Nedelja, 25.04.2010.

10:33

Tadić: Akcija za povratak operatera

Srbija će pokrenuti međunarodnu akciju kako bi Srbi na Kosovu mogli da koriste usluge srpskih operatera mobilne telefonije, kaže predsednik Srbije Boris Tadić.

Izvor: B92

Tadiæ: Akcija za povratak operatera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Vojvodinac

pre 13 godina

Repetitori su radili dok drugi operateri nisu izgradili svoju infrastrukturu, i to "naši" predstavnici odlično znaju, kao i kada i gde su postavljani repetitori i bazne stanice. Da su hteli sprečiti gašenje, trebalo je inicijativu pokrenuti mnogo ranije, ovako samo kukaju kao malo dete bez igračke, po ko zna koji put. Inače mogućnosti samih repetitora su mnogo veće, i svaka država ima ozbiljan interes kontrole istih. Setite se kako je Karić prošao kada se ispostavili da je iznajmio repetitore suprotnom taboru i....

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Situacija na Kosovu zbog isključenja mobilnih i fiksnih operatora iz Srbije i dalje se zaoštrava. Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je zaprepašćen time što Euleks mirno gleda na isključivanje predajnika i kršenje ljudskih prava na Kosovu.

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

a predsednik Srbije Boris Tadić najavljuje pokretanje "najveće moguće međunarodne akcije" kako bi se Srbima južno od Ibra ponovo omogućilo da koriste usluge mobilnih operatora iz Srbije ???

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

Tadić je izjavio je da je zaprepašćen time što Euleks mirno gleda na isključivanje predajnika i kršenje ljudskih prava na Kosovu ?

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

On kaže da "Telekom Srbija" za sedam dana može da obnovi uništenu i oštećenu opremu i da će od svih institucija na Kosovu tražiti zaštitu novih repetitora ?

"U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera" !

"Srpsko stanovništvo je ugroženo objektivno. Ne mogu da pozovu u pomoć. Mi smo podigli uzbunu u međunarodnoj zajednici", rekao je Tadić ?

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

BLA BLA BLA BLA BLA BLA !!!

Realko

pre 13 godina

Treba da se napravi sporazum izmedju njihovih i nasih mobilnih operatera, da troskovi sa 044 i 045 ne budu inostrani kada se zove na 064 063 061. Razume se oni su priznali Kosovo kao nezavisno i da bi razvijali svoju drzavu moraju da razvijaju svoje trziste. S druge strane Srbija ne priznaje Kosovo sto znaci da ne odvaja Srbe na Kosovu od ovih u Srbiji. Dakle, najbolje resenje je da se napravi sporazum izmedju nasih i njihovih kompanija - da troskovi Srbija-Kosovo Kosovo-Srbija budu normalni a ne inostrani.

ekrem

pre 13 godina

Koliko sam ja ovo razumeo Tadic bi nekako da pregovara o pravima drzave Kosova.Ne i ne, o pravima drzave Kosova se nece pregovarati ni sa Srbijom ni sa bilo kojom drugom drzavom Republika Kosova nije vise na licitaciji i sto pre to ukapira bolje i za Srbiju i za Kosovo.

Robin Hood

pre 13 godina

G.Tadic kaze da je Srpsko stanovnistvo ugrozeno objektivno, ugrozena ljudska prava.
Juce se govorilo da se brine o bolesnicima jer nemogu kontaktirati sa hitnom sluzbom i zatraze medicinsku pomoc. A vec danas citam ovu vest g.Bogdanovica:

"Срби не треба да узимају картице 044 и 045 мреже, јер тако признају косовске и онемогућавају повратак српских мобилних оператера, чије је коришћење многе повољније, изјавио је министар за Косово и Метохију Горан Богдановић".

Nesto mi nije jasno?! Dali se stvarno brine o ljudima ili...?!
Stvarno ne razumem!!!

N

pre 13 godina

To sto Euleks navija za to da se skinu repetitori nije nista cudno, jer i oni stite svoje ekonomske interese pre svega inbterese svojih drzava koje imaju tamo svoju telefoniju i koja naplacuje mobilnu telefoniju po ko zna kojim i kolikim cenama... Stalo im je da ono i malo preostalo Srba sad sa svojim rodjacima u Srbiji razgovaraju po neuporedivno vecim cenama. Drugo nisu mi jasni ljudi koji kazu sta se sad Srbija buni, samo mogu da kazem svima da je Srbija maticna drzava svih Srba kako onih koji zive ovde tako i onih koji zive izvan nje i normalno je da ce kao drzava stititi ne samo svoje finansijske interese vec i interese Srba. Sta je tu cudno? To sto je Kosovo nezavisno, ne znaci da sad Srbija treba da okrene glavu od svih Srba..

zoki

pre 13 godina

Koliko god se to nama svidjalo ili ne, u pitanju je samo bolno sagledavanje realnosti da Kosovo vise nije Srbija. Zadnja "velika" ujdurma nasih politicara je bila kad se Kosovo ocepilo, Srbija raspisala vanredne izbore, i onda nakon izbora svi politicari zaboravili da se Kosovo ocepilo, i poceli da se bave koalicijama, "za i protiv DSS", DS-SPS... itd.
To je bio potpuni dokaz koliko je politicarima Srbije stalo do Kosova u tom trenutku (isto koliko i politicarima Srbije pre toga).
Uglavnom, posle smo uspesno "popljuvali" Mila Djukanovica zato sto je priznao realnost da je Kosovo "otislo", i danas u Srbiji prosecan covek ima utisak da je neka nicim izazvana nepravda nad Srbima maltene vise krivica Mila Djukanovica, cije i vatikana, nego nas samih. Tadicu, znam da boli, ali mozda je vreme da se Albancima na Kosovu pruzi ruka i pocnu diskutovati pitanja funkcionisanja i medjusobnog uvazavanja... Da li je vama i drugim politicarima poput Kostunice, Velje, Ivice, Tome stalo do Kosova kao dela Srbije, to ste svi pokazali na zadnjim izborima kao i 20 godina pre toga.

veki

pre 13 godina

Prvo se bune: "Sto se Predsednik ne oglasava?" A kad se oglasi onda :"UUUUUUUUUUU".
Predsednice Tadicu oni koji imaju mozga su na Vasoj strani. Svi mi dobro vidimo protiv kakvih sila se Vi borite na dnevnoj bazi. I jos ostajete normalni.
A sto se telefonije tice- treba udariti na sva zvona da su stari i nejaki odseceni od sveta, da se krse ljudska prava. Protesti, tuzbe, publicitet, istrajnost, vokalnost i prikupljanje para. Takvim se jezikom dobijaju politicki poeni u modernom svetu, a samim tim i moze pomoci nasima na Kosovu.

Rx5

pre 13 godina

Ima valjda u Srbiji važnijih i većih problema, od ovoga? Sve puca od korupcije, nepravde, bezakonja, lopovluka, a mi se bavimo komšijskim dvorištem. Kosovo više nije Srbija, koji vam je đavo ljudi?

Kragujevcanin

pre 13 godina

Drzava Srbija nemora da obnavlja bazne stanice nasih operatora-jednostavno postavljanjem par satelita na nasoj teritoriji a prema pravcu Kosova resili bi se svi problemi.Britanski Vodafon je najbolji primer za to.A uz to bi u etar bio emitovan i program nasih televizija ka celom Kosovu-pa da vidimo kako bi to Albanci sankcionisali...

Dusan

pre 13 godina

Ova stvar je vrlo jednostavna.
Telefon radi znaci da Kosovo je Srbija.
Telefon ne radi znaci da Kosovo nije Srbija.
Vi mi sad recite da li telefoni radi ili ne rade, i sta mozemo da zakljucimo na osnovu toga.

Viski

pre 13 godina

Situacija je vrlu prosta: svaki metar Kosovske teritorije je pokriven mobilnom infrastrukturom licensiranih operatera: IPKO ili VALA (Telekom). Znaci, samo je pitanje legalnosti i obaveza prema drzavi. Srpski operateri nemaju licensu za operisanje i ne placaju porez i ostale obaveze. Zbog istih razloga, VALA i IPKO ne mogu oprerirati u Srbiju (bez obzira da li je to Presevo, Bujanovac ili bilo koje mesti gde zive albanci).

Milan

pre 13 godina

"Akcija za povratak operatera"
Ja bi vise voleo da akcija bude u pravcu vracanja imovine Telekoma Srbije na Kosmetu i pri tom mislim na infrastrukturu koja je izgradjena do 1999 godine.

Ivan

pre 13 godina

Ako Kosovo izključi srpske telefone, to znači da žele pokazati svoju nezavisnost. Ako bi Srbija izključila struju, gas, te druge komunalije, to bi značilo raskid sa drugom državom ili prakticno priznali bi Kosovo. Zato oni koji pozivaju na reciprocitet, neka barem malo razmisle.

licemerje na kub

pre 13 godina

Uz svo duzno postovanje ali meni je mnogo smesno (u stvari mnogo licemerno) kada se kosovski Albanci pozivaju na postovanje zakona i reda. Zar su zaboravili Albanci da je ta njihova "drzava" nastala ILEGALNO i uz krsenje svih mogucih zakona i prava? Koga su Albanci pitali za dozvolu kada su samoproglasavali "nezavisnost"te njihove "drzave"? Kako to da albansko samoproglasavanje ima pravnu tezinu i treba da se postuje dok su repetitori Telekoma i telenora za koje obe kompanije imaju dozvole, nesto nelegalno i mora da se unisti? Zar Albanci ne misle da su malcice pretenciozni ako misle da su samo njihovi zakoni vazeci? Moda su Albanci necim zaduzili ovu planetu pa za njih mozda vaze neka druga pravila i mozda Albanci veruju da je sasvim dovoljno da Albanci nesto samoproglase i da to automatski postaje legalno i jedino vazece, medjutijm sumnjam nesto da je tako.

Dimitrije Selimovic

pre 13 godina

Neverovatno je koliko se dezinformacija sire kad se pise o antenama. Srbija od 1999 nema nikakvih ingerencija na teritoriji Kosova prema 1244. UNMIK je osnovao prvi mobitel kosovski 2000-te, cak sa UN direktorima poslovali dobrih 5 godina. 2007-me UNMIK je organizovao tender za drugu licencu koju su dobili Slovenci (i Olbrajtova). Celo vreme su srpski operateri dobili upozorenja, pisma i reakcije da se ukinu antene koje nemaju licence od UNMIK'ove agencije, ali se tolerisalo njihov rad na Kosovu, zbog srpske manjine. Znalo se da ce Kosovska vlada nakon nezavisnosti poceti akcije ukidanja antena, i nije slucajno sto su upravo sada poceli: organizira se tender za prodaju javnog mobitela Vala, i cena ce biti niza ako ima 5 prisutnih operatera, 2 legalna, i 3 nelicencirana srpska. Zato su i poceli akcije iskljucenja signala, i nastavice te akcije (osim na severu Kosova gde bi izbili ozbiljni incidenti sa raznoraznim milicijama potpomognutim od BIA), jer nije isto dobiti se 500 miliona i 300 miliona u prodaji kosovskog telekoma. Tadicu ce se vratiti ova akcija kao bumerang, jer ce sve evropske drzave koje su priznale Kosovo insistirati da se postuje pravo, te da na Kosovu posluju samo licencirani operateri koji placaju dadzbine kosovskoj drzavi. Plus Nemacka i Norveska ce da pritiskaju svoje firme da ne krse zakone svojih sopstvenih drzava, jer priznanje Kosova ima snagu zakona u Norveskoj i Nemackoj.

Julius

pre 13 godina

U odnosu na dva prethodna dana, primecujem da danas ima vise umerenih, razloznih i realnih komentara, koji pozivaju na to da se treba ponasati u skladu sa zakonom.
Izjava predsednika Tadica je ispod nivoa tih komentara. On kaze "Telekom Srbije je u stanju da za sedam dana obnovi unistenu imovinu". Ako g.Tadic misli da se obnove bazne stanice za delovanje ilegalnih operatera, onda time se ne resava problem. Jer, nadlezni organi Kosova mogu za sedam sati ponovi ukloniti te obnovljene baze.
Ni medjunarodna zajednica ne moze da utice na vracanje ilegalnih operatera, jer oni ne bi njih trpeli u zvojoj zemlji.
Resenje problema mose se postici jedino dogovorom i urednom registracijom za delovanje u skladu sa zakonom.
PTK je vec donela odluku da Srbima na Kosovu (ne i Albancima) besplatno dodeli sim-kartice sa brojevima mobilnih telefona legalnih operatera koji deluju na Kosovu (Valja i Ipko), te za dva dana su te kartice uzimali izvestan broj gradjana Gracanice, Strpca i drugih enklava na Kosovu.

