Subota, 27.06.2015.

11:18

Kongresmeni Keriju: Podržite Srbiju

Pet američkih kongresmena zatražilo je od državnog sekretara SAD Džona Kerija dodatnu podršku Srbiji, koja se prema njihovoj oceni nalazi na presudnom raskršću.

Izvor: B92

Kongresmeni Keriju: Podržite Srbiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Ekolog

pre 8 godina

Mnogo toga je rizikovano i ulozeno u evrointegracije i normalizaciju komplikovanih odnosa sa susedima. Vreme je da neko to primeti i nagradi.

Mica oro

pre 8 godina

Poseta SAD pokazuje svoje rezultate. Bitno je imati ljude koji nas podržavaju. A dodata podrška je svakako dobrodošla. Naročito u ovom periodu.

Žutko

pre 8 godina

(AntoBot, 27. jun 2015 17:40)
Da li će delovati to što kongresmeni daju podršku nije ni bitno. Bitno je da mi tim reformama vraćamo zemlju na zdrave osnove, da se vraćamo na pravi put, a i poverenje u zemlju je mnogo veće.

Miloš

pre 8 godina

Nama je potrebna suštinskapodrška na našem putu ka EU. Dosta nam je tapšanja po leđima a da se poglavlja još uvek ne otvaraju. Podrška američkih kongresmena možda napravi odlučujući preokret.

Zoran

pre 8 godina

Vučić bi trebao da shvati da svaki talas botovskih komentara samo produbljuje nepoverenje građana u njegovu politiku pa čak i kad vuče kvalitetne poteze na međunarodnom planu. Iz aviona se vidi da su ovakvi komentari veštački fabrikovani i sve to bez imalo kreativnosti.

Možda je ipak vreme da se moćnom Albanskom lobiju u Vašingtonu parira tako što će se uvesti porez za (recimo) "Poboljšanje međunarodnog položaja Republike Srbije" gde će svi srpski tajkuni odvojiti bar 1% svojih godišnjih prihoda a taj će se novac preusmeravati dokazanim lobistima u Vašingtonu pa da za par godina čitamo vest kako je 50 američkih kongresmena zahtevalo od državnog sekretara da se podrži Srbija i to u svakom pogledu. Tako ćemo bar izbeći situaciju da dok naši sportisti pobeđuju na svim frontovima i pronose slavu Srbije širom Evrope i sveta, nama prete nekakvim rezolucijama o Srebrenici, ponovnim uvođenjem viza od strane Nemačke i mađarskim zidom. Poboljšanje međunarodnog položaja Srbije bi tim istim tajkunima na srednji i duži rok višestruko povratio novac uplaćen na ime jednog takvog poreza a Vučić bi spontano i iskreno bio slavljen kao srpsko političko čudo ako ne i svetac.
Naravno iako sve to izgleda jednostavno jasno je da bi takva ideja naišla na ogroman otpor kod naših finansijskih moćnika koji nisu navikli da daju ni dinar (za Srbiju) ako nisu izloženi jakom pritisku.

Majkl

pre 8 godina

"Potpisnici pisma imali su nedavno susrete sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom njegove posete Vašingtonu, kao i u Beogradu." Znaci Vucic je ostavio dobar utisak na njih cim nam daju podrsku.

Dragoljub

pre 8 godina

Srbijaje reformama i odgovornom politikom stekla podrsku mnogo zemalja koje se prepoznale nas rad i trud i spremne su da nam pomognu da lakse i brze resimo probleme.

AntoBot

pre 8 godina

Botovi, ne ložite se i ne žvrljajte besmislene komentare. Ovi likovi iz tzv. srpskog kokusa su strašno dobro plaćeni našim parama. Sumnjam da će rezultat njihovog delovanja da opravda straćene pare.

Plutonium

pre 8 godina

Sto se pre okrenemo Americi, Zapadu, pa cak ako moramo progutati neku zabu, buducnost ce nam biti izvesnija, svako kontriranje moze kostati ovu zemlju, a pre svega buduce narastaje.

Radovan Dj.

pre 8 godina

Posto ova prica krece iz Americkog kongresa, onda sam uveren da su ovoga puta svi napori i trud Srbije, iskreno prepoznati.Hvala im na tome.

