Ponedeljak, 03.08.2009.

12:39

Stan za Nađu Higl od grada Pančeva

Gradsko veće Pančeva odlučilo je da svetskoj prvakinji u plivanju Nađi Higl dodeli dvosoban stan u tom gradu.

Izvor: B92

Stan za Naðu Higl od grada Panèeva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

142 Komentari

Sortiraj po:

Mio

pre 14 godina

Ako joj stvarno poklone stan, neka ga proda i kupi neki, doduse manje kvadrature, recimo na Novom Beogradu, jednostavno, zar ne :-D
U svakom slucaju sram da bude sve politicare, i one koji su bili, i one koji su sada na vlasti, bilo to na gradskom ili republickom nivou, potpuno je svejedno, jer niko tako ne moze da upropasti mladi ljudski zivot kao sto to mogu politicari, zato ako hoce (a naravno sigurno hoce) da nastavi ovaj niz osvajanja zlatnih medalja pod srpskom zastavom, neka Nadja ide na pripreme u inostranstvo u neke od zemalja zapadne Evrope, gde su naravno neuporedivo bolji uslovi za pripreme, i neka ni u kom slucaju ne dozvoli da je bilo koji politicar iskoristi kako za licnu, tako i za promociju svoje stranke, zato politicari sto dalje od nasih sportista.

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

Nazaalost POTPUNO ISTI SCENARIO kao i pre 41-u godinu kad je DJURDJA BJEDOV posle zlata i srebra na OI u Meksiku docekana ovacijama i dodelom stana!!! Danas posle toliko vremena,taj "stan"jos nije dobila!
Valjda se nece desiti isto i sa Nadjom Higl?Neka joj PANCEVO obezbedi stalno treniranje u Pancevackom bazenu a ne da cetiri puta nedeljno putuje u Beograd na treninge!!!!

Igor

pre 14 godina

Evo malo informacija kako se to radi u svetu.
http://www.moneyunder30.com/how-much-do-olympic-athletes-earn-unless-youre-michael-phelps-not-enough

Zoran

pre 14 godina

Da je zasluzila stan, jeste. Da Srbija ima mnogo, mnogo vaznijih problema nego sto je to sport, tacno je. Da mi kroz uspehe na sportskom planu izivljavamo nasu frustraciju u vezi neuspeha na drugim poljima, takodje je bolno tacno. Tacno je i da nam ta euforija nece resiti gomilu problema sa kojima zivimo. Inace Nadji svaka cast.

pancevac

pre 14 godina

Nadam se da ce konacno da naprave jos bar jedan bazen u ovom Pancevu, jer je stvarno uzas koliko ljudi dolazi a imamo samo jedan, jos tuznije je sto tu treniraju i svi sportisti. Plivao sam s Nadjom cesto, drago mi je da je osvojila, postave joj samo traku i ona tu pliva dok se mi kupamo , stvarno sramota!

*

pre 14 godina

Čekajte da devojka dobije rešenje da je stan nje i da se useli. Ni danas ne znamo da li je Sanja Ivošev dobila stan u vlasništvo, na korištenje ili ga uopšte nije ni dobila.

c93

pre 14 godina

Bravo, Nadja! Tvoj uspeh je utoliko veci sto si se potpuno sama za njega izborila.
Sto se tice stana - tipicna srpska reakcija - nadam se samo da joj ga nece oduzeti ako na sledecem takmicenju ne prodje ovako brilijantno kao sada!

Lungo

pre 14 godina

cisto socijalisticko nasledje. umesto da nadja sama sebi zaradi stan, tako sto ce unovciti svoju medalju kroz reklame, sponzorstva, itd (kao sto svi sportisti na zapadu rade) drzava i dalje socijalistickim metodama pokusava da 'nagradi'. sta ako ona vise nikada ne osvoji nijednu medalju? ko ce ispasti smesan? Bravo za Nadju ali ovo je zaista smesno ... a ko god prica da sportisti na zapadu od drzave dobijaju vise - nemaju pojma. zapadni sportisti se sami bore da unovce sto vise mogu svoje uspehe i medalje kroz komercijalne oblike zarade.

Aleksandar

pre 14 godina

Mislim da je stimulisanje sportista potpuno u redu, ali ipak mislim da malo preterujemo. Ako ovako nagradjujemo uspeh, ko je zazmurio kada su trebali da se dodele stanovi deci koja su pobedjivala po svetu na takmichenjima iz matematike, fizike, hemije... Da li su ti uspesi manje vredni i napori za njihovo ostvarivanje manji ili opet promovishemo samo aktivnosti koje se gledaju na televiziji? Voleo bih da G-dja Vesna Martinović objasni poreskim obveznicima kojom jednachinom je doshla do toga da se svi slazu sa ovako skupim poklonima. U tom sluchaju kupiti i stanove za celu vaterpolo reprezentaciju. I za Chavica josh jedan.

maja

pre 14 godina

Niko ne kaze da je lako pobediti na svetskom prvenstvu u plivanju. Ali ni mnoge druge stvari nisu lake, a nasa drzava ih ne nagradjuje. Evropa i SAD su prepune nasih strucnjaka, koji, da, da, zamislite, predaju na najboljim univerzitetima i rade na najboljim naucnim institutima. Kako se meri njihov uspeh? Da li Srbija njih pokusava na neki nacin da nagradi? Ili da ih vrati? Naravno da ne. I posle se cudite kako to da su profesori na BU druga liga?

Volela bih i da mi neko objasni >> sta je to Nadja Higl tako veliko ucinila za Srbiju?

LI

pre 14 godina

Daj boze da posel ovoga Pancevo dobije jos neki BAZEN. Toliki grad i samo jedan stari bazen.
Nekada je pancevo imalo lepe plaze na Dunavu na mestu danasnje luke (Cangolido) pa kupaliste na Tamisu, ali toga vise nema, samo jedan stari bazen.

Marko

pre 14 godina

Sliku i priliku u Srbiji i misljenje nas mladih o situaciji u zemlji najbolje je opisala Nadja na pitanje novinara da li je cula da je dobila stan...ona je odgovorila : Verovacu u to kad ga budem videla!!!

smor

pre 14 godina

Placamo lobiranje u americkom parlamentu mnogo vise nego sto kosta stan u Pancevu i nismo bas neku korist izvukli iz toga. Ne kazem da to ne treba ali razmislite koliko bi onda platili da nasu himnu (a samim tim i Srbiju u pozitivnom svetlu) vidi vise stotina miliona ljudi. Vrednost stana je zanemarljiva u odnosu na ono sto je Srbija dobila intoniranjem himne i stvaranjem "imidza".

Nikolina

pre 14 godina

Volela bih da moje dete jednog dana zavrsi fakultet, ali bih takodje volela i da se bavi nekim sportom, jer u zdravom telu je i zdrav duh. Zao mi je sto neko ko je zavrsio fakultet, ne shvata da taj isti fakultet moze da zavrsi svako sa normalnom inteligencijom samo ako je dovoljno uporan, ali NE MOZE SVAKO DA OSVOJI ZLATNU MEDALJU NA 200 METARA, TO MOZE SAMO JEDAN, NA JEDNOM TAKMICENJU... Znaci ako ste dovoljno uporni zavrsicete fakultet, ali ako ste dovoljno uporni ne znaci da cete biti prvi na 200 metara u bilo kojoj disciplini. Zato svima koji misle da je to lako, slobodno uskocite u bazen i probajte kao slucajno da osvojite zlatnu medalju. Uostalom i jedan Cavic je zavrsio Berkli univerzitet, jedan od najboljih u svetu, a koji od nasih uvazenih profesora je osvoji medalju u nekoj sportskoj disciplini sem u mucenju nase dece...

dendza

pre 14 godina

Lepo od njenog grada. Svaka cast. Elem, ovo je neka mala nagrada za njen trud i doprinos Srbiji do sada, sta je bilo sa poboljsanjem uslova za trening, izgradnjom bazena i trenaznih centara. Da ne bude sad, od cele drzave, za plivanje Pancevo dalo stan i ministarka SMS Cavicu 100.000 evra, gde su bazeni za decu , da vezbaju, da imamo zdravo potomstvo i 10 sampiona 2016 na olimpijadi ???

...

pre 14 godina

Poznajem i ja gomilu "doktora nauka", ali malo koji od njih bi to mogao biti igde u svetu, osim ovde! Za razliku od Nadje, koja je u svetskoj konkurenciji postigla uspeh, i opet će. Druga je stvar koliko se vrednuje sport, mada mislim da osim u sportu i nauci ima malo gde da se samoodricanjem i talentom postiže više nego "socijalnim veštinama". Mislim takođe da devojka zaslužuje više od stana. A naši su stanovi kutije šibica, astronomske cene istina, građevinska mafija cveta, a nesretni mi bez svog stana sipamo zlobu.

vasa

pre 14 godina

Koji smo mi narod, ne mogu da verujem. Svi ovi sto osporavaju dodelu stana neka malo bolje razmisle i stave prst na celo. Da li ste vi svesni sta je ova devojka uradila za Srbiju?

munze_konza

pre 14 godina

onaj objekat u Silerovoj ulici je mogao da se modifikuje u vrhunski sportski centar za nekoliko sportova pa i plivanje , a pametnjakovici ga srusise .
A sto se tice Nadjice , svaka cast i zasluzila je nagradu za uspeh koji je postigla !

Folksdojcer

pre 14 godina

Sve se bojim da ce Nadja ostati dugo u Pancevu. Lepo ce, kada se smiri podignuta prasina, ugledavsi se na politicare, prodati stan (unovciti dobijenu medlju) i otici u mesto/drzavu gde ima "bolje uslove za dalji nastavak karijere".
Videli smo to desteak puta do sada.

bk

pre 14 godina

Euforija ili ne, Nadja je zasluzila taj stan.Ako je drzava imala za jednog Miladina Kovacevica milion dolara onda je ovo prava sitnica. Svim kriticarima koji tvrde da je slucajnost neka lepo vezbaju, udju u bazen pa nek slucajo osvoje prvo mesto!

Codu Dutan i Codu na Tjosku

pre 14 godina

Stan za dva minuta ?
Pa chekaj, a sta je sa stanom za Puhala, za Proku, za Vlatimira koji svakodnevno gine na treninzima reprezentacije Srbije u podvodnom visheboju !!! Stan za Jugoslava i Nataliju kojima treba stan jer njihovo 13toro dece vishe ne mogu da spavju po kutijama !!!

Glasac82

pre 14 godina

Gradonačelnici Pančeva, čitajući štampu ovih dana ušla u uši priča o Koštunici i dijeljenju stanova, pa kaže što da ne. Svaka joj čast, nije pogriješila osobu.

Maja

pre 14 godina

Uzasno me ogorce ovakve vesti. Radila sam 8 godina na Univerzitetu i Beogradu, objavila 14 radova u najboljim stranim casopisima, drzala prvo vezbe, a onda i predavanja nasim studentima i... zelela da ostanem tu. Ali suprug i ja vise nismo mogli da placamo iznajmljivanje stana i evo nas sada u Belgiji gde nameravamo da ostanemo. Mozda je bilo bolje da sam plivala, skakala, trcala ili se bavila nekim drugim džilitanjem koje se vrednuje kod naseg naroda.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Ako grad nema pare i za bazen i za stan, bolje da su te pare koje su namenjene za stan ulozili u pravljenje pravog bazena na kome Nadja i ostali ambiciozni plivaci i plivacice mogu da vezbaju bez prisustva rekreativaca.

elvo

pre 14 godina

fala bogu da neko dobije stan od toliko bogate a siromasne vlade koja ce te pare da vrati nazad preko nadjinih ledja, moras da platis ovo moras da platis ono i nadja ce da vrati dva stana.

Makedonac

pre 14 godina

Ljudi, sta vam je?

Ovo zlato Srbiji donosi vise publiciteta nego stotine sati placenog marketinga po CNN-ima i ostalim medijima. I vama je tih stotinjak hiljada eura (ne znam tacan iznos jednog takvog stana, ne zivim u Srbiji) previse kao nagrada!? Nemojte da me razocaravate!

Ja, koji nemam nista sa Srbijom i Srbima, radovao sam se ovom uspehu kao da mi je neko iz najuze porodice osvojio svetsko zlato. Uzivajte u trenutku i ostavite malodusnost za neko drugo vreme.

s83

pre 14 godina

bravo! svaka cast za gradonacelnicu i sve ostale koji su ovo obezbedili za ovu zlatnu predivnu devojku. ako ga je ko zasluzi ona je, pa ljudi moji vise vredi to njeno zlato nego ne znam kakav ucinak u nekoj drugoj oblasti

Plejmejker

pre 14 godina

Pametnije bi bilo da u gradu naprave jedan ozbiljan olimpijski bazen da deca imaju gde da treniraju. Stan bi trebalo da joj pokloni klub. Tako to ide. U svakom slucaju je zasluzila i stan i bazen i sportsku penziju. Svaka cast!!!!!!!

moje "dete" odavno nije više ovde...

pre 14 godina

...
Jedan "Teodor", u "mojoj verziji" - ženskog pola, košta roditelje VEOMA mnogo, i prosto mi je zlo od priča tipa kako su roditelji košarkaša ili fudbalera jako mnogo uložili u njegov uspeh, a roditelji npr. hemičara okvirnog ranga Teodora - eto - nisu.
Valjda smo sedeli pa gledali kako nam deca teoretišu, presipajući iz šupljeg u prazno, šta li, nisu morala nigde da putuju, gigabajti udžbenika i sati i godine učenja i takmičenja po svetu su za džabe, pogotovo na tom nivou znanja...

Šta gospoda misle - koliko realno košta samo da dete položi proficiency pre 18-te godine, da ne pričamo o čemu drugom, što svakako nije zlatna medalja niti svetski uspeh, to je usputna sitnica za ambiciozno i pametno dete?

Za dragu Nađu, za svu sličnu decu:

Dabogda dobili od države deset puta toliko, za zasluge, za sebe, za sport i nauku i za ovu zemlju Srbiju, ako šta tako još postoji. Ne zato što su vaši ili ma čiji roditelji "imali izdatke", nego zato što vredite mnogo, i sebi i nama, vi ste naša mladost i budućnost.

Ko god vaš da je dao išta da bi uspeli, dato je od srca, bez očekivanja ičeg zauzvrat, zato što ste to što jeste, i nadam se da su ovakvi "sportski" ili "prosvetni" radnici pre izuzetak nego pravilo....

ZZZ

pre 14 godina

bravo za pancevo! ovom prilikom bih naglasio da bi trebalo nasi zlatni sportisti da se nagrade i novcano. pa gde su ti silni sponzori sad. Imamo toliko velikih kompanija i svi oni da odvoje po 1000 e za njih bilo bi dovoljno, bar da znaju koliko nam znace.

Dragan

pre 14 godina

S v a k a č a s t za grad Pančevo i gradonačelnicu, uz vaterpoliste i Čavića, Nađa je stvarno tračak nade u ovoj beznadežnoj zemlji.

Igor

pre 14 godina

Ovo je sramota, Nadji svaka cast, ali bolje da su te pare ulozili u izgradnju pravog kompleksa bazena za treniranje, a njoj dali stipendiju. Dokle vise rasipanja narodnog novca, nadjite joj sponzora pa neka on kupi stan. Pa nadjite mi jednu ozbiljnu drzavu gde se ovako dele stanovi iz budzeta. Ako uzmemo da je porez na dohodak za jednog radnika koji prima minimalac 50E, a ako je cena stana 50000E, onda dolazimo do racunice da ce taj stan kostati 1000 radnickih doprinosa za mesec dana. Strasno.

ivana bonn

pre 14 godina

Zasluzila je stan prva je u svetu i moje iskrene cestitke
...ako dozvolite u Nemackoj se i danas prave doceci za sampione (biciklistu jana urliha docekalo je 100 hiljada ljudi kad je pobedio na turu), sirom sveta narodi docekuju svoje sportske heroje tako je to jos od stare grcke i mislim da niko u tome ne vidi nista lose sem pojedinaca...

sima strahota

pre 14 godina

..dokle vise komunizam bre aman ljudi..
..neka opstina pancevo napravi pravilnik o nagdadjivanju sportista sa svoje teritorije, pa kad neko zasluzi nagradu istu i isplati iz opstinskog budzeta, milion evra milion evra, ali u kesu pa nek mala radi sa parama sta hoce..
..ovako ostaje gorak ukus nepravde prema svima koji su u zivotu uradili nesto znacajnije za svoj grad i zemlju ali to nije bilo na televiziji pa samim tim i nije toliko vazno..
..a pokrajina bi umesto da kreci nadjin novi stan mogla da sredi bazen u pancevu, garantujem da ce more klinki vec sutra hteti da pocne da trenira plivanje posle svega ovog..
..dakle, svako poklanjanje stana je pandorina kutija sa etickog i moralnog aspekta, otvara more pitanja tipa da li je znacajniji najbolji rezultat na 200 metara prsno od spasavanja nekog deteta iz zapaljenog stana, policajca ranjenog na zadatku, samohrane majke petnestoro dece itd..

..ili, desi se da sutra neko iz panceva uzme zlato na 400 metara slobodnim stilom, hoce li dobiti veci, manji ili isti takav stan, ako nema isti takav koliki onda, mozda je zlato na olimpijskim igrama za jednu lodju bolje od svetskog prvenstva..

..sutra ce svaki zadrigli politicar da se istripuje kako je on/ona zapravo zasluzniji za dobrobit svih nas od tamo neke klinke u kupacem pa ce da trazi svoje kvadrate, mislim, jednom to mora da prestane, dajte ljudima pare, dajte im posao, neka treniraju sebe za platu, neka imaju posao u nekim gradskim sekretarijatima za sprort, neka snimaju reklame, lobiraju za fondacije, treniraju klince, sta god samo nemoj da sve sto sija mazemo fekalijama i svodimo na nivo apsurda..

ZokyNBGD

pre 14 godina

... pokušaću da malo pojasnim onima koji imaju problem da shvate. Dvadeset godina u svet idu vesti u kojima se Srbija pominje u 99% slučajeva u negativnom kontekstu, onaj jedan procenat je u pitanju sport, i tu opet po pravilu neko veliko dostignuće. Znači jedino što lepo ode u svet je naš sport i način kako nas ti mladi ljudi predstavljaju tamo. Svaka čast doktorima nauka, ali koliko njih je zaslužno za ovakvih razmera predivnu promociju naše zemlje? Ovde pričamo o nekome ko je nabolji na svetu, ispred koga nema nikog, koliko je takvih u ovoj zemlji?

JLeslie

pre 14 godina

Nagraditi uspeh nije poblem problem je sama nagrada. Dok s jedne strane ima stanova za sportiste nema stanova da se da ljudima koji su te stanove kroz svoj rad odplatili niti za one koji su svojim intelektualnim radom to u istoj meri zasluzili kao i sportisti. A sto se tice besplatne reklame, da reklama jeste ali u toliko dok se odsvira himna a posle idemo sledeci.
Pohvatajte ratne zlocince, sasecite kriminal i korupciju i eto besplatne reklame na dugi period, ne kosta nista a bice svima bolje. E ali to ne mozeeee

gold

pre 14 godina

Kako samo mozemo uporedjivati uspeh fizicara i matematica sa Nadjinim uspehom? Sa koliko odricanja fizicar uspeva da ostvari zlato, a sa koliko Nadja. Fizicar se ponajvise oslanja na svoj urodjeni IQ i nesto resavanja zadataka uz svu pomoc profesora i interneta... Nadja ne moze da sedi u svojoj sobi i da zapliva kad joj se hoce. Ona mora prevaliti kilometre da dodje do bazena. Ona ne moze da jede sta hoca kao sto to moze fizicar. Ona ne moze na odmor kad nadje slobodnog vremena, jer da bi se postigao vrhunski rezultat u plivanju treba se trenirati i dan i noc. Ona nema trenera da joj pomogne u tehnici, vec ju je brat onako amaterski poducavao. A kad osvoji zlato, citav svet je gleda kako nosa nasu zastavu. Kako samo mozemo uporedjivati vaterpoliste sa Nadjom? Pa jedan od njih da odigra los potez, imaju mogucnost popraviti preko drugog igraca. U timskom takmicenju te trener savetuje i podstice u sred igre. Nadja nije smela sebi dopustiti da napravi niti jednu gresku, njoj u mislima moze biti samo brat i pesma Doors-a, ili Budjav Lebac. Ma sta stan, planinu bre da joj udelite!

tomkarlo

pre 14 godina

... I ja sam dobar stručnjak (pravnik), i mnogo sam radio (35 godina staža), i nikad ni ja ni supruga (lekar) nismo dobili stan od države (stanujemo kod roditelja u selu 17 km od grada). I uopšte mi nije krivo što će predivna Nađa dobiti stan i to samo iz jednog razloga - treba da bude primer za svu onu našu decu da se trude u onome čime se bave da budu najbolji na svetu. A bavio sam se i atletikom i badmintonom sa decom i znam šta znači kada deca znaju da će posle mnogo muka i odricanja svi ti napori biti vrednovani. U nekoliko poslednjih godina počelo se ponovo ulagati u bazične sportove (atletiku, plivanje), treba da se ulaže i u gimnastiku, pa će onda naša deca biti zdrava i sposobna za život.

magistar

pre 14 godina

ovo se APSOLUTNO isto desava i na ZAPADU..

U Kanadi kada osvoji olimpijsku titulu dobija love da moze da kupi tri stana plus veoma pristojna primanja do kraja zivota..

posto sam i ja magistar..tih stotine DOKTORA [najvise drustvenih nauka] iz SRBIJE dobija ono koliko zasluzuje na TRZISTU..

ova djevojka je PRVA u svom polju u svjetu.. vjerujte mi da je i jedan od tih stotine doktora nauka i hiljaditi u svom polju us svjetu, SRBIJA ga nebi zadrzala ni za stotinu stanova ...

