Petak, 27.11.2015.

09:06

Erdogan: S-400 protiv turskih lovaca - agresija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da bi upotrebu protivvazdušnih raketnih kompleksa S-400 protiv turskih lovaca iznad Sirije smatrao kao agresiju.

Izvor: Tanjug

Erdogan: S-400 protiv turskih lovaca - agresija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

buratino

pre 8 godina

Rusi su dva dana nakon spasavanja prezivelog pilota besomucno bombardovali Turkmene a turci nisu smeli ni da pridju avionima granici.

Toliko o tome.

КРАЉЕВАЧКИ ГРИНГОС

pre 8 godina

шта ће турски ловци у сирији без одобрења сиријске званичне владе

Marko

pre 8 godina

A zasto onda rusija suradjuje sa tim agresorima? Sa Francuskom, Turskom, Amerikom...
Ako rusi posteni, zasto suradjuju sa gore navedenim zemljama, iako te zemlje nemaju nikakav "pecat" od Asada?

m

pre 8 godina

Naučio bih ja vas pameti, Što Vaši avioni rade iznad Sirije?, Jednom rečju Agresiju na suverenu državu.Svaki Vaš avion iznad Sirije uništio bih

Mustafa Kemal Ataturk

pre 8 godina

SAmo jos u Srbiji vlada misljenje da su Rusija ,koja po GDPu i Vojnom naoruzanju nije medju prvih 15 zemalja svijeta,jaca od Turske.

Treba uzeti u obzir,da zajedno sa bivsim Sovjetskim drzavama,Turkenistanom,Uzbekistanom,TAjikistanom,Turaka ima oko 150 miliona,i da su kroz istoriju uvijek oni imali pretenzije prema Ruskoj teritoriji,nikada obratno,znamo da su i dugi niz godina drzali Krim,odakle je i 2 zena Sulejmana Velicanstvenog,poznatija kao Hurem.

Putin je blefer obicni,kojeg NAto uzima kao potencijalu prepreku i izgovor,kada zapravo nesto ne zele da urade.
KAda su rusili GAdafija i SAdama,i tada su se Rusi kao protivili,ali niko ih nije pitao ni za sta,kao da ne postoje.

Igor

pre 8 godina

Kaže da bi upotrebu S-400 protiv turskih lovaca IZNAD SIRIJE smatrao kao agresiju???

A sta traze turski avioni u Siriji? Je l' vas zvao Asad i potpisao neki ugovor, kao s Rusijom? Je l' imate neku rezoluciju UN po kojoj smete da bombardujete Siriju? Po kom osnovu uopste vasi avioni mogu da budu u Siriji? Brateeeee, ovo sto Amerika, NATO i Turska rade i vredjanje cele nase civilizacije i omalovazavanje zdravog razuma! A koliki je ovo kriminal, da i ne govorimo. Niko sem Rusije i Sirije nema nikakvo pravo da bude u Siriji. Rusi su zvanicno pozvani da intervenisu, sa svim papirima, ugovorima i pecatima. Svi drugi - to je agresija!

Питањце

pre 8 godina

Колико енергије млађарије Турске ће бити потрошено ратнохушкашком пропагандом Ердогана, Турског Милошевића.

lud i zbunjen

pre 8 godina

Eventualni napad na turske avione iznad Sirije Erdogan bi smatrao agresijom na Tursku?! Da li je Turska agresor ako neovlašćeno deluje i leti iznad tudje teritorije?

made in great britain

pre 8 godina

Ma vidi Boga ti...sad je prpa? A umao si muda rusiti rusvi avion u Siriji? I sta ti trazis u Siriji turcine sa svojim avionima da te je strah?

Milorad

pre 8 godina

Erdogan se vec dokazao kao ekstremni islamista,koji podrzava i saradjuje sa ID,on je protiv sekularne Turske,i za serijatsko pravo!? Ima punu podrsku SAD,koja takodje u svetu u tome aktivno ucestvuje!!!
Sta onda nije jasno,i sta Putin ima da pregovara sa teroristima Turske i SAD???
Nego,udri Putine po bagri i sljamu,i iskoreni to svetsko zlo!!!

Mirko

pre 8 godina

Turska je toliko puta povredila vazdusni prostor Grcke da su im on obarali avione ostali bi bez i jednog... Potpuno je jasno da Amerika stoji iza svega i da je ona najveca pretnja po svetski mir. Samim tim to pokazuje da smo se mi kao drzava trebali okrenuti Rusiji posto znamo koga oni(nato) sve podrzavaju u okruzenju i na koji nacin su to cinili i na koji ce činiti.

Vladimir Pula

pre 8 godina

Ako je ovo stvarno izjavio tip je idiot. Nije moguce da moze bit tako glupo licemjeran. Ti obaras avione koji udju u tursku i drugi obaraju avione koji udju neovlašteno u Siriju. Kako to moze bit agresija, agresija je turski avion gdje mu nije mjesto.

biće vatrometa dole, pec pec po prstićima

pre 8 godina

@mikicar "Zna se kako se rešavaju situacije narušavanja vazdušnog prostora. Upozoriš radio vezom - Ako ne čuju ozračiš ih nišanskim radarom - Ako ne reaguju pristrojiš se avionu, pokažeš rakete ispod krila - Ako ne reaguju zapucaš topom hice upozorenja - E ako posle toga nastave i dalje da lete nad teritorijom, onda imaš pravo da pucaš" S A M O ! ako let nastavljaju kursom ka unutrašnjosti teritorije, tj ne promene ga u kurs napuštanja teritorije usled prihvaćenog upozorenja

Sasa

pre 8 godina

Sa obzirom da je Sirija pozvala Rusiju da je brani, a stav Rusije i Sirije je da Turska snabdeva oruzjem IS u zamenu za naftu, onda se moze pretpostaviti da ce Turci dati IS i avione, a to znaci da svaki avion iznad Sirije koji Sirija ne aminuje, moze se smatrati za agresorom te se treba oboriti. Inace S400, i S300 su iskljucivo odbrambene sistemi. Lovci koji prate Ruske bombardere su opremljeni odbrambenim naoruzanjem.

