Ponedeljak, 11.04.2005.

09:51

Mladić ipak bio u "Topčideru"?

List "Danas" je objavio ispovest podoficira VSCG Miroslava D. Petrovića koji tvrdi da je bio u obezbeđenju Ratka Mladića.

Izvor: B92

Mladiæ ipak bio u "Topèideru"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

158 Komentari

Sortiraj po:

Edo

pre 18 godina

a sta da kazem, ako vec zalite za zivotima mladica ubijenih pred kasaranom, zasto jedan tako dican i ponosan narod ne pokaze svoje pravo lice, lice pravde i ponosa na ono dusevno dobro ako ga je jos uvjek ostalo u dusama srbskog naroda i sami odluce sta ce sa zlocincima i ubicama. zasto se skrivaju krvave ruke koje su ubijale decu po bivsoj jugoslaviji. dali je odnos postenih i onih koji vide kroz cist razum jako malo ili im se pak zgadilo zivjeti pored svog tog zlocina koji im se slio pred vrata, pa zele da na bilo koji nacin dobiju green kartu?? Milosevic je ubio Arkana i sta sada kao nije on kriv, kriva je krivaja...recite to njegovoj majci ili pak majkama ubijenih mladica ali ne preko e-maila ili s brda vec u lice, i to uz objasnjenje. A mozda bi bilo naj bolje jos da se uz gusle nagusla pjesma o slavnom generalu ...kaze konje jasu do dva pobratima ...i na kraju ubica ispade junak...eeee jadni narode .

nerado_u_vojnike

pre 19 godina

Ovo je svarno uzas!
Ali priznajte da svi znamo da ih kriju, i svi znamo da su ova dvojica poginuli jer su ih videli. To je jasno ko dan.
Sto je najgore oni donose zakon o sluzenju vojske, sputavaju civilno sluzenje, oce od 19 da nas teraju u vojsku.
E pa da im kazem otvoreno - pre cu da se ubijem nego da mi nataknete uniformu i na kraju ubijete jer sam video Mladica, Karadzica ili nesto slichno.
Da ginem zbog ubica koji su klali, silovali itd Albance, Bosnjake i Hrvate nemam nameru.
Vojsku treba sto pre ukinuti skroz, raspustiti sve te generale i metnuti ih u Zabelu da lade glave.
Dole vojska! Dole oruzje! Dole nasilje! Dosta ste nas unistili.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ocekivana reakcija drzavnih "organa" ne treba da cudi. Ako nemaju argumente da demantuju navode oni onda pokusavaju da diskredituju osobu g. Petrovica.....Nisam tako siguran da ministar policije ima bolji dosije od g. Petrovica.
Poznato je da si legalno mogao da haras Srbijom kako hoces ako si bio u obezbedjenju Milosevicevih politicara i agenata; tako da sad to i nije neka vest. Ono sto me interesuje je zasto su dva vojnika na Topcideru ubijena zbog ratnog zlocinca? Zasto je jedan vojnik ubijen kad je video kradju oruzja iz kasarne koje nasi oficiri prodaju Albancima? Mislim da je takav dosije mnogo veca afera i vaznija za drzavu nego dosije g. Petrovica. U medjuostalom zasto su primili Petrovica na tako vaznu duznost ako je imao dosije, zna se kakvi se momci postavljaju da cuvaju kopnenu zonu bezbednosti. Za kraj, kako je jedna osoba mogla da postane ministar policije ako ima "dosije". Iskreno, mene ne interesuje sta pojedini nazovi politicari smatraju drzavnim interesom jer se oko toga medjusobno cak i ne slazu, moj interes kao roditelj je bezbednost mog deteta, da se ono vrati zivo i zdravo ako sluzi drzavi; ne bi ga dao da sluzi jednoj slepackoj mafiji!

Bokili

pre 19 godina

Pa evo, ja ne verujem ovom Petrovicu, a ne radim ni za KOS ni za DB, je l' vam je tako tesko da poverujete da i takvi ljudi postoje? Ne verujem, jer mi je naprosto apsolutno cela konstrukcija potpuno labava, i sve u njoj skripi, a ne zato sto volim vojsku ili Mladica. Vas je problem sto sve posmatrate kroz tu prizmu, volim/ne volim, pa se onda opredeljujete iskljucivo po tom kriterijumu - emocijama, a ne razumom. Meni ne treba nikakav vodja, "samo _____ (dopuniti po izboru) moze da spasi Srbiju", i svacije reci uzimam sa dozom skepse jer svako ima neke svoje motive da ublazi ili zaostri svoj nastup u javnosti.
Necu sada redom da objasnjavam sta mi je sve providno u Petrovicevoj prici; zelim samo da kazem da mi jeste prilicno cudna - ne nemoguca, ali cudna - teorija da je Mladicevo obezbedjenje ubilo ona dva momka. Ne razumem koji bi im bio motiv. Taj objekat, videli smo, cuva redovna vojska, i realno je ocekivati da bi ga videlo vise od dva vojnika. Mozete li da zamislite kako ih *ubijaju* samo zato sto su ga videli? Meni je to malo... sulud scenario. Protiv sebe bi okrenuo tu vojsku koja ga, jel' da, stiti - nema sanse da bi ijedan oficir hladnokrvno presao preko toga. Mladic sebi to ne sme da dopusti. Onda, ako se vec toliko dugo krije po vojnim objektima, do sada bi tom logikom bilo jos mnogo vise mrtvih vojnika, jer je naprosto nemoguce da sa svojim obezbedjenjem prodje svaki put neprimecen. Trece, tip se otvoreno setao, setite se, i po nekakvim svadbama, vasarima, sta vec bese, koliko juce... naprosto mi se ne uklapa u tu prepotentnu i reklamersku sliku ova druga krajnost - da ni manje ni vise nego ubiju dva momka, i to ne bilo koja nego gardiste, koji su ih jedne noci videli. Nelogicno mi je sve to. Setite se i onog svedoka, koji kaze da je video *jednog* coveka, i nekakav valjda kombi kojim se odvezao, sa spoljne strane zice neposredno posle pucnjave. Ne znam, puno toga mi je tu nelogicno i zao mi je, ali ja nisam spreman da poverujem u ovakav scenario a vi me proglasite za sta god hocete.
Meni se cini da vi naprosto zelite da vidite ultimativnog zlocinca Mladica i njegove dijabolicne zastitnike iz vojske, kako cine i taj poslednji akt zla i ubijaju dva neduzna momka, neciju decu itd, puno jakih izraza da dodatno oboje sliku se koristi kada se o tome ovde pise... A stvari bi trebalo da budu tako jednostavne: tip se krije, i ako mu vojska pomaze poslednje sto bi mu odgovaralo je da ubije pripadnike te vojske.
Da ne sirim pricu dalje. Vi cete da verujete u ono u sta zelite da verujete, ja eto odbijam da mi se ispira mozak bilo kojom pricom i tri puta cu da okrenem sve sto mi se servira, pa videcemo ko ce na kraju biti u pravu.

Sladjana

pre 19 godina

E, vala dosta je bilo svega i svacega. Narod je vec odavno shvatio da se ipak radi o ubistvu, a ne o samoubistvu. Sve je jasno, a te koji kriju ubice, osudila bi na smrt...
Ako je covek rekao istinu, oni umesto da istrazuju dalje i nadju pravog ubicu, oni cackaju po njegovoj biografiji. Ma strasno, to cini mi se nigde nema, nego kod nas, valjda sto smatraju da ima jos ovaca za sisanje.

Dragance

pre 19 godina

Ma da, na Topcideru su gardisti od dobrih drugara samo za nekoliko minuta prerasli u monstrume ...
Ima nesto sto je jako zanimljivo a to je da danas veliki broj Srba veruje da je i ovo jos jedna zavera protiv Srba. Oni cvrsto veruju da su Mladic, Molosevic, Karadzic i ostali nevine zrtve, a da su Srebrenica, masakri po Sarajevu, hadnjace s alabnskim lesevima, Racak, rusenje Dubrovnika, etnicki ocisceno pola Bosna, samo dio te zavere. A najgore od svega je da ovakvo misljenje podrzava i SPC. Srbe mogu da razumem i propagandu i pranje mozga, ali da se crkva stavi na sranu ubica I pljackasa to stvarno ne mogu da razumijem.
Pitam se samo koliko dugo ce Srpski narod da ispasta ...
Nadajmo se ne tako dugo!

Nidza

pre 19 godina

Da, da...sad se iz JNA lansira prica da je doticni alkoholicar i "problematicna licnost" (cudi me da nisu jos poceli price o "polnim nastranostima" kao sa one jadne momke u Topcideru). Ovo je isto kao da su priznali. A trgovalo se sa svim "neprijateljima" jos u Bosni (vidi aferu Delimustafic ili kako se vec zove).

hrvoje

pre 19 godina

Nasa politicka scena ne samo da je groteskna, primitivna, tuzna, jalova nego je i zastrasujuca cinjenica da se nasi politicari na pojavu ovakvih i slicnih saznanja o Mladicu i drugim haskim optuzenicima utrkuju ko ce "belosvesniju" neistinu da izgovori. Da li gospoda na vlasti misle, da su Evropa i SAD koji vode racuna o tome kako ce svet da izgleda voleli mi to ili ne, toliko naivni da nas ne posmatraju kao neke evropske neizzivljene plemenske vodje ; ne bih da vredjam plemena. Za nas obican narod bolje bi bilo da nam Jocic, Stojkovic Davinic i ostala brigada ne prosipaju svoje mudrosti, jer nas vredjaju. Sve i da je istina da je neki volsebni Petrovic rekao istinu ili laz , drzava mora hitno da reaguje po tom pitanju i da obavesti javnost o tome a ne da se dvoume ili etiketiraju da li je ili nije ludak ili problematicna licnost. Ako je problematican, kako je cuvao "neko vreme" Mladica.
Mislim, ovo je jezivo, neoprostivo i nismo zasluzili ovakvu vlast bez obzira sto su i oni deo nas. Sve go amater do amatera i protektorat mi mirise na nesto izvesno.

maja

pre 19 godina

Ako je g-din Petrovic takvog problematicnog poanasanja bio, kako se navodi u saopstenju, sta onda takav covek trazi u vojsci. Takvim saopstenjima Vojska samo sebi srozava ugled.

aleksandar

pre 19 godina

Da su Drugovi znali sta ce sve da isprica, Petrovic se, verovatno, ne bi samopovredio, nego "samoubio" kao i ostali vojnici pre njega. Mada, treba i Drugovima dati malo vremena...

RIP Srbijo

pre 19 godina

Da li je istina sve sto je MP naveo pokazace "sveobuhvatna istraga" sta vojnih, sta civilnih istraznih organa, ne umri magarce do topciderske trave.
Mozda ce pomenuti kopitar (ako opstane) da otkrije kriterijume za zaposljavanje u VSCG, jer ako se u podoficire proizvode osobe koje su lopovi, samodestruktivci, pijanice, sta rade silne strucne sluzbe za procenu sposobnosti obavljanja posla?!?
Prodaja oruzja je "legalan nacin" dopunjavanja kucnog budzeta, samo da li se izdaje fiskalni racun?

Ivan

pre 19 godina

Ne znam zasto me ovakav komentar Vojske ne iznenadjuje. Pitam se da li ce ikad priznati da mnoge stvari u Vojsci nisu onakve kakve bi trebalo da budu. ni po P.S., a, Boga mi. ni po zakonu. Nikada nece shvatiti da je mnogo bolje suociti se sa problemima i kukoljom u svom zitu, nego stvari zataskavati i skrivati od javnosti. Pa mi smo, u stvari, ta vojska. Ja sam krajem prosle godine zavrsio vojni rok i vrlo dobro znam kako stvari stoje, i znam kako su moji roditelji bili zabrinuti za moju bezbednost tih 8,5 meseci.

nekoX

pre 19 godina

U trenutku ubistva gardista na Topčideru, jedan moj rođak je bio te noći razvodnik straže (na redovnom odsluženju vojnog roka. Čuli su pucnjeve i ubrzo potom je njihov oficir uleteo u stražaru. Počeli su sa prebrojavanjem municije.
Na pitanje vojnika kakvi su to pucnji, oficir je rekao da su poginula dva njihova druga. A na pitanje ZAŠTO?
On je odgovorio:"BILI SU U POGREŠNO VREME NA POGREŠNOM MESTU!!!"
Šta je time bilo rečeno...
MISLITE O TOME...

Sava

pre 19 godina

Sta vam je ljudi, pred ovu studiju izvodljivosti svasta ce jos novine da pisu.
Koga je jos briga za Mladica? Zar je stvarno jedan begunac Evropi vazniji od trzista od 10 miliona ljudi?
Ili bi trebalo trziste zatvoriti za Evropu a otvoriti samo za Kinu oni ionako sve proizvode. Pa ce onda studija izvodljivosti postati izvodljiva preko noci dok buljuci novopecenih Evropljana iz Madjarske i Ceske nagrnu da kupuju po nasim prodavnicama.
Kao nekad Trst.

Vuk

pre 19 godina

Sve ovo neodoljivo podsjeca na jeftinu "Conspiracy Theory"
Bilo bi krajnje vrijeme da vjesti sa stranica dnevnih novina i agencija pocnemo citati sa primjerenom dozom realnosti i skepticizma. Jedini problem je u tome sto se ni drzavnim strukturama, a ni pojedincima i grupama unutar njih, ne moze u potpunosti vjerovati. Idealan milje za jeftine propagandne trikove.
A sto se tice Srba i Srbije, misle li to neki citaoci da bi bilo bolje da isti zive na KiM, Hrvatskoj ili mozda BiH? Pa sa tih prostora su ne tako davno protjerani!

Nenad

pre 19 godina

Ja sam odavno sluzio tadasnju JNA i dao zakletvu. Moj sin ce da sluzi jednoga dana vojsku ali isto kao ja: da da zakletvu i sluzi narodnu vojsku gde se domaci izdajnici i ratni zlocinci sude a ne kriju u istoj!

Bibac

pre 19 godina

Zar postoji jos neko ko vjeruje da Mladic nije u Srbiji ? Do prije neki mesec svi vasi ministri su govorili da u Srbiji nema haskih optuzenika a u zadnjih mjesec odjednom se predaju bas u Srbiji. Za ogromne svote dolara kao heroji koji mnogima u Srbiji i dalje jesu. Novi je milenijum ali nekome to jednostavno ne mozes objasniti !

Zorica

pre 19 godina

Po meni vojska je vec priznala da ovaj Petrovic govori istinu. Kaze kad se nije pojavio na posao uporno su ga trazili i mup i vojna obavestajna - mesecima. Sto su ga tako uporno trazili ako nije bilo opasno to sto zna. ja da se ne pojavim na posao 7 dana dobila bih otkaz i firma ne bi angazovala silne obavestajne sluzbe da me traze. Eto.

stanislav

pre 19 godina

Indikativan je komentar Kostunicinog savetnika Vladete Jankovica da je izjava (ne)izvesnog podoficira Petrovica stvar vojske a ne vlade. Hoce reci neka se nepostojeca drzava, cija je to vojska, brine o eventualnim daljim merama u vezi sa tim najnovijim slucajem. Ipak ovde se igra vodi na malo visem nivou a narodu se doziraju afere da ima cime da se pozabavi dok se resavaju vazna strateska pitanja.
Ocito je nuzno ubrzano (davno planirano) smanjenje srpske vojske, jer nije vise rec samo o autoritetu, koji je davno potrosen. Vec se intenzivno nacinje i autoritet SPC, tako da i u Srbiji autoritet imaju samo banke kao i na zapadu. Inace, igre i oko Mladica i Karadzica, pa i Pavkovica i Gotovine, nisu stvar samo onih na cije se adrese upucuju prekori zbog njih. Oni su jak adut za ucene da bi se u medjuvremenu lakse resavala krupnija pitanja, kao sto su Kosmet, slabljenje vojne sile na Balkanu, dalje usitnjavanje Srbije. Sam Mladic sigurno ne bi dozvolio da se zbog njega pobiju mladi ljudi. Neki drugi kriminalci se plase takvih jakih svedoka i na svetskoj i domacoj sceni. Svetski mocnici se plase za svoju svetsku vlast, kao i domaci koji su moc stekli na kriminalan i ratno-profiterski nacin.

zmaj

pre 19 godina

Generali su branili otadzinu i narod i svako ko ih izda zasluzuje smrt kao i taj odbegli vodnik koji laze i kojije nasao utociste kod neprijatelja...Srpski narod nije napao nikoga i od 100 000 mrtvih siptara kako su najavljivali Olbrajtova i njen jevreski tim a u klintonovom kabinetu ih je bilo 60 ispostavilo sa na kraju samo 2 hiljade i nesto i to svih poginulih...
Niko se nepita sto danas umiru deca od zracenja osiromasenim uranijomom sto umiru mnogi zbog bombardovanja panceva i zagadjenja koja su nastala nego se uhvatili za generale kao kao Persa za kriv kurac...
Svi koji izdaju zemlju i svoj narod zaluzuju metak pa bar ono sto ostane vredece ovako se vise nemoze od izdajica na svaku stranu ...
Ratni zlocinci su oni koji su uzrokovali rat a to su oni koji sa strane i oni koji su u to vreme bili na celu velikih sila a nasa sitna boranija sada placa ona je samo posledica rata a po svakoj logici treba se suditi uzroku a ne posledici...
Pozdrav
Zmaj

Ivan

pre 19 godina

Potpuno sam uveren da Petrović govori istinu. Srbija i ne zasluzuje da joj krene bolje dokle god narod zivi u iluziji da su Mladic, Karadzic i ostali "likovi" najveci srpski "heroji". Mladim regrutima savetujem da ne idu u vojsku ni za zivu glavu.

TkN

pre 19 godina

Prokleta je ljudska priroda. Svako bi jedva dočekao da poveruje stubu države (vojsci), kad bi ovaj (ova) mogla da izda bilo kakvo verodostojno i suvislo saopštenje. Ona to, nažalost, ne može. Ne zato što je samu sebe do sada diskreditovala u svakom pokušaju da opšti sa građanima, već zato što joj nedostaje istine u iskazu. A onaj Davinić je stvarno zaslužio orden Miloševićeve zvezde drugog reda. Da sam na Marovićevom mestu, odmah bih mu zatražio ostavku. Makar zbog priznanja da nekim glasilima uskraćuje informacije.

VaskoDaGama

pre 19 godina

Ova Vojska se mora pod hitno reformisati. Sve oficire starije od 40 godina treba posalti u penziju, a prije toga im oduzeti bar 50% imovine jer su bili preplaceni. Nasi visoki oficiri i dalje razmisljaju onako kako su skolovani tj. na komunisticki nacin.
Umijesto da demantuju doticnog Petrovica, oni mu lijpe etiketu, proglasavaju problematicnom licnoscu, kao da Petrovic nije prosao vojni ljekarski i psiho-test prije nego sto je primljen u sluzbu. Sami sebi u stomak skacu.

Zoran

pre 19 godina

Da li je to istina ili laz, svejedno je.
Bitno je da Hag trazi one koje trazi, i dok ih ne dobije svi cemo placati ceh.
Nazdravlje!

Obrenovic

pre 19 godina

Lepo je videti da dosta gosp..., pardon, drugova iz DB-a cita vesti B92 (ne verujem bas svi po duznosti, sigurno im je to i zanimljivo), pa jos i "obogacuje sajt svojim komentarima". Cak vise i ne brinu da ih se odmah ne prepozna, nego odmah udri u stare gajde, "americka zavera", "izdajnicki Danas", "strani spijuni", itd. Halo, drugovi, sacuvajte nesto retorike i za optuzenicke klupe, trebace vam! Ovo sto covek kaze je sasvim logicno i na mestu, dobro je poznato da se i u najzesce vreme ratova u Bosni i Hrvatskoj naveliko trgovalo sa "neprijateljem" (u cemu su se posebno isticali krupniji patriotski likovi, tipa M. Krajisnika). Nesto su se pacovi uskomesali, Ceda svedoci, dosao Esdaun, Vuk Draskovic sve popularniji, rejting premijera Kocnice i njegovih legijalista nikad nizi, ko ce sad da stiti Bracanovica, Kertesa i ostatak Kartela? Srbija je definitivno zrela za neki vid dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (kad su mediji vec stvorili atmosferu da se o denacifikaciji jedva sme progovoriti)...

Dusan

pre 19 godina

Isplati li se uopste govoriti o hrabrosti i junastvu "velikih boraca za pravu stvar", koji srpski i sav ostali narod u Srbiji i CG drze kao taoce. Istina je, da ako neko misli da je ispravan, to moze na za to odredjenom mestu i da dokaze - u Haskom tribunalu. Karadzic i Mladic ocito nisu zasluzili da se o njima govori, a kamoli da ih se cuva i da zato neko gine.
Ako smatrate gospodo "junaci" da ste to i dalje - predajte se, na veliku radost nas velike vecine.

TANJA

pre 19 godina

strasno je sto u srbiji jos uvek vecina misli da je mladic nacionalni heroj i da je branio srbe.koje srbe,ove sto je spreman sve sad da poubija ako ga vide.ljudi,on bi sve nas ubio kao i te neduzne muslimane samo da bi na miru trosio ratni plen.doduse,ostavio bi par ortaka iz akademije da ima sa kim da se druzi i par svestenika da mu posle okaju grehe.

Jagoda

pre 19 godina

E sad posle ovog i ovakvog saopštenja Ministarstva odbrane sam sigurna da u izjavama dotičnog Petrovića ima puno istine. Kao prvo, znači čovek postoji. To da će oni reći za njega da ima problematičnu prošlost smo mogli očekivati, to je njihov stil kada nekog hoće da oblate. A ovo, da se "samopovredio" me potpuno uverava da opet ne govore istinu. Samopovredio se isto kao što su se ona dva nesrećna mladića "samoubila" u Topčideru. Sram ih bilo, dokle će da obmanjuju ovaj narod i da se tako bahato ponašaju. Tome MORA DOĆI KRAJ!

Stranac

pre 19 godina

Ne znam sta da mislim. ZNAM da su nasi granicari par godina pre rata za lepe pare pustali sverc oruzja preko granice sa Albanijom, da je bilo vrlo unosno biti granicar (Kosare i ostale karaule), da je policija sve to znala i da je neko u vrhu vlasti sprecavao svaku istragu. To sam cuo od mojih prijatelja koji su sluzbovali na Kosmetu u to vreme. A da se krade oruzje iz magacina i prodaje... To vec nisam cuo, mada kakvo je rasulo u Vosjci nista me ne bi cudilo (i iskustvo iz rata, znam kako se kralo gorivo i koliko nam se kamioni kvarili zbog vode). A sto se tice momaka iz Topcidera, bliza mi je varijanta da su ih pobili neki lovci na glave. Cak iako su bili u to vreme u objektu ne verujem da su Mladic i njegovo obezbedjenje toliko glupi da bez dobre provere izlaze napolje. Ipak su ljudi iskusni u skrivanju. Nazalost, momci su mrtvi.

Branko

pre 19 godina

Naravno,Vojska je izdala saopstenje u kome se ovaj podoficir predstavlja kao "problematican".Ako je tako zasto nije bio otpusten?Ministarstvo odbrane primenjuje neke titoisticke metode-te on je pijanac,te nije uracunljiv...Setimo se,ona dva nesretna mladica sto su poginula u Topcideru su proglasena za homoseksualce!!Bezbednjaci iz Vojske treba da prestanu da se bave takvim podmetanjima i lazima,Tito je umro...Ili neka obmanjuju malo kulturnije.

dragan

pre 19 godina

Ako se ispostavi da nas je ova vlast-vojna i policijska toliko omalovazila, i vodala kamere po topciderskim rupama, setala kojekakve eksperte tamo -vamo i u konacnom bilansu poubijala te mladice svaka im cast i sram ih bilo stidim se sto sam se ovde rodio, a o onom tipu bosansko brdskom ne ka pricaju popovi kojekakvi a ja mu ni ime necu pomenuti necu

Kir Janja

pre 19 godina

Samo se vi (narode) zabavljajte praznim pricama.Za to vreme Milosevicevi tajkuni pokupovase i ono malo sto vredelo u Srbiji!Nije mi jasno kako se svi pecaju na ovakve pricice koje se serviraju bas iz razloga da bi se javnost zabavljala. A 'di su novci? To je pitanje....

dragan Stojanovic

pre 19 godina

Sada predstoji trgovina americke obavestajne sluzbe CIA i nase DB. CIA drzi kod sebe jadnog coveka, Miroslava Petrovica, a nasoj DB i vojsci nije u interesu da postoji svedok. Sada cemo videti koje ce ustupke nasi dati Amerikancima. Najvise mi je zao i gardista, koji su poginuli i Miroslava Petrovica, kao i mene samog i svih nas sa ovom vlascu, DB i vojskom.

Davincijev kod

pre 19 godina

Za jednog od ubijenih vojnika vojni organi su tvrdili da je blago retardiran, skoro homoseksualac a za onog drugog da je nekom prilikom vikao na svoju (bivsu) snajku. To je trebalo da bude dokaz da su u pitanju agresivne ili kofliktne licnosti.
Sada je ovaj Petrovic udarao glavom o kasetu radi licne promocije. Iz istog razloga je koliko se secam i Zoran Djindjic izmislio Bagzija i kamion na autoputu. Kome prodajes te price, olosu - Kostunice, Tadicu, Davinicu.

Darko

pre 19 godina

Ova naša kukavna vojska izgleda nikako ne može da se otrese onih koji joj rade PR. Logično je da će oni pokušati da ovog Petrovića naslikaju najcrnjim mogućim bojama (te alkos, te labilan, te neodgovoran, te ”odranije poznat policiji” itd). Ali... kako se onda takav čovek uopšte zaposlio u vojsci? Kako se niko za tri i po godine koliko je u vojsci proveo nije dosetio da taj čovek možda i nije pogodna ličnost da nosi uniformu?

Mladen,Leskovac

pre 19 godina

Pa kako sad da saljemo decu u "nasu vojsku". Ako sretnu ili vide nekog od tih bandita ili kriminalaca oficira, da li ce nam se vratiti zivi kuci,pitam se?

Zoran 021

pre 19 godina

Poslednjom ozjavom VJ i njihove obaveštajne službe se dokazalo da tamo još vlada komunizam, gde se vidi po tome da nema demanta ili suprotnog dokaza nego diskeditovanja čoveka kao kriminalca i kriminogenog elementa ! Još samo da ga nazovu špijunom i petom kolonom!
Iz ovog se vidi da u iznetim tvrdnjama ovog oficira ima istine!

milos

pre 19 godina

Jos jedan put, nazalost, su Danica i Vuk Draskovic potpuno u pravu. TO mi daje jos vise uverenja da su oni ipak najveci igraci u Srbiji.

grk

pre 19 godina

Stara priča - klasična zamena teza - Poznat je on nama kao problematičan. Ja u to i ne sumnjam. Siguran sam da nije neka "cvećka" s obzirom na pri;u iz koje je. Ali, u ovom trenutku je bitno šta on govori i da li je to istina. Dokažite, gospodo Drugovi, da su njegove izjave lažne i sve će biti u redu. Nema potrebe da navodite kako je bio pijan a ne kažete zašto ga policija traži - on sam navodi da je dezerter. Gospodin-Drug Davinić kaže da će ispitati navode. Ako to do sada nije utvrđeno onda sam siguran da Petrović govori istinu, a valjda i svi drugi "kojima male sive ćelije" nisu atrofirale od neupotrebe.

Inspector Radisha

pre 19 godina

Jeste da je jako tesko poverovati da su dva mlada zivota ugasena samo zato sto su imali tu nesrecu da nalete na Mladica i njegove gorile, jeste da je tesko poverovati da bi jedan podoficir bio u neposrednoj blizini krugova koji vode i koordiniraju poslove na generalovom obezbedjenju, jeste i da je moguce da su mozda stradali i od potencijalnih lovaca na haske glave i da je moguce da je nekim faktorima izvan zemlje stalo do dalje diskreditacije vojske i drugih institucija sistema, ali budimo realni i vratimo se unazad i pogledajmo kako je slampavo, s puno petljanja i daleko od svake profesionalnosti vodjena istraga o ubistvu vojnika.
To nije bila istraga, vec nevidjena bruka koja je vojsku kao instituciju povukla jos dublje ka dnu i koja je pokazala jos jednom koliko ista zivi u totalnom autizmu i dalekoj proslosti. Setite se sta je sve Vladimir Beba Popovic rekao, koliko su teske njegove optuzbe, i kako niko od prozvanih nije presavio tabak i tuzio za klevete.
Nacin na koji se Vlada Srbije odnosila prema svemu sto se dogadjalo od njenog dolaska na vlast, arogancija i nekompetentnostda kljucnih ministara stavlja punu i potpunu odgovornost za haos u zemlji na njena pleca.
Ima li opravdanja za ignorantski odnost Kostunice prema neminovnosti saradnje sa Hagom od pre par godina, za njegovu grcevitu borbu za zastitu i zadrzavanje Milosevicevih/kriminalnih kadrova na polozajima, narocito u vojsci i policiji, podrsku pobuni JSO, osudi Sablje uz istovremeno ignorisanje korupcije kriminala i trulezi na svim nivoima vlasti i svim sferama drustva.
Obican covek mozda jeste nemocan da uradi mnogo, ali nije ni gluv, ni slep, ni glup da ne vidi gde i kuda ga vode danasnji lideri, da ne oseti svu tu prljavstinu koju ovi uporno od oktobra 2000, iz nekih njima (i ne samo njima) znanih razloga guraju pod tepih ne cineci nista da se iste rese na neki trajniji i posteniji nacin.
Zorane, vrati se...

Vlada, Vankuver

pre 19 godina

Stara pesma: pocela je besomucna licna diskreditacija ovog coveka... Ali, ti ljudi u vojsci ne mogu da shvate da su se Srbija i svet menjaju, i da nista vise ne funkcionise onako kako njihova mozdana masa zamislja. Nadam se da njihova nece biti i poslednja.

Vladan

pre 19 godina

Kako to da vojska zaposljava problematicne tipove ako je vec tako kako tvrde .
Vuk je u pravu, Ceda je u pravu, Beba je u pravu....
Ej Srbijo...

osoba A

pre 19 godina

Maaa neeee, taman posla, sve je to samo propaganda antisrpskih krugova. Dokle cemo se vise zamajavati i hocemo li ikad pogledati istini u oci?? Vrapcima na grani je jasno ko je i zasto uklonio one sirote gardiste, samo nas premijer i njemu slicni nisu obavesteni ni o cemu.

Iju majko moja!

pre 19 godina

Jedva cekam da neki od vojnika koji su bili u toj jedinici na Topcideru kada su ona dvojica vojnika pobijena pocnu da pricaju za novine; valjda se neki vec skidaju iz vojske ovih dana.
Kako li su ti momci sada prestravljeni...

Dushan

pre 19 godina

Bilo bi jako fino kad bi se znalo da je Mladic bio tamo. Na zalost, skoro sam siguran da ovaj Petrovic samo prica sto drugi zele da cuju (iz politickih ili nekih drugih ubedjenja). Podoficir nece biti u obezbedjenju Mladica ako nije APSOLUTNO pouzdan covek.

Boban Savkovic

pre 19 godina

Pre nego sto iko kaze ikakav komentar, neka pomisli da mu je sin bio jedan od dvojice ubijenih u kasarni u Topcideru. Svi su spremni da budu "patrioti" i da stite drzavu preko zivota tudje dece. Normalno da sin Slobodana Milosevica nije omirisao front. Trebalo bi sinove svih tih generala poslati na prvu liniju fronta. I gde je sada sin pukovnika Cosica (komandanta garde), koji je radio u toj zgradi u Kosutnjaku ispred koje su ubijeni gardisti? I sta je odmah zvanicno saopsteno, da se taj jadni covek Miroslav Petrovic, u pijanom stanju samopovredio u kasarni i da je osoba sklona alkoholu i tuci. Opet stari sistem. Odmah pljunu coveka i prilepe mu etiketu. Tako je bilo i sa Curuvijom. Glasao sam za Tadica, ali mi je sve to sa njegove strane mlako i u rukavicama. Oce li neko rasterati bandu, koja nas muci od 45. pa je onda samo promenila boje i odrekla se Marksa i okrenula Bogu. I zasto ne otvaraju dosijea DB. Jednostavno zato sto su krupni danasnji biznismeni na te pozicije postavljeni od strane DB. Pa ko je finansirao sve ove ratove. Svi ti uspesni biznismeni, koji su sada vlasnici kompanija i banaka. I sada ujedno daju i pare za dobrovoljne predaje. Ovom zemljom i narodom vlada DB u sprezi sa vojnim vrhom uz zna se ciji blagoslov. I opet narod treba da ispasta. Jedna raja a dva gospdara. Caru carevo, a Bogu bozije.

Drnda

pre 19 godina

Mi smo svi bolesni sto pustamo da nas vojska i Kostunicina strahovlada ovako drndaju. Uplicu nas u konverzaciju sa vakum prostorom, kako bi oni dobili na vremenu i ne bi li nas dokrajcili u torturi. Pazi da je u pitanju promocija doticnog Petrovica. Bas smo mislili da ga izaberemo za novog premijera. Da vas to mozda nije uplasilo ili nas samo odvodite dalje od mesta zlocina? Interesantno bi bilo da nam kazete i zasto ga trazite, ako je samo malo poremecen kakvog nam ga zelite predstaviti. Jos bi interesantnije bilo da nam kazete kako je moguce da su se vojnici medjusobno poubijali. Tadica bih zamoli da prestane da nam se obraca jer je i sam upleten u sve ovo. Juce nije prepoznao Sljivancanina na tom istom mestu, a danas u mislima tumara o Mladicu.