Korana

pre 14 godina

Daleko da sporim fenomenalan uspeh Nađe Higl, odavno se nisam ovoliko obradovala nečemu. No zaiste ne vidim razlog za poklanjanje stanova nikome, ne od novca otetih od poreskih obveznika. Običan politički marketing opštine Pančevo. Vidim mnogo pozitivnih komentara ovde, pa bih upitala te ljude ukoliko misle da treba pokloniti stan uspešnima, koji su ionako već svojim talentom privilegovani, da li bi bili voljni da daju iz svog džepa za tu plemenitu svrhu? Ja nemam ništa protiv, ko zna možda bih i sama priložila. Ali ne volim da se otima. Što se ne udruže i krenu da prikupljaju dobrovoljne priloge za Nađin stan ako im je to tako srcu milo? I za Čavića i ostale koji smatraju da im država (to jest mi ostali poreski obveznici, jer se nama otima) nešto duguje. Komunizam ovde nikada ne prestaje...

Sportski radnik

pre 14 godina

Nadja je to zazsluzila. Zaluzili su u i Teodor von Burg i mladi matematicari i fizicari i naucnici. Ali postoji jedna velika razlika izmedju njih. Sto je Nadji Higl odlazak na treninge u Beogradu ili Novom sadu putovanje autobusepm placali njeni roditelji, adekvatna ishrana opet roditelji. Ustajanje u ranim juatrnjim casovima i 2-3 sata treninga zatim treninzi u kasnim vecernjim satima jer su tada termini slobodni a usput i pohadjanje studija i ispiti i sve ostalo sto dolazi. Necu da podcenjujem matematicare, fizicare i oni su nasa buducnost ali mnogo manje sredstava za njih je potrebno. Drugo na tim olimpijadama se podeli 50-100 zlatnih medalja tj dobiju svi oni koji imaju max broj bodova na zadate zadatke a ovde se deli samo jedna jedina zlatna medalja. Bez zdrave nacije i propagiranja bazicnih sportova necemo imati ni matematicare ni fizicare i mlade naucnike.Ne mora svako da bude sportski sampion ali sport razvija duh i telo, nacin razmisljanja i vecitu borbu za uspehom

Dragan Pavlovic

pre 14 godina

Molim vas dodelite stan Nadji Higle negde u lepom prirodnom okruzenju a ne u Pancevu kome preti ekoloska katastrofa. I Nadji Higl ne treba olimpijski bazen. Platite joj pripreme u Spaniji, Italiji ili u Kaliforniji sa Cavicem.

budjav lebac

pre 14 godina

To kako je Nadja predstavila (i kao pojava i kao sportista) svoju Srbiju i svoj grad pred svetom, se ne moze meriti nikakvim parama. Promovisanje Srbije i profesionalizma vredi vise nego jedan stan. Jeste, ja radim tesko citav zivot, ali se nisam bas toliko trudio da ostvarim vrhunski rezultat, kukao sam u vreme ekonomskih nedaca, nisam dao mladima Srbije primer kako ostati u Srbiji i nesto casno ostvariti - pobegao sam u beli svet, nisam se odricao obicnih stvari jer sam radije odlazio na pivo nego pazio na svoju djetu, padao sam psihicki zbog malo nepravde, znacio sam nesto tek nekolicini ljudi, predavao se emocijama umesto pameti, strancima sam se popeo na vrh glave svojom patetikom umesto da ih privolim da mi se dive na hiljade drugih pozitivnih i prakticnih nacina... Ali Nadja je izuzetno stvorenje koja je svojim primerom pokazala da sve to moze da se prevazidje uz dobru volju, disciplinu, porodicnu slogu... Ostvareno zlato na svetskom prvenstvu u pojedinacnoj konkurenciji, ne moze biti spontano i slucajno, tačka. Taj jedan bazen i jedan stan nisu nista naspram onoga cime nas je Nadja tako mlada naucila. A svetu je jos vise utuvila tu rec Srbija, sto ce mnogima od nas dozvoliti da sa vise ponosa bezvizno putujemo po svetu. Tu radost koju je nama vecini priredila, ne moze se opisati. Zato ne bi bilo fer, uporedjivati mene ovako malog, sa takvim izuzetkom kakva je Nadja.

kokonat

pre 14 godina

Konačno da je neko povezao stvari.
Naši učenici, studenti, naučnici, mlađi i stariji, za svoje uspehe jedva da dobiju neke stipendije, i to posle milion peticija i medijskih kampanja. Mislim da je 5 međunarodnih medalja iz matematike dovoljno da mali Teodor dobije stan. Ima više medalja nego Nađa, kojoj, naravno, čestitam od srca. Pa Nikola Šibalić i ostali koji su učestvovali na olimpijadama iz matematike i fizike. Zašto njih ne dočekujemo na balkonu? Njihove uspehe ne možemo da ispratimo u fotelji, uz kriglu piva? Ne možemo da se izreklamiramo - vau, super smo, dajemo šakom i kapom uspešnima. Woohoo! Student molekularne biologije, Mirko Đorđević, pobedio je na međunarodnom festivalu nauke u UK. I to znamo, je l' da? Hajde da izaberemo poklon. Mikroskop, recimo.

banacanin

pre 14 godina

Opet se u Srbiji preko sporta zeli pokazati kako smo talentovana nacija. Dajte ljudi, svaka cast njoj i drugima, ali na srecu ili zalost buducnost ovog drustva zavisi od ulaganja u naucna istrazivanja i patente a ne od sportista. Crvena Zvezda je nekad bila prvak svet i sta nam je od toga danas ostalo? Sa druge strane, Tesla je izmislio nesto sto je ostalo i drugim pokolenjima, samo sto je to mogao ne u Jugoslaviji nego u Americi koja je zbog takvih stvari danas najrazvijenija zemlja sveta. Al, ovaj gest pokazuje kako nema nikakve planske politike, neko odluci evo dodeljujemo stan i to je to. A odakle pare i ostalo nije bitno. Jadno.

markoni

pre 14 godina

Ljudi, nova vlast u Pancevu (od jula 2008.) neverovatno pravi dobre poteze, pogotovo kada je afiramcija mladih i talenata uopste u pitanju! Ovo nije politicka promocija, svi koji su u poslednjih godinu dana postigli neki uspeh dobili su nagradu, a ova je najveca i zato podrzavam odluku za stan!!! Pancevo cveta po svim poljima (sem ekologije) od kada je Mikovic otisao!!!

Pozdrav i sve cestitke Nadji! :)

Sima

pre 14 godina

...
Politicari hoce da se reklamiraju, narod frustriran nemastinom i na kraju ce sve pasti na ledja devojke koja je osvojila zlato.
Moje misljenje je da devojka koja je osvojila prvo zlato u istoriji zenskog plivanja treba da dobije nesto vredno, makar nikada vise ne osvojila ni jednu medalju.

Bojan

pre 14 godina

Odlican potez! Treba konacno pokazati svima u ovoj zemlji da se veliki trud i rad mogu isplatiti, a veliki uspesi zasluzuju i velike nagrade; okrenimo se pravom uspehu, prihvatimo da dolazi samo posle velikog truda i nemojmo se truditi da svakog omalovazimo nego podstaknimo i druge oko sebe!

Sonja

pre 14 godina

MOze neko da pocne da se bavi sportom ali samo nekolicina to moze vrhunski. Ako smo vec bacali pola miliona evra na bezuspesno CNN reklamiranje, zasto onda ne bismo platili sportiskinji koja nas je izreklamirala za nesto vise od dva minuta potpuno besplatno. Stan ispadne jeftinije nego da smo platili reklamu na televiziji koja nas je totalno za sva vremena izblatila...

disident

pre 14 godina

Sramna odluka gradskog veca. Ne zbog Nadje, ona je potpuno u redu nego zbog toga sto ce sada da se preko Nadjinog( i samo njenog i nicijeg vise) uspeha svi pokusati da okoriste. Gde je to gradsko vece bilo kada je Nadja vredno i naporno trenirala? Gde je to gradsko vece danas da podrzi jos talentovane dece iz Panceva i okoline? Nigde ih nema, zabavljaju se deleci medjusobno stanove i unosne javne nabavke baveci se kao fol politikom.
Neiskren potez koji ima sve elemente teske moralne dekadencije. Muka mi je od domacinsko-patriJotskog licemerja...

zlaja2u

pre 14 godina

To je najmanje što NAŠ grad može da učini. Godinama je nisu poznavali a sada je 'tapšu po leđima', možda bi mogli da ubace i neku reč izvinjenja?
Svaka čast Nađa, pobeda je isključivo tvoja (sa trenerom naravno), ne obaziri se na ogorčene ljude. Raduj se kao što se poneki raduju sa tobom.

S

pre 14 godina

Ako nekome smeta docekivanje sportista u gradu ne mora da dodje, ali mislim da je nasoj deci bolje da docekuju sportiste nego Cece i Karleuse... Ziveo sport i zdrav zivot. Ko razume razumeo je, ko ne razume i misli da samo uz fakultetsko obrazovanje i diplomu treba da uziva u zivotu, taj je zivot promasio...

Leo Martin

pre 14 godina

Za osvojeno trece mesto u istoj disciplini, Mirna Jukic ce od austrijskih vlasti da dobije, u najmanju ruku duplo vise od novcane protuvrednosti stana kojeg ce da dobije Nadja.
Ona je mukotrpno trenirala za postizanje ovog vrednog rezultata, i njen uspeh je proslavljala cela Srbija, a vise od pola sveta je taj njen uspeh pratilo na TV ekranima i culo za tu zemlju.
Zar stvarno mozemo biti takvi licemeri i zamerati toj nasoj junakinji sto joj je grad dodelio jedan stan u neke, neznam bas koliko velike protuvrednosti.
Nadja je sportasica a ne gradjevinski radnik, njen radni sportaski vek ne traje 40 godina tako da i nagrade za uspehe moraju da dolaze ranije.
Bravo Pancevci, svaka vam cast!

Srdjan

pre 14 godina

...
Bolje da Nadja dobije stan, bar znamo zasto ga je dobila (zasluzeno), nego neki partijski apartcik. Da se ja pitam, ne dvosoban vec cetvorosban stan bi dobila.

btw. Ja sam podstanar, i opet smatram da je stan zasluzila.

Dekimir

pre 14 godina

Svaka čast Gradskom veću Pančeva! Mislim da je Nadja zaslužila i jedan stan od grada Beograda ili Novog Sada u blizini OLIMPIJSKOG BAZENA.

milos

pre 14 godina

Slažem se da je mnogima teško, i studentima (i sam sam se borio za stipendije do pre par godina) i radnicima i naučnicima itd. Ali, ova devojka je promovisala svoju zemlju i napravila mnogo veći efekat nego one skupo plaćene reklame na CNN-u. Svaka dobra reklama se plaća i cena jednog stana je nesrazmerno mala u odnosu na efekat, makar ona i sasvim slučajno osvojila tu medalju - što sigurno nije slučaj.

Zato, oni koji misle da je nepravda, nek naprave nešto izvanredno što će postaviti srpsku zastavu iznad ostalih i naterati milione ljudi da sluša par minuta "Bože pravde". Možda će na kraju neko od tih miliona reći "Sjajno, fino dete, simpatična himna, šta li ima još dobro u toj Srbiji...?"

Slobodan Djajic

pre 14 godina

... Devojka je svetski sampion! Ako nemamo dovoljno para za njen stan, kako neki kazu, trebalo bi svako da donese i ugradi po ciglu dve u taj stan. Kada budemo cenili rad i trud onda ce nam svima biti bolje. Do tad ce pakosnici i onima koji su nadljudskim naporima dosli do uspeha nalaziti mane i omalovazavati bilo kakav uspeh. Kad bi svi ulozili barem deo energije u svoj rad i obrazovanje koliko je Nadja ulozila u svoj trening, Srbi bi shvatili neke stvari...

Dragan

pre 14 godina

Setite se olimpijade u Atlanti '96g.tada je Aleksandra Ivosev postala svetska prvakinja u streljastvu. Nakon osvojenog zlata grad Novi Sad joj je kupio kola i stan i neke silne pare je dobila, cini mi se 50.000 evra (sto je mnogo mnogo je). Nakon tolike medijske paznje narednih godina vise niko nista nije cuo o njoj niti je osvojila ikad vise medalju. Da li je taj zlatni hitac bio cista slucajnost ili se uobrazila zbog prevelike medijske paznje neznam ali cinjenica je da novac i slava iskvare ljude.
Obezbedite vi Nadji maksimalne finansijske uslove za treninge, izgradite joj i bazen ako treba ali nemojte je iskvariti sa neadekvatnim "poklonima". Jako je mlada i jos puno takmicenja i medalja je pred njom ako se ne uobrazi i ako bude imala volju da odrzi kontinuitet.

Oliver Borojevic

pre 14 godina

Ako ovo nije koriscenje trenutne euforije u sitne propagandne i dnevnopoliticke svrhe onda je ovakav potez za svaku pohvalu... obican covek, a "koji radi celog zivota i nemoze na ovaj nacin da dobije stan" nije (kao ni vecina nas) ni milioniti u Svetu u sferi u kojoj radi a kamoli da je recimo medju prvih 10. Ovakva dostignuca gde ljudi postizu evidentan uspeh drzava jednostavno mora da premira u okviru svojih mogucnosti i to je jedini ispravan put koji vazi za sve one koji uspeju da postanu priznati prvaci sveta u svojim oblastima.

Jegulja

pre 14 godina

malo je tuzno... oni matematicari i fizicari sto su skoro dosli sa medaljama nista docek, nista neka lova, nista stanovi a ovi sto se loptaju i uopste bave "sportom" docek, gajbe, love. Poruka je jasna. Mislim uspeh treba biti nagradjen ali zao mi je onih klinaca koji predstavljaju realnu, intelektualnu vrednost i o kojima jedna zemlja treba da vodi racuna pre nego o "sportistima".

Milos

pre 14 godina

Što je njen uspeh znajačjniji od uspeha nekog mladog poljoprivrednika koji vredno obrađuje zemlju ili recimo mene, preduzetnika, čija firma svakog meseca u državnu kasu na račun PDV-a uplati preko 1000 EUR?

Svaka čast Nađi, ali ovo su samo populističke mere političara koji se ulaguju biračkom telu jer većina misli da "tako treba" bez ijednog racionalnog razloga niti bilo kakvog logičnog kriterijuma.

dean van der serbia

pre 14 godina

Dragi ljudi, nasa mala Nadja je Ambasador... Ambasador sporta nase Zemlje i ona je svoj posao u Rimu vise nego dobro uradila.
Ne samo da je junackim srcem dosla do zlata i potvrdila da "bajke" u vrhunskom sportu i dalje postoje nego se vise nego reprezentativno, pristojno, inteligentno i skromno ponasala nakon trke i prilikom dodele medalja.
Poneki nasi ljudi mogu da imaju frustraciju u vezi odluke Pancevacke Vlade da dodeli Nadji stan, ali dragi ljudi samo razmislite koliko je hiljada stanova u Srbiji dodeljeno po vezama bas "pogresnima".
Sportisti koji uspeju da u nasim teskim uslovima dostignu Svetski Vrh i tako pomognu poboljsavanju naseg medjunarodnog imidza to sigurno zasluzuju. Za nas "normalne ljude" to moze na trenutak da zvuci malo nepravedno, ali sigurno nije.
Nasa mala sportska heroina je to svojim i nasim Svetskim zlatom vise nego zasluzila i ako zelimo da i u buducnosti ti normalni ljudi, bas kao sto smo mi i mala Nadja, budu motivisani da dostignu takve vrhunske rezultate onda je ovo jedina pozeljna reakcija nasih Vlasti.
Hvala ti Nadja svim srcem jos jednom i hvala ti sto sam u tebi mogao da prepozanam delic sebe kad sam pre dvadestak godina bio tvog uzrasta.

Plivač

pre 14 godina

Bravo NAĐU, ČAVIĆA I VATERPOLISTE!!! 365 dana x 20 = 7000 x 5€ dnevno za klopu i kartu, plus oprema, putovanja na mitinge... malo li je ulaganja? Pogledajte joj osmeh: za razliku od kiselih osmeha političara. I šta onda treba da se podrži? Političari ili svetli primeri? Neradnici puni mržnje ili stvaraoci puni ljubavi? Lenje bube što sišu krv naroda ili iskreni ljudi ( u punom smislu te reči) koji te pune srećom?

žnjohar

pre 14 godina

Stan za zlato? To mi je sasvim OK. Mislim da sjajnoj Nadji pripada i doživotna mesečna naknada od države. Ipak, ovakvi uspesi moraju biti nagradjeni prvenstveno izgradnjom zatvorenih bazena i to u svakom većem gradu u Srbiji (znači najmanje 30-tak), kao što to radi, na primer, Hrvatska. Tek to bi bilo pravo ulaganje u budućnost ove nacije. Bravo Nadja!!!

kontra

pre 14 godina

da li neko zna koliko godisnje zaradjuju igraci u nasim bezveznim kosarskim i fudbalskim klubovima? mnogo mnogo vise nego sto vredi taj stan. a sta su oni uradili bitno osim sto su ispravnog pola i bave se "popularnim" sportovima?

GoranRS

pre 14 godina

Treceplasirana plivacica u toj utrci, bivsa Hrvatica a sada Austrijanka, Mirna Jukic otisla je sa puno manjim uspesima od ovog Nadjinog u Austriju, uzela njihovo drzavljanstvo, nadobijala se i novaca i stanova u centru Beca. A Nadji je greh dati stan u centru jedne metropole kao sto je Pancevo? Sramota...

skokospa

pre 14 godina

cudan smo narod...
sve nam smeta a najvise uspesi bili oni "slucajni" ili "namerni" svejedno je.
ako neko uspe da osvoji zlatnu medalju na prvenstvu sveta slucajno ili namerno treba mu skinuti kapu...namerno!!
i pomoci koliko se moze da se sledeci put ne obruka.

Max

pre 14 godina

...
Nađa treba da dobije taj stan baš zato što je u amaterskom sportu napravila fenomenalan uspeh. Profesionalcima ne treba državna pomoć, kada mogu sami da zarade mnogo više od malog stana u do bola zagađenom Pančevu. Možda je to bila njena puka sreća, ali eto i Bili Gejts je imao puku sreću da mu mama očijuka sa direktorom IBM-a pa je dobio prvu veliku priliku koju je žestoko iskoristio! Što se tiče onih "sto doktora nauka", pa ako su toliko pametni kako su onda toliko nesposobni da ne mogu da zarade jedan dvosobni stan! Ako im država onemogućava da u državnoj službi zarade neka idu u privatnike. Ja sam kukao na isti način, ali otkad sam preduzetnik uopšte nemam "milosti" za te priče.
Što reče neko, borili se ljudi za otadžbinu pa nemaju stan. Pa IZGUBILI ste ratove, šta sad hoćete? Kapitalizam vrednuje samo svršene glagole i rezultate i nema nagrade za neuspeh! Nađa je USPELA, nije bitno kako, ali je USPELA i ZARADILA taj stan i neka joj ga! Svaka joj čast! A ako će da nam propadne država od troškova jednog stana za svetskog prvaka u plivanju neka propadne kad je takva!

Jaga

pre 14 godina

Bolje da Nadja dobije stan nego da ga politicari uzmu. No, u civilizovanom svetu ne bi se desilo ni jedno ni drugo. Smesno je kako se u Srbiji daje toliko znacaja jednoj medalji u plivanju.

Dr.Nele

pre 14 godina

Auuu! .Zamerati svetskoj prvakinji sto je grad Pancevo dodeljuje stan (ma kakva ta vlast bila a nece biti nikad dobra)je veliki psiholoski problem nekih nasih sugradjana. Zar hocete da naterate devojku da se sad stidi sto ce dobiti stan i verovatno bolje uslove za trening zato sto ste vi ili vasi roditelji 'nesposobni" da kupite stan? A kad lokalni mafijas od dilovanja droge napravi palatu onda mu se svi dive kako je uspeo a policija i sudstvo mu ne mogu nista. Da li ste videli kroz americke filmove kad pomenu olimpijadu i medalju koliko to znaci njima u zivotu? Da li znate koja su odricanju u vrhunskom sportu da bi se postigao ovakav uspeh? Ocigledno ne znate, jer vam je najveci napor u zivotu staviti noge pod sto racunara ili nekog kafica gde cete da blejite celu noc!

Jelena

pre 14 godina

Nađa je naša sugrađanka i mi smo ponosni na nju bez obzira što su joj pojedinci X puta stali na put. Svaka čast Nađa, pozdrav od svih mališana koji su te bodrili na treninzima. Svaka čast njenom bratu Sebastijanu. Svaka čast mami i tati. Živela

Pera

pre 14 godina

Svaka cast za opstinu Pancevo. A zalazem se da svako ko postane svetski prvak u necemu (Sport, nauka, biznis...) bude adekvatno nagradjen od strane drzave. Tako da bih voleo kada bi i svako kome je zasmetalo sto je Nadja dobila stan, postao svetski prvak, cime god da se bavi, pa da mu drzava dodeli stan!

OVO SU PRAVE VREDNOSTI!

Zele

pre 14 godina

Znam da ce ovaj komentar biti medju `nepreporucenim`, ali moram da kazem da je ovo stvarno SMESNO. Devojka koja je pukom slucajnoscu osvojila zlato u jednoj od zilion disciplina u plivanju, zasluzuje stan, a sa druge strane, ljudi koji su se borili u ratu, izvrsni studenti, radnici koji su po 40 godina uplacivali doprinose za stanove treba da zive kao podstanari, i ne samo to, nego da nikad ne dobiju apsolutno nikakvu zahvalnost za ono sto su uradili za svoju zemlju. Pa izvinite, molim vas, sport nije jedina stvar na svetu, a narocito to nije plivanje, zensko prsno, na 200 m. Svaka cast za trud, treninge i sve ostalo, ali ne treba preterivati.

Poštovalac

pre 14 godina

Ja sam za to da joj se pokloni kuća sa bazenom a ne stan, pa da ovi što zameraju prvakinji sveta na uspehu koji je postigla puknu od muke! Vi, vaše mame i tate ste pokupovali stanove koji se sad po Beogradu prodaju za 100000 evra za po par maraka u Slobino vreme (ne)radeći u državnim firmama a zamerate na poklonu curi koja je najbolja u svetu! Pa makar i da je svetska prvakinja u pravljenju kajgane zbog nje je naša himna svirana! I tačka!

