Četvrtak, 24.11.2016.

12:29

EP za blokadu pregovora, Turska ne haje za to

Evropski parlament usvojio je rezoluciju o zamrzavanju pregovora sa Turskom o članstvu u EU.

Izvor: B92

EP za blokadu pregovora, Turska ne haje za to IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

Cvele

pre 7 godina

Prosta stvar, migranti su krenuli tamo gde su pljackasi odneli njihovo boghastvo. A to sto Srbi idu na zapad idu da rade, to je ista stvar.

ilija

pre 7 godina

Toliki političari u EU a samo neprijatelje prave. Jel stvarno veruju da će neko drugi da se nosi sa Turcima a njih da ne košta. Da neće možda VB da se umeša..jao... eto kako se pojeftinjuje Bregzit. Kapa dole velikom majstoru, eto šanse, samo Francuzi su tu, a oni vole džigericu.

Rusofiliaj bolest najmilija

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.
(Znatizeljan, 24. novembar 2016 13:38)
Ima - Belorusija, Kazahstan, Azerbejdzan, Moldavija, Gruzija, Jermenija,Albanija...itd... Laku noc, dovidjenja!

turska nije europa

pre 7 godina

Sasvim logičan ishod, Turska ni u kojem slučaju u bliskoj budućnosti nije mogla postati dio EU. Onaj tko je proputovao središnjim ili istočnijim djelovima zemlje zna o čemu govorim. Turska nije (samo) Istanbul, Antalya, Bursa... Turska je i Konya, Kayseri, Diyarbahir...područja, kojima je europski bog rekao laku noć, bez šanse da im zaželi dobro jutro za minimum stotinjak godina.

ana sa tri pištolja

pre 7 godina

EU ide u propast. Sad Turska pušta migrante a to znači dugoročni stampedo i kaos. EU će se uskoro raspasti pod teretom tih svih problema. Britanija je oduvijek bila najpametnija zemlja Europe i svijeta. Sve je na vrijeme predvidjela i nije napravila ni jedan krivi korak. Iz EU je uzela maksimum i prije kraja zabave (prije sukoba) napustila zabavu. Tko zna zna.

Poro

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.
(Znatizeljan, 24. novembar 2016 13:38)
Pa zivis ceo zivot u takvoj drzavi. I kao sto vidis i nije neki zivot pa bi mozda mogli da probamo malo drugacije.

Goran

pre 7 godina

Znači pritisci na opoziciju i pojedine medije je gora stvar od podržavanja daeša, najviše tako što omogućavaju unosnu trgovinu sa njima, otvorene agresije na Siriju, ubistva ruskog vojnika, stotina poginulih u sukobu sa kurdima, geno.... Nisam to znao.

prizrenac

pre 7 godina

Geo-strateski-polozaj cine Tursku veliku,a da ne pricam o economiju,momentalno je takva politika,al politika je nepridvidiva,ona se menja dok si rekao keks.

Nenad-EU

pre 7 godina

Zamrzli su nešto što je već godinama zamrznuto. To je specijalnost EU... da 10x podgreva pokvareno jelo i presipa iz šupljeg u prazno. Još kad im sad Ameri okrenu leđa a sa Rusima su sami zabrljali...

raspad

pre 7 godina

Nije to kraj za Tursku, to je kraj za EU. Turska ide u prosperitetniju ligu, euroazijsku uniju (Rusija, Kina) a to znači jeftin uvoz razne robe iz Kine, izvoz turske ribe u Rusiju i dolazak brojnih turiska u Tursku. Rusija će snažno rasti a to znači i posla za turske firme u Rusiji. Turska je u boljij poziciji jer je EU ne može prisiljavati na politiku i zakone koji ne odgovaraju Turcima, a EU će bit u sve većim problemima (Amerika i Nato traže više novca, Amerika će bit u političkoj defanzivi a to znači slaniju poziciju Unije, Britanija već izašla (izglasala), napeti odnosi sa konkurencijom, plus jačanje Euroazijske unije i problemi sa Bugarskom, Slovačkom, Mađarskom). Vidi se ko je u težoj poziciji.

Pedja

pre 7 godina

pritiske Ankare usmerene ka političkoj opoziciji i nezavisnim medijima.

Pa onda i nama treba da zamrznu pristup i ovde su pritisci ka opoziciji i nenormalna kontrola medija. Inace, propao im je puc (citaj EU nije uspela da skine Erdogana) pa im sada krivo.

Vuk

pre 7 godina

Haha, ludilo od komentara.. Ovde ili pise jedno 5,6 ruskih botova , sa svakim drugim komentarom koji ovu vest povezuju sa nama, iako ona veze nema, ili se desava nesto neverovatno : da su neki toliko zastranili u mrznji prema EU da staju na stranu Turske?! Turske, arhineprijatelja , drzave koja nam je uzela samostalnost, drzava nas vekovima kao robove , van tokova evropske istorije, kulturno unazadila toliko da se oporavljamo evo vec 200 godina.. I to ne Ataturkova Turska, nego islamiste Erdogana.

leptirica

pre 7 godina

I Turska je kao svi prošla screening i dobila je niz uvjeta. Ima zakone koji nisu u skladu sa onima EU i ne mijenja ih. Zar netko stvarno misli da će EU odustati od svojih uvjeta i reći,pošto toliko dugo čekate,makar niste promijenili ništa ajde primamo vas.

Neven

pre 7 godina

I bolje za Tursku lazu ih 30godina,malo dijete je znalo da ih nece primiti.Sad se fino okrenuti Rusiji Kini.Mada nazalost Tursku ceka u najmanju ruku isprovocirani mali gradjanski rat od strane njihovih zapadnih prijatelja.Pa meni je draza Turska od Njemacke Francuske Engleske ja nisam zaboravio da su nas ubijali bombardovali oteli pola drzave.A i bili smo pod turcima500 godina a nesto su kao i sagradili.Vise smo izginuli za vrijeme drugog svjetskog rata po hrvatskim logorima nego za 500 godina turske vladavine.

