Ponedeljak, 07.12.2015.

13:14

Gašić će biti smenjen sa funkcije

Ministar odbrane Bratislav Gašić ne može da ostane na funkciji zbog izjave da "voli novinarke koje lako kleknu", rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Gašiæ æe biti smenjen sa funkcije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

303 Komentari

Sortiraj po:

Milana

pre 8 godina

Samo velikom prostaku može da se 'omakne' ovakva 'šala'. Ružno i u kafani da se kaže. Premijerov prijatelj kažete? Jel zajedno šarmiraju društvo takvim forama?

Sasa

pre 8 godina

Nije normalno da on nastavi da vodi ministarstvo posle ovakvog ispada. Kamo sreće da su i neki prethodnici ovako postupali u sličnim situacijama.
(grof, 7. decembar 2015 19:52)

Predhodnici NISU imali ovakve ispade, i NISU bili krivi ni za ciju smrt, bili su fini i kulturni ljudi, pre svega skolovani. Prozvali ste ih lopovima ne bi li se docepali vlasti. Sad ste na vlasti, koliko ste njih {lopova} procesuirali ? Nijednog.
To znaci da ste lagali , kao sto i sad lazete cim zinete. Pa i coravom je jasno sta radite. Sad svakodnevno napadate Pajtica, kao sto ste napadali Tadica, pa Djilasa. Koga kako "sklonite", zaboravite mu "grehe", sto navodi na zakljucak da ih nije ni bilo , vec da ste ih sami iskonstruisali. I barun Minhauzen bi Vam pozavideo. Veci lazovi nikad u Srbiji nisu postojali.
Predhodnici, bar jedan od njih {Djelic} je bar bio posten do kraja, pa je zbog neispunjenog obecanja dao ostavku. Vase ne mozte ni dletom da odlepite od fotelje kao da su prisiveni za njih. Svaki ministar ima bar po 5 neispunjenih obecanja, o samom bivsem PPVlade , sadasnjem Premijeru , ne vredi ni trositi reci, svaki dan slaze po nesto.
Postajete smesni sa svojim monolozima, "namestenim" pitanjima, pitanjima za koje se unapred zna odgovor, ukinuli ste sve "Talk-show"-ove, ukibuli "Utisak Nedelje", skratili sezonu Kesicu, sve u nadi da Vam niko nece postaviti "nezgodna pitanja".
Kad Vam narod buge postavio pitanja , cekace odgovor na ulici.

Petar 3

pre 8 godina

Бату за Министра Културе, тај фах му баш, баш лежи, а ова војска му је слбија страна, то је на несрећу, доказао.

konobar

pre 8 godina

I treba jer takvo ponasanje ne prilici ministru. Ovo je dokaz da niko nije zasticen u vladi i da ce svako ko nije za ministra ili bilo koju drugu funkciju biti smenjen

Đorđe

pre 8 godina

I ovde se po botovanju vidi.
Botovi brane Gašića! Jel' i oni kleče?
Čiji su to botovi? Premijerovi?
Premijer reče nešto u vezi ministra vojnog al' botovi,
slobodni mislioci, brane ministra nasuprot Premijeru.
Farma traje li traje! Al' kad će kraj?
Nema kraja kad se narod zabavlja.
Produkcija je van Srbije i producira li producira!!!
Uvakvu vladu nikad nismo imali i daj Bože da je nemamo u buduće!
Upalite svetlo i metle u ruke!

bob liberty

pre 8 godina

Krajnje je vreme da neki skolovan oficir dodje na mesto ministra odbrane a ne umesto keramicara da dodje vozac ili kovac!Nemam nista protiv zanatlija ali je cinjenica da ne treba da budu ministri odbrane.

stefikao

pre 8 godina

Zena za ministra odbrane,mislim da ima dosta kvalifikovanih,ukoliko Gasic bude smenjen zbog izjave,jer kao sto i premijer kaze moramo da zastitimo zene.

dejan76

pre 8 godina

Au! Smena jednog političara se nameće javnosti kao tragedija u ličnom odnosu ministra i premijera. To što su oni privatno bliski je njihova privatna stvar koja se nikoga, ali nikoga, ne tiče. Kao i onomad Vulin, kada je u ime bliskog odnosa sa premijerom, sačekao da se uključe kamere pa isprozivao Kori Udovički.
To vaše 'bato', 'mico', 'kuco', zadržite za sebe.

Ljuba

pre 8 godina

Konacno da u Srbiji imamo odgovornost za ono sto se izjavi, raduje me sto se premijer pridrzava svog stava i ideje da gradi normalnu i pristojnu Srbiju

Mare

pre 8 godina

Svako mora da odgovara za svoja dela,svaka cast Gasicu na tome kako radi svoj posao,ali ipak je on ministar treba da pazi kako se izrazava! Odluka je iskreno doneta i pravedna.

Aleksandar

pre 8 godina

Боже, чиме смо ово заслужили?
(piter, 7. decembar 2015 19:04)

Ćutanjem i (ne)glasanjem. Svaki narod ima vlast kakvu i zaslužuje, a često i bolju nego što zaslužuje.

Petar 2

pre 8 godina

А сада, Мају Гојковић за Министарку Војну и да јој се додели службена маршалска униформа покојног Броза. Стајаће јој к'о саливена.

Dajana

pre 8 godina

Verujem da je Vucicu bilo tesko da donese takvu odluku, ali je iskreno to jedino resenje. Zao mi je Gasica, napravio je takav ispad i anulirao sve ono sto je pozitivno radio u proteklom periodu.

Petar

pre 8 godina

„...i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to "krupna stvar".“ Или је то само згодан и мање гадан повод за смену због ХЕЛИКОПТЕРА и других грехова!?? По овоме испада да је увреда новинарке и женског рода уопште, крупнија ствар од проузроковања губитка седам људских живота.
"Bata Gašić je moj prijatelj, ....“ Е сад је Велики Вођа признао да приватизује власт, што нам је одавно јасно.
"Postavljao sam sebe kao štit, i uvek sam dobro uradio, štitio sam ih od lažnih napada i optužbi." Па дабогме, јербо оно са хеликоптером су као биле лажне оптужбе.
Шта ће сада сироти недовршени керамичарски калфа, бахати некултурњак да ради? Од чега ће сирома' да живи, ако се неко сети да испита порекло његових са стране зарађених пара.
Ја му не бих дао да ми лепи у кокошињцу ни керамику треће категорије из Младеновца, а недај Боже неку „Мараци“ гранитну керамику или штогод слично.
Морће његов Пријатељ да му мало позајми да преживи и да га поново „неда“ за неке друге грехове.
Ово је још једна лакрдијашка фарса к'о са државним ударом и атентатом.

Petar

pre 8 godina

Kakva win-win situacija! Vucic podize rejting ovim "smenjivanjem", a Bata se skloni od ociju javnosti ne bi li zaboravili i njega i helikopter. Obratite paznju na Vucicevu izjavu, kao da je sve ocekivano. #puppet show

Trovach

pre 8 godina

@Branko...Ovaj ministar je za vreme poplava lose radio svoj posao. Da ga je neko sposobniji radio, stete bi bile manje. Ogroman broj Beogradjana je otisao u Sabac, da bi shvatili kako za sve njih nema dovoljno lopata. Eeeej! Lopate nije umeo da obezbedi!

Milence

pre 8 godina

Gasic je covek koji nije gledao svoj interes nego interes gradjana,pomagao u poplavama koje su pogodile Srbiju,pokazao se vise puta kao human covek,pomagao je socijalno-ugrozene porodice,obezbedio kuce ljudima kojima je bilo najteze posle poplava.Ne treba bas ovako reagovati,uvek treba dati coveku drugu sansu.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Gašić bi mogao da se vrati u javni život
"Nadam se da će Gašić za godinu ili dve moći da se vrati u javni život, sa većim legitimitetom, jer je podneo žrtvu koji drugi nisu", rekao je Vučić.

"Tvoj bata-gasha" za godinu-dve mozze eventualno da se "vrati" na onu 'ekonomiju zatvorenog tipa',pored Pozzarevca!...i najverovatnije cce se tamo i obresti taman otprilike za to vreme!....

Gastos

pre 8 godina

A mediji ne vredjaju žene svaki dan na naslovima? "Vidite ovu guzu"..Forsiraju gluposti iz rijaliti serija i tako dalje..a sada kukaju zbog glupe izjave Gasica.

goca

pre 8 godina

Razumem premijera da mu je teško zbog ove odluke. Izgubio je vrednog i odgovornog ministra koji se itekako razume u svoj posao, a još mu je i odan prijatelj što je jako teško naći.

piter

pre 8 godina

У ком Трулобананистану ми живимо. Погину пилоти, вук појео магаре, Господин Керамичар и даље министар. Одвали глупост, смењују га. Боже, чиме смо ово заслужили?

abc

pre 8 godina

Cudo da kod nas postoje posledice za neke dogadjaje, ovo me je iskreno iznenadilo, posto praksa u zadnjih 30 godina mi je formirala misljenje. Pozitivna stvar ali opet kap u okeanu. Sad nazalost ocekujem postavljanje lojalnog vodoinstalera na funkciju, molera, pekara, sta god...

Nemanja, BGD

pre 8 godina

Ovo je teška bruka zbog koje ministar gubi funkciju u svakoj normalnoj zemlji. Inače bih se radovao što se povlači (ako ga zaista povuku), ali podsećam da je on napravio i mnogo gore propuste, uključujući i onu sa helikopterom u kojoj je poslao u smrt onoliko ljudi, pa ga nisu smenili. Ovaj potez dolazi prekasno, da je smenjen ranije, ti ljudi bi bili živi.

my way

pre 8 godina

Volim i ja nerandze, no trpim... Fora mu je poluzanimljiva za drustvo kamiondzija. Elem, moj predlog je da Miroslavu Lazanskom ponude mesto ministra. Znanje, nezavisnost, objektivnost, zdrav patriotizam i stavovi...

devla

pre 8 godina

Stitio ne stitio Srbija pod vama tone. Zaposlili ste hrpu neradnika na vise funkcija, odbora, na stotine hiljada viskova koji nista ne rade, (osim kada treba da se udaraju kazne i naplate). Porezi nam rastu, nameti, akcize, cene a para nemamo ni za osnovno.

Ad

pre 8 godina

Dobar strateski potez Vucica makao ga je sa udara ostalih odgovornosti kao pad Helikoptera.Da ne umanjim svu primitivost njegove izjave ali ipak onolike ljudske zrtve su vise zasluzivale ostavku Gasica.

grof

pre 8 godina

Nije normalno da on nastavi da vodi ministarstvo posle ovakvog ispada. Kamo sreće da su i neki prethodnici ovako postupali u sličnim situacijama.

Branko

pre 8 godina

Ipak je ovaj ministar pruzio veliku pomoc za vreme poplava i nesebicno se borio da vojska kao stub zemlje, a on na celu nje ocuvaju ugled i steknu vece postovanje nego sto su imali. Za osudu jeste, ali za smenu svakako nije.

veki pekic

pre 8 godina

generalno, ovo je interesantan primer kako covek moze da politicki nastrada zbog jedne recenice, koja mu je nehoticno i nepromisljeno izletela. . nasuprot smisljenim i visemesecnim lopovlucima, koriscenjem pozicije na kojoj je, vrlo cesto covek puni svoj dzep. Makar ga prozivali po novinama. Niko mu nista ne moze, jer nema dokaza . . E sad , sta je od ovo dvoje veci kriminal ?

Virdzinija

pre 8 godina

(Republic(s) of Bananas, 7. decembar 2015 18:15)

Cek,jel ti hoces da on bude smenjen ili ne? Jel ce biti smenjen, jel smenjen? Jeste,gotovo,zavrsena prica! Nema sta tu dalje da se prica, jel je iskreno, posteno,jel ima krive nos, kratke noge jer laze, jel kalkulant, mogao je pre pola sata ili sat vremena kasnije da uradi..itd znaci odradjeno i uradjeno i gotovo, nema sta da se prica o tome i da se analizira o tome kao ti. Ides dalje, gledas unapred. I ti si sad uhvatio za Vucica,to je kao da si poceo da analiziras sta je silovana devojka imala na sebi, da li zbog kratke suknje, jel bila izazovno obucena i nasminkana i u koliko sati bila u gradu, setala sama...jel uhvacen silovatelj,jeste,jel osudjen,jeste,jel to krivicno delo, jeste i nema sta tu da se analizira. Mani se toga,bolje pisi ideje, predloge,inovacije i saljite premijeru,ministrima, gradonacelniku, imate njihove mejlove na sajtu, ako smatras da treba da bude tako,da je to lepo kao u Japanu,ili Zapad, gledaj unapred za bolju buducnost. Bio je jedan Nemac, koji je izjavio da u Srbiji fali inovacije,ljudi odnosno gradjani koji ce deliti svoje ideje koje smatraju da su dobre,a ne kao ti da se bavis analizom ponasanje, nista time ne postizete, u Srbiji se samo pljuje,samo kafanske price, pa ne valja ovo pa ne valja ono, nije trebalo, pa sta je trebalo to, pa zasto, pa te ovo te ono, ljudi uopste nisu svesni da koliko gubimo vreme na te gluposti, dok se bavimo te gluposti susedna drzava (bilo koja) napreduje i gradi.

Nikad kao Bane...

pre 8 godina

Je l' to onaj isti Gasic za koga je vikao "Ne dam Gasica!" kad su zbog bahatosti i nestrucnosti izgubljeni ljudski zivoti? Zasto sad ne preuzme odgovornost za Gasica i on sam podnese ostavku?

Mirko

pre 8 godina

Javne ličnosti, političari pogotovo, moraju uvek da bud skoncentrisani na ono što rade, ne sme biti grešaka, pogotovo ne izjava kojima se vređa polovina stnovništva - sve žene. Ostavka nije dovoljna, prava kazna i čin izvinjenja vlade jeste smena.

Trovach

pre 8 godina

@Mladen...Mora cak i zbog toga da bude smenjen. Doduse, bilo je i ozbiljnijih razloga, ali ovakvo ponasanje se moze tolerisati obicnom coveku, dok ministar pored privilegija mora racunati i na obaveze. To sto se potpuno pogresni i nestrucni ljudi postavljaju na ovako (potencijalno) ozbiljne funkcije je posebna prica. Pravi premijer ume da izabere prave ljude koji bi trebali da mu pomazu u njegovom poslu. Problem je sto narod i (sadasnji) premijer potpuno drugacije gledaju na smisao i ciljeve njegove funkcije.

