Sreda, 28.10.2015.

13:46

Vučić: Kupićemo oružje da bismo zaštitili zemlju

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija od Rusije nabaviti deo naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Kupiæemo oružje da bismo zaštitili zemlju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

Mia N

pre 8 godina

Aca šmeke:Nije nama decenijama uništavana samo vojska i naoružanje. Nama je sve uništeno ,od ekonomije , privrde , Srbija je bila dovedena do granice ambisa. Sada se vodi dobra politika i Srbija se polako oporavlja i verujemo da će vrlo brzo stati ponovo na zdrave noge.

Aca šmeker

pre 8 godina

Nakon decenija uništavanja srpske vojske, došlo je vreme da i na tom polju ostvarimo napredak. Nlazimo se na Balkanu i naša armija mora biti snažna bez obzira na to što smo prijateljski nastrojeni prema svim susedima.

jelena

pre 8 godina

Na zalost doslo je vreme kad se jacina jedne drzave meri u naoruzanju koje poseduje, moramo biti u korak bar sa susedima. Uz pomoc i podrsku Rusije mozemo postati i lideri na balkanu.

Leteći cirkus Montija Pajtića

pre 8 godina

Koliko god se sad neki upinjali da ovde vide neku navodnu ratobornost, ovo je samo vraćanje vojske na onaj nivo kakav ima u svakoj normalnoj zemlji, da ne bude više nivo Teritorijalne odbrane, kakvom su hteli da je naprave Tadić i Šutanovac.

služim narodu

pre 8 godina

Okruženi smo natovcima i mogu nas očas pregaziti. Ali mi moramo sebe radi i svoje dece da brinemo o svojoj odbrani. Jedna jadna Hrvatska nas može pobediti svojim naoružanjem zahvaljujući nebrizi o vojsci od 2000.

Vuk

pre 8 godina

Samo dobro obucena i modernizovana vojska je garant stabilnosti nase zemlje! Apsolutno podrzavam ideju naseg premijera o kupovini modernog oruzja...

Dina

pre 8 godina

Pametno je obnavljati u skladu sa mogućnostima naoružanje i nikad ne doći u situaciju da se u potpunosti prepusti bezbednost nekome sa strane.

Ivana

pre 8 godina

Srbija je nekada imala vojsku na zavidnom nivou a onda su demokrate sve rasprodale,sada sve treba da se nadoknadi i sve ovo ne znaci rat,vec bitan detalj da se i u ovom segmentu regenerisemo.

Ping pong majstor

pre 8 godina

Mislim da je najbolje da kupis oruzje kao bogati arapski sejk, naravo pre pada cene nafte. Jer je to u narodnom interesu da drzava ima pracku koja dalje moze da dobaci. Posto ameri za nemce kupuju telekom, moraju i braca rusi nesto od toga da dobiju. Mi topove i krecenje WC po bolnicama za Telekom.
Uz obavezno povecanje plata i penzija.

karamba

pre 8 godina

Ne treba nam vise od 10 modernih lovaca zadnje generacije,ali zato nam je potrebna potpuna pokrivenost teritorije sofisticiranim PVO sistemima,kao i mobilna,brzo prenosiva artiljerija! Sve ostalo sto nam treba imamo ili mozemo sami proizvoditi.
Sto se tice specijalnih antiteroristickih jedinica, treba nam svega 1000 , ponavljam, 1000 visokoobucenih specijalaca, razmestenih na desetak lokacija sirom zemlje,radi brzog i efikasnog delovanja i mi smo bezbedonosno pokriveni da nas bog vidi!
Mala smo zemlja i ne treba nam glomazna,vec brza i efikasna vojska,koja ce sama po sebi biti lako odrziva i neuporedivo jeftinija nego sada!

filip

pre 8 godina

Najbitnije je na vreme misliti na buducnost i zastitu zemlje. Tako da je kupovina oruzja veoma pozeljna, jer najbolje je biti u svakom momentu spreman, ukoliko ne daj Boze zatreba.

Voip

pre 8 godina

Sa cime da kupis covece. Narod nema leba da jede. Slazem se ja da treba modernizovati vojsku jer je svaka drzava jaka onoliko koliko joj je jaka vojska. Ali ...

dragan ignjatovic

pre 8 godina

jedina razlika u poslu sa oruzjem je to sto ga hrvati dobijaju od nasih prijatelja amerikanaca na poklon a mi morAmo da ga od nasih prijatelja rusa kupimo.tu trku mi ne mozemo da dobijemo.zaboravimo tu trku za nase dobro.do podizanja ograde na granicama ce mo doci ranije ili kasnije.ranije je jeftinije i to treba i preminer da shvati

Sloba

pre 8 godina

Koliko je samo puta najavljivao kupovinu aviona? Kako da verujem bilo sta sada? Zato i ne verujem dok ne vidim. Kada kaze kupili smo ili nabavili smo verovacu ponovo. Do tada ovakve vesti vidim samo kao spisak zelja.

Laža i Paralaža

pre 8 godina

Bla bla bla bla. Pa još malo bla bla bla bla. I 100 000 nepismenih koji drmaju Srbijom, ali na nivou "incidenta". To su naše reforme.

asdf

pre 8 godina

Ozbiljno govoreći: nama pre svega treba modernizacija RViPVO (ratno vazduhoplovstvo i protiv-vazdusna odbrana). Čuveni sistem S-300 je neophodnost, a morali bi takođe da imamo barem jednu celu eskadrilu od 12 MiG-29. Ono što posebno uznemiruje jeste planirana hrvatska nabavka MLRS (višecevnih američkih bacača raketa), te bi bilo dobro koliko-toliko povećati broj domacih višecevnih bacača (Orkan) ili u krajnjoj liniji, nabaviti ruske (Uragan). Nažalost, jadna finansijska situacija sve ovo otežava, ako ne i potpuno onemogućava.

Isidor

pre 8 godina

U saradnji sa Rusijom trebamo da pokrenemo proizvodnju naoruzanja, tako ce se otvoriti nova radna mesta sto je sasvim korisno i zadovoljavajuce.

klara

pre 8 godina

Podrsku Rusije moramo prihvatiti i zajednickim snagama mozemo poboljsati nase naoruzanje. Ako se po tom osnovu otvore i neka radna mesta, bice jos bolje..

Srki

pre 8 godina

Al se palite na nešto što Hrvatska nije dobila nego se isto tako mašta po novinama da bi se moglo dobiti. nema Helikoptera ovih lansera još manje jedino samohodne haubice koje treba remontovati i doći će ko zna kad.

Firga

pre 8 godina

Pametno je obnavljati u skladu sa mogućnostima naoružanje i nikad ne doći u situaciju da se u potpunosti prepusti bezbednost nekome sa strane.

veseljko

pre 8 godina

Kupujemo oruzje da zastitimo zemlju?? Upravo citam slucaj *kantrimen:" Ko ce da ti rukuje tim oruzjem ako nam mladi ginu, VIP ubice slobodno setaju a niko od maladih vise ne veruje u Srbiju"?Vucicu?

Milan1989g

pre 8 godina

Mi bar kupujemo defanzivno oruzje, sto se ne moze reci za Hrvatsku zato sto balisticke rakete dometa 300 km ne spadaju u defanzivno oruzje.

Ilija

pre 8 godina

Ne shvatam zašto mnogi misle da kupovina oružja predstavlja nešto loše, kada većina država u svetu radi na tome da svoju Vojsku što bolje naoruža.

