Utorak, 06.12.2016.

12:58

Hrvat uzdrmao Balkan: Skandal-majstor ili borac za čoveka?

Zagrepčanin Ivan Pernar u političke vode je uplovio 2009, ali šira javnost na Balkanu s njegovim likom i delom intenzivnije se susreće poslednja dva meseca.

Izvor: B92

Hrvat uzdrmao Balkan: Skandal-majstor ili borac za èoveka? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

turgidson

pre 7 godina

Skandal-majstorima i (ili) borcima za čoveka nedostaje diplomatičnosti i strategije da bi bili uspešni u politici. Poslužiće kao marioneta ozbiljnim igračima koji će to maestralno iskoristiti i za koju godinu niko neće ni znati ko je ili će imati marginalnu ulogu "dvorske lude" na političkoj sceni. Meni je facinantno kako nas (= Srbe) uvek fascinira ovako neka pojava.

Bogdan

pre 7 godina

@sofronije Odličan komentar, koliko god mi ne bilo pravo - sve što ste napisali stoji.

@orwell Odličan komentar. Pernar samo što ne nosi natpis "lobista jeftino na prodaju, još malo pa nestalo". Na njemu se, na žalost, jasno vidi da je pozicija na kojoj se nalazi daleko iznad njegovih mogućnosti. Čak i Beli Preletačević izgleda ozbiljnije od Pernara, a realno je trol.

Искрено

pre 7 godina

Не знам кога је он уздрмао.
Апсолутно небитна појава за нас овде у Србији!

orwell

pre 7 godina

Pernar je laka meta koju se želi vrbovati da radi za tuđu korist. Pernar je lak plijen zato jer je neobrazovan, nedovoljno informisan o bilo čemu, poslanik u parlamentu, tašt a može biti vrlo koristan dok sam nije u stanju prepoznati da je iskorišten. Jako mu godi medijska pažnja i hvalospjevi. Odlična kombinacija za određene zadatke koje su mu jastrebovi namijenili.

BG Sindikat

pre 7 godina

Pernarove reči u Saboru prevazilaze granice ova dva sela u kom žive Srbi i Hrvati. 2% iz budžeta nije malo novca. Za šta? Kome? Zbog čega? Strahom se vlada, strahom od Srba, strahom od Rusa, itd.

Živi zid

pre 7 godina

Obrazovan na YouTube kanalima, kontra sistema bez suvislih odgovora kako bi sistem trebao izgledati i ne bi rekao da je posve psihički stabilan.. Vjerovatno nije uspio upasti u neki big brother, pa je vidio parlament kao srodnu aktivnost..

Mujo

pre 7 godina

u Srbiju je Cedomir Jovanovic ( a ima ih puno ostalih ) ali su za 97% stanovniste on je izdaice, placen od Amera, drogiran, lud itd. Cudno kad prica o Jasenovcu sto je u potpuno u pravi svi kaze da ima pravu i on je pamten , dobar itd, a da kaze neko nesto o Srebrenicu, ili o ratovima o HR, BiH, Kosovu odmah je on antisrpski raspolozen , izdaica i sta ne jos. Znaci ne moramo da cekamo dok izadje jedan Pernar, Cedo, ili nekko drugi nego svaki da pocne od samog sebe da bude Ceda, i Pernar i bilo neko drugi sto ima razuma .

e

pre 7 godina

Kada bi mi balkanci uspeli da sačuvamo nešto dobro koje smo mukotrpno i dugo, dugo gradili, i solidarno zajednički čuvali bili bi ekonomski među najbogatijima u evropi. Ali avaj! Važno je da komšiji crkne krava. Jest da ja od toga neću imati koristi, alio on,on će imati štete. Eto to je to komšije,zemljaci i susedi.Već takvi kavi smo slušali smo kretene i idiote umesto pametne radne i progresivne.Izgledi dok je bio Ante Marković obećavali su. Nebi bilo ratova,ubistava, rasslojavanja. Danas bi cela Jugoslavija bila u EU bogata a njeni stanovnici zadovoljni.Nebi najbolji stručnjaci napuštali zemlju, naprotiv ovde bi mnogi želeli da žive i osnivaju porodice. Danas svi znamo kako nam je, a ja kao onaj pametni general posle boja solim pamet kad svi to već znamo.

fz1000

pre 7 godina

@bagzy slažem se svim što si rekao. Ali moram i da dodam da mi se sviđa što na neki način ipak širi međunacionalnu toleranciju, bez obzira na motive

Novosadjanin

pre 7 godina

Pernar i Vedranka su odraz svega što nam se dešava na prosroru bivše YU. Ipak ima razlike u odnosu na naše opozicionare. Pernar osuđuje rat kao rešenje ali nisam čuo da Hrvatsku ijednom označava odgovornom za antisrpsku histeriju nastalu pobedom HDZ i akcije protiv običnih Srba koji su bili krivi samo što su Srbi. Naši su skloni da osude sebe i svoj vrh( čitaj Miloševića) a da i ne postave pitanje koliko bi i na koji način stradalo Srba da se nisu organizovano odupirali oružanom nasilju. Nas kao da izdaje pamćenje a Pernar saznanja stiče iz nekih knjiga. Rudanka je druga priča. Plete i po jednima i drugima a metu joj nije teško naći. Vidi ono što svi vidimo. Mi ćutimo a ona piše i priča na način koji nas i nasmeje i rastuži. .

