Ponedeljak, 08.11.2010.

19:33

Čupićeva knjiga o medijskoj etici

Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić predstavio je svoju knjigu “Medijska etika i medijski linč”.

Izvor: B92

Èupiæeva knjiga o medijskoj etici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Tomislav

pre 13 godina

Pošto pročitah veliki broj već poslatih komentara, ostadoh u dilemi kome da verujem. Nijednog od njih ne poznajem lično, pa tako nisam ni u mogućnosti da odredim čija je istina istinitija, nisu mi bili profesori jer sam završio nešto sasvim drugo. Ostaje samo ono staro: "Kolko ljudi tolko ćudi". Dva su načina, il da pročitam knjigu il da gledam Pink. Knjiga je ipak knjiga pa ma kakva bila a Pink je samo iskrivljena slika stvarnosti.

Maja

pre 13 godina

Prof. Cupic nas je ucio kako da ucimo sociologiju kao i na koji nacin da pristupamo ucenju, studiranju, dok nas je prof. Simeunovic, uvek potpuno elegantan i u najnovijim markama odela, ucio da "sve sto uradimo u zivotu, treba i da naplatimo". I jedan i drugi profesor temeljno su pristupali i ispitivanju studenata i predavanjima, tako da povrsnosti nije bilo ni kod jednog. I njihovi ispiti vaze za teze za polaganje. To je sto se ispita na FPN-u tice.
Sa druge strane, apsolutno podrzavam prof. Cupica u svim njegovim aktivnostima, od profesure, javnih nastupa do pisanja knjiga. Jedva cekam da procitam njegovu knjigu. Takodje molim sve komentatore ovde prisutne da sto objektivnije izlazu svoje kometare "ni po babu, ni po stricevima", a bogami ni po "dzepu". Svako ko je zavrsio FPN zna kako ova dva profesora razmisljaju i ko su u stvari.

Zoma

pre 13 godina

Sta reci na sve ovo! Nikada me ne bi bila sramota sto imam diplomu Fakulteta politickih nauka, jer fakultet kao fakultet sa odredjenom idejom i onim sto predtsvalja ne zasluzuje da se blati zbog odredjene grupe ljudi. Nazalost, FPN je postao poligon za prepucavanje dva klana. Simeunovic je dobar profesor, ali se jako neodgovornnim ponasanjem, odlagao je ispite po mesec dana. Sa druge strane sta reci za Cupica? Zanimljiv lik, ali samo na predavanjima, a niko ne spominje cekanje da se pojavi na ispit po 8 sati, i kada se pojavi da vice na studente kako se nisu upisali da ce tog dana da polazu. Sramota! Sam propagira, ne vise od jedne funkcije, a on, pa svuda ga ima... Zalosno je. Oni koji najvise vrede na FPN-u, ne poajavljuju se na televiziji i nema ih u ovakvim pricama. Pozdrav kolegama sa FPN-a.

Alex

pre 13 godina

Sokiran sam ovakvom vrstom obracuna izmedju dvojice vrsnih intelektualaca kao sto su Cupic i Simeunovic. Optuzivati Simeunovica za neku vrstu blagonaklonog pogleda na drzavni teror koji je sprovodio Milosevicev rezim potpuno je van pameti, pogotovo ako se zna koliko je on bio persona non grata u intelektualnim krugovima SANU - duhovnih otaca Milosevicevog rezima. Mislim da je ova njegova izjava izvucena iz konteksta vremena u kojem je recena, jednog vremena u kojem je skoro svaki gradjanin nase zemlje s gnusanjem gledao kako civilne mete postaju "kolateralna steta", i u kojem su mnogi od nas koji su 5. oktobra bili na ulicama, bili spremni na odbranu otadžbine do pobede, ili okupacije. Patriotizam, profesore Cupicu, nije isto sto i fasizam, a daleko od toga da je pogrdna rec. Ja se iskreno nadam da ce i profesor Simeunovic dobiti zasluzenih pet minuta da odgovori isto ovako javno na ovakve potpuno neosnovane Filipike.

Građanin

pre 13 godina

Žao mi je ove zemlje kad Je Čupić glavni baja.

Prosto od njegovih "tezgi" po svim mogućim fakultetima i organizacijama on prosto ne daje mogućnost drugima da se oglase! Ja bih voleo da neko izlista sve njegove plaćene i neplaćene (ako takvih ima) funkcije pa da vidimo o kojoj to korupciji i etici govori g. Čupić.

Sa FPNa sam i imam 9 iz sociologije, al ne zato što me je on nečemu naučio nego što sam onaj rider na jedvite jade naučio! (Čisto da moj komentar ne bude diskreditovan kao "ozlojeđeni student")

Tužno...

filozof lutalica

pre 13 godina

Samo cekam kada ce koleginice da se jave i prenesu Cupiceve komplimente na svakom ispitu i njegovom Erosu i Tanatosu... FPN je leglo jos gorih ljudi, ali niko ih ne dira, sto je dokaz nemoci studenata uopste i dilova.

Andjela

pre 13 godina

Ko bi inace kvalitetan i ko je nesto naucio u zivotu mogao da hvali profesora koji predaje predmet terorizam, a predlagao je da se srpski studenti i nezavisni novinari vezuju za mostove. Pa taj covek ne samo da ne bi smeo da bude profesor, vec bi morao javno da bude proglasen za talog kome i pripada. A njegovi causi, lozaci koji misle da je raditi za DB simbol slobode, sta reci... E nesretni povrsni studenti, jadna SRbija sa vama

Zlaja

pre 13 godina

Kad ce Cupic da napadne nekog tajkuna ili politicara zbog korupcije? Lako je udarati na kolege koje ne volis. Meni se inace nikada nije dopadao, a sada sve manje.