Tahir

pre 13 godina

Nije tacno da Albanci nisu placali porez drzavi Srbiji, u to vreme Jugoslaviji. Ne znam koje godiste su ti komentatori koji onako prelako izjavjuju da albanci nisu placali porez drzavi Srbiji. U to vreme ako jedan Albanac nije uplacivao porez bilo kao fizicko ili pravno lice odmah bi zavrsio u zatvoru. Za licne dohotke porez se automatksi kalkulisalo i uplacivalo. A za privatne firme gde su bili Albanci vlasnici, oh to je bilo nesto necuveno. Verovatno vi to ne znate ili se pravite blesavim i glupi. Ja kao bivsi vlasnik jedne firme jos se secam hordi financijske i trzisne policije koji su izjahali konstanto u periodima is centralne srbije i bukvalno krali i pretili gradanima da ako ne bi dali sablonki bez popisa robe po 5000 - 25000 maraka u zavisnosti od velicine firme, da ce da konfiskuju robu bezobzira da li je ta roba bila uspravno registrovana ili ne. Samo u Prizrenu u roku od jednog dana finansijka policija u akciji od otprilike 150 inspektora iz centralne Srbije je bila u stanju da krade 5 miliona maraka u to vreme od "svojih siptarskih gradana". A da li znate sta se financiralo sa tim parama oduzeto sa Kosova. Ja znam, ali necu vam reci, to ostavjlam vama da predpostavite i njima koji kazu da Albanci nisu placali porez drzavi Srbiji decenijama. Da ste bili i ziveli ovde u to vreme i videli sta je uradeno ovde, verovatno ne biste ostavili ovakve glupe komentare. A sa druge strane istina je da Srbi od 1999 godine nisu uplacivali nista za bilo kakve usluge a kamoli porez (za usluge firmi koji su registrovani na Kosovu)...
Bivsi vlasnik firme.

Vuko

pre 13 godina

Predstavnici ispostave Pošte i telekoma Kosova (PTK) delili su danas besplatno kartice sa brojevima telefona mobilne mreže 044 i 045 meštanima centralnog Kosova.
Kartice sa dva evra kredita kosovskog operatera “Valja” (Talas) deljeni su u ekspozituri PTK u blizini manastira Gračanica.

Kartice je mogao da podigne svako ko je kod sebe imao bilo kakav dokument, pa i ako je izdat u centralnoj Srbiji, preneli su očevici.

“Valja” je jedan od dva kosovska operatera mobilne telefonije formirane nakon rata na Kosovu, 1999. godine.

nesa

pre 13 godina

Potpuno je jasno sto su iskljuceni predajnici,jos jedan pritisak na Srbe da se isele. G. Tadicu vi pod hitno ispitajte sve isporuke struje,plina,hrane prema Kosovu i Metohiji i zaustavite ih. Preko medjunarodnih humanitarnih organizacija omogucite snabdevanje Srpakih enklava.Prekinut saradnju s Evropskommisijom na Kosovu i onako radi na ojacaju Kosovko-Metohijske drzave. Evropi se zahvalite na saradnji sve dok ne obezbede "evropske vrednosti Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji" Ako to niste u stanju podelite Srpskim porodicama zemlju u vlasnistvu drzave tako da i oni jednom pocnu da zive kao ljudi.Pokrenuti pred medjunarodnim institucijama sudske sporovo za povracaj imovine i protiv svi uzurpacija iste. Vretiti Crkvi svu imovinu na Kosovu od prije drugog svetskog rata.Pa onda ostavite G.Taciju i ostalim da postuju medjunarodne zakone i prave svoju nezavisnu drzavu.Vreme je da sve sto je Srbija ulagala godinama naKosovu i metohiji knacno dobije svog pravog vlasnika, a ne da mirno gledamo otimacinu.Na zapadu kad razbijes parking sat (koji te nervira)imas vrlo ozbiljne posledice. Srbija ima dovoljni pravnika da moze da zastiti sve svoje gradjane bez obzira gde se nalazili.

Marina

pre 13 godina

Evo opet Tadića sa svojim alarmantnim intervencijskim mjerama ! Tadić je opet sačekao da se požar razbukta pa da ga onda počne gasiti. Prije nego poduzme velike protupožarne mjere, bilo bi zanimljivo dobiti odgovore na neka pitanja o tome je li u zadnje vrijeme,dok se još moglo nešto promijeniti, Srbija ili je Ahtisari više učinio da Srbima na Kosovu osigura kontinuitet obrazovanja,jezika,očuvanja povijesnog naslijeđa,vjerskih tradicija i svega ostaloga što ih obilježava kao narod ? Kada ih je zadnji put posjetio kao predsjednik i objasnio argumentirano što je sve učinjeno i što se čini da se Srbi na Kosovu ne osjete napuštenim od matice zemlje ? Je li ikada Srbe i teritorij Kosova stavio u isti razred prioriteta ? Ne,najprije je teritorij,a onda ljudi. Stavimo se u kožu tih ljudi . Beograd im povremeno kroz medije šalje poruke i podršku,najavljuje akcije za izbijanje prištinskih zamisli diplomatskim putem pa šalje Jeremića da na listu „za Srbiju“ doda još neku azijsku ili afričku zemlju ; Priština im nudi na terenu sve što im treba za normalan život-dokumente,obrazovanje na materinjem jeziku, slobodu vjeroispovijesti,očuvanje tradicije,posao,sudjelovanje u vlasti na svim razinama,i Prištinu kao glavni administrativni grad. I sve pod jakim nadzorom međunarodne zajednice. Za sve Srbe u regiji čini se život ide dalje,prema EU,zašto bi za kosovske Srbe trebao biti zaustavljen na 1999.g.ili 2008.? Ne ulazim u stav službene Srbije po pitanju statusa Kosova,ali Srbima na Kosovu je trebalo dati mnogo više opipljivih argumenata( pa i pitanje operatera) kojima bi Beograd potvrdio da ih nije i neće napustiti. Zbog zemalja koje nisu priznale Kosovo nema u realnim životima kosovskih Srba zato ništa manje Kosova nego prije, dapače, Kosova je svakim danom sve više,a Srbije sve manje. Požar se toliko razbuktao da će se ugasiti sam po sebi,kad sve izgori i kad tlo pod nogama kosovskih Srba nepovratno izmakne u kosovsku državnost. Nadajmo se ,zbog Srba na Kosovu,da će Priština biti dosljedna u provođenju Ahtisarijevog plana.

ukinitevizebrazilu

pre 13 godina

Juce sam poslao slican komentar... Napisao sam da je lako biti heroj za kompjuterom i da treba milion Srba da se skupi u Mitrovici i da jasno pokaze da nam je stalo do Kosova. Ne treba da se plasimo reakcije MZ jer zivimo u demokratiji. Albanci sve dobijaju na silu a mi ne moramo da primenimo oruzanu silu vec pozitivnu u stilu demonstracija 1996g. A ovi danasnji na vlasti su potekli bas iz toga. EU jeste nas imperativ ali i ne mora obavezno da bude ako ce nas uvuci u "tamni vilajet" gde ne sme da ce cuje nase neslaganje a primer Grcke je ocigledan. Srbija ne sme da se boji i treba da se ostro bori protiv korupcije(jos nisam cuo da je neki lekar uhapsen zbog mita zbog naplate operacije u drzavnim bolnicama npr) Ako nismo u stanju da ovo postignemo bolje ne zaludjujmo taj jadni narod dole, priznajmo Kosovo i na neki nacin im obezbedimo neka maksimalna prava koja ima danas albanci daju deklarativno. Vreme ide treba da se zivi.

stefan

pre 13 godina

Vecina komentatora koliko vidim ne uvazava cinjenicu da Srbija, kao i vecina njenog stanovnistva, svidelo se to nekome ili ne, ne priznaje Kosovo kao suverenu drzavu, te stoga ne oseca ni obavezu da placa porez toj "drzavi". Prema tome poredjenja sa Madjarima, Hrvatima i ostalim nacionalnim manjinama koje zive u Srbiji i njihovom mogucnoscu koriscenja operatera iz njihovih maticnih drzava je besmislena. Cinjenicno stanje na terenu je jedno,a medjunarodni zakoni su drugo. Rezolucija UN o Kosovu i dalje je zvanicno na snazi,a ona ga ne priznaje kao suverenu drzavo. Osim toga, Srbija treba da placa porez Kosovu isto onako kako ste ga vi gospodo Albanci placali SFRJ u zadnjih XY godina- znaci nula.

sve se vidi bolje za 50 godina

pre 13 godina

Zna Tadic sta je ovde problem. Naocigled Euleksa, koji je on prihvatio, isecene su instalacije i jos su podrzali akciju. To znaci da je Euleks stao na stranu pristinskih vlasti, na sta je Kostunica upozoravao pre dve godine. Predsedniku samo ostavljam dve teme za razmisljanje: da li su mu evropski prijatelji zabili klip u tocak i sta ce reci istorija o njegovoj vladavini?

MarkoS

pre 13 godina

Bravo predsednice! Konacno se neko konkretno oglasio povodom iskljucenja na Kosovu. Mislim da je samo red da se to sprovede, a ne sumnjam da hoce, samo treba imati volje.

prokleta avlija

pre 13 godina

posto vidim da se mnogi pozivaju na pravo, legalnost i pravnu drzavu...da vidimo da li je Kosovo u ovom slucaju reagovalo kao pravna drzava. Da li su poslata upozorenja pred iskljucenje pruzaocima usluga (telekomu,telenoru i vipu) i zahtev da se nelegalni predajnici iskljuce? Da li su korisnici tih mreza (kako se ispostavilo njih 200.000 i Srbi i Albanci) unapred obavesteni od Vlade kosova da ce ostati bez signala i da nece npr moci da zavrsavaju poslove koji ce npr da napune kosovski budzet i da bi se sprecile negativne posledice na ekonomiju bilo pozeljno da drzavljani kosova korisnici usluga tih operatera nadju alternativne dobavljace usluga? Da li se u jednoj drzavi sveta unistava necija imovina pa cak i nelegalno stecena? U pravnoj drzavi se imovina stecena na nelegalan nacin konzervira,nacionalizuje i korist od toga ima celo drustvo,a nista se ne lomi,kida,sakati,sece.Gde su prekrsajne prijave protiv Telekoma,Telenora i Vipa? Svaka pravna drzava je duzna da sankcionise takva flagrantna krsenja zaona? Zasto te firme nisu tuzene ako je ovo operacija pravne drzave a ne nesto drugo? Zasto nisu poskidani i predajnici na severu Kosova,da li to znaci da drzava kosovo nema jurisdikciju nad severom i nacin da zastiti postovanje svojih zakona na severu? Zasto celo severno Kosovo dobija struju vec preko 6 meseci od jos jednog nelegalnog pruzaoca usluga tj Elektroprivrede Srbije i zasto pravna drzava kosovo to tolerise? Zar je to dobrosusedska saradnja,kompromis i tolerancija,da nesto pokidas,srusis i unistis bez obzira? Nije Tadiceva izjava za dnevnu politiku nego je cela ova ujdurma populisticka ujdurma kosovskih vlasti jer nema priznanja,nema struje,nema posla a opozicija im dise za vrat pa ajde da udarimo po omrazenim srbima. Drago mi je sto cemo u EU pre Alabanaca sa kosova i bez vas, a jedino se nadam da ce Srbi sa Kosova imati koristi od ulaska Srbije u EU. Vi ostanite u srednjem veku iz kojeg ni ne nameravate da izadjete.

Mlagio87

pre 13 godina

Smatram da je Kosovo druga drzava i da tu nema povratka. Cija je to greska, o tome bi se dalo razgovarati. Ipak, nije u redu skidanje predajnika na ovakav nacin i onemogucavanje civilizacijskih uslova za zivot (bukvalno za zivot, jer su Srbi onemoguceni da pozovu ijednu hitnu sluzbu), To je sve uradjeno pod parolom "legalnog" poslovanja itd. Vlada Kosova ima MNOGO vecih problema od mobilnih operatera i ovo nije bio prioritet, ali cak i da je, prvo su trebali izdati obavestenje i rok za legalizaciju od 3 do 6 meseci. Ovako se sve izdesavalo za 2 dana (iskljuceni su i fiksna i mobilna mreza!!!), Sto se tice Tadica, mislim da ste previse kriticki nastrojeni prema svim njegovim postupcima (mislim na komentare). On je predsednik drzave i kao takav mora biti ukljucen u sva desavanja, a samim tim i da se potrudi na bilo koji nacin da resi ovu nepravdu. E sad, koliko ce imati uspeha i kolika je njegova "tezina" u ocima predstavnika medjunarodnih institucija to je vec stvar za razmisljanje.
Sad se treba fokusirati na vracanje signala, u krajnjem slucaju i albanskih operatera i da se nastavi zivot na Kosovu.

Pavle

pre 13 godina

Jos jedan (ako je ikome i potreban dodatni) dokaz da je Kosovo zemlja prava za jedne ali ne i druge. Ako ste ovim zeljeli da pokazete Srbima da ste glavni, uspjeli ste. A na nas ste ostavili utisak divljaka i siledzija.

Goran

pre 13 godina

Kad se proda Telekom u toku ove godine nece vise biti srpskih operatera ni u Srbiji, kamoli na Kosovu. U Srbiji ce jedan biti norveski, drugi nemacki, a treci austrijski. Sve tri drzave su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu, pa ce neki od operatera koji posluju u Srbiji, a mozda i sva tri izvaditi licence i za rad na Kosovu.
I eto, problem ce biti resen na taj nacin a ne praznim pretnjama koje niko ne uzima za ozbiljno...

slobodnomisleći

pre 13 godina

Podrška za ovakav postupak predsednika Tadića. Tako treba da se rešavaju stvari - pregovorima i razgovorom (!!!), a ne krampovima, lopatama uz pratnju specijalaca. Na kraju krajeva obaveza (!!!) medjunarodne zajednice je da osudi svako kršenje prava i nasilje nad narodom i imovinom u bilo kojoj državi u svetu.
A EU ima još veću odgovornost jer su njeni vojnici na KIM da bi štitili ljudske živote i imovinu (a ne da posmatraju kako se kidaju kablovi i lome stubovi !!!) Na kraju krajeva Srbija je pod tim uslovima i prihvatila EULEKS na KIM !!!