rastko

pre 7 godina

Pernar mi se dopada jer je "lasta" u hrvatskom Saboru. A voleo bih čuti od ove hrvatske gospode koja ga omalovažava i diskvalifikuje kao političara u svojim komentarima, šta imaju da kažu povodom spomen ploče sa ustaškim obeležjima, u sred Jasenovca.

finci

pre 7 godina

Kada bi Pernarova priča o Centralnoj banci držala vodu onda ne bi postojala ni jedna bankrotirana država. Ali Pernar nema ni osnovna znanja ni inteligenciju da sam shvati vlastitu zabludu. Štampati pare kad treba i koliko treba, kakvo "genijalno" rješenje kojeg se nitko prije Pernara "nije" sjetio. Kad bi to tako funkcionisalo ni jedna država ne bi imala financijskih problema. Sama logika nalaže zaključak da to tako ne funkcioniše. A zašto ne funkcioniše neka Pernar pita struku i stručnjake, nek čita stručnu literaturu a ne zamarat narod dječjim idejama, kojima neuk i očajan narod još i povjeruje pa to donese i dodatne probleme uz već postojeće.

68-as

pre 7 godina

Cenio sam ovog coveka i nj.stranku Zivi Zid(potsecali su ma na Samo Jako)dok se nije poceo druziti sa Malagurskim(tipicno srpsko prezime,ha)nacionalistom koji je dosao iz Kanade da nam soli pamet i prica o naciJonalizmu,kao malo je takvih kod nas,domacih naciJonalista.Od tada Pernara posmatram kao obicnog demagoga...

Milan

pre 7 godina

Ja bih mu dao sansu, jer smo imali samo propast sa mainstream politicarima. Inace, jos i pre nego sto se pojavio, imam osecaj da pravo oboljsanje srpsko-hrvatskih odnosa dolazi tek kada u obe zemlje budu na vlasti iskreni nacionalisti koji postuju i svoje i tudje. A ne premazani globalisti i lazno (ne)reformisani bivsi komunisti. Dok god vlasti u Zagrebu i Beogradu rade u interesu Nemacke, Rusije, USA, ko zna koga, bicemo pioni za potkusurivanje i manipulacijom nas okrecu jedne protiv drugih.

meskalin

pre 7 godina

Ma lik je genijalan, pravi intelektualac.

Prvo ode u javnu kuhinju slikat sirotinju koja čeka kantinu da se otvori jer nemaju šta jest i snima ih sa mobitelom šta je protuzakonito a onda ode u pizzeriu odmah poslije i slika se sa velikom pizzom i to objavi na svom FB profilu.

Lik nije demagog, nije ni borac za ništa, on je jednostavno sad neću vrijeđat...nedorastao za političara.

Pavle

pre 7 godina

Članak je bio predugačak za nekog ko Pernara prati iz prve ruke. Verovatno glavno ne piše, a to je da on i Sinčić imaju mnogo staža direktno pomažući ugroženima od iseljavanja, direktno se suprotstavljajući bankarima i policiji. Telom na pendrek. To meni govori više nego bilo koja retorika!

Nikoletina

pre 7 godina

Jeftini populista. Ruku pod ruku sa Malagurskim, Vedranom Rudan i čitavom armijom "pametnjakovića" koji gostuju po raznoraznim "ćirilicama", pišu blogove i knjige, uglavnom se pozivaju na Jugonostalgiju i teorije zavjere jer je to pogodno tlo za sticanje medijske pažnje u svim ex-Yu republikama, a krivicu za probleme prebacuju na spoljne faktore koji su se urotili protiv sirotih jugoslovena i ukrali im državu i budućnost.

rema

pre 7 godina

Srbi da su hteli rat u Hr ne bi masovno glasali za Račana na izborima 1990. U Vukovaru su svi Srbi glasali za SDP.
Tudjmanu je rat bio potreban kako bi ispunio svoj san i isterao sve Srbe. Tu se vidi da je Pernar selektivan. I u tom sukobu zna se ko je prvi počeo, vršio diverzije, blokade kasarni.

Geolog

pre 7 godina

Kamo srece da je vise ljudi poput Pernara, a da nema uopste politicara-prevaranata kakvih je najvise u svim drzavicama bivse Jugoslavije. Upravo ti politikanti su opljackali sopstvene narode, dok su im pricali bajke o rodoljublju i patriotizmu. Najcrnje je, sto to i danas rade.