Je li to ta velika borba protiv korupcije? Ja sam nezaposlena vec tri godine jer mi prosek preko osam sa FPN ne vredi nista, a oni koji imaju para za korupciju mogu da rade i bez diplome.

student

pre 13 godina

Simke je najprofesor! Nije Cupic jedini koji je ljubomoran na njega zato sto ga studenti vole, lepo se oblaci, lepo prica sa studentima, ne dere se na ispitu i ne baca studentima indekse u lice kao Cupic i jos neki. Voleo bih da sam upisao nesto drugo a ne FPN, ali sad je kasno...

MJ

pre 13 godina

Ovo je hajka na nevinog coveka! Cela vest je smusena i samo je jasno da je glavna meta Simke iako je Cupiceva knjiga toboze o Pinku.

Kakve veze imaju razne Simeunoviceve izjave sa sporom izmedju Cupica i Pinka. Ja sam u to vreme radila honorarno za Blic i znam da Simeunovic nikada nije ucestvovao na sudjenju niti je u novinama napadao Cedu tim povodom. Bilo je doduse nekih drugih profesora koji su tada prozivali Cupica za korupciju, ali vidim da ih ne pominje...

Bgd

pre 13 godina

Ma Cupic je ljubomoran na Simeunovica pa mu je Simeunovic kriv za sve.

I jos pise o medijskom lincu. Pa bas je Cupic bio taj koji je vodio medijski linc protiv Djindjica, a sad vodi medijski linc protiv kolege.

Koristi politicke veze u privatne svrhe. Sramota!

jovanka ilic

pre 13 godina

Simeunoviceve knjige su najjeftinije na fakultetu i nikada nas nije terao da kupujemo. On je za deset klasa ispred svih ovih kvazi-profesora koji mu toliko zavide da su cak morali knjigu da napisu o njemu. Bedno...

predrag

pre 13 godina

Simeunović je najveći gospodin i profesor koga sam upoznao dok sam studirao u onom zmijskom leglu od fakulteta. Profesor u pokušaju kakav je Čupić samo degradira fakultet

prolaznik

pre 13 godina

Moram priznati da je zanimljivo da čovek koji piše o medijskom linču upravo poziva na isti. Pogotovo što se zna da je isti pozivao na medijski linč i pokojnog premijera.

Nikola

pre 13 godina

Imao sam cast da mi profesor Cupic predaje, i moram priznati da prema njemu imam samo najvece postovanje!
Potpuno verujem u njegov sud i njegove reci, i podrzavam njegovu borbu za demokrariju, slobodu i ravnopravnost, za koju se godinama zalaze!
Borio se za ideale demokratije, onda kada je to bilo nepopularno i kada je na toj liniji bio usamljen, stoga moje najvece postovanje profesore!

perica

pre 13 godina

Ovo je bedna i jadna medijska hajka smisljena protiv uglednog profesora Simeunovica. Sram te bilo Cupicu, mi studenti najbolje znamo ko koliko vredi. Bolje bi ti bilo da se pozabavis svojim moralom

Mina

pre 13 godina

Kada sam pocela da studiram FPN, ne krijem, profesor Simeunovic me opcinio. Uvek je dolazio u skupim odelima, govorio nam o jos skupljim putovanjima i vecerama u skupim restoranima. Ogovarao je javno na predavanjima profesore koji nisu iz Beograda, vec su seljaci iz Crne Gore, mislio je verovatno i na profesora Cupica. Vecina studenata bila je iz unutrasnjosti, ali on za to nije mario, kao ni za to da li imamo novca da protivzakonito placamo preskupo njegove praktikume. Kako sam sazrevala, citala malo vise literature, shvatila sam vremenom da je sve ono sto nam je govorio o sebi jedna najobicnija predstava. On sam profesor rodio se u Rumi, ali je taj podatak vesto skrivao, mislio je valjda da ce izgledati manje vazan. Bio je najobicniji poltron Jugoslovenske levice, mastao da sretne Miru Markovic, a zadovoljio se pisanjem za casopis Smisao koji je uredjivao Goran Percevic. Govorio nam je da je u Hajdelbergu doktorirao, a takvih podataka na inace dostupnom sajtu fakulteta nikada nije bilo. Moguce da je bio na nekom seminaru...U svakom slucaju da zavrsim, njegov zivot je pun obmana i lazi. I kao sto sada puzi da bi se novom rezimu dodvorio, tako je nekada bio prvoborac Mire M. Hvala Cupicu sto ce generacije studenata ipak saznati ko je taj profesor, kao sto sam i ja, nazalost tek na kraju studija...

Studentkinja

pre 13 godina

Ko je za sta kriv od spomenutog, nisam kompetentna da kazem, ali bih volela da se zna da su obojica profesora odlicni predavaci i intelektualci, te FPN ovde ne treba da je na stubu srama. Njihova uzajamna netrpeljivost ne bi trebalo da je tema za javnost...

Nekadašnji student

pre 13 godina

Čeda je Mega Car! Samo ko je imao prilike da sluša njegova predavanja mogao je da razume koliko je to čovek van svog vremena. Jedan od retkih naučnih umova kod nas koji je istinski multidisciplinaran, a pri tome stalno ulaže napore da nauku poveže sa realnim životom. Možda mu neki politički izleti, kao onaj sa Otporom nikako nisu trebali, ali to pripisujem njegovom idealizmu i veru u ideale ispred interesa (naravno u slučaju vrha Otpora pokazalo se suprotno). Ponosan sam što sam njegov student!
Stavovi o Jeftiću i Simeunoviću su poptuno ispravni - sramota je da im se dozvoli da rade sa mladim ljudima.

