Četvrtak, 12.08.2004.

11:37

Karađorđević Kićanoviću: Fuck you

Izvor: FoNet

Karaðorðeviæ Kiæanoviæu: Fuck you IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

103 Komentari

Sortiraj po:

bez krala sve vala

pre 19 godina

Kada je Petar Karadjordjevic doveden na vlast,(krvavim majskim prevratom, koji nas je u ondasnjoj Evropi unazadio i izolovao), covek je bio izuzetno siromasan (toliko da je na krunisanje dojahao na kobili). Kada je posle tridesetak godina (jednog katastrofalnog rata i ostalih nesreca koje nam je njegov porod priredio) porodica Karadjordjevic otisla iz ove zemlje bila je pristojno snabdevena zlatom.
Kada im je drzava ponudila vracanje imanja (koje nisu dedovina vec su stecena u navedenih 36 godina), princevi i princeze su u glas zavapili "a ko ce to da placa".
Jedan dvor zahteva odrzavanje, poslugu, ljude koji ce da sisaju travu, peru, ciste, dvore i postuju protokole. Princ nema para da to sam placa. Znaci jos jedan porez "za princa". Tu ga podrzava sve mocnija SPC sa mutnom idejom o vracanju monarhije i crkvene desetine. Znaci g. Aca za sada nema prava da trazi nikakve povlastice. Neka saceka da ga proglase za kralja, (a i to je moguce u ovoj zemlji koju pametni napustaju), pa neka trazi sta oce.
Do tada ovakve postupke, "ja sedim u prvom redu, a kome je karta prodata to vi vidite" moze da "stick where the sun wan't shine".

scm

pre 19 godina

Sin engleskog konzula je ministarskom detetu rekao "Or lajt", (a to na engleskom znaci "... ti oca") pa ga je ovaj odalamio po nosu - to je Nusic. Pretendent na srpski presto je bivsem ministru, a sadasnjem predsedniku OKSCG (nije vise JOK) rekao "... you" ("a to na engleskom znaci "... se"" - B92), pa mu je ovaj na srpskom odgovorio istom merom - to je srpska stvarnost. Kao sto vidite, nisu daleko od Nusicevih likova, samo se ovde radi o odraslim ljudima i javnim licnostima, pa mu ceo taj "diplomatski incident" dodje malo tuzniji nego onaj Nusicev.

Vidoje

pre 19 godina

Predlazem svim komentatorima na sajtu B-92,da procitaju tekst u danasjem izdanju lista "Danas", napisan tekst je od strane Latinke Perovic,"POVRATAK DRUMSKIH RAZBOJNIKA".

tpopices@yahoo,es

pre 19 godina

Kada se doticni gospodin pojavio na srpskom tlu i odrzao onaj jadni govor ispred Skupstine, licno me je uvredio. Kraljevic, na zalost, ni do danas nije naucio Srpski jezik. Sada definitivno ne zelim takvog kralja.
Pogledajte Rusku koloniju u Parizu, cukun unuci im govore maternji jezik i sacuvali su svoju tradiciu. Ocigledno da smo kao bubasvabe, adaptiramo se na sve. Sta smo trazili to smo i dobili. Kraljevicu mogao si za ovolike godine da naucis, bar da psujes na SRPSKOM.

Radomir

pre 19 godina

Jos jedan dokaz da antimonarhisti najvise raspolazu u Srbiji PC-racunarima. Komunisti su najbogatiji u Srbiji, inace bi vise bilo monarhista, ali nazalost oni su siromasni da bi raspolagali PC-racunarima. Sto se tice Olimpijskog komiteta SiCG, jos se nije ocistio od Titove bratije. Demokratija jos nije dospela u njihove redove.
Ti sto provociraju Tadica u Guci, provociraju i princa Aleksandra Karadjordjevica. Misle da se mogu usprotiviti probrazaju zemlje..

Neka

pre 19 godina

"Prestolonaslednik"/pretendent je izgleda malo zaboravio koliko su njegovi preci, osim zasluga za Srbiju, imali i zasluga sto je zemlja elektrifikovana sredinom XX veka, sto su putevi, komunikacije, voda, industrija, zakonodavstvo u takvom stanju, jer mu preci nisu imali vremena i para za potrebe drzave, osim za krstarenja, letnjikovce, jahte, vile, imanja slicna brdu kod Kranja u zemlji i svetu...
Mozda ne znam pouzdan podatak, ali Obrenovici su zaceli i kulturu, skolstvo, odnose za razvijenijim zapadnim susedima, dok je druga dinastija polagala prava po osnovu ratobornog dede i pradede.
Trebali bi Karadjordjevici malo da pogledaju kako ovaj narod danas zivi, sta je sve crkva zavredila za vreme njihovog vodjenja zemlje...i da ne pisem dalje.
Uziveo se, a njegov brat od dede je trebalo da nasledi krunu.
Istorija je pokazala gresku njihovih zelja, stvarnosti i mogucnosti.

enisa

pre 19 godina

Nikakvo iznenadjenje, tu kulturu je naucio u Engleskoj. To bi on htio, da se postuje kao kralj, necemo mi u monarhiju. Taj je dosao u Srbiju da povrati imetak, ko da njega zanima gladni narod.
Tu rijec u USA cujem samo od crnaca i onih nasih koji su naucili samo to, ali princ nije daleko od njih. Kad se bude vratila moja djedovina oduzeta, tad neka se vrati i njemu, a ne pare se trose za popravke njegove vile, dok mi u dijaspori godinama hranimo gladne u Srbiji i bivsoj Yu. Kraljevski, nema sta.

gost

pre 19 godina

Kićanović je bio fenomenalan košarkaš i sportaš... O ovom Aleksandru nemam baš nikakvo mišljenje... Tko je on ustvari... Hej, da to nije neki rođak onog "kralja" što je u osvit Drugog svjetskog rata zgiljao u inozemstvo, pokupio au, a vi narode - ko vas šiša.

beogradjanka

pre 19 godina

"Pretendent na presto" se fino pokazao. Sumnjam da mogu da napisem nesto, sto vec nije receno, ali, citajuci saopstenje... zanimljivo je da uvidja da je u pitanju incident koji je valjalo izbeci, ali ne propusta da istakne kako do incidenta nije doslo njegovom krivicom! Nego cijom? Ko je koga opsovao?
Kakav prestolonaslednik, takva i Kancelarija! Jeftino.

SASA

pre 19 godina

Ja ne znam zasto se ljudi bune. Kicanovicu treba da bude cast da se njemu obratio jedan potomak kralja, pa makar i sa "fuck you"!!! To nije bilo koje "fuck you", to je kraljevsko "fuck you" i svakome treba da godi.
E ako je to vaspitanje tih "dinastija Evrope", onda nikad kralj!!!

Zivkovic

pre 19 godina

G. Karadjordjevic nije prestolonaslednik, jer je Srbija prestala da bude kraljevina na cirkuskim izborima (sa "coravim" kutijama), koje je, kao demokratske, medju prvima priznao Cercil, kumasin Petra II. Mislim da je mladi Aleksandar dosao zbog izgubljene krune, dvorova i imanja na Dedinju, Topoli i drugde. Moze to, ako svima nama vrate oduzeto gradsko zemljiste, kuce i fabrike. Za razliku od njega, g. Kicanovic je bio pravi kralj jugoslovenske kosarke. Mislim da Aleksandar treba da se izvini Kicanovicu, jer i da je zeleo, kako je mogao on da mu obezbedi tretman sefa drzave, kada to nije. Svoje kra-ljevske gene, englesku skolu, ali i vozdovu preku narav, Aleksandar je pokazao tom stravicnom psovkom! Tehnicka greska, Aleksandre...

vladimir

pre 19 godina

Sto se mene tice, princ Karadjordjevic je izgubio mnogo ovim ispadom. Ni incident ni obrazlozenje, koje je poslato kao komentar, nisu dostojni licnosti jednog evropskog monarha u 21-vom veku.

psovac

pre 19 godina

Prestolonaslednik Aleksandar ne moze da dobije akreditaciju, koja po rangu pripada predsedniku Svetozaru Marovicu. Prvi - potomak Karadjordja, drugi predsednik po kljucu. Kako Kica kaze...

monarhista

pre 19 godina

Drzava nam sve vise lici na smehotresnu olimpijadu. Tadic po Guci juri zbog dobacivanja, kralj psuje ko kocijas. Kakav predsednik, kakav kralj, takav i narod.

Dusan

pre 19 godina

Ovako kako se Kicanovic poneo prema Nj.K.V. prestolonasledniku gospodinu Aleksandru Karadjordjevicu II, tako se mnogi ponasaju prema srpskoj dijaspori, koja otadzbini salje preko 2,5 milijarde$ godisnje. Zar kroz konzumiranje i placanje poreza preduzeca ne punimo drzavni budzet da bi nasi olimpijci mogli otputovati na takmicenja?

Dovla

pre 19 godina

Ovaj incident, besmislen i beznačajan sam po sebi, dobra je prilika da se postavi pitanje zašto je "zaslužni sportski radnik" Dragan Kićanović, bivši Miloševićev ministar, još uvek predsednik Olimpijskog komiteta i kada će vlasti i javnost početi da dosledno odstranjuju komuniste, ne samo iz sporta već i iz svih ostalih sfera javnog života?

kole

pre 19 godina

Evo ustace i marsal (uspjesno su ga otklonirali), a i Slobodana ce vratit iz Haga u zemlju, nije kriv. Pa ce vam sve biti ko nekad. Sta ce vama prestolonaslednici, kad imate medjede i brdjane.

Dodjoska

pre 19 godina

A, je l' to gospodin Karadjordjevic nije imao love da plati I klasu ili sta? Sa cim je on u stvari imao problem? Sta je hteo i sta ocekivao?
I zaista mislim da znanje maternjeg jezika nema veze sa tim sto nije smeo da se vrati u zemlju.
I mislim da, ako se vec iz bilo kog razloga nasao uvredjenim, mogao je nauciti da opsuje barem po naski, a i na neki diskretniji nacin.

Kica

pre 19 godina

Ovaj 'monarhista' me je odusevio, ja se u potpunosti slazem sa njegovim komentarima. Pitajte Kicu sta je bio u vladi svemocnog druga kloniranog Broza. Englezi su tek juce dozvolili kloniranje ljudskog roda, a Broz je to uradio u proslom veku, kada je od 22 miliona Jugoslovena, od cirka 10 miliona napravio sebi kopije, koji mu i danas lice i isto misljenje imaju (jednom "komunista", uvek "komunista"), ali za svoj dzep. Taj vas Kica, kao ministar u vladi svemocnog sa adresom u Hagu, je zario i palio.
Ko je kriv za jucerasnju fudbalsku katastrofu olimpijskog tima, a ceo svet je gledao direktan TV prenos, niko nije gledao Crvenu Zvezdu-PSV, osim kloniranih Brozovih.

bleki

pre 19 godina

Dakle, Srbin je to sto jeste, taman da je rodjen u Engleskoj (hotelskoj sobi), skolovan na najvisim i uglednim skolama i univrezitetima. Genetski potencijal za englesku travu iziskuje tri do cetiri stotine godina na "tudjem terenu" (po onom vicu) puni tretman kao u Engleskoj da bi poprimila karakteristike koje krase engleske vrtove. Koliko vekova treba Srbinu da postane princ, za sada nema naucnih saznanja. A nece ih, nazalast, zadugo ni biti...

Darko

pre 19 godina

I on bi zeleo da bude Nj.K.V, ali teze malo. Covek je bio stub bivseg rezima i nije mi jasno sta trazi on u Olimpijskom komitetu....

NL

pre 19 godina

Stvarno, meni ne smeta sto ga je opsovao, verovatno je i zasluzio, ali sto na engleskom?? Mi, kao narod imamo toliko kreativnih psovki, da nam ceo svet pozavidi. Nikad nisam srela nijednog stranca koji ne zna bar jednu nasu psovku! A princ psuje na engleskom, bas bez veze...

Zika

pre 19 godina

Zar nas kralj treba da ide u Atinu kao privatno lice??? Zasto nije vec i zvanicno postavljen na presto? Sta se ceka u toj Srbiji, bre? Oni koji sede u tim ministarskim stolicama... ne mogu cak ni himnu i grb da stave u zemlji, koja ima veliku istoriju i poreklo. I treba to da im kaze u lice, to sto je rekao, jer drugi jezik ne razumeju. Ziveo Kralj!!!

Nenad Vucic

pre 19 godina

Zar je Tito znao srpski? Nikad nisam razumeo sta je propagirao i pricao, a na slikama se svi mozemo uveriti da se oblacio u monarha, nazalost nije imao lozu plave krvi. U vezi sa Kicanovicem, za koga imam veliko postovanje, kao za izvrsnog kosarkasa, nije na njemu da govori ko je nas Srbin, a ko ne...
Sit sam svih nacional-socijalista i komunista, koji zele predstaviti da smo svi obicni ljudi, a po Beogradu i Podgorici jurisaju razni blindirani automobili sa do zuba naoruzovanim pratnjama. I sad neko zeli da me uveri da smo svi obicni ljudi?
Zao mi je ako Kicanovic nije nikad mogao biti igrac NBA-lige, tako da i sam zahvati koju kintu kao danasnji nasi profesionalci...
Brzo se privikao Nj.K.V. na nas srpski zargon, kako se brzo odgovara, a to sto je na engleskom jeziku nema veze. I ovako upotrebljavamo bezbroj reci na engleskom svakodnevno, a i oficijalni jezik u EU je Engleski. Oni koji ne zele u EU, mogu da se na srpskom gadjaju vulgarnim recima koliko hoce i zele, ali ipak ceo svet razume.

Nebojša

pre 19 godina

Ljudi, pa treba da budemo srecni - ovo je najsrpskiji gest koji je Princ, otkad se vratio kuci, ucinio! Jos da je opsovao na srpskom (!!!), pola naroda bi se odmah deklarisalo kao monarhisti.

Goran, Sidnej

pre 19 godina

Po kom osnovu privatno lice Aleksandar Karadjordjevic zahteva da bude uvrsten u zvanicnu delegaciju SCG? Australija je ustavna monarhija, na cijem je celu Kraljica Elizabeta II, ali ni ona niti iko iz njene porodice nije clan zvanicne australijske delegacije na OI u Atini. Toliko o polozaju monarha u savremenim demokratijama. Nasi monarhisti bi prvo trebalo da postanu demokrate, pa onda sta im volja zeli i masta dozvoljava. Dokle god je, po Ustavu, Srbija republika A.K. je privatno lice, i tacka.
p.s. Kico care!

Komsija

pre 19 godina

Koliko sam shvatio iz teksta, princ je rekao Kicanovicu fuck you zato sto nema jednak tretman kao da je sef drzave. Pres sluzba priznaje da je princ rekao fuck you. Dakle, ovo je potpuno razocaravajuce.
Prvo, princ ne moze da ima isti tretman kao sef drzave, jer on nije sef drzave. Srbija nije monarhija, niti po zakonu, ustavu (kakav god da je, vazeci je) i bilo cemu drugom princ nema veca prava niti drugaciji status nego sto imamo mi obicni gradjani.
Drugo, ako princ moze sebi da dozvoli da se tako ponasa i da govori fuck you drugim ljudima, onda ja zaista ne zelim da ikada taj covek bude ista vise od obicnog gradjanina u ovoj zemlji. Sve do sada sam bio za monarhiju u stilu "sto da ne, sta fali, eto neka, kao tradicija", ali posle ovog mi na kraj pameti nece pasti da na nekom eventualnom referendumu glasam za vracanje monarhije u Srbiju. Em se princ nije udostojio da nauci srpski pa me prosto sramota kad cujem njega kako govori (dragi moji Ceceni u obracanju Cacanima) i kako govori npr Carls Kraford, ex ambasador Velike Britanije.
Eto, ni toliko srpskog se nije udostojio da nauci, pa da opsuje na srpskom.
Uostalom, kako on onda vaspitava svoju decu, ako sebi dozvoljava da ide naokolo i vice ljudima fuck you?!?

