Utorak, 13.10.2015.

16:35

35: Srbija da "doprinese", ali članice odlučuju

Portparolka EK Maja Kocijančič izjavila je da će o sadržaju pregovaračkog poglavlja 35 sa Srbijom odlučiti zemlje članice EU.

Izvor: Beta

35: Srbija da "doprinese", ali èlanice odluèuju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Lorens

pre 8 godina

Ovim poglavljem se prejudicira status Kosova i nije u redu da se Srbija ucenjuje sa tim. Nasa strana ima pravo na ostar protest, priznanje nezavisnosti se ne moze prihvatiti.

i tako...

pre 8 godina

@djoledjole, 13. oktobar 2015 17:26;

Slazem se sa Vama da je referendum neophodan.

Pitanje KiM je samo jedno od mnogih.

Ko ce biti vlasnik EPS-a, Telekoma, aerodroma, pruga, puteva, luka, vodovoda (!), toplana i sl?

Jos bitnije, ko ce biti vlasnik obradivog zemljista (!), obnovljivih resursa vode (!) i rudnih resursa (!)?

Za ulazak u EU sve ovo cemo morati da predamo kompanijama i pojedincima sa Zapada.

A da bismo lakse progutali, govorice nam da smo sve to "prodali".

Posto tu predaju zavrsimo, sta ce nam preostati?
Ne samo "nama" kao drustvu, kao drzavi, vec i kao pojedincima?

Vec smo predali:
a) Rusima - NIS
b) Zapadu - ceo finansijski sistem (banke, osiguranja), celu maloprodaju (sem DIS-a), telekomunikacije (uskoro i 100%, kad ode Telekom), skoro sve u poljoprivredno-preradjivackoj industriji (mlekare, uljare, secerane, konditorska, mesna), stotine hiljada ha zemljista, farmaceutsku ind, cementare, sve sto vredi od masinske i elektronske, medije...

Sitne pare dobijene od predaje proizvodnih kapaciteta i resursa cemo investirati u npr - stadione!

I sta ce nama posle ostati?

Dugovi - eto sta!!!

Pa cemo kao i Grcka.

Dugove cemo da placamo i placamo i placamo..a oni ce ipak samo da rastu.

Porezi ce da nam napreduju nezadrzivo, takse, nameti...sta god treba, samo da platimo dugove!

Penzije ce da nestanu.
A plate...
Pa zamislite samo silnu zainteresovanost stranih korporacija za to kakav je zivotni standard prosecnog gradjanina Srbije - bas im je to prioritet!

ww

pre 8 godina

(Ja, 13. oktobar 2015 18:29)

Sve je to lepo sroceno sa tvoje strane! Ipak,ako pokusavas da opravdas ove nase bebi korake ka EU,pored svega sto si izneo,sto velikim delom ne sporim,stoji to da EU,ZAPAD,VASINGTON,MEDJUNARODNA ZAJEDNICA ili ih zvali Sveti Petar,najpre "igra" uz USA muziku,ali u ovom nasem slucaju,i bez toga rade sa nama i prema nama,opet nazovi kako hoces,licemerno,po dvostrukim(ma visestrukim) arsinima i onako kako su zacrtali,bili mi odlucniji,priklonjeniji EU i NATO-u i uveli sankcije Rusima! NEMOJ TO POKUSAVATI DA UBEDIS MENE,A MISLIM I SVAKOG SRBINA KOJI IOLE MISLI SVOJOM GLAVOM!!! NEMOJ,JER NECES USPETI,JER TO JEDNOSTAVNO NIJE TACNO!!! PRIMERI:

Referendum u Srpskoj,jelte opasno krsenje Dejtona,za razliku od samoproglasenja Kosova! Isti taj referendun na Krimu ne vazi,u Skotskoj vazi! I da ne nabrajam dalje,ima dosta primera koje i sam znas,kao sto znas da bi se sve isto odvijalo cak i da smo u NATO-u,a kamoli sto nas kaznjavaju za neuvodjenje sankcija Rusiji! Hajde molim te da se ne lazemo i mi i narod!

I na kraju,milion je primera u svetu gde je na delu ta kosmicka pravednost,pravicnost,pravda i pravo Zapada,EU,MZ sa sve Rusijom! Jedino Kinu ne mozemo optuziti za mesanje u tudje zivote,osim teskog sikaniranja sopstvenog naroda!Ali,znas i sam da bi USA i tu volela da "udje" i procacka ne bi li prosirila svoj "demokratski" uticaj!!!! Mogli bi do sutra,ali suvise je nepravde na ovoj kugli da bismo je samo i nabrojali,a kamoli resili!!!

komša

pre 8 godina

Ajde vise da prodju ta poglavlja i da nas prime u tu uniju pa pravac svi nemacka :-)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coa, 13. oktobar 2015 17:47)
Daj bo¿e, da Balkan bude mirniji

MiRa

pre 8 godina

Već godinama je EU i zapadu jasno da normalizacija odnosa podrazumeva i priznanje, diplomatske idnose, ambasade itd samo to srb pilitičarima nije jasno!?

zapazam poput Tome

pre 8 godina

zamisli, "vrate" nam ga... i na sledećim izborima Tači premijer Srbije. I šta bismo onda? Albanaca ima više nego glasača SNS.
(Paul Kersey, 13. oktobar 2015 18:03)

Pa lepo, onda Vucic dobija jos 30% pro-zapadnih glasaca i nikad ih ne skinusmo. U tom slucaju ubacili bi nas Albanci u EU i NATO, protiv volje ostatka populacije.

Paul Kersey

pre 8 godina

Game over! Nećemo u EU, vratite nam Kosovo!(Hah, 13. oktobar 2015 16:58)

I, zamisli, "vrate" nam ga... i na sledećim izborima Tači premijer Srbije. I šta bismo onda? Albanaca ima više nego glasača SNS.

Fantom

pre 8 godina

Za EU ćemo se definitivno i dalje boriti, u to nema sumnje. Znatno smo napredovali u odnosu na raniji period i zaslužujemo da što pre postanemo deo te velike porodice.

Vladica

pre 8 godina

Mislim da je dobro što je sve tako brzo "procurilo" u javnost, kako oni kažu, kako bi mi na vreme sve saznali i mogli da se pripremimo za odbranu sopstvenih interesa.

