Subota, 29.04.2006.

12:53

"Prednost suverenista - 15 odsto"

Svetozar Marović izjavio da procene DPS-a govore da je blok za nezavisnost u prednosti od 15 procenata u odnosu na unioniste.

Izvor: B92

"Prednost suverenista - 15 odsto" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

svitac

pre 17 godina

Pitam se zasto se politicki vrh odlucio za otcepljenje 2000. kada su dosli normalniji vetrovi u Srbiji i kada su u skupstini SRJ mogli da ostvare sve Evropske ciljeve da su podrzali novu vlast?

Dejan

pre 17 godina

U jednoj anketi medju nezaposlenima u CG, kao razlog svoje nezaposlenosti 57% je izjavilo da nece da radi. Jedva cekam da postanu nezavisni, nece moci vise da krive Srbiju, vec ce se suociti sa samima sobom - lenjim, tvrdoglavim i punim nicim potkrepljenog samopouzdanja. Uostalom sta ih sada sprecava da prosperiraju, zajednicku drzavu inace ne fermaju.

...

pre 17 godina

Uopse mi nije jasno sto se crnogorci toliko loze da ih mi sputavamo u njihovom razvoju.Da Srbija glasa za otcepljenje od crne gore 90 otsto gradjana bi glasalo za.Daj boze da se otcepite
Srbin

mxyplktz

pre 17 godina

Neka idu napokon!!! Stvarno mi je dosta crnogoraca kako pljuju na zemlju koja ih je izdrzavala neznam kolko decenija.I jos gore da se smatraju nesto posebno,kao da crnogorci nisu srbi.Samo da nam ne trazu neke specijalne odnose posle referenduma, ako sticu nezavisnost treba ih posmatrati isti stranci kao svaki drugi!!! DOSTA MI JE IH,DOSADILI SU!!! Imam prijatelje u cg ali nikad vise ne idem na njihovo primorje...

Milan

pre 17 godina

Dace valjda Bog da se konacno ratosiljamo tih crnogoraca.Pa kad nam i zvanicno uzmu Kosovo onda cemo konacno moci na miru da se okrenemo sami sebi i Srbiji.Sretan put svima,sto pre to bolje.

srpski separatista

pre 17 godina

Dajte već jednom, neka umre Đekna i neka joj svi rođaci iz Srbije odu na sahranu i više se nikad ne vrate. Ako je u Srbiji toliko loše, što se pola CG doselilo ovde. Ako bi se vratili tamo odakle su, imalo bi dosta novih radnih mesta za građane Srbije. Uzgred i Boku Kotorsku i more su dobili od Srbije posle okupacise iz 1918. Što je ne vrate Hrvatskoj kad je sve iz Srbije tako ogavno?

Dusan

pre 17 godina

Drzim prekrstene palceve i navijam za njihov referendum.Krivo mi je samo sto nas nasa vlast nipodastava i ne pita nizasta. Verujem da cemo se 22-og svi radovati i izaci na ulice da proslavimo nezavisnu SRBIJU.

Prodino

pre 17 godina

Interesantno... ako se svi zalazemo da budemo odvojeni jedni od drugih, da imamo svoju "kucu" zasto onda uopste i hocemo da udjemo u EU? Da bismo opet skidali granicne karaule izmedju Srbije i CG? U cemu je poenta evropske zajednice kad ne mozemo sa najblizim susedima da budemo u zajednici? Pa zar mislite da nas ko smatra ozbiljnima?

A CG je toliko velika drzava,da moze sama da se "odrzava"!? Ma ljudi, u Cg nema strucnjaka za bilo sta! To sto je valjalo je odavno otislo ako ne u inostranstvo onda u Srbiju. Pitajte koliko cg studenata u beogradu zeli da se vrati u CG? Znam ih mnogo, i nikome ne pada na pamet. Razlog? Nece da se zacaure u takvu sredinu gde je volja jednog coveka i njegovih rodjaka jedino sto sme da se cuje. Pa videli ste ko je CG najvise pomogao oko nesrece na pruzi u januaru. Ko u Cg popravlja te vozove? Niko, a vec da ne pricam da se cak i manje popravke mobilnih salju u Beograd

hrcak

pre 17 godina

Zalosno je da se ova visevjekovna podjela i tragedija jednog te istog naroda (ne)zavrsava,sa podjelom ni na religioznom,ni na jezickom osnovu,nego samo na dnevnopolitickom planu.
P.s.
U Quebec-u(Canada) zive Francuzi.Razlicite nacionalnosti,religije i porijekla, jezika,cak i mentaliteta(da ne pominjemo vijekovno rivalstvo)pa nalaze 90% razloga i rezona da zive u zajednickoj drzavi sa ``hiljadugodisnjim neprijateljima`` Englezima.

Kod nas isti narod,jezik,religija,mentalitet i svako hoce svoju avliju.
Siroti mali hrcki!
Naprijed u nove podjele!!!!!
Sta li ce biti sa Bokom-Kotorskom?????

South Southeast

pre 17 godina

Ne znam o kakvom modelu Marović priča. Model postoji već odavno. Crna Gora postaje isto kao BiH ili pak Hrvatska u odnosu na Srbiju, t.j., poprilično antagoniziran sused sa izvesnim potraživanjima... i određenom negiranjem Srpskog naroda na svojoj teritoriji.
Toliko o budućim modelima i Srbovanju.

Mirko

pre 17 godina

Izgleda da je dobro zagustilo kad se i Sveto ukljucio. Milovci su htjeli da ispadnu fer dzentlmeni da ne bude da Marovic rusi drzavu sa pozicije njenog predsjednika, ali kad je prituzilo sva su sredstva neophodna. Badava su i sve narucene ankete, Milovci, spremajte se za poraz.