SjeverniJadran

pre 8 godina

Nikad u rat,nikad u uniformu,imaju toma i vucko mnogo dobrovoljaca i rodbine.
(zola, 28. oktobar 2015 16:55)

pametno....tako trebamo svi,pa nek glavesine ratuje....nek izadje vlada protiv vlade pa nek se i poubijaju,ucinit ce usluge i jednom i drugom narodu...

Anchy

pre 8 godina

Ovo je dobar potez Vlade. Treba stalno ulagati u Vojsku jer se to višestuko vraća. Vojska je uvek bila i treba ubuduće da bude uz narod, kada mu je najteže.

GlasBrisela

pre 8 godina

Do sada su uvijek srbijanci napadali druge drzave! Bilo bi i vrijemed da se neka susjedna drzava...ili drzavica pocne siriti, te tako dadne srbiji mogucnost, da isproba nove pucaljke!

Emilija

pre 8 godina

Migrantska kriza je pokazala da je EU vrlo problematičnog jedinstva a da je Srbija vrlo visoko otišla u implementaciji evropskih vrednosti koje većina zemalja unije selektivno primenjuju.

nevski

pre 8 godina

Mi para za oruzje nemamo,a,da nam treba,treba nam,mada,vojske nemamo,i to je cinjenica,ali,ako moze mufte,dzabe,,ispod ruke,mi tako volimo,i ne odbijamo.....
Sad iskreno,treba da uzmemo oruzja,zaduzicemo se,ali,cenim da oruzje necemo koristiti protiv susjeda,imacemo i mi i oni zajednicke neprijatelje,nazalost..

jocika

pre 8 godina

srbiji treba zaštita od vas političara. niko, pa ni NATO je nije toliko razorio kao vaša branša , ljudi kojima je prvo radno mesto stranka...

Tobias Quantrill

pre 8 godina

Jedini nacin zastite od okolnih zemalja koje su sve clanice NATO-a je da i mi pristupimo NATO-u. I mirna Backa.
Bas me zabole za Ruje. Ne bi se Medvedev ovako smejuckao da smo pred clanstvo u NATO. Poslali bi nam iste one koji su pre neki dan rusili po Crnoj Gori.
(opsta rusomanija, 28. oktobar 2015 15:11)

NATO u Srbiju može jedino kao okupator, ali potencijalni 'saradnici' su pslednji koji bi se tome trebalai nadati. Capisce?

Dusanka

pre 8 godina

Jeste ekonomija vrlo bitna,ali i odbrambena moc zemlje je izuzetno vazna.Srbija i na tom planu pronalazi resenja,svakako ne za rat,vec za odbranu od eventualnog agresora.

NVO = zlo

pre 8 godina

Vojska je najsramiji stub Srbije, ratovala sa svima u okruzenju i izgubila ama bas svaki rat.
Srbiji treba skole i nauka. ne mislim na megatrend!!!!
(ucitelj, 28. oktobar 2015 15:53)

Da nema 'megatrendova', kako bi ti i ostali 'aktivisti' do diploma? Na Bondstil kursevima, predmnijevam?

Dragoljub

pre 8 godina

A zasto ne bi ofanzivno naoruzanje ???? Pa zar napad nije najbolja odbrana ??? Eto,Srbiju je Amerika bombardovala a glavni je bio njihov "sekretar za odbranu ???????????? " , i to se od nas odbranili koji ih jedva na Guglu dobacimo :D

Poručnik

pre 8 godina

Srbija u skladu sa deklaracijom o vojnoj neutralnost ima pravo da svodi sopstvenu odbrambenu politiku.Mislim da smo u dosadašnjoj odbrambenoj politici demonstrirali dobru kooperativnost i uvažvanje naših partnera kako sa istoka tako i sa zapada.

Илија

pre 8 godina

Одувек је дипломатија добијала ратове, а оружје било нужно зло. Надам се да нећемо морати да употребимо то оружје.

jelena@markovic

pre 8 godina

Zašto je kupovina oružja nešto što je loše, pa sve zemlje u svetu rade ne tome da svoju vojsku obezbede dobrim naoružanjem, ali to ne podrazumeva da će sutra da se zarati.

Pero

pre 8 godina

Srbija je mala zemlja. Boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka. Ovo je nekada vazilo a sada je tehnika toliko napredovala da se mora pratiti inace se gubi korak. Sve je bukvalno na dugme.

Distorzija

pre 8 godina

Ne razumem ljude koji zatvaraju oči pred dešavanjim au svetu i u našem okruženju, pa oko nas ima bar polovina zemalja u kojima može da izbije rat, i šta onda da radi Srbija, da sedi i čeka da je napadnu nenaoružanu. Oružje je u međunarodnim odnosima sredstvo odvraćanja od oružanih napada. Niko drugi ne može da garantuje Srbiji zaštitu od oružanih napada osim ona sama sebi.

Milos Veliki

pre 8 godina

Srbija je duzna da svojim gradjanima obezbedi sigurnost, a goloruki vojnik nije bas neko ko ce da odbrani Srbiju od potencijalnih opasnosti. I avione bih ja da kupujemo, nego sta, vreme je da se avijaciji posveti paznja, dugo je zaostavljana, ako para ima i s300 i avione, more, kojekude, da niko ne sme da pisne , jer na Balkanu ce mira biti duzeg samo kada mi budemo najjaca vojna sila.

Manda

pre 8 godina

Sve sto je potrebno kako bi zastitili gradjane nase zemlje, to cemo i uraditi. Jos jedna u nizu mudrih odluka premijera kako bi obezbedio sigurnost gradjana na najvisem mogucem nivou.

VLADA

pre 8 godina

SLAZEM SE! BITNO JE DA SE PRIBAVI KOLIKO-TOLIKO NORMALNO NAORUZANJE, A DAJ BOZE DA SE NIKAD NE UPOTREBI! IPAK, MI NISMO SVAJCARSKA, OVO JE SRBIJA!

Kole

pre 8 godina

"...ali nikada, nikada necemo dizati ograde " - A.Vucic

E sta je logican covek. Na kojoj planeti ovaj zivi, pitam se :)
Sanja rakete, ali ogradu, nikada, nikada... :) Genijalac. Blago njegovoj familiji, koji je to osecaj blama.

razlog

pre 8 godina

Šta će, nego da kupuje oružje,kad su bivši ministri odbrane,Tadić i Šutanovac,napravili rasulo u vojsci,i ostavili ogoljenu državu,bez naoružanja i tehnike...

Dragan

pre 8 godina

Princip neutralnosti nam daje za pravo da vodimo nezavisnu politiku u oblasti bezbednosti.Samo vojno jaka država može da bude nezavisna i slobodna.

Brana

pre 8 godina

Izgleda da su Rusi bas zagrizli za nas. Evo i njihovi mediji "senzacionalno" izvestavaju o ovoj kupovini/poklonu oruzja - http://ekonomskevesti.com/srbija/senzacija-vojni-ugovor-rusije-i-srbije/

Dz.Martin

pre 8 godina

Srbija nikada nije bila agresivna i nikada nije napadala prva vec se samo branila. Dobro je da Rusi zele da nam izadju u susret i pomognu nam da obnovimo vojni arsenal. Lep gest bratske drzave.

opsta rusomanija

pre 8 godina

Jedini nacin zastite od okolnih zemalja koje su sve clanice NATO-a je da i mi pristupimo NATO-u. I mirna Backa.
Bas me zabole za Ruje. Ne bi se Medvedev ovako smejuckao da smo pred clanstvo u NATO. Poslali bi nam iste one koji su pre neki dan rusili po Crnoj Gori.

