Utorak, 27.09.2016.

16:39

"Hilari bolja u prvoj debati - Pirova pobeda"

Pobeda Hilari Klinton u prvoj debati sa Donaldom Trampom može se smatrati Pirovom pobedom, smatra Milan Krstić s Fakulteta političkih nauka.

Izvor: B92

"Hilari bolja u prvoj debati - Pirova pobeda" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Vel Santic

pre 7 godina

una, čitaj pažljivo, ne moraš mi ti otvarati oči ko je lažljiv a ko ne. imam dovoljno iskustva i u Americi i godinama da sam to za sebe produmam i zaključim. Obama je zapravo pretežno ispunio obećanja koje je davao, u Americi više nema diskriminacije u vezi toga koji pol se može venčavati s kojim polom jer mogu i gejevi (da, vidiš, to je meni bitno!), studenti koji su ne svojom krivicom zapali u dugove su za vremena Obame pušteni bar na miru (i to mi je važno!), socijalne ispomoći su za vremena Obame proradile da pomognu najugroženijim ljudima u Americi u koje spadaju i imigranti (dakle, opet uklj. mene, i to mi je važno) itd...itd... stoga, Obama uglavnom nije lagao da će pomoći ugroženim i diskriminisanim ljudima u Americi gde sam i bio, a to što je spoljna politika klizaviji teren, to mi je manje važno jer sam jedan obični čovek koji se bori za svoj život, ne mogu ja uvek i stalno da isteravam svetsku nazovi pravdu, mada radim i to kad mogu. kad se Amerika bila spremila da napadne Siriju 2013e zbog upotrebe navodno hemijskog oružja od strane Assada prema opozicionarima, ja i ostali levičari Amerike smo se udružili snažno da SPREČIMO uvlačenje Amerike u još jedan nepotreban rat, i, guess what, USPELI SMO DA TAJ NAPAD NA SIRIJU TJ. ASSADA SPREČIMO, jer nas je Obama poslušao kao što je i trebao svoju glasačku bazu. konačno, nije Obama ni Obamina stranka priznala Kosovo otcepljeno od Srbije, već administracija georgea w. bush-a iz iste partije iz koje je i trump, ne Obama!

ffws

pre 7 godina

"Samo dve zamerke na tvoj komentar. Nije bio slučajni uzorak, već su telefonom nazvali one koji su im ( CNN-u) pre debate najavili da će gledati debatu. Sam CNN je priznao da je u uzorku bilo dvostruko više demokrata ( 41%) od republikanaca ( 26&). Pročitaj članak na The Guardian-u. A što se tiče tržišta, isto to tržište je pre referenduma u Velikoj Britaniji bilo optimistično smatrajući da će glasovi za opstanak u EU preovladati.
(radoznao, 27. septembar 2016 19:16)"

Erm, 41 prema 26 je pre 1.5 nego 2 puta vise (tacnije 1.57). Naveo sam i druge izvore.

Ako cemo o apelu na tradiciju, nijedan kandidat koji je bio toliko pozadi u avgustu (kada se 95% vec odlucilo za koga ce da glasa po istrazivanjima) kao sto je Tramp bio nije pobedio na kraju. Ankete bi se suzile, ali niko se nije vratio iz tog deficita. Takodje, ja sam pricao u kontekstu oko toga ko je dobio debatu, a ne ko ce na kraju da pobedi na izborima oko kladionica i finansijskog trzista.

Filip

pre 7 godina

(Slava, 27. septembar 2016 17:17)

CNN-ova anketa je jedina metodoloski ispravna. Ali zasto uopce gledas ankete o debati? Pogledaj debatu, traje sat i po. U debati je Trump bio nepripremljen i defanzivan, u nekim dijelovima i izgubljen. Ne trebaju ti ankete da to uocis u debati.

ffws

pre 7 godina

"Da, CNN anketirao 'verovatne' glasace, od kojih se 41% identifikovalo sa Demorkatskom strankom, a 26% sa Republikanskom. Hmmmmm, nesto mi kaze da je to izuzetno verodostojna anketa. Probaj ponovo
(Sasa, 27. septembar 2016 19:32)"

Sigurno je da je ta anketa verodostojnija od onlajn anketa ciju sam verodojnost raksrinkao. Tramp je na toj anketi dobio 27% iako se 26% identifikovalo sa Republikanskom strankom, znaci dobio je 1 poen. Hilari dobila 62, 41 se indentifikovalo sa Demokratskom strankom, 21 poen. Opala, je l' to dovoljno dobro ili ti se mora objasniti jos nesto?

Naveo sam i druge izvore, oni koji su stavili novac tamo gde su im usta...

