Četvrtak, 02.02.2006.

08:40

Vojska čuvala Mladića na Povlenu

Nebojša Pavković poslao dva generala da Mladiću prenesu poruku da napusti vojni objekat u kome se krio, piše Politika od petka.

Izvor: B92

Vojska èuvala Mladiæa na Povlenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

NESVRSTANI

pre 18 godina

Ti agenti imaju neograničena novčana sredstva a izgleda da ne znaju za raspisanu nagradu tribunala od 10.000,000. EUR-a to ipak nije malo.

Maja_V

pre 18 godina

Ako niko od politicara ne moze da podvikne nekim generalima, to znaci da oni mogu da podviknu doticnim politicarima...Da li to znaci da nam zemlju vodi vojna hunta...samo nam je to jos falilo?

Zacudjeni

pre 18 godina

Vojska cuvala Mladica. I to je kao nesto novo? Kao sto je i Pavkovice u celoj prici nesto novo? I da je Srbija ponovo pokazala kako nema nista sa Srebrenicom i to je otkrice Amerike.

Tomislav

pre 18 godina

Pobogu pa dokle cemo slušati te budalaštine i izveštaje koji se stalno pričajui uvek isto ponavljaju kako neznaju gde je Mladić a svi znaju daje on u Srbiji samo Narodu bacaju prašinu u oci.
Sramota da ceo Živalj u Srbiji ispašta i u redovima čeka za Vizu dabi otišao na Zapad koga pojedinci jos uvek mrze.

Zoran

pre 18 godina

Posle šest sati sastanka dobijemo ovakve izveštaje, to je ponižavajuće za ceo narod. Prvo i jedino pitanje je: GDE JE MLADIĆ, odgovor moraju dati ove tajne ili javne obaveštajne službe sa jasnim: znamo ili ne znamo. Kako vidim te službe su rekle da nemaju podatke gde se nalazi Mladić. Po mom mišljenju tu treba preseći i raspustiti te službe odmah i ostaviti ih bez plata. Pa nije u redu da se te službe plaćaju i ne rade posao koji treba da rade, ili nemaju nama potrebne rezultate toga rada i to se nigde u svetu ne plaća. Raspustite te službe i ukinite im plate pa sačekajte samo malo i odmah će se javiti oni kojima je do te plate i te kako stalo i počeće da daju informacije državi od koje su i postavljeni i za čiji interes MORAJU da rade.

oskar

pre 18 godina

Ovi tzv nasi i ne zele da "ga" predaju Karli Del Ponte, jer smo tek onda nadrljali. Svet ce saznati da smo ipak ucestvovali u ratu o kojem nismo imali ni pojma. Placacemo ratnu odstetu narednih vekova (ili cemo to kompenzovati teritorijama). Mnogi sadasnji i bivsi dusebriznici za ovaj narod, ce se takodje naci u Hagu. Mozda cemo tada lepse ziveti. Ko zna? Mozda bi i taj nacin zivota trebalo isprobati.

ruska

pre 18 godina

Samo da vas podsetim: Vojska je sa pushkom dodhla na vlast, imali su sve beneficije, ziveli u 'nesvrstanoj Jugoslaviji' ogromne plate, stanovi, besplatna letovanja i zimovanja, deci obezbedjen posao-sve je to ostalo u amanet ovim sadasnjim cuvarima R.M. Pa dragi moji siromashni i obespravljeni gradjani: ko bi se tek tako sada odrekao svih tih beneficija?? Obelodanjivanjem izvestaja pocelo bi raskrinkavanje ostataka ove vladajuce vojne klase, kazhem klase jer je to u nasoj zemlji vojska zaista i bila. Sa pushkom su doshli na last, a kako stvari stoje tako cete morati i da ih skidate (sa vlasti, mislim).
Ja odoh na truli zapad da bar imam pristojan zivot, jesam stranac, ali postovan; a vi ostajte da se bakcete sa komisijama i ostalima...kako vidim jedini ventil vam je 'devedesetdvojka' dok i nju neka 'komisija' ne ukine zbog antidrzavne delatnosti.

Mitke

pre 18 godina

Nista cudno, Srpska istorija ide predvidjenim tokom. Puno bespostedne "borbe" protiv urotnika, mitova, takozvanog junastva i prkosenja pravednika protiv mrskog neprijatelja sve na kraju sa velikim porazom koji se na neki cudan nacin pretvaraju u pobedu....Sve oliceno u Seselju i Milosevicu u hagu i mitoloskom skrivanju "neuhvatljivih" R$R Primenite taj profil na coveka pa ocenite gde biste takvom pacijentu dali uputnicu.

