Subota, 28.11.2020.

16:57

Crna Gora proteruje ambasadora Srbije

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Izvor: Vijesti

Crna Gora proteruje ambasadora Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

perokrstic

pre 3 godine

Ovo je dogovorena kriza sa obje strane.U katastrofalnoj zdravstvenoj situaciji u obje zemlje ovo je samo način da se ljudima skrene pažnja sa bitnih stvari.Vucic je preko uvjek spremnog Bozovica nabacio centaršut Milu. Ambasador koji može to biti samo u ovakvim sistemima se upliće u unutrašnje odnose, sigurno ne bez naloga iz Beograda. Nevezano za to što su stavovi o istorijskim događajima suprostavljeni i što svako tumači činjenice na svoj način i šta god Srbija ili njen ambasador mislio o tome, ozbiljna diplomatija ne radi stvari koje radi (davanje izjava, polaganje vijenaca itd...) koje su u suprotnosti sa stavom države u kojoj vrši diplomatsku funkciju, osim ako nije dogovoreno. Uvaljuje se vruć krompir u ruke dolazećoj CG vladi, ako se odluka o otkazivanju agremana Božoviću održi i poslije 2 dec počeće paljba iz svih oruđa (Vučićevih poslušnika u CG i Srbije) na Krivokapića i njegovu vladu, ako se Božoviću dopusti povratak kreće paljba iz CG (suverenistički blok) na Abazovića i njegovu koaliciju jer dozvoljavaju ponižavanje CG. Dakle win/win situacija za režim u Srbiji i još uvjek vladajući režim u CG. Uvaljujemo problem snagama koje donose kakve-takve promjene i skrećemo pažnju sa zdravstvene i ekonomske situacije.Žalosno je što iz partija koje tobože podržavaju Krivokapića, aktivno učestvuju u ovom scenariju svojim izjavama.Umjesto da daju neko neutralno saopštenje tipa "ostavimo istoriju istoričarima a diplomatiju diplomatama" bla bla...oni dolivaju ulje na vatru.

Моји бејаху Војиновићи некад

pre 3 godine

Браћо Срби и Црногорци захвалите се Карађоревићима за ову ујдурму. Комунисти су само озваничили одрођавање а данашње генерације ће завршити тај процес. Као неко ко у себи има крви цетињских Петровића са једне и војводе Богдана Љешњанина са друге стране ја ћу увек бити Србин јер је црногорац у мојој породици увек био географски појам а Црногорцима желим свако добро и да схвате ко су им били ђедови и прађедови. Ништа мање Црногорци бити неће јер “ко не зна одакле је пошао тај не зна куда иде”.

Quieu

pre 3 godine

E moji Srbijanci, e moji Crnogorci.
Ništa niste naučili, jest vas lako posvadjati, što olako rezite jedni na druge..... pa zar nište naučili iz svih ovih ratova i krvave nam prošlosti?
Pogledajte svoj komšiluk, svoju familiju i gledajte da vam je tu lijepo. I nedajte se lagat, z ideale ginu budale (fala Čorbo Boro).

U zdravlje.

Misa

pre 3 godine

Lepo sam rekao da su ovo u CG samo kozmeticke promene,sarena laza,sve ostalo isto.....nije se Milo tek tako pomirio sa porazom......
 (pedja333, 28. novembar 2020 17:13) 
Ovo je i dalje stara vlast i stari ministar spoljnih poslova

Mika

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.
(mozaks, 28. novembar 2020 17:10)
Ja sam Crnogorac i Podgoričku Skupštinu ne smatram oslobodjenjem. Protjerivanje dinastije Petrović-Njegoš koja je utkana u istoriju Crne Gore ne smatram oslobodjenjem. Nijedan metak nije opaljen za "oslobodjenje" Crne Gore. Koja je to bitka vodjena za oslobodjenje Crne Gore? Da li ti je ikada palo napamet da je možda ambasador mene ponizio tim svojim izjavama i sve nas kojima je Petrović-Njegoš dinastija milion puta draža od Karadjordjevića? Zašto sve počinje sa tim "svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju"? Da li ikada pomisliš da je možda obrnuto? Odmah da kažem, mada u normalnoj situaciji ne bih trebao da ovo dodajem, Srbiju volim kao bratsku državu i apsolutno nemam ni grama mržnje prema Srbiji. Naprotiv.

cuc2

pre 3 godine

Potpuni diletant. Na stranu to što za ambasadora biramo čoveka koji je rođeni Nikšićanin (i koji se odrekao crnogorskog državljanstva upravo da bi postao ambasador Srbije), on ne može da u ime Srbije govori šta je pravo, a šta krivo. Ja se privatno slažem s njim, ali Crna Gora je država sa velikim "D" i to pre savremene Srbije. I ako smo braća, to treba da poštujemo. Dok se oni dole ne dogovore tačno šta je i kako je bilo.

