Subota, 23.07.2016.

11:41

Vučić: Ako ne budem mogao ja Vladu će formirati neko drugi

Manadatar za sastav nove vlade Aleksandar Vućić izjavio je da će pokušati da formira vladu u prvoj polovini avgusta.

Izvor: Beta

Vuèiæ: Ako ne budem mogao ja Vladu æe formirati neko drugi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

176 Komentari

Sortiraj po:

geneve

pre 7 godina

Imam velike probleme, ali ne mogu nista da vam kazem o njima.
Zasto? Zato.
Da ne verujes sta sve u Srbiji moze da izjavi premijer (malim slovom).

Vlada novi sad

pre 7 godina

Niko neće u vladu, a da li znate zašto??? Zato što će morati da dokazuju odakle im sve ono što imaju, a sve zajedno da istreseš na gomilu poslednjih pet vlada, ne bi pronašao tri diplome da nisu falš! Zamislite tek na računima šta se dešava, to su već privatne stvari, rođaci, pa nije niko lud da pristane na tako nešto,go lopov do lopova

zgadjen

pre 7 godina

Vodjo svevideci i sveznajuci, mandatare, selektore buducih mandatara, imaj milosti prema tvojim botovima. Ubise se lupajuci po tastaturi i pisuci budalastine, a odbraniti te ne mogu. Daj nam vladu, ona i onako nema znacaja.

Dok nekom ne smrkne...

pre 7 godina

Ima On srece sto je Merkelova preokupirana problemima u Nemackoj (pucnava) i Brexitom, pa nema vremena da ga zovne u Berlin i izvice se na Njega. Formirao bi on Vladu "k'o bela lala".

slobodan

pre 7 godina

..ipak nas ON .... u zdrav mozak...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Analiticar, 23. jul 2016 16:48) # Link komentara

izvini prijatelju ne nas nego svoje birače

Dex

pre 7 godina

Ono u ta sam sigurna je iskrena zelja Vucica da menja stvari u zemlji na bolje.Ne prica da se dodvori gradjenima,vec realno prica o svim pitanjima.
(Sanja, 23. jul 2016 13:31)

OK botice, sta. nam je to realno saopstio? Sta si ti naucila iz ovog?

Dubravka

pre 7 godina

Farsa!
Pred isticanje roka saopštiće da je posle mnogo neprospavanih noći uspeo da sastavi vladu, a masa "obožavalaca" egzaltirano će klicati Premijeru koji je bio spreman čak i da se odrekne vlasti i počasti, jelte! ALI, vođen interesima Srbije uložio je nadljudski napor da bi na radost građani dobili "vladu koja će obezbediti najveći rast".
Živi bili pa videli...

stranac

pre 7 godina

Covece,sta radis sa tim narodom? Sta glumis vise? Ili pocni ili ostavi samo
prekini sa tom patetickom demagogijom! Ne zivim tu,ali me boli,a kako je tek narodu koji mora da te trpi!?

Beogradjanin

pre 7 godina

Njegova koalicija je osvojila apsolutnu vecinu na izborima i on uspeva da bude nesposoban da formira vladu koju po broju osvojenih mandata moze da formira bez drugih lista. Nesposobnost neslucenih razmera zacinjena kriminalom i kompleksima.

mima bg

pre 7 godina

"Ne zelim da formiram vladu protiv koje bih bio i sam....", kaze AV.

Ne shvatam,zasto bi formirao vladu protiv koje bi bio i sam?!?

Neko ili vise njih vrse pritisak,a on m o r a da trpi? Sta to?!? Ko?!?

(A mi mislili da ce se lako dogovoriti o sastavu nove vlade jer opet je dobio vecinu glasova.... Sto je uopste raspisivao nove izbore na pola mandata? Mislim da nam neke odgovore ipak duguje....Ako ne nama,onda bar svojim glasacima....)

Zmaj

pre 7 godina

@Rokatanski

U svojoj zaslepljenosti sendvicem koji se deli u tvom redu u prostoriji odakle pises botovske komentare zaboravio si samo jednu malu cinjenicu koja se ne slaze sa komentarom koji si lupio-Vlada ima zakonski rok do kada mora biti formirana inace slede novi izbori. A taj rok je pre "kraja septembra" koliko si dao fore Vucicu da "saceka da se stvari slegnu na medj. sceni". Shvatas li sad koliko si glup ispao? Kad bolje razmislim nisam treba napisati ono "ispao". Ne slaze mi se sa komentarom...

E

pre 7 godina

Njihova koalicija ima apsolutnu vecinu a sve ostalo je zmajavanje naroda i prodaja magle, ipak u ovom vakuum stanju se moze svasta raditi a nikome odgovarati i to je jedini razlog sto nema vlade

Očigledno

pre 7 godina

Ma sukob sa Nikolićem, hoće Vučić sada da bude predsednik Srbije... video je da PPV i pozicija premijera nisu za njega, a zna da vlasti u Srbiji uvek padaju posle predsedničkih izbora...

Subway Special

pre 7 godina

Premijer zna šta radi. Ako proceni, možda je bolje da se opet ide u izbore, po cenu i da se ponove još 5 puta. On bdi nad nama i Vlada nam realno nije neophodna, dovoljno je sposoban da preuzme sve funkcije. Svaka mu čast. Nadljudski!

gologuzov

pre 7 godina

Trazi kandidate za clanove vlade van svoje i nekih Tebi bliskih partija.
Trazi ih medju STRUCNJACIMA a ne politicarima!!!
Tako ces mozda moci formirati vladu. Vladu eksperata.
Jer kako ovde ljudi kazu : U politicare odlaze oni koji nista drugo ne znaju da rade.( A ruku na srce, ni politiku. )

Gale

pre 7 godina

Gledam sada vesti B92 gde je u poseti nekoj kasarni i kaze da ce 1500 vojnika biti opremljeno Kao Niko na svetu u borbi protiv terorizma.Neverovatno sta mi slusamo i sta treba da trpimo

Silver Surfer

pre 7 godina

Oni kao da su jedva namakli 126 poslanika. Ali, to govori o neozbiljnosti i nedoraslosti da se upravlja drzavom. Medjutim, gubljenje vremena u besmislenim izborima i potom u sastavljanju "novih" vlada odnelo je vremena taman toliko koliko i obavljanje funkcija legitimno izabranih organa. Tacnije, u cetiri godine Vuciceve vlasti, da na vlasti je od 2012. dve su potrosene u vanredne izbore i razvlacanje oko formiranja vlade. Verujem, da u ovom trenutku, vlada ni ne mora da se formira u zakonskom roku jer niti ima ko da se buni zbog toga niti hoce. U Srbiji niko vise ne veruje u institucije. Ni gradjani, ni politicari. I to je jedini pravi "uspeh" Vuciceve cetvorogodisnje vladavine.

zimzeleni

pre 7 godina

Skratio si sam mandat u kom si imao malo preko 50%. Onda si, kazes, ubedljivo pobedio i od tada se gubis, organizujes izlozbe, dizes spomenik coveku koji je "slao ljude u fantomkama da hapse", onda smo imali i tu Savamalu.... Ja razumem tebe i tvoj ego, ali ne razumem tvoje ulizice i glasace, ne razumem zasto to pothranjuju.

veseljko

pre 7 godina

Pa formiraj vladu od BOTOVA.....Ah da...Botovi su za jednokratnu upotrebu a tebi trebaju poslusnici....PS...Botovi sutra odose a ti osta sam,a mi cekamo...i znamo ko su botovi i objavicemo im imena...Ja cu za Pancevo!!

Rokatanski

pre 7 godina

Ne želim da branim Vučića, ali u objektivnim okolnostima u kojima se našao on i nema mnogo izbora ili nema nikakvog izbora. On je u svojevrsnoj pat poziciji i šahovski rečeno svaki potez ga vodi u iznudicu, odnosno poraz. U sadašnjim svetskim političkim okolnostima nema dobrog izbora. Možda bi za njega bilo najbolje da čeka do daljeg, bez obzira na proceduru. Verovatno do kraja septembra. Do tada će stvari biti mnogo jasnije. U šahu nekada morate da igrate neutralne poteze, da čekate... Pozdrav!

portos

pre 7 godina

Znas sta, momak, ne moze tako...TRAZIO si mandat od Predsednika Srbije - dobio si ga. Gradjani su ti dali apsolutnu većinu. O kojim problemima pričaš? Ako neko sa strane vrsi pritisak na tebe (USA, EU, RUS, The dark side of the Moon...) mi, gradjani, moramo to da znamo, jer to je pritisak na drzavu Srbiju. Ako ne mozes da je formiras jer nemas ljude onda i to treba tako da kazes. Zasto ti, kome su gradjani dali APSOLUTNU vecinu, koji si nakon toga trazio i dobio mandat od Predsednika Republike, nakon tri meseca nama, gradjanima Republike koji smo to sve platili, saopstavas da mozda nemas većinu...? Reci nam i odlazi. Ili formiraj vladu i radi. Nemoj vise da dramis, glumis, prenemazes se i vuces ljude za nos.

Pop

pre 7 godina

Molim te nemoj da odustaješ, sada kada nam je konačno krenulo, sada kada su penzije i plate veće nego ikad, sada kada mladi ne odlaze više iz Srbije, sada kada pravimo najviše puteva i pruga, sada kad nam je BDP nikad veći a javni dug manji od 100% ... ostani da znam da postoji bolje mesto daleko odavde

Ja

pre 7 godina

U čemu je problem? Evo u ovome:
Obećao je svima (Nemci, Ameri, Rusi) sve što su tražili od njega.
To što je obećao međusobno se isključuje. A osim toga svakako im je obećao i nešto čega se lično gnuša i sad ima problema sam sa sobom.
Tome treba dodati i njegovu patološku potrebu da sve drži u neizvesnosti, da sve od njega zavisi, kao i da uživa da se iživljava na onima ispod sebe...

Zapravo, njegovo uobičajeno glumatanje, prenemaganje, uzdisanje, kukanje, jaukanje, cvilenje, skičanje...

Na ivici ponora !

pre 7 godina

Uh, propascemo, ako ne uspe ! Mozda bi trebalo da mu svako od nas posalje pismo podrske ? Ili sms ili tvit ? Ne daj se, uz tebe smo !!!!

misko

pre 7 godina

"Ko meni sme da kaže koga da izaberem u vladu" misleći na spoljne uticaje,ambasadore.E meni se čini da si se zaigrao Vučiću i da sada pod pritiskom Rusije sa jedne i SAD,EU sa druge nemožeš da zadovoljiš i jedne i druge pa da poturim drugoga a ja ću na predsedničke izbore.

Лајави

pre 7 godina

Кратак је са кадровима од локала до Републике, на свим нивоима дува промаја. Они који знају и могу, својеглави су, дрчни и непослушни, а то Вучић не трпи. Они који не знају хоће и послушни су као пси, али и кад имају школу, немају три чуке у глави.
Ј... га велика је уметност наћи квалитетне сараднике.
п.с. Код мог друга у једној државној институцији, добар део ових што су вредни, писмени и поштени одоше, а и оно мало таквих што је остало припрема се за одлазак укључујући и њега самог.

NK

pre 7 godina

(ПРЕДЛОГ, 23. jul 2016 12:25)
Postoji još nekoliko dobrih rešenja za izbegavanje ove vrste političkog iživljavanja:

1. Prelazak na polupredsednički sistem (kao u Francuskoj), gde predsednik bez parlamenta izabere premijera u skladu sa procenom ko ima većinu za sprovođenje izvršne politike u skupštini. On je onda dužan da odmah imenuje kabinet i ćao-zdravo.

2. Nemački model: skraćenje roka za formiranje vlade, prvo se mandat daje većinskom lideru, pa drugoplasiranom, pa velika koalicija, sve sa kratkim rokovima.

3. Grčki model: bonus poslanička mesta (mada ne verujem da bi to sprečilo Vučka da zeza).

igor

pre 7 godina

Ovo postaje nepodnosljivo, svaka njegova izjava ili izjava nekog sns funkcionera mi vredja inteligenciju, a najvise me razocarava cinjenica da su vlast, da ih narod podrzava sto govori mnogo o ovom narodu. Karl Marks je rekao da svaki narod ima onakvu politicku vlast kakvu zasluzuje i to je tacno. Ne zasluzujemo bolje, glupi smo kao nacija. Glupi nam kroje sudbinu na izborima, dovode glupe na vlast pa nam ti isti glupi posle ispiraju mozak. Zbog svega toga, zbogom Srbijo!

RRajko

pre 7 godina

znači kandiduješ se za predsednika!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (roko, 23. jul 2016 12:07)
Čuj, ima logike. Ali, to treba otvoreno reći da narod zna da je sve pod kontrolom. lično ne smatram taj potez lošim, ali hoću da znam da država Srbija nije u nekoj posebnoj dubiozi, da se ne ucenjuje. Ovo njegovo komentarisanje može se tumačiti na razne načine a to nije u redu!

Слоба Српски херој

pre 7 godina

Pita Vučić slučajnog prolaznika:

– Da li ste zadovoljni svojim životom?

– Jesam. Iako ste nam smanjili plate, nije loše, guramo nekako…

Posle mesec dana opet su se sreli.

