Petak, 26.06.2015.

11:32

FR: Napad islamista u fabrici, žrtvi odsekli glavu

Jedan čovek je ubijen, a dvoje je povređeno u terorističkom napadu na fabriku gasa na istoku Francuske blizu Grenobla, potvrdio je francuski predsednik.

Izvor: B92

FR: Napad islamista u fabrici, žrtvi odsekli glavu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Vel Šantić, USA

pre 8 godina

Najpre iskreno saučešće još jednoj žrtvi islamističkog terorizma.

vi,koji stalno pričate kako je zapad stvorio ove islamist. teroriste, dajte eksplicitno pokažite i dokažite to i ubedite svet! zbog vaših frustracija zbog zapadnog tretmana Srbije političkih devedesetih vam se zamutio mozak pa stalno i dosadno lajete na zapad ne znajući više gde ni kako udarate.
a, situacija je ta da je problem unutar muslimanskog sveta. otkako se pojavio vehabizam još od onog abdul wahhaba pa preko qutbizma onog ludog islamističkog i panarapskog filozofa qutb-ija, porasli su vrlo kontraproduktivna i ekstremistička politička misao i sentimenat u islamskom svetu. kontraproduktivna u borbi protiv kolonijalizma i ekstremistička u religijozističkoj zatucanosti. ali, treba poznavati dublje tematiku pa to znati, a ne antizapadnim strastima se voditi.
Zapad tj. desničari zapada jesu krivi što su se upuštali u npr. afganistansko-ruski sukob podržavajući afganistanske mudžahedine u antikomunističkoj histeriji reagana i dajući krila, idiotski i nespretno, kasnije talibanima. ali, s tom reagonovom doktrinom, Demokrate Amerike nemaju veze kolikogod da su recidivi reaganštine i bushovštine nažalost ostali u politici Amerike. dakle, desničari zapada jesu umešani i krivi poprilično za jačanje vehabizma i džihadizma, ali progresivni deo zapada nema veze s svim tim. Stoga, Srbija i sve zemlje exYu kao i cela Evropa i celi civilizovani svet treba da jačaju usku saradnju u borbi protiv islamist. džihadizma.

I ubice imaju majke

pre 8 godina

Nego, ima li ime - taj jedan čovek, ili je i on beznačajni musliman za današnje natovske pojmove Francuza...
Nego, baš me čudi ta francuska inertnost i lenjost, imali su "čoveka" nepravoslavca na spisku kao potencijalnog ubicu, i... dobro je što taj JEDAN musliman nije uspeo da im rasturi fabriku...

Dalibor

pre 8 godina

Pobunise se Francuzi zasto ih Amerika spijunira I evo odmah se desi ovo. Verovatno je to samo upozorenje koje su americki teroristi poslali francuskoj vladi da ako se I dalje bune sta se sve moze desiti. Zamislite samo da su aktivirali bombu u ovu fabriku, kakva bi to hemijska lancana reakcija I ekoloska katastrofa bila.

genijalno

pre 8 godina

ma samo legalizujte nosenje oruzja i lepo da svako u kuci drzi m70ab2 proizveden u Srbiji... pa aki bas mora bar da ima sa cime... ovako smo glineni golubovi...

Zoran

pre 8 godina

"Hriscani i muslmani treba da za*ebu religiju malo!"

Sta mislis da li su na vlasti u Americi veliki vernici ili oni drugi? A vidis da nema godine da Amerka nije ratovala protiv nekog od 2. svetskog rata. Religija nikad niej razlog za rat, samo povod. A povod se uvek nadje i kad nema religije. Povod mogu d abudu ljudska prava, sto je danas u modi.

loko

pre 8 godina

hriscani i muslimani moraju da se mole za mir.
(zalosno, 26. jun 2015 16:05) # Link komentara

Hriscani i muslmani treba da za*ebu religiju malo! Ne radi ovo bog pa da mu se mole i prinose zrtve vec dobro organizovani orkestrirani fanatici koje su stvorile zapadne sile. Idi pa se njiam moli...

Sid

pre 8 godina

Kada su Izrel sa jedne i sa druge strane Egipat duz cele granice sa Gazom izgradili zid, zasto mi nebismo sa Makedonijom i zastitili sebe pre svega a svedok sam da svakodnevbno uigrana linija prevozi Arape za BG!

Veljko

pre 8 godina

Najvaznije je da dzihadista Oric nije izrucen Srbiji.
Mozda se Francuzi probude i izvine starim saveznicima(SRB).
pa da krenemo u svetliju buducnost zajedno.Bez odsecanih evropskih glava.

Zoran

pre 8 godina

I u Kuvajtu, samo se mediji prave ludi:

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/kuwait-mosque-explosion-possible-isis-bomb-attack-launched-on-shia-muslims-during-ramadan-friday-prayers-10347740.html

janko

pre 8 godina

Kako nista nisu u UK oni ih satiru. Ili u USA. Francuzi samo daju malo vojnika i aviona kad napadaju druge zemlje. Izgleda da islamisti cene kad se sa njima boris oruzjem. Ne vole da im se ismejava vera. Sta li ce da urade u NL jer su ih ismejavali na TV.

George

pre 8 godina

Vrijeme je žetve onoga što je sijano decenijama. Koliko je taj arapski svijet izmrcvaren jos su i dobri. Prokleo ih Bog podarivši im naftu i dok se ne ispumpa zadnja kap "uživaće" u njenim blagodetima.

Marko

pre 8 godina

Mislim da je i dalje najveci problem da se Srbi kao zigosu kao genocidan narod, a neka muslimani po Francuskoj prave masakre 3 puta godisnje, nikom nista...

P2O5

pre 8 godina

Pa zasto se bune? Ne mozes kolonizirati pola svijeta, asimilirati pola Afrike a onda se buniti zasto novoasimilirani Francuzi zele da dodju u svoju maticnu zemlju. To prema svim nebirokratskim parametrima nisu nikakvi imigranti, nego africki Francuzi koji sada zele u svoju zemlju.

Sto se tice islamista, relativizira se cinjenica da su Francuzi u konstantnom ratu zapadnoj Africi za osiguranje snabdijevanja resursa, uglavnom uranom iz Malija. Tamo su nedavno imali opsti rat protiv pobunjenika - izvrsili su invaziju uz masovna bombardovanja. Da ne spominjem njihove operacije u Gabun-u, Obali Slonovace i proslovijekovnim ratovima u Alziru, gdje je poginulo nekoliko miliona ljudi. Sad su bombardovali Libiju. Ne znam cemu cudjenje, zaista...

ne seci granu na kojoj sediš

pre 8 godina

U Evropi je danas ogromna mržnja prema muslimanima koja se intezivira ulaskom ogromnog broja emigranata. Kome ide u prilog da se preduzmu radikalne mere prema muslimanima i migrantima. Naravno, radikalnoj desnici, tako da se ne treba izuvati pre vremena. A ako je počinitelj neki pripadnik muslimanske zajednice, treba ga isporučiti toj zajednici u Francuskoj i neka mu ona presudi. Videli bi kakva je lojalnost tih muslimanskih "francuza" francuskoj državi, a i Evropi

vatra

pre 8 godina

Ako u Kumanovu nisu bili teroristi onda nisu ni ovo. Aj malo da merimo istom vagom da kilo bude kilo.
Bas me briga za francuze, oni su i podrzavali islamiste protiv nas dok smo mi branili svoju zemlju. Neka vam ih da bog koliko i nama, ne samo francuzima, svima koji sviraju istu muziku.

Široko Stopalo

pre 8 godina

@Sahista - istina, ali ta su vremena davno prošla i situacija je drugačija... Sada tamo gdje je živjela pamet i nauka, živi stoka (neobrazovan, zatucan i zaguljen narod) - posebno u muslimanskim zajednicama trećeg svijeta. Ima i medju hriscanima i budistima manijaka i kojekakvih fašista, ali mnogo manje u poređenju sa islamskim dijelom svijeta, koji se konstantno osjeća ugrožen, prevaren i sl. Umjesto ga krenu da se obrazuju, uče i rade oni se samo dodatno zaglupljuju doslovnim tumačenjem Kurana! Ni jedna sveta knjiga se ne može doslovno tumačiti, i kada bi tako svi počeli da rade nastao bi treći svjetski rat!

pomorac

pre 8 godina

Dok su KiM i BiH bili sasvim legitimne stvari u kojima su uveliko ucestvovali mudzahedini a Srbi su bili teroristi i genocidni jer su spasavali svoj narod. Pokazace istorija da je Milosevic bio najbolje za Srbe i Srbiju ali dzaba prosipati bisere pred svinje

mujcinovic salih

pre 8 godina

Za ovo u Francuskoj i ovo sto se sada desava u Tunisu zasluzan je Snouden i njegovi mentori!A vi ako nemate nesto pametno nemojte komentarisati nije ljudski.

milan

pre 8 godina

pa vi i dalje primajte imigrante,svi ovi sto sada odrubljuju glave u islamskoj drzavi i ovi sto vrse napade u evropi su dosli isto kao i ovi sada migranti,prvo poviju rep cvile ko kuce,a kad mu je pun stomak ujeda i odrubljuje glave...