Milos

pre 17 godina

Zao mi je sto SRBIJA nema definisanu drzavnu strategiju,i viziju KUDA,KAKO ,GDJE I KOJIM PUTEM da ide.Nijesam siguran da smo i mi svjesni toga dje se nalazimo i gdje idemo,a nalazimo se na KRAJU KRAJEVA.Ali ne mojte zaboraviti,to je posao/POLITIKA/ kao i svaki drugi.Neko je placen da odredjeni posao obavi.

nenad

pre 17 godina

Ne mogu da vjerujem da jos ima nesretnika koji i dalje nasijedaju na Milove jeftine fore " svoja kuca"...razdvajanje da bi se posle bolje spojili i sl.
Podsjeticu takve na sledece Milove izjave:
"Cast mi je da saradjujem sa tim covjekom,kojeg smatram vodecim politicarem ovih prostora " (devedesetih o Molisevicu);" Jugoslavija bez alternative"(pred referendum 89)
"Demokratska Crna Gora u demokratskoj Jugoslaviji"(slogan koalicije Da zivimo Bolje(DPS-NS-SDP));"Referendum u Crnoj Gori nema alternativu"(pred potpisivanje Beogradskog sporazuma i stvaranja SCG)
i naravno najnovije "svoja kuca " i sl
E pa ,ljudi moji izmislice on jos 10 jezika,crkvi, akademija i drzava samo da on ostane bar jos 19 godina na vlasti....Zao mi vas ... U PAMET SE DOBRO CRNOGORCI !!

Leon

pre 17 godina

Draga braco Crnogorci glasajte pametno za nezavisnost i jos brze prebrojte te glasove, te put pod noge sto dalje od Srbije dace Bog da vise nikada nebudemo u istoj drzavi, a sto se tice Mojkovacke bitke skupo je to kostalo Srbiju sve ove godine-putuj Crna goro, Zvezda Srbija nikad Jugoslavija a vala ni SCG

Kragujevac

pre 17 godina

Eh dragi crnogorci i suverenisti kada bi samo znali koliko Srba zaista zeli da sto pre odete i skinete nam se sa grbace, verovatno se ne bi toliko zurili. Ovako, ako Bog da, posle 21. Maja, 'volimo' vas kao i sve ostale susede, Hrvatsku, Makedoniju, BiH, Bugarsku, Rumuniju ... Srecno bilo, mi jedva cekamo, a vi?

Dusan Marijanac

pre 17 godina

Nadam se dacete dobiti ne 15% nego 100% da budete nezavisni Nesvrstani ;putuj Montenegro svojim putem i prekini ucjenjivati SRBIJU

Nenad Stojadinovic

pre 17 godina

Na referendumu za nezavisnu Srbiju glasalo bi 95%,ako u CG referendum ne uspe,organizovace se u Srbiji.Jos malo do Nezavisne Srbije(nadamo se 20 dana).

SVD

pre 17 godina

Jedva čekam da prođe referendum i da se Crna Gora odvoji sa svojim Lukašenkom. Govor Marovića je običan bezobrazluk. On kritikuje što ima 10 puta više Srba od Crnogoraca, a što Srbija traži veće učešće Crne Gore u troškovima. Pa kad ih ima deset puta manje, što nisu uzeli 10 puta manje ambasadorskih mesta, ili što smo morali da trpimo jednu takvu kreaturu kao što je Crnogorac Marović, na čelu države koju on sada želi da uništi. Dosta nam je izdajica neka se lepo počisti u CG svako ko se ne oseća Srbinom, a oni koji ostanu neka se jednom za navek izjasne i da svako mete pred svojom kućom. A za Crnogorce sva pravila kao za druge prijateljske zemlje. Rod za rod, sirenje za pari, kako kažu Makedonci.

bokelj nikad crnogorac

pre 17 godina

jao, a sta je sa Bokeljima? Srbija ce se rijesiti tereta, a mi cemo i dalje morati crnogorsku nekulturu trpit!

FREE BOKA AND SERBIA!!!
Lijep pozdrav iz Boke!

Ivana

pre 17 godina

Dragi prijatelji iz Srbije,
cini mi se vise cemo se voljeti i dublje postovati posto svako bude imao svoju kucu. Nemojte zaboraviti da samo vam i ponesto dali, sjetite se Mojkovacke bitke u kojoj su Crnogorci izginuli da bi srpska vojska mogla da prodje preko Albanije do Grcke. Kada budemo nezavisni i mi i Vi sjecajmo se samo dobroga koje smo donosili jedni drugima. Pozdrav i srescemo se Evropi!

stojan matic

pre 17 godina

Nije Djukanovic, nego Kostunica mahao spiskom Crnogoraca koji zive u Beogradu. Zasto? Oni koji kazu: "Neka se vec jednom odcepe" upitaju zasto je stampao CD sa spiskom Beogradskih Crnogoraca? Ako i dalje ne vide ocajnicke napore Kostunice & Co.da Crna Gora ne postane nezavisna drzava, ondak njima nema pomoci. U ostalom ni Madjarska nema more pa ima olimpijske pobednike i svetske prvake!Budim-Pesta ima godisnje preko 2 miliona turista!? Zasto ne moze Beograd 1 milon? Zato Nama ne treba da bude preokupacija "nezavisnost" Crne Gore, to je njihovo pravo, a Mi da se ugledamo na Madjare i kazemo: "kad mogu oni bez mora da osvoje zlato, mozemo i Mi"!

rus

pre 17 godina

Presednik drzave lobira za njen raspad, boze sacuvaj, da ima imalo morala dao bi ostavku i nebi primao platu.
Platu za zastitu interesa zajednicke kuce!
Jedva cekam da se odvoje, i da vidim koga ce da okrivljivuju za nesprhe u svojoj drzavici!Sretan put od Srca!

Djape

pre 17 godina

Crnogorci, zelim vam da se sto pre otcepite ali ne ocekujte nikakav specijalni status. Voleo bih i da dobijete vizu za ulazak u Srbiju. Decu skolujte negde drugde, imamo mi svoje dece koju treba besplatno skolovati, pa niste popili svu pamet ovog sveta. Studentski domovi ce polako postati prazni od vecitih studenata koji voze besna kola a jos uvek uzivaju blagodeti koje im pruza tako im mrska Srbija. Cao i sa srecom!

Miljan

pre 17 godina

Cetinje je pravi simbol suvjerenistickog bloka. Taj grad nikad neku posebnu ljepotu i kad su mu ambasade bile pune, ali sada, poslije 17 godina Djukanovicevih mandata pod raznim formalnim titulama, Cetinje je pusto mjesto, sa velikim brojem nezaposljenih ciji gradjani imaju vise nego dosta vremena da razmisljanju o stvaranju novih drzavica na Balkanu jer su im sve ostale perspektive deprimirajuce zahvaljajuci Milovom tutorstvu.