– Kako ide? Evo, ja dajem sve od sebe da vama bude bolje…

– Ne žalim se. Ostao sam bez posla, isekli mi struju zbog neplaćenih računa, ali snalazim se nekako, skupljam plastične flaše da prehranim porodicu… Nije loše u suštini…

– A, da li biste na sledećim izborima glasali za mene?

– Da, naravno, jedino vi radite nešto za dobrobit svih nas.

– A, da li bi zbog mene skočio s desetog sprata?

– Da, skočio bih. J...š ovakav život!

ha

pre 7 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem šta ovaj čovek izjavljuje, pa koji su đavo izbori uopšte bili, ej tri meseca se čeka, piše čovek expoze i sad ovo. O majko mila.

Kekele

pre 7 godina

Samo mi objasnite koja će biti razlika kada formira vladu,od sadašnjeg stanja. Da možda to ne koči ovaj nagli "razvoj" Srbije u zadnjih nekoliko godina. Ionako se niko nizašta i ne pita,sem njega,tako da bi trebalo ukinuti i ministarstva,ali se moraju zadovoljiti pojedinci(poslušnici) stranke. Ne važi više oma stara "papir trpi sve" nego "narod trpi sve"

A.

pre 7 godina

Jel' to reče Vučić da je nesposoban za mandatara? I da su svi njegovi ministri iz tehničke vlade nesposobni jer sad nisu zaslužili na osnovu dosadašneg truda i uspeha nijedno mesto u novoj vladi? Ili, vladu hoće da nam formiraju Rusija, USA i EU, pa on ne zna kako svima da udovolji?

Šta nam rade. I Vučić i Toma koji ga je predložio za mandatara.

Opusteno

pre 7 godina

Evo, da malo pomagnem. Krkobabica za premijera, eventualno Vulina, oba aportiraju nema im ravna. Eventualno moze i Zorana sad je to in cak i u Hrvatskoj. A mandatar neka predahne od rada 24/7, iskoristi vaucer, pa preuzme precednicko mesto kao Tadic onomad. Ako i pogresi u izboru uvek ce moci da promeni mandatara.

D

pre 7 godina

To, g. Vucicu, ne moze tako, Vi samo mozete da vratite mandat za sastav vlade ako naknadno ustanovite da nemate parlamentarnu vecinu, a zatim predsednik Republike poziva na nove konsultacije ili raspisuje nove izbore.

tako je govorio Vučić!

pre 7 godina

KONFERENCIJA ZA MEDIJE Vučić: Vlada će biti formirana do 16. juna! http://www.alo.rs/vucic-od-srede-razgovori-sa-svim-strankama/52773
Autor: Alo.rs | 27.05.2016. 17:31 - 27.05.2016. 19:07

Vučić je najavio je da će 3. ili 4. juna biti konstitutivna sednica Skupštine Srbije, a da će vlada Srbije biti formirana do 16. juna.

- Drugog juna će biti konstitutivna sednica pokrajinskog parlamenta, 3. ili 4. Skupštine Srbije. Nedelju dana kasnije je realno da se krene u formiranje pokrajinske vlade, zatim i republičke i sve bi trebalo da bude završeno do 16. juna - rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Sanja

pre 7 godina

Ono u ta sam sigurna je iskrena zelja Vucica da menja stvari u zemlji na bolje.Ne prica da se dodvori gradjenima,vec realno prica o svim pitanjima.

Aldebaran

pre 7 godina

A iz kojih objektivnih razloga ti ne bi mogao da formiraš vladu? Zar postoji nešto što ti ne bi mogao, o Veličanstveni?!!!

Ti bi stvarno bio prvi šef stranke u istoriji koja osvoji apsolutnu većinu na izborima i posle nije u stanju da formira vladu! Ali za mnogo toga si ti "prvi put u istoriji", pa što da ne i ovo?

Mada, ako ćemo pravo, nije tvoja stranka osvojila apsolutnu većinu, nego koalicija tvoje stranke s desetak raznih prišipetlja i prikolica. Tako da je sad sasvim razumljivo ako imaš problema da sve njih namiriš, a da sam ne odustaneš od prevelikog dela kolača.

Ili jednostavno više nećeš da se bakćeš s vladom jer si skontao da ti se više isplati da se kandiduješ za sledećeg PreCednika?

PV

pre 7 godina

Možete vi da pričate šta hoćete, ali on je na temu izbora i vlade ubio 7 meseci. Posle ide 100 dana vlade, pa jedno 6 meseci na predsedničke izbore, pa još 6 meseci na rekonstrukciju vlade. U međuvremenu ponovo Srebrenica, azilanti , Oluja i ostalo...Za to vreme može da radi šta hoće, a država se sve više raspada.

ispran mozak

pre 7 godina

Samo hrabro gospodine Vučiću, imaš podršku 90% evropski orijentisane Srbije koja očekuje da nastaviš da slediš Zoranovu viziju. A ova šačica patriJota i huligana što pametuje iz toplih fotelja i priziva devedesete, neka uzmu puške u ruke pa pravac na Kosovo.

Evropa nema alternativu, podrška za Vučića.

RRajko

pre 7 godina

Smstram da nije u redu na ovakav način obraćati se, pre svega, svojim glasačima koji čine ogromnu većinu u biračkom telu. Pobedio si na regularnim izborima. Ako nisi sposoban da sastaviš vladu za koju misliš da bi u najboljoj meri odgovorila svojim obavezama nisi ni trebao da se kandiduješ na izborima.Ovako, uistinu mislim da si počeo da nas zamajavaš, a glasao sam za SNS, mada nisam njihov član. Verujem u tebe lično, najveći kredibilitet ti je dao Šešelj izjavom da te novcem niko kupiti ne može. Od tebe ovaj narod traži da se postavljaš prema svojoj a ne tuđoj logici. Ako neka strana zemlja vrši na tebe prevelik pritisak, odupri se, jer ništa u tom smislu te ne može amnestirati od odgovornosti pred kompletnom nacijom. Uradi po svom a narod će suditi koliko je to valjano.

crni labud

pre 7 godina

Ajde sad žutopatkaši, povadite s neta naslove i pripremite "kontra izložbu" s najavama kad će biti formirana vlada.

p.s. mene sve ovo ludo zabavlja!

Pozz iz dijaspore

pre 7 godina

Uključio sam internet i pročitao vesti iz Srbije posle 15 dana. Kad sam naleteo na ovu, shvatio sam koliko mi se mozak odmorio, a koliko narod se narodu u Srbiji vređa inteligencija.

Vikica

pre 7 godina

Politika kaže da opozicija želi da mandatar ne formira vladu a kod nas ona traži vladu.Nedeljama je naša opozicija u panici, šta ako mandatar namerno neće da formira vladu pa se ide na nove izbore, demontaža opozicije bila bi totalna, i cenzus bi bio nedostižan za većinu njih.

LIKVOR ISCURIO

pre 7 godina

MI5 ILI MI6?Ostali nisu toliko zainteresovani za ove prostore,CIA trenutno ima druge afinitete,BND je na godisnjem,MOSSAD zauzet nesto oko nekih deonica,FBI ima nekog posla u Meksiku preko glave,Rusi pregovaraju sa nekom interkontinetalnom delegacijom iz dimenzije x u vezi skladistenja njihovog arsenala u Sibiru,Papa je juce pregovarao sa njima,tako da ako nije u pitanju drekavac iz tunela,stvarno ne znam ko drugi da vrsi asisenticije na formiranju cuvene Srpske vlade a?

Trifke

pre 7 godina

Pa kad si skupio u koaliciju od desnice do levice i jos kad dodas pritiske sa zapada i istoka kao i cinjenicu da nemas kvalitetne kadrove bas cudno da ti ne ide formiranje vlade.

bob

pre 7 godina

ja ne verujem sta sam procitao!ovaj covek je bez i jednog rezultata dobio 48% i sad po drugi put ima apsolutnu vecinu i po drugi put on ne zna sta da radi sa tom vecinom.ovaj covek nije sposoban ni za predsednika,a kamoli da bude opet premijer i to je dokazano!

Ali mi smo vec u septickoj rupi Evrope jbt

pre 7 godina

Nas Premijer zeli najbolje za sve nas.
On radi naporno da bi nama bilo dobro.
Zato ne sumnjam u njegove odluke I treba da budemo spremni sutra I u septicku jamu ici za njim...

poz

pre 7 godina

Radi ono što raditi znaš najbolje, vodi ovu državu kao premijer.
Sastavi vladu pomirenja, svih onih koji žele prihvatiti viziju Srbije za primer celom svetu.
Svi treba da se okupe oko toga cilja.
Sa tim nema kompromisa, oko toga se ne cenka. To je izuzetno važno i zato neće biti lako ali drugog puta nema.
Predlaži i imenuj najbolje što imas, neka se svakome da šansa da sebe popravi gradeći ono pravo.

ПРЕДЛОГ

pre 7 godina

Ја предлажем да се распишу нови избори, а пре тога да се донесе изборни закон где коалиције не могу бити на једној листи,.
После избора ко прође нека формира коалицију и ако ће се решити овај хаос у држави.
Сви хоће да буду министри који само ходају, троше паре слабо плаћених радника и пропалих земљорадника а немају никакву реалну одговрност.
Наши политичари имају обичај да кажу да прихватају одговорност а и даље остају на том месту уместо да одмах поднесу оставку и да се баве нечим од чега би се наплаћивао порез.
Само да им не падне на памет да распишу и председничке изборе.

nik

pre 7 godina

očigledno da onaj izraz lica posle saznanja da ce imati oko 100 poslanika (milsim na SNS) nije bio slučajan,sada treba namiriti sve koji mogu da uslovljavaju a ima ih poprilično...

misko

pre 7 godina

Konacno je shvatio da NEZNA I da nema kapaciteta da vodi drzavu. Otimanje od penzionera i zaposlenih i davanje stranim tajkunima-investitorima nisu reforme. Bice upancen kao najnesposobniji peremijer koji je UNISTIO svoj narod. Nametima pokusao je da smanji deficit u budzetu, smanjio je potrosnju glupim smanjenjem plata i penzija, sto je prouzrokovalo pad proizvodnje, otustanje radnika, konacno na STANDARD gradjana koji je opao za njegove vladavine za vise od 25%.

nemanja

pre 7 godina

Mandatar nam se priprema za predsednicke izbore. Zna da nema koga da stavi kao kandidata, te ce premijersko mesto prepustiti drugom i sobom zameniti Nikolica.
A posto smo mi drzava ko Rusija u kojoj nije bitno koja pozicija je u pitanju, nego ko je na toj poziciji, odjednom ce predsednicko mesto postati najbitnije u drzavi.

oposum

pre 7 godina

Sta ovaj nas voljeni i presvjetli vođa nama govori? Ako ja imam dobru računicu SNS ima većinu u skupštini, pa kako sad ne mogu da naprave vladu kakvu žele. Moj skromni utisak je da se Vi presvjetli ne možete dogovoriti sa vašim koalicionim partnerima oko dalje pljačke ovog napaćenog naroda i ove slomljene zemlje. Sada je velika borba oko podele plena, da li opet Bajat Erp mora da dobije direktorsko mesto u Srbijagasu, da li će opet Zorana da diktira tendere za izgradnju saobraćajnica, ko će sad da komanduje Epsom, kome će Železnica da pripadne, kako prodati Telekom, na koliko godina dati Arapima da sisaju naše oranice i naravno od svega toga procenat dati Goodfatheru.

Šmigi

pre 7 godina

Zamislite da ovakvu besmislicu kaže neki političar u bilo kojoj državi. Bio bi predmet podsmeha, najblaže. Prvo je rekao ''biće vlada pre britanske'', a sada kaže ''pokušaću u avgustu''!? Još ladno čovek kaže ''možda i neću da form. vladu, a razlog neću da vam kažem''!?!? Neverovatno, kakva smo mi sprdnja od države i naroda kada nam ovaj šarlatan prvi čovek! Tuga.

Vucicu jel tebi dobro?

pre 7 godina

Izadji malo medju obicne ljude. Iz tvoje stranke NAROD JEDINO TEBI VERUJE.
Ko ti daje ovlascenje da ti preneses narodnu volju na neku BITANGU???????
Da neces mozdana Batu Gasica, manijaka i "tvog prijatelja" koji te ne bi pogledao kao smrdljiv sir da nemas sta da jedes i da nisi u politici to sto jesi, njegova karta uzbrdo?
Doktora Nesu? Ma nemoj nas zasmejavati.
Imas jos samo Zoranu koju vec pljuju, ali ona je ZENA, a to srbendama smeta.
Znaci ti nemas kome da das takvo ovlascenje. U Srbiji odavno nije bilo da neko ima politicku partiju toliko snaznu a da je toliko kratak sa kadrovima. Normalno kad se budale uvek popenju na vrh prve.