Dragica

pre 8 godina

Sva poglavlja da se sutra otvore, oni ne zele Srbe u EU. Meni su nejasni nasi visokoobrazovani ljudi koji stvarno misle da ce Srbija uci u EU. Samo Kosovo da se regulise i bice ,,baj, baj, Srbi. Ludi smo za vama. Sve trcimo i zapinjemo da vi budete u nasem drustvu". Veceras Vucic ima da se oglasi kako su teski pregovori. Nece pristati na nesto sto traze i sledeci put kad ode reci ce: ,,Razgovori su bili veoma teski ali sredili smo povoljnosti za Srbe". Botovi ce skakutati od srece ali uci ce u devedesetu godinu a Srbija nece biti u EU.

Ja

pre 8 godina

Da vam objasnim nesto.
Da je Srbija jasno i direktno za EU i na strani EU i NATO.
Poglavlje 35 ne bi ni postojalo. I vec bismo imali otvorenih bar polovinu normalnih poglavlja a neka bi vec bila i zatvorena!
Zasto bi zemlja podrzavala jedinu zemlju u Evropi koja ne sledi EU politiku prema Rusiji i svima ostalima?!
Zasto?
Da li bi Srbija podrzavala nekoga ko radi protiv nje (da se o icemu pita)? Pa na ravno da nebi! Da je Srbija velesila bila bi gora i od Amerike i Rusije i EU zajedno - da se ne lazemo!
Necemo da idemo protiv Rusije? Kunemo se u Putina?
OK, ali nemojte se onda cuditi sto nas EU zavitlava!
Zasto bi nas drugacije tretirali?
Zasto???
Sami odlucujemo o sopstvenoj politici, zasto ocekujemo da EU nece isto tako?
A kada Toma posalje jos malo vojske u Rusiju da treniraju sa EU neprijateljem, tek tada ce da nam se EU integracije "ubrzaju" samo tako...
...Ali mi cemo i dalje da pisemo kako nas zapad "ne voli"! Mi sami sebe ne volimo. To je jedini problem!

BGD

pre 8 godina

Iskreno, meni Kosovo sa 2 miliona Šiptara, razorenom infrastrukturom i privredom i prirodnim lepotama začinjenim osiromašenim uranijumom NE TREBA! Ali mi trebaju kapital i mogućnosti koje ujedinjeno tržište cele Evrope pruža! Dokle ćemo mi da budemo jedini retardi, narode neobrazovani?? Svima je super u EU, svima je članstvo strateški cilj, svi vide korist, čak ni UK nema mu*a da izađe (niti će), ali neeee Srbi su uvek najpametniji... Koliko još generacija treba da propadne da bi ovde iko išta naučio???

George

pre 8 godina

@djoledjole, emoj decko jos nisi uvideo da ce rezultat nase "taktike" biti ni EU ni Kosovo. Jel' ti stvarno mislis da ce neko da nam vrati Kosovo ako ne udjemo u EU? Mozda bi to moglo nekim ratom pod uslovom da Rusi drze Amere i ostale na uzdi, ali da te pitam, da li bi ti isao tamo da malo ratujes?

Sofronije

pre 8 godina

Nema ništa od Kosova, ono više nije niti će biti srpsko. Ono nije to poodavno po onoj staroj "čije ovce, toga i planina". Mislim da nam Kosovo uopšte ne bi trebao biti kriterij u pregovorima za ulazak u EU. Vučić i ekipa će ga dati uz malo gundjanja....živi bili pa vidjeli. Ja bih se prije fokusirao na čuvanje ovog što sad imamo i to ne bih dao. Ako glavni eu igrači nam zaista misle dobro, a ne misle-u to sam 99% siguran, onda neće biti problem da Srbiji garantuju prekid daljnjeg osipanja teritorije. U slučaju izostanka takve garancije, treba jednostavno okrenuti novu stranicu, a gledajuci periferne zemlje eu i njihov "kvalitet" zivota, za takav potez se je lako odlučiti. Nek nas zovu kad nas zista budu trebali. Evropa je ionako na ivici kolapsa i ovakva kakva je ne treba ni postojati. Ako se stvari zaista promjene, Evropa će pozvati Srbiju.

Oliva

pre 8 godina

Game over! Nećemo u EU, vratite nam Kosovo!
(Hah, 13. oktobar 2015 16:58)

Ne shvatas - mi Kosovo nemamo od '99-e, zahvaljujuci Milosevicu, Seselju, Vucicu, Nikolicu...i narodu koji ih je podrzavao, tj. nama!

Nema to veze sa ulaskom u EU, radi se samo o priznavanju ociglednog!

RankoIlić

pre 8 godina

om da smo za tako kratko vreme postigli zavidan rezultat i obzirom da smo faktor stabilnosti u regionu, EU nam daje podrsku za svaki nas potezu pa ocekujemo i da ce nam biti naklonjeni po pitanju Kosova jer bi zaistar trebali da shvate i oni i drugi da je Kosovo srce Srbije!
(JelisavetaK, 13. oktobar 2015 17:02)

dete iz vrtića kapira da nas EU zavitlava.
Svakom po zasluzi

djoledjole

pre 8 godina

Napravite vise referendum da se narod izjasni, jeli za evropu po cenu kosova ili ne. Ja nisam za EU i Nato u svakom slucaju, mislim da pripadam vecini. Dajte vise da se izjasnimo pa da prekinemo sa ovim svakodnevnim ponizavanjem.

TTD

pre 8 godina

A cek malo, zar nema jos 34 KONKRETNA poglavlja???
Sta je sa ostalim poglavljima? Zasto bar jedno NORMALNO poglavlje nije otvoreno zajedno sa ovim (izmisljenim da bi se Srbija primorala da radi sta im se prohte oko Kosova)?
Da su rekli otvaramo poglavlja 35 i 23 recimo, ja bih im verovao da zaista zele Srbiju u EU. Ovako otvaraju ono sto nama ne znaci apsolutno nista - poglavlje koje koristi samo njima i Kosovu, a sva ostala KONKRETNA PRISTUPNA POGLAVLJA ocigledno ni ne pomisljaju da otvore. Shodno tome, ja sve ovo vidim kao novu obmanu i podvalu!
Znaci, ovo je ta "NAGRADA ZA TEZAK RAD I REFORME" (kako su govorili) - nova podvala??? Tako EU "nagradjuje"?
A sta drugo i ocekivati od organizacije kao sto je EU?

mickey

pre 8 godina

"Komisija je članicama Evropske unije uputila nacrt platforme i preporuku da se poglavlje otvori, a sada je na članicama da unesu eventualne izmene i odluče o otvaranju poglavlja", rekla je Kocijančič novinarima u Briselu.