MilanS

pre 19 godina

Ne razumem zasto smo ovakav narod? Svako zeli da pokaze da je jako pametan i obavesten. Zato ovo upucujem onima sto ne veruju da smo naoruzavali neprijatelje. U Banjaluci sam licno, svojim usima i ocima, od
prijatelja cuo pricu da je za vreme rata bilo jako unosno i uobicajeno trgovanje oruzjem. Cak mi je rekao kolika je bila cena automata, cenu svakog pojedinacnog metka! Sramota me je bilo da pitam da li zna protiv koga je bilo upotrebljeno to oruzje. Toliko o svesti naseg milog naroda.
A vama sto ne verujete porucujem, nemojte da verujete ali to ostavite za sebe. Mozda je ovo podmetnuta prica, ali onaj ko salje dete u ovakvu vojsku ima prava da strahuje. Na kraju ovo nije jedna vojska, imao bosanski kadar (Srbi), pa srpski kadar (Srbijanci), pa Kosovski (valjda opet neki Srbi) pa sad posalji dete u vojsku, ako smes.

drecun

pre 19 godina

Prosto je neverovatno kako ljudi naivno poveruju u sve što im se servira, samo ako to imalo odgovara njihovim predubeđenjima. A predubeđenja se lako kreiraju - sto puta izrečena laž postaje istina. Ovi su lazi sracunate na obezvredjivanje nase jedine institucije koja nikad nije bila povezana sa bilo kakvim kriminalnim aktivnostima, osim nakoliko beznacajnih slucajeva pocinjenih od nekoliko vojnih marginalaca. Setimo se samo slucaja u Topcideru prosle godine kada je "nezavisna vojna istraga nedvosmisleno utvrdila i u potpunosti rekonstruisala dogadjaj u kome su stradala dva vojnika: "Nema nikakve sumnje da su dva strazara posle rasprave u kojoj je jedan od njih bio za saradnju sa tribunalom u Hagu dok je drugi bio protiv pucali jedan na drugog posle cega je jedan od dvojice strazara prvo ubio sebe duplim rafalom sa razdaljine od 150 metara, zatim popio dve brlje, istresao nos, zaklao se tupim nozem i posle toga ispalio jos dva rafala sebi u ledja i to iz zasede."
I posle jednog ovako intoniranog saopstenja, koje je nedvosmisleno stiglo iz kuhinje istih onih, koji su 99' proglasili pobedu nad NATO-om, neko se drznuo da posumnja u verodostojnost ovog saopstenja. Strane obavestajne agencije i njihove sluge su lagali do te mere da su cak iznosili sumnje da su strazari mozda ubijeni od strane telohranitelja gen. R. Mladica iako je svim patriotama poznato da gen. R. Mladic uopste ne postoji i da je on izmisljeni superheroj iz naucno-fantasticnih filmova bivseg "RTS-a" koji obicno obitava na Marsu i kao takav nije u mogucnosti da se seta po Topcideru.

Mare

pre 19 godina

Ako ne mozete likvidirati svedoka, proglasite ga neuracunljivim (dusevno poremecen, kriminalac, alkoholicar, i tome slicno)... Upravo tako nesto smo mogli cuti danas u saopstenju vojnih organa. I misle da ce im to proci. Covek nesto zna i hoce da govori o tome i tu sigurno ima istine. Mislim da cemo u vrlo skorije vreme videti kako zlocinacka organizacija puca po savovima. Ne mogu oni vise nikoga zavarati svojim smesnim saopstenjima.

Milko

pre 19 godina

Znači, Petrović postoji, služio je na jugu Srbije i nije izmišljen. Sve drugo, o tome jeli pio ili nije pio, je li ga bolela glava ili noga, voli li se isticati ili je bio tih, od manjeg je značaja. Pitanje je, da li je tačno ono što on tvrdi, ili nije tačno?

mama

pre 19 godina

Da li se ti ljudi, koji za sebe kazu da su hriscani, boje Boga?
Da li oni koji blagosiljaju sve te zlikovce a potom sahranjuju njihove zrtve, znaju sta rade?
Znam da je strasno, ali pravda bi bila da niko od tih ljudi ne doceka unuke, kao sto nece ni oni nesrecni ljudi koji su zbog "heroja" izgubili svoju decu!

Vlada

pre 19 godina

Vojska je izgubila svoj kredibilitet jos onda kada je postala instrument Milosevicevog rezima, a zatim i kada je izgubila ratove, bilo to u ratu ili miru. Zatim je pobedila na Kosovu i zastitila kosovske Srbe, blago se njima mada su oni i sami dosta krivi za sve jer su pristali na Milosevicev pogrom svojih komsija. Jeste braco, tako je bilo, ako ne verujete onda ne poznajete kosovske Srbe bas najbolje. Zatim su malo trgovali sa Sadamom i naneli stetu narodu a ne samo drzavi za koju me bas i zabole, jer ne znam u kojoj drzavi zivimo. Sve vreme su u stvari stitili svoje zlocinacko dupe od Haga i pravde koja ce ih sigurno stici i neka znaju: bolje vas da stigne kazna koju ste zasluzili nego vasu decu kada vas ne bude bilo.
Sve vreme se kriju u drzavnoj zajednici jer tamo ne odgovaraju nikome, nijednom parlamentu i nijednoj Vladi. Oni su nas najveci problem i samo su nam nesrecu donosili.
Dole sa zlocincima!!!

paja

pre 19 godina

A sto mislite da je trgovina oruzija sa Albancima nemoguca? Da nije zbog velike casti srpske vojske? Ako njima ne pada tesko da ubiju coveka sto bi im bilo tesko da na ovaj nacin ostvaruju profit?

Tatko

pre 19 godina

Nemam nameru da iznosim svoje misljenje iz razloga zato sto ga i nemam, a nemam ga samo zato sto su sanse da je ovo istina:laz = 50:50
Ne mogu da verujem da se vecina komentara vezuje za neke zakljucke koji bi mogli da se uzmu ozbiljno jedino u situaciji da je pisac bio na licu mesta (a niko od nas nije bio tamo, zar ne?).
Takodje ne mogu ni da verujem da su se ova dva mladica (u celoj ovoj stvari najvise mi je zao njih) ubili uzajamno. Cudi me da niko nij eovaj dogadjaj povezao sa onom famoznom emisijom na RTS-u , kada je vestak TVRDIO da momci nisu ubijeni od strane treceg (ili vise njih) lica. Ako se ikada ispostavi da je STRUCNJAK POGRESIO (ovo je ipak najblazi izraz), onda treba tu njegovu strucnost staviti pod pitanje a to posredno znaci da svi slucajevi na kojima je on vestacio padaju u vodu.... da li ti mozda nekome i ne odgovara?!

Stojiljko Dusanovic

pre 19 godina

Prvo, ono sto je pisalo u Danasu je mnogo duze nego sto pise ovde na B92. Petrovic je dao prilicnu kolicinu svojih podataka, tako da je lako proveriti da li ta osoba postoji ili ne, i gde je sada (sto je pitanje da li moze da se izvede za Dušana Stojiljkovića). Drugo, cela prica zvuci prilicno uverljivo, i nije suplja (procitajte je sami na Danasovom sajtu). Ako vec hovemo da pricamo o teorijama zavere, upravo ono sto pise Stojiljkovic moze da se nazove operacijom saniranja stete. Kada nesto sto ne moze da se demantuje napadne, samo u cilju diskreditacije, makar se posle "diskreditujuci" argumenti pokazali kao ordinarna glupost (videti bombardovanje putnickog voza za vreme bombardovanja SRJ 1999.).

Zlaja

pre 19 godina

Naravno da je kompletna prica izmisljena, a 'junak' fiktivan. Studija o izvodljivosti je blizu a Mladic jos vrlo daleko! Zdravom razumu je svakako mnogo blize da zakljuci kako je zelja 'svjedoka' da se vrati i svjedoci u Srbiji, po svemu jedna pateticna kontradikcija koja dovoljno govori za sebe. Gospodin vodnik je najvjerovatnije jedan od onih koji je uhapsen ili predat Amerikancima na Kosovu a 'provaljen' od strane Albanaca zbog bestidnog sverca oruzjem ili neceg jos unosnijeg, a sada ima izbor: da ga 'deru'oni ili mi. Sta mislite da li je izbor bio tezak?!

Vracarac

pre 19 godina

Nikada nisam podrzavao, niti podrzavam ni ratne zlocinace, ni Crkvu, ni vojsku kao vojsku, ali mi cela ova konstrukcija jako smrdi. Prica da su Mladicevi ljudi ubili vojnike mi deluje mnogo nestvarnije nego da je to ucinio neko kome je u interesu da se to svali na Mladica (ili vojsku, svejedno). To mi se ne uklapa ni u psiholoski profil "mladicevaca", za koje sam ubedjen da iskreno veruju da su radili i rade pravu stvar za Srbe i Srbiju (isto toliko sam ubedjen da grese) i da oni ne bi tek tako likvidirali mlade vojnike.
Interesantno je da se ova prica pojavljuje u Danasu i to na dan Cedinog svedocenja (koji pokusava da se predstavi kao jedini predstavnik gradjanske opcije u Srbiji, da ga slucajno neko ne bi priupisao "odakle ti pare, bre), koje ide ruku pod ruku sa ovom informacijom. Teren je lepo pripremio Draskovic, koji najotvorenije zastupa americke interese u Srbiji. I sad svi oni pokusavaju da nas, koji smo svih onih godina bili protiv Milosevica i za promene, navuku na jednu, cini mi se, providnu pricu.

silver_surfer

pre 19 godina

Recimo ovako: neka je to sve zakuvala amerika i neka je taj oficir spijun. Ali kako da poverujem u pricu da su se ona dvojica nesrecnih decaka posvadjala oko necega sedeci na brdascetu dok su se odmarali u toku teske patrole!?!!!! I sta, ovaj mu je rekao da je seljak ili da mu je ruzna devojka, a ovaj ga izresetao zbog toga!?!? I nekako slucajno kamere koje su bile stalno ukljucene bas, tada nisu radile! Bas tada, jel? Pa ja stvarno ne mogu da poverujem u to. Osim toga, taj deo jeste strogo cuvan, a zbog cega? Sta, ostalo je nesto posle Drugog svetskog rata!? Jel? I da se vratim na prvu recenicu, svakako da je taj oficir u pravu i verujem mu 100% posto! I ubedjen sam da su ta dva momka videla nekoga koga nisu smela da vide-Mladica!

bami

pre 19 godina

Iskustvo nam govori da će neki ministar sada izači u javnost i reći da treba formirati novu komisiju i sprovesti dopunsku istragu.
Rešenje za ovu situaciju je penzionisanje svih aktuelnih oficira iznad čina potpukovnika, i jednokratno korenito rasturanje postojeće BIA i vojnih obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi.
Tome treba dodati i hitno smenjivanje penzionera Davinića sa mesta ministra odbrane!

Alo?

pre 19 godina

Bas fino!!! Nase starijesine preprodavaju oruzije Albancima da bi mogli bolje istrebljavati nas narod sa Kosova i Metohije. Svaka vam cast!!!!

I_Local_I

pre 19 godina

Zbog ocigledne logicnosti oko citavog dogadjaja (a i sire) tvrdim da je malo ljudi sa pomracenim mozgom. Oni koji nam ovde prosipaju nonsens nisu obicni ljudi, vec specijalci koji pokusavaju da pricaju nasim jezikom. Dragi sugradjani, obicni ljudi, nama su dva vojnika ostavila na cast da se istina o njihovoj smrti otkrije. Svako od nas je mogao izgubiti dete na ovaj nacin. Ustanimo u odbranu nase buducnosti i u odbranu casti onih nevinih koji su nam pomogli da progledamo (topciderski vojnici, Djindjic, Curuvija, Stambolic, Dada Vujasinovic, Milan Pantic, Srebrenicani, oni iz hladnjaca, oni kojima se ni ime vise na zna......)

Gnev

pre 19 godina

Ovo smo svi znali vec mesecima. OK, mozda nismo znali koji je haski optuzenik bio u pitanju, ali treba biti jako glup i ne umeti izvesti zakljucke nakon bahatog ponasanja vojne komisije, pokvarenih kamera, pokusaja (uspelog?) zataskavanja dvostrukog ubistva, onog bezobraznog otvaranja skrovista za medije mesecima nakon ubistva... Evo, sad znamo i ko je bio tamo. Drzava nam jos uvek nije dala zvanican odgovor na pitanje sta se desilo u Topcederu, niko nije nije uhapsen, cak ni osumnjicen za ovo odvratno ubistvo zbog koga bi u jednoj zemlji sa iole prihvatljivim etickim principima kompletna vlada morala da podnese ostavku. A sada ima elemenata i za krivicno goenjenje pojedinih njenih sluzbenika. Nista ne brinite, razni Davinici, Stojkovici, Kostunice i Jocici, i Milosevic je mislio da ce doveka biti na vlasti, pa evo gde je sada. Necete ni vi uspeti da zaustavite vreme, a sledeci 5. oktobar ce sigurno imati i svoj 6. oktobar, necemo propustiti dve uzastopne prilike da napunimo zatvore onima koji nas unistavaju, narocito ne sada, kad su sve maske pale i dobro znamo KO je KO.

G-Can

pre 19 godina

Naravno da su zbog toga momci ubijeni. To samo idiot tada ne bi zakljucio. Samo sto tada voji vrh i vrh drzave nisu zeleli da ukazu na dovoljno dokaza o prisisvu Mladica u Topcideru gde su moci ubijeni. Zasto? To treba pitati Kostunicu!

Grisom

pre 19 godina

Opa! Gospodin Tadic staje u odbranu ugleda vojske. Znaci da je i on za vreme svog ministrovanja znao gde se cuva Mladic. Tadic je deo Kartela.
FREE DS!

Kobasicar

pre 19 godina

Prica o ubijanju dva vojnika u Topcideru me je zatekla u vremenu razmisljanja o odradjivanju "duga" prema otadzbini. Iako sam iz iste otisao jos pre ovoga dogadjaja, mislio sam da se barem nesto u toj nesrecnoj vojsci promenilo. Sada sam siguran u jedno, kao sto je pomenuo jedan davalac komentara, da cu uspesno proslavljati godisnjice bezanje od te iste vojske. Sa druge strane jako me je razocarao stav SPC. Mislim da izjave i podrska koju daju zaista nisu na mestu. Moramo da budemo svesni da zlocinci moraju u Hag! To je osnova nekog napretka, ako ga vrhovnici uopste i zele, posto je njihovim g****ma lepo i ne bi zeleli da menjaju.

Opijum

pre 19 godina

Ma sta rece gospodin predsednik? Da se ugled Vojske SCG ne sme narusavati? Kao, vojska uziva visok ugled od kad je izdala Jugoslaviju i stavila se na stranu Cosica i Milosevica? Ili je taj ugled izgradila u Vukovaru, Sarajevu, Zadru, Dubrovniku, Srebrenici? Ili je vojska izgradila svoj renome po hladnjacama, krematorijumima i helikopterima za Budvu? Ili ucescem u finansijskim skandalima? Ili su mozda njenom ugledu doprineli njeni vrhovni komandati, nacelnici generalstaba, generali i visoki oficiri - listom optuzeni od strane UN-a? Cast normalnim ljudima i oficirima u toj vojsci, ali o kakvom vi to ugledu pricate, gospodine Tadicu?

Младен Остојић

pre 19 godina

Много ми је ова прича шупља и наивна, заиста. И крајње ми је сумњиво то што се баш сада пласира. Слажем се са оценом да се комбинацијом увреженог мишљења, полуистина и тоталних лажи сервира једна крајње опасна медијска бомба. Чуде ме сви који тако олако прихватају све као непобитну истину - побогу људи, ради се о веома озбиљним стварима! Можемо да не волимо војску или Коштуницу, али не морамо као овце да трчимо за сваким звоном. Узмите све са зрном соли, одрасли сте људи, нарочито када су у питању моменти који одређују будућност ове земље (у недељи смо када се одлучује о нашем путу ка Европској унији), и када се изричу веома озбиљне тврдње и оптужбе.

momcilo

pre 19 godina

Gospodo, da nismo malo poranili. Napolju je mrak ! Pa od 45 godine pa do danas ovu nasu Srbiju kontrolisu tajne sluzbe sto vojne sto civilne i onda se cudimo sta nam se desava. Negde se D od demokratije ovde davno izgubilo.

Tvrtko

pre 19 godina

A dvije trecine Srbije (glasaci DSS, SPS, SRS G17)i danas vjeruje da je i ovo jos jedna zavjera protiv Srba. Oni cvrsto vjeruju da su Mladic, Molosevic, Karadzic i ostali zlikovci nevine zrtve, a da su Srebrenica, masakri po Sarajevu, hadnjace s alabnskim lesevima, Racak, rusenje Dubrovnika, etnicki ocisceno pola Bosna, samo dio te zavjere. A najgore od svega je da ovakvo misljenje podrzava i SPC. Srbe mogu da razumijem i propagandu i pranje mozga, ali da se crkva stavi na sranu ubica I pljackasa to stvarno ne razumijem.

Dušan Stojiljković

pre 19 godina

Prosto je neverovatno kako ljudi naivno poveruju u sve što im se servira, samo ako to imalo odgovara njihovim predubeđenjima. A predubeđenja se lako kreiraju - sto puta izrečena laž postaje istina.
Ova priča o "podoficiru Petroviću" je tako naivna, tako dečije sročena, da je tragikomično gledati kako se ozbiljni, odrasli ljudi primaju na nju. Ništa tu nije novo i do sada neviđeno: na bazi "zna se" tvrdnje ("vojska čuva Mladića") i realnog događaja za koji svi znaju (smrt gardista na Topčideru), napravi se priča koja teško optužuje ciljanu grupu (čoveka ili organizaciju). Doda se nekoliko istinitih i lako proverljivih detalja, npr. pomenu se neke osobe, neki događaji, nečije reči, e da bi sve posle provere radoznalih novinara koja je obično površna celoj priči dodao oreol realnosti (jer, ako je tih nekoliko detalja istinito, mora onda da je i sve ostalo, što se nikako ne da proveriti, takođe tačno).
I onda, svedok je nedostupan (u američkoj bazi negde u okruženju), ali je eto ipak odatle uspeo da se dopisuje sa novinama i to baš "Danasa", šatro ozbiljne novine a koja će oberučke dočekati bilo šta kompromitujuće o haškim beguncima, jer je zaboga "Danas" novina građanske orijentacije (i na tu priču dobija donacije, inače bi se odavno ugasili zbog očajnog tiraža). Ispostaviće se i da mu to nije pravo ime, "zbog sirnosti njegove porodice" i slično.
A sve šupljine priče će pasti u drugi plan. Npr, zašto su od sve one redovne vojske koja godinama čuva objekat u Topčideru ubijena baš ova dva vojnika? Oni su, kao, videli Mladića, i to na stazici u šumi pored ograde (?!), a niko ga drugi nije video za sve vreme iako je u objektu danima. Naivno. Onda, drži se nekakvo savetovanje o premeštanju Mladića itd. Ej, simpozijum, i to u sred vojnog objekta gde se po prirodi stvari muva previše prolaznih ljudi. Koliko ljudi je potrebno za jedno takvo savetovanje? Posle deset godina uspešnog skrivaja, Mladićevi čuvari drže savetovanje (!!) i to u sred vojnog objekta. Pa zar nije ovo mali Perica konstrukcija, naravno sa neidentifikovanim oficirima, e da bi se impliciralo da su "svi oni (oficiri) isti".
Ali, treba još ocrniti zlu vojsku. Tu je i trgovina sa arhineprijateljem - Albanci sa Kosova i juga Srbije. Eto, čak i oni koji su gajili neke pozitivne emocije spram vojske, posle ovoga mogu samo da otpljunu u opsuju. Sad, što je Kosovo prepuno kineskog oružja iz Albanije, i što su Albanci i na kosovu i na jugu Srbije skoro isključivo bili naoružani kineskim i nešto malo ruskim oružjem, to naravno znaju samo malobrojni poznavaoci naoružanja. Dovoljno je prelistati izveštaje o zaplenjenom i otkrivenom oružju na jugu Srbije od 2001. do danas, pa videti da je u pitanju isključivo kineska roba. Fotografije da ne pominjem.
Mnogo toga se još može reći na temu ovog incidenta (baš tako), i to ovako na prvu loptu, ali komentari na sajtu B92 nisu pravo mesto. Pitanje koje svako treba da postavi je: kome je u interesu da plasira baš u ovom trenutku ovakve (dez)informacije? Ko je sve uključen u ovu operaciju? Ko ima veze sa njom, a ko će da se okoristi i dobrovoljno priključi? Zašto baš ova priča, baš sada? Ovo uopšte nisu naivna pitanja, naročito ako prvi trag zaista odvede do kapija neke američke vojne baze (što ne mora da znači da tamo postoji neki Petrović). Vojska nije cvećka i tamo ima nepatvorenih balvana - kao što je oduvek bilo, zašto i to ne reči - ali mislim da je neosporivo da se vodi kampanja diskreditacije u javnosti. I crkva se sve češće pominje u paušalnim a teškim optužbama i kritikama. Nemojte da ste naivni, takve stvari se ne rade tek tako, spontano. Zvuči paranoično, ali potražite na internetu neki od Manuala za vođenje psihološkog i subverzivnog rata. Pogledajte izveštaje sa kongresnih saslušanja o specijalnim operacijama po svetu. Zapanjićete se prepoznajući neke ovdašnje događaje, pa i ljude.
Izvinite zbog opširnosti, ali mislim da je stvar krajnje, krajnje ozbiljna.

vido'je

pre 19 godina

Divno, pa ovo je bezskrupulozno vucenje za nos citalaca. "Danas" obavestava americku ambasadu da je momak u njihovoj bazi u susednoj zemlji jer to americka ambasada ocigledno ne zna i jos za vrhunac "Danas" je jedini koji je mogao da kontaktira doticnog, za razliku od svih navedenih koje je obavestio.
Znaci, Ministarstvo odbrane sada treba da pita americkog ambasadora (koga je o tome obavestio "Danas") da li je istina to sto "Danas" pise na svojim stranicama. Zasto li je to objavljeno bas danas?

Nevernik

pre 19 godina

Kakve crne pobede je V Republike Srbije izvojevala 90tih?! Je li nam mozda teritorija sira? Ponavljam, MENE oni tamo nisu branili! Oni su tamo branili svog cenjenog vodju koji je sad u Hagu! A sa njim ce valjda jednog dana biti i cela ova UHVATI ME AKO MOZES druzina!

Borko

pre 19 godina

... Pre neki dan se šef GŠ hvali USA ambasadoru da vojska ima hrane, i da je daje vojnicima! Jaka vojska, nema šta. To je ona ista vojska što je pobedila NATO ali se iz čistog ćefa povukla sa teritorije oko koje se ratovalo. Dok dovoljno ljudi ne bude shvatilo da smo, svi zajedno, u čeljustima podivljalih delova DBa i KOSa oni će nas do kraja upropastiti (recimo da nisu još).
Kaže neki bata i da Koštunica nema veze s vojskom. Nema, nema. Nema on veze ni sa čim, samo nam je svima premijer.

Боро

pre 19 godina

Поново се потврђује политичка незрелост Владе Србије и предсједника Бориса Тадића који ће бити најодговорнији што ће Србија пропустити још један воз за Европу. Коштуница је крив зато што се све то на Топчидеру дешавало уз његово знање, а Борис Тадић је крив зато што није искористио свој рејтинг у народу и функцију коју обавља и оштрије захтијевао да се испитају убиства војника на Топчидеру и у Лесковцу. Тадић из политикантских разлога није дао јачу подршку Вуку и Даници Драшковић, који су још прије пар мјесеци упозоравали на то шта се дешава у нашим касарнама. О посланицима СПО који су се извињавали генералу Лазаревићу не вриједи трошити ријечи јер се коцкице полако слажу, и на видјело излази зашто је требало ућуткати Вука и 'бјелопољски лоби'. ДС се нада да ће се бирачко тијело у Србији подијелити на оне који су за радикале и оне који су за њих. Мислим да нису заслужили да они буду ти који ће водити мегдан са радикаима, јер има бољих од њих. Радикалима и њиховој погубној политици се мора пружити радикалан отпор....

G. Milivojevic

pre 19 godina

Ako su zaista vojnici ubijeni da bi se sakrila istina o Mladicu (ili bilo kome drugom), onda ministra odbrane i nacelnika Generalstaba treba osuditi na najduzu zatvorsku kaznu!

GuC

pre 19 godina

... Narednih sto godina ce se proucavati fenomen ispranog mozga u Srba, zaista smo otvorili novo poglavlje u psihopatologiji (ili obrnuto).
Svakako da je bio Mladic i to ne zato sto je to ovaj covek rekao, vec zato sto svako ko je odbio da mu mozak promeni mesto, to SAM mogao da zakljuci. Poredjate redom, ko koga kada gde i s a kim... neistinu su govorili i vojni istrazitelj i sudije pa su nagradjeni "prelaskom" u CIVILNO pravosudje. "Vrdao" je i Davinic, sto puta, pare i oruzje i Fond za reformu vojske, ha, ha...El Dorado! Znaci mogu i vama i meni da dopadnu kao delioci pravde? Deca mrtva, ko zna koliko njih?
Nedostaje samo jos kako je to podla izmisljotina Batica koji se pravi da je advokat poridicama ubijenih mladica, vojnika, a u stvari bi hteo da se vrati na "vlast"! Ajmo rodoljupci i patriote, zatvorite cvrsto oci i zasenite Andersena...biip!!!

posmatrac iz susjedstva

pre 19 godina

Kakav haos i uzas od zemlje. Ubijaju se djeca da se zastiti naredbodavac genocida i masovnih zlocina. Grozota. To je danas Srbija. Pa i u Ruandi se to ne desava. Tek danas vidim dalekovidost politike koja se izborila za nezavisnost bivsih Yu clanica. Da nije tako danas bi i Slovenija i Hrvatska i BiH i Makedonija morali zivjetu u tako bolesnom drustvu.

Urbaniak

pre 19 godina

Momci, davno je receno "Ispod slema, mozga nema!" Zato, ne odazivajte se pozivima da sluzite vojsku. Kad budemo imali drzavu, a ne kartel, onda ima smisla vojna obaveza.

Takeshi Kitano

pre 19 godina

Užas."Šta reći", osim da su u Srbijici glasine redovno istina. Ovo je suviše mala i smešna zemlja, da glasine, kao i one koje su prozujale među narodom da su vojnike ubili zbog Mladića, ne budu istina. Iako čovek negde u dnu mozga zadrži neku rezervu, nadajući se da je posredi neki drugi, prozaičniji razlog... Zašto verovati ovoj priči? Zato što, nažalost, u potpunosti korespondira sa suštinom svih glasina o konkretnoj temi poslednjih meseci... trgovina oružjem, trgovina sakrivenim haškim optuženicima, trgovina razlozima za ubistvo Premijera... I još jedan razlog... u dnevnoj štampi neki dan objavljene su fotografije, imena i biografije novih članova našeg Generalštaba... sve lik do lika... katastrofa. Čuvajte glave ljudi, ovde smo daleko od kraja početka petog oktobra.

Deksi

pre 19 godina

Smesno, pa dokle cemo da verujemo pricama za malu decu! Pa ovakvu glupost ni Hickok nije mogao da smisli u svojim najboljim danima.

nesa

pre 19 godina

Komunisti u vojnim sluzbama bezbendosti, policiji i mafiji zajedno sa nekim politicarima drze ovu zemlju u okovima i ne dozvoljavaju joj da se otvori prema svetu...
U pravu je bio Beba Popovic kada je rekao da vanredno stanje Srbiji treba da traje barem pet godina dok se banda crvena ne istera iz institucija sistema.

Boško

pre 19 godina

Kao u onoj priči o čobaninu i vuku, gde on zafrkava seljane pa se niko ne pojavi kada zaista vuk napadne njegove ovce, tako mi je VEOMA teško da poverujem u bilo kakvu "senzacionalnu" informaciju koju plasira "Danas". Imali smo najmanje dve teške obmane (da ne kažem laži) u nepunih mesec i po dana, sve pod parolom "ekskluzivno samo mi objavljujemo", i obe su kao slučajno bile negativne po vladu ili Demokratsku stranku, tako da osnovano sumnjam da je i ovaj put u pitanju podmetanje. Žao mi je, ali "Danas" je sam kriv za to. Samo mi ostaje nejasno da li naivno, u želji za povećanjem tiraža, objavljuju sve što im neko "u poverenju" dostavi, ili je u pitanju otvoreno stavljanje u službu samo jedne političke grupacije koja je već nekoliko meseci u užurbanoj medijskoj kampanji upravo protiv Vlade Srbije, Tadića i Demokratske stranke.
Metodi i informacije koje se plasiraju me veoma podsećaju na već viđena jela iz kuhinje nekadašnjeg Biroa. Živi bili pa videli.

sasa jokic

pre 19 godina

VJ je hteli mi to da priznamo ili ne jedna zlocinacka organizacija, koja je sve ratove u poslednjih nekoliko decenija izgubila, i to ponajvise zbog toga sto se vise bavila svercom i kriminalom i pre svega politickim podanistvom Slobodanu Milosevicu i njegovoj bandi. Ucestvovali su u progonu opozicionih lidera, i na kraju i u ubistvu Zorana Djindjica. Ono malo casnih oficira sto je nekada sluzilo, ili je proterano ili su sami napustili sluzbu. Otuda i toliko protivljenje ulasku u partnerstvo za mir, jer ne zele da se odreknu svojih "poslova", koji im donose milione eura, a i strah od "isplivavanja" istine. A sto se Davinica tice, On samo potvrdjuje kakav je profil stranke g17+!.

Jaroslav

pre 19 godina

Da, kako da ne. Bas zovu podoficire na sastanak na kome se "planira" Mladicevo bekstvo. Da nisu mozda vodili zapisnik na sastanku? I povrh toga kaze da Srbi prodaju oruzje koje ce biti korisceno protiv Srba. Ne znam ko mu je sastavio scenario, ali je to amaterski izvedeno. To je samo jos jedan u nizu pokusaja udara na vojsku. Covek hoce azil u SAD pa je morao da isprica neke bajke da bi mu Ameri dali azil.

gorica

pre 19 godina

Istna uvijek izađe na videlo, samo uvek kasno, a to je logika kojom se služe ovdašnji političari. Sada očekujte da se neka nesreća desi na Avali slično kao na Topčideru. Srbija nije velika zemlja a i Mladiću se ne šeta mnogo, a i blizu je Koštunica za jutarnju kavu.

Beograđanka

pre 19 godina

Studenti, srednjoškolci, profesori, roditelji, svi građani Srbije - na ulice. Ako sada ne kažemo ne korumpiranoj državi i mafijaškoj vojsci, ako sada ne pokažemo jedinstvo u stavu prema vlasti koja žrtvuje dva malada života nas običnih ljudi, zarad zaštite "heroja prošlih vremena", kako će ova Srbija pogledati sebi u lice?

think about

pre 19 godina

Pa sta je, hocemo li opet 15 godina nemo da gledamo kako nam kloshari kroje "buducnost"? Kako to da JAT moze da strajkuje mesec dana a da gradjani citave zemlje de mogu da organizuju jedan protest? Jesmo li ovce ili misleci narod odgovoran za zivote i buducnost pokolenja? Demokratija, to smo mi, a vlada je tu samo dok mi to hocemo!

Banat

pre 19 godina

Kostunica ne moze biti odgovoran za ponasanje Vojske. On je premijer Srbije. Odgovore traziti od nadleznih: ministra odbrane, predsednika SCG, Srbije i Crne Gore.

Zlatko Zlatanovic

pre 19 godina

Razmislite malo kome je u interesu slabljenje ugleda i uticaja vojske (a time i drzave u celini) sada kada je aktuelno resavanje pitanje statusa Kosova?
Pa zar posle svih onih fenomenalnih pobeda nase vojske tokom 90ih godina proslog veka jos uvek postoje oni koji sumnjaju u nasu vojsku. Treba naglasiti da ovi koji sumnjaju u nasu vojsku su isti oni koji nisu verovali da je nasa vojska oborila ogroman broj letelica NATO soldateske i cak sta vise nisu verovali ni da smo mi pobedili u tom ratu iako u to veruje ceo slobodarski svet pocev os S.Koreje pa do Kube.

Stari Starojko

pre 19 godina

... Ne znam da li je VSCG bila umesana u trgovinu oruzja sa OVK, ali znam sigurno da sam kao policijski rezervista '98 godine na Kosovu, na ubijenim Albancima iz OVK video nase zvanicne vojne uniforme i naoruzanje napravljeno u Zastavi.
Dakle, trebalo bi postedeti citalacki auditorijum bezvrednih komentara.

Leo Popovic

pre 19 godina

Uopste ne verujem u ovu konstrukciju, zato sto je plasirana iz ovdasnjih krugova kojima ne odgovara da dobijemo studiju o izvodljivosti! Radi se o delu ljudi koji su bili u vladi DOS-a, ali i nekim pojedincima i grupama koje su se obogatile u vreme Milosevicevog rezima i koje ne zale sredstva kako bi oborili Kostunicinu vladu!

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 19 godina

Mnogo neverovatnija je priča da su se vojnici poubijali međusobno, i mnogo logičnije zvuči varijanta da su oni ubijeni od strane trećeg lica, zbog nečega ili nekoga, možda i zbog Mladića. Mala digresija - ako su Pavković i Hadžić (po glasinama) uspeli da pobegnu pred očima cele policije, zašto se Mladić ne bi "švrćkao" okolo po raznoraznim tajnim vojnim objektima, kad i onako nikog iz vlasti nije briga za to? Koštunica bi od mene mogao da dobije samo studiju izvodljivosti hvatanja Mladića.

Gvozdje

pre 19 godina

Da, Srbija je zemlja cuda jer u njoj posle svih zala, zla bica i dalje tumaraju njom i obzanjuju svojem "pucanstvu" svoju zombiranu realnost.
Da, raspustiti vojsku i rasturuti ceo ovaj sistem zla od vrha do dna!
Hocemo li i dalje sami svojima bacati prasinu u oci? I tadasnja Miloseviceva JNA, zatim VJ, pa danas VSCG i mnogi ljudi iz vrha u svim legalnim i nelegalnim vojnim formacijama na svim stranama imali su redovno vrlo unosne medjusobne transakcije, sto oruzjem, sto drugim sredstvima za brzo zbrinjavanje sopstvene pohlepe. Pa samo o Karadzicu ima toliko dokaza. I ko finansira svu ovu bezaniju i igru zmurke? Zasto?Gospodin Petrovic je dao jedan od odgovora. I sacuvao je svoj zivot, da ga ne bi uzalud poput Zorana Djindjica darovao bestidnom sljamu cija je duhovna hrana mrznja prema svakom i svacem sto ne pripada plemenskom oboru iz 90-tih.

kiki

pre 19 godina

Kako bas sada da da izjavu o svemu sto zna?Zasto bas sada Draskovic kaze kako BIA stiti Mladica?Ko sedi u VSO?Tadic i Draskovic ili Kostunica?
Oni dobro znaju da je ovo jedan nacin da se srusi Vlada Srbije, jer ako se NE dobije pozitivna ocena studije izvodljivosti, Vlada lako moze da padne, cak i verovatno. Znamo i ko zeli da rusi vladu. DS to javno govori vec duze vreme, a Draskovic rusi vladu od njenog osnivanja, iako je dosao na mesto gde se nalazi bas zahvaljujuci toj vlasti.
I zato ovakve izjave Vuka i ovakve senzacionalne vesti kao ova samo JEDAN dan pre moguce odluke EU su ne samo uperene protiv Vlade Srbije nego direktno stete drzavi Srbije.
Nadam se da svi ovi pokusaju destabilizacije Srbije nece proci i da cemo ipak dobiti pozitivnu ocenu od strane EU i pored opstrukcije sa svih strana.

Parezanko Plumbashich

pre 19 godina

Bilo bi stvarno cool kada bi se samo radilo o nekim ovdasnjim likovima!Nazalost, u pozadini su obavestajne i kontraobavestajne igre i igrice Amera i Rusa, Engleza, ponekada i Francuza, Nemaca, okolnih drzava, zemalja Bliskog i Dalekog istoka, islamskih elemenata, Izraelaca itd. itd. Kada se sagleda cela situacija, bilo bi bolje da su nasi preci kucu gradili malo podalje od saobracajnica i transverzala! Npr. negde blize polarnom krugu!

