Nedelja, 24.06.2007.

10:15

Tadić se izvinio građanima Hrvatske

Boris Tadić se u emisiji Hrvatske televizije izvinio građanima Hrvatske kojima su nesreću načinili pripadnici srpskog naroda.

Izvor: B92

Tadiæ se izvinio graðanima Hrvatske IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 16 godina

Halo Srbijo! Kakve su to reakcije na normalno ljudsko izvinjenje (ko nije pročitajte šta je čovek rekao)?
Predlažem da pokrenemo akciju za zabranu svih političkih opcija koje žele da truje narod svojim neumerenim šovinizmom:
SRS, SPS i DSS!

Kad trebe da popravimo ugled naše zemlje oni naše prednosti pretvaraju u poraz!!! Fuj i dosta!

zorica

pre 16 godina

Dokle ćemo samo mi da se izvinjavamo? Koliko izbeglica iz Srbije se " sklonilo" u HRvatsku? Čak se ni njihovi prijatelji Albanci nisu tamo sklanjali. Slave " OLUJU" svake godine!!! Verovatno nakon ovog izvinjenja sledi i izvinjenje Amerikancima, Francuzima, Italijanima, Nemcima i ostalima što su nas bombardovali, ali i Albancima što su sa Kosova proterali toliko Srba, Turcima što su nas pet vekova gazili i ponižavali i td, i td... Uostalom, to što je Putin došao u Zagreb, a ne u Beograd, dovoljno govori, za one koji umeju da misle.
ZDM

DDT

pre 16 godina

Šta drugo reći nego, naklon do poda, Borise! Pogotovo što u tvojim rečima nije bilo nikakve lažne patetike, nikakvih izlizanih floskula i parola. Ne, rekao si to što si rekao iz srca,kratko i jasno! Nema ništa da se više objašnjava. Ko je razumeo -razumeo je. Ko nije - nikada neće.

Joe USA

pre 16 godina

I ako smatram da je najveci deo inzenjeringa rata u Hrvatskoj napravljen van Srbije i da je Srbima u Hrvatskoj i JA u povlacenju rat u velikoj meri nametnut, ovaj potez pozdravljam kao mudar politicki gest. Izvinjenje gospodina Tadica je na mestu i ne treba izvinjenja uslovljavati, meriti i uporedjivati.

nocna ptica

pre 16 godina

videla sam vest ranije, ali zelim da komentarisem tek sad kad sam pogledala intervju u repriznom terminu. veoma sam zadovoljna nastupom predsednika Srbije u prestiznoj emisiji Hrvatske televizije. imponovao je u svakom pogledu. Stankovic je vrsan novinar, za intervju se temeljno pripremio, a Tadic se nije obrukao. nije NAS obrukao i mogu samo da kazem da mi je laknulo. volela bih da B92 emituje ovaj intervju, ukoliko je tako nesto moguce.
Boris Tadic zna sta radi i to radi dobro. dosta je bilo brukanja.

Igor

pre 16 godina

Sad sam gledao reptrizu emisije, super je ovo sto je uradio , i idemo dalje i ovim pokazujemo koliko je nase drustvo u odnosu na susjednu zemlju ispred po neiskompleksiranosti :)

Будимир

pre 16 godina

Како га само није срамота? Србија је земља у коју је из Хрватске протерано стотине хиљада Срба. Хрватска војска храбро је бомбардовала авионима избегличке колоне а да о оном бестијалном убијању стараца који су остали у РСК када је хрватсја војска ушла у њихова села, да и не говорим... Ако се извинио и у њихово име онда је ок. Срамота... Сада ме само занима која је процедура за опозив ...

vladda

pre 16 godina

eeee ovo je znak da su "ovi" resili da sa "ovom" zemljom naprave nesto ozbiljno... bilo politicki potez ili ne.. skidam kapu, tako treba.

Ivan M

pre 16 godina

Mora da je nesto dobro uradio cim ga Vucic ovako pljuje. Nisam glasac DS, ali Tadicu cestitam na ovom iskrenom i ljudskom potezu.

Milan

pre 16 godina

Na ovako sjajan potez predsednika Tadica negativno se izjasnili samo se Jovanovic i Vucic! Da li oni to spremaju neku novu 'tihu" koaliciju.

Marko

pre 16 godina

... Kao da do sad niste mogli normalno da zivite dok se tadic nije izvinio. Vise mi se smucilo da Srbija izgrava crnu ovcu vec sto puta su im se izvinjavali, a nikako oni nama da se izvini jer nisu ni oni bili bele lale. Tadic se ne bi ni izvinio da ga onaj napadni voditelj nije pritiskao.

henry

pre 16 godina

Tadić je pogodio, svaka riječ mu jE bila na namjestu. Ove su geste čovijeka koji da je bio 90 ih na vlasti u Srbiji sad bi i Hrv. i SRB bile u EU. Kao osoba koja je 4 godine bila granatirana u ZD, bez vode i oko 2 godine bez stuje, moram reći da ispriku prihvatam, kao i svi građani HRV. bez obzira na nacionalnost koji su bili žrtve Miloševićevih i Mladićevih vizija o velikoj SRbiji. Neki koji prigovaraju zašto nema isprike za OLuju, poručujem da ne treba sve izjednačaviti. Krivice ima na svim stranama, ali ni približno nisu svi krivi. U oluji je bilo zločina i krivci trebaju odgovarati, ali ne može se uspoređivati sistematsko razaranje i ubijanje po Hrvtaskoj, sa legalnom operacojom, što je legalnije od oslobođenja vlastite države. kao šro je OLuja u kojoj je bilo mali broj zločina. Srpski narod koji je stajao uz miloševića svjesnoje riskirao da postane žrtva njegovog ludila, jer u mom zadru svi srbi koji su ostali tijekom rata u zadru i danas u njemu žive jer svojim ne odlaskom potrdili su da ne žele veliku srbiju. Tadić je realan političar, a sve veći povratak Srba i obnova njihovih kuća i mirnar eintegracija pokazuje da HRvtaska pruža ruku Srbima kao legalnim građanima.

Dino

pre 16 godina

Svaka Vam cast Gospodine Tadicu!!!Najzad Srbija ima predsednika kavog zasluzuje.Ima Boga i parvde,sve je krenulo nabolje..teniseri(svaka cast)paobeda na Evroviziji(svaka cast)Vicesampioni Evrope u fudbalu(svaka cast)...nije sve tako crno kako bi "neki"hteli da to bude.Niko nije savrsen,svi cinimo greske i te greske pokusavamo da ispravljamo.Gospodine Tadicu,Vi vodite Srbiju ka pravom putu i pravda ce pobediti.Ja sam rodjen u Srbiji i moram reci da nisam Srbin,ali Srbija je divna zemlja,srpski narod je divan narod,naravno u svakom zitu ima kukolja,ali u sustini narod Srbije ima srce, i to se sada vidi,nikad nije kasno,pravda uvek dolazi i na kraju ce biti najbolje onima koji su strpljivi i cekaju.
Bog Vas pozivio Gospodine Tadicu!!!
Jugosloven srcem i dusom

dragan

pre 16 godina

15 godina je prošlo od agresije na hrvatsku. napokon da je netko smogao hrabrosti da se izvini za 15 000 civila ubijenih u tom ratu. samo vi u Srbiji trebate još da shvatite da Knin, Vukovar, Petrinja, Banja Luka, Trebinje, Nikšić, Podgorica nisu u Srbiji i da glasate za razum,a ne za izaivanje novih ratova. mislite o budućnosti svog naroda i svoje države. Prošlost može da vas zavede. Pozdrav iz sunčane Dalmacije i čestitke vašem predsjedniku Borisu Tadiću na jako lijepoj gesti koja nama hrvatima daje nadu da neće biti ponovo posezanja za tuđim teritorijima.

Kaktusar

pre 16 godina

Drago mi je da je konačno došlo do isprike, iako ona meni nije puno značila. Političari se mogu ispričavati, ali važno je kaj narod osjeća. Po vašim komentarima vidim da i vi braća Srbi žalite zbog toga, kao i večina nas Hrvata. Žalosno je kaj se je Jugoslavija raspala na onakav naćin... Sada nam je puno gore nego kaj je prije bilo. Nedostaje nam vođa poput Tita!

Kaj se Thompsona i ustaštva tiče, to su sve ljusi koji ništa ne znaju i koji žive ne gledajući svijet oko sebe! Žalosno je kad vidite u Dalmaciji spomenike Partizanima išarane ustaškim znakovljem, a zna se da su Ustaše prodale Dalmaciju Italiji... Nadam se da će što prije toga nestati! Također je žalosno što se je dogodilo u Jasenovcu, i kako neki izlednačavaju Bleiburg i Jasenovac. U Jasenovcu su poubijani samo civili, dok je na Bleiburgu ipak večina bila ustaških vojnika.

Nadam se da ćemo što prije živjeti u slozi!

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Zagrepčanin

mg85

pre 16 godina

Jako mi je drago da postoje ljudi u Srbiji koji su pametni i bave se politikom! Svaka cast Tadicu, pametan i hrabar potez!

Medjutim, mi (moja porodica) smo imali stan na hrvatskom primorju, u Pirovcu, i on je srusen, a mi nikakve odstete... Cak ni izvinjenja....

vojaBG-HR

pre 16 godina

Poslednjih par dana sam na moru u Hrvatskoj! Nisam bas uvek ponosan kada se pomene moja zemlja ovde! Ali, sada kada sam cuo ovu vest idem na ulicu da sa ponosom nosim moju etiketu "GRADJANIN SRBIJE". Predsednice hvala ti za ovo! Bilo je krajnje vreme!!!

Zoran Todorovic

pre 16 godina

Izvinjenje za pogresno vodjenu politiku od koje su stradala dva naroda jedan je od najvecih poteza predsednika drzave. Porazava cinjenica da se mi, odnosno nasa drzava mora izviniti pred vise naroda. Ali dobro je to sto predsednik Tadic odlicno razume da se na taj nacin,izvinjenjem i prihvatanjem odgovornosti gradi bolja buducnost za nasu zemlju.Istoriju ne mozemo da promenimo ali mozemo da uticemo na posledice.

SVI VI STO MASTATE O SRECI

pre 16 godina

Pa evo, Vucicu, vidi koliko ima komentara ovde koji podrzavaju, na ovaj ili onaj nacin, Tadicevo izvinjenje. Sta smo mi, nego gradjani koji su glasali za njega da bi, izmedju ostalog, danas rekao to sto je trebao neko od nas reci jos odavno. I jos je rekao da ocekuje izvinjenje s druge strane, jer su zlocini cinjeni obostrano.

Pa sto hoces bre vise? Jel smo mi, Srbi, ubijali druge? Jesmo. Jesu li nas ubijali? Jesu. Mi smo se izvinili, i sad nam je makar malo lakse. Nije na nama da ih teramo da nam se izvinjavaju, to je stvar civilizacijskog ponasanja, etickog kodeksa i normalnog ljudskog razmisljanja.

Ti i takvi poput tebe, za koga postoje samo srpske zrtve, a za koga Srebrenica, Vukovar i Dubrovnik ne postoje na mapi nase savesti, uzivaj u svom prevelikom savrsenom srpstvu dok mi, prave patriote po priznanju, i dobrovoljni domaci izdajnici iznikli iz tvog autizma, ne svedemo tvoje glasacko telo na nivo statisticke greske.

Danilo

pre 16 godina

Jeste da nikad vise necu glasati za DS zbog njega,ali danas je Tadic pogodio pravo u sredu.Svaka cast,u pravu si , tako treba.Dosta je rata,hocemo da zivimo.Braco Hrvati dodjite na Exit da se radujemo.

Korki

pre 16 godina

U redu je to, ali mi nije jasno zasto se nama niko ne izvinjava, pa nismo samo mi pravili zlocine, mislim stvarno, sad treba mi da priznajemo sve i na sav glas a druge strane cute i slave "oluju"!!

Secanja

pre 16 godina

Kad vidim, a pogotovu kad cujem ovog Vucica i kad pomislim da su nam takvi primitivci vodili drzavu i za nas "herojisali" po komsiliku onda sam presrecan ako izvinjenja mogu da lece rane!?

foxmulder

pre 16 godina

Konačno. Još da hapšenjima preostalih begunaca optuženih za ratne zločine damo i praktični doprinos ovom etičko/političkom stavu.

momabrazil

pre 16 godina

Dobar potez predsednika, ne zaboravimo da je za vreme SAO Krajine bio protern skoro sav hrvatski zivalj sa te teritrorije a o Vukovaru i da ne prichamo. Srbi nisu toliko bili ugrozeni u Hrvatskoj da uz pomoc JNA ociste etnicki tu teritoriju. Sve je moglo biti drugacije da su na chelu Srbije i Hrvatske bile drugi predsednici a pogotovo na na chelu Srbije

Ivan

pre 16 godina

Mislim da je ovo odgovoran gest ozbiljnog politicara. Ono sto mi kao ljudi pre svega treba da uradimo je da probamo da ispravimo sve ono lose sto je cinjeno u nase ime koliko je to moguce. Takodje kako je i sam Tadic primetio i mi pamtimo nase zrtve i ne zaboravljamo ali nas to ne treba spreciti da budemo ljudi i da ne vidimo lose u nama.

