Petak, 08.07.2005.

07:47

Pop-folk za vukovce

Opština Voždovac na kraju školske godine vukovcima poklonila muziku Severine i Jelene Karleuše.

Izvor: B92

Pop-folk za vukovce IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Istoricarka

pre 18 godina

Nije stvar da li mladi slusaju klasiku ili ne. I ja je slusam samo kad sam u posebnom raspolozenju. Ali kao majka i nastavnik istorije tvrdim da skola ne sme, ponavljam NE SME da promovise ovakve osobe (sa svim karakteristikama koje one nose sa sobom) i njihovu muziku. Ako se ikada budem odlucila da deci dam seminarski rad sa temom "Istorija sunda na prostorima Balkana od pocetka xx veka do danasnjih dana" onda bi se doticni CDovi mogli upotrebiti kao istorisjki izvori.
A ovako, nikako. Definitivno neko treba da da ostavku, da se ovakvi propusti vise ne desavaju. Mozda neki ljudi zaista smatraju da ovo nije vredno tolike paznje, ali verujte mi, itekako je vredno, jer od obrazovanja dece u drustvu sve potice.
A City Records ako vec zeli da bude donor, neka izdvoje novac, pa da se deci kupe knjige, racunari itd.

Bojan

pre 18 godina

Sto Severinine "edukativne" CD-ove nisu delili kad sam ja bio vukovac ;)
Salu na stranu, mislim da bi se ovom poklonu moralo ipak "pogledati u zube" jer bi mogao neko po istoj logici da kaze (samo primer navodim): "Main kampf je veoma citana i prodavana knjiga a ta izdavacka kuca nam je podelila 50 000 primeraka pa smo je mi podelili svim osnovcima". Mozda je analogija pregruba ali ipak... Jelena, Severina, Gibboni???? Mozda i nije ;D

zoran

pre 18 godina

Mi matori pustimo decu nek slusaju ono sto obelezava njihovo vreme, kao sto je i nase vreme bilo obelezeno nekim nasim muzickim pravcima.
I jedna preporuka za samozvane kriticare;
ubudece, pre nego sto i izuste rec "shund", neka prvo pokusaju napraviti nesto slicno, pa neka se uvere kolikije pak trud potreban i za najobicniji shund. Najvise mi smeta kada se samo pasivno kritikuje neciji ulozeni trud.

Papan

pre 18 godina

Davno je počelo favorizovanje raznih podkultura, od toga nam deca ne odrastaju, ostaju deca,i kao deca i ostare. Oni koji imaju "specifičan muzički ukus" ili pristup životu, odlaze iz ove zemlje tražeći sredinu u kojoj imaju izbora, i gde im je dozvoleno da odrastu.
Ovde je bio izbor izmedju Karleuše i Severine, pa šta hoće više. Nisu nikakve ali su popularne, imaju "rezultat iza sebe". Milina.

Gunar Knob

pre 18 godina

Nepristojno je "poklonu u zube gledati."
Ipak, ti nastavnici/profesori bi trebali povesti racuna o ovakvim stvarima. To im je, izmedju ostalog, posao.
Ja sam , davnih godina, kao vukovac dobio knjigu srpske narodne ljubavne poezije. Kao muskarac, cetrnaesto-godisnjak nisam bas bio impresioniran izborom ali ceo slucaj, takodje, nije zavrsio u novinama.
Neka deca vrate te CD-ove koji im se ne dopadaju ili neka se razmenjuju medjusobno.

Pa_sta???

pre 18 godina

O ukusima se ne raspravlja, koliko mi je poznato...
Neko voli Karleusinu muziku, a neko Mozarta ili npr. Riki Martina ili Marinka Rokvica. I to je sve OK.
I kakve onda ima veze sto su klinci dobili muzicke cd-ve? To je bas super.
Ja sam uz moju diplomu Vukovca (tj. Luca, jer sam zavrsio skolu u Crnoj Gori) dobio neke knjizurine koje nikada u zivotu nisam otvorio i sigurno bi mi se dopala neka popularna muzika tog doba...
Uopste ne razumem opstu osudu folk ili turbo folk muzike na prostorima bivse Jugoslavije.
Imam pitanje za sve one koji to osudjuju": Sta vas briga ko sta slusa od muzike?
Koga to uopste zanima?
...

Knez Miskin

pre 18 godina

Izvinite gospodo, ali 29. juna na ovom istom sajtu najveci problem je bilo lose ozvucenje na koncertu Dugmeta. Da nije mozda Bregovic kvalitetniji od Severine ili Karleuse? Malo kome je smetalo sto su desetine hiljada Srba pohrlile na koncert na dan kada se u Srbiji ne peva niti igra i veseli. Ipak se nadam da ce za nekoliko godina Srbi i Turci i ostali zajedno obeleziti kosovsku bitku kao sukob plavih i crvenih. Kao znacajan istorijski dogadjaj koji vise ne izaziva nikakvu nacionalnu, versku niti kalsnu polarizaciju. Onako kako se obelezavaju Walerloo, Austerlitz, i sl. Bregovici, Karleuse, Severine ce i dalje postojati ali njihovi nastupi nece biti nacionalni dogadjaj.

vladimir

pre 18 godina

Redovno se iznerviram kad procitam ovakve gluposti, ali se brzo vratim u realnost.
Zivim preko puta OS Borislav Pekic na B.Kosi. Da samo cujete sta se pusta preko razglasa na kraju skolske godine. A imaju prilicno jak razglas. Zurka...
Ej Srbijo

Tanja

pre 18 godina

Horor! Umesto da se ovoj, vec kulturno "izgubljenoj", generaciji ukaže na prave vrednosti dešavaju se ovakve stvari. Ali pitanje je KO današnju decu podučava? A čemu ih uče....pa ovo je jedan žalostan primer.

Kultura narodu

pre 18 godina

Vuksanoviću, koja ti je ovo lična po redu, a za kratko vreme. Pokaži da si 1% ćovek i podnesi sam ostavku! Očigledno da je namera da se cela Srbija svede na nivo jeftine radne snage čiji IQ mora biti < 80. I to perfidnom metodom kojom su crveni upropastili narod u 90-tim. Glasam za poreze na kič i šund od 500%.

У шоку

pre 18 godina

Три пута сам прочитао, и даље не могу да верујем! СРАМОТА. Ово је подједнако штетно као да су им поделили по бокс цигарета!!! А више говори о људима који су све ово одобрили, јер је то њихов ниво (дно испод сваког дна). СМЕЊУЈТЕ ИХ ...! Није лоше да размилите и о укидању ПИНК и ГРАНД-а и сл...

Vuk

pre 18 godina

Manje intelektualaca u jednoj zemlji , a više kvaziintelektualaca ne videh.
Imam prijatelje koji svojoj deci brane da slušaju narodnjake i teraju ih da slusaju klasiku.
To jedan intelektualac i, što je bitnije, čovek sa otovrenim pogledima na okruženje i život nikada ne bi uradio.
Ubismo se mi u ovoj ½bari½ od pametovanja. :)

Milan

pre 18 godina

Doticni Covic kaze da nije obracao paznju na sadrzinu poklona. On ocito jos uvek nezna da svoj posao treba raditi sa punom paznjom, a ne onako povrsno i fuserski. Jelena kvalitet... uzas!

Umetnica

pre 18 godina

Ajmeeee, kako je ovo poremećeno društvo - i to ne zbog deobe Karleuše i Severine vukovcima, već zbog zgražavanja nad osudom tog čina.

Hajde ovamo deco, pa naučite neke osnove savremenog društva: kategorizacija nečega kao šund nije ugrožavanje osnovnih ljudskih prava, niti podela na podobnu i nepodobnu muziku, kao ni prizivanje 90-tih. To je najnormalnija kategorizacija gde spadaju grudi, zadnjice, pornići, Karleuša, Kurir, i ostali najprizemniji i najjefitiniji vidovi razonode - nasuprot vrednostima kao što su recimo Čajkovski, Grig, Mokranjac.

Vezena mustra "Cigančice sa suzim u oku" nema istu vrednost kao i Moneova slika. Valjda je sada nešto jasnije, a ne da se najnormalnija kategorizacija umetničke vrednosti perfidno kiti floskulama tipa "prizivate 90-te". Na sličan način se svaki kritičar crkve automatski prekrsti u "komunistu koji zaziva '45-tu". E, to je vrhunski fašizam i sramota!

Habibi

pre 18 godina

Tu bar nema iznenadjenja. Ko jos ocekuje da ce od ucenja da zivi u Srbiji. Citanje knjiga nikuda ne vodi. Ovo je jasna poruka zastranelim omladincima i omladinkama. Get a life bre Vukovci! Da vam je nesto jasno izvadili bi noseve iz tih knjiga!

Marko

pre 18 godina

Ne slušam ni Cecu ni Karleušu ni Grand niti šta bilo slično tome, ali mi je stvarno muka od ovakih političke korektnosti.
Šta su trebali da daju, snimak koncerta eksperimentalne muzike TAŠTINA PRAZNINE? Kome se ne sviđa CD neka ga baci, vrati, pokloni, a ne da se žali tetki.

Eladan

pre 18 godina

Ovim dizanjem prašine zbog poklona se samo pravi još veća reklama City Recordsu i njihovim pevačima. No, lično mislim da je bilo uputnije da se od City Recordsa zatraži neka novčana donacija za obnavljanje neke biblioteke na Voždovcu ili u nekoj od njegovih škola. Ali, neko je išao logikom: Bolje išta nego ništa.

Vasa UK

pre 18 godina

Zar mislite da klinci u razvijenoj Evropi slusaju ozbiljnu muziku? U Britaniji ih 99% ne zna sta je to. Slusaju repere sa MTV-ja koji su po umetnickoj vrednosti na novou Karleuse - urlanje, vrckanje, silikon na sve strane.
Vecinu klinaca ozbiljna muzika ne interesuja, kao sto ni nas nije interesovala.

Dragutin

pre 18 godina

Nesrecna deca su zabrazdila u vukovce. Otuda i pokloni da se na vreme isprave, i shvate sta je bitno.
Edukativni potez opstine po sistemu "Niko ne sme da vas obrazuje".

jovan

pre 18 godina

Naravno. Kada moze da vas "visokosofisticirani" G.Bregovic strpa na Hipodrom u onoj kolicini, nije bez veze izabrao lokaciju, moze i ta podkultura da funkcionise od bivseg ministra za kulturu koji mu je na ondasnjem konkursu dodelio pare (nase) za izmisljeni projekat filma "Karmen sa srecnima zavrsetkom "( po Bregovicev konto naravno) a on ce taj "film" realizovati na "kukovo leto", do recimo nagrada za vukovce u smislu karleuse, cece, dzeja i ostalih zagadjivaca ljudskih mozgova.
To se ukratko zove kontaminacija uma i prepariranje pred zavrsni cin...

topscorer

pre 18 godina

Sad vam ni Karleusa ne valja!
Pa sudbina svakog genija je da bude neshvacen. Ne radi se tu ni o kakvoj donaciji, vec je to dobro osmisljena akcija naseg ministarstva prosvete da nasu decu vakcinise od turbo folka. Opstina Vozdovac je samo probni uzorak, pa ako se stvar pokaze dobro onda se akcija siri dalje. Cilj je da deca postanu osposobljena za novi psiholoski rat.
Ujedno djaci sa bioloske sekcije ce pokusati da dokazu da se SKUPO vestako djubrivo na bazi amonijaka, moze bez razlike u prinosu, zameniti JEFTINIJIM vestackim djubrivom na bazi pinka.
Za 3 godine Srbija stize Holandiju po prinosima!

