Ponedeljak, 29.06.2015.

16:19

"Poslali smo Vučiću pozivnicu za Srebrenicu"

Organizacioni odbor za obeležavanje 20 godina od zločina u Srebrenici promenio je stav u pogledu dolaska srpskog premijera Aleksandra Vučića na komemoraciju.

Izvor: Beta

"Poslali smo Vuèiæu pozivnicu za Srebrenicu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Realno

pre 8 godina

Ja da sam na Vucicevom mestu, ja bih im se zahvalio na takvom pozivu i rekao da zbog prethodnog otkazivanja komemoracije, ja sam u tom terminu uplatio aranzman za godisnji odmor

Leptir

pre 8 godina

@Deki, niko ne osudjuje odlazak, sta vise, i treba da se oda postovanje zrtvama, ali isto tako bi bilo pozeljno da isto to uradi i druga strana. Ipak mi smo ti koji zele da ucine prvi korak i to je velika stvar.

Saskia

pre 8 godina

S obzirom na njihovo ponašanje i na koji način nas pozivaju u Srebrenicu, premijer bi morao dooobro da razmisli šta će da uradi, odluka mu ni malo neće biti laka.

Gagulina

pre 8 godina

Kako to sad? Prvo ste mu javno pretili i branili da se pojavi na obelezavanju a sad jos saljete pozivnicu...ccccc....strasno nekulturno sa vase strane i time ste samo sami sebi pljunuli u lice.

Bora

pre 8 godina

Sukob nikome ne koristi, ali su svi na ivici i malo im treba da krenu! Srbija je pokazala da zna da smiri vatru, a Vučić da preuzme rizik i donese pravu odluku u pravo vreme.

derekt

pre 8 godina

Zam da je teško tu biti pametan ali nije bilo ljudski od Durakovića da zbog Orića preti Vučiću, zato ne bih ja sada išao u Srebrenicu, politiziranje mrtvma i žrtvama mi je dojadilo i predstavja običnu prljavu politiku.

Marko Škorić

pre 8 godina

Nije mi jasna ova gospođa Munira Subašić."Nećemo nikome braniti, niti ćemo ikoga zvati". Ovamo Duraković kaže kako je poslao poziv Vučiću da dođe u Srebrenicu i oda počast nevino nastradalim žrtvama , a ova gospođa daje ovakve izjave.

MISTER - DOKMANOVIC

pre 8 godina

Lokalni funkcioner opstine Srebrenica Camil Durakovic i predsednica Udruzenja Majke Srebrenice Munira Subasic, sada nakon izrucenja Nasera Orica tuzilastvu BIH menjaju raspolozenje oko dolaska Aleksandra Vucic ona se zajednom sa njim zalagala za to da, ukoliko Naser Oric ne bude izrucen BiH do 30. juna, komemoracija bude otkazana, sada o eventualnom dolaskuAleksandra Vucic kaze da ona nece nikog pozivati da dodje.Mislim da poziv nije iskren, vise mi lici mi smo dobili ono sta smo trazili, bas nas vise briga oko pomirenja.

severac

pre 8 godina

Dobro je da su u BiH shvatili da moraju vise gledati na buducnost, a manje se osvrtati na ono sta je bilo jer to ne moze nista dobro doneti.

Loknica

pre 8 godina

Suocavanje sa onim delovima proslosti koji bi mogli uticati na desavanja u sadasnjosti, sasvim je u redu. Medjutim, zaista nema potrebe zadrzavati se u proslosti i samim tim kociti drustveni progres. Sasvim je u redu ostaviti u secanju proslost, ali je jako vazno istu prevladati i prihvatiti sadasnjost, a to dalje znaci suociti se sa principima savremenog drustva.

vidan

pre 8 godina

Mislim da se Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice u Srebrenici u samom startu pogrešno postavio prema Vučićevom dolasku u Srebrenicu. Jedan kriminalac i ratni zločinac kao što je Naser Orić nikako ne može biti iznad potrebe za iskrenim pomirenjem Srba i Bošnjaka.

Brojke i slova

pre 8 godina

Jole @ prijatelju, provjeri civilne žrtve u RS, nije teško, naspram Bošnjačkih su mizerne (ne shvatite me pogrešno, svi ljudi su jednaki, jednostavno o brojevima govorim, brojeve Srbi mnogo vole).
(zar nije tako?, 29. jun 2015 17:23)

Nije tako.
Ako pogledas broj zrtava u gradjanskom ratu u BiH i uporedis ih sa popisom stanovnika pre rata,videces da su srazmerni.
Srba je zivelo oko 35% i takav je odnos poginulih.
Muslimana,nesto vise od 50%,a ostatak su Hrvati.
U tim granicama se krece i broj nastradalih na sve tri strane.
Procenjuje se da je broj zrtava oko 100.000,pa ti racunaj.
Meni licno je zao svakog,jer nam je svima taj rat nametnut spolja,a ko ga je nametnuo i izazvao,znaju i vrapci na glavi.
Oni sto bi da pisu rezolucije!

Manitu

pre 8 godina

Mislim da bi naš premijer trebalo da ode u Srebrenicu. Mi smo ipak deo civilizovanog sveta, i bez obzira je slika o sukobima na ovim prostorima iskrivljena, počast svim žrtvama se mora odati.

Iva

pre 8 godina

Uvek nas nekako prati ta proslost s kojom se moramo suociti, ne samo mi, vec i susedi, neke teme konacno moraju biti zatvorene, zarad buducnosti.
(Mira Pejic, 29. jun 2015 18:53)

# Problem je u tome što su Bošnjaci zaustavljeni u vremenu i prostoru,za njih će uvek biti kao da se Srebrenica desila juče i ništa što bilo ko kaže i uradi to neće promeniti,ni ja ponekad ne razumem zašto je tako.Nemojte zaboraviti da je predsednik naše države Srbije Boris Tadić već DVA puta bio na komemoraciji i odao poštu žrtvama i izvinio se,Mladić i Karadžić su u zatvoru,postoji i sudska presuda koja taj zločin karakteriše kao genocid,Evropska unija je već jednom donela rezoluciju o priznavanju genocida itd.da ne nabrajam dalje i šta još treba da se uradi?Neverujem da će naš narod ikad prestati da rat u bivšoj Jugoslaviji vidi kao gradjanski rat,a ne Srpsku agresiju,možda je rešenje da i ostali narodi priznaju svoje greške i zločine pa da se zarad pomirenja sretnemo negde na pola puta.I SRBI ZASLUŽUJU IZVINJENJE.