Pedja

pre 13 godina

Bezobrazluk par ekselans....nadam se samo da se priblizavamo tachki kada cemo prestati da vuchemo neke nashe repove iz proshlosti za sobom....a onda ce na red doci neki drugi da iskijavaju svoje bezobrazlike....tako ti je to u zivotu....deca se igraju kamenjem, kriminalci i teroristi pravljenja drzave....majko mila....jadni mi shta nas cheka sa ovom licemernom poshasti....

Mile Politika

pre 13 godina

Podrzavam.
Osmadesetih, Albanci sa Kosova su na sav glas vristali kako im se krse gradjanska prava, a sva prava su imali.
Sta bi tek govorili da ih je Srpska policija izbacivala iz njihovioh paralelnih/nelegalnih skola/ institucija.

Samo tako, dajte im malo njihovog leka nazad.

Marko

pre 13 godina

Ova izjava je samo za unutrasnju upotrebu. To o cemu on prica se sigurno nece desiti. Ovo mu je savetovano da kaze kako bi prikupio malo jeftinih poena. Da stvarno zeli da pomogne tom jadnom narodu na Kosovu trebalo bi da se zalozi za to da kosovski operateri pozive prema srpskim mrezama tarifiraju kao lokalne pozive. Tako nesto bi i bilo moguce postici, ali u sklopu nekog sireg dogovora za koji ovde nema hrabrosti. Jadni Srbi na Kosovu, jadni Srbi u Srbiji.

Dejan Jovanovic

pre 13 godina

Gospodine Tadicu, Telekom Srbija nije tvoja firma pa da ti odredjujes da li ce ili nece da postave mobilnu telefoniju na Kosovu.

Osim toga nemaju licencu za rad u drzavi Kosovo kao sto nemaju licencu za rad ni u Madjarskoj.

Kosovo je drzava i ostavite nas na miru vise sa time.
Mislim da je na sledecim izborima 2012te odzvonilo Demokratskoj stranci.

Bora

pre 13 godina

koliko je drustveno-vlasnistvo i privatno u telekomu zasticeno vidimo ovde, a ta samoprozvana drzava prvo da ispostavi koliko je od svojih glasaca poreskih obveznika ulozila da moze da se poziva na naplatu poreza, to pitanje verovatno zeli da zaobidje pa ionako joj se moze kad je mogla samoprozvana da sedi u Wasingtonskim protektoratima ...a OUN-SB,1244 IH NE ZANIMA I DOKAZUJU da je to slovo na papiru bez obaveze celom svetu pa sta ce njima Savet Bezbednosti kad tako olako kad im se cefne mogu izazivat humanitarnu katastrofu i bezbednost gradjana na etnickim osnovama

(Vlast)a

pre 13 godina

Valjda bi i mi u Srbiji poskidali tudje antene?! Poenta je da Srbi na KIM treba da shvate da zive u drugoj drzavi i da se troskovi moraju placati tamo gde zivis a ne komsiji. Ja bih sto-sta koristila iz Hrvatske ili Slovenije, ali se moja drzava trudi da me carinama i drugim nametima onemoguci u tome. Zasto Kosovo ne bi radilo isto sto i mi?

View

pre 13 godina

U Srbiji (bez Kosova) ljudi jedva plaćaju svoje račune (bez obzira na 'nacionalnost' operatera čije usluge koriste), a Predsednik Srbije pokreće "najveću moguću međunarodnu akciju" da bi kosovski Srbi mogli da koriste usluge baš 'srpskog' operatera, te tako plaćaju porez državi u kojoj ne žive (!?)
Bilo bi zanimljivo videti reakcije u Srbiji kada bi vojvođanski Mađari zahtevali da koriste usluge svojih 'mađarskih' operatera ili Hrvati svojih 'hrvatskih' operatera, te tako Srbiju (bez Kosova) uskrate za značajnu sumu novca. Kako bi se onda finansirale kosovske iluzije oličene kroz 'srpski' telefon i 'srpsku' struju?

mirsad

pre 13 godina

Prema njegovim rečima, "Telekom Srbija" je u stanju da za sedam dana obnovi uništenu i oštećenu opremu.
Ma ne sumnjam ja uopste da to nisu u stanju da urade za seda dana.
Samo mi je nesto nejasno kako cete to uraditi bez dozvole Kosovskih vlasti.
Ovi iz agencije regulatora telekomunikacije ce vam dati pristup tim ostecenim objektima samo ako se registrujete na Kosovu i placate dazbine kao i legalni operateri na Kosovu.
Prema tome g.presednice ostavite se te demagogije za jeftine upotrebe jer i vi znate da od toga nema nista.
Realista.

radnik - gladan

pre 13 godina

U akciju obavezno uključite naše velike prijatelje: Jamajku, Kubu, Etiopiju, Somaliju. Pa nek ovi na Kosovu vide šta ih čeka ako im se zamere.

Siki

pre 13 godina

Evo, svečano se obavezujem da ću glasati za Tadića, ako on svojom "najvećom mogućom međunarodnom akcijom" postigne da se Srbima na Kosovu i Metohiji ponovo omogući da koriste usluge srpskih operatera mobilne telefonije (rekao sam srpskih, ne kosovskih).

pokrijte prvo Srbiju

pre 13 godina

Kad je vec bio u Leskovcu, mogao je da svrati i do Lebana, opstine u kojoj ima podrucja gde nema signala nijednog operatera. Nek onda pokrene akciju (ne mora medjunarodnu) da se tim ljudima omoguci da koriste mobilne. Ima ih sigurno vise nego Srba na Kosovu, a i mnogo je jednostavnije.

Preshevari

pre 13 godina

I nama Albancima u Srbiji se onda krse elementarna ljudska prava jer nemamo pravo na kosovsku mobilnu mrezu (vala,ipko). Isto tako i Madjarima u Vojvodini ili Bosnjacima u Sandzaku. U Bosni zive mnogo vise Srba nego na Kosovu, idite tamo i postavljajte svoju opremu pa ako vam oni to dozvole garantujem vam da ce vam onda i Kosovo odobriti.

agushi

pre 13 godina

operateri iz srbije nece imati nikakav problem da iskoriste trzite Kosova, pod uslovom da ove placaju porez tu gde i zarade, vise konkurencije bolje za nas gradjane, ali treba postovati zakon

Pera

pre 13 godina

Možeš misliti ostali su bez signala Telenora i Telekoma!? Pa, šta? Ima tamo lokalnih operatera tako da ne vidim nikakav poseban problem.Telenor je "jaka" međunarodna kompanija pa neka lepo sama lobira!

lazar bojanic

pre 13 godina

Baš se pitam jel će i sutra novi strani vlasnik našeg telekoma potrčati da pomaže srbima na Kosovu ???

Baš nemce briga za naše probleme ...ima da razmontiraju oni sami sve ...

Inače je takođe veoma zanimljivo pitanje zašto uvek mi čekamo da tzv Kosovske institucije iznenade nas, a zašto mi ne iznenadimo njih sa strujom, sa medjunarodnom konekcijom na telefonski saobraćaj itd.

Ako oni zdušno otežavaju nama položaj, pokažimo zube i mi njima , onako tehnički govoreći ... pa da onda pregovaramo !

mirsad

pre 13 godina

"Nećemo ostaviti srpsko stanovništvo na KiM nijednog trenutka", rekao je Tadić.
Niste vi njih ostavili, vi ste njih potpuno zanemarili i oni vam sluze samo kao peta kolona kako biste stvarali neprilike i njima i svima na Kosovu sa vasom lukavom politikom.
Da ste hteli da pomazete njima , vi biste i te piratske provajdere na Kosovu legalizovali sa zakonima Republike Kosova.
Ali je vreme doslo i na Kosovu da se sve placa sto je legalno pa tako i ta vasa piratska komunikacija na Kosovu.
Vlada Kosova je pokazala dovoljno strpljenja sa njima , i vreme je da vi objasnite Srpskim gradjanima na Kosovu da se sve sto se koristi mora se i platiti.
Mozete li zamisliti da provajderi sa Kosova instaliraju svoje bazne stanice na podrucju Preseva bez dozvole Srpskih vlasti?
Samo mi nije jasno kako je Kosovska vlada bila tolerantna tako dugo pa vam je dozvoljavala te piraterije sa vase strane.
Od 99 godine vi nemate nikakve ingerencije na Kosovu , i to treba da objasnite Srpskim gradjanima koji zive na Kosovu.
Vodite malo i konstruktivnu politiku uesto destruktivne jer cete time vise pomoci Srpskim gradjanima umesto ove nakaradne politike slicne vasem prethodniku Milosevicu.

pokrijte prvo Srbiju

pre 13 godina

Kad je vec bio u Leskovcu, mogao je da svrati i do Lebana, opstine u kojoj ima podrucja gde nema signala nijednog operatera. Nek onda pokrene akciju (ne mora medjunarodnu) da se tim ljudima omoguci da koriste mobilne. Ima ih sigurno vise nego Srba na Kosovu, a i mnogo je jednostavnije.

Dejan Jovanovic

pre 13 godina

Gospodine Tadicu, Telekom Srbija nije tvoja firma pa da ti odredjujes da li ce ili nece da postave mobilnu telefoniju na Kosovu.

Osim toga nemaju licencu za rad u drzavi Kosovo kao sto nemaju licencu za rad ni u Madjarskoj.

Kosovo je drzava i ostavite nas na miru vise sa time.
Mislim da je na sledecim izborima 2012te odzvonilo Demokratskoj stranci.

Preshevari

pre 13 godina

I nama Albancima u Srbiji se onda krse elementarna ljudska prava jer nemamo pravo na kosovsku mobilnu mrezu (vala,ipko). Isto tako i Madjarima u Vojvodini ili Bosnjacima u Sandzaku. U Bosni zive mnogo vise Srba nego na Kosovu, idite tamo i postavljajte svoju opremu pa ako vam oni to dozvole garantujem vam da ce vam onda i Kosovo odobriti.

mirsad

pre 13 godina

"Nećemo ostaviti srpsko stanovništvo na KiM nijednog trenutka", rekao je Tadić.
Niste vi njih ostavili, vi ste njih potpuno zanemarili i oni vam sluze samo kao peta kolona kako biste stvarali neprilike i njima i svima na Kosovu sa vasom lukavom politikom.
Da ste hteli da pomazete njima , vi biste i te piratske provajdere na Kosovu legalizovali sa zakonima Republike Kosova.
Ali je vreme doslo i na Kosovu da se sve placa sto je legalno pa tako i ta vasa piratska komunikacija na Kosovu.
Vlada Kosova je pokazala dovoljno strpljenja sa njima , i vreme je da vi objasnite Srpskim gradjanima na Kosovu da se sve sto se koristi mora se i platiti.
Mozete li zamisliti da provajderi sa Kosova instaliraju svoje bazne stanice na podrucju Preseva bez dozvole Srpskih vlasti?
Samo mi nije jasno kako je Kosovska vlada bila tolerantna tako dugo pa vam je dozvoljavala te piraterije sa vase strane.
Od 99 godine vi nemate nikakve ingerencije na Kosovu , i to treba da objasnite Srpskim gradjanima koji zive na Kosovu.
Vodite malo i konstruktivnu politiku uesto destruktivne jer cete time vise pomoci Srpskim gradjanima umesto ove nakaradne politike slicne vasem prethodniku Milosevicu.

radnik - gladan

pre 13 godina

U akciju obavezno uključite naše velike prijatelje: Jamajku, Kubu, Etiopiju, Somaliju. Pa nek ovi na Kosovu vide šta ih čeka ako im se zamere.

Tahir

pre 13 godina

Nije tacno da Albanci nisu placali porez drzavi Srbiji, u to vreme Jugoslaviji. Ne znam koje godiste su ti komentatori koji onako prelako izjavjuju da albanci nisu placali porez drzavi Srbiji. U to vreme ako jedan Albanac nije uplacivao porez bilo kao fizicko ili pravno lice odmah bi zavrsio u zatvoru. Za licne dohotke porez se automatksi kalkulisalo i uplacivalo. A za privatne firme gde su bili Albanci vlasnici, oh to je bilo nesto necuveno. Verovatno vi to ne znate ili se pravite blesavim i glupi. Ja kao bivsi vlasnik jedne firme jos se secam hordi financijske i trzisne policije koji su izjahali konstanto u periodima is centralne srbije i bukvalno krali i pretili gradanima da ako ne bi dali sablonki bez popisa robe po 5000 - 25000 maraka u zavisnosti od velicine firme, da ce da konfiskuju robu bezobzira da li je ta roba bila uspravno registrovana ili ne. Samo u Prizrenu u roku od jednog dana finansijka policija u akciji od otprilike 150 inspektora iz centralne Srbije je bila u stanju da krade 5 miliona maraka u to vreme od "svojih siptarskih gradana". A da li znate sta se financiralo sa tim parama oduzeto sa Kosova. Ja znam, ali necu vam reci, to ostavjlam vama da predpostavite i njima koji kazu da Albanci nisu placali porez drzavi Srbiji decenijama. Da ste bili i ziveli ovde u to vreme i videli sta je uradeno ovde, verovatno ne biste ostavili ovakve glupe komentare. A sa druge strane istina je da Srbi od 1999 godine nisu uplacivali nista za bilo kakve usluge a kamoli porez (za usluge firmi koji su registrovani na Kosovu)...
Bivsi vlasnik firme.