Bosna Ponosna

pre 19 godina

E, stvarno mi se kosa dize na glavi od komentara da su komunisti i Josip Broz zabranili dolazak kraljevskoj porodici nakon II svetskog rata. Izgleda da mnogi zaboravljaju, a uostalom o tome ima i snimak, da je kraljevska porodica ostavila Jugoslaviju i pobjegla u London, na sigurno. Za razliku od nih, engleski dvor je trpio bombardovanje u sklonistima skupa sa svojim narodom i time davao primjer i dizao moral svojim sunarodnicima. Nakon tog poteza, stvarno ne znam sta su oni ocekivali od tog istog naroda, od pobjednicke vlade koja je, usput, bila komunisticka i kao takva nije priznavala klase i klasne razlike, koje su bile utjelovljene u kraljevskoj familiji. Jugoslovenski primjer zabrane povratka vladajuceg plemstva u zemlju nije jedini u Evropi. Italija, mislim, nisam siguran, ni dan-danas ne dozvoljava povratak Savojskoj porodici, cak ni da stupi nogom na italijansko tlo. U svakom slucaju, podrzavam odluku da se porodica Karadjordjevic vrati u SCG i neka uzivaju isti status kao i u drugim evropskim zemljama, koji je danas sveden na cisto tradicionalni, bez uplitanja u drzavnu politiku. Sto se tice njihove "plave krvi", prije par stotina godina jedini nacin da se zaradi taj epitet je bilo uz ogromne kolicine necije prolivene krvi i spletkarenje izmedju raznih klanova i porodica. Intimno, vise postovanja osjecam prema nasim ljudima, koji su sve stekli svojim radom, ustaju svako jutro na posao i pokusavaju da izvedu na put svoje jedno, dvoje ili maksimalno troje djece, jer ih toliko mogu prehraniti, nego prema bilo kojem evropskom monarhu.

Zmarac

pre 19 godina

Bas sam pretrnuo pred takvim autoritetima kakvi su patrijarh i princ. A kad im se umetnickim imenima pridodaju i vestacke tvorevine poput Svetlosti, Uzvisenosti, Visocanstvo dodje mi da ... Ma u najmanju ruku da kazem ono što je Aca rekao! Zamislite vi zatupljenosti da vi nekome ljubite ruku, pa jos mislite da vam je sam bog dao neku cudesnu moc. Cek da se sa mesta pomerim.

gradjanka, valjda

pre 19 godina

Stvarno je dosta vise i princa i prestolonaslednika i dvora! Otkud princ u republici, a jos vise otkud prestolonaslednik?!

komunista

pre 19 godina

Hahaha, odavno se nisam ovako smejao. Ma kakva kobilija i blatvija, kakav Ostap Bender i Arsen Lupen, Srbija i njen prestolonaslednik su mnogo bolji. A ako hocete stvarno da se nasmejete, prezentacija mu je bolja od 'Mikijeve radionice'!

XYZ

pre 19 godina

E, pa stvarno! Da je reč o tome da je Aleksandar Karađorđević tražio privilegije šefa države, to bi bilo previše, a ovo da čovek opsuje drugog čoveka, a prethodno traži da ga upoznaju s njim je previše čak i za našu svakodnevicu! Kakav je to crni princ? Samo čitam ove komentare kako je on naslednik Crnog Đorđa - pa on u sebi ne nosi ni 1% Karađorđeve DNK, sve je to grčka, rumunska i ko zna još čija krv! Srpski se ni ne trudi da nauči...
izgleda da nam 'slozeni' zaista nisu suđeni :(

Koji pamti

pre 19 godina

Na strani Kicanovica su oni koji smatraju da ovo nije zemlja Karadjordjevica, jer su ih svojevremeno proterali iz nje. A Kicanovic je bio ministar sporta u bivsem rezimu, zar ne?

Aleksandar Karadjordjevic

pre 19 godina

Pišem vam iz Atine, i želim samo da svi posetioci vašeg sajta znaju zašto sam bio toliko ljut. Zar ne biste vi bili ljuti kada bi vam neko rekao da je Srbija njegova, a ne vaša zemlja? Zar ne biste bili ljuti kada bi vam neko rekao "ko ste vi? – vi ste niko i ništa"!?
Veoma mi je žao zbog svega ovoga, ali sada je najvažnije da se svi ujedinimo u podršci našem Olimpijskom timu.
Hvala svima na razumevanju.

Djukan

pre 19 godina

Pinc Aleksaqndar je deo nase casnije istorije i sadasnjeg vremena. Hvala Bogu da se vratio u svoju zemlju, da smo bar malo ispravili nepravdu prema ovoj nasoj familiji koju je komunizam ucinio, izopstavajuci je mimo zakona, pravila i volje naroda. Postovanje prema njemu, toliko mozemo sebi da priustimo, a on je za zemju korisniji u svakom pogledu od mnogih koji su bili lideri ove zemlje, vodeci je nizbrdicom u ambis. On vraca dostojanstvo nasoj koje je izgubila u minulom periodu. Tu uopste nije sustinsko pitanje monarhije, to je stvar narodne volje. Budimo ljudi, kako bi rekao Njegova Svetlost Patrijarh Pavle.

Retardirani Filozof

pre 19 godina

Bruka i sramota!!! I to bi trebalo da bude ponasanje prilicno srpskom monarhu?!? Prilicno bi bilo da ga je opsovao na srpskom ;) Mi iovako imamo veci dijapazon psovki...

Trifun

pre 19 godina

Pobogu, prestanite da g. Karadjordjevica nazivate "prestolonaslednikom". On moze o sebi da misli sta hoce, ali cinjenice su cinjenice -- Srbija je republika, prestola nema, pa nema sta ni da nasledi. "Pretendent" je jedini tehnicki ispravan termin u tom kontekstu i nije uvredljiv.

G.

pre 19 godina

Svi Srbi psuju, samo treba voditi racuna kada i gde. Minus za Karadjordjevica, samo je sebi time naudio i kvalifikovao se u ocima srpske javnosti (koja naravno psuje ali ne ocekuje to od pripadnika kraljvske porodice).

laste su plakale u letu....

pre 19 godina

Eh i on bi da nam bude kralj...
Ako nista drugo bar je mogao da nauci da psuje na maternjem jeziku! Da to nije nevazno pokazuje i sklonost dela glasaca da biraju takve "prave" politicare. Ko je pomenuo Velju?

Ivan

pre 19 godina

Da, ovaj i dalje umišlja da je nekakav kralj i da treba da ima neke specijalne privilegije. Kad već ne može sâm da shvati, dobro je što mu makar na ovaj način stavljaju do znanja da je običan građanin kao i svi mi.

MARKO NS

pre 19 godina

Mozda je Prestolonaslednik rekao "after you" ali nasi ljudi od engleskog znaju samo te bezobrazne pa im je to zvucalo. Jos kad u kontekst ubacite i to da je Kicanovic osvedoceni republikanac (komunisti su republikanci), a Prestolonaslednik monarhista - ETO VESTI. Covek ne moze da bude fin, a da ne ispadne prost. Svasta.

Milos

pre 19 godina

Opsovao covek pa sta. Sto se tice prve klase, to je nemoguce. JAT nema prvu klasu (nema ni biznis, ko je leteo zna), a ni druge kompanije na Evropskim rutama. Sto se tice toga gde covek zivi, zivi u dedinoj kuci. A Srpski nije naucio jer mu je vas demokrata broz zabranio da dodje kuci. Nikad nije kasno, ja sam ponosan sto imamo zivu dinastiju i to je jako lepo.
U komunizmu nismo svi bili jednaki, ali smo imali taj privid. E sada raznima smetaju razlike. Normalno je da je neko bogat, dok neko drugi zivi u 45 kvadrata. Neko je pametan, neko glup, neko pekar neko lekar... a neko Princ. Na srecu se puk oko toga ne pita, titule su nasledne Hvala Bogu. Eto to je osnovna razlika izmedju puka i "plave krvi".
Kicanovic jeste verovatno legenda za neke. Na zalost u Srbiji se sve frustracije lece sportom, umesto radom, pa je otuda i njegova velicina u Srbiji veca.

Petrovaradin, opet

pre 19 godina

Vidim da neki misle kako su Karadjordjevici nekakva ulaznica za Evropu. Istina je daleko od toga. Prvo, kraljevske porodice su i u drugim zemljama sasvim nevazne i bez uticaja na politiku, tu su prvenstveno radi pompe i turista. Drugo, nakon krvavog puca od pre 101 godine, Karadjordjevici su postali nepozeljni medju drugim dinastijama, svi su ih smatrali za uzurpatore prestola. Vrlo dugo su bili u "rojalistickoj" izolaciji, a s njima i Srbija. Ako ne verujete meni, citajte Slobodana Jovanovica.

zabar

pre 19 godina

Moze se reci da je Kicanovic sretno prosao, jer je mogao da naleti na nekog (samozvanog) princa iz konkurentske dinastije potomaka Milosa (Velikog). A zna se, da je Milos bio jos prgaviji od svoga kuma Karadjordja kome je cak uspeo da skine glavu da bi je zatim poslao na poklon u prestonicu Stambol... Ipak, za svakojake princeve postoji lek a to je legendarna "zla vestica" koja samo ceka da ih
sve pretvori u zabce! Za takvo povecanje populacije zabaca moze se reci, da je visestruko koristno. Izmedju ostalog, ono automatski dovodi i do smanjenja populacije po coveka veoma neprijatnih komaraca. Bioloski cist proces koji cini izlisnim dosadasnje zaprasivanje stetnim pesticidima! Treba, dakle, samo naci jednu dobru "zlu vesticu" i nasi problemi su reseni: zabci mogu sami sebi da obezbede lagodnu egzistenciju, mi, obicni gradjani, mozemo mirno da zivimo bez da nas dosadni insekti stalno ujedaju a Kicanovic moze bez uznemiravanja da putuje u Atinu!
Bas kao u bajci ;)

monarhista

pre 19 godina

Lako je rugati se Aleksandrovom govoru ako nisi bio u slicnoj situaciji. Od nasih emigranata koji emigriraju u zemlje u kojima se govori Engleski, 95% govori sa takvim drvenim akcentom da ih prepoznate za pola sekunde. I tu nema dileme da li je u pitanju Srbin ili Bugarin ili Rumun, ili mozda cak Hrvat. Taj kruti akcent ne ostavlja sumnju. I nije bitno da li je covek proveo 5 ili 35 godina. Jedan jako mali broj koji imaju posebno uvo i koji su mozda ozenjeni osobama kojima je maternji jezik engleski, ublaze taj akcent. A da ne govorimo o gramatici i fondu reci. Nisam sreo naseg coveka, cak ni medju onima koji su ovde 40 godina, koji vec u prvoj recenici ne kaze ili nesto pogresno ili "awkward." Naravno, vecina tih ljudi nisu svesni nesavrsenosti svog govora.
Sto se tice Aleksanda, da li mislite da je on odrastao u situaciji u kojoj bi bio motivisan da usavrsi srpski? Da vas potsetim, do pre 15 godina smo mislili da ce komunizam biti vecan. Da sam ja prestolonaslednih, teenager, koji odrasta 1960-ih ili 1970-ih u Engleskoj i Americi, za mene bi ucenje srpskog bilo samo bolno podsecanje.
A sto se tice Kicanovica, nesto se ne secam da je on bio neki disident u vreme Milosevica. Razmislite o motivima pre nego sto izvlacite zakljucke. Kao i o motivima Politike da ovaj incident tako glasno prenese.

Never again kingdom

pre 19 godina

Prostakonaslednik je jos dobro i prosao. Kica je car, zna ga ceo svet a ovaj prostak ga ne raspoznaje. A ovamo se neki bune sto ne pevamo "Boze pravde" koja je himna posvecena kralju (a ne toliko Srbiji). E pa sa ovakvim prostakonaslednikom ne treba nam ni himna "Boze pravde", jer Bog i psovke ne idu zajedno, vasceli i vaskoloki, mnogopsovacki narode serbskij!

Lanna

pre 19 godina

I sada uporedimo reakciju ove dvojice sa nedavnom rekacijom Borisa Tadica na psovku nepoznatog mladica u Guci. Naravno da su prvopomenuti primerci srpstva blizi vecini gradjana Srbije. Srpski je opsovati i srpskije uzvratiti. Tako je i u politici, medijima, svuda. I onda im smeta civilizovani Boris Tadic kao previse kohabitira sa Kostuncom u prevodu na srpski to znaci da mu ne psuje majku i ostalu familiju. Toliko o dinastiji, olimpijskom duhu i kohabitaciji na srpski nacin.

3EMYHKA

pre 19 godina

I sad neka mi neko objasni sta znaci njegova "plava krv"...koristi WC, nadam se, kao i ja, ocigledno opsuje kao i ja kada je besan...bolje govorim maternji jezik od njega, a i kad govorim na engleskom niko mi se ne smeje, za razliku od situacija kada je on imao "srpski u pokusaju"...mene niko ne pljuje iza ledja (sem mozda komsinice s' treceg sprata)... ne zahtevam nista, ne ocekujem mnogo, a zivim u 54 kvm, a on... ON IMA PLAVU KRV? Ma daaaaaaj! :)

Bogdan

pre 19 godina

A je l' znate za ono kad se nasa princeza bunila olimpikovom pilotu zasto ne leti u prvoj klasi nego u ekonomskoj.
Dama se inace vozi za dzabe na liniji Atina Beograd i onda joj je pilot rekao, pa sta ako ste princeza,
onda lepo platite kartu za prvu klasu.

monarhista

pre 19 godina

Vi gospodo niste zasluzili ni takvog coveka ni karaljevinu. Potomak Karadjordja (i Kralja Nikole, da ne zaborave prijatelji Crnogorci) i u srodstvu sa svim vodecim dinastijama evrope. Ovo poslednje ne dokazuje nista ali cinjenica je da otvara sva vrata. Pre svega engleska vrata, a na posredan nacin i americka. Zakljucak: vama treba vratiti Broza i Milosevica. Ovaj poslednji svakako zna srpski, mada kad se setim intervjua na engleskom ovde u SAD, to je bio prilicno indijanski engleski (slicno kao Sadam Husein). Dalji zakljucak: ako vam nije jasno da je covek koji je po svemu zapadnjak bolja odbrana za ono do cega vam je stalo - Kosovo - ako to ne ukapirate za nekoliko meseci, nemojte da krivite politicare. Dragi moji sunarodnici, to ste sami izabrali (kao i Broza).

Milos

pre 19 godina

Drugarice i drugovi komunisti, mondijalisti, reformatori itd, itd, sta je tu sporno sto je covek Karadjordjeva roda?! Sta vam tu smeta ili sta tu nije jasno. Nasao se covek uvredjenim i ponizenim (niti znam da li je u pravu ili nije, al' da je dobri Kica crven samo tako, to znam) pa je i reagovao. To ga samo cini vise covekom i blizem "normalnom" svetu. Vama bre samo smeta sto je covek srpski kralj, a ne tamo neki poljsko-ukrajnsko-madzarski schlosser, koji voli malo da izigrava kralja u komunistickoj republici. Svi sanjate o Evropi, kad tamo kraljeva, princeva i princeza koliko hoces. Ajde sikter od srpske krune, suvise ste vi mali za Crnog Djordja i njegove naslednike!