Vidim ja,skoro cemo mi u EU!!! Hahahahahaha!!! Pa dok se svaka od 28 clanica bude igrala i naigrala kuckajuci svoje predloge,prigovore,uslove i na kraju dala svoj "doprinos" i konacno misljenje,verovatno ce na vlasti biti sin Aleksandra Gospodara Vucica,a ovaj ce se tada,u dubokoj starosti,vec duze vreme izvan politike(naravno,sam otisavsi sa vlasti),davati intervjue kako je njegova sjajna politika mira i stabilnosti konacno dala rezultate, i da je dokazao da se nije dzabe borio za bolju Srbiju.
Boze,pomozi nam!!!
P.S. Ne sumnjam da ce i sebi pripisivati zasluge za najbolje odnose sa Kosovom u novijoj istoriji,kao danas sa Madjarima,Amerima i ostalim velesilama koje nas tada vec dugo smatraju za velike prijatelje i pouzdane partnere!!!
Izvinite na opsirnosti,preterao sam ali me ponelo!!! Sve najbolje,ljudi moji,Srbi!!!

Mrmot

pre 8 godina

Srbija je ta koja će da odluči da povuče kandidaturu za članstvo u EU,nek samo nastave ovako pa će Vučić imati 90% podrške na sledećim izborima...

mickey

pre 8 godina

"Komisija je članicama Evropske unije uputila nacrt platforme i preporuku da se poglavlje otvori, a sada je na članicama da unesu eventualne izmene i odluče o otvaranju poglavlja", rekla je Kocijančič novinarima u Briselu.

Vidim ja,skoro cemo mi u EU!!! Hahahahahaha!!! Pa dok se svaka od 28 clanica bude igrala i naigrala kuckajuci svoje predloge,prigovore,uslove i na kraju dala svoj "doprinos" i konacno misljenje,verovatno ce na vlasti biti sin Aleksandra Gospodara Vucica,a ovaj ce se tada,u dubokoj starosti,vec duze vreme izvan politike(naravno,sam otisavsi sa vlasti),davati intervjue kako je njegova sjajna politika mira i stabilnosti konacno dala rezultate, i da je dokazao da se nije dzabe borio za bolju Srbiju.
Boze,pomozi nam!!!
P.S. Ne sumnjam da ce i sebi pripisivati zasluge za najbolje odnose sa Kosovom u novijoj istoriji,kao danas sa Madjarima,Amerima i ostalim velesilama koje nas tada vec dugo smatraju za velike prijatelje i pouzdane partnere!!!
Izvinite na opsirnosti,preterao sam ali me ponelo!!! Sve najbolje,ljudi moji,Srbi!!!

JelisavetaK

pre 8 godina

Obzirom da smo za tako kratko vreme postigli zavidan rezultat i obzirom da smo faktor stabilnosti u regionu, EU nam daje podrsku za svaki nas potezu pa ocekujemo i da ce nam biti naklonjeni po pitanju Kosova jer bi zaistar trebali da shvate i oni i drugi da je Kosovo srce Srbije!

Humanoid

pre 8 godina

Ma, jok. Sem parazita s 'evropskog puta', ova lakrdija & priča bez kraja nikog više ne zanima.

P.S.
Ono što bi vi, mi ne damo :) Da nemamo, ne bi 24/7 tražili...to što, jelte, nemamo.

Građanin sveta

pre 8 godina

Zapad igra jednostavnu igru koju mi kao da ne želimo da razumemo, a to je: ili si sa nama ili protiv nas.
Nažalost, za njih (i većinu država u svetu) Srbija je jedna apsolutno nebitna država, što nam sada jasno i pokazuju svojim odnosom. Njih zabole za naše mišljenje. Naš je problem što narodu predstavljamo svakog dana da smo lideri i šampioni regionu, a u realnosti nam Hrvatska i Albanija dele packe. Za mene je to tužno i poraz svega za šta sam se zalagao u životu.
Drugo, naši političari daju amaterske izjave kako im nije jasno ponašanje naših "partnera" na zapadu? Pa ako su nam partneri, što ih ne podržasmo u sankcijama Rusiji? Zato što to nije u našem interesu. E pa sada, u njihovom interesu nije Srbija već Albanija i Kosovo. Rešili da daju nešto Muslimanima u evropi, pa odlučili da žrtvuju nebitnu Srbiju koja i onako već 75 godina ne zna da li je u Evropi ili Rusiji. Kačite slike Putina a onda se čudite ovakvoj reakciji EU? Za mene sasvim očekivano...ali će demagog ovo iskoristiti i raspisati izbore da još malo kraducka u ime naroda, uz apsolutnu vlast.

JelisavetaK

pre 8 godina

Obzirom da smo za tako kratko vreme postigli zavidan rezultat i obzirom da smo faktor stabilnosti u regionu, EU nam daje podrsku za svaki nas potezu pa ocekujemo i da ce nam biti naklonjeni po pitanju Kosova jer bi zaistar trebali da shvate i oni i drugi da je Kosovo srce Srbije!

Mrmot

pre 8 godina

Srbija je ta koja će da odluči da povuče kandidaturu za članstvo u EU,nek samo nastave ovako pa će Vučić imati 90% podrške na sledećim izborima...

Vladica

pre 8 godina

Mislim da je dobro što je sve tako brzo "procurilo" u javnost, kako oni kažu, kako bi mi na vreme sve saznali i mogli da se pripremimo za odbranu sopstvenih interesa.

Fantom

pre 8 godina

Za EU ćemo se definitivno i dalje boriti, u to nema sumnje. Znatno smo napredovali u odnosu na raniji period i zaslužujemo da što pre postanemo deo te velike porodice.

komša

pre 8 godina

Ajde vise da prodju ta poglavlja i da nas prime u tu uniju pa pravac svi nemacka :-)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coa, 13. oktobar 2015 17:47)
Daj bo¿e, da Balkan bude mirniji

djoledjole

pre 8 godina

Napravite vise referendum da se narod izjasni, jeli za evropu po cenu kosova ili ne. Ja nisam za EU i Nato u svakom slucaju, mislim da pripadam vecini. Dajte vise da se izjasnimo pa da prekinemo sa ovim svakodnevnim ponizavanjem.

Oliva

pre 8 godina

Game over! Nećemo u EU, vratite nam Kosovo!
(Hah, 13. oktobar 2015 16:58)

Ne shvatas - mi Kosovo nemamo od '99-e, zahvaljujuci Milosevicu, Seselju, Vucicu, Nikolicu...i narodu koji ih je podrzavao, tj. nama!