Sahista

pre 8 godina

Ma dajte nisu valjda islamisti,islamskih teroristickih organizacija ima na stotine dok hriscanskih i budistickih ima......pa nijedna

A ti evropo samo primaj izbeglice iz zemalja treceg sveta!
(Licemerstvo-Licemerje-Licemernostvano..., 26. jun 2015 12:49) # Link komentara

=======

Auuu u kojoj si ti zabludi. U Kini imas tzv. "Istocnu munju", u Africi je LRA, u Indiji NFLT.... Sve hriscanske teroristicke organizacije.

"Treci svet" je ovde kljuc, ne Islam. Jednom davno je Evropa bila "treci svet" a bliski istok najnapredniji deo sveta. Dok su hriscani palili vestice i mucili nevernike, Arapi su se bavili matematikom i umetnoscu.

Mrski Srbijanac

pre 8 godina

Evo živ sam se potresao zbog Francuske, a vidim ima mrtivih i u Tunisu. Sutra odoh na more kod braće Grka da lečim traume...

samo humanitarni rad

pre 8 godina

Evropa mora da nadje odrzivo resenje i za Siriju i za sebe. Greska je misliti da je moguce razdvojiti ta dva problema, ili ograditi se u svoj mali svet i praviti se da problemi na bliskom istoku nemaju nikakve veze sa nama.

Js

pre 8 godina

pametnjaković@

Niti smo mi stvarali te fanatike, niti smo učestvovali u "demokratskom" bombardovanju istoka.Izmedu nas i namučenih muslimana (ne mislim na ID ludake) nema razlike. Jedino sto su nas manje pržili jer smo u evropi. Od ovih treba da budu zabrinuti francuzi, englezi i ostatak američkih poltrona. Ameri se ne moraju sekirati, oni su daleko i imaju glupu EU da prima udarce.

Budapest Honsampler satir

pre 8 godina

A prekjucer pisalo u novinama da su Rusi i Ebola najveca pretnja? Tesko vise pratiti zbivanja na pozornici. Sad manijaci seku glave u Evropi, halo 2015 godine!!!

Sergio objavite komentar

pre 8 godina

Saosecam sa porodicama zrtava.Nazalost svi smo mi mediokriteti,kad biramo najgore medju nama da nam vode politiku.Juce sam osudjivao Orbana,ali kad realnije razmislim,on za Madjare nije los.

Denis Sarajlic

pre 8 godina

Mislim da je "greska" sto se otvorila pandorina kutija....Sve ovo sto se desava je proizvod takozvanih intervencija Zapada i USA i njihov uticaj na nasilne promjene rezima..( Egipat,Sirija,Irak,Iran,Libija itd...)Dok toga nije bilo, nije bilo ni ove vrste terorizma,bar ne kod nas u Evropi....

Aki

pre 8 godina

Amer izdresira pobesnelog pitbula, zašto bi ga sad uspavao? Pa svi će reći da je amer loš. Ovako neka taj pitbul izujeda sto vise ljudi, pa ce ga amer uspavati i ispasti heroj. Uz to ce malo pokupiti nafte pored pidbulove kućice čisto da ima za troškove.

čitalac

pre 8 godina

Koliko god će zvučati surovo, ipak ću reći - neuporedivo više ljudi na dnevnoj bazi pogine u saobraćajnim nesrećama nego od terorističkih napada. Kako stvari idu, iako to možda (još?) niko neće zvanično izjaviti, Evropa (jer sad o njoj govorim) se postepeno privikava i na terorističke napade, pa vremenom (osim u slučajevima kad strada neko poznat ili medijski interesantan) to više neće ni biti vest, već samo redovna hronika, poput onih o saobraćajnim udesima.
A, vidim neko je ovde preporučio čitanje Uelbekovog Pokoravanja. Ja pročitao. I bojim se da je više nego surovo realan, možda je pogrešio samo u par godina, mada, vreme brzo leti. Evropa, kakvu je moja generacija poznaje, je na izdisaju. Evropa s kraja XX veka od Evrope s, ne kraja, nego polovine XXI veka imaće veoma malo sličnosti.

Darth Neshko

pre 8 godina

Demokratija, ljudksa prava, slobode, sve je to jedna obicna laz uvijena u oblandu. Ako su ovo stvarno uradili vojnici izlamske drzave, svet bi trebao doobrano da se zabrine. Uostalom nama zapadnjacima, a i mi sorabi u tu felu spadamo je bitnije da se najedemo, napijemo, da imamo seks, zatim najbitnije nam je da seksualnim manjimam damo pravo da se vencavaju. A na svoje korene smo aboravili, na Hriscanstvo smo zaboravili, na zapadu ckrve prazne, ovde pune samo da bi se pokazali ko ima vise para. A muslimani samo Kuran, Koran i nista vise, drze se svoje vere, kada su napadnuti brane se kao jedan. Mi se svadjamo oko prvenstva poglavara, oko toga da li se posti subotom, hocemo li se pricescivati beskvasnim ili obicnim hlebom, dal cemo se krstit s tri prsta ili celom sakom, lista je beskrajna. Vrag je odneo salu, ako ne zelimo da se usred Moskve zacuje mujezin umesto zvona sa Crkve, ako ne zelimo da nam sa prozora umesto poslanice Urbi Et Orbi zapeva mujezin, moramo se ujediniti, zaboraviti na razlike koje smo sami stvorili, okrenuti i drugi obraz, a onda posto vise nemamo sta da damo da nas udare, da svi kao jedan stanemo pod Krstas Barjak i jednom za svagda zavrsimo sa tom pricom nastalom u sedmom veku u arabijskoj pustinji.

voćar

pre 8 godina

Eto, vidite šta se desi kad ne slušate amerikance? Puste svoje pse na vas.
Ako ameri hoće da vas špijuniraju, pustite ih da vas špijuniraju. Ako vam ameri kažu da napadnete suverenu državu (recimo, Libiju), onda idite i napadnite je. Ako vam ameri kažu da započnete rat sa Rusijom i umrete za američke interese, onda započnite taj prokleti rat i umrite za američke interese.
Zaboga, zar je tako teško da to razumete?

Nismo svi jednaki

pre 8 godina

Juce su usvojili zakon koji im omogucava neograniceno prisluskivanje bilo koga, bilo kada, bilo gde bez sudskog naloga.

Juce goreli automobili u francuskim gradovima zbog nekakve Uber aplikacije, a ministar policije licno (bez sudkse odluke) zabranio aplikaciju i preti oduzimanjem vozila

Kuda to Francuska ide?

Uz saucesce zrtvama, osudu ovakvog cina i pitanje, zasto je ovo vest dana u Srbiji?

boki

pre 8 godina

Bitno je da maltretirate Srbe sa Englezima, rezolucije, ucene... To su Srbi doziveli od muslimana i Orica u Srebrenici a Vi im stajte u zastitu

Sloba Dj

pre 8 godina

Ovo je samo poruka od Islamista prema gradjanima EU da su medju stotinama hiljada izbeglica i oni koji nisu pobegli od rata. Sledeci put bi mogli napasti neki od nuklearnih postrojenja u Francuskoj i izazvati novi Cernobilj. To bi znacio i kraj zivota u ovom delu sveta, sto je ekstremistima glavni cilj. Meta imaju na pretek.

seki

pre 8 godina

ma da !! ubuca iliti terorista koji je ovo uradio,mogao je i kinesku zastavu da ostavi.koga bi tada okrivili.
sada je najlakse okriviti muslimane za svaki teroristicki naoad u svetu,
samo neka ostave zastavu islamske drzave i eto krivca.
a i sutra nedo bog Amerikance da bace atomsku bombu na neku drzavu,samo neka odstampaju zastavu mislimana na poledzini bombe.eto krivca.
nije mi culj da branim nikoga, ali hocu da kazem da vecih terorista od amerike i amerikanaca nema na zemaljskoj kigli.
gde se god ratuje i ratovalo oni su zaprrzku napravili.
a o njihovim bombama da ne govorim na stotine mrtvih u
sejindi,pa o ovu nasu srbiju oni su unistili.

acme

pre 8 godina

Bitno je da su oni jednog koji je isto to radio, vadio oči i odsecao glave (dokumentovano od strane njegovih saboraca), juče poslali kući...

host

pre 8 godina

Uzas! Ako ovi stvarno krenu da haraju ovako evropm, kada to mogu uraditi u sred francuske, pa se verovatno jos i dalje, ko zna sta ceka srbiju... jos ima nerasciscenih slucajeva i sa bosanskim i kosovskim muslimananima.

Tex

pre 8 godina

Nisu valjali Gadafi,Asad i Sadam? Bombardovali ste Irak,Libiju i Siriju? Sad se to vraca Francuzi...verovatno niste ocekivali da mecka zaigra kod vas. Dobili ste sto ste trazili. Narodi tih zemalja su ziveli u strahu od bombi NATO,sad malo vi i ini vasi saveznici. Srbi dobro pamte koliko ste dobro zeleli tim narodima kad ste ih bombardovali.

licimaran ti je komentar

pre 8 godina

a ti Evropo i dalje primaj izbeglice iz ratom ugrozenih muslimanskih zemalja sirije, libije, iraka, avganistana... da im pomognes...
(Emil Kurcinak,
---
Da samo ti fašisti iz evrope su sklonili Gadafija, uništili Irak,Libiju, Siriju.... Smeta im Iran itd...