Brana

pre 18 godina

Onog momenta kada je 5.10.2000. posle "izvinite zbog prekida programa" ponovo ukljucen Pink, a pogotovu posle nastupa N. Canka na istoj, bilo je jasno da je "sve isto, samo njega nema".

СРПСКИ ИСТРАЖИЛАЦ.

pre 18 godina

Велики Савет полусвета једногласно је одлучио о промени имена Београд у БИЗАРГАД.-

Milica

pre 18 godina

Trebalo je da im podele i zlatne kajle, prstenje, devojkama besplatno blajhanje kose i pumpanje delova anatomije... da poklon bude tematski zaokružen.

Корана

pre 18 godina

Слажем се да не треба имати сензационалистички приступ свему (чему су наши грађани иначе склони), али ова турбо појава је много битнија но што би званичници признали. Цецин концерт је само показатељ опште залуђености нашег друштва у недостатку правих вредности. Није чак ни да недостају, само се не промовишу довољно. Чак је и дведесетдвојка допринела томе разним а ла Пинк емисијама у последње време. Е то је оно што плаши. Подилажење масама, уместо едукација, перманентна...а жртва највећа су управо деца, којима је модел Цеца. Страшно. У време кад сам ја ишла у основну школу (годиште 1972), било је срамота и помислити на народњаке. Е, то су била времена. Нажалост, сада је турбо-фолк-сељаштво општи тренд код клинаца. Јао нама кад се и вуковци овако трују...

Kamon Pipl!

pre 18 godina

Cekaj, pa sto je klinac uopste uzimao CD za koji smatra da je kic? I jos ne skonta da je "Gibon" zapravo Gibonni, koji s Karleusom i slicnim neukusom jednostavno nema nista zajednicko...

Sad za kaznu nek' preslusa "Mirakul" :)

hem

pre 18 godina

Ne vidim nista strasno sto je neko nekom poklonio cd Severine ili Karleuse. Ja licno to ne slusam, ali mi isto tako smeta kada mi neko sugerira kakvu muziku bi trebao da slusa ili ne slusa jedan osnovac. Muzika Severine, Karleuse se moze naci u svakoj prodavnici i cini mi se da nije zabranjena za slusanje. Ovde bi opet neko da pravi podobnu i nepodobnu muziku, ne vidim gde je tu razlika u odnosu na rezim iz 90-ih.

Milos

pre 18 godina

Ljudi slusaju i prate ono sto im servirate i ono sto slusa njihova okolina. Jeste li se nekada zapitali zasto u Makedoniji, koja bi mogla biti nama slicna po nekom balkanskom mentalitetu, uopste NEMA turbo-folka? Narodne muzike da, ali ove posasti ne. Odgovor je, naravno, zato sto nema bahatih ljudi koji kazu 'pusti, narod to voli' nego paze sta ide u program.
Da umesto Grand Showa nekim danom ide jedan lep koncert klasicne muzike, da vidite sto bi Kolarac bio pun. Ali, u ovoj zemlji treba da se desi ubistvo premijera da bi neko pustio klasiku. Na tri dana.

miro golic

pre 18 godina

Pa, situacija je nazalost takva. Svi se mi, i uvek i u svemu bavimo samo posledicama a ne uzrocima. Svi kritikujemo a niko nista da poduzme da se nesto vec u korenu spreci, da se nesto jednostavno i ne moze desiti. Javljamo se po nasem obicaju onda kad je vec kasno, bilo da je rec o kulturi, drustvu ili svakodnevici. Srbija je zemlja divnih pojedinaca ali ta masa koja talasa....
Nase uspavane istine i nasa uspavana savest se probude tek onda kada voz vec prodje. Kad se vec stvori neko vecinsko uverenje da je nesto ovako ili onako mi to pokusavamo da pobijemo.
´Pametni´po obicaju oportuno cute ili se kasno javljaju. Ali, treba imati na umu i to da kad pametni cute onda glupani vladaju svetom.
Nije li se to Srbiji i Srbima vec desilo? Ili gresim? Turbofolk masina (i sve sto uz to ide) se vec davno ´zalaufala´ pa cak da se u Srbiji i zakoci ona bi se vratila preko beckih diskoteka. Za sve bolesti ovog sveta je uvek vredilo i vredece: bolje spreciti nego leciti.
miro golic
urednik i voditelj emisije ´vecer uz radio´ na slobodnom radiu Salzburg.
www.radiofabrik.at

GRAND CITY vernica

pre 18 godina

Sto praviti famu oko ovoga?! Pa i druge zemlje u okruzenju imaju nacionalnu muzicku scenu koju slusaju i gledaju oni kojima to prija i dusa trazi. Niko IPS-u, RTS-u i drugim kucama ne brani da se probijaju na trziste i pronadju nacin da ubede konzumente da je "to sto oni nude upravo to sto njima treba". Zato je i rock scena propala u ex-YU, jer su mislili da popularnost ide po inerciji do ne znam ni ja kojih granica. Svako se bori da mu prodje ono sto nudi. Sta je tu lose? To je zdrava konkurencija. I da ne zaboravim, kad se jedna Slovenija kune u "narodnjake" s ovih prostora, sta mi trebalo da radimo?!?!? Za koju godinu videcete da ce EURO TOP 5 izgledati ovako: 1. Kylie Minogue, 2. Severina, 3. Stoja, 4. 50 CENT, 5. Ceca itd... odnegujmo folk brand - to je ono u cemu smo najbolji i sto nam je jedino ostalo...

Zaga

pre 18 godina

prvo, treba da budemo svesni da velika vecina nase dece, ukljucujuci i vukovce, slusa vise Karleusu i Severinu, nego klasicnu muziku. I nisu krivi ljudi iz opstine Vozdovac sto su JEDINI u gradu imali divnu ideju da pohvale i nagrade svoju najbolju decu. A ona deca koja imaju ispravno kucno vaspitanje nece slusati diskove koje su dobila. Nemojmo samo da kudimo i da izokrecemo jednu ovako lepu ideju u nesto sto ona nije.

Mashinovodja

pre 18 godina

Zna se koju kvarnu robu proizvodi i prodaje City records, pa prema tome nije ni trebalo očekivati ništa bolje od Silikonkarleuše i njoj sličnih.
Činjenica je da (nažalost) i neki među vukovcima vrlo rado slušaju turbofolk jer im je ukus vrlo planski i namerno izopačavan i usmeravan u tom pravcu poslednjih 15-ak godina. (Zato što, kao što neko reče, ne možeš čučati u rovu uz Mocarta, niti jurišati uz Djuka Elingtona, ali uz Cecu i prigodnu količinu domaće daskovače nemaš problema.)
Za njih više nema leka, a oni koji su uspeli da ostanu nekontaminirani verovatno će sa zadovoljtsvom zavrljačiti poklonjeni CD u prvi kontejner.
Međutim, to nikako ne opravdava opštinu što je prihvatila takav poklon.
Šta ako im sutra izdavač pokloni sabrana dela gospodina Legije? Hoće li i to dati dečici radi podizanja borbenog morala? A šta ako neki vlasnik seks šopa reši da daruje talentovanu decu?

Ni to me vise ne cudi

pre 18 godina

Ma, kakva drzava - takva i kultura i prosveta. Lepo se vidi na kakvom smo nivou. I onda se cudimo kako jedna Ceca moze da napuni Marakanu. Dugo ce nam jos vremena biti potrebno da isperemo sve u sta nas su nas Sloba i njegova druzina bacili u poslednjih 15-ak godina. Dugo ce nam vremena biti potrebno da opet stvorimo moderne urbane narastaje. Samo mi je zao ovih ispustenih generacija, odraslih u najjgorim vremenima i okolnostima, o kojima se niko nije brinuo i koje ni ne znaju sta znaci moderan svet. A mozda cak nisu ni svesne da on postoji.

Predrag

pre 18 godina

Stavrno sam se zacudio koliko je komentara stiglo na takvu sitnicu, koliko je se prasine diglo zobog CD-a. Pa zar jedan poklon jednom vukovcu mora izkljucivo edukativan biti? Da li jednom profesionalnom kuvaru moramo samo serpe poklanjati ili majstoru izkljucivo srafove. Ta deca su zasluzila nesto sto ce da ih udpusti a ne edukativni materijal.

gnev

pre 18 godina

Pa dobro, postoji li jedna jedina stvar u ovoj zemlji da se uradi od pocetka do kraja kako treba, a da nema neke sitnice, nekog tipicnog srbizma koji to obavezno pokvari?
Da se razumemo, mislim apsolutno na SVE sto postoji u Srbiji.

Dorcolac

pre 18 godina

A mi kao da smo svi slusali Mocarta i Baha dok smo isli u skolu. Slusali smo muziku koja je bila popularna i komercijalna, i nista vise kvalitetna od Kerleuse i Severine.

Slavica

pre 18 godina

Mi koji smo dovoljno stari secamo se sta smo dobijali u skoli - knjige o Titu, Kardelju, hrabrim komunistima, i slicne ideoloske gluposti. Davati muzicke CD-je mnogo manje zatucavanje od onog sta su nama radili.

ritter, mb

pre 18 godina

S Vozdovca sam i cuo sam nedavno da je predsednik opstine moj skolski drug za koga me ne bi previse zacudilo da slusa narodnjake i City records izdanja (ako se ne varam, doticni je clan DS-a). Nema potrebe da se foliramo i da se iscudjavamo, kad znamo da vecina u Srbiji ima stav "Ma nema veze sta se slusa, samo nek je veselo"...ljudi su verovatno imali najbolje namere...iskreno receno mislim da ni muzicka izdanja B92 ne bi bila prikladna za ovu priliku...a nesto trece, neka univerzalnija muzika..eeee, to treba neko da se seti, neko da malo edukuje taj tuzni narod, ali nazalost nema ko...

Jelena

pre 18 godina

To sto je City Records ponudio sponzorstvo za vukovce opstine Vozdovac, NE ZNACI da u zvanicnici opstine Vozdovac bili duzni da to sponorstvo prihvate!
Sramota! Meni je pre mnogo godina Vukovu diplomu urucio jedan od najvecih glumaca ondasnje Jugoslavije. Nije li to primerenije?

Milos, Nis

pre 18 godina

A zasto nisu toj deci lepo organizovali odlazak na koncert Magazina ili Zvezdi Granda? Fuj!!! 99% ljudi u ovoj zemlji nema nikakvo muzicko obrazovanje i slusa ono cime se bombarduje preko elektronskih medija. Nije to pitanje kvaliteta ili ljubavi prema nekoj vrsti muzike, vec samo pitanje reklame. A kad neka od onih silikonskih izda novi album, to se vrti na svim televizijima i radio stanicama do besvesti, i normalno je da ljudima "udje u uvo", pa im se cini da vole nesto, cime su ustvari kontaminirani bez svog znanja.