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Prosecna srpska konverzacija. Nista neobicno u nasem jeziku niti na engleskom, zasto tolika uzbuna. Mozda je Kicanovic lagao zbog javnosti jer je bio ministar u diktaturi Milosevicevih komunista koji mrze monarhiju.
Dobro je od predstolonaslednika sto ima karakter da kaze to u lice, komunjare su to mahom iza ledja. Jezik na kome je receno je najmanje vazno, poruka je svima poznata i shvatite da je princ od krvi i mesa, da ne bi tako nesto uradio bez povoda. Ovi nasi na javnim funkcijama nisu uvek normalni i da se s'respektom ponasaju prema strankama, zato me ne cudi princev gnev.

Nenad D

pre 19 godina

Hehe, a mislio sam da sam sve doziveo. Bruka i sramota za "princa", a ja da sam bio na Kicinom mesto usledio bi "patos" momentalno, pa bi naprasno poceo da psuje i na srpskom. Za Kicu: "Ne daj se provocirat", sto bi reko Radovan.

alex

pre 19 godina

Izbacite ih iz njihovog dvora i dovedite marsala. Ili ih prognajte i uvedite Komunjarsku republiku. Ko nekad prvu u Svetu. Vi sve mozete. Najbolji ste ali posle Sudana.

neverica

pre 19 godina

Ma ne verujem ljudi da bi prestolonaslednik tako nesto rekao! A mozda je i suvise dugo na ovim prostorima, pa povukao malo kao pravi Srbin.

Nebojsa

pre 19 godina

Potpuno podrzavam prestolonaslednika. Tako i treba sa SPS-ovskim funkcionerima. I ako neko misli da jedan Svetozar Marovic treba da ima bolji tretman od Karadjordjevog praunuka, onda ... OK. Dole republika, zivela Kraljevina!

Zoran

pre 19 godina

Nesto bih zamolio i novinare i sve druge: nemojte da ga nazivate "prestolonaslednik" jer on to nije, niti to moze da bude. Nikog nema na prestolu pa da mu on bude naslednik. On je "pretendent na presto". I toplo se nadam da ce samo to ostati.

Boris

pre 19 godina

Pa nije ni cudo. Njegov predak Karadjordje je svojoj majci nabio na glavu kosnicu punu pcela jer se naljutio na nju. Ovaj je samo opsovao coveku mater. Ali to su geni. Iako Aleksandar izigrava nekog velikog demokratu, ipak su to geni. I uostalom kako covek da mu obezbedi karte za lozu gde sede sefovi drzava, pa da se onda ovi pitaju - koji je ovaj. Svasta ljudi umisljaju. A neko pomenu njegovog sina Petra. Pa taj mali ne zna ni reci srpski niti mu pada na pamet da uci. Studira i setka se po svetu, a samo dodje malo u Beli dvor da se slika sa ocem i to je sve. Jer Beli dvor im se ipak svidja, samo da ga je preneti u Englesku.

Pathon

pre 19 godina

Davno sam ja pisao o "manirima" nase kraljevske porodice iza zatvorenih vrata velelepnih vila, jer ipak poznajem osobu koja je imala priliku da provede jedan deo svog radnog zivota u krugu princeva i princeza. Vi to nikada niste objavili iz nekog razloga, no dobro je da istina ipak izlazi na videlo.

Dragutin

pre 19 godina

Bahatost i primitivizam cesto idu zajedno sa neznanjem. Imaju Grci protokol ko moze da dobije kakvo mesto. Covek koji ce jednog dana mozda postati kralj sasvim sigurno ne moze da bude u istom rangu sa danasnjim sefovima drzava. Ispali bismo seljaci samo da smo trazili tako nesto.

Djuk

pre 19 godina

Pazite ovo, usao u I klasu i pitao ko je Kicanovic? I taj hoce da ima neke pocasti i privilegije na Olimpijskim igrama. O sportu (i sportskoj istoriji "svoje" zemlje) zna verovatno isto ko o uzgajanju patuljastih jelki. A sto se tice psovacine, ni tu nije zablistao, nije nam princ bas kreativan, a Kica je mogao da mu odgovori i malo socnije, a ne samo da mu prevede njegovu izjavu. Nas jezik je daleko zahvalniji za takvu vrstu poezije, a i princ bi mogao da nauci neke nove izraze i obogati svoj (jako siromasni) vokabular. Tebace mu, izgleda, voli covek da psuje.

bez krala ne vala

pre 19 godina

Nalode moj! Zelim da vam kazem da laz da sam ja nekoga curse na engleskom. Ja njoj rekla na srpski, on mene ne postovala. Moja zena njemu reklao da ona trebalo sedi u loza. Moja zena princ. Ona ne sedis sa grcka na klupa. Za koga taj ministar misli? Mene mi misli tu fuck in head? Ja mali ali moj ime velika.
Nalode moj!

Nije nego!

pre 19 godina

Pa moze se Karadjordjevic ovde sepuriti i praviti da je kralj iako smo mi republika, ali to ne moze da prodje napolju, medju ozbiljnim drzavama i ljudima. A o njegovoj kulturi i da ne pricam (kad se ovo doda na one traceve o izbacivanju Jelisavete Karadjordjevic itd.)

Лепи манири се уче

pre 19 godina

Нисам ни слутила да је "принц" обична простачина. Кићо свака част, истом мером, па нек се пуши. Зашто "принц" мисли да има више права него што му припада. Mогао је и горе проћи.

Mashinovodja

pre 19 godina

Ajde što psuje, kod mene još može i da prođe, jer i princ je pre svega samo čovek koji, kad je veoma ljut, mora nekako da se isprazni. Kad već ne može da se uzdrži, bolje je da nekoga opsuje nego da u njega isprazni šaržer pištolja. Međutim, čudi me da nije znao kako izgleda Kićanović (koga inače ne cenim nešto mnogo) i da je morao da pita ko je pre nego što ga ispsuje. To pokazuje da čovek o sportu zna verovatno koliko i o kvantnoj mehanici.

Bata

pre 19 godina

Dobro mu je prestolonaslednik odbrusio! Mozda je trebalo da bude i drasticniji. Kako sada "probudjenim" demokratama i "gradjanima" ne pada u oci da je Kicanovic bio ministar u jednoj od Milosevicevih vlada, i da je jednom pirlikom urinirao na javnom mestu. Hajde, "profesionalni gradjani" i mrzitelji tzv. "velikosrpskog nacionalizma".

Petrovaradin

pre 19 godina

To se zove civilizacijski napredak! Njegovi preci su tadasnjeg kralja i Dragu Masin bacili preko balkona (ljudi mahom ne znaju da je tada ubijeno nekoliko desetina ljudi, to je bio pravi krvavi puc), a on Kicanovica nije bacio kroz prozor aviona, vec ga je samo opsovao. Saznajemo jos nesto: posto ga je opsovao na engleskom, njegov srpski nije nista napredovao od vremena kada je na jednom mitingu krestao "Zivela Srbija!" sa akcentima na neverovatnim mestima.

Милорад Јоксимовић

pre 19 godina

Из приложеног се може закључити да господин Кићановић, који је могао да изда акредитацију и да допринесе промовисању монархије, није наклоњен тој идеји, али, изгледа, ни Њ.К.В. принц Александар, са таквим понашањем.
Све су очи упрте у младог Петра Карађорђевића!

opijum

pre 19 godina

Svaki narod ima princa kakvog zasluzuje. Dobro je jedino da nije bacio Kicu kroz prozor, njegovi preci su znali i takve stvari da rade kad se naljute, haha.

pera

pre 19 godina

...Bravo Aco majstore... sta bi na sve ovo kazao Vuk "Kiiiiiico, nemoj da mi diiiiiras Aaaacu, on je ipak kraaaalj iako psuje ko kocijaaas" hahahah

ARMAGEDON

pre 19 godina

Uvek sam cenio g. Kicanovica (narocito dok je igrao), od sada cu ga ceniti jos vise. A ovaj drugi je mogao da ceka drugi avion.

Goran

pre 19 godina

Ne mogu da verujem ... shvatam da majka i otac nisu mogli da ga nauce srpski jezik, ali izgleda da mu nisu pruzili ni osnovno vaspitanje. To sto se rodio kao Karadjordjevic ne daje mu za pravo da se ovako ponasa.

irac

pre 19 godina

Princevski, nema sta, mada ne znam ciji je princ. Vec sam mislio da odvratim onim zlobnicima koji kazu da princ nema nista sa srpskim narodom (eto, psuje samo tako), kad procitam opet, a on opsovao samo na engleskom.
Pa dajte molim vas, skolujte se, ucite prave reci ...

Aleksandar

pre 19 godina

Super vest! Sada i mi u Srbiji imamo kraljevsku porodicu i njihovu decu koja prave svasta jer su zaboga princevi - princeze pa su zato nezadovoljni teskim zivotom i nemastinom...
Kica se nece nesto preterano buniti-ljutiti on je covek navikao da ga vredjaju dok je igrao basket (recimo Zvezdini navijaci) tako da mu je kraljevic ucinio plezir jer nije sve jedno kada ti fuck you kaze princ umesto razularenog-pijanog Zvezdinog huligana. Cini mi se da je u ovom malom zivotnom skecu svima bilo lepo. Stvarno smo deo Evrope nema sta.

Posmatrac

pre 19 godina

A sta uopste Karadjordjevic i trazi u avionu nase reprezentacije? Koliko mi je poznato monarhija se nije vratila niti on licno ima neku drzavnu funkciju. O samom ponasanju prema Kicanovicu ne treba trositi reci. Sve kaze o njemu i njegovoj (ne)kulturi.

Uros

pre 19 godina

Pa jeste li bas morali da nam prevodite sta znaci "fuck you", ha, ha. Pa dovoljno je bilo da kazete da se radi o psovci na engleskom ili nepristojnom izrazu, a onaj ko ga mnogo zanima detaljnije mogao je lako da se raspita i nadje prevod. Ili je vas novinar mozda bas to isto hteo da kaze Kicanovicu, zbog akreditacija, bla, bla, pa je iskoristio priliku da ga svi razumeju.
Gospodo, drzite do nivoa, molim vas.

Милорад Јоксимовић

pre 19 godina

Из приложеног се може закључити да господин Кићановић, који је могао да изда акредитацију и да допринесе промовисању монархије, није наклоњен тој идеји, али, изгледа, ни Њ.К.В. принц Александар, са таквим понашањем.
Све су очи упрте у младог Петра Карађорђевића!

Radomir

pre 19 godina

Jos jedan dokaz da antimonarhisti najvise raspolazu u Srbiji PC-racunarima. Komunisti su najbogatiji u Srbiji, inace bi vise bilo monarhista, ali nazalost oni su siromasni da bi raspolagali PC-racunarima. Sto se tice Olimpijskog komiteta SiCG, jos se nije ocistio od Titove bratije. Demokratija jos nije dospela u njihove redove.
Ti sto provociraju Tadica u Guci, provociraju i princa Aleksandra Karadjordjevica. Misle da se mogu usprotiviti probrazaju zemlje..

opijum

pre 19 godina

Svaki narod ima princa kakvog zasluzuje. Dobro je jedino da nije bacio Kicu kroz prozor, njegovi preci su znali i takve stvari da rade kad se naljute, haha.

Uros

pre 19 godina

Pa jeste li bas morali da nam prevodite sta znaci "fuck you", ha, ha. Pa dovoljno je bilo da kazete da se radi o psovci na engleskom ili nepristojnom izrazu, a onaj ko ga mnogo zanima detaljnije mogao je lako da se raspita i nadje prevod. Ili je vas novinar mozda bas to isto hteo da kaze Kicanovicu, zbog akreditacija, bla, bla, pa je iskoristio priliku da ga svi razumeju.
Gospodo, drzite do nivoa, molim vas.

irac

pre 19 godina

Princevski, nema sta, mada ne znam ciji je princ. Vec sam mislio da odvratim onim zlobnicima koji kazu da princ nema nista sa srpskim narodom (eto, psuje samo tako), kad procitam opet, a on opsovao samo na engleskom.
Pa dajte molim vas, skolujte se, ucite prave reci ...

Posmatrac

pre 19 godina

A sta uopste Karadjordjevic i trazi u avionu nase reprezentacije? Koliko mi je poznato monarhija se nije vratila niti on licno ima neku drzavnu funkciju. O samom ponasanju prema Kicanovicu ne treba trositi reci. Sve kaze o njemu i njegovoj (ne)kulturi.

ARMAGEDON

pre 19 godina

Uvek sam cenio g. Kicanovica (narocito dok je igrao), od sada cu ga ceniti jos vise. A ovaj drugi je mogao da ceka drugi avion.

Goran

pre 19 godina

Ne mogu da verujem ... shvatam da majka i otac nisu mogli da ga nauce srpski jezik, ali izgleda da mu nisu pruzili ni osnovno vaspitanje. To sto se rodio kao Karadjordjevic ne daje mu za pravo da se ovako ponasa.

Aleksandar

pre 19 godina

Super vest! Sada i mi u Srbiji imamo kraljevsku porodicu i njihovu decu koja prave svasta jer su zaboga princevi - princeze pa su zato nezadovoljni teskim zivotom i nemastinom...
Kica se nece nesto preterano buniti-ljutiti on je covek navikao da ga vredjaju dok je igrao basket (recimo Zvezdini navijaci) tako da mu je kraljevic ucinio plezir jer nije sve jedno kada ti fuck you kaze princ umesto razularenog-pijanog Zvezdinog huligana. Cini mi se da je u ovom malom zivotnom skecu svima bilo lepo. Stvarno smo deo Evrope nema sta.

pera

pre 19 godina

...Bravo Aco majstore... sta bi na sve ovo kazao Vuk "Kiiiiiico, nemoj da mi diiiiiras Aaaacu, on je ipak kraaaalj iako psuje ko kocijaaas" hahahah

Bata

pre 19 godina

Dobro mu je prestolonaslednik odbrusio! Mozda je trebalo da bude i drasticniji. Kako sada "probudjenim" demokratama i "gradjanima" ne pada u oci da je Kicanovic bio ministar u jednoj od Milosevicevih vlada, i da je jednom pirlikom urinirao na javnom mestu. Hajde, "profesionalni gradjani" i mrzitelji tzv. "velikosrpskog nacionalizma".

Лепи манири се уче

pre 19 godina

Нисам ни слутила да је "принц" обична простачина. Кићо свака част, истом мером, па нек се пуши. Зашто "принц" мисли да има више права него што му припада. Mогао је и горе проћи.

Mashinovodja

pre 19 godina

Ajde što psuje, kod mene još može i da prođe, jer i princ je pre svega samo čovek koji, kad je veoma ljut, mora nekako da se isprazni. Kad već ne može da se uzdrži, bolje je da nekoga opsuje nego da u njega isprazni šaržer pištolja. Međutim, čudi me da nije znao kako izgleda Kićanović (koga inače ne cenim nešto mnogo) i da je morao da pita ko je pre nego što ga ispsuje. To pokazuje da čovek o sportu zna verovatno koliko i o kvantnoj mehanici.