Srle

pre 8 godina

A kada je 2012 godine vojska Sirije oborila Turski avion koji je narušio vazdušni prostor Sirije isti ovaj Erdogan je izjavljivao da čak i da njihov avion jeste ušao u prostor Sirije to je bilo slučajno na izuzetno kratak period i da takva kratka narušavanja vazdušnog prostora nikako ne smeju da se smatraju agresijom i ne mogu biti razlog za rušenje aviona bez upozorenja...
3 godine kasnije ubedjuje čitav svet da je sasvim normalno oboriti avion koji naruši vazdušni prostsor Turske na 17 sekundi.

lleonid

pre 8 godina

Један стари Грк је рекао да у рату прво страда истина.Овде је прво страдао пилот,а сад почињу лажи,биће их све више.Ко је кога звао и да ли га је звао, не можемо да знамо.
У овој изјави Ердогана као да има жеље да му Руси оборе неки авион и да он једва чека да одговори на то.Искрено ми и она прича да су Руси прекинули шверц нафте и да је зато оборен авион невероватна или зато што је наводно ушао у Турску на 17 секунди,мора да постоји још неки разлог,много јачи.
Шта можемо да очекујемо у наредним данима пошто сад долазе у Сирију и Енглески и Немачли бомбардери,као да их је и до сад било мало?
Искрено се надам да неће неки турски ф 16 да буде оборен у турској или неки путнички,мада како је почело...

Gogi

pre 8 godina

Najveci agresor je Turska,a Erdogan se ponasa kao Sultan ,bombardovao je Srbiju 1999 ,bombardovao je i Deo Sirije vise puta kad god mu se cefnulo,oborio je ruski avion bez upozorenja a sad daje unapred neke komentare o agresiji a potom jos i preti ,on bi da ratuje malo ,obice mu se o glavu sve ovo

Pera

pre 8 godina

Gde je bio Erdogan juce kad su Rusi ravnali planinu Turkmen gde im je ubijen pilot, na samoj granici sa Turskom? Sto juce nije gadjao ruske bombardere?

000

pre 8 godina

Jedna prica za CNN, druga za Ruse, a treca za domacu javnost. Meanwhile in Turkey......
Novinar koji je objavio snimak posiljke oruzja islamistima, uhapsen. Turisti, svih nacija, cuju po Turskoj padaju avioni, Rusi prijete....-odose gosti... Blamaza na svjetskom nivou, sve oci uprte u Tursku, pa sad i oni koji nisu bili zainteresovani cuju i vide.....Avione slobodno prodajte nekom, ne trebaju vam vise..... Bombe po glavama Kurda vise jok, jok....,a ako vam se Rusi namerace, dobice Kurdi drzavicu.....

Napalio se Erdogan da je Turska neko i nešto

pre 8 godina

NATO članice Grčka pa i Bugarska, baš će da daju svoju teritoriju kako bi se zamerili Rusiji zbog Turske.
Turska je baš prijateljski okružena još sa Jrmenijom, Iranom, Irakom, Sirijom, Egiptom.
Pravoslaci i Arapi prosto obožavaju Tursku i krvarili bi za Erdogana?

Kurdi bi bili prosto u žalosti zbog Turske.

sale

pre 8 godina

Hm, bilo kakav rat ne moze trajati vecno. Obzirom da bi tursko-ruski bio besciljan, morao bi se zavrsiti izvinjavanjem. Znachi bolje se izvinite sad, svi jedni drugima pre nego sto besciljno izgine josh veci broj ljudi. Mir mir mir niko nije kriv, i onda dalje furajte svaki svoju tajnu agendu. Do sledeceg puta.

dnK

pre 8 godina

kad je sirijska vlada dozvolila turcima da koriste njihov vazdusni prostor? Mozda imam amneziju ali se ne secam. Da li je to narusavanje necijeg suvereniteta turci?

purgerman

pre 8 godina

Ne zastupam niiju stranu i pokusavam biti objektivan ! Ako je Erdogan zatrazio da razgovara sa Putinom 30.11. u Parizu a Rusi tvrde da nije
stigla nikakovu obavijest onda lazu i jedni i drugi.Kome vjerovati ?
Direktan razgovor bio bi najnuzniji izmedju Erdogana i Putina.Koliko razumem Turska je clanica NATO saveza i napad na Tursku prema ugovoru tog saveza imaju pravo sve clanice Nato drzava da jedan drugome
priskoce u pomoc, a tu ubrajamo i USA koji vec danima vrsi napade na
ID vojne snage u Siriji isto kao i Rusija. Dakle o nekoj agresiji Turske ne moze se govoriti jer oba vojna tabora zele odrzati sirijskog predsjednika Ashada na vlasti.Da su ID vojne formacije u Siriji i Iraku necovjecno postupale prema osobama koje nemaju nikakovu
vezu sa ratovima u tim zemljama i ljudima odsjecali glave ,dao je vojnim silama da prekinu taj necovjecni vandalizam i barbarizam koji su u novije vrijeme teriristickim akcijama prenjeli i u Europu -Pariz

Ivan

pre 8 godina

S-400 je ODBRAMBENI protivvazdušni sistem a NE agresivni i zaista je blamaža izjaviti da neko ko postavlja taj sistem može biti "agresivan" ka tebi!! Državnik koji sebe smatra ozbiljnim kao što to čini predsednik Turske Erdogan ne bi smeo sebe sramotiti sa ovakvim izjavama, zaista samota! To je isto kao ja sad recimo da kupim nekog opasnog psa i vežem ga po propisima u mom dvorištu a moj komšija počne kukati kako je taj moj pas "akt agresije" ka njemu a ja ga vezao u mom dvorištu, da moju imovinu štiti!! Zaista se Erdogan obrukao ovom izjavom!

