Sreda, 25.01.2006.

11:07

Sutra sahrana Ibrahima Rugove

Predsednik Kosova Ibrahim Rugova biće sahranjen sutra, na groblju kod Spomen-kosturnice u prištinskom naselju Velanija.

Izvor: B92

Sutra sahrana Ibrahima Rugove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Mislim da je g.Tadic zaista zelio da prisustvuje sahrani g.Rugove i da je takodjer bio iskren kada je isao da se pokloni srebrenickim zrtvama.Oba puta je kritikovan i optuzivan.Ali opet vjerovatno je i sam g.Rugova za zivota izrazio zelju da se ne dozvoli prisustvo srpskim zvanicnicima na njegovoj sahrani i to treba postovati.

fatmir

pre 18 godina

Presednik Tadic je postupio jako diplomatski, svi su zadovoljni sa ovime , Kosovari misle evo mi smo patriota sto smo rekli ne , a Serbi na isti nacin , evo mi smo patriota sto smo rekli da je to nasa zemlja .
Zamislite sto bi ostao od Tadica u Serbiju kad bi on dosao na Kosovo, a da nije spomenuo to da Kosovo je deo Serbije.
Tadic je veliki diplomata koi je postupio na poseban nacin u posebno vreme.
Verlina i vestina je coveka koi svati posebnu situaciu u posebno vreme.

Zoran Sandic

pre 18 godina

Predsednik Tadic pruzao je ruku pomirenja. Koliko se ja secam "kosovari" nisu 2003 pokazali zelju da prisustvuju sahrani Djindjica, sta vise nadali su se vracanju nacionalista na vlast u Srbiji. Cini mi se da je njima svejedno da li je covek demokrata ili nije, ako je to Srbin bolje da ostane kod kuce. To nije evropsko ponasanje, a jos vise me cudi ponasanje tog tzv. evropejca Petersena. Kad bi bio Tadic pojavio bih se sutra u Pristini, pa nek me ubiju lopuze OVK... ne bih bio ni prvi, ni poslednji! Neka vidi ceo svet kako to izgleda kosovska demokratija i sta se to priprema Srbima u nezavisnom Kosovu!

Bashkim Cerrca

pre 18 godina

Od svih aktualnih top politicara i rukovodilaca drzave Srbije najvise licno cenin i postujem gos.Tadica.Odmereniji je i vise demokratski orijentisan od ostalih.Njegova zadnja izjava na osnovu aktualne situacije na Kosova mislim da je bila provokativna i neodmerena.Tacno je da je Gos.Tadic predsednik drzave Srbije.Ali nije tacno da je on predsednik drzave Kosova.Svesni smo da pocevsi od 1999 god. Kosova je potpuno samostalna od drzave Srbije.Po Vama jos stoji na papiru da je Kosova jos parce Srbije.Ali taj papir cuvajte na arhivima za Vase radoznale gradjane.Taj papir vise ne vredi van teritorije drzave Srbije.Vremenski smo blizu da se i tekst tog papira izmeni.Ponosam sam sto sam ziveo na eri Velikog Dr.Rugove.Nek mu je vecna slava i hvala za sve sto je ulozio za svetliju i sigurniju buducnost Kosova.

Da se ne lazemo

pre 18 godina

Sto se mene tice gospodin Tadic ne treba ni da trazi ni da ide na sahranu Ibrahima Rugove. Mislim da ce za srpsko-albanske odnose biti bolje da lepo podignemo granice, pasoske kontrole i carine i jednom zavrsimo farsu. Naravno, podela Kosova je najrealnije resenje i to treba da bude glavni zadatak srpske strane.

fatos

pre 18 godina

Ako je stvarno hteo da ode na Kosovo i ako je stvarno "Kosovo deo Srbije" zasto je imao nekoga da pita. Ali on zna da Kosovo odavno nije deo Srbije, a bogami i nije hteo da ide, pa je neukusno isprovocirao sve tamo. Neka, nek im je na cast. Ipak sam mislio da je on umereniji i iskreniji nego sto sada svi vidimo.

zlatko

pre 18 godina

Slazem se sa nekim ko je rekao da to nije bilo ni malo diplomatski od predsednika Srbije, reci tako nesto, kao da je Rugova bio beznacajni 'lider albanske zajdenice'.. Ipak mislim da bi iskrena solidarnost, i apoliticnost posete bez komentara o statusu u velikom pomogla izgradnji poveranja, i boljem polozaju Srba na Kosovu. Cini se ipak da niko i ne zeli da do tako necega dodje. Na zalost. Sta ce nekom teritorija bez ljudi ?

bedrirashica

pre 18 godina

Da bih gospodin Tadic bio realan da dodje na sahranu on bih dosao kao svih koji dolazi ali on je provocirao samo da ne dodje. IBRAHIM RUGOVA je bio priznat kao presetnik kosova od celog sveta ane kako kazete vi presetnik albanaca na kosovu samo te fore prodajte vi vasem srbskom narodu.bedrirashica 25 januar2006 god.