Jole

pre 13 godina

Citam tekst i sramota me je diplome... A mislili smo da je FPN ustanova koja stvara skolovane politikologe koji ce ovoj zemlji pomoci u prevazilazenju prostakluka i primitivizma...ali evo, moji dragi profesori (pretenciozne li titule) demantovase bas sve...i jednog dana cemo i mi, nadam se, postati svet pa ce za profesorsku titulu biti biti potrebno malo vise od sumanuto velikog ega i klanovske podrske istomisljenika. Nadam se da ce se mediji malo vise pozabaviti i kvalitetom predavanja, literature...sve u svemu, neopisivo velika sramota!

Natalija

pre 13 godina

Gospodinu Čupiću čestitam na čestitost i hrabrost. On na najbolji mogući način pokazuje da još uvek u Srbiji postoje moralni ljudi. Međutim mora se reći i to da bez lustracije ljudi i naopakih ideja Srbija neće imati nikakvu civilizovanu budućnost.

nazovi politikolog

pre 13 godina

Dragi moji, slika i prilika Fakulteta politickih nauka. I oni stvaraju generacije koje ce jednog dana upravljati zemljom (iskreni da budemo, ti koji upravljaju odustanu na pola)...i sta reci dalje, to su nasi uzori?!

Marko

pre 13 godina

Čeda je legenda, svi koji su sa njim u kojekavim šklopocijama obilazili Srbiju 2000. za ko zna čije babe zdravlje znaju o čemu pričam. Jedino mi smeta što voli da se upusti u kvalifikovanje ličnosti sa puno strasti (i živopisnih prideva), ali to ne umanjuje njegov ugled u mojim očima i njegove zasluge prema građanima ove zemlje. Pozdrav za profesora!

Pedja

pre 13 godina

Secam se profesora Cupica kao jednog od onih koji su aktivno ucestvovali u medijskom lincu i satanizaciji pokojnog premijera Djindjica.
Mozda sam zlopamtilo ali tako je bilo.

Boki

pre 13 godina

Setimo se komentara pokojnog premijera na ovaj slučaj, da ne može da reaguje uvek kad se dva "dživdžana"sporečkaju.
Istine radi gde je Beba tu je i Čeda, a iza obojice......pametnom dovoljno da ukapira ko je zaštitio Mirinog medijskog maga, samo ne znamo koliko su naplatili za zaštitu!

Ненад

pre 13 godina

`Новинарство је четврти свети позив` рекао је једном приликом госн Чупић имајући у виду новинара као борца за истину и правду. Свака подршка господину Чупићу!

jacky

pre 13 godina

Kad vidim kako se ovi naši profesori, inače vrhunski stručnjaci, prepucavaju što pred nama studentima u amfiteatru, što javno, dođe mi da se ispišem sa ovog fakulteta ...

student

pre 13 godina

Sramotno je ko su nam profesori. Simeunovic koji predaje borbu protiv terorizma poziva na krsenje ratnog prava. Zbog takvih smo na stubu srama. Za ovo se ide u Hag, setimo se vezivanja vojnika UN u R srpskoj. A pozivanje da se intelektualci i svako ko misli drugacije vezuju za mostove zahteva istragu. On uci nase policajce sta su vrednosti. Redovno ga vidjam kod Mire Adanje na RTS kako prica o vrednostima drustva i terorizmu. Sramota je njega nazivati profesorom. Nadam se da posle ovoga to nece vise biti. A i studenti su ga optuzivali (vasa kuca je to pratila) da se moraju kupovati njegovi praktikumi. Uzas.

student

pre 13 godina

Sramotno je ko su nam profesori. Simeunovic koji predaje borbu protiv terorizma poziva na krsenje ratnog prava. Zbog takvih smo na stubu srama. Za ovo se ide u Hag, setimo se vezivanja vojnika UN u R srpskoj. A pozivanje da se intelektualci i svako ko misli drugacije vezuju za mostove zahteva istragu. On uci nase policajce sta su vrednosti. Redovno ga vidjam kod Mire Adanje na RTS kako prica o vrednostima drustva i terorizmu. Sramota je njega nazivati profesorom. Nadam se da posle ovoga to nece vise biti. A i studenti su ga optuzivali (vasa kuca je to pratila) da se moraju kupovati njegovi praktikumi. Uzas.

Natalija

pre 13 godina

Gospodinu Čupiću čestitam na čestitost i hrabrost. On na najbolji mogući način pokazuje da još uvek u Srbiji postoje moralni ljudi. Međutim mora se reći i to da bez lustracije ljudi i naopakih ideja Srbija neće imati nikakvu civilizovanu budućnost.