Neki Tamo

pre 8 godina

Bas je dobro sto se u izjavama Turskih predstavnika oseca neizmerna podrska ostalih clanica alijanse ... ostaje da vidimo kakva ce biti kad se pripuca ...

Vuk Popovic

pre 8 godina

Ako u skorije vreme turska vojska ne napravi drzavni udar i uhapsi Erdogana i njegove ljude, svet ce se definitivno naci na pragu globalnog sukoba. Ovo je izmaklo kontroli ...

Aleksandar

pre 8 godina

A zar letovi turskih lovaca iznad teritorije suverene drzave Sirije sami po sebi ne predstavljaju cin agresije, posto za te letove Turska ionako nema dozvolu legitimnih sirijskih vlasti?

Samo da Erdogan i pojedini analitičari nauče da sabiraju i sve će biti u redu

pre 8 godina

Treba dodati još da je Turska okružene save samim prijateljima Jermenijom, Iranom, Irakom, Sirijom, tu je blizu i Egipat i još kad se na to dodaju Kurdi..... Tu je negde i Libija, ali to više nije država.

Prema svim tim zemljama Turska zadnjih nekoliko godina uopšte nije pokušala da nametne svoju volju.

Mihailo

pre 8 godina

Dejstvo sistema, koji je stigao uz dozvolu sirijskih vlasti, protiv turskih aviona koji krše sirijski vazdušni prostor je agresija protiv Turske? Zapad i njegovi puleni ne da gube kompas po pitanju rata u Siriji, kako mnogi vole da kažu, nego samo pokazuju pravo lice - licemerno i do bola bahato.
Možda neki veliki rat i ne bi bio tako loša opcija, ovo sve je već toliko nenormalno da mora da se preseče.

Svašta...

pre 8 godina

"...Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da bi upotrebu protivvazdušnih raketnih kompleksa S-400 protiv turskih lovaca iznad Sirije smatrao kao agresiju..."

Smatraj!

dr laza

pre 8 godina

Ispaljivanje raketa na turske avione u Siriji ce smatrati agresijom na Tursku? Ovog coveka su bacili u zescu masinu.Na svu srecu do toga nece doci jer turskih aviona nece biti na 100 km od granice sa Sirijom sto se vidi i po tome kada su Rusi ispeglali pogranicni pojas gde je ubijen pilot, nije bilo ni jednog aviona.

del boy

pre 8 godina

A jel vi kršite sirijski vazdušni prostor?

Treba Asad (pošto je još uvek legitimna vlast u Siriji) da upozori Turke da njihovi avioni iznad Sirije će se smatratiti činom agresije i da će biti oboreni ukoliko uđu u sirijski vazdušni prostor tj. da se daje dozvola Rusima da zaštite sirijski vazdušni prostor od upada turskih aviona.

Sve legitimno, a Turci upozoreni.

mikicar

pre 8 godina

Dobro Erdogane dokle ta priča više da su vaši lovci samo izvršavali svoju dužnost. Zna se kako se rešavaju situacije narušavanja vazdušnog prostora. Upozoriš radio vezom. Ako ne čuju ozračiš ih nišanskim radarom. Ako ne reaguju pristrojiš se avionu, pokažeš rakete ispod krila. Ako ne reaguju zapucaš topom hice upozorenja. E ako posle toga nastave i dalje da lete nad teritorijom Turske onda imaš pravo da pucaš.

gradjanin

pre 8 godina

Pa ako smatras da nije u redu da tudji avion uleti u tvoj vazdusni prostor i oboris ga, onda je logicno da ni ti vise neces smeti isto to da radis na teritoriji Sirije svojim avionima.

gradjanin

pre 8 godina

Pa ako smatras da nije u redu da tudji avion uleti u tvoj vazdusni prostor i oboris ga, onda je logicno da ni ti vise neces smeti isto to da radis na teritoriji Sirije svojim avionima.

Svašta...

pre 8 godina

"...Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da bi upotrebu protivvazdušnih raketnih kompleksa S-400 protiv turskih lovaca iznad Sirije smatrao kao agresiju..."

Smatraj!

del boy

pre 8 godina

A jel vi kršite sirijski vazdušni prostor?

Treba Asad (pošto je još uvek legitimna vlast u Siriji) da upozori Turke da njihovi avioni iznad Sirije će se smatratiti činom agresije i da će biti oboreni ukoliko uđu u sirijski vazdušni prostor tj. da se daje dozvola Rusima da zaštite sirijski vazdušni prostor od upada turskih aviona.

Sve legitimno, a Turci upozoreni.

Mihailo

pre 8 godina

Dejstvo sistema, koji je stigao uz dozvolu sirijskih vlasti, protiv turskih aviona koji krše sirijski vazdušni prostor je agresija protiv Turske? Zapad i njegovi puleni ne da gube kompas po pitanju rata u Siriji, kako mnogi vole da kažu, nego samo pokazuju pravo lice - licemerno i do bola bahato.
Možda neki veliki rat i ne bi bio tako loša opcija, ovo sve je već toliko nenormalno da mora da se preseče.

mikicar

pre 8 godina

Dobro Erdogane dokle ta priča više da su vaši lovci samo izvršavali svoju dužnost. Zna se kako se rešavaju situacije narušavanja vazdušnog prostora. Upozoriš radio vezom. Ako ne čuju ozračiš ih nišanskim radarom. Ako ne reaguju pristrojiš se avionu, pokažeš rakete ispod krila. Ako ne reaguju zapucaš topom hice upozorenja. E ako posle toga nastave i dalje da lete nad teritorijom Turske onda imaš pravo da pucaš.

