Ponedeljak, 06.02.2017.

11:47

"Kongresmen koji hoće razmenu je blizak albanskom lobiju"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je o zidu u Kosovskoj Mitrovici postignut isti dogovor 8. decembra kao ovaj koji je sada primenjen.

Izvor: B92

"Kongresmen koji hoæe razmenu je blizak albanskom lobiju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Binasr

pre 7 godina

Mene je davno napustio patriotizam, tako da mi je svejedno. 26 godina gledam oko sebe ljude razlicitih interesa i niskih strasti. Vise sam nego ubedjen da ce se u Srbiji kao i uvek igrati na pogresnu kartu. Ovaj narod kao da mrzi sebe i svoje postojanje. Istorija nam je puna herojstva, junastva i nacionalne nabusitosti, nazalost sve epiteti koji prekrivaju nepromisljenost i pronasaje koje ne zelimo ili ne umemo da prihvatimo iako smo svesni kolicine zrtava.

Ivan S

pre 7 godina

Podela Kosova je naša istorijska šansa da dobijemo etnički čist deo teritorije...sli vidite iz izjave Premijera da oni imaju dugoročno drugačiji plan sa našom državom i onim što je ostalo od naroda...oni sada spinuju narod da je to zapravo ideja koja odgovara Kosovarima jelte nama će pripasti celo Kosova pa zašta će nam taj deo?! Ozbiljno se sve ovo kosi sa našim nacionalnim interesima. Na kraju krajeva videćete kada Kosovo u punom kapacitetu krene da vlada nad severom...doći će nam svi oni u Beograd. Neki kao milioneri prava naša braća Srbi a većina kao muke žive jad i beda.

Komsija

pre 7 godina

Srpska Drzava ne zna sta da radi sa Albancima(nikada je znala). Kosovska Drzava ne zna sta da radi sa Srbima(Albanci nikada vole Srbe). Ideje da mozemo drugaciji su samo bajke na Balkanu. Vreme je da se ohladimo i cujemo razum. Mozda je posljednja sanca za nas. Mozda Putin i Tramp imaju ideju konacnog razgranicenja Balkana. Ako kazemo NE, izgubicemo sve. Srbija koja je drzava sa iskustvom i daleko organizovana, mora da bude promotor saradnje. Radi se o velikim igracima, koji zele da se dogovore sa Srbijom prvo jer sa Kosovom je lakse. Ravnopravno je i posledica...

Nikola Nis

pre 7 godina

Jos pre par godina Srpska lista je dobila izbore zahvaljujuci motou " Danas glasamo za Srpsku, sutra gradimo Srpsku", ili tako nesto slicno. Mi do dana danasnjeg nismo dobili ZSO, istovremeno Kosovo odavno nema pahuljicu, biva primljeno u medjunarodne i sportske organizacije, svakim danom dobija sve vise atribute nezavisne drzave. Sve ovo se dogadja u vreme vladavine Aleksandra Vucica. On je bio potreban Zapadu, setite se sta se desavalo na ulicama srpskih gradova na sam pomen pregovora sa Kosovarima pre nego da SNS dodje na vlast. Kome se zivi na Kosmetu nek ide da zivi, nek uzme srpsku zastavu i prodje s njom ulicama Pristine, Peci, carskog Prizrena. Mi smo izgubili rat, izgubili smo teritoriju. Narodu je dosadilo vise to Kosovo i pare koje se i dan danas daju za isto. A dosadio je i premijer, njegovo"znam sve, cucete sve narednih dana" je postalo degutantno...

Lex

pre 7 godina

Svaki dan od studenta generacije koji je dobio banku iz Medjunarodnog prava cujemo neki biser.Mene je sramota sto sam i ja taj pravni zavrsio.Sramota me sto se po zvanju strpavam u isti kos sa njim

Nikola

pre 7 godina

Gospodine premijeru dosta ste ispričali nebuloza i budalaština već počnite da poštujete Ustav Srbije i organizujete vlast na Kosovu. Vi mislite da su Srbi maloumni pa po celoj Srbiji ispisujete "Kosovo je Srbija". Pa Srbi to jako dobro znaju, već vam je da se uputite na Kosovo u Prištinu, Prizren, Peć ... i da tamo objasnite "nepismenim" Albancima da je Kosovo Srbija i da je to po Ustavu Srbije. Aposebno je potrebno da objasnite i Srbima i Albancima kako je to vlast iz Beograda zamislila da da sprovede Ustav Srbije na Kosovu i uspostavi vlast. Moje lično mišljenje je da je to neizvodljivo, jer ne verujem da će premijer ubediti milion ili dva Albanaca da je Kosovo Srbija.

Kosmo

pre 7 godina

Srbija ima svoje principe i dostojanstvo,i ne dozvoljava nikome da je potcenjuje, Albanci ovo što čine je podlo,ne verujemo im ništa ni onima koji ih štite.

Mizar

pre 7 godina

Iskreno receno, ovakvo vodjenje politike kroz monolog a toboz informisanje gradjana, ljutnju i patnju sve u ime gradjana...zaista ide na zivce. Briga nas za lose, objavi samo ono sto vredi da se skupa radujemo. Ovako imamo utisak kao da je ceo svet protiv nas i da nam se nebo rusi na glavu. Malo vise drzavnicke ozbiljnosti a nikako stranacko politickarenje.

Udavi gnjurca

pre 7 godina

Vučiću, brate,
jel ima nešto u ovih pet godina da si uspešno priveo kraju? Da je nešto bar uspelo?

I nemoj mi te priče o nikad većem BDP-u, jer očigledno narod crkava od gladi. Nikad veći harač, to ti brate pomeni, da vidimo zašto je to tako?

Moja baba kaže da nas tera maler jer si ti baksuz, ali ja ipak mislim da je to zato što ne znate da radite i što ste lažno visokoobrazovani.

I što postavljate ljude koji nikad ni u čemu nisu bili uspešni na rukovodeća mesta (da se uče, šta li!?) A da dovedemo neke naučene, pa da ponekad i uradimo nešto kako valja?

Aj ne cedi suvu drenovinu sa tim Kosovom, puštaj taj narod tamo da živi kako hoće i kako može.

Smučilo se više i nama u Bgd a kamoli njima dole.