Sa druge strane Vucicev komentar zaista ne bi trebao da stoji u istom clanku i zaista mislim da ga ne treba ni komentarisati. Kad ponovo procitate taj isti govor mrznje i besa mislim da je jedina rec koja vam pada na pamet - bolest.

Todor Panajotovic

pre 16 godina

Aleksandar Vučić bi trebalo da pomirise kafu, uzme slatko i vodu a zatim da tu kafu i popijen kako bi se konacno probudio iz svog ruznog sna...

fdgd

pre 16 godina

Drzavnicki i castan potez gospodina Tadica.
Naravno, radikali i takozvane liberalne demokrate naci ce par miliona zamerki. Prvi ce da se pozivaju na istoriju i nepravde cinjene srpskom narodu (kao da necije zlodelo, daje meni pravo da cinim to isto zlodelo), dok ce drugi (pateticno i poltronski) biti "veci katolici od Pape.
Na srecu, Srbija ima i onaj normalni, vecinski deo.

Sused iz Bloka 45

pre 16 godina

Ova izjava je i ljudski i politicki dobro srocena. Izvrstan gest Predsednika Tadica.

Sto se tice nezaboravljanja nasih zrtava - jeste da je u ratu u BiH poginulo oko 97.000 ljudi od toga oko 63% su Muslimani, ali je u Drugom svetskom ratu poginulo 1.706.000 ljudi - a ko je bio vecinska zrtva prosudite sami imajuci u vidu cinjenicu ogromnog prisustva nemacke vojske i njihovog saveznistva sa Muslimanima i Hrvatima.

Dejan

pre 16 godina

Slaba 'vajda' od izvinjenja jer se sa time ne mogu vratiti mrtvi. Treba onima koji su ostali zivi (i vratili se ili se zele vratiti) pomoci ekonomski. Hrvatska koja je bila jedna strana u ratu bar obnavlja kuce i donekle sredjuje uslove za zivot, ne vidim zasto Srbija koja je bila druga strana u ratu ne bi pomogla bar u gradjevinskom materijalu. Kada bi obe radile na obnovi toga sto su 'zakuhale' daleko bi se brze rijesio problem, jer kako rekoh, od rijeci nitko nema koristi, jer se od njih ne zivi.

mademoiselle

pre 16 godina

Ne postoji idealan predsednik, niko nije savrsen, tako i Tadic pored vrlina ima i svojih mana i politickih gresaka. Ali ovo izvinjenje je samo jos jedan dokaz da Tadic i DS vode jednu zdravu i normalnu politiku.

splićanka

pre 16 godina

je da je rečenica loše sročena, al svejedno pohvalan i human potez.Nije baš da će se ovom isprikom rješit svi problemi hrvata i srba, ali sigurno predstavlja mali, značajan korak.

Neko ko je daleko

pre 16 godina

I nije mi jasno. Svi govorimo kako ne treba da zivimo u proslosti, kako je proslost nesto sto treba da ostane na mestu gde jeste, kako treba da se okrecemo buducnosti, kako je EU ono sto nas ocekuje, kako, kako, kako. I onda, dodjemo u situaciju da svi tarzimo oprostaje iz proslosti. Neogicno, suludo i nikako napred orjentisano. Ne, nemojte me pogresno shvatiti ne smatram da je izvinjenje lose, naprotiv, ali smatram da je izvinjenje nesto sto nema veze sa progresom niti gledanjem napred. To je smernica i pokazatelj da ne mozemo da se otrgnemo od proslosti.
I dok pjuste prazna izvinejnja, pateticne reci, tuga i cemer, meni je sve jedno. Dok idemo napred, ali pitanje je kako cemo, jer stalno i samo gledamo u proslost.

Tanja

pre 16 godina

Skidam kapu za ovakav potez.Bilo je krajnje vreme da Srbiju povede ovakav covek jer jedino to daje nadu da imamo bolje i svetlije sutra.Mislim da "cutanje" drugih govori o njima i da je to njihov problem o kom treba oni dobro da razmisle a mi ne treba da se poistovecujemo sa njima.Bravo Borise, samo napred!

Dejan

pre 16 godina

Predsednik Tadić je gostujući u pomenutoj emisiji "Nedeljom u 2", na direktno pitanje novinara Aleksandara Stankovića o tome kakav je njegov stav o homoseksualcima, odgovorio da "svako ima pravo da iskazuje svoje seksualno opredeljenje" .

Međutim, na pitanje da li podržava homoseksualne brakove, predsednik Tadić je rekao da na to pitanje "mora odgovoriti kao psiholog", te da smatra da "odgajanje deteta u istopolnim brakovima nije dobro za razvoj deteta", pre svega jer je "svakom detetu za pravilan razvoj potrebna i muška im ženska figura". Tadić je takođe napomenuo da "na Balkanu još uvek nije došlo vreme" za legalizaciju istopolnih brakova.

I upravo tu se vidi cinizam predsednika, kao uostalom i cinizam celog ovog društva. Dakle, svi imaju pravo na svoje seksualno opredeljenje ali neki su ipak jednakiji od drugih. G. Tadić bi morao da zna da su po Ustavu svi građani ove države jednaki, te da nema jednakijih!

Gorki Minhen

pre 16 godina

Prosto nesmem da se radujem. Toliki uspesi u sportu, muzici i nauci. Konacno divni politicari koji isteruju pravdu. Mozda se i nama nebo otvorilo.Svi komplimenti.

Boro

pre 16 godina

Moram odati priznanje Tadiću, ali i napomenuti onima koji kažu da se Hrvatska treba ispričati da budu oprezniji s time! Hrvatska ima odgovornost prema svojim građanima srpske nacionalnosti koji su stradali ili su im uskraćena prava u Hrvatskoj. Hrvatska se može ispričati takvim Srbima, ali se nema što ispričavati Srbiji! Tadiću svaka čast, a hrvatski politčari trebaju se ispričati onim Srbima, gađanima Hrvatske, koji su u Hrvatskoj nepravedno stradali!

marko

pre 16 godina

Pravilno, ja kao cist 100 %Srbin podrzavam izvinjenje i trazim pomirenje izmedju normalnih ljudi dva naroda. Isto tako znam da postoji velika mrznja Hrvata prema Srbima koju mi normalni ljudi ne zasluzujemo. Zbog toga necu nikada ici u Hrvatsku na more. Zato treba neko od Hrvata da se izvini progonjenim i porodicama stradalih od strane Hrvatske. Krivce izvesti pred sud da se vise nikad ne ponovi a da nove generacije mogu ziveti u miru i medjusobnom postovanju ako ljubav vec nije moguca.

splićo

pre 16 godina

Meni ne smeta kad neko piva srpske domoljubne pisme, a ni vama ne bi triba smetat Thompson. Hrvati i Srbi su najbliži jedni drugima po jeziku i kulturi i ovaj rat šta se dogodia je totalno besmislen, nema pobjednika, svi smo mogli odavno bit u EU i živit ka i svi normalni ljudi

hrvat

pre 16 godina

Četitam, šta drugo da kažem!
Konačno se neko sjetio da odvoji kukolj od žita.
To pokazuje da je došlo vrijeme da srpskim narodom upravljaju pravi ljudi!
Jednostavno ne gledajmo više nazad i prestanimao da živimo u prošlosti, još jednom BRAVO TADIĆU!

pa da...

pre 16 godina

"svim gradanima hrvatske"...dobro je da je se setio i nas srba iz hrvatske koji smo podrzavali milosevica tokom 1990-tih i zavrsili danas kao izbjeglice po celom belom svetu...sami smo krivi da je doslo do ovoga ...

Ante Granić

pre 16 godina

Pozdravljam gestu predsjednika Srbije Tadića!

Vrijeme je da i Hrvatska i Srbija zajedno koračaju do Europe u slozi i međusobnom uvažavanju - pozdrav svim dobronamjernim građanima Srbije i pozivam Vas da ovo ljeto provedete u Hrvatskoj da vidite kako lijepo može bit kada ne ratujemo - naprijed u Europu!

pozdrav iz "najlipšeg grada na svitu" - Splita!

student

Berislav

pre 16 godina

Samo vodeci ljudi zrelih naroda u stanju su da ovako sto ucine.Oni mali,sitni,nezreli,infantilni uvek ce zvocati:a oni nama,a oni nama.....Posle velikih poraza i posrnuca treba imati snage da se pruzi ruka,tu snagu je imao jedan Vili Brant tu snagu ima dana Boris Tadic.Danas sam ponosan sto sam Srbin.

JA

pre 16 godina

Bravo za Tadica.Srbe iz Srbije bih zamolio da se sto manje bave Srbima iz Hrvatske jer nam se vase velikosrbovanje slomilo o ledja,barem nama koji smo ostali tu.Ovu ispriku sam shvatio kao i ispriku meni koji jos pamti detonacije granata po Duvrovniku i pjesme Sa lovcena vila klice bit ces srpski Dubrovnice.Nakon svega danas ima barem pedeset auta sa srpskim registracijama u Gradu koji su dosli na izlet iz CG.I nitko ih nedira.Zivot ide dalje i to tako mora biti,a isprika kasni i nije preuranjena kao sto su neki napisali.Nazalost veliki dio Srba je bio podlegao propagandi Milosevica i klicali su Seselju koji je setao Z.Slavonijom i Kninom.Sad placaju cijenu po barakama diljem Srbije.Nadam se da ce i Hrvatska i Srbija sto prije postati dio EU i da cemo normalno zivjeti kao sto se zivi po Evropi.
Pozdrav iz susjedtva i jos jednom bravo i hvala gosparu Tadic.

miloje

pre 16 godina

Po meni izvinjenje ima ozbiljnih manjkavosti:
- Tadic prihvata tezu da je to bio rat izmedju naroda, rat izmedju Srba i Hrvata, a ne izmedju protagonista dve suprostavljene (u biti fasistoidne) politike.
To sto Tadic kaze da preuzima odgovornost, mozda na prvi pogled zvuci lepo i plemenito, ali je u sustini glupo i nekorektno jer:
- Tadic nije poglavica, mag ili patrijarh svih Srba, pa da ima pravo da uzima odgovornost za ponasanje onih koji su ucinili zlo nekom. To pravo u normalnom drustvu nesme da ima niko - zlocin je individualan.
- Sama predstava je duboko negradjanska i plemenska i daleko od gesta Vilija Branta koji se pred varsavskim getom klececi poklonio zrtvama fasizma.

srpski patriota

pre 16 godina

Civilizacijski gest i cin kojim se iskazuje zelja za uspostavljanjem normalnih odnosa izmedju dve susedne drzave.
Stvar je jasna i nema potrebe za posebim elaboracijama.
Sada je na drzavnicima Hrvatske da odluce da li bi trebali mozda uputiti izvinjenje svojim drzavljanima srpske nacionalnosti koji su jos od 1990. stavljeni u kategoriju gradjana drugog reda.

Mada, tamo je izborna godina a Thompson je i dalje zvezda No.1, tako da sumnjam da ce bilo ko od njih imati hrabrosti za tako nesto. I dalje cemo slusati dobro poznate price o agresorima, odmetnicima itd.

Nema veze, gledajmo sebe, Tadic je uradio ono sto je ispravno i ima moju podrsku.

Ina

pre 16 godina

to nije dovoljno, treba da se javno objave tekstovi optužnica protiv haških zatvorenika i begunaca da naš narod konačno shvati šta su oni radili u naše ime a da bi ostaviri neke svoje ambicije i apetite, i da se onda konačno ogradimo od toga. makar svi mlađi od 40godina. pa da koliko toliko živimo u skladu sa našim opredeljenjem a ne večito na nam neko nameće tuđe odluke i onda mi da snosimo posledice za takve odluke.

sala

pre 16 godina

Svaka cast, srbija na kraju je pronasla Vili Brantija u svojim redovim, ali sa priznavanjem Kosova kao nezavisnom morate jos De Gola pronaci.

OK

pre 16 godina

Lep gest predsednika Tadica!Smatram da je ucinio pozitivnu stvar ka prevazlilazenju mrznje iz prethodnih ratova,i zblizavanju dva naroda u buducnosti jer neminovno je da moramo biti ok komsije i saradjivati.Naravno nadam se isto tako da ce HR vlasti doprineti poboljsanju uslova zivota i postovanja ljudskih prava Srpske manjine.Najvaznije po meni je to sto se konacno na ovim nasim Balkanskim prostorima,pocelo govoriti jezikom mira,saradnje,i medjusobnog uvazavanja,sto je gradjanima i najbitnije.Bravo gospodine Tadicu!!!

