Nedelja, 11.10.2015.

14:16

Vučić uputio pismo Unesku zbog Kosova

Premijer Aleksandar Vučić uputio je pismo svim članicama Uneska, u kojem je izrazio zabrinutost zbog zahteva za prijem Kosova u članstvo u tu organizaciju.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ uputio pismo Unesku zbog Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

153 Komentari

Sortiraj po:

RubiN

pre 8 godina

Nadam se da ce bar polovina clanica UNESCO-a ozbiljno razmotriti pismo i uzeti u obzir da je medjunarodno pravo u zadnje vreme dosta puta krseno(pogotovu u slucaju Srbije).

realista

pre 8 godina

Samo onaj ko nije pokusao unapred je osudjen na poraz,iskreno sanse su male ali je premijer ovim pismom bar pruzio otpor i svaka mu cast,bar se bori za razliku od ostalih koji to mirno posmatraju i samo nesto kritikuju a ne brane nasu teritoriju i svetinje na njoj,pa makar i na ovakav nacin!

Sandrica D

pre 8 godina

Verujem da ce biti dostojni toliko da odgovore i da kazu po kom osnovu bi Kosovo kao svoju clanicu?!I zasto nas niko nista nije pitao?

xhabir

pre 8 godina

vecina ljudi koji ovo kpomentiraju uopste ne znaju sta je SRAMOTA srbija je prva srusila ave sta je bio albansko a normalno je da i macka kad ga dirnes da ce pokusati da se brani nekako

Danka

pre 8 godina

Ma koliko da boli ova bahatost moramo i dalje da se borimo i da mudro reagujemo, jer nam je u interesu da pregovori uvek budu u toku i da nema prekida, ma šta se dešavalo.

bvg

pre 8 godina

Iako imamo jak stav Premijera i dalje se vrše pritisci i napadi na našu zemlju diplomatskim putem,sada im je u planu da nam otmu nešto što je naše hiljadu godina.Dokle više E vropo da podržavaš zlo?f

Zozefina

pre 8 godina

Neretko, samo zahvaljujući dobroj volji srpske vlade postizani su sporazumi koji su predstavljali temelj racionalnijih i normalnijih odnosa između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, iako su ti politički potezi nailazili na veoma negativne reakcije javnosti u Srbiji. Bez obzira na to, ostali smo i i dalje smo čvrsto opredeljeni za dijalog sa kosovskim Albancima i pronalaženje rešenja koja će stabilizovati i normalizovati naše međusobne odnose.

Antonija

pre 8 godina

Srbija opet rovari protiv Kosova na najvišim međunarodnim forumima a jasno se obavezala prema briselskom sporazumu da ga neće sputavati. Ovo je izrazito neprijateljski akt Srbije koja kao želi biti pouzdan član EU obitelji ali jos uvjek ima snagu destabilizirati svoje susjede i zbog toga građani Srbije ispaštaju zakasnjelim početkom pregovora sa EU.

Slavko

pre 8 godina

Da ima pravde u ovom svetu, onaj ko je rušio, palio, uništavao kulturna dobra nikada ne bi mogao da bude član UNESCO. Ali kako ovim svetom vladaju samo moćni i njihovi interesi, tako ostaje nam jedino da upozorimo, pišemo, pa šta bude.

obilić

pre 8 godina

Na lukav način pokušavaju da nam otmu svetu srpsku zemlju, ali drago mi je da je Vučić pokazao da Srbija nije šaka pirinča da je pozobe svaka vrana.

Jovana

pre 8 godina

Nadam se da je Evropa shvatila, da je Srbija stub stabilnosti u regionu, i da nece dozvoliti da manastiri koji su pod zastitom Uneska, pasti u ruke onima koji su ih palili i rusili pre 14 godina.

staford

pre 8 godina

Pismo je samo za naivne i zavedene ljude u Srbiji i naravno da bi sendvičari imali kako da zarade sendvič i dnevnicu! Nikog drugog nije briga šta ovaj demagog priča, bitno je da potpisuje sve šta mu kažu!

lider

pre 8 godina

po sadašnjim pravilima, Kosovo budući da nije član UN nije formalno priznato kao država i zato ne može biti član posebne agencije UN kao što je UNESCO

podeljena licnost

pre 8 godina

Podrzavam pismo,ne podrzavam AV! Licemer,sve je podpisao sta su hteli,a za uzvrat dobio pohvale i podrsku tamo,a kod kuce? Najodgovorniji je on,
ili je naivan ili prosto izigran,ko zna,tek ostace ON u istoriji da je
nase duhovno blago izgubio!

Marina 81

pre 8 godina

Svaka cast na strpljenju u pretresanju stalne i neizbezne teme ,,Kosovo".Vucic se bori za svoje tamo,najlakse je reci da je sve izgubljeno.

Ena

pre 8 godina

Sramotno je sto je ovakvo pismo moralo biti napisano. Dosli smo do toga da moramo da zahtevamo da nase crkve ne prepisu Albancima. Vucicu svaka cast, trebao si to jos ostrije da srocis.

Rale82

pre 8 godina

Bitno je da je recena istina i da se ne cuti pred svetom. Mi jesmo mala zemlja i cine nam nepravdu u vezi sa Kosovom, ali barem ne pristajemo na to pognute glave, nego se borimo za istinu...

Lanmi89

pre 8 godina

Iskreno da kazem, pismo je zadovoljavajuce bez ikakve dlake na jeziku je receno ono sto svi mi mislimo, nadam se da ce pismo lepo procitati i shvatiti ono sto zelimo da im kazemo.