Milos

pre 7 godina

Gledao sam emisiju gde nas diplomata koji je radio u Francuskoj i Srbiji dostavljao obavestajne podatke, jos pre 18. godina dostavio mape gde su zapadnjaci iscrtali karte i podelili kosovo. Prvo je to bilo na modelu B i H, odnosno Rep. Srpske gde smo dobijali preko 50%, a nakon toga sve manje i manje, pa je dosao rad i onda smo izgubili sve, a jos su i garantovali iseljavanje celokupnog Albanskog stanovništva u deo koji bi pripao Albaniji. Nismo prihvatili.
Znamo sta se desilo.
Ako nam neko i dalje nudi tako nesto, a mi necemo kao i sto radimo onda je sve otislo u ...

mirko

pre 7 godina

Svet je postao tržište. Potražnja za Kosovom velika. Profitira onaj ko nema pojma gde se Kosovo nalazi ni njegovu istoriju. Dokle više da patnje naroda nekome donose dobit. Premijer samo predano vrši svoju funkciju.

unsigned

pre 7 godina

To sta pise u Ustavu Srbije nema nikakav znacaj. Mozemo mi da pricamo koliko hocemo da se ne odricemo Kosova, oni su svoju nezavisnost izgradili. Umesto da zavrsimo sa tim pitanjem i utvrdimo gde su nam granice, mi bismo nesto sto smo izgubili. Na demografskom planu Albanci su dobili svoje. Ne mozemo mi da se pitamo tamo ge nas nema i ono sto smo ratom izgubili od visestruko jaceg da vracamo. Kosmet je americka interesna zona i tu se Rusi ne pitaju nista, kao sto se NATO ne pita nista u vezi Krima npr. Ruska je podrska simbolicna i naravno da nece ulaziti u vecu konfrontaciju sa NATO zbog nas. Srbiji je potreban politicki kadar koji ce resiti ovo pitanje na realan nacin. Jedino je problem sto takav pristup ne donosi politicke poene i glasove, jer vecina naroda nije intelektualno sposobna da shvati neke stvari.

Jovan

pre 7 godina

Tacno sam znao da ce da se javi u ponedeljak sa nekakvim dodatnim recitacijama, ali da one, kao ovoga puta budu na nivou mucanja i stucanja, to nisam ocekivao. Evidentno da stvari pocinju da klize iz ruku i da se vraca bumerang "dobrog dela detalja koje on nije rekao gradjanima". Osaje da vidimo sta ce to sve da nam kaze jer mi nikakva druga posla u nasem zivotu nemamo potrebe da imamo nego samo da cekamo da nam se svaki dan kaze po nesto.

kada zamesiš pa moraš da kusaš

pre 7 godina

EU ne želi da ispadne nesposobna. Originalno zajednica opština je trebalo da dovede obe strane u poziciju da prihvate nešto ne kao obavezu već da obe budu primorane na to i time medjusobno priznate kao jednake. Kao sa krajem 30 godišnjeg rata, niz sporazuma je doveo da izjednačavanja i teritorijalno jasnog razdvajanja. Srbija je iz te klopke izašla time što prihvata zajednicu kao obavezu a ne kao prinudu, čime se ova kao sredstvo za priznanje obesmišljava a kosovske vlasti izlažu pritisku da se poviniju, čime u očima opozicije ispadaju izdajnici. Sada je cilj za EU da ne ispadne nesposobna i kosovske vlasti izvuče iz klopke i sačuva njihovu političku stabilnost kako opozicija ne bi došla na vlast. Ali ono što posebno otežava jeste što EU mora de dokaže sposobnom da vodi stvari na bolje u suprotnom daće municiju SAD i prostor da nastave da tvrde da je ova samo Nemački alat dominacije. A kada se na to doda pitanje budućnosti NATO stvari postanu sve kvaka do kvake tako da će se i menjanje sijalica na banderama na kosovu postavljati kao uspeh EU, jer realno nemaju kapaciteta da kontrolišu stvar a Srbija ukazuje na ranjivosti i testira kako se ove razvijaju, rizikujući da EU od blago nesposobne postane cinična kao što ima običaj da bude, ali tu igru Srbija i nije počela i nema ničeg nelegitimnog u brizi za pojedinca na kosovu, mada poneki zvaničnici pominju nacionalne odrednice.

vojkan

pre 7 godina

Da znam da je 51% gradjana ove države razumno, prvi bih hteo da idem i povedem ako treba ljude na ulice, kao što uradiše Rumuni, da tražimo referendum oko Kosova... na žalost, mislim da ljudi i dalje ogromnom većininom žive u nekoj iluziji koja im je važnija i od budućnosti njihove dece i unuka...

Mislim da bi oko 30-35% stanovništva Srbije glasalo da se zvanično prizna ono što svi nezvanično priznajemo, da je Kosovo zauvek izgubljeno i da je sve drugo iluzija koja vodi u propast cele srpske rase..

Taj procenat je na žalost nedovoljan, tako da situacija će biti ista i u narednim decenijama ko god da dodje na vlast... iskreno, u takvim okolnostima, nema spasa..

Aleksandar

pre 7 godina

Naravno da je blizak albanskom lobiju. Garantujem da ne zna ni šta je sever Kosova ni šta je jug Srbije. Šta ga briga, nije njegova kuća u pitanju.

kaljkuljator

pre 7 godina

Ako je to istina - znači da se Albancima žuri da se "razgraniče".
Do sada tamo niko nije hteo ni da čuje za razmenu teritorija jer, slušajući bajke o Albanskom natalitetu, mislili su da će za 5 godina biti u Beogradu. Realnost je, ipak, malo drugačija.
Albanija ove godine pada na 27000 rođenih, a Kosovo ispod 24000 (u koje idu i Srbi, koji na KiM, po istraživanju kosovskih statističkih agencija imaju veći TFR od Albanaca!). To je pad epskih proporcija, a demografsku katastrofu naizgled ublažava činjenica da je Albansko stanovništvo vrlo mlado pa je mortalitet nizak.
Na svu muku, inače velika emigracija albanaca je prethodnih godina dobila starozavetne razmere.
Od bajke o 2 miliona Albanaca koje slušamo od 80ih naovamo uz konstantno pozitivan prirodni priraštaj, na KiM stoji da tamo trenutno nema više od 1,5 miliona Albanaca, sa tendencijom da se taj broj smanjuje...

Milica

pre 7 godina

Neko sa albanske strane koči pregovore i bojkotuje Briselski sporazum, to je više nego jasno. Vučić se svim silama bori za očuvanje KiM, kao i za zaštitu srpskog naroda na tom prostoru.

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Ma bravo. Cujete li vi ovo ljudi koji zivite dole na Kosovu. Od tolikih "uspesnih" pregovora i usmeno "potpisanih" cega sve ne vi dobijate kompleks zardinjera i zasticenu ulicu Kralja Milutina. Pa zar vam je i to malo.Niste valjda nezadovoljni time

petar

pre 7 godina

ako je dogovor za zid postignut jos 8.decembra zasto si cutao do pre par dana i rizikovao da izbiju sukobi kako bi je saopstio?tako radis za sve teske odluke,jer ti savetuje Toni i njegov tim iz Srbije(Beba,Vesic...). A sto se tice albanskog lobiste,siguran sam da je on i tvoj lobista,zivi bili pa videli.

Shirobon

pre 7 godina

Zasticena je ulica "Kralja Petra" to je taj krajina scenario gde su on i njemu slicni branili srbe. Od odbrane teritorije do odbrane ulice. Za mesec dana ce da brane lokalnu krcmu i njeno pravo da pusta Mariju Maximu.