Pera

pre 14 godina

Ajmo svi da batalimo skole i stvaran posao i da krenemo da se bavimo plivanjem i fudbalom. Jer, kada ce neki inzenjer, lekar ili radnik u Azotari da zaradi za stan ...
Potpuno pogresna poruka ...

lazar bojanić

pre 14 godina

Pa stvarno ljudi smešno je ako neko misli da se svetsko zlato uzima slučajno ???

Iza svega toga stoji jako puno prilivenog znoja , utrošenog vremena i novaca ...u svetu se talenti prepoznaju i stimulišu , kod nas se sportista sam afirmiše pa tek onda može da sanja da dobije stan ili neku drugu vrstu pomoći ...

I na kraju , promocija koju sportisti nama rade je najveće dobro koje se može zamisliti ...lično sam bio prisutan kada nas je jedan irac povezao sa tenisom a inače skoro da i nije znao koja je to zemlja Srbija ...bolje da nas povezuju sa teniserima , plivačima i košarkašima nego sa Karadžićem , Mladićem i ekipom čiji ćemo teret osećati doveka ...


I zato NADJA neka ti je srećna medalja i useljenje i samo i dalje vredno treniraj ...

Bogdan

pre 14 godina

... Mnogo ljudi danas nema obezbedjen krov na glavom a neki ga i ne steknu kroz citav svoj zivot. Dodeliti stan zbog jedne medalje i to u sportu... Stanove treba dodeljivati onima kojima to najvise treba a to su finansiski ugrozeni gradjani koji vec 20 i vise godina zive kao podstanari...

Ma daaaj...

pre 14 godina

Ma, koje bravo za Pancevce... Ovo je cisto politicko reklamiranje i nista vise. Gde su do sad, i hajde da se zapitamo koliko jos vrednih mladih ljudi u Pancevu ima koji zavredjuju pre svega podrsku, a potom i nagradu...? Da se razumemo, Nadja je zasluzila nagradu, ali je zasluzila i da bude podrzana pre ovih takmicenja. Da nije ove medijske paznje, nista i ne bi dobila, nego ce sada oni isti koji su joj pre trke zatvarali vrata da se ovih dana malo slikaju sa njom, ne bi li se bar malo okitili njenim uspehom... Muka mi je od takvih...

Natalija

pre 14 godina

Mediji u YU (a sada Srbiji!) od 1945g koriste sport u političko ideološke svrhe – tako se sport koristio u Hitlerovoj Nemačkoj i Staljinovoj SSSR. Kolektivističko trošenje energije i vremena ljudi u jednoj u svakom smislu TEMELJNO propaloj zemlji! Staklena menažerija, IMITACIJA ŽIVOTA – umesto naših slobodno vođenih privatnih života. Biće znači opet ometanja saobraćaja, a o potsticanju kolektivističkih slika da i ne govorim. Kao da sam se vratila u komunističku 1947 g – sletovi, štafete, doček „naših junaka“, Srbija, Kuba, Severna Koreja to mu dodje znači isto. Ne hvala! A što se nagrađivanja tiče, Srbija je mala i svi se mi poznajemo, eto moja malekost poznaje oko 100 doktora nauka - i nikada ni jedan od njih nije dobio stan!

bgb

pre 14 godina

SVD, njoj i njenoj porodici nije poklonjeno zlato.. Tu su odricanja i treninzi kakve ne moze prosecni gradjanin posmatrac ni da zamisli. I da, svakako da treba da joj se poboljsaju uslovi zivota, zasluzila je i vise.

Kiza

pre 14 godina

Svako onaj ko pomisli da je ovo nezasluzeno, neka pre toga pomisli koliko su nam pobede (bilo kakve) ocajnicki potrebne, i koliko ovakve stvari uticu na bolju sliku nase zemlje u svetu. Svestan sam ja da ce opet politicari profitirati na tudjem uspehu, ali nije bitno - bitno je da nasi ljudi budu svesni da se trud i uspeh isplati. Pre svake kritike pomislite na sve one silne stanove koje nasi politicari dobijaju ili otkupljuju za sicu, a pretpostavljam da se ovde radi o dodeli na koristenje, sto je sasvim ok i minimum onoga sto mozemo uciniti za njih!

Dado

pre 14 godina

Vidim neki niste zadovoljni zbog tog stana, da možda je malo previše, ali ako mogu razni političari i džabalebaroši pa zašto ne bi onda ona dobila stan. Verujem da u drugim državama(razvijenim) daju pare u tolikom iznosu koji je skuplji od tog stana.

Ipak su sport i kultura stvari koje najviše predstavljaju Srbiju u lepom svetlu u svetu. Nikakvi političari i ne znam ko sve još, več kulturni radnici i sportisti, zapamtite to!

faca

pre 14 godina

naravno da je zasluzila i to iz cisto ekonomske racunice:
Koliko kosta minut reklame na najvecim svetskim televizijama? Kosta stotine hiljada dolara. Pomnozite to sa brojem takvih televizija i brojem od nekoliko dana i dobice te da je drzava srbija ovim Nadjinim uspehom dobila besplatno reklamu u vrednosti od minimum nekoliko miliona dolara da ne kazem desetina miliona... Od tog iznosa uobicajeni deo za posrednika je 5% (mada je Nadja ovde vise od posrednika jer jer je sve uradila sopstvenim sredstvima) pa je stoga minimalna zarada koja treba da Nadja dobije od 50.000. do 500.000 dolara.
A vi kojima se to ne svidja, pa dovoljno je da se zbog vas Srbija pozitivno izreklamira dan- dva na CNN-u i eto i vi cete zasluziti...

Plikuscht

pre 14 godina

...
Nadja Higl je izuzetno mlada i bez ikakvih velikih uspeha do pre par nedelja. I kao takva, vec neko vreme dobija stipendiju od drzave, a preko plivackog saveza. Da li je to dovoljno? Verovatno nije, ali drzava daje i deli koliko ima.

Sta je trebalo uraditi? U zemlji ima npr. 100 mladih plivaca. Zar je trebalo podeliti 100 stanova pa onda videti da li ce neko od njih nesto znacajno da postigne? Pa onda isto to i za ostalih 136 sporotva?
Kao sto rekoh, dobijala je stipendiju. Ovim uspehom ce dobiti:
- 30,000 EUR nagrade za medalju,
- penziju u iznosu 2,5 x prosecne plate posle svoje 40. godine, i
- stan u Pancevu.

Zar je malo? Mi smo ipak mala i prilicno siromasna zemlja sa gomilom krupnih problema.

Perica

pre 14 godina

Konačno da neko dodeli stan nekome ko je to stvarno zaslužio a ne raznoraznim "poslanicima", "ministrima" i "menadžerima". Svaka čast Nadji na uspehu i gradskim čelnicima na ovoj odluci!

nena

pre 14 godina

A zasto ne stan? trfeba imati u vidu da su u Pancevu, gradu koji je zagadjen i nezgodan za zivot stan neuporedivo jeftiniji nego u beogradu. valjda ga zato Cavic jos nije dobio, iako mu je obecano. Ipak, ovi ljudi nisu ni u prilici da sebi nameste priliku da imaju stan, kao nasi politicari i ministri koji ih imaju po nekoliko, i to odjednom sve dobiju, pa nikom nista. Setite se samo afere sa ministrim Bubalom o kojoj vise niko ne pise. Koliko on ima stanova? U svakom slucaju, treba stimulisati ljude da budu dobri sportisti umesto politicari da bi dosli do stana!

;)

pre 14 godina

Svaka cast Nadji - odavno me nije neko tako neocekivano obradovao, i mada je sramota ( ko zna ko sve treba da se prepozna ? ) u kakvim je uslovima trenirala, mislim da je svaki cm2 stana zasluzila - dobar potez, ma ko se setio ovakvog poklona !

ZokyNBGD

pre 14 godina

to je verovatno dodeljen stan na korišćenje, kao i Lenđeru.
Lep gest svakako, ali sam uveren da bi Nađi više odgovaralo kada bi imala na korišćenje neki vrhunski plivački centar, kakav mi nemamo!
Stvarno je sramota kada pogledamo rezultate i naše sportske objekte, pa ceo Novi Beograd nema bazen!?! o čemu mi pričamo, pitajte Hrvate i Crnogorce koliko trenutno bazena grade?

Pancevac

pre 14 godina

Dodjite svi u Pancevo u 22h, da slavimo zajedno! Bice i svirka.

Drago mi je sto su odlucili da joj dodele stan, u potpunosti to zasljuzuje i to znaju svi Pancevci!

Zao mi je samo sto je ta odluka o stanu iskljucivo politicka, kako bi se sadasnja vlast u gradu pokazala kao darezljiva i brizna. Zanimljivo je da su sve te odluke o stanu, o doceku pale nakon sto su ih napljuvali na TV-u da nisu priredili docek.

zoran

pre 14 godina

Sva je prilika da je sport ostao jedini melem za svakodnevne frustracije. Naravno da treba i naravno da će stimulisati sve pojedince koji sprečavaju potonuće cele nacije u totalnu depresiju. Dajte igre, kad već nema 'leba!

Donald Duck

pre 14 godina

Da li je stan vec gotov i da li su klucevi spremni veceras da se uruce. Da ne prodje kao Cavic kome su takodje obecali stan ali koji nije jos ni u projektu i ako ga dobije nije njegov nego gradski

Gordon

pre 14 godina

I treba da dobije stan.

Ako može zvezda Granda da dobije stan, zašto ne bi i Nađa koja je mnogo u životu žrtvovala da bi osvojila ovo zlato.

Dovoljno je što će za sva vremena ostati upisano da je SRBIJA osvojila zlato na tamo nekom svetskom prvenstvu tamo neke godine.

To više znači od uloženih para u politički marketing i lobiranje medju debelim zadriglim pohlepnim američkim kongresmenima.

A posebno što je srećica sve to postigla uz dosadašnju minimalnu pomoć državnih struktura.

ČESTITAM NAĐA !!!!!!!!!!!!

A uz to i preslatka si !!!!

Miki

pre 14 godina

...
Isto tako su zasluzeno dobili 288 stanova drzavni funkcioneri u Kostunicinoj vladi, da li su oni to zasluzili? Nadja je Srbiju lepse predstavila ovom pobedom nego sto su to politicari uradili za 100 god. Kao drugo nije mali uspeh osvojiti svetsko prvenstvo, to amater sigurno ne moze da uradi.

nemanjus

pre 14 godina

Eto, devojka napravila možda najveći uspeh u istoriji srpskog plivanja, a odmah neki prigovaraju za nagradu! Šta ćeš, takav smo narod... U drugoj bi zemlji verovatno dobila mnogo više!

Vojislav

pre 14 godina

Divno je čuti ovakvu vest, ali mislim da je mlada šampionka to zaslužila u Beogradu zbog neophodnih uslova za njen dalji razvoj. U svakom slučaju zaslužila je sva priznanja jer je ponos cele Srbije.

;)

pre 14 godina

Svaka cast Nadji - odavno me nije neko tako neocekivano obradovao, i mada je sramota ( ko zna ko sve treba da se prepozna ? ) u kakvim je uslovima trenirala, mislim da je svaki cm2 stana zasluzila - dobar potez, ma ko se setio ovakvog poklona !

cile mile

pre 14 godina

Tako treba sa uspešnima. Ali čestitke ćete od mene imati tek kad vidim da je Nađa dobila te ključeve. Slaba vajda od priče! A ovi što se žale kako je previše,... neka i oni slučajno pobede na bilo kojem svetskom prvenstvu u bilo čemu pa neka posle pričaju da je Nađino nezasluženo.

Jedan mangup ukalja ime zemlje i moju čast (između ostalog) pa dobije milion dolara da se pripomogne a ova devojka (i Čavić i vaterpolisti) nam ponovo vrate zemlju među civilizovan sportski svet - pa je mnogo da im se pomogne sa 60-70.000 eura. Kada već novac od poreza ide nekome drugom (a ne vraća se meni) - neka ide onome ko je zaslužio i onima na koje mogu da budem ponosan pred celim svetom, a ne na lika zbog kojeg se pred drugima stidim što sam iz Srbije.

Miki

pre 14 godina

Ne bih živeo u Pančevu ni da mi neko pokloni stan tamo - toliko zagađen vazduh i ogromna industrijska postrojenja pored grada, koja nemaju odgovarajuće filtere, niko ne bi poželeo u svojoj okolini...

plan

pre 14 godina

Nas narod nikada nije zadovoljan... Ja zelim da verujem u iskrene namere gradskog rukovodstva i smatram da je ovo pravi potez. Jos da stigne taj bazen i sve ce biti dobro.

tamara

pre 14 godina

Bravo Pancevo! Beograde, stidi se! Pored budzeta koji je najveci u Srbiji, Cavicu ni hiljadu puta obecani stan, ni koliko toliko pristojan bazen...

leksandar

pre 14 godina

Slazem ze da je mala napravila uzasno dobar uspeh i da verovatno nije imala nista obezbedjeno i nikakvu podrsku ali bas stan. Pancevo koje grca u problemima deli stanove kao da je najbogatiji grad.
Nadji je ovo prvi uspeh, tek je krenula, zaradice ona sama sebi stan, mnogo pre nego mi obicni gradjani. Cestitam joj na uspehu i na ogromnom trudu ali jedan veliki minus zvanicnicima Panceva.

Aca

pre 14 godina

Svaka cast! Sramota je sto joj pre ovog uspeha nisu dali ni da trenira u Pancevu pa sada vade fleke.
Sa druge strane izborila se ne samo za sebe vec i za generacije buducih sportista, ukoliko u Pancevu izgrade Olimpijski bazen. Generacije klinaca ce svoje vreme provoditi trenirajuci i cak ako ne ostvare uspeh uzivace u najzdravijem sportu na svetu, koji fenomenalno oblikuje telo (sto je za klince i bitno), a nece se odavati narkomaniji. Samo napred! Sve zasluzne treba nagraditi kako bi se dao pravi primer. Jedan stan je nikakva cifra za efekte poruke koja se salje mladima.

SVD

pre 14 godina

Uz puno uvažavanje uspeha naših plivača, čini mi se da mi lako padamo u euforiju i nagrađujemo stvarima nenormalno visoke vrednosti sportske uspehe koje su postigli ipak amateri. Ne moramo svoje komplekse izživljavati na ovakav način - čovek radi čitav život pa ne može da zaradi stan a ova, iako izvrsna devojka ga dobija za jedan sportski uspeh. Treba slaviti naše sportiste ali sa merom.

sale

pre 14 godina

Kako se u ovakvim trenucima sete da mogu dobro da se izreklamiraju. Gde su bili pre uspeha , kada devojka nije imala ni najminimalnije uslove za trening. To je u Srbiji stara tradicija.

Nikola

pre 14 godina

Moraju biti nagrađeni ovakvi uspesi u bilo koj sferi sporta, nauke ili umetnosti. Inače će deca i mladi pogrešno zaključiti da će biti nagrađeni sa 1 000 000 evra ako pretuku nekog stranca.

milan-Nis

pre 14 godina

Bravo za PANCEVCE svakakva boranije je do sada dobijala stanove, NAJZAD NEKO KO GA JE STVARNO ZASLUZIO,samo da ne ostane na tome jer smo zeljni uspeha,a do "zlata" se stize samo uz velika ulaganja i trud!

Nikola

pre 14 godina

Moraju biti nagrađeni ovakvi uspesi u bilo koj sferi sporta, nauke ili umetnosti. Inače će deca i mladi pogrešno zaključiti da će biti nagrađeni sa 1 000 000 evra ako pretuku nekog stranca.

Zele

pre 14 godina

Znam da ce ovaj komentar biti medju `nepreporucenim`, ali moram da kazem da je ovo stvarno SMESNO. Devojka koja je pukom slucajnoscu osvojila zlato u jednoj od zilion disciplina u plivanju, zasluzuje stan, a sa druge strane, ljudi koji su se borili u ratu, izvrsni studenti, radnici koji su po 40 godina uplacivali doprinose za stanove treba da zive kao podstanari, i ne samo to, nego da nikad ne dobiju apsolutno nikakvu zahvalnost za ono sto su uradili za svoju zemlju. Pa izvinite, molim vas, sport nije jedina stvar na svetu, a narocito to nije plivanje, zensko prsno, na 200 m. Svaka cast za trud, treninge i sve ostalo, ali ne treba preterivati.

SVD

pre 14 godina

Uz puno uvažavanje uspeha naših plivača, čini mi se da mi lako padamo u euforiju i nagrađujemo stvarima nenormalno visoke vrednosti sportske uspehe koje su postigli ipak amateri. Ne moramo svoje komplekse izživljavati na ovakav način - čovek radi čitav život pa ne može da zaradi stan a ova, iako izvrsna devojka ga dobija za jedan sportski uspeh. Treba slaviti naše sportiste ali sa merom.

sale

pre 14 godina

Kako se u ovakvim trenucima sete da mogu dobro da se izreklamiraju. Gde su bili pre uspeha , kada devojka nije imala ni najminimalnije uslove za trening. To je u Srbiji stara tradicija.

Gordon

pre 14 godina

I treba da dobije stan.

Ako može zvezda Granda da dobije stan, zašto ne bi i Nađa koja je mnogo u životu žrtvovala da bi osvojila ovo zlato.

Dovoljno je što će za sva vremena ostati upisano da je SRBIJA osvojila zlato na tamo nekom svetskom prvenstvu tamo neke godine.

To više znači od uloženih para u politički marketing i lobiranje medju debelim zadriglim pohlepnim američkim kongresmenima.

A posebno što je srećica sve to postigla uz dosadašnju minimalnu pomoć državnih struktura.

ČESTITAM NAĐA !!!!!!!!!!!!

A uz to i preslatka si !!!!

milan-Nis

pre 14 godina

Bravo za PANCEVCE svakakva boranije je do sada dobijala stanove, NAJZAD NEKO KO GA JE STVARNO ZASLUZIO,samo da ne ostane na tome jer smo zeljni uspeha,a do "zlata" se stize samo uz velika ulaganja i trud!

nemanjus

pre 14 godina

Eto, devojka napravila možda najveći uspeh u istoriji srpskog plivanja, a odmah neki prigovaraju za nagradu! Šta ćeš, takav smo narod... U drugoj bi zemlji verovatno dobila mnogo više!

bgb

pre 14 godina

SVD, njoj i njenoj porodici nije poklonjeno zlato.. Tu su odricanja i treninzi kakve ne moze prosecni gradjanin posmatrac ni da zamisli. I da, svakako da treba da joj se poboljsaju uslovi zivota, zasluzila je i vise.

Miki

pre 14 godina

...
Isto tako su zasluzeno dobili 288 stanova drzavni funkcioneri u Kostunicinoj vladi, da li su oni to zasluzili? Nadja je Srbiju lepse predstavila ovom pobedom nego sto su to politicari uradili za 100 god. Kao drugo nije mali uspeh osvojiti svetsko prvenstvo, to amater sigurno ne moze da uradi.

Natalija

pre 14 godina

Mediji u YU (a sada Srbiji!) od 1945g koriste sport u političko ideološke svrhe – tako se sport koristio u Hitlerovoj Nemačkoj i Staljinovoj SSSR. Kolektivističko trošenje energije i vremena ljudi u jednoj u svakom smislu TEMELJNO propaloj zemlji! Staklena menažerija, IMITACIJA ŽIVOTA – umesto naših slobodno vođenih privatnih života. Biće znači opet ometanja saobraćaja, a o potsticanju kolektivističkih slika da i ne govorim. Kao da sam se vratila u komunističku 1947 g – sletovi, štafete, doček „naših junaka“, Srbija, Kuba, Severna Koreja to mu dodje znači isto. Ne hvala! A što se nagrađivanja tiče, Srbija je mala i svi se mi poznajemo, eto moja malekost poznaje oko 100 doktora nauka - i nikada ni jedan od njih nije dobio stan!

leksandar

pre 14 godina

Slazem ze da je mala napravila uzasno dobar uspeh i da verovatno nije imala nista obezbedjeno i nikakvu podrsku ali bas stan. Pancevo koje grca u problemima deli stanove kao da je najbogatiji grad.
Nadji je ovo prvi uspeh, tek je krenula, zaradice ona sama sebi stan, mnogo pre nego mi obicni gradjani. Cestitam joj na uspehu i na ogromnom trudu ali jedan veliki minus zvanicnicima Panceva.

tamara

pre 14 godina

Bravo Pancevo! Beograde, stidi se! Pored budzeta koji je najveci u Srbiji, Cavicu ni hiljadu puta obecani stan, ni koliko toliko pristojan bazen...

Poštovalac

pre 14 godina

Ja sam za to da joj se pokloni kuća sa bazenom a ne stan, pa da ovi što zameraju prvakinji sveta na uspehu koji je postigla puknu od muke! Vi, vaše mame i tate ste pokupovali stanove koji se sad po Beogradu prodaju za 100000 evra za po par maraka u Slobino vreme (ne)radeći u državnim firmama a zamerate na poklonu curi koja je najbolja u svetu! Pa makar i da je svetska prvakinja u pravljenju kajgane zbog nje je naša himna svirana! I tačka!

Plikuscht

pre 14 godina

...
Nadja Higl je izuzetno mlada i bez ikakvih velikih uspeha do pre par nedelja. I kao takva, vec neko vreme dobija stipendiju od drzave, a preko plivackog saveza. Da li je to dovoljno? Verovatno nije, ali drzava daje i deli koliko ima.

Sta je trebalo uraditi? U zemlji ima npr. 100 mladih plivaca. Zar je trebalo podeliti 100 stanova pa onda videti da li ce neko od njih nesto znacajno da postigne? Pa onda isto to i za ostalih 136 sporotva?
Kao sto rekoh, dobijala je stipendiju. Ovim uspehom ce dobiti:
- 30,000 EUR nagrade za medalju,
- penziju u iznosu 2,5 x prosecne plate posle svoje 40. godine, i
- stan u Pancevu.

Zar je malo? Mi smo ipak mala i prilicno siromasna zemlja sa gomilom krupnih problema.

nena

pre 14 godina

A zasto ne stan? trfeba imati u vidu da su u Pancevu, gradu koji je zagadjen i nezgodan za zivot stan neuporedivo jeftiniji nego u beogradu. valjda ga zato Cavic jos nije dobio, iako mu je obecano. Ipak, ovi ljudi nisu ni u prilici da sebi nameste priliku da imaju stan, kao nasi politicari i ministri koji ih imaju po nekoliko, i to odjednom sve dobiju, pa nikom nista. Setite se samo afere sa ministrim Bubalom o kojoj vise niko ne pise. Koliko on ima stanova? U svakom slucaju, treba stimulisati ljude da budu dobri sportisti umesto politicari da bi dosli do stana!