Mediteraneo

pre 7 godina

Ovo je dokaz da smo u ozbiljnom problemu i da nemamo ni viziju ni resenja za buducnost koja je pred nama. Ali srpski "odlucni" narod je izabrao neodlucnog vodju...pa sad ne znamo gde cemo.

nele

pre 7 godina

Izbori su SNS-i doneli manji broj poslanika, a za promenu ustava zbog EU treba 2/3 poslanika i široka koalicija sa SPS-om, LDP-om, Zukorlićem, SVM, albancima iz Preševa, Ljajićem, a ima još jedna kombinacija sa Tadićem i Čankom, bez SPS što je manje verovatno zbog manjeg broja poslanika. U suštini sve se u ovom trenutku svodi na 2/3 sigurnih poslanika koji su za put Srbije u EU.

VLADIMIR

pre 7 godina

A, u tom grmu lezi zec veliki i najpametniji vozdu. Pa naravno svim normalnim ljudima je to bilo ocigledno. A i ne smes da govoris o razlozima??? Eto dragi gradjani za sta ste glasali i koliko vrede vasi glasovi!!!

Kristina

pre 7 godina

A sta, kao, ti neces moci formirati vladu? Pa, tako ce i biti sve lepo dogovoreno. Prepustices nekom od tvojih Naprednih premijersko mesto a ti ces se kandidovati na predsednickim izborima. Ko tebe ne zna da procita, taj ne zna dalje od nosa. To i jeste razlog sto ne formiras do sad vladu. Sad ce biti i sa Dacicem dogovora da dobije dobro ministarsko mesto i vise ministara za SPS da se Dacic ne bi kandidovao na predsednickim izborima. Vucicu, znas nas iz SRS-a, svi smo mudri i niko nas ne moze nadigrati; i tebe racunam jos uvek kao Radikala sto se tice tih nadigravanja. Botovi je l' tako?

Ne mogu da kažem, ali reći ću???

pre 7 godina

Ako postoje "stvari oko kojih ne možeš da govoriš", zašto onda ne možeš da ćutiš dok te "stvari" ne razrešiš?

Miroslav

pre 7 godina

Meni je najsmesnije sto ga prozivaju oni koji su vladu pravili u atmosferi rialtiija, i medijskog cirkusa. Ono daj da sklepamo nesto na brzinu da drzi bure vodu, a reforme ko sisa. Vucic je mnogo oybiljniji politicar od doticnih koji kukaju po medijima sto jos Vlada nije formirana.

sasha

pre 7 godina

Aman više! Tvoja stranka ima 2/3 većinu, izbori su bili pre 3 meseca!!!! ,Koliki ćeš više lagati???? Rekao si dve nedelje posle izbora, pa početak maja, pa kraj maja, pocetak juna, do Vidovdana, posle Vidovdana, početak avgusta, a sad se nadas formiranju u avgustu što znači da neće biti ni tad...

Smajli

pre 7 godina

Problem je što nemaju predsedničkog kandidata, ali ne znam zašto o tome ne sme da se govori... Možda da veliki vođa ne bi pokazao slabost. U svakom slučaju biće nam Vučić i otac nacije, i majka i maćeha još nekoliko godina.

Pfc

pre 7 godina

Pa naravno da ce da je formira neko drugi,a to su Rusi i Amerikanci tako je ovde oduvek bilo.A ti ces kao po starom da glumis premijera i pricas bajke.

iznogud

pre 7 godina

Alo, majstore, Zemlja zove. Ne možeš ti da određuješ novog mandatara. Ako nisi sposoban ti da formiraš Vladu u zakonskom roku moraš mandat da vratiš predsedniku Srbije. A njegovo je da nakon toga poveri mandat nekom drugom ili raspiše nove izbore. Ili smatras da je Nikolić samo pripida u tvojoj litiji?

Ludogorec

pre 7 godina

Kako će on da predloži novog mandatara, voleo bih da kaže odakle ta nova njegova nadležnost, a rok za vladu je 1. septembar, nije 3. kako mediji pišu. Ako se rok prekorači onda slede novi izbori. Njegove dečje igre traju.

GradjaninSrbije

pre 7 godina

Ha-haha...eto nama najnovijeg obrta u sagi o formiranju vlade...
I zabave za dane ovog vikenda - da mozgamo I prevrcemo - sta li se to valja iza brega... sa sve poentom na kraju: ako je necu bas ja formirati - a vala ja cu se pitati, normalno, ko ce tu da bude I sta ce da radi!
A sta ce biti u tom slucaju sa nasim Mandatarom?
Koja kosmicka enigma...

cacanin

pre 7 godina

Rekao si Jun pa za neki dan, pa si rekao pocetkom Jula ali ne pre 07.07 jer putujes po zadatke pa onda krajem Jula i sad Avgust!!!
Prevare i izdajnici Srpakog naroda i njihovih interesa.
Demagog ako ne budem mogao ja neko drugi ce... pa ti vise volis vlast nego majku i oca... formirao bi ti vladu sa Hasimom Tacijem!!!

Braca

pre 7 godina

Njegovo pravnicko znanje se ponovo dovodi u pitanje.Ne moze on da predlozi novog mandatara, vec predsednik republike.On se tu nista ne pita.Predsednik moze i da raspise nove izbore,jer za to ima cvrste argumente.

Neko sasvim nebitan

pre 7 godina

Ljudi,šta je sad ovo?Kakva je ovo izjava?Kako je moguće da neko na koga (po sopstvenim rečima) niko ne može da utiče ne može da formira vladu jer "u takvu vladu ni sam ne bi verovao"?A tek izjava da će je formirati "neko drugi koga će on lično predložiti"?!Znači-neće lično,ali će preko odabranog posrednika da formira vladu u koju NI SAM NE VERUJE???

Goran M.

pre 7 godina

Vrati mandat, jer si za četiri godine uneo haos i u društvo i u državu, uništio si novinarsku profesiju, izađi iz politike jer je tvoj radikalizam pretnja normalnom životu. Nama je potrebna zaštita od tebe i tvojih izopačenih reformi, jer "investitorima" nudiš najjeftiniju radnu snagu na svetu, uz pampers pelene.

Legolas

pre 7 godina

Napisah komentar pre neki dan al' nije objavljen. Svi stručnjaci koje je pozvao u vladu su ga odbili a jedan mu je čak i rekao da hoće ali da on ne bude premijer. SNS nema kadrove za vladu, a ovi što ih imaju neće sa njim. Lako može da se desi da imamo nove izbore za koji mesec. Mada, pre će to spojiti sa predsedničkim.

Kad je ono beše kineski predsednik bio u Srbiji?

pre 7 godina

Vučić: Vlada će biti formirana pre dolaska kineskog predsednika
Lider naprednjaka rekao je i da zna sastav nove vlade, izuzev za dva resora, i da je vodio računa da to budu ljudi koji mogu da imaju rezultate a ne oni koji uživaju simpatije javnosti
Politika, 19.05.2016. u 14:41 http://www.politika.rs/sr/clanak/355357/Vucic-Vlada-ce-biti-formirana-pre-dolaska-kineskog-predsednika

Srrrrrrrdjan

pre 7 godina

Prvo kaze: Ne želim da formiram vladu portiv koje bih bio i sam".

A onda: "Ako budem uspeo biće uskoro, ako ne formiraće je neko drugi, ali ću ga ja opet predloziti

Zakljucak: on ce predloziti nekog da formira vladu protiv koje ce biti i on sam.

Ili je u pitanju uobicajena, svakodnevna, doza foliranja i prenemaganja....ali dobro, to je deo terapije, doktor mu je prepisao. A mozda ga je i malo jace potkacilo ovo julsko sunce. A koliko do prekjuce, objasnjavao nam je da vlade nema zato sto zeli da pokvari letovanje (na Maldivima i Brionima, sic!) opozicionim liderima. Znam da svakodnevno cita sve novinske clanke, izvestaje, proglase, izjave...a da li na kraju dana pogleda neki svoj izvestaj, da li procita neki svoj clanak...i da li se zacrveni pred ogledalom od sramote i tuge?

Srbistan2016e

pre 7 godina

Vucicu, slatkorecivi oportunisto. Za nista konkretno nisi sposoban. Samo za beskrajne monologe, konferencije za stampu i pompezne “za 2 godine“ najave.

analitičar

pre 7 godina

Dakle, stvari polako izlaze na videlo! AV će se kandidovati za predsednika Srbije jer je očigledno da "Toma diploma" ima male šanse sledeće godine! Prevara je uspela, narod je "namamljen" sa nosiocem liste na čelu sa AV a onda ustupa formiranje vlade drugome! Jednom rečju, glasate za mene a onda vam uvalimo koga hoćemo!

nix

pre 7 godina

Ne može da priča o tome? Najava za sledeću konferenciju za novinare za par dana i ispričaće nam.... i više nego što želimo da znamo. Nama samo treba vlada a ne mandatar koji sam odlučuje i o spoljnoj politici i o porezima....

Petar

pre 7 godina

Kakav cirkus i ko može da mu veruje. Možda će poželeti da se kruniše ili pak da mu skupština izglasa doživotni mandat na čelu vlade Srbije. Njemu vlada nije ni potrebna, a ocigledno ni političkim partijama, koje strpljivo cekaju na milost gospodara.

dado

pre 7 godina

Kome Aleksandar Vucic sa ovako izrazenom izbornom pobedom treba da pravi ustupke: ne verujem da je u pitanju posrnula opozicija ili matrmaticki nepotrebni koalicioni partneri

Srbistan2016e

pre 7 godina

Vucicu, slatkorecivi oportunisto. Za nista konkretno nisi sposoban. Samo za beskrajne monologe, konferencije za stampu i pompezne “za 2 godine“ najave.

portos

pre 7 godina

Znas sta, momak, ne moze tako...TRAZIO si mandat od Predsednika Srbije - dobio si ga. Gradjani su ti dali apsolutnu većinu. O kojim problemima pričaš? Ako neko sa strane vrsi pritisak na tebe (USA, EU, RUS, The dark side of the Moon...) mi, gradjani, moramo to da znamo, jer to je pritisak na drzavu Srbiju. Ako ne mozes da je formiras jer nemas ljude onda i to treba tako da kazes. Zasto ti, kome su gradjani dali APSOLUTNU vecinu, koji si nakon toga trazio i dobio mandat od Predsednika Republike, nakon tri meseca nama, gradjanima Republike koji smo to sve platili, saopstavas da mozda nemas većinu...? Reci nam i odlazi. Ili formiraj vladu i radi. Nemoj vise da dramis, glumis, prenemazes se i vuces ljude za nos.

Smajli

pre 7 godina

Problem je što nemaju predsedničkog kandidata, ali ne znam zašto o tome ne sme da se govori... Možda da veliki vođa ne bi pokazao slabost. U svakom slučaju biće nam Vučić i otac nacije, i majka i maćeha još nekoliko godina.

Sanja

pre 7 godina

Ono u ta sam sigurna je iskrena zelja Vucica da menja stvari u zemlji na bolje.Ne prica da se dodvori gradjenima,vec realno prica o svim pitanjima.

Rokatanski

pre 7 godina

Ne želim da branim Vučića, ali u objektivnim okolnostima u kojima se našao on i nema mnogo izbora ili nema nikakvog izbora. On je u svojevrsnoj pat poziciji i šahovski rečeno svaki potez ga vodi u iznudicu, odnosno poraz. U sadašnjim svetskim političkim okolnostima nema dobrog izbora. Možda bi za njega bilo najbolje da čeka do daljeg, bez obzira na proceduru. Verovatno do kraja septembra. Do tada će stvari biti mnogo jasnije. U šahu nekada morate da igrate neutralne poteze, da čekate... Pozdrav!

Mediteraneo

pre 7 godina

Ovo je dokaz da smo u ozbiljnom problemu i da nemamo ni viziju ni resenja za buducnost koja je pred nama. Ali srpski "odlucni" narod je izabrao neodlucnog vodju...pa sad ne znamo gde cemo.

Vikica

pre 7 godina

Politika kaže da opozicija želi da mandatar ne formira vladu a kod nas ona traži vladu.Nedeljama je naša opozicija u panici, šta ako mandatar namerno neće da formira vladu pa se ide na nove izbore, demontaža opozicije bila bi totalna, i cenzus bi bio nedostižan za većinu njih.

iznogud

pre 7 godina

Alo, majstore, Zemlja zove. Ne možeš ti da određuješ novog mandatara. Ako nisi sposoban ti da formiraš Vladu u zakonskom roku moraš mandat da vratiš predsedniku Srbije. A njegovo je da nakon toga poveri mandat nekom drugom ili raspiše nove izbore. Ili smatras da je Nikolić samo pripida u tvojoj litiji?

ispran mozak

pre 7 godina

Samo hrabro gospodine Vučiću, imaš podršku 90% evropski orijentisane Srbije koja očekuje da nastaviš da slediš Zoranovu viziju. A ova šačica patriJota i huligana što pametuje iz toplih fotelja i priziva devedesete, neka uzmu puške u ruke pa pravac na Kosovo.

Evropa nema alternativu, podrška za Vučića.

Ludogorec

pre 7 godina

Kako će on da predloži novog mandatara, voleo bih da kaže odakle ta nova njegova nadležnost, a rok za vladu je 1. septembar, nije 3. kako mediji pišu. Ako se rok prekorači onda slede novi izbori. Njegove dečje igre traju.

