Četvrtak, 26.11.2015.

21:53

Putin za saradnju i s koalicijom na čelu sa SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da je Rusija spremna da sarađuje s koalicijom koju predvode SAD protiv Islamske države.

Izvor: Beta

Putin za saradnju i s koalicijom na èelu sa SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Block

pre 8 godina

@Raski upravni okrug Pa problem u Siriji je i nastao sto Asad (ruski pulen), od dolaska na vlast, gde je nasledio svog oca(?!?!?) je organizovao dva puta izbore i oba puta bio jedini kandidat. Onaj Lukasenko bar formalno ima protivkandidata, bar one koje nije pohapsio, proterao ili likvidirao. Asad je klasican diktator

olja

pre 8 godina

Citam komentare I ne mogu da verujem.Nisam za Amere ali vidim veliki poraz Rusije.Mislim da su naseli na provokaciju Amerike koja ih je svesno gurnula u konflikt bez kraja, gde Rusi definitivno gube kurs I ulaze u najvecu krizu slicnu onoj u WW2 gde ih ceka kazna zapada.Platice skupo svoje greske.

Putko

pre 8 godina

Malo mi je ovo kontradiktorno, dovukli su S-400 i celi dan u medijima forsiraju dominaciju kao zatvorili nebo iznad Sirije, kisobran sve do Ankare, ni golub vise ne sme bez Putina da preleti a sada ovo??? Pa za koga je dovucen taj kisobran ako ce Rusija biti samo deo koalicije i to pod USA komandom? Jel to znaci da sutra zajedno americki, ruski i francuski avioni zajedno bombarduju ISIL a usput pod americkom komandom pridruze i turski lovci?
Ovo je predaja Putina, kako drugacije ovo okarakterisati?

Odmazda

pre 8 godina

"Turci mu roknuli avion, a on kaze stop baklavama i tulumbama iz Turske .... kakva odmazda, da se najezis....
(Radojko, Toronto, 26. novembar 2015 23:08)"
Odmah posto su izvukli ruskog navigatora, sprzili su zemlju (i sve sto je bilo na njoj), na mestu gde je bila stacionirana brigada ciji su "ratnici" ubili ruskog pilota dok se spustao padobranom, zajedno sa njihovim brigadnim generalom... mozda ocekujes da im baci i atomsku bombu?

Zoran

pre 8 godina

O boze... kako vi nista ne kapirate...
kakva koalicija? Vidjeli ste naslov koji je uzet iz konteksta i svi ste skocili!
Zivim u Rusiji 15 godina, i kazem vam sa lica mjesta da ce saradnja sa natovcima biti kao i do sada.
Znaci "saradnjujemo".
(coa, 26. novembar 2015 23:05)

Пријатељу, па то и врапци знају. То и ја из Америке знам. Али поенат је да понудиш неком нешто за шта се он наводно залаже а он одбије. Знаш ли који је то поен у светској јавности и аргумент? Када дође једном до неких преговора само каже: Ми смо вас звали ви нисте хтели. Да не причам што ће наивнa америчка јавност да поставити питање: Што бре Обама не оде кад и ти желиш да уништиш ИД?

Па цепа их на фронцле.

Vladimir Pula

pre 8 godina

Ajme meni, sta im radi čovjek. Znaci ovi gase struju na krimu, dotok robe zaustavljaju, ruse mu avion. A on kulerski - sve cemo napraviti da pobijedimo islamsku državu. Cak cemo u koaliciju koja vodi Amerika. Pa ovi mora da gore od muke. Sve rade da isprovociraju negativnu reakciju kod Rusa da bi ih diskreditirali i prikazali kao negativce, a ovi samo ispadaju sve pozitivniji i pozitivniji.
Inace nisam fan ni Putina ni ruskog posla po svijetu. Al čovjek ispade stvarno jedini pravi svjetski lider današnjice. Nema nikog drugog.

EU Citizen

pre 8 godina

Aha, oborili mu jedan avion i već je spreman da se otarasi Asada, toliko o Rusiji :)) Ali dobro je da Putin shvata da je izigravanje lažne suoersile neodrživo za državu sa dva biliona dolara GDP-a, koja je, doduše, respektabilna regionalna sila, ali ako nastavi da provocira velike dečake, koštaće je to kao svetog Petra kajgana :))) Ovako bi uz neku prihvatljivu formulaciju i novi referendum pod transparentim uslovma koji bi verovatno dobio mogao da dobije i Krim i istočnu Ukrajinu, koja nam ionako ne treba (milioni ruske pete klone stvarno nisu potrebni Evropi), a ako nastavi da tera inćar, izgubiće sve.

Sasa

pre 8 godina

Demokratija iz dva ugla:
Asad ne sme da ostane u Siriji i
Sirijski narod da odluci da li Asad treba da ostane.
Shvatanje demokratije iz ugla ~demokratskog~ zapada i ~nedemokratske~ Rusije...