Mina

pre 13 godina

Kada sam pocela da studiram FPN, ne krijem, profesor Simeunovic me opcinio. Uvek je dolazio u skupim odelima, govorio nam o jos skupljim putovanjima i vecerama u skupim restoranima. Ogovarao je javno na predavanjima profesore koji nisu iz Beograda, vec su seljaci iz Crne Gore, mislio je verovatno i na profesora Cupica. Vecina studenata bila je iz unutrasnjosti, ali on za to nije mario, kao ni za to da li imamo novca da protivzakonito placamo preskupo njegove praktikume. Kako sam sazrevala, citala malo vise literature, shvatila sam vremenom da je sve ono sto nam je govorio o sebi jedna najobicnija predstava. On sam profesor rodio se u Rumi, ali je taj podatak vesto skrivao, mislio je valjda da ce izgledati manje vazan. Bio je najobicniji poltron Jugoslovenske levice, mastao da sretne Miru Markovic, a zadovoljio se pisanjem za casopis Smisao koji je uredjivao Goran Percevic. Govorio nam je da je u Hajdelbergu doktorirao, a takvih podataka na inace dostupnom sajtu fakulteta nikada nije bilo. Moguce da je bio na nekom seminaru...U svakom slucaju da zavrsim, njegov zivot je pun obmana i lazi. I kao sto sada puzi da bi se novom rezimu dodvorio, tako je nekada bio prvoborac Mire M. Hvala Cupicu sto ce generacije studenata ipak saznati ko je taj profesor, kao sto sam i ja, nazalost tek na kraju studija...

Marko

pre 13 godina

Čeda je legenda, svi koji su sa njim u kojekavim šklopocijama obilazili Srbiju 2000. za ko zna čije babe zdravlje znaju o čemu pričam. Jedino mi smeta što voli da se upusti u kvalifikovanje ličnosti sa puno strasti (i živopisnih prideva), ali to ne umanjuje njegov ugled u mojim očima i njegove zasluge prema građanima ove zemlje. Pozdrav za profesora!

Ненад

pre 13 godina

`Новинарство је четврти свети позив` рекао је једном приликом госн Чупић имајући у виду новинара као борца за истину и правду. Свака подршка господину Чупићу!

Boki

pre 13 godina

Setimo se komentara pokojnog premijera na ovaj slučaj, da ne može da reaguje uvek kad se dva "dživdžana"sporečkaju.
Istine radi gde je Beba tu je i Čeda, a iza obojice......pametnom dovoljno da ukapira ko je zaštitio Mirinog medijskog maga, samo ne znamo koliko su naplatili za zaštitu!

Pedja

pre 13 godina

Secam se profesora Cupica kao jednog od onih koji su aktivno ucestvovali u medijskom lincu i satanizaciji pokojnog premijera Djindjica.
Mozda sam zlopamtilo ali tako je bilo.

Nekadašnji student

pre 13 godina

Čeda je Mega Car! Samo ko je imao prilike da sluša njegova predavanja mogao je da razume koliko je to čovek van svog vremena. Jedan od retkih naučnih umova kod nas koji je istinski multidisciplinaran, a pri tome stalno ulaže napore da nauku poveže sa realnim životom. Možda mu neki politički izleti, kao onaj sa Otporom nikako nisu trebali, ali to pripisujem njegovom idealizmu i veru u ideale ispred interesa (naravno u slučaju vrha Otpora pokazalo se suprotno). Ponosan sam što sam njegov student!
Stavovi o Jeftiću i Simeunoviću su poptuno ispravni - sramota je da im se dozvoli da rade sa mladim ljudima.

Jole

pre 13 godina

Citam tekst i sramota me je diplome... A mislili smo da je FPN ustanova koja stvara skolovane politikologe koji ce ovoj zemlji pomoci u prevazilazenju prostakluka i primitivizma...ali evo, moji dragi profesori (pretenciozne li titule) demantovase bas sve...i jednog dana cemo i mi, nadam se, postati svet pa ce za profesorsku titulu biti biti potrebno malo vise od sumanuto velikog ega i klanovske podrske istomisljenika. Nadam se da ce se mediji malo vise pozabaviti i kvalitetom predavanja, literature...sve u svemu, neopisivo velika sramota!

nazovi politikolog

pre 13 godina

Dragi moji, slika i prilika Fakulteta politickih nauka. I oni stvaraju generacije koje ce jednog dana upravljati zemljom (iskreni da budemo, ti koji upravljaju odustanu na pola)...i sta reci dalje, to su nasi uzori?!

jacky

pre 13 godina

Kad vidim kako se ovi naši profesori, inače vrhunski stručnjaci, prepucavaju što pred nama studentima u amfiteatru, što javno, dođe mi da se ispišem sa ovog fakulteta ...

prolaznik

pre 13 godina

Moram priznati da je zanimljivo da čovek koji piše o medijskom linču upravo poziva na isti. Pogotovo što se zna da je isti pozivao na medijski linč i pokojnog premijera.

Nikola

pre 13 godina

Imao sam cast da mi profesor Cupic predaje, i moram priznati da prema njemu imam samo najvece postovanje!
Potpuno verujem u njegov sud i njegove reci, i podrzavam njegovu borbu za demokrariju, slobodu i ravnopravnost, za koju se godinama zalaze!
Borio se za ideale demokratije, onda kada je to bilo nepopularno i kada je na toj liniji bio usamljen, stoga moje najvece postovanje profesore!

Andjela

pre 13 godina

Ko bi inace kvalitetan i ko je nesto naucio u zivotu mogao da hvali profesora koji predaje predmet terorizam, a predlagao je da se srpski studenti i nezavisni novinari vezuju za mostove. Pa taj covek ne samo da ne bi smeo da bude profesor, vec bi morao javno da bude proglasen za talog kome i pripada. A njegovi causi, lozaci koji misle da je raditi za DB simbol slobode, sta reci... E nesretni povrsni studenti, jadna SRbija sa vama

Zlaja

pre 13 godina

Kad ce Cupic da napadne nekog tajkuna ili politicara zbog korupcije? Lako je udarati na kolege koje ne volis. Meni se inace nikada nije dopadao, a sada sve manje.