Игор

pre 17 godina

Тако су Горан Матић и Горица Гајевић у септембру 2000. објашњавали како ће Милошевић победити у првом кругу. 15% предности (ваљда мисли на 15 бодова али не зна да се изрази), чуј ти Маровића осокољеног, као нови Мишко Вуковић...

Bole

pre 17 godina

Srbija ce biti zahvalna Crnoj Gori sto joj je donijela nezavisnost. Jos kad rijesi problem Kosova, konacno ce Srbija znati za svoje granice, prestace da brine tudje brige, da placa tudje racune, okrenuce se svojim problemima. Aferim!

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Nadam se da ce 21. Crna Gora glasati za nezavisnost sa jos vecom razlikom od 15% i da ubuduce, kao gradjanin Srbije necu vise morati da placam razno-razne petorazredne likove iz Crne Gore koji izigravaju ambasadore, diplomate ili se izivljavaju po Beogradu. Nadam se da necu vise finansirati skolovanje vecitih studenata iz Crne Gore, da necu vise placati lecenje gradjana Crne Gore u Srbiji i da nikada vise necu morati da trpim i da slusam pluvanja po Srbiji razno-raznih iskopleksiranih vukovica, krivokapica, vlahovica i comp. Sve najbolje u nezavisnoj Crnoj Gori i da tamo i ostanete.

Marko

pre 17 godina

Crna gora kolijevka "istrage poturica" je kao drustvo i drzava prevazisla taj kompleks (bez obzira na jos po kojeg guslara). Srbija svoje komplekse komplekse nije i nece prevazici.
Mladic koji je izjavio da se "konacno" osvetio "Turcima" se skriva od Srpske strane srpske drzave i crnogorskih guslara ali barem drzva i suverenisti ne ucestvuje u tome. zasto je onda cudno da se muslimani i nezavisna crna gora ne gledaju kao prirodni neprijatelji.

zoki

pre 17 godina

Hteo sam da narucim dres fudbalske reprezentacije ali ne zelim dok se CG ne odvoji jer me nervira to cg na dresu. Zelim im uspeh na referendumu i samo se molim da nasima posle referenduma ne padnu napamet neki specijalni odnosi; dakle kao Bugari, madajri ili finci tako isto i crnogorci.

stratus

pre 17 godina

Nadam se da ce doci taj 22. i da drzavljani Srbije vise nece izdvajati za budzet kojima se placaju crnogorski funkcioneri. Svako neka radi za sebe, bice bolje i jednima i drugima.

Danilo Niksic

pre 17 godina

Nadam se da je prednost mnogo veca i da cu 21.maja konacno dobiti svoju drzavu uz naravno dobre i fer odnose sa Srbijom !!!

Salle

pre 17 godina

Hvala bogu da skinemo jos jedan teret EU sa grbace ,kosovo takodje pa da sednemo i da vidimo sa cime raspolazemo i kako to sto nam je ne nasom voljom ostalo poboljsamo pa da zivimo bar kao Slovenci ako nismo za bolje nasa deca ce biti 100%,pa onda svako svoje dvoriste da uredi samo kada bi i ovu garnituru vlasti poslali ili bolje prodali nekoj drugoj drzavio ali njih necemo ni mi pa kako bi onda drugi,medjutim svaka roba svoga kupca ima,nadam se!

ivan

pre 17 godina

Valjda ce biti i vise od 15 % za drzavu Crnu Goru ponovo. Dosta je bilo srbovanja po balkanu, ovim cemo skresati takve gluposti o nepostojanju crnogorskog jezik,a nacije, crkve i drzave !

Jelena

pre 17 godina

"Govor je odrzao i Svetozar Marovic, koji je ranije tvrdio da se nece ukljucivati u kampanju za nezavisnost jedne od clanica zajednice na cijem se celu nalazi."
Uh!!! Pa prosto neverovatno kakvo je ovo 'iznenadjenje'.
Sta je sledece? Kostunica, koji drzi govor na skupu za nezavisnost Kosova? Ma, ni to me ne bi iznenadilo. To i jeste tuzno, sto me nista vise ne iznenadjuje...

Jelena

pre 17 godina

"Govor je odrzao i Svetozar Marovic, koji je ranije tvrdio da se nece ukljucivati u kampanju za nezavisnost jedne od clanica zajednice na cijem se celu nalazi."
Uh!!! Pa prosto neverovatno kakvo je ovo 'iznenadjenje'.
Sta je sledece? Kostunica, koji drzi govor na skupu za nezavisnost Kosova? Ma, ni to me ne bi iznenadilo. To i jeste tuzno, sto me nista vise ne iznenadjuje...

ivan

pre 17 godina

Valjda ce biti i vise od 15 % za drzavu Crnu Goru ponovo. Dosta je bilo srbovanja po balkanu, ovim cemo skresati takve gluposti o nepostojanju crnogorskog jezik,a nacije, crkve i drzave !

Danilo Niksic

pre 17 godina

Nadam se da je prednost mnogo veca i da cu 21.maja konacno dobiti svoju drzavu uz naravno dobre i fer odnose sa Srbijom !!!

Salle

pre 17 godina

Hvala bogu da skinemo jos jedan teret EU sa grbace ,kosovo takodje pa da sednemo i da vidimo sa cime raspolazemo i kako to sto nam je ne nasom voljom ostalo poboljsamo pa da zivimo bar kao Slovenci ako nismo za bolje nasa deca ce biti 100%,pa onda svako svoje dvoriste da uredi samo kada bi i ovu garnituru vlasti poslali ili bolje prodali nekoj drugoj drzavio ali njih necemo ni mi pa kako bi onda drugi,medjutim svaka roba svoga kupca ima,nadam se!

stratus

pre 17 godina

Nadam se da ce doci taj 22. i da drzavljani Srbije vise nece izdvajati za budzet kojima se placaju crnogorski funkcioneri. Svako neka radi za sebe, bice bolje i jednima i drugima.

