Petak, 04.07.2003.

18:21

Batić: Sudićemo Tačiju u Beogradu

Izvor: Beta

Batiæ: Sudiæemo Taèiju u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

16 Komentari

Sortiraj po:

Kostaq Kosturi 1

pre 20 godina

Jedan diplomata i politicar, nikada ne smije izjaviti ono sto on kao privatna osoba misli, politicki predstavnici trebaju se dokazati i ponasati kao mirotvorci samo mirovnim djelima, a ne kao neki huskasi!!!
Ministri poput nekih "Batica" i mnogih takvih istomisljenika ne zaboravivsi njegovog kolegu Covica, za koje neko prije mene izjavio, da su prodavci MAGLE. Oni stvarno stvaraju i prodaju svoju maglu, pokusavajuci cak i medjunarodnoj zajednici prodavati. Ovi preprodavaci te nekakve politicke magle, mislim da se gorko varaju jer ih to nikuda ne vodi. Nego ovime oni samo svom srpskom narodu na Kosovu stete, koji su prinudjeni zbog takvih politicara i njihovih politickih izjava da jos uvijek zive u nekim enklavama.
Srbi na kosovu su taoci Batica i Covica, koji nasjedaju na takvu proslu ideolosku i huskasku i primitivnu politiku. Pokusavaju stvarati nekakve paralelne rezime i zajednice, pa nisu svjesni da je to cak protiv njihovog opstanka u njihovoj “Postojbinu” gdje su ih doveli “Vozdovi”. Dok god bude takvih “Vozdova” koji jos pozivaju na hapsenja, mrznju i podelu, oni su protiv svog naroda i trajnog mira na Balkanu!
Ovakvim gafovima i “Vozdovima” ne propada samo njihov politicki rejting, nego sopstveni narod pa cak i sam politicki opstanak srba kao miroljubivog naroda na Balkanu. Dok god srpski narod se ne otrezni i ne shvati, da vreme mrznje i ratova proslo je i da sa politicarima poput Batica i mnogih drugih Batica, srbi i Srbija nikad nece biti ozbiljno primljeni u svjetskoj zajednici!
Treba, i kad cete se jednom vec zauvijek, oslobadjati ti nekakvih nacionalno i sovinisticki velikosrpskih ideologija, ovo ne vodi vas nikuda nego samo u tragediju i jad.
Shvatite jednom za uvijek, da niko u ovom svjetu nije mogao da izabere; kad, gdje, zasto, koje rase, vjere i nacije ce se roditi. Ova je samo sudbina svakog covjeka pa i vasa, da smo slucajno KOMSIJE, kakve takve smo. Htjeli ili ne htjeli mi se st ime moramo pomiriti, i pokusavati da ostanemo dobre komsije, razumije se uz reciprocno postovanje!…

Kostaq Kosturi

Fatmir

pre 20 godina

Samo jedno da vam kazem da OVK na celu sa Thaqijem bila oslobodilacka vojska, i do '99 (kad se transformirala u TMK) nisu ucinili nijedan ratni zlocin nad civilima, ratovali su protiv srpske vojske i policije za slobodu naseg naroda od strane srpske okupacije, e sad...polse NATO intervencije bilo je nekih kriminalnih delatnosti od starne alabanaca nad srbima i onima se sudi ovde na Kosovu,a sto se tice legende zvani zmija,on je imao pametnija posla nego da se bavi tim stvarima.

Holandjanka

pre 20 godina

U Holandiji i dan danas gone svoje ratne zlocince a koji su u vreme WOII u pogranicnim predelim Holandije sa Nemackom pristupili SS-u. Nedavno su pronasli jednog koji je pod drugim imenom ziveo u pogranicnom predelu Nemacke sa Holandijom. Posle toliko godina, jer ratni zlocin ne zastareva nikada. Prema tome, svi ce doci na red, samo strpljenja.

Vlada

pre 20 godina

Stare prazne fraze za novu predizbornu kampanju. Prvo pohvatajte one koji su pravili zulume po Srbiji, pa se onda bavite ostalima. Uz to, jos nesto dugujete Haskom tribunalu, a oni to nece zaboraviti.

predrag

pre 20 godina

Mada sam Srbin iz Vojvodine, maksimalno podrzavam Hasima Tacija, jer mislim da je osim albanskog oslobodio i srpski narod od Milosevica. Hvala mu.

Miroslav iz Hamburga

pre 20 godina

Danas je Taci jos nedodirljiv, i misli da je potpuno bezbedan i da ce se izvuciti iz neprilika. Ali to je vec pre njega i Adolf Eichmann misleo, pa ga je izraelski Mossad dvadeset godina posle rata uhvatio. Zato i ja mislim, cekajte dvadesetak godina da se smiri stvar, pa ga uhvatite i sudite mu. Tako njima svima treba, a sa njima mislim isto na Legiju itd.