Petrovaradin

pre 19 godina

To se zove civilizacijski napredak! Njegovi preci su tadasnjeg kralja i Dragu Masin bacili preko balkona (ljudi mahom ne znaju da je tada ubijeno nekoliko desetina ljudi, to je bio pravi krvavi puc), a on Kicanovica nije bacio kroz prozor aviona, vec ga je samo opsovao. Saznajemo jos nesto: posto ga je opsovao na engleskom, njegov srpski nije nista napredovao od vremena kada je na jednom mitingu krestao "Zivela Srbija!" sa akcentima na neverovatnim mestima.

Nije nego!

pre 19 godina

Pa moze se Karadjordjevic ovde sepuriti i praviti da je kralj iako smo mi republika, ali to ne moze da prodje napolju, medju ozbiljnim drzavama i ljudima. A o njegovoj kulturi i da ne pricam (kad se ovo doda na one traceve o izbacivanju Jelisavete Karadjordjevic itd.)

Zoran

pre 19 godina

Nesto bih zamolio i novinare i sve druge: nemojte da ga nazivate "prestolonaslednik" jer on to nije, niti to moze da bude. Nikog nema na prestolu pa da mu on bude naslednik. On je "pretendent na presto". I toplo se nadam da ce samo to ostati.

Nebojsa

pre 19 godina

Potpuno podrzavam prestolonaslednika. Tako i treba sa SPS-ovskim funkcionerima. I ako neko misli da jedan Svetozar Marovic treba da ima bolji tretman od Karadjordjevog praunuka, onda ... OK. Dole republika, zivela Kraljevina!

alex

pre 19 godina

Izbacite ih iz njihovog dvora i dovedite marsala. Ili ih prognajte i uvedite Komunjarsku republiku. Ko nekad prvu u Svetu. Vi sve mozete. Najbolji ste ali posle Sudana.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Prosecna srpska konverzacija. Nista neobicno u nasem jeziku niti na engleskom, zasto tolika uzbuna. Mozda je Kicanovic lagao zbog javnosti jer je bio ministar u diktaturi Milosevicevih komunista koji mrze monarhiju.
Dobro je od predstolonaslednika sto ima karakter da kaze to u lice, komunjare su to mahom iza ledja. Jezik na kome je receno je najmanje vazno, poruka je svima poznata i shvatite da je princ od krvi i mesa, da ne bi tako nesto uradio bez povoda. Ovi nasi na javnim funkcijama nisu uvek normalni i da se s'respektom ponasaju prema strankama, zato me ne cudi princev gnev.

Boris

pre 19 godina

Pa nije ni cudo. Njegov predak Karadjordje je svojoj majci nabio na glavu kosnicu punu pcela jer se naljutio na nju. Ovaj je samo opsovao coveku mater. Ali to su geni. Iako Aleksandar izigrava nekog velikog demokratu, ipak su to geni. I uostalom kako covek da mu obezbedi karte za lozu gde sede sefovi drzava, pa da se onda ovi pitaju - koji je ovaj. Svasta ljudi umisljaju. A neko pomenu njegovog sina Petra. Pa taj mali ne zna ni reci srpski niti mu pada na pamet da uci. Studira i setka se po svetu, a samo dodje malo u Beli dvor da se slika sa ocem i to je sve. Jer Beli dvor im se ipak svidja, samo da ga je preneti u Englesku.

Pathon

pre 19 godina

Davno sam ja pisao o "manirima" nase kraljevske porodice iza zatvorenih vrata velelepnih vila, jer ipak poznajem osobu koja je imala priliku da provede jedan deo svog radnog zivota u krugu princeva i princeza. Vi to nikada niste objavili iz nekog razloga, no dobro je da istina ipak izlazi na videlo.

Djuk

pre 19 godina

Pazite ovo, usao u I klasu i pitao ko je Kicanovic? I taj hoce da ima neke pocasti i privilegije na Olimpijskim igrama. O sportu (i sportskoj istoriji "svoje" zemlje) zna verovatno isto ko o uzgajanju patuljastih jelki. A sto se tice psovacine, ni tu nije zablistao, nije nam princ bas kreativan, a Kica je mogao da mu odgovori i malo socnije, a ne samo da mu prevede njegovu izjavu. Nas jezik je daleko zahvalniji za takvu vrstu poezije, a i princ bi mogao da nauci neke nove izraze i obogati svoj (jako siromasni) vokabular. Tebace mu, izgleda, voli covek da psuje.

Dragutin

pre 19 godina

Bahatost i primitivizam cesto idu zajedno sa neznanjem. Imaju Grci protokol ko moze da dobije kakvo mesto. Covek koji ce jednog dana mozda postati kralj sasvim sigurno ne moze da bude u istom rangu sa danasnjim sefovima drzava. Ispali bismo seljaci samo da smo trazili tako nesto.

bez krala ne vala

pre 19 godina

Nalode moj! Zelim da vam kazem da laz da sam ja nekoga curse na engleskom. Ja njoj rekla na srpski, on mene ne postovala. Moja zena njemu reklao da ona trebalo sedi u loza. Moja zena princ. Ona ne sedis sa grcka na klupa. Za koga taj ministar misli? Mene mi misli tu fuck in head? Ja mali ali moj ime velika.
Nalode moj!

Nenad D

pre 19 godina

Hehe, a mislio sam da sam sve doziveo. Bruka i sramota za "princa", a ja da sam bio na Kicinom mesto usledio bi "patos" momentalno, pa bi naprasno poceo da psuje i na srpskom. Za Kicu: "Ne daj se provocirat", sto bi reko Radovan.

neverica

pre 19 godina

Ma ne verujem ljudi da bi prestolonaslednik tako nesto rekao! A mozda je i suvise dugo na ovim prostorima, pa povukao malo kao pravi Srbin.

Bogdan

pre 19 godina

A je l' znate za ono kad se nasa princeza bunila olimpikovom pilotu zasto ne leti u prvoj klasi nego u ekonomskoj.
Dama se inace vozi za dzabe na liniji Atina Beograd i onda joj je pilot rekao, pa sta ako ste princeza,
onda lepo platite kartu za prvu klasu.

monarhista

pre 19 godina

Vi gospodo niste zasluzili ni takvog coveka ni karaljevinu. Potomak Karadjordja (i Kralja Nikole, da ne zaborave prijatelji Crnogorci) i u srodstvu sa svim vodecim dinastijama evrope. Ovo poslednje ne dokazuje nista ali cinjenica je da otvara sva vrata. Pre svega engleska vrata, a na posredan nacin i americka. Zakljucak: vama treba vratiti Broza i Milosevica. Ovaj poslednji svakako zna srpski, mada kad se setim intervjua na engleskom ovde u SAD, to je bio prilicno indijanski engleski (slicno kao Sadam Husein). Dalji zakljucak: ako vam nije jasno da je covek koji je po svemu zapadnjak bolja odbrana za ono do cega vam je stalo - Kosovo - ako to ne ukapirate za nekoliko meseci, nemojte da krivite politicare. Dragi moji sunarodnici, to ste sami izabrali (kao i Broza).

3EMYHKA

pre 19 godina

I sad neka mi neko objasni sta znaci njegova "plava krv"...koristi WC, nadam se, kao i ja, ocigledno opsuje kao i ja kada je besan...bolje govorim maternji jezik od njega, a i kad govorim na engleskom niko mi se ne smeje, za razliku od situacija kada je on imao "srpski u pokusaju"...mene niko ne pljuje iza ledja (sem mozda komsinice s' treceg sprata)... ne zahtevam nista, ne ocekujem mnogo, a zivim u 54 kvm, a on... ON IMA PLAVU KRV? Ma daaaaaaj! :)

Milos

pre 19 godina

Drugarice i drugovi komunisti, mondijalisti, reformatori itd, itd, sta je tu sporno sto je covek Karadjordjeva roda?! Sta vam tu smeta ili sta tu nije jasno. Nasao se covek uvredjenim i ponizenim (niti znam da li je u pravu ili nije, al' da je dobri Kica crven samo tako, to znam) pa je i reagovao. To ga samo cini vise covekom i blizem "normalnom" svetu. Vama bre samo smeta sto je covek srpski kralj, a ne tamo neki poljsko-ukrajnsko-madzarski schlosser, koji voli malo da izigrava kralja u komunistickoj republici. Svi sanjate o Evropi, kad tamo kraljeva, princeva i princeza koliko hoces. Ajde sikter od srpske krune, suvise ste vi mali za Crnog Djordja i njegove naslednike!

MARKO NS

pre 19 godina

Mozda je Prestolonaslednik rekao "after you" ali nasi ljudi od engleskog znaju samo te bezobrazne pa im je to zvucalo. Jos kad u kontekst ubacite i to da je Kicanovic osvedoceni republikanac (komunisti su republikanci), a Prestolonaslednik monarhista - ETO VESTI. Covek ne moze da bude fin, a da ne ispadne prost. Svasta.

G.

pre 19 godina

Svi Srbi psuju, samo treba voditi racuna kada i gde. Minus za Karadjordjevica, samo je sebi time naudio i kvalifikovao se u ocima srpske javnosti (koja naravno psuje ali ne ocekuje to od pripadnika kraljvske porodice).

monarhista

pre 19 godina

Lako je rugati se Aleksandrovom govoru ako nisi bio u slicnoj situaciji. Od nasih emigranata koji emigriraju u zemlje u kojima se govori Engleski, 95% govori sa takvim drvenim akcentom da ih prepoznate za pola sekunde. I tu nema dileme da li je u pitanju Srbin ili Bugarin ili Rumun, ili mozda cak Hrvat. Taj kruti akcent ne ostavlja sumnju. I nije bitno da li je covek proveo 5 ili 35 godina. Jedan jako mali broj koji imaju posebno uvo i koji su mozda ozenjeni osobama kojima je maternji jezik engleski, ublaze taj akcent. A da ne govorimo o gramatici i fondu reci. Nisam sreo naseg coveka, cak ni medju onima koji su ovde 40 godina, koji vec u prvoj recenici ne kaze ili nesto pogresno ili "awkward." Naravno, vecina tih ljudi nisu svesni nesavrsenosti svog govora.
Sto se tice Aleksanda, da li mislite da je on odrastao u situaciji u kojoj bi bio motivisan da usavrsi srpski? Da vas potsetim, do pre 15 godina smo mislili da ce komunizam biti vecan. Da sam ja prestolonaslednih, teenager, koji odrasta 1960-ih ili 1970-ih u Engleskoj i Americi, za mene bi ucenje srpskog bilo samo bolno podsecanje.
A sto se tice Kicanovica, nesto se ne secam da je on bio neki disident u vreme Milosevica. Razmislite o motivima pre nego sto izvlacite zakljucke. Kao i o motivima Politike da ovaj incident tako glasno prenese.

Never again kingdom

pre 19 godina

Prostakonaslednik je jos dobro i prosao. Kica je car, zna ga ceo svet a ovaj prostak ga ne raspoznaje. A ovamo se neki bune sto ne pevamo "Boze pravde" koja je himna posvecena kralju (a ne toliko Srbiji). E pa sa ovakvim prostakonaslednikom ne treba nam ni himna "Boze pravde", jer Bog i psovke ne idu zajedno, vasceli i vaskoloki, mnogopsovacki narode serbskij!

Petrovaradin, opet

pre 19 godina

Vidim da neki misle kako su Karadjordjevici nekakva ulaznica za Evropu. Istina je daleko od toga. Prvo, kraljevske porodice su i u drugim zemljama sasvim nevazne i bez uticaja na politiku, tu su prvenstveno radi pompe i turista. Drugo, nakon krvavog puca od pre 101 godine, Karadjordjevici su postali nepozeljni medju drugim dinastijama, svi su ih smatrali za uzurpatore prestola. Vrlo dugo su bili u "rojalistickoj" izolaciji, a s njima i Srbija. Ako ne verujete meni, citajte Slobodana Jovanovica.

Lanna

pre 19 godina

I sada uporedimo reakciju ove dvojice sa nedavnom rekacijom Borisa Tadica na psovku nepoznatog mladica u Guci. Naravno da su prvopomenuti primerci srpstva blizi vecini gradjana Srbije. Srpski je opsovati i srpskije uzvratiti. Tako je i u politici, medijima, svuda. I onda im smeta civilizovani Boris Tadic kao previse kohabitira sa Kostuncom u prevodu na srpski to znaci da mu ne psuje majku i ostalu familiju. Toliko o dinastiji, olimpijskom duhu i kohabitaciji na srpski nacin.

Milos

pre 19 godina

Opsovao covek pa sta. Sto se tice prve klase, to je nemoguce. JAT nema prvu klasu (nema ni biznis, ko je leteo zna), a ni druge kompanije na Evropskim rutama. Sto se tice toga gde covek zivi, zivi u dedinoj kuci. A Srpski nije naucio jer mu je vas demokrata broz zabranio da dodje kuci. Nikad nije kasno, ja sam ponosan sto imamo zivu dinastiju i to je jako lepo.
U komunizmu nismo svi bili jednaki, ali smo imali taj privid. E sada raznima smetaju razlike. Normalno je da je neko bogat, dok neko drugi zivi u 45 kvadrata. Neko je pametan, neko glup, neko pekar neko lekar... a neko Princ. Na srecu se puk oko toga ne pita, titule su nasledne Hvala Bogu. Eto to je osnovna razlika izmedju puka i "plave krvi".
Kicanovic jeste verovatno legenda za neke. Na zalost u Srbiji se sve frustracije lece sportom, umesto radom, pa je otuda i njegova velicina u Srbiji veca.

laste su plakale u letu....

pre 19 godina

Eh i on bi da nam bude kralj...
Ako nista drugo bar je mogao da nauci da psuje na maternjem jeziku! Da to nije nevazno pokazuje i sklonost dela glasaca da biraju takve "prave" politicare. Ko je pomenuo Velju?

zabar

pre 19 godina

Moze se reci da je Kicanovic sretno prosao, jer je mogao da naleti na nekog (samozvanog) princa iz konkurentske dinastije potomaka Milosa (Velikog). A zna se, da je Milos bio jos prgaviji od svoga kuma Karadjordja kome je cak uspeo da skine glavu da bi je zatim poslao na poklon u prestonicu Stambol... Ipak, za svakojake princeve postoji lek a to je legendarna "zla vestica" koja samo ceka da ih
sve pretvori u zabce! Za takvo povecanje populacije zabaca moze se reci, da je visestruko koristno. Izmedju ostalog, ono automatski dovodi i do smanjenja populacije po coveka veoma neprijatnih komaraca. Bioloski cist proces koji cini izlisnim dosadasnje zaprasivanje stetnim pesticidima! Treba, dakle, samo naci jednu dobru "zlu vesticu" i nasi problemi su reseni: zabci mogu sami sebi da obezbede lagodnu egzistenciju, mi, obicni gradjani, mozemo mirno da zivimo bez da nas dosadni insekti stalno ujedaju a Kicanovic moze bez uznemiravanja da putuje u Atinu!
Bas kao u bajci ;)

Ivan

pre 19 godina

Da, ovaj i dalje umišlja da je nekakav kralj i da treba da ima neke specijalne privilegije. Kad već ne može sâm da shvati, dobro je što mu makar na ovaj način stavljaju do znanja da je običan građanin kao i svi mi.

Trifun

pre 19 godina

Pobogu, prestanite da g. Karadjordjevica nazivate "prestolonaslednikom". On moze o sebi da misli sta hoce, ali cinjenice su cinjenice -- Srbija je republika, prestola nema, pa nema sta ni da nasledi. "Pretendent" je jedini tehnicki ispravan termin u tom kontekstu i nije uvredljiv.