donkey kong

pre 3 godine

Poslaćemo drugog, pa trećeg, četvrtog, itd. Koga briga za njih. Da nije srba tamo komotno bi mogli da ukinemo ambasadu.
Najgore mi je što svaki put osetim ogromno razočaranje kad se spomene dotična država, vaspitan sam da su nam braća, zato i njihova izdaja tako boli.
Molim B92 za neku vest sa Maldiva, više me zanimaju nego oni.

iskustvo

pre 3 godine

dokle vise taj Bozovic?! Samo se mota po funkcijama a nista pametno nije uradio. Ajde malo u pivatni sektor da vidimo od cega je napravljen

PG 081

pre 3 godine

Uvijek sam protiv ovih mjera ali ovaj se bas ponasao kao da je u neku svoju banovinu s ne u nezavisnu drzavu... malo manje nadmenosti u izjavama nije zgorega

Hammer

pre 3 godine

Revizionizam istorijskih činjenica je prečica ka fašizmu, usput Stefan Nemanja je rođen u Ribnici(današnja Podgorica), pomenuti kralj Nikola Petrović se krunisao krunom Stefana Dečanskog Nemanjića, krunom koja se čuva u cetinjskom manastiru SPC, po popisu iz 1909. godine 95% stanovnika Crne Gore su se izjasnili kao Srbi.

Hvala na pažnji.

penaltizan

pre 3 godine

Ok poništili ste istorijsku činjenicu da su vas Srbi oslobodili 1918 ali niste rekli ko vas je oslobodio?Hrvati, Albanci,Makedonci.a da ili su bili u Austrougarskoj vojsci ili nisu postojali.. mislim ipak Marsovci!!!

abcd

pre 3 godine

Ovde vidim nikome ne smeta to sto nas ambasador vec veoma dugo u CG govori da ta nacija ne postoji, ne postoji crkva, sto valjda znaci da im nd bi smetalo xa njihov ambasador kaze isto za Srbe? Za nasu crkvu koju takodje nismo imali pa su nam Grci dozvolili da je napravimo. Ne bi nam smetalo da njihov ambasador u Srbiji govori kako je Kosovo Albansko i kako su oni prvi narod tamo? Ne bi nam smetalo nista od toga? Cinjenica da "nasa" manjina u CG vec deceniju i po tamo pravi haos, pola ih rade po drzavnim institucijama i uporedo ne priznaje drzavnost, nacionalnost, jezik, crkvu te zemlje. Pogrdno zovu tu naciju, nece da isticu zastavu te zemlje nego samo svoje, otvoreno verski i politicki lideri pozivaju na linc predsednika te zemlje u kojoj zive. Kada Srbija dobije CG u sportu slave sa srpskim zastavama po svim trgovima. Koja je razlika izmedju njih i jedne agresivne manjine koja zivi na jugu nase zemlje, koja isto to radi a nama jako smeta, ali nam ne smeta kada isto a i gore rade "nasi" u Cg (ovo "nasi" pod navodnicima jer su oni Srbi koliko su i Bosnjaci Turci).

mozaks

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.naravno,treba dublje sagledati neke stvari,ali ne treba nikome dozvoliti da te samara za svaku stvar,vec mu uzvratiti duplim samarom,da se opameti,razbudi,probudi i shvati sta je ucinio,jer posle.njih ce se naci neki drugi iz komsiluka koji ce krenuti istim putem..

Драган КНН

pre 3 godine

Кривокапићу преузимај или ће ови за својега мандата још и "објавити рат Србији" !

Tine

pre 3 godine

Najjača je fora kada pošalješ crnogorca iz Srbije da bude ambasador u Crnoj Gori, a gde taj mora da bude veća srbenda od samih autohtonih Srba.

а ко нас пита?

pre 3 godine

Црногорци протерују Црногорца који је тамо амбасадор Србије. Јер је бившој власти рекао истину.
Надреално!

Drug

pre 3 godine

Evo ti moj narode srpska Sparta pa se vi idalje zanosite kako su nam Crnogorci braca. Rusi imaju pametnu izreku Vojska i Mornarica, tako mi treba samo na sebe da se oslonimo a ne da pravimo bracu od svakoga, tako smo Makedonce pravili Srbima, tako smo radili sa Bosancima, Hrvatima i Crnogorcima. Samo sebe da gledamo i one koji sebe smatraju Srbima(to mislim samo na Republiku Srbiju), pa cak i narodi koji zive na teritoriji Srbije su nam veca braca od Crnogoraca. Sta od tih brdjana moze da se ocekuju kada su '91, onako lep grad Dubrovnik bombardovali, a svet orkivio Srbe, plus uz to nije bilo bojnih ciljeva, vec cist varvarizam Crnogoraca. Sigurno je razlog velikosrpska hegemknija stalno crnogorci pljuju po Srbiji.

srpskaboka

pre 3 godine

Unizila je Crna Gora samu sebe ovakvim postpcima, a najviše prekrajanjem istorije. Ali i ti dani su ubrzo prošlost. Podrška za ambasadora iz Boke, iz Grblja!