Vladimirsky

pre 8 godina

Nema tu pisanije puno,odmah okrenuti politicko delovanje prema istoku,ili jasno naglasiti taj pravac,sto je i trebalo odavno tako biti,barem bi bili svoj na svome,ovako nasi veliki prijatwlelji iz EU se nece zaustaviti samo na tzv drzavi Kosova...

dalido

pre 8 godina

Mnogo je nerealnih uslova za Srbiju od strane EU koja verovatno te uslove i postavlja po naredbama Amerike.Verujem u Premijerovu borbu i trud za pravdu kad je nasa juzna teritorija u pitanju.

Mara

pre 8 godina

I jeste apsolutni apsurd da neko ko je uništavao kulturno nasleđe jednog naroda postane članica te organizacije. Meni nije ni jasna njihova potreba da pripadaju toj organizaciji kao i izostanak osude unesco-a. Svako pametan se slaže sa premijerom kada je u pitanju ovaj potez.

dado90

pre 8 godina

Nazalost, kao sto je Premijer rekao, mala smo zemlja i teritorijalno i po broju stanovnika da bi se borili protiv nepravde na neki drugi nacin.Mislim da polako dolazi vreme kada cemo morati preseci iodluciti sta raditi kad je EU i Kosovo u pitanju.

mlekadzija

pre 8 godina

Kakvo tracenje vremena i papira. Bolje da ga je odmah bacio u djubre...Nasi evropski i transatlantki prijatelji ce da proguraju tzv Kosovo u UNESKO. Nazalost sasvim sigurno. Pa gde da svoju tvorevinu da ostave na cedilu. Za sada im je mal0o teze da to ucine u UN zbog mogucnoti veta Kine i Rusije....

Duško

pre 8 godina

Jedino što možemo da uradimo je da ovakvim pismima, diplomatskim akcijama, ličnim vezama i poznanstvima pokušamao da skrenemo pažnju na ozbiljnost odluke koja se sprema. Oni koji su nas palili, uništavali kuće, ognjišta i kulturnu baštinu, sad treba da čuvaju naše manastire, spomenike. Gde to ima?

Dzontra

pre 8 godina

Razmatranje zahteva za prijem Kosova u Unesko bi predstavljao grubo krsenje pravnih pravila nastalih pod okriljem UN radi ocuvanja medjunarodnog mira i bezbednosti i bilo bi u suprotnosti sa clanovima UN. Time bi se stvorio opasan presedan.

Pink Panter

pre 8 godina

Sada je vreme da podvucemo crtu i da donesemo pravi politicki sud o tome u kom pravcu ide briselski dijalog i da analiziramo da li je to sto nam se namece zaista normalizacija odnosa sa Pristinom ili nametanje njihovog stave o statusu

Tinaa

pre 8 godina

Srbija zeli mir i stabilnost, ali nasu imovinu ne damo, niti zelimo da delimo sa nekim!Diplomatskim pristupom treba da upoznamo ostale zemlje sa nasim problemom.

NY citizen

pre 8 godina

Botovi i dalje veruju da je Kosovo Srbija.To ni njihov vodja ne veruje ali nema onu stvar da kaze da je Kosovo nezavisna drzava.Plasi se da ne izgubi vlast.A sta ce onda kada osim politike nista pametnije nije radio u zivotu

istinu je tesko sakriti

pre 8 godina

Sada ce Kosovo da odgovori i pruzi dokaze da je Srbija, tj vojska i policija u periodu 1995-1999. na Kosovu srusila oko 180 verskih objekata - dzamija

Marko

pre 8 godina

Sramota sta sve EU tolerise u srcu Evrope! Zabili glave u pesak kao nojevi i nista ne rade po tom pitanju...ili bar nista sto bi trebalo da urade!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ma može se žaliti Sv.Petru, Kosovo je nezavisna država, Srbija je to izgubila, to je svima jasno. Sad jedino pred izbore Vučić, Niolić i Dačić glume da se bore za srpsko Ksovo, no uzalud.

Igor 89

pre 8 godina

Mozes ti Vucicu da saljes pisma svaki dan, ne vredi to nista . Svi mi vec odavno znamo, da je pitanje ulaska Kosova u Unesco resena stvar. Ti tvoji "prijatelji" te uslovljavaju, da predas Gazivode, da bi se kao otvorilo neko poglavlje ! Od naseg ulaska u EU nema nista, to narod u Srbiji zna. Samo se pitam, dokle ces vise da dozvoljavas, da nas ovako ponizavaju !

Vladan

pre 8 godina

Jaka diplomatska ofanziva.Ne znam kako ce izgledati,licno sam optimista ali koliko ja shvatam zapad ce tesko odustati od ideje primanja Kosova u UNESK-o.

Dejan

pre 8 godina

Srbija mora da zastiti kako svoj narod tako i crkve i ostale spomenike koji predstavljaju nas kulturni identitet. Neko mora da reaguje na bahatost Albanaca.

