Petak, 20.05.2016.

10:42

Favorit za predsednika Austrije: Stop Kosovu

Primanje Kosova u međunarodne organizacije bilo bi pogrešno, jer bi samo izazvalo probleme, smatra Norbert Hofer, kandidat za predsednika Austrije.

Izvor: Tanjug

Favorit za predsednika Austrije: Stop Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

bgd

pre 7 godina

@ Unity3D
koje jedinstvo? pa mi smo jos i dobri kakvi smo i mogli da budemo posle gradjanskog rata i po horizontali (bih, hr) i po vertikali (selo - grad). Pa mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj je doslo do feudalne kontrarevolucije, a jedna od mnogih u kojoj je doslo do americke okupacije. Slazem se sve da su to problemi ali polako i s optimitickim stavom ce se to sve vratiti u normalu. Na kraju mozda cak i počnemo da pisemo š i ć a ne s i c.

Lucky Laza

pre 7 godina

U Nemačkoj sam rodjen i školovan - pa sam češće na Skijanju imao priliku kao "Nemac" da čujem šta simapaziteri FPÖ misle o Srbiji i Srbima - bolje da vam nepričam

stefan

pre 7 godina

Hrvatska je na Balkanu kako god da se okrene i ne lupajte vise ni vi ni oni. tomdto binoni volelinda su italijani ili nemci je njihov problem.

a ovaj naravno da prica sta prica jer zna da ima ogromno birackomtela srba i polidrba u austriji.

džaba izbori

pre 7 godina

Hrvatska na srecu nije na balkanu,,,ali nazalost balkan je u njoj
(Robert Šormaz, 20. maj 2016 15:44)
Mali čas geografije: balkan je od ex yu drzava sve juzno od Save, dakle po 2/3 Srbije i Hrvatske, cela Bosna
, slovenačko primorje i deo tršćanskog zaleđa.

Ispiracina mozga kao univerzalna kategorija

pre 7 godina

Mozda je Hofer cak i losa opcija, mada i nije toliko, ali Van der Bellen je zato katastrofalna opcija. Nismo bas svi od juce.
Moj glas u nedelju ide Hoferu.

zna se to

pre 7 godina

Ma bori se covek za Srpske glasove kojih je vise od 100.hiljada samo u Becu. Sasvim drrugacije ce da govori kad bude na mesto Presednika.

mrgud

pre 7 godina

@zdenko ne lupaj gluposti covece. a sto se tice ovoga da je covek fasista, to su tek nebuloze. lepo je to ugledni becki Prof. Dr. Burger (inace nije clan FPÖ-a) objasnio nekidan: "opasnost da fasizam zavlada u Austriji javlja se onda i
iskljucivo samo onda kada se javlja mogucnost da se socijalisti nadju van vlasti." sve je receno. kada se tresu fotelje onda se pokrene medijska masinerija o fasizmu, nacizmu i sl.

flat fit

pre 7 godina

Covek je ekstremni desnicar, a zna se da srpski biraci upravo najvise i favoriziju tu opciju. Ljudskost nam je uvek bila strana.(besna glista, 20. maj 2016 11:14)U skoro dva veka,koliko traje srpski višepartijski parlamentarni sistem,uz manji prekid za vreme komunističkog totalitarizma,ekstremno desničarske partije nikada nisu imale većinu ili bile na vlasti.Nikada nisu imale više od 10% podrške među glasačima.Koliko je SRS ekstremno desničarska partija možemo videti po tome šta sada govore nekada njeni najekstremniji jastrebovi Vučić i Maja Gojković.To je klasična populistička partija,koja govori ono što narod želi da čuje,tu ideologija nema velikog značaja.U ostalom u nedavnoj predizbornoj kampanji Šešelj se zalagao za ulazak zemlje u evroazijsku uniju,a sada se nudi za ulazak u evrofanatičnu vladu,sa Vučićem na čelu.

igor

pre 7 godina

Vidim komentare samo kako on sve ovo misli zarad srpski glasaca u Austriji. Jesmo sljam to ne postoji nigde. Ma i treba nam ovako, ma nek se sve raspadne, kada i ovde imate svoje toerije zavere, a niste u stanju da proverite koliko je ovaj covek godina unazad bio na strani Srba i srpske politike. Kada docekamo da nam neko napokon bude na nasoj strani, mi ga popljujemo.

aa

pre 7 godina

@Don da smo pre 70 ak godina bili pametniji pa da progutamo ponos i istolerisemo mir sa takvima mnogo bismo bolje prošli. Ovaj svet nije bajka, svidelo se to Srbima ili ne.