(Vlast)a

pre 13 godina

Valjda bi i mi u Srbiji poskidali tudje antene?! Poenta je da Srbi na KIM treba da shvate da zive u drugoj drzavi i da se troskovi moraju placati tamo gde zivis a ne komsiji. Ja bih sto-sta koristila iz Hrvatske ili Slovenije, ali se moja drzava trudi da me carinama i drugim nametima onemoguci u tome. Zasto Kosovo ne bi radilo isto sto i mi?

Goran

pre 13 godina

Kad se proda Telekom u toku ove godine nece vise biti srpskih operatera ni u Srbiji, kamoli na Kosovu. U Srbiji ce jedan biti norveski, drugi nemacki, a treci austrijski. Sve tri drzave su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu, pa ce neki od operatera koji posluju u Srbiji, a mozda i sva tri izvaditi licence i za rad na Kosovu.
I eto, problem ce biti resen na taj nacin a ne praznim pretnjama koje niko ne uzima za ozbiljno...

View

pre 13 godina

U Srbiji (bez Kosova) ljudi jedva plaćaju svoje račune (bez obzira na 'nacionalnost' operatera čije usluge koriste), a Predsednik Srbije pokreće "najveću moguću međunarodnu akciju" da bi kosovski Srbi mogli da koriste usluge baš 'srpskog' operatera, te tako plaćaju porez državi u kojoj ne žive (!?)
Bilo bi zanimljivo videti reakcije u Srbiji kada bi vojvođanski Mađari zahtevali da koriste usluge svojih 'mađarskih' operatera ili Hrvati svojih 'hrvatskih' operatera, te tako Srbiju (bez Kosova) uskrate za značajnu sumu novca. Kako bi se onda finansirale kosovske iluzije oličene kroz 'srpski' telefon i 'srpsku' struju?

mirsad

pre 13 godina

Prema njegovim rečima, "Telekom Srbija" je u stanju da za sedam dana obnovi uništenu i oštećenu opremu.
Ma ne sumnjam ja uopste da to nisu u stanju da urade za seda dana.
Samo mi je nesto nejasno kako cete to uraditi bez dozvole Kosovskih vlasti.
Ovi iz agencije regulatora telekomunikacije ce vam dati pristup tim ostecenim objektima samo ako se registrujete na Kosovu i placate dazbine kao i legalni operateri na Kosovu.
Prema tome g.presednice ostavite se te demagogije za jeftine upotrebe jer i vi znate da od toga nema nista.
Realista.

Marko

pre 13 godina

Ova izjava je samo za unutrasnju upotrebu. To o cemu on prica se sigurno nece desiti. Ovo mu je savetovano da kaze kako bi prikupio malo jeftinih poena. Da stvarno zeli da pomogne tom jadnom narodu na Kosovu trebalo bi da se zalozi za to da kosovski operateri pozive prema srpskim mrezama tarifiraju kao lokalne pozive. Tako nesto bi i bilo moguce postici, ali u sklopu nekog sireg dogovora za koji ovde nema hrabrosti. Jadni Srbi na Kosovu, jadni Srbi u Srbiji.

Dimitrije Selimovic

pre 13 godina

Neverovatno je koliko se dezinformacija sire kad se pise o antenama. Srbija od 1999 nema nikakvih ingerencija na teritoriji Kosova prema 1244. UNMIK je osnovao prvi mobitel kosovski 2000-te, cak sa UN direktorima poslovali dobrih 5 godina. 2007-me UNMIK je organizovao tender za drugu licencu koju su dobili Slovenci (i Olbrajtova). Celo vreme su srpski operateri dobili upozorenja, pisma i reakcije da se ukinu antene koje nemaju licence od UNMIK'ove agencije, ali se tolerisalo njihov rad na Kosovu, zbog srpske manjine. Znalo se da ce Kosovska vlada nakon nezavisnosti poceti akcije ukidanja antena, i nije slucajno sto su upravo sada poceli: organizira se tender za prodaju javnog mobitela Vala, i cena ce biti niza ako ima 5 prisutnih operatera, 2 legalna, i 3 nelicencirana srpska. Zato su i poceli akcije iskljucenja signala, i nastavice te akcije (osim na severu Kosova gde bi izbili ozbiljni incidenti sa raznoraznim milicijama potpomognutim od BIA), jer nije isto dobiti se 500 miliona i 300 miliona u prodaji kosovskog telekoma. Tadicu ce se vratiti ova akcija kao bumerang, jer ce sve evropske drzave koje su priznale Kosovo insistirati da se postuje pravo, te da na Kosovu posluju samo licencirani operateri koji placaju dadzbine kosovskoj drzavi. Plus Nemacka i Norveska ce da pritiskaju svoje firme da ne krse zakone svojih sopstvenih drzava, jer priznanje Kosova ima snagu zakona u Norveskoj i Nemackoj.

agushi

pre 13 godina

operateri iz srbije nece imati nikakav problem da iskoriste trzite Kosova, pod uslovom da ove placaju porez tu gde i zarade, vise konkurencije bolje za nas gradjane, ali treba postovati zakon

Viski

pre 13 godina

Situacija je vrlu prosta: svaki metar Kosovske teritorije je pokriven mobilnom infrastrukturom licensiranih operatera: IPKO ili VALA (Telekom). Znaci, samo je pitanje legalnosti i obaveza prema drzavi. Srpski operateri nemaju licensu za operisanje i ne placaju porez i ostale obaveze. Zbog istih razloga, VALA i IPKO ne mogu oprerirati u Srbiju (bez obzira da li je to Presevo, Bujanovac ili bilo koje mesti gde zive albanci).

Julius

pre 13 godina

U odnosu na dva prethodna dana, primecujem da danas ima vise umerenih, razloznih i realnih komentara, koji pozivaju na to da se treba ponasati u skladu sa zakonom.
Izjava predsednika Tadica je ispod nivoa tih komentara. On kaze "Telekom Srbije je u stanju da za sedam dana obnovi unistenu imovinu". Ako g.Tadic misli da se obnove bazne stanice za delovanje ilegalnih operatera, onda time se ne resava problem. Jer, nadlezni organi Kosova mogu za sedam sati ponovi ukloniti te obnovljene baze.
Ni medjunarodna zajednica ne moze da utice na vracanje ilegalnih operatera, jer oni ne bi njih trpeli u zvojoj zemlji.
Resenje problema mose se postici jedino dogovorom i urednom registracijom za delovanje u skladu sa zakonom.
PTK je vec donela odluku da Srbima na Kosovu (ne i Albancima) besplatno dodeli sim-kartice sa brojevima mobilnih telefona legalnih operatera koji deluju na Kosovu (Valja i Ipko), te za dva dana su te kartice uzimali izvestan broj gradjana Gracanice, Strpca i drugih enklava na Kosovu.

Rx5

pre 13 godina

Ima valjda u Srbiji važnijih i većih problema, od ovoga? Sve puca od korupcije, nepravde, bezakonja, lopovluka, a mi se bavimo komšijskim dvorištem. Kosovo više nije Srbija, koji vam je đavo ljudi?

Vuko

pre 13 godina

Predstavnici ispostave Pošte i telekoma Kosova (PTK) delili su danas besplatno kartice sa brojevima telefona mobilne mreže 044 i 045 meštanima centralnog Kosova.
Kartice sa dva evra kredita kosovskog operatera “Valja” (Talas) deljeni su u ekspozituri PTK u blizini manastira Gračanica.

Kartice je mogao da podigne svako ko je kod sebe imao bilo kakav dokument, pa i ako je izdat u centralnoj Srbiji, preneli su očevici.

“Valja” je jedan od dva kosovska operatera mobilne telefonije formirane nakon rata na Kosovu, 1999. godine.

Siki

pre 13 godina

Evo, svečano se obavezujem da ću glasati za Tadića, ako on svojom "najvećom mogućom međunarodnom akcijom" postigne da se Srbima na Kosovu i Metohiji ponovo omogući da koriste usluge srpskih operatera mobilne telefonije (rekao sam srpskih, ne kosovskih).

Pera

pre 13 godina

Možeš misliti ostali su bez signala Telenora i Telekoma!? Pa, šta? Ima tamo lokalnih operatera tako da ne vidim nikakav poseban problem.Telenor je "jaka" međunarodna kompanija pa neka lepo sama lobira!

stefan

pre 13 godina

Vecina komentatora koliko vidim ne uvazava cinjenicu da Srbija, kao i vecina njenog stanovnistva, svidelo se to nekome ili ne, ne priznaje Kosovo kao suverenu drzavu, te stoga ne oseca ni obavezu da placa porez toj "drzavi". Prema tome poredjenja sa Madjarima, Hrvatima i ostalim nacionalnim manjinama koje zive u Srbiji i njihovom mogucnoscu koriscenja operatera iz njihovih maticnih drzava je besmislena. Cinjenicno stanje na terenu je jedno,a medjunarodni zakoni su drugo. Rezolucija UN o Kosovu i dalje je zvanicno na snazi,a ona ga ne priznaje kao suverenu drzavo. Osim toga, Srbija treba da placa porez Kosovu isto onako kako ste ga vi gospodo Albanci placali SFRJ u zadnjih XY godina- znaci nula.

lazar bojanic

pre 13 godina

Baš se pitam jel će i sutra novi strani vlasnik našeg telekoma potrčati da pomaže srbima na Kosovu ???

Baš nemce briga za naše probleme ...ima da razmontiraju oni sami sve ...

Inače je takođe veoma zanimljivo pitanje zašto uvek mi čekamo da tzv Kosovske institucije iznenade nas, a zašto mi ne iznenadimo njih sa strujom, sa medjunarodnom konekcijom na telefonski saobraćaj itd.

Ako oni zdušno otežavaju nama položaj, pokažimo zube i mi njima , onako tehnički govoreći ... pa da onda pregovaramo !

sve se vidi bolje za 50 godina

pre 13 godina

Zna Tadic sta je ovde problem. Naocigled Euleksa, koji je on prihvatio, isecene su instalacije i jos su podrzali akciju. To znaci da je Euleks stao na stranu pristinskih vlasti, na sta je Kostunica upozoravao pre dve godine. Predsedniku samo ostavljam dve teme za razmisljanje: da li su mu evropski prijatelji zabili klip u tocak i sta ce reci istorija o njegovoj vladavini?

Dusan

pre 13 godina

Ova stvar je vrlo jednostavna.
Telefon radi znaci da Kosovo je Srbija.
Telefon ne radi znaci da Kosovo nije Srbija.
Vi mi sad recite da li telefoni radi ili ne rade, i sta mozemo da zakljucimo na osnovu toga.

zoki

pre 13 godina

Koliko god se to nama svidjalo ili ne, u pitanju je samo bolno sagledavanje realnosti da Kosovo vise nije Srbija. Zadnja "velika" ujdurma nasih politicara je bila kad se Kosovo ocepilo, Srbija raspisala vanredne izbore, i onda nakon izbora svi politicari zaboravili da se Kosovo ocepilo, i poceli da se bave koalicijama, "za i protiv DSS", DS-SPS... itd.
To je bio potpuni dokaz koliko je politicarima Srbije stalo do Kosova u tom trenutku (isto koliko i politicarima Srbije pre toga).
Uglavnom, posle smo uspesno "popljuvali" Mila Djukanovica zato sto je priznao realnost da je Kosovo "otislo", i danas u Srbiji prosecan covek ima utisak da je neka nicim izazvana nepravda nad Srbima maltene vise krivica Mila Djukanovica, cije i vatikana, nego nas samih. Tadicu, znam da boli, ali mozda je vreme da se Albancima na Kosovu pruzi ruka i pocnu diskutovati pitanja funkcionisanja i medjusobnog uvazavanja... Da li je vama i drugim politicarima poput Kostunice, Velje, Ivice, Tome stalo do Kosova kao dela Srbije, to ste svi pokazali na zadnjim izborima kao i 20 godina pre toga.

licemerje na kub

pre 13 godina

Uz svo duzno postovanje ali meni je mnogo smesno (u stvari mnogo licemerno) kada se kosovski Albanci pozivaju na postovanje zakona i reda. Zar su zaboravili Albanci da je ta njihova "drzava" nastala ILEGALNO i uz krsenje svih mogucih zakona i prava? Koga su Albanci pitali za dozvolu kada su samoproglasavali "nezavisnost"te njihove "drzave"? Kako to da albansko samoproglasavanje ima pravnu tezinu i treba da se postuje dok su repetitori Telekoma i telenora za koje obe kompanije imaju dozvole, nesto nelegalno i mora da se unisti? Zar Albanci ne misle da su malcice pretenciozni ako misle da su samo njihovi zakoni vazeci? Moda su Albanci necim zaduzili ovu planetu pa za njih mozda vaze neka druga pravila i mozda Albanci veruju da je sasvim dovoljno da Albanci nesto samoproglase i da to automatski postaje legalno i jedino vazece, medjutijm sumnjam nesto da je tako.