Zoka

pre 18 godina

Kazu: "U saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom, došlo se do podataka da skrivanje Mladića tada preuzima deo penzionisanih pripadnika Vojske Republike Srpske, uz pomoć penzionisanih pripadnika VJ i civila."

Penzionisani i civili, ma ajte molim vas! Ko je bre ovde budala pa da poveruje u te lazi?!
Taj covek (Mladic) mora da ih je debelo zastrasio ili zaduzio kad ne smeju da mu pridju i kad ga cuvaju toliko.
Nadrljali smo ga, sigurno! Vec vidim kako se prekidaju pregovori sa EU, sto je strasno los znak za bilo kakve stranske investicije. Takodje, ne bi me cudilo da zavrsimo na Savetu bezbednosti UN zbog neispunjivanja nasih obaveza prema Haskom tribunalu.
Na zalost, mafija u sprezi sa delovima UDBA drzi ovu drzavu u saci.
Eeej, znaju oni da bi im Zoran dosao glave, pa su ga lepo skinuli, i sada imaju Voju i "svoju drzavu" da rade sta im se cefne.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Ako su te informacije tajna za poreske obveznike (citaj gradjane) Srbije, neka ih zatrazi Karla del Ponte, ona zena ce nam to obelodaniti. Karla del "Streptomicin" dolazi 6. februara.....

Slađana

pre 18 godina

Izveštaj o tome ko su pomagači i jataci ne bi trebalo da bude tajna, posebno zbog toga što je kod nas sve obavijeno velom tajni sumnjivo. Naredbu za ovakve stvari nije mogao da daje neki bezimeni i nevažni funkcioner, to je sigurno. Ali, ako bezbednost države zavisi od ovog izveštaja onda je gore nego što sam mislila ili nas i dalje, uz našu prećutnu saglasnost, dovode u zabludu.

Dima

pre 18 godina

Infirmacije o tome ko su osobe umesane u skrivanje Mladica su informacije od javnog znacaja, znaci svaki gradjanin Srbije mora da ima pristup imenima. Ako zelimo jaku drzavu moramo da pokazemo gradjanima da su institucije drzave stvar od poverenja. Poverenje se stice samo odgovornim ponasanjem institucija i iskrenim odnosom sa gradjanima. Tako na kraju dobijemo drzavu iza koje stoji najveci broj njenih gradjana i za koju vredi boriti se. Danas u Srbiji jedini koji su ubedjeni da mi imamo sta da odbranimo su bogatasi koji su u mutnim vremenima skupili neke novce i jadni neuki sunarodnici koji se plase sveta jer misle da ce svet da im oduzme neukost. Ja kao gradjanin treba da znam da li u mom okruzenju radi ili zivi neka od osoba koje su umesane u kriminalne radnje skrivanja optuzenih. Radi se o mojoj i bezbednosti mojih komsija i prijatelja...

Mashinovodja

pre 18 godina

Hoće li se ovi već jednom umoriti od mlaćenja prazne slame? UDBA je sastavila izveštaj i predstavila ga VSO na sednici koja je trajala 6 sati.
I šta je konkretan rezultat tog izveštaja i sednice? Popili su kafu i kiselu vodu, možda je palo i koje meze, a mi smo opet dobili jedno veliko, debelo i masno NIŠTA.
UDBA je ispričala onoliko koliko je smatrala da političarima treba da ispriča, a VSO se ne usuđuje da zahteva ništa više od toga. Samo još jedan žalostan dokaz da ovde još uvek neprikosnoveno vladaju UDBA i patriotska mafija, što je jedno te isto. Samo ne znam kako UDBA drži u šaci ove bedne pajace koji se lažno predstavljaju kao visoki funkcioneri države Srbije. Ucenom? Zaplašivanjem? Korupcijom? Najverovatnije je u pitanju neka kombinacija svega navedenog.

mama ludaca

pre 18 godina

I sad cemo da se igramo bezlicnim saopstenjima dok vuk ne pojede magarca?!
Nas premijer je bio predsednik one vece drzave(sam Bog zna kako se zvala!), pa bi mogao biti vlastan da nas malo obavesti sta su mu podredjeni radili.