Twitter antifašista

pre 7 godina

Sve, sve, ali kad sad zacvile i zavapiju domaći ovisnici o grantovima i kranu držati slovo o nacizmu, fašizmu, populizmu, te ostalim '-izmima' iz priručnika o aktivizmu.

whocares

pre 7 godina

Pa on ništa konkretno nije rekao što se tiče nezavisnosti Kosova, samo je rekao kako za sada ne bi trebalo da se primi u međunarodne organizacije, jer su "rane sveže"... To ne implicira ništa. On možda veruje da Kosovo treba da bude nezavisno samo da to treba sporije i bez nekog uslovljavanja. Ali vidim da ovde ljudi čuju samo ono što žele da čuju.

Strahinja

pre 7 godina

Samo je još ovo trebalo. Naši nacoši imaju fabrička podešavanja da ionako obožavaju nacoše diljem sveta. Mogu da zamislim dubinu transa koji doživljavaju nakon ovakvih izjava.

Unity3D

pre 7 godina

Citam ovu hrpu zluradih komentara, pa se pitam - kako je moguce da smo mi, do sada, izgubili samo Kosovo? Vise se ne radi o manjku patriotizma, to je ionako dovoljno zloupotrebljeno devedesetih da je s pravom postalo deplasirano, ali mi smo, kao narod, otisli dalje od toga - nikakva svest o zajednickom interesu, nikakva svest o tome da smo 'jedno' na bilo kom nivou. To vise nije stvar gubljenja teritorije, to je stvar gubljenja i svega ostalog sto cini jedan narod (ne naciju) i jednu zemlju. U takvom odnosu stvari, vise nije po sredi ni ona maksima: "Da komsiji crkne krava", vec: "Da crknu i komsija i krava, ako ih uopste i imam, nemam pojma i ne tice me se." Sa takvim 'gradjanskim' stavom, iz: "Kosovo je srce Srbije" u: "Beograd je srce Kosova", vec za nasih zivota.

de

pre 7 godina

Ne lozite se molim vas, politika njegove stranke je ekstremno desno i osnov njegove politike je da će "proterati" sve strance. Posto je ubedljivo dobio u prvom krugu sad se cela normalan Austrija digla protiv njega jer ako njegovi dođu na vlast postoji opravdn strah da Austrija posle 70 godina skrene u ekstremni nacionalizam da ne kazem nešto gore. Posto je svestan da će mu u drugom krugu svaki glas biti bitan sada ide na oproban sistem da dobije glasove naših u AT.

Varg Vikernes

pre 7 godina

Hofer izjavi ovako nesto a njegov direktni konkurent Van Der Belen izdaje plakate na turskom I arapskom. Svako ciljano prikuplja svoje potencijalne glasace, i Srbima iz Austrije je valjda jasno za koga treba da glasaju.

Realno

pre 7 godina

Nedavnom posetom Austriji, konkretno Bec i Graz, stekla sam dojam da ga Austrijanci bas i ne vole...svi bilbordi sa njegovim likom su docrtani u stilu Adolfa Hitlera, sto se za bilborde drugih kandidata ne moze reci.

fat boy

pre 7 godina

Klasičan populista koji na ovaj način pokušava da dobije glasove Srba koji imaju pravo glasa u Austriji. I sa njim i bez njega na vlasti, austrijska politika će ostati ista prema Srbiji.(Stefan, 20. maj 2016 11:10)Populista je političar koji daje nerealna obećanja da bi dobio glasove.U ovom intervijuju nema ništa nerealno.

Boske

pre 7 godina

Jos jedan koji je veci Srbin od Srba (iz Srbije). Dobro, to i nije neka novost, posto to vazi za kompletan ruski establisment. Kuriozitet je da ovaj ne samo da nije Rus, nego je ultradesnicarski Austrijanac. Ali, kako god, mudro zbori.

genius

pre 7 godina

@Don
Drugima u okolini podrška fašista ne smeta. Zašto bi nama?
Uskoro desnica dobija u Francuskoj.
U Švedskoj se bude.
U Mađarskoj Orban.
Možda bude i dobro...

Булат

pre 7 godina

@Влад рад: Ти ако мислиш да питање Косова нема никакве везе са нашом економијом онда ти знање о томе почиње и завршава се на1389. години...

Vlad Rad

pre 7 godina

Ovo ne zanima nikoga osim Srbe. Pa covek jeftino kupuje glasove ovih nasih tamo. Nas ne zanimaju ekononija i standard. Samo da zeznemo Kosovo, ostalo nije bitno...

džaba izbori

pre 7 godina

Sve je to lepo, samo predsednik u auatriji ima vaznost i ingerencije nešto više od nacelnika sreza, sva vlast je u rukama njihovog ace nenaspavanog, odnosno kancelara vlade

Warrior

pre 7 godina

Glasao bi za tebe gospodine ali ne zivim tamo .
To je skandal sto ce NATO da ih prime u partnerstvo za mir kad Pristina ne radi nista od toga sto su potpisali ulrika Briselu.
Mi moramo da ulozimo vise para da imamo jaci lobi u EU i SAD.

sah 88

pre 7 godina

Ovaj protiv nezavisnosti Kosova, za nezavisnost Republike Srpske, pa mi nemamo ovakog politicara koji sme ovo da kaze i za ovo da se zalaze. Svim srcem uz FPO na svim nivoima u Austri, krecemo pobedom na predsednickim izborima 22.05.2016 godine!!!!

s

pre 7 godina

Ovo su samo poceci u EU,u svim zapadnim drzavama ce polako dolaziti na vlast pragmaticni i mnogo trezveniji politicari a sve manje Americki pijuni!

