Sreda, 10.02.2016.

15:44

Selaković: Hag bahat, ulažemo protest

Ministar pravde Nikola Selaković kaže da će Srbija uputiti protestnu notu Haškom tribunalu i da će nastaviti saradnju, "ali u skladu sa državnim interesima".

Izvor: B92

Selakoviæ: Hag bahat, ulažemo protest IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

s.

pre 8 godina

Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, on i nije osuđeni ratni zločinac.
(John Johnson Dragon, 10. februar 2016 15:58)

Ni Milošević nije osuđeni ratni zločinac.
(geharty, 10. februar 2016 17:15)

Malo si pobrkao lončiće.
Gotovina je oslobođen, Milošević do toga nije stigao.
Tvoja logika govori da ni Hitler nije osuđeni ratni zločinac.
Malo je glupo, ili misliš da i Hitlera treba rehabilitovati pred nekim domaćim sudom.
Sada me napadnite kao branitelja Gotovine, dokažite da nemate veze sa mozgom.

miroslav

pre 8 godina

To brale, sad pred izborima branis Srbe i Srbiju. Ugledaj se na Hrvate pa nauci kako oni brane svoje gradjane a ne sve dvolicno kao vi.

123...

pre 8 godina

@Zeljko
Krenem ja tako da pišem komentar i naidjem na VAŠ, čudom se čudhjm odkud moje mišljenje i totalno moj komentar već napisan i već objavjavljen. Svaka čas za svaku napisanu reč, skidam kapu i potpisujem. Ali moram da dodam nešto, ovako misli svaki pismeni gradjanin i glasač u ovoj zemlji, na žalost većina ne misli jer je na istom intelektualnom nivou kao ovi na vlasti (zato i priredjuju ovakve predstave) da ne kažem nepismeni. Pozdrav svima koji održavaju i želim nam sreću na predstojećim izborima.

018

pre 8 godina

Ne znam koji je drzavni interes da ne isporuce Vjericu Radetu?
(mjadjan, 10. februar 2016 17:06)

Državni interes ovde ne postoji. Problem vođa SNS-a je što bi Vjerica Radeta rekla u Hagu ponešto pod zakletvom.

zmitjkoe

pre 8 godina

Selakovicu ucinio si cudo, sudeci po komentarima Srbi naprasno zagotivili i podrzavaju odluke Haskog tribunala!? Meni licno "bahati" sudija ulepsao dan.

Mix

pre 8 godina

To haski sud ne moze da se ponasa tako prema drzavama,Srbija jos nije dostigla taj status.Kad jednog dana postanemo drzava sa svim atributima,mozda i oni promene svoje ponasanje.

Duci0167

pre 8 godina

Sibicarimo i sa Hagom kao. i sa pristupom EU. Ljudi,ako ste vi naivni tamo na zapadu sede malo pametniji pa vide sta se ustvari radi. To sto tapsu Vucica po ledjima je samo diplomatska kurtoazija,i mene bi da sam premijer pih.

Duci0167

pre 8 godina

Cuj ovog pogubljenog! ALOOO obavezali ste se za saradnju sa Hagom radikalu u dusi! Vi bi malo EU,malo pljuvanje po EU,malo Rusija,malo ovo ono. Vucic kao europejac a ostatak sns-a rusofili i eurofobicari. Mada,Vucic od eu hoce fondove,nikako da uredimo drzavu da mozemo sami o sebi da se brinemo u sklopu EU i svega sto EU predstavlja.

Vucica u zatvor

pre 8 godina

Dobro je kada sve sto kaze zapad,MMF,Svetska banka, izvrsavate bez pogovora,sve njihove naloge protiv drzave i samih gradjana a ovamo vam je Haski tribunal bahat kada treba pred izbore da izrucite kriminalce jer znate da ce vam zbog toga pasti rejting iako to nema nikakve negativne posledice ni po drzavu i same gradjane.

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Gradjani Srbije, olovkom smo 90-te mogli da resimo nasu sudbinu, da nemamo ratove i bedu, sankcije i izolaciju, bili bismo vec deo EU, ponovo vam se pruza sansa, olovkom oterajmo ovaj sljam inace nam se ne pise nimalo dobrog, to vec sami znate.

repus

pre 8 godina

jaooj jaooj kako je taj hag bezobrazan nije vas pohvali kao što nam pricate da ste najbolja vlada u galaksiji e jesu bezobrazni ruse bajku carevo novo odelo a taman ste hteli opet da lepite nazive ulica ratko mladic na novom beogradu sramih bilo kako su smeli da tako nešto urade

gotovo ste

pre 8 godina

Ma koga bre interesuje tvoje i misljenje tvog gazde,pa niko u svetu nezna za tebe potrcko,neces jos dugo obmanjivati i Srpski narod,kraj politicke vladavine vam se priblizio,zavrsicete gde vam je mesto posle izbore imacete lep pogled ,ali samo u nebo ,zbog zida koji ce vas okruzivati,a imace i malo resetkica na prozorima .

e-krem

pre 8 godina

Sada bi opozicija trebala da zari i pali Srbijom zbog toga.Tako ste Vi vadikali rradili nekad.Posto to kao pozicija ne mozete jedino sto Vam preostaje je da pravdate poteze opozicije kao nekad svoje.Bilo bi jako zanimljivo u tom slucaju cuti vase reakcije da ne kazem kritike.

Alek

pre 8 godina

Samo danas navijam za Hag, da konačno i novopečeni Europejac ukapira kakav je pritisak bio na njegove prethodnike dok je on lepio plakate Ratka Mladića po Beogradu i likovao o izdaji.

Toxic

pre 8 godina

"On je novinarima pokazao odluku Vlade od 8. oktobra 2015. kojom se traži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu."

Jeste prijatelju, ali nalog za hapšenje Jojića, Ostojića i Radete stariji je 3 godine od vašeg zahteva za puštanje na slobodu Tolimira. Jeste li postupili po nalogu Haaga i uhapsili ih? Niste. Šta je sa suđenjem jatacima Ratka Mladića koje je tražio Brammerts? Ništa. Koga ste vi uopšte uhapsili i poslali u Haag? Nikoga. Svi su uhapšeni i poslati u Haag u vreme Đinđića, Koštunice i Cvetkovića, vi taj teret niste imali.

I šta ste očekivali od Haaga po pitanju puštanja na slobodu pravosnažno osuđenog Tolimira na doživotnu robiju? Kakva akcija, takva i reakcija.

Nego, kada Brammerts sledeći put dođe u Beograd pripremi se da odslušaš bukvicu.

C i n i k

pre 8 godina

To je tamo SUD,medjinarodni,to nije ovdasnji sud gde mozes da naredjujes kako da se presudjuje. Sud na zapadu je zakon,znaju to svi nasi gastarbajteri vrlo dobro,ne pomaze tu kuka i vika,samo argumenti. A mi argumente nemamo. Ako neki sud neko lice potrezuje,moramo da ga isporucimo,tacka. Sad se vidi i zasto nase garancije ne vaze,npr.u slucaju Olivera Ivanovica...

petar

pre 8 godina

Sta reci: Ministar pravde kome je Advokatska komora odbila da izda dozvolu za rad zbog njegove proslosti (pre njegovog ministrovanja) kukumavci nad zahtevima iz Haga. Sto ste sejali, to cete i da zanjete.

