Utorak, 13.12.2016.

10:47

"Uslov EU - zatvaranje rusko-srpskog centra u Nišu"

EU traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu ako želi da postane njena članica, tvrdi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Tanjug

"Uslov EU - zatvaranje rusko-srpskog centra u Nišu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Ko pita ne skita

pre 7 godina

U redu, ajde da (s velikim naporom) poverujem u priču da je ono u Nišu samo "humanitarni centar" i ništa više od toga. Ali, da li neko može da mi odgovori na sledeća dva pitanja:

1. Zašto je ruskim humanitarnim radnicima potreban diplomatski status?

2. Da li Rusija ima u još nekoj inostranoj državi isti takav "humanitarni centar", a humanitarni radnici u njemu imaju diplomatski status?

komarac

pre 7 godina

To je centar osmišljen poput ruskog ministarstva za vanredne situacije, koje je izraslo iz ministarstva odbrane. Način na koji Rusija reflektuje svoju soft power na finansijski veka efikasan način (bez puno troškova). Jedna brza akcija u gašenju požara u očima naših građana veće izgleda nego milijarde pomoći iz EU.(obzerver, 13. decembar 2016 10:51)Interesantno zapažanje.Ali kad je taj centar forimran u Briselu su na to aplaudirali,jer je on trebao da pomogne u vanrednim situacijam,npr. u gašenju požara na područiju skoro celog Balkana,znači i pojedinih zemalja unije.U međuvremenu je došlo do zahlađivanja odnosa pa nekima sad taj centar smeta.Naravno da jedna akcija spašavanja ljudskih života više vredi od silnih milijardi evra,koje smo dobili iz EU,a koje su izvor najveće političke korupcije u našoj istoriji.Sve te milijarde ćemo vraćati narednih decenija uz visoke kamate.Da ne spominjem da je samo šteta od Nato bombardovanja,po nekim nezvaničnim procenama je iznosila blizu 100 milijardi dolara.A tek sankcije i embargo na lekove,sport,kulturu...

fyi

pre 7 godina

@Mila: Za "spijunazu NATO drzava" moze mnogo bolje da im posluzi Kaljingradska oblast ciji zapadni delovi se nalaze zapadnije od Beograda, npr. Baltijsk je udaljen svega 490 km od Berlina, a blize su i druge zemlje. Iz Nisa mogu da "spijuniraju" event. Bugarsku, koju mogu jos lakse da obradjuju sa Krima.
A sam centar je pokazao svoju korisnost vec u nekoliko navrata, ali od pojedinaca je moguce cuti svakahve izjave kada politikantstvo i grupni interesi nadmasuju moral i zdrav razum.

Nada

pre 7 godina

Ako se vec radi o humanitarnom centru, zemlja koja ga je ponudila bi rezonovala ovako, "ako hocete, mi vam nudimo, a ako necete, bas nas briga, potrosicemo pare na nesto drugo". Samo mi nije jasno zasto bi neko zapeo po svaku cenu da nekome "ugura" humanitarni centar u zemlju!? Ili je ipak nesto drugo u pitanju?

Shirobon

pre 7 godina

Jeftin populizam i demagogija su kancer srbije. To dole u nisu nije nikakva spijunska baza i to je svima jasno. Oni su tu potrebu zavrsili sa kupovinom nis industrije i objekata njihovih i to je tek svima jasno. Makar i jedan rus sa flasom votke lezao ispod satora u nisu, i to nazvao spasilacki centar. Brisel ce nam skakati po glavi do sudnjeg dana ne sme nista njihovo sto ima politicku konotaciju i kraj. Svet je davno podeljen i na svakom je da se odluci gde hoce. Rumunija je morala da demontira radar i pravu spijunsku opremu na ostrvu zmija u crnom moru pre ulaska u EU sto su je sovjeti napravili i ako je zardjala skroz i nije radila zadnjih 30 godina. A to nase otvaranje na istok i zapad, gluposti poput mi smo most neki. Mi smo nesrecnici koji kao siroce trazi mamu i tatu da nam kaze sta da radimo, a to siroce ima 70 godina npr. Odluku sto pre pa da snosimo posledice. Molim za objavu ne vredjam nikog.