Lale, Beč

pre 20 godina

Nepotrebno uzbuđenje! I Franja Tuđman bi se kad-tad našao pred Haškim tribunalom da je živ. A ko je to smeo da zucne pre 5-6 godina!
Čudna su mišljenja nekih kosovskih Albanaca da je Tači svojim postupcima "oslobodio" Srbe od Miloševića.
Činjenice govore drugo: da tamošnji Albanci pod pritiskom svojih političara nisu bojkotovali prve demokratske izbore, SPS nikad ne bi dobio 25 poslanika sa Kosova koji su Miloševiću dali solidnu prednost u Skupštini Srbiji da čini šta hoće.
Bojkot je pomogao SM-u, a ne srpskoj opoziciji! Kako je pamćenje kratko!

Jovan

pre 20 godina

Ako je Nebojsa Covic jedan obican prodavac magle, to se ne moze reci za Vladana Batica. On je ustvari preprodavac magle. Cak mu je rodjena roba postala opsesija. Inace, zasto stalno ponavlja, Taci pa Taci. Zar mi nemamo drugih problema? Ako je Taciju za petama Karla del Ponte onda cemu sudjenje u Beogradu? Ako Hag misli da Taci nije kriv dzaba sudjenje u Beogradu.

albanac sa Kosova

pre 20 godina

E moj Baticu,pre tvojih izjava da je Thaci "najveci zlocinac posle drugog sv.rata",Thaci je imao podrshku naroda od 26%,a posle ovih besmislenih,pa cak i smesnih izjava rejting gospodina Thacija se povecao na sigurno 80% posto i ja se nadam da ce jednog dana Thaci zameniti Rugovu na mesto pretsednika nezavisnog Kosova.

FREE

pre 20 godina

Da li ce se Taciju suditi u Beogradu ili pred nekim drugim tribunalom? zaista je ovo prerano pitanje! Budite uvjereni da ce TACI kad tad odgovarati za sve zlocine pocinjene nad sprskom narodu! Na isti nacin ce Karadic, Mladic, Gotovina i svi ostali kriminalci morati odgovarat....
Sto se posebno Tacija tice, jedno pitanje : da li bi prihvatili Albanci sa Kosova da pregovaraju na primjer sa ARKANOM ( naravno dok je on ziv bio) ili slicnim srpsim kriminalcem o buducem statutu Kosova????
Da gospodin TACI drzi ozbiljnu ulogu i da je smatran kao jedan od glavni pregovarac JE APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO SA SRPSKI I ALBANSKI NAROD!!!!!

Veliki pozdrav demokratskim snagama u Srbiji i na Kosovu.

Posmatrac

pre 20 godina

Miris proslosti... Zar nije Milosevic najveci kriminalac Evrope posle drugog rata? Zar Batic misli da Misosevic je najveci kriminalac pre i posle drugog rata? Da li Batic misli da Milosevic je gori od Hitlera da je proglasen najveci kriminalac svih vremena? Ili samo je on mislio da Milosevic nije najveci kriminalac posle drugog rata. Molim lepo Baticu gde se spada Milosevic jer pocnem da budem konfijuzan. Kada stavis Thacija na prvon mestu, ja ne znam gde da stavljam Milosevica. Ili ako mislis da je Thaci prvi, da li je,molim vas Milosevic drugi? Ili nije uopste drugi? Buduci da napravis drugaciji redosled ponudjen iz Zapada, molim vas budite precizniji jer poceo sam da se secam bolestan i lud trazeci help, help, help...

NAIM BALIDEMAJ

pre 20 godina

Gospodine Baticu, izgledate toliko smesni, a da niste ministar pravde smatrao bih vas nekim komicarem, koji zna da parodizira politicke prilike. Koliko ste optuznica do sada protiv stranih drzavljana podigli, to je znato ali hocu da vas podsetim; optuzili ste Bila Clintona, Tony Blair-a, Havijera Solanu, cijelu NATO alijansu, Hashim Thaci-ja, Ramush Haradinaj-a, Agim Ceku-a. Digli ste ruke od Klintona, Blera, Solane, ostali su vam Thaci & co. I ova igra sa Madjarskom deo je vasega masla, ali kao uvek od sada pa nadalje ispascete smesni. Tesko je bilo Hashim Thaci-ju da osvesti albansku svest do 1999 godine, sada svaki albanac misli prema srbima gore nego Thaci. Hashim Thaci jest veliki rodoljub i demokrata. U njegovim dosadasnjim izjavama nije ispoljavao nikakvu mrznju prema srpskom narodu, dok vi Baticu ama bas nista se ne razlikujete od Milosevica i njegove klike, cak ste gori i nevaspitaniji, koji ste demokratiju uhvatili za rep. Kaznjavajte zlocine i ubice koji vam slobodno setaju po Kalemegdanu, kaznjavajte ubice Slavka Curuvije i ostalih srpskih demokrata.
Kosovo ima svoje pravosudne organe i to pod nadzorom svetske demokratije,najmanje je prisutan Vladan Batic Kosovu, sto znaci nikada nece biti prisutan Kosovu, a sto se tice Thaci-ja, vi biste zeleli da on ne postoji. Ali on postoji, on je prisutan na celom Kosovu.Cak je prisutan i u celoj Srbiji, jer da nije bilo Thacija i dan danas bi po Balkanu harao rezim Slobodana Milosevica. Da ste vi srpski politicari malo pazmetniji dali bi najvece ordenje Gosopdinu Thaci-ju, jer on je oslobadjao i samu Srbiju, kojoj je doveo demokratiju i novi poredak.