Lezeci policajac

pre 7 godina

Za nas nista specijalno,prica price sto su nasi preci pricali vekovima unazad,mada mora mu se priznati na hrabrosti koju ispoljava.Hrvatska je postala ekomomska kolonija zapada koja je skoro sva prirodna dobra rasprodala,i jos uz to zaduzena skoro 100 milijardi!(A kako stvari stoje i nas ceka ista sudbina)U svakom slucaju sto bi nasi stari rekli-Kasno Marko na Kosovo dodje!Srecno momak.

sofronije

pre 7 godina

Ono sto je meni privuklo panju je kultura njihovih poslanika u odnosu na nase. Da li iko moze da zamisli ijednog jedinog poslanika opozicije koji prica deset minuta u skupstini a da ga niko ne vredja, da mu se niko ne smeje, da ga niko ne prekida i da mu ne dobacuje? Da li mozete da zamislite predsedavajuceg skupstine kako se izvinjava sto prekida govor i upozorarva na istek predvidjenog vremena a pritom i reakciju tog istog poslanika kako se zahvaljuje i seda na mesto istog trenutka?
Pa gde smo mi pogresili? Mozemo da se volimo ili ne volimo, slican smo narod, slican jezik, slicne navike, ali gde smo mi pogresili?

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Хрватска је дужна Америма због олује и потпоре рушења Крајине, и зато морају да слушају.

Али, Србија није дужна, и нама су одузели територије, и нису нам баш неки пријатељи, нити су нам неке услуге чинили.И зато никад нећемо ући у НАТО, а вероватно ни у ЕУ.

bagzy

pre 7 godina

Nije teško naći nezadovoljnu skupinu u društvu, a on je našo skupinu očajnika i preko njihove muke upao u parlament, njima nije pomogao ali sebi jeste. Svi ostali njegovi potezi su improvizacija u hodu. Nista osmišljeno, ništa suvislo, ništa dosljedno. U BL je rekao da je Oluja bila etničko čišćenje (uz dodatak da su za nju krivi
Srbi), da bi samo par sati nakon dolaska u ZG okrenuo ploču. Sve je to prigodničarski i diletanski. On ne barata ni osnovnim podatcima iz razdoblja o kojem iznosi svoj "sud", a kamoli da je kadar sve to staviti u kontekst i prepoznati motive iza. Jeftini diletant.

Knez

pre 7 godina

Ovaj covek je u najmanju ruku sumnjiv igrac.Iz jednog prostog razloga iako se slazem sa dosta njegovih nekakvih izjava ali moram primetiti da je popularnost stekao tako sto je "osuo" paljbu po globalnim temama i onim temama za koje se zna da privlace dosta paznje pogotovo u zadnje vreme a to su NATO,Trump,Izrael-Palestina,obozava Putina,pozdrava prisvajanje Krima,druzi se sa istom takvom slicnom osobom kod nas Borisom Malagurskim(koji je izjavio da su RT i Sputnjik po njemu najbolje i najpouzdanije medijske kuce)a pritom nicim izazvan posecivao rusku ambasadu pa onda bio u dzamijama po HR...Momak ocigledno se svrstao sam ona jednu stranu ovu drugu i ne gleda uopste i ne zanima ga pravi se "lud".

trideset jednogodisnjak iz Srbije

pre 7 godina

Sa njim sam nekoliko puta razmenio mail-ove u vezi pojma novca i valutne klauzule i kako to utice na nasu drzavu i nas same, decko nije nikakav skandal majstor vec se iskreno bori za svoj narod, a ne za prikrivene ili javne interese kapitalista, ljudi i senke i kakvih sve organizacija i kvazi mafijasa. I potpuno je iskren kad kaze da je na strani coveka, bio on Srbin, Hrvat ili Bosanac. Mi bi trebali da gledamo na pravi uzrok problema (banke i one koji kontrolisu novac) a ne na Bosance, Srbe i Hrvate jer svi imaju zajednickog neprijatelja.

31

sofronije

pre 7 godina

Ono sto je meni privuklo panju je kultura njihovih poslanika u odnosu na nase. Da li iko moze da zamisli ijednog jedinog poslanika opozicije koji prica deset minuta u skupstini a da ga niko ne vredja, da mu se niko ne smeje, da ga niko ne prekida i da mu ne dobacuje? Da li mozete da zamislite predsedavajuceg skupstine kako se izvinjava sto prekida govor i upozorarva na istek predvidjenog vremena a pritom i reakciju tog istog poslanika kako se zahvaljuje i seda na mesto istog trenutka?
Pa gde smo mi pogresili? Mozemo da se volimo ili ne volimo, slican smo narod, slican jezik, slicne navike, ali gde smo mi pogresili?

trideset jednogodisnjak iz Srbije

pre 7 godina

Sa njim sam nekoliko puta razmenio mail-ove u vezi pojma novca i valutne klauzule i kako to utice na nasu drzavu i nas same, decko nije nikakav skandal majstor vec se iskreno bori za svoj narod, a ne za prikrivene ili javne interese kapitalista, ljudi i senke i kakvih sve organizacija i kvazi mafijasa. I potpuno je iskren kad kaze da je na strani coveka, bio on Srbin, Hrvat ili Bosanac. Mi bi trebali da gledamo na pravi uzrok problema (banke i one koji kontrolisu novac) a ne na Bosance, Srbe i Hrvate jer svi imaju zajednickog neprijatelja.