GetToDaChoppa

pre 7 godina

Ako bi centar i njegovo osoblje dobili diplomatski status deo Niskog aerodroma vise ne bi bio deo teritorije Srbije. Politika ubadanja prsta u oko Evropi preko nase grbace. A mine su cistili demineri ruskog "Emerkoma" (nema veze sa centrom u Nisu) tamo gde je trebala da bude kompresorska stanica Juznog toka (Paracin) i oko baze u Nisu. Vise su mina i kasetnih bombica u Srb ocistili Norvezani (Sid, Kursumlija, Bujanovac). Ima sve na sajtu drzavnog Centra za razminiranje.

milan

pre 7 godina

Skoro sve americke ambasade su spijunski centri to nije tajna.
(Aramis, 13. decembar 2016 14:36)

A inače je opšte poznato da se u ruskim ambasadama samo gaje ljubičice i rešavaju ukrštenice.

zagorje do munchena

pre 7 godina

Četiri MILIONA kvadratnih metara, kako to mnogo zvuci, a to je kvadrat 2x2 km. Inace RH je od 1996. do 2013. razminirala 450 kvadratnih kilometara (441 milijun kvadratnih metara), o ostalo je jos 603 kvadratnih kilometara (625 milijuna kvadratnih metara). Ako hocete posaljemo vam nase DOK-ING robote koje koriste i rusi i USArmy...

zagorje do munchena

pre 7 godina

Samo navalite s minusima, od matematike ne mozete pobjeci, cinjenica je da su rusi razminirali 4 kvadratna kilometra, a RH ima godisnji kapacitet razminiranja od 55 kvadratna kilometra, znaci mi bi vam to razminirali za dva mjeseca... evo vam izvora da vidite kakvu mi muku mucimo s minama: http://lupiga.com/vijesti/posao-bez-kraja-hrvatska-niti-cetvrt-stoljeca-nakon-zavrsetka-rata-nece-biti-ociscena-od-mina

JA nisam naivan

pre 7 godina

bas vala! Kako da odole da ne spijuniraju jednog giganta i silu poput Hrvatske ili Crne Gore? To su napredne proizvodne tehnologiije, to je drustveno bogatstvo, to su avioni, kamioni... Ajde molim te !
(Ja, 13. decembar 2016 12:50)

Nije samo Hrvatska u NATO-u vec, Rumunija, Bugarska, Madjarska, Albanija, Slovenija Italija, Grcka......njima treba spijunski centar u Evropi koji ne mogu da rade sa teritorije Rusije. Zasto mislis da Rusi ratuju u Siriji, zele da zadrze Siriju kao njihovu koloniju za brodove koji kruze Mediteranom, posle Libije , Rusi vise nemaju luku u Mediteranu.

Лајави

pre 7 godina

Боже будалаштина ли, а шта ће Русима шпијунски центар у Нишу, они имају респективну агентуру у свим земљама Балкана ( а у Србији би пола становништва за њих радило за џабе), друго још за време хладног рата слушали су са територије СССР-а комуникације у Јужној Африци, можеш мислити шта тек сада могу.
Но кад оно бејаху поплаве, да не би руских спасилаца који су дошли за 24 сата у Обреновац са комплетном опремом подависмо се, пре су они стигли у Обреновац, него што је Србија уопште организовано и озбиљно кренула у акцију спашавања.

NaivniMarkic

pre 7 godina

Pred očima celog sveta podiže se novi Zid, veći ,jači i da duži vremesnki period oročen od Berlinskog. Što bi rekla moja pokojna baba Anka "budi bog sa nama" Došlo je vreme kada ima svega samo pameti ne.
(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 13. decembar 2016 10:51)

Da, kao što se dizao novi zid 1991. Pa su svi krenuli na Zapad, a Srbi uočili pravu priliku da pomognu u zidanju. Rizikovali celu zemlju računajući na neko rusko čudo. 25 godina kasnije, molimo Hrvate da im se pripojimo, ej.

Sada opet ista situacija. Ruska ekonomija ide nizbrdo, kupovna moć im niža nego u Bosni (proverite sami), a mi vidimo zidanje novog zida. Ali nije besmisleno, ako ga napravimo ovde na Balkanu, moći ćemo do mile volje da bijemo glavom kroz zid još 100 godina.

proverite

pre 7 godina

@slepci
Bombardovali su nas Nemci 6.aprila 1941. zar ne? Ko im je bio najveci saveznik i dobavljac goriva i metala tada?
Kosovo su nam uzeli siptarski teroristi. Da li postoje teroristi u svetu koji ne koriste ruski Kalasnjikov? Sve to navodno finansira SAD a Rusija od proizvodnje Kalasnjikova naravno nema nista jel da?
Uostalom Ameri i evropljani ponekad nesto i doniraju, otvoraju neka radna mesta. Od Rusa uvek i samo ponuda da kupimo oruzje i da nam daju podrsku u svadji sa nasim susedima (u tome nas uvek podrzavaju).