Neutralni

pre 8 godina

Obzirom na trud koji je premijer ulozio kako bi dobili sto siru podrsku nasem priblizavanju i prikljucenju EU, sasvim je logicna posledica podrska SAD nasem cilju. Ocekujem otvaranje nekih poglavlja do kraja godine.

Milena33

pre 8 godina

Ceo svet prepoznaje nasu inicijativu i privrzenost evropskom putu i saradnju sa svima u regionu. Dobro bi nam dosla puna podrska Amerike i nadam se da ce se prva poglavlja vrlo brzo otvoriti.

Lolita

pre 8 godina

Ovakvih šansi u istoriji nema mnogo, u ovom momentu rešavamo budućnost svoje dece. Pomislim samo na svoju mladost, kako mi je prošla... To ne želim svojoj deci.

maki

pre 8 godina

Smjesno i zalosno na sta smo spali.To je sprdnja i ponizavanje.Samo mozda smo to ipak zasluzili.Nadam se da cemo se trgnuti i uzeti sudbinu u svoje ruke.

Ljiljana

pre 8 godina

Zahvalni smo vladi republike Srbije što se zalaže za dobru saradnju sa svim državama kako u svom okruženju i regionu tako i u svetu koje je očigledno priznato i poštovano od strane Amerike

Milena

pre 8 godina

Da je bilo sreće, pa da se i ranije lobiralo u našu korist, ne bi prošli ovako kako smo. Prvi put, u novijoj istoriji menja se stav SAD-a prema nama

Cipelica1

pre 8 godina

Vlada Srbije pokazuje kontinuiranu posvećenost dijalogu i sprovođenju sporazuma između Beograda i Prištine. EU je prepoznala inicijativu Srbije u unapređenju regionalne stabilnosti i regionalnih odnosa i pozitivno se odnosi prema tome!

dalco

pre 8 godina

Mislim da je doslo vreme da se po prvi put u istoriji Americki stav prema Srbiji menja na pozitivno sto se nase zemlje tice.Nije mala stvar imati Americku podrsku za bilo sta da radite a pogotovo kad ste na putu ka EU.

marina-subotica

pre 8 godina

Srbija ima mnoge ljude koje vrede,,tu su nasi fudbaleri,,teniseri,,kosarkasi,,,i srbiju treba u mnogo cemu podrzati a ne samo u politici

Đorđe

pre 8 godina

"Čuvaj se Danajaca i kad ti poklone donose!" Uzviknuo je Prijam sa zidina Troje videvši kako uvlače drvanog konja u grad. Onda je Atina poslala zmije (razaznaćete ih) koje su udavile i Prijama i njegove sinove! Hoće li i Srbija proći kao Troja? HOĆE!!!

zemljoradnik

pre 8 godina

Ova vlast je za kratko vreme uspela da pridobije naklonost vecine zemalja zahvaljujuci svojim radom i trudom da se Srbija obnovi posle teskih pljacki.Svakim danom je sve vise zemalja koje podrzavaju politiku naseg premijera i njegove vlade a najveca podrska nam od sad dolazi i iz Vasingtona, sto svakako nije mala stvar.

Cule

pre 8 godina

Izrazavam obicnu ljudsku zahvalnost kongresmenima za prepoznate napore i postignuca, ali nekako medju nama ovo lici na sargarepu, cekamo stap.

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 8 godina

Veliko Hvala kongresmenima Amerike sto su uputili drzavnom sekretru SAD Keriju da podrzi Srbiju. Ovo treba da zahvalimo pre svega vladi Srbije i Aleksandru Vucic, jer ocigledno se vidi da Vlada Srbije radi dobro svoj posao. Svaka podrska nam je vazna i puno ce nam pomoci i znaciti u daljem toku pregovora oko ulaska u EU.

$ar$

pre 8 godina

Nebih da kvarim veselje al pitam se koliko evrica nas je ovo pismo kostalo i ovi sto su ga podpisali, posto je ovo dio naseg lobija.

Netreba da imamo iluzije da je ovo pismo nastalo i poslato zato sto neko nas voli ili cjeni sta mi radimo.

Najbitnije je da ovo pismo koliko toliko pomogne u sticanju pozitivnije slike o nama a cjena i nije toliko vazna. Ali treba biti realan.