VLADIMIR

pre 7 godina

A, u tom grmu lezi zec veliki i najpametniji vozdu. Pa naravno svim normalnim ljudima je to bilo ocigledno. A i ne smes da govoris o razlozima??? Eto dragi gradjani za sta ste glasali i koliko vrede vasi glasovi!!!

nemanja

pre 7 godina

Mandatar nam se priprema za predsednicke izbore. Zna da nema koga da stavi kao kandidata, te ce premijersko mesto prepustiti drugom i sobom zameniti Nikolica.
A posto smo mi drzava ko Rusija u kojoj nije bitno koja pozicija je u pitanju, nego ko je na toj poziciji, odjednom ce predsednicko mesto postati najbitnije u drzavi.

Neko sasvim nebitan

pre 7 godina

Ljudi,šta je sad ovo?Kakva je ovo izjava?Kako je moguće da neko na koga (po sopstvenim rečima) niko ne može da utiče ne može da formira vladu jer "u takvu vladu ni sam ne bi verovao"?A tek izjava da će je formirati "neko drugi koga će on lično predložiti"?!Znači-neće lično,ali će preko odabranog posrednika da formira vladu u koju NI SAM NE VERUJE???

Слоба Српски херој

pre 7 godina

Pita Vučić slučajnog prolaznika:

– Da li ste zadovoljni svojim životom?

– Jesam. Iako ste nam smanjili plate, nije loše, guramo nekako…

Posle mesec dana opet su se sreli.

– Kako ide? Evo, ja dajem sve od sebe da vama bude bolje…

– Ne žalim se. Ostao sam bez posla, isekli mi struju zbog neplaćenih računa, ali snalazim se nekako, skupljam plastične flaše da prehranim porodicu… Nije loše u suštini…

– A, da li biste na sledećim izborima glasali za mene?

– Da, naravno, jedino vi radite nešto za dobrobit svih nas.

– A, da li bi zbog mene skočio s desetog sprata?

– Da, skočio bih. J...š ovakav život!

Pop

pre 7 godina

Molim te nemoj da odustaješ, sada kada nam je konačno krenulo, sada kada su penzije i plate veće nego ikad, sada kada mladi ne odlaze više iz Srbije, sada kada pravimo najviše puteva i pruga, sada kad nam je BDP nikad veći a javni dug manji od 100% ... ostani da znam da postoji bolje mesto daleko odavde

PV

pre 7 godina

Možete vi da pričate šta hoćete, ali on je na temu izbora i vlade ubio 7 meseci. Posle ide 100 dana vlade, pa jedno 6 meseci na predsedničke izbore, pa još 6 meseci na rekonstrukciju vlade. U međuvremenu ponovo Srebrenica, azilanti , Oluja i ostalo...Za to vreme može da radi šta hoće, a država se sve više raspada.

Pozz iz dijaspore

pre 7 godina

Uključio sam internet i pročitao vesti iz Srbije posle 15 dana. Kad sam naleteo na ovu, shvatio sam koliko mi se mozak odmorio, a koliko narod se narodu u Srbiji vređa inteligencija.

analitičar

pre 7 godina

Dakle, stvari polako izlaze na videlo! AV će se kandidovati za predsednika Srbije jer je očigledno da "Toma diploma" ima male šanse sledeće godine! Prevara je uspela, narod je "namamljen" sa nosiocem liste na čelu sa AV a onda ustupa formiranje vlade drugome! Jednom rečju, glasate za mene a onda vam uvalimo koga hoćemo!

bob

pre 7 godina

ja ne verujem sta sam procitao!ovaj covek je bez i jednog rezultata dobio 48% i sad po drugi put ima apsolutnu vecinu i po drugi put on ne zna sta da radi sa tom vecinom.ovaj covek nije sposoban ni za predsednika,a kamoli da bude opet premijer i to je dokazano!

Ja

pre 7 godina

U čemu je problem? Evo u ovome:
Obećao je svima (Nemci, Ameri, Rusi) sve što su tražili od njega.
To što je obećao međusobno se isključuje. A osim toga svakako im je obećao i nešto čega se lično gnuša i sad ima problema sam sa sobom.
Tome treba dodati i njegovu patološku potrebu da sve drži u neizvesnosti, da sve od njega zavisi, kao i da uživa da se iživljava na onima ispod sebe...

Zapravo, njegovo uobičajeno glumatanje, prenemaganje, uzdisanje, kukanje, jaukanje, cvilenje, skičanje...

Miroslav

pre 7 godina

Meni je najsmesnije sto ga prozivaju oni koji su vladu pravili u atmosferi rialtiija, i medijskog cirkusa. Ono daj da sklepamo nesto na brzinu da drzi bure vodu, a reforme ko sisa. Vucic je mnogo oybiljniji politicar od doticnih koji kukaju po medijima sto jos Vlada nije formirana.

zimzeleni

pre 7 godina

Skratio si sam mandat u kom si imao malo preko 50%. Onda si, kazes, ubedljivo pobedio i od tada se gubis, organizujes izlozbe, dizes spomenik coveku koji je "slao ljude u fantomkama da hapse", onda smo imali i tu Savamalu.... Ja razumem tebe i tvoj ego, ali ne razumem tvoje ulizice i glasace, ne razumem zasto to pothranjuju.

Ne mogu da kažem, ali reći ću???

pre 7 godina

Ako postoje "stvari oko kojih ne možeš da govoriš", zašto onda ne možeš da ćutiš dok te "stvari" ne razrešiš?

crni labud

pre 7 godina

Ajde sad žutopatkaši, povadite s neta naslove i pripremite "kontra izložbu" s najavama kad će biti formirana vlada.

p.s. mene sve ovo ludo zabavlja!

nele

pre 7 godina

Izbori su SNS-i doneli manji broj poslanika, a za promenu ustava zbog EU treba 2/3 poslanika i široka koalicija sa SPS-om, LDP-om, Zukorlićem, SVM, albancima iz Preševa, Ljajićem, a ima još jedna kombinacija sa Tadićem i Čankom, bez SPS što je manje verovatno zbog manjeg broja poslanika. U suštini sve se u ovom trenutku svodi na 2/3 sigurnih poslanika koji su za put Srbije u EU.

Gale

pre 7 godina

Gledam sada vesti B92 gde je u poseti nekoj kasarni i kaze da ce 1500 vojnika biti opremljeno Kao Niko na svetu u borbi protiv terorizma.Neverovatno sta mi slusamo i sta treba da trpimo

poz

pre 7 godina

Radi ono što raditi znaš najbolje, vodi ovu državu kao premijer.
Sastavi vladu pomirenja, svih onih koji žele prihvatiti viziju Srbije za primer celom svetu.
Svi treba da se okupe oko toga cilja.
Sa tim nema kompromisa, oko toga se ne cenka. To je izuzetno važno i zato neće biti lako ali drugog puta nema.
Predlaži i imenuj najbolje što imas, neka se svakome da šansa da sebe popravi gradeći ono pravo.

Silver Surfer

pre 7 godina

Oni kao da su jedva namakli 126 poslanika. Ali, to govori o neozbiljnosti i nedoraslosti da se upravlja drzavom. Medjutim, gubljenje vremena u besmislenim izborima i potom u sastavljanju "novih" vlada odnelo je vremena taman toliko koliko i obavljanje funkcija legitimno izabranih organa. Tacnije, u cetiri godine Vuciceve vlasti, da na vlasti je od 2012. dve su potrosene u vanredne izbore i razvlacanje oko formiranja vlade. Verujem, da u ovom trenutku, vlada ni ne mora da se formira u zakonskom roku jer niti ima ko da se buni zbog toga niti hoce. U Srbiji niko vise ne veruje u institucije. Ni gradjani, ni politicari. I to je jedini pravi "uspeh" Vuciceve cetvorogodisnje vladavine.

nix

pre 7 godina

Ne može da priča o tome? Najava za sledeću konferenciju za novinare za par dana i ispričaće nam.... i više nego što želimo da znamo. Nama samo treba vlada a ne mandatar koji sam odlučuje i o spoljnoj politici i o porezima....

Subway Special

pre 7 godina

Premijer zna šta radi. Ako proceni, možda je bolje da se opet ide u izbore, po cenu i da se ponove još 5 puta. On bdi nad nama i Vlada nam realno nije neophodna, dovoljno je sposoban da preuzme sve funkcije. Svaka mu čast. Nadljudski!

stranac

pre 7 godina

Covece,sta radis sa tim narodom? Sta glumis vise? Ili pocni ili ostavi samo
prekini sa tom patetickom demagogijom! Ne zivim tu,ali me boli,a kako je tek narodu koji mora da te trpi!?

Pfc

pre 7 godina

Pa naravno da ce da je formira neko drugi,a to su Rusi i Amerikanci tako je ovde oduvek bilo.A ti ces kao po starom da glumis premijera i pricas bajke.

Petar

pre 7 godina

Kakav cirkus i ko može da mu veruje. Možda će poželeti da se kruniše ili pak da mu skupština izglasa doživotni mandat na čelu vlade Srbije. Njemu vlada nije ni potrebna, a ocigledno ni političkim partijama, koje strpljivo cekaju na milost gospodara.

Beogradjanin

pre 7 godina

Njegova koalicija je osvojila apsolutnu vecinu na izborima i on uspeva da bude nesposoban da formira vladu koju po broju osvojenih mandata moze da formira bez drugih lista. Nesposobnost neslucenih razmera zacinjena kriminalom i kompleksima.

Na ivici ponora !

pre 7 godina

Uh, propascemo, ako ne uspe ! Mozda bi trebalo da mu svako od nas posalje pismo podrske ? Ili sms ili tvit ? Ne daj se, uz tebe smo !!!!

ha

pre 7 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem šta ovaj čovek izjavljuje, pa koji su đavo izbori uopšte bili, ej tri meseca se čeka, piše čovek expoze i sad ovo. O majko mila.

D

pre 7 godina

To, g. Vucicu, ne moze tako, Vi samo mozete da vratite mandat za sastav vlade ako naknadno ustanovite da nemate parlamentarnu vecinu, a zatim predsednik Republike poziva na nove konsultacije ili raspisuje nove izbore.

tako je govorio Vučić!

pre 7 godina

KONFERENCIJA ZA MEDIJE Vučić: Vlada će biti formirana do 16. juna! http://www.alo.rs/vucic-od-srede-razgovori-sa-svim-strankama/52773
Autor: Alo.rs | 27.05.2016. 17:31 - 27.05.2016. 19:07

Vučić je najavio je da će 3. ili 4. juna biti konstitutivna sednica Skupštine Srbije, a da će vlada Srbije biti formirana do 16. juna.

- Drugog juna će biti konstitutivna sednica pokrajinskog parlamenta, 3. ili 4. Skupštine Srbije. Nedelju dana kasnije je realno da se krene u formiranje pokrajinske vlade, zatim i republičke i sve bi trebalo da bude završeno do 16. juna - rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Zmaj

pre 7 godina

@Rokatanski

U svojoj zaslepljenosti sendvicem koji se deli u tvom redu u prostoriji odakle pises botovske komentare zaboravio si samo jednu malu cinjenicu koja se ne slaze sa komentarom koji si lupio-Vlada ima zakonski rok do kada mora biti formirana inace slede novi izbori. A taj rok je pre "kraja septembra" koliko si dao fore Vucicu da "saceka da se stvari slegnu na medj. sceni". Shvatas li sad koliko si glup ispao? Kad bolje razmislim nisam treba napisati ono "ispao". Ne slaze mi se sa komentarom...

Dubravka

pre 7 godina

Farsa!
Pred isticanje roka saopštiće da je posle mnogo neprospavanih noći uspeo da sastavi vladu, a masa "obožavalaca" egzaltirano će klicati Premijeru koji je bio spreman čak i da se odrekne vlasti i počasti, jelte! ALI, vođen interesima Srbije uložio je nadljudski napor da bi na radost građani dobili "vladu koja će obezbediti najveći rast".
Živi bili pa videli...

Aldebaran

pre 7 godina

A iz kojih objektivnih razloga ti ne bi mogao da formiraš vladu? Zar postoji nešto što ti ne bi mogao, o Veličanstveni?!!!

Ti bi stvarno bio prvi šef stranke u istoriji koja osvoji apsolutnu većinu na izborima i posle nije u stanju da formira vladu! Ali za mnogo toga si ti "prvi put u istoriji", pa što da ne i ovo?

Mada, ako ćemo pravo, nije tvoja stranka osvojila apsolutnu većinu, nego koalicija tvoje stranke s desetak raznih prišipetlja i prikolica. Tako da je sad sasvim razumljivo ako imaš problema da sve njih namiriš, a da sam ne odustaneš od prevelikog dela kolača.

Ili jednostavno više nećeš da se bakćeš s vladom jer si skontao da ti se više isplati da se kandiduješ za sledećeg PreCednika?

Šmigi

pre 7 godina

Zamislite da ovakvu besmislicu kaže neki političar u bilo kojoj državi. Bio bi predmet podsmeha, najblaže. Prvo je rekao ''biće vlada pre britanske'', a sada kaže ''pokušaću u avgustu''!? Još ladno čovek kaže ''možda i neću da form. vladu, a razlog neću da vam kažem''!?!? Neverovatno, kakva smo mi sprdnja od države i naroda kada nam ovaj šarlatan prvi čovek! Tuga.

misko

pre 7 godina

"Ko meni sme da kaže koga da izaberem u vladu" misleći na spoljne uticaje,ambasadore.E meni se čini da si se zaigrao Vučiću i da sada pod pritiskom Rusije sa jedne i SAD,EU sa druge nemožeš da zadovoljiš i jedne i druge pa da poturim drugoga a ja ću na predsedničke izbore.