NIKOLA

pre 7 godina

EU će se raspasti na svetog nikada.Vi koji to ponavljate ne bi smeli 100 evra da stavite na opkladu.EU se polako zabarakadira, imaju uređene države i tržišta, jake kompanije i banke svuda po svetu,proširenje stavljaju pod tepih,mi i ovi oko nas će im posluže kao tampon zona u igri Trampa i Putina a njima lepo,ko je ušao ušao je,ko nije nek se snalazi kako zna,i dalje će oni da otvaraju poglavlja i ulažu neku kintu ali prijem stop, dokle god Ameri i Rusi ne podele ostatak.Jedino što možemo tako lepo da nastradamo sad od Azilanata, Grci,Bugari i Makedonci ih puštaju 100 posto ali Susjedi i Orban šanse nema jedan da prodje.

Poro

pre 7 godina

A Turci su se baš nasekirali :-)
(Srbin, 24. novembar 2016 12:32)
Sekularni su zabrinuti. Ektremni muslimani su presrecni. Ode Turska u diktaturu iz 17 veka.

Mix

pre 7 godina

Ne vidim problem, ionako ih nikada nece pustiti. "Pregovaraju" vec 20 godina. Mi smo u slicnoj situaciji. Trebamo da se integrisemo sto vise ali da li po svaku cenu treba da trazimo ulazak u EU, ne bih rekao. Mozda je najbolje da se ugledamo na Norvesku. EU nam nece resiti probleme, moramo sami da ih resimo.
(alex, 24. novembar 2016 12:56)

Pa da,to bi bilo najbolje.I da pocnemo da vadimo naftu iz Barencovog i Norveskog mora.
Sta sve necu procitati ovde.Norveska,ako neko nije znao ima 95% pravnih regulativa usaglasenih sa EU,inace bi mogla da se slika sa tom svojom naftom i privredom uopste,a porediti SRBIJU sa Norveskom ili Turskom,je blago receno neumesno.

boran

pre 7 godina

korisnik (ica) "Analiza" je sve to ukratko i tacno ojasnıo (ila) takod a se ne mucim da pisem, samo da dodam da Turska prilazi sangajskoj 5'orki znaci ima alternativu...

Kobajagi komentator

pre 7 godina

Plasim se da im je ovom blokadom obecan povecani uticaj na balkan, a sultan Erdogan je verovatno sa putinom dogovorio dokle da se siri na balkanu, sve u svemu mi smo obrali bostan, oni se nikad nisu ni nadali za eu, vise im je bitno osmanlijsko carstvo

Mijusko

pre 7 godina

Ne razumem likovanje ljudi u smislu sada ce im se Turci osvetiti i da ih bas briga! Nije bas tako i cinjenica je da Turska svoj ekonomski bum ponajvise duguje trgovini sa EU (npr. fabrike Mercedesa, FIATa, Forda, Renoa... su u Turskoj) i da se njihova roba tretira sa carinama kao da su vec clanica evrozone. Turska dobro zna da bi vracanje price na pocetak ostetilo i jedne i druge ali da se sada jakim recima skupljaju politicki poeni a kad tad doci ce racun na naplatu takve sulude politike...

gica

pre 7 godina

čuj, kraj za tursku!
sirota turska, kako će sad bez evropske unije
nema, jedino da se kolektivno samoubiju, ovakav gubitak je nemoguće preboleti

Miodrag Jesic

pre 7 godina

Baš me interesuje u kom političkom pravcu će se ubrzo usmeriti Turska, druga po snazi vojna sila NATO saveza ? Da li bi neko mogao da pogodi ? Tužna li je ovakva Evropa, i mi zajedno sa njom !!!

XXL

pre 7 godina

Eto Vam turci sada ćete biti u "izolaciji" još 53 godine. Nego to "upražnjeno" mesto sledećih 53 godine zasluženo pripada - Srbiji. Samo da poživim ... da podelimo radost ...

Lavrentije

pre 7 godina

Dragi Turci...još ako Merkelova imenuje nekoga kao što je Viktor Orban za komesara za bezbednost...taj bi mogao da podigne veliki zid ka Turskoj i proglasi suspenziju spašavanja utopljenika u području severo-istočnog Egeja...i šta onda...a da Audi i slični povuku fabrike... da EU ocarini voće i povrće iz Turske...u svakom slučaju mislim da je Erdogan pogrešno trasirao put Turske.... Uostalom njihova stvar...na mene može da se reflektuje jedino u segmentu letovanja...a to i nije toliko strašno.

Milentije

pre 7 godina

Dešava se u potpunosti ono što sam u par navrata prokomentarisao. Sličnost Erdogana i Miloševića je više nego očita. Istini za volju, Erdogan ima još jedan adut a to je članstvo u NATO. Ukoliko, to ne iskoristi na valjan način da se vrati koliko toliko zapadnom svetu imat će veliki problem. Mada, mislim da on to ne želi i da mu je opcija daljeg islamiziranja puno bliža. Tako da sada već slobodno može da se kaže zbogom Ataturkovoj Turskoj. Tipičan primer samoizolacije zbog želje za apsolutnom vlasti. Ipak je on suviše mali za igrače tipa Putin, Merkelova, i USA administracija. Žao mi naroda, koji verovatno kao i mnogi naši početkom devedesetih nisu bili svesni kuda ih elita vodi. Njima će sigurno biti dobro.

Znatizeljan

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.

mozaks

pre 7 godina

vreme pokazuje da EU odgovara najvise nemackoj ,potom francuzima i naravno enhlezima je bila dok nisu poceli da pristizu azilantini time pokazali da englezi zele samo za sebe dobit a da ne daju nista jer su i sami kolonizatori.turskoj nece biti dobro u nekoj meri ali ce to i EU osetiti jer jako puno njenih gradjana zive u uniji .polako ali sigurno propada EU ,jer je vestacka tvirevina slicna Yugoslaviji.samo je tada beograd hteo da diktira sve a ovde berlin preko brisela.ono sto nemci nisu ratom osvajali to sad rade ekonomski.samo je pitanje do kad ce to da traje.ali da je pocelo da se raspada kao unija to i obi znaju samo je pitanje na koji nacin i koliko ce uspeti jos da izvlace korist iz EU

zoran

pre 7 godina

Ako se to izglasa, onda je samo pitanje trenutka kada ce Turci pustiti onih nekoliko miliona Sirijaca koje zadrzavaju kod sebe. Bolje bi nam bilo da krenemo vec sad da podizemo ograde inace smo nagrabusili.