Rostova

pre 8 godina

Ne može biti bolji odgovor onima koji stoje iza ove tragične farse sa oborenim avionom. Nažalost, život jednog pilota je izgubljen, ali Rusi ne zaboravljaju. I svojim neprijateljima nikada ne opraštaju.

Radojko, Toronto

pre 8 godina

Turci mu roknuli avion, a on kaze stop baklavama i tulumbama iz Turske .... kakva odmazda, da se najezis. Mekano, ne moze biti mekse, ni Sloba nije tako lako legao na rudu, a mislio sam da je on sampion. Pokradene pare su im sve na zapadu, tako da .... dzabe se palite, ti bivsi zbirovi se para nece nikad odreci. Rade im sta hoce.

Milutin

pre 8 godina

Meni se cini da je on jedini koji je resio (od svih koji to mogu) da ucini da ta islamska drzava prestane da postoji u smislu kontrole nad odredjenim delom neba, zemlje i vode. Ostali mi izgledaju i deluju da bi ih isto ukinuli samo manje malo.

Raški upravni okrug

pre 8 godina

I ko mu sad dođe demokrata?! NATO koalicija, koja po svaku cenu hoće da skine legalnu vlast i da nametne neke svoje "demokrate" (kao u Libiji ili Ukrajini) ili Rusi, koji kažu da narod Sirije treba o tome da odluči?

loki

pre 8 godina

Lider slobodnog sveta pokusava sve da spreci opsti haos jel je zapad ekonomski puko a nemoze vise da pljacka jel ih je Rusija zaustavila Bojim se da nece uspeti da spreci neminovno Oni nece predate stafetu Kini Rusiji I Idiji bez borbe

coa

pre 8 godina

O boze... kako vi nista ne kapirate...
kakva koalicija? Vidjeli ste naslov koji je uzet iz konteksta i svi ste skocili!
Zivim u Rusiji 15 godina, i kazem vam sa lica mjesta da ce saradnja sa natovcima biti kao i do sada.
Znaci "saradnjujemo".

maske su pale

pre 8 godina

Koliko samo zluradih komentara ovde?!
Trebali ste sve cuti pa i presse konferenciju dvojice predsednika.
Putin zna sve i ulogu USA i Turske i spreman je na sve,samo da se
IS unisti,ali beskompromisno.A tu je i S 400,zlu ne trebalo,pucace na sve koji i pomisle da ih napadnu.Dakle,oladite malo kriticari.

Nojman

pre 8 godina

Nad Sirijom je danas Vladimir zatvorio nebo sistemima Pancir 1S, s400 i sistemom fort sa krstarice Moskva. Bez dozvole niko vise ne moze da udje u vazdusni prostor Sirije.I sad samo bombarduju turkmene.Danas su imali 136 naleta.Sjutra uvodi turcima sankcije.Erdogan zatvara Bosfor i Dardanele. Ruski brodovi ostaju u Tartusu.Grade trajnu bazu Latakiji!!!
Valjda je jasno ko se pita u Siriji...

y yen

pre 8 godina

Provocira Putin Amere u fazonu hocemo zajedno da ih bijemo,a Amerikanci hoce ali samo tetki da odnesu lek.....
a i teca se nesto lose oseca.

Dakle ameri bombe na ISIS a ne zaprasivanje komaraca putem CNNa.

objektivno

pre 8 godina

rastura ih ono direkt u mozak.
zapad ima glomazan, rigidan šablonski sistem. amerika nikako da shvati da je doba gorbačova/jelcina prošlo. ruje su naučile lekciju, napravili savremene medije na engleskom, znaju tačno šta da pričaju. trenutno vode u pshološko propagandnom ratu.

zbog rusofobske propagande postao rusofil

pre 8 godina

Slabic. Ameri odbijaju da udju u kolaiciju sa njim, vec on mora da dodje kod njih. Tako ce Rusi obaviti sav posao, a lovorike pobrati Ameri. Klasika zapada i klasika Rusa. Slabici.

Miroslav@ Ne znam kaku ce pesmu zapevati, nego samo vidim kakve vi srpske gestapo patriote pevate o tome sto ga podrzava. Pa ako ga podrzava - nevalja, ako ga cuva na vlasti - opet ne valja.

Ovde ima jedan zanimljiv clanak o sociopatama, koji odgovara upravo tvom komentaru za razmisljanje na temu sociopatije.

Homo politicus

pre 8 godina

"Demokratska" drzava Francuska zauzima stav "da nema mesta za Asada u Siriji" a "nedemokratska" Rusija zauzima stav "da Sirijski narod treba odluciti ko ce mu biti vodja".
Demokratija (vladavina naroda) sa jedne strane. A sa druge strane?