Željko

pre 8 godina

Uslov svih uslova za približavanje Srbije EU, bila je saradnja sa Haškim tribunalom. Đinđić je izručio Miloševića, Tadić Karadžića i Mladiča, a vi, koje su vaše zasluge?
Đinđića je ubio taj isti haški lobi patrijota, kao i vojnike na Topčideru. Za to vreme vi ste lepili bul, Zorana Đinđića nalepnicama Ratka Mladića i skupštinu Srbije proglasili sigurnom kućom za istog. Kad je uhapšen Šljivančanin vi ste demolirali Beograd i Novi Sad.
Lako je sada vršiti vlast, kad su svi "prljavi" poslovi završeni. Vi ste prilikom svih izručenja bili opasnost po bezbednost države.
Ko sada ugrožava bezbednost? Pa neće DS, LDP, LSV ili SDS da demoliraju Srbiju zbog hapšenja tamo nekih nebitnih radikala.
Za zahtev ste znali godinu dana i skrivali ste istinu od građana Srbije. Izbore i raspisujete da bi ih uveli u Skupštinu i dali im imunitet. Drugi razlog je da izbegnete otpuštanja u javnom sektoru koje ste obećali MMF-u. Ajde to što vam ne veruju građani Srbije, ali više vam ne veruju ni Hag ni MMF. U Beogradu ni ne smete da raspišete izbore, bili bi počišćeni a ni u Srbiji nećete proći kako očekujete, već kako zaslužujete. Vi Zapravo ne želite ni reforme ni ulazak u EU, Sada sami imate preko 50% pa možete sami formirati vladu, ali ko će tada biti kriv za loše rezultate? Sada su SPS i nestranački ministri.
Srbija će posle izbora biti još nestabilnija, jer desnica ulazi u parlament.

Zoran Šibalić

pre 8 godina

Evo prave prilike da se pokaže orginalno ( SNS-radikalsko ) lice Srbije . Gospodar Vučić će ovoj gospodi iz Haga pokazati ( on je bio najbolji student Pravnog fakulteta svoje generacije ) koja čarapa ide na koju nogu. To im je već pokazao pre par godina ( bio je tada ljuta opozicija ) kada su hapsili za Hag Šljivančanina . Doduše , iskreno , sada je delikatna politička situacija , idu dramatični izbori na više nivoa , a Vučku se rejting dnevno srozava . Ne pomaže ni ovo povećanje penzija od 1,25 % ( prethodno mi je pre 14 meseci nezakonito maznuo 16 % ), a ni silna propaganda preko Pinka i Informera . Hag mu je u ovoj situaciji najmanje bio potreban , ali Vučko će se snaći nekako , vešt je on , kad može da muva pola Srbije , smuvaće i tribunal pa će sve da se puši !!!!

sala

pre 8 godina

Je li se nas ministar šali, godinu dana imaju imena koji su prekrsili zakon i on ih ne hapse. kakva je to dryava. ovaj sudija iy haga nije trebao ni da prica sa nasim yastupnikom vec odmah da ga prijavi savetu bezbednosti. mi i dalje nastavljamo taktiku jefinog sibicarenja, koja nam se toliko puta odbila od glavu.

geharty

pre 8 godina

Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, on i nije osuđeni ratni zločinac.
(John Johnson Dragon, 10. februar 2016 15:58)

Ni Milošević nije osuđeni ratni zločinac.

Neupućeni multitasker

pre 8 godina

Imam ja obostrano koristan predlog. Umesto protestne note (koja apsolutno ničemu ne služi), nek' odvedu radikale u Hag, a mogu i sebe, kao nove, prosvećene radikale, da upakuju u fini ukrasni papir i pošalju na istu adresu. Mi ostajemo bez određrnog broja budala, a Hag ima s kime da parla vokabularom kao kad se nađu lokalni pijanci ispred dragstora. Može?

KoleM

pre 8 godina

Ne, nego sa ozbiljnim ljudima ne možete da razgovarate kao što se obraćate građanima sopstvene zemlje. Inače ovaj Selaković je daleko najnesposobniji ministara a nigde ga po novinama nema, rezultati nula, korupcija maksimalna.

Bler Vuckovic

pre 8 godina

Kad ste mogli da hapsite Mladića i Karadžića, možete valjda i ovo troje radikala.... A, niste ih vi hapsili?! Pa, evo Vam dobre prilike...

Vračarac

pre 8 godina

"Prema Selakovićevim rečima, Srbija sarađuje sa Tribunalom ali joj je pođednako važan život svakog njenog građanina."
Pa ti građani su optuženi da su zastrašivali, iznuđivali iskaze i potkupljivali svedoke protiv Šešelja!
Zato sad Šešelj neće da kaže ni jednu ružnu reč o Vučiću a ovaj ne da da se diraju njegove bivše stranačke kolege.

Srboljub

pre 8 godina

Čudno je pročitati da g-din Selaković upotrebljava reč "bahat", ako se setimo njegovog čistunstva filovanog rodoljubljem, recimo slučaju izbora mineralnih voda koje njegove studentkinje konzumiraju i incidentu koji je nastao potom...e, to bahatost, par ekselans, Ministre, ovo sa Haagom je samo poštovanje pravila igre na koje se pristalo.

vladimir

pre 8 godina

Selakoviću znamo da je počela izborna kampanja i da se ti sad praviš "mnogo bitan."
Ali ono što Haški tribunal traži,ćete ispuniti ili ćemo opet dobiti "po ušima."
Mada ja ovaj bes mogu i da razumem,jer ipak se vi radikali volite!!!

Beograd na vodi Severnog mora

pre 8 godina

Šta vas je sprečavalo da makar započnete proces optuženima za nepoštovanje Haškog tribunala pred Specijalnim sudom (Posebnim odeljenjem Višeg suda) u Beogradu? Sda ne biste bili u "makazicama".

max

pre 8 godina

A kako je bilo Djindjicu i Tadicu da hapse Milosevica,Karadzica,Mladica,Sljivancanina...a vi bili opozicija,pa pravili haos po Beogradu.A onda ste vi sebi prepisali zasluge za otvaranje pregovora sa EU.Da ste se vi pitali taj dan nikad ne bi dosao.Uzivao sam danas dok su citali bukvicu ovom advokatu-naprednjaku u Hagu.

srbomrzac, izdajnik, plaćenik, antirus...

pre 8 godina

Ako na ovoj planeti postoji nešto što se može podvesti pod pojmove "bahato" i "osiono", onda je to sasvim izvesno ovaj nezreli "doktor" i stranka u kojoj je on nekakav "faktor", pa se to samim tim odnosi i na Srbiju i vlast i njoj...
Ponovo (po ko zna koji put) se pokazuje apsolitna nesposobnost i isto takva odsutnost umeća da se izvršavaju elementarni zadaci i obaveze koje je država preuzela na sebe, pa se krivica za diletantizam i nerad, pokušava svaliti na nekog drugog, u zemlji ili van nje...
Upravljanje politikom, ekonomijom, i ostalim delatnostima, uključujući tu i pravosuđe, u zadnje 4 godine je postalo ZAISTA veoma napreDNO!

omg

pre 8 godina

hag ne kalkuliše sa predizbornim kampanjama. ovde se besmisleno zatežu stvari zarad političkih poena. saradnja sa hagom je odavno potpisana i ova birokratska stvar treba da ostane birokratska stvar.

nebotovan

pre 8 godina

e sad cete da vidite kako je bilo lako tadicu i kostunici, koje su malo malo ovi iz tribunala cimali da uhapse nekog. lako je sad pametovati i glumiti evropljanina kad su njih dvojica pohapsili sve one koje su morali. ili mislite da smo svi spremni da trpimo sankcije zbog velikih srpskih junaka jojica, ostojica i vjerice radete?