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Folk muzika je najpopularnija vrsta muzike kod nas, tako da ne vidim zasto toliko panike oko ovoga. Ceca skupi tri puta vise ljudi na koncertu od najpopularnijih rok bendova. Ako ljudi vole, neka slusaju.

Trivun

pre 18 godina

Ma sve je to ciganluk... Kakav samar u lice... Od malena se krece sa trovanjem buducih intelektualaca, da slucajno neko ne pocne da slusa drugu muziku... A onda kad malo poodraste, svadba sa 200 zvanica i penjanjem na stolove, uz pohotne poglede ka pevacicinim silikonima - TO JE ZIVOT, BRACKE!!! -iiiiiiiijjuuuuuuu!!!!! SAD GA LOMI!

Ivana

pre 18 godina

Ma sta oni tu uce skolu, vukovci neki, gube vreme... Lepo im bre opstina kaze, sto da kvaris oci, krivis kicmu, nego ti batali knjigu napumpaj se silikonom gde god mozes, raygoliti se i ima da vladas svetom.
Strasno....zaista od tolike muzike - Jelenu Karleusu i Severinu?!

Bezite odavde!

pre 18 godina

Cekajte, ako je u pitanju "onaj" Severinin CD mozda je u pitanju zacetak seksualnog obrazovanja u skolama ;)
Ne ozbiljno, kakav CITY Records!!! Pink da skoluje decu! Decaci da postanu banditi i lopovi a devojcice spozoruse i pevaljke, sramota!!!
Vuksanovic je katastrofa od ministra!

Pjero

pre 18 godina

Podrzavam akciju da se deci za odlican uspeh u skoli dodeljuje nesto zaista vredno. Samo tako nastavite. Mozete da dodelite i Kebin CD.

Nemos

pre 18 godina

Ovo nikako nije smelo da se dogodi! Slažem se da su ukusi različiti ali to nikakve veze nema sa tim koja muzika poseduje određen muzički kvalitet a koja ne. Izvođači sa navedenih CD-ova se ne bave muzikom već marketingom i advertajzingom jer ne zarađuju od muzike, prodaje diskova i koncerata, već zarađuju na osnovu medijske pažnje koju privlače, prodajući sebe sponzorima ili medijskim kućama. Mislim da su nadležni iz opštine morali da znaju da ova muzika nije adekvatan poklon najboljim učenicima a ako ne znaju mogli su da pogledaju plan i program iz predmeta muzičko vaspitanje iz kojeg ovi učenici imaju odlične ocene. Ako su već hteli da im poklone neku moderniju muziku a nisu znali koju mogli su da se obrate Muzičkoj akademiji koja bi im rado pomogla u odabiru.

Djeneral

pre 18 godina

Sad ce Karleusa da kaze:"Eto vidite... Usla sam i u obaveznu skolsku lektiru!"
Ovo ima samo u Srbiji... Sve u svemu, postojala je dobra namera, ali ostalo su 'srpska posla'...

bb_king

pre 18 godina

Boze, Boze...ima li te...?
Ceo "City records" je posast koja treba samo da se prodaje, pa ko zeli nek trosi svoje pare na to...ali poklanjati najperspektivnijima, buducnosti ove zemlje?!? Ako je opstina htela da uradi nesto u tom pravcu, onda je pravilnije ponuditi deci izbor, IPS, RTS i City records, pa sta sama odaberu... Ne verujem da se izdavacke kuce ne bi odazvale ovakvoj akciji...

simak

pre 18 godina

Iako nikada nisam slusao, niti cu ikada slusati ni Jelenu Karleusu, ni Severinu, mislim da mi obozavamo da senzacionalisticki pristupamo stvarima.
Ovde se od jedne dobre ideje i namere pravi katastrofa i to je ono sto mi smeta.
Kome se nije svidjala ponudjena muzika, nije morao ni da uzme disk, ili ako ga je vec uzeo ne mora da ga slusa kuci. Pa ta deca i za rodjendan od drugara dobijaju nesto sto im se ne svidja.
Mislim da je krajnje vreme da izbacimo prizvuk senzacije iz svega sto nas okruzuje.
Samim takvim pristupom samo doprinosimo popularnosti tih tzv. 'umetnika' i sirenju pink kulture u kojoj se vec odavno davimo.

Roditelj

pre 18 godina

Ja predlažem da se vukovcima ubuduće umesto knjiga dele besplatni primerci "Skandala", a umesto edukativnih CD-ova, nešto iz serijala "Grand" produkcije. Ovo je zaista "grandiozna" zemlja.
Laku noć.

dusan

pre 18 godina

Strasno je to sto vecina te dece i slusa ovu vrstu muzike. Uostalom i City records i Pink destruktivno uticu na moral i kulturu omladine ali oni su najgledaniji pogotovo medju mladima....pitanje za sve nas?

6op6a

pre 18 godina

Шунд који Србији диктира југословенски пропалитет сада удара у корен српске интелигенције и у њен потенцијал како би се и оно мало наде коју гајимо да Србија буде модерна и здрава држава истопило што пре.
Србијо, пробуди се!!

Jelena

pre 18 godina

Gospodin Čović nije pomenuo šta podrazumeva pod edukativne CD-ove. S tim razmišljanjem, mogao je da se nađe i po koji Severinin "edukativni" CD.

Vuk

pre 18 godina

Da, pretpostavljam da je decko plakao zato sto je dobio Jelenu Karleušu!?
Njegova tetka je digla frku, a mali je verovatno bio presrećan.
Tetke ko tetke....
A naša zemlja ½puca½ od kvaliteta i kulture pa je ovaj događaj neviđeni skandal!
p.s. Smešno kao i obično.

joker

pre 18 godina

Aloooo ljudi sta se uzbudjujete - u Srbiji nista novo! Nista se nije promenilo! Vukovcima podelili CD-ove koji nisu imali prodju-nisu se prodali, pa ih se neko kurtalisao-i postao "donator"! Srbija je to ljudi moji!!!Ista meta, isto rastojanje - ali se nista kao i uvek ne menja....!TAKO TREBA! Jaoooo stomak me boli od ovih koji haraju ovuda .... i nikom nista...

Intelektualka

pre 18 godina

E pa stvarno ne mogu da verujem. Donacija je verovatno imala za cilj da ovoj deci ispere mozak i unisti ga, jer sigurno da nije uspela do tada posto su Vukovci. A umesto da im ponude stipendije ovako su ima samo olaksali ono o cemu su sigurno razmisljali i sami - da kad tad odu odavde.

Arkudaki

pre 18 godina

Da sam JA kojim slucajem predsednik opstine i da mi city records pokloni BILO koje CD-ove, JA bi im ih smesta vratila! I nadam se da ih poklanjaju jer nemaju prodju na trzistu! Sram vas bilo, niste znali sta je?! A da su im spakovali drogu u kutijice jel' bi im i to poklanjali? Vi MORATE da znate STA poklanjate! Pink DOBRO zna sta poklanja!
Sram vas bilo!!!

Ђорђе

pre 18 godina

Јелена Карлеуша, дно српске културе?! Заиста је страшно чути да и званични органи почињу да заступају шунд!
Хоћемо ли уопште дочекати дан кад ће почети борба против шунда?

Tatjana

pre 18 godina

Jelena Karleuša "po opštim merilima kvalitet"!!!???? Pa dobro ljudi, zar su se stvari u toj državi toliko izvitoperile? Jedino što me teši je činjenica da ako City Records te CD-ove poklanja, znači da i nemju neku prođu. Ili se možda varam?

Tatjana

pre 18 godina

Jelena Karleuša "po opštim merilima kvalitet"!!!???? Pa dobro ljudi, zar su se stvari u toj državi toliko izvitoperile? Jedino što me teši je činjenica da ako City Records te CD-ove poklanja, znači da i nemju neku prođu. Ili se možda varam?

Jelena

pre 18 godina

Gospodin Čović nije pomenuo šta podrazumeva pod edukativne CD-ove. S tim razmišljanjem, mogao je da se nađe i po koji Severinin "edukativni" CD.

joker

pre 18 godina

Aloooo ljudi sta se uzbudjujete - u Srbiji nista novo! Nista se nije promenilo! Vukovcima podelili CD-ove koji nisu imali prodju-nisu se prodali, pa ih se neko kurtalisao-i postao "donator"! Srbija je to ljudi moji!!!Ista meta, isto rastojanje - ali se nista kao i uvek ne menja....!TAKO TREBA! Jaoooo stomak me boli od ovih koji haraju ovuda .... i nikom nista...

Intelektualka

pre 18 godina

E pa stvarno ne mogu da verujem. Donacija je verovatno imala za cilj da ovoj deci ispere mozak i unisti ga, jer sigurno da nije uspela do tada posto su Vukovci. A umesto da im ponude stipendije ovako su ima samo olaksali ono o cemu su sigurno razmisljali i sami - da kad tad odu odavde.

Vuk

pre 18 godina

Da, pretpostavljam da je decko plakao zato sto je dobio Jelenu Karleušu!?
Njegova tetka je digla frku, a mali je verovatno bio presrećan.
Tetke ko tetke....
A naša zemlja ½puca½ od kvaliteta i kulture pa je ovaj događaj neviđeni skandal!
p.s. Smešno kao i obično.

Ђорђе

pre 18 godina

Јелена Карлеуша, дно српске културе?! Заиста је страшно чути да и званични органи почињу да заступају шунд!
Хоћемо ли уопште дочекати дан кад ће почети борба против шунда?

Arkudaki

pre 18 godina

Da sam JA kojim slucajem predsednik opstine i da mi city records pokloni BILO koje CD-ove, JA bi im ih smesta vratila! I nadam se da ih poklanjaju jer nemaju prodju na trzistu! Sram vas bilo, niste znali sta je?! A da su im spakovali drogu u kutijice jel' bi im i to poklanjali? Vi MORATE da znate STA poklanjate! Pink DOBRO zna sta poklanja!
Sram vas bilo!!!

simak

pre 18 godina

Iako nikada nisam slusao, niti cu ikada slusati ni Jelenu Karleusu, ni Severinu, mislim da mi obozavamo da senzacionalisticki pristupamo stvarima.
Ovde se od jedne dobre ideje i namere pravi katastrofa i to je ono sto mi smeta.
Kome se nije svidjala ponudjena muzika, nije morao ni da uzme disk, ili ako ga je vec uzeo ne mora da ga slusa kuci. Pa ta deca i za rodjendan od drugara dobijaju nesto sto im se ne svidja.
Mislim da je krajnje vreme da izbacimo prizvuk senzacije iz svega sto nas okruzuje.
Samim takvim pristupom samo doprinosimo popularnosti tih tzv. 'umetnika' i sirenju pink kulture u kojoj se vec odavno davimo.

bb_king

pre 18 godina

Boze, Boze...ima li te...?
Ceo "City records" je posast koja treba samo da se prodaje, pa ko zeli nek trosi svoje pare na to...ali poklanjati najperspektivnijima, buducnosti ove zemlje?!? Ako je opstina htela da uradi nesto u tom pravcu, onda je pravilnije ponuditi deci izbor, IPS, RTS i City records, pa sta sama odaberu... Ne verujem da se izdavacke kuce ne bi odazvale ovakvoj akciji...