Mila

pre 7 godina

Pa svi znaju da Rusi koriste Nis za svoju spijunazu NATO drzava. Oni na vlasti misle da Zapad ne zna sta se tamo desava. Sad kad bude izgradili novi berlisnki zid oko Srbije i sankcije sve zahvajujuci ''braci'' Rusima, kojima treba nova Severna Koreja u Evropi. Zaista dno dna, Srbija nije za bolje, a sta se cudimo kad njom vladaju Seseljovci i Milosevicevi ljudi. Uvek su nam Rusi zabadali noz u ledja, svaka cast Crnogorcima koji isterase Ruse i to dobro.

Ja

pre 7 godina

Mila

bas vala! Kako da odole da ne spijuniraju jednog giganta i silu poput Hrvatske ili Crne Gore? To su napredne proizvodne tehnologiije, to je drustveno bogatstvo, to su avioni, kamioni... Ajde molim te !

Slepci

pre 7 godina

obzerver, dr.mr.
Da su gasili požare jesu, da su čistili mine (ćije) jesu itd itd. Al bar nisu bacali bombe po Srbiji ni u I ni u II sv.r. ni 99 što su ovi vaši ljubimci radili i ostavili na milione srpskih žrtava, da ne pominjemo nemerljivu štetu. Treba biti slep kod očiju (ili biti lud) a to ne primetiti!

marija

pre 7 godina

Ruski demineri rizikujući živote čiste djubre iza Amerike i zemalja NATO iz EU.
Vaše djubre.
Tako da bolje ćutite, u živu ranu dirate.
Bolje nas ne podsećajte.

janbo

pre 7 godina

Svima je jasno da se ne može sedeti na dve stolice jasno je i ovim našim političarima samo oni ne žele da preseku da ne izgube vlast i zato narod stalno ispašta u ovom gubljenju vremena. Dobro se sećam priča ućemo do 2012, pa do 2016. nove priče su do 2025. Sve jer sedimo na dve stolice. Presecite više, ili u EU ili ne, jednostavno je. Ali onda odgovarajte za posledice.

Legalista

pre 7 godina

Sasvim razuman uslov. Niko normalan neće trpeti stranu agenturu na svojoj teritoriji. Zna se gde im je mesto - neka sede u ambasadi u Beogradu i pimaju platu kao atašei za štampu i još koješta.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 7 godina

Pred očima celog sveta podiže se novi Zid, veći ,jači i da duži vremesnki period oročen od Berlinskog. Što bi rekla moja pokojna baba Anka "budi bog sa nama" Došlo je vreme kada ima svega samo pameti ne.

obzerver

pre 7 godina

Nego sta nego špijunski centar, upakovan u veoma plemenite aktivnosti kao što su humanitarna pomoć. I nisu prvi koji to rade, učili su od najboljih, tj. Amerike.
To je centar osmišljen poput ruskog ministarstva za vanredne situacije, koje je izraslo iz ministarstva odbrane. Način na koji Rusija reflektuje svoju soft power na finansijski veka efikasan način (bez puno troškova). Jedna brza akcija u gašenju požara u očima naših građana veće izgleda nego milijarde pomoći iz EU.

dr.mr.

pre 7 godina

Ovi Rusi stvarno misle da su Srbi toliko glupi.
Pa zasto bi neko trazio imunitet za svoje vatrogasce, plivace i deminere.
Imunitet se trazi za spijune i saradnike sluzbe.

I kakve to Crnogorci imaju obaveze prema vama?
Ljudi su vas provalili, jos samo Srbi na ovom svetu ne shvataju ko su Rusi.
ali to vise govori o nama.

marija

pre 7 godina

Ruski demineri rizikujući živote čiste djubre iza Amerike i zemalja NATO iz EU.
Vaše djubre.
Tako da bolje ćutite, u živu ranu dirate.
Bolje nas ne podsećajte.

Slepci

pre 7 godina

obzerver, dr.mr.
Da su gasili požare jesu, da su čistili mine (ćije) jesu itd itd. Al bar nisu bacali bombe po Srbiji ni u I ni u II sv.r. ni 99 što su ovi vaši ljubimci radili i ostavili na milione srpskih žrtava, da ne pominjemo nemerljivu štetu. Treba biti slep kod očiju (ili biti lud) a to ne primetiti!

dr.mr.

pre 7 godina

Ovi Rusi stvarno misle da su Srbi toliko glupi.
Pa zasto bi neko trazio imunitet za svoje vatrogasce, plivace i deminere.
Imunitet se trazi za spijune i saradnike sluzbe.

I kakve to Crnogorci imaju obaveze prema vama?
Ljudi su vas provalili, jos samo Srbi na ovom svetu ne shvataju ko su Rusi.
ali to vise govori o nama.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 7 godina

Pred očima celog sveta podiže se novi Zid, veći ,jači i da duži vremesnki period oročen od Berlinskog. Što bi rekla moja pokojna baba Anka "budi bog sa nama" Došlo je vreme kada ima svega samo pameti ne.

