Nedelja, 07.11.2010.

13:52

DSS protiv prodaje Telekoma

Šef Ekonomskog tima Demokratske stranke Srbije Nenad Popović najavio je da će DSS pokrenuti potpisivanje peticije za obustavu prodaje Telekoma.

Izvor: Beta

DSS protiv prodaje Telekoma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Јелена

pre 13 godina

С обзиром да сам радник Телекома Србије, прилично сам упућена колико је погрешна одлука да се прода Телеком. У том контексту желим да кажем да је најмања ствар коју могу да учиним је да дам свој потпис петицији за коју сматрам да, напросто, мора имати ефекта. Дакле, СТОП продаји Телекома Србије! СТОП продаји најпрофитабилнијег предузећа у државном власништву !

Grobar Ni

pre 13 godina

Читајући коментаре на ову вест стичем утисак да је људима више стало до бољитка и остатка на власти партије за коју гласају (ДС) од квалитета сопственог живота и живота своје деце. Нечувено. У овом тренутку продавати Телеком као најрентабилнију и најпрофитабилнију компанију у Србији чин је безумља оних који су се за тако нешто неаргументовано одлучили. Много је у задњих 10 година у овој банана републици продатих фирми. Добијени новац од тих продаја је неплански трошен и покраден, животни стандард није побољшан, погоршан је, а Србија осиромашена до дна. Знајући све ово, треба учинити напоре да до продаје и ове последње фирме која још увек нешто значи и вреди не дође, па било и у организацији такве странке као што је ДСС. Овим се њена улога, јер је дуго нестручно и бахато владала Србијом, и њене заслуге за мизеран живот на овим просторима не амнестирају, на против, то остаје као опомена бирачима при опредељивању када гласaју. Треба знати да ће новац који се буде добио евентуалном продајом Телекома, као и до сада у сличним ситуацијама, бити проћердан од тренутне неодговорне и неспособне владе, која своје прежевљавање на политичкој сцени види једино у том несувислом потезу у његовој продаји. Криминално.

Micko

pre 13 godina

Zapanjen sam komentarima na ovu temu. Tacno je da je prodaja NIS-a i nacin kako smo NIS poklonili Rusima sramota i velika steta za nasu zemlju, ali je moj bes jos veci zbog prodaje MTS. O DSS mislim sve najgore, ali i pored svega podrzavam i potpisacu ovu peticiju, kao i sve druge koje se u medjuvremenu pojave. Ovo je najveca pljacka Srbije i najveca steta za Srbiju. Za argumente dovoljno je procitati sta o ovome misli Dr Aleksandra Smiljanic

Jozef K

pre 13 godina

Mislim da je Ds pod pritiskom ekonomske krize, koja je objektivno nesrecan faktor, potpuno izgubio kompas. Ogroman deficit u buzdetu ce tesko da se popuni, ali prodati Telekom ce biti politicko samoubistvo... Ovo moraju da rese na drugi nacin. Dobit, makar i monopolska, treba da ostane gradjanima Srbije, za plate i penzije, a ne kroz dividendu Norveskoj, Nemackoj i raznim investicionim fondovima kojima je vlasnicka struktura toliko spekulantski izprepletena, da se ne zna pouzdano ni ko iza njih stoji... Cena je zbog krize toliko mala, da bi prodaja u ovom momentu granicila sa veleizdajom. Definitovno cu da potpisem peticiju

Nikola

pre 13 godina

Bilo kako bilo, nije dobro da umesto drzavnog monopola bude privatni. Smesan je DSS ali ako samo ovo izguraju opet cu glasati za njih, poslednjih dva puta sam za DS. Ko bude prodao Telekom moj glas nikada nece dobiti pa neka je i vize ukinuo.

rodjen_los

pre 13 godina

"Mama onaj tamo bata je dobio cokoladicu"!!! "Ocu i ja"!!
...ta prica.

