Nedelja, 22.10.2017.

15:39

MUP: Policajka u Zemunu fizički napadnuta zbog parkinga

Policijska službenica Marija Jovanović Katić napadnuta je ispred Policijske stanice Zemun, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Izvor: B92

MUP: Policajka u Zemunu fizièki napadnuta zbog parkinga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Hit

pre 6 godina

"Vracaju se devedesete utoke i air max patike! Dobrodosli u devedesete, nikakve nema razlike!"
Poslednjih nedelju dana citam vesti i malo citam, malo gledam datum objave, ne verujem da je 2017. Vratili smo se u najgora vremena, samo sto ova kad uzmu maha nece nista moci da ih zaustavi. Narod je sve nezadovoljniji, sve depresivniji i skloniji agresiji i ko zna cemu jos. Prosecnog gradjanina pitaj sta za njega danas predstavlja MUP, drzava i zakon pa bezi u zaklon kad krene te gadja necim. Sistem vrednosti boluje od nekroze i iz dana u dan se sve vise raspada, dok mi tako gubavi samo cekamo ko ce prvi da poludi i da pocne ovakve stvari da radi, nazalost ovo je samo pocetak i iskreno se plasim onoga sto dolazi, a ne verujem da smo daleko od scene sa nozem i GSP-om punom ljudi.
Ko moze, nek bezi i nek se ne vraca nikada.

d.ignjatovic

pre 6 godina

imali pistolj policajka i sto ga nihe upotrebila u svoju odbranu.cemu policija ako ne moze i
i ne ume da se brani i huligana polozi potrbuske na trotoar

John

pre 6 godina

(Mrkva, 22. oktobar 2017 17:55)
...
jer nisu policajci dužni da gataju zašto on neće da izađe iz vozila. Kod njih važi pravilo "worst case scenario" iliti - uvek pretpostavljaj najgore. Zato, kada se najgore i desi, neće biti iznenađenja ("sneg u januaru iznenadio putare" = "čovek sa pištoljem iznenadio i upucao kompletnu patrolu saobraćajne policije").
Ako kod njih nećeš da izađeš, pretpostavljaju da vadiš pištolj ili spremaš bombu da aktiviraš.
Vozilu prilaze sa rukom na pištolju.

A kod nas važi onaj čuveni sistem "neće valjda". A kad bude da "hoće" posle đavo kriv...
Plus što naši imaju fiks ideju da mogu i treba da reaguju u situacijama kada su brojčano slabiji umesto da zovu pojačanje.
Tako pre par godina izgiboše u banci u Beogradu - plačka banke, krimosi unutra a patrola krenula da uđe. Umesto da zovu interventnu, Žandarmeriju, SAJ ili koga treba.
Pitam se, čemu li ih uče u Kamenici...

Udri Brus Li

pre 6 godina

@Milena

To je tačno. Pre neki dan vidim na autobuskoj stanici policajku, samu, visine oko 160 cm i telesne mase od max. 45 kila sa sve opremom. Pendrek za pojasom joj dopire do ispod kolena, a sumnjam i da svojom ručicom pištolj može da uhvati kako treba, jer CZ99 ima prilično debelu dršku. Ako nije majstor borilačkih veština (a i tada, jer ulične frke su skroz druga priča), koga će ta da onesposobi? Svojevremeno je standard za čuvene Bobije u Londonu bila visina od najmanje 185, da bi, iako nenaoružani, svojom pojavom ulivali poštovanje. Rodna ravnopravnost i sve to, OK, ali ima li naša policija neke standarde, visina, težina, fizička pripremljenost? Ne nego 4 meseca kursa pa na ulicu. Ako ništa drugo, bar imamo krupnih momaka i devojaka.

Milena

pre 6 godina

Policajke bi trebalo da ozbiljno shvataju svoj posao po pitanju obuke u fizičkim obračunima, a ne da šetaju našminkane i pokušavaju da budu ribe. Isto tako moraju da se primaju krupnije žene, zbog prirode posla, kao i krupniji muškarci. To je ozbiljna profesija bazirana na fizičkoj spremnosti. Treba i da porade na svom stavu i agresivnosti, jer deluju često nesigurno, mnogo se trude da sačuvaju ženstvenost koja je krajnje nebitna dok si na dužnosti. Devojke, ojačajte, i iznutra i spolja.

vlada

pre 6 godina

koja je svrha imati policajke sem kolegama da prekrate noćnu smenu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mlisav, 22. oktobar 2017 16:05)

Mozda ti se sestra ili cerka zaposle kao policajke, ko zna.
Da li ces i tada imati ovakvo misljenje o zenama u Policiji?