60.000 na Thomsonu - mislite o tome

pre 16 godina

Sto se mi vise budemo izvinjavali, to ce na koncert "Thompsona" da dolazi sve vise i vise u "tradicionalnu odezdu" obucenih Hrvata.

gano iz njemacke

pre 16 godina

Stakvim ponasanjem se moze polako koraciti prema buducnosti. To bi trebao da radi i sa bosnjackim narodom u Sarajevo. I na kraju bi trebao doci u Pristini pa da se izvini i kod nas. Ali prije toga mora da se resi kosovsko pitanje. Mudrost je najlepsa stvar svakog covjeka.

Nikad nije kasno

pre 16 godina

Ispravan potez Tadica.

Uvek je dobro kada i medju politicarima najviseg ranga ima normalnih ljudi.

Ovo ce biti samo korak napred u normalizaciji odnosa dve zemlje.

Mnogi ljudi su nestali, poginuli, izgubili svoje najblize. Mnogi gradovi u Hrvatskoj su pretrpeli znatna ostecenja.

Nije u njima ratovala neka nevidljiva sila vec srpske i hrvatske snage.

A, kako smo bili jedni od ucesnika u tome - logika nalaze da je u vecini casnih i postenih ljudi bilo dosta onih koji su bili "losi momci".

Zato se treba izviniti i pruziti ruku svima, kao i oprostiti tudji greh.

Istina, trebalo je Tadic ovo da uradi odmah po stupanju na duznost predsednika republike, jer se to od bilo kog od njegovih prethodnika nije moglo ni ocekivati.

Ali, nikad nije kasno.

Pozdrav svim dobrim i postenim ljudina u HR i RS.

dael

pre 16 godina

Pozdravljam ispriku predsjednika Srbije, dugo ocekivana. Mozda je malo neobicno da je izrecena u tv emisiji, ali to i nije bitno. One koji pitaju kad ce se Hrvati ispricati Srbima podsjecam da je to predsjednik Mesic ucinio jos prije nekoliko godina u Beogradu, kad se ispricao za sve zlocine koji su pripadnici hrvatskog naroda u bilo kojem periodu nanijeli pripadnicima srpskog naroda (dakle, ocito je mislio i na 2. svjetski rat)... Mislim da je to bilo prilikom prvog sluzbenog posjeta Mesica tadasnjoj SCG, a da je s druge strane bio Svetozar Marovic, koji je takodjer ucinio slicnu gestu - ali on je Crnogorac - pa ce se tek ova Tadiceva gesta shvatiti kao prva isprika iz Srbije. Pozdrav iz Zagreba!

Djape

pre 16 godina

Iako samo politicki potez, veoma je vazan za pocetak zaceljivanja rana iz proslosti.

Iskreno se nadam da ce buduce generacije (naravno na obe strane) nauciti nesto iz proslosti i da im se nikada nece ponoviti da im idoli budu Milosevici i Tudjmani.

xhavid

pre 16 godina

Pozdravljam gest humanosti, drzavnicke mudrosti i odgovornosti gsp. Tadica. Ocekujem da ce to uciniti i prema ostaljim narodima u eks Jugoslaviji, a narocito prema Kosovskim albancima. Vreme je da srbijansko rukovodstvo gleda istinu u oci i prizna realnost, jer samo tako moze traziti oprost od drugih i dati oprost drugima. Srbija treba da podrzi izabrani put Kosovskih albanaca za samostalnost, a nikako biti prepreka na tom putu. Verujem da Srbija poslje susreta Busha i Putina u junu 2007, videti da realnost je sasvim druga od one koja servira svome narodu.

ivan

pre 16 godina

Dobro to je razumljivo i ocekivano svakako da je bilo dosta zverstva sa Srpske strane. Pitam se da li ce i Hrvatska strana naci za shodno da ucini isto. Licno mislim da je bilo vise ispada sa Hrvatske strane no izvinjenje/isprika je isprika/izvinjenje.

vedran

pre 16 godina

prije nego krenu poznati napadi i pitanja samo da kazem da se i Mesic ispricao za Jasenovac i mislim da su oba poteza na mjestu i da je to jedini put normalizacije odnosa

Nebitno

pre 16 godina

Predsednik Tadić je uradio nešto što dolikuje odgovornom i civilizovanom političaru! Bilo bi dobro kada bi svako ko predstavlja svoju državu bio spreman da se izvini (da li je bilo Jasenovca, da li je devedesetih bilo nedužnih srpskih žrtava, da li je u Hirošimi bilo nedužnih onog "nultog dana"...)! Malo je političara visokog ranga spremnih da izgovore jednostavno "Izvinite", kao što je to radio Vili Brant! Bravo gospodine Tadiću!!!

Jugosloven

pre 16 godina

tadic nije odgovoran za zlocine koje nije pocinio. ali je odgovaran sto u kohabiticaiji s kostunicom nije hapsio zlocince. zato, g.tadicu, isporucite vi lepo zlocince, pa se posle izvinjavajte do mile volje kome god hocete.

zamisljeni

pre 16 godina

Lepo je to sto se on izvinio i muslimanima, a sada i Hrvatima. Narodi i treba da se pomire i treba se odreci nacionalizma i okrenuti se lepsim stvarima u zivotu.
Medjutim jedna stvar me muci jako. Nesto se ne secam da se neko izvinjavao Srbima za sva zlodela koja su pocinjena.
Vrlina je prastati, ne treba zaboravljati!!!

Gagi

pre 16 godina

Vrlo lepo, izvinjenje Hrvatskoj je i ispruzena ruka prijateljstva. A jos bitnije je to sto izvinjenje nije stiglo nakon izricanje presude o nadoknadi stete koje je Srbija prouzrokovala u Hrvatskoj. To cini izvinjenje iskrenim. Vrlo lepo.
Bolje prazna dusa nego lazi hrpa!

D Ognjanovic

pre 16 godina

Ja kao pripadnik Srpskog roda takodje snosim deo sramote od kolektivne sramote Srpskog naroda zbog zlocina pocinjenih u Republici Hrvatskoj od strane jednog dela mojeg naroda klasno politicki oporedeljenog kao komunisti nacionalsocijalisti vesto kamufliranog u cetnistvu SRS.

Nadam se da ce sa afirmacijom demokratije doci do zadovoljenja pravde i da ce se odgovorni krvnici pronaci pravedno kazniti u ime nestalih mrtvih obogaljenih izmrcvarenih silovanih Hrvata Hrvatica Srba Srpkinja i dobrosusedske buducnosti Srbije i Hrvatske .

Probudih_se

pre 16 godina

Hvala bogo da neko pametan dode na vlast i da se javno izvini ljudima i porodicama stradale u ratu.Tako treba Tadicu. Ne kosta nista izvinjenje a i bez takse je. Ali ipak mislim da to treba uciniti i u Bosni i na Kosmetu ako zelimo da prisvojimo Evropu i SAD.

Aleksandar Djordjevic

pre 16 godina

Pozdravljam ovaj gest u potpunosti! Ne postoji covek koji moze da protivreci cinjenici da je bilo zlocina sa svih strana. Jedino priznavanjem svojih moze da se uspostavi stabilnost i pomirenje ovih nesrecnih naroda.
Prestanimo da zivimo u proslosti! Podrvnimo rukave i koncentrisimo se na svoje obaveze, karijeru, porodicu, hobije...Postoji mnogo lepih nacina da provedemo ovaj jedini zivot...Iskljucivo od nas samih zavisi!

(Vlast)a

pre 16 godina

Problem srpskih politicara je tajming-stalno kasnite.
Sad kad bi trebali da se izvinite svojim glasacima,u koje i ja,na zalost,spadam sto ste nas izneverili tako i toliko da ce dosta vode proteci dok ponovo ne glasamo za DS,vi ste izvukli spas zvani Hrvatska.
Mislim da ste to trebali da uradite mnogo ranije,na pocetku svog mandata a ne na kraju i ne spasavajuci svog kohabitacionog partnera i sebe,nego zarad buducnosti gradjana Srbije i nase dece.

ilir

pre 16 godina

To je samo dobar znak da politika Srbije krece normalnim putem.Putem razuma i priznavanja velikih greski bivsih vodza Srbije.Ucinio je predsednik Tadic ono sto je sasvim normalno u razumnom svijetu i svojom politikom vodi Srbiju ka civilizovanom drustvu Evrope polako ali sigurno.Svojim izvinjenjem je dokazao da jos ima nade za bolji zivot gradzana Srbije,iako ga sigurno ceka lavina napada od onih u Srbiji koji jos zive u 13vijeku a na sav glas vicu netreba nam evropa,bravo predsednice drzave stali ce na to reci predsednik vlade?

zamisljeni

pre 16 godina

Lepo je to sto se on izvinio i muslimanima, a sada i Hrvatima. Narodi i treba da se pomire i treba se odreci nacionalizma i okrenuti se lepsim stvarima u zivotu.
Medjutim jedna stvar me muci jako. Nesto se ne secam da se neko izvinjavao Srbima za sva zlodela koja su pocinjena.
Vrlina je prastati, ne treba zaboravljati!!!

D Ognjanovic

pre 16 godina

Ja kao pripadnik Srpskog roda takodje snosim deo sramote od kolektivne sramote Srpskog naroda zbog zlocina pocinjenih u Republici Hrvatskoj od strane jednog dela mojeg naroda klasno politicki oporedeljenog kao komunisti nacionalsocijalisti vesto kamufliranog u cetnistvu SRS.

Nadam se da ce sa afirmacijom demokratije doci do zadovoljenja pravde i da ce se odgovorni krvnici pronaci pravedno kazniti u ime nestalih mrtvih obogaljenih izmrcvarenih silovanih Hrvata Hrvatica Srba Srpkinja i dobrosusedske buducnosti Srbije i Hrvatske .

60.000 na Thomsonu - mislite o tome

pre 16 godina

Sto se mi vise budemo izvinjavali, to ce na koncert "Thompsona" da dolazi sve vise i vise u "tradicionalnu odezdu" obucenih Hrvata.

vedran

pre 16 godina

prije nego krenu poznati napadi i pitanja samo da kazem da se i Mesic ispricao za Jasenovac i mislim da su oba poteza na mjestu i da je to jedini put normalizacije odnosa

ilir

pre 16 godina

To je samo dobar znak da politika Srbije krece normalnim putem.Putem razuma i priznavanja velikih greski bivsih vodza Srbije.Ucinio je predsednik Tadic ono sto je sasvim normalno u razumnom svijetu i svojom politikom vodi Srbiju ka civilizovanom drustvu Evrope polako ali sigurno.Svojim izvinjenjem je dokazao da jos ima nade za bolji zivot gradzana Srbije,iako ga sigurno ceka lavina napada od onih u Srbiji koji jos zive u 13vijeku a na sav glas vicu netreba nam evropa,bravo predsednice drzave stali ce na to reci predsednik vlade?

Probudih_se

pre 16 godina

Hvala bogo da neko pametan dode na vlast i da se javno izvini ljudima i porodicama stradale u ratu.Tako treba Tadicu. Ne kosta nista izvinjenje a i bez takse je. Ali ipak mislim da to treba uciniti i u Bosni i na Kosmetu ako zelimo da prisvojimo Evropu i SAD.

ivan

pre 16 godina

Dobro to je razumljivo i ocekivano svakako da je bilo dosta zverstva sa Srpske strane. Pitam se da li ce i Hrvatska strana naci za shodno da ucini isto. Licno mislim da je bilo vise ispada sa Hrvatske strane no izvinjenje/isprika je isprika/izvinjenje.

JA

pre 16 godina

Bravo za Tadica.Srbe iz Srbije bih zamolio da se sto manje bave Srbima iz Hrvatske jer nam se vase velikosrbovanje slomilo o ledja,barem nama koji smo ostali tu.Ovu ispriku sam shvatio kao i ispriku meni koji jos pamti detonacije granata po Duvrovniku i pjesme Sa lovcena vila klice bit ces srpski Dubrovnice.Nakon svega danas ima barem pedeset auta sa srpskim registracijama u Gradu koji su dosli na izlet iz CG.I nitko ih nedira.Zivot ide dalje i to tako mora biti,a isprika kasni i nije preuranjena kao sto su neki napisali.Nazalost veliki dio Srba je bio podlegao propagandi Milosevica i klicali su Seselju koji je setao Z.Slavonijom i Kninom.Sad placaju cijenu po barakama diljem Srbije.Nadam se da ce i Hrvatska i Srbija sto prije postati dio EU i da cemo normalno zivjeti kao sto se zivi po Evropi.
Pozdrav iz susjedtva i jos jednom bravo i hvala gosparu Tadic.

Ante Granić

pre 16 godina

Pozdravljam gestu predsjednika Srbije Tadića!