Salvi

pre 7 godina

Znači dogovorili su rušenje zida u decembru, ali ga naši nisu srušili sve dok Vučić i Toma nisu podigli tenziju do nivoa izbijanja rata? I onda se Vučić pita zašto su ponovo morali da dogovaraju rušenje zida tj. zašto naši nisu srušili zid? Njemu ne treba protivnik, on se sam sa sobom svađa. Radikalski Vučić protiv naprednjačkog Vučića.

andreas kisser

pre 7 godina

Hocu i ja razmenu a eto nisam blizak albanskom lobiju. Hocu vec jednom da se zavrsi ta kosovska bajka. Da li priznanjem nezavisnosti ili podelom ne tice me se ali hocu da se stavi tacka i zemlja da se okrene ka EU i NATOu i da se distancira od Rusije.
Ko to stvarno uradi,na papiru a ne samo deklarativno imace moj glas
(jedan iz mase, 6. februar 2017 12:09)

imace i moj! srbija se nece ratosiljati ovakvih amatera (nebitno da li se zovu tadic, nikolic, dacic,seselj, ili vucic) sve dok budu imali temu (izgubljenog) kosova, da je muzu pred svake izbore za polupismenu napaljenu masu.

KPI

pre 7 godina

Mislim Vučiću da postaješ svestan da ti narod više ne veruje, pa pališ malo tih Srba na Kosovu pričama o njihovoj zaštiti iako si ih pustio niz vodu a Kosovo ti izgubio. Tim istim pričama pokušavaš da prisvojiš koji glas lokal patriota o Kosovci devojci, a penzionere sa čekom od 5.000! Počeo si da se gubiš, ne znaš ni ko će ti biti kandidat na izborima, lupaš neke cifre i gluposti o boljem sutra. 90% tvojih članova ti i nisu članovi, već ljudi ponešeni ličnim interesom ili naterani pod pretnjom otkaza. Drago mi je da postaješ svestan da je gotovo, ali će mi biti još draže kada stvarno bude gotovo!

nece biti rata

pre 7 godina

Srbija dobila novi pozivni broj +383, dobice i stubice sa daljinskim upravljanjem, rat vise ne preti.
Bravo za Premijera i postignut doprinos u Briselu za nasu stvar.
Ne znam samo kako ga nije sramorta da ovom narodu vise izadje na oci, ali tu je BDP, dual bussines lista, dualno obrazovanje i ko zna koje nam jos blagodeti gladnima sprema.

sasa

pre 7 godina

A zasto ne damo referendum da srbi u srbiji odluce da li da kosovo uopste vise bude u srbiji.. Mislim da mi srbi jako lose zivimo zbog tog kosova i to jos iz doba Tita... Uvek smo ga odrzavali na infuziji i to nas mnogo kosta.. Vreme je da ga pustimo

studenac-zaplanjac

pre 7 godina

@tigar , @general
Samo polako dok se probude , a do onda otići će i zadnji voz kao i onaj našaran sto nije stigo , da se nesto promeni na bolje ! Lobiraju i oni ali po srbiji i u svoje džepove TRPAJU ! Njihov kvazi patrotizam doći će glave srbima na kosovu a onima što žive u srbiji . Medjutim pošto narod ne vidi , ili ne želi da vidi , i nije za bolje .

RATM

pre 7 godina

Што волим наивне који мисле или су плаћени да мисле како ће нам признањем КиМ потећи мед и млеко.

tigar

pre 7 godina

Zbog lobija izgubismo ratove...

Vladajucoj stranci propaganda funkcionise savrseno kod kuce.
U gostima je nema.

I tako godinama dok se zemlja rasparcava...

Srbenda

pre 7 godina

Pazi sada kriv lobi.Tako je i Sloba vodio bitkuda zadrziRTS imedije u Srbiji za unutrasnju upotrebu a drugi opametni su ulagali novac u pravljenju lobija. zato srba na Kosovu nema u hrvatskoj svedeni na nacionalnu manjinu.Pokusano nesto sa srpskim kokusom u USA ali niko nece da lobira za sitnu lovu.Mi sve idemo na nekakvu pravdu.A para vrti gde burgija nece.Pacoli punio dzepove Dojla, Diogardija, sa koferom isao po belom svetu oko priznavanja

jedan iz mase

pre 7 godina

Hocu i ja razmenu a eto nisam blizak albanskom lobiju. Hocu vec jednom da se zavrsi ta kosovska bajka. Da li priznanjem nezavisnosti ili podelom ne tice me se ali hocu da se stavi tacka i zemlja da se okrene ka EU i NATOu i da se distancira od Rusije.
Ko to stvarno uradi,na papiru a ne samo deklarativno imace moj glas

VIadimir

pre 7 godina

Priznajte Kosovo zvanično i spasite šta se spasti može. Kao okovi nas drži na dnu i jedina šansa za sadašnje i buduće generacije je priznavanje Kosova... sve ostalo je laganje samih sebe i vodi ka neminovnom kraju srpske rase

Milica

pre 7 godina

Neko sa albanske strane koči pregovore i bojkotuje Briselski sporazum, to je više nego jasno. Vučić se svim silama bori za očuvanje KiM, kao i za zaštitu srpskog naroda na tom prostoru.

mirko

pre 7 godina

Svet je postao tržište. Potražnja za Kosovom velika. Profitira onaj ko nema pojma gde se Kosovo nalazi ni njegovu istoriju. Dokle više da patnje naroda nekome donose dobit. Premijer samo predano vrši svoju funkciju.

Aleksandar

pre 7 godina

Naravno da je blizak albanskom lobiju. Garantujem da ne zna ni šta je sever Kosova ni šta je jug Srbije. Šta ga briga, nije njegova kuća u pitanju.

jedan iz mase

pre 7 godina

Hocu i ja razmenu a eto nisam blizak albanskom lobiju. Hocu vec jednom da se zavrsi ta kosovska bajka. Da li priznanjem nezavisnosti ili podelom ne tice me se ali hocu da se stavi tacka i zemlja da se okrene ka EU i NATOu i da se distancira od Rusije.
Ko to stvarno uradi,na papiru a ne samo deklarativno imace moj glas

tigar

pre 7 godina

Zbog lobija izgubismo ratove...

Vladajucoj stranci propaganda funkcionise savrseno kod kuce.
U gostima je nema.

I tako godinama dok se zemlja rasparcava...

Salvi

pre 7 godina

Znači dogovorili su rušenje zida u decembru, ali ga naši nisu srušili sve dok Vučić i Toma nisu podigli tenziju do nivoa izbijanja rata? I onda se Vučić pita zašto su ponovo morali da dogovaraju rušenje zida tj. zašto naši nisu srušili zid? Njemu ne treba protivnik, on se sam sa sobom svađa. Radikalski Vučić protiv naprednjačkog Vučića.

Shirobon

pre 7 godina

Zasticena je ulica "Kralja Petra" to je taj krajina scenario gde su on i njemu slicni branili srbe. Od odbrane teritorije do odbrane ulice. Za mesec dana ce da brane lokalnu krcmu i njeno pravo da pusta Mariju Maximu.