Dex

pre 7 godina

Ono u ta sam sigurna je iskrena zelja Vucica da menja stvari u zemlji na bolje.Ne prica da se dodvori gradjenima,vec realno prica o svim pitanjima.
(Sanja, 23. jul 2016 13:31)

OK botice, sta. nam je to realno saopstio? Sta si ti naucila iz ovog?

Лајави

pre 7 godina

Кратак је са кадровима од локала до Републике, на свим нивоима дува промаја. Они који знају и могу, својеглави су, дрчни и непослушни, а то Вучић не трпи. Они који не знају хоће и послушни су као пси, али и кад имају школу, немају три чуке у глави.
Ј... га велика је уметност наћи квалитетне сараднике.
п.с. Код мог друга у једној државној институцији, добар део ових што су вредни, писмени и поштени одоше, а и оно мало таквих што је остало припрема се за одлазак укључујући и њега самог.

Trifke

pre 7 godina

Pa kad si skupio u koaliciju od desnice do levice i jos kad dodas pritiske sa zapada i istoka kao i cinjenicu da nemas kvalitetne kadrove bas cudno da ti ne ide formiranje vlade.

gologuzov

pre 7 godina

Trazi kandidate za clanove vlade van svoje i nekih Tebi bliskih partija.
Trazi ih medju STRUCNJACIMA a ne politicarima!!!
Tako ces mozda moci formirati vladu. Vladu eksperata.
Jer kako ovde ljudi kazu : U politicare odlaze oni koji nista drugo ne znaju da rade.( A ruku na srce, ni politiku. )

mima bg

pre 7 godina

"Ne zelim da formiram vladu protiv koje bih bio i sam....", kaze AV.

Ne shvatam,zasto bi formirao vladu protiv koje bi bio i sam?!?

Neko ili vise njih vrse pritisak,a on m o r a da trpi? Sta to?!? Ko?!?

(A mi mislili da ce se lako dogovoriti o sastavu nove vlade jer opet je dobio vecinu glasova.... Sto je uopste raspisivao nove izbore na pola mandata? Mislim da nam neke odgovore ipak duguje....Ako ne nama,onda bar svojim glasacima....)

Ali mi smo vec u septickoj rupi Evrope jbt

pre 7 godina

Nas Premijer zeli najbolje za sve nas.
On radi naporno da bi nama bilo dobro.
Zato ne sumnjam u njegove odluke I treba da budemo spremni sutra I u septicku jamu ici za njim...

LIKVOR ISCURIO

pre 7 godina

MI5 ILI MI6?Ostali nisu toliko zainteresovani za ove prostore,CIA trenutno ima druge afinitete,BND je na godisnjem,MOSSAD zauzet nesto oko nekih deonica,FBI ima nekog posla u Meksiku preko glave,Rusi pregovaraju sa nekom interkontinetalnom delegacijom iz dimenzije x u vezi skladistenja njihovog arsenala u Sibiru,Papa je juce pregovarao sa njima,tako da ako nije u pitanju drekavac iz tunela,stvarno ne znam ko drugi da vrsi asisenticije na formiranju cuvene Srpske vlade a?

veseljko

pre 7 godina

Pa formiraj vladu od BOTOVA.....Ah da...Botovi su za jednokratnu upotrebu a tebi trebaju poslusnici....PS...Botovi sutra odose a ti osta sam,a mi cekamo...i znamo ko su botovi i objavicemo im imena...Ja cu za Pancevo!!

dado

pre 7 godina

Kome Aleksandar Vucic sa ovako izrazenom izbornom pobedom treba da pravi ustupke: ne verujem da je u pitanju posrnula opozicija ili matrmaticki nepotrebni koalicioni partneri

NK

pre 7 godina

(ПРЕДЛОГ, 23. jul 2016 12:25)
Postoji još nekoliko dobrih rešenja za izbegavanje ove vrste političkog iživljavanja:

1. Prelazak na polupredsednički sistem (kao u Francuskoj), gde predsednik bez parlamenta izabere premijera u skladu sa procenom ko ima većinu za sprovođenje izvršne politike u skupštini. On je onda dužan da odmah imenuje kabinet i ćao-zdravo.

2. Nemački model: skraćenje roka za formiranje vlade, prvo se mandat daje većinskom lideru, pa drugoplasiranom, pa velika koalicija, sve sa kratkim rokovima.

3. Grčki model: bonus poslanička mesta (mada ne verujem da bi to sprečilo Vučka da zeza).

misko

pre 7 godina

Konacno je shvatio da NEZNA I da nema kapaciteta da vodi drzavu. Otimanje od penzionera i zaposlenih i davanje stranim tajkunima-investitorima nisu reforme. Bice upancen kao najnesposobniji peremijer koji je UNISTIO svoj narod. Nametima pokusao je da smanji deficit u budzetu, smanjio je potrosnju glupim smanjenjem plata i penzija, sto je prouzrokovalo pad proizvodnje, otustanje radnika, konacno na STANDARD gradjana koji je opao za njegove vladavine za vise od 25%.

Opusteno

pre 7 godina

Evo, da malo pomagnem. Krkobabica za premijera, eventualno Vulina, oba aportiraju nema im ravna. Eventualno moze i Zorana sad je to in cak i u Hrvatskoj. A mandatar neka predahne od rada 24/7, iskoristi vaucer, pa preuzme precednicko mesto kao Tadic onomad. Ako i pogresi u izboru uvek ce moci da promeni mandatara.

Goran M.

pre 7 godina

Vrati mandat, jer si za četiri godine uneo haos i u društvo i u državu, uništio si novinarsku profesiju, izađi iz politike jer je tvoj radikalizam pretnja normalnom životu. Nama je potrebna zaštita od tebe i tvojih izopačenih reformi, jer "investitorima" nudiš najjeftiniju radnu snagu na svetu, uz pampers pelene.

Srrrrrrrdjan

pre 7 godina

Prvo kaze: Ne želim da formiram vladu portiv koje bih bio i sam".

A onda: "Ako budem uspeo biće uskoro, ako ne formiraće je neko drugi, ali ću ga ja opet predloziti

Zakljucak: on ce predloziti nekog da formira vladu protiv koje ce biti i on sam.

Ili je u pitanju uobicajena, svakodnevna, doza foliranja i prenemaganja....ali dobro, to je deo terapije, doktor mu je prepisao. A mozda ga je i malo jace potkacilo ovo julsko sunce. A koliko do prekjuce, objasnjavao nam je da vlade nema zato sto zeli da pokvari letovanje (na Maldivima i Brionima, sic!) opozicionim liderima. Znam da svakodnevno cita sve novinske clanke, izvestaje, proglase, izjave...a da li na kraju dana pogleda neki svoj izvestaj, da li procita neki svoj clanak...i da li se zacrveni pred ogledalom od sramote i tuge?

A.

pre 7 godina

Jel' to reče Vučić da je nesposoban za mandatara? I da su svi njegovi ministri iz tehničke vlade nesposobni jer sad nisu zaslužili na osnovu dosadašneg truda i uspeha nijedno mesto u novoj vladi? Ili, vladu hoće da nam formiraju Rusija, USA i EU, pa on ne zna kako svima da udovolji?

Šta nam rade. I Vučić i Toma koji ga je predložio za mandatara.

E

pre 7 godina

Njihova koalicija ima apsolutnu vecinu a sve ostalo je zmajavanje naroda i prodaja magle, ipak u ovom vakuum stanju se moze svasta raditi a nikome odgovarati i to je jedini razlog sto nema vlade

Kekele

pre 7 godina

Samo mi objasnite koja će biti razlika kada formira vladu,od sadašnjeg stanja. Da možda to ne koči ovaj nagli "razvoj" Srbije u zadnjih nekoliko godina. Ionako se niko nizašta i ne pita,sem njega,tako da bi trebalo ukinuti i ministarstva,ali se moraju zadovoljiti pojedinci(poslušnici) stranke. Ne važi više oma stara "papir trpi sve" nego "narod trpi sve"

Legolas

pre 7 godina

Napisah komentar pre neki dan al' nije objavljen. Svi stručnjaci koje je pozvao u vladu su ga odbili a jedan mu je čak i rekao da hoće ali da on ne bude premijer. SNS nema kadrove za vladu, a ovi što ih imaju neće sa njim. Lako može da se desi da imamo nove izbore za koji mesec. Mada, pre će to spojiti sa predsedničkim.

oposum

pre 7 godina

Sta ovaj nas voljeni i presvjetli vođa nama govori? Ako ja imam dobru računicu SNS ima većinu u skupštini, pa kako sad ne mogu da naprave vladu kakvu žele. Moj skromni utisak je da se Vi presvjetli ne možete dogovoriti sa vašim koalicionim partnerima oko dalje pljačke ovog napaćenog naroda i ove slomljene zemlje. Sada je velika borba oko podele plena, da li opet Bajat Erp mora da dobije direktorsko mesto u Srbijagasu, da li će opet Zorana da diktira tendere za izgradnju saobraćajnica, ko će sad da komanduje Epsom, kome će Železnica da pripadne, kako prodati Telekom, na koliko godina dati Arapima da sisaju naše oranice i naravno od svega toga procenat dati Goodfatheru.

sasha

pre 7 godina

Aman više! Tvoja stranka ima 2/3 većinu, izbori su bili pre 3 meseca!!!! ,Koliki ćeš više lagati???? Rekao si dve nedelje posle izbora, pa početak maja, pa kraj maja, pocetak juna, do Vidovdana, posle Vidovdana, početak avgusta, a sad se nadas formiranju u avgustu što znači da neće biti ni tad...

Braca

pre 7 godina

Njegovo pravnicko znanje se ponovo dovodi u pitanje.Ne moze on da predlozi novog mandatara, vec predsednik republike.On se tu nista ne pita.Predsednik moze i da raspise nove izbore,jer za to ima cvrste argumente.

cacanin

pre 7 godina

Rekao si Jun pa za neki dan, pa si rekao pocetkom Jula ali ne pre 07.07 jer putujes po zadatke pa onda krajem Jula i sad Avgust!!!
Prevare i izdajnici Srpakog naroda i njihovih interesa.
Demagog ako ne budem mogao ja neko drugi ce... pa ti vise volis vlast nego majku i oca... formirao bi ti vladu sa Hasimom Tacijem!!!

Vucicu jel tebi dobro?

pre 7 godina

Izadji malo medju obicne ljude. Iz tvoje stranke NAROD JEDINO TEBI VERUJE.
Ko ti daje ovlascenje da ti preneses narodnu volju na neku BITANGU???????
Da neces mozdana Batu Gasica, manijaka i "tvog prijatelja" koji te ne bi pogledao kao smrdljiv sir da nemas sta da jedes i da nisi u politici to sto jesi, njegova karta uzbrdo?
Doktora Nesu? Ma nemoj nas zasmejavati.
Imas jos samo Zoranu koju vec pljuju, ali ona je ZENA, a to srbendama smeta.
Znaci ti nemas kome da das takvo ovlascenje. U Srbiji odavno nije bilo da neko ima politicku partiju toliko snaznu a da je toliko kratak sa kadrovima. Normalno kad se budale uvek popenju na vrh prve.

nik

pre 7 godina

očigledno da onaj izraz lica posle saznanja da ce imati oko 100 poslanika (milsim na SNS) nije bio slučajan,sada treba namiriti sve koji mogu da uslovljavaju a ima ih poprilično...

Očigledno

pre 7 godina

Ma sukob sa Nikolićem, hoće Vučić sada da bude predsednik Srbije... video je da PPV i pozicija premijera nisu za njega, a zna da vlasti u Srbiji uvek padaju posle predsedničkih izbora...

Kad je ono beše kineski predsednik bio u Srbiji?

pre 7 godina

Vučić: Vlada će biti formirana pre dolaska kineskog predsednika
Lider naprednjaka rekao je i da zna sastav nove vlade, izuzev za dva resora, i da je vodio računa da to budu ljudi koji mogu da imaju rezultate a ne oni koji uživaju simpatije javnosti
Politika, 19.05.2016. u 14:41 http://www.politika.rs/sr/clanak/355357/Vucic-Vlada-ce-biti-formirana-pre-dolaska-kineskog-predsednika

GradjaninSrbije

pre 7 godina

Ha-haha...eto nama najnovijeg obrta u sagi o formiranju vlade...
I zabave za dane ovog vikenda - da mozgamo I prevrcemo - sta li se to valja iza brega... sa sve poentom na kraju: ako je necu bas ja formirati - a vala ja cu se pitati, normalno, ko ce tu da bude I sta ce da radi!
A sta ce biti u tom slucaju sa nasim Mandatarom?
Koja kosmicka enigma...

slobodan

pre 7 godina

..ipak nas ON .... u zdrav mozak...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Analiticar, 23. jul 2016 16:48) # Link komentara

izvini prijatelju ne nas nego svoje birače

ПРЕДЛОГ

pre 7 godina

Ја предлажем да се распишу нови избори, а пре тога да се донесе изборни закон где коалиције не могу бити на једној листи,.
После избора ко прође нека формира коалицију и ако ће се решити овај хаос у држави.
Сви хоће да буду министри који само ходају, троше паре слабо плаћених радника и пропалих земљорадника а немају никакву реалну одговрност.
Наши политичари имају обичај да кажу да прихватају одговорност а и даље остају на том месту уместо да одмах поднесу оставку и да се баве нечим од чега би се наплаћивао порез.
Само да им не падне на памет да распишу и председничке изборе.