P.S
Prijateljio su sa Saudijcima i u Siriji su davali podršku tim istima......
Da ne pričam o Kušneru i njegovoj ljigavosti dok je bio na Kosovu i Metohiji.

Melenci

pre 8 godina

samo tako nastavite,podrzavajte zlocince i pravite se nevesti gde se obucavaju!Odsecaju glave,pa kao da je ID u Evropi!Ovo je verski fanatizam!Zao mi je samo cestitih muslimana koji ce sada ponovo biti na udaru javnosti.

Mile

pre 8 godina

Ovaj isao sa zastavom u napad kao to su i oni isli sa licnim kartama pa im slucajno ispale iz dzepa. Znaci nosio je zastavu ID ili omotao oko sebe kada je krenuo u fabriku. Samo cu reci ZAPAD ............

Nikola

pre 8 godina

Dragi Zapade,
sam si stvorio Islamsku državu verujući da će ti pomoći da smakneš režime po arapskom svetu i u Severnoj Africi, dozvolio si joj da uništi neke od najstarijih lokaliteta u istoriji ljudske civilizacije.
Sada se suoči sa monstrumom iz sopstvene laboratorije.

propast evrope

pre 8 godina

Proces Eurabizacije se nastavlja.Ako ove velike zemlje ne mogu da se izbore sa ovim islamistima sta da radimo mi mali?
Dizimo ograde ljudi ogradimo se poput tvrđave,nemmojmo živeti u iluzijama,ne skidajmo ograde oko kuća svojih,ne skidajmo vrata sa domova svojih.
Evorpa bez granica DA,evropa bez granica sa afrikom i bliskim istokom NE!

JV

pre 8 godina

molim redakciju da ne postavlja crnu hroniku i tragedije na naslovnu stranu... nema smisla da kvarite dan onima koji hoce nest lepo da procitaju sa vaseg sajta...

pametnjakovic

pre 8 godina

@Ja
A da se mi pozabavimo malo time sta rade nasi politicari?!

Mislim da su islamski ekstremisti izuzetno opasni i ogromna pretnja svima. Taj haos koji su oni napravili, vise ni ne moze da se obuzda, cak ni od strane amera. Umesto da se ceo svet pozabavi ovim problemom oni se nesto prepucavaju sa Rusijom... Plasim se da kada nam dodju pred vrata, bice kasno.

adam

pre 8 godina

Francuska u svakom slucaju postaje najinteresantnija zemlja EU! Pogotovu ako se u mrznju prema Muslimanima koja je patoloska, jos uracuna cinjenica da je svaki drugi, rodjeno Francuski drzavljanin, Muslimanske veroispovesti. Tamo ce tek biti veselo!

Novosadjanin.

pre 8 godina

Pustili Orica koji je vadio oci ljudima... Preko nas ravnaju neke svoje racune sa Rusijom. Ne zalim ih kao sto oni ne zale zrtve Orica. Tacka.

Licemerstvo-Licemerje-Licemernostvano...

pre 8 godina

Zamislite obrnutu situaciju,grupa hriscanskih fanatika u saudijskoj arabiji izvrsili teroristicki napad i odsekli ljudima glave,zbog loseg ophodjenja i diskriminacije hriscana na bliskom istoku.
Šta?
Nemoguće?
Ma dajte nisu valjda islamisti,islamskih teroristickih organizacija ima na stotine dok hriscanskih i budistickih ima......pa nijedna

A ti evropo samo primaj izbeglice iz zemalja treceg sveta!

ehhhh

pre 8 godina

Još uvek se "radi"... kad EU i SAD nadju svoj "debeli" interes , onda kreće "borba"... Ali , nimalo mi se ne dopada ,da i dalje stradaju nedužni.

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Zaboravimo više međusobne nesuglasice, Amerikanci, Rusi, Nemci, Francuzi, Srbi, Hrvati, udružimo se svi protiv ove pošasti koja preti čovečanstvu. Muslimani su divni ljudi plemenite religije i ovo što ovi čine nema veze sa verom ...

Psihijatar

pre 8 godina

Psihijatrija je bankrotirala, ograda pala, pacijenti beze na sve strane. Voila. Ode Sadam,ode Gadafi,ode Tito. Pacijenti se mnoze ko virusi. Europa puca na nerve. mama mia. Coveku secu glavu 2015 godine?

Ex EU

pre 8 godina

Pobogu, to su samo sporadični slucajevi ekstremista. Francuska mora da vodi računa o svojim nacionalnim manjinama i njihovim pravima. Multikulturalnost se mora ocuvati evropska naša braćo Francuzi. To smo od vas slušali '90tih pa vas sada kao dobri djaci podsećamo na one lekcije o civilizacijskim tekovinama Milosrdnog Andjela.

Samo da cujem da ih zalite

pre 8 godina

U teroristickom napadu u Kumanovu je poginulo mnogo vise ljudi (troje policajca srpske nacionalnosti). Taj napad su francuzi okarakterisali kao nezadovoljstvo gradjana albanske nacionalnosti... Sto se mene tice ovako izgleda gradjani francuske muslimanske nacionalnosti pokazuju svoje nezadovoljstvo prema drzavnom rezimu Francuske.

Ja

pre 8 godina

Poštovani narode francuske, pozabavite se malo cime se bave vasi politicari i kakvu spoljnu politiku vode. Dok se zanimaju propalim balkanom i rusijom i prave od nas ludake, a ove prave fanatike zalivaju i gaje kao cveće. Nije sirija toliko daleko od svih vas, pa i nas. Daleko je amerika, a vi samo nastavite tako.

eto

pre 8 godina

@hrani zmiju da te ujede
Druže moj, razmisli ko tu živi od kolonija, a ko je jeftina radna snaga odnosno roblje, pa ćeš znati ko tu koga hrani i ko tu koga jede.
Nije sve crno-belo.

Kiki

pre 8 godina

Hvala sto ste rat preselili sa Balkana na Zapad...

Mada mislim da je Zapadu najvece zlo pravoslavni Istok, Srbi, Rusi i ostale periferne nacije...

Naravno, opet ce biti da ovo nema veze sa islamom koji je najmiroljubivija religija, a ovo su kriminalci...

neobjavljeni komentar

pre 8 godina

islamski migranti...........
svi su oni bili gladni i zedni dobili azil od francuske,a u znak zahvalnosti oni njima seku glave.
Nema sta humano je to!

bonkhead

pre 8 godina

viva la arabia in france! sami su krivi, isto kao i druge zemlje zapadne evrope, trebala im je jeftina radna snaga, sada neka se nose sa njom..

Ja

pre 8 godina

Poštovani narode francuske, pozabavite se malo cime se bave vasi politicari i kakvu spoljnu politiku vode. Dok se zanimaju propalim balkanom i rusijom i prave od nas ludake, a ove prave fanatike zalivaju i gaje kao cveće. Nije sirija toliko daleko od svih vas, pa i nas. Daleko je amerika, a vi samo nastavite tako.

neobjavljeni komentar

pre 8 godina

islamski migranti...........
svi su oni bili gladni i zedni dobili azil od francuske,a u znak zahvalnosti oni njima seku glave.
Nema sta humano je to!

Kiki

pre 8 godina

Hvala sto ste rat preselili sa Balkana na Zapad...

Mada mislim da je Zapadu najvece zlo pravoslavni Istok, Srbi, Rusi i ostale periferne nacije...

Naravno, opet ce biti da ovo nema veze sa islamom koji je najmiroljubivija religija, a ovo su kriminalci...

bonkhead

pre 8 godina

viva la arabia in france! sami su krivi, isto kao i druge zemlje zapadne evrope, trebala im je jeftina radna snaga, sada neka se nose sa njom..

Samo da cujem da ih zalite

pre 8 godina

U teroristickom napadu u Kumanovu je poginulo mnogo vise ljudi (troje policajca srpske nacionalnosti). Taj napad su francuzi okarakterisali kao nezadovoljstvo gradjana albanske nacionalnosti... Sto se mene tice ovako izgleda gradjani francuske muslimanske nacionalnosti pokazuju svoje nezadovoljstvo prema drzavnom rezimu Francuske.

adam

pre 8 godina

Francuska u svakom slucaju postaje najinteresantnija zemlja EU! Pogotovu ako se u mrznju prema Muslimanima koja je patoloska, jos uracuna cinjenica da je svaki drugi, rodjeno Francuski drzavljanin, Muslimanske veroispovesti. Tamo ce tek biti veselo!