Kosta

pre 8 godina

Dobar rad Vlade i dobro vodjenje politike naseg premijera je dovelo do toga da i od SAD-a konacno dobijamo podrsku. Svi vide da je Srbija faktor stabilnosti i mira u regionu. U ovom trenutku potrebno je samo nastaviti da se ponasa dostojansteno i odgovorno bez nasedanja na provokacije.

Zivim u Nemackoj i pratim vesti

pre 8 godina

Nadam se da nas nisu prepustli Rusiji na tacni tj da je ulaskom Hrvatske u EU , Nemacka zaokruzila granice EU sto se nje tice.
(NN, 27. jun 2015 12:41)

Upravo to je rekla A. Merkel posle dzumle primanja Poljske, Madjarske, Slovacke, Ceske, Slovenije, baltickih drzava...nesto kasnije, preko noci, Bugarske i Rumunije. Rekla je da osim Hrvatske, nikoga vise ne moze da zamisli kao clana EU.

Streptomicin

pre 8 godina

Trebalo bi da ovakav gest americkih kongresmena, prepoznaju kao jasnu podrsku najbitnije clanice EU Nemacka, Engleska, Francuska i malo popuste sa uslovima za clanstvo Srbije.

LILIANA

pre 8 godina

Svako ko pomaze Srbiji je dobrodosao i razume koliko smo se samo borili i koliko se borimo da ocuvamo stabilnost ovog regiona.Zato smo i zasluzili pocetak pregovora.

900

pre 8 godina

U proces pregovora ne može na silu. Nismo uradili ništa što su Nemci još 2011 tražili tada od Tadića, a posle od AV. Pored Kosova,1 od glavnih uslova je pronalaženje krivaca za paljenje ambasada USA i Nemačke ! To je uslov br.1 Nemačkog Bundestaga,raspitajte se malo. To su ozbiljne države koje nemaju vremena da ga gube sa neozbiljnim ljudima koji bi izgleda, ako može na 3 stolice da sede..zato neće biti ništa od ovog pisma kongresmena koji su dobro plaćeni, ali malo mogu da učine.
ON ima svu vlast ovde već skoro 4 god, a šta je uradio?

NN

pre 8 godina

Nazalost SAD u EU vise nemaju onakav uticaj kakav su imali 90 tih i pocetkom i sredinom 2000 tih godina .
Dok Nemacka ne da mig nema nista od pregovara a kamoli od clanstva u EU, da li to radi Nemacka sama ili u dogovoru sa Rusijom to ne znamo. Nadam se da nas nisu prepustli Rusiji na tacni tj da je ulaskom Hrvatske u EU , Nemacka zaokruzila granice EU sto se nje tice.

gagi

pre 8 godina

Ukoiko Amerika,i ostale velike sile, prepoznaju stabilnost na Balkanu kako deo njihovih interesa velike su sanse da nam bude bolje,te na tome treba raditi i treba organizovati sto vise ovakvih lobiranja.

zemljoradnik

pre 8 godina

Ova vlast je za kratko vreme uspela da pridobije naklonost vecine zemalja zahvaljujuci svojim radom i trudom da se Srbija obnovi posle teskih pljacki.Svakim danom je sve vise zemalja koje podrzavaju politiku naseg premijera i njegove vlade a najveca podrska nam od sad dolazi i iz Vasingtona, sto svakako nije mala stvar.

dalco

pre 8 godina

Mislim da je doslo vreme da se po prvi put u istoriji Americki stav prema Srbiji menja na pozitivno sto se nase zemlje tice.Nije mala stvar imati Americku podrsku za bilo sta da radite a pogotovo kad ste na putu ka EU.

Majkl

pre 8 godina

"Potpisnici pisma imali su nedavno susrete sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom njegove posete Vašingtonu, kao i u Beogradu." Znaci Vucic je ostavio dobar utisak na njih cim nam daju podrsku.

gagi

pre 8 godina

Ukoiko Amerika,i ostale velike sile, prepoznaju stabilnost na Balkanu kako deo njihovih interesa velike su sanse da nam bude bolje,te na tome treba raditi i treba organizovati sto vise ovakvih lobiranja.