Marko

pre 17 godina

Crna gora kolijevka "istrage poturica" je kao drustvo i drzava prevazisla taj kompleks (bez obzira na jos po kojeg guslara). Srbija svoje komplekse komplekse nije i nece prevazici.
Mladic koji je izjavio da se "konacno" osvetio "Turcima" se skriva od Srpske strane srpske drzave i crnogorskih guslara ali barem drzva i suverenisti ne ucestvuje u tome. zasto je onda cudno da se muslimani i nezavisna crna gora ne gledaju kao prirodni neprijatelji.

zoki

pre 17 godina

Hteo sam da narucim dres fudbalske reprezentacije ali ne zelim dok se CG ne odvoji jer me nervira to cg na dresu. Zelim im uspeh na referendumu i samo se molim da nasima posle referenduma ne padnu napamet neki specijalni odnosi; dakle kao Bugari, madajri ili finci tako isto i crnogorci.

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Nadam se da ce 21. Crna Gora glasati za nezavisnost sa jos vecom razlikom od 15% i da ubuduce, kao gradjanin Srbije necu vise morati da placam razno-razne petorazredne likove iz Crne Gore koji izigravaju ambasadore, diplomate ili se izivljavaju po Beogradu. Nadam se da necu vise finansirati skolovanje vecitih studenata iz Crne Gore, da necu vise placati lecenje gradjana Crne Gore u Srbiji i da nikada vise necu morati da trpim i da slusam pluvanja po Srbiji razno-raznih iskopleksiranih vukovica, krivokapica, vlahovica i comp. Sve najbolje u nezavisnoj Crnoj Gori i da tamo i ostanete.

Bole

pre 17 godina

Srbija ce biti zahvalna Crnoj Gori sto joj je donijela nezavisnost. Jos kad rijesi problem Kosova, konacno ce Srbija znati za svoje granice, prestace da brine tudje brige, da placa tudje racune, okrenuce se svojim problemima. Aferim!

Miljan

pre 17 godina

Cetinje je pravi simbol suvjerenistickog bloka. Taj grad nikad neku posebnu ljepotu i kad su mu ambasade bile pune, ali sada, poslije 17 godina Djukanovicevih mandata pod raznim formalnim titulama, Cetinje je pusto mjesto, sa velikim brojem nezaposljenih ciji gradjani imaju vise nego dosta vremena da razmisljanju o stvaranju novih drzavica na Balkanu jer su im sve ostale perspektive deprimirajuce zahvaljajuci Milovom tutorstvu.

Игор

pre 17 godina

Тако су Горан Матић и Горица Гајевић у септембру 2000. објашњавали како ће Милошевић победити у првом кругу. 15% предности (ваљда мисли на 15 бодова али не зна да се изрази), чуј ти Маровића осокољеног, као нови Мишко Вуковић...

Djape

pre 17 godina

Crnogorci, zelim vam da se sto pre otcepite ali ne ocekujte nikakav specijalni status. Voleo bih i da dobijete vizu za ulazak u Srbiju. Decu skolujte negde drugde, imamo mi svoje dece koju treba besplatno skolovati, pa niste popili svu pamet ovog sveta. Studentski domovi ce polako postati prazni od vecitih studenata koji voze besna kola a jos uvek uzivaju blagodeti koje im pruza tako im mrska Srbija. Cao i sa srecom!

rus

pre 17 godina

Presednik drzave lobira za njen raspad, boze sacuvaj, da ima imalo morala dao bi ostavku i nebi primao platu.
Platu za zastitu interesa zajednicke kuce!
Jedva cekam da se odvoje, i da vidim koga ce da okrivljivuju za nesprhe u svojoj drzavici!Sretan put od Srca!

stojan matic

pre 17 godina

Nije Djukanovic, nego Kostunica mahao spiskom Crnogoraca koji zive u Beogradu. Zasto? Oni koji kazu: "Neka se vec jednom odcepe" upitaju zasto je stampao CD sa spiskom Beogradskih Crnogoraca? Ako i dalje ne vide ocajnicke napore Kostunice & Co.da Crna Gora ne postane nezavisna drzava, ondak njima nema pomoci. U ostalom ni Madjarska nema more pa ima olimpijske pobednike i svetske prvake!Budim-Pesta ima godisnje preko 2 miliona turista!? Zasto ne moze Beograd 1 milon? Zato Nama ne treba da bude preokupacija "nezavisnost" Crne Gore, to je njihovo pravo, a Mi da se ugledamo na Madjare i kazemo: "kad mogu oni bez mora da osvoje zlato, mozemo i Mi"!

Ivana

pre 17 godina

Dragi prijatelji iz Srbije,
cini mi se vise cemo se voljeti i dublje postovati posto svako bude imao svoju kucu. Nemojte zaboraviti da samo vam i ponesto dali, sjetite se Mojkovacke bitke u kojoj su Crnogorci izginuli da bi srpska vojska mogla da prodje preko Albanije do Grcke. Kada budemo nezavisni i mi i Vi sjecajmo se samo dobroga koje smo donosili jedni drugima. Pozdrav i srescemo se Evropi!

SVD

pre 17 godina

Jedva čekam da prođe referendum i da se Crna Gora odvoji sa svojim Lukašenkom. Govor Marovića je običan bezobrazluk. On kritikuje što ima 10 puta više Srba od Crnogoraca, a što Srbija traži veće učešće Crne Gore u troškovima. Pa kad ih ima deset puta manje, što nisu uzeli 10 puta manje ambasadorskih mesta, ili što smo morali da trpimo jednu takvu kreaturu kao što je Crnogorac Marović, na čelu države koju on sada želi da uništi. Dosta nam je izdajica neka se lepo počisti u CG svako ko se ne oseća Srbinom, a oni koji ostanu neka se jednom za navek izjasne i da svako mete pred svojom kućom. A za Crnogorce sva pravila kao za druge prijateljske zemlje. Rod za rod, sirenje za pari, kako kažu Makedonci.

bokelj nikad crnogorac

pre 17 godina

jao, a sta je sa Bokeljima? Srbija ce se rijesiti tereta, a mi cemo i dalje morati crnogorsku nekulturu trpit!

FREE BOKA AND SERBIA!!!
Lijep pozdrav iz Boke!

