Utorak, 27.12.2016.

13:06

Uhapšeno 30 saobraćajaca zbog mita

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uhapšeno 30 policijskih službenika saobraćajne policije u Čačku zbog primanja mita.

Izvor: Beta

Uhapšeno 30 saobraæajaca zbog mita IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

Zlobni cinik

pre 7 godina

Može li pitanje za Dr Stefanovića i Direktora Rebića :
Nadjoste li vozača onog Mercedesa koji je pre nekoliko nedelja nasilnički vozio po centru Beograd i što je zabeleženo na video snimku ? Da li je i tu neko uzeo mito pa ne možete da ga nađete ??!

Cacanin

pre 7 godina

Svakako da se svaki iole normalan covek gnusa mita, ali isti taj iole normalan razume da je ovo farsa. Oslobadjanje Dinkica, Karica...neresena ubistva, Savamala i ostale ispricane price nisuvise ni za komentarisanje...Ali ima nesto sto postaje simptomaticno: nedavno uhapsen sudija Prekrsajnog suda u CACKU, salje se eksterna inspekcija bas u Gimnaziju U CACKU, uhapseno 30 policajaca samo U CACKU...Nismo svi mi dverjani, ali nismo ni rezimlije. Samo gledamo i cekamo...

Zimske čarolije u Savamali

pre 7 godina

Pa ja sam očarana, ministre Stefanoviću!

Sindikati vojske i policije tek što su zaštrajkovali pre neki dan, kad već - hapšenja!

Vojska krala iz magacina, saobraćajci uzimali mito, još samo KOMPLETNE IDIOTE da uhvatimo i eto nama Raj!

Kako je svet mali....

a kako je Srbija u debeloj diktaturi....

lud

pre 7 godina

Da li se ovo izbori približavaju? Prvo počnite da hapsite od glave, a ne od repa, i po mogućnosti tokom cele godine i celog mandata, a ne pred izbore. Ako je ovo nagoveštaj šta ćemo gledati dok izbori ne prođu, onda očekujem i hapšenje čistačica koje kradu toalet papir iz državnih preduzeća, umesto ovoga prvo hapsite direktori i političari koji pokradoše milione, i naravno da budu osuđeni, a ne kao sportsko pecanje uhvatite soma, slikate se, pa ga onda pustite nazad u vodu.

LaLa

pre 7 godina

Svako bi da živi kao u Švedskog i Danskog ali ništa da ne da od sebe. Teško da postoji neko ili nešto ko bi uveo red u državi Srbiji. Narod neće i gotovo. Čitajući komentare pitam se dali vredi uopšte pokušavati.

petar popara

pre 7 godina

Da li je moguce da korupcija postoji svuda sem u Beogradu?
Eto sad je u fokusu Cacak, pre neku godinu Pravni fakultet u Kragujevcu i tako putuje karavan ovom nasom divnom zemljom.
Pitam se da li slucajno zaobilazi prestonicu?

Eto Dinkic kazu nije kriv za aferu sa bankom, nije napravio ni silne dugove preko URS-a. Jasno kao dan. Milina jedna!

P.S. Oni zaista misle da smo svi blesavi...

N4

pre 7 godina

Propisi su da se postuju jer u istom ili slicnom obliku postoje svuda. Sem policajaca po meni treba kaznjavati i vozace koji nude mito. Da se jednom naucimo redu, a ne da svaki put razmisljam o tudjoj a ne svojoj voznji.

mm

pre 7 godina

zivim u cacku vec dve decenije i mogu reci da su cacani po mentalitetu vrlo buntovni. za njih kazu da ih nisu voleli karadjordjevici zbog obrenovica, nije ih voleo tito zbog karadjordjevica.. i tako dalje. uglavnom, oni svakog procitaju i vrlo su spremni cak i da sruse vlast, ako im ne odgovara. :)
a ono sto sam cula vezano za bas ovu pricu oko saobracajaca je da je vodja policijskog sindikata koji je nedavno strajkovao bas nekako iz cacka..
nesto mi je cudna energija vucic-cacani u poslednje vreme.....
(sta beziiite??) :D :D :D

ra

pre 7 godina

Po 50 hiljada u proseku svaki, za 4 meseca. Znaci 12 i po hiljada dinara mesecno "dodatka" na platu. Veliki problem u drzavi u kojoj milioni evra idu za nelegalne nabavke rasvete, muzickih fontana i kojekavih basibozluka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hidrocefalus, 27. decembar 2016 16:30)


Tacno, nikako da krenemo odozgo u resavanju problema, sve je demagogija!
Kao i nedavno zvanicno najavljena imbecilna akcija , proveravace se brza voznja (ok) i prva pomoc! To je od presudne vaznosti , samo je cilj branje para ...
# Link komentara

posle naprednjaka JUL deluje kao potpuno prihvatljiva opcija

pre 7 godina

Ni po čemu se oni ne razlikuju od ostatka policije, korupcija je u policiji normalna pojava. Ali istovremeno ako ministar očekuje da policajci rade za bedne plate i ne primaju mito onda ima ozbiljan problem sa inteligencijom. Tako je sve ovo samo jeftin predizborni štos namenjen maloumnom delu populacije ali to sasvim dovoljno govori o prevarantskom karakteru ove vlasti. I da dodam za kraj, ne mislim da je DS ili neka druga stranka poštenija, sposobnija, korektnija... svi su oni apsolutno isti i ne treba im poklanjati glas sve do trenutka kada se na političkoj sceni ne pojavi neko nov i potpuno nekompromitovan. Do tada, što gore to će pre i oni najgluplji sa pravom glasa da se opamete.

Hidrocefalus

pre 7 godina

Po 50 hiljada u proseku svaki, za 4 meseca. Znaci 12 i po hiljada dinara mesecno "dodatka" na platu. Veliki problem u drzavi u kojoj milioni evra idu za nelegalne nabavke rasvete, muzickih fontana i kojekavih basibozluka.

Davor

pre 7 godina

Da se razumemo,mita će uvek biti,a na jadnoj guliji se uvek sve i slomi,oni koji plate oni i prodju a oni koji nemaju ni za veknu hleba budu pisani i za najmizerniji prekršaj i tako se pokriju oni koji su gurnuli nešto nekom u džep jer je najvažnije da je kvota kazni ispunjena.Jadni ljudi koji nemaju ni dinara.Naravno hvala i policijskim službenicima koji i hoće da progledaju kroz prste bez dinara.

Pitanje

pre 7 godina

Sada razmisljam, da li je moj otac, pokoj mu dusi, bio lud sto nije uzimao mito i nije dizao kuce na par sprata ili kupovao stalno nov auto. Nego citav zivot vozio Juga dok se nije raspao, a ziveli smo u oronuloj kuci, plus me terao da radim od malih nogu.
Hvala mu na tome jer sada cenim sve sto imam i mogu ljude koji su ga znali, da pogledam u oci.

Dragan

pre 7 godina

Sta je tu novo, pa to je stara prica. Srbija je ovo, svakoj susi se cini da je jedini, da samo on postoji i da sva bogatstva ovog sveta bas njemu pripadaju. Da stignemo do neke normalnije situacije, treba mnogo vremena, dugotrajan proces je to.

Konsultant

pre 7 godina

Čačak je dobio novo načelnika PU koji radi svoj posao, 15 god nije bilo policije po ulicama, a sada šetaju zajedno jedan prašinjar i jedan saobraćajac, ema parkiranja gde stigneš, nema sitnih prekršaja...

Kibo

pre 7 godina

Šta se čudite. vozite bez vezanog pojasa ili sa mobilnim u ruci onda se molite da će da vas pusti sa 2-3 crvene, a ovde se žalite na korumpiranost.

Branko

pre 7 godina

Da imaju normalne plate ne bi to ni radili. Vec i oni kao i mi moraju da prehrane porodice. Mnogo veceg lopovluka ima u ovoj napacenoj zemlji. A zasto i da hapsi i piše kazne policija? Policija uhapsi sudovi Oslobode i tako u nedogled. Strašno.

Petar

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh
(tomooZg, 27. decembar 2016 13:57), hehehe!? Pa ti su pametniji od drugih. Misliš da su jeli u toj kafani za tvoje pare? Gazda im sve to leto skupi i dođu posle po svoje. A neka im dokaže neko nešto ako ih pokupi dok su na smeni. Para tada nemaju.

heavy

pre 7 godina

Vrlo moguće da su ovi tvoji heroji i za poneku smrt indirektno krivi. Ako su ovako puštali i pijane vozače onda ti je jasno. To nije način!
(kmnccc, 27. decembar 2016 14:09)
Neću da kažem da niste u pravu ali od njihovih kontrola je više štete i veća su opasnost u saobraćaju nego kada bi se to radilo kako treba i na pravim mestima.Svi iskusni vozači znaju na šta mislim.Radar postavljen GDE JE NJIMA NAJZGODNIJE da uzmu pare a ne gde stvarno treba izaziva nervozu kod vozača.
Nekoliko presretača koji cirkulišu po ceo dan je korisnije od svih stacionarnih radara.Presretači rade posao dok ovi drugi pune budžet i svoje džepove.

voodoo

pre 7 godina

Sta znace ovi inicijali sa godistima, smesno. Inace u Srbiji je uhapseno na hiljade korumpiranih policajaca, ali 90% njih se vratilo na posao, pa i nakon drugog i treceg hapsenja opet rade. Svako u svojoj maloj ili vecoj opstini zna barem za par slucajeva takvih, pomnozite to na celu zemlju. Hapsenje nije kraj, prvo ustvari treba pohapsiti par stotina tuzioca i sudija, pa onda policija.

idibegaj

pre 7 godina

Moze se zakljuciti da davanje mita u Srbiji ne podleze krivicnoj odgovornosti. Sada ce 30 porodica ostati i bez to malo prihoda, zahvaljujuci "revnosnim" gradjanima, "postenjacinama" koji su dali mito a onda prijavili policajca jer im je bilo zao i te neke hiljadarke. Obradovacu se kada uhapse 30 politicara koji su prodavali drustvena preduzeca i potpisivali inostrane kredite i sada se razmecu kao velike gazde.