$Demo$

pre 18 godina

Ako politika jedne države i njen opstanak treba da ovisi od neformalnih grupa i penzionisanih pojedinaca iz vojne ili državne bezbijednosti tada je perspektiva te države više nego upitna. Jadna je to država!!!
Nikada necu moći shvatiti koji je to motiv srpskih političara da na račun kriminalnih grupa dovode u pitanje opstanak svoje države i njen međunarodni položaj i ugled. Zar je važnije utrošiti cijelu deceniju u zaštiti nekoliko ratnih zločinaca, a ne iskoristiti to vrijeme za prosperitet države koju vode.
Zbog takvog odnosa vlasti prema svojoj državi moguće je da se i Kosovo izgubi, moguće je i da nevini vojnici ginu samo zato što su se našli na pogrešnpm mijestu u pogrešno vrijeme (Topčider).

sava

pre 18 godina

Postovani savet treba da utvrdi krivicno odgovornost i sadasnjih vojnih lica ,ne samo bivsih. Uvjek se vadimo na bivse. Okrenimo se sadasnjici da nam bude lepsa buducnost. Ali traziti krivce za sadasnje stanje u proslosti je stara formula bezanja od trenutacne odgovornosti i buducnosti. Kako dugo cete nas jos vuci za nos. Pa vi niste svesni kuda nas gurate ovakvim nezrelim i neodgovornim ponasanjem....

nenad

pre 18 godina

Ne mogu da verujem. Eto, vrtimo se i dalje u krug...Tamo neki "generali" iz senke nas i dalje vuku za nos! Ko je njima dao za pravo da ovo ili ono proglase drzavnom tajnom. Ma kakav savet ministara, taj savet ministara se boji tih generala ko sto se i bivsa Vlada Srbije bojala JSO-a, pa ne smeju da kazu ni pola ruzne reci na izvestaj. Mozda vojska i dalje cuva Mladica, pa je sada u interesu da to i dalje bude drzavna tajna. Dokle vise da nasim novcem placaju skrivanje nekog tamo stranca. Podsecam vas da Ratko Mladic nije drzavljanin SiCG.

Dragutin

pre 18 godina

Jos jedna sramota, jos jedan dokaz da zivimo u vecnim tajnama, paranojama i opstem ludilu. Mislim da smo umislili i 5. oktobar. On se nije desio, to je samo plod nase maste, nastao kao proizvod jedne ogromne zelje za normalnim zivotom.

E moj ti

pre 18 godina

Standardno mlacenje przne slame! Preduzete su mere, akcije je bilo i nastavlja se, a to sto do sada nema nikakvih rezultata to nema veze! Oni stvarno nisu normalni ako misle da ovako mogu doveka (a mozda i mogu?) da zamajavaju, i niko ne prihvata odgovornost sto u jednoj od najmanjih zemalja na svetu nemogu da pronadju 2-3 begunca vec godinama, a narod ispasta zbog toga dok krivci dobijaju stanove od po 200m2 i putuju po svetu. Mislim stvaaaarno. Stidite se!

nenad

pre 18 godina

Ne mogu da verujem. Eto, vrtimo se i dalje u krug...Tamo neki "generali" iz senke nas i dalje vuku za nos! Ko je njima dao za pravo da ovo ili ono proglase drzavnom tajnom. Ma kakav savet ministara, taj savet ministara se boji tih generala ko sto se i bivsa Vlada Srbije bojala JSO-a, pa ne smeju da kazu ni pola ruzne reci na izvestaj. Mozda vojska i dalje cuva Mladica, pa je sada u interesu da to i dalje bude drzavna tajna. Dokle vise da nasim novcem placaju skrivanje nekog tamo stranca. Podsecam vas da Ratko Mladic nije drzavljanin SiCG.

E moj ti

pre 18 godina

Standardno mlacenje przne slame! Preduzete su mere, akcije je bilo i nastavlja se, a to sto do sada nema nikakvih rezultata to nema veze! Oni stvarno nisu normalni ako misle da ovako mogu doveka (a mozda i mogu?) da zamajavaju, i niko ne prihvata odgovornost sto u jednoj od najmanjih zemalja na svetu nemogu da pronadju 2-3 begunca vec godinama, a narod ispasta zbog toga dok krivci dobijaju stanove od po 200m2 i putuju po svetu. Mislim stvaaaarno. Stidite se!