Lemi

pre 6 godina

'...Očekujem hitnu i oštru reakciju nadležnih organa, pre svega jer je u pitanju žena.'

Ovde je pol nebitan, ali je sada moderno to isticati ako je zensko u pitanju.
Napadnut je policajac i za to ga treba rebnuti, a ne zato sto je policajac - zena.

Gastarbeiter

pre 6 godina

Cuj napadaju policajce...PA stavrno je Srbija divljina...U Nemackoj gde zivim Policija uvek ide u dvoje...a nikada nisam cuo da je neko napao policajca,jer mora da bi prosao kao bos po trnju,ali sam gledao kako policija hapsi i to policajke,jednoga desnicara na ulici,mladica od nekih 30 godina u najvecoj snazi,tako su ga smotale na zemlju da sam se ja nasao u cudu a kako je bilo njemu mogu samo da pomislim,za 2 minuta su dosla nekoliko kola policije tako su ga grubo strpala u vozilu i odvela da sam ostao zadivljen,a kamo li da je napao policiju...UBILI BI GA OD BATINA NALICU MESTA,,,garatnovano...A polsle ide prijava sud i sigurna robija a novcana kazna tek pa nadoknada za dusevni i telesni bol.....POLICIJA NESME DA SE OMETA U RADU MA STA RADILA...Ako se nekome ne svidja kako rade postoje sluzbe u okviru policije gde mozete kao gradjanin uloziti prigovor i sigurno ce gradjanin biti obavesten o postupku po prijavi...a o napadu na policiju ni govora...

Banderaš

pre 6 godina

Potpuno nepoštovanje države i državnih organa vraća se kao bumerang zbog bahatosti političara, grubog odnosa politike prema sopstvenim građanima, ignorisanjem osnovnih ljudskih prava građana i besnilu koje vlada u vladajućoj strukturi. Na žalost, jedan potpuno očekivan tok događaja.

Zoran

pre 6 godina

Nekada davno, dok je još bila milicija a ne policija, kad nekog privedu zbog ovakvog nekog slučaja, obično se pričalo: "Naj**** je. Ima da ga vežu za radijator".
Naime, i tada je bio zakon 48 sati pa ako nema osnova puste te kući. A to "vezali ga za radijator" je značilo da te lisicama prikače za onu čel. cevku i to u potpuno praznoj kancelariji! Nema ama baš ništa. Onda te tako ostave jedno 30-ak sati samog da niti stojiš, niti sediš niti ležiš zakatančen. Niko ne ulazi niti se pojavljuje da te bilo šta pita. Možeš da se dernjaš koliko te grlo nosi. E onda, ako te puste napolje, izlaziš upišan do grla, žedan, gladan itd...
Pa se opet džekiraj sa murijom...

Ozbiljniji slučajevi bili su drugojačije tretirani. Verovatno i što su imali advokate i što se očekivalo da će dobiti krivicu i sl... A i poznavali su se, brate. Isto kao i danas.

Nikad se nisam našao u toj situaciji a nisam se ni zamerao miliciji. Ali imao sam nekih *****vitih drugara iz kraja koji su mi to ispričali.

Zvezdaš

pre 6 godina

Radio sam u beču kao obezbeđenje na mesto za iskrcavanje putnika koje je namenjeno isključivo za turističke autobuse i svakog dana po najmanje 20 automobila su pokušavali da se parkiraju tu i neki su su vrlo agresivni i vulgarni bili kada sam im rekao da ne smeju tu da se parkiraju..Mnogi vozači automobila ne poštuju pravila o parkiranju i onda nađu još da budu agresivni i vulgarni kad trebaju da plate kaznu a sami su krivi..strašno..

zlopamtilo

pre 6 godina

Problem je sto se uloga policije danas dozivljava kao u stara dobra vremena , beskompromisni zastitnici rezima a ne drzave I naroda .Takav imidz dobrim delom duguju svom ministru.

manara

pre 6 godina

Nema samo kod nas žena u uniformi, ali samo kod nas ima da je policajac SAM na duznosti.
Ne samo sto kolega u normalnim zemljama pruža podršku, već i na sudu važi kao svedok.

Anarhija je zakon...

pre 6 godina

Ma sve treba ukinuti i komunalnu policiju i policiju i javne izvršitelje i javne beležnike ma sve... svima motke i noževe podeliti pa zakon ulice da vlada. E stoko jedna, država je civilizacijska tekovina... nemaju svi narodi državu... neki je pak imaju ali ne znaju šta će sa njom.
P.S. Pardon znaju, hoće samo da je podkradaju.

