Subota, 04.07.2015.

10:56

Nikolić: Putine, molim vas da Rusija stavi veto

Predsednik Tomislav Nikolić zamolio je ruskog predsednika Vladimira Putina da Rusija uloži veto na britansku rezoluciju o Srebrenici, potvrđeno je za B92.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ: Putine, molim vas da Rusija stavi veto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

174 Komentari

Sortiraj po:

nase glupiranje

pre 8 godina

Za to sto smo u Srebrenici pocinili, a Hag je to okarakterisao kao genocid, ne moze nam nikakvo veto obraz oprati. U analima istorije ce pisati da rezolucija nije usvojena vetom Rusije. Za ceo normalan svet ce to znaciti kao i da je usvojena.

mara

pre 8 godina

Svaka rezolucija koja doprinosi napretku regiona i stvaranju iskrenog poverenja biće podržana od strane vlade i građana Srbije. Prvobitna rezolucija Velike Britanije je bila isuviše usmerena ka potcenjivanju i umanjivanju značaja srpskih žrtava tokom ratova iz devedesetih godina.

bojanilo

pre 8 godina

Svakako da se do 7. jula treba boriti da se usvoji po našu državu što povoljnija rezolucija u Savetu bezbednosti UN. Jako je važno da ta rezolucija počiva na odavanju počasti svim žrtvama građanskog rata u Bosni, a ne da se od Srba prave dželati.

Antisha

pre 8 godina

Balkane moj
Pa mislio sam da kod vas ima vise ponosa nego kod Hrvata, danke Deutschland itd.
Ali ne, kad nesto nije u redu idemo moliti kod velikih za pomoc,
Pa dosta su nam pomogli bi li se slozili sa mnom? Ne bi kad su Ruje u pitanju
Iskreno meni su Rusi najdrazi od velesila za razliku od US, Deutschland Vatikan, koji su nas pokupovali. Isto, da sam istocno od Dunava, gajio bih iste osjecaje naspram Rusa.
Zasto smo tako ukleti, tko je tomu kriv? Zasto ne mozemo bit kao cesi, slovaci, poljaci, I ostali normalni slavenski narodi?
Pomozi boze ako mozes

hiper

pre 8 godina

hahahaha, predsjednik jedne ozbiljne države kao što je Srbija javno kuka, moli, plaće, zapomaže, spašavaj nam svijetli obraz brate Putine. Zabrani svim tiskovinama pisati na kugli Zemaljskoj o Srebrenici, koja u ostalom nije zabilježena da postoji na niti jednoj globalističkoj zemljopisnoj karti svijeta što znači da ta Srebrenica i ne postoji. E moj gosp. predsjedniče države Srbije Tomislave Nikoliću da ste vi pravi Srbin vi bi umjesto da kukate i molite zaprijetili Velikoj Britaniji (Engleskoj) da će te im probušiti otok ako ne povuku tu smiješnu svoju rezoluciju o tamo nekoj Srebrenici za koju ne bi nikada čuo da postoji da tamo nisu vaši vitezovi pokazali bezgraničnu hrabrost i ratne vještine koje se sada izučavaju u svim svjetskim ratnim školama. Preporučam vam gosp. predsjedniče da odmah zovete princa Karađorđevića i neka on to sredi bezbolno preko veze pa ako treba neka i turne koji euro nekome u domu lordova.

Don

pre 8 godina

Dotakli ste dno! Od zapada zavisite, na zapad bježite, Rusiju molite da stavi veto, kako UN ne bi usvojio rezoluciju o genocidu, koji ste vi počinili 1995. godine na tlu Evrope. Sad ste na koljenima i pred Rusima i pred zapadom. Svi znamo kakva sudbina čeka manji BH entitet, ukoliko se usvoji rezolucija i Karadžić/Mladić budu osuđeni za genocid u Srebrenici i drugim opštinama u BiH. Pored toga, od MMF-a zavisi i to hoće li u manjem entitetu biti isplaćivane penzije od septembra 2015. godine. Dosta složena situacija, ko bi se tome daleke 1991./1992. godine nadao.

strina

pre 8 godina

Pametnije i postenije bi bilo da si mu uputio zahtev za prijem u Rusku Federaciju.
Kad je gusto pomagajte Rusi, kad imate (tkz. srpska elita) malo vazduha i nesto sice u dzepu trcite zapadu i pljujete Ruse. Licemerstvo na kvadrat.

mujcinovic salih

pre 8 godina

Videcemo kako ce Putin reagovati na "molbu".On radi u Ukrajini ono sto je Srbija radila u BiH.Uzgred nikakav veto ne moze promeniti cinjenice o Srebrenici?

Р.Српска

pre 8 godina

Свака част председниче што сте замолили руског председника да Русија уложи вето, јер је то изгледа једино решење. Сматрам да треба и (директно или преко Русије) да тражите да УН оснују независну комисију за Сребреницу у којој ће поред страних стручњака (обавезно и Руси и Кинези) бити и представници све 3 зараћене стране у БиХ 90-тих година, и која ће на основу научних метода и доказа утврдити тачан и коначан след догађаја и број жртава сваког народа на простору Источне Босне и Подриња. Председник Додик је то много пута предлагао, али бошњачка страна неће то да прихвати са образложењем да је Хаг већ пресудио да је ту извршен геноцид. Да су тако сигурни у то што причају, не би било разлога да не прихвате било какву независну комисију. А откривање тачног броја жртава и тачних збивања у БиХ, као и осуђивање свих одговорних за ратне злочине, на било којој страни је од кључне важности за даљи процес помирења. Наравно, и стриктно поштовање Дејтонског споразума, којег Британци очито желе да преправе или пониште.

Srbi su nekad bili gospoda

pre 8 godina

Da je Srbija napravila rezoluciju prije 10 godina, ne bi bilo potrebe da EU pise jednu za 20 godina Srebrenice. Nista niste naucili, a zemlju rasprodaste ko indijanci za saku laznih bisera. Zalosno je stanje, ali bice jos i gore. Neka vam je Bog na pomoci.

Uvek zakasnele reakcije

pre 8 godina

Na sta, bre, da stavi "veto"? Na to da se drugacije misli o nama?

Smeo bih da se kladim da Rusija to nece uraditi kao ni mnogo puta do sada. Oni gledaju svoj interes, a nas samo "pale" njihovi nekakvi politicari iz njihove II lige.

Nego, hteo sam, zapravo, ovo da kaze:

Da ce ova i ovakva rezolucija biti napisana, znalo se odavno. Mislim, nasa Vlada je imala signale (o tome je i u nasoj stampi pomalo govoreno) da ce je Britanci napisati. Dacic je to 100% znao, a samim tim i NJ.V. Al. Vucic. I, umesto, da lobira (preduzme akciju) kod prijatelja (Ko li je to?) i da to spreci, MIP se sav pretvorio u predsedavanje OEBS-om. Kompletna Vlada, cak, zamajava javnost da li da se posece stoletni hrast i hoce li put 10m. levo ili desno; ne resava se na vreme pitanje emigranata, pa nas onda i Madjari zamajavaju zicama... Ovo (sa Madjarima) je i dosta ilustrativno da mi nista ne radimo studiozno i na vreme. Tek kad dodje voda do poda! U dlaku je ista stvar i sa ovom Rezolucijom. Uvek je Vlada imala "preca posla".

Raspravljala ili ne GS UN o ovome, steta nam je vec nacinjena, pa neka NJ.V. Al. Vucic i dalje prica da nam je ugled u svetu porastao.

PS
Da podsetim i ovo: ovih dana se u svetu vode akcije za pomoc istrazivanjima autizma. Nasa prva dama je, na poziv supruge gen. sekr. UN, isla u Njujork kao clan zvanicne delegacije RS da se "savetuje" kako protiv. I sta je uradila po tome? Nista, a dnevnice... Pa treba crkva u Bajcetini da se izgradi.

biti normalan

pre 8 godina

Cetnicki vojvoda, trenutno u fazi satro demokratskog predsednikovanja, moli exKGB-ovca, koji pokusava da postane car Rusije, da stavi veto na nesto ciji tekst ne razume? Wtf?

netko

pre 8 godina

ala su nase navukli zapadnjaci...

ovo je samo bio test, da se vidi da li su vucic i nikolic oni stari ratni huskaci ili moderni evropejci...

a nikolic pokazao ovime svoje pravo lice, dzabe tu marketing i bler i stos kan, nikad nasi razmisljati nece.
posle ovoga ima da nas okruze sa ogradama se svih strana, ipak ce nikolic da odrzi rec, napravice od srbije crnu rupu na karti evrope..

pa nazdravlje!

Bosanac

pre 8 godina

Iz BiH ugla, ruska rezolucija nije losa, ali od nje nema nikakve koristi. Normalno je da svako zeli mir i pomirenje, kakva je korist od takve rezolucije?

U britanskoj rezoluciji se ne spominje Srbija. Iz Srbije se na rezoluciju gleda kao na sansu da se na neki nacin izbrise genocid u Srebrenici, mada po meni to nije moguce, ali davljenik se za slamku hvata.

Da Srbija zeli dobro BiH, ogradila bi se i osudila desetine referenduma i provokacija koje dolaze is RS-a sa pozivom na nezavisnost. Tada je trebalo razmisljati o pomirenju.

Znaci, britanska rezolucija je pozeljna za BiH.

purgerman

pre 8 godina

Onos to se desavalo u Bosni mozemo nazvati masovna ubijstva ali i genocid,ovisno sa koje strane se posmatra.Tokom rata u Bosni poginulo jepreko 100.000 muislimana od tog broja do sada prebrojano nekih 7.800 zrtava u Srebrenici ,uglavnim muskaraca ali i djece od 14,15 ili 16 god. Za te zrtve poznata su imena utvrdjena DNA analizom.Svake godine kao i ove ukopat ce se desetak novih.Znade se tko ih je likvidira i zbog cega.Ali postoji historijska paralema iz 1940 god u
Poljskoj kad su u Katinskoj sumi Staljinovi boljsevici zarobili cijeli oficirski kadar i likvidirali ih sve do jednoga.Broj zrtava bio je oko 8.000, A za taj zlocin Staljin je okrivio Hitlerovu vojsku
sto su Njemci dokazano pobili.Kao jedan od pobjednika u II.WW. nikad nije doslo do nekog procesa da se krivci osude i kazne.Poslije raspada drzave SSSR ,kad se Poljska osamostalila i postala demokratska drzava na taj dan odrzava se komemoracija za te zrtve,a sama Katinska suma nalazi se na teritorije Rusije a poljske delegacije polazu vijence na mjestu stratista. Prije nekoliko godina Poljski predsjednik sa avionom i delegacijom uputio na Katin i zbog loseg vremena avion se srusio i svi putnici, predsjednik i delegati su poginuli. Zato tvrdim pustite vi mrtve na miru ,rodbina neka ih oplakuje ,a vreme leci sve rane stare i nove.Svako mesanje sa strane je po mojem mislenju antiproduktivno !Pravio sam osobnu anketu u Njemackoj, " Dali ste culi Za Srebrenicu " odgovor: nikad culi !

Iskrenost

pre 8 godina

Posto tacno znam definiciju genocida, jasno je da se Srbiji ne moze pripisati nikakav genocid. Sa druge strane ne mogu sakriti vlastitu zluradost na bumerang koji se Srbiji vratio sa svom silinom. Vrlo dobro pamtim verbalne tirade Srpske knjizevne elite po Francuskoj 7, kao i novinske clanke u vodecoj srpskoj stampi iz tog vremena, i enormno inflatornoj upotrebi reci "genocid". Za Srbe je sve bilo genocid, i svugde i u svemu su videli genocid i bez i malo mere i logike pripisivala se genocidnost svemu i svakome ko je za potrebe sitnociftinske politike morao biti satanizovan. Danas se sve to vraca posiljaocu u vidu debele i zvucne samarcine.

