
Da ne zaboravim, ako ni zbog čega a ono zbog pokojnog Srđana Aleksića trebaš dobiti doživotnu robiju!

savetnik-amater

pre 13 godina

srbi bre, terajte ovo dj***re iz kuce, ne zbog hrvata vec zbog sebe samih!

takvi su ranije palili po komsiluku. al' vise ne smeju - sad ce paliti medju vama.

panzer general

pre 13 godina

Yo, Toronto, pogodio si pravu stvar, u ratu se najbolje snađu oni koji nisu uspjeli u miru, i to već dovoljno govori samo za sebe. 50% komentara ovdje je ko da smo još u ranim 90-tima, gdje Miloševićeva RTS svaki dan propagira "istinu". Na koncu pogledajte serijal "Rat za Dubrovnik" televizije Crne Gore, može se naći i na netu, ako imate živaca odgledajte ga do kraja, duboko udahnite, malo razmislite, pa se onda ponovno javite sa komentarima.