Raj-Bu

pre 18 godina

Mislim da je trebalo dozvoliti g.Tadicu da prisustvuje sahrani pres.Rugove.
Bez obzira sta je Tadic izjavio (tj. da je Kosovo deo Srbije), imao bi jedinstvenu mogucnost da na 'svojoj teritoriji' vidi kovceg sa drugom zastavom (cak nije ni albanska nacionalna zastava), da kovceg takodje bude dopreman u konvoju sa KS tablicama, zatim da ga cuva Kosovska Policija i na kraju da svecanu povorku predvode pripadnici Kosovskog Zastitnog Korpusa (pretendenti za buducu armiju Kosova) u svoj njihovoj uniformi i naoruzanju (naravno zbog pocasnih plotuna).
Eh, tada bi g.Tadic uvideo da je i Zimbabve, Somalija, Brazil i Singapur deo Srbije ali da kao i Kosovo imaju sve ove navedene elemente koje i te kako su drugacije od onih koje moze sresti unutar prave i realne srbije (tj.one koje svi znamo kao 'uza Srbija').
Ajde sad svi mi zdravo ostajte.
Pozdrav iz hladno suncane Prishtine

Nesony

pre 18 godina

Jos jedan diplomatski gaf gosp. Tadica. Steta je sto srbijanska diplomacija nije nista naucila u ovih nekoliko godina. Ne moze se Kosovo koristiti u politicke probitke kad kome padne na pamet u Sbiji bez da se pomisli na politicke konzekvence tog cina. Ovo je stata i propustena prilika za Srbiju!

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Presednik Srbije,g.Tadic,je bio prosle godine skoro u isto vreme,u Kosovo,i nije hteo da razgovara sa albanskim politicarima.Sad bi on prisustvovao sahrani g.Rugovi ali porodica nije dala dozvolu.To je stvar Rugovine porodice.Ako g.Tadic hoce da bude dzentelmen neka vraca 300-400 kostura koji su identifikovanisa imenom i prezimenom.

Robert Gashi

pre 18 godina

Kad bi g.Tadic zatrazio da dodje na sahrani g. Rugove bez da ulazi u politiku siguran sam da niko ne bi mu zabranio da dodje, ali, on ocigledno nije hteo da dodje i samo trazio odgovor koj je dobijo. Ipak mislim da nije bio iskren.

The^One

pre 18 godina

Ibrahim Rugova je bio velik covek.Cinjenica da savet bezbednosti UN-a drzi komemorativnu sednicu u njegovu cast potvrdjuje njegovu vrednost. Tadic je napravio mnogo provokativan korak sa svojim predlogom da ucestvuje u sahrani Dr. Rugove ali istovremeno je napravio veliku gresku jer je priznao Kosovske Institucije koje nisu priznate od institucija koje on predstavlja. Ne znam sta je hteo ovim aktom da potvrdi ali politicki gledano je mnogo nezrelo i on treba da odraste.

NN lice

pre 18 godina

Iako svi znamo da je Kosovo fakticki vec nezavisno, na papiru je IPAK jos uvek deo Srbije, pa mislim da nema razloga da predsednik Tadic to i ne kaze. Sta je trebalo da uradi, da se najavi kao predstavnik STRANE drzave? Mislim da je ocigledno iz svih njegovih dosadasnjih poteza da je iskreno nameravao da dodje na sahranu, a odbijanje albanske strane je diplomatski promasaj. Krivo mi je sto je propustena jedna dobra prilika za poboljsanje situacije, i to sasvim iskreno.

Sladjana

pre 18 godina

Mislim da je predsednik Tadić, kao kulturan čovek pre svega, ljudski izrazio želju da prisustvuje sahrani predsednika Rugove i tako pokaže poštovanje prema njemu i kao čoveku i kao predsedniku. Strašno me nervira što se sve politički analizira i u svemu vidi zla namera Srba ili Srbije. Uostalom, činjenica je da je Kosovo još uvek deo Srbije, pa prema tome, normalno je da predsednik Srbije i ode na Kosovo. Ako mu zabrane, to predstavlja provokaciju.