KPI

pre 7 godina

Mislim Vučiću da postaješ svestan da ti narod više ne veruje, pa pališ malo tih Srba na Kosovu pričama o njihovoj zaštiti iako si ih pustio niz vodu a Kosovo ti izgubio. Tim istim pričama pokušavaš da prisvojiš koji glas lokal patriota o Kosovci devojci, a penzionere sa čekom od 5.000! Počeo si da se gubiš, ne znaš ni ko će ti biti kandidat na izborima, lupaš neke cifre i gluposti o boljem sutra. 90% tvojih članova ti i nisu članovi, već ljudi ponešeni ličnim interesom ili naterani pod pretnjom otkaza. Drago mi je da postaješ svestan da je gotovo, ali će mi biti još draže kada stvarno bude gotovo!

nece biti rata

pre 7 godina

Srbija dobila novi pozivni broj +383, dobice i stubice sa daljinskim upravljanjem, rat vise ne preti.
Bravo za Premijera i postignut doprinos u Briselu za nasu stvar.
Ne znam samo kako ga nije sramorta da ovom narodu vise izadje na oci, ali tu je BDP, dual bussines lista, dualno obrazovanje i ko zna koje nam jos blagodeti gladnima sprema.

Udavi gnjurca

pre 7 godina

Vučiću, brate,
jel ima nešto u ovih pet godina da si uspešno priveo kraju? Da je nešto bar uspelo?

I nemoj mi te priče o nikad većem BDP-u, jer očigledno narod crkava od gladi. Nikad veći harač, to ti brate pomeni, da vidimo zašto je to tako?

Moja baba kaže da nas tera maler jer si ti baksuz, ali ja ipak mislim da je to zato što ne znate da radite i što ste lažno visokoobrazovani.

I što postavljate ljude koji nikad ni u čemu nisu bili uspešni na rukovodeća mesta (da se uče, šta li!?) A da dovedemo neke naučene, pa da ponekad i uradimo nešto kako valja?

Aj ne cedi suvu drenovinu sa tim Kosovom, puštaj taj narod tamo da živi kako hoće i kako može.

Smučilo se više i nama u Bgd a kamoli njima dole.

Kosmo

pre 7 godina

Srbija ima svoje principe i dostojanstvo,i ne dozvoljava nikome da je potcenjuje, Albanci ovo što čine je podlo,ne verujemo im ništa ni onima koji ih štite.

VIadimir

pre 7 godina

Priznajte Kosovo zvanično i spasite šta se spasti može. Kao okovi nas drži na dnu i jedina šansa za sadašnje i buduće generacije je priznavanje Kosova... sve ostalo je laganje samih sebe i vodi ka neminovnom kraju srpske rase

andreas kisser

pre 7 godina

Hocu i ja razmenu a eto nisam blizak albanskom lobiju. Hocu vec jednom da se zavrsi ta kosovska bajka. Da li priznanjem nezavisnosti ili podelom ne tice me se ali hocu da se stavi tacka i zemlja da se okrene ka EU i NATOu i da se distancira od Rusije.
Ko to stvarno uradi,na papiru a ne samo deklarativno imace moj glas
(jedan iz mase, 6. februar 2017 12:09)

imace i moj! srbija se nece ratosiljati ovakvih amatera (nebitno da li se zovu tadic, nikolic, dacic,seselj, ili vucic) sve dok budu imali temu (izgubljenog) kosova, da je muzu pred svake izbore za polupismenu napaljenu masu.

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Ma bravo. Cujete li vi ovo ljudi koji zivite dole na Kosovu. Od tolikih "uspesnih" pregovora i usmeno "potpisanih" cega sve ne vi dobijate kompleks zardinjera i zasticenu ulicu Kralja Milutina. Pa zar vam je i to malo.Niste valjda nezadovoljni time

Jovan

pre 7 godina

Tacno sam znao da ce da se javi u ponedeljak sa nekakvim dodatnim recitacijama, ali da one, kao ovoga puta budu na nivou mucanja i stucanja, to nisam ocekivao. Evidentno da stvari pocinju da klize iz ruku i da se vraca bumerang "dobrog dela detalja koje on nije rekao gradjanima". Osaje da vidimo sta ce to sve da nam kaze jer mi nikakva druga posla u nasem zivotu nemamo potrebe da imamo nego samo da cekamo da nam se svaki dan kaze po nesto.

studenac-zaplanjac

pre 7 godina

@tigar , @general
Samo polako dok se probude , a do onda otići će i zadnji voz kao i onaj našaran sto nije stigo , da se nesto promeni na bolje ! Lobiraju i oni ali po srbiji i u svoje džepove TRPAJU ! Njihov kvazi patrotizam doći će glave srbima na kosovu a onima što žive u srbiji . Medjutim pošto narod ne vidi , ili ne želi da vidi , i nije za bolje .

Lex

pre 7 godina

Svaki dan od studenta generacije koji je dobio banku iz Medjunarodnog prava cujemo neki biser.Mene je sramota sto sam i ja taj pravni zavrsio.Sramota me sto se po zvanju strpavam u isti kos sa njim

petar

pre 7 godina

ako je dogovor za zid postignut jos 8.decembra zasto si cutao do pre par dana i rizikovao da izbiju sukobi kako bi je saopstio?tako radis za sve teske odluke,jer ti savetuje Toni i njegov tim iz Srbije(Beba,Vesic...). A sto se tice albanskog lobiste,siguran sam da je on i tvoj lobista,zivi bili pa videli.

Mizar

pre 7 godina

Iskreno receno, ovakvo vodjenje politike kroz monolog a toboz informisanje gradjana, ljutnju i patnju sve u ime gradjana...zaista ide na zivce. Briga nas za lose, objavi samo ono sto vredi da se skupa radujemo. Ovako imamo utisak kao da je ceo svet protiv nas i da nam se nebo rusi na glavu. Malo vise drzavnicke ozbiljnosti a nikako stranacko politickarenje.

vojkan

pre 7 godina

Da znam da je 51% gradjana ove države razumno, prvi bih hteo da idem i povedem ako treba ljude na ulice, kao što uradiše Rumuni, da tražimo referendum oko Kosova... na žalost, mislim da ljudi i dalje ogromnom većininom žive u nekoj iluziji koja im je važnija i od budućnosti njihove dece i unuka...

Mislim da bi oko 30-35% stanovništva Srbije glasalo da se zvanično prizna ono što svi nezvanično priznajemo, da je Kosovo zauvek izgubljeno i da je sve drugo iluzija koja vodi u propast cele srpske rase..

Taj procenat je na žalost nedovoljan, tako da situacija će biti ista i u narednim decenijama ko god da dodje na vlast... iskreno, u takvim okolnostima, nema spasa..