Kristina

pre 7 godina

A sta, kao, ti neces moci formirati vladu? Pa, tako ce i biti sve lepo dogovoreno. Prepustices nekom od tvojih Naprednih premijersko mesto a ti ces se kandidovati na predsednickim izborima. Ko tebe ne zna da procita, taj ne zna dalje od nosa. To i jeste razlog sto ne formiras do sad vladu. Sad ce biti i sa Dacicem dogovora da dobije dobro ministarsko mesto i vise ministara za SPS da se Dacic ne bi kandidovao na predsednickim izborima. Vucicu, znas nas iz SRS-a, svi smo mudri i niko nas ne moze nadigrati; i tebe racunam jos uvek kao Radikala sto se tice tih nadigravanja. Botovi je l' tako?

Dok nekom ne smrkne...

pre 7 godina

Ima On srece sto je Merkelova preokupirana problemima u Nemackoj (pucnava) i Brexitom, pa nema vremena da ga zovne u Berlin i izvice se na Njega. Formirao bi on Vladu "k'o bela lala".

RRajko

pre 7 godina

Smstram da nije u redu na ovakav način obraćati se, pre svega, svojim glasačima koji čine ogromnu većinu u biračkom telu. Pobedio si na regularnim izborima. Ako nisi sposoban da sastaviš vladu za koju misliš da bi u najboljoj meri odgovorila svojim obavezama nisi ni trebao da se kandiduješ na izborima.Ovako, uistinu mislim da si počeo da nas zamajavaš, a glasao sam za SNS, mada nisam njihov član. Verujem u tebe lično, najveći kredibilitet ti je dao Šešelj izjavom da te novcem niko kupiti ne može. Od tebe ovaj narod traži da se postavljaš prema svojoj a ne tuđoj logici. Ako neka strana zemlja vrši na tebe prevelik pritisak, odupri se, jer ništa u tom smislu te ne može amnestirati od odgovornosti pred kompletnom nacijom. Uradi po svom a narod će suditi koliko je to valjano.

zgadjen

pre 7 godina

Vodjo svevideci i sveznajuci, mandatare, selektore buducih mandatara, imaj milosti prema tvojim botovima. Ubise se lupajuci po tastaturi i pisuci budalastine, a odbraniti te ne mogu. Daj nam vladu, ona i onako nema znacaja.

RRajko

pre 7 godina

znači kandiduješ se za predsednika!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (roko, 23. jul 2016 12:07)
Čuj, ima logike. Ali, to treba otvoreno reći da narod zna da je sve pod kontrolom. lično ne smatram taj potez lošim, ali hoću da znam da država Srbija nije u nekoj posebnoj dubiozi, da se ne ucenjuje. Ovo njegovo komentarisanje može se tumačiti na razne načine a to nije u redu!

Vlada novi sad

pre 7 godina

Niko neće u vladu, a da li znate zašto??? Zato što će morati da dokazuju odakle im sve ono što imaju, a sve zajedno da istreseš na gomilu poslednjih pet vlada, ne bi pronašao tri diplome da nisu falš! Zamislite tek na računima šta se dešava, to su već privatne stvari, rođaci, pa nije niko lud da pristane na tako nešto,go lopov do lopova

igor

pre 7 godina

Ovo postaje nepodnosljivo, svaka njegova izjava ili izjava nekog sns funkcionera mi vredja inteligenciju, a najvise me razocarava cinjenica da su vlast, da ih narod podrzava sto govori mnogo o ovom narodu. Karl Marks je rekao da svaki narod ima onakvu politicku vlast kakvu zasluzuje i to je tacno. Ne zasluzujemo bolje, glupi smo kao nacija. Glupi nam kroje sudbinu na izborima, dovode glupe na vlast pa nam ti isti glupi posle ispiraju mozak. Zbog svega toga, zbogom Srbijo!

geneve

pre 7 godina

Imam velike probleme, ali ne mogu nista da vam kazem o njima.
Zasto? Zato.
Da ne verujes sta sve u Srbiji moze da izjavi premijer (malim slovom).

Srbistan2016e

pre 7 godina

Vucicu, slatkorecivi oportunisto. Za nista konkretno nisi sposoban. Samo za beskrajne monologe, konferencije za stampu i pompezne “za 2 godine“ najave.

Smajli

pre 7 godina

Problem je što nemaju predsedničkog kandidata, ali ne znam zašto o tome ne sme da se govori... Možda da veliki vođa ne bi pokazao slabost. U svakom slučaju biće nam Vučić i otac nacije, i majka i maćeha još nekoliko godina.

analitičar

pre 7 godina

Dakle, stvari polako izlaze na videlo! AV će se kandidovati za predsednika Srbije jer je očigledno da "Toma diploma" ima male šanse sledeće godine! Prevara je uspela, narod je "namamljen" sa nosiocem liste na čelu sa AV a onda ustupa formiranje vlade drugome! Jednom rečju, glasate za mene a onda vam uvalimo koga hoćemo!

Ludogorec

pre 7 godina

Kako će on da predloži novog mandatara, voleo bih da kaže odakle ta nova njegova nadležnost, a rok za vladu je 1. septembar, nije 3. kako mediji pišu. Ako se rok prekorači onda slede novi izbori. Njegove dečje igre traju.

iznogud

pre 7 godina

Alo, majstore, Zemlja zove. Ne možeš ti da određuješ novog mandatara. Ako nisi sposoban ti da formiraš Vladu u zakonskom roku moraš mandat da vratiš predsedniku Srbije. A njegovo je da nakon toga poveri mandat nekom drugom ili raspiše nove izbore. Ili smatras da je Nikolić samo pripida u tvojoj litiji?

Mediteraneo

pre 7 godina

Ovo je dokaz da smo u ozbiljnom problemu i da nemamo ni viziju ni resenja za buducnost koja je pred nama. Ali srpski "odlucni" narod je izabrao neodlucnog vodju...pa sad ne znamo gde cemo.

portos

pre 7 godina

Znas sta, momak, ne moze tako...TRAZIO si mandat od Predsednika Srbije - dobio si ga. Gradjani su ti dali apsolutnu većinu. O kojim problemima pričaš? Ako neko sa strane vrsi pritisak na tebe (USA, EU, RUS, The dark side of the Moon...) mi, gradjani, moramo to da znamo, jer to je pritisak na drzavu Srbiju. Ako ne mozes da je formiras jer nemas ljude onda i to treba tako da kazes. Zasto ti, kome su gradjani dali APSOLUTNU vecinu, koji si nakon toga trazio i dobio mandat od Predsednika Republike, nakon tri meseca nama, gradjanima Republike koji smo to sve platili, saopstavas da mozda nemas većinu...? Reci nam i odlazi. Ili formiraj vladu i radi. Nemoj vise da dramis, glumis, prenemazes se i vuces ljude za nos.

Neko sasvim nebitan

pre 7 godina

Ljudi,šta je sad ovo?Kakva je ovo izjava?Kako je moguće da neko na koga (po sopstvenim rečima) niko ne može da utiče ne može da formira vladu jer "u takvu vladu ni sam ne bi verovao"?A tek izjava da će je formirati "neko drugi koga će on lično predložiti"?!Znači-neće lično,ali će preko odabranog posrednika da formira vladu u koju NI SAM NE VERUJE???

nemanja

pre 7 godina

Mandatar nam se priprema za predsednicke izbore. Zna da nema koga da stavi kao kandidata, te ce premijersko mesto prepustiti drugom i sobom zameniti Nikolica.
A posto smo mi drzava ko Rusija u kojoj nije bitno koja pozicija je u pitanju, nego ko je na toj poziciji, odjednom ce predsednicko mesto postati najbitnije u drzavi.

crni labud

pre 7 godina

Ajde sad žutopatkaši, povadite s neta naslove i pripremite "kontra izložbu" s najavama kad će biti formirana vlada.

p.s. mene sve ovo ludo zabavlja!

VLADIMIR

pre 7 godina

A, u tom grmu lezi zec veliki i najpametniji vozdu. Pa naravno svim normalnim ljudima je to bilo ocigledno. A i ne smes da govoris o razlozima??? Eto dragi gradjani za sta ste glasali i koliko vrede vasi glasovi!!!

Ne mogu da kažem, ali reći ću???

pre 7 godina

Ako postoje "stvari oko kojih ne možeš da govoriš", zašto onda ne možeš da ćutiš dok te "stvari" ne razrešiš?

Pop

pre 7 godina

Molim te nemoj da odustaješ, sada kada nam je konačno krenulo, sada kada su penzije i plate veće nego ikad, sada kada mladi ne odlaze više iz Srbije, sada kada pravimo najviše puteva i pruga, sada kad nam je BDP nikad veći a javni dug manji od 100% ... ostani da znam da postoji bolje mesto daleko odavde

Petar

pre 7 godina

Kakav cirkus i ko može da mu veruje. Možda će poželeti da se kruniše ili pak da mu skupština izglasa doživotni mandat na čelu vlade Srbije. Njemu vlada nije ni potrebna, a ocigledno ni političkim partijama, koje strpljivo cekaju na milost gospodara.

nix

pre 7 godina

Ne može da priča o tome? Najava za sledeću konferenciju za novinare za par dana i ispričaće nam.... i više nego što želimo da znamo. Nama samo treba vlada a ne mandatar koji sam odlučuje i o spoljnoj politici i o porezima....

zimzeleni

pre 7 godina

Skratio si sam mandat u kom si imao malo preko 50%. Onda si, kazes, ubedljivo pobedio i od tada se gubis, organizujes izlozbe, dizes spomenik coveku koji je "slao ljude u fantomkama da hapse", onda smo imali i tu Savamalu.... Ja razumem tebe i tvoj ego, ali ne razumem tvoje ulizice i glasace, ne razumem zasto to pothranjuju.

dado

pre 7 godina

Kome Aleksandar Vucic sa ovako izrazenom izbornom pobedom treba da pravi ustupke: ne verujem da je u pitanju posrnula opozicija ili matrmaticki nepotrebni koalicioni partneri

Pfc

pre 7 godina

Pa naravno da ce da je formira neko drugi,a to su Rusi i Amerikanci tako je ovde oduvek bilo.A ti ces kao po starom da glumis premijera i pricas bajke.

Pozz iz dijaspore

pre 7 godina

Uključio sam internet i pročitao vesti iz Srbije posle 15 dana. Kad sam naleteo na ovu, shvatio sam koliko mi se mozak odmorio, a koliko narod se narodu u Srbiji vređa inteligencija.

Ja

pre 7 godina

U čemu je problem? Evo u ovome:
Obećao je svima (Nemci, Ameri, Rusi) sve što su tražili od njega.
To što je obećao međusobno se isključuje. A osim toga svakako im je obećao i nešto čega se lično gnuša i sad ima problema sam sa sobom.
Tome treba dodati i njegovu patološku potrebu da sve drži u neizvesnosti, da sve od njega zavisi, kao i da uživa da se iživljava na onima ispod sebe...

Zapravo, njegovo uobičajeno glumatanje, prenemaganje, uzdisanje, kukanje, jaukanje, cvilenje, skičanje...

Silver Surfer

pre 7 godina

Oni kao da su jedva namakli 126 poslanika. Ali, to govori o neozbiljnosti i nedoraslosti da se upravlja drzavom. Medjutim, gubljenje vremena u besmislenim izborima i potom u sastavljanju "novih" vlada odnelo je vremena taman toliko koliko i obavljanje funkcija legitimno izabranih organa. Tacnije, u cetiri godine Vuciceve vlasti, da na vlasti je od 2012. dve su potrosene u vanredne izbore i razvlacanje oko formiranja vlade. Verujem, da u ovom trenutku, vlada ni ne mora da se formira u zakonskom roku jer niti ima ko da se buni zbog toga niti hoce. U Srbiji niko vise ne veruje u institucije. Ni gradjani, ni politicari. I to je jedini pravi "uspeh" Vuciceve cetvorogodisnje vladavine.

NK

pre 7 godina

(ПРЕДЛОГ, 23. jul 2016 12:25)
Postoji još nekoliko dobrih rešenja za izbegavanje ove vrste političkog iživljavanja:

1. Prelazak na polupredsednički sistem (kao u Francuskoj), gde predsednik bez parlamenta izabere premijera u skladu sa procenom ko ima većinu za sprovođenje izvršne politike u skupštini. On je onda dužan da odmah imenuje kabinet i ćao-zdravo.

2. Nemački model: skraćenje roka za formiranje vlade, prvo se mandat daje većinskom lideru, pa drugoplasiranom, pa velika koalicija, sve sa kratkim rokovima.