Pfc

pre 7 godina

Njih lazu vec 30 godina da ce postati clan.Mozda i duze.Pre ce cak nas primiti.A zna se da je tu problem verske ispovesti jer kada bi njih primili u eu po nekim statistikama svaki treci gradjanin eu bi bio islamske vereispovesti sto vise i nije eu.

svasta

pre 7 godina

Blago Turcima - sto ne glasase i za nas! Kad Turci otvore granice bice evropska i zima i prolece i leto - sprema nam se jos jedna velika seoba naroda, sreca nasa sto smo zaostali pa bar niko nece da ostane kod nas...

nema veze

pre 7 godina

Ali zato ekonomske i u svakom drugom smislu velesile kao Gruzija, Srbija, BiH, Makedonija i Albanija i dalje strpljivo cekaju da ih EU raj primi. Stvarno smo u biranom drustvu.

Analiza

pre 7 godina

Zaboravili ste napisati da rezolucija EP nije obavezujuca.
Glasali su,svojevremeno,da se otvore pregovori sa Srbijom,pa nista od toga,jer su konacnu odluku donosili ministri.

Sta Turska propusta?
Nista,sem ucena,skoro svakodnevnih.
Znamo mi,kako ti `pregovori` izgledaju.
Treba naglasiti i da su Turci prosli neokrznuti kroz svetsku finansijsku krizu,cak su i ojacali za razliku od EU.
Vise ih je kostalo obaranje ruskog aviona.
Zasto da srljaju tamo,gde ih,realno,ne zele.
Ni mi ne stojimo mnogo bolje u ocima prosecnog stanovnika EU.
Mozda malo bolje,sanse su nam vece,ali se plasim da ce na kraju izvuci keca iz rukava(Kosovo*) i postaviti uslove za koje znaju da ih ne mozemo i necemo ispuniti.
Dok se to ne desi,ucena za ucenom,dan za danom,sve vise ce nas dovoditi u bezizlaznu situaciju i zavisnost.
Kao sto vojno balansiramo(neutralnost),trebali bi imati spreman i plan B u slucaju da se pregovori prekinu.
Nije EU mesto,gde ce nam sve padati sa neba.
Zasucimo rukave,radimo,podignimo standard,a onda nas bas zabole za EU.
Turci su to shvatili,bojim se da mi nismo!

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Bravo! Nisu nikad ni trebali biti u pregovorima. Moze li neko uopste da zamisli ovakvu tursku kakva jeste sad u EU? Nebo i zemlja. Zao mi je samo onog dela turskog naroda koji ne podrzava sultana erdogana al sta da se radi, nek se tese, ima jos jedna zemlja ciji gradjani su taoci vlasti.

bbbbbbbbbbbb

pre 7 godina

Pa sigurno, tako i treba. Ko hoce da se uclani u elitni klub mora da ispuni uslove kluba, a ne da trazi da ga prime pod njegovim uslovima. Naravno, to ne znači da neće biti mužen i da mu neće biti valjana neka roba. To je dobro.

alex

pre 7 godina

Ne vidim problem, ionako ih nikada nece pustiti. "Pregovaraju" vec 20 godina. Mi smo u slicnoj situaciji. Trebamo da se integrisemo sto vise ali da li po svaku cenu treba da trazimo ulazak u EU, ne bih rekao. Mozda je najbolje da se ugledamo na Norvesku. EU nam nece resiti probleme, moramo sami da ih resimo.

osmiputnik

pre 7 godina

Sada ce verovatno turska da izadje iz nato pakta i da se prikljuci evro-azijskoj uniji, a mozda cak udje i u odkb mada u to nisam siguran

humanista

pre 7 godina

Ajde,pa od,,vajkada,,se znalo da Turska nece uci u EU,a ono ostalo je bilo samo,,zavlacenje,,Turske.Pa vidi se da su gospoda iz EU ,,oberucke,,docekale da glasaju protiv Turaka.

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Bravo! Nisu nikad ni trebali biti u pregovorima. Moze li neko uopste da zamisli ovakvu tursku kakva jeste sad u EU? Nebo i zemlja. Zao mi je samo onog dela turskog naroda koji ne podrzava sultana erdogana al sta da se radi, nek se tese, ima jos jedna zemlja ciji gradjani su taoci vlasti.

svasta

pre 7 godina

Blago Turcima - sto ne glasase i za nas! Kad Turci otvore granice bice evropska i zima i prolece i leto - sprema nam se jos jedna velika seoba naroda, sreca nasa sto smo zaostali pa bar niko nece da ostane kod nas...

Analiza

pre 7 godina

Zaboravili ste napisati da rezolucija EP nije obavezujuca.
Glasali su,svojevremeno,da se otvore pregovori sa Srbijom,pa nista od toga,jer su konacnu odluku donosili ministri.

Sta Turska propusta?
Nista,sem ucena,skoro svakodnevnih.
Znamo mi,kako ti `pregovori` izgledaju.
Treba naglasiti i da su Turci prosli neokrznuti kroz svetsku finansijsku krizu,cak su i ojacali za razliku od EU.
Vise ih je kostalo obaranje ruskog aviona.
Zasto da srljaju tamo,gde ih,realno,ne zele.
Ni mi ne stojimo mnogo bolje u ocima prosecnog stanovnika EU.
Mozda malo bolje,sanse su nam vece,ali se plasim da ce na kraju izvuci keca iz rukava(Kosovo*) i postaviti uslove za koje znaju da ih ne mozemo i necemo ispuniti.
Dok se to ne desi,ucena za ucenom,dan za danom,sve vise ce nas dovoditi u bezizlaznu situaciju i zavisnost.
Kao sto vojno balansiramo(neutralnost),trebali bi imati spreman i plan B u slucaju da se pregovori prekinu.
Nije EU mesto,gde ce nam sve padati sa neba.
Zasucimo rukave,radimo,podignimo standard,a onda nas bas zabole za EU.
Turci su to shvatili,bojim se da mi nismo!

alex

pre 7 godina

Ne vidim problem, ionako ih nikada nece pustiti. "Pregovaraju" vec 20 godina. Mi smo u slicnoj situaciji. Trebamo da se integrisemo sto vise ali da li po svaku cenu treba da trazimo ulazak u EU, ne bih rekao. Mozda je najbolje da se ugledamo na Norvesku. EU nam nece resiti probleme, moramo sami da ih resimo.