Srbenda

pre 7 godina

Pazi sada kriv lobi.Tako je i Sloba vodio bitkuda zadrziRTS imedije u Srbiji za unutrasnju upotrebu a drugi opametni su ulagali novac u pravljenju lobija. zato srba na Kosovu nema u hrvatskoj svedeni na nacionalnu manjinu.Pokusano nesto sa srpskim kokusom u USA ali niko nece da lobira za sitnu lovu.Mi sve idemo na nekakvu pravdu.A para vrti gde burgija nece.Pacoli punio dzepove Dojla, Diogardija, sa koferom isao po belom svetu oko priznavanja

unsigned

pre 7 godina

To sta pise u Ustavu Srbije nema nikakav znacaj. Mozemo mi da pricamo koliko hocemo da se ne odricemo Kosova, oni su svoju nezavisnost izgradili. Umesto da zavrsimo sa tim pitanjem i utvrdimo gde su nam granice, mi bismo nesto sto smo izgubili. Na demografskom planu Albanci su dobili svoje. Ne mozemo mi da se pitamo tamo ge nas nema i ono sto smo ratom izgubili od visestruko jaceg da vracamo. Kosmet je americka interesna zona i tu se Rusi ne pitaju nista, kao sto se NATO ne pita nista u vezi Krima npr. Ruska je podrska simbolicna i naravno da nece ulaziti u vecu konfrontaciju sa NATO zbog nas. Srbiji je potreban politicki kadar koji ce resiti ovo pitanje na realan nacin. Jedino je problem sto takav pristup ne donosi politicke poene i glasove, jer vecina naroda nije intelektualno sposobna da shvati neke stvari.

Nikola

pre 7 godina

Gospodine premijeru dosta ste ispričali nebuloza i budalaština već počnite da poštujete Ustav Srbije i organizujete vlast na Kosovu. Vi mislite da su Srbi maloumni pa po celoj Srbiji ispisujete "Kosovo je Srbija". Pa Srbi to jako dobro znaju, već vam je da se uputite na Kosovo u Prištinu, Prizren, Peć ... i da tamo objasnite "nepismenim" Albancima da je Kosovo Srbija i da je to po Ustavu Srbije. Aposebno je potrebno da objasnite i Srbima i Albancima kako je to vlast iz Beograda zamislila da da sprovede Ustav Srbije na Kosovu i uspostavi vlast. Moje lično mišljenje je da je to neizvodljivo, jer ne verujem da će premijer ubediti milion ili dva Albanaca da je Kosovo Srbija.

sasa

pre 7 godina

A zasto ne damo referendum da srbi u srbiji odluce da li da kosovo uopste vise bude u srbiji.. Mislim da mi srbi jako lose zivimo zbog tog kosova i to jos iz doba Tita... Uvek smo ga odrzavali na infuziji i to nas mnogo kosta.. Vreme je da ga pustimo

Milos

pre 7 godina

Gledao sam emisiju gde nas diplomata koji je radio u Francuskoj i Srbiji dostavljao obavestajne podatke, jos pre 18. godina dostavio mape gde su zapadnjaci iscrtali karte i podelili kosovo. Prvo je to bilo na modelu B i H, odnosno Rep. Srpske gde smo dobijali preko 50%, a nakon toga sve manje i manje, pa je dosao rad i onda smo izgubili sve, a jos su i garantovali iseljavanje celokupnog Albanskog stanovništva u deo koji bi pripao Albaniji. Nismo prihvatili.
Znamo sta se desilo.
Ako nam neko i dalje nudi tako nesto, a mi necemo kao i sto radimo onda je sve otislo u ...

Nikola Nis

pre 7 godina

Jos pre par godina Srpska lista je dobila izbore zahvaljujuci motou " Danas glasamo za Srpsku, sutra gradimo Srpsku", ili tako nesto slicno. Mi do dana danasnjeg nismo dobili ZSO, istovremeno Kosovo odavno nema pahuljicu, biva primljeno u medjunarodne i sportske organizacije, svakim danom dobija sve vise atribute nezavisne drzave. Sve ovo se dogadja u vreme vladavine Aleksandra Vucica. On je bio potreban Zapadu, setite se sta se desavalo na ulicama srpskih gradova na sam pomen pregovora sa Kosovarima pre nego da SNS dodje na vlast. Kome se zivi na Kosmetu nek ide da zivi, nek uzme srpsku zastavu i prodje s njom ulicama Pristine, Peci, carskog Prizrena. Mi smo izgubili rat, izgubili smo teritoriju. Narodu je dosadilo vise to Kosovo i pare koje se i dan danas daju za isto. A dosadio je i premijer, njegovo"znam sve, cucete sve narednih dana" je postalo degutantno...

RATM

pre 7 godina

Што волим наивне који мисле или су плаћени да мисле како ће нам признањем КиМ потећи мед и млеко.

kaljkuljator

pre 7 godina

Ako je to istina - znači da se Albancima žuri da se "razgraniče".
Do sada tamo niko nije hteo ni da čuje za razmenu teritorija jer, slušajući bajke o Albanskom natalitetu, mislili su da će za 5 godina biti u Beogradu. Realnost je, ipak, malo drugačija.
Albanija ove godine pada na 27000 rođenih, a Kosovo ispod 24000 (u koje idu i Srbi, koji na KiM, po istraživanju kosovskih statističkih agencija imaju veći TFR od Albanaca!). To je pad epskih proporcija, a demografsku katastrofu naizgled ublažava činjenica da je Albansko stanovništvo vrlo mlado pa je mortalitet nizak.
Na svu muku, inače velika emigracija albanaca je prethodnih godina dobila starozavetne razmere.
Od bajke o 2 miliona Albanaca koje slušamo od 80ih naovamo uz konstantno pozitivan prirodni priraštaj, na KiM stoji da tamo trenutno nema više od 1,5 miliona Albanaca, sa tendencijom da se taj broj smanjuje...

Ivan S

pre 7 godina

Podela Kosova je naša istorijska šansa da dobijemo etnički čist deo teritorije...sli vidite iz izjave Premijera da oni imaju dugoročno drugačiji plan sa našom državom i onim što je ostalo od naroda...oni sada spinuju narod da je to zapravo ideja koja odgovara Kosovarima jelte nama će pripasti celo Kosova pa zašta će nam taj deo?! Ozbiljno se sve ovo kosi sa našim nacionalnim interesima. Na kraju krajeva videćete kada Kosovo u punom kapacitetu krene da vlada nad severom...doći će nam svi oni u Beograd. Neki kao milioneri prava naša braća Srbi a većina kao muke žive jad i beda.