Bezite odavde!

pre 18 godina

Cekajte, ako je u pitanju "onaj" Severinin CD mozda je u pitanju zacetak seksualnog obrazovanja u skolama ;)
Ne ozbiljno, kakav CITY Records!!! Pink da skoluje decu! Decaci da postanu banditi i lopovi a devojcice spozoruse i pevaljke, sramota!!!
Vuksanovic je katastrofa od ministra!

Trivun

pre 18 godina

Ma sve je to ciganluk... Kakav samar u lice... Od malena se krece sa trovanjem buducih intelektualaca, da slucajno neko ne pocne da slusa drugu muziku... A onda kad malo poodraste, svadba sa 200 zvanica i penjanjem na stolove, uz pohotne poglede ka pevacicinim silikonima - TO JE ZIVOT, BRACKE!!! -iiiiiiiijjuuuuuuu!!!!! SAD GA LOMI!

Djeneral

pre 18 godina

Sad ce Karleusa da kaze:"Eto vidite... Usla sam i u obaveznu skolsku lektiru!"
Ovo ima samo u Srbiji... Sve u svemu, postojala je dobra namera, ali ostalo su 'srpska posla'...

Ivana

pre 18 godina

Ma sta oni tu uce skolu, vukovci neki, gube vreme... Lepo im bre opstina kaze, sto da kvaris oci, krivis kicmu, nego ti batali knjigu napumpaj se silikonom gde god mozes, raygoliti se i ima da vladas svetom.
Strasno....zaista od tolike muzike - Jelenu Karleusu i Severinu?!

Pjero

pre 18 godina

Podrzavam akciju da se deci za odlican uspeh u skoli dodeljuje nesto zaista vredno. Samo tako nastavite. Mozete da dodelite i Kebin CD.

Roditelj

pre 18 godina

Ja predlažem da se vukovcima ubuduće umesto knjiga dele besplatni primerci "Skandala", a umesto edukativnih CD-ova, nešto iz serijala "Grand" produkcije. Ovo je zaista "grandiozna" zemlja.
Laku noć.

Nemos

pre 18 godina

Ovo nikako nije smelo da se dogodi! Slažem se da su ukusi različiti ali to nikakve veze nema sa tim koja muzika poseduje određen muzički kvalitet a koja ne. Izvođači sa navedenih CD-ova se ne bave muzikom već marketingom i advertajzingom jer ne zarađuju od muzike, prodaje diskova i koncerata, već zarađuju na osnovu medijske pažnje koju privlače, prodajući sebe sponzorima ili medijskim kućama. Mislim da su nadležni iz opštine morali da znaju da ova muzika nije adekvatan poklon najboljim učenicima a ako ne znaju mogli su da pogledaju plan i program iz predmeta muzičko vaspitanje iz kojeg ovi učenici imaju odlične ocene. Ako su već hteli da im poklone neku moderniju muziku a nisu znali koju mogli su da se obrate Muzičkoj akademiji koja bi im rado pomogla u odabiru.

6op6a

pre 18 godina

Шунд који Србији диктира југословенски пропалитет сада удара у корен српске интелигенције и у њен потенцијал како би се и оно мало наде коју гајимо да Србија буде модерна и здрава држава истопило што пре.
Србијо, пробуди се!!

dusan

pre 18 godina

Strasno je to sto vecina te dece i slusa ovu vrstu muzike. Uostalom i City records i Pink destruktivno uticu na moral i kulturu omladine ali oni su najgledaniji pogotovo medju mladima....pitanje za sve nas?

ritter, mb

pre 18 godina

S Vozdovca sam i cuo sam nedavno da je predsednik opstine moj skolski drug za koga me ne bi previse zacudilo da slusa narodnjake i City records izdanja (ako se ne varam, doticni je clan DS-a). Nema potrebe da se foliramo i da se iscudjavamo, kad znamo da vecina u Srbiji ima stav "Ma nema veze sta se slusa, samo nek je veselo"...ljudi su verovatno imali najbolje namere...iskreno receno mislim da ni muzicka izdanja B92 ne bi bila prikladna za ovu priliku...a nesto trece, neka univerzalnija muzika..eeee, to treba neko da se seti, neko da malo edukuje taj tuzni narod, ali nazalost nema ko...

Slavica

pre 18 godina

Mi koji smo dovoljno stari secamo se sta smo dobijali u skoli - knjige o Titu, Kardelju, hrabrim komunistima, i slicne ideoloske gluposti. Davati muzicke CD-je mnogo manje zatucavanje od onog sta su nama radili.

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Folk muzika je najpopularnija vrsta muzike kod nas, tako da ne vidim zasto toliko panike oko ovoga. Ceca skupi tri puta vise ljudi na koncertu od najpopularnijih rok bendova. Ako ljudi vole, neka slusaju.

Jelena

pre 18 godina

To sto je City Records ponudio sponzorstvo za vukovce opstine Vozdovac, NE ZNACI da u zvanicnici opstine Vozdovac bili duzni da to sponorstvo prihvate!
Sramota! Meni je pre mnogo godina Vukovu diplomu urucio jedan od najvecih glumaca ondasnje Jugoslavije. Nije li to primerenije?

Dorcolac

pre 18 godina

A mi kao da smo svi slusali Mocarta i Baha dok smo isli u skolu. Slusali smo muziku koja je bila popularna i komercijalna, i nista vise kvalitetna od Kerleuse i Severine.

Milos, Nis

pre 18 godina

A zasto nisu toj deci lepo organizovali odlazak na koncert Magazina ili Zvezdi Granda? Fuj!!! 99% ljudi u ovoj zemlji nema nikakvo muzicko obrazovanje i slusa ono cime se bombarduje preko elektronskih medija. Nije to pitanje kvaliteta ili ljubavi prema nekoj vrsti muzike, vec samo pitanje reklame. A kad neka od onih silikonskih izda novi album, to se vrti na svim televizijima i radio stanicama do besvesti, i normalno je da ljudima "udje u uvo", pa im se cini da vole nesto, cime su ustvari kontaminirani bez svog znanja.

Ni to me vise ne cudi

pre 18 godina

Ma, kakva drzava - takva i kultura i prosveta. Lepo se vidi na kakvom smo nivou. I onda se cudimo kako jedna Ceca moze da napuni Marakanu. Dugo ce nam jos vremena biti potrebno da isperemo sve u sta nas su nas Sloba i njegova druzina bacili u poslednjih 15-ak godina. Dugo ce nam vremena biti potrebno da opet stvorimo moderne urbane narastaje. Samo mi je zao ovih ispustenih generacija, odraslih u najjgorim vremenima i okolnostima, o kojima se niko nije brinuo i koje ni ne znaju sta znaci moderan svet. A mozda cak nisu ni svesne da on postoji.

Zaga

pre 18 godina

prvo, treba da budemo svesni da velika vecina nase dece, ukljucujuci i vukovce, slusa vise Karleusu i Severinu, nego klasicnu muziku. I nisu krivi ljudi iz opstine Vozdovac sto su JEDINI u gradu imali divnu ideju da pohvale i nagrade svoju najbolju decu. A ona deca koja imaju ispravno kucno vaspitanje nece slusati diskove koje su dobila. Nemojmo samo da kudimo i da izokrecemo jednu ovako lepu ideju u nesto sto ona nije.

GRAND CITY vernica

pre 18 godina

Sto praviti famu oko ovoga?! Pa i druge zemlje u okruzenju imaju nacionalnu muzicku scenu koju slusaju i gledaju oni kojima to prija i dusa trazi. Niko IPS-u, RTS-u i drugim kucama ne brani da se probijaju na trziste i pronadju nacin da ubede konzumente da je "to sto oni nude upravo to sto njima treba". Zato je i rock scena propala u ex-YU, jer su mislili da popularnost ide po inerciji do ne znam ni ja kojih granica. Svako se bori da mu prodje ono sto nudi. Sta je tu lose? To je zdrava konkurencija. I da ne zaboravim, kad se jedna Slovenija kune u "narodnjake" s ovih prostora, sta mi trebalo da radimo?!?!? Za koju godinu videcete da ce EURO TOP 5 izgledati ovako: 1. Kylie Minogue, 2. Severina, 3. Stoja, 4. 50 CENT, 5. Ceca itd... odnegujmo folk brand - to je ono u cemu smo najbolji i sto nam je jedino ostalo...

gnev

pre 18 godina

Pa dobro, postoji li jedna jedina stvar u ovoj zemlji da se uradi od pocetka do kraja kako treba, a da nema neke sitnice, nekog tipicnog srbizma koji to obavezno pokvari?
Da se razumemo, mislim apsolutno na SVE sto postoji u Srbiji.

Milos

pre 18 godina

Ljudi slusaju i prate ono sto im servirate i ono sto slusa njihova okolina. Jeste li se nekada zapitali zasto u Makedoniji, koja bi mogla biti nama slicna po nekom balkanskom mentalitetu, uopste NEMA turbo-folka? Narodne muzike da, ali ove posasti ne. Odgovor je, naravno, zato sto nema bahatih ljudi koji kazu 'pusti, narod to voli' nego paze sta ide u program.
Da umesto Grand Showa nekim danom ide jedan lep koncert klasicne muzike, da vidite sto bi Kolarac bio pun. Ali, u ovoj zemlji treba da se desi ubistvo premijera da bi neko pustio klasiku. Na tri dana.

hem

pre 18 godina

Ne vidim nista strasno sto je neko nekom poklonio cd Severine ili Karleuse. Ja licno to ne slusam, ali mi isto tako smeta kada mi neko sugerira kakvu muziku bi trebao da slusa ili ne slusa jedan osnovac. Muzika Severine, Karleuse se moze naci u svakoj prodavnici i cini mi se da nije zabranjena za slusanje. Ovde bi opet neko da pravi podobnu i nepodobnu muziku, ne vidim gde je tu razlika u odnosu na rezim iz 90-ih.

Predrag

pre 18 godina

Stavrno sam se zacudio koliko je komentara stiglo na takvu sitnicu, koliko je se prasine diglo zobog CD-a. Pa zar jedan poklon jednom vukovcu mora izkljucivo edukativan biti? Da li jednom profesionalnom kuvaru moramo samo serpe poklanjati ili majstoru izkljucivo srafove. Ta deca su zasluzila nesto sto ce da ih udpusti a ne edukativni materijal.

