Sreda, 17.10.2018.

18:37

Pola miliona građana Srbije živi u "apsolutnom siromaštvu"

Da je deo Evropske unije, Srbija bi bila njena najsiromašnija članica.

Izvor: O2

Pola miliona graðana Srbije živi u "apsolutnom siromaštvu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

Mnogo lazu ovi napredni brate mnooooogoooooo

pre 5 godina

Kazete Da je deo Evropske unije, Srbija bi bila njena najsiromašnija članica.
mislim koliko je ovo cinicno, pa da su Makedonija, Albanija, Bosna deo EU, ko bi bio najsiromasniji.
Porediti jednu drzavu van EU sa clanicama EU je smesno.
Kod nas je tacno da se novac i moc nalaze u rukama privilegoanih pojedinaca, narocito onih koji su se zatajkunizovali posle 5 oktobra, a ostali stanovnici, to jest ogromna vecina gladuje.
(Nekome Dembelija, a nekome Srbija, 18. oktobar 2018 02:08)

Zapravo u izvestaju evropske komisije po indeksu siromastva Albanija, Bosna, Makedonija i Kososvo (jer Kosovo je za EU nezavisna drzava i tako je i vode u statistikama), stoje bolje od Srbije, tj Srbija je siromasnija zemlja od njih. Ispod Srbije su u tom izvestaju samo Moldavija i ratom zahvacena Ukrajna. Takodje na tom izvestaju stoji da je prosecna plata u Srbiji nesto manje od 320 eura, dok napredni tvrde da je oko 500.

Aleksandar

pre 5 godina

To što bi Srbija bila najsiromašnija članica kad bi se priključila EU, to nije problem - ko god da se bude priključivao EU (sem Norveške i Švajcarske koje imaju otvoren poziv ali im trenutno ne odgovara priključenje) biće u tom trenutku najsiromašnija članica EU.

Problem je u tome kolika je razlika između trenutno najsiromašnije članice EU (Bugarske) i one koja se priključuje, kao i to kakvi su mehanizmi postavljeni da se to ispravi. Srbija trenutno kaska za Bugarskom skoro 28% i razlika se svake godine produbljuje i zbog toga Srbija nikada neće biti primljena u EU. Nekada sam govorio "neće biti primljena dok se ne dovede u red" ali više ne verujem da Srbiji ima pomoći. Žao mi je, sami ste napravili sistem kakav ste napravili, sad 'uživajte' u plodovima svog (ne)rada.

Zoran

pre 5 godina

Srbiji tek predstoji glad. A onda ce svi pohrliti u okolinu Beograda jer ce sam Beograd postati prenatrpana dzungla. Zapravo Beograd i 100 Km od Beograda ce samo i preostati od Srbije.

Andreja Analiticar Belosvetski

pre 5 godina

A gde se denule Socijalne Sluzbe koje bi morale o tome da povedu racuna o svakom stanovniku Srbije koji nije zbrinut na bilo koji nacin? Vlada Srbije bi morala pod hitno da reaguje na ovu vest i pocne da radi svoj posao - da brine o stanovnicima Srbije.

Sasa

pre 5 godina

Eto ti predsedniče prave slike srbije, a i komentari govore sve, koju vi statistiku imate ispred sebe da bi narod ovako komentarisao i 500,000 bili siromašni....

Nekome Dembelija, a nekome Srbija

pre 5 godina

Kazete Da je deo Evropske unije, Srbija bi bila njena najsiromašnija članica.
mislim koliko je ovo cinicno, pa da su Makedonija, Albanija, Bosna deo EU, ko bi bio najsiromasniji.
Porediti jednu drzavu van EU sa clanicama EU je smesno.
Kod nas je tacno da se novac i moc nalaze u rukama privilegoanih pojedinaca, narocito onih koji su se zatajkunizovali posle 5 oktobra, a ostali stanovnici, to jest ogromna vecina gladuje.

Big Salamy

pre 5 godina

Malo je to. Treba bar milion gladnih dok skapiraju da vlast ne valja. Samo neka izgladnjuju sirotinju, ne bih im bio u koži kad im stvarno krene pljuvačka na usta.
Ovo je još uvek malo. Treba to još da osiromaši.

Budala

pre 5 godina

Zivot u Srbiji je ocajno tezak. Nista ne funkcionise, pa zato ili cete po ceo dan da se borite sa vetrenjacama u prevozu, na salteru, u svojoj zgradi, ili cete da odustanete, od Srbije ili od pristojnog zivota.

Ostala sam u Srbiji jer obozavam ovu zemlju. Bila sam zaludjena nasim poreklom, istorijom, predivnim predelima i ljudima. Danas sam samo luda. Sta mi vrede brda i planine kad nemam 'leba da jedem. Zaposlena sam, ali sam iz Obrenovca, tako da sam od maja 2014 apsolutno siromasna.

Trebalo je da odem, jer ovde je svaki trud corav posao. Nije najgore materijalno siromastvo, gora je ova opsta sirotinja u glavi.

Cinik

pre 5 godina

Laz,laz.Nas bruto proizvod je ustalnom porastu, neto takodje,plate stalno rastu, sad ce i penzije.Ovo je orestrirani napad na nasegPredsednika. Ne prihvatam. UH,kako je tesko biti bot bez plate, za ovo sto sam napisao treba imati stomak.