Nenad Stojadinovic

pre 17 godina

Na referendumu za nezavisnu Srbiju glasalo bi 95%,ako u CG referendum ne uspe,organizovace se u Srbiji.Jos malo do Nezavisne Srbije(nadamo se 20 dana).

Leon

pre 17 godina

Draga braco Crnogorci glasajte pametno za nezavisnost i jos brze prebrojte te glasove, te put pod noge sto dalje od Srbije dace Bog da vise nikada nebudemo u istoj drzavi, a sto se tice Mojkovacke bitke skupo je to kostalo Srbiju sve ove godine-putuj Crna goro, Zvezda Srbija nikad Jugoslavija a vala ni SCG

Dusan Marijanac

pre 17 godina

Nadam se dacete dobiti ne 15% nego 100% da budete nezavisni Nesvrstani ;putuj Montenegro svojim putem i prekini ucjenjivati SRBIJU

Kragujevac

pre 17 godina

Eh dragi crnogorci i suverenisti kada bi samo znali koliko Srba zaista zeli da sto pre odete i skinete nam se sa grbace, verovatno se ne bi toliko zurili. Ovako, ako Bog da, posle 21. Maja, 'volimo' vas kao i sve ostale susede, Hrvatsku, Makedoniju, BiH, Bugarsku, Rumuniju ... Srecno bilo, mi jedva cekamo, a vi?

Milos

pre 17 godina

Zao mi je sto SRBIJA nema definisanu drzavnu strategiju,i viziju KUDA,KAKO ,GDJE I KOJIM PUTEM da ide.Nijesam siguran da smo i mi svjesni toga dje se nalazimo i gdje idemo,a nalazimo se na KRAJU KRAJEVA.Ali ne mojte zaboraviti,to je posao/POLITIKA/ kao i svaki drugi.Neko je placen da odredjeni posao obavi.

nenad

pre 17 godina

Ne mogu da vjerujem da jos ima nesretnika koji i dalje nasijedaju na Milove jeftine fore " svoja kuca"...razdvajanje da bi se posle bolje spojili i sl.
Podsjeticu takve na sledece Milove izjave:
"Cast mi je da saradjujem sa tim covjekom,kojeg smatram vodecim politicarem ovih prostora " (devedesetih o Molisevicu);" Jugoslavija bez alternative"(pred referendum 89)
"Demokratska Crna Gora u demokratskoj Jugoslaviji"(slogan koalicije Da zivimo Bolje(DPS-NS-SDP));"Referendum u Crnoj Gori nema alternativu"(pred potpisivanje Beogradskog sporazuma i stvaranja SCG)
i naravno najnovije "svoja kuca " i sl
E pa ,ljudi moji izmislice on jos 10 jezika,crkvi, akademija i drzava samo da on ostane bar jos 19 godina na vlasti....Zao mi vas ... U PAMET SE DOBRO CRNOGORCI !!

Mirko

pre 17 godina

Izgleda da je dobro zagustilo kad se i Sveto ukljucio. Milovci su htjeli da ispadnu fer dzentlmeni da ne bude da Marovic rusi drzavu sa pozicije njenog predsjednika, ali kad je prituzilo sva su sredstva neophodna. Badava su i sve narucene ankete, Milovci, spremajte se za poraz.

South Southeast

pre 17 godina

Ne znam o kakvom modelu Marović priča. Model postoji već odavno. Crna Gora postaje isto kao BiH ili pak Hrvatska u odnosu na Srbiju, t.j., poprilično antagoniziran sused sa izvesnim potraživanjima... i određenom negiranjem Srpskog naroda na svojoj teritoriji.
Toliko o budućim modelima i Srbovanju.

hrcak

pre 17 godina

Zalosno je da se ova visevjekovna podjela i tragedija jednog te istog naroda (ne)zavrsava,sa podjelom ni na religioznom,ni na jezickom osnovu,nego samo na dnevnopolitickom planu.
P.s.
U Quebec-u(Canada) zive Francuzi.Razlicite nacionalnosti,religije i porijekla, jezika,cak i mentaliteta(da ne pominjemo vijekovno rivalstvo)pa nalaze 90% razloga i rezona da zive u zajednickoj drzavi sa ``hiljadugodisnjim neprijateljima`` Englezima.

Kod nas isti narod,jezik,religija,mentalitet i svako hoce svoju avliju.
Siroti mali hrcki!
Naprijed u nove podjele!!!!!
Sta li ce biti sa Bokom-Kotorskom?????

Prodino

pre 17 godina

Interesantno... ako se svi zalazemo da budemo odvojeni jedni od drugih, da imamo svoju "kucu" zasto onda uopste i hocemo da udjemo u EU? Da bismo opet skidali granicne karaule izmedju Srbije i CG? U cemu je poenta evropske zajednice kad ne mozemo sa najblizim susedima da budemo u zajednici? Pa zar mislite da nas ko smatra ozbiljnima?

A CG je toliko velika drzava,da moze sama da se "odrzava"!? Ma ljudi, u Cg nema strucnjaka za bilo sta! To sto je valjalo je odavno otislo ako ne u inostranstvo onda u Srbiju. Pitajte koliko cg studenata u beogradu zeli da se vrati u CG? Znam ih mnogo, i nikome ne pada na pamet. Razlog? Nece da se zacaure u takvu sredinu gde je volja jednog coveka i njegovih rodjaka jedino sto sme da se cuje. Pa videli ste ko je CG najvise pomogao oko nesrece na pruzi u januaru. Ko u Cg popravlja te vozove? Niko, a vec da ne pricam da se cak i manje popravke mobilnih salju u Beograd

Dusan

pre 17 godina

Drzim prekrstene palceve i navijam za njihov referendum.Krivo mi je samo sto nas nasa vlast nipodastava i ne pita nizasta. Verujem da cemo se 22-og svi radovati i izaci na ulice da proslavimo nezavisnu SRBIJU.

srpski separatista

pre 17 godina

Dajte već jednom, neka umre Đekna i neka joj svi rođaci iz Srbije odu na sahranu i više se nikad ne vrate. Ako je u Srbiji toliko loše, što se pola CG doselilo ovde. Ako bi se vratili tamo odakle su, imalo bi dosta novih radnih mesta za građane Srbije. Uzgred i Boku Kotorsku i more su dobili od Srbije posle okupacise iz 1918. Što je ne vrate Hrvatskoj kad je sve iz Srbije tako ogavno?

mxyplktz

pre 17 godina

Neka idu napokon!!! Stvarno mi je dosta crnogoraca kako pljuju na zemlju koja ih je izdrzavala neznam kolko decenija.I jos gore da se smatraju nesto posebno,kao da crnogorci nisu srbi.Samo da nam ne trazu neke specijalne odnose posle referenduma, ako sticu nezavisnost treba ih posmatrati isti stranci kao svaki drugi!!! DOSTA MI JE IH,DOSADILI SU!!! Imam prijatelje u cg ali nikad vise ne idem na njihovo primorje...