Gospodar hleba i igara

pre 8 godina

Tako je ministre. Pokazite vi njima ko ste. Ne mogu oni tako sa vama. Ipak ste vi ministar neke Vlade. Jedini problem je sto Vas i vasu Vladu ne postuju ni Srbi u Srbiji, a kamoli neki tamo Tribunal

Hidrocefalus

pre 8 godina

Uostalom, ministar pravde i ne zna kako izgledaju suđenja u Srbiji.
(Advokat, 10. februar 2016 16:13)

Kako da zna kad nema ni pravosudni polozen? Takoreci laik.
Najveci domet u pravnickoj karijeri mu je sikaniranje studenata sto piju hrvatsku vodu. Dakle, pravni patriJotizam.

neupućen

pre 8 godina

A šta bi sa Advokatima?

Da li su oni još u štrajku ili si promenio Zakon o javnim beležnicima pa i oni mogu da sastavljaju ugovore?

Kako brzo sve zaboravljamo...

Moje ime - Čovek

pre 8 godina

Ova Srbija ne može dalje da krene dok ne rasčisti sa ostacima zločinackog komunističkog režima i sa decom i unucima komunističkih zločinaca. Taj se otpad iz svih republika bivše SFRJ preselio ovde jer tamo više nisu mogli opstati jer tamo su razotkriveni njihovi zločini. Mi smo postali septička jama za taj smrdljivi zločinacki otpad koji ovde razvija takav smrad i takvu zarazu da više od njih ne možemo da dišemo.

Petar

pre 8 godina

Nisu mu dali da priča gluposti. Trebalo je jednostavno da odgovori što ga pitaju. Šta je tu osiono, ministre? Pre bi se za gospodina moglo reći da je bio drzak. Ne ulažite proteste, ne brukajte Srbiju još više.

Advokat

pre 8 godina

Nije bahatost kad sudija ne dozvoljava jednoj strani da priča o nečemu što nije tema rasprave. Lepo ga je sudija pitao šta je učinjeno po pitanju hapšenja radikala, a ovaj udario u neku svoju pripremljenu priču.

Bahatost sudija prema strankama mnogo je izraženija u našim sudovima, ali Selaković ne brine mnogo zbog toga. Uostalom, ministar pravde i ne zna kako izgledaju suđenja u Srbiji.

jubiz

pre 8 godina

Srbija istovremeno ne zeli hapsiti na temelju sudskog naloga, a istovremeno se zali sudu sto ne pustaju osudjenike u Srbiju? Pa sud je ocigledno dobro procijenio da ne treba pustiti Tolimira u Srbiju, jer ga Srbija nikad nebi uhapsila nakon toga.

Milos

pre 8 godina

Malo glume pred izbore. Nego od sad cete da saradjujete postujucu nacionalne interese a do sad ste znaci saradjivali na stetu nacionalnih interesa.

Politika

pre 8 godina

Zato svedoci u slucaju Haradinaj izginuli ko Vlasi na ringispil. Jedan po jedan ubijeni u obracunu nekom, poginuli u sudaru, umrli prirodnom smrcu, okliznuli se na liticu i na kraju neki nestali bez traga... Zanimljivo da se niko nikada nije zapitao sta se to desi sa preko 10 svedoka na kojima se drzala optuznica i kako to da svi oni u veoma kratkom periodu postanu pokojni ili nestali. Prosto je sve delovalo logicno Hagu pa pustise Haradinaja da obitava u politickom zivotu Kosova bez ikakvih problema dok vamo oni koji najviše saradjuju sa sudom treba da hapse tri cirkuzanta zbog nepostovanja suda... Moze covek da bude liberalan, racionalan i pacifista koliko hoce, ali ovo ne moze da proguta nikako...

Bacvanin

pre 8 godina

Ceo proces datira jos od 2012, kada je tadasnja vlada, koja je prakticno ista kao i sadasnja, bila obavestena da se vodi proces i da ce biti hapsenja.
4 godine niste sposobni da izvrsite ono sto se od vas trazi, i sada se pravite da se ona druga strana "osilila"? Mozete Vlada gradjanima Srbije da prica kako ce "biti bolje sutra" i tako odugovlaciti, ali izgleda Haag ne razume takvo ponasanje.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu!
Ali čudno je kako Srbija osuđene ratne zločince tretira kao heroje, ministri službenim avionom idu po njih u Holandiju i još ministara mu organizira svečani doček, Mrkšić umre država mu organizira sahranu, to je nedopustivo.
U redu za privatna lica, nek ih smatraju za heroje i plae im svijeću, puno ljudi npr. danas slavi Hitlerov rođendan ali nijedna zemlja zvanično.
Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, oni nije osuđeni ratni zločinac.
Ali kad je npr. osuđeni hrvatski ratni zločinac Dario Kordić pušten iz zatvora na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, a Bože sačuvaj da bi po njega poslali službeni Vladin avion i da mu se priredi svečani državni doček!

Gospodar hleba i igara

pre 8 godina

Tako je ministre. Pokazite vi njima ko ste. Ne mogu oni tako sa vama. Ipak ste vi ministar neke Vlade. Jedini problem je sto Vas i vasu Vladu ne postuju ni Srbi u Srbiji, a kamoli neki tamo Tribunal

KoleM

pre 8 godina

Ne, nego sa ozbiljnim ljudima ne možete da razgovarate kao što se obraćate građanima sopstvene zemlje. Inače ovaj Selaković je daleko najnesposobniji ministara a nigde ga po novinama nema, rezultati nula, korupcija maksimalna.

Hidrocefalus

pre 8 godina

Uostalom, ministar pravde i ne zna kako izgledaju suđenja u Srbiji.
(Advokat, 10. februar 2016 16:13)

Kako da zna kad nema ni pravosudni polozen? Takoreci laik.
Najveci domet u pravnickoj karijeri mu je sikaniranje studenata sto piju hrvatsku vodu. Dakle, pravni patriJotizam.

Srboljub

pre 8 godina

Čudno je pročitati da g-din Selaković upotrebljava reč "bahat", ako se setimo njegovog čistunstva filovanog rodoljubljem, recimo slučaju izbora mineralnih voda koje njegove studentkinje konzumiraju i incidentu koji je nastao potom...e, to bahatost, par ekselans, Ministre, ovo sa Haagom je samo poštovanje pravila igre na koje se pristalo.

max

pre 8 godina

A kako je bilo Djindjicu i Tadicu da hapse Milosevica,Karadzica,Mladica,Sljivancanina...a vi bili opozicija,pa pravili haos po Beogradu.A onda ste vi sebi prepisali zasluge za otvaranje pregovora sa EU.Da ste se vi pitali taj dan nikad ne bi dosao.Uzivao sam danas dok su citali bukvicu ovom advokatu-naprednjaku u Hagu.

petar

pre 8 godina

Sta reci: Ministar pravde kome je Advokatska komora odbila da izda dozvolu za rad zbog njegove proslosti (pre njegovog ministrovanja) kukumavci nad zahtevima iz Haga. Sto ste sejali, to cete i da zanjete.