Republic(s) of Bananas

pre 8 godina

Da je iskren, kao što znamo da nije, premijer bi nas obavestio o smeni ministra još juče kad se prvi put oglasio u vezi incidenta. A pošto je demagog i kalkulant, prva izjava je bila neodređena zato što se nadao da će se prašina rašćistiti i da će, ukoliko danas, već sve biti po starom. Ali pošto je odgovor javnosti jači nego što se očekivalo, vođa se rešio da celu situaciju iskoristi i populitstički, kako to samo on ume, teatralno smeni prostaka. Sve je to lepo i fino ali krajnje neiskreno. Kao što rekoh - da se stvarno tako osećao još juče bi mu pljesnuo otkaz.
Još jednu stvar ne treba zaboraviti. deo izjave u kome se kaže da je: "ta izjava JEDINI razlog za smenu" ministra ... znači ništa hilekopter ... ništa sve drugo ... toliko o premijeru i njegovom moralu i iskrenosti.

baba simana

pre 8 godina

A da kojim slučajem nije bila uključena kamera, i da neko hrabar nije objavio snimak? 'Ajde pogađajte kakav bi scenario bio u tom slučaju. Bile bi to "novinarske laži, napad na celu vladu, zamena identiteta, on nije ni bio u Trsteniku, on je častan čovek i domaćin, ne dam Gašića...". Al' eto koliko ministar (a i vlasnik tv stanice) poštuje novinare, a i sve druge ljude.Uljuljkan u svoju bahatost, on ne raspoznaje čak ni kamere i mikrofone. Tužno je što većinu nas ovaj "šmeker" nije čak ni iznenadio.

Mladen

pre 8 godina

Gasicu sala nije bila na mestu, al ipak je to sala.. To sto mu je los smisao za humor i sto je covek po malo seljak ne znaci da treba da bude smenjen.

Grunf

pre 8 godina

Šta reći.Koliko je puta g-din Gašić ovde kritikovan zbog svojih izjava i koliko su hiljade minusa dobili ljudi koji su samo objektivno kritikovali način izražavanja ne samo g-dina Gašića.Ima ih previše na broj stanovnika Srbija. Da li svako treba od raznoraznih ministara,poslanika da sačeka ovako neku izjavu pa da bude smenjen. Načinom izražavanja sa mesta na kome se nalaze oni vredjaju ne samo osobu kojoj su nanelu uvredu nego celu Srbije.Kada jednog dana pojedinci u našem okruženju koji donose neke odluke budu shvatili da se ljudi se dele u dve vrste: jedni prvo misle, a zatim govore i rade, drugi prvo govore i rade, a tek zatim misle biće bolje. Zar mi nemamo i sada ministra koji je šutirao novinara?Zar on može biti ministar.Pa ko snosi odgovornost za predlog i izglasavnje pojedinih ministara? Znate nekada Srbija izgleda tako kao da joj se svete loši djaci. kakva to mi boljitak imamo njegovom smenom.Niškakav.Da li će odgovarati?Da li će Vlada Srbije proziv njega podneti tužbu ne bi li sačuvala obraz.Mi smo u ogromnom problemu, od komunikacije,kulturološkom, obrazovanom,sociološkom, zdravstvenom,pravosudnom. Najmanji problem nam je ekonomija.Spisak je podugačak onih koji bi trebali da rade na svom autiod-vizuelnom nastupu.Kada bi se svi smenili ko bi ostao?Nekolicina.

Nikola

pre 8 godina

Ipak jedna javna licnost ne sme sebi da dopusti ovakav luskuz i ovakav nacin obracanja. Pogotovo kada je u pitanju jedan ministar. Da je neki komicar pa i da mu se progleda kroz prste.

Ivan Ilić grof od Valjeva

pre 8 godina

Danas je baš teško biti bot-od podne jedna naređenja od podne druga…Ova Vlada ni sama ne zna šta radi. Nije lako biti bot, a mi trpimo najveće kritike!

Neki tamo Srbin iz Sumadije

pre 8 godina

@Marinko E moja botino... Ako nam je ovaj jedan od najvrednijih, sta da ocekujemo od ostalih? I veliki vodja se ponasa kao da je vlada njegova dedovina a ne drzavna institucija. Kao sto vecina ovde pise, ovo nije Gasicev kraj, vec novi pocetak, verovatno jos "masnije" funkcije. Uzgred, zapitajte se malo koliko stvari politicari lupaju koje se edituju i ne dospeju u javnost, kad bi znali muka bi nas uhvatila ko nam kroji sudbinu.

profa

pre 8 godina

znaci botine, jucerasnji zadatak je bio "pa sta, samo se nasalio, on je super" a danasnji zadatak ? "Vucic je u pravu sto ga je smenio" jao, doci ce i vama crni petak

Salas

pre 8 godina

ĆE BITI - treba biti naglašeno u naslovu. Raspišite molim vas videćete da ankete nisu ni blizu istinite jer su beli listići i ljudi koji nisu izašli 60%

boban

pre 8 godina

Slažam se da za ovakvu izjavu se ne može naći opravdanje, možda je čovek dobro radio svoj posao, ali je sa ovom izjavom završio karijeru.

vuk

pre 8 godina

Da li ste sada zadovoljni????
(FICA, 7. decembar 2015 14:54)

ma kome ti to, botino? ne, dok je futur, nismo sretni. kad bude prezent i perfekt, budemo. komplicirano?
(dal si ti sretan?, 7. decembar 2015 15:34)

Futur, prezent, perfekt? Zar ti zaista misliš da te on razumeo?

lemi

pre 8 godina

Znaci mislim da sam veoma mnogo kritickih komentara za vladavine SNS-a, napisao ovde a ovo je prvi pozitivan. Premijeru napokon si uradio ispravnu stvar jer javna funkcija nosi i odgovornost. U ovom slucaju si to i ispostovao. Zalosno je sto je Ministar Vojni, trebao da da ostavku iz moralnih razloga zbog pada helikoptera ali njegovom bahatom ponasanju je napokon dosao kraj.
Nadam se da ce Premijer da se na isti ili slican nacin resi i kvazi novinara koji seju strah u drzavi poslednjih nedelja a sve zarad dodvoravanja Vucicu. Mislim da je napokon i njemu jasno da je predjena granica "dobrog ukusa" sa aferom drzavni udar. Taj cirkus je i sam Premijer opovrgao pre nekoliko dana na RTS-u. Zato sva podrska za ovu odluku.

Zdenko

pre 8 godina

Ako drzava pokaze ovim potezom da prvo svoje funkcionere sankcionise kada ovako nesto izjave neka i drugi ocekuju da ce isto ovako biti sankcionisani.

Trandafil Karanfilovski

pre 8 godina

Bez obzira na sve, Gasic je mnogo ucinio za vojsku Srbije.
(Jovan, 7. decembar 2015 15:05)

Kazi to u oci porodicama poginulih u padu helikoptera, ako imas obraza.

Sofija

pre 8 godina

Vucicu je verovatno bilo tesko da svom prijatelju i bliskom saradniku da otkaz, ali ne treba da zali ni najmanje, jer ovakav prostakluk se ne oprasta nikako !!

antipatriJota

pre 8 godina

Jel dobio ambasadorsko mesto u zemlji koju je tražio, ili ĆE TE se tek dogovoriti? U diblomatiji ste baš kratki za tako kvalifikovane kadrove, a nazadnjaci!

Zdravko

pre 8 godina

Trebaju svi da se ponasaju provesionalno i odgovorno i da vode racuna sta izgovaraju. Ovo se prvenstveno odnosi na ministre i predstavnike gradjana. Isto tako i mediji trebaju da vode racuna sta pisu.

TROL

pre 8 godina

@Xenija:
Ova Vlada se po svemu razlikuje od prethodne pa i po ovakvim postupcima,da se odgovara i za izgovorene reci a tek za nedela...
(Xenija, 7. decembar 2015 14:55)

Slusaj "Ksenija" (ako staviš X, onda izostavi J..., mada, slobodna si, radi šta hoćeš) : Mnogo me briga koliko je bivša vlada (vlada velikim slovom ??????) loša, očajna i slično. To me već 4 godine ne zanima. Ova je loša, očajna, najlošija koju znam, a sam Bog je svestan koliko su sve prošle vlade bile nikakve. A to da se odgovara za reči i dela, pa Bože, jesi ti bila prisutna u Srbiji zadnje 4 godine ???????

Glas Srbije

pre 8 godina

Premijer je rekao da je "uvek bio protiv hajki i harangi". Da, stvarno nikad nisi bio, a mi smo svi veverice. Dobro si naucio od Toni Blera kako da dajes izjave.

Jaroslav Pekic

pre 8 godina

Ovim gestom je premijer dokazao da zene u Srbiji imaju jasno definisan polozaj, da se ne smeju ni na koji nacin omalovazavati. Mislim samo da je ministar Gasic preterao u datom trenutku i zbog toga snosi posledice ali da njegovo misljenje nije globalnih razmera.

Steva

pre 8 godina

Ovo je zaista neverovatno koga nam sve neće postavljati za ministre.U jednom momentu ga vidiš lepo obučenog kako vrši smotru vojnika i pomisliš ovo je neki fin gospodin,a onda najednom svatiš da je to jedan običan dripac koji se bahati jer lagodno živi na narodnoj grbači.Ko zna koliko takvih kao on imamo u vlasti ali imaju kontrolu nad sobom,pa se ne primeti prava im priroda.

Tasta zna

pre 8 godina

Ovo gledam van konteksta politike. Akcenat je pre svega na kucnom vaspitanju, a ako mora da se bira izmedju sposobnog ministra i manjka emancipacije, biramo emacipaciju, kulturu i veliko postovanje zena.
Vucic je imao jedan mnogo bitan razlog da ostavi Gasica, a to je zastita i licna bezbednost, ali je stao na stranu gradjanki, bez obzira koliki je prijatelj sa Gasicem. To nije laka odluka.

crni

pre 8 godina

Vučiću sigurno nije bilo lako da donese ovu odluku. Time što ju je doneo još jednom je pokazao da nema povlašćenih i da svako mora da odgovara za svoje postupke.

forbs

pre 8 godina

mislim da minista Gašić već duže vreme nije na liniji vlade srbije. Bilo je tu još nekih indikativnih sitnih iskakanja sa njegove strane. Gašić nije do kraja razumeo duh politike koju zastupa premijer.

Yugosloven

pre 8 godina

Niti mi se dopada vlada niti ministri...ali ovo jeste za osudu ali ne i za ostavku- smenu...covek je hteo da bude duhovit a ispao je primitivan , sala mu se obila o glavu , Silvio Berlusconi je za Obamu rekao da je fin mladic ,samo malo preplanuo ...pa ga ne smenise , a to je uvreda na OGROMNA na rasnoj osnovi i to prema precedniku SAD-a...

Nirvana

pre 8 godina

Nisam simpatizer nijedne stranke, ali ovako laički gledajući, premijer je odreagovao kao što bi učinio svaki odgovoran i ozbiljan čovek, koji misli samo najbolje o svojoj zemlji .

Swedenonline

pre 8 godina

Balkanski mačo, brži jezik od pameti. Ništa otkaz ne menja. Misli su problem koji će ostati usadjen generacijama, pričati jedno a raditi drugo će zaživeti još jače. Muškarci su generalno veće alapače od žena.

usa

pre 8 godina

Sramota je što Gašić sam nije podneo ostavku isti dan nego tu sad kupe političke poene tako sto ga veliki Vučić smenjuje... A bolje i to nego ništa...

dal si ti sretan?

pre 8 godina

Da li ste sada zadovoljni????
(FICA, 7. decembar 2015 14:54)

ma kome ti to, botino? ne, dok je futur, nismo sretni. kad bude prezent i perfekt, budemo. komplicirano?

Goran

pre 8 godina

Dakle sve je lepo objasnio: nije mu dozvolio da podnese ostavku, vec mu je naredio da cuti dok ga on sam ne smeni, kako bi ispalo da je Vodja opet spasio stvar. Pritom ga je nahvalio kao da ce da ga postavi za ambasadora, sto verovatno i hoce.

Pekavle

pre 8 godina

I opet FUTUR i samo futur,da li ovaj covek zna sta je to PREZENT,mislim da nezna.Preko 50 % podrske da ovaj ima,pa to je tragicno ,ako je stvarno..

gavrancic

pre 8 godina

Bice tesko odluciti se za novog ministra vojske, a Gasic iako nece biti ministar ostace i dalje dobar i veran saradnik i odan clan partije kojoj pripada.Greske se ne oprastaju tako lako.

Normalni

pre 8 godina

Kakva farsa...predstava za narod.Kao svi smo jednaki,odgovornost,red i slicne floskule...Žalosno je sto nije smenjen posle one nesreće,a tragično što je uopšte bio ministar odbrane.Pa neverovatno šta rade...Čestitke novinarki b92 na profesionalnosti.Molim sve ljude zdravog razuma da ostanu pribrani,neće ovaj mrak da traje doveka.Preziveli smo i gore...

vladimir

pre 8 godina

odnos prema vladinim odlukama treba donositi prema tome kakve su odluke. svakako je objektivno da je bilo i loših i dobrih. ali za ovaj konkretan slučaj, i protivnici i zagovornici ove vlade moraju priznati da je odluka dobra.

Miloslav

pre 8 godina

Krajnje je vreme da se to učini. Gašić, u stvari, ništa nije pogrešio. Samo je pokazao svoje pravo lice. Od kako se pojavio na javnoj sceni ponašao se kao seoski mangup. Nisam ga ja birao za tu funkciju. Onaj ko je to uradio neka stavi prst na čelo i porazmisli. Zašto do sada nije hteo ili smeo da vidi ono što je masa običnog sveta videla odavno? Dokle sa takvim kadrovskim frljanjima? U ozbiljnim firmama se debelo razmišlja i traži dlaka u jajetu kad neko treba da bude promovisan u vođu grupe radnika a za ministre nam postavljaju ljude samo po tri osnova (1) ko je najviše dao love za predizbornu kampanju; (2) koga su stranci odredili da mora biti ministar; (3) ko je najviše moj do mojega. Ko po ovom trećem kriterijumu ne postane ministar, postane savetnik ili državni sekretar. (ovo su zaključci čaršije, ali, na žalost, čaršija kod nas još nije ogluvela i oslepela).
Kada je reč o Ministarstvu odbrane, znam da se za svako lice koje ulazi u taj sistem radi bezbednosna provera. Baš me zanima da li je to rađeno za aktuelnog ministra odbrane i državne sekretare.

Raški upravni okrug

pre 8 godina

Pa, ako je stvarno toliko dobar resorni ministar (što bi najpre trebalo argumentovati!), neka ga premijer ne smenjuje. Umesto toga neka mu se izrekne debela novčana kazna, od 1.000.000 dinara. Tolika je maksimalna prekršajna kazna za odgovorna lica javnih ustanova I preduzeća. Jeste ružno, ali nije u pitanju krivično delo. Uz, naravno, poslednju usmenu opomenu. Ponavljam, ako je dokazano stvarno toliko dobar u vođenju ministarstva.

goran

pre 8 godina

Eto, to su naprednjacki kadrovi, clanovi "uspesne" vlade koju je sastavio sam Vucic, samo sto se ovaj nesposobni keramicar javno i na najprimitivniji nacin ofirao dok su drugi bar naucili da koliko toliko kriju od javnosti svoje pravo lice.

stipaljka

pre 8 godina

Premijerje jos jednom pokazao da nema zasticenih i da svako mora da snosi odgovornost za svoja dela, drugi bi trebalo da pogledaj i da se ugledaju na njegov rad.