Znatizeljan

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.

Neven

pre 7 godina

I bolje za Tursku lazu ih 30godina,malo dijete je znalo da ih nece primiti.Sad se fino okrenuti Rusiji Kini.Mada nazalost Tursku ceka u najmanju ruku isprovocirani mali gradjanski rat od strane njihovih zapadnih prijatelja.Pa meni je draza Turska od Njemacke Francuske Engleske ja nisam zaboravio da su nas ubijali bombardovali oteli pola drzave.A i bili smo pod turcima500 godina a nesto su kao i sagradili.Vise smo izginuli za vrijeme drugog svjetskog rata po hrvatskim logorima nego za 500 godina turske vladavine.

turska nije europa

pre 7 godina

Sasvim logičan ishod, Turska ni u kojem slučaju u bliskoj budućnosti nije mogla postati dio EU. Onaj tko je proputovao središnjim ili istočnijim djelovima zemlje zna o čemu govorim. Turska nije (samo) Istanbul, Antalya, Bursa... Turska je i Konya, Kayseri, Diyarbahir...područja, kojima je europski bog rekao laku noć, bez šanse da im zaželi dobro jutro za minimum stotinjak godina.

humanista

pre 7 godina

Ajde,pa od,,vajkada,,se znalo da Turska nece uci u EU,a ono ostalo je bilo samo,,zavlacenje,,Turske.Pa vidi se da su gospoda iz EU ,,oberucke,,docekale da glasaju protiv Turaka.

Miodrag Jesic

pre 7 godina

Baš me interesuje u kom političkom pravcu će se ubrzo usmeriti Turska, druga po snazi vojna sila NATO saveza ? Da li bi neko mogao da pogodi ? Tužna li je ovakva Evropa, i mi zajedno sa njom !!!

Milentije

pre 7 godina

Dešava se u potpunosti ono što sam u par navrata prokomentarisao. Sličnost Erdogana i Miloševića je više nego očita. Istini za volju, Erdogan ima još jedan adut a to je članstvo u NATO. Ukoliko, to ne iskoristi na valjan način da se vrati koliko toliko zapadnom svetu imat će veliki problem. Mada, mislim da on to ne želi i da mu je opcija daljeg islamiziranja puno bliža. Tako da sada već slobodno može da se kaže zbogom Ataturkovoj Turskoj. Tipičan primer samoizolacije zbog želje za apsolutnom vlasti. Ipak je on suviše mali za igrače tipa Putin, Merkelova, i USA administracija. Žao mi naroda, koji verovatno kao i mnogi naši početkom devedesetih nisu bili svesni kuda ih elita vodi. Njima će sigurno biti dobro.

Pfc

pre 7 godina

Njih lazu vec 30 godina da ce postati clan.Mozda i duze.Pre ce cak nas primiti.A zna se da je tu problem verske ispovesti jer kada bi njih primili u eu po nekim statistikama svaki treci gradjanin eu bi bio islamske vereispovesti sto vise i nije eu.

Mix

pre 7 godina

Ne vidim problem, ionako ih nikada nece pustiti. "Pregovaraju" vec 20 godina. Mi smo u slicnoj situaciji. Trebamo da se integrisemo sto vise ali da li po svaku cenu treba da trazimo ulazak u EU, ne bih rekao. Mozda je najbolje da se ugledamo na Norvesku. EU nam nece resiti probleme, moramo sami da ih resimo.
(alex, 24. novembar 2016 12:56)

Pa da,to bi bilo najbolje.I da pocnemo da vadimo naftu iz Barencovog i Norveskog mora.
Sta sve necu procitati ovde.Norveska,ako neko nije znao ima 95% pravnih regulativa usaglasenih sa EU,inace bi mogla da se slika sa tom svojom naftom i privredom uopste,a porediti SRBIJU sa Norveskom ili Turskom,je blago receno neumesno.

Poro

pre 7 godina

A Turci su se baš nasekirali :-)
(Srbin, 24. novembar 2016 12:32)
Sekularni su zabrinuti. Ektremni muslimani su presrecni. Ode Turska u diktaturu iz 17 veka.

Poro

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.
(Znatizeljan, 24. novembar 2016 13:38)
Pa zivis ceo zivot u takvoj drzavi. I kao sto vidis i nije neki zivot pa bi mozda mogli da probamo malo drugacije.

Vuk

pre 7 godina

Haha, ludilo od komentara.. Ovde ili pise jedno 5,6 ruskih botova , sa svakim drugim komentarom koji ovu vest povezuju sa nama, iako ona veze nema, ili se desava nesto neverovatno : da su neki toliko zastranili u mrznji prema EU da staju na stranu Turske?! Turske, arhineprijatelja , drzave koja nam je uzela samostalnost, drzava nas vekovima kao robove , van tokova evropske istorije, kulturno unazadila toliko da se oporavljamo evo vec 200 godina.. I to ne Ataturkova Turska, nego islamiste Erdogana.

gica

pre 7 godina

čuj, kraj za tursku!
sirota turska, kako će sad bez evropske unije
nema, jedino da se kolektivno samoubiju, ovakav gubitak je nemoguće preboleti

Mijusko

pre 7 godina

Ne razumem likovanje ljudi u smislu sada ce im se Turci osvetiti i da ih bas briga! Nije bas tako i cinjenica je da Turska svoj ekonomski bum ponajvise duguje trgovini sa EU (npr. fabrike Mercedesa, FIATa, Forda, Renoa... su u Turskoj) i da se njihova roba tretira sa carinama kao da su vec clanica evrozone. Turska dobro zna da bi vracanje price na pocetak ostetilo i jedne i druge ali da se sada jakim recima skupljaju politicki poeni a kad tad doci ce racun na naplatu takve sulude politike...