Željko

pre 8 godina

Uslov svih uslova za približavanje Srbije EU, bila je saradnja sa Haškim tribunalom. Đinđić je izručio Miloševića, Tadić Karadžića i Mladiča, a vi, koje su vaše zasluge?
Đinđića je ubio taj isti haški lobi patrijota, kao i vojnike na Topčideru. Za to vreme vi ste lepili bul, Zorana Đinđića nalepnicama Ratka Mladića i skupštinu Srbije proglasili sigurnom kućom za istog. Kad je uhapšen Šljivančanin vi ste demolirali Beograd i Novi Sad.
Lako je sada vršiti vlast, kad su svi "prljavi" poslovi završeni. Vi ste prilikom svih izručenja bili opasnost po bezbednost države.
Ko sada ugrožava bezbednost? Pa neće DS, LDP, LSV ili SDS da demoliraju Srbiju zbog hapšenja tamo nekih nebitnih radikala.
Za zahtev ste znali godinu dana i skrivali ste istinu od građana Srbije. Izbore i raspisujete da bi ih uveli u Skupštinu i dali im imunitet. Drugi razlog je da izbegnete otpuštanja u javnom sektoru koje ste obećali MMF-u. Ajde to što vam ne veruju građani Srbije, ali više vam ne veruju ni Hag ni MMF. U Beogradu ni ne smete da raspišete izbore, bili bi počišćeni a ni u Srbiji nećete proći kako očekujete, već kako zaslužujete. Vi Zapravo ne želite ni reforme ni ulazak u EU, Sada sami imate preko 50% pa možete sami formirati vladu, ali ko će tada biti kriv za loše rezultate? Sada su SPS i nestranački ministri.
Srbija će posle izbora biti još nestabilnija, jer desnica ulazi u parlament.

vladimir

pre 8 godina

Selakoviću znamo da je počela izborna kampanja i da se ti sad praviš "mnogo bitan."
Ali ono što Haški tribunal traži,ćete ispuniti ili ćemo opet dobiti "po ušima."
Mada ja ovaj bes mogu i da razumem,jer ipak se vi radikali volite!!!

John Johnson Dragon

pre 8 godina

Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu!
Ali čudno je kako Srbija osuđene ratne zločince tretira kao heroje, ministri službenim avionom idu po njih u Holandiju i još ministara mu organizira svečani doček, Mrkšić umre država mu organizira sahranu, to je nedopustivo.
U redu za privatna lica, nek ih smatraju za heroje i plae im svijeću, puno ljudi npr. danas slavi Hitlerov rođendan ali nijedna zemlja zvanično.
Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, oni nije osuđeni ratni zločinac.
Ali kad je npr. osuđeni hrvatski ratni zločinac Dario Kordić pušten iz zatvora na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, a Bože sačuvaj da bi po njega poslali službeni Vladin avion i da mu se priredi svečani državni doček!

Petar

pre 8 godina

Nisu mu dali da priča gluposti. Trebalo je jednostavno da odgovori što ga pitaju. Šta je tu osiono, ministre? Pre bi se za gospodina moglo reći da je bio drzak. Ne ulažite proteste, ne brukajte Srbiju još više.

Neupućeni multitasker

pre 8 godina

Imam ja obostrano koristan predlog. Umesto protestne note (koja apsolutno ničemu ne služi), nek' odvedu radikale u Hag, a mogu i sebe, kao nove, prosvećene radikale, da upakuju u fini ukrasni papir i pošalju na istu adresu. Mi ostajemo bez određrnog broja budala, a Hag ima s kime da parla vokabularom kao kad se nađu lokalni pijanci ispred dragstora. Može?

Zoran Šibalić

pre 8 godina

Evo prave prilike da se pokaže orginalno ( SNS-radikalsko ) lice Srbije . Gospodar Vučić će ovoj gospodi iz Haga pokazati ( on je bio najbolji student Pravnog fakulteta svoje generacije ) koja čarapa ide na koju nogu. To im je već pokazao pre par godina ( bio je tada ljuta opozicija ) kada su hapsili za Hag Šljivančanina . Doduše , iskreno , sada je delikatna politička situacija , idu dramatični izbori na više nivoa , a Vučku se rejting dnevno srozava . Ne pomaže ni ovo povećanje penzija od 1,25 % ( prethodno mi je pre 14 meseci nezakonito maznuo 16 % ), a ni silna propaganda preko Pinka i Informera . Hag mu je u ovoj situaciji najmanje bio potreban , ali Vučko će se snaći nekako , vešt je on , kad može da muva pola Srbije , smuvaće i tribunal pa će sve da se puši !!!!

C i n i k

pre 8 godina

To je tamo SUD,medjinarodni,to nije ovdasnji sud gde mozes da naredjujes kako da se presudjuje. Sud na zapadu je zakon,znaju to svi nasi gastarbajteri vrlo dobro,ne pomaze tu kuka i vika,samo argumenti. A mi argumente nemamo. Ako neki sud neko lice potrezuje,moramo da ga isporucimo,tacka. Sad se vidi i zasto nase garancije ne vaze,npr.u slucaju Olivera Ivanovica...

Advokat

pre 8 godina

Nije bahatost kad sudija ne dozvoljava jednoj strani da priča o nečemu što nije tema rasprave. Lepo ga je sudija pitao šta je učinjeno po pitanju hapšenja radikala, a ovaj udario u neku svoju pripremljenu priču.

Bahatost sudija prema strankama mnogo je izraženija u našim sudovima, ali Selaković ne brine mnogo zbog toga. Uostalom, ministar pravde i ne zna kako izgledaju suđenja u Srbiji.

Bler Vuckovic

pre 8 godina

Kad ste mogli da hapsite Mladića i Karadžića, možete valjda i ovo troje radikala.... A, niste ih vi hapsili?! Pa, evo Vam dobre prilike...

sala

pre 8 godina

Je li se nas ministar šali, godinu dana imaju imena koji su prekrsili zakon i on ih ne hapse. kakva je to dryava. ovaj sudija iy haga nije trebao ni da prica sa nasim yastupnikom vec odmah da ga prijavi savetu bezbednosti. mi i dalje nastavljamo taktiku jefinog sibicarenja, koja nam se toliko puta odbila od glavu.

Bacvanin

pre 8 godina

Ceo proces datira jos od 2012, kada je tadasnja vlada, koja je prakticno ista kao i sadasnja, bila obavestena da se vodi proces i da ce biti hapsenja.
4 godine niste sposobni da izvrsite ono sto se od vas trazi, i sada se pravite da se ona druga strana "osilila"? Mozete Vlada gradjanima Srbije da prica kako ce "biti bolje sutra" i tako odugovlaciti, ali izgleda Haag ne razume takvo ponasanje.

geharty

pre 8 godina

Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, on i nije osuđeni ratni zločinac.
(John Johnson Dragon, 10. februar 2016 15:58)

Ni Milošević nije osuđeni ratni zločinac.

Vračarac

pre 8 godina

"Prema Selakovićevim rečima, Srbija sarađuje sa Tribunalom ali joj je pođednako važan život svakog njenog građanina."
Pa ti građani su optuženi da su zastrašivali, iznuđivali iskaze i potkupljivali svedoke protiv Šešelja!
Zato sad Šešelj neće da kaže ni jednu ružnu reč o Vučiću a ovaj ne da da se diraju njegove bivše stranačke kolege.

nebotovan

pre 8 godina

e sad cete da vidite kako je bilo lako tadicu i kostunici, koje su malo malo ovi iz tribunala cimali da uhapse nekog. lako je sad pametovati i glumiti evropljanina kad su njih dvojica pohapsili sve one koje su morali. ili mislite da smo svi spremni da trpimo sankcije zbog velikih srpskih junaka jojica, ostojica i vjerice radete?

omg

pre 8 godina

hag ne kalkuliše sa predizbornim kampanjama. ovde se besmisleno zatežu stvari zarad političkih poena. saradnja sa hagom je odavno potpisana i ova birokratska stvar treba da ostane birokratska stvar.

neupućen

pre 8 godina

A šta bi sa Advokatima?