Pera

pre 8 godina

Gde je bio Erdogan juce kad su Rusi ravnali planinu Turkmen gde im je ubijen pilot, na samoj granici sa Turskom? Sto juce nije gadjao ruske bombardere?

000

pre 8 godina

Jedna prica za CNN, druga za Ruse, a treca za domacu javnost. Meanwhile in Turkey......
Novinar koji je objavio snimak posiljke oruzja islamistima, uhapsen. Turisti, svih nacija, cuju po Turskoj padaju avioni, Rusi prijete....-odose gosti... Blamaza na svjetskom nivou, sve oci uprte u Tursku, pa sad i oni koji nisu bili zainteresovani cuju i vide.....Avione slobodno prodajte nekom, ne trebaju vam vise..... Bombe po glavama Kurda vise jok, jok....,a ako vam se Rusi namerace, dobice Kurdi drzavicu.....

dr laza

pre 8 godina

Ispaljivanje raketa na turske avione u Siriji ce smatrati agresijom na Tursku? Ovog coveka su bacili u zescu masinu.Na svu srecu do toga nece doci jer turskih aviona nece biti na 100 km od granice sa Sirijom sto se vidi i po tome kada su Rusi ispeglali pogranicni pojas gde je ubijen pilot, nije bilo ni jednog aviona.

Ivan

pre 8 godina

S-400 je ODBRAMBENI protivvazdušni sistem a NE agresivni i zaista je blamaža izjaviti da neko ko postavlja taj sistem može biti "agresivan" ka tebi!! Državnik koji sebe smatra ozbiljnim kao što to čini predsednik Turske Erdogan ne bi smeo sebe sramotiti sa ovakvim izjavama, zaista samota! To je isto kao ja sad recimo da kupim nekog opasnog psa i vežem ga po propisima u mom dvorištu a moj komšija počne kukati kako je taj moj pas "akt agresije" ka njemu a ja ga vezao u mom dvorištu, da moju imovinu štiti!! Zaista se Erdogan obrukao ovom izjavom!

Vuk Popovic

pre 8 godina

Ako u skorije vreme turska vojska ne napravi drzavni udar i uhapsi Erdogana i njegove ljude, svet ce se definitivno naci na pragu globalnog sukoba. Ovo je izmaklo kontroli ...

Napalio se Erdogan da je Turska neko i nešto

pre 8 godina

NATO članice Grčka pa i Bugarska, baš će da daju svoju teritoriju kako bi se zamerili Rusiji zbog Turske.
Turska je baš prijateljski okružena još sa Jrmenijom, Iranom, Irakom, Sirijom, Egiptom.
Pravoslaci i Arapi prosto obožavaju Tursku i krvarili bi za Erdogana?

Kurdi bi bili prosto u žalosti zbog Turske.

Aleksandar

pre 8 godina

A zar letovi turskih lovaca iznad teritorije suverene drzave Sirije sami po sebi ne predstavljaju cin agresije, posto za te letove Turska ionako nema dozvolu legitimnih sirijskih vlasti?

dnK

pre 8 godina

kad je sirijska vlada dozvolila turcima da koriste njihov vazdusni prostor? Mozda imam amneziju ali se ne secam. Da li je to narusavanje necijeg suvereniteta turci?

Milorad

pre 8 godina

Erdogan se vec dokazao kao ekstremni islamista,koji podrzava i saradjuje sa ID,on je protiv sekularne Turske,i za serijatsko pravo!? Ima punu podrsku SAD,koja takodje u svetu u tome aktivno ucestvuje!!!
Sta onda nije jasno,i sta Putin ima da pregovara sa teroristima Turske i SAD???
Nego,udri Putine po bagri i sljamu,i iskoreni to svetsko zlo!!!

Samo da Erdogan i pojedini analitičari nauče da sabiraju i sve će biti u redu

pre 8 godina

Treba dodati još da je Turska okružene save samim prijateljima Jermenijom, Iranom, Irakom, Sirijom, tu je blizu i Egipat i još kad se na to dodaju Kurdi..... Tu je negde i Libija, ali to više nije država.

Prema svim tim zemljama Turska zadnjih nekoliko godina uopšte nije pokušala da nametne svoju volju.

Vladimir Pula

pre 8 godina

Ako je ovo stvarno izjavio tip je idiot. Nije moguce da moze bit tako glupo licemjeran. Ti obaras avione koji udju u tursku i drugi obaraju avione koji udju neovlašteno u Siriju. Kako to moze bit agresija, agresija je turski avion gdje mu nije mjesto.

Neki Tamo

pre 8 godina

Bas je dobro sto se u izjavama Turskih predstavnika oseca neizmerna podrska ostalih clanica alijanse ... ostaje da vidimo kakva ce biti kad se pripuca ...

Igor

pre 8 godina

Kaže da bi upotrebu S-400 protiv turskih lovaca IZNAD SIRIJE smatrao kao agresiju???