Aca

pre 8 godina

Misljenja su podeljena, da li treba ili ne. Smatram da svakako treba. Ne radi se o tome da li cemo se uclaniti u NATO ili necemo, vec da bi nasa vojska imala sa cime da se obucava, i ako, ne daj Boze, bude bilo potrebe da se brani Srbija.

Zora

pre 8 godina

Kad je kod DS-a vojska postala profesionalna, Toma Nikolic je rekao Tadicu: ,,Sta ce ti vojska? Raspusti je kada neces ratovati". Ja pitam Vucic sta ce mu oruzje kad nece ratovati. Da li se, Vucicu, secas kad je Toma rekao prosle godine da je jedina zemlja koja vise nece ratovati Srbija. Hajde ti, Vucicu, vrati plate i penzije koje si umanjio pa onda kupi, gradi i pravi sta god hoces.

ucitelj

pre 8 godina

Vojska je najaci stub odbrane Srbije i treba modernizovati opremu i naoruzanje jer to cine sve drzave
(vlad cepes, 28. oktobar 2015 15:11)
Vojska je najsramiji stub Srbije, ratovala sa svima u okruzenju i izgubila ama bas svaki rat.
Srbiji treba skole i nauka. ne mislim na megatrend!!!!

CZ&SNS bot koalicija

pre 8 godina

ukoliko vec tako pricas, obavesti nas bar o tome ko ce konkretno da nas napadne jer na kraju mi placamo sve to. ili je ovo samo novi nivo izmisljenih unutrasnjih, a sada i spoljnih neprijatelja pred izbore koje ovaj put neces dobiti.

Evropa

pre 8 godina

Srbija se nakon ove Vuciceve posete,javno svrstala u Rusku zonu i postala Ruski nosac aviona na suvom i kao takva glavna Meta

Zbogom EU.

P.S.posle se cude sto CG ulazi express u NATO, sto se HR naoruzava,sto se gradi ograda oko Srbije.

dealer

pre 8 godina

Hm... Mozda bolje da kupimo hranu za nezaposlene i one sa minimalcem kako bi mogli da prezive.... Ogradili su nas sa ogradama, tako da nema opasnosti da ce neko doci sa strane da opljacka siromasne gradjane Srbije...ali valjda covek zna sta i zasto kupuje...

boba ns

pre 8 godina

Ma od koga mi mozemo da se zastitimo. Ja ne kazem da treba da se uvijmo u belu zastavu ali realno svi okolo su u NATO
evo primer. Izrael ima najmocniju armiju na bliskom istoku, ali zamislite da nema podrsku SAD, pa arapi bi ih pojeli za 5 dana. Pa mi mozemo da imamo podrsku Rusa, e ne mozemo jer se ne granicimo i oni da bi dosli do nas moraju da preleta NATO teritoriju. kupovanje oruzja je bacanje para i to je to.

moje ime

pre 8 godina

Srbija hitno mora da udje u NATO.
Time ce biti potpuno bezbedna.

Nece imati ko da je napadne.

Sto se tice generalno kupovine naoruzanja, podrzavam. Bez obzira koliko kosta, ako drugi kupuju rakete, moramo to i mi da uradimo.

Realno, ako to sada ne uradimo, verovatno necemo ni moci u narednih 10-ak godina zbog duznicke krize koja tek predstoji.

fizičar

pre 8 godina

Samo napred u trku u naoružavanju sa komšijama. Na veliko zadovoljstvo Rusije i Nato. Da mi vidimo čiji je veći... Sa kime bi da ratujete gospodine Premijeru? Zar nije bilo dosta ? Srbija je gladna, a Vi se naoružavate i izmišljate spoljne neprijatelje... Gađaće nas Hrvatska blističkim raketama... pa kome to prodajete ?

Ja sam bot

pre 8 godina

Od koga cemo se stititi kad je vecina nasih suseda u NATO-u,a oni koji to nisu,uskoro ce postati.Dakle,vojno,Srbija ne predstavlja pretnju nikome,a kako bi smo prosli u eventuanom ratu,to smo videli.Prema tome premijeru,svaki dinar koji bi otisao u naoruzanje,dajte za obnovu devastiranog srpskog zdravstva ili urusene srpske prosvete!

MIlica

pre 8 godina

Ovo je lepa vest. Konacno imamo vladu koja se trudi da modernizuje vojsku i koja ulaze u vojnu industriju. U vezi toga mozemo dosta nauciti od Rusije.

Voja

pre 8 godina

Srbija MORA sto pre da kupi nekolilo visenamenskih lovackih borbenih aviona za Air policeing da za nekoliko gpdina nebismo morali nekom drugom da placamo zastitu neba.
Ni clanstvo u NATO nije besplatno
Ko nece da hrani svoju vojsku hranice tudju. Ivo Andric

Sab

pre 8 godina

Vic: Rusija je nasa prijateljska zemlja. Siguran sam da ce ovo biti znacajno za razvoj nase zemlje. Realnost: Od koga cemo mi da se branimo? Kosovo smo izgubili. Nasi susedi su ili u NATO ili su na putu da se uclane u NATO. A ove botove treba da bude sramota. Meni je plata u vrticu 29 000 RSD.

Voja

pre 8 godina

Srbija MORA sto pre da kupi nekolilo visenamenskih lovackih borbenih aviona za Air policeing da za nekoliko gpdina nebismo morali nekom drugom da placamo zastitu neba.
Ni clanstvo u NATO nije besplatno
Ko nece da hrani svoju vojsku hranice tudju. Ivo Andric

fizičar

pre 8 godina

Samo napred u trku u naoružavanju sa komšijama. Na veliko zadovoljstvo Rusije i Nato. Da mi vidimo čiji je veći... Sa kime bi da ratujete gospodine Premijeru? Zar nije bilo dosta ? Srbija je gladna, a Vi se naoružavate i izmišljate spoljne neprijatelje... Gađaće nas Hrvatska blističkim raketama... pa kome to prodajete ?

moje ime

pre 8 godina

Srbija hitno mora da udje u NATO.
Time ce biti potpuno bezbedna.

Nece imati ko da je napadne.

Sto se tice generalno kupovine naoruzanja, podrzavam. Bez obzira koliko kosta, ako drugi kupuju rakete, moramo to i mi da uradimo.

Realno, ako to sada ne uradimo, verovatno necemo ni moci u narednih 10-ak godina zbog duznicke krize koja tek predstoji.

MIlica

pre 8 godina

Ovo je lepa vest. Konacno imamo vladu koja se trudi da modernizuje vojsku i koja ulaze u vojnu industriju. U vezi toga mozemo dosta nauciti od Rusije.

Leteći cirkus Montija Pajtića

pre 8 godina

Koliko god se sad neki upinjali da ovde vide neku navodnu ratobornost, ovo je samo vraćanje vojske na onaj nivo kakav ima u svakoj normalnoj zemlji, da ne bude više nivo Teritorijalne odbrane, kakvom su hteli da je naprave Tadić i Šutanovac.