Srbin iz Srbije

pre 8 godina

Mi se borimo sa vetrenjacama.I svima u drzavi je to jasno.Zamajavamo narod sa nekakvim pismima. Mi sekao nesto protivimo a sve ide po planu.Ajde jednom da vec priznamo to Kosovo.To je neminovnost ma koliko bolelo.Ali Vodja ne sme da izgovori tu rec.Kosovari uz pomoc prijatelja prvo usli u stonoteniski savez,pa onda jos pet saveza dovoljno da seudje u MOK.Onda sledilo UEFA,pa FIFA pa svi svetski sportski savezi. Usli u Svetsku banku, sada UNESCO i na kraju UN.A mi cemo i da se dalje koprcamo i da vicemo Kosovo je Srbija. Kosovo nam svaki dan zadaje udarac

miki

pre 8 godina

A zar nije 5:0 za nas? Polako potpisao si sve potpisaces i ovo..Pa ces se opet pravdati da si se izborio za nesto pa ce biti 6:0.a onda ide Sandzak pa Vojvodina a mozda i autonomija Beograda..Prosto se utrkujete od 5 oktobra ko ce vise uslova i ucena prihvatiti.

Jolanda

pre 8 godina

I ako svesni da se nalazimo u nezavidnom položaju kada je u pitanju situacija na Kosovu, to ne sme biti razlog da se dignu ruke i odustane od svega.Ovo pismo jepokazatelj da nećemo se povući uprkos svemu!

Iskra Bajić

pre 8 godina

Šta god da se desi nesmemo odustati.Istina je da problem datira više decenija u nazad i da se svakim danom sve višeapriča o nekom priznanju ali ovim je Vučić pokazao šta misli o tome, bez obzira na to što se dežurni kritičari, simpatizeri hibridnih ostataka kvazi-demokratkog režima upiru da pokažu drugačije i ako za vreme svoje vladavine ni prstom nisu mrdnuli onda kada se možda i moglo spasiti nešto.

kuku

pre 8 godina

Gospodine predsedniče Vlade, ovim ''na kraju'' ste otvorili put UNESCO-u da primi Kosovo bez razmišljanja. Ovo pismo ostavlja utisak da ste se pomirili sa prijemom Kosova u ovu agenciju ali ipak da kažete nešto zbog naroda i glasača... Poslednji deo pisma je bio nepotreban...

drzavni posao

pre 8 godina

Ti si Vucicu potpisao Briselski sporazum da ne smes da ometas Kosovu da udje u medjunarodne organizacije.
Takoreći priznao si Kosovo.
Sada pišeš pisamca koja nemaju težinu.

Mikica

pre 8 godina

Kosovo trazi clansto u UNESKO. Pa ti isti albanci sto traze oni su i zapalili i srusili ko zna koliko crkava i drugih verskih objekata. A ako ih prime to ce biti presedan svetskih razmera. Moramo ostati cvrsti po tom pitanju.

Boža

pre 8 godina

Prijem Kosova u Unesko bi predstavljao veliki udarac za Srbiju, zato je dobro što je premijer poslao pismo u Unesko da ih upozori koga bi u stvari primili.

Kasno je brale, kasno

pre 8 godina

Kasno je za takva pisanja. Zar nije od pre neki dan izricit zahtev Brisela da pregovore od sada vode Srbija I Kosovo, a ne Beograd I Pristina kao do sada. Zacrtali su da Kosovo vise nije Srbija, da je drzava za sebe I samo je pitanje vremena kada ce biti primljeno u medjunarodne organizacije....

pravnik

pre 8 godina

Kako se Kosovo ne može smatrati državom kao subjektom međunarodnog prava, svaki prijemom Kosova u punopravno članstvo Uneska bilo bi nemoralno i neosnovano.

Milka

pre 8 godina

Iskreno se nadam da će pismo uroditi plodom. Ne smemo da dozovolimo da Kosovo bude član UNESKO. To je srpska baština, srpska kultura i srpsko nasleđe, a ne neke kvazi države Kosovo.

vladimir

pre 8 godina

Drugog izbora za borbu za kosovo osim diplomatskog puta nemamo. Bitno je ukazati na krsenja svih prava koja su i dalje na snazi. Mislim da je onda na clanicama da daju svoj sud i pokazu njihov moral, a mislim da bi krsenje tih zakona imalo veliki odjek u celom svetu...

istinu je tesko sakriti

pre 8 godina

Sada ce Kosovo da odgovori i pruzi dokaze da je Srbija, tj vojska i policija u periodu 1995-1999. na Kosovu srusila oko 180 verskih objekata - dzamija

Rale82

pre 8 godina

Bitno je da je recena istina i da se ne cuti pred svetom. Mi jesmo mala zemlja i cine nam nepravdu u vezi sa Kosovom, ali barem ne pristajemo na to pognute glave, nego se borimo za istinu...

Mikica

pre 8 godina

Kosovo trazi clansto u UNESKO. Pa ti isti albanci sto traze oni su i zapalili i srusili ko zna koliko crkava i drugih verskih objekata. A ako ih prime to ce biti presedan svetskih razmera. Moramo ostati cvrsti po tom pitanju.

lider

pre 8 godina

po sadašnjim pravilima, Kosovo budući da nije član UN nije formalno priznato kao država i zato ne može biti član posebne agencije UN kao što je UNESCO

RubiN

pre 8 godina

Nadam se da ce bar polovina clanica UNESCO-a ozbiljno razmotriti pismo i uzeti u obzir da je medjunarodno pravo u zadnje vreme dosta puta krseno(pogotovu u slucaju Srbije).

Marina 81

pre 8 godina

Svaka cast na strpljenju u pretresanju stalne i neizbezne teme ,,Kosovo".Vucic se bori za svoje tamo,najlakse je reci da je sve izgubljeno.