Aleksandar Karadjordjevic

pre 19 godina

Pišem vam iz Atine, i želim samo da svi posetioci vašeg sajta znaju zašto sam bio toliko ljut. Zar ne biste vi bili ljuti kada bi vam neko rekao da je Srbija njegova, a ne vaša zemlja? Zar ne biste bili ljuti kada bi vam neko rekao "ko ste vi? – vi ste niko i ništa"!?
Veoma mi je žao zbog svega ovoga, ali sada je najvažnije da se svi ujedinimo u podršci našem Olimpijskom timu.
Hvala svima na razumevanju.

Retardirani Filozof

pre 19 godina

Bruka i sramota!!! I to bi trebalo da bude ponasanje prilicno srpskom monarhu?!? Prilicno bi bilo da ga je opsovao na srpskom ;) Mi iovako imamo veci dijapazon psovki...

Djukan

pre 19 godina

Pinc Aleksaqndar je deo nase casnije istorije i sadasnjeg vremena. Hvala Bogu da se vratio u svoju zemlju, da smo bar malo ispravili nepravdu prema ovoj nasoj familiji koju je komunizam ucinio, izopstavajuci je mimo zakona, pravila i volje naroda. Postovanje prema njemu, toliko mozemo sebi da priustimo, a on je za zemju korisniji u svakom pogledu od mnogih koji su bili lideri ove zemlje, vodeci je nizbrdicom u ambis. On vraca dostojanstvo nasoj koje je izgubila u minulom periodu. Tu uopste nije sustinsko pitanje monarhije, to je stvar narodne volje. Budimo ljudi, kako bi rekao Njegova Svetlost Patrijarh Pavle.

gradjanka, valjda

pre 19 godina

Stvarno je dosta vise i princa i prestolonaslednika i dvora! Otkud princ u republici, a jos vise otkud prestolonaslednik?!

Komsija

pre 19 godina

Koliko sam shvatio iz teksta, princ je rekao Kicanovicu fuck you zato sto nema jednak tretman kao da je sef drzave. Pres sluzba priznaje da je princ rekao fuck you. Dakle, ovo je potpuno razocaravajuce.
Prvo, princ ne moze da ima isti tretman kao sef drzave, jer on nije sef drzave. Srbija nije monarhija, niti po zakonu, ustavu (kakav god da je, vazeci je) i bilo cemu drugom princ nema veca prava niti drugaciji status nego sto imamo mi obicni gradjani.
Drugo, ako princ moze sebi da dozvoli da se tako ponasa i da govori fuck you drugim ljudima, onda ja zaista ne zelim da ikada taj covek bude ista vise od obicnog gradjanina u ovoj zemlji. Sve do sada sam bio za monarhiju u stilu "sto da ne, sta fali, eto neka, kao tradicija", ali posle ovog mi na kraj pameti nece pasti da na nekom eventualnom referendumu glasam za vracanje monarhije u Srbiju. Em se princ nije udostojio da nauci srpski pa me prosto sramota kad cujem njega kako govori (dragi moji Ceceni u obracanju Cacanima) i kako govori npr Carls Kraford, ex ambasador Velike Britanije.
Eto, ni toliko srpskog se nije udostojio da nauci, pa da opsuje na srpskom.
Uostalom, kako on onda vaspitava svoju decu, ako sebi dozvoljava da ide naokolo i vice ljudima fuck you?!?

Nebojša

pre 19 godina

Ljudi, pa treba da budemo srecni - ovo je najsrpskiji gest koji je Princ, otkad se vratio kuci, ucinio! Jos da je opsovao na srpskom (!!!), pola naroda bi se odmah deklarisalo kao monarhisti.

komunista

pre 19 godina

Hahaha, odavno se nisam ovako smejao. Ma kakva kobilija i blatvija, kakav Ostap Bender i Arsen Lupen, Srbija i njen prestolonaslednik su mnogo bolji. A ako hocete stvarno da se nasmejete, prezentacija mu je bolja od 'Mikijeve radionice'!

Goran, Sidnej

pre 19 godina

Po kom osnovu privatno lice Aleksandar Karadjordjevic zahteva da bude uvrsten u zvanicnu delegaciju SCG? Australija je ustavna monarhija, na cijem je celu Kraljica Elizabeta II, ali ni ona niti iko iz njene porodice nije clan zvanicne australijske delegacije na OI u Atini. Toliko o polozaju monarha u savremenim demokratijama. Nasi monarhisti bi prvo trebalo da postanu demokrate, pa onda sta im volja zeli i masta dozvoljava. Dokle god je, po Ustavu, Srbija republika A.K. je privatno lice, i tacka.
p.s. Kico care!

Zmarac

pre 19 godina

Bas sam pretrnuo pred takvim autoritetima kakvi su patrijarh i princ. A kad im se umetnickim imenima pridodaju i vestacke tvorevine poput Svetlosti, Uzvisenosti, Visocanstvo dodje mi da ... Ma u najmanju ruku da kazem ono što je Aca rekao! Zamislite vi zatupljenosti da vi nekome ljubite ruku, pa jos mislite da vam je sam bog dao neku cudesnu moc. Cek da se sa mesta pomerim.

Bosna Ponosna

pre 19 godina

E, stvarno mi se kosa dize na glavi od komentara da su komunisti i Josip Broz zabranili dolazak kraljevskoj porodici nakon II svetskog rata. Izgleda da mnogi zaboravljaju, a uostalom o tome ima i snimak, da je kraljevska porodica ostavila Jugoslaviju i pobjegla u London, na sigurno. Za razliku od nih, engleski dvor je trpio bombardovanje u sklonistima skupa sa svojim narodom i time davao primjer i dizao moral svojim sunarodnicima. Nakon tog poteza, stvarno ne znam sta su oni ocekivali od tog istog naroda, od pobjednicke vlade koja je, usput, bila komunisticka i kao takva nije priznavala klase i klasne razlike, koje su bile utjelovljene u kraljevskoj familiji. Jugoslovenski primjer zabrane povratka vladajuceg plemstva u zemlju nije jedini u Evropi. Italija, mislim, nisam siguran, ni dan-danas ne dozvoljava povratak Savojskoj porodici, cak ni da stupi nogom na italijansko tlo. U svakom slucaju, podrzavam odluku da se porodica Karadjordjevic vrati u SCG i neka uzivaju isti status kao i u drugim evropskim zemljama, koji je danas sveden na cisto tradicionalni, bez uplitanja u drzavnu politiku. Sto se tice njihove "plave krvi", prije par stotina godina jedini nacin da se zaradi taj epitet je bilo uz ogromne kolicine necije prolivene krvi i spletkarenje izmedju raznih klanova i porodica. Intimno, vise postovanja osjecam prema nasim ljudima, koji su sve stekli svojim radom, ustaju svako jutro na posao i pokusavaju da izvedu na put svoje jedno, dvoje ili maksimalno troje djece, jer ih toliko mogu prehraniti, nego prema bilo kojem evropskom monarhu.

Koji pamti

pre 19 godina

Na strani Kicanovica su oni koji smatraju da ovo nije zemlja Karadjordjevica, jer su ih svojevremeno proterali iz nje. A Kicanovic je bio ministar sporta u bivsem rezimu, zar ne?

XYZ

pre 19 godina

E, pa stvarno! Da je reč o tome da je Aleksandar Karađorđević tražio privilegije šefa države, to bi bilo previše, a ovo da čovek opsuje drugog čoveka, a prethodno traži da ga upoznaju s njim je previše čak i za našu svakodnevicu! Kakav je to crni princ? Samo čitam ove komentare kako je on naslednik Crnog Đorđa - pa on u sebi ne nosi ni 1% Karađorđeve DNK, sve je to grčka, rumunska i ko zna još čija krv! Srpski se ni ne trudi da nauči...
izgleda da nam 'slozeni' zaista nisu suđeni :(

Zika

pre 19 godina

Zar nas kralj treba da ide u Atinu kao privatno lice??? Zasto nije vec i zvanicno postavljen na presto? Sta se ceka u toj Srbiji, bre? Oni koji sede u tim ministarskim stolicama... ne mogu cak ni himnu i grb da stave u zemlji, koja ima veliku istoriju i poreklo. I treba to da im kaze u lice, to sto je rekao, jer drugi jezik ne razumeju. Ziveo Kralj!!!

Nenad Vucic

pre 19 godina

Zar je Tito znao srpski? Nikad nisam razumeo sta je propagirao i pricao, a na slikama se svi mozemo uveriti da se oblacio u monarha, nazalost nije imao lozu plave krvi. U vezi sa Kicanovicem, za koga imam veliko postovanje, kao za izvrsnog kosarkasa, nije na njemu da govori ko je nas Srbin, a ko ne...
Sit sam svih nacional-socijalista i komunista, koji zele predstaviti da smo svi obicni ljudi, a po Beogradu i Podgorici jurisaju razni blindirani automobili sa do zuba naoruzovanim pratnjama. I sad neko zeli da me uveri da smo svi obicni ljudi?
Zao mi je ako Kicanovic nije nikad mogao biti igrac NBA-lige, tako da i sam zahvati koju kintu kao danasnji nasi profesionalci...
Brzo se privikao Nj.K.V. na nas srpski zargon, kako se brzo odgovara, a to sto je na engleskom jeziku nema veze. I ovako upotrebljavamo bezbroj reci na engleskom svakodnevno, a i oficijalni jezik u EU je Engleski. Oni koji ne zele u EU, mogu da se na srpskom gadjaju vulgarnim recima koliko hoce i zele, ali ipak ceo svet razume.

NL

pre 19 godina

Stvarno, meni ne smeta sto ga je opsovao, verovatno je i zasluzio, ali sto na engleskom?? Mi, kao narod imamo toliko kreativnih psovki, da nam ceo svet pozavidi. Nikad nisam srela nijednog stranca koji ne zna bar jednu nasu psovku! A princ psuje na engleskom, bas bez veze...

Darko

pre 19 godina

I on bi zeleo da bude Nj.K.V, ali teze malo. Covek je bio stub bivseg rezima i nije mi jasno sta trazi on u Olimpijskom komitetu....

Dodjoska

pre 19 godina

A, je l' to gospodin Karadjordjevic nije imao love da plati I klasu ili sta? Sa cim je on u stvari imao problem? Sta je hteo i sta ocekivao?
I zaista mislim da znanje maternjeg jezika nema veze sa tim sto nije smeo da se vrati u zemlju.
I mislim da, ako se vec iz bilo kog razloga nasao uvredjenim, mogao je nauciti da opsuje barem po naski, a i na neki diskretniji nacin.

Dusan

pre 19 godina

Ovako kako se Kicanovic poneo prema Nj.K.V. prestolonasledniku gospodinu Aleksandru Karadjordjevicu II, tako se mnogi ponasaju prema srpskoj dijaspori, koja otadzbini salje preko 2,5 milijarde$ godisnje. Zar kroz konzumiranje i placanje poreza preduzeca ne punimo drzavni budzet da bi nasi olimpijci mogli otputovati na takmicenja?

psovac

pre 19 godina

Prestolonaslednik Aleksandar ne moze da dobije akreditaciju, koja po rangu pripada predsedniku Svetozaru Marovicu. Prvi - potomak Karadjordja, drugi predsednik po kljucu. Kako Kica kaze...

Dovla

pre 19 godina

Ovaj incident, besmislen i beznačajan sam po sebi, dobra je prilika da se postavi pitanje zašto je "zaslužni sportski radnik" Dragan Kićanović, bivši Miloševićev ministar, još uvek predsednik Olimpijskog komiteta i kada će vlasti i javnost početi da dosledno odstranjuju komuniste, ne samo iz sporta već i iz svih ostalih sfera javnog života?

bleki

pre 19 godina

Dakle, Srbin je to sto jeste, taman da je rodjen u Engleskoj (hotelskoj sobi), skolovan na najvisim i uglednim skolama i univrezitetima. Genetski potencijal za englesku travu iziskuje tri do cetiri stotine godina na "tudjem terenu" (po onom vicu) puni tretman kao u Engleskoj da bi poprimila karakteristike koje krase engleske vrtove. Koliko vekova treba Srbinu da postane princ, za sada nema naucnih saznanja. A nece ih, nazalast, zadugo ni biti...

Kica

pre 19 godina

Ovaj 'monarhista' me je odusevio, ja se u potpunosti slazem sa njegovim komentarima. Pitajte Kicu sta je bio u vladi svemocnog druga kloniranog Broza. Englezi su tek juce dozvolili kloniranje ljudskog roda, a Broz je to uradio u proslom veku, kada je od 22 miliona Jugoslovena, od cirka 10 miliona napravio sebi kopije, koji mu i danas lice i isto misljenje imaju (jednom "komunista", uvek "komunista"), ali za svoj dzep. Taj vas Kica, kao ministar u vladi svemocnog sa adresom u Hagu, je zario i palio.
Ko je kriv za jucerasnju fudbalsku katastrofu olimpijskog tima, a ceo svet je gledao direktan TV prenos, niko nije gledao Crvenu Zvezdu-PSV, osim kloniranih Brozovih.

kole

pre 19 godina

Evo ustace i marsal (uspjesno su ga otklonirali), a i Slobodana ce vratit iz Haga u zemlju, nije kriv. Pa ce vam sve biti ko nekad. Sta ce vama prestolonaslednici, kad imate medjede i brdjane.

vladimir

pre 19 godina

Sto se mene tice, princ Karadjordjevic je izgubio mnogo ovim ispadom. Ni incident ni obrazlozenje, koje je poslato kao komentar, nisu dostojni licnosti jednog evropskog monarha u 21-vom veku.

monarhista

pre 19 godina

Drzava nam sve vise lici na smehotresnu olimpijadu. Tadic po Guci juri zbog dobacivanja, kralj psuje ko kocijas. Kakav predsednik, kakav kralj, takav i narod.

SASA

pre 19 godina

Ja ne znam zasto se ljudi bune. Kicanovicu treba da bude cast da se njemu obratio jedan potomak kralja, pa makar i sa "fuck you"!!! To nije bilo koje "fuck you", to je kraljevsko "fuck you" i svakome treba da godi.
E ako je to vaspitanje tih "dinastija Evrope", onda nikad kralj!!!

gost

pre 19 godina

Kićanović je bio fenomenalan košarkaš i sportaš... O ovom Aleksandru nemam baš nikakvo mišljenje... Tko je on ustvari... Hej, da to nije neki rođak onog "kralja" što je u osvit Drugog svjetskog rata zgiljao u inozemstvo, pokupio au, a vi narode - ko vas šiša.