Barkley81

pre 7 godina

Dajte policajcima Bajatovićevu platu,onda će Srbija početi da liči na državu,ako me razumete šta hoću da kažem. Probaj u Nemačkoj da podmitiš policajca,završićeš u zatvoru. Moramo da naučimo da volimo našu državu više.Doduše,nije ni ona neka prema nama ...

Til Ojlenšpigel

pre 7 godina

Iskreno tako treba ali zašto samo Čačak? I uvek samo Čačak. Šta je sa svima drugima? To je samo boranija. Šta je sa drugim inspekcijama? Šta je sa poreskom, finansijskom, sanitarnom, udravstvenom, poljoprivrednom, gde se stvarno okreću ogromne pare što se tiče mita. Ovo je samo zamazivanje očiju.

Lukas aus Agram

pre 7 godina

moji prekršaji se ne tiču prometnih prekršaja, nego neposjedovanja ovjerene punomoći da vozim auto koji nije na moje ime. To je prvo što pitaju, nakon što sam to ovjerio kod javnog bilježnika(notara) u Hr, kažu da to nije mjerodavno.
(tomooZg, 27. decembar 2016 14:57)

Dokle god taj auto nije prijavljen ukraden nema veze na čije je ime ako imaš uredno prometnu(saobraćajnu) dozvolu i potvrdu o osiguranju, ne treba ti punomoć.
Ja se sa firminim autom vozim po cijeloj Evropi, nemam nikakvu punomoć niti dokaz o vlasništvu. Kad me policija zaustavi ja im fino dam svoju vozačku i dokumente od auta, da je auto uredno registriran i osiguran i nikad nikakvih problema nisam imao.

QWER

pre 7 godina

Interesantno je da se ovo pojavilo baš sada kada policija i vojska štrajkuju protiv vlasti. Daju im bedne plate, bedne uslove, onemogućavaju da pipnu bilo koga iz vlasti ili nekoga ko je blizak vlasti. Čitav sistem je naopak, i u policiji, i u zdravstvu, i u školstvu, sudstvu, inspekcijama... Očekujem da nađu ili nameste nešto i vojsci. Ali bitno je da je Dinkić nevin.

scoby

pre 7 godina

Baš su gadni ovi čačani, prvo vređaju osetljivo uho našeg Pametnog Premijera svojim smešnim izgovorom reči ''bežite'', a onda umesto da pobegnu dozvole da ih uhapse!

Milinko

pre 7 godina

Nisu ti policajci oštetili budžet, jer se ne može unapred pretpostaviti koliko će kazni biti izdato. Osim ako država ne računa sa sigurnošću na tačno određeni broj kazni u nekom vremenskom periodu, a sve izgleda da su saobraćajne kazne postale sredstvo punjenja budžeta, umesto sredstvo za uvođenje reda i bezbednosti u saobraćaj.

Slucajno

pre 7 godina

Kakva glupost. Svi znamo koliko je tesko dokazivanje primanja mita. Znaci oni su svakog od tih 30 uhvatili na delu. Kako da ne. Opet lazna hapsenja, pa onda oslobadajuce presude i nadokande iz budzeta za nanetu stetu ugledu i dusevni bol

Milos

pre 7 godina

I sta sad samo u Cacku uzimaju pare. Slobodno moze 99% saobracajaca da se uhapsi. Pa onda da krenemo dalje. Na kraju 90% drzavnih sluzbenika koji rade sa parama moze da se spakuje. Drzava je korumpirana po svim nivoima i sluzbama.

Ratko

pre 7 godina

Kada podeliš celu cifru na njih 30 to mu dođe po 50 hiljada dinara. Ovo je žestok udarac korupciji i to dan nakon što je Mlađen Dinkić oslobođen svih optužbi za cifre koje su se kretale od nekoliko miliona eura. Kakvo mazanje očiju javnosti i koja životna nepravda čak i da su uzimali.

tomooZg

pre 7 godina

@Nikola , Štovani, moji prekršaji se ne tiču prometnih prekršaja, nego neposjedovanja ovjerene punomoći da vozim auto koji nije na moje ime. To je prvo što pitaju, nakon što sam to ovjerio kod javnog bilježnika(notara) u Hr, kažu da to nije mjerodavno. Ako to ne uspijem usmeno pobiti, onda kažu da mi nisu bila upaljena dnevna svjetla...i što da onda radim, oni su zakon i sve što kažu su u pravu, a ja ipak samo stranac. Molim prijedlog. Hvala.

Djole

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.
@(mmajstor, 27. decembar 2016 13:31)

A kojim ti to "inkvizicionim saobracajnim propisima" pricas konkretno ? Ogranicenje brzine ? Zabrana parkiranja nekome ko bi da parkira gde god stigne ? Saobracajni propisi koji vaze u Srbiji se ama nista ne razlikuju od onih u bilo kojoj normalnoj zemlju na svetu. Javni putevi su zajednicko dobro i svi ucesnici moraju da postuju ostale. Za sve drugo zakupis ili kupis lepo privatni put, pa tu mozes da radis sta hoces.

нинџа

pre 7 godina

само има смисла ако их хапсе у цијелој држави, иначе је политика у питању

matematika

pre 7 godina

znaci 405 eura po coveku za 4 meseca 100 eura mesecno..... vau bravo hahaha ili cak mozda i manje ako je budzet ostecen za toliko znaci da su tolike kazne trebale biti znaci da su na svaku kaznu od 50 eura oni uzeli 10 da ne pisu ili 5 puta manje 100/5=20 eura mesecno ma bravo drzavo...

ludi

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh
(tomooZg, 27. decembar 2016 13:57)

prijatelju nema to veze ,zg ili bg sve je to njima isto...

Cobe

pre 7 godina

Juce pustise KAPITALCA ribu - Dinkica. Sto neko rece, sportski libolov-uhvati, slikaj i pusti.. A danas se nahvatali "girica" i jos se hvale s time! SRAMOTA

Nikola

pre 7 godina

Pametni su Rusi sto svaki auto sada ima kameru. Ugradjuju je bas iz tih razloga da bahati policajci ne traze pare ako nista nije bilo ili izmisljaju. Kriv sam, pisi,nemam nista protiv.Jednom prilikom na kovinskom mostu me je zaustavio policajac sa pricom da sam vozio 53 na sat a ogranicenje kao 50. Video je niske tablice a ja u stvari Smederevac.Kad sam mu trazio da vidim snimak i kad sam mu rekao da je ovde 60 ogranicenje i da 3 puta dnevno prolazim mostom pokupio se i seo u auto sa pricom da zure i da je snimak presniljen drugim snimanjem.Naravoucenije.Ko se upeca upeca ali sam mu posle rekao da je snimljen razgovor kamerom koju on nije video i nije mu bilo sve jedno. Naravno,ja sam imao kameru kao sto je on mene snimio.

glas razuma

pre 7 godina

Jedan komentar kaze 1000din njemu, a nama se ne pise kazna; svima lepo. Svi smo to lajkovali!!! Znaci nije problem ni u policiji ni u nama. Znate sta je problem? Sto nas kazne, a njih ne kazne! Na zapadu takav policajac nikad vise ne bi mogao da obuce uniformu. Pa nek racuna da li mu se isplati €10 dzeparca ili zivotno zanimanje. Naravno da mu se ovde isplati dzeparac, kad mu je veci i od plate. Znaci, prvo treba ministar da da otkaz zato sto ne ume da uvede kazne i u policiji, pa tek onda ovi sitni.

ne dam pare u budzet

pre 7 godina

radije cu da dam saobracajcu 10 € nego da mi pise kaznu i onda ovim guzonjama u Vladi i Skupstini platim 50 €. A sto se mita tice nek srede prvo stanje u sudstvu. Policija bar hapsi

Nikola

pre 7 godina

^tomooZg^ a sto Vi gospodine pravite tolike prekrsaje.Kad neko normalno vozi nema potrebe za vecerama i parama za mito. Razmislite.Prekrsaj je potencijalna opsanost za Vas i druge.

Sumadinac

pre 7 godina

Uzasno me nervira sto hapse prekrsioce samo kada ostete drzavu, a kada odstete pojedinca onda drzavu briga. U ovoj zemlji ce biti normalno kad drzava bude brinula o pojedincu po zakonu.

ispran mozak

pre 7 godina

Nadam se da od sutra davanje mita saobraćajnoj policiji neće više biti obaveza isključivo vozača, već i svih njegovih saputnika. Do sada je davanje mita bila obaveza samo vozača, dok su ostali putnici u vozilu bili pasivni učesnici. Ali sutra će neko od njih sedeti za volanom i zbog toga je veoma važno da na vreme stekne naviku plaćanja mita.

Davanje mita je jedan od šablona normalnog ponašanja u saobraćaju i važno je da ga svi prihvate i usvoje na pravi način. Putnik na zadnjem sedištu koji ne želi da da mito saobraćajcu, ne ugrožava zakon ništa manje nego vozač koji odbija to da uradi.

Zoran

pre 7 godina

Šta mu sad dođe Čačak? Sodoma il' Gomora ili i jedno i drugo na kamaru? U ostalima delovima Srbije sve po zakonu?

NE DAM GAŠIĆA I LONČARA NI PO KOJU CENU!!!!! AKO TREBA MENE OSUDITE... bla bla truć truć... za tupavce

Vozač

pre 7 godina

Postoji i krivično delo davanja mita.Ali za to nije uhapšen niko. Kako ja nikad nisam dao mito, a prelazim 1000-1200 km nedeljno?Ili me puste,ili idemo na sud, pa kom opanci, kom obojci, ali od mita ništa.

Bob

pre 7 godina

Sve to alavo,umesto da pomalo kraduckaju,oni resili da se nafatiraju za kratko vreme.Sad,da mi nismo banana drzava,oni bi sadili beli luk u Padinjaku duze vreme,ovako,vratice se na posao vrlo brzo.