Ma daaaj...

pre 14 godina

Ma, koje bravo za Pancevce... Ovo je cisto politicko reklamiranje i nista vise. Gde su do sad, i hajde da se zapitamo koliko jos vrednih mladih ljudi u Pancevu ima koji zavredjuju pre svega podrsku, a potom i nagradu...? Da se razumemo, Nadja je zasluzila nagradu, ali je zasluzila i da bude podrzana pre ovih takmicenja. Da nije ove medijske paznje, nista i ne bi dobila, nego ce sada oni isti koji su joj pre trke zatvarali vrata da se ovih dana malo slikaju sa njom, ne bi li se bar malo okitili njenim uspehom... Muka mi je od takvih...

zoran

pre 14 godina

Sva je prilika da je sport ostao jedini melem za svakodnevne frustracije. Naravno da treba i naravno da će stimulisati sve pojedince koji sprečavaju potonuće cele nacije u totalnu depresiju. Dajte igre, kad već nema 'leba!

Pera

pre 14 godina

Ajmo svi da batalimo skole i stvaran posao i da krenemo da se bavimo plivanjem i fudbalom. Jer, kada ce neki inzenjer, lekar ili radnik u Azotari da zaradi za stan ...
Potpuno pogresna poruka ...

faca

pre 14 godina

naravno da je zasluzila i to iz cisto ekonomske racunice:
Koliko kosta minut reklame na najvecim svetskim televizijama? Kosta stotine hiljada dolara. Pomnozite to sa brojem takvih televizija i brojem od nekoliko dana i dobice te da je drzava srbija ovim Nadjinim uspehom dobila besplatno reklamu u vrednosti od minimum nekoliko miliona dolara da ne kazem desetina miliona... Od tog iznosa uobicajeni deo za posrednika je 5% (mada je Nadja ovde vise od posrednika jer jer je sve uradila sopstvenim sredstvima) pa je stoga minimalna zarada koja treba da Nadja dobije od 50.000. do 500.000 dolara.
A vi kojima se to ne svidja, pa dovoljno je da se zbog vas Srbija pozitivno izreklamira dan- dva na CNN-u i eto i vi cete zasluziti...

;)

pre 14 godina

Svaka cast Nadji - odavno me nije neko tako neocekivano obradovao, i mada je sramota ( ko zna ko sve treba da se prepozna ? ) u kakvim je uslovima trenirala, mislim da je svaki cm2 stana zasluzila - dobar potez, ma ko se setio ovakvog poklona !

kokonat

pre 14 godina

Konačno da je neko povezao stvari.
Naši učenici, studenti, naučnici, mlađi i stariji, za svoje uspehe jedva da dobiju neke stipendije, i to posle milion peticija i medijskih kampanja. Mislim da je 5 međunarodnih medalja iz matematike dovoljno da mali Teodor dobije stan. Ima više medalja nego Nađa, kojoj, naravno, čestitam od srca. Pa Nikola Šibalić i ostali koji su učestvovali na olimpijadama iz matematike i fizike. Zašto njih ne dočekujemo na balkonu? Njihove uspehe ne možemo da ispratimo u fotelji, uz kriglu piva? Ne možemo da se izreklamiramo - vau, super smo, dajemo šakom i kapom uspešnima. Woohoo! Student molekularne biologije, Mirko Đorđević, pobedio je na međunarodnom festivalu nauke u UK. I to znamo, je l' da? Hajde da izaberemo poklon. Mikroskop, recimo.

Dr.Nele

pre 14 godina

Auuu! .Zamerati svetskoj prvakinji sto je grad Pancevo dodeljuje stan (ma kakva ta vlast bila a nece biti nikad dobra)je veliki psiholoski problem nekih nasih sugradjana. Zar hocete da naterate devojku da se sad stidi sto ce dobiti stan i verovatno bolje uslove za trening zato sto ste vi ili vasi roditelji 'nesposobni" da kupite stan? A kad lokalni mafijas od dilovanja droge napravi palatu onda mu se svi dive kako je uspeo a policija i sudstvo mu ne mogu nista. Da li ste videli kroz americke filmove kad pomenu olimpijadu i medalju koliko to znaci njima u zivotu? Da li znate koja su odricanju u vrhunskom sportu da bi se postigao ovakav uspeh? Ocigledno ne znate, jer vam je najveci napor u zivotu staviti noge pod sto racunara ili nekog kafica gde cete da blejite celu noc!

Sportski radnik

pre 14 godina

Nadja je to zazsluzila. Zaluzili su u i Teodor von Burg i mladi matematicari i fizicari i naucnici. Ali postoji jedna velika razlika izmedju njih. Sto je Nadji Higl odlazak na treninge u Beogradu ili Novom sadu putovanje autobusepm placali njeni roditelji, adekvatna ishrana opet roditelji. Ustajanje u ranim juatrnjim casovima i 2-3 sata treninga zatim treninzi u kasnim vecernjim satima jer su tada termini slobodni a usput i pohadjanje studija i ispiti i sve ostalo sto dolazi. Necu da podcenjujem matematicare, fizicare i oni su nasa buducnost ali mnogo manje sredstava za njih je potrebno. Drugo na tim olimpijadama se podeli 50-100 zlatnih medalja tj dobiju svi oni koji imaju max broj bodova na zadate zadatke a ovde se deli samo jedna jedina zlatna medalja. Bez zdrave nacije i propagiranja bazicnih sportova necemo imati ni matematicare ni fizicare i mlade naucnike.Ne mora svako da bude sportski sampion ali sport razvija duh i telo, nacin razmisljanja i vecitu borbu za uspehom

budjav lebac

pre 14 godina

To kako je Nadja predstavila (i kao pojava i kao sportista) svoju Srbiju i svoj grad pred svetom, se ne moze meriti nikakvim parama. Promovisanje Srbije i profesionalizma vredi vise nego jedan stan. Jeste, ja radim tesko citav zivot, ali se nisam bas toliko trudio da ostvarim vrhunski rezultat, kukao sam u vreme ekonomskih nedaca, nisam dao mladima Srbije primer kako ostati u Srbiji i nesto casno ostvariti - pobegao sam u beli svet, nisam se odricao obicnih stvari jer sam radije odlazio na pivo nego pazio na svoju djetu, padao sam psihicki zbog malo nepravde, znacio sam nesto tek nekolicini ljudi, predavao se emocijama umesto pameti, strancima sam se popeo na vrh glave svojom patetikom umesto da ih privolim da mi se dive na hiljade drugih pozitivnih i prakticnih nacina... Ali Nadja je izuzetno stvorenje koja je svojim primerom pokazala da sve to moze da se prevazidje uz dobru volju, disciplinu, porodicnu slogu... Ostvareno zlato na svetskom prvenstvu u pojedinacnoj konkurenciji, ne moze biti spontano i slucajno, tačka. Taj jedan bazen i jedan stan nisu nista naspram onoga cime nas je Nadja tako mlada naucila. A svetu je jos vise utuvila tu rec Srbija, sto ce mnogima od nas dozvoliti da sa vise ponosa bezvizno putujemo po svetu. Tu radost koju je nama vecini priredila, ne moze se opisati. Zato ne bi bilo fer, uporedjivati mene ovako malog, sa takvim izuzetkom kakva je Nadja.

cile mile

pre 14 godina

Tako treba sa uspešnima. Ali čestitke ćete od mene imati tek kad vidim da je Nađa dobila te ključeve. Slaba vajda od priče! A ovi što se žale kako je previše,... neka i oni slučajno pobede na bilo kojem svetskom prvenstvu u bilo čemu pa neka posle pričaju da je Nađino nezasluženo.

Jedan mangup ukalja ime zemlje i moju čast (između ostalog) pa dobije milion dolara da se pripomogne a ova devojka (i Čavić i vaterpolisti) nam ponovo vrate zemlju među civilizovan sportski svet - pa je mnogo da im se pomogne sa 60-70.000 eura. Kada već novac od poreza ide nekome drugom (a ne vraća se meni) - neka ide onome ko je zaslužio i onima na koje mogu da budem ponosan pred celim svetom, a ne na lika zbog kojeg se pred drugima stidim što sam iz Srbije.

ZokyNBGD

pre 14 godina

to je verovatno dodeljen stan na korišćenje, kao i Lenđeru.
Lep gest svakako, ali sam uveren da bi Nađi više odgovaralo kada bi imala na korišćenje neki vrhunski plivački centar, kakav mi nemamo!
Stvarno je sramota kada pogledamo rezultate i naše sportske objekte, pa ceo Novi Beograd nema bazen!?! o čemu mi pričamo, pitajte Hrvate i Crnogorce koliko trenutno bazena grade?

Milos

pre 14 godina

Što je njen uspeh znajačjniji od uspeha nekog mladog poljoprivrednika koji vredno obrađuje zemlju ili recimo mene, preduzetnika, čija firma svakog meseca u državnu kasu na račun PDV-a uplati preko 1000 EUR?

Svaka čast Nađi, ali ovo su samo populističke mere političara koji se ulaguju biračkom telu jer većina misli da "tako treba" bez ijednog racionalnog razloga niti bilo kakvog logičnog kriterijuma.

Makedonac

pre 14 godina

Ljudi, sta vam je?

Ovo zlato Srbiji donosi vise publiciteta nego stotine sati placenog marketinga po CNN-ima i ostalim medijima. I vama je tih stotinjak hiljada eura (ne znam tacan iznos jednog takvog stana, ne zivim u Srbiji) previse kao nagrada!? Nemojte da me razocaravate!

Ja, koji nemam nista sa Srbijom i Srbima, radovao sam se ovom uspehu kao da mi je neko iz najuze porodice osvojio svetsko zlato. Uzivajte u trenutku i ostavite malodusnost za neko drugo vreme.

Srdjan

pre 14 godina

...
Bolje da Nadja dobije stan, bar znamo zasto ga je dobila (zasluzeno), nego neki partijski apartcik. Da se ja pitam, ne dvosoban vec cetvorosban stan bi dobila.

btw. Ja sam podstanar, i opet smatram da je stan zasluzila.

Nikolina

pre 14 godina

Volela bih da moje dete jednog dana zavrsi fakultet, ali bih takodje volela i da se bavi nekim sportom, jer u zdravom telu je i zdrav duh. Zao mi je sto neko ko je zavrsio fakultet, ne shvata da taj isti fakultet moze da zavrsi svako sa normalnom inteligencijom samo ako je dovoljno uporan, ali NE MOZE SVAKO DA OSVOJI ZLATNU MEDALJU NA 200 METARA, TO MOZE SAMO JEDAN, NA JEDNOM TAKMICENJU... Znaci ako ste dovoljno uporni zavrsicete fakultet, ali ako ste dovoljno uporni ne znaci da cete biti prvi na 200 metara u bilo kojoj disciplini. Zato svima koji misle da je to lako, slobodno uskocite u bazen i probajte kao slucajno da osvojite zlatnu medalju. Uostalom i jedan Cavic je zavrsio Berkli univerzitet, jedan od najboljih u svetu, a koji od nasih uvazenih profesora je osvoji medalju u nekoj sportskoj disciplini sem u mucenju nase dece...

Plivač

pre 14 godina

Bravo NAĐU, ČAVIĆA I VATERPOLISTE!!! 365 dana x 20 = 7000 x 5€ dnevno za klopu i kartu, plus oprema, putovanja na mitinge... malo li je ulaganja? Pogledajte joj osmeh: za razliku od kiselih osmeha političara. I šta onda treba da se podrži? Političari ili svetli primeri? Neradnici puni mržnje ili stvaraoci puni ljubavi? Lenje bube što sišu krv naroda ili iskreni ljudi ( u punom smislu te reči) koji te pune srećom?

magistar

pre 14 godina

ovo se APSOLUTNO isto desava i na ZAPADU..

U Kanadi kada osvoji olimpijsku titulu dobija love da moze da kupi tri stana plus veoma pristojna primanja do kraja zivota..

posto sam i ja magistar..tih stotine DOKTORA [najvise drustvenih nauka] iz SRBIJE dobija ono koliko zasluzuje na TRZISTU..

ova djevojka je PRVA u svom polju u svjetu.. vjerujte mi da je i jedan od tih stotine doktora nauka i hiljaditi u svom polju us svjetu, SRBIJA ga nebi zadrzala ni za stotinu stanova ...

lazar bojanić

pre 14 godina

Pa stvarno ljudi smešno je ako neko misli da se svetsko zlato uzima slučajno ???

Iza svega toga stoji jako puno prilivenog znoja , utrošenog vremena i novaca ...u svetu se talenti prepoznaju i stimulišu , kod nas se sportista sam afirmiše pa tek onda može da sanja da dobije stan ili neku drugu vrstu pomoći ...

I na kraju , promocija koju sportisti nama rade je najveće dobro koje se može zamisliti ...lično sam bio prisutan kada nas je jedan irac povezao sa tenisom a inače skoro da i nije znao koja je to zemlja Srbija ...bolje da nas povezuju sa teniserima , plivačima i košarkašima nego sa Karadžićem , Mladićem i ekipom čiji ćemo teret osećati doveka ...


I zato NADJA neka ti je srećna medalja i useljenje i samo i dalje vredno treniraj ...

Dragan

pre 14 godina

Setite se olimpijade u Atlanti '96g.tada je Aleksandra Ivosev postala svetska prvakinja u streljastvu. Nakon osvojenog zlata grad Novi Sad joj je kupio kola i stan i neke silne pare je dobila, cini mi se 50.000 evra (sto je mnogo mnogo je). Nakon tolike medijske paznje narednih godina vise niko nista nije cuo o njoj niti je osvojila ikad vise medalju. Da li je taj zlatni hitac bio cista slucajnost ili se uobrazila zbog prevelike medijske paznje neznam ali cinjenica je da novac i slava iskvare ljude.
Obezbedite vi Nadji maksimalne finansijske uslove za treninge, izgradite joj i bazen ako treba ali nemojte je iskvariti sa neadekvatnim "poklonima". Jako je mlada i jos puno takmicenja i medalja je pred njom ako se ne uobrazi i ako bude imala volju da odrzi kontinuitet.

Igor

pre 14 godina

Ovo je sramota, Nadji svaka cast, ali bolje da su te pare ulozili u izgradnju pravog kompleksa bazena za treniranje, a njoj dali stipendiju. Dokle vise rasipanja narodnog novca, nadjite joj sponzora pa neka on kupi stan. Pa nadjite mi jednu ozbiljnu drzavu gde se ovako dele stanovi iz budzeta. Ako uzmemo da je porez na dohodak za jednog radnika koji prima minimalac 50E, a ako je cena stana 50000E, onda dolazimo do racunice da ce taj stan kostati 1000 radnickih doprinosa za mesec dana. Strasno.

Pera

pre 14 godina

Svaka cast za opstinu Pancevo. A zalazem se da svako ko postane svetski prvak u necemu (Sport, nauka, biznis...) bude adekvatno nagradjen od strane drzave. Tako da bih voleo kada bi i svako kome je zasmetalo sto je Nadja dobila stan, postao svetski prvak, cime god da se bavi, pa da mu drzava dodeli stan!

OVO SU PRAVE VREDNOSTI!

Kiza

pre 14 godina

Svako onaj ko pomisli da je ovo nezasluzeno, neka pre toga pomisli koliko su nam pobede (bilo kakve) ocajnicki potrebne, i koliko ovakve stvari uticu na bolju sliku nase zemlje u svetu. Svestan sam ja da ce opet politicari profitirati na tudjem uspehu, ali nije bitno - bitno je da nasi ljudi budu svesni da se trud i uspeh isplati. Pre svake kritike pomislite na sve one silne stanove koje nasi politicari dobijaju ili otkupljuju za sicu, a pretpostavljam da se ovde radi o dodeli na koristenje, sto je sasvim ok i minimum onoga sto mozemo uciniti za njih!

Leo Martin

pre 14 godina

Za osvojeno trece mesto u istoj disciplini, Mirna Jukic ce od austrijskih vlasti da dobije, u najmanju ruku duplo vise od novcane protuvrednosti stana kojeg ce da dobije Nadja.
Ona je mukotrpno trenirala za postizanje ovog vrednog rezultata, i njen uspeh je proslavljala cela Srbija, a vise od pola sveta je taj njen uspeh pratilo na TV ekranima i culo za tu zemlju.
Zar stvarno mozemo biti takvi licemeri i zamerati toj nasoj junakinji sto joj je grad dodelio jedan stan u neke, neznam bas koliko velike protuvrednosti.
Nadja je sportasica a ne gradjevinski radnik, njen radni sportaski vek ne traje 40 godina tako da i nagrade za uspehe moraju da dolaze ranije.
Bravo Pancevci, svaka vam cast!

Perica

pre 14 godina

Konačno da neko dodeli stan nekome ko je to stvarno zaslužio a ne raznoraznim "poslanicima", "ministrima" i "menadžerima". Svaka čast Nadji na uspehu i gradskim čelnicima na ovoj odluci!

dean van der serbia

pre 14 godina

Dragi ljudi, nasa mala Nadja je Ambasador... Ambasador sporta nase Zemlje i ona je svoj posao u Rimu vise nego dobro uradila.
Ne samo da je junackim srcem dosla do zlata i potvrdila da "bajke" u vrhunskom sportu i dalje postoje nego se vise nego reprezentativno, pristojno, inteligentno i skromno ponasala nakon trke i prilikom dodele medalja.
Poneki nasi ljudi mogu da imaju frustraciju u vezi odluke Pancevacke Vlade da dodeli Nadji stan, ali dragi ljudi samo razmislite koliko je hiljada stanova u Srbiji dodeljeno po vezama bas "pogresnima".
Sportisti koji uspeju da u nasim teskim uslovima dostignu Svetski Vrh i tako pomognu poboljsavanju naseg medjunarodnog imidza to sigurno zasluzuju. Za nas "normalne ljude" to moze na trenutak da zvuci malo nepravedno, ali sigurno nije.
Nasa mala sportska heroina je to svojim i nasim Svetskim zlatom vise nego zasluzila i ako zelimo da i u buducnosti ti normalni ljudi, bas kao sto smo mi i mala Nadja, budu motivisani da dostignu takve vrhunske rezultate onda je ovo jedina pozeljna reakcija nasih Vlasti.
Hvala ti Nadja svim srcem jos jednom i hvala ti sto sam u tebi mogao da prepozanam delic sebe kad sam pre dvadestak godina bio tvog uzrasta.

Maja

pre 14 godina

Uzasno me ogorce ovakve vesti. Radila sam 8 godina na Univerzitetu i Beogradu, objavila 14 radova u najboljim stranim casopisima, drzala prvo vezbe, a onda i predavanja nasim studentima i... zelela da ostanem tu. Ali suprug i ja vise nismo mogli da placamo iznajmljivanje stana i evo nas sada u Belgiji gde nameravamo da ostanemo. Mozda je bilo bolje da sam plivala, skakala, trcala ili se bavila nekim drugim džilitanjem koje se vrednuje kod naseg naroda.

Aca

pre 14 godina

Svaka cast! Sramota je sto joj pre ovog uspeha nisu dali ni da trenira u Pancevu pa sada vade fleke.
Sa druge strane izborila se ne samo za sebe vec i za generacije buducih sportista, ukoliko u Pancevu izgrade Olimpijski bazen. Generacije klinaca ce svoje vreme provoditi trenirajuci i cak ako ne ostvare uspeh uzivace u najzdravijem sportu na svetu, koji fenomenalno oblikuje telo (sto je za klince i bitno), a nece se odavati narkomaniji. Samo napred! Sve zasluzne treba nagraditi kako bi se dao pravi primer. Jedan stan je nikakva cifra za efekte poruke koja se salje mladima.

gold

pre 14 godina

Kako samo mozemo uporedjivati uspeh fizicara i matematica sa Nadjinim uspehom? Sa koliko odricanja fizicar uspeva da ostvari zlato, a sa koliko Nadja. Fizicar se ponajvise oslanja na svoj urodjeni IQ i nesto resavanja zadataka uz svu pomoc profesora i interneta... Nadja ne moze da sedi u svojoj sobi i da zapliva kad joj se hoce. Ona mora prevaliti kilometre da dodje do bazena. Ona ne moze da jede sta hoca kao sto to moze fizicar. Ona ne moze na odmor kad nadje slobodnog vremena, jer da bi se postigao vrhunski rezultat u plivanju treba se trenirati i dan i noc. Ona nema trenera da joj pomogne u tehnici, vec ju je brat onako amaterski poducavao. A kad osvoji zlato, citav svet je gleda kako nosa nasu zastavu. Kako samo mozemo uporedjivati vaterpoliste sa Nadjom? Pa jedan od njih da odigra los potez, imaju mogucnost popraviti preko drugog igraca. U timskom takmicenju te trener savetuje i podstice u sred igre. Nadja nije smela sebi dopustiti da napravi niti jednu gresku, njoj u mislima moze biti samo brat i pesma Doors-a, ili Budjav Lebac. Ma sta stan, planinu bre da joj udelite!

sima strahota

pre 14 godina

..dokle vise komunizam bre aman ljudi..
..neka opstina pancevo napravi pravilnik o nagdadjivanju sportista sa svoje teritorije, pa kad neko zasluzi nagradu istu i isplati iz opstinskog budzeta, milion evra milion evra, ali u kesu pa nek mala radi sa parama sta hoce..
..ovako ostaje gorak ukus nepravde prema svima koji su u zivotu uradili nesto znacajnije za svoj grad i zemlju ali to nije bilo na televiziji pa samim tim i nije toliko vazno..
..a pokrajina bi umesto da kreci nadjin novi stan mogla da sredi bazen u pancevu, garantujem da ce more klinki vec sutra hteti da pocne da trenira plivanje posle svega ovog..
..dakle, svako poklanjanje stana je pandorina kutija sa etickog i moralnog aspekta, otvara more pitanja tipa da li je znacajniji najbolji rezultat na 200 metara prsno od spasavanja nekog deteta iz zapaljenog stana, policajca ranjenog na zadatku, samohrane majke petnestoro dece itd..