ubesar

pre 8 godina

Ako iskreno osjeca da treba da ide, kao covjek,kao lider jednog naroda
osjeca tu potrebu i ako mu savjest to nalaze,onda ok.Ako ide zbog politike, onda kategoricno ne.To definitivno vredja Bosnjacke zrtve isto sto bi i poklanjanje neiskrenih Bosnjackih politicara povredilo Srpske zrtve.Navodim primjer:Pre nekog vremena je Gospodin Dodik odao pocast Srebrenickim zrtvama.Samo posle nekoliko dana svojim istupima doveo je broj pobijenih srebrenicana u pitanje,kao nedostaje gotovo 3000 tijela da bi bilo 8000.Sada razmislite;podatak da je vrlo mali broj posmrtnih ostataka nadjen komplet u jednoj grobnici,mnogi se skeleti jos kompletiraju iz sekundarnih grobnica nastalih u pokusaju sakrivanja ovog strasnog zlocina.Kada ce se otkriti sve te sekundarne grobnice to niko ne zna.Necu da vjerujem da je to Gospodin Zlonamjerno mislio ali je ostao gorak ukus.Bolje da nije ni isao!

Cipelica1

pre 8 godina

Pozivnica je premijeru poslata.Da li on otici ilil ne mi to ne znamo, ali je jedno sigurno , to je samo njegova odluka.Smatramo da se na taj dan treba pokloniti senima palih zrtava sa jedne i druge strane.Moramo gledati u buducnost a pamtiti proslost!

nebojsa bg

pre 8 godina

Bice onako kako mu, izmedju ostalih budalastina, narede danas u Briselu. Ali, 'ajd da i ja kao kazem svoje misljenje. Oric uhapsen-nisi dobrodosao, a postovana majka ce da odluci 31. Juna hoce li biti komemoracije. Pusten Oric-moze da dodje. Postovana majka nikome niti brani, niti zove. E pa, dragi nas premijeru, idi samo ako si lud. Dobro, ja i mislim da jesi lud, za mene si i dalje onaj sto je skidao tablu i nazivao ulicu upravo po osumnjicemom za pomenuti zlocin, ali nije to sad bitno. Bitno je to da je ta komemoracija jedan cisto politikantski dogadjaj, na koji ce doci Klinton i lepa Andza da se malo slikaju. Ponovicu samo nesto sto sam i pre neki dan napisao-ako si se zaista promenio, ili bar glumis pred botovima, idi lepo kao ona Kitarovicka dva dana ranije, ostavi venac, pokloni se, napravi jedan selfi i kraj price. Na tom i takvom skupu, prosto i jednostavno, nisi dobrodosao. Takodje, kada je bio Tadic, pljuvao si ga na sva usta, ali ni to sada nije bitno. Bitno je da je jedan nas predsednik otisao, uputio izvinjenje, i sto se mene tice, nasa drzava je sa tim skupom zavrsila. Izvinjenje, isporucili sve koje su trazili, sta vise treba? I to je uradio covek koji nije pozivao na rat i na 100 muslimana za jednog Srbina. Ti bi eventualno mogao da se izvinis iskljucivo u svoje licno ime, da se izvinis za sve ono sto si radio zajedno sa Milosevic-Markovic-Seselj-Toma ekipom, ciji si clan bio. I za kraj, u moje ime nista. Ja sam to osudio odavno.

Mira Pejic

pre 8 godina

Uvek nas nekako prati ta proslost s kojom se moramo suociti, ne samo mi, vec i susedi, neke teme konacno moraju biti zatvorene, zarad buducnosti.

edin

pre 8 godina

problem kod srpskog naroda je sto vas politicari zamajavaju. vi mislite ako usvojite rezoluciju i ako vam predsjednik ode u potocare da se automatski okrivljuje sav srpski narod u svijetu...zlocin ima ime i prezime,prisustvovace drzavnici iz svih zemalja bivse jugoslavije i usvojiti rezoluciju pa znaci li da ce i narod ciji su oni predstavnici biti krivi za genocid tim usvajanjem i prisustvom?...trebate za vase i nase dobro da odate pocast i prihvatite rezoluciju i time dokazete upravo da nije kriv srpski narod vec pojedinci,dok odbijanjem i pravdanjem je li zlocin ili genocid namecete sumnju da ste krivi,jer onaj ko nije kriv priznaje odmah,nema neckanja i rasprave

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Sudeći po botovskim komentarima Vučić ide u Srebrenicu. Pitam ja vas, da li je to onaj isti Vučić što je prelepljivao naziv ulice sa imenom pokojnog premijera sa imenom haškog optuženika Mladića? Onaj što se vozio po Palama devedesetih u džipu sa lobanjom na haubi? Pitam samo, zaboravio sam.

Vlada

pre 8 godina

Poenta je da se na ovakvim tragedijama naucimo necemu. Srebrenica je opomena za buducnost, jer ovakve i slicne tragedije ne smeju vise da se ponove. To bi trebala da bude poruka povodom obelezavanja 20.godisnjice kao i eventualnog odlaska Vucica u Potocare.

Jole

pre 8 godina

Ispravna odluka, svako ko zeli da dodje neka dodje. Proslost treba ostaviti iza nas i grabiti u lepsu i svetliju buducnost.
(SKY, 29. jun 2015 16:26)

A gde da dodje u Potočare? Da oda poštu poginulim borcima 28-me Muslimanske Divizije. Oni su tamo sahranjeni,na žalost neki od njih su streljani ali velika većina je poginula u borbi ali to nisu bili civili.Ok i ako odluči da ide neka na putu za Srebrenicu prodje kroz Bratunac,Skelane,Krivicu pa neka pita narod Podrinja šta im je uradila ta 28 divizija (koliko je civila pobila) za tri godine rata a svo to vreme Srebrenica je bila DEMILITARIZOVANA zona.

zar nije tako?

pre 8 godina

Jole @ prijatelju, provjeri civilne žrtve u RS, nije teško, naspram Bošnjačkih su mizerne (ne shvatite me pogrešno, svi ljudi su jednaki, jednostavno o brojevima govorim, brojeve Srbi mnogo vole).