Aca

pre 8 godina

Ako ste gledali konferenciju za stampu Olanda i Presednika Putina bice vam jasno dokle ce da ide ta kooperacija. Nece daleko i u to Putin je bio dosta jasan jer su tu dve razlicite vizije na terenu.Jer zapadnjaci u ovom kofliktu rade za pare kao neki placenici za racun Emirata i arapske saudije. pamtim ja pre nekoliko godina je bio Basar u Parizu on i Sirija su bili prestavljeni kao model u regionu a sad od jednom diktator.Ali dobro mu je to sve Basaru jer isto se secam prvi rat u Iraku u prve linije su bile sirijske snage da pocnu rat protiv Sadama.Eto koliko znaci saveznistvo sa zapadom. Zato Albanci na kosovo pamet u glavu jer sutra moze da vam okrenu ledja i vama

htc1

pre 8 godina

Pametna odluka da se Turska izoluje u saradnji sa Francuzima i Amerikancima.Sljedeci put ako dodje do nekih problema, onda neka Turska objasnjava svojim NATO partnerima zbog cega onemogucavaju Rusiju u borbi protiv ID. Nadam se da ce Francuzi i Amerikanci pritisnuti Tursku tako da svi mogu da koriste njihov vazdusni prostor.Ako se neko bori protiv ID, a ti tog nekog napadas onda je zakljucak jasan koga podrzavas.Ovo ce jos vise pomoci Rusiji da nastavi i da pojaca napade duz granice i poremeti finansiranje ID od sverca nafte. Nadam se da su Francuzi poslje napada Parizu shvatili da je ID glavna prijetnja a ne Asad i da ce se buducnost Asada odluciti tek kada ID nestane. Sto je blizu misljenja koje Putin ima a to je da sirijski narod odluci Asadovu sudbinu poslje obracuna sa ID.

Mile

pre 8 godina

Surovo zvuči, ali kao da je Francuzima malo bilo terorizma, pa imaju vremena da razmišljaju o Asadu, legitimnom predsedniku Sirije. Očigledno da su zapadni političari licemerni i prema svom narodu i spremi su da ga žrtvaju za interese.

Zoran

pre 8 godina

Toooo. :))

Bravo Putine, kako ti izbijas Amerikancima adut po adut.

E nisam se smejao odavno ovako.

BRAVOOOOOOOO.:))))

A niej tesko izbiti Obami adute, posto sam u Americi znam sta mi Ameri pricaju, a ja sam to video mnogo pre njih.

BRAVOOOO :)))

Milorad

pre 8 godina

Mnogi smatraju,da tebi Olandu nije mesto u Francuskoj posle tetoristickih napada u Parizu!?
Zar jos nisi dao ostavku???
A,koje ti onda moralno pravo imas da smenjujes Asada???

ema

pre 8 godina

Sjajan potez. Dakle, ovo ne bih nikad smislila...
Sad ce da gospodski kaze: hajde, vazi, krecemo , vi vodite.
A kako ce SAD da mu onda kazu pa mi u stvari necemo da razvijemo ISIS? Mi u stvari ne diramo njihove rafinerije, njihov izvor zarade? mi u stvari bacamo neke bombe bog zna zasto...
Kakav je ovo momenat...za neverovati. Samo glupavi ovde ne vide veliku igranku nego misle da covek ne zna sta radi.
Ovako ih je lepo pustio da otkriju STA ONI (SAD)HOCE U SIRIJI...
Majstor.

Homo politicus

pre 8 godina

"Demokratska" drzava Francuska zauzima stav "da nema mesta za Asada u Siriji" a "nedemokratska" Rusija zauzima stav "da Sirijski narod treba odluciti ko ce mu biti vodja".
Demokratija (vladavina naroda) sa jedne strane. A sa druge strane?

y yen

pre 8 godina

Provocira Putin Amere u fazonu hocemo zajedno da ih bijemo,a Amerikanci hoce ali samo tetki da odnesu lek.....
a i teca se nesto lose oseca.

Dakle ameri bombe na ISIS a ne zaprasivanje komaraca putem CNNa.

Milorad

pre 8 godina

Mnogi smatraju,da tebi Olandu nije mesto u Francuskoj posle tetoristickih napada u Parizu!?
Zar jos nisi dao ostavku???
A,koje ti onda moralno pravo imas da smenjujes Asada???

Zoran

pre 8 godina

Toooo. :))

Bravo Putine, kako ti izbijas Amerikancima adut po adut.

E nisam se smejao odavno ovako.

BRAVOOOOOOOO.:))))

A niej tesko izbiti Obami adute, posto sam u Americi znam sta mi Ameri pricaju, a ja sam to video mnogo pre njih.