Da li su oni još u štrajku ili si promenio Zakon o javnim beležnicima pa i oni mogu da sastavljaju ugovore?

Kako brzo sve zaboravljamo...

Milos

pre 8 godina

Malo glume pred izbore. Nego od sad cete da saradjujete postujucu nacionalne interese a do sad ste znaci saradjivali na stetu nacionalnih interesa.

srbomrzac, izdajnik, plaćenik, antirus...

pre 8 godina

Ako na ovoj planeti postoji nešto što se može podvesti pod pojmove "bahato" i "osiono", onda je to sasvim izvesno ovaj nezreli "doktor" i stranka u kojoj je on nekakav "faktor", pa se to samim tim odnosi i na Srbiju i vlast i njoj...
Ponovo (po ko zna koji put) se pokazuje apsolitna nesposobnost i isto takva odsutnost umeća da se izvršavaju elementarni zadaci i obaveze koje je država preuzela na sebe, pa se krivica za diletantizam i nerad, pokušava svaliti na nekog drugog, u zemlji ili van nje...
Upravljanje politikom, ekonomijom, i ostalim delatnostima, uključujući tu i pravosuđe, u zadnje 4 godine je postalo ZAISTA veoma napreDNO!

jubiz

pre 8 godina

Srbija istovremeno ne zeli hapsiti na temelju sudskog naloga, a istovremeno se zali sudu sto ne pustaju osudjenike u Srbiju? Pa sud je ocigledno dobro procijenio da ne treba pustiti Tolimira u Srbiju, jer ga Srbija nikad nebi uhapsila nakon toga.

Moje ime - Čovek

pre 8 godina

Ova Srbija ne može dalje da krene dok ne rasčisti sa ostacima zločinackog komunističkog režima i sa decom i unucima komunističkih zločinaca. Taj se otpad iz svih republika bivše SFRJ preselio ovde jer tamo više nisu mogli opstati jer tamo su razotkriveni njihovi zločini. Mi smo postali septička jama za taj smrdljivi zločinacki otpad koji ovde razvija takav smrad i takvu zarazu da više od njih ne možemo da dišemo.

Beograd na vodi Severnog mora

pre 8 godina

Šta vas je sprečavalo da makar započnete proces optuženima za nepoštovanje Haškog tribunala pred Specijalnim sudom (Posebnim odeljenjem Višeg suda) u Beogradu? Sda ne biste bili u "makazicama".

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Gradjani Srbije, olovkom smo 90-te mogli da resimo nasu sudbinu, da nemamo ratove i bedu, sankcije i izolaciju, bili bismo vec deo EU, ponovo vam se pruza sansa, olovkom oterajmo ovaj sljam inace nam se ne pise nimalo dobrog, to vec sami znate.

repus

pre 8 godina

jaooj jaooj kako je taj hag bezobrazan nije vas pohvali kao što nam pricate da ste najbolja vlada u galaksiji e jesu bezobrazni ruse bajku carevo novo odelo a taman ste hteli opet da lepite nazive ulica ratko mladic na novom beogradu sramih bilo kako su smeli da tako nešto urade

Vucica u zatvor

pre 8 godina

Dobro je kada sve sto kaze zapad,MMF,Svetska banka, izvrsavate bez pogovora,sve njihove naloge protiv drzave i samih gradjana a ovamo vam je Haski tribunal bahat kada treba pred izbore da izrucite kriminalce jer znate da ce vam zbog toga pasti rejting iako to nema nikakve negativne posledice ni po drzavu i same gradjane.

gotovo ste

pre 8 godina

Ma koga bre interesuje tvoje i misljenje tvog gazde,pa niko u svetu nezna za tebe potrcko,neces jos dugo obmanjivati i Srpski narod,kraj politicke vladavine vam se priblizio,zavrsicete gde vam je mesto posle izbore imacete lep pogled ,ali samo u nebo ,zbog zida koji ce vas okruzivati,a imace i malo resetkica na prozorima .

Alek

pre 8 godina

Samo danas navijam za Hag, da konačno i novopečeni Europejac ukapira kakav je pritisak bio na njegove prethodnike dok je on lepio plakate Ratka Mladića po Beogradu i likovao o izdaji.

Politika

pre 8 godina

Zato svedoci u slucaju Haradinaj izginuli ko Vlasi na ringispil. Jedan po jedan ubijeni u obracunu nekom, poginuli u sudaru, umrli prirodnom smrcu, okliznuli se na liticu i na kraju neki nestali bez traga... Zanimljivo da se niko nikada nije zapitao sta se to desi sa preko 10 svedoka na kojima se drzala optuznica i kako to da svi oni u veoma kratkom periodu postanu pokojni ili nestali. Prosto je sve delovalo logicno Hagu pa pustise Haradinaja da obitava u politickom zivotu Kosova bez ikakvih problema dok vamo oni koji najviše saradjuju sa sudom treba da hapse tri cirkuzanta zbog nepostovanja suda... Moze covek da bude liberalan, racionalan i pacifista koliko hoce, ali ovo ne moze da proguta nikako...

Toxic

pre 8 godina

"On je novinarima pokazao odluku Vlade od 8. oktobra 2015. kojom se traži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu."

Jeste prijatelju, ali nalog za hapšenje Jojića, Ostojića i Radete stariji je 3 godine od vašeg zahteva za puštanje na slobodu Tolimira. Jeste li postupili po nalogu Haaga i uhapsili ih? Niste. Šta je sa suđenjem jatacima Ratka Mladića koje je tražio Brammerts? Ništa. Koga ste vi uopšte uhapsili i poslali u Haag? Nikoga. Svi su uhapšeni i poslati u Haag u vreme Đinđića, Koštunice i Cvetkovića, vi taj teret niste imali.

I šta ste očekivali od Haaga po pitanju puštanja na slobodu pravosnažno osuđenog Tolimira na doživotnu robiju? Kakva akcija, takva i reakcija.

Nego, kada Brammerts sledeći put dođe u Beograd pripremi se da odslušaš bukvicu.

e-krem

pre 8 godina

Sada bi opozicija trebala da zari i pali Srbijom zbog toga.Tako ste Vi vadikali rradili nekad.Posto to kao pozicija ne mozete jedino sto Vam preostaje je da pravdate poteze opozicije kao nekad svoje.Bilo bi jako zanimljivo u tom slucaju cuti vase reakcije da ne kazem kritike.

Duci0167

pre 8 godina

Cuj ovog pogubljenog! ALOOO obavezali ste se za saradnju sa Hagom radikalu u dusi! Vi bi malo EU,malo pljuvanje po EU,malo Rusija,malo ovo ono. Vucic kao europejac a ostatak sns-a rusofili i eurofobicari. Mada,Vucic od eu hoce fondove,nikako da uredimo drzavu da mozemo sami o sebi da se brinemo u sklopu EU i svega sto EU predstavlja.

Duci0167

pre 8 godina

Sibicarimo i sa Hagom kao. i sa pristupom EU. Ljudi,ako ste vi naivni tamo na zapadu sede malo pametniji pa vide sta se ustvari radi. To sto tapsu Vucica po ledjima je samo diplomatska kurtoazija,i mene bi da sam premijer pih.

zmitjkoe

pre 8 godina

Selakovicu ucinio si cudo, sudeci po komentarima Srbi naprasno zagotivili i podrzavaju odluke Haskog tribunala!? Meni licno "bahati" sudija ulepsao dan.