Js

pre 8 godina

pametnjaković@

Niti smo mi stvarali te fanatike, niti smo učestvovali u "demokratskom" bombardovanju istoka.Izmedu nas i namučenih muslimana (ne mislim na ID ludake) nema razlike. Jedino sto su nas manje pržili jer smo u evropi. Od ovih treba da budu zabrinuti francuzi, englezi i ostatak američkih poltrona. Ameri se ne moraju sekirati, oni su daleko i imaju glupu EU da prima udarce.

acme

pre 8 godina

Bitno je da su oni jednog koji je isto to radio, vadio oči i odsecao glave (dokumentovano od strane njegovih saboraca), juče poslali kući...

eto

pre 8 godina

@hrani zmiju da te ujede
Druže moj, razmisli ko tu živi od kolonija, a ko je jeftina radna snaga odnosno roblje, pa ćeš znati ko tu koga hrani i ko tu koga jede.
Nije sve crno-belo.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Pustili Orica koji je vadio oci ljudima... Preko nas ravnaju neke svoje racune sa Rusijom. Ne zalim ih kao sto oni ne zale zrtve Orica. Tacka.

licimaran ti je komentar

pre 8 godina

a ti Evropo i dalje primaj izbeglice iz ratom ugrozenih muslimanskih zemalja sirije, libije, iraka, avganistana... da im pomognes...
(Emil Kurcinak,
---
Da samo ti fašisti iz evrope su sklonili Gadafija, uništili Irak,Libiju, Siriju.... Smeta im Iran itd...

P.S
Prijateljio su sa Saudijcima i u Siriji su davali podršku tim istima......
Da ne pričam o Kušneru i njegovoj ljigavosti dok je bio na Kosovu i Metohiji.

Melenci

pre 8 godina

samo tako nastavite,podrzavajte zlocince i pravite se nevesti gde se obucavaju!Odsecaju glave,pa kao da je ID u Evropi!Ovo je verski fanatizam!Zao mi je samo cestitih muslimana koji ce sada ponovo biti na udaru javnosti.

Licemerstvo-Licemerje-Licemernostvano...

pre 8 godina

Zamislite obrnutu situaciju,grupa hriscanskih fanatika u saudijskoj arabiji izvrsili teroristicki napad i odsekli ljudima glave,zbog loseg ophodjenja i diskriminacije hriscana na bliskom istoku.
Šta?
Nemoguće?
Ma dajte nisu valjda islamisti,islamskih teroristickih organizacija ima na stotine dok hriscanskih i budistickih ima......pa nijedna

A ti evropo samo primaj izbeglice iz zemalja treceg sveta!

Nikola

pre 8 godina

Dragi Zapade,
sam si stvorio Islamsku državu verujući da će ti pomoći da smakneš režime po arapskom svetu i u Severnoj Africi, dozvolio si joj da uništi neke od najstarijih lokaliteta u istoriji ljudske civilizacije.
Sada se suoči sa monstrumom iz sopstvene laboratorije.

Ex EU

pre 8 godina

Pobogu, to su samo sporadični slucajevi ekstremista. Francuska mora da vodi računa o svojim nacionalnim manjinama i njihovim pravima. Multikulturalnost se mora ocuvati evropska naša braćo Francuzi. To smo od vas slušali '90tih pa vas sada kao dobri djaci podsećamo na one lekcije o civilizacijskim tekovinama Milosrdnog Andjela.

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Zaboravimo više međusobne nesuglasice, Amerikanci, Rusi, Nemci, Francuzi, Srbi, Hrvati, udružimo se svi protiv ove pošasti koja preti čovečanstvu. Muslimani su divni ljudi plemenite religije i ovo što ovi čine nema veze sa verom ...

Psihijatar

pre 8 godina

Psihijatrija je bankrotirala, ograda pala, pacijenti beze na sve strane. Voila. Ode Sadam,ode Gadafi,ode Tito. Pacijenti se mnoze ko virusi. Europa puca na nerve. mama mia. Coveku secu glavu 2015 godine?

Veljko

pre 8 godina

Najvaznije je da dzihadista Oric nije izrucen Srbiji.
Mozda se Francuzi probude i izvine starim saveznicima(SRB).
pa da krenemo u svetliju buducnost zajedno.Bez odsecanih evropskih glava.

pomorac

pre 8 godina

Dok su KiM i BiH bili sasvim legitimne stvari u kojima su uveliko ucestvovali mudzahedini a Srbi su bili teroristi i genocidni jer su spasavali svoj narod. Pokazace istorija da je Milosevic bio najbolje za Srbe i Srbiju ali dzaba prosipati bisere pred svinje

JV

pre 8 godina

molim redakciju da ne postavlja crnu hroniku i tragedije na naslovnu stranu... nema smisla da kvarite dan onima koji hoce nest lepo da procitaju sa vaseg sajta...

vatra

pre 8 godina

Ako u Kumanovu nisu bili teroristi onda nisu ni ovo. Aj malo da merimo istom vagom da kilo bude kilo.
Bas me briga za francuze, oni su i podrzavali islamiste protiv nas dok smo mi branili svoju zemlju. Neka vam ih da bog koliko i nama, ne samo francuzima, svima koji sviraju istu muziku.

Tex

pre 8 godina

Nisu valjali Gadafi,Asad i Sadam? Bombardovali ste Irak,Libiju i Siriju? Sad se to vraca Francuzi...verovatno niste ocekivali da mecka zaigra kod vas. Dobili ste sto ste trazili. Narodi tih zemalja su ziveli u strahu od bombi NATO,sad malo vi i ini vasi saveznici. Srbi dobro pamte koliko ste dobro zeleli tim narodima kad ste ih bombardovali.

loko

pre 8 godina

hriscani i muslimani moraju da se mole za mir.
(zalosno, 26. jun 2015 16:05) # Link komentara

Hriscani i muslmani treba da za*ebu religiju malo! Ne radi ovo bog pa da mu se mole i prinose zrtve vec dobro organizovani orkestrirani fanatici koje su stvorile zapadne sile. Idi pa se njiam moli...

pametnjakovic

pre 8 godina

@Ja
A da se mi pozabavimo malo time sta rade nasi politicari?!

Mislim da su islamski ekstremisti izuzetno opasni i ogromna pretnja svima. Taj haos koji su oni napravili, vise ni ne moze da se obuzda, cak ni od strane amera. Umesto da se ceo svet pozabavi ovim problemom oni se nesto prepucavaju sa Rusijom... Plasim se da kada nam dodju pred vrata, bice kasno.

boki

pre 8 godina

Bitno je da maltretirate Srbe sa Englezima, rezolucije, ucene... To su Srbi doziveli od muslimana i Orica u Srebrenici a Vi im stajte u zastitu

voćar

pre 8 godina

Eto, vidite šta se desi kad ne slušate amerikance? Puste svoje pse na vas.
Ako ameri hoće da vas špijuniraju, pustite ih da vas špijuniraju. Ako vam ameri kažu da napadnete suverenu državu (recimo, Libiju), onda idite i napadnite je. Ako vam ameri kažu da započnete rat sa Rusijom i umrete za američke interese, onda započnite taj prokleti rat i umrite za američke interese.
Zaboga, zar je tako teško da to razumete?

Marko

pre 8 godina

Mislim da je i dalje najveci problem da se Srbi kao zigosu kao genocidan narod, a neka muslimani po Francuskoj prave masakre 3 puta godisnje, nikom nista...

Sahista

pre 8 godina

Ma dajte nisu valjda islamisti,islamskih teroristickih organizacija ima na stotine dok hriscanskih i budistickih ima......pa nijedna

A ti evropo samo primaj izbeglice iz zemalja treceg sveta!
(Licemerstvo-Licemerje-Licemernostvano..., 26. jun 2015 12:49) # Link komentara

=======

Auuu u kojoj si ti zabludi. U Kini imas tzv. "Istocnu munju", u Africi je LRA, u Indiji NFLT.... Sve hriscanske teroristicke organizacije.

"Treci svet" je ovde kljuc, ne Islam. Jednom davno je Evropa bila "treci svet" a bliski istok najnapredniji deo sveta. Dok su hriscani palili vestice i mucili nevernike, Arapi su se bavili matematikom i umetnoscu.

propast evrope

pre 8 godina

Proces Eurabizacije se nastavlja.Ako ove velike zemlje ne mogu da se izbore sa ovim islamistima sta da radimo mi mali?
Dizimo ograde ljudi ogradimo se poput tvrđave,nemmojmo živeti u iluzijama,ne skidajmo ograde oko kuća svojih,ne skidajmo vrata sa domova svojih.
Evorpa bez granica DA,evropa bez granica sa afrikom i bliskim istokom NE!

Mrski Srbijanac

pre 8 godina

Evo živ sam se potresao zbog Francuske, a vidim ima mrtivih i u Tunisu. Sutra odoh na more kod braće Grka da lečim traume...

P2O5

pre 8 godina

Pa zasto se bune? Ne mozes kolonizirati pola svijeta, asimilirati pola Afrike a onda se buniti zasto novoasimilirani Francuzi zele da dodju u svoju maticnu zemlju. To prema svim nebirokratskim parametrima nisu nikakvi imigranti, nego africki Francuzi koji sada zele u svoju zemlju.