BRAVOOOO :)))

Nojman

pre 8 godina

Nad Sirijom je danas Vladimir zatvorio nebo sistemima Pancir 1S, s400 i sistemom fort sa krstarice Moskva. Bez dozvole niko vise ne moze da udje u vazdusni prostor Sirije.I sad samo bombarduju turkmene.Danas su imali 136 naleta.Sjutra uvodi turcima sankcije.Erdogan zatvara Bosfor i Dardanele. Ruski brodovi ostaju u Tartusu.Grade trajnu bazu Latakiji!!!
Valjda je jasno ko se pita u Siriji...

ema

pre 8 godina

Sjajan potez. Dakle, ovo ne bih nikad smislila...
Sad ce da gospodski kaze: hajde, vazi, krecemo , vi vodite.
A kako ce SAD da mu onda kazu pa mi u stvari necemo da razvijemo ISIS? Mi u stvari ne diramo njihove rafinerije, njihov izvor zarade? mi u stvari bacamo neke bombe bog zna zasto...
Kakav je ovo momenat...za neverovati. Samo glupavi ovde ne vide veliku igranku nego misle da covek ne zna sta radi.
Ovako ih je lepo pustio da otkriju STA ONI (SAD)HOCE U SIRIJI...
Majstor.

Raški upravni okrug

pre 8 godina

I ko mu sad dođe demokrata?! NATO koalicija, koja po svaku cenu hoće da skine legalnu vlast i da nametne neke svoje "demokrate" (kao u Libiji ili Ukrajini) ili Rusi, koji kažu da narod Sirije treba o tome da odluči?

Rostova

pre 8 godina

Ne može biti bolji odgovor onima koji stoje iza ove tragične farse sa oborenim avionom. Nažalost, život jednog pilota je izgubljen, ali Rusi ne zaboravljaju. I svojim neprijateljima nikada ne opraštaju.

Sasa

pre 8 godina

Demokratija iz dva ugla:
Asad ne sme da ostane u Siriji i
Sirijski narod da odluci da li Asad treba da ostane.
Shvatanje demokratije iz ugla ~demokratskog~ zapada i ~nedemokratske~ Rusije...

objektivno

pre 8 godina

rastura ih ono direkt u mozak.
zapad ima glomazan, rigidan šablonski sistem. amerika nikako da shvati da je doba gorbačova/jelcina prošlo. ruje su naučile lekciju, napravili savremene medije na engleskom, znaju tačno šta da pričaju. trenutno vode u pshološko propagandnom ratu.

coa

pre 8 godina

O boze... kako vi nista ne kapirate...
kakva koalicija? Vidjeli ste naslov koji je uzet iz konteksta i svi ste skocili!
Zivim u Rusiji 15 godina, i kazem vam sa lica mjesta da ce saradnja sa natovcima biti kao i do sada.
Znaci "saradnjujemo".

loki

pre 8 godina

Lider slobodnog sveta pokusava sve da spreci opsti haos jel je zapad ekonomski puko a nemoze vise da pljacka jel ih je Rusija zaustavila Bojim se da nece uspeti da spreci neminovno Oni nece predate stafetu Kini Rusiji I Idiji bez borbe

EU Citizen

pre 8 godina

Aha, oborili mu jedan avion i već je spreman da se otarasi Asada, toliko o Rusiji :)) Ali dobro je da Putin shvata da je izigravanje lažne suoersile neodrživo za državu sa dva biliona dolara GDP-a, koja je, doduše, respektabilna regionalna sila, ali ako nastavi da provocira velike dečake, koštaće je to kao svetog Petra kajgana :))) Ovako bi uz neku prihvatljivu formulaciju i novi referendum pod transparentim uslovma koji bi verovatno dobio mogao da dobije i Krim i istočnu Ukrajinu, koja nam ionako ne treba (milioni ruske pete klone stvarno nisu potrebni Evropi), a ako nastavi da tera inćar, izgubiće sve.

maske su pale

pre 8 godina

Koliko samo zluradih komentara ovde?!
Trebali ste sve cuti pa i presse konferenciju dvojice predsednika.
Putin zna sve i ulogu USA i Turske i spreman je na sve,samo da se
IS unisti,ali beskompromisno.A tu je i S 400,zlu ne trebalo,pucace na sve koji i pomisle da ih napadnu.Dakle,oladite malo kriticari.