NSBGD

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.naravno,treba dublje sagledati neke stvari,ali ne treba nikome dozvoliti da te samara za svaku stvar,vec mu uzvratiti duplim samarom,da se opameti,razbudi,probudi i shvati sta je ucinio,jer posle.njih ce se naci neki drugi iz komsiluka koji ce krenuti istim putem..
(mozaks, 28. novembar 2020 17:10)
A kako bi bilo prestanemo da se mesamo u unutrasnje stvari drugih zemalja?

Lepi

pre 3 godine

Samo 100 godina im je trebalo da ustanove da je skupstina bila izdajnicka? Steta sto tu ideju nisu plasirali malo ranije. Mozda nisu hteli ili smeli?

travis_bickle

pre 3 godine

Е ако су. Никада више и не слати амбасадора доле, једноставно више не треба да нас интересује црна гора... Доста више братства

LOL

pre 3 godine

Vladimir Božović je drzavljanin Crne Gore !
Covek je rodjen u Niksicu,
Ja bih da imam dvojno drzavljanstvo i da dobijem pasos Crne Gore ali ne moze, Crna Gora mi ne dozvoljava !
A ima gomila "privilegovanih" koji su dobili pasos Srbije i imaju sve.

desimir

pre 3 godine

“njena teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji“ Ja sam uvijek mislio da se kraljevina CG pripojila kraljevini Srba,Hrvata i Slovenaca ili Kraljevini SHS ali avaj čovijek uči dok je živ pogotovo od ovih malih balkanskih državica kojima je nacionalni sport izmišljanje nove istorije. Sad Srbija takođe treba da protjera ambasadora CG koji je kadar Milovog DPS-a tako da nova Vlada u CG postavi svoj kadar. I ovako i onako će biti smijenjen od nove vlasti pa reko da mu srpske vlasti ubrzaju proces.

Goran Loznica

pre 3 godine

Ne budite u zabludi. Nije on bez razloga proteran. Samo što više nema kuma Milo Đukanovića i ostale bratije iz DPS ekvivalentnog našem SPS, radikalima itd....

War Inside My Head

pre 3 godine

Čovjek rođen i odrastao u Nikšiću!?Kao i u slučaju Vlada Georgijeva.A politički,pamet u glavu,takve javne izjave mu ništa ne trebaju,ali očigledno živimo u prošlosti,nikako u budućnost da bacimo pogled!

multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši

pre 3 godine

Ovo može da znači samo jednu od dve stvari. Ili je neko u Milovoj kriminalnoj organizaciji pritisnuo crveno dugme za samouništenje, ili oni znaju nešto vrlo gadno o dolazećoj vladi što mi još ne znamo.

Narcisa Zec

pre 3 godine

То Мило протерује, али они више не могу ништа, немоћни су и наша ружна прошлост. Амбасадор је више него добродошао.

Hammer

pre 3 godine

Revizionizam istorijskih činjenica je prečica ka fašizmu, usput Stefan Nemanja je rođen u Ribnici(današnja Podgorica), pomenuti kralj Nikola Petrović se krunisao krunom Stefana Dečanskog Nemanjića, krunom koja se čuva u cetinjskom manastiru SPC, po popisu iz 1909. godine 95% stanovnika Crne Gore su se izjasnili kao Srbi.

Hvala na pažnji.

а ко нас пита?

pre 3 godine

Црногорци протерују Црногорца који је тамо амбасадор Србије. Јер је бившој власти рекао истину.
Надреално!

Драган КНН

pre 3 godine

Кривокапићу преузимај или ће ови за својега мандата још и "објавити рат Србији" !

mozaks

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.naravno,treba dublje sagledati neke stvari,ali ne treba nikome dozvoliti da te samara za svaku stvar,vec mu uzvratiti duplim samarom,da se opameti,razbudi,probudi i shvati sta je ucinio,jer posle.njih ce se naci neki drugi iz komsiluka koji ce krenuti istim putem..