рик

pre 8 godina

Никакав вето неће спасити ваш образ, него Николићу, Вучићу, Дачићу пут под ноге не као политичари него као грађани оне Србије која је хушкала на рат, називала оне који су били против издајницима и све оно најгоре .Тражите опроштај и од Муслимана, Срба Хрвата и свих осталих народа који су изгубили ближње. Извињење не треба учинио је то господин Тaдић у име нас а ви га разапињали. Ја себе нисам пронашао ни у једној резолуцији.

Pobesneli max

pre 8 godina

Da uozbiljimo pricu. Cenim da svi koji prate portal B92 imaju "vise od dva grama mozga" pa kapiraju veoma dobro da ce Rusija uloziti veto na tu rezoluciju ako joj je to u interesu ( bilo kakvom ali njenom, sopstvenom interesu) i da to ne zavisi ni od Nikolica ni od bilo koga iz Srbije, nego od njihove sopstvene odluke, dakle, u skladu sa sopstvenim interesima. E sad, mozda je Toma dobio neki "aber" iz Moskve da ce biti te rezolucije i zeli da iskoristi za sopstvenu promociju. Ovo je delo njegovog kabineta i svih onih odvratnih likova iz istog, koji podrzavaju Tomu i cuvaju svoja namestenja. I to je najveci problem, to beskonacno, otvorano, ljigavo i bestidno samoreklamiranje, bez ikakvih rezultata. Samo radi reklamiranja. Odvratno, bolno, neproduktivno, smesno, jadno...Kakav predsednik, takvi i savetnici, takva i drzava.

dragan

pre 8 godina

Ko ostane poslednji neka ugasi svetlo u toj balkanskoj, primitivnoj, do zla Boga bolesnoj kafani zvanoj Srbija.
Za sve šta nam se dešava sami smo krivi, uvek je izbor bio naš i pogrešan, i 1945.god., isto kao i 1990., kao i 2000., a i 2012.godine.
Svet može slobodno da nam poruči "putuj igumane ka ruskoj guberniji, za crkvu ne pitaj".

Bidzi

pre 8 godina

Botovi, komentari su vam jadni, bedni i sramotni! Kao papagaji ponavljate jedno te isto..fuj.. Nikolića i njegove nebuloze ne vredi ni komentarisati..

Faton-Blaca

pre 8 godina

Radi se o Rezolucij o Genocidu u Srebrenici ne radi se o Drzavi Srbije nema razloga da trazis veto "samo ako se stvarno osecas krivim " za masovno ubistvo Muslimana.

Slavko

pre 8 godina

Ma odakle pravo Nikolicu da trazi pomoc od Putina ,kada on Ustavom ne moze da vodi spoljnu politiku Srbije,nego je to posao Vlade Srbije,pa dokle ces da se mesas gde ti nije mesto i da nas ponizavas tvojim postupcima,pa idi u Bajcetinu, u dvorac koji si napravio i peci rakiju ,i ne pojavljuj se nigde u narod od sramote.Ne mogu da verujem da posle fondacije supruge ,bespravno podignutih vikendica njegovih sinova na obali reke,nacin na koji mu je sin postao predsednik opstine i KG on i dalje svojim postupcima vodi Srbiju u ponor bez povratka.Pa treba G.Vucic da ti zabrani da se pojavljujes u javnos i brukas ovaj napaceni Srpski narod!

EU Citizen

pre 8 godina

Situacija je veoma jednostavna: ova proruska štetočina treba što pre da ide, jer svaki dalji dan koji provede predstavljajući Srbiju nosi velike rizike za odnose sa našim ključnim zapadnim saveznicima i ekonomskim partnerima. Ako hoće u Rusiju, široko mu polje, ja ću mu lično kupiti kartu u jednom pravcu, ali Srbija je na Zapadu i u Evropi i tu ostaje.

cane

pre 8 godina

U potpunosi se slazem, iza ove rezolucije ne stoji nista moralno i pravicno, vec se jedne zrtve velicaju u odnosu na druge i opet prave podele medju i ovako podeljenim narodima..

Deda

pre 8 godina

Drzavni udar, a sto je jos opasnije, Nikolic sa Putinovom podrskom moze da zavije u crno Srbiju. Vlada vodi politiku zamlje a ne predsednik, a ako predsednik preuzima vlast, to jeste suspenzija legalne vlade i drzavni udar. Nikolic mora da odgovara zbog ovog postupka ili Srbija vise nema Ustav.

Baban

pre 8 godina

Daj Boze, pa da vide rusofili konacno kakve satrape iz Moskve obozavaju.
Antihrist Putin dobija vetar u ledja na Balkanu, da radi sa nama sta mu je volja.

Deco, odlazite iz ove zemlje dok jos ima sanse. Kad nas budu hermeticki zatvorili sa svih strana, ni ptica nece moci da umakne iz ovog vilajeta.

bane

pre 8 godina

Pa ja ne vidim da je EU nesto odusevljena tom rezolucijom, a i V.Britanija se odavno ponasao kao da i nije deo EU, radi sta hoce i nikog nista ne pita, tako da i taj veto nece biti veliki problem ili ugroziti nase odnose sa EU.

Dora

pre 8 godina

Da li je moguce da se organizuje odlazak iz Srbije, svi koji to zele i bilo gde. Dosta je bilo, ljudi koju su pre 25 godina uvukli zemlju u bedu, rat i propast, danas na vlasti to isto rade, razlika je sto su oni bogatiji i na vlasti, a mi siromasniji, stariji, bolesniji. Dosta je bilo Srbije, odavde treba otici i ne okrenuti se.

Dragan

pre 8 godina

Sedi jedan. Na šta da stavi veto?Na našu sramotu. O tome si trebao da misliš kad si bio ratni huškač Ja se ni najmanje ne osećam prozvanim. (sim, 04. jul 2015 11:58)

bravo ! najbolji komentar i istina

Marijan

pre 8 godina

Pojedinci iz Srbije su razloge za rat tražili u nečem sto je bilo prije 500 godina (rat s muslimanima u BIH). Ložili su vlastiti narod na razne lažne mitove i legende i sad je možda došlo vrijeme da se račun naplati. Tražiti zaštitu od naroda koji po istom receptu danas želi prisvojiti tudje teritorije??? Zar Srbija nema dovoljno pametnih ljudi koji od svega ovog mogu napraviti racionalan odmak i priključiti se razvijenoj i naprednoj zapadnoj civilizaciji?!?

Mika

pre 8 godina

Nikolic je izvrsio drzavni udar ovakvim postupkom. Po Ustavu, politiku vodi vlada a ne predsednik. Prezuzimanjem uloge i vlade, Nikolic uzurpira vlast, sto jeste drzavni udar. Opameti se narode, ovo nije naivno.

Glas@Razuma

pre 8 godina

Nema potrebe da Nikolic moli Putina za bio sta kad svi mi znamo da ce sigurno biti Veto stavljen jer trenutni nacrti ne odgovaraju Rusiji kao i nama,uostalom.

Nera

pre 8 godina

Sa Rusima imamo sasvim korektne i prijateljske odnose. Svako stavlja na prvo mesto interes svoje države, ali smo uvek tu da jedni druge podržimo u ovakvim, i sličnim situacijama...

Srboljub

pre 8 godina

NikolicE, molim Vas, ne brukajte nas vise Vasim (ili Vasih savetnika) shvatanjem spoljne politike, bolje podsetite Vase glasace sta ste bili i radili par godina pre i posle Srebrenice. I, u nekom bajcetinskom 'ladu, novoizgradjene bogomolje recimo, proucavajte Tarabice (ili fikciju, mac i magiju, po volji). Time cete zaduziti generacije, dalje od politike.

Komsija

pre 8 godina

Zasto da se moli putinu bolje za srbiju da dokaze nevinost nego da trazi pomoć....dokaze ako ima sto mnogi sumnjaju u to pogotovo u zadnje vreme kad vidim kako se mole rusiji....

BG72

pre 8 godina

Srbija nije ponizena rezolucijom. Srbija je ponizena u julu 1995 kada su pobijeni toliki ljudi. Dejton bi svakako bio potpisan sa ili bez Srebrenice! Ti zarobljenici su jednostavno mogli biti prebaceni za Tuzlu i Srbija nikad ne bi morala da nosi ovaj teret. Hvala ti Generale Mladicu sto si nas osramotio i sto ce nas istorija dugo pamtiti po tvom junastvu.

BiH

pre 8 godina

Predsjednik Srbije,četnički vojvoda i jedan od krivaca za 90-te,moli Putina da Rusija stavi veto na britansku rezoluciju...Rezoluciju treba usvojiti ali nikako takvu gdje će biti generisan cijeli Srbijanski narod,jer to nije pravedno prema onima koji razmišljaju drugačije od ovih bosanskih pravoslavnih ruralaca..Ima ih dosta i u Srbiji koji su zgriješili ali većinom je krivac sa ove druge strane Drine.Tu je nažalost većina onih koji se diče svim onim što su u ratu počinili te jedino oni u toj rezoluciji trebaju da budu napisani kao počinioci genocida.Ovi što sad mole unaokolo su,istina,razmišljali o velikoj Srbiji i radili na tome da to ostvare,ali su za te ciljeve koristile srpsku braću iz Bosne i Hrvatske...Oni se pribojavaju s razlogom ali više bi trebalo da se pribojavaju ovi u RS-u jer,ova rezolucija je uperena protiv Dodika i protiv RS-e...Ako ćemo iskreno,stranci su nacrtali ove fiktivne unutrašnje granice u Bosni i isto tako će ih i izbrisati...

keke

pre 8 godina

Da je rezolucija napisana u tonu pomirenja i saradnje pomoć Rusije ne bi ni bila potrebna,ali pošto je Britancima jedino stalo da pronađu žrtvenog jarca za sve ono loše što se desilo u Bosni neophodna nam je zaleđina.

Belgija

pre 8 godina

Jel' znate sta sad ima da se desi? Sad ce Putin da odbije Srbiju, a SB UN da usvoji rezoluciju! Srbija ce biti dvostruko ponizena i osramocena! Sa ovakvom politikom, gde premijer vuce zemlju na zapad, a predsednik na istok, nesto drugo nije ni za ocekivati.

Jami

pre 8 godina

Moje licno misljenje po pitanju rezolucije je poigravanje Zapada sa Srbijom. Tadic je pre par godina odao pocast poginulima u Srebrenici. Znaci da je Srbija svoje oduzila. Zasto sad opet? Vucic sta god uradio njima nece biti dovoljno. Njihovim igrama nema kraja.

KARABURMA - 1

pre 8 godina

Cvrsto sam bio ubedjen da Srbija nece doci u poziciju da bilo koga moli da stavi veto u UN, ali koliko vidim da ce nam trebati pomoc, od Rusije da stavi veto na rezoluciju Velike Britanije, ali posle ovog scenarija gde britanci nikoga ne pitaju vec samo obavešstavaju, treba Rusi da nam pomognu.