NIKOLA

pre 7 godina

EU će se raspasti na svetog nikada.Vi koji to ponavljate ne bi smeli 100 evra da stavite na opkladu.EU se polako zabarakadira, imaju uređene države i tržišta, jake kompanije i banke svuda po svetu,proširenje stavljaju pod tepih,mi i ovi oko nas će im posluže kao tampon zona u igri Trampa i Putina a njima lepo,ko je ušao ušao je,ko nije nek se snalazi kako zna,i dalje će oni da otvaraju poglavlja i ulažu neku kintu ali prijem stop, dokle god Ameri i Rusi ne podele ostatak.Jedino što možemo tako lepo da nastradamo sad od Azilanata, Grci,Bugari i Makedonci ih puštaju 100 posto ali Susjedi i Orban šanse nema jedan da prodje.

leptirica

pre 7 godina

I Turska je kao svi prošla screening i dobila je niz uvjeta. Ima zakone koji nisu u skladu sa onima EU i ne mijenja ih. Zar netko stvarno misli da će EU odustati od svojih uvjeta i reći,pošto toliko dugo čekate,makar niste promijenili ništa ajde primamo vas.

zoran

pre 7 godina

Ako se to izglasa, onda je samo pitanje trenutka kada ce Turci pustiti onih nekoliko miliona Sirijaca koje zadrzavaju kod sebe. Bolje bi nam bilo da krenemo vec sad da podizemo ograde inace smo nagrabusili.

nema veze

pre 7 godina

Ali zato ekonomske i u svakom drugom smislu velesile kao Gruzija, Srbija, BiH, Makedonija i Albanija i dalje strpljivo cekaju da ih EU raj primi. Stvarno smo u biranom drustvu.

XXL

pre 7 godina

Eto Vam turci sada ćete biti u "izolaciji" još 53 godine. Nego to "upražnjeno" mesto sledećih 53 godine zasluženo pripada - Srbiji. Samo da poživim ... da podelimo radost ...

raspad

pre 7 godina

Nije to kraj za Tursku, to je kraj za EU. Turska ide u prosperitetniju ligu, euroazijsku uniju (Rusija, Kina) a to znači jeftin uvoz razne robe iz Kine, izvoz turske ribe u Rusiju i dolazak brojnih turiska u Tursku. Rusija će snažno rasti a to znači i posla za turske firme u Rusiji. Turska je u boljij poziciji jer je EU ne može prisiljavati na politiku i zakone koji ne odgovaraju Turcima, a EU će bit u sve većim problemima (Amerika i Nato traže više novca, Amerika će bit u političkoj defanzivi a to znači slaniju poziciju Unije, Britanija već izašla (izglasala), napeti odnosi sa konkurencijom, plus jačanje Euroazijske unije i problemi sa Bugarskom, Slovačkom, Mađarskom). Vidi se ko je u težoj poziciji.

Pedja

pre 7 godina

pritiske Ankare usmerene ka političkoj opoziciji i nezavisnim medijima.

Pa onda i nama treba da zamrznu pristup i ovde su pritisci ka opoziciji i nenormalna kontrola medija. Inace, propao im je puc (citaj EU nije uspela da skine Erdogana) pa im sada krivo.

osmiputnik

pre 7 godina

Sada ce verovatno turska da izadje iz nato pakta i da se prikljuci evro-azijskoj uniji, a mozda cak udje i u odkb mada u to nisam siguran

Kobajagi komentator

pre 7 godina

Plasim se da im je ovom blokadom obecan povecani uticaj na balkan, a sultan Erdogan je verovatno sa putinom dogovorio dokle da se siri na balkanu, sve u svemu mi smo obrali bostan, oni se nikad nisu ni nadali za eu, vise im je bitno osmanlijsko carstvo

Rusofiliaj bolest najmilija

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.
(Znatizeljan, 24. novembar 2016 13:38)
Ima - Belorusija, Kazahstan, Azerbejdzan, Moldavija, Gruzija, Jermenija,Albanija...itd... Laku noc, dovidjenja!

Nenad-EU

pre 7 godina

Zamrzli su nešto što je već godinama zamrznuto. To je specijalnost EU... da 10x podgreva pokvareno jelo i presipa iz šupljeg u prazno. Još kad im sad Ameri okrenu leđa a sa Rusima su sami zabrljali...

ana sa tri pištolja

pre 7 godina

EU ide u propast. Sad Turska pušta migrante a to znači dugoročni stampedo i kaos. EU će se uskoro raspasti pod teretom tih svih problema. Britanija je oduvijek bila najpametnija zemlja Europe i svijeta. Sve je na vrijeme predvidjela i nije napravila ni jedan krivi korak. Iz EU je uzela maksimum i prije kraja zabave (prije sukoba) napustila zabavu. Tko zna zna.

mozaks

pre 7 godina

vreme pokazuje da EU odgovara najvise nemackoj ,potom francuzima i naravno enhlezima je bila dok nisu poceli da pristizu azilantini time pokazali da englezi zele samo za sebe dobit a da ne daju nista jer su i sami kolonizatori.turskoj nece biti dobro u nekoj meri ali ce to i EU osetiti jer jako puno njenih gradjana zive u uniji .polako ali sigurno propada EU ,jer je vestacka tvirevina slicna Yugoslaviji.samo je tada beograd hteo da diktira sve a ovde berlin preko brisela.ono sto nemci nisu ratom osvajali to sad rade ekonomski.samo je pitanje do kad ce to da traje.ali da je pocelo da se raspada kao unija to i obi znaju samo je pitanje na koji nacin i koliko ce uspeti jos da izvlace korist iz EU

Lavrentije

pre 7 godina

Dragi Turci...još ako Merkelova imenuje nekoga kao što je Viktor Orban za komesara za bezbednost...taj bi mogao da podigne veliki zid ka Turskoj i proglasi suspenziju spašavanja utopljenika u području severo-istočnog Egeja...i šta onda...a da Audi i slični povuku fabrike... da EU ocarini voće i povrće iz Turske...u svakom slučaju mislim da je Erdogan pogrešno trasirao put Turske.... Uostalom njihova stvar...na mene može da se reflektuje jedino u segmentu letovanja...a to i nije toliko strašno.