Je li to ta velika borba protiv korupcije? Ja sam nezaposlena vec tri godine jer mi prosek preko osam sa FPN ne vredi nista, a oni koji imaju para za korupciju mogu da rade i bez diplome.

jovanka ilic

pre 13 godina

Simeunoviceve knjige su najjeftinije na fakultetu i nikada nas nije terao da kupujemo. On je za deset klasa ispred svih ovih kvazi-profesora koji mu toliko zavide da su cak morali knjigu da napisu o njemu. Bedno...

predrag

pre 13 godina

Simeunović je najveći gospodin i profesor koga sam upoznao dok sam studirao u onom zmijskom leglu od fakulteta. Profesor u pokušaju kakav je Čupić samo degradira fakultet

Građanin

pre 13 godina

Žao mi je ove zemlje kad Je Čupić glavni baja.

Prosto od njegovih "tezgi" po svim mogućim fakultetima i organizacijama on prosto ne daje mogućnost drugima da se oglase! Ja bih voleo da neko izlista sve njegove plaćene i neplaćene (ako takvih ima) funkcije pa da vidimo o kojoj to korupciji i etici govori g. Čupić.

Sa FPNa sam i imam 9 iz sociologije, al ne zato što me je on nečemu naučio nego što sam onaj rider na jedvite jade naučio! (Čisto da moj komentar ne bude diskreditovan kao "ozlojeđeni student")

Tužno...

Maja

pre 13 godina

Prof. Cupic nas je ucio kako da ucimo sociologiju kao i na koji nacin da pristupamo ucenju, studiranju, dok nas je prof. Simeunovic, uvek potpuno elegantan i u najnovijim markama odela, ucio da "sve sto uradimo u zivotu, treba i da naplatimo". I jedan i drugi profesor temeljno su pristupali i ispitivanju studenata i predavanjima, tako da povrsnosti nije bilo ni kod jednog. I njihovi ispiti vaze za teze za polaganje. To je sto se ispita na FPN-u tice.
Sa druge strane, apsolutno podrzavam prof. Cupica u svim njegovim aktivnostima, od profesure, javnih nastupa do pisanja knjiga. Jedva cekam da procitam njegovu knjigu. Takodje molim sve komentatore ovde prisutne da sto objektivnije izlazu svoje kometare "ni po babu, ni po stricevima", a bogami ni po "dzepu". Svako ko je zavrsio FPN zna kako ova dva profesora razmisljaju i ko su u stvari.

student

pre 13 godina

Simke je najprofesor! Nije Cupic jedini koji je ljubomoran na njega zato sto ga studenti vole, lepo se oblaci, lepo prica sa studentima, ne dere se na ispitu i ne baca studentima indekse u lice kao Cupic i jos neki. Voleo bih da sam upisao nesto drugo a ne FPN, ali sad je kasno...

Zoma

pre 13 godina

Sta reci na sve ovo! Nikada me ne bi bila sramota sto imam diplomu Fakulteta politickih nauka, jer fakultet kao fakultet sa odredjenom idejom i onim sto predtsvalja ne zasluzuje da se blati zbog odredjene grupe ljudi. Nazalost, FPN je postao poligon za prepucavanje dva klana. Simeunovic je dobar profesor, ali se jako neodgovornnim ponasanjem, odlagao je ispite po mesec dana. Sa druge strane sta reci za Cupica? Zanimljiv lik, ali samo na predavanjima, a niko ne spominje cekanje da se pojavi na ispit po 8 sati, i kada se pojavi da vice na studente kako se nisu upisali da ce tog dana da polazu. Sramota! Sam propagira, ne vise od jedne funkcije, a on, pa svuda ga ima... Zalosno je. Oni koji najvise vrede na FPN-u, ne poajavljuju se na televiziji i nema ih u ovakvim pricama. Pozdrav kolegama sa FPN-a.

Studentkinja

pre 13 godina

Ko je za sta kriv od spomenutog, nisam kompetentna da kazem, ali bih volela da se zna da su obojica profesora odlicni predavaci i intelektualci, te FPN ovde ne treba da je na stubu srama. Njihova uzajamna netrpeljivost ne bi trebalo da je tema za javnost...

perica

pre 13 godina

Ovo je bedna i jadna medijska hajka smisljena protiv uglednog profesora Simeunovica. Sram te bilo Cupicu, mi studenti najbolje znamo ko koliko vredi. Bolje bi ti bilo da se pozabavis svojim moralom

MJ

pre 13 godina

Ovo je hajka na nevinog coveka! Cela vest je smusena i samo je jasno da je glavna meta Simke iako je Cupiceva knjiga toboze o Pinku.

Kakve veze imaju razne Simeunoviceve izjave sa sporom izmedju Cupica i Pinka. Ja sam u to vreme radila honorarno za Blic i znam da Simeunovic nikada nije ucestvovao na sudjenju niti je u novinama napadao Cedu tim povodom. Bilo je doduse nekih drugih profesora koji su tada prozivali Cupica za korupciju, ali vidim da ih ne pominje...

Tomislav

pre 13 godina

Pošto pročitah veliki broj već poslatih komentara, ostadoh u dilemi kome da verujem. Nijednog od njih ne poznajem lično, pa tako nisam ni u mogućnosti da odredim čija je istina istinitija, nisu mi bili profesori jer sam završio nešto sasvim drugo. Ostaje samo ono staro: "Kolko ljudi tolko ćudi". Dva su načina, il da pročitam knjigu il da gledam Pink. Knjiga je ipak knjiga pa ma kakva bila a Pink je samo iskrivljena slika stvarnosti.

filozof lutalica

pre 13 godina

Samo cekam kada ce koleginice da se jave i prenesu Cupiceve komplimente na svakom ispitu i njegovom Erosu i Tanatosu... FPN je leglo jos gorih ljudi, ali niko ih ne dira, sto je dokaz nemoci studenata uopste i dilova.