Ena

pre 8 godina

Sramotno je sto je ovakvo pismo moralo biti napisano. Dosli smo do toga da moramo da zahtevamo da nase crkve ne prepisu Albancima. Vucicu svaka cast, trebao si to jos ostrije da srocis.

realista

pre 8 godina

Samo onaj ko nije pokusao unapred je osudjen na poraz,iskreno sanse su male ali je premijer ovim pismom bar pruzio otpor i svaka mu cast,bar se bori za razliku od ostalih koji to mirno posmatraju i samo nesto kritikuju a ne brane nasu teritoriju i svetinje na njoj,pa makar i na ovakav nacin!

Iskra Bajić

pre 8 godina

Šta god da se desi nesmemo odustati.Istina je da problem datira više decenija u nazad i da se svakim danom sve višeapriča o nekom priznanju ali ovim je Vučić pokazao šta misli o tome, bez obzira na to što se dežurni kritičari, simpatizeri hibridnih ostataka kvazi-demokratkog režima upiru da pokažu drugačije i ako za vreme svoje vladavine ni prstom nisu mrdnuli onda kada se možda i moglo spasiti nešto.

Pink Panter

pre 8 godina

Sada je vreme da podvucemo crtu i da donesemo pravi politicki sud o tome u kom pravcu ide briselski dijalog i da analiziramo da li je to sto nam se namece zaista normalizacija odnosa sa Pristinom ili nametanje njihovog stave o statusu

Duško

pre 8 godina

Jedino što možemo da uradimo je da ovakvim pismima, diplomatskim akcijama, ličnim vezama i poznanstvima pokušamao da skrenemo pažnju na ozbiljnost odluke koja se sprema. Oni koji su nas palili, uništavali kuće, ognjišta i kulturnu baštinu, sad treba da čuvaju naše manastire, spomenike. Gde to ima?

Milka

pre 8 godina

Iskreno se nadam da će pismo uroditi plodom. Ne smemo da dozovolimo da Kosovo bude član UNESKO. To je srpska baština, srpska kultura i srpsko nasleđe, a ne neke kvazi države Kosovo.

Dejan

pre 8 godina

Srbija mora da zastiti kako svoj narod tako i crkve i ostale spomenike koji predstavljaju nas kulturni identitet. Neko mora da reaguje na bahatost Albanaca.

Lanmi89

pre 8 godina

Iskreno da kazem, pismo je zadovoljavajuce bez ikakve dlake na jeziku je receno ono sto svi mi mislimo, nadam se da ce pismo lepo procitati i shvatiti ono sto zelimo da im kazemo.

Tinaa

pre 8 godina

Srbija zeli mir i stabilnost, ali nasu imovinu ne damo, niti zelimo da delimo sa nekim!Diplomatskim pristupom treba da upoznamo ostale zemlje sa nasim problemom.

Jolanda

pre 8 godina

I ako svesni da se nalazimo u nezavidnom položaju kada je u pitanju situacija na Kosovu, to ne sme biti razlog da se dignu ruke i odustane od svega.Ovo pismo jepokazatelj da nećemo se povući uprkos svemu!

vladimir

pre 8 godina

Drugog izbora za borbu za kosovo osim diplomatskog puta nemamo. Bitno je ukazati na krsenja svih prava koja su i dalje na snazi. Mislim da je onda na clanicama da daju svoj sud i pokazu njihov moral, a mislim da bi krsenje tih zakona imalo veliki odjek u celom svetu...

dalido

pre 8 godina

Mnogo je nerealnih uslova za Srbiju od strane EU koja verovatno te uslove i postavlja po naredbama Amerike.Verujem u Premijerovu borbu i trud za pravdu kad je nasa juzna teritorija u pitanju.

Marko

pre 8 godina

Sramota sta sve EU tolerise u srcu Evrope! Zabili glave u pesak kao nojevi i nista ne rade po tom pitanju...ili bar nista sto bi trebalo da urade!

Boža

pre 8 godina

Prijem Kosova u Unesko bi predstavljao veliki udarac za Srbiju, zato je dobro što je premijer poslao pismo u Unesko da ih upozori koga bi u stvari primili.

Vladan

pre 8 godina

Jaka diplomatska ofanziva.Ne znam kako ce izgledati,licno sam optimista ali koliko ja shvatam zapad ce tesko odustati od ideje primanja Kosova u UNESK-o.

drzavni posao

pre 8 godina

Ti si Vucicu potpisao Briselski sporazum da ne smes da ometas Kosovu da udje u medjunarodne organizacije.
Takoreći priznao si Kosovo.
Sada pišeš pisamca koja nemaju težinu.

bvg

pre 8 godina

Iako imamo jak stav Premijera i dalje se vrše pritisci i napadi na našu zemlju diplomatskim putem,sada im je u planu da nam otmu nešto što je naše hiljadu godina.Dokle više E vropo da podržavaš zlo?f

Mara

pre 8 godina

I jeste apsolutni apsurd da neko ko je uništavao kulturno nasleđe jednog naroda postane članica te organizacije. Meni nije ni jasna njihova potreba da pripadaju toj organizaciji kao i izostanak osude unesco-a. Svako pametan se slaže sa premijerom kada je u pitanju ovaj potez.

pravnik

pre 8 godina

Kako se Kosovo ne može smatrati državom kao subjektom međunarodnog prava, svaki prijemom Kosova u punopravno članstvo Uneska bilo bi nemoralno i neosnovano.

dado90

pre 8 godina

Nazalost, kao sto je Premijer rekao, mala smo zemlja i teritorijalno i po broju stanovnika da bi se borili protiv nepravde na neki drugi nacin.Mislim da polako dolazi vreme kada cemo morati preseci iodluciti sta raditi kad je EU i Kosovo u pitanju.