bbbbbbbbbbbb

pre 7 godina

Pa sigurno, tako i treba. Ko hoce da se uclani u elitni klub mora da ispuni uslove kluba, a ne da trazi da ga prime pod njegovim uslovima. Naravno, to ne znači da neće biti mužen i da mu neće biti valjana neka roba. To je dobro.

prizrenac

pre 7 godina

Geo-strateski-polozaj cine Tursku veliku,a da ne pricam o economiju,momentalno je takva politika,al politika je nepridvidiva,ona se menja dok si rekao keks.

boran

pre 7 godina

korisnik (ica) "Analiza" je sve to ukratko i tacno ojasnıo (ila) takod a se ne mucim da pisem, samo da dodam da Turska prilazi sangajskoj 5'orki znaci ima alternativu...

Goran

pre 7 godina

Znači pritisci na opoziciju i pojedine medije je gora stvar od podržavanja daeša, najviše tako što omogućavaju unosnu trgovinu sa njima, otvorene agresije na Siriju, ubistva ruskog vojnika, stotina poginulih u sukobu sa kurdima, geno.... Nisam to znao.

ilija

pre 7 godina

Toliki političari u EU a samo neprijatelje prave. Jel stvarno veruju da će neko drugi da se nosi sa Turcima a njih da ne košta. Da neće možda VB da se umeša..jao... eto kako se pojeftinjuje Bregzit. Kapa dole velikom majstoru, eto šanse, samo Francuzi su tu, a oni vole džigericu.

Cvele

pre 7 godina

Prosta stvar, migranti su krenuli tamo gde su pljackasi odneli njihovo boghastvo. A to sto Srbi idu na zapad idu da rade, to je ista stvar.

Milentije

pre 7 godina

Dešava se u potpunosti ono što sam u par navrata prokomentarisao. Sličnost Erdogana i Miloševića je više nego očita. Istini za volju, Erdogan ima još jedan adut a to je članstvo u NATO. Ukoliko, to ne iskoristi na valjan način da se vrati koliko toliko zapadnom svetu imat će veliki problem. Mada, mislim da on to ne želi i da mu je opcija daljeg islamiziranja puno bliža. Tako da sada već slobodno može da se kaže zbogom Ataturkovoj Turskoj. Tipičan primer samoizolacije zbog želje za apsolutnom vlasti. Ipak je on suviše mali za igrače tipa Putin, Merkelova, i USA administracija. Žao mi naroda, koji verovatno kao i mnogi naši početkom devedesetih nisu bili svesni kuda ih elita vodi. Njima će sigurno biti dobro.

Rusofiliaj bolest najmilija

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.
(Znatizeljan, 24. novembar 2016 13:38)
Ima - Belorusija, Kazahstan, Azerbejdzan, Moldavija, Gruzija, Jermenija,Albanija...itd... Laku noc, dovidjenja!

Tasmanijska djavolica

pre 7 godina

Bravo! Nisu nikad ni trebali biti u pregovorima. Moze li neko uopste da zamisli ovakvu tursku kakva jeste sad u EU? Nebo i zemlja. Zao mi je samo onog dela turskog naroda koji ne podrzava sultana erdogana al sta da se radi, nek se tese, ima jos jedna zemlja ciji gradjani su taoci vlasti.

svasta

pre 7 godina

Blago Turcima - sto ne glasase i za nas! Kad Turci otvore granice bice evropska i zima i prolece i leto - sprema nam se jos jedna velika seoba naroda, sreca nasa sto smo zaostali pa bar niko nece da ostane kod nas...

Vuk

pre 7 godina

Haha, ludilo od komentara.. Ovde ili pise jedno 5,6 ruskih botova , sa svakim drugim komentarom koji ovu vest povezuju sa nama, iako ona veze nema, ili se desava nesto neverovatno : da su neki toliko zastranili u mrznji prema EU da staju na stranu Turske?! Turske, arhineprijatelja , drzave koja nam je uzela samostalnost, drzava nas vekovima kao robove , van tokova evropske istorije, kulturno unazadila toliko da se oporavljamo evo vec 200 godina.. I to ne Ataturkova Turska, nego islamiste Erdogana.

Analiza

pre 7 godina

Zaboravili ste napisati da rezolucija EP nije obavezujuca.
Glasali su,svojevremeno,da se otvore pregovori sa Srbijom,pa nista od toga,jer su konacnu odluku donosili ministri.

Sta Turska propusta?
Nista,sem ucena,skoro svakodnevnih.
Znamo mi,kako ti `pregovori` izgledaju.
Treba naglasiti i da su Turci prosli neokrznuti kroz svetsku finansijsku krizu,cak su i ojacali za razliku od EU.
Vise ih je kostalo obaranje ruskog aviona.
Zasto da srljaju tamo,gde ih,realno,ne zele.
Ni mi ne stojimo mnogo bolje u ocima prosecnog stanovnika EU.
Mozda malo bolje,sanse su nam vece,ali se plasim da ce na kraju izvuci keca iz rukava(Kosovo*) i postaviti uslove za koje znaju da ih ne mozemo i necemo ispuniti.
Dok se to ne desi,ucena za ucenom,dan za danom,sve vise ce nas dovoditi u bezizlaznu situaciju i zavisnost.
Kao sto vojno balansiramo(neutralnost),trebali bi imati spreman i plan B u slucaju da se pregovori prekinu.
Nije EU mesto,gde ce nam sve padati sa neba.
Zasucimo rukave,radimo,podignimo standard,a onda nas bas zabole za EU.
Turci su to shvatili,bojim se da mi nismo!

raspad

pre 7 godina

Nije to kraj za Tursku, to je kraj za EU. Turska ide u prosperitetniju ligu, euroazijsku uniju (Rusija, Kina) a to znači jeftin uvoz razne robe iz Kine, izvoz turske ribe u Rusiju i dolazak brojnih turiska u Tursku. Rusija će snažno rasti a to znači i posla za turske firme u Rusiji. Turska je u boljij poziciji jer je EU ne može prisiljavati na politiku i zakone koji ne odgovaraju Turcima, a EU će bit u sve većim problemima (Amerika i Nato traže više novca, Amerika će bit u političkoj defanzivi a to znači slaniju poziciju Unije, Britanija već izašla (izglasala), napeti odnosi sa konkurencijom, plus jačanje Euroazijske unije i problemi sa Bugarskom, Slovačkom, Mađarskom). Vidi se ko je u težoj poziciji.