Milan

pre 17 godina

Dace valjda Bog da se konacno ratosiljamo tih crnogoraca.Pa kad nam i zvanicno uzmu Kosovo onda cemo konacno moci na miru da se okrenemo sami sebi i Srbiji.Sretan put svima,sto pre to bolje.

...

pre 17 godina

Uopse mi nije jasno sto se crnogorci toliko loze da ih mi sputavamo u njihovom razvoju.Da Srbija glasa za otcepljenje od crne gore 90 otsto gradjana bi glasalo za.Daj boze da se otcepite
Srbin

Dejan

pre 17 godina

U jednoj anketi medju nezaposlenima u CG, kao razlog svoje nezaposlenosti 57% je izjavilo da nece da radi. Jedva cekam da postanu nezavisni, nece moci vise da krive Srbiju, vec ce se suociti sa samima sobom - lenjim, tvrdoglavim i punim nicim potkrepljenog samopouzdanja. Uostalom sta ih sada sprecava da prosperiraju, zajednicku drzavu inace ne fermaju.

svitac

pre 17 godina

Pitam se zasto se politicki vrh odlucio za otcepljenje 2000. kada su dosli normalniji vetrovi u Srbiji i kada su u skupstini SRJ mogli da ostvare sve Evropske ciljeve da su podrzali novu vlast?

ivan

pre 17 godina

Valjda ce biti i vise od 15 % za drzavu Crnu Goru ponovo. Dosta je bilo srbovanja po balkanu, ovim cemo skresati takve gluposti o nepostojanju crnogorskog jezik,a nacije, crkve i drzave !

Jelena

pre 17 godina

"Govor je odrzao i Svetozar Marovic, koji je ranije tvrdio da se nece ukljucivati u kampanju za nezavisnost jedne od clanica zajednice na cijem se celu nalazi."
Uh!!! Pa prosto neverovatno kakvo je ovo 'iznenadjenje'.
Sta je sledece? Kostunica, koji drzi govor na skupu za nezavisnost Kosova? Ma, ni to me ne bi iznenadilo. To i jeste tuzno, sto me nista vise ne iznenadjuje...

Danilo Niksic

pre 17 godina

Nadam se da je prednost mnogo veca i da cu 21.maja konacno dobiti svoju drzavu uz naravno dobre i fer odnose sa Srbijom !!!

Salle

pre 17 godina

Hvala bogu da skinemo jos jedan teret EU sa grbace ,kosovo takodje pa da sednemo i da vidimo sa cime raspolazemo i kako to sto nam je ne nasom voljom ostalo poboljsamo pa da zivimo bar kao Slovenci ako nismo za bolje nasa deca ce biti 100%,pa onda svako svoje dvoriste da uredi samo kada bi i ovu garnituru vlasti poslali ili bolje prodali nekoj drugoj drzavio ali njih necemo ni mi pa kako bi onda drugi,medjutim svaka roba svoga kupca ima,nadam se!

stratus

pre 17 godina

Nadam se da ce doci taj 22. i da drzavljani Srbije vise nece izdvajati za budzet kojima se placaju crnogorski funkcioneri. Svako neka radi za sebe, bice bolje i jednima i drugima.

Marko

pre 17 godina

Crna gora kolijevka "istrage poturica" je kao drustvo i drzava prevazisla taj kompleks (bez obzira na jos po kojeg guslara). Srbija svoje komplekse komplekse nije i nece prevazici.
Mladic koji je izjavio da se "konacno" osvetio "Turcima" se skriva od Srpske strane srpske drzave i crnogorskih guslara ali barem drzva i suverenisti ne ucestvuje u tome. zasto je onda cudno da se muslimani i nezavisna crna gora ne gledaju kao prirodni neprijatelji.

zoki

pre 17 godina

Hteo sam da narucim dres fudbalske reprezentacije ali ne zelim dok se CG ne odvoji jer me nervira to cg na dresu. Zelim im uspeh na referendumu i samo se molim da nasima posle referenduma ne padnu napamet neki specijalni odnosi; dakle kao Bugari, madajri ili finci tako isto i crnogorci.

Gradjanin Srbije

pre 17 godina

Nadam se da ce 21. Crna Gora glasati za nezavisnost sa jos vecom razlikom od 15% i da ubuduce, kao gradjanin Srbije necu vise morati da placam razno-razne petorazredne likove iz Crne Gore koji izigravaju ambasadore, diplomate ili se izivljavaju po Beogradu. Nadam se da necu vise finansirati skolovanje vecitih studenata iz Crne Gore, da necu vise placati lecenje gradjana Crne Gore u Srbiji i da nikada vise necu morati da trpim i da slusam pluvanja po Srbiji razno-raznih iskopleksiranih vukovica, krivokapica, vlahovica i comp. Sve najbolje u nezavisnoj Crnoj Gori i da tamo i ostanete.

Bole

pre 17 godina

Srbija ce biti zahvalna Crnoj Gori sto joj je donijela nezavisnost. Jos kad rijesi problem Kosova, konacno ce Srbija znati za svoje granice, prestace da brine tudje brige, da placa tudje racune, okrenuce se svojim problemima. Aferim!