Mile Politika

pre 13 godina

Podrzavam.
Osmadesetih, Albanci sa Kosova su na sav glas vristali kako im se krse gradjanska prava, a sva prava su imali.
Sta bi tek govorili da ih je Srpska policija izbacivala iz njihovioh paralelnih/nelegalnih skola/ institucija.

Samo tako, dajte im malo njihovog leka nazad.

prokleta avlija

pre 13 godina

posto vidim da se mnogi pozivaju na pravo, legalnost i pravnu drzavu...da vidimo da li je Kosovo u ovom slucaju reagovalo kao pravna drzava. Da li su poslata upozorenja pred iskljucenje pruzaocima usluga (telekomu,telenoru i vipu) i zahtev da se nelegalni predajnici iskljuce? Da li su korisnici tih mreza (kako se ispostavilo njih 200.000 i Srbi i Albanci) unapred obavesteni od Vlade kosova da ce ostati bez signala i da nece npr moci da zavrsavaju poslove koji ce npr da napune kosovski budzet i da bi se sprecile negativne posledice na ekonomiju bilo pozeljno da drzavljani kosova korisnici usluga tih operatera nadju alternativne dobavljace usluga? Da li se u jednoj drzavi sveta unistava necija imovina pa cak i nelegalno stecena? U pravnoj drzavi se imovina stecena na nelegalan nacin konzervira,nacionalizuje i korist od toga ima celo drustvo,a nista se ne lomi,kida,sakati,sece.Gde su prekrsajne prijave protiv Telekoma,Telenora i Vipa? Svaka pravna drzava je duzna da sankcionise takva flagrantna krsenja zaona? Zasto te firme nisu tuzene ako je ovo operacija pravne drzave a ne nesto drugo? Zasto nisu poskidani i predajnici na severu Kosova,da li to znaci da drzava kosovo nema jurisdikciju nad severom i nacin da zastiti postovanje svojih zakona na severu? Zasto celo severno Kosovo dobija struju vec preko 6 meseci od jos jednog nelegalnog pruzaoca usluga tj Elektroprivrede Srbije i zasto pravna drzava kosovo to tolerise? Zar je to dobrosusedska saradnja,kompromis i tolerancija,da nesto pokidas,srusis i unistis bez obzira? Nije Tadiceva izjava za dnevnu politiku nego je cela ova ujdurma populisticka ujdurma kosovskih vlasti jer nema priznanja,nema struje,nema posla a opozicija im dise za vrat pa ajde da udarimo po omrazenim srbima. Drago mi je sto cemo u EU pre Alabanaca sa kosova i bez vas, a jedino se nadam da ce Srbi sa Kosova imati koristi od ulaska Srbije u EU. Vi ostanite u srednjem veku iz kojeg ni ne nameravate da izadjete.

ukinitevizebrazilu

pre 13 godina

Juce sam poslao slican komentar... Napisao sam da je lako biti heroj za kompjuterom i da treba milion Srba da se skupi u Mitrovici i da jasno pokaze da nam je stalo do Kosova. Ne treba da se plasimo reakcije MZ jer zivimo u demokratiji. Albanci sve dobijaju na silu a mi ne moramo da primenimo oruzanu silu vec pozitivnu u stilu demonstracija 1996g. A ovi danasnji na vlasti su potekli bas iz toga. EU jeste nas imperativ ali i ne mora obavezno da bude ako ce nas uvuci u "tamni vilajet" gde ne sme da ce cuje nase neslaganje a primer Grcke je ocigledan. Srbija ne sme da se boji i treba da se ostro bori protiv korupcije(jos nisam cuo da je neki lekar uhapsen zbog mita zbog naplate operacije u drzavnim bolnicama npr) Ako nismo u stanju da ovo postignemo bolje ne zaludjujmo taj jadni narod dole, priznajmo Kosovo i na neki nacin im obezbedimo neka maksimalna prava koja ima danas albanci daju deklarativno. Vreme ide treba da se zivi.

Marina

pre 13 godina

Evo opet Tadića sa svojim alarmantnim intervencijskim mjerama ! Tadić je opet sačekao da se požar razbukta pa da ga onda počne gasiti. Prije nego poduzme velike protupožarne mjere, bilo bi zanimljivo dobiti odgovore na neka pitanja o tome je li u zadnje vrijeme,dok se još moglo nešto promijeniti, Srbija ili je Ahtisari više učinio da Srbima na Kosovu osigura kontinuitet obrazovanja,jezika,očuvanja povijesnog naslijeđa,vjerskih tradicija i svega ostaloga što ih obilježava kao narod ? Kada ih je zadnji put posjetio kao predsjednik i objasnio argumentirano što je sve učinjeno i što se čini da se Srbi na Kosovu ne osjete napuštenim od matice zemlje ? Je li ikada Srbe i teritorij Kosova stavio u isti razred prioriteta ? Ne,najprije je teritorij,a onda ljudi. Stavimo se u kožu tih ljudi . Beograd im povremeno kroz medije šalje poruke i podršku,najavljuje akcije za izbijanje prištinskih zamisli diplomatskim putem pa šalje Jeremića da na listu „za Srbiju“ doda još neku azijsku ili afričku zemlju ; Priština im nudi na terenu sve što im treba za normalan život-dokumente,obrazovanje na materinjem jeziku, slobodu vjeroispovijesti,očuvanje tradicije,posao,sudjelovanje u vlasti na svim razinama,i Prištinu kao glavni administrativni grad. I sve pod jakim nadzorom međunarodne zajednice. Za sve Srbe u regiji čini se život ide dalje,prema EU,zašto bi za kosovske Srbe trebao biti zaustavljen na 1999.g.ili 2008.? Ne ulazim u stav službene Srbije po pitanju statusa Kosova,ali Srbima na Kosovu je trebalo dati mnogo više opipljivih argumenata( pa i pitanje operatera) kojima bi Beograd potvrdio da ih nije i neće napustiti. Zbog zemalja koje nisu priznale Kosovo nema u realnim životima kosovskih Srba zato ništa manje Kosova nego prije, dapače, Kosova je svakim danom sve više,a Srbije sve manje. Požar se toliko razbuktao da će se ugasiti sam po sebi,kad sve izgori i kad tlo pod nogama kosovskih Srba nepovratno izmakne u kosovsku državnost. Nadajmo se ,zbog Srba na Kosovu,da će Priština biti dosljedna u provođenju Ahtisarijevog plana.

Pavle

pre 13 godina

Jos jedan (ako je ikome i potreban dodatni) dokaz da je Kosovo zemlja prava za jedne ali ne i druge. Ako ste ovim zeljeli da pokazete Srbima da ste glavni, uspjeli ste. A na nas ste ostavili utisak divljaka i siledzija.

Mlagio87

pre 13 godina

Smatram da je Kosovo druga drzava i da tu nema povratka. Cija je to greska, o tome bi se dalo razgovarati. Ipak, nije u redu skidanje predajnika na ovakav nacin i onemogucavanje civilizacijskih uslova za zivot (bukvalno za zivot, jer su Srbi onemoguceni da pozovu ijednu hitnu sluzbu), To je sve uradjeno pod parolom "legalnog" poslovanja itd. Vlada Kosova ima MNOGO vecih problema od mobilnih operatera i ovo nije bio prioritet, ali cak i da je, prvo su trebali izdati obavestenje i rok za legalizaciju od 3 do 6 meseci. Ovako se sve izdesavalo za 2 dana (iskljuceni su i fiksna i mobilna mreza!!!), Sto se tice Tadica, mislim da ste previse kriticki nastrojeni prema svim njegovim postupcima (mislim na komentare). On je predsednik drzave i kao takav mora biti ukljucen u sva desavanja, a samim tim i da se potrudi na bilo koji nacin da resi ovu nepravdu. E sad, koliko ce imati uspeha i kolika je njegova "tezina" u ocima predstavnika medjunarodnih institucija to je vec stvar za razmisljanje.
Sad se treba fokusirati na vracanje signala, u krajnjem slucaju i albanskih operatera i da se nastavi zivot na Kosovu.

Robin Hood

pre 13 godina

G.Tadic kaze da je Srpsko stanovnistvo ugrozeno objektivno, ugrozena ljudska prava.
Juce se govorilo da se brine o bolesnicima jer nemogu kontaktirati sa hitnom sluzbom i zatraze medicinsku pomoc. A vec danas citam ovu vest g.Bogdanovica:

"Срби не треба да узимају картице 044 и 045 мреже, јер тако признају косовске и онемогућавају повратак српских мобилних оператера, чије је коришћење многе повољније, изјавио је министар за Косово и Метохију Горан Богдановић".

Nesto mi nije jasno?! Dali se stvarno brine o ljudima ili...?!
Stvarno ne razumem!!!

Milan

pre 13 godina

"Akcija za povratak operatera"
Ja bi vise voleo da akcija bude u pravcu vracanja imovine Telekoma Srbije na Kosmetu i pri tom mislim na infrastrukturu koja je izgradjena do 1999 godine.

Pedja

pre 13 godina

Bezobrazluk par ekselans....nadam se samo da se priblizavamo tachki kada cemo prestati da vuchemo neke nashe repove iz proshlosti za sobom....a onda ce na red doci neki drugi da iskijavaju svoje bezobrazlike....tako ti je to u zivotu....deca se igraju kamenjem, kriminalci i teroristi pravljenja drzave....majko mila....jadni mi shta nas cheka sa ovom licemernom poshasti....

Bora

pre 13 godina

koliko je drustveno-vlasnistvo i privatno u telekomu zasticeno vidimo ovde, a ta samoprozvana drzava prvo da ispostavi koliko je od svojih glasaca poreskih obveznika ulozila da moze da se poziva na naplatu poreza, to pitanje verovatno zeli da zaobidje pa ionako joj se moze kad je mogla samoprozvana da sedi u Wasingtonskim protektoratima ...a OUN-SB,1244 IH NE ZANIMA I DOKAZUJU da je to slovo na papiru bez obaveze celom svetu pa sta ce njima Savet Bezbednosti kad tako olako kad im se cefne mogu izazivat humanitarnu katastrofu i bezbednost gradjana na etnickim osnovama

slobodnomisleći

pre 13 godina

Podrška za ovakav postupak predsednika Tadića. Tako treba da se rešavaju stvari - pregovorima i razgovorom (!!!), a ne krampovima, lopatama uz pratnju specijalaca. Na kraju krajeva obaveza (!!!) medjunarodne zajednice je da osudi svako kršenje prava i nasilje nad narodom i imovinom u bilo kojoj državi u svetu.
A EU ima još veću odgovornost jer su njeni vojnici na KIM da bi štitili ljudske živote i imovinu (a ne da posmatraju kako se kidaju kablovi i lome stubovi !!!) Na kraju krajeva Srbija je pod tim uslovima i prihvatila EULEKS na KIM !!!

MarkoS

pre 13 godina

Bravo predsednice! Konacno se neko konkretno oglasio povodom iskljucenja na Kosovu. Mislim da je samo red da se to sprovede, a ne sumnjam da hoce, samo treba imati volje.

Ivan

pre 13 godina

Ako Kosovo izključi srpske telefone, to znači da žele pokazati svoju nezavisnost. Ako bi Srbija izključila struju, gas, te druge komunalije, to bi značilo raskid sa drugom državom ili prakticno priznali bi Kosovo. Zato oni koji pozivaju na reciprocitet, neka barem malo razmisle.

nesa

pre 13 godina

Potpuno je jasno sto su iskljuceni predajnici,jos jedan pritisak na Srbe da se isele. G. Tadicu vi pod hitno ispitajte sve isporuke struje,plina,hrane prema Kosovu i Metohiji i zaustavite ih. Preko medjunarodnih humanitarnih organizacija omogucite snabdevanje Srpakih enklava.Prekinut saradnju s Evropskommisijom na Kosovu i onako radi na ojacaju Kosovko-Metohijske drzave. Evropi se zahvalite na saradnji sve dok ne obezbede "evropske vrednosti Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji" Ako to niste u stanju podelite Srpskim porodicama zemlju u vlasnistvu drzave tako da i oni jednom pocnu da zive kao ljudi.Pokrenuti pred medjunarodnim institucijama sudske sporovo za povracaj imovine i protiv svi uzurpacija iste. Vretiti Crkvi svu imovinu na Kosovu od prije drugog svetskog rata.Pa onda ostavite G.Taciju i ostalim da postuju medjunarodne zakone i prave svoju nezavisnu drzavu.Vreme je da sve sto je Srbija ulagala godinama naKosovu i metohiji knacno dobije svog pravog vlasnika, a ne da mirno gledamo otimacinu.Na zapadu kad razbijes parking sat (koji te nervira)imas vrlo ozbiljne posledice. Srbija ima dovoljni pravnika da moze da zastiti sve svoje gradjane bez obzira gde se nalazili.