Aca

pre 8 godina

Ako ste gledali konferenciju za stampu Olanda i Presednika Putina bice vam jasno dokle ce da ide ta kooperacija. Nece daleko i u to Putin je bio dosta jasan jer su tu dve razlicite vizije na terenu.Jer zapadnjaci u ovom kofliktu rade za pare kao neki placenici za racun Emirata i arapske saudije. pamtim ja pre nekoliko godina je bio Basar u Parizu on i Sirija su bili prestavljeni kao model u regionu a sad od jednom diktator.Ali dobro mu je to sve Basaru jer isto se secam prvi rat u Iraku u prve linije su bile sirijske snage da pocnu rat protiv Sadama.Eto koliko znaci saveznistvo sa zapadom. Zato Albanci na kosovo pamet u glavu jer sutra moze da vam okrenu ledja i vama

Mile

pre 8 godina

Surovo zvuči, ali kao da je Francuzima malo bilo terorizma, pa imaju vremena da razmišljaju o Asadu, legitimnom predsedniku Sirije. Očigledno da su zapadni političari licemerni i prema svom narodu i spremi su da ga žrtvaju za interese.

htc1

pre 8 godina

Pametna odluka da se Turska izoluje u saradnji sa Francuzima i Amerikancima.Sljedeci put ako dodje do nekih problema, onda neka Turska objasnjava svojim NATO partnerima zbog cega onemogucavaju Rusiju u borbi protiv ID. Nadam se da ce Francuzi i Amerikanci pritisnuti Tursku tako da svi mogu da koriste njihov vazdusni prostor.Ako se neko bori protiv ID, a ti tog nekog napadas onda je zakljucak jasan koga podrzavas.Ovo ce jos vise pomoci Rusiji da nastavi i da pojaca napade duz granice i poremeti finansiranje ID od sverca nafte. Nadam se da su Francuzi poslje napada Parizu shvatili da je ID glavna prijetnja a ne Asad i da ce se buducnost Asada odluciti tek kada ID nestane. Sto je blizu misljenja koje Putin ima a to je da sirijski narod odluci Asadovu sudbinu poslje obracuna sa ID.

Radojko, Toronto

pre 8 godina

Turci mu roknuli avion, a on kaze stop baklavama i tulumbama iz Turske .... kakva odmazda, da se najezis. Mekano, ne moze biti mekse, ni Sloba nije tako lako legao na rudu, a mislio sam da je on sampion. Pokradene pare su im sve na zapadu, tako da .... dzabe se palite, ti bivsi zbirovi se para nece nikad odreci. Rade im sta hoce.

Milutin

pre 8 godina

Meni se cini da je on jedini koji je resio (od svih koji to mogu) da ucini da ta islamska drzava prestane da postoji u smislu kontrole nad odredjenim delom neba, zemlje i vode. Ostali mi izgledaju i deluju da bi ih isto ukinuli samo manje malo.

zbog rusofobske propagande postao rusofil

pre 8 godina

Slabic. Ameri odbijaju da udju u kolaiciju sa njim, vec on mora da dodje kod njih. Tako ce Rusi obaviti sav posao, a lovorike pobrati Ameri. Klasika zapada i klasika Rusa. Slabici.

Miroslav@ Ne znam kaku ce pesmu zapevati, nego samo vidim kakve vi srpske gestapo patriote pevate o tome sto ga podrzava. Pa ako ga podrzava - nevalja, ako ga cuva na vlasti - opet ne valja.

Ovde ima jedan zanimljiv clanak o sociopatama, koji odgovara upravo tvom komentaru za razmisljanje na temu sociopatije.

Block

pre 8 godina

@Raski upravni okrug Pa problem u Siriji je i nastao sto Asad (ruski pulen), od dolaska na vlast, gde je nasledio svog oca(?!?!?) je organizovao dva puta izbore i oba puta bio jedini kandidat. Onaj Lukasenko bar formalno ima protivkandidata, bar one koje nije pohapsio, proterao ili likvidirao. Asad je klasican diktator

Vladimir Pula

pre 8 godina

Ajme meni, sta im radi čovjek. Znaci ovi gase struju na krimu, dotok robe zaustavljaju, ruse mu avion. A on kulerski - sve cemo napraviti da pobijedimo islamsku državu. Cak cemo u koaliciju koja vodi Amerika. Pa ovi mora da gore od muke. Sve rade da isprovociraju negativnu reakciju kod Rusa da bi ih diskreditirali i prikazali kao negativce, a ovi samo ispadaju sve pozitivniji i pozitivniji.
Inace nisam fan ni Putina ni ruskog posla po svijetu. Al čovjek ispade stvarno jedini pravi svjetski lider današnjice. Nema nikog drugog.

olja

pre 8 godina

Citam komentare I ne mogu da verujem.Nisam za Amere ali vidim veliki poraz Rusije.Mislim da su naseli na provokaciju Amerike koja ih je svesno gurnula u konflikt bez kraja, gde Rusi definitivno gube kurs I ulaze u najvecu krizu slicnu onoj u WW2 gde ih ceka kazna zapada.Platice skupo svoje greske.

Putko

pre 8 godina

Malo mi je ovo kontradiktorno, dovukli su S-400 i celi dan u medijima forsiraju dominaciju kao zatvorili nebo iznad Sirije, kisobran sve do Ankare, ni golub vise ne sme bez Putina da preleti a sada ovo??? Pa za koga je dovucen taj kisobran ako ce Rusija biti samo deo koalicije i to pod USA komandom? Jel to znaci da sutra zajedno americki, ruski i francuski avioni zajedno bombarduju ISIL a usput pod americkom komandom pridruze i turski lovci?
Ovo je predaja Putina, kako drugacije ovo okarakterisati?