Artan-Prishtine.

pre 20 godina

Zaista neverovatno,jos ne mogu da verujem da je to Batic izjavio.Da li je on pri svesti,da li on zna da su Thaqi i Haradinaj bili lideri OVK,i da su se zahvaljajuci njima srbi oslobodili rezima Milosevica?Da li on zna da je za njih glasao narod Kosova?Da su oni deo delegacije skim ce srbi iz Beograda razgovarati?Da su se oni borili za slobodu imajuci u vid sve ratne konvencije?Zna se veoma dobro koga je citav svet ocenio kao Najveceg Zlocinca Posle Drugog Svetskog Rata,to zna vrlo dobro gospodin Batic.Zaista mi je zao jer ova je izjava tipican primer mrznje,i stvaranje nepoverenja izmedu nas i srba.Gospodine Batic dajte nam malo vise prostora da bismo mogli bar poceti razmisliti da je opet moguc zivot sa srbima u Kosovu.P.S.ja licno mislim da vi to ne zelite da se desi,vi hocete da drzite raseljene srbe kao adut u vasoj ruci pred medunarodnoj zajednici,ali ja vas garantujem da nista nece spreciti srbe da se vrate u Kosovi,jer ja licno a i vecina albanaca se zalaze za to.

Nevena

pre 20 godina

E, moj Vladane Baticu. Ti ces da sudis za ratne zlocine a sudstvo ti godinama ne resava obicne gradjanske parnice. Taj dokazni materijal na 40.000 stranica je mozda shvacen kao propagandni materijal bas kao sto tvoje sudstvo ne prihvata materijalne dokaze zrtve nego uvazava lazne iskaze nekih direktora i patoloske lazi okrivljenih. E, Vladane, Vladane, u sudstvu ti vlada korupcija, politikanstvo i pristrasnost a ti hoces da sudis za ratne zlocine? A sam znas da se zlocinci kreiraju podrzavanjem sudstva i zanemarivanjem zrtava.!!!!!!

Nedzad

pre 20 godina

Batic opet ponavlja da je Taci najveci ratni zlocinac posle II svjetskog rata. Gdje su mu Karadzic, Mladic, Milosevic i ostala bratija? Kako da neko shvati ozbiljno ministra pravde za koga su zlocinci samo oni koji nisu iz njegove etnicke grupe?

S. Lonchar

pre 20 godina

Nikad nisam ochekivao da cu reci: Alal vera Baticu!
Oni beskichmenjaci treba da razumeju kako jedno demokratsko drushtvo poput SAD-a funkcionishe. Jedan cinichan (opravdan cinizam) komentator reche - Tachi ce biti zatvoren, kad im vishe ne bude potreban. To je tachno u finalnoj analizi. Medjutim pravi razlog za promenu u drushtvu kao shto je SAD je kad se dostigne "threshold", tachka gde kvantitetne promene narastu u kvalitetne promene. Drugim rechima, kad se javnosti predochi dovoljno nepobitnih chinjenica potpomognutim sa dogadjajima koji su usledili (chtaj: 10-godishnji anti-teror rat u progresu, recimo pomoc Rusije postaje bitna), Tachi postaje teret, Solana ga ne moze vishe zashtititi, dolazi do otarashavanja. Josh jedan put: Baticu, na pravom si putu.

Nevena

pre 20 godina

E, moj Vladane Baticu. Ti ces da sudis za ratne zlocine a sudstvo ti godinama ne resava obicne gradjanske parnice. Taj dokazni materijal na 40.000 stranica je mozda shvacen kao propagandni materijal bas kao sto tvoje sudstvo ne prihvata materijalne dokaze zrtve nego uvazava lazne iskaze nekih direktora i patoloske lazi okrivljenih. E, Vladane, Vladane, u sudstvu ti vlada korupcija, politikanstvo i pristrasnost a ti hoces da sudis za ratne zlocine? A sam znas da se zlocinci kreiraju podrzavanjem sudstva i zanemarivanjem zrtava.!!!!!!

Nedzad

pre 20 godina

Batic opet ponavlja da je Taci najveci ratni zlocinac posle II svjetskog rata. Gdje su mu Karadzic, Mladic, Milosevic i ostala bratija? Kako da neko shvati ozbiljno ministra pravde za koga su zlocinci samo oni koji nisu iz njegove etnicke grupe?