Kragujevcanin

pre 13 godina

Drzava Srbija nemora da obnavlja bazne stanice nasih operatora-jednostavno postavljanjem par satelita na nasoj teritoriji a prema pravcu Kosova resili bi se svi problemi.Britanski Vodafon je najbolji primer za to.A uz to bi u etar bio emitovan i program nasih televizija ka celom Kosovu-pa da vidimo kako bi to Albanci sankcionisali...

ekrem

pre 13 godina

Koliko sam ja ovo razumeo Tadic bi nekako da pregovara o pravima drzave Kosova.Ne i ne, o pravima drzave Kosova se nece pregovarati ni sa Srbijom ni sa bilo kojom drugom drzavom Republika Kosova nije vise na licitaciji i sto pre to ukapira bolje i za Srbiju i za Kosovo.

veki

pre 13 godina

Prvo se bune: "Sto se Predsednik ne oglasava?" A kad se oglasi onda :"UUUUUUUUUUU".
Predsednice Tadicu oni koji imaju mozga su na Vasoj strani. Svi mi dobro vidimo protiv kakvih sila se Vi borite na dnevnoj bazi. I jos ostajete normalni.
A sto se telefonije tice- treba udariti na sva zvona da su stari i nejaki odseceni od sveta, da se krse ljudska prava. Protesti, tuzbe, publicitet, istrajnost, vokalnost i prikupljanje para. Takvim se jezikom dobijaju politicki poeni u modernom svetu, a samim tim i moze pomoci nasima na Kosovu.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Situacija na Kosovu zbog isključenja mobilnih i fiksnih operatora iz Srbije i dalje se zaoštrava. Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je zaprepašćen time što Euleks mirno gleda na isključivanje predajnika i kršenje ljudskih prava na Kosovu.

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

a predsednik Srbije Boris Tadić najavljuje pokretanje "najveće moguće međunarodne akcije" kako bi se Srbima južno od Ibra ponovo omogućilo da koriste usluge mobilnih operatora iz Srbije ???

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

Tadić je izjavio je da je zaprepašćen time što Euleks mirno gleda na isključivanje predajnika i kršenje ljudskih prava na Kosovu ?

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

On kaže da "Telekom Srbija" za sedam dana može da obnovi uništenu i oštećenu opremu i da će od svih institucija na Kosovu tražiti zaštitu novih repetitora ?

"U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera" !

"Srpsko stanovništvo je ugroženo objektivno. Ne mogu da pozovu u pomoć. Mi smo podigli uzbunu u međunarodnoj zajednici", rekao je Tadić ?

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

BLA BLA BLA BLA BLA BLA !!!

Realko

pre 13 godina

Treba da se napravi sporazum izmedju njihovih i nasih mobilnih operatera, da troskovi sa 044 i 045 ne budu inostrani kada se zove na 064 063 061. Razume se oni su priznali Kosovo kao nezavisno i da bi razvijali svoju drzavu moraju da razvijaju svoje trziste. S druge strane Srbija ne priznaje Kosovo sto znaci da ne odvaja Srbe na Kosovu od ovih u Srbiji. Dakle, najbolje resenje je da se napravi sporazum izmedju nasih i njihovih kompanija - da troskovi Srbija-Kosovo Kosovo-Srbija budu normalni a ne inostrani.

Vojvodinac

pre 13 godina

Repetitori su radili dok drugi operateri nisu izgradili svoju infrastrukturu, i to "naši" predstavnici odlično znaju, kao i kada i gde su postavljani repetitori i bazne stanice. Da su hteli sprečiti gašenje, trebalo je inicijativu pokrenuti mnogo ranije, ovako samo kukaju kao malo dete bez igračke, po ko zna koji put. Inače mogućnosti samih repetitora su mnogo veće, i svaka država ima ozbiljan interes kontrole istih. Setite se kako je Karić prošao kada se ispostavili da je iznajmio repetitore suprotnom taboru i....

N

pre 13 godina

To sto Euleks navija za to da se skinu repetitori nije nista cudno, jer i oni stite svoje ekonomske interese pre svega inbterese svojih drzava koje imaju tamo svoju telefoniju i koja naplacuje mobilnu telefoniju po ko zna kojim i kolikim cenama... Stalo im je da ono i malo preostalo Srba sad sa svojim rodjacima u Srbiji razgovaraju po neuporedivno vecim cenama. Drugo nisu mi jasni ljudi koji kazu sta se sad Srbija buni, samo mogu da kazem svima da je Srbija maticna drzava svih Srba kako onih koji zive ovde tako i onih koji zive izvan nje i normalno je da ce kao drzava stititi ne samo svoje finansijske interese vec i interese Srba. Sta je tu cudno? To sto je Kosovo nezavisno, ne znaci da sad Srbija treba da okrene glavu od svih Srba..

Dejan Jovanovic

pre 13 godina

Gospodine Tadicu, Telekom Srbija nije tvoja firma pa da ti odredjujes da li ce ili nece da postave mobilnu telefoniju na Kosovu.

Osim toga nemaju licencu za rad u drzavi Kosovo kao sto nemaju licencu za rad ni u Madjarskoj.

Kosovo je drzava i ostavite nas na miru vise sa time.
Mislim da je na sledecim izborima 2012te odzvonilo Demokratskoj stranci.

Preshevari

pre 13 godina

I nama Albancima u Srbiji se onda krse elementarna ljudska prava jer nemamo pravo na kosovsku mobilnu mrezu (vala,ipko). Isto tako i Madjarima u Vojvodini ili Bosnjacima u Sandzaku. U Bosni zive mnogo vise Srba nego na Kosovu, idite tamo i postavljajte svoju opremu pa ako vam oni to dozvole garantujem vam da ce vam onda i Kosovo odobriti.

(Vlast)a

pre 13 godina

Valjda bi i mi u Srbiji poskidali tudje antene?! Poenta je da Srbi na KIM treba da shvate da zive u drugoj drzavi i da se troskovi moraju placati tamo gde zivis a ne komsiji. Ja bih sto-sta koristila iz Hrvatske ili Slovenije, ali se moja drzava trudi da me carinama i drugim nametima onemoguci u tome. Zasto Kosovo ne bi radilo isto sto i mi?

licemerje na kub

pre 13 godina

Uz svo duzno postovanje ali meni je mnogo smesno (u stvari mnogo licemerno) kada se kosovski Albanci pozivaju na postovanje zakona i reda. Zar su zaboravili Albanci da je ta njihova "drzava" nastala ILEGALNO i uz krsenje svih mogucih zakona i prava? Koga su Albanci pitali za dozvolu kada su samoproglasavali "nezavisnost"te njihove "drzave"? Kako to da albansko samoproglasavanje ima pravnu tezinu i treba da se postuje dok su repetitori Telekoma i telenora za koje obe kompanije imaju dozvole, nesto nelegalno i mora da se unisti? Zar Albanci ne misle da su malcice pretenciozni ako misle da su samo njihovi zakoni vazeci? Moda su Albanci necim zaduzili ovu planetu pa za njih mozda vaze neka druga pravila i mozda Albanci veruju da je sasvim dovoljno da Albanci nesto samoproglase i da to automatski postaje legalno i jedino vazece, medjutijm sumnjam nesto da je tako.

mirsad

pre 13 godina

"Nećemo ostaviti srpsko stanovništvo na KiM nijednog trenutka", rekao je Tadić.
Niste vi njih ostavili, vi ste njih potpuno zanemarili i oni vam sluze samo kao peta kolona kako biste stvarali neprilike i njima i svima na Kosovu sa vasom lukavom politikom.
Da ste hteli da pomazete njima , vi biste i te piratske provajdere na Kosovu legalizovali sa zakonima Republike Kosova.
Ali je vreme doslo i na Kosovu da se sve placa sto je legalno pa tako i ta vasa piratska komunikacija na Kosovu.
Vlada Kosova je pokazala dovoljno strpljenja sa njima , i vreme je da vi objasnite Srpskim gradjanima na Kosovu da se sve sto se koristi mora se i platiti.
Mozete li zamisliti da provajderi sa Kosova instaliraju svoje bazne stanice na podrucju Preseva bez dozvole Srpskih vlasti?
Samo mi nije jasno kako je Kosovska vlada bila tolerantna tako dugo pa vam je dozvoljavala te piraterije sa vase strane.
Od 99 godine vi nemate nikakve ingerencije na Kosovu , i to treba da objasnite Srpskim gradjanima koji zive na Kosovu.
Vodite malo i konstruktivnu politiku uesto destruktivne jer cete time vise pomoci Srpskim gradjanima umesto ove nakaradne politike slicne vasem prethodniku Milosevicu.

View

pre 13 godina

U Srbiji (bez Kosova) ljudi jedva plaćaju svoje račune (bez obzira na 'nacionalnost' operatera čije usluge koriste), a Predsednik Srbije pokreće "najveću moguću međunarodnu akciju" da bi kosovski Srbi mogli da koriste usluge baš 'srpskog' operatera, te tako plaćaju porez državi u kojoj ne žive (!?)
Bilo bi zanimljivo videti reakcije u Srbiji kada bi vojvođanski Mađari zahtevali da koriste usluge svojih 'mađarskih' operatera ili Hrvati svojih 'hrvatskih' operatera, te tako Srbiju (bez Kosova) uskrate za značajnu sumu novca. Kako bi se onda finansirale kosovske iluzije oličene kroz 'srpski' telefon i 'srpsku' struju?

Mile Politika

pre 13 godina

Podrzavam.
Osmadesetih, Albanci sa Kosova su na sav glas vristali kako im se krse gradjanska prava, a sva prava su imali.
Sta bi tek govorili da ih je Srpska policija izbacivala iz njihovioh paralelnih/nelegalnih skola/ institucija.

Samo tako, dajte im malo njihovog leka nazad.

stefan

pre 13 godina

Vecina komentatora koliko vidim ne uvazava cinjenicu da Srbija, kao i vecina njenog stanovnistva, svidelo se to nekome ili ne, ne priznaje Kosovo kao suverenu drzavu, te stoga ne oseca ni obavezu da placa porez toj "drzavi". Prema tome poredjenja sa Madjarima, Hrvatima i ostalim nacionalnim manjinama koje zive u Srbiji i njihovom mogucnoscu koriscenja operatera iz njihovih maticnih drzava je besmislena. Cinjenicno stanje na terenu je jedno,a medjunarodni zakoni su drugo. Rezolucija UN o Kosovu i dalje je zvanicno na snazi,a ona ga ne priznaje kao suverenu drzavo. Osim toga, Srbija treba da placa porez Kosovu isto onako kako ste ga vi gospodo Albanci placali SFRJ u zadnjih XY godina- znaci nula.

radnik - gladan

pre 13 godina

U akciju obavezno uključite naše velike prijatelje: Jamajku, Kubu, Etiopiju, Somaliju. Pa nek ovi na Kosovu vide šta ih čeka ako im se zamere.

prokleta avlija

pre 13 godina

posto vidim da se mnogi pozivaju na pravo, legalnost i pravnu drzavu...da vidimo da li je Kosovo u ovom slucaju reagovalo kao pravna drzava. Da li su poslata upozorenja pred iskljucenje pruzaocima usluga (telekomu,telenoru i vipu) i zahtev da se nelegalni predajnici iskljuce? Da li su korisnici tih mreza (kako se ispostavilo njih 200.000 i Srbi i Albanci) unapred obavesteni od Vlade kosova da ce ostati bez signala i da nece npr moci da zavrsavaju poslove koji ce npr da napune kosovski budzet i da bi se sprecile negativne posledice na ekonomiju bilo pozeljno da drzavljani kosova korisnici usluga tih operatera nadju alternativne dobavljace usluga? Da li se u jednoj drzavi sveta unistava necija imovina pa cak i nelegalno stecena? U pravnoj drzavi se imovina stecena na nelegalan nacin konzervira,nacionalizuje i korist od toga ima celo drustvo,a nista se ne lomi,kida,sakati,sece.Gde su prekrsajne prijave protiv Telekoma,Telenora i Vipa? Svaka pravna drzava je duzna da sankcionise takva flagrantna krsenja zaona? Zasto te firme nisu tuzene ako je ovo operacija pravne drzave a ne nesto drugo? Zasto nisu poskidani i predajnici na severu Kosova,da li to znaci da drzava kosovo nema jurisdikciju nad severom i nacin da zastiti postovanje svojih zakona na severu? Zasto celo severno Kosovo dobija struju vec preko 6 meseci od jos jednog nelegalnog pruzaoca usluga tj Elektroprivrede Srbije i zasto pravna drzava kosovo to tolerise? Zar je to dobrosusedska saradnja,kompromis i tolerancija,da nesto pokidas,srusis i unistis bez obzira? Nije Tadiceva izjava za dnevnu politiku nego je cela ova ujdurma populisticka ujdurma kosovskih vlasti jer nema priznanja,nema struje,nema posla a opozicija im dise za vrat pa ajde da udarimo po omrazenim srbima. Drago mi je sto cemo u EU pre Alabanaca sa kosova i bez vas, a jedino se nadam da ce Srbi sa Kosova imati koristi od ulaska Srbije u EU. Vi ostanite u srednjem veku iz kojeg ni ne nameravate da izadjete.