3. Grčki model: bonus poslanička mesta (mada ne verujem da bi to sprečilo Vučka da zeza).

bob

pre 7 godina

ja ne verujem sta sam procitao!ovaj covek je bez i jednog rezultata dobio 48% i sad po drugi put ima apsolutnu vecinu i po drugi put on ne zna sta da radi sa tom vecinom.ovaj covek nije sposoban ni za predsednika,a kamoli da bude opet premijer i to je dokazano!

Слоба Српски херој

pre 7 godina

Pita Vučić slučajnog prolaznika:

– Da li ste zadovoljni svojim životom?

– Jesam. Iako ste nam smanjili plate, nije loše, guramo nekako…

Posle mesec dana opet su se sreli.

– Kako ide? Evo, ja dajem sve od sebe da vama bude bolje…

– Ne žalim se. Ostao sam bez posla, isekli mi struju zbog neplaćenih računa, ali snalazim se nekako, skupljam plastične flaše da prehranim porodicu… Nije loše u suštini…

– A, da li biste na sledećim izborima glasali za mene?

– Da, naravno, jedino vi radite nešto za dobrobit svih nas.

– A, da li bi zbog mene skočio s desetog sprata?

– Da, skočio bih. J...š ovakav život!

PV

pre 7 godina

Možete vi da pričate šta hoćete, ali on je na temu izbora i vlade ubio 7 meseci. Posle ide 100 dana vlade, pa jedno 6 meseci na predsedničke izbore, pa još 6 meseci na rekonstrukciju vlade. U međuvremenu ponovo Srebrenica, azilanti , Oluja i ostalo...Za to vreme može da radi šta hoće, a država se sve više raspada.

Na ivici ponora !

pre 7 godina

Uh, propascemo, ako ne uspe ! Mozda bi trebalo da mu svako od nas posalje pismo podrske ? Ili sms ili tvit ? Ne daj se, uz tebe smo !!!!

Ali mi smo vec u septickoj rupi Evrope jbt

pre 7 godina

Nas Premijer zeli najbolje za sve nas.
On radi naporno da bi nama bilo dobro.
Zato ne sumnjam u njegove odluke I treba da budemo spremni sutra I u septicku jamu ici za njim...

D

pre 7 godina

To, g. Vucicu, ne moze tako, Vi samo mozete da vratite mandat za sastav vlade ako naknadno ustanovite da nemate parlamentarnu vecinu, a zatim predsednik Republike poziva na nove konsultacije ili raspisuje nove izbore.

gologuzov

pre 7 godina

Trazi kandidate za clanove vlade van svoje i nekih Tebi bliskih partija.
Trazi ih medju STRUCNJACIMA a ne politicarima!!!
Tako ces mozda moci formirati vladu. Vladu eksperata.
Jer kako ovde ljudi kazu : U politicare odlaze oni koji nista drugo ne znaju da rade.( A ruku na srce, ni politiku. )

Šmigi

pre 7 godina

Zamislite da ovakvu besmislicu kaže neki političar u bilo kojoj državi. Bio bi predmet podsmeha, najblaže. Prvo je rekao ''biće vlada pre britanske'', a sada kaže ''pokušaću u avgustu''!? Još ladno čovek kaže ''možda i neću da form. vladu, a razlog neću da vam kažem''!?!? Neverovatno, kakva smo mi sprdnja od države i naroda kada nam ovaj šarlatan prvi čovek! Tuga.

Gale

pre 7 godina

Gledam sada vesti B92 gde je u poseti nekoj kasarni i kaze da ce 1500 vojnika biti opremljeno Kao Niko na svetu u borbi protiv terorizma.Neverovatno sta mi slusamo i sta treba da trpimo

ha

pre 7 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem šta ovaj čovek izjavljuje, pa koji su đavo izbori uopšte bili, ej tri meseca se čeka, piše čovek expoze i sad ovo. O majko mila.

LIKVOR ISCURIO

pre 7 godina

MI5 ILI MI6?Ostali nisu toliko zainteresovani za ove prostore,CIA trenutno ima druge afinitete,BND je na godisnjem,MOSSAD zauzet nesto oko nekih deonica,FBI ima nekog posla u Meksiku preko glave,Rusi pregovaraju sa nekom interkontinetalnom delegacijom iz dimenzije x u vezi skladistenja njihovog arsenala u Sibiru,Papa je juce pregovarao sa njima,tako da ako nije u pitanju drekavac iz tunela,stvarno ne znam ko drugi da vrsi asisenticije na formiranju cuvene Srpske vlade a?

tako je govorio Vučić!

pre 7 godina

KONFERENCIJA ZA MEDIJE Vučić: Vlada će biti formirana do 16. juna! http://www.alo.rs/vucic-od-srede-razgovori-sa-svim-strankama/52773
Autor: Alo.rs | 27.05.2016. 17:31 - 27.05.2016. 19:07

Vučić je najavio je da će 3. ili 4. juna biti konstitutivna sednica Skupštine Srbije, a da će vlada Srbije biti formirana do 16. juna.

- Drugog juna će biti konstitutivna sednica pokrajinskog parlamenta, 3. ili 4. Skupštine Srbije. Nedelju dana kasnije je realno da se krene u formiranje pokrajinske vlade, zatim i republičke i sve bi trebalo da bude završeno do 16. juna - rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Trifke

pre 7 godina

Pa kad si skupio u koaliciju od desnice do levice i jos kad dodas pritiske sa zapada i istoka kao i cinjenicu da nemas kvalitetne kadrove bas cudno da ti ne ide formiranje vlade.

misko

pre 7 godina

"Ko meni sme da kaže koga da izaberem u vladu" misleći na spoljne uticaje,ambasadore.E meni se čini da si se zaigrao Vučiću i da sada pod pritiskom Rusije sa jedne i SAD,EU sa druge nemožeš da zadovoljiš i jedne i druge pa da poturim drugoga a ja ću na predsedničke izbore.

sasha

pre 7 godina

Aman više! Tvoja stranka ima 2/3 većinu, izbori su bili pre 3 meseca!!!! ,Koliki ćeš više lagati???? Rekao si dve nedelje posle izbora, pa početak maja, pa kraj maja, pocetak juna, do Vidovdana, posle Vidovdana, početak avgusta, a sad se nadas formiranju u avgustu što znači da neće biti ni tad...

Лајави

pre 7 godina

Кратак је са кадровима од локала до Републике, на свим нивоима дува промаја. Они који знају и могу, својеглави су, дрчни и непослушни, а то Вучић не трпи. Они који не знају хоће и послушни су као пси, али и кад имају школу, немају три чуке у глави.
Ј... га велика је уметност наћи квалитетне сараднике.
п.с. Код мог друга у једној државној институцији, добар део ових што су вредни, писмени и поштени одоше, а и оно мало таквих што је остало припрема се за одлазак укључујући и њега самог.

stranac

pre 7 godina

Covece,sta radis sa tim narodom? Sta glumis vise? Ili pocni ili ostavi samo
prekini sa tom patetickom demagogijom! Ne zivim tu,ali me boli,a kako je tek narodu koji mora da te trpi!?

RRajko

pre 7 godina

Smstram da nije u redu na ovakav način obraćati se, pre svega, svojim glasačima koji čine ogromnu većinu u biračkom telu. Pobedio si na regularnim izborima. Ako nisi sposoban da sastaviš vladu za koju misliš da bi u najboljoj meri odgovorila svojim obavezama nisi ni trebao da se kandiduješ na izborima.Ovako, uistinu mislim da si počeo da nas zamajavaš, a glasao sam za SNS, mada nisam njihov član. Verujem u tebe lično, najveći kredibilitet ti je dao Šešelj izjavom da te novcem niko kupiti ne može. Od tebe ovaj narod traži da se postavljaš prema svojoj a ne tuđoj logici. Ako neka strana zemlja vrši na tebe prevelik pritisak, odupri se, jer ništa u tom smislu te ne može amnestirati od odgovornosti pred kompletnom nacijom. Uradi po svom a narod će suditi koliko je to valjano.

Zmaj

pre 7 godina

@Rokatanski

U svojoj zaslepljenosti sendvicem koji se deli u tvom redu u prostoriji odakle pises botovske komentare zaboravio si samo jednu malu cinjenicu koja se ne slaze sa komentarom koji si lupio-Vlada ima zakonski rok do kada mora biti formirana inace slede novi izbori. A taj rok je pre "kraja septembra" koliko si dao fore Vucicu da "saceka da se stvari slegnu na medj. sceni". Shvatas li sad koliko si glup ispao? Kad bolje razmislim nisam treba napisati ono "ispao". Ne slaze mi se sa komentarom...

mima bg

pre 7 godina

"Ne zelim da formiram vladu protiv koje bih bio i sam....", kaze AV.

Ne shvatam,zasto bi formirao vladu protiv koje bi bio i sam?!?

Neko ili vise njih vrse pritisak,a on m o r a da trpi? Sta to?!? Ko?!?

(A mi mislili da ce se lako dogovoriti o sastavu nove vlade jer opet je dobio vecinu glasova.... Sto je uopste raspisivao nove izbore na pola mandata? Mislim da nam neke odgovore ipak duguje....Ako ne nama,onda bar svojim glasacima....)

Kekele

pre 7 godina

Samo mi objasnite koja će biti razlika kada formira vladu,od sadašnjeg stanja. Da možda to ne koči ovaj nagli "razvoj" Srbije u zadnjih nekoliko godina. Ionako se niko nizašta i ne pita,sem njega,tako da bi trebalo ukinuti i ministarstva,ali se moraju zadovoljiti pojedinci(poslušnici) stranke. Ne važi više oma stara "papir trpi sve" nego "narod trpi sve"

Subway Special

pre 7 godina

Premijer zna šta radi. Ako proceni, možda je bolje da se opet ide u izbore, po cenu i da se ponove još 5 puta. On bdi nad nama i Vlada nam realno nije neophodna, dovoljno je sposoban da preuzme sve funkcije. Svaka mu čast. Nadljudski!

RRajko

pre 7 godina

znači kandiduješ se za predsednika!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (roko, 23. jul 2016 12:07)
Čuj, ima logike. Ali, to treba otvoreno reći da narod zna da je sve pod kontrolom. lično ne smatram taj potez lošim, ali hoću da znam da država Srbija nije u nekoj posebnoj dubiozi, da se ne ucenjuje. Ovo njegovo komentarisanje može se tumačiti na razne načine a to nije u redu!

Dubravka

pre 7 godina

Farsa!
Pred isticanje roka saopštiće da je posle mnogo neprospavanih noći uspeo da sastavi vladu, a masa "obožavalaca" egzaltirano će klicati Premijeru koji je bio spreman čak i da se odrekne vlasti i počasti, jelte! ALI, vođen interesima Srbije uložio je nadljudski napor da bi na radost građani dobili "vladu koja će obezbediti najveći rast".
Živi bili pa videli...

oposum

pre 7 godina

Sta ovaj nas voljeni i presvjetli vođa nama govori? Ako ja imam dobru računicu SNS ima većinu u skupštini, pa kako sad ne mogu da naprave vladu kakvu žele. Moj skromni utisak je da se Vi presvjetli ne možete dogovoriti sa vašim koalicionim partnerima oko dalje pljačke ovog napaćenog naroda i ove slomljene zemlje. Sada je velika borba oko podele plena, da li opet Bajat Erp mora da dobije direktorsko mesto u Srbijagasu, da li će opet Zorana da diktira tendere za izgradnju saobraćajnica, ko će sad da komanduje Epsom, kome će Železnica da pripadne, kako prodati Telekom, na koliko godina dati Arapima da sisaju naše oranice i naravno od svega toga procenat dati Goodfatheru.

Braca

pre 7 godina

Njegovo pravnicko znanje se ponovo dovodi u pitanje.Ne moze on da predlozi novog mandatara, vec predsednik republike.On se tu nista ne pita.Predsednik moze i da raspise nove izbore,jer za to ima cvrste argumente.

Dex

pre 7 godina

Ono u ta sam sigurna je iskrena zelja Vucica da menja stvari u zemlji na bolje.Ne prica da se dodvori gradjenima,vec realno prica o svim pitanjima.
(Sanja, 23. jul 2016 13:31)

OK botice, sta. nam je to realno saopstio? Sta si ti naucila iz ovog?

misko

pre 7 godina

Konacno je shvatio da NEZNA I da nema kapaciteta da vodi drzavu. Otimanje od penzionera i zaposlenih i davanje stranim tajkunima-investitorima nisu reforme. Bice upancen kao najnesposobniji peremijer koji je UNISTIO svoj narod. Nametima pokusao je da smanji deficit u budzetu, smanjio je potrosnju glupim smanjenjem plata i penzija, sto je prouzrokovalo pad proizvodnje, otustanje radnika, konacno na STANDARD gradjana koji je opao za njegove vladavine za vise od 25%.

Sanja

pre 7 godina

Ono u ta sam sigurna je iskrena zelja Vucica da menja stvari u zemlji na bolje.Ne prica da se dodvori gradjenima,vec realno prica o svim pitanjima.

Aldebaran

pre 7 godina

A iz kojih objektivnih razloga ti ne bi mogao da formiraš vladu? Zar postoji nešto što ti ne bi mogao, o Veličanstveni?!!!

