Subota, 10.10.2015.

12:06

"Otvoreno su nam govorili da Kosovo problem ka EU"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u opširnom intervjuu slovenačkom listu Dnevnik izneo svoje i stavove Srbije o važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Izvor: Beta

"Otvoreno su nam govorili da Kosovo problem ka EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

taja

pre 8 godina

Srbija ima svoje crvene linije u pogledu pitanja Kosova. Ovi pregovori za su statusno neutralni i ne dovode u pitanje nepokolebljivu volju Srbije da nikada ne prizna jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

Bucko lazmisljam

pre 8 godina

U pogledu priznavanja Kosova Vlada kasni, i ne bi joj se na tome putu trebali zabadati klipovi u tockove. Sama EU podrhtava i mogla bi da se raspadne na dva dele, dve lige: Naime, Prvu i Drugu EU ligu. Prva bi bila sastavljena od bogatih EU zemalja, Druga bi okupila sve ove sto se zicom ogradjuju, i u tu ligu bi verovatno upala i Srbija. Jaukanje Nikolica za Kosovom je neshatanje realnosti, ili sve to samo igra. Svejedno u oba slucaja gubi se vreme. Devedesetih je moglo nacionalno i nacionalisticko da se stavi ispred ekonomije i cak zivotnih egzistencija miliona ljudi u Srbiji i dalje.
Sve ima svoj kraj pa i ovaj predsednik. Jer, on nema sta da ponudi u novoj modernoj politici Srbije, koja se desava i koja ce da se desi. On je ne shvata, ali covek ga moze razumet. Za njega je princip vazan, al to se ne maze po leb...

Djankarlo

pre 8 godina

Srbija na osnuvu svih kvaliteta i postignutih rezultata treba da postane punopravan clan EU, pa puna su im usta reci hvale o nama, zasto bi Kosovo bilo eventualni problem?!

mara

pre 8 godina

Srbija zaslužuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa Evrospkom Unijom, imajući u vidu posvećenost vlade evropskim integracijama i odnosom prema velikoj migrantskoj krizi. Jasno je da bi otvaranje prvih poglavlja povećalo broj građana koji su za ulazak Srbije u briselsku porodicu.

Spin majstor

pre 8 godina

Necemo nikada dati Kosovo. Neka se EU pomiri sa tim
(enrike, 10. oktobar 2015 13:19)

Nije rec vise o Kosovu, to je zavrsena prica, sad se cenjkamo oko Gazivoda.

Alister

pre 8 godina

ceka nas referendum po pitanju kosova fakat.
(goxy, 10. oktobar 2015 16:53)

Kakav referendum? Sta bi ti hteo? Da se izjasnis o pitanju statusa druge drzave, jel? Ne razumem!
Evo ti referendum, pa se izjasni:
1) Srbija u EU bez Kosova.
2) Srbija van EU bez Kosova.

samo pitam?

pre 8 godina

Svaki narod ima svoj nacionalni ponos treba naci gde je linija ispod koje netreba ici.
(dassa, 10. oktobar 2015 16:15)
Znači: narod, nacionalni ponos, nacionalna država!? Hvališete se, da imate u "Državi" 256 nacija!? Čiji nacionalni ponos je sad najbitniji? Protiv kojoj naciji? Da pređete ipak na gradjane i na gradjanstvo, ili vam je to ispod nacionalnog ponosa i crvenih linija? Jadna i bedna 1987, kad je sve to počelo - vašom zaslugom! Sad ste sami! Uživajte, i konačno počnite da radite, a ne da samo politizirate, kritikujete, jadikujete i češkate se!:) Pozz. sa severa ex Yuge!

Marinković

pre 8 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametan potez i kada svi drugi oko njega ne vide daleko tako da sam siguran da će i u ovim komplikovanim okolnostima vući prave poteze u interesu Srbije.

diplomata

pre 8 godina

Nadam se ocuvanju nacionalnih interesa i srpske imovine, teznja ka eu je samo uredjenje drzave i sprovodjenje odredjenih reformi. Svakako nam je bitnija teritorija i imovina, i mislim da na bilo kakve ucene nasa vlast nece pristati.

maja

pre 8 godina

Ako su mislili da cemo se odreci Kosova nisu trebali ni da nam daju da postanemo kandidat za clanstvo u EU. Zna se da necemo dobrovoljno pristati na to

Jovan

pre 8 godina

Samo neka Vučić i ova Vlada nastave ovako kako su započeli i siguran sam da će nam vrlo brzo biti bolje, a da li će početipregovore sa EU za same građane je manje bitno.

Dijana

pre 8 godina

Problem Kosova zahteva mnogo taktičnosti i strpljenja, ali mislim da je sadašnja vlast sposobna da se nosi s tim. Videli smo da im nije problem da kažu "ne" Uniji, ukoliko je nešto neprihvatljivo.

lolo

pre 8 godina

Svi znamo da ce generalni problem biti Kosovo ali mi i dalje moramo ostati pri svom stavu po tom pitanju i nadati se da ce vlada naci najbolje resenje sa evropskim zvanicnicima

Terrz

pre 8 godina

"Nas boli stav prema Kosovu i Metohiji. Znate da nas to boli. Rana zaraste, a onda je neko svaki put ogrebe", rekao je Nikolić" Najezio sam se.