Kentaur

pre 5 godina

Ma Djilas je kriv za to. Ili ovi statisticari ne znaju da smo mi najbolji u Evropi I da se ulazu milijarde $ diljem Srbije. Ocekujem da ih Vozd demantuje uz dozu redovne patetike

domacin

pre 5 godina

Srbija je bliza Africi no Evropi.
Otkako znam za sebe jedna te ista klika na vlasti samo u drugim funkcijama. Jednom opozicija drugi put na vlasti ali uvek isti ljudi.
Oni sve deblji, oholiji i bogatiji a narod sve mrsaviji, gladniji i jadniji. Srbija na putu za propast.

mios

pre 5 godina

Hahahahaha a oni automobili po gradu de ne moz preci ulicu 5min su inace sva kradena, ajde bre lazite nekog drugog. Vise od pola srbije zive ko bubreg u loju

kako da ne

pre 5 godina

Za sve su krivi prethodni koji su do duse otisli jos pre vise od 6 ipo godina ali nema veze hahahaha...Pogledajte samo ostavljen dug demokrata, pa pogledajte trenutni dug i videcete koliko su nas zaduzili od 2012 ovi ‘napredni’!!

bravo

pre 5 godina

Kosovo je Srbija.
(Miki, 17. oktobar 2018 20:19)

Tacno tako, Miki. Korelacija nije isto sto i kauzacija. Dokazno odavno.

Plus, onaj tamo sto se buni za donacije zrtvama rata, bolje bi bilo da se pita gde su nestale milijarde i milijarde dolara, a ne pisljivih 5 miliona, i to od 1990. do 2018.

kakav bre kod?

pre 5 godina

Iz danasnjeg teksta, preracunato: granica siromastva 16.800 dinara (pola svetske populacije) a ekstremnog siromastva 5,800 dinara mesecno po clanu.

dzo

pre 5 godina

Završio sam faks ..radim 10 sati dnevno i evo već nekoliko dana razmišljam kako da platim struju jer nemam od čega ..kola istekla mi registracija pre 20 dana i nisam registrovao jer nemam pare..a ako ne registrujem za nedelju dana moram da vratim tablice i to mora da platim..90% zarade mi ode na račune i hranu i to neku najjeftiniju..ako sebi kupim nešto tipa patike ili odeću taj mesec onda nemam za račune ..i jel sam ja siromašan..imam stan ..nasledio od babe...i auto star 16 godina.

Velja

pre 5 godina

5 miliona evra u Srebrenicu, dva puta po 5 miliona evra Dodiku, 5 miliona evra u Novo Sarajevo, 500.000 evra u Hercegovinu, Brnabicka dala Dodiku 10 mili evra,vodja obecao pomoc za 5 opstina u RS, Hilari 2 miliona evra, 5 miliona evra migrantima, 2 miliona evra fontana plus obecao 54 fontane,83.000 evra jelka.Sve ovo izracunajte pa ce te doci do zakljucka koliko je dece bolesne moglo biti izlecene i gladne dece nahranjene.

Slovenac 1952

pre 5 godina

Nisam vam JA kriv! Radili smo, zaradili, gradili, pa zaratili, vi prema svima i sad? Znam, sve smo vam drugi krivi! Jbg, uzeo sam srpsku Bosanku pre 45. godina a nisam ni znao! Nije loša, a imam samo da čutim i uživam!:)

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Spavate li mirno nazadnjaci i botovi??AVe spava sigurno ko bebica jer ga puno sramota koliko napredujemo ahahaha

Stingray

pre 5 godina

U komentarima je sprdnja na ovu vest, uglavnom klišei od pre par meseci u smislu zlatno doba, tigar u regionu, leteći automobili, metro koga nema....Već vidjeno i pomalo otrcano. Mene muči sledeće pitanje: ako je toliko gladnih i siromašnih, socijalno ugroženih na ivici egzistencije, zašto nema pobune? Dakle, ako nema pobune u ovakvoj lošoj situaciji, onda mogu da zaključim da narodu i nije toliko loše, što me vodi do sledećeg, a to je teorija da narod ima novca, (izvor : siva ekonomija van poreza koji bi trebalo da se plaća državi) nego se folira glumeći sirotinju kako ne bi navukli sebi na vrat poreske organe. Dokaz za moju teoriju možete da vidite svaki dan oko sebe: novi automobili, nove zgrade koje niču na sve strane i stanovi u njima koji imaju kupce, unapred prodati aranžmani za egzotična letovanja i zimovanja....Da zaključim: teško živi odredjen broj ljudi koji nisu kritična masa za pobunu, ostalima je dobro, jer "muljaju" i foliranti se da nemaju...

Bob

pre 5 godina

Vi bar imate i narodnu kuhinju. Vecina gradova po srbiji ih nema, a za sela da i ne pricam Rece li ova baba penzije im male po 26000, pa ja radim za 24000 pa ne idem u kuhinju i ne trazim pomoc, a imam idete.

Experience

pre 5 godina

Mene zanima jedna stvar. Ovi koji su odgovorni za ovo ponasanje, sta ce osecati u trenucima pred smrt, znajuci sta su uradili, znaju da im dolazi kraj, a ne znaju gde idu... a tamo gde idu, ne pomaze rodjacka veza, kesh i sl. Pa i Tile je pred smrt, dok je jos bio svestan, trazio svestenika...
Siguran sam u jedno, mira ni tad nece imati, a nesto mi govori, da ga ni sad nemaju.

Žeks©

pre 5 godina

Danas vest u Nemačkoj:
Građani imaju po bankama,
5977 milijardi eura...80 milijardi imaju više nego prošle godine u prvom tromesečju.
Kakva crna evropa,propala skroz.
P.S.Jedna firma gde povremeno radim(provera kvaliteta),mala firma, delatnost u vezi cevi za vozila.Imaju godišnji obrt,7,5 milijardi eura.Razmislite šta hoću da kažem sa ovim ciframa...
Žao mi je...mogli smo da budemo nešto,da smo bili pametni.

andrija

pre 5 godina

bravo vucicu...sto je najgore i opljacka drzava penzionere i gradjane za 1,5 milijardi eurai nikom nista a za racune ako ne platis odmah salju kod sudskog izvrsitelja...