Sta sad? Da placem nad Nenadom Popovicem sto nece dobiti car i proviziju od prodaje? Nisam lud! DSS je dobio svoju "cokoladicu" sa sve ruskim sadrzajem! I u slast su je smazali. Nema vise!
Operi zube pa na spavanje!

miki

pre 13 godina

Nije vazno ko pokrece akciju,vazno je da ona uspe i da se ovi na vlast urazume i da neprave veliku gresku.A sto se tice konkurencije dovoljno ce biti da ga skinu iz uredbe javnih nabavki i da mu ostave dividendu jednu godinu da to ulozi u razvoj i niko mu nece moci prici a sto je najvaznije svi ce imati korist od toga. .

petar

pre 13 godina

Ostaje da mi normalni pokrenemo peticiju za hapsenje potpisnika peticije protiv prodaje Telekoma. Ponovo jedna grupa koja ima ove ili one dilove sa Telekomom pokusava da zbog licnih (a na stetu drzavnih) interesa spreci jedini nacin da se ubije apsolutni i nelegalni monopol ovog mamuta na steroidima, glavnog kocnicara informacionog razvoja u zemlji. Bilo bi lepo kad bi to moglo da se resi na drugi nacin i da ovaj strateski resurs ostane u rukama drzave, ali bi to znacilo "science-fiction" scenario u kome bi Telekom preko noci postao jedan od jednakih igraca na trzistu, a kompetna infrastruktura bila prodata razlicitim privatnim firmama kako to predvidjaju anti-monopolski zakoni evropskih zemalja. Zamislite situaciju u kojoj Telekom placa rentu za koriscenje telekomunikacione infrastrukture. Neverovatno. Samo prodaja moze da donese svim gradjanima Srbije ono sto je mnogo veci resurs od samog Telekoma, moderan i svakome pristupacan internet na celoj teritoriji i zdravu konkurenciju koja ce se utrkivati kvalitetom i obimom ponude, konkurenciju neopterecenu obaveznim posrednikom koji zahvaljujuci monopolskom polozaju udesetostrucuje cenu svake usluge. Svako kome ovo nije prvi i najveci interes ima zadnju misao i skrivene licne motive.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Kazu ovi dSS-ovci koji su prodali strateshku industriju NIS bud zasto Rusima!

Da je ta banda pohapshena na vreme, ne bi ni citali vishe njihove izjave po novinama!

Problem je u KOHABITACIJI i sitnim partijskim interesima!

Darko

pre 13 godina

Postoji milion razloga da se Telekom ne proda, a samo jedan (korupcija) da se proda! Recimo im dosta, ministri prodajte vaše firme i vile, a NAŠ Telekom ostavite na miru!

buđ na političkoj sceni

pre 13 godina

Ovi što se prave pametni i pitaju ko je prodao NIS. Bolje da postave pitanje ko je procenjivao vrednost NIS-a? I da se prisete da je i u toj vladi bio DS. Podsetio bi da mi se Koštunica zgadio kad je rehabilitovao Dinkića.
Kao što nije trebalo prodavati NIS ne treba i još milon razloga više postoje da se ne proda Telekom. Pare koje dobiju će i ovako da podele između sebe za izborne projekte.
Samo još Tomice da se jave i sve je ok...

NIkola

pre 13 godina

Aposlutno se zalažem za stvaranje širokog građanskog fronta protiv prodaje Telekoma! Ne smemo da dozvolimo vlasti da radi šta god hoće, a primer Telekoma je pokazna vežba da li mogu da ostvare baš sve što su naumili, ma kako suludo bilo. Ja sam i za peticiju, ali i za proteste!

gradanin

pre 13 godina

a vi zaboravljate da je NIS, tada kao srpska zlatna koka okarakterisana, u stvari bila u dugovima do guse i da su danas dugovi nakon "ciscenja" knjigovodstva dostigli 400 mio. evra. pa danas bi nis bio bankrot ko i sva ostala srpska preduzeca, da ga rusi nisu kupovili. jos rusi ispali namagarceni jer su za 400 mio. evra dugova platili drzavi 400 mio. evra. kod telekoma se radi o vitalnoj instituciji za svaku drzavu, jer preko telekomunikacija se moze prisluskivati cijela drzava. uz to telekom je jedino profitabilno preduzece u drzavi srbiji. ali jok, treba dobiti izbore, vladati i pljackati jos 4 godine ovu napacenu drzavu i narod. eto, milijarda dobro stize u predizbornoj godini da se sjecu vrpce na nekih 5 km magistralnog puta itd. neverovatno sta se radi u ovoj nasoj drzavi, a jos manje svhatam da neki gradjani i dalje slepo veruju kako evropa nema alternativu i da nas tamo ceka realno za jedno 10-15 godina med i mlijeko, al' eto do tada cemo valjda preziveti kako tako.... Bilo bi smesno da nije tuzno i zalosno....