Neven

pre 7 godina

I bolje za Tursku lazu ih 30godina,malo dijete je znalo da ih nece primiti.Sad se fino okrenuti Rusiji Kini.Mada nazalost Tursku ceka u najmanju ruku isprovocirani mali gradjanski rat od strane njihovih zapadnih prijatelja.Pa meni je draza Turska od Njemacke Francuske Engleske ja nisam zaboravio da su nas ubijali bombardovali oteli pola drzave.A i bili smo pod turcima500 godina a nesto su kao i sagradili.Vise smo izginuli za vrijeme drugog svjetskog rata po hrvatskim logorima nego za 500 godina turske vladavine.

bbbbbbbbbbbb

pre 7 godina

Pa sigurno, tako i treba. Ko hoce da se uclani u elitni klub mora da ispuni uslove kluba, a ne da trazi da ga prime pod njegovim uslovima. Naravno, to ne znači da neće biti mužen i da mu neće biti valjana neka roba. To je dobro.

NIKOLA

pre 7 godina

EU će se raspasti na svetog nikada.Vi koji to ponavljate ne bi smeli 100 evra da stavite na opkladu.EU se polako zabarakadira, imaju uređene države i tržišta, jake kompanije i banke svuda po svetu,proširenje stavljaju pod tepih,mi i ovi oko nas će im posluže kao tampon zona u igri Trampa i Putina a njima lepo,ko je ušao ušao je,ko nije nek se snalazi kako zna,i dalje će oni da otvaraju poglavlja i ulažu neku kintu ali prijem stop, dokle god Ameri i Rusi ne podele ostatak.Jedino što možemo tako lepo da nastradamo sad od Azilanata, Grci,Bugari i Makedonci ih puštaju 100 posto ali Susjedi i Orban šanse nema jedan da prodje.

leptirica

pre 7 godina

I Turska je kao svi prošla screening i dobila je niz uvjeta. Ima zakone koji nisu u skladu sa onima EU i ne mijenja ih. Zar netko stvarno misli da će EU odustati od svojih uvjeta i reći,pošto toliko dugo čekate,makar niste promijenili ništa ajde primamo vas.

osmiputnik

pre 7 godina

Sada ce verovatno turska da izadje iz nato pakta i da se prikljuci evro-azijskoj uniji, a mozda cak udje i u odkb mada u to nisam siguran

Lavrentije

pre 7 godina

Dragi Turci...još ako Merkelova imenuje nekoga kao što je Viktor Orban za komesara za bezbednost...taj bi mogao da podigne veliki zid ka Turskoj i proglasi suspenziju spašavanja utopljenika u području severo-istočnog Egeja...i šta onda...a da Audi i slični povuku fabrike... da EU ocarini voće i povrće iz Turske...u svakom slučaju mislim da je Erdogan pogrešno trasirao put Turske.... Uostalom njihova stvar...na mene može da se reflektuje jedino u segmentu letovanja...a to i nije toliko strašno.

Poro

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.
(Znatizeljan, 24. novembar 2016 13:38)
Pa zivis ceo zivot u takvoj drzavi. I kao sto vidis i nije neki zivot pa bi mozda mogli da probamo malo drugacije.

Znatizeljan

pre 7 godina

Ja bih da pitam ako mogu, ako smem: ima li života van Evropske unije? Negde sam čuo da se šuška - kao ima nešto, ali to je neprovereno. Molim odgovor od nezavisnih i objektivnih medija iz EU, nikako dakle od propagandističke RT, daleko bilo. Nespokojan sam dok ne dobijem odgovor.

Poro

pre 7 godina

A Turci su se baš nasekirali :-)
(Srbin, 24. novembar 2016 12:32)
Sekularni su zabrinuti. Ektremni muslimani su presrecni. Ode Turska u diktaturu iz 17 veka.

turska nije europa

pre 7 godina

Sasvim logičan ishod, Turska ni u kojem slučaju u bliskoj budućnosti nije mogla postati dio EU. Onaj tko je proputovao središnjim ili istočnijim djelovima zemlje zna o čemu govorim. Turska nije (samo) Istanbul, Antalya, Bursa... Turska je i Konya, Kayseri, Diyarbahir...područja, kojima je europski bog rekao laku noć, bez šanse da im zaželi dobro jutro za minimum stotinjak godina.

Miodrag Jesic

pre 7 godina

Baš me interesuje u kom političkom pravcu će se ubrzo usmeriti Turska, druga po snazi vojna sila NATO saveza ? Da li bi neko mogao da pogodi ? Tužna li je ovakva Evropa, i mi zajedno sa njom !!!

gica

pre 7 godina

čuj, kraj za tursku!
sirota turska, kako će sad bez evropske unije
nema, jedino da se kolektivno samoubiju, ovakav gubitak je nemoguće preboleti

ana sa tri pištolja

pre 7 godina

EU ide u propast. Sad Turska pušta migrante a to znači dugoročni stampedo i kaos. EU će se uskoro raspasti pod teretom tih svih problema. Britanija je oduvijek bila najpametnija zemlja Europe i svijeta. Sve je na vrijeme predvidjela i nije napravila ni jedan krivi korak. Iz EU je uzela maksimum i prije kraja zabave (prije sukoba) napustila zabavu. Tko zna zna.

Goran

pre 7 godina

Znači pritisci na opoziciju i pojedine medije je gora stvar od podržavanja daeša, najviše tako što omogućavaju unosnu trgovinu sa njima, otvorene agresije na Siriju, ubistva ruskog vojnika, stotina poginulih u sukobu sa kurdima, geno.... Nisam to znao.