Sab

pre 8 godina

Vic: Rusija je nasa prijateljska zemlja. Siguran sam da ce ovo biti znacajno za razvoj nase zemlje. Realnost: Od koga cemo mi da se branimo? Kosovo smo izgubili. Nasi susedi su ili u NATO ili su na putu da se uclane u NATO. A ove botove treba da bude sramota. Meni je plata u vrticu 29 000 RSD.

karamba

pre 8 godina

Ne treba nam vise od 10 modernih lovaca zadnje generacije,ali zato nam je potrebna potpuna pokrivenost teritorije sofisticiranim PVO sistemima,kao i mobilna,brzo prenosiva artiljerija! Sve ostalo sto nam treba imamo ili mozemo sami proizvoditi.
Sto se tice specijalnih antiteroristickih jedinica, treba nam svega 1000 , ponavljam, 1000 visokoobucenih specijalaca, razmestenih na desetak lokacija sirom zemlje,radi brzog i efikasnog delovanja i mi smo bezbedonosno pokriveni da nas bog vidi!
Mala smo zemlja i ne treba nam glomazna,vec brza i efikasna vojska,koja ce sama po sebi biti lako odrziva i neuporedivo jeftinija nego sada!

Ja sam bot

pre 8 godina

Od koga cemo se stititi kad je vecina nasih suseda u NATO-u,a oni koji to nisu,uskoro ce postati.Dakle,vojno,Srbija ne predstavlja pretnju nikome,a kako bi smo prosli u eventuanom ratu,to smo videli.Prema tome premijeru,svaki dinar koji bi otisao u naoruzanje,dajte za obnovu devastiranog srpskog zdravstva ili urusene srpske prosvete!

Ivana

pre 8 godina

Srbija je nekada imala vojsku na zavidnom nivou a onda su demokrate sve rasprodale,sada sve treba da se nadoknadi i sve ovo ne znaci rat,vec bitan detalj da se i u ovom segmentu regenerisemo.

Aca šmeker

pre 8 godina

Nakon decenija uništavanja srpske vojske, došlo je vreme da i na tom polju ostvarimo napredak. Nlazimo se na Balkanu i naša armija mora biti snažna bez obzira na to što smo prijateljski nastrojeni prema svim susedima.

filip

pre 8 godina

Najbitnije je na vreme misliti na buducnost i zastitu zemlje. Tako da je kupovina oruzja veoma pozeljna, jer najbolje je biti u svakom momentu spreman, ukoliko ne daj Boze zatreba.

Ilija

pre 8 godina

Ne shvatam zašto mnogi misle da kupovina oružja predstavlja nešto loše, kada većina država u svetu radi na tome da svoju Vojsku što bolje naoruža.

Aca

pre 8 godina

Misljenja su podeljena, da li treba ili ne. Smatram da svakako treba. Ne radi se o tome da li cemo se uclaniti u NATO ili necemo, vec da bi nasa vojska imala sa cime da se obucava, i ako, ne daj Boze, bude bilo potrebe da se brani Srbija.

ucitelj

pre 8 godina

Vojska je najaci stub odbrane Srbije i treba modernizovati opremu i naoruzanje jer to cine sve drzave
(vlad cepes, 28. oktobar 2015 15:11)
Vojska je najsramiji stub Srbije, ratovala sa svima u okruzenju i izgubila ama bas svaki rat.
Srbiji treba skole i nauka. ne mislim na megatrend!!!!

Vuk

pre 8 godina

Samo dobro obucena i modernizovana vojska je garant stabilnosti nase zemlje! Apsolutno podrzavam ideju naseg premijera o kupovini modernog oruzja...

jelena

pre 8 godina

Na zalost doslo je vreme kad se jacina jedne drzave meri u naoruzanju koje poseduje, moramo biti u korak bar sa susedima. Uz pomoc i podrsku Rusije mozemo postati i lideri na balkanu.

služim narodu

pre 8 godina

Okruženi smo natovcima i mogu nas očas pregaziti. Ali mi moramo sebe radi i svoje dece da brinemo o svojoj odbrani. Jedna jadna Hrvatska nas može pobediti svojim naoružanjem zahvaljujući nebrizi o vojsci od 2000.

Dragan

pre 8 godina

Princip neutralnosti nam daje za pravo da vodimo nezavisnu politiku u oblasti bezbednosti.Samo vojno jaka država može da bude nezavisna i slobodna.

Milos Veliki

pre 8 godina

Srbija je duzna da svojim gradjanima obezbedi sigurnost, a goloruki vojnik nije bas neko ko ce da odbrani Srbiju od potencijalnih opasnosti. I avione bih ja da kupujemo, nego sta, vreme je da se avijaciji posveti paznja, dugo je zaostavljana, ako para ima i s300 i avione, more, kojekude, da niko ne sme da pisne , jer na Balkanu ce mira biti duzeg samo kada mi budemo najjaca vojna sila.

Distorzija

pre 8 godina

Ne razumem ljude koji zatvaraju oči pred dešavanjim au svetu i u našem okruženju, pa oko nas ima bar polovina zemalja u kojima može da izbije rat, i šta onda da radi Srbija, da sedi i čeka da je napadnu nenaoružanu. Oružje je u međunarodnim odnosima sredstvo odvraćanja od oružanih napada. Niko drugi ne može da garantuje Srbiji zaštitu od oružanih napada osim ona sama sebi.

Voip

pre 8 godina

Sa cime da kupis covece. Narod nema leba da jede. Slazem se ja da treba modernizovati vojsku jer je svaka drzava jaka onoliko koliko joj je jaka vojska. Ali ...

Firga

pre 8 godina

Pametno je obnavljati u skladu sa mogućnostima naoružanje i nikad ne doći u situaciju da se u potpunosti prepusti bezbednost nekome sa strane.

boba ns

pre 8 godina

Ma od koga mi mozemo da se zastitimo. Ja ne kazem da treba da se uvijmo u belu zastavu ali realno svi okolo su u NATO
evo primer. Izrael ima najmocniju armiju na bliskom istoku, ali zamislite da nema podrsku SAD, pa arapi bi ih pojeli za 5 dana. Pa mi mozemo da imamo podrsku Rusa, e ne mozemo jer se ne granicimo i oni da bi dosli do nas moraju da preleta NATO teritoriju. kupovanje oruzja je bacanje para i to je to.

Илија

pre 8 godina

Одувек је дипломатија добијала ратове, а оружје било нужно зло. Надам се да нећемо морати да употребимо то оружје.

Emilija

pre 8 godina

Migrantska kriza je pokazala da je EU vrlo problematičnog jedinstva a da je Srbija vrlo visoko otišla u implementaciji evropskih vrednosti koje većina zemalja unije selektivno primenjuju.

Anchy

pre 8 godina

Ovo je dobar potez Vlade. Treba stalno ulagati u Vojsku jer se to višestuko vraća. Vojska je uvek bila i treba ubuduće da bude uz narod, kada mu je najteže.

opsta rusomanija

pre 8 godina

Jedini nacin zastite od okolnih zemalja koje su sve clanice NATO-a je da i mi pristupimo NATO-u. I mirna Backa.
Bas me zabole za Ruje. Ne bi se Medvedev ovako smejuckao da smo pred clanstvo u NATO. Poslali bi nam iste one koji su pre neki dan rusili po Crnoj Gori.

Dina

pre 8 godina

Pametno je obnavljati u skladu sa mogućnostima naoružanje i nikad ne doći u situaciju da se u potpunosti prepusti bezbednost nekome sa strane.

klara

pre 8 godina

Podrsku Rusije moramo prihvatiti i zajednickim snagama mozemo poboljsati nase naoruzanje. Ako se po tom osnovu otvore i neka radna mesta, bice jos bolje..