Bucko razmisljam

pre 13 godina

DSS protiv prodaje Telekoma

Na njihovom mestu i Ja bih bio protiv !
Dok god se nadaju da ce se mozda nekada u nekakvoj koaliciji vratiti na Vlast i treba da su protiv svake prodaje bilo cega ne samo Telekoma !
Ako ne zaustave ovu Vlast njima nece preteci vise nista sto bi oni nekada MOGLI PRODATI !

Vladimir

pre 13 godina

Nis i Telekom nisu za poredjenje. Nis je decenijski gubitas koji se dotira iz budzeta. U globalnoj ekonomiji opstaju samo naftne kompanije koje imaju sopstvene izvore nafte. Telekom je profitabilna kompanija, koja ima sve uslove za samostalni razvoj. Nis nije prodao DSS, nego Vlada Srbije u kojoj su vecinu cinili ministri iz DS. To su cinjenice, a ne demagogija. Budimo realni, iako smo Srbi!

Chikanski

pre 13 godina

Oni koji su poklonili NIS Rusima, sada morališu o prodaji Telekoma.
Ne znam zašto se i objavljuju komentari takve jedne stranke. Samo nervirate čitaoce.

max

pre 13 godina

opet se vi javljate, pa vasa stranka je pokrenula i bila inicijator one bruke sa NIS-om, kakva je to bila privatizacija?? bez tendera sa poklonom za bracu ruse samo zbog politicke podrske za kosovo (i vi se sa time hvalite zato sto je to bio patriotski cin), i vi sada imate morala da pricate kako telekom ne sme da se proda, i ne treba da se proda ali vi uopste nemate prava da to kazete. vasi rezultati su poznati ,KATASTROFA kao i ova vlada, dali NIS za 500m da bi imali najskluplje grejanje i gorivo u ovom delu evrope, bruka i sramota, i vi nesto pricate. sakrijte se bre u neku rupu i ne pojavljujte se vise.

telefonista

pre 13 godina

Naravno da su protiv. Zasto da prodaju ovi iz DS, bolje da proda DSS i mazne pare ako se umuva u novu vladu kroz neku kaoliciju. U ovoj prodaji njih nema i to je pogubno za Srbiju i sve nas. Nije im svejedno ni to sto ce pare od Telekoma DS stucati na izbore pa ih i na taj nacin udaljiti od vlasti. Sve u svemu nije zgodno, sto da mazne on a ne maznem ja?

Marko

pre 13 godina

Puna podrška! Ova prodaja se mora mirno zaustaviti jer je ona štetna za svakog građanina (zbog porasta cene impulsa, otpustanja u Telekomu, otpuštanja u Telekomovim dobavljačima, jer će stranac više uvoziti opremu...), a pogubna je i po ekonomske i nacionalne interese Srbije...STOP prodaji Telekoma!

Vladimir

pre 13 godina

Nis i Telekom nisu za poredjenje. Nis je decenijski gubitas koji se dotira iz budzeta. U globalnoj ekonomiji opstaju samo naftne kompanije koje imaju sopstvene izvore nafte. Telekom je profitabilna kompanija, koja ima sve uslove za samostalni razvoj. Nis nije prodao DSS, nego Vlada Srbije u kojoj su vecinu cinili ministri iz DS. To su cinjenice, a ne demagogija. Budimo realni, iako smo Srbi!

Marko

pre 13 godina

Puna podrška! Ova prodaja se mora mirno zaustaviti jer je ona štetna za svakog građanina (zbog porasta cene impulsa, otpustanja u Telekomu, otpuštanja u Telekomovim dobavljačima, jer će stranac više uvoziti opremu...), a pogubna je i po ekonomske i nacionalne interese Srbije...STOP prodaji Telekoma!