NAIM BALIDEMAJ

pre 20 godina

Gospodine Baticu, izgledate toliko smesni, a da niste ministar pravde smatrao bih vas nekim komicarem, koji zna da parodizira politicke prilike. Koliko ste optuznica do sada protiv stranih drzavljana podigli, to je znato ali hocu da vas podsetim; optuzili ste Bila Clintona, Tony Blair-a, Havijera Solanu, cijelu NATO alijansu, Hashim Thaci-ja, Ramush Haradinaj-a, Agim Ceku-a. Digli ste ruke od Klintona, Blera, Solane, ostali su vam Thaci & co. I ova igra sa Madjarskom deo je vasega masla, ali kao uvek od sada pa nadalje ispascete smesni. Tesko je bilo Hashim Thaci-ju da osvesti albansku svest do 1999 godine, sada svaki albanac misli prema srbima gore nego Thaci. Hashim Thaci jest veliki rodoljub i demokrata. U njegovim dosadasnjim izjavama nije ispoljavao nikakvu mrznju prema srpskom narodu, dok vi Baticu ama bas nista se ne razlikujete od Milosevica i njegove klike, cak ste gori i nevaspitaniji, koji ste demokratiju uhvatili za rep. Kaznjavajte zlocine i ubice koji vam slobodno setaju po Kalemegdanu, kaznjavajte ubice Slavka Curuvije i ostalih srpskih demokrata.
Kosovo ima svoje pravosudne organe i to pod nadzorom svetske demokratije,najmanje je prisutan Vladan Batic Kosovu, sto znaci nikada nece biti prisutan Kosovu, a sto se tice Thaci-ja, vi biste zeleli da on ne postoji. Ali on postoji, on je prisutan na celom Kosovu.Cak je prisutan i u celoj Srbiji, jer da nije bilo Thacija i dan danas bi po Balkanu harao rezim Slobodana Milosevica. Da ste vi srpski politicari malo pazmetniji dali bi najvece ordenje Gosopdinu Thaci-ju, jer on je oslobadjao i samu Srbiju, kojoj je doveo demokratiju i novi poredak.

S. Lonchar

pre 20 godina

Nikad nisam ochekivao da cu reci: Alal vera Baticu!
Oni beskichmenjaci treba da razumeju kako jedno demokratsko drushtvo poput SAD-a funkcionishe. Jedan cinichan (opravdan cinizam) komentator reche - Tachi ce biti zatvoren, kad im vishe ne bude potreban. To je tachno u finalnoj analizi. Medjutim pravi razlog za promenu u drushtvu kao shto je SAD je kad se dostigne "threshold", tachka gde kvantitetne promene narastu u kvalitetne promene. Drugim rechima, kad se javnosti predochi dovoljno nepobitnih chinjenica potpomognutim sa dogadjajima koji su usledili (chtaj: 10-godishnji anti-teror rat u progresu, recimo pomoc Rusije postaje bitna), Tachi postaje teret, Solana ga ne moze vishe zashtititi, dolazi do otarashavanja. Josh jedan put: Baticu, na pravom si putu.

Artan-Prishtine.

pre 20 godina

Zaista neverovatno,jos ne mogu da verujem da je to Batic izjavio.Da li je on pri svesti,da li on zna da su Thaqi i Haradinaj bili lideri OVK,i da su se zahvaljajuci njima srbi oslobodili rezima Milosevica?Da li on zna da je za njih glasao narod Kosova?Da su oni deo delegacije skim ce srbi iz Beograda razgovarati?Da su se oni borili za slobodu imajuci u vid sve ratne konvencije?Zna se veoma dobro koga je citav svet ocenio kao Najveceg Zlocinca Posle Drugog Svetskog Rata,to zna vrlo dobro gospodin Batic.Zaista mi je zao jer ova je izjava tipican primer mrznje,i stvaranje nepoverenja izmedu nas i srba.Gospodine Batic dajte nam malo vise prostora da bismo mogli bar poceti razmisliti da je opet moguc zivot sa srbima u Kosovu.P.S.ja licno mislim da vi to ne zelite da se desi,vi hocete da drzite raseljene srbe kao adut u vasoj ruci pred medunarodnoj zajednici,ali ja vas garantujem da nista nece spreciti srbe da se vrate u Kosovi,jer ja licno a i vecina albanaca se zalaze za to.

Posmatrac

pre 20 godina

Miris proslosti... Zar nije Milosevic najveci kriminalac Evrope posle drugog rata? Zar Batic misli da Misosevic je najveci kriminalac pre i posle drugog rata? Da li Batic misli da Milosevic je gori od Hitlera da je proglasen najveci kriminalac svih vremena? Ili samo je on mislio da Milosevic nije najveci kriminalac posle drugog rata. Molim lepo Baticu gde se spada Milosevic jer pocnem da budem konfijuzan. Kada stavis Thacija na prvon mestu, ja ne znam gde da stavljam Milosevica. Ili ako mislis da je Thaci prvi, da li je,molim vas Milosevic drugi? Ili nije uopste drugi? Buduci da napravis drugaciji redosled ponudjen iz Zapada, molim vas budite precizniji jer poceo sam da se secam bolestan i lud trazeci help, help, help...