Sto se tice islamista, relativizira se cinjenica da su Francuzi u konstantnom ratu zapadnoj Africi za osiguranje snabdijevanja resursa, uglavnom uranom iz Malija. Tamo su nedavno imali opsti rat protiv pobunjenika - izvrsili su invaziju uz masovna bombardovanja. Da ne spominjem njihove operacije u Gabun-u, Obali Slonovace i proslovijekovnim ratovima u Alziru, gdje je poginulo nekoliko miliona ljudi. Sad su bombardovali Libiju. Ne znam cemu cudjenje, zaista...

Mile

pre 8 godina

Ovaj isao sa zastavom u napad kao to su i oni isli sa licnim kartama pa im slucajno ispale iz dzepa. Znaci nosio je zastavu ID ili omotao oko sebe kada je krenuo u fabriku. Samo cu reci ZAPAD ............

Sid

pre 8 godina

Kada su Izrel sa jedne i sa druge strane Egipat duz cele granice sa Gazom izgradili zid, zasto mi nebismo sa Makedonijom i zastitili sebe pre svega a svedok sam da svakodnevbno uigrana linija prevozi Arape za BG!

host

pre 8 godina

Uzas! Ako ovi stvarno krenu da haraju ovako evropm, kada to mogu uraditi u sred francuske, pa se verovatno jos i dalje, ko zna sta ceka srbiju... jos ima nerasciscenih slucajeva i sa bosanskim i kosovskim muslimananima.

George

pre 8 godina

Vrijeme je žetve onoga što je sijano decenijama. Koliko je taj arapski svijet izmrcvaren jos su i dobri. Prokleo ih Bog podarivši im naftu i dok se ne ispumpa zadnja kap "uživaće" u njenim blagodetima.

Denis Sarajlic

pre 8 godina

Mislim da je "greska" sto se otvorila pandorina kutija....Sve ovo sto se desava je proizvod takozvanih intervencija Zapada i USA i njihov uticaj na nasilne promjene rezima..( Egipat,Sirija,Irak,Iran,Libija itd...)Dok toga nije bilo, nije bilo ni ove vrste terorizma,bar ne kod nas u Evropi....

Budapest Honsampler satir

pre 8 godina

A prekjucer pisalo u novinama da su Rusi i Ebola najveca pretnja? Tesko vise pratiti zbivanja na pozornici. Sad manijaci seku glave u Evropi, halo 2015 godine!!!

milan

pre 8 godina

pa vi i dalje primajte imigrante,svi ovi sto sada odrubljuju glave u islamskoj drzavi i ovi sto vrse napade u evropi su dosli isto kao i ovi sada migranti,prvo poviju rep cvile ko kuce,a kad mu je pun stomak ujeda i odrubljuje glave...

Široko Stopalo

pre 8 godina

@Sahista - istina, ali ta su vremena davno prošla i situacija je drugačija... Sada tamo gdje je živjela pamet i nauka, živi stoka (neobrazovan, zatucan i zaguljen narod) - posebno u muslimanskim zajednicama trećeg svijeta. Ima i medju hriscanima i budistima manijaka i kojekakvih fašista, ali mnogo manje u poređenju sa islamskim dijelom svijeta, koji se konstantno osjeća ugrožen, prevaren i sl. Umjesto ga krenu da se obrazuju, uče i rade oni se samo dodatno zaglupljuju doslovnim tumačenjem Kurana! Ni jedna sveta knjiga se ne može doslovno tumačiti, i kada bi tako svi počeli da rade nastao bi treći svjetski rat!

Zoran

pre 8 godina

I u Kuvajtu, samo se mediji prave ludi:

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/kuwait-mosque-explosion-possible-isis-bomb-attack-launched-on-shia-muslims-during-ramadan-friday-prayers-10347740.html

seki

pre 8 godina

ma da !! ubuca iliti terorista koji je ovo uradio,mogao je i kinesku zastavu da ostavi.koga bi tada okrivili.
sada je najlakse okriviti muslimane za svaki teroristicki naoad u svetu,
samo neka ostave zastavu islamske drzave i eto krivca.
a i sutra nedo bog Amerikance da bace atomsku bombu na neku drzavu,samo neka odstampaju zastavu mislimana na poledzini bombe.eto krivca.
nije mi culj da branim nikoga, ali hocu da kazem da vecih terorista od amerike i amerikanaca nema na zemaljskoj kigli.
gde se god ratuje i ratovalo oni su zaprrzku napravili.
a o njihovim bombama da ne govorim na stotine mrtvih u
sejindi,pa o ovu nasu srbiju oni su unistili.

ehhhh

pre 8 godina

Još uvek se "radi"... kad EU i SAD nadju svoj "debeli" interes , onda kreće "borba"... Ali , nimalo mi se ne dopada ,da i dalje stradaju nedužni.

Sloba Dj

pre 8 godina

Ovo je samo poruka od Islamista prema gradjanima EU da su medju stotinama hiljada izbeglica i oni koji nisu pobegli od rata. Sledeci put bi mogli napasti neki od nuklearnih postrojenja u Francuskoj i izazvati novi Cernobilj. To bi znacio i kraj zivota u ovom delu sveta, sto je ekstremistima glavni cilj. Meta imaju na pretek.

genijalno

pre 8 godina

ma samo legalizujte nosenje oruzja i lepo da svako u kuci drzi m70ab2 proizveden u Srbiji... pa aki bas mora bar da ima sa cime... ovako smo glineni golubovi...

janko

pre 8 godina

Kako nista nisu u UK oni ih satiru. Ili u USA. Francuzi samo daju malo vojnika i aviona kad napadaju druge zemlje. Izgleda da islamisti cene kad se sa njima boris oruzjem. Ne vole da im se ismejava vera. Sta li ce da urade u NL jer su ih ismejavali na TV.

Nismo svi jednaki

pre 8 godina

Juce su usvojili zakon koji im omogucava neograniceno prisluskivanje bilo koga, bilo kada, bilo gde bez sudskog naloga.

Juce goreli automobili u francuskim gradovima zbog nekakve Uber aplikacije, a ministar policije licno (bez sudkse odluke) zabranio aplikaciju i preti oduzimanjem vozila

Kuda to Francuska ide?

Uz saucesce zrtvama, osudu ovakvog cina i pitanje, zasto je ovo vest dana u Srbiji?

Aki

pre 8 godina

Amer izdresira pobesnelog pitbula, zašto bi ga sad uspavao? Pa svi će reći da je amer loš. Ovako neka taj pitbul izujeda sto vise ljudi, pa ce ga amer uspavati i ispasti heroj. Uz to ce malo pokupiti nafte pored pidbulove kućice čisto da ima za troškove.

Darth Neshko

pre 8 godina

Demokratija, ljudksa prava, slobode, sve je to jedna obicna laz uvijena u oblandu. Ako su ovo stvarno uradili vojnici izlamske drzave, svet bi trebao doobrano da se zabrine. Uostalom nama zapadnjacima, a i mi sorabi u tu felu spadamo je bitnije da se najedemo, napijemo, da imamo seks, zatim najbitnije nam je da seksualnim manjimam damo pravo da se vencavaju. A na svoje korene smo aboravili, na Hriscanstvo smo zaboravili, na zapadu ckrve prazne, ovde pune samo da bi se pokazali ko ima vise para. A muslimani samo Kuran, Koran i nista vise, drze se svoje vere, kada su napadnuti brane se kao jedan. Mi se svadjamo oko prvenstva poglavara, oko toga da li se posti subotom, hocemo li se pricescivati beskvasnim ili obicnim hlebom, dal cemo se krstit s tri prsta ili celom sakom, lista je beskrajna. Vrag je odneo salu, ako ne zelimo da se usred Moskve zacuje mujezin umesto zvona sa Crkve, ako ne zelimo da nam sa prozora umesto poslanice Urbi Et Orbi zapeva mujezin, moramo se ujediniti, zaboraviti na razlike koje smo sami stvorili, okrenuti i drugi obraz, a onda posto vise nemamo sta da damo da nas udare, da svi kao jedan stanemo pod Krstas Barjak i jednom za svagda zavrsimo sa tom pricom nastalom u sedmom veku u arabijskoj pustinji.

Sergio objavite komentar

pre 8 godina

Saosecam sa porodicama zrtava.Nazalost svi smo mi mediokriteti,kad biramo najgore medju nama da nam vode politiku.Juce sam osudjivao Orbana,ali kad realnije razmislim,on za Madjare nije los.

čitalac

pre 8 godina

Koliko god će zvučati surovo, ipak ću reći - neuporedivo više ljudi na dnevnoj bazi pogine u saobraćajnim nesrećama nego od terorističkih napada. Kako stvari idu, iako to možda (još?) niko neće zvanično izjaviti, Evropa (jer sad o njoj govorim) se postepeno privikava i na terorističke napade, pa vremenom (osim u slučajevima kad strada neko poznat ili medijski interesantan) to više neće ni biti vest, već samo redovna hronika, poput onih o saobraćajnim udesima.
A, vidim neko je ovde preporučio čitanje Uelbekovog Pokoravanja. Ja pročitao. I bojim se da je više nego surovo realan, možda je pogrešio samo u par godina, mada, vreme brzo leti. Evropa, kakvu je moja generacija poznaje, je na izdisaju. Evropa s kraja XX veka od Evrope s, ne kraja, nego polovine XXI veka imaće veoma malo sličnosti.