31

Geolog

pre 7 godina

Kamo srece da je vise ljudi poput Pernara, a da nema uopste politicara-prevaranata kakvih je najvise u svim drzavicama bivse Jugoslavije. Upravo ti politikanti su opljackali sopstvene narode, dok su im pricali bajke o rodoljublju i patriotizmu. Najcrnje je, sto to i danas rade.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Хрватска је дужна Америма због олује и потпоре рушења Крајине, и зато морају да слушају.

Али, Србија није дужна, и нама су одузели територије, и нису нам баш неки пријатељи, нити су нам неке услуге чинили.И зато никад нећемо ући у НАТО, а вероватно ни у ЕУ.

Pavle

pre 7 godina

Članak je bio predugačak za nekog ko Pernara prati iz prve ruke. Verovatno glavno ne piše, a to je da on i Sinčić imaju mnogo staža direktno pomažući ugroženima od iseljavanja, direktno se suprotstavljajući bankarima i policiji. Telom na pendrek. To meni govori više nego bilo koja retorika!

rema

pre 7 godina

Srbi da su hteli rat u Hr ne bi masovno glasali za Račana na izborima 1990. U Vukovaru su svi Srbi glasali za SDP.
Tudjmanu je rat bio potreban kako bi ispunio svoj san i isterao sve Srbe. Tu se vidi da je Pernar selektivan. I u tom sukobu zna se ko je prvi počeo, vršio diverzije, blokade kasarni.

Nikoletina

pre 7 godina

Jeftini populista. Ruku pod ruku sa Malagurskim, Vedranom Rudan i čitavom armijom "pametnjakovića" koji gostuju po raznoraznim "ćirilicama", pišu blogove i knjige, uglavnom se pozivaju na Jugonostalgiju i teorije zavjere jer je to pogodno tlo za sticanje medijske pažnje u svim ex-Yu republikama, a krivicu za probleme prebacuju na spoljne faktore koji su se urotili protiv sirotih jugoslovena i ukrali im državu i budućnost.

Lezeci policajac

pre 7 godina

Za nas nista specijalno,prica price sto su nasi preci pricali vekovima unazad,mada mora mu se priznati na hrabrosti koju ispoljava.Hrvatska je postala ekomomska kolonija zapada koja je skoro sva prirodna dobra rasprodala,i jos uz to zaduzena skoro 100 milijardi!(A kako stvari stoje i nas ceka ista sudbina)U svakom slucaju sto bi nasi stari rekli-Kasno Marko na Kosovo dodje!Srecno momak.

Milan

pre 7 godina

Ja bih mu dao sansu, jer smo imali samo propast sa mainstream politicarima. Inace, jos i pre nego sto se pojavio, imam osecaj da pravo oboljsanje srpsko-hrvatskih odnosa dolazi tek kada u obe zemlje budu na vlasti iskreni nacionalisti koji postuju i svoje i tudje. A ne premazani globalisti i lazno (ne)reformisani bivsi komunisti. Dok god vlasti u Zagrebu i Beogradu rade u interesu Nemacke, Rusije, USA, ko zna koga, bicemo pioni za potkusurivanje i manipulacijom nas okrecu jedne protiv drugih.

rastko

pre 7 godina

Pernar mi se dopada jer je "lasta" u hrvatskom Saboru. A voleo bih čuti od ove hrvatske gospode koja ga omalovažava i diskvalifikuje kao političara u svojim komentarima, šta imaju da kažu povodom spomen ploče sa ustaškim obeležjima, u sred Jasenovca.

bagzy

pre 7 godina

Nije teško naći nezadovoljnu skupinu u društvu, a on je našo skupinu očajnika i preko njihove muke upao u parlament, njima nije pomogao ali sebi jeste. Svi ostali njegovi potezi su improvizacija u hodu. Nista osmišljeno, ništa suvislo, ništa dosljedno. U BL je rekao da je Oluja bila etničko čišćenje (uz dodatak da su za nju krivi
Srbi), da bi samo par sati nakon dolaska u ZG okrenuo ploču. Sve je to prigodničarski i diletanski. On ne barata ni osnovnim podatcima iz razdoblja o kojem iznosi svoj "sud", a kamoli da je kadar sve to staviti u kontekst i prepoznati motive iza. Jeftini diletant.

meskalin

pre 7 godina

Ma lik je genijalan, pravi intelektualac.

Prvo ode u javnu kuhinju slikat sirotinju koja čeka kantinu da se otvori jer nemaju šta jest i snima ih sa mobitelom šta je protuzakonito a onda ode u pizzeriu odmah poslije i slika se sa velikom pizzom i to objavi na svom FB profilu.

Lik nije demagog, nije ni borac za ništa, on je jednostavno sad neću vrijeđat...nedorastao za političara.