Vrijeme je da i Hrvatska i Srbija zajedno koračaju do Europe u slozi i međusobnom uvažavanju - pozdrav svim dobronamjernim građanima Srbije i pozivam Vas da ovo ljeto provedete u Hrvatskoj da vidite kako lijepo može bit kada ne ratujemo - naprijed u Europu!

pozdrav iz "najlipšeg grada na svitu" - Splita!

student

miloje

pre 16 godina

Po meni izvinjenje ima ozbiljnih manjkavosti:
- Tadic prihvata tezu da je to bio rat izmedju naroda, rat izmedju Srba i Hrvata, a ne izmedju protagonista dve suprostavljene (u biti fasistoidne) politike.
To sto Tadic kaze da preuzima odgovornost, mozda na prvi pogled zvuci lepo i plemenito, ali je u sustini glupo i nekorektno jer:
- Tadic nije poglavica, mag ili patrijarh svih Srba, pa da ima pravo da uzima odgovornost za ponasanje onih koji su ucinili zlo nekom. To pravo u normalnom drustvu nesme da ima niko - zlocin je individualan.
- Sama predstava je duboko negradjanska i plemenska i daleko od gesta Vilija Branta koji se pred varsavskim getom klececi poklonio zrtvama fasizma.

Djape

pre 16 godina

Iako samo politicki potez, veoma je vazan za pocetak zaceljivanja rana iz proslosti.

Iskreno se nadam da ce buduce generacije (naravno na obe strane) nauciti nesto iz proslosti i da im se nikada nece ponoviti da im idoli budu Milosevici i Tudjmani.

Boro

pre 16 godina

Moram odati priznanje Tadiću, ali i napomenuti onima koji kažu da se Hrvatska treba ispričati da budu oprezniji s time! Hrvatska ima odgovornost prema svojim građanima srpske nacionalnosti koji su stradali ili su im uskraćena prava u Hrvatskoj. Hrvatska se može ispričati takvim Srbima, ali se nema što ispričavati Srbiji! Tadiću svaka čast, a hrvatski politčari trebaju se ispričati onim Srbima, gađanima Hrvatske, koji su u Hrvatskoj nepravedno stradali!

dael

pre 16 godina

Pozdravljam ispriku predsjednika Srbije, dugo ocekivana. Mozda je malo neobicno da je izrecena u tv emisiji, ali to i nije bitno. One koji pitaju kad ce se Hrvati ispricati Srbima podsjecam da je to predsjednik Mesic ucinio jos prije nekoliko godina u Beogradu, kad se ispricao za sve zlocine koji su pripadnici hrvatskog naroda u bilo kojem periodu nanijeli pripadnicima srpskog naroda (dakle, ocito je mislio i na 2. svjetski rat)... Mislim da je to bilo prilikom prvog sluzbenog posjeta Mesica tadasnjoj SCG, a da je s druge strane bio Svetozar Marovic, koji je takodjer ucinio slicnu gestu - ali on je Crnogorac - pa ce se tek ova Tadiceva gesta shvatiti kao prva isprika iz Srbije. Pozdrav iz Zagreba!

splićo

pre 16 godina

Meni ne smeta kad neko piva srpske domoljubne pisme, a ni vama ne bi triba smetat Thompson. Hrvati i Srbi su najbliži jedni drugima po jeziku i kulturi i ovaj rat šta se dogodia je totalno besmislen, nema pobjednika, svi smo mogli odavno bit u EU i živit ka i svi normalni ljudi

Kaktusar

pre 16 godina

Drago mi je da je konačno došlo do isprike, iako ona meni nije puno značila. Političari se mogu ispričavati, ali važno je kaj narod osjeća. Po vašim komentarima vidim da i vi braća Srbi žalite zbog toga, kao i večina nas Hrvata. Žalosno je kaj se je Jugoslavija raspala na onakav naćin... Sada nam je puno gore nego kaj je prije bilo. Nedostaje nam vođa poput Tita!

Kaj se Thompsona i ustaštva tiče, to su sve ljusi koji ništa ne znaju i koji žive ne gledajući svijet oko sebe! Žalosno je kad vidite u Dalmaciji spomenike Partizanima išarane ustaškim znakovljem, a zna se da su Ustaše prodale Dalmaciju Italiji... Nadam se da će što prije toga nestati! Također je žalosno što se je dogodilo u Jasenovcu, i kako neki izlednačavaju Bleiburg i Jasenovac. U Jasenovcu su poubijani samo civili, dok je na Bleiburgu ipak večina bila ustaških vojnika.

Nadam se da ćemo što prije živjeti u slozi!

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Zagrepčanin

xhavid

pre 16 godina

Pozdravljam gest humanosti, drzavnicke mudrosti i odgovornosti gsp. Tadica. Ocekujem da ce to uciniti i prema ostaljim narodima u eks Jugoslaviji, a narocito prema Kosovskim albancima. Vreme je da srbijansko rukovodstvo gleda istinu u oci i prizna realnost, jer samo tako moze traziti oprost od drugih i dati oprost drugima. Srbija treba da podrzi izabrani put Kosovskih albanaca za samostalnost, a nikako biti prepreka na tom putu. Verujem da Srbija poslje susreta Busha i Putina u junu 2007, videti da realnost je sasvim druga od one koja servira svome narodu.

pa da...

pre 16 godina

"svim gradanima hrvatske"...dobro je da je se setio i nas srba iz hrvatske koji smo podrzavali milosevica tokom 1990-tih i zavrsili danas kao izbjeglice po celom belom svetu...sami smo krivi da je doslo do ovoga ...

Jugosloven

pre 16 godina

tadic nije odgovoran za zlocine koje nije pocinio. ali je odgovaran sto u kohabiticaiji s kostunicom nije hapsio zlocince. zato, g.tadicu, isporucite vi lepo zlocince, pa se posle izvinjavajte do mile volje kome god hocete.

Nebitno

pre 16 godina

Predsednik Tadić je uradio nešto što dolikuje odgovornom i civilizovanom političaru! Bilo bi dobro kada bi svako ko predstavlja svoju državu bio spreman da se izvini (da li je bilo Jasenovca, da li je devedesetih bilo nedužnih srpskih žrtava, da li je u Hirošimi bilo nedužnih onog "nultog dana"...)! Malo je političara visokog ranga spremnih da izgovore jednostavno "Izvinite", kao što je to radio Vili Brant! Bravo gospodine Tadiću!!!

Nikad nije kasno

pre 16 godina

Ispravan potez Tadica.

Uvek je dobro kada i medju politicarima najviseg ranga ima normalnih ljudi.

Ovo ce biti samo korak napred u normalizaciji odnosa dve zemlje.

Mnogi ljudi su nestali, poginuli, izgubili svoje najblize. Mnogi gradovi u Hrvatskoj su pretrpeli znatna ostecenja.

Nije u njima ratovala neka nevidljiva sila vec srpske i hrvatske snage.

A, kako smo bili jedni od ucesnika u tome - logika nalaze da je u vecini casnih i postenih ljudi bilo dosta onih koji su bili "losi momci".

Zato se treba izviniti i pruziti ruku svima, kao i oprostiti tudji greh.

Istina, trebalo je Tadic ovo da uradi odmah po stupanju na duznost predsednika republike, jer se to od bilo kog od njegovih prethodnika nije moglo ni ocekivati.

Ali, nikad nije kasno.

Pozdrav svim dobrim i postenim ljudina u HR i RS.

Dejan

pre 16 godina

Predsednik Tadić je gostujući u pomenutoj emisiji "Nedeljom u 2", na direktno pitanje novinara Aleksandara Stankovića o tome kakav je njegov stav o homoseksualcima, odgovorio da "svako ima pravo da iskazuje svoje seksualno opredeljenje" .

Međutim, na pitanje da li podržava homoseksualne brakove, predsednik Tadić je rekao da na to pitanje "mora odgovoriti kao psiholog", te da smatra da "odgajanje deteta u istopolnim brakovima nije dobro za razvoj deteta", pre svega jer je "svakom detetu za pravilan razvoj potrebna i muška im ženska figura". Tadić je takođe napomenuo da "na Balkanu još uvek nije došlo vreme" za legalizaciju istopolnih brakova.

I upravo tu se vidi cinizam predsednika, kao uostalom i cinizam celog ovog društva. Dakle, svi imaju pravo na svoje seksualno opredeljenje ali neki su ipak jednakiji od drugih. G. Tadić bi morao da zna da su po Ustavu svi građani ove države jednaki, te da nema jednakijih!

hrvat

pre 16 godina

Četitam, šta drugo da kažem!
Konačno se neko sjetio da odvoji kukolj od žita.
To pokazuje da je došlo vrijeme da srpskim narodom upravljaju pravi ljudi!
Jednostavno ne gledajmo više nazad i prestanimao da živimo u prošlosti, još jednom BRAVO TADIĆU!

Aleksandar Djordjevic

pre 16 godina

Pozdravljam ovaj gest u potpunosti! Ne postoji covek koji moze da protivreci cinjenici da je bilo zlocina sa svih strana. Jedino priznavanjem svojih moze da se uspostavi stabilnost i pomirenje ovih nesrecnih naroda.
Prestanimo da zivimo u proslosti! Podrvnimo rukave i koncentrisimo se na svoje obaveze, karijeru, porodicu, hobije...Postoji mnogo lepih nacina da provedemo ovaj jedini zivot...Iskljucivo od nas samih zavisi!

Gagi

pre 16 godina

Vrlo lepo, izvinjenje Hrvatskoj je i ispruzena ruka prijateljstva. A jos bitnije je to sto izvinjenje nije stiglo nakon izricanje presude o nadoknadi stete koje je Srbija prouzrokovala u Hrvatskoj. To cini izvinjenje iskrenim. Vrlo lepo.
Bolje prazna dusa nego lazi hrpa!

(Vlast)a

pre 16 godina

Problem srpskih politicara je tajming-stalno kasnite.
Sad kad bi trebali da se izvinite svojim glasacima,u koje i ja,na zalost,spadam sto ste nas izneverili tako i toliko da ce dosta vode proteci dok ponovo ne glasamo za DS,vi ste izvukli spas zvani Hrvatska.
Mislim da ste to trebali da uradite mnogo ranije,na pocetku svog mandata a ne na kraju i ne spasavajuci svog kohabitacionog partnera i sebe,nego zarad buducnosti gradjana Srbije i nase dece.

Ina

pre 16 godina

to nije dovoljno, treba da se javno objave tekstovi optužnica protiv haških zatvorenika i begunaca da naš narod konačno shvati šta su oni radili u naše ime a da bi ostaviri neke svoje ambicije i apetite, i da se onda konačno ogradimo od toga. makar svi mlađi od 40godina. pa da koliko toliko živimo u skladu sa našim opredeljenjem a ne večito na nam neko nameće tuđe odluke i onda mi da snosimo posledice za takve odluke.

OK

pre 16 godina

Lep gest predsednika Tadica!Smatram da je ucinio pozitivnu stvar ka prevazlilazenju mrznje iz prethodnih ratova,i zblizavanju dva naroda u buducnosti jer neminovno je da moramo biti ok komsije i saradjivati.Naravno nadam se isto tako da ce HR vlasti doprineti poboljsanju uslova zivota i postovanja ljudskih prava Srpske manjine.Najvaznije po meni je to sto se konacno na ovim nasim Balkanskim prostorima,pocelo govoriti jezikom mira,saradnje,i medjusobnog uvazavanja,sto je gradjanima i najbitnije.Bravo gospodine Tadicu!!!

sala

pre 16 godina

Svaka cast, srbija na kraju je pronasla Vili Brantija u svojim redovim, ali sa priznavanjem Kosova kao nezavisnom morate jos De Gola pronaci.

vojaBG-HR

pre 16 godina

Poslednjih par dana sam na moru u Hrvatskoj! Nisam bas uvek ponosan kada se pomene moja zemlja ovde! Ali, sada kada sam cuo ovu vest idem na ulicu da sa ponosom nosim moju etiketu "GRADJANIN SRBIJE". Predsednice hvala ti za ovo! Bilo je krajnje vreme!!!

srpski patriota

pre 16 godina

Civilizacijski gest i cin kojim se iskazuje zelja za uspostavljanjem normalnih odnosa izmedju dve susedne drzave.
Stvar je jasna i nema potrebe za posebim elaboracijama.
Sada je na drzavnicima Hrvatske da odluce da li bi trebali mozda uputiti izvinjenje svojim drzavljanima srpske nacionalnosti koji su jos od 1990. stavljeni u kategoriju gradjana drugog reda.

Mada, tamo je izborna godina a Thompson je i dalje zvezda No.1, tako da sumnjam da ce bilo ko od njih imati hrabrosti za tako nesto. I dalje cemo slusati dobro poznate price o agresorima, odmetnicima itd.