LILIANA

pre 8 godina

Svako ko pomaze Srbiji je dobrodosao i razume koliko smo se samo borili i koliko se borimo da ocuvamo stabilnost ovog regiona.Zato smo i zasluzili pocetak pregovora.

Cipelica1

pre 8 godina

Vlada Srbije pokazuje kontinuiranu posvećenost dijalogu i sprovođenju sporazuma između Beograda i Prištine. EU je prepoznala inicijativu Srbije u unapređenju regionalne stabilnosti i regionalnih odnosa i pozitivno se odnosi prema tome!

marina-subotica

pre 8 godina

Srbija ima mnoge ljude koje vrede,,tu su nasi fudbaleri,,teniseri,,kosarkasi,,,i srbiju treba u mnogo cemu podrzati a ne samo u politici

Milena

pre 8 godina

Da je bilo sreće, pa da se i ranije lobiralo u našu korist, ne bi prošli ovako kako smo. Prvi put, u novijoj istoriji menja se stav SAD-a prema nama

Kosta

pre 8 godina

Dobar rad Vlade i dobro vodjenje politike naseg premijera je dovelo do toga da i od SAD-a konacno dobijamo podrsku. Svi vide da je Srbija faktor stabilnosti i mira u regionu. U ovom trenutku potrebno je samo nastaviti da se ponasa dostojansteno i odgovorno bez nasedanja na provokacije.

Streptomicin

pre 8 godina

Trebalo bi da ovakav gest americkih kongresmena, prepoznaju kao jasnu podrsku najbitnije clanice EU Nemacka, Engleska, Francuska i malo popuste sa uslovima za clanstvo Srbije.

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 8 godina

Veliko Hvala kongresmenima Amerike sto su uputili drzavnom sekretru SAD Keriju da podrzi Srbiju. Ovo treba da zahvalimo pre svega vladi Srbije i Aleksandru Vucic, jer ocigledno se vidi da Vlada Srbije radi dobro svoj posao. Svaka podrska nam je vazna i puno ce nam pomoci i znaciti u daljem toku pregovora oko ulaska u EU.

Lolita

pre 8 godina

Ovakvih šansi u istoriji nema mnogo, u ovom momentu rešavamo budućnost svoje dece. Pomislim samo na svoju mladost, kako mi je prošla... To ne želim svojoj deci.

Miloš

pre 8 godina

Nama je potrebna suštinskapodrška na našem putu ka EU. Dosta nam je tapšanja po leđima a da se poglavlja još uvek ne otvaraju. Podrška američkih kongresmena možda napravi odlučujući preokret.

Radovan Dj.

pre 8 godina

Posto ova prica krece iz Americkog kongresa, onda sam uveren da su ovoga puta svi napori i trud Srbije, iskreno prepoznati.Hvala im na tome.

Plutonium

pre 8 godina

Sto se pre okrenemo Americi, Zapadu, pa cak ako moramo progutati neku zabu, buducnost ce nam biti izvesnija, svako kontriranje moze kostati ovu zemlju, a pre svega buduce narastaje.

900

pre 8 godina

U proces pregovora ne može na silu. Nismo uradili ništa što su Nemci još 2011 tražili tada od Tadića, a posle od AV. Pored Kosova,1 od glavnih uslova je pronalaženje krivaca za paljenje ambasada USA i Nemačke ! To je uslov br.1 Nemačkog Bundestaga,raspitajte se malo. To su ozbiljne države koje nemaju vremena da ga gube sa neozbiljnim ljudima koji bi izgleda, ako može na 3 stolice da sede..zato neće biti ništa od ovog pisma kongresmena koji su dobro plaćeni, ali malo mogu da učine.
ON ima svu vlast ovde već skoro 4 god, a šta je uradio?

Dragoljub

pre 8 godina

Srbijaje reformama i odgovornom politikom stekla podrsku mnogo zemalja koje se prepoznale nas rad i trud i spremne su da nam pomognu da lakse i brze resimo probleme.

Neutralni

pre 8 godina

Obzirom na trud koji je premijer ulozio kako bi dobili sto siru podrsku nasem priblizavanju i prikljucenju EU, sasvim je logicna posledica podrska SAD nasem cilju. Ocekujem otvaranje nekih poglavlja do kraja godine.