Dalibor

pre 8 godina

Pobunise se Francuzi zasto ih Amerika spijunira I evo odmah se desi ovo. Verovatno je to samo upozorenje koje su americki teroristi poslali francuskoj vladi da ako se I dalje bune sta se sve moze desiti. Zamislite samo da su aktivirali bombu u ovu fabriku, kakva bi to hemijska lancana reakcija I ekoloska katastrofa bila.

samo humanitarni rad

pre 8 godina

Evropa mora da nadje odrzivo resenje i za Siriju i za sebe. Greska je misliti da je moguce razdvojiti ta dva problema, ili ograditi se u svoj mali svet i praviti se da problemi na bliskom istoku nemaju nikakve veze sa nama.

Zoran

pre 8 godina

"Hriscani i muslmani treba da za*ebu religiju malo!"

Sta mislis da li su na vlasti u Americi veliki vernici ili oni drugi? A vidis da nema godine da Amerka nije ratovala protiv nekog od 2. svetskog rata. Religija nikad niej razlog za rat, samo povod. A povod se uvek nadje i kad nema religije. Povod mogu d abudu ljudska prava, sto je danas u modi.

ne seci granu na kojoj sediš

pre 8 godina

U Evropi je danas ogromna mržnja prema muslimanima koja se intezivira ulaskom ogromnog broja emigranata. Kome ide u prilog da se preduzmu radikalne mere prema muslimanima i migrantima. Naravno, radikalnoj desnici, tako da se ne treba izuvati pre vremena. A ako je počinitelj neki pripadnik muslimanske zajednice, treba ga isporučiti toj zajednici u Francuskoj i neka mu ona presudi. Videli bi kakva je lojalnost tih muslimanskih "francuza" francuskoj državi, a i Evropi

mujcinovic salih

pre 8 godina

Za ovo u Francuskoj i ovo sto se sada desava u Tunisu zasluzan je Snouden i njegovi mentori!A vi ako nemate nesto pametno nemojte komentarisati nije ljudski.

Vel Šantić, USA

pre 8 godina

Najpre iskreno saučešće još jednoj žrtvi islamističkog terorizma.

vi,koji stalno pričate kako je zapad stvorio ove islamist. teroriste, dajte eksplicitno pokažite i dokažite to i ubedite svet! zbog vaših frustracija zbog zapadnog tretmana Srbije političkih devedesetih vam se zamutio mozak pa stalno i dosadno lajete na zapad ne znajući više gde ni kako udarate.
a, situacija je ta da je problem unutar muslimanskog sveta. otkako se pojavio vehabizam još od onog abdul wahhaba pa preko qutbizma onog ludog islamističkog i panarapskog filozofa qutb-ija, porasli su vrlo kontraproduktivna i ekstremistička politička misao i sentimenat u islamskom svetu. kontraproduktivna u borbi protiv kolonijalizma i ekstremistička u religijozističkoj zatucanosti. ali, treba poznavati dublje tematiku pa to znati, a ne antizapadnim strastima se voditi.
Zapad tj. desničari zapada jesu krivi što su se upuštali u npr. afganistansko-ruski sukob podržavajući afganistanske mudžahedine u antikomunističkoj histeriji reagana i dajući krila, idiotski i nespretno, kasnije talibanima. ali, s tom reagonovom doktrinom, Demokrate Amerike nemaju veze kolikogod da su recidivi reaganštine i bushovštine nažalost ostali u politici Amerike. dakle, desničari zapada jesu umešani i krivi poprilično za jačanje vehabizma i džihadizma, ali progresivni deo zapada nema veze s svim tim. Stoga, Srbija i sve zemlje exYu kao i cela Evropa i celi civilizovani svet treba da jačaju usku saradnju u borbi protiv islamist. džihadizma.

I ubice imaju majke

pre 8 godina

Nego, ima li ime - taj jedan čovek, ili je i on beznačajni musliman za današnje natovske pojmove Francuza...
Nego, baš me čudi ta francuska inertnost i lenjost, imali su "čoveka" nepravoslavca na spisku kao potencijalnog ubicu, i... dobro je što taj JEDAN musliman nije uspeo da im rasturi fabriku...

mujcinovic salih

pre 8 godina

Za ovo u Francuskoj i ovo sto se sada desava u Tunisu zasluzan je Snouden i njegovi mentori!A vi ako nemate nesto pametno nemojte komentarisati nije ljudski.

Kiki

pre 8 godina

Hvala sto ste rat preselili sa Balkana na Zapad...

Mada mislim da je Zapadu najvece zlo pravoslavni Istok, Srbi, Rusi i ostale periferne nacije...

Naravno, opet ce biti da ovo nema veze sa islamom koji je najmiroljubivija religija, a ovo su kriminalci...

Hoću 158 pluseva botova

pre 8 godina

Zaboravimo više međusobne nesuglasice, Amerikanci, Rusi, Nemci, Francuzi, Srbi, Hrvati, udružimo se svi protiv ove pošasti koja preti čovečanstvu. Muslimani su divni ljudi plemenite religije i ovo što ovi čine nema veze sa verom ...

neobjavljeni komentar

pre 8 godina

islamski migranti...........
svi su oni bili gladni i zedni dobili azil od francuske,a u znak zahvalnosti oni njima seku glave.
Nema sta humano je to!

bonkhead

pre 8 godina

viva la arabia in france! sami su krivi, isto kao i druge zemlje zapadne evrope, trebala im je jeftina radna snaga, sada neka se nose sa njom..

Sahista

pre 8 godina

Ma dajte nisu valjda islamisti,islamskih teroristickih organizacija ima na stotine dok hriscanskih i budistickih ima......pa nijedna

A ti evropo samo primaj izbeglice iz zemalja treceg sveta!
(Licemerstvo-Licemerje-Licemernostvano..., 26. jun 2015 12:49) # Link komentara

=======

Auuu u kojoj si ti zabludi. U Kini imas tzv. "Istocnu munju", u Africi je LRA, u Indiji NFLT.... Sve hriscanske teroristicke organizacije.

"Treci svet" je ovde kljuc, ne Islam. Jednom davno je Evropa bila "treci svet" a bliski istok najnapredniji deo sveta. Dok su hriscani palili vestice i mucili nevernike, Arapi su se bavili matematikom i umetnoscu.

pomorac

pre 8 godina

Dok su KiM i BiH bili sasvim legitimne stvari u kojima su uveliko ucestvovali mudzahedini a Srbi su bili teroristi i genocidni jer su spasavali svoj narod. Pokazace istorija da je Milosevic bio najbolje za Srbe i Srbiju ali dzaba prosipati bisere pred svinje

eto

pre 8 godina

@hrani zmiju da te ujede
Druže moj, razmisli ko tu živi od kolonija, a ko je jeftina radna snaga odnosno roblje, pa ćeš znati ko tu koga hrani i ko tu koga jede.
Nije sve crno-belo.

seki

pre 8 godina

ma da !! ubuca iliti terorista koji je ovo uradio,mogao je i kinesku zastavu da ostavi.koga bi tada okrivili.
sada je najlakse okriviti muslimane za svaki teroristicki naoad u svetu,
samo neka ostave zastavu islamske drzave i eto krivca.
a i sutra nedo bog Amerikance da bace atomsku bombu na neku drzavu,samo neka odstampaju zastavu mislimana na poledzini bombe.eto krivca.
nije mi culj da branim nikoga, ali hocu da kazem da vecih terorista od amerike i amerikanaca nema na zemaljskoj kigli.
gde se god ratuje i ratovalo oni su zaprrzku napravili.
a o njihovim bombama da ne govorim na stotine mrtvih u
sejindi,pa o ovu nasu srbiju oni su unistili.

Ja

pre 8 godina

Poštovani narode francuske, pozabavite se malo cime se bave vasi politicari i kakvu spoljnu politiku vode. Dok se zanimaju propalim balkanom i rusijom i prave od nas ludake, a ove prave fanatike zalivaju i gaje kao cveće. Nije sirija toliko daleko od svih vas, pa i nas. Daleko je amerika, a vi samo nastavite tako.

JV

pre 8 godina

molim redakciju da ne postavlja crnu hroniku i tragedije na naslovnu stranu... nema smisla da kvarite dan onima koji hoce nest lepo da procitaju sa vaseg sajta...

Js

pre 8 godina

pametnjaković@

Niti smo mi stvarali te fanatike, niti smo učestvovali u "demokratskom" bombardovanju istoka.Izmedu nas i namučenih muslimana (ne mislim na ID ludake) nema razlike. Jedino sto su nas manje pržili jer smo u evropi. Od ovih treba da budu zabrinuti francuzi, englezi i ostatak američkih poltrona. Ameri se ne moraju sekirati, oni su daleko i imaju glupu EU da prima udarce.

licimaran ti je komentar

pre 8 godina

a ti Evropo i dalje primaj izbeglice iz ratom ugrozenih muslimanskih zemalja sirije, libije, iraka, avganistana... da im pomognes...
(Emil Kurcinak,
---
Da samo ti fašisti iz evrope su sklonili Gadafija, uništili Irak,Libiju, Siriju.... Smeta im Iran itd...