Nema veze, gledajmo sebe, Tadic je uradio ono sto je ispravno i ima moju podrsku.

mademoiselle

pre 16 godina

Ne postoji idealan predsednik, niko nije savrsen, tako i Tadic pored vrlina ima i svojih mana i politickih gresaka. Ali ovo izvinjenje je samo jos jedan dokaz da Tadic i DS vode jednu zdravu i normalnu politiku.

Gorki Minhen

pre 16 godina

Prosto nesmem da se radujem. Toliki uspesi u sportu, muzici i nauci. Konacno divni politicari koji isteruju pravdu. Mozda se i nama nebo otvorilo.Svi komplimenti.

marko

pre 16 godina

Pravilno, ja kao cist 100 %Srbin podrzavam izvinjenje i trazim pomirenje izmedju normalnih ljudi dva naroda. Isto tako znam da postoji velika mrznja Hrvata prema Srbima koju mi normalni ljudi ne zasluzujemo. Zbog toga necu nikada ici u Hrvatsku na more. Zato treba neko od Hrvata da se izvini progonjenim i porodicama stradalih od strane Hrvatske. Krivce izvesti pred sud da se vise nikad ne ponovi a da nove generacije mogu ziveti u miru i medjusobnom postovanju ako ljubav vec nije moguca.

Todor Panajotovic

pre 16 godina

Aleksandar Vučić bi trebalo da pomirise kafu, uzme slatko i vodu a zatim da tu kafu i popijen kako bi se konacno probudio iz svog ruznog sna...

gano iz njemacke

pre 16 godina

Stakvim ponasanjem se moze polako koraciti prema buducnosti. To bi trebao da radi i sa bosnjackim narodom u Sarajevo. I na kraju bi trebao doci u Pristini pa da se izvini i kod nas. Ali prije toga mora da se resi kosovsko pitanje. Mudrost je najlepsa stvar svakog covjeka.

Tanja

pre 16 godina

Skidam kapu za ovakav potez.Bilo je krajnje vreme da Srbiju povede ovakav covek jer jedino to daje nadu da imamo bolje i svetlije sutra.Mislim da "cutanje" drugih govori o njima i da je to njihov problem o kom treba oni dobro da razmisle a mi ne treba da se poistovecujemo sa njima.Bravo Borise, samo napred!

splićanka

pre 16 godina

je da je rečenica loše sročena, al svejedno pohvalan i human potez.Nije baš da će se ovom isprikom rješit svi problemi hrvata i srba, ali sigurno predstavlja mali, značajan korak.

Secanja

pre 16 godina

Kad vidim, a pogotovu kad cujem ovog Vucica i kad pomislim da su nam takvi primitivci vodili drzavu i za nas "herojisali" po komsiliku onda sam presrecan ako izvinjenja mogu da lece rane!?

Danilo

pre 16 godina

Jeste da nikad vise necu glasati za DS zbog njega,ali danas je Tadic pogodio pravo u sredu.Svaka cast,u pravu si , tako treba.Dosta je rata,hocemo da zivimo.Braco Hrvati dodjite na Exit da se radujemo.

Berislav

pre 16 godina

Samo vodeci ljudi zrelih naroda u stanju su da ovako sto ucine.Oni mali,sitni,nezreli,infantilni uvek ce zvocati:a oni nama,a oni nama.....Posle velikih poraza i posrnuca treba imati snage da se pruzi ruka,tu snagu je imao jedan Vili Brant tu snagu ima dana Boris Tadic.Danas sam ponosan sto sam Srbin.

SVI VI STO MASTATE O SRECI

pre 16 godina

Pa evo, Vucicu, vidi koliko ima komentara ovde koji podrzavaju, na ovaj ili onaj nacin, Tadicevo izvinjenje. Sta smo mi, nego gradjani koji su glasali za njega da bi, izmedju ostalog, danas rekao to sto je trebao neko od nas reci jos odavno. I jos je rekao da ocekuje izvinjenje s druge strane, jer su zlocini cinjeni obostrano.

Pa sto hoces bre vise? Jel smo mi, Srbi, ubijali druge? Jesmo. Jesu li nas ubijali? Jesu. Mi smo se izvinili, i sad nam je makar malo lakse. Nije na nama da ih teramo da nam se izvinjavaju, to je stvar civilizacijskog ponasanja, etickog kodeksa i normalnog ljudskog razmisljanja.

Ti i takvi poput tebe, za koga postoje samo srpske zrtve, a za koga Srebrenica, Vukovar i Dubrovnik ne postoje na mapi nase savesti, uzivaj u svom prevelikom savrsenom srpstvu dok mi, prave patriote po priznanju, i dobrovoljni domaci izdajnici iznikli iz tvog autizma, ne svedemo tvoje glasacko telo na nivo statisticke greske.

Korki

pre 16 godina

U redu je to, ali mi nije jasno zasto se nama niko ne izvinjava, pa nismo samo mi pravili zlocine, mislim stvarno, sad treba mi da priznajemo sve i na sav glas a druge strane cute i slave "oluju"!!

Dejan

pre 16 godina

Slaba 'vajda' od izvinjenja jer se sa time ne mogu vratiti mrtvi. Treba onima koji su ostali zivi (i vratili se ili se zele vratiti) pomoci ekonomski. Hrvatska koja je bila jedna strana u ratu bar obnavlja kuce i donekle sredjuje uslove za zivot, ne vidim zasto Srbija koja je bila druga strana u ratu ne bi pomogla bar u gradjevinskom materijalu. Kada bi obe radile na obnovi toga sto su 'zakuhale' daleko bi se brze rijesio problem, jer kako rekoh, od rijeci nitko nema koristi, jer se od njih ne zivi.

momabrazil

pre 16 godina

Dobar potez predsednika, ne zaboravimo da je za vreme SAO Krajine bio protern skoro sav hrvatski zivalj sa te teritrorije a o Vukovaru i da ne prichamo. Srbi nisu toliko bili ugrozeni u Hrvatskoj da uz pomoc JNA ociste etnicki tu teritoriju. Sve je moglo biti drugacije da su na chelu Srbije i Hrvatske bile drugi predsednici a pogotovo na na chelu Srbije

Neko ko je daleko

pre 16 godina

I nije mi jasno. Svi govorimo kako ne treba da zivimo u proslosti, kako je proslost nesto sto treba da ostane na mestu gde jeste, kako treba da se okrecemo buducnosti, kako je EU ono sto nas ocekuje, kako, kako, kako. I onda, dodjemo u situaciju da svi tarzimo oprostaje iz proslosti. Neogicno, suludo i nikako napred orjentisano. Ne, nemojte me pogresno shvatiti ne smatram da je izvinjenje lose, naprotiv, ali smatram da je izvinjenje nesto sto nema veze sa progresom niti gledanjem napred. To je smernica i pokazatelj da ne mozemo da se otrgnemo od proslosti.
I dok pjuste prazna izvinejnja, pateticne reci, tuga i cemer, meni je sve jedno. Dok idemo napred, ali pitanje je kako cemo, jer stalno i samo gledamo u proslost.

Будимир

pre 16 godina

Како га само није срамота? Србија је земља у коју је из Хрватске протерано стотине хиљада Срба. Хрватска војска храбро је бомбардовала авионима избегличке колоне а да о оном бестијалном убијању стараца који су остали у РСК када је хрватсја војска ушла у њихова села, да и не говорим... Ако се извинио и у њихово име онда је ок. Срамота... Сада ме само занима која је процедура за опозив ...

Sused iz Bloka 45

pre 16 godina

Ova izjava je i ljudski i politicki dobro srocena. Izvrstan gest Predsednika Tadica.

Sto se tice nezaboravljanja nasih zrtava - jeste da je u ratu u BiH poginulo oko 97.000 ljudi od toga oko 63% su Muslimani, ali je u Drugom svetskom ratu poginulo 1.706.000 ljudi - a ko je bio vecinska zrtva prosudite sami imajuci u vidu cinjenicu ogromnog prisustva nemacke vojske i njihovog saveznistva sa Muslimanima i Hrvatima.

fdgd

pre 16 godina

Drzavnicki i castan potez gospodina Tadica.
Naravno, radikali i takozvane liberalne demokrate naci ce par miliona zamerki. Prvi ce da se pozivaju na istoriju i nepravde cinjene srpskom narodu (kao da necije zlodelo, daje meni pravo da cinim to isto zlodelo), dok ce drugi (pateticno i poltronski) biti "veci katolici od Pape.
Na srecu, Srbija ima i onaj normalni, vecinski deo.

henry

pre 16 godina

Tadić je pogodio, svaka riječ mu jE bila na namjestu. Ove su geste čovijeka koji da je bio 90 ih na vlasti u Srbiji sad bi i Hrv. i SRB bile u EU. Kao osoba koja je 4 godine bila granatirana u ZD, bez vode i oko 2 godine bez stuje, moram reći da ispriku prihvatam, kao i svi građani HRV. bez obzira na nacionalnost koji su bili žrtve Miloševićevih i Mladićevih vizija o velikoj SRbiji. Neki koji prigovaraju zašto nema isprike za OLuju, poručujem da ne treba sve izjednačaviti. Krivice ima na svim stranama, ali ni približno nisu svi krivi. U oluji je bilo zločina i krivci trebaju odgovarati, ali ne može se uspoređivati sistematsko razaranje i ubijanje po Hrvtaskoj, sa legalnom operacojom, što je legalnije od oslobođenja vlastite države. kao šro je OLuja u kojoj je bilo mali broj zločina. Srpski narod koji je stajao uz miloševića svjesnoje riskirao da postane žrtva njegovog ludila, jer u mom zadru svi srbi koji su ostali tijekom rata u zadru i danas u njemu žive jer svojim ne odlaskom potrdili su da ne žele veliku srbiju. Tadić je realan političar, a sve veći povratak Srba i obnova njihovih kuća i mirnar eintegracija pokazuje da HRvtaska pruža ruku Srbima kao legalnim građanima.

zorica

pre 16 godina

Dokle ćemo samo mi da se izvinjavamo? Koliko izbeglica iz Srbije se " sklonilo" u HRvatsku? Čak se ni njihovi prijatelji Albanci nisu tamo sklanjali. Slave " OLUJU" svake godine!!! Verovatno nakon ovog izvinjenja sledi i izvinjenje Amerikancima, Francuzima, Italijanima, Nemcima i ostalima što su nas bombardovali, ali i Albancima što su sa Kosova proterali toliko Srba, Turcima što su nas pet vekova gazili i ponižavali i td, i td... Uostalom, to što je Putin došao u Zagreb, a ne u Beograd, dovoljno govori, za one koji umeju da misle.
ZDM

Ivan

pre 16 godina

Mislim da je ovo odgovoran gest ozbiljnog politicara. Ono sto mi kao ljudi pre svega treba da uradimo je da probamo da ispravimo sve ono lose sto je cinjeno u nase ime koliko je to moguce. Takodje kako je i sam Tadic primetio i mi pamtimo nase zrtve i ne zaboravljamo ali nas to ne treba spreciti da budemo ljudi i da ne vidimo lose u nama.

Sa druge strane Vucicev komentar zaista ne bi trebao da stoji u istom clanku i zaista mislim da ga ne treba ni komentarisati. Kad ponovo procitate taj isti govor mrznje i besa mislim da je jedina rec koja vam pada na pamet - bolest.

foxmulder

pre 16 godina

Konačno. Još da hapšenjima preostalih begunaca optuženih za ratne zločine damo i praktični doprinos ovom etičko/političkom stavu.

dragan

pre 16 godina

15 godina je prošlo od agresije na hrvatsku. napokon da je netko smogao hrabrosti da se izvini za 15 000 civila ubijenih u tom ratu. samo vi u Srbiji trebate još da shvatite da Knin, Vukovar, Petrinja, Banja Luka, Trebinje, Nikšić, Podgorica nisu u Srbiji i da glasate za razum,a ne za izaivanje novih ratova. mislite o budućnosti svog naroda i svoje države. Prošlost može da vas zavede. Pozdrav iz sunčane Dalmacije i čestitke vašem predsjedniku Borisu Tadiću na jako lijepoj gesti koja nama hrvatima daje nadu da neće biti ponovo posezanja za tuđim teritorijima.

nocna ptica

pre 16 godina

videla sam vest ranije, ali zelim da komentarisem tek sad kad sam pogledala intervju u repriznom terminu. veoma sam zadovoljna nastupom predsednika Srbije u prestiznoj emisiji Hrvatske televizije. imponovao je u svakom pogledu. Stankovic je vrsan novinar, za intervju se temeljno pripremio, a Tadic se nije obrukao. nije NAS obrukao i mogu samo da kazem da mi je laknulo. volela bih da B92 emituje ovaj intervju, ukoliko je tako nesto moguce.
Boris Tadic zna sta radi i to radi dobro. dosta je bilo brukanja.