Prpleter

pre 7 godina

Hilari će da pobjedi jer će se mediji pobrinuti za takav rezultat. Mediji rade za establišment a narod je povodljiv i mediji gaxlako uvjere u što žele.

ffws

pre 7 godina

http://www.dailydot.com/layer8/trump-clinton-debate-online-polls-4chan-the-donald/

"4chan, the notorious message board, has a long history of botting online competitions. In 2009, users flooded the Time 100 poll to ensure that the site’s founder, Christopher “moot” Poole, made the cut. In 2012, the pranksters employed Java scripts to vote for North Korean leader Kim Jong-un in Time’s annual Person of the Year poll and followed suit the next year with Miley Cyrus and Edward Snowden. 4chan also ensured a school for the deaf won a Taylor Swift concert. Likewise, a Twitter prankster helped send Pitbull to Kodiak, Alaska, as part of an online challenge by Walmart in 2012."

Ali, ali, ali onlajn ankete su merodavne!!!!

bata

pre 7 godina

Srpska javnost je napokon dobila kvalitetnog spoljnopolitickog komentatora, buduci da to mesto istinsko stoji upraznjeno jos od kad nas je napustio prof. Predrag Simic.

Sasa

pre 7 godina

(ffws, 27. septembar 2016 18:52)

Da, CNN anketirao 'verovatne' glasace, od kojih se 41% identifikovalo sa Demorkatskom strankom, a 26% sa Republikanskom. Hmmmmm, nesto mi kaze da je to izuzetno verodostojna anketa. Probaj ponovo

Zoki

pre 7 godina

Slažem se sa Krstićem, Tramp je propustio neke odlične prilike da poentira. Dozvolio je Hilari da priča gluposti o rešavanju problema nacionalne ekonomije oporezivanjem bogatih i solarnim panelima. Nisam siguran koliko je gledalaca shvatilo da niko normalan neće da plaća korporativne takse od preko 30%, kada može da ostvaruje prihode tamo gde je taj porez 10-15% i onda uvozi proizvode i usluge u SAD bez plaćanja carine. Popustio je da pomene da se rekordni broj Amerikanaca radi poreza odriče američkog državljanstva. Upetljao se u priču oko Obaminog rodnog lista, a da nije direktno prozvao Hilari da je ona počela tu priču dok se borila da postane demokratski kandidat. Nije isto kada se kaže da je to došlo iz njenog izbornog štaba i kada se kaže da je ona to uradila. Propustio je da pomene da za razliku od njega, bračni par Klinton zarađuje tako što putuje po svetu i naplaćuje svoje govore. Da li ti govori zaiste vrede toliko ili se od njih očekuje da lobiraju? Libiju je samo mlako pomenuo. Videćemo šta će biti na sledećoj debati, možda je shvatio da ipak treba da se pripremi.

una

pre 7 godina

Vel Santic, Hillary je dokazana lazljivica, i reci ce bilo sta ne bi li sakupila jos koji glas. Ne zamajavajte se. I Obama je svasta obecavao u kampanji, pa pogledajte sta je od toga ispunio.

radoznao

pre 7 godina

@ffws

Samo dve zamerke na tvoj komentar. Nije bio slučajni uzorak, već su telefonom nazvali one koji su im ( CNN-u) pre debate najavili da će gledati debatu. Sam CNN je priznao da je u uzorku bilo dvostruko više demokrata ( 41%) od republikanaca ( 26&). Pročitaj članak na The Guardian-u. A što se tiče tržišta, isto to tržište je pre referenduma u Velikoj Britaniji bilo optimistično smatrajući da će glasovi za opstanak u EU preovladati.

ffws

pre 7 godina

"Osim ankete CNN-a koja favorizuje gospodju Klinton,pogledajte ankete najpoznatijih medija SAD-a.
Time (59% : 41%), CNBC (61% : 39%), Variety (55% : 45%) The Hill (59% 36%).Razlike nisu male u korist Trampa.
(Slava, 27. septembar 2016 17:17)"

Mesas metodologije anketa. CNN anketa obuhvata intervjue preko telefona onih koji su registrovani glasaci, dok su te ostale ankete nesto sasvim drugo, takodje, Variety i The Hill nisu neki od "najpoznatijih medija" u SAD. Variety je magazin o filmskoj industriji, The Hill novine osnovane 1994...

Takodje, te onlajn ankete mozes da okacis macku o rep. Veoma je lako manipulisati njima.

U 2009. godini 4chan je manipulisao listom 100 najuticajnijih ljudi Tajma da kaze "Marblecake also the game"... U pitanju su bili milioni glasova (moot, prva licnost, dobio skoro 13 miliona glasova). To im nije bio ni prvi ni poslednji put da manipulisu rezultatima.

Elem, oni koji veruju da ce Hilari da pobedi su stavili i novac u svoje verovanje (betfair i ostale kladionice), tako da su njeni izgledi od 63% pre debate dostigli 69% posle debate.

Vrednost americkog dolara u odnosu na meksicki pezos je takodje pala drasticno, nesto sto se takodje asocira sa Trampom.

Amerikanci imaju razne idiome na ovu temu: "Money talks" i "Put your money where your mouth is."