Humanista

pre 8 godina

Rezolucijom bi trebalo osuditi sve zločine učinjene nad svim narodima u bivšoj SFRJ, i ne spominjati reč "genocid",
jer je to omalovažavanje stvarnog genocida učinjenog nad Jevrejima, Jermenima, Srbima, Romima,.. od strane nemačkih, turskih i hrvatskih nacista u toku i pre II sv.rata.

BLOK63

pre 8 godina

Jadno i bedno i opet jadno i opet bedno. Moli.. pa kako ga nije sramota da MOLI. Sto nisi nesto sam uradio povodom toga nego cekas da neko drugi uradi umesto tebe. Takvi smo mi Srbi, uvek zelimo tudju odgovornost, malo da se promuvamo i posle hvalimo kako smo ne znam sta. Ponasanje ovog coveka pomesano sa ponasanjem onog DRUGOG coveka je nazalost realnost i bukvalno slika i prilika naroda koji naseljava ovo podrucje koje se zove zemlja, jer drzava svakako nismo.

Da se razumemo odmah, jako sam protiv rezolucije ali ubedjen da gore sto sam napisao je nista manje nego - istina.

SRAMOTA.

TajnoMoja

pre 8 godina

Iskreno se nadam da ce Srbija dobiti taj poziv za sednicu Saveta bezbednosti. Ali se jos vise nadam da ce se ta rezolucija promeniti i biti u korist obe strane. Ako nista onda nam je poslednja nada da Rusija stavi veto na rezoluciju.

Realizator

pre 8 godina

Ne razumjem na sta se ima pravo buniti ako se pobije 8000 ljudi? Ni Rusija ne podrzava to tako da srbiju treba jos za sve zlocine 90-ih ostro kaznit sto se dosad nije dogodilo. Kao agresor i uzrok rata ove ostale nemozes da optuzis za skoro nista..

Cort

pre 8 godina

Nije dobro da se nas trud, da uspostavimo stabilnost na ovim prostorima, upropasti zbog rezolucije. Zato je i poslata ova molba od strane Predsednika.

Dragan V

pre 8 godina

Ostavka!
Neka odmara na svojoj divljoj i divljačkoj gradnji u zaštićenom području Save, on ne predstavlja građane Srbije i nije naš predsednik.

perić

pre 8 godina

To što postoje čak 4 verzije rezolucije govori da su njeni inicijatori u haosu. Jasno im je da je njihov predlog neprihvatljiv i da moraju svi narodi da učestvuju u njenom pisanju.

ogorčeni

pre 8 godina

Ovo nikakve veze nema sa interesima nas u Srbiji.
Količina larme, spinovanja, panike i spremnost da se zarati sa celim svetom zarad ove rezolucije na najjasniji način govori samo jednu stvar: krvave ruke i nečista savest.

Ponižavanje

pre 8 godina

Ponižavanje Srbije nije poklanjanje žrtvama. To je moralna obaveza onih koji imaju časti i ljudskosti. I to je čuvanje obraza.
Ponižavanje Srbije je negiranje zločina koji su počinjeni u naše ime i ponižavanje Srbije je što je ovaj plagijator i bespravni graditelj predsednik republike.

Kratka pamet

pre 8 godina

I ovaj će, kao i ona koja ga je napravila, završiti bekstvom i skrivanjem od pravosudnih organa Republike Srbije u vili u Moskvi. A za njim će ostati još jedna uništena generacija u našoj zemlji.

taja

pre 8 godina

Nadam se da će se do 7. jula naći kompromisno rešenje oko usvajanja rezolucije, koja mora da ima za osnovni cilj odavanje počasti svim žrtvama nastradalim tokom građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji.

ko jel ja

pre 8 godina

Moze li gluplje? Oni bi to svako uradili zbog trenutnih odnosa sa zapadnim zemljama. Fascinanto je kako diletantski i potpuno predvidivo reagujemo i na najmanje provokacije sa zapada, sa kojim bi kao hteli savez EU. Tesko ce to ici, zapadna muzika a frula ruska.

SRBIN

pre 8 godina

Znaci karte su otkrivene skroz , Tomislav iz Bajcetine je po nalogu Udbe i KGB-a zatrazio zvanican veto od KGB-a i to u ime predsednistva , dok je zvanicna srpska Vlada jasno i glasno rekla da nece traziti veto od KGB-a.

Prekodrinska Udba , Bosanac Milorad i bosanski licanski Udbasi koji jos uvek borave nasilno u otetoj imovini Srba po Dedinju , Senjaku i centru Beograda uz pomoc Tomislava i sa KGB-om po svaku cenu zele da uvedu Srbiju i Srbe iz Srbije u probleme genocida u Srebrenici, iako se zna da su zlocin u Srebrenici izvrsile snage prekodrinskih Bosanskih Srba na celu sa komunistom Udbasem Bosancem Mladicem.

Ovaj potez Tomislava je nesto najopasnije u ovom trenutku po Srbiju i Srbe iz Srbije.

Prekodrinska Udba koja jos uvek hara po Srbiji povlaci zadnji potez kako bi se Srbija optuzila za saradnju sa KGB-om i kako bi zaustavili Srbiju na putu ka EU.

Ovo je vec cin veleizdaje Srbije i srpskih nacionalnih interesa , identicno kako je KGB-ovac Janukovich pokusao da izda Ukrajinu.

Karte su na stolu i na potezu je srpska Vlada i premijer Vucic da javno kazu sta je Tomislav po nalogu iz Udbe i KGB-a upravo uradio, i kako prekodrinska Udba pokusava da napravi haos u Srbiji.

Agenti KGB-a u Srbiji sa prekodrinskom Udbom spremaju haos u Srbiji i srpske sluzbe i Srbi iz Srbije moraju biti spremni za prekodrinsku Udbu i KGB.

Izgleda da smo dobili novog Viktora Janukovicha na tlu Srbije .

Na potezu je zvanicna drzava Srbija i Srbi iz Srbije.

mara

pre 8 godina

Srbija je spremna da podrži svaku rezoluciju koja doprinosi iskrenom pomirenju Srba i Bošnjaka i trasira pravac građenja normalnih odnosa za 21. vek. Međutim, prvobitni predlog britanske rezolucije je jednostrano sagledavao rat na području Bosne.

Mex

pre 8 godina

Puntin: Nema problema. Nikolicu molim vas prodajte nam Telekom sa sicu.

Nisam ni rusofob ni eurofil ali znam da nam Rusi nikada nisu ucinili ni jednu uslugu za dzabe.

pismo

pre 8 godina

ako vec neke zemlje eu pribegavaju nekonvencionalnim resenjima poput revizije sudske odluke medjunarodnog suda pravde, po kojoj srbija nije kriva za srebrenicu, onda i mi treba da trazimo pomoc sa strane. odmah posle ove epizode sa rezolucijom treba nastaviti eu put i popeti se na glavu svima sto pregovori ne pocinju.

bojan

pre 8 godina

Mislim da treba odbiti sve predloge, a zatim, da se u dogovoru sa srbima, bošnjacima i hrvatima napravi rezolucija koju će sve članice na narednom savetu bezbednosti usvojiti.

dex

pre 8 godina

stvarno da se covek zapita sta je bio krajnji cilj britanske rezolucije.
britanci su sigurno znali da ce rusi uloziti veto. ali zasto su onda predlagali rezoluciju? da li bi neko mogao da mi ovo objasni...neko politicki obrazovan pls.

Doviđenja

pre 8 godina

Nezapamćeni skandal. Prema Ustavu R. Srbije, vođenje spoljne politike nije u nadležnosti predsednika.
Ne postoji grublji način da se prekrši ustav. Kada u nekoj državi neko osim nadležnih (u našem slučaju to je Vlada) pokuša da vodi spoljnu politiku, to se smatra pokušajem državnog udara.
Predsednik koji krši Ustav RS nije predsednik ničega, već uzurpator koji za svoje postupke treba da odgovara na sudu.

boki

pre 8 godina

koje smo mi dangube, zbog irelevantne rezolucije zaduzujemo se kod "brace" (opet neka nasa firma za dz) a guramo prste zapadu od koga zivimo i zavisimo

BG72

pre 8 godina

Srbija nije ponizena rezolucijom. Srbija je ponizena u julu 1995 kada su pobijeni toliki ljudi. Dejton bi svakako bio potpisan sa ili bez Srebrenice! Ti zarobljenici su jednostavno mogli biti prebaceni za Tuzlu i Srbija nikad ne bi morala da nosi ovaj teret. Hvala ti Generale Mladicu sto si nas osramotio i sto ce nas istorija dugo pamtiti po tvom junastvu.

mara

pre 8 godina

Srbija je spremna da podrži svaku rezoluciju koja doprinosi iskrenom pomirenju Srba i Bošnjaka i trasira pravac građenja normalnih odnosa za 21. vek. Međutim, prvobitni predlog britanske rezolucije je jednostrano sagledavao rat na području Bosne.

Mex

pre 8 godina

Puntin: Nema problema. Nikolicu molim vas prodajte nam Telekom sa sicu.

Nisam ni rusofob ni eurofil ali znam da nam Rusi nikada nisu ucinili ni jednu uslugu za dzabe.

Jami

pre 8 godina

Moje licno misljenje po pitanju rezolucije je poigravanje Zapada sa Srbijom. Tadic je pre par godina odao pocast poginulima u Srebrenici. Znaci da je Srbija svoje oduzila. Zasto sad opet? Vucic sta god uradio njima nece biti dovoljno. Njihovim igrama nema kraja.

Humanista

pre 8 godina

Rezolucijom bi trebalo osuditi sve zločine učinjene nad svim narodima u bivšoj SFRJ, i ne spominjati reč "genocid",
jer je to omalovažavanje stvarnog genocida učinjenog nad Jevrejima, Jermenima, Srbima, Romima,.. od strane nemačkih, turskih i hrvatskih nacista u toku i pre II sv.rata.

dex

pre 8 godina

stvarno da se covek zapita sta je bio krajnji cilj britanske rezolucije.
britanci su sigurno znali da ce rusi uloziti veto. ali zasto su onda predlagali rezoluciju? da li bi neko mogao da mi ovo objasni...neko politicki obrazovan pls.

perić

pre 8 godina

To što postoje čak 4 verzije rezolucije govori da su njeni inicijatori u haosu. Jasno im je da je njihov predlog neprihvatljiv i da moraju svi narodi da učestvuju u njenom pisanju.

keke

pre 8 godina

Da je rezolucija napisana u tonu pomirenja i saradnje pomoć Rusije ne bi ni bila potrebna,ali pošto je Britancima jedino stalo da pronađu žrtvenog jarca za sve ono loše što se desilo u Bosni neophodna nam je zaleđina.

Doviđenja

pre 8 godina

Nezapamćeni skandal. Prema Ustavu R. Srbije, vođenje spoljne politike nije u nadležnosti predsednika.
Ne postoji grublji način da se prekrši ustav. Kada u nekoj državi neko osim nadležnih (u našem slučaju to je Vlada) pokuša da vodi spoljnu politiku, to se smatra pokušajem državnog udara.
Predsednik koji krši Ustav RS nije predsednik ničega, već uzurpator koji za svoje postupke treba da odgovara na sudu.

Dragan

pre 8 godina

Sedi jedan. Na šta da stavi veto?Na našu sramotu. O tome si trebao da misliš kad si bio ratni huškač Ja se ni najmanje ne osećam prozvanim. (sim, 04. jul 2015 11:58)

bravo ! najbolji komentar i istina

bane

pre 8 godina

Pa ja ne vidim da je EU nesto odusevljena tom rezolucijom, a i V.Britanija se odavno ponasao kao da i nije deo EU, radi sta hoce i nikog nista ne pita, tako da i taj veto nece biti veliki problem ili ugroziti nase odnose sa EU.