Zdenko

pre 7 godina

Ko nema pamcenje zlatne ribice i ko je iole upucen u austrijsku stvarnost zna nekoliko stvari. Prvo, Hoferova FPO je 1999. bila za bombardovanje Srbije. Njihov prosrpski stav je novijeg datuma. Te 1999. jedina stranka u Austriji koja nije bila ni za bombardovanje, niti je imala neutralan stav, nego su jedini bili protiv bombardovanja je bila Stranka Zelenih, kojoj je tada na celu bio Aleksander Van Der Belen. On sam je tog proleca na austrijskog televizija vise puta govorio protiv intervencije, rekavsi cak jednom "mi svi dobro znamo da je ugovor iz Rambujea bio takav da Srbija nije mogla da ga prihvati". Zato, dragi austrijski Srbi, budite zreli, ne dajte da manipulisu vama i glasajte pametno u nedelju. Hvala unapred.

Stefan

pre 7 godina

Klasičan populista koji na ovaj način pokušava da dobije glasove Srba koji imaju pravo glasa u Austriji. I sa njim i bez njega na vlasti, austrijska politika će ostati ista prema Srbiji.

Булат

pre 7 godina

@Ненад-ЕУ: И шта онда? Јел то његову изјаву чини мање тачном? Не знам када Срби планирају да науче да и висока политика функционише по принципу дођем ти- дођеш ми и да је интерес по среди увек. Ако је цена да друга најјача политичка опција у Аустрији која јача из године у годину своје политичке ставове приближи нашим интересима 300.000 српских гласова, па платимо је онда. Ено Албанци знају добро да ништа ово данас не би имали да им дијаспора није била онако организована и слала паре кад се закувало и лобирала. Научимо од њих барем тај принцип ( свакако не и методе таман посла)..,

wtf

pre 7 godina

"uveren da za mir u evropi srbija i hrvatska moraju izgladiti odnose"
ma i srbi i hrvati su velika sila,kad se budemo pesnicili niko nas nece moci zaustaviti.

sah 88

pre 7 godina

Ovaj protiv nezavisnosti Kosova, za nezavisnost Republike Srpske, pa mi nemamo ovakog politicara koji sme ovo da kaze i za ovo da se zalaze. Svim srcem uz FPO na svim nivoima u Austri, krecemo pobedom na predsednickim izborimz 22.05.2016 godine!!!!

kameni

pre 7 godina

Na prvi pogled mi se učinilo da samo skuplja političke poene kod naših u Austriji. Sada mi se čini da je ovo dijelom zbog toga što ima dosta srba prijatelja.

McUracPalac

pre 7 godina

očigledno je da čovek ide kod nekog našeg na slavu i da mu to prija. više vredi jedan naš pošten domaćin nego stotine političara i sva diplomatija :)

sah 88

pre 7 godina

Ovaj protiv nezavisnosti Kosova, za nezavisnost Republike Srpske, pa mi nemamo ovakog politicara koji sme ovo da kaze i za ovo da se zalaze. Svim srcem uz FPO na svim nivoima u Austri, krecemo pobedom na predsednickim izborima 22.05.2016 godine!!!!

McUracPalac

pre 7 godina

očigledno je da čovek ide kod nekog našeg na slavu i da mu to prija. više vredi jedan naš pošten domaćin nego stotine političara i sva diplomatija :)

kameni

pre 7 godina

Na prvi pogled mi se učinilo da samo skuplja političke poene kod naših u Austriji. Sada mi se čini da je ovo dijelom zbog toga što ima dosta srba prijatelja.

Varg Vikernes

pre 7 godina

Hofer izjavi ovako nesto a njegov direktni konkurent Van Der Belen izdaje plakate na turskom I arapskom. Svako ciljano prikuplja svoje potencijalne glasace, i Srbima iz Austrije je valjda jasno za koga treba da glasaju.