FREE

pre 20 godina

Da li ce se Taciju suditi u Beogradu ili pred nekim drugim tribunalom? zaista je ovo prerano pitanje! Budite uvjereni da ce TACI kad tad odgovarati za sve zlocine pocinjene nad sprskom narodu! Na isti nacin ce Karadic, Mladic, Gotovina i svi ostali kriminalci morati odgovarat....
Sto se posebno Tacija tice, jedno pitanje : da li bi prihvatili Albanci sa Kosova da pregovaraju na primjer sa ARKANOM ( naravno dok je on ziv bio) ili slicnim srpsim kriminalcem o buducem statutu Kosova????
Da gospodin TACI drzi ozbiljnu ulogu i da je smatran kao jedan od glavni pregovarac JE APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO SA SRPSKI I ALBANSKI NAROD!!!!!

Veliki pozdrav demokratskim snagama u Srbiji i na Kosovu.

Jovan

pre 20 godina

Ako je Nebojsa Covic jedan obican prodavac magle, to se ne moze reci za Vladana Batica. On je ustvari preprodavac magle. Cak mu je rodjena roba postala opsesija. Inace, zasto stalno ponavlja, Taci pa Taci. Zar mi nemamo drugih problema? Ako je Taciju za petama Karla del Ponte onda cemu sudjenje u Beogradu? Ako Hag misli da Taci nije kriv dzaba sudjenje u Beogradu.

albanac sa Kosova

pre 20 godina

E moj Baticu,pre tvojih izjava da je Thaci "najveci zlocinac posle drugog sv.rata",Thaci je imao podrshku naroda od 26%,a posle ovih besmislenih,pa cak i smesnih izjava rejting gospodina Thacija se povecao na sigurno 80% posto i ja se nadam da ce jednog dana Thaci zameniti Rugovu na mesto pretsednika nezavisnog Kosova.

Lale, Beč

pre 20 godina

Nepotrebno uzbuđenje! I Franja Tuđman bi se kad-tad našao pred Haškim tribunalom da je živ. A ko je to smeo da zucne pre 5-6 godina!
Čudna su mišljenja nekih kosovskih Albanaca da je Tači svojim postupcima "oslobodio" Srbe od Miloševića.
Činjenice govore drugo: da tamošnji Albanci pod pritiskom svojih političara nisu bojkotovali prve demokratske izbore, SPS nikad ne bi dobio 25 poslanika sa Kosova koji su Miloševiću dali solidnu prednost u Skupštini Srbiji da čini šta hoće.
Bojkot je pomogao SM-u, a ne srpskoj opoziciji! Kako je pamćenje kratko!

Miroslav iz Hamburga

pre 20 godina

Danas je Taci jos nedodirljiv, i misli da je potpuno bezbedan i da ce se izvuciti iz neprilika. Ali to je vec pre njega i Adolf Eichmann misleo, pa ga je izraelski Mossad dvadeset godina posle rata uhvatio. Zato i ja mislim, cekajte dvadesetak godina da se smiri stvar, pa ga uhvatite i sudite mu. Tako njima svima treba, a sa njima mislim isto na Legiju itd.

predrag

pre 20 godina

Mada sam Srbin iz Vojvodine, maksimalno podrzavam Hasima Tacija, jer mislim da je osim albanskog oslobodio i srpski narod od Milosevica. Hvala mu.

Vlada

pre 20 godina

Stare prazne fraze za novu predizbornu kampanju. Prvo pohvatajte one koji su pravili zulume po Srbiji, pa se onda bavite ostalima. Uz to, jos nesto dugujete Haskom tribunalu, a oni to nece zaboraviti.

Holandjanka

pre 20 godina

U Holandiji i dan danas gone svoje ratne zlocince a koji su u vreme WOII u pogranicnim predelim Holandije sa Nemackom pristupili SS-u. Nedavno su pronasli jednog koji je pod drugim imenom ziveo u pogranicnom predelu Nemacke sa Holandijom. Posle toliko godina, jer ratni zlocin ne zastareva nikada. Prema tome, svi ce doci na red, samo strpljenja.

Fatmir

pre 20 godina

Samo jedno da vam kazem da OVK na celu sa Thaqijem bila oslobodilacka vojska, i do '99 (kad se transformirala u TMK) nisu ucinili nijedan ratni zlocin nad civilima, ratovali su protiv srpske vojske i policije za slobodu naseg naroda od strane srpske okupacije, e sad...polse NATO intervencije bilo je nekih kriminalnih delatnosti od starne alabanaca nad srbima i onima se sudi ovde na Kosovu,a sto se tice legende zvani zmija,on je imao pametnija posla nego da se bavi tim stvarima.