KARABURMA - 1

pre 8 godina

Cvrsto sam bio ubedjen da Srbija nece doci u poziciju da bilo koga moli da stavi veto u UN, ali koliko vidim da ce nam trebati pomoc, od Rusije da stavi veto na rezoluciju Velike Britanije, ali posle ovog scenarija gde britanci nikoga ne pitaju vec samo obavešstavaju, treba Rusi da nam pomognu.

TajnoMoja

pre 8 godina

Iskreno se nadam da ce Srbija dobiti taj poziv za sednicu Saveta bezbednosti. Ali se jos vise nadam da ce se ta rezolucija promeniti i biti u korist obe strane. Ako nista onda nam je poslednja nada da Rusija stavi veto na rezoluciju.

taja

pre 8 godina

Nadam se da će se do 7. jula naći kompromisno rešenje oko usvajanja rezolucije, koja mora da ima za osnovni cilj odavanje počasti svim žrtvama nastradalim tokom građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji.

Dora

pre 8 godina

Da li je moguce da se organizuje odlazak iz Srbije, svi koji to zele i bilo gde. Dosta je bilo, ljudi koju su pre 25 godina uvukli zemlju u bedu, rat i propast, danas na vlasti to isto rade, razlika je sto su oni bogatiji i na vlasti, a mi siromasniji, stariji, bolesniji. Dosta je bilo Srbije, odavde treba otici i ne okrenuti se.

boki

pre 8 godina

koje smo mi dangube, zbog irelevantne rezolucije zaduzujemo se kod "brace" (opet neka nasa firma za dz) a guramo prste zapadu od koga zivimo i zavisimo

Marijan

pre 8 godina

Pojedinci iz Srbije su razloge za rat tražili u nečem sto je bilo prije 500 godina (rat s muslimanima u BIH). Ložili su vlastiti narod na razne lažne mitove i legende i sad je možda došlo vrijeme da se račun naplati. Tražiti zaštitu od naroda koji po istom receptu danas želi prisvojiti tudje teritorije??? Zar Srbija nema dovoljno pametnih ljudi koji od svega ovog mogu napraviti racionalan odmak i priključiti se razvijenoj i naprednoj zapadnoj civilizaciji?!?

Cort

pre 8 godina

Nije dobro da se nas trud, da uspostavimo stabilnost na ovim prostorima, upropasti zbog rezolucije. Zato je i poslata ova molba od strane Predsednika.

Baban

pre 8 godina

Daj Boze, pa da vide rusofili konacno kakve satrape iz Moskve obozavaju.
Antihrist Putin dobija vetar u ledja na Balkanu, da radi sa nama sta mu je volja.

Deco, odlazite iz ove zemlje dok jos ima sanse. Kad nas budu hermeticki zatvorili sa svih strana, ni ptica nece moci da umakne iz ovog vilajeta.

cane

pre 8 godina

U potpunosi se slazem, iza ove rezolucije ne stoji nista moralno i pravicno, vec se jedne zrtve velicaju u odnosu na druge i opet prave podele medju i ovako podeljenim narodima..

pismo

pre 8 godina

ako vec neke zemlje eu pribegavaju nekonvencionalnim resenjima poput revizije sudske odluke medjunarodnog suda pravde, po kojoj srbija nije kriva za srebrenicu, onda i mi treba da trazimo pomoc sa strane. odmah posle ove epizode sa rezolucijom treba nastaviti eu put i popeti se na glavu svima sto pregovori ne pocinju.

Glas@Razuma

pre 8 godina

Nema potrebe da Nikolic moli Putina za bio sta kad svi mi znamo da ce sigurno biti Veto stavljen jer trenutni nacrti ne odgovaraju Rusiji kao i nama,uostalom.

Ponižavanje

pre 8 godina

Ponižavanje Srbije nije poklanjanje žrtvama. To je moralna obaveza onih koji imaju časti i ljudskosti. I to je čuvanje obraza.
Ponižavanje Srbije je negiranje zločina koji su počinjeni u naše ime i ponižavanje Srbije je što je ovaj plagijator i bespravni graditelj predsednik republike.

bojan

pre 8 godina

Mislim da treba odbiti sve predloge, a zatim, da se u dogovoru sa srbima, bošnjacima i hrvatima napravi rezolucija koju će sve članice na narednom savetu bezbednosti usvojiti.

SRBIN

pre 8 godina

Znaci karte su otkrivene skroz , Tomislav iz Bajcetine je po nalogu Udbe i KGB-a zatrazio zvanican veto od KGB-a i to u ime predsednistva , dok je zvanicna srpska Vlada jasno i glasno rekla da nece traziti veto od KGB-a.

Prekodrinska Udba , Bosanac Milorad i bosanski licanski Udbasi koji jos uvek borave nasilno u otetoj imovini Srba po Dedinju , Senjaku i centru Beograda uz pomoc Tomislava i sa KGB-om po svaku cenu zele da uvedu Srbiju i Srbe iz Srbije u probleme genocida u Srebrenici, iako se zna da su zlocin u Srebrenici izvrsile snage prekodrinskih Bosanskih Srba na celu sa komunistom Udbasem Bosancem Mladicem.

Ovaj potez Tomislava je nesto najopasnije u ovom trenutku po Srbiju i Srbe iz Srbije.

Prekodrinska Udba koja jos uvek hara po Srbiji povlaci zadnji potez kako bi se Srbija optuzila za saradnju sa KGB-om i kako bi zaustavili Srbiju na putu ka EU.

Ovo je vec cin veleizdaje Srbije i srpskih nacionalnih interesa , identicno kako je KGB-ovac Janukovich pokusao da izda Ukrajinu.

Karte su na stolu i na potezu je srpska Vlada i premijer Vucic da javno kazu sta je Tomislav po nalogu iz Udbe i KGB-a upravo uradio, i kako prekodrinska Udba pokusava da napravi haos u Srbiji.

Agenti KGB-a u Srbiji sa prekodrinskom Udbom spremaju haos u Srbiji i srpske sluzbe i Srbi iz Srbije moraju biti spremni za prekodrinsku Udbu i KGB.

Izgleda da smo dobili novog Viktora Janukovicha na tlu Srbije .

Na potezu je zvanicna drzava Srbija i Srbi iz Srbije.

Dragan V

pre 8 godina

Ostavka!
Neka odmara na svojoj divljoj i divljačkoj gradnji u zaštićenom području Save, on ne predstavlja građane Srbije i nije naš predsednik.

Р.Српска

pre 8 godina

Свака част председниче што сте замолили руског председника да Русија уложи вето, јер је то изгледа једино решење. Сматрам да треба и (директно или преко Русије) да тражите да УН оснују независну комисију за Сребреницу у којој ће поред страних стручњака (обавезно и Руси и Кинези) бити и представници све 3 зараћене стране у БиХ 90-тих година, и која ће на основу научних метода и доказа утврдити тачан и коначан след догађаја и број жртава сваког народа на простору Источне Босне и Подриња. Председник Додик је то много пута предлагао, али бошњачка страна неће то да прихвати са образложењем да је Хаг већ пресудио да је ту извршен геноцид. Да су тако сигурни у то што причају, не би било разлога да не прихвате било какву независну комисију. А откривање тачног броја жртава и тачних збивања у БиХ, као и осуђивање свих одговорних за ратне злочине, на било којој страни је од кључне важности за даљи процес помирења. Наравно, и стриктно поштовање Дејтонског споразума, којег Британци очито желе да преправе или пониште.

BiH

pre 8 godina

Predsjednik Srbije,četnički vojvoda i jedan od krivaca za 90-te,moli Putina da Rusija stavi veto na britansku rezoluciju...Rezoluciju treba usvojiti ali nikako takvu gdje će biti generisan cijeli Srbijanski narod,jer to nije pravedno prema onima koji razmišljaju drugačije od ovih bosanskih pravoslavnih ruralaca..Ima ih dosta i u Srbiji koji su zgriješili ali većinom je krivac sa ove druge strane Drine.Tu je nažalost većina onih koji se diče svim onim što su u ratu počinili te jedino oni u toj rezoluciji trebaju da budu napisani kao počinioci genocida.Ovi što sad mole unaokolo su,istina,razmišljali o velikoj Srbiji i radili na tome da to ostvare,ali su za te ciljeve koristile srpsku braću iz Bosne i Hrvatske...Oni se pribojavaju s razlogom ali više bi trebalo da se pribojavaju ovi u RS-u jer,ova rezolucija je uperena protiv Dodika i protiv RS-e...Ako ćemo iskreno,stranci su nacrtali ove fiktivne unutrašnje granice u Bosni i isto tako će ih i izbrisati...

Nera

pre 8 godina

Sa Rusima imamo sasvim korektne i prijateljske odnose. Svako stavlja na prvo mesto interes svoje države, ali smo uvek tu da jedni druge podržimo u ovakvim, i sličnim situacijama...

Mika

pre 8 godina

Nikolic je izvrsio drzavni udar ovakvim postupkom. Po Ustavu, politiku vodi vlada a ne predsednik. Prezuzimanjem uloge i vlade, Nikolic uzurpira vlast, sto jeste drzavni udar. Opameti se narode, ovo nije naivno.

ogorčeni

pre 8 godina

Ovo nikakve veze nema sa interesima nas u Srbiji.
Količina larme, spinovanja, panike i spremnost da se zarati sa celim svetom zarad ove rezolucije na najjasniji način govori samo jednu stvar: krvave ruke i nečista savest.

Srboljub

pre 8 godina

NikolicE, molim Vas, ne brukajte nas vise Vasim (ili Vasih savetnika) shvatanjem spoljne politike, bolje podsetite Vase glasace sta ste bili i radili par godina pre i posle Srebrenice. I, u nekom bajcetinskom 'ladu, novoizgradjene bogomolje recimo, proucavajte Tarabice (ili fikciju, mac i magiju, po volji). Time cete zaduziti generacije, dalje od politike.

Deda

pre 8 godina

Drzavni udar, a sto je jos opasnije, Nikolic sa Putinovom podrskom moze da zavije u crno Srbiju. Vlada vodi politiku zamlje a ne predsednik, a ako predsednik preuzima vlast, to jeste suspenzija legalne vlade i drzavni udar. Nikolic mora da odgovara zbog ovog postupka ili Srbija vise nema Ustav.

Kratka pamet

pre 8 godina

I ovaj će, kao i ona koja ga je napravila, završiti bekstvom i skrivanjem od pravosudnih organa Republike Srbije u vili u Moskvi. A za njim će ostati još jedna uništena generacija u našoj zemlji.

biti normalan

pre 8 godina

Cetnicki vojvoda, trenutno u fazi satro demokratskog predsednikovanja, moli exKGB-ovca, koji pokusava da postane car Rusije, da stavi veto na nesto ciji tekst ne razume? Wtf?

Iskrenost

pre 8 godina

Posto tacno znam definiciju genocida, jasno je da se Srbiji ne moze pripisati nikakav genocid. Sa druge strane ne mogu sakriti vlastitu zluradost na bumerang koji se Srbiji vratio sa svom silinom. Vrlo dobro pamtim verbalne tirade Srpske knjizevne elite po Francuskoj 7, kao i novinske clanke u vodecoj srpskoj stampi iz tog vremena, i enormno inflatornoj upotrebi reci "genocid". Za Srbe je sve bilo genocid, i svugde i u svemu su videli genocid i bez i malo mere i logike pripisivala se genocidnost svemu i svakome ko je za potrebe sitnociftinske politike morao biti satanizovan. Danas se sve to vraca posiljaocu u vidu debele i zvucne samarcine.