Mrkva

pre 6 godina

U Americi ukoliko nećeš da izađeš iz kola i pokažeš legitimaciju policajci ti razlupaju prozor i izvuku te napolje. Stoka samo silu razume, a ti se posle žali bogu ocu ako hoćeš.

milojko

pre 6 godina

Kakvo diletantsko izlaganje direktora policije! "...PRE SVEGA što je napadnuta žena..."! Pa nije se ta žena našla tu kao privatno lice nego je sluŸbena naoružana i valjda obučena za te situacije. Kako bi zaštitila građane ako ni sebe nije u stanju? Bilo Ÿensko ili muško, svaki policijski službenik koji je nesposoban da savlada nenaoružanog pojedinca treba da bude suspendovan. Neka gaji hrčke.

mrno

pre 6 godina

ja bih muriu zastitio kao bele medvede.... za svako delo ucinjeno protiv policajca, dupla kazna zatvora... isto tako bi im nametnuo vecu odgovornost.. za svako krivicno delo pocinjeno od strane policajca, opet dupla kazna...

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

A što da se ne bahanališe kad zna da ovde nema institucija i da radi ko šta hoće?
Da su pametni pa da dobije 6 meseci zatvora i posle će da cvrkuće kad izađe.
Ako napravi sledeće slično delo 2 godine zatvora.
Svi će da se smire ali džaba kad u ovoj raspaloj zemlji možeš da budeš na slobodi i da ti nađu 100 kg droge...

Filmofil

pre 6 godina

Dokle ćete biti u zabludi da žena može biti policajac i vojnik. Propadosmo od kada žene hoće da budu muškarci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 22. oktobar 2017 16:32)

Jeste sve upropastise zene policajci i vojnici. Sram vas bilo sve koji ovako komentarisete. Treba specijalac po parkingu?
Upropasti vas primitivizam koji se nalazi i u vasem komentaru i nasilno mizogino drustvo.

kraja

pre 6 godina

..."OSNOVANA SUMNJA da je napao uniformisano lice"...???
...a uniformisano lice je prebaceno u bolnicu zbog "osnovane sumnje"...???
...imate problem sa kvalifikacijom jer ne znate ko je napadac...???

...posle od napada na predsednika ne bude nista, a napadac pusten iz pritvora posle tri dana...???
...od driftovanja, napada na kolonu, poternice interpola, droge, krivicnih prijava, oruzja, nista, bas nista...???

petar

pre 6 godina

Misli da zato što je žensko da može i sme tako da se ponaša.

Da smo u Americi, i da je par puta odbio da izađe iz kola podignutih ruku u vazduh, već bi bio izbušen da ga ne bi zaikrpili svi hirurzi KBC Zemun.

A policajka je mogla da pa bude ozbiljno povređena i da ostane invalid zbog tog maloumnika.

momcilo

pre 6 godina

Kad niste onu bitangu u Novom Sadu dobro naucili pameti pa odmah poslali na dugogodisnju robiju kada je napao policajku, onda je logicno da ce se ovakve stvari sve cesce desavati.

Organized c.

pre 6 godina

Kolika neko treba da bude bahat, osion ili, pak, lud pa da na parkingu ispred policijske stanice napadne (na bilo koji način) dežurnog policajca? Jedna stvar je veoma veorovatna. Takvima je to barem dva-tri puta prolazilo bez bilo kakvih posledica. Neka se čelnici MUP, tužilaštvo i sudstvo zapitaju kako i zašto.

petar

pre 6 godina

Misli da zato što je žensko da može i sme tako da se ponaša.

Da smo u Americi, i da je par puta odbio da izađe iz kola podignutih ruku u vazduh, već bi bio izbušen da ga ne bi zaikrpili svi hirurzi KBC Zemun.

A policajka je mogla da pa bude ozbiljno povređena i da ostane invalid zbog tog maloumnika.

Organized c.

pre 6 godina

Kolika neko treba da bude bahat, osion ili, pak, lud pa da na parkingu ispred policijske stanice napadne (na bilo koji način) dežurnog policajca? Jedna stvar je veoma veorovatna. Takvima je to barem dva-tri puta prolazilo bez bilo kakvih posledica. Neka se čelnici MUP, tužilaštvo i sudstvo zapitaju kako i zašto.

zlopamtilo

pre 6 godina

Problem je sto se uloga policije danas dozivljava kao u stara dobra vremena , beskompromisni zastitnici rezima a ne drzave I naroda .Takav imidz dobrim delom duguju svom ministru.

kraja

pre 6 godina

..."OSNOVANA SUMNJA da je napao uniformisano lice"...???
...a uniformisano lice je prebaceno u bolnicu zbog "osnovane sumnje"...???
...imate problem sa kvalifikacijom jer ne znate ko je napadac...???