Tex

pre 8 godina

Mislim da Vucic treba da ode u Srebrenice da oda pocast svim zrtvama i tako da nas srpski obraz ocisti od gluposti koji su neki idioti radili i sada se prepisuju nasem narodu. Nek pokaze ostalima kako se to radi. Srbi su uvek za to imali onu stvar. Bez obzira na bagru koja vodi Srebrenicu i Vlast u BiH. To nije nasa briga neka se narod BiH Jbrine o tome. Dosta mi vise brinemo tudju brigu. Srbija je jedina zemlja iz bivse YU koja se stvarno sucila sa losim potezima taadasnjih vlasti, i sada moze uzdignute glave ici. Ne treba da nas je briga za bilo sta vise. Voditi racuna o srprskom narodu gde god gde je i napraviti od Srbije normalnu zemlju a svi ostali neka bre rade sta hoce, njima je na cast. Sta as vise briga za BiH (ne pricam o RS), Hrvta, CG i Maekdoncu.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Mislim da će odlazak Vučića u Srebrenicu biti samo još jedno dopbrovoljno poniženje ali, ne toliko za Vučića koliko za Srbiju. Ovim potezom gospodin Vučić može samo još da pridobije izvesnog sloja ljudi ali, sasvim sam siguran da će Srbija i Srbi, bez obzira na kojoj teritoriji živeli od te posete imati samo štetu. i to VELIKU štetu. S obzirom da političari poslednjih pola veka raymišljaju samo o svom ličnom benefitu, o svom ličnom imidžu ne bi me čudilo da gospodin Vučić, potrči naovaj poziv Durakovića koji mu je do juče pretnjama zabranjivao dolazak na ovu komemoraciju. Mislim da je sa ponićenjima dosta, pa čak kada to političari i zvanično rade za "našu korist".

Dali bocek

pre 8 godina

Sto li se mi trtimo tamo? Srbija nije imala ucesce u tome. A kako ko gleda na taj dogadjaj, to je stvar percepcije i licnog stava. Ovako ce biti u nedogled; svake godine politikanstvo, kvazi solidarnost, ali majkama ce biti zauvek grozno.

Sonja

pre 8 godina

On ako bude otisao to ce da bude zato sto zeli da oda pocast zrtvama rata u ime nase drzave i naseg naroda a ne kao sto to pojedini politicari iz BIH rade kada smo mi u pitanju.

Zoran B.

pre 8 godina

eto vidis, samo sto je Putinovo pismio stiglo, menjaju se odluke i misljenja, jaoj kakva je to politika, a da ne uzimam pustanje Orica u usta... ma ja postujem sve ljude ma sve jedno kakvi su i odakle dolaze, nama je upravo od te Globalne/Svetske politike i dosla ta sva nevolja od 90tih pa na vamo ... ali sad se preokrece stvar malo, nije Zapad na taj tok racunao ... vidi i ovo sa Spec.Sudom za zlocine ... kao i sve sto ce da izadje na videlo i prica protiv Zapadnog Plana 90tih ...

nesvrstani

pre 8 godina

Naravno neka sam odluči. Sve mi se čini da ni vi ni on ne odlučujete samostalno. U prilog tome ide činjenica da ste verovatno po nalogu uklonili Orića sa komemoracije, da ne dođe do neželjenog susreta. Ako ćemo realno komandant koji pobegne i ostavi vojsku na cedilu nije zaslužio da poginulima iz te vojske bude na komemoraciji. To zaista mislim bez obzira na ime vojske i komandanta. Bio je to kukavički potez. Ne shvatam kako mu ,,Majke Srebrenice,,za 20 godina ne postaviše to jednostavno pitanje. E to je dokaz da je sve oko Srerenice politika, naravno uz dužno poštovanje žrtvama, sa koje god strane bili.

Sinisa

pre 8 godina

Stvarno sramota od tamosnjih politicara da tako veliku tragediju koriste ne bi li dobili politicke poene u svojoj zemlji a za podrsku ratnom zlocincu mislim da je suvisno bilo sta reci.

AnaMaria

pre 8 godina

Svi smo svesni jedne stvari, a to je da je jako tesko zaboraviti proslost, i da ne treba biti zaboravljena. Ali isto tako treba gledati napred, graditi dobre odnose i jacati region.

AnaMaria

pre 8 godina

Svi smo svesni jedne stvari, a to je da je jako tesko zaboraviti proslost, i da ne treba biti zaboravljena. Ali isto tako treba gledati napred, graditi dobre odnose i jacati region.

Cipelica1

pre 8 godina

Pozivnica je premijeru poslata.Da li on otici ilil ne mi to ne znamo, ali je jedno sigurno , to je samo njegova odluka.Smatramo da se na taj dan treba pokloniti senima palih zrtava sa jedne i druge strane.Moramo gledati u buducnost a pamtiti proslost!

Tex

pre 8 godina

Mislim da Vucic treba da ode u Srebrenice da oda pocast svim zrtvama i tako da nas srpski obraz ocisti od gluposti koji su neki idioti radili i sada se prepisuju nasem narodu. Nek pokaze ostalima kako se to radi. Srbi su uvek za to imali onu stvar. Bez obzira na bagru koja vodi Srebrenicu i Vlast u BiH. To nije nasa briga neka se narod BiH Jbrine o tome. Dosta mi vise brinemo tudju brigu. Srbija je jedina zemlja iz bivse YU koja se stvarno sucila sa losim potezima taadasnjih vlasti, i sada moze uzdignute glave ici. Ne treba da nas je briga za bilo sta vise. Voditi racuna o srprskom narodu gde god gde je i napraviti od Srbije normalnu zemlju a svi ostali neka bre rade sta hoce, njima je na cast. Sta as vise briga za BiH (ne pricam o RS), Hrvta, CG i Maekdoncu.