Srbi su nekad bili gospoda

pre 8 godina

Da je Srbija napravila rezoluciju prije 10 godina, ne bi bilo potrebe da EU pise jednu za 20 godina Srebrenice. Nista niste naucili, a zemlju rasprodaste ko indijanci za saku laznih bisera. Zalosno je stanje, ali bice jos i gore. Neka vam je Bog na pomoci.

EU Citizen

pre 8 godina

Situacija je veoma jednostavna: ova proruska štetočina treba što pre da ide, jer svaki dalji dan koji provede predstavljajući Srbiju nosi velike rizike za odnose sa našim ključnim zapadnim saveznicima i ekonomskim partnerima. Ako hoće u Rusiju, široko mu polje, ja ću mu lično kupiti kartu u jednom pravcu, ali Srbija je na Zapadu i u Evropi i tu ostaje.

рик

pre 8 godina

Никакав вето неће спасити ваш образ, него Николићу, Вучићу, Дачићу пут под ноге не као политичари него као грађани оне Србије која је хушкала на рат, називала оне који су били против издајницима и све оно најгоре .Тражите опроштај и од Муслимана, Срба Хрвата и свих осталих народа који су изгубили ближње. Извињење не треба учинио је то господин Тaдић у име нас а ви га разапињали. Ја себе нисам пронашао ни у једној резолуцији.

netko

pre 8 godina

ala su nase navukli zapadnjaci...

ovo je samo bio test, da se vidi da li su vucic i nikolic oni stari ratni huskaci ili moderni evropejci...

a nikolic pokazao ovime svoje pravo lice, dzabe tu marketing i bler i stos kan, nikad nasi razmisljati nece.
posle ovoga ima da nas okruze sa ogradama se svih strana, ipak ce nikolic da odrzi rec, napravice od srbije crnu rupu na karti evrope..

pa nazdravlje!

mujcinovic salih

pre 8 godina

Videcemo kako ce Putin reagovati na "molbu".On radi u Ukrajini ono sto je Srbija radila u BiH.Uzgred nikakav veto ne moze promeniti cinjenice o Srebrenici?

Bidzi

pre 8 godina

Botovi, komentari su vam jadni, bedni i sramotni! Kao papagaji ponavljate jedno te isto..fuj.. Nikolića i njegove nebuloze ne vredi ni komentarisati..

Belgija

pre 8 godina

Jel' znate sta sad ima da se desi? Sad ce Putin da odbije Srbiju, a SB UN da usvoji rezoluciju! Srbija ce biti dvostruko ponizena i osramocena! Sa ovakvom politikom, gde premijer vuce zemlju na zapad, a predsednik na istok, nesto drugo nije ni za ocekivati.

Bosanac

pre 8 godina

Iz BiH ugla, ruska rezolucija nije losa, ali od nje nema nikakve koristi. Normalno je da svako zeli mir i pomirenje, kakva je korist od takve rezolucije?

U britanskoj rezoluciji se ne spominje Srbija. Iz Srbije se na rezoluciju gleda kao na sansu da se na neki nacin izbrise genocid u Srebrenici, mada po meni to nije moguce, ali davljenik se za slamku hvata.

Da Srbija zeli dobro BiH, ogradila bi se i osudila desetine referenduma i provokacija koje dolaze is RS-a sa pozivom na nezavisnost. Tada je trebalo razmisljati o pomirenju.

Znaci, britanska rezolucija je pozeljna za BiH.

Don

pre 8 godina

Dotakli ste dno! Od zapada zavisite, na zapad bježite, Rusiju molite da stavi veto, kako UN ne bi usvojio rezoluciju o genocidu, koji ste vi počinili 1995. godine na tlu Evrope. Sad ste na koljenima i pred Rusima i pred zapadom. Svi znamo kakva sudbina čeka manji BH entitet, ukoliko se usvoji rezolucija i Karadžić/Mladić budu osuđeni za genocid u Srebrenici i drugim opštinama u BiH. Pored toga, od MMF-a zavisi i to hoće li u manjem entitetu biti isplaćivane penzije od septembra 2015. godine. Dosta složena situacija, ko bi se tome daleke 1991./1992. godine nadao.

Realizator

pre 8 godina

Ne razumjem na sta se ima pravo buniti ako se pobije 8000 ljudi? Ni Rusija ne podrzava to tako da srbiju treba jos za sve zlocine 90-ih ostro kaznit sto se dosad nije dogodilo. Kao agresor i uzrok rata ove ostale nemozes da optuzis za skoro nista..

BLOK63

pre 8 godina

Jadno i bedno i opet jadno i opet bedno. Moli.. pa kako ga nije sramota da MOLI. Sto nisi nesto sam uradio povodom toga nego cekas da neko drugi uradi umesto tebe. Takvi smo mi Srbi, uvek zelimo tudju odgovornost, malo da se promuvamo i posle hvalimo kako smo ne znam sta. Ponasanje ovog coveka pomesano sa ponasanjem onog DRUGOG coveka je nazalost realnost i bukvalno slika i prilika naroda koji naseljava ovo podrucje koje se zove zemlja, jer drzava svakako nismo.

Da se razumemo odmah, jako sam protiv rezolucije ali ubedjen da gore sto sam napisao je nista manje nego - istina.

SRAMOTA.

Faton-Blaca

pre 8 godina

Radi se o Rezolucij o Genocidu u Srebrenici ne radi se o Drzavi Srbije nema razloga da trazis veto "samo ako se stvarno osecas krivim " za masovno ubistvo Muslimana.

Komsija

pre 8 godina

Zasto da se moli putinu bolje za srbiju da dokaze nevinost nego da trazi pomoć....dokaze ako ima sto mnogi sumnjaju u to pogotovo u zadnje vreme kad vidim kako se mole rusiji....

Pobesneli max

pre 8 godina

Da uozbiljimo pricu. Cenim da svi koji prate portal B92 imaju "vise od dva grama mozga" pa kapiraju veoma dobro da ce Rusija uloziti veto na tu rezoluciju ako joj je to u interesu ( bilo kakvom ali njenom, sopstvenom interesu) i da to ne zavisi ni od Nikolica ni od bilo koga iz Srbije, nego od njihove sopstvene odluke, dakle, u skladu sa sopstvenim interesima. E sad, mozda je Toma dobio neki "aber" iz Moskve da ce biti te rezolucije i zeli da iskoristi za sopstvenu promociju. Ovo je delo njegovog kabineta i svih onih odvratnih likova iz istog, koji podrzavaju Tomu i cuvaju svoja namestenja. I to je najveci problem, to beskonacno, otvorano, ljigavo i bestidno samoreklamiranje, bez ikakvih rezultata. Samo radi reklamiranja. Odvratno, bolno, neproduktivno, smesno, jadno...Kakav predsednik, takvi i savetnici, takva i drzava.

Slavko

pre 8 godina

Ma odakle pravo Nikolicu da trazi pomoc od Putina ,kada on Ustavom ne moze da vodi spoljnu politiku Srbije,nego je to posao Vlade Srbije,pa dokle ces da se mesas gde ti nije mesto i da nas ponizavas tvojim postupcima,pa idi u Bajcetinu, u dvorac koji si napravio i peci rakiju ,i ne pojavljuj se nigde u narod od sramote.Ne mogu da verujem da posle fondacije supruge ,bespravno podignutih vikendica njegovih sinova na obali reke,nacin na koji mu je sin postao predsednik opstine i KG on i dalje svojim postupcima vodi Srbiju u ponor bez povratka.Pa treba G.Vucic da ti zabrani da se pojavljujes u javnos i brukas ovaj napaceni Srpski narod!

dragan

pre 8 godina

Ko ostane poslednji neka ugasi svetlo u toj balkanskoj, primitivnoj, do zla Boga bolesnoj kafani zvanoj Srbija.
Za sve šta nam se dešava sami smo krivi, uvek je izbor bio naš i pogrešan, i 1945.god., isto kao i 1990., kao i 2000., a i 2012.godine.
Svet može slobodno da nam poruči "putuj igumane ka ruskoj guberniji, za crkvu ne pitaj".

Uvek zakasnele reakcije

pre 8 godina

Na sta, bre, da stavi "veto"? Na to da se drugacije misli o nama?

Smeo bih da se kladim da Rusija to nece uraditi kao ni mnogo puta do sada. Oni gledaju svoj interes, a nas samo "pale" njihovi nekakvi politicari iz njihove II lige.

Nego, hteo sam, zapravo, ovo da kaze:

Da ce ova i ovakva rezolucija biti napisana, znalo se odavno. Mislim, nasa Vlada je imala signale (o tome je i u nasoj stampi pomalo govoreno) da ce je Britanci napisati. Dacic je to 100% znao, a samim tim i NJ.V. Al. Vucic. I, umesto, da lobira (preduzme akciju) kod prijatelja (Ko li je to?) i da to spreci, MIP se sav pretvorio u predsedavanje OEBS-om. Kompletna Vlada, cak, zamajava javnost da li da se posece stoletni hrast i hoce li put 10m. levo ili desno; ne resava se na vreme pitanje emigranata, pa nas onda i Madjari zamajavaju zicama... Ovo (sa Madjarima) je i dosta ilustrativno da mi nista ne radimo studiozno i na vreme. Tek kad dodje voda do poda! U dlaku je ista stvar i sa ovom Rezolucijom. Uvek je Vlada imala "preca posla".

Raspravljala ili ne GS UN o ovome, steta nam je vec nacinjena, pa neka NJ.V. Al. Vucic i dalje prica da nam je ugled u svetu porastao.

PS
Da podsetim i ovo: ovih dana se u svetu vode akcije za pomoc istrazivanjima autizma. Nasa prva dama je, na poziv supruge gen. sekr. UN, isla u Njujork kao clan zvanicne delegacije RS da se "savetuje" kako protiv. I sta je uradila po tome? Nista, a dnevnice... Pa treba crkva u Bajcetini da se izgradi.

ko jel ja

pre 8 godina

Moze li gluplje? Oni bi to svako uradili zbog trenutnih odnosa sa zapadnim zemljama. Fascinanto je kako diletantski i potpuno predvidivo reagujemo i na najmanje provokacije sa zapada, sa kojim bi kao hteli savez EU. Tesko ce to ici, zapadna muzika a frula ruska.

nase glupiranje

pre 8 godina

Za to sto smo u Srebrenici pocinili, a Hag je to okarakterisao kao genocid, ne moze nam nikakvo veto obraz oprati. U analima istorije ce pisati da rezolucija nije usvojena vetom Rusije. Za ceo normalan svet ce to znaciti kao i da je usvojena.

strina

pre 8 godina

Pametnije i postenije bi bilo da si mu uputio zahtev za prijem u Rusku Federaciju.
Kad je gusto pomagajte Rusi, kad imate (tkz. srpska elita) malo vazduha i nesto sice u dzepu trcite zapadu i pljujete Ruse. Licemerstvo na kvadrat.

hiper

pre 8 godina

hahahaha, predsjednik jedne ozbiljne države kao što je Srbija javno kuka, moli, plaće, zapomaže, spašavaj nam svijetli obraz brate Putine. Zabrani svim tiskovinama pisati na kugli Zemaljskoj o Srebrenici, koja u ostalom nije zabilježena da postoji na niti jednoj globalističkoj zemljopisnoj karti svijeta što znači da ta Srebrenica i ne postoji. E moj gosp. predsjedniče države Srbije Tomislave Nikoliću da ste vi pravi Srbin vi bi umjesto da kukate i molite zaprijetili Velikoj Britaniji (Engleskoj) da će te im probušiti otok ako ne povuku tu smiješnu svoju rezoluciju o tamo nekoj Srebrenici za koju ne bi nikada čuo da postoji da tamo nisu vaši vitezovi pokazali bezgraničnu hrabrost i ratne vještine koje se sada izučavaju u svim svjetskim ratnim školama. Preporučam vam gosp. predsjedniče da odmah zovete princa Karađorđevića i neka on to sredi bezbolno preko veze pa ako treba neka i turne koji euro nekome u domu lordova.