P.S
Prijateljio su sa Saudijcima i u Siriji su davali podršku tim istima......
Da ne pričam o Kušneru i njegovoj ljigavosti dok je bio na Kosovu i Metohiji.

adam

pre 8 godina

Francuska u svakom slucaju postaje najinteresantnija zemlja EU! Pogotovu ako se u mrznju prema Muslimanima koja je patoloska, jos uracuna cinjenica da je svaki drugi, rodjeno Francuski drzavljanin, Muslimanske veroispovesti. Tamo ce tek biti veselo!

Licemerstvo-Licemerje-Licemernostvano...

pre 8 godina

Zamislite obrnutu situaciju,grupa hriscanskih fanatika u saudijskoj arabiji izvrsili teroristicki napad i odsekli ljudima glave,zbog loseg ophodjenja i diskriminacije hriscana na bliskom istoku.
Šta?
Nemoguće?
Ma dajte nisu valjda islamisti,islamskih teroristickih organizacija ima na stotine dok hriscanskih i budistickih ima......pa nijedna

A ti evropo samo primaj izbeglice iz zemalja treceg sveta!

Darth Neshko

pre 8 godina

Demokratija, ljudksa prava, slobode, sve je to jedna obicna laz uvijena u oblandu. Ako su ovo stvarno uradili vojnici izlamske drzave, svet bi trebao doobrano da se zabrine. Uostalom nama zapadnjacima, a i mi sorabi u tu felu spadamo je bitnije da se najedemo, napijemo, da imamo seks, zatim najbitnije nam je da seksualnim manjimam damo pravo da se vencavaju. A na svoje korene smo aboravili, na Hriscanstvo smo zaboravili, na zapadu ckrve prazne, ovde pune samo da bi se pokazali ko ima vise para. A muslimani samo Kuran, Koran i nista vise, drze se svoje vere, kada su napadnuti brane se kao jedan. Mi se svadjamo oko prvenstva poglavara, oko toga da li se posti subotom, hocemo li se pricescivati beskvasnim ili obicnim hlebom, dal cemo se krstit s tri prsta ili celom sakom, lista je beskrajna. Vrag je odneo salu, ako ne zelimo da se usred Moskve zacuje mujezin umesto zvona sa Crkve, ako ne zelimo da nam sa prozora umesto poslanice Urbi Et Orbi zapeva mujezin, moramo se ujediniti, zaboraviti na razlike koje smo sami stvorili, okrenuti i drugi obraz, a onda posto vise nemamo sta da damo da nas udare, da svi kao jedan stanemo pod Krstas Barjak i jednom za svagda zavrsimo sa tom pricom nastalom u sedmom veku u arabijskoj pustinji.

Ex EU

pre 8 godina

Pobogu, to su samo sporadični slucajevi ekstremista. Francuska mora da vodi računa o svojim nacionalnim manjinama i njihovim pravima. Multikulturalnost se mora ocuvati evropska naša braćo Francuzi. To smo od vas slušali '90tih pa vas sada kao dobri djaci podsećamo na one lekcije o civilizacijskim tekovinama Milosrdnog Andjela.

host

pre 8 godina

Uzas! Ako ovi stvarno krenu da haraju ovako evropm, kada to mogu uraditi u sred francuske, pa se verovatno jos i dalje, ko zna sta ceka srbiju... jos ima nerasciscenih slucajeva i sa bosanskim i kosovskim muslimananima.

Mile

pre 8 godina

Ovaj isao sa zastavom u napad kao to su i oni isli sa licnim kartama pa im slucajno ispale iz dzepa. Znaci nosio je zastavu ID ili omotao oko sebe kada je krenuo u fabriku. Samo cu reci ZAPAD ............

Novosadjanin.

pre 8 godina

Pustili Orica koji je vadio oci ljudima... Preko nas ravnaju neke svoje racune sa Rusijom. Ne zalim ih kao sto oni ne zale zrtve Orica. Tacka.

Mrski Srbijanac

pre 8 godina

Evo živ sam se potresao zbog Francuske, a vidim ima mrtivih i u Tunisu. Sutra odoh na more kod braće Grka da lečim traume...

Veljko

pre 8 godina

Najvaznije je da dzihadista Oric nije izrucen Srbiji.
Mozda se Francuzi probude i izvine starim saveznicima(SRB).
pa da krenemo u svetliju buducnost zajedno.Bez odsecanih evropskih glava.

loko

pre 8 godina

hriscani i muslimani moraju da se mole za mir.
(zalosno, 26. jun 2015 16:05) # Link komentara

Hriscani i muslmani treba da za*ebu religiju malo! Ne radi ovo bog pa da mu se mole i prinose zrtve vec dobro organizovani orkestrirani fanatici koje su stvorile zapadne sile. Idi pa se njiam moli...

propast evrope

pre 8 godina

Proces Eurabizacije se nastavlja.Ako ove velike zemlje ne mogu da se izbore sa ovim islamistima sta da radimo mi mali?
Dizimo ograde ljudi ogradimo se poput tvrđave,nemmojmo živeti u iluzijama,ne skidajmo ograde oko kuća svojih,ne skidajmo vrata sa domova svojih.
Evorpa bez granica DA,evropa bez granica sa afrikom i bliskim istokom NE!

ne seci granu na kojoj sediš

pre 8 godina

U Evropi je danas ogromna mržnja prema muslimanima koja se intezivira ulaskom ogromnog broja emigranata. Kome ide u prilog da se preduzmu radikalne mere prema muslimanima i migrantima. Naravno, radikalnoj desnici, tako da se ne treba izuvati pre vremena. A ako je počinitelj neki pripadnik muslimanske zajednice, treba ga isporučiti toj zajednici u Francuskoj i neka mu ona presudi. Videli bi kakva je lojalnost tih muslimanskih "francuza" francuskoj državi, a i Evropi

Dalibor

pre 8 godina

Pobunise se Francuzi zasto ih Amerika spijunira I evo odmah se desi ovo. Verovatno je to samo upozorenje koje su americki teroristi poslali francuskoj vladi da ako se I dalje bune sta se sve moze desiti. Zamislite samo da su aktivirali bombu u ovu fabriku, kakva bi to hemijska lancana reakcija I ekoloska katastrofa bila.

Tex

pre 8 godina

Nisu valjali Gadafi,Asad i Sadam? Bombardovali ste Irak,Libiju i Siriju? Sad se to vraca Francuzi...verovatno niste ocekivali da mecka zaigra kod vas. Dobili ste sto ste trazili. Narodi tih zemalja su ziveli u strahu od bombi NATO,sad malo vi i ini vasi saveznici. Srbi dobro pamte koliko ste dobro zeleli tim narodima kad ste ih bombardovali.

pametnjakovic

pre 8 godina

@Ja
A da se mi pozabavimo malo time sta rade nasi politicari?!

Mislim da su islamski ekstremisti izuzetno opasni i ogromna pretnja svima. Taj haos koji su oni napravili, vise ni ne moze da se obuzda, cak ni od strane amera. Umesto da se ceo svet pozabavi ovim problemom oni se nesto prepucavaju sa Rusijom... Plasim se da kada nam dodju pred vrata, bice kasno.

acme

pre 8 godina

Bitno je da su oni jednog koji je isto to radio, vadio oči i odsecao glave (dokumentovano od strane njegovih saboraca), juče poslali kući...

Samo da cujem da ih zalite

pre 8 godina

U teroristickom napadu u Kumanovu je poginulo mnogo vise ljudi (troje policajca srpske nacionalnosti). Taj napad su francuzi okarakterisali kao nezadovoljstvo gradjana albanske nacionalnosti... Sto se mene tice ovako izgleda gradjani francuske muslimanske nacionalnosti pokazuju svoje nezadovoljstvo prema drzavnom rezimu Francuske.

Nikola

pre 8 godina

Dragi Zapade,
sam si stvorio Islamsku državu verujući da će ti pomoći da smakneš režime po arapskom svetu i u Severnoj Africi, dozvolio si joj da uništi neke od najstarijih lokaliteta u istoriji ljudske civilizacije.
Sada se suoči sa monstrumom iz sopstvene laboratorije.

Marko

pre 8 godina

Mislim da je i dalje najveci problem da se Srbi kao zigosu kao genocidan narod, a neka muslimani po Francuskoj prave masakre 3 puta godisnje, nikom nista...

P2O5

pre 8 godina

Pa zasto se bune? Ne mozes kolonizirati pola svijeta, asimilirati pola Afrike a onda se buniti zasto novoasimilirani Francuzi zele da dodju u svoju maticnu zemlju. To prema svim nebirokratskim parametrima nisu nikakvi imigranti, nego africki Francuzi koji sada zele u svoju zemlju.