Pavle

pre 13 godina

Jos jedan (ako je ikome i potreban dodatni) dokaz da je Kosovo zemlja prava za jedne ali ne i druge. Ako ste ovim zeljeli da pokazete Srbima da ste glavni, uspjeli ste. A na nas ste ostavili utisak divljaka i siledzija.

sve se vidi bolje za 50 godina

pre 13 godina

Zna Tadic sta je ovde problem. Naocigled Euleksa, koji je on prihvatio, isecene su instalacije i jos su podrzali akciju. To znaci da je Euleks stao na stranu pristinskih vlasti, na sta je Kostunica upozoravao pre dve godine. Predsedniku samo ostavljam dve teme za razmisljanje: da li su mu evropski prijatelji zabili klip u tocak i sta ce reci istorija o njegovoj vladavini?

MarkoS

pre 13 godina

Bravo predsednice! Konacno se neko konkretno oglasio povodom iskljucenja na Kosovu. Mislim da je samo red da se to sprovede, a ne sumnjam da hoce, samo treba imati volje.

Kragujevcanin

pre 13 godina

Drzava Srbija nemora da obnavlja bazne stanice nasih operatora-jednostavno postavljanjem par satelita na nasoj teritoriji a prema pravcu Kosova resili bi se svi problemi.Britanski Vodafon je najbolji primer za to.A uz to bi u etar bio emitovan i program nasih televizija ka celom Kosovu-pa da vidimo kako bi to Albanci sankcionisali...

agushi

pre 13 godina

operateri iz srbije nece imati nikakav problem da iskoriste trzite Kosova, pod uslovom da ove placaju porez tu gde i zarade, vise konkurencije bolje za nas gradjane, ali treba postovati zakon

slobodnomisleći

pre 13 godina

Podrška za ovakav postupak predsednika Tadića. Tako treba da se rešavaju stvari - pregovorima i razgovorom (!!!), a ne krampovima, lopatama uz pratnju specijalaca. Na kraju krajeva obaveza (!!!) medjunarodne zajednice je da osudi svako kršenje prava i nasilje nad narodom i imovinom u bilo kojoj državi u svetu.
A EU ima još veću odgovornost jer su njeni vojnici na KIM da bi štitili ljudske živote i imovinu (a ne da posmatraju kako se kidaju kablovi i lome stubovi !!!) Na kraju krajeva Srbija je pod tim uslovima i prihvatila EULEKS na KIM !!!

nesa

pre 13 godina

Potpuno je jasno sto su iskljuceni predajnici,jos jedan pritisak na Srbe da se isele. G. Tadicu vi pod hitno ispitajte sve isporuke struje,plina,hrane prema Kosovu i Metohiji i zaustavite ih. Preko medjunarodnih humanitarnih organizacija omogucite snabdevanje Srpakih enklava.Prekinut saradnju s Evropskommisijom na Kosovu i onako radi na ojacaju Kosovko-Metohijske drzave. Evropi se zahvalite na saradnji sve dok ne obezbede "evropske vrednosti Srpskom narodu na Kosovu i Metohiji" Ako to niste u stanju podelite Srpskim porodicama zemlju u vlasnistvu drzave tako da i oni jednom pocnu da zive kao ljudi.Pokrenuti pred medjunarodnim institucijama sudske sporovo za povracaj imovine i protiv svi uzurpacija iste. Vretiti Crkvi svu imovinu na Kosovu od prije drugog svetskog rata.Pa onda ostavite G.Taciju i ostalim da postuju medjunarodne zakone i prave svoju nezavisnu drzavu.Vreme je da sve sto je Srbija ulagala godinama naKosovu i metohiji knacno dobije svog pravog vlasnika, a ne da mirno gledamo otimacinu.Na zapadu kad razbijes parking sat (koji te nervira)imas vrlo ozbiljne posledice. Srbija ima dovoljni pravnika da moze da zastiti sve svoje gradjane bez obzira gde se nalazili.

Pera

pre 13 godina

Možeš misliti ostali su bez signala Telenora i Telekoma!? Pa, šta? Ima tamo lokalnih operatera tako da ne vidim nikakav poseban problem.Telenor je "jaka" međunarodna kompanija pa neka lepo sama lobira!

veki

pre 13 godina

Prvo se bune: "Sto se Predsednik ne oglasava?" A kad se oglasi onda :"UUUUUUUUUUU".
Predsednice Tadicu oni koji imaju mozga su na Vasoj strani. Svi mi dobro vidimo protiv kakvih sila se Vi borite na dnevnoj bazi. I jos ostajete normalni.
A sto se telefonije tice- treba udariti na sva zvona da su stari i nejaki odseceni od sveta, da se krse ljudska prava. Protesti, tuzbe, publicitet, istrajnost, vokalnost i prikupljanje para. Takvim se jezikom dobijaju politicki poeni u modernom svetu, a samim tim i moze pomoci nasima na Kosovu.

lazar bojanic

pre 13 godina

Baš se pitam jel će i sutra novi strani vlasnik našeg telekoma potrčati da pomaže srbima na Kosovu ???

Baš nemce briga za naše probleme ...ima da razmontiraju oni sami sve ...

Inače je takođe veoma zanimljivo pitanje zašto uvek mi čekamo da tzv Kosovske institucije iznenade nas, a zašto mi ne iznenadimo njih sa strujom, sa medjunarodnom konekcijom na telefonski saobraćaj itd.

Ako oni zdušno otežavaju nama položaj, pokažimo zube i mi njima , onako tehnički govoreći ... pa da onda pregovaramo !

Mlagio87

pre 13 godina

Smatram da je Kosovo druga drzava i da tu nema povratka. Cija je to greska, o tome bi se dalo razgovarati. Ipak, nije u redu skidanje predajnika na ovakav nacin i onemogucavanje civilizacijskih uslova za zivot (bukvalno za zivot, jer su Srbi onemoguceni da pozovu ijednu hitnu sluzbu), To je sve uradjeno pod parolom "legalnog" poslovanja itd. Vlada Kosova ima MNOGO vecih problema od mobilnih operatera i ovo nije bio prioritet, ali cak i da je, prvo su trebali izdati obavestenje i rok za legalizaciju od 3 do 6 meseci. Ovako se sve izdesavalo za 2 dana (iskljuceni su i fiksna i mobilna mreza!!!), Sto se tice Tadica, mislim da ste previse kriticki nastrojeni prema svim njegovim postupcima (mislim na komentare). On je predsednik drzave i kao takav mora biti ukljucen u sva desavanja, a samim tim i da se potrudi na bilo koji nacin da resi ovu nepravdu. E sad, koliko ce imati uspeha i kolika je njegova "tezina" u ocima predstavnika medjunarodnih institucija to je vec stvar za razmisljanje.
Sad se treba fokusirati na vracanje signala, u krajnjem slucaju i albanskih operatera i da se nastavi zivot na Kosovu.

ukinitevizebrazilu

pre 13 godina

Juce sam poslao slican komentar... Napisao sam da je lako biti heroj za kompjuterom i da treba milion Srba da se skupi u Mitrovici i da jasno pokaze da nam je stalo do Kosova. Ne treba da se plasimo reakcije MZ jer zivimo u demokratiji. Albanci sve dobijaju na silu a mi ne moramo da primenimo oruzanu silu vec pozitivnu u stilu demonstracija 1996g. A ovi danasnji na vlasti su potekli bas iz toga. EU jeste nas imperativ ali i ne mora obavezno da bude ako ce nas uvuci u "tamni vilajet" gde ne sme da ce cuje nase neslaganje a primer Grcke je ocigledan. Srbija ne sme da se boji i treba da se ostro bori protiv korupcije(jos nisam cuo da je neki lekar uhapsen zbog mita zbog naplate operacije u drzavnim bolnicama npr) Ako nismo u stanju da ovo postignemo bolje ne zaludjujmo taj jadni narod dole, priznajmo Kosovo i na neki nacin im obezbedimo neka maksimalna prava koja ima danas albanci daju deklarativno. Vreme ide treba da se zivi.

mirsad

pre 13 godina

Prema njegovim rečima, "Telekom Srbija" je u stanju da za sedam dana obnovi uništenu i oštećenu opremu.
Ma ne sumnjam ja uopste da to nisu u stanju da urade za seda dana.
Samo mi je nesto nejasno kako cete to uraditi bez dozvole Kosovskih vlasti.
Ovi iz agencije regulatora telekomunikacije ce vam dati pristup tim ostecenim objektima samo ako se registrujete na Kosovu i placate dazbine kao i legalni operateri na Kosovu.
Prema tome g.presednice ostavite se te demagogije za jeftine upotrebe jer i vi znate da od toga nema nista.
Realista.

Viski

pre 13 godina

Situacija je vrlu prosta: svaki metar Kosovske teritorije je pokriven mobilnom infrastrukturom licensiranih operatera: IPKO ili VALA (Telekom). Znaci, samo je pitanje legalnosti i obaveza prema drzavi. Srpski operateri nemaju licensu za operisanje i ne placaju porez i ostale obaveze. Zbog istih razloga, VALA i IPKO ne mogu oprerirati u Srbiju (bez obzira da li je to Presevo, Bujanovac ili bilo koje mesti gde zive albanci).

Ivan

pre 13 godina

Ako Kosovo izključi srpske telefone, to znači da žele pokazati svoju nezavisnost. Ako bi Srbija izključila struju, gas, te druge komunalije, to bi značilo raskid sa drugom državom ili prakticno priznali bi Kosovo. Zato oni koji pozivaju na reciprocitet, neka barem malo razmisle.

Rx5

pre 13 godina

Ima valjda u Srbiji važnijih i većih problema, od ovoga? Sve puca od korupcije, nepravde, bezakonja, lopovluka, a mi se bavimo komšijskim dvorištem. Kosovo više nije Srbija, koji vam je đavo ljudi?

Julius

pre 13 godina

U odnosu na dva prethodna dana, primecujem da danas ima vise umerenih, razloznih i realnih komentara, koji pozivaju na to da se treba ponasati u skladu sa zakonom.
Izjava predsednika Tadica je ispod nivoa tih komentara. On kaze "Telekom Srbije je u stanju da za sedam dana obnovi unistenu imovinu". Ako g.Tadic misli da se obnove bazne stanice za delovanje ilegalnih operatera, onda time se ne resava problem. Jer, nadlezni organi Kosova mogu za sedam sati ponovi ukloniti te obnovljene baze.
Ni medjunarodna zajednica ne moze da utice na vracanje ilegalnih operatera, jer oni ne bi njih trpeli u zvojoj zemlji.
Resenje problema mose se postici jedino dogovorom i urednom registracijom za delovanje u skladu sa zakonom.
PTK je vec donela odluku da Srbima na Kosovu (ne i Albancima) besplatno dodeli sim-kartice sa brojevima mobilnih telefona legalnih operatera koji deluju na Kosovu (Valja i Ipko), te za dva dana su te kartice uzimali izvestan broj gradjana Gracanice, Strpca i drugih enklava na Kosovu.

Tahir

pre 13 godina

Nije tacno da Albanci nisu placali porez drzavi Srbiji, u to vreme Jugoslaviji. Ne znam koje godiste su ti komentatori koji onako prelako izjavjuju da albanci nisu placali porez drzavi Srbiji. U to vreme ako jedan Albanac nije uplacivao porez bilo kao fizicko ili pravno lice odmah bi zavrsio u zatvoru. Za licne dohotke porez se automatksi kalkulisalo i uplacivalo. A za privatne firme gde su bili Albanci vlasnici, oh to je bilo nesto necuveno. Verovatno vi to ne znate ili se pravite blesavim i glupi. Ja kao bivsi vlasnik jedne firme jos se secam hordi financijske i trzisne policije koji su izjahali konstanto u periodima is centralne srbije i bukvalno krali i pretili gradanima da ako ne bi dali sablonki bez popisa robe po 5000 - 25000 maraka u zavisnosti od velicine firme, da ce da konfiskuju robu bezobzira da li je ta roba bila uspravno registrovana ili ne. Samo u Prizrenu u roku od jednog dana finansijka policija u akciji od otprilike 150 inspektora iz centralne Srbije je bila u stanju da krade 5 miliona maraka u to vreme od "svojih siptarskih gradana". A da li znate sta se financiralo sa tim parama oduzeto sa Kosova. Ja znam, ali necu vam reci, to ostavjlam vama da predpostavite i njima koji kazu da Albanci nisu placali porez drzavi Srbiji decenijama. Da ste bili i ziveli ovde u to vreme i videli sta je uradeno ovde, verovatno ne biste ostavili ovakve glupe komentare. A sa druge strane istina je da Srbi od 1999 godine nisu uplacivali nista za bilo kakve usluge a kamoli porez (za usluge firmi koji su registrovani na Kosovu)...
Bivsi vlasnik firme.