Alex

pre 13 godina

Sokiran sam ovakvom vrstom obracuna izmedju dvojice vrsnih intelektualaca kao sto su Cupic i Simeunovic. Optuzivati Simeunovica za neku vrstu blagonaklonog pogleda na drzavni teror koji je sprovodio Milosevicev rezim potpuno je van pameti, pogotovo ako se zna koliko je on bio persona non grata u intelektualnim krugovima SANU - duhovnih otaca Milosevicevog rezima. Mislim da je ova njegova izjava izvucena iz konteksta vremena u kojem je recena, jednog vremena u kojem je skoro svaki gradjanin nase zemlje s gnusanjem gledao kako civilne mete postaju "kolateralna steta", i u kojem su mnogi od nas koji su 5. oktobra bili na ulicama, bili spremni na odbranu otadžbine do pobede, ili okupacije. Patriotizam, profesore Cupicu, nije isto sto i fasizam, a daleko od toga da je pogrdna rec. Ja se iskreno nadam da ce i profesor Simeunovic dobiti zasluzenih pet minuta da odgovori isto ovako javno na ovakve potpuno neosnovane Filipike.

Bgd

pre 13 godina

Ma Cupic je ljubomoran na Simeunovica pa mu je Simeunovic kriv za sve.

I jos pise o medijskom lincu. Pa bas je Cupic bio taj koji je vodio medijski linc protiv Djindjica, a sad vodi medijski linc protiv kolege.

Koristi politicke veze u privatne svrhe. Sramota!

student

pre 13 godina

Sramotno je ko su nam profesori. Simeunovic koji predaje borbu protiv terorizma poziva na krsenje ratnog prava. Zbog takvih smo na stubu srama. Za ovo se ide u Hag, setimo se vezivanja vojnika UN u R srpskoj. A pozivanje da se intelektualci i svako ko misli drugacije vezuju za mostove zahteva istragu. On uci nase policajce sta su vrednosti. Redovno ga vidjam kod Mire Adanje na RTS kako prica o vrednostima drustva i terorizmu. Sramota je njega nazivati profesorom. Nadam se da posle ovoga to nece vise biti. A i studenti su ga optuzivali (vasa kuca je to pratila) da se moraju kupovati njegovi praktikumi. Uzas.

Natalija

pre 13 godina

Gospodinu Čupiću čestitam na čestitost i hrabrost. On na najbolji mogući način pokazuje da još uvek u Srbiji postoje moralni ljudi. Međutim mora se reći i to da bez lustracije ljudi i naopakih ideja Srbija neće imati nikakvu civilizovanu budućnost.

Pedja

pre 13 godina

Secam se profesora Cupica kao jednog od onih koji su aktivno ucestvovali u medijskom lincu i satanizaciji pokojnog premijera Djindjica.
Mozda sam zlopamtilo ali tako je bilo.

student

pre 13 godina

Simke je najprofesor! Nije Cupic jedini koji je ljubomoran na njega zato sto ga studenti vole, lepo se oblaci, lepo prica sa studentima, ne dere se na ispitu i ne baca studentima indekse u lice kao Cupic i jos neki. Voleo bih da sam upisao nesto drugo a ne FPN, ali sad je kasno...

perica

pre 13 godina

Ovo je bedna i jadna medijska hajka smisljena protiv uglednog profesora Simeunovica. Sram te bilo Cupicu, mi studenti najbolje znamo ko koliko vredi. Bolje bi ti bilo da se pozabavis svojim moralom

predrag

pre 13 godina

Simeunović je najveći gospodin i profesor koga sam upoznao dok sam studirao u onom zmijskom leglu od fakulteta. Profesor u pokušaju kakav je Čupić samo degradira fakultet

Ненад

pre 13 godina

`Новинарство је четврти свети позив` рекао је једном приликом госн Чупић имајући у виду новинара као борца за истину и правду. Свака подршка господину Чупићу!

Nekadašnji student

pre 13 godina

Čeda je Mega Car! Samo ko je imao prilike da sluša njegova predavanja mogao je da razume koliko je to čovek van svog vremena. Jedan od retkih naučnih umova kod nas koji je istinski multidisciplinaran, a pri tome stalno ulaže napore da nauku poveže sa realnim životom. Možda mu neki politički izleti, kao onaj sa Otporom nikako nisu trebali, ali to pripisujem njegovom idealizmu i veru u ideale ispred interesa (naravno u slučaju vrha Otpora pokazalo se suprotno). Ponosan sam što sam njegov student!
Stavovi o Jeftiću i Simeunoviću su poptuno ispravni - sramota je da im se dozvoli da rade sa mladim ljudima.

jovanka ilic

pre 13 godina

Simeunoviceve knjige su najjeftinije na fakultetu i nikada nas nije terao da kupujemo. On je za deset klasa ispred svih ovih kvazi-profesora koji mu toliko zavide da su cak morali knjigu da napisu o njemu. Bedno...

jacky

pre 13 godina

Kad vidim kako se ovi naši profesori, inače vrhunski stručnjaci, prepucavaju što pred nama studentima u amfiteatru, što javno, dođe mi da se ispišem sa ovog fakulteta ...