Nema to veze sa ulaskom u EU, radi se samo o priznavanju ociglednog!

RankoIlić

pre 8 godina

om da smo za tako kratko vreme postigli zavidan rezultat i obzirom da smo faktor stabilnosti u regionu, EU nam daje podrsku za svaki nas potezu pa ocekujemo i da ce nam biti naklonjeni po pitanju Kosova jer bi zaistar trebali da shvate i oni i drugi da je Kosovo srce Srbije!
(JelisavetaK, 13. oktobar 2015 17:02)

dete iz vrtića kapira da nas EU zavitlava.
Svakom po zasluzi

Humanoid

pre 8 godina

Ma, jok. Sem parazita s 'evropskog puta', ova lakrdija & priča bez kraja nikog više ne zanima.

P.S.
Ono što bi vi, mi ne damo :) Da nemamo, ne bi 24/7 tražili...to što, jelte, nemamo.

Paul Kersey

pre 8 godina

Game over! Nećemo u EU, vratite nam Kosovo!(Hah, 13. oktobar 2015 16:58)

I, zamisli, "vrate" nam ga... i na sledećim izborima Tači premijer Srbije. I šta bismo onda? Albanaca ima više nego glasača SNS.

Građanin sveta

pre 8 godina

Zapad igra jednostavnu igru koju mi kao da ne želimo da razumemo, a to je: ili si sa nama ili protiv nas.
Nažalost, za njih (i većinu država u svetu) Srbija je jedna apsolutno nebitna država, što nam sada jasno i pokazuju svojim odnosom. Njih zabole za naše mišljenje. Naš je problem što narodu predstavljamo svakog dana da smo lideri i šampioni regionu, a u realnosti nam Hrvatska i Albanija dele packe. Za mene je to tužno i poraz svega za šta sam se zalagao u životu.
Drugo, naši političari daju amaterske izjave kako im nije jasno ponašanje naših "partnera" na zapadu? Pa ako su nam partneri, što ih ne podržasmo u sankcijama Rusiji? Zato što to nije u našem interesu. E pa sada, u njihovom interesu nije Srbija već Albanija i Kosovo. Rešili da daju nešto Muslimanima u evropi, pa odlučili da žrtvuju nebitnu Srbiju koja i onako već 75 godina ne zna da li je u Evropi ili Rusiji. Kačite slike Putina a onda se čudite ovakvoj reakciji EU? Za mene sasvim očekivano...ali će demagog ovo iskoristiti i raspisati izbore da još malo kraducka u ime naroda, uz apsolutnu vlast.

TTD

pre 8 godina

A cek malo, zar nema jos 34 KONKRETNA poglavlja???
Sta je sa ostalim poglavljima? Zasto bar jedno NORMALNO poglavlje nije otvoreno zajedno sa ovim (izmisljenim da bi se Srbija primorala da radi sta im se prohte oko Kosova)?
Da su rekli otvaramo poglavlja 35 i 23 recimo, ja bih im verovao da zaista zele Srbiju u EU. Ovako otvaraju ono sto nama ne znaci apsolutno nista - poglavlje koje koristi samo njima i Kosovu, a sva ostala KONKRETNA PRISTUPNA POGLAVLJA ocigledno ni ne pomisljaju da otvore. Shodno tome, ja sve ovo vidim kao novu obmanu i podvalu!
Znaci, ovo je ta "NAGRADA ZA TEZAK RAD I REFORME" (kako su govorili) - nova podvala??? Tako EU "nagradjuje"?
A sta drugo i ocekivati od organizacije kao sto je EU?

mickey

pre 8 godina

"Komisija je članicama Evropske unije uputila nacrt platforme i preporuku da se poglavlje otvori, a sada je na članicama da unesu eventualne izmene i odluče o otvaranju poglavlja", rekla je Kocijančič novinarima u Briselu.

Vidim ja,skoro cemo mi u EU!!! Hahahahahaha!!! Pa dok se svaka od 28 clanica bude igrala i naigrala kuckajuci svoje predloge,prigovore,uslove i na kraju dala svoj "doprinos" i konacno misljenje,verovatno ce na vlasti biti sin Aleksandra Gospodara Vucica,a ovaj ce se tada,u dubokoj starosti,vec duze vreme izvan politike(naravno,sam otisavsi sa vlasti),davati intervjue kako je njegova sjajna politika mira i stabilnosti konacno dala rezultate, i da je dokazao da se nije dzabe borio za bolju Srbiju.
Boze,pomozi nam!!!
P.S. Ne sumnjam da ce i sebi pripisivati zasluge za najbolje odnose sa Kosovom u novijoj istoriji,kao danas sa Madjarima,Amerima i ostalim velesilama koje nas tada vec dugo smatraju za velike prijatelje i pouzdane partnere!!!
Izvinite na opsirnosti,preterao sam ali me ponelo!!! Sve najbolje,ljudi moji,Srbi!!!

George

pre 8 godina

@djoledjole, emoj decko jos nisi uvideo da ce rezultat nase "taktike" biti ni EU ni Kosovo. Jel' ti stvarno mislis da ce neko da nam vrati Kosovo ako ne udjemo u EU? Mozda bi to moglo nekim ratom pod uslovom da Rusi drze Amere i ostale na uzdi, ali da te pitam, da li bi ti isao tamo da malo ratujes?

Ja

pre 8 godina

Da vam objasnim nesto.
Da je Srbija jasno i direktno za EU i na strani EU i NATO.
Poglavlje 35 ne bi ni postojalo. I vec bismo imali otvorenih bar polovinu normalnih poglavlja a neka bi vec bila i zatvorena!
Zasto bi zemlja podrzavala jedinu zemlju u Evropi koja ne sledi EU politiku prema Rusiji i svima ostalima?!
Zasto?
Da li bi Srbija podrzavala nekoga ko radi protiv nje (da se o icemu pita)? Pa na ravno da nebi! Da je Srbija velesila bila bi gora i od Amerike i Rusije i EU zajedno - da se ne lazemo!
Necemo da idemo protiv Rusije? Kunemo se u Putina?
OK, ali nemojte se onda cuditi sto nas EU zavitlava!
Zasto bi nas drugacije tretirali?
Zasto???
Sami odlucujemo o sopstvenoj politici, zasto ocekujemo da EU nece isto tako?
A kada Toma posalje jos malo vojske u Rusiju da treniraju sa EU neprijateljem, tek tada ce da nam se EU integracije "ubrzaju" samo tako...
...Ali mi cemo i dalje da pisemo kako nas zapad "ne voli"! Mi sami sebe ne volimo. To je jedini problem!

mickey

pre 8 godina

"Komisija je članicama Evropske unije uputila nacrt platforme i preporuku da se poglavlje otvori, a sada je na članicama da unesu eventualne izmene i odluče o otvaranju poglavlja", rekla je Kocijančič novinarima u Briselu.