gradanin

pre 13 godina

a vi zaboravljate da je NIS, tada kao srpska zlatna koka okarakterisana, u stvari bila u dugovima do guse i da su danas dugovi nakon "ciscenja" knjigovodstva dostigli 400 mio. evra. pa danas bi nis bio bankrot ko i sva ostala srpska preduzeca, da ga rusi nisu kupovili. jos rusi ispali namagarceni jer su za 400 mio. evra dugova platili drzavi 400 mio. evra. kod telekoma se radi o vitalnoj instituciji za svaku drzavu, jer preko telekomunikacija se moze prisluskivati cijela drzava. uz to telekom je jedino profitabilno preduzece u drzavi srbiji. ali jok, treba dobiti izbore, vladati i pljackati jos 4 godine ovu napacenu drzavu i narod. eto, milijarda dobro stize u predizbornoj godini da se sjecu vrpce na nekih 5 km magistralnog puta itd. neverovatno sta se radi u ovoj nasoj drzavi, a jos manje svhatam da neki gradjani i dalje slepo veruju kako evropa nema alternativu i da nas tamo ceka realno za jedno 10-15 godina med i mlijeko, al' eto do tada cemo valjda preziveti kako tako.... Bilo bi smesno da nije tuzno i zalosno....

Darko

pre 13 godina

Postoji milion razloga da se Telekom ne proda, a samo jedan (korupcija) da se proda! Recimo im dosta, ministri prodajte vaše firme i vile, a NAŠ Telekom ostavite na miru!

NIkola

pre 13 godina

Aposlutno se zalažem za stvaranje širokog građanskog fronta protiv prodaje Telekoma! Ne smemo da dozvolimo vlasti da radi šta god hoće, a primer Telekoma je pokazna vežba da li mogu da ostvare baš sve što su naumili, ma kako suludo bilo. Ja sam i za peticiju, ali i za proteste!

Chikanski

pre 13 godina

Oni koji su poklonili NIS Rusima, sada morališu o prodaji Telekoma.
Ne znam zašto se i objavljuju komentari takve jedne stranke. Samo nervirate čitaoce.

buđ na političkoj sceni

pre 13 godina

Ovi što se prave pametni i pitaju ko je prodao NIS. Bolje da postave pitanje ko je procenjivao vrednost NIS-a? I da se prisete da je i u toj vladi bio DS. Podsetio bi da mi se Koštunica zgadio kad je rehabilitovao Dinkića.
Kao što nije trebalo prodavati NIS ne treba i još milon razloga više postoje da se ne proda Telekom. Pare koje dobiju će i ovako da podele između sebe za izborne projekte.
Samo još Tomice da se jave i sve je ok...

miki

pre 13 godina

Nije vazno ko pokrece akciju,vazno je da ona uspe i da se ovi na vlast urazume i da neprave veliku gresku.A sto se tice konkurencije dovoljno ce biti da ga skinu iz uredbe javnih nabavki i da mu ostave dividendu jednu godinu da to ulozi u razvoj i niko mu nece moci prici a sto je najvaznije svi ce imati korist od toga. .

telefonista

pre 13 godina

Naravno da su protiv. Zasto da prodaju ovi iz DS, bolje da proda DSS i mazne pare ako se umuva u novu vladu kroz neku kaoliciju. U ovoj prodaji njih nema i to je pogubno za Srbiju i sve nas. Nije im svejedno ni to sto ce pare od Telekoma DS stucati na izbore pa ih i na taj nacin udaljiti od vlasti. Sve u svemu nije zgodno, sto da mazne on a ne maznem ja?

max

pre 13 godina

opet se vi javljate, pa vasa stranka je pokrenula i bila inicijator one bruke sa NIS-om, kakva je to bila privatizacija?? bez tendera sa poklonom za bracu ruse samo zbog politicke podrske za kosovo (i vi se sa time hvalite zato sto je to bio patriotski cin), i vi sada imate morala da pricate kako telekom ne sme da se proda, i ne treba da se proda ali vi uopste nemate prava da to kazete. vasi rezultati su poznati ,KATASTROFA kao i ova vlada, dali NIS za 500m da bi imali najskluplje grejanje i gorivo u ovom delu evrope, bruka i sramota, i vi nesto pricate. sakrijte se bre u neku rupu i ne pojavljujte se vise.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Kazu ovi dSS-ovci koji su prodali strateshku industriju NIS bud zasto Rusima!

Da je ta banda pohapshena na vreme, ne bi ni citali vishe njihove izjave po novinama!