Mashinovodja

pre 18 godina

Zna se koju kvarnu robu proizvodi i prodaje City records, pa prema tome nije ni trebalo očekivati ništa bolje od Silikonkarleuše i njoj sličnih.
Činjenica je da (nažalost) i neki među vukovcima vrlo rado slušaju turbofolk jer im je ukus vrlo planski i namerno izopačavan i usmeravan u tom pravcu poslednjih 15-ak godina. (Zato što, kao što neko reče, ne možeš čučati u rovu uz Mocarta, niti jurišati uz Djuka Elingtona, ali uz Cecu i prigodnu količinu domaće daskovače nemaš problema.)
Za njih više nema leka, a oni koji su uspeli da ostanu nekontaminirani verovatno će sa zadovoljtsvom zavrljačiti poklonjeni CD u prvi kontejner.
Međutim, to nikako ne opravdava opštinu što je prihvatila takav poklon.
Šta ako im sutra izdavač pokloni sabrana dela gospodina Legije? Hoće li i to dati dečici radi podizanja borbenog morala? A šta ako neki vlasnik seks šopa reši da daruje talentovanu decu?

miro golic

pre 18 godina

Pa, situacija je nazalost takva. Svi se mi, i uvek i u svemu bavimo samo posledicama a ne uzrocima. Svi kritikujemo a niko nista da poduzme da se nesto vec u korenu spreci, da se nesto jednostavno i ne moze desiti. Javljamo se po nasem obicaju onda kad je vec kasno, bilo da je rec o kulturi, drustvu ili svakodnevici. Srbija je zemlja divnih pojedinaca ali ta masa koja talasa....
Nase uspavane istine i nasa uspavana savest se probude tek onda kada voz vec prodje. Kad se vec stvori neko vecinsko uverenje da je nesto ovako ili onako mi to pokusavamo da pobijemo.
´Pametni´po obicaju oportuno cute ili se kasno javljaju. Ali, treba imati na umu i to da kad pametni cute onda glupani vladaju svetom.
Nije li se to Srbiji i Srbima vec desilo? Ili gresim? Turbofolk masina (i sve sto uz to ide) se vec davno ´zalaufala´ pa cak da se u Srbiji i zakoci ona bi se vratila preko beckih diskoteka. Za sve bolesti ovog sveta je uvek vredilo i vredece: bolje spreciti nego leciti.
miro golic
urednik i voditelj emisije ´vecer uz radio´ na slobodnom radiu Salzburg.
www.radiofabrik.at

Корана

pre 18 godina

Слажем се да не треба имати сензационалистички приступ свему (чему су наши грађани иначе склони), али ова турбо појава је много битнија но што би званичници признали. Цецин концерт је само показатељ опште залуђености нашег друштва у недостатку правих вредности. Није чак ни да недостају, само се не промовишу довољно. Чак је и дведесетдвојка допринела томе разним а ла Пинк емисијама у последње време. Е то је оно што плаши. Подилажење масама, уместо едукација, перманентна...а жртва највећа су управо деца, којима је модел Цеца. Страшно. У време кад сам ја ишла у основну школу (годиште 1972), било је срамота и помислити на народњаке. Е, то су била времена. Нажалост, сада је турбо-фолк-сељаштво општи тренд код клинаца. Јао нама кад се и вуковци овако трују...

Kamon Pipl!

pre 18 godina

Cekaj, pa sto je klinac uopste uzimao CD za koji smatra da je kic? I jos ne skonta da je "Gibon" zapravo Gibonni, koji s Karleusom i slicnim neukusom jednostavno nema nista zajednicko...

Sad za kaznu nek' preslusa "Mirakul" :)

Brana

pre 18 godina

Onog momenta kada je 5.10.2000. posle "izvinite zbog prekida programa" ponovo ukljucen Pink, a pogotovu posle nastupa N. Canka na istoj, bilo je jasno da je "sve isto, samo njega nema".

СРПСКИ ИСТРАЖИЛАЦ.

pre 18 godina

Велики Савет полусвета једногласно је одлучио о промени имена Београд у БИЗАРГАД.-

Milica

pre 18 godina

Trebalo je da im podele i zlatne kajle, prstenje, devojkama besplatno blajhanje kose i pumpanje delova anatomije... da poklon bude tematski zaokružen.

topscorer

pre 18 godina

Sad vam ni Karleusa ne valja!
Pa sudbina svakog genija je da bude neshvacen. Ne radi se tu ni o kakvoj donaciji, vec je to dobro osmisljena akcija naseg ministarstva prosvete da nasu decu vakcinise od turbo folka. Opstina Vozdovac je samo probni uzorak, pa ako se stvar pokaze dobro onda se akcija siri dalje. Cilj je da deca postanu osposobljena za novi psiholoski rat.
Ujedno djaci sa bioloske sekcije ce pokusati da dokazu da se SKUPO vestako djubrivo na bazi amonijaka, moze bez razlike u prinosu, zameniti JEFTINIJIM vestackim djubrivom na bazi pinka.
Za 3 godine Srbija stize Holandiju po prinosima!

Umetnica

pre 18 godina

Ajmeeee, kako je ovo poremećeno društvo - i to ne zbog deobe Karleuše i Severine vukovcima, već zbog zgražavanja nad osudom tog čina.

Hajde ovamo deco, pa naučite neke osnove savremenog društva: kategorizacija nečega kao šund nije ugrožavanje osnovnih ljudskih prava, niti podela na podobnu i nepodobnu muziku, kao ni prizivanje 90-tih. To je najnormalnija kategorizacija gde spadaju grudi, zadnjice, pornići, Karleuša, Kurir, i ostali najprizemniji i najjefitiniji vidovi razonode - nasuprot vrednostima kao što su recimo Čajkovski, Grig, Mokranjac.

Vezena mustra "Cigančice sa suzim u oku" nema istu vrednost kao i Moneova slika. Valjda je sada nešto jasnije, a ne da se najnormalnija kategorizacija umetničke vrednosti perfidno kiti floskulama tipa "prizivate 90-te". Na sličan način se svaki kritičar crkve automatski prekrsti u "komunistu koji zaziva '45-tu". E, to je vrhunski fašizam i sramota!

Habibi

pre 18 godina

Tu bar nema iznenadjenja. Ko jos ocekuje da ce od ucenja da zivi u Srbiji. Citanje knjiga nikuda ne vodi. Ovo je jasna poruka zastranelim omladincima i omladinkama. Get a life bre Vukovci! Da vam je nesto jasno izvadili bi noseve iz tih knjiga!

У шоку

pre 18 godina

Три пута сам прочитао, и даље не могу да верујем! СРАМОТА. Ово је подједнако штетно као да су им поделили по бокс цигарета!!! А више говори о људима који су све ово одобрили, јер је то њихов ниво (дно испод сваког дна). СМЕЊУЈТЕ ИХ ...! Није лоше да размилите и о укидању ПИНК и ГРАНД-а и сл...

Vuk

pre 18 godina

Manje intelektualaca u jednoj zemlji , a više kvaziintelektualaca ne videh.
Imam prijatelje koji svojoj deci brane da slušaju narodnjake i teraju ih da slusaju klasiku.
To jedan intelektualac i, što je bitnije, čovek sa otovrenim pogledima na okruženje i život nikada ne bi uradio.
Ubismo se mi u ovoj ½bari½ od pametovanja. :)

Dragutin

pre 18 godina

Nesrecna deca su zabrazdila u vukovce. Otuda i pokloni da se na vreme isprave, i shvate sta je bitno.
Edukativni potez opstine po sistemu "Niko ne sme da vas obrazuje".

Vasa UK

pre 18 godina

Zar mislite da klinci u razvijenoj Evropi slusaju ozbiljnu muziku? U Britaniji ih 99% ne zna sta je to. Slusaju repere sa MTV-ja koji su po umetnickoj vrednosti na novou Karleuse - urlanje, vrckanje, silikon na sve strane.
Vecinu klinaca ozbiljna muzika ne interesuja, kao sto ni nas nije interesovala.

Milan

pre 18 godina

Doticni Covic kaze da nije obracao paznju na sadrzinu poklona. On ocito jos uvek nezna da svoj posao treba raditi sa punom paznjom, a ne onako povrsno i fuserski. Jelena kvalitet... uzas!

Marko

pre 18 godina

Ne slušam ni Cecu ni Karleušu ni Grand niti šta bilo slično tome, ali mi je stvarno muka od ovakih političke korektnosti.
Šta su trebali da daju, snimak koncerta eksperimentalne muzike TAŠTINA PRAZNINE? Kome se ne sviđa CD neka ga baci, vrati, pokloni, a ne da se žali tetki.

Eladan

pre 18 godina

Ovim dizanjem prašine zbog poklona se samo pravi još veća reklama City Recordsu i njihovim pevačima. No, lično mislim da je bilo uputnije da se od City Recordsa zatraži neka novčana donacija za obnavljanje neke biblioteke na Voždovcu ili u nekoj od njegovih škola. Ali, neko je išao logikom: Bolje išta nego ništa.

jovan

pre 18 godina

Naravno. Kada moze da vas "visokosofisticirani" G.Bregovic strpa na Hipodrom u onoj kolicini, nije bez veze izabrao lokaciju, moze i ta podkultura da funkcionise od bivseg ministra za kulturu koji mu je na ondasnjem konkursu dodelio pare (nase) za izmisljeni projekat filma "Karmen sa srecnima zavrsetkom "( po Bregovicev konto naravno) a on ce taj "film" realizovati na "kukovo leto", do recimo nagrada za vukovce u smislu karleuse, cece, dzeja i ostalih zagadjivaca ljudskih mozgova.
To se ukratko zove kontaminacija uma i prepariranje pred zavrsni cin...

Kultura narodu

pre 18 godina

Vuksanoviću, koja ti je ovo lična po redu, a za kratko vreme. Pokaži da si 1% ćovek i podnesi sam ostavku! Očigledno da je namera da se cela Srbija svede na nivo jeftine radne snage čiji IQ mora biti < 80. I to perfidnom metodom kojom su crveni upropastili narod u 90-tim. Glasam za poreze na kič i šund od 500%.

Tanja

pre 18 godina

Horor! Umesto da se ovoj, vec kulturno "izgubljenoj", generaciji ukaže na prave vrednosti dešavaju se ovakve stvari. Ali pitanje je KO današnju decu podučava? A čemu ih uče....pa ovo je jedan žalostan primer.

vladimir

pre 18 godina

Redovno se iznerviram kad procitam ovakve gluposti, ali se brzo vratim u realnost.
Zivim preko puta OS Borislav Pekic na B.Kosi. Da samo cujete sta se pusta preko razglasa na kraju skolske godine. A imaju prilicno jak razglas. Zurka...
Ej Srbijo

Knez Miskin

pre 18 godina

Izvinite gospodo, ali 29. juna na ovom istom sajtu najveci problem je bilo lose ozvucenje na koncertu Dugmeta. Da nije mozda Bregovic kvalitetniji od Severine ili Karleuse? Malo kome je smetalo sto su desetine hiljada Srba pohrlile na koncert na dan kada se u Srbiji ne peva niti igra i veseli. Ipak se nadam da ce za nekoliko godina Srbi i Turci i ostali zajedno obeleziti kosovsku bitku kao sukob plavih i crvenih. Kao znacajan istorijski dogadjaj koji vise ne izaziva nikakvu nacionalnu, versku niti kalsnu polarizaciju. Onako kako se obelezavaju Walerloo, Austerlitz, i sl. Bregovici, Karleuse, Severine ce i dalje postojati ali njihovi nastupi nece biti nacionalni dogadjaj.