Jovana

pre 8 godina

Nadam se da je Evropa shvatila, da je Srbija stub stabilnosti u regionu, i da nece dozvoliti da manastiri koji su pod zastitom Uneska, pasti u ruke onima koji su ih palili i rusili pre 14 godina.

Danka

pre 8 godina

Ma koliko da boli ova bahatost moramo i dalje da se borimo i da mudro reagujemo, jer nam je u interesu da pregovori uvek budu u toku i da nema prekida, ma šta se dešavalo.

Dzontra

pre 8 godina

Razmatranje zahteva za prijem Kosova u Unesko bi predstavljao grubo krsenje pravnih pravila nastalih pod okriljem UN radi ocuvanja medjunarodnog mira i bezbednosti i bilo bi u suprotnosti sa clanovima UN. Time bi se stvorio opasan presedan.

Igor 89

pre 8 godina

Mozes ti Vucicu da saljes pisma svaki dan, ne vredi to nista . Svi mi vec odavno znamo, da je pitanje ulaska Kosova u Unesco resena stvar. Ti tvoji "prijatelji" te uslovljavaju, da predas Gazivode, da bi se kao otvorilo neko poglavlje ! Od naseg ulaska u EU nema nista, to narod u Srbiji zna. Samo se pitam, dokle ces vise da dozvoljavas, da nas ovako ponizavaju !

NY citizen

pre 8 godina

Botovi i dalje veruju da je Kosovo Srbija.To ni njihov vodja ne veruje ali nema onu stvar da kaze da je Kosovo nezavisna drzava.Plasi se da ne izgubi vlast.A sta ce onda kada osim politike nista pametnije nije radio u zivotu

Zozefina

pre 8 godina

Neretko, samo zahvaljujući dobroj volji srpske vlade postizani su sporazumi koji su predstavljali temelj racionalnijih i normalnijih odnosa između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, iako su ti politički potezi nailazili na veoma negativne reakcije javnosti u Srbiji. Bez obzira na to, ostali smo i i dalje smo čvrsto opredeljeni za dijalog sa kosovskim Albancima i pronalaženje rešenja koja će stabilizovati i normalizovati naše međusobne odnose.

Slavko

pre 8 godina

Da ima pravde u ovom svetu, onaj ko je rušio, palio, uništavao kulturna dobra nikada ne bi mogao da bude član UNESCO. Ali kako ovim svetom vladaju samo moćni i njihovi interesi, tako ostaje nam jedino da upozorimo, pišemo, pa šta bude.

Kasno je brale, kasno

pre 8 godina

Kasno je za takva pisanja. Zar nije od pre neki dan izricit zahtev Brisela da pregovore od sada vode Srbija I Kosovo, a ne Beograd I Pristina kao do sada. Zacrtali su da Kosovo vise nije Srbija, da je drzava za sebe I samo je pitanje vremena kada ce biti primljeno u medjunarodne organizacije....

obilić

pre 8 godina

Na lukav način pokušavaju da nam otmu svetu srpsku zemlju, ali drago mi je da je Vučić pokazao da Srbija nije šaka pirinča da je pozobe svaka vrana.

Sandrica D

pre 8 godina

Verujem da ce biti dostojni toliko da odgovore i da kazu po kom osnovu bi Kosovo kao svoju clanicu?!I zasto nas niko nista nije pitao?

kuku

pre 8 godina

Gospodine predsedniče Vlade, ovim ''na kraju'' ste otvorili put UNESCO-u da primi Kosovo bez razmišljanja. Ovo pismo ostavlja utisak da ste se pomirili sa prijemom Kosova u ovu agenciju ali ipak da kažete nešto zbog naroda i glasača... Poslednji deo pisma je bio nepotreban...

miki

pre 8 godina

A zar nije 5:0 za nas? Polako potpisao si sve potpisaces i ovo..Pa ces se opet pravdati da si se izborio za nesto pa ce biti 6:0.a onda ide Sandzak pa Vojvodina a mozda i autonomija Beograda..Prosto se utrkujete od 5 oktobra ko ce vise uslova i ucena prihvatiti.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ma može se žaliti Sv.Petru, Kosovo je nezavisna država, Srbija je to izgubila, to je svima jasno. Sad jedino pred izbore Vučić, Niolić i Dačić glume da se bore za srpsko Ksovo, no uzalud.

Srbin iz Srbije

pre 8 godina

Mi se borimo sa vetrenjacama.I svima u drzavi je to jasno.Zamajavamo narod sa nekakvim pismima. Mi sekao nesto protivimo a sve ide po planu.Ajde jednom da vec priznamo to Kosovo.To je neminovnost ma koliko bolelo.Ali Vodja ne sme da izgovori tu rec.Kosovari uz pomoc prijatelja prvo usli u stonoteniski savez,pa onda jos pet saveza dovoljno da seudje u MOK.Onda sledilo UEFA,pa FIFA pa svi svetski sportski savezi. Usli u Svetsku banku, sada UNESCO i na kraju UN.A mi cemo i da se dalje koprcamo i da vicemo Kosovo je Srbija. Kosovo nam svaki dan zadaje udarac

mlekadzija

pre 8 godina

Kakvo tracenje vremena i papira. Bolje da ga je odmah bacio u djubre...Nasi evropski i transatlantki prijatelji ce da proguraju tzv Kosovo u UNESKO. Nazalost sasvim sigurno. Pa gde da svoju tvorevinu da ostave na cedilu. Za sada im je mal0o teze da to ucine u UN zbog mogucnoti veta Kine i Rusije....