DDT

pre 16 godina

Šta drugo reći nego, naklon do poda, Borise! Pogotovo što u tvojim rečima nije bilo nikakve lažne patetike, nikakvih izlizanih floskula i parola. Ne, rekao si to što si rekao iz srca,kratko i jasno! Nema ništa da se više objašnjava. Ko je razumeo -razumeo je. Ko nije - nikada neće.

Dino

pre 16 godina

Svaka Vam cast Gospodine Tadicu!!!Najzad Srbija ima predsednika kavog zasluzuje.Ima Boga i parvde,sve je krenulo nabolje..teniseri(svaka cast)paobeda na Evroviziji(svaka cast)Vicesampioni Evrope u fudbalu(svaka cast)...nije sve tako crno kako bi "neki"hteli da to bude.Niko nije savrsen,svi cinimo greske i te greske pokusavamo da ispravljamo.Gospodine Tadicu,Vi vodite Srbiju ka pravom putu i pravda ce pobediti.Ja sam rodjen u Srbiji i moram reci da nisam Srbin,ali Srbija je divna zemlja,srpski narod je divan narod,naravno u svakom zitu ima kukolja,ali u sustini narod Srbije ima srce, i to se sada vidi,nikad nije kasno,pravda uvek dolazi i na kraju ce biti najbolje onima koji su strpljivi i cekaju.
Bog Vas pozivio Gospodine Tadicu!!!
Jugosloven srcem i dusom

Milan

pre 16 godina

Na ovako sjajan potez predsednika Tadica negativno se izjasnili samo se Jovanovic i Vucic! Da li oni to spremaju neku novu 'tihu" koaliciju.

Joe USA

pre 16 godina

I ako smatram da je najveci deo inzenjeringa rata u Hrvatskoj napravljen van Srbije i da je Srbima u Hrvatskoj i JA u povlacenju rat u velikoj meri nametnut, ovaj potez pozdravljam kao mudar politicki gest. Izvinjenje gospodina Tadica je na mestu i ne treba izvinjenja uslovljavati, meriti i uporedjivati.

Marko

pre 16 godina

... Kao da do sad niste mogli normalno da zivite dok se tadic nije izvinio. Vise mi se smucilo da Srbija izgrava crnu ovcu vec sto puta su im se izvinjavali, a nikako oni nama da se izvini jer nisu ni oni bili bele lale. Tadic se ne bi ni izvinio da ga onaj napadni voditelj nije pritiskao.

Ivan M

pre 16 godina

Mora da je nesto dobro uradio cim ga Vucic ovako pljuje. Nisam glasac DS, ali Tadicu cestitam na ovom iskrenom i ljudskom potezu.

Igor

pre 16 godina

Sad sam gledao reptrizu emisije, super je ovo sto je uradio , i idemo dalje i ovim pokazujemo koliko je nase drustvo u odnosu na susjednu zemlju ispred po neiskompleksiranosti :)

Goran

pre 16 godina

Halo Srbijo! Kakve su to reakcije na normalno ljudsko izvinjenje (ko nije pročitajte šta je čovek rekao)?
Predlažem da pokrenemo akciju za zabranu svih političkih opcija koje žele da truje narod svojim neumerenim šovinizmom:
SRS, SPS i DSS!

Kad trebe da popravimo ugled naše zemlje oni naše prednosti pretvaraju u poraz!!! Fuj i dosta!

mg85

pre 16 godina

Jako mi je drago da postoje ljudi u Srbiji koji su pametni i bave se politikom! Svaka cast Tadicu, pametan i hrabar potez!

Medjutim, mi (moja porodica) smo imali stan na hrvatskom primorju, u Pirovcu, i on je srusen, a mi nikakve odstete... Cak ni izvinjenja....

Zoran Todorovic

pre 16 godina

Izvinjenje za pogresno vodjenu politiku od koje su stradala dva naroda jedan je od najvecih poteza predsednika drzave. Porazava cinjenica da se mi, odnosno nasa drzava mora izviniti pred vise naroda. Ali dobro je to sto predsednik Tadic odlicno razume da se na taj nacin,izvinjenjem i prihvatanjem odgovornosti gradi bolja buducnost za nasu zemlju.Istoriju ne mozemo da promenimo ali mozemo da uticemo na posledice.

vladda

pre 16 godina

eeee ovo je znak da su "ovi" resili da sa "ovom" zemljom naprave nesto ozbiljno... bilo politicki potez ili ne.. skidam kapu, tako treba.

xhavid

pre 16 godina

Pozdravljam gest humanosti, drzavnicke mudrosti i odgovornosti gsp. Tadica. Ocekujem da ce to uciniti i prema ostaljim narodima u eks Jugoslaviji, a narocito prema Kosovskim albancima. Vreme je da srbijansko rukovodstvo gleda istinu u oci i prizna realnost, jer samo tako moze traziti oprost od drugih i dati oprost drugima. Srbija treba da podrzi izabrani put Kosovskih albanaca za samostalnost, a nikako biti prepreka na tom putu. Verujem da Srbija poslje susreta Busha i Putina u junu 2007, videti da realnost je sasvim druga od one koja servira svome narodu.

D Ognjanovic

pre 16 godina

Ja kao pripadnik Srpskog roda takodje snosim deo sramote od kolektivne sramote Srpskog naroda zbog zlocina pocinjenih u Republici Hrvatskoj od strane jednog dela mojeg naroda klasno politicki oporedeljenog kao komunisti nacionalsocijalisti vesto kamufliranog u cetnistvu SRS.

Nadam se da ce sa afirmacijom demokratije doci do zadovoljenja pravde i da ce se odgovorni krvnici pronaci pravedno kazniti u ime nestalih mrtvih obogaljenih izmrcvarenih silovanih Hrvata Hrvatica Srba Srpkinja i dobrosusedske buducnosti Srbije i Hrvatske .

Dejan

pre 16 godina

Predsednik Tadić je gostujući u pomenutoj emisiji "Nedeljom u 2", na direktno pitanje novinara Aleksandara Stankovića o tome kakav je njegov stav o homoseksualcima, odgovorio da "svako ima pravo da iskazuje svoje seksualno opredeljenje" .

Međutim, na pitanje da li podržava homoseksualne brakove, predsednik Tadić je rekao da na to pitanje "mora odgovoriti kao psiholog", te da smatra da "odgajanje deteta u istopolnim brakovima nije dobro za razvoj deteta", pre svega jer je "svakom detetu za pravilan razvoj potrebna i muška im ženska figura". Tadić je takođe napomenuo da "na Balkanu još uvek nije došlo vreme" za legalizaciju istopolnih brakova.

I upravo tu se vidi cinizam predsednika, kao uostalom i cinizam celog ovog društva. Dakle, svi imaju pravo na svoje seksualno opredeljenje ali neki su ipak jednakiji od drugih. G. Tadić bi morao da zna da su po Ustavu svi građani ove države jednaki, te da nema jednakijih!

Probudih_se

pre 16 godina

Hvala bogo da neko pametan dode na vlast i da se javno izvini ljudima i porodicama stradale u ratu.Tako treba Tadicu. Ne kosta nista izvinjenje a i bez takse je. Ali ipak mislim da to treba uciniti i u Bosni i na Kosmetu ako zelimo da prisvojimo Evropu i SAD.

60.000 na Thomsonu - mislite o tome

pre 16 godina

Sto se mi vise budemo izvinjavali, to ce na koncert "Thompsona" da dolazi sve vise i vise u "tradicionalnu odezdu" obucenih Hrvata.

ilir

pre 16 godina

To je samo dobar znak da politika Srbije krece normalnim putem.Putem razuma i priznavanja velikih greski bivsih vodza Srbije.Ucinio je predsednik Tadic ono sto je sasvim normalno u razumnom svijetu i svojom politikom vodi Srbiju ka civilizovanom drustvu Evrope polako ali sigurno.Svojim izvinjenjem je dokazao da jos ima nade za bolji zivot gradzana Srbije,iako ga sigurno ceka lavina napada od onih u Srbiji koji jos zive u 13vijeku a na sav glas vicu netreba nam evropa,bravo predsednice drzave stali ce na to reci predsednik vlade?

JA

pre 16 godina

Bravo za Tadica.Srbe iz Srbije bih zamolio da se sto manje bave Srbima iz Hrvatske jer nam se vase velikosrbovanje slomilo o ledja,barem nama koji smo ostali tu.Ovu ispriku sam shvatio kao i ispriku meni koji jos pamti detonacije granata po Duvrovniku i pjesme Sa lovcena vila klice bit ces srpski Dubrovnice.Nakon svega danas ima barem pedeset auta sa srpskim registracijama u Gradu koji su dosli na izlet iz CG.I nitko ih nedira.Zivot ide dalje i to tako mora biti,a isprika kasni i nije preuranjena kao sto su neki napisali.Nazalost veliki dio Srba je bio podlegao propagandi Milosevica i klicali su Seselju koji je setao Z.Slavonijom i Kninom.Sad placaju cijenu po barakama diljem Srbije.Nadam se da ce i Hrvatska i Srbija sto prije postati dio EU i da cemo normalno zivjeti kao sto se zivi po Evropi.
Pozdrav iz susjedtva i jos jednom bravo i hvala gosparu Tadic.

Jugosloven

pre 16 godina

tadic nije odgovoran za zlocine koje nije pocinio. ali je odgovaran sto u kohabiticaiji s kostunicom nije hapsio zlocince. zato, g.tadicu, isporucite vi lepo zlocince, pa se posle izvinjavajte do mile volje kome god hocete.

miloje

pre 16 godina

Po meni izvinjenje ima ozbiljnih manjkavosti:
- Tadic prihvata tezu da je to bio rat izmedju naroda, rat izmedju Srba i Hrvata, a ne izmedju protagonista dve suprostavljene (u biti fasistoidne) politike.
To sto Tadic kaze da preuzima odgovornost, mozda na prvi pogled zvuci lepo i plemenito, ali je u sustini glupo i nekorektno jer:
- Tadic nije poglavica, mag ili patrijarh svih Srba, pa da ima pravo da uzima odgovornost za ponasanje onih koji su ucinili zlo nekom. To pravo u normalnom drustvu nesme da ima niko - zlocin je individualan.
- Sama predstava je duboko negradjanska i plemenska i daleko od gesta Vilija Branta koji se pred varsavskim getom klececi poklonio zrtvama fasizma.

gano iz njemacke

pre 16 godina

Stakvim ponasanjem se moze polako koraciti prema buducnosti. To bi trebao da radi i sa bosnjackim narodom u Sarajevo. I na kraju bi trebao doci u Pristini pa da se izvini i kod nas. Ali prije toga mora da se resi kosovsko pitanje. Mudrost je najlepsa stvar svakog covjeka.

sala

pre 16 godina

Svaka cast, srbija na kraju je pronasla Vili Brantija u svojim redovim, ali sa priznavanjem Kosova kao nezavisnom morate jos De Gola pronaci.

ivan

pre 16 godina

Dobro to je razumljivo i ocekivano svakako da je bilo dosta zverstva sa Srpske strane. Pitam se da li ce i Hrvatska strana naci za shodno da ucini isto. Licno mislim da je bilo vise ispada sa Hrvatske strane no izvinjenje/isprika je isprika/izvinjenje.

(Vlast)a

pre 16 godina

Problem srpskih politicara je tajming-stalno kasnite.
Sad kad bi trebali da se izvinite svojim glasacima,u koje i ja,na zalost,spadam sto ste nas izneverili tako i toliko da ce dosta vode proteci dok ponovo ne glasamo za DS,vi ste izvukli spas zvani Hrvatska.
Mislim da ste to trebali da uradite mnogo ranije,na pocetku svog mandata a ne na kraju i ne spasavajuci svog kohabitacionog partnera i sebe,nego zarad buducnosti gradjana Srbije i nase dece.

zamisljeni

pre 16 godina

Lepo je to sto se on izvinio i muslimanima, a sada i Hrvatima. Narodi i treba da se pomire i treba se odreci nacionalizma i okrenuti se lepsim stvarima u zivotu.
Medjutim jedna stvar me muci jako. Nesto se ne secam da se neko izvinjavao Srbima za sva zlodela koja su pocinjena.
Vrlina je prastati, ne treba zaboravljati!!!

Ina

pre 16 godina

to nije dovoljno, treba da se javno objave tekstovi optužnica protiv haških zatvorenika i begunaca da naš narod konačno shvati šta su oni radili u naše ime a da bi ostaviri neke svoje ambicije i apetite, i da se onda konačno ogradimo od toga. makar svi mlađi od 40godina. pa da koliko toliko živimo u skladu sa našim opredeljenjem a ne večito na nam neko nameće tuđe odluke i onda mi da snosimo posledice za takve odluke.

splićo

pre 16 godina

Meni ne smeta kad neko piva srpske domoljubne pisme, a ni vama ne bi triba smetat Thompson. Hrvati i Srbi su najbliži jedni drugima po jeziku i kulturi i ovaj rat šta se dogodia je totalno besmislen, nema pobjednika, svi smo mogli odavno bit u EU i živit ka i svi normalni ljudi

Djape

pre 16 godina

Iako samo politicki potez, veoma je vazan za pocetak zaceljivanja rana iz proslosti.