..ili, desi se da sutra neko iz panceva uzme zlato na 400 metara slobodnim stilom, hoce li dobiti veci, manji ili isti takav stan, ako nema isti takav koliki onda, mozda je zlato na olimpijskim igrama za jednu lodju bolje od svetskog prvenstva..

..sutra ce svaki zadrigli politicar da se istripuje kako je on/ona zapravo zasluzniji za dobrobit svih nas od tamo neke klinke u kupacem pa ce da trazi svoje kvadrate, mislim, jednom to mora da prestane, dajte ljudima pare, dajte im posao, neka treniraju sebe za platu, neka imaju posao u nekim gradskim sekretarijatima za sprort, neka snimaju reklame, lobiraju za fondacije, treniraju klince, sta god samo nemoj da sve sto sija mazemo fekalijama i svodimo na nivo apsurda..

Max

pre 14 godina

...
Nađa treba da dobije taj stan baš zato što je u amaterskom sportu napravila fenomenalan uspeh. Profesionalcima ne treba državna pomoć, kada mogu sami da zarade mnogo više od malog stana u do bola zagađenom Pančevu. Možda je to bila njena puka sreća, ali eto i Bili Gejts je imao puku sreću da mu mama očijuka sa direktorom IBM-a pa je dobio prvu veliku priliku koju je žestoko iskoristio! Što se tiče onih "sto doktora nauka", pa ako su toliko pametni kako su onda toliko nesposobni da ne mogu da zarade jedan dvosobni stan! Ako im država onemogućava da u državnoj službi zarade neka idu u privatnike. Ja sam kukao na isti način, ali otkad sam preduzetnik uopšte nemam "milosti" za te priče.
Što reče neko, borili se ljudi za otadžbinu pa nemaju stan. Pa IZGUBILI ste ratove, šta sad hoćete? Kapitalizam vrednuje samo svršene glagole i rezultate i nema nagrade za neuspeh! Nađa je USPELA, nije bitno kako, ali je USPELA i ZARADILA taj stan i neka joj ga! Svaka joj čast! A ako će da nam propadne država od troškova jednog stana za svetskog prvaka u plivanju neka propadne kad je takva!

GoranRS

pre 14 godina

Treceplasirana plivacica u toj utrci, bivsa Hrvatica a sada Austrijanka, Mirna Jukic otisla je sa puno manjim uspesima od ovog Nadjinog u Austriju, uzela njihovo drzavljanstvo, nadobijala se i novaca i stanova u centru Beca. A Nadji je greh dati stan u centru jedne metropole kao sto je Pancevo? Sramota...

Miki

pre 14 godina

Ne bih živeo u Pančevu ni da mi neko pokloni stan tamo - toliko zagađen vazduh i ogromna industrijska postrojenja pored grada, koja nemaju odgovarajuće filtere, niko ne bi poželeo u svojoj okolini...

Jegulja

pre 14 godina

malo je tuzno... oni matematicari i fizicari sto su skoro dosli sa medaljama nista docek, nista neka lova, nista stanovi a ovi sto se loptaju i uopste bave "sportom" docek, gajbe, love. Poruka je jasna. Mislim uspeh treba biti nagradjen ali zao mi je onih klinaca koji predstavljaju realnu, intelektualnu vrednost i o kojima jedna zemlja treba da vodi racuna pre nego o "sportistima".

plan

pre 14 godina

Nas narod nikada nije zadovoljan... Ja zelim da verujem u iskrene namere gradskog rukovodstva i smatram da je ovo pravi potez. Jos da stigne taj bazen i sve ce biti dobro.

tomkarlo

pre 14 godina

... I ja sam dobar stručnjak (pravnik), i mnogo sam radio (35 godina staža), i nikad ni ja ni supruga (lekar) nismo dobili stan od države (stanujemo kod roditelja u selu 17 km od grada). I uopšte mi nije krivo što će predivna Nađa dobiti stan i to samo iz jednog razloga - treba da bude primer za svu onu našu decu da se trude u onome čime se bave da budu najbolji na svetu. A bavio sam se i atletikom i badmintonom sa decom i znam šta znači kada deca znaju da će posle mnogo muka i odricanja svi ti napori biti vrednovani. U nekoliko poslednjih godina počelo se ponovo ulagati u bazične sportove (atletiku, plivanje), treba da se ulaže i u gimnastiku, pa će onda naša deca biti zdrava i sposobna za život.

Aleksandar

pre 14 godina

Mislim da je stimulisanje sportista potpuno u redu, ali ipak mislim da malo preterujemo. Ako ovako nagradjujemo uspeh, ko je zazmurio kada su trebali da se dodele stanovi deci koja su pobedjivala po svetu na takmichenjima iz matematike, fizike, hemije... Da li su ti uspesi manje vredni i napori za njihovo ostvarivanje manji ili opet promovishemo samo aktivnosti koje se gledaju na televiziji? Voleo bih da G-dja Vesna Martinović objasni poreskim obveznicima kojom jednachinom je doshla do toga da se svi slazu sa ovako skupim poklonima. U tom sluchaju kupiti i stanove za celu vaterpolo reprezentaciju. I za Chavica josh jedan.

banacanin

pre 14 godina

Opet se u Srbiji preko sporta zeli pokazati kako smo talentovana nacija. Dajte ljudi, svaka cast njoj i drugima, ali na srecu ili zalost buducnost ovog drustva zavisi od ulaganja u naucna istrazivanja i patente a ne od sportista. Crvena Zvezda je nekad bila prvak svet i sta nam je od toga danas ostalo? Sa druge strane, Tesla je izmislio nesto sto je ostalo i drugim pokolenjima, samo sto je to mogao ne u Jugoslaviji nego u Americi koja je zbog takvih stvari danas najrazvijenija zemlja sveta. Al, ovaj gest pokazuje kako nema nikakve planske politike, neko odluci evo dodeljujemo stan i to je to. A odakle pare i ostalo nije bitno. Jadno.

moje "dete" odavno nije više ovde...

pre 14 godina

...
Jedan "Teodor", u "mojoj verziji" - ženskog pola, košta roditelje VEOMA mnogo, i prosto mi je zlo od priča tipa kako su roditelji košarkaša ili fudbalera jako mnogo uložili u njegov uspeh, a roditelji npr. hemičara okvirnog ranga Teodora - eto - nisu.
Valjda smo sedeli pa gledali kako nam deca teoretišu, presipajući iz šupljeg u prazno, šta li, nisu morala nigde da putuju, gigabajti udžbenika i sati i godine učenja i takmičenja po svetu su za džabe, pogotovo na tom nivou znanja...

Šta gospoda misle - koliko realno košta samo da dete položi proficiency pre 18-te godine, da ne pričamo o čemu drugom, što svakako nije zlatna medalja niti svetski uspeh, to je usputna sitnica za ambiciozno i pametno dete?

Za dragu Nađu, za svu sličnu decu:

Dabogda dobili od države deset puta toliko, za zasluge, za sebe, za sport i nauku i za ovu zemlju Srbiju, ako šta tako još postoji. Ne zato što su vaši ili ma čiji roditelji "imali izdatke", nego zato što vredite mnogo, i sebi i nama, vi ste naša mladost i budućnost.

Ko god vaš da je dao išta da bi uspeli, dato je od srca, bez očekivanja ičeg zauzvrat, zato što ste to što jeste, i nadam se da su ovakvi "sportski" ili "prosvetni" radnici pre izuzetak nego pravilo....

ivana bonn

pre 14 godina

Zasluzila je stan prva je u svetu i moje iskrene cestitke
...ako dozvolite u Nemackoj se i danas prave doceci za sampione (biciklistu jana urliha docekalo je 100 hiljada ljudi kad je pobedio na turu), sirom sveta narodi docekuju svoje sportske heroje tako je to jos od stare grcke i mislim da niko u tome ne vidi nista lose sem pojedinaca...

Sima

pre 14 godina

...
Politicari hoce da se reklamiraju, narod frustriran nemastinom i na kraju ce sve pasti na ledja devojke koja je osvojila zlato.
Moje misljenje je da devojka koja je osvojila prvo zlato u istoriji zenskog plivanja treba da dobije nesto vredno, makar nikada vise ne osvojila ni jednu medalju.

Bogdan

pre 14 godina

... Mnogo ljudi danas nema obezbedjen krov na glavom a neki ga i ne steknu kroz citav svoj zivot. Dodeliti stan zbog jedne medalje i to u sportu... Stanove treba dodeljivati onima kojima to najvise treba a to su finansiski ugrozeni gradjani koji vec 20 i vise godina zive kao podstanari...

Codu Dutan i Codu na Tjosku

pre 14 godina

Stan za dva minuta ?
Pa chekaj, a sta je sa stanom za Puhala, za Proku, za Vlatimira koji svakodnevno gine na treninzima reprezentacije Srbije u podvodnom visheboju !!! Stan za Jugoslava i Nataliju kojima treba stan jer njihovo 13toro dece vishe ne mogu da spavju po kutijama !!!

Vojislav

pre 14 godina

Divno je čuti ovakvu vest, ali mislim da je mlada šampionka to zaslužila u Beogradu zbog neophodnih uslova za njen dalji razvoj. U svakom slučaju zaslužila je sva priznanja jer je ponos cele Srbije.

Korana

pre 14 godina

Daleko da sporim fenomenalan uspeh Nađe Higl, odavno se nisam ovoliko obradovala nečemu. No zaiste ne vidim razlog za poklanjanje stanova nikome, ne od novca otetih od poreskih obveznika. Običan politički marketing opštine Pančevo. Vidim mnogo pozitivnih komentara ovde, pa bih upitala te ljude ukoliko misle da treba pokloniti stan uspešnima, koji su ionako već svojim talentom privilegovani, da li bi bili voljni da daju iz svog džepa za tu plemenitu svrhu? Ja nemam ništa protiv, ko zna možda bih i sama priložila. Ali ne volim da se otima. Što se ne udruže i krenu da prikupljaju dobrovoljne priloge za Nađin stan ako im je to tako srcu milo? I za Čavića i ostale koji smatraju da im država (to jest mi ostali poreski obveznici, jer se nama otima) nešto duguje. Komunizam ovde nikada ne prestaje...

;)

pre 14 godina

Svaka cast Nadji - odavno me nije neko tako neocekivano obradovao, i mada je sramota ( ko zna ko sve treba da se prepozna ? ) u kakvim je uslovima trenirala, mislim da je svaki cm2 stana zasluzila - dobar potez, ma ko se setio ovakvog poklona !

Dado

pre 14 godina

Vidim neki niste zadovoljni zbog tog stana, da možda je malo previše, ali ako mogu razni političari i džabalebaroši pa zašto ne bi onda ona dobila stan. Verujem da u drugim državama(razvijenim) daju pare u tolikom iznosu koji je skuplji od tog stana.

Ipak su sport i kultura stvari koje najviše predstavljaju Srbiju u lepom svetlu u svetu. Nikakvi političari i ne znam ko sve još, več kulturni radnici i sportisti, zapamtite to!

skokospa

pre 14 godina

cudan smo narod...
sve nam smeta a najvise uspesi bili oni "slucajni" ili "namerni" svejedno je.
ako neko uspe da osvoji zlatnu medalju na prvenstvu sveta slucajno ili namerno treba mu skinuti kapu...namerno!!
i pomoci koliko se moze da se sledeci put ne obruka.

S

pre 14 godina

Ako nekome smeta docekivanje sportista u gradu ne mora da dodje, ali mislim da je nasoj deci bolje da docekuju sportiste nego Cece i Karleuse... Ziveo sport i zdrav zivot. Ko razume razumeo je, ko ne razume i misli da samo uz fakultetsko obrazovanje i diplomu treba da uziva u zivotu, taj je zivot promasio...

Jaga

pre 14 godina

Bolje da Nadja dobije stan nego da ga politicari uzmu. No, u civilizovanom svetu ne bi se desilo ni jedno ni drugo. Smesno je kako se u Srbiji daje toliko znacaja jednoj medalji u plivanju.

maja

pre 14 godina

Niko ne kaze da je lako pobediti na svetskom prvenstvu u plivanju. Ali ni mnoge druge stvari nisu lake, a nasa drzava ih ne nagradjuje. Evropa i SAD su prepune nasih strucnjaka, koji, da, da, zamislite, predaju na najboljim univerzitetima i rade na najboljim naucnim institutima. Kako se meri njihov uspeh? Da li Srbija njih pokusava na neki nacin da nagradi? Ili da ih vrati? Naravno da ne. I posle se cudite kako to da su profesori na BU druga liga?

Volela bih i da mi neko objasni >> sta je to Nadja Higl tako veliko ucinila za Srbiju?

s83

pre 14 godina

bravo! svaka cast za gradonacelnicu i sve ostale koji su ovo obezbedili za ovu zlatnu predivnu devojku. ako ga je ko zasluzi ona je, pa ljudi moji vise vredi to njeno zlato nego ne znam kakav ucinak u nekoj drugoj oblasti

žnjohar

pre 14 godina

Stan za zlato? To mi je sasvim OK. Mislim da sjajnoj Nadji pripada i doživotna mesečna naknada od države. Ipak, ovakvi uspesi moraju biti nagradjeni prvenstveno izgradnjom zatvorenih bazena i to u svakom većem gradu u Srbiji (znači najmanje 30-tak), kao što to radi, na primer, Hrvatska. Tek to bi bilo pravo ulaganje u budućnost ove nacije. Bravo Nadja!!!

bk

pre 14 godina

Euforija ili ne, Nadja je zasluzila taj stan.Ako je drzava imala za jednog Miladina Kovacevica milion dolara onda je ovo prava sitnica. Svim kriticarima koji tvrde da je slucajnost neka lepo vezbaju, udju u bazen pa nek slucajo osvoje prvo mesto!

munze_konza

pre 14 godina

onaj objekat u Silerovoj ulici je mogao da se modifikuje u vrhunski sportski centar za nekoliko sportova pa i plivanje , a pametnjakovici ga srusise .
A sto se tice Nadjice , svaka cast i zasluzila je nagradu za uspeh koji je postigla !

Jelena

pre 14 godina

Nađa je naša sugrađanka i mi smo ponosni na nju bez obzira što su joj pojedinci X puta stali na put. Svaka čast Nađa, pozdrav od svih mališana koji su te bodrili na treninzima. Svaka čast njenom bratu Sebastijanu. Svaka čast mami i tati. Živela

Pancevac

pre 14 godina

Dodjite svi u Pancevo u 22h, da slavimo zajedno! Bice i svirka.

Drago mi je sto su odlucili da joj dodele stan, u potpunosti to zasljuzuje i to znaju svi Pancevci!

Zao mi je samo sto je ta odluka o stanu iskljucivo politicka, kako bi se sadasnja vlast u gradu pokazala kao darezljiva i brizna. Zanimljivo je da su sve te odluke o stanu, o doceku pale nakon sto su ih napljuvali na TV-u da nisu priredili docek.

vasa

pre 14 godina

Koji smo mi narod, ne mogu da verujem. Svi ovi sto osporavaju dodelu stana neka malo bolje razmisle i stave prst na celo. Da li ste vi svesni sta je ova devojka uradila za Srbiju?

milos

pre 14 godina

Slažem se da je mnogima teško, i studentima (i sam sam se borio za stipendije do pre par godina) i radnicima i naučnicima itd. Ali, ova devojka je promovisala svoju zemlju i napravila mnogo veći efekat nego one skupo plaćene reklame na CNN-u. Svaka dobra reklama se plaća i cena jednog stana je nesrazmerno mala u odnosu na efekat, makar ona i sasvim slučajno osvojila tu medalju - što sigurno nije slučaj.

Zato, oni koji misle da je nepravda, nek naprave nešto izvanredno što će postaviti srpsku zastavu iznad ostalih i naterati milione ljudi da sluša par minuta "Bože pravde". Možda će na kraju neko od tih miliona reći "Sjajno, fino dete, simpatična himna, šta li ima još dobro u toj Srbiji...?"

ZZZ

pre 14 godina

bravo za pancevo! ovom prilikom bih naglasio da bi trebalo nasi zlatni sportisti da se nagrade i novcano. pa gde su ti silni sponzori sad. Imamo toliko velikih kompanija i svi oni da odvoje po 1000 e za njih bilo bi dovoljno, bar da znaju koliko nam znace.

kontra

pre 14 godina

da li neko zna koliko godisnje zaradjuju igraci u nasim bezveznim kosarskim i fudbalskim klubovima? mnogo mnogo vise nego sto vredi taj stan. a sta su oni uradili bitno osim sto su ispravnog pola i bave se "popularnim" sportovima?

Oliver Borojevic

pre 14 godina

Ako ovo nije koriscenje trenutne euforije u sitne propagandne i dnevnopoliticke svrhe onda je ovakav potez za svaku pohvalu... obican covek, a "koji radi celog zivota i nemoze na ovaj nacin da dobije stan" nije (kao ni vecina nas) ni milioniti u Svetu u sferi u kojoj radi a kamoli da je recimo medju prvih 10. Ovakva dostignuca gde ljudi postizu evidentan uspeh drzava jednostavno mora da premira u okviru svojih mogucnosti i to je jedini ispravan put koji vazi za sve one koji uspeju da postanu priznati prvaci sveta u svojim oblastima.

JLeslie

pre 14 godina

Nagraditi uspeh nije poblem problem je sama nagrada. Dok s jedne strane ima stanova za sportiste nema stanova da se da ljudima koji su te stanove kroz svoj rad odplatili niti za one koji su svojim intelektualnim radom to u istoj meri zasluzili kao i sportisti. A sto se tice besplatne reklame, da reklama jeste ali u toliko dok se odsvira himna a posle idemo sledeci.
Pohvatajte ratne zlocince, sasecite kriminal i korupciju i eto besplatne reklame na dugi period, ne kosta nista a bice svima bolje. E ali to ne mozeeee

...

pre 14 godina

Poznajem i ja gomilu "doktora nauka", ali malo koji od njih bi to mogao biti igde u svetu, osim ovde! Za razliku od Nadje, koja je u svetskoj konkurenciji postigla uspeh, i opet će. Druga je stvar koliko se vrednuje sport, mada mislim da osim u sportu i nauci ima malo gde da se samoodricanjem i talentom postiže više nego "socijalnim veštinama". Mislim takođe da devojka zaslužuje više od stana. A naši su stanovi kutije šibica, astronomske cene istina, građevinska mafija cveta, a nesretni mi bez svog stana sipamo zlobu.

zlaja2u

pre 14 godina

To je najmanje što NAŠ grad može da učini. Godinama je nisu poznavali a sada je 'tapšu po leđima', možda bi mogli da ubace i neku reč izvinjenja?
Svaka čast Nađa, pobeda je isključivo tvoja (sa trenerom naravno), ne obaziri se na ogorčene ljude. Raduj se kao što se poneki raduju sa tobom.

Dekimir

pre 14 godina

Svaka čast Gradskom veću Pančeva! Mislim da je Nadja zaslužila i jedan stan od grada Beograda ili Novog Sada u blizini OLIMPIJSKOG BAZENA.

disident

pre 14 godina

Sramna odluka gradskog veca. Ne zbog Nadje, ona je potpuno u redu nego zbog toga sto ce sada da se preko Nadjinog( i samo njenog i nicijeg vise) uspeha svi pokusati da okoriste. Gde je to gradsko vece bilo kada je Nadja vredno i naporno trenirala? Gde je to gradsko vece danas da podrzi jos talentovane dece iz Panceva i okoline? Nigde ih nema, zabavljaju se deleci medjusobno stanove i unosne javne nabavke baveci se kao fol politikom.
Neiskren potez koji ima sve elemente teske moralne dekadencije. Muka mi je od domacinsko-patriJotskog licemerja...

Donald Duck

pre 14 godina

Da li je stan vec gotov i da li su klucevi spremni veceras da se uruce. Da ne prodje kao Cavic kome su takodje obecali stan ali koji nije jos ni u projektu i ako ga dobije nije njegov nego gradski

Lungo

pre 14 godina

cisto socijalisticko nasledje. umesto da nadja sama sebi zaradi stan, tako sto ce unovciti svoju medalju kroz reklame, sponzorstva, itd (kao sto svi sportisti na zapadu rade) drzava i dalje socijalistickim metodama pokusava da 'nagradi'. sta ako ona vise nikada ne osvoji nijednu medalju? ko ce ispasti smesan? Bravo za Nadju ali ovo je zaista smesno ... a ko god prica da sportisti na zapadu od drzave dobijaju vise - nemaju pojma. zapadni sportisti se sami bore da unovce sto vise mogu svoje uspehe i medalje kroz komercijalne oblike zarade.

ZokyNBGD

pre 14 godina

... pokušaću da malo pojasnim onima koji imaju problem da shvate. Dvadeset godina u svet idu vesti u kojima se Srbija pominje u 99% slučajeva u negativnom kontekstu, onaj jedan procenat je u pitanju sport, i tu opet po pravilu neko veliko dostignuće. Znači jedino što lepo ode u svet je naš sport i način kako nas ti mladi ljudi predstavljaju tamo. Svaka čast doktorima nauka, ali koliko njih je zaslužno za ovakvih razmera predivnu promociju naše zemlje? Ovde pričamo o nekome ko je nabolji na svetu, ispred koga nema nikog, koliko je takvih u ovoj zemlji?

Plejmejker

pre 14 godina

Pametnije bi bilo da u gradu naprave jedan ozbiljan olimpijski bazen da deca imaju gde da treniraju. Stan bi trebalo da joj pokloni klub. Tako to ide. U svakom slucaju je zasluzila i stan i bazen i sportsku penziju. Svaka cast!!!!!!!

LI

pre 14 godina

Daj boze da posel ovoga Pancevo dobije jos neki BAZEN. Toliki grad i samo jedan stari bazen.
Nekada je pancevo imalo lepe plaze na Dunavu na mestu danasnje luke (Cangolido) pa kupaliste na Tamisu, ali toga vise nema, samo jedan stari bazen.

markoni

pre 14 godina

Ljudi, nova vlast u Pancevu (od jula 2008.) neverovatno pravi dobre poteze, pogotovo kada je afiramcija mladih i talenata uopste u pitanju! Ovo nije politicka promocija, svi koji su u poslednjih godinu dana postigli neki uspeh dobili su nagradu, a ova je najveca i zato podrzavam odluku za stan!!! Pancevo cveta po svim poljima (sem ekologije) od kada je Mikovic otisao!!!