Ti bi stvarno bio prvi šef stranke u istoriji koja osvoji apsolutnu većinu na izborima i posle nije u stanju da formira vladu! Ali za mnogo toga si ti "prvi put u istoriji", pa što da ne i ovo?

Mada, ako ćemo pravo, nije tvoja stranka osvojila apsolutnu većinu, nego koalicija tvoje stranke s desetak raznih prišipetlja i prikolica. Tako da je sad sasvim razumljivo ako imaš problema da sve njih namiriš, a da sam ne odustaneš od prevelikog dela kolača.

Ili jednostavno više nećeš da se bakćeš s vladom jer si skontao da ti se više isplati da se kandiduješ za sledećeg PreCednika?

A.

pre 7 godina

Jel' to reče Vučić da je nesposoban za mandatara? I da su svi njegovi ministri iz tehničke vlade nesposobni jer sad nisu zaslužili na osnovu dosadašneg truda i uspeha nijedno mesto u novoj vladi? Ili, vladu hoće da nam formiraju Rusija, USA i EU, pa on ne zna kako svima da udovolji?

Šta nam rade. I Vučić i Toma koji ga je predložio za mandatara.

GradjaninSrbije

pre 7 godina

Ha-haha...eto nama najnovijeg obrta u sagi o formiranju vlade...
I zabave za dane ovog vikenda - da mozgamo I prevrcemo - sta li se to valja iza brega... sa sve poentom na kraju: ako je necu bas ja formirati - a vala ja cu se pitati, normalno, ko ce tu da bude I sta ce da radi!
A sta ce biti u tom slucaju sa nasim Mandatarom?
Koja kosmicka enigma...

Opusteno

pre 7 godina

Evo, da malo pomagnem. Krkobabica za premijera, eventualno Vulina, oba aportiraju nema im ravna. Eventualno moze i Zorana sad je to in cak i u Hrvatskoj. A mandatar neka predahne od rada 24/7, iskoristi vaucer, pa preuzme precednicko mesto kao Tadic onomad. Ako i pogresi u izboru uvek ce moci da promeni mandatara.

Srrrrrrrdjan

pre 7 godina

Prvo kaze: Ne želim da formiram vladu portiv koje bih bio i sam".

A onda: "Ako budem uspeo biće uskoro, ako ne formiraće je neko drugi, ali ću ga ja opet predloziti

Zakljucak: on ce predloziti nekog da formira vladu protiv koje ce biti i on sam.

Ili je u pitanju uobicajena, svakodnevna, doza foliranja i prenemaganja....ali dobro, to je deo terapije, doktor mu je prepisao. A mozda ga je i malo jace potkacilo ovo julsko sunce. A koliko do prekjuce, objasnjavao nam je da vlade nema zato sto zeli da pokvari letovanje (na Maldivima i Brionima, sic!) opozicionim liderima. Znam da svakodnevno cita sve novinske clanke, izvestaje, proglase, izjave...a da li na kraju dana pogleda neki svoj izvestaj, da li procita neki svoj clanak...i da li se zacrveni pred ogledalom od sramote i tuge?

Vucicu jel tebi dobro?

pre 7 godina

Izadji malo medju obicne ljude. Iz tvoje stranke NAROD JEDINO TEBI VERUJE.
Ko ti daje ovlascenje da ti preneses narodnu volju na neku BITANGU???????
Da neces mozdana Batu Gasica, manijaka i "tvog prijatelja" koji te ne bi pogledao kao smrdljiv sir da nemas sta da jedes i da nisi u politici to sto jesi, njegova karta uzbrdo?
Doktora Nesu? Ma nemoj nas zasmejavati.
Imas jos samo Zoranu koju vec pljuju, ali ona je ZENA, a to srbendama smeta.
Znaci ti nemas kome da das takvo ovlascenje. U Srbiji odavno nije bilo da neko ima politicku partiju toliko snaznu a da je toliko kratak sa kadrovima. Normalno kad se budale uvek popenju na vrh prve.

Kad je ono beše kineski predsednik bio u Srbiji?

pre 7 godina

Vučić: Vlada će biti formirana pre dolaska kineskog predsednika
Lider naprednjaka rekao je i da zna sastav nove vlade, izuzev za dva resora, i da je vodio računa da to budu ljudi koji mogu da imaju rezultate a ne oni koji uživaju simpatije javnosti
Politika, 19.05.2016. u 14:41 http://www.politika.rs/sr/clanak/355357/Vucic-Vlada-ce-biti-formirana-pre-dolaska-kineskog-predsednika

veseljko

pre 7 godina

Pa formiraj vladu od BOTOVA.....Ah da...Botovi su za jednokratnu upotrebu a tebi trebaju poslusnici....PS...Botovi sutra odose a ti osta sam,a mi cekamo...i znamo ko su botovi i objavicemo im imena...Ja cu za Pancevo!!

ПРЕДЛОГ

pre 7 godina

Ја предлажем да се распишу нови избори, а пре тога да се донесе изборни закон где коалиције не могу бити на једној листи,.
После избора ко прође нека формира коалицију и ако ће се решити овај хаос у држави.
Сви хоће да буду министри који само ходају, троше паре слабо плаћених радника и пропалих земљорадника а немају никакву реалну одговрност.
Наши политичари имају обичај да кажу да прихватају одговорност а и даље остају на том месту уместо да одмах поднесу оставку и да се баве нечим од чега би се наплаћивао порез.
Само да им не падне на памет да распишу и председничке изборе.

Legolas

pre 7 godina

Napisah komentar pre neki dan al' nije objavljen. Svi stručnjaci koje je pozvao u vladu su ga odbili a jedan mu je čak i rekao da hoće ali da on ne bude premijer. SNS nema kadrove za vladu, a ovi što ih imaju neće sa njim. Lako može da se desi da imamo nove izbore za koji mesec. Mada, pre će to spojiti sa predsedničkim.

Kristina

pre 7 godina

A sta, kao, ti neces moci formirati vladu? Pa, tako ce i biti sve lepo dogovoreno. Prepustices nekom od tvojih Naprednih premijersko mesto a ti ces se kandidovati na predsednickim izborima. Ko tebe ne zna da procita, taj ne zna dalje od nosa. To i jeste razlog sto ne formiras do sad vladu. Sad ce biti i sa Dacicem dogovora da dobije dobro ministarsko mesto i vise ministara za SPS da se Dacic ne bi kandidovao na predsednickim izborima. Vucicu, znas nas iz SRS-a, svi smo mudri i niko nas ne moze nadigrati; i tebe racunam jos uvek kao Radikala sto se tice tih nadigravanja. Botovi je l' tako?

Očigledno

pre 7 godina

Ma sukob sa Nikolićem, hoće Vučić sada da bude predsednik Srbije... video je da PPV i pozicija premijera nisu za njega, a zna da vlasti u Srbiji uvek padaju posle predsedničkih izbora...

nik

pre 7 godina

očigledno da onaj izraz lica posle saznanja da ce imati oko 100 poslanika (milsim na SNS) nije bio slučajan,sada treba namiriti sve koji mogu da uslovljavaju a ima ih poprilično...

Goran M.

pre 7 godina

Vrati mandat, jer si za četiri godine uneo haos i u društvo i u državu, uništio si novinarsku profesiju, izađi iz politike jer je tvoj radikalizam pretnja normalnom životu. Nama je potrebna zaštita od tebe i tvojih izopačenih reformi, jer "investitorima" nudiš najjeftiniju radnu snagu na svetu, uz pampers pelene.

E

pre 7 godina

Njihova koalicija ima apsolutnu vecinu a sve ostalo je zmajavanje naroda i prodaja magle, ipak u ovom vakuum stanju se moze svasta raditi a nikome odgovarati i to je jedini razlog sto nema vlade

Beogradjanin

pre 7 godina

Njegova koalicija je osvojila apsolutnu vecinu na izborima i on uspeva da bude nesposoban da formira vladu koju po broju osvojenih mandata moze da formira bez drugih lista. Nesposobnost neslucenih razmera zacinjena kriminalom i kompleksima.

slobodan

pre 7 godina

..ipak nas ON .... u zdrav mozak...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Analiticar, 23. jul 2016 16:48) # Link komentara

izvini prijatelju ne nas nego svoje birače

cacanin

pre 7 godina

Rekao si Jun pa za neki dan, pa si rekao pocetkom Jula ali ne pre 07.07 jer putujes po zadatke pa onda krajem Jula i sad Avgust!!!
Prevare i izdajnici Srpakog naroda i njihovih interesa.
Demagog ako ne budem mogao ja neko drugi ce... pa ti vise volis vlast nego majku i oca... formirao bi ti vladu sa Hasimom Tacijem!!!

Rokatanski

pre 7 godina

Ne želim da branim Vučića, ali u objektivnim okolnostima u kojima se našao on i nema mnogo izbora ili nema nikakvog izbora. On je u svojevrsnoj pat poziciji i šahovski rečeno svaki potez ga vodi u iznudicu, odnosno poraz. U sadašnjim svetskim političkim okolnostima nema dobrog izbora. Možda bi za njega bilo najbolje da čeka do daljeg, bez obzira na proceduru. Verovatno do kraja septembra. Do tada će stvari biti mnogo jasnije. U šahu nekada morate da igrate neutralne poteze, da čekate... Pozdrav!

ispran mozak

pre 7 godina

Samo hrabro gospodine Vučiću, imaš podršku 90% evropski orijentisane Srbije koja očekuje da nastaviš da slediš Zoranovu viziju. A ova šačica patriJota i huligana što pametuje iz toplih fotelja i priziva devedesete, neka uzmu puške u ruke pa pravac na Kosovo.

Evropa nema alternativu, podrška za Vučića.

Vikica

pre 7 godina

Politika kaže da opozicija želi da mandatar ne formira vladu a kod nas ona traži vladu.Nedeljama je naša opozicija u panici, šta ako mandatar namerno neće da formira vladu pa se ide na nove izbore, demontaža opozicije bila bi totalna, i cenzus bi bio nedostižan za većinu njih.

Dok nekom ne smrkne...

pre 7 godina

Ima On srece sto je Merkelova preokupirana problemima u Nemackoj (pucnava) i Brexitom, pa nema vremena da ga zovne u Berlin i izvice se na Njega. Formirao bi on Vladu "k'o bela lala".

zgadjen

pre 7 godina

Vodjo svevideci i sveznajuci, mandatare, selektore buducih mandatara, imaj milosti prema tvojim botovima. Ubise se lupajuci po tastaturi i pisuci budalastine, a odbraniti te ne mogu. Daj nam vladu, ona i onako nema znacaja.

Miroslav

pre 7 godina

Meni je najsmesnije sto ga prozivaju oni koji su vladu pravili u atmosferi rialtiija, i medijskog cirkusa. Ono daj da sklepamo nesto na brzinu da drzi bure vodu, a reforme ko sisa. Vucic je mnogo oybiljniji politicar od doticnih koji kukaju po medijima sto jos Vlada nije formirana.

Vlada novi sad

pre 7 godina

Niko neće u vladu, a da li znate zašto??? Zato što će morati da dokazuju odakle im sve ono što imaju, a sve zajedno da istreseš na gomilu poslednjih pet vlada, ne bi pronašao tri diplome da nisu falš! Zamislite tek na računima šta se dešava, to su već privatne stvari, rođaci, pa nije niko lud da pristane na tako nešto,go lopov do lopova

poz

pre 7 godina

Radi ono što raditi znaš najbolje, vodi ovu državu kao premijer.
Sastavi vladu pomirenja, svih onih koji žele prihvatiti viziju Srbije za primer celom svetu.
Svi treba da se okupe oko toga cilja.
Sa tim nema kompromisa, oko toga se ne cenka. To je izuzetno važno i zato neće biti lako ali drugog puta nema.
Predlaži i imenuj najbolje što imas, neka se svakome da šansa da sebe popravi gradeći ono pravo.

igor

pre 7 godina

Ovo postaje nepodnosljivo, svaka njegova izjava ili izjava nekog sns funkcionera mi vredja inteligenciju, a najvise me razocarava cinjenica da su vlast, da ih narod podrzava sto govori mnogo o ovom narodu. Karl Marks je rekao da svaki narod ima onakvu politicku vlast kakvu zasluzuje i to je tacno. Ne zasluzujemo bolje, glupi smo kao nacija. Glupi nam kroje sudbinu na izborima, dovode glupe na vlast pa nam ti isti glupi posle ispiraju mozak. Zbog svega toga, zbogom Srbijo!

nele

pre 7 godina

Izbori su SNS-i doneli manji broj poslanika, a za promenu ustava zbog EU treba 2/3 poslanika i široka koalicija sa SPS-om, LDP-om, Zukorlićem, SVM, albancima iz Preševa, Ljajićem, a ima još jedna kombinacija sa Tadićem i Čankom, bez SPS što je manje verovatno zbog manjeg broja poslanika. U suštini sve se u ovom trenutku svodi na 2/3 sigurnih poslanika koji su za put Srbije u EU.

geneve

pre 7 godina

Imam velike probleme, ali ne mogu nista da vam kazem o njima.
Zasto? Zato.
Da ne verujes sta sve u Srbiji moze da izjavi premijer (malim slovom).