Maverik

pre 8 godina

nas presednik ima veoma realan pogleda na svet i desavanja u njemu, sto je jako dobro jer su mnogi politicari izgubljeni u ovim burnim dogadjajima

balboa

pre 8 godina

Pre 5-og Oktobra, a i posle su stalno govorili "Ne damo Kosovo"! I šta su uradili, ništa! Ako sad Vučić uspe da bilo šta sačuva, biće veliki uspeh.

diplomac

pre 8 godina

Cisto sumnjam da je nekog iz Slovenije interesovalo sta ima Nikolic da kaze. Kada ste vi videli da neko odavde intrvjuise nekog stranog drzavnika?
Pre ce biti da je intervju narucen odavde (i verovatno pljunuta neka kinta da se to objavi), ne bi li se jos jednom pokazalo kako nas pretsednik tamo u belom svetu brani interes Srbije, i kako tamo neke interesuje sta on ima da kaze.
Foliranje i glupiranje, to su glavne radnje kojima se bavi predsednik.
A sto se tice ekonomije, ko vam brani da poslujete sa Istokom? Ocigledno ste se preracunali i sa tim istocnim kombinacijama, to su vise bile parole za ideolosku obradu naroda, nego neka stvarna strategija. Od tog istoka, samo Rusiji mogu nesto da prodaju, a i tu vidimo mrka kapa, vise mi od njih kupujemo nego oni od nas. A Kini tek ne vidim sta bi to mogli da prodaju. Sta to mozete predsednice da prodate Kini, sto oni sami vec nisu proizveli i to jeftinije i od nas i od EU?
Vi prosto nemate nikakvu strategiju, ostale su samo ideoloske parole.

Mirce

pre 8 godina

Cilj Srbije je da bude clanica EU i da sacuva svoj teritorijalni integritet. Ovo je jedan od najvecih izazova, ali verujem da ce vlada odgovornom politikom i ovde besto izbalansirati i da ce zastititi nacionalne interese.

Veljko

pre 8 godina

Stanje je ovavko kakvo je zato sto su se pogresni politicari "borili" za KiM. Da smo od pocetka imali dijalog i stav prema tom pitanju bili bismo u situaciji da mi postavljamo uslove.

Mila

pre 8 godina

Kosovo je neiscrpna tema. Nosioci najviših političkih funkcija u Srbiji pokušavaju diplomatijom da ostvare što bolju poziciju za Srbe na Kosovu i sačuvaju Kosovo. Verujem da će se u tome uspeti.

Paja Patak

pre 8 godina

Neverovatno je da 16 godina nakon kapitulacije zemlju i dalje zamlacuju virtuelnom realnoscu oko Kosova. I sve da se raspise referendum i da nikada ne odemo u EU to nece ukloniti granicu sa Merdara.

Franko

pre 8 godina

Svima nam je jasno da je nezavisno Kosovo jedan od osnovnih ciljeva Evropske unije, ali ona u ovom trenutku nije svesna da ce time dobiti samo evropski Irak, Siriju ili Avganistan.

Dana

pre 8 godina

Najvažnije je da mi radimo na procesu razduživanja i da razvijamo našu privredu, a za to nam nije neophodno da budemo članovi EU. Ako nas budu ucenjivali ne moramo ni da ulazimo u uniju.

e-krem

pre 8 godina

"Nas boli stav prema Kosovu i Metohiji. Znate da nas to boli. Rana zaraste, a onda je neko svaki put ogrebe", rekao je Nikolić

Vreme je za terapiju vojvodo, inace ce od Srbije ostati samo subara i cvece.

Zona

pre 8 godina

Ta rana ne može da zaraste dok god Kosovo ne bude vraćeno u ustavnopravni poredak Srbije tj. svi postupci u pravcu nezavisnosti ne budu poništeni. Na ovaj ili onaj način.

xman

pre 8 godina

Vlada je uradila pravu stvr kad nije okrenula leđa Rusiji, kada je trebalo uvesti sankcije, i sada imamo alternativu, ako počne bahaćenje EU ekipe.

Tijana

pre 8 godina

Vi, ili vrsite najvecu prevaru gradjana ili ne znate sta pricate. Prvo, Tomislava Nikolica i Aleksandra Vucica je Zapad prihvatio da budu na vlasti da bi ucinili ustupak Zapadu da se Albancima da drzava. Drugo, Zapad je bio na strani Djindjica, Kostunice i Tadica. Kad je Zapad shvatio da su prave patriote i da se ne odricu suvereniteta nad teritorijom svoje zemlje, zbrisali su ih sa politicke scene. Zbog toga Zapadni lideri izdaju provokativne izjave da su ova vlada i Vucic veoma hrabri, misleci da tako nesto ne bi u Briselu potpisao nijedan premijer na svetu. Vucic kaze da ce, ako je potrebno, raspisati referendum. Koji referendum? Ti, kao premijer, prekidaj sve pregovore. Koji bi se to lud narod izjasnio na referendumu da se odrice svoje teritorije zbog EU?

botovi-prodali ste veru za sendvic

pre 8 godina

ti i tvoj politicki sin ste se toliko upetljali u sopstvene lazi, pa.vi vise ne znate kud bijete i sta izmisljate i lazete, pa za ovih par godina od kada nam jasete na grbaci samo o kosovu ste prodali gomile kontradiktornih izjava, kamoli o drugim sferama zivota!

Komsasasprata

pre 8 godina

Nazalost prethodne vlade su svaka po malo gubile kosovo. E sad nadam se da ce se svi napori koje sadasnja struktura vlasti ulaze isplatiti.

papapetru

pre 8 godina

Nije nova vest da je EU tražila dodatne zahteve oko Kosova, pokušavamo da diplomatskim putem izdejstvujemo najbolje moguće rešenje po nas.