A sta traze turski avioni u Siriji? Je l' vas zvao Asad i potpisao neki ugovor, kao s Rusijom? Je l' imate neku rezoluciju UN po kojoj smete da bombardujete Siriju? Po kom osnovu uopste vasi avioni mogu da budu u Siriji? Brateeeee, ovo sto Amerika, NATO i Turska rade i vredjanje cele nase civilizacije i omalovazavanje zdravog razuma! A koliki je ovo kriminal, da i ne govorimo. Niko sem Rusije i Sirije nema nikakvo pravo da bude u Siriji. Rusi su zvanicno pozvani da intervenisu, sa svim papirima, ugovorima i pecatima. Svi drugi - to je agresija!

biće vatrometa dole, pec pec po prstićima

pre 8 godina

@mikicar "Zna se kako se rešavaju situacije narušavanja vazdušnog prostora. Upozoriš radio vezom - Ako ne čuju ozračiš ih nišanskim radarom - Ako ne reaguju pristrojiš se avionu, pokažeš rakete ispod krila - Ako ne reaguju zapucaš topom hice upozorenja - E ako posle toga nastave i dalje da lete nad teritorijom, onda imaš pravo da pucaš" S A M O ! ako let nastavljaju kursom ka unutrašnjosti teritorije, tj ne promene ga u kurs napuštanja teritorije usled prihvaćenog upozorenja

lud i zbunjen

pre 8 godina

Eventualni napad na turske avione iznad Sirije Erdogan bi smatrao agresijom na Tursku?! Da li je Turska agresor ako neovlašćeno deluje i leti iznad tudje teritorije?

Srle

pre 8 godina

A kada je 2012 godine vojska Sirije oborila Turski avion koji je narušio vazdušni prostor Sirije isti ovaj Erdogan je izjavljivao da čak i da njihov avion jeste ušao u prostor Sirije to je bilo slučajno na izuzetno kratak period i da takva kratka narušavanja vazdušnog prostora nikako ne smeju da se smatraju agresijom i ne mogu biti razlog za rušenje aviona bez upozorenja...
3 godine kasnije ubedjuje čitav svet da je sasvim normalno oboriti avion koji naruši vazdušni prostsor Turske na 17 sekundi.

made in great britain

pre 8 godina

Ma vidi Boga ti...sad je prpa? A umao si muda rusiti rusvi avion u Siriji? I sta ti trazis u Siriji turcine sa svojim avionima da te je strah?

Gogi

pre 8 godina

Najveci agresor je Turska,a Erdogan se ponasa kao Sultan ,bombardovao je Srbiju 1999 ,bombardovao je i Deo Sirije vise puta kad god mu se cefnulo,oborio je ruski avion bez upozorenja a sad daje unapred neke komentare o agresiji a potom jos i preti ,on bi da ratuje malo ,obice mu se o glavu sve ovo

Sasa

pre 8 godina

Sa obzirom da je Sirija pozvala Rusiju da je brani, a stav Rusije i Sirije je da Turska snabdeva oruzjem IS u zamenu za naftu, onda se moze pretpostaviti da ce Turci dati IS i avione, a to znaci da svaki avion iznad Sirije koji Sirija ne aminuje, moze se smatrati za agresorom te se treba oboriti. Inace S400, i S300 su iskljucivo odbrambene sistemi. Lovci koji prate Ruske bombardere su opremljeni odbrambenim naoruzanjem.

Питањце

pre 8 godina

Колико енергије млађарије Турске ће бити потрошено ратнохушкашком пропагандом Ердогана, Турског Милошевића.

sale

pre 8 godina

Hm, bilo kakav rat ne moze trajati vecno. Obzirom da bi tursko-ruski bio besciljan, morao bi se zavrsiti izvinjavanjem. Znachi bolje se izvinite sad, svi jedni drugima pre nego sto besciljno izgine josh veci broj ljudi. Mir mir mir niko nije kriv, i onda dalje furajte svaki svoju tajnu agendu. Do sledeceg puta.

Mirko

pre 8 godina

Turska je toliko puta povredila vazdusni prostor Grcke da su im on obarali avione ostali bi bez i jednog... Potpuno je jasno da Amerika stoji iza svega i da je ona najveca pretnja po svetski mir. Samim tim to pokazuje da smo se mi kao drzava trebali okrenuti Rusiji posto znamo koga oni(nato) sve podrzavaju u okruzenju i na koji nacin su to cinili i na koji ce činiti.

m

pre 8 godina

Naučio bih ja vas pameti, Što Vaši avioni rade iznad Sirije?, Jednom rečju Agresiju na suverenu državu.Svaki Vaš avion iznad Sirije uništio bih

КРАЉЕВАЧКИ ГРИНГОС

pre 8 godina

шта ће турски ловци у сирији без одобрења сиријске званичне владе

lleonid

pre 8 godina

Један стари Грк је рекао да у рату прво страда истина.Овде је прво страдао пилот,а сад почињу лажи,биће их све више.Ко је кога звао и да ли га је звао, не можемо да знамо.
У овој изјави Ердогана као да има жеље да му Руси оборе неки авион и да он једва чека да одговори на то.Искрено ми и она прича да су Руси прекинули шверц нафте и да је зато оборен авион невероватна или зато што је наводно ушао у Турску на 17 секунди,мора да постоји још неки разлог,много јачи.
Шта можемо да очекујемо у наредним данима пошто сад долазе у Сирију и Енглески и Немачли бомбардери,као да их је и до сад било мало?
Искрено се надам да неће неки турски ф 16 да буде оборен у турској или неки путнички,мада како је почело...

buratino

pre 8 godina

Rusi su dva dana nakon spasavanja prezivelog pilota besomucno bombardovali Turkmene a turci nisu smeli ni da pridju avionima granici.