Mix

pre 8 godina

To haski sud ne moze da se ponasa tako prema drzavama,Srbija jos nije dostigla taj status.Kad jednog dana postanemo drzava sa svim atributima,mozda i oni promene svoje ponasanje.

miroslav

pre 8 godina

To brale, sad pred izborima branis Srbe i Srbiju. Ugledaj se na Hrvate pa nauci kako oni brane svoje gradjane a ne sve dvolicno kao vi.

123...

pre 8 godina

@Zeljko
Krenem ja tako da pišem komentar i naidjem na VAŠ, čudom se čudhjm odkud moje mišljenje i totalno moj komentar već napisan i već objavjavljen. Svaka čas za svaku napisanu reč, skidam kapu i potpisujem. Ali moram da dodam nešto, ovako misli svaki pismeni gradjanin i glasač u ovoj zemlji, na žalost većina ne misli jer je na istom intelektualnom nivou kao ovi na vlasti (zato i priredjuju ovakve predstave) da ne kažem nepismeni. Pozdrav svima koji održavaju i želim nam sreću na predstojećim izborima.

018

pre 8 godina

Ne znam koji je drzavni interes da ne isporuce Vjericu Radetu?
(mjadjan, 10. februar 2016 17:06)

Državni interes ovde ne postoji. Problem vođa SNS-a je što bi Vjerica Radeta rekla u Hagu ponešto pod zakletvom.

s.

pre 8 godina

Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, on i nije osuđeni ratni zločinac.
(John Johnson Dragon, 10. februar 2016 15:58)

Ni Milošević nije osuđeni ratni zločinac.
(geharty, 10. februar 2016 17:15)

Malo si pobrkao lončiće.
Gotovina je oslobođen, Milošević do toga nije stigao.
Tvoja logika govori da ni Hitler nije osuđeni ratni zločinac.
Malo je glupo, ili misliš da i Hitlera treba rehabilitovati pred nekim domaćim sudom.
Sada me napadnite kao branitelja Gotovine, dokažite da nemate veze sa mozgom.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

Tražilo da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu?!
Alo ljudi, čovjek je osuđen na doživotnu robiju za najmonstruoznije zločine i žalbeno vijeće je osudu potvrdilo, u Nürnbergu bi ga objesili!
Takvog lika bi se svaki državni zvaničnik trebao kloniti ko da ima kugu a ne da država podnosi molbu da ga se pusti jer je bolestan. Kad se neki zatvorenik razboli postoje bolnice za njih i tamo se liječe, ne pušta ih se na kućnu njegu!
Ali čudno je kako Srbija osuđene ratne zločince tretira kao heroje, ministri službenim avionom idu po njih u Holandiju i još ministara mu organizira svečani doček, Mrkšić umre država mu organizira sahranu, to je nedopustivo.
U redu za privatna lica, nek ih smatraju za heroje i plae im svijeću, puno ljudi npr. danas slavi Hitlerov rođendan ali nijedna zemlja zvanično.
Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, oni nije osuđeni ratni zločinac.
Ali kad je npr. osuđeni hrvatski ratni zločinac Dario Kordić pušten iz zatvora na to se nije osvrnuo ni portir u zgradi Vlade, a kamo li neki ministar, a Bože sačuvaj da bi po njega poslali službeni Vladin avion i da mu se priredi svečani državni doček!

Moje ime - Čovek

pre 8 godina

Ova Srbija ne može dalje da krene dok ne rasčisti sa ostacima zločinackog komunističkog režima i sa decom i unucima komunističkih zločinaca. Taj se otpad iz svih republika bivše SFRJ preselio ovde jer tamo više nisu mogli opstati jer tamo su razotkriveni njihovi zločini. Mi smo postali septička jama za taj smrdljivi zločinacki otpad koji ovde razvija takav smrad i takvu zarazu da više od njih ne možemo da dišemo.

Politika

pre 8 godina

Zato svedoci u slucaju Haradinaj izginuli ko Vlasi na ringispil. Jedan po jedan ubijeni u obracunu nekom, poginuli u sudaru, umrli prirodnom smrcu, okliznuli se na liticu i na kraju neki nestali bez traga... Zanimljivo da se niko nikada nije zapitao sta se to desi sa preko 10 svedoka na kojima se drzala optuznica i kako to da svi oni u veoma kratkom periodu postanu pokojni ili nestali. Prosto je sve delovalo logicno Hagu pa pustise Haradinaja da obitava u politickom zivotu Kosova bez ikakvih problema dok vamo oni koji najviše saradjuju sa sudom treba da hapse tri cirkuzanta zbog nepostovanja suda... Moze covek da bude liberalan, racionalan i pacifista koliko hoce, ali ovo ne moze da proguta nikako...

sala

pre 8 godina

Je li se nas ministar šali, godinu dana imaju imena koji su prekrsili zakon i on ih ne hapse. kakva je to dryava. ovaj sudija iy haga nije trebao ni da prica sa nasim yastupnikom vec odmah da ga prijavi savetu bezbednosti. mi i dalje nastavljamo taktiku jefinog sibicarenja, koja nam se toliko puta odbila od glavu.

jubiz

pre 8 godina

Srbija istovremeno ne zeli hapsiti na temelju sudskog naloga, a istovremeno se zali sudu sto ne pustaju osudjenike u Srbiju? Pa sud je ocigledno dobro procijenio da ne treba pustiti Tolimira u Srbiju, jer ga Srbija nikad nebi uhapsila nakon toga.

Petar

pre 8 godina

Nisu mu dali da priča gluposti. Trebalo je jednostavno da odgovori što ga pitaju. Šta je tu osiono, ministre? Pre bi se za gospodina moglo reći da je bio drzak. Ne ulažite proteste, ne brukajte Srbiju još više.

geharty

pre 8 godina

Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, on i nije osuđeni ratni zločinac.
(John Johnson Dragon, 10. februar 2016 15:58)

Ni Milošević nije osuđeni ratni zločinac.

C i n i k

pre 8 godina

To je tamo SUD,medjinarodni,to nije ovdasnji sud gde mozes da naredjujes kako da se presudjuje. Sud na zapadu je zakon,znaju to svi nasi gastarbajteri vrlo dobro,ne pomaze tu kuka i vika,samo argumenti. A mi argumente nemamo. Ako neki sud neko lice potrezuje,moramo da ga isporucimo,tacka. Sad se vidi i zasto nase garancije ne vaze,npr.u slucaju Olivera Ivanovica...

Željko

pre 8 godina

Uslov svih uslova za približavanje Srbije EU, bila je saradnja sa Haškim tribunalom. Đinđić je izručio Miloševića, Tadić Karadžića i Mladiča, a vi, koje su vaše zasluge?
Đinđića je ubio taj isti haški lobi patrijota, kao i vojnike na Topčideru. Za to vreme vi ste lepili bul, Zorana Đinđića nalepnicama Ratka Mladića i skupštinu Srbije proglasili sigurnom kućom za istog. Kad je uhapšen Šljivančanin vi ste demolirali Beograd i Novi Sad.
Lako je sada vršiti vlast, kad su svi "prljavi" poslovi završeni. Vi ste prilikom svih izručenja bili opasnost po bezbednost države.
Ko sada ugrožava bezbednost? Pa neće DS, LDP, LSV ili SDS da demoliraju Srbiju zbog hapšenja tamo nekih nebitnih radikala.
Za zahtev ste znali godinu dana i skrivali ste istinu od građana Srbije. Izbore i raspisujete da bi ih uveli u Skupštinu i dali im imunitet. Drugi razlog je da izbegnete otpuštanja u javnom sektoru koje ste obećali MMF-u. Ajde to što vam ne veruju građani Srbije, ali više vam ne veruju ni Hag ni MMF. U Beogradu ni ne smete da raspišete izbore, bili bi počišćeni a ni u Srbiji nećete proći kako očekujete, već kako zaslužujete. Vi Zapravo ne želite ni reforme ni ulazak u EU, Sada sami imate preko 50% pa možete sami formirati vladu, ali ko će tada biti kriv za loše rezultate? Sada su SPS i nestranački ministri.
Srbija će posle izbora biti još nestabilnija, jer desnica ulazi u parlament.