Takodje, videcemo uostalom i u anketama u prvoj nedelji posle debate oko toga ko je pobedio. Sasvim je sigurno da to nece biti Tramp.

ffws

pre 7 godina

"Svaka čast Slava, na komentaru. CNN je jedini koji tvrdi da je Hilari pobednik ove debate. Upravo sam čitao rezultate koje navodiš.
(Sova, 27. septembar 2016 17:31)"

Dzaba ti sto si procitao rezultate, kada ne znas metodologiju iza njih i ne znas da ih interpretiras. Vec sam odgovorio Slavi, onlajn ankete nisu merodovan pokazatelj, jer mogu lako da se manipulisu (ciscenje "kolacica", menjanje IP adresa, probao sam i uspeo sam da glasam vise puta na ovoj Tajm anketi, toliko o tome).

CNN je imao mali uzorak, ali to su bili sve registrovani glasaci i sto je najvaznije, bio je slucajan uzorak PREKO TELEFONA, ne interneta. Ko zna ko glasa na internetu, evo ja sam glasao preko interneta, i pogodi sta, nisam registrovani glasac u Americi.

Oni koji veruju da ce Hilari pobediti su stavili brdo novca na nju posle prvih pola sata i posle debate. Vrednost pezosa je skocila... Trziste ne laze.

Niti je CNN jedini koji tvrdi da je Hilari pobedila, Public Policy Polling, fokus grupa neodlucnih glasaca u Filadelfiji, BetFair (kladionica), PredictIt, a videcemo i ankete posle debate...

Slava

pre 7 godina

Odakle gospodinu Krsticu ovakav zakljucak?Verovatno sto ovaj bivsi komunisticki fakultet za obrazovanje visokih kadrova u SFRJ na kom radi doticni gospodin koristi neka sredstva globalista kojima pripada i H.Klinton.Osim ankete CNN-a koja favorizuje gospodju Klinton,pogledajte ankete najpoznatijih medija SAD-a.
Time (59% : 41%), CNBC (61% : 39%), Variety (55% : 45%) The Hill (59% 36%).Razlike nisu male u korist Trampa.

poz

pre 7 godina

Glede prozivke Hilari oko Trampovog dugovanja za porez i slabog uspeha njegove kompanije, kako prikriva to
Tramp je sam rekao da je on čovek koji rizikuje u biznisu, dobija i gubi, ako i duguje sta platice, kriza je svugde.
Evo ja mu želim da mu Bog da da zaradi i plati šta ima i pokaže Klintonovoj šta je tražila.

Ab

pre 7 godina

Ma da, evo ovde svi samo sto se ne rastrce da se bave Srbijom. Dajte, ljudi, smirite se. Niko i ne zna de ste.
A Hilary je razbila, svidjalo vam se to ili ne. Trumpa su republ komentatori proglasili "incoherent." Malo li je.

žorž

pre 7 godina

Dragi gospodine Krstić, to što Tramp nije prikazao poreske podatke je veoma bitno. On to zakonski ne mora da učini ali su do sad svi kandidati za predsednika u istoriji Amerike (od kad postoji ovakav poreski sistem u USA) predavali svoje poreske izveštaje, svi osim Trampa. Njegovo opravdanje da je pod kontrolom IRS (poreska služba) pa zato ne može da preda podatke je opovrgnuto od same IRS izjavom da iako je pod kontrolom on slobodno može objaviti podatke. Očigledno je da nešto krije jer se iz te prijave može saznati mnogo toga.
On će dobiti svoje tvrdokorne republikanske glasove, Klintonka svoje tvrdokorne demokratske ali oni bi te glasove dobili i da su umesto njih kandidati dve šimpanze.
Ovo je bila borba za neodlučne glasače i Tramp im nije pružio ama baš ništa novo i od grlatog, odlučnog i oštrog Trampa u ovoj debati nije bilo ni senke. Još on nije dorastao da se suprotstavi političkoj ajkuli kakva je Klintonka.

Slava

pre 7 godina

Odakle gospodinu Krsticu ovakav zakljucak?Verovatno sto ovaj bivsi komunisticki fakultet za obrazovanje visokih kadrova u SFRJ na kom radi doticni gospodin koristi neka sredstva globalista kojima pripada i H.Klinton.Osim ankete CNN-a koja favorizuje gospodju Klinton,pogledajte ankete najpoznatijih medija SAD-a.
Time (59% : 41%), CNBC (61% : 39%), Variety (55% : 45%) The Hill (59% 36%).Razlike nisu male u korist Trampa.

poz

pre 7 godina

Glede prozivke Hilari oko Trampovog dugovanja za porez i slabog uspeha njegove kompanije, kako prikriva to
Tramp je sam rekao da je on čovek koji rizikuje u biznisu, dobija i gubi, ako i duguje sta platice, kriza je svugde.
Evo ja mu želim da mu Bog da da zaradi i plati šta ima i pokaže Klintonovoj šta je tražila.