Manitu

pre 8 godina

Mislim da bi naš premijer trebalo da ode u Srebrenicu. Mi smo ipak deo civilizovanog sveta, i bez obzira je slika o sukobima na ovim prostorima iskrivljena, počast svim žrtvama se mora odati.

vidan

pre 8 godina

Mislim da se Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice u Srebrenici u samom startu pogrešno postavio prema Vučićevom dolasku u Srebrenicu. Jedan kriminalac i ratni zločinac kao što je Naser Orić nikako ne može biti iznad potrebe za iskrenim pomirenjem Srba i Bošnjaka.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Mislim da će odlazak Vučića u Srebrenicu biti samo još jedno dopbrovoljno poniženje ali, ne toliko za Vučića koliko za Srbiju. Ovim potezom gospodin Vučić može samo još da pridobije izvesnog sloja ljudi ali, sasvim sam siguran da će Srbija i Srbi, bez obzira na kojoj teritoriji živeli od te posete imati samo štetu. i to VELIKU štetu. S obzirom da političari poslednjih pola veka raymišljaju samo o svom ličnom benefitu, o svom ličnom imidžu ne bi me čudilo da gospodin Vučić, potrči naovaj poziv Durakovića koji mu je do juče pretnjama zabranjivao dolazak na ovu komemoraciju. Mislim da je sa ponićenjima dosta, pa čak kada to političari i zvanično rade za "našu korist".

Brojke i slova

pre 8 godina

Jole @ prijatelju, provjeri civilne žrtve u RS, nije teško, naspram Bošnjačkih su mizerne (ne shvatite me pogrešno, svi ljudi su jednaki, jednostavno o brojevima govorim, brojeve Srbi mnogo vole).
(zar nije tako?, 29. jun 2015 17:23)

Nije tako.
Ako pogledas broj zrtava u gradjanskom ratu u BiH i uporedis ih sa popisom stanovnika pre rata,videces da su srazmerni.
Srba je zivelo oko 35% i takav je odnos poginulih.
Muslimana,nesto vise od 50%,a ostatak su Hrvati.
U tim granicama se krece i broj nastradalih na sve tri strane.
Procenjuje se da je broj zrtava oko 100.000,pa ti racunaj.
Meni licno je zao svakog,jer nam je svima taj rat nametnut spolja,a ko ga je nametnuo i izazvao,znaju i vrapci na glavi.
Oni sto bi da pisu rezolucije!

Loknica

pre 8 godina

Suocavanje sa onim delovima proslosti koji bi mogli uticati na desavanja u sadasnjosti, sasvim je u redu. Medjutim, zaista nema potrebe zadrzavati se u proslosti i samim tim kociti drustveni progres. Sasvim je u redu ostaviti u secanju proslost, ali je jako vazno istu prevladati i prihvatiti sadasnjost, a to dalje znaci suociti se sa principima savremenog drustva.

nesvrstani

pre 8 godina

Naravno neka sam odluči. Sve mi se čini da ni vi ni on ne odlučujete samostalno. U prilog tome ide činjenica da ste verovatno po nalogu uklonili Orića sa komemoracije, da ne dođe do neželjenog susreta. Ako ćemo realno komandant koji pobegne i ostavi vojsku na cedilu nije zaslužio da poginulima iz te vojske bude na komemoraciji. To zaista mislim bez obzira na ime vojske i komandanta. Bio je to kukavički potez. Ne shvatam kako mu ,,Majke Srebrenice,,za 20 godina ne postaviše to jednostavno pitanje. E to je dokaz da je sve oko Srerenice politika, naravno uz dužno poštovanje žrtvama, sa koje god strane bili.

Sonja

pre 8 godina

On ako bude otisao to ce da bude zato sto zeli da oda pocast zrtvama rata u ime nase drzave i naseg naroda a ne kao sto to pojedini politicari iz BIH rade kada smo mi u pitanju.

ubesar

pre 8 godina

Ako iskreno osjeca da treba da ide, kao covjek,kao lider jednog naroda
osjeca tu potrebu i ako mu savjest to nalaze,onda ok.Ako ide zbog politike, onda kategoricno ne.To definitivno vredja Bosnjacke zrtve isto sto bi i poklanjanje neiskrenih Bosnjackih politicara povredilo Srpske zrtve.Navodim primjer:Pre nekog vremena je Gospodin Dodik odao pocast Srebrenickim zrtvama.Samo posle nekoliko dana svojim istupima doveo je broj pobijenih srebrenicana u pitanje,kao nedostaje gotovo 3000 tijela da bi bilo 8000.Sada razmislite;podatak da je vrlo mali broj posmrtnih ostataka nadjen komplet u jednoj grobnici,mnogi se skeleti jos kompletiraju iz sekundarnih grobnica nastalih u pokusaju sakrivanja ovog strasnog zlocina.Kada ce se otkriti sve te sekundarne grobnice to niko ne zna.Necu da vjerujem da je to Gospodin Zlonamjerno mislio ali je ostao gorak ukus.Bolje da nije ni isao!

Iva

pre 8 godina

Uvek nas nekako prati ta proslost s kojom se moramo suociti, ne samo mi, vec i susedi, neke teme konacno moraju biti zatvorene, zarad buducnosti.
(Mira Pejic, 29. jun 2015 18:53)

# Problem je u tome što su Bošnjaci zaustavljeni u vremenu i prostoru,za njih će uvek biti kao da se Srebrenica desila juče i ništa što bilo ko kaže i uradi to neće promeniti,ni ja ponekad ne razumem zašto je tako.Nemojte zaboraviti da je predsednik naše države Srbije Boris Tadić već DVA puta bio na komemoraciji i odao poštu žrtvama i izvinio se,Mladić i Karadžić su u zatvoru,postoji i sudska presuda koja taj zločin karakteriše kao genocid,Evropska unija je već jednom donela rezoluciju o priznavanju genocida itd.da ne nabrajam dalje i šta još treba da se uradi?Neverujem da će naš narod ikad prestati da rat u bivšoj Jugoslaviji vidi kao gradjanski rat,a ne Srpsku agresiju,možda je rešenje da i ostali narodi priznaju svoje greške i zločine pa da se zarad pomirenja sretnemo negde na pola puta.I SRBI ZASLUŽUJU IZVINJENJE.

Vlada

pre 8 godina

Poenta je da se na ovakvim tragedijama naucimo necemu. Srebrenica je opomena za buducnost, jer ovakve i slicne tragedije ne smeju vise da se ponove. To bi trebala da bude poruka povodom obelezavanja 20.godisnjice kao i eventualnog odlaska Vucica u Potocare.