Gospodar hleba i igara

pre 8 godina

Tako je ministre. Pokazite vi njima ko ste. Ne mogu oni tako sa vama. Ipak ste vi ministar neke Vlade. Jedini problem je sto Vas i vasu Vladu ne postuju ni Srbi u Srbiji, a kamoli neki tamo Tribunal

Neupućeni multitasker

pre 8 godina

Imam ja obostrano koristan predlog. Umesto protestne note (koja apsolutno ničemu ne služi), nek' odvedu radikale u Hag, a mogu i sebe, kao nove, prosvećene radikale, da upakuju u fini ukrasni papir i pošalju na istu adresu. Mi ostajemo bez određrnog broja budala, a Hag ima s kime da parla vokabularom kao kad se nađu lokalni pijanci ispred dragstora. Može?

Bacvanin

pre 8 godina

Ceo proces datira jos od 2012, kada je tadasnja vlada, koja je prakticno ista kao i sadasnja, bila obavestena da se vodi proces i da ce biti hapsenja.
4 godine niste sposobni da izvrsite ono sto se od vas trazi, i sada se pravite da se ona druga strana "osilila"? Mozete Vlada gradjanima Srbije da prica kako ce "biti bolje sutra" i tako odugovlaciti, ali izgleda Haag ne razume takvo ponasanje.

petar

pre 8 godina

Sta reci: Ministar pravde kome je Advokatska komora odbila da izda dozvolu za rad zbog njegove proslosti (pre njegovog ministrovanja) kukumavci nad zahtevima iz Haga. Sto ste sejali, to cete i da zanjete.

KoleM

pre 8 godina

Ne, nego sa ozbiljnim ljudima ne možete da razgovarate kao što se obraćate građanima sopstvene zemlje. Inače ovaj Selaković je daleko najnesposobniji ministara a nigde ga po novinama nema, rezultati nula, korupcija maksimalna.

omg

pre 8 godina

hag ne kalkuliše sa predizbornim kampanjama. ovde se besmisleno zatežu stvari zarad političkih poena. saradnja sa hagom je odavno potpisana i ova birokratska stvar treba da ostane birokratska stvar.

Advokat

pre 8 godina

Nije bahatost kad sudija ne dozvoljava jednoj strani da priča o nečemu što nije tema rasprave. Lepo ga je sudija pitao šta je učinjeno po pitanju hapšenja radikala, a ovaj udario u neku svoju pripremljenu priču.

Bahatost sudija prema strankama mnogo je izraženija u našim sudovima, ali Selaković ne brine mnogo zbog toga. Uostalom, ministar pravde i ne zna kako izgledaju suđenja u Srbiji.

Vračarac

pre 8 godina

"Prema Selakovićevim rečima, Srbija sarađuje sa Tribunalom ali joj je pođednako važan život svakog njenog građanina."
Pa ti građani su optuženi da su zastrašivali, iznuđivali iskaze i potkupljivali svedoke protiv Šešelja!
Zato sad Šešelj neće da kaže ni jednu ružnu reč o Vučiću a ovaj ne da da se diraju njegove bivše stranačke kolege.

max

pre 8 godina

A kako je bilo Djindjicu i Tadicu da hapse Milosevica,Karadzica,Mladica,Sljivancanina...a vi bili opozicija,pa pravili haos po Beogradu.A onda ste vi sebi prepisali zasluge za otvaranje pregovora sa EU.Da ste se vi pitali taj dan nikad ne bi dosao.Uzivao sam danas dok su citali bukvicu ovom advokatu-naprednjaku u Hagu.

nebotovan

pre 8 godina

e sad cete da vidite kako je bilo lako tadicu i kostunici, koje su malo malo ovi iz tribunala cimali da uhapse nekog. lako je sad pametovati i glumiti evropljanina kad su njih dvojica pohapsili sve one koje su morali. ili mislite da smo svi spremni da trpimo sankcije zbog velikih srpskih junaka jojica, ostojica i vjerice radete?

Srboljub

pre 8 godina

Čudno je pročitati da g-din Selaković upotrebljava reč "bahat", ako se setimo njegovog čistunstva filovanog rodoljubljem, recimo slučaju izbora mineralnih voda koje njegove studentkinje konzumiraju i incidentu koji je nastao potom...e, to bahatost, par ekselans, Ministre, ovo sa Haagom je samo poštovanje pravila igre na koje se pristalo.

vladimir

pre 8 godina

Selakoviću znamo da je počela izborna kampanja i da se ti sad praviš "mnogo bitan."
Ali ono što Haški tribunal traži,ćete ispuniti ili ćemo opet dobiti "po ušima."
Mada ja ovaj bes mogu i da razumem,jer ipak se vi radikali volite!!!

Hidrocefalus

pre 8 godina

Uostalom, ministar pravde i ne zna kako izgledaju suđenja u Srbiji.
(Advokat, 10. februar 2016 16:13)

Kako da zna kad nema ni pravosudni polozen? Takoreci laik.
Najveci domet u pravnickoj karijeri mu je sikaniranje studenata sto piju hrvatsku vodu. Dakle, pravni patriJotizam.

Zoran Šibalić

pre 8 godina

Evo prave prilike da se pokaže orginalno ( SNS-radikalsko ) lice Srbije . Gospodar Vučić će ovoj gospodi iz Haga pokazati ( on je bio najbolji student Pravnog fakulteta svoje generacije ) koja čarapa ide na koju nogu. To im je već pokazao pre par godina ( bio je tada ljuta opozicija ) kada su hapsili za Hag Šljivančanina . Doduše , iskreno , sada je delikatna politička situacija , idu dramatični izbori na više nivoa , a Vučku se rejting dnevno srozava . Ne pomaže ni ovo povećanje penzija od 1,25 % ( prethodno mi je pre 14 meseci nezakonito maznuo 16 % ), a ni silna propaganda preko Pinka i Informera . Hag mu je u ovoj situaciji najmanje bio potreban , ali Vučko će se snaći nekako , vešt je on , kad može da muva pola Srbije , smuvaće i tribunal pa će sve da se puši !!!!

srbomrzac, izdajnik, plaćenik, antirus...

pre 8 godina

Ako na ovoj planeti postoji nešto što se može podvesti pod pojmove "bahato" i "osiono", onda je to sasvim izvesno ovaj nezreli "doktor" i stranka u kojoj je on nekakav "faktor", pa se to samim tim odnosi i na Srbiju i vlast i njoj...
Ponovo (po ko zna koji put) se pokazuje apsolitna nesposobnost i isto takva odsutnost umeća da se izvršavaju elementarni zadaci i obaveze koje je država preuzela na sebe, pa se krivica za diletantizam i nerad, pokušava svaliti na nekog drugog, u zemlji ili van nje...
Upravljanje politikom, ekonomijom, i ostalim delatnostima, uključujući tu i pravosuđe, u zadnje 4 godine je postalo ZAISTA veoma napreDNO!