Problem je u KOHABITACIJI i sitnim partijskim interesima!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

DSS protiv prodaje Telekoma

Na njihovom mestu i Ja bih bio protiv !
Dok god se nadaju da ce se mozda nekada u nekakvoj koaliciji vratiti na Vlast i treba da su protiv svake prodaje bilo cega ne samo Telekoma !
Ako ne zaustave ovu Vlast njima nece preteci vise nista sto bi oni nekada MOGLI PRODATI !

Nikola

pre 13 godina

Bilo kako bilo, nije dobro da umesto drzavnog monopola bude privatni. Smesan je DSS ali ako samo ovo izguraju opet cu glasati za njih, poslednjih dva puta sam za DS. Ko bude prodao Telekom moj glas nikada nece dobiti pa neka je i vize ukinuo.

petar

pre 13 godina

Ostaje da mi normalni pokrenemo peticiju za hapsenje potpisnika peticije protiv prodaje Telekoma. Ponovo jedna grupa koja ima ove ili one dilove sa Telekomom pokusava da zbog licnih (a na stetu drzavnih) interesa spreci jedini nacin da se ubije apsolutni i nelegalni monopol ovog mamuta na steroidima, glavnog kocnicara informacionog razvoja u zemlji. Bilo bi lepo kad bi to moglo da se resi na drugi nacin i da ovaj strateski resurs ostane u rukama drzave, ali bi to znacilo "science-fiction" scenario u kome bi Telekom preko noci postao jedan od jednakih igraca na trzistu, a kompetna infrastruktura bila prodata razlicitim privatnim firmama kako to predvidjaju anti-monopolski zakoni evropskih zemalja. Zamislite situaciju u kojoj Telekom placa rentu za koriscenje telekomunikacione infrastrukture. Neverovatno. Samo prodaja moze da donese svim gradjanima Srbije ono sto je mnogo veci resurs od samog Telekoma, moderan i svakome pristupacan internet na celoj teritoriji i zdravu konkurenciju koja ce se utrkivati kvalitetom i obimom ponude, konkurenciju neopterecenu obaveznim posrednikom koji zahvaljujuci monopolskom polozaju udesetostrucuje cenu svake usluge. Svako kome ovo nije prvi i najveci interes ima zadnju misao i skrivene licne motive.

rodjen_los

pre 13 godina

"Mama onaj tamo bata je dobio cokoladicu"!!! "Ocu i ja"!!
...ta prica.

Sta sad? Da placem nad Nenadom Popovicem sto nece dobiti car i proviziju od prodaje? Nisam lud! DSS je dobio svoju "cokoladicu" sa sve ruskim sadrzajem! I u slast su je smazali. Nema vise!
Operi zube pa na spavanje!

Micko

pre 13 godina

Zapanjen sam komentarima na ovu temu. Tacno je da je prodaja NIS-a i nacin kako smo NIS poklonili Rusima sramota i velika steta za nasu zemlju, ali je moj bes jos veci zbog prodaje MTS. O DSS mislim sve najgore, ali i pored svega podrzavam i potpisacu ovu peticiju, kao i sve druge koje se u medjuvremenu pojave. Ovo je najveca pljacka Srbije i najveca steta za Srbiju. Za argumente dovoljno je procitati sta o ovome misli Dr Aleksandra Smiljanic

Jozef K

pre 13 godina

Mislim da je Ds pod pritiskom ekonomske krize, koja je objektivno nesrecan faktor, potpuno izgubio kompas. Ogroman deficit u buzdetu ce tesko da se popuni, ali prodati Telekom ce biti politicko samoubistvo... Ovo moraju da rese na drugi nacin. Dobit, makar i monopolska, treba da ostane gradjanima Srbije, za plate i penzije, a ne kroz dividendu Norveskoj, Nemackoj i raznim investicionim fondovima kojima je vlasnicka struktura toliko spekulantski izprepletena, da se ne zna pouzdano ni ko iza njih stoji... Cena je zbog krize toliko mala, da bi prodaja u ovom momentu granicila sa veleizdajom. Definitovno cu da potpisem peticiju