Dragutin

pre 18 godina

Jos jedna sramota, jos jedan dokaz da zivimo u vecnim tajnama, paranojama i opstem ludilu. Mislim da smo umislili i 5. oktobar. On se nije desio, to je samo plod nase maste, nastao kao proizvod jedne ogromne zelje za normalnim zivotom.

mama ludaca

pre 18 godina

I sad cemo da se igramo bezlicnim saopstenjima dok vuk ne pojede magarca?!
Nas premijer je bio predsednik one vece drzave(sam Bog zna kako se zvala!), pa bi mogao biti vlastan da nas malo obavesti sta su mu podredjeni radili.

$Demo$

pre 18 godina

Ako politika jedne države i njen opstanak treba da ovisi od neformalnih grupa i penzionisanih pojedinaca iz vojne ili državne bezbijednosti tada je perspektiva te države više nego upitna. Jadna je to država!!!
Nikada necu moći shvatiti koji je to motiv srpskih političara da na račun kriminalnih grupa dovode u pitanje opstanak svoje države i njen međunarodni položaj i ugled. Zar je važnije utrošiti cijelu deceniju u zaštiti nekoliko ratnih zločinaca, a ne iskoristiti to vrijeme za prosperitet države koju vode.
Zbog takvog odnosa vlasti prema svojoj državi moguće je da se i Kosovo izgubi, moguće je i da nevini vojnici ginu samo zato što su se našli na pogrešnpm mijestu u pogrešno vrijeme (Topčider).

Mashinovodja

pre 18 godina

Hoće li se ovi već jednom umoriti od mlaćenja prazne slame? UDBA je sastavila izveštaj i predstavila ga VSO na sednici koja je trajala 6 sati.
I šta je konkretan rezultat tog izveštaja i sednice? Popili su kafu i kiselu vodu, možda je palo i koje meze, a mi smo opet dobili jedno veliko, debelo i masno NIŠTA.
UDBA je ispričala onoliko koliko je smatrala da političarima treba da ispriča, a VSO se ne usuđuje da zahteva ništa više od toga. Samo još jedan žalostan dokaz da ovde još uvek neprikosnoveno vladaju UDBA i patriotska mafija, što je jedno te isto. Samo ne znam kako UDBA drži u šaci ove bedne pajace koji se lažno predstavljaju kao visoki funkcioneri države Srbije. Ucenom? Zaplašivanjem? Korupcijom? Najverovatnije je u pitanju neka kombinacija svega navedenog.

sava

pre 18 godina

Postovani savet treba da utvrdi krivicno odgovornost i sadasnjih vojnih lica ,ne samo bivsih. Uvjek se vadimo na bivse. Okrenimo se sadasnjici da nam bude lepsa buducnost. Ali traziti krivce za sadasnje stanje u proslosti je stara formula bezanja od trenutacne odgovornosti i buducnosti. Kako dugo cete nas jos vuci za nos. Pa vi niste svesni kuda nas gurate ovakvim nezrelim i neodgovornim ponasanjem....

Dima

pre 18 godina

Infirmacije o tome ko su osobe umesane u skrivanje Mladica su informacije od javnog znacaja, znaci svaki gradjanin Srbije mora da ima pristup imenima. Ako zelimo jaku drzavu moramo da pokazemo gradjanima da su institucije drzave stvar od poverenja. Poverenje se stice samo odgovornim ponasanjem institucija i iskrenim odnosom sa gradjanima. Tako na kraju dobijemo drzavu iza koje stoji najveci broj njenih gradjana i za koju vredi boriti se. Danas u Srbiji jedini koji su ubedjeni da mi imamo sta da odbranimo su bogatasi koji su u mutnim vremenima skupili neke novce i jadni neuki sunarodnici koji se plase sveta jer misle da ce svet da im oduzme neukost. Ja kao gradjanin treba da znam da li u mom okruzenju radi ili zivi neka od osoba koje su umesane u kriminalne radnje skrivanja optuzenih. Radi se o mojoj i bezbednosti mojih komsija i prijatelja...