Milena33

pre 8 godina

Ceo svet prepoznaje nasu inicijativu i privrzenost evropskom putu i saradnju sa svima u regionu. Dobro bi nam dosla puna podrska Amerike i nadam se da ce se prva poglavlja vrlo brzo otvoriti.

Ljiljana

pre 8 godina

Zahvalni smo vladi republike Srbije što se zalaže za dobru saradnju sa svim državama kako u svom okruženju i regionu tako i u svetu koje je očigledno priznato i poštovano od strane Amerike

Zivim u Nemackoj i pratim vesti

pre 8 godina

Nadam se da nas nisu prepustli Rusiji na tacni tj da je ulaskom Hrvatske u EU , Nemacka zaokruzila granice EU sto se nje tice.
(NN, 27. jun 2015 12:41)

Upravo to je rekla A. Merkel posle dzumle primanja Poljske, Madjarske, Slovacke, Ceske, Slovenije, baltickih drzava...nesto kasnije, preko noci, Bugarske i Rumunije. Rekla je da osim Hrvatske, nikoga vise ne moze da zamisli kao clana EU.

NN

pre 8 godina

Nazalost SAD u EU vise nemaju onakav uticaj kakav su imali 90 tih i pocetkom i sredinom 2000 tih godina .
Dok Nemacka ne da mig nema nista od pregovara a kamoli od clanstva u EU, da li to radi Nemacka sama ili u dogovoru sa Rusijom to ne znamo. Nadam se da nas nisu prepustli Rusiji na tacni tj da je ulaskom Hrvatske u EU , Nemacka zaokruzila granice EU sto se nje tice.

$ar$

pre 8 godina

Nebih da kvarim veselje al pitam se koliko evrica nas je ovo pismo kostalo i ovi sto su ga podpisali, posto je ovo dio naseg lobija.

Netreba da imamo iluzije da je ovo pismo nastalo i poslato zato sto neko nas voli ili cjeni sta mi radimo.

Najbitnije je da ovo pismo koliko toliko pomogne u sticanju pozitivnije slike o nama a cjena i nije toliko vazna. Ali treba biti realan.

Đorđe

pre 8 godina

"Čuvaj se Danajaca i kad ti poklone donose!" Uzviknuo je Prijam sa zidina Troje videvši kako uvlače drvanog konja u grad. Onda je Atina poslala zmije (razaznaćete ih) koje su udavile i Prijama i njegove sinove! Hoće li i Srbija proći kao Troja? HOĆE!!!

AntoBot

pre 8 godina

Botovi, ne ložite se i ne žvrljajte besmislene komentare. Ovi likovi iz tzv. srpskog kokusa su strašno dobro plaćeni našim parama. Sumnjam da će rezultat njihovog delovanja da opravda straćene pare.

Cule

pre 8 godina

Izrazavam obicnu ljudsku zahvalnost kongresmenima za prepoznate napore i postignuca, ali nekako medju nama ovo lici na sargarepu, cekamo stap.

maki

pre 8 godina

Smjesno i zalosno na sta smo spali.To je sprdnja i ponizavanje.Samo mozda smo to ipak zasluzili.Nadam se da cemo se trgnuti i uzeti sudbinu u svoje ruke.

Zoran

pre 8 godina

Vučić bi trebao da shvati da svaki talas botovskih komentara samo produbljuje nepoverenje građana u njegovu politiku pa čak i kad vuče kvalitetne poteze na međunarodnom planu. Iz aviona se vidi da su ovakvi komentari veštački fabrikovani i sve to bez imalo kreativnosti.