Kostaq Kosturi 1

pre 20 godina

Jedan diplomata i politicar, nikada ne smije izjaviti ono sto on kao privatna osoba misli, politicki predstavnici trebaju se dokazati i ponasati kao mirotvorci samo mirovnim djelima, a ne kao neki huskasi!!!
Ministri poput nekih "Batica" i mnogih takvih istomisljenika ne zaboravivsi njegovog kolegu Covica, za koje neko prije mene izjavio, da su prodavci MAGLE. Oni stvarno stvaraju i prodaju svoju maglu, pokusavajuci cak i medjunarodnoj zajednici prodavati. Ovi preprodavaci te nekakve politicke magle, mislim da se gorko varaju jer ih to nikuda ne vodi. Nego ovime oni samo svom srpskom narodu na Kosovu stete, koji su prinudjeni zbog takvih politicara i njihovih politickih izjava da jos uvijek zive u nekim enklavama.
Srbi na kosovu su taoci Batica i Covica, koji nasjedaju na takvu proslu ideolosku i huskasku i primitivnu politiku. Pokusavaju stvarati nekakve paralelne rezime i zajednice, pa nisu svjesni da je to cak protiv njihovog opstanka u njihovoj “Postojbinu” gdje su ih doveli “Vozdovi”. Dok god bude takvih “Vozdova” koji jos pozivaju na hapsenja, mrznju i podelu, oni su protiv svog naroda i trajnog mira na Balkanu!
Ovakvim gafovima i “Vozdovima” ne propada samo njihov politicki rejting, nego sopstveni narod pa cak i sam politicki opstanak srba kao miroljubivog naroda na Balkanu. Dok god srpski narod se ne otrezni i ne shvati, da vreme mrznje i ratova proslo je i da sa politicarima poput Batica i mnogih drugih Batica, srbi i Srbija nikad nece biti ozbiljno primljeni u svjetskoj zajednici!
Treba, i kad cete se jednom vec zauvijek, oslobadjati ti nekakvih nacionalno i sovinisticki velikosrpskih ideologija, ovo ne vodi vas nikuda nego samo u tragediju i jad.
Shvatite jednom za uvijek, da niko u ovom svjetu nije mogao da izabere; kad, gdje, zasto, koje rase, vjere i nacije ce se roditi. Ova je samo sudbina svakog covjeka pa i vasa, da smo slucajno KOMSIJE, kakve takve smo. Htjeli ili ne htjeli mi se st ime moramo pomiriti, i pokusavati da ostanemo dobre komsije, razumije se uz reciprocno postovanje!…

Kostaq Kosturi

Nevena

pre 20 godina

E, moj Vladane Baticu. Ti ces da sudis za ratne zlocine a sudstvo ti godinama ne resava obicne gradjanske parnice. Taj dokazni materijal na 40.000 stranica je mozda shvacen kao propagandni materijal bas kao sto tvoje sudstvo ne prihvata materijalne dokaze zrtve nego uvazava lazne iskaze nekih direktora i patoloske lazi okrivljenih. E, Vladane, Vladane, u sudstvu ti vlada korupcija, politikanstvo i pristrasnost a ti hoces da sudis za ratne zlocine? A sam znas da se zlocinci kreiraju podrzavanjem sudstva i zanemarivanjem zrtava.!!!!!!

Nedzad

pre 20 godina

Batic opet ponavlja da je Taci najveci ratni zlocinac posle II svjetskog rata. Gdje su mu Karadzic, Mladic, Milosevic i ostala bratija? Kako da neko shvati ozbiljno ministra pravde za koga su zlocinci samo oni koji nisu iz njegove etnicke grupe?

NAIM BALIDEMAJ

pre 20 godina

Gospodine Baticu, izgledate toliko smesni, a da niste ministar pravde smatrao bih vas nekim komicarem, koji zna da parodizira politicke prilike. Koliko ste optuznica do sada protiv stranih drzavljana podigli, to je znato ali hocu da vas podsetim; optuzili ste Bila Clintona, Tony Blair-a, Havijera Solanu, cijelu NATO alijansu, Hashim Thaci-ja, Ramush Haradinaj-a, Agim Ceku-a. Digli ste ruke od Klintona, Blera, Solane, ostali su vam Thaci & co. I ova igra sa Madjarskom deo je vasega masla, ali kao uvek od sada pa nadalje ispascete smesni. Tesko je bilo Hashim Thaci-ju da osvesti albansku svest do 1999 godine, sada svaki albanac misli prema srbima gore nego Thaci. Hashim Thaci jest veliki rodoljub i demokrata. U njegovim dosadasnjim izjavama nije ispoljavao nikakvu mrznju prema srpskom narodu, dok vi Baticu ama bas nista se ne razlikujete od Milosevica i njegove klike, cak ste gori i nevaspitaniji, koji ste demokratiju uhvatili za rep. Kaznjavajte zlocine i ubice koji vam slobodno setaju po Kalemegdanu, kaznjavajte ubice Slavka Curuvije i ostalih srpskih demokrata.
Kosovo ima svoje pravosudne organe i to pod nadzorom svetske demokratije,najmanje je prisutan Vladan Batic Kosovu, sto znaci nikada nece biti prisutan Kosovu, a sto se tice Thaci-ja, vi biste zeleli da on ne postoji. Ali on postoji, on je prisutan na celom Kosovu.Cak je prisutan i u celoj Srbiji, jer da nije bilo Thacija i dan danas bi po Balkanu harao rezim Slobodana Milosevica. Da ste vi srpski politicari malo pazmetniji dali bi najvece ordenje Gosopdinu Thaci-ju, jer on je oslobadjao i samu Srbiju, kojoj je doveo demokratiju i novi poredak.