Marina

pre 13 godina

Evo opet Tadića sa svojim alarmantnim intervencijskim mjerama ! Tadić je opet sačekao da se požar razbukta pa da ga onda počne gasiti. Prije nego poduzme velike protupožarne mjere, bilo bi zanimljivo dobiti odgovore na neka pitanja o tome je li u zadnje vrijeme,dok se još moglo nešto promijeniti, Srbija ili je Ahtisari više učinio da Srbima na Kosovu osigura kontinuitet obrazovanja,jezika,očuvanja povijesnog naslijeđa,vjerskih tradicija i svega ostaloga što ih obilježava kao narod ? Kada ih je zadnji put posjetio kao predsjednik i objasnio argumentirano što je sve učinjeno i što se čini da se Srbi na Kosovu ne osjete napuštenim od matice zemlje ? Je li ikada Srbe i teritorij Kosova stavio u isti razred prioriteta ? Ne,najprije je teritorij,a onda ljudi. Stavimo se u kožu tih ljudi . Beograd im povremeno kroz medije šalje poruke i podršku,najavljuje akcije za izbijanje prištinskih zamisli diplomatskim putem pa šalje Jeremića da na listu „za Srbiju“ doda još neku azijsku ili afričku zemlju ; Priština im nudi na terenu sve što im treba za normalan život-dokumente,obrazovanje na materinjem jeziku, slobodu vjeroispovijesti,očuvanje tradicije,posao,sudjelovanje u vlasti na svim razinama,i Prištinu kao glavni administrativni grad. I sve pod jakim nadzorom međunarodne zajednice. Za sve Srbe u regiji čini se život ide dalje,prema EU,zašto bi za kosovske Srbe trebao biti zaustavljen na 1999.g.ili 2008.? Ne ulazim u stav službene Srbije po pitanju statusa Kosova,ali Srbima na Kosovu je trebalo dati mnogo više opipljivih argumenata( pa i pitanje operatera) kojima bi Beograd potvrdio da ih nije i neće napustiti. Zbog zemalja koje nisu priznale Kosovo nema u realnim životima kosovskih Srba zato ništa manje Kosova nego prije, dapače, Kosova je svakim danom sve više,a Srbije sve manje. Požar se toliko razbuktao da će se ugasiti sam po sebi,kad sve izgori i kad tlo pod nogama kosovskih Srba nepovratno izmakne u kosovsku državnost. Nadajmo se ,zbog Srba na Kosovu,da će Priština biti dosljedna u provođenju Ahtisarijevog plana.

Pedja

pre 13 godina

Bezobrazluk par ekselans....nadam se samo da se priblizavamo tachki kada cemo prestati da vuchemo neke nashe repove iz proshlosti za sobom....a onda ce na red doci neki drugi da iskijavaju svoje bezobrazlike....tako ti je to u zivotu....deca se igraju kamenjem, kriminalci i teroristi pravljenja drzave....majko mila....jadni mi shta nas cheka sa ovom licemernom poshasti....

Marko

pre 13 godina

Ova izjava je samo za unutrasnju upotrebu. To o cemu on prica se sigurno nece desiti. Ovo mu je savetovano da kaze kako bi prikupio malo jeftinih poena. Da stvarno zeli da pomogne tom jadnom narodu na Kosovu trebalo bi da se zalozi za to da kosovski operateri pozive prema srpskim mrezama tarifiraju kao lokalne pozive. Tako nesto bi i bilo moguce postici, ali u sklopu nekog sireg dogovora za koji ovde nema hrabrosti. Jadni Srbi na Kosovu, jadni Srbi u Srbiji.

Milan

pre 13 godina

"Akcija za povratak operatera"
Ja bi vise voleo da akcija bude u pravcu vracanja imovine Telekoma Srbije na Kosmetu i pri tom mislim na infrastrukturu koja je izgradjena do 1999 godine.

Bora

pre 13 godina

koliko je drustveno-vlasnistvo i privatno u telekomu zasticeno vidimo ovde, a ta samoprozvana drzava prvo da ispostavi koliko je od svojih glasaca poreskih obveznika ulozila da moze da se poziva na naplatu poreza, to pitanje verovatno zeli da zaobidje pa ionako joj se moze kad je mogla samoprozvana da sedi u Wasingtonskim protektoratima ...a OUN-SB,1244 IH NE ZANIMA I DOKAZUJU da je to slovo na papiru bez obaveze celom svetu pa sta ce njima Savet Bezbednosti kad tako olako kad im se cefne mogu izazivat humanitarnu katastrofu i bezbednost gradjana na etnickim osnovama

Dusan

pre 13 godina

Ova stvar je vrlo jednostavna.
Telefon radi znaci da Kosovo je Srbija.
Telefon ne radi znaci da Kosovo nije Srbija.
Vi mi sad recite da li telefoni radi ili ne rade, i sta mozemo da zakljucimo na osnovu toga.

Dimitrije Selimovic

pre 13 godina

Neverovatno je koliko se dezinformacija sire kad se pise o antenama. Srbija od 1999 nema nikakvih ingerencija na teritoriji Kosova prema 1244. UNMIK je osnovao prvi mobitel kosovski 2000-te, cak sa UN direktorima poslovali dobrih 5 godina. 2007-me UNMIK je organizovao tender za drugu licencu koju su dobili Slovenci (i Olbrajtova). Celo vreme su srpski operateri dobili upozorenja, pisma i reakcije da se ukinu antene koje nemaju licence od UNMIK'ove agencije, ali se tolerisalo njihov rad na Kosovu, zbog srpske manjine. Znalo se da ce Kosovska vlada nakon nezavisnosti poceti akcije ukidanja antena, i nije slucajno sto su upravo sada poceli: organizira se tender za prodaju javnog mobitela Vala, i cena ce biti niza ako ima 5 prisutnih operatera, 2 legalna, i 3 nelicencirana srpska. Zato su i poceli akcije iskljucenja signala, i nastavice te akcije (osim na severu Kosova gde bi izbili ozbiljni incidenti sa raznoraznim milicijama potpomognutim od BIA), jer nije isto dobiti se 500 miliona i 300 miliona u prodaji kosovskog telekoma. Tadicu ce se vratiti ova akcija kao bumerang, jer ce sve evropske drzave koje su priznale Kosovo insistirati da se postuje pravo, te da na Kosovu posluju samo licencirani operateri koji placaju dadzbine kosovskoj drzavi. Plus Nemacka i Norveska ce da pritiskaju svoje firme da ne krse zakone svojih sopstvenih drzava, jer priznanje Kosova ima snagu zakona u Norveskoj i Nemackoj.

pokrijte prvo Srbiju

pre 13 godina

Kad je vec bio u Leskovcu, mogao je da svrati i do Lebana, opstine u kojoj ima podrucja gde nema signala nijednog operatera. Nek onda pokrene akciju (ne mora medjunarodnu) da se tim ljudima omoguci da koriste mobilne. Ima ih sigurno vise nego Srba na Kosovu, a i mnogo je jednostavnije.

zoki

pre 13 godina

Koliko god se to nama svidjalo ili ne, u pitanju je samo bolno sagledavanje realnosti da Kosovo vise nije Srbija. Zadnja "velika" ujdurma nasih politicara je bila kad se Kosovo ocepilo, Srbija raspisala vanredne izbore, i onda nakon izbora svi politicari zaboravili da se Kosovo ocepilo, i poceli da se bave koalicijama, "za i protiv DSS", DS-SPS... itd.
To je bio potpuni dokaz koliko je politicarima Srbije stalo do Kosova u tom trenutku (isto koliko i politicarima Srbije pre toga).
Uglavnom, posle smo uspesno "popljuvali" Mila Djukanovica zato sto je priznao realnost da je Kosovo "otislo", i danas u Srbiji prosecan covek ima utisak da je neka nicim izazvana nepravda nad Srbima maltene vise krivica Mila Djukanovica, cije i vatikana, nego nas samih. Tadicu, znam da boli, ali mozda je vreme da se Albancima na Kosovu pruzi ruka i pocnu diskutovati pitanja funkcionisanja i medjusobnog uvazavanja... Da li je vama i drugim politicarima poput Kostunice, Velje, Ivice, Tome stalo do Kosova kao dela Srbije, to ste svi pokazali na zadnjim izborima kao i 20 godina pre toga.

N

pre 13 godina

To sto Euleks navija za to da se skinu repetitori nije nista cudno, jer i oni stite svoje ekonomske interese pre svega inbterese svojih drzava koje imaju tamo svoju telefoniju i koja naplacuje mobilnu telefoniju po ko zna kojim i kolikim cenama... Stalo im je da ono i malo preostalo Srba sad sa svojim rodjacima u Srbiji razgovaraju po neuporedivno vecim cenama. Drugo nisu mi jasni ljudi koji kazu sta se sad Srbija buni, samo mogu da kazem svima da je Srbija maticna drzava svih Srba kako onih koji zive ovde tako i onih koji zive izvan nje i normalno je da ce kao drzava stititi ne samo svoje finansijske interese vec i interese Srba. Sta je tu cudno? To sto je Kosovo nezavisno, ne znaci da sad Srbija treba da okrene glavu od svih Srba..

Vuko

pre 13 godina

Predstavnici ispostave Pošte i telekoma Kosova (PTK) delili su danas besplatno kartice sa brojevima telefona mobilne mreže 044 i 045 meštanima centralnog Kosova.
Kartice sa dva evra kredita kosovskog operatera “Valja” (Talas) deljeni su u ekspozituri PTK u blizini manastira Gračanica.

Kartice je mogao da podigne svako ko je kod sebe imao bilo kakav dokument, pa i ako je izdat u centralnoj Srbiji, preneli su očevici.

“Valja” je jedan od dva kosovska operatera mobilne telefonije formirane nakon rata na Kosovu, 1999. godine.

Siki

pre 13 godina

Evo, svečano se obavezujem da ću glasati za Tadića, ako on svojom "najvećom mogućom međunarodnom akcijom" postigne da se Srbima na Kosovu i Metohiji ponovo omogući da koriste usluge srpskih operatera mobilne telefonije (rekao sam srpskih, ne kosovskih).

Goran

pre 13 godina

Kad se proda Telekom u toku ove godine nece vise biti srpskih operatera ni u Srbiji, kamoli na Kosovu. U Srbiji ce jedan biti norveski, drugi nemacki, a treci austrijski. Sve tri drzave su priznale Kosovo kao nezavisnu drzavu, pa ce neki od operatera koji posluju u Srbiji, a mozda i sva tri izvaditi licence i za rad na Kosovu.
I eto, problem ce biti resen na taj nacin a ne praznim pretnjama koje niko ne uzima za ozbiljno...

ekrem

pre 13 godina

Koliko sam ja ovo razumeo Tadic bi nekako da pregovara o pravima drzave Kosova.Ne i ne, o pravima drzave Kosova se nece pregovarati ni sa Srbijom ni sa bilo kojom drugom drzavom Republika Kosova nije vise na licitaciji i sto pre to ukapira bolje i za Srbiju i za Kosovo.

Robin Hood

pre 13 godina

G.Tadic kaze da je Srpsko stanovnistvo ugrozeno objektivno, ugrozena ljudska prava.
Juce se govorilo da se brine o bolesnicima jer nemogu kontaktirati sa hitnom sluzbom i zatraze medicinsku pomoc. A vec danas citam ovu vest g.Bogdanovica:

"Срби не треба да узимају картице 044 и 045 мреже, јер тако признају косовске и онемогућавају повратак српских мобилних оператера, чије је коришћење многе повољније, изјавио је министар за Косово и Метохију Горан Богдановић".

Nesto mi nije jasno?! Dali se stvarno brine o ljudima ili...?!
Stvarno ne razumem!!!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Situacija na Kosovu zbog isključenja mobilnih i fiksnih operatora iz Srbije i dalje se zaoštrava. Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je zaprepašćen time što Euleks mirno gleda na isključivanje predajnika i kršenje ljudskih prava na Kosovu.

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

a predsednik Srbije Boris Tadić najavljuje pokretanje "najveće moguće međunarodne akcije" kako bi se Srbima južno od Ibra ponovo omogućilo da koriste usluge mobilnih operatora iz Srbije ???

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

Tadić je izjavio je da je zaprepašćen time što Euleks mirno gleda na isključivanje predajnika i kršenje ljudskih prava na Kosovu ?

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

On kaže da "Telekom Srbija" za sedam dana može da obnovi uništenu i oštećenu opremu i da će od svih institucija na Kosovu tražiti zaštitu novih repetitora ?

"U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera" !

"Srpsko stanovništvo je ugroženo objektivno. Ne mogu da pozovu u pomoć. Mi smo podigli uzbunu u međunarodnoj zajednici", rekao je Tadić ?

U međuvremenu, Euleks je podržao akciju kosovske agencije za telekomunikacije protiv srpskih operatera !

BLA BLA BLA BLA BLA BLA !!!

Vojvodinac

pre 13 godina

Repetitori su radili dok drugi operateri nisu izgradili svoju infrastrukturu, i to "naši" predstavnici odlično znaju, kao i kada i gde su postavljani repetitori i bazne stanice. Da su hteli sprečiti gašenje, trebalo je inicijativu pokrenuti mnogo ranije, ovako samo kukaju kao malo dete bez igračke, po ko zna koji put. Inače mogućnosti samih repetitora su mnogo veće, i svaka država ima ozbiljan interes kontrole istih. Setite se kako je Karić prošao kada se ispostavili da je iznajmio repetitore suprotnom taboru i....

Realko

pre 13 godina

Treba da se napravi sporazum izmedju njihovih i nasih mobilnih operatera, da troskovi sa 044 i 045 ne budu inostrani kada se zove na 064 063 061. Razume se oni su priznali Kosovo kao nezavisno i da bi razvijali svoju drzavu moraju da razvijaju svoje trziste. S druge strane Srbija ne priznaje Kosovo sto znaci da ne odvaja Srbe na Kosovu od ovih u Srbiji. Dakle, najbolje resenje je da se napravi sporazum izmedju nasih i njihovih kompanija - da troskovi Srbija-Kosovo Kosovo-Srbija budu normalni a ne inostrani.