Tobias Quantrill

pre 8 godina

Jedini nacin zastite od okolnih zemalja koje su sve clanice NATO-a je da i mi pristupimo NATO-u. I mirna Backa.
Bas me zabole za Ruje. Ne bi se Medvedev ovako smejuckao da smo pred clanstvo u NATO. Poslali bi nam iste one koji su pre neki dan rusili po Crnoj Gori.
(opsta rusomanija, 28. oktobar 2015 15:11)

NATO u Srbiju može jedino kao okupator, ali potencijalni 'saradnici' su pslednji koji bi se tome trebalai nadati. Capisce?

razlog

pre 8 godina

Šta će, nego da kupuje oružje,kad su bivši ministri odbrane,Tadić i Šutanovac,napravili rasulo u vojsci,i ostavili ogoljenu državu,bez naoružanja i tehnike...

Pero

pre 8 godina

Srbija je mala zemlja. Boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka. Ovo je nekada vazilo a sada je tehnika toliko napredovala da se mora pratiti inace se gubi korak. Sve je bukvalno na dugme.

Brana

pre 8 godina

Izgleda da su Rusi bas zagrizli za nas. Evo i njihovi mediji "senzacionalno" izvestavaju o ovoj kupovini/poklonu oruzja - http://ekonomskevesti.com/srbija/senzacija-vojni-ugovor-rusije-i-srbije/

Dusanka

pre 8 godina

Jeste ekonomija vrlo bitna,ali i odbrambena moc zemlje je izuzetno vazna.Srbija i na tom planu pronalazi resenja,svakako ne za rat,vec za odbranu od eventualnog agresora.

jelena@markovic

pre 8 godina

Zašto je kupovina oružja nešto što je loše, pa sve zemlje u svetu rade ne tome da svoju vojsku obezbede dobrim naoružanjem, ali to ne podrazumeva da će sutra da se zarati.

CZ&SNS bot koalicija

pre 8 godina

ukoliko vec tako pricas, obavesti nas bar o tome ko ce konkretno da nas napadne jer na kraju mi placamo sve to. ili je ovo samo novi nivo izmisljenih unutrasnjih, a sada i spoljnih neprijatelja pred izbore koje ovaj put neces dobiti.

Dz.Martin

pre 8 godina

Srbija nikada nije bila agresivna i nikada nije napadala prva vec se samo branila. Dobro je da Rusi zele da nam izadju u susret i pomognu nam da obnovimo vojni arsenal. Lep gest bratske drzave.

Poručnik

pre 8 godina

Srbija u skladu sa deklaracijom o vojnoj neutralnost ima pravo da svodi sopstvenu odbrambenu politiku.Mislim da smo u dosadašnjoj odbrambenoj politici demonstrirali dobru kooperativnost i uvažvanje naših partnera kako sa istoka tako i sa zapada.

jocika

pre 8 godina

srbiji treba zaštita od vas političara. niko, pa ni NATO je nije toliko razorio kao vaša branša , ljudi kojima je prvo radno mesto stranka...

Evropa

pre 8 godina

Srbija se nakon ove Vuciceve posete,javno svrstala u Rusku zonu i postala Ruski nosac aviona na suvom i kao takva glavna Meta

Zbogom EU.

P.S.posle se cude sto CG ulazi express u NATO, sto se HR naoruzava,sto se gradi ograda oko Srbije.

VLADA

pre 8 godina

SLAZEM SE! BITNO JE DA SE PRIBAVI KOLIKO-TOLIKO NORMALNO NAORUZANJE, A DAJ BOZE DA SE NIKAD NE UPOTREBI! IPAK, MI NISMO SVAJCARSKA, OVO JE SRBIJA!

Isidor

pre 8 godina

U saradnji sa Rusijom trebamo da pokrenemo proizvodnju naoruzanja, tako ce se otvoriti nova radna mesta sto je sasvim korisno i zadovoljavajuce.

Zora

pre 8 godina

Kad je kod DS-a vojska postala profesionalna, Toma Nikolic je rekao Tadicu: ,,Sta ce ti vojska? Raspusti je kada neces ratovati". Ja pitam Vucic sta ce mu oruzje kad nece ratovati. Da li se, Vucicu, secas kad je Toma rekao prosle godine da je jedina zemlja koja vise nece ratovati Srbija. Hajde ti, Vucicu, vrati plate i penzije koje si umanjio pa onda kupi, gradi i pravi sta god hoces.

Manda

pre 8 godina

Sve sto je potrebno kako bi zastitili gradjane nase zemlje, to cemo i uraditi. Jos jedna u nizu mudrih odluka premijera kako bi obezbedio sigurnost gradjana na najvisem mogucem nivou.

SjeverniJadran

pre 8 godina

Nikad u rat,nikad u uniformu,imaju toma i vucko mnogo dobrovoljaca i rodbine.
(zola, 28. oktobar 2015 16:55)

pametno....tako trebamo svi,pa nek glavesine ratuje....nek izadje vlada protiv vlade pa nek se i poubijaju,ucinit ce usluge i jednom i drugom narodu...

dealer

pre 8 godina

Hm... Mozda bolje da kupimo hranu za nezaposlene i one sa minimalcem kako bi mogli da prezive.... Ogradili su nas sa ogradama, tako da nema opasnosti da ce neko doci sa strane da opljacka siromasne gradjane Srbije...ali valjda covek zna sta i zasto kupuje...

Kole

pre 8 godina

"...ali nikada, nikada necemo dizati ograde " - A.Vucic

E sta je logican covek. Na kojoj planeti ovaj zivi, pitam se :)
Sanja rakete, ali ogradu, nikada, nikada... :) Genijalac. Blago njegovoj familiji, koji je to osecaj blama.

asdf

pre 8 godina

Ozbiljno govoreći: nama pre svega treba modernizacija RViPVO (ratno vazduhoplovstvo i protiv-vazdusna odbrana). Čuveni sistem S-300 je neophodnost, a morali bi takođe da imamo barem jednu celu eskadrilu od 12 MiG-29. Ono što posebno uznemiruje jeste planirana hrvatska nabavka MLRS (višecevnih američkih bacača raketa), te bi bilo dobro koliko-toliko povećati broj domacih višecevnih bacača (Orkan) ili u krajnjoj liniji, nabaviti ruske (Uragan). Nažalost, jadna finansijska situacija sve ovo otežava, ako ne i potpuno onemogućava.

nevski

pre 8 godina

Mi para za oruzje nemamo,a,da nam treba,treba nam,mada,vojske nemamo,i to je cinjenica,ali,ako moze mufte,dzabe,,ispod ruke,mi tako volimo,i ne odbijamo.....
Sad iskreno,treba da uzmemo oruzja,zaduzicemo se,ali,cenim da oruzje necemo koristiti protiv susjeda,imacemo i mi i oni zajednicke neprijatelje,nazalost..

Milan1989g

pre 8 godina

Mi bar kupujemo defanzivno oruzje, sto se ne moze reci za Hrvatsku zato sto balisticke rakete dometa 300 km ne spadaju u defanzivno oruzje.

veseljko

pre 8 godina

Kupujemo oruzje da zastitimo zemlju?? Upravo citam slucaj *kantrimen:" Ko ce da ti rukuje tim oruzjem ako nam mladi ginu, VIP ubice slobodno setaju a niko od maladih vise ne veruje u Srbiju"?Vucicu?

Laža i Paralaža

pre 8 godina

Bla bla bla bla. Pa još malo bla bla bla bla. I 100 000 nepismenih koji drmaju Srbijom, ali na nivou "incidenta". To su naše reforme.

Ping pong majstor

pre 8 godina

Mislim da je najbolje da kupis oruzje kao bogati arapski sejk, naravo pre pada cene nafte. Jer je to u narodnom interesu da drzava ima pracku koja dalje moze da dobaci. Posto ameri za nemce kupuju telekom, moraju i braca rusi nesto od toga da dobiju. Mi topove i krecenje WC po bolnicama za Telekom.
Uz obavezno povecanje plata i penzija.