Mijusko

pre 7 godina

Ne razumem likovanje ljudi u smislu sada ce im se Turci osvetiti i da ih bas briga! Nije bas tako i cinjenica je da Turska svoj ekonomski bum ponajvise duguje trgovini sa EU (npr. fabrike Mercedesa, FIATa, Forda, Renoa... su u Turskoj) i da se njihova roba tretira sa carinama kao da su vec clanica evrozone. Turska dobro zna da bi vracanje price na pocetak ostetilo i jedne i druge ali da se sada jakim recima skupljaju politicki poeni a kad tad doci ce racun na naplatu takve sulude politike...

Mix

pre 7 godina

Ne vidim problem, ionako ih nikada nece pustiti. "Pregovaraju" vec 20 godina. Mi smo u slicnoj situaciji. Trebamo da se integrisemo sto vise ali da li po svaku cenu treba da trazimo ulazak u EU, ne bih rekao. Mozda je najbolje da se ugledamo na Norvesku. EU nam nece resiti probleme, moramo sami da ih resimo.
(alex, 24. novembar 2016 12:56)

Pa da,to bi bilo najbolje.I da pocnemo da vadimo naftu iz Barencovog i Norveskog mora.
Sta sve necu procitati ovde.Norveska,ako neko nije znao ima 95% pravnih regulativa usaglasenih sa EU,inace bi mogla da se slika sa tom svojom naftom i privredom uopste,a porediti SRBIJU sa Norveskom ili Turskom,je blago receno neumesno.

alex

pre 7 godina

Ne vidim problem, ionako ih nikada nece pustiti. "Pregovaraju" vec 20 godina. Mi smo u slicnoj situaciji. Trebamo da se integrisemo sto vise ali da li po svaku cenu treba da trazimo ulazak u EU, ne bih rekao. Mozda je najbolje da se ugledamo na Norvesku. EU nam nece resiti probleme, moramo sami da ih resimo.

Pfc

pre 7 godina

Njih lazu vec 30 godina da ce postati clan.Mozda i duze.Pre ce cak nas primiti.A zna se da je tu problem verske ispovesti jer kada bi njih primili u eu po nekim statistikama svaki treci gradjanin eu bi bio islamske vereispovesti sto vise i nije eu.

mozaks

pre 7 godina

vreme pokazuje da EU odgovara najvise nemackoj ,potom francuzima i naravno enhlezima je bila dok nisu poceli da pristizu azilantini time pokazali da englezi zele samo za sebe dobit a da ne daju nista jer su i sami kolonizatori.turskoj nece biti dobro u nekoj meri ali ce to i EU osetiti jer jako puno njenih gradjana zive u uniji .polako ali sigurno propada EU ,jer je vestacka tvirevina slicna Yugoslaviji.samo je tada beograd hteo da diktira sve a ovde berlin preko brisela.ono sto nemci nisu ratom osvajali to sad rade ekonomski.samo je pitanje do kad ce to da traje.ali da je pocelo da se raspada kao unija to i obi znaju samo je pitanje na koji nacin i koliko ce uspeti jos da izvlace korist iz EU

Pedja

pre 7 godina

pritiske Ankare usmerene ka političkoj opoziciji i nezavisnim medijima.

Pa onda i nama treba da zamrznu pristup i ovde su pritisci ka opoziciji i nenormalna kontrola medija. Inace, propao im je puc (citaj EU nije uspela da skine Erdogana) pa im sada krivo.

Nenad-EU

pre 7 godina

Zamrzli su nešto što je već godinama zamrznuto. To je specijalnost EU... da 10x podgreva pokvareno jelo i presipa iz šupljeg u prazno. Još kad im sad Ameri okrenu leđa a sa Rusima su sami zabrljali...

nema veze

pre 7 godina

Ali zato ekonomske i u svakom drugom smislu velesile kao Gruzija, Srbija, BiH, Makedonija i Albanija i dalje strpljivo cekaju da ih EU raj primi. Stvarno smo u biranom drustvu.

Kobajagi komentator

pre 7 godina

Plasim se da im je ovom blokadom obecan povecani uticaj na balkan, a sultan Erdogan je verovatno sa putinom dogovorio dokle da se siri na balkanu, sve u svemu mi smo obrali bostan, oni se nikad nisu ni nadali za eu, vise im je bitno osmanlijsko carstvo

XXL

pre 7 godina

Eto Vam turci sada ćete biti u "izolaciji" još 53 godine. Nego to "upražnjeno" mesto sledećih 53 godine zasluženo pripada - Srbiji. Samo da poživim ... da podelimo radost ...

ilija

pre 7 godina

Toliki političari u EU a samo neprijatelje prave. Jel stvarno veruju da će neko drugi da se nosi sa Turcima a njih da ne košta. Da neće možda VB da se umeša..jao... eto kako se pojeftinjuje Bregzit. Kapa dole velikom majstoru, eto šanse, samo Francuzi su tu, a oni vole džigericu.

humanista

pre 7 godina

Ajde,pa od,,vajkada,,se znalo da Turska nece uci u EU,a ono ostalo je bilo samo,,zavlacenje,,Turske.Pa vidi se da su gospoda iz EU ,,oberucke,,docekale da glasaju protiv Turaka.

prizrenac

pre 7 godina

Geo-strateski-polozaj cine Tursku veliku,a da ne pricam o economiju,momentalno je takva politika,al politika je nepridvidiva,ona se menja dok si rekao keks.

Cvele

pre 7 godina

Prosta stvar, migranti su krenuli tamo gde su pljackasi odneli njihovo boghastvo. A to sto Srbi idu na zapad idu da rade, to je ista stvar.

boran

pre 7 godina

korisnik (ica) "Analiza" je sve to ukratko i tacno ojasnıo (ila) takod a se ne mucim da pisem, samo da dodam da Turska prilazi sangajskoj 5'orki znaci ima alternativu...

zoran

pre 7 godina

Ako se to izglasa, onda je samo pitanje trenutka kada ce Turci pustiti onih nekoliko miliona Sirijaca koje zadrzavaju kod sebe. Bolje bi nam bilo da krenemo vec sad da podizemo ograde inace smo nagrabusili.