Sinisa

pre 8 godina

Stvarno sramota od tamosnjih politicara da tako veliku tragediju koriste ne bi li dobili politicke poene u svojoj zemlji a za podrsku ratnom zlocincu mislim da je suvisno bilo sta reci.

Mira Pejic

pre 8 godina

Uvek nas nekako prati ta proslost s kojom se moramo suociti, ne samo mi, vec i susedi, neke teme konacno moraju biti zatvorene, zarad buducnosti.

edin

pre 8 godina

problem kod srpskog naroda je sto vas politicari zamajavaju. vi mislite ako usvojite rezoluciju i ako vam predsjednik ode u potocare da se automatski okrivljuje sav srpski narod u svijetu...zlocin ima ime i prezime,prisustvovace drzavnici iz svih zemalja bivse jugoslavije i usvojiti rezoluciju pa znaci li da ce i narod ciji su oni predstavnici biti krivi za genocid tim usvajanjem i prisustvom?...trebate za vase i nase dobro da odate pocast i prihvatite rezoluciju i time dokazete upravo da nije kriv srpski narod vec pojedinci,dok odbijanjem i pravdanjem je li zlocin ili genocid namecete sumnju da ste krivi,jer onaj ko nije kriv priznaje odmah,nema neckanja i rasprave

Jole

pre 8 godina

Ispravna odluka, svako ko zeli da dodje neka dodje. Proslost treba ostaviti iza nas i grabiti u lepsu i svetliju buducnost.
(SKY, 29. jun 2015 16:26)

A gde da dodje u Potočare? Da oda poštu poginulim borcima 28-me Muslimanske Divizije. Oni su tamo sahranjeni,na žalost neki od njih su streljani ali velika većina je poginula u borbi ali to nisu bili civili.Ok i ako odluči da ide neka na putu za Srebrenicu prodje kroz Bratunac,Skelane,Krivicu pa neka pita narod Podrinja šta im je uradila ta 28 divizija (koliko je civila pobila) za tri godine rata a svo to vreme Srebrenica je bila DEMILITARIZOVANA zona.

Dali bocek

pre 8 godina

Sto li se mi trtimo tamo? Srbija nije imala ucesce u tome. A kako ko gleda na taj dogadjaj, to je stvar percepcije i licnog stava. Ovako ce biti u nedogled; svake godine politikanstvo, kvazi solidarnost, ali majkama ce biti zauvek grozno.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Sudeći po botovskim komentarima Vučić ide u Srebrenicu. Pitam ja vas, da li je to onaj isti Vučić što je prelepljivao naziv ulice sa imenom pokojnog premijera sa imenom haškog optuženika Mladića? Onaj što se vozio po Palama devedesetih u džipu sa lobanjom na haubi? Pitam samo, zaboravio sam.

nebojsa bg

pre 8 godina

Bice onako kako mu, izmedju ostalih budalastina, narede danas u Briselu. Ali, 'ajd da i ja kao kazem svoje misljenje. Oric uhapsen-nisi dobrodosao, a postovana majka ce da odluci 31. Juna hoce li biti komemoracije. Pusten Oric-moze da dodje. Postovana majka nikome niti brani, niti zove. E pa, dragi nas premijeru, idi samo ako si lud. Dobro, ja i mislim da jesi lud, za mene si i dalje onaj sto je skidao tablu i nazivao ulicu upravo po osumnjicemom za pomenuti zlocin, ali nije to sad bitno. Bitno je to da je ta komemoracija jedan cisto politikantski dogadjaj, na koji ce doci Klinton i lepa Andza da se malo slikaju. Ponovicu samo nesto sto sam i pre neki dan napisao-ako si se zaista promenio, ili bar glumis pred botovima, idi lepo kao ona Kitarovicka dva dana ranije, ostavi venac, pokloni se, napravi jedan selfi i kraj price. Na tom i takvom skupu, prosto i jednostavno, nisi dobrodosao. Takodje, kada je bio Tadic, pljuvao si ga na sva usta, ali ni to sada nije bitno. Bitno je da je jedan nas predsednik otisao, uputio izvinjenje, i sto se mene tice, nasa drzava je sa tim skupom zavrsila. Izvinjenje, isporucili sve koje su trazili, sta vise treba? I to je uradio covek koji nije pozivao na rat i na 100 muslimana za jednog Srbina. Ti bi eventualno mogao da se izvinis iskljucivo u svoje licno ime, da se izvinis za sve ono sto si radio zajedno sa Milosevic-Markovic-Seselj-Toma ekipom, ciji si clan bio. I za kraj, u moje ime nista. Ja sam to osudio odavno.

zar nije tako?

pre 8 godina

Jole @ prijatelju, provjeri civilne žrtve u RS, nije teško, naspram Bošnjačkih su mizerne (ne shvatite me pogrešno, svi ljudi su jednaki, jednostavno o brojevima govorim, brojeve Srbi mnogo vole).

Zoran B.

pre 8 godina

eto vidis, samo sto je Putinovo pismio stiglo, menjaju se odluke i misljenja, jaoj kakva je to politika, a da ne uzimam pustanje Orica u usta... ma ja postujem sve ljude ma sve jedno kakvi su i odakle dolaze, nama je upravo od te Globalne/Svetske politike i dosla ta sva nevolja od 90tih pa na vamo ... ali sad se preokrece stvar malo, nije Zapad na taj tok racunao ... vidi i ovo sa Spec.Sudom za zlocine ... kao i sve sto ce da izadje na videlo i prica protiv Zapadnog Plana 90tih ...

Saskia

pre 8 godina

S obzirom na njihovo ponašanje i na koji način nas pozivaju u Srebrenicu, premijer bi morao dooobro da razmisli šta će da uradi, odluka mu ni malo neće biti laka.

derekt

pre 8 godina

Zam da je teško tu biti pametan ali nije bilo ljudski od Durakovića da zbog Orića preti Vučiću, zato ne bih ja sada išao u Srebrenicu, politiziranje mrtvma i žrtvama mi je dojadilo i predstavja običnu prljavu politiku.