Odmazda

pre 8 godina

"Turci mu roknuli avion, a on kaze stop baklavama i tulumbama iz Turske .... kakva odmazda, da se najezis....
(Radojko, Toronto, 26. novembar 2015 23:08)"
Odmah posto su izvukli ruskog navigatora, sprzili su zemlju (i sve sto je bilo na njoj), na mestu gde je bila stacionirana brigada ciji su "ratnici" ubili ruskog pilota dok se spustao padobranom, zajedno sa njihovim brigadnim generalom... mozda ocekujes da im baci i atomsku bombu?

Zoran

pre 8 godina

O boze... kako vi nista ne kapirate...
kakva koalicija? Vidjeli ste naslov koji je uzet iz konteksta i svi ste skocili!
Zivim u Rusiji 15 godina, i kazem vam sa lica mjesta da ce saradnja sa natovcima biti kao i do sada.
Znaci "saradnjujemo".
(coa, 26. novembar 2015 23:05)

Пријатељу, па то и врапци знају. То и ја из Америке знам. Али поенат је да понудиш неком нешто за шта се он наводно залаже а он одбије. Знаш ли који је то поен у светској јавности и аргумент? Када дође једном до неких преговора само каже: Ми смо вас звали ви нисте хтели. Да не причам што ће наивнa америчка јавност да поставити питање: Што бре Обама не оде кад и ти желиш да уништиш ИД?

Па цепа их на фронцле.

EU Citizen

pre 8 godina

Aha, oborili mu jedan avion i već je spreman da se otarasi Asada, toliko o Rusiji :)) Ali dobro je da Putin shvata da je izigravanje lažne suoersile neodrživo za državu sa dva biliona dolara GDP-a, koja je, doduše, respektabilna regionalna sila, ali ako nastavi da provocira velike dečake, koštaće je to kao svetog Petra kajgana :))) Ovako bi uz neku prihvatljivu formulaciju i novi referendum pod transparentim uslovma koji bi verovatno dobio mogao da dobije i Krim i istočnu Ukrajinu, koja nam ionako ne treba (milioni ruske pete klone stvarno nisu potrebni Evropi), a ako nastavi da tera inćar, izgubiće sve.

Radojko, Toronto

pre 8 godina

Turci mu roknuli avion, a on kaze stop baklavama i tulumbama iz Turske .... kakva odmazda, da se najezis. Mekano, ne moze biti mekse, ni Sloba nije tako lako legao na rudu, a mislio sam da je on sampion. Pokradene pare su im sve na zapadu, tako da .... dzabe se palite, ti bivsi zbirovi se para nece nikad odreci. Rade im sta hoce.

Zoran

pre 8 godina

Toooo. :))

Bravo Putine, kako ti izbijas Amerikancima adut po adut.

E nisam se smejao odavno ovako.

BRAVOOOOOOOO.:))))

A niej tesko izbiti Obami adute, posto sam u Americi znam sta mi Ameri pricaju, a ja sam to video mnogo pre njih.

BRAVOOOO :)))

loki

pre 8 godina

Lider slobodnog sveta pokusava sve da spreci opsti haos jel je zapad ekonomski puko a nemoze vise da pljacka jel ih je Rusija zaustavila Bojim se da nece uspeti da spreci neminovno Oni nece predate stafetu Kini Rusiji I Idiji bez borbe

zbog rusofobske propagande postao rusofil

pre 8 godina

Slabic. Ameri odbijaju da udju u kolaiciju sa njim, vec on mora da dodje kod njih. Tako ce Rusi obaviti sav posao, a lovorike pobrati Ameri. Klasika zapada i klasika Rusa. Slabici.

Miroslav@ Ne znam kaku ce pesmu zapevati, nego samo vidim kakve vi srpske gestapo patriote pevate o tome sto ga podrzava. Pa ako ga podrzava - nevalja, ako ga cuva na vlasti - opet ne valja.

Ovde ima jedan zanimljiv clanak o sociopatama, koji odgovara upravo tvom komentaru za razmisljanje na temu sociopatije.

Homo politicus

pre 8 godina

"Demokratska" drzava Francuska zauzima stav "da nema mesta za Asada u Siriji" a "nedemokratska" Rusija zauzima stav "da Sirijski narod treba odluciti ko ce mu biti vodja".
Demokratija (vladavina naroda) sa jedne strane. A sa druge strane?

Raški upravni okrug

pre 8 godina

I ko mu sad dođe demokrata?! NATO koalicija, koja po svaku cenu hoće da skine legalnu vlast i da nametne neke svoje "demokrate" (kao u Libiji ili Ukrajini) ili Rusi, koji kažu da narod Sirije treba o tome da odluči?