Лајави

pre 7 godina

Боже будалаштина ли, а шта ће Русима шпијунски центар у Нишу, они имају респективну агентуру у свим земљама Балкана ( а у Србији би пола становништва за њих радило за џабе), друго још за време хладног рата слушали су са територије СССР-а комуникације у Јужној Африци, можеш мислити шта тек сада могу.
Но кад оно бејаху поплаве, да не би руских спасилаца који су дошли за 24 сата у Обреновац са комплетном опремом подависмо се, пре су они стигли у Обреновац, него што је Србија уопште организовано и озбиљно кренула у акцију спашавања.

obzerver

pre 7 godina

Nego sta nego špijunski centar, upakovan u veoma plemenite aktivnosti kao što su humanitarna pomoć. I nisu prvi koji to rade, učili su od najboljih, tj. Amerike.
To je centar osmišljen poput ruskog ministarstva za vanredne situacije, koje je izraslo iz ministarstva odbrane. Način na koji Rusija reflektuje svoju soft power na finansijski veka efikasan način (bez puno troškova). Jedna brza akcija u gašenju požara u očima naših građana veće izgleda nego milijarde pomoći iz EU.

janbo

pre 7 godina

Svima je jasno da se ne može sedeti na dve stolice jasno je i ovim našim političarima samo oni ne žele da preseku da ne izgube vlast i zato narod stalno ispašta u ovom gubljenju vremena. Dobro se sećam priča ućemo do 2012, pa do 2016. nove priče su do 2025. Sve jer sedimo na dve stolice. Presecite više, ili u EU ili ne, jednostavno je. Ali onda odgovarajte za posledice.

Mila

pre 7 godina

Pa svi znaju da Rusi koriste Nis za svoju spijunazu NATO drzava. Oni na vlasti misle da Zapad ne zna sta se tamo desava. Sad kad bude izgradili novi berlisnki zid oko Srbije i sankcije sve zahvajujuci ''braci'' Rusima, kojima treba nova Severna Koreja u Evropi. Zaista dno dna, Srbija nije za bolje, a sta se cudimo kad njom vladaju Seseljovci i Milosevicevi ljudi. Uvek su nam Rusi zabadali noz u ledja, svaka cast Crnogorcima koji isterase Ruse i to dobro.

Legalista

pre 7 godina

Sasvim razuman uslov. Niko normalan neće trpeti stranu agenturu na svojoj teritoriji. Zna se gde im je mesto - neka sede u ambasadi u Beogradu i pimaju platu kao atašei za štampu i još koješta.

Ja

pre 7 godina

Mila

bas vala! Kako da odole da ne spijuniraju jednog giganta i silu poput Hrvatske ili Crne Gore? To su napredne proizvodne tehnologiije, to je drustveno bogatstvo, to su avioni, kamioni... Ajde molim te !

proverite

pre 7 godina

@slepci
Bombardovali su nas Nemci 6.aprila 1941. zar ne? Ko im je bio najveci saveznik i dobavljac goriva i metala tada?
Kosovo su nam uzeli siptarski teroristi. Da li postoje teroristi u svetu koji ne koriste ruski Kalasnjikov? Sve to navodno finansira SAD a Rusija od proizvodnje Kalasnjikova naravno nema nista jel da?
Uostalom Ameri i evropljani ponekad nesto i doniraju, otvoraju neka radna mesta. Od Rusa uvek i samo ponuda da kupimo oruzje i da nam daju podrsku u svadji sa nasim susedima (u tome nas uvek podrzavaju).

milan

pre 7 godina

Skoro sve americke ambasade su spijunski centri to nije tajna.
(Aramis, 13. decembar 2016 14:36)

A inače je opšte poznato da se u ruskim ambasadama samo gaje ljubičice i rešavaju ukrštenice.

zagorje do munchena

pre 7 godina

Četiri MILIONA kvadratnih metara, kako to mnogo zvuci, a to je kvadrat 2x2 km. Inace RH je od 1996. do 2013. razminirala 450 kvadratnih kilometara (441 milijun kvadratnih metara), o ostalo je jos 603 kvadratnih kilometara (625 milijuna kvadratnih metara). Ako hocete posaljemo vam nase DOK-ING robote koje koriste i rusi i USArmy...

NaivniMarkic

pre 7 godina

Pred očima celog sveta podiže se novi Zid, veći ,jači i da duži vremesnki period oročen od Berlinskog. Što bi rekla moja pokojna baba Anka "budi bog sa nama" Došlo je vreme kada ima svega samo pameti ne.
(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 13. decembar 2016 10:51)

Da, kao što se dizao novi zid 1991. Pa su svi krenuli na Zapad, a Srbi uočili pravu priliku da pomognu u zidanju. Rizikovali celu zemlju računajući na neko rusko čudo. 25 godina kasnije, molimo Hrvate da im se pripojimo, ej.