Gagulina

pre 8 godina

Kako to sad? Prvo ste mu javno pretili i branili da se pojavi na obelezavanju a sad jos saljete pozivnicu...ccccc....strasno nekulturno sa vase strane i time ste samo sami sebi pljunuli u lice.

Realno

pre 8 godina

Ja da sam na Vucicevom mestu, ja bih im se zahvalio na takvom pozivu i rekao da zbog prethodnog otkazivanja komemoracije, ja sam u tom terminu uplatio aranzman za godisnji odmor

severac

pre 8 godina

Dobro je da su u BiH shvatili da moraju vise gledati na buducnost, a manje se osvrtati na ono sta je bilo jer to ne moze nista dobro doneti.

MISTER - DOKMANOVIC

pre 8 godina

Lokalni funkcioner opstine Srebrenica Camil Durakovic i predsednica Udruzenja Majke Srebrenice Munira Subasic, sada nakon izrucenja Nasera Orica tuzilastvu BIH menjaju raspolozenje oko dolaska Aleksandra Vucic ona se zajednom sa njim zalagala za to da, ukoliko Naser Oric ne bude izrucen BiH do 30. juna, komemoracija bude otkazana, sada o eventualnom dolaskuAleksandra Vucic kaze da ona nece nikog pozivati da dodje.Mislim da poziv nije iskren, vise mi lici mi smo dobili ono sta smo trazili, bas nas vise briga oko pomirenja.

Marko Škorić

pre 8 godina

Nije mi jasna ova gospođa Munira Subašić."Nećemo nikome braniti, niti ćemo ikoga zvati". Ovamo Duraković kaže kako je poslao poziv Vučiću da dođe u Srebrenicu i oda počast nevino nastradalim žrtvama , a ova gospođa daje ovakve izjave.

Leptir

pre 8 godina

@Deki, niko ne osudjuje odlazak, sta vise, i treba da se oda postovanje zrtvama, ali isto tako bi bilo pozeljno da isto to uradi i druga strana. Ipak mi smo ti koji zele da ucine prvi korak i to je velika stvar.

Bora

pre 8 godina

Sukob nikome ne koristi, ali su svi na ivici i malo im treba da krenu! Srbija je pokazala da zna da smiri vatru, a Vučić da preuzme rizik i donese pravu odluku u pravo vreme.

nebojsa bg

pre 8 godina

Bice onako kako mu, izmedju ostalih budalastina, narede danas u Briselu. Ali, 'ajd da i ja kao kazem svoje misljenje. Oric uhapsen-nisi dobrodosao, a postovana majka ce da odluci 31. Juna hoce li biti komemoracije. Pusten Oric-moze da dodje. Postovana majka nikome niti brani, niti zove. E pa, dragi nas premijeru, idi samo ako si lud. Dobro, ja i mislim da jesi lud, za mene si i dalje onaj sto je skidao tablu i nazivao ulicu upravo po osumnjicemom za pomenuti zlocin, ali nije to sad bitno. Bitno je to da je ta komemoracija jedan cisto politikantski dogadjaj, na koji ce doci Klinton i lepa Andza da se malo slikaju. Ponovicu samo nesto sto sam i pre neki dan napisao-ako si se zaista promenio, ili bar glumis pred botovima, idi lepo kao ona Kitarovicka dva dana ranije, ostavi venac, pokloni se, napravi jedan selfi i kraj price. Na tom i takvom skupu, prosto i jednostavno, nisi dobrodosao. Takodje, kada je bio Tadic, pljuvao si ga na sva usta, ali ni to sada nije bitno. Bitno je da je jedan nas predsednik otisao, uputio izvinjenje, i sto se mene tice, nasa drzava je sa tim skupom zavrsila. Izvinjenje, isporucili sve koje su trazili, sta vise treba? I to je uradio covek koji nije pozivao na rat i na 100 muslimana za jednog Srbina. Ti bi eventualno mogao da se izvinis iskljucivo u svoje licno ime, da se izvinis za sve ono sto si radio zajedno sa Milosevic-Markovic-Seselj-Toma ekipom, ciji si clan bio. I za kraj, u moje ime nista. Ja sam to osudio odavno.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Mislim da će odlazak Vučića u Srebrenicu biti samo još jedno dopbrovoljno poniženje ali, ne toliko za Vučića koliko za Srbiju. Ovim potezom gospodin Vučić može samo još da pridobije izvesnog sloja ljudi ali, sasvim sam siguran da će Srbija i Srbi, bez obzira na kojoj teritoriji živeli od te posete imati samo štetu. i to VELIKU štetu. S obzirom da političari poslednjih pola veka raymišljaju samo o svom ličnom benefitu, o svom ličnom imidžu ne bi me čudilo da gospodin Vučić, potrči naovaj poziv Durakovića koji mu je do juče pretnjama zabranjivao dolazak na ovu komemoraciju. Mislim da je sa ponićenjima dosta, pa čak kada to političari i zvanično rade za "našu korist".

Dali bocek

pre 8 godina

Sto li se mi trtimo tamo? Srbija nije imala ucesce u tome. A kako ko gleda na taj dogadjaj, to je stvar percepcije i licnog stava. Ovako ce biti u nedogled; svake godine politikanstvo, kvazi solidarnost, ali majkama ce biti zauvek grozno.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Sudeći po botovskim komentarima Vučić ide u Srebrenicu. Pitam ja vas, da li je to onaj isti Vučić što je prelepljivao naziv ulice sa imenom pokojnog premijera sa imenom haškog optuženika Mladića? Onaj što se vozio po Palama devedesetih u džipu sa lobanjom na haubi? Pitam samo, zaboravio sam.

zar nije tako?

pre 8 godina

Jole @ prijatelju, provjeri civilne žrtve u RS, nije teško, naspram Bošnjačkih su mizerne (ne shvatite me pogrešno, svi ljudi su jednaki, jednostavno o brojevima govorim, brojeve Srbi mnogo vole).

Jole

pre 8 godina

Ispravna odluka, svako ko zeli da dodje neka dodje. Proslost treba ostaviti iza nas i grabiti u lepsu i svetliju buducnost.
(SKY, 29. jun 2015 16:26)

A gde da dodje u Potočare? Da oda poštu poginulim borcima 28-me Muslimanske Divizije. Oni su tamo sahranjeni,na žalost neki od njih su streljani ali velika većina je poginula u borbi ali to nisu bili civili.Ok i ako odluči da ide neka na putu za Srebrenicu prodje kroz Bratunac,Skelane,Krivicu pa neka pita narod Podrinja šta im je uradila ta 28 divizija (koliko je civila pobila) za tri godine rata a svo to vreme Srebrenica je bila DEMILITARIZOVANA zona.