Dax

pre 19 godina

Ne znam sta je bilo u Topcideru, ali nisam bas shvatio da li je covek video ili ima pouzdanu informaciju oko ubistva ta dva decaka? Velika je razlika izmedju toga da li se Mladic tamo skrivao (sto on tvrdi i u sta sam i ja siguran) i toga da je 5.oktobra Mladic bio tamo. Ne smemo mesati te dve stvari iako su mozda povezane....
Dajte da pohvatamo Pavkovica, Mladica i Karadzica i to bi bas Vojska i mogla da uradi, a ona nam treba ma sta dusebriznici mislili (naravno ociscena).

Dovla

pre 19 godina

Još jednom se jasno pokazalo da je Koštunica restaurirao situaciju koja je vladala za vreme Miloševićevog režima: vlastita država je ponovo najveći neprijatelj svojih građana. Mafijaške, obaveštajne i ratnoprofiterske strukture vladaju jednim narodom pomračenog uma, i vladaće još dugo, sve dok i ogromna većina onih koji bi hteli nešto drukčije ne shvati da je sve to deo istog kompleksa, da su i oni koji im se čine prihvatljiviji od ostalih samo drugo lice istog pogubnog spleta nazadnjaštva, fanatizma, kriminala i korupcije, da je Tadić u suštini isto što i Koštunica, patrijarh Pavle isto što i Filaret ili Amfilohije, a Miroljub Labus u osnovi na istoj strani barikade kao i Toma Nikolić, jer svima njima jednostavno odgovara status quo, Srbija kao jedna zaostala i siromašna zemlja puna primitivnih i neobrazovanih ljudi koje svi zajedno, uz pomoć obaveštajnih službi, vojske, policije i kontrolisanih medija mogu da bezočno manipulišu i eksploatišu.
Srećom još ima hrabrih ljudi poput g. Petrovića koji su spremni da rizikuju život i iznesu na videlo istinu o zločinima i mahinacijama ove kriminalne oligarhije koja pet godina posle Miloševićevog pada ponovo guši Srbiju.

zirafa

pre 19 godina

Razmislite malo kome je u interesu slabljenje ugleda i uticaja vojske (a time i drzave u celini) sada kada je aktuelno resavanje pitanje statusa Kosova? Stvarnost je znatno slozenija od novinskih clanaka...

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Eto, konacno istine. I to na bazi pisanja "najobjektivnijeg" lista na ovom delu Balkana. To, pisanje je, opet, zasnovano na otkricu neke "velike srpske zverke" koja je emigrirala u SAD. Ta "zverka" se zove gospodin Petrovic, ako to nije ime "insajdera" ili "zasticenog svedoka", ili sto bi se reklo "umetnicko ime". Emigrirao je zbog ilegalne trgovine oruzjem, pazite sada, kojim nasa vojska snabdeva naoruzane bande na jugu Srbije i diljem Kosova i Metohije. Iz cega se nasem "pucanstvu" servira zakljucak, da smo mi Srbi, ustvari, sami krivi za smrt velikog broja ljudi, kako za vreme ratnih sukoba, tako i kasnije. Jer smo, naoruzavanjem nasih neprijatelja, svesno ili nesvesno, doprineli velikom broju ljudskih zrtava. Zbog toga, dalje, vojsku, kao leglo svakojakog zla, treba rasturiti. Da ne ostane ni kamen na kamenu. Neka nam je nazdravlje "najnovija" istina, koja ce jos vise zakomplikovati vec komplikovanu situaciju. Da li je bilo ko pitao Amerikance sta misle o gospodinu Petrovicu i koliko oni polazu poverenja u "pouzdanost" podataka, koje iznosi ovaj dezerter, koji bi radi dobijanja "green card"-a, odao jos ko zna koliko tajni. Samo ako zatreba. Srbija i dalje ostaje zemlja cuda.

Dragana

pre 19 godina

Ovakvu vest znaju vec ptice na grani! Vojska je glavni akter svih negativnih desavanja, koja su se odigrala u Srbiji u zadnje vreme!
Kod njih jos uvek vazi pravilo da oni stite sami sebe, svoje malverzacije, a ne narod, od kojeg jos uvek zive, i koji cine drzavu kojoj oni ustvari treba da sluze!
U Srbiji je izgleda normalno da sve bude nenormalno!
Pitam se samo kada je kraj njihovoj pohlepi?

m

pre 19 godina

Pa nije ni cudo sto nas proglasavaju za genocidan narod, kad vrsimo genocid nad sopstvenom vojskom. Takvima bi trebalo da se sudi u Srbiji.

Pedja

pre 19 godina

Stvarno!?! Bio je tamo? Kakva koincidencija, hehe. Pa ko je jos sumnjao u to da je pogibija vojnika povezana sa ovim - ja se izvinjavam na sto nemogu da nadjem pravu rec - (biiiip)!

Лаки

pre 19 godina

Младић па Младић па Младић, ама што су се људи окомили на овог "хероја" и "патриоту". Он је само радио свој посао, логори и мучилишта су била сва пуна а он је имао вишка "материјала". Није то био нимало лак посао: требало је пажљиво изабрати оружје, муницију па и место масовних гробница. Да је којим случајем имао на располагању гасне коморе и крематоријуме (као његова браћа по идеологији:немачки нацисти) верујем да би овај "великан" искористио тај много "хуманији" начин ликвидације "проблема".
Што се тиче дечака са Топчидера они су били тамо само несретном игром случаја.

Andrija

pre 19 godina

Verovatno cemo ubrzo iz BIA kuhinje saznati kako je pomenuti podoficir alkoholicar i kockar koji maltretira zenu i decu ili neke slicne pokusaje diskreditacije. Naravno ni na ovo kao ni na izjave Bebe Popovica niko nece moci ozbiljno da odgovori.

Jedan od komentatora rece da je ova izjava protiv drzavnog interesa??? Pa zrtvujte vi vase dete da bi se prikrio drzavni kriminal. Ja postavljam pitanj Kostunici: KO JE UBIO VOJNIKE U TOPCIDERU?

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Da je Srbija normalna drzava...zbog ovakve krvave afere jos jesenas bi pale obe vlade i mnogi bi bili krivicno gonjeni.
I ova vest bice od svih prozvanih demantovana i nakon nekoliko dana pasce u zaborav.U najboljem slucaju, oformice se jos jedna "komisija" ciji ce zadatak biti da se nista ne obelodani.
"Ima tu mnogo neverovatnih detalja...","istrazicemo..."; da, da...Sve je vec jasno. I dok su nasa deca ginula oni su vrlo lepo zaradjivali i bogatili se na prolivenoj krvi.
Ministar Davinic i persone iz vrha VSCG i obavestajnih sluzbi, koji svi zajedno sluze krimogenim interesnim grupama bi morali znati da nicija nije do zore gorela i da ce ih kad-tad ruka pravde svezati.
I Karadzic i Mladic znaju vrlo mnogo delikatnog o sistemu i ljudima koji su i sada kriminalno organizovani u svim sferama drzavnih institucija i na visokim javnim polozajima. I Pavkoviceva saznanja i takodje plase. Stoga se ti neljudi i tako vesto skrivaju pod skutima vlasti...
Oni koji su na bilo koji nacin sluzili ovim zlikovcima i divili im se, u medjuvremenu su od zardjalih kasika pa do voznji hladnjaca sa "breskvama" evoluirali internetom i rukovanjem tastaturom...

maca

pre 19 godina

Svako ko živi u Srbiji zna da u našoj državi - postoji država u državi. Ta država u tami - drži većinsku Srbiju pod okupacijom. Ta okupacija traje već 60 godina. Pošto i dalje odlučuju o našim životima - rade uveliko na tome da Srbija bude što dalje od Evrope. Po svoj prilici imaju nameru da nas povedu u još jedan rat protiv mrskog NATO pakata. Oni drugačiju politiku nisu u stanju da vode.

Gardista

pre 19 godina

Nerado cu vam priznati da sam u toj "casnoj" Gardijskoj brigadi sluzio vojsku 90-ih godina! Kazem nerado jer me je sramota priznati da sam bio deo te raspustene bande. Pozivam sve pripadnike te "elitne" jedinice koji su sluzili tih zlokobnih 90-ih godina da javno kazu ko je sve bio pod okriljem ove jedinice! Ja cu reci javno a neka i ostali gardisti iz tog vremena budu iskrena i neka progovore. ´97. godine Gardijska brigada je cuvala Mladica a pod obezbedjenjem je bila i njegova porodica na Banovom brdu. Tu je bio i Sljivancanin koji je u to vreme iako ga je trazio Hag bio komandant VP 2102 na Banjici takodje uz podrsku oficira sa Dedinja. U gardijskoj brigadi je 70% oficira za koji bi Haskom sudu bili i te kako interesantni! Tadasnji kapetan Drazic, ppuk. Borovcanin i jos mnogi drugi! Neka casni momci koji su tada sluzili dignu svoj glas i neka javno priznaju ko je sve bio tamo kako bismo spasili jos neki mladi zivot da se ne dogodi neka nova afera "Topcider". Pitam Kostunicu dokle ce da skriva zlocince i da zmuri dok neduzni decaci ginu?

Ivan

pre 19 godina

Ovde svi pricaju o Mladicu i zanemaruju cinjenicu da je nasa vojska prodavala oruzije neprijteljskim snagama. Kad ce o tome neko da progovori ?

Bojkot vojske

pre 19 godina

Pa naravno da je bio u Topčideru. Kao "narod je glup pa ništa ne zna". Nismo mi veverice. I svi znaju zašto su ubijena dva mlada momka. Samo vlast ćuti. Sramota!

adam

pre 19 godina

Da ne pricamo o individualnoj odgovornosti ministra Davinica koji krije ratne zlocince samim tim sto se oni kriju pod njegovom jurisdikcijom...ostaje pitanje ko je taj covek, kako je na to mesto dosao....Ko ce nositi politicku odgovornosti za njegove postupke, ko je njega napravio ministrom i ko je dobio ovo ministarstvo koalicionim sporazumom....G17 pa daj onda da ih izljubimo i da idu. Kako sad ministar finansija da dobije kredite i studiju kad mu partiski kolega skriva ratne zlocince...

Bojan

pre 19 godina

Pa sta je tu kao NOVO???
To da Mladica stiti vojska - pa to je stara vest (ko ce koga ako ne svoj svoga). A da su nesrecni momci, onda na Topcideru, videli nesto sto nisu smeli - to je bilo jasno cim je pocela ona svinjarija sa 5 razlicitih verzija njihove smrti.

Aleksandra

pre 19 godina

Ako je ovo istinito, onda je ovo ogromna bruka koja će imati velike posledice po naše živote u vidu ekonomskih investicija i evropske budućnosti... ja stalno ponavljam, dok ne počnu da se hapse jataci i pomagači, kao što i piše u našem krivičnom zakonu, ovo zmijsko gnezdo nikad nećemo otkloniti.

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Molio bih sad sve patriotske miseve koji su "pljuvali" g. Vuka Draskovica da se ili izvine ili zauvek nestanu u svoje misje rupe. Ispostavlja se da je g. Draskovic ponovo bio 100% u pravu, te da Srbijom i dalje vlada sprega udbasko-NKVD-gestapovskih tajnih sluzbi i antihaskog vojnog lobija. Takodje se jasno vidi da su oni koji tvrde suprotno, npr. predsednik vlade, rekao bih "pali sa Marsa", samo sto ne zelim da vredjam planetu Mars koja to svakako nije zasluzila.

Vladimir

pre 19 godina

Ma ne, neee... Ja sam bio u Topcideru! Pa naravno da je bio, a i da nije bio vojska ga je skrivala negde drugde, i jos uvek to cini. Mada, koliko god sve izgledalo beznadezno, resice se to. Pet, sest, mozda malo vise godina ali neki ce konacno da zavrse na susu i u zatvorima. Mi obicni gradjani u to ne mozemo da verujemo sada, a oni to znaju samo ne znaju ko ce od njih da 'zaglavi' i kad ce konacno poceti da dolaze po njih. Pa vi sad vidite, nama gore ne moze da bude, a njima moze ;o)

Rade

pre 19 godina

U tekstu u Danasu, ovaj oficir daje dosta konkretnih informacija, npr. da je u junu 2004. godine dosao na Topcider na sastanke na kojima se planiralo skrivanje Mladica, koji se tada nalazio u kasarni. Elem, da se lako proveriti - to bi i mediji mogli da ucine, ako u Srbiji uopste postoji istrazivacko novinarstvo - da li (a) Milutin B. Petrovic postoji, (b) da li je u junu prosle godine dosao iz Prokuplja (gde je bio na sluzbi) u Beograd. Ako bi odgovor bio "da", onda je sva prilika da doticni govori istinu. Cak i ako se samo ono prvo moze potvrditi (da oficir Milutin B. Petrovic postoji i da je pobegao), verovatno je da je tacno to sto kaze - jer zasto bi neko izmisljao takvu pricu i tako si natovarivao nevolju na glavu?

Ganija

pre 19 godina

Ako je istina da su ubijeni vojnici koji stite drzavu zbog R Mladica onda tu nema komentara. Ta drzava je kriminalizovana, tu vam pomoci nema, osim da narod poziva na bojkot i totalnu neposlusnost.
Ubijati vojnike u mirnodobsko vreme to je najveci zlocin, ali izgleda da u Srbiji ne moze da se zivi bez ubijanja neduznih ljudi. Bog vam pomogo.

миливоје

pre 19 godina

Ја, Богу хвала, прослављам 14 година "избегавања војне обавезе".
Нисам се "примио" ни на "реформе", ни на "нема више рата", ни на "демократску власт".
Све реформе војске (овог нашег башибозука) се своде на бетонирање постојећег стања - није им ново, извештили су се у томе.
Свака њихова прича о рату и миру је као радио-драма са Пајом Патком у главној улози - ем су ми ортаци рањавани у ратовима у којима нисмо учествовали, ем је тамо све преорано гранатама и гусеницама ове исте војске која, наравно, у томе није учествовала, ем смо поразили НАТО и све остале до колена, а сада се сви ти победници крију да нико не може да их нађе (ваљда им сматају блицеви и толика популарност), ем се испод шињела продаје оружје на мало и велико (а где има оружја има и свашта нешто да се протури).
А посао мора да се штити - нема љубави, бизнис је то - министре поткупи и запрети, новинарима само запрети (много их је за куповину), по раји удри психолошко-пропагандним ратом да све прашти...
Савет млађим читаоцима: Ако сте већ ради да узмете пушку, урадите то из сопствених разлога.

Janpjer

pre 19 godina

Sve to je samo odraz stanja u Srbiji gde cvetaju ideje Radikalne stranke, koja jos jos uspeva bez srama i stida da tvrdi da Srbi apsolutno nista nisu uradili u Bosni i Hrvatskoj u periodu 1991 do 1996. Takodje crkva osim lekcija kojih daje drugim crkvama nije sposobna da uradi ama bas nista na duhovnom osvescenju naseg naroda (nebeskog naravno). Svi znamo da Vojska i Crkva kriju nase (pardon, njihove heroje), svi znamo da nam je takozvana drzava smesna, da su nam deca osudjena na zivot i perspektivu dece iz Svazilenda ali neka - mi volimo nase generale, nase "heroje", nase "prave Srbe" i u to ime ziveli!

Milko

pre 19 godina

Ako se demontira zločinački režim, hvatanje Mladića je tehničko pitanje. Ali, umesto demontaže, sadašnja politička elita radi na njegovom osnaživanju. Grozno.

Nesha

pre 19 godina

...Bitno je da smo mi uvek najpametniji...Svi su nam krivi za sve, a mi jadni tako dobri i nevini....Ljudi koji su ubijeni na Topcideru su imali nesto manje godina nego ja pa se pitam cemu bre sve to? I dokle?! Najbolje bi bilo da se svi zrtvujemo za tamo nekog Mladica, Pavkovica i ostale...Dok su mogli da uhapse Pavkovica ove baba-Simone su cutale a sad? Pojela ga maca? Nema ga ... izgleda da se nikada necemo opametiti...
preoprucujem svima da procitaju satiru o dva srpska vola, by Radoje Domanovic. Ona sve govori.

Nenad

pre 19 godina

Pa to smo svi znali, ubili su dva mlada vojnika jer su ga slucajno videli. I pored toga i dalje teraju mlade ljude da idu u vojsku, podizu tuzbe protiv onih koji se plase da odu na odsluzenje. Svi ministri odbrane su nam do sada bili isti, pa cak i Tadic koji je najveci demokrata, dok je bio ministar odbrane je bio katastrofalno konzervativan. Na kraju ispade da je Zivkovic bio najbolji. Kada ce vise da se ukine ta ozloglasena institucija?

ja

pre 19 godina

NIsta novo pod suncem... Pa, sta smo svi znali do sad? Jasno je da je on bio tamo, onaj nedostatak prasine sve govori. Jasno je da ova vlada skriva njega, daj boze da i Pavkovic nije tu sada. Nema druge, DS mora da glasa za predlog radikala.

osmeh

pre 19 godina

Ponovo sam se uverio u snagu ubedjena dela svojih sunarodnika u ovim komentarima. Da se pojavi licno Ratko Mladic i kaze: da, moji su ubili te momke u Topcideru jer su me videli, ljubitelji radikala bi rekli: ili se sali ili ga je neko naterao. Pomracenje njihove svesti je potpuno. Daj Boze da nekad malo svetlosti i tu dospe.

ruzica

pre 19 godina

Grozno! Znachi, ipak postoji svedok! Ni u najgoroj nocnoj mori nisam mogla da sanjam sta ce se raditi u mojoj zemlji. I sta bi sada trebalo da urade roditelji ta dva mladica koji su ubijeni samo zato shto su videli tog monstruma od coveka? A sta ostali roditelji? I ko uopshte sme da pomisli da salje sina u vojsku? Gradjani S&CG bi morali da se probude i uzmu stvari u svoje ruke radi svoje dece i mladih narastaja. Pa vama hladnokrvne ubice i zlocinci sede u toj vasoj vojsci? Kako uopshte mozhete mirno da spavate kad znate da vam deca odlaze da sluzhe TU i Takvu vojsku? A kad samo pomislim kolike su beneficije imali i kakve plate. Svaki dan se nove grozote otkrivaju i sve mi se vishe cini da je vama dragi moji zemljaci potreban protektorat jer niste u stanju da se izborite sa zlocnima i da sankcionishete zlo koje vishe nije ni prikriveno nego vlada S&CG javno i otvoreno.

Milan

pre 19 godina

Ovo sokantno svedocenje zaista moze da uzdrma same temelje demokratskih institucija nase zemlje! Ipak javnost ne bi trebala da cuti nego bi se morale proveriti ostale glasine koje kruze a u kojima se govori da se u istoj americkoj bazi pored Petrovića čuvaju i Brus Li, Jim Morrison, Elvis Prisli kao i jedna porodica vanzemaljaca.

EKSER

pre 19 godina

Eto koliko koœta Haœki optu¿enik..mora svaki da umre ako je video slućajno optu¿enoga generala R. Mladića, koliko joœ je ubijeno ljudi na isti naćin a da se nikada neće znati.

Vasa UK

pre 19 godina

Haski 'sud' je ocigledno ocajan kad servira ovakve gluposti. Petrovic je kao toliko bitan da cela americka vojna baza treba da ga zastiti.

dominik divkovic,tuzla-BiH

pre 19 godina

Ma naravno da je taj zlikovac pod zastitom dijela vojske Srbije. To svatko zna. Isto kao sto je onaj Radovan uziva potporu i logistiku crkve. Doci ce i tome kraj.

Kiklop, Blok 70

pre 19 godina

Mladica je poslednjih godina videlo puno ljudi u Srbiji; zasto su samo ova dva vojnika ubijeni?
Pre ce biti da su ih ubili placenici koji su u Topcideru trazili Mladica. Znamo da su 'strani savetnici' posecivali Topcider tih dana.

Illyria

pre 19 godina

Ja se samo čudim kako i sami Srbi mogu živeti u ovakvoj državi kakva je Srbija! Zar mislite da Koštunica nije znao ovo ili neki u SPC, a za razne ministre i generale da ne pričamo!? Tragicno.

Marko/Beograd

pre 19 godina

Vidite da se ispostavilo da je gospodja Danica Draskovic bila u pravu kada je prosle godine ustvrdila da su neduzne vojnike ubili upravo
Mladicevo obezbedjenje. Strasno. Srbija je beznadezna drzava. Uzas.

mi

pre 19 godina

Pa kao i uvek svi moraju da pate a osim njih oni moraju da sede jos u tim dobrim foteljama jer jos njima treba sveza krv nase dece koji samo sto su videli tog zlikovca oni moraju da plate svojim zivotima. SRAMOTA.

Dusan

pre 19 godina

Neki ljudi ne shvataju da drzavne interese ne odredjuju oni vec drzava. A ako rade drugacije od onoga sto je drzava rekla onda su obicni kriminalci.

teta jela

pre 19 godina

Prica zvuci sasvim logicno i realno. Jedino sto se u ovoj zemlji "sve zna", a na kraju se nikada zvanicno ne sazna... zato sto onima koji su na vlasti tako vise odgovara.
Zanima me koliko ljudskih zivota vrede Mladic, Pavkovic i ostali srpske "junaci" koji se kriju po misjim rupama.
Naravno da G-dina Petrovica stiti americka vojna baza. Ne bih volela da vidim kako bi ga stitila nasa vojska... Nazalost, svi znamo kako to izgleda.
Prolece je, a ja zivim u Srbiji :(

Slavica

pre 19 godina

Verovatno su mu gazde koje ga 'stite' u americkoj vojnoj bazi i sastavili ovu pricu.
Prica zvuci kao Dzems Bond, a verovatno je toliko i istinita.

bob

pre 19 godina

DA li ce i ovo proci samo kao vest?
Sta na to kazu vojni islednici koji su zataskavali slucaj Topcider.
Regruti bojkot, ne odazivajte se na pozive ..

Ivan

pre 19 godina

I šta sad? Dva mlada života manje, u trenutku istrage svi ćute, a posle 6 meseci svi imaju šta da kažu.
I ko će sad da odgovara? Perović, Davinić, Koštunica, neko četvrti ili po starom srpskom običaju NIKO.
Sve u svemu SRAMOTA! Mislim da je krajnje vreme da se uozbiljimo i kao država i kao narod.

Sasa

pre 19 godina

Opste je poznato da podoficiri imaju pristup vojnim tajnama, da ih pozivaju na razna savetovanja i da mogu da otkriju trgovinu oruzjem.
Kakav je to marginalac. Bolest mu je najgora osuda, druga mu ne treba.

gazga Čeda

pre 19 godina

Zašto sam sklon da više verujem ovom čoveku, nego demantiju (da, da, nema ga još, ali zar sumnjate da li će ova vest biti demantovana) od strane onih koji lažu u "interesu države"?!

Predrag

pre 19 godina

Ljudi, da li ste svesni u kakvoj zemlji živimo! Šta god da je, sve vezano za ubistvo tih mladića strašno smrdi! Najžalije mi je što sam 5. oktobra odlučio da ostanem u zemlji. Sramota me je, i nije mi jasno čime smo zaslužili sve ovo što nam se dešava.... Tadić, Davinić... To su ljudi od kojih bi čovek očekivao da oštrije reaguju u ovakvim slučajevima, da li je moguće da neko sa njihovih pozicija ne zna šta se u vojci dešava?

Dusan

pre 19 godina

Neki ljudi ne shvataju da drzavne interese ne odredjuju oni vec drzava. A ako rade drugacije od onoga sto je drzava rekla onda su obicni kriminalci.

bob

pre 19 godina

DA li ce i ovo proci samo kao vest?
Sta na to kazu vojni islednici koji su zataskavali slucaj Topcider.
Regruti bojkot, ne odazivajte se na pozive ..

dominik divkovic,tuzla-BiH

pre 19 godina

Ma naravno da je taj zlikovac pod zastitom dijela vojske Srbije. To svatko zna. Isto kao sto je onaj Radovan uziva potporu i logistiku crkve. Doci ce i tome kraj.

Predrag

pre 19 godina

Ljudi, da li ste svesni u kakvoj zemlji živimo! Šta god da je, sve vezano za ubistvo tih mladića strašno smrdi! Najžalije mi je što sam 5. oktobra odlučio da ostanem u zemlji. Sramota me je, i nije mi jasno čime smo zaslužili sve ovo što nam se dešava.... Tadić, Davinić... To su ljudi od kojih bi čovek očekivao da oštrije reaguju u ovakvim slučajevima, da li je moguće da neko sa njihovih pozicija ne zna šta se u vojci dešava?

ja

pre 19 godina

NIsta novo pod suncem... Pa, sta smo svi znali do sad? Jasno je da je on bio tamo, onaj nedostatak prasine sve govori. Jasno je da ova vlada skriva njega, daj boze da i Pavkovic nije tu sada. Nema druge, DS mora da glasa za predlog radikala.

Ivan

pre 19 godina

I šta sad? Dva mlada života manje, u trenutku istrage svi ćute, a posle 6 meseci svi imaju šta da kažu.
I ko će sad da odgovara? Perović, Davinić, Koštunica, neko četvrti ili po starom srpskom običaju NIKO.
Sve u svemu SRAMOTA! Mislim da je krajnje vreme da se uozbiljimo i kao država i kao narod.

ruzica

pre 19 godina

Grozno! Znachi, ipak postoji svedok! Ni u najgoroj nocnoj mori nisam mogla da sanjam sta ce se raditi u mojoj zemlji. I sta bi sada trebalo da urade roditelji ta dva mladica koji su ubijeni samo zato shto su videli tog monstruma od coveka? A sta ostali roditelji? I ko uopshte sme da pomisli da salje sina u vojsku? Gradjani S&CG bi morali da se probude i uzmu stvari u svoje ruke radi svoje dece i mladih narastaja. Pa vama hladnokrvne ubice i zlocinci sede u toj vasoj vojsci? Kako uopshte mozhete mirno da spavate kad znate da vam deca odlaze da sluzhe TU i Takvu vojsku? A kad samo pomislim kolike su beneficije imali i kakve plate. Svaki dan se nove grozote otkrivaju i sve mi se vishe cini da je vama dragi moji zemljaci potreban protektorat jer niste u stanju da se izborite sa zlocnima i da sankcionishete zlo koje vishe nije ni prikriveno nego vlada S&CG javno i otvoreno.

Slavica

pre 19 godina

Verovatno su mu gazde koje ga 'stite' u americkoj vojnoj bazi i sastavili ovu pricu.
Prica zvuci kao Dzems Bond, a verovatno je toliko i istinita.

Vasa UK

pre 19 godina

Haski 'sud' je ocigledno ocajan kad servira ovakve gluposti. Petrovic je kao toliko bitan da cela americka vojna baza treba da ga zastiti.

Kiklop, Blok 70

pre 19 godina

Mladica je poslednjih godina videlo puno ljudi u Srbiji; zasto su samo ova dva vojnika ubijeni?
Pre ce biti da su ih ubili placenici koji su u Topcideru trazili Mladica. Znamo da su 'strani savetnici' posecivali Topcider tih dana.

EKSER

pre 19 godina

Eto koliko koœta Haœki optu¿enik..mora svaki da umre ako je video slućajno optu¿enoga generala R. Mladića, koliko joœ je ubijeno ljudi na isti naćin a da se nikada neće znati.

Illyria

pre 19 godina

Ja se samo čudim kako i sami Srbi mogu živeti u ovakvoj državi kakva je Srbija! Zar mislite da Koštunica nije znao ovo ili neki u SPC, a za razne ministre i generale da ne pričamo!? Tragicno.

Nenad

pre 19 godina

Pa to smo svi znali, ubili su dva mlada vojnika jer su ga slucajno videli. I pored toga i dalje teraju mlade ljude da idu u vojsku, podizu tuzbe protiv onih koji se plase da odu na odsluzenje. Svi ministri odbrane su nam do sada bili isti, pa cak i Tadic koji je najveci demokrata, dok je bio ministar odbrane je bio katastrofalno konzervativan. Na kraju ispade da je Zivkovic bio najbolji. Kada ce vise da se ukine ta ozloglasena institucija?

gazga Čeda

pre 19 godina

Zašto sam sklon da više verujem ovom čoveku, nego demantiju (da, da, nema ga još, ali zar sumnjate da li će ova vest biti demantovana) od strane onih koji lažu u "interesu države"?!

Milan

pre 19 godina

Ovo sokantno svedocenje zaista moze da uzdrma same temelje demokratskih institucija nase zemlje! Ipak javnost ne bi trebala da cuti nego bi se morale proveriti ostale glasine koje kruze a u kojima se govori da se u istoj americkoj bazi pored Petrovića čuvaju i Brus Li, Jim Morrison, Elvis Prisli kao i jedna porodica vanzemaljaca.

Sasa

pre 19 godina

Opste je poznato da podoficiri imaju pristup vojnim tajnama, da ih pozivaju na razna savetovanja i da mogu da otkriju trgovinu oruzjem.
Kakav je to marginalac. Bolest mu je najgora osuda, druga mu ne treba.

teta jela

pre 19 godina

Prica zvuci sasvim logicno i realno. Jedino sto se u ovoj zemlji "sve zna", a na kraju se nikada zvanicno ne sazna... zato sto onima koji su na vlasti tako vise odgovara.
Zanima me koliko ljudskih zivota vrede Mladic, Pavkovic i ostali srpske "junaci" koji se kriju po misjim rupama.
Naravno da G-dina Petrovica stiti americka vojna baza. Ne bih volela da vidim kako bi ga stitila nasa vojska... Nazalost, svi znamo kako to izgleda.
Prolece je, a ja zivim u Srbiji :(

mi

pre 19 godina

Pa kao i uvek svi moraju da pate a osim njih oni moraju da sede jos u tim dobrim foteljama jer jos njima treba sveza krv nase dece koji samo sto su videli tog zlikovca oni moraju da plate svojim zivotima. SRAMOTA.

osmeh

pre 19 godina

Ponovo sam se uverio u snagu ubedjena dela svojih sunarodnika u ovim komentarima. Da se pojavi licno Ratko Mladic i kaze: da, moji su ubili te momke u Topcideru jer su me videli, ljubitelji radikala bi rekli: ili se sali ili ga je neko naterao. Pomracenje njihove svesti je potpuno. Daj Boze da nekad malo svetlosti i tu dospe.

Marko/Beograd

pre 19 godina

Vidite da se ispostavilo da je gospodja Danica Draskovic bila u pravu kada je prosle godine ustvrdila da su neduzne vojnike ubili upravo
Mladicevo obezbedjenje. Strasno. Srbija je beznadezna drzava. Uzas.

adam

pre 19 godina

Da ne pricamo o individualnoj odgovornosti ministra Davinica koji krije ratne zlocince samim tim sto se oni kriju pod njegovom jurisdikcijom...ostaje pitanje ko je taj covek, kako je na to mesto dosao....Ko ce nositi politicku odgovornosti za njegove postupke, ko je njega napravio ministrom i ko je dobio ovo ministarstvo koalicionim sporazumom....G17 pa daj onda da ih izljubimo i da idu. Kako sad ministar finansija da dobije kredite i studiju kad mu partiski kolega skriva ratne zlocince...

Vladimir

pre 19 godina

Ma ne, neee... Ja sam bio u Topcideru! Pa naravno da je bio, a i da nije bio vojska ga je skrivala negde drugde, i jos uvek to cini. Mada, koliko god sve izgledalo beznadezno, resice se to. Pet, sest, mozda malo vise godina ali neki ce konacno da zavrse na susu i u zatvorima. Mi obicni gradjani u to ne mozemo da verujemo sada, a oni to znaju samo ne znaju ko ce od njih da 'zaglavi' i kad ce konacno poceti da dolaze po njih. Pa vi sad vidite, nama gore ne moze da bude, a njima moze ;o)

Milko

pre 19 godina

Ako se demontira zločinački režim, hvatanje Mladića je tehničko pitanje. Ali, umesto demontaže, sadašnja politička elita radi na njegovom osnaživanju. Grozno.

Nesha

pre 19 godina

...Bitno je da smo mi uvek najpametniji...Svi su nam krivi za sve, a mi jadni tako dobri i nevini....Ljudi koji su ubijeni na Topcideru su imali nesto manje godina nego ja pa se pitam cemu bre sve to? I dokle?! Najbolje bi bilo da se svi zrtvujemo za tamo nekog Mladica, Pavkovica i ostale...Dok su mogli da uhapse Pavkovica ove baba-Simone su cutale a sad? Pojela ga maca? Nema ga ... izgleda da se nikada necemo opametiti...
preoprucujem svima da procitaju satiru o dva srpska vola, by Radoje Domanovic. Ona sve govori.

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Molio bih sad sve patriotske miseve koji su "pljuvali" g. Vuka Draskovica da se ili izvine ili zauvek nestanu u svoje misje rupe. Ispostavlja se da je g. Draskovic ponovo bio 100% u pravu, te da Srbijom i dalje vlada sprega udbasko-NKVD-gestapovskih tajnih sluzbi i antihaskog vojnog lobija. Takodje se jasno vidi da su oni koji tvrde suprotno, npr. predsednik vlade, rekao bih "pali sa Marsa", samo sto ne zelim da vredjam planetu Mars koja to svakako nije zasluzila.

Rade

pre 19 godina

U tekstu u Danasu, ovaj oficir daje dosta konkretnih informacija, npr. da je u junu 2004. godine dosao na Topcider na sastanke na kojima se planiralo skrivanje Mladica, koji se tada nalazio u kasarni. Elem, da se lako proveriti - to bi i mediji mogli da ucine, ako u Srbiji uopste postoji istrazivacko novinarstvo - da li (a) Milutin B. Petrovic postoji, (b) da li je u junu prosle godine dosao iz Prokuplja (gde je bio na sluzbi) u Beograd. Ako bi odgovor bio "da", onda je sva prilika da doticni govori istinu. Cak i ako se samo ono prvo moze potvrditi (da oficir Milutin B. Petrovic postoji i da je pobegao), verovatno je da je tacno to sto kaze - jer zasto bi neko izmisljao takvu pricu i tako si natovarivao nevolju na glavu?

Bojan

pre 19 godina

Pa sta je tu kao NOVO???
To da Mladica stiti vojska - pa to je stara vest (ko ce koga ako ne svoj svoga). A da su nesrecni momci, onda na Topcideru, videli nesto sto nisu smeli - to je bilo jasno cim je pocela ona svinjarija sa 5 razlicitih verzija njihove smrti.

Ganija

pre 19 godina

Ako je istina da su ubijeni vojnici koji stite drzavu zbog R Mladica onda tu nema komentara. Ta drzava je kriminalizovana, tu vam pomoci nema, osim da narod poziva na bojkot i totalnu neposlusnost.
Ubijati vojnike u mirnodobsko vreme to je najveci zlocin, ali izgleda da u Srbiji ne moze da se zivi bez ubijanja neduznih ljudi. Bog vam pomogo.