Vlad Rad

pre 7 godina

Ovo ne zanima nikoga osim Srbe. Pa covek jeftino kupuje glasove ovih nasih tamo. Nas ne zanimaju ekononija i standard. Samo da zeznemo Kosovo, ostalo nije bitno...

igor

pre 7 godina

Vidim komentare samo kako on sve ovo misli zarad srpski glasaca u Austriji. Jesmo sljam to ne postoji nigde. Ma i treba nam ovako, ma nek se sve raspadne, kada i ovde imate svoje toerije zavere, a niste u stanju da proverite koliko je ovaj covek godina unazad bio na strani Srba i srpske politike. Kada docekamo da nam neko napokon bude na nasoj strani, mi ga popljujemo.

Булат

pre 7 godina

@Ненад-ЕУ: И шта онда? Јел то његову изјаву чини мање тачном? Не знам када Срби планирају да науче да и висока политика функционише по принципу дођем ти- дођеш ми и да је интерес по среди увек. Ако је цена да друга најјача политичка опција у Аустрији која јача из године у годину своје политичке ставове приближи нашим интересима 300.000 српских гласова, па платимо је онда. Ено Албанци знају добро да ништа ово данас не би имали да им дијаспора није била онако организована и слала паре кад се закувало и лобирала. Научимо од њих барем тај принцип ( свакако не и методе таман посла)..,

Stefan

pre 7 godina

Klasičan populista koji na ovaj način pokušava da dobije glasove Srba koji imaju pravo glasa u Austriji. I sa njim i bez njega na vlasti, austrijska politika će ostati ista prema Srbiji.

flat fit

pre 7 godina

Covek je ekstremni desnicar, a zna se da srpski biraci upravo najvise i favoriziju tu opciju. Ljudskost nam je uvek bila strana.(besna glista, 20. maj 2016 11:14)U skoro dva veka,koliko traje srpski višepartijski parlamentarni sistem,uz manji prekid za vreme komunističkog totalitarizma,ekstremno desničarske partije nikada nisu imale većinu ili bile na vlasti.Nikada nisu imale više od 10% podrške među glasačima.Koliko je SRS ekstremno desničarska partija možemo videti po tome šta sada govore nekada njeni najekstremniji jastrebovi Vučić i Maja Gojković.To je klasična populistička partija,koja govori ono što narod želi da čuje,tu ideologija nema velikog značaja.U ostalom u nedavnoj predizbornoj kampanji Šešelj se zalagao za ulazak zemlje u evroazijsku uniju,a sada se nudi za ulazak u evrofanatičnu vladu,sa Vučićem na čelu.

Zdenko

pre 7 godina

Ko nema pamcenje zlatne ribice i ko je iole upucen u austrijsku stvarnost zna nekoliko stvari. Prvo, Hoferova FPO je 1999. bila za bombardovanje Srbije. Njihov prosrpski stav je novijeg datuma. Te 1999. jedina stranka u Austriji koja nije bila ni za bombardovanje, niti je imala neutralan stav, nego su jedini bili protiv bombardovanja je bila Stranka Zelenih, kojoj je tada na celu bio Aleksander Van Der Belen. On sam je tog proleca na austrijskog televizija vise puta govorio protiv intervencije, rekavsi cak jednom "mi svi dobro znamo da je ugovor iz Rambujea bio takav da Srbija nije mogla da ga prihvati". Zato, dragi austrijski Srbi, budite zreli, ne dajte da manipulisu vama i glasajte pametno u nedelju. Hvala unapred.

zna se to

pre 7 godina

Ma bori se covek za Srpske glasove kojih je vise od 100.hiljada samo u Becu. Sasvim drrugacije ce da govori kad bude na mesto Presednika.

džaba izbori

pre 7 godina

Hrvatska na srecu nije na balkanu,,,ali nazalost balkan je u njoj
(Robert Šormaz, 20. maj 2016 15:44)
Mali čas geografije: balkan je od ex yu drzava sve juzno od Save, dakle po 2/3 Srbije i Hrvatske, cela Bosna
, slovenačko primorje i deo tršćanskog zaleđa.

wtf

pre 7 godina

"uveren da za mir u evropi srbija i hrvatska moraju izgladiti odnose"
ma i srbi i hrvati su velika sila,kad se budemo pesnicili niko nas nece moci zaustaviti.

de

pre 7 godina

Ne lozite se molim vas, politika njegove stranke je ekstremno desno i osnov njegove politike je da će "proterati" sve strance. Posto je ubedljivo dobio u prvom krugu sad se cela normalan Austrija digla protiv njega jer ako njegovi dođu na vlast postoji opravdn strah da Austrija posle 70 godina skrene u ekstremni nacionalizam da ne kazem nešto gore. Posto je svestan da će mu u drugom krugu svaki glas biti bitan sada ide na oproban sistem da dobije glasove naših u AT.

fat boy

pre 7 godina

Klasičan populista koji na ovaj način pokušava da dobije glasove Srba koji imaju pravo glasa u Austriji. I sa njim i bez njega na vlasti, austrijska politika će ostati ista prema Srbiji.(Stefan, 20. maj 2016 11:10)Populista je političar koji daje nerealna obećanja da bi dobio glasove.U ovom intervijuju nema ništa nerealno.