Podela

pre 18 godina

Ruku pomirenja koju je ponudio Boris Tadic Kosovski Albanci su glatko odbili. A to uvek objasnjavaju "svezim ranama" a zaboravljaju na "rane" nanete svojim sugradjanima Kosovskim Srbima. Neke rane su vise vazne, izgleda da je to tako na Balkanu pogotovo na Kosovu.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Tako. Svaka čast gospodinu Hamitiju. Srpski politički diletanti jedino ovakav "odgovor" mogu da shvate. Zaista je svaki drugi komentar izlišan. Sve je jasno. Albanskim političarima treba čestitati na zrelosti i jasno odredjenom cilju, koji će pokušati da ostvare. Naravno, na račun Srbije. A gospodinu Rugovi treba poželeti "laku zemlju". On je uradio sve za svoj narod. Valjda će naše "vedete" shvatiti da se politika ne svodi na cinkarenje svojih neistomišljenika u inostranstvu. Niti papagajsko pozivanje na "zločine" S.Miloševića na osnovcu kojih smo eto, "izgubili" Kosovo i Metohiju. Već borba za ostvarenje nacionalnih ciljeva. Još jedna lepa izjava, albanskog političara vezana za Rugovu, može da posluži kao djačko štivo za naše "europejce", koji su nekim čudom zalutali u politiku a ona glasi : "gospodin Rugova nije bio aktivni član UČK ali je i on bio samo jedan od vojnika, koji je učestvovao u stvaranju nezavisnog Kosova". Da li treba bilo šta dodati ? Naš, menakenski trio izgleda tako sterilno i bespomoćno. Kao da se spremaju za muzej voštanih figura.

Alban Berisha, Peje

pre 18 godina

Samom cinjenicom da je g. Tadic rekao da Kosovo jeste deo Srbije, pa on ima razloga da prisustvuje sahrani g. Rugove, to znaci da nije hteo da dobije odobrenje Albanske strane.
Sto smatram da nije humano da u ovakvim prilikama Tadic poteze sa politickim igrama, ali na njegovu zalost to je kontinuitet politike Milosevica.

Gordana

pre 18 godina

Bez obzira sta mislili i Srbi (da sam izdajnik) i Albanci (da sam cinicna) zaista iskreno saucesce povodom smrti gospodina Rugove. A mi Srbi imamo mnogo da naucimo od njega. Pre svega kako se bori za "svoju stvar" i to bez obzira sto se ne slazem sa njegovom borbom. Ipak budale uce na svojim, a pametni na tudjim greskama i postupcima...

EKSER

pre 18 godina

gospodin predsenik Srbije Tadić prvo provocira svojom izjavom da kosovo je deo srbije kao i njeni gradjani posle zeli da se prisustvuje sahrani predsenika kosova Rugove sto je u ovom teœkom trenutku za kosovske albance i Kosovo bilo neukusno i nediplomatski, neprihvatljivo zna se kakve su muke albanci proœli za Miloœevicevo NEvreme, malo ukusa i diplomatije gospodo iz Beograda i nemojte tretirati kao dosad kosovske albance analfabetima treb da sidjete sa "neba" na zemlju kao i svi obicni ljudksa stvorenja...

EKSER

pre 18 godina

gospodin predsenik Srbije Tadić prvo provocira svojom izjavom da kosovo je deo srbije kao i njeni gradjani posle zeli da se prisustvuje sahrani predsenika kosova Rugove sto je u ovom teœkom trenutku za kosovske albance i Kosovo bilo neukusno i nediplomatski, neprihvatljivo zna se kakve su muke albanci proœli za Miloœevicevo NEvreme, malo ukusa i diplomatije gospodo iz Beograda i nemojte tretirati kao dosad kosovske albance analfabetima treb da sidjete sa "neba" na zemlju kao i svi obicni ljudksa stvorenja...

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Tako. Svaka čast gospodinu Hamitiju. Srpski politički diletanti jedino ovakav "odgovor" mogu da shvate. Zaista je svaki drugi komentar izlišan. Sve je jasno. Albanskim političarima treba čestitati na zrelosti i jasno odredjenom cilju, koji će pokušati da ostvare. Naravno, na račun Srbije. A gospodinu Rugovi treba poželeti "laku zemlju". On je uradio sve za svoj narod. Valjda će naše "vedete" shvatiti da se politika ne svodi na cinkarenje svojih neistomišljenika u inostranstvu. Niti papagajsko pozivanje na "zločine" S.Miloševića na osnovcu kojih smo eto, "izgubili" Kosovo i Metohiju. Već borba za ostvarenje nacionalnih ciljeva. Još jedna lepa izjava, albanskog političara vezana za Rugovu, može da posluži kao djačko štivo za naše "europejce", koji su nekim čudom zalutali u politiku a ona glasi : "gospodin Rugova nije bio aktivni član UČK ali je i on bio samo jedan od vojnika, koji je učestvovao u stvaranju nezavisnog Kosova". Da li treba bilo šta dodati ? Naš, menakenski trio izgleda tako sterilno i bespomoćno. Kao da se spremaju za muzej voštanih figura.