Lav

pre 8 godina

A ponasanje prema novinarki "Pinka" prodje bez izvinjenja, bez "smene"- vec godinu dana! Nekada je provera za zaposlenje u Vladi, Skupstini trajala najmanje 6 meseci! Sada sa ulice zaposljavaju djilkose, starlete, napumpane usne, grudi i stosta jos! A o raznim zavisnostima da i ne govorimo! Da li se nesto stvarno ovim menja ili ce doticni otici na neko upraznjeno mesto ambasadora- zivi bili pa culi!

Jokjuar

pre 8 godina

Ali sa medijima nema igre, jer ako nema medija, nema ni vlasti.
(Marko, 7. decembar 2015 13:48)

Eh, da je tako samo u Srbiji. Planeta tako funkcioniše, osim Severne Koreje i još par mesta...

dejan

pre 8 godina

Iz Vučićeve izjave vidi se da Gašića ne smenjuje iz uverenja već zato što mu može opasti popularnost. Nezaobilazno samohvalisanje i veličanje Gašića to potvrđuje.
Pored ovakve opozicije, Srbija ima vlast kakvu zaslužuje.

Iznogud

pre 8 godina

обро, у свакој нормалној земљи би мнистар због оваквох испада морао да оде. Али у односу на онај скандал са хеликоптером ово је ефемерно. А тада није отишао. Вучић је тада рекао "НЕ ДАМ ГА", а сада каже "нема оставка, смењујем га ја". Мени то смрди.

djeram

pre 8 godina

Razmislio Vucic, bolje sad da ga sutnem, nego da organizuju onaj prostest ispred Skupstine, mozda od grudve postane lavina, pa sam obrao bostan!!

Lisac!

Lacerta

pre 8 godina

Kao i obično, dobili smo samo NAJAVU smene. Biće smenjen, a kad će - ne zna se!

U stvari, zna se: kad se "sagledaju tehničke mogućnosti" za smenu. A to će malo da potraje...

Jovan

pre 8 godina

Ispravna odluka premijera. Jasno je da je Gašić mnogo puta omalovažavan, u nekim medijima čak i vređan, ali onakva rečenica koju je izgovorio je dovoljna za smenu. Mnogo je pogrešio, nema opravdanja.

Zivan

pre 8 godina

@joca_trta

Okliznuo se ovde zato sto je skocila frka i najavljen je protest, za helihopter nije bilo protesta, a zna SNS kolko je narod besan jer plate male, a racuni veliki, i tako vec jako dugo, samo nas pozivaju stednja stednja stednja, a oni malo malo pa procuri neki pir, vozi se skup auto, zidaju vikendice slavi se slava u Hajatu i sta ti ja znam, sve to bode oci, samo se ceka nesto da pukne sve to i da svi odemo u pm...

macak u cizmama

pre 8 godina

Skontao da je narod podivljao sa komentarima protiv te sirovine,jer mediji to ocigledno ne cenzurisu,a i kako bi,pa cuva sebi stolicu smjenjujuci ga.Inace bi u svakoj normalnoj zemlji odmah letio bez zadrske.Zna Vucko da iako se trudi da predstavi blagostanje,ima botove sendvicare u tom naumu,vrseci cenzuru medija i onemogucavajuci kritiku iako smo puka bijeda i sirotinja ,da ga je narod pun,pa sebi nije smio dozvoliti da ga zadrzi jer bi mu to bio veliki minus s obzirom na jako negativnu reputaciju zbog svojih odlika vladavine.Prepao se cika vodja da ce ga ova sirovina od ministra ukopati jos jace nego sto se i sam ukopao.

Marko

pre 8 godina

On fantastican ministra kada je posao u pitanju i to je pokazao kada je svaka nevolja do sad bila bio je uz narod i maksimalno pomagao.Covek je se izvinio i to je dobro do sad se retko koji ministar to uradio,greska jeste napravljena nesvesno sta ce sad ali novinari neprastaju greske.

Jovan

pre 8 godina

Ovaj "dobri" covek je pokazao svojim nesuvislim I odvratnim komentarom ne samo svoju bahatost, bezobrazluk, osionost... vec je pokazao svima nama kako razmisljaju nosioci najvisih Drzavnih funkcija. Ne samo da treba da "izgubi funkciju" vec mu se ne sme dozvoliti da obavlja bilo koju Javnu funkciju, bilo koji posao koji finansiraju gradjani srbije.

Marko

pre 8 godina

Dobro je sto je smenjen zbog ovog prostakluka. Ali sada vam je i jasno kakvo je mentalno stanje ljudi u Srbiji. Sa zivotima se moze igrati jer su oni nebitni. Ako zbog marketinga prouzrokujete smrt nekoga mozete ostati ministar. Jer to nije strasno. Ali sa medijima nema igre, jer ako nema medija, nema ni vlasti.

Misha

pre 8 godina

I tako Vucic, ni kriv ni duzan, dobi' zicer da napenali jednog ministra i sebi digne rejting. Sto se Gasica tice, ovo je samo epilog necije (Vuciceve) odluke da coveka bez biografije, sumnjivog kapitala i bez ikakvih reference postavi za ministra, pa jos odbrane.

Gasic i svi ministri/funkcioneri njemu slicni, sto dalje iz javnog zivota, vi ste bruka i sramota.

Miki

pre 8 godina

Sada možeš uzaludno da klečiš do mile volje. Pravo izvinjenje bi bilo da si se iskreno pokajao i sam podneo ostavku, jer mesto ministra, kao i većina ostalih, ne zaslužuješ.

Ivan

pre 8 godina

Sefu bi bilo pametnije da sada stavi nekog ozbiljnog i strucnog oficira na to mesto, da ga ne bi stalno prozivali zbog nestrucnih kadrova. Time bi mnogima zapusio usta.

jovana

pre 8 godina

Zao mi je sto je smenjen covek koji se posvetio svom poslu, i unapredio ministarstvo, dok su ga ostali ranije unistavali. I da bude smenjen zbog necega sto nije vezano za ministarstvo odbrane, steta.

Pera

pre 8 godina

Sta reci sem Bravo.Bolje se sami resite poltrona i neznalica jer ce Vas oni i srusti,ne treba Vam nikakva opozicija.
Jos jednom Bravo,jeste da je trebalo odavno da ga smenite ali bolje ikad nego nikad. PS.Osuda za svako nasilje nad zenama,fizicko,psihicko,seksisticko,verbalno.Zene su nase majke,bake,sestre,supruge....slabiji pol i mora biti zasticen u svakom pogledu.

rade

pre 8 godina

Bravo!!! Ozbiljno sam iznenađena i ganuta. Kako sad to i odakle to?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivana, 7. decembar 2015 13:18)

Pa, zene vladaju svetom :)
Nadam se da ce i AV istim putem uskoro; u suprotnom sledi promena taktike i od cuvanja kadrova pocece da ih menja kao sto je Sloba svojevremeno radio, samo za jos koju godinu na vlasti.

U Gvadalahari kante ne govore

pre 8 godina

"Gašić će biti smenjen sa funkcije"
Dodao bih:
"...u naredne dve godine..."
Kod Blera na kursu ste učili da se ovakve izjave daju u svrhu Damage Control.
U Srbiji se to kaže: "Da malo (s)legnu stvari."
Kada se mastilo na papiru iz pera novinara osuši, i kada reči svih nezadovoljnih gradjana ovakvim ponašanjem ministra odnese bespovratno vetar, Gašić će da ostane u "sedlu". Jer je "dobar čovek", "domaćin", "veliki ktitor", "otac", a možda će da prodje i poligraf, na ličnu inicijativu.

Владан

pre 8 godina

А хоће ли и премијер да поднесе оставку? Кад Гашића и Лончара није сменио због пада хеликоптера. Људски животи се у Србији мање цене...

dragan123

pre 8 godina

Ok. Apsolutno se slazem da treba da bude sankcionisan. Ali ne mozete ocekivati da je njegova izjava zapalila i raspojasala sve,a mesecima nas bombraduju raznim rijalitima i najnizim ljudskim i zivotinjskim vrednostima.. i sad je kao ovo katastrofa. inace,ne dopada mi se minisar odavno ...

Vanja Petrovic

pre 8 godina

Sve dok je ova vest u futuru ne verujem ič! Kada je budem pročitala u perfektu, da je ministar razrešen dužnosti poverovaću, ali i tada sa zadrškom!

garagan

pre 8 godina

verovatno fingirano kao i sve u ovoj zemllji...i nije neka cena zarad dobijanja poena pred moguce izbore...meni se tako chini a mozda i gresim!?

Joca trta

pre 8 godina

Gasic je obrnuo igricu, nema dalje. Poginu piloti, ostane na funkciji, a onda se oklizne na najgluplji moguci nacin i bude smenjen. Pa sad vi vidite ko su nam ministri, kakav je to intelektualni kapacitet njihov i onog koji ih postavlja.

Wilfred

pre 8 godina

Paradoksalno je da će zbog ove izjave, koja je bez sumnje seksistička, prostačka, odvratna i ponižavajuća, Gašić biti smenjen, a da zbog gubitka ljudskih života nije. Interesantna je gradacija vrednosti u modernom društvu, očigledno je život jako nisko na toj lestvici.

зракомлат

pre 8 godina

Живо ме занима који ће курс да заузму ботови на вестима везаним за ову тему.

kralj magarac sah mat

pre 8 godina

zrtvovanje pijuna, i kralj ce biti matiran sam svojom arogancijom,ludim lazima koje vredjaju um cak i tupih ljudi... i ko zna s cim sve ne...brzo, nakupi se pa i najmanja iskra izazove exsploziju...ovaj krkan zeleo biti duhovit i kraj, nije ocekivao, nece ni drugi

Dejan Nesic

pre 8 godina

Takvom coveku nije mesto ne samo u ministarstvu,vec ni u politici uopste....On moze sa takvim mentalitetom da prodaje krompir na pijaci ....al pod uslovom da se ne ponasa tako prema musterijama zenskog pola ,jer i tu bi ostao bez klijenata.

Стеван

pre 8 godina

Па биће Бата у оставци до нових избора који ће се десити у редовном изборном процесу.Толико о господару Вучићу и његовој моралности.

Misha

pre 8 godina

I tako Vucic, ni kriv ni duzan, dobi' zicer da napenali jednog ministra i sebi digne rejting. Sto se Gasica tice, ovo je samo epilog necije (Vuciceve) odluke da coveka bez biografije, sumnjivog kapitala i bez ikakvih reference postavi za ministra, pa jos odbrane.

Gasic i svi ministri/funkcioneri njemu slicni, sto dalje iz javnog zivota, vi ste bruka i sramota.

Joca trta

pre 8 godina

Gasic je obrnuo igricu, nema dalje. Poginu piloti, ostane na funkciji, a onda se oklizne na najgluplji moguci nacin i bude smenjen. Pa sad vi vidite ko su nam ministri, kakav je to intelektualni kapacitet njihov i onog koji ih postavlja.

Wilfred

pre 8 godina

Paradoksalno je da će zbog ove izjave, koja je bez sumnje seksistička, prostačka, odvratna i ponižavajuća, Gašić biti smenjen, a da zbog gubitka ljudskih života nije. Interesantna je gradacija vrednosti u modernom društvu, očigledno je život jako nisko na toj lestvici.

U Gvadalahari kante ne govore

pre 8 godina

"Gašić će biti smenjen sa funkcije"
Dodao bih:
"...u naredne dve godine..."
Kod Blera na kursu ste učili da se ovakve izjave daju u svrhu Damage Control.
U Srbiji se to kaže: "Da malo (s)legnu stvari."
Kada se mastilo na papiru iz pera novinara osuši, i kada reči svih nezadovoljnih gradjana ovakvim ponašanjem ministra odnese bespovratno vetar, Gašić će da ostane u "sedlu". Jer je "dobar čovek", "domaćin", "veliki ktitor", "otac", a možda će da prodje i poligraf, na ličnu inicijativu.

dragan123

pre 8 godina

Ok. Apsolutno se slazem da treba da bude sankcionisan. Ali ne mozete ocekivati da je njegova izjava zapalila i raspojasala sve,a mesecima nas bombraduju raznim rijalitima i najnizim ljudskim i zivotinjskim vrednostima.. i sad je kao ovo katastrofa. inace,ne dopada mi se minisar odavno ...

Dejan Nesic

pre 8 godina

Takvom coveku nije mesto ne samo u ministarstvu,vec ni u politici uopste....On moze sa takvim mentalitetom da prodaje krompir na pijaci ....al pod uslovom da se ne ponasa tako prema musterijama zenskog pola ,jer i tu bi ostao bez klijenata.

jovana

pre 8 godina

Zao mi je sto je smenjen covek koji se posvetio svom poslu, i unapredio ministarstvo, dok su ga ostali ranije unistavali. I da bude smenjen zbog necega sto nije vezano za ministarstvo odbrane, steta.

Jovan

pre 8 godina

Ovaj "dobri" covek je pokazao svojim nesuvislim I odvratnim komentarom ne samo svoju bahatost, bezobrazluk, osionost... vec je pokazao svima nama kako razmisljaju nosioci najvisih Drzavnih funkcija. Ne samo da treba da "izgubi funkciju" vec mu se ne sme dozvoliti da obavlja bilo koju Javnu funkciju, bilo koji posao koji finansiraju gradjani srbije.

Mladen

pre 8 godina

Gasicu sala nije bila na mestu, al ipak je to sala.. To sto mu je los smisao za humor i sto je covek po malo seljak ne znaci da treba da bude smenjen.

Milence

pre 8 godina

Gasic je covek koji nije gledao svoj interes nego interes gradjana,pomagao u poplavama koje su pogodile Srbiju,pokazao se vise puta kao human covek,pomagao je socijalno-ugrozene porodice,obezbedio kuce ljudima kojima je bilo najteze posle poplava.Ne treba bas ovako reagovati,uvek treba dati coveku drugu sansu.

crni

pre 8 godina

Vučiću sigurno nije bilo lako da donese ovu odluku. Time što ju je doneo još jednom je pokazao da nema povlašćenih i da svako mora da odgovara za svoje postupke.

grof

pre 8 godina

Nije normalno da on nastavi da vodi ministarstvo posle ovakvog ispada. Kamo sreće da su i neki prethodnici ovako postupali u sličnim situacijama.

kralj magarac sah mat

pre 8 godina

zrtvovanje pijuna, i kralj ce biti matiran sam svojom arogancijom,ludim lazima koje vredjaju um cak i tupih ljudi... i ko zna s cim sve ne...brzo, nakupi se pa i najmanja iskra izazove exsploziju...ovaj krkan zeleo biti duhovit i kraj, nije ocekivao, nece ni drugi

Jaroslav Pekic

pre 8 godina

Ovim gestom je premijer dokazao da zene u Srbiji imaju jasno definisan polozaj, da se ne smeju ni na koji nacin omalovazavati. Mislim samo da je ministar Gasic preterao u datom trenutku i zbog toga snosi posledice ali da njegovo misljenje nije globalnih razmera.

stipaljka

pre 8 godina

Premijerje jos jednom pokazao da nema zasticenih i da svako mora da snosi odgovornost za svoja dela, drugi bi trebalo da pogledaj i da se ugledaju na njegov rad.