Janpjer

pre 19 godina

Sve to je samo odraz stanja u Srbiji gde cvetaju ideje Radikalne stranke, koja jos jos uspeva bez srama i stida da tvrdi da Srbi apsolutno nista nisu uradili u Bosni i Hrvatskoj u periodu 1991 do 1996. Takodje crkva osim lekcija kojih daje drugim crkvama nije sposobna da uradi ama bas nista na duhovnom osvescenju naseg naroda (nebeskog naravno). Svi znamo da Vojska i Crkva kriju nase (pardon, njihove heroje), svi znamo da nam je takozvana drzava smesna, da su nam deca osudjena na zivot i perspektivu dece iz Svazilenda ali neka - mi volimo nase generale, nase "heroje", nase "prave Srbe" i u to ime ziveli!

миливоје

pre 19 godina

Ја, Богу хвала, прослављам 14 година "избегавања војне обавезе".
Нисам се "примио" ни на "реформе", ни на "нема више рата", ни на "демократску власт".
Све реформе војске (овог нашег башибозука) се своде на бетонирање постојећег стања - није им ново, извештили су се у томе.
Свака њихова прича о рату и миру је као радио-драма са Пајом Патком у главној улози - ем су ми ортаци рањавани у ратовима у којима нисмо учествовали, ем је тамо све преорано гранатама и гусеницама ове исте војске која, наравно, у томе није учествовала, ем смо поразили НАТО и све остале до колена, а сада се сви ти победници крију да нико не може да их нађе (ваљда им сматају блицеви и толика популарност), ем се испод шињела продаје оружје на мало и велико (а где има оружја има и свашта нешто да се протури).
А посао мора да се штити - нема љубави, бизнис је то - министре поткупи и запрети, новинарима само запрети (много их је за куповину), по раји удри психолошко-пропагандним ратом да све прашти...
Савет млађим читаоцима: Ако сте већ ради да узмете пушку, урадите то из сопствених разлога.

Aleksandra

pre 19 godina

Ako je ovo istinito, onda je ovo ogromna bruka koja će imati velike posledice po naše živote u vidu ekonomskih investicija i evropske budućnosti... ja stalno ponavljam, dok ne počnu da se hapse jataci i pomagači, kao što i piše u našem krivičnom zakonu, ovo zmijsko gnezdo nikad nećemo otkloniti.

Andrija

pre 19 godina

Verovatno cemo ubrzo iz BIA kuhinje saznati kako je pomenuti podoficir alkoholicar i kockar koji maltretira zenu i decu ili neke slicne pokusaje diskreditacije. Naravno ni na ovo kao ni na izjave Bebe Popovica niko nece moci ozbiljno da odgovori.

Jedan od komentatora rece da je ova izjava protiv drzavnog interesa??? Pa zrtvujte vi vase dete da bi se prikrio drzavni kriminal. Ja postavljam pitanj Kostunici: KO JE UBIO VOJNIKE U TOPCIDERU?

zirafa

pre 19 godina

Razmislite malo kome je u interesu slabljenje ugleda i uticaja vojske (a time i drzave u celini) sada kada je aktuelno resavanje pitanje statusa Kosova? Stvarnost je znatno slozenija od novinskih clanaka...

Dovla

pre 19 godina

Još jednom se jasno pokazalo da je Koštunica restaurirao situaciju koja je vladala za vreme Miloševićevog režima: vlastita država je ponovo najveći neprijatelj svojih građana. Mafijaške, obaveštajne i ratnoprofiterske strukture vladaju jednim narodom pomračenog uma, i vladaće još dugo, sve dok i ogromna većina onih koji bi hteli nešto drukčije ne shvati da je sve to deo istog kompleksa, da su i oni koji im se čine prihvatljiviji od ostalih samo drugo lice istog pogubnog spleta nazadnjaštva, fanatizma, kriminala i korupcije, da je Tadić u suštini isto što i Koštunica, patrijarh Pavle isto što i Filaret ili Amfilohije, a Miroljub Labus u osnovi na istoj strani barikade kao i Toma Nikolić, jer svima njima jednostavno odgovara status quo, Srbija kao jedna zaostala i siromašna zemlja puna primitivnih i neobrazovanih ljudi koje svi zajedno, uz pomoć obaveštajnih službi, vojske, policije i kontrolisanih medija mogu da bezočno manipulišu i eksploatišu.
Srećom još ima hrabrih ljudi poput g. Petrovića koji su spremni da rizikuju život i iznesu na videlo istinu o zločinima i mahinacijama ove kriminalne oligarhije koja pet godina posle Miloševićevog pada ponovo guši Srbiju.

maca

pre 19 godina

Svako ko živi u Srbiji zna da u našoj državi - postoji država u državi. Ta država u tami - drži većinsku Srbiju pod okupacijom. Ta okupacija traje već 60 godina. Pošto i dalje odlučuju o našim životima - rade uveliko na tome da Srbija bude što dalje od Evrope. Po svoj prilici imaju nameru da nas povedu u još jedan rat protiv mrskog NATO pakata. Oni drugačiju politiku nisu u stanju da vode.

Ivan

pre 19 godina

Ovde svi pricaju o Mladicu i zanemaruju cinjenicu da je nasa vojska prodavala oruzije neprijteljskim snagama. Kad ce o tome neko da progovori ?

Лаки

pre 19 godina

Младић па Младић па Младић, ама што су се људи окомили на овог "хероја" и "патриоту". Он је само радио свој посао, логори и мучилишта су била сва пуна а он је имао вишка "материјала". Није то био нимало лак посао: требало је пажљиво изабрати оружје, муницију па и место масовних гробница. Да је којим случајем имао на располагању гасне коморе и крематоријуме (као његова браћа по идеологији:немачки нацисти) верујем да би овај "великан" искористио тај много "хуманији" начин ликвидације "проблема".
Што се тиче дечака са Топчидера они су били тамо само несретном игром случаја.

Bojkot vojske

pre 19 godina

Pa naravno da je bio u Topčideru. Kao "narod je glup pa ništa ne zna". Nismo mi veverice. I svi znaju zašto su ubijena dva mlada momka. Samo vlast ćuti. Sramota!

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Eto, konacno istine. I to na bazi pisanja "najobjektivnijeg" lista na ovom delu Balkana. To, pisanje je, opet, zasnovano na otkricu neke "velike srpske zverke" koja je emigrirala u SAD. Ta "zverka" se zove gospodin Petrovic, ako to nije ime "insajdera" ili "zasticenog svedoka", ili sto bi se reklo "umetnicko ime". Emigrirao je zbog ilegalne trgovine oruzjem, pazite sada, kojim nasa vojska snabdeva naoruzane bande na jugu Srbije i diljem Kosova i Metohije. Iz cega se nasem "pucanstvu" servira zakljucak, da smo mi Srbi, ustvari, sami krivi za smrt velikog broja ljudi, kako za vreme ratnih sukoba, tako i kasnije. Jer smo, naoruzavanjem nasih neprijatelja, svesno ili nesvesno, doprineli velikom broju ljudskih zrtava. Zbog toga, dalje, vojsku, kao leglo svakojakog zla, treba rasturiti. Da ne ostane ni kamen na kamenu. Neka nam je nazdravlje "najnovija" istina, koja ce jos vise zakomplikovati vec komplikovanu situaciju. Da li je bilo ko pitao Amerikance sta misle o gospodinu Petrovicu i koliko oni polazu poverenja u "pouzdanost" podataka, koje iznosi ovaj dezerter, koji bi radi dobijanja "green card"-a, odao jos ko zna koliko tajni. Samo ako zatreba. Srbija i dalje ostaje zemlja cuda.

Dragana

pre 19 godina

Ovakvu vest znaju vec ptice na grani! Vojska je glavni akter svih negativnih desavanja, koja su se odigrala u Srbiji u zadnje vreme!
Kod njih jos uvek vazi pravilo da oni stite sami sebe, svoje malverzacije, a ne narod, od kojeg jos uvek zive, i koji cine drzavu kojoj oni ustvari treba da sluze!
U Srbiji je izgleda normalno da sve bude nenormalno!
Pitam se samo kada je kraj njihovoj pohlepi?

m

pre 19 godina

Pa nije ni cudo sto nas proglasavaju za genocidan narod, kad vrsimo genocid nad sopstvenom vojskom. Takvima bi trebalo da se sudi u Srbiji.

Pedja

pre 19 godina

Stvarno!?! Bio je tamo? Kakva koincidencija, hehe. Pa ko je jos sumnjao u to da je pogibija vojnika povezana sa ovim - ja se izvinjavam na sto nemogu da nadjem pravu rec - (biiiip)!

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Da je Srbija normalna drzava...zbog ovakve krvave afere jos jesenas bi pale obe vlade i mnogi bi bili krivicno gonjeni.
I ova vest bice od svih prozvanih demantovana i nakon nekoliko dana pasce u zaborav.U najboljem slucaju, oformice se jos jedna "komisija" ciji ce zadatak biti da se nista ne obelodani.
"Ima tu mnogo neverovatnih detalja...","istrazicemo..."; da, da...Sve je vec jasno. I dok su nasa deca ginula oni su vrlo lepo zaradjivali i bogatili se na prolivenoj krvi.
Ministar Davinic i persone iz vrha VSCG i obavestajnih sluzbi, koji svi zajedno sluze krimogenim interesnim grupama bi morali znati da nicija nije do zore gorela i da ce ih kad-tad ruka pravde svezati.
I Karadzic i Mladic znaju vrlo mnogo delikatnog o sistemu i ljudima koji su i sada kriminalno organizovani u svim sferama drzavnih institucija i na visokim javnim polozajima. I Pavkoviceva saznanja i takodje plase. Stoga se ti neljudi i tako vesto skrivaju pod skutima vlasti...
Oni koji su na bilo koji nacin sluzili ovim zlikovcima i divili im se, u medjuvremenu su od zardjalih kasika pa do voznji hladnjaca sa "breskvama" evoluirali internetom i rukovanjem tastaturom...

Gardista

pre 19 godina

Nerado cu vam priznati da sam u toj "casnoj" Gardijskoj brigadi sluzio vojsku 90-ih godina! Kazem nerado jer me je sramota priznati da sam bio deo te raspustene bande. Pozivam sve pripadnike te "elitne" jedinice koji su sluzili tih zlokobnih 90-ih godina da javno kazu ko je sve bio pod okriljem ove jedinice! Ja cu reci javno a neka i ostali gardisti iz tog vremena budu iskrena i neka progovore. ´97. godine Gardijska brigada je cuvala Mladica a pod obezbedjenjem je bila i njegova porodica na Banovom brdu. Tu je bio i Sljivancanin koji je u to vreme iako ga je trazio Hag bio komandant VP 2102 na Banjici takodje uz podrsku oficira sa Dedinja. U gardijskoj brigadi je 70% oficira za koji bi Haskom sudu bili i te kako interesantni! Tadasnji kapetan Drazic, ppuk. Borovcanin i jos mnogi drugi! Neka casni momci koji su tada sluzili dignu svoj glas i neka javno priznaju ko je sve bio tamo kako bismo spasili jos neki mladi zivot da se ne dogodi neka nova afera "Topcider". Pitam Kostunicu dokle ce da skriva zlocince i da zmuri dok neduzni decaci ginu?

Gvozdje

pre 19 godina

Da, Srbija je zemlja cuda jer u njoj posle svih zala, zla bica i dalje tumaraju njom i obzanjuju svojem "pucanstvu" svoju zombiranu realnost.
Da, raspustiti vojsku i rasturuti ceo ovaj sistem zla od vrha do dna!
Hocemo li i dalje sami svojima bacati prasinu u oci? I tadasnja Miloseviceva JNA, zatim VJ, pa danas VSCG i mnogi ljudi iz vrha u svim legalnim i nelegalnim vojnim formacijama na svim stranama imali su redovno vrlo unosne medjusobne transakcije, sto oruzjem, sto drugim sredstvima za brzo zbrinjavanje sopstvene pohlepe. Pa samo o Karadzicu ima toliko dokaza. I ko finansira svu ovu bezaniju i igru zmurke? Zasto?Gospodin Petrovic je dao jedan od odgovora. I sacuvao je svoj zivot, da ga ne bi uzalud poput Zorana Djindjica darovao bestidnom sljamu cija je duhovna hrana mrznja prema svakom i svacem sto ne pripada plemenskom oboru iz 90-tih.

kiki

pre 19 godina

Kako bas sada da da izjavu o svemu sto zna?Zasto bas sada Draskovic kaze kako BIA stiti Mladica?Ko sedi u VSO?Tadic i Draskovic ili Kostunica?
Oni dobro znaju da je ovo jedan nacin da se srusi Vlada Srbije, jer ako se NE dobije pozitivna ocena studije izvodljivosti, Vlada lako moze da padne, cak i verovatno. Znamo i ko zeli da rusi vladu. DS to javno govori vec duze vreme, a Draskovic rusi vladu od njenog osnivanja, iako je dosao na mesto gde se nalazi bas zahvaljujuci toj vlasti.
I zato ovakve izjave Vuka i ovakve senzacionalne vesti kao ova samo JEDAN dan pre moguce odluke EU su ne samo uperene protiv Vlade Srbije nego direktno stete drzavi Srbije.
Nadam se da svi ovi pokusaju destabilizacije Srbije nece proci i da cemo ipak dobiti pozitivnu ocenu od strane EU i pored opstrukcije sa svih strana.

Dax

pre 19 godina

Ne znam sta je bilo u Topcideru, ali nisam bas shvatio da li je covek video ili ima pouzdanu informaciju oko ubistva ta dva decaka? Velika je razlika izmedju toga da li se Mladic tamo skrivao (sto on tvrdi i u sta sam i ja siguran) i toga da je 5.oktobra Mladic bio tamo. Ne smemo mesati te dve stvari iako su mozda povezane....
Dajte da pohvatamo Pavkovica, Mladica i Karadzica i to bi bas Vojska i mogla da uradi, a ona nam treba ma sta dusebriznici mislili (naravno ociscena).

Banat

pre 19 godina

Kostunica ne moze biti odgovoran za ponasanje Vojske. On je premijer Srbije. Odgovore traziti od nadleznih: ministra odbrane, predsednika SCG, Srbije i Crne Gore.

Stari Starojko

pre 19 godina

... Ne znam da li je VSCG bila umesana u trgovinu oruzja sa OVK, ali znam sigurno da sam kao policijski rezervista '98 godine na Kosovu, na ubijenim Albancima iz OVK video nase zvanicne vojne uniforme i naoruzanje napravljeno u Zastavi.
Dakle, trebalo bi postedeti citalacki auditorijum bezvrednih komentara.

Parezanko Plumbashich

pre 19 godina

Bilo bi stvarno cool kada bi se samo radilo o nekim ovdasnjim likovima!Nazalost, u pozadini su obavestajne i kontraobavestajne igre i igrice Amera i Rusa, Engleza, ponekada i Francuza, Nemaca, okolnih drzava, zemalja Bliskog i Dalekog istoka, islamskih elemenata, Izraelaca itd. itd. Kada se sagleda cela situacija, bilo bi bolje da su nasi preci kucu gradili malo podalje od saobracajnica i transverzala! Npr. negde blize polarnom krugu!

think about

pre 19 godina

Pa sta je, hocemo li opet 15 godina nemo da gledamo kako nam kloshari kroje "buducnost"? Kako to da JAT moze da strajkuje mesec dana a da gradjani citave zemlje de mogu da organizuju jedan protest? Jesmo li ovce ili misleci narod odgovoran za zivote i buducnost pokolenja? Demokratija, to smo mi, a vlada je tu samo dok mi to hocemo!

Leo Popovic

pre 19 godina

Uopste ne verujem u ovu konstrukciju, zato sto je plasirana iz ovdasnjih krugova kojima ne odgovara da dobijemo studiju o izvodljivosti! Radi se o delu ljudi koji su bili u vladi DOS-a, ali i nekim pojedincima i grupama koje su se obogatile u vreme Milosevicevog rezima i koje ne zale sredstva kako bi oborili Kostunicinu vladu!

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 19 godina

Mnogo neverovatnija je priča da su se vojnici poubijali međusobno, i mnogo logičnije zvuči varijanta da su oni ubijeni od strane trećeg lica, zbog nečega ili nekoga, možda i zbog Mladića. Mala digresija - ako su Pavković i Hadžić (po glasinama) uspeli da pobegnu pred očima cele policije, zašto se Mladić ne bi "švrćkao" okolo po raznoraznim tajnim vojnim objektima, kad i onako nikog iz vlasti nije briga za to? Koštunica bi od mene mogao da dobije samo studiju izvodljivosti hvatanja Mladića.

Zlatko Zlatanovic

pre 19 godina

Razmislite malo kome je u interesu slabljenje ugleda i uticaja vojske (a time i drzave u celini) sada kada je aktuelno resavanje pitanje statusa Kosova?
Pa zar posle svih onih fenomenalnih pobeda nase vojske tokom 90ih godina proslog veka jos uvek postoje oni koji sumnjaju u nasu vojsku. Treba naglasiti da ovi koji sumnjaju u nasu vojsku su isti oni koji nisu verovali da je nasa vojska oborila ogroman broj letelica NATO soldateske i cak sta vise nisu verovali ni da smo mi pobedili u tom ratu iako u to veruje ceo slobodarski svet pocev os S.Koreje pa do Kube.

Jaroslav

pre 19 godina

Da, kako da ne. Bas zovu podoficire na sastanak na kome se "planira" Mladicevo bekstvo. Da nisu mozda vodili zapisnik na sastanku? I povrh toga kaze da Srbi prodaju oruzje koje ce biti korisceno protiv Srba. Ne znam ko mu je sastavio scenario, ali je to amaterski izvedeno. To je samo jos jedan u nizu pokusaja udara na vojsku. Covek hoce azil u SAD pa je morao da isprica neke bajke da bi mu Ameri dali azil.

Boško

pre 19 godina

Kao u onoj priči o čobaninu i vuku, gde on zafrkava seljane pa se niko ne pojavi kada zaista vuk napadne njegove ovce, tako mi je VEOMA teško da poverujem u bilo kakvu "senzacionalnu" informaciju koju plasira "Danas". Imali smo najmanje dve teške obmane (da ne kažem laži) u nepunih mesec i po dana, sve pod parolom "ekskluzivno samo mi objavljujemo", i obe su kao slučajno bile negativne po vladu ili Demokratsku stranku, tako da osnovano sumnjam da je i ovaj put u pitanju podmetanje. Žao mi je, ali "Danas" je sam kriv za to. Samo mi ostaje nejasno da li naivno, u želji za povećanjem tiraža, objavljuju sve što im neko "u poverenju" dostavi, ili je u pitanju otvoreno stavljanje u službu samo jedne političke grupacije koja je već nekoliko meseci u užurbanoj medijskoj kampanji upravo protiv Vlade Srbije, Tadića i Demokratske stranke.
Metodi i informacije koje se plasiraju me veoma podsećaju na već viđena jela iz kuhinje nekadašnjeg Biroa. Živi bili pa videli.

Urbaniak

pre 19 godina

Momci, davno je receno "Ispod slema, mozga nema!" Zato, ne odazivajte se pozivima da sluzite vojsku. Kad budemo imali drzavu, a ne kartel, onda ima smisla vojna obaveza.

Beograđanka

pre 19 godina

Studenti, srednjoškolci, profesori, roditelji, svi građani Srbije - na ulice. Ako sada ne kažemo ne korumpiranoj državi i mafijaškoj vojsci, ako sada ne pokažemo jedinstvo u stavu prema vlasti koja žrtvuje dva malada života nas običnih ljudi, zarad zaštite "heroja prošlih vremena", kako će ova Srbija pogledati sebi u lice?

sasa jokic

pre 19 godina

VJ je hteli mi to da priznamo ili ne jedna zlocinacka organizacija, koja je sve ratove u poslednjih nekoliko decenija izgubila, i to ponajvise zbog toga sto se vise bavila svercom i kriminalom i pre svega politickim podanistvom Slobodanu Milosevicu i njegovoj bandi. Ucestvovali su u progonu opozicionih lidera, i na kraju i u ubistvu Zorana Djindjica. Ono malo casnih oficira sto je nekada sluzilo, ili je proterano ili su sami napustili sluzbu. Otuda i toliko protivljenje ulasku u partnerstvo za mir, jer ne zele da se odreknu svojih "poslova", koji im donose milione eura, a i strah od "isplivavanja" istine. A sto se Davinica tice, On samo potvrdjuje kakav je profil stranke g17+!.

Takeshi Kitano

pre 19 godina

Užas."Šta reći", osim da su u Srbijici glasine redovno istina. Ovo je suviše mala i smešna zemlja, da glasine, kao i one koje su prozujale među narodom da su vojnike ubili zbog Mladića, ne budu istina. Iako čovek negde u dnu mozga zadrži neku rezervu, nadajući se da je posredi neki drugi, prozaičniji razlog... Zašto verovati ovoj priči? Zato što, nažalost, u potpunosti korespondira sa suštinom svih glasina o konkretnoj temi poslednjih meseci... trgovina oružjem, trgovina sakrivenim haškim optuženicima, trgovina razlozima za ubistvo Premijera... I još jedan razlog... u dnevnoj štampi neki dan objavljene su fotografije, imena i biografije novih članova našeg Generalštaba... sve lik do lika... katastrofa. Čuvajte glave ljudi, ovde smo daleko od kraja početka petog oktobra.

nesa

pre 19 godina

Komunisti u vojnim sluzbama bezbendosti, policiji i mafiji zajedno sa nekim politicarima drze ovu zemlju u okovima i ne dozvoljavaju joj da se otvori prema svetu...
U pravu je bio Beba Popovic kada je rekao da vanredno stanje Srbiji treba da traje barem pet godina dok se banda crvena ne istera iz institucija sistema.

Deksi

pre 19 godina

Smesno, pa dokle cemo da verujemo pricama za malu decu! Pa ovakvu glupost ni Hickok nije mogao da smisli u svojim najboljim danima.

gorica

pre 19 godina

Istna uvijek izađe na videlo, samo uvek kasno, a to je logika kojom se služe ovdašnji političari. Sada očekujte da se neka nesreća desi na Avali slično kao na Topčideru. Srbija nije velika zemlja a i Mladiću se ne šeta mnogo, a i blizu je Koštunica za jutarnju kavu.

momcilo

pre 19 godina

Gospodo, da nismo malo poranili. Napolju je mrak ! Pa od 45 godine pa do danas ovu nasu Srbiju kontrolisu tajne sluzbe sto vojne sto civilne i onda se cudimo sta nam se desava. Negde se D od demokratije ovde davno izgubilo.

Nevernik

pre 19 godina

Kakve crne pobede je V Republike Srbije izvojevala 90tih?! Je li nam mozda teritorija sira? Ponavljam, MENE oni tamo nisu branili! Oni su tamo branili svog cenjenog vodju koji je sad u Hagu! A sa njim ce valjda jednog dana biti i cela ova UHVATI ME AKO MOZES druzina!

Tvrtko

pre 19 godina

A dvije trecine Srbije (glasaci DSS, SPS, SRS G17)i danas vjeruje da je i ovo jos jedna zavjera protiv Srba. Oni cvrsto vjeruju da su Mladic, Molosevic, Karadzic i ostali zlikovci nevine zrtve, a da su Srebrenica, masakri po Sarajevu, hadnjace s alabnskim lesevima, Racak, rusenje Dubrovnika, etnicki ocisceno pola Bosna, samo dio te zavjere. A najgore od svega je da ovakvo misljenje podrzava i SPC. Srbe mogu da razumijem i propagandu i pranje mozga, ali da se crkva stavi na sranu ubica I pljackasa to stvarno ne razumijem.

G. Milivojevic

pre 19 godina

Ako su zaista vojnici ubijeni da bi se sakrila istina o Mladicu (ili bilo kome drugom), onda ministra odbrane i nacelnika Generalstaba treba osuditi na najduzu zatvorsku kaznu!

Dušan Stojiljković

pre 19 godina

Prosto je neverovatno kako ljudi naivno poveruju u sve što im se servira, samo ako to imalo odgovara njihovim predubeđenjima. A predubeđenja se lako kreiraju - sto puta izrečena laž postaje istina.
Ova priča o "podoficiru Petroviću" je tako naivna, tako dečije sročena, da je tragikomično gledati kako se ozbiljni, odrasli ljudi primaju na nju. Ništa tu nije novo i do sada neviđeno: na bazi "zna se" tvrdnje ("vojska čuva Mladića") i realnog događaja za koji svi znaju (smrt gardista na Topčideru), napravi se priča koja teško optužuje ciljanu grupu (čoveka ili organizaciju). Doda se nekoliko istinitih i lako proverljivih detalja, npr. pomenu se neke osobe, neki događaji, nečije reči, e da bi sve posle provere radoznalih novinara koja je obično površna celoj priči dodao oreol realnosti (jer, ako je tih nekoliko detalja istinito, mora onda da je i sve ostalo, što se nikako ne da proveriti, takođe tačno).
I onda, svedok je nedostupan (u američkoj bazi negde u okruženju), ali je eto ipak odatle uspeo da se dopisuje sa novinama i to baš "Danasa", šatro ozbiljne novine a koja će oberučke dočekati bilo šta kompromitujuće o haškim beguncima, jer je zaboga "Danas" novina građanske orijentacije (i na tu priču dobija donacije, inače bi se odavno ugasili zbog očajnog tiraža). Ispostaviće se i da mu to nije pravo ime, "zbog sirnosti njegove porodice" i slično.
A sve šupljine priče će pasti u drugi plan. Npr, zašto su od sve one redovne vojske koja godinama čuva objekat u Topčideru ubijena baš ova dva vojnika? Oni su, kao, videli Mladića, i to na stazici u šumi pored ograde (?!), a niko ga drugi nije video za sve vreme iako je u objektu danima. Naivno. Onda, drži se nekakvo savetovanje o premeštanju Mladića itd. Ej, simpozijum, i to u sred vojnog objekta gde se po prirodi stvari muva previše prolaznih ljudi. Koliko ljudi je potrebno za jedno takvo savetovanje? Posle deset godina uspešnog skrivaja, Mladićevi čuvari drže savetovanje (!!) i to u sred vojnog objekta. Pa zar nije ovo mali Perica konstrukcija, naravno sa neidentifikovanim oficirima, e da bi se impliciralo da su "svi oni (oficiri) isti".
Ali, treba još ocrniti zlu vojsku. Tu je i trgovina sa arhineprijateljem - Albanci sa Kosova i juga Srbije. Eto, čak i oni koji su gajili neke pozitivne emocije spram vojske, posle ovoga mogu samo da otpljunu u opsuju. Sad, što je Kosovo prepuno kineskog oružja iz Albanije, i što su Albanci i na kosovu i na jugu Srbije skoro isključivo bili naoružani kineskim i nešto malo ruskim oružjem, to naravno znaju samo malobrojni poznavaoci naoružanja. Dovoljno je prelistati izveštaje o zaplenjenom i otkrivenom oružju na jugu Srbije od 2001. do danas, pa videti da je u pitanju isključivo kineska roba. Fotografije da ne pominjem.
Mnogo toga se još može reći na temu ovog incidenta (baš tako), i to ovako na prvu loptu, ali komentari na sajtu B92 nisu pravo mesto. Pitanje koje svako treba da postavi je: kome je u interesu da plasira baš u ovom trenutku ovakve (dez)informacije? Ko je sve uključen u ovu operaciju? Ko ima veze sa njom, a ko će da se okoristi i dobrovoljno priključi? Zašto baš ova priča, baš sada? Ovo uopšte nisu naivna pitanja, naročito ako prvi trag zaista odvede do kapija neke američke vojne baze (što ne mora da znači da tamo postoji neki Petrović). Vojska nije cvećka i tamo ima nepatvorenih balvana - kao što je oduvek bilo, zašto i to ne reči - ali mislim da je neosporivo da se vodi kampanja diskreditacije u javnosti. I crkva se sve češće pominje u paušalnim a teškim optužbama i kritikama. Nemojte da ste naivni, takve stvari se ne rade tek tako, spontano. Zvuči paranoično, ali potražite na internetu neki od Manuala za vođenje psihološkog i subverzivnog rata. Pogledajte izveštaje sa kongresnih saslušanja o specijalnim operacijama po svetu. Zapanjićete se prepoznajući neke ovdašnje događaje, pa i ljude.
Izvinite zbog opširnosti, ali mislim da je stvar krajnje, krajnje ozbiljna.

posmatrac iz susjedstva

pre 19 godina

Kakav haos i uzas od zemlje. Ubijaju se djeca da se zastiti naredbodavac genocida i masovnih zlocina. Grozota. To je danas Srbija. Pa i u Ruandi se to ne desava. Tek danas vidim dalekovidost politike koja se izborila za nezavisnost bivsih Yu clanica. Da nije tako danas bi i Slovenija i Hrvatska i BiH i Makedonija morali zivjetu u tako bolesnom drustvu.

Боро

pre 19 godina

Поново се потврђује политичка незрелост Владе Србије и предсједника Бориса Тадића који ће бити најодговорнији што ће Србија пропустити још један воз за Европу. Коштуница је крив зато што се све то на Топчидеру дешавало уз његово знање, а Борис Тадић је крив зато што није искористио свој рејтинг у народу и функцију коју обавља и оштрије захтијевао да се испитају убиства војника на Топчидеру и у Лесковцу. Тадић из политикантских разлога није дао јачу подршку Вуку и Даници Драшковић, који су још прије пар мјесеци упозоравали на то шта се дешава у нашим касарнама. О посланицима СПО који су се извињавали генералу Лазаревићу не вриједи трошити ријечи јер се коцкице полако слажу, и на видјело излази зашто је требало ућуткати Вука и 'бјелопољски лоби'. ДС се нада да ће се бирачко тијело у Србији подијелити на оне који су за радикале и оне који су за њих. Мислим да нису заслужили да они буду ти који ће водити мегдан са радикаима, јер има бољих од њих. Радикалима и њиховој погубној политици се мора пружити радикалан отпор....

GuC

pre 19 godina

... Narednih sto godina ce se proucavati fenomen ispranog mozga u Srba, zaista smo otvorili novo poglavlje u psihopatologiji (ili obrnuto).
Svakako da je bio Mladic i to ne zato sto je to ovaj covek rekao, vec zato sto svako ko je odbio da mu mozak promeni mesto, to SAM mogao da zakljuci. Poredjate redom, ko koga kada gde i s a kim... neistinu su govorili i vojni istrazitelj i sudije pa su nagradjeni "prelaskom" u CIVILNO pravosudje. "Vrdao" je i Davinic, sto puta, pare i oruzje i Fond za reformu vojske, ha, ha...El Dorado! Znaci mogu i vama i meni da dopadnu kao delioci pravde? Deca mrtva, ko zna koliko njih?
Nedostaje samo jos kako je to podla izmisljotina Batica koji se pravi da je advokat poridicama ubijenih mladica, vojnika, a u stvari bi hteo da se vrati na "vlast"! Ajmo rodoljupci i patriote, zatvorite cvrsto oci i zasenite Andersena...biip!!!

vido'je

pre 19 godina

Divno, pa ovo je bezskrupulozno vucenje za nos citalaca. "Danas" obavestava americku ambasadu da je momak u njihovoj bazi u susednoj zemlji jer to americka ambasada ocigledno ne zna i jos za vrhunac "Danas" je jedini koji je mogao da kontaktira doticnog, za razliku od svih navedenih koje je obavestio.
Znaci, Ministarstvo odbrane sada treba da pita americkog ambasadora (koga je o tome obavestio "Danas") da li je istina to sto "Danas" pise na svojim stranicama. Zasto li je to objavljeno bas danas?

Borko

pre 19 godina

... Pre neki dan se šef GŠ hvali USA ambasadoru da vojska ima hrane, i da je daje vojnicima! Jaka vojska, nema šta. To je ona ista vojska što je pobedila NATO ali se iz čistog ćefa povukla sa teritorije oko koje se ratovalo. Dok dovoljno ljudi ne bude shvatilo da smo, svi zajedno, u čeljustima podivljalih delova DBa i KOSa oni će nas do kraja upropastiti (recimo da nisu još).
Kaže neki bata i da Koštunica nema veze s vojskom. Nema, nema. Nema on veze ni sa čim, samo nam je svima premijer.

Opijum

pre 19 godina

Ma sta rece gospodin predsednik? Da se ugled Vojske SCG ne sme narusavati? Kao, vojska uziva visok ugled od kad je izdala Jugoslaviju i stavila se na stranu Cosica i Milosevica? Ili je taj ugled izgradila u Vukovaru, Sarajevu, Zadru, Dubrovniku, Srebrenici? Ili je vojska izgradila svoj renome po hladnjacama, krematorijumima i helikopterima za Budvu? Ili ucescem u finansijskim skandalima? Ili su mozda njenom ugledu doprineli njeni vrhovni komandati, nacelnici generalstaba, generali i visoki oficiri - listom optuzeni od strane UN-a? Cast normalnim ljudima i oficirima u toj vojsci, ali o kakvom vi to ugledu pricate, gospodine Tadicu?

Vracarac

pre 19 godina

Nikada nisam podrzavao, niti podrzavam ni ratne zlocinace, ni Crkvu, ni vojsku kao vojsku, ali mi cela ova konstrukcija jako smrdi. Prica da su Mladicevi ljudi ubili vojnike mi deluje mnogo nestvarnije nego da je to ucinio neko kome je u interesu da se to svali na Mladica (ili vojsku, svejedno). To mi se ne uklapa ni u psiholoski profil "mladicevaca", za koje sam ubedjen da iskreno veruju da su radili i rade pravu stvar za Srbe i Srbiju (isto toliko sam ubedjen da grese) i da oni ne bi tek tako likvidirali mlade vojnike.
Interesantno je da se ova prica pojavljuje u Danasu i to na dan Cedinog svedocenja (koji pokusava da se predstavi kao jedini predstavnik gradjanske opcije u Srbiji, da ga slucajno neko ne bi priupisao "odakle ti pare, bre), koje ide ruku pod ruku sa ovom informacijom. Teren je lepo pripremio Draskovic, koji najotvorenije zastupa americke interese u Srbiji. I sad svi oni pokusavaju da nas, koji smo svih onih godina bili protiv Milosevica i za promene, navuku na jednu, cini mi se, providnu pricu.

Kobasicar

pre 19 godina

Prica o ubijanju dva vojnika u Topcideru me je zatekla u vremenu razmisljanja o odradjivanju "duga" prema otadzbini. Iako sam iz iste otisao jos pre ovoga dogadjaja, mislio sam da se barem nesto u toj nesrecnoj vojsci promenilo. Sada sam siguran u jedno, kao sto je pomenuo jedan davalac komentara, da cu uspesno proslavljati godisnjice bezanje od te iste vojske. Sa druge strane jako me je razocarao stav SPC. Mislim da izjave i podrska koju daju zaista nisu na mestu. Moramo da budemo svesni da zlocinci moraju u Hag! To je osnova nekog napretka, ako ga vrhovnici uopste i zele, posto je njihovim g****ma lepo i ne bi zeleli da menjaju.