Realista

pre 8 godina

Ishod razgovora oko KiM u mnogome ne zavisi od nas.Samo jačanjem ekonomije i samim tim povećanja ugleda u svetu možemo ostvariti prihvatljivo rešenje za Srbiju.

sale

pre 8 godina

problemi su uvek potrebni, da bi mogli da svaljuju krivicu na koga god hoće i da nam mažu oči da ne vidimo ni prst pred nosom. vanredno stanje odgovara njima, jer se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

levac

pre 8 godina

Nikolicu ne krivi druge za sve i svasta.Kosovo je izubljeno davno i tada si isto ucestvovao u vlasti.To sto ti nazivas cackanjem od strane drugih drzava je realno cinjenicno stanje.Ne pogorsavaj odnose sa susedima zbog Republike Kosovo, jer Srbija ce imati samo jos vece stete.

teks

pre 8 godina

i ja sam otvoreno govorio da ti nisi za precednika ali narod te ipak izglasao i verujem da velika vecina koja je glasala za tebe sad se gorko kaje

Tex

pre 8 godina

Znali smo da ce ovako nesto da urade! Trudimo se, ali uvek nas ukopaju. Ne treba da dozvolimo da nas ponizavaju, a siguran sam da ce premijer odreagovati da zastiti svoju zemlju!

Petar

pre 8 godina

EU mora znati da i Srbija ima svoju crveno liniju špto se tiče Kosova i Metohije i da su neka pitanja već na granici tolerancije. Bilo kakvi pritisci za neka pitanja bi bili kontraproduktivni a ipak na kraju u interesu RU je da Srbija kao i ceo regijon postanu deo evropske porodice.

Vule

pre 8 godina

To je vecina i znalo, samo je neophodno da nam to ljudi koji vode zemlju otvoreno kazu. Medjutim sta je po meni jos veci problem, sto se plasim da posle svakog uslova, ili problema kako ga nazivaju koji bude resen, da ce se pojaviti opet neki novi, i tako u krug. Nekada je to bilo izrucenje ljudi Hagu, odricanja od odredjenih stvari, uskladjivanje zakona, itd, itd... I Kosovo da resimo cak i kako njima odgovara, plasim se da ce smisliti nesto drugo...

Nemanja

pre 8 godina

Svi smo znali da će se Kosovo kad tad pojaviti kao problem. Ali smo zanli i da je za nas bolje da to bude što kasnije. Do tada bismo primenili njihove najbolje zakone, uvrstili njihove standarde i napredovali ka razvijenoj i uređenijoj državi. Taj cilj skoro da smo ispinuli. Kosovo jeste referendumsko pitanje, i ako EU ne popusti, sigurno će o zome građani odlučivati.

POP

pre 8 godina

Kosovo je uslov svih uslova da se ne lazemo Tomo !

Tako ste likovali posle sastanka Tadic - Angela Merkel ,kada je on odbio da prizna Kosovo ... a Tadica proglasili za slabica i izdajicu !
To je znacio kraj jedne politicke ere ( Tadica) a pocetak druge ( Tomine i Vuciceve ) koja nas je dovela do prosjackog stapa . Vi ste se lepo nafatirali za 3 i po godine i bas vas briga!

ALI NICIJA NIJE DO ZORE GORELA....

VASA KOLA SU KRENULA NIZBRDO !

Јoca

pre 8 godina

Toma prica jednu pricu u vezi Kosmeta i EU,a Vucic nesto deseto. Jel oni zive u istoj zemlji i pripadaju istoj vlasti ili je samo,kao i obicno SNS Zona sumraka ?!

Gona

pre 8 godina

Kakav cinizam, Nikolic govori o nacionalizmu kod drugih naroda!!!Zar ovo ne vredja intelegenciju gradjanima drzava u okruzenju, zasto ne i vecini gradjana Srbije, kada i predskolska deca znaju puno toga od njegove biografije ?

POP

pre 8 godina

Kosovo je uslov svih uslova da se ne lazemo Tomo !

Tako ste likovali posle sastanka Tadic - Angela Merkel ,kada je on odbio da prizna Kosovo ... a Tadica proglasili za slabica i izdajicu !
To je znacio kraj jedne politicke ere ( Tadica) a pocetak druge ( Tomine i Vuciceve ) koja nas je dovela do prosjackog stapa . Vi ste se lepo nafatirali za 3 i po godine i bas vas briga!

ALI NICIJA NIJE DO ZORE GORELA....

VASA KOLA SU KRENULA NIZBRDO !

Realista

pre 8 godina

Ishod razgovora oko KiM u mnogome ne zavisi od nas.Samo jačanjem ekonomije i samim tim povećanja ugleda u svetu možemo ostvariti prihvatljivo rešenje za Srbiju.

Dana

pre 8 godina

Najvažnije je da mi radimo na procesu razduživanja i da razvijamo našu privredu, a za to nam nije neophodno da budemo članovi EU. Ako nas budu ucenjivali ne moramo ni da ulazimo u uniju.

papapetru

pre 8 godina

Nije nova vest da je EU tražila dodatne zahteve oko Kosova, pokušavamo da diplomatskim putem izdejstvujemo najbolje moguće rešenje po nas.

Komsasasprata

pre 8 godina

Nazalost prethodne vlade su svaka po malo gubile kosovo. E sad nadam se da ce se svi napori koje sadasnja struktura vlasti ulaze isplatiti.

balboa

pre 8 godina

Pre 5-og Oktobra, a i posle su stalno govorili "Ne damo Kosovo"! I šta su uradili, ništa! Ako sad Vučić uspe da bilo šta sačuva, biće veliki uspeh.