Marko

pre 8 godina

On fantastican ministra kada je posao u pitanju i to je pokazao kada je svaka nevolja do sad bila bio je uz narod i maksimalno pomagao.Covek je se izvinio i to je dobro do sad se retko koji ministar to uradio,greska jeste napravljena nesvesno sta ce sad ali novinari neprastaju greske.

vladimir

pre 8 godina

odnos prema vladinim odlukama treba donositi prema tome kakve su odluke. svakako je objektivno da je bilo i loših i dobrih. ali za ovaj konkretan slučaj, i protivnici i zagovornici ove vlade moraju priznati da je odluka dobra.

gavrancic

pre 8 godina

Bice tesko odluciti se za novog ministra vojske, a Gasic iako nece biti ministar ostace i dalje dobar i veran saradnik i odan clan partije kojoj pripada.Greske se ne oprastaju tako lako.

Miki

pre 8 godina

Sada možeš uzaludno da klečiš do mile volje. Pravo izvinjenje bi bilo da si se iskreno pokajao i sam podneo ostavku, jer mesto ministra, kao i većina ostalih, ne zaslužuješ.

Branko

pre 8 godina

Ipak je ovaj ministar pruzio veliku pomoc za vreme poplava i nesebicno se borio da vojska kao stub zemlje, a on na celu nje ocuvaju ugled i steknu vece postovanje nego sto su imali. Za osudu jeste, ali za smenu svakako nije.

Tasta zna

pre 8 godina

Ovo gledam van konteksta politike. Akcenat je pre svega na kucnom vaspitanju, a ako mora da se bira izmedju sposobnog ministra i manjka emancipacije, biramo emacipaciju, kulturu i veliko postovanje zena.
Vucic je imao jedan mnogo bitan razlog da ostavi Gasica, a to je zastita i licna bezbednost, ali je stao na stranu gradjanki, bez obzira koliki je prijatelj sa Gasicem. To nije laka odluka.

Nirvana

pre 8 godina

Nisam simpatizer nijedne stranke, ali ovako laički gledajući, premijer je odreagovao kao što bi učinio svaki odgovoran i ozbiljan čovek, koji misli samo najbolje o svojoj zemlji .

Jovan

pre 8 godina

Ispravna odluka premijera. Jasno je da je Gašić mnogo puta omalovažavan, u nekim medijima čak i vređan, ali onakva rečenica koju je izgovorio je dovoljna za smenu. Mnogo je pogrešio, nema opravdanja.

Vanja Petrovic

pre 8 godina

Sve dok je ova vest u futuru ne verujem ič! Kada je budem pročitala u perfektu, da je ministar razrešen dužnosti poverovaću, ali i tada sa zadrškom!

Sofija

pre 8 godina

Vucicu je verovatno bilo tesko da svom prijatelju i bliskom saradniku da otkaz, ali ne treba da zali ni najmanje, jer ovakav prostakluk se ne oprasta nikako !!

Zdravko

pre 8 godina

Trebaju svi da se ponasaju provesionalno i odgovorno i da vode racuna sta izgovaraju. Ovo se prvenstveno odnosi na ministre i predstavnike gradjana. Isto tako i mediji trebaju da vode racuna sta pisu.

macak u cizmama

pre 8 godina

Skontao da je narod podivljao sa komentarima protiv te sirovine,jer mediji to ocigledno ne cenzurisu,a i kako bi,pa cuva sebi stolicu smjenjujuci ga.Inace bi u svakoj normalnoj zemlji odmah letio bez zadrske.Zna Vucko da iako se trudi da predstavi blagostanje,ima botove sendvicare u tom naumu,vrseci cenzuru medija i onemogucavajuci kritiku iako smo puka bijeda i sirotinja ,da ga je narod pun,pa sebi nije smio dozvoliti da ga zadrzi jer bi mu to bio veliki minus s obzirom na jako negativnu reputaciju zbog svojih odlika vladavine.Prepao se cika vodja da ce ga ova sirovina od ministra ukopati jos jace nego sto se i sam ukopao.

Dajana

pre 8 godina

Verujem da je Vucicu bilo tesko da donese takvu odluku, ali je iskreno to jedino resenje. Zao mi je Gasica, napravio je takav ispad i anulirao sve ono sto je pozitivno radio u proteklom periodu.

Mare

pre 8 godina

Svako mora da odgovara za svoja dela,svaka cast Gasicu na tome kako radi svoj posao,ali ipak je on ministar treba da pazi kako se izrazava! Odluka je iskreno doneta i pravedna.

Normalni

pre 8 godina

Kakva farsa...predstava za narod.Kao svi smo jednaki,odgovornost,red i slicne floskule...Žalosno je sto nije smenjen posle one nesreće,a tragično što je uopšte bio ministar odbrane.Pa neverovatno šta rade...Čestitke novinarki b92 na profesionalnosti.Molim sve ljude zdravog razuma da ostanu pribrani,neće ovaj mrak da traje doveka.Preziveli smo i gore...

Nikola

pre 8 godina

Ipak jedna javna licnost ne sme sebi da dopusti ovakav luskuz i ovakav nacin obracanja. Pogotovo kada je u pitanju jedan ministar. Da je neki komicar pa i da mu se progleda kroz prste.

forbs

pre 8 godina

mislim da minista Gašić već duže vreme nije na liniji vlade srbije. Bilo je tu još nekih indikativnih sitnih iskakanja sa njegove strane. Gašić nije do kraja razumeo duh politike koju zastupa premijer.

Gastos

pre 8 godina

A mediji ne vredjaju žene svaki dan na naslovima? "Vidite ovu guzu"..Forsiraju gluposti iz rijaliti serija i tako dalje..a sada kukaju zbog glupe izjave Gasica.

konobar

pre 8 godina

I treba jer takvo ponasanje ne prilici ministru. Ovo je dokaz da niko nije zasticen u vladi i da ce svako ko nije za ministra ili bilo koju drugu funkciju biti smenjen

Ljuba

pre 8 godina

Konacno da u Srbiji imamo odgovornost za ono sto se izjavi, raduje me sto se premijer pridrzava svog stava i ideje da gradi normalnu i pristojnu Srbiju

goca

pre 8 godina

Razumem premijera da mu je teško zbog ove odluke. Izgubio je vrednog i odgovornog ministra koji se itekako razume u svoj posao, a još mu je i odan prijatelj što je jako teško naći.

Zdenko

pre 8 godina

Ako drzava pokaze ovim potezom da prvo svoje funkcionere sankcionise kada ovako nesto izjave neka i drugi ocekuju da ce isto ovako biti sankcionisani.

baba simana

pre 8 godina

A da kojim slučajem nije bila uključena kamera, i da neko hrabar nije objavio snimak? 'Ajde pogađajte kakav bi scenario bio u tom slučaju. Bile bi to "novinarske laži, napad na celu vladu, zamena identiteta, on nije ni bio u Trsteniku, on je častan čovek i domaćin, ne dam Gašića...". Al' eto koliko ministar (a i vlasnik tv stanice) poštuje novinare, a i sve druge ljude.Uljuljkan u svoju bahatost, on ne raspoznaje čak ni kamere i mikrofone. Tužno je što većinu nas ovaj "šmeker" nije čak ni iznenadio.

dal si ti sretan?

pre 8 godina

Da li ste sada zadovoljni????
(FICA, 7. decembar 2015 14:54)

ma kome ti to, botino? ne, dok je futur, nismo sretni. kad bude prezent i perfekt, budemo. komplicirano?

Steva

pre 8 godina

Ovo je zaista neverovatno koga nam sve neće postavljati za ministre.U jednom momentu ga vidiš lepo obučenog kako vrši smotru vojnika i pomisliš ovo je neki fin gospodin,a onda najednom svatiš da je to jedan običan dripac koji se bahati jer lagodno živi na narodnoj grbači.Ko zna koliko takvih kao on imamo u vlasti ali imaju kontrolu nad sobom,pa se ne primeti prava im priroda.

Goran

pre 8 godina

Dakle sve je lepo objasnio: nije mu dozvolio da podnese ostavku, vec mu je naredio da cuti dok ga on sam ne smeni, kako bi ispalo da je Vodja opet spasio stvar. Pritom ga je nahvalio kao da ce da ga postavi za ambasadora, sto verovatno i hoce.

Trandafil Karanfilovski

pre 8 godina

Bez obzira na sve, Gasic je mnogo ucinio za vojsku Srbije.
(Jovan, 7. decembar 2015 15:05)

Kazi to u oci porodicama poginulih u padu helikoptera, ako imas obraza.

dejan

pre 8 godina

Iz Vučićeve izjave vidi se da Gašića ne smenjuje iz uverenja već zato što mu može opasti popularnost. Nezaobilazno samohvalisanje i veličanje Gašića to potvrđuje.
Pored ovakve opozicije, Srbija ima vlast kakvu zaslužuje.

boban

pre 8 godina

Slažam se da za ovakvu izjavu se ne može naći opravdanje, možda je čovek dobro radio svoj posao, ali je sa ovom izjavom završio karijeru.

vuk

pre 8 godina

Da li ste sada zadovoljni????
(FICA, 7. decembar 2015 14:54)

ma kome ti to, botino? ne, dok je futur, nismo sretni. kad bude prezent i perfekt, budemo. komplicirano?
(dal si ti sretan?, 7. decembar 2015 15:34)

Futur, prezent, perfekt? Zar ti zaista misliš da te on razumeo?

Republic(s) of Bananas

pre 8 godina

Da je iskren, kao što znamo da nije, premijer bi nas obavestio o smeni ministra još juče kad se prvi put oglasio u vezi incidenta. A pošto je demagog i kalkulant, prva izjava je bila neodređena zato što se nadao da će se prašina rašćistiti i da će, ukoliko danas, već sve biti po starom. Ali pošto je odgovor javnosti jači nego što se očekivalo, vođa se rešio da celu situaciju iskoristi i populitstički, kako to samo on ume, teatralno smeni prostaka. Sve je to lepo i fino ali krajnje neiskreno. Kao što rekoh - da se stvarno tako osećao još juče bi mu pljesnuo otkaz.
Još jednu stvar ne treba zaboraviti. deo izjave u kome se kaže da je: "ta izjava JEDINI razlog za smenu" ministra ... znači ništa hilekopter ... ništa sve drugo ... toliko o premijeru i njegovom moralu i iskrenosti.

Marko

pre 8 godina

Dobro je sto je smenjen zbog ovog prostakluka. Ali sada vam je i jasno kakvo je mentalno stanje ljudi u Srbiji. Sa zivotima se moze igrati jer su oni nebitni. Ako zbog marketinga prouzrokujete smrt nekoga mozete ostati ministar. Jer to nije strasno. Ali sa medijima nema igre, jer ako nema medija, nema ni vlasti.

Mirko

pre 8 godina

Javne ličnosti, političari pogotovo, moraju uvek da bud skoncentrisani na ono što rade, ne sme biti grešaka, pogotovo ne izjava kojima se vređa polovina stnovništva - sve žene. Ostavka nije dovoljna, prava kazna i čin izvinjenja vlade jeste smena.

Nikad kao Bane...

pre 8 godina

Je l' to onaj isti Gasic za koga je vikao "Ne dam Gasica!" kad su zbog bahatosti i nestrucnosti izgubljeni ljudski zivoti? Zasto sad ne preuzme odgovornost za Gasica i on sam podnese ostavku?

stefikao

pre 8 godina

Zena za ministra odbrane,mislim da ima dosta kvalifikovanih,ukoliko Gasic bude smenjen zbog izjave,jer kao sto i premijer kaze moramo da zastitimo zene.

Стеван

pre 8 godina

Па биће Бата у оставци до нових избора који ће се десити у редовном изборном процесу.Толико о господару Вучићу и његовој моралности.

piter

pre 8 godina

У ком Трулобананистану ми живимо. Погину пилоти, вук појео магаре, Господин Керамичар и даље министар. Одвали глупост, смењују га. Боже, чиме смо ово заслужили?

Neki tamo Srbin iz Sumadije

pre 8 godina

@Marinko E moja botino... Ako nam je ovaj jedan od najvrednijih, sta da ocekujemo od ostalih? I veliki vodja se ponasa kao da je vlada njegova dedovina a ne drzavna institucija. Kao sto vecina ovde pise, ovo nije Gasicev kraj, vec novi pocetak, verovatno jos "masnije" funkcije. Uzgred, zapitajte se malo koliko stvari politicari lupaju koje se edituju i ne dospeju u javnost, kad bi znali muka bi nas uhvatila ko nam kroji sudbinu.

Iznogud

pre 8 godina

обро, у свакој нормалној земљи би мнистар због оваквох испада морао да оде. Али у односу на онај скандал са хеликоптером ово је ефемерно. А тада није отишао. Вучић је тада рекао "НЕ ДАМ ГА", а сада каже "нема оставка, смењујем га ја". Мени то смрди.

djeram

pre 8 godina

Razmislio Vucic, bolje sad da ga sutnem, nego da organizuju onaj prostest ispred Skupstine, mozda od grudve postane lavina, pa sam obrao bostan!!

Lisac!

Miloslav

pre 8 godina

Krajnje je vreme da se to učini. Gašić, u stvari, ništa nije pogrešio. Samo je pokazao svoje pravo lice. Od kako se pojavio na javnoj sceni ponašao se kao seoski mangup. Nisam ga ja birao za tu funkciju. Onaj ko je to uradio neka stavi prst na čelo i porazmisli. Zašto do sada nije hteo ili smeo da vidi ono što je masa običnog sveta videla odavno? Dokle sa takvim kadrovskim frljanjima? U ozbiljnim firmama se debelo razmišlja i traži dlaka u jajetu kad neko treba da bude promovisan u vođu grupe radnika a za ministre nam postavljaju ljude samo po tri osnova (1) ko je najviše dao love za predizbornu kampanju; (2) koga su stranci odredili da mora biti ministar; (3) ko je najviše moj do mojega. Ko po ovom trećem kriterijumu ne postane ministar, postane savetnik ili državni sekretar. (ovo su zaključci čaršije, ali, na žalost, čaršija kod nas još nije ogluvela i oslepela).
Kada je reč o Ministarstvu odbrane, znam da se za svako lice koje ulazi u taj sistem radi bezbednosna provera. Baš me zanima da li je to rađeno za aktuelnog ministra odbrane i državne sekretare.

Pekavle

pre 8 godina

I opet FUTUR i samo futur,da li ovaj covek zna sta je to PREZENT,mislim da nezna.Preko 50 % podrske da ovaj ima,pa to je tragicno ,ako je stvarno..

Lacerta

pre 8 godina

Kao i obično, dobili smo samo NAJAVU smene. Biće smenjen, a kad će - ne zna se!