Antisha

pre 8 godina

Balkane moj
Pa mislio sam da kod vas ima vise ponosa nego kod Hrvata, danke Deutschland itd.
Ali ne, kad nesto nije u redu idemo moliti kod velikih za pomoc,
Pa dosta su nam pomogli bi li se slozili sa mnom? Ne bi kad su Ruje u pitanju
Iskreno meni su Rusi najdrazi od velesila za razliku od US, Deutschland Vatikan, koji su nas pokupovali. Isto, da sam istocno od Dunava, gajio bih iste osjecaje naspram Rusa.
Zasto smo tako ukleti, tko je tomu kriv? Zasto ne mozemo bit kao cesi, slovaci, poljaci, I ostali normalni slavenski narodi?
Pomozi boze ako mozes

purgerman

pre 8 godina

Onos to se desavalo u Bosni mozemo nazvati masovna ubijstva ali i genocid,ovisno sa koje strane se posmatra.Tokom rata u Bosni poginulo jepreko 100.000 muislimana od tog broja do sada prebrojano nekih 7.800 zrtava u Srebrenici ,uglavnim muskaraca ali i djece od 14,15 ili 16 god. Za te zrtve poznata su imena utvrdjena DNA analizom.Svake godine kao i ove ukopat ce se desetak novih.Znade se tko ih je likvidira i zbog cega.Ali postoji historijska paralema iz 1940 god u
Poljskoj kad su u Katinskoj sumi Staljinovi boljsevici zarobili cijeli oficirski kadar i likvidirali ih sve do jednoga.Broj zrtava bio je oko 8.000, A za taj zlocin Staljin je okrivio Hitlerovu vojsku
sto su Njemci dokazano pobili.Kao jedan od pobjednika u II.WW. nikad nije doslo do nekog procesa da se krivci osude i kazne.Poslije raspada drzave SSSR ,kad se Poljska osamostalila i postala demokratska drzava na taj dan odrzava se komemoracija za te zrtve,a sama Katinska suma nalazi se na teritorije Rusije a poljske delegacije polazu vijence na mjestu stratista. Prije nekoliko godina Poljski predsjednik sa avionom i delegacijom uputio na Katin i zbog loseg vremena avion se srusio i svi putnici, predsjednik i delegati su poginuli. Zato tvrdim pustite vi mrtve na miru ,rodbina neka ih oplakuje ,a vreme leci sve rane stare i nove.Svako mesanje sa strane je po mojem mislenju antiproduktivno !Pravio sam osobnu anketu u Njemackoj, " Dali ste culi Za Srebrenicu " odgovor: nikad culi !

mara

pre 8 godina

Svaka rezolucija koja doprinosi napretku regiona i stvaranju iskrenog poverenja biće podržana od strane vlade i građana Srbije. Prvobitna rezolucija Velike Britanije je bila isuviše usmerena ka potcenjivanju i umanjivanju značaja srpskih žrtava tokom ratova iz devedesetih godina.

bojanilo

pre 8 godina

Svakako da se do 7. jula treba boriti da se usvoji po našu državu što povoljnija rezolucija u Savetu bezbednosti UN. Jako je važno da ta rezolucija počiva na odavanju počasti svim žrtvama građanskog rata u Bosni, a ne da se od Srba prave dželati.

Mex

pre 8 godina

Puntin: Nema problema. Nikolicu molim vas prodajte nam Telekom sa sicu.

Nisam ni rusofob ni eurofil ali znam da nam Rusi nikada nisu ucinili ni jednu uslugu za dzabe.

BG72

pre 8 godina

Srbija nije ponizena rezolucijom. Srbija je ponizena u julu 1995 kada su pobijeni toliki ljudi. Dejton bi svakako bio potpisan sa ili bez Srebrenice! Ti zarobljenici su jednostavno mogli biti prebaceni za Tuzlu i Srbija nikad ne bi morala da nosi ovaj teret. Hvala ti Generale Mladicu sto si nas osramotio i sto ce nas istorija dugo pamtiti po tvom junastvu.

boki

pre 8 godina

koje smo mi dangube, zbog irelevantne rezolucije zaduzujemo se kod "brace" (opet neka nasa firma za dz) a guramo prste zapadu od koga zivimo i zavisimo

Dora

pre 8 godina

Da li je moguce da se organizuje odlazak iz Srbije, svi koji to zele i bilo gde. Dosta je bilo, ljudi koju su pre 25 godina uvukli zemlju u bedu, rat i propast, danas na vlasti to isto rade, razlika je sto su oni bogatiji i na vlasti, a mi siromasniji, stariji, bolesniji. Dosta je bilo Srbije, odavde treba otici i ne okrenuti se.

Doviđenja

pre 8 godina

Nezapamćeni skandal. Prema Ustavu R. Srbije, vođenje spoljne politike nije u nadležnosti predsednika.
Ne postoji grublji način da se prekrši ustav. Kada u nekoj državi neko osim nadležnih (u našem slučaju to je Vlada) pokuša da vodi spoljnu politiku, to se smatra pokušajem državnog udara.
Predsednik koji krši Ustav RS nije predsednik ničega, već uzurpator koji za svoje postupke treba da odgovara na sudu.

Marijan

pre 8 godina

Pojedinci iz Srbije su razloge za rat tražili u nečem sto je bilo prije 500 godina (rat s muslimanima u BIH). Ložili su vlastiti narod na razne lažne mitove i legende i sad je možda došlo vrijeme da se račun naplati. Tražiti zaštitu od naroda koji po istom receptu danas želi prisvojiti tudje teritorije??? Zar Srbija nema dovoljno pametnih ljudi koji od svega ovog mogu napraviti racionalan odmak i priključiti se razvijenoj i naprednoj zapadnoj civilizaciji?!?

SRBIN

pre 8 godina

Znaci karte su otkrivene skroz , Tomislav iz Bajcetine je po nalogu Udbe i KGB-a zatrazio zvanican veto od KGB-a i to u ime predsednistva , dok je zvanicna srpska Vlada jasno i glasno rekla da nece traziti veto od KGB-a.

Prekodrinska Udba , Bosanac Milorad i bosanski licanski Udbasi koji jos uvek borave nasilno u otetoj imovini Srba po Dedinju , Senjaku i centru Beograda uz pomoc Tomislava i sa KGB-om po svaku cenu zele da uvedu Srbiju i Srbe iz Srbije u probleme genocida u Srebrenici, iako se zna da su zlocin u Srebrenici izvrsile snage prekodrinskih Bosanskih Srba na celu sa komunistom Udbasem Bosancem Mladicem.

Ovaj potez Tomislava je nesto najopasnije u ovom trenutku po Srbiju i Srbe iz Srbije.

Prekodrinska Udba koja jos uvek hara po Srbiji povlaci zadnji potez kako bi se Srbija optuzila za saradnju sa KGB-om i kako bi zaustavili Srbiju na putu ka EU.

Ovo je vec cin veleizdaje Srbije i srpskih nacionalnih interesa , identicno kako je KGB-ovac Janukovich pokusao da izda Ukrajinu.

Karte su na stolu i na potezu je srpska Vlada i premijer Vucic da javno kazu sta je Tomislav po nalogu iz Udbe i KGB-a upravo uradio, i kako prekodrinska Udba pokusava da napravi haos u Srbiji.

Agenti KGB-a u Srbiji sa prekodrinskom Udbom spremaju haos u Srbiji i srpske sluzbe i Srbi iz Srbije moraju biti spremni za prekodrinsku Udbu i KGB.

Izgleda da smo dobili novog Viktora Janukovicha na tlu Srbije .

Na potezu je zvanicna drzava Srbija i Srbi iz Srbije.

Dragan

pre 8 godina

Sedi jedan. Na šta da stavi veto?Na našu sramotu. O tome si trebao da misliš kad si bio ratni huškač Ja se ni najmanje ne osećam prozvanim. (sim, 04. jul 2015 11:58)

bravo ! najbolji komentar i istina

Dragan V

pre 8 godina

Ostavka!
Neka odmara na svojoj divljoj i divljačkoj gradnji u zaštićenom području Save, on ne predstavlja građane Srbije i nije naš predsednik.

Belgija

pre 8 godina

Jel' znate sta sad ima da se desi? Sad ce Putin da odbije Srbiju, a SB UN da usvoji rezoluciju! Srbija ce biti dvostruko ponizena i osramocena! Sa ovakvom politikom, gde premijer vuce zemlju na zapad, a predsednik na istok, nesto drugo nije ni za ocekivati.

Realizator

pre 8 godina

Ne razumjem na sta se ima pravo buniti ako se pobije 8000 ljudi? Ni Rusija ne podrzava to tako da srbiju treba jos za sve zlocine 90-ih ostro kaznit sto se dosad nije dogodilo. Kao agresor i uzrok rata ove ostale nemozes da optuzis za skoro nista..

ko jel ja

pre 8 godina

Moze li gluplje? Oni bi to svako uradili zbog trenutnih odnosa sa zapadnim zemljama. Fascinanto je kako diletantski i potpuno predvidivo reagujemo i na najmanje provokacije sa zapada, sa kojim bi kao hteli savez EU. Tesko ce to ici, zapadna muzika a frula ruska.

ogorčeni

pre 8 godina

Ovo nikakve veze nema sa interesima nas u Srbiji.
Količina larme, spinovanja, panike i spremnost da se zarati sa celim svetom zarad ove rezolucije na najjasniji način govori samo jednu stvar: krvave ruke i nečista savest.

BLOK63

pre 8 godina

Jadno i bedno i opet jadno i opet bedno. Moli.. pa kako ga nije sramota da MOLI. Sto nisi nesto sam uradio povodom toga nego cekas da neko drugi uradi umesto tebe. Takvi smo mi Srbi, uvek zelimo tudju odgovornost, malo da se promuvamo i posle hvalimo kako smo ne znam sta. Ponasanje ovog coveka pomesano sa ponasanjem onog DRUGOG coveka je nazalost realnost i bukvalno slika i prilika naroda koji naseljava ovo podrucje koje se zove zemlja, jer drzava svakako nismo.

Da se razumemo odmah, jako sam protiv rezolucije ali ubedjen da gore sto sam napisao je nista manje nego - istina.

SRAMOTA.

Srboljub

pre 8 godina

NikolicE, molim Vas, ne brukajte nas vise Vasim (ili Vasih savetnika) shvatanjem spoljne politike, bolje podsetite Vase glasace sta ste bili i radili par godina pre i posle Srebrenice. I, u nekom bajcetinskom 'ladu, novoizgradjene bogomolje recimo, proucavajte Tarabice (ili fikciju, mac i magiju, po volji). Time cete zaduziti generacije, dalje od politike.