Veljko

pre 8 godina

Stanje je ovavko kakvo je zato sto su se pogresni politicari "borili" za KiM. Da smo od pocetka imali dijalog i stav prema tom pitanju bili bismo u situaciji da mi postavljamo uslove.

Tex

pre 8 godina

Znali smo da ce ovako nesto da urade! Trudimo se, ali uvek nas ukopaju. Ne treba da dozvolimo da nas ponizavaju, a siguran sam da ce premijer odreagovati da zastiti svoju zemlju!

botovi-prodali ste veru za sendvic

pre 8 godina

ti i tvoj politicki sin ste se toliko upetljali u sopstvene lazi, pa.vi vise ne znate kud bijete i sta izmisljate i lazete, pa za ovih par godina od kada nam jasete na grbaci samo o kosovu ste prodali gomile kontradiktornih izjava, kamoli o drugim sferama zivota!

Jovan

pre 8 godina

Samo neka Vučić i ova Vlada nastave ovako kako su započeli i siguran sam da će nam vrlo brzo biti bolje, a da li će početipregovore sa EU za same građane je manje bitno.

diplomata

pre 8 godina

Nadam se ocuvanju nacionalnih interesa i srpske imovine, teznja ka eu je samo uredjenje drzave i sprovodjenje odredjenih reformi. Svakako nam je bitnija teritorija i imovina, i mislim da na bilo kakve ucene nasa vlast nece pristati.

Tijana

pre 8 godina

Vi, ili vrsite najvecu prevaru gradjana ili ne znate sta pricate. Prvo, Tomislava Nikolica i Aleksandra Vucica je Zapad prihvatio da budu na vlasti da bi ucinili ustupak Zapadu da se Albancima da drzava. Drugo, Zapad je bio na strani Djindjica, Kostunice i Tadica. Kad je Zapad shvatio da su prave patriote i da se ne odricu suvereniteta nad teritorijom svoje zemlje, zbrisali su ih sa politicke scene. Zbog toga Zapadni lideri izdaju provokativne izjave da su ova vlada i Vucic veoma hrabri, misleci da tako nesto ne bi u Briselu potpisao nijedan premijer na svetu. Vucic kaze da ce, ako je potrebno, raspisati referendum. Koji referendum? Ti, kao premijer, prekidaj sve pregovore. Koji bi se to lud narod izjasnio na referendumu da se odrice svoje teritorije zbog EU?

Marinković

pre 8 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametan potez i kada svi drugi oko njega ne vide daleko tako da sam siguran da će i u ovim komplikovanim okolnostima vući prave poteze u interesu Srbije.

Petar

pre 8 godina

EU mora znati da i Srbija ima svoju crveno liniju špto se tiče Kosova i Metohije i da su neka pitanja već na granici tolerancije. Bilo kakvi pritisci za neka pitanja bi bili kontraproduktivni a ipak na kraju u interesu RU je da Srbija kao i ceo regijon postanu deo evropske porodice.

Mirce

pre 8 godina

Cilj Srbije je da bude clanica EU i da sacuva svoj teritorijalni integritet. Ovo je jedan od najvecih izazova, ali verujem da ce vlada odgovornom politikom i ovde besto izbalansirati i da ce zastititi nacionalne interese.

mara

pre 8 godina

Srbija zaslužuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa Evrospkom Unijom, imajući u vidu posvećenost vlade evropskim integracijama i odnosom prema velikoj migrantskoj krizi. Jasno je da bi otvaranje prvih poglavlja povećalo broj građana koji su za ulazak Srbije u briselsku porodicu.

Јoca

pre 8 godina

Toma prica jednu pricu u vezi Kosmeta i EU,a Vucic nesto deseto. Jel oni zive u istoj zemlji i pripadaju istoj vlasti ili je samo,kao i obicno SNS Zona sumraka ?!

Gona

pre 8 godina

Kakav cinizam, Nikolic govori o nacionalizmu kod drugih naroda!!!Zar ovo ne vredja intelegenciju gradjanima drzava u okruzenju, zasto ne i vecini gradjana Srbije, kada i predskolska deca znaju puno toga od njegove biografije ?

e-krem

pre 8 godina

"Nas boli stav prema Kosovu i Metohiji. Znate da nas to boli. Rana zaraste, a onda je neko svaki put ogrebe", rekao je Nikolić

Vreme je za terapiju vojvodo, inace ce od Srbije ostati samo subara i cvece.

Mila

pre 8 godina

Kosovo je neiscrpna tema. Nosioci najviših političkih funkcija u Srbiji pokušavaju diplomatijom da ostvare što bolju poziciju za Srbe na Kosovu i sačuvaju Kosovo. Verujem da će se u tome uspeti.

lolo

pre 8 godina

Svi znamo da ce generalni problem biti Kosovo ali mi i dalje moramo ostati pri svom stavu po tom pitanju i nadati se da ce vlada naci najbolje resenje sa evropskim zvanicnicima

maja

pre 8 godina

Ako su mislili da cemo se odreci Kosova nisu trebali ni da nam daju da postanemo kandidat za clanstvo u EU. Zna se da necemo dobrovoljno pristati na to

Dijana

pre 8 godina

Problem Kosova zahteva mnogo taktičnosti i strpljenja, ali mislim da je sadašnja vlast sposobna da se nosi s tim. Videli smo da im nije problem da kažu "ne" Uniji, ukoliko je nešto neprihvatljivo.