G-Can

pre 19 godina

Naravno da su zbog toga momci ubijeni. To samo idiot tada ne bi zakljucio. Samo sto tada voji vrh i vrh drzave nisu zeleli da ukazu na dovoljno dokaza o prisisvu Mladica u Topcideru gde su moci ubijeni. Zasto? To treba pitati Kostunicu!

Младен Остојић

pre 19 godina

Много ми је ова прича шупља и наивна, заиста. И крајње ми је сумњиво то што се баш сада пласира. Слажем се са оценом да се комбинацијом увреженог мишљења, полуистина и тоталних лажи сервира једна крајње опасна медијска бомба. Чуде ме сви који тако олако прихватају све као непобитну истину - побогу људи, ради се о веома озбиљним стварима! Можемо да не волимо војску или Коштуницу, али не морамо као овце да трчимо за сваким звоном. Узмите све са зрном соли, одрасли сте људи, нарочито када су у питању моменти који одређују будућност ове земље (у недељи смо када се одлучује о нашем путу ка Европској унији), и када се изричу веома озбиљне тврдње и оптужбе.

silver_surfer

pre 19 godina

Recimo ovako: neka je to sve zakuvala amerika i neka je taj oficir spijun. Ali kako da poverujem u pricu da su se ona dvojica nesrecnih decaka posvadjala oko necega sedeci na brdascetu dok su se odmarali u toku teske patrole!?!!!! I sta, ovaj mu je rekao da je seljak ili da mu je ruzna devojka, a ovaj ga izresetao zbog toga!?!? I nekako slucajno kamere koje su bile stalno ukljucene bas, tada nisu radile! Bas tada, jel? Pa ja stvarno ne mogu da poverujem u to. Osim toga, taj deo jeste strogo cuvan, a zbog cega? Sta, ostalo je nesto posle Drugog svetskog rata!? Jel? I da se vratim na prvu recenicu, svakako da je taj oficir u pravu i verujem mu 100% posto! I ubedjen sam da su ta dva momka videla nekoga koga nisu smela da vide-Mladica!

Gnev

pre 19 godina

Ovo smo svi znali vec mesecima. OK, mozda nismo znali koji je haski optuzenik bio u pitanju, ali treba biti jako glup i ne umeti izvesti zakljucke nakon bahatog ponasanja vojne komisije, pokvarenih kamera, pokusaja (uspelog?) zataskavanja dvostrukog ubistva, onog bezobraznog otvaranja skrovista za medije mesecima nakon ubistva... Evo, sad znamo i ko je bio tamo. Drzava nam jos uvek nije dala zvanican odgovor na pitanje sta se desilo u Topcederu, niko nije nije uhapsen, cak ni osumnjicen za ovo odvratno ubistvo zbog koga bi u jednoj zemlji sa iole prihvatljivim etickim principima kompletna vlada morala da podnese ostavku. A sada ima elemenata i za krivicno goenjenje pojedinih njenih sluzbenika. Nista ne brinite, razni Davinici, Stojkovici, Kostunice i Jocici, i Milosevic je mislio da ce doveka biti na vlasti, pa evo gde je sada. Necete ni vi uspeti da zaustavite vreme, a sledeci 5. oktobar ce sigurno imati i svoj 6. oktobar, necemo propustiti dve uzastopne prilike da napunimo zatvore onima koji nas unistavaju, narocito ne sada, kad su sve maske pale i dobro znamo KO je KO.

I_Local_I

pre 19 godina

Zbog ocigledne logicnosti oko citavog dogadjaja (a i sire) tvrdim da je malo ljudi sa pomracenim mozgom. Oni koji nam ovde prosipaju nonsens nisu obicni ljudi, vec specijalci koji pokusavaju da pricaju nasim jezikom. Dragi sugradjani, obicni ljudi, nama su dva vojnika ostavila na cast da se istina o njihovoj smrti otkrije. Svako od nas je mogao izgubiti dete na ovaj nacin. Ustanimo u odbranu nase buducnosti i u odbranu casti onih nevinih koji su nam pomogli da progledamo (topciderski vojnici, Djindjic, Curuvija, Stambolic, Dada Vujasinovic, Milan Pantic, Srebrenicani, oni iz hladnjaca, oni kojima se ni ime vise na zna......)

Grisom

pre 19 godina

Opa! Gospodin Tadic staje u odbranu ugleda vojske. Znaci da je i on za vreme svog ministrovanja znao gde se cuva Mladic. Tadic je deo Kartela.
FREE DS!

bami

pre 19 godina

Iskustvo nam govori da će neki ministar sada izači u javnost i reći da treba formirati novu komisiju i sprovesti dopunsku istragu.
Rešenje za ovu situaciju je penzionisanje svih aktuelnih oficira iznad čina potpukovnika, i jednokratno korenito rasturanje postojeće BIA i vojnih obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi.
Tome treba dodati i hitno smenjivanje penzionera Davinića sa mesta ministra odbrane!

Alo?

pre 19 godina

Bas fino!!! Nase starijesine preprodavaju oruzije Albancima da bi mogli bolje istrebljavati nas narod sa Kosova i Metohije. Svaka vam cast!!!!

Zlaja

pre 19 godina

Naravno da je kompletna prica izmisljena, a 'junak' fiktivan. Studija o izvodljivosti je blizu a Mladic jos vrlo daleko! Zdravom razumu je svakako mnogo blize da zakljuci kako je zelja 'svjedoka' da se vrati i svjedoci u Srbiji, po svemu jedna pateticna kontradikcija koja dovoljno govori za sebe. Gospodin vodnik je najvjerovatnije jedan od onih koji je uhapsen ili predat Amerikancima na Kosovu a 'provaljen' od strane Albanaca zbog bestidnog sverca oruzjem ili neceg jos unosnijeg, a sada ima izbor: da ga 'deru'oni ili mi. Sta mislite da li je izbor bio tezak?!

mama

pre 19 godina

Da li se ti ljudi, koji za sebe kazu da su hriscani, boje Boga?
Da li oni koji blagosiljaju sve te zlikovce a potom sahranjuju njihove zrtve, znaju sta rade?
Znam da je strasno, ali pravda bi bila da niko od tih ljudi ne doceka unuke, kao sto nece ni oni nesrecni ljudi koji su zbog "heroja" izgubili svoju decu!

paja

pre 19 godina

A sto mislite da je trgovina oruzija sa Albancima nemoguca? Da nije zbog velike casti srpske vojske? Ako njima ne pada tesko da ubiju coveka sto bi im bilo tesko da na ovaj nacin ostvaruju profit?

Mare

pre 19 godina

Ako ne mozete likvidirati svedoka, proglasite ga neuracunljivim (dusevno poremecen, kriminalac, alkoholicar, i tome slicno)... Upravo tako nesto smo mogli cuti danas u saopstenju vojnih organa. I misle da ce im to proci. Covek nesto zna i hoce da govori o tome i tu sigurno ima istine. Mislim da cemo u vrlo skorije vreme videti kako zlocinacka organizacija puca po savovima. Ne mogu oni vise nikoga zavarati svojim smesnim saopstenjima.

Vlada

pre 19 godina

Vojska je izgubila svoj kredibilitet jos onda kada je postala instrument Milosevicevog rezima, a zatim i kada je izgubila ratove, bilo to u ratu ili miru. Zatim je pobedila na Kosovu i zastitila kosovske Srbe, blago se njima mada su oni i sami dosta krivi za sve jer su pristali na Milosevicev pogrom svojih komsija. Jeste braco, tako je bilo, ako ne verujete onda ne poznajete kosovske Srbe bas najbolje. Zatim su malo trgovali sa Sadamom i naneli stetu narodu a ne samo drzavi za koju me bas i zabole, jer ne znam u kojoj drzavi zivimo. Sve vreme su u stvari stitili svoje zlocinacko dupe od Haga i pravde koja ce ih sigurno stici i neka znaju: bolje vas da stigne kazna koju ste zasluzili nego vasu decu kada vas ne bude bilo.
Sve vreme se kriju u drzavnoj zajednici jer tamo ne odgovaraju nikome, nijednom parlamentu i nijednoj Vladi. Oni su nas najveci problem i samo su nam nesrecu donosili.
Dole sa zlocincima!!!

drecun

pre 19 godina

Prosto je neverovatno kako ljudi naivno poveruju u sve što im se servira, samo ako to imalo odgovara njihovim predubeđenjima. A predubeđenja se lako kreiraju - sto puta izrečena laž postaje istina. Ovi su lazi sracunate na obezvredjivanje nase jedine institucije koja nikad nije bila povezana sa bilo kakvim kriminalnim aktivnostima, osim nakoliko beznacajnih slucajeva pocinjenih od nekoliko vojnih marginalaca. Setimo se samo slucaja u Topcideru prosle godine kada je "nezavisna vojna istraga nedvosmisleno utvrdila i u potpunosti rekonstruisala dogadjaj u kome su stradala dva vojnika: "Nema nikakve sumnje da su dva strazara posle rasprave u kojoj je jedan od njih bio za saradnju sa tribunalom u Hagu dok je drugi bio protiv pucali jedan na drugog posle cega je jedan od dvojice strazara prvo ubio sebe duplim rafalom sa razdaljine od 150 metara, zatim popio dve brlje, istresao nos, zaklao se tupim nozem i posle toga ispalio jos dva rafala sebi u ledja i to iz zasede."
I posle jednog ovako intoniranog saopstenja, koje je nedvosmisleno stiglo iz kuhinje istih onih, koji su 99' proglasili pobedu nad NATO-om, neko se drznuo da posumnja u verodostojnost ovog saopstenja. Strane obavestajne agencije i njihove sluge su lagali do te mere da su cak iznosili sumnje da su strazari mozda ubijeni od strane telohranitelja gen. R. Mladica iako je svim patriotama poznato da gen. R. Mladic uopste ne postoji i da je on izmisljeni superheroj iz naucno-fantasticnih filmova bivseg "RTS-a" koji obicno obitava na Marsu i kao takav nije u mogucnosti da se seta po Topcideru.

Milko

pre 19 godina

Znači, Petrović postoji, služio je na jugu Srbije i nije izmišljen. Sve drugo, o tome jeli pio ili nije pio, je li ga bolela glava ili noga, voli li se isticati ili je bio tih, od manjeg je značaja. Pitanje je, da li je tačno ono što on tvrdi, ili nije tačno?

Tatko

pre 19 godina

Nemam nameru da iznosim svoje misljenje iz razloga zato sto ga i nemam, a nemam ga samo zato sto su sanse da je ovo istina:laz = 50:50
Ne mogu da verujem da se vecina komentara vezuje za neke zakljucke koji bi mogli da se uzmu ozbiljno jedino u situaciji da je pisac bio na licu mesta (a niko od nas nije bio tamo, zar ne?).
Takodje ne mogu ni da verujem da su se ova dva mladica (u celoj ovoj stvari najvise mi je zao njih) ubili uzajamno. Cudi me da niko nij eovaj dogadjaj povezao sa onom famoznom emisijom na RTS-u , kada je vestak TVRDIO da momci nisu ubijeni od strane treceg (ili vise njih) lica. Ako se ikada ispostavi da je STRUCNJAK POGRESIO (ovo je ipak najblazi izraz), onda treba tu njegovu strucnost staviti pod pitanje a to posredno znaci da svi slucajevi na kojima je on vestacio padaju u vodu.... da li ti mozda nekome i ne odgovara?!

Stojiljko Dusanovic

pre 19 godina

Prvo, ono sto je pisalo u Danasu je mnogo duze nego sto pise ovde na B92. Petrovic je dao prilicnu kolicinu svojih podataka, tako da je lako proveriti da li ta osoba postoji ili ne, i gde je sada (sto je pitanje da li moze da se izvede za Dušana Stojiljkovića). Drugo, cela prica zvuci prilicno uverljivo, i nije suplja (procitajte je sami na Danasovom sajtu). Ako vec hovemo da pricamo o teorijama zavere, upravo ono sto pise Stojiljkovic moze da se nazove operacijom saniranja stete. Kada nesto sto ne moze da se demantuje napadne, samo u cilju diskreditacije, makar se posle "diskreditujuci" argumenti pokazali kao ordinarna glupost (videti bombardovanje putnickog voza za vreme bombardovanja SRJ 1999.).

Dushan

pre 19 godina

Bilo bi jako fino kad bi se znalo da je Mladic bio tamo. Na zalost, skoro sam siguran da ovaj Petrovic samo prica sto drugi zele da cuju (iz politickih ili nekih drugih ubedjenja). Podoficir nece biti u obezbedjenju Mladica ako nije APSOLUTNO pouzdan covek.

MilanS

pre 19 godina

Ne razumem zasto smo ovakav narod? Svako zeli da pokaze da je jako pametan i obavesten. Zato ovo upucujem onima sto ne veruju da smo naoruzavali neprijatelje. U Banjaluci sam licno, svojim usima i ocima, od
prijatelja cuo pricu da je za vreme rata bilo jako unosno i uobicajeno trgovanje oruzjem. Cak mi je rekao kolika je bila cena automata, cenu svakog pojedinacnog metka! Sramota me je bilo da pitam da li zna protiv koga je bilo upotrebljeno to oruzje. Toliko o svesti naseg milog naroda.
A vama sto ne verujete porucujem, nemojte da verujete ali to ostavite za sebe. Mozda je ovo podmetnuta prica, ali onaj ko salje dete u ovakvu vojsku ima prava da strahuje. Na kraju ovo nije jedna vojska, imao bosanski kadar (Srbi), pa srpski kadar (Srbijanci), pa Kosovski (valjda opet neki Srbi) pa sad posalji dete u vojsku, ako smes.

Vladan

pre 19 godina

Kako to da vojska zaposljava problematicne tipove ako je vec tako kako tvrde .
Vuk je u pravu, Ceda je u pravu, Beba je u pravu....
Ej Srbijo...

Drnda

pre 19 godina

Mi smo svi bolesni sto pustamo da nas vojska i Kostunicina strahovlada ovako drndaju. Uplicu nas u konverzaciju sa vakum prostorom, kako bi oni dobili na vremenu i ne bi li nas dokrajcili u torturi. Pazi da je u pitanju promocija doticnog Petrovica. Bas smo mislili da ga izaberemo za novog premijera. Da vas to mozda nije uplasilo ili nas samo odvodite dalje od mesta zlocina? Interesantno bi bilo da nam kazete i zasto ga trazite, ako je samo malo poremecen kakvog nam ga zelite predstaviti. Jos bi interesantnije bilo da nam kazete kako je moguce da su se vojnici medjusobno poubijali. Tadica bih zamoli da prestane da nam se obraca jer je i sam upleten u sve ovo. Juce nije prepoznao Sljivancanina na tom istom mestu, a danas u mislima tumara o Mladicu.

Boban Savkovic

pre 19 godina

Pre nego sto iko kaze ikakav komentar, neka pomisli da mu je sin bio jedan od dvojice ubijenih u kasarni u Topcideru. Svi su spremni da budu "patrioti" i da stite drzavu preko zivota tudje dece. Normalno da sin Slobodana Milosevica nije omirisao front. Trebalo bi sinove svih tih generala poslati na prvu liniju fronta. I gde je sada sin pukovnika Cosica (komandanta garde), koji je radio u toj zgradi u Kosutnjaku ispred koje su ubijeni gardisti? I sta je odmah zvanicno saopsteno, da se taj jadni covek Miroslav Petrovic, u pijanom stanju samopovredio u kasarni i da je osoba sklona alkoholu i tuci. Opet stari sistem. Odmah pljunu coveka i prilepe mu etiketu. Tako je bilo i sa Curuvijom. Glasao sam za Tadica, ali mi je sve to sa njegove strane mlako i u rukavicama. Oce li neko rasterati bandu, koja nas muci od 45. pa je onda samo promenila boje i odrekla se Marksa i okrenula Bogu. I zasto ne otvaraju dosijea DB. Jednostavno zato sto su krupni danasnji biznismeni na te pozicije postavljeni od strane DB. Pa ko je finansirao sve ove ratove. Svi ti uspesni biznismeni, koji su sada vlasnici kompanija i banaka. I sada ujedno daju i pare za dobrovoljne predaje. Ovom zemljom i narodom vlada DB u sprezi sa vojnim vrhom uz zna se ciji blagoslov. I opet narod treba da ispasta. Jedna raja a dva gospdara. Caru carevo, a Bogu bozije.

Vlada, Vankuver

pre 19 godina

Stara pesma: pocela je besomucna licna diskreditacija ovog coveka... Ali, ti ljudi u vojsci ne mogu da shvate da su se Srbija i svet menjaju, i da nista vise ne funkcionise onako kako njihova mozdana masa zamislja. Nadam se da njihova nece biti i poslednja.

Inspector Radisha

pre 19 godina

Jeste da je jako tesko poverovati da su dva mlada zivota ugasena samo zato sto su imali tu nesrecu da nalete na Mladica i njegove gorile, jeste da je tesko poverovati da bi jedan podoficir bio u neposrednoj blizini krugova koji vode i koordiniraju poslove na generalovom obezbedjenju, jeste i da je moguce da su mozda stradali i od potencijalnih lovaca na haske glave i da je moguce da je nekim faktorima izvan zemlje stalo do dalje diskreditacije vojske i drugih institucija sistema, ali budimo realni i vratimo se unazad i pogledajmo kako je slampavo, s puno petljanja i daleko od svake profesionalnosti vodjena istraga o ubistvu vojnika.
To nije bila istraga, vec nevidjena bruka koja je vojsku kao instituciju povukla jos dublje ka dnu i koja je pokazala jos jednom koliko ista zivi u totalnom autizmu i dalekoj proslosti. Setite se sta je sve Vladimir Beba Popovic rekao, koliko su teske njegove optuzbe, i kako niko od prozvanih nije presavio tabak i tuzio za klevete.
Nacin na koji se Vlada Srbije odnosila prema svemu sto se dogadjalo od njenog dolaska na vlast, arogancija i nekompetentnostda kljucnih ministara stavlja punu i potpunu odgovornost za haos u zemlji na njena pleca.
Ima li opravdanja za ignorantski odnost Kostunice prema neminovnosti saradnje sa Hagom od pre par godina, za njegovu grcevitu borbu za zastitu i zadrzavanje Milosevicevih/kriminalnih kadrova na polozajima, narocito u vojsci i policiji, podrsku pobuni JSO, osudi Sablje uz istovremeno ignorisanje korupcije kriminala i trulezi na svim nivoima vlasti i svim sferama drustva.
Obican covek mozda jeste nemocan da uradi mnogo, ali nije ni gluv, ni slep, ni glup da ne vidi gde i kuda ga vode danasnji lideri, da ne oseti svu tu prljavstinu koju ovi uporno od oktobra 2000, iz nekih njima (i ne samo njima) znanih razloga guraju pod tepih ne cineci nista da se iste rese na neki trajniji i posteniji nacin.
Zorane, vrati se...

osoba A

pre 19 godina

Maaa neeee, taman posla, sve je to samo propaganda antisrpskih krugova. Dokle cemo se vise zamajavati i hocemo li ikad pogledati istini u oci?? Vrapcima na grani je jasno ko je i zasto uklonio one sirote gardiste, samo nas premijer i njemu slicni nisu obavesteni ni o cemu.

Iju majko moja!

pre 19 godina

Jedva cekam da neki od vojnika koji su bili u toj jedinici na Topcideru kada su ona dvojica vojnika pobijena pocnu da pricaju za novine; valjda se neki vec skidaju iz vojske ovih dana.
Kako li su ti momci sada prestravljeni...

Zoran 021

pre 19 godina

Poslednjom ozjavom VJ i njihove obaveštajne službe se dokazalo da tamo još vlada komunizam, gde se vidi po tome da nema demanta ili suprotnog dokaza nego diskeditovanja čoveka kao kriminalca i kriminogenog elementa ! Još samo da ga nazovu špijunom i petom kolonom!
Iz ovog se vidi da u iznetim tvrdnjama ovog oficira ima istine!

Darko

pre 19 godina

Ova naša kukavna vojska izgleda nikako ne može da se otrese onih koji joj rade PR. Logično je da će oni pokušati da ovog Petrovića naslikaju najcrnjim mogućim bojama (te alkos, te labilan, te neodgovoran, te ”odranije poznat policiji” itd). Ali... kako se onda takav čovek uopšte zaposlio u vojsci? Kako se niko za tri i po godine koliko je u vojsci proveo nije dosetio da taj čovek možda i nije pogodna ličnost da nosi uniformu?

Mladen,Leskovac

pre 19 godina

Pa kako sad da saljemo decu u "nasu vojsku". Ako sretnu ili vide nekog od tih bandita ili kriminalaca oficira, da li ce nam se vratiti zivi kuci,pitam se?

Kir Janja

pre 19 godina

Samo se vi (narode) zabavljajte praznim pricama.Za to vreme Milosevicevi tajkuni pokupovase i ono malo sto vredelo u Srbiji!Nije mi jasno kako se svi pecaju na ovakve pricice koje se serviraju bas iz razloga da bi se javnost zabavljala. A 'di su novci? To je pitanje....

Davincijev kod

pre 19 godina

Za jednog od ubijenih vojnika vojni organi su tvrdili da je blago retardiran, skoro homoseksualac a za onog drugog da je nekom prilikom vikao na svoju (bivsu) snajku. To je trebalo da bude dokaz da su u pitanju agresivne ili kofliktne licnosti.
Sada je ovaj Petrovic udarao glavom o kasetu radi licne promocije. Iz istog razloga je koliko se secam i Zoran Djindjic izmislio Bagzija i kamion na autoputu. Kome prodajes te price, olosu - Kostunice, Tadicu, Davinicu.

grk

pre 19 godina

Stara priča - klasična zamena teza - Poznat je on nama kao problematičan. Ja u to i ne sumnjam. Siguran sam da nije neka "cvećka" s obzirom na pri;u iz koje je. Ali, u ovom trenutku je bitno šta on govori i da li je to istina. Dokažite, gospodo Drugovi, da su njegove izjave lažne i sve će biti u redu. Nema potrebe da navodite kako je bio pijan a ne kažete zašto ga policija traži - on sam navodi da je dezerter. Gospodin-Drug Davinić kaže da će ispitati navode. Ako to do sada nije utvrđeno onda sam siguran da Petrović govori istinu, a valjda i svi drugi "kojima male sive ćelije" nisu atrofirale od neupotrebe.

dragan Stojanovic

pre 19 godina

Sada predstoji trgovina americke obavestajne sluzbe CIA i nase DB. CIA drzi kod sebe jadnog coveka, Miroslava Petrovica, a nasoj DB i vojsci nije u interesu da postoji svedok. Sada cemo videti koje ce ustupke nasi dati Amerikancima. Najvise mi je zao i gardista, koji su poginuli i Miroslava Petrovica, kao i mene samog i svih nas sa ovom vlascu, DB i vojskom.

milos

pre 19 godina

Jos jedan put, nazalost, su Danica i Vuk Draskovic potpuno u pravu. TO mi daje jos vise uverenja da su oni ipak najveci igraci u Srbiji.

dragan

pre 19 godina

Ako se ispostavi da nas je ova vlast-vojna i policijska toliko omalovazila, i vodala kamere po topciderskim rupama, setala kojekakve eksperte tamo -vamo i u konacnom bilansu poubijala te mladice svaka im cast i sram ih bilo stidim se sto sam se ovde rodio, a o onom tipu bosansko brdskom ne ka pricaju popovi kojekakvi a ja mu ni ime necu pomenuti necu

Branko

pre 19 godina

Naravno,Vojska je izdala saopstenje u kome se ovaj podoficir predstavlja kao "problematican".Ako je tako zasto nije bio otpusten?Ministarstvo odbrane primenjuje neke titoisticke metode-te on je pijanac,te nije uracunljiv...Setimo se,ona dva nesretna mladica sto su poginula u Topcideru su proglasena za homoseksualce!!Bezbednjaci iz Vojske treba da prestanu da se bave takvim podmetanjima i lazima,Tito je umro...Ili neka obmanjuju malo kulturnije.

Jagoda

pre 19 godina

E sad posle ovog i ovakvog saopštenja Ministarstva odbrane sam sigurna da u izjavama dotičnog Petrovića ima puno istine. Kao prvo, znači čovek postoji. To da će oni reći za njega da ima problematičnu prošlost smo mogli očekivati, to je njihov stil kada nekog hoće da oblate. A ovo, da se "samopovredio" me potpuno uverava da opet ne govore istinu. Samopovredio se isto kao što su se ona dva nesrećna mladića "samoubila" u Topčideru. Sram ih bilo, dokle će da obmanjuju ovaj narod i da se tako bahato ponašaju. Tome MORA DOĆI KRAJ!

TANJA

pre 19 godina

strasno je sto u srbiji jos uvek vecina misli da je mladic nacionalni heroj i da je branio srbe.koje srbe,ove sto je spreman sve sad da poubija ako ga vide.ljudi,on bi sve nas ubio kao i te neduzne muslimane samo da bi na miru trosio ratni plen.doduse,ostavio bi par ortaka iz akademije da ima sa kim da se druzi i par svestenika da mu posle okaju grehe.

Stranac

pre 19 godina

Ne znam sta da mislim. ZNAM da su nasi granicari par godina pre rata za lepe pare pustali sverc oruzja preko granice sa Albanijom, da je bilo vrlo unosno biti granicar (Kosare i ostale karaule), da je policija sve to znala i da je neko u vrhu vlasti sprecavao svaku istragu. To sam cuo od mojih prijatelja koji su sluzbovali na Kosmetu u to vreme. A da se krade oruzje iz magacina i prodaje... To vec nisam cuo, mada kakvo je rasulo u Vosjci nista me ne bi cudilo (i iskustvo iz rata, znam kako se kralo gorivo i koliko nam se kamioni kvarili zbog vode). A sto se tice momaka iz Topcidera, bliza mi je varijanta da su ih pobili neki lovci na glave. Cak iako su bili u to vreme u objektu ne verujem da su Mladic i njegovo obezbedjenje toliko glupi da bez dobre provere izlaze napolje. Ipak su ljudi iskusni u skrivanju. Nazalost, momci su mrtvi.

Dusan

pre 19 godina

Isplati li se uopste govoriti o hrabrosti i junastvu "velikih boraca za pravu stvar", koji srpski i sav ostali narod u Srbiji i CG drze kao taoce. Istina je, da ako neko misli da je ispravan, to moze na za to odredjenom mestu i da dokaze - u Haskom tribunalu. Karadzic i Mladic ocito nisu zasluzili da se o njima govori, a kamoli da ih se cuva i da zato neko gine.
Ako smatrate gospodo "junaci" da ste to i dalje - predajte se, na veliku radost nas velike vecine.

TkN

pre 19 godina

Prokleta je ljudska priroda. Svako bi jedva dočekao da poveruje stubu države (vojsci), kad bi ovaj (ova) mogla da izda bilo kakvo verodostojno i suvislo saopštenje. Ona to, nažalost, ne može. Ne zato što je samu sebe do sada diskreditovala u svakom pokušaju da opšti sa građanima, već zato što joj nedostaje istine u iskazu. A onaj Davinić je stvarno zaslužio orden Miloševićeve zvezde drugog reda. Da sam na Marovićevom mestu, odmah bih mu zatražio ostavku. Makar zbog priznanja da nekim glasilima uskraćuje informacije.

Zoran

pre 19 godina

Da li je to istina ili laz, svejedno je.
Bitno je da Hag trazi one koje trazi, i dok ih ne dobije svi cemo placati ceh.
Nazdravlje!

VaskoDaGama

pre 19 godina

Ova Vojska se mora pod hitno reformisati. Sve oficire starije od 40 godina treba posalti u penziju, a prije toga im oduzeti bar 50% imovine jer su bili preplaceni. Nasi visoki oficiri i dalje razmisljaju onako kako su skolovani tj. na komunisticki nacin.
Umijesto da demantuju doticnog Petrovica, oni mu lijpe etiketu, proglasavaju problematicnom licnoscu, kao da Petrovic nije prosao vojni ljekarski i psiho-test prije nego sto je primljen u sluzbu. Sami sebi u stomak skacu.

Obrenovic

pre 19 godina

Lepo je videti da dosta gosp..., pardon, drugova iz DB-a cita vesti B92 (ne verujem bas svi po duznosti, sigurno im je to i zanimljivo), pa jos i "obogacuje sajt svojim komentarima". Cak vise i ne brinu da ih se odmah ne prepozna, nego odmah udri u stare gajde, "americka zavera", "izdajnicki Danas", "strani spijuni", itd. Halo, drugovi, sacuvajte nesto retorike i za optuzenicke klupe, trebace vam! Ovo sto covek kaze je sasvim logicno i na mestu, dobro je poznato da se i u najzesce vreme ratova u Bosni i Hrvatskoj naveliko trgovalo sa "neprijateljem" (u cemu su se posebno isticali krupniji patriotski likovi, tipa M. Krajisnika). Nesto su se pacovi uskomesali, Ceda svedoci, dosao Esdaun, Vuk Draskovic sve popularniji, rejting premijera Kocnice i njegovih legijalista nikad nizi, ko ce sad da stiti Bracanovica, Kertesa i ostatak Kartela? Srbija je definitivno zrela za neki vid dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (kad su mediji vec stvorili atmosferu da se o denacifikaciji jedva sme progovoriti)...

Ivan

pre 19 godina

Potpuno sam uveren da Petrović govori istinu. Srbija i ne zasluzuje da joj krene bolje dokle god narod zivi u iluziji da su Mladic, Karadzic i ostali "likovi" najveci srpski "heroji". Mladim regrutima savetujem da ne idu u vojsku ni za zivu glavu.

stanislav

pre 19 godina

Indikativan je komentar Kostunicinog savetnika Vladete Jankovica da je izjava (ne)izvesnog podoficira Petrovica stvar vojske a ne vlade. Hoce reci neka se nepostojeca drzava, cija je to vojska, brine o eventualnim daljim merama u vezi sa tim najnovijim slucajem. Ipak ovde se igra vodi na malo visem nivou a narodu se doziraju afere da ima cime da se pozabavi dok se resavaju vazna strateska pitanja.
Ocito je nuzno ubrzano (davno planirano) smanjenje srpske vojske, jer nije vise rec samo o autoritetu, koji je davno potrosen. Vec se intenzivno nacinje i autoritet SPC, tako da i u Srbiji autoritet imaju samo banke kao i na zapadu. Inace, igre i oko Mladica i Karadzica, pa i Pavkovica i Gotovine, nisu stvar samo onih na cije se adrese upucuju prekori zbog njih. Oni su jak adut za ucene da bi se u medjuvremenu lakse resavala krupnija pitanja, kao sto su Kosmet, slabljenje vojne sile na Balkanu, dalje usitnjavanje Srbije. Sam Mladic sigurno ne bi dozvolio da se zbog njega pobiju mladi ljudi. Neki drugi kriminalci se plase takvih jakih svedoka i na svetskoj i domacoj sceni. Svetski mocnici se plase za svoju svetsku vlast, kao i domaci koji su moc stekli na kriminalan i ratno-profiterski nacin.

zmaj

pre 19 godina

Generali su branili otadzinu i narod i svako ko ih izda zasluzuje smrt kao i taj odbegli vodnik koji laze i kojije nasao utociste kod neprijatelja...Srpski narod nije napao nikoga i od 100 000 mrtvih siptara kako su najavljivali Olbrajtova i njen jevreski tim a u klintonovom kabinetu ih je bilo 60 ispostavilo sa na kraju samo 2 hiljade i nesto i to svih poginulih...
Niko se nepita sto danas umiru deca od zracenja osiromasenim uranijomom sto umiru mnogi zbog bombardovanja panceva i zagadjenja koja su nastala nego se uhvatili za generale kao kao Persa za kriv kurac...
Svi koji izdaju zemlju i svoj narod zaluzuju metak pa bar ono sto ostane vredece ovako se vise nemoze od izdajica na svaku stranu ...
Ratni zlocinci su oni koji su uzrokovali rat a to su oni koji sa strane i oni koji su u to vreme bili na celu velikih sila a nasa sitna boranija sada placa ona je samo posledica rata a po svakoj logici treba se suditi uzroku a ne posledici...
Pozdrav
Zmaj

Zorica

pre 19 godina

Po meni vojska je vec priznala da ovaj Petrovic govori istinu. Kaze kad se nije pojavio na posao uporno su ga trazili i mup i vojna obavestajna - mesecima. Sto su ga tako uporno trazili ako nije bilo opasno to sto zna. ja da se ne pojavim na posao 7 dana dobila bih otkaz i firma ne bi angazovala silne obavestajne sluzbe da me traze. Eto.

Nenad

pre 19 godina

Ja sam odavno sluzio tadasnju JNA i dao zakletvu. Moj sin ce da sluzi jednoga dana vojsku ali isto kao ja: da da zakletvu i sluzi narodnu vojsku gde se domaci izdajnici i ratni zlocinci sude a ne kriju u istoj!

Bibac

pre 19 godina

Zar postoji jos neko ko vjeruje da Mladic nije u Srbiji ? Do prije neki mesec svi vasi ministri su govorili da u Srbiji nema haskih optuzenika a u zadnjih mjesec odjednom se predaju bas u Srbiji. Za ogromne svote dolara kao heroji koji mnogima u Srbiji i dalje jesu. Novi je milenijum ali nekome to jednostavno ne mozes objasniti !

Vuk

pre 19 godina

Sve ovo neodoljivo podsjeca na jeftinu "Conspiracy Theory"
Bilo bi krajnje vrijeme da vjesti sa stranica dnevnih novina i agencija pocnemo citati sa primjerenom dozom realnosti i skepticizma. Jedini problem je u tome sto se ni drzavnim strukturama, a ni pojedincima i grupama unutar njih, ne moze u potpunosti vjerovati. Idealan milje za jeftine propagandne trikove.
A sto se tice Srba i Srbije, misle li to neki citaoci da bi bilo bolje da isti zive na KiM, Hrvatskoj ili mozda BiH? Pa sa tih prostora su ne tako davno protjerani!

Sava

pre 19 godina

Sta vam je ljudi, pred ovu studiju izvodljivosti svasta ce jos novine da pisu.
Koga je jos briga za Mladica? Zar je stvarno jedan begunac Evropi vazniji od trzista od 10 miliona ljudi?
Ili bi trebalo trziste zatvoriti za Evropu a otvoriti samo za Kinu oni ionako sve proizvode. Pa ce onda studija izvodljivosti postati izvodljiva preko noci dok buljuci novopecenih Evropljana iz Madjarske i Ceske nagrnu da kupuju po nasim prodavnicama.
Kao nekad Trst.

nekoX

pre 19 godina

U trenutku ubistva gardista na Topčideru, jedan moj rođak je bio te noći razvodnik straže (na redovnom odsluženju vojnog roka. Čuli su pucnjeve i ubrzo potom je njihov oficir uleteo u stražaru. Počeli su sa prebrojavanjem municije.
Na pitanje vojnika kakvi su to pucnji, oficir je rekao da su poginula dva njihova druga. A na pitanje ZAŠTO?
On je odgovorio:"BILI SU U POGREŠNO VREME NA POGREŠNOM MESTU!!!"
Šta je time bilo rečeno...
MISLITE O TOME...