...posle od napada na predsednika ne bude nista, a napadac pusten iz pritvora posle tri dana...???
...od driftovanja, napada na kolonu, poternice interpola, droge, krivicnih prijava, oruzja, nista, bas nista...???

momcilo

pre 6 godina

Kad niste onu bitangu u Novom Sadu dobro naucili pameti pa odmah poslali na dugogodisnju robiju kada je napao policajku, onda je logicno da ce se ovakve stvari sve cesce desavati.

manara

pre 6 godina

Nema samo kod nas žena u uniformi, ali samo kod nas ima da je policajac SAM na duznosti.
Ne samo sto kolega u normalnim zemljama pruža podršku, već i na sudu važi kao svedok.

mrno

pre 6 godina

ja bih muriu zastitio kao bele medvede.... za svako delo ucinjeno protiv policajca, dupla kazna zatvora... isto tako bi im nametnuo vecu odgovornost.. za svako krivicno delo pocinjeno od strane policajca, opet dupla kazna...

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

A što da se ne bahanališe kad zna da ovde nema institucija i da radi ko šta hoće?
Da su pametni pa da dobije 6 meseci zatvora i posle će da cvrkuće kad izađe.
Ako napravi sledeće slično delo 2 godine zatvora.
Svi će da se smire ali džaba kad u ovoj raspaloj zemlji možeš da budeš na slobodi i da ti nađu 100 kg droge...

Filmofil

pre 6 godina

Dokle ćete biti u zabludi da žena može biti policajac i vojnik. Propadosmo od kada žene hoće da budu muškarci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 22. oktobar 2017 16:32)

Jeste sve upropastise zene policajci i vojnici. Sram vas bilo sve koji ovako komentarisete. Treba specijalac po parkingu?
Upropasti vas primitivizam koji se nalazi i u vasem komentaru i nasilno mizogino drustvo.

Lemi

pre 6 godina

'...Očekujem hitnu i oštru reakciju nadležnih organa, pre svega jer je u pitanju žena.'

Ovde je pol nebitan, ali je sada moderno to isticati ako je zensko u pitanju.
Napadnut je policajac i za to ga treba rebnuti, a ne zato sto je policajac - zena.

Milena

pre 6 godina

Policajke bi trebalo da ozbiljno shvataju svoj posao po pitanju obuke u fizičkim obračunima, a ne da šetaju našminkane i pokušavaju da budu ribe. Isto tako moraju da se primaju krupnije žene, zbog prirode posla, kao i krupniji muškarci. To je ozbiljna profesija bazirana na fizičkoj spremnosti. Treba i da porade na svom stavu i agresivnosti, jer deluju često nesigurno, mnogo se trude da sačuvaju ženstvenost koja je krajnje nebitna dok si na dužnosti. Devojke, ojačajte, i iznutra i spolja.

milojko

pre 6 godina

Kakvo diletantsko izlaganje direktora policije! "...PRE SVEGA što je napadnuta žena..."! Pa nije se ta žena našla tu kao privatno lice nego je sluŸbena naoružana i valjda obučena za te situacije. Kako bi zaštitila građane ako ni sebe nije u stanju? Bilo Ÿensko ili muško, svaki policijski službenik koji je nesposoban da savlada nenaoružanog pojedinca treba da bude suspendovan. Neka gaji hrčke.

Gastarbeiter

pre 6 godina

Cuj napadaju policajce...PA stavrno je Srbija divljina...U Nemackoj gde zivim Policija uvek ide u dvoje...a nikada nisam cuo da je neko napao policajca,jer mora da bi prosao kao bos po trnju,ali sam gledao kako policija hapsi i to policajke,jednoga desnicara na ulici,mladica od nekih 30 godina u najvecoj snazi,tako su ga smotale na zemlju da sam se ja nasao u cudu a kako je bilo njemu mogu samo da pomislim,za 2 minuta su dosla nekoliko kola policije tako su ga grubo strpala u vozilu i odvela da sam ostao zadivljen,a kamo li da je napao policiju...UBILI BI GA OD BATINA NALICU MESTA,,,garatnovano...A polsle ide prijava sud i sigurna robija a novcana kazna tek pa nadoknada za dusevni i telesni bol.....POLICIJA NESME DA SE OMETA U RADU MA STA RADILA...Ako se nekome ne svidja kako rade postoje sluzbe u okviru policije gde mozete kao gradjanin uloziti prigovor i sigurno ce gradjanin biti obavesten o postupku po prijavi...a o napadu na policiju ni govora...

vlada

pre 6 godina

koja je svrha imati policajke sem kolegama da prekrate noćnu smenu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mlisav, 22. oktobar 2017 16:05)

Mozda ti se sestra ili cerka zaposle kao policajke, ko zna.
Da li ces i tada imati ovakvo misljenje o zenama u Policiji?