Alban Berisha, Peje

pre 18 godina

Samom cinjenicom da je g. Tadic rekao da Kosovo jeste deo Srbije, pa on ima razloga da prisustvuje sahrani g. Rugove, to znaci da nije hteo da dobije odobrenje Albanske strane.
Sto smatram da nije humano da u ovakvim prilikama Tadic poteze sa politickim igrama, ali na njegovu zalost to je kontinuitet politike Milosevica.

Podela

pre 18 godina

Ruku pomirenja koju je ponudio Boris Tadic Kosovski Albanci su glatko odbili. A to uvek objasnjavaju "svezim ranama" a zaboravljaju na "rane" nanete svojim sugradjanima Kosovskim Srbima. Neke rane su vise vazne, izgleda da je to tako na Balkanu pogotovo na Kosovu.

Sladjana

pre 18 godina

Mislim da je predsednik Tadić, kao kulturan čovek pre svega, ljudski izrazio želju da prisustvuje sahrani predsednika Rugove i tako pokaže poštovanje prema njemu i kao čoveku i kao predsedniku. Strašno me nervira što se sve politički analizira i u svemu vidi zla namera Srba ili Srbije. Uostalom, činjenica je da je Kosovo još uvek deo Srbije, pa prema tome, normalno je da predsednik Srbije i ode na Kosovo. Ako mu zabrane, to predstavlja provokaciju.

Gordana

pre 18 godina

Bez obzira sta mislili i Srbi (da sam izdajnik) i Albanci (da sam cinicna) zaista iskreno saucesce povodom smrti gospodina Rugove. A mi Srbi imamo mnogo da naucimo od njega. Pre svega kako se bori za "svoju stvar" i to bez obzira sto se ne slazem sa njegovom borbom. Ipak budale uce na svojim, a pametni na tudjim greskama i postupcima...

The^One

pre 18 godina

Ibrahim Rugova je bio velik covek.Cinjenica da savet bezbednosti UN-a drzi komemorativnu sednicu u njegovu cast potvrdjuje njegovu vrednost. Tadic je napravio mnogo provokativan korak sa svojim predlogom da ucestvuje u sahrani Dr. Rugove ali istovremeno je napravio veliku gresku jer je priznao Kosovske Institucije koje nisu priznate od institucija koje on predstavlja. Ne znam sta je hteo ovim aktom da potvrdi ali politicki gledano je mnogo nezrelo i on treba da odraste.

NN lice

pre 18 godina

Iako svi znamo da je Kosovo fakticki vec nezavisno, na papiru je IPAK jos uvek deo Srbije, pa mislim da nema razloga da predsednik Tadic to i ne kaze. Sta je trebalo da uradi, da se najavi kao predstavnik STRANE drzave? Mislim da je ocigledno iz svih njegovih dosadasnjih poteza da je iskreno nameravao da dodje na sahranu, a odbijanje albanske strane je diplomatski promasaj. Krivo mi je sto je propustena jedna dobra prilika za poboljsanje situacije, i to sasvim iskreno.

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Presednik Srbije,g.Tadic,je bio prosle godine skoro u isto vreme,u Kosovo,i nije hteo da razgovara sa albanskim politicarima.Sad bi on prisustvovao sahrani g.Rugovi ali porodica nije dala dozvolu.To je stvar Rugovine porodice.Ako g.Tadic hoce da bude dzentelmen neka vraca 300-400 kostura koji su identifikovanisa imenom i prezimenom.

Robert Gashi

pre 18 godina

Kad bi g.Tadic zatrazio da dodje na sahrani g. Rugove bez da ulazi u politiku siguran sam da niko ne bi mu zabranio da dodje, ali, on ocigledno nije hteo da dodje i samo trazio odgovor koj je dobijo. Ipak mislim da nije bio iskren.

bedrirashica

pre 18 godina

Da bih gospodin Tadic bio realan da dodje na sahranu on bih dosao kao svih koji dolazi ali on je provocirao samo da ne dodje. IBRAHIM RUGOVA je bio priznat kao presetnik kosova od celog sveta ane kako kazete vi presetnik albanaca na kosovu samo te fore prodajte vi vasem srbskom narodu.bedrirashica 25 januar2006 god.