Boske

pre 7 godina

Jos jedan koji je veci Srbin od Srba (iz Srbije). Dobro, to i nije neka novost, posto to vazi za kompletan ruski establisment. Kuriozitet je da ovaj ne samo da nije Rus, nego je ultradesnicarski Austrijanac. Ali, kako god, mudro zbori.

s

pre 7 godina

Ovo su samo poceci u EU,u svim zapadnim drzavama ce polako dolaziti na vlast pragmaticni i mnogo trezveniji politicari a sve manje Americki pijuni!

genius

pre 7 godina

@Don
Drugima u okolini podrška fašista ne smeta. Zašto bi nama?
Uskoro desnica dobija u Francuskoj.
U Švedskoj se bude.
U Mađarskoj Orban.
Možda bude i dobro...

džaba izbori

pre 7 godina

Sve je to lepo, samo predsednik u auatriji ima vaznost i ingerencije nešto više od nacelnika sreza, sva vlast je u rukama njihovog ace nenaspavanog, odnosno kancelara vlade

sah 88

pre 7 godina

Ovaj protiv nezavisnosti Kosova, za nezavisnost Republike Srpske, pa mi nemamo ovakog politicara koji sme ovo da kaze i za ovo da se zalaze. Svim srcem uz FPO na svim nivoima u Austri, krecemo pobedom na predsednickim izborimz 22.05.2016 godine!!!!

Ispiracina mozga kao univerzalna kategorija

pre 7 godina

Mozda je Hofer cak i losa opcija, mada i nije toliko, ali Van der Bellen je zato katastrofalna opcija. Nismo bas svi od juce.
Moj glas u nedelju ide Hoferu.

Unity3D

pre 7 godina

Citam ovu hrpu zluradih komentara, pa se pitam - kako je moguce da smo mi, do sada, izgubili samo Kosovo? Vise se ne radi o manjku patriotizma, to je ionako dovoljno zloupotrebljeno devedesetih da je s pravom postalo deplasirano, ali mi smo, kao narod, otisli dalje od toga - nikakva svest o zajednickom interesu, nikakva svest o tome da smo 'jedno' na bilo kom nivou. To vise nije stvar gubljenja teritorije, to je stvar gubljenja i svega ostalog sto cini jedan narod (ne naciju) i jednu zemlju. U takvom odnosu stvari, vise nije po sredi ni ona maksima: "Da komsiji crkne krava", vec: "Da crknu i komsija i krava, ako ih uopste i imam, nemam pojma i ne tice me se." Sa takvim 'gradjanskim' stavom, iz: "Kosovo je srce Srbije" u: "Beograd je srce Kosova", vec za nasih zivota.

Булат

pre 7 godina

@Влад рад: Ти ако мислиш да питање Косова нема никакве везе са нашом економијом онда ти знање о томе почиње и завршава се на1389. години...

Realno

pre 7 godina

Nedavnom posetom Austriji, konkretno Bec i Graz, stekla sam dojam da ga Austrijanci bas i ne vole...svi bilbordi sa njegovim likom su docrtani u stilu Adolfa Hitlera, sto se za bilborde drugih kandidata ne moze reci.

mrgud

pre 7 godina

@zdenko ne lupaj gluposti covece. a sto se tice ovoga da je covek fasista, to su tek nebuloze. lepo je to ugledni becki Prof. Dr. Burger (inace nije clan FPÖ-a) objasnio nekidan: "opasnost da fasizam zavlada u Austriji javlja se onda i
iskljucivo samo onda kada se javlja mogucnost da se socijalisti nadju van vlasti." sve je receno. kada se tresu fotelje onda se pokrene medijska masinerija o fasizmu, nacizmu i sl.

aa

pre 7 godina

@Don da smo pre 70 ak godina bili pametniji pa da progutamo ponos i istolerisemo mir sa takvima mnogo bismo bolje prošli. Ovaj svet nije bajka, svidelo se to Srbima ili ne.

whocares

pre 7 godina

Pa on ništa konkretno nije rekao što se tiče nezavisnosti Kosova, samo je rekao kako za sada ne bi trebalo da se primi u međunarodne organizacije, jer su "rane sveže"... To ne implicira ništa. On možda veruje da Kosovo treba da bude nezavisno samo da to treba sporije i bez nekog uslovljavanja. Ali vidim da ovde ljudi čuju samo ono što žele da čuju.