Sloba

pre 8 godina

Koliko je samo puta najavljivao kupovinu aviona? Kako da verujem bilo sta sada? Zato i ne verujem dok ne vidim. Kada kaze kupili smo ili nabavili smo verovacu ponovo. Do tada ovakve vesti vidim samo kao spisak zelja.

GlasBrisela

pre 8 godina

Do sada su uvijek srbijanci napadali druge drzave! Bilo bi i vrijemed da se neka susjedna drzava...ili drzavica pocne siriti, te tako dadne srbiji mogucnost, da isproba nove pucaljke!

NVO = zlo

pre 8 godina

Vojska je najsramiji stub Srbije, ratovala sa svima u okruzenju i izgubila ama bas svaki rat.
Srbiji treba skole i nauka. ne mislim na megatrend!!!!
(ucitelj, 28. oktobar 2015 15:53)

Da nema 'megatrendova', kako bi ti i ostali 'aktivisti' do diploma? Na Bondstil kursevima, predmnijevam?

dragan ignjatovic

pre 8 godina

jedina razlika u poslu sa oruzjem je to sto ga hrvati dobijaju od nasih prijatelja amerikanaca na poklon a mi morAmo da ga od nasih prijatelja rusa kupimo.tu trku mi ne mozemo da dobijemo.zaboravimo tu trku za nase dobro.do podizanja ograde na granicama ce mo doci ranije ili kasnije.ranije je jeftinije i to treba i preminer da shvati

Srki

pre 8 godina

Al se palite na nešto što Hrvatska nije dobila nego se isto tako mašta po novinama da bi se moglo dobiti. nema Helikoptera ovih lansera još manje jedino samohodne haubice koje treba remontovati i doći će ko zna kad.

Dragoljub

pre 8 godina

A zasto ne bi ofanzivno naoruzanje ???? Pa zar napad nije najbolja odbrana ??? Eto,Srbiju je Amerika bombardovala a glavni je bio njihov "sekretar za odbranu ???????????? " , i to se od nas odbranili koji ih jedva na Guglu dobacimo :D

Mia N

pre 8 godina

Aca šmeke:Nije nama decenijama uništavana samo vojska i naoružanje. Nama je sve uništeno ,od ekonomije , privrde , Srbija je bila dovedena do granice ambisa. Sada se vodi dobra politika i Srbija se polako oporavlja i verujemo da će vrlo brzo stati ponovo na zdrave noge.

fizičar

pre 8 godina

Samo napred u trku u naoružavanju sa komšijama. Na veliko zadovoljstvo Rusije i Nato. Da mi vidimo čiji je veći... Sa kime bi da ratujete gospodine Premijeru? Zar nije bilo dosta ? Srbija je gladna, a Vi se naoružavate i izmišljate spoljne neprijatelje... Gađaće nas Hrvatska blističkim raketama... pa kome to prodajete ?

opsta rusomanija

pre 8 godina

Jedini nacin zastite od okolnih zemalja koje su sve clanice NATO-a je da i mi pristupimo NATO-u. I mirna Backa.
Bas me zabole za Ruje. Ne bi se Medvedev ovako smejuckao da smo pred clanstvo u NATO. Poslali bi nam iste one koji su pre neki dan rusili po Crnoj Gori.

Voip

pre 8 godina

Sa cime da kupis covece. Narod nema leba da jede. Slazem se ja da treba modernizovati vojsku jer je svaka drzava jaka onoliko koliko joj je jaka vojska. Ali ...

jocika

pre 8 godina

srbiji treba zaštita od vas političara. niko, pa ni NATO je nije toliko razorio kao vaša branša , ljudi kojima je prvo radno mesto stranka...

Ja sam bot

pre 8 godina

Od koga cemo se stititi kad je vecina nasih suseda u NATO-u,a oni koji to nisu,uskoro ce postati.Dakle,vojno,Srbija ne predstavlja pretnju nikome,a kako bi smo prosli u eventuanom ratu,to smo videli.Prema tome premijeru,svaki dinar koji bi otisao u naoruzanje,dajte za obnovu devastiranog srpskog zdravstva ili urusene srpske prosvete!

ucitelj

pre 8 godina

Vojska je najaci stub odbrane Srbije i treba modernizovati opremu i naoruzanje jer to cine sve drzave
(vlad cepes, 28. oktobar 2015 15:11)
Vojska je najsramiji stub Srbije, ratovala sa svima u okruzenju i izgubila ama bas svaki rat.
Srbiji treba skole i nauka. ne mislim na megatrend!!!!

boba ns

pre 8 godina

Ma od koga mi mozemo da se zastitimo. Ja ne kazem da treba da se uvijmo u belu zastavu ali realno svi okolo su u NATO
evo primer. Izrael ima najmocniju armiju na bliskom istoku, ali zamislite da nema podrsku SAD, pa arapi bi ih pojeli za 5 dana. Pa mi mozemo da imamo podrsku Rusa, e ne mozemo jer se ne granicimo i oni da bi dosli do nas moraju da preleta NATO teritoriju. kupovanje oruzja je bacanje para i to je to.

Sab

pre 8 godina

Vic: Rusija je nasa prijateljska zemlja. Siguran sam da ce ovo biti znacajno za razvoj nase zemlje. Realnost: Od koga cemo mi da se branimo? Kosovo smo izgubili. Nasi susedi su ili u NATO ili su na putu da se uclane u NATO. A ove botove treba da bude sramota. Meni je plata u vrticu 29 000 RSD.

CZ&SNS bot koalicija

pre 8 godina

ukoliko vec tako pricas, obavesti nas bar o tome ko ce konkretno da nas napadne jer na kraju mi placamo sve to. ili je ovo samo novi nivo izmisljenih unutrasnjih, a sada i spoljnih neprijatelja pred izbore koje ovaj put neces dobiti.

SjeverniJadran

pre 8 godina

Nikad u rat,nikad u uniformu,imaju toma i vucko mnogo dobrovoljaca i rodbine.
(zola, 28. oktobar 2015 16:55)

pametno....tako trebamo svi,pa nek glavesine ratuje....nek izadje vlada protiv vlade pa nek se i poubijaju,ucinit ce usluge i jednom i drugom narodu...

dealer

pre 8 godina

Hm... Mozda bolje da kupimo hranu za nezaposlene i one sa minimalcem kako bi mogli da prezive.... Ogradili su nas sa ogradama, tako da nema opasnosti da ce neko doci sa strane da opljacka siromasne gradjane Srbije...ali valjda covek zna sta i zasto kupuje...

Kole

pre 8 godina

"...ali nikada, nikada necemo dizati ograde " - A.Vucic

E sta je logican covek. Na kojoj planeti ovaj zivi, pitam se :)
Sanja rakete, ali ogradu, nikada, nikada... :) Genijalac. Blago njegovoj familiji, koji je to osecaj blama.

Evropa

pre 8 godina

Srbija se nakon ove Vuciceve posete,javno svrstala u Rusku zonu i postala Ruski nosac aviona na suvom i kao takva glavna Meta

Zbogom EU.

P.S.posle se cude sto CG ulazi express u NATO, sto se HR naoruzava,sto se gradi ograda oko Srbije.