Zoran B.

pre 8 godina

eto vidis, samo sto je Putinovo pismio stiglo, menjaju se odluke i misljenja, jaoj kakva je to politika, a da ne uzimam pustanje Orica u usta... ma ja postujem sve ljude ma sve jedno kakvi su i odakle dolaze, nama je upravo od te Globalne/Svetske politike i dosla ta sva nevolja od 90tih pa na vamo ... ali sad se preokrece stvar malo, nije Zapad na taj tok racunao ... vidi i ovo sa Spec.Sudom za zlocine ... kao i sve sto ce da izadje na videlo i prica protiv Zapadnog Plana 90tih ...

AnaMaria

pre 8 godina

Svi smo svesni jedne stvari, a to je da je jako tesko zaboraviti proslost, i da ne treba biti zaboravljena. Ali isto tako treba gledati napred, graditi dobre odnose i jacati region.

Tex

pre 8 godina

Mislim da Vucic treba da ode u Srebrenice da oda pocast svim zrtvama i tako da nas srpski obraz ocisti od gluposti koji su neki idioti radili i sada se prepisuju nasem narodu. Nek pokaze ostalima kako se to radi. Srbi su uvek za to imali onu stvar. Bez obzira na bagru koja vodi Srebrenicu i Vlast u BiH. To nije nasa briga neka se narod BiH Jbrine o tome. Dosta mi vise brinemo tudju brigu. Srbija je jedina zemlja iz bivse YU koja se stvarno sucila sa losim potezima taadasnjih vlasti, i sada moze uzdignute glave ici. Ne treba da nas je briga za bilo sta vise. Voditi racuna o srprskom narodu gde god gde je i napraviti od Srbije normalnu zemlju a svi ostali neka bre rade sta hoce, njima je na cast. Sta as vise briga za BiH (ne pricam o RS), Hrvta, CG i Maekdoncu.

Sonja

pre 8 godina

On ako bude otisao to ce da bude zato sto zeli da oda pocast zrtvama rata u ime nase drzave i naseg naroda a ne kao sto to pojedini politicari iz BIH rade kada smo mi u pitanju.

Vlada

pre 8 godina

Poenta je da se na ovakvim tragedijama naucimo necemu. Srebrenica je opomena za buducnost, jer ovakve i slicne tragedije ne smeju vise da se ponove. To bi trebala da bude poruka povodom obelezavanja 20.godisnjice kao i eventualnog odlaska Vucica u Potocare.

edin

pre 8 godina

problem kod srpskog naroda je sto vas politicari zamajavaju. vi mislite ako usvojite rezoluciju i ako vam predsjednik ode u potocare da se automatski okrivljuje sav srpski narod u svijetu...zlocin ima ime i prezime,prisustvovace drzavnici iz svih zemalja bivse jugoslavije i usvojiti rezoluciju pa znaci li da ce i narod ciji su oni predstavnici biti krivi za genocid tim usvajanjem i prisustvom?...trebate za vase i nase dobro da odate pocast i prihvatite rezoluciju i time dokazete upravo da nije kriv srpski narod vec pojedinci,dok odbijanjem i pravdanjem je li zlocin ili genocid namecete sumnju da ste krivi,jer onaj ko nije kriv priznaje odmah,nema neckanja i rasprave

Sinisa

pre 8 godina

Stvarno sramota od tamosnjih politicara da tako veliku tragediju koriste ne bi li dobili politicke poene u svojoj zemlji a za podrsku ratnom zlocincu mislim da je suvisno bilo sta reci.

Cipelica1

pre 8 godina

Pozivnica je premijeru poslata.Da li on otici ilil ne mi to ne znamo, ali je jedno sigurno , to je samo njegova odluka.Smatramo da se na taj dan treba pokloniti senima palih zrtava sa jedne i druge strane.Moramo gledati u buducnost a pamtiti proslost!

nesvrstani

pre 8 godina

Naravno neka sam odluči. Sve mi se čini da ni vi ni on ne odlučujete samostalno. U prilog tome ide činjenica da ste verovatno po nalogu uklonili Orića sa komemoracije, da ne dođe do neželjenog susreta. Ako ćemo realno komandant koji pobegne i ostavi vojsku na cedilu nije zaslužio da poginulima iz te vojske bude na komemoraciji. To zaista mislim bez obzira na ime vojske i komandanta. Bio je to kukavički potez. Ne shvatam kako mu ,,Majke Srebrenice,,za 20 godina ne postaviše to jednostavno pitanje. E to je dokaz da je sve oko Srerenice politika, naravno uz dužno poštovanje žrtvama, sa koje god strane bili.

Mira Pejic

pre 8 godina

Uvek nas nekako prati ta proslost s kojom se moramo suociti, ne samo mi, vec i susedi, neke teme konacno moraju biti zatvorene, zarad buducnosti.

ubesar

pre 8 godina

Ako iskreno osjeca da treba da ide, kao covjek,kao lider jednog naroda
osjeca tu potrebu i ako mu savjest to nalaze,onda ok.Ako ide zbog politike, onda kategoricno ne.To definitivno vredja Bosnjacke zrtve isto sto bi i poklanjanje neiskrenih Bosnjackih politicara povredilo Srpske zrtve.Navodim primjer:Pre nekog vremena je Gospodin Dodik odao pocast Srebrenickim zrtvama.Samo posle nekoliko dana svojim istupima doveo je broj pobijenih srebrenicana u pitanje,kao nedostaje gotovo 3000 tijela da bi bilo 8000.Sada razmislite;podatak da je vrlo mali broj posmrtnih ostataka nadjen komplet u jednoj grobnici,mnogi se skeleti jos kompletiraju iz sekundarnih grobnica nastalih u pokusaju sakrivanja ovog strasnog zlocina.Kada ce se otkriti sve te sekundarne grobnice to niko ne zna.Necu da vjerujem da je to Gospodin Zlonamjerno mislio ali je ostao gorak ukus.Bolje da nije ni isao!