Vidim ja,skoro cemo mi u EU!!! Hahahahahaha!!! Pa dok se svaka od 28 clanica bude igrala i naigrala kuckajuci svoje predloge,prigovore,uslove i na kraju dala svoj "doprinos" i konacno misljenje,verovatno ce na vlasti biti sin Aleksandra Gospodara Vucica,a ovaj ce se tada,u dubokoj starosti,vec duze vreme izvan politike(naravno,sam otisavsi sa vlasti),davati intervjue kako je njegova sjajna politika mira i stabilnosti konacno dala rezultate, i da je dokazao da se nije dzabe borio za bolju Srbiju.
Boze,pomozi nam!!!
P.S. Ne sumnjam da ce i sebi pripisivati zasluge za najbolje odnose sa Kosovom u novijoj istoriji,kao danas sa Madjarima,Amerima i ostalim velesilama koje nas tada vec dugo smatraju za velike prijatelje i pouzdane partnere!!!
Izvinite na opsirnosti,preterao sam ali me ponelo!!! Sve najbolje,ljudi moji,Srbi!!!

BGD

pre 8 godina

Iskreno, meni Kosovo sa 2 miliona Šiptara, razorenom infrastrukturom i privredom i prirodnim lepotama začinjenim osiromašenim uranijumom NE TREBA! Ali mi trebaju kapital i mogućnosti koje ujedinjeno tržište cele Evrope pruža! Dokle ćemo mi da budemo jedini retardi, narode neobrazovani?? Svima je super u EU, svima je članstvo strateški cilj, svi vide korist, čak ni UK nema mu*a da izađe (niti će), ali neeee Srbi su uvek najpametniji... Koliko još generacija treba da propadne da bi ovde iko išta naučio???

Sofronije

pre 8 godina

Nema ništa od Kosova, ono više nije niti će biti srpsko. Ono nije to poodavno po onoj staroj "čije ovce, toga i planina". Mislim da nam Kosovo uopšte ne bi trebao biti kriterij u pregovorima za ulazak u EU. Vučić i ekipa će ga dati uz malo gundjanja....živi bili pa vidjeli. Ja bih se prije fokusirao na čuvanje ovog što sad imamo i to ne bih dao. Ako glavni eu igrači nam zaista misle dobro, a ne misle-u to sam 99% siguran, onda neće biti problem da Srbiji garantuju prekid daljnjeg osipanja teritorije. U slučaju izostanka takve garancije, treba jednostavno okrenuti novu stranicu, a gledajuci periferne zemlje eu i njihov "kvalitet" zivota, za takav potez se je lako odlučiti. Nek nas zovu kad nas zista budu trebali. Evropa je ionako na ivici kolapsa i ovakva kakva je ne treba ni postojati. Ako se stvari zaista promjene, Evropa će pozvati Srbiju.

MiRa

pre 8 godina

Već godinama je EU i zapadu jasno da normalizacija odnosa podrazumeva i priznanje, diplomatske idnose, ambasade itd samo to srb pilitičarima nije jasno!?

Dragica

pre 8 godina

Sva poglavlja da se sutra otvore, oni ne zele Srbe u EU. Meni su nejasni nasi visokoobrazovani ljudi koji stvarno misle da ce Srbija uci u EU. Samo Kosovo da se regulise i bice ,,baj, baj, Srbi. Ludi smo za vama. Sve trcimo i zapinjemo da vi budete u nasem drustvu". Veceras Vucic ima da se oglasi kako su teski pregovori. Nece pristati na nesto sto traze i sledeci put kad ode reci ce: ,,Razgovori su bili veoma teski ali sredili smo povoljnosti za Srbe". Botovi ce skakutati od srece ali uci ce u devedesetu godinu a Srbija nece biti u EU.

zapazam poput Tome

pre 8 godina

zamisli, "vrate" nam ga... i na sledećim izborima Tači premijer Srbije. I šta bismo onda? Albanaca ima više nego glasača SNS.
(Paul Kersey, 13. oktobar 2015 18:03)

Pa lepo, onda Vucic dobija jos 30% pro-zapadnih glasaca i nikad ih ne skinusmo. U tom slucaju ubacili bi nas Albanci u EU i NATO, protiv volje ostatka populacije.

i tako...

pre 8 godina

@djoledjole, 13. oktobar 2015 17:26;

Slazem se sa Vama da je referendum neophodan.

Pitanje KiM je samo jedno od mnogih.

Ko ce biti vlasnik EPS-a, Telekoma, aerodroma, pruga, puteva, luka, vodovoda (!), toplana i sl?

Jos bitnije, ko ce biti vlasnik obradivog zemljista (!), obnovljivih resursa vode (!) i rudnih resursa (!)?

Za ulazak u EU sve ovo cemo morati da predamo kompanijama i pojedincima sa Zapada.

A da bismo lakse progutali, govorice nam da smo sve to "prodali".

Posto tu predaju zavrsimo, sta ce nam preostati?
Ne samo "nama" kao drustvu, kao drzavi, vec i kao pojedincima?

Vec smo predali:
a) Rusima - NIS
b) Zapadu - ceo finansijski sistem (banke, osiguranja), celu maloprodaju (sem DIS-a), telekomunikacije (uskoro i 100%, kad ode Telekom), skoro sve u poljoprivredno-preradjivackoj industriji (mlekare, uljare, secerane, konditorska, mesna), stotine hiljada ha zemljista, farmaceutsku ind, cementare, sve sto vredi od masinske i elektronske, medije...

Sitne pare dobijene od predaje proizvodnih kapaciteta i resursa cemo investirati u npr - stadione!

I sta ce nama posle ostati?

Dugovi - eto sta!!!

Pa cemo kao i Grcka.

Dugove cemo da placamo i placamo i placamo..a oni ce ipak samo da rastu.

Porezi ce da nam napreduju nezadrzivo, takse, nameti...sta god treba, samo da platimo dugove!