Zora

pre 8 godina

Kad je kod DS-a vojska postala profesionalna, Toma Nikolic je rekao Tadicu: ,,Sta ce ti vojska? Raspusti je kada neces ratovati". Ja pitam Vucic sta ce mu oruzje kad nece ratovati. Da li se, Vucicu, secas kad je Toma rekao prosle godine da je jedina zemlja koja vise nece ratovati Srbija. Hajde ti, Vucicu, vrati plate i penzije koje si umanjio pa onda kupi, gradi i pravi sta god hoces.

veseljko

pre 8 godina

Kupujemo oruzje da zastitimo zemlju?? Upravo citam slucaj *kantrimen:" Ko ce da ti rukuje tim oruzjem ako nam mladi ginu, VIP ubice slobodno setaju a niko od maladih vise ne veruje u Srbiju"?Vucicu?

Ping pong majstor

pre 8 godina

Mislim da je najbolje da kupis oruzje kao bogati arapski sejk, naravo pre pada cene nafte. Jer je to u narodnom interesu da drzava ima pracku koja dalje moze da dobaci. Posto ameri za nemce kupuju telekom, moraju i braca rusi nesto od toga da dobiju. Mi topove i krecenje WC po bolnicama za Telekom.
Uz obavezno povecanje plata i penzija.

NVO = zlo

pre 8 godina

Vojska je najsramiji stub Srbije, ratovala sa svima u okruzenju i izgubila ama bas svaki rat.
Srbiji treba skole i nauka. ne mislim na megatrend!!!!
(ucitelj, 28. oktobar 2015 15:53)

Da nema 'megatrendova', kako bi ti i ostali 'aktivisti' do diploma? Na Bondstil kursevima, predmnijevam?

Sloba

pre 8 godina

Koliko je samo puta najavljivao kupovinu aviona? Kako da verujem bilo sta sada? Zato i ne verujem dok ne vidim. Kada kaze kupili smo ili nabavili smo verovacu ponovo. Do tada ovakve vesti vidim samo kao spisak zelja.

Laža i Paralaža

pre 8 godina

Bla bla bla bla. Pa još malo bla bla bla bla. I 100 000 nepismenih koji drmaju Srbijom, ali na nivou "incidenta". To su naše reforme.

dragan ignjatovic

pre 8 godina

jedina razlika u poslu sa oruzjem je to sto ga hrvati dobijaju od nasih prijatelja amerikanaca na poklon a mi morAmo da ga od nasih prijatelja rusa kupimo.tu trku mi ne mozemo da dobijemo.zaboravimo tu trku za nase dobro.do podizanja ograde na granicama ce mo doci ranije ili kasnije.ranije je jeftinije i to treba i preminer da shvati

MIlica

pre 8 godina

Ovo je lepa vest. Konacno imamo vladu koja se trudi da modernizuje vojsku i koja ulaze u vojnu industriju. U vezi toga mozemo dosta nauciti od Rusije.

GlasBrisela

pre 8 godina

Do sada su uvijek srbijanci napadali druge drzave! Bilo bi i vrijemed da se neka susjedna drzava...ili drzavica pocne siriti, te tako dadne srbiji mogucnost, da isproba nove pucaljke!

Voja

pre 8 godina

Srbija MORA sto pre da kupi nekolilo visenamenskih lovackih borbenih aviona za Air policeing da za nekoliko gpdina nebismo morali nekom drugom da placamo zastitu neba.
Ni clanstvo u NATO nije besplatno
Ko nece da hrani svoju vojsku hranice tudju. Ivo Andric

Dragoljub

pre 8 godina

A zasto ne bi ofanzivno naoruzanje ???? Pa zar napad nije najbolja odbrana ??? Eto,Srbiju je Amerika bombardovala a glavni je bio njihov "sekretar za odbranu ???????????? " , i to se od nas odbranili koji ih jedva na Guglu dobacimo :D

Srki

pre 8 godina

Al se palite na nešto što Hrvatska nije dobila nego se isto tako mašta po novinama da bi se moglo dobiti. nema Helikoptera ovih lansera još manje jedino samohodne haubice koje treba remontovati i doći će ko zna kad.

moje ime

pre 8 godina

Srbija hitno mora da udje u NATO.
Time ce biti potpuno bezbedna.

Nece imati ko da je napadne.

Sto se tice generalno kupovine naoruzanja, podrzavam. Bez obzira koliko kosta, ako drugi kupuju rakete, moramo to i mi da uradimo.

Realno, ako to sada ne uradimo, verovatno necemo ni moci u narednih 10-ak godina zbog duznicke krize koja tek predstoji.

Dz.Martin

pre 8 godina

Srbija nikada nije bila agresivna i nikada nije napadala prva vec se samo branila. Dobro je da Rusi zele da nam izadju u susret i pomognu nam da obnovimo vojni arsenal. Lep gest bratske drzave.

Tobias Quantrill

pre 8 godina

Jedini nacin zastite od okolnih zemalja koje su sve clanice NATO-a je da i mi pristupimo NATO-u. I mirna Backa.
Bas me zabole za Ruje. Ne bi se Medvedev ovako smejuckao da smo pred clanstvo u NATO. Poslali bi nam iste one koji su pre neki dan rusili po Crnoj Gori.
(opsta rusomanija, 28. oktobar 2015 15:11)

NATO u Srbiju može jedino kao okupator, ali potencijalni 'saradnici' su pslednji koji bi se tome trebalai nadati. Capisce?

klara

pre 8 godina

Podrsku Rusije moramo prihvatiti i zajednickim snagama mozemo poboljsati nase naoruzanje. Ako se po tom osnovu otvore i neka radna mesta, bice jos bolje..

Aca

pre 8 godina

Misljenja su podeljena, da li treba ili ne. Smatram da svakako treba. Ne radi se o tome da li cemo se uclaniti u NATO ili necemo, vec da bi nasa vojska imala sa cime da se obucava, i ako, ne daj Boze, bude bilo potrebe da se brani Srbija.

Emilija

pre 8 godina

Migrantska kriza je pokazala da je EU vrlo problematičnog jedinstva a da je Srbija vrlo visoko otišla u implementaciji evropskih vrednosti koje većina zemalja unije selektivno primenjuju.

Isidor

pre 8 godina

U saradnji sa Rusijom trebamo da pokrenemo proizvodnju naoruzanja, tako ce se otvoriti nova radna mesta sto je sasvim korisno i zadovoljavajuce.

Milan1989g

pre 8 godina

Mi bar kupujemo defanzivno oruzje, sto se ne moze reci za Hrvatsku zato sto balisticke rakete dometa 300 km ne spadaju u defanzivno oruzje.

Milos Veliki

pre 8 godina

Srbija je duzna da svojim gradjanima obezbedi sigurnost, a goloruki vojnik nije bas neko ko ce da odbrani Srbiju od potencijalnih opasnosti. I avione bih ja da kupujemo, nego sta, vreme je da se avijaciji posveti paznja, dugo je zaostavljana, ako para ima i s300 i avione, more, kojekude, da niko ne sme da pisne , jer na Balkanu ce mira biti duzeg samo kada mi budemo najjaca vojna sila.

Ilija

pre 8 godina

Ne shvatam zašto mnogi misle da kupovina oružja predstavlja nešto loše, kada većina država u svetu radi na tome da svoju Vojsku što bolje naoruža.

služim narodu

pre 8 godina

Okruženi smo natovcima i mogu nas očas pregaziti. Ali mi moramo sebe radi i svoje dece da brinemo o svojoj odbrani. Jedna jadna Hrvatska nas može pobediti svojim naoružanjem zahvaljujući nebrizi o vojsci od 2000.

razlog

pre 8 godina

Šta će, nego da kupuje oružje,kad su bivši ministri odbrane,Tadić i Šutanovac,napravili rasulo u vojsci,i ostavili ogoljenu državu,bez naoružanja i tehnike...

filip

pre 8 godina

Najbitnije je na vreme misliti na buducnost i zastitu zemlje. Tako da je kupovina oruzja veoma pozeljna, jer najbolje je biti u svakom momentu spreman, ukoliko ne daj Boze zatreba.