Sada opet ista situacija. Ruska ekonomija ide nizbrdo, kupovna moć im niža nego u Bosni (proverite sami), a mi vidimo zidanje novog zida. Ali nije besmisleno, ako ga napravimo ovde na Balkanu, moći ćemo do mile volje da bijemo glavom kroz zid još 100 godina.

JA nisam naivan

pre 7 godina

bas vala! Kako da odole da ne spijuniraju jednog giganta i silu poput Hrvatske ili Crne Gore? To su napredne proizvodne tehnologiije, to je drustveno bogatstvo, to su avioni, kamioni... Ajde molim te !
(Ja, 13. decembar 2016 12:50)

Nije samo Hrvatska u NATO-u vec, Rumunija, Bugarska, Madjarska, Albanija, Slovenija Italija, Grcka......njima treba spijunski centar u Evropi koji ne mogu da rade sa teritorije Rusije. Zasto mislis da Rusi ratuju u Siriji, zele da zadrze Siriju kao njihovu koloniju za brodove koji kruze Mediteranom, posle Libije , Rusi vise nemaju luku u Mediteranu.

zagorje do munchena

pre 7 godina

Samo navalite s minusima, od matematike ne mozete pobjeci, cinjenica je da su rusi razminirali 4 kvadratna kilometra, a RH ima godisnji kapacitet razminiranja od 55 kvadratna kilometra, znaci mi bi vam to razminirali za dva mjeseca... evo vam izvora da vidite kakvu mi muku mucimo s minama: http://lupiga.com/vijesti/posao-bez-kraja-hrvatska-niti-cetvrt-stoljeca-nakon-zavrsetka-rata-nece-biti-ociscena-od-mina

Shirobon

pre 7 godina

Jeftin populizam i demagogija su kancer srbije. To dole u nisu nije nikakva spijunska baza i to je svima jasno. Oni su tu potrebu zavrsili sa kupovinom nis industrije i objekata njihovih i to je tek svima jasno. Makar i jedan rus sa flasom votke lezao ispod satora u nisu, i to nazvao spasilacki centar. Brisel ce nam skakati po glavi do sudnjeg dana ne sme nista njihovo sto ima politicku konotaciju i kraj. Svet je davno podeljen i na svakom je da se odluci gde hoce. Rumunija je morala da demontira radar i pravu spijunsku opremu na ostrvu zmija u crnom moru pre ulaska u EU sto su je sovjeti napravili i ako je zardjala skroz i nije radila zadnjih 30 godina. A to nase otvaranje na istok i zapad, gluposti poput mi smo most neki. Mi smo nesrecnici koji kao siroce trazi mamu i tatu da nam kaze sta da radimo, a to siroce ima 70 godina npr. Odluku sto pre pa da snosimo posledice. Molim za objavu ne vredjam nikog.

GetToDaChoppa

pre 7 godina

Ako bi centar i njegovo osoblje dobili diplomatski status deo Niskog aerodroma vise ne bi bio deo teritorije Srbije. Politika ubadanja prsta u oko Evropi preko nase grbace. A mine su cistili demineri ruskog "Emerkoma" (nema veze sa centrom u Nisu) tamo gde je trebala da bude kompresorska stanica Juznog toka (Paracin) i oko baze u Nisu. Vise su mina i kasetnih bombica u Srb ocistili Norvezani (Sid, Kursumlija, Bujanovac). Ima sve na sajtu drzavnog Centra za razminiranje.

Nada

pre 7 godina

Ako se vec radi o humanitarnom centru, zemlja koja ga je ponudila bi rezonovala ovako, "ako hocete, mi vam nudimo, a ako necete, bas nas briga, potrosicemo pare na nesto drugo". Samo mi nije jasno zasto bi neko zapeo po svaku cenu da nekome "ugura" humanitarni centar u zemlju!? Ili je ipak nesto drugo u pitanju?

Ko pita ne skita

pre 7 godina

U redu, ajde da (s velikim naporom) poverujem u priču da je ono u Nišu samo "humanitarni centar" i ništa više od toga. Ali, da li neko može da mi odgovori na sledeća dva pitanja:

1. Zašto je ruskim humanitarnim radnicima potreban diplomatski status?

2. Da li Rusija ima u još nekoj inostranoj državi isti takav "humanitarni centar", a humanitarni radnici u njemu imaju diplomatski status?