Grobar Ni

pre 13 godina

Читајући коментаре на ову вест стичем утисак да је људима више стало до бољитка и остатка на власти партије за коју гласају (ДС) од квалитета сопственог живота и живота своје деце. Нечувено. У овом тренутку продавати Телеком као најрентабилнију и најпрофитабилнију компанију у Србији чин је безумља оних који су се за тако нешто неаргументовано одлучили. Много је у задњих 10 година у овој банана републици продатих фирми. Добијени новац од тих продаја је неплански трошен и покраден, животни стандард није побољшан, погоршан је, а Србија осиромашена до дна. Знајући све ово, треба учинити напоре да до продаје и ове последње фирме која још увек нешто значи и вреди не дође, па било и у организацији такве странке као што је ДСС. Овим се њена улога, јер је дуго нестручно и бахато владала Србијом, и њене заслуге за мизеран живот на овим просторима не амнестирају, на против, то остаје као опомена бирачима при опредељивању када гласaју. Треба знати да ће новац који се буде добио евентуалном продајом Телекома, као и до сада у сличним ситуацијама, бити проћердан од тренутне неодговорне и неспособне владе, која своје прежевљавање на политичкој сцени види једино у том несувислом потезу у његовој продаји. Криминално.

Јелена

pre 13 godina

С обзиром да сам радник Телекома Србије, прилично сам упућена колико је погрешна одлука да се прода Телеком. У том контексту желим да кажем да је најмања ствар коју могу да учиним је да дам свој потпис петицији за коју сматрам да, напросто, мора имати ефекта. Дакле, СТОП продаји Телекома Србије! СТОП продаји најпрофитабилнијег предузећа у државном власништву !

Chikanski

pre 13 godina

Oni koji su poklonili NIS Rusima, sada morališu o prodaji Telekoma.
Ne znam zašto se i objavljuju komentari takve jedne stranke. Samo nervirate čitaoce.

petar

pre 13 godina

Ostaje da mi normalni pokrenemo peticiju za hapsenje potpisnika peticije protiv prodaje Telekoma. Ponovo jedna grupa koja ima ove ili one dilove sa Telekomom pokusava da zbog licnih (a na stetu drzavnih) interesa spreci jedini nacin da se ubije apsolutni i nelegalni monopol ovog mamuta na steroidima, glavnog kocnicara informacionog razvoja u zemlji. Bilo bi lepo kad bi to moglo da se resi na drugi nacin i da ovaj strateski resurs ostane u rukama drzave, ali bi to znacilo "science-fiction" scenario u kome bi Telekom preko noci postao jedan od jednakih igraca na trzistu, a kompetna infrastruktura bila prodata razlicitim privatnim firmama kako to predvidjaju anti-monopolski zakoni evropskih zemalja. Zamislite situaciju u kojoj Telekom placa rentu za koriscenje telekomunikacione infrastrukture. Neverovatno. Samo prodaja moze da donese svim gradjanima Srbije ono sto je mnogo veci resurs od samog Telekoma, moderan i svakome pristupacan internet na celoj teritoriji i zdravu konkurenciju koja ce se utrkivati kvalitetom i obimom ponude, konkurenciju neopterecenu obaveznim posrednikom koji zahvaljujuci monopolskom polozaju udesetostrucuje cenu svake usluge. Svako kome ovo nije prvi i najveci interes ima zadnju misao i skrivene licne motive.

max

pre 13 godina

opet se vi javljate, pa vasa stranka je pokrenula i bila inicijator one bruke sa NIS-om, kakva je to bila privatizacija?? bez tendera sa poklonom za bracu ruse samo zbog politicke podrske za kosovo (i vi se sa time hvalite zato sto je to bio patriotski cin), i vi sada imate morala da pricate kako telekom ne sme da se proda, i ne treba da se proda ali vi uopste nemate prava da to kazete. vasi rezultati su poznati ,KATASTROFA kao i ova vlada, dali NIS za 500m da bi imali najskluplje grejanje i gorivo u ovom delu evrope, bruka i sramota, i vi nesto pricate. sakrijte se bre u neku rupu i ne pojavljujte se vise.

telefonista

pre 13 godina

Naravno da su protiv. Zasto da prodaju ovi iz DS, bolje da proda DSS i mazne pare ako se umuva u novu vladu kroz neku kaoliciju. U ovoj prodaji njih nema i to je pogubno za Srbiju i sve nas. Nije im svejedno ni to sto ce pare od Telekoma DS stucati na izbore pa ih i na taj nacin udaljiti od vlasti. Sve u svemu nije zgodno, sto da mazne on a ne maznem ja?