Warrior

pre 7 godina

Glasao bi za tebe gospodine ali ne zivim tamo .
To je skandal sto ce NATO da ih prime u partnerstvo za mir kad Pristina ne radi nista od toga sto su potpisali ulrika Briselu.
Mi moramo da ulozimo vise para da imamo jaci lobi u EU i SAD.

stefan

pre 7 godina

Hrvatska je na Balkanu kako god da se okrene i ne lupajte vise ni vi ni oni. tomdto binoni volelinda su italijani ili nemci je njihov problem.

a ovaj naravno da prica sta prica jer zna da ima ogromno birackomtela srba i polidrba u austriji.

Twitter antifašista

pre 7 godina

Sve, sve, ali kad sad zacvile i zavapiju domaći ovisnici o grantovima i kranu držati slovo o nacizmu, fašizmu, populizmu, te ostalim '-izmima' iz priručnika o aktivizmu.

Strahinja

pre 7 godina

Samo je još ovo trebalo. Naši nacoši imaju fabrička podešavanja da ionako obožavaju nacoše diljem sveta. Mogu da zamislim dubinu transa koji doživljavaju nakon ovakvih izjava.

Lucky Laza

pre 7 godina

U Nemačkoj sam rodjen i školovan - pa sam češće na Skijanju imao priliku kao "Nemac" da čujem šta simapaziteri FPÖ misle o Srbiji i Srbima - bolje da vam nepričam

bgd

pre 7 godina

@ Unity3D
koje jedinstvo? pa mi smo jos i dobri kakvi smo i mogli da budemo posle gradjanskog rata i po horizontali (bih, hr) i po vertikali (selo - grad). Pa mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj je doslo do feudalne kontrarevolucije, a jedna od mnogih u kojoj je doslo do americke okupacije. Slazem se sve da su to problemi ali polako i s optimitickim stavom ce se to sve vratiti u normalu. Na kraju mozda cak i počnemo da pisemo š i ć a ne s i c.

sah 88

pre 7 godina

Ovaj protiv nezavisnosti Kosova, za nezavisnost Republike Srpske, pa mi nemamo ovakog politicara koji sme ovo da kaze i za ovo da se zalaze. Svim srcem uz FPO na svim nivoima u Austri, krecemo pobedom na predsednickim izborima 22.05.2016 godine!!!!

de

pre 7 godina

Ne lozite se molim vas, politika njegove stranke je ekstremno desno i osnov njegove politike je da će "proterati" sve strance. Posto je ubedljivo dobio u prvom krugu sad se cela normalan Austrija digla protiv njega jer ako njegovi dođu na vlast postoji opravdn strah da Austrija posle 70 godina skrene u ekstremni nacionalizam da ne kazem nešto gore. Posto je svestan da će mu u drugom krugu svaki glas biti bitan sada ide na oproban sistem da dobije glasove naših u AT.

Vlad Rad

pre 7 godina

Ovo ne zanima nikoga osim Srbe. Pa covek jeftino kupuje glasove ovih nasih tamo. Nas ne zanimaju ekononija i standard. Samo da zeznemo Kosovo, ostalo nije bitno...

Stefan

pre 7 godina

Klasičan populista koji na ovaj način pokušava da dobije glasove Srba koji imaju pravo glasa u Austriji. I sa njim i bez njega na vlasti, austrijska politika će ostati ista prema Srbiji.

Realno

pre 7 godina

Nedavnom posetom Austriji, konkretno Bec i Graz, stekla sam dojam da ga Austrijanci bas i ne vole...svi bilbordi sa njegovim likom su docrtani u stilu Adolfa Hitlera, sto se za bilborde drugih kandidata ne moze reci.

sah 88

pre 7 godina

Ovaj protiv nezavisnosti Kosova, za nezavisnost Republike Srpske, pa mi nemamo ovakog politicara koji sme ovo da kaze i za ovo da se zalaze. Svim srcem uz FPO na svim nivoima u Austri, krecemo pobedom na predsednickim izborimz 22.05.2016 godine!!!!

Strahinja

pre 7 godina

Samo je još ovo trebalo. Naši nacoši imaju fabrička podešavanja da ionako obožavaju nacoše diljem sveta. Mogu da zamislim dubinu transa koji doživljavaju nakon ovakvih izjava.

Warrior

pre 7 godina

Glasao bi za tebe gospodine ali ne zivim tamo .
To je skandal sto ce NATO da ih prime u partnerstvo za mir kad Pristina ne radi nista od toga sto su potpisali ulrika Briselu.
Mi moramo da ulozimo vise para da imamo jaci lobi u EU i SAD.