Novosadjanin

pre 7 godina

Pernar i Vedranka su odraz svega što nam se dešava na prosroru bivše YU. Ipak ima razlike u odnosu na naše opozicionare. Pernar osuđuje rat kao rešenje ali nisam čuo da Hrvatsku ijednom označava odgovornom za antisrpsku histeriju nastalu pobedom HDZ i akcije protiv običnih Srba koji su bili krivi samo što su Srbi. Naši su skloni da osude sebe i svoj vrh( čitaj Miloševića) a da i ne postave pitanje koliko bi i na koji način stradalo Srba da se nisu organizovano odupirali oružanom nasilju. Nas kao da izdaje pamćenje a Pernar saznanja stiče iz nekih knjiga. Rudanka je druga priča. Plete i po jednima i drugima a metu joj nije teško naći. Vidi ono što svi vidimo. Mi ćutimo a ona piše i priča na način koji nas i nasmeje i rastuži. .

finci

pre 7 godina

Kada bi Pernarova priča o Centralnoj banci držala vodu onda ne bi postojala ni jedna bankrotirana država. Ali Pernar nema ni osnovna znanja ni inteligenciju da sam shvati vlastitu zabludu. Štampati pare kad treba i koliko treba, kakvo "genijalno" rješenje kojeg se nitko prije Pernara "nije" sjetio. Kad bi to tako funkcionisalo ni jedna država ne bi imala financijskih problema. Sama logika nalaže zaključak da to tako ne funkcioniše. A zašto ne funkcioniše neka Pernar pita struku i stručnjake, nek čita stručnu literaturu a ne zamarat narod dječjim idejama, kojima neuk i očajan narod još i povjeruje pa to donese i dodatne probleme uz već postojeće.

Knez

pre 7 godina

Ovaj covek je u najmanju ruku sumnjiv igrac.Iz jednog prostog razloga iako se slazem sa dosta njegovih nekakvih izjava ali moram primetiti da je popularnost stekao tako sto je "osuo" paljbu po globalnim temama i onim temama za koje se zna da privlace dosta paznje pogotovo u zadnje vreme a to su NATO,Trump,Izrael-Palestina,obozava Putina,pozdrava prisvajanje Krima,druzi se sa istom takvom slicnom osobom kod nas Borisom Malagurskim(koji je izjavio da su RT i Sputnjik po njemu najbolje i najpouzdanije medijske kuce)a pritom nicim izazvan posecivao rusku ambasadu pa onda bio u dzamijama po HR...Momak ocigledno se svrstao sam ona jednu stranu ovu drugu i ne gleda uopste i ne zanima ga pravi se "lud".

e

pre 7 godina

Kada bi mi balkanci uspeli da sačuvamo nešto dobro koje smo mukotrpno i dugo, dugo gradili, i solidarno zajednički čuvali bili bi ekonomski među najbogatijima u evropi. Ali avaj! Važno je da komšiji crkne krava. Jest da ja od toga neću imati koristi, alio on,on će imati štete. Eto to je to komšije,zemljaci i susedi.Već takvi kavi smo slušali smo kretene i idiote umesto pametne radne i progresivne.Izgledi dok je bio Ante Marković obećavali su. Nebi bilo ratova,ubistava, rasslojavanja. Danas bi cela Jugoslavija bila u EU bogata a njeni stanovnici zadovoljni.Nebi najbolji stručnjaci napuštali zemlju, naprotiv ovde bi mnogi želeli da žive i osnivaju porodice. Danas svi znamo kako nam je, a ja kao onaj pametni general posle boja solim pamet kad svi to već znamo.

fz1000

pre 7 godina

@bagzy slažem se svim što si rekao. Ali moram i da dodam da mi se sviđa što na neki način ipak širi međunacionalnu toleranciju, bez obzira na motive

68-as

pre 7 godina

Cenio sam ovog coveka i nj.stranku Zivi Zid(potsecali su ma na Samo Jako)dok se nije poceo druziti sa Malagurskim(tipicno srpsko prezime,ha)nacionalistom koji je dosao iz Kanade da nam soli pamet i prica o naciJonalizmu,kao malo je takvih kod nas,domacih naciJonalista.Od tada Pernara posmatram kao obicnog demagoga...

BG Sindikat

pre 7 godina

Pernarove reči u Saboru prevazilaze granice ova dva sela u kom žive Srbi i Hrvati. 2% iz budžeta nije malo novca. Za šta? Kome? Zbog čega? Strahom se vlada, strahom od Srba, strahom od Rusa, itd.

Искрено

pre 7 godina

Не знам кога је он уздрмао.
Апсолутно небитна појава за нас овде у Србији!

Živi zid

pre 7 godina

Obrazovan na YouTube kanalima, kontra sistema bez suvislih odgovora kako bi sistem trebao izgledati i ne bi rekao da je posve psihički stabilan.. Vjerovatno nije uspio upasti u neki big brother, pa je vidio parlament kao srodnu aktivnost..