Tine

pre 3 godine

Najjača je fora kada pošalješ crnogorca iz Srbije da bude ambasador u Crnoj Gori, a gde taj mora da bude veća srbenda od samih autohtonih Srba.

multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši

pre 3 godine

Ovo može da znači samo jednu od dve stvari. Ili je neko u Milovoj kriminalnoj organizaciji pritisnuo crveno dugme za samouništenje, ili oni znaju nešto vrlo gadno o dolazećoj vladi što mi još ne znamo.

abcd

pre 3 godine

Ovde vidim nikome ne smeta to sto nas ambasador vec veoma dugo u CG govori da ta nacija ne postoji, ne postoji crkva, sto valjda znaci da im nd bi smetalo xa njihov ambasador kaze isto za Srbe? Za nasu crkvu koju takodje nismo imali pa su nam Grci dozvolili da je napravimo. Ne bi nam smetalo da njihov ambasador u Srbiji govori kako je Kosovo Albansko i kako su oni prvi narod tamo? Ne bi nam smetalo nista od toga? Cinjenica da "nasa" manjina u CG vec deceniju i po tamo pravi haos, pola ih rade po drzavnim institucijama i uporedo ne priznaje drzavnost, nacionalnost, jezik, crkvu te zemlje. Pogrdno zovu tu naciju, nece da isticu zastavu te zemlje nego samo svoje, otvoreno verski i politicki lideri pozivaju na linc predsednika te zemlje u kojoj zive. Kada Srbija dobije CG u sportu slave sa srpskim zastavama po svim trgovima. Koja je razlika izmedju njih i jedne agresivne manjine koja zivi na jugu nase zemlje, koja isto to radi a nama jako smeta, ali nam ne smeta kada isto a i gore rade "nasi" u Cg (ovo "nasi" pod navodnicima jer su oni Srbi koliko su i Bosnjaci Turci).

War Inside My Head

pre 3 godine

Čovjek rođen i odrastao u Nikšiću!?Kao i u slučaju Vlada Georgijeva.A politički,pamet u glavu,takve javne izjave mu ništa ne trebaju,ali očigledno živimo u prošlosti,nikako u budućnost da bacimo pogled!

LOL

pre 3 godine

Vladimir Božović je drzavljanin Crne Gore !
Covek je rodjen u Niksicu,
Ja bih da imam dvojno drzavljanstvo i da dobijem pasos Crne Gore ali ne moze, Crna Gora mi ne dozvoljava !
A ima gomila "privilegovanih" koji su dobili pasos Srbije i imaju sve.

Mika

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.
(mozaks, 28. novembar 2020 17:10)
Ja sam Crnogorac i Podgoričku Skupštinu ne smatram oslobodjenjem. Protjerivanje dinastije Petrović-Njegoš koja je utkana u istoriju Crne Gore ne smatram oslobodjenjem. Nijedan metak nije opaljen za "oslobodjenje" Crne Gore. Koja je to bitka vodjena za oslobodjenje Crne Gore? Da li ti je ikada palo napamet da je možda ambasador mene ponizio tim svojim izjavama i sve nas kojima je Petrović-Njegoš dinastija milion puta draža od Karadjordjevića? Zašto sve počinje sa tim "svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju"? Da li ikada pomisliš da je možda obrnuto? Odmah da kažem, mada u normalnoj situaciji ne bih trebao da ovo dodajem, Srbiju volim kao bratsku državu i apsolutno nemam ni grama mržnje prema Srbiji. Naprotiv.

cuc2

pre 3 godine

Potpuni diletant. Na stranu to što za ambasadora biramo čoveka koji je rođeni Nikšićanin (i koji se odrekao crnogorskog državljanstva upravo da bi postao ambasador Srbije), on ne može da u ime Srbije govori šta je pravo, a šta krivo. Ja se privatno slažem s njim, ali Crna Gora je država sa velikim "D" i to pre savremene Srbije. I ako smo braća, to treba da poštujemo. Dok se oni dole ne dogovore tačno šta je i kako je bilo.

srpskaboka

pre 3 godine

Unizila je Crna Gora samu sebe ovakvim postpcima, a najviše prekrajanjem istorije. Ali i ti dani su ubrzo prošlost. Podrška za ambasadora iz Boke, iz Grblja!

iskustvo

pre 3 godine

dokle vise taj Bozovic?! Samo se mota po funkcijama a nista pametno nije uradio. Ajde malo u pivatni sektor da vidimo od cega je napravljen

PG 081

pre 3 godine

Uvijek sam protiv ovih mjera ali ovaj se bas ponasao kao da je u neku svoju banovinu s ne u nezavisnu drzavu... malo manje nadmenosti u izjavama nije zgorega

penaltizan

pre 3 godine

Ok poništili ste istorijsku činjenicu da su vas Srbi oslobodili 1918 ali niste rekli ko vas je oslobodio?Hrvati, Albanci,Makedonci.a da ili su bili u Austrougarskoj vojsci ili nisu postojali.. mislim ipak Marsovci!!!