Miljan

pre 17 godina

Cetinje je pravi simbol suvjerenistickog bloka. Taj grad nikad neku posebnu ljepotu i kad su mu ambasade bile pune, ali sada, poslije 17 godina Djukanovicevih mandata pod raznim formalnim titulama, Cetinje je pusto mjesto, sa velikim brojem nezaposljenih ciji gradjani imaju vise nego dosta vremena da razmisljanju o stvaranju novih drzavica na Balkanu jer su im sve ostale perspektive deprimirajuce zahvaljajuci Milovom tutorstvu.

Игор

pre 17 godina

Тако су Горан Матић и Горица Гајевић у септембру 2000. објашњавали како ће Милошевић победити у првом кругу. 15% предности (ваљда мисли на 15 бодова али не зна да се изрази), чуј ти Маровића осокољеног, као нови Мишко Вуковић...

Djape

pre 17 godina

Crnogorci, zelim vam da se sto pre otcepite ali ne ocekujte nikakav specijalni status. Voleo bih i da dobijete vizu za ulazak u Srbiju. Decu skolujte negde drugde, imamo mi svoje dece koju treba besplatno skolovati, pa niste popili svu pamet ovog sveta. Studentski domovi ce polako postati prazni od vecitih studenata koji voze besna kola a jos uvek uzivaju blagodeti koje im pruza tako im mrska Srbija. Cao i sa srecom!

rus

pre 17 godina

Presednik drzave lobira za njen raspad, boze sacuvaj, da ima imalo morala dao bi ostavku i nebi primao platu.
Platu za zastitu interesa zajednicke kuce!
Jedva cekam da se odvoje, i da vidim koga ce da okrivljivuju za nesprhe u svojoj drzavici!Sretan put od Srca!

stojan matic

pre 17 godina

Nije Djukanovic, nego Kostunica mahao spiskom Crnogoraca koji zive u Beogradu. Zasto? Oni koji kazu: "Neka se vec jednom odcepe" upitaju zasto je stampao CD sa spiskom Beogradskih Crnogoraca? Ako i dalje ne vide ocajnicke napore Kostunice & Co.da Crna Gora ne postane nezavisna drzava, ondak njima nema pomoci. U ostalom ni Madjarska nema more pa ima olimpijske pobednike i svetske prvake!Budim-Pesta ima godisnje preko 2 miliona turista!? Zasto ne moze Beograd 1 milon? Zato Nama ne treba da bude preokupacija "nezavisnost" Crne Gore, to je njihovo pravo, a Mi da se ugledamo na Madjare i kazemo: "kad mogu oni bez mora da osvoje zlato, mozemo i Mi"!

Ivana

pre 17 godina

Dragi prijatelji iz Srbije,
cini mi se vise cemo se voljeti i dublje postovati posto svako bude imao svoju kucu. Nemojte zaboraviti da samo vam i ponesto dali, sjetite se Mojkovacke bitke u kojoj su Crnogorci izginuli da bi srpska vojska mogla da prodje preko Albanije do Grcke. Kada budemo nezavisni i mi i Vi sjecajmo se samo dobroga koje smo donosili jedni drugima. Pozdrav i srescemo se Evropi!

SVD

pre 17 godina

Jedva čekam da prođe referendum i da se Crna Gora odvoji sa svojim Lukašenkom. Govor Marovića je običan bezobrazluk. On kritikuje što ima 10 puta više Srba od Crnogoraca, a što Srbija traži veće učešće Crne Gore u troškovima. Pa kad ih ima deset puta manje, što nisu uzeli 10 puta manje ambasadorskih mesta, ili što smo morali da trpimo jednu takvu kreaturu kao što je Crnogorac Marović, na čelu države koju on sada želi da uništi. Dosta nam je izdajica neka se lepo počisti u CG svako ko se ne oseća Srbinom, a oni koji ostanu neka se jednom za navek izjasne i da svako mete pred svojom kućom. A za Crnogorce sva pravila kao za druge prijateljske zemlje. Rod za rod, sirenje za pari, kako kažu Makedonci.

bokelj nikad crnogorac

pre 17 godina

jao, a sta je sa Bokeljima? Srbija ce se rijesiti tereta, a mi cemo i dalje morati crnogorsku nekulturu trpit!

FREE BOKA AND SERBIA!!!
Lijep pozdrav iz Boke!

Nenad Stojadinovic

pre 17 godina

Na referendumu za nezavisnu Srbiju glasalo bi 95%,ako u CG referendum ne uspe,organizovace se u Srbiji.Jos malo do Nezavisne Srbije(nadamo se 20 dana).

Leon

pre 17 godina

Draga braco Crnogorci glasajte pametno za nezavisnost i jos brze prebrojte te glasove, te put pod noge sto dalje od Srbije dace Bog da vise nikada nebudemo u istoj drzavi, a sto se tice Mojkovacke bitke skupo je to kostalo Srbiju sve ove godine-putuj Crna goro, Zvezda Srbija nikad Jugoslavija a vala ni SCG

Dusan Marijanac

pre 17 godina

Nadam se dacete dobiti ne 15% nego 100% da budete nezavisni Nesvrstani ;putuj Montenegro svojim putem i prekini ucjenjivati SRBIJU

Kragujevac

pre 17 godina

Eh dragi crnogorci i suverenisti kada bi samo znali koliko Srba zaista zeli da sto pre odete i skinete nam se sa grbace, verovatno se ne bi toliko zurili. Ovako, ako Bog da, posle 21. Maja, 'volimo' vas kao i sve ostale susede, Hrvatsku, Makedoniju, BiH, Bugarsku, Rumuniju ... Srecno bilo, mi jedva cekamo, a vi?