RIP Srbijo

pre 19 godina

Da li je istina sve sto je MP naveo pokazace "sveobuhvatna istraga" sta vojnih, sta civilnih istraznih organa, ne umri magarce do topciderske trave.
Mozda ce pomenuti kopitar (ako opstane) da otkrije kriterijume za zaposljavanje u VSCG, jer ako se u podoficire proizvode osobe koje su lopovi, samodestruktivci, pijanice, sta rade silne strucne sluzbe za procenu sposobnosti obavljanja posla?!?
Prodaja oruzja je "legalan nacin" dopunjavanja kucnog budzeta, samo da li se izdaje fiskalni racun?

Ivan

pre 19 godina

Ne znam zasto me ovakav komentar Vojske ne iznenadjuje. Pitam se da li ce ikad priznati da mnoge stvari u Vojsci nisu onakve kakve bi trebalo da budu. ni po P.S., a, Boga mi. ni po zakonu. Nikada nece shvatiti da je mnogo bolje suociti se sa problemima i kukoljom u svom zitu, nego stvari zataskavati i skrivati od javnosti. Pa mi smo, u stvari, ta vojska. Ja sam krajem prosle godine zavrsio vojni rok i vrlo dobro znam kako stvari stoje, i znam kako su moji roditelji bili zabrinuti za moju bezbednost tih 8,5 meseci.

hrvoje

pre 19 godina

Nasa politicka scena ne samo da je groteskna, primitivna, tuzna, jalova nego je i zastrasujuca cinjenica da se nasi politicari na pojavu ovakvih i slicnih saznanja o Mladicu i drugim haskim optuzenicima utrkuju ko ce "belosvesniju" neistinu da izgovori. Da li gospoda na vlasti misle, da su Evropa i SAD koji vode racuna o tome kako ce svet da izgleda voleli mi to ili ne, toliko naivni da nas ne posmatraju kao neke evropske neizzivljene plemenske vodje ; ne bih da vredjam plemena. Za nas obican narod bolje bi bilo da nam Jocic, Stojkovic Davinic i ostala brigada ne prosipaju svoje mudrosti, jer nas vredjaju. Sve i da je istina da je neki volsebni Petrovic rekao istinu ili laz , drzava mora hitno da reaguje po tom pitanju i da obavesti javnost o tome a ne da se dvoume ili etiketiraju da li je ili nije ludak ili problematicna licnost. Ako je problematican, kako je cuvao "neko vreme" Mladica.
Mislim, ovo je jezivo, neoprostivo i nismo zasluzili ovakvu vlast bez obzira sto su i oni deo nas. Sve go amater do amatera i protektorat mi mirise na nesto izvesno.

maja

pre 19 godina

Ako je g-din Petrovic takvog problematicnog poanasanja bio, kako se navodi u saopstenju, sta onda takav covek trazi u vojsci. Takvim saopstenjima Vojska samo sebi srozava ugled.

aleksandar

pre 19 godina

Da su Drugovi znali sta ce sve da isprica, Petrovic se, verovatno, ne bi samopovredio, nego "samoubio" kao i ostali vojnici pre njega. Mada, treba i Drugovima dati malo vremena...

Nidza

pre 19 godina

Da, da...sad se iz JNA lansira prica da je doticni alkoholicar i "problematicna licnost" (cudi me da nisu jos poceli price o "polnim nastranostima" kao sa one jadne momke u Topcideru). Ovo je isto kao da su priznali. A trgovalo se sa svim "neprijateljima" jos u Bosni (vidi aferu Delimustafic ili kako se vec zove).

Sladjana

pre 19 godina

E, vala dosta je bilo svega i svacega. Narod je vec odavno shvatio da se ipak radi o ubistvu, a ne o samoubistvu. Sve je jasno, a te koji kriju ubice, osudila bi na smrt...
Ako je covek rekao istinu, oni umesto da istrazuju dalje i nadju pravog ubicu, oni cackaju po njegovoj biografiji. Ma strasno, to cini mi se nigde nema, nego kod nas, valjda sto smatraju da ima jos ovaca za sisanje.

Dragance

pre 19 godina

Ma da, na Topcideru su gardisti od dobrih drugara samo za nekoliko minuta prerasli u monstrume ...
Ima nesto sto je jako zanimljivo a to je da danas veliki broj Srba veruje da je i ovo jos jedna zavera protiv Srba. Oni cvrsto veruju da su Mladic, Molosevic, Karadzic i ostali nevine zrtve, a da su Srebrenica, masakri po Sarajevu, hadnjace s alabnskim lesevima, Racak, rusenje Dubrovnika, etnicki ocisceno pola Bosna, samo dio te zavere. A najgore od svega je da ovakvo misljenje podrzava i SPC. Srbe mogu da razumem i propagandu i pranje mozga, ali da se crkva stavi na sranu ubica I pljackasa to stvarno ne mogu da razumijem.
Pitam se samo koliko dugo ce Srpski narod da ispasta ...
Nadajmo se ne tako dugo!

Bokili

pre 19 godina

Pa evo, ja ne verujem ovom Petrovicu, a ne radim ni za KOS ni za DB, je l' vam je tako tesko da poverujete da i takvi ljudi postoje? Ne verujem, jer mi je naprosto apsolutno cela konstrukcija potpuno labava, i sve u njoj skripi, a ne zato sto volim vojsku ili Mladica. Vas je problem sto sve posmatrate kroz tu prizmu, volim/ne volim, pa se onda opredeljujete iskljucivo po tom kriterijumu - emocijama, a ne razumom. Meni ne treba nikakav vodja, "samo _____ (dopuniti po izboru) moze da spasi Srbiju", i svacije reci uzimam sa dozom skepse jer svako ima neke svoje motive da ublazi ili zaostri svoj nastup u javnosti.
Necu sada redom da objasnjavam sta mi je sve providno u Petrovicevoj prici; zelim samo da kazem da mi jeste prilicno cudna - ne nemoguca, ali cudna - teorija da je Mladicevo obezbedjenje ubilo ona dva momka. Ne razumem koji bi im bio motiv. Taj objekat, videli smo, cuva redovna vojska, i realno je ocekivati da bi ga videlo vise od dva vojnika. Mozete li da zamislite kako ih *ubijaju* samo zato sto su ga videli? Meni je to malo... sulud scenario. Protiv sebe bi okrenuo tu vojsku koja ga, jel' da, stiti - nema sanse da bi ijedan oficir hladnokrvno presao preko toga. Mladic sebi to ne sme da dopusti. Onda, ako se vec toliko dugo krije po vojnim objektima, do sada bi tom logikom bilo jos mnogo vise mrtvih vojnika, jer je naprosto nemoguce da sa svojim obezbedjenjem prodje svaki put neprimecen. Trece, tip se otvoreno setao, setite se, i po nekakvim svadbama, vasarima, sta vec bese, koliko juce... naprosto mi se ne uklapa u tu prepotentnu i reklamersku sliku ova druga krajnost - da ni manje ni vise nego ubiju dva momka, i to ne bilo koja nego gardiste, koji su ih jedne noci videli. Nelogicno mi je sve to. Setite se i onog svedoka, koji kaze da je video *jednog* coveka, i nekakav valjda kombi kojim se odvezao, sa spoljne strane zice neposredno posle pucnjave. Ne znam, puno toga mi je tu nelogicno i zao mi je, ali ja nisam spreman da poverujem u ovakav scenario a vi me proglasite za sta god hocete.
Meni se cini da vi naprosto zelite da vidite ultimativnog zlocinca Mladica i njegove dijabolicne zastitnike iz vojske, kako cine i taj poslednji akt zla i ubijaju dva neduzna momka, neciju decu itd, puno jakih izraza da dodatno oboje sliku se koristi kada se o tome ovde pise... A stvari bi trebalo da budu tako jednostavne: tip se krije, i ako mu vojska pomaze poslednje sto bi mu odgovaralo je da ubije pripadnike te vojske.
Da ne sirim pricu dalje. Vi cete da verujete u ono u sta zelite da verujete, ja eto odbijam da mi se ispira mozak bilo kojom pricom i tri puta cu da okrenem sve sto mi se servira, pa videcemo ko ce na kraju biti u pravu.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ocekivana reakcija drzavnih "organa" ne treba da cudi. Ako nemaju argumente da demantuju navode oni onda pokusavaju da diskredituju osobu g. Petrovica.....Nisam tako siguran da ministar policije ima bolji dosije od g. Petrovica.
Poznato je da si legalno mogao da haras Srbijom kako hoces ako si bio u obezbedjenju Milosevicevih politicara i agenata; tako da sad to i nije neka vest. Ono sto me interesuje je zasto su dva vojnika na Topcideru ubijena zbog ratnog zlocinca? Zasto je jedan vojnik ubijen kad je video kradju oruzja iz kasarne koje nasi oficiri prodaju Albancima? Mislim da je takav dosije mnogo veca afera i vaznija za drzavu nego dosije g. Petrovica. U medjuostalom zasto su primili Petrovica na tako vaznu duznost ako je imao dosije, zna se kakvi se momci postavljaju da cuvaju kopnenu zonu bezbednosti. Za kraj, kako je jedna osoba mogla da postane ministar policije ako ima "dosije". Iskreno, mene ne interesuje sta pojedini nazovi politicari smatraju drzavnim interesom jer se oko toga medjusobno cak i ne slazu, moj interes kao roditelj je bezbednost mog deteta, da se ono vrati zivo i zdravo ako sluzi drzavi; ne bi ga dao da sluzi jednoj slepackoj mafiji!

nerado_u_vojnike

pre 19 godina

Ovo je svarno uzas!
Ali priznajte da svi znamo da ih kriju, i svi znamo da su ova dvojica poginuli jer su ih videli. To je jasno ko dan.
Sto je najgore oni donose zakon o sluzenju vojske, sputavaju civilno sluzenje, oce od 19 da nas teraju u vojsku.
E pa da im kazem otvoreno - pre cu da se ubijem nego da mi nataknete uniformu i na kraju ubijete jer sam video Mladica, Karadzica ili nesto slichno.
Da ginem zbog ubica koji su klali, silovali itd Albance, Bosnjake i Hrvate nemam nameru.
Vojsku treba sto pre ukinuti skroz, raspustiti sve te generale i metnuti ih u Zabelu da lade glave.
Dole vojska! Dole oruzje! Dole nasilje! Dosta ste nas unistili.

Edo

pre 18 godina

a sta da kazem, ako vec zalite za zivotima mladica ubijenih pred kasaranom, zasto jedan tako dican i ponosan narod ne pokaze svoje pravo lice, lice pravde i ponosa na ono dusevno dobro ako ga je jos uvjek ostalo u dusama srbskog naroda i sami odluce sta ce sa zlocincima i ubicama. zasto se skrivaju krvave ruke koje su ubijale decu po bivsoj jugoslaviji. dali je odnos postenih i onih koji vide kroz cist razum jako malo ili im se pak zgadilo zivjeti pored svog tog zlocina koji im se slio pred vrata, pa zele da na bilo koji nacin dobiju green kartu?? Milosevic je ubio Arkana i sta sada kao nije on kriv, kriva je krivaja...recite to njegovoj majci ili pak majkama ubijenih mladica ali ne preko e-maila ili s brda vec u lice, i to uz objasnjenje. A mozda bi bilo naj bolje jos da se uz gusle nagusla pjesma o slavnom generalu ...kaze konje jasu do dva pobratima ...i na kraju ubica ispade junak...eeee jadni narode .

nerado_u_vojnike

pre 19 godina

Ovo je svarno uzas!
Ali priznajte da svi znamo da ih kriju, i svi znamo da su ova dvojica poginuli jer su ih videli. To je jasno ko dan.
Sto je najgore oni donose zakon o sluzenju vojske, sputavaju civilno sluzenje, oce od 19 da nas teraju u vojsku.
E pa da im kazem otvoreno - pre cu da se ubijem nego da mi nataknete uniformu i na kraju ubijete jer sam video Mladica, Karadzica ili nesto slichno.
Da ginem zbog ubica koji su klali, silovali itd Albance, Bosnjake i Hrvate nemam nameru.
Vojsku treba sto pre ukinuti skroz, raspustiti sve te generale i metnuti ih u Zabelu da lade glave.
Dole vojska! Dole oruzje! Dole nasilje! Dosta ste nas unistili.

dominik divkovic,tuzla-BiH

pre 19 godina

Ma naravno da je taj zlikovac pod zastitom dijela vojske Srbije. To svatko zna. Isto kao sto je onaj Radovan uziva potporu i logistiku crkve. Doci ce i tome kraj.

Mladen,Leskovac

pre 19 godina

Pa kako sad da saljemo decu u "nasu vojsku". Ako sretnu ili vide nekog od tih bandita ili kriminalaca oficira, da li ce nam se vratiti zivi kuci,pitam se?

TANJA

pre 19 godina

strasno je sto u srbiji jos uvek vecina misli da je mladic nacionalni heroj i da je branio srbe.koje srbe,ove sto je spreman sve sad da poubija ako ga vide.ljudi,on bi sve nas ubio kao i te neduzne muslimane samo da bi na miru trosio ratni plen.doduse,ostavio bi par ortaka iz akademije da ima sa kim da se druzi i par svestenika da mu posle okaju grehe.

Dusan

pre 19 godina

Isplati li se uopste govoriti o hrabrosti i junastvu "velikih boraca za pravu stvar", koji srpski i sav ostali narod u Srbiji i CG drze kao taoce. Istina je, da ako neko misli da je ispravan, to moze na za to odredjenom mestu i da dokaze - u Haskom tribunalu. Karadzic i Mladic ocito nisu zasluzili da se o njima govori, a kamoli da ih se cuva i da zato neko gine.
Ako smatrate gospodo "junaci" da ste to i dalje - predajte se, na veliku radost nas velike vecine.

Obrenovic

pre 19 godina

Lepo je videti da dosta gosp..., pardon, drugova iz DB-a cita vesti B92 (ne verujem bas svi po duznosti, sigurno im je to i zanimljivo), pa jos i "obogacuje sajt svojim komentarima". Cak vise i ne brinu da ih se odmah ne prepozna, nego odmah udri u stare gajde, "americka zavera", "izdajnicki Danas", "strani spijuni", itd. Halo, drugovi, sacuvajte nesto retorike i za optuzenicke klupe, trebace vam! Ovo sto covek kaze je sasvim logicno i na mestu, dobro je poznato da se i u najzesce vreme ratova u Bosni i Hrvatskoj naveliko trgovalo sa "neprijateljem" (u cemu su se posebno isticali krupniji patriotski likovi, tipa M. Krajisnika). Nesto su se pacovi uskomesali, Ceda svedoci, dosao Esdaun, Vuk Draskovic sve popularniji, rejting premijera Kocnice i njegovih legijalista nikad nizi, ko ce sad da stiti Bracanovica, Kertesa i ostatak Kartela? Srbija je definitivno zrela za neki vid dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (kad su mediji vec stvorili atmosferu da se o denacifikaciji jedva sme progovoriti)...

Ivan

pre 19 godina

Potpuno sam uveren da Petrović govori istinu. Srbija i ne zasluzuje da joj krene bolje dokle god narod zivi u iluziji da su Mladic, Karadzic i ostali "likovi" najveci srpski "heroji". Mladim regrutima savetujem da ne idu u vojsku ni za zivu glavu.

Bibac

pre 19 godina

Zar postoji jos neko ko vjeruje da Mladic nije u Srbiji ? Do prije neki mesec svi vasi ministri su govorili da u Srbiji nema haskih optuzenika a u zadnjih mjesec odjednom se predaju bas u Srbiji. Za ogromne svote dolara kao heroji koji mnogima u Srbiji i dalje jesu. Novi je milenijum ali nekome to jednostavno ne mozes objasniti !

Dragance

pre 19 godina

Ma da, na Topcideru su gardisti od dobrih drugara samo za nekoliko minuta prerasli u monstrume ...
Ima nesto sto je jako zanimljivo a to je da danas veliki broj Srba veruje da je i ovo jos jedna zavera protiv Srba. Oni cvrsto veruju da su Mladic, Molosevic, Karadzic i ostali nevine zrtve, a da su Srebrenica, masakri po Sarajevu, hadnjace s alabnskim lesevima, Racak, rusenje Dubrovnika, etnicki ocisceno pola Bosna, samo dio te zavere. A najgore od svega je da ovakvo misljenje podrzava i SPC. Srbe mogu da razumem i propagandu i pranje mozga, ali da se crkva stavi na sranu ubica I pljackasa to stvarno ne mogu da razumijem.
Pitam se samo koliko dugo ce Srpski narod da ispasta ...
Nadajmo se ne tako dugo!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Ocekivana reakcija drzavnih "organa" ne treba da cudi. Ako nemaju argumente da demantuju navode oni onda pokusavaju da diskredituju osobu g. Petrovica.....Nisam tako siguran da ministar policije ima bolji dosije od g. Petrovica.
Poznato je da si legalno mogao da haras Srbijom kako hoces ako si bio u obezbedjenju Milosevicevih politicara i agenata; tako da sad to i nije neka vest. Ono sto me interesuje je zasto su dva vojnika na Topcideru ubijena zbog ratnog zlocinca? Zasto je jedan vojnik ubijen kad je video kradju oruzja iz kasarne koje nasi oficiri prodaju Albancima? Mislim da je takav dosije mnogo veca afera i vaznija za drzavu nego dosije g. Petrovica. U medjuostalom zasto su primili Petrovica na tako vaznu duznost ako je imao dosije, zna se kakvi se momci postavljaju da cuvaju kopnenu zonu bezbednosti. Za kraj, kako je jedna osoba mogla da postane ministar policije ako ima "dosije". Iskreno, mene ne interesuje sta pojedini nazovi politicari smatraju drzavnim interesom jer se oko toga medjusobno cak i ne slazu, moj interes kao roditelj je bezbednost mog deteta, da se ono vrati zivo i zdravo ako sluzi drzavi; ne bi ga dao da sluzi jednoj slepackoj mafiji!

Edo

pre 18 godina

a sta da kazem, ako vec zalite za zivotima mladica ubijenih pred kasaranom, zasto jedan tako dican i ponosan narod ne pokaze svoje pravo lice, lice pravde i ponosa na ono dusevno dobro ako ga je jos uvjek ostalo u dusama srbskog naroda i sami odluce sta ce sa zlocincima i ubicama. zasto se skrivaju krvave ruke koje su ubijale decu po bivsoj jugoslaviji. dali je odnos postenih i onih koji vide kroz cist razum jako malo ili im se pak zgadilo zivjeti pored svog tog zlocina koji im se slio pred vrata, pa zele da na bilo koji nacin dobiju green kartu?? Milosevic je ubio Arkana i sta sada kao nije on kriv, kriva je krivaja...recite to njegovoj majci ili pak majkama ubijenih mladica ali ne preko e-maila ili s brda vec u lice, i to uz objasnjenje. A mozda bi bilo naj bolje jos da se uz gusle nagusla pjesma o slavnom generalu ...kaze konje jasu do dva pobratima ...i na kraju ubica ispade junak...eeee jadni narode .

EKSER

pre 19 godina

Eto koliko koœta Haœki optu¿enik..mora svaki da umre ako je video slućajno optu¿enoga generala R. Mladića, koliko joœ je ubijeno ljudi na isti naćin a da se nikada neće znati.

mi

pre 19 godina

Pa kao i uvek svi moraju da pate a osim njih oni moraju da sede jos u tim dobrim foteljama jer jos njima treba sveza krv nase dece koji samo sto su videli tog zlikovca oni moraju da plate svojim zivotima. SRAMOTA.

osmeh

pre 19 godina

Ponovo sam se uverio u snagu ubedjena dela svojih sunarodnika u ovim komentarima. Da se pojavi licno Ratko Mladic i kaze: da, moji su ubili te momke u Topcideru jer su me videli, ljubitelji radikala bi rekli: ili se sali ili ga je neko naterao. Pomracenje njihove svesti je potpuno. Daj Boze da nekad malo svetlosti i tu dospe.

Marko/Beograd

pre 19 godina

Vidite da se ispostavilo da je gospodja Danica Draskovic bila u pravu kada je prosle godine ustvrdila da su neduzne vojnike ubili upravo
Mladicevo obezbedjenje. Strasno. Srbija je beznadezna drzava. Uzas.

adam

pre 19 godina

Da ne pricamo o individualnoj odgovornosti ministra Davinica koji krije ratne zlocince samim tim sto se oni kriju pod njegovom jurisdikcijom...ostaje pitanje ko je taj covek, kako je na to mesto dosao....Ko ce nositi politicku odgovornosti za njegove postupke, ko je njega napravio ministrom i ko je dobio ovo ministarstvo koalicionim sporazumom....G17 pa daj onda da ih izljubimo i da idu. Kako sad ministar finansija da dobije kredite i studiju kad mu partiski kolega skriva ratne zlocince...

Milko

pre 19 godina

Ako se demontira zločinački režim, hvatanje Mladića je tehničko pitanje. Ali, umesto demontaže, sadašnja politička elita radi na njegovom osnaživanju. Grozno.

Nesha

pre 19 godina

...Bitno je da smo mi uvek najpametniji...Svi su nam krivi za sve, a mi jadni tako dobri i nevini....Ljudi koji su ubijeni na Topcideru su imali nesto manje godina nego ja pa se pitam cemu bre sve to? I dokle?! Najbolje bi bilo da se svi zrtvujemo za tamo nekog Mladica, Pavkovica i ostale...Dok su mogli da uhapse Pavkovica ove baba-Simone su cutale a sad? Pojela ga maca? Nema ga ... izgleda da se nikada necemo opametiti...
preoprucujem svima da procitaju satiru o dva srpska vola, by Radoje Domanovic. Ona sve govori.

Janpjer

pre 19 godina

Sve to je samo odraz stanja u Srbiji gde cvetaju ideje Radikalne stranke, koja jos jos uspeva bez srama i stida da tvrdi da Srbi apsolutno nista nisu uradili u Bosni i Hrvatskoj u periodu 1991 do 1996. Takodje crkva osim lekcija kojih daje drugim crkvama nije sposobna da uradi ama bas nista na duhovnom osvescenju naseg naroda (nebeskog naravno). Svi znamo da Vojska i Crkva kriju nase (pardon, njihove heroje), svi znamo da nam je takozvana drzava smesna, da su nam deca osudjena na zivot i perspektivu dece iz Svazilenda ali neka - mi volimo nase generale, nase "heroje", nase "prave Srbe" i u to ime ziveli!

maca

pre 19 godina

Svako ko živi u Srbiji zna da u našoj državi - postoji država u državi. Ta država u tami - drži većinsku Srbiju pod okupacijom. Ta okupacija traje već 60 godina. Pošto i dalje odlučuju o našim životima - rade uveliko na tome da Srbija bude što dalje od Evrope. Po svoj prilici imaju nameru da nas povedu u još jedan rat protiv mrskog NATO pakata. Oni drugačiju politiku nisu u stanju da vode.

Лаки

pre 19 godina

Младић па Младић па Младић, ама што су се људи окомили на овог "хероја" и "патриоту". Он је само радио свој посао, логори и мучилишта су била сва пуна а он је имао вишка "материјала". Није то био нимало лак посао: требало је пажљиво изабрати оружје, муницију па и место масовних гробница. Да је којим случајем имао на располагању гасне коморе и крематоријуме (као његова браћа по идеологији:немачки нацисти) верујем да би овај "великан" искористио тај много "хуманији" начин ликвидације "проблема".
Што се тиче дечака са Топчидера они су били тамо само несретном игром случаја.

m

pre 19 godina

Pa nije ni cudo sto nas proglasavaju za genocidan narod, kad vrsimo genocid nad sopstvenom vojskom. Takvima bi trebalo da se sudi u Srbiji.

Zoran Gvozden, Frankfurt am Main

pre 19 godina

Da je Srbija normalna drzava...zbog ovakve krvave afere jos jesenas bi pale obe vlade i mnogi bi bili krivicno gonjeni.
I ova vest bice od svih prozvanih demantovana i nakon nekoliko dana pasce u zaborav.U najboljem slucaju, oformice se jos jedna "komisija" ciji ce zadatak biti da se nista ne obelodani.
"Ima tu mnogo neverovatnih detalja...","istrazicemo..."; da, da...Sve je vec jasno. I dok su nasa deca ginula oni su vrlo lepo zaradjivali i bogatili se na prolivenoj krvi.
Ministar Davinic i persone iz vrha VSCG i obavestajnih sluzbi, koji svi zajedno sluze krimogenim interesnim grupama bi morali znati da nicija nije do zore gorela i da ce ih kad-tad ruka pravde svezati.
I Karadzic i Mladic znaju vrlo mnogo delikatnog o sistemu i ljudima koji su i sada kriminalno organizovani u svim sferama drzavnih institucija i na visokim javnim polozajima. I Pavkoviceva saznanja i takodje plase. Stoga se ti neljudi i tako vesto skrivaju pod skutima vlasti...
Oni koji su na bilo koji nacin sluzili ovim zlikovcima i divili im se, u medjuvremenu su od zardjalih kasika pa do voznji hladnjaca sa "breskvama" evoluirali internetom i rukovanjem tastaturom...

Gardista

pre 19 godina

Nerado cu vam priznati da sam u toj "casnoj" Gardijskoj brigadi sluzio vojsku 90-ih godina! Kazem nerado jer me je sramota priznati da sam bio deo te raspustene bande. Pozivam sve pripadnike te "elitne" jedinice koji su sluzili tih zlokobnih 90-ih godina da javno kazu ko je sve bio pod okriljem ove jedinice! Ja cu reci javno a neka i ostali gardisti iz tog vremena budu iskrena i neka progovore. ´97. godine Gardijska brigada je cuvala Mladica a pod obezbedjenjem je bila i njegova porodica na Banovom brdu. Tu je bio i Sljivancanin koji je u to vreme iako ga je trazio Hag bio komandant VP 2102 na Banjici takodje uz podrsku oficira sa Dedinja. U gardijskoj brigadi je 70% oficira za koji bi Haskom sudu bili i te kako interesantni! Tadasnji kapetan Drazic, ppuk. Borovcanin i jos mnogi drugi! Neka casni momci koji su tada sluzili dignu svoj glas i neka javno priznaju ko je sve bio tamo kako bismo spasili jos neki mladi zivot da se ne dogodi neka nova afera "Topcider". Pitam Kostunicu dokle ce da skriva zlocince i da zmuri dok neduzni decaci ginu?

Nevernik

pre 19 godina

Kakve crne pobede je V Republike Srbije izvojevala 90tih?! Je li nam mozda teritorija sira? Ponavljam, MENE oni tamo nisu branili! Oni su tamo branili svog cenjenog vodju koji je sad u Hagu! A sa njim ce valjda jednog dana biti i cela ova UHVATI ME AKO MOZES druzina!

Tvrtko

pre 19 godina

A dvije trecine Srbije (glasaci DSS, SPS, SRS G17)i danas vjeruje da je i ovo jos jedna zavjera protiv Srba. Oni cvrsto vjeruju da su Mladic, Molosevic, Karadzic i ostali zlikovci nevine zrtve, a da su Srebrenica, masakri po Sarajevu, hadnjace s alabnskim lesevima, Racak, rusenje Dubrovnika, etnicki ocisceno pola Bosna, samo dio te zavjere. A najgore od svega je da ovakvo misljenje podrzava i SPC. Srbe mogu da razumijem i propagandu i pranje mozga, ali da se crkva stavi na sranu ubica I pljackasa to stvarno ne razumijem.

posmatrac iz susjedstva

pre 19 godina

Kakav haos i uzas od zemlje. Ubijaju se djeca da se zastiti naredbodavac genocida i masovnih zlocina. Grozota. To je danas Srbija. Pa i u Ruandi se to ne desava. Tek danas vidim dalekovidost politike koja se izborila za nezavisnost bivsih Yu clanica. Da nije tako danas bi i Slovenija i Hrvatska i BiH i Makedonija morali zivjetu u tako bolesnom drustvu.

Vracarac

pre 19 godina

Nikada nisam podrzavao, niti podrzavam ni ratne zlocinace, ni Crkvu, ni vojsku kao vojsku, ali mi cela ova konstrukcija jako smrdi. Prica da su Mladicevi ljudi ubili vojnike mi deluje mnogo nestvarnije nego da je to ucinio neko kome je u interesu da se to svali na Mladica (ili vojsku, svejedno). To mi se ne uklapa ni u psiholoski profil "mladicevaca", za koje sam ubedjen da iskreno veruju da su radili i rade pravu stvar za Srbe i Srbiju (isto toliko sam ubedjen da grese) i da oni ne bi tek tako likvidirali mlade vojnike.
Interesantno je da se ova prica pojavljuje u Danasu i to na dan Cedinog svedocenja (koji pokusava da se predstavi kao jedini predstavnik gradjanske opcije u Srbiji, da ga slucajno neko ne bi priupisao "odakle ti pare, bre), koje ide ruku pod ruku sa ovom informacijom. Teren je lepo pripremio Draskovic, koji najotvorenije zastupa americke interese u Srbiji. I sad svi oni pokusavaju da nas, koji smo svih onih godina bili protiv Milosevica i za promene, navuku na jednu, cini mi se, providnu pricu.

G-Can

pre 19 godina

Naravno da su zbog toga momci ubijeni. To samo idiot tada ne bi zakljucio. Samo sto tada voji vrh i vrh drzave nisu zeleli da ukazu na dovoljno dokaza o prisisvu Mladica u Topcideru gde su moci ubijeni. Zasto? To treba pitati Kostunicu!

Младен Остојић

pre 19 godina

Много ми је ова прича шупља и наивна, заиста. И крајње ми је сумњиво то што се баш сада пласира. Слажем се са оценом да се комбинацијом увреженог мишљења, полуистина и тоталних лажи сервира једна крајње опасна медијска бомба. Чуде ме сви који тако олако прихватају све као непобитну истину - побогу људи, ради се о веома озбиљним стварима! Можемо да не волимо војску или Коштуницу, али не морамо као овце да трчимо за сваким звоном. Узмите све са зрном соли, одрасли сте људи, нарочито када су у питању моменти који одређују будућност ове земље (у недељи смо када се одлучује о нашем путу ка Европској унији), и када се изричу веома озбиљне тврдње и оптужбе.

Gnev

pre 19 godina

Ovo smo svi znali vec mesecima. OK, mozda nismo znali koji je haski optuzenik bio u pitanju, ali treba biti jako glup i ne umeti izvesti zakljucke nakon bahatog ponasanja vojne komisije, pokvarenih kamera, pokusaja (uspelog?) zataskavanja dvostrukog ubistva, onog bezobraznog otvaranja skrovista za medije mesecima nakon ubistva... Evo, sad znamo i ko je bio tamo. Drzava nam jos uvek nije dala zvanican odgovor na pitanje sta se desilo u Topcederu, niko nije nije uhapsen, cak ni osumnjicen za ovo odvratno ubistvo zbog koga bi u jednoj zemlji sa iole prihvatljivim etickim principima kompletna vlada morala da podnese ostavku. A sada ima elemenata i za krivicno goenjenje pojedinih njenih sluzbenika. Nista ne brinite, razni Davinici, Stojkovici, Kostunice i Jocici, i Milosevic je mislio da ce doveka biti na vlasti, pa evo gde je sada. Necete ni vi uspeti da zaustavite vreme, a sledeci 5. oktobar ce sigurno imati i svoj 6. oktobar, necemo propustiti dve uzastopne prilike da napunimo zatvore onima koji nas unistavaju, narocito ne sada, kad su sve maske pale i dobro znamo KO je KO.

I_Local_I

pre 19 godina

Zbog ocigledne logicnosti oko citavog dogadjaja (a i sire) tvrdim da je malo ljudi sa pomracenim mozgom. Oni koji nam ovde prosipaju nonsens nisu obicni ljudi, vec specijalci koji pokusavaju da pricaju nasim jezikom. Dragi sugradjani, obicni ljudi, nama su dva vojnika ostavila na cast da se istina o njihovoj smrti otkrije. Svako od nas je mogao izgubiti dete na ovaj nacin. Ustanimo u odbranu nase buducnosti i u odbranu casti onih nevinih koji su nam pomogli da progledamo (topciderski vojnici, Djindjic, Curuvija, Stambolic, Dada Vujasinovic, Milan Pantic, Srebrenicani, oni iz hladnjaca, oni kojima se ni ime vise na zna......)

Zlaja

pre 19 godina

Naravno da je kompletna prica izmisljena, a 'junak' fiktivan. Studija o izvodljivosti je blizu a Mladic jos vrlo daleko! Zdravom razumu je svakako mnogo blize da zakljuci kako je zelja 'svjedoka' da se vrati i svjedoci u Srbiji, po svemu jedna pateticna kontradikcija koja dovoljno govori za sebe. Gospodin vodnik je najvjerovatnije jedan od onih koji je uhapsen ili predat Amerikancima na Kosovu a 'provaljen' od strane Albanaca zbog bestidnog sverca oruzjem ili neceg jos unosnijeg, a sada ima izbor: da ga 'deru'oni ili mi. Sta mislite da li je izbor bio tezak?!

Vlada

pre 19 godina

Vojska je izgubila svoj kredibilitet jos onda kada je postala instrument Milosevicevog rezima, a zatim i kada je izgubila ratove, bilo to u ratu ili miru. Zatim je pobedila na Kosovu i zastitila kosovske Srbe, blago se njima mada su oni i sami dosta krivi za sve jer su pristali na Milosevicev pogrom svojih komsija. Jeste braco, tako je bilo, ako ne verujete onda ne poznajete kosovske Srbe bas najbolje. Zatim su malo trgovali sa Sadamom i naneli stetu narodu a ne samo drzavi za koju me bas i zabole, jer ne znam u kojoj drzavi zivimo. Sve vreme su u stvari stitili svoje zlocinacko dupe od Haga i pravde koja ce ih sigurno stici i neka znaju: bolje vas da stigne kazna koju ste zasluzili nego vasu decu kada vas ne bude bilo.
Sve vreme se kriju u drzavnoj zajednici jer tamo ne odgovaraju nikome, nijednom parlamentu i nijednoj Vladi. Oni su nas najveci problem i samo su nam nesrecu donosili.
Dole sa zlocincima!!!

drecun

pre 19 godina

Prosto je neverovatno kako ljudi naivno poveruju u sve što im se servira, samo ako to imalo odgovara njihovim predubeđenjima. A predubeđenja se lako kreiraju - sto puta izrečena laž postaje istina. Ovi su lazi sracunate na obezvredjivanje nase jedine institucije koja nikad nije bila povezana sa bilo kakvim kriminalnim aktivnostima, osim nakoliko beznacajnih slucajeva pocinjenih od nekoliko vojnih marginalaca. Setimo se samo slucaja u Topcideru prosle godine kada je "nezavisna vojna istraga nedvosmisleno utvrdila i u potpunosti rekonstruisala dogadjaj u kome su stradala dva vojnika: "Nema nikakve sumnje da su dva strazara posle rasprave u kojoj je jedan od njih bio za saradnju sa tribunalom u Hagu dok je drugi bio protiv pucali jedan na drugog posle cega je jedan od dvojice strazara prvo ubio sebe duplim rafalom sa razdaljine od 150 metara, zatim popio dve brlje, istresao nos, zaklao se tupim nozem i posle toga ispalio jos dva rafala sebi u ledja i to iz zasede."
I posle jednog ovako intoniranog saopstenja, koje je nedvosmisleno stiglo iz kuhinje istih onih, koji su 99' proglasili pobedu nad NATO-om, neko se drznuo da posumnja u verodostojnost ovog saopstenja. Strane obavestajne agencije i njihove sluge su lagali do te mere da su cak iznosili sumnje da su strazari mozda ubijeni od strane telohranitelja gen. R. Mladica iako je svim patriotama poznato da gen. R. Mladic uopste ne postoji i da je on izmisljeni superheroj iz naucno-fantasticnih filmova bivseg "RTS-a" koji obicno obitava na Marsu i kao takav nije u mogucnosti da se seta po Topcideru.