Zivkovic

pre 19 godina

G. Karadjordjevic nije prestolonaslednik, jer je Srbija prestala da bude kraljevina na cirkuskim izborima (sa "coravim" kutijama), koje je, kao demokratske, medju prvima priznao Cercil, kumasin Petra II. Mislim da je mladi Aleksandar dosao zbog izgubljene krune, dvorova i imanja na Dedinju, Topoli i drugde. Moze to, ako svima nama vrate oduzeto gradsko zemljiste, kuce i fabrike. Za razliku od njega, g. Kicanovic je bio pravi kralj jugoslovenske kosarke. Mislim da Aleksandar treba da se izvini Kicanovicu, jer i da je zeleo, kako je mogao on da mu obezbedi tretman sefa drzave, kada to nije. Svoje kra-ljevske gene, englesku skolu, ali i vozdovu preku narav, Aleksandar je pokazao tom stravicnom psovkom! Tehnicka greska, Aleksandre...

beogradjanka

pre 19 godina

"Pretendent na presto" se fino pokazao. Sumnjam da mogu da napisem nesto, sto vec nije receno, ali, citajuci saopstenje... zanimljivo je da uvidja da je u pitanju incident koji je valjalo izbeci, ali ne propusta da istakne kako do incidenta nije doslo njegovom krivicom! Nego cijom? Ko je koga opsovao?
Kakav prestolonaslednik, takva i Kancelarija! Jeftino.

enisa

pre 19 godina

Nikakvo iznenadjenje, tu kulturu je naucio u Engleskoj. To bi on htio, da se postuje kao kralj, necemo mi u monarhiju. Taj je dosao u Srbiju da povrati imetak, ko da njega zanima gladni narod.
Tu rijec u USA cujem samo od crnaca i onih nasih koji su naucili samo to, ali princ nije daleko od njih. Kad se bude vratila moja djedovina oduzeta, tad neka se vrati i njemu, a ne pare se trose za popravke njegove vile, dok mi u dijaspori godinama hranimo gladne u Srbiji i bivsoj Yu. Kraljevski, nema sta.

Neka

pre 19 godina

"Prestolonaslednik"/pretendent je izgleda malo zaboravio koliko su njegovi preci, osim zasluga za Srbiju, imali i zasluga sto je zemlja elektrifikovana sredinom XX veka, sto su putevi, komunikacije, voda, industrija, zakonodavstvo u takvom stanju, jer mu preci nisu imali vremena i para za potrebe drzave, osim za krstarenja, letnjikovce, jahte, vile, imanja slicna brdu kod Kranja u zemlji i svetu...
Mozda ne znam pouzdan podatak, ali Obrenovici su zaceli i kulturu, skolstvo, odnose za razvijenijim zapadnim susedima, dok je druga dinastija polagala prava po osnovu ratobornog dede i pradede.
Trebali bi Karadjordjevici malo da pogledaju kako ovaj narod danas zivi, sta je sve crkva zavredila za vreme njihovog vodjenja zemlje...i da ne pisem dalje.
Uziveo se, a njegov brat od dede je trebalo da nasledi krunu.
Istorija je pokazala gresku njihovih zelja, stvarnosti i mogucnosti.

Vidoje

pre 19 godina

Predlazem svim komentatorima na sajtu B-92,da procitaju tekst u danasjem izdanju lista "Danas", napisan tekst je od strane Latinke Perovic,"POVRATAK DRUMSKIH RAZBOJNIKA".

tpopices@yahoo,es

pre 19 godina

Kada se doticni gospodin pojavio na srpskom tlu i odrzao onaj jadni govor ispred Skupstine, licno me je uvredio. Kraljevic, na zalost, ni do danas nije naucio Srpski jezik. Sada definitivno ne zelim takvog kralja.
Pogledajte Rusku koloniju u Parizu, cukun unuci im govore maternji jezik i sacuvali su svoju tradiciu. Ocigledno da smo kao bubasvabe, adaptiramo se na sve. Sta smo trazili to smo i dobili. Kraljevicu mogao si za ovolike godine da naucis, bar da psujes na SRPSKOM.

scm

pre 19 godina

Sin engleskog konzula je ministarskom detetu rekao "Or lajt", (a to na engleskom znaci "... ti oca") pa ga je ovaj odalamio po nosu - to je Nusic. Pretendent na srpski presto je bivsem ministru, a sadasnjem predsedniku OKSCG (nije vise JOK) rekao "... you" ("a to na engleskom znaci "... se"" - B92), pa mu je ovaj na srpskom odgovorio istom merom - to je srpska stvarnost. Kao sto vidite, nisu daleko od Nusicevih likova, samo se ovde radi o odraslim ljudima i javnim licnostima, pa mu ceo taj "diplomatski incident" dodje malo tuzniji nego onaj Nusicev.

bez krala sve vala

pre 19 godina

Kada je Petar Karadjordjevic doveden na vlast,(krvavim majskim prevratom, koji nas je u ondasnjoj Evropi unazadio i izolovao), covek je bio izuzetno siromasan (toliko da je na krunisanje dojahao na kobili). Kada je posle tridesetak godina (jednog katastrofalnog rata i ostalih nesreca koje nam je njegov porod priredio) porodica Karadjordjevic otisla iz ove zemlje bila je pristojno snabdevena zlatom.
Kada im je drzava ponudila vracanje imanja (koje nisu dedovina vec su stecena u navedenih 36 godina), princevi i princeze su u glas zavapili "a ko ce to da placa".
Jedan dvor zahteva odrzavanje, poslugu, ljude koji ce da sisaju travu, peru, ciste, dvore i postuju protokole. Princ nema para da to sam placa. Znaci jos jedan porez "za princa". Tu ga podrzava sve mocnija SPC sa mutnom idejom o vracanju monarhije i crkvene desetine. Znaci g. Aca za sada nema prava da trazi nikakve povlastice. Neka saceka da ga proglase za kralja, (a i to je moguce u ovoj zemlji koju pametni napustaju), pa neka trazi sta oce.
Do tada ovakve postupke, "ja sedim u prvom redu, a kome je karta prodata to vi vidite" moze da "stick where the sun wan't shine".

bez krala sve vala

pre 19 godina

Kada je Petar Karadjordjevic doveden na vlast,(krvavim majskim prevratom, koji nas je u ondasnjoj Evropi unazadio i izolovao), covek je bio izuzetno siromasan (toliko da je na krunisanje dojahao na kobili). Kada je posle tridesetak godina (jednog katastrofalnog rata i ostalih nesreca koje nam je njegov porod priredio) porodica Karadjordjevic otisla iz ove zemlje bila je pristojno snabdevena zlatom.
Kada im je drzava ponudila vracanje imanja (koje nisu dedovina vec su stecena u navedenih 36 godina), princevi i princeze su u glas zavapili "a ko ce to da placa".
Jedan dvor zahteva odrzavanje, poslugu, ljude koji ce da sisaju travu, peru, ciste, dvore i postuju protokole. Princ nema para da to sam placa. Znaci jos jedan porez "za princa". Tu ga podrzava sve mocnija SPC sa mutnom idejom o vracanju monarhije i crkvene desetine. Znaci g. Aca za sada nema prava da trazi nikakve povlastice. Neka saceka da ga proglase za kralja, (a i to je moguce u ovoj zemlji koju pametni napustaju), pa neka trazi sta oce.
Do tada ovakve postupke, "ja sedim u prvom redu, a kome je karta prodata to vi vidite" moze da "stick where the sun wan't shine".

Radomir

pre 19 godina

Jos jedan dokaz da antimonarhisti najvise raspolazu u Srbiji PC-racunarima. Komunisti su najbogatiji u Srbiji, inace bi vise bilo monarhista, ali nazalost oni su siromasni da bi raspolagali PC-racunarima. Sto se tice Olimpijskog komiteta SiCG, jos se nije ocistio od Titove bratije. Demokratija jos nije dospela u njihove redove.
Ti sto provociraju Tadica u Guci, provociraju i princa Aleksandra Karadjordjevica. Misle da se mogu usprotiviti probrazaju zemlje..

Vidoje

pre 19 godina

Predlazem svim komentatorima na sajtu B-92,da procitaju tekst u danasjem izdanju lista "Danas", napisan tekst je od strane Latinke Perovic,"POVRATAK DRUMSKIH RAZBOJNIKA".

opijum

pre 19 godina

Svaki narod ima princa kakvog zasluzuje. Dobro je jedino da nije bacio Kicu kroz prozor, njegovi preci su znali i takve stvari da rade kad se naljute, haha.

Uros

pre 19 godina

Pa jeste li bas morali da nam prevodite sta znaci "fuck you", ha, ha. Pa dovoljno je bilo da kazete da se radi o psovci na engleskom ili nepristojnom izrazu, a onaj ko ga mnogo zanima detaljnije mogao je lako da se raspita i nadje prevod. Ili je vas novinar mozda bas to isto hteo da kaze Kicanovicu, zbog akreditacija, bla, bla, pa je iskoristio priliku da ga svi razumeju.
Gospodo, drzite do nivoa, molim vas.

Милорад Јоксимовић

pre 19 godina

Из приложеног се може закључити да господин Кићановић, који је могао да изда акредитацију и да допринесе промовисању монархије, није наклоњен тој идеји, али, изгледа, ни Њ.К.В. принц Александар, са таквим понашањем.
Све су очи упрте у младог Петра Карађорђевића!

irac

pre 19 godina

Princevski, nema sta, mada ne znam ciji je princ. Vec sam mislio da odvratim onim zlobnicima koji kazu da princ nema nista sa srpskim narodom (eto, psuje samo tako), kad procitam opet, a on opsovao samo na engleskom.
Pa dajte molim vas, skolujte se, ucite prave reci ...

Posmatrac

pre 19 godina

A sta uopste Karadjordjevic i trazi u avionu nase reprezentacije? Koliko mi je poznato monarhija se nije vratila niti on licno ima neku drzavnu funkciju. O samom ponasanju prema Kicanovicu ne treba trositi reci. Sve kaze o njemu i njegovoj (ne)kulturi.

ARMAGEDON

pre 19 godina

Uvek sam cenio g. Kicanovica (narocito dok je igrao), od sada cu ga ceniti jos vise. A ovaj drugi je mogao da ceka drugi avion.

Goran

pre 19 godina

Ne mogu da verujem ... shvatam da majka i otac nisu mogli da ga nauce srpski jezik, ali izgleda da mu nisu pruzili ni osnovno vaspitanje. To sto se rodio kao Karadjordjevic ne daje mu za pravo da se ovako ponasa.

Aleksandar

pre 19 godina

Super vest! Sada i mi u Srbiji imamo kraljevsku porodicu i njihovu decu koja prave svasta jer su zaboga princevi - princeze pa su zato nezadovoljni teskim zivotom i nemastinom...
Kica se nece nesto preterano buniti-ljutiti on je covek navikao da ga vredjaju dok je igrao basket (recimo Zvezdini navijaci) tako da mu je kraljevic ucinio plezir jer nije sve jedno kada ti fuck you kaze princ umesto razularenog-pijanog Zvezdinog huligana. Cini mi se da je u ovom malom zivotnom skecu svima bilo lepo. Stvarno smo deo Evrope nema sta.

pera

pre 19 godina

...Bravo Aco majstore... sta bi na sve ovo kazao Vuk "Kiiiiiico, nemoj da mi diiiiiras Aaaacu, on je ipak kraaaalj iako psuje ko kocijaaas" hahahah

Bata

pre 19 godina

Dobro mu je prestolonaslednik odbrusio! Mozda je trebalo da bude i drasticniji. Kako sada "probudjenim" demokratama i "gradjanima" ne pada u oci da je Kicanovic bio ministar u jednoj od Milosevicevih vlada, i da je jednom pirlikom urinirao na javnom mestu. Hajde, "profesionalni gradjani" i mrzitelji tzv. "velikosrpskog nacionalizma".

Лепи манири се уче

pre 19 godina

Нисам ни слутила да је "принц" обична простачина. Кићо свака част, истом мером, па нек се пуши. Зашто "принц" мисли да има више права него што му припада. Mогао је и горе проћи.

Mashinovodja

pre 19 godina

Ajde što psuje, kod mene još može i da prođe, jer i princ je pre svega samo čovek koji, kad je veoma ljut, mora nekako da se isprazni. Kad već ne može da se uzdrži, bolje je da nekoga opsuje nego da u njega isprazni šaržer pištolja. Međutim, čudi me da nije znao kako izgleda Kićanović (koga inače ne cenim nešto mnogo) i da je morao da pita ko je pre nego što ga ispsuje. To pokazuje da čovek o sportu zna verovatno koliko i o kvantnoj mehanici.

Petrovaradin

pre 19 godina

To se zove civilizacijski napredak! Njegovi preci su tadasnjeg kralja i Dragu Masin bacili preko balkona (ljudi mahom ne znaju da je tada ubijeno nekoliko desetina ljudi, to je bio pravi krvavi puc), a on Kicanovica nije bacio kroz prozor aviona, vec ga je samo opsovao. Saznajemo jos nesto: posto ga je opsovao na engleskom, njegov srpski nije nista napredovao od vremena kada je na jednom mitingu krestao "Zivela Srbija!" sa akcentima na neverovatnim mestima.

Nije nego!

pre 19 godina

Pa moze se Karadjordjevic ovde sepuriti i praviti da je kralj iako smo mi republika, ali to ne moze da prodje napolju, medju ozbiljnim drzavama i ljudima. A o njegovoj kulturi i da ne pricam (kad se ovo doda na one traceve o izbacivanju Jelisavete Karadjordjevic itd.)

Zoran

pre 19 godina

Nesto bih zamolio i novinare i sve druge: nemojte da ga nazivate "prestolonaslednik" jer on to nije, niti to moze da bude. Nikog nema na prestolu pa da mu on bude naslednik. On je "pretendent na presto". I toplo se nadam da ce samo to ostati.

Nebojsa

pre 19 godina

Potpuno podrzavam prestolonaslednika. Tako i treba sa SPS-ovskim funkcionerima. I ako neko misli da jedan Svetozar Marovic treba da ima bolji tretman od Karadjordjevog praunuka, onda ... OK. Dole republika, zivela Kraljevina!

alex

pre 19 godina

Izbacite ih iz njihovog dvora i dovedite marsala. Ili ih prognajte i uvedite Komunjarsku republiku. Ko nekad prvu u Svetu. Vi sve mozete. Najbolji ste ali posle Sudana.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Prosecna srpska konverzacija. Nista neobicno u nasem jeziku niti na engleskom, zasto tolika uzbuna. Mozda je Kicanovic lagao zbog javnosti jer je bio ministar u diktaturi Milosevicevih komunista koji mrze monarhiju.
Dobro je od predstolonaslednika sto ima karakter da kaze to u lice, komunjare su to mahom iza ledja. Jezik na kome je receno je najmanje vazno, poruka je svima poznata i shvatite da je princ od krvi i mesa, da ne bi tako nesto uradio bez povoda. Ovi nasi na javnim funkcijama nisu uvek normalni i da se s'respektom ponasaju prema strankama, zato me ne cudi princev gnev.

Boris

pre 19 godina

Pa nije ni cudo. Njegov predak Karadjordje je svojoj majci nabio na glavu kosnicu punu pcela jer se naljutio na nju. Ovaj je samo opsovao coveku mater. Ali to su geni. Iako Aleksandar izigrava nekog velikog demokratu, ipak su to geni. I uostalom kako covek da mu obezbedi karte za lozu gde sede sefovi drzava, pa da se onda ovi pitaju - koji je ovaj. Svasta ljudi umisljaju. A neko pomenu njegovog sina Petra. Pa taj mali ne zna ni reci srpski niti mu pada na pamet da uci. Studira i setka se po svetu, a samo dodje malo u Beli dvor da se slika sa ocem i to je sve. Jer Beli dvor im se ipak svidja, samo da ga je preneti u Englesku.

Pathon

pre 19 godina

Davno sam ja pisao o "manirima" nase kraljevske porodice iza zatvorenih vrata velelepnih vila, jer ipak poznajem osobu koja je imala priliku da provede jedan deo svog radnog zivota u krugu princeva i princeza. Vi to nikada niste objavili iz nekog razloga, no dobro je da istina ipak izlazi na videlo.