Udri Brus Li

pre 6 godina

@Milena

To je tačno. Pre neki dan vidim na autobuskoj stanici policajku, samu, visine oko 160 cm i telesne mase od max. 45 kila sa sve opremom. Pendrek za pojasom joj dopire do ispod kolena, a sumnjam i da svojom ručicom pištolj može da uhvati kako treba, jer CZ99 ima prilično debelu dršku. Ako nije majstor borilačkih veština (a i tada, jer ulične frke su skroz druga priča), koga će ta da onesposobi? Svojevremeno je standard za čuvene Bobije u Londonu bila visina od najmanje 185, da bi, iako nenaoružani, svojom pojavom ulivali poštovanje. Rodna ravnopravnost i sve to, OK, ali ima li naša policija neke standarde, visina, težina, fizička pripremljenost? Ne nego 4 meseca kursa pa na ulicu. Ako ništa drugo, bar imamo krupnih momaka i devojaka.

Mrkva

pre 6 godina

U Americi ukoliko nećeš da izađeš iz kola i pokažeš legitimaciju policajci ti razlupaju prozor i izvuku te napolje. Stoka samo silu razume, a ti se posle žali bogu ocu ako hoćeš.

Banderaš

pre 6 godina

Potpuno nepoštovanje države i državnih organa vraća se kao bumerang zbog bahatosti političara, grubog odnosa politike prema sopstvenim građanima, ignorisanjem osnovnih ljudskih prava građana i besnilu koje vlada u vladajućoj strukturi. Na žalost, jedan potpuno očekivan tok događaja.

John

pre 6 godina

(Mrkva, 22. oktobar 2017 17:55)
...
jer nisu policajci dužni da gataju zašto on neće da izađe iz vozila. Kod njih važi pravilo "worst case scenario" iliti - uvek pretpostavljaj najgore. Zato, kada se najgore i desi, neće biti iznenađenja ("sneg u januaru iznenadio putare" = "čovek sa pištoljem iznenadio i upucao kompletnu patrolu saobraćajne policije").
Ako kod njih nećeš da izađeš, pretpostavljaju da vadiš pištolj ili spremaš bombu da aktiviraš.
Vozilu prilaze sa rukom na pištolju.

A kod nas važi onaj čuveni sistem "neće valjda". A kad bude da "hoće" posle đavo kriv...
Plus što naši imaju fiks ideju da mogu i treba da reaguju u situacijama kada su brojčano slabiji umesto da zovu pojačanje.
Tako pre par godina izgiboše u banci u Beogradu - plačka banke, krimosi unutra a patrola krenula da uđe. Umesto da zovu interventnu, Žandarmeriju, SAJ ili koga treba.
Pitam se, čemu li ih uče u Kamenici...

Anarhija je zakon...

pre 6 godina

Ma sve treba ukinuti i komunalnu policiju i policiju i javne izvršitelje i javne beležnike ma sve... svima motke i noževe podeliti pa zakon ulice da vlada. E stoko jedna, država je civilizacijska tekovina... nemaju svi narodi državu... neki je pak imaju ali ne znaju šta će sa njom.
P.S. Pardon znaju, hoće samo da je podkradaju.

d.ignjatovic

pre 6 godina

imali pistolj policajka i sto ga nihe upotrebila u svoju odbranu.cemu policija ako ne moze i
i ne ume da se brani i huligana polozi potrbuske na trotoar

Zoran

pre 6 godina

Nekada davno, dok je još bila milicija a ne policija, kad nekog privedu zbog ovakvog nekog slučaja, obično se pričalo: "Naj**** je. Ima da ga vežu za radijator".
Naime, i tada je bio zakon 48 sati pa ako nema osnova puste te kući. A to "vezali ga za radijator" je značilo da te lisicama prikače za onu čel. cevku i to u potpuno praznoj kancelariji! Nema ama baš ništa. Onda te tako ostave jedno 30-ak sati samog da niti stojiš, niti sediš niti ležiš zakatančen. Niko ne ulazi niti se pojavljuje da te bilo šta pita. Možeš da se dernjaš koliko te grlo nosi. E onda, ako te puste napolje, izlaziš upišan do grla, žedan, gladan itd...
Pa se opet džekiraj sa murijom...

Ozbiljniji slučajevi bili su drugojačije tretirani. Verovatno i što su imali advokate i što se očekivalo da će dobiti krivicu i sl... A i poznavali su se, brate. Isto kao i danas.

Nikad se nisam našao u toj situaciji a nisam se ni zamerao miliciji. Ali imao sam nekih *****vitih drugara iz kraja koji su mi to ispričali.