Raj-Bu

pre 18 godina

Mislim da je trebalo dozvoliti g.Tadicu da prisustvuje sahrani pres.Rugove.
Bez obzira sta je Tadic izjavio (tj. da je Kosovo deo Srbije), imao bi jedinstvenu mogucnost da na 'svojoj teritoriji' vidi kovceg sa drugom zastavom (cak nije ni albanska nacionalna zastava), da kovceg takodje bude dopreman u konvoju sa KS tablicama, zatim da ga cuva Kosovska Policija i na kraju da svecanu povorku predvode pripadnici Kosovskog Zastitnog Korpusa (pretendenti za buducu armiju Kosova) u svoj njihovoj uniformi i naoruzanju (naravno zbog pocasnih plotuna).
Eh, tada bi g.Tadic uvideo da je i Zimbabve, Somalija, Brazil i Singapur deo Srbije ali da kao i Kosovo imaju sve ove navedene elemente koje i te kako su drugacije od onih koje moze sresti unutar prave i realne srbije (tj.one koje svi znamo kao 'uza Srbija').
Ajde sad svi mi zdravo ostajte.
Pozdrav iz hladno suncane Prishtine

Nesony

pre 18 godina

Jos jedan diplomatski gaf gosp. Tadica. Steta je sto srbijanska diplomacija nije nista naucila u ovih nekoliko godina. Ne moze se Kosovo koristiti u politicke probitke kad kome padne na pamet u Sbiji bez da se pomisli na politicke konzekvence tog cina. Ovo je stata i propustena prilika za Srbiju!

fatos

pre 18 godina

Ako je stvarno hteo da ode na Kosovo i ako je stvarno "Kosovo deo Srbije" zasto je imao nekoga da pita. Ali on zna da Kosovo odavno nije deo Srbije, a bogami i nije hteo da ide, pa je neukusno isprovocirao sve tamo. Neka, nek im je na cast. Ipak sam mislio da je on umereniji i iskreniji nego sto sada svi vidimo.

zlatko

pre 18 godina

Slazem se sa nekim ko je rekao da to nije bilo ni malo diplomatski od predsednika Srbije, reci tako nesto, kao da je Rugova bio beznacajni 'lider albanske zajdenice'.. Ipak mislim da bi iskrena solidarnost, i apoliticnost posete bez komentara o statusu u velikom pomogla izgradnji poveranja, i boljem polozaju Srba na Kosovu. Cini se ipak da niko i ne zeli da do tako necega dodje. Na zalost. Sta ce nekom teritorija bez ljudi ?

Da se ne lazemo

pre 18 godina

Sto se mene tice gospodin Tadic ne treba ni da trazi ni da ide na sahranu Ibrahima Rugove. Mislim da ce za srpsko-albanske odnose biti bolje da lepo podignemo granice, pasoske kontrole i carine i jednom zavrsimo farsu. Naravno, podela Kosova je najrealnije resenje i to treba da bude glavni zadatak srpske strane.

Bashkim Cerrca

pre 18 godina

Od svih aktualnih top politicara i rukovodilaca drzave Srbije najvise licno cenin i postujem gos.Tadica.Odmereniji je i vise demokratski orijentisan od ostalih.Njegova zadnja izjava na osnovu aktualne situacije na Kosova mislim da je bila provokativna i neodmerena.Tacno je da je Gos.Tadic predsednik drzave Srbije.Ali nije tacno da je on predsednik drzave Kosova.Svesni smo da pocevsi od 1999 god. Kosova je potpuno samostalna od drzave Srbije.Po Vama jos stoji na papiru da je Kosova jos parce Srbije.Ali taj papir cuvajte na arhivima za Vase radoznale gradjane.Taj papir vise ne vredi van teritorije drzave Srbije.Vremenski smo blizu da se i tekst tog papira izmeni.Ponosam sam sto sam ziveo na eri Velikog Dr.Rugove.Nek mu je vecna slava i hvala za sve sto je ulozio za svetliju i sigurniju buducnost Kosova.