Mimica

pre 5 godina

Jednostavno, polovina od tih su romi, oni imaju minimum 4 dece, koja tesko da idu u skolu. Mnogi imaju decu koja bi im trebala pomoci, ostali su verovatno siromasni i hrane se u kuhinjama za s. ugrozene. Sve je jednostavno samo treba razmisliti. Zaboravite da drzava brine o vama, to je nekada bilo, broinite sami o sebi kao sto je to obicaj na zapadu.

Rodjeni Beogradjanin nekoliko kolena unazad

pre 5 godina

Pa nije moguce...ne verujem.Ova vlada je najbolja i sastavljena od naprednih eksperata. Pa oni sami kazu kako je bolje nego sto je bilo ikada i to prvi put u istoriji.

Slobodan Milošević

pre 5 godina

Posle 24 godine otišao Cigo da se žali na Titov
grob na Dedinje, pa kaže:
- Joooj druže Tito, kako je lepo bilo dok si bio živ, a vidi sada, nema para nema penzije, kriza za hleb, kriza za vodu, kriza za struju..."
U to ga primeti redar koji se tuda muva, kao čuva grob, pa mu kaže:
- Gubi se Cigo odavde, sad da imam metaka u pištolju, sad bi te ubio.
A Cigo će na to:
- Čuješ druže Tito, ni metaka više nema.

dumpster diving championship

pre 5 godina

Ko kopa po kontejnerima ovde kad Vodja kaze da je zlatno doba?!? Zapanda propaganda, CIA, Vatikan, Iluminati, Vanzemunci, Londonski klub, zlocinacki Papa, peta kolona i naravno Djilas, svi su oni krivi zbog ovih laznih vesti! Jel tako botovi?

Nazalost Srbin

pre 5 godina

"Prema podacima Evropske mreže protiv siromaštva, u porastu je i siromaštvo zaposlenih i starih"

To su motaci kablova i slicni. Rade a zive ispod granice siromastva. Citaj Vucicu!

Nemanja

pre 5 godina

Bravo Vučicu ali stvarno bravo ti si Slobu stavio u dzep tvojim lažima i mahinacijama bi pozavideo i Baron Milhauzen i jos na izborima pobedis NEVEROVATNO

mrzim da radim subotom

pre 5 godina

Kako? Molim da mi se komentar objavi, mislim da mi niste objavili poslednjih dvadesetak komentara iako nikog u njima nisam uvredio. Hvala.

Back in Black

pre 5 godina

Samohrana majka sa dvoje dece dobila danas 10 000 dinara da placa mesecno vrtic.Alo bre lopovi da li ste vi svesni koliko jedna zenska osoba u zemlji Srbiji moze da ima platu,pa gde je struja,grejanje,voda sta da jedu ta deca koru od drveta.Kazu znate sta idite zalite se pre neki dan se isto tako jedna bunila pa mozda je greska.Onaj svevišnji prica kao da smo Danska, koliko nam je dobro da nas je sramota.

Branko

pre 5 godina

Ima nacina da covek ne bude siromasan i kljucno je da je to bitka sa samim sobom. Nema kukanja, nema predaje. Svaki posao se radi, svaki prihod je dobrodosao. Zaboravite drzavu, sem corbe nista ne moze da vam da, a corba nije resenje. Samo tri stvari su vazne za egzistenciju: krov nad glavom, odeca da nije hladno i hrana. Na ostalom cuvajte pare.

kaligula

pre 5 godina

Ne razumem zasto su ljudi siromasni? Zar ne mogu lepo da sednu na super brzi voz ili elektricni autobus (ako su iz unutrasnjosti) ili na metro (ako su iz Bg) i lepo potraze posao u Mercedesu, fabrici cipova Mubadala, fabrici avionskih delova, Tenisovoj klanici i dobro zarade od svog rada?

Back in Black

pre 5 godina

Samohrana majka sa dvoje dece dobila danas 10 000 dinara da placa mesecno vrtic.Alo bre lopovi da li ste vi svesni koliko jedna zenska osoba u zemlji Srbiji moze da ima platu,pa gde je struja,grejanje,voda sta da jedu ta deca koru od drveta.Kazu znate sta idite zalite se pre neki dan se isto tako jedna bunila pa mozda je greska.Onaj svevišnji prica kao da smo Danska, koliko nam je dobro da nas je sramota.

Velja

pre 5 godina

5 miliona evra u Srebrenicu, dva puta po 5 miliona evra Dodiku, 5 miliona evra u Novo Sarajevo, 500.000 evra u Hercegovinu, Brnabicka dala Dodiku 10 mili evra,vodja obecao pomoc za 5 opstina u RS, Hilari 2 miliona evra, 5 miliona evra migrantima, 2 miliona evra fontana plus obecao 54 fontane,83.000 evra jelka.Sve ovo izracunajte pa ce te doci do zakljucka koliko je dece bolesne moglo biti izlecene i gladne dece nahranjene.

kaligula

pre 5 godina

Ne razumem zasto su ljudi siromasni? Zar ne mogu lepo da sednu na super brzi voz ili elektricni autobus (ako su iz unutrasnjosti) ili na metro (ako su iz Bg) i lepo potraze posao u Mercedesu, fabrici cipova Mubadala, fabrici avionskih delova, Tenisovoj klanici i dobro zarade od svog rada?

Nazalost Srbin

pre 5 godina

"Prema podacima Evropske mreže protiv siromaštva, u porastu je i siromaštvo zaposlenih i starih"

To su motaci kablova i slicni. Rade a zive ispod granice siromastva. Citaj Vucicu!