Penzije ce da nestanu.
A plate...
Pa zamislite samo silnu zainteresovanost stranih korporacija za to kakav je zivotni standard prosecnog gradjanina Srbije - bas im je to prioritet!

ww

pre 8 godina

(Ja, 13. oktobar 2015 18:29)

Sve je to lepo sroceno sa tvoje strane! Ipak,ako pokusavas da opravdas ove nase bebi korake ka EU,pored svega sto si izneo,sto velikim delom ne sporim,stoji to da EU,ZAPAD,VASINGTON,MEDJUNARODNA ZAJEDNICA ili ih zvali Sveti Petar,najpre "igra" uz USA muziku,ali u ovom nasem slucaju,i bez toga rade sa nama i prema nama,opet nazovi kako hoces,licemerno,po dvostrukim(ma visestrukim) arsinima i onako kako su zacrtali,bili mi odlucniji,priklonjeniji EU i NATO-u i uveli sankcije Rusima! NEMOJ TO POKUSAVATI DA UBEDIS MENE,A MISLIM I SVAKOG SRBINA KOJI IOLE MISLI SVOJOM GLAVOM!!! NEMOJ,JER NECES USPETI,JER TO JEDNOSTAVNO NIJE TACNO!!! PRIMERI:

Referendum u Srpskoj,jelte opasno krsenje Dejtona,za razliku od samoproglasenja Kosova! Isti taj referendun na Krimu ne vazi,u Skotskoj vazi! I da ne nabrajam dalje,ima dosta primera koje i sam znas,kao sto znas da bi se sve isto odvijalo cak i da smo u NATO-u,a kamoli sto nas kaznjavaju za neuvodjenje sankcija Rusiji! Hajde molim te da se ne lazemo i mi i narod!

I na kraju,milion je primera u svetu gde je na delu ta kosmicka pravednost,pravicnost,pravda i pravo Zapada,EU,MZ sa sve Rusijom! Jedino Kinu ne mozemo optuziti za mesanje u tudje zivote,osim teskog sikaniranja sopstvenog naroda!Ali,znas i sam da bi USA i tu volela da "udje" i procacka ne bi li prosirila svoj "demokratski" uticaj!!!! Mogli bi do sutra,ali suvise je nepravde na ovoj kugli da bismo je samo i nabrojali,a kamoli resili!!!

Lorens

pre 8 godina

Ovim poglavljem se prejudicira status Kosova i nije u redu da se Srbija ucenjuje sa tim. Nasa strana ima pravo na ostar protest, priznanje nezavisnosti se ne moze prihvatiti.

Oliva

pre 8 godina

Game over! Nećemo u EU, vratite nam Kosovo!
(Hah, 13. oktobar 2015 16:58)

Ne shvatas - mi Kosovo nemamo od '99-e, zahvaljujuci Milosevicu, Seselju, Vucicu, Nikolicu...i narodu koji ih je podrzavao, tj. nama!

Nema to veze sa ulaskom u EU, radi se samo o priznavanju ociglednog!

Humanoid

pre 8 godina

Ma, jok. Sem parazita s 'evropskog puta', ova lakrdija & priča bez kraja nikog više ne zanima.

P.S.
Ono što bi vi, mi ne damo :) Da nemamo, ne bi 24/7 tražili...to što, jelte, nemamo.

RankoIlić

pre 8 godina

om da smo za tako kratko vreme postigli zavidan rezultat i obzirom da smo faktor stabilnosti u regionu, EU nam daje podrsku za svaki nas potezu pa ocekujemo i da ce nam biti naklonjeni po pitanju Kosova jer bi zaistar trebali da shvate i oni i drugi da je Kosovo srce Srbije!
(JelisavetaK, 13. oktobar 2015 17:02)

dete iz vrtića kapira da nas EU zavitlava.
Svakom po zasluzi

djoledjole

pre 8 godina

Napravite vise referendum da se narod izjasni, jeli za evropu po cenu kosova ili ne. Ja nisam za EU i Nato u svakom slucaju, mislim da pripadam vecini. Dajte vise da se izjasnimo pa da prekinemo sa ovim svakodnevnim ponizavanjem.

mickey

pre 8 godina

"Komisija je članicama Evropske unije uputila nacrt platforme i preporuku da se poglavlje otvori, a sada je na članicama da unesu eventualne izmene i odluče o otvaranju poglavlja", rekla je Kocijančič novinarima u Briselu.

Vidim ja,skoro cemo mi u EU!!! Hahahahahaha!!! Pa dok se svaka od 28 clanica bude igrala i naigrala kuckajuci svoje predloge,prigovore,uslove i na kraju dala svoj "doprinos" i konacno misljenje,verovatno ce na vlasti biti sin Aleksandra Gospodara Vucica,a ovaj ce se tada,u dubokoj starosti,vec duze vreme izvan politike(naravno,sam otisavsi sa vlasti),davati intervjue kako je njegova sjajna politika mira i stabilnosti konacno dala rezultate, i da je dokazao da se nije dzabe borio za bolju Srbiju.
Boze,pomozi nam!!!
P.S. Ne sumnjam da ce i sebi pripisivati zasluge za najbolje odnose sa Kosovom u novijoj istoriji,kao danas sa Madjarima,Amerima i ostalim velesilama koje nas tada vec dugo smatraju za velike prijatelje i pouzdane partnere!!!
Izvinite na opsirnosti,preterao sam ali me ponelo!!! Sve najbolje,ljudi moji,Srbi!!!

Građanin sveta

pre 8 godina

Zapad igra jednostavnu igru koju mi kao da ne želimo da razumemo, a to je: ili si sa nama ili protiv nas.
Nažalost, za njih (i većinu država u svetu) Srbija je jedna apsolutno nebitna država, što nam sada jasno i pokazuju svojim odnosom. Njih zabole za naše mišljenje. Naš je problem što narodu predstavljamo svakog dana da smo lideri i šampioni regionu, a u realnosti nam Hrvatska i Albanija dele packe. Za mene je to tužno i poraz svega za šta sam se zalagao u životu.
Drugo, naši političari daju amaterske izjave kako im nije jasno ponašanje naših "partnera" na zapadu? Pa ako su nam partneri, što ih ne podržasmo u sankcijama Rusiji? Zato što to nije u našem interesu. E pa sada, u njihovom interesu nije Srbija već Albanija i Kosovo. Rešili da daju nešto Muslimanima u evropi, pa odlučili da žrtvuju nebitnu Srbiju koja i onako već 75 godina ne zna da li je u Evropi ili Rusiji. Kačite slike Putina a onda se čudite ovakvoj reakciji EU? Za mene sasvim očekivano...ali će demagog ovo iskoristiti i raspisati izbore da još malo kraducka u ime naroda, uz apsolutnu vlast.