Zoran Sandic

pre 18 godina

Predsednik Tadic pruzao je ruku pomirenja. Koliko se ja secam "kosovari" nisu 2003 pokazali zelju da prisustvuju sahrani Djindjica, sta vise nadali su se vracanju nacionalista na vlast u Srbiji. Cini mi se da je njima svejedno da li je covek demokrata ili nije, ako je to Srbin bolje da ostane kod kuce. To nije evropsko ponasanje, a jos vise me cudi ponasanje tog tzv. evropejca Petersena. Kad bi bio Tadic pojavio bih se sutra u Pristini, pa nek me ubiju lopuze OVK... ne bih bio ni prvi, ni poslednji! Neka vidi ceo svet kako to izgleda kosovska demokratija i sta se to priprema Srbima u nezavisnom Kosovu!

fatmir

pre 18 godina

Presednik Tadic je postupio jako diplomatski, svi su zadovoljni sa ovime , Kosovari misle evo mi smo patriota sto smo rekli ne , a Serbi na isti nacin , evo mi smo patriota sto smo rekli da je to nasa zemlja .
Zamislite sto bi ostao od Tadica u Serbiju kad bi on dosao na Kosovo, a da nije spomenuo to da Kosovo je deo Serbije.
Tadic je veliki diplomata koi je postupio na poseban nacin u posebno vreme.
Verlina i vestina je coveka koi svati posebnu situaciu u posebno vreme.

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Mislim da je g.Tadic zaista zelio da prisustvuje sahrani g.Rugove i da je takodjer bio iskren kada je isao da se pokloni srebrenickim zrtvama.Oba puta je kritikovan i optuzivan.Ali opet vjerovatno je i sam g.Rugova za zivota izrazio zelju da se ne dozvoli prisustvo srpskim zvanicnicima na njegovoj sahrani i to treba postovati.

EKSER

pre 18 godina

gospodin predsenik Srbije Tadić prvo provocira svojom izjavom da kosovo je deo srbije kao i njeni gradjani posle zeli da se prisustvuje sahrani predsenika kosova Rugove sto je u ovom teœkom trenutku za kosovske albance i Kosovo bilo neukusno i nediplomatski, neprihvatljivo zna se kakve su muke albanci proœli za Miloœevicevo NEvreme, malo ukusa i diplomatije gospodo iz Beograda i nemojte tretirati kao dosad kosovske albance analfabetima treb da sidjete sa "neba" na zemlju kao i svi obicni ljudksa stvorenja...

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Tako. Svaka čast gospodinu Hamitiju. Srpski politički diletanti jedino ovakav "odgovor" mogu da shvate. Zaista je svaki drugi komentar izlišan. Sve je jasno. Albanskim političarima treba čestitati na zrelosti i jasno odredjenom cilju, koji će pokušati da ostvare. Naravno, na račun Srbije. A gospodinu Rugovi treba poželeti "laku zemlju". On je uradio sve za svoj narod. Valjda će naše "vedete" shvatiti da se politika ne svodi na cinkarenje svojih neistomišljenika u inostranstvu. Niti papagajsko pozivanje na "zločine" S.Miloševića na osnovcu kojih smo eto, "izgubili" Kosovo i Metohiju. Već borba za ostvarenje nacionalnih ciljeva. Još jedna lepa izjava, albanskog političara vezana za Rugovu, može da posluži kao djačko štivo za naše "europejce", koji su nekim čudom zalutali u politiku a ona glasi : "gospodin Rugova nije bio aktivni član UČK ali je i on bio samo jedan od vojnika, koji je učestvovao u stvaranju nezavisnog Kosova". Da li treba bilo šta dodati ? Naš, menakenski trio izgleda tako sterilno i bespomoćno. Kao da se spremaju za muzej voštanih figura.

Alban Berisha, Peje

pre 18 godina

Samom cinjenicom da je g. Tadic rekao da Kosovo jeste deo Srbije, pa on ima razloga da prisustvuje sahrani g. Rugove, to znaci da nije hteo da dobije odobrenje Albanske strane.
Sto smatram da nije humano da u ovakvim prilikama Tadic poteze sa politickim igrama, ali na njegovu zalost to je kontinuitet politike Milosevica.

Podela

pre 18 godina

Ruku pomirenja koju je ponudio Boris Tadic Kosovski Albanci su glatko odbili. A to uvek objasnjavaju "svezim ranama" a zaboravljaju na "rane" nanete svojim sugradjanima Kosovskim Srbima. Neke rane su vise vazne, izgleda da je to tako na Balkanu pogotovo na Kosovu.