žorž

pre 7 godina

Dragi gospodine Krstić, to što Tramp nije prikazao poreske podatke je veoma bitno. On to zakonski ne mora da učini ali su do sad svi kandidati za predsednika u istoriji Amerike (od kad postoji ovakav poreski sistem u USA) predavali svoje poreske izveštaje, svi osim Trampa. Njegovo opravdanje da je pod kontrolom IRS (poreska služba) pa zato ne može da preda podatke je opovrgnuto od same IRS izjavom da iako je pod kontrolom on slobodno može objaviti podatke. Očigledno je da nešto krije jer se iz te prijave može saznati mnogo toga.
On će dobiti svoje tvrdokorne republikanske glasove, Klintonka svoje tvrdokorne demokratske ali oni bi te glasove dobili i da su umesto njih kandidati dve šimpanze.
Ovo je bila borba za neodlučne glasače i Tramp im nije pružio ama baš ništa novo i od grlatog, odlučnog i oštrog Trampa u ovoj debati nije bilo ni senke. Još on nije dorastao da se suprotstavi političkoj ajkuli kakva je Klintonka.

Ab

pre 7 godina

Ma da, evo ovde svi samo sto se ne rastrce da se bave Srbijom. Dajte, ljudi, smirite se. Niko i ne zna de ste.
A Hilary je razbila, svidjalo vam se to ili ne. Trumpa su republ komentatori proglasili "incoherent." Malo li je.

radoznao

pre 7 godina

@ffws

Samo dve zamerke na tvoj komentar. Nije bio slučajni uzorak, već su telefonom nazvali one koji su im ( CNN-u) pre debate najavili da će gledati debatu. Sam CNN je priznao da je u uzorku bilo dvostruko više demokrata ( 41%) od republikanaca ( 26&). Pročitaj članak na The Guardian-u. A što se tiče tržišta, isto to tržište je pre referenduma u Velikoj Britaniji bilo optimistično smatrajući da će glasovi za opstanak u EU preovladati.

Zoki

pre 7 godina

Slažem se sa Krstićem, Tramp je propustio neke odlične prilike da poentira. Dozvolio je Hilari da priča gluposti o rešavanju problema nacionalne ekonomije oporezivanjem bogatih i solarnim panelima. Nisam siguran koliko je gledalaca shvatilo da niko normalan neće da plaća korporativne takse od preko 30%, kada može da ostvaruje prihode tamo gde je taj porez 10-15% i onda uvozi proizvode i usluge u SAD bez plaćanja carine. Popustio je da pomene da se rekordni broj Amerikanaca radi poreza odriče američkog državljanstva. Upetljao se u priču oko Obaminog rodnog lista, a da nije direktno prozvao Hilari da je ona počela tu priču dok se borila da postane demokratski kandidat. Nije isto kada se kaže da je to došlo iz njenog izbornog štaba i kada se kaže da je ona to uradila. Propustio je da pomene da za razliku od njega, bračni par Klinton zarađuje tako što putuje po svetu i naplaćuje svoje govore. Da li ti govori zaiste vrede toliko ili se od njih očekuje da lobiraju? Libiju je samo mlako pomenuo. Videćemo šta će biti na sledećoj debati, možda je shvatio da ipak treba da se pripremi.

Sasa

pre 7 godina

(ffws, 27. septembar 2016 18:52)

Da, CNN anketirao 'verovatne' glasace, od kojih se 41% identifikovalo sa Demorkatskom strankom, a 26% sa Republikanskom. Hmmmmm, nesto mi kaze da je to izuzetno verodostojna anketa. Probaj ponovo

ffws

pre 7 godina

"Osim ankete CNN-a koja favorizuje gospodju Klinton,pogledajte ankete najpoznatijih medija SAD-a.
Time (59% : 41%), CNBC (61% : 39%), Variety (55% : 45%) The Hill (59% 36%).Razlike nisu male u korist Trampa.
(Slava, 27. septembar 2016 17:17)"

Mesas metodologije anketa. CNN anketa obuhvata intervjue preko telefona onih koji su registrovani glasaci, dok su te ostale ankete nesto sasvim drugo, takodje, Variety i The Hill nisu neki od "najpoznatijih medija" u SAD. Variety je magazin o filmskoj industriji, The Hill novine osnovane 1994...

Takodje, te onlajn ankete mozes da okacis macku o rep. Veoma je lako manipulisati njima.

U 2009. godini 4chan je manipulisao listom 100 najuticajnijih ljudi Tajma da kaze "Marblecake also the game"... U pitanju su bili milioni glasova (moot, prva licnost, dobio skoro 13 miliona glasova). To im nije bio ni prvi ni poslednji put da manipulisu rezultatima.

Elem, oni koji veruju da ce Hilari da pobedi su stavili i novac u svoje verovanje (betfair i ostale kladionice), tako da su njeni izgledi od 63% pre debate dostigli 69% posle debate.

Vrednost americkog dolara u odnosu na meksicki pezos je takodje pala drasticno, nesto sto se takodje asocira sa Trampom.

Amerikanci imaju razne idiome na ovu temu: "Money talks" i "Put your money where your mouth is."