Bler Vuckovic

pre 8 godina

Kad ste mogli da hapsite Mladića i Karadžića, možete valjda i ovo troje radikala.... A, niste ih vi hapsili?! Pa, evo Vam dobre prilike...

Beograd na vodi Severnog mora

pre 8 godina

Šta vas je sprečavalo da makar započnete proces optuženima za nepoštovanje Haškog tribunala pred Specijalnim sudom (Posebnim odeljenjem Višeg suda) u Beogradu? Sda ne biste bili u "makazicama".

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Gradjani Srbije, olovkom smo 90-te mogli da resimo nasu sudbinu, da nemamo ratove i bedu, sankcije i izolaciju, bili bismo vec deo EU, ponovo vam se pruza sansa, olovkom oterajmo ovaj sljam inace nam se ne pise nimalo dobrog, to vec sami znate.

neupućen

pre 8 godina

A šta bi sa Advokatima?

Da li su oni još u štrajku ili si promenio Zakon o javnim beležnicima pa i oni mogu da sastavljaju ugovore?

Kako brzo sve zaboravljamo...

Milos

pre 8 godina

Malo glume pred izbore. Nego od sad cete da saradjujete postujucu nacionalne interese a do sad ste znaci saradjivali na stetu nacionalnih interesa.

Toxic

pre 8 godina

"On je novinarima pokazao odluku Vlade od 8. oktobra 2015. kojom se traži da se zbog lošeg zdravstvenog stanja Zdravko Tolimir privremeno pusti na slobodu."

Jeste prijatelju, ali nalog za hapšenje Jojića, Ostojića i Radete stariji je 3 godine od vašeg zahteva za puštanje na slobodu Tolimira. Jeste li postupili po nalogu Haaga i uhapsili ih? Niste. Šta je sa suđenjem jatacima Ratka Mladića koje je tražio Brammerts? Ništa. Koga ste vi uopšte uhapsili i poslali u Haag? Nikoga. Svi su uhapšeni i poslati u Haag u vreme Đinđića, Koštunice i Cvetkovića, vi taj teret niste imali.

I šta ste očekivali od Haaga po pitanju puštanja na slobodu pravosnažno osuđenog Tolimira na doživotnu robiju? Kakva akcija, takva i reakcija.

Nego, kada Brammerts sledeći put dođe u Beograd pripremi se da odslušaš bukvicu.

Vucica u zatvor

pre 8 godina

Dobro je kada sve sto kaze zapad,MMF,Svetska banka, izvrsavate bez pogovora,sve njihove naloge protiv drzave i samih gradjana a ovamo vam je Haski tribunal bahat kada treba pred izbore da izrucite kriminalce jer znate da ce vam zbog toga pasti rejting iako to nema nikakve negativne posledice ni po drzavu i same gradjane.

zmitjkoe

pre 8 godina

Selakovicu ucinio si cudo, sudeci po komentarima Srbi naprasno zagotivili i podrzavaju odluke Haskog tribunala!? Meni licno "bahati" sudija ulepsao dan.

Alek

pre 8 godina

Samo danas navijam za Hag, da konačno i novopečeni Europejac ukapira kakav je pritisak bio na njegove prethodnike dok je on lepio plakate Ratka Mladića po Beogradu i likovao o izdaji.

Duci0167

pre 8 godina

Cuj ovog pogubljenog! ALOOO obavezali ste se za saradnju sa Hagom radikalu u dusi! Vi bi malo EU,malo pljuvanje po EU,malo Rusija,malo ovo ono. Vucic kao europejac a ostatak sns-a rusofili i eurofobicari. Mada,Vucic od eu hoce fondove,nikako da uredimo drzavu da mozemo sami o sebi da se brinemo u sklopu EU i svega sto EU predstavlja.

Mix

pre 8 godina

To haski sud ne moze da se ponasa tako prema drzavama,Srbija jos nije dostigla taj status.Kad jednog dana postanemo drzava sa svim atributima,mozda i oni promene svoje ponasanje.

miroslav

pre 8 godina

To brale, sad pred izborima branis Srbe i Srbiju. Ugledaj se na Hrvate pa nauci kako oni brane svoje gradjane a ne sve dvolicno kao vi.

gotovo ste

pre 8 godina

Ma koga bre interesuje tvoje i misljenje tvog gazde,pa niko u svetu nezna za tebe potrcko,neces jos dugo obmanjivati i Srpski narod,kraj politicke vladavine vam se priblizio,zavrsicete gde vam je mesto posle izbore imacete lep pogled ,ali samo u nebo ,zbog zida koji ce vas okruzivati,a imace i malo resetkica na prozorima .

repus

pre 8 godina

jaooj jaooj kako je taj hag bezobrazan nije vas pohvali kao što nam pricate da ste najbolja vlada u galaksiji e jesu bezobrazni ruse bajku carevo novo odelo a taman ste hteli opet da lepite nazive ulica ratko mladic na novom beogradu sramih bilo kako su smeli da tako nešto urade

s.

pre 8 godina

Da vas preduhitrim nemojte sad spominjati Gotovinu, on i nije osuđeni ratni zločinac.
(John Johnson Dragon, 10. februar 2016 15:58)

Ni Milošević nije osuđeni ratni zločinac.
(geharty, 10. februar 2016 17:15)

Malo si pobrkao lončiće.
Gotovina je oslobođen, Milošević do toga nije stigao.
Tvoja logika govori da ni Hitler nije osuđeni ratni zločinac.
Malo je glupo, ili misliš da i Hitlera treba rehabilitovati pred nekim domaćim sudom.
Sada me napadnite kao branitelja Gotovine, dokažite da nemate veze sa mozgom.

e-krem

pre 8 godina

Sada bi opozicija trebala da zari i pali Srbijom zbog toga.Tako ste Vi vadikali rradili nekad.Posto to kao pozicija ne mozete jedino sto Vam preostaje je da pravdate poteze opozicije kao nekad svoje.Bilo bi jako zanimljivo u tom slucaju cuti vase reakcije da ne kazem kritike.

Duci0167

pre 8 godina

Sibicarimo i sa Hagom kao. i sa pristupom EU. Ljudi,ako ste vi naivni tamo na zapadu sede malo pametniji pa vide sta se ustvari radi. To sto tapsu Vucica po ledjima je samo diplomatska kurtoazija,i mene bi da sam premijer pih.

018

pre 8 godina

Ne znam koji je drzavni interes da ne isporuce Vjericu Radetu?
(mjadjan, 10. februar 2016 17:06)

Državni interes ovde ne postoji. Problem vođa SNS-a je što bi Vjerica Radeta rekla u Hagu ponešto pod zakletvom.

123...

pre 8 godina

@Zeljko
Krenem ja tako da pišem komentar i naidjem na VAŠ, čudom se čudhjm odkud moje mišljenje i totalno moj komentar već napisan i već objavjavljen. Svaka čas za svaku napisanu reč, skidam kapu i potpisujem. Ali moram da dodam nešto, ovako misli svaki pismeni gradjanin i glasač u ovoj zemlji, na žalost većina ne misli jer je na istom intelektualnom nivou kao ovi na vlasti (zato i priredjuju ovakve predstave) da ne kažem nepismeni. Pozdrav svima koji održavaju i želim nam sreću na predstojećim izborima.