Djuk

pre 19 godina

Pazite ovo, usao u I klasu i pitao ko je Kicanovic? I taj hoce da ima neke pocasti i privilegije na Olimpijskim igrama. O sportu (i sportskoj istoriji "svoje" zemlje) zna verovatno isto ko o uzgajanju patuljastih jelki. A sto se tice psovacine, ni tu nije zablistao, nije nam princ bas kreativan, a Kica je mogao da mu odgovori i malo socnije, a ne samo da mu prevede njegovu izjavu. Nas jezik je daleko zahvalniji za takvu vrstu poezije, a i princ bi mogao da nauci neke nove izraze i obogati svoj (jako siromasni) vokabular. Tebace mu, izgleda, voli covek da psuje.

Dragutin

pre 19 godina

Bahatost i primitivizam cesto idu zajedno sa neznanjem. Imaju Grci protokol ko moze da dobije kakvo mesto. Covek koji ce jednog dana mozda postati kralj sasvim sigurno ne moze da bude u istom rangu sa danasnjim sefovima drzava. Ispali bismo seljaci samo da smo trazili tako nesto.

bez krala ne vala

pre 19 godina

Nalode moj! Zelim da vam kazem da laz da sam ja nekoga curse na engleskom. Ja njoj rekla na srpski, on mene ne postovala. Moja zena njemu reklao da ona trebalo sedi u loza. Moja zena princ. Ona ne sedis sa grcka na klupa. Za koga taj ministar misli? Mene mi misli tu fuck in head? Ja mali ali moj ime velika.
Nalode moj!

Nenad D

pre 19 godina

Hehe, a mislio sam da sam sve doziveo. Bruka i sramota za "princa", a ja da sam bio na Kicinom mesto usledio bi "patos" momentalno, pa bi naprasno poceo da psuje i na srpskom. Za Kicu: "Ne daj se provocirat", sto bi reko Radovan.

neverica

pre 19 godina

Ma ne verujem ljudi da bi prestolonaslednik tako nesto rekao! A mozda je i suvise dugo na ovim prostorima, pa povukao malo kao pravi Srbin.

Bogdan

pre 19 godina

A je l' znate za ono kad se nasa princeza bunila olimpikovom pilotu zasto ne leti u prvoj klasi nego u ekonomskoj.
Dama se inace vozi za dzabe na liniji Atina Beograd i onda joj je pilot rekao, pa sta ako ste princeza,
onda lepo platite kartu za prvu klasu.

monarhista

pre 19 godina

Vi gospodo niste zasluzili ni takvog coveka ni karaljevinu. Potomak Karadjordja (i Kralja Nikole, da ne zaborave prijatelji Crnogorci) i u srodstvu sa svim vodecim dinastijama evrope. Ovo poslednje ne dokazuje nista ali cinjenica je da otvara sva vrata. Pre svega engleska vrata, a na posredan nacin i americka. Zakljucak: vama treba vratiti Broza i Milosevica. Ovaj poslednji svakako zna srpski, mada kad se setim intervjua na engleskom ovde u SAD, to je bio prilicno indijanski engleski (slicno kao Sadam Husein). Dalji zakljucak: ako vam nije jasno da je covek koji je po svemu zapadnjak bolja odbrana za ono do cega vam je stalo - Kosovo - ako to ne ukapirate za nekoliko meseci, nemojte da krivite politicare. Dragi moji sunarodnici, to ste sami izabrali (kao i Broza).

3EMYHKA

pre 19 godina

I sad neka mi neko objasni sta znaci njegova "plava krv"...koristi WC, nadam se, kao i ja, ocigledno opsuje kao i ja kada je besan...bolje govorim maternji jezik od njega, a i kad govorim na engleskom niko mi se ne smeje, za razliku od situacija kada je on imao "srpski u pokusaju"...mene niko ne pljuje iza ledja (sem mozda komsinice s' treceg sprata)... ne zahtevam nista, ne ocekujem mnogo, a zivim u 54 kvm, a on... ON IMA PLAVU KRV? Ma daaaaaaj! :)

Milos

pre 19 godina

Drugarice i drugovi komunisti, mondijalisti, reformatori itd, itd, sta je tu sporno sto je covek Karadjordjeva roda?! Sta vam tu smeta ili sta tu nije jasno. Nasao se covek uvredjenim i ponizenim (niti znam da li je u pravu ili nije, al' da je dobri Kica crven samo tako, to znam) pa je i reagovao. To ga samo cini vise covekom i blizem "normalnom" svetu. Vama bre samo smeta sto je covek srpski kralj, a ne tamo neki poljsko-ukrajnsko-madzarski schlosser, koji voli malo da izigrava kralja u komunistickoj republici. Svi sanjate o Evropi, kad tamo kraljeva, princeva i princeza koliko hoces. Ajde sikter od srpske krune, suvise ste vi mali za Crnog Djordja i njegove naslednike!

MARKO NS

pre 19 godina

Mozda je Prestolonaslednik rekao "after you" ali nasi ljudi od engleskog znaju samo te bezobrazne pa im je to zvucalo. Jos kad u kontekst ubacite i to da je Kicanovic osvedoceni republikanac (komunisti su republikanci), a Prestolonaslednik monarhista - ETO VESTI. Covek ne moze da bude fin, a da ne ispadne prost. Svasta.

G.

pre 19 godina

Svi Srbi psuju, samo treba voditi racuna kada i gde. Minus za Karadjordjevica, samo je sebi time naudio i kvalifikovao se u ocima srpske javnosti (koja naravno psuje ali ne ocekuje to od pripadnika kraljvske porodice).

monarhista

pre 19 godina

Lako je rugati se Aleksandrovom govoru ako nisi bio u slicnoj situaciji. Od nasih emigranata koji emigriraju u zemlje u kojima se govori Engleski, 95% govori sa takvim drvenim akcentom da ih prepoznate za pola sekunde. I tu nema dileme da li je u pitanju Srbin ili Bugarin ili Rumun, ili mozda cak Hrvat. Taj kruti akcent ne ostavlja sumnju. I nije bitno da li je covek proveo 5 ili 35 godina. Jedan jako mali broj koji imaju posebno uvo i koji su mozda ozenjeni osobama kojima je maternji jezik engleski, ublaze taj akcent. A da ne govorimo o gramatici i fondu reci. Nisam sreo naseg coveka, cak ni medju onima koji su ovde 40 godina, koji vec u prvoj recenici ne kaze ili nesto pogresno ili "awkward." Naravno, vecina tih ljudi nisu svesni nesavrsenosti svog govora.
Sto se tice Aleksanda, da li mislite da je on odrastao u situaciji u kojoj bi bio motivisan da usavrsi srpski? Da vas potsetim, do pre 15 godina smo mislili da ce komunizam biti vecan. Da sam ja prestolonaslednih, teenager, koji odrasta 1960-ih ili 1970-ih u Engleskoj i Americi, za mene bi ucenje srpskog bilo samo bolno podsecanje.
A sto se tice Kicanovica, nesto se ne secam da je on bio neki disident u vreme Milosevica. Razmislite o motivima pre nego sto izvlacite zakljucke. Kao i o motivima Politike da ovaj incident tako glasno prenese.

Never again kingdom

pre 19 godina

Prostakonaslednik je jos dobro i prosao. Kica je car, zna ga ceo svet a ovaj prostak ga ne raspoznaje. A ovamo se neki bune sto ne pevamo "Boze pravde" koja je himna posvecena kralju (a ne toliko Srbiji). E pa sa ovakvim prostakonaslednikom ne treba nam ni himna "Boze pravde", jer Bog i psovke ne idu zajedno, vasceli i vaskoloki, mnogopsovacki narode serbskij!

Petrovaradin, opet

pre 19 godina

Vidim da neki misle kako su Karadjordjevici nekakva ulaznica za Evropu. Istina je daleko od toga. Prvo, kraljevske porodice su i u drugim zemljama sasvim nevazne i bez uticaja na politiku, tu su prvenstveno radi pompe i turista. Drugo, nakon krvavog puca od pre 101 godine, Karadjordjevici su postali nepozeljni medju drugim dinastijama, svi su ih smatrali za uzurpatore prestola. Vrlo dugo su bili u "rojalistickoj" izolaciji, a s njima i Srbija. Ako ne verujete meni, citajte Slobodana Jovanovica.

Lanna

pre 19 godina

I sada uporedimo reakciju ove dvojice sa nedavnom rekacijom Borisa Tadica na psovku nepoznatog mladica u Guci. Naravno da su prvopomenuti primerci srpstva blizi vecini gradjana Srbije. Srpski je opsovati i srpskije uzvratiti. Tako je i u politici, medijima, svuda. I onda im smeta civilizovani Boris Tadic kao previse kohabitira sa Kostuncom u prevodu na srpski to znaci da mu ne psuje majku i ostalu familiju. Toliko o dinastiji, olimpijskom duhu i kohabitaciji na srpski nacin.

Milos

pre 19 godina

Opsovao covek pa sta. Sto se tice prve klase, to je nemoguce. JAT nema prvu klasu (nema ni biznis, ko je leteo zna), a ni druge kompanije na Evropskim rutama. Sto se tice toga gde covek zivi, zivi u dedinoj kuci. A Srpski nije naucio jer mu je vas demokrata broz zabranio da dodje kuci. Nikad nije kasno, ja sam ponosan sto imamo zivu dinastiju i to je jako lepo.
U komunizmu nismo svi bili jednaki, ali smo imali taj privid. E sada raznima smetaju razlike. Normalno je da je neko bogat, dok neko drugi zivi u 45 kvadrata. Neko je pametan, neko glup, neko pekar neko lekar... a neko Princ. Na srecu se puk oko toga ne pita, titule su nasledne Hvala Bogu. Eto to je osnovna razlika izmedju puka i "plave krvi".
Kicanovic jeste verovatno legenda za neke. Na zalost u Srbiji se sve frustracije lece sportom, umesto radom, pa je otuda i njegova velicina u Srbiji veca.

laste su plakale u letu....

pre 19 godina

Eh i on bi da nam bude kralj...
Ako nista drugo bar je mogao da nauci da psuje na maternjem jeziku! Da to nije nevazno pokazuje i sklonost dela glasaca da biraju takve "prave" politicare. Ko je pomenuo Velju?

zabar

pre 19 godina

Moze se reci da je Kicanovic sretno prosao, jer je mogao da naleti na nekog (samozvanog) princa iz konkurentske dinastije potomaka Milosa (Velikog). A zna se, da je Milos bio jos prgaviji od svoga kuma Karadjordja kome je cak uspeo da skine glavu da bi je zatim poslao na poklon u prestonicu Stambol... Ipak, za svakojake princeve postoji lek a to je legendarna "zla vestica" koja samo ceka da ih
sve pretvori u zabce! Za takvo povecanje populacije zabaca moze se reci, da je visestruko koristno. Izmedju ostalog, ono automatski dovodi i do smanjenja populacije po coveka veoma neprijatnih komaraca. Bioloski cist proces koji cini izlisnim dosadasnje zaprasivanje stetnim pesticidima! Treba, dakle, samo naci jednu dobru "zlu vesticu" i nasi problemi su reseni: zabci mogu sami sebi da obezbede lagodnu egzistenciju, mi, obicni gradjani, mozemo mirno da zivimo bez da nas dosadni insekti stalno ujedaju a Kicanovic moze bez uznemiravanja da putuje u Atinu!
Bas kao u bajci ;)

Ivan

pre 19 godina

Da, ovaj i dalje umišlja da je nekakav kralj i da treba da ima neke specijalne privilegije. Kad već ne može sâm da shvati, dobro je što mu makar na ovaj način stavljaju do znanja da je običan građanin kao i svi mi.

Trifun

pre 19 godina

Pobogu, prestanite da g. Karadjordjevica nazivate "prestolonaslednikom". On moze o sebi da misli sta hoce, ali cinjenice su cinjenice -- Srbija je republika, prestola nema, pa nema sta ni da nasledi. "Pretendent" je jedini tehnicki ispravan termin u tom kontekstu i nije uvredljiv.

Aleksandar Karadjordjevic

pre 19 godina

Pišem vam iz Atine, i želim samo da svi posetioci vašeg sajta znaju zašto sam bio toliko ljut. Zar ne biste vi bili ljuti kada bi vam neko rekao da je Srbija njegova, a ne vaša zemlja? Zar ne biste bili ljuti kada bi vam neko rekao "ko ste vi? – vi ste niko i ništa"!?
Veoma mi je žao zbog svega ovoga, ali sada je najvažnije da se svi ujedinimo u podršci našem Olimpijskom timu.
Hvala svima na razumevanju.

Retardirani Filozof

pre 19 godina

Bruka i sramota!!! I to bi trebalo da bude ponasanje prilicno srpskom monarhu?!? Prilicno bi bilo da ga je opsovao na srpskom ;) Mi iovako imamo veci dijapazon psovki...

Djukan

pre 19 godina

Pinc Aleksaqndar je deo nase casnije istorije i sadasnjeg vremena. Hvala Bogu da se vratio u svoju zemlju, da smo bar malo ispravili nepravdu prema ovoj nasoj familiji koju je komunizam ucinio, izopstavajuci je mimo zakona, pravila i volje naroda. Postovanje prema njemu, toliko mozemo sebi da priustimo, a on je za zemju korisniji u svakom pogledu od mnogih koji su bili lideri ove zemlje, vodeci je nizbrdicom u ambis. On vraca dostojanstvo nasoj koje je izgubila u minulom periodu. Tu uopste nije sustinsko pitanje monarhije, to je stvar narodne volje. Budimo ljudi, kako bi rekao Njegova Svetlost Patrijarh Pavle.

gradjanka, valjda

pre 19 godina

Stvarno je dosta vise i princa i prestolonaslednika i dvora! Otkud princ u republici, a jos vise otkud prestolonaslednik?!

Komsija

pre 19 godina

Koliko sam shvatio iz teksta, princ je rekao Kicanovicu fuck you zato sto nema jednak tretman kao da je sef drzave. Pres sluzba priznaje da je princ rekao fuck you. Dakle, ovo je potpuno razocaravajuce.
Prvo, princ ne moze da ima isti tretman kao sef drzave, jer on nije sef drzave. Srbija nije monarhija, niti po zakonu, ustavu (kakav god da je, vazeci je) i bilo cemu drugom princ nema veca prava niti drugaciji status nego sto imamo mi obicni gradjani.
Drugo, ako princ moze sebi da dozvoli da se tako ponasa i da govori fuck you drugim ljudima, onda ja zaista ne zelim da ikada taj covek bude ista vise od obicnog gradjanina u ovoj zemlji. Sve do sada sam bio za monarhiju u stilu "sto da ne, sta fali, eto neka, kao tradicija", ali posle ovog mi na kraj pameti nece pasti da na nekom eventualnom referendumu glasam za vracanje monarhije u Srbiju. Em se princ nije udostojio da nauci srpski pa me prosto sramota kad cujem njega kako govori (dragi moji Ceceni u obracanju Cacanima) i kako govori npr Carls Kraford, ex ambasador Velike Britanije.
Eto, ni toliko srpskog se nije udostojio da nauci, pa da opsuje na srpskom.
Uostalom, kako on onda vaspitava svoju decu, ako sebi dozvoljava da ide naokolo i vice ljudima fuck you?!?