Mujo

pre 7 godina

u Srbiju je Cedomir Jovanovic ( a ima ih puno ostalih ) ali su za 97% stanovniste on je izdaice, placen od Amera, drogiran, lud itd. Cudno kad prica o Jasenovcu sto je u potpuno u pravi svi kaze da ima pravu i on je pamten , dobar itd, a da kaze neko nesto o Srebrenicu, ili o ratovima o HR, BiH, Kosovu odmah je on antisrpski raspolozen , izdaica i sta ne jos. Znaci ne moramo da cekamo dok izadje jedan Pernar, Cedo, ili nekko drugi nego svaki da pocne od samog sebe da bude Ceda, i Pernar i bilo neko drugi sto ima razuma .

orwell

pre 7 godina

Pernar je laka meta koju se želi vrbovati da radi za tuđu korist. Pernar je lak plijen zato jer je neobrazovan, nedovoljno informisan o bilo čemu, poslanik u parlamentu, tašt a može biti vrlo koristan dok sam nije u stanju prepoznati da je iskorišten. Jako mu godi medijska pažnja i hvalospjevi. Odlična kombinacija za određene zadatke koje su mu jastrebovi namijenili.

turgidson

pre 7 godina

Skandal-majstorima i (ili) borcima za čoveka nedostaje diplomatičnosti i strategije da bi bili uspešni u politici. Poslužiće kao marioneta ozbiljnim igračima koji će to maestralno iskoristiti i za koju godinu niko neće ni znati ko je ili će imati marginalnu ulogu "dvorske lude" na političkoj sceni. Meni je facinantno kako nas (= Srbe) uvek fascinira ovako neka pojava.

Bogdan

pre 7 godina

@sofronije Odličan komentar, koliko god mi ne bilo pravo - sve što ste napisali stoji.

@orwell Odličan komentar. Pernar samo što ne nosi natpis "lobista jeftino na prodaju, još malo pa nestalo". Na njemu se, na žalost, jasno vidi da je pozicija na kojoj se nalazi daleko iznad njegovih mogućnosti. Čak i Beli Preletačević izgleda ozbiljnije od Pernara, a realno je trol.

Nikoletina

pre 7 godina

Jeftini populista. Ruku pod ruku sa Malagurskim, Vedranom Rudan i čitavom armijom "pametnjakovića" koji gostuju po raznoraznim "ćirilicama", pišu blogove i knjige, uglavnom se pozivaju na Jugonostalgiju i teorije zavjere jer je to pogodno tlo za sticanje medijske pažnje u svim ex-Yu republikama, a krivicu za probleme prebacuju na spoljne faktore koji su se urotili protiv sirotih jugoslovena i ukrali im državu i budućnost.

Knez

pre 7 godina

Ovaj covek je u najmanju ruku sumnjiv igrac.Iz jednog prostog razloga iako se slazem sa dosta njegovih nekakvih izjava ali moram primetiti da je popularnost stekao tako sto je "osuo" paljbu po globalnim temama i onim temama za koje se zna da privlace dosta paznje pogotovo u zadnje vreme a to su NATO,Trump,Izrael-Palestina,obozava Putina,pozdrava prisvajanje Krima,druzi se sa istom takvom slicnom osobom kod nas Borisom Malagurskim(koji je izjavio da su RT i Sputnjik po njemu najbolje i najpouzdanije medijske kuce)a pritom nicim izazvan posecivao rusku ambasadu pa onda bio u dzamijama po HR...Momak ocigledno se svrstao sam ona jednu stranu ovu drugu i ne gleda uopste i ne zanima ga pravi se "lud".

bagzy

pre 7 godina

Nije teško naći nezadovoljnu skupinu u društvu, a on je našo skupinu očajnika i preko njihove muke upao u parlament, njima nije pomogao ali sebi jeste. Svi ostali njegovi potezi su improvizacija u hodu. Nista osmišljeno, ništa suvislo, ništa dosljedno. U BL je rekao da je Oluja bila etničko čišćenje (uz dodatak da su za nju krivi
Srbi), da bi samo par sati nakon dolaska u ZG okrenuo ploču. Sve je to prigodničarski i diletanski. On ne barata ni osnovnim podatcima iz razdoblja o kojem iznosi svoj "sud", a kamoli da je kadar sve to staviti u kontekst i prepoznati motive iza. Jeftini diletant.

68-as

pre 7 godina

Cenio sam ovog coveka i nj.stranku Zivi Zid(potsecali su ma na Samo Jako)dok se nije poceo druziti sa Malagurskim(tipicno srpsko prezime,ha)nacionalistom koji je dosao iz Kanade da nam soli pamet i prica o naciJonalizmu,kao malo je takvih kod nas,domacih naciJonalista.Od tada Pernara posmatram kao obicnog demagoga...

finci

pre 7 godina

Kada bi Pernarova priča o Centralnoj banci držala vodu onda ne bi postojala ni jedna bankrotirana država. Ali Pernar nema ni osnovna znanja ni inteligenciju da sam shvati vlastitu zabludu. Štampati pare kad treba i koliko treba, kakvo "genijalno" rješenje kojeg se nitko prije Pernara "nije" sjetio. Kad bi to tako funkcionisalo ni jedna država ne bi imala financijskih problema. Sama logika nalaže zaključak da to tako ne funkcioniše. A zašto ne funkcioniše neka Pernar pita struku i stručnjake, nek čita stručnu literaturu a ne zamarat narod dječjim idejama, kojima neuk i očajan narod još i povjeruje pa to donese i dodatne probleme uz već postojeće.