Pa_sta???

pre 18 godina

O ukusima se ne raspravlja, koliko mi je poznato...
Neko voli Karleusinu muziku, a neko Mozarta ili npr. Riki Martina ili Marinka Rokvica. I to je sve OK.
I kakve onda ima veze sto su klinci dobili muzicke cd-ve? To je bas super.
Ja sam uz moju diplomu Vukovca (tj. Luca, jer sam zavrsio skolu u Crnoj Gori) dobio neke knjizurine koje nikada u zivotu nisam otvorio i sigurno bi mi se dopala neka popularna muzika tog doba...
Uopste ne razumem opstu osudu folk ili turbo folk muzike na prostorima bivse Jugoslavije.
Imam pitanje za sve one koji to osudjuju": Sta vas briga ko sta slusa od muzike?
Koga to uopste zanima?
...

Gunar Knob

pre 18 godina

Nepristojno je "poklonu u zube gledati."
Ipak, ti nastavnici/profesori bi trebali povesti racuna o ovakvim stvarima. To im je, izmedju ostalog, posao.
Ja sam , davnih godina, kao vukovac dobio knjigu srpske narodne ljubavne poezije. Kao muskarac, cetrnaesto-godisnjak nisam bas bio impresioniran izborom ali ceo slucaj, takodje, nije zavrsio u novinama.
Neka deca vrate te CD-ove koji im se ne dopadaju ili neka se razmenjuju medjusobno.

Papan

pre 18 godina

Davno je počelo favorizovanje raznih podkultura, od toga nam deca ne odrastaju, ostaju deca,i kao deca i ostare. Oni koji imaju "specifičan muzički ukus" ili pristup životu, odlaze iz ove zemlje tražeći sredinu u kojoj imaju izbora, i gde im je dozvoleno da odrastu.
Ovde je bio izbor izmedju Karleuše i Severine, pa šta hoće više. Nisu nikakve ali su popularne, imaju "rezultat iza sebe". Milina.

zoran

pre 18 godina

Mi matori pustimo decu nek slusaju ono sto obelezava njihovo vreme, kao sto je i nase vreme bilo obelezeno nekim nasim muzickim pravcima.
I jedna preporuka za samozvane kriticare;
ubudece, pre nego sto i izuste rec "shund", neka prvo pokusaju napraviti nesto slicno, pa neka se uvere kolikije pak trud potreban i za najobicniji shund. Najvise mi smeta kada se samo pasivno kritikuje neciji ulozeni trud.

Bojan

pre 18 godina

Sto Severinine "edukativne" CD-ove nisu delili kad sam ja bio vukovac ;)
Salu na stranu, mislim da bi se ovom poklonu moralo ipak "pogledati u zube" jer bi mogao neko po istoj logici da kaze (samo primer navodim): "Main kampf je veoma citana i prodavana knjiga a ta izdavacka kuca nam je podelila 50 000 primeraka pa smo je mi podelili svim osnovcima". Mozda je analogija pregruba ali ipak... Jelena, Severina, Gibboni???? Mozda i nije ;D

Istoricarka

pre 18 godina

Nije stvar da li mladi slusaju klasiku ili ne. I ja je slusam samo kad sam u posebnom raspolozenju. Ali kao majka i nastavnik istorije tvrdim da skola ne sme, ponavljam NE SME da promovise ovakve osobe (sa svim karakteristikama koje one nose sa sobom) i njihovu muziku. Ako se ikada budem odlucila da deci dam seminarski rad sa temom "Istorija sunda na prostorima Balkana od pocetka xx veka do danasnjih dana" onda bi se doticni CDovi mogli upotrebiti kao istorisjki izvori.
A ovako, nikako. Definitivno neko treba da da ostavku, da se ovakvi propusti vise ne desavaju. Mozda neki ljudi zaista smatraju da ovo nije vredno tolike paznje, ali verujte mi, itekako je vredno, jer od obrazovanja dece u drustvu sve potice.
A City Records ako vec zeli da bude donor, neka izdvoje novac, pa da se deci kupe knjige, racunari itd.

Tatjana

pre 18 godina

Jelena Karleuša "po opštim merilima kvalitet"!!!???? Pa dobro ljudi, zar su se stvari u toj državi toliko izvitoperile? Jedino što me teši je činjenica da ako City Records te CD-ove poklanja, znači da i nemju neku prođu. Ili se možda varam?

Jelena

pre 18 godina

Gospodin Čović nije pomenuo šta podrazumeva pod edukativne CD-ove. S tim razmišljanjem, mogao je da se nađe i po koji Severinin "edukativni" CD.

joker

pre 18 godina

Aloooo ljudi sta se uzbudjujete - u Srbiji nista novo! Nista se nije promenilo! Vukovcima podelili CD-ove koji nisu imali prodju-nisu se prodali, pa ih se neko kurtalisao-i postao "donator"! Srbija je to ljudi moji!!!Ista meta, isto rastojanje - ali se nista kao i uvek ne menja....!TAKO TREBA! Jaoooo stomak me boli od ovih koji haraju ovuda .... i nikom nista...

Intelektualka

pre 18 godina

E pa stvarno ne mogu da verujem. Donacija je verovatno imala za cilj da ovoj deci ispere mozak i unisti ga, jer sigurno da nije uspela do tada posto su Vukovci. A umesto da im ponude stipendije ovako su ima samo olaksali ono o cemu su sigurno razmisljali i sami - da kad tad odu odavde.

Vuk

pre 18 godina

Da, pretpostavljam da je decko plakao zato sto je dobio Jelenu Karleušu!?
Njegova tetka je digla frku, a mali je verovatno bio presrećan.
Tetke ko tetke....
A naša zemlja ½puca½ od kvaliteta i kulture pa je ovaj događaj neviđeni skandal!
p.s. Smešno kao i obično.

Ђорђе

pre 18 godina

Јелена Карлеуша, дно српске културе?! Заиста је страшно чути да и званични органи почињу да заступају шунд!
Хоћемо ли уопште дочекати дан кад ће почети борба против шунда?

Arkudaki

pre 18 godina

Da sam JA kojim slucajem predsednik opstine i da mi city records pokloni BILO koje CD-ove, JA bi im ih smesta vratila! I nadam se da ih poklanjaju jer nemaju prodju na trzistu! Sram vas bilo, niste znali sta je?! A da su im spakovali drogu u kutijice jel' bi im i to poklanjali? Vi MORATE da znate STA poklanjate! Pink DOBRO zna sta poklanja!
Sram vas bilo!!!

simak

pre 18 godina

Iako nikada nisam slusao, niti cu ikada slusati ni Jelenu Karleusu, ni Severinu, mislim da mi obozavamo da senzacionalisticki pristupamo stvarima.
Ovde se od jedne dobre ideje i namere pravi katastrofa i to je ono sto mi smeta.
Kome se nije svidjala ponudjena muzika, nije morao ni da uzme disk, ili ako ga je vec uzeo ne mora da ga slusa kuci. Pa ta deca i za rodjendan od drugara dobijaju nesto sto im se ne svidja.
Mislim da je krajnje vreme da izbacimo prizvuk senzacije iz svega sto nas okruzuje.
Samim takvim pristupom samo doprinosimo popularnosti tih tzv. 'umetnika' i sirenju pink kulture u kojoj se vec odavno davimo.

bb_king

pre 18 godina

Boze, Boze...ima li te...?
Ceo "City records" je posast koja treba samo da se prodaje, pa ko zeli nek trosi svoje pare na to...ali poklanjati najperspektivnijima, buducnosti ove zemlje?!? Ako je opstina htela da uradi nesto u tom pravcu, onda je pravilnije ponuditi deci izbor, IPS, RTS i City records, pa sta sama odaberu... Ne verujem da se izdavacke kuce ne bi odazvale ovakvoj akciji...

Bezite odavde!

pre 18 godina

Cekajte, ako je u pitanju "onaj" Severinin CD mozda je u pitanju zacetak seksualnog obrazovanja u skolama ;)
Ne ozbiljno, kakav CITY Records!!! Pink da skoluje decu! Decaci da postanu banditi i lopovi a devojcice spozoruse i pevaljke, sramota!!!
Vuksanovic je katastrofa od ministra!

Trivun

pre 18 godina

Ma sve je to ciganluk... Kakav samar u lice... Od malena se krece sa trovanjem buducih intelektualaca, da slucajno neko ne pocne da slusa drugu muziku... A onda kad malo poodraste, svadba sa 200 zvanica i penjanjem na stolove, uz pohotne poglede ka pevacicinim silikonima - TO JE ZIVOT, BRACKE!!! -iiiiiiiijjuuuuuuu!!!!! SAD GA LOMI!

Djeneral

pre 18 godina

Sad ce Karleusa da kaze:"Eto vidite... Usla sam i u obaveznu skolsku lektiru!"
Ovo ima samo u Srbiji... Sve u svemu, postojala je dobra namera, ali ostalo su 'srpska posla'...

Ivana

pre 18 godina

Ma sta oni tu uce skolu, vukovci neki, gube vreme... Lepo im bre opstina kaze, sto da kvaris oci, krivis kicmu, nego ti batali knjigu napumpaj se silikonom gde god mozes, raygoliti se i ima da vladas svetom.
Strasno....zaista od tolike muzike - Jelenu Karleusu i Severinu?!

Pjero

pre 18 godina

Podrzavam akciju da se deci za odlican uspeh u skoli dodeljuje nesto zaista vredno. Samo tako nastavite. Mozete da dodelite i Kebin CD.

Roditelj

pre 18 godina

Ja predlažem da se vukovcima ubuduće umesto knjiga dele besplatni primerci "Skandala", a umesto edukativnih CD-ova, nešto iz serijala "Grand" produkcije. Ovo je zaista "grandiozna" zemlja.
Laku noć.

Nemos

pre 18 godina

Ovo nikako nije smelo da se dogodi! Slažem se da su ukusi različiti ali to nikakve veze nema sa tim koja muzika poseduje određen muzički kvalitet a koja ne. Izvođači sa navedenih CD-ova se ne bave muzikom već marketingom i advertajzingom jer ne zarađuju od muzike, prodaje diskova i koncerata, već zarađuju na osnovu medijske pažnje koju privlače, prodajući sebe sponzorima ili medijskim kućama. Mislim da su nadležni iz opštine morali da znaju da ova muzika nije adekvatan poklon najboljim učenicima a ako ne znaju mogli su da pogledaju plan i program iz predmeta muzičko vaspitanje iz kojeg ovi učenici imaju odlične ocene. Ako su već hteli da im poklone neku moderniju muziku a nisu znali koju mogli su da se obrate Muzičkoj akademiji koja bi im rado pomogla u odabiru.

6op6a

pre 18 godina

Шунд који Србији диктира југословенски пропалитет сада удара у корен српске интелигенције и у њен потенцијал како би се и оно мало наде коју гајимо да Србија буде модерна и здрава држава истопило што пре.
Србијо, пробуди се!!

dusan

pre 18 godina

Strasno je to sto vecina te dece i slusa ovu vrstu muzike. Uostalom i City records i Pink destruktivno uticu na moral i kulturu omladine ali oni su najgledaniji pogotovo medju mladima....pitanje za sve nas?

ritter, mb

pre 18 godina

S Vozdovca sam i cuo sam nedavno da je predsednik opstine moj skolski drug za koga me ne bi previse zacudilo da slusa narodnjake i City records izdanja (ako se ne varam, doticni je clan DS-a). Nema potrebe da se foliramo i da se iscudjavamo, kad znamo da vecina u Srbiji ima stav "Ma nema veze sta se slusa, samo nek je veselo"...ljudi su verovatno imali najbolje namere...iskreno receno mislim da ni muzicka izdanja B92 ne bi bila prikladna za ovu priliku...a nesto trece, neka univerzalnija muzika..eeee, to treba neko da se seti, neko da malo edukuje taj tuzni narod, ali nazalost nema ko...