Paul Kersey

pre 8 godina

Game over! Nećemo u EU, vratite nam Kosovo!(Hah, 13. oktobar 2015 16:58)

I, zamisli, "vrate" nam ga... i na sledećim izborima Tači premijer Srbije. I šta bismo onda? Albanaca ima više nego glasača SNS.

mickey

pre 8 godina

"Komisija je članicama Evropske unije uputila nacrt platforme i preporuku da se poglavlje otvori, a sada je na članicama da unesu eventualne izmene i odluče o otvaranju poglavlja", rekla je Kocijančič novinarima u Briselu.

Vidim ja,skoro cemo mi u EU!!! Hahahahahaha!!! Pa dok se svaka od 28 clanica bude igrala i naigrala kuckajuci svoje predloge,prigovore,uslove i na kraju dala svoj "doprinos" i konacno misljenje,verovatno ce na vlasti biti sin Aleksandra Gospodara Vucica,a ovaj ce se tada,u dubokoj starosti,vec duze vreme izvan politike(naravno,sam otisavsi sa vlasti),davati intervjue kako je njegova sjajna politika mira i stabilnosti konacno dala rezultate, i da je dokazao da se nije dzabe borio za bolju Srbiju.
Boze,pomozi nam!!!
P.S. Ne sumnjam da ce i sebi pripisivati zasluge za najbolje odnose sa Kosovom u novijoj istoriji,kao danas sa Madjarima,Amerima i ostalim velesilama koje nas tada vec dugo smatraju za velike prijatelje i pouzdane partnere!!!
Izvinite na opsirnosti,preterao sam ali me ponelo!!! Sve najbolje,ljudi moji,Srbi!!!

TTD

pre 8 godina

A cek malo, zar nema jos 34 KONKRETNA poglavlja???
Sta je sa ostalim poglavljima? Zasto bar jedno NORMALNO poglavlje nije otvoreno zajedno sa ovim (izmisljenim da bi se Srbija primorala da radi sta im se prohte oko Kosova)?
Da su rekli otvaramo poglavlja 35 i 23 recimo, ja bih im verovao da zaista zele Srbiju u EU. Ovako otvaraju ono sto nama ne znaci apsolutno nista - poglavlje koje koristi samo njima i Kosovu, a sva ostala KONKRETNA PRISTUPNA POGLAVLJA ocigledno ni ne pomisljaju da otvore. Shodno tome, ja sve ovo vidim kao novu obmanu i podvalu!
Znaci, ovo je ta "NAGRADA ZA TEZAK RAD I REFORME" (kako su govorili) - nova podvala??? Tako EU "nagradjuje"?
A sta drugo i ocekivati od organizacije kao sto je EU?

George

pre 8 godina

@djoledjole, emoj decko jos nisi uvideo da ce rezultat nase "taktike" biti ni EU ni Kosovo. Jel' ti stvarno mislis da ce neko da nam vrati Kosovo ako ne udjemo u EU? Mozda bi to moglo nekim ratom pod uslovom da Rusi drze Amere i ostale na uzdi, ali da te pitam, da li bi ti isao tamo da malo ratujes?

i tako...

pre 8 godina

@djoledjole, 13. oktobar 2015 17:26;

Slazem se sa Vama da je referendum neophodan.

Pitanje KiM je samo jedno od mnogih.

Ko ce biti vlasnik EPS-a, Telekoma, aerodroma, pruga, puteva, luka, vodovoda (!), toplana i sl?

Jos bitnije, ko ce biti vlasnik obradivog zemljista (!), obnovljivih resursa vode (!) i rudnih resursa (!)?

Za ulazak u EU sve ovo cemo morati da predamo kompanijama i pojedincima sa Zapada.

A da bismo lakse progutali, govorice nam da smo sve to "prodali".

Posto tu predaju zavrsimo, sta ce nam preostati?
Ne samo "nama" kao drustvu, kao drzavi, vec i kao pojedincima?

Vec smo predali:
a) Rusima - NIS
b) Zapadu - ceo finansijski sistem (banke, osiguranja), celu maloprodaju (sem DIS-a), telekomunikacije (uskoro i 100%, kad ode Telekom), skoro sve u poljoprivredno-preradjivackoj industriji (mlekare, uljare, secerane, konditorska, mesna), stotine hiljada ha zemljista, farmaceutsku ind, cementare, sve sto vredi od masinske i elektronske, medije...

Sitne pare dobijene od predaje proizvodnih kapaciteta i resursa cemo investirati u npr - stadione!

I sta ce nama posle ostati?

Dugovi - eto sta!!!

Pa cemo kao i Grcka.

Dugove cemo da placamo i placamo i placamo..a oni ce ipak samo da rastu.

Porezi ce da nam napreduju nezadrzivo, takse, nameti...sta god treba, samo da platimo dugove!

Penzije ce da nestanu.
A plate...
Pa zamislite samo silnu zainteresovanost stranih korporacija za to kakav je zivotni standard prosecnog gradjanina Srbije - bas im je to prioritet!

BGD

pre 8 godina

Iskreno, meni Kosovo sa 2 miliona Šiptara, razorenom infrastrukturom i privredom i prirodnim lepotama začinjenim osiromašenim uranijumom NE TREBA! Ali mi trebaju kapital i mogućnosti koje ujedinjeno tržište cele Evrope pruža! Dokle ćemo mi da budemo jedini retardi, narode neobrazovani?? Svima je super u EU, svima je članstvo strateški cilj, svi vide korist, čak ni UK nema mu*a da izađe (niti će), ali neeee Srbi su uvek najpametniji... Koliko još generacija treba da propadne da bi ovde iko išta naučio???

Ja

pre 8 godina

Da vam objasnim nesto.
Da je Srbija jasno i direktno za EU i na strani EU i NATO.
Poglavlje 35 ne bi ni postojalo. I vec bismo imali otvorenih bar polovinu normalnih poglavlja a neka bi vec bila i zatvorena!
Zasto bi zemlja podrzavala jedinu zemlju u Evropi koja ne sledi EU politiku prema Rusiji i svima ostalima?!
Zasto?
Da li bi Srbija podrzavala nekoga ko radi protiv nje (da se o icemu pita)? Pa na ravno da nebi! Da je Srbija velesila bila bi gora i od Amerike i Rusije i EU zajedno - da se ne lazemo!
Necemo da idemo protiv Rusije? Kunemo se u Putina?
OK, ali nemojte se onda cuditi sto nas EU zavitlava!
Zasto bi nas drugacije tretirali?
Zasto???
Sami odlucujemo o sopstvenoj politici, zasto ocekujemo da EU nece isto tako?
A kada Toma posalje jos malo vojske u Rusiju da treniraju sa EU neprijateljem, tek tada ce da nam se EU integracije "ubrzaju" samo tako...
...Ali mi cemo i dalje da pisemo kako nas zapad "ne voli"! Mi sami sebe ne volimo. To je jedini problem!