Takodje, videcemo uostalom i u anketama u prvoj nedelji posle debate oko toga ko je pobedio. Sasvim je sigurno da to nece biti Tramp.

ffws

pre 7 godina

"Svaka čast Slava, na komentaru. CNN je jedini koji tvrdi da je Hilari pobednik ove debate. Upravo sam čitao rezultate koje navodiš.
(Sova, 27. septembar 2016 17:31)"

Dzaba ti sto si procitao rezultate, kada ne znas metodologiju iza njih i ne znas da ih interpretiras. Vec sam odgovorio Slavi, onlajn ankete nisu merodovan pokazatelj, jer mogu lako da se manipulisu (ciscenje "kolacica", menjanje IP adresa, probao sam i uspeo sam da glasam vise puta na ovoj Tajm anketi, toliko o tome).

CNN je imao mali uzorak, ali to su bili sve registrovani glasaci i sto je najvaznije, bio je slucajan uzorak PREKO TELEFONA, ne interneta. Ko zna ko glasa na internetu, evo ja sam glasao preko interneta, i pogodi sta, nisam registrovani glasac u Americi.

Oni koji veruju da ce Hilari pobediti su stavili brdo novca na nju posle prvih pola sata i posle debate. Vrednost pezosa je skocila... Trziste ne laze.

Niti je CNN jedini koji tvrdi da je Hilari pobedila, Public Policy Polling, fokus grupa neodlucnih glasaca u Filadelfiji, BetFair (kladionica), PredictIt, a videcemo i ankete posle debate...

bata

pre 7 godina

Srpska javnost je napokon dobila kvalitetnog spoljnopolitickog komentatora, buduci da to mesto istinsko stoji upraznjeno jos od kad nas je napustio prof. Predrag Simic.

ffws

pre 7 godina

http://www.dailydot.com/layer8/trump-clinton-debate-online-polls-4chan-the-donald/

"4chan, the notorious message board, has a long history of botting online competitions. In 2009, users flooded the Time 100 poll to ensure that the site’s founder, Christopher “moot” Poole, made the cut. In 2012, the pranksters employed Java scripts to vote for North Korean leader Kim Jong-un in Time’s annual Person of the Year poll and followed suit the next year with Miley Cyrus and Edward Snowden. 4chan also ensured a school for the deaf won a Taylor Swift concert. Likewise, a Twitter prankster helped send Pitbull to Kodiak, Alaska, as part of an online challenge by Walmart in 2012."

Ali, ali, ali onlajn ankete su merodavne!!!!

una

pre 7 godina

Vel Santic, Hillary je dokazana lazljivica, i reci ce bilo sta ne bi li sakupila jos koji glas. Ne zamajavajte se. I Obama je svasta obecavao u kampanji, pa pogledajte sta je od toga ispunio.

Filip

pre 7 godina

(Slava, 27. septembar 2016 17:17)

CNN-ova anketa je jedina metodoloski ispravna. Ali zasto uopce gledas ankete o debati? Pogledaj debatu, traje sat i po. U debati je Trump bio nepripremljen i defanzivan, u nekim dijelovima i izgubljen. Ne trebaju ti ankete da to uocis u debati.

Vel Santic

pre 7 godina

una, čitaj pažljivo, ne moraš mi ti otvarati oči ko je lažljiv a ko ne. imam dovoljno iskustva i u Americi i godinama da sam to za sebe produmam i zaključim. Obama je zapravo pretežno ispunio obećanja koje je davao, u Americi više nema diskriminacije u vezi toga koji pol se može venčavati s kojim polom jer mogu i gejevi (da, vidiš, to je meni bitno!), studenti koji su ne svojom krivicom zapali u dugove su za vremena Obame pušteni bar na miru (i to mi je važno!), socijalne ispomoći su za vremena Obame proradile da pomognu najugroženijim ljudima u Americi u koje spadaju i imigranti (dakle, opet uklj. mene, i to mi je važno) itd...itd... stoga, Obama uglavnom nije lagao da će pomoći ugroženim i diskriminisanim ljudima u Americi gde sam i bio, a to što je spoljna politika klizaviji teren, to mi je manje važno jer sam jedan obični čovek koji se bori za svoj život, ne mogu ja uvek i stalno da isteravam svetsku nazovi pravdu, mada radim i to kad mogu. kad se Amerika bila spremila da napadne Siriju 2013e zbog upotrebe navodno hemijskog oružja od strane Assada prema opozicionarima, ja i ostali levičari Amerike smo se udružili snažno da SPREČIMO uvlačenje Amerike u još jedan nepotreban rat, i, guess what, USPELI SMO DA TAJ NAPAD NA SIRIJU TJ. ASSADA SPREČIMO, jer nas je Obama poslušao kao što je i trebao svoju glasačku bazu. konačno, nije Obama ni Obamina stranka priznala Kosovo otcepljeno od Srbije, već administracija georgea w. bush-a iz iste partije iz koje je i trump, ne Obama!