U stvari, zna se: kad se "sagledaju tehničke mogućnosti" za smenu. A to će malo da potraje...

profa

pre 8 godina

znaci botine, jucerasnji zadatak je bio "pa sta, samo se nasalio, on je super" a danasnji zadatak ? "Vucic je u pravu sto ga je smenio" jao, doci ce i vama crni petak

Glas Srbije

pre 8 godina

Premijer je rekao da je "uvek bio protiv hajki i harangi". Da, stvarno nikad nisi bio, a mi smo svi veverice. Dobro si naucio od Toni Blera kako da dajes izjave.

Swedenonline

pre 8 godina

Balkanski mačo, brži jezik od pameti. Ništa otkaz ne menja. Misli su problem koji će ostati usadjen generacijama, pričati jedno a raditi drugo će zaživeti još jače. Muškarci su generalno veće alapače od žena.

Lav

pre 8 godina

A ponasanje prema novinarki "Pinka" prodje bez izvinjenja, bez "smene"- vec godinu dana! Nekada je provera za zaposlenje u Vladi, Skupstini trajala najmanje 6 meseci! Sada sa ulice zaposljavaju djilkose, starlete, napumpane usne, grudi i stosta jos! A o raznim zavisnostima da i ne govorimo! Da li se nesto stvarno ovim menja ili ce doticni otici na neko upraznjeno mesto ambasadora- zivi bili pa culi!

usa

pre 8 godina

Sramota je što Gašić sam nije podneo ostavku isti dan nego tu sad kupe političke poene tako sto ga veliki Vučić smenjuje... A bolje i to nego ništa...

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Gašić bi mogao da se vrati u javni život
"Nadam se da će Gašić za godinu ili dve moći da se vrati u javni život, sa većim legitimitetom, jer je podneo žrtvu koji drugi nisu", rekao je Vučić.

"Tvoj bata-gasha" za godinu-dve mozze eventualno da se "vrati" na onu 'ekonomiju zatvorenog tipa',pored Pozzarevca!...i najverovatnije cce se tamo i obresti taman otprilike za to vreme!....

Yugosloven

pre 8 godina

Niti mi se dopada vlada niti ministri...ali ovo jeste za osudu ali ne i za ostavku- smenu...covek je hteo da bude duhovit a ispao je primitivan , sala mu se obila o glavu , Silvio Berlusconi je za Obamu rekao da je fin mladic ,samo malo preplanuo ...pa ga ne smenise , a to je uvreda na OGROMNA na rasnoj osnovi i to prema precedniku SAD-a...

Владан

pre 8 godina

А хоће ли и премијер да поднесе оставку? Кад Гашића и Лончара није сменио због пада хеликоптера. Људски животи се у Србији мање цене...

Ivan Ilić grof od Valjeva

pre 8 godina

Danas je baš teško biti bot-od podne jedna naređenja od podne druga…Ova Vlada ni sama ne zna šta radi. Nije lako biti bot, a mi trpimo najveće kritike!

Grunf

pre 8 godina

Šta reći.Koliko je puta g-din Gašić ovde kritikovan zbog svojih izjava i koliko su hiljade minusa dobili ljudi koji su samo objektivno kritikovali način izražavanja ne samo g-dina Gašića.Ima ih previše na broj stanovnika Srbija. Da li svako treba od raznoraznih ministara,poslanika da sačeka ovako neku izjavu pa da bude smenjen. Načinom izražavanja sa mesta na kome se nalaze oni vredjaju ne samo osobu kojoj su nanelu uvredu nego celu Srbije.Kada jednog dana pojedinci u našem okruženju koji donose neke odluke budu shvatili da se ljudi se dele u dve vrste: jedni prvo misle, a zatim govore i rade, drugi prvo govore i rade, a tek zatim misle biće bolje. Zar mi nemamo i sada ministra koji je šutirao novinara?Zar on može biti ministar.Pa ko snosi odgovornost za predlog i izglasavnje pojedinih ministara? Znate nekada Srbija izgleda tako kao da joj se svete loši djaci. kakva to mi boljitak imamo njegovom smenom.Niškakav.Da li će odgovarati?Da li će Vlada Srbije proziv njega podneti tužbu ne bi li sačuvala obraz.Mi smo u ogromnom problemu, od komunikacije,kulturološkom, obrazovanom,sociološkom, zdravstvenom,pravosudnom. Najmanji problem nam je ekonomija.Spisak je podugačak onih koji bi trebali da rade na svom autiod-vizuelnom nastupu.Kada bi se svi smenili ko bi ostao?Nekolicina.

Nemanja, BGD

pre 8 godina

Ovo je teška bruka zbog koje ministar gubi funkciju u svakoj normalnoj zemlji. Inače bih se radovao što se povlači (ako ga zaista povuku), ali podsećam da je on napravio i mnogo gore propuste, uključujući i onu sa helikopterom u kojoj je poslao u smrt onoliko ljudi, pa ga nisu smenili. Ovaj potez dolazi prekasno, da je smenjen ranije, ti ljudi bi bili živi.

veki pekic

pre 8 godina

generalno, ovo je interesantan primer kako covek moze da politicki nastrada zbog jedne recenice, koja mu je nehoticno i nepromisljeno izletela. . nasuprot smisljenim i visemesecnim lopovlucima, koriscenjem pozicije na kojoj je, vrlo cesto covek puni svoj dzep. Makar ga prozivali po novinama. Niko mu nista ne moze, jer nema dokaza . . E sad , sta je od ovo dvoje veci kriminal ?

Zivan

pre 8 godina

@joca_trta

Okliznuo se ovde zato sto je skocila frka i najavljen je protest, za helihopter nije bilo protesta, a zna SNS kolko je narod besan jer plate male, a racuni veliki, i tako vec jako dugo, samo nas pozivaju stednja stednja stednja, a oni malo malo pa procuri neki pir, vozi se skup auto, zidaju vikendice slavi se slava u Hajatu i sta ti ja znam, sve to bode oci, samo se ceka nesto da pukne sve to i da svi odemo u pm...

my way

pre 8 godina

Volim i ja nerandze, no trpim... Fora mu je poluzanimljiva za drustvo kamiondzija. Elem, moj predlog je da Miroslavu Lazanskom ponude mesto ministra. Znanje, nezavisnost, objektivnost, zdrav patriotizam i stavovi...

Salas

pre 8 godina

ĆE BITI - treba biti naglašeno u naslovu. Raspišite molim vas videćete da ankete nisu ni blizu istinite jer su beli listići i ljudi koji nisu izašli 60%

Pera

pre 8 godina

Sta reci sem Bravo.Bolje se sami resite poltrona i neznalica jer ce Vas oni i srusti,ne treba Vam nikakva opozicija.
Jos jednom Bravo,jeste da je trebalo odavno da ga smenite ali bolje ikad nego nikad. PS.Osuda za svako nasilje nad zenama,fizicko,psihicko,seksisticko,verbalno.Zene su nase majke,bake,sestre,supruge....slabiji pol i mora biti zasticen u svakom pogledu.

зракомлат

pre 8 godina

Живо ме занима који ће курс да заузму ботови на вестима везаним за ову тему.

Sasa

pre 8 godina

Nije normalno da on nastavi da vodi ministarstvo posle ovakvog ispada. Kamo sreće da su i neki prethodnici ovako postupali u sličnim situacijama.
(grof, 7. decembar 2015 19:52)

Predhodnici NISU imali ovakve ispade, i NISU bili krivi ni za ciju smrt, bili su fini i kulturni ljudi, pre svega skolovani. Prozvali ste ih lopovima ne bi li se docepali vlasti. Sad ste na vlasti, koliko ste njih {lopova} procesuirali ? Nijednog.
To znaci da ste lagali , kao sto i sad lazete cim zinete. Pa i coravom je jasno sta radite. Sad svakodnevno napadate Pajtica, kao sto ste napadali Tadica, pa Djilasa. Koga kako "sklonite", zaboravite mu "grehe", sto navodi na zakljucak da ih nije ni bilo , vec da ste ih sami iskonstruisali. I barun Minhauzen bi Vam pozavideo. Veci lazovi nikad u Srbiji nisu postojali.
Predhodnici, bar jedan od njih {Djelic} je bar bio posten do kraja, pa je zbog neispunjenog obecanja dao ostavku. Vase ne mozte ni dletom da odlepite od fotelje kao da su prisiveni za njih. Svaki ministar ima bar po 5 neispunjenih obecanja, o samom bivsem PPVlade , sadasnjem Premijeru , ne vredi ni trositi reci, svaki dan slaze po nesto.
Postajete smesni sa svojim monolozima, "namestenim" pitanjima, pitanjima za koje se unapred zna odgovor, ukinuli ste sve "Talk-show"-ove, ukibuli "Utisak Nedelje", skratili sezonu Kesicu, sve u nadi da Vam niko nece postaviti "nezgodna pitanja".
Kad Vam narod buge postavio pitanja , cekace odgovor na ulici.

garagan

pre 8 godina

verovatno fingirano kao i sve u ovoj zemllji...i nije neka cena zarad dobijanja poena pred moguce izbore...meni se tako chini a mozda i gresim!?

TROL

pre 8 godina

@Xenija:
Ova Vlada se po svemu razlikuje od prethodne pa i po ovakvim postupcima,da se odgovara i za izgovorene reci a tek za nedela...
(Xenija, 7. decembar 2015 14:55)

Slusaj "Ksenija" (ako staviš X, onda izostavi J..., mada, slobodna si, radi šta hoćeš) : Mnogo me briga koliko je bivša vlada (vlada velikim slovom ??????) loša, očajna i slično. To me već 4 godine ne zanima. Ova je loša, očajna, najlošija koju znam, a sam Bog je svestan koliko su sve prošle vlade bile nikakve. A to da se odgovara za reči i dela, pa Bože, jesi ti bila prisutna u Srbiji zadnje 4 godine ???????

goran

pre 8 godina

Eto, to su naprednjacki kadrovi, clanovi "uspesne" vlade koju je sastavio sam Vucic, samo sto se ovaj nesposobni keramicar javno i na najprimitivniji nacin ofirao dok su drugi bar naucili da koliko toliko kriju od javnosti svoje pravo lice.

rade

pre 8 godina

Bravo!!! Ozbiljno sam iznenađena i ganuta. Kako sad to i odakle to?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivana, 7. decembar 2015 13:18)

Pa, zene vladaju svetom :)
Nadam se da ce i AV istim putem uskoro; u suprotnom sledi promena taktike i od cuvanja kadrova pocece da ih menja kao sto je Sloba svojevremeno radio, samo za jos koju godinu na vlasti.

Raški upravni okrug

pre 8 godina

Pa, ako je stvarno toliko dobar resorni ministar (što bi najpre trebalo argumentovati!), neka ga premijer ne smenjuje. Umesto toga neka mu se izrekne debela novčana kazna, od 1.000.000 dinara. Tolika je maksimalna prekršajna kazna za odgovorna lica javnih ustanova I preduzeća. Jeste ružno, ali nije u pitanju krivično delo. Uz, naravno, poslednju usmenu opomenu. Ponavljam, ako je dokazano stvarno toliko dobar u vođenju ministarstva.

Đorđe

pre 8 godina

I ovde se po botovanju vidi.
Botovi brane Gašića! Jel' i oni kleče?
Čiji su to botovi? Premijerovi?
Premijer reče nešto u vezi ministra vojnog al' botovi,
slobodni mislioci, brane ministra nasuprot Premijeru.
Farma traje li traje! Al' kad će kraj?
Nema kraja kad se narod zabavlja.
Produkcija je van Srbije i producira li producira!!!
Uvakvu vladu nikad nismo imali i daj Bože da je nemamo u buduće!
Upalite svetlo i metle u ruke!

antipatriJota

pre 8 godina

Jel dobio ambasadorsko mesto u zemlji koju je tražio, ili ĆE TE se tek dogovoriti? U diblomatiji ste baš kratki za tako kvalifikovane kadrove, a nazadnjaci!

Trovach

pre 8 godina

@Mladen...Mora cak i zbog toga da bude smenjen. Doduse, bilo je i ozbiljnijih razloga, ali ovakvo ponasanje se moze tolerisati obicnom coveku, dok ministar pored privilegija mora racunati i na obaveze. To sto se potpuno pogresni i nestrucni ljudi postavljaju na ovako (potencijalno) ozbiljne funkcije je posebna prica. Pravi premijer ume da izabere prave ljude koji bi trebali da mu pomazu u njegovom poslu. Problem je sto narod i (sadasnji) premijer potpuno drugacije gledaju na smisao i ciljeve njegove funkcije.

Jokjuar

pre 8 godina

Ali sa medijima nema igre, jer ako nema medija, nema ni vlasti.
(Marko, 7. decembar 2015 13:48)

Eh, da je tako samo u Srbiji. Planeta tako funkcioniše, osim Severne Koreje i još par mesta...

Ivan

pre 8 godina

Sefu bi bilo pametnije da sada stavi nekog ozbiljnog i strucnog oficira na to mesto, da ga ne bi stalno prozivali zbog nestrucnih kadrova. Time bi mnogima zapusio usta.

abc

pre 8 godina

Cudo da kod nas postoje posledice za neke dogadjaje, ovo me je iskreno iznenadilo, posto praksa u zadnjih 30 godina mi je formirala misljenje. Pozitivna stvar ali opet kap u okeanu. Sad nazalost ocekujem postavljanje lojalnog vodoinstalera na funkciju, molera, pekara, sta god...

Petar 2

pre 8 godina

А сада, Мају Гојковић за Министарку Војну и да јој се додели службена маршалска униформа покојног Броза. Стајаће јој к'о саливена.

Petar 3

pre 8 godina

Бату за Министра Културе, тај фах му баш, баш лежи, а ова војска му је слбија страна, то је на несрећу, доказао.

Petar

pre 8 godina

Kakva win-win situacija! Vucic podize rejting ovim "smenjivanjem", a Bata se skloni od ociju javnosti ne bi li zaboravili i njega i helikopter. Obratite paznju na Vucicevu izjavu, kao da je sve ocekivano. #puppet show

Petar

pre 8 godina

„...i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to "krupna stvar".“ Или је то само згодан и мање гадан повод за смену због ХЕЛИКОПТЕРА и других грехова!?? По овоме испада да је увреда новинарке и женског рода уопште, крупнија ствар од проузроковања губитка седам људских живота.
"Bata Gašić je moj prijatelj, ....“ Е сад је Велики Вођа признао да приватизује власт, што нам је одавно јасно.
"Postavljao sam sebe kao štit, i uvek sam dobro uradio, štitio sam ih od lažnih napada i optužbi." Па дабогме, јербо оно са хеликоптером су као биле лажне оптужбе.
Шта ће сада сироти недовршени керамичарски калфа, бахати некултурњак да ради? Од чега ће сирома' да живи, ако се неко сети да испита порекло његових са стране зарађених пара.
Ја му не бих дао да ми лепи у кокошињцу ни керамику треће категорије из Младеновца, а недај Боже неку „Мараци“ гранитну керамику или штогод слично.
Морће његов Пријатељ да му мало позајми да преживи и да га поново „неда“ за неке друге грехове.
Ово је још једна лакрдијашка фарса к'о са државним ударом и атентатом.