G

pre 7 godina

A hoce li ti ljudi kad plate kaznu I odsluze sta treba ostati zaposleni u MUPu?!?! Tacnije u saobracajnoj policiji?!?! Ja bi Im dozivotno zabranio da obavljaju takav posao!

cacanin

pre 7 godina

stara garda, nema mladjeg od 80-og godista... Meni deluje kao da je ovo nekakva hajka jer se ovo radi na nivou cele Srbije, ne samo u Cacku.

kmnccc

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.
(mmajstor, 27. decembar 2016 13:31)

Vrlo moguće da su ovi tvoji heroji i za poneku smrt indirektno krivi. Ako su ovako puštali i pijane vozače onda ti je jasno. To nije način!

mick

pre 7 godina

samo za javnost naravno. nista od toga nece biti. ionako su to nebitni novci. oni sto kradu na veliko naravno nikada nece biti uhapseni....

Woody

pre 7 godina

1.500.000 : 30 = 50.000 dinara.
Da li sam dobro razumeo da ih teretite za po 50.000 dinara. Jel to iznos koji su uzimali dnevno, sedmično, mesečno?

Loš populizam i politički marketing...

sreten

pre 7 godina

Ostetili budzet za 1.5 milion, to mu sa kaznom od 5000 din dodje 300 kazni, njih 30, znaci 10 kazni po policajcu za 4 meseca, znaci neki mesec 2 neki mesec 3 kazne klepio. To mu dodje 2 ili 3 hiljade dinara mesecno po uhapsenoj glavi.

Ne znam sta je gore, ljudi koje se brukaju za 2000 din, ili drzava koja se hvali da je uhvatila lopova sto je ukrao 2000 dinara.

Da, gest je vazan, ali ima ovde mesa za gestove, sve sama krtina, nemoj ovo kost i koza...

кутловић

pre 7 godina

Није проблем ни мито, ни корупција. Проблем су плате које су мале, јадне и бедне тих полицајаца. Јер да имају већу плату неби узимали, а ови што дају, да им је већа плата, лепо би плаћали те казне, а овако и они гледају да прођу са што мање трошка.

Jovica Stojanovic

pre 7 godina

Cisto sumnjam da ce situacija da se poboljsa. Koliko puta je nas sluzbeni vozac, vozeci me, platio policajcu, iako nije ucinio nikakav prekrsaj. Posle firma mora da mu refundira.
Ne mogu ni da mislim o tome, muka me hvata, pogotovo jer svi za to znaju, a drzava decenijama nije htela da mrdne prst i spreci to. Zato i sumnjam da ovo ima neki konkretan efekat. Samo da nam zamazu oci, a ja kad krenem opet u centralnu Srbiju, bice davanja globe "privatnicima".

kmnccc

pre 7 godina

Saobracajaca.... Hahaha, oni su tu najmanje bitni, sta je sa ostalima?
(Budala, 27. decembar 2016 13:18)

Pa dobro, je l' mora tako? Budite nekad nečim malo zadovoljni. Maaalo samo.

Srdjan

pre 7 godina

I sad ce Sud da ih oslobodi zbog "nedostatka" dokaza i jos ce iz nasih dzepova da im se plati odsteta, a svi znamo da policajci saobracajci uzimaju pare od vozaca koji naprave prekrsaj. Ako nesto napravis, samo trazi da ides na Sud, bices oslobodjen 100%.
Sudovi su nam kriminal.

gojko

pre 7 godina

dajte slike i puna imena i prezimena. Na Tajlandu ispred svake policajske stanice ima bilbord gde su prikazne face od lopova sa punim imenom i prezimenom. Kad ovo postane praksa kod nas smanjice se i lopovluk svake vrste.

jova

pre 7 godina

Tako je, tek kada se resi korupcija u policiji, ove pretnje visokim kaznama vozacima ce stvarno imati efekta. Medjutim to nije dovoljno, korupcija ide sve do najvisih instanci vlasti. Kada svako u tom lancu bude prinudjen da dobro razmisli pre nego sto mu padne tako nesto napamet, tek onda mozemo da se nadamo da cemo postati normalna zemlja.

dragan

pre 7 godina

u redu je to, neka ih hapse, ali malo se raspitajte o ranijim protestima saobracajne policije u cacku, I videcete stvarni motiv ove akcije. Ako se zaustave samo na Cacku, sve je jasno

Brigate Rosse

pre 7 godina

Мало је. Уколико ухапсе сваког полицајца који је узео мито-па неће бити никога од полицајаца на улицама.

Све је ово маскарада пред нови закон који предвиђа пљачкање грађана невиђених размера. 600000 људи на минималцу, возни парк гробље, а они казне за гуме ни мање ни више него 120,000.00 динара!!!!

Казне треба да су сразмерне стандарду грађана и да се односе на све, а не само на обичне људе, него и на буржује у џиповима са затамљеним стаклима.

mmajstor

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.

AMG

pre 7 godina

Ja bih svakog tog policajca nagradio jer nas brane od nakaradnog zakona...Ovo je samo mazanje ociju javnosti...sta je sa dilovanjem droge i policajcima umesanim u kriminalne radnje...nasli ste na sirotinji da se izivljavate a ove druge ne smete ni da pogledate...

Cane onaj Lepi

pre 7 godina

Искрено нисам имао никад проблема са саобраћајцима, тј нису се нешто баxатили по граду.
Верујем то око мита, наш човек прво то понуди.... е сад.
У Чачку би требали више да се позабаве овом другом полицијом, ту је баш расуло и баxаћење на сваком кораку.

zoki

pre 7 godina

Pa zar je to nezakonito? Tri hiljade onom što te je zaustavio, tri hiljade onom što sedi u autu, i to je to. Ja za drugačije u Srbiji ne znam.

Igor Ćiprijanović

pre 7 godina

Bilo bi lepo da isplate sav novac nazad u budžet od svojih primanja, naravno sa pripadajućima kamatama i da im se doživotno zabrani rad u bilo kojoj budžetskoj ustanovi Republike Srbije

tomooZg

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh

bovex

pre 7 godina

Koja glupost!!!! Cist marketinski trik.
Pa za te aktivnosti se oduvek zna i jako su transparentne!
Da su stvarno hteli pohapsili bi pola saobracajaca cim su dosli na vlast ili bar za prvih pola godine.

Džoni

pre 7 godina

Komotno mogu da pohapse sve saobraćajace u Srbiji i neće puno pogrešiti jer su ovi koji ne uzimaju mito na nivou statističke greške.

Komandir policije

pre 7 godina

30 saobracajaca iz Cacka? Pa koliko pripadnika broji saobracajna policija u tom gradu? Ima li neko da NIJE uhapsen? Kako ocekivati od policije da uopste funkcionise i hapsi pocinioce krivicnih dela, kada je 90+% policijskih sluzbenika pod istragama i optuznicama za razlicita dela.

Brigate Rosse

pre 7 godina

Мало је. Уколико ухапсе сваког полицајца који је узео мито-па неће бити никога од полицајаца на улицама.

Све је ово маскарада пред нови закон који предвиђа пљачкање грађана невиђених размера. 600000 људи на минималцу, возни парк гробље, а они казне за гуме ни мање ни више него 120,000.00 динара!!!!

Казне треба да су сразмерне стандарду грађана и да се односе на све, а не само на обичне људе, него и на буржује у џиповима са затамљеним стаклима.

Ratko

pre 7 godina

Kada podeliš celu cifru na njih 30 to mu dođe po 50 hiljada dinara. Ovo je žestok udarac korupciji i to dan nakon što je Mlađen Dinkić oslobođen svih optužbi za cifre koje su se kretale od nekoliko miliona eura. Kakvo mazanje očiju javnosti i koja životna nepravda čak i da su uzimali.

ludi

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh
(tomooZg, 27. decembar 2016 13:57)

prijatelju nema to veze ,zg ili bg sve je to njima isto...

dragan

pre 7 godina

u redu je to, neka ih hapse, ali malo se raspitajte o ranijim protestima saobracajne policije u cacku, I videcete stvarni motiv ove akcije. Ako se zaustave samo na Cacku, sve je jasno

mmajstor

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.

QWER

pre 7 godina

Interesantno je da se ovo pojavilo baš sada kada policija i vojska štrajkuju protiv vlasti. Daju im bedne plate, bedne uslove, onemogućavaju da pipnu bilo koga iz vlasti ili nekoga ko je blizak vlasti. Čitav sistem je naopak, i u policiji, i u zdravstvu, i u školstvu, sudstvu, inspekcijama... Očekujem da nađu ili nameste nešto i vojsci. Ali bitno je da je Dinkić nevin.

Zoran

pre 7 godina

Šta mu sad dođe Čačak? Sodoma il' Gomora ili i jedno i drugo na kamaru? U ostalima delovima Srbije sve po zakonu?

NE DAM GAŠIĆA I LONČARA NI PO KOJU CENU!!!!! AKO TREBA MENE OSUDITE... bla bla truć truć... za tupavce

gojko

pre 7 godina

dajte slike i puna imena i prezimena. Na Tajlandu ispred svake policajske stanice ima bilbord gde su prikazne face od lopova sa punim imenom i prezimenom. Kad ovo postane praksa kod nas smanjice se i lopovluk svake vrste.

Cobe

pre 7 godina

Juce pustise KAPITALCA ribu - Dinkica. Sto neko rece, sportski libolov-uhvati, slikaj i pusti.. A danas se nahvatali "girica" i jos se hvale s time! SRAMOTA

Barkley81

pre 7 godina

Dajte policajcima Bajatovićevu platu,onda će Srbija početi da liči na državu,ako me razumete šta hoću da kažem. Probaj u Nemačkoj da podmitiš policajca,završićeš u zatvoru. Moramo da naučimo da volimo našu državu više.Doduše,nije ni ona neka prema nama ...

Komandir policije

pre 7 godina

30 saobracajaca iz Cacka? Pa koliko pripadnika broji saobracajna policija u tom gradu? Ima li neko da NIJE uhapsen? Kako ocekivati od policije da uopste funkcionise i hapsi pocinioce krivicnih dela, kada je 90+% policijskih sluzbenika pod istragama i optuznicama za razlicita dela.

mick

pre 7 godina

samo za javnost naravno. nista od toga nece biti. ionako su to nebitni novci. oni sto kradu na veliko naravno nikada nece biti uhapseni....