Sladjana

pre 18 godina

Mislim da je predsednik Tadić, kao kulturan čovek pre svega, ljudski izrazio želju da prisustvuje sahrani predsednika Rugove i tako pokaže poštovanje prema njemu i kao čoveku i kao predsedniku. Strašno me nervira što se sve politički analizira i u svemu vidi zla namera Srba ili Srbije. Uostalom, činjenica je da je Kosovo još uvek deo Srbije, pa prema tome, normalno je da predsednik Srbije i ode na Kosovo. Ako mu zabrane, to predstavlja provokaciju.

Gordana

pre 18 godina

Bez obzira sta mislili i Srbi (da sam izdajnik) i Albanci (da sam cinicna) zaista iskreno saucesce povodom smrti gospodina Rugove. A mi Srbi imamo mnogo da naucimo od njega. Pre svega kako se bori za "svoju stvar" i to bez obzira sto se ne slazem sa njegovom borbom. Ipak budale uce na svojim, a pametni na tudjim greskama i postupcima...

The^One

pre 18 godina

Ibrahim Rugova je bio velik covek.Cinjenica da savet bezbednosti UN-a drzi komemorativnu sednicu u njegovu cast potvrdjuje njegovu vrednost. Tadic je napravio mnogo provokativan korak sa svojim predlogom da ucestvuje u sahrani Dr. Rugove ali istovremeno je napravio veliku gresku jer je priznao Kosovske Institucije koje nisu priznate od institucija koje on predstavlja. Ne znam sta je hteo ovim aktom da potvrdi ali politicki gledano je mnogo nezrelo i on treba da odraste.

NN lice

pre 18 godina

Iako svi znamo da je Kosovo fakticki vec nezavisno, na papiru je IPAK jos uvek deo Srbije, pa mislim da nema razloga da predsednik Tadic to i ne kaze. Sta je trebalo da uradi, da se najavi kao predstavnik STRANE drzave? Mislim da je ocigledno iz svih njegovih dosadasnjih poteza da je iskreno nameravao da dodje na sahranu, a odbijanje albanske strane je diplomatski promasaj. Krivo mi je sto je propustena jedna dobra prilika za poboljsanje situacije, i to sasvim iskreno.

Enver Kelmendi

pre 18 godina

Presednik Srbije,g.Tadic,je bio prosle godine skoro u isto vreme,u Kosovo,i nije hteo da razgovara sa albanskim politicarima.Sad bi on prisustvovao sahrani g.Rugovi ali porodica nije dala dozvolu.To je stvar Rugovine porodice.Ako g.Tadic hoce da bude dzentelmen neka vraca 300-400 kostura koji su identifikovanisa imenom i prezimenom.

Robert Gashi

pre 18 godina

Kad bi g.Tadic zatrazio da dodje na sahrani g. Rugove bez da ulazi u politiku siguran sam da niko ne bi mu zabranio da dodje, ali, on ocigledno nije hteo da dodje i samo trazio odgovor koj je dobijo. Ipak mislim da nije bio iskren.

bedrirashica

pre 18 godina

Da bih gospodin Tadic bio realan da dodje na sahranu on bih dosao kao svih koji dolazi ali on je provocirao samo da ne dodje. IBRAHIM RUGOVA je bio priznat kao presetnik kosova od celog sveta ane kako kazete vi presetnik albanaca na kosovu samo te fore prodajte vi vasem srbskom narodu.bedrirashica 25 januar2006 god.

Raj-Bu

pre 18 godina

Mislim da je trebalo dozvoliti g.Tadicu da prisustvuje sahrani pres.Rugove.
Bez obzira sta je Tadic izjavio (tj. da je Kosovo deo Srbije), imao bi jedinstvenu mogucnost da na 'svojoj teritoriji' vidi kovceg sa drugom zastavom (cak nije ni albanska nacionalna zastava), da kovceg takodje bude dopreman u konvoju sa KS tablicama, zatim da ga cuva Kosovska Policija i na kraju da svecanu povorku predvode pripadnici Kosovskog Zastitnog Korpusa (pretendenti za buducu armiju Kosova) u svoj njihovoj uniformi i naoruzanju (naravno zbog pocasnih plotuna).
Eh, tada bi g.Tadic uvideo da je i Zimbabve, Somalija, Brazil i Singapur deo Srbije ali da kao i Kosovo imaju sve ove navedene elemente koje i te kako su drugacije od onih koje moze sresti unutar prave i realne srbije (tj.one koje svi znamo kao 'uza Srbija').
Ajde sad svi mi zdravo ostajte.
Pozdrav iz hladno suncane Prishtine