Baban

pre 8 godina

Daj Boze, pa da vide rusofili konacno kakve satrape iz Moskve obozavaju.
Antihrist Putin dobija vetar u ledja na Balkanu, da radi sa nama sta mu je volja.

Deco, odlazite iz ove zemlje dok jos ima sanse. Kad nas budu hermeticki zatvorili sa svih strana, ni ptica nece moci da umakne iz ovog vilajeta.

Deda

pre 8 godina

Drzavni udar, a sto je jos opasnije, Nikolic sa Putinovom podrskom moze da zavije u crno Srbiju. Vlada vodi politiku zamlje a ne predsednik, a ako predsednik preuzima vlast, to jeste suspenzija legalne vlade i drzavni udar. Nikolic mora da odgovara zbog ovog postupka ili Srbija vise nema Ustav.

biti normalan

pre 8 godina

Cetnicki vojvoda, trenutno u fazi satro demokratskog predsednikovanja, moli exKGB-ovca, koji pokusava da postane car Rusije, da stavi veto na nesto ciji tekst ne razume? Wtf?

Kratka pamet

pre 8 godina

I ovaj će, kao i ona koja ga je napravila, završiti bekstvom i skrivanjem od pravosudnih organa Republike Srbije u vili u Moskvi. A za njim će ostati još jedna uništena generacija u našoj zemlji.

EU Citizen

pre 8 godina

Situacija je veoma jednostavna: ova proruska štetočina treba što pre da ide, jer svaki dalji dan koji provede predstavljajući Srbiju nosi velike rizike za odnose sa našim ključnim zapadnim saveznicima i ekonomskim partnerima. Ako hoće u Rusiju, široko mu polje, ja ću mu lično kupiti kartu u jednom pravcu, ali Srbija je na Zapadu i u Evropi i tu ostaje.

netko

pre 8 godina

ala su nase navukli zapadnjaci...

ovo je samo bio test, da se vidi da li su vucic i nikolic oni stari ratni huskaci ili moderni evropejci...

a nikolic pokazao ovime svoje pravo lice, dzabe tu marketing i bler i stos kan, nikad nasi razmisljati nece.
posle ovoga ima da nas okruze sa ogradama se svih strana, ipak ce nikolic da odrzi rec, napravice od srbije crnu rupu na karti evrope..

pa nazdravlje!

BiH

pre 8 godina

Predsjednik Srbije,četnički vojvoda i jedan od krivaca za 90-te,moli Putina da Rusija stavi veto na britansku rezoluciju...Rezoluciju treba usvojiti ali nikako takvu gdje će biti generisan cijeli Srbijanski narod,jer to nije pravedno prema onima koji razmišljaju drugačije od ovih bosanskih pravoslavnih ruralaca..Ima ih dosta i u Srbiji koji su zgriješili ali većinom je krivac sa ove druge strane Drine.Tu je nažalost većina onih koji se diče svim onim što su u ratu počinili te jedino oni u toj rezoluciji trebaju da budu napisani kao počinioci genocida.Ovi što sad mole unaokolo su,istina,razmišljali o velikoj Srbiji i radili na tome da to ostvare,ali su za te ciljeve koristile srpsku braću iz Bosne i Hrvatske...Oni se pribojavaju s razlogom ali više bi trebalo da se pribojavaju ovi u RS-u jer,ova rezolucija je uperena protiv Dodika i protiv RS-e...Ako ćemo iskreno,stranci su nacrtali ove fiktivne unutrašnje granice u Bosni i isto tako će ih i izbrisati...

рик

pre 8 godina

Никакав вето неће спасити ваш образ, него Николићу, Вучићу, Дачићу пут под ноге не као политичари него као грађани оне Србије која је хушкала на рат, називала оне који су били против издајницима и све оно најгоре .Тражите опроштај и од Муслимана, Срба Хрвата и свих осталих народа који су изгубили ближње. Извињење не треба учинио је то господин Тaдић у име нас а ви га разапињали. Ја себе нисам пронашао ни у једној резолуцији.

Srbi su nekad bili gospoda

pre 8 godina

Da je Srbija napravila rezoluciju prije 10 godina, ne bi bilo potrebe da EU pise jednu za 20 godina Srebrenice. Nista niste naucili, a zemlju rasprodaste ko indijanci za saku laznih bisera. Zalosno je stanje, ali bice jos i gore. Neka vam je Bog na pomoci.

Uvek zakasnele reakcije

pre 8 godina

Na sta, bre, da stavi "veto"? Na to da se drugacije misli o nama?

Smeo bih da se kladim da Rusija to nece uraditi kao ni mnogo puta do sada. Oni gledaju svoj interes, a nas samo "pale" njihovi nekakvi politicari iz njihove II lige.

Nego, hteo sam, zapravo, ovo da kaze:

Da ce ova i ovakva rezolucija biti napisana, znalo se odavno. Mislim, nasa Vlada je imala signale (o tome je i u nasoj stampi pomalo govoreno) da ce je Britanci napisati. Dacic je to 100% znao, a samim tim i NJ.V. Al. Vucic. I, umesto, da lobira (preduzme akciju) kod prijatelja (Ko li je to?) i da to spreci, MIP se sav pretvorio u predsedavanje OEBS-om. Kompletna Vlada, cak, zamajava javnost da li da se posece stoletni hrast i hoce li put 10m. levo ili desno; ne resava se na vreme pitanje emigranata, pa nas onda i Madjari zamajavaju zicama... Ovo (sa Madjarima) je i dosta ilustrativno da mi nista ne radimo studiozno i na vreme. Tek kad dodje voda do poda! U dlaku je ista stvar i sa ovom Rezolucijom. Uvek je Vlada imala "preca posla".

Raspravljala ili ne GS UN o ovome, steta nam je vec nacinjena, pa neka NJ.V. Al. Vucic i dalje prica da nam je ugled u svetu porastao.

PS
Da podsetim i ovo: ovih dana se u svetu vode akcije za pomoc istrazivanjima autizma. Nasa prva dama je, na poziv supruge gen. sekr. UN, isla u Njujork kao clan zvanicne delegacije RS da se "savetuje" kako protiv. I sta je uradila po tome? Nista, a dnevnice... Pa treba crkva u Bajcetini da se izgradi.

Slavko

pre 8 godina

Ma odakle pravo Nikolicu da trazi pomoc od Putina ,kada on Ustavom ne moze da vodi spoljnu politiku Srbije,nego je to posao Vlade Srbije,pa dokle ces da se mesas gde ti nije mesto i da nas ponizavas tvojim postupcima,pa idi u Bajcetinu, u dvorac koji si napravio i peci rakiju ,i ne pojavljuj se nigde u narod od sramote.Ne mogu da verujem da posle fondacije supruge ,bespravno podignutih vikendica njegovih sinova na obali reke,nacin na koji mu je sin postao predsednik opstine i KG on i dalje svojim postupcima vodi Srbiju u ponor bez povratka.Pa treba G.Vucic da ti zabrani da se pojavljujes u javnos i brukas ovaj napaceni Srpski narod!

Bidzi

pre 8 godina

Botovi, komentari su vam jadni, bedni i sramotni! Kao papagaji ponavljate jedno te isto..fuj.. Nikolića i njegove nebuloze ne vredi ni komentarisati..

mara

pre 8 godina

Srbija je spremna da podrži svaku rezoluciju koja doprinosi iskrenom pomirenju Srba i Bošnjaka i trasira pravac građenja normalnih odnosa za 21. vek. Međutim, prvobitni predlog britanske rezolucije je jednostrano sagledavao rat na području Bosne.

Don

pre 8 godina

Dotakli ste dno! Od zapada zavisite, na zapad bježite, Rusiju molite da stavi veto, kako UN ne bi usvojio rezoluciju o genocidu, koji ste vi počinili 1995. godine na tlu Evrope. Sad ste na koljenima i pred Rusima i pred zapadom. Svi znamo kakva sudbina čeka manji BH entitet, ukoliko se usvoji rezolucija i Karadžić/Mladić budu osuđeni za genocid u Srebrenici i drugim opštinama u BiH. Pored toga, od MMF-a zavisi i to hoće li u manjem entitetu biti isplaćivane penzije od septembra 2015. godine. Dosta složena situacija, ko bi se tome daleke 1991./1992. godine nadao.

hiper

pre 8 godina

hahahaha, predsjednik jedne ozbiljne države kao što je Srbija javno kuka, moli, plaće, zapomaže, spašavaj nam svijetli obraz brate Putine. Zabrani svim tiskovinama pisati na kugli Zemaljskoj o Srebrenici, koja u ostalom nije zabilježena da postoji na niti jednoj globalističkoj zemljopisnoj karti svijeta što znači da ta Srebrenica i ne postoji. E moj gosp. predsjedniče države Srbije Tomislave Nikoliću da ste vi pravi Srbin vi bi umjesto da kukate i molite zaprijetili Velikoj Britaniji (Engleskoj) da će te im probušiti otok ako ne povuku tu smiješnu svoju rezoluciju o tamo nekoj Srebrenici za koju ne bi nikada čuo da postoji da tamo nisu vaši vitezovi pokazali bezgraničnu hrabrost i ratne vještine koje se sada izučavaju u svim svjetskim ratnim školama. Preporučam vam gosp. predsjedniče da odmah zovete princa Karađorđevića i neka on to sredi bezbolno preko veze pa ako treba neka i turne koji euro nekome u domu lordova.

Mika

pre 8 godina

Nikolic je izvrsio drzavni udar ovakvim postupkom. Po Ustavu, politiku vodi vlada a ne predsednik. Prezuzimanjem uloge i vlade, Nikolic uzurpira vlast, sto jeste drzavni udar. Opameti se narode, ovo nije naivno.

Pobesneli max

pre 8 godina

Da uozbiljimo pricu. Cenim da svi koji prate portal B92 imaju "vise od dva grama mozga" pa kapiraju veoma dobro da ce Rusija uloziti veto na tu rezoluciju ako joj je to u interesu ( bilo kakvom ali njenom, sopstvenom interesu) i da to ne zavisi ni od Nikolica ni od bilo koga iz Srbije, nego od njihove sopstvene odluke, dakle, u skladu sa sopstvenim interesima. E sad, mozda je Toma dobio neki "aber" iz Moskve da ce biti te rezolucije i zeli da iskoristi za sopstvenu promociju. Ovo je delo njegovog kabineta i svih onih odvratnih likova iz istog, koji podrzavaju Tomu i cuvaju svoja namestenja. I to je najveci problem, to beskonacno, otvorano, ljigavo i bestidno samoreklamiranje, bez ikakvih rezultata. Samo radi reklamiranja. Odvratno, bolno, neproduktivno, smesno, jadno...Kakav predsednik, takvi i savetnici, takva i drzava.

Nera

pre 8 godina

Sa Rusima imamo sasvim korektne i prijateljske odnose. Svako stavlja na prvo mesto interes svoje države, ali smo uvek tu da jedni druge podržimo u ovakvim, i sličnim situacijama...

Ponižavanje

pre 8 godina

Ponižavanje Srbije nije poklanjanje žrtvama. To je moralna obaveza onih koji imaju časti i ljudskosti. I to je čuvanje obraza.
Ponižavanje Srbije je negiranje zločina koji su počinjeni u naše ime i ponižavanje Srbije je što je ovaj plagijator i bespravni graditelj predsednik republike.

strina

pre 8 godina

Pametnije i postenije bi bilo da si mu uputio zahtev za prijem u Rusku Federaciju.
Kad je gusto pomagajte Rusi, kad imate (tkz. srpska elita) malo vazduha i nesto sice u dzepu trcite zapadu i pljujete Ruse. Licemerstvo na kvadrat.