Džoni

pre 7 godina

Komotno mogu da pohapse sve saobraćajace u Srbiji i neće puno pogrešiti jer su ovi koji ne uzimaju mito na nivou statističke greške.

mm

pre 7 godina

zivim u cacku vec dve decenije i mogu reci da su cacani po mentalitetu vrlo buntovni. za njih kazu da ih nisu voleli karadjordjevici zbog obrenovica, nije ih voleo tito zbog karadjordjevica.. i tako dalje. uglavnom, oni svakog procitaju i vrlo su spremni cak i da sruse vlast, ako im ne odgovara. :)
a ono sto sam cula vezano za bas ovu pricu oko saobracajaca je da je vodja policijskog sindikata koji je nedavno strajkovao bas nekako iz cacka..
nesto mi je cudna energija vucic-cacani u poslednje vreme.....
(sta beziiite??) :D :D :D

Til Ojlenšpigel

pre 7 godina

Iskreno tako treba ali zašto samo Čačak? I uvek samo Čačak. Šta je sa svima drugima? To je samo boranija. Šta je sa drugim inspekcijama? Šta je sa poreskom, finansijskom, sanitarnom, udravstvenom, poljoprivrednom, gde se stvarno okreću ogromne pare što se tiče mita. Ovo je samo zamazivanje očiju.

tomooZg

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh

Srdjan

pre 7 godina

I sad ce Sud da ih oslobodi zbog "nedostatka" dokaza i jos ce iz nasih dzepova da im se plati odsteta, a svi znamo da policajci saobracajci uzimaju pare od vozaca koji naprave prekrsaj. Ako nesto napravis, samo trazi da ides na Sud, bices oslobodjen 100%.
Sudovi su nam kriminal.

AMG

pre 7 godina

Ja bih svakog tog policajca nagradio jer nas brane od nakaradnog zakona...Ovo je samo mazanje ociju javnosti...sta je sa dilovanjem droge i policajcima umesanim u kriminalne radnje...nasli ste na sirotinji da se izivljavate a ove druge ne smete ni da pogledate...

scoby

pre 7 godina

Baš su gadni ovi čačani, prvo vređaju osetljivo uho našeg Pametnog Premijera svojim smešnim izgovorom reči ''bežite'', a onda umesto da pobegnu dozvole da ih uhapse!

sreten

pre 7 godina

Ostetili budzet za 1.5 milion, to mu sa kaznom od 5000 din dodje 300 kazni, njih 30, znaci 10 kazni po policajcu za 4 meseca, znaci neki mesec 2 neki mesec 3 kazne klepio. To mu dodje 2 ili 3 hiljade dinara mesecno po uhapsenoj glavi.

Ne znam sta je gore, ljudi koje se brukaju za 2000 din, ili drzava koja se hvali da je uhvatila lopova sto je ukrao 2000 dinara.

Da, gest je vazan, ali ima ovde mesa za gestove, sve sama krtina, nemoj ovo kost i koza...

кутловић

pre 7 godina

Није проблем ни мито, ни корупција. Проблем су плате које су мале, јадне и бедне тих полицајаца. Јер да имају већу плату неби узимали, а ови што дају, да им је већа плата, лепо би плаћали те казне, а овако и они гледају да прођу са што мање трошка.

Sumadinac

pre 7 godina

Uzasno me nervira sto hapse prekrsioce samo kada ostete drzavu, a kada odstete pojedinca onda drzavu briga. U ovoj zemlji ce biti normalno kad drzava bude brinula o pojedincu po zakonu.

Pitanje

pre 7 godina

Sada razmisljam, da li je moj otac, pokoj mu dusi, bio lud sto nije uzimao mito i nije dizao kuce na par sprata ili kupovao stalno nov auto. Nego citav zivot vozio Juga dok se nije raspao, a ziveli smo u oronuloj kuci, plus me terao da radim od malih nogu.
Hvala mu na tome jer sada cenim sve sto imam i mogu ljude koji su ga znali, da pogledam u oci.

ne dam pare u budzet

pre 7 godina

radije cu da dam saobracajcu 10 € nego da mi pise kaznu i onda ovim guzonjama u Vladi i Skupstini platim 50 €. A sto se mita tice nek srede prvo stanje u sudstvu. Policija bar hapsi

bovex

pre 7 godina

Koja glupost!!!! Cist marketinski trik.
Pa za te aktivnosti se oduvek zna i jako su transparentne!
Da su stvarno hteli pohapsili bi pola saobracajaca cim su dosli na vlast ili bar za prvih pola godine.

Milos

pre 7 godina

I sta sad samo u Cacku uzimaju pare. Slobodno moze 99% saobracajaca da se uhapsi. Pa onda da krenemo dalje. Na kraju 90% drzavnih sluzbenika koji rade sa parama moze da se spakuje. Drzava je korumpirana po svim nivoima i sluzbama.

heavy

pre 7 godina

Vrlo moguće da su ovi tvoji heroji i za poneku smrt indirektno krivi. Ako su ovako puštali i pijane vozače onda ti je jasno. To nije način!
(kmnccc, 27. decembar 2016 14:09)
Neću da kažem da niste u pravu ali od njihovih kontrola je više štete i veća su opasnost u saobraćaju nego kada bi se to radilo kako treba i na pravim mestima.Svi iskusni vozači znaju na šta mislim.Radar postavljen GDE JE NJIMA NAJZGODNIJE da uzmu pare a ne gde stvarno treba izaziva nervozu kod vozača.
Nekoliko presretača koji cirkulišu po ceo dan je korisnije od svih stacionarnih radara.Presretači rade posao dok ovi drugi pune budžet i svoje džepove.

idibegaj

pre 7 godina

Moze se zakljuciti da davanje mita u Srbiji ne podleze krivicnoj odgovornosti. Sada ce 30 porodica ostati i bez to malo prihoda, zahvaljujuci "revnosnim" gradjanima, "postenjacinama" koji su dali mito a onda prijavili policajca jer im je bilo zao i te neke hiljadarke. Obradovacu se kada uhapse 30 politicara koji su prodavali drustvena preduzeca i potpisivali inostrane kredite i sada se razmecu kao velike gazde.

cacanin

pre 7 godina

stara garda, nema mladjeg od 80-og godista... Meni deluje kao da je ovo nekakva hajka jer se ovo radi na nivou cele Srbije, ne samo u Cacku.

Nikola

pre 7 godina

Pametni su Rusi sto svaki auto sada ima kameru. Ugradjuju je bas iz tih razloga da bahati policajci ne traze pare ako nista nije bilo ili izmisljaju. Kriv sam, pisi,nemam nista protiv.Jednom prilikom na kovinskom mostu me je zaustavio policajac sa pricom da sam vozio 53 na sat a ogranicenje kao 50. Video je niske tablice a ja u stvari Smederevac.Kad sam mu trazio da vidim snimak i kad sam mu rekao da je ovde 60 ogranicenje i da 3 puta dnevno prolazim mostom pokupio se i seo u auto sa pricom da zure i da je snimak presniljen drugim snimanjem.Naravoucenije.Ko se upeca upeca ali sam mu posle rekao da je snimljen razgovor kamerom koju on nije video i nije mu bilo sve jedno. Naravno,ja sam imao kameru kao sto je on mene snimio.

voodoo

pre 7 godina

Sta znace ovi inicijali sa godistima, smesno. Inace u Srbiji je uhapseno na hiljade korumpiranih policajaca, ali 90% njih se vratilo na posao, pa i nakon drugog i treceg hapsenja opet rade. Svako u svojoj maloj ili vecoj opstini zna barem za par slucajeva takvih, pomnozite to na celu zemlju. Hapsenje nije kraj, prvo ustvari treba pohapsiti par stotina tuzioca i sudija, pa onda policija.

Cane onaj Lepi

pre 7 godina

Искрено нисам имао никад проблема са саобраћајцима, тј нису се нешто баxатили по граду.
Верујем то око мита, наш човек прво то понуди.... е сад.
У Чачку би требали више да се позабаве овом другом полицијом, ту је баш расуло и баxаћење на сваком кораку.

Jovica Stojanovic

pre 7 godina

Cisto sumnjam da ce situacija da se poboljsa. Koliko puta je nas sluzbeni vozac, vozeci me, platio policajcu, iako nije ucinio nikakav prekrsaj. Posle firma mora da mu refundira.
Ne mogu ni da mislim o tome, muka me hvata, pogotovo jer svi za to znaju, a drzava decenijama nije htela da mrdne prst i spreci to. Zato i sumnjam da ovo ima neki konkretan efekat. Samo da nam zamazu oci, a ja kad krenem opet u centralnu Srbiju, bice davanja globe "privatnicima".

Woody

pre 7 godina

1.500.000 : 30 = 50.000 dinara.
Da li sam dobro razumeo da ih teretite za po 50.000 dinara. Jel to iznos koji su uzimali dnevno, sedmično, mesečno?

Loš populizam i politički marketing...

Slucajno

pre 7 godina

Kakva glupost. Svi znamo koliko je tesko dokazivanje primanja mita. Znaci oni su svakog od tih 30 uhvatili na delu. Kako da ne. Opet lazna hapsenja, pa onda oslobadajuce presude i nadokande iz budzeta za nanetu stetu ugledu i dusevni bol

Igor Ćiprijanović

pre 7 godina

Bilo bi lepo da isplate sav novac nazad u budžet od svojih primanja, naravno sa pripadajućima kamatama i da im se doživotno zabrani rad u bilo kojoj budžetskoj ustanovi Republike Srbije

lud

pre 7 godina

Da li se ovo izbori približavaju? Prvo počnite da hapsite od glave, a ne od repa, i po mogućnosti tokom cele godine i celog mandata, a ne pred izbore. Ako je ovo nagoveštaj šta ćemo gledati dok izbori ne prođu, onda očekujem i hapšenje čistačica koje kradu toalet papir iz državnih preduzeća, umesto ovoga prvo hapsite direktori i političari koji pokradoše milione, i naravno da budu osuđeni, a ne kao sportsko pecanje uhvatite soma, slikate se, pa ga onda pustite nazad u vodu.