Studentkinja

pre 13 godina

Ko je za sta kriv od spomenutog, nisam kompetentna da kazem, ali bih volela da se zna da su obojica profesora odlicni predavaci i intelektualci, te FPN ovde ne treba da je na stubu srama. Njihova uzajamna netrpeljivost ne bi trebalo da je tema za javnost...

Bgd

pre 13 godina

Ma Cupic je ljubomoran na Simeunovica pa mu je Simeunovic kriv za sve.

I jos pise o medijskom lincu. Pa bas je Cupic bio taj koji je vodio medijski linc protiv Djindjica, a sad vodi medijski linc protiv kolege.

Koristi politicke veze u privatne svrhe. Sramota!

Marko

pre 13 godina

Čeda je legenda, svi koji su sa njim u kojekavim šklopocijama obilazili Srbiju 2000. za ko zna čije babe zdravlje znaju o čemu pričam. Jedino mi smeta što voli da se upusti u kvalifikovanje ličnosti sa puno strasti (i živopisnih prideva), ali to ne umanjuje njegov ugled u mojim očima i njegove zasluge prema građanima ove zemlje. Pozdrav za profesora!

Zlaja

pre 13 godina

Kad ce Cupic da napadne nekog tajkuna ili politicara zbog korupcije? Lako je udarati na kolege koje ne volis. Meni se inace nikada nije dopadao, a sada sve manje.

Je li to ta velika borba protiv korupcije? Ja sam nezaposlena vec tri godine jer mi prosek preko osam sa FPN ne vredi nista, a oni koji imaju para za korupciju mogu da rade i bez diplome.

Jole

pre 13 godina

Citam tekst i sramota me je diplome... A mislili smo da je FPN ustanova koja stvara skolovane politikologe koji ce ovoj zemlji pomoci u prevazilazenju prostakluka i primitivizma...ali evo, moji dragi profesori (pretenciozne li titule) demantovase bas sve...i jednog dana cemo i mi, nadam se, postati svet pa ce za profesorsku titulu biti biti potrebno malo vise od sumanuto velikog ega i klanovske podrske istomisljenika. Nadam se da ce se mediji malo vise pozabaviti i kvalitetom predavanja, literature...sve u svemu, neopisivo velika sramota!

MJ

pre 13 godina

Ovo je hajka na nevinog coveka! Cela vest je smusena i samo je jasno da je glavna meta Simke iako je Cupiceva knjiga toboze o Pinku.

Kakve veze imaju razne Simeunoviceve izjave sa sporom izmedju Cupica i Pinka. Ja sam u to vreme radila honorarno za Blic i znam da Simeunovic nikada nije ucestvovao na sudjenju niti je u novinama napadao Cedu tim povodom. Bilo je doduse nekih drugih profesora koji su tada prozivali Cupica za korupciju, ali vidim da ih ne pominje...

Građanin

pre 13 godina

Žao mi je ove zemlje kad Je Čupić glavni baja.

Prosto od njegovih "tezgi" po svim mogućim fakultetima i organizacijama on prosto ne daje mogućnost drugima da se oglase! Ja bih voleo da neko izlista sve njegove plaćene i neplaćene (ako takvih ima) funkcije pa da vidimo o kojoj to korupciji i etici govori g. Čupić.

Sa FPNa sam i imam 9 iz sociologije, al ne zato što me je on nečemu naučio nego što sam onaj rider na jedvite jade naučio! (Čisto da moj komentar ne bude diskreditovan kao "ozlojeđeni student")

Tužno...

Nikola

pre 13 godina

Imao sam cast da mi profesor Cupic predaje, i moram priznati da prema njemu imam samo najvece postovanje!
Potpuno verujem u njegov sud i njegove reci, i podrzavam njegovu borbu za demokrariju, slobodu i ravnopravnost, za koju se godinama zalaze!
Borio se za ideale demokratije, onda kada je to bilo nepopularno i kada je na toj liniji bio usamljen, stoga moje najvece postovanje profesore!

prolaznik

pre 13 godina

Moram priznati da je zanimljivo da čovek koji piše o medijskom linču upravo poziva na isti. Pogotovo što se zna da je isti pozivao na medijski linč i pokojnog premijera.

Mina

pre 13 godina

Kada sam pocela da studiram FPN, ne krijem, profesor Simeunovic me opcinio. Uvek je dolazio u skupim odelima, govorio nam o jos skupljim putovanjima i vecerama u skupim restoranima. Ogovarao je javno na predavanjima profesore koji nisu iz Beograda, vec su seljaci iz Crne Gore, mislio je verovatno i na profesora Cupica. Vecina studenata bila je iz unutrasnjosti, ali on za to nije mario, kao ni za to da li imamo novca da protivzakonito placamo preskupo njegove praktikume. Kako sam sazrevala, citala malo vise literature, shvatila sam vremenom da je sve ono sto nam je govorio o sebi jedna najobicnija predstava. On sam profesor rodio se u Rumi, ali je taj podatak vesto skrivao, mislio je valjda da ce izgledati manje vazan. Bio je najobicniji poltron Jugoslovenske levice, mastao da sretne Miru Markovic, a zadovoljio se pisanjem za casopis Smisao koji je uredjivao Goran Percevic. Govorio nam je da je u Hajdelbergu doktorirao, a takvih podataka na inace dostupnom sajtu fakulteta nikada nije bilo. Moguce da je bio na nekom seminaru...U svakom slucaju da zavrsim, njegov zivot je pun obmana i lazi. I kao sto sada puzi da bi se novom rezimu dodvorio, tako je nekada bio prvoborac Mire M. Hvala Cupicu sto ce generacije studenata ipak saznati ko je taj profesor, kao sto sam i ja, nazalost tek na kraju studija...