Iskreno se nadam da ce buduce generacije (naravno na obe strane) nauciti nesto iz proslosti i da im se nikada nece ponoviti da im idoli budu Milosevici i Tudjmani.

vedran

pre 16 godina

prije nego krenu poznati napadi i pitanja samo da kazem da se i Mesic ispricao za Jasenovac i mislim da su oba poteza na mjestu i da je to jedini put normalizacije odnosa

dael

pre 16 godina

Pozdravljam ispriku predsjednika Srbije, dugo ocekivana. Mozda je malo neobicno da je izrecena u tv emisiji, ali to i nije bitno. One koji pitaju kad ce se Hrvati ispricati Srbima podsjecam da je to predsjednik Mesic ucinio jos prije nekoliko godina u Beogradu, kad se ispricao za sve zlocine koji su pripadnici hrvatskog naroda u bilo kojem periodu nanijeli pripadnicima srpskog naroda (dakle, ocito je mislio i na 2. svjetski rat)... Mislim da je to bilo prilikom prvog sluzbenog posjeta Mesica tadasnjoj SCG, a da je s druge strane bio Svetozar Marovic, koji je takodjer ucinio slicnu gestu - ali on je Crnogorac - pa ce se tek ova Tadiceva gesta shvatiti kao prva isprika iz Srbije. Pozdrav iz Zagreba!

Ante Granić

pre 16 godina

Pozdravljam gestu predsjednika Srbije Tadića!

Vrijeme je da i Hrvatska i Srbija zajedno koračaju do Europe u slozi i međusobnom uvažavanju - pozdrav svim dobronamjernim građanima Srbije i pozivam Vas da ovo ljeto provedete u Hrvatskoj da vidite kako lijepo može bit kada ne ratujemo - naprijed u Europu!

pozdrav iz "najlipšeg grada na svitu" - Splita!

student

OK

pre 16 godina

Lep gest predsednika Tadica!Smatram da je ucinio pozitivnu stvar ka prevazlilazenju mrznje iz prethodnih ratova,i zblizavanju dva naroda u buducnosti jer neminovno je da moramo biti ok komsije i saradjivati.Naravno nadam se isto tako da ce HR vlasti doprineti poboljsanju uslova zivota i postovanja ljudskih prava Srpske manjine.Najvaznije po meni je to sto se konacno na ovim nasim Balkanskim prostorima,pocelo govoriti jezikom mira,saradnje,i medjusobnog uvazavanja,sto je gradjanima i najbitnije.Bravo gospodine Tadicu!!!

marko

pre 16 godina

Pravilno, ja kao cist 100 %Srbin podrzavam izvinjenje i trazim pomirenje izmedju normalnih ljudi dva naroda. Isto tako znam da postoji velika mrznja Hrvata prema Srbima koju mi normalni ljudi ne zasluzujemo. Zbog toga necu nikada ici u Hrvatsku na more. Zato treba neko od Hrvata da se izvini progonjenim i porodicama stradalih od strane Hrvatske. Krivce izvesti pred sud da se vise nikad ne ponovi a da nove generacije mogu ziveti u miru i medjusobnom postovanju ako ljubav vec nije moguca.

Gagi

pre 16 godina

Vrlo lepo, izvinjenje Hrvatskoj je i ispruzena ruka prijateljstva. A jos bitnije je to sto izvinjenje nije stiglo nakon izricanje presude o nadoknadi stete koje je Srbija prouzrokovala u Hrvatskoj. To cini izvinjenje iskrenim. Vrlo lepo.
Bolje prazna dusa nego lazi hrpa!

srpski patriota

pre 16 godina

Civilizacijski gest i cin kojim se iskazuje zelja za uspostavljanjem normalnih odnosa izmedju dve susedne drzave.
Stvar je jasna i nema potrebe za posebim elaboracijama.
Sada je na drzavnicima Hrvatske da odluce da li bi trebali mozda uputiti izvinjenje svojim drzavljanima srpske nacionalnosti koji su jos od 1990. stavljeni u kategoriju gradjana drugog reda.

Mada, tamo je izborna godina a Thompson je i dalje zvezda No.1, tako da sumnjam da ce bilo ko od njih imati hrabrosti za tako nesto. I dalje cemo slusati dobro poznate price o agresorima, odmetnicima itd.

Nema veze, gledajmo sebe, Tadic je uradio ono sto je ispravno i ima moju podrsku.

hrvat

pre 16 godina

Četitam, šta drugo da kažem!
Konačno se neko sjetio da odvoji kukolj od žita.
To pokazuje da je došlo vrijeme da srpskim narodom upravljaju pravi ljudi!
Jednostavno ne gledajmo više nazad i prestanimao da živimo u prošlosti, još jednom BRAVO TADIĆU!

Nikad nije kasno

pre 16 godina

Ispravan potez Tadica.

Uvek je dobro kada i medju politicarima najviseg ranga ima normalnih ljudi.

Ovo ce biti samo korak napred u normalizaciji odnosa dve zemlje.

Mnogi ljudi su nestali, poginuli, izgubili svoje najblize. Mnogi gradovi u Hrvatskoj su pretrpeli znatna ostecenja.

Nije u njima ratovala neka nevidljiva sila vec srpske i hrvatske snage.

A, kako smo bili jedni od ucesnika u tome - logika nalaze da je u vecini casnih i postenih ljudi bilo dosta onih koji su bili "losi momci".

Zato se treba izviniti i pruziti ruku svima, kao i oprostiti tudji greh.

Istina, trebalo je Tadic ovo da uradi odmah po stupanju na duznost predsednika republike, jer se to od bilo kog od njegovih prethodnika nije moglo ni ocekivati.

Ali, nikad nije kasno.

Pozdrav svim dobrim i postenim ljudina u HR i RS.

Berislav

pre 16 godina

Samo vodeci ljudi zrelih naroda u stanju su da ovako sto ucine.Oni mali,sitni,nezreli,infantilni uvek ce zvocati:a oni nama,a oni nama.....Posle velikih poraza i posrnuca treba imati snage da se pruzi ruka,tu snagu je imao jedan Vili Brant tu snagu ima dana Boris Tadic.Danas sam ponosan sto sam Srbin.

pa da...

pre 16 godina

"svim gradanima hrvatske"...dobro je da je se setio i nas srba iz hrvatske koji smo podrzavali milosevica tokom 1990-tih i zavrsili danas kao izbjeglice po celom belom svetu...sami smo krivi da je doslo do ovoga ...

Dejan

pre 16 godina

Slaba 'vajda' od izvinjenja jer se sa time ne mogu vratiti mrtvi. Treba onima koji su ostali zivi (i vratili se ili se zele vratiti) pomoci ekonomski. Hrvatska koja je bila jedna strana u ratu bar obnavlja kuce i donekle sredjuje uslove za zivot, ne vidim zasto Srbija koja je bila druga strana u ratu ne bi pomogla bar u gradjevinskom materijalu. Kada bi obe radile na obnovi toga sto su 'zakuhale' daleko bi se brze rijesio problem, jer kako rekoh, od rijeci nitko nema koristi, jer se od njih ne zivi.

splićanka

pre 16 godina

je da je rečenica loše sročena, al svejedno pohvalan i human potez.Nije baš da će se ovom isprikom rješit svi problemi hrvata i srba, ali sigurno predstavlja mali, značajan korak.

Aleksandar Djordjevic

pre 16 godina

Pozdravljam ovaj gest u potpunosti! Ne postoji covek koji moze da protivreci cinjenici da je bilo zlocina sa svih strana. Jedino priznavanjem svojih moze da se uspostavi stabilnost i pomirenje ovih nesrecnih naroda.
Prestanimo da zivimo u proslosti! Podrvnimo rukave i koncentrisimo se na svoje obaveze, karijeru, porodicu, hobije...Postoji mnogo lepih nacina da provedemo ovaj jedini zivot...Iskljucivo od nas samih zavisi!

Korki

pre 16 godina

U redu je to, ali mi nije jasno zasto se nama niko ne izvinjava, pa nismo samo mi pravili zlocine, mislim stvarno, sad treba mi da priznajemo sve i na sav glas a druge strane cute i slave "oluju"!!

Boro

pre 16 godina

Moram odati priznanje Tadiću, ali i napomenuti onima koji kažu da se Hrvatska treba ispričati da budu oprezniji s time! Hrvatska ima odgovornost prema svojim građanima srpske nacionalnosti koji su stradali ili su im uskraćena prava u Hrvatskoj. Hrvatska se može ispričati takvim Srbima, ali se nema što ispričavati Srbiji! Tadiću svaka čast, a hrvatski politčari trebaju se ispričati onim Srbima, gađanima Hrvatske, koji su u Hrvatskoj nepravedno stradali!

Nebitno

pre 16 godina

Predsednik Tadić je uradio nešto što dolikuje odgovornom i civilizovanom političaru! Bilo bi dobro kada bi svako ko predstavlja svoju državu bio spreman da se izvini (da li je bilo Jasenovca, da li je devedesetih bilo nedužnih srpskih žrtava, da li je u Hirošimi bilo nedužnih onog "nultog dana"...)! Malo je političara visokog ranga spremnih da izgovore jednostavno "Izvinite", kao što je to radio Vili Brant! Bravo gospodine Tadiću!!!

vojaBG-HR

pre 16 godina

Poslednjih par dana sam na moru u Hrvatskoj! Nisam bas uvek ponosan kada se pomene moja zemlja ovde! Ali, sada kada sam cuo ovu vest idem na ulicu da sa ponosom nosim moju etiketu "GRADJANIN SRBIJE". Predsednice hvala ti za ovo! Bilo je krajnje vreme!!!

Будимир

pre 16 godina

Како га само није срамота? Србија је земља у коју је из Хрватске протерано стотине хиљада Срба. Хрватска војска храбро је бомбардовала авионима избегличке колоне а да о оном бестијалном убијању стараца који су остали у РСК када је хрватсја војска ушла у њихова села, да и не говорим... Ако се извинио и у њихово име онда је ок. Срамота... Сада ме само занима која је процедура за опозив ...

DDT

pre 16 godina

Šta drugo reći nego, naklon do poda, Borise! Pogotovo što u tvojim rečima nije bilo nikakve lažne patetike, nikakvih izlizanih floskula i parola. Ne, rekao si to što si rekao iz srca,kratko i jasno! Nema ništa da se više objašnjava. Ko je razumeo -razumeo je. Ko nije - nikada neće.

Gorki Minhen

pre 16 godina

Prosto nesmem da se radujem. Toliki uspesi u sportu, muzici i nauci. Konacno divni politicari koji isteruju pravdu. Mozda se i nama nebo otvorilo.Svi komplimenti.

Tanja

pre 16 godina

Skidam kapu za ovakav potez.Bilo je krajnje vreme da Srbiju povede ovakav covek jer jedino to daje nadu da imamo bolje i svetlije sutra.Mislim da "cutanje" drugih govori o njima i da je to njihov problem o kom treba oni dobro da razmisle a mi ne treba da se poistovecujemo sa njima.Bravo Borise, samo napred!

mademoiselle

pre 16 godina

Ne postoji idealan predsednik, niko nije savrsen, tako i Tadic pored vrlina ima i svojih mana i politickih gresaka. Ali ovo izvinjenje je samo jos jedan dokaz da Tadic i DS vode jednu zdravu i normalnu politiku.

Kaktusar

pre 16 godina

Drago mi je da je konačno došlo do isprike, iako ona meni nije puno značila. Političari se mogu ispričavati, ali važno je kaj narod osjeća. Po vašim komentarima vidim da i vi braća Srbi žalite zbog toga, kao i večina nas Hrvata. Žalosno je kaj se je Jugoslavija raspala na onakav naćin... Sada nam je puno gore nego kaj je prije bilo. Nedostaje nam vođa poput Tita!

Kaj se Thompsona i ustaštva tiče, to su sve ljusi koji ništa ne znaju i koji žive ne gledajući svijet oko sebe! Žalosno je kad vidite u Dalmaciji spomenike Partizanima išarane ustaškim znakovljem, a zna se da su Ustaše prodale Dalmaciju Italiji... Nadam se da će što prije toga nestati! Također je žalosno što se je dogodilo u Jasenovcu, i kako neki izlednačavaju Bleiburg i Jasenovac. U Jasenovcu su poubijani samo civili, dok je na Bleiburgu ipak večina bila ustaških vojnika.

Nadam se da ćemo što prije živjeti u slozi!