Milinko

pre 7 godina

Nisu ti policajci oštetili budžet, jer se ne može unapred pretpostaviti koliko će kazni biti izdato. Osim ako država ne računa sa sigurnošću na tačno određeni broj kazni u nekom vremenskom periodu, a sve izgleda da su saobraćajne kazne postale sredstvo punjenja budžeta, umesto sredstvo za uvođenje reda i bezbednosti u saobraćaj.

ra

pre 7 godina

Po 50 hiljada u proseku svaki, za 4 meseca. Znaci 12 i po hiljada dinara mesecno "dodatka" na platu. Veliki problem u drzavi u kojoj milioni evra idu za nelegalne nabavke rasvete, muzickih fontana i kojekavih basibozluka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hidrocefalus, 27. decembar 2016 16:30)


Tacno, nikako da krenemo odozgo u resavanju problema, sve je demagogija!
Kao i nedavno zvanicno najavljena imbecilna akcija , proveravace se brza voznja (ok) i prva pomoc! To je od presudne vaznosti , samo je cilj branje para ...
# Link komentara

G

pre 7 godina

A hoce li ti ljudi kad plate kaznu I odsluze sta treba ostati zaposleni u MUPu?!?! Tacnije u saobracajnoj policiji?!?! Ja bi Im dozivotno zabranio da obavljaju takav posao!

petar popara

pre 7 godina

Da li je moguce da korupcija postoji svuda sem u Beogradu?
Eto sad je u fokusu Cacak, pre neku godinu Pravni fakultet u Kragujevcu i tako putuje karavan ovom nasom divnom zemljom.
Pitam se da li slucajno zaobilazi prestonicu?

Eto Dinkic kazu nije kriv za aferu sa bankom, nije napravio ni silne dugove preko URS-a. Jasno kao dan. Milina jedna!

P.S. Oni zaista misle da smo svi blesavi...

Lukas aus Agram

pre 7 godina

moji prekršaji se ne tiču prometnih prekršaja, nego neposjedovanja ovjerene punomoći da vozim auto koji nije na moje ime. To je prvo što pitaju, nakon što sam to ovjerio kod javnog bilježnika(notara) u Hr, kažu da to nije mjerodavno.
(tomooZg, 27. decembar 2016 14:57)

Dokle god taj auto nije prijavljen ukraden nema veze na čije je ime ako imaš uredno prometnu(saobraćajnu) dozvolu i potvrdu o osiguranju, ne treba ti punomoć.
Ja se sa firminim autom vozim po cijeloj Evropi, nemam nikakvu punomoć niti dokaz o vlasništvu. Kad me policija zaustavi ja im fino dam svoju vozačku i dokumente od auta, da je auto uredno registriran i osiguran i nikad nikakvih problema nisam imao.

glas razuma

pre 7 godina

Jedan komentar kaze 1000din njemu, a nama se ne pise kazna; svima lepo. Svi smo to lajkovali!!! Znaci nije problem ni u policiji ni u nama. Znate sta je problem? Sto nas kazne, a njih ne kazne! Na zapadu takav policajac nikad vise ne bi mogao da obuce uniformu. Pa nek racuna da li mu se isplati €10 dzeparca ili zivotno zanimanje. Naravno da mu se ovde isplati dzeparac, kad mu je veci i od plate. Znaci, prvo treba ministar da da otkaz zato sto ne ume da uvede kazne i u policiji, pa tek onda ovi sitni.

Kibo

pre 7 godina

Šta se čudite. vozite bez vezanog pojasa ili sa mobilnim u ruci onda se molite da će da vas pusti sa 2-3 crvene, a ovde se žalite na korumpiranost.

Cacanin

pre 7 godina

Svakako da se svaki iole normalan covek gnusa mita, ali isti taj iole normalan razume da je ovo farsa. Oslobadjanje Dinkica, Karica...neresena ubistva, Savamala i ostale ispricane price nisuvise ni za komentarisanje...Ali ima nesto sto postaje simptomaticno: nedavno uhapsen sudija Prekrsajnog suda u CACKU, salje se eksterna inspekcija bas u Gimnaziju U CACKU, uhapseno 30 policajaca samo U CACKU...Nismo svi mi dverjani, ali nismo ni rezimlije. Samo gledamo i cekamo...

kmnccc

pre 7 godina

Saobracajaca.... Hahaha, oni su tu najmanje bitni, sta je sa ostalima?
(Budala, 27. decembar 2016 13:18)

Pa dobro, je l' mora tako? Budite nekad nečim malo zadovoljni. Maaalo samo.

Branko

pre 7 godina

Da imaju normalne plate ne bi to ni radili. Vec i oni kao i mi moraju da prehrane porodice. Mnogo veceg lopovluka ima u ovoj napacenoj zemlji. A zasto i da hapsi i piše kazne policija? Policija uhapsi sudovi Oslobode i tako u nedogled. Strašno.

Hidrocefalus

pre 7 godina

Po 50 hiljada u proseku svaki, za 4 meseca. Znaci 12 i po hiljada dinara mesecno "dodatka" na platu. Veliki problem u drzavi u kojoj milioni evra idu za nelegalne nabavke rasvete, muzickih fontana i kojekavih basibozluka.

zoki

pre 7 godina

Pa zar je to nezakonito? Tri hiljade onom što te je zaustavio, tri hiljade onom što sedi u autu, i to je to. Ja za drugačije u Srbiji ne znam.

Davor

pre 7 godina

Da se razumemo,mita će uvek biti,a na jadnoj guliji se uvek sve i slomi,oni koji plate oni i prodju a oni koji nemaju ni za veknu hleba budu pisani i za najmizerniji prekršaj i tako se pokriju oni koji su gurnuli nešto nekom u džep jer je najvažnije da je kvota kazni ispunjena.Jadni ljudi koji nemaju ni dinara.Naravno hvala i policijskim službenicima koji i hoće da progledaju kroz prste bez dinara.

kmnccc

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.
(mmajstor, 27. decembar 2016 13:31)

Vrlo moguće da su ovi tvoji heroji i za poneku smrt indirektno krivi. Ako su ovako puštali i pijane vozače onda ti je jasno. To nije način!

Zimske čarolije u Savamali

pre 7 godina

Pa ja sam očarana, ministre Stefanoviću!

Sindikati vojske i policije tek što su zaštrajkovali pre neki dan, kad već - hapšenja!

Vojska krala iz magacina, saobraćajci uzimali mito, još samo KOMPLETNE IDIOTE da uhvatimo i eto nama Raj!

Kako je svet mali....

a kako je Srbija u debeloj diktaturi....

Djole

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.
@(mmajstor, 27. decembar 2016 13:31)

A kojim ti to "inkvizicionim saobracajnim propisima" pricas konkretno ? Ogranicenje brzine ? Zabrana parkiranja nekome ko bi da parkira gde god stigne ? Saobracajni propisi koji vaze u Srbiji se ama nista ne razlikuju od onih u bilo kojoj normalnoj zemlju na svetu. Javni putevi su zajednicko dobro i svi ucesnici moraju da postuju ostale. Za sve drugo zakupis ili kupis lepo privatni put, pa tu mozes da radis sta hoces.

Dragan

pre 7 godina

Sta je tu novo, pa to je stara prica. Srbija je ovo, svakoj susi se cini da je jedini, da samo on postoji i da sva bogatstva ovog sveta bas njemu pripadaju. Da stignemo do neke normalnije situacije, treba mnogo vremena, dugotrajan proces je to.

posle naprednjaka JUL deluje kao potpuno prihvatljiva opcija

pre 7 godina

Ni po čemu se oni ne razlikuju od ostatka policije, korupcija je u policiji normalna pojava. Ali istovremeno ako ministar očekuje da policajci rade za bedne plate i ne primaju mito onda ima ozbiljan problem sa inteligencijom. Tako je sve ovo samo jeftin predizborni štos namenjen maloumnom delu populacije ali to sasvim dovoljno govori o prevarantskom karakteru ove vlasti. I da dodam za kraj, ne mislim da je DS ili neka druga stranka poštenija, sposobnija, korektnija... svi su oni apsolutno isti i ne treba im poklanjati glas sve do trenutka kada se na političkoj sceni ne pojavi neko nov i potpuno nekompromitovan. Do tada, što gore to će pre i oni najgluplji sa pravom glasa da se opamete.

Zlobni cinik

pre 7 godina

Može li pitanje za Dr Stefanovića i Direktora Rebića :
Nadjoste li vozača onog Mercedesa koji je pre nekoliko nedelja nasilnički vozio po centru Beograd i što je zabeleženo na video snimku ? Da li je i tu neko uzeo mito pa ne možete da ga nađete ??!

Petar

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh
(tomooZg, 27. decembar 2016 13:57), hehehe!? Pa ti su pametniji od drugih. Misliš da su jeli u toj kafani za tvoje pare? Gazda im sve to leto skupi i dođu posle po svoje. A neka im dokaže neko nešto ako ih pokupi dok su na smeni. Para tada nemaju.

нинџа

pre 7 godina

само има смисла ако их хапсе у цијелој држави, иначе је политика у питању

Vozač

pre 7 godina

Postoji i krivično delo davanja mita.Ali za to nije uhapšen niko. Kako ja nikad nisam dao mito, a prelazim 1000-1200 km nedeljno?Ili me puste,ili idemo na sud, pa kom opanci, kom obojci, ali od mita ništa.

matematika

pre 7 godina

znaci 405 eura po coveku za 4 meseca 100 eura mesecno..... vau bravo hahaha ili cak mozda i manje ako je budzet ostecen za toliko znaci da su tolike kazne trebale biti znaci da su na svaku kaznu od 50 eura oni uzeli 10 da ne pisu ili 5 puta manje 100/5=20 eura mesecno ma bravo drzavo...

tomooZg

pre 7 godina

@Nikola , Štovani, moji prekršaji se ne tiču prometnih prekršaja, nego neposjedovanja ovjerene punomoći da vozim auto koji nije na moje ime. To je prvo što pitaju, nakon što sam to ovjerio kod javnog bilježnika(notara) u Hr, kažu da to nije mjerodavno. Ako to ne uspijem usmeno pobiti, onda kažu da mi nisu bila upaljena dnevna svjetla...i što da onda radim, oni su zakon i sve što kažu su u pravu, a ja ipak samo stranac. Molim prijedlog. Hvala.

ispran mozak

pre 7 godina

Nadam se da od sutra davanje mita saobraćajnoj policiji neće više biti obaveza isključivo vozača, već i svih njegovih saputnika. Do sada je davanje mita bila obaveza samo vozača, dok su ostali putnici u vozilu bili pasivni učesnici. Ali sutra će neko od njih sedeti za volanom i zbog toga je veoma važno da na vreme stekne naviku plaćanja mita.