Sto se tice islamista, relativizira se cinjenica da su Francuzi u konstantnom ratu zapadnoj Africi za osiguranje snabdijevanja resursa, uglavnom uranom iz Malija. Tamo su nedavno imali opsti rat protiv pobunjenika - izvrsili su invaziju uz masovna bombardovanja. Da ne spominjem njihove operacije u Gabun-u, Obali Slonovace i proslovijekovnim ratovima u Alziru, gdje je poginulo nekoliko miliona ljudi. Sad su bombardovali Libiju. Ne znam cemu cudjenje, zaista...

vatra

pre 8 godina

Ako u Kumanovu nisu bili teroristi onda nisu ni ovo. Aj malo da merimo istom vagom da kilo bude kilo.
Bas me briga za francuze, oni su i podrzavali islamiste protiv nas dok smo mi branili svoju zemlju. Neka vam ih da bog koliko i nama, ne samo francuzima, svima koji sviraju istu muziku.

boki

pre 8 godina

Bitno je da maltretirate Srbe sa Englezima, rezolucije, ucene... To su Srbi doziveli od muslimana i Orica u Srebrenici a Vi im stajte u zastitu

voćar

pre 8 godina

Eto, vidite šta se desi kad ne slušate amerikance? Puste svoje pse na vas.
Ako ameri hoće da vas špijuniraju, pustite ih da vas špijuniraju. Ako vam ameri kažu da napadnete suverenu državu (recimo, Libiju), onda idite i napadnite je. Ako vam ameri kažu da započnete rat sa Rusijom i umrete za američke interese, onda započnite taj prokleti rat i umrite za američke interese.
Zaboga, zar je tako teško da to razumete?

George

pre 8 godina

Vrijeme je žetve onoga što je sijano decenijama. Koliko je taj arapski svijet izmrcvaren jos su i dobri. Prokleo ih Bog podarivši im naftu i dok se ne ispumpa zadnja kap "uživaće" u njenim blagodetima.

I ubice imaju majke

pre 8 godina

Nego, ima li ime - taj jedan čovek, ili je i on beznačajni musliman za današnje natovske pojmove Francuza...
Nego, baš me čudi ta francuska inertnost i lenjost, imali su "čoveka" nepravoslavca na spisku kao potencijalnog ubicu, i... dobro je što taj JEDAN musliman nije uspeo da im rasturi fabriku...

Vel Šantić, USA

pre 8 godina

Najpre iskreno saučešće još jednoj žrtvi islamističkog terorizma.

vi,koji stalno pričate kako je zapad stvorio ove islamist. teroriste, dajte eksplicitno pokažite i dokažite to i ubedite svet! zbog vaših frustracija zbog zapadnog tretmana Srbije političkih devedesetih vam se zamutio mozak pa stalno i dosadno lajete na zapad ne znajući više gde ni kako udarate.
a, situacija je ta da je problem unutar muslimanskog sveta. otkako se pojavio vehabizam još od onog abdul wahhaba pa preko qutbizma onog ludog islamističkog i panarapskog filozofa qutb-ija, porasli su vrlo kontraproduktivna i ekstremistička politička misao i sentimenat u islamskom svetu. kontraproduktivna u borbi protiv kolonijalizma i ekstremistička u religijozističkoj zatucanosti. ali, treba poznavati dublje tematiku pa to znati, a ne antizapadnim strastima se voditi.
Zapad tj. desničari zapada jesu krivi što su se upuštali u npr. afganistansko-ruski sukob podržavajući afganistanske mudžahedine u antikomunističkoj histeriji reagana i dajući krila, idiotski i nespretno, kasnije talibanima. ali, s tom reagonovom doktrinom, Demokrate Amerike nemaju veze kolikogod da su recidivi reaganštine i bushovštine nažalost ostali u politici Amerike. dakle, desničari zapada jesu umešani i krivi poprilično za jačanje vehabizma i džihadizma, ali progresivni deo zapada nema veze s svim tim. Stoga, Srbija i sve zemlje exYu kao i cela Evropa i celi civilizovani svet treba da jačaju usku saradnju u borbi protiv islamist. džihadizma.

milan

pre 8 godina

pa vi i dalje primajte imigrante,svi ovi sto sada odrubljuju glave u islamskoj drzavi i ovi sto vrse napade u evropi su dosli isto kao i ovi sada migranti,prvo poviju rep cvile ko kuce,a kad mu je pun stomak ujeda i odrubljuje glave...

ehhhh

pre 8 godina

Još uvek se "radi"... kad EU i SAD nadju svoj "debeli" interes , onda kreće "borba"... Ali , nimalo mi se ne dopada ,da i dalje stradaju nedužni.

Melenci

pre 8 godina

samo tako nastavite,podrzavajte zlocince i pravite se nevesti gde se obucavaju!Odsecaju glave,pa kao da je ID u Evropi!Ovo je verski fanatizam!Zao mi je samo cestitih muslimana koji ce sada ponovo biti na udaru javnosti.

Aki

pre 8 godina

Amer izdresira pobesnelog pitbula, zašto bi ga sad uspavao? Pa svi će reći da je amer loš. Ovako neka taj pitbul izujeda sto vise ljudi, pa ce ga amer uspavati i ispasti heroj. Uz to ce malo pokupiti nafte pored pidbulove kućice čisto da ima za troškove.

Psihijatar

pre 8 godina

Psihijatrija je bankrotirala, ograda pala, pacijenti beze na sve strane. Voila. Ode Sadam,ode Gadafi,ode Tito. Pacijenti se mnoze ko virusi. Europa puca na nerve. mama mia. Coveku secu glavu 2015 godine?

Denis Sarajlic

pre 8 godina

Mislim da je "greska" sto se otvorila pandorina kutija....Sve ovo sto se desava je proizvod takozvanih intervencija Zapada i USA i njihov uticaj na nasilne promjene rezima..( Egipat,Sirija,Irak,Iran,Libija itd...)Dok toga nije bilo, nije bilo ni ove vrste terorizma,bar ne kod nas u Evropi....

Nismo svi jednaki

pre 8 godina

Juce su usvojili zakon koji im omogucava neograniceno prisluskivanje bilo koga, bilo kada, bilo gde bez sudskog naloga.

Juce goreli automobili u francuskim gradovima zbog nekakve Uber aplikacije, a ministar policije licno (bez sudkse odluke) zabranio aplikaciju i preti oduzimanjem vozila

Kuda to Francuska ide?

Uz saucesce zrtvama, osudu ovakvog cina i pitanje, zasto je ovo vest dana u Srbiji?

janko

pre 8 godina

Kako nista nisu u UK oni ih satiru. Ili u USA. Francuzi samo daju malo vojnika i aviona kad napadaju druge zemlje. Izgleda da islamisti cene kad se sa njima boris oruzjem. Ne vole da im se ismejava vera. Sta li ce da urade u NL jer su ih ismejavali na TV.

Sid

pre 8 godina

Kada su Izrel sa jedne i sa druge strane Egipat duz cele granice sa Gazom izgradili zid, zasto mi nebismo sa Makedonijom i zastitili sebe pre svega a svedok sam da svakodnevbno uigrana linija prevozi Arape za BG!

genijalno

pre 8 godina

ma samo legalizujte nosenje oruzja i lepo da svako u kuci drzi m70ab2 proizveden u Srbiji... pa aki bas mora bar da ima sa cime... ovako smo glineni golubovi...

Zoran

pre 8 godina

"Hriscani i muslmani treba da za*ebu religiju malo!"

Sta mislis da li su na vlasti u Americi veliki vernici ili oni drugi? A vidis da nema godine da Amerka nije ratovala protiv nekog od 2. svetskog rata. Religija nikad niej razlog za rat, samo povod. A povod se uvek nadje i kad nema religije. Povod mogu d abudu ljudska prava, sto je danas u modi.

čitalac

pre 8 godina

Koliko god će zvučati surovo, ipak ću reći - neuporedivo više ljudi na dnevnoj bazi pogine u saobraćajnim nesrećama nego od terorističkih napada. Kako stvari idu, iako to možda (još?) niko neće zvanično izjaviti, Evropa (jer sad o njoj govorim) se postepeno privikava i na terorističke napade, pa vremenom (osim u slučajevima kad strada neko poznat ili medijski interesantan) to više neće ni biti vest, već samo redovna hronika, poput onih o saobraćajnim udesima.
A, vidim neko je ovde preporučio čitanje Uelbekovog Pokoravanja. Ja pročitao. I bojim se da je više nego surovo realan, možda je pogrešio samo u par godina, mada, vreme brzo leti. Evropa, kakvu je moja generacija poznaje, je na izdisaju. Evropa s kraja XX veka od Evrope s, ne kraja, nego polovine XXI veka imaće veoma malo sličnosti.

Budapest Honsampler satir

pre 8 godina

A prekjucer pisalo u novinama da su Rusi i Ebola najveca pretnja? Tesko vise pratiti zbivanja na pozornici. Sad manijaci seku glave u Evropi, halo 2015 godine!!!

samo humanitarni rad

pre 8 godina

Evropa mora da nadje odrzivo resenje i za Siriju i za sebe. Greska je misliti da je moguce razdvojiti ta dva problema, ili ograditi se u svoj mali svet i praviti se da problemi na bliskom istoku nemaju nikakve veze sa nama.

Zoran

pre 8 godina

I u Kuvajtu, samo se mediji prave ludi:

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/kuwait-mosque-explosion-possible-isis-bomb-attack-launched-on-shia-muslims-during-ramadan-friday-prayers-10347740.html

Sergio