Toliko o tome.

purgerman

pre 8 godina

Ne zastupam niiju stranu i pokusavam biti objektivan ! Ako je Erdogan zatrazio da razgovara sa Putinom 30.11. u Parizu a Rusi tvrde da nije
stigla nikakovu obavijest onda lazu i jedni i drugi.Kome vjerovati ?
Direktan razgovor bio bi najnuzniji izmedju Erdogana i Putina.Koliko razumem Turska je clanica NATO saveza i napad na Tursku prema ugovoru tog saveza imaju pravo sve clanice Nato drzava da jedan drugome
priskoce u pomoc, a tu ubrajamo i USA koji vec danima vrsi napade na
ID vojne snage u Siriji isto kao i Rusija. Dakle o nekoj agresiji Turske ne moze se govoriti jer oba vojna tabora zele odrzati sirijskog predsjednika Ashada na vlasti.Da su ID vojne formacije u Siriji i Iraku necovjecno postupale prema osobama koje nemaju nikakovu
vezu sa ratovima u tim zemljama i ljudima odsjecali glave ,dao je vojnim silama da prekinu taj necovjecni vandalizam i barbarizam koji su u novije vrijeme teriristickim akcijama prenjeli i u Europu -Pariz

Mustafa Kemal Ataturk

pre 8 godina

SAmo jos u Srbiji vlada misljenje da su Rusija ,koja po GDPu i Vojnom naoruzanju nije medju prvih 15 zemalja svijeta,jaca od Turske.

Treba uzeti u obzir,da zajedno sa bivsim Sovjetskim drzavama,Turkenistanom,Uzbekistanom,TAjikistanom,Turaka ima oko 150 miliona,i da su kroz istoriju uvijek oni imali pretenzije prema Ruskoj teritoriji,nikada obratno,znamo da su i dugi niz godina drzali Krim,odakle je i 2 zena Sulejmana Velicanstvenog,poznatija kao Hurem.

Putin je blefer obicni,kojeg NAto uzima kao potencijalu prepreku i izgovor,kada zapravo nesto ne zele da urade.
KAda su rusili GAdafija i SAdama,i tada su se Rusi kao protivili,ali niko ih nije pitao ni za sta,kao da ne postoje.

Marko

pre 8 godina

A zasto onda rusija suradjuje sa tim agresorima? Sa Francuskom, Turskom, Amerikom...
Ako rusi posteni, zasto suradjuju sa gore navedenim zemljama, iako te zemlje nemaju nikakav "pecat" od Asada?

purgerman

pre 8 godina

Ne zastupam niiju stranu i pokusavam biti objektivan ! Ako je Erdogan zatrazio da razgovara sa Putinom 30.11. u Parizu a Rusi tvrde da nije
stigla nikakovu obavijest onda lazu i jedni i drugi.Kome vjerovati ?
Direktan razgovor bio bi najnuzniji izmedju Erdogana i Putina.Koliko razumem Turska je clanica NATO saveza i napad na Tursku prema ugovoru tog saveza imaju pravo sve clanice Nato drzava da jedan drugome
priskoce u pomoc, a tu ubrajamo i USA koji vec danima vrsi napade na
ID vojne snage u Siriji isto kao i Rusija. Dakle o nekoj agresiji Turske ne moze se govoriti jer oba vojna tabora zele odrzati sirijskog predsjednika Ashada na vlasti.Da su ID vojne formacije u Siriji i Iraku necovjecno postupale prema osobama koje nemaju nikakovu
vezu sa ratovima u tim zemljama i ljudima odsjecali glave ,dao je vojnim silama da prekinu taj necovjecni vandalizam i barbarizam koji su u novije vrijeme teriristickim akcijama prenjeli i u Europu -Pariz

Mustafa Kemal Ataturk

pre 8 godina

SAmo jos u Srbiji vlada misljenje da su Rusija ,koja po GDPu i Vojnom naoruzanju nije medju prvih 15 zemalja svijeta,jaca od Turske.

Treba uzeti u obzir,da zajedno sa bivsim Sovjetskim drzavama,Turkenistanom,Uzbekistanom,TAjikistanom,Turaka ima oko 150 miliona,i da su kroz istoriju uvijek oni imali pretenzije prema Ruskoj teritoriji,nikada obratno,znamo da su i dugi niz godina drzali Krim,odakle je i 2 zena Sulejmana Velicanstvenog,poznatija kao Hurem.

Putin je blefer obicni,kojeg NAto uzima kao potencijalu prepreku i izgovor,kada zapravo nesto ne zele da urade.
KAda su rusili GAdafija i SAdama,i tada su se Rusi kao protivili,ali niko ih nije pitao ni za sta,kao da ne postoje.

Mihailo

pre 8 godina

Dejstvo sistema, koji je stigao uz dozvolu sirijskih vlasti, protiv turskih aviona koji krše sirijski vazdušni prostor je agresija protiv Turske? Zapad i njegovi puleni ne da gube kompas po pitanju rata u Siriji, kako mnogi vole da kažu, nego samo pokazuju pravo lice - licemerno i do bola bahato.
Možda neki veliki rat i ne bi bio tako loša opcija, ovo sve je već toliko nenormalno da mora da se preseče.

Marko

pre 8 godina

A zasto onda rusija suradjuje sa tim agresorima? Sa Francuskom, Turskom, Amerikom...
Ako rusi posteni, zasto suradjuju sa gore navedenim zemljama, iako te zemlje nemaju nikakav "pecat" od Asada?

Svašta...

pre 8 godina

"...Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da bi upotrebu protivvazdušnih raketnih kompleksa S-400 protiv turskih lovaca iznad Sirije smatrao kao agresiju..."

Smatraj!

sale

pre 8 godina

Hm, bilo kakav rat ne moze trajati vecno. Obzirom da bi tursko-ruski bio besciljan, morao bi se zavrsiti izvinjavanjem. Znachi bolje se izvinite sad, svi jedni drugima pre nego sto besciljno izgine josh veci broj ljudi. Mir mir mir niko nije kriv, i onda dalje furajte svaki svoju tajnu agendu. Do sledeceg puta.

gradjanin

pre 8 godina

Pa ako smatras da nije u redu da tudji avion uleti u tvoj vazdusni prostor i oboris ga, onda je logicno da ni ti vise neces smeti isto to da radis na teritoriji Sirije svojim avionima.