staford

pre 8 godina

Pismo je samo za naivne i zavedene ljude u Srbiji i naravno da bi sendvičari imali kako da zarade sendvič i dnevnicu! Nikog drugog nije briga šta ovaj demagog priča, bitno je da potpisuje sve šta mu kažu!

podeljena licnost

pre 8 godina

Podrzavam pismo,ne podrzavam AV! Licemer,sve je podpisao sta su hteli,a za uzvrat dobio pohvale i podrsku tamo,a kod kuce? Najodgovorniji je on,
ili je naivan ili prosto izigran,ko zna,tek ostace ON u istoriji da je
nase duhovno blago izgubio!

Antonija

pre 8 godina

Srbija opet rovari protiv Kosova na najvišim međunarodnim forumima a jasno se obavezala prema briselskom sporazumu da ga neće sputavati. Ovo je izrazito neprijateljski akt Srbije koja kao želi biti pouzdan član EU obitelji ali jos uvjek ima snagu destabilizirati svoje susjede i zbog toga građani Srbije ispaštaju zakasnjelim početkom pregovora sa EU.

Vladimirsky

pre 8 godina

Nema tu pisanije puno,odmah okrenuti politicko delovanje prema istoku,ili jasno naglasiti taj pravac,sto je i trebalo odavno tako biti,barem bi bili svoj na svome,ovako nasi veliki prijatwlelji iz EU se nece zaustaviti samo na tzv drzavi Kosova...

xhabir

pre 8 godina

vecina ljudi koji ovo kpomentiraju uopste ne znaju sta je SRAMOTA srbija je prva srusila ave sta je bio albansko a normalno je da i macka kad ga dirnes da ce pokusati da se brani nekako

Kasno je brale, kasno

pre 8 godina

Kasno je za takva pisanja. Zar nije od pre neki dan izricit zahtev Brisela da pregovore od sada vode Srbija I Kosovo, a ne Beograd I Pristina kao do sada. Zacrtali su da Kosovo vise nije Srbija, da je drzava za sebe I samo je pitanje vremena kada ce biti primljeno u medjunarodne organizacije....

NY citizen

pre 8 godina

Botovi i dalje veruju da je Kosovo Srbija.To ni njihov vodja ne veruje ali nema onu stvar da kaze da je Kosovo nezavisna drzava.Plasi se da ne izgubi vlast.A sta ce onda kada osim politike nista pametnije nije radio u zivotu

Srbin iz Srbije

pre 8 godina

Mi se borimo sa vetrenjacama.I svima u drzavi je to jasno.Zamajavamo narod sa nekakvim pismima. Mi sekao nesto protivimo a sve ide po planu.Ajde jednom da vec priznamo to Kosovo.To je neminovnost ma koliko bolelo.Ali Vodja ne sme da izgovori tu rec.Kosovari uz pomoc prijatelja prvo usli u stonoteniski savez,pa onda jos pet saveza dovoljno da seudje u MOK.Onda sledilo UEFA,pa FIFA pa svi svetski sportski savezi. Usli u Svetsku banku, sada UNESCO i na kraju UN.A mi cemo i da se dalje koprcamo i da vicemo Kosovo je Srbija. Kosovo nam svaki dan zadaje udarac

staford

pre 8 godina

Pismo je samo za naivne i zavedene ljude u Srbiji i naravno da bi sendvičari imali kako da zarade sendvič i dnevnicu! Nikog drugog nije briga šta ovaj demagog priča, bitno je da potpisuje sve šta mu kažu!

podeljena licnost

pre 8 godina

Podrzavam pismo,ne podrzavam AV! Licemer,sve je podpisao sta su hteli,a za uzvrat dobio pohvale i podrsku tamo,a kod kuce? Najodgovorniji je on,
ili je naivan ili prosto izigran,ko zna,tek ostace ON u istoriji da je
nase duhovno blago izgubio!

drzavni posao

pre 8 godina

Ti si Vucicu potpisao Briselski sporazum da ne smes da ometas Kosovu da udje u medjunarodne organizacije.
Takoreći priznao si Kosovo.
Sada pišeš pisamca koja nemaju težinu.

Igor 89

pre 8 godina

Mozes ti Vucicu da saljes pisma svaki dan, ne vredi to nista . Svi mi vec odavno znamo, da je pitanje ulaska Kosova u Unesco resena stvar. Ti tvoji "prijatelji" te uslovljavaju, da predas Gazivode, da bi se kao otvorilo neko poglavlje ! Od naseg ulaska u EU nema nista, to narod u Srbiji zna. Samo se pitam, dokle ces vise da dozvoljavas, da nas ovako ponizavaju !

kuku

pre 8 godina

Gospodine predsedniče Vlade, ovim ''na kraju'' ste otvorili put UNESCO-u da primi Kosovo bez razmišljanja. Ovo pismo ostavlja utisak da ste se pomirili sa prijemom Kosova u ovu agenciju ali ipak da kažete nešto zbog naroda i glasača... Poslednji deo pisma je bio nepotreban...

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Ma može se žaliti Sv.Petru, Kosovo je nezavisna država, Srbija je to izgubila, to je svima jasno. Sad jedino pred izbore Vučić, Niolić i Dačić glume da se bore za srpsko Ksovo, no uzalud.