Manitu

pre 8 godina

Mislim da bi naš premijer trebalo da ode u Srebrenicu. Mi smo ipak deo civilizovanog sveta, i bez obzira je slika o sukobima na ovim prostorima iskrivljena, počast svim žrtvama se mora odati.

Brojke i slova

pre 8 godina

Jole @ prijatelju, provjeri civilne žrtve u RS, nije teško, naspram Bošnjačkih su mizerne (ne shvatite me pogrešno, svi ljudi su jednaki, jednostavno o brojevima govorim, brojeve Srbi mnogo vole).
(zar nije tako?, 29. jun 2015 17:23)

Nije tako.
Ako pogledas broj zrtava u gradjanskom ratu u BiH i uporedis ih sa popisom stanovnika pre rata,videces da su srazmerni.
Srba je zivelo oko 35% i takav je odnos poginulih.
Muslimana,nesto vise od 50%,a ostatak su Hrvati.
U tim granicama se krece i broj nastradalih na sve tri strane.
Procenjuje se da je broj zrtava oko 100.000,pa ti racunaj.
Meni licno je zao svakog,jer nam je svima taj rat nametnut spolja,a ko ga je nametnuo i izazvao,znaju i vrapci na glavi.
Oni sto bi da pisu rezolucije!

Iva

pre 8 godina

Uvek nas nekako prati ta proslost s kojom se moramo suociti, ne samo mi, vec i susedi, neke teme konacno moraju biti zatvorene, zarad buducnosti.
(Mira Pejic, 29. jun 2015 18:53)

# Problem je u tome što su Bošnjaci zaustavljeni u vremenu i prostoru,za njih će uvek biti kao da se Srebrenica desila juče i ništa što bilo ko kaže i uradi to neće promeniti,ni ja ponekad ne razumem zašto je tako.Nemojte zaboraviti da je predsednik naše države Srbije Boris Tadić već DVA puta bio na komemoraciji i odao poštu žrtvama i izvinio se,Mladić i Karadžić su u zatvoru,postoji i sudska presuda koja taj zločin karakteriše kao genocid,Evropska unija je već jednom donela rezoluciju o priznavanju genocida itd.da ne nabrajam dalje i šta još treba da se uradi?Neverujem da će naš narod ikad prestati da rat u bivšoj Jugoslaviji vidi kao gradjanski rat,a ne Srpsku agresiju,možda je rešenje da i ostali narodi priznaju svoje greške i zločine pa da se zarad pomirenja sretnemo negde na pola puta.I SRBI ZASLUŽUJU IZVINJENJE.

vidan

pre 8 godina

Mislim da se Organizacioni odbor za obeležavanje godišnjice u Srebrenici u samom startu pogrešno postavio prema Vučićevom dolasku u Srebrenicu. Jedan kriminalac i ratni zločinac kao što je Naser Orić nikako ne može biti iznad potrebe za iskrenim pomirenjem Srba i Bošnjaka.

severac

pre 8 godina

Dobro je da su u BiH shvatili da moraju vise gledati na buducnost, a manje se osvrtati na ono sta je bilo jer to ne moze nista dobro doneti.

Marko Škorić

pre 8 godina

Nije mi jasna ova gospođa Munira Subašić."Nećemo nikome braniti, niti ćemo ikoga zvati". Ovamo Duraković kaže kako je poslao poziv Vučiću da dođe u Srebrenicu i oda počast nevino nastradalim žrtvama , a ova gospođa daje ovakve izjave.

Bora

pre 8 godina

Sukob nikome ne koristi, ali su svi na ivici i malo im treba da krenu! Srbija je pokazala da zna da smiri vatru, a Vučić da preuzme rizik i donese pravu odluku u pravo vreme.

Gagulina

pre 8 godina

Kako to sad? Prvo ste mu javno pretili i branili da se pojavi na obelezavanju a sad jos saljete pozivnicu...ccccc....strasno nekulturno sa vase strane i time ste samo sami sebi pljunuli u lice.

Loknica

pre 8 godina

Suocavanje sa onim delovima proslosti koji bi mogli uticati na desavanja u sadasnjosti, sasvim je u redu. Medjutim, zaista nema potrebe zadrzavati se u proslosti i samim tim kociti drustveni progres. Sasvim je u redu ostaviti u secanju proslost, ali je jako vazno istu prevladati i prihvatiti sadasnjost, a to dalje znaci suociti se sa principima savremenog drustva.

MISTER - DOKMANOVIC

pre 8 godina

Lokalni funkcioner opstine Srebrenica Camil Durakovic i predsednica Udruzenja Majke Srebrenice Munira Subasic, sada nakon izrucenja Nasera Orica tuzilastvu BIH menjaju raspolozenje oko dolaska Aleksandra Vucic ona se zajednom sa njim zalagala za to da, ukoliko Naser Oric ne bude izrucen BiH do 30. juna, komemoracija bude otkazana, sada o eventualnom dolaskuAleksandra Vucic kaze da ona nece nikog pozivati da dodje.Mislim da poziv nije iskren, vise mi lici mi smo dobili ono sta smo trazili, bas nas vise briga oko pomirenja.

derekt

pre 8 godina

Zam da je teško tu biti pametan ali nije bilo ljudski od Durakovića da zbog Orića preti Vučiću, zato ne bih ja sada išao u Srebrenicu, politiziranje mrtvma i žrtvama mi je dojadilo i predstavja običnu prljavu politiku.

Saskia

pre 8 godina

S obzirom na njihovo ponašanje i na koji način nas pozivaju u Srebrenicu, premijer bi morao dooobro da razmisli šta će da uradi, odluka mu ni malo neće biti laka.

Leptir

pre 8 godina

@Deki, niko ne osudjuje odlazak, sta vise, i treba da se oda postovanje zrtvama, ali isto tako bi bilo pozeljno da isto to uradi i druga strana. Ipak mi smo ti koji zele da ucine prvi korak i to je velika stvar.

Realno

pre 8 godina

Ja da sam na Vucicevom mestu, ja bih im se zahvalio na takvom pozivu i rekao da zbog prethodnog otkazivanja komemoracije, ja sam u tom terminu uplatio aranzman za godisnji odmor