kada zamesiš pa moraš da kusaš

pre 7 godina

EU ne želi da ispadne nesposobna. Originalno zajednica opština je trebalo da dovede obe strane u poziciju da prihvate nešto ne kao obavezu već da obe budu primorane na to i time medjusobno priznate kao jednake. Kao sa krajem 30 godišnjeg rata, niz sporazuma je doveo da izjednačavanja i teritorijalno jasnog razdvajanja. Srbija je iz te klopke izašla time što prihvata zajednicu kao obavezu a ne kao prinudu, čime se ova kao sredstvo za priznanje obesmišljava a kosovske vlasti izlažu pritisku da se poviniju, čime u očima opozicije ispadaju izdajnici. Sada je cilj za EU da ne ispadne nesposobna i kosovske vlasti izvuče iz klopke i sačuva njihovu političku stabilnost kako opozicija ne bi došla na vlast. Ali ono što posebno otežava jeste što EU mora de dokaže sposobnom da vodi stvari na bolje u suprotnom daće municiju SAD i prostor da nastave da tvrde da je ova samo Nemački alat dominacije. A kada se na to doda pitanje budućnosti NATO stvari postanu sve kvaka do kvake tako da će se i menjanje sijalica na banderama na kosovu postavljati kao uspeh EU, jer realno nemaju kapaciteta da kontrolišu stvar a Srbija ukazuje na ranjivosti i testira kako se ove razvijaju, rizikujući da EU od blago nesposobne postane cinična kao što ima običaj da bude, ali tu igru Srbija i nije počela i nema ničeg nelegitimnog u brizi za pojedinca na kosovu, mada poneki zvaničnici pominju nacionalne odrednice.

Binasr

pre 7 godina

Mene je davno napustio patriotizam, tako da mi je svejedno. 26 godina gledam oko sebe ljude razlicitih interesa i niskih strasti. Vise sam nego ubedjen da ce se u Srbiji kao i uvek igrati na pogresnu kartu. Ovaj narod kao da mrzi sebe i svoje postojanje. Istorija nam je puna herojstva, junastva i nacionalne nabusitosti, nazalost sve epiteti koji prekrivaju nepromisljenost i pronasaje koje ne zelimo ili ne umemo da prihvatimo iako smo svesni kolicine zrtava.

Komsija

pre 7 godina

Srpska Drzava ne zna sta da radi sa Albancima(nikada je znala). Kosovska Drzava ne zna sta da radi sa Srbima(Albanci nikada vole Srbe). Ideje da mozemo drugaciji su samo bajke na Balkanu. Vreme je da se ohladimo i cujemo razum. Mozda je posljednja sanca za nas. Mozda Putin i Tramp imaju ideju konacnog razgranicenja Balkana. Ako kazemo NE, izgubicemo sve. Srbija koja je drzava sa iskustvom i daleko organizovana, mora da bude promotor saradnje. Radi se o velikim igracima, koji zele da se dogovore sa Srbijom prvo jer sa Kosovom je lakse. Ravnopravno je i posledica...

jedan iz mase

pre 7 godina

Hocu i ja razmenu a eto nisam blizak albanskom lobiju. Hocu vec jednom da se zavrsi ta kosovska bajka. Da li priznanjem nezavisnosti ili podelom ne tice me se ali hocu da se stavi tacka i zemlja da se okrene ka EU i NATOu i da se distancira od Rusije.
Ko to stvarno uradi,na papiru a ne samo deklarativno imace moj glas

tigar

pre 7 godina

Zbog lobija izgubismo ratove...

Vladajucoj stranci propaganda funkcionise savrseno kod kuce.
U gostima je nema.

I tako godinama dok se zemlja rasparcava...

Shirobon

pre 7 godina

Zasticena je ulica "Kralja Petra" to je taj krajina scenario gde su on i njemu slicni branili srbe. Od odbrane teritorije do odbrane ulice. Za mesec dana ce da brane lokalnu krcmu i njeno pravo da pusta Mariju Maximu.

Salvi

pre 7 godina

Znači dogovorili su rušenje zida u decembru, ali ga naši nisu srušili sve dok Vučić i Toma nisu podigli tenziju do nivoa izbijanja rata? I onda se Vučić pita zašto su ponovo morali da dogovaraju rušenje zida tj. zašto naši nisu srušili zid? Njemu ne treba protivnik, on se sam sa sobom svađa. Radikalski Vučić protiv naprednjačkog Vučića.

VIadimir

pre 7 godina

Priznajte Kosovo zvanično i spasite šta se spasti može. Kao okovi nas drži na dnu i jedina šansa za sadašnje i buduće generacije je priznavanje Kosova... sve ostalo je laganje samih sebe i vodi ka neminovnom kraju srpske rase

andreas kisser

pre 7 godina

Hocu i ja razmenu a eto nisam blizak albanskom lobiju. Hocu vec jednom da se zavrsi ta kosovska bajka. Da li priznanjem nezavisnosti ili podelom ne tice me se ali hocu da se stavi tacka i zemlja da se okrene ka EU i NATOu i da se distancira od Rusije.
Ko to stvarno uradi,na papiru a ne samo deklarativno imace moj glas
(jedan iz mase, 6. februar 2017 12:09)

imace i moj! srbija se nece ratosiljati ovakvih amatera (nebitno da li se zovu tadic, nikolic, dacic,seselj, ili vucic) sve dok budu imali temu (izgubljenog) kosova, da je muzu pred svake izbore za polupismenu napaljenu masu.

nece biti rata

pre 7 godina

Srbija dobila novi pozivni broj +383, dobice i stubice sa daljinskim upravljanjem, rat vise ne preti.
Bravo za Premijera i postignut doprinos u Briselu za nasu stvar.
Ne znam samo kako ga nije sramorta da ovom narodu vise izadje na oci, ali tu je BDP, dual bussines lista, dualno obrazovanje i ko zna koje nam jos blagodeti gladnima sprema.

petar

pre 7 godina

ako je dogovor za zid postignut jos 8.decembra zasto si cutao do pre par dana i rizikovao da izbiju sukobi kako bi je saopstio?tako radis za sve teske odluke,jer ti savetuje Toni i njegov tim iz Srbije(Beba,Vesic...). A sto se tice albanskog lobiste,siguran sam da je on i tvoj lobista,zivi bili pa videli.

Bogoljub 1936

pre 7 godina

Ma bravo. Cujete li vi ovo ljudi koji zivite dole na Kosovu. Od tolikih "uspesnih" pregovora i usmeno "potpisanih" cega sve ne vi dobijate kompleks zardinjera i zasticenu ulicu Kralja Milutina. Pa zar vam je i to malo.Niste valjda nezadovoljni time

vojkan

pre 7 godina

Da znam da je 51% gradjana ove države razumno, prvi bih hteo da idem i povedem ako treba ljude na ulice, kao što uradiše Rumuni, da tražimo referendum oko Kosova... na žalost, mislim da ljudi i dalje ogromnom većininom žive u nekoj iluziji koja im je važnija i od budućnosti njihove dece i unuka...

Mislim da bi oko 30-35% stanovništva Srbije glasalo da se zvanično prizna ono što svi nezvanično priznajemo, da je Kosovo zauvek izgubljeno i da je sve drugo iluzija koja vodi u propast cele srpske rase..

Taj procenat je na žalost nedovoljan, tako da situacija će biti ista i u narednim decenijama ko god da dodje na vlast... iskreno, u takvim okolnostima, nema spasa..