Pozdrav i sve cestitke Nadji! :)

Bojan

pre 14 godina

Odlican potez! Treba konacno pokazati svima u ovoj zemlji da se veliki trud i rad mogu isplatiti, a veliki uspesi zasluzuju i velike nagrade; okrenimo se pravom uspehu, prihvatimo da dolazi samo posle velikog truda i nemojmo se truditi da svakog omalovazimo nego podstaknimo i druge oko sebe!

Folksdojcer

pre 14 godina

Sve se bojim da ce Nadja ostati dugo u Pancevu. Lepo ce, kada se smiri podignuta prasina, ugledavsi se na politicare, prodati stan (unovciti dobijenu medlju) i otici u mesto/drzavu gde ima "bolje uslove za dalji nastavak karijere".
Videli smo to desteak puta do sada.

dendza

pre 14 godina

Lepo od njenog grada. Svaka cast. Elem, ovo je neka mala nagrada za njen trud i doprinos Srbiji do sada, sta je bilo sa poboljsanjem uslova za trening, izgradnjom bazena i trenaznih centara. Da ne bude sad, od cele drzave, za plivanje Pancevo dalo stan i ministarka SMS Cavicu 100.000 evra, gde su bazeni za decu , da vezbaju, da imamo zdravo potomstvo i 10 sampiona 2016 na olimpijadi ???

Dragan Pavlovic

pre 14 godina

Molim vas dodelite stan Nadji Higle negde u lepom prirodnom okruzenju a ne u Pancevu kome preti ekoloska katastrofa. I Nadji Higl ne treba olimpijski bazen. Platite joj pripreme u Spaniji, Italiji ili u Kaliforniji sa Cavicem.

Sonja

pre 14 godina

MOze neko da pocne da se bavi sportom ali samo nekolicina to moze vrhunski. Ako smo vec bacali pola miliona evra na bezuspesno CNN reklamiranje, zasto onda ne bismo platili sportiskinji koja nas je izreklamirala za nesto vise od dva minuta potpuno besplatno. Stan ispadne jeftinije nego da smo platili reklamu na televiziji koja nas je totalno za sva vremena izblatila...

Slobodan Djajic

pre 14 godina

... Devojka je svetski sampion! Ako nemamo dovoljno para za njen stan, kako neki kazu, trebalo bi svako da donese i ugradi po ciglu dve u taj stan. Kada budemo cenili rad i trud onda ce nam svima biti bolje. Do tad ce pakosnici i onima koji su nadljudskim naporima dosli do uspeha nalaziti mane i omalovazavati bilo kakav uspeh. Kad bi svi ulozili barem deo energije u svoj rad i obrazovanje koliko je Nadja ulozila u svoj trening, Srbi bi shvatili neke stvari...

Glasac82

pre 14 godina

Gradonačelnici Pančeva, čitajući štampu ovih dana ušla u uši priča o Koštunici i dijeljenju stanova, pa kaže što da ne. Svaka joj čast, nije pogriješila osobu.

smor

pre 14 godina

Placamo lobiranje u americkom parlamentu mnogo vise nego sto kosta stan u Pancevu i nismo bas neku korist izvukli iz toga. Ne kazem da to ne treba ali razmislite koliko bi onda platili da nasu himnu (a samim tim i Srbiju u pozitivnom svetlu) vidi vise stotina miliona ljudi. Vrednost stana je zanemarljiva u odnosu na ono sto je Srbija dobila intoniranjem himne i stvaranjem "imidza".

Dragan

pre 14 godina

S v a k a č a s t za grad Pančevo i gradonačelnicu, uz vaterpoliste i Čavića, Nađa je stvarno tračak nade u ovoj beznadežnoj zemlji.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Ako grad nema pare i za bazen i za stan, bolje da su te pare koje su namenjene za stan ulozili u pravljenje pravog bazena na kome Nadja i ostali ambiciozni plivaci i plivacice mogu da vezbaju bez prisustva rekreativaca.

Marko

pre 14 godina

Sliku i priliku u Srbiji i misljenje nas mladih o situaciji u zemlji najbolje je opisala Nadja na pitanje novinara da li je cula da je dobila stan...ona je odgovorila : Verovacu u to kad ga budem videla!!!

pancevac

pre 14 godina

Nadam se da ce konacno da naprave jos bar jedan bazen u ovom Pancevu, jer je stvarno uzas koliko ljudi dolazi a imamo samo jedan, jos tuznije je sto tu treniraju i svi sportisti. Plivao sam s Nadjom cesto, drago mi je da je osvojila, postave joj samo traku i ona tu pliva dok se mi kupamo , stvarno sramota!

elvo

pre 14 godina

fala bogu da neko dobije stan od toliko bogate a siromasne vlade koja ce te pare da vrati nazad preko nadjinih ledja, moras da platis ovo moras da platis ono i nadja ce da vrati dva stana.

Igor

pre 14 godina

Evo malo informacija kako se to radi u svetu.
http://www.moneyunder30.com/how-much-do-olympic-athletes-earn-unless-youre-michael-phelps-not-enough

*

pre 14 godina

Čekajte da devojka dobije rešenje da je stan nje i da se useli. Ni danas ne znamo da li je Sanja Ivošev dobila stan u vlasništvo, na korištenje ili ga uopšte nije ni dobila.

c93

pre 14 godina

Bravo, Nadja! Tvoj uspeh je utoliko veci sto si se potpuno sama za njega izborila.
Sto se tice stana - tipicna srpska reakcija - nadam se samo da joj ga nece oduzeti ako na sledecem takmicenju ne prodje ovako brilijantno kao sada!

Zoran

pre 14 godina

Da je zasluzila stan, jeste. Da Srbija ima mnogo, mnogo vaznijih problema nego sto je to sport, tacno je. Da mi kroz uspehe na sportskom planu izivljavamo nasu frustraciju u vezi neuspeha na drugim poljima, takodje je bolno tacno. Tacno je i da nam ta euforija nece resiti gomilu problema sa kojima zivimo. Inace Nadji svaka cast.

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

Nazaalost POTPUNO ISTI SCENARIO kao i pre 41-u godinu kad je DJURDJA BJEDOV posle zlata i srebra na OI u Meksiku docekana ovacijama i dodelom stana!!! Danas posle toliko vremena,taj "stan"jos nije dobila!
Valjda se nece desiti isto i sa Nadjom Higl?Neka joj PANCEVO obezbedi stalno treniranje u Pancevackom bazenu a ne da cetiri puta nedeljno putuje u Beograd na treninge!!!!

Mio

pre 14 godina

Ako joj stvarno poklone stan, neka ga proda i kupi neki, doduse manje kvadrature, recimo na Novom Beogradu, jednostavno, zar ne :-D
U svakom slucaju sram da bude sve politicare, i one koji su bili, i one koji su sada na vlasti, bilo to na gradskom ili republickom nivou, potpuno je svejedno, jer niko tako ne moze da upropasti mladi ljudski zivot kao sto to mogu politicari, zato ako hoce (a naravno sigurno hoce) da nastavi ovaj niz osvajanja zlatnih medalja pod srpskom zastavom, neka Nadja ide na pripreme u inostranstvo u neke od zemalja zapadne Evrope, gde su naravno neuporedivo bolji uslovi za pripreme, i neka ni u kom slucaju ne dozvoli da je bilo koji politicar iskoristi kako za licnu, tako i za promociju svoje stranke, zato politicari sto dalje od nasih sportista.

SVD

pre 14 godina

Uz puno uvažavanje uspeha naših plivača, čini mi se da mi lako padamo u euforiju i nagrađujemo stvarima nenormalno visoke vrednosti sportske uspehe koje su postigli ipak amateri. Ne moramo svoje komplekse izživljavati na ovakav način - čovek radi čitav život pa ne može da zaradi stan a ova, iako izvrsna devojka ga dobija za jedan sportski uspeh. Treba slaviti naše sportiste ali sa merom.

Zele

pre 14 godina

Znam da ce ovaj komentar biti medju `nepreporucenim`, ali moram da kazem da je ovo stvarno SMESNO. Devojka koja je pukom slucajnoscu osvojila zlato u jednoj od zilion disciplina u plivanju, zasluzuje stan, a sa druge strane, ljudi koji su se borili u ratu, izvrsni studenti, radnici koji su po 40 godina uplacivali doprinose za stanove treba da zive kao podstanari, i ne samo to, nego da nikad ne dobiju apsolutno nikakvu zahvalnost za ono sto su uradili za svoju zemlju. Pa izvinite, molim vas, sport nije jedina stvar na svetu, a narocito to nije plivanje, zensko prsno, na 200 m. Svaka cast za trud, treninge i sve ostalo, ali ne treba preterivati.

leksandar

pre 14 godina

Slazem ze da je mala napravila uzasno dobar uspeh i da verovatno nije imala nista obezbedjeno i nikakvu podrsku ali bas stan. Pancevo koje grca u problemima deli stanove kao da je najbogatiji grad.
Nadji je ovo prvi uspeh, tek je krenula, zaradice ona sama sebi stan, mnogo pre nego mi obicni gradjani. Cestitam joj na uspehu i na ogromnom trudu ali jedan veliki minus zvanicnicima Panceva.

Natalija

pre 14 godina

Mediji u YU (a sada Srbiji!) od 1945g koriste sport u političko ideološke svrhe – tako se sport koristio u Hitlerovoj Nemačkoj i Staljinovoj SSSR. Kolektivističko trošenje energije i vremena ljudi u jednoj u svakom smislu TEMELJNO propaloj zemlji! Staklena menažerija, IMITACIJA ŽIVOTA – umesto naših slobodno vođenih privatnih života. Biće znači opet ometanja saobraćaja, a o potsticanju kolektivističkih slika da i ne govorim. Kao da sam se vratila u komunističku 1947 g – sletovi, štafete, doček „naših junaka“, Srbija, Kuba, Severna Koreja to mu dodje znači isto. Ne hvala! A što se nagrađivanja tiče, Srbija je mala i svi se mi poznajemo, eto moja malekost poznaje oko 100 doktora nauka - i nikada ni jedan od njih nije dobio stan!

Pera

pre 14 godina

Ajmo svi da batalimo skole i stvaran posao i da krenemo da se bavimo plivanjem i fudbalom. Jer, kada ce neki inzenjer, lekar ili radnik u Azotari da zaradi za stan ...
Potpuno pogresna poruka ...

Bogdan

pre 14 godina

... Mnogo ljudi danas nema obezbedjen krov na glavom a neki ga i ne steknu kroz citav svoj zivot. Dodeliti stan zbog jedne medalje i to u sportu... Stanove treba dodeljivati onima kojima to najvise treba a to su finansiski ugrozeni gradjani koji vec 20 i vise godina zive kao podstanari...

Milos

pre 14 godina

Što je njen uspeh znajačjniji od uspeha nekog mladog poljoprivrednika koji vredno obrađuje zemlju ili recimo mene, preduzetnika, čija firma svakog meseca u državnu kasu na račun PDV-a uplati preko 1000 EUR?

Svaka čast Nađi, ali ovo su samo populističke mere političara koji se ulaguju biračkom telu jer većina misli da "tako treba" bez ijednog racionalnog razloga niti bilo kakvog logičnog kriterijuma.

Maja

pre 14 godina

Uzasno me ogorce ovakve vesti. Radila sam 8 godina na Univerzitetu i Beogradu, objavila 14 radova u najboljim stranim casopisima, drzala prvo vezbe, a onda i predavanja nasim studentima i... zelela da ostanem tu. Ali suprug i ja vise nismo mogli da placamo iznajmljivanje stana i evo nas sada u Belgiji gde nameravamo da ostanemo. Mozda je bilo bolje da sam plivala, skakala, trcala ili se bavila nekim drugim džilitanjem koje se vrednuje kod naseg naroda.

nemanjus

pre 14 godina

Eto, devojka napravila možda najveći uspeh u istoriji srpskog plivanja, a odmah neki prigovaraju za nagradu! Šta ćeš, takav smo narod... U drugoj bi zemlji verovatno dobila mnogo više!

Nikola

pre 14 godina

Moraju biti nagrađeni ovakvi uspesi u bilo koj sferi sporta, nauke ili umetnosti. Inače će deca i mladi pogrešno zaključiti da će biti nagrađeni sa 1 000 000 evra ako pretuku nekog stranca.

Igor

pre 14 godina

Ovo je sramota, Nadji svaka cast, ali bolje da su te pare ulozili u izgradnju pravog kompleksa bazena za treniranje, a njoj dali stipendiju. Dokle vise rasipanja narodnog novca, nadjite joj sponzora pa neka on kupi stan. Pa nadjite mi jednu ozbiljnu drzavu gde se ovako dele stanovi iz budzeta. Ako uzmemo da je porez na dohodak za jednog radnika koji prima minimalac 50E, a ako je cena stana 50000E, onda dolazimo do racunice da ce taj stan kostati 1000 radnickih doprinosa za mesec dana. Strasno.

Lungo

pre 14 godina

cisto socijalisticko nasledje. umesto da nadja sama sebi zaradi stan, tako sto ce unovciti svoju medalju kroz reklame, sponzorstva, itd (kao sto svi sportisti na zapadu rade) drzava i dalje socijalistickim metodama pokusava da 'nagradi'. sta ako ona vise nikada ne osvoji nijednu medalju? ko ce ispasti smesan? Bravo za Nadju ali ovo je zaista smesno ... a ko god prica da sportisti na zapadu od drzave dobijaju vise - nemaju pojma. zapadni sportisti se sami bore da unovce sto vise mogu svoje uspehe i medalje kroz komercijalne oblike zarade.

gold

pre 14 godina

Kako samo mozemo uporedjivati uspeh fizicara i matematica sa Nadjinim uspehom? Sa koliko odricanja fizicar uspeva da ostvari zlato, a sa koliko Nadja. Fizicar se ponajvise oslanja na svoj urodjeni IQ i nesto resavanja zadataka uz svu pomoc profesora i interneta... Nadja ne moze da sedi u svojoj sobi i da zapliva kad joj se hoce. Ona mora prevaliti kilometre da dodje do bazena. Ona ne moze da jede sta hoca kao sto to moze fizicar. Ona ne moze na odmor kad nadje slobodnog vremena, jer da bi se postigao vrhunski rezultat u plivanju treba se trenirati i dan i noc. Ona nema trenera da joj pomogne u tehnici, vec ju je brat onako amaterski poducavao. A kad osvoji zlato, citav svet je gleda kako nosa nasu zastavu. Kako samo mozemo uporedjivati vaterpoliste sa Nadjom? Pa jedan od njih da odigra los potez, imaju mogucnost popraviti preko drugog igraca. U timskom takmicenju te trener savetuje i podstice u sred igre. Nadja nije smela sebi dopustiti da napravi niti jednu gresku, njoj u mislima moze biti samo brat i pesma Doors-a, ili Budjav Lebac. Ma sta stan, planinu bre da joj udelite!

sale

pre 14 godina

Kako se u ovakvim trenucima sete da mogu dobro da se izreklamiraju. Gde su bili pre uspeha , kada devojka nije imala ni najminimalnije uslove za trening. To je u Srbiji stara tradicija.

maja

pre 14 godina

Niko ne kaze da je lako pobediti na svetskom prvenstvu u plivanju. Ali ni mnoge druge stvari nisu lake, a nasa drzava ih ne nagradjuje. Evropa i SAD su prepune nasih strucnjaka, koji, da, da, zamislite, predaju na najboljim univerzitetima i rade na najboljim naucnim institutima. Kako se meri njihov uspeh? Da li Srbija njih pokusava na neki nacin da nagradi? Ili da ih vrati? Naravno da ne. I posle se cudite kako to da su profesori na BU druga liga?

Volela bih i da mi neko objasni >> sta je to Nadja Higl tako veliko ucinila za Srbiju?

Korana

pre 14 godina

Daleko da sporim fenomenalan uspeh Nađe Higl, odavno se nisam ovoliko obradovala nečemu. No zaiste ne vidim razlog za poklanjanje stanova nikome, ne od novca otetih od poreskih obveznika. Običan politički marketing opštine Pančevo. Vidim mnogo pozitivnih komentara ovde, pa bih upitala te ljude ukoliko misle da treba pokloniti stan uspešnima, koji su ionako već svojim talentom privilegovani, da li bi bili voljni da daju iz svog džepa za tu plemenitu svrhu? Ja nemam ništa protiv, ko zna možda bih i sama priložila. Ali ne volim da se otima. Što se ne udruže i krenu da prikupljaju dobrovoljne priloge za Nađin stan ako im je to tako srcu milo? I za Čavića i ostale koji smatraju da im država (to jest mi ostali poreski obveznici, jer se nama otima) nešto duguje. Komunizam ovde nikada ne prestaje...

Ma daaaj...

pre 14 godina

Ma, koje bravo za Pancevce... Ovo je cisto politicko reklamiranje i nista vise. Gde su do sad, i hajde da se zapitamo koliko jos vrednih mladih ljudi u Pancevu ima koji zavredjuju pre svega podrsku, a potom i nagradu...? Da se razumemo, Nadja je zasluzila nagradu, ali je zasluzila i da bude podrzana pre ovih takmicenja. Da nije ove medijske paznje, nista i ne bi dobila, nego ce sada oni isti koji su joj pre trke zatvarali vrata da se ovih dana malo slikaju sa njom, ne bi li se bar malo okitili njenim uspehom... Muka mi je od takvih...

Aleksandar

pre 14 godina

Mislim da je stimulisanje sportista potpuno u redu, ali ipak mislim da malo preterujemo. Ako ovako nagradjujemo uspeh, ko je zazmurio kada su trebali da se dodele stanovi deci koja su pobedjivala po svetu na takmichenjima iz matematike, fizike, hemije... Da li su ti uspesi manje vredni i napori za njihovo ostvarivanje manji ili opet promovishemo samo aktivnosti koje se gledaju na televiziji? Voleo bih da G-dja Vesna Martinović objasni poreskim obveznicima kojom jednachinom je doshla do toga da se svi slazu sa ovako skupim poklonima. U tom sluchaju kupiti i stanove za celu vaterpolo reprezentaciju. I za Chavica josh jedan.

Dragan

pre 14 godina

Setite se olimpijade u Atlanti '96g.tada je Aleksandra Ivosev postala svetska prvakinja u streljastvu. Nakon osvojenog zlata grad Novi Sad joj je kupio kola i stan i neke silne pare je dobila, cini mi se 50.000 evra (sto je mnogo mnogo je). Nakon tolike medijske paznje narednih godina vise niko nista nije cuo o njoj niti je osvojila ikad vise medalju. Da li je taj zlatni hitac bio cista slucajnost ili se uobrazila zbog prevelike medijske paznje neznam ali cinjenica je da novac i slava iskvare ljude.
Obezbedite vi Nadji maksimalne finansijske uslove za treninge, izgradite joj i bazen ako treba ali nemojte je iskvariti sa neadekvatnim "poklonima". Jako je mlada i jos puno takmicenja i medalja je pred njom ako se ne uobrazi i ako bude imala volju da odrzi kontinuitet.

Gordon

pre 14 godina

I treba da dobije stan.

Ako može zvezda Granda da dobije stan, zašto ne bi i Nađa koja je mnogo u životu žrtvovala da bi osvojila ovo zlato.

Dovoljno je što će za sva vremena ostati upisano da je SRBIJA osvojila zlato na tamo nekom svetskom prvenstvu tamo neke godine.

To više znači od uloženih para u politički marketing i lobiranje medju debelim zadriglim pohlepnim američkim kongresmenima.

A posebno što je srećica sve to postigla uz dosadašnju minimalnu pomoć državnih struktura.

ČESTITAM NAĐA !!!!!!!!!!!!

A uz to i preslatka si !!!!

Poštovalac

pre 14 godina

Ja sam za to da joj se pokloni kuća sa bazenom a ne stan, pa da ovi što zameraju prvakinji sveta na uspehu koji je postigla puknu od muke! Vi, vaše mame i tate ste pokupovali stanove koji se sad po Beogradu prodaju za 100000 evra za po par maraka u Slobino vreme (ne)radeći u državnim firmama a zamerate na poklonu curi koja je najbolja u svetu! Pa makar i da je svetska prvakinja u pravljenju kajgane zbog nje je naša himna svirana! I tačka!

Folksdojcer

pre 14 godina

Sve se bojim da ce Nadja ostati dugo u Pancevu. Lepo ce, kada se smiri podignuta prasina, ugledavsi se na politicare, prodati stan (unovciti dobijenu medlju) i otici u mesto/drzavu gde ima "bolje uslove za dalji nastavak karijere".
Videli smo to desteak puta do sada.

Miki

pre 14 godina

...
Isto tako su zasluzeno dobili 288 stanova drzavni funkcioneri u Kostunicinoj vladi, da li su oni to zasluzili? Nadja je Srbiju lepse predstavila ovom pobedom nego sto su to politicari uradili za 100 god. Kao drugo nije mali uspeh osvojiti svetsko prvenstvo, to amater sigurno ne moze da uradi.