Milorad

pre 8 godina

Mnogi smatraju,da tebi Olandu nije mesto u Francuskoj posle tetoristickih napada u Parizu!?
Zar jos nisi dao ostavku???
A,koje ti onda moralno pravo imas da smenjujes Asada???

y yen

pre 8 godina

Provocira Putin Amere u fazonu hocemo zajedno da ih bijemo,a Amerikanci hoce ali samo tetki da odnesu lek.....
a i teca se nesto lose oseca.

Dakle ameri bombe na ISIS a ne zaprasivanje komaraca putem CNNa.

Nojman

pre 8 godina

Nad Sirijom je danas Vladimir zatvorio nebo sistemima Pancir 1S, s400 i sistemom fort sa krstarice Moskva. Bez dozvole niko vise ne moze da udje u vazdusni prostor Sirije.I sad samo bombarduju turkmene.Danas su imali 136 naleta.Sjutra uvodi turcima sankcije.Erdogan zatvara Bosfor i Dardanele. Ruski brodovi ostaju u Tartusu.Grade trajnu bazu Latakiji!!!
Valjda je jasno ko se pita u Siriji...

ema

pre 8 godina

Sjajan potez. Dakle, ovo ne bih nikad smislila...
Sad ce da gospodski kaze: hajde, vazi, krecemo , vi vodite.
A kako ce SAD da mu onda kazu pa mi u stvari necemo da razvijemo ISIS? Mi u stvari ne diramo njihove rafinerije, njihov izvor zarade? mi u stvari bacamo neke bombe bog zna zasto...
Kakav je ovo momenat...za neverovati. Samo glupavi ovde ne vide veliku igranku nego misle da covek ne zna sta radi.
Ovako ih je lepo pustio da otkriju STA ONI (SAD)HOCE U SIRIJI...
Majstor.

Rostova

pre 8 godina

Ne može biti bolji odgovor onima koji stoje iza ove tragične farse sa oborenim avionom. Nažalost, život jednog pilota je izgubljen, ali Rusi ne zaboravljaju. I svojim neprijateljima nikada ne opraštaju.

objektivno

pre 8 godina

rastura ih ono direkt u mozak.
zapad ima glomazan, rigidan šablonski sistem. amerika nikako da shvati da je doba gorbačova/jelcina prošlo. ruje su naučile lekciju, napravili savremene medije na engleskom, znaju tačno šta da pričaju. trenutno vode u pshološko propagandnom ratu.

maske su pale

pre 8 godina

Koliko samo zluradih komentara ovde?!
Trebali ste sve cuti pa i presse konferenciju dvojice predsednika.
Putin zna sve i ulogu USA i Turske i spreman je na sve,samo da se
IS unisti,ali beskompromisno.A tu je i S 400,zlu ne trebalo,pucace na sve koji i pomisle da ih napadnu.Dakle,oladite malo kriticari.

coa

pre 8 godina

O boze... kako vi nista ne kapirate...
kakva koalicija? Vidjeli ste naslov koji je uzet iz konteksta i svi ste skocili!
Zivim u Rusiji 15 godina, i kazem vam sa lica mjesta da ce saradnja sa natovcima biti kao i do sada.
Znaci "saradnjujemo".

Aca

pre 8 godina

Ako ste gledali konferenciju za stampu Olanda i Presednika Putina bice vam jasno dokle ce da ide ta kooperacija. Nece daleko i u to Putin je bio dosta jasan jer su tu dve razlicite vizije na terenu.Jer zapadnjaci u ovom kofliktu rade za pare kao neki placenici za racun Emirata i arapske saudije. pamtim ja pre nekoliko godina je bio Basar u Parizu on i Sirija su bili prestavljeni kao model u regionu a sad od jednom diktator.Ali dobro mu je to sve Basaru jer isto se secam prvi rat u Iraku u prve linije su bile sirijske snage da pocnu rat protiv Sadama.Eto koliko znaci saveznistvo sa zapadom. Zato Albanci na kosovo pamet u glavu jer sutra moze da vam okrenu ledja i vama

Mile

pre 8 godina

Surovo zvuči, ali kao da je Francuzima malo bilo terorizma, pa imaju vremena da razmišljaju o Asadu, legitimnom predsedniku Sirije. Očigledno da su zapadni političari licemerni i prema svom narodu i spremi su da ga žrtvaju za interese.

Sasa

pre 8 godina

Demokratija iz dva ugla:
Asad ne sme da ostane u Siriji i
Sirijski narod da odluci da li Asad treba da ostane.
Shvatanje demokratije iz ugla ~demokratskog~ zapada i ~nedemokratske~ Rusije...