fyi

pre 7 godina

@Mila: Za "spijunazu NATO drzava" moze mnogo bolje da im posluzi Kaljingradska oblast ciji zapadni delovi se nalaze zapadnije od Beograda, npr. Baltijsk je udaljen svega 490 km od Berlina, a blize su i druge zemlje. Iz Nisa mogu da "spijuniraju" event. Bugarsku, koju mogu jos lakse da obradjuju sa Krima.
A sam centar je pokazao svoju korisnost vec u nekoliko navrata, ali od pojedinaca je moguce cuti svakahve izjave kada politikantstvo i grupni interesi nadmasuju moral i zdrav razum.

komarac

pre 7 godina

To je centar osmišljen poput ruskog ministarstva za vanredne situacije, koje je izraslo iz ministarstva odbrane. Način na koji Rusija reflektuje svoju soft power na finansijski veka efikasan način (bez puno troškova). Jedna brza akcija u gašenju požara u očima naših građana veće izgleda nego milijarde pomoći iz EU.(obzerver, 13. decembar 2016 10:51)Interesantno zapažanje.Ali kad je taj centar forimran u Briselu su na to aplaudirali,jer je on trebao da pomogne u vanrednim situacijam,npr. u gašenju požara na područiju skoro celog Balkana,znači i pojedinih zemalja unije.U međuvremenu je došlo do zahlađivanja odnosa pa nekima sad taj centar smeta.Naravno da jedna akcija spašavanja ljudskih života više vredi od silnih milijardi evra,koje smo dobili iz EU,a koje su izvor najveće političke korupcije u našoj istoriji.Sve te milijarde ćemo vraćati narednih decenija uz visoke kamate.Da ne spominjem da je samo šteta od Nato bombardovanja,po nekim nezvaničnim procenama je iznosila blizu 100 milijardi dolara.A tek sankcije i embargo na lekove,sport,kulturu...

dr.mr.

pre 7 godina

Ovi Rusi stvarno misle da su Srbi toliko glupi.
Pa zasto bi neko trazio imunitet za svoje vatrogasce, plivace i deminere.
Imunitet se trazi za spijune i saradnike sluzbe.

I kakve to Crnogorci imaju obaveze prema vama?
Ljudi su vas provalili, jos samo Srbi na ovom svetu ne shvataju ko su Rusi.
ali to vise govori o nama.

obzerver

pre 7 godina

Nego sta nego špijunski centar, upakovan u veoma plemenite aktivnosti kao što su humanitarna pomoć. I nisu prvi koji to rade, učili su od najboljih, tj. Amerike.
To je centar osmišljen poput ruskog ministarstva za vanredne situacije, koje je izraslo iz ministarstva odbrane. Način na koji Rusija reflektuje svoju soft power na finansijski veka efikasan način (bez puno troškova). Jedna brza akcija u gašenju požara u očima naših građana veće izgleda nego milijarde pomoći iz EU.

Mila

pre 7 godina

Pa svi znaju da Rusi koriste Nis za svoju spijunazu NATO drzava. Oni na vlasti misle da Zapad ne zna sta se tamo desava. Sad kad bude izgradili novi berlisnki zid oko Srbije i sankcije sve zahvajujuci ''braci'' Rusima, kojima treba nova Severna Koreja u Evropi. Zaista dno dna, Srbija nije za bolje, a sta se cudimo kad njom vladaju Seseljovci i Milosevicevi ljudi. Uvek su nam Rusi zabadali noz u ledja, svaka cast Crnogorcima koji isterase Ruse i to dobro.

Legalista

pre 7 godina

Sasvim razuman uslov. Niko normalan neće trpeti stranu agenturu na svojoj teritoriji. Zna se gde im je mesto - neka sede u ambasadi u Beogradu i pimaju platu kao atašei za štampu i još koješta.

proverite

pre 7 godina

@slepci
Bombardovali su nas Nemci 6.aprila 1941. zar ne? Ko im je bio najveci saveznik i dobavljac goriva i metala tada?
Kosovo su nam uzeli siptarski teroristi. Da li postoje teroristi u svetu koji ne koriste ruski Kalasnjikov? Sve to navodno finansira SAD a Rusija od proizvodnje Kalasnjikova naravno nema nista jel da?
Uostalom Ameri i evropljani ponekad nesto i doniraju, otvoraju neka radna mesta. Od Rusa uvek i samo ponuda da kupimo oruzje i da nam daju podrsku u svadji sa nasim susedima (u tome nas uvek podrzavaju).

marija

pre 7 godina

Ruski demineri rizikujući živote čiste djubre iza Amerike i zemalja NATO iz EU.
Vaše djubre.
Tako da bolje ćutite, u živu ranu dirate.
Bolje nas ne podsećajte.