S. Lonchar

pre 20 godina

Nikad nisam ochekivao da cu reci: Alal vera Baticu!
Oni beskichmenjaci treba da razumeju kako jedno demokratsko drushtvo poput SAD-a funkcionishe. Jedan cinichan (opravdan cinizam) komentator reche - Tachi ce biti zatvoren, kad im vishe ne bude potreban. To je tachno u finalnoj analizi. Medjutim pravi razlog za promenu u drushtvu kao shto je SAD je kad se dostigne "threshold", tachka gde kvantitetne promene narastu u kvalitetne promene. Drugim rechima, kad se javnosti predochi dovoljno nepobitnih chinjenica potpomognutim sa dogadjajima koji su usledili (chtaj: 10-godishnji anti-teror rat u progresu, recimo pomoc Rusije postaje bitna), Tachi postaje teret, Solana ga ne moze vishe zashtititi, dolazi do otarashavanja. Josh jedan put: Baticu, na pravom si putu.

Artan-Prishtine.

pre 20 godina

Zaista neverovatno,jos ne mogu da verujem da je to Batic izjavio.Da li je on pri svesti,da li on zna da su Thaqi i Haradinaj bili lideri OVK,i da su se zahvaljajuci njima srbi oslobodili rezima Milosevica?Da li on zna da je za njih glasao narod Kosova?Da su oni deo delegacije skim ce srbi iz Beograda razgovarati?Da su se oni borili za slobodu imajuci u vid sve ratne konvencije?Zna se veoma dobro koga je citav svet ocenio kao Najveceg Zlocinca Posle Drugog Svetskog Rata,to zna vrlo dobro gospodin Batic.Zaista mi je zao jer ova je izjava tipican primer mrznje,i stvaranje nepoverenja izmedu nas i srba.Gospodine Batic dajte nam malo vise prostora da bismo mogli bar poceti razmisliti da je opet moguc zivot sa srbima u Kosovu.P.S.ja licno mislim da vi to ne zelite da se desi,vi hocete da drzite raseljene srbe kao adut u vasoj ruci pred medunarodnoj zajednici,ali ja vas garantujem da nista nece spreciti srbe da se vrate u Kosovi,jer ja licno a i vecina albanaca se zalaze za to.

Posmatrac

pre 20 godina

Miris proslosti... Zar nije Milosevic najveci kriminalac Evrope posle drugog rata? Zar Batic misli da Misosevic je najveci kriminalac pre i posle drugog rata? Da li Batic misli da Milosevic je gori od Hitlera da je proglasen najveci kriminalac svih vremena? Ili samo je on mislio da Milosevic nije najveci kriminalac posle drugog rata. Molim lepo Baticu gde se spada Milosevic jer pocnem da budem konfijuzan. Kada stavis Thacija na prvon mestu, ja ne znam gde da stavljam Milosevica. Ili ako mislis da je Thaci prvi, da li je,molim vas Milosevic drugi? Ili nije uopste drugi? Buduci da napravis drugaciji redosled ponudjen iz Zapada, molim vas budite precizniji jer poceo sam da se secam bolestan i lud trazeci help, help, help...

FREE

pre 20 godina

Da li ce se Taciju suditi u Beogradu ili pred nekim drugim tribunalom? zaista je ovo prerano pitanje! Budite uvjereni da ce TACI kad tad odgovarati za sve zlocine pocinjene nad sprskom narodu! Na isti nacin ce Karadic, Mladic, Gotovina i svi ostali kriminalci morati odgovarat....
Sto se posebno Tacija tice, jedno pitanje : da li bi prihvatili Albanci sa Kosova da pregovaraju na primjer sa ARKANOM ( naravno dok je on ziv bio) ili slicnim srpsim kriminalcem o buducem statutu Kosova????
Da gospodin TACI drzi ozbiljnu ulogu i da je smatran kao jedan od glavni pregovarac JE APSOLUTNO NEPRIHVATLJIVO SA SRPSKI I ALBANSKI NAROD!!!!!

Veliki pozdrav demokratskim snagama u Srbiji i na Kosovu.

Jovan

pre 20 godina

Ako je Nebojsa Covic jedan obican prodavac magle, to se ne moze reci za Vladana Batica. On je ustvari preprodavac magle. Cak mu je rodjena roba postala opsesija. Inace, zasto stalno ponavlja, Taci pa Taci. Zar mi nemamo drugih problema? Ako je Taciju za petama Karla del Ponte onda cemu sudjenje u Beogradu? Ako Hag misli da Taci nije kriv dzaba sudjenje u Beogradu.

albanac sa Kosova

pre 20 godina

E moj Baticu,pre tvojih izjava da je Thaci "najveci zlocinac posle drugog sv.rata",Thaci je imao podrshku naroda od 26%,a posle ovih besmislenih,pa cak i smesnih izjava rejting gospodina Thacija se povecao na sigurno 80% posto i ja se nadam da ce jednog dana Thaci zameniti Rugovu na mesto pretsednika nezavisnog Kosova.