Anchy

pre 8 godina

Ovo je dobar potez Vlade. Treba stalno ulagati u Vojsku jer se to višestuko vraća. Vojska je uvek bila i treba ubuduće da bude uz narod, kada mu je najteže.

karamba

pre 8 godina

Ne treba nam vise od 10 modernih lovaca zadnje generacije,ali zato nam je potrebna potpuna pokrivenost teritorije sofisticiranim PVO sistemima,kao i mobilna,brzo prenosiva artiljerija! Sve ostalo sto nam treba imamo ili mozemo sami proizvoditi.
Sto se tice specijalnih antiteroristickih jedinica, treba nam svega 1000 , ponavljam, 1000 visokoobucenih specijalaca, razmestenih na desetak lokacija sirom zemlje,radi brzog i efikasnog delovanja i mi smo bezbedonosno pokriveni da nas bog vidi!
Mala smo zemlja i ne treba nam glomazna,vec brza i efikasna vojska,koja ce sama po sebi biti lako odrziva i neuporedivo jeftinija nego sada!

Firga

pre 8 godina

Pametno je obnavljati u skladu sa mogućnostima naoružanje i nikad ne doći u situaciju da se u potpunosti prepusti bezbednost nekome sa strane.

asdf

pre 8 godina

Ozbiljno govoreći: nama pre svega treba modernizacija RViPVO (ratno vazduhoplovstvo i protiv-vazdusna odbrana). Čuveni sistem S-300 je neophodnost, a morali bi takođe da imamo barem jednu celu eskadrilu od 12 MiG-29. Ono što posebno uznemiruje jeste planirana hrvatska nabavka MLRS (višecevnih američkih bacača raketa), te bi bilo dobro koliko-toliko povećati broj domacih višecevnih bacača (Orkan) ili u krajnjoj liniji, nabaviti ruske (Uragan). Nažalost, jadna finansijska situacija sve ovo otežava, ako ne i potpuno onemogućava.

Distorzija

pre 8 godina

Ne razumem ljude koji zatvaraju oči pred dešavanjim au svetu i u našem okruženju, pa oko nas ima bar polovina zemalja u kojima može da izbije rat, i šta onda da radi Srbija, da sedi i čeka da je napadnu nenaoružanu. Oružje je u međunarodnim odnosima sredstvo odvraćanja od oružanih napada. Niko drugi ne može da garantuje Srbiji zaštitu od oružanih napada osim ona sama sebi.

Dusanka

pre 8 godina

Jeste ekonomija vrlo bitna,ali i odbrambena moc zemlje je izuzetno vazna.Srbija i na tom planu pronalazi resenja,svakako ne za rat,vec za odbranu od eventualnog agresora.

Vuk

pre 8 godina

Samo dobro obucena i modernizovana vojska je garant stabilnosti nase zemlje! Apsolutno podrzavam ideju naseg premijera o kupovini modernog oruzja...

Pero

pre 8 godina

Srbija je mala zemlja. Boj ne bije svijetlo oruzje vec boj bije srce u junaka. Ovo je nekada vazilo a sada je tehnika toliko napredovala da se mora pratiti inace se gubi korak. Sve je bukvalno na dugme.

Dragan

pre 8 godina

Princip neutralnosti nam daje za pravo da vodimo nezavisnu politiku u oblasti bezbednosti.Samo vojno jaka država može da bude nezavisna i slobodna.

Ivana

pre 8 godina

Srbija je nekada imala vojsku na zavidnom nivou a onda su demokrate sve rasprodale,sada sve treba da se nadoknadi i sve ovo ne znaci rat,vec bitan detalj da se i u ovom segmentu regenerisemo.

VLADA

pre 8 godina

SLAZEM SE! BITNO JE DA SE PRIBAVI KOLIKO-TOLIKO NORMALNO NAORUZANJE, A DAJ BOZE DA SE NIKAD NE UPOTREBI! IPAK, MI NISMO SVAJCARSKA, OVO JE SRBIJA!

Manda

pre 8 godina

Sve sto je potrebno kako bi zastitili gradjane nase zemlje, to cemo i uraditi. Jos jedna u nizu mudrih odluka premijera kako bi obezbedio sigurnost gradjana na najvisem mogucem nivou.

Poručnik

pre 8 godina

Srbija u skladu sa deklaracijom o vojnoj neutralnost ima pravo da svodi sopstvenu odbrambenu politiku.Mislim da smo u dosadašnjoj odbrambenoj politici demonstrirali dobru kooperativnost i uvažvanje naših partnera kako sa istoka tako i sa zapada.

jelena@markovic

pre 8 godina

Zašto je kupovina oružja nešto što je loše, pa sve zemlje u svetu rade ne tome da svoju vojsku obezbede dobrim naoružanjem, ali to ne podrazumeva da će sutra da se zarati.

Mia N

pre 8 godina

Aca šmeke:Nije nama decenijama uništavana samo vojska i naoružanje. Nama je sve uništeno ,od ekonomije , privrde , Srbija je bila dovedena do granice ambisa. Sada se vodi dobra politika i Srbija se polako oporavlja i verujemo da će vrlo brzo stati ponovo na zdrave noge.

Илија

pre 8 godina

Одувек је дипломатија добијала ратове, а оружје било нужно зло. Надам се да нећемо морати да употребимо то оружје.

Dina

pre 8 godina

Pametno je obnavljati u skladu sa mogućnostima naoružanje i nikad ne doći u situaciju da se u potpunosti prepusti bezbednost nekome sa strane.

jelena

pre 8 godina

Na zalost doslo je vreme kad se jacina jedne drzave meri u naoruzanju koje poseduje, moramo biti u korak bar sa susedima. Uz pomoc i podrsku Rusije mozemo postati i lideri na balkanu.

Brana

pre 8 godina

Izgleda da su Rusi bas zagrizli za nas. Evo i njihovi mediji "senzacionalno" izvestavaju o ovoj kupovini/poklonu oruzja - http://ekonomskevesti.com/srbija/senzacija-vojni-ugovor-rusije-i-srbije/

Leteći cirkus Montija Pajtića

pre 8 godina

Koliko god se sad neki upinjali da ovde vide neku navodnu ratobornost, ovo je samo vraćanje vojske na onaj nivo kakav ima u svakoj normalnoj zemlji, da ne bude više nivo Teritorijalne odbrane, kakvom su hteli da je naprave Tadić i Šutanovac.

nevski

pre 8 godina

Mi para za oruzje nemamo,a,da nam treba,treba nam,mada,vojske nemamo,i to je cinjenica,ali,ako moze mufte,dzabe,,ispod ruke,mi tako volimo,i ne odbijamo.....
Sad iskreno,treba da uzmemo oruzja,zaduzicemo se,ali,cenim da oruzje necemo koristiti protiv susjeda,imacemo i mi i oni zajednicke neprijatelje,nazalost..

Aca šmeker

pre 8 godina

Nakon decenija uništavanja srpske vojske, došlo je vreme da i na tom polju ostvarimo napredak. Nlazimo se na Balkanu i naša armija mora biti snažna bez obzira na to što smo prijateljski nastrojeni prema svim susedima.