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Zagrepčanin

zorica

pre 16 godina

Dokle ćemo samo mi da se izvinjavamo? Koliko izbeglica iz Srbije se " sklonilo" u HRvatsku? Čak se ni njihovi prijatelji Albanci nisu tamo sklanjali. Slave " OLUJU" svake godine!!! Verovatno nakon ovog izvinjenja sledi i izvinjenje Amerikancima, Francuzima, Italijanima, Nemcima i ostalima što su nas bombardovali, ali i Albancima što su sa Kosova proterali toliko Srba, Turcima što su nas pet vekova gazili i ponižavali i td, i td... Uostalom, to što je Putin došao u Zagreb, a ne u Beograd, dovoljno govori, za one koji umeju da misle.
ZDM

Neko ko je daleko

pre 16 godina

I nije mi jasno. Svi govorimo kako ne treba da zivimo u proslosti, kako je proslost nesto sto treba da ostane na mestu gde jeste, kako treba da se okrecemo buducnosti, kako je EU ono sto nas ocekuje, kako, kako, kako. I onda, dodjemo u situaciju da svi tarzimo oprostaje iz proslosti. Neogicno, suludo i nikako napred orjentisano. Ne, nemojte me pogresno shvatiti ne smatram da je izvinjenje lose, naprotiv, ali smatram da je izvinjenje nesto sto nema veze sa progresom niti gledanjem napred. To je smernica i pokazatelj da ne mozemo da se otrgnemo od proslosti.
I dok pjuste prazna izvinejnja, pateticne reci, tuga i cemer, meni je sve jedno. Dok idemo napred, ali pitanje je kako cemo, jer stalno i samo gledamo u proslost.

momabrazil

pre 16 godina

Dobar potez predsednika, ne zaboravimo da je za vreme SAO Krajine bio protern skoro sav hrvatski zivalj sa te teritrorije a o Vukovaru i da ne prichamo. Srbi nisu toliko bili ugrozeni u Hrvatskoj da uz pomoc JNA ociste etnicki tu teritoriju. Sve je moglo biti drugacije da su na chelu Srbije i Hrvatske bile drugi predsednici a pogotovo na na chelu Srbije

nocna ptica

pre 16 godina

videla sam vest ranije, ali zelim da komentarisem tek sad kad sam pogledala intervju u repriznom terminu. veoma sam zadovoljna nastupom predsednika Srbije u prestiznoj emisiji Hrvatske televizije. imponovao je u svakom pogledu. Stankovic je vrsan novinar, za intervju se temeljno pripremio, a Tadic se nije obrukao. nije NAS obrukao i mogu samo da kazem da mi je laknulo. volela bih da B92 emituje ovaj intervju, ukoliko je tako nesto moguce.
Boris Tadic zna sta radi i to radi dobro. dosta je bilo brukanja.

Goran

pre 16 godina

Halo Srbijo! Kakve su to reakcije na normalno ljudsko izvinjenje (ko nije pročitajte šta je čovek rekao)?
Predlažem da pokrenemo akciju za zabranu svih političkih opcija koje žele da truje narod svojim neumerenim šovinizmom:
SRS, SPS i DSS!

Kad trebe da popravimo ugled naše zemlje oni naše prednosti pretvaraju u poraz!!! Fuj i dosta!

Sused iz Bloka 45

pre 16 godina

Ova izjava je i ljudski i politicki dobro srocena. Izvrstan gest Predsednika Tadica.

Sto se tice nezaboravljanja nasih zrtava - jeste da je u ratu u BiH poginulo oko 97.000 ljudi od toga oko 63% su Muslimani, ali je u Drugom svetskom ratu poginulo 1.706.000 ljudi - a ko je bio vecinska zrtva prosudite sami imajuci u vidu cinjenicu ogromnog prisustva nemacke vojske i njihovog saveznistva sa Muslimanima i Hrvatima.

Danilo

pre 16 godina

Jeste da nikad vise necu glasati za DS zbog njega,ali danas je Tadic pogodio pravo u sredu.Svaka cast,u pravu si , tako treba.Dosta je rata,hocemo da zivimo.Braco Hrvati dodjite na Exit da se radujemo.

dragan

pre 16 godina

15 godina je prošlo od agresije na hrvatsku. napokon da je netko smogao hrabrosti da se izvini za 15 000 civila ubijenih u tom ratu. samo vi u Srbiji trebate još da shvatite da Knin, Vukovar, Petrinja, Banja Luka, Trebinje, Nikšić, Podgorica nisu u Srbiji i da glasate za razum,a ne za izaivanje novih ratova. mislite o budućnosti svog naroda i svoje države. Prošlost može da vas zavede. Pozdrav iz sunčane Dalmacije i čestitke vašem predsjedniku Borisu Tadiću na jako lijepoj gesti koja nama hrvatima daje nadu da neće biti ponovo posezanja za tuđim teritorijima.

henry

pre 16 godina

Tadić je pogodio, svaka riječ mu jE bila na namjestu. Ove su geste čovijeka koji da je bio 90 ih na vlasti u Srbiji sad bi i Hrv. i SRB bile u EU. Kao osoba koja je 4 godine bila granatirana u ZD, bez vode i oko 2 godine bez stuje, moram reći da ispriku prihvatam, kao i svi građani HRV. bez obzira na nacionalnost koji su bili žrtve Miloševićevih i Mladićevih vizija o velikoj SRbiji. Neki koji prigovaraju zašto nema isprike za OLuju, poručujem da ne treba sve izjednačaviti. Krivice ima na svim stranama, ali ni približno nisu svi krivi. U oluji je bilo zločina i krivci trebaju odgovarati, ali ne može se uspoređivati sistematsko razaranje i ubijanje po Hrvtaskoj, sa legalnom operacojom, što je legalnije od oslobođenja vlastite države. kao šro je OLuja u kojoj je bilo mali broj zločina. Srpski narod koji je stajao uz miloševića svjesnoje riskirao da postane žrtva njegovog ludila, jer u mom zadru svi srbi koji su ostali tijekom rata u zadru i danas u njemu žive jer svojim ne odlaskom potrdili su da ne žele veliku srbiju. Tadić je realan političar, a sve veći povratak Srba i obnova njihovih kuća i mirnar eintegracija pokazuje da HRvtaska pruža ruku Srbima kao legalnim građanima.

fdgd

pre 16 godina

Drzavnicki i castan potez gospodina Tadica.
Naravno, radikali i takozvane liberalne demokrate naci ce par miliona zamerki. Prvi ce da se pozivaju na istoriju i nepravde cinjene srpskom narodu (kao da necije zlodelo, daje meni pravo da cinim to isto zlodelo), dok ce drugi (pateticno i poltronski) biti "veci katolici od Pape.
Na srecu, Srbija ima i onaj normalni, vecinski deo.

Ivan

pre 16 godina

Mislim da je ovo odgovoran gest ozbiljnog politicara. Ono sto mi kao ljudi pre svega treba da uradimo je da probamo da ispravimo sve ono lose sto je cinjeno u nase ime koliko je to moguce. Takodje kako je i sam Tadic primetio i mi pamtimo nase zrtve i ne zaboravljamo ali nas to ne treba spreciti da budemo ljudi i da ne vidimo lose u nama.

Sa druge strane Vucicev komentar zaista ne bi trebao da stoji u istom clanku i zaista mislim da ga ne treba ni komentarisati. Kad ponovo procitate taj isti govor mrznje i besa mislim da je jedina rec koja vam pada na pamet - bolest.

SVI VI STO MASTATE O SRECI

pre 16 godina

Pa evo, Vucicu, vidi koliko ima komentara ovde koji podrzavaju, na ovaj ili onaj nacin, Tadicevo izvinjenje. Sta smo mi, nego gradjani koji su glasali za njega da bi, izmedju ostalog, danas rekao to sto je trebao neko od nas reci jos odavno. I jos je rekao da ocekuje izvinjenje s druge strane, jer su zlocini cinjeni obostrano.

Pa sto hoces bre vise? Jel smo mi, Srbi, ubijali druge? Jesmo. Jesu li nas ubijali? Jesu. Mi smo se izvinili, i sad nam je makar malo lakse. Nije na nama da ih teramo da nam se izvinjavaju, to je stvar civilizacijskog ponasanja, etickog kodeksa i normalnog ljudskog razmisljanja.

Ti i takvi poput tebe, za koga postoje samo srpske zrtve, a za koga Srebrenica, Vukovar i Dubrovnik ne postoje na mapi nase savesti, uzivaj u svom prevelikom savrsenom srpstvu dok mi, prave patriote po priznanju, i dobrovoljni domaci izdajnici iznikli iz tvog autizma, ne svedemo tvoje glasacko telo na nivo statisticke greske.

Ivan M

pre 16 godina

Mora da je nesto dobro uradio cim ga Vucic ovako pljuje. Nisam glasac DS, ali Tadicu cestitam na ovom iskrenom i ljudskom potezu.

Todor Panajotovic

pre 16 godina

Aleksandar Vučić bi trebalo da pomirise kafu, uzme slatko i vodu a zatim da tu kafu i popijen kako bi se konacno probudio iz svog ruznog sna...

Dino

pre 16 godina

Svaka Vam cast Gospodine Tadicu!!!Najzad Srbija ima predsednika kavog zasluzuje.Ima Boga i parvde,sve je krenulo nabolje..teniseri(svaka cast)paobeda na Evroviziji(svaka cast)Vicesampioni Evrope u fudbalu(svaka cast)...nije sve tako crno kako bi "neki"hteli da to bude.Niko nije savrsen,svi cinimo greske i te greske pokusavamo da ispravljamo.Gospodine Tadicu,Vi vodite Srbiju ka pravom putu i pravda ce pobediti.Ja sam rodjen u Srbiji i moram reci da nisam Srbin,ali Srbija je divna zemlja,srpski narod je divan narod,naravno u svakom zitu ima kukolja,ali u sustini narod Srbije ima srce, i to se sada vidi,nikad nije kasno,pravda uvek dolazi i na kraju ce biti najbolje onima koji su strpljivi i cekaju.
Bog Vas pozivio Gospodine Tadicu!!!
Jugosloven srcem i dusom

Marko

pre 16 godina

... Kao da do sad niste mogli normalno da zivite dok se tadic nije izvinio. Vise mi se smucilo da Srbija izgrava crnu ovcu vec sto puta su im se izvinjavali, a nikako oni nama da se izvini jer nisu ni oni bili bele lale. Tadic se ne bi ni izvinio da ga onaj napadni voditelj nije pritiskao.

Milan

pre 16 godina

Na ovako sjajan potez predsednika Tadica negativno se izjasnili samo se Jovanovic i Vucic! Da li oni to spremaju neku novu 'tihu" koaliciju.

Joe USA

pre 16 godina

I ako smatram da je najveci deo inzenjeringa rata u Hrvatskoj napravljen van Srbije i da je Srbima u Hrvatskoj i JA u povlacenju rat u velikoj meri nametnut, ovaj potez pozdravljam kao mudar politicki gest. Izvinjenje gospodina Tadica je na mestu i ne treba izvinjenja uslovljavati, meriti i uporedjivati.

Secanja

pre 16 godina

Kad vidim, a pogotovu kad cujem ovog Vucica i kad pomislim da su nam takvi primitivci vodili drzavu i za nas "herojisali" po komsiliku onda sam presrecan ako izvinjenja mogu da lece rane!?

foxmulder

pre 16 godina

Konačno. Još da hapšenjima preostalih begunaca optuženih za ratne zločine damo i praktični doprinos ovom etičko/političkom stavu.

mg85

pre 16 godina

Jako mi je drago da postoje ljudi u Srbiji koji su pametni i bave se politikom! Svaka cast Tadicu, pametan i hrabar potez!

Medjutim, mi (moja porodica) smo imali stan na hrvatskom primorju, u Pirovcu, i on je srusen, a mi nikakve odstete... Cak ni izvinjenja....

Zoran Todorovic

pre 16 godina

Izvinjenje za pogresno vodjenu politiku od koje su stradala dva naroda jedan je od najvecih poteza predsednika drzave. Porazava cinjenica da se mi, odnosno nasa drzava mora izviniti pred vise naroda. Ali dobro je to sto predsednik Tadic odlicno razume da se na taj nacin,izvinjenjem i prihvatanjem odgovornosti gradi bolja buducnost za nasu zemlju.Istoriju ne mozemo da promenimo ali mozemo da uticemo na posledice.

vladda

pre 16 godina

eeee ovo je znak da su "ovi" resili da sa "ovom" zemljom naprave nesto ozbiljno... bilo politicki potez ili ne.. skidam kapu, tako treba.

Igor

pre 16 godina

Sad sam gledao reptrizu emisije, super je ovo sto je uradio , i idemo dalje i ovim pokazujemo koliko je nase drustvo u odnosu na susjednu zemlju ispred po neiskompleksiranosti :)