NaivniMarkic

pre 7 godina

Pred očima celog sveta podiže se novi Zid, veći ,jači i da duži vremesnki period oročen od Berlinskog. Što bi rekla moja pokojna baba Anka "budi bog sa nama" Došlo je vreme kada ima svega samo pameti ne.
(SIN LOVCA NA MEDVEDE, 13. decembar 2016 10:51)

Da, kao što se dizao novi zid 1991. Pa su svi krenuli na Zapad, a Srbi uočili pravu priliku da pomognu u zidanju. Rizikovali celu zemlju računajući na neko rusko čudo. 25 godina kasnije, molimo Hrvate da im se pripojimo, ej.

Sada opet ista situacija. Ruska ekonomija ide nizbrdo, kupovna moć im niža nego u Bosni (proverite sami), a mi vidimo zidanje novog zida. Ali nije besmisleno, ako ga napravimo ovde na Balkanu, moći ćemo do mile volje da bijemo glavom kroz zid još 100 godina.

Slepci

pre 7 godina

obzerver, dr.mr.
Da su gasili požare jesu, da su čistili mine (ćije) jesu itd itd. Al bar nisu bacali bombe po Srbiji ni u I ni u II sv.r. ni 99 što su ovi vaši ljubimci radili i ostavili na milione srpskih žrtava, da ne pominjemo nemerljivu štetu. Treba biti slep kod očiju (ili biti lud) a to ne primetiti!

zagorje do munchena

pre 7 godina

Četiri MILIONA kvadratnih metara, kako to mnogo zvuci, a to je kvadrat 2x2 km. Inace RH je od 1996. do 2013. razminirala 450 kvadratnih kilometara (441 milijun kvadratnih metara), o ostalo je jos 603 kvadratnih kilometara (625 milijuna kvadratnih metara). Ako hocete posaljemo vam nase DOK-ING robote koje koriste i rusi i USArmy...

zagorje do munchena

pre 7 godina

Samo navalite s minusima, od matematike ne mozete pobjeci, cinjenica je da su rusi razminirali 4 kvadratna kilometra, a RH ima godisnji kapacitet razminiranja od 55 kvadratna kilometra, znaci mi bi vam to razminirali za dva mjeseca... evo vam izvora da vidite kakvu mi muku mucimo s minama: http://lupiga.com/vijesti/posao-bez-kraja-hrvatska-niti-cetvrt-stoljeca-nakon-zavrsetka-rata-nece-biti-ociscena-od-mina

Лајави

pre 7 godina

Боже будалаштина ли, а шта ће Русима шпијунски центар у Нишу, они имају респективну агентуру у свим земљама Балкана ( а у Србији би пола становништва за њих радило за џабе), друго још за време хладног рата слушали су са територије СССР-а комуникације у Јужној Африци, можеш мислити шта тек сада могу.
Но кад оно бејаху поплаве, да не би руских спасилаца који су дошли за 24 сата у Обреновац са комплетном опремом подависмо се, пре су они стигли у Обреновац, него што је Србија уопште организовано и озбиљно кренула у акцију спашавања.

JA nisam naivan

pre 7 godina

bas vala! Kako da odole da ne spijuniraju jednog giganta i silu poput Hrvatske ili Crne Gore? To su napredne proizvodne tehnologiije, to je drustveno bogatstvo, to su avioni, kamioni... Ajde molim te !
(Ja, 13. decembar 2016 12:50)

Nije samo Hrvatska u NATO-u vec, Rumunija, Bugarska, Madjarska, Albanija, Slovenija Italija, Grcka......njima treba spijunski centar u Evropi koji ne mogu da rade sa teritorije Rusije. Zasto mislis da Rusi ratuju u Siriji, zele da zadrze Siriju kao njihovu koloniju za brodove koji kruze Mediteranom, posle Libije , Rusi vise nemaju luku u Mediteranu.

milan

pre 7 godina

Skoro sve americke ambasade su spijunski centri to nije tajna.
(Aramis, 13. decembar 2016 14:36)

A inače je opšte poznato da se u ruskim ambasadama samo gaje ljubičice i rešavaju ukrštenice.

GetToDaChoppa

pre 7 godina

Ako bi centar i njegovo osoblje dobili diplomatski status deo Niskog aerodroma vise ne bi bio deo teritorije Srbije. Politika ubadanja prsta u oko Evropi preko nase grbace. A mine su cistili demineri ruskog "Emerkoma" (nema veze sa centrom u Nisu) tamo gde je trebala da bude kompresorska stanica Juznog toka (Paracin) i oko baze u Nisu. Vise su mina i kasetnih bombica u Srb ocistili Norvezani (Sid, Kursumlija, Bujanovac). Ima sve na sajtu drzavnog Centra za razminiranje.

Ja

pre 7 godina

Mila

bas vala! Kako da odole da ne spijuniraju jednog giganta i silu poput Hrvatske ili Crne Gore? To su napredne proizvodne tehnologiije, to je drustveno bogatstvo, to su avioni, kamioni... Ajde molim te !