Komsija

pre 8 godina

Zasto da se moli putinu bolje za srbiju da dokaze nevinost nego da trazi pomoć....dokaze ako ima sto mnogi sumnjaju u to pogotovo u zadnje vreme kad vidim kako se mole rusiji....

Р.Српска

pre 8 godina

Свака част председниче што сте замолили руског председника да Русија уложи вето, јер је то изгледа једино решење. Сматрам да треба и (директно или преко Русије) да тражите да УН оснују независну комисију за Сребреницу у којој ће поред страних стручњака (обавезно и Руси и Кинези) бити и представници све 3 зараћене стране у БиХ 90-тих година, и која ће на основу научних метода и доказа утврдити тачан и коначан след догађаја и број жртава сваког народа на простору Источне Босне и Подриња. Председник Додик је то много пута предлагао, али бошњачка страна неће то да прихвати са образложењем да је Хаг већ пресудио да је ту извршен геноцид. Да су тако сигурни у то што причају, не би било разлога да не прихвате било какву независну комисију. А откривање тачног броја жртава и тачних збивања у БиХ, као и осуђивање свих одговорних за ратне злочине, на било којој страни је од кључне важности за даљи процес помирења. Наравно, и стриктно поштовање Дејтонског споразума, којег Британци очито желе да преправе или пониште.

Cort

pre 8 godina

Nije dobro da se nas trud, da uspostavimo stabilnost na ovim prostorima, upropasti zbog rezolucije. Zato je i poslata ova molba od strane Predsednika.

Glas@Razuma

pre 8 godina

Nema potrebe da Nikolic moli Putina za bio sta kad svi mi znamo da ce sigurno biti Veto stavljen jer trenutni nacrti ne odgovaraju Rusiji kao i nama,uostalom.

Jami

pre 8 godina

Moje licno misljenje po pitanju rezolucije je poigravanje Zapada sa Srbijom. Tadic je pre par godina odao pocast poginulima u Srebrenici. Znaci da je Srbija svoje oduzila. Zasto sad opet? Vucic sta god uradio njima nece biti dovoljno. Njihovim igrama nema kraja.

Humanista

pre 8 godina

Rezolucijom bi trebalo osuditi sve zločine učinjene nad svim narodima u bivšoj SFRJ, i ne spominjati reč "genocid",
jer je to omalovažavanje stvarnog genocida učinjenog nad Jevrejima, Jermenima, Srbima, Romima,.. od strane nemačkih, turskih i hrvatskih nacista u toku i pre II sv.rata.

cane

pre 8 godina

U potpunosi se slazem, iza ove rezolucije ne stoji nista moralno i pravicno, vec se jedne zrtve velicaju u odnosu na druge i opet prave podele medju i ovako podeljenim narodima..

bane

pre 8 godina

Pa ja ne vidim da je EU nesto odusevljena tom rezolucijom, a i V.Britanija se odavno ponasao kao da i nije deo EU, radi sta hoce i nikog nista ne pita, tako da i taj veto nece biti veliki problem ili ugroziti nase odnose sa EU.

KARABURMA - 1

pre 8 godina

Cvrsto sam bio ubedjen da Srbija nece doci u poziciju da bilo koga moli da stavi veto u UN, ali koliko vidim da ce nam trebati pomoc, od Rusije da stavi veto na rezoluciju Velike Britanije, ali posle ovog scenarija gde britanci nikoga ne pitaju vec samo obavešstavaju, treba Rusi da nam pomognu.

mujcinovic salih

pre 8 godina

Videcemo kako ce Putin reagovati na "molbu".On radi u Ukrajini ono sto je Srbija radila u BiH.Uzgred nikakav veto ne moze promeniti cinjenice o Srebrenici?

purgerman

pre 8 godina

Onos to se desavalo u Bosni mozemo nazvati masovna ubijstva ali i genocid,ovisno sa koje strane se posmatra.Tokom rata u Bosni poginulo jepreko 100.000 muislimana od tog broja do sada prebrojano nekih 7.800 zrtava u Srebrenici ,uglavnim muskaraca ali i djece od 14,15 ili 16 god. Za te zrtve poznata su imena utvrdjena DNA analizom.Svake godine kao i ove ukopat ce se desetak novih.Znade se tko ih je likvidira i zbog cega.Ali postoji historijska paralema iz 1940 god u
Poljskoj kad su u Katinskoj sumi Staljinovi boljsevici zarobili cijeli oficirski kadar i likvidirali ih sve do jednoga.Broj zrtava bio je oko 8.000, A za taj zlocin Staljin je okrivio Hitlerovu vojsku
sto su Njemci dokazano pobili.Kao jedan od pobjednika u II.WW. nikad nije doslo do nekog procesa da se krivci osude i kazne.Poslije raspada drzave SSSR ,kad se Poljska osamostalila i postala demokratska drzava na taj dan odrzava se komemoracija za te zrtve,a sama Katinska suma nalazi se na teritorije Rusije a poljske delegacije polazu vijence na mjestu stratista. Prije nekoliko godina Poljski predsjednik sa avionom i delegacijom uputio na Katin i zbog loseg vremena avion se srusio i svi putnici, predsjednik i delegati su poginuli. Zato tvrdim pustite vi mrtve na miru ,rodbina neka ih oplakuje ,a vreme leci sve rane stare i nove.Svako mesanje sa strane je po mojem mislenju antiproduktivno !Pravio sam osobnu anketu u Njemackoj, " Dali ste culi Za Srebrenicu " odgovor: nikad culi !

keke

pre 8 godina

Da je rezolucija napisana u tonu pomirenja i saradnje pomoć Rusije ne bi ni bila potrebna,ali pošto je Britancima jedino stalo da pronađu žrtvenog jarca za sve ono loše što se desilo u Bosni neophodna nam je zaleđina.

taja

pre 8 godina

Nadam se da će se do 7. jula naći kompromisno rešenje oko usvajanja rezolucije, koja mora da ima za osnovni cilj odavanje počasti svim žrtvama nastradalim tokom građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji.

perić

pre 8 godina

To što postoje čak 4 verzije rezolucije govori da su njeni inicijatori u haosu. Jasno im je da je njihov predlog neprihvatljiv i da moraju svi narodi da učestvuju u njenom pisanju.

dex

pre 8 godina

stvarno da se covek zapita sta je bio krajnji cilj britanske rezolucije.
britanci su sigurno znali da ce rusi uloziti veto. ali zasto su onda predlagali rezoluciju? da li bi neko mogao da mi ovo objasni...neko politicki obrazovan pls.

bojan

pre 8 godina

Mislim da treba odbiti sve predloge, a zatim, da se u dogovoru sa srbima, bošnjacima i hrvatima napravi rezolucija koju će sve članice na narednom savetu bezbednosti usvojiti.

TajnoMoja

pre 8 godina

Iskreno se nadam da ce Srbija dobiti taj poziv za sednicu Saveta bezbednosti. Ali se jos vise nadam da ce se ta rezolucija promeniti i biti u korist obe strane. Ako nista onda nam je poslednja nada da Rusija stavi veto na rezoluciju.

Bosanac

pre 8 godina

Iz BiH ugla, ruska rezolucija nije losa, ali od nje nema nikakve koristi. Normalno je da svako zeli mir i pomirenje, kakva je korist od takve rezolucije?

U britanskoj rezoluciji se ne spominje Srbija. Iz Srbije se na rezoluciju gleda kao na sansu da se na neki nacin izbrise genocid u Srebrenici, mada po meni to nije moguce, ali davljenik se za slamku hvata.

Da Srbija zeli dobro BiH, ogradila bi se i osudila desetine referenduma i provokacija koje dolaze is RS-a sa pozivom na nezavisnost. Tada je trebalo razmisljati o pomirenju.

Znaci, britanska rezolucija je pozeljna za BiH.

pismo

pre 8 godina

ako vec neke zemlje eu pribegavaju nekonvencionalnim resenjima poput revizije sudske odluke medjunarodnog suda pravde, po kojoj srbija nije kriva za srebrenicu, onda i mi treba da trazimo pomoc sa strane. odmah posle ove epizode sa rezolucijom treba nastaviti eu put i popeti se na glavu svima sto pregovori ne pocinju.

nase glupiranje

pre 8 godina

Za to sto smo u Srebrenici pocinili, a Hag je to okarakterisao kao genocid, ne moze nam nikakvo veto obraz oprati. U analima istorije ce pisati da rezolucija nije usvojena vetom Rusije. Za ceo normalan svet ce to znaciti kao i da je usvojena.

Faton-Blaca

pre 8 godina

Radi se o Rezolucij o Genocidu u Srebrenici ne radi se o Drzavi Srbije nema razloga da trazis veto "samo ako se stvarno osecas krivim " za masovno ubistvo Muslimana.

dragan

pre 8 godina

Ko ostane poslednji neka ugasi svetlo u toj balkanskoj, primitivnoj, do zla Boga bolesnoj kafani zvanoj Srbija.
Za sve šta nam se dešava sami smo krivi, uvek je izbor bio naš i pogrešan, i 1945.god., isto kao i 1990., kao i 2000., a i 2012.godine.
Svet može slobodno da nam poruči "putuj igumane ka ruskoj guberniji, za crkvu ne pitaj".

bojanilo

pre 8 godina

Svakako da se do 7. jula treba boriti da se usvoji po našu državu što povoljnija rezolucija u Savetu bezbednosti UN. Jako je važno da ta rezolucija počiva na odavanju počasti svim žrtvama građanskog rata u Bosni, a ne da se od Srba prave dželati.

Iskrenost

pre 8 godina

Posto tacno znam definiciju genocida, jasno je da se Srbiji ne moze pripisati nikakav genocid. Sa druge strane ne mogu sakriti vlastitu zluradost na bumerang koji se Srbiji vratio sa svom silinom. Vrlo dobro pamtim verbalne tirade Srpske knjizevne elite po Francuskoj 7, kao i novinske clanke u vodecoj srpskoj stampi iz tog vremena, i enormno inflatornoj upotrebi reci "genocid". Za Srbe je sve bilo genocid, i svugde i u svemu su videli genocid i bez i malo mere i logike pripisivala se genocidnost svemu i svakome ko je za potrebe sitnociftinske politike morao biti satanizovan. Danas se sve to vraca posiljaocu u vidu debele i zvucne samarcine.

mara

pre 8 godina

Svaka rezolucija koja doprinosi napretku regiona i stvaranju iskrenog poverenja biće podržana od strane vlade i građana Srbije. Prvobitna rezolucija Velike Britanije je bila isuviše usmerena ka potcenjivanju i umanjivanju značaja srpskih žrtava tokom ratova iz devedesetih godina.

Antisha

pre 8 godina

Balkane moj
Pa mislio sam da kod vas ima vise ponosa nego kod Hrvata, danke Deutschland itd.
Ali ne, kad nesto nije u redu idemo moliti kod velikih za pomoc,
Pa dosta su nam pomogli bi li se slozili sa mnom? Ne bi kad su Ruje u pitanju
Iskreno meni su Rusi najdrazi od velesila za razliku od US, Deutschland Vatikan, koji su nas pokupovali. Isto, da sam istocno od Dunava, gajio bih iste osjecaje naspram Rusa.
Zasto smo tako ukleti, tko je tomu kriv? Zasto ne mozemo bit kao cesi, slovaci, poljaci, I ostali normalni slavenski narodi?
Pomozi boze ako mozes