Milutin

pre 8 godina

Meni se cini da je on jedini koji je resio (od svih koji to mogu) da ucini da ta islamska drzava prestane da postoji u smislu kontrole nad odredjenim delom neba, zemlje i vode. Ostali mi izgledaju i deluju da bi ih isto ukinuli samo manje malo.

htc1

pre 8 godina

Pametna odluka da se Turska izoluje u saradnji sa Francuzima i Amerikancima.Sljedeci put ako dodje do nekih problema, onda neka Turska objasnjava svojim NATO partnerima zbog cega onemogucavaju Rusiju u borbi protiv ID. Nadam se da ce Francuzi i Amerikanci pritisnuti Tursku tako da svi mogu da koriste njihov vazdusni prostor.Ako se neko bori protiv ID, a ti tog nekog napadas onda je zakljucak jasan koga podrzavas.Ovo ce jos vise pomoci Rusiji da nastavi i da pojaca napade duz granice i poremeti finansiranje ID od sverca nafte. Nadam se da su Francuzi poslje napada Parizu shvatili da je ID glavna prijetnja a ne Asad i da ce se buducnost Asada odluciti tek kada ID nestane. Sto je blizu misljenja koje Putin ima a to je da sirijski narod odluci Asadovu sudbinu poslje obracuna sa ID.

Odmazda

pre 8 godina

"Turci mu roknuli avion, a on kaze stop baklavama i tulumbama iz Turske .... kakva odmazda, da se najezis....
(Radojko, Toronto, 26. novembar 2015 23:08)"
Odmah posto su izvukli ruskog navigatora, sprzili su zemlju (i sve sto je bilo na njoj), na mestu gde je bila stacionirana brigada ciji su "ratnici" ubili ruskog pilota dok se spustao padobranom, zajedno sa njihovim brigadnim generalom... mozda ocekujes da im baci i atomsku bombu?

Vladimir Pula

pre 8 godina

Ajme meni, sta im radi čovjek. Znaci ovi gase struju na krimu, dotok robe zaustavljaju, ruse mu avion. A on kulerski - sve cemo napraviti da pobijedimo islamsku državu. Cak cemo u koaliciju koja vodi Amerika. Pa ovi mora da gore od muke. Sve rade da isprovociraju negativnu reakciju kod Rusa da bi ih diskreditirali i prikazali kao negativce, a ovi samo ispadaju sve pozitivniji i pozitivniji.
Inace nisam fan ni Putina ni ruskog posla po svijetu. Al čovjek ispade stvarno jedini pravi svjetski lider današnjice. Nema nikog drugog.

olja

pre 8 godina

Citam komentare I ne mogu da verujem.Nisam za Amere ali vidim veliki poraz Rusije.Mislim da su naseli na provokaciju Amerike koja ih je svesno gurnula u konflikt bez kraja, gde Rusi definitivno gube kurs I ulaze u najvecu krizu slicnu onoj u WW2 gde ih ceka kazna zapada.Platice skupo svoje greske.

Putko

pre 8 godina

Malo mi je ovo kontradiktorno, dovukli su S-400 i celi dan u medijima forsiraju dominaciju kao zatvorili nebo iznad Sirije, kisobran sve do Ankare, ni golub vise ne sme bez Putina da preleti a sada ovo??? Pa za koga je dovucen taj kisobran ako ce Rusija biti samo deo koalicije i to pod USA komandom? Jel to znaci da sutra zajedno americki, ruski i francuski avioni zajedno bombarduju ISIL a usput pod americkom komandom pridruze i turski lovci?
Ovo je predaja Putina, kako drugacije ovo okarakterisati?

Zoran

pre 8 godina

O boze... kako vi nista ne kapirate...
kakva koalicija? Vidjeli ste naslov koji je uzet iz konteksta i svi ste skocili!
Zivim u Rusiji 15 godina, i kazem vam sa lica mjesta da ce saradnja sa natovcima biti kao i do sada.
Znaci "saradnjujemo".
(coa, 26. novembar 2015 23:05)

Пријатељу, па то и врапци знају. То и ја из Америке знам. Али поенат је да понудиш неком нешто за шта се он наводно залаже а он одбије. Знаш ли који је то поен у светској јавности и аргумент? Када дође једном до неких преговора само каже: Ми смо вас звали ви нисте хтели. Да не причам што ће наивнa америчка јавност да поставити питање: Што бре Обама не оде кад и ти желиш да уништиш ИД?

Па цепа их на фронцле.

Block

pre 8 godina

@Raski upravni okrug Pa problem u Siriji je i nastao sto Asad (ruski pulen), od dolaska na vlast, gde je nasledio svog oca(?!?!?) je organizovao dva puta izbore i oba puta bio jedini kandidat. Onaj Lukasenko bar formalno ima protivkandidata, bar one koje nije pohapsio, proterao ili likvidirao. Asad je klasican diktator