Misa

pre 3 godine

Lepo sam rekao da su ovo u CG samo kozmeticke promene,sarena laza,sve ostalo isto.....nije se Milo tek tako pomirio sa porazom......
 (pedja333, 28. novembar 2020 17:13) 
Ovo je i dalje stara vlast i stari ministar spoljnih poslova

Narcisa Zec

pre 3 godine

То Мило протерује, али они више не могу ништа, немоћни су и наша ружна прошлост. Амбасадор је више него добродошао.

desimir

pre 3 godine

“njena teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji“ Ja sam uvijek mislio da se kraljevina CG pripojila kraljevini Srba,Hrvata i Slovenaca ili Kraljevini SHS ali avaj čovijek uči dok je živ pogotovo od ovih malih balkanskih državica kojima je nacionalni sport izmišljanje nove istorije. Sad Srbija takođe treba da protjera ambasadora CG koji je kadar Milovog DPS-a tako da nova Vlada u CG postavi svoj kadar. I ovako i onako će biti smijenjen od nove vlasti pa reko da mu srpske vlasti ubrzaju proces.

travis_bickle

pre 3 godine

Е ако су. Никада више и не слати амбасадора доле, једноставно више не треба да нас интересује црна гора... Доста више братства

NSBGD

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.naravno,treba dublje sagledati neke stvari,ali ne treba nikome dozvoliti da te samara za svaku stvar,vec mu uzvratiti duplim samarom,da se opameti,razbudi,probudi i shvati sta je ucinio,jer posle.njih ce se naci neki drugi iz komsiluka koji ce krenuti istim putem..
(mozaks, 28. novembar 2020 17:10)
A kako bi bilo prestanemo da se mesamo u unutrasnje stvari drugih zemalja?

donkey kong

pre 3 godine

Poslaćemo drugog, pa trećeg, četvrtog, itd. Koga briga za njih. Da nije srba tamo komotno bi mogli da ukinemo ambasadu.
Najgore mi je što svaki put osetim ogromno razočaranje kad se spomene dotična država, vaspitan sam da su nam braća, zato i njihova izdaja tako boli.
Molim B92 za neku vest sa Maldiva, više me zanimaju nego oni.

Goran Loznica

pre 3 godine

Ne budite u zabludi. Nije on bez razloga proteran. Samo što više nema kuma Milo Đukanovića i ostale bratije iz DPS ekvivalentnog našem SPS, radikalima itd....

Drug

pre 3 godine

Evo ti moj narode srpska Sparta pa se vi idalje zanosite kako su nam Crnogorci braca. Rusi imaju pametnu izreku Vojska i Mornarica, tako mi treba samo na sebe da se oslonimo a ne da pravimo bracu od svakoga, tako smo Makedonce pravili Srbima, tako smo radili sa Bosancima, Hrvatima i Crnogorcima. Samo sebe da gledamo i one koji sebe smatraju Srbima(to mislim samo na Republiku Srbiju), pa cak i narodi koji zive na teritoriji Srbije su nam veca braca od Crnogoraca. Sta od tih brdjana moze da se ocekuju kada su '91, onako lep grad Dubrovnik bombardovali, a svet orkivio Srbe, plus uz to nije bilo bojnih ciljeva, vec cist varvarizam Crnogoraca. Sigurno je razlog velikosrpska hegemknija stalno crnogorci pljuju po Srbiji.

Моји бејаху Војиновићи некад

pre 3 godine

Браћо Срби и Црногорци захвалите се Карађоревићима за ову ујдурму. Комунисти су само озваничили одрођавање а данашње генерације ће завршити тај процес. Као неко ко у себи има крви цетињских Петровића са једне и војводе Богдана Љешњанина са друге стране ја ћу увек бити Србин јер је црногорац у мојој породици увек био географски појам а Црногорцима желим свако добро и да схвате ко су им били ђедови и прађедови. Ништа мање Црногорци бити неће јер “ко не зна одакле је пошао тај не зна куда иде”.

Lepi

pre 3 godine

Samo 100 godina im je trebalo da ustanove da je skupstina bila izdajnicka? Steta sto tu ideju nisu plasirali malo ranije. Mozda nisu hteli ili smeli?

Quieu

pre 3 godine

E moji Srbijanci, e moji Crnogorci.
Ništa niste naučili, jest vas lako posvadjati, što olako rezite jedni na druge..... pa zar nište naučili iz svih ovih ratova i krvave nam prošlosti?
Pogledajte svoj komšiluk, svoju familiju i gledajte da vam je tu lijepo. I nedajte se lagat, z ideale ginu budale (fala Čorbo Boro).