Davanje mita je jedan od šablona normalnog ponašanja u saobraćaju i važno je da ga svi prihvate i usvoje na pravi način. Putnik na zadnjem sedištu koji ne želi da da mito saobraćajcu, ne ugrožava zakon ništa manje nego vozač koji odbija to da uradi.

Konsultant

pre 7 godina

Čačak je dobio novo načelnika PU koji radi svoj posao, 15 god nije bilo policije po ulicama, a sada šetaju zajedno jedan prašinjar i jedan saobraćajac, ema parkiranja gde stigneš, nema sitnih prekršaja...

jova

pre 7 godina

Tako je, tek kada se resi korupcija u policiji, ove pretnje visokim kaznama vozacima ce stvarno imati efekta. Medjutim to nije dovoljno, korupcija ide sve do najvisih instanci vlasti. Kada svako u tom lancu bude prinudjen da dobro razmisli pre nego sto mu padne tako nesto napamet, tek onda mozemo da se nadamo da cemo postati normalna zemlja.

LaLa

pre 7 godina

Svako bi da živi kao u Švedskog i Danskog ali ništa da ne da od sebe. Teško da postoji neko ili nešto ko bi uveo red u državi Srbiji. Narod neće i gotovo. Čitajući komentare pitam se dali vredi uopšte pokušavati.

Nikola

pre 7 godina

^tomooZg^ a sto Vi gospodine pravite tolike prekrsaje.Kad neko normalno vozi nema potrebe za vecerama i parama za mito. Razmislite.Prekrsaj je potencijalna opsanost za Vas i druge.

N4

pre 7 godina

Propisi su da se postuju jer u istom ili slicnom obliku postoje svuda. Sem policajaca po meni treba kaznjavati i vozace koji nude mito. Da se jednom naucimo redu, a ne da svaki put razmisljam o tudjoj a ne svojoj voznji.

Bob

pre 7 godina

Sve to alavo,umesto da pomalo kraduckaju,oni resili da se nafatiraju za kratko vreme.Sad,da mi nismo banana drzava,oni bi sadili beli luk u Padinjaku duze vreme,ovako,vratice se na posao vrlo brzo.

kmnccc

pre 7 godina

Saobracajaca.... Hahaha, oni su tu najmanje bitni, sta je sa ostalima?
(Budala, 27. decembar 2016 13:18)

Pa dobro, je l' mora tako? Budite nekad nečim malo zadovoljni. Maaalo samo.

mmajstor

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.

кутловић

pre 7 godina

Није проблем ни мито, ни корупција. Проблем су плате које су мале, јадне и бедне тих полицајаца. Јер да имају већу плату неби узимали, а ови што дају, да им је већа плата, лепо би плаћали те казне, а овако и они гледају да прођу са што мање трошка.

Branko

pre 7 godina

Da imaju normalne plate ne bi to ni radili. Vec i oni kao i mi moraju da prehrane porodice. Mnogo veceg lopovluka ima u ovoj napacenoj zemlji. A zasto i da hapsi i piše kazne policija? Policija uhapsi sudovi Oslobode i tako u nedogled. Strašno.

tomooZg

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh

Djole

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.
@(mmajstor, 27. decembar 2016 13:31)

A kojim ti to "inkvizicionim saobracajnim propisima" pricas konkretno ? Ogranicenje brzine ? Zabrana parkiranja nekome ko bi da parkira gde god stigne ? Saobracajni propisi koji vaze u Srbiji se ama nista ne razlikuju od onih u bilo kojoj normalnoj zemlju na svetu. Javni putevi su zajednicko dobro i svi ucesnici moraju da postuju ostale. Za sve drugo zakupis ili kupis lepo privatni put, pa tu mozes da radis sta hoces.

Igor Ćiprijanović

pre 7 godina

Bilo bi lepo da isplate sav novac nazad u budžet od svojih primanja, naravno sa pripadajućima kamatama i da im se doživotno zabrani rad u bilo kojoj budžetskoj ustanovi Republike Srbije

Bob

pre 7 godina

Sve to alavo,umesto da pomalo kraduckaju,oni resili da se nafatiraju za kratko vreme.Sad,da mi nismo banana drzava,oni bi sadili beli luk u Padinjaku duze vreme,ovako,vratice se na posao vrlo brzo.

Konsultant

pre 7 godina

Čačak je dobio novo načelnika PU koji radi svoj posao, 15 god nije bilo policije po ulicama, a sada šetaju zajedno jedan prašinjar i jedan saobraćajac, ema parkiranja gde stigneš, nema sitnih prekršaja...

kmnccc

pre 7 godina

Ne dirajte te ljude koji nas brane od inkvizicionih saobracajnih propisa koji su napravljeni tako da obesmisljavaju voznju automobilom, pa ih postuje najvise 5 procenta vozaca, uglavnom pocetnici.
(mmajstor, 27. decembar 2016 13:31)

Vrlo moguće da su ovi tvoji heroji i za poneku smrt indirektno krivi. Ako su ovako puštali i pijane vozače onda ti je jasno. To nije način!

Nikola

pre 7 godina

^tomooZg^ a sto Vi gospodine pravite tolike prekrsaje.Kad neko normalno vozi nema potrebe za vecerama i parama za mito. Razmislite.Prekrsaj je potencijalna opsanost za Vas i druge.

ne dam pare u budzet

pre 7 godina

radije cu da dam saobracajcu 10 € nego da mi pise kaznu i onda ovim guzonjama u Vladi i Skupstini platim 50 €. A sto se mita tice nek srede prvo stanje u sudstvu. Policija bar hapsi

idibegaj

pre 7 godina

Moze se zakljuciti da davanje mita u Srbiji ne podleze krivicnoj odgovornosti. Sada ce 30 porodica ostati i bez to malo prihoda, zahvaljujuci "revnosnim" gradjanima, "postenjacinama" koji su dali mito a onda prijavili policajca jer im je bilo zao i te neke hiljadarke. Obradovacu se kada uhapse 30 politicara koji su prodavali drustvena preduzeca i potpisivali inostrane kredite i sada se razmecu kao velike gazde.

AMG

pre 7 godina

Ja bih svakog tog policajca nagradio jer nas brane od nakaradnog zakona...Ovo je samo mazanje ociju javnosti...sta je sa dilovanjem droge i policajcima umesanim u kriminalne radnje...nasli ste na sirotinji da se izivljavate a ove druge ne smete ni da pogledate...

N4

pre 7 godina

Propisi su da se postuju jer u istom ili slicnom obliku postoje svuda. Sem policajaca po meni treba kaznjavati i vozace koji nude mito. Da se jednom naucimo redu, a ne da svaki put razmisljam o tudjoj a ne svojoj voznji.

Kibo

pre 7 godina

Šta se čudite. vozite bez vezanog pojasa ili sa mobilnim u ruci onda se molite da će da vas pusti sa 2-3 crvene, a ovde se žalite na korumpiranost.

Jovica Stojanovic

pre 7 godina

Cisto sumnjam da ce situacija da se poboljsa. Koliko puta je nas sluzbeni vozac, vozeci me, platio policajcu, iako nije ucinio nikakav prekrsaj. Posle firma mora da mu refundira.
Ne mogu ni da mislim o tome, muka me hvata, pogotovo jer svi za to znaju, a drzava decenijama nije htela da mrdne prst i spreci to. Zato i sumnjam da ovo ima neki konkretan efekat. Samo da nam zamazu oci, a ja kad krenem opet u centralnu Srbiju, bice davanja globe "privatnicima".

gojko

pre 7 godina

dajte slike i puna imena i prezimena. Na Tajlandu ispred svake policajske stanice ima bilbord gde su prikazne face od lopova sa punim imenom i prezimenom. Kad ovo postane praksa kod nas smanjice se i lopovluk svake vrste.

G

pre 7 godina

A hoce li ti ljudi kad plate kaznu I odsluze sta treba ostati zaposleni u MUPu?!?! Tacnije u saobracajnoj policiji?!?! Ja bi Im dozivotno zabranio da obavljaju takav posao!

QWER

pre 7 godina

Interesantno je da se ovo pojavilo baš sada kada policija i vojska štrajkuju protiv vlasti. Daju im bedne plate, bedne uslove, onemogućavaju da pipnu bilo koga iz vlasti ili nekoga ko je blizak vlasti. Čitav sistem je naopak, i u policiji, i u zdravstvu, i u školstvu, sudstvu, inspekcijama... Očekujem da nađu ili nameste nešto i vojsci. Ali bitno je da je Dinkić nevin.

LaLa

pre 7 godina

Svako bi da živi kao u Švedskog i Danskog ali ništa da ne da od sebe. Teško da postoji neko ili nešto ko bi uveo red u državi Srbiji. Narod neće i gotovo. Čitajući komentare pitam se dali vredi uopšte pokušavati.

Brigate Rosse

pre 7 godina

Мало је. Уколико ухапсе сваког полицајца који је узео мито-па неће бити никога од полицајаца на улицама.

Све је ово маскарада пред нови закон који предвиђа пљачкање грађана невиђених размера. 600000 људи на минималцу, возни парк гробље, а они казне за гуме ни мање ни више него 120,000.00 динара!!!!

