Ponedeljak, 19.06.2017.

14:37

Kremlj: Letelice SAD iznad Sirije tretiramo kao mete

Rusko ministarstvo odbrane je suspendovalo sporazum sa SAD o bezbednosti na nebu iznad Sirije i objavilo da će tretirati letelice koalicije kao mete.

Izvor: B92

Kremlj: Letelice SAD iznad Sirije tretiramo kao mete IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

marino

pre 6 godina

rusenje ovog kao i onog od strane turaka je samo poruka rusima..sad bi bilo tako cool da asad obori koji americki cisto da se postigne ravnoteza;)

Za Sirijuu

pre 6 godina

Ово никако не ваља..
На прагу смо Нуклеарног сукоба??
Све због алавих амера и оног жуће из Беле куће..

(Vlast)a

pre 6 godina

Ruski humanisti ce pristati da izgine sva ona mladost koja protestuje protiv korupcije i nepravde pravednog Putina,u neravnopravnom ratu.
To smo videli u Srbiji i jos ne znamo koliko nam je dece izginulo zbog Milosevicevih lopovluka,osionosti i nesposobnosti.

Nemanja

pre 6 godina

Uzaludan pokusaj izazivanja sireg sukoba. Situaciju na terenu ubedljivo kontrolisu Rusi a Amerika trenutno nema resenje za izlaz iz corsokaka...

Neko ili nesto

pre 6 godina

@YttrlUm Rusi ne reaguju, verovatno zato sto putin zna da je sa druge strane tramp, koji je nestrpljiv, netrpeljiv i krajnje detinjast i da bi posledice mogle da budu mnogo vece nego sto mozemo da predpostavimo

EU Citizen

pre 6 godina

Aha, e pa sad će vas Amerikanci isto da tretiraju kao mete, pa da vidimo koliko će vas biti u Siriji za godinu dana. I šta možete tim povodom da uradite, osim da ih mrzite :))) Rusija je ooet miš koji izigrava lava :))

samo smo razocarani

pre 6 godina

(Bacvanin, 19. jun 2017 15:03) smucio si se i Bogu i ljudima, ajd sto nisi to sto si, ajd sto si croasanski bot al moras li gluposti prezvakavati, izbeglice iz sirije su samo iz podrucja koje su zauzele umerene i neumerene glavosece, tamo gde je sirijska vojska sve vere zive zajedno kao i ranije, ceo cirkus je da se stvore proamericke drzavice i dolinom eufrata dovuce gasovod od kkuvajta do turske, poslednji dogadjaji to potvrdjuju, e sad ako jos neko veruje da to ima veze sa asadom ok, blago mu sa takvom pamecu, tom ce ko i tebi ceo zivot proci u veselju

Bojan Živković

pre 6 godina

Ovo naravno nema veze sa istinom. Ne smeju prstom da maknu. Ako to urade onda njihove reči imaju težinu. Za sada gomila prazne retorike za naivne.

Millennium

pre 6 godina

Rusi neće gađati avione kolacije kao što ni SAD neće prići ruskoj vojsci. Gađanje buranije sa obe strane je kao što je neko dobro zaključio provokacija kojom se pokušava da jedni druge nateraju na radikalne poteze. Ali obe zemlje znaju gde je linija i neće je preći.

polo

pre 6 godina

Ovde se ne radi o americkim ili sirijskim avionima, ovde je samo jedno pitanje koje treba postaviti 
- Zasto S-300 i S-400 koji su rusi prodali Sirijcima, po drugi put ne funksionise?
(aca, 19. jun 2017 15:26)

nije prodat sirijcima, nego su ga rusi doterali zbog svojih aviona pre svega. s-400 se jos uvek ne prodaje nikom

Marko

pre 6 godina

Rusi igraju igru zivaca.
Znaju da nesmeju rusiti americke avione jer ovi imaju mnogo vise baza,brodova i aviona u blizini Sirije i tu ruje nece da rizikuju da se obrukaju.

Bacvanin

pre 6 godina

Rusi su na strani Asada, a ne na strani sirijskog naroda, sto se da videti o tome da sami Sirijci radije idu u izbeglicke kampove u Jordanu ili Turskoj, nego u one delove Sirije gde su Asad i Rusi.
Problem je samo ako ode Asad, vecinsko sirijsko stanovnistvo nece zaboraviti ko je drzao porodicu Asad na vlasti.