Zvezdaš

pre 6 godina

Radio sam u beču kao obezbeđenje na mesto za iskrcavanje putnika koje je namenjeno isključivo za turističke autobuse i svakog dana po najmanje 20 automobila su pokušavali da se parkiraju tu i neki su su vrlo agresivni i vulgarni bili kada sam im rekao da ne smeju tu da se parkiraju..Mnogi vozači automobila ne poštuju pravila o parkiranju i onda nađu još da budu agresivni i vulgarni kad trebaju da plate kaznu a sami su krivi..strašno..

Hit

pre 6 godina

"Vracaju se devedesete utoke i air max patike! Dobrodosli u devedesete, nikakve nema razlike!"
Poslednjih nedelju dana citam vesti i malo citam, malo gledam datum objave, ne verujem da je 2017. Vratili smo se u najgora vremena, samo sto ova kad uzmu maha nece nista moci da ih zaustavi. Narod je sve nezadovoljniji, sve depresivniji i skloniji agresiji i ko zna cemu jos. Prosecnog gradjanina pitaj sta za njega danas predstavlja MUP, drzava i zakon pa bezi u zaklon kad krene te gadja necim. Sistem vrednosti boluje od nekroze i iz dana u dan se sve vise raspada, dok mi tako gubavi samo cekamo ko ce prvi da poludi i da pocne ovakve stvari da radi, nazalost ovo je samo pocetak i iskreno se plasim onoga sto dolazi, a ne verujem da smo daleko od scene sa nozem i GSP-om punom ljudi.
Ko moze, nek bezi i nek se ne vraca nikada.

Filmofil

pre 6 godina

Dokle ćete biti u zabludi da žena može biti policajac i vojnik. Propadosmo od kada žene hoće da budu muškarci.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (j, 22. oktobar 2017 16:32)

Jeste sve upropastise zene policajci i vojnici. Sram vas bilo sve koji ovako komentarisete. Treba specijalac po parkingu?
Upropasti vas primitivizam koji se nalazi i u vasem komentaru i nasilno mizogino drustvo.

petar

pre 6 godina

Misli da zato što je žensko da može i sme tako da se ponaša.

Da smo u Americi, i da je par puta odbio da izađe iz kola podignutih ruku u vazduh, već bi bio izbušen da ga ne bi zaikrpili svi hirurzi KBC Zemun.

A policajka je mogla da pa bude ozbiljno povređena i da ostane invalid zbog tog maloumnika.

vlada

pre 6 godina

koja je svrha imati policajke sem kolegama da prekrate noćnu smenu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (mlisav, 22. oktobar 2017 16:05)

Mozda ti se sestra ili cerka zaposle kao policajke, ko zna.
Da li ces i tada imati ovakvo misljenje o zenama u Policiji?

mrno

pre 6 godina

ja bih muriu zastitio kao bele medvede.... za svako delo ucinjeno protiv policajca, dupla kazna zatvora... isto tako bi im nametnuo vecu odgovornost.. za svako krivicno delo pocinjeno od strane policajca, opet dupla kazna...

zlopamtilo

pre 6 godina

Problem je sto se uloga policije danas dozivljava kao u stara dobra vremena , beskompromisni zastitnici rezima a ne drzave I naroda .Takav imidz dobrim delom duguju svom ministru.

momcilo

pre 6 godina

Kad niste onu bitangu u Novom Sadu dobro naucili pameti pa odmah poslali na dugogodisnju robiju kada je napao policajku, onda je logicno da ce se ovakve stvari sve cesce desavati.

Organized c.

pre 6 godina

Kolika neko treba da bude bahat, osion ili, pak, lud pa da na parkingu ispred policijske stanice napadne (na bilo koji način) dežurnog policajca? Jedna stvar je veoma veorovatna. Takvima je to barem dva-tri puta prolazilo bez bilo kakvih posledica. Neka se čelnici MUP, tužilaštvo i sudstvo zapitaju kako i zašto.

Milena

pre 6 godina

Policajke bi trebalo da ozbiljno shvataju svoj posao po pitanju obuke u fizičkim obračunima, a ne da šetaju našminkane i pokušavaju da budu ribe. Isto tako moraju da se primaju krupnije žene, zbog prirode posla, kao i krupniji muškarci. To je ozbiljna profesija bazirana na fizičkoj spremnosti. Treba i da porade na svom stavu i agresivnosti, jer deluju često nesigurno, mnogo se trude da sačuvaju ženstvenost koja je krajnje nebitna dok si na dužnosti. Devojke, ojačajte, i iznutra i spolja.

d.ignjatovic

pre 6 godina

imali pistolj policajka i sto ga nihe upotrebila u svoju odbranu.cemu policija ako ne moze i
i ne ume da se brani i huligana polozi potrbuske na trotoar

kraja

pre 6 godina

..."OSNOVANA SUMNJA da je napao uniformisano lice"...???
...a uniformisano lice je prebaceno u bolnicu zbog "osnovane sumnje"...???
...imate problem sa kvalifikacijom jer ne znate ko je napadac...???