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Spavate li mirno nazadnjaci i botovi??AVe spava sigurno ko bebica jer ga puno sramota koliko napredujemo ahahaha

andrija

pre 5 godina

bravo vucicu...sto je najgore i opljacka drzava penzionere i gradjane za 1,5 milijardi eurai nikom nista a za racune ako ne platis odmah salju kod sudskog izvrsitelja...

Nemanja

pre 5 godina

Bravo Vučicu ali stvarno bravo ti si Slobu stavio u dzep tvojim lažima i mahinacijama bi pozavideo i Baron Milhauzen i jos na izborima pobedis NEVEROVATNO

Mimica

pre 5 godina

Jednostavno, polovina od tih su romi, oni imaju minimum 4 dece, koja tesko da idu u skolu. Mnogi imaju decu koja bi im trebala pomoci, ostali su verovatno siromasni i hrane se u kuhinjama za s. ugrozene. Sve je jednostavno samo treba razmisliti. Zaboravite da drzava brine o vama, to je nekada bilo, broinite sami o sebi kao sto je to obicaj na zapadu.

dumpster diving championship

pre 5 godina

Ko kopa po kontejnerima ovde kad Vodja kaze da je zlatno doba?!? Zapanda propaganda, CIA, Vatikan, Iluminati, Vanzemunci, Londonski klub, zlocinacki Papa, peta kolona i naravno Djilas, svi su oni krivi zbog ovih laznih vesti! Jel tako botovi?

Slobodan Milošević

pre 5 godina

Posle 24 godine otišao Cigo da se žali na Titov
grob na Dedinje, pa kaže:
- Joooj druže Tito, kako je lepo bilo dok si bio živ, a vidi sada, nema para nema penzije, kriza za hleb, kriza za vodu, kriza za struju..."
U to ga primeti redar koji se tuda muva, kao čuva grob, pa mu kaže:
- Gubi se Cigo odavde, sad da imam metaka u pištolju, sad bi te ubio.
A Cigo će na to:
- Čuješ druže Tito, ni metaka više nema.

dzo

pre 5 godina

Završio sam faks ..radim 10 sati dnevno i evo već nekoliko dana razmišljam kako da platim struju jer nemam od čega ..kola istekla mi registracija pre 20 dana i nisam registrovao jer nemam pare..a ako ne registrujem za nedelju dana moram da vratim tablice i to mora da platim..90% zarade mi ode na račune i hranu i to neku najjeftiniju..ako sebi kupim nešto tipa patike ili odeću taj mesec onda nemam za račune ..i jel sam ja siromašan..imam stan ..nasledio od babe...i auto star 16 godina.

mios

pre 5 godina

Hahahahaha a oni automobili po gradu de ne moz preci ulicu 5min su inace sva kradena, ajde bre lazite nekog drugog. Vise od pola srbije zive ko bubreg u loju

Rodjeni Beogradjanin nekoliko kolena unazad

pre 5 godina

Pa nije moguce...ne verujem.Ova vlada je najbolja i sastavljena od naprednih eksperata. Pa oni sami kazu kako je bolje nego sto je bilo ikada i to prvi put u istoriji.

Cinik

pre 5 godina

Laz,laz.Nas bruto proizvod je ustalnom porastu, neto takodje,plate stalno rastu, sad ce i penzije.Ovo je orestrirani napad na nasegPredsednika. Ne prihvatam. UH,kako je tesko biti bot bez plate, za ovo sto sam napisao treba imati stomak.

domacin

pre 5 godina

Srbija je bliza Africi no Evropi.
Otkako znam za sebe jedna te ista klika na vlasti samo u drugim funkcijama. Jednom opozicija drugi put na vlasti ali uvek isti ljudi.
Oni sve deblji, oholiji i bogatiji a narod sve mrsaviji, gladniji i jadniji. Srbija na putu za propast.

Stingray

pre 5 godina

U komentarima je sprdnja na ovu vest, uglavnom klišei od pre par meseci u smislu zlatno doba, tigar u regionu, leteći automobili, metro koga nema....Već vidjeno i pomalo otrcano. Mene muči sledeće pitanje: ako je toliko gladnih i siromašnih, socijalno ugroženih na ivici egzistencije, zašto nema pobune? Dakle, ako nema pobune u ovakvoj lošoj situaciji, onda mogu da zaključim da narodu i nije toliko loše, što me vodi do sledećeg, a to je teorija da narod ima novca, (izvor : siva ekonomija van poreza koji bi trebalo da se plaća državi) nego se folira glumeći sirotinju kako ne bi navukli sebi na vrat poreske organe. Dokaz za moju teoriju možete da vidite svaki dan oko sebe: novi automobili, nove zgrade koje niču na sve strane i stanovi u njima koji imaju kupce, unapred prodati aranžmani za egzotična letovanja i zimovanja....Da zaključim: teško živi odredjen broj ljudi koji nisu kritična masa za pobunu, ostalima je dobro, jer "muljaju" i foliranti se da nemaju...

kako da ne

pre 5 godina

Za sve su krivi prethodni koji su do duse otisli jos pre vise od 6 ipo godina ali nema veze hahahaha...Pogledajte samo ostavljen dug demokrata, pa pogledajte trenutni dug i videcete koliko su nas zaduzili od 2012 ovi ‘napredni’!!