Казне треба да су сразмерне стандарду грађана и да се односе на све, а не само на обичне људе, него и на буржује у џиповима са затамљеним стаклима.

Milinko

pre 7 godina

Nisu ti policajci oštetili budžet, jer se ne može unapred pretpostaviti koliko će kazni biti izdato. Osim ako država ne računa sa sigurnošću na tačno određeni broj kazni u nekom vremenskom periodu, a sve izgleda da su saobraćajne kazne postale sredstvo punjenja budžeta, umesto sredstvo za uvođenje reda i bezbednosti u saobraćaj.

glas razuma

pre 7 godina

Jedan komentar kaze 1000din njemu, a nama se ne pise kazna; svima lepo. Svi smo to lajkovali!!! Znaci nije problem ni u policiji ni u nama. Znate sta je problem? Sto nas kazne, a njih ne kazne! Na zapadu takav policajac nikad vise ne bi mogao da obuce uniformu. Pa nek racuna da li mu se isplati €10 dzeparca ili zivotno zanimanje. Naravno da mu se ovde isplati dzeparac, kad mu je veci i od plate. Znaci, prvo treba ministar da da otkaz zato sto ne ume da uvede kazne i u policiji, pa tek onda ovi sitni.

jova

pre 7 godina

Tako je, tek kada se resi korupcija u policiji, ove pretnje visokim kaznama vozacima ce stvarno imati efekta. Medjutim to nije dovoljno, korupcija ide sve do najvisih instanci vlasti. Kada svako u tom lancu bude prinudjen da dobro razmisli pre nego sto mu padne tako nesto napamet, tek onda mozemo da se nadamo da cemo postati normalna zemlja.

heavy

pre 7 godina

Vrlo moguće da su ovi tvoji heroji i za poneku smrt indirektno krivi. Ako su ovako puštali i pijane vozače onda ti je jasno. To nije način!
(kmnccc, 27. decembar 2016 14:09)
Neću da kažem da niste u pravu ali od njihovih kontrola je više štete i veća su opasnost u saobraćaju nego kada bi se to radilo kako treba i na pravim mestima.Svi iskusni vozači znaju na šta mislim.Radar postavljen GDE JE NJIMA NAJZGODNIJE da uzmu pare a ne gde stvarno treba izaziva nervozu kod vozača.
Nekoliko presretača koji cirkulišu po ceo dan je korisnije od svih stacionarnih radara.Presretači rade posao dok ovi drugi pune budžet i svoje džepove.

Barkley81

pre 7 godina

Dajte policajcima Bajatovićevu platu,onda će Srbija početi da liči na državu,ako me razumete šta hoću da kažem. Probaj u Nemačkoj da podmitiš policajca,završićeš u zatvoru. Moramo da naučimo da volimo našu državu više.Doduše,nije ni ona neka prema nama ...

matematika

pre 7 godina

znaci 405 eura po coveku za 4 meseca 100 eura mesecno..... vau bravo hahaha ili cak mozda i manje ako je budzet ostecen za toliko znaci da su tolike kazne trebale biti znaci da su na svaku kaznu od 50 eura oni uzeli 10 da ne pisu ili 5 puta manje 100/5=20 eura mesecno ma bravo drzavo...

cacanin

pre 7 godina

stara garda, nema mladjeg od 80-og godista... Meni deluje kao da je ovo nekakva hajka jer se ovo radi na nivou cele Srbije, ne samo u Cacku.

voodoo

pre 7 godina

Sta znace ovi inicijali sa godistima, smesno. Inace u Srbiji je uhapseno na hiljade korumpiranih policajaca, ali 90% njih se vratilo na posao, pa i nakon drugog i treceg hapsenja opet rade. Svako u svojoj maloj ili vecoj opstini zna barem za par slucajeva takvih, pomnozite to na celu zemlju. Hapsenje nije kraj, prvo ustvari treba pohapsiti par stotina tuzioca i sudija, pa onda policija.

Til Ojlenšpigel

pre 7 godina

Iskreno tako treba ali zašto samo Čačak? I uvek samo Čačak. Šta je sa svima drugima? To je samo boranija. Šta je sa drugim inspekcijama? Šta je sa poreskom, finansijskom, sanitarnom, udravstvenom, poljoprivrednom, gde se stvarno okreću ogromne pare što se tiče mita. Ovo je samo zamazivanje očiju.

mm

pre 7 godina

zivim u cacku vec dve decenije i mogu reci da su cacani po mentalitetu vrlo buntovni. za njih kazu da ih nisu voleli karadjordjevici zbog obrenovica, nije ih voleo tito zbog karadjordjevica.. i tako dalje. uglavnom, oni svakog procitaju i vrlo su spremni cak i da sruse vlast, ako im ne odgovara. :)
a ono sto sam cula vezano za bas ovu pricu oko saobracajaca je da je vodja policijskog sindikata koji je nedavno strajkovao bas nekako iz cacka..
nesto mi je cudna energija vucic-cacani u poslednje vreme.....
(sta beziiite??) :D :D :D

Džoni

pre 7 godina

Komotno mogu da pohapse sve saobraćajace u Srbiji i neće puno pogrešiti jer su ovi koji ne uzimaju mito na nivou statističke greške.

zoki

pre 7 godina

Pa zar je to nezakonito? Tri hiljade onom što te je zaustavio, tri hiljade onom što sedi u autu, i to je to. Ja za drugačije u Srbiji ne znam.

Slucajno

pre 7 godina

Kakva glupost. Svi znamo koliko je tesko dokazivanje primanja mita. Znaci oni su svakog od tih 30 uhvatili na delu. Kako da ne. Opet lazna hapsenja, pa onda oslobadajuce presude i nadokande iz budzeta za nanetu stetu ugledu i dusevni bol

Woody

pre 7 godina

1.500.000 : 30 = 50.000 dinara.
Da li sam dobro razumeo da ih teretite za po 50.000 dinara. Jel to iznos koji su uzimali dnevno, sedmično, mesečno?

Loš populizam i politički marketing...

ludi

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh
(tomooZg, 27. decembar 2016 13:57)

prijatelju nema to veze ,zg ili bg sve je to njima isto...

Petar

pre 7 godina

Često dolazim u vašu državu, i baš uvijek sam davao od 1000 din pa na vise, ali uvijek,a nikada nisam dobio potvrdu o naplaćenoj kazni. Pogotovo kada vide Zg tablice na boljem autu, razvuče im se osmijeh od uha do uha. Čak jedni nisu htjeli lovu, nego da im u obližnjem restoranu platim klopu, i to na povjerenje. hehehehe smijeh
(tomooZg, 27. decembar 2016 13:57), hehehe!? Pa ti su pametniji od drugih. Misliš da su jeli u toj kafani za tvoje pare? Gazda im sve to leto skupi i dođu posle po svoje. A neka im dokaže neko nešto ako ih pokupi dok su na smeni. Para tada nemaju.

Nikola

pre 7 godina

Pametni su Rusi sto svaki auto sada ima kameru. Ugradjuju je bas iz tih razloga da bahati policajci ne traze pare ako nista nije bilo ili izmisljaju. Kriv sam, pisi,nemam nista protiv.Jednom prilikom na kovinskom mostu me je zaustavio policajac sa pricom da sam vozio 53 na sat a ogranicenje kao 50. Video je niske tablice a ja u stvari Smederevac.Kad sam mu trazio da vidim snimak i kad sam mu rekao da je ovde 60 ogranicenje i da 3 puta dnevno prolazim mostom pokupio se i seo u auto sa pricom da zure i da je snimak presniljen drugim snimanjem.Naravoucenije.Ko se upeca upeca ali sam mu posle rekao da je snimljen razgovor kamerom koju on nije video i nije mu bilo sve jedno. Naravno,ja sam imao kameru kao sto je on mene snimio.

tomooZg

pre 7 godina

@Nikola , Štovani, moji prekršaji se ne tiču prometnih prekršaja, nego neposjedovanja ovjerene punomoći da vozim auto koji nije na moje ime. To je prvo što pitaju, nakon što sam to ovjerio kod javnog bilježnika(notara) u Hr, kažu da to nije mjerodavno. Ako to ne uspijem usmeno pobiti, onda kažu da mi nisu bila upaljena dnevna svjetla...i što da onda radim, oni su zakon i sve što kažu su u pravu, a ja ipak samo stranac. Molim prijedlog. Hvala.

Pitanje

pre 7 godina

Sada razmisljam, da li je moj otac, pokoj mu dusi, bio lud sto nije uzimao mito i nije dizao kuce na par sprata ili kupovao stalno nov auto. Nego citav zivot vozio Juga dok se nije raspao, a ziveli smo u oronuloj kuci, plus me terao da radim od malih nogu.
Hvala mu na tome jer sada cenim sve sto imam i mogu ljude koji su ga znali, da pogledam u oci.

Davor

pre 7 godina

Da se razumemo,mita će uvek biti,a na jadnoj guliji se uvek sve i slomi,oni koji plate oni i prodju a oni koji nemaju ni za veknu hleba budu pisani i za najmizerniji prekršaj i tako se pokriju oni koji su gurnuli nešto nekom u džep jer je najvažnije da je kvota kazni ispunjena.Jadni ljudi koji nemaju ni dinara.Naravno hvala i policijskim službenicima koji i hoće da progledaju kroz prste bez dinara.

petar popara

pre 7 godina

Da li je moguce da korupcija postoji svuda sem u Beogradu?
Eto sad je u fokusu Cacak, pre neku godinu Pravni fakultet u Kragujevcu i tako putuje karavan ovom nasom divnom zemljom.
Pitam se da li slucajno zaobilazi prestonicu?

Eto Dinkic kazu nije kriv za aferu sa bankom, nije napravio ni silne dugove preko URS-a. Jasno kao dan. Milina jedna!

P.S. Oni zaista misle da smo svi blesavi...