Vladimirsky

pre 8 godina

Nema tu pisanije puno,odmah okrenuti politicko delovanje prema istoku,ili jasno naglasiti taj pravac,sto je i trebalo odavno tako biti,barem bi bili svoj na svome,ovako nasi veliki prijatwlelji iz EU se nece zaustaviti samo na tzv drzavi Kosova...

mlekadzija

pre 8 godina

Kakvo tracenje vremena i papira. Bolje da ga je odmah bacio u djubre...Nasi evropski i transatlantki prijatelji ce da proguraju tzv Kosovo u UNESKO. Nazalost sasvim sigurno. Pa gde da svoju tvorevinu da ostave na cedilu. Za sada im je mal0o teze da to ucine u UN zbog mogucnoti veta Kine i Rusije....

miki

pre 8 godina

A zar nije 5:0 za nas? Polako potpisao si sve potpisaces i ovo..Pa ces se opet pravdati da si se izborio za nesto pa ce biti 6:0.a onda ide Sandzak pa Vojvodina a mozda i autonomija Beograda..Prosto se utrkujete od 5 oktobra ko ce vise uslova i ucena prihvatiti.

Antonija

pre 8 godina

Srbija opet rovari protiv Kosova na najvišim međunarodnim forumima a jasno se obavezala prema briselskom sporazumu da ga neće sputavati. Ovo je izrazito neprijateljski akt Srbije koja kao želi biti pouzdan član EU obitelji ali jos uvjek ima snagu destabilizirati svoje susjede i zbog toga građani Srbije ispaštaju zakasnjelim početkom pregovora sa EU.

Ena

pre 8 godina

Sramotno je sto je ovakvo pismo moralo biti napisano. Dosli smo do toga da moramo da zahtevamo da nase crkve ne prepisu Albancima. Vucicu svaka cast, trebao si to jos ostrije da srocis.

xhabir

pre 8 godina

vecina ljudi koji ovo kpomentiraju uopste ne znaju sta je SRAMOTA srbija je prva srusila ave sta je bio albansko a normalno je da i macka kad ga dirnes da ce pokusati da se brani nekako

Milka

pre 8 godina

Iskreno se nadam da će pismo uroditi plodom. Ne smemo da dozovolimo da Kosovo bude član UNESKO. To je srpska baština, srpska kultura i srpsko nasleđe, a ne neke kvazi države Kosovo.

Mikica

pre 8 godina

Kosovo trazi clansto u UNESKO. Pa ti isti albanci sto traze oni su i zapalili i srusili ko zna koliko crkava i drugih verskih objekata. A ako ih prime to ce biti presedan svetskih razmera. Moramo ostati cvrsti po tom pitanju.

Rale82

pre 8 godina

Bitno je da je recena istina i da se ne cuti pred svetom. Mi jesmo mala zemlja i cine nam nepravdu u vezi sa Kosovom, ali barem ne pristajemo na to pognute glave, nego se borimo za istinu...

Dejan

pre 8 godina

Srbija mora da zastiti kako svoj narod tako i crkve i ostale spomenike koji predstavljaju nas kulturni identitet. Neko mora da reaguje na bahatost Albanaca.

pravnik

pre 8 godina

Kako se Kosovo ne može smatrati državom kao subjektom međunarodnog prava, svaki prijemom Kosova u punopravno članstvo Uneska bilo bi nemoralno i neosnovano.

vladimir

pre 8 godina

Drugog izbora za borbu za kosovo osim diplomatskog puta nemamo. Bitno je ukazati na krsenja svih prava koja su i dalje na snazi. Mislim da je onda na clanicama da daju svoj sud i pokazu njihov moral, a mislim da bi krsenje tih zakona imalo veliki odjek u celom svetu...

Lanmi89

pre 8 godina

Iskreno da kazem, pismo je zadovoljavajuce bez ikakve dlake na jeziku je receno ono sto svi mi mislimo, nadam se da ce pismo lepo procitati i shvatiti ono sto zelimo da im kazemo.

Tinaa

pre 8 godina

Srbija zeli mir i stabilnost, ali nasu imovinu ne damo, niti zelimo da delimo sa nekim!Diplomatskim pristupom treba da upoznamo ostale zemlje sa nasim problemom.

Jolanda

pre 8 godina

I ako svesni da se nalazimo u nezavidnom položaju kada je u pitanju situacija na Kosovu, to ne sme biti razlog da se dignu ruke i odustane od svega.Ovo pismo jepokazatelj da nećemo se povući uprkos svemu!

Iskra Bajić

pre 8 godina

Šta god da se desi nesmemo odustati.Istina je da problem datira više decenija u nazad i da se svakim danom sve višeapriča o nekom priznanju ali ovim je Vučić pokazao šta misli o tome, bez obzira na to što se dežurni kritičari, simpatizeri hibridnih ostataka kvazi-demokratkog režima upiru da pokažu drugačije i ako za vreme svoje vladavine ni prstom nisu mrdnuli onda kada se možda i moglo spasiti nešto.

Boža

pre 8 godina

Prijem Kosova u Unesko bi predstavljao veliki udarac za Srbiju, zato je dobro što je premijer poslao pismo u Unesko da ih upozori koga bi u stvari primili.

Mara

pre 8 godina

I jeste apsolutni apsurd da neko ko je uništavao kulturno nasleđe jednog naroda postane članica te organizacije. Meni nije ni jasna njihova potreba da pripadaju toj organizaciji kao i izostanak osude unesco-a. Svako pametan se slaže sa premijerom kada je u pitanju ovaj potez.