Lale, Beč

pre 20 godina

Nepotrebno uzbuđenje! I Franja Tuđman bi se kad-tad našao pred Haškim tribunalom da je živ. A ko je to smeo da zucne pre 5-6 godina!
Čudna su mišljenja nekih kosovskih Albanaca da je Tači svojim postupcima "oslobodio" Srbe od Miloševića.
Činjenice govore drugo: da tamošnji Albanci pod pritiskom svojih političara nisu bojkotovali prve demokratske izbore, SPS nikad ne bi dobio 25 poslanika sa Kosova koji su Miloševiću dali solidnu prednost u Skupštini Srbiji da čini šta hoće.
Bojkot je pomogao SM-u, a ne srpskoj opoziciji! Kako je pamćenje kratko!

Miroslav iz Hamburga

pre 20 godina

Danas je Taci jos nedodirljiv, i misli da je potpuno bezbedan i da ce se izvuciti iz neprilika. Ali to je vec pre njega i Adolf Eichmann misleo, pa ga je izraelski Mossad dvadeset godina posle rata uhvatio. Zato i ja mislim, cekajte dvadesetak godina da se smiri stvar, pa ga uhvatite i sudite mu. Tako njima svima treba, a sa njima mislim isto na Legiju itd.

predrag

pre 20 godina

Mada sam Srbin iz Vojvodine, maksimalno podrzavam Hasima Tacija, jer mislim da je osim albanskog oslobodio i srpski narod od Milosevica. Hvala mu.

Vlada

pre 20 godina

Stare prazne fraze za novu predizbornu kampanju. Prvo pohvatajte one koji su pravili zulume po Srbiji, pa se onda bavite ostalima. Uz to, jos nesto dugujete Haskom tribunalu, a oni to nece zaboraviti.

Holandjanka

pre 20 godina

U Holandiji i dan danas gone svoje ratne zlocince a koji su u vreme WOII u pogranicnim predelim Holandije sa Nemackom pristupili SS-u. Nedavno su pronasli jednog koji je pod drugim imenom ziveo u pogranicnom predelu Nemacke sa Holandijom. Posle toliko godina, jer ratni zlocin ne zastareva nikada. Prema tome, svi ce doci na red, samo strpljenja.

Fatmir

pre 20 godina

Samo jedno da vam kazem da OVK na celu sa Thaqijem bila oslobodilacka vojska, i do '99 (kad se transformirala u TMK) nisu ucinili nijedan ratni zlocin nad civilima, ratovali su protiv srpske vojske i policije za slobodu naseg naroda od strane srpske okupacije, e sad...polse NATO intervencije bilo je nekih kriminalnih delatnosti od starne alabanaca nad srbima i onima se sudi ovde na Kosovu,a sto se tice legende zvani zmija,on je imao pametnija posla nego da se bavi tim stvarima.

Kostaq Kosturi 1

pre 20 godina

Jedan diplomata i politicar, nikada ne smije izjaviti ono sto on kao privatna osoba misli, politicki predstavnici trebaju se dokazati i ponasati kao mirotvorci samo mirovnim djelima, a ne kao neki huskasi!!!
Ministri poput nekih "Batica" i mnogih takvih istomisljenika ne zaboravivsi njegovog kolegu Covica, za koje neko prije mene izjavio, da su prodavci MAGLE. Oni stvarno stvaraju i prodaju svoju maglu, pokusavajuci cak i medjunarodnoj zajednici prodavati. Ovi preprodavaci te nekakve politicke magle, mislim da se gorko varaju jer ih to nikuda ne vodi. Nego ovime oni samo svom srpskom narodu na Kosovu stete, koji su prinudjeni zbog takvih politicara i njihovih politickih izjava da jos uvijek zive u nekim enklavama.
Srbi na kosovu su taoci Batica i Covica, koji nasjedaju na takvu proslu ideolosku i huskasku i primitivnu politiku. Pokusavaju stvarati nekakve paralelne rezime i zajednice, pa nisu svjesni da je to cak protiv njihovog opstanka u njihovoj “Postojbinu” gdje su ih doveli “Vozdovi”. Dok god bude takvih “Vozdova” koji jos pozivaju na hapsenja, mrznju i podelu, oni su protiv svog naroda i trajnog mira na Balkanu!
Ovakvim gafovima i “Vozdovima” ne propada samo njihov politicki rejting, nego sopstveni narod pa cak i sam politicki opstanak srba kao miroljubivog naroda na Balkanu. Dok god srpski narod se ne otrezni i ne shvati, da vreme mrznje i ratova proslo je i da sa politicarima poput Batica i mnogih drugih Batica, srbi i Srbija nikad nece biti ozbiljno primljeni u svjetskoj zajednici!
Treba, i kad cete se jednom vec zauvijek, oslobadjati ti nekakvih nacionalno i sovinisticki velikosrpskih ideologija, ovo ne vodi vas nikuda nego samo u tragediju i jad.
Shvatite jednom za uvijek, da niko u ovom svjetu nije mogao da izabere; kad, gdje, zasto, koje rase, vjere i nacije ce se roditi. Ova je samo sudbina svakog covjeka pa i vasa, da smo slucajno KOMSIJE, kakve takve smo. Htjeli ili ne htjeli mi se st ime moramo pomiriti, i pokusavati da ostanemo dobre komsije, razumije se uz reciprocno postovanje!…

Kostaq Kosturi