Vladan

pre 19 godina

Kako to da vojska zaposljava problematicne tipove ako je vec tako kako tvrde .
Vuk je u pravu, Ceda je u pravu, Beba je u pravu....
Ej Srbijo...

Boban Savkovic

pre 19 godina

Pre nego sto iko kaze ikakav komentar, neka pomisli da mu je sin bio jedan od dvojice ubijenih u kasarni u Topcideru. Svi su spremni da budu "patrioti" i da stite drzavu preko zivota tudje dece. Normalno da sin Slobodana Milosevica nije omirisao front. Trebalo bi sinove svih tih generala poslati na prvu liniju fronta. I gde je sada sin pukovnika Cosica (komandanta garde), koji je radio u toj zgradi u Kosutnjaku ispred koje su ubijeni gardisti? I sta je odmah zvanicno saopsteno, da se taj jadni covek Miroslav Petrovic, u pijanom stanju samopovredio u kasarni i da je osoba sklona alkoholu i tuci. Opet stari sistem. Odmah pljunu coveka i prilepe mu etiketu. Tako je bilo i sa Curuvijom. Glasao sam za Tadica, ali mi je sve to sa njegove strane mlako i u rukavicama. Oce li neko rasterati bandu, koja nas muci od 45. pa je onda samo promenila boje i odrekla se Marksa i okrenula Bogu. I zasto ne otvaraju dosijea DB. Jednostavno zato sto su krupni danasnji biznismeni na te pozicije postavljeni od strane DB. Pa ko je finansirao sve ove ratove. Svi ti uspesni biznismeni, koji su sada vlasnici kompanija i banaka. I sada ujedno daju i pare za dobrovoljne predaje. Ovom zemljom i narodom vlada DB u sprezi sa vojnim vrhom uz zna se ciji blagoslov. I opet narod treba da ispasta. Jedna raja a dva gospdara. Caru carevo, a Bogu bozije.

Inspector Radisha

pre 19 godina

Jeste da je jako tesko poverovati da su dva mlada zivota ugasena samo zato sto su imali tu nesrecu da nalete na Mladica i njegove gorile, jeste da je tesko poverovati da bi jedan podoficir bio u neposrednoj blizini krugova koji vode i koordiniraju poslove na generalovom obezbedjenju, jeste i da je moguce da su mozda stradali i od potencijalnih lovaca na haske glave i da je moguce da je nekim faktorima izvan zemlje stalo do dalje diskreditacije vojske i drugih institucija sistema, ali budimo realni i vratimo se unazad i pogledajmo kako je slampavo, s puno petljanja i daleko od svake profesionalnosti vodjena istraga o ubistvu vojnika.
To nije bila istraga, vec nevidjena bruka koja je vojsku kao instituciju povukla jos dublje ka dnu i koja je pokazala jos jednom koliko ista zivi u totalnom autizmu i dalekoj proslosti. Setite se sta je sve Vladimir Beba Popovic rekao, koliko su teske njegove optuzbe, i kako niko od prozvanih nije presavio tabak i tuzio za klevete.
Nacin na koji se Vlada Srbije odnosila prema svemu sto se dogadjalo od njenog dolaska na vlast, arogancija i nekompetentnostda kljucnih ministara stavlja punu i potpunu odgovornost za haos u zemlji na njena pleca.
Ima li opravdanja za ignorantski odnost Kostunice prema neminovnosti saradnje sa Hagom od pre par godina, za njegovu grcevitu borbu za zastitu i zadrzavanje Milosevicevih/kriminalnih kadrova na polozajima, narocito u vojsci i policiji, podrsku pobuni JSO, osudi Sablje uz istovremeno ignorisanje korupcije kriminala i trulezi na svim nivoima vlasti i svim sferama drustva.
Obican covek mozda jeste nemocan da uradi mnogo, ali nije ni gluv, ni slep, ni glup da ne vidi gde i kuda ga vode danasnji lideri, da ne oseti svu tu prljavstinu koju ovi uporno od oktobra 2000, iz nekih njima (i ne samo njima) znanih razloga guraju pod tepih ne cineci nista da se iste rese na neki trajniji i posteniji nacin.
Zorane, vrati se...

osoba A

pre 19 godina

Maaa neeee, taman posla, sve je to samo propaganda antisrpskih krugova. Dokle cemo se vise zamajavati i hocemo li ikad pogledati istini u oci?? Vrapcima na grani je jasno ko je i zasto uklonio one sirote gardiste, samo nas premijer i njemu slicni nisu obavesteni ni o cemu.

dragan

pre 19 godina

Ako se ispostavi da nas je ova vlast-vojna i policijska toliko omalovazila, i vodala kamere po topciderskim rupama, setala kojekakve eksperte tamo -vamo i u konacnom bilansu poubijala te mladice svaka im cast i sram ih bilo stidim se sto sam se ovde rodio, a o onom tipu bosansko brdskom ne ka pricaju popovi kojekakvi a ja mu ni ime necu pomenuti necu

Stranac

pre 19 godina

Ne znam sta da mislim. ZNAM da su nasi granicari par godina pre rata za lepe pare pustali sverc oruzja preko granice sa Albanijom, da je bilo vrlo unosno biti granicar (Kosare i ostale karaule), da je policija sve to znala i da je neko u vrhu vlasti sprecavao svaku istragu. To sam cuo od mojih prijatelja koji su sluzbovali na Kosmetu u to vreme. A da se krade oruzje iz magacina i prodaje... To vec nisam cuo, mada kakvo je rasulo u Vosjci nista me ne bi cudilo (i iskustvo iz rata, znam kako se kralo gorivo i koliko nam se kamioni kvarili zbog vode). A sto se tice momaka iz Topcidera, bliza mi je varijanta da su ih pobili neki lovci na glave. Cak iako su bili u to vreme u objektu ne verujem da su Mladic i njegovo obezbedjenje toliko glupi da bez dobre provere izlaze napolje. Ipak su ljudi iskusni u skrivanju. Nazalost, momci su mrtvi.

VaskoDaGama

pre 19 godina

Ova Vojska se mora pod hitno reformisati. Sve oficire starije od 40 godina treba posalti u penziju, a prije toga im oduzeti bar 50% imovine jer su bili preplaceni. Nasi visoki oficiri i dalje razmisljaju onako kako su skolovani tj. na komunisticki nacin.
Umijesto da demantuju doticnog Petrovica, oni mu lijpe etiketu, proglasavaju problematicnom licnoscu, kao da Petrovic nije prosao vojni ljekarski i psiho-test prije nego sto je primljen u sluzbu. Sami sebi u stomak skacu.

Nenad

pre 19 godina

Ja sam odavno sluzio tadasnju JNA i dao zakletvu. Moj sin ce da sluzi jednoga dana vojsku ali isto kao ja: da da zakletvu i sluzi narodnu vojsku gde se domaci izdajnici i ratni zlocinci sude a ne kriju u istoj!

RIP Srbijo

pre 19 godina

Da li je istina sve sto je MP naveo pokazace "sveobuhvatna istraga" sta vojnih, sta civilnih istraznih organa, ne umri magarce do topciderske trave.
Mozda ce pomenuti kopitar (ako opstane) da otkrije kriterijume za zaposljavanje u VSCG, jer ako se u podoficire proizvode osobe koje su lopovi, samodestruktivci, pijanice, sta rade silne strucne sluzbe za procenu sposobnosti obavljanja posla?!?
Prodaja oruzja je "legalan nacin" dopunjavanja kucnog budzeta, samo da li se izdaje fiskalni racun?

hrvoje

pre 19 godina

Nasa politicka scena ne samo da je groteskna, primitivna, tuzna, jalova nego je i zastrasujuca cinjenica da se nasi politicari na pojavu ovakvih i slicnih saznanja o Mladicu i drugim haskim optuzenicima utrkuju ko ce "belosvesniju" neistinu da izgovori. Da li gospoda na vlasti misle, da su Evropa i SAD koji vode racuna o tome kako ce svet da izgleda voleli mi to ili ne, toliko naivni da nas ne posmatraju kao neke evropske neizzivljene plemenske vodje ; ne bih da vredjam plemena. Za nas obican narod bolje bi bilo da nam Jocic, Stojkovic Davinic i ostala brigada ne prosipaju svoje mudrosti, jer nas vredjaju. Sve i da je istina da je neki volsebni Petrovic rekao istinu ili laz , drzava mora hitno da reaguje po tom pitanju i da obavesti javnost o tome a ne da se dvoume ili etiketiraju da li je ili nije ludak ili problematicna licnost. Ako je problematican, kako je cuvao "neko vreme" Mladica.
Mislim, ovo je jezivo, neoprostivo i nismo zasluzili ovakvu vlast bez obzira sto su i oni deo nas. Sve go amater do amatera i protektorat mi mirise na nesto izvesno.

Dusan

pre 19 godina

Neki ljudi ne shvataju da drzavne interese ne odredjuju oni vec drzava. A ako rade drugacije od onoga sto je drzava rekla onda su obicni kriminalci.

bob

pre 19 godina

DA li ce i ovo proci samo kao vest?
Sta na to kazu vojni islednici koji su zataskavali slucaj Topcider.
Regruti bojkot, ne odazivajte se na pozive ..

Predrag

pre 19 godina

Ljudi, da li ste svesni u kakvoj zemlji živimo! Šta god da je, sve vezano za ubistvo tih mladića strašno smrdi! Najžalije mi je što sam 5. oktobra odlučio da ostanem u zemlji. Sramota me je, i nije mi jasno čime smo zaslužili sve ovo što nam se dešava.... Tadić, Davinić... To su ljudi od kojih bi čovek očekivao da oštrije reaguju u ovakvim slučajevima, da li je moguće da neko sa njihovih pozicija ne zna šta se u vojci dešava?

ja

pre 19 godina

NIsta novo pod suncem... Pa, sta smo svi znali do sad? Jasno je da je on bio tamo, onaj nedostatak prasine sve govori. Jasno je da ova vlada skriva njega, daj boze da i Pavkovic nije tu sada. Nema druge, DS mora da glasa za predlog radikala.

Ivan

pre 19 godina

I šta sad? Dva mlada života manje, u trenutku istrage svi ćute, a posle 6 meseci svi imaju šta da kažu.
I ko će sad da odgovara? Perović, Davinić, Koštunica, neko četvrti ili po starom srpskom običaju NIKO.
Sve u svemu SRAMOTA! Mislim da je krajnje vreme da se uozbiljimo i kao država i kao narod.

ruzica

pre 19 godina

Grozno! Znachi, ipak postoji svedok! Ni u najgoroj nocnoj mori nisam mogla da sanjam sta ce se raditi u mojoj zemlji. I sta bi sada trebalo da urade roditelji ta dva mladica koji su ubijeni samo zato shto su videli tog monstruma od coveka? A sta ostali roditelji? I ko uopshte sme da pomisli da salje sina u vojsku? Gradjani S&CG bi morali da se probude i uzmu stvari u svoje ruke radi svoje dece i mladih narastaja. Pa vama hladnokrvne ubice i zlocinci sede u toj vasoj vojsci? Kako uopshte mozhete mirno da spavate kad znate da vam deca odlaze da sluzhe TU i Takvu vojsku? A kad samo pomislim kolike su beneficije imali i kakve plate. Svaki dan se nove grozote otkrivaju i sve mi se vishe cini da je vama dragi moji zemljaci potreban protektorat jer niste u stanju da se izborite sa zlocnima i da sankcionishete zlo koje vishe nije ni prikriveno nego vlada S&CG javno i otvoreno.

Slavica

pre 19 godina

Verovatno su mu gazde koje ga 'stite' u americkoj vojnoj bazi i sastavili ovu pricu.
Prica zvuci kao Dzems Bond, a verovatno je toliko i istinita.

Vasa UK

pre 19 godina

Haski 'sud' je ocigledno ocajan kad servira ovakve gluposti. Petrovic je kao toliko bitan da cela americka vojna baza treba da ga zastiti.

Kiklop, Blok 70

pre 19 godina

Mladica je poslednjih godina videlo puno ljudi u Srbiji; zasto su samo ova dva vojnika ubijeni?
Pre ce biti da su ih ubili placenici koji su u Topcideru trazili Mladica. Znamo da su 'strani savetnici' posecivali Topcider tih dana.

Illyria

pre 19 godina

Ja se samo čudim kako i sami Srbi mogu živeti u ovakvoj državi kakva je Srbija! Zar mislite da Koštunica nije znao ovo ili neki u SPC, a za razne ministre i generale da ne pričamo!? Tragicno.

Nenad

pre 19 godina

Pa to smo svi znali, ubili su dva mlada vojnika jer su ga slucajno videli. I pored toga i dalje teraju mlade ljude da idu u vojsku, podizu tuzbe protiv onih koji se plase da odu na odsluzenje. Svi ministri odbrane su nam do sada bili isti, pa cak i Tadic koji je najveci demokrata, dok je bio ministar odbrane je bio katastrofalno konzervativan. Na kraju ispade da je Zivkovic bio najbolji. Kada ce vise da se ukine ta ozloglasena institucija?

gazga Čeda

pre 19 godina

Zašto sam sklon da više verujem ovom čoveku, nego demantiju (da, da, nema ga još, ali zar sumnjate da li će ova vest biti demantovana) od strane onih koji lažu u "interesu države"?!

Milan

pre 19 godina

Ovo sokantno svedocenje zaista moze da uzdrma same temelje demokratskih institucija nase zemlje! Ipak javnost ne bi trebala da cuti nego bi se morale proveriti ostale glasine koje kruze a u kojima se govori da se u istoj americkoj bazi pored Petrovića čuvaju i Brus Li, Jim Morrison, Elvis Prisli kao i jedna porodica vanzemaljaca.

Sasa

pre 19 godina

Opste je poznato da podoficiri imaju pristup vojnim tajnama, da ih pozivaju na razna savetovanja i da mogu da otkriju trgovinu oruzjem.
Kakav je to marginalac. Bolest mu je najgora osuda, druga mu ne treba.

teta jela

pre 19 godina

Prica zvuci sasvim logicno i realno. Jedino sto se u ovoj zemlji "sve zna", a na kraju se nikada zvanicno ne sazna... zato sto onima koji su na vlasti tako vise odgovara.
Zanima me koliko ljudskih zivota vrede Mladic, Pavkovic i ostali srpske "junaci" koji se kriju po misjim rupama.
Naravno da G-dina Petrovica stiti americka vojna baza. Ne bih volela da vidim kako bi ga stitila nasa vojska... Nazalost, svi znamo kako to izgleda.
Prolece je, a ja zivim u Srbiji :(

Vladimir

pre 19 godina

Ma ne, neee... Ja sam bio u Topcideru! Pa naravno da je bio, a i da nije bio vojska ga je skrivala negde drugde, i jos uvek to cini. Mada, koliko god sve izgledalo beznadezno, resice se to. Pet, sest, mozda malo vise godina ali neki ce konacno da zavrse na susu i u zatvorima. Mi obicni gradjani u to ne mozemo da verujemo sada, a oni to znaju samo ne znaju ko ce od njih da 'zaglavi' i kad ce konacno poceti da dolaze po njih. Pa vi sad vidite, nama gore ne moze da bude, a njima moze ;o)

dr Milan M. Cirkovic

pre 19 godina

Molio bih sad sve patriotske miseve koji su "pljuvali" g. Vuka Draskovica da se ili izvine ili zauvek nestanu u svoje misje rupe. Ispostavlja se da je g. Draskovic ponovo bio 100% u pravu, te da Srbijom i dalje vlada sprega udbasko-NKVD-gestapovskih tajnih sluzbi i antihaskog vojnog lobija. Takodje se jasno vidi da su oni koji tvrde suprotno, npr. predsednik vlade, rekao bih "pali sa Marsa", samo sto ne zelim da vredjam planetu Mars koja to svakako nije zasluzila.

Rade

pre 19 godina

U tekstu u Danasu, ovaj oficir daje dosta konkretnih informacija, npr. da je u junu 2004. godine dosao na Topcider na sastanke na kojima se planiralo skrivanje Mladica, koji se tada nalazio u kasarni. Elem, da se lako proveriti - to bi i mediji mogli da ucine, ako u Srbiji uopste postoji istrazivacko novinarstvo - da li (a) Milutin B. Petrovic postoji, (b) da li je u junu prosle godine dosao iz Prokuplja (gde je bio na sluzbi) u Beograd. Ako bi odgovor bio "da", onda je sva prilika da doticni govori istinu. Cak i ako se samo ono prvo moze potvrditi (da oficir Milutin B. Petrovic postoji i da je pobegao), verovatno je da je tacno to sto kaze - jer zasto bi neko izmisljao takvu pricu i tako si natovarivao nevolju na glavu?

Bojan

pre 19 godina

Pa sta je tu kao NOVO???
To da Mladica stiti vojska - pa to je stara vest (ko ce koga ako ne svoj svoga). A da su nesrecni momci, onda na Topcideru, videli nesto sto nisu smeli - to je bilo jasno cim je pocela ona svinjarija sa 5 razlicitih verzija njihove smrti.

Ganija

pre 19 godina

Ako je istina da su ubijeni vojnici koji stite drzavu zbog R Mladica onda tu nema komentara. Ta drzava je kriminalizovana, tu vam pomoci nema, osim da narod poziva na bojkot i totalnu neposlusnost.
Ubijati vojnike u mirnodobsko vreme to je najveci zlocin, ali izgleda da u Srbiji ne moze da se zivi bez ubijanja neduznih ljudi. Bog vam pomogo.

миливоје

pre 19 godina

Ја, Богу хвала, прослављам 14 година "избегавања војне обавезе".
Нисам се "примио" ни на "реформе", ни на "нема више рата", ни на "демократску власт".
Све реформе војске (овог нашег башибозука) се своде на бетонирање постојећег стања - није им ново, извештили су се у томе.
Свака њихова прича о рату и миру је као радио-драма са Пајом Патком у главној улози - ем су ми ортаци рањавани у ратовима у којима нисмо учествовали, ем је тамо све преорано гранатама и гусеницама ове исте војске која, наравно, у томе није учествовала, ем смо поразили НАТО и све остале до колена, а сада се сви ти победници крију да нико не може да их нађе (ваљда им сматају блицеви и толика популарност), ем се испод шињела продаје оружје на мало и велико (а где има оружја има и свашта нешто да се протури).
А посао мора да се штити - нема љубави, бизнис је то - министре поткупи и запрети, новинарима само запрети (много их је за куповину), по раји удри психолошко-пропагандним ратом да све прашти...
Савет млађим читаоцима: Ако сте већ ради да узмете пушку, урадите то из сопствених разлога.

Aleksandra

pre 19 godina

Ako je ovo istinito, onda je ovo ogromna bruka koja će imati velike posledice po naše živote u vidu ekonomskih investicija i evropske budućnosti... ja stalno ponavljam, dok ne počnu da se hapse jataci i pomagači, kao što i piše u našem krivičnom zakonu, ovo zmijsko gnezdo nikad nećemo otkloniti.

Andrija

pre 19 godina

Verovatno cemo ubrzo iz BIA kuhinje saznati kako je pomenuti podoficir alkoholicar i kockar koji maltretira zenu i decu ili neke slicne pokusaje diskreditacije. Naravno ni na ovo kao ni na izjave Bebe Popovica niko nece moci ozbiljno da odgovori.

Jedan od komentatora rece da je ova izjava protiv drzavnog interesa??? Pa zrtvujte vi vase dete da bi se prikrio drzavni kriminal. Ja postavljam pitanj Kostunici: KO JE UBIO VOJNIKE U TOPCIDERU?

zirafa

pre 19 godina

Razmislite malo kome je u interesu slabljenje ugleda i uticaja vojske (a time i drzave u celini) sada kada je aktuelno resavanje pitanje statusa Kosova? Stvarnost je znatno slozenija od novinskih clanaka...

Dovla

pre 19 godina

Još jednom se jasno pokazalo da je Koštunica restaurirao situaciju koja je vladala za vreme Miloševićevog režima: vlastita država je ponovo najveći neprijatelj svojih građana. Mafijaške, obaveštajne i ratnoprofiterske strukture vladaju jednim narodom pomračenog uma, i vladaće još dugo, sve dok i ogromna većina onih koji bi hteli nešto drukčije ne shvati da je sve to deo istog kompleksa, da su i oni koji im se čine prihvatljiviji od ostalih samo drugo lice istog pogubnog spleta nazadnjaštva, fanatizma, kriminala i korupcije, da je Tadić u suštini isto što i Koštunica, patrijarh Pavle isto što i Filaret ili Amfilohije, a Miroljub Labus u osnovi na istoj strani barikade kao i Toma Nikolić, jer svima njima jednostavno odgovara status quo, Srbija kao jedna zaostala i siromašna zemlja puna primitivnih i neobrazovanih ljudi koje svi zajedno, uz pomoć obaveštajnih službi, vojske, policije i kontrolisanih medija mogu da bezočno manipulišu i eksploatišu.
Srećom još ima hrabrih ljudi poput g. Petrovića koji su spremni da rizikuju život i iznesu na videlo istinu o zločinima i mahinacijama ove kriminalne oligarhije koja pet godina posle Miloševićevog pada ponovo guši Srbiju.

Ivan

pre 19 godina

Ovde svi pricaju o Mladicu i zanemaruju cinjenicu da je nasa vojska prodavala oruzije neprijteljskim snagama. Kad ce o tome neko da progovori ?

Bojkot vojske

pre 19 godina

Pa naravno da je bio u Topčideru. Kao "narod je glup pa ništa ne zna". Nismo mi veverice. I svi znaju zašto su ubijena dva mlada momka. Samo vlast ćuti. Sramota!

Mladen Mladenovic

pre 19 godina

Eto, konacno istine. I to na bazi pisanja "najobjektivnijeg" lista na ovom delu Balkana. To, pisanje je, opet, zasnovano na otkricu neke "velike srpske zverke" koja je emigrirala u SAD. Ta "zverka" se zove gospodin Petrovic, ako to nije ime "insajdera" ili "zasticenog svedoka", ili sto bi se reklo "umetnicko ime". Emigrirao je zbog ilegalne trgovine oruzjem, pazite sada, kojim nasa vojska snabdeva naoruzane bande na jugu Srbije i diljem Kosova i Metohije. Iz cega se nasem "pucanstvu" servira zakljucak, da smo mi Srbi, ustvari, sami krivi za smrt velikog broja ljudi, kako za vreme ratnih sukoba, tako i kasnije. Jer smo, naoruzavanjem nasih neprijatelja, svesno ili nesvesno, doprineli velikom broju ljudskih zrtava. Zbog toga, dalje, vojsku, kao leglo svakojakog zla, treba rasturiti. Da ne ostane ni kamen na kamenu. Neka nam je nazdravlje "najnovija" istina, koja ce jos vise zakomplikovati vec komplikovanu situaciju. Da li je bilo ko pitao Amerikance sta misle o gospodinu Petrovicu i koliko oni polazu poverenja u "pouzdanost" podataka, koje iznosi ovaj dezerter, koji bi radi dobijanja "green card"-a, odao jos ko zna koliko tajni. Samo ako zatreba. Srbija i dalje ostaje zemlja cuda.

Dragana

pre 19 godina

Ovakvu vest znaju vec ptice na grani! Vojska je glavni akter svih negativnih desavanja, koja su se odigrala u Srbiji u zadnje vreme!
Kod njih jos uvek vazi pravilo da oni stite sami sebe, svoje malverzacije, a ne narod, od kojeg jos uvek zive, i koji cine drzavu kojoj oni ustvari treba da sluze!
U Srbiji je izgleda normalno da sve bude nenormalno!
Pitam se samo kada je kraj njihovoj pohlepi?

Pedja

pre 19 godina

Stvarno!?! Bio je tamo? Kakva koincidencija, hehe. Pa ko je jos sumnjao u to da je pogibija vojnika povezana sa ovim - ja se izvinjavam na sto nemogu da nadjem pravu rec - (biiiip)!

Gvozdje

pre 19 godina

Da, Srbija je zemlja cuda jer u njoj posle svih zala, zla bica i dalje tumaraju njom i obzanjuju svojem "pucanstvu" svoju zombiranu realnost.
Da, raspustiti vojsku i rasturuti ceo ovaj sistem zla od vrha do dna!
Hocemo li i dalje sami svojima bacati prasinu u oci? I tadasnja Miloseviceva JNA, zatim VJ, pa danas VSCG i mnogi ljudi iz vrha u svim legalnim i nelegalnim vojnim formacijama na svim stranama imali su redovno vrlo unosne medjusobne transakcije, sto oruzjem, sto drugim sredstvima za brzo zbrinjavanje sopstvene pohlepe. Pa samo o Karadzicu ima toliko dokaza. I ko finansira svu ovu bezaniju i igru zmurke? Zasto?Gospodin Petrovic je dao jedan od odgovora. I sacuvao je svoj zivot, da ga ne bi uzalud poput Zorana Djindjica darovao bestidnom sljamu cija je duhovna hrana mrznja prema svakom i svacem sto ne pripada plemenskom oboru iz 90-tih.

kiki

pre 19 godina

Kako bas sada da da izjavu o svemu sto zna?Zasto bas sada Draskovic kaze kako BIA stiti Mladica?Ko sedi u VSO?Tadic i Draskovic ili Kostunica?
Oni dobro znaju da je ovo jedan nacin da se srusi Vlada Srbije, jer ako se NE dobije pozitivna ocena studije izvodljivosti, Vlada lako moze da padne, cak i verovatno. Znamo i ko zeli da rusi vladu. DS to javno govori vec duze vreme, a Draskovic rusi vladu od njenog osnivanja, iako je dosao na mesto gde se nalazi bas zahvaljujuci toj vlasti.
I zato ovakve izjave Vuka i ovakve senzacionalne vesti kao ova samo JEDAN dan pre moguce odluke EU su ne samo uperene protiv Vlade Srbije nego direktno stete drzavi Srbije.
Nadam se da svi ovi pokusaju destabilizacije Srbije nece proci i da cemo ipak dobiti pozitivnu ocenu od strane EU i pored opstrukcije sa svih strana.

Dax

pre 19 godina

Ne znam sta je bilo u Topcideru, ali nisam bas shvatio da li je covek video ili ima pouzdanu informaciju oko ubistva ta dva decaka? Velika je razlika izmedju toga da li se Mladic tamo skrivao (sto on tvrdi i u sta sam i ja siguran) i toga da je 5.oktobra Mladic bio tamo. Ne smemo mesati te dve stvari iako su mozda povezane....
Dajte da pohvatamo Pavkovica, Mladica i Karadzica i to bi bas Vojska i mogla da uradi, a ona nam treba ma sta dusebriznici mislili (naravno ociscena).

Banat

pre 19 godina

Kostunica ne moze biti odgovoran za ponasanje Vojske. On je premijer Srbije. Odgovore traziti od nadleznih: ministra odbrane, predsednika SCG, Srbije i Crne Gore.

Stari Starojko

pre 19 godina

... Ne znam da li je VSCG bila umesana u trgovinu oruzja sa OVK, ali znam sigurno da sam kao policijski rezervista '98 godine na Kosovu, na ubijenim Albancima iz OVK video nase zvanicne vojne uniforme i naoruzanje napravljeno u Zastavi.
Dakle, trebalo bi postedeti citalacki auditorijum bezvrednih komentara.

Parezanko Plumbashich

pre 19 godina

Bilo bi stvarno cool kada bi se samo radilo o nekim ovdasnjim likovima!Nazalost, u pozadini su obavestajne i kontraobavestajne igre i igrice Amera i Rusa, Engleza, ponekada i Francuza, Nemaca, okolnih drzava, zemalja Bliskog i Dalekog istoka, islamskih elemenata, Izraelaca itd. itd. Kada se sagleda cela situacija, bilo bi bolje da su nasi preci kucu gradili malo podalje od saobracajnica i transverzala! Npr. negde blize polarnom krugu!

think about

pre 19 godina

Pa sta je, hocemo li opet 15 godina nemo da gledamo kako nam kloshari kroje "buducnost"? Kako to da JAT moze da strajkuje mesec dana a da gradjani citave zemlje de mogu da organizuju jedan protest? Jesmo li ovce ili misleci narod odgovoran za zivote i buducnost pokolenja? Demokratija, to smo mi, a vlada je tu samo dok mi to hocemo!

Leo Popovic

pre 19 godina

Uopste ne verujem u ovu konstrukciju, zato sto je plasirana iz ovdasnjih krugova kojima ne odgovara da dobijemo studiju o izvodljivosti! Radi se o delu ljudi koji su bili u vladi DOS-a, ali i nekim pojedincima i grupama koje su se obogatile u vreme Milosevicevog rezima i koje ne zale sredstva kako bi oborili Kostunicinu vladu!

SVI VI ŠTO MAŠTATE O SREĆI

pre 19 godina

Mnogo neverovatnija je priča da su se vojnici poubijali međusobno, i mnogo logičnije zvuči varijanta da su oni ubijeni od strane trećeg lica, zbog nečega ili nekoga, možda i zbog Mladića. Mala digresija - ako su Pavković i Hadžić (po glasinama) uspeli da pobegnu pred očima cele policije, zašto se Mladić ne bi "švrćkao" okolo po raznoraznim tajnim vojnim objektima, kad i onako nikog iz vlasti nije briga za to? Koštunica bi od mene mogao da dobije samo studiju izvodljivosti hvatanja Mladića.

Zlatko Zlatanovic

pre 19 godina

Razmislite malo kome je u interesu slabljenje ugleda i uticaja vojske (a time i drzave u celini) sada kada je aktuelno resavanje pitanje statusa Kosova?
Pa zar posle svih onih fenomenalnih pobeda nase vojske tokom 90ih godina proslog veka jos uvek postoje oni koji sumnjaju u nasu vojsku. Treba naglasiti da ovi koji sumnjaju u nasu vojsku su isti oni koji nisu verovali da je nasa vojska oborila ogroman broj letelica NATO soldateske i cak sta vise nisu verovali ni da smo mi pobedili u tom ratu iako u to veruje ceo slobodarski svet pocev os S.Koreje pa do Kube.

Jaroslav

pre 19 godina

Da, kako da ne. Bas zovu podoficire na sastanak na kome se "planira" Mladicevo bekstvo. Da nisu mozda vodili zapisnik na sastanku? I povrh toga kaze da Srbi prodaju oruzje koje ce biti korisceno protiv Srba. Ne znam ko mu je sastavio scenario, ali je to amaterski izvedeno. To je samo jos jedan u nizu pokusaja udara na vojsku. Covek hoce azil u SAD pa je morao da isprica neke bajke da bi mu Ameri dali azil.

Boško

pre 19 godina

Kao u onoj priči o čobaninu i vuku, gde on zafrkava seljane pa se niko ne pojavi kada zaista vuk napadne njegove ovce, tako mi je VEOMA teško da poverujem u bilo kakvu "senzacionalnu" informaciju koju plasira "Danas". Imali smo najmanje dve teške obmane (da ne kažem laži) u nepunih mesec i po dana, sve pod parolom "ekskluzivno samo mi objavljujemo", i obe su kao slučajno bile negativne po vladu ili Demokratsku stranku, tako da osnovano sumnjam da je i ovaj put u pitanju podmetanje. Žao mi je, ali "Danas" je sam kriv za to. Samo mi ostaje nejasno da li naivno, u želji za povećanjem tiraža, objavljuju sve što im neko "u poverenju" dostavi, ili je u pitanju otvoreno stavljanje u službu samo jedne političke grupacije koja je već nekoliko meseci u užurbanoj medijskoj kampanji upravo protiv Vlade Srbije, Tadića i Demokratske stranke.
Metodi i informacije koje se plasiraju me veoma podsećaju na već viđena jela iz kuhinje nekadašnjeg Biroa. Živi bili pa videli.

Urbaniak

pre 19 godina

Momci, davno je receno "Ispod slema, mozga nema!" Zato, ne odazivajte se pozivima da sluzite vojsku. Kad budemo imali drzavu, a ne kartel, onda ima smisla vojna obaveza.

Beograđanka

pre 19 godina

Studenti, srednjoškolci, profesori, roditelji, svi građani Srbije - na ulice. Ako sada ne kažemo ne korumpiranoj državi i mafijaškoj vojsci, ako sada ne pokažemo jedinstvo u stavu prema vlasti koja žrtvuje dva malada života nas običnih ljudi, zarad zaštite "heroja prošlih vremena", kako će ova Srbija pogledati sebi u lice?

sasa jokic

pre 19 godina

VJ je hteli mi to da priznamo ili ne jedna zlocinacka organizacija, koja je sve ratove u poslednjih nekoliko decenija izgubila, i to ponajvise zbog toga sto se vise bavila svercom i kriminalom i pre svega politickim podanistvom Slobodanu Milosevicu i njegovoj bandi. Ucestvovali su u progonu opozicionih lidera, i na kraju i u ubistvu Zorana Djindjica. Ono malo casnih oficira sto je nekada sluzilo, ili je proterano ili su sami napustili sluzbu. Otuda i toliko protivljenje ulasku u partnerstvo za mir, jer ne zele da se odreknu svojih "poslova", koji im donose milione eura, a i strah od "isplivavanja" istine. A sto se Davinica tice, On samo potvrdjuje kakav je profil stranke g17+!.