U zdravlje.

perokrstic

pre 3 godine

Ovo je dogovorena kriza sa obje strane.U katastrofalnoj zdravstvenoj situaciji u obje zemlje ovo je samo način da se ljudima skrene pažnja sa bitnih stvari.Vucic je preko uvjek spremnog Bozovica nabacio centaršut Milu. Ambasador koji može to biti samo u ovakvim sistemima se upliće u unutrašnje odnose, sigurno ne bez naloga iz Beograda. Nevezano za to što su stavovi o istorijskim događajima suprostavljeni i što svako tumači činjenice na svoj način i šta god Srbija ili njen ambasador mislio o tome, ozbiljna diplomatija ne radi stvari koje radi (davanje izjava, polaganje vijenaca itd...) koje su u suprotnosti sa stavom države u kojoj vrši diplomatsku funkciju, osim ako nije dogovoreno. Uvaljuje se vruć krompir u ruke dolazećoj CG vladi, ako se odluka o otkazivanju agremana Božoviću održi i poslije 2 dec počeće paljba iz svih oruđa (Vučićevih poslušnika u CG i Srbije) na Krivokapića i njegovu vladu, ako se Božoviću dopusti povratak kreće paljba iz CG (suverenistički blok) na Abazovića i njegovu koaliciju jer dozvoljavaju ponižavanje CG. Dakle win/win situacija za režim u Srbiji i još uvjek vladajući režim u CG. Uvaljujemo problem snagama koje donose kakve-takve promjene i skrećemo pažnju sa zdravstvene i ekonomske situacije.Žalosno je što iz partija koje tobože podržavaju Krivokapića, aktivno učestvuju u ovom scenariju svojim izjavama.Umjesto da daju neko neutralno saopštenje tipa "ostavimo istoriju istoričarima a diplomatiju diplomatama" bla bla...oni dolivaju ulje na vatru.

mozaks

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.naravno,treba dublje sagledati neke stvari,ali ne treba nikome dozvoliti da te samara za svaku stvar,vec mu uzvratiti duplim samarom,da se opameti,razbudi,probudi i shvati sta je ucinio,jer posle.njih ce se naci neki drugi iz komsiluka koji ce krenuti istim putem..

Drug

pre 3 godine

Evo ti moj narode srpska Sparta pa se vi idalje zanosite kako su nam Crnogorci braca. Rusi imaju pametnu izreku Vojska i Mornarica, tako mi treba samo na sebe da se oslonimo a ne da pravimo bracu od svakoga, tako smo Makedonce pravili Srbima, tako smo radili sa Bosancima, Hrvatima i Crnogorcima. Samo sebe da gledamo i one koji sebe smatraju Srbima(to mislim samo na Republiku Srbiju), pa cak i narodi koji zive na teritoriji Srbije su nam veca braca od Crnogoraca. Sta od tih brdjana moze da se ocekuju kada su '91, onako lep grad Dubrovnik bombardovali, a svet orkivio Srbe, plus uz to nije bilo bojnih ciljeva, vec cist varvarizam Crnogoraca. Sigurno je razlog velikosrpska hegemknija stalno crnogorci pljuju po Srbiji.

srpskaboka

pre 3 godine

Unizila je Crna Gora samu sebe ovakvim postpcima, a najviše prekrajanjem istorije. Ali i ti dani su ubrzo prošlost. Podrška za ambasadora iz Boke, iz Grblja!

Hammer

pre 3 godine

Revizionizam istorijskih činjenica je prečica ka fašizmu, usput Stefan Nemanja je rođen u Ribnici(današnja Podgorica), pomenuti kralj Nikola Petrović se krunisao krunom Stefana Dečanskog Nemanjića, krunom koja se čuva u cetinjskom manastiru SPC, po popisu iz 1909. godine 95% stanovnika Crne Gore su se izjasnili kao Srbi.

Hvala na pažnji.

а ко нас пита?

pre 3 godine

Црногорци протерују Црногорца који је тамо амбасадор Србије. Јер је бившој власти рекао истину.
Надреално!

abcd

pre 3 godine

Ovde vidim nikome ne smeta to sto nas ambasador vec veoma dugo u CG govori da ta nacija ne postoji, ne postoji crkva, sto valjda znaci da im nd bi smetalo xa njihov ambasador kaze isto za Srbe? Za nasu crkvu koju takodje nismo imali pa su nam Grci dozvolili da je napravimo. Ne bi nam smetalo da njihov ambasador u Srbiji govori kako je Kosovo Albansko i kako su oni prvi narod tamo? Ne bi nam smetalo nista od toga? Cinjenica da "nasa" manjina u CG vec deceniju i po tamo pravi haos, pola ih rade po drzavnim institucijama i uporedo ne priznaje drzavnost, nacionalnost, jezik, crkvu te zemlje. Pogrdno zovu tu naciju, nece da isticu zastavu te zemlje nego samo svoje, otvoreno verski i politicki lideri pozivaju na linc predsednika te zemlje u kojoj zive. Kada Srbija dobije CG u sportu slave sa srpskim zastavama po svim trgovima. Koja je razlika izmedju njih i jedne agresivne manjine koja zivi na jugu nase zemlje, koja isto to radi a nama jako smeta, ali nam ne smeta kada isto a i gore rade "nasi" u Cg (ovo "nasi" pod navodnicima jer su oni Srbi koliko su i Bosnjaci Turci).