Slavica

pre 18 godina

Mi koji smo dovoljno stari secamo se sta smo dobijali u skoli - knjige o Titu, Kardelju, hrabrim komunistima, i slicne ideoloske gluposti. Davati muzicke CD-je mnogo manje zatucavanje od onog sta su nama radili.

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

Folk muzika je najpopularnija vrsta muzike kod nas, tako da ne vidim zasto toliko panike oko ovoga. Ceca skupi tri puta vise ljudi na koncertu od najpopularnijih rok bendova. Ako ljudi vole, neka slusaju.

Jelena

pre 18 godina

To sto je City Records ponudio sponzorstvo za vukovce opstine Vozdovac, NE ZNACI da u zvanicnici opstine Vozdovac bili duzni da to sponorstvo prihvate!
Sramota! Meni je pre mnogo godina Vukovu diplomu urucio jedan od najvecih glumaca ondasnje Jugoslavije. Nije li to primerenije?

Dorcolac

pre 18 godina

A mi kao da smo svi slusali Mocarta i Baha dok smo isli u skolu. Slusali smo muziku koja je bila popularna i komercijalna, i nista vise kvalitetna od Kerleuse i Severine.

Milos, Nis

pre 18 godina

A zasto nisu toj deci lepo organizovali odlazak na koncert Magazina ili Zvezdi Granda? Fuj!!! 99% ljudi u ovoj zemlji nema nikakvo muzicko obrazovanje i slusa ono cime se bombarduje preko elektronskih medija. Nije to pitanje kvaliteta ili ljubavi prema nekoj vrsti muzike, vec samo pitanje reklame. A kad neka od onih silikonskih izda novi album, to se vrti na svim televizijima i radio stanicama do besvesti, i normalno je da ljudima "udje u uvo", pa im se cini da vole nesto, cime su ustvari kontaminirani bez svog znanja.

Ni to me vise ne cudi

pre 18 godina

Ma, kakva drzava - takva i kultura i prosveta. Lepo se vidi na kakvom smo nivou. I onda se cudimo kako jedna Ceca moze da napuni Marakanu. Dugo ce nam jos vremena biti potrebno da isperemo sve u sta nas su nas Sloba i njegova druzina bacili u poslednjih 15-ak godina. Dugo ce nam vremena biti potrebno da opet stvorimo moderne urbane narastaje. Samo mi je zao ovih ispustenih generacija, odraslih u najjgorim vremenima i okolnostima, o kojima se niko nije brinuo i koje ni ne znaju sta znaci moderan svet. A mozda cak nisu ni svesne da on postoji.

Zaga

pre 18 godina

prvo, treba da budemo svesni da velika vecina nase dece, ukljucujuci i vukovce, slusa vise Karleusu i Severinu, nego klasicnu muziku. I nisu krivi ljudi iz opstine Vozdovac sto su JEDINI u gradu imali divnu ideju da pohvale i nagrade svoju najbolju decu. A ona deca koja imaju ispravno kucno vaspitanje nece slusati diskove koje su dobila. Nemojmo samo da kudimo i da izokrecemo jednu ovako lepu ideju u nesto sto ona nije.

GRAND CITY vernica

pre 18 godina

Sto praviti famu oko ovoga?! Pa i druge zemlje u okruzenju imaju nacionalnu muzicku scenu koju slusaju i gledaju oni kojima to prija i dusa trazi. Niko IPS-u, RTS-u i drugim kucama ne brani da se probijaju na trziste i pronadju nacin da ubede konzumente da je "to sto oni nude upravo to sto njima treba". Zato je i rock scena propala u ex-YU, jer su mislili da popularnost ide po inerciji do ne znam ni ja kojih granica. Svako se bori da mu prodje ono sto nudi. Sta je tu lose? To je zdrava konkurencija. I da ne zaboravim, kad se jedna Slovenija kune u "narodnjake" s ovih prostora, sta mi trebalo da radimo?!?!? Za koju godinu videcete da ce EURO TOP 5 izgledati ovako: 1. Kylie Minogue, 2. Severina, 3. Stoja, 4. 50 CENT, 5. Ceca itd... odnegujmo folk brand - to je ono u cemu smo najbolji i sto nam je jedino ostalo...

gnev

pre 18 godina

Pa dobro, postoji li jedna jedina stvar u ovoj zemlji da se uradi od pocetka do kraja kako treba, a da nema neke sitnice, nekog tipicnog srbizma koji to obavezno pokvari?
Da se razumemo, mislim apsolutno na SVE sto postoji u Srbiji.

Milos

pre 18 godina

Ljudi slusaju i prate ono sto im servirate i ono sto slusa njihova okolina. Jeste li se nekada zapitali zasto u Makedoniji, koja bi mogla biti nama slicna po nekom balkanskom mentalitetu, uopste NEMA turbo-folka? Narodne muzike da, ali ove posasti ne. Odgovor je, naravno, zato sto nema bahatih ljudi koji kazu 'pusti, narod to voli' nego paze sta ide u program.
Da umesto Grand Showa nekim danom ide jedan lep koncert klasicne muzike, da vidite sto bi Kolarac bio pun. Ali, u ovoj zemlji treba da se desi ubistvo premijera da bi neko pustio klasiku. Na tri dana.

hem

pre 18 godina

Ne vidim nista strasno sto je neko nekom poklonio cd Severine ili Karleuse. Ja licno to ne slusam, ali mi isto tako smeta kada mi neko sugerira kakvu muziku bi trebao da slusa ili ne slusa jedan osnovac. Muzika Severine, Karleuse se moze naci u svakoj prodavnici i cini mi se da nije zabranjena za slusanje. Ovde bi opet neko da pravi podobnu i nepodobnu muziku, ne vidim gde je tu razlika u odnosu na rezim iz 90-ih.

Predrag

pre 18 godina

Stavrno sam se zacudio koliko je komentara stiglo na takvu sitnicu, koliko je se prasine diglo zobog CD-a. Pa zar jedan poklon jednom vukovcu mora izkljucivo edukativan biti? Da li jednom profesionalnom kuvaru moramo samo serpe poklanjati ili majstoru izkljucivo srafove. Ta deca su zasluzila nesto sto ce da ih udpusti a ne edukativni materijal.

Mashinovodja

pre 18 godina

Zna se koju kvarnu robu proizvodi i prodaje City records, pa prema tome nije ni trebalo očekivati ništa bolje od Silikonkarleuše i njoj sličnih.
Činjenica je da (nažalost) i neki među vukovcima vrlo rado slušaju turbofolk jer im je ukus vrlo planski i namerno izopačavan i usmeravan u tom pravcu poslednjih 15-ak godina. (Zato što, kao što neko reče, ne možeš čučati u rovu uz Mocarta, niti jurišati uz Djuka Elingtona, ali uz Cecu i prigodnu količinu domaće daskovače nemaš problema.)
Za njih više nema leka, a oni koji su uspeli da ostanu nekontaminirani verovatno će sa zadovoljtsvom zavrljačiti poklonjeni CD u prvi kontejner.
Međutim, to nikako ne opravdava opštinu što je prihvatila takav poklon.
Šta ako im sutra izdavač pokloni sabrana dela gospodina Legije? Hoće li i to dati dečici radi podizanja borbenog morala? A šta ako neki vlasnik seks šopa reši da daruje talentovanu decu?

miro golic

pre 18 godina

Pa, situacija je nazalost takva. Svi se mi, i uvek i u svemu bavimo samo posledicama a ne uzrocima. Svi kritikujemo a niko nista da poduzme da se nesto vec u korenu spreci, da se nesto jednostavno i ne moze desiti. Javljamo se po nasem obicaju onda kad je vec kasno, bilo da je rec o kulturi, drustvu ili svakodnevici. Srbija je zemlja divnih pojedinaca ali ta masa koja talasa....
Nase uspavane istine i nasa uspavana savest se probude tek onda kada voz vec prodje. Kad se vec stvori neko vecinsko uverenje da je nesto ovako ili onako mi to pokusavamo da pobijemo.
´Pametni´po obicaju oportuno cute ili se kasno javljaju. Ali, treba imati na umu i to da kad pametni cute onda glupani vladaju svetom.
Nije li se to Srbiji i Srbima vec desilo? Ili gresim? Turbofolk masina (i sve sto uz to ide) se vec davno ´zalaufala´ pa cak da se u Srbiji i zakoci ona bi se vratila preko beckih diskoteka. Za sve bolesti ovog sveta je uvek vredilo i vredece: bolje spreciti nego leciti.
miro golic
urednik i voditelj emisije ´vecer uz radio´ na slobodnom radiu Salzburg.
www.radiofabrik.at

Корана

pre 18 godina

Слажем се да не треба имати сензационалистички приступ свему (чему су наши грађани иначе склони), али ова турбо појава је много битнија но што би званичници признали. Цецин концерт је само показатељ опште залуђености нашег друштва у недостатку правих вредности. Није чак ни да недостају, само се не промовишу довољно. Чак је и дведесетдвојка допринела томе разним а ла Пинк емисијама у последње време. Е то је оно што плаши. Подилажење масама, уместо едукација, перманентна...а жртва највећа су управо деца, којима је модел Цеца. Страшно. У време кад сам ја ишла у основну школу (годиште 1972), било је срамота и помислити на народњаке. Е, то су била времена. Нажалост, сада је турбо-фолк-сељаштво општи тренд код клинаца. Јао нама кад се и вуковци овако трују...

Kamon Pipl!

pre 18 godina

Cekaj, pa sto je klinac uopste uzimao CD za koji smatra da je kic? I jos ne skonta da je "Gibon" zapravo Gibonni, koji s Karleusom i slicnim neukusom jednostavno nema nista zajednicko...

Sad za kaznu nek' preslusa "Mirakul" :)

Brana

pre 18 godina

Onog momenta kada je 5.10.2000. posle "izvinite zbog prekida programa" ponovo ukljucen Pink, a pogotovu posle nastupa N. Canka na istoj, bilo je jasno da je "sve isto, samo njega nema".

СРПСКИ ИСТРАЖИЛАЦ.

pre 18 godina

Велики Савет полусвета једногласно је одлучио о промени имена Београд у БИЗАРГАД.-

Milica

pre 18 godina

Trebalo je da im podele i zlatne kajle, prstenje, devojkama besplatno blajhanje kose i pumpanje delova anatomije... da poklon bude tematski zaokružen.

topscorer

pre 18 godina

Sad vam ni Karleusa ne valja!
Pa sudbina svakog genija je da bude neshvacen. Ne radi se tu ni o kakvoj donaciji, vec je to dobro osmisljena akcija naseg ministarstva prosvete da nasu decu vakcinise od turbo folka. Opstina Vozdovac je samo probni uzorak, pa ako se stvar pokaze dobro onda se akcija siri dalje. Cilj je da deca postanu osposobljena za novi psiholoski rat.
Ujedno djaci sa bioloske sekcije ce pokusati da dokazu da se SKUPO vestako djubrivo na bazi amonijaka, moze bez razlike u prinosu, zameniti JEFTINIJIM vestackim djubrivom na bazi pinka.
Za 3 godine Srbija stize Holandiju po prinosima!