Možda je ipak vreme da se moćnom Albanskom lobiju u Vašingtonu parira tako što će se uvesti porez za (recimo) "Poboljšanje međunarodnog položaja Republike Srbije" gde će svi srpski tajkuni odvojiti bar 1% svojih godišnjih prihoda a taj će se novac preusmeravati dokazanim lobistima u Vašingtonu pa da za par godina čitamo vest kako je 50 američkih kongresmena zahtevalo od državnog sekretara da se podrži Srbija i to u svakom pogledu. Tako ćemo bar izbeći situaciju da dok naši sportisti pobeđuju na svim frontovima i pronose slavu Srbije širom Evrope i sveta, nama prete nekakvim rezolucijama o Srebrenici, ponovnim uvođenjem viza od strane Nemačke i mađarskim zidom. Poboljšanje međunarodnog položaja Srbije bi tim istim tajkunima na srednji i duži rok višestruko povratio novac uplaćen na ime jednog takvog poreza a Vučić bi spontano i iskreno bio slavljen kao srpsko političko čudo ako ne i svetac.
Naravno iako sve to izgleda jednostavno jasno je da bi takva ideja naišla na ogroman otpor kod naših finansijskih moćnika koji nisu navikli da daju ni dinar (za Srbiju) ako nisu izloženi jakom pritisku.

Mica oro

pre 8 godina

Poseta SAD pokazuje svoje rezultate. Bitno je imati ljude koji nas podržavaju. A dodata podrška je svakako dobrodošla. Naročito u ovom periodu.

Žutko

pre 8 godina

(AntoBot, 27. jun 2015 17:40)
Da li će delovati to što kongresmeni daju podršku nije ni bitno. Bitno je da mi tim reformama vraćamo zemlju na zdrave osnove, da se vraćamo na pravi put, a i poverenje u zemlju je mnogo veće.

Ekolog

pre 8 godina

Mnogo toga je rizikovano i ulozeno u evrointegracije i normalizaciju komplikovanih odnosa sa susedima. Vreme je da neko to primeti i nagradi.

900

pre 8 godina

U proces pregovora ne može na silu. Nismo uradili ništa što su Nemci još 2011 tražili tada od Tadića, a posle od AV. Pored Kosova,1 od glavnih uslova je pronalaženje krivaca za paljenje ambasada USA i Nemačke ! To je uslov br.1 Nemačkog Bundestaga,raspitajte se malo. To su ozbiljne države koje nemaju vremena da ga gube sa neozbiljnim ljudima koji bi izgleda, ako može na 3 stolice da sede..zato neće biti ništa od ovog pisma kongresmena koji su dobro plaćeni, ali malo mogu da učine.
ON ima svu vlast ovde već skoro 4 god, a šta je uradio?

NN

pre 8 godina

Nazalost SAD u EU vise nemaju onakav uticaj kakav su imali 90 tih i pocetkom i sredinom 2000 tih godina .
Dok Nemacka ne da mig nema nista od pregovara a kamoli od clanstva u EU, da li to radi Nemacka sama ili u dogovoru sa Rusijom to ne znamo. Nadam se da nas nisu prepustli Rusiji na tacni tj da je ulaskom Hrvatske u EU , Nemacka zaokruzila granice EU sto se nje tice.

Cule

pre 8 godina

Izrazavam obicnu ljudsku zahvalnost kongresmenima za prepoznate napore i postignuca, ali nekako medju nama ovo lici na sargarepu, cekamo stap.

Zivim u Nemackoj i pratim vesti

pre 8 godina

Nadam se da nas nisu prepustli Rusiji na tacni tj da je ulaskom Hrvatske u EU , Nemacka zaokruzila granice EU sto se nje tice.
(NN, 27. jun 2015 12:41)

Upravo to je rekla A. Merkel posle dzumle primanja Poljske, Madjarske, Slovacke, Ceske, Slovenije, baltickih drzava...nesto kasnije, preko noci, Bugarske i Rumunije. Rekla je da osim Hrvatske, nikoga vise ne moze da zamisli kao clana EU.

$ar$

pre 8 godina

Nebih da kvarim veselje al pitam se koliko evrica nas je ovo pismo kostalo i ovi sto su ga podpisali, posto je ovo dio naseg lobija.

Netreba da imamo iluzije da je ovo pismo nastalo i poslato zato sto neko nas voli ili cjeni sta mi radimo.

Najbitnije je da ovo pismo koliko toliko pomogne u sticanju pozitivnije slike o nama a cjena i nije toliko vazna. Ali treba biti realan.