Zdenko

pre 7 godina

Ko nema pamcenje zlatne ribice i ko je iole upucen u austrijsku stvarnost zna nekoliko stvari. Prvo, Hoferova FPO je 1999. bila za bombardovanje Srbije. Njihov prosrpski stav je novijeg datuma. Te 1999. jedina stranka u Austriji koja nije bila ni za bombardovanje, niti je imala neutralan stav, nego su jedini bili protiv bombardovanja je bila Stranka Zelenih, kojoj je tada na celu bio Aleksander Van Der Belen. On sam je tog proleca na austrijskog televizija vise puta govorio protiv intervencije, rekavsi cak jednom "mi svi dobro znamo da je ugovor iz Rambujea bio takav da Srbija nije mogla da ga prihvati". Zato, dragi austrijski Srbi, budite zreli, ne dajte da manipulisu vama i glasajte pametno u nedelju. Hvala unapred.

McUracPalac

pre 7 godina

očigledno je da čovek ide kod nekog našeg na slavu i da mu to prija. više vredi jedan naš pošten domaćin nego stotine političara i sva diplomatija :)

kameni

pre 7 godina

Na prvi pogled mi se učinilo da samo skuplja političke poene kod naših u Austriji. Sada mi se čini da je ovo dijelom zbog toga što ima dosta srba prijatelja.

s

pre 7 godina

Ovo su samo poceci u EU,u svim zapadnim drzavama ce polako dolaziti na vlast pragmaticni i mnogo trezveniji politicari a sve manje Americki pijuni!

Ispiracina mozga kao univerzalna kategorija

pre 7 godina

Mozda je Hofer cak i losa opcija, mada i nije toliko, ali Van der Bellen je zato katastrofalna opcija. Nismo bas svi od juce.
Moj glas u nedelju ide Hoferu.

genius

pre 7 godina

@Don
Drugima u okolini podrška fašista ne smeta. Zašto bi nama?
Uskoro desnica dobija u Francuskoj.
U Švedskoj se bude.
U Mađarskoj Orban.
Možda bude i dobro...

igor

pre 7 godina

Vidim komentare samo kako on sve ovo misli zarad srpski glasaca u Austriji. Jesmo sljam to ne postoji nigde. Ma i treba nam ovako, ma nek se sve raspadne, kada i ovde imate svoje toerije zavere, a niste u stanju da proverite koliko je ovaj covek godina unazad bio na strani Srba i srpske politike. Kada docekamo da nam neko napokon bude na nasoj strani, mi ga popljujemo.

fat boy

pre 7 godina

Klasičan populista koji na ovaj način pokušava da dobije glasove Srba koji imaju pravo glasa u Austriji. I sa njim i bez njega na vlasti, austrijska politika će ostati ista prema Srbiji.(Stefan, 20. maj 2016 11:10)Populista je političar koji daje nerealna obećanja da bi dobio glasove.U ovom intervijuju nema ništa nerealno.

Boske

pre 7 godina

Jos jedan koji je veci Srbin od Srba (iz Srbije). Dobro, to i nije neka novost, posto to vazi za kompletan ruski establisment. Kuriozitet je da ovaj ne samo da nije Rus, nego je ultradesnicarski Austrijanac. Ali, kako god, mudro zbori.

zna se to

pre 7 godina

Ma bori se covek za Srpske glasove kojih je vise od 100.hiljada samo u Becu. Sasvim drrugacije ce da govori kad bude na mesto Presednika.

Varg Vikernes

pre 7 godina

Hofer izjavi ovako nesto a njegov direktni konkurent Van Der Belen izdaje plakate na turskom I arapskom. Svako ciljano prikuplja svoje potencijalne glasace, i Srbima iz Austrije je valjda jasno za koga treba da glasaju.

Булат

pre 7 godina

@Влад рад: Ти ако мислиш да питање Косова нема никакве везе са нашом економијом онда ти знање о томе почиње и завршава се на1389. години...

whocares

pre 7 godina

Pa on ništa konkretno nije rekao što se tiče nezavisnosti Kosova, samo je rekao kako za sada ne bi trebalo da se primi u međunarodne organizacije, jer su "rane sveže"... To ne implicira ništa. On možda veruje da Kosovo treba da bude nezavisno samo da to treba sporije i bez nekog uslovljavanja. Ali vidim da ovde ljudi čuju samo ono što žele da čuju.

flat fit

pre 7 godina

Covek je ekstremni desnicar, a zna se da srpski biraci upravo najvise i favoriziju tu opciju. Ljudskost nam je uvek bila strana.(besna glista, 20. maj 2016 11:14)U skoro dva veka,koliko traje srpski višepartijski parlamentarni sistem,uz manji prekid za vreme komunističkog totalitarizma,ekstremno desničarske partije nikada nisu imale većinu ili bile na vlasti.Nikada nisu imale više od 10% podrške među glasačima.Koliko je SRS ekstremno desničarska partija možemo videti po tome šta sada govore nekada njeni najekstremniji jastrebovi Vučić i Maja Gojković.To je klasična populistička partija,koja govori ono što narod želi da čuje,tu ideologija nema velikog značaja.U ostalom u nedavnoj predizbornoj kampanji Šešelj se zalagao za ulazak zemlje u evroazijsku uniju,a sada se nudi za ulazak u evrofanatičnu vladu,sa Vučićem na čelu.