Mitke

pre 18 godina

Nista cudno, Srpska istorija ide predvidjenim tokom. Puno bespostedne "borbe" protiv urotnika, mitova, takozvanog junastva i prkosenja pravednika protiv mrskog neprijatelja sve na kraju sa velikim porazom koji se na neki cudan nacin pretvaraju u pobedu....Sve oliceno u Seselju i Milosevicu u hagu i mitoloskom skrivanju "neuhvatljivih" R$R Primenite taj profil na coveka pa ocenite gde biste takvom pacijentu dali uputnicu.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Ako su te informacije tajna za poreske obveznike (citaj gradjane) Srbije, neka ih zatrazi Karla del Ponte, ona zena ce nam to obelodaniti. Karla del "Streptomicin" dolazi 6. februara.....

Zoka

pre 18 godina

Kazu: "U saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom, došlo se do podataka da skrivanje Mladića tada preuzima deo penzionisanih pripadnika Vojske Republike Srpske, uz pomoć penzionisanih pripadnika VJ i civila."

Penzionisani i civili, ma ajte molim vas! Ko je bre ovde budala pa da poveruje u te lazi?!
Taj covek (Mladic) mora da ih je debelo zastrasio ili zaduzio kad ne smeju da mu pridju i kad ga cuvaju toliko.
Nadrljali smo ga, sigurno! Vec vidim kako se prekidaju pregovori sa EU, sto je strasno los znak za bilo kakve stranske investicije. Takodje, ne bi me cudilo da zavrsimo na Savetu bezbednosti UN zbog neispunjivanja nasih obaveza prema Haskom tribunalu.
Na zalost, mafija u sprezi sa delovima UDBA drzi ovu drzavu u saci.
Eeej, znaju oni da bi im Zoran dosao glave, pa su ga lepo skinuli, i sada imaju Voju i "svoju drzavu" da rade sta im se cefne.

Slađana

pre 18 godina

Izveštaj o tome ko su pomagači i jataci ne bi trebalo da bude tajna, posebno zbog toga što je kod nas sve obavijeno velom tajni sumnjivo. Naredbu za ovakve stvari nije mogao da daje neki bezimeni i nevažni funkcioner, to je sigurno. Ali, ako bezbednost države zavisi od ovog izveštaja onda je gore nego što sam mislila ili nas i dalje, uz našu prećutnu saglasnost, dovode u zabludu.

ruska

pre 18 godina

Samo da vas podsetim: Vojska je sa pushkom dodhla na vlast, imali su sve beneficije, ziveli u 'nesvrstanoj Jugoslaviji' ogromne plate, stanovi, besplatna letovanja i zimovanja, deci obezbedjen posao-sve je to ostalo u amanet ovim sadasnjim cuvarima R.M. Pa dragi moji siromashni i obespravljeni gradjani: ko bi se tek tako sada odrekao svih tih beneficija?? Obelodanjivanjem izvestaja pocelo bi raskrinkavanje ostataka ove vladajuce vojne klase, kazhem klase jer je to u nasoj zemlji vojska zaista i bila. Sa pushkom su doshli na last, a kako stvari stoje tako cete morati i da ih skidate (sa vlasti, mislim).
Ja odoh na truli zapad da bar imam pristojan zivot, jesam stranac, ali postovan; a vi ostajte da se bakcete sa komisijama i ostalima...kako vidim jedini ventil vam je 'devedesetdvojka' dok i nju neka 'komisija' ne ukine zbog antidrzavne delatnosti.

Zoran

pre 18 godina

Posle šest sati sastanka dobijemo ovakve izveštaje, to je ponižavajuće za ceo narod. Prvo i jedino pitanje je: GDE JE MLADIĆ, odgovor moraju dati ove tajne ili javne obaveštajne službe sa jasnim: znamo ili ne znamo. Kako vidim te službe su rekle da nemaju podatke gde se nalazi Mladić. Po mom mišljenju tu treba preseći i raspustiti te službe odmah i ostaviti ih bez plata. Pa nije u redu da se te službe plaćaju i ne rade posao koji treba da rade, ili nemaju nama potrebne rezultate toga rada i to se nigde u svetu ne plaća. Raspustite te službe i ukinite im plate pa sačekajte samo malo i odmah će se javiti oni kojima je do te plate i te kako stalo i počeće da daju informacije državi od koje su i postavljeni i za čiji interes MORAJU da rade.

oskar

pre 18 godina

Ovi tzv nasi i ne zele da "ga" predaju Karli Del Ponte, jer smo tek onda nadrljali. Svet ce saznati da smo ipak ucestvovali u ratu o kojem nismo imali ni pojma. Placacemo ratnu odstetu narednih vekova (ili cemo to kompenzovati teritorijama). Mnogi sadasnji i bivsi dusebriznici za ovaj narod, ce se takodje naci u Hagu. Mozda cemo tada lepse ziveti. Ko zna? Mozda bi i taj nacin zivota trebalo isprobati.