...posle od napada na predsednika ne bude nista, a napadac pusten iz pritvora posle tri dana...???
...od driftovanja, napada na kolonu, poternice interpola, droge, krivicnih prijava, oruzja, nista, bas nista...???

Anarhija je zakon...

pre 6 godina

Ma sve treba ukinuti i komunalnu policiju i policiju i javne izvršitelje i javne beležnike ma sve... svima motke i noževe podeliti pa zakon ulice da vlada. E stoko jedna, država je civilizacijska tekovina... nemaju svi narodi državu... neki je pak imaju ali ne znaju šta će sa njom.
P.S. Pardon znaju, hoće samo da je podkradaju.

Mrkva

pre 6 godina

U Americi ukoliko nećeš da izađeš iz kola i pokažeš legitimaciju policajci ti razlupaju prozor i izvuku te napolje. Stoka samo silu razume, a ti se posle žali bogu ocu ako hoćeš.

Gastarbeiter

pre 6 godina

Cuj napadaju policajce...PA stavrno je Srbija divljina...U Nemackoj gde zivim Policija uvek ide u dvoje...a nikada nisam cuo da je neko napao policajca,jer mora da bi prosao kao bos po trnju,ali sam gledao kako policija hapsi i to policajke,jednoga desnicara na ulici,mladica od nekih 30 godina u najvecoj snazi,tako su ga smotale na zemlju da sam se ja nasao u cudu a kako je bilo njemu mogu samo da pomislim,za 2 minuta su dosla nekoliko kola policije tako su ga grubo strpala u vozilu i odvela da sam ostao zadivljen,a kamo li da je napao policiju...UBILI BI GA OD BATINA NALICU MESTA,,,garatnovano...A polsle ide prijava sud i sigurna robija a novcana kazna tek pa nadoknada za dusevni i telesni bol.....POLICIJA NESME DA SE OMETA U RADU MA STA RADILA...Ako se nekome ne svidja kako rade postoje sluzbe u okviru policije gde mozete kao gradjanin uloziti prigovor i sigurno ce gradjanin biti obavesten o postupku po prijavi...a o napadu na policiju ni govora...

1€ satnica srpskog shljakera

pre 6 godina

A što da se ne bahanališe kad zna da ovde nema institucija i da radi ko šta hoće?
Da su pametni pa da dobije 6 meseci zatvora i posle će da cvrkuće kad izađe.
Ako napravi sledeće slično delo 2 godine zatvora.
Svi će da se smire ali džaba kad u ovoj raspaloj zemlji možeš da budeš na slobodi i da ti nađu 100 kg droge...

manara

pre 6 godina

Nema samo kod nas žena u uniformi, ali samo kod nas ima da je policajac SAM na duznosti.
Ne samo sto kolega u normalnim zemljama pruža podršku, već i na sudu važi kao svedok.

milojko

pre 6 godina

Kakvo diletantsko izlaganje direktora policije! "...PRE SVEGA što je napadnuta žena..."! Pa nije se ta žena našla tu kao privatno lice nego je sluŸbena naoružana i valjda obučena za te situacije. Kako bi zaštitila građane ako ni sebe nije u stanju? Bilo Ÿensko ili muško, svaki policijski službenik koji je nesposoban da savlada nenaoružanog pojedinca treba da bude suspendovan. Neka gaji hrčke.

Zoran

pre 6 godina

Nekada davno, dok je još bila milicija a ne policija, kad nekog privedu zbog ovakvog nekog slučaja, obično se pričalo: "Naj**** je. Ima da ga vežu za radijator".
Naime, i tada je bio zakon 48 sati pa ako nema osnova puste te kući. A to "vezali ga za radijator" je značilo da te lisicama prikače za onu čel. cevku i to u potpuno praznoj kancelariji! Nema ama baš ništa. Onda te tako ostave jedno 30-ak sati samog da niti stojiš, niti sediš niti ležiš zakatančen. Niko ne ulazi niti se pojavljuje da te bilo šta pita. Možeš da se dernjaš koliko te grlo nosi. E onda, ako te puste napolje, izlaziš upišan do grla, žedan, gladan itd...
Pa se opet džekiraj sa murijom...