Codu Dutan i Codu na Tjosku

pre 14 godina

Stan za dva minuta ?
Pa chekaj, a sta je sa stanom za Puhala, za Proku, za Vlatimira koji svakodnevno gine na treninzima reprezentacije Srbije u podvodnom visheboju !!! Stan za Jugoslava i Nataliju kojima treba stan jer njihovo 13toro dece vishe ne mogu da spavju po kutijama !!!

kokonat

pre 14 godina

Konačno da je neko povezao stvari.
Naši učenici, studenti, naučnici, mlađi i stariji, za svoje uspehe jedva da dobiju neke stipendije, i to posle milion peticija i medijskih kampanja. Mislim da je 5 međunarodnih medalja iz matematike dovoljno da mali Teodor dobije stan. Ima više medalja nego Nađa, kojoj, naravno, čestitam od srca. Pa Nikola Šibalić i ostali koji su učestvovali na olimpijadama iz matematike i fizike. Zašto njih ne dočekujemo na balkonu? Njihove uspehe ne možemo da ispratimo u fotelji, uz kriglu piva? Ne možemo da se izreklamiramo - vau, super smo, dajemo šakom i kapom uspešnima. Woohoo! Student molekularne biologije, Mirko Đorđević, pobedio je na međunarodnom festivalu nauke u UK. I to znamo, je l' da? Hajde da izaberemo poklon. Mikroskop, recimo.

sima strahota

pre 14 godina

..dokle vise komunizam bre aman ljudi..
..neka opstina pancevo napravi pravilnik o nagdadjivanju sportista sa svoje teritorije, pa kad neko zasluzi nagradu istu i isplati iz opstinskog budzeta, milion evra milion evra, ali u kesu pa nek mala radi sa parama sta hoce..
..ovako ostaje gorak ukus nepravde prema svima koji su u zivotu uradili nesto znacajnije za svoj grad i zemlju ali to nije bilo na televiziji pa samim tim i nije toliko vazno..
..a pokrajina bi umesto da kreci nadjin novi stan mogla da sredi bazen u pancevu, garantujem da ce more klinki vec sutra hteti da pocne da trenira plivanje posle svega ovog..
..dakle, svako poklanjanje stana je pandorina kutija sa etickog i moralnog aspekta, otvara more pitanja tipa da li je znacajniji najbolji rezultat na 200 metara prsno od spasavanja nekog deteta iz zapaljenog stana, policajca ranjenog na zadatku, samohrane majke petnestoro dece itd..

..ili, desi se da sutra neko iz panceva uzme zlato na 400 metara slobodnim stilom, hoce li dobiti veci, manji ili isti takav stan, ako nema isti takav koliki onda, mozda je zlato na olimpijskim igrama za jednu lodju bolje od svetskog prvenstva..

..sutra ce svaki zadrigli politicar da se istripuje kako je on/ona zapravo zasluzniji za dobrobit svih nas od tamo neke klinke u kupacem pa ce da trazi svoje kvadrate, mislim, jednom to mora da prestane, dajte ljudima pare, dajte im posao, neka treniraju sebe za platu, neka imaju posao u nekim gradskim sekretarijatima za sprort, neka snimaju reklame, lobiraju za fondacije, treniraju klince, sta god samo nemoj da sve sto sija mazemo fekalijama i svodimo na nivo apsurda..

JLeslie

pre 14 godina

Nagraditi uspeh nije poblem problem je sama nagrada. Dok s jedne strane ima stanova za sportiste nema stanova da se da ljudima koji su te stanove kroz svoj rad odplatili niti za one koji su svojim intelektualnim radom to u istoj meri zasluzili kao i sportisti. A sto se tice besplatne reklame, da reklama jeste ali u toliko dok se odsvira himna a posle idemo sledeci.
Pohvatajte ratne zlocince, sasecite kriminal i korupciju i eto besplatne reklame na dugi period, ne kosta nista a bice svima bolje. E ali to ne mozeeee

Sportski radnik

pre 14 godina

Nadja je to zazsluzila. Zaluzili su u i Teodor von Burg i mladi matematicari i fizicari i naucnici. Ali postoji jedna velika razlika izmedju njih. Sto je Nadji Higl odlazak na treninge u Beogradu ili Novom sadu putovanje autobusepm placali njeni roditelji, adekvatna ishrana opet roditelji. Ustajanje u ranim juatrnjim casovima i 2-3 sata treninga zatim treninzi u kasnim vecernjim satima jer su tada termini slobodni a usput i pohadjanje studija i ispiti i sve ostalo sto dolazi. Necu da podcenjujem matematicare, fizicare i oni su nasa buducnost ali mnogo manje sredstava za njih je potrebno. Drugo na tim olimpijadama se podeli 50-100 zlatnih medalja tj dobiju svi oni koji imaju max broj bodova na zadate zadatke a ovde se deli samo jedna jedina zlatna medalja. Bez zdrave nacije i propagiranja bazicnih sportova necemo imati ni matematicare ni fizicare i mlade naucnike.Ne mora svako da bude sportski sampion ali sport razvija duh i telo, nacin razmisljanja i vecitu borbu za uspehom

bgb

pre 14 godina

SVD, njoj i njenoj porodici nije poklonjeno zlato.. Tu su odricanja i treninzi kakve ne moze prosecni gradjanin posmatrac ni da zamisli. I da, svakako da treba da joj se poboljsaju uslovi zivota, zasluzila je i vise.

Plikuscht

pre 14 godina

...
Nadja Higl je izuzetno mlada i bez ikakvih velikih uspeha do pre par nedelja. I kao takva, vec neko vreme dobija stipendiju od drzave, a preko plivackog saveza. Da li je to dovoljno? Verovatno nije, ali drzava daje i deli koliko ima.

Sta je trebalo uraditi? U zemlji ima npr. 100 mladih plivaca. Zar je trebalo podeliti 100 stanova pa onda videti da li ce neko od njih nesto znacajno da postigne? Pa onda isto to i za ostalih 136 sporotva?
Kao sto rekoh, dobijala je stipendiju. Ovim uspehom ce dobiti:
- 30,000 EUR nagrade za medalju,
- penziju u iznosu 2,5 x prosecne plate posle svoje 40. godine, i
- stan u Pancevu.

Zar je malo? Mi smo ipak mala i prilicno siromasna zemlja sa gomilom krupnih problema.

Plivač

pre 14 godina

Bravo NAĐU, ČAVIĆA I VATERPOLISTE!!! 365 dana x 20 = 7000 x 5€ dnevno za klopu i kartu, plus oprema, putovanja na mitinge... malo li je ulaganja? Pogledajte joj osmeh: za razliku od kiselih osmeha političara. I šta onda treba da se podrži? Političari ili svetli primeri? Neradnici puni mržnje ili stvaraoci puni ljubavi? Lenje bube što sišu krv naroda ili iskreni ljudi ( u punom smislu te reči) koji te pune srećom?

tamara

pre 14 godina

Bravo Pancevo! Beograde, stidi se! Pored budzeta koji je najveci u Srbiji, Cavicu ni hiljadu puta obecani stan, ni koliko toliko pristojan bazen...

Jegulja

pre 14 godina

malo je tuzno... oni matematicari i fizicari sto su skoro dosli sa medaljama nista docek, nista neka lova, nista stanovi a ovi sto se loptaju i uopste bave "sportom" docek, gajbe, love. Poruka je jasna. Mislim uspeh treba biti nagradjen ali zao mi je onih klinaca koji predstavljaju realnu, intelektualnu vrednost i o kojima jedna zemlja treba da vodi racuna pre nego o "sportistima".

tomkarlo

pre 14 godina

... I ja sam dobar stručnjak (pravnik), i mnogo sam radio (35 godina staža), i nikad ni ja ni supruga (lekar) nismo dobili stan od države (stanujemo kod roditelja u selu 17 km od grada). I uopšte mi nije krivo što će predivna Nađa dobiti stan i to samo iz jednog razloga - treba da bude primer za svu onu našu decu da se trude u onome čime se bave da budu najbolji na svetu. A bavio sam se i atletikom i badmintonom sa decom i znam šta znači kada deca znaju da će posle mnogo muka i odricanja svi ti napori biti vrednovani. U nekoliko poslednjih godina počelo se ponovo ulagati u bazične sportove (atletiku, plivanje), treba da se ulaže i u gimnastiku, pa će onda naša deca biti zdrava i sposobna za život.

Dr.Nele

pre 14 godina

Auuu! .Zamerati svetskoj prvakinji sto je grad Pancevo dodeljuje stan (ma kakva ta vlast bila a nece biti nikad dobra)je veliki psiholoski problem nekih nasih sugradjana. Zar hocete da naterate devojku da se sad stidi sto ce dobiti stan i verovatno bolje uslove za trening zato sto ste vi ili vasi roditelji 'nesposobni" da kupite stan? A kad lokalni mafijas od dilovanja droge napravi palatu onda mu se svi dive kako je uspeo a policija i sudstvo mu ne mogu nista. Da li ste videli kroz americke filmove kad pomenu olimpijadu i medalju koliko to znaci njima u zivotu? Da li znate koja su odricanju u vrhunskom sportu da bi se postigao ovakav uspeh? Ocigledno ne znate, jer vam je najveci napor u zivotu staviti noge pod sto racunara ili nekog kafica gde cete da blejite celu noc!

smor

pre 14 godina

Placamo lobiranje u americkom parlamentu mnogo vise nego sto kosta stan u Pancevu i nismo bas neku korist izvukli iz toga. Ne kazem da to ne treba ali razmislite koliko bi onda platili da nasu himnu (a samim tim i Srbiju u pozitivnom svetlu) vidi vise stotina miliona ljudi. Vrednost stana je zanemarljiva u odnosu na ono sto je Srbija dobila intoniranjem himne i stvaranjem "imidza".

milan-Nis

pre 14 godina

Bravo za PANCEVCE svakakva boranije je do sada dobijala stanove, NAJZAD NEKO KO GA JE STVARNO ZASLUZIO,samo da ne ostane na tome jer smo zeljni uspeha,a do "zlata" se stize samo uz velika ulaganja i trud!

Plejmejker

pre 14 godina

Pametnije bi bilo da u gradu naprave jedan ozbiljan olimpijski bazen da deca imaju gde da treniraju. Stan bi trebalo da joj pokloni klub. Tako to ide. U svakom slucaju je zasluzila i stan i bazen i sportsku penziju. Svaka cast!!!!!!!

Miki

pre 14 godina

Ne bih živeo u Pančevu ni da mi neko pokloni stan tamo - toliko zagađen vazduh i ogromna industrijska postrojenja pored grada, koja nemaju odgovarajuće filtere, niko ne bi poželeo u svojoj okolini...

vasa

pre 14 godina

Koji smo mi narod, ne mogu da verujem. Svi ovi sto osporavaju dodelu stana neka malo bolje razmisle i stave prst na celo. Da li ste vi svesni sta je ova devojka uradila za Srbiju?

banacanin

pre 14 godina

Opet se u Srbiji preko sporta zeli pokazati kako smo talentovana nacija. Dajte ljudi, svaka cast njoj i drugima, ali na srecu ili zalost buducnost ovog drustva zavisi od ulaganja u naucna istrazivanja i patente a ne od sportista. Crvena Zvezda je nekad bila prvak svet i sta nam je od toga danas ostalo? Sa druge strane, Tesla je izmislio nesto sto je ostalo i drugim pokolenjima, samo sto je to mogao ne u Jugoslaviji nego u Americi koja je zbog takvih stvari danas najrazvijenija zemlja sveta. Al, ovaj gest pokazuje kako nema nikakve planske politike, neko odluci evo dodeljujemo stan i to je to. A odakle pare i ostalo nije bitno. Jadno.

Max

pre 14 godina

...
Nađa treba da dobije taj stan baš zato što je u amaterskom sportu napravila fenomenalan uspeh. Profesionalcima ne treba državna pomoć, kada mogu sami da zarade mnogo više od malog stana u do bola zagađenom Pančevu. Možda je to bila njena puka sreća, ali eto i Bili Gejts je imao puku sreću da mu mama očijuka sa direktorom IBM-a pa je dobio prvu veliku priliku koju je žestoko iskoristio! Što se tiče onih "sto doktora nauka", pa ako su toliko pametni kako su onda toliko nesposobni da ne mogu da zarade jedan dvosobni stan! Ako im država onemogućava da u državnoj službi zarade neka idu u privatnike. Ja sam kukao na isti način, ali otkad sam preduzetnik uopšte nemam "milosti" za te priče.
Što reče neko, borili se ljudi za otadžbinu pa nemaju stan. Pa IZGUBILI ste ratove, šta sad hoćete? Kapitalizam vrednuje samo svršene glagole i rezultate i nema nagrade za neuspeh! Nađa je USPELA, nije bitno kako, ali je USPELA i ZARADILA taj stan i neka joj ga! Svaka joj čast! A ako će da nam propadne država od troškova jednog stana za svetskog prvaka u plivanju neka propadne kad je takva!

Dragan Pavlovic

pre 14 godina

Molim vas dodelite stan Nadji Higle negde u lepom prirodnom okruzenju a ne u Pancevu kome preti ekoloska katastrofa. I Nadji Higl ne treba olimpijski bazen. Platite joj pripreme u Spaniji, Italiji ili u Kaliforniji sa Cavicem.

disident

pre 14 godina

Sramna odluka gradskog veca. Ne zbog Nadje, ona je potpuno u redu nego zbog toga sto ce sada da se preko Nadjinog( i samo njenog i nicijeg vise) uspeha svi pokusati da okoriste. Gde je to gradsko vece bilo kada je Nadja vredno i naporno trenirala? Gde je to gradsko vece danas da podrzi jos talentovane dece iz Panceva i okoline? Nigde ih nema, zabavljaju se deleci medjusobno stanove i unosne javne nabavke baveci se kao fol politikom.
Neiskren potez koji ima sve elemente teske moralne dekadencije. Muka mi je od domacinsko-patriJotskog licemerja...

magistar

pre 14 godina

ovo se APSOLUTNO isto desava i na ZAPADU..

U Kanadi kada osvoji olimpijsku titulu dobija love da moze da kupi tri stana plus veoma pristojna primanja do kraja zivota..

posto sam i ja magistar..tih stotine DOKTORA [najvise drustvenih nauka] iz SRBIJE dobija ono koliko zasluzuje na TRZISTU..

ova djevojka je PRVA u svom polju u svjetu.. vjerujte mi da je i jedan od tih stotine doktora nauka i hiljaditi u svom polju us svjetu, SRBIJA ga nebi zadrzala ni za stotinu stanova ...

;)

pre 14 godina

Svaka cast Nadji - odavno me nije neko tako neocekivano obradovao, i mada je sramota ( ko zna ko sve treba da se prepozna ? ) u kakvim je uslovima trenirala, mislim da je svaki cm2 stana zasluzila - dobar potez, ma ko se setio ovakvog poklona !

faca

pre 14 godina

naravno da je zasluzila i to iz cisto ekonomske racunice:
Koliko kosta minut reklame na najvecim svetskim televizijama? Kosta stotine hiljada dolara. Pomnozite to sa brojem takvih televizija i brojem od nekoliko dana i dobice te da je drzava srbija ovim Nadjinim uspehom dobila besplatno reklamu u vrednosti od minimum nekoliko miliona dolara da ne kazem desetina miliona... Od tog iznosa uobicajeni deo za posrednika je 5% (mada je Nadja ovde vise od posrednika jer jer je sve uradila sopstvenim sredstvima) pa je stoga minimalna zarada koja treba da Nadja dobije od 50.000. do 500.000 dolara.
A vi kojima se to ne svidja, pa dovoljno je da se zbog vas Srbija pozitivno izreklamira dan- dva na CNN-u i eto i vi cete zasluziti...

Kiza

pre 14 godina

Svako onaj ko pomisli da je ovo nezasluzeno, neka pre toga pomisli koliko su nam pobede (bilo kakve) ocajnicki potrebne, i koliko ovakve stvari uticu na bolju sliku nase zemlje u svetu. Svestan sam ja da ce opet politicari profitirati na tudjem uspehu, ali nije bitno - bitno je da nasi ljudi budu svesni da se trud i uspeh isplati. Pre svake kritike pomislite na sve one silne stanove koje nasi politicari dobijaju ili otkupljuju za sicu, a pretpostavljam da se ovde radi o dodeli na koristenje, sto je sasvim ok i minimum onoga sto mozemo uciniti za njih!

Dado

pre 14 godina

Vidim neki niste zadovoljni zbog tog stana, da možda je malo previše, ali ako mogu razni političari i džabalebaroši pa zašto ne bi onda ona dobila stan. Verujem da u drugim državama(razvijenim) daju pare u tolikom iznosu koji je skuplji od tog stana.

Ipak su sport i kultura stvari koje najviše predstavljaju Srbiju u lepom svetlu u svetu. Nikakvi političari i ne znam ko sve još, več kulturni radnici i sportisti, zapamtite to!

S

pre 14 godina

Ako nekome smeta docekivanje sportista u gradu ne mora da dodje, ali mislim da je nasoj deci bolje da docekuju sportiste nego Cece i Karleuse... Ziveo sport i zdrav zivot. Ko razume razumeo je, ko ne razume i misli da samo uz fakultetsko obrazovanje i diplomu treba da uziva u zivotu, taj je zivot promasio...

lazar bojanić

pre 14 godina

Pa stvarno ljudi smešno je ako neko misli da se svetsko zlato uzima slučajno ???

Iza svega toga stoji jako puno prilivenog znoja , utrošenog vremena i novaca ...u svetu se talenti prepoznaju i stimulišu , kod nas se sportista sam afirmiše pa tek onda može da sanja da dobije stan ili neku drugu vrstu pomoći ...

I na kraju , promocija koju sportisti nama rade je najveće dobro koje se može zamisliti ...lično sam bio prisutan kada nas je jedan irac povezao sa tenisom a inače skoro da i nije znao koja je to zemlja Srbija ...bolje da nas povezuju sa teniserima , plivačima i košarkašima nego sa Karadžićem , Mladićem i ekipom čiji ćemo teret osećati doveka ...


I zato NADJA neka ti je srećna medalja i useljenje i samo i dalje vredno treniraj ...

dean van der serbia

pre 14 godina

Dragi ljudi, nasa mala Nadja je Ambasador... Ambasador sporta nase Zemlje i ona je svoj posao u Rimu vise nego dobro uradila.
Ne samo da je junackim srcem dosla do zlata i potvrdila da "bajke" u vrhunskom sportu i dalje postoje nego se vise nego reprezentativno, pristojno, inteligentno i skromno ponasala nakon trke i prilikom dodele medalja.
Poneki nasi ljudi mogu da imaju frustraciju u vezi odluke Pancevacke Vlade da dodeli Nadji stan, ali dragi ljudi samo razmislite koliko je hiljada stanova u Srbiji dodeljeno po vezama bas "pogresnima".
Sportisti koji uspeju da u nasim teskim uslovima dostignu Svetski Vrh i tako pomognu poboljsavanju naseg medjunarodnog imidza to sigurno zasluzuju. Za nas "normalne ljude" to moze na trenutak da zvuci malo nepravedno, ali sigurno nije.
Nasa mala sportska heroina je to svojim i nasim Svetskim zlatom vise nego zasluzila i ako zelimo da i u buducnosti ti normalni ljudi, bas kao sto smo mi i mala Nadja, budu motivisani da dostignu takve vrhunske rezultate onda je ovo jedina pozeljna reakcija nasih Vlasti.
Hvala ti Nadja svim srcem jos jednom i hvala ti sto sam u tebi mogao da prepozanam delic sebe kad sam pre dvadestak godina bio tvog uzrasta.

GoranRS

pre 14 godina

Treceplasirana plivacica u toj utrci, bivsa Hrvatica a sada Austrijanka, Mirna Jukic otisla je sa puno manjim uspesima od ovog Nadjinog u Austriju, uzela njihovo drzavljanstvo, nadobijala se i novaca i stanova u centru Beca. A Nadji je greh dati stan u centru jedne metropole kao sto je Pancevo? Sramota...

plan

pre 14 godina

Nas narod nikada nije zadovoljan... Ja zelim da verujem u iskrene namere gradskog rukovodstva i smatram da je ovo pravi potez. Jos da stigne taj bazen i sve ce biti dobro.

ZokyNBGD

pre 14 godina

... pokušaću da malo pojasnim onima koji imaju problem da shvate. Dvadeset godina u svet idu vesti u kojima se Srbija pominje u 99% slučajeva u negativnom kontekstu, onaj jedan procenat je u pitanju sport, i tu opet po pravilu neko veliko dostignuće. Znači jedino što lepo ode u svet je naš sport i način kako nas ti mladi ljudi predstavljaju tamo. Svaka čast doktorima nauka, ali koliko njih je zaslužno za ovakvih razmera predivnu promociju naše zemlje? Ovde pričamo o nekome ko je nabolji na svetu, ispred koga nema nikog, koliko je takvih u ovoj zemlji?

Perica

pre 14 godina

Konačno da neko dodeli stan nekome ko je to stvarno zaslužio a ne raznoraznim "poslanicima", "ministrima" i "menadžerima". Svaka čast Nadji na uspehu i gradskim čelnicima na ovoj odluci!

cile mile

pre 14 godina

Tako treba sa uspešnima. Ali čestitke ćete od mene imati tek kad vidim da je Nađa dobila te ključeve. Slaba vajda od priče! A ovi što se žale kako je previše,... neka i oni slučajno pobede na bilo kojem svetskom prvenstvu u bilo čemu pa neka posle pričaju da je Nađino nezasluženo.

Jedan mangup ukalja ime zemlje i moju čast (između ostalog) pa dobije milion dolara da se pripomogne a ova devojka (i Čavić i vaterpolisti) nam ponovo vrate zemlju među civilizovan sportski svet - pa je mnogo da im se pomogne sa 60-70.000 eura. Kada već novac od poreza ide nekome drugom (a ne vraća se meni) - neka ide onome ko je zaslužio i onima na koje mogu da budem ponosan pred celim svetom, a ne na lika zbog kojeg se pred drugima stidim što sam iz Srbije.

Dekimir

pre 14 godina

Svaka čast Gradskom veću Pančeva! Mislim da je Nadja zaslužila i jedan stan od grada Beograda ili Novog Sada u blizini OLIMPIJSKOG BAZENA.

Jaga

pre 14 godina

Bolje da Nadja dobije stan nego da ga politicari uzmu. No, u civilizovanom svetu ne bi se desilo ni jedno ni drugo. Smesno je kako se u Srbiji daje toliko znacaja jednoj medalji u plivanju.

Makedonac

pre 14 godina

Ljudi, sta vam je?

Ovo zlato Srbiji donosi vise publiciteta nego stotine sati placenog marketinga po CNN-ima i ostalim medijima. I vama je tih stotinjak hiljada eura (ne znam tacan iznos jednog takvog stana, ne zivim u Srbiji) previse kao nagrada!? Nemojte da me razocaravate!