Kentaur

pre 5 godina

Ma Djilas je kriv za to. Ili ovi statisticari ne znaju da smo mi najbolji u Evropi I da se ulazu milijarde $ diljem Srbije. Ocekujem da ih Vozd demantuje uz dozu redovne patetike

Žeks©

pre 5 godina

Danas vest u Nemačkoj:
Građani imaju po bankama,
5977 milijardi eura...80 milijardi imaju više nego prošle godine u prvom tromesečju.
Kakva crna evropa,propala skroz.
P.S.Jedna firma gde povremeno radim(provera kvaliteta),mala firma, delatnost u vezi cevi za vozila.Imaju godišnji obrt,7,5 milijardi eura.Razmislite šta hoću da kažem sa ovim ciframa...
Žao mi je...mogli smo da budemo nešto,da smo bili pametni.

Bob

pre 5 godina

Vi bar imate i narodnu kuhinju. Vecina gradova po srbiji ih nema, a za sela da i ne pricam Rece li ova baba penzije im male po 26000, pa ja radim za 24000 pa ne idem u kuhinju i ne trazim pomoc, a imam idete.

mrzim da radim subotom

pre 5 godina

Kako? Molim da mi se komentar objavi, mislim da mi niste objavili poslednjih dvadesetak komentara iako nikog u njima nisam uvredio. Hvala.

Experience

pre 5 godina

Mene zanima jedna stvar. Ovi koji su odgovorni za ovo ponasanje, sta ce osecati u trenucima pred smrt, znajuci sta su uradili, znaju da im dolazi kraj, a ne znaju gde idu... a tamo gde idu, ne pomaze rodjacka veza, kesh i sl. Pa i Tile je pred smrt, dok je jos bio svestan, trazio svestenika...
Siguran sam u jedno, mira ni tad nece imati, a nesto mi govori, da ga ni sad nemaju.

bravo

pre 5 godina

Kosovo je Srbija.
(Miki, 17. oktobar 2018 20:19)

Tacno tako, Miki. Korelacija nije isto sto i kauzacija. Dokazno odavno.

Plus, onaj tamo sto se buni za donacije zrtvama rata, bolje bi bilo da se pita gde su nestale milijarde i milijarde dolara, a ne pisljivih 5 miliona, i to od 1990. do 2018.

Branko

pre 5 godina

Ima nacina da covek ne bude siromasan i kljucno je da je to bitka sa samim sobom. Nema kukanja, nema predaje. Svaki posao se radi, svaki prihod je dobrodosao. Zaboravite drzavu, sem corbe nista ne moze da vam da, a corba nije resenje. Samo tri stvari su vazne za egzistenciju: krov nad glavom, odeca da nije hladno i hrana. Na ostalom cuvajte pare.

kakav bre kod?

pre 5 godina

Iz danasnjeg teksta, preracunato: granica siromastva 16.800 dinara (pola svetske populacije) a ekstremnog siromastva 5,800 dinara mesecno po clanu.

Slovenac 1952

pre 5 godina

Nisam vam JA kriv! Radili smo, zaradili, gradili, pa zaratili, vi prema svima i sad? Znam, sve smo vam drugi krivi! Jbg, uzeo sam srpsku Bosanku pre 45. godina a nisam ni znao! Nije loša, a imam samo da čutim i uživam!:)

Budala

pre 5 godina

Zivot u Srbiji je ocajno tezak. Nista ne funkcionise, pa zato ili cete po ceo dan da se borite sa vetrenjacama u prevozu, na salteru, u svojoj zgradi, ili cete da odustanete, od Srbije ili od pristojnog zivota.

Ostala sam u Srbiji jer obozavam ovu zemlju. Bila sam zaludjena nasim poreklom, istorijom, predivnim predelima i ljudima. Danas sam samo luda. Sta mi vrede brda i planine kad nemam 'leba da jedem. Zaposlena sam, ali sam iz Obrenovca, tako da sam od maja 2014 apsolutno siromasna.

Trebalo je da odem, jer ovde je svaki trud corav posao. Nije najgore materijalno siromastvo, gora je ova opsta sirotinja u glavi.

Zoran

pre 5 godina

Srbiji tek predstoji glad. A onda ce svi pohrliti u okolinu Beograda jer ce sam Beograd postati prenatrpana dzungla. Zapravo Beograd i 100 Km od Beograda ce samo i preostati od Srbije.

Nekome Dembelija, a nekome Srbija

pre 5 godina

Kazete Da je deo Evropske unije, Srbija bi bila njena najsiromašnija članica.
mislim koliko je ovo cinicno, pa da su Makedonija, Albanija, Bosna deo EU, ko bi bio najsiromasniji.
Porediti jednu drzavu van EU sa clanicama EU je smesno.
Kod nas je tacno da se novac i moc nalaze u rukama privilegoanih pojedinaca, narocito onih koji su se zatajkunizovali posle 5 oktobra, a ostali stanovnici, to jest ogromna vecina gladuje.

Sasa

pre 5 godina

Eto ti predsedniče prave slike srbije, a i komentari govore sve, koju vi statistiku imate ispred sebe da bi narod ovako komentarisao i 500,000 bili siromašni....

Big Salamy

pre 5 godina

Malo je to. Treba bar milion gladnih dok skapiraju da vlast ne valja. Samo neka izgladnjuju sirotinju, ne bih im bio u koži kad im stvarno krene pljuvačka na usta.
Ovo je još uvek malo. Treba to još da osiromaši.

Andreja Analiticar Belosvetski

pre 5 godina

A gde se denule Socijalne Sluzbe koje bi morale o tome da povedu racuna o svakom stanovniku Srbije koji nije zbrinut na bilo koji nacin? Vlada Srbije bi morala pod hitno da reaguje na ovu vest i pocne da radi svoj posao - da brine o stanovnicima Srbije.

Aleksandar

pre 5 godina

To što bi Srbija bila najsiromašnija članica kad bi se priključila EU, to nije problem - ko god da se bude priključivao EU (sem Norveške i Švajcarske koje imaju otvoren poziv ali im trenutno ne odgovara priključenje) biće u tom trenutku najsiromašnija članica EU.