Mika

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.
(mozaks, 28. novembar 2020 17:10)
Ja sam Crnogorac i Podgoričku Skupštinu ne smatram oslobodjenjem. Protjerivanje dinastije Petrović-Njegoš koja je utkana u istoriju Crne Gore ne smatram oslobodjenjem. Nijedan metak nije opaljen za "oslobodjenje" Crne Gore. Koja je to bitka vodjena za oslobodjenje Crne Gore? Da li ti je ikada palo napamet da je možda ambasador mene ponizio tim svojim izjavama i sve nas kojima je Petrović-Njegoš dinastija milion puta draža od Karadjordjevića? Zašto sve počinje sa tim "svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju"? Da li ikada pomisliš da je možda obrnuto? Odmah da kažem, mada u normalnoj situaciji ne bih trebao da ovo dodajem, Srbiju volim kao bratsku državu i apsolutno nemam ni grama mržnje prema Srbiji. Naprotiv.

Драган КНН

pre 3 godine

Кривокапићу преузимај или ће ови за својега мандата још и "објавити рат Србији" !

penaltizan

pre 3 godine

Ok poništili ste istorijsku činjenicu da su vas Srbi oslobodili 1918 ali niste rekli ko vas je oslobodio?Hrvati, Albanci,Makedonci.a da ili su bili u Austrougarskoj vojsci ili nisu postojali.. mislim ipak Marsovci!!!

multimilijarderi, milijarderi i obični milijunaši

pre 3 godine

Ovo može da znači samo jednu od dve stvari. Ili je neko u Milovoj kriminalnoj organizaciji pritisnuo crveno dugme za samouništenje, ili oni znaju nešto vrlo gadno o dolazećoj vladi što mi još ne znamo.

travis_bickle

pre 3 godine

Е ако су. Никада више и не слати амбасадора доле, једноставно више не треба да нас интересује црна гора... Доста више братства

Narcisa Zec

pre 3 godine

То Мило протерује, али они више не могу ништа, немоћни су и наша ружна прошлост. Амбасадор је више него добродошао.

donkey kong

pre 3 godine

Poslaćemo drugog, pa trećeg, četvrtog, itd. Koga briga za njih. Da nije srba tamo komotno bi mogli da ukinemo ambasadu.
Najgore mi je što svaki put osetim ogromno razočaranje kad se spomene dotična država, vaspitan sam da su nam braća, zato i njihova izdaja tako boli.
Molim B92 za neku vest sa Maldiva, više me zanimaju nego oni.

War Inside My Head

pre 3 godine

Čovjek rođen i odrastao u Nikšiću!?Kao i u slučaju Vlada Georgijeva.A politički,pamet u glavu,takve javne izjave mu ništa ne trebaju,ali očigledno živimo u prošlosti,nikako u budućnost da bacimo pogled!

NSBGD

pre 3 godine

svi nas kinje kude proklinju omalovazavaju a mi kao narod samo nemo posmatramo.naravno,treba dublje sagledati neke stvari,ali ne treba nikome dozvoliti da te samara za svaku stvar,vec mu uzvratiti duplim samarom,da se opameti,razbudi,probudi i shvati sta je ucinio,jer posle.njih ce se naci neki drugi iz komsiluka koji ce krenuti istim putem..
(mozaks, 28. novembar 2020 17:10)
A kako bi bilo prestanemo da se mesamo u unutrasnje stvari drugih zemalja?

PG 081

pre 3 godine

Uvijek sam protiv ovih mjera ali ovaj se bas ponasao kao da je u neku svoju banovinu s ne u nezavisnu drzavu... malo manje nadmenosti u izjavama nije zgorega

desimir

pre 3 godine

“njena teritorija prisajedinjena Kraljevini Srbiji“ Ja sam uvijek mislio da se kraljevina CG pripojila kraljevini Srba,Hrvata i Slovenaca ili Kraljevini SHS ali avaj čovijek uči dok je živ pogotovo od ovih malih balkanskih državica kojima je nacionalni sport izmišljanje nove istorije. Sad Srbija takođe treba da protjera ambasadora CG koji je kadar Milovog DPS-a tako da nova Vlada u CG postavi svoj kadar. I ovako i onako će biti smijenjen od nove vlasti pa reko da mu srpske vlasti ubrzaju proces.

cuc2

pre 3 godine

Potpuni diletant. Na stranu to što za ambasadora biramo čoveka koji je rođeni Nikšićanin (i koji se odrekao crnogorskog državljanstva upravo da bi postao ambasador Srbije), on ne može da u ime Srbije govori šta je pravo, a šta krivo. Ja se privatno slažem s njim, ali Crna Gora je država sa velikim "D" i to pre savremene Srbije. I ako smo braća, to treba da poštujemo. Dok se oni dole ne dogovore tačno šta je i kako je bilo.