Duško

pre 8 godina

Jedino što možemo da uradimo je da ovakvim pismima, diplomatskim akcijama, ličnim vezama i poznanstvima pokušamao da skrenemo pažnju na ozbiljnost odluke koja se sprema. Oni koji su nas palili, uništavali kuće, ognjišta i kulturnu baštinu, sad treba da čuvaju naše manastire, spomenike. Gde to ima?

dalido

pre 8 godina

Mnogo je nerealnih uslova za Srbiju od strane EU koja verovatno te uslove i postavlja po naredbama Amerike.Verujem u Premijerovu borbu i trud za pravdu kad je nasa juzna teritorija u pitanju.

Dzontra

pre 8 godina

Razmatranje zahteva za prijem Kosova u Unesko bi predstavljao grubo krsenje pravnih pravila nastalih pod okriljem UN radi ocuvanja medjunarodnog mira i bezbednosti i bilo bi u suprotnosti sa clanovima UN. Time bi se stvorio opasan presedan.

Marko

pre 8 godina

Sramota sta sve EU tolerise u srcu Evrope! Zabili glave u pesak kao nojevi i nista ne rade po tom pitanju...ili bar nista sto bi trebalo da urade!

dado90

pre 8 godina

Nazalost, kao sto je Premijer rekao, mala smo zemlja i teritorijalno i po broju stanovnika da bi se borili protiv nepravde na neki drugi nacin.Mislim da polako dolazi vreme kada cemo morati preseci iodluciti sta raditi kad je EU i Kosovo u pitanju.

istinu je tesko sakriti

pre 8 godina

Sada ce Kosovo da odgovori i pruzi dokaze da je Srbija, tj vojska i policija u periodu 1995-1999. na Kosovu srusila oko 180 verskih objekata - dzamija

lider

pre 8 godina

po sadašnjim pravilima, Kosovo budući da nije član UN nije formalno priznato kao država i zato ne može biti član posebne agencije UN kao što je UNESCO

Vladan

pre 8 godina

Jaka diplomatska ofanziva.Ne znam kako ce izgledati,licno sam optimista ali koliko ja shvatam zapad ce tesko odustati od ideje primanja Kosova u UNESK-o.

Marina 81

pre 8 godina

Svaka cast na strpljenju u pretresanju stalne i neizbezne teme ,,Kosovo".Vucic se bori za svoje tamo,najlakse je reci da je sve izgubljeno.

Jovana

pre 8 godina

Nadam se da je Evropa shvatila, da je Srbija stub stabilnosti u regionu, i da nece dozvoliti da manastiri koji su pod zastitom Uneska, pasti u ruke onima koji su ih palili i rusili pre 14 godina.

Pink Panter

pre 8 godina

Sada je vreme da podvucemo crtu i da donesemo pravi politicki sud o tome u kom pravcu ide briselski dijalog i da analiziramo da li je to sto nam se namece zaista normalizacija odnosa sa Pristinom ili nametanje njihovog stave o statusu

obilić

pre 8 godina

Na lukav način pokušavaju da nam otmu svetu srpsku zemlju, ali drago mi je da je Vučić pokazao da Srbija nije šaka pirinča da je pozobe svaka vrana.

realista

pre 8 godina

Samo onaj ko nije pokusao unapred je osudjen na poraz,iskreno sanse su male ali je premijer ovim pismom bar pruzio otpor i svaka mu cast,bar se bori za razliku od ostalih koji to mirno posmatraju i samo nesto kritikuju a ne brane nasu teritoriju i svetinje na njoj,pa makar i na ovakav nacin!

bvg

pre 8 godina

Iako imamo jak stav Premijera i dalje se vrše pritisci i napadi na našu zemlju diplomatskim putem,sada im je u planu da nam otmu nešto što je naše hiljadu godina.Dokle više E vropo da podržavaš zlo?f

Slavko

pre 8 godina

Da ima pravde u ovom svetu, onaj ko je rušio, palio, uništavao kulturna dobra nikada ne bi mogao da bude član UNESCO. Ali kako ovim svetom vladaju samo moćni i njihovi interesi, tako ostaje nam jedino da upozorimo, pišemo, pa šta bude.

Zozefina

pre 8 godina

Neretko, samo zahvaljujući dobroj volji srpske vlade postizani su sporazumi koji su predstavljali temelj racionalnijih i normalnijih odnosa između Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji, iako su ti politički potezi nailazili na veoma negativne reakcije javnosti u Srbiji. Bez obzira na to, ostali smo i i dalje smo čvrsto opredeljeni za dijalog sa kosovskim Albancima i pronalaženje rešenja koja će stabilizovati i normalizovati naše međusobne odnose.

Danka

pre 8 godina

Ma koliko da boli ova bahatost moramo i dalje da se borimo i da mudro reagujemo, jer nam je u interesu da pregovori uvek budu u toku i da nema prekida, ma šta se dešavalo.

Sandrica D

pre 8 godina

Verujem da ce biti dostojni toliko da odgovore i da kazu po kom osnovu bi Kosovo kao svoju clanicu?!I zasto nas niko nista nije pitao?

RubiN

pre 8 godina

Nadam se da ce bar polovina clanica UNESCO-a ozbiljno razmotriti pismo i uzeti u obzir da je medjunarodno pravo u zadnje vreme dosta puta krseno(pogotovu u slucaju Srbije).