Problem je u tome kolika je razlika između trenutno najsiromašnije članice EU (Bugarske) i one koja se priključuje, kao i to kakvi su mehanizmi postavljeni da se to ispravi. Srbija trenutno kaska za Bugarskom skoro 28% i razlika se svake godine produbljuje i zbog toga Srbija nikada neće biti primljena u EU. Nekada sam govorio "neće biti primljena dok se ne dovede u red" ali više ne verujem da Srbiji ima pomoći. Žao mi je, sami ste napravili sistem kakav ste napravili, sad 'uživajte' u plodovima svog (ne)rada.

Mnogo lazu ovi napredni brate mnooooogoooooo

pre 5 godina

Kazete Da je deo Evropske unije, Srbija bi bila njena najsiromašnija članica.
mislim koliko je ovo cinicno, pa da su Makedonija, Albanija, Bosna deo EU, ko bi bio najsiromasniji.
Porediti jednu drzavu van EU sa clanicama EU je smesno.
Kod nas je tacno da se novac i moc nalaze u rukama privilegoanih pojedinaca, narocito onih koji su se zatajkunizovali posle 5 oktobra, a ostali stanovnici, to jest ogromna vecina gladuje.
(Nekome Dembelija, a nekome Srbija, 18. oktobar 2018 02:08)

Zapravo u izvestaju evropske komisije po indeksu siromastva Albanija, Bosna, Makedonija i Kososvo (jer Kosovo je za EU nezavisna drzava i tako je i vode u statistikama), stoje bolje od Srbije, tj Srbija je siromasnija zemlja od njih. Ispod Srbije su u tom izvestaju samo Moldavija i ratom zahvacena Ukrajna. Takodje na tom izvestaju stoji da je prosecna plata u Srbiji nesto manje od 320 eura, dok napredni tvrde da je oko 500.

kaligula

pre 5 godina

Ne razumem zasto su ljudi siromasni? Zar ne mogu lepo da sednu na super brzi voz ili elektricni autobus (ako su iz unutrasnjosti) ili na metro (ako su iz Bg) i lepo potraze posao u Mercedesu, fabrici cipova Mubadala, fabrici avionskih delova, Tenisovoj klanici i dobro zarade od svog rada?

Back in Black

pre 5 godina

Samohrana majka sa dvoje dece dobila danas 10 000 dinara da placa mesecno vrtic.Alo bre lopovi da li ste vi svesni koliko jedna zenska osoba u zemlji Srbiji moze da ima platu,pa gde je struja,grejanje,voda sta da jedu ta deca koru od drveta.Kazu znate sta idite zalite se pre neki dan se isto tako jedna bunila pa mozda je greska.Onaj svevišnji prica kao da smo Danska, koliko nam je dobro da nas je sramota.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

"Prema podacima Evropske mreže protiv siromaštva, u porastu je i siromaštvo zaposlenih i starih"

To su motaci kablova i slicni. Rade a zive ispod granice siromastva. Citaj Vucicu!

Velja

pre 5 godina

5 miliona evra u Srebrenicu, dva puta po 5 miliona evra Dodiku, 5 miliona evra u Novo Sarajevo, 500.000 evra u Hercegovinu, Brnabicka dala Dodiku 10 mili evra,vodja obecao pomoc za 5 opstina u RS, Hilari 2 miliona evra, 5 miliona evra migrantima, 2 miliona evra fontana plus obecao 54 fontane,83.000 evra jelka.Sve ovo izracunajte pa ce te doci do zakljucka koliko je dece bolesne moglo biti izlecene i gladne dece nahranjene.

andrija

pre 5 godina

bravo vucicu...sto je najgore i opljacka drzava penzionere i gradjane za 1,5 milijardi eurai nikom nista a za racune ako ne platis odmah salju kod sudskog izvrsitelja...

"ako za 6 meseci ne osetite boljitak, odlazim"-AVe 2012-te

pre 5 godina

Spavate li mirno nazadnjaci i botovi??AVe spava sigurno ko bebica jer ga puno sramota koliko napredujemo ahahaha

Nemanja

pre 5 godina

Bravo Vučicu ali stvarno bravo ti si Slobu stavio u dzep tvojim lažima i mahinacijama bi pozavideo i Baron Milhauzen i jos na izborima pobedis NEVEROVATNO

dumpster diving championship

pre 5 godina

Ko kopa po kontejnerima ovde kad Vodja kaze da je zlatno doba?!? Zapanda propaganda, CIA, Vatikan, Iluminati, Vanzemunci, Londonski klub, zlocinacki Papa, peta kolona i naravno Djilas, svi su oni krivi zbog ovih laznih vesti! Jel tako botovi?

Slobodan Milošević

pre 5 godina

Posle 24 godine otišao Cigo da se žali na Titov
grob na Dedinje, pa kaže:
- Joooj druže Tito, kako je lepo bilo dok si bio živ, a vidi sada, nema para nema penzije, kriza za hleb, kriza za vodu, kriza za struju..."
U to ga primeti redar koji se tuda muva, kao čuva grob, pa mu kaže:
- Gubi se Cigo odavde, sad da imam metaka u pištolju, sad bi te ubio.
A Cigo će na to:
- Čuješ druže Tito, ni metaka više nema.