Maverik

pre 8 godina

nas presednik ima veoma realan pogleda na svet i desavanja u njemu, sto je jako dobro jer su mnogi politicari izgubljeni u ovim burnim dogadjajima

xman

pre 8 godina

Vlada je uradila pravu stvr kad nije okrenula leđa Rusiji, kada je trebalo uvesti sankcije, i sada imamo alternativu, ako počne bahaćenje EU ekipe.

diplomac

pre 8 godina

Cisto sumnjam da je nekog iz Slovenije interesovalo sta ima Nikolic da kaze. Kada ste vi videli da neko odavde intrvjuise nekog stranog drzavnika?
Pre ce biti da je intervju narucen odavde (i verovatno pljunuta neka kinta da se to objavi), ne bi li se jos jednom pokazalo kako nas pretsednik tamo u belom svetu brani interes Srbije, i kako tamo neke interesuje sta on ima da kaze.
Foliranje i glupiranje, to su glavne radnje kojima se bavi predsednik.
A sto se tice ekonomije, ko vam brani da poslujete sa Istokom? Ocigledno ste se preracunali i sa tim istocnim kombinacijama, to su vise bile parole za ideolosku obradu naroda, nego neka stvarna strategija. Od tog istoka, samo Rusiji mogu nesto da prodaju, a i tu vidimo mrka kapa, vise mi od njih kupujemo nego oni od nas. A Kini tek ne vidim sta bi to mogli da prodaju. Sta to mozete predsednice da prodate Kini, sto oni sami vec nisu proizveli i to jeftinije i od nas i od EU?
Vi prosto nemate nikakvu strategiju, ostale su samo ideoloske parole.

Terrz

pre 8 godina

"Nas boli stav prema Kosovu i Metohiji. Znate da nas to boli. Rana zaraste, a onda je neko svaki put ogrebe", rekao je Nikolić" Najezio sam se.

levac

pre 8 godina

Nikolicu ne krivi druge za sve i svasta.Kosovo je izubljeno davno i tada si isto ucestvovao u vlasti.To sto ti nazivas cackanjem od strane drugih drzava je realno cinjenicno stanje.Ne pogorsavaj odnose sa susedima zbog Republike Kosovo, jer Srbija ce imati samo jos vece stete.

teks

pre 8 godina

i ja sam otvoreno govorio da ti nisi za precednika ali narod te ipak izglasao i verujem da velika vecina koja je glasala za tebe sad se gorko kaje

Paja Patak

pre 8 godina

Neverovatno je da 16 godina nakon kapitulacije zemlju i dalje zamlacuju virtuelnom realnoscu oko Kosova. I sve da se raspise referendum i da nikada ne odemo u EU to nece ukloniti granicu sa Merdara.

Alister

pre 8 godina

ceka nas referendum po pitanju kosova fakat.
(goxy, 10. oktobar 2015 16:53)

Kakav referendum? Sta bi ti hteo? Da se izjasnis o pitanju statusa druge drzave, jel? Ne razumem!
Evo ti referendum, pa se izjasni:
1) Srbija u EU bez Kosova.
2) Srbija van EU bez Kosova.

Vule

pre 8 godina

To je vecina i znalo, samo je neophodno da nam to ljudi koji vode zemlju otvoreno kazu. Medjutim sta je po meni jos veci problem, sto se plasim da posle svakog uslova, ili problema kako ga nazivaju koji bude resen, da ce se pojaviti opet neki novi, i tako u krug. Nekada je to bilo izrucenje ljudi Hagu, odricanja od odredjenih stvari, uskladjivanje zakona, itd, itd... I Kosovo da resimo cak i kako njima odgovara, plasim se da ce smisliti nesto drugo...

samo pitam?

pre 8 godina

Svaki narod ima svoj nacionalni ponos treba naci gde je linija ispod koje netreba ici.
(dassa, 10. oktobar 2015 16:15)
Znači: narod, nacionalni ponos, nacionalna država!? Hvališete se, da imate u "Državi" 256 nacija!? Čiji nacionalni ponos je sad najbitniji? Protiv kojoj naciji? Da pređete ipak na gradjane i na gradjanstvo, ili vam je to ispod nacionalnog ponosa i crvenih linija? Jadna i bedna 1987, kad je sve to počelo - vašom zaslugom! Sad ste sami! Uživajte, i konačno počnite da radite, a ne da samo politizirate, kritikujete, jadikujete i češkate se!:) Pozz. sa severa ex Yuge!

Spin majstor

pre 8 godina

Necemo nikada dati Kosovo. Neka se EU pomiri sa tim
(enrike, 10. oktobar 2015 13:19)

Nije rec vise o Kosovu, to je zavrsena prica, sad se cenjkamo oko Gazivoda.

Franko

pre 8 godina

Svima nam je jasno da je nezavisno Kosovo jedan od osnovnih ciljeva Evropske unije, ali ona u ovom trenutku nije svesna da ce time dobiti samo evropski Irak, Siriju ili Avganistan.

sale

pre 8 godina

problemi su uvek potrebni, da bi mogli da svaljuju krivicu na koga god hoće i da nam mažu oči da ne vidimo ni prst pred nosom. vanredno stanje odgovara njima, jer se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

Nemanja

pre 8 godina

Svi smo znali da će se Kosovo kad tad pojaviti kao problem. Ali smo zanli i da je za nas bolje da to bude što kasnije. Do tada bismo primenili njihove najbolje zakone, uvrstili njihove standarde i napredovali ka razvijenoj i uređenijoj državi. Taj cilj skoro da smo ispinuli. Kosovo jeste referendumsko pitanje, i ako EU ne popusti, sigurno će o zome građani odlučivati.