Ko pita ne skita

pre 7 godina

U redu, ajde da (s velikim naporom) poverujem u priču da je ono u Nišu samo "humanitarni centar" i ništa više od toga. Ali, da li neko može da mi odgovori na sledeća dva pitanja:

1. Zašto je ruskim humanitarnim radnicima potreban diplomatski status?

2. Da li Rusija ima u još nekoj inostranoj državi isti takav "humanitarni centar", a humanitarni radnici u njemu imaju diplomatski status?

janbo

pre 7 godina

Svima je jasno da se ne može sedeti na dve stolice jasno je i ovim našim političarima samo oni ne žele da preseku da ne izgube vlast i zato narod stalno ispašta u ovom gubljenju vremena. Dobro se sećam priča ućemo do 2012, pa do 2016. nove priče su do 2025. Sve jer sedimo na dve stolice. Presecite više, ili u EU ili ne, jednostavno je. Ali onda odgovarajte za posledice.

Nada

pre 7 godina

Ako se vec radi o humanitarnom centru, zemlja koja ga je ponudila bi rezonovala ovako, "ako hocete, mi vam nudimo, a ako necete, bas nas briga, potrosicemo pare na nesto drugo". Samo mi nije jasno zasto bi neko zapeo po svaku cenu da nekome "ugura" humanitarni centar u zemlju!? Ili je ipak nesto drugo u pitanju?

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 7 godina

Pred očima celog sveta podiže se novi Zid, veći ,jači i da duži vremesnki period oročen od Berlinskog. Što bi rekla moja pokojna baba Anka "budi bog sa nama" Došlo je vreme kada ima svega samo pameti ne.

komarac

pre 7 godina

To je centar osmišljen poput ruskog ministarstva za vanredne situacije, koje je izraslo iz ministarstva odbrane. Način na koji Rusija reflektuje svoju soft power na finansijski veka efikasan način (bez puno troškova). Jedna brza akcija u gašenju požara u očima naših građana veće izgleda nego milijarde pomoći iz EU.(obzerver, 13. decembar 2016 10:51)Interesantno zapažanje.Ali kad je taj centar forimran u Briselu su na to aplaudirali,jer je on trebao da pomogne u vanrednim situacijam,npr. u gašenju požara na područiju skoro celog Balkana,znači i pojedinih zemalja unije.U međuvremenu je došlo do zahlađivanja odnosa pa nekima sad taj centar smeta.Naravno da jedna akcija spašavanja ljudskih života više vredi od silnih milijardi evra,koje smo dobili iz EU,a koje su izvor najveće političke korupcije u našoj istoriji.Sve te milijarde ćemo vraćati narednih decenija uz visoke kamate.Da ne spominjem da je samo šteta od Nato bombardovanja,po nekim nezvaničnim procenama je iznosila blizu 100 milijardi dolara.A tek sankcije i embargo na lekove,sport,kulturu...

Shirobon

pre 7 godina

Jeftin populizam i demagogija su kancer srbije. To dole u nisu nije nikakva spijunska baza i to je svima jasno. Oni su tu potrebu zavrsili sa kupovinom nis industrije i objekata njihovih i to je tek svima jasno. Makar i jedan rus sa flasom votke lezao ispod satora u nisu, i to nazvao spasilacki centar. Brisel ce nam skakati po glavi do sudnjeg dana ne sme nista njihovo sto ima politicku konotaciju i kraj. Svet je davno podeljen i na svakom je da se odluci gde hoce. Rumunija je morala da demontira radar i pravu spijunsku opremu na ostrvu zmija u crnom moru pre ulaska u EU sto su je sovjeti napravili i ako je zardjala skroz i nije radila zadnjih 30 godina. A to nase otvaranje na istok i zapad, gluposti poput mi smo most neki. Mi smo nesrecnici koji kao siroce trazi mamu i tatu da nam kaze sta da radimo, a to siroce ima 70 godina npr. Odluku sto pre pa da snosimo posledice. Molim za objavu ne vredjam nikog.

fyi

pre 7 godina

@Mila: Za "spijunazu NATO drzava" moze mnogo bolje da im posluzi Kaljingradska oblast ciji zapadni delovi se nalaze zapadnije od Beograda, npr. Baltijsk je udaljen svega 490 km od Berlina, a blize su i druge zemlje. Iz Nisa mogu da "spijuniraju" event. Bugarsku, koju mogu jos lakse da obradjuju sa Krima.
A sam centar je pokazao svoju korisnost vec u nekoliko navrata, ali od pojedinaca je moguce cuti svakahve izjave kada politikantstvo i grupni interesi nadmasuju moral i zdrav razum.