KPI

pre 7 godina

Mislim Vučiću da postaješ svestan da ti narod više ne veruje, pa pališ malo tih Srba na Kosovu pričama o njihovoj zaštiti iako si ih pustio niz vodu a Kosovo ti izgubio. Tim istim pričama pokušavaš da prisvojiš koji glas lokal patriota o Kosovci devojci, a penzionere sa čekom od 5.000! Počeo si da se gubiš, ne znaš ni ko će ti biti kandidat na izborima, lupaš neke cifre i gluposti o boljem sutra. 90% tvojih članova ti i nisu članovi, već ljudi ponešeni ličnim interesom ili naterani pod pretnjom otkaza. Drago mi je da postaješ svestan da je gotovo, ali će mi biti još draže kada stvarno bude gotovo!

Udavi gnjurca

pre 7 godina

Vučiću, brate,
jel ima nešto u ovih pet godina da si uspešno priveo kraju? Da je nešto bar uspelo?

I nemoj mi te priče o nikad većem BDP-u, jer očigledno narod crkava od gladi. Nikad veći harač, to ti brate pomeni, da vidimo zašto je to tako?

Moja baba kaže da nas tera maler jer si ti baksuz, ali ja ipak mislim da je to zato što ne znate da radite i što ste lažno visokoobrazovani.

I što postavljate ljude koji nikad ni u čemu nisu bili uspešni na rukovodeća mesta (da se uče, šta li!?) A da dovedemo neke naučene, pa da ponekad i uradimo nešto kako valja?

Aj ne cedi suvu drenovinu sa tim Kosovom, puštaj taj narod tamo da živi kako hoće i kako može.

Smučilo se više i nama u Bgd a kamoli njima dole.

Srbenda

pre 7 godina

Pazi sada kriv lobi.Tako je i Sloba vodio bitkuda zadrziRTS imedije u Srbiji za unutrasnju upotrebu a drugi opametni su ulagali novac u pravljenju lobija. zato srba na Kosovu nema u hrvatskoj svedeni na nacionalnu manjinu.Pokusano nesto sa srpskim kokusom u USA ali niko nece da lobira za sitnu lovu.Mi sve idemo na nekakvu pravdu.A para vrti gde burgija nece.Pacoli punio dzepove Dojla, Diogardija, sa koferom isao po belom svetu oko priznavanja

RATM

pre 7 godina

Што волим наивне који мисле или су плаћени да мисле како ће нам признањем КиМ потећи мед и млеко.

unsigned

pre 7 godina

To sta pise u Ustavu Srbije nema nikakav znacaj. Mozemo mi da pricamo koliko hocemo da se ne odricemo Kosova, oni su svoju nezavisnost izgradili. Umesto da zavrsimo sa tim pitanjem i utvrdimo gde su nam granice, mi bismo nesto sto smo izgubili. Na demografskom planu Albanci su dobili svoje. Ne mozemo mi da se pitamo tamo ge nas nema i ono sto smo ratom izgubili od visestruko jaceg da vracamo. Kosmet je americka interesna zona i tu se Rusi ne pitaju nista, kao sto se NATO ne pita nista u vezi Krima npr. Ruska je podrska simbolicna i naravno da nece ulaziti u vecu konfrontaciju sa NATO zbog nas. Srbiji je potreban politicki kadar koji ce resiti ovo pitanje na realan nacin. Jedino je problem sto takav pristup ne donosi politicke poene i glasove, jer vecina naroda nije intelektualno sposobna da shvati neke stvari.

Jovan

pre 7 godina

Tacno sam znao da ce da se javi u ponedeljak sa nekakvim dodatnim recitacijama, ali da one, kao ovoga puta budu na nivou mucanja i stucanja, to nisam ocekivao. Evidentno da stvari pocinju da klize iz ruku i da se vraca bumerang "dobrog dela detalja koje on nije rekao gradjanima". Osaje da vidimo sta ce to sve da nam kaze jer mi nikakva druga posla u nasem zivotu nemamo potrebe da imamo nego samo da cekamo da nam se svaki dan kaze po nesto.

studenac-zaplanjac

pre 7 godina

@tigar , @general
Samo polako dok se probude , a do onda otići će i zadnji voz kao i onaj našaran sto nije stigo , da se nesto promeni na bolje ! Lobiraju i oni ali po srbiji i u svoje džepove TRPAJU ! Njihov kvazi patrotizam doći će glave srbima na kosovu a onima što žive u srbiji . Medjutim pošto narod ne vidi , ili ne želi da vidi , i nije za bolje .

kaljkuljator

pre 7 godina

Ako je to istina - znači da se Albancima žuri da se "razgraniče".
Do sada tamo niko nije hteo ni da čuje za razmenu teritorija jer, slušajući bajke o Albanskom natalitetu, mislili su da će za 5 godina biti u Beogradu. Realnost je, ipak, malo drugačija.
Albanija ove godine pada na 27000 rođenih, a Kosovo ispod 24000 (u koje idu i Srbi, koji na KiM, po istraživanju kosovskih statističkih agencija imaju veći TFR od Albanaca!). To je pad epskih proporcija, a demografsku katastrofu naizgled ublažava činjenica da je Albansko stanovništvo vrlo mlado pa je mortalitet nizak.
Na svu muku, inače velika emigracija albanaca je prethodnih godina dobila starozavetne razmere.
Od bajke o 2 miliona Albanaca koje slušamo od 80ih naovamo uz konstantno pozitivan prirodni priraštaj, na KiM stoji da tamo trenutno nema više od 1,5 miliona Albanaca, sa tendencijom da se taj broj smanjuje...

Milos

pre 7 godina

Gledao sam emisiju gde nas diplomata koji je radio u Francuskoj i Srbiji dostavljao obavestajne podatke, jos pre 18. godina dostavio mape gde su zapadnjaci iscrtali karte i podelili kosovo. Prvo je to bilo na modelu B i H, odnosno Rep. Srpske gde smo dobijali preko 50%, a nakon toga sve manje i manje, pa je dosao rad i onda smo izgubili sve, a jos su i garantovali iseljavanje celokupnog Albanskog stanovništva u deo koji bi pripao Albaniji. Nismo prihvatili.
Znamo sta se desilo.
Ako nam neko i dalje nudi tako nesto, a mi necemo kao i sto radimo onda je sve otislo u ...