Rodjeni Beogradjanin nekoliko kolena unazad

pre 5 godina

Pa nije moguce...ne verujem.Ova vlada je najbolja i sastavljena od naprednih eksperata. Pa oni sami kazu kako je bolje nego sto je bilo ikada i to prvi put u istoriji.

kako da ne

pre 5 godina

Za sve su krivi prethodni koji su do duse otisli jos pre vise od 6 ipo godina ali nema veze hahahaha...Pogledajte samo ostavljen dug demokrata, pa pogledajte trenutni dug i videcete koliko su nas zaduzili od 2012 ovi ‘napredni’!!

dzo

pre 5 godina

Završio sam faks ..radim 10 sati dnevno i evo već nekoliko dana razmišljam kako da platim struju jer nemam od čega ..kola istekla mi registracija pre 20 dana i nisam registrovao jer nemam pare..a ako ne registrujem za nedelju dana moram da vratim tablice i to mora da platim..90% zarade mi ode na račune i hranu i to neku najjeftiniju..ako sebi kupim nešto tipa patike ili odeću taj mesec onda nemam za račune ..i jel sam ja siromašan..imam stan ..nasledio od babe...i auto star 16 godina.

bravo

pre 5 godina

Kosovo je Srbija.
(Miki, 17. oktobar 2018 20:19)

Tacno tako, Miki. Korelacija nije isto sto i kauzacija. Dokazno odavno.

Plus, onaj tamo sto se buni za donacije zrtvama rata, bolje bi bilo da se pita gde su nestale milijarde i milijarde dolara, a ne pisljivih 5 miliona, i to od 1990. do 2018.

Kentaur

pre 5 godina

Ma Djilas je kriv za to. Ili ovi statisticari ne znaju da smo mi najbolji u Evropi I da se ulazu milijarde $ diljem Srbije. Ocekujem da ih Vozd demantuje uz dozu redovne patetike

Cinik

pre 5 godina

Laz,laz.Nas bruto proizvod je ustalnom porastu, neto takodje,plate stalno rastu, sad ce i penzije.Ovo je orestrirani napad na nasegPredsednika. Ne prihvatam. UH,kako je tesko biti bot bez plate, za ovo sto sam napisao treba imati stomak.

Bob

pre 5 godina

Vi bar imate i narodnu kuhinju. Vecina gradova po srbiji ih nema, a za sela da i ne pricam Rece li ova baba penzije im male po 26000, pa ja radim za 24000 pa ne idem u kuhinju i ne trazim pomoc, a imam idete.

domacin

pre 5 godina

Srbija je bliza Africi no Evropi.
Otkako znam za sebe jedna te ista klika na vlasti samo u drugim funkcijama. Jednom opozicija drugi put na vlasti ali uvek isti ljudi.
Oni sve deblji, oholiji i bogatiji a narod sve mrsaviji, gladniji i jadniji. Srbija na putu za propast.

Experience

pre 5 godina

Mene zanima jedna stvar. Ovi koji su odgovorni za ovo ponasanje, sta ce osecati u trenucima pred smrt, znajuci sta su uradili, znaju da im dolazi kraj, a ne znaju gde idu... a tamo gde idu, ne pomaze rodjacka veza, kesh i sl. Pa i Tile je pred smrt, dok je jos bio svestan, trazio svestenika...
Siguran sam u jedno, mira ni tad nece imati, a nesto mi govori, da ga ni sad nemaju.

Mimica

pre 5 godina

Jednostavno, polovina od tih su romi, oni imaju minimum 4 dece, koja tesko da idu u skolu. Mnogi imaju decu koja bi im trebala pomoci, ostali su verovatno siromasni i hrane se u kuhinjama za s. ugrozene. Sve je jednostavno samo treba razmisliti. Zaboravite da drzava brine o vama, to je nekada bilo, broinite sami o sebi kao sto je to obicaj na zapadu.

mios

pre 5 godina

Hahahahaha a oni automobili po gradu de ne moz preci ulicu 5min su inace sva kradena, ajde bre lazite nekog drugog. Vise od pola srbije zive ko bubreg u loju

Budala

pre 5 godina

Zivot u Srbiji je ocajno tezak. Nista ne funkcionise, pa zato ili cete po ceo dan da se borite sa vetrenjacama u prevozu, na salteru, u svojoj zgradi, ili cete da odustanete, od Srbije ili od pristojnog zivota.

Ostala sam u Srbiji jer obozavam ovu zemlju. Bila sam zaludjena nasim poreklom, istorijom, predivnim predelima i ljudima. Danas sam samo luda. Sta mi vrede brda i planine kad nemam 'leba da jedem. Zaposlena sam, ali sam iz Obrenovca, tako da sam od maja 2014 apsolutno siromasna.

Trebalo je da odem, jer ovde je svaki trud corav posao. Nije najgore materijalno siromastvo, gora je ova opsta sirotinja u glavi.

Slovenac 1952

pre 5 godina

Nisam vam JA kriv! Radili smo, zaradili, gradili, pa zaratili, vi prema svima i sad? Znam, sve smo vam drugi krivi! Jbg, uzeo sam srpsku Bosanku pre 45. godina a nisam ni znao! Nije loša, a imam samo da čutim i uživam!:)

kakav bre kod?

pre 5 godina

Iz danasnjeg teksta, preracunato: granica siromastva 16.800 dinara (pola svetske populacije) a ekstremnog siromastva 5,800 dinara mesecno po clanu.

Žeks©

pre 5 godina

Danas vest u Nemačkoj:
Građani imaju po bankama,
5977 milijardi eura...80 milijardi imaju više nego prošle godine u prvom tromesečju.
Kakva crna evropa,propala skroz.
P.S.Jedna firma gde povremeno radim(provera kvaliteta),mala firma, delatnost u vezi cevi za vozila.Imaju godišnji obrt,7,5 milijardi eura.Razmislite šta hoću da kažem sa ovim ciframa...
Žao mi je...mogli smo da budemo nešto,da smo bili pametni.

mrzim da radim subotom

pre 5 godina

Kako? Molim da mi se komentar objavi, mislim da mi niste objavili poslednjih dvadesetak komentara iako nikog u njima nisam uvredio. Hvala.