Alex

pre 13 godina

Sokiran sam ovakvom vrstom obracuna izmedju dvojice vrsnih intelektualaca kao sto su Cupic i Simeunovic. Optuzivati Simeunovica za neku vrstu blagonaklonog pogleda na drzavni teror koji je sprovodio Milosevicev rezim potpuno je van pameti, pogotovo ako se zna koliko je on bio persona non grata u intelektualnim krugovima SANU - duhovnih otaca Milosevicevog rezima. Mislim da je ova njegova izjava izvucena iz konteksta vremena u kojem je recena, jednog vremena u kojem je skoro svaki gradjanin nase zemlje s gnusanjem gledao kako civilne mete postaju "kolateralna steta", i u kojem su mnogi od nas koji su 5. oktobra bili na ulicama, bili spremni na odbranu otadžbine do pobede, ili okupacije. Patriotizam, profesore Cupicu, nije isto sto i fasizam, a daleko od toga da je pogrdna rec. Ja se iskreno nadam da ce i profesor Simeunovic dobiti zasluzenih pet minuta da odgovori isto ovako javno na ovakve potpuno neosnovane Filipike.

nazovi politikolog

pre 13 godina

Dragi moji, slika i prilika Fakulteta politickih nauka. I oni stvaraju generacije koje ce jednog dana upravljati zemljom (iskreni da budemo, ti koji upravljaju odustanu na pola)...i sta reci dalje, to su nasi uzori?!

Boki

pre 13 godina

Setimo se komentara pokojnog premijera na ovaj slučaj, da ne može da reaguje uvek kad se dva "dživdžana"sporečkaju.
Istine radi gde je Beba tu je i Čeda, a iza obojice......pametnom dovoljno da ukapira ko je zaštitio Mirinog medijskog maga, samo ne znamo koliko su naplatili za zaštitu!

Andjela

pre 13 godina

Ko bi inace kvalitetan i ko je nesto naucio u zivotu mogao da hvali profesora koji predaje predmet terorizam, a predlagao je da se srpski studenti i nezavisni novinari vezuju za mostove. Pa taj covek ne samo da ne bi smeo da bude profesor, vec bi morao javno da bude proglasen za talog kome i pripada. A njegovi causi, lozaci koji misle da je raditi za DB simbol slobode, sta reci... E nesretni povrsni studenti, jadna SRbija sa vama

Zoma

pre 13 godina

Sta reci na sve ovo! Nikada me ne bi bila sramota sto imam diplomu Fakulteta politickih nauka, jer fakultet kao fakultet sa odredjenom idejom i onim sto predtsvalja ne zasluzuje da se blati zbog odredjene grupe ljudi. Nazalost, FPN je postao poligon za prepucavanje dva klana. Simeunovic je dobar profesor, ali se jako neodgovornnim ponasanjem, odlagao je ispite po mesec dana. Sa druge strane sta reci za Cupica? Zanimljiv lik, ali samo na predavanjima, a niko ne spominje cekanje da se pojavi na ispit po 8 sati, i kada se pojavi da vice na studente kako se nisu upisali da ce tog dana da polazu. Sramota! Sam propagira, ne vise od jedne funkcije, a on, pa svuda ga ima... Zalosno je. Oni koji najvise vrede na FPN-u, ne poajavljuju se na televiziji i nema ih u ovakvim pricama. Pozdrav kolegama sa FPN-a.

Maja

pre 13 godina

Prof. Cupic nas je ucio kako da ucimo sociologiju kao i na koji nacin da pristupamo ucenju, studiranju, dok nas je prof. Simeunovic, uvek potpuno elegantan i u najnovijim markama odela, ucio da "sve sto uradimo u zivotu, treba i da naplatimo". I jedan i drugi profesor temeljno su pristupali i ispitivanju studenata i predavanjima, tako da povrsnosti nije bilo ni kod jednog. I njihovi ispiti vaze za teze za polaganje. To je sto se ispita na FPN-u tice.
Sa druge strane, apsolutno podrzavam prof. Cupica u svim njegovim aktivnostima, od profesure, javnih nastupa do pisanja knjiga. Jedva cekam da procitam njegovu knjigu. Takodje molim sve komentatore ovde prisutne da sto objektivnije izlazu svoje kometare "ni po babu, ni po stricevima", a bogami ni po "dzepu". Svako ko je zavrsio FPN zna kako ova dva profesora razmisljaju i ko su u stvari.

Tomislav

pre 13 godina

Pošto pročitah veliki broj već poslatih komentara, ostadoh u dilemi kome da verujem. Nijednog od njih ne poznajem lično, pa tako nisam ni u mogućnosti da odredim čija je istina istinitija, nisu mi bili profesori jer sam završio nešto sasvim drugo. Ostaje samo ono staro: "Kolko ljudi tolko ćudi". Dva su načina, il da pročitam knjigu il da gledam Pink. Knjiga je ipak knjiga pa ma kakva bila a Pink je samo iskrivljena slika stvarnosti.

filozof lutalica

pre 13 godina

Samo cekam kada ce koleginice da se jave i prenesu Cupiceve komplimente na svakom ispitu i njegovom Erosu i Tanatosu... FPN je leglo jos gorih ljudi, ali niko ih ne dira, sto je dokaz nemoci studenata uopste i dilova.