Џејмс 007Bond

pre 7 godina

Хрватска је дужна Америма због олује и потпоре рушења Крајине, и зато морају да слушају.

Али, Србија није дужна, и нама су одузели територије, и нису нам баш неки пријатељи, нити су нам неке услуге чинили.И зато никад нећемо ући у НАТО, а вероватно ни у ЕУ.

rema

pre 7 godina

Srbi da su hteli rat u Hr ne bi masovno glasali za Račana na izborima 1990. U Vukovaru su svi Srbi glasali za SDP.
Tudjmanu je rat bio potreban kako bi ispunio svoj san i isterao sve Srbe. Tu se vidi da je Pernar selektivan. I u tom sukobu zna se ko je prvi počeo, vršio diverzije, blokade kasarni.

meskalin

pre 7 godina

Ma lik je genijalan, pravi intelektualac.

Prvo ode u javnu kuhinju slikat sirotinju koja čeka kantinu da se otvori jer nemaju šta jest i snima ih sa mobitelom šta je protuzakonito a onda ode u pizzeriu odmah poslije i slika se sa velikom pizzom i to objavi na svom FB profilu.

Lik nije demagog, nije ni borac za ništa, on je jednostavno sad neću vrijeđat...nedorastao za političara.

Mujo

pre 7 godina

u Srbiju je Cedomir Jovanovic ( a ima ih puno ostalih ) ali su za 97% stanovniste on je izdaice, placen od Amera, drogiran, lud itd. Cudno kad prica o Jasenovcu sto je u potpuno u pravi svi kaze da ima pravu i on je pamten , dobar itd, a da kaze neko nesto o Srebrenicu, ili o ratovima o HR, BiH, Kosovu odmah je on antisrpski raspolozen , izdaica i sta ne jos. Znaci ne moramo da cekamo dok izadje jedan Pernar, Cedo, ili nekko drugi nego svaki da pocne od samog sebe da bude Ceda, i Pernar i bilo neko drugi sto ima razuma .

Geolog

pre 7 godina

Kamo srece da je vise ljudi poput Pernara, a da nema uopste politicara-prevaranata kakvih je najvise u svim drzavicama bivse Jugoslavije. Upravo ti politikanti su opljackali sopstvene narode, dok su im pricali bajke o rodoljublju i patriotizmu. Najcrnje je, sto to i danas rade.

trideset jednogodisnjak iz Srbije

pre 7 godina

Sa njim sam nekoliko puta razmenio mail-ove u vezi pojma novca i valutne klauzule i kako to utice na nasu drzavu i nas same, decko nije nikakav skandal majstor vec se iskreno bori za svoj narod, a ne za prikrivene ili javne interese kapitalista, ljudi i senke i kakvih sve organizacija i kvazi mafijasa. I potpuno je iskren kad kaze da je na strani coveka, bio on Srbin, Hrvat ili Bosanac. Mi bi trebali da gledamo na pravi uzrok problema (banke i one koji kontrolisu novac) a ne na Bosance, Srbe i Hrvate jer svi imaju zajednickog neprijatelja.

31

Novosadjanin

pre 7 godina

Pernar i Vedranka su odraz svega što nam se dešava na prosroru bivše YU. Ipak ima razlike u odnosu na naše opozicionare. Pernar osuđuje rat kao rešenje ali nisam čuo da Hrvatsku ijednom označava odgovornom za antisrpsku histeriju nastalu pobedom HDZ i akcije protiv običnih Srba koji su bili krivi samo što su Srbi. Naši su skloni da osude sebe i svoj vrh( čitaj Miloševića) a da i ne postave pitanje koliko bi i na koji način stradalo Srba da se nisu organizovano odupirali oružanom nasilju. Nas kao da izdaje pamćenje a Pernar saznanja stiče iz nekih knjiga. Rudanka je druga priča. Plete i po jednima i drugima a metu joj nije teško naći. Vidi ono što svi vidimo. Mi ćutimo a ona piše i priča na način koji nas i nasmeje i rastuži. .

rastko

pre 7 godina

Pernar mi se dopada jer je "lasta" u hrvatskom Saboru. A voleo bih čuti od ove hrvatske gospode koja ga omalovažava i diskvalifikuje kao političara u svojim komentarima, šta imaju da kažu povodom spomen ploče sa ustaškim obeležjima, u sred Jasenovca.

Živi zid

pre 7 godina

Obrazovan na YouTube kanalima, kontra sistema bez suvislih odgovora kako bi sistem trebao izgledati i ne bi rekao da je posve psihički stabilan.. Vjerovatno nije uspio upasti u neki big brother, pa je vidio parlament kao srodnu aktivnost..