Tomislav

pre 18 godina

Pobogu pa dokle cemo slušati te budalaštine i izveštaje koji se stalno pričajui uvek isto ponavljaju kako neznaju gde je Mladić a svi znaju daje on u Srbiji samo Narodu bacaju prašinu u oci.
Sramota da ceo Živalj u Srbiji ispašta i u redovima čeka za Vizu dabi otišao na Zapad koga pojedinci jos uvek mrze.

Zacudjeni

pre 18 godina

Vojska cuvala Mladica. I to je kao nesto novo? Kao sto je i Pavkovice u celoj prici nesto novo? I da je Srbija ponovo pokazala kako nema nista sa Srebrenicom i to je otkrice Amerike.

Maja_V

pre 18 godina

Ako niko od politicara ne moze da podvikne nekim generalima, to znaci da oni mogu da podviknu doticnim politicarima...Da li to znaci da nam zemlju vodi vojna hunta...samo nam je to jos falilo?

NESVRSTANI

pre 18 godina

Ti agenti imaju neograničena novčana sredstva a izgleda da ne znaju za raspisanu nagradu tribunala od 10.000,000. EUR-a to ipak nije malo.

nenad

pre 18 godina

Ne mogu da verujem. Eto, vrtimo se i dalje u krug...Tamo neki "generali" iz senke nas i dalje vuku za nos! Ko je njima dao za pravo da ovo ili ono proglase drzavnom tajnom. Ma kakav savet ministara, taj savet ministara se boji tih generala ko sto se i bivsa Vlada Srbije bojala JSO-a, pa ne smeju da kazu ni pola ruzne reci na izvestaj. Mozda vojska i dalje cuva Mladica, pa je sada u interesu da to i dalje bude drzavna tajna. Dokle vise da nasim novcem placaju skrivanje nekog tamo stranca. Podsecam vas da Ratko Mladic nije drzavljanin SiCG.

E moj ti

pre 18 godina

Standardno mlacenje przne slame! Preduzete su mere, akcije je bilo i nastavlja se, a to sto do sada nema nikakvih rezultata to nema veze! Oni stvarno nisu normalni ako misle da ovako mogu doveka (a mozda i mogu?) da zamajavaju, i niko ne prihvata odgovornost sto u jednoj od najmanjih zemalja na svetu nemogu da pronadju 2-3 begunca vec godinama, a narod ispasta zbog toga dok krivci dobijaju stanove od po 200m2 i putuju po svetu. Mislim stvaaaarno. Stidite se!

Dragutin

pre 18 godina

Jos jedna sramota, jos jedan dokaz da zivimo u vecnim tajnama, paranojama i opstem ludilu. Mislim da smo umislili i 5. oktobar. On se nije desio, to je samo plod nase maste, nastao kao proizvod jedne ogromne zelje za normalnim zivotom.

mama ludaca

pre 18 godina

I sad cemo da se igramo bezlicnim saopstenjima dok vuk ne pojede magarca?!
Nas premijer je bio predsednik one vece drzave(sam Bog zna kako se zvala!), pa bi mogao biti vlastan da nas malo obavesti sta su mu podredjeni radili.

$Demo$

pre 18 godina

Ako politika jedne države i njen opstanak treba da ovisi od neformalnih grupa i penzionisanih pojedinaca iz vojne ili državne bezbijednosti tada je perspektiva te države više nego upitna. Jadna je to država!!!
Nikada necu moći shvatiti koji je to motiv srpskih političara da na račun kriminalnih grupa dovode u pitanje opstanak svoje države i njen međunarodni položaj i ugled. Zar je važnije utrošiti cijelu deceniju u zaštiti nekoliko ratnih zločinaca, a ne iskoristiti to vrijeme za prosperitet države koju vode.
Zbog takvog odnosa vlasti prema svojoj državi moguće je da se i Kosovo izgubi, moguće je i da nevini vojnici ginu samo zato što su se našli na pogrešnpm mijestu u pogrešno vrijeme (Topčider).