Milos

pre 17 godina

Zao mi je sto SRBIJA nema definisanu drzavnu strategiju,i viziju KUDA,KAKO ,GDJE I KOJIM PUTEM da ide.Nijesam siguran da smo i mi svjesni toga dje se nalazimo i gdje idemo,a nalazimo se na KRAJU KRAJEVA.Ali ne mojte zaboraviti,to je posao/POLITIKA/ kao i svaki drugi.Neko je placen da odredjeni posao obavi.

nenad

pre 17 godina

Ne mogu da vjerujem da jos ima nesretnika koji i dalje nasijedaju na Milove jeftine fore " svoja kuca"...razdvajanje da bi se posle bolje spojili i sl.
Podsjeticu takve na sledece Milove izjave:
"Cast mi je da saradjujem sa tim covjekom,kojeg smatram vodecim politicarem ovih prostora " (devedesetih o Molisevicu);" Jugoslavija bez alternative"(pred referendum 89)
"Demokratska Crna Gora u demokratskoj Jugoslaviji"(slogan koalicije Da zivimo Bolje(DPS-NS-SDP));"Referendum u Crnoj Gori nema alternativu"(pred potpisivanje Beogradskog sporazuma i stvaranja SCG)
i naravno najnovije "svoja kuca " i sl
E pa ,ljudi moji izmislice on jos 10 jezika,crkvi, akademija i drzava samo da on ostane bar jos 19 godina na vlasti....Zao mi vas ... U PAMET SE DOBRO CRNOGORCI !!

Mirko

pre 17 godina

Izgleda da je dobro zagustilo kad se i Sveto ukljucio. Milovci su htjeli da ispadnu fer dzentlmeni da ne bude da Marovic rusi drzavu sa pozicije njenog predsjednika, ali kad je prituzilo sva su sredstva neophodna. Badava su i sve narucene ankete, Milovci, spremajte se za poraz.

South Southeast

pre 17 godina

Ne znam o kakvom modelu Marović priča. Model postoji već odavno. Crna Gora postaje isto kao BiH ili pak Hrvatska u odnosu na Srbiju, t.j., poprilično antagoniziran sused sa izvesnim potraživanjima... i određenom negiranjem Srpskog naroda na svojoj teritoriji.
Toliko o budućim modelima i Srbovanju.

hrcak

pre 17 godina

Zalosno je da se ova visevjekovna podjela i tragedija jednog te istog naroda (ne)zavrsava,sa podjelom ni na religioznom,ni na jezickom osnovu,nego samo na dnevnopolitickom planu.
P.s.
U Quebec-u(Canada) zive Francuzi.Razlicite nacionalnosti,religije i porijekla, jezika,cak i mentaliteta(da ne pominjemo vijekovno rivalstvo)pa nalaze 90% razloga i rezona da zive u zajednickoj drzavi sa ``hiljadugodisnjim neprijateljima`` Englezima.

Kod nas isti narod,jezik,religija,mentalitet i svako hoce svoju avliju.
Siroti mali hrcki!
Naprijed u nove podjele!!!!!
Sta li ce biti sa Bokom-Kotorskom?????

Prodino

pre 17 godina

Interesantno... ako se svi zalazemo da budemo odvojeni jedni od drugih, da imamo svoju "kucu" zasto onda uopste i hocemo da udjemo u EU? Da bismo opet skidali granicne karaule izmedju Srbije i CG? U cemu je poenta evropske zajednice kad ne mozemo sa najblizim susedima da budemo u zajednici? Pa zar mislite da nas ko smatra ozbiljnima?

A CG je toliko velika drzava,da moze sama da se "odrzava"!? Ma ljudi, u Cg nema strucnjaka za bilo sta! To sto je valjalo je odavno otislo ako ne u inostranstvo onda u Srbiju. Pitajte koliko cg studenata u beogradu zeli da se vrati u CG? Znam ih mnogo, i nikome ne pada na pamet. Razlog? Nece da se zacaure u takvu sredinu gde je volja jednog coveka i njegovih rodjaka jedino sto sme da se cuje. Pa videli ste ko je CG najvise pomogao oko nesrece na pruzi u januaru. Ko u Cg popravlja te vozove? Niko, a vec da ne pricam da se cak i manje popravke mobilnih salju u Beograd

Dusan

pre 17 godina

Drzim prekrstene palceve i navijam za njihov referendum.Krivo mi je samo sto nas nasa vlast nipodastava i ne pita nizasta. Verujem da cemo se 22-og svi radovati i izaci na ulice da proslavimo nezavisnu SRBIJU.

srpski separatista

pre 17 godina

Dajte već jednom, neka umre Đekna i neka joj svi rođaci iz Srbije odu na sahranu i više se nikad ne vrate. Ako je u Srbiji toliko loše, što se pola CG doselilo ovde. Ako bi se vratili tamo odakle su, imalo bi dosta novih radnih mesta za građane Srbije. Uzgred i Boku Kotorsku i more su dobili od Srbije posle okupacise iz 1918. Što je ne vrate Hrvatskoj kad je sve iz Srbije tako ogavno?

mxyplktz

pre 17 godina

Neka idu napokon!!! Stvarno mi je dosta crnogoraca kako pljuju na zemlju koja ih je izdrzavala neznam kolko decenija.I jos gore da se smatraju nesto posebno,kao da crnogorci nisu srbi.Samo da nam ne trazu neke specijalne odnose posle referenduma, ako sticu nezavisnost treba ih posmatrati isti stranci kao svaki drugi!!! DOSTA MI JE IH,DOSADILI SU!!! Imam prijatelje u cg ali nikad vise ne idem na njihovo primorje...

Milan

pre 17 godina

Dace valjda Bog da se konacno ratosiljamo tih crnogoraca.Pa kad nam i zvanicno uzmu Kosovo onda cemo konacno moci na miru da se okrenemo sami sebi i Srbiji.Sretan put svima,sto pre to bolje.

...

pre 17 godina

Uopse mi nije jasno sto se crnogorci toliko loze da ih mi sputavamo u njihovom razvoju.Da Srbija glasa za otcepljenje od crne gore 90 otsto gradjana bi glasalo za.Daj boze da se otcepite
Srbin

Dejan

pre 17 godina

U jednoj anketi medju nezaposlenima u CG, kao razlog svoje nezaposlenosti 57% je izjavilo da nece da radi. Jedva cekam da postanu nezavisni, nece moci vise da krive Srbiju, vec ce se suociti sa samima sobom - lenjim, tvrdoglavim i punim nicim potkrepljenog samopouzdanja. Uostalom sta ih sada sprecava da prosperiraju, zajednicku drzavu inace ne fermaju.

svitac

pre 17 godina

Pitam se zasto se politicki vrh odlucio za otcepljenje 2000. kada su dosli normalniji vetrovi u Srbiji i kada su u skupstini SRJ mogli da ostvare sve Evropske ciljeve da su podrzali novu vlast?