Lezeci policajac

pre 7 godina

Za nas nista specijalno,prica price sto su nasi preci pricali vekovima unazad,mada mora mu se priznati na hrabrosti koju ispoljava.Hrvatska je postala ekomomska kolonija zapada koja je skoro sva prirodna dobra rasprodala,i jos uz to zaduzena skoro 100 milijardi!(A kako stvari stoje i nas ceka ista sudbina)U svakom slucaju sto bi nasi stari rekli-Kasno Marko na Kosovo dodje!Srecno momak.

Milan

pre 7 godina

Ja bih mu dao sansu, jer smo imali samo propast sa mainstream politicarima. Inace, jos i pre nego sto se pojavio, imam osecaj da pravo oboljsanje srpsko-hrvatskih odnosa dolazi tek kada u obe zemlje budu na vlasti iskreni nacionalisti koji postuju i svoje i tudje. A ne premazani globalisti i lazno (ne)reformisani bivsi komunisti. Dok god vlasti u Zagrebu i Beogradu rade u interesu Nemacke, Rusije, USA, ko zna koga, bicemo pioni za potkusurivanje i manipulacijom nas okrecu jedne protiv drugih.

orwell

pre 7 godina

Pernar je laka meta koju se želi vrbovati da radi za tuđu korist. Pernar je lak plijen zato jer je neobrazovan, nedovoljno informisan o bilo čemu, poslanik u parlamentu, tašt a može biti vrlo koristan dok sam nije u stanju prepoznati da je iskorišten. Jako mu godi medijska pažnja i hvalospjevi. Odlična kombinacija za određene zadatke koje su mu jastrebovi namijenili.

sofronije

pre 7 godina

Ono sto je meni privuklo panju je kultura njihovih poslanika u odnosu na nase. Da li iko moze da zamisli ijednog jedinog poslanika opozicije koji prica deset minuta u skupstini a da ga niko ne vredja, da mu se niko ne smeje, da ga niko ne prekida i da mu ne dobacuje? Da li mozete da zamislite predsedavajuceg skupstine kako se izvinjava sto prekida govor i upozorarva na istek predvidjenog vremena a pritom i reakciju tog istog poslanika kako se zahvaljuje i seda na mesto istog trenutka?
Pa gde smo mi pogresili? Mozemo da se volimo ili ne volimo, slican smo narod, slican jezik, slicne navike, ali gde smo mi pogresili?

Bogdan

pre 7 godina

@sofronije Odličan komentar, koliko god mi ne bilo pravo - sve što ste napisali stoji.

@orwell Odličan komentar. Pernar samo što ne nosi natpis "lobista jeftino na prodaju, još malo pa nestalo". Na njemu se, na žalost, jasno vidi da je pozicija na kojoj se nalazi daleko iznad njegovih mogućnosti. Čak i Beli Preletačević izgleda ozbiljnije od Pernara, a realno je trol.

Pavle

pre 7 godina

Članak je bio predugačak za nekog ko Pernara prati iz prve ruke. Verovatno glavno ne piše, a to je da on i Sinčić imaju mnogo staža direktno pomažući ugroženima od iseljavanja, direktno se suprotstavljajući bankarima i policiji. Telom na pendrek. To meni govori više nego bilo koja retorika!

Искрено

pre 7 godina

Не знам кога је он уздрмао.
Апсолутно небитна појава за нас овде у Србији!

BG Sindikat

pre 7 godina

Pernarove reči u Saboru prevazilaze granice ova dva sela u kom žive Srbi i Hrvati. 2% iz budžeta nije malo novca. Za šta? Kome? Zbog čega? Strahom se vlada, strahom od Srba, strahom od Rusa, itd.

turgidson

pre 7 godina

Skandal-majstorima i (ili) borcima za čoveka nedostaje diplomatičnosti i strategije da bi bili uspešni u politici. Poslužiće kao marioneta ozbiljnim igračima koji će to maestralno iskoristiti i za koju godinu niko neće ni znati ko je ili će imati marginalnu ulogu "dvorske lude" na političkoj sceni. Meni je facinantno kako nas (= Srbe) uvek fascinira ovako neka pojava.

fz1000

pre 7 godina

@bagzy slažem se svim što si rekao. Ali moram i da dodam da mi se sviđa što na neki način ipak širi međunacionalnu toleranciju, bez obzira na motive

e

pre 7 godina

Kada bi mi balkanci uspeli da sačuvamo nešto dobro koje smo mukotrpno i dugo, dugo gradili, i solidarno zajednički čuvali bili bi ekonomski među najbogatijima u evropi. Ali avaj! Važno je da komšiji crkne krava. Jest da ja od toga neću imati koristi, alio on,on će imati štete. Eto to je to komšije,zemljaci i susedi.Već takvi kavi smo slušali smo kretene i idiote umesto pametne radne i progresivne.Izgledi dok je bio Ante Marković obećavali su. Nebi bilo ratova,ubistava, rasslojavanja. Danas bi cela Jugoslavija bila u EU bogata a njeni stanovnici zadovoljni.Nebi najbolji stručnjaci napuštali zemlju, naprotiv ovde bi mnogi želeli da žive i osnivaju porodice. Danas svi znamo kako nam je, a ja kao onaj pametni general posle boja solim pamet kad svi to već znamo.