Mashinovodja

pre 18 godina

Hoće li se ovi već jednom umoriti od mlaćenja prazne slame? UDBA je sastavila izveštaj i predstavila ga VSO na sednici koja je trajala 6 sati.
I šta je konkretan rezultat tog izveštaja i sednice? Popili su kafu i kiselu vodu, možda je palo i koje meze, a mi smo opet dobili jedno veliko, debelo i masno NIŠTA.
UDBA je ispričala onoliko koliko je smatrala da političarima treba da ispriča, a VSO se ne usuđuje da zahteva ništa više od toga. Samo još jedan žalostan dokaz da ovde još uvek neprikosnoveno vladaju UDBA i patriotska mafija, što je jedno te isto. Samo ne znam kako UDBA drži u šaci ove bedne pajace koji se lažno predstavljaju kao visoki funkcioneri države Srbije. Ucenom? Zaplašivanjem? Korupcijom? Najverovatnije je u pitanju neka kombinacija svega navedenog.

sava

pre 18 godina

Postovani savet treba da utvrdi krivicno odgovornost i sadasnjih vojnih lica ,ne samo bivsih. Uvjek se vadimo na bivse. Okrenimo se sadasnjici da nam bude lepsa buducnost. Ali traziti krivce za sadasnje stanje u proslosti je stara formula bezanja od trenutacne odgovornosti i buducnosti. Kako dugo cete nas jos vuci za nos. Pa vi niste svesni kuda nas gurate ovakvim nezrelim i neodgovornim ponasanjem....

Dima

pre 18 godina

Infirmacije o tome ko su osobe umesane u skrivanje Mladica su informacije od javnog znacaja, znaci svaki gradjanin Srbije mora da ima pristup imenima. Ako zelimo jaku drzavu moramo da pokazemo gradjanima da su institucije drzave stvar od poverenja. Poverenje se stice samo odgovornim ponasanjem institucija i iskrenim odnosom sa gradjanima. Tako na kraju dobijemo drzavu iza koje stoji najveci broj njenih gradjana i za koju vredi boriti se. Danas u Srbiji jedini koji su ubedjeni da mi imamo sta da odbranimo su bogatasi koji su u mutnim vremenima skupili neke novce i jadni neuki sunarodnici koji se plase sveta jer misle da ce svet da im oduzme neukost. Ja kao gradjanin treba da znam da li u mom okruzenju radi ili zivi neka od osoba koje su umesane u kriminalne radnje skrivanja optuzenih. Radi se o mojoj i bezbednosti mojih komsija i prijatelja...

Mitke

pre 18 godina

Nista cudno, Srpska istorija ide predvidjenim tokom. Puno bespostedne "borbe" protiv urotnika, mitova, takozvanog junastva i prkosenja pravednika protiv mrskog neprijatelja sve na kraju sa velikim porazom koji se na neki cudan nacin pretvaraju u pobedu....Sve oliceno u Seselju i Milosevicu u hagu i mitoloskom skrivanju "neuhvatljivih" R$R Primenite taj profil na coveka pa ocenite gde biste takvom pacijentu dali uputnicu.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Ako su te informacije tajna za poreske obveznike (citaj gradjane) Srbije, neka ih zatrazi Karla del Ponte, ona zena ce nam to obelodaniti. Karla del "Streptomicin" dolazi 6. februara.....

Zoka

pre 18 godina

Kazu: "U saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom, došlo se do podataka da skrivanje Mladića tada preuzima deo penzionisanih pripadnika Vojske Republike Srpske, uz pomoć penzionisanih pripadnika VJ i civila."

Penzionisani i civili, ma ajte molim vas! Ko je bre ovde budala pa da poveruje u te lazi?!
Taj covek (Mladic) mora da ih je debelo zastrasio ili zaduzio kad ne smeju da mu pridju i kad ga cuvaju toliko.
Nadrljali smo ga, sigurno! Vec vidim kako se prekidaju pregovori sa EU, sto je strasno los znak za bilo kakve stranske investicije. Takodje, ne bi me cudilo da zavrsimo na Savetu bezbednosti UN zbog neispunjivanja nasih obaveza prema Haskom tribunalu.
Na zalost, mafija u sprezi sa delovima UDBA drzi ovu drzavu u saci.
Eeej, znaju oni da bi im Zoran dosao glave, pa su ga lepo skinuli, i sada imaju Voju i "svoju drzavu" da rade sta im se cefne.