aa

pre 7 godina

@Don da smo pre 70 ak godina bili pametniji pa da progutamo ponos i istolerisemo mir sa takvima mnogo bismo bolje prošli. Ovaj svet nije bajka, svidelo se to Srbima ili ne.

wtf

pre 7 godina

"uveren da za mir u evropi srbija i hrvatska moraju izgladiti odnose"
ma i srbi i hrvati su velika sila,kad se budemo pesnicili niko nas nece moci zaustaviti.

mrgud

pre 7 godina

@zdenko ne lupaj gluposti covece. a sto se tice ovoga da je covek fasista, to su tek nebuloze. lepo je to ugledni becki Prof. Dr. Burger (inace nije clan FPÖ-a) objasnio nekidan: "opasnost da fasizam zavlada u Austriji javlja se onda i
iskljucivo samo onda kada se javlja mogucnost da se socijalisti nadju van vlasti." sve je receno. kada se tresu fotelje onda se pokrene medijska masinerija o fasizmu, nacizmu i sl.

Булат

pre 7 godina

@Ненад-ЕУ: И шта онда? Јел то његову изјаву чини мање тачном? Не знам када Срби планирају да науче да и висока политика функционише по принципу дођем ти- дођеш ми и да је интерес по среди увек. Ако је цена да друга најјача политичка опција у Аустрији која јача из године у годину своје политичке ставове приближи нашим интересима 300.000 српских гласова, па платимо је онда. Ено Албанци знају добро да ништа ово данас не би имали да им дијаспора није била онако организована и слала паре кад се закувало и лобирала. Научимо од њих барем тај принцип ( свакако не и методе таман посла)..,

džaba izbori

pre 7 godina

Hrvatska na srecu nije na balkanu,,,ali nazalost balkan je u njoj
(Robert Šormaz, 20. maj 2016 15:44)
Mali čas geografije: balkan je od ex yu drzava sve juzno od Save, dakle po 2/3 Srbije i Hrvatske, cela Bosna
, slovenačko primorje i deo tršćanskog zaleđa.

džaba izbori

pre 7 godina

Sve je to lepo, samo predsednik u auatriji ima vaznost i ingerencije nešto više od nacelnika sreza, sva vlast je u rukama njihovog ace nenaspavanog, odnosno kancelara vlade

stefan

pre 7 godina

Hrvatska je na Balkanu kako god da se okrene i ne lupajte vise ni vi ni oni. tomdto binoni volelinda su italijani ili nemci je njihov problem.

a ovaj naravno da prica sta prica jer zna da ima ogromno birackomtela srba i polidrba u austriji.

Twitter antifašista

pre 7 godina

Sve, sve, ali kad sad zacvile i zavapiju domaći ovisnici o grantovima i kranu držati slovo o nacizmu, fašizmu, populizmu, te ostalim '-izmima' iz priručnika o aktivizmu.

Lucky Laza

pre 7 godina

U Nemačkoj sam rodjen i školovan - pa sam češće na Skijanju imao priliku kao "Nemac" da čujem šta simapaziteri FPÖ misle o Srbiji i Srbima - bolje da vam nepričam

Unity3D

pre 7 godina

Citam ovu hrpu zluradih komentara, pa se pitam - kako je moguce da smo mi, do sada, izgubili samo Kosovo? Vise se ne radi o manjku patriotizma, to je ionako dovoljno zloupotrebljeno devedesetih da je s pravom postalo deplasirano, ali mi smo, kao narod, otisli dalje od toga - nikakva svest o zajednickom interesu, nikakva svest o tome da smo 'jedno' na bilo kom nivou. To vise nije stvar gubljenja teritorije, to je stvar gubljenja i svega ostalog sto cini jedan narod (ne naciju) i jednu zemlju. U takvom odnosu stvari, vise nije po sredi ni ona maksima: "Da komsiji crkne krava", vec: "Da crknu i komsija i krava, ako ih uopste i imam, nemam pojma i ne tice me se." Sa takvim 'gradjanskim' stavom, iz: "Kosovo je srce Srbije" u: "Beograd je srce Kosova", vec za nasih zivota.

bgd

pre 7 godina

@ Unity3D
koje jedinstvo? pa mi smo jos i dobri kakvi smo i mogli da budemo posle gradjanskog rata i po horizontali (bih, hr) i po vertikali (selo - grad). Pa mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj je doslo do feudalne kontrarevolucije, a jedna od mnogih u kojoj je doslo do americke okupacije. Slazem se sve da su to problemi ali polako i s optimitickim stavom ce se to sve vratiti u normalu. Na kraju mozda cak i počnemo da pisemo š i ć a ne s i c.