Ivan

pre 8 godina

S-400 je ODBRAMBENI protivvazdušni sistem a NE agresivni i zaista je blamaža izjaviti da neko ko postavlja taj sistem može biti "agresivan" ka tebi!! Državnik koji sebe smatra ozbiljnim kao što to čini predsednik Turske Erdogan ne bi smeo sebe sramotiti sa ovakvim izjavama, zaista samota! To je isto kao ja sad recimo da kupim nekog opasnog psa i vežem ga po propisima u mom dvorištu a moj komšija počne kukati kako je taj moj pas "akt agresije" ka njemu a ja ga vezao u mom dvorištu, da moju imovinu štiti!! Zaista se Erdogan obrukao ovom izjavom!

Питањце

pre 8 godina

Колико енергије млађарије Турске ће бити потрошено ратнохушкашком пропагандом Ердогана, Турског Милошевића.

del boy

pre 8 godina

A jel vi kršite sirijski vazdušni prostor?

Treba Asad (pošto je još uvek legitimna vlast u Siriji) da upozori Turke da njihovi avioni iznad Sirije će se smatratiti činom agresije i da će biti oboreni ukoliko uđu u sirijski vazdušni prostor tj. da se daje dozvola Rusima da zaštite sirijski vazdušni prostor od upada turskih aviona.

Sve legitimno, a Turci upozoreni.

Milorad

pre 8 godina

Erdogan se vec dokazao kao ekstremni islamista,koji podrzava i saradjuje sa ID,on je protiv sekularne Turske,i za serijatsko pravo!? Ima punu podrsku SAD,koja takodje u svetu u tome aktivno ucestvuje!!!
Sta onda nije jasno,i sta Putin ima da pregovara sa teroristima Turske i SAD???
Nego,udri Putine po bagri i sljamu,i iskoreni to svetsko zlo!!!

Vuk Popovic

pre 8 godina

Ako u skorije vreme turska vojska ne napravi drzavni udar i uhapsi Erdogana i njegove ljude, svet ce se definitivno naci na pragu globalnog sukoba. Ovo je izmaklo kontroli ...

Pera

pre 8 godina

Gde je bio Erdogan juce kad su Rusi ravnali planinu Turkmen gde im je ubijen pilot, na samoj granici sa Turskom? Sto juce nije gadjao ruske bombardere?

made in great britain

pre 8 godina

Ma vidi Boga ti...sad je prpa? A umao si muda rusiti rusvi avion u Siriji? I sta ti trazis u Siriji turcine sa svojim avionima da te je strah?

000

pre 8 godina

Jedna prica za CNN, druga za Ruse, a treca za domacu javnost. Meanwhile in Turkey......
Novinar koji je objavio snimak posiljke oruzja islamistima, uhapsen. Turisti, svih nacija, cuju po Turskoj padaju avioni, Rusi prijete....-odose gosti... Blamaza na svjetskom nivou, sve oci uprte u Tursku, pa sad i oni koji nisu bili zainteresovani cuju i vide.....Avione slobodno prodajte nekom, ne trebaju vam vise..... Bombe po glavama Kurda vise jok, jok....,a ako vam se Rusi namerace, dobice Kurdi drzavicu.....

Napalio se Erdogan da je Turska neko i nešto

pre 8 godina

NATO članice Grčka pa i Bugarska, baš će da daju svoju teritoriju kako bi se zamerili Rusiji zbog Turske.
Turska je baš prijateljski okružena još sa Jrmenijom, Iranom, Irakom, Sirijom, Egiptom.
Pravoslaci i Arapi prosto obožavaju Tursku i krvarili bi za Erdogana?

Kurdi bi bili prosto u žalosti zbog Turske.

Vladimir Pula

pre 8 godina

Ako je ovo stvarno izjavio tip je idiot. Nije moguce da moze bit tako glupo licemjeran. Ti obaras avione koji udju u tursku i drugi obaraju avione koji udju neovlašteno u Siriju. Kako to moze bit agresija, agresija je turski avion gdje mu nije mjesto.

Gogi

pre 8 godina

Najveci agresor je Turska,a Erdogan se ponasa kao Sultan ,bombardovao je Srbiju 1999 ,bombardovao je i Deo Sirije vise puta kad god mu se cefnulo,oborio je ruski avion bez upozorenja a sad daje unapred neke komentare o agresiji a potom jos i preti ,on bi da ratuje malo ,obice mu se o glavu sve ovo

mikicar

pre 8 godina

Dobro Erdogane dokle ta priča više da su vaši lovci samo izvršavali svoju dužnost. Zna se kako se rešavaju situacije narušavanja vazdušnog prostora. Upozoriš radio vezom. Ako ne čuju ozračiš ih nišanskim radarom. Ako ne reaguju pristrojiš se avionu, pokažeš rakete ispod krila. Ako ne reaguju zapucaš topom hice upozorenja. E ako posle toga nastave i dalje da lete nad teritorijom Turske onda imaš pravo da pucaš.

dnK

pre 8 godina

kad je sirijska vlada dozvolila turcima da koriste njihov vazdusni prostor? Mozda imam amneziju ali se ne secam. Da li je to narusavanje necijeg suvereniteta turci?

Igor

pre 8 godina

Kaže da bi upotrebu S-400 protiv turskih lovaca IZNAD SIRIJE smatrao kao agresiju???