Đorđe

pre 8 godina

"Čuvaj se Danajaca i kad ti poklone donose!" Uzviknuo je Prijam sa zidina Troje videvši kako uvlače drvanog konja u grad. Onda je Atina poslala zmije (razaznaćete ih) koje su udavile i Prijama i njegove sinove! Hoće li i Srbija proći kao Troja? HOĆE!!!

maki

pre 8 godina

Smjesno i zalosno na sta smo spali.To je sprdnja i ponizavanje.Samo mozda smo to ipak zasluzili.Nadam se da cemo se trgnuti i uzeti sudbinu u svoje ruke.

AntoBot

pre 8 godina

Botovi, ne ložite se i ne žvrljajte besmislene komentare. Ovi likovi iz tzv. srpskog kokusa su strašno dobro plaćeni našim parama. Sumnjam da će rezultat njihovog delovanja da opravda straćene pare.

Zoran

pre 8 godina

Vučić bi trebao da shvati da svaki talas botovskih komentara samo produbljuje nepoverenje građana u njegovu politiku pa čak i kad vuče kvalitetne poteze na međunarodnom planu. Iz aviona se vidi da su ovakvi komentari veštački fabrikovani i sve to bez imalo kreativnosti.

Možda je ipak vreme da se moćnom Albanskom lobiju u Vašingtonu parira tako što će se uvesti porez za (recimo) "Poboljšanje međunarodnog položaja Republike Srbije" gde će svi srpski tajkuni odvojiti bar 1% svojih godišnjih prihoda a taj će se novac preusmeravati dokazanim lobistima u Vašingtonu pa da za par godina čitamo vest kako je 50 američkih kongresmena zahtevalo od državnog sekretara da se podrži Srbija i to u svakom pogledu. Tako ćemo bar izbeći situaciju da dok naši sportisti pobeđuju na svim frontovima i pronose slavu Srbije širom Evrope i sveta, nama prete nekakvim rezolucijama o Srebrenici, ponovnim uvođenjem viza od strane Nemačke i mađarskim zidom. Poboljšanje međunarodnog položaja Srbije bi tim istim tajkunima na srednji i duži rok višestruko povratio novac uplaćen na ime jednog takvog poreza a Vučić bi spontano i iskreno bio slavljen kao srpsko političko čudo ako ne i svetac.
Naravno iako sve to izgleda jednostavno jasno je da bi takva ideja naišla na ogroman otpor kod naših finansijskih moćnika koji nisu navikli da daju ni dinar (za Srbiju) ako nisu izloženi jakom pritisku.

zemljoradnik

pre 8 godina

Ova vlast je za kratko vreme uspela da pridobije naklonost vecine zemalja zahvaljujuci svojim radom i trudom da se Srbija obnovi posle teskih pljacki.Svakim danom je sve vise zemalja koje podrzavaju politiku naseg premijera i njegove vlade a najveca podrska nam od sad dolazi i iz Vasingtona, sto svakako nije mala stvar.

gagi

pre 8 godina

Ukoiko Amerika,i ostale velike sile, prepoznaju stabilnost na Balkanu kako deo njihovih interesa velike su sanse da nam bude bolje,te na tome treba raditi i treba organizovati sto vise ovakvih lobiranja.

PRIJATELJI - SE - STICU - A - NE - DODAJU

pre 8 godina

Veliko Hvala kongresmenima Amerike sto su uputili drzavnom sekretru SAD Keriju da podrzi Srbiju. Ovo treba da zahvalimo pre svega vladi Srbije i Aleksandru Vucic, jer ocigledno se vidi da Vlada Srbije radi dobro svoj posao. Svaka podrska nam je vazna i puno ce nam pomoci i znaciti u daljem toku pregovora oko ulaska u EU.

Kosta

pre 8 godina

Dobar rad Vlade i dobro vodjenje politike naseg premijera je dovelo do toga da i od SAD-a konacno dobijamo podrsku. Svi vide da je Srbija faktor stabilnosti i mira u regionu. U ovom trenutku potrebno je samo nastaviti da se ponasa dostojansteno i odgovorno bez nasedanja na provokacije.

dalco

pre 8 godina

Mislim da je doslo vreme da se po prvi put u istoriji Americki stav prema Srbiji menja na pozitivno sto se nase zemlje tice.Nije mala stvar imati Americku podrsku za bilo sta da radite a pogotovo kad ste na putu ka EU.