Takeshi Kitano

pre 19 godina

Užas."Šta reći", osim da su u Srbijici glasine redovno istina. Ovo je suviše mala i smešna zemlja, da glasine, kao i one koje su prozujale među narodom da su vojnike ubili zbog Mladića, ne budu istina. Iako čovek negde u dnu mozga zadrži neku rezervu, nadajući se da je posredi neki drugi, prozaičniji razlog... Zašto verovati ovoj priči? Zato što, nažalost, u potpunosti korespondira sa suštinom svih glasina o konkretnoj temi poslednjih meseci... trgovina oružjem, trgovina sakrivenim haškim optuženicima, trgovina razlozima za ubistvo Premijera... I još jedan razlog... u dnevnoj štampi neki dan objavljene su fotografije, imena i biografije novih članova našeg Generalštaba... sve lik do lika... katastrofa. Čuvajte glave ljudi, ovde smo daleko od kraja početka petog oktobra.

nesa

pre 19 godina

Komunisti u vojnim sluzbama bezbendosti, policiji i mafiji zajedno sa nekim politicarima drze ovu zemlju u okovima i ne dozvoljavaju joj da se otvori prema svetu...
U pravu je bio Beba Popovic kada je rekao da vanredno stanje Srbiji treba da traje barem pet godina dok se banda crvena ne istera iz institucija sistema.

Deksi

pre 19 godina

Smesno, pa dokle cemo da verujemo pricama za malu decu! Pa ovakvu glupost ni Hickok nije mogao da smisli u svojim najboljim danima.

gorica

pre 19 godina

Istna uvijek izađe na videlo, samo uvek kasno, a to je logika kojom se služe ovdašnji političari. Sada očekujte da se neka nesreća desi na Avali slično kao na Topčideru. Srbija nije velika zemlja a i Mladiću se ne šeta mnogo, a i blizu je Koštunica za jutarnju kavu.

momcilo

pre 19 godina

Gospodo, da nismo malo poranili. Napolju je mrak ! Pa od 45 godine pa do danas ovu nasu Srbiju kontrolisu tajne sluzbe sto vojne sto civilne i onda se cudimo sta nam se desava. Negde se D od demokratije ovde davno izgubilo.

G. Milivojevic

pre 19 godina

Ako su zaista vojnici ubijeni da bi se sakrila istina o Mladicu (ili bilo kome drugom), onda ministra odbrane i nacelnika Generalstaba treba osuditi na najduzu zatvorsku kaznu!

Dušan Stojiljković

pre 19 godina

Prosto je neverovatno kako ljudi naivno poveruju u sve što im se servira, samo ako to imalo odgovara njihovim predubeđenjima. A predubeđenja se lako kreiraju - sto puta izrečena laž postaje istina.
Ova priča o "podoficiru Petroviću" je tako naivna, tako dečije sročena, da je tragikomično gledati kako se ozbiljni, odrasli ljudi primaju na nju. Ništa tu nije novo i do sada neviđeno: na bazi "zna se" tvrdnje ("vojska čuva Mladića") i realnog događaja za koji svi znaju (smrt gardista na Topčideru), napravi se priča koja teško optužuje ciljanu grupu (čoveka ili organizaciju). Doda se nekoliko istinitih i lako proverljivih detalja, npr. pomenu se neke osobe, neki događaji, nečije reči, e da bi sve posle provere radoznalih novinara koja je obično površna celoj priči dodao oreol realnosti (jer, ako je tih nekoliko detalja istinito, mora onda da je i sve ostalo, što se nikako ne da proveriti, takođe tačno).
I onda, svedok je nedostupan (u američkoj bazi negde u okruženju), ali je eto ipak odatle uspeo da se dopisuje sa novinama i to baš "Danasa", šatro ozbiljne novine a koja će oberučke dočekati bilo šta kompromitujuće o haškim beguncima, jer je zaboga "Danas" novina građanske orijentacije (i na tu priču dobija donacije, inače bi se odavno ugasili zbog očajnog tiraža). Ispostaviće se i da mu to nije pravo ime, "zbog sirnosti njegove porodice" i slično.
A sve šupljine priče će pasti u drugi plan. Npr, zašto su od sve one redovne vojske koja godinama čuva objekat u Topčideru ubijena baš ova dva vojnika? Oni su, kao, videli Mladića, i to na stazici u šumi pored ograde (?!), a niko ga drugi nije video za sve vreme iako je u objektu danima. Naivno. Onda, drži se nekakvo savetovanje o premeštanju Mladića itd. Ej, simpozijum, i to u sred vojnog objekta gde se po prirodi stvari muva previše prolaznih ljudi. Koliko ljudi je potrebno za jedno takvo savetovanje? Posle deset godina uspešnog skrivaja, Mladićevi čuvari drže savetovanje (!!) i to u sred vojnog objekta. Pa zar nije ovo mali Perica konstrukcija, naravno sa neidentifikovanim oficirima, e da bi se impliciralo da su "svi oni (oficiri) isti".
Ali, treba još ocrniti zlu vojsku. Tu je i trgovina sa arhineprijateljem - Albanci sa Kosova i juga Srbije. Eto, čak i oni koji su gajili neke pozitivne emocije spram vojske, posle ovoga mogu samo da otpljunu u opsuju. Sad, što je Kosovo prepuno kineskog oružja iz Albanije, i što su Albanci i na kosovu i na jugu Srbije skoro isključivo bili naoružani kineskim i nešto malo ruskim oružjem, to naravno znaju samo malobrojni poznavaoci naoružanja. Dovoljno je prelistati izveštaje o zaplenjenom i otkrivenom oružju na jugu Srbije od 2001. do danas, pa videti da je u pitanju isključivo kineska roba. Fotografije da ne pominjem.
Mnogo toga se još može reći na temu ovog incidenta (baš tako), i to ovako na prvu loptu, ali komentari na sajtu B92 nisu pravo mesto. Pitanje koje svako treba da postavi je: kome je u interesu da plasira baš u ovom trenutku ovakve (dez)informacije? Ko je sve uključen u ovu operaciju? Ko ima veze sa njom, a ko će da se okoristi i dobrovoljno priključi? Zašto baš ova priča, baš sada? Ovo uopšte nisu naivna pitanja, naročito ako prvi trag zaista odvede do kapija neke američke vojne baze (što ne mora da znači da tamo postoji neki Petrović). Vojska nije cvećka i tamo ima nepatvorenih balvana - kao što je oduvek bilo, zašto i to ne reči - ali mislim da je neosporivo da se vodi kampanja diskreditacije u javnosti. I crkva se sve češće pominje u paušalnim a teškim optužbama i kritikama. Nemojte da ste naivni, takve stvari se ne rade tek tako, spontano. Zvuči paranoično, ali potražite na internetu neki od Manuala za vođenje psihološkog i subverzivnog rata. Pogledajte izveštaje sa kongresnih saslušanja o specijalnim operacijama po svetu. Zapanjićete se prepoznajući neke ovdašnje događaje, pa i ljude.
Izvinite zbog opširnosti, ali mislim da je stvar krajnje, krajnje ozbiljna.

Боро

pre 19 godina

Поново се потврђује политичка незрелост Владе Србије и предсједника Бориса Тадића који ће бити најодговорнији што ће Србија пропустити још један воз за Европу. Коштуница је крив зато што се све то на Топчидеру дешавало уз његово знање, а Борис Тадић је крив зато што није искористио свој рејтинг у народу и функцију коју обавља и оштрије захтијевао да се испитају убиства војника на Топчидеру и у Лесковцу. Тадић из политикантских разлога није дао јачу подршку Вуку и Даници Драшковић, који су још прије пар мјесеци упозоравали на то шта се дешава у нашим касарнама. О посланицима СПО који су се извињавали генералу Лазаревићу не вриједи трошити ријечи јер се коцкице полако слажу, и на видјело излази зашто је требало ућуткати Вука и 'бјелопољски лоби'. ДС се нада да ће се бирачко тијело у Србији подијелити на оне који су за радикале и оне који су за њих. Мислим да нису заслужили да они буду ти који ће водити мегдан са радикаима, јер има бољих од њих. Радикалима и њиховој погубној политици се мора пружити радикалан отпор....

GuC

pre 19 godina

... Narednih sto godina ce se proucavati fenomen ispranog mozga u Srba, zaista smo otvorili novo poglavlje u psihopatologiji (ili obrnuto).
Svakako da je bio Mladic i to ne zato sto je to ovaj covek rekao, vec zato sto svako ko je odbio da mu mozak promeni mesto, to SAM mogao da zakljuci. Poredjate redom, ko koga kada gde i s a kim... neistinu su govorili i vojni istrazitelj i sudije pa su nagradjeni "prelaskom" u CIVILNO pravosudje. "Vrdao" je i Davinic, sto puta, pare i oruzje i Fond za reformu vojske, ha, ha...El Dorado! Znaci mogu i vama i meni da dopadnu kao delioci pravde? Deca mrtva, ko zna koliko njih?
Nedostaje samo jos kako je to podla izmisljotina Batica koji se pravi da je advokat poridicama ubijenih mladica, vojnika, a u stvari bi hteo da se vrati na "vlast"! Ajmo rodoljupci i patriote, zatvorite cvrsto oci i zasenite Andersena...biip!!!

vido'je

pre 19 godina

Divno, pa ovo je bezskrupulozno vucenje za nos citalaca. "Danas" obavestava americku ambasadu da je momak u njihovoj bazi u susednoj zemlji jer to americka ambasada ocigledno ne zna i jos za vrhunac "Danas" je jedini koji je mogao da kontaktira doticnog, za razliku od svih navedenih koje je obavestio.
Znaci, Ministarstvo odbrane sada treba da pita americkog ambasadora (koga je o tome obavestio "Danas") da li je istina to sto "Danas" pise na svojim stranicama. Zasto li je to objavljeno bas danas?

Borko

pre 19 godina

... Pre neki dan se šef GŠ hvali USA ambasadoru da vojska ima hrane, i da je daje vojnicima! Jaka vojska, nema šta. To je ona ista vojska što je pobedila NATO ali se iz čistog ćefa povukla sa teritorije oko koje se ratovalo. Dok dovoljno ljudi ne bude shvatilo da smo, svi zajedno, u čeljustima podivljalih delova DBa i KOSa oni će nas do kraja upropastiti (recimo da nisu još).
Kaže neki bata i da Koštunica nema veze s vojskom. Nema, nema. Nema on veze ni sa čim, samo nam je svima premijer.

Opijum

pre 19 godina

Ma sta rece gospodin predsednik? Da se ugled Vojske SCG ne sme narusavati? Kao, vojska uziva visok ugled od kad je izdala Jugoslaviju i stavila se na stranu Cosica i Milosevica? Ili je taj ugled izgradila u Vukovaru, Sarajevu, Zadru, Dubrovniku, Srebrenici? Ili je vojska izgradila svoj renome po hladnjacama, krematorijumima i helikopterima za Budvu? Ili ucescem u finansijskim skandalima? Ili su mozda njenom ugledu doprineli njeni vrhovni komandati, nacelnici generalstaba, generali i visoki oficiri - listom optuzeni od strane UN-a? Cast normalnim ljudima i oficirima u toj vojsci, ali o kakvom vi to ugledu pricate, gospodine Tadicu?

Kobasicar

pre 19 godina

Prica o ubijanju dva vojnika u Topcideru me je zatekla u vremenu razmisljanja o odradjivanju "duga" prema otadzbini. Iako sam iz iste otisao jos pre ovoga dogadjaja, mislio sam da se barem nesto u toj nesrecnoj vojsci promenilo. Sada sam siguran u jedno, kao sto je pomenuo jedan davalac komentara, da cu uspesno proslavljati godisnjice bezanje od te iste vojske. Sa druge strane jako me je razocarao stav SPC. Mislim da izjave i podrska koju daju zaista nisu na mestu. Moramo da budemo svesni da zlocinci moraju u Hag! To je osnova nekog napretka, ako ga vrhovnici uopste i zele, posto je njihovim g****ma lepo i ne bi zeleli da menjaju.

silver_surfer

pre 19 godina

Recimo ovako: neka je to sve zakuvala amerika i neka je taj oficir spijun. Ali kako da poverujem u pricu da su se ona dvojica nesrecnih decaka posvadjala oko necega sedeci na brdascetu dok su se odmarali u toku teske patrole!?!!!! I sta, ovaj mu je rekao da je seljak ili da mu je ruzna devojka, a ovaj ga izresetao zbog toga!?!? I nekako slucajno kamere koje su bile stalno ukljucene bas, tada nisu radile! Bas tada, jel? Pa ja stvarno ne mogu da poverujem u to. Osim toga, taj deo jeste strogo cuvan, a zbog cega? Sta, ostalo je nesto posle Drugog svetskog rata!? Jel? I da se vratim na prvu recenicu, svakako da je taj oficir u pravu i verujem mu 100% posto! I ubedjen sam da su ta dva momka videla nekoga koga nisu smela da vide-Mladica!

Grisom

pre 19 godina

Opa! Gospodin Tadic staje u odbranu ugleda vojske. Znaci da je i on za vreme svog ministrovanja znao gde se cuva Mladic. Tadic je deo Kartela.
FREE DS!

bami

pre 19 godina

Iskustvo nam govori da će neki ministar sada izači u javnost i reći da treba formirati novu komisiju i sprovesti dopunsku istragu.
Rešenje za ovu situaciju je penzionisanje svih aktuelnih oficira iznad čina potpukovnika, i jednokratno korenito rasturanje postojeće BIA i vojnih obaveštajnih i kontraobaveštajnih službi.
Tome treba dodati i hitno smenjivanje penzionera Davinića sa mesta ministra odbrane!

Alo?

pre 19 godina

Bas fino!!! Nase starijesine preprodavaju oruzije Albancima da bi mogli bolje istrebljavati nas narod sa Kosova i Metohije. Svaka vam cast!!!!

mama

pre 19 godina

Da li se ti ljudi, koji za sebe kazu da su hriscani, boje Boga?
Da li oni koji blagosiljaju sve te zlikovce a potom sahranjuju njihove zrtve, znaju sta rade?
Znam da je strasno, ali pravda bi bila da niko od tih ljudi ne doceka unuke, kao sto nece ni oni nesrecni ljudi koji su zbog "heroja" izgubili svoju decu!

paja

pre 19 godina

A sto mislite da je trgovina oruzija sa Albancima nemoguca? Da nije zbog velike casti srpske vojske? Ako njima ne pada tesko da ubiju coveka sto bi im bilo tesko da na ovaj nacin ostvaruju profit?

Mare

pre 19 godina

Ako ne mozete likvidirati svedoka, proglasite ga neuracunljivim (dusevno poremecen, kriminalac, alkoholicar, i tome slicno)... Upravo tako nesto smo mogli cuti danas u saopstenju vojnih organa. I misle da ce im to proci. Covek nesto zna i hoce da govori o tome i tu sigurno ima istine. Mislim da cemo u vrlo skorije vreme videti kako zlocinacka organizacija puca po savovima. Ne mogu oni vise nikoga zavarati svojim smesnim saopstenjima.

Milko

pre 19 godina

Znači, Petrović postoji, služio je na jugu Srbije i nije izmišljen. Sve drugo, o tome jeli pio ili nije pio, je li ga bolela glava ili noga, voli li se isticati ili je bio tih, od manjeg je značaja. Pitanje je, da li je tačno ono što on tvrdi, ili nije tačno?

Tatko

pre 19 godina

Nemam nameru da iznosim svoje misljenje iz razloga zato sto ga i nemam, a nemam ga samo zato sto su sanse da je ovo istina:laz = 50:50
Ne mogu da verujem da se vecina komentara vezuje za neke zakljucke koji bi mogli da se uzmu ozbiljno jedino u situaciji da je pisac bio na licu mesta (a niko od nas nije bio tamo, zar ne?).
Takodje ne mogu ni da verujem da su se ova dva mladica (u celoj ovoj stvari najvise mi je zao njih) ubili uzajamno. Cudi me da niko nij eovaj dogadjaj povezao sa onom famoznom emisijom na RTS-u , kada je vestak TVRDIO da momci nisu ubijeni od strane treceg (ili vise njih) lica. Ako se ikada ispostavi da je STRUCNJAK POGRESIO (ovo je ipak najblazi izraz), onda treba tu njegovu strucnost staviti pod pitanje a to posredno znaci da svi slucajevi na kojima je on vestacio padaju u vodu.... da li ti mozda nekome i ne odgovara?!

Stojiljko Dusanovic

pre 19 godina

Prvo, ono sto je pisalo u Danasu je mnogo duze nego sto pise ovde na B92. Petrovic je dao prilicnu kolicinu svojih podataka, tako da je lako proveriti da li ta osoba postoji ili ne, i gde je sada (sto je pitanje da li moze da se izvede za Dušana Stojiljkovića). Drugo, cela prica zvuci prilicno uverljivo, i nije suplja (procitajte je sami na Danasovom sajtu). Ako vec hovemo da pricamo o teorijama zavere, upravo ono sto pise Stojiljkovic moze da se nazove operacijom saniranja stete. Kada nesto sto ne moze da se demantuje napadne, samo u cilju diskreditacije, makar se posle "diskreditujuci" argumenti pokazali kao ordinarna glupost (videti bombardovanje putnickog voza za vreme bombardovanja SRJ 1999.).

Dushan

pre 19 godina

Bilo bi jako fino kad bi se znalo da je Mladic bio tamo. Na zalost, skoro sam siguran da ovaj Petrovic samo prica sto drugi zele da cuju (iz politickih ili nekih drugih ubedjenja). Podoficir nece biti u obezbedjenju Mladica ako nije APSOLUTNO pouzdan covek.

MilanS

pre 19 godina

Ne razumem zasto smo ovakav narod? Svako zeli da pokaze da je jako pametan i obavesten. Zato ovo upucujem onima sto ne veruju da smo naoruzavali neprijatelje. U Banjaluci sam licno, svojim usima i ocima, od
prijatelja cuo pricu da je za vreme rata bilo jako unosno i uobicajeno trgovanje oruzjem. Cak mi je rekao kolika je bila cena automata, cenu svakog pojedinacnog metka! Sramota me je bilo da pitam da li zna protiv koga je bilo upotrebljeno to oruzje. Toliko o svesti naseg milog naroda.
A vama sto ne verujete porucujem, nemojte da verujete ali to ostavite za sebe. Mozda je ovo podmetnuta prica, ali onaj ko salje dete u ovakvu vojsku ima prava da strahuje. Na kraju ovo nije jedna vojska, imao bosanski kadar (Srbi), pa srpski kadar (Srbijanci), pa Kosovski (valjda opet neki Srbi) pa sad posalji dete u vojsku, ako smes.

Drnda

pre 19 godina

Mi smo svi bolesni sto pustamo da nas vojska i Kostunicina strahovlada ovako drndaju. Uplicu nas u konverzaciju sa vakum prostorom, kako bi oni dobili na vremenu i ne bi li nas dokrajcili u torturi. Pazi da je u pitanju promocija doticnog Petrovica. Bas smo mislili da ga izaberemo za novog premijera. Da vas to mozda nije uplasilo ili nas samo odvodite dalje od mesta zlocina? Interesantno bi bilo da nam kazete i zasto ga trazite, ako je samo malo poremecen kakvog nam ga zelite predstaviti. Jos bi interesantnije bilo da nam kazete kako je moguce da su se vojnici medjusobno poubijali. Tadica bih zamoli da prestane da nam se obraca jer je i sam upleten u sve ovo. Juce nije prepoznao Sljivancanina na tom istom mestu, a danas u mislima tumara o Mladicu.

Vlada, Vankuver

pre 19 godina

Stara pesma: pocela je besomucna licna diskreditacija ovog coveka... Ali, ti ljudi u vojsci ne mogu da shvate da su se Srbija i svet menjaju, i da nista vise ne funkcionise onako kako njihova mozdana masa zamislja. Nadam se da njihova nece biti i poslednja.

Iju majko moja!

pre 19 godina

Jedva cekam da neki od vojnika koji su bili u toj jedinici na Topcideru kada su ona dvojica vojnika pobijena pocnu da pricaju za novine; valjda se neki vec skidaju iz vojske ovih dana.
Kako li su ti momci sada prestravljeni...

Zoran 021

pre 19 godina

Poslednjom ozjavom VJ i njihove obaveštajne službe se dokazalo da tamo još vlada komunizam, gde se vidi po tome da nema demanta ili suprotnog dokaza nego diskeditovanja čoveka kao kriminalca i kriminogenog elementa ! Još samo da ga nazovu špijunom i petom kolonom!
Iz ovog se vidi da u iznetim tvrdnjama ovog oficira ima istine!

Darko

pre 19 godina

Ova naša kukavna vojska izgleda nikako ne može da se otrese onih koji joj rade PR. Logično je da će oni pokušati da ovog Petrovića naslikaju najcrnjim mogućim bojama (te alkos, te labilan, te neodgovoran, te ”odranije poznat policiji” itd). Ali... kako se onda takav čovek uopšte zaposlio u vojsci? Kako se niko za tri i po godine koliko je u vojsci proveo nije dosetio da taj čovek možda i nije pogodna ličnost da nosi uniformu?

Kir Janja

pre 19 godina

Samo se vi (narode) zabavljajte praznim pricama.Za to vreme Milosevicevi tajkuni pokupovase i ono malo sto vredelo u Srbiji!Nije mi jasno kako se svi pecaju na ovakve pricice koje se serviraju bas iz razloga da bi se javnost zabavljala. A 'di su novci? To je pitanje....

Davincijev kod

pre 19 godina

Za jednog od ubijenih vojnika vojni organi su tvrdili da je blago retardiran, skoro homoseksualac a za onog drugog da je nekom prilikom vikao na svoju (bivsu) snajku. To je trebalo da bude dokaz da su u pitanju agresivne ili kofliktne licnosti.
Sada je ovaj Petrovic udarao glavom o kasetu radi licne promocije. Iz istog razloga je koliko se secam i Zoran Djindjic izmislio Bagzija i kamion na autoputu. Kome prodajes te price, olosu - Kostunice, Tadicu, Davinicu.

grk

pre 19 godina

Stara priča - klasična zamena teza - Poznat je on nama kao problematičan. Ja u to i ne sumnjam. Siguran sam da nije neka "cvećka" s obzirom na pri;u iz koje je. Ali, u ovom trenutku je bitno šta on govori i da li je to istina. Dokažite, gospodo Drugovi, da su njegove izjave lažne i sve će biti u redu. Nema potrebe da navodite kako je bio pijan a ne kažete zašto ga policija traži - on sam navodi da je dezerter. Gospodin-Drug Davinić kaže da će ispitati navode. Ako to do sada nije utvrđeno onda sam siguran da Petrović govori istinu, a valjda i svi drugi "kojima male sive ćelije" nisu atrofirale od neupotrebe.

dragan Stojanovic

pre 19 godina

Sada predstoji trgovina americke obavestajne sluzbe CIA i nase DB. CIA drzi kod sebe jadnog coveka, Miroslava Petrovica, a nasoj DB i vojsci nije u interesu da postoji svedok. Sada cemo videti koje ce ustupke nasi dati Amerikancima. Najvise mi je zao i gardista, koji su poginuli i Miroslava Petrovica, kao i mene samog i svih nas sa ovom vlascu, DB i vojskom.

milos

pre 19 godina

Jos jedan put, nazalost, su Danica i Vuk Draskovic potpuno u pravu. TO mi daje jos vise uverenja da su oni ipak najveci igraci u Srbiji.

Branko

pre 19 godina

Naravno,Vojska je izdala saopstenje u kome se ovaj podoficir predstavlja kao "problematican".Ako je tako zasto nije bio otpusten?Ministarstvo odbrane primenjuje neke titoisticke metode-te on je pijanac,te nije uracunljiv...Setimo se,ona dva nesretna mladica sto su poginula u Topcideru su proglasena za homoseksualce!!Bezbednjaci iz Vojske treba da prestanu da se bave takvim podmetanjima i lazima,Tito je umro...Ili neka obmanjuju malo kulturnije.

Jagoda

pre 19 godina

E sad posle ovog i ovakvog saopštenja Ministarstva odbrane sam sigurna da u izjavama dotičnog Petrovića ima puno istine. Kao prvo, znači čovek postoji. To da će oni reći za njega da ima problematičnu prošlost smo mogli očekivati, to je njihov stil kada nekog hoće da oblate. A ovo, da se "samopovredio" me potpuno uverava da opet ne govore istinu. Samopovredio se isto kao što su se ona dva nesrećna mladića "samoubila" u Topčideru. Sram ih bilo, dokle će da obmanjuju ovaj narod i da se tako bahato ponašaju. Tome MORA DOĆI KRAJ!

TkN

pre 19 godina

Prokleta je ljudska priroda. Svako bi jedva dočekao da poveruje stubu države (vojsci), kad bi ovaj (ova) mogla da izda bilo kakvo verodostojno i suvislo saopštenje. Ona to, nažalost, ne može. Ne zato što je samu sebe do sada diskreditovala u svakom pokušaju da opšti sa građanima, već zato što joj nedostaje istine u iskazu. A onaj Davinić je stvarno zaslužio orden Miloševićeve zvezde drugog reda. Da sam na Marovićevom mestu, odmah bih mu zatražio ostavku. Makar zbog priznanja da nekim glasilima uskraćuje informacije.

Zoran

pre 19 godina

Da li je to istina ili laz, svejedno je.
Bitno je da Hag trazi one koje trazi, i dok ih ne dobije svi cemo placati ceh.
Nazdravlje!

stanislav

pre 19 godina

Indikativan je komentar Kostunicinog savetnika Vladete Jankovica da je izjava (ne)izvesnog podoficira Petrovica stvar vojske a ne vlade. Hoce reci neka se nepostojeca drzava, cija je to vojska, brine o eventualnim daljim merama u vezi sa tim najnovijim slucajem. Ipak ovde se igra vodi na malo visem nivou a narodu se doziraju afere da ima cime da se pozabavi dok se resavaju vazna strateska pitanja.
Ocito je nuzno ubrzano (davno planirano) smanjenje srpske vojske, jer nije vise rec samo o autoritetu, koji je davno potrosen. Vec se intenzivno nacinje i autoritet SPC, tako da i u Srbiji autoritet imaju samo banke kao i na zapadu. Inace, igre i oko Mladica i Karadzica, pa i Pavkovica i Gotovine, nisu stvar samo onih na cije se adrese upucuju prekori zbog njih. Oni su jak adut za ucene da bi se u medjuvremenu lakse resavala krupnija pitanja, kao sto su Kosmet, slabljenje vojne sile na Balkanu, dalje usitnjavanje Srbije. Sam Mladic sigurno ne bi dozvolio da se zbog njega pobiju mladi ljudi. Neki drugi kriminalci se plase takvih jakih svedoka i na svetskoj i domacoj sceni. Svetski mocnici se plase za svoju svetsku vlast, kao i domaci koji su moc stekli na kriminalan i ratno-profiterski nacin.

zmaj

pre 19 godina

Generali su branili otadzinu i narod i svako ko ih izda zasluzuje smrt kao i taj odbegli vodnik koji laze i kojije nasao utociste kod neprijatelja...Srpski narod nije napao nikoga i od 100 000 mrtvih siptara kako su najavljivali Olbrajtova i njen jevreski tim a u klintonovom kabinetu ih je bilo 60 ispostavilo sa na kraju samo 2 hiljade i nesto i to svih poginulih...
Niko se nepita sto danas umiru deca od zracenja osiromasenim uranijomom sto umiru mnogi zbog bombardovanja panceva i zagadjenja koja su nastala nego se uhvatili za generale kao kao Persa za kriv kurac...
Svi koji izdaju zemlju i svoj narod zaluzuju metak pa bar ono sto ostane vredece ovako se vise nemoze od izdajica na svaku stranu ...
Ratni zlocinci su oni koji su uzrokovali rat a to su oni koji sa strane i oni koji su u to vreme bili na celu velikih sila a nasa sitna boranija sada placa ona je samo posledica rata a po svakoj logici treba se suditi uzroku a ne posledici...
Pozdrav
Zmaj

Zorica

pre 19 godina

Po meni vojska je vec priznala da ovaj Petrovic govori istinu. Kaze kad se nije pojavio na posao uporno su ga trazili i mup i vojna obavestajna - mesecima. Sto su ga tako uporno trazili ako nije bilo opasno to sto zna. ja da se ne pojavim na posao 7 dana dobila bih otkaz i firma ne bi angazovala silne obavestajne sluzbe da me traze. Eto.

Vuk

pre 19 godina

Sve ovo neodoljivo podsjeca na jeftinu "Conspiracy Theory"
Bilo bi krajnje vrijeme da vjesti sa stranica dnevnih novina i agencija pocnemo citati sa primjerenom dozom realnosti i skepticizma. Jedini problem je u tome sto se ni drzavnim strukturama, a ni pojedincima i grupama unutar njih, ne moze u potpunosti vjerovati. Idealan milje za jeftine propagandne trikove.
A sto se tice Srba i Srbije, misle li to neki citaoci da bi bilo bolje da isti zive na KiM, Hrvatskoj ili mozda BiH? Pa sa tih prostora su ne tako davno protjerani!

Sava

pre 19 godina

Sta vam je ljudi, pred ovu studiju izvodljivosti svasta ce jos novine da pisu.
Koga je jos briga za Mladica? Zar je stvarno jedan begunac Evropi vazniji od trzista od 10 miliona ljudi?
Ili bi trebalo trziste zatvoriti za Evropu a otvoriti samo za Kinu oni ionako sve proizvode. Pa ce onda studija izvodljivosti postati izvodljiva preko noci dok buljuci novopecenih Evropljana iz Madjarske i Ceske nagrnu da kupuju po nasim prodavnicama.
Kao nekad Trst.

nekoX

pre 19 godina

U trenutku ubistva gardista na Topčideru, jedan moj rođak je bio te noći razvodnik straže (na redovnom odsluženju vojnog roka. Čuli su pucnjeve i ubrzo potom je njihov oficir uleteo u stražaru. Počeli su sa prebrojavanjem municije.
Na pitanje vojnika kakvi su to pucnji, oficir je rekao da su poginula dva njihova druga. A na pitanje ZAŠTO?
On je odgovorio:"BILI SU U POGREŠNO VREME NA POGREŠNOM MESTU!!!"
Šta je time bilo rečeno...
MISLITE O TOME...

Ivan

pre 19 godina

Ne znam zasto me ovakav komentar Vojske ne iznenadjuje. Pitam se da li ce ikad priznati da mnoge stvari u Vojsci nisu onakve kakve bi trebalo da budu. ni po P.S., a, Boga mi. ni po zakonu. Nikada nece shvatiti da je mnogo bolje suociti se sa problemima i kukoljom u svom zitu, nego stvari zataskavati i skrivati od javnosti. Pa mi smo, u stvari, ta vojska. Ja sam krajem prosle godine zavrsio vojni rok i vrlo dobro znam kako stvari stoje, i znam kako su moji roditelji bili zabrinuti za moju bezbednost tih 8,5 meseci.

maja

pre 19 godina

Ako je g-din Petrovic takvog problematicnog poanasanja bio, kako se navodi u saopstenju, sta onda takav covek trazi u vojsci. Takvim saopstenjima Vojska samo sebi srozava ugled.

aleksandar

pre 19 godina

Da su Drugovi znali sta ce sve da isprica, Petrovic se, verovatno, ne bi samopovredio, nego "samoubio" kao i ostali vojnici pre njega. Mada, treba i Drugovima dati malo vremena...

Nidza

pre 19 godina

Da, da...sad se iz JNA lansira prica da je doticni alkoholicar i "problematicna licnost" (cudi me da nisu jos poceli price o "polnim nastranostima" kao sa one jadne momke u Topcideru). Ovo je isto kao da su priznali. A trgovalo se sa svim "neprijateljima" jos u Bosni (vidi aferu Delimustafic ili kako se vec zove).

Sladjana

pre 19 godina

E, vala dosta je bilo svega i svacega. Narod je vec odavno shvatio da se ipak radi o ubistvu, a ne o samoubistvu. Sve je jasno, a te koji kriju ubice, osudila bi na smrt...
Ako je covek rekao istinu, oni umesto da istrazuju dalje i nadju pravog ubicu, oni cackaju po njegovoj biografiji. Ma strasno, to cini mi se nigde nema, nego kod nas, valjda sto smatraju da ima jos ovaca za sisanje.

Bokili

pre 19 godina

Pa evo, ja ne verujem ovom Petrovicu, a ne radim ni za KOS ni za DB, je l' vam je tako tesko da poverujete da i takvi ljudi postoje? Ne verujem, jer mi je naprosto apsolutno cela konstrukcija potpuno labava, i sve u njoj skripi, a ne zato sto volim vojsku ili Mladica. Vas je problem sto sve posmatrate kroz tu prizmu, volim/ne volim, pa se onda opredeljujete iskljucivo po tom kriterijumu - emocijama, a ne razumom. Meni ne treba nikakav vodja, "samo _____ (dopuniti po izboru) moze da spasi Srbiju", i svacije reci uzimam sa dozom skepse jer svako ima neke svoje motive da ublazi ili zaostri svoj nastup u javnosti.
Necu sada redom da objasnjavam sta mi je sve providno u Petrovicevoj prici; zelim samo da kazem da mi jeste prilicno cudna - ne nemoguca, ali cudna - teorija da je Mladicevo obezbedjenje ubilo ona dva momka. Ne razumem koji bi im bio motiv. Taj objekat, videli smo, cuva redovna vojska, i realno je ocekivati da bi ga videlo vise od dva vojnika. Mozete li da zamislite kako ih *ubijaju* samo zato sto su ga videli? Meni je to malo... sulud scenario. Protiv sebe bi okrenuo tu vojsku koja ga, jel' da, stiti - nema sanse da bi ijedan oficir hladnokrvno presao preko toga. Mladic sebi to ne sme da dopusti. Onda, ako se vec toliko dugo krije po vojnim objektima, do sada bi tom logikom bilo jos mnogo vise mrtvih vojnika, jer je naprosto nemoguce da sa svojim obezbedjenjem prodje svaki put neprimecen. Trece, tip se otvoreno setao, setite se, i po nekakvim svadbama, vasarima, sta vec bese, koliko juce... naprosto mi se ne uklapa u tu prepotentnu i reklamersku sliku ova druga krajnost - da ni manje ni vise nego ubiju dva momka, i to ne bilo koja nego gardiste, koji su ih jedne noci videli. Nelogicno mi je sve to. Setite se i onog svedoka, koji kaze da je video *jednog* coveka, i nekakav valjda kombi kojim se odvezao, sa spoljne strane zice neposredno posle pucnjave. Ne znam, puno toga mi je tu nelogicno i zao mi je, ali ja nisam spreman da poverujem u ovakav scenario a vi me proglasite za sta god hocete.
Meni se cini da vi naprosto zelite da vidite ultimativnog zlocinca Mladica i njegove dijabolicne zastitnike iz vojske, kako cine i taj poslednji akt zla i ubijaju dva neduzna momka, neciju decu itd, puno jakih izraza da dodatno oboje sliku se koristi kada se o tome ovde pise... A stvari bi trebalo da budu tako jednostavne: tip se krije, i ako mu vojska pomaze poslednje sto bi mu odgovaralo je da ubije pripadnike te vojske.
Da ne sirim pricu dalje. Vi cete da verujete u ono u sta zelite da verujete, ja eto odbijam da mi se ispira mozak bilo kojom pricom i tri puta cu da okrenem sve sto mi se servira, pa videcemo ko ce na kraju biti u pravu.