Virdzinija

pre 8 godina

(Republic(s) of Bananas, 7. decembar 2015 18:15)

Cek,jel ti hoces da on bude smenjen ili ne? Jel ce biti smenjen, jel smenjen? Jeste,gotovo,zavrsena prica! Nema sta tu dalje da se prica, jel je iskreno, posteno,jel ima krive nos, kratke noge jer laze, jel kalkulant, mogao je pre pola sata ili sat vremena kasnije da uradi..itd znaci odradjeno i uradjeno i gotovo, nema sta da se prica o tome i da se analizira o tome kao ti. Ides dalje, gledas unapred. I ti si sad uhvatio za Vucica,to je kao da si poceo da analiziras sta je silovana devojka imala na sebi, da li zbog kratke suknje, jel bila izazovno obucena i nasminkana i u koliko sati bila u gradu, setala sama...jel uhvacen silovatelj,jeste,jel osudjen,jeste,jel to krivicno delo, jeste i nema sta tu da se analizira. Mani se toga,bolje pisi ideje, predloge,inovacije i saljite premijeru,ministrima, gradonacelniku, imate njihove mejlove na sajtu, ako smatras da treba da bude tako,da je to lepo kao u Japanu,ili Zapad, gledaj unapred za bolju buducnost. Bio je jedan Nemac, koji je izjavio da u Srbiji fali inovacije,ljudi odnosno gradjani koji ce deliti svoje ideje koje smatraju da su dobre,a ne kao ti da se bavis analizom ponasanje, nista time ne postizete, u Srbiji se samo pljuje,samo kafanske price, pa ne valja ovo pa ne valja ono, nije trebalo, pa sta je trebalo to, pa zasto, pa te ovo te ono, ljudi uopste nisu svesni da koliko gubimo vreme na te gluposti, dok se bavimo te gluposti susedna drzava (bilo koja) napreduje i gradi.

dejan76

pre 8 godina

Au! Smena jednog političara se nameće javnosti kao tragedija u ličnom odnosu ministra i premijera. To što su oni privatno bliski je njihova privatna stvar koja se nikoga, ali nikoga, ne tiče. Kao i onomad Vulin, kada je u ime bliskog odnosa sa premijerom, sačekao da se uključe kamere pa isprozivao Kori Udovički.
To vaše 'bato', 'mico', 'kuco', zadržite za sebe.

Aleksandar

pre 8 godina

Боже, чиме смо ово заслужили?
(piter, 7. decembar 2015 19:04)

Ćutanjem i (ne)glasanjem. Svaki narod ima vlast kakvu i zaslužuje, a često i bolju nego što zaslužuje.

Ad

pre 8 godina

Dobar strateski potez Vucica makao ga je sa udara ostalih odgovornosti kao pad Helikoptera.Da ne umanjim svu primitivost njegove izjave ali ipak onolike ljudske zrtve su vise zasluzivale ostavku Gasica.

Trovach

pre 8 godina

@Branko...Ovaj ministar je za vreme poplava lose radio svoj posao. Da ga je neko sposobniji radio, stete bi bile manje. Ogroman broj Beogradjana je otisao u Sabac, da bi shvatili kako za sve njih nema dovoljno lopata. Eeeej! Lopate nije umeo da obezbedi!

bob liberty

pre 8 godina

Krajnje je vreme da neki skolovan oficir dodje na mesto ministra odbrane a ne umesto keramicara da dodje vozac ili kovac!Nemam nista protiv zanatlija ali je cinjenica da ne treba da budu ministri odbrane.

devla

pre 8 godina

Stitio ne stitio Srbija pod vama tone. Zaposlili ste hrpu neradnika na vise funkcija, odbora, na stotine hiljada viskova koji nista ne rade, (osim kada treba da se udaraju kazne i naplate). Porezi nam rastu, nameti, akcize, cene a para nemamo ni za osnovno.

lemi

pre 8 godina

Znaci mislim da sam veoma mnogo kritickih komentara za vladavine SNS-a, napisao ovde a ovo je prvi pozitivan. Premijeru napokon si uradio ispravnu stvar jer javna funkcija nosi i odgovornost. U ovom slucaju si to i ispostovao. Zalosno je sto je Ministar Vojni, trebao da da ostavku iz moralnih razloga zbog pada helikoptera ali njegovom bahatom ponasanju je napokon dosao kraj.
Nadam se da ce Premijer da se na isti ili slican nacin resi i kvazi novinara koji seju strah u drzavi poslednjih nedelja a sve zarad dodvoravanja Vucicu. Mislim da je napokon i njemu jasno da je predjena granica "dobrog ukusa" sa aferom drzavni udar. Taj cirkus je i sam Premijer opovrgao pre nekoliko dana na RTS-u. Zato sva podrska za ovu odluku.

Milana

pre 8 godina

Samo velikom prostaku može da se 'omakne' ovakva 'šala'. Ružno i u kafani da se kaže. Premijerov prijatelj kažete? Jel zajedno šarmiraju društvo takvim forama?

Swedenonline

pre 8 godina

Balkanski mačo, brži jezik od pameti. Ništa otkaz ne menja. Misli su problem koji će ostati usadjen generacijama, pričati jedno a raditi drugo će zaživeti još jače. Muškarci su generalno veće alapače od žena.

jovana

pre 8 godina

Zao mi je sto je smenjen covek koji se posvetio svom poslu, i unapredio ministarstvo, dok su ga ostali ranije unistavali. I da bude smenjen zbog necega sto nije vezano za ministarstvo odbrane, steta.

Miloslav

pre 8 godina

Krajnje je vreme da se to učini. Gašić, u stvari, ništa nije pogrešio. Samo je pokazao svoje pravo lice. Od kako se pojavio na javnoj sceni ponašao se kao seoski mangup. Nisam ga ja birao za tu funkciju. Onaj ko je to uradio neka stavi prst na čelo i porazmisli. Zašto do sada nije hteo ili smeo da vidi ono što je masa običnog sveta videla odavno? Dokle sa takvim kadrovskim frljanjima? U ozbiljnim firmama se debelo razmišlja i traži dlaka u jajetu kad neko treba da bude promovisan u vođu grupe radnika a za ministre nam postavljaju ljude samo po tri osnova (1) ko je najviše dao love za predizbornu kampanju; (2) koga su stranci odredili da mora biti ministar; (3) ko je najviše moj do mojega. Ko po ovom trećem kriterijumu ne postane ministar, postane savetnik ili državni sekretar. (ovo su zaključci čaršije, ali, na žalost, čaršija kod nas još nije ogluvela i oslepela).
Kada je reč o Ministarstvu odbrane, znam da se za svako lice koje ulazi u taj sistem radi bezbednosna provera. Baš me zanima da li je to rađeno za aktuelnog ministra odbrane i državne sekretare.

U Gvadalahari kante ne govore

pre 8 godina

"Gašić će biti smenjen sa funkcije"
Dodao bih:
"...u naredne dve godine..."
Kod Blera na kursu ste učili da se ovakve izjave daju u svrhu Damage Control.
U Srbiji se to kaže: "Da malo (s)legnu stvari."
Kada se mastilo na papiru iz pera novinara osuši, i kada reči svih nezadovoljnih gradjana ovakvim ponašanjem ministra odnese bespovratno vetar, Gašić će da ostane u "sedlu". Jer je "dobar čovek", "domaćin", "veliki ktitor", "otac", a možda će da prodje i poligraf, na ličnu inicijativu.

Joca trta

pre 8 godina

Gasic je obrnuo igricu, nema dalje. Poginu piloti, ostane na funkciji, a onda se oklizne na najgluplji moguci nacin i bude smenjen. Pa sad vi vidite ko su nam ministri, kakav je to intelektualni kapacitet njihov i onog koji ih postavlja.

dal si ti sretan?

pre 8 godina

Da li ste sada zadovoljni????
(FICA, 7. decembar 2015 14:54)

ma kome ti to, botino? ne, dok je futur, nismo sretni. kad bude prezent i perfekt, budemo. komplicirano?

kralj magarac sah mat

pre 8 godina

zrtvovanje pijuna, i kralj ce biti matiran sam svojom arogancijom,ludim lazima koje vredjaju um cak i tupih ljudi... i ko zna s cim sve ne...brzo, nakupi se pa i najmanja iskra izazove exsploziju...ovaj krkan zeleo biti duhovit i kraj, nije ocekivao, nece ni drugi

Misha

pre 8 godina

I tako Vucic, ni kriv ni duzan, dobi' zicer da napenali jednog ministra i sebi digne rejting. Sto se Gasica tice, ovo je samo epilog necije (Vuciceve) odluke da coveka bez biografije, sumnjivog kapitala i bez ikakvih reference postavi za ministra, pa jos odbrane.

Gasic i svi ministri/funkcioneri njemu slicni, sto dalje iz javnog zivota, vi ste bruka i sramota.

Miki

pre 8 godina

Sada možeš uzaludno da klečiš do mile volje. Pravo izvinjenje bi bilo da si se iskreno pokajao i sam podneo ostavku, jer mesto ministra, kao i većina ostalih, ne zaslužuješ.

Goran

pre 8 godina

Dakle sve je lepo objasnio: nije mu dozvolio da podnese ostavku, vec mu je naredio da cuti dok ga on sam ne smeni, kako bi ispalo da je Vodja opet spasio stvar. Pritom ga je nahvalio kao da ce da ga postavi za ambasadora, sto verovatno i hoce.

Dejan Nesic

pre 8 godina

Takvom coveku nije mesto ne samo u ministarstvu,vec ni u politici uopste....On moze sa takvim mentalitetom da prodaje krompir na pijaci ....al pod uslovom da se ne ponasa tako prema musterijama zenskog pola ,jer i tu bi ostao bez klijenata.

Wilfred

pre 8 godina

Paradoksalno je da će zbog ove izjave, koja je bez sumnje seksistička, prostačka, odvratna i ponižavajuća, Gašić biti smenjen, a da zbog gubitka ljudskih života nije. Interesantna je gradacija vrednosti u modernom društvu, očigledno je život jako nisko na toj lestvici.

Pekavle

pre 8 godina

I opet FUTUR i samo futur,da li ovaj covek zna sta je to PREZENT,mislim da nezna.Preko 50 % podrske da ovaj ima,pa to je tragicno ,ako je stvarno..

dejan

pre 8 godina

Iz Vučićeve izjave vidi se da Gašića ne smenjuje iz uverenja već zato što mu može opasti popularnost. Nezaobilazno samohvalisanje i veličanje Gašića to potvrđuje.
Pored ovakve opozicije, Srbija ima vlast kakvu zaslužuje.

djeram

pre 8 godina

Razmislio Vucic, bolje sad da ga sutnem, nego da organizuju onaj prostest ispred Skupstine, mozda od grudve postane lavina, pa sam obrao bostan!!

Lisac!

Normalni

pre 8 godina

Kakva farsa...predstava za narod.Kao svi smo jednaki,odgovornost,red i slicne floskule...Žalosno je sto nije smenjen posle one nesreće,a tragično što je uopšte bio ministar odbrane.Pa neverovatno šta rade...Čestitke novinarki b92 na profesionalnosti.Molim sve ljude zdravog razuma da ostanu pribrani,neće ovaj mrak da traje doveka.Preziveli smo i gore...

Sasa

pre 8 godina

Nije normalno da on nastavi da vodi ministarstvo posle ovakvog ispada. Kamo sreće da su i neki prethodnici ovako postupali u sličnim situacijama.
(grof, 7. decembar 2015 19:52)

Predhodnici NISU imali ovakve ispade, i NISU bili krivi ni za ciju smrt, bili su fini i kulturni ljudi, pre svega skolovani. Prozvali ste ih lopovima ne bi li se docepali vlasti. Sad ste na vlasti, koliko ste njih {lopova} procesuirali ? Nijednog.
To znaci da ste lagali , kao sto i sad lazete cim zinete. Pa i coravom je jasno sta radite. Sad svakodnevno napadate Pajtica, kao sto ste napadali Tadica, pa Djilasa. Koga kako "sklonite", zaboravite mu "grehe", sto navodi na zakljucak da ih nije ni bilo , vec da ste ih sami iskonstruisali. I barun Minhauzen bi Vam pozavideo. Veci lazovi nikad u Srbiji nisu postojali.
Predhodnici, bar jedan od njih {Djelic} je bar bio posten do kraja, pa je zbog neispunjenog obecanja dao ostavku. Vase ne mozte ni dletom da odlepite od fotelje kao da su prisiveni za njih. Svaki ministar ima bar po 5 neispunjenih obecanja, o samom bivsem PPVlade , sadasnjem Premijeru , ne vredi ni trositi reci, svaki dan slaze po nesto.
Postajete smesni sa svojim monolozima, "namestenim" pitanjima, pitanjima za koje se unapred zna odgovor, ukinuli ste sve "Talk-show"-ove, ukibuli "Utisak Nedelje", skratili sezonu Kesicu, sve u nadi da Vam niko nece postaviti "nezgodna pitanja".
Kad Vam narod buge postavio pitanja , cekace odgovor na ulici.

macak u cizmama

pre 8 godina

Skontao da je narod podivljao sa komentarima protiv te sirovine,jer mediji to ocigledno ne cenzurisu,a i kako bi,pa cuva sebi stolicu smjenjujuci ga.Inace bi u svakoj normalnoj zemlji odmah letio bez zadrske.Zna Vucko da iako se trudi da predstavi blagostanje,ima botove sendvicare u tom naumu,vrseci cenzuru medija i onemogucavajuci kritiku iako smo puka bijeda i sirotinja ,da ga je narod pun,pa sebi nije smio dozvoliti da ga zadrzi jer bi mu to bio veliki minus s obzirom na jako negativnu reputaciju zbog svojih odlika vladavine.Prepao se cika vodja da ce ga ova sirovina od ministra ukopati jos jace nego sto se i sam ukopao.

Raški upravni okrug

pre 8 godina

Pa, ako je stvarno toliko dobar resorni ministar (što bi najpre trebalo argumentovati!), neka ga premijer ne smenjuje. Umesto toga neka mu se izrekne debela novčana kazna, od 1.000.000 dinara. Tolika je maksimalna prekršajna kazna za odgovorna lica javnih ustanova I preduzeća. Jeste ružno, ali nije u pitanju krivično delo. Uz, naravno, poslednju usmenu opomenu. Ponavljam, ako je dokazano stvarno toliko dobar u vođenju ministarstva.

Pera

pre 8 godina

Sta reci sem Bravo.Bolje se sami resite poltrona i neznalica jer ce Vas oni i srusti,ne treba Vam nikakva opozicija.
Jos jednom Bravo,jeste da je trebalo odavno da ga smenite ali bolje ikad nego nikad. PS.Osuda za svako nasilje nad zenama,fizicko,psihicko,seksisticko,verbalno.Zene su nase majke,bake,sestre,supruge....slabiji pol i mora biti zasticen u svakom pogledu.