sasa

pre 7 godina

A zasto ne damo referendum da srbi u srbiji odluce da li da kosovo uopste vise bude u srbiji.. Mislim da mi srbi jako lose zivimo zbog tog kosova i to jos iz doba Tita... Uvek smo ga odrzavali na infuziji i to nas mnogo kosta.. Vreme je da ga pustimo

kada zamesiš pa moraš da kusaš

pre 7 godina

EU ne želi da ispadne nesposobna. Originalno zajednica opština je trebalo da dovede obe strane u poziciju da prihvate nešto ne kao obavezu već da obe budu primorane na to i time medjusobno priznate kao jednake. Kao sa krajem 30 godišnjeg rata, niz sporazuma je doveo da izjednačavanja i teritorijalno jasnog razdvajanja. Srbija je iz te klopke izašla time što prihvata zajednicu kao obavezu a ne kao prinudu, čime se ova kao sredstvo za priznanje obesmišljava a kosovske vlasti izlažu pritisku da se poviniju, čime u očima opozicije ispadaju izdajnici. Sada je cilj za EU da ne ispadne nesposobna i kosovske vlasti izvuče iz klopke i sačuva njihovu političku stabilnost kako opozicija ne bi došla na vlast. Ali ono što posebno otežava jeste što EU mora de dokaže sposobnom da vodi stvari na bolje u suprotnom daće municiju SAD i prostor da nastave da tvrde da je ova samo Nemački alat dominacije. A kada se na to doda pitanje budućnosti NATO stvari postanu sve kvaka do kvake tako da će se i menjanje sijalica na banderama na kosovu postavljati kao uspeh EU, jer realno nemaju kapaciteta da kontrolišu stvar a Srbija ukazuje na ranjivosti i testira kako se ove razvijaju, rizikujući da EU od blago nesposobne postane cinična kao što ima običaj da bude, ali tu igru Srbija i nije počela i nema ničeg nelegitimnog u brizi za pojedinca na kosovu, mada poneki zvaničnici pominju nacionalne odrednice.

Lex

pre 7 godina

Svaki dan od studenta generacije koji je dobio banku iz Medjunarodnog prava cujemo neki biser.Mene je sramota sto sam i ja taj pravni zavrsio.Sramota me sto se po zvanju strpavam u isti kos sa njim

Binasr

pre 7 godina

Mene je davno napustio patriotizam, tako da mi je svejedno. 26 godina gledam oko sebe ljude razlicitih interesa i niskih strasti. Vise sam nego ubedjen da ce se u Srbiji kao i uvek igrati na pogresnu kartu. Ovaj narod kao da mrzi sebe i svoje postojanje. Istorija nam je puna herojstva, junastva i nacionalne nabusitosti, nazalost sve epiteti koji prekrivaju nepromisljenost i pronasaje koje ne zelimo ili ne umemo da prihvatimo iako smo svesni kolicine zrtava.

Milica

pre 7 godina

Neko sa albanske strane koči pregovore i bojkotuje Briselski sporazum, to je više nego jasno. Vučić se svim silama bori za očuvanje KiM, kao i za zaštitu srpskog naroda na tom prostoru.

Mizar

pre 7 godina

Iskreno receno, ovakvo vodjenje politike kroz monolog a toboz informisanje gradjana, ljutnju i patnju sve u ime gradjana...zaista ide na zivce. Briga nas za lose, objavi samo ono sto vredi da se skupa radujemo. Ovako imamo utisak kao da je ceo svet protiv nas i da nam se nebo rusi na glavu. Malo vise drzavnicke ozbiljnosti a nikako stranacko politickarenje.

Nikola Nis

pre 7 godina

Jos pre par godina Srpska lista je dobila izbore zahvaljujuci motou " Danas glasamo za Srpsku, sutra gradimo Srpsku", ili tako nesto slicno. Mi do dana danasnjeg nismo dobili ZSO, istovremeno Kosovo odavno nema pahuljicu, biva primljeno u medjunarodne i sportske organizacije, svakim danom dobija sve vise atribute nezavisne drzave. Sve ovo se dogadja u vreme vladavine Aleksandra Vucica. On je bio potreban Zapadu, setite se sta se desavalo na ulicama srpskih gradova na sam pomen pregovora sa Kosovarima pre nego da SNS dodje na vlast. Kome se zivi na Kosmetu nek ide da zivi, nek uzme srpsku zastavu i prodje s njom ulicama Pristine, Peci, carskog Prizrena. Mi smo izgubili rat, izgubili smo teritoriju. Narodu je dosadilo vise to Kosovo i pare koje se i dan danas daju za isto. A dosadio je i premijer, njegovo"znam sve, cucete sve narednih dana" je postalo degutantno...

Nikola

pre 7 godina

Gospodine premijeru dosta ste ispričali nebuloza i budalaština već počnite da poštujete Ustav Srbije i organizujete vlast na Kosovu. Vi mislite da su Srbi maloumni pa po celoj Srbiji ispisujete "Kosovo je Srbija". Pa Srbi to jako dobro znaju, već vam je da se uputite na Kosovo u Prištinu, Prizren, Peć ... i da tamo objasnite "nepismenim" Albancima da je Kosovo Srbija i da je to po Ustavu Srbije. Aposebno je potrebno da objasnite i Srbima i Albancima kako je to vlast iz Beograda zamislila da da sprovede Ustav Srbije na Kosovu i uspostavi vlast. Moje lično mišljenje je da je to neizvodljivo, jer ne verujem da će premijer ubediti milion ili dva Albanaca da je Kosovo Srbija.

Ivan S

pre 7 godina

Podela Kosova je naša istorijska šansa da dobijemo etnički čist deo teritorije...sli vidite iz izjave Premijera da oni imaju dugoročno drugačiji plan sa našom državom i onim što je ostalo od naroda...oni sada spinuju narod da je to zapravo ideja koja odgovara Kosovarima jelte nama će pripasti celo Kosova pa zašta će nam taj deo?! Ozbiljno se sve ovo kosi sa našim nacionalnim interesima. Na kraju krajeva videćete kada Kosovo u punom kapacitetu krene da vlada nad severom...doći će nam svi oni u Beograd. Neki kao milioneri prava naša braća Srbi a većina kao muke žive jad i beda.

Komsija

pre 7 godina

Srpska Drzava ne zna sta da radi sa Albancima(nikada je znala). Kosovska Drzava ne zna sta da radi sa Srbima(Albanci nikada vole Srbe). Ideje da mozemo drugaciji su samo bajke na Balkanu. Vreme je da se ohladimo i cujemo razum. Mozda je posljednja sanca za nas. Mozda Putin i Tramp imaju ideju konacnog razgranicenja Balkana. Ako kazemo NE, izgubicemo sve. Srbija koja je drzava sa iskustvom i daleko organizovana, mora da bude promotor saradnje. Radi se o velikim igracima, koji zele da se dogovore sa Srbijom prvo jer sa Kosovom je lakse. Ravnopravno je i posledica...

mirko

pre 7 godina

Svet je postao tržište. Potražnja za Kosovom velika. Profitira onaj ko nema pojma gde se Kosovo nalazi ni njegovu istoriju. Dokle više da patnje naroda nekome donose dobit. Premijer samo predano vrši svoju funkciju.

Kosmo

pre 7 godina

Srbija ima svoje principe i dostojanstvo,i ne dozvoljava nikome da je potcenjuje, Albanci ovo što čine je podlo,ne verujemo im ništa ni onima koji ih štite.

Aleksandar

pre 7 godina

Naravno da je blizak albanskom lobiju. Garantujem da ne zna ni šta je sever Kosova ni šta je jug Srbije. Šta ga briga, nije njegova kuća u pitanju.