Srdjan

pre 7 godina

I sad ce Sud da ih oslobodi zbog "nedostatka" dokaza i jos ce iz nasih dzepova da im se plati odsteta, a svi znamo da policajci saobracajci uzimaju pare od vozaca koji naprave prekrsaj. Ako nesto napravis, samo trazi da ides na Sud, bices oslobodjen 100%.
Sudovi su nam kriminal.

bovex

pre 7 godina

Koja glupost!!!! Cist marketinski trik.
Pa za te aktivnosti se oduvek zna i jako su transparentne!
Da su stvarno hteli pohapsili bi pola saobracajaca cim su dosli na vlast ili bar za prvih pola godine.

Cane onaj Lepi

pre 7 godina

Искрено нисам имао никад проблема са саобраћајцима, тј нису се нешто баxатили по граду.
Верујем то око мита, наш човек прво то понуди.... е сад.
У Чачку би требали више да се позабаве овом другом полицијом, ту је баш расуло и баxаћење на сваком кораку.

Milos

pre 7 godina

I sta sad samo u Cacku uzimaju pare. Slobodno moze 99% saobracajaca da se uhapsi. Pa onda da krenemo dalje. Na kraju 90% drzavnih sluzbenika koji rade sa parama moze da se spakuje. Drzava je korumpirana po svim nivoima i sluzbama.

sreten

pre 7 godina

Ostetili budzet za 1.5 milion, to mu sa kaznom od 5000 din dodje 300 kazni, njih 30, znaci 10 kazni po policajcu za 4 meseca, znaci neki mesec 2 neki mesec 3 kazne klepio. To mu dodje 2 ili 3 hiljade dinara mesecno po uhapsenoj glavi.

Ne znam sta je gore, ljudi koje se brukaju za 2000 din, ili drzava koja se hvali da je uhvatila lopova sto je ukrao 2000 dinara.

Da, gest je vazan, ali ima ovde mesa za gestove, sve sama krtina, nemoj ovo kost i koza...

Ratko

pre 7 godina

Kada podeliš celu cifru na njih 30 to mu dođe po 50 hiljada dinara. Ovo je žestok udarac korupciji i to dan nakon što je Mlađen Dinkić oslobođen svih optužbi za cifre koje su se kretale od nekoliko miliona eura. Kakvo mazanje očiju javnosti i koja životna nepravda čak i da su uzimali.

Lukas aus Agram

pre 7 godina

moji prekršaji se ne tiču prometnih prekršaja, nego neposjedovanja ovjerene punomoći da vozim auto koji nije na moje ime. To je prvo što pitaju, nakon što sam to ovjerio kod javnog bilježnika(notara) u Hr, kažu da to nije mjerodavno.
(tomooZg, 27. decembar 2016 14:57)

Dokle god taj auto nije prijavljen ukraden nema veze na čije je ime ako imaš uredno prometnu(saobraćajnu) dozvolu i potvrdu o osiguranju, ne treba ti punomoć.
Ja se sa firminim autom vozim po cijeloj Evropi, nemam nikakvu punomoć niti dokaz o vlasništvu. Kad me policija zaustavi ja im fino dam svoju vozačku i dokumente od auta, da je auto uredno registriran i osiguran i nikad nikakvih problema nisam imao.

Dragan

pre 7 godina

Sta je tu novo, pa to je stara prica. Srbija je ovo, svakoj susi se cini da je jedini, da samo on postoji i da sva bogatstva ovog sveta bas njemu pripadaju. Da stignemo do neke normalnije situacije, treba mnogo vremena, dugotrajan proces je to.

posle naprednjaka JUL deluje kao potpuno prihvatljiva opcija

pre 7 godina

Ni po čemu se oni ne razlikuju od ostatka policije, korupcija je u policiji normalna pojava. Ali istovremeno ako ministar očekuje da policajci rade za bedne plate i ne primaju mito onda ima ozbiljan problem sa inteligencijom. Tako je sve ovo samo jeftin predizborni štos namenjen maloumnom delu populacije ali to sasvim dovoljno govori o prevarantskom karakteru ove vlasti. I da dodam za kraj, ne mislim da je DS ili neka druga stranka poštenija, sposobnija, korektnija... svi su oni apsolutno isti i ne treba im poklanjati glas sve do trenutka kada se na političkoj sceni ne pojavi neko nov i potpuno nekompromitovan. Do tada, što gore to će pre i oni najgluplji sa pravom glasa da se opamete.

ra

pre 7 godina

Po 50 hiljada u proseku svaki, za 4 meseca. Znaci 12 i po hiljada dinara mesecno "dodatka" na platu. Veliki problem u drzavi u kojoj milioni evra idu za nelegalne nabavke rasvete, muzickih fontana i kojekavih basibozluka.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Hidrocefalus, 27. decembar 2016 16:30)


Tacno, nikako da krenemo odozgo u resavanju problema, sve je demagogija!
Kao i nedavno zvanicno najavljena imbecilna akcija , proveravace se brza voznja (ok) i prva pomoc! To je od presudne vaznosti , samo je cilj branje para ...
# Link komentara

Cacanin

pre 7 godina

Svakako da se svaki iole normalan covek gnusa mita, ali isti taj iole normalan razume da je ovo farsa. Oslobadjanje Dinkica, Karica...neresena ubistva, Savamala i ostale ispricane price nisuvise ni za komentarisanje...Ali ima nesto sto postaje simptomaticno: nedavno uhapsen sudija Prekrsajnog suda u CACKU, salje se eksterna inspekcija bas u Gimnaziju U CACKU, uhapseno 30 policajaca samo U CACKU...Nismo svi mi dverjani, ali nismo ni rezimlije. Samo gledamo i cekamo...

Komandir policije

pre 7 godina

30 saobracajaca iz Cacka? Pa koliko pripadnika broji saobracajna policija u tom gradu? Ima li neko da NIJE uhapsen? Kako ocekivati od policije da uopste funkcionise i hapsi pocinioce krivicnih dela, kada je 90+% policijskih sluzbenika pod istragama i optuznicama za razlicita dela.

Vozač

pre 7 godina

Postoji i krivično delo davanja mita.Ali za to nije uhapšen niko. Kako ja nikad nisam dao mito, a prelazim 1000-1200 km nedeljno?Ili me puste,ili idemo na sud, pa kom opanci, kom obojci, ali od mita ništa.

Zoran

pre 7 godina

Šta mu sad dođe Čačak? Sodoma il' Gomora ili i jedno i drugo na kamaru? U ostalima delovima Srbije sve po zakonu?

NE DAM GAŠIĆA I LONČARA NI PO KOJU CENU!!!!! AKO TREBA MENE OSUDITE... bla bla truć truć... za tupavce

Sumadinac

pre 7 godina

Uzasno me nervira sto hapse prekrsioce samo kada ostete drzavu, a kada odstete pojedinca onda drzavu briga. U ovoj zemlji ce biti normalno kad drzava bude brinula o pojedincu po zakonu.

Hidrocefalus

pre 7 godina

Po 50 hiljada u proseku svaki, za 4 meseca. Znaci 12 i po hiljada dinara mesecno "dodatka" na platu. Veliki problem u drzavi u kojoj milioni evra idu za nelegalne nabavke rasvete, muzickih fontana i kojekavih basibozluka.

lud

pre 7 godina

Da li se ovo izbori približavaju? Prvo počnite da hapsite od glave, a ne od repa, i po mogućnosti tokom cele godine i celog mandata, a ne pred izbore. Ako je ovo nagoveštaj šta ćemo gledati dok izbori ne prođu, onda očekujem i hapšenje čistačica koje kradu toalet papir iz državnih preduzeća, umesto ovoga prvo hapsite direktori i političari koji pokradoše milione, i naravno da budu osuđeni, a ne kao sportsko pecanje uhvatite soma, slikate se, pa ga onda pustite nazad u vodu.

нинџа

pre 7 godina

само има смисла ако их хапсе у цијелој држави, иначе је политика у питању

Cobe

pre 7 godina

Juce pustise KAPITALCA ribu - Dinkica. Sto neko rece, sportski libolov-uhvati, slikaj i pusti.. A danas se nahvatali "girica" i jos se hvale s time! SRAMOTA

mick

pre 7 godina

samo za javnost naravno. nista od toga nece biti. ionako su to nebitni novci. oni sto kradu na veliko naravno nikada nece biti uhapseni....

ispran mozak

pre 7 godina

Nadam se da od sutra davanje mita saobraćajnoj policiji neće više biti obaveza isključivo vozača, već i svih njegovih saputnika. Do sada je davanje mita bila obaveza samo vozača, dok su ostali putnici u vozilu bili pasivni učesnici. Ali sutra će neko od njih sedeti za volanom i zbog toga je veoma važno da na vreme stekne naviku plaćanja mita.

Davanje mita je jedan od šablona normalnog ponašanja u saobraćaju i važno je da ga svi prihvate i usvoje na pravi način. Putnik na zadnjem sedištu koji ne želi da da mito saobraćajcu, ne ugrožava zakon ništa manje nego vozač koji odbija to da uradi.

Zimske čarolije u Savamali

pre 7 godina

Pa ja sam očarana, ministre Stefanoviću!

Sindikati vojske i policije tek što su zaštrajkovali pre neki dan, kad već - hapšenja!

Vojska krala iz magacina, saobraćajci uzimali mito, još samo KOMPLETNE IDIOTE da uhvatimo i eto nama Raj!

Kako je svet mali....

a kako je Srbija u debeloj diktaturi....

dragan

pre 7 godina

u redu je to, neka ih hapse, ali malo se raspitajte o ranijim protestima saobracajne policije u cacku, I videcete stvarni motiv ove akcije. Ako se zaustave samo na Cacku, sve je jasno

scoby

pre 7 godina

Baš su gadni ovi čačani, prvo vređaju osetljivo uho našeg Pametnog Premijera svojim smešnim izgovorom reči ''bežite'', a onda umesto da pobegnu dozvole da ih uhapse!

Zlobni cinik

pre 7 godina

Može li pitanje za Dr Stefanovića i Direktora Rebića :
Nadjoste li vozača onog Mercedesa koji je pre nekoliko nedelja nasilnički vozio po centru Beograd i što je zabeleženo na video snimku ? Da li je i tu neko uzeo mito pa ne možete da ga nađete ??!