Petar

pre 8 godina

„...i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to "krupna stvar".“ Или је то само згодан и мање гадан повод за смену због ХЕЛИКОПТЕРА и других грехова!?? По овоме испада да је увреда новинарке и женског рода уопште, крупнија ствар од проузроковања губитка седам људских живота.
"Bata Gašić je moj prijatelj, ....“ Е сад је Велики Вођа признао да приватизује власт, што нам је одавно јасно.
"Postavljao sam sebe kao štit, i uvek sam dobro uradio, štitio sam ih od lažnih napada i optužbi." Па дабогме, јербо оно са хеликоптером су као биле лажне оптужбе.
Шта ће сада сироти недовршени керамичарски калфа, бахати некултурњак да ради? Од чега ће сирома' да живи, ако се неко сети да испита порекло његових са стране зарађених пара.
Ја му не бих дао да ми лепи у кокошињцу ни керамику треће категорије из Младеновца, а недај Боже неку „Мараци“ гранитну керамику или штогод слично.
Морће његов Пријатељ да му мало позајми да преживи и да га поново „неда“ за неке друге грехове.
Ово је још једна лакрдијашка фарса к'о са државним ударом и атентатом.

Ad

pre 8 godina

Dobar strateski potez Vucica makao ga je sa udara ostalih odgovornosti kao pad Helikoptera.Da ne umanjim svu primitivost njegove izjave ali ipak onolike ljudske zrtve su vise zasluzivale ostavku Gasica.

Aleksandar

pre 8 godina

Боже, чиме смо ово заслужили?
(piter, 7. decembar 2015 19:04)

Ćutanjem i (ne)glasanjem. Svaki narod ima vlast kakvu i zaslužuje, a često i bolju nego što zaslužuje.

usa

pre 8 godina

Sramota je što Gašić sam nije podneo ostavku isti dan nego tu sad kupe političke poene tako sto ga veliki Vučić smenjuje... A bolje i to nego ništa...

Petar 3

pre 8 godina

Бату за Министра Културе, тај фах му баш, баш лежи, а ова војска му је слбија страна, то је на несрећу, доказао.

dejan76

pre 8 godina

Au! Smena jednog političara se nameće javnosti kao tragedija u ličnom odnosu ministra i premijera. To što su oni privatno bliski je njihova privatna stvar koja se nikoga, ali nikoga, ne tiče. Kao i onomad Vulin, kada je u ime bliskog odnosa sa premijerom, sačekao da se uključe kamere pa isprozivao Kori Udovički.
To vaše 'bato', 'mico', 'kuco', zadržite za sebe.

Jovan

pre 8 godina

Ovaj "dobri" covek je pokazao svojim nesuvislim I odvratnim komentarom ne samo svoju bahatost, bezobrazluk, osionost... vec je pokazao svima nama kako razmisljaju nosioci najvisih Drzavnih funkcija. Ne samo da treba da "izgubi funkciju" vec mu se ne sme dozvoliti da obavlja bilo koju Javnu funkciju, bilo koji posao koji finansiraju gradjani srbije.

Petar

pre 8 godina

Kakva win-win situacija! Vucic podize rejting ovim "smenjivanjem", a Bata se skloni od ociju javnosti ne bi li zaboravili i njega i helikopter. Obratite paznju na Vucicevu izjavu, kao da je sve ocekivano. #puppet show

Petar 2

pre 8 godina

А сада, Мају Гојковић за Министарку Војну и да јој се додели службена маршалска униформа покојног Броза. Стајаће јој к'о саливена.

Đorđe

pre 8 godina

I ovde se po botovanju vidi.
Botovi brane Gašića! Jel' i oni kleče?
Čiji su to botovi? Premijerovi?
Premijer reče nešto u vezi ministra vojnog al' botovi,
slobodni mislioci, brane ministra nasuprot Premijeru.
Farma traje li traje! Al' kad će kraj?
Nema kraja kad se narod zabavlja.
Produkcija je van Srbije i producira li producira!!!
Uvakvu vladu nikad nismo imali i daj Bože da je nemamo u buduće!
Upalite svetlo i metle u ruke!

Trovach

pre 8 godina

@Branko...Ovaj ministar je za vreme poplava lose radio svoj posao. Da ga je neko sposobniji radio, stete bi bile manje. Ogroman broj Beogradjana je otisao u Sabac, da bi shvatili kako za sve njih nema dovoljno lopata. Eeeej! Lopate nije umeo da obezbedi!

devla

pre 8 godina

Stitio ne stitio Srbija pod vama tone. Zaposlili ste hrpu neradnika na vise funkcija, odbora, na stotine hiljada viskova koji nista ne rade, (osim kada treba da se udaraju kazne i naplate). Porezi nam rastu, nameti, akcize, cene a para nemamo ni za osnovno.

bob liberty

pre 8 godina

Krajnje je vreme da neki skolovan oficir dodje na mesto ministra odbrane a ne umesto keramicara da dodje vozac ili kovac!Nemam nista protiv zanatlija ali je cinjenica da ne treba da budu ministri odbrane.

Neki tamo Srbin iz Sumadije

pre 8 godina

@Marinko E moja botino... Ako nam je ovaj jedan od najvrednijih, sta da ocekujemo od ostalih? I veliki vodja se ponasa kao da je vlada njegova dedovina a ne drzavna institucija. Kao sto vecina ovde pise, ovo nije Gasicev kraj, vec novi pocetak, verovatno jos "masnije" funkcije. Uzgred, zapitajte se malo koliko stvari politicari lupaju koje se edituju i ne dospeju u javnost, kad bi znali muka bi nas uhvatila ko nam kroji sudbinu.

Nikola

pre 8 godina

Ipak jedna javna licnost ne sme sebi da dopusti ovakav luskuz i ovakav nacin obracanja. Pogotovo kada je u pitanju jedan ministar. Da je neki komicar pa i da mu se progleda kroz prste.

Republic(s) of Bananas

pre 8 godina

Da je iskren, kao što znamo da nije, premijer bi nas obavestio o smeni ministra još juče kad se prvi put oglasio u vezi incidenta. A pošto je demagog i kalkulant, prva izjava je bila neodređena zato što se nadao da će se prašina rašćistiti i da će, ukoliko danas, već sve biti po starom. Ali pošto je odgovor javnosti jači nego što se očekivalo, vođa se rešio da celu situaciju iskoristi i populitstički, kako to samo on ume, teatralno smeni prostaka. Sve je to lepo i fino ali krajnje neiskreno. Kao što rekoh - da se stvarno tako osećao još juče bi mu pljesnuo otkaz.
Još jednu stvar ne treba zaboraviti. deo izjave u kome se kaže da je: "ta izjava JEDINI razlog za smenu" ministra ... znači ništa hilekopter ... ništa sve drugo ... toliko o premijeru i njegovom moralu i iskrenosti.

forbs

pre 8 godina

mislim da minista Gašić već duže vreme nije na liniji vlade srbije. Bilo je tu još nekih indikativnih sitnih iskakanja sa njegove strane. Gašić nije do kraja razumeo duh politike koju zastupa premijer.

Nikad kao Bane...

pre 8 godina

Je l' to onaj isti Gasic za koga je vikao "Ne dam Gasica!" kad su zbog bahatosti i nestrucnosti izgubljeni ljudski zivoti? Zasto sad ne preuzme odgovornost za Gasica i on sam podnese ostavku?

Стеван

pre 8 godina

Па биће Бата у оставци до нових избора који ће се десити у редовном изборном процесу.Толико о господару Вучићу и његовој моралности.

Marko

pre 8 godina

Dobro je sto je smenjen zbog ovog prostakluka. Ali sada vam je i jasno kakvo je mentalno stanje ljudi u Srbiji. Sa zivotima se moze igrati jer su oni nebitni. Ako zbog marketinga prouzrokujete smrt nekoga mozete ostati ministar. Jer to nije strasno. Ali sa medijima nema igre, jer ako nema medija, nema ni vlasti.

Ivan Ilić grof od Valjeva

pre 8 godina

Danas je baš teško biti bot-od podne jedna naređenja od podne druga…Ova Vlada ni sama ne zna šta radi. Nije lako biti bot, a mi trpimo najveće kritike!

Steva

pre 8 godina

Ovo je zaista neverovatno koga nam sve neće postavljati za ministre.U jednom momentu ga vidiš lepo obučenog kako vrši smotru vojnika i pomisliš ovo je neki fin gospodin,a onda najednom svatiš da je to jedan običan dripac koji se bahati jer lagodno živi na narodnoj grbači.Ko zna koliko takvih kao on imamo u vlasti ali imaju kontrolu nad sobom,pa se ne primeti prava im priroda.

Grunf

pre 8 godina

Šta reći.Koliko je puta g-din Gašić ovde kritikovan zbog svojih izjava i koliko su hiljade minusa dobili ljudi koji su samo objektivno kritikovali način izražavanja ne samo g-dina Gašića.Ima ih previše na broj stanovnika Srbija. Da li svako treba od raznoraznih ministara,poslanika da sačeka ovako neku izjavu pa da bude smenjen. Načinom izražavanja sa mesta na kome se nalaze oni vredjaju ne samo osobu kojoj su nanelu uvredu nego celu Srbije.Kada jednog dana pojedinci u našem okruženju koji donose neke odluke budu shvatili da se ljudi se dele u dve vrste: jedni prvo misle, a zatim govore i rade, drugi prvo govore i rade, a tek zatim misle biće bolje. Zar mi nemamo i sada ministra koji je šutirao novinara?Zar on može biti ministar.Pa ko snosi odgovornost za predlog i izglasavnje pojedinih ministara? Znate nekada Srbija izgleda tako kao da joj se svete loši djaci. kakva to mi boljitak imamo njegovom smenom.Niškakav.Da li će odgovarati?Da li će Vlada Srbije proziv njega podneti tužbu ne bi li sačuvala obraz.Mi smo u ogromnom problemu, od komunikacije,kulturološkom, obrazovanom,sociološkom, zdravstvenom,pravosudnom. Najmanji problem nam je ekonomija.Spisak je podugačak onih koji bi trebali da rade na svom autiod-vizuelnom nastupu.Kada bi se svi smenili ko bi ostao?Nekolicina.

Trandafil Karanfilovski

pre 8 godina

Bez obzira na sve, Gasic je mnogo ucinio za vojsku Srbije.
(Jovan, 7. decembar 2015 15:05)

Kazi to u oci porodicama poginulih u padu helikoptera, ako imas obraza.

Glas Srbije

pre 8 godina

Premijer je rekao da je "uvek bio protiv hajki i harangi". Da, stvarno nikad nisi bio, a mi smo svi veverice. Dobro si naucio od Toni Blera kako da dajes izjave.

Vanja Petrovic

pre 8 godina

Sve dok je ova vest u futuru ne verujem ič! Kada je budem pročitala u perfektu, da je ministar razrešen dužnosti poverovaću, ali i tada sa zadrškom!

vuk

pre 8 godina

Da li ste sada zadovoljni????
(FICA, 7. decembar 2015 14:54)

ma kome ti to, botino? ne, dok je futur, nismo sretni. kad bude prezent i perfekt, budemo. komplicirano?
(dal si ti sretan?, 7. decembar 2015 15:34)

Futur, prezent, perfekt? Zar ti zaista misliš da te on razumeo?

baba simana

pre 8 godina

A da kojim slučajem nije bila uključena kamera, i da neko hrabar nije objavio snimak? 'Ajde pogađajte kakav bi scenario bio u tom slučaju. Bile bi to "novinarske laži, napad na celu vladu, zamena identiteta, on nije ni bio u Trsteniku, on je častan čovek i domaćin, ne dam Gašića...". Al' eto koliko ministar (a i vlasnik tv stanice) poštuje novinare, a i sve druge ljude.Uljuljkan u svoju bahatost, on ne raspoznaje čak ni kamere i mikrofone. Tužno je što većinu nas ovaj "šmeker" nije čak ni iznenadio.

rade

pre 8 godina

Bravo!!! Ozbiljno sam iznenađena i ganuta. Kako sad to i odakle to?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivana, 7. decembar 2015 13:18)

Pa, zene vladaju svetom :)
Nadam se da ce i AV istim putem uskoro; u suprotnom sledi promena taktike i od cuvanja kadrova pocece da ih menja kao sto je Sloba svojevremeno radio, samo za jos koju godinu na vlasti.

Jokjuar

pre 8 godina

Ali sa medijima nema igre, jer ako nema medija, nema ni vlasti.
(Marko, 7. decembar 2015 13:48)

Eh, da je tako samo u Srbiji. Planeta tako funkcioniše, osim Severne Koreje i još par mesta...

Lav

pre 8 godina

A ponasanje prema novinarki "Pinka" prodje bez izvinjenja, bez "smene"- vec godinu dana! Nekada je provera za zaposlenje u Vladi, Skupstini trajala najmanje 6 meseci! Sada sa ulice zaposljavaju djilkose, starlete, napumpane usne, grudi i stosta jos! A o raznim zavisnostima da i ne govorimo! Da li se nesto stvarno ovim menja ili ce doticni otici na neko upraznjeno mesto ambasadora- zivi bili pa culi!

profa

pre 8 godina

znaci botine, jucerasnji zadatak je bio "pa sta, samo se nasalio, on je super" a danasnji zadatak ? "Vucic je u pravu sto ga je smenio" jao, doci ce i vama crni petak

goran

pre 8 godina

Eto, to su naprednjacki kadrovi, clanovi "uspesne" vlade koju je sastavio sam Vucic, samo sto se ovaj nesposobni keramicar javno i na najprimitivniji nacin ofirao dok su drugi bar naucili da koliko toliko kriju od javnosti svoje pravo lice.

my way

pre 8 godina

Volim i ja nerandze, no trpim... Fora mu je poluzanimljiva za drustvo kamiondzija. Elem, moj predlog je da Miroslavu Lazanskom ponude mesto ministra. Znanje, nezavisnost, objektivnost, zdrav patriotizam i stavovi...

Iznogud

pre 8 godina

обро, у свакој нормалној земљи би мнистар због оваквох испада морао да оде. Али у односу на онај скандал са хеликоптером ово је ефемерно. А тада није отишао. Вучић је тада рекао "НЕ ДАМ ГА", а сада каже "нема оставка, смењујем га ја". Мени то смрди.

Lacerta

pre 8 godina

Kao i obično, dobili smo samo NAJAVU smene. Biće smenjen, a kad će - ne zna se!

U stvari, zna se: kad se "sagledaju tehničke mogućnosti" za smenu. A to će malo da potraje...

Ivan

pre 8 godina

Sefu bi bilo pametnije da sada stavi nekog ozbiljnog i strucnog oficira na to mesto, da ga ne bi stalno prozivali zbog nestrucnih kadrova. Time bi mnogima zapusio usta.

shipovi jeftiniji u bugarskoj

pre 8 godina

Gašić bi mogao da se vrati u javni život
"Nadam se da će Gašić za godinu ili dve moći da se vrati u javni život, sa većim legitimitetom, jer je podneo žrtvu koji drugi nisu", rekao je Vučić.