Prpleter

pre 7 godina

Hilari će da pobjedi jer će se mediji pobrinuti za takav rezultat. Mediji rade za establišment a narod je povodljiv i mediji gaxlako uvjere u što žele.

ffws

pre 7 godina

"Da, CNN anketirao 'verovatne' glasace, od kojih se 41% identifikovalo sa Demorkatskom strankom, a 26% sa Republikanskom. Hmmmmm, nesto mi kaze da je to izuzetno verodostojna anketa. Probaj ponovo
(Sasa, 27. septembar 2016 19:32)"

Sigurno je da je ta anketa verodostojnija od onlajn anketa ciju sam verodojnost raksrinkao. Tramp je na toj anketi dobio 27% iako se 26% identifikovalo sa Republikanskom strankom, znaci dobio je 1 poen. Hilari dobila 62, 41 se indentifikovalo sa Demokratskom strankom, 21 poen. Opala, je l' to dovoljno dobro ili ti se mora objasniti jos nesto?

Naveo sam i druge izvore, oni koji su stavili novac tamo gde su im usta...

ffws

pre 7 godina

"Samo dve zamerke na tvoj komentar. Nije bio slučajni uzorak, već su telefonom nazvali one koji su im ( CNN-u) pre debate najavili da će gledati debatu. Sam CNN je priznao da je u uzorku bilo dvostruko više demokrata ( 41%) od republikanaca ( 26&). Pročitaj članak na The Guardian-u. A što se tiče tržišta, isto to tržište je pre referenduma u Velikoj Britaniji bilo optimistično smatrajući da će glasovi za opstanak u EU preovladati.
(radoznao, 27. septembar 2016 19:16)"

Erm, 41 prema 26 je pre 1.5 nego 2 puta vise (tacnije 1.57). Naveo sam i druge izvore.

Ako cemo o apelu na tradiciju, nijedan kandidat koji je bio toliko pozadi u avgustu (kada se 95% vec odlucilo za koga ce da glasa po istrazivanjima) kao sto je Tramp bio nije pobedio na kraju. Ankete bi se suzile, ali niko se nije vratio iz tog deficita. Takodje, ja sam pricao u kontekstu oko toga ko je dobio debatu, a ne ko ce na kraju da pobedi na izborima oko kladionica i finansijskog trzista.

Ab

pre 7 godina

Ma da, evo ovde svi samo sto se ne rastrce da se bave Srbijom. Dajte, ljudi, smirite se. Niko i ne zna de ste.
A Hilary je razbila, svidjalo vam se to ili ne. Trumpa su republ komentatori proglasili "incoherent." Malo li je.

Slava

pre 7 godina

Odakle gospodinu Krsticu ovakav zakljucak?Verovatno sto ovaj bivsi komunisticki fakultet za obrazovanje visokih kadrova u SFRJ na kom radi doticni gospodin koristi neka sredstva globalista kojima pripada i H.Klinton.Osim ankete CNN-a koja favorizuje gospodju Klinton,pogledajte ankete najpoznatijih medija SAD-a.
Time (59% : 41%), CNBC (61% : 39%), Variety (55% : 45%) The Hill (59% 36%).Razlike nisu male u korist Trampa.

žorž

pre 7 godina

Dragi gospodine Krstić, to što Tramp nije prikazao poreske podatke je veoma bitno. On to zakonski ne mora da učini ali su do sad svi kandidati za predsednika u istoriji Amerike (od kad postoji ovakav poreski sistem u USA) predavali svoje poreske izveštaje, svi osim Trampa. Njegovo opravdanje da je pod kontrolom IRS (poreska služba) pa zato ne može da preda podatke je opovrgnuto od same IRS izjavom da iako je pod kontrolom on slobodno može objaviti podatke. Očigledno je da nešto krije jer se iz te prijave može saznati mnogo toga.
On će dobiti svoje tvrdokorne republikanske glasove, Klintonka svoje tvrdokorne demokratske ali oni bi te glasove dobili i da su umesto njih kandidati dve šimpanze.
Ovo je bila borba za neodlučne glasače i Tramp im nije pružio ama baš ništa novo i od grlatog, odlučnog i oštrog Trampa u ovoj debati nije bilo ni senke. Još on nije dorastao da se suprotstavi političkoj ajkuli kakva je Klintonka.

poz

pre 7 godina

Glede prozivke Hilari oko Trampovog dugovanja za porez i slabog uspeha njegove kompanije, kako prikriva to
Tramp je sam rekao da je on čovek koji rizikuje u biznisu, dobija i gubi, ako i duguje sta platice, kriza je svugde.
Evo ja mu želim da mu Bog da da zaradi i plati šta ima i pokaže Klintonovoj šta je tražila.

ffws

pre 7 godina

"Svaka čast Slava, na komentaru. CNN je jedini koji tvrdi da je Hilari pobednik ove debate. Upravo sam čitao rezultate koje navodiš.
(Sova, 27. septembar 2016 17:31)"

Dzaba ti sto si procitao rezultate, kada ne znas metodologiju iza njih i ne znas da ih interpretiras. Vec sam odgovorio Slavi, onlajn ankete nisu merodovan pokazatelj, jer mogu lako da se manipulisu (ciscenje "kolacica", menjanje IP adresa, probao sam i uspeo sam da glasam vise puta na ovoj Tajm anketi, toliko o tome).

CNN je imao mali uzorak, ali to su bili sve registrovani glasaci i sto je najvaznije, bio je slucajan uzorak PREKO TELEFONA, ne interneta. Ko zna ko glasa na internetu, evo ja sam glasao preko interneta, i pogodi sta, nisam registrovani glasac u Americi.