MiRa

pre 8 godina

Već godinama je EU i zapadu jasno da normalizacija odnosa podrazumeva i priznanje, diplomatske idnose, ambasade itd samo to srb pilitičarima nije jasno!?

zapazam poput Tome

pre 8 godina

zamisli, "vrate" nam ga... i na sledećim izborima Tači premijer Srbije. I šta bismo onda? Albanaca ima više nego glasača SNS.
(Paul Kersey, 13. oktobar 2015 18:03)

Pa lepo, onda Vucic dobija jos 30% pro-zapadnih glasaca i nikad ih ne skinusmo. U tom slucaju ubacili bi nas Albanci u EU i NATO, protiv volje ostatka populacije.

Sofronije

pre 8 godina

Nema ništa od Kosova, ono više nije niti će biti srpsko. Ono nije to poodavno po onoj staroj "čije ovce, toga i planina". Mislim da nam Kosovo uopšte ne bi trebao biti kriterij u pregovorima za ulazak u EU. Vučić i ekipa će ga dati uz malo gundjanja....živi bili pa vidjeli. Ja bih se prije fokusirao na čuvanje ovog što sad imamo i to ne bih dao. Ako glavni eu igrači nam zaista misle dobro, a ne misle-u to sam 99% siguran, onda neće biti problem da Srbiji garantuju prekid daljnjeg osipanja teritorije. U slučaju izostanka takve garancije, treba jednostavno okrenuti novu stranicu, a gledajuci periferne zemlje eu i njihov "kvalitet" zivota, za takav potez se je lako odlučiti. Nek nas zovu kad nas zista budu trebali. Evropa je ionako na ivici kolapsa i ovakva kakva je ne treba ni postojati. Ako se stvari zaista promjene, Evropa će pozvati Srbiju.

Dragica

pre 8 godina

Sva poglavlja da se sutra otvore, oni ne zele Srbe u EU. Meni su nejasni nasi visokoobrazovani ljudi koji stvarno misle da ce Srbija uci u EU. Samo Kosovo da se regulise i bice ,,baj, baj, Srbi. Ludi smo za vama. Sve trcimo i zapinjemo da vi budete u nasem drustvu". Veceras Vucic ima da se oglasi kako su teski pregovori. Nece pristati na nesto sto traze i sledeci put kad ode reci ce: ,,Razgovori su bili veoma teski ali sredili smo povoljnosti za Srbe". Botovi ce skakutati od srece ali uci ce u devedesetu godinu a Srbija nece biti u EU.

JelisavetaK

pre 8 godina

Obzirom da smo za tako kratko vreme postigli zavidan rezultat i obzirom da smo faktor stabilnosti u regionu, EU nam daje podrsku za svaki nas potezu pa ocekujemo i da ce nam biti naklonjeni po pitanju Kosova jer bi zaistar trebali da shvate i oni i drugi da je Kosovo srce Srbije!

ww

pre 8 godina

(Ja, 13. oktobar 2015 18:29)

Sve je to lepo sroceno sa tvoje strane! Ipak,ako pokusavas da opravdas ove nase bebi korake ka EU,pored svega sto si izneo,sto velikim delom ne sporim,stoji to da EU,ZAPAD,VASINGTON,MEDJUNARODNA ZAJEDNICA ili ih zvali Sveti Petar,najpre "igra" uz USA muziku,ali u ovom nasem slucaju,i bez toga rade sa nama i prema nama,opet nazovi kako hoces,licemerno,po dvostrukim(ma visestrukim) arsinima i onako kako su zacrtali,bili mi odlucniji,priklonjeniji EU i NATO-u i uveli sankcije Rusima! NEMOJ TO POKUSAVATI DA UBEDIS MENE,A MISLIM I SVAKOG SRBINA KOJI IOLE MISLI SVOJOM GLAVOM!!! NEMOJ,JER NECES USPETI,JER TO JEDNOSTAVNO NIJE TACNO!!! PRIMERI:

Referendum u Srpskoj,jelte opasno krsenje Dejtona,za razliku od samoproglasenja Kosova! Isti taj referendun na Krimu ne vazi,u Skotskoj vazi! I da ne nabrajam dalje,ima dosta primera koje i sam znas,kao sto znas da bi se sve isto odvijalo cak i da smo u NATO-u,a kamoli sto nas kaznjavaju za neuvodjenje sankcija Rusiji! Hajde molim te da se ne lazemo i mi i narod!

I na kraju,milion je primera u svetu gde je na delu ta kosmicka pravednost,pravicnost,pravda i pravo Zapada,EU,MZ sa sve Rusijom! Jedino Kinu ne mozemo optuziti za mesanje u tudje zivote,osim teskog sikaniranja sopstvenog naroda!Ali,znas i sam da bi USA i tu volela da "udje" i procacka ne bi li prosirila svoj "demokratski" uticaj!!!! Mogli bi do sutra,ali suvise je nepravde na ovoj kugli da bismo je samo i nabrojali,a kamoli resili!!!

Mrmot

pre 8 godina

Srbija je ta koja će da odluči da povuče kandidaturu za članstvo u EU,nek samo nastave ovako pa će Vučić imati 90% podrške na sledećim izborima...

Fantom

pre 8 godina

Za EU ćemo se definitivno i dalje boriti, u to nema sumnje. Znatno smo napredovali u odnosu na raniji period i zaslužujemo da što pre postanemo deo te velike porodice.

Vladica

pre 8 godina

Mislim da je dobro što je sve tako brzo "procurilo" u javnost, kako oni kažu, kako bi mi na vreme sve saznali i mogli da se pripremimo za odbranu sopstvenih interesa.

komša

pre 8 godina

Ajde vise da prodju ta poglavlja i da nas prime u tu uniju pa pravac svi nemacka :-)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (coa, 13. oktobar 2015 17:47)
Daj bo¿e, da Balkan bude mirniji

Lorens

pre 8 godina

Ovim poglavljem se prejudicira status Kosova i nije u redu da se Srbija ucenjuje sa tim. Nasa strana ima pravo na ostar protest, priznanje nezavisnosti se ne moze prihvatiti.