Ozbiljniji slučajevi bili su drugojačije tretirani. Verovatno i što su imali advokate i što se očekivalo da će dobiti krivicu i sl... A i poznavali su se, brate. Isto kao i danas.

Nikad se nisam našao u toj situaciji a nisam se ni zamerao miliciji. Ali imao sam nekih *****vitih drugara iz kraja koji su mi to ispričali.

Banderaš

pre 6 godina

Potpuno nepoštovanje države i državnih organa vraća se kao bumerang zbog bahatosti političara, grubog odnosa politike prema sopstvenim građanima, ignorisanjem osnovnih ljudskih prava građana i besnilu koje vlada u vladajućoj strukturi. Na žalost, jedan potpuno očekivan tok događaja.

Zvezdaš

pre 6 godina

Radio sam u beču kao obezbeđenje na mesto za iskrcavanje putnika koje je namenjeno isključivo za turističke autobuse i svakog dana po najmanje 20 automobila su pokušavali da se parkiraju tu i neki su su vrlo agresivni i vulgarni bili kada sam im rekao da ne smeju tu da se parkiraju..Mnogi vozači automobila ne poštuju pravila o parkiranju i onda nađu još da budu agresivni i vulgarni kad trebaju da plate kaznu a sami su krivi..strašno..

Udri Brus Li

pre 6 godina

@Milena

To je tačno. Pre neki dan vidim na autobuskoj stanici policajku, samu, visine oko 160 cm i telesne mase od max. 45 kila sa sve opremom. Pendrek za pojasom joj dopire do ispod kolena, a sumnjam i da svojom ručicom pištolj može da uhvati kako treba, jer CZ99 ima prilično debelu dršku. Ako nije majstor borilačkih veština (a i tada, jer ulične frke su skroz druga priča), koga će ta da onesposobi? Svojevremeno je standard za čuvene Bobije u Londonu bila visina od najmanje 185, da bi, iako nenaoružani, svojom pojavom ulivali poštovanje. Rodna ravnopravnost i sve to, OK, ali ima li naša policija neke standarde, visina, težina, fizička pripremljenost? Ne nego 4 meseca kursa pa na ulicu. Ako ništa drugo, bar imamo krupnih momaka i devojaka.

Lemi

pre 6 godina

'...Očekujem hitnu i oštru reakciju nadležnih organa, pre svega jer je u pitanju žena.'

Ovde je pol nebitan, ali je sada moderno to isticati ako je zensko u pitanju.
Napadnut je policajac i za to ga treba rebnuti, a ne zato sto je policajac - zena.

John

pre 6 godina

(Mrkva, 22. oktobar 2017 17:55)
...
jer nisu policajci dužni da gataju zašto on neće da izađe iz vozila. Kod njih važi pravilo "worst case scenario" iliti - uvek pretpostavljaj najgore. Zato, kada se najgore i desi, neće biti iznenađenja ("sneg u januaru iznenadio putare" = "čovek sa pištoljem iznenadio i upucao kompletnu patrolu saobraćajne policije").
Ako kod njih nećeš da izađeš, pretpostavljaju da vadiš pištolj ili spremaš bombu da aktiviraš.
Vozilu prilaze sa rukom na pištolju.

A kod nas važi onaj čuveni sistem "neće valjda". A kad bude da "hoće" posle đavo kriv...
Plus što naši imaju fiks ideju da mogu i treba da reaguju u situacijama kada su brojčano slabiji umesto da zovu pojačanje.
Tako pre par godina izgiboše u banci u Beogradu - plačka banke, krimosi unutra a patrola krenula da uđe. Umesto da zovu interventnu, Žandarmeriju, SAJ ili koga treba.
Pitam se, čemu li ih uče u Kamenici...

Hit

pre 6 godina

"Vracaju se devedesete utoke i air max patike! Dobrodosli u devedesete, nikakve nema razlike!"
Poslednjih nedelju dana citam vesti i malo citam, malo gledam datum objave, ne verujem da je 2017. Vratili smo se u najgora vremena, samo sto ova kad uzmu maha nece nista moci da ih zaustavi. Narod je sve nezadovoljniji, sve depresivniji i skloniji agresiji i ko zna cemu jos. Prosecnog gradjanina pitaj sta za njega danas predstavlja MUP, drzava i zakon pa bezi u zaklon kad krene te gadja necim. Sistem vrednosti boluje od nekroze i iz dana u dan se sve vise raspada, dok mi tako gubavi samo cekamo ko ce prvi da poludi i da pocne ovakve stvari da radi, nazalost ovo je samo pocetak i iskreno se plasim onoga sto dolazi, a ne verujem da smo daleko od scene sa nozem i GSP-om punom ljudi.
Ko moze, nek bezi i nek se ne vraca nikada.