A sta traze turski avioni u Siriji? Je l' vas zvao Asad i potpisao neki ugovor, kao s Rusijom? Je l' imate neku rezoluciju UN po kojoj smete da bombardujete Siriju? Po kom osnovu uopste vasi avioni mogu da budu u Siriji? Brateeeee, ovo sto Amerika, NATO i Turska rade i vredjanje cele nase civilizacije i omalovazavanje zdravog razuma! A koliki je ovo kriminal, da i ne govorimo. Niko sem Rusije i Sirije nema nikakvo pravo da bude u Siriji. Rusi su zvanicno pozvani da intervenisu, sa svim papirima, ugovorima i pecatima. Svi drugi - to je agresija!

dr laza

pre 8 godina

Ispaljivanje raketa na turske avione u Siriji ce smatrati agresijom na Tursku? Ovog coveka su bacili u zescu masinu.Na svu srecu do toga nece doci jer turskih aviona nece biti na 100 km od granice sa Sirijom sto se vidi i po tome kada su Rusi ispeglali pogranicni pojas gde je ubijen pilot, nije bilo ni jednog aviona.

lud i zbunjen

pre 8 godina

Eventualni napad na turske avione iznad Sirije Erdogan bi smatrao agresijom na Tursku?! Da li je Turska agresor ako neovlašćeno deluje i leti iznad tudje teritorije?

Mirko

pre 8 godina

Turska je toliko puta povredila vazdusni prostor Grcke da su im on obarali avione ostali bi bez i jednog... Potpuno je jasno da Amerika stoji iza svega i da je ona najveca pretnja po svetski mir. Samim tim to pokazuje da smo se mi kao drzava trebali okrenuti Rusiji posto znamo koga oni(nato) sve podrzavaju u okruzenju i na koji nacin su to cinili i na koji ce činiti.

Sasa

pre 8 godina

Sa obzirom da je Sirija pozvala Rusiju da je brani, a stav Rusije i Sirije je da Turska snabdeva oruzjem IS u zamenu za naftu, onda se moze pretpostaviti da ce Turci dati IS i avione, a to znaci da svaki avion iznad Sirije koji Sirija ne aminuje, moze se smatrati za agresorom te se treba oboriti. Inace S400, i S300 su iskljucivo odbrambene sistemi. Lovci koji prate Ruske bombardere su opremljeni odbrambenim naoruzanjem.

Aleksandar

pre 8 godina

A zar letovi turskih lovaca iznad teritorije suverene drzave Sirije sami po sebi ne predstavljaju cin agresije, posto za te letove Turska ionako nema dozvolu legitimnih sirijskih vlasti?

Neki Tamo

pre 8 godina

Bas je dobro sto se u izjavama Turskih predstavnika oseca neizmerna podrska ostalih clanica alijanse ... ostaje da vidimo kakva ce biti kad se pripuca ...

Samo da Erdogan i pojedini analitičari nauče da sabiraju i sve će biti u redu

pre 8 godina

Treba dodati još da je Turska okružene save samim prijateljima Jermenijom, Iranom, Irakom, Sirijom, tu je blizu i Egipat i još kad se na to dodaju Kurdi..... Tu je negde i Libija, ali to više nije država.

Prema svim tim zemljama Turska zadnjih nekoliko godina uopšte nije pokušala da nametne svoju volju.

Srle

pre 8 godina

A kada je 2012 godine vojska Sirije oborila Turski avion koji je narušio vazdušni prostor Sirije isti ovaj Erdogan je izjavljivao da čak i da njihov avion jeste ušao u prostor Sirije to je bilo slučajno na izuzetno kratak period i da takva kratka narušavanja vazdušnog prostora nikako ne smeju da se smatraju agresijom i ne mogu biti razlog za rušenje aviona bez upozorenja...
3 godine kasnije ubedjuje čitav svet da je sasvim normalno oboriti avion koji naruši vazdušni prostsor Turske na 17 sekundi.

lleonid

pre 8 godina

Један стари Грк је рекао да у рату прво страда истина.Овде је прво страдао пилот,а сад почињу лажи,биће их све више.Ко је кога звао и да ли га је звао, не можемо да знамо.
У овој изјави Ердогана као да има жеље да му Руси оборе неки авион и да он једва чека да одговори на то.Искрено ми и она прича да су Руси прекинули шверц нафте и да је зато оборен авион невероватна или зато што је наводно ушао у Турску на 17 секунди,мора да постоји још неки разлог,много јачи.
Шта можемо да очекујемо у наредним данима пошто сад долазе у Сирију и Енглески и Немачли бомбардери,као да их је и до сад било мало?
Искрено се надам да неће неки турски ф 16 да буде оборен у турској или неки путнички,мада како је почело...

biće vatrometa dole, pec pec po prstićima

pre 8 godina

@mikicar "Zna se kako se rešavaju situacije narušavanja vazdušnog prostora. Upozoriš radio vezom - Ako ne čuju ozračiš ih nišanskim radarom - Ako ne reaguju pristrojiš se avionu, pokažeš rakete ispod krila - Ako ne reaguju zapucaš topom hice upozorenja - E ako posle toga nastave i dalje da lete nad teritorijom, onda imaš pravo da pucaš" S A M O ! ako let nastavljaju kursom ka unutrašnjosti teritorije, tj ne promene ga u kurs napuštanja teritorije usled prihvaćenog upozorenja

m

pre 8 godina

Naučio bih ja vas pameti, Što Vaši avioni rade iznad Sirije?, Jednom rečju Agresiju na suverenu državu.Svaki Vaš avion iznad Sirije uništio bih

КРАЉЕВАЧКИ ГРИНГОС

pre 8 godina

шта ће турски ловци у сирији без одобрења сиријске званичне владе

buratino

pre 8 godina

Rusi su dva dana nakon spasavanja prezivelog pilota besomucno bombardovali Turkmene a turci nisu smeli ni da pridju avionima granici.

Toliko o tome.