Nesony

pre 18 godina

Jos jedan diplomatski gaf gosp. Tadica. Steta je sto srbijanska diplomacija nije nista naucila u ovih nekoliko godina. Ne moze se Kosovo koristiti u politicke probitke kad kome padne na pamet u Sbiji bez da se pomisli na politicke konzekvence tog cina. Ovo je stata i propustena prilika za Srbiju!

fatos

pre 18 godina

Ako je stvarno hteo da ode na Kosovo i ako je stvarno "Kosovo deo Srbije" zasto je imao nekoga da pita. Ali on zna da Kosovo odavno nije deo Srbije, a bogami i nije hteo da ide, pa je neukusno isprovocirao sve tamo. Neka, nek im je na cast. Ipak sam mislio da je on umereniji i iskreniji nego sto sada svi vidimo.

zlatko

pre 18 godina

Slazem se sa nekim ko je rekao da to nije bilo ni malo diplomatski od predsednika Srbije, reci tako nesto, kao da je Rugova bio beznacajni 'lider albanske zajdenice'.. Ipak mislim da bi iskrena solidarnost, i apoliticnost posete bez komentara o statusu u velikom pomogla izgradnji poveranja, i boljem polozaju Srba na Kosovu. Cini se ipak da niko i ne zeli da do tako necega dodje. Na zalost. Sta ce nekom teritorija bez ljudi ?

Da se ne lazemo

pre 18 godina

Sto se mene tice gospodin Tadic ne treba ni da trazi ni da ide na sahranu Ibrahima Rugove. Mislim da ce za srpsko-albanske odnose biti bolje da lepo podignemo granice, pasoske kontrole i carine i jednom zavrsimo farsu. Naravno, podela Kosova je najrealnije resenje i to treba da bude glavni zadatak srpske strane.

Bashkim Cerrca

pre 18 godina

Od svih aktualnih top politicara i rukovodilaca drzave Srbije najvise licno cenin i postujem gos.Tadica.Odmereniji je i vise demokratski orijentisan od ostalih.Njegova zadnja izjava na osnovu aktualne situacije na Kosova mislim da je bila provokativna i neodmerena.Tacno je da je Gos.Tadic predsednik drzave Srbije.Ali nije tacno da je on predsednik drzave Kosova.Svesni smo da pocevsi od 1999 god. Kosova je potpuno samostalna od drzave Srbije.Po Vama jos stoji na papiru da je Kosova jos parce Srbije.Ali taj papir cuvajte na arhivima za Vase radoznale gradjane.Taj papir vise ne vredi van teritorije drzave Srbije.Vremenski smo blizu da se i tekst tog papira izmeni.Ponosam sam sto sam ziveo na eri Velikog Dr.Rugove.Nek mu je vecna slava i hvala za sve sto je ulozio za svetliju i sigurniju buducnost Kosova.

Zoran Sandic

pre 18 godina

Predsednik Tadic pruzao je ruku pomirenja. Koliko se ja secam "kosovari" nisu 2003 pokazali zelju da prisustvuju sahrani Djindjica, sta vise nadali su se vracanju nacionalista na vlast u Srbiji. Cini mi se da je njima svejedno da li je covek demokrata ili nije, ako je to Srbin bolje da ostane kod kuce. To nije evropsko ponasanje, a jos vise me cudi ponasanje tog tzv. evropejca Petersena. Kad bi bio Tadic pojavio bih se sutra u Pristini, pa nek me ubiju lopuze OVK... ne bih bio ni prvi, ni poslednji! Neka vidi ceo svet kako to izgleda kosovska demokratija i sta se to priprema Srbima u nezavisnom Kosovu!

fatmir

pre 18 godina

Presednik Tadic je postupio jako diplomatski, svi su zadovoljni sa ovime , Kosovari misle evo mi smo patriota sto smo rekli ne , a Serbi na isti nacin , evo mi smo patriota sto smo rekli da je to nasa zemlja .
Zamislite sto bi ostao od Tadica u Serbiju kad bi on dosao na Kosovo, a da nije spomenuo to da Kosovo je deo Serbije.
Tadic je veliki diplomata koi je postupio na poseban nacin u posebno vreme.
Verlina i vestina je coveka koi svati posebnu situaciu u posebno vreme.

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Mislim da je g.Tadic zaista zelio da prisustvuje sahrani g.Rugove i da je takodjer bio iskren kada je isao da se pokloni srebrenickim zrtvama.Oba puta je kritikovan i optuzivan.Ali opet vjerovatno je i sam g.Rugova za zivota izrazio zelju da se ne dozvoli prisustvo srpskim zvanicnicima na njegovoj sahrani i to treba postovati.