Sasa

pre 5 godina

Eto ti predsedniče prave slike srbije, a i komentari govore sve, koju vi statistiku imate ispred sebe da bi narod ovako komentarisao i 500,000 bili siromašni....

Big Salamy

pre 5 godina

Malo je to. Treba bar milion gladnih dok skapiraju da vlast ne valja. Samo neka izgladnjuju sirotinju, ne bih im bio u koži kad im stvarno krene pljuvačka na usta.
Ovo je još uvek malo. Treba to još da osiromaši.

Stingray

pre 5 godina

U komentarima je sprdnja na ovu vest, uglavnom klišei od pre par meseci u smislu zlatno doba, tigar u regionu, leteći automobili, metro koga nema....Već vidjeno i pomalo otrcano. Mene muči sledeće pitanje: ako je toliko gladnih i siromašnih, socijalno ugroženih na ivici egzistencije, zašto nema pobune? Dakle, ako nema pobune u ovakvoj lošoj situaciji, onda mogu da zaključim da narodu i nije toliko loše, što me vodi do sledećeg, a to je teorija da narod ima novca, (izvor : siva ekonomija van poreza koji bi trebalo da se plaća državi) nego se folira glumeći sirotinju kako ne bi navukli sebi na vrat poreske organe. Dokaz za moju teoriju možete da vidite svaki dan oko sebe: novi automobili, nove zgrade koje niču na sve strane i stanovi u njima koji imaju kupce, unapred prodati aranžmani za egzotična letovanja i zimovanja....Da zaključim: teško živi odredjen broj ljudi koji nisu kritična masa za pobunu, ostalima je dobro, jer "muljaju" i foliranti se da nemaju...

Branko

pre 5 godina

Ima nacina da covek ne bude siromasan i kljucno je da je to bitka sa samim sobom. Nema kukanja, nema predaje. Svaki posao se radi, svaki prihod je dobrodosao. Zaboravite drzavu, sem corbe nista ne moze da vam da, a corba nije resenje. Samo tri stvari su vazne za egzistenciju: krov nad glavom, odeca da nije hladno i hrana. Na ostalom cuvajte pare.

Zoran

pre 5 godina

Srbiji tek predstoji glad. A onda ce svi pohrliti u okolinu Beograda jer ce sam Beograd postati prenatrpana dzungla. Zapravo Beograd i 100 Km od Beograda ce samo i preostati od Srbije.

Andreja Analiticar Belosvetski

pre 5 godina

A gde se denule Socijalne Sluzbe koje bi morale o tome da povedu racuna o svakom stanovniku Srbije koji nije zbrinut na bilo koji nacin? Vlada Srbije bi morala pod hitno da reaguje na ovu vest i pocne da radi svoj posao - da brine o stanovnicima Srbije.

Nekome Dembelija, a nekome Srbija

pre 5 godina

Kazete Da je deo Evropske unije, Srbija bi bila njena najsiromašnija članica.
mislim koliko je ovo cinicno, pa da su Makedonija, Albanija, Bosna deo EU, ko bi bio najsiromasniji.
Porediti jednu drzavu van EU sa clanicama EU je smesno.
Kod nas je tacno da se novac i moc nalaze u rukama privilegoanih pojedinaca, narocito onih koji su se zatajkunizovali posle 5 oktobra, a ostali stanovnici, to jest ogromna vecina gladuje.

Aleksandar

pre 5 godina

To što bi Srbija bila najsiromašnija članica kad bi se priključila EU, to nije problem - ko god da se bude priključivao EU (sem Norveške i Švajcarske koje imaju otvoren poziv ali im trenutno ne odgovara priključenje) biće u tom trenutku najsiromašnija članica EU.

Problem je u tome kolika je razlika između trenutno najsiromašnije članice EU (Bugarske) i one koja se priključuje, kao i to kakvi su mehanizmi postavljeni da se to ispravi. Srbija trenutno kaska za Bugarskom skoro 28% i razlika se svake godine produbljuje i zbog toga Srbija nikada neće biti primljena u EU. Nekada sam govorio "neće biti primljena dok se ne dovede u red" ali više ne verujem da Srbiji ima pomoći. Žao mi je, sami ste napravili sistem kakav ste napravili, sad 'uživajte' u plodovima svog (ne)rada.

Mnogo lazu ovi napredni brate mnooooogoooooo

pre 5 godina

Kazete Da je deo Evropske unije, Srbija bi bila njena najsiromašnija članica.
mislim koliko je ovo cinicno, pa da su Makedonija, Albanija, Bosna deo EU, ko bi bio najsiromasniji.
Porediti jednu drzavu van EU sa clanicama EU je smesno.
Kod nas je tacno da se novac i moc nalaze u rukama privilegoanih pojedinaca, narocito onih koji su se zatajkunizovali posle 5 oktobra, a ostali stanovnici, to jest ogromna vecina gladuje.
(Nekome Dembelija, a nekome Srbija, 18. oktobar 2018 02:08)

Zapravo u izvestaju evropske komisije po indeksu siromastva Albanija, Bosna, Makedonija i Kososvo (jer Kosovo je za EU nezavisna drzava i tako je i vode u statistikama), stoje bolje od Srbije, tj Srbija je siromasnija zemlja od njih. Ispod Srbije su u tom izvestaju samo Moldavija i ratom zahvacena Ukrajna. Takodje na tom izvestaju stoji da je prosecna plata u Srbiji nesto manje od 320 eura, dok napredni tvrde da je oko 500.