Tupavi cika iz Vrdnika

pre 6 godina

Najveca sila na svetu svakako nece dozvoliti da im rusi daju neke ultimatume!
(Cika iz Vrdnika, 19. jun 2017 14:47)

Rusija nije nikome davala ultimatume, rekla je samo da su letelice tzv. koalicije od danas legitimne mete za sirijsku i rusku PVO.

stari Taja

pre 6 godina

Pa gde je Zaharova?Samo ostro za trziste Rusije, Belorusije, Kirgostana i Srbije.Pa jel oni stvarno misle, da postoji neko ko veruje da velike sile, ne saradjuju i ne obavestavaju jedna drugu,narocito ako su blizu ili relativno blizu, zone dejstava.

Milan

pre 6 godina

Vecina komentatora ne shvata sustinu i gleda previse povrsno. Asad dobija na terenu, a ovo sto povremeno rade SAD je nista osim provokacije kako bi doslo do odgovora i haosa nakon cega bi oni dovukli jos vojske i promenili stanje na terenu koje im trenutno ne ide u korist, Putin i Asad nece nasesti. Pratite u narednim danima kako ce se Iran polako ukljucivati, juce su gadjali teroriste u Siriji balistickim raketama i sada citam najavljuju jos napada.

singe

pre 6 godina

Onima koji sumnjaju u Rusku snagu i hrabrost? Prvo, tolerantniji su i po svaku cenu zele izbeci konfrontaciju sa zapadom, ne zbog straha vec zbog medjunarodnog prava, i bespotrebne stete nastale nekon takvom akcijom. Drugo, ako su postavili liniju videcemo ko ce je pogaziti i kako ce se provesti...

Marko

pre 6 godina

(aca, 19. jun 2017 15:26)

Ja cu da ti odgovorim.
Nije problem iz S-400 oboriti neki americki avion,ali sta nakon toga?
Sta kad ti se pred obalu parkira 5 nosaca aviona (oko 180 lovaca),sva sila razaraca,raketni sistemi..
Da li si spreman rizikovati totalni rat s Amerima?
Da li imas financije za voditi rat protiv njih?
Da li znas cenu koristenja sistema S-400?

Darko

pre 6 godina

Neki pokušavaju da prikažu kako Rusi ustuknu pred Amerikancima, ali situacija je drugačija i treba je posmatrati iz drugog ugla.Sirijska armija koju podržava Rusija trenutno pobeđuje u ovom sukobu i samo je pitanje vremena kada će jednog dana na mapi ostati samo ista uz još jedino kurdske snage (plus verovatno onaj deo na severu koji je sada defakto pod proturskom kontrolom i sprečava spajanje Kurda).Onda ćemo videti kako će se rešiti kurdsko pitanje, ali o tom, potom.No, poenta je u sledećem, Rusi nemilosrdno bombarduju džihadiste koje naoružava i podržava Amerika (dakle ne samo ISIS), urnišu ih totalno i Amerikanci po tom pitanju više ne iznose maltene ni usputne kritike kojih je ranije dok Alepo recimo nije bio potpuno oslobođen bilo dosta.Sa druge strane, Amerikanci tek ponekad ispale raketu-dve ili bace koju bombu na sirijske snage i posle moraju da se opravdavaju.Efekat američkog delovanja je ništavan jer to nije zaustavilo napredovanje sirijske armije, a to i pravi razlog američkog nezadovoljstva, ni govora nema o nekoj njihovog ugroženosti ili u ovom slučaju ugrođenosti Kurda koji su sa sirijskom armijom već odavno van svih sukoba, čak su i sarađivali u par slučajeva (Alepo,Manbij).I ko onda tu pobeđuje u odmeravanju snaga, Rusi ili Amerikanci, odgovor se sam po sebi nameće.A naravno da ni jedni ni drugi neće gađati međusobno njihove avione, to bi bio uvod u otvoreni rat, odnosno u Treći svetski, a to niko zarad ovog konflikta ne želi.

mihajlo

pre 6 godina

@Vuk
Pa vidi ovako, Ruse gledaju siru sliku. A sta se tice daljeg dejstvovanja amera, po mom misljenju sirijski avioni tj. bombarderi, ce pojacati dejstvovanje ali ovoga puta u tandemu sa ruskim SU-35. Znaci slicna situacija kad se oborijo ruski S-24 pa od tada dalje, lovci presretaci idu pored bombardera. S-300 i slicno ne treba u ovom slucaju. Ovaj deo sirije su ameri vrsljali kako su hteli, e sad bez da budu na radaru i ozraceni, nece tek tako da vrse napad na sirijsku aviaciju. Ili ce ameri da se sloze sa rusima ili ce ovi da malo jace i intenzivnije nadziru istok i jugo istok drzave, sta do sad nisu cinili na borbeni nacin osmatranja. Polako ali sigurno pocinje, sirijci napred, cim se osvoji neko selo, odma stize pi jedan clan ruske vojne policije kao pokrice, da se ne desi slucajan tepih bonbardovanje, a u zraku cisti lovci.

aca

pre 6 godina

Ovde se ne radi o americkim ili sirijskim avionima, ovde je samo jedno pitanje koje treba postaviti
- Zasto S-300 i S-400 koji su rusi prodali Sirijcima, po drugi put ne funksionise?

be real

pre 6 godina

Rusi izlaze kao politički pobednici iz svakog incidenta, a Ameri još misle da "glavom kroz zid" taktika ima efekta. Ameri pukli, vreme je da se napaćenim Kurdima vrati oteto.

Vuk

pre 6 godina

Ajd bas da vidimo kako ce to da izgleda... Kada americki avion opet prodje bez posledica , bice : Aj' samo jos jednom, ako smete! :):) Cirkus..
Dokle te isprazne pretnje...

Ovi izraketiraju Asada zbog obicne sumnje u koriscenje hemijskog oruzja, a Rusi nisu smeli ni da se pomere. OK, ulozili su ostar protest u SB UN..

majstorica

pre 6 godina

Čime se sve trguje. Rusija je svoj cilj u Siriji ostvarila i polako uspostavlja svoj efektivni uticaj na bezbednost i drugih država koje je okružuju (kao kontinentalna sila ne može da dozvoli da sukobi kontrolišu protok robe preko Rusije koja se izvozi i uvozi, izgubiće saveznike, kada pomeraju vojsku putevi su zatvoreni i po sedam dana, ko će tu da posluje). Nije Putin naivan, SAD su očekivale da sapasava stvar i da će da zaglavi, on jeste proizveo zaglavljivanje ali drugih i time ostavio Rusku armiju i puteve u najvećoj meri slobodnim. Ali nastavlja se, ja ne bih rekao da je ovo podilaženje američkoj sujeti i oni znaju za matematiku bez obzira na pokeršku narav.

Hegemony or survival

pre 6 godina

Jos jedan korak smo blizi direktnom vojnom sukobu dve nuklearne supersile.
To je ta obecavana deeskalacija tenzija sa Rusijom. Donald Tramp jos jednom na vrhuncu zadatka.

YttrIUm

pre 6 godina

Ovo je vec treci incident takve vrste, i Rusi postepeno gube svoj strateski uticaj u tom smislu. U tom slucaju ne sumnjam da nece reagovati, dobro je sto ce nastaviti odrzavati balans, lose je sto to sve moze jos vise eskalirati

samo smo razocarani

pre 6 godina

(Bacvanin, 19. jun 2017 15:03) smucio si se i Bogu i ljudima, ajd sto nisi to sto si, ajd sto si croasanski bot al moras li gluposti prezvakavati, izbeglice iz sirije su samo iz podrucja koje su zauzele umerene i neumerene glavosece, tamo gde je sirijska vojska sve vere zive zajedno kao i ranije, ceo cirkus je da se stvore proamericke drzavice i dolinom eufrata dovuce gasovod od kkuvajta do turske, poslednji dogadjaji to potvrdjuju, e sad ako jos neko veruje da to ima veze sa asadom ok, blago mu sa takvom pamecu, tom ce ko i tebi ceo zivot proci u veselju

Milan

pre 6 godina

Vecina komentatora ne shvata sustinu i gleda previse povrsno. Asad dobija na terenu, a ovo sto povremeno rade SAD je nista osim provokacije kako bi doslo do odgovora i haosa nakon cega bi oni dovukli jos vojske i promenili stanje na terenu koje im trenutno ne ide u korist, Putin i Asad nece nasesti. Pratite u narednim danima kako ce se Iran polako ukljucivati, juce su gadjali teroriste u Siriji balistickim raketama i sada citam najavljuju jos napada.

Tupavi cika iz Vrdnika

pre 6 godina

Najveca sila na svetu svakako nece dozvoliti da im rusi daju neke ultimatume!
(Cika iz Vrdnika, 19. jun 2017 14:47)

Rusija nije nikome davala ultimatume, rekla je samo da su letelice tzv. koalicije od danas legitimne mete za sirijsku i rusku PVO.

polo

pre 6 godina

Ovde se ne radi o americkim ili sirijskim avionima, ovde je samo jedno pitanje koje treba postaviti 
- Zasto S-300 i S-400 koji su rusi prodali Sirijcima, po drugi put ne funksionise?
(aca, 19. jun 2017 15:26)

nije prodat sirijcima, nego su ga rusi doterali zbog svojih aviona pre svega. s-400 se jos uvek ne prodaje nikom

be real

pre 6 godina

Rusi izlaze kao politički pobednici iz svakog incidenta, a Ameri još misle da "glavom kroz zid" taktika ima efekta. Ameri pukli, vreme je da se napaćenim Kurdima vrati oteto.

Nemanja

pre 6 godina

Uzaludan pokusaj izazivanja sireg sukoba. Situaciju na terenu ubedljivo kontrolisu Rusi a Amerika trenutno nema resenje za izlaz iz corsokaka...

singe

pre 6 godina

Onima koji sumnjaju u Rusku snagu i hrabrost? Prvo, tolerantniji su i po svaku cenu zele izbeci konfrontaciju sa zapadom, ne zbog straha vec zbog medjunarodnog prava, i bespotrebne stete nastale nekon takvom akcijom. Drugo, ako su postavili liniju videcemo ko ce je pogaziti i kako ce se provesti...

Darko

pre 6 godina

Neki pokušavaju da prikažu kako Rusi ustuknu pred Amerikancima, ali situacija je drugačija i treba je posmatrati iz drugog ugla.Sirijska armija koju podržava Rusija trenutno pobeđuje u ovom sukobu i samo je pitanje vremena kada će jednog dana na mapi ostati samo ista uz još jedino kurdske snage (plus verovatno onaj deo na severu koji je sada defakto pod proturskom kontrolom i sprečava spajanje Kurda).Onda ćemo videti kako će se rešiti kurdsko pitanje, ali o tom, potom.No, poenta je u sledećem, Rusi nemilosrdno bombarduju džihadiste koje naoružava i podržava Amerika (dakle ne samo ISIS), urnišu ih totalno i Amerikanci po tom pitanju više ne iznose maltene ni usputne kritike kojih je ranije dok Alepo recimo nije bio potpuno oslobođen bilo dosta.Sa druge strane, Amerikanci tek ponekad ispale raketu-dve ili bace koju bombu na sirijske snage i posle moraju da se opravdavaju.Efekat američkog delovanja je ništavan jer to nije zaustavilo napredovanje sirijske armije, a to i pravi razlog američkog nezadovoljstva, ni govora nema o nekoj njihovog ugroženosti ili u ovom slučaju ugrođenosti Kurda koji su sa sirijskom armijom već odavno van svih sukoba, čak su i sarađivali u par slučajeva (Alepo,Manbij).I ko onda tu pobeđuje u odmeravanju snaga, Rusi ili Amerikanci, odgovor se sam po sebi nameće.A naravno da ni jedni ni drugi neće gađati međusobno njihove avione, to bi bio uvod u otvoreni rat, odnosno u Treći svetski, a to niko zarad ovog konflikta ne želi.

mihajlo

pre 6 godina

@Vuk
Pa vidi ovako, Ruse gledaju siru sliku. A sta se tice daljeg dejstvovanja amera, po mom misljenju sirijski avioni tj. bombarderi, ce pojacati dejstvovanje ali ovoga puta u tandemu sa ruskim SU-35. Znaci slicna situacija kad se oborijo ruski S-24 pa od tada dalje, lovci presretaci idu pored bombardera. S-300 i slicno ne treba u ovom slucaju. Ovaj deo sirije su ameri vrsljali kako su hteli, e sad bez da budu na radaru i ozraceni, nece tek tako da vrse napad na sirijsku aviaciju. Ili ce ameri da se sloze sa rusima ili ce ovi da malo jace i intenzivnije nadziru istok i jugo istok drzave, sta do sad nisu cinili na borbeni nacin osmatranja. Polako ali sigurno pocinje, sirijci napred, cim se osvoji neko selo, odma stize pi jedan clan ruske vojne policije kao pokrice, da se ne desi slucajan tepih bonbardovanje, a u zraku cisti lovci.

Vuk

pre 6 godina

Ajd bas da vidimo kako ce to da izgleda... Kada americki avion opet prodje bez posledica , bice : Aj' samo jos jednom, ako smete! :):) Cirkus..
Dokle te isprazne pretnje...

Ovi izraketiraju Asada zbog obicne sumnje u koriscenje hemijskog oruzja, a Rusi nisu smeli ni da se pomere. OK, ulozili su ostar protest u SB UN..

marino

pre 6 godina

rusenje ovog kao i onog od strane turaka je samo poruka rusima..sad bi bilo tako cool da asad obori koji americki cisto da se postigne ravnoteza;)

YttrIUm

pre 6 godina

Ovo je vec treci incident takve vrste, i Rusi postepeno gube svoj strateski uticaj u tom smislu. U tom slucaju ne sumnjam da nece reagovati, dobro je sto ce nastaviti odrzavati balans, lose je sto to sve moze jos vise eskalirati

Marko

pre 6 godina

(aca, 19. jun 2017 15:26)

Ja cu da ti odgovorim.
Nije problem iz S-400 oboriti neki americki avion,ali sta nakon toga?
Sta kad ti se pred obalu parkira 5 nosaca aviona (oko 180 lovaca),sva sila razaraca,raketni sistemi..
Da li si spreman rizikovati totalni rat s Amerima?
Da li imas financije za voditi rat protiv njih?
Da li znas cenu koristenja sistema S-400?

Millennium

pre 6 godina

Rusi neće gađati avione kolacije kao što ni SAD neće prići ruskoj vojsci. Gađanje buranije sa obe strane je kao što je neko dobro zaključio provokacija kojom se pokušava da jedni druge nateraju na radikalne poteze. Ali obe zemlje znaju gde je linija i neće je preći.

Bojan Živković

pre 6 godina

Ovo naravno nema veze sa istinom. Ne smeju prstom da maknu. Ako to urade onda njihove reči imaju težinu. Za sada gomila prazne retorike za naivne.

Neko ili nesto

pre 6 godina

@YttrlUm Rusi ne reaguju, verovatno zato sto putin zna da je sa druge strane tramp, koji je nestrpljiv, netrpeljiv i krajnje detinjast i da bi posledice mogle da budu mnogo vece nego sto mozemo da predpostavimo

Za Sirijuu

pre 6 godina

Ово никако не ваља..
На прагу смо Нуклеарног сукоба??
Све због алавих амера и оног жуће из Беле куће..

Bacvanin

pre 6 godina

Rusi su na strani Asada, a ne na strani sirijskog naroda, sto se da videti o tome da sami Sirijci radije idu u izbeglicke kampove u Jordanu ili Turskoj, nego u one delove Sirije gde su Asad i Rusi.
Problem je samo ako ode Asad, vecinsko sirijsko stanovnistvo nece zaboraviti ko je drzao porodicu Asad na vlasti.

Hegemony or survival

pre 6 godina

Jos jedan korak smo blizi direktnom vojnom sukobu dve nuklearne supersile.
To je ta obecavana deeskalacija tenzija sa Rusijom. Donald Tramp jos jednom na vrhuncu zadatka.

aca

pre 6 godina

Ovde se ne radi o americkim ili sirijskim avionima, ovde je samo jedno pitanje koje treba postaviti
- Zasto S-300 i S-400 koji su rusi prodali Sirijcima, po drugi put ne funksionise?

(Vlast)a

pre 6 godina

Ruski humanisti ce pristati da izgine sva ona mladost koja protestuje protiv korupcije i nepravde pravednog Putina,u neravnopravnom ratu.
To smo videli u Srbiji i jos ne znamo koliko nam je dece izginulo zbog Milosevicevih lopovluka,osionosti i nesposobnosti.

EU Citizen

pre 6 godina

Aha, e pa sad će vas Amerikanci isto da tretiraju kao mete, pa da vidimo koliko će vas biti u Siriji za godinu dana. I šta možete tim povodom da uradite, osim da ih mrzite :))) Rusija je ooet miš koji izigrava lava :))

stari Taja

pre 6 godina

Pa gde je Zaharova?Samo ostro za trziste Rusije, Belorusije, Kirgostana i Srbije.Pa jel oni stvarno misle, da postoji neko ko veruje da velike sile, ne saradjuju i ne obavestavaju jedna drugu,narocito ako su blizu ili relativno blizu, zone dejstava.

majstorica

pre 6 godina

Čime se sve trguje. Rusija je svoj cilj u Siriji ostvarila i polako uspostavlja svoj efektivni uticaj na bezbednost i drugih država koje je okružuju (kao kontinentalna sila ne može da dozvoli da sukobi kontrolišu protok robe preko Rusije koja se izvozi i uvozi, izgubiće saveznike, kada pomeraju vojsku putevi su zatvoreni i po sedam dana, ko će tu da posluje). Nije Putin naivan, SAD su očekivale da sapasava stvar i da će da zaglavi, on jeste proizveo zaglavljivanje ali drugih i time ostavio Rusku armiju i puteve u najvećoj meri slobodnim. Ali nastavlja se, ja ne bih rekao da je ovo podilaženje američkoj sujeti i oni znaju za matematiku bez obzira na pokeršku narav.

Marko

pre 6 godina

Rusi igraju igru zivaca.
Znaju da nesmeju rusiti americke avione jer ovi imaju mnogo vise baza,brodova i aviona u blizini Sirije i tu ruje nece da rizikuju da se obrukaju.

Bacvanin

pre 6 godina

Rusi su na strani Asada, a ne na strani sirijskog naroda, sto se da videti o tome da sami Sirijci radije idu u izbeglicke kampove u Jordanu ili Turskoj, nego u one delove Sirije gde su Asad i Rusi.
Problem je samo ako ode Asad, vecinsko sirijsko stanovnistvo nece zaboraviti ko je drzao porodicu Asad na vlasti.

EU Citizen

pre 6 godina

Aha, e pa sad će vas Amerikanci isto da tretiraju kao mete, pa da vidimo koliko će vas biti u Siriji za godinu dana. I šta možete tim povodom da uradite, osim da ih mrzite :))) Rusija je ooet miš koji izigrava lava :))

(Vlast)a

pre 6 godina

Ruski humanisti ce pristati da izgine sva ona mladost koja protestuje protiv korupcije i nepravde pravednog Putina,u neravnopravnom ratu.
To smo videli u Srbiji i jos ne znamo koliko nam je dece izginulo zbog Milosevicevih lopovluka,osionosti i nesposobnosti.

aca

pre 6 godina

Ovde se ne radi o americkim ili sirijskim avionima, ovde je samo jedno pitanje koje treba postaviti
- Zasto S-300 i S-400 koji su rusi prodali Sirijcima, po drugi put ne funksionise?

stari Taja

pre 6 godina

Pa gde je Zaharova?Samo ostro za trziste Rusije, Belorusije, Kirgostana i Srbije.Pa jel oni stvarno misle, da postoji neko ko veruje da velike sile, ne saradjuju i ne obavestavaju jedna drugu,narocito ako su blizu ili relativno blizu, zone dejstava.

Marko

pre 6 godina

Rusi igraju igru zivaca.
Znaju da nesmeju rusiti americke avione jer ovi imaju mnogo vise baza,brodova i aviona u blizini Sirije i tu ruje nece da rizikuju da se obrukaju.

Vuk

pre 6 godina

Ajd bas da vidimo kako ce to da izgleda... Kada americki avion opet prodje bez posledica , bice : Aj' samo jos jednom, ako smete! :):) Cirkus..
Dokle te isprazne pretnje...

Ovi izraketiraju Asada zbog obicne sumnje u koriscenje hemijskog oruzja, a Rusi nisu smeli ni da se pomere. OK, ulozili su ostar protest u SB UN..

Bojan Živković

pre 6 godina

Ovo naravno nema veze sa istinom. Ne smeju prstom da maknu. Ako to urade onda njihove reči imaju težinu. Za sada gomila prazne retorike za naivne.

Marko

pre 6 godina

(aca, 19. jun 2017 15:26)

Ja cu da ti odgovorim.
Nije problem iz S-400 oboriti neki americki avion,ali sta nakon toga?
Sta kad ti se pred obalu parkira 5 nosaca aviona (oko 180 lovaca),sva sila razaraca,raketni sistemi..
Da li si spreman rizikovati totalni rat s Amerima?
Da li imas financije za voditi rat protiv njih?
Da li znas cenu koristenja sistema S-400?

be real

pre 6 godina

Rusi izlaze kao politički pobednici iz svakog incidenta, a Ameri još misle da "glavom kroz zid" taktika ima efekta. Ameri pukli, vreme je da se napaćenim Kurdima vrati oteto.

singe

pre 6 godina

Onima koji sumnjaju u Rusku snagu i hrabrost? Prvo, tolerantniji su i po svaku cenu zele izbeci konfrontaciju sa zapadom, ne zbog straha vec zbog medjunarodnog prava, i bespotrebne stete nastale nekon takvom akcijom. Drugo, ako su postavili liniju videcemo ko ce je pogaziti i kako ce se provesti...

Tupavi cika iz Vrdnika

pre 6 godina

Najveca sila na svetu svakako nece dozvoliti da im rusi daju neke ultimatume!
(Cika iz Vrdnika, 19. jun 2017 14:47)

Rusija nije nikome davala ultimatume, rekla je samo da su letelice tzv. koalicije od danas legitimne mete za sirijsku i rusku PVO.

Milan

pre 6 godina

Vecina komentatora ne shvata sustinu i gleda previse povrsno. Asad dobija na terenu, a ovo sto povremeno rade SAD je nista osim provokacije kako bi doslo do odgovora i haosa nakon cega bi oni dovukli jos vojske i promenili stanje na terenu koje im trenutno ne ide u korist, Putin i Asad nece nasesti. Pratite u narednim danima kako ce se Iran polako ukljucivati, juce su gadjali teroriste u Siriji balistickim raketama i sada citam najavljuju jos napada.

samo smo razocarani

pre 6 godina

(Bacvanin, 19. jun 2017 15:03) smucio si se i Bogu i ljudima, ajd sto nisi to sto si, ajd sto si croasanski bot al moras li gluposti prezvakavati, izbeglice iz sirije su samo iz podrucja koje su zauzele umerene i neumerene glavosece, tamo gde je sirijska vojska sve vere zive zajedno kao i ranije, ceo cirkus je da se stvore proamericke drzavice i dolinom eufrata dovuce gasovod od kkuvajta do turske, poslednji dogadjaji to potvrdjuju, e sad ako jos neko veruje da to ima veze sa asadom ok, blago mu sa takvom pamecu, tom ce ko i tebi ceo zivot proci u veselju

Za Sirijuu

pre 6 godina

Ово никако не ваља..
На прагу смо Нуклеарног сукоба??
Све због алавих амера и оног жуће из Беле куће..

Nemanja

pre 6 godina

Uzaludan pokusaj izazivanja sireg sukoba. Situaciju na terenu ubedljivo kontrolisu Rusi a Amerika trenutno nema resenje za izlaz iz corsokaka...

YttrIUm

pre 6 godina

Ovo je vec treci incident takve vrste, i Rusi postepeno gube svoj strateski uticaj u tom smislu. U tom slucaju ne sumnjam da nece reagovati, dobro je sto ce nastaviti odrzavati balans, lose je sto to sve moze jos vise eskalirati

Darko

pre 6 godina

Neki pokušavaju da prikažu kako Rusi ustuknu pred Amerikancima, ali situacija je drugačija i treba je posmatrati iz drugog ugla.Sirijska armija koju podržava Rusija trenutno pobeđuje u ovom sukobu i samo je pitanje vremena kada će jednog dana na mapi ostati samo ista uz još jedino kurdske snage (plus verovatno onaj deo na severu koji je sada defakto pod proturskom kontrolom i sprečava spajanje Kurda).Onda ćemo videti kako će se rešiti kurdsko pitanje, ali o tom, potom.No, poenta je u sledećem, Rusi nemilosrdno bombarduju džihadiste koje naoružava i podržava Amerika (dakle ne samo ISIS), urnišu ih totalno i Amerikanci po tom pitanju više ne iznose maltene ni usputne kritike kojih je ranije dok Alepo recimo nije bio potpuno oslobođen bilo dosta.Sa druge strane, Amerikanci tek ponekad ispale raketu-dve ili bace koju bombu na sirijske snage i posle moraju da se opravdavaju.Efekat američkog delovanja je ništavan jer to nije zaustavilo napredovanje sirijske armije, a to i pravi razlog američkog nezadovoljstva, ni govora nema o nekoj njihovog ugroženosti ili u ovom slučaju ugrođenosti Kurda koji su sa sirijskom armijom već odavno van svih sukoba, čak su i sarađivali u par slučajeva (Alepo,Manbij).I ko onda tu pobeđuje u odmeravanju snaga, Rusi ili Amerikanci, odgovor se sam po sebi nameće.A naravno da ni jedni ni drugi neće gađati međusobno njihove avione, to bi bio uvod u otvoreni rat, odnosno u Treći svetski, a to niko zarad ovog konflikta ne želi.

mihajlo

pre 6 godina

@Vuk
Pa vidi ovako, Ruse gledaju siru sliku. A sta se tice daljeg dejstvovanja amera, po mom misljenju sirijski avioni tj. bombarderi, ce pojacati dejstvovanje ali ovoga puta u tandemu sa ruskim SU-35. Znaci slicna situacija kad se oborijo ruski S-24 pa od tada dalje, lovci presretaci idu pored bombardera. S-300 i slicno ne treba u ovom slucaju. Ovaj deo sirije su ameri vrsljali kako su hteli, e sad bez da budu na radaru i ozraceni, nece tek tako da vrse napad na sirijsku aviaciju. Ili ce ameri da se sloze sa rusima ili ce ovi da malo jace i intenzivnije nadziru istok i jugo istok drzave, sta do sad nisu cinili na borbeni nacin osmatranja. Polako ali sigurno pocinje, sirijci napred, cim se osvoji neko selo, odma stize pi jedan clan ruske vojne policije kao pokrice, da se ne desi slucajan tepih bonbardovanje, a u zraku cisti lovci.

polo

pre 6 godina

Ovde se ne radi o americkim ili sirijskim avionima, ovde je samo jedno pitanje koje treba postaviti 
- Zasto S-300 i S-400 koji su rusi prodali Sirijcima, po drugi put ne funksionise?
(aca, 19. jun 2017 15:26)

nije prodat sirijcima, nego su ga rusi doterali zbog svojih aviona pre svega. s-400 se jos uvek ne prodaje nikom

Neko ili nesto

pre 6 godina

@YttrlUm Rusi ne reaguju, verovatno zato sto putin zna da je sa druge strane tramp, koji je nestrpljiv, netrpeljiv i krajnje detinjast i da bi posledice mogle da budu mnogo vece nego sto mozemo da predpostavimo

majstorica

pre 6 godina

Čime se sve trguje. Rusija je svoj cilj u Siriji ostvarila i polako uspostavlja svoj efektivni uticaj na bezbednost i drugih država koje je okružuju (kao kontinentalna sila ne može da dozvoli da sukobi kontrolišu protok robe preko Rusije koja se izvozi i uvozi, izgubiće saveznike, kada pomeraju vojsku putevi su zatvoreni i po sedam dana, ko će tu da posluje). Nije Putin naivan, SAD su očekivale da sapasava stvar i da će da zaglavi, on jeste proizveo zaglavljivanje ali drugih i time ostavio Rusku armiju i puteve u najvećoj meri slobodnim. Ali nastavlja se, ja ne bih rekao da je ovo podilaženje američkoj sujeti i oni znaju za matematiku bez obzira na pokeršku narav.

marino

pre 6 godina

rusenje ovog kao i onog od strane turaka je samo poruka rusima..sad bi bilo tako cool da asad obori koji americki cisto da se postigne ravnoteza;)

Hegemony or survival

pre 6 godina

Jos jedan korak smo blizi direktnom vojnom sukobu dve nuklearne supersile.
To je ta obecavana deeskalacija tenzija sa Rusijom. Donald Tramp jos jednom na vrhuncu zadatka.

Millennium

pre 6 godina

Rusi neće gađati avione kolacije kao što ni SAD neće prići ruskoj vojsci. Gađanje buranije sa obe strane je kao što je neko dobro zaključio provokacija kojom se pokušava da jedni druge nateraju na radikalne poteze. Ali obe zemlje znaju gde je linija i neće je preći.