Ja, koji nemam nista sa Srbijom i Srbima, radovao sam se ovom uspehu kao da mi je neko iz najuze porodice osvojio svetsko zlato. Uzivajte u trenutku i ostavite malodusnost za neko drugo vreme.

ivana bonn

pre 14 godina

Zasluzila je stan prva je u svetu i moje iskrene cestitke
...ako dozvolite u Nemackoj se i danas prave doceci za sampione (biciklistu jana urliha docekalo je 100 hiljada ljudi kad je pobedio na turu), sirom sveta narodi docekuju svoje sportske heroje tako je to jos od stare grcke i mislim da niko u tome ne vidi nista lose sem pojedinaca...

budjav lebac

pre 14 godina

To kako je Nadja predstavila (i kao pojava i kao sportista) svoju Srbiju i svoj grad pred svetom, se ne moze meriti nikakvim parama. Promovisanje Srbije i profesionalizma vredi vise nego jedan stan. Jeste, ja radim tesko citav zivot, ali se nisam bas toliko trudio da ostvarim vrhunski rezultat, kukao sam u vreme ekonomskih nedaca, nisam dao mladima Srbije primer kako ostati u Srbiji i nesto casno ostvariti - pobegao sam u beli svet, nisam se odricao obicnih stvari jer sam radije odlazio na pivo nego pazio na svoju djetu, padao sam psihicki zbog malo nepravde, znacio sam nesto tek nekolicini ljudi, predavao se emocijama umesto pameti, strancima sam se popeo na vrh glave svojom patetikom umesto da ih privolim da mi se dive na hiljade drugih pozitivnih i prakticnih nacina... Ali Nadja je izuzetno stvorenje koja je svojim primerom pokazala da sve to moze da se prevazidje uz dobru volju, disciplinu, porodicnu slogu... Ostvareno zlato na svetskom prvenstvu u pojedinacnoj konkurenciji, ne moze biti spontano i slucajno, tačka. Taj jedan bazen i jedan stan nisu nista naspram onoga cime nas je Nadja tako mlada naucila. A svetu je jos vise utuvila tu rec Srbija, sto ce mnogima od nas dozvoliti da sa vise ponosa bezvizno putujemo po svetu. Tu radost koju je nama vecini priredila, ne moze se opisati. Zato ne bi bilo fer, uporedjivati mene ovako malog, sa takvim izuzetkom kakva je Nadja.

markoni

pre 14 godina

Ljudi, nova vlast u Pancevu (od jula 2008.) neverovatno pravi dobre poteze, pogotovo kada je afiramcija mladih i talenata uopste u pitanju! Ovo nije politicka promocija, svi koji su u poslednjih godinu dana postigli neki uspeh dobili su nagradu, a ova je najveca i zato podrzavam odluku za stan!!! Pancevo cveta po svim poljima (sem ekologije) od kada je Mikovic otisao!!!

Pozdrav i sve cestitke Nadji! :)

zoran

pre 14 godina

Sva je prilika da je sport ostao jedini melem za svakodnevne frustracije. Naravno da treba i naravno da će stimulisati sve pojedince koji sprečavaju potonuće cele nacije u totalnu depresiju. Dajte igre, kad već nema 'leba!

;)

pre 14 godina

Svaka cast Nadji - odavno me nije neko tako neocekivano obradovao, i mada je sramota ( ko zna ko sve treba da se prepozna ? ) u kakvim je uslovima trenirala, mislim da je svaki cm2 stana zasluzila - dobar potez, ma ko se setio ovakvog poklona !

Vojislav

pre 14 godina

Divno je čuti ovakvu vest, ali mislim da je mlada šampionka to zaslužila u Beogradu zbog neophodnih uslova za njen dalji razvoj. U svakom slučaju zaslužila je sva priznanja jer je ponos cele Srbije.

žnjohar

pre 14 godina

Stan za zlato? To mi je sasvim OK. Mislim da sjajnoj Nadji pripada i doživotna mesečna naknada od države. Ipak, ovakvi uspesi moraju biti nagradjeni prvenstveno izgradnjom zatvorenih bazena i to u svakom većem gradu u Srbiji (znači najmanje 30-tak), kao što to radi, na primer, Hrvatska. Tek to bi bilo pravo ulaganje u budućnost ove nacije. Bravo Nadja!!!

milos

pre 14 godina

Slažem se da je mnogima teško, i studentima (i sam sam se borio za stipendije do pre par godina) i radnicima i naučnicima itd. Ali, ova devojka je promovisala svoju zemlju i napravila mnogo veći efekat nego one skupo plaćene reklame na CNN-u. Svaka dobra reklama se plaća i cena jednog stana je nesrazmerno mala u odnosu na efekat, makar ona i sasvim slučajno osvojila tu medalju - što sigurno nije slučaj.

Zato, oni koji misle da je nepravda, nek naprave nešto izvanredno što će postaviti srpsku zastavu iznad ostalih i naterati milione ljudi da sluša par minuta "Bože pravde". Možda će na kraju neko od tih miliona reći "Sjajno, fino dete, simpatična himna, šta li ima još dobro u toj Srbiji...?"

Slobodan Djajic

pre 14 godina

... Devojka je svetski sampion! Ako nemamo dovoljno para za njen stan, kako neki kazu, trebalo bi svako da donese i ugradi po ciglu dve u taj stan. Kada budemo cenili rad i trud onda ce nam svima biti bolje. Do tad ce pakosnici i onima koji su nadljudskim naporima dosli do uspeha nalaziti mane i omalovazavati bilo kakav uspeh. Kad bi svi ulozili barem deo energije u svoj rad i obrazovanje koliko je Nadja ulozila u svoj trening, Srbi bi shvatili neke stvari...

Srdjan

pre 14 godina

...
Bolje da Nadja dobije stan, bar znamo zasto ga je dobila (zasluzeno), nego neki partijski apartcik. Da se ja pitam, ne dvosoban vec cetvorosban stan bi dobila.

btw. Ja sam podstanar, i opet smatram da je stan zasluzila.

Pera

pre 14 godina

Svaka cast za opstinu Pancevo. A zalazem se da svako ko postane svetski prvak u necemu (Sport, nauka, biznis...) bude adekvatno nagradjen od strane drzave. Tako da bih voleo kada bi i svako kome je zasmetalo sto je Nadja dobila stan, postao svetski prvak, cime god da se bavi, pa da mu drzava dodeli stan!

OVO SU PRAVE VREDNOSTI!

Pancevac

pre 14 godina

Dodjite svi u Pancevo u 22h, da slavimo zajedno! Bice i svirka.

Drago mi je sto su odlucili da joj dodele stan, u potpunosti to zasljuzuje i to znaju svi Pancevci!

Zao mi je samo sto je ta odluka o stanu iskljucivo politicka, kako bi se sadasnja vlast u gradu pokazala kao darezljiva i brizna. Zanimljivo je da su sve te odluke o stanu, o doceku pale nakon sto su ih napljuvali na TV-u da nisu priredili docek.

Sonja

pre 14 godina

MOze neko da pocne da se bavi sportom ali samo nekolicina to moze vrhunski. Ako smo vec bacali pola miliona evra na bezuspesno CNN reklamiranje, zasto onda ne bismo platili sportiskinji koja nas je izreklamirala za nesto vise od dva minuta potpuno besplatno. Stan ispadne jeftinije nego da smo platili reklamu na televiziji koja nas je totalno za sva vremena izblatila...

Dragan

pre 14 godina

S v a k a č a s t za grad Pančevo i gradonačelnicu, uz vaterpoliste i Čavića, Nađa je stvarno tračak nade u ovoj beznadežnoj zemlji.

s83

pre 14 godina

bravo! svaka cast za gradonacelnicu i sve ostale koji su ovo obezbedili za ovu zlatnu predivnu devojku. ako ga je ko zasluzi ona je, pa ljudi moji vise vredi to njeno zlato nego ne znam kakav ucinak u nekoj drugoj oblasti

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Ako grad nema pare i za bazen i za stan, bolje da su te pare koje su namenjene za stan ulozili u pravljenje pravog bazena na kome Nadja i ostali ambiciozni plivaci i plivacice mogu da vezbaju bez prisustva rekreativaca.

Oliver Borojevic

pre 14 godina

Ako ovo nije koriscenje trenutne euforije u sitne propagandne i dnevnopoliticke svrhe onda je ovakav potez za svaku pohvalu... obican covek, a "koji radi celog zivota i nemoze na ovaj nacin da dobije stan" nije (kao ni vecina nas) ni milioniti u Svetu u sferi u kojoj radi a kamoli da je recimo medju prvih 10. Ovakva dostignuca gde ljudi postizu evidentan uspeh drzava jednostavno mora da premira u okviru svojih mogucnosti i to je jedini ispravan put koji vazi za sve one koji uspeju da postanu priznati prvaci sveta u svojim oblastima.

nena

pre 14 godina

A zasto ne stan? trfeba imati u vidu da su u Pancevu, gradu koji je zagadjen i nezgodan za zivot stan neuporedivo jeftiniji nego u beogradu. valjda ga zato Cavic jos nije dobio, iako mu je obecano. Ipak, ovi ljudi nisu ni u prilici da sebi nameste priliku da imaju stan, kao nasi politicari i ministri koji ih imaju po nekoliko, i to odjednom sve dobiju, pa nikom nista. Setite se samo afere sa ministrim Bubalom o kojoj vise niko ne pise. Koliko on ima stanova? U svakom slucaju, treba stimulisati ljude da budu dobri sportisti umesto politicari da bi dosli do stana!

kontra

pre 14 godina

da li neko zna koliko godisnje zaradjuju igraci u nasim bezveznim kosarskim i fudbalskim klubovima? mnogo mnogo vise nego sto vredi taj stan. a sta su oni uradili bitno osim sto su ispravnog pola i bave se "popularnim" sportovima?

zlaja2u

pre 14 godina

To je najmanje što NAŠ grad može da učini. Godinama je nisu poznavali a sada je 'tapšu po leđima', možda bi mogli da ubace i neku reč izvinjenja?
Svaka čast Nađa, pobeda je isključivo tvoja (sa trenerom naravno), ne obaziri se na ogorčene ljude. Raduj se kao što se poneki raduju sa tobom.

Leo Martin

pre 14 godina

Za osvojeno trece mesto u istoj disciplini, Mirna Jukic ce od austrijskih vlasti da dobije, u najmanju ruku duplo vise od novcane protuvrednosti stana kojeg ce da dobije Nadja.
Ona je mukotrpno trenirala za postizanje ovog vrednog rezultata, i njen uspeh je proslavljala cela Srbija, a vise od pola sveta je taj njen uspeh pratilo na TV ekranima i culo za tu zemlju.
Zar stvarno mozemo biti takvi licemeri i zamerati toj nasoj junakinji sto joj je grad dodelio jedan stan u neke, neznam bas koliko velike protuvrednosti.
Nadja je sportasica a ne gradjevinski radnik, njen radni sportaski vek ne traje 40 godina tako da i nagrade za uspehe moraju da dolaze ranije.
Bravo Pancevci, svaka vam cast!

moje "dete" odavno nije više ovde...

pre 14 godina

...
Jedan "Teodor", u "mojoj verziji" - ženskog pola, košta roditelje VEOMA mnogo, i prosto mi je zlo od priča tipa kako su roditelji košarkaša ili fudbalera jako mnogo uložili u njegov uspeh, a roditelji npr. hemičara okvirnog ranga Teodora - eto - nisu.
Valjda smo sedeli pa gledali kako nam deca teoretišu, presipajući iz šupljeg u prazno, šta li, nisu morala nigde da putuju, gigabajti udžbenika i sati i godine učenja i takmičenja po svetu su za džabe, pogotovo na tom nivou znanja...

Šta gospoda misle - koliko realno košta samo da dete položi proficiency pre 18-te godine, da ne pričamo o čemu drugom, što svakako nije zlatna medalja niti svetski uspeh, to je usputna sitnica za ambiciozno i pametno dete?

Za dragu Nađu, za svu sličnu decu:

Dabogda dobili od države deset puta toliko, za zasluge, za sebe, za sport i nauku i za ovu zemlju Srbiju, ako šta tako još postoji. Ne zato što su vaši ili ma čiji roditelji "imali izdatke", nego zato što vredite mnogo, i sebi i nama, vi ste naša mladost i budućnost.

Ko god vaš da je dao išta da bi uspeli, dato je od srca, bez očekivanja ičeg zauzvrat, zato što ste to što jeste, i nadam se da su ovakvi "sportski" ili "prosvetni" radnici pre izuzetak nego pravilo....

Glasac82

pre 14 godina

Gradonačelnici Pančeva, čitajući štampu ovih dana ušla u uši priča o Koštunici i dijeljenju stanova, pa kaže što da ne. Svaka joj čast, nije pogriješila osobu.

Aca

pre 14 godina

Svaka cast! Sramota je sto joj pre ovog uspeha nisu dali ni da trenira u Pancevu pa sada vade fleke.
Sa druge strane izborila se ne samo za sebe vec i za generacije buducih sportista, ukoliko u Pancevu izgrade Olimpijski bazen. Generacije klinaca ce svoje vreme provoditi trenirajuci i cak ako ne ostvare uspeh uzivace u najzdravijem sportu na svetu, koji fenomenalno oblikuje telo (sto je za klince i bitno), a nece se odavati narkomaniji. Samo napred! Sve zasluzne treba nagraditi kako bi se dao pravi primer. Jedan stan je nikakva cifra za efekte poruke koja se salje mladima.

ZokyNBGD

pre 14 godina

to je verovatno dodeljen stan na korišćenje, kao i Lenđeru.
Lep gest svakako, ali sam uveren da bi Nađi više odgovaralo kada bi imala na korišćenje neki vrhunski plivački centar, kakav mi nemamo!
Stvarno je sramota kada pogledamo rezultate i naše sportske objekte, pa ceo Novi Beograd nema bazen!?! o čemu mi pričamo, pitajte Hrvate i Crnogorce koliko trenutno bazena grade?

Bojan

pre 14 godina

Odlican potez! Treba konacno pokazati svima u ovoj zemlji da se veliki trud i rad mogu isplatiti, a veliki uspesi zasluzuju i velike nagrade; okrenimo se pravom uspehu, prihvatimo da dolazi samo posle velikog truda i nemojmo se truditi da svakog omalovazimo nego podstaknimo i druge oko sebe!

elvo

pre 14 godina

fala bogu da neko dobije stan od toliko bogate a siromasne vlade koja ce te pare da vrati nazad preko nadjinih ledja, moras da platis ovo moras da platis ono i nadja ce da vrati dva stana.

Sima

pre 14 godina

...
Politicari hoce da se reklamiraju, narod frustriran nemastinom i na kraju ce sve pasti na ledja devojke koja je osvojila zlato.
Moje misljenje je da devojka koja je osvojila prvo zlato u istoriji zenskog plivanja treba da dobije nesto vredno, makar nikada vise ne osvojila ni jednu medalju.

skokospa

pre 14 godina

cudan smo narod...
sve nam smeta a najvise uspesi bili oni "slucajni" ili "namerni" svejedno je.
ako neko uspe da osvoji zlatnu medalju na prvenstvu sveta slucajno ili namerno treba mu skinuti kapu...namerno!!
i pomoci koliko se moze da se sledeci put ne obruka.

bk

pre 14 godina

Euforija ili ne, Nadja je zasluzila taj stan.Ako je drzava imala za jednog Miladina Kovacevica milion dolara onda je ovo prava sitnica. Svim kriticarima koji tvrde da je slucajnost neka lepo vezbaju, udju u bazen pa nek slucajo osvoje prvo mesto!

Nikolina

pre 14 godina

Volela bih da moje dete jednog dana zavrsi fakultet, ali bih takodje volela i da se bavi nekim sportom, jer u zdravom telu je i zdrav duh. Zao mi je sto neko ko je zavrsio fakultet, ne shvata da taj isti fakultet moze da zavrsi svako sa normalnom inteligencijom samo ako je dovoljno uporan, ali NE MOZE SVAKO DA OSVOJI ZLATNU MEDALJU NA 200 METARA, TO MOZE SAMO JEDAN, NA JEDNOM TAKMICENJU... Znaci ako ste dovoljno uporni zavrsicete fakultet, ali ako ste dovoljno uporni ne znaci da cete biti prvi na 200 metara u bilo kojoj disciplini. Zato svima koji misle da je to lako, slobodno uskocite u bazen i probajte kao slucajno da osvojite zlatnu medalju. Uostalom i jedan Cavic je zavrsio Berkli univerzitet, jedan od najboljih u svetu, a koji od nasih uvazenih profesora je osvoji medalju u nekoj sportskoj disciplini sem u mucenju nase dece...

Zoran

pre 14 godina

Da je zasluzila stan, jeste. Da Srbija ima mnogo, mnogo vaznijih problema nego sto je to sport, tacno je. Da mi kroz uspehe na sportskom planu izivljavamo nasu frustraciju u vezi neuspeha na drugim poljima, takodje je bolno tacno. Tacno je i da nam ta euforija nece resiti gomilu problema sa kojima zivimo. Inace Nadji svaka cast.

Donald Duck

pre 14 godina

Da li je stan vec gotov i da li su klucevi spremni veceras da se uruce. Da ne prodje kao Cavic kome su takodje obecali stan ali koji nije jos ni u projektu i ako ga dobije nije njegov nego gradski

...

pre 14 godina

Poznajem i ja gomilu "doktora nauka", ali malo koji od njih bi to mogao biti igde u svetu, osim ovde! Za razliku od Nadje, koja je u svetskoj konkurenciji postigla uspeh, i opet će. Druga je stvar koliko se vrednuje sport, mada mislim da osim u sportu i nauci ima malo gde da se samoodricanjem i talentom postiže više nego "socijalnim veštinama". Mislim takođe da devojka zaslužuje više od stana. A naši su stanovi kutije šibica, astronomske cene istina, građevinska mafija cveta, a nesretni mi bez svog stana sipamo zlobu.

c93

pre 14 godina

Bravo, Nadja! Tvoj uspeh je utoliko veci sto si se potpuno sama za njega izborila.
Sto se tice stana - tipicna srpska reakcija - nadam se samo da joj ga nece oduzeti ako na sledecem takmicenju ne prodje ovako brilijantno kao sada!

Igor

pre 14 godina

Evo malo informacija kako se to radi u svetu.
http://www.moneyunder30.com/how-much-do-olympic-athletes-earn-unless-youre-michael-phelps-not-enough

ZZZ

pre 14 godina

bravo za pancevo! ovom prilikom bih naglasio da bi trebalo nasi zlatni sportisti da se nagrade i novcano. pa gde su ti silni sponzori sad. Imamo toliko velikih kompanija i svi oni da odvoje po 1000 e za njih bilo bi dovoljno, bar da znaju koliko nam znace.

munze_konza

pre 14 godina

onaj objekat u Silerovoj ulici je mogao da se modifikuje u vrhunski sportski centar za nekoliko sportova pa i plivanje , a pametnjakovici ga srusise .
A sto se tice Nadjice , svaka cast i zasluzila je nagradu za uspeh koji je postigla !

Jelena

pre 14 godina

Nađa je naša sugrađanka i mi smo ponosni na nju bez obzira što su joj pojedinci X puta stali na put. Svaka čast Nađa, pozdrav od svih mališana koji su te bodrili na treninzima. Svaka čast njenom bratu Sebastijanu. Svaka čast mami i tati. Živela

Marko

pre 14 godina

Sliku i priliku u Srbiji i misljenje nas mladih o situaciji u zemlji najbolje je opisala Nadja na pitanje novinara da li je cula da je dobila stan...ona je odgovorila : Verovacu u to kad ga budem videla!!!

*

pre 14 godina

Čekajte da devojka dobije rešenje da je stan nje i da se useli. Ni danas ne znamo da li je Sanja Ivošev dobila stan u vlasništvo, na korištenje ili ga uopšte nije ni dobila.

Dragan Bosnjakovic

pre 14 godina

Nazaalost POTPUNO ISTI SCENARIO kao i pre 41-u godinu kad je DJURDJA BJEDOV posle zlata i srebra na OI u Meksiku docekana ovacijama i dodelom stana!!! Danas posle toliko vremena,taj "stan"jos nije dobila!
Valjda se nece desiti isto i sa Nadjom Higl?Neka joj PANCEVO obezbedi stalno treniranje u Pancevackom bazenu a ne da cetiri puta nedeljno putuje u Beograd na treninge!!!!

dendza

pre 14 godina

Lepo od njenog grada. Svaka cast. Elem, ovo je neka mala nagrada za njen trud i doprinos Srbiji do sada, sta je bilo sa poboljsanjem uslova za trening, izgradnjom bazena i trenaznih centara. Da ne bude sad, od cele drzave, za plivanje Pancevo dalo stan i ministarka SMS Cavicu 100.000 evra, gde su bazeni za decu , da vezbaju, da imamo zdravo potomstvo i 10 sampiona 2016 na olimpijadi ???

LI

pre 14 godina

Daj boze da posel ovoga Pancevo dobije jos neki BAZEN. Toliki grad i samo jedan stari bazen.
Nekada je pancevo imalo lepe plaze na Dunavu na mestu danasnje luke (Cangolido) pa kupaliste na Tamisu, ali toga vise nema, samo jedan stari bazen.

pancevac

pre 14 godina

Nadam se da ce konacno da naprave jos bar jedan bazen u ovom Pancevu, jer je stvarno uzas koliko ljudi dolazi a imamo samo jedan, jos tuznije je sto tu treniraju i svi sportisti. Plivao sam s Nadjom cesto, drago mi je da je osvojila, postave joj samo traku i ona tu pliva dok se mi kupamo , stvarno sramota!

Mio

pre 14 godina

Ako joj stvarno poklone stan, neka ga proda i kupi neki, doduse manje kvadrature, recimo na Novom Beogradu, jednostavno, zar ne :-D
U svakom slucaju sram da bude sve politicare, i one koji su bili, i one koji su sada na vlasti, bilo to na gradskom ili republickom nivou, potpuno je svejedno, jer niko tako ne moze da upropasti mladi ljudski zivot kao sto to mogu politicari, zato ako hoce (a naravno sigurno hoce) da nastavi ovaj niz osvajanja zlatnih medalja pod srpskom zastavom, neka Nadja ide na pripreme u inostranstvo u neke od zemalja zapadne Evrope, gde su naravno neuporedivo bolji uslovi za pripreme, i neka ni u kom slucaju ne dozvoli da je bilo koji politicar iskoristi kako za licnu, tako i za promociju svoje stranke, zato politicari sto dalje od nasih sportista.