LILIANA

pre 8 godina

Svako ko pomaze Srbiji je dobrodosao i razume koliko smo se samo borili i koliko se borimo da ocuvamo stabilnost ovog regiona.Zato smo i zasluzili pocetak pregovora.

Milena

pre 8 godina

Da je bilo sreće, pa da se i ranije lobiralo u našu korist, ne bi prošli ovako kako smo. Prvi put, u novijoj istoriji menja se stav SAD-a prema nama

Cipelica1

pre 8 godina

Vlada Srbije pokazuje kontinuiranu posvećenost dijalogu i sprovođenju sporazuma između Beograda i Prištine. EU je prepoznala inicijativu Srbije u unapređenju regionalne stabilnosti i regionalnih odnosa i pozitivno se odnosi prema tome!

Streptomicin

pre 8 godina

Trebalo bi da ovakav gest americkih kongresmena, prepoznaju kao jasnu podrsku najbitnije clanice EU Nemacka, Engleska, Francuska i malo popuste sa uslovima za clanstvo Srbije.

Lolita

pre 8 godina

Ovakvih šansi u istoriji nema mnogo, u ovom momentu rešavamo budućnost svoje dece. Pomislim samo na svoju mladost, kako mi je prošla... To ne želim svojoj deci.

marina-subotica

pre 8 godina

Srbija ima mnoge ljude koje vrede,,tu su nasi fudbaleri,,teniseri,,kosarkasi,,,i srbiju treba u mnogo cemu podrzati a ne samo u politici

Ljiljana

pre 8 godina

Zahvalni smo vladi republike Srbije što se zalaže za dobru saradnju sa svim državama kako u svom okruženju i regionu tako i u svetu koje je očigledno priznato i poštovano od strane Amerike

Neutralni

pre 8 godina

Obzirom na trud koji je premijer ulozio kako bi dobili sto siru podrsku nasem priblizavanju i prikljucenju EU, sasvim je logicna posledica podrska SAD nasem cilju. Ocekujem otvaranje nekih poglavlja do kraja godine.

Milena33

pre 8 godina

Ceo svet prepoznaje nasu inicijativu i privrzenost evropskom putu i saradnju sa svima u regionu. Dobro bi nam dosla puna podrska Amerike i nadam se da ce se prva poglavlja vrlo brzo otvoriti.

Radovan Dj.

pre 8 godina

Posto ova prica krece iz Americkog kongresa, onda sam uveren da su ovoga puta svi napori i trud Srbije, iskreno prepoznati.Hvala im na tome.

Plutonium

pre 8 godina

Sto se pre okrenemo Americi, Zapadu, pa cak ako moramo progutati neku zabu, buducnost ce nam biti izvesnija, svako kontriranje moze kostati ovu zemlju, a pre svega buduce narastaje.

Dragoljub

pre 8 godina

Srbijaje reformama i odgovornom politikom stekla podrsku mnogo zemalja koje se prepoznale nas rad i trud i spremne su da nam pomognu da lakse i brze resimo probleme.

Majkl

pre 8 godina

"Potpisnici pisma imali su nedavno susrete sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom njegove posete Vašingtonu, kao i u Beogradu." Znaci Vucic je ostavio dobar utisak na njih cim nam daju podrsku.

Miloš

pre 8 godina

Nama je potrebna suštinskapodrška na našem putu ka EU. Dosta nam je tapšanja po leđima a da se poglavlja još uvek ne otvaraju. Podrška američkih kongresmena možda napravi odlučujući preokret.

Mica oro

pre 8 godina

Poseta SAD pokazuje svoje rezultate. Bitno je imati ljude koji nas podržavaju. A dodata podrška je svakako dobrodošla. Naročito u ovom periodu.

Žutko

pre 8 godina

(AntoBot, 27. jun 2015 17:40)
Da li će delovati to što kongresmeni daju podršku nije ni bitno. Bitno je da mi tim reformama vraćamo zemlju na zdrave osnove, da se vraćamo na pravi put, a i poverenje u zemlju je mnogo veće.

Ekolog

pre 8 godina

Mnogo toga je rizikovano i ulozeno u evrointegracije i normalizaciju komplikovanih odnosa sa susedima. Vreme je da neko to primeti i nagradi.