Zona

pre 8 godina

Ta rana ne može da zaraste dok god Kosovo ne bude vraćeno u ustavnopravni poredak Srbije tj. svi postupci u pravcu nezavisnosti ne budu poništeni. Na ovaj ili onaj način.

Bucko lazmisljam

pre 8 godina

U pogledu priznavanja Kosova Vlada kasni, i ne bi joj se na tome putu trebali zabadati klipovi u tockove. Sama EU podrhtava i mogla bi da se raspadne na dva dele, dve lige: Naime, Prvu i Drugu EU ligu. Prva bi bila sastavljena od bogatih EU zemalja, Druga bi okupila sve ove sto se zicom ogradjuju, i u tu ligu bi verovatno upala i Srbija. Jaukanje Nikolica za Kosovom je neshatanje realnosti, ili sve to samo igra. Svejedno u oba slucaja gubi se vreme. Devedesetih je moglo nacionalno i nacionalisticko da se stavi ispred ekonomije i cak zivotnih egzistencija miliona ljudi u Srbiji i dalje.
Sve ima svoj kraj pa i ovaj predsednik. Jer, on nema sta da ponudi u novoj modernoj politici Srbije, koja se desava i koja ce da se desi. On je ne shvata, ali covek ga moze razumet. Za njega je princip vazan, al to se ne maze po leb...

Djankarlo

pre 8 godina

Srbija na osnuvu svih kvaliteta i postignutih rezultata treba da postane punopravan clan EU, pa puna su im usta reci hvale o nama, zasto bi Kosovo bilo eventualni problem?!

taja

pre 8 godina

Srbija ima svoje crvene linije u pogledu pitanja Kosova. Ovi pregovori za su statusno neutralni i ne dovode u pitanje nepokolebljivu volju Srbije da nikada ne prizna jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

e-krem

pre 8 godina

"Nas boli stav prema Kosovu i Metohiji. Znate da nas to boli. Rana zaraste, a onda je neko svaki put ogrebe", rekao je Nikolić

Vreme je za terapiju vojvodo, inace ce od Srbije ostati samo subara i cvece.

Tijana

pre 8 godina

Vi, ili vrsite najvecu prevaru gradjana ili ne znate sta pricate. Prvo, Tomislava Nikolica i Aleksandra Vucica je Zapad prihvatio da budu na vlasti da bi ucinili ustupak Zapadu da se Albancima da drzava. Drugo, Zapad je bio na strani Djindjica, Kostunice i Tadica. Kad je Zapad shvatio da su prave patriote i da se ne odricu suvereniteta nad teritorijom svoje zemlje, zbrisali su ih sa politicke scene. Zbog toga Zapadni lideri izdaju provokativne izjave da su ova vlada i Vucic veoma hrabri, misleci da tako nesto ne bi u Briselu potpisao nijedan premijer na svetu. Vucic kaze da ce, ako je potrebno, raspisati referendum. Koji referendum? Ti, kao premijer, prekidaj sve pregovore. Koji bi se to lud narod izjasnio na referendumu da se odrice svoje teritorije zbog EU?

Gona

pre 8 godina

Kakav cinizam, Nikolic govori o nacionalizmu kod drugih naroda!!!Zar ovo ne vredja intelegenciju gradjanima drzava u okruzenju, zasto ne i vecini gradjana Srbije, kada i predskolska deca znaju puno toga od njegove biografije ?

diplomac

pre 8 godina

Cisto sumnjam da je nekog iz Slovenije interesovalo sta ima Nikolic da kaze. Kada ste vi videli da neko odavde intrvjuise nekog stranog drzavnika?
Pre ce biti da je intervju narucen odavde (i verovatno pljunuta neka kinta da se to objavi), ne bi li se jos jednom pokazalo kako nas pretsednik tamo u belom svetu brani interes Srbije, i kako tamo neke interesuje sta on ima da kaze.
Foliranje i glupiranje, to su glavne radnje kojima se bavi predsednik.
A sto se tice ekonomije, ko vam brani da poslujete sa Istokom? Ocigledno ste se preracunali i sa tim istocnim kombinacijama, to su vise bile parole za ideolosku obradu naroda, nego neka stvarna strategija. Od tog istoka, samo Rusiji mogu nesto da prodaju, a i tu vidimo mrka kapa, vise mi od njih kupujemo nego oni od nas. A Kini tek ne vidim sta bi to mogli da prodaju. Sta to mozete predsednice da prodate Kini, sto oni sami vec nisu proizveli i to jeftinije i od nas i od EU?
Vi prosto nemate nikakvu strategiju, ostale su samo ideoloske parole.

POP

pre 8 godina

Kosovo je uslov svih uslova da se ne lazemo Tomo !

Tako ste likovali posle sastanka Tadic - Angela Merkel ,kada je on odbio da prizna Kosovo ... a Tadica proglasili za slabica i izdajicu !
To je znacio kraj jedne politicke ere ( Tadica) a pocetak druge ( Tomine i Vuciceve ) koja nas je dovela do prosjackog stapa . Vi ste se lepo nafatirali za 3 i po godine i bas vas briga!

ALI NICIJA NIJE DO ZORE GORELA....

VASA KOLA SU KRENULA NIZBRDO !

botovi-prodali ste veru za sendvic

pre 8 godina

ti i tvoj politicki sin ste se toliko upetljali u sopstvene lazi, pa.vi vise ne znate kud bijete i sta izmisljate i lazete, pa za ovih par godina od kada nam jasete na grbaci samo o kosovu ste prodali gomile kontradiktornih izjava, kamoli o drugim sferama zivota!

Vule

pre 8 godina

To je vecina i znalo, samo je neophodno da nam to ljudi koji vode zemlju otvoreno kazu. Medjutim sta je po meni jos veci problem, sto se plasim da posle svakog uslova, ili problema kako ga nazivaju koji bude resen, da ce se pojaviti opet neki novi, i tako u krug. Nekada je to bilo izrucenje ljudi Hagu, odricanja od odredjenih stvari, uskladjivanje zakona, itd, itd... I Kosovo da resimo cak i kako njima odgovara, plasim se da ce smisliti nesto drugo...

Spin majstor

pre 8 godina

Necemo nikada dati Kosovo. Neka se EU pomiri sa tim
(enrike, 10. oktobar 2015 13:19)

Nije rec vise o Kosovu, to je zavrsena prica, sad se cenjkamo oko Gazivoda.

sale

pre 8 godina

problemi su uvek potrebni, da bi mogli da svaljuju krivicu na koga god hoće i da nam mažu oči da ne vidimo ni prst pred nosom. vanredno stanje odgovara njima, jer se ne zna ni ko pije ni ko plaća.

Nemanja

pre 8 godina

Svi smo znali da će se Kosovo kad tad pojaviti kao problem. Ali smo zanli i da je za nas bolje da to bude što kasnije. Do tada bismo primenili njihove najbolje zakone, uvrstili njihove standarde i napredovali ka razvijenoj i uređenijoj državi. Taj cilj skoro da smo ispinuli. Kosovo jeste referendumsko pitanje, i ako EU ne popusti, sigurno će o zome građani odlučivati.

Alister

pre 8 godina

ceka nas referendum po pitanju kosova fakat.
(goxy, 10. oktobar 2015 16:53)

Kakav referendum? Sta bi ti hteo? Da se izjasnis o pitanju statusa druge drzave, jel? Ne razumem!
Evo ti referendum, pa se izjasni:
1) Srbija u EU bez Kosova.
2) Srbija van EU bez Kosova.

samo pitam?

pre 8 godina

Svaki narod ima svoj nacionalni ponos treba naci gde je linija ispod koje netreba ici.
(dassa, 10. oktobar 2015 16:15)
Znači: narod, nacionalni ponos, nacionalna država!? Hvališete se, da imate u "Državi" 256 nacija!? Čiji nacionalni ponos je sad najbitniji? Protiv kojoj naciji? Da pređete ipak na gradjane i na gradjanstvo, ili vam je to ispod nacionalnog ponosa i crvenih linija? Jadna i bedna 1987, kad je sve to počelo - vašom zaslugom! Sad ste sami! Uživajte, i konačno počnite da radite, a ne da samo politizirate, kritikujete, jadikujete i češkate se!:) Pozz. sa severa ex Yuge!

levac

pre 8 godina

Nikolicu ne krivi druge za sve i svasta.Kosovo je izubljeno davno i tada si isto ucestvovao u vlasti.To sto ti nazivas cackanjem od strane drugih drzava je realno cinjenicno stanje.Ne pogorsavaj odnose sa susedima zbog Republike Kosovo, jer Srbija ce imati samo jos vece stete.

teks

pre 8 godina

i ja sam otvoreno govorio da ti nisi za precednika ali narod te ipak izglasao i verujem da velika vecina koja je glasala za tebe sad se gorko kaje

Јoca

pre 8 godina

Toma prica jednu pricu u vezi Kosmeta i EU,a Vucic nesto deseto. Jel oni zive u istoj zemlji i pripadaju istoj vlasti ili je samo,kao i obicno SNS Zona sumraka ?!

Paja Patak

pre 8 godina

Neverovatno je da 16 godina nakon kapitulacije zemlju i dalje zamlacuju virtuelnom realnoscu oko Kosova. I sve da se raspise referendum i da nikada ne odemo u EU to nece ukloniti granicu sa Merdara.

Tex

pre 8 godina

Znali smo da ce ovako nesto da urade! Trudimo se, ali uvek nas ukopaju. Ne treba da dozvolimo da nas ponizavaju, a siguran sam da ce premijer odreagovati da zastiti svoju zemlju!

Komsasasprata

pre 8 godina

Nazalost prethodne vlade su svaka po malo gubile kosovo. E sad nadam se da ce se svi napori koje sadasnja struktura vlasti ulaze isplatiti.

Dana

pre 8 godina

Najvažnije je da mi radimo na procesu razduživanja i da razvijamo našu privredu, a za to nam nije neophodno da budemo članovi EU. Ako nas budu ucenjivali ne moramo ni da ulazimo u uniju.

papapetru

pre 8 godina

Nije nova vest da je EU tražila dodatne zahteve oko Kosova, pokušavamo da diplomatskim putem izdejstvujemo najbolje moguće rešenje po nas.

Mila

pre 8 godina

Kosovo je neiscrpna tema. Nosioci najviših političkih funkcija u Srbiji pokušavaju diplomatijom da ostvare što bolju poziciju za Srbe na Kosovu i sačuvaju Kosovo. Verujem da će se u tome uspeti.

Zona

pre 8 godina

Ta rana ne može da zaraste dok god Kosovo ne bude vraćeno u ustavnopravni poredak Srbije tj. svi postupci u pravcu nezavisnosti ne budu poništeni. Na ovaj ili onaj način.

Franko

pre 8 godina

Svima nam je jasno da je nezavisno Kosovo jedan od osnovnih ciljeva Evropske unije, ali ona u ovom trenutku nije svesna da ce time dobiti samo evropski Irak, Siriju ili Avganistan.

balboa

pre 8 godina

Pre 5-og Oktobra, a i posle su stalno govorili "Ne damo Kosovo"! I šta su uradili, ništa! Ako sad Vučić uspe da bilo šta sačuva, biće veliki uspeh.

Dijana

pre 8 godina

Problem Kosova zahteva mnogo taktičnosti i strpljenja, ali mislim da je sadašnja vlast sposobna da se nosi s tim. Videli smo da im nije problem da kažu "ne" Uniji, ukoliko je nešto neprihvatljivo.

Marinković

pre 8 godina

Vučić ima taj osećaj da prvi povuče pametan potez i kada svi drugi oko njega ne vide daleko tako da sam siguran da će i u ovim komplikovanim okolnostima vući prave poteze u interesu Srbije.

Mirce

pre 8 godina

Cilj Srbije je da bude clanica EU i da sacuva svoj teritorijalni integritet. Ovo je jedan od najvecih izazova, ali verujem da ce vlada odgovornom politikom i ovde besto izbalansirati i da ce zastititi nacionalne interese.

xman

pre 8 godina

Vlada je uradila pravu stvr kad nije okrenula leđa Rusiji, kada je trebalo uvesti sankcije, i sada imamo alternativu, ako počne bahaćenje EU ekipe.

Maverik

pre 8 godina

nas presednik ima veoma realan pogleda na svet i desavanja u njemu, sto je jako dobro jer su mnogi politicari izgubljeni u ovim burnim dogadjajima

Jovan

pre 8 godina

Samo neka Vučić i ova Vlada nastave ovako kako su započeli i siguran sam da će nam vrlo brzo biti bolje, a da li će početipregovore sa EU za same građane je manje bitno.

lolo

pre 8 godina

Svi znamo da ce generalni problem biti Kosovo ali mi i dalje moramo ostati pri svom stavu po tom pitanju i nadati se da ce vlada naci najbolje resenje sa evropskim zvanicnicima

Petar

pre 8 godina

EU mora znati da i Srbija ima svoju crveno liniju špto se tiče Kosova i Metohije i da su neka pitanja već na granici tolerancije. Bilo kakvi pritisci za neka pitanja bi bili kontraproduktivni a ipak na kraju u interesu RU je da Srbija kao i ceo regijon postanu deo evropske porodice.

Realista

pre 8 godina

Ishod razgovora oko KiM u mnogome ne zavisi od nas.Samo jačanjem ekonomije i samim tim povećanja ugleda u svetu možemo ostvariti prihvatljivo rešenje za Srbiju.

Veljko

pre 8 godina

Stanje je ovavko kakvo je zato sto su se pogresni politicari "borili" za KiM. Da smo od pocetka imali dijalog i stav prema tom pitanju bili bismo u situaciji da mi postavljamo uslove.

Terrz

pre 8 godina

"Nas boli stav prema Kosovu i Metohiji. Znate da nas to boli. Rana zaraste, a onda je neko svaki put ogrebe", rekao je Nikolić" Najezio sam se.

maja

pre 8 godina

Ako su mislili da cemo se odreci Kosova nisu trebali ni da nam daju da postanemo kandidat za clanstvo u EU. Zna se da necemo dobrovoljno pristati na to

diplomata

pre 8 godina

Nadam se ocuvanju nacionalnih interesa i srpske imovine, teznja ka eu je samo uredjenje drzave i sprovodjenje odredjenih reformi. Svakako nam je bitnija teritorija i imovina, i mislim da na bilo kakve ucene nasa vlast nece pristati.

Djankarlo

pre 8 godina

Srbija na osnuvu svih kvaliteta i postignutih rezultata treba da postane punopravan clan EU, pa puna su im usta reci hvale o nama, zasto bi Kosovo bilo eventualni problem?!

mara

pre 8 godina

Srbija zaslužuje otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja sa Evrospkom Unijom, imajući u vidu posvećenost vlade evropskim integracijama i odnosom prema velikoj migrantskoj krizi. Jasno je da bi otvaranje prvih poglavlja povećalo broj građana koji su za ulazak Srbije u briselsku porodicu.

taja

pre 8 godina

Srbija ima svoje crvene linije u pogledu pitanja Kosova. Ovi pregovori za su statusno neutralni i ne dovode u pitanje nepokolebljivu volju Srbije da nikada ne prizna jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova.

Bucko lazmisljam

pre 8 godina

U pogledu priznavanja Kosova Vlada kasni, i ne bi joj se na tome putu trebali zabadati klipovi u tockove. Sama EU podrhtava i mogla bi da se raspadne na dva dele, dve lige: Naime, Prvu i Drugu EU ligu. Prva bi bila sastavljena od bogatih EU zemalja, Druga bi okupila sve ove sto se zicom ogradjuju, i u tu ligu bi verovatno upala i Srbija. Jaukanje Nikolica za Kosovom je neshatanje realnosti, ili sve to samo igra. Svejedno u oba slucaja gubi se vreme. Devedesetih je moglo nacionalno i nacionalisticko da se stavi ispred ekonomije i cak zivotnih egzistencija miliona ljudi u Srbiji i dalje.
Sve ima svoj kraj pa i ovaj predsednik. Jer, on nema sta da ponudi u novoj modernoj politici Srbije, koja se desava i koja ce da se desi. On je ne shvata, ali covek ga moze razumet. Za njega je princip vazan, al to se ne maze po leb...