Bucko razmisljam

pre 13 godina

DSS protiv prodaje Telekoma

Na njihovom mestu i Ja bih bio protiv !
Dok god se nadaju da ce se mozda nekada u nekakvoj koaliciji vratiti na Vlast i treba da su protiv svake prodaje bilo cega ne samo Telekoma !
Ako ne zaustave ovu Vlast njima nece preteci vise nista sto bi oni nekada MOGLI PRODATI !

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

Kazu ovi dSS-ovci koji su prodali strateshku industriju NIS bud zasto Rusima!

Da je ta banda pohapshena na vreme, ne bi ni citali vishe njihove izjave po novinama!

Problem je u KOHABITACIJI i sitnim partijskim interesima!

Marko

pre 13 godina

Puna podrška! Ova prodaja se mora mirno zaustaviti jer je ona štetna za svakog građanina (zbog porasta cene impulsa, otpustanja u Telekomu, otpuštanja u Telekomovim dobavljačima, jer će stranac više uvoziti opremu...), a pogubna je i po ekonomske i nacionalne interese Srbije...STOP prodaji Telekoma!

rodjen_los

pre 13 godina

"Mama onaj tamo bata je dobio cokoladicu"!!! "Ocu i ja"!!
...ta prica.

Sta sad? Da placem nad Nenadom Popovicem sto nece dobiti car i proviziju od prodaje? Nisam lud! DSS je dobio svoju "cokoladicu" sa sve ruskim sadrzajem! I u slast su je smazali. Nema vise!
Operi zube pa na spavanje!

Vladimir

pre 13 godina

Nis i Telekom nisu za poredjenje. Nis je decenijski gubitas koji se dotira iz budzeta. U globalnoj ekonomiji opstaju samo naftne kompanije koje imaju sopstvene izvore nafte. Telekom je profitabilna kompanija, koja ima sve uslove za samostalni razvoj. Nis nije prodao DSS, nego Vlada Srbije u kojoj su vecinu cinili ministri iz DS. To su cinjenice, a ne demagogija. Budimo realni, iako smo Srbi!

gradanin

pre 13 godina

a vi zaboravljate da je NIS, tada kao srpska zlatna koka okarakterisana, u stvari bila u dugovima do guse i da su danas dugovi nakon "ciscenja" knjigovodstva dostigli 400 mio. evra. pa danas bi nis bio bankrot ko i sva ostala srpska preduzeca, da ga rusi nisu kupovili. jos rusi ispali namagarceni jer su za 400 mio. evra dugova platili drzavi 400 mio. evra. kod telekoma se radi o vitalnoj instituciji za svaku drzavu, jer preko telekomunikacija se moze prisluskivati cijela drzava. uz to telekom je jedino profitabilno preduzece u drzavi srbiji. ali jok, treba dobiti izbore, vladati i pljackati jos 4 godine ovu napacenu drzavu i narod. eto, milijarda dobro stize u predizbornoj godini da se sjecu vrpce na nekih 5 km magistralnog puta itd. neverovatno sta se radi u ovoj nasoj drzavi, a jos manje svhatam da neki gradjani i dalje slepo veruju kako evropa nema alternativu i da nas tamo ceka realno za jedno 10-15 godina med i mlijeko, al' eto do tada cemo valjda preziveti kako tako.... Bilo bi smesno da nije tuzno i zalosno....

NIkola

pre 13 godina

Aposlutno se zalažem za stvaranje širokog građanskog fronta protiv prodaje Telekoma! Ne smemo da dozvolimo vlasti da radi šta god hoće, a primer Telekoma je pokazna vežba da li mogu da ostvare baš sve što su naumili, ma kako suludo bilo. Ja sam i za peticiju, ali i za proteste!

buđ na političkoj sceni

pre 13 godina

Ovi što se prave pametni i pitaju ko je prodao NIS. Bolje da postave pitanje ko je procenjivao vrednost NIS-a? I da se prisete da je i u toj vladi bio DS. Podsetio bi da mi se Koštunica zgadio kad je rehabilitovao Dinkića.
Kao što nije trebalo prodavati NIS ne treba i još milon razloga više postoje da se ne proda Telekom. Pare koje dobiju će i ovako da podele između sebe za izborne projekte.
Samo još Tomice da se jave i sve je ok...