Oni koji veruju da ce Hilari pobediti su stavili brdo novca na nju posle prvih pola sata i posle debate. Vrednost pezosa je skocila... Trziste ne laze.

Niti je CNN jedini koji tvrdi da je Hilari pobedila, Public Policy Polling, fokus grupa neodlucnih glasaca u Filadelfiji, BetFair (kladionica), PredictIt, a videcemo i ankete posle debate...

ffws

pre 7 godina

"Osim ankete CNN-a koja favorizuje gospodju Klinton,pogledajte ankete najpoznatijih medija SAD-a.
Time (59% : 41%), CNBC (61% : 39%), Variety (55% : 45%) The Hill (59% 36%).Razlike nisu male u korist Trampa.
(Slava, 27. septembar 2016 17:17)"

Mesas metodologije anketa. CNN anketa obuhvata intervjue preko telefona onih koji su registrovani glasaci, dok su te ostale ankete nesto sasvim drugo, takodje, Variety i The Hill nisu neki od "najpoznatijih medija" u SAD. Variety je magazin o filmskoj industriji, The Hill novine osnovane 1994...

Takodje, te onlajn ankete mozes da okacis macku o rep. Veoma je lako manipulisati njima.

U 2009. godini 4chan je manipulisao listom 100 najuticajnijih ljudi Tajma da kaze "Marblecake also the game"... U pitanju su bili milioni glasova (moot, prva licnost, dobio skoro 13 miliona glasova). To im nije bio ni prvi ni poslednji put da manipulisu rezultatima.

Elem, oni koji veruju da ce Hilari da pobedi su stavili i novac u svoje verovanje (betfair i ostale kladionice), tako da su njeni izgledi od 63% pre debate dostigli 69% posle debate.

Vrednost americkog dolara u odnosu na meksicki pezos je takodje pala drasticno, nesto sto se takodje asocira sa Trampom.

Amerikanci imaju razne idiome na ovu temu: "Money talks" i "Put your money where your mouth is."

Takodje, videcemo uostalom i u anketama u prvoj nedelji posle debate oko toga ko je pobedio. Sasvim je sigurno da to nece biti Tramp.

bata

pre 7 godina

Srpska javnost je napokon dobila kvalitetnog spoljnopolitickog komentatora, buduci da to mesto istinsko stoji upraznjeno jos od kad nas je napustio prof. Predrag Simic.

Zoki

pre 7 godina

Slažem se sa Krstićem, Tramp je propustio neke odlične prilike da poentira. Dozvolio je Hilari da priča gluposti o rešavanju problema nacionalne ekonomije oporezivanjem bogatih i solarnim panelima. Nisam siguran koliko je gledalaca shvatilo da niko normalan neće da plaća korporativne takse od preko 30%, kada može da ostvaruje prihode tamo gde je taj porez 10-15% i onda uvozi proizvode i usluge u SAD bez plaćanja carine. Popustio je da pomene da se rekordni broj Amerikanaca radi poreza odriče američkog državljanstva. Upetljao se u priču oko Obaminog rodnog lista, a da nije direktno prozvao Hilari da je ona počela tu priču dok se borila da postane demokratski kandidat. Nije isto kada se kaže da je to došlo iz njenog izbornog štaba i kada se kaže da je ona to uradila. Propustio je da pomene da za razliku od njega, bračni par Klinton zarađuje tako što putuje po svetu i naplaćuje svoje govore. Da li ti govori zaiste vrede toliko ili se od njih očekuje da lobiraju? Libiju je samo mlako pomenuo. Videćemo šta će biti na sledećoj debati, možda je shvatio da ipak treba da se pripremi.

una

pre 7 godina

Vel Santic, Hillary je dokazana lazljivica, i reci ce bilo sta ne bi li sakupila jos koji glas. Ne zamajavajte se. I Obama je svasta obecavao u kampanji, pa pogledajte sta je od toga ispunio.

Sasa

pre 7 godina

(ffws, 27. septembar 2016 18:52)

Da, CNN anketirao 'verovatne' glasace, od kojih se 41% identifikovalo sa Demorkatskom strankom, a 26% sa Republikanskom. Hmmmmm, nesto mi kaze da je to izuzetno verodostojna anketa. Probaj ponovo