Goran Loznica

pre 3 godine

Ne budite u zabludi. Nije on bez razloga proteran. Samo što više nema kuma Milo Đukanovića i ostale bratije iz DPS ekvivalentnog našem SPS, radikalima itd....

Моји бејаху Војиновићи некад

pre 3 godine

Браћо Срби и Црногорци захвалите се Карађоревићима за ову ујдурму. Комунисти су само озваничили одрођавање а данашње генерације ће завршити тај процес. Као неко ко у себи има крви цетињских Петровића са једне и војводе Богдана Љешњанина са друге стране ја ћу увек бити Србин јер је црногорац у мојој породици увек био географски појам а Црногорцима желим свако добро и да схвате ко су им били ђедови и прађедови. Ништа мање Црногорци бити неће јер “ко не зна одакле је пошао тај не зна куда иде”.

Lepi

pre 3 godine

Samo 100 godina im je trebalo da ustanove da je skupstina bila izdajnicka? Steta sto tu ideju nisu plasirali malo ranije. Mozda nisu hteli ili smeli?

LOL

pre 3 godine

Vladimir Božović je drzavljanin Crne Gore !
Covek je rodjen u Niksicu,
Ja bih da imam dvojno drzavljanstvo i da dobijem pasos Crne Gore ali ne moze, Crna Gora mi ne dozvoljava !
A ima gomila "privilegovanih" koji su dobili pasos Srbije i imaju sve.

Tine

pre 3 godine

Najjača je fora kada pošalješ crnogorca iz Srbije da bude ambasador u Crnoj Gori, a gde taj mora da bude veća srbenda od samih autohtonih Srba.

Misa

pre 3 godine

Lepo sam rekao da su ovo u CG samo kozmeticke promene,sarena laza,sve ostalo isto.....nije se Milo tek tako pomirio sa porazom......
 (pedja333, 28. novembar 2020 17:13) 
Ovo je i dalje stara vlast i stari ministar spoljnih poslova

Quieu

pre 3 godine

E moji Srbijanci, e moji Crnogorci.
Ništa niste naučili, jest vas lako posvadjati, što olako rezite jedni na druge..... pa zar nište naučili iz svih ovih ratova i krvave nam prošlosti?
Pogledajte svoj komšiluk, svoju familiju i gledajte da vam je tu lijepo. I nedajte se lagat, z ideale ginu budale (fala Čorbo Boro).

U zdravlje.

iskustvo

pre 3 godine

dokle vise taj Bozovic?! Samo se mota po funkcijama a nista pametno nije uradio. Ajde malo u pivatni sektor da vidimo od cega je napravljen

perokrstic

pre 3 godine

Ovo je dogovorena kriza sa obje strane.U katastrofalnoj zdravstvenoj situaciji u obje zemlje ovo je samo način da se ljudima skrene pažnja sa bitnih stvari.Vucic je preko uvjek spremnog Bozovica nabacio centaršut Milu. Ambasador koji može to biti samo u ovakvim sistemima se upliće u unutrašnje odnose, sigurno ne bez naloga iz Beograda. Nevezano za to što su stavovi o istorijskim događajima suprostavljeni i što svako tumači činjenice na svoj način i šta god Srbija ili njen ambasador mislio o tome, ozbiljna diplomatija ne radi stvari koje radi (davanje izjava, polaganje vijenaca itd...) koje su u suprotnosti sa stavom države u kojoj vrši diplomatsku funkciju, osim ako nije dogovoreno. Uvaljuje se vruć krompir u ruke dolazećoj CG vladi, ako se odluka o otkazivanju agremana Božoviću održi i poslije 2 dec počeće paljba iz svih oruđa (Vučićevih poslušnika u CG i Srbije) na Krivokapića i njegovu vladu, ako se Božoviću dopusti povratak kreće paljba iz CG (suverenistički blok) na Abazovića i njegovu koaliciju jer dozvoljavaju ponižavanje CG. Dakle win/win situacija za režim u Srbiji i još uvjek vladajući režim u CG. Uvaljujemo problem snagama koje donose kakve-takve promjene i skrećemo pažnju sa zdravstvene i ekonomske situacije.Žalosno je što iz partija koje tobože podržavaju Krivokapića, aktivno učestvuju u ovom scenariju svojim izjavama.Umjesto da daju neko neutralno saopštenje tipa "ostavimo istoriju istoričarima a diplomatiju diplomatama" bla bla...oni dolivaju ulje na vatru.