Slađana

pre 18 godina

Izveštaj o tome ko su pomagači i jataci ne bi trebalo da bude tajna, posebno zbog toga što je kod nas sve obavijeno velom tajni sumnjivo. Naredbu za ovakve stvari nije mogao da daje neki bezimeni i nevažni funkcioner, to je sigurno. Ali, ako bezbednost države zavisi od ovog izveštaja onda je gore nego što sam mislila ili nas i dalje, uz našu prećutnu saglasnost, dovode u zabludu.

ruska

pre 18 godina

Samo da vas podsetim: Vojska je sa pushkom dodhla na vlast, imali su sve beneficije, ziveli u 'nesvrstanoj Jugoslaviji' ogromne plate, stanovi, besplatna letovanja i zimovanja, deci obezbedjen posao-sve je to ostalo u amanet ovim sadasnjim cuvarima R.M. Pa dragi moji siromashni i obespravljeni gradjani: ko bi se tek tako sada odrekao svih tih beneficija?? Obelodanjivanjem izvestaja pocelo bi raskrinkavanje ostataka ove vladajuce vojne klase, kazhem klase jer je to u nasoj zemlji vojska zaista i bila. Sa pushkom su doshli na last, a kako stvari stoje tako cete morati i da ih skidate (sa vlasti, mislim).
Ja odoh na truli zapad da bar imam pristojan zivot, jesam stranac, ali postovan; a vi ostajte da se bakcete sa komisijama i ostalima...kako vidim jedini ventil vam je 'devedesetdvojka' dok i nju neka 'komisija' ne ukine zbog antidrzavne delatnosti.

Zoran

pre 18 godina

Posle šest sati sastanka dobijemo ovakve izveštaje, to je ponižavajuće za ceo narod. Prvo i jedino pitanje je: GDE JE MLADIĆ, odgovor moraju dati ove tajne ili javne obaveštajne službe sa jasnim: znamo ili ne znamo. Kako vidim te službe su rekle da nemaju podatke gde se nalazi Mladić. Po mom mišljenju tu treba preseći i raspustiti te službe odmah i ostaviti ih bez plata. Pa nije u redu da se te službe plaćaju i ne rade posao koji treba da rade, ili nemaju nama potrebne rezultate toga rada i to se nigde u svetu ne plaća. Raspustite te službe i ukinite im plate pa sačekajte samo malo i odmah će se javiti oni kojima je do te plate i te kako stalo i počeće da daju informacije državi od koje su i postavljeni i za čiji interes MORAJU da rade.

oskar

pre 18 godina

Ovi tzv nasi i ne zele da "ga" predaju Karli Del Ponte, jer smo tek onda nadrljali. Svet ce saznati da smo ipak ucestvovali u ratu o kojem nismo imali ni pojma. Placacemo ratnu odstetu narednih vekova (ili cemo to kompenzovati teritorijama). Mnogi sadasnji i bivsi dusebriznici za ovaj narod, ce se takodje naci u Hagu. Mozda cemo tada lepse ziveti. Ko zna? Mozda bi i taj nacin zivota trebalo isprobati.

Tomislav

pre 18 godina

Pobogu pa dokle cemo slušati te budalaštine i izveštaje koji se stalno pričajui uvek isto ponavljaju kako neznaju gde je Mladić a svi znaju daje on u Srbiji samo Narodu bacaju prašinu u oci.
Sramota da ceo Živalj u Srbiji ispašta i u redovima čeka za Vizu dabi otišao na Zapad koga pojedinci jos uvek mrze.

Zacudjeni

pre 18 godina

Vojska cuvala Mladica. I to je kao nesto novo? Kao sto je i Pavkovice u celoj prici nesto novo? I da je Srbija ponovo pokazala kako nema nista sa Srebrenicom i to je otkrice Amerike.

Maja_V

pre 18 godina

Ako niko od politicara ne moze da podvikne nekim generalima, to znaci da oni mogu da podviknu doticnim politicarima...Da li to znaci da nam zemlju vodi vojna hunta...samo nam je to jos falilo?

NESVRSTANI

pre 18 godina

Ti agenti imaju neograničena novčana sredstva a izgleda da ne znaju za raspisanu nagradu tribunala od 10.000,000. EUR-a to ipak nije malo.