Vel Santic

pre 7 godina

una, čitaj pažljivo, ne moraš mi ti otvarati oči ko je lažljiv a ko ne. imam dovoljno iskustva i u Americi i godinama da sam to za sebe produmam i zaključim. Obama je zapravo pretežno ispunio obećanja koje je davao, u Americi više nema diskriminacije u vezi toga koji pol se može venčavati s kojim polom jer mogu i gejevi (da, vidiš, to je meni bitno!), studenti koji su ne svojom krivicom zapali u dugove su za vremena Obame pušteni bar na miru (i to mi je važno!), socijalne ispomoći su za vremena Obame proradile da pomognu najugroženijim ljudima u Americi u koje spadaju i imigranti (dakle, opet uklj. mene, i to mi je važno) itd...itd... stoga, Obama uglavnom nije lagao da će pomoći ugroženim i diskriminisanim ljudima u Americi gde sam i bio, a to što je spoljna politika klizaviji teren, to mi je manje važno jer sam jedan obični čovek koji se bori za svoj život, ne mogu ja uvek i stalno da isteravam svetsku nazovi pravdu, mada radim i to kad mogu. kad se Amerika bila spremila da napadne Siriju 2013e zbog upotrebe navodno hemijskog oružja od strane Assada prema opozicionarima, ja i ostali levičari Amerike smo se udružili snažno da SPREČIMO uvlačenje Amerike u još jedan nepotreban rat, i, guess what, USPELI SMO DA TAJ NAPAD NA SIRIJU TJ. ASSADA SPREČIMO, jer nas je Obama poslušao kao što je i trebao svoju glasačku bazu. konačno, nije Obama ni Obamina stranka priznala Kosovo otcepljeno od Srbije, već administracija georgea w. bush-a iz iste partije iz koje je i trump, ne Obama!

ffws

pre 7 godina

"Da, CNN anketirao 'verovatne' glasace, od kojih se 41% identifikovalo sa Demorkatskom strankom, a 26% sa Republikanskom. Hmmmmm, nesto mi kaze da je to izuzetno verodostojna anketa. Probaj ponovo
(Sasa, 27. septembar 2016 19:32)"

Sigurno je da je ta anketa verodostojnija od onlajn anketa ciju sam verodojnost raksrinkao. Tramp je na toj anketi dobio 27% iako se 26% identifikovalo sa Republikanskom strankom, znaci dobio je 1 poen. Hilari dobila 62, 41 se indentifikovalo sa Demokratskom strankom, 21 poen. Opala, je l' to dovoljno dobro ili ti se mora objasniti jos nesto?

Naveo sam i druge izvore, oni koji su stavili novac tamo gde su im usta...

Prpleter

pre 7 godina

Hilari će da pobjedi jer će se mediji pobrinuti za takav rezultat. Mediji rade za establišment a narod je povodljiv i mediji gaxlako uvjere u što žele.

ffws

pre 7 godina

http://www.dailydot.com/layer8/trump-clinton-debate-online-polls-4chan-the-donald/

"4chan, the notorious message board, has a long history of botting online competitions. In 2009, users flooded the Time 100 poll to ensure that the site’s founder, Christopher “moot” Poole, made the cut. In 2012, the pranksters employed Java scripts to vote for North Korean leader Kim Jong-un in Time’s annual Person of the Year poll and followed suit the next year with Miley Cyrus and Edward Snowden. 4chan also ensured a school for the deaf won a Taylor Swift concert. Likewise, a Twitter prankster helped send Pitbull to Kodiak, Alaska, as part of an online challenge by Walmart in 2012."

Ali, ali, ali onlajn ankete su merodavne!!!!

Filip

pre 7 godina

(Slava, 27. septembar 2016 17:17)

CNN-ova anketa je jedina metodoloski ispravna. Ali zasto uopce gledas ankete o debati? Pogledaj debatu, traje sat i po. U debati je Trump bio nepripremljen i defanzivan, u nekim dijelovima i izgubljen. Ne trebaju ti ankete da to uocis u debati.

radoznao

pre 7 godina

@ffws

Samo dve zamerke na tvoj komentar. Nije bio slučajni uzorak, već su telefonom nazvali one koji su im ( CNN-u) pre debate najavili da će gledati debatu. Sam CNN je priznao da je u uzorku bilo dvostruko više demokrata ( 41%) od republikanaca ( 26&). Pročitaj članak na The Guardian-u. A što se tiče tržišta, isto to tržište je pre referenduma u Velikoj Britaniji bilo optimistično smatrajući da će glasovi za opstanak u EU preovladati.

ffws

pre 7 godina

"Samo dve zamerke na tvoj komentar. Nije bio slučajni uzorak, već su telefonom nazvali one koji su im ( CNN-u) pre debate najavili da će gledati debatu. Sam CNN je priznao da je u uzorku bilo dvostruko više demokrata ( 41%) od republikanaca ( 26&). Pročitaj članak na The Guardian-u. A što se tiče tržišta, isto to tržište je pre referenduma u Velikoj Britaniji bilo optimistično smatrajući da će glasovi za opstanak u EU preovladati.
(radoznao, 27. septembar 2016 19:16)"

Erm, 41 prema 26 je pre 1.5 nego 2 puta vise (tacnije 1.57). Naveo sam i druge izvore.

Ako cemo o apelu na tradiciju, nijedan kandidat koji je bio toliko pozadi u avgustu (kada se 95% vec odlucilo za koga ce da glasa po istrazivanjima) kao sto je Tramp bio nije pobedio na kraju. Ankete bi se suzile, ali niko se nije vratio iz tog deficita. Takodje, ja sam pricao u kontekstu oko toga ko je dobio debatu, a ne ko ce na kraju da pobedi na izborima oko kladionica i finansijskog trzista.