Nebojša

pre 19 godina

Ljudi, pa treba da budemo srecni - ovo je najsrpskiji gest koji je Princ, otkad se vratio kuci, ucinio! Jos da je opsovao na srpskom (!!!), pola naroda bi se odmah deklarisalo kao monarhisti.

komunista

pre 19 godina

Hahaha, odavno se nisam ovako smejao. Ma kakva kobilija i blatvija, kakav Ostap Bender i Arsen Lupen, Srbija i njen prestolonaslednik su mnogo bolji. A ako hocete stvarno da se nasmejete, prezentacija mu je bolja od 'Mikijeve radionice'!

Goran, Sidnej

pre 19 godina

Po kom osnovu privatno lice Aleksandar Karadjordjevic zahteva da bude uvrsten u zvanicnu delegaciju SCG? Australija je ustavna monarhija, na cijem je celu Kraljica Elizabeta II, ali ni ona niti iko iz njene porodice nije clan zvanicne australijske delegacije na OI u Atini. Toliko o polozaju monarha u savremenim demokratijama. Nasi monarhisti bi prvo trebalo da postanu demokrate, pa onda sta im volja zeli i masta dozvoljava. Dokle god je, po Ustavu, Srbija republika A.K. je privatno lice, i tacka.
p.s. Kico care!

Zmarac

pre 19 godina

Bas sam pretrnuo pred takvim autoritetima kakvi su patrijarh i princ. A kad im se umetnickim imenima pridodaju i vestacke tvorevine poput Svetlosti, Uzvisenosti, Visocanstvo dodje mi da ... Ma u najmanju ruku da kazem ono što je Aca rekao! Zamislite vi zatupljenosti da vi nekome ljubite ruku, pa jos mislite da vam je sam bog dao neku cudesnu moc. Cek da se sa mesta pomerim.

Bosna Ponosna

pre 19 godina

E, stvarno mi se kosa dize na glavi od komentara da su komunisti i Josip Broz zabranili dolazak kraljevskoj porodici nakon II svetskog rata. Izgleda da mnogi zaboravljaju, a uostalom o tome ima i snimak, da je kraljevska porodica ostavila Jugoslaviju i pobjegla u London, na sigurno. Za razliku od nih, engleski dvor je trpio bombardovanje u sklonistima skupa sa svojim narodom i time davao primjer i dizao moral svojim sunarodnicima. Nakon tog poteza, stvarno ne znam sta su oni ocekivali od tog istog naroda, od pobjednicke vlade koja je, usput, bila komunisticka i kao takva nije priznavala klase i klasne razlike, koje su bile utjelovljene u kraljevskoj familiji. Jugoslovenski primjer zabrane povratka vladajuceg plemstva u zemlju nije jedini u Evropi. Italija, mislim, nisam siguran, ni dan-danas ne dozvoljava povratak Savojskoj porodici, cak ni da stupi nogom na italijansko tlo. U svakom slucaju, podrzavam odluku da se porodica Karadjordjevic vrati u SCG i neka uzivaju isti status kao i u drugim evropskim zemljama, koji je danas sveden na cisto tradicionalni, bez uplitanja u drzavnu politiku. Sto se tice njihove "plave krvi", prije par stotina godina jedini nacin da se zaradi taj epitet je bilo uz ogromne kolicine necije prolivene krvi i spletkarenje izmedju raznih klanova i porodica. Intimno, vise postovanja osjecam prema nasim ljudima, koji su sve stekli svojim radom, ustaju svako jutro na posao i pokusavaju da izvedu na put svoje jedno, dvoje ili maksimalno troje djece, jer ih toliko mogu prehraniti, nego prema bilo kojem evropskom monarhu.

Koji pamti

pre 19 godina

Na strani Kicanovica su oni koji smatraju da ovo nije zemlja Karadjordjevica, jer su ih svojevremeno proterali iz nje. A Kicanovic je bio ministar sporta u bivsem rezimu, zar ne?

XYZ

pre 19 godina

E, pa stvarno! Da je reč o tome da je Aleksandar Karađorđević tražio privilegije šefa države, to bi bilo previše, a ovo da čovek opsuje drugog čoveka, a prethodno traži da ga upoznaju s njim je previše čak i za našu svakodnevicu! Kakav je to crni princ? Samo čitam ove komentare kako je on naslednik Crnog Đorđa - pa on u sebi ne nosi ni 1% Karađorđeve DNK, sve je to grčka, rumunska i ko zna još čija krv! Srpski se ni ne trudi da nauči...
izgleda da nam 'slozeni' zaista nisu suđeni :(

Zika

pre 19 godina

Zar nas kralj treba da ide u Atinu kao privatno lice??? Zasto nije vec i zvanicno postavljen na presto? Sta se ceka u toj Srbiji, bre? Oni koji sede u tim ministarskim stolicama... ne mogu cak ni himnu i grb da stave u zemlji, koja ima veliku istoriju i poreklo. I treba to da im kaze u lice, to sto je rekao, jer drugi jezik ne razumeju. Ziveo Kralj!!!

Nenad Vucic

pre 19 godina

Zar je Tito znao srpski? Nikad nisam razumeo sta je propagirao i pricao, a na slikama se svi mozemo uveriti da se oblacio u monarha, nazalost nije imao lozu plave krvi. U vezi sa Kicanovicem, za koga imam veliko postovanje, kao za izvrsnog kosarkasa, nije na njemu da govori ko je nas Srbin, a ko ne...
Sit sam svih nacional-socijalista i komunista, koji zele predstaviti da smo svi obicni ljudi, a po Beogradu i Podgorici jurisaju razni blindirani automobili sa do zuba naoruzovanim pratnjama. I sad neko zeli da me uveri da smo svi obicni ljudi?
Zao mi je ako Kicanovic nije nikad mogao biti igrac NBA-lige, tako da i sam zahvati koju kintu kao danasnji nasi profesionalci...
Brzo se privikao Nj.K.V. na nas srpski zargon, kako se brzo odgovara, a to sto je na engleskom jeziku nema veze. I ovako upotrebljavamo bezbroj reci na engleskom svakodnevno, a i oficijalni jezik u EU je Engleski. Oni koji ne zele u EU, mogu da se na srpskom gadjaju vulgarnim recima koliko hoce i zele, ali ipak ceo svet razume.

NL

pre 19 godina

Stvarno, meni ne smeta sto ga je opsovao, verovatno je i zasluzio, ali sto na engleskom?? Mi, kao narod imamo toliko kreativnih psovki, da nam ceo svet pozavidi. Nikad nisam srela nijednog stranca koji ne zna bar jednu nasu psovku! A princ psuje na engleskom, bas bez veze...

Darko

pre 19 godina

I on bi zeleo da bude Nj.K.V, ali teze malo. Covek je bio stub bivseg rezima i nije mi jasno sta trazi on u Olimpijskom komitetu....

Dodjoska

pre 19 godina

A, je l' to gospodin Karadjordjevic nije imao love da plati I klasu ili sta? Sa cim je on u stvari imao problem? Sta je hteo i sta ocekivao?
I zaista mislim da znanje maternjeg jezika nema veze sa tim sto nije smeo da se vrati u zemlju.
I mislim da, ako se vec iz bilo kog razloga nasao uvredjenim, mogao je nauciti da opsuje barem po naski, a i na neki diskretniji nacin.

Dusan

pre 19 godina

Ovako kako se Kicanovic poneo prema Nj.K.V. prestolonasledniku gospodinu Aleksandru Karadjordjevicu II, tako se mnogi ponasaju prema srpskoj dijaspori, koja otadzbini salje preko 2,5 milijarde$ godisnje. Zar kroz konzumiranje i placanje poreza preduzeca ne punimo drzavni budzet da bi nasi olimpijci mogli otputovati na takmicenja?

psovac

pre 19 godina

Prestolonaslednik Aleksandar ne moze da dobije akreditaciju, koja po rangu pripada predsedniku Svetozaru Marovicu. Prvi - potomak Karadjordja, drugi predsednik po kljucu. Kako Kica kaze...

Dovla

pre 19 godina

Ovaj incident, besmislen i beznačajan sam po sebi, dobra je prilika da se postavi pitanje zašto je "zaslužni sportski radnik" Dragan Kićanović, bivši Miloševićev ministar, još uvek predsednik Olimpijskog komiteta i kada će vlasti i javnost početi da dosledno odstranjuju komuniste, ne samo iz sporta već i iz svih ostalih sfera javnog života?

bleki

pre 19 godina

Dakle, Srbin je to sto jeste, taman da je rodjen u Engleskoj (hotelskoj sobi), skolovan na najvisim i uglednim skolama i univrezitetima. Genetski potencijal za englesku travu iziskuje tri do cetiri stotine godina na "tudjem terenu" (po onom vicu) puni tretman kao u Engleskoj da bi poprimila karakteristike koje krase engleske vrtove. Koliko vekova treba Srbinu da postane princ, za sada nema naucnih saznanja. A nece ih, nazalast, zadugo ni biti...

Kica

pre 19 godina

Ovaj 'monarhista' me je odusevio, ja se u potpunosti slazem sa njegovim komentarima. Pitajte Kicu sta je bio u vladi svemocnog druga kloniranog Broza. Englezi su tek juce dozvolili kloniranje ljudskog roda, a Broz je to uradio u proslom veku, kada je od 22 miliona Jugoslovena, od cirka 10 miliona napravio sebi kopije, koji mu i danas lice i isto misljenje imaju (jednom "komunista", uvek "komunista"), ali za svoj dzep. Taj vas Kica, kao ministar u vladi svemocnog sa adresom u Hagu, je zario i palio.
Ko je kriv za jucerasnju fudbalsku katastrofu olimpijskog tima, a ceo svet je gledao direktan TV prenos, niko nije gledao Crvenu Zvezdu-PSV, osim kloniranih Brozovih.

kole

pre 19 godina

Evo ustace i marsal (uspjesno su ga otklonirali), a i Slobodana ce vratit iz Haga u zemlju, nije kriv. Pa ce vam sve biti ko nekad. Sta ce vama prestolonaslednici, kad imate medjede i brdjane.

vladimir

pre 19 godina

Sto se mene tice, princ Karadjordjevic je izgubio mnogo ovim ispadom. Ni incident ni obrazlozenje, koje je poslato kao komentar, nisu dostojni licnosti jednog evropskog monarha u 21-vom veku.

monarhista

pre 19 godina

Drzava nam sve vise lici na smehotresnu olimpijadu. Tadic po Guci juri zbog dobacivanja, kralj psuje ko kocijas. Kakav predsednik, kakav kralj, takav i narod.

SASA

pre 19 godina

Ja ne znam zasto se ljudi bune. Kicanovicu treba da bude cast da se njemu obratio jedan potomak kralja, pa makar i sa "fuck you"!!! To nije bilo koje "fuck you", to je kraljevsko "fuck you" i svakome treba da godi.
E ako je to vaspitanje tih "dinastija Evrope", onda nikad kralj!!!

gost

pre 19 godina

Kićanović je bio fenomenalan košarkaš i sportaš... O ovom Aleksandru nemam baš nikakvo mišljenje... Tko je on ustvari... Hej, da to nije neki rođak onog "kralja" što je u osvit Drugog svjetskog rata zgiljao u inozemstvo, pokupio au, a vi narode - ko vas šiša.

Zivkovic

pre 19 godina

G. Karadjordjevic nije prestolonaslednik, jer je Srbija prestala da bude kraljevina na cirkuskim izborima (sa "coravim" kutijama), koje je, kao demokratske, medju prvima priznao Cercil, kumasin Petra II. Mislim da je mladi Aleksandar dosao zbog izgubljene krune, dvorova i imanja na Dedinju, Topoli i drugde. Moze to, ako svima nama vrate oduzeto gradsko zemljiste, kuce i fabrike. Za razliku od njega, g. Kicanovic je bio pravi kralj jugoslovenske kosarke. Mislim da Aleksandar treba da se izvini Kicanovicu, jer i da je zeleo, kako je mogao on da mu obezbedi tretman sefa drzave, kada to nije. Svoje kra-ljevske gene, englesku skolu, ali i vozdovu preku narav, Aleksandar je pokazao tom stravicnom psovkom! Tehnicka greska, Aleksandre...

beogradjanka

pre 19 godina

"Pretendent na presto" se fino pokazao. Sumnjam da mogu da napisem nesto, sto vec nije receno, ali, citajuci saopstenje... zanimljivo je da uvidja da je u pitanju incident koji je valjalo izbeci, ali ne propusta da istakne kako do incidenta nije doslo njegovom krivicom! Nego cijom? Ko je koga opsovao?
Kakav prestolonaslednik, takva i Kancelarija! Jeftino.

enisa

pre 19 godina

Nikakvo iznenadjenje, tu kulturu je naucio u Engleskoj. To bi on htio, da se postuje kao kralj, necemo mi u monarhiju. Taj je dosao u Srbiju da povrati imetak, ko da njega zanima gladni narod.
Tu rijec u USA cujem samo od crnaca i onih nasih koji su naucili samo to, ali princ nije daleko od njih. Kad se bude vratila moja djedovina oduzeta, tad neka se vrati i njemu, a ne pare se trose za popravke njegove vile, dok mi u dijaspori godinama hranimo gladne u Srbiji i bivsoj Yu. Kraljevski, nema sta.

Neka

pre 19 godina

"Prestolonaslednik"/pretendent je izgleda malo zaboravio koliko su njegovi preci, osim zasluga za Srbiju, imali i zasluga sto je zemlja elektrifikovana sredinom XX veka, sto su putevi, komunikacije, voda, industrija, zakonodavstvo u takvom stanju, jer mu preci nisu imali vremena i para za potrebe drzave, osim za krstarenja, letnjikovce, jahte, vile, imanja slicna brdu kod Kranja u zemlji i svetu...
Mozda ne znam pouzdan podatak, ali Obrenovici su zaceli i kulturu, skolstvo, odnose za razvijenijim zapadnim susedima, dok je druga dinastija polagala prava po osnovu ratobornog dede i pradede.
Trebali bi Karadjordjevici malo da pogledaju kako ovaj narod danas zivi, sta je sve crkva zavredila za vreme njihovog vodjenja zemlje...i da ne pisem dalje.
Uziveo se, a njegov brat od dede je trebalo da nasledi krunu.
Istorija je pokazala gresku njihovih zelja, stvarnosti i mogucnosti.

tpopices@yahoo,es

pre 19 godina

Kada se doticni gospodin pojavio na srpskom tlu i odrzao onaj jadni govor ispred Skupstine, licno me je uvredio. Kraljevic, na zalost, ni do danas nije naucio Srpski jezik. Sada definitivno ne zelim takvog kralja.
Pogledajte Rusku koloniju u Parizu, cukun unuci im govore maternji jezik i sacuvali su svoju tradiciu. Ocigledno da smo kao bubasvabe, adaptiramo se na sve. Sta smo trazili to smo i dobili. Kraljevicu mogao si za ovolike godine da naucis, bar da psujes na SRPSKOM.

scm

pre 19 godina

Sin engleskog konzula je ministarskom detetu rekao "Or lajt", (a to na engleskom znaci "... ti oca") pa ga je ovaj odalamio po nosu - to je Nusic. Pretendent na srpski presto je bivsem ministru, a sadasnjem predsedniku OKSCG (nije vise JOK) rekao "... you" ("a to na engleskom znaci "... se"" - B92), pa mu je ovaj na srpskom odgovorio istom merom - to je srpska stvarnost. Kao sto vidite, nisu daleko od Nusicevih likova, samo se ovde radi o odraslim ljudima i javnim licnostima, pa mu ceo taj "diplomatski incident" dodje malo tuzniji nego onaj Nusicev.