Umetnica

pre 18 godina

Ajmeeee, kako je ovo poremećeno društvo - i to ne zbog deobe Karleuše i Severine vukovcima, već zbog zgražavanja nad osudom tog čina.

Hajde ovamo deco, pa naučite neke osnove savremenog društva: kategorizacija nečega kao šund nije ugrožavanje osnovnih ljudskih prava, niti podela na podobnu i nepodobnu muziku, kao ni prizivanje 90-tih. To je najnormalnija kategorizacija gde spadaju grudi, zadnjice, pornići, Karleuša, Kurir, i ostali najprizemniji i najjefitiniji vidovi razonode - nasuprot vrednostima kao što su recimo Čajkovski, Grig, Mokranjac.

Vezena mustra "Cigančice sa suzim u oku" nema istu vrednost kao i Moneova slika. Valjda je sada nešto jasnije, a ne da se najnormalnija kategorizacija umetničke vrednosti perfidno kiti floskulama tipa "prizivate 90-te". Na sličan način se svaki kritičar crkve automatski prekrsti u "komunistu koji zaziva '45-tu". E, to je vrhunski fašizam i sramota!

Habibi

pre 18 godina

Tu bar nema iznenadjenja. Ko jos ocekuje da ce od ucenja da zivi u Srbiji. Citanje knjiga nikuda ne vodi. Ovo je jasna poruka zastranelim omladincima i omladinkama. Get a life bre Vukovci! Da vam je nesto jasno izvadili bi noseve iz tih knjiga!

У шоку

pre 18 godina

Три пута сам прочитао, и даље не могу да верујем! СРАМОТА. Ово је подједнако штетно као да су им поделили по бокс цигарета!!! А више говори о људима који су све ово одобрили, јер је то њихов ниво (дно испод сваког дна). СМЕЊУЈТЕ ИХ ...! Није лоше да размилите и о укидању ПИНК и ГРАНД-а и сл...

Vuk

pre 18 godina

Manje intelektualaca u jednoj zemlji , a više kvaziintelektualaca ne videh.
Imam prijatelje koji svojoj deci brane da slušaju narodnjake i teraju ih da slusaju klasiku.
To jedan intelektualac i, što je bitnije, čovek sa otovrenim pogledima na okruženje i život nikada ne bi uradio.
Ubismo se mi u ovoj ½bari½ od pametovanja. :)

Dragutin

pre 18 godina

Nesrecna deca su zabrazdila u vukovce. Otuda i pokloni da se na vreme isprave, i shvate sta je bitno.
Edukativni potez opstine po sistemu "Niko ne sme da vas obrazuje".

Vasa UK

pre 18 godina

Zar mislite da klinci u razvijenoj Evropi slusaju ozbiljnu muziku? U Britaniji ih 99% ne zna sta je to. Slusaju repere sa MTV-ja koji su po umetnickoj vrednosti na novou Karleuse - urlanje, vrckanje, silikon na sve strane.
Vecinu klinaca ozbiljna muzika ne interesuja, kao sto ni nas nije interesovala.

Milan

pre 18 godina

Doticni Covic kaze da nije obracao paznju na sadrzinu poklona. On ocito jos uvek nezna da svoj posao treba raditi sa punom paznjom, a ne onako povrsno i fuserski. Jelena kvalitet... uzas!

Marko

pre 18 godina

Ne slušam ni Cecu ni Karleušu ni Grand niti šta bilo slično tome, ali mi je stvarno muka od ovakih političke korektnosti.
Šta su trebali da daju, snimak koncerta eksperimentalne muzike TAŠTINA PRAZNINE? Kome se ne sviđa CD neka ga baci, vrati, pokloni, a ne da se žali tetki.

Eladan

pre 18 godina

Ovim dizanjem prašine zbog poklona se samo pravi još veća reklama City Recordsu i njihovim pevačima. No, lično mislim da je bilo uputnije da se od City Recordsa zatraži neka novčana donacija za obnavljanje neke biblioteke na Voždovcu ili u nekoj od njegovih škola. Ali, neko je išao logikom: Bolje išta nego ništa.

jovan

pre 18 godina

Naravno. Kada moze da vas "visokosofisticirani" G.Bregovic strpa na Hipodrom u onoj kolicini, nije bez veze izabrao lokaciju, moze i ta podkultura da funkcionise od bivseg ministra za kulturu koji mu je na ondasnjem konkursu dodelio pare (nase) za izmisljeni projekat filma "Karmen sa srecnima zavrsetkom "( po Bregovicev konto naravno) a on ce taj "film" realizovati na "kukovo leto", do recimo nagrada za vukovce u smislu karleuse, cece, dzeja i ostalih zagadjivaca ljudskih mozgova.
To se ukratko zove kontaminacija uma i prepariranje pred zavrsni cin...

Kultura narodu

pre 18 godina

Vuksanoviću, koja ti je ovo lična po redu, a za kratko vreme. Pokaži da si 1% ćovek i podnesi sam ostavku! Očigledno da je namera da se cela Srbija svede na nivo jeftine radne snage čiji IQ mora biti < 80. I to perfidnom metodom kojom su crveni upropastili narod u 90-tim. Glasam za poreze na kič i šund od 500%.

Tanja

pre 18 godina

Horor! Umesto da se ovoj, vec kulturno "izgubljenoj", generaciji ukaže na prave vrednosti dešavaju se ovakve stvari. Ali pitanje je KO današnju decu podučava? A čemu ih uče....pa ovo je jedan žalostan primer.

vladimir

pre 18 godina

Redovno se iznerviram kad procitam ovakve gluposti, ali se brzo vratim u realnost.
Zivim preko puta OS Borislav Pekic na B.Kosi. Da samo cujete sta se pusta preko razglasa na kraju skolske godine. A imaju prilicno jak razglas. Zurka...
Ej Srbijo

Knez Miskin

pre 18 godina

Izvinite gospodo, ali 29. juna na ovom istom sajtu najveci problem je bilo lose ozvucenje na koncertu Dugmeta. Da nije mozda Bregovic kvalitetniji od Severine ili Karleuse? Malo kome je smetalo sto su desetine hiljada Srba pohrlile na koncert na dan kada se u Srbiji ne peva niti igra i veseli. Ipak se nadam da ce za nekoliko godina Srbi i Turci i ostali zajedno obeleziti kosovsku bitku kao sukob plavih i crvenih. Kao znacajan istorijski dogadjaj koji vise ne izaziva nikakvu nacionalnu, versku niti kalsnu polarizaciju. Onako kako se obelezavaju Walerloo, Austerlitz, i sl. Bregovici, Karleuse, Severine ce i dalje postojati ali njihovi nastupi nece biti nacionalni dogadjaj.

Pa_sta???

pre 18 godina

O ukusima se ne raspravlja, koliko mi je poznato...
Neko voli Karleusinu muziku, a neko Mozarta ili npr. Riki Martina ili Marinka Rokvica. I to je sve OK.
I kakve onda ima veze sto su klinci dobili muzicke cd-ve? To je bas super.
Ja sam uz moju diplomu Vukovca (tj. Luca, jer sam zavrsio skolu u Crnoj Gori) dobio neke knjizurine koje nikada u zivotu nisam otvorio i sigurno bi mi se dopala neka popularna muzika tog doba...
Uopste ne razumem opstu osudu folk ili turbo folk muzike na prostorima bivse Jugoslavije.
Imam pitanje za sve one koji to osudjuju": Sta vas briga ko sta slusa od muzike?
Koga to uopste zanima?
...

Gunar Knob

pre 18 godina

Nepristojno je "poklonu u zube gledati."
Ipak, ti nastavnici/profesori bi trebali povesti racuna o ovakvim stvarima. To im je, izmedju ostalog, posao.
Ja sam , davnih godina, kao vukovac dobio knjigu srpske narodne ljubavne poezije. Kao muskarac, cetrnaesto-godisnjak nisam bas bio impresioniran izborom ali ceo slucaj, takodje, nije zavrsio u novinama.
Neka deca vrate te CD-ove koji im se ne dopadaju ili neka se razmenjuju medjusobno.

Papan

pre 18 godina

Davno je počelo favorizovanje raznih podkultura, od toga nam deca ne odrastaju, ostaju deca,i kao deca i ostare. Oni koji imaju "specifičan muzički ukus" ili pristup životu, odlaze iz ove zemlje tražeći sredinu u kojoj imaju izbora, i gde im je dozvoleno da odrastu.
Ovde je bio izbor izmedju Karleuše i Severine, pa šta hoće više. Nisu nikakve ali su popularne, imaju "rezultat iza sebe". Milina.

zoran

pre 18 godina

Mi matori pustimo decu nek slusaju ono sto obelezava njihovo vreme, kao sto je i nase vreme bilo obelezeno nekim nasim muzickim pravcima.
I jedna preporuka za samozvane kriticare;
ubudece, pre nego sto i izuste rec "shund", neka prvo pokusaju napraviti nesto slicno, pa neka se uvere kolikije pak trud potreban i za najobicniji shund. Najvise mi smeta kada se samo pasivno kritikuje neciji ulozeni trud.

Bojan

pre 18 godina

Sto Severinine "edukativne" CD-ove nisu delili kad sam ja bio vukovac ;)
Salu na stranu, mislim da bi se ovom poklonu moralo ipak "pogledati u zube" jer bi mogao neko po istoj logici da kaze (samo primer navodim): "Main kampf je veoma citana i prodavana knjiga a ta izdavacka kuca nam je podelila 50 000 primeraka pa smo je mi podelili svim osnovcima". Mozda je analogija pregruba ali ipak... Jelena, Severina, Gibboni???? Mozda i nije ;D

Istoricarka

pre 18 godina

Nije stvar da li mladi slusaju klasiku ili ne. I ja je slusam samo kad sam u posebnom raspolozenju. Ali kao majka i nastavnik istorije tvrdim da skola ne sme, ponavljam NE SME da promovise ovakve osobe (sa svim karakteristikama koje one nose sa sobom) i njihovu muziku. Ako se ikada budem odlucila da deci dam seminarski rad sa temom "Istorija sunda na prostorima Balkana od pocetka xx veka do danasnjih dana" onda bi se doticni CDovi mogli upotrebiti kao istorisjki izvori.
A ovako, nikako. Definitivno neko treba da da ostavku, da se ovakvi propusti vise ne desavaju. Mozda neki ljudi zaista smatraju da ovo nije vredno tolike paznje, ali verujte mi, itekako je vredno, jer od obrazovanja dece u drustvu sve potice.
A City Records ako vec zeli da bude donor, neka izdvoje novac, pa da se deci kupe knjige, racunari itd.