Darko

pre 13 godina

Postoji milion razloga da se Telekom ne proda, a samo jedan (korupcija) da se proda! Recimo im dosta, ministri prodajte vaše firme i vile, a NAŠ Telekom ostavite na miru!

miki

pre 13 godina

Nije vazno ko pokrece akciju,vazno je da ona uspe i da se ovi na vlast urazume i da neprave veliku gresku.A sto se tice konkurencije dovoljno ce biti da ga skinu iz uredbe javnih nabavki i da mu ostave dividendu jednu godinu da to ulozi u razvoj i niko mu nece moci prici a sto je najvaznije svi ce imati korist od toga. .

Nikola

pre 13 godina

Bilo kako bilo, nije dobro da umesto drzavnog monopola bude privatni. Smesan je DSS ali ako samo ovo izguraju opet cu glasati za njih, poslednjih dva puta sam za DS. Ko bude prodao Telekom moj glas nikada nece dobiti pa neka je i vize ukinuo.

Jozef K

pre 13 godina

Mislim da je Ds pod pritiskom ekonomske krize, koja je objektivno nesrecan faktor, potpuno izgubio kompas. Ogroman deficit u buzdetu ce tesko da se popuni, ali prodati Telekom ce biti politicko samoubistvo... Ovo moraju da rese na drugi nacin. Dobit, makar i monopolska, treba da ostane gradjanima Srbije, za plate i penzije, a ne kroz dividendu Norveskoj, Nemackoj i raznim investicionim fondovima kojima je vlasnicka struktura toliko spekulantski izprepletena, da se ne zna pouzdano ni ko iza njih stoji... Cena je zbog krize toliko mala, da bi prodaja u ovom momentu granicila sa veleizdajom. Definitovno cu da potpisem peticiju

Micko

pre 13 godina

Zapanjen sam komentarima na ovu temu. Tacno je da je prodaja NIS-a i nacin kako smo NIS poklonili Rusima sramota i velika steta za nasu zemlju, ali je moj bes jos veci zbog prodaje MTS. O DSS mislim sve najgore, ali i pored svega podrzavam i potpisacu ovu peticiju, kao i sve druge koje se u medjuvremenu pojave. Ovo je najveca pljacka Srbije i najveca steta za Srbiju. Za argumente dovoljno je procitati sta o ovome misli Dr Aleksandra Smiljanic

Grobar Ni

pre 13 godina

Читајући коментаре на ову вест стичем утисак да је људима више стало до бољитка и остатка на власти партије за коју гласају (ДС) од квалитета сопственог живота и живота своје деце. Нечувено. У овом тренутку продавати Телеком као најрентабилнију и најпрофитабилнију компанију у Србији чин је безумља оних који су се за тако нешто неаргументовано одлучили. Много је у задњих 10 година у овој банана републици продатих фирми. Добијени новац од тих продаја је неплански трошен и покраден, животни стандард није побољшан, погоршан је, а Србија осиромашена до дна. Знајући све ово, треба учинити напоре да до продаје и ове последње фирме која још увек нешто значи и вреди не дође, па било и у организацији такве странке као што је ДСС. Овим се њена улога, јер је дуго нестручно и бахато владала Србијом, и њене заслуге за мизеран живот на овим просторима не амнестирају, на против, то остаје као опомена бирачима при опредељивању када гласaју. Треба знати да ће новац који се буде добио евентуалном продајом Телекома, као и до сада у сличним ситуацијама, бити проћердан од тренутне неодговорне и неспособне владе, која своје прежевљавање на политичкој сцени види једино у том несувислом потезу у његовој продаји. Криминално.

Јелена

pre 13 godina

С обзиром да сам радник Телекома Србије, прилично сам упућена колико је погрешна одлука да се прода Телеком. У том контексту желим да кажем да је најмања ствар коју могу да учиним је да дам свој потпис петицији за коју сматрам да, напросто, мора имати ефекта. Дакле, СТОП продаји Телекома Србије! СТОП продаји најпрофитабилнијег предузећа у државном власништву !