"Tvoj bata-gasha" za godinu-dve mozze eventualno da se "vrati" na onu 'ekonomiju zatvorenog tipa',pored Pozzarevca!...i najverovatnije cce se tamo i obresti taman otprilike za to vreme!....

Zivan

pre 8 godina

@joca_trta

Okliznuo se ovde zato sto je skocila frka i najavljen je protest, za helihopter nije bilo protesta, a zna SNS kolko je narod besan jer plate male, a racuni veliki, i tako vec jako dugo, samo nas pozivaju stednja stednja stednja, a oni malo malo pa procuri neki pir, vozi se skup auto, zidaju vikendice slavi se slava u Hajatu i sta ti ja znam, sve to bode oci, samo se ceka nesto da pukne sve to i da svi odemo u pm...

piter

pre 8 godina

У ком Трулобананистану ми живимо. Погину пилоти, вук појео магаре, Господин Керамичар и даље министар. Одвали глупост, смењују га. Боже, чиме смо ово заслужили?

зракомлат

pre 8 godina

Живо ме занима који ће курс да заузму ботови на вестима везаним за ову тему.

Владан

pre 8 godina

А хоће ли и премијер да поднесе оставку? Кад Гашића и Лончара није сменио због пада хеликоптера. Људски животи се у Србији мање цене...

garagan

pre 8 godina

verovatno fingirano kao i sve u ovoj zemllji...i nije neka cena zarad dobijanja poena pred moguce izbore...meni se tako chini a mozda i gresim!?

TROL

pre 8 godina

@Xenija:
Ova Vlada se po svemu razlikuje od prethodne pa i po ovakvim postupcima,da se odgovara i za izgovorene reci a tek za nedela...
(Xenija, 7. decembar 2015 14:55)

Slusaj "Ksenija" (ako staviš X, onda izostavi J..., mada, slobodna si, radi šta hoćeš) : Mnogo me briga koliko je bivša vlada (vlada velikim slovom ??????) loša, očajna i slično. To me već 4 godine ne zanima. Ova je loša, očajna, najlošija koju znam, a sam Bog je svestan koliko su sve prošle vlade bile nikakve. A to da se odgovara za reči i dela, pa Bože, jesi ti bila prisutna u Srbiji zadnje 4 godine ???????

Salas

pre 8 godina

ĆE BITI - treba biti naglašeno u naslovu. Raspišite molim vas videćete da ankete nisu ni blizu istinite jer su beli listići i ljudi koji nisu izašli 60%

Mladen

pre 8 godina

Gasicu sala nije bila na mestu, al ipak je to sala.. To sto mu je los smisao za humor i sto je covek po malo seljak ne znaci da treba da bude smenjen.

Branko

pre 8 godina

Ipak je ovaj ministar pruzio veliku pomoc za vreme poplava i nesebicno se borio da vojska kao stub zemlje, a on na celu nje ocuvaju ugled i steknu vece postovanje nego sto su imali. Za osudu jeste, ali za smenu svakako nije.

abc

pre 8 godina

Cudo da kod nas postoje posledice za neke dogadjaje, ovo me je iskreno iznenadilo, posto praksa u zadnjih 30 godina mi je formirala misljenje. Pozitivna stvar ali opet kap u okeanu. Sad nazalost ocekujem postavljanje lojalnog vodoinstalera na funkciju, molera, pekara, sta god...

veki pekic

pre 8 godina

generalno, ovo je interesantan primer kako covek moze da politicki nastrada zbog jedne recenice, koja mu je nehoticno i nepromisljeno izletela. . nasuprot smisljenim i visemesecnim lopovlucima, koriscenjem pozicije na kojoj je, vrlo cesto covek puni svoj dzep. Makar ga prozivali po novinama. Niko mu nista ne moze, jer nema dokaza . . E sad , sta je od ovo dvoje veci kriminal ?

Marko

pre 8 godina

On fantastican ministra kada je posao u pitanju i to je pokazao kada je svaka nevolja do sad bila bio je uz narod i maksimalno pomagao.Covek je se izvinio i to je dobro do sad se retko koji ministar to uradio,greska jeste napravljena nesvesno sta ce sad ali novinari neprastaju greske.

lemi

pre 8 godina

Znaci mislim da sam veoma mnogo kritickih komentara za vladavine SNS-a, napisao ovde a ovo je prvi pozitivan. Premijeru napokon si uradio ispravnu stvar jer javna funkcija nosi i odgovornost. U ovom slucaju si to i ispostovao. Zalosno je sto je Ministar Vojni, trebao da da ostavku iz moralnih razloga zbog pada helikoptera ali njegovom bahatom ponasanju je napokon dosao kraj.
Nadam se da ce Premijer da se na isti ili slican nacin resi i kvazi novinara koji seju strah u drzavi poslednjih nedelja a sve zarad dodvoravanja Vucicu. Mislim da je napokon i njemu jasno da je predjena granica "dobrog ukusa" sa aferom drzavni udar. Taj cirkus je i sam Premijer opovrgao pre nekoliko dana na RTS-u. Zato sva podrska za ovu odluku.

Virdzinija

pre 8 godina

(Republic(s) of Bananas, 7. decembar 2015 18:15)

Cek,jel ti hoces da on bude smenjen ili ne? Jel ce biti smenjen, jel smenjen? Jeste,gotovo,zavrsena prica! Nema sta tu dalje da se prica, jel je iskreno, posteno,jel ima krive nos, kratke noge jer laze, jel kalkulant, mogao je pre pola sata ili sat vremena kasnije da uradi..itd znaci odradjeno i uradjeno i gotovo, nema sta da se prica o tome i da se analizira o tome kao ti. Ides dalje, gledas unapred. I ti si sad uhvatio za Vucica,to je kao da si poceo da analiziras sta je silovana devojka imala na sebi, da li zbog kratke suknje, jel bila izazovno obucena i nasminkana i u koliko sati bila u gradu, setala sama...jel uhvacen silovatelj,jeste,jel osudjen,jeste,jel to krivicno delo, jeste i nema sta tu da se analizira. Mani se toga,bolje pisi ideje, predloge,inovacije i saljite premijeru,ministrima, gradonacelniku, imate njihove mejlove na sajtu, ako smatras da treba da bude tako,da je to lepo kao u Japanu,ili Zapad, gledaj unapred za bolju buducnost. Bio je jedan Nemac, koji je izjavio da u Srbiji fali inovacije,ljudi odnosno gradjani koji ce deliti svoje ideje koje smatraju da su dobre,a ne kao ti da se bavis analizom ponasanje, nista time ne postizete, u Srbiji se samo pljuje,samo kafanske price, pa ne valja ovo pa ne valja ono, nije trebalo, pa sta je trebalo to, pa zasto, pa te ovo te ono, ljudi uopste nisu svesni da koliko gubimo vreme na te gluposti, dok se bavimo te gluposti susedna drzava (bilo koja) napreduje i gradi.

Trovach

pre 8 godina

@Mladen...Mora cak i zbog toga da bude smenjen. Doduse, bilo je i ozbiljnijih razloga, ali ovakvo ponasanje se moze tolerisati obicnom coveku, dok ministar pored privilegija mora racunati i na obaveze. To sto se potpuno pogresni i nestrucni ljudi postavljaju na ovako (potencijalno) ozbiljne funkcije je posebna prica. Pravi premijer ume da izabere prave ljude koji bi trebali da mu pomazu u njegovom poslu. Problem je sto narod i (sadasnji) premijer potpuno drugacije gledaju na smisao i ciljeve njegove funkcije.

antipatriJota

pre 8 godina

Jel dobio ambasadorsko mesto u zemlji koju je tražio, ili ĆE TE se tek dogovoriti? U diblomatiji ste baš kratki za tako kvalifikovane kadrove, a nazadnjaci!

crni

pre 8 godina

Vučiću sigurno nije bilo lako da donese ovu odluku. Time što ju je doneo još jednom je pokazao da nema povlašćenih i da svako mora da odgovara za svoje postupke.

Nemanja, BGD

pre 8 godina

Ovo je teška bruka zbog koje ministar gubi funkciju u svakoj normalnoj zemlji. Inače bih se radovao što se povlači (ako ga zaista povuku), ali podsećam da je on napravio i mnogo gore propuste, uključujući i onu sa helikopterom u kojoj je poslao u smrt onoliko ljudi, pa ga nisu smenili. Ovaj potez dolazi prekasno, da je smenjen ranije, ti ljudi bi bili živi.

Jaroslav Pekic

pre 8 godina

Ovim gestom je premijer dokazao da zene u Srbiji imaju jasno definisan polozaj, da se ne smeju ni na koji nacin omalovazavati. Mislim samo da je ministar Gasic preterao u datom trenutku i zbog toga snosi posledice ali da njegovo misljenje nije globalnih razmera.

Nirvana

pre 8 godina

Nisam simpatizer nijedne stranke, ali ovako laički gledajući, premijer je odreagovao kao što bi učinio svaki odgovoran i ozbiljan čovek, koji misli samo najbolje o svojoj zemlji .

stipaljka

pre 8 godina

Premijerje jos jednom pokazao da nema zasticenih i da svako mora da snosi odgovornost za svoja dela, drugi bi trebalo da pogledaj i da se ugledaju na njegov rad.

Tasta zna

pre 8 godina

Ovo gledam van konteksta politike. Akcenat je pre svega na kucnom vaspitanju, a ako mora da se bira izmedju sposobnog ministra i manjka emancipacije, biramo emacipaciju, kulturu i veliko postovanje zena.
Vucic je imao jedan mnogo bitan razlog da ostavi Gasica, a to je zastita i licna bezbednost, ali je stao na stranu gradjanki, bez obzira koliki je prijatelj sa Gasicem. To nije laka odluka.

Jovan

pre 8 godina

Ispravna odluka premijera. Jasno je da je Gašić mnogo puta omalovažavan, u nekim medijima čak i vređan, ali onakva rečenica koju je izgovorio je dovoljna za smenu. Mnogo je pogrešio, nema opravdanja.

vladimir

pre 8 godina

odnos prema vladinim odlukama treba donositi prema tome kakve su odluke. svakako je objektivno da je bilo i loših i dobrih. ali za ovaj konkretan slučaj, i protivnici i zagovornici ove vlade moraju priznati da je odluka dobra.

dragan123

pre 8 godina

Ok. Apsolutno se slazem da treba da bude sankcionisan. Ali ne mozete ocekivati da je njegova izjava zapalila i raspojasala sve,a mesecima nas bombraduju raznim rijalitima i najnizim ljudskim i zivotinjskim vrednostima.. i sad je kao ovo katastrofa. inace,ne dopada mi se minisar odavno ...

gavrancic

pre 8 godina

Bice tesko odluciti se za novog ministra vojske, a Gasic iako nece biti ministar ostace i dalje dobar i veran saradnik i odan clan partije kojoj pripada.Greske se ne oprastaju tako lako.

Sofija

pre 8 godina

Vucicu je verovatno bilo tesko da svom prijatelju i bliskom saradniku da otkaz, ali ne treba da zali ni najmanje, jer ovakav prostakluk se ne oprasta nikako !!

boban

pre 8 godina

Slažam se da za ovakvu izjavu se ne može naći opravdanje, možda je čovek dobro radio svoj posao, ali je sa ovom izjavom završio karijeru.

Zdenko

pre 8 godina

Ako drzava pokaze ovim potezom da prvo svoje funkcionere sankcionise kada ovako nesto izjave neka i drugi ocekuju da ce isto ovako biti sankcionisani.

Zdravko

pre 8 godina

Trebaju svi da se ponasaju provesionalno i odgovorno i da vode racuna sta izgovaraju. Ovo se prvenstveno odnosi na ministre i predstavnike gradjana. Isto tako i mediji trebaju da vode racuna sta pisu.

Yugosloven

pre 8 godina

Niti mi se dopada vlada niti ministri...ali ovo jeste za osudu ali ne i za ostavku- smenu...covek je hteo da bude duhovit a ispao je primitivan , sala mu se obila o glavu , Silvio Berlusconi je za Obamu rekao da je fin mladic ,samo malo preplanuo ...pa ga ne smenise , a to je uvreda na OGROMNA na rasnoj osnovi i to prema precedniku SAD-a...

Milence

pre 8 godina

Gasic je covek koji nije gledao svoj interes nego interes gradjana,pomagao u poplavama koje su pogodile Srbiju,pokazao se vise puta kao human covek,pomagao je socijalno-ugrozene porodice,obezbedio kuce ljudima kojima je bilo najteze posle poplava.Ne treba bas ovako reagovati,uvek treba dati coveku drugu sansu.

konobar

pre 8 godina

I treba jer takvo ponasanje ne prilici ministru. Ovo je dokaz da niko nije zasticen u vladi i da ce svako ko nije za ministra ili bilo koju drugu funkciju biti smenjen

Dajana

pre 8 godina

Verujem da je Vucicu bilo tesko da donese takvu odluku, ali je iskreno to jedino resenje. Zao mi je Gasica, napravio je takav ispad i anulirao sve ono sto je pozitivno radio u proteklom periodu.

Mare

pre 8 godina

Svako mora da odgovara za svoja dela,svaka cast Gasicu na tome kako radi svoj posao,ali ipak je on ministar treba da pazi kako se izrazava! Odluka je iskreno doneta i pravedna.

stefikao

pre 8 godina

Zena za ministra odbrane,mislim da ima dosta kvalifikovanih,ukoliko Gasic bude smenjen zbog izjave,jer kao sto i premijer kaze moramo da zastitimo zene.

goca

pre 8 godina

Razumem premijera da mu je teško zbog ove odluke. Izgubio je vrednog i odgovornog ministra koji se itekako razume u svoj posao, a još mu je i odan prijatelj što je jako teško naći.

Ljuba

pre 8 godina

Konacno da u Srbiji imamo odgovornost za ono sto se izjavi, raduje me sto se premijer pridrzava svog stava i ideje da gradi normalnu i pristojnu Srbiju

grof

pre 8 godina

Nije normalno da on nastavi da vodi ministarstvo posle ovakvog ispada. Kamo sreće da su i neki prethodnici ovako postupali u sličnim situacijama.

Gastos

pre 8 godina

A mediji ne vredjaju žene svaki dan na naslovima? "Vidite ovu guzu"..Forsiraju gluposti iz rijaliti serija i tako dalje..a sada kukaju zbog glupe izjave Gasica.

Mirko

pre 8 godina

Javne ličnosti, političari pogotovo, moraju uvek da bud skoncentrisani na ono što rade, ne sme biti grešaka, pogotovo ne izjava kojima se vređa polovina stnovništva - sve žene. Ostavka nije dovoljna, prava kazna i čin izvinjenja vlade jeste smena.

Milana

pre 8 godina

Samo velikom prostaku može da se 'omakne' ovakva 'šala'. Ružno i u kafani da se kaže. Premijerov prijatelj kažete? Jel zajedno šarmiraju društvo takvim forama?