Sreda, 22.07.2015.

16:50

Vučić i Izetbegović - piće u Knezu i šah na Kališu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH prošetali su centrom Beograda, seli u baštu jednog restorana, a zatim otišli na Kalemegdan.

Izvor: B92

Vuèiæ i Izetbegoviæ - piæe u Knezu i šah na Kališu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

520 Komentari

Sortiraj po:

Petar Jaksic

pre 8 godina

Sta reci drugo, osim da smo ostavili utisak jedne ozbiljne drzave koja ne pliva u mulju proslosti vec za cilj ima svetliju buducnost.

Kumkvat

pre 8 godina

Izetbegovic ce se zasigurno lepo osecati u Beogradu,a pre svega se moze osecati sigurno,mi cemo maksimalno obezbediti svakog ko dodje u Srbiju.

Višnja

pre 8 godina

E sad zamislite da je Srbija na atentat na Vučića odgovrila ružnim rečima i prekinula saradnju, gde bi krenuli naši životi. Uvek ovako pamet u glavu ali svih političara u regionu.

Asiimov

pre 8 godina

Dobro je da se postepeno radi na poboljsanju odnosa sa Bosnom,ipak je to zemlja u regionu sa kojom ne smemo imati neprijateljske odnose.

Jelena

pre 8 godina

Srbiji je u interesu da BIH bude stabilna drzava zbog naseg naroda koji tamo zivi a ova poseta je samo jos jedna cuprija na Drini u pravcu pomirenja.

Citalac 330

pre 8 godina

Srbija se pokazala kao odlican domacin. Verujem da Izetbegovic ni u jednoj zemlji nije imao ovakav topao docek i gostoprimstvo. Mi smo celom svetu pokazali da smo za mir.

zigi

pre 8 godina

Nije bilo potrebe za onim sto se desilo,ali proslo je i to je vazno, i jos vaznije je sto je Vucic poducio kako se treba ponasati prema gostima

alfi

pre 8 godina

Saljemo lepu sliku tradicionalnog srpskog gostoprimstva ne samo u region nego u celu Evropu, obzirom da je poseta budnim okom pracena od mnogobrojnih evropskih zvanicnika.

Mladen

pre 8 godina

Iako u prisustvu obezbeđenja nikom od građana nije palo napamet da dira gosta. To je Srbija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Buba u uhu, 22. jul 2015 17:04)

E pa gospodjo bubo
razlika izmedju nas juce u gradu i njih pre nekoliko dana u Srebrenici je ta da je ovde mozda svaki 500ti imao neku muku sa ratom a tamo svaki 500ti nije nikog izgubio. Pa su ljudi, zamislite, jos uvek i nesrecni i besni.
I ne podrzavam ja napad na Vucica nego razumem zasto su to Bosnjaci uradili.
A ja sam bio 96 i 97 u Bosni, Mostaru i Sarajevu, i video licno sta su posledice rata. Setite se, mi smo cekali u redu za litar ulja i nismo imalim grejanje a oni ni to a ni vodu, struju i hleb. Pa ih posle toga uza zid sateraju. A Vucic je u tome tada aktivno ucestvovao. To sto sad siri ideju mira je lepo ali ko mu veruje. Ja ne.

jeremija

pre 8 godina

zaista lepo,onako domaćinski kako treba i kakvi jesmo..jedino , naivni ste ako mislite da će se njihovo mišljenje a naročito želje promeniti.

Ne verujem

pre 8 godina

zasto Vucic nije ovako prosetao sa Blerom? Zato sto bi Bler bio isto docekan kao i Vucic u Bosni. Pronadjite slicnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kengur, 22. jul 2015 23:30)

Podseticu vas da su kod nas dolazili mnogi koji su se ogresili zestoko o ovaj narod pa im se nista nikad nije desilo.
Mesic,Solana,Karla,Bler,itd....
Ne bi se ni Bleru dogodilo nista kao sto nije ni ovima danas.Pustite vise da navijate za negativnost i prizeljkujete nevolje.To se sve odrazi coveku na zdravlje,kakve su ti misli takav ti je i zivot(i zdravlje dodao bih ja)...tako da dosta je bilo,idemo sad happy thoughts...rainbows and unicorns ;)

Sve najbolje zelim!!!

Hm

pre 8 godina

Ovako ja zamialjam vesti u Severnoj Koreji. Farsa. Jadni policajci izginuse danas po ovoj vrucini, ne bi li premijer na miru odigrao partiju saha!

TijanaTiksi

pre 8 godina

Ovaj susret je pokazao da nema života u regionu bez sigurnosti, stabilnosti i poverenja, a ni bez lidera koji su spremni da pruze ruke jedni drugima.

pantelija

pre 8 godina

posle naseg danasnjeg gostoprimstva mislim da su konacno svi shvatili ozbiljnost, iskrenost i spremnost za uspostavljanje mira izmedju dva naroda

Krajišnik, Bihać

pre 8 godina

Nakon incidenta u Srebrenici nadao sam se da će Vučić reagirati baš kao što i jeste, ogromna većina Bošnjaka je osudila incident, uključujući i porodice žrtava. Jedina šansa za naše zemlje je povezivanje resursa, veza koje su davno pokidana inače ćemo postati (što djelimično i jesmo) kolonije Evrope. Sad se treba obračunati s budalama na svim stranama tipa onih koji su napali Vučica ili onih koji slave zločince bez obzira kojem narodu pripadaju. U narednih godinu - dvije postaće jasno hoćemo li našu djecu gledati dok starimo ili ćemo listati njihove fotografije preko društvenih mreža.

Svemirac

pre 8 godina

Nekad je ovako moglo i u Zagrebu i u Beogradu i u Sarajevu samo bez ikakvog obezbedjenja. Nije mi jasno kako smo uspeli da zasejemo onakvu mrznju. Kako smo samo svi ispali glupi? Neverovatno

Valentina77

pre 8 godina

Saradnja Srbije i BiH treba da obezbedi ekonomski boljitak i da ostalno održavamo otvorene i iskrene razgovore kojima ćemo podizati poverenje naših ljudi.

YU

pre 8 godina

i posle svega, opet smo shvatili da bez bratstva i jedinstva nema nista.. 20 godina niz vodu.. Hvala nasem Vucicu na izuzetno odgovornoj politici.

Dina

pre 8 godina

Jasno se vidi da postoji veliki kapacitet dobre volje da se odnsi dve države ubrzano poboljšavaju i da se svaki pokušaj raspirivanja mržnje u startu zaustavi.

lazar

pre 8 godina

Nekako sam se osecao jako lepo gledajuci one slike iz Kneza.. Bilo je, nostalgicno lepo. Ne moramo vise ziveti u jednoj zemlji, al ajmo da zivimo jedni pored drugih u miru i slozi.

Krajna

pre 8 godina

Mnogi su to i znali ali danas smo potvrdili da smo izvanredni domacini. U Beogradu je svima dozvoljeno da setaju, popiju pice gde pozele... Tako je bilo i danas.

Washington

pre 8 godina

1000 policajaca oko 5 politicara i svi se divimo kako je sve lepo proslo...

Da politicari znaju da smire malo strasti i da ne lupetaju okolo, ne bi bilo ni potrebe za ovolikim obezbedjenjem, ni u Potocarima ni u Beogradu.

Dzimbo

pre 8 godina

Srbija je dokazala da je zemlja u kojoj je svako dobrodošao, u kojoj svako može slobodno da prošeta, da popije piće, bez straha da će ga neko vređati, da ne govorim o nečem ozbiljnijem. Nadam se da će gosti nešto naučiti od domaćina.

Vatra

pre 8 godina

Lako je zapaliti vatru, treba mudrost da se plamen primiri i ugasi a odnosi unaprede i povedu region ka jačanju ekonomija u svim državama regiona.

neutralni felsh

pre 8 godina

Dzaba sve pare, pozicija i vlast, kada ne smijes ulicom da prohodas medju obicnim narodom. Ja sam 100 puta bio u Beogradu, petak navecer iz Tuzle krenes, ujutro sa derneka nazad. Cuj, nije od mladih dana setao Knez Mihajlovom. E moji delegati...
(*ebo zivot politicara, 22. jul 2015 20:16)


e vala bas.

Petar P

pre 8 godina

Mislim da smo danas poslali prelepu sliku u svet i odrzali, onako na finjaka, pojedinima poucnu lekciju. Svaka cast premijeru i njegovom timu. Nije ovo samo politicki potez, Vucic je iskren u svemu ovome.

Aleksa

pre 8 godina

Bilo bi sve dobro i nikad se ništa ne bi ni desilo da nam se stranci ne mešaju u politiku. Teško nam je kad nas svađaju a još teže kad nas mire.

Filipovic

pre 8 godina

Lepo je sto je doslo do susreta,sto smo ugostili drzavnike ali ovo je tek jedan mali ali istovremeno i jako veliki , a za promenu pozitivan iskorak napred. Proces pomirenja i uspostavljanja korektnih odnosa mora da ima nekakav kontinuitet,pocetak, razvoj...

poletarac

pre 8 godina

Bila sam jako ljuta posle incidenta u Potocarima, a sada razmisljam, ako im je Vucic oprostio i presao preko toga, sto bih ja bila uvredjena. Svaka cast nasem premijeru. Ovo sto je on danas uradio je yaista ispruzena ruka pomirenja.

Rados

pre 8 godina

Srbija je još jednom poslala najlepšu moguću sliku svet. Niko više nema pravo da dovodi u pitanje iskrene namere Srbije da gradi dobre odnose sa svima u regionu.

Amnezija?

pre 8 godina

Lepo. I? Kako je tužno kada su kisela i šetnja razlog za euforiju... pre ne toliko dugo vremena ljudi u Srbiji, BiH, Hrvatskoj itd. živeli su istoj državi, a sad su "region". Političari iz BiH u Beograd su dolazili službeno, a sad kao inostrana delegacija. Najveći cinizam je priča o "liderstvu u regionu" - taj stav političara u Srbiji i jeste jedan od uzroka za ovo sada. A region? Posle jedinog perioda u istoriji u kome nije bio periferija - vreme socijalističke Jugoslavije - sad je ponovo to: periferija. Šteta. Ali ok, ljudima to očito odgovara. Pa eto im onda lideri regiona, nek ih vode u šetnju. Bolje sprečiti nego lečiti, kaže izreka - ali sad je kasno. A ako šetnja i tamburaši išta izleče, dobro; ako ne, onda ništa, šetnja ne može da škodi.

Eleonora

pre 8 godina

Ponosna sam na nase predstavnike, danas smo poslali svetu najlepsu i najinspirativniju sliku iz Srbije. Premijer je uvek na najreprezentativniji nacin predstavljao nasu zemlju, a danas je nadmasio samog sebe. Pokazali smo kulturu, dostojansvenost, dobronamernost i jasnu usmerenost na buducnost i stvaranje mira u regionu. Svedoci smo divnog i motivacionog prizora.

citizen

pre 8 godina

Znate sta komsije srbi, zaista najiskrenije cestitke. Vucic je lijepo docekan u Sarajevu. Ali vi ste ovo odradili stvarno vrhunski.
Prosto da covek pozeli da ode u Beograd.

Маринела К

pre 8 godina

*A ovo srce, cido nad cudima, nece da se primi u njihovim grudima.* Shvatili su, nadam se, koliko je ovo veliki i ljudski potez G-dina Vucica.

Rac

pre 8 godina

Momo Kapor je uvek govorio da je Beograd jedini grad na svetu koji je jednako kosmopolitski kao i Njujork. Danas je to pokazano po ko zna koji put celom svetu.

Jole

pre 8 godina

Gledao sam uživo prenos Srbija je pokazala kakav smo narod i kakav je domaćin.Neka se gospoda iz BIH sledeći put ugledaju na našeg premijera Vučića.

mira

pre 8 godina

Uz hleb,igrru i pesmu,ne samo da smo pokazali koliko smo dobri domacini,nego smo ovu sliku poslali svetu,i celom regionu,pa ima li sta lepse i cistije

Метроплола

pre 8 godina

Valjda ce jednom svi shvatiti da smo istim mlekom yadojeni, mnogo blizi i slicniji medju sobom, nego sa ostalim nazovi prijateljima iz sveta, Isti nam je jezik, iste smo skole zavrsavali, imali isto bratstvo i jedinstvo. Znamo se i uvek smo znali na cemu smo...

Fidija

pre 8 godina

Koji bi političar posle onakvih strahota u Potočarima, samo nedelju dana kasnje, priredio ovakav doček? To pokazuje da je Srbija postala ključan faktor stabilnosti u regionu.

*ebo zivot politicara

pre 8 godina

Dzaba sve pare, pozicija i vlast, kada ne smijes ulicom da prohodas medju obicnim narodom. Ja sam 100 puta bio u Beogradu, petak navecer iz Tuzle krenes, ujutro sa derneka nazad. Cuj, nije od mladih dana setao Knez Mihajlovom. E moji delegati...

Aleksandra

pre 8 godina

Nama gradjanima ostaje samo da dajemo punu podrsku vladi i Vucicu koji su odlucno krenuli putem pomirenja, diplomatije i razumevanja

Mita

pre 8 godina

Izgleda da je kod ovih sto lupaju minuse na ovaj pozitivan dogadja za mir na Balkanu,virus seseljizma,neandertalizma i dverizma jos uvek nije unisten,ali je na putu da bude eliminisan za sva vremena...

Vucicu, pozovi Kolindu na jece i pice. Mi placamo... tj. MMF

pre 8 godina

E sada jos Kolindu ovako da ugostimo, da je odvedemo u "Kolarac", da se nakrka i eto nam, kako se ono kaze, mira u Bosni tj. na Balkanu.

Mile 62

pre 8 godina

Dragomi je da se na ovom susretu dosta govorilo o ekonomiji i ekonomskom razvoju dve zemlje. Samo tako zajedno mozemo uci u EU sto je naravno jedan veliki plus i za jednu i drugu zemlju.

Vule 88

pre 8 godina

Lepo je videti ovaj prizor i sve ove ljde na jednom setalistu kamo srece da je vise ovakvih slika sa Balkana. Vucic zaista uliva poverenje i nadu da mozemo opet ziveti dobro kao ranije.

Formula 1

pre 8 godina

Ovu šah partiju od 1990. godine mi plaćamo građani Bosne i Hercegovine i Srbije. Bravo, bravo i bravo!!! ahhahaah jadno bre!!!
A koje vajde ima oba plemena od ovoga, da mi je znati.???
Boli zapada bregasta osovina što se ovi ljube u sred Evrope u nekom Beogradu.
Građani obe države su na rubu egzistencije, zbog ovih hohštapler političara koji samo kradu i ništa drugo ne znaju. Izvinjavam se, i da dižu poreze i da skrešu penzije i da asfaltiraju tri metra auto puta na +50 C
e tako, jesam li pogodio suštinu???
Tu leži mrtav zec.!

geometar iz valjeva

pre 8 godina

1. runda- borba na brvnu 0:1, 2. runda-sah 1:1, sta je treca runda? Hrkljus? Ni "p" od pomirenja ja tu ne vidim. Pa, pitajte Dodika. Samo je ovo kao slika lepo i nista vise. I da. Zasto nisu posetili Bajrakli dzamiju?

Sasa

pre 8 godina

Ovo je jos jedan dokaz da kroz nas glavni grad moze svao bez ikakvih problema da se proseta od drzavnih zvanicnika a da pri tome ne bude vredjan.

Ivona Dj

pre 8 godina

Ono sto moze da ucini svaki gradjanin danas jeste da bude miran i dostojanstven, da verujemo da je ovaj susret dobro za nasu afirmaciju i da u svet posaljemo lepu sliku, a to smo uradili..ponosna sam na svakog gradjanina!

Gloris

pre 8 godina

Tradicionalan doček, slika i prilika srpskog gostoprimstva. Upravo to je slika, koja treba da ode u svet, i predstavi nas kao dobre, i miroljubive domaćine!

Goga

pre 8 godina

Lepo je videti ovaj prizor steta sto nema vise ovakvih bileteralnih sastanaka. Nadam se da ruzna proslost vise nece nikad stati imedju dve susedne zemlje.

Предраг

pre 8 godina

Екстравагантно. Страни медији ће имати своје мишљење о овој посети. Надам се да су домаћи аналитичари предвидели реакције светских, или бар регионалних медијских центара.

pravademoktatija

pre 8 godina

Kada bi se ovolko neki politicar angazovao da bude narodu bolje kolko se angazovao da niko neutralan(kome nije placena dnevnica) ne pridje ni na kilometar danas ovoj grupi veoma bitnih politicara bilo bi nesto od nas.

diplomada

pre 8 godina

Ovo je velika pobeda Srpske diplomatije. Sve odradjeno kako treba. Srbija je ovde pokazala pravo lice. Nadam se da ce region i svet shvatiti priliku.

Nevena Kos

pre 8 godina

Vidi se da naš premijer zaista ima veliko srce.Retko ko bi ovako dočekao goste posle onog napada.Isto su ovako i oni trebali dočekati našeg premijera.

Косана

pre 8 godina

Ово је било више од протокола. Овај дан је показарељ да треба дати шансу пријатељству. Заборавити размирице, превазићи несугласице. Не требају нам преводиоци, разумемо се, знамо све наше обичаје, песме...

BiH Devile

pre 8 godina

Aferim Srbi svala cast. Posebno me je tek sad stid zbog onakog doceka A.V. u Potocarima.Pozdravim svim postenim i cestitim ljudima, i nadam se boljim jos gosotprimstvima i s jedne i druge strane.

Milic

pre 8 godina

Vucic se uci na tudjim greskama,a Izetbegovic na svojim,svecani docek i prijatan boravak u Srbiji ce doprineti da Predsednistvo BiH nauci lekciju gostoprimstva!

Natalija

pre 8 godina

Negde smatram da smo danas pokazali da nema mrznje u nama, da smo dobri domacini koji cene,postuju i uvazavaju svog gosta-bez obzira na emociju koju svako od nas ima-to treba da mu bude jaci udarac od svakog kamena.

Nikoleta

pre 8 godina

Lepo je sto je doslo do susreta,sto smo ugostili drzavnike ali niko ne moze da ocekuje da ce jedan susret resiti sve probleme. Proces pomirenja i uspostavljanja korektnih odnosa mora da ima nekakav kontinuitet,pocetak, razvoj...

Hedona

pre 8 godina

Aleksandar Vučić se pokazao kao izvanredan domaćin pravi prijatelj.Srbija ima premijera koji teži ekonomskom napretku i razvoju. Aleksandar Vučić je osnovni faktor mira i stabilnosti u celom regionu, koji želi da ima prave prijateljske odnose sa svetom. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbija želi da ima oizgrađene jake odnose sa BiH i državama u regionu.

Radoznali Perica

pre 8 godina

Kaže : "kako vam izgleda beograd i knez mihajlova? " a ovaj odgovara kako je nekada davno bio i rado je dolazio. Verovatno nije video više od pločnika po kome su hodati jer su oko njih konstantno pedeset ljudi! I sve to na plus trideset i kusur, više zvuči kao mučenje nego provod...

bobo

pre 8 godina

uvek je lepo kad se krka i pije o tudjem trosku, mnogo govori o tome kakvi su ljudi... a ostade ista meta, isto odstojanje... nista resili, nagledali se Beograda na vodi (s napomenom da u Bosni ima jos vecih rupa bez dna u koje se baca novac), jedino se svi lepo proveli... mislim da gostoljubivost nije bila upitna ni u jednom trenutku... al ajd, ako je to neki novi pocetak, pozdravljam...

mara

pre 8 godina

Nadam se da će nakon ovog nezaboravnog dočeka u Beogradu bosanski političari shvatiti da u Beogradu imaju iskrenog sagovornika u procesu pomirenja dve države.

Srbija

pre 8 godina

Dobrodosli u Srbiju,drzavu tradicionalu i postenu sa dobrim cestitim i postenim narodom koji svoje docekuju sve isto tradicionalo srpski sa hlebom i soli i rakijom i obilaskom glavnog grada na koji smo svi ponosni.

Andrej77

pre 8 godina

Cirkus, bivsi radilalski junoša sa Alijinim malim glume politicku korektnost. Ko nama vlada.. a sami smo ih birali. Nismo pametni definitivno!

gasterbaiter

pre 8 godina

Jadni su narodi koji cekaju da ih vodje (političari) vode ko ovce (prvo ih do krvi svadjaju a sada kao mire). Političari i da hoće nemogu iskreno pomiriti narode ex.YU. Jedino znanje, a u to spada i puna istina o dogadjajima iz prošlosti oslobođena preuvelicavanju vlastitih pobeda i žrtvi, umanjivanjem tudjih žrtava, kao i ekonomsko bazirana saradnja na lokalnom nivou i kulturna razmena može pomoći pomirenju. I naravno rešiti pitanje nestalih, imovinska pitanja i puna prava manjinama i povratnicima. Ako se to ne uradi i ostane sve na šepurenju političara po ulicama i kafanama Beograda onda je to zamazivanje očiju običnom narodu.

peki

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto neki ljudi ovo vide kao negativnu vest. Jel stvarno treba da ratujemo opet? Dokle da nazadujemo dok svi napreduju. Plate su nam manje od Nigerije, Kenije, Bangladesa...Al eto u ratu se razmislja o prezivljavanju tako da bi nam to dobro doslo da ne brinemo o drugim stvarima. Napred u novi rat...za nesto, srpstvo, kralja, otadzbinu...haha jaoj.

Hanibal

pre 8 godina

Ovo je dokaz da je Srbija moderna, demokratska zemlja, u kojoj je svakom zagarantovana sloboda kretanja. Neki treba da se ugledaju na nas.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Mislim da današnja poseta znači sigurno ozbiljni pomak u odnosima dve zemlje, ali i podizanje standarda u celom regionu.

Circo Balkanico

pre 8 godina

Kod ovih naprednih ama bas nista ne moze da prodje bez cirkusa.U stvari oni se cirkusom hrane i od njega zive.Ne bi me zacudilo i da je onaj cirkus u Potocarima bio dogovor.

strejder

pre 8 godina

Verujem da je Bakir Izetbegovic uveren da je namera Vucica uvek bio mir i gledanju u buducnost i ono st mu se desilo u Srbrenici krajnje sramotan cin ali i da je pored svega premijer ukazao pravo gostoprimstvo predsednistvu BIH!

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Za ideale ginu bidale . Pa zar nije moglo da se razgovara pre nego je svecpocelo devedesetih . Sada oni piju pice a mnoge majke iz svih naroda Jugoslavije i danas nose crninu za sinovima .

mandarina

pre 8 godina

Srbija ne zeli neprijatelje u okruzenju. Nacinila je prvi potez koje je ispao vrlo produktivan. Tezimo sto boljoj saradnji sa svim zemljama u regionu!

Lepi

pre 8 godina

Lep prizor sloge, tako je trebalo biti i u BIH pre par dana, ali dobro, greske se desavaju, greske se ispravljaju, nadamo se da do incidenata vise nece dolaziti, sve najbolje za obe strane :)

jagoda

pre 8 godina

Srbija definitivno ne zeli neprijatelje u okruzenju. Nacinila je prvi potez koje je ispao vrlo produktivan. Tezimo sto boljoj saradnji sa svim zemljama u regionu!

patriota

pre 8 godina

Velika pobeda za Srbiju sa stilom. Beograd je danas pokorio Balkan osmehom. Ovo je mozda i prvi pravi pocetak mira na Balkanu. Za Vucica su pricali svasta ali je danas odrzao cas svim domacim politicarima.

Hasan

pre 8 godina

Da podsetimo. Vucic je bio dva puta u Sarajevu nista mu se nije dogodilo. Jednom je otisao u Srebrenicu (Rs) tamo se dogodilo i krivi Bakira za to?! Sto ga posto je tako sigurno u Srbiji za njega nije poveo na primer na utakmicu Crvene Zvezde?

vidan

pre 8 godina

Sjajan doečk članova predsedništva Bosne i Hercegovine u srpskoj prestonici. Od metropole kao što je Beograd, ništa se drugo nije ni moglo očekivati.

Vulevi

pre 8 godina

Svaka cast na odlicno organizovanoj poseti. Gosti su i vise nego zadovoljni sto se i vidi po njihovim izrazima lica, a nas narod je poslao jaku sliku o svojoj svesti i manirima!

SENKA VETRA

pre 8 godina

Mislim da smo u svet poslali jednu poruku mira i posetenja, pomirenja i spremnosti da mozemo konacno da pariramo velikim svetskim silama.

Katarina Lazarevic

pre 8 godina

Mi smo se pokazali kao vrsni domacini, ali koliko ce to do njih dopreti i do njihovog poimanja saradnje u regionu - videcemo.

Edita

pre 8 godina

Vucicu, kad obavis tu posetu, malo vise gledaj sta ces sa narodom. Lako je tebi svaki dan porucivati te ruckove i vecere kad ne ide iz tvog dzepa. To ni slucajno nije radio Tadic. Uzmi od svoje plate pa placaj do mile volje; jedite i dan i noc. Koga sutra porucujes, jako se pravis vazan dok mi gladujemo i nasa deca. Sramota.

SNS u srcu

pre 8 godina

Verujem da je Izetbegovica sramota i da ga grize savest sta se Vucicu desilo u Srebrenici!Moze da se delimicno iskupi hapsenjem okrivljenih za koje sam siguran da zna koji su to jarani...

Nemanjaa

pre 8 godina

Drago mi je sto je poseta prosla dobro i bez problema. Nadam se da ce posle ovoga da se stisaju strasti u regionu i napravi neki konstruktivni dijalog.

razumom do pobede

pre 8 godina

Jos jednom je Srbija pokazala gostoprimstvo i zemlje u regionu mogu da nam zavide na spontanosti pri doceku stranih drzavnika!Izetbegovic nije imao zamerke na organizaciju..

Bojan

pre 8 godina

Svi oni smeju da dodju u Beograd i u centru grada popiju pice i niko im nista nece ni dobaciti ali da li nas premijer moze tako da ode u Sarajevo na Bascarsiju!Nama svaka cast a oni ce se valjda ugledati na nas!

mara

pre 8 godina

Nebitno je ko je danas pobedio u partiji šaha između Vučića i Izetbegovića. Pobednici mogu biti i Srbi i Bošnjaci ukoliko nastave putem pomirenja.

EU Citizen

pre 8 godina

Ne verujem u iskrenost ovih ljudi, naravno, ali na kraju krajeva, gde su politučari iskreni, i zašto bi i bili? :) Međutim, bez obzira na to, jako je lepo čitati da ljudi iz susednih država koje govore istim jezikom i koje bi trebalo da budu najbolji prijatelji, najbliži ekonomski partneri i najčvršći saveznici igraju šah i sede u kafani, pa makar i pod zaštitom hiljadu policajaca :) Jednom će to biti petsto, pa sto, i na kraju, valjda, par simboličnih telohranitelja :) U svakom slučaju, pohvale i za Vučića i za Izetbegovića, iako inače ne marim mnogo ni jednog ni drugog.

ada

pre 8 godina

Ovde se vidi prava razlika. Trebali su da su stvarno hteli pomirenje ovako da docekaju Vucica. Umesto toga njihovi politicari su podgrevali situaciju i skupljali jeftine poene kod gradjana BiH. Beograd je danas pokazao da je grad buducnosti. Ove je jedinstvena prilika za prosperitet regiona

Komsija

pre 8 godina

Verujem da ce vreme koje je pred nama biti oslobodjeno od svih konflikta.Tek dada cemo moci da budemo, onakvi kakvi smo, a bolji smo od vecine naroda koje poznajem.

uvek zaljubljen

pre 8 godina

Jos jedna pozitivna slika iz Beograda i delegacija BIH nisu nasli i jednu zamerku i treba da se srame ako ubrzo ne uhapse zlocince koji su napali premijera.

Domacica

pre 8 godina

Napad u Potocarima nije samo napad na Vucica, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje. Ovo nije samar Srbiji niti je Srbija slabija strana. Ovo govori o njima o njihovom ponasanju i kulturi. Clanovi Predsednistva BiH su gosti nase drzave i nase Vlade i tokom njihovog boravka pokazali smo maksimalno postovanje i sve ono sto Srbija i Beograd mogu da ponude svojim gostima,sve ono sto oni nama nisu ponudili,da svet vidi da nismo huliganski narod i da znamo da budemo pravi domacini.

sa vama nikad u EU

pre 8 godina

Nebi bilo loše da sa tom praksom igranja šaha nastavite, jer ste obojica zreli za političku penziju. Nemate ni jedan ni drugi šta da ponudite svojim nacijama.

Ufff

pre 8 godina

A koliko kosta ova sprdnja o domacinstvu? Kazem sprdnja jer da smo sjajni domacini ne bi bile potrebne tolike snage policije svuda unaokolo...

ZELJANA - 1991

pre 8 godina

Ako ima u sebi i malo morala nadam se da ce clan Predsednistva BIH Bakir Izetbegovic posle ovakvog prijema u Srbiji svoj stav prema nama promenuti da ce iz negativnog stava preci u pozitivu. Nadam se da je Bakira Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Aleksandru Vucicu desilo u Srebrenici.Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i dobiju zasluzene kazne.

Milutin

pre 8 godina

Meni nije jasno sta ce toliko obezbedjenje, blokade, cuda... Sreca ni onako nije neka guzva na ovih 40C ali da su ovi danasnji gosti iz Bosne dosli i sami, mogli su pravo u Kolarac da naruce ko sta hoce i ne bi ih 85 posto prolaznika ni prepoznalo a i onih 15 bi vise gledalo da nadje neku hladovinu nego sto bi obracali paznju. Cudna mi cuda, svirali im tamburasi "Sarajevo ljubavi moja", mislim, pa sta?! Od svojih 15-ak do 20-ak odlazaka u kafanu godisnje ja tu pesmu cujem bar 5 puta... I?

Pero

pre 8 godina

Posle ovakvog prijema u Srbiji nadam se da je Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Vucicu desilo u Srebrenici!Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i kazne!

mvp

pre 8 godina

Vucic se zaista pokazao kao pravi i veliki domacin, bitan dan i bitna poseta i nadam se najiskrenije da ce se strasti smiriti i da cemo sa BiH imati dobre odnose u buducnosti!

Prenta

pre 8 godina

mi moramo pokazati da nismo kao oni, naravno necemo zaboraviti ono sto su Vucicu tamo uradili ali zarad mira i stabilnosti moramo ih docekati kako treba i smiriti malo strasti!

Mirotvorac BP

pre 8 godina

Eto primera kako treba da se docekaju zvanicnici jedne drzave, bez ikakve bojazni za svoju bezbednost normalno prosetali ulicom i uzivali u muzici i picu. Lepa slika iz Srbije koja bi trebala da obidje svet.

tamburica

pre 8 godina

Srbi su odlicni domacini,vrlo gostoprimivi. Nasi gosti dobili su pravi ugodjaj danas, od pogace i soli, do pesme uz tamburu. Ugledajte se na nase gostoprimstvo.

milina Bozja

pre 8 godina

,,Bošnjači član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu... ,, Isto tako je i Vucic trebao da oseca sigurnost kada je bio u Srebrenici.

stefano90

pre 8 godina

Na piću su bili i Ivanić i Čović, i oni su takođe članovi predsedništva BiH i Vučićevi gosti, Srbima su svi ljudi jednaki bez obzira na nacionalnost i veru.

ooo

pre 8 godina

pokazali smo danas kako mi docekujemo goste i kako se ponasamo prema njima a ova danasnja poseta je definitivno korak ka pomirenju i boljoj saradnji u buducnosti!

Vojo

pre 8 godina

Ovako Srbi ocekuju goste a ne ne kamenjem kao neki!Ako nam se stavovi razlikuju ne treba da poubijamo nego da probamo da nadjemo resenje mirnim putem!

grand

pre 8 godina

Srbija sve svoje goste docekuje na pravi nacin, premijer svojim delima pokazuje da mu je zaista stalo do pomirenja naroda i stabilnosti u regionu. Samo da i drugi isto urade

Komsija

pre 8 godina

Znate sta komsije, potrudili ste se stvarno,ispala je dobra predstava.Drago mi je da vam je konacno stalo do misljenja i komsija i cjelog svjeta.Vrijeme je da Srbija pocne drzati do svog ugleda kao pitoma i civilizovana zemlja.Dugo su vas brate svi smatrali divljacima i agresivcima.Sretno i ubuduce.

Berač Lovorika

pre 8 godina

Tako bi uvek trebalo da bude,da se "spore" jedino oko mesta gde će prijateljski razgovarati i dogovarati se, u interesu naših naroda !

Homo politicus

pre 8 godina

Eto, mozemo kazati da je ucinjen prvi znacajan korak ka pomirenju. Lepo je videti saradnju predstavnika dve drzave. Bosnjaci i Srbi imaju mnogo toga zajednickog a nijanse pokazuju razliku. Svim bosnjacims zelim dobrodoslicu u Srbiji u Beogradu...

ooo

pre 8 godina

pokazali smo danas kako mi docekujemo goste i kako se ponasamo prema njima a ova danasnja poseta je definitivno korak ka pomirenju i boljoj saradnji u buducnosti!

poletarac

pre 8 godina

Drago mi je da je sve proslo kako treba. Divna, skoro sentimentalna slika koju ce najbolje razumeti nasi prijatelji iz okruzenja. Beograd je grad otvorenog srca i ljudi sa velikom dusom.

didis

pre 8 godina

Sad ceo svet moze da vidi kako Srbija docekuje goste. Ovakve slike treba da idu u svet, jer najbolje govore o bama. Danas je posebno lepo biti Srbin.

prijatelj AV

pre 8 godina

"Naš prijatelj Aleksandar (Vučić) se pokazao kao izvanredan domaćin", rekao je Izetbegović. A posle ovih reci je trebalo da Vam prodje kroz glavu sta se vasem prijatelju dogodilo u Potocarima.

Zaza

pre 8 godina

Mislim da smo pokazali svima kako se docekuju gosti ali je pitanje da li opet nas premijer ili neki drugi zvanicnik biti napadnut u Bosni jer je ocigledno da neko tamo potpiruje mrznju!

Borimir

pre 8 godina

Srpski narod je pokazao svoju velicinu i ovaj put.Zaista fantastican docek i gostoprimstvo u skladu sa nama.Ne zelim ni da uporedjujem njih i nas.Drago mi je da su videli ko su Srbi zapravo i kakav smo narod.

Ciceron

pre 8 godina

Posle ovakvog dočeka, nadam se da će se bar obezbediti politička volja da se procesuiraju organizatori i izvršioci napada na Vučića u Srebrenici, pa da konačno krenemo napred.

UNUKA - KSENIJA - MILICA - LENKA

pre 8 godina

Bez obzira na one sramne dogadje koji su mu se desile prilikom posete Potocarima Aleksandar Vucic je dokazao da zbog interesa svog naroda je spreman da zaboravi i docekao je svoje goste kko dolikuje domacinu. Uprkos napadu u Potocarima 11. jula, Aleksandar Vucic se srdacno pozdravio, rukovao i poljubio, sa bosnjackim clanom Predsednistva Bakirom Izetbegovicem.

Borislav

pre 8 godina

Srbija je danas poosno zamlja i ako ima još neko da sumnja u njene namere da želi mir i stabilnost onda je vreme da razmisli još jednom.

HAVANA

pre 8 godina

Verujem da ce Izetbegovic ubuduce cesce dolaziti u Beograd i zajedno sa Vucicem raditi na poboljsanju odnosa, ali i partnerstvu nase dve zemlje.

Ellena

pre 8 godina

Danas smo svedoci otvaranja novog poglavlja u istoriji Balkana. Ovo je put kojim treba da idemo, a nadam se da ćemo uskoro dodatno učvrstiti odnose zajedničkim projektima.

Drazena

pre 8 godina

Drago mi je da smo jos jednom dokazali da je Srbija gostoljubiva i miroljubiva zemlja. Gosti iz BiH su lepo ugosceni, sigurna sam da ce poneti lepe utiske iz Beograda.

prvi utisak najbitniji

pre 8 godina

"Utisci su jako dobri, ljudi spontano i lepo reaguju", rekao je Izetbegović. Cini mi se da je Izetbegovic ocekivao kamenice, e pa toga kod nas nema.

jole

pre 8 godina

Kafanski folklor. Skupili se politicari koji jedno govore a drugo misle .i Bakir i Vučić.nije jedan ni drugi ne vole druge narode i to se vidi po njihovim djelima. Lazna slatkorječivost. Demokracija sporo ulazi u nas..

Steva012

pre 8 godina

Vučić je svoje goste proveo i pokazao im najlepše delove Beograda, uz piće u centru uživali su i uz muziku uživo, a ne kao što je on dobio u Srebrenici kamenje u glavu.

Pero

pre 8 godina

Posle ovakvog prijema u Srbiji nadam se da je Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Vucicu desilo u Srebrenici!Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i kazne!

Andrej77

pre 8 godina

Cirkus, bivsi radilalski junoša sa Alijinim malim glume politicku korektnost. Ko nama vlada.. a sami smo ih birali. Nismo pametni definitivno!

jole

pre 8 godina

Kafanski folklor. Skupili se politicari koji jedno govore a drugo misle .i Bakir i Vučić.nije jedan ni drugi ne vole druge narode i to se vidi po njihovim djelima. Lazna slatkorječivost. Demokracija sporo ulazi u nas..

Ufff

pre 8 godina

A koliko kosta ova sprdnja o domacinstvu? Kazem sprdnja jer da smo sjajni domacini ne bi bile potrebne tolike snage policije svuda unaokolo...

Krajišnik, Bihać

pre 8 godina

Nakon incidenta u Srebrenici nadao sam se da će Vučić reagirati baš kao što i jeste, ogromna većina Bošnjaka je osudila incident, uključujući i porodice žrtava. Jedina šansa za naše zemlje je povezivanje resursa, veza koje su davno pokidana inače ćemo postati (što djelimično i jesmo) kolonije Evrope. Sad se treba obračunati s budalama na svim stranama tipa onih koji su napali Vučica ili onih koji slave zločince bez obzira kojem narodu pripadaju. U narednih godinu - dvije postaće jasno hoćemo li našu djecu gledati dok starimo ili ćemo listati njihove fotografije preko društvenih mreža.

Svemirac

pre 8 godina

Nekad je ovako moglo i u Zagrebu i u Beogradu i u Sarajevu samo bez ikakvog obezbedjenja. Nije mi jasno kako smo uspeli da zasejemo onakvu mrznju. Kako smo samo svi ispali glupi? Neverovatno

Valentina77

pre 8 godina

Saradnja Srbije i BiH treba da obezbedi ekonomski boljitak i da ostalno održavamo otvorene i iskrene razgovore kojima ćemo podizati poverenje naših ljudi.

neutralni felsh

pre 8 godina

Dzaba sve pare, pozicija i vlast, kada ne smijes ulicom da prohodas medju obicnim narodom. Ja sam 100 puta bio u Beogradu, petak navecer iz Tuzle krenes, ujutro sa derneka nazad. Cuj, nije od mladih dana setao Knez Mihajlovom. E moji delegati...
(*ebo zivot politicara, 22. jul 2015 20:16)


e vala bas.

TijanaTiksi

pre 8 godina

Ovaj susret je pokazao da nema života u regionu bez sigurnosti, stabilnosti i poverenja, a ni bez lidera koji su spremni da pruze ruke jedni drugima.

stefano90

pre 8 godina

Na piću su bili i Ivanić i Čović, i oni su takođe članovi predsedništva BiH i Vučićevi gosti, Srbima su svi ljudi jednaki bez obzira na nacionalnost i veru.

Milutin

pre 8 godina

Meni nije jasno sta ce toliko obezbedjenje, blokade, cuda... Sreca ni onako nije neka guzva na ovih 40C ali da su ovi danasnji gosti iz Bosne dosli i sami, mogli su pravo u Kolarac da naruce ko sta hoce i ne bi ih 85 posto prolaznika ni prepoznalo a i onih 15 bi vise gledalo da nadje neku hladovinu nego sto bi obracali paznju. Cudna mi cuda, svirali im tamburasi "Sarajevo ljubavi moja", mislim, pa sta?! Od svojih 15-ak do 20-ak odlazaka u kafanu godisnje ja tu pesmu cujem bar 5 puta... I?

Formula 1

pre 8 godina

Ovu šah partiju od 1990. godine mi plaćamo građani Bosne i Hercegovine i Srbije. Bravo, bravo i bravo!!! ahhahaah jadno bre!!!
A koje vajde ima oba plemena od ovoga, da mi je znati.???
Boli zapada bregasta osovina što se ovi ljube u sred Evrope u nekom Beogradu.
Građani obe države su na rubu egzistencije, zbog ovih hohštapler političara koji samo kradu i ništa drugo ne znaju. Izvinjavam se, i da dižu poreze i da skrešu penzije i da asfaltiraju tri metra auto puta na +50 C
e tako, jesam li pogodio suštinu???
Tu leži mrtav zec.!

Edita

pre 8 godina

Vucicu, kad obavis tu posetu, malo vise gledaj sta ces sa narodom. Lako je tebi svaki dan porucivati te ruckove i vecere kad ne ide iz tvog dzepa. To ni slucajno nije radio Tadic. Uzmi od svoje plate pa placaj do mile volje; jedite i dan i noc. Koga sutra porucujes, jako se pravis vazan dok mi gladujemo i nasa deca. Sramota.

gasterbaiter

pre 8 godina

Jadni su narodi koji cekaju da ih vodje (političari) vode ko ovce (prvo ih do krvi svadjaju a sada kao mire). Političari i da hoće nemogu iskreno pomiriti narode ex.YU. Jedino znanje, a u to spada i puna istina o dogadjajima iz prošlosti oslobođena preuvelicavanju vlastitih pobeda i žrtvi, umanjivanjem tudjih žrtava, kao i ekonomsko bazirana saradnja na lokalnom nivou i kulturna razmena može pomoći pomirenju. I naravno rešiti pitanje nestalih, imovinska pitanja i puna prava manjinama i povratnicima. Ako se to ne uradi i ostane sve na šepurenju političara po ulicama i kafanama Beograda onda je to zamazivanje očiju običnom narodu.

pantelija

pre 8 godina

posle naseg danasnjeg gostoprimstva mislim da su konacno svi shvatili ozbiljnost, iskrenost i spremnost za uspostavljanje mira izmedju dva naroda

Dina

pre 8 godina

Jasno se vidi da postoji veliki kapacitet dobre volje da se odnsi dve države ubrzano poboljšavaju i da se svaki pokušaj raspirivanja mržnje u startu zaustavi.

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Za ideale ginu bidale . Pa zar nije moglo da se razgovara pre nego je svecpocelo devedesetih . Sada oni piju pice a mnoge majke iz svih naroda Jugoslavije i danas nose crninu za sinovima .

Washington

pre 8 godina

1000 policajaca oko 5 politicara i svi se divimo kako je sve lepo proslo...

Da politicari znaju da smire malo strasti i da ne lupetaju okolo, ne bi bilo ni potrebe za ovolikim obezbedjenjem, ni u Potocarima ni u Beogradu.

Vatra

pre 8 godina

Lako je zapaliti vatru, treba mudrost da se plamen primiri i ugasi a odnosi unaprede i povedu region ka jačanju ekonomija u svim državama regiona.

Aleksa

pre 8 godina

Bilo bi sve dobro i nikad se ništa ne bi ni desilo da nam se stranci ne mešaju u politiku. Teško nam je kad nas svađaju a još teže kad nas mire.

Dzimbo

pre 8 godina

Srbija je dokazala da je zemlja u kojoj je svako dobrodošao, u kojoj svako može slobodno da prošeta, da popije piće, bez straha da će ga neko vređati, da ne govorim o nečem ozbiljnijem. Nadam se da će gosti nešto naučiti od domaćina.

sa vama nikad u EU

pre 8 godina

Nebi bilo loše da sa tom praksom igranja šaha nastavite, jer ste obojica zreli za političku penziju. Nemate ni jedan ni drugi šta da ponudite svojim nacijama.

citizen

pre 8 godina

Znate sta komsije srbi, zaista najiskrenije cestitke. Vucic je lijepo docekan u Sarajevu. Ali vi ste ovo odradili stvarno vrhunski.
Prosto da covek pozeli da ode u Beograd.

lazar

pre 8 godina

Nekako sam se osecao jako lepo gledajuci one slike iz Kneza.. Bilo je, nostalgicno lepo. Ne moramo vise ziveti u jednoj zemlji, al ajmo da zivimo jedni pored drugih u miru i slozi.

YU

pre 8 godina

i posle svega, opet smo shvatili da bez bratstva i jedinstva nema nista.. 20 godina niz vodu.. Hvala nasem Vucicu na izuzetno odgovornoj politici.

Rac

pre 8 godina

Momo Kapor je uvek govorio da je Beograd jedini grad na svetu koji je jednako kosmopolitski kao i Njujork. Danas je to pokazano po ko zna koji put celom svetu.

Rados

pre 8 godina

Srbija je još jednom poslala najlepšu moguću sliku svet. Niko više nema pravo da dovodi u pitanje iskrene namere Srbije da gradi dobre odnose sa svima u regionu.

Метроплола

pre 8 godina

Valjda ce jednom svi shvatiti da smo istim mlekom yadojeni, mnogo blizi i slicniji medju sobom, nego sa ostalim nazovi prijateljima iz sveta, Isti nam je jezik, iste smo skole zavrsavali, imali isto bratstvo i jedinstvo. Znamo se i uvek smo znali na cemu smo...

Krajna

pre 8 godina

Mnogi su to i znali ali danas smo potvrdili da smo izvanredni domacini. U Beogradu je svima dozvoljeno da setaju, popiju pice gde pozele... Tako je bilo i danas.

BiH Devile

pre 8 godina

Aferim Srbi svala cast. Posebno me je tek sad stid zbog onakog doceka A.V. u Potocarima.Pozdravim svim postenim i cestitim ljudima, i nadam se boljim jos gosotprimstvima i s jedne i druge strane.

mira

pre 8 godina

Uz hleb,igrru i pesmu,ne samo da smo pokazali koliko smo dobri domacini,nego smo ovu sliku poslali svetu,i celom regionu,pa ima li sta lepse i cistije

*ebo zivot politicara

pre 8 godina

Dzaba sve pare, pozicija i vlast, kada ne smijes ulicom da prohodas medju obicnim narodom. Ja sam 100 puta bio u Beogradu, petak navecer iz Tuzle krenes, ujutro sa derneka nazad. Cuj, nije od mladih dana setao Knez Mihajlovom. E moji delegati...

Jole

pre 8 godina

Gledao sam uživo prenos Srbija je pokazala kakav smo narod i kakav je domaćin.Neka se gospoda iz BIH sledeći put ugledaju na našeg premijera Vučića.

milina Bozja

pre 8 godina

,,Bošnjači član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu... ,, Isto tako je i Vucic trebao da oseca sigurnost kada je bio u Srebrenici.

Petar P

pre 8 godina

Mislim da smo danas poslali prelepu sliku u svet i odrzali, onako na finjaka, pojedinima poucnu lekciju. Svaka cast premijeru i njegovom timu. Nije ovo samo politicki potez, Vucic je iskren u svemu ovome.

bobo

pre 8 godina

uvek je lepo kad se krka i pije o tudjem trosku, mnogo govori o tome kakvi su ljudi... a ostade ista meta, isto odstojanje... nista resili, nagledali se Beograda na vodi (s napomenom da u Bosni ima jos vecih rupa bez dna u koje se baca novac), jedino se svi lepo proveli... mislim da gostoljubivost nije bila upitna ni u jednom trenutku... al ajd, ako je to neki novi pocetak, pozdravljam...

Косана

pre 8 godina

Ово је било више од протокола. Овај дан је показарељ да треба дати шансу пријатељству. Заборавити размирице, превазићи несугласице. Не требају нам преводиоци, разумемо се, знамо све наше обичаје, песме...

poletarac

pre 8 godina

Bila sam jako ljuta posle incidenta u Potocarima, a sada razmisljam, ako im je Vucic oprostio i presao preko toga, sto bih ja bila uvredjena. Svaka cast nasem premijeru. Ovo sto je on danas uradio je yaista ispruzena ruka pomirenja.

prijatelj AV

pre 8 godina

"Naš prijatelj Aleksandar (Vučić) se pokazao kao izvanredan domaćin", rekao je Izetbegović. A posle ovih reci je trebalo da Vam prodje kroz glavu sta se vasem prijatelju dogodilo u Potocarima.

Vucicu, pozovi Kolindu na jece i pice. Mi placamo... tj. MMF

pre 8 godina

E sada jos Kolindu ovako da ugostimo, da je odvedemo u "Kolarac", da se nakrka i eto nam, kako se ono kaze, mira u Bosni tj. na Balkanu.

Srbija

pre 8 godina

Dobrodosli u Srbiju,drzavu tradicionalu i postenu sa dobrim cestitim i postenim narodom koji svoje docekuju sve isto tradicionalo srpski sa hlebom i soli i rakijom i obilaskom glavnog grada na koji smo svi ponosni.

Nikoleta

pre 8 godina

Lepo je sto je doslo do susreta,sto smo ugostili drzavnike ali niko ne moze da ocekuje da ce jedan susret resiti sve probleme. Proces pomirenja i uspostavljanja korektnih odnosa mora da ima nekakav kontinuitet,pocetak, razvoj...

Eleonora

pre 8 godina

Ponosna sam na nase predstavnike, danas smo poslali svetu najlepsu i najinspirativniju sliku iz Srbije. Premijer je uvek na najreprezentativniji nacin predstavljao nasu zemlju, a danas je nadmasio samog sebe. Pokazali smo kulturu, dostojansvenost, dobronamernost i jasnu usmerenost na buducnost i stvaranje mira u regionu. Svedoci smo divnog i motivacionog prizora.

Filipovic

pre 8 godina

Lepo je sto je doslo do susreta,sto smo ugostili drzavnike ali ovo je tek jedan mali ali istovremeno i jako veliki , a za promenu pozitivan iskorak napred. Proces pomirenja i uspostavljanja korektnih odnosa mora da ima nekakav kontinuitet,pocetak, razvoj...

Маринела К

pre 8 godina

*A ovo srce, cido nad cudima, nece da se primi u njihovim grudima.* Shvatili su, nadam se, koliko je ovo veliki i ljudski potez G-dina Vucica.

Nevena Kos

pre 8 godina

Vidi se da naš premijer zaista ima veliko srce.Retko ko bi ovako dočekao goste posle onog napada.Isto su ovako i oni trebali dočekati našeg premijera.

Milic

pre 8 godina

Vucic se uci na tudjim greskama,a Izetbegovic na svojim,svecani docek i prijatan boravak u Srbiji ce doprineti da Predsednistvo BiH nauci lekciju gostoprimstva!

Hasan

pre 8 godina

Da podsetimo. Vucic je bio dva puta u Sarajevu nista mu se nije dogodilo. Jednom je otisao u Srebrenicu (Rs) tamo se dogodilo i krivi Bakira za to?! Sto ga posto je tako sigurno u Srbiji za njega nije poveo na primer na utakmicu Crvene Zvezde?

Circo Balkanico

pre 8 godina

Kod ovih naprednih ama bas nista ne moze da prodje bez cirkusa.U stvari oni se cirkusom hrane i od njega zive.Ne bi me zacudilo i da je onaj cirkus u Potocarima bio dogovor.

Steva012

pre 8 godina

Vučić je svoje goste proveo i pokazao im najlepše delove Beograda, uz piće u centru uživali su i uz muziku uživo, a ne kao što je on dobio u Srebrenici kamenje u glavu.

Mirotvorac BP

pre 8 godina

Eto primera kako treba da se docekaju zvanicnici jedne drzave, bez ikakve bojazni za svoju bezbednost normalno prosetali ulicom i uzivali u muzici i picu. Lepa slika iz Srbije koja bi trebala da obidje svet.

Предраг

pre 8 godina

Екстравагантно. Страни медији ће имати своје мишљење о овој посети. Надам се да су домаћи аналитичари предвидели реакције светских, или бар регионалних медијских центара.

Aleksandra

pre 8 godina

Nama gradjanima ostaje samo da dajemo punu podrsku vladi i Vucicu koji su odlucno krenuli putem pomirenja, diplomatije i razumevanja

diplomada

pre 8 godina

Ovo je velika pobeda Srpske diplomatije. Sve odradjeno kako treba. Srbija je ovde pokazala pravo lice. Nadam se da ce region i svet shvatiti priliku.

Ivona Dj

pre 8 godina

Ono sto moze da ucini svaki gradjanin danas jeste da bude miran i dostojanstven, da verujemo da je ovaj susret dobro za nasu afirmaciju i da u svet posaljemo lepu sliku, a to smo uradili..ponosna sam na svakog gradjanina!

Mile 62

pre 8 godina

Dragomi je da se na ovom susretu dosta govorilo o ekonomiji i ekonomskom razvoju dve zemlje. Samo tako zajedno mozemo uci u EU sto je naravno jedan veliki plus i za jednu i drugu zemlju.

Amnezija?

pre 8 godina

Lepo. I? Kako je tužno kada su kisela i šetnja razlog za euforiju... pre ne toliko dugo vremena ljudi u Srbiji, BiH, Hrvatskoj itd. živeli su istoj državi, a sad su "region". Političari iz BiH u Beograd su dolazili službeno, a sad kao inostrana delegacija. Najveći cinizam je priča o "liderstvu u regionu" - taj stav političara u Srbiji i jeste jedan od uzroka za ovo sada. A region? Posle jedinog perioda u istoriji u kome nije bio periferija - vreme socijalističke Jugoslavije - sad je ponovo to: periferija. Šteta. Ali ok, ljudima to očito odgovara. Pa eto im onda lideri regiona, nek ih vode u šetnju. Bolje sprečiti nego lečiti, kaže izreka - ali sad je kasno. A ako šetnja i tamburaši išta izleče, dobro; ako ne, onda ništa, šetnja ne može da škodi.

Mita

pre 8 godina

Izgleda da je kod ovih sto lupaju minuse na ovaj pozitivan dogadja za mir na Balkanu,virus seseljizma,neandertalizma i dverizma jos uvek nije unisten,ali je na putu da bude eliminisan za sva vremena...

peki

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto neki ljudi ovo vide kao negativnu vest. Jel stvarno treba da ratujemo opet? Dokle da nazadujemo dok svi napreduju. Plate su nam manje od Nigerije, Kenije, Bangladesa...Al eto u ratu se razmislja o prezivljavanju tako da bi nam to dobro doslo da ne brinemo o drugim stvarima. Napred u novi rat...za nesto, srpstvo, kralja, otadzbinu...haha jaoj.

Fidija

pre 8 godina

Koji bi političar posle onakvih strahota u Potočarima, samo nedelju dana kasnje, priredio ovakav doček? To pokazuje da je Srbija postala ključan faktor stabilnosti u regionu.

Gloris

pre 8 godina

Tradicionalan doček, slika i prilika srpskog gostoprimstva. Upravo to je slika, koja treba da ode u svet, i predstavi nas kao dobre, i miroljubive domaćine!

Natalija

pre 8 godina

Negde smatram da smo danas pokazali da nema mrznje u nama, da smo dobri domacini koji cene,postuju i uvazavaju svog gosta-bez obzira na emociju koju svako od nas ima-to treba da mu bude jaci udarac od svakog kamena.

Goga

pre 8 godina

Lepo je videti ovaj prizor steta sto nema vise ovakvih bileteralnih sastanaka. Nadam se da ruzna proslost vise nece nikad stati imedju dve susedne zemlje.

Vule 88

pre 8 godina

Lepo je videti ovaj prizor i sve ove ljde na jednom setalistu kamo srece da je vise ovakvih slika sa Balkana. Vucic zaista uliva poverenje i nadu da mozemo opet ziveti dobro kao ranije.

Pero

pre 8 godina

Posle ovakvog prijema u Srbiji nadam se da je Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Vucicu desilo u Srebrenici!Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i kazne!

patriota

pre 8 godina

Velika pobeda za Srbiju sa stilom. Beograd je danas pokorio Balkan osmehom. Ovo je mozda i prvi pravi pocetak mira na Balkanu. Za Vucica su pricali svasta ali je danas odrzao cas svim domacim politicarima.

Sasa

pre 8 godina

Ovo je jos jedan dokaz da kroz nas glavni grad moze svao bez ikakvih problema da se proseta od drzavnih zvanicnika a da pri tome ne bude vredjan.

Komsija

pre 8 godina

Znate sta komsije, potrudili ste se stvarno,ispala je dobra predstava.Drago mi je da vam je konacno stalo do misljenja i komsija i cjelog svjeta.Vrijeme je da Srbija pocne drzati do svog ugleda kao pitoma i civilizovana zemlja.Dugo su vas brate svi smatrali divljacima i agresivcima.Sretno i ubuduce.

mara

pre 8 godina

Nadam se da će nakon ovog nezaboravnog dočeka u Beogradu bosanski političari shvatiti da u Beogradu imaju iskrenog sagovornika u procesu pomirenja dve države.

EU Citizen

pre 8 godina

Ne verujem u iskrenost ovih ljudi, naravno, ali na kraju krajeva, gde su politučari iskreni, i zašto bi i bili? :) Međutim, bez obzira na to, jako je lepo čitati da ljudi iz susednih država koje govore istim jezikom i koje bi trebalo da budu najbolji prijatelji, najbliži ekonomski partneri i najčvršći saveznici igraju šah i sede u kafani, pa makar i pod zaštitom hiljadu policajaca :) Jednom će to biti petsto, pa sto, i na kraju, valjda, par simboličnih telohranitelja :) U svakom slučaju, pohvale i za Vučića i za Izetbegovića, iako inače ne marim mnogo ni jednog ni drugog.

Hedona

pre 8 godina

Aleksandar Vučić se pokazao kao izvanredan domaćin pravi prijatelj.Srbija ima premijera koji teži ekonomskom napretku i razvoju. Aleksandar Vučić je osnovni faktor mira i stabilnosti u celom regionu, koji želi da ima prave prijateljske odnose sa svetom. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbija želi da ima oizgrađene jake odnose sa BiH i državama u regionu.

ada

pre 8 godina

Ovde se vidi prava razlika. Trebali su da su stvarno hteli pomirenje ovako da docekaju Vucica. Umesto toga njihovi politicari su podgrevali situaciju i skupljali jeftine poene kod gradjana BiH. Beograd je danas pokazao da je grad buducnosti. Ove je jedinstvena prilika za prosperitet regiona

Vulevi

pre 8 godina

Svaka cast na odlicno organizovanoj poseti. Gosti su i vise nego zadovoljni sto se i vidi po njihovim izrazima lica, a nas narod je poslao jaku sliku o svojoj svesti i manirima!

Radoznali Perica

pre 8 godina

Kaže : "kako vam izgleda beograd i knez mihajlova? " a ovaj odgovara kako je nekada davno bio i rado je dolazio. Verovatno nije video više od pločnika po kome su hodati jer su oko njih konstantno pedeset ljudi! I sve to na plus trideset i kusur, više zvuči kao mučenje nego provod...

Berač Lovorika

pre 8 godina

Tako bi uvek trebalo da bude,da se "spore" jedino oko mesta gde će prijateljski razgovarati i dogovarati se, u interesu naših naroda !

geometar iz valjeva

pre 8 godina

1. runda- borba na brvnu 0:1, 2. runda-sah 1:1, sta je treca runda? Hrkljus? Ni "p" od pomirenja ja tu ne vidim. Pa, pitajte Dodika. Samo je ovo kao slika lepo i nista vise. I da. Zasto nisu posetili Bajrakli dzamiju?

mvp

pre 8 godina

Vucic se zaista pokazao kao pravi i veliki domacin, bitan dan i bitna poseta i nadam se najiskrenije da ce se strasti smiriti i da cemo sa BiH imati dobre odnose u buducnosti!

Borislav

pre 8 godina

Srbija je danas poosno zamlja i ako ima još neko da sumnja u njene namere da želi mir i stabilnost onda je vreme da razmisli još jednom.

jagoda

pre 8 godina

Srbija definitivno ne zeli neprijatelje u okruzenju. Nacinila je prvi potez koje je ispao vrlo produktivan. Tezimo sto boljoj saradnji sa svim zemljama u regionu!

Borimir

pre 8 godina

Srpski narod je pokazao svoju velicinu i ovaj put.Zaista fantastican docek i gostoprimstvo u skladu sa nama.Ne zelim ni da uporedjujem njih i nas.Drago mi je da su videli ko su Srbi zapravo i kakav smo narod.

Komsija

pre 8 godina

Verujem da ce vreme koje je pred nama biti oslobodjeno od svih konflikta.Tek dada cemo moci da budemo, onakvi kakvi smo, a bolji smo od vecine naroda koje poznajem.

UNUKA - KSENIJA - MILICA - LENKA

pre 8 godina

Bez obzira na one sramne dogadje koji su mu se desile prilikom posete Potocarima Aleksandar Vucic je dokazao da zbog interesa svog naroda je spreman da zaboravi i docekao je svoje goste kko dolikuje domacinu. Uprkos napadu u Potocarima 11. jula, Aleksandar Vucic se srdacno pozdravio, rukovao i poljubio, sa bosnjackim clanom Predsednistva Bakirom Izetbegovicem.

uvek zaljubljen

pre 8 godina

Jos jedna pozitivna slika iz Beograda i delegacija BIH nisu nasli i jednu zamerku i treba da se srame ako ubrzo ne uhapse zlocince koji su napali premijera.

SNS u srcu

pre 8 godina

Verujem da je Izetbegovica sramota i da ga grize savest sta se Vucicu desilo u Srebrenici!Moze da se delimicno iskupi hapsenjem okrivljenih za koje sam siguran da zna koji su to jarani...

Lepi

pre 8 godina

Lep prizor sloge, tako je trebalo biti i u BIH pre par dana, ali dobro, greske se desavaju, greske se ispravljaju, nadamo se da do incidenata vise nece dolaziti, sve najbolje za obe strane :)

tamburica

pre 8 godina

Srbi su odlicni domacini,vrlo gostoprimivi. Nasi gosti dobili su pravi ugodjaj danas, od pogace i soli, do pesme uz tamburu. Ugledajte se na nase gostoprimstvo.

Drazena

pre 8 godina

Drago mi je da smo jos jednom dokazali da je Srbija gostoljubiva i miroljubiva zemlja. Gosti iz BiH su lepo ugosceni, sigurna sam da ce poneti lepe utiske iz Beograda.

mara

pre 8 godina

Nebitno je ko je danas pobedio u partiji šaha između Vučića i Izetbegovića. Pobednici mogu biti i Srbi i Bošnjaci ukoliko nastave putem pomirenja.

Domacica

pre 8 godina

Napad u Potocarima nije samo napad na Vucica, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje. Ovo nije samar Srbiji niti je Srbija slabija strana. Ovo govori o njima o njihovom ponasanju i kulturi. Clanovi Predsednistva BiH su gosti nase drzave i nase Vlade i tokom njihovog boravka pokazali smo maksimalno postovanje i sve ono sto Srbija i Beograd mogu da ponude svojim gostima,sve ono sto oni nama nisu ponudili,da svet vidi da nismo huliganski narod i da znamo da budemo pravi domacini.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Mislim da današnja poseta znači sigurno ozbiljni pomak u odnosima dve zemlje, ali i podizanje standarda u celom regionu.

ooo

pre 8 godina

pokazali smo danas kako mi docekujemo goste i kako se ponasamo prema njima a ova danasnja poseta je definitivno korak ka pomirenju i boljoj saradnji u buducnosti!

mandarina

pre 8 godina

Srbija ne zeli neprijatelje u okruzenju. Nacinila je prvi potez koje je ispao vrlo produktivan. Tezimo sto boljoj saradnji sa svim zemljama u regionu!

SENKA VETRA

pre 8 godina

Mislim da smo u svet poslali jednu poruku mira i posetenja, pomirenja i spremnosti da mozemo konacno da pariramo velikim svetskim silama.

Nemanjaa

pre 8 godina

Drago mi je sto je poseta prosla dobro i bez problema. Nadam se da ce posle ovoga da se stisaju strasti u regionu i napravi neki konstruktivni dijalog.

Hanibal

pre 8 godina

Ovo je dokaz da je Srbija moderna, demokratska zemlja, u kojoj je svakom zagarantovana sloboda kretanja. Neki treba da se ugledaju na nas.

Ellena

pre 8 godina

Danas smo svedoci otvaranja novog poglavlja u istoriji Balkana. Ovo je put kojim treba da idemo, a nadam se da ćemo uskoro dodatno učvrstiti odnose zajedničkim projektima.

ooo

pre 8 godina

pokazali smo danas kako mi docekujemo goste i kako se ponasamo prema njima a ova danasnja poseta je definitivno korak ka pomirenju i boljoj saradnji u buducnosti!

Bojan

pre 8 godina

Svi oni smeju da dodju u Beograd i u centru grada popiju pice i niko im nista nece ni dobaciti ali da li nas premijer moze tako da ode u Sarajevo na Bascarsiju!Nama svaka cast a oni ce se valjda ugledati na nas!

prvi utisak najbitniji

pre 8 godina

"Utisci su jako dobri, ljudi spontano i lepo reaguju", rekao je Izetbegović. Cini mi se da je Izetbegovic ocekivao kamenice, e pa toga kod nas nema.

Homo politicus

pre 8 godina

Eto, mozemo kazati da je ucinjen prvi znacajan korak ka pomirenju. Lepo je videti saradnju predstavnika dve drzave. Bosnjaci i Srbi imaju mnogo toga zajednickog a nijanse pokazuju razliku. Svim bosnjacims zelim dobrodoslicu u Srbiji u Beogradu...

vidan

pre 8 godina

Sjajan doečk članova predsedništva Bosne i Hercegovine u srpskoj prestonici. Od metropole kao što je Beograd, ništa se drugo nije ni moglo očekivati.

Zaza

pre 8 godina

Mislim da smo pokazali svima kako se docekuju gosti ali je pitanje da li opet nas premijer ili neki drugi zvanicnik biti napadnut u Bosni jer je ocigledno da neko tamo potpiruje mrznju!

ZELJANA - 1991

pre 8 godina

Ako ima u sebi i malo morala nadam se da ce clan Predsednistva BIH Bakir Izetbegovic posle ovakvog prijema u Srbiji svoj stav prema nama promenuti da ce iz negativnog stava preci u pozitivu. Nadam se da je Bakira Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Aleksandru Vucicu desilo u Srebrenici.Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i dobiju zasluzene kazne.

HAVANA

pre 8 godina

Verujem da ce Izetbegovic ubuduce cesce dolaziti u Beograd i zajedno sa Vucicem raditi na poboljsanju odnosa, ali i partnerstvu nase dve zemlje.

strejder

pre 8 godina

Verujem da je Bakir Izetbegovic uveren da je namera Vucica uvek bio mir i gledanju u buducnost i ono st mu se desilo u Srbrenici krajnje sramotan cin ali i da je pored svega premijer ukazao pravo gostoprimstvo predsednistvu BIH!

Katarina Lazarevic

pre 8 godina

Mi smo se pokazali kao vrsni domacini, ali koliko ce to do njih dopreti i do njihovog poimanja saradnje u regionu - videcemo.

Pero

pre 8 godina

Posle ovakvog prijema u Srbiji nadam se da je Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Vucicu desilo u Srebrenici!Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i kazne!

poletarac

pre 8 godina

Drago mi je da je sve proslo kako treba. Divna, skoro sentimentalna slika koju ce najbolje razumeti nasi prijatelji iz okruzenja. Beograd je grad otvorenog srca i ljudi sa velikom dusom.

grand

pre 8 godina

Srbija sve svoje goste docekuje na pravi nacin, premijer svojim delima pokazuje da mu je zaista stalo do pomirenja naroda i stabilnosti u regionu. Samo da i drugi isto urade

Prenta

pre 8 godina

mi moramo pokazati da nismo kao oni, naravno necemo zaboraviti ono sto su Vucicu tamo uradili ali zarad mira i stabilnosti moramo ih docekati kako treba i smiriti malo strasti!

didis

pre 8 godina

Sad ceo svet moze da vidi kako Srbija docekuje goste. Ovakve slike treba da idu u svet, jer najbolje govore o bama. Danas je posebno lepo biti Srbin.

razumom do pobede

pre 8 godina

Jos jednom je Srbija pokazala gostoprimstvo i zemlje u regionu mogu da nam zavide na spontanosti pri doceku stranih drzavnika!Izetbegovic nije imao zamerke na organizaciju..

Vojo

pre 8 godina

Ovako Srbi ocekuju goste a ne ne kamenjem kao neki!Ako nam se stavovi razlikuju ne treba da poubijamo nego da probamo da nadjemo resenje mirnim putem!

Ciceron

pre 8 godina

Posle ovakvog dočeka, nadam se da će se bar obezbediti politička volja da se procesuiraju organizatori i izvršioci napada na Vučića u Srebrenici, pa da konačno krenemo napred.

Ne verujem

pre 8 godina

zasto Vucic nije ovako prosetao sa Blerom? Zato sto bi Bler bio isto docekan kao i Vucic u Bosni. Pronadjite slicnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kengur, 22. jul 2015 23:30)

Podseticu vas da su kod nas dolazili mnogi koji su se ogresili zestoko o ovaj narod pa im se nista nikad nije desilo.
Mesic,Solana,Karla,Bler,itd....
Ne bi se ni Bleru dogodilo nista kao sto nije ni ovima danas.Pustite vise da navijate za negativnost i prizeljkujete nevolje.To se sve odrazi coveku na zdravlje,kakve su ti misli takav ti je i zivot(i zdravlje dodao bih ja)...tako da dosta je bilo,idemo sad happy thoughts...rainbows and unicorns ;)

Sve najbolje zelim!!!

pravademoktatija

pre 8 godina

Kada bi se ovolko neki politicar angazovao da bude narodu bolje kolko se angazovao da niko neutralan(kome nije placena dnevnica) ne pridje ni na kilometar danas ovoj grupi veoma bitnih politicara bilo bi nesto od nas.

alfi

pre 8 godina

Saljemo lepu sliku tradicionalnog srpskog gostoprimstva ne samo u region nego u celu Evropu, obzirom da je poseta budnim okom pracena od mnogobrojnih evropskih zvanicnika.

zigi

pre 8 godina

Nije bilo potrebe za onim sto se desilo,ali proslo je i to je vazno, i jos vaznije je sto je Vucic poducio kako se treba ponasati prema gostima

Mladen

pre 8 godina

Iako u prisustvu obezbeđenja nikom od građana nije palo napamet da dira gosta. To je Srbija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Buba u uhu, 22. jul 2015 17:04)

E pa gospodjo bubo
razlika izmedju nas juce u gradu i njih pre nekoliko dana u Srebrenici je ta da je ovde mozda svaki 500ti imao neku muku sa ratom a tamo svaki 500ti nije nikog izgubio. Pa su ljudi, zamislite, jos uvek i nesrecni i besni.
I ne podrzavam ja napad na Vucica nego razumem zasto su to Bosnjaci uradili.
A ja sam bio 96 i 97 u Bosni, Mostaru i Sarajevu, i video licno sta su posledice rata. Setite se, mi smo cekali u redu za litar ulja i nismo imalim grejanje a oni ni to a ni vodu, struju i hleb. Pa ih posle toga uza zid sateraju. A Vucic je u tome tada aktivno ucestvovao. To sto sad siri ideju mira je lepo ali ko mu veruje. Ja ne.

Hm

pre 8 godina

Ovako ja zamialjam vesti u Severnoj Koreji. Farsa. Jadni policajci izginuse danas po ovoj vrucini, ne bi li premijer na miru odigrao partiju saha!

Citalac 330

pre 8 godina

Srbija se pokazala kao odlican domacin. Verujem da Izetbegovic ni u jednoj zemlji nije imao ovakav topao docek i gostoprimstvo. Mi smo celom svetu pokazali da smo za mir.

Jelena

pre 8 godina

Srbiji je u interesu da BIH bude stabilna drzava zbog naseg naroda koji tamo zivi a ova poseta je samo jos jedna cuprija na Drini u pravcu pomirenja.

Višnja

pre 8 godina

E sad zamislite da je Srbija na atentat na Vučića odgovrila ružnim rečima i prekinula saradnju, gde bi krenuli naši životi. Uvek ovako pamet u glavu ali svih političara u regionu.

Kumkvat

pre 8 godina

Izetbegovic ce se zasigurno lepo osecati u Beogradu,a pre svega se moze osecati sigurno,mi cemo maksimalno obezbediti svakog ko dodje u Srbiju.

Asiimov

pre 8 godina

Dobro je da se postepeno radi na poboljsanju odnosa sa Bosnom,ipak je to zemlja u regionu sa kojom ne smemo imati neprijateljske odnose.

jeremija

pre 8 godina

zaista lepo,onako domaćinski kako treba i kakvi jesmo..jedino , naivni ste ako mislite da će se njihovo mišljenje a naročito želje promeniti.

Petar Jaksic

pre 8 godina

Sta reci drugo, osim da smo ostavili utisak jedne ozbiljne drzave koja ne pliva u mulju proslosti vec za cilj ima svetliju buducnost.

stefano90

pre 8 godina

Na piću su bili i Ivanić i Čović, i oni su takođe članovi predsedništva BiH i Vučićevi gosti, Srbima su svi ljudi jednaki bez obzira na nacionalnost i veru.

Steva012

pre 8 godina

Vučić je svoje goste proveo i pokazao im najlepše delove Beograda, uz piće u centru uživali su i uz muziku uživo, a ne kao što je on dobio u Srebrenici kamenje u glavu.

prijatelj AV

pre 8 godina

"Naš prijatelj Aleksandar (Vučić) se pokazao kao izvanredan domaćin", rekao je Izetbegović. A posle ovih reci je trebalo da Vam prodje kroz glavu sta se vasem prijatelju dogodilo u Potocarima.

milina Bozja

pre 8 godina

,,Bošnjači član Predsedništva Bakir Izetbegović preneo je novinarima da se lepo oseća u Beogradu... ,, Isto tako je i Vucic trebao da oseca sigurnost kada je bio u Srebrenici.

Washington

pre 8 godina

1000 policajaca oko 5 politicara i svi se divimo kako je sve lepo proslo...

Da politicari znaju da smire malo strasti i da ne lupetaju okolo, ne bi bilo ni potrebe za ovolikim obezbedjenjem, ni u Potocarima ni u Beogradu.

Mirotvorac BP

pre 8 godina

Eto primera kako treba da se docekaju zvanicnici jedne drzave, bez ikakve bojazni za svoju bezbednost normalno prosetali ulicom i uzivali u muzici i picu. Lepa slika iz Srbije koja bi trebala da obidje svet.

Srbija

pre 8 godina

Dobrodosli u Srbiju,drzavu tradicionalu i postenu sa dobrim cestitim i postenim narodom koji svoje docekuju sve isto tradicionalo srpski sa hlebom i soli i rakijom i obilaskom glavnog grada na koji smo svi ponosni.

neutralni felsh

pre 8 godina

Dzaba sve pare, pozicija i vlast, kada ne smijes ulicom da prohodas medju obicnim narodom. Ja sam 100 puta bio u Beogradu, petak navecer iz Tuzle krenes, ujutro sa derneka nazad. Cuj, nije od mladih dana setao Knez Mihajlovom. E moji delegati...
(*ebo zivot politicara, 22. jul 2015 20:16)


e vala bas.

mvp

pre 8 godina

Vucic se zaista pokazao kao pravi i veliki domacin, bitan dan i bitna poseta i nadam se najiskrenije da ce se strasti smiriti i da cemo sa BiH imati dobre odnose u buducnosti!

UNUKA - KSENIJA - MILICA - LENKA

pre 8 godina

Bez obzira na one sramne dogadje koji su mu se desile prilikom posete Potocarima Aleksandar Vucic je dokazao da zbog interesa svog naroda je spreman da zaboravi i docekao je svoje goste kko dolikuje domacinu. Uprkos napadu u Potocarima 11. jula, Aleksandar Vucic se srdacno pozdravio, rukovao i poljubio, sa bosnjackim clanom Predsednistva Bakirom Izetbegovicem.

jole

pre 8 godina

Kafanski folklor. Skupili se politicari koji jedno govore a drugo misle .i Bakir i Vučić.nije jedan ni drugi ne vole druge narode i to se vidi po njihovim djelima. Lazna slatkorječivost. Demokracija sporo ulazi u nas..

Borislav

pre 8 godina

Srbija je danas poosno zamlja i ako ima još neko da sumnja u njene namere da želi mir i stabilnost onda je vreme da razmisli još jednom.

ooo

pre 8 godina

pokazali smo danas kako mi docekujemo goste i kako se ponasamo prema njima a ova danasnja poseta je definitivno korak ka pomirenju i boljoj saradnji u buducnosti!

Drazena

pre 8 godina

Drago mi je da smo jos jednom dokazali da je Srbija gostoljubiva i miroljubiva zemlja. Gosti iz BiH su lepo ugosceni, sigurna sam da ce poneti lepe utiske iz Beograda.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

1. runda- borba na brvnu 0:1, 2. runda-sah 1:1, sta je treca runda? Hrkljus? Ni "p" od pomirenja ja tu ne vidim. Pa, pitajte Dodika. Samo je ovo kao slika lepo i nista vise. I da. Zasto nisu posetili Bajrakli dzamiju?

Andrej77

pre 8 godina

Cirkus, bivsi radilalski junoša sa Alijinim malim glume politicku korektnost. Ko nama vlada.. a sami smo ih birali. Nismo pametni definitivno!

tamburica

pre 8 godina

Srbi su odlicni domacini,vrlo gostoprimivi. Nasi gosti dobili su pravi ugodjaj danas, od pogace i soli, do pesme uz tamburu. Ugledajte se na nase gostoprimstvo.

ooo

pre 8 godina

pokazali smo danas kako mi docekujemo goste i kako se ponasamo prema njima a ova danasnja poseta je definitivno korak ka pomirenju i boljoj saradnji u buducnosti!

Vucicu, pozovi Kolindu na jece i pice. Mi placamo... tj. MMF

pre 8 godina

E sada jos Kolindu ovako da ugostimo, da je odvedemo u "Kolarac", da se nakrka i eto nam, kako se ono kaze, mira u Bosni tj. na Balkanu.

Amnezija?

pre 8 godina

Lepo. I? Kako je tužno kada su kisela i šetnja razlog za euforiju... pre ne toliko dugo vremena ljudi u Srbiji, BiH, Hrvatskoj itd. živeli su istoj državi, a sad su "region". Političari iz BiH u Beograd su dolazili službeno, a sad kao inostrana delegacija. Najveći cinizam je priča o "liderstvu u regionu" - taj stav političara u Srbiji i jeste jedan od uzroka za ovo sada. A region? Posle jedinog perioda u istoriji u kome nije bio periferija - vreme socijalističke Jugoslavije - sad je ponovo to: periferija. Šteta. Ali ok, ljudima to očito odgovara. Pa eto im onda lideri regiona, nek ih vode u šetnju. Bolje sprečiti nego lečiti, kaže izreka - ali sad je kasno. A ako šetnja i tamburaši išta izleče, dobro; ako ne, onda ništa, šetnja ne može da škodi.

Formula 1

pre 8 godina

Ovu šah partiju od 1990. godine mi plaćamo građani Bosne i Hercegovine i Srbije. Bravo, bravo i bravo!!! ahhahaah jadno bre!!!
A koje vajde ima oba plemena od ovoga, da mi je znati.???
Boli zapada bregasta osovina što se ovi ljube u sred Evrope u nekom Beogradu.
Građani obe države su na rubu egzistencije, zbog ovih hohštapler političara koji samo kradu i ništa drugo ne znaju. Izvinjavam se, i da dižu poreze i da skrešu penzije i da asfaltiraju tri metra auto puta na +50 C
e tako, jesam li pogodio suštinu???
Tu leži mrtav zec.!

EU Citizen

pre 8 godina

Ne verujem u iskrenost ovih ljudi, naravno, ali na kraju krajeva, gde su politučari iskreni, i zašto bi i bili? :) Međutim, bez obzira na to, jako je lepo čitati da ljudi iz susednih država koje govore istim jezikom i koje bi trebalo da budu najbolji prijatelji, najbliži ekonomski partneri i najčvršći saveznici igraju šah i sede u kafani, pa makar i pod zaštitom hiljadu policajaca :) Jednom će to biti petsto, pa sto, i na kraju, valjda, par simboličnih telohranitelja :) U svakom slučaju, pohvale i za Vučića i za Izetbegovića, iako inače ne marim mnogo ni jednog ni drugog.

Ufff

pre 8 godina

A koliko kosta ova sprdnja o domacinstvu? Kazem sprdnja jer da smo sjajni domacini ne bi bile potrebne tolike snage policije svuda unaokolo...

Edita

pre 8 godina

Vucicu, kad obavis tu posetu, malo vise gledaj sta ces sa narodom. Lako je tebi svaki dan porucivati te ruckove i vecere kad ne ide iz tvog dzepa. To ni slucajno nije radio Tadic. Uzmi od svoje plate pa placaj do mile volje; jedite i dan i noc. Koga sutra porucujes, jako se pravis vazan dok mi gladujemo i nasa deca. Sramota.

Nevena Kos

pre 8 godina

Vidi se da naš premijer zaista ima veliko srce.Retko ko bi ovako dočekao goste posle onog napada.Isto su ovako i oni trebali dočekati našeg premijera.

pravademoktatija

pre 8 godina

Kada bi se ovolko neki politicar angazovao da bude narodu bolje kolko se angazovao da niko neutralan(kome nije placena dnevnica) ne pridje ni na kilometar danas ovoj grupi veoma bitnih politicara bilo bi nesto od nas.

Pero

pre 8 godina

Posle ovakvog prijema u Srbiji nadam se da je Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Vucicu desilo u Srebrenici!Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i kazne!

*ebo zivot politicara

pre 8 godina

Dzaba sve pare, pozicija i vlast, kada ne smijes ulicom da prohodas medju obicnim narodom. Ja sam 100 puta bio u Beogradu, petak navecer iz Tuzle krenes, ujutro sa derneka nazad. Cuj, nije od mladih dana setao Knez Mihajlovom. E moji delegati...

Berač Lovorika

pre 8 godina

Tako bi uvek trebalo da bude,da se "spore" jedino oko mesta gde će prijateljski razgovarati i dogovarati se, u interesu naših naroda !

Borimir

pre 8 godina

Srpski narod je pokazao svoju velicinu i ovaj put.Zaista fantastican docek i gostoprimstvo u skladu sa nama.Ne zelim ni da uporedjujem njih i nas.Drago mi je da su videli ko su Srbi zapravo i kakav smo narod.

Jole

pre 8 godina

Gledao sam uživo prenos Srbija je pokazala kakav smo narod i kakav je domaćin.Neka se gospoda iz BIH sledeći put ugledaju na našeg premijera Vučića.

Hasan

pre 8 godina

Da podsetimo. Vucic je bio dva puta u Sarajevu nista mu se nije dogodilo. Jednom je otisao u Srebrenicu (Rs) tamo se dogodilo i krivi Bakira za to?! Sto ga posto je tako sigurno u Srbiji za njega nije poveo na primer na utakmicu Crvene Zvezde?

Domacica

pre 8 godina

Napad u Potocarima nije samo napad na Vucica, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje. Ovo nije samar Srbiji niti je Srbija slabija strana. Ovo govori o njima o njihovom ponasanju i kulturi. Clanovi Predsednistva BiH su gosti nase drzave i nase Vlade i tokom njihovog boravka pokazali smo maksimalno postovanje i sve ono sto Srbija i Beograd mogu da ponude svojim gostima,sve ono sto oni nama nisu ponudili,da svet vidi da nismo huliganski narod i da znamo da budemo pravi domacini.

patriota

pre 8 godina

Velika pobeda za Srbiju sa stilom. Beograd je danas pokorio Balkan osmehom. Ovo je mozda i prvi pravi pocetak mira na Balkanu. Za Vucica su pricali svasta ali je danas odrzao cas svim domacim politicarima.

Circo Balkanico

pre 8 godina

Kod ovih naprednih ama bas nista ne moze da prodje bez cirkusa.U stvari oni se cirkusom hrane i od njega zive.Ne bi me zacudilo i da je onaj cirkus u Potocarima bio dogovor.

mara

pre 8 godina

Nadam se da će nakon ovog nezaboravnog dočeka u Beogradu bosanski političari shvatiti da u Beogradu imaju iskrenog sagovornika u procesu pomirenja dve države.

Radoznali Perica

pre 8 godina

Kaže : "kako vam izgleda beograd i knez mihajlova? " a ovaj odgovara kako je nekada davno bio i rado je dolazio. Verovatno nije video više od pločnika po kome su hodati jer su oko njih konstantno pedeset ljudi! I sve to na plus trideset i kusur, više zvuči kao mučenje nego provod...

prvi utisak najbitniji

pre 8 godina

"Utisci su jako dobri, ljudi spontano i lepo reaguju", rekao je Izetbegović. Cini mi se da je Izetbegovic ocekivao kamenice, e pa toga kod nas nema.

Hedona

pre 8 godina

Aleksandar Vučić se pokazao kao izvanredan domaćin pravi prijatelj.Srbija ima premijera koji teži ekonomskom napretku i razvoju. Aleksandar Vučić je osnovni faktor mira i stabilnosti u celom regionu, koji želi da ima prave prijateljske odnose sa svetom. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbija želi da ima oizgrađene jake odnose sa BiH i državama u regionu.

gasterbaiter

pre 8 godina

Jadni su narodi koji cekaju da ih vodje (političari) vode ko ovce (prvo ih do krvi svadjaju a sada kao mire). Političari i da hoće nemogu iskreno pomiriti narode ex.YU. Jedino znanje, a u to spada i puna istina o dogadjajima iz prošlosti oslobođena preuvelicavanju vlastitih pobeda i žrtvi, umanjivanjem tudjih žrtava, kao i ekonomsko bazirana saradnja na lokalnom nivou i kulturna razmena može pomoći pomirenju. I naravno rešiti pitanje nestalih, imovinska pitanja i puna prava manjinama i povratnicima. Ako se to ne uradi i ostane sve na šepurenju političara po ulicama i kafanama Beograda onda je to zamazivanje očiju običnom narodu.

SNS u srcu

pre 8 godina

Verujem da je Izetbegovica sramota i da ga grize savest sta se Vucicu desilo u Srebrenici!Moze da se delimicno iskupi hapsenjem okrivljenih za koje sam siguran da zna koji su to jarani...

bobo

pre 8 godina

uvek je lepo kad se krka i pije o tudjem trosku, mnogo govori o tome kakvi su ljudi... a ostade ista meta, isto odstojanje... nista resili, nagledali se Beograda na vodi (s napomenom da u Bosni ima jos vecih rupa bez dna u koje se baca novac), jedino se svi lepo proveli... mislim da gostoljubivost nije bila upitna ni u jednom trenutku... al ajd, ako je to neki novi pocetak, pozdravljam...

poletarac

pre 8 godina

Bila sam jako ljuta posle incidenta u Potocarima, a sada razmisljam, ako im je Vucic oprostio i presao preko toga, sto bih ja bila uvredjena. Svaka cast nasem premijeru. Ovo sto je on danas uradio je yaista ispruzena ruka pomirenja.

Zaza

pre 8 godina

Mislim da smo pokazali svima kako se docekuju gosti ali je pitanje da li opet nas premijer ili neki drugi zvanicnik biti napadnut u Bosni jer je ocigledno da neko tamo potpiruje mrznju!

Ellena

pre 8 godina

Danas smo svedoci otvaranja novog poglavlja u istoriji Balkana. Ovo je put kojim treba da idemo, a nadam se da ćemo uskoro dodatno učvrstiti odnose zajedničkim projektima.

Ciceron

pre 8 godina

Posle ovakvog dočeka, nadam se da će se bar obezbediti politička volja da se procesuiraju organizatori i izvršioci napada na Vučića u Srebrenici, pa da konačno krenemo napred.

Prenta

pre 8 godina

mi moramo pokazati da nismo kao oni, naravno necemo zaboraviti ono sto su Vucicu tamo uradili ali zarad mira i stabilnosti moramo ih docekati kako treba i smiriti malo strasti!

Rados

pre 8 godina

Srbija je još jednom poslala najlepšu moguću sliku svet. Niko više nema pravo da dovodi u pitanje iskrene namere Srbije da gradi dobre odnose sa svima u regionu.

sa vama nikad u EU

pre 8 godina

Nebi bilo loše da sa tom praksom igranja šaha nastavite, jer ste obojica zreli za političku penziju. Nemate ni jedan ni drugi šta da ponudite svojim nacijama.

Milutin

pre 8 godina

Meni nije jasno sta ce toliko obezbedjenje, blokade, cuda... Sreca ni onako nije neka guzva na ovih 40C ali da su ovi danasnji gosti iz Bosne dosli i sami, mogli su pravo u Kolarac da naruce ko sta hoce i ne bi ih 85 posto prolaznika ni prepoznalo a i onih 15 bi vise gledalo da nadje neku hladovinu nego sto bi obracali paznju. Cudna mi cuda, svirali im tamburasi "Sarajevo ljubavi moja", mislim, pa sta?! Od svojih 15-ak do 20-ak odlazaka u kafanu godisnje ja tu pesmu cujem bar 5 puta... I?

just an ordinary girl

pre 8 godina

Mislim da današnja poseta znači sigurno ozbiljni pomak u odnosima dve zemlje, ali i podizanje standarda u celom regionu.

citizen

pre 8 godina

Znate sta komsije srbi, zaista najiskrenije cestitke. Vucic je lijepo docekan u Sarajevu. Ali vi ste ovo odradili stvarno vrhunski.
Prosto da covek pozeli da ode u Beograd.

Dzimbo

pre 8 godina

Srbija je dokazala da je zemlja u kojoj je svako dobrodošao, u kojoj svako može slobodno da prošeta, da popije piće, bez straha da će ga neko vređati, da ne govorim o nečem ozbiljnijem. Nadam se da će gosti nešto naučiti od domaćina.

TijanaTiksi

pre 8 godina

Ovaj susret je pokazao da nema života u regionu bez sigurnosti, stabilnosti i poverenja, a ni bez lidera koji su spremni da pruze ruke jedni drugima.

poletarac

pre 8 godina

Drago mi je da je sve proslo kako treba. Divna, skoro sentimentalna slika koju ce najbolje razumeti nasi prijatelji iz okruzenja. Beograd je grad otvorenog srca i ljudi sa velikom dusom.

Vojo

pre 8 godina

Ovako Srbi ocekuju goste a ne ne kamenjem kao neki!Ako nam se stavovi razlikuju ne treba da poubijamo nego da probamo da nadjemo resenje mirnim putem!

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Za ideale ginu bidale . Pa zar nije moglo da se razgovara pre nego je svecpocelo devedesetih . Sada oni piju pice a mnoge majke iz svih naroda Jugoslavije i danas nose crninu za sinovima .

Hanibal

pre 8 godina

Ovo je dokaz da je Srbija moderna, demokratska zemlja, u kojoj je svakom zagarantovana sloboda kretanja. Neki treba da se ugledaju na nas.

Mita

pre 8 godina

Izgleda da je kod ovih sto lupaju minuse na ovaj pozitivan dogadja za mir na Balkanu,virus seseljizma,neandertalizma i dverizma jos uvek nije unisten,ali je na putu da bude eliminisan za sva vremena...

Katarina Lazarevic

pre 8 godina

Mi smo se pokazali kao vrsni domacini, ali koliko ce to do njih dopreti i do njihovog poimanja saradnje u regionu - videcemo.

Milic

pre 8 godina

Vucic se uci na tudjim greskama,a Izetbegovic na svojim,svecani docek i prijatan boravak u Srbiji ce doprineti da Predsednistvo BiH nauci lekciju gostoprimstva!

didis

pre 8 godina

Sad ceo svet moze da vidi kako Srbija docekuje goste. Ovakve slike treba da idu u svet, jer najbolje govore o bama. Danas je posebno lepo biti Srbin.

uvek zaljubljen

pre 8 godina

Jos jedna pozitivna slika iz Beograda i delegacija BIH nisu nasli i jednu zamerku i treba da se srame ako ubrzo ne uhapse zlocince koji su napali premijera.

Vulevi

pre 8 godina

Svaka cast na odlicno organizovanoj poseti. Gosti su i vise nego zadovoljni sto se i vidi po njihovim izrazima lica, a nas narod je poslao jaku sliku o svojoj svesti i manirima!

Pero

pre 8 godina

Posle ovakvog prijema u Srbiji nadam se da je Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Vucicu desilo u Srebrenici!Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i kazne!

HAVANA

pre 8 godina

Verujem da ce Izetbegovic ubuduce cesce dolaziti u Beograd i zajedno sa Vucicem raditi na poboljsanju odnosa, ali i partnerstvu nase dve zemlje.

strejder

pre 8 godina

Verujem da je Bakir Izetbegovic uveren da je namera Vucica uvek bio mir i gledanju u buducnost i ono st mu se desilo u Srbrenici krajnje sramotan cin ali i da je pored svega premijer ukazao pravo gostoprimstvo predsednistvu BIH!

Lepi

pre 8 godina

Lep prizor sloge, tako je trebalo biti i u BIH pre par dana, ali dobro, greske se desavaju, greske se ispravljaju, nadamo se da do incidenata vise nece dolaziti, sve najbolje za obe strane :)

pantelija

pre 8 godina

posle naseg danasnjeg gostoprimstva mislim da su konacno svi shvatili ozbiljnost, iskrenost i spremnost za uspostavljanje mira izmedju dva naroda

Hm

pre 8 godina

Ovako ja zamialjam vesti u Severnoj Koreji. Farsa. Jadni policajci izginuse danas po ovoj vrucini, ne bi li premijer na miru odigrao partiju saha!

grand

pre 8 godina

Srbija sve svoje goste docekuje na pravi nacin, premijer svojim delima pokazuje da mu je zaista stalo do pomirenja naroda i stabilnosti u regionu. Samo da i drugi isto urade

vidan

pre 8 godina

Sjajan doečk članova predsedništva Bosne i Hercegovine u srpskoj prestonici. Od metropole kao što je Beograd, ništa se drugo nije ni moglo očekivati.

Valentina77

pre 8 godina

Saradnja Srbije i BiH treba da obezbedi ekonomski boljitak i da ostalno održavamo otvorene i iskrene razgovore kojima ćemo podizati poverenje naših ljudi.

Bojan

pre 8 godina

Svi oni smeju da dodju u Beograd i u centru grada popiju pice i niko im nista nece ni dobaciti ali da li nas premijer moze tako da ode u Sarajevo na Bascarsiju!Nama svaka cast a oni ce se valjda ugledati na nas!

ada

pre 8 godina

Ovde se vidi prava razlika. Trebali su da su stvarno hteli pomirenje ovako da docekaju Vucica. Umesto toga njihovi politicari su podgrevali situaciju i skupljali jeftine poene kod gradjana BiH. Beograd je danas pokazao da je grad buducnosti. Ove je jedinstvena prilika za prosperitet regiona

Petar P

pre 8 godina

Mislim da smo danas poslali prelepu sliku u svet i odrzali, onako na finjaka, pojedinima poucnu lekciju. Svaka cast premijeru i njegovom timu. Nije ovo samo politicki potez, Vucic je iskren u svemu ovome.

Aleksandra

pre 8 godina

Nama gradjanima ostaje samo da dajemo punu podrsku vladi i Vucicu koji su odlucno krenuli putem pomirenja, diplomatije i razumevanja

Homo politicus

pre 8 godina

Eto, mozemo kazati da je ucinjen prvi znacajan korak ka pomirenju. Lepo je videti saradnju predstavnika dve drzave. Bosnjaci i Srbi imaju mnogo toga zajednickog a nijanse pokazuju razliku. Svim bosnjacims zelim dobrodoslicu u Srbiji u Beogradu...

razumom do pobede

pre 8 godina

Jos jednom je Srbija pokazala gostoprimstvo i zemlje u regionu mogu da nam zavide na spontanosti pri doceku stranih drzavnika!Izetbegovic nije imao zamerke na organizaciju..

mara

pre 8 godina

Nebitno je ko je danas pobedio u partiji šaha između Vučića i Izetbegovića. Pobednici mogu biti i Srbi i Bošnjaci ukoliko nastave putem pomirenja.

SENKA VETRA

pre 8 godina

Mislim da smo u svet poslali jednu poruku mira i posetenja, pomirenja i spremnosti da mozemo konacno da pariramo velikim svetskim silama.

diplomada

pre 8 godina

Ovo je velika pobeda Srpske diplomatije. Sve odradjeno kako treba. Srbija je ovde pokazala pravo lice. Nadam se da ce region i svet shvatiti priliku.

Eleonora

pre 8 godina

Ponosna sam na nase predstavnike, danas smo poslali svetu najlepsu i najinspirativniju sliku iz Srbije. Premijer je uvek na najreprezentativniji nacin predstavljao nasu zemlju, a danas je nadmasio samog sebe. Pokazali smo kulturu, dostojansvenost, dobronamernost i jasnu usmerenost na buducnost i stvaranje mira u regionu. Svedoci smo divnog i motivacionog prizora.

jeremija

pre 8 godina

zaista lepo,onako domaćinski kako treba i kakvi jesmo..jedino , naivni ste ako mislite da će se njihovo mišljenje a naročito želje promeniti.

mandarina

pre 8 godina

Srbija ne zeli neprijatelje u okruzenju. Nacinila je prvi potez koje je ispao vrlo produktivan. Tezimo sto boljoj saradnji sa svim zemljama u regionu!

YU

pre 8 godina

i posle svega, opet smo shvatili da bez bratstva i jedinstva nema nista.. 20 godina niz vodu.. Hvala nasem Vucicu na izuzetno odgovornoj politici.

ZELJANA - 1991

pre 8 godina

Ako ima u sebi i malo morala nadam se da ce clan Predsednistva BIH Bakir Izetbegovic posle ovakvog prijema u Srbiji svoj stav prema nama promenuti da ce iz negativnog stava preci u pozitivu. Nadam se da je Bakira Izetbegovica sramota zbog onoga sto se Aleksandru Vucicu desilo u Srebrenici.Ali i to se moze ispraviti ako se nadju krivci i dobiju zasluzene kazne.

jagoda

pre 8 godina

Srbija definitivno ne zeli neprijatelje u okruzenju. Nacinila je prvi potez koje je ispao vrlo produktivan. Tezimo sto boljoj saradnji sa svim zemljama u regionu!

Nemanjaa

pre 8 godina

Drago mi je sto je poseta prosla dobro i bez problema. Nadam se da ce posle ovoga da se stisaju strasti u regionu i napravi neki konstruktivni dijalog.

Fidija

pre 8 godina

Koji bi političar posle onakvih strahota u Potočarima, samo nedelju dana kasnje, priredio ovakav doček? To pokazuje da je Srbija postala ključan faktor stabilnosti u regionu.

Gloris

pre 8 godina

Tradicionalan doček, slika i prilika srpskog gostoprimstva. Upravo to je slika, koja treba da ode u svet, i predstavi nas kao dobre, i miroljubive domaćine!

peki

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto neki ljudi ovo vide kao negativnu vest. Jel stvarno treba da ratujemo opet? Dokle da nazadujemo dok svi napreduju. Plate su nam manje od Nigerije, Kenije, Bangladesa...Al eto u ratu se razmislja o prezivljavanju tako da bi nam to dobro doslo da ne brinemo o drugim stvarima. Napred u novi rat...za nesto, srpstvo, kralja, otadzbinu...haha jaoj.

Komsija

pre 8 godina

Verujem da ce vreme koje je pred nama biti oslobodjeno od svih konflikta.Tek dada cemo moci da budemo, onakvi kakvi smo, a bolji smo od vecine naroda koje poznajem.

Маринела К

pre 8 godina

*A ovo srce, cido nad cudima, nece da se primi u njihovim grudima.* Shvatili su, nadam se, koliko je ovo veliki i ljudski potez G-dina Vucica.

Dina

pre 8 godina

Jasno se vidi da postoji veliki kapacitet dobre volje da se odnsi dve države ubrzano poboljšavaju i da se svaki pokušaj raspirivanja mržnje u startu zaustavi.

Mladen

pre 8 godina

Iako u prisustvu obezbeđenja nikom od građana nije palo napamet da dira gosta. To je Srbija.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Buba u uhu, 22. jul 2015 17:04)

E pa gospodjo bubo
razlika izmedju nas juce u gradu i njih pre nekoliko dana u Srebrenici je ta da je ovde mozda svaki 500ti imao neku muku sa ratom a tamo svaki 500ti nije nikog izgubio. Pa su ljudi, zamislite, jos uvek i nesrecni i besni.
I ne podrzavam ja napad na Vucica nego razumem zasto su to Bosnjaci uradili.
A ja sam bio 96 i 97 u Bosni, Mostaru i Sarajevu, i video licno sta su posledice rata. Setite se, mi smo cekali u redu za litar ulja i nismo imalim grejanje a oni ni to a ni vodu, struju i hleb. Pa ih posle toga uza zid sateraju. A Vucic je u tome tada aktivno ucestvovao. To sto sad siri ideju mira je lepo ali ko mu veruje. Ja ne.

Ivona Dj

pre 8 godina

Ono sto moze da ucini svaki gradjanin danas jeste da bude miran i dostojanstven, da verujemo da je ovaj susret dobro za nasu afirmaciju i da u svet posaljemo lepu sliku, a to smo uradili..ponosna sam na svakog gradjanina!

Komsija

pre 8 godina

Znate sta komsije, potrudili ste se stvarno,ispala je dobra predstava.Drago mi je da vam je konacno stalo do misljenja i komsija i cjelog svjeta.Vrijeme je da Srbija pocne drzati do svog ugleda kao pitoma i civilizovana zemlja.Dugo su vas brate svi smatrali divljacima i agresivcima.Sretno i ubuduce.

Косана

pre 8 godina

Ово је било више од протокола. Овај дан је показарељ да треба дати шансу пријатељству. Заборавити размирице, превазићи несугласице. Не требају нам преводиоци, разумемо се, знамо све наше обичаје, песме...

Rac

pre 8 godina

Momo Kapor je uvek govorio da je Beograd jedini grad na svetu koji je jednako kosmopolitski kao i Njujork. Danas je to pokazano po ko zna koji put celom svetu.

Vatra

pre 8 godina

Lako je zapaliti vatru, treba mudrost da se plamen primiri i ugasi a odnosi unaprede i povedu region ka jačanju ekonomija u svim državama regiona.

Vule 88

pre 8 godina

Lepo je videti ovaj prizor i sve ove ljde na jednom setalistu kamo srece da je vise ovakvih slika sa Balkana. Vucic zaista uliva poverenje i nadu da mozemo opet ziveti dobro kao ranije.

Natalija

pre 8 godina

Negde smatram da smo danas pokazali da nema mrznje u nama, da smo dobri domacini koji cene,postuju i uvazavaju svog gosta-bez obzira na emociju koju svako od nas ima-to treba da mu bude jaci udarac od svakog kamena.

Sasa

pre 8 godina

Ovo je jos jedan dokaz da kroz nas glavni grad moze svao bez ikakvih problema da se proseta od drzavnih zvanicnika a da pri tome ne bude vredjan.

Goga

pre 8 godina

Lepo je videti ovaj prizor steta sto nema vise ovakvih bileteralnih sastanaka. Nadam se da ruzna proslost vise nece nikad stati imedju dve susedne zemlje.

Krajna

pre 8 godina

Mnogi su to i znali ali danas smo potvrdili da smo izvanredni domacini. U Beogradu je svima dozvoljeno da setaju, popiju pice gde pozele... Tako je bilo i danas.

lazar

pre 8 godina

Nekako sam se osecao jako lepo gledajuci one slike iz Kneza.. Bilo je, nostalgicno lepo. Ne moramo vise ziveti u jednoj zemlji, al ajmo da zivimo jedni pored drugih u miru i slozi.

Krajišnik, Bihać

pre 8 godina

Nakon incidenta u Srebrenici nadao sam se da će Vučić reagirati baš kao što i jeste, ogromna većina Bošnjaka je osudila incident, uključujući i porodice žrtava. Jedina šansa za naše zemlje je povezivanje resursa, veza koje su davno pokidana inače ćemo postati (što djelimično i jesmo) kolonije Evrope. Sad se treba obračunati s budalama na svim stranama tipa onih koji su napali Vučica ili onih koji slave zločince bez obzira kojem narodu pripadaju. U narednih godinu - dvije postaće jasno hoćemo li našu djecu gledati dok starimo ili ćemo listati njihove fotografije preko društvenih mreža.

mira

pre 8 godina

Uz hleb,igrru i pesmu,ne samo da smo pokazali koliko smo dobri domacini,nego smo ovu sliku poslali svetu,i celom regionu,pa ima li sta lepse i cistije

Предраг

pre 8 godina

Екстравагантно. Страни медији ће имати своје мишљење о овој посети. Надам се да су домаћи аналитичари предвидели реакције светских, или бар регионалних медијских центара.

Mile 62

pre 8 godina

Dragomi je da se na ovom susretu dosta govorilo o ekonomiji i ekonomskom razvoju dve zemlje. Samo tako zajedno mozemo uci u EU sto je naravno jedan veliki plus i za jednu i drugu zemlju.

BiH Devile

pre 8 godina

Aferim Srbi svala cast. Posebno me je tek sad stid zbog onakog doceka A.V. u Potocarima.Pozdravim svim postenim i cestitim ljudima, i nadam se boljim jos gosotprimstvima i s jedne i druge strane.

Filipovic

pre 8 godina

Lepo je sto je doslo do susreta,sto smo ugostili drzavnike ali ovo je tek jedan mali ali istovremeno i jako veliki , a za promenu pozitivan iskorak napred. Proces pomirenja i uspostavljanja korektnih odnosa mora da ima nekakav kontinuitet,pocetak, razvoj...

Метроплола

pre 8 godina

Valjda ce jednom svi shvatiti da smo istim mlekom yadojeni, mnogo blizi i slicniji medju sobom, nego sa ostalim nazovi prijateljima iz sveta, Isti nam je jezik, iste smo skole zavrsavali, imali isto bratstvo i jedinstvo. Znamo se i uvek smo znali na cemu smo...

Nikoleta

pre 8 godina

Lepo je sto je doslo do susreta,sto smo ugostili drzavnike ali niko ne moze da ocekuje da ce jedan susret resiti sve probleme. Proces pomirenja i uspostavljanja korektnih odnosa mora da ima nekakav kontinuitet,pocetak, razvoj...

Aleksa

pre 8 godina

Bilo bi sve dobro i nikad se ništa ne bi ni desilo da nam se stranci ne mešaju u politiku. Teško nam je kad nas svađaju a još teže kad nas mire.

Svemirac

pre 8 godina

Nekad je ovako moglo i u Zagrebu i u Beogradu i u Sarajevu samo bez ikakvog obezbedjenja. Nije mi jasno kako smo uspeli da zasejemo onakvu mrznju. Kako smo samo svi ispali glupi? Neverovatno

Višnja

pre 8 godina

E sad zamislite da je Srbija na atentat na Vučića odgovrila ružnim rečima i prekinula saradnju, gde bi krenuli naši životi. Uvek ovako pamet u glavu ali svih političara u regionu.

Citalac 330

pre 8 godina

Srbija se pokazala kao odlican domacin. Verujem da Izetbegovic ni u jednoj zemlji nije imao ovakav topao docek i gostoprimstvo. Mi smo celom svetu pokazali da smo za mir.

Asiimov

pre 8 godina

Dobro je da se postepeno radi na poboljsanju odnosa sa Bosnom,ipak je to zemlja u regionu sa kojom ne smemo imati neprijateljske odnose.

Ne verujem

pre 8 godina

zasto Vucic nije ovako prosetao sa Blerom? Zato sto bi Bler bio isto docekan kao i Vucic u Bosni. Pronadjite slicnosti.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kengur, 22. jul 2015 23:30)

Podseticu vas da su kod nas dolazili mnogi koji su se ogresili zestoko o ovaj narod pa im se nista nikad nije desilo.
Mesic,Solana,Karla,Bler,itd....
Ne bi se ni Bleru dogodilo nista kao sto nije ni ovima danas.Pustite vise da navijate za negativnost i prizeljkujete nevolje.To se sve odrazi coveku na zdravlje,kakve su ti misli takav ti je i zivot(i zdravlje dodao bih ja)...tako da dosta je bilo,idemo sad happy thoughts...rainbows and unicorns ;)

Sve najbolje zelim!!!

Kumkvat

pre 8 godina

Izetbegovic ce se zasigurno lepo osecati u Beogradu,a pre svega se moze osecati sigurno,mi cemo maksimalno obezbediti svakog ko dodje u Srbiju.

Petar Jaksic

pre 8 godina

Sta reci drugo, osim da smo ostavili utisak jedne ozbiljne drzave koja ne pliva u mulju proslosti vec za cilj ima svetliju buducnost.

alfi

pre 8 godina

Saljemo lepu sliku tradicionalnog srpskog gostoprimstva ne samo u region nego u celu Evropu, obzirom da je poseta budnim okom pracena od mnogobrojnih evropskih zvanicnika.

Jelena

pre 8 godina

Srbiji je u interesu da BIH bude stabilna drzava zbog naseg naroda koji tamo zivi a ova poseta je samo jos jedna cuprija na Drini u pravcu pomirenja.

zigi

pre 8 godina

Nije bilo potrebe za onim sto se desilo,ali proslo je i to je vazno, i jos vaznije je sto je Vucic poducio kako se treba ponasati prema gostima