Subota, 06.05.2017.

09:18

"Separatisti nervozni, za stolom ih ne čeka nezavisnost"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom.

Izvor: Beta

"Separatisti nervozni, za stolom ih ne èeka nezavisnost" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Politika je opasan posao

pre 6 godina

" Политика је опасан посао. Дипломатија је занат. Дипломата је војник армије, који сам ратује у непријатељској позадини. Његов задатак је да помогне својој армији да победи. Дипломата је остављен да се сам сналази у тој борби. Он мора да буде виспрен и ингениозан.

Дипломатија мора да се учи.

Мораш да завршиш школу за дипломате. Мораш да прођеш тренинге. Мораш да будеш приправник у служби и да учиш протокол. Мораш да будеш невидљив свима који гледају у тебе.

Дипломата репрезентује државу. Дипломата не сме да буде личан. Он је државни чиновник. Мора да се понаша у складу са дипломатским протоколом службе.

...

Политика која се води из личне персективе је погубна.Таква политика сигурно пропада. Државник је онај који државне интересе води за добробит државе. Његови лични интереси морају бити занемарени.

Србија нема државника. Нема ни дипломатију. " Б. Драгаш

Krkut

pre 6 godina

Ima istine što Djurić priča. Oni potpunu nezavisnost nisu dobili. Preko sto zemalja ih nije priznalo, neke od tih su velike nacije. Zatim kad prelazite administrativnu liniju ne morate pasoš da pokazujete. Oni još vojsku ne mogu dobiti i ako žele. Pa kakva je to nezavisnost ?

crni

pre 6 godina

Đuriću, i ja sam Srbin i to stariji od tebe. Reci mi, molim te, u kojoj valuti plaćaš usluge mobilne telefonije? Platu primam u dinarima. Hoćete li možda, doneti uredbu po kojoj ćemo mi, Srbi sa Kosova i Metohije biti oslobođeni plaćanja provizije prilikom kupovine deviza kako bismo namirili troškove usluga mobilnih srpskih operatera koji "legalno" posluju na Kosmetu? Račun moram da platim u evrima a živim u "južnoj Srpskoj Pokrajini",kako ti kažeš. Batali me te demagogije i rodoljubne retorike. Čekam još samo da predate Prištinski Univerzitet i da on počne da radi po "Kosovskim Zakonima" i da definitivno bežim sa čitavom porodicom odavde. Sramoto naša...

Marko

pre 6 godina

Misljenje iskljucivo za domacu politicku upotrebu. Niti je tacno niti ima bilo kakvo uporiste u realnom zivotu. Na zalost prava situacija na terenu je izuzetno losa, rezultat je impotentne politike njegove stranke i nema te njegove izjave ili izjave njegovog sefa koja moze da je zamaskira. Imamo granicu, na toj teritoriju nema nase policije, ni vojske, na toj i takvoj teritoriji nema ni nasih gradjana. Da nema manastira ne bi bilo ni jednog vise dokaza naseg nekadasnjeg postojanja. Briselskim sporazumom pristali smo na sve zahteve druge strane, samo to nikako da javno priznaju. Dokaz za to je od kosovskih auto tablica to preuzimanja Trepce i Telekoma. Da bi tamo dosli potreban nam je pasos. Svi oni kojima tezimo priznali su tu i takvu drzavu, a i mi indirektno. Jedva da Kosovo nije uslo u Unesko ali i to je pitanje dana s obzirom kakvu podrsku imaju.
Jos jedan dokaz nase slabosti i cinjenica da ce sada botovi da stave minuse na ovaj i svaki slican komentar koji otvara oci. Poruka za njih je da to nece vratiti Kosovo pod nasu ingerenciju. Pozdrav.

kalimero

pre 6 godina

Jevreji su 1000 godina strpljivo cekali na svoju drzavu, tako i mi nemamo pravo zarad naseg pokolenja bilo cega da se odricemo.
(Vojvoda Momcilo)

A drzavu su im dale i odrzavaju vje elike sile zbog svojih strateskih interesa i griznja savesti. Sada Palestinci cekaju i ne znamo kako dugo ce to trajati da se strateski interesi i karte poklope za njihovu drzavu a do tada ....ni jedni ni drugi nece odustati i na kraju ce biti neki kompromis opet kada se karte poklope. Istorija granice drzave nemaju kraj dok postoji ljudski rod i ova planeta. Za hiljadu godina mozda svi budemo zombiji...

Aleksandar

pre 6 godina

Niko još nije dobio nezavisnost za stolom - za stolom se samo formalizuje ono što se uradi pre da bi se do nezavisnosti došlo. Oni su svoj posao već odradili.

Kad su cvetale tikve

pre 6 godina

Pljujes nekoga s kim treba da pregovaras?! I posle se cudis sto nema napretka?! Necivilizovano, nevaspitano, nediplomatski, neefikasno...

Secam se saveta jednog Engleza: " U pregovorima se ponasaj uvek kao patka u vodi: na povrsini izgledaj mirno, a dole veslaj nogama iz sve snage!"

Ne znam sta vam je gore: recnik ili strategija.

nemanja.s

pre 6 godina

Separatisani su već 20 godina! Od tad se broj stanovnika Srbije ( ne računajući KiM) smanjio za 1 milion. Treba se baviti malim mestima koja rapidno izumiru.

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

cekaj, nasi zakoni tamo ne vaze 17 godina, nemamo nikakvu vlast nad tom teritorijom, tamo zivi drugi narod i govori drugi jezik. definicija nezavisnosti. to sto je neko potpisao neki papir ili nije je totalno nebitno, kosovo je nezavisno i kraj price. tj nezavisno je od nas, mozda zavisi od nekog drugog sada, ali od srbije svakako ne.
(umadbro, 06. maj 2017 11:00)

Kosmet je izgubljen samo ako Srbija prizna nezavisnost. Sve dotle, nezavisno od trenutno nepovoljne demografske situacije, ono je i dalje u statusu kvo, deo sveta priznaje, deo ne. Nemojmo se odricati svoje duse. Jevreji su 1000 godina strpljivo cekali na svoju drzavu, tako i mi nemamo pravo zarad naseg pokolenja bilo cega da se odricemo.

Zokara

pre 6 godina

Ljudi, ovo sta gospodin kaze nema nikakve veze sa realnoscu. Bio licno i uverio se. Treba ocuvati ono sto je ostalo i pomagati nasome narodu dole. Sve je to nasledstvo pogresne politike svih tih godina koja se jos uvek sprovodi.

neno

pre 6 godina

direktor za KiM se bezpotrebno oglasio za javnost, ili ga nije davno bilo ili da skrene paznju sa neceg bitnijeg, kada procitamo sta je covjek rekao nesto sto se vec zna godinama se istice rezultati poznati...

Zeljko

pre 6 godina

Dacic, je pricao na Hepiju da su njemu i Vucicu rekli u Briselu da ce, ako ne potpisu sve sto traze za Kosovo, ostati bez karijere. Rekao je da su bili naterani da sve sto traze potpisu. I jos nesto da ti kazem: niti bi Zapadni lideri niti SAD okrenuli Tadicu ledja da je pristao na sve ono na sta ste pristali vi. I pored svega sto ste potpisali, videcete pritiske sa Zapada. Hladno ce vam okrenuti ledja a vec su krenuli.

Dejan P.

pre 6 godina

Djurić obmanjuje i sebe i narod Srbije.
1. Kada kaže da medjunarodna zajednica ne podržava promenu granica na Balkanu treba da kaže da su za tu medjunarodnu zajednicu - evropsku uniju već postavljene granice izmedju Kosova i Srbije i da se ne mogu menjati
2. Kad kaže da su priče o nezavisnosti Kosova samo priče za domaću upotrebu kosovskih političara, možda je mnogo realnije reći - u skladu sa situacijom na terenu da je priča da je Kosovo deo Srbije samo za lokanu primenu srpskih političara.
3. Od kada je Djurić zadužen za pregovore o Kosovu, ono je dobilo bar 20 atributa državnosti a Srbi nisu dobili ništa.
4. Neka Vučić kaže javno koji su nacionalni i državni interesi na Kosovu - znači konkretno šta je naš cilj a ne samo retorika da čuvamo državne i nacionalne interese. KOJI SU TO INTERESI - da znamo da li smo ih ostvarili ili ne.
5. Šta znače DOBROSUSEDSKI ODNOSI Beograda i Prištine. Da li su susedi oni koji žive u istoj kući ili oni koji žive u dve odvojene kuće
6. Djurić još nije shvatio da će biti žrtveno jagnje PREMIJERA I PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA i da će na kraju biti jedini odgovoran za sve što se desilo na KOSOVU - ŽRTVENI JARAC NAŠEG NEPOGREŠIVOG PREDSEDNIKA I PREMIJERA.

Che

pre 6 godina

"Nikada ih neće čekati bilo kakva forma nezavisnosti", rekao je Đurić 


Nikad Kosovo nece dobiti policijske snage, uskoro vojsku, administrativnu granicu, telefonski medjunarodni broj, mogu da sanjaju UEFU......

umadbro

pre 6 godina

cekaj, nasi zakoni tamo ne vaze 17 godina, nemamo nikakvu vlast nad tom teritorijom, tamo zivi drugi narod i govori drugi jezik. definicija nezavisnosti. to sto je neko potpisao neki papir ili nije je totalno nebitno, kosovo je nezavisno i kraj price. tj nezavisno je od nas, mozda zavisi od nekog drugog sada, ali od srbije svakako ne.

tarmi

pre 6 godina

Pa kako te ne mrzi da neprestano vrtiš jednu istu ploču... Kosovo nije nezavisno od nekih drugih, ali od Srbije je potpuno nezavisno, jer niko iz Srbije ne može da utiče ni na jednu odluku Kosova. Tvoj posao je da ljudima, koji su ostali tamo da žive, ne otežavaš situaciju, nego da omogućiš bezbedniji i sigurniji život. Sve ovo što trenutno radite za rezultat jedino ima ugrožavanje bezbednosti preostalih Srba na Kosovu. Ovakvu politiku smo već videli i znamo kako se završila po nesrećne ljude...

Grunf

pre 6 godina

"Separatisti nervozni, za stolom ih ne čeka nezavisnost".Da li je lapsus ili ne?Separatizam je sklopnost ka otcepljenju,težnju za otcepljenjem.Koliko svi znamo oni su se odvojili pre 17-18 godina i taj deo koji je otcepljen od Srbije je priznalo stotinak zemlaja ove zemaljske kugle.Zašto uopšte Vi idete na bilo kakve pregovore kada stalno govorite javnosti da pričate o dve stvari.Oni o otcepljenju,mi o kvalitetu života,pa onda pravima manjina u sopstvenoj zemlji gde smo mi manjina.Apsurd.Bilo bi sjajno kada bi rekli da niti mi KiM hoćemo priznati niti KiM to očekuje od Srbije.Trenutno.U budućnosti ne znam.Nema potrebe za takvim izjavama.Oni nervozni?Zbog čega bi oni bili nervozni?Nervozni su gradjani KiM-e,bilo koje nacije.Male plate,nema posla,i oni odlaze u inostranstvo,nemaju za osnovne životne potrebe.Gladan je nervozan.Sit nikada.

Ajde dosta!

pre 6 godina

Pa i tvoje izjave su za internu upotrebu. Sasvim druge price vi pricate u Briselu! Tamo Tacija sigurno ne nazivate separatistom. I dosta vise s tim sarenim lazama, zvezdicama, teritorijom a ne drzavom, administtativnom linijom koja je zapravo drzavna granica vec odavno ... covece, ovi dole samo sto vize za Srbe ne uvedu! I kako cete onda zvati te vize - turisticke karnete a ne vize! Pocnite vec jednom da se bavitw ostatkom Srbije, mladi beze iz zemlje, lekari za njima, uskoro vise ni Srbije nece biti, opasuljite se vec jednom!

Kosovac

pre 6 godina

Tako i vi plasirate priče za javnost da nema nezavisnosti, a stanje na terenu je sasvim drugačije. Obmanjujete narod, onako kako vi to najbolje umete.

Niko i Ništa

pre 6 godina

Roditelji su mi bili na obilasku naših svetinja na Kosmetu. Ma koliko ih ja, mladalački naivno, ubeđivao da nisu prešli nikakvu "granicu", i bili u "tuđoj" zemlji, stvarnost koju su videli i surovo mi preneli, osvestila me. "Sever" je još uvek naš, enklave žive u nezamislivoj muci, a ostatak je jednostavno daleko od Srbije koliko i Andaluzija, recimo. Imaju bolje autoputeve od nas, Priština je ozbiljan grad koji se razvija. Mitrovica je mizerno u našem posedu... Jedina uteha mi je da su i njihovi političari ipak klasični balkanski, te da narod beži, ali ja više nažalost, osim tinjajuće nade, ne vidim razlog da pomislim da će to biti ponovo naše, stvarno...

nikola

pre 6 godina

politika ne znaci ofiranje poteza ni provokaciju.Već mudro delanje mudrih i pametnih ljudi.Na zalost negativna selekcija nam je donela kreature koje su nas i dovele dovde.Poput ovog apartcika,koji nema ni petnaest brijanja.

Milos

pre 6 godina

Pa to je prosto za neverovati!!!Kosovo je već 9 godina nezavisno, a priznalo ga više od 100 država sveta. Gde živiš čoveče?!
(bye bye, 06. maj 2017 09:41)

U jednoj od preostalih 100 i više država sveta koje nisu priznale nezavisnost?

jumi

pre 6 godina

Pa, oni od vas dobijaju sve jedno po jedno, a sta smo dobili mi na tim pregovorima, samo ZSO koja nije mrdnula sa papira vec nekoliko godina. Uspeh, nema sta. Nego koji je rezultat, bese 5:0? Samo, meni se cini da mi sa vama konstantno gubimo i gubimo...

šumadsija

pre 6 godina

e sada ce da se albanci uplaše ove izjave pa ce da ga poslušaju pre ce da ce puci od smeha kakvom izjavom doticni servira našim naivnim srpcicima demagogiju

istina

pre 6 godina

"Nikada ih neće čekati bilo kakva forma nezavisnosti", rekao je Đurić

Ali ako nisu nezavisni to znači da treba da budu zavisni i to od Beograda ali Marko znaš da nije tako i najbolji primer je to što on, Marko Đurić, kao predstavnik države Srbije NE MOZE da ulazai na teritoriju Kosova BEZ DOZVOLE onih za koje on misli da nisu nezavisni.

Kako može da ti neko ZABRANI ulaz u jednu teritoriju ili kako uopšte Marko traži DOZVOLU za ulazak ako Kosovo nije nezavisno od Srbije?!

Gde to u svetu ima da neka mora da ima ODOBRENJE za ulazak u svoju teritoriju i za taka aranžman sam POTIPSAO?

istina

pre 6 godina

"Nikada ih neće čekati bilo kakva forma nezavisnosti", rekao je Đurić

Ali ako nisu nezavisni to znači da treba da budu zavisni i to od Beograda ali Marko znaš da nije tako i najbolji primer je to što on, Marko Đurić, kao predstavnik države Srbije NE MOZE da ulazai na teritoriju Kosova BEZ DOZVOLE onih za koje on misli da nisu nezavisni.

Kako može da ti neko ZABRANI ulaz u jednu teritoriju ili kako uopšte Marko traži DOZVOLU za ulazak ako Kosovo nije nezavisno od Srbije?!

Gde to u svetu ima da neka mora da ima ODOBRENJE za ulazak u svoju teritoriju i za taka aranžman sam POTIPSAO?

šumadsija

pre 6 godina

e sada ce da se albanci uplaše ove izjave pa ce da ga poslušaju pre ce da ce puci od smeha kakvom izjavom doticni servira našim naivnim srpcicima demagogiju

Milos

pre 6 godina

Pa to je prosto za neverovati!!!Kosovo je već 9 godina nezavisno, a priznalo ga više od 100 država sveta. Gde živiš čoveče?!
(bye bye, 06. maj 2017 09:41)

U jednoj od preostalih 100 i više država sveta koje nisu priznale nezavisnost?

jumi

pre 6 godina

Pa, oni od vas dobijaju sve jedno po jedno, a sta smo dobili mi na tim pregovorima, samo ZSO koja nije mrdnula sa papira vec nekoliko godina. Uspeh, nema sta. Nego koji je rezultat, bese 5:0? Samo, meni se cini da mi sa vama konstantno gubimo i gubimo...

nikola

pre 6 godina

politika ne znaci ofiranje poteza ni provokaciju.Već mudro delanje mudrih i pametnih ljudi.Na zalost negativna selekcija nam je donela kreature koje su nas i dovele dovde.Poput ovog apartcika,koji nema ni petnaest brijanja.

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

cekaj, nasi zakoni tamo ne vaze 17 godina, nemamo nikakvu vlast nad tom teritorijom, tamo zivi drugi narod i govori drugi jezik. definicija nezavisnosti. to sto je neko potpisao neki papir ili nije je totalno nebitno, kosovo je nezavisno i kraj price. tj nezavisno je od nas, mozda zavisi od nekog drugog sada, ali od srbije svakako ne.
(umadbro, 06. maj 2017 11:00)

Kosmet je izgubljen samo ako Srbija prizna nezavisnost. Sve dotle, nezavisno od trenutno nepovoljne demografske situacije, ono je i dalje u statusu kvo, deo sveta priznaje, deo ne. Nemojmo se odricati svoje duse. Jevreji su 1000 godina strpljivo cekali na svoju drzavu, tako i mi nemamo pravo zarad naseg pokolenja bilo cega da se odricemo.

Ajde dosta!

pre 6 godina

Pa i tvoje izjave su za internu upotrebu. Sasvim druge price vi pricate u Briselu! Tamo Tacija sigurno ne nazivate separatistom. I dosta vise s tim sarenim lazama, zvezdicama, teritorijom a ne drzavom, administtativnom linijom koja je zapravo drzavna granica vec odavno ... covece, ovi dole samo sto vize za Srbe ne uvedu! I kako cete onda zvati te vize - turisticke karnete a ne vize! Pocnite vec jednom da se bavitw ostatkom Srbije, mladi beze iz zemlje, lekari za njima, uskoro vise ni Srbije nece biti, opasuljite se vec jednom!

Krkut

pre 6 godina

Ima istine što Djurić priča. Oni potpunu nezavisnost nisu dobili. Preko sto zemalja ih nije priznalo, neke od tih su velike nacije. Zatim kad prelazite administrativnu liniju ne morate pasoš da pokazujete. Oni još vojsku ne mogu dobiti i ako žele. Pa kakva je to nezavisnost ?

Niko i Ništa

pre 6 godina

Roditelji su mi bili na obilasku naših svetinja na Kosmetu. Ma koliko ih ja, mladalački naivno, ubeđivao da nisu prešli nikakvu "granicu", i bili u "tuđoj" zemlji, stvarnost koju su videli i surovo mi preneli, osvestila me. "Sever" je još uvek naš, enklave žive u nezamislivoj muci, a ostatak je jednostavno daleko od Srbije koliko i Andaluzija, recimo. Imaju bolje autoputeve od nas, Priština je ozbiljan grad koji se razvija. Mitrovica je mizerno u našem posedu... Jedina uteha mi je da su i njihovi političari ipak klasični balkanski, te da narod beži, ali ja više nažalost, osim tinjajuće nade, ne vidim razlog da pomislim da će to biti ponovo naše, stvarno...

tarmi

pre 6 godina

Pa kako te ne mrzi da neprestano vrtiš jednu istu ploču... Kosovo nije nezavisno od nekih drugih, ali od Srbije je potpuno nezavisno, jer niko iz Srbije ne može da utiče ni na jednu odluku Kosova. Tvoj posao je da ljudima, koji su ostali tamo da žive, ne otežavaš situaciju, nego da omogućiš bezbedniji i sigurniji život. Sve ovo što trenutno radite za rezultat jedino ima ugrožavanje bezbednosti preostalih Srba na Kosovu. Ovakvu politiku smo već videli i znamo kako se završila po nesrećne ljude...

umadbro

pre 6 godina

cekaj, nasi zakoni tamo ne vaze 17 godina, nemamo nikakvu vlast nad tom teritorijom, tamo zivi drugi narod i govori drugi jezik. definicija nezavisnosti. to sto je neko potpisao neki papir ili nije je totalno nebitno, kosovo je nezavisno i kraj price. tj nezavisno je od nas, mozda zavisi od nekog drugog sada, ali od srbije svakako ne.

Kosovac

pre 6 godina

Tako i vi plasirate priče za javnost da nema nezavisnosti, a stanje na terenu je sasvim drugačije. Obmanjujete narod, onako kako vi to najbolje umete.

Grunf

pre 6 godina

"Separatisti nervozni, za stolom ih ne čeka nezavisnost".Da li je lapsus ili ne?Separatizam je sklopnost ka otcepljenju,težnju za otcepljenjem.Koliko svi znamo oni su se odvojili pre 17-18 godina i taj deo koji je otcepljen od Srbije je priznalo stotinak zemlaja ove zemaljske kugle.Zašto uopšte Vi idete na bilo kakve pregovore kada stalno govorite javnosti da pričate o dve stvari.Oni o otcepljenju,mi o kvalitetu života,pa onda pravima manjina u sopstvenoj zemlji gde smo mi manjina.Apsurd.Bilo bi sjajno kada bi rekli da niti mi KiM hoćemo priznati niti KiM to očekuje od Srbije.Trenutno.U budućnosti ne znam.Nema potrebe za takvim izjavama.Oni nervozni?Zbog čega bi oni bili nervozni?Nervozni su gradjani KiM-e,bilo koje nacije.Male plate,nema posla,i oni odlaze u inostranstvo,nemaju za osnovne životne potrebe.Gladan je nervozan.Sit nikada.

Zeljko

pre 6 godina

Dacic, je pricao na Hepiju da su njemu i Vucicu rekli u Briselu da ce, ako ne potpisu sve sto traze za Kosovo, ostati bez karijere. Rekao je da su bili naterani da sve sto traze potpisu. I jos nesto da ti kazem: niti bi Zapadni lideri niti SAD okrenuli Tadicu ledja da je pristao na sve ono na sta ste pristali vi. I pored svega sto ste potpisali, videcete pritiske sa Zapada. Hladno ce vam okrenuti ledja a vec su krenuli.

Dejan P.

pre 6 godina

Djurić obmanjuje i sebe i narod Srbije.
1. Kada kaže da medjunarodna zajednica ne podržava promenu granica na Balkanu treba da kaže da su za tu medjunarodnu zajednicu - evropsku uniju već postavljene granice izmedju Kosova i Srbije i da se ne mogu menjati
2. Kad kaže da su priče o nezavisnosti Kosova samo priče za domaću upotrebu kosovskih političara, možda je mnogo realnije reći - u skladu sa situacijom na terenu da je priča da je Kosovo deo Srbije samo za lokanu primenu srpskih političara.
3. Od kada je Djurić zadužen za pregovore o Kosovu, ono je dobilo bar 20 atributa državnosti a Srbi nisu dobili ništa.
4. Neka Vučić kaže javno koji su nacionalni i državni interesi na Kosovu - znači konkretno šta je naš cilj a ne samo retorika da čuvamo državne i nacionalne interese. KOJI SU TO INTERESI - da znamo da li smo ih ostvarili ili ne.
5. Šta znače DOBROSUSEDSKI ODNOSI Beograda i Prištine. Da li su susedi oni koji žive u istoj kući ili oni koji žive u dve odvojene kuće
6. Djurić još nije shvatio da će biti žrtveno jagnje PREMIJERA I PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA i da će na kraju biti jedini odgovoran za sve što se desilo na KOSOVU - ŽRTVENI JARAC NAŠEG NEPOGREŠIVOG PREDSEDNIKA I PREMIJERA.

Che

pre 6 godina

"Nikada ih neće čekati bilo kakva forma nezavisnosti", rekao je Đurić 


Nikad Kosovo nece dobiti policijske snage, uskoro vojsku, administrativnu granicu, telefonski medjunarodni broj, mogu da sanjaju UEFU......

Marko

pre 6 godina

Misljenje iskljucivo za domacu politicku upotrebu. Niti je tacno niti ima bilo kakvo uporiste u realnom zivotu. Na zalost prava situacija na terenu je izuzetno losa, rezultat je impotentne politike njegove stranke i nema te njegove izjave ili izjave njegovog sefa koja moze da je zamaskira. Imamo granicu, na toj teritoriju nema nase policije, ni vojske, na toj i takvoj teritoriji nema ni nasih gradjana. Da nema manastira ne bi bilo ni jednog vise dokaza naseg nekadasnjeg postojanja. Briselskim sporazumom pristali smo na sve zahteve druge strane, samo to nikako da javno priznaju. Dokaz za to je od kosovskih auto tablica to preuzimanja Trepce i Telekoma. Da bi tamo dosli potreban nam je pasos. Svi oni kojima tezimo priznali su tu i takvu drzavu, a i mi indirektno. Jedva da Kosovo nije uslo u Unesko ali i to je pitanje dana s obzirom kakvu podrsku imaju.
Jos jedan dokaz nase slabosti i cinjenica da ce sada botovi da stave minuse na ovaj i svaki slican komentar koji otvara oci. Poruka za njih je da to nece vratiti Kosovo pod nasu ingerenciju. Pozdrav.

nemanja.s

pre 6 godina

Separatisani su već 20 godina! Od tad se broj stanovnika Srbije ( ne računajući KiM) smanjio za 1 milion. Treba se baviti malim mestima koja rapidno izumiru.

crni

pre 6 godina

Đuriću, i ja sam Srbin i to stariji od tebe. Reci mi, molim te, u kojoj valuti plaćaš usluge mobilne telefonije? Platu primam u dinarima. Hoćete li možda, doneti uredbu po kojoj ćemo mi, Srbi sa Kosova i Metohije biti oslobođeni plaćanja provizije prilikom kupovine deviza kako bismo namirili troškove usluga mobilnih srpskih operatera koji "legalno" posluju na Kosmetu? Račun moram da platim u evrima a živim u "južnoj Srpskoj Pokrajini",kako ti kažeš. Batali me te demagogije i rodoljubne retorike. Čekam još samo da predate Prištinski Univerzitet i da on počne da radi po "Kosovskim Zakonima" i da definitivno bežim sa čitavom porodicom odavde. Sramoto naša...

Aleksandar

pre 6 godina

Niko još nije dobio nezavisnost za stolom - za stolom se samo formalizuje ono što se uradi pre da bi se do nezavisnosti došlo. Oni su svoj posao već odradili.

Kad su cvetale tikve

pre 6 godina

Pljujes nekoga s kim treba da pregovaras?! I posle se cudis sto nema napretka?! Necivilizovano, nevaspitano, nediplomatski, neefikasno...

Secam se saveta jednog Engleza: " U pregovorima se ponasaj uvek kao patka u vodi: na povrsini izgledaj mirno, a dole veslaj nogama iz sve snage!"

Ne znam sta vam je gore: recnik ili strategija.

Zokara

pre 6 godina

Ljudi, ovo sta gospodin kaze nema nikakve veze sa realnoscu. Bio licno i uverio se. Treba ocuvati ono sto je ostalo i pomagati nasome narodu dole. Sve je to nasledstvo pogresne politike svih tih godina koja se jos uvek sprovodi.

neno

pre 6 godina

direktor za KiM se bezpotrebno oglasio za javnost, ili ga nije davno bilo ili da skrene paznju sa neceg bitnijeg, kada procitamo sta je covjek rekao nesto sto se vec zna godinama se istice rezultati poznati...

kalimero

pre 6 godina

Jevreji su 1000 godina strpljivo cekali na svoju drzavu, tako i mi nemamo pravo zarad naseg pokolenja bilo cega da se odricemo.
(Vojvoda Momcilo)

A drzavu su im dale i odrzavaju vje elike sile zbog svojih strateskih interesa i griznja savesti. Sada Palestinci cekaju i ne znamo kako dugo ce to trajati da se strateski interesi i karte poklope za njihovu drzavu a do tada ....ni jedni ni drugi nece odustati i na kraju ce biti neki kompromis opet kada se karte poklope. Istorija granice drzave nemaju kraj dok postoji ljudski rod i ova planeta. Za hiljadu godina mozda svi budemo zombiji...

Politika je opasan posao

pre 6 godina

" Политика је опасан посао. Дипломатија је занат. Дипломата је војник армије, који сам ратује у непријатељској позадини. Његов задатак је да помогне својој армији да победи. Дипломата је остављен да се сам сналази у тој борби. Он мора да буде виспрен и ингениозан.

Дипломатија мора да се учи.

Мораш да завршиш школу за дипломате. Мораш да прођеш тренинге. Мораш да будеш приправник у служби и да учиш протокол. Мораш да будеш невидљив свима који гледају у тебе.

Дипломата репрезентује државу. Дипломата не сме да буде личан. Он је државни чиновник. Мора да се понаша у складу са дипломатским протоколом службе.

...

Политика која се води из личне персективе је погубна.Таква политика сигурно пропада. Државник је онај који државне интересе води за добробит државе. Његови лични интереси морају бити занемарени.

Србија нема државника. Нема ни дипломатију. " Б. Драгаш

istina

pre 6 godina

"Nikada ih neće čekati bilo kakva forma nezavisnosti", rekao je Đurić

Ali ako nisu nezavisni to znači da treba da budu zavisni i to od Beograda ali Marko znaš da nije tako i najbolji primer je to što on, Marko Đurić, kao predstavnik države Srbije NE MOZE da ulazai na teritoriju Kosova BEZ DOZVOLE onih za koje on misli da nisu nezavisni.

Kako može da ti neko ZABRANI ulaz u jednu teritoriju ili kako uopšte Marko traži DOZVOLU za ulazak ako Kosovo nije nezavisno od Srbije?!

Gde to u svetu ima da neka mora da ima ODOBRENJE za ulazak u svoju teritoriju i za taka aranžman sam POTIPSAO?

šumadsija

pre 6 godina

e sada ce da se albanci uplaše ove izjave pa ce da ga poslušaju pre ce da ce puci od smeha kakvom izjavom doticni servira našim naivnim srpcicima demagogiju

jumi

pre 6 godina

Pa, oni od vas dobijaju sve jedno po jedno, a sta smo dobili mi na tim pregovorima, samo ZSO koja nije mrdnula sa papira vec nekoliko godina. Uspeh, nema sta. Nego koji je rezultat, bese 5:0? Samo, meni se cini da mi sa vama konstantno gubimo i gubimo...

Ajde dosta!

pre 6 godina

Pa i tvoje izjave su za internu upotrebu. Sasvim druge price vi pricate u Briselu! Tamo Tacija sigurno ne nazivate separatistom. I dosta vise s tim sarenim lazama, zvezdicama, teritorijom a ne drzavom, administtativnom linijom koja je zapravo drzavna granica vec odavno ... covece, ovi dole samo sto vize za Srbe ne uvedu! I kako cete onda zvati te vize - turisticke karnete a ne vize! Pocnite vec jednom da se bavitw ostatkom Srbije, mladi beze iz zemlje, lekari za njima, uskoro vise ni Srbije nece biti, opasuljite se vec jednom!

nikola

pre 6 godina

politika ne znaci ofiranje poteza ni provokaciju.Već mudro delanje mudrih i pametnih ljudi.Na zalost negativna selekcija nam je donela kreature koje su nas i dovele dovde.Poput ovog apartcika,koji nema ni petnaest brijanja.

Niko i Ništa

pre 6 godina

Roditelji su mi bili na obilasku naših svetinja na Kosmetu. Ma koliko ih ja, mladalački naivno, ubeđivao da nisu prešli nikakvu "granicu", i bili u "tuđoj" zemlji, stvarnost koju su videli i surovo mi preneli, osvestila me. "Sever" je još uvek naš, enklave žive u nezamislivoj muci, a ostatak je jednostavno daleko od Srbije koliko i Andaluzija, recimo. Imaju bolje autoputeve od nas, Priština je ozbiljan grad koji se razvija. Mitrovica je mizerno u našem posedu... Jedina uteha mi je da su i njihovi političari ipak klasični balkanski, te da narod beži, ali ja više nažalost, osim tinjajuće nade, ne vidim razlog da pomislim da će to biti ponovo naše, stvarno...

umadbro

pre 6 godina

cekaj, nasi zakoni tamo ne vaze 17 godina, nemamo nikakvu vlast nad tom teritorijom, tamo zivi drugi narod i govori drugi jezik. definicija nezavisnosti. to sto je neko potpisao neki papir ili nije je totalno nebitno, kosovo je nezavisno i kraj price. tj nezavisno je od nas, mozda zavisi od nekog drugog sada, ali od srbije svakako ne.

tarmi

pre 6 godina

Pa kako te ne mrzi da neprestano vrtiš jednu istu ploču... Kosovo nije nezavisno od nekih drugih, ali od Srbije je potpuno nezavisno, jer niko iz Srbije ne može da utiče ni na jednu odluku Kosova. Tvoj posao je da ljudima, koji su ostali tamo da žive, ne otežavaš situaciju, nego da omogućiš bezbedniji i sigurniji život. Sve ovo što trenutno radite za rezultat jedino ima ugrožavanje bezbednosti preostalih Srba na Kosovu. Ovakvu politiku smo već videli i znamo kako se završila po nesrećne ljude...

Kosovac

pre 6 godina

Tako i vi plasirate priče za javnost da nema nezavisnosti, a stanje na terenu je sasvim drugačije. Obmanjujete narod, onako kako vi to najbolje umete.

Grunf

pre 6 godina

"Separatisti nervozni, za stolom ih ne čeka nezavisnost".Da li je lapsus ili ne?Separatizam je sklopnost ka otcepljenju,težnju za otcepljenjem.Koliko svi znamo oni su se odvojili pre 17-18 godina i taj deo koji je otcepljen od Srbije je priznalo stotinak zemlaja ove zemaljske kugle.Zašto uopšte Vi idete na bilo kakve pregovore kada stalno govorite javnosti da pričate o dve stvari.Oni o otcepljenju,mi o kvalitetu života,pa onda pravima manjina u sopstvenoj zemlji gde smo mi manjina.Apsurd.Bilo bi sjajno kada bi rekli da niti mi KiM hoćemo priznati niti KiM to očekuje od Srbije.Trenutno.U budućnosti ne znam.Nema potrebe za takvim izjavama.Oni nervozni?Zbog čega bi oni bili nervozni?Nervozni su gradjani KiM-e,bilo koje nacije.Male plate,nema posla,i oni odlaze u inostranstvo,nemaju za osnovne životne potrebe.Gladan je nervozan.Sit nikada.

nemanja.s

pre 6 godina

Separatisani su već 20 godina! Od tad se broj stanovnika Srbije ( ne računajući KiM) smanjio za 1 milion. Treba se baviti malim mestima koja rapidno izumiru.

Marko

pre 6 godina

Misljenje iskljucivo za domacu politicku upotrebu. Niti je tacno niti ima bilo kakvo uporiste u realnom zivotu. Na zalost prava situacija na terenu je izuzetno losa, rezultat je impotentne politike njegove stranke i nema te njegove izjave ili izjave njegovog sefa koja moze da je zamaskira. Imamo granicu, na toj teritoriju nema nase policije, ni vojske, na toj i takvoj teritoriji nema ni nasih gradjana. Da nema manastira ne bi bilo ni jednog vise dokaza naseg nekadasnjeg postojanja. Briselskim sporazumom pristali smo na sve zahteve druge strane, samo to nikako da javno priznaju. Dokaz za to je od kosovskih auto tablica to preuzimanja Trepce i Telekoma. Da bi tamo dosli potreban nam je pasos. Svi oni kojima tezimo priznali su tu i takvu drzavu, a i mi indirektno. Jedva da Kosovo nije uslo u Unesko ali i to je pitanje dana s obzirom kakvu podrsku imaju.
Jos jedan dokaz nase slabosti i cinjenica da ce sada botovi da stave minuse na ovaj i svaki slican komentar koji otvara oci. Poruka za njih je da to nece vratiti Kosovo pod nasu ingerenciju. Pozdrav.

Zeljko

pre 6 godina

Dacic, je pricao na Hepiju da su njemu i Vucicu rekli u Briselu da ce, ako ne potpisu sve sto traze za Kosovo, ostati bez karijere. Rekao je da su bili naterani da sve sto traze potpisu. I jos nesto da ti kazem: niti bi Zapadni lideri niti SAD okrenuli Tadicu ledja da je pristao na sve ono na sta ste pristali vi. I pored svega sto ste potpisali, videcete pritiske sa Zapada. Hladno ce vam okrenuti ledja a vec su krenuli.

neno

pre 6 godina

direktor za KiM se bezpotrebno oglasio za javnost, ili ga nije davno bilo ili da skrene paznju sa neceg bitnijeg, kada procitamo sta je covjek rekao nesto sto se vec zna godinama se istice rezultati poznati...

Dejan P.

pre 6 godina

Djurić obmanjuje i sebe i narod Srbije.
1. Kada kaže da medjunarodna zajednica ne podržava promenu granica na Balkanu treba da kaže da su za tu medjunarodnu zajednicu - evropsku uniju već postavljene granice izmedju Kosova i Srbije i da se ne mogu menjati
2. Kad kaže da su priče o nezavisnosti Kosova samo priče za domaću upotrebu kosovskih političara, možda je mnogo realnije reći - u skladu sa situacijom na terenu da je priča da je Kosovo deo Srbije samo za lokanu primenu srpskih političara.
3. Od kada je Djurić zadužen za pregovore o Kosovu, ono je dobilo bar 20 atributa državnosti a Srbi nisu dobili ništa.
4. Neka Vučić kaže javno koji su nacionalni i državni interesi na Kosovu - znači konkretno šta je naš cilj a ne samo retorika da čuvamo državne i nacionalne interese. KOJI SU TO INTERESI - da znamo da li smo ih ostvarili ili ne.
5. Šta znače DOBROSUSEDSKI ODNOSI Beograda i Prištine. Da li su susedi oni koji žive u istoj kući ili oni koji žive u dve odvojene kuće
6. Djurić još nije shvatio da će biti žrtveno jagnje PREMIJERA I PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA i da će na kraju biti jedini odgovoran za sve što se desilo na KOSOVU - ŽRTVENI JARAC NAŠEG NEPOGREŠIVOG PREDSEDNIKA I PREMIJERA.

Che

pre 6 godina

"Nikada ih neće čekati bilo kakva forma nezavisnosti", rekao je Đurić 


Nikad Kosovo nece dobiti policijske snage, uskoro vojsku, administrativnu granicu, telefonski medjunarodni broj, mogu da sanjaju UEFU......

Kad su cvetale tikve

pre 6 godina

Pljujes nekoga s kim treba da pregovaras?! I posle se cudis sto nema napretka?! Necivilizovano, nevaspitano, nediplomatski, neefikasno...

Secam se saveta jednog Engleza: " U pregovorima se ponasaj uvek kao patka u vodi: na povrsini izgledaj mirno, a dole veslaj nogama iz sve snage!"

Ne znam sta vam je gore: recnik ili strategija.

Politika je opasan posao

pre 6 godina

" Политика је опасан посао. Дипломатија је занат. Дипломата је војник армије, који сам ратује у непријатељској позадини. Његов задатак је да помогне својој армији да победи. Дипломата је остављен да се сам сналази у тој борби. Он мора да буде виспрен и ингениозан.

Дипломатија мора да се учи.

Мораш да завршиш школу за дипломате. Мораш да прођеш тренинге. Мораш да будеш приправник у служби и да учиш протокол. Мораш да будеш невидљив свима који гледају у тебе.

Дипломата репрезентује државу. Дипломата не сме да буде личан. Он је државни чиновник. Мора да се понаша у складу са дипломатским протоколом службе.

...

Политика која се води из личне персективе је погубна.Таква политика сигурно пропада. Државник је онај који државне интересе води за добробит државе. Његови лични интереси морају бити занемарени.

Србија нема државника. Нема ни дипломатију. " Б. Драгаш

crni

pre 6 godina

Đuriću, i ja sam Srbin i to stariji od tebe. Reci mi, molim te, u kojoj valuti plaćaš usluge mobilne telefonije? Platu primam u dinarima. Hoćete li možda, doneti uredbu po kojoj ćemo mi, Srbi sa Kosova i Metohije biti oslobođeni plaćanja provizije prilikom kupovine deviza kako bismo namirili troškove usluga mobilnih srpskih operatera koji "legalno" posluju na Kosmetu? Račun moram da platim u evrima a živim u "južnoj Srpskoj Pokrajini",kako ti kažeš. Batali me te demagogije i rodoljubne retorike. Čekam još samo da predate Prištinski Univerzitet i da on počne da radi po "Kosovskim Zakonima" i da definitivno bežim sa čitavom porodicom odavde. Sramoto naša...

Aleksandar

pre 6 godina

Niko još nije dobio nezavisnost za stolom - za stolom se samo formalizuje ono što se uradi pre da bi se do nezavisnosti došlo. Oni su svoj posao već odradili.

Zokara

pre 6 godina

Ljudi, ovo sta gospodin kaze nema nikakve veze sa realnoscu. Bio licno i uverio se. Treba ocuvati ono sto je ostalo i pomagati nasome narodu dole. Sve je to nasledstvo pogresne politike svih tih godina koja se jos uvek sprovodi.

Milos

pre 6 godina

Pa to je prosto za neverovati!!!Kosovo je već 9 godina nezavisno, a priznalo ga više od 100 država sveta. Gde živiš čoveče?!
(bye bye, 06. maj 2017 09:41)

U jednoj od preostalih 100 i više država sveta koje nisu priznale nezavisnost?

kalimero

pre 6 godina

Jevreji su 1000 godina strpljivo cekali na svoju drzavu, tako i mi nemamo pravo zarad naseg pokolenja bilo cega da se odricemo.
(Vojvoda Momcilo)

A drzavu su im dale i odrzavaju vje elike sile zbog svojih strateskih interesa i griznja savesti. Sada Palestinci cekaju i ne znamo kako dugo ce to trajati da se strateski interesi i karte poklope za njihovu drzavu a do tada ....ni jedni ni drugi nece odustati i na kraju ce biti neki kompromis opet kada se karte poklope. Istorija granice drzave nemaju kraj dok postoji ljudski rod i ova planeta. Za hiljadu godina mozda svi budemo zombiji...

Vojvoda Momcilo

pre 6 godina

cekaj, nasi zakoni tamo ne vaze 17 godina, nemamo nikakvu vlast nad tom teritorijom, tamo zivi drugi narod i govori drugi jezik. definicija nezavisnosti. to sto je neko potpisao neki papir ili nije je totalno nebitno, kosovo je nezavisno i kraj price. tj nezavisno je od nas, mozda zavisi od nekog drugog sada, ali od srbije svakako ne.
(umadbro, 06. maj 2017 11:00)

Kosmet je izgubljen samo ako Srbija prizna nezavisnost. Sve dotle, nezavisno od trenutno nepovoljne demografske situacije, ono je i dalje u statusu kvo, deo sveta priznaje, deo ne. Nemojmo se odricati svoje duse. Jevreji su 1000 godina strpljivo cekali na svoju drzavu, tako i mi nemamo pravo zarad naseg pokolenja bilo cega da se odricemo.

Krkut

pre 6 godina

Ima istine što Djurić priča. Oni potpunu nezavisnost nisu dobili. Preko sto zemalja ih nije priznalo, neke od tih su velike nacije. Zatim kad prelazite administrativnu liniju ne morate pasoš da pokazujete. Oni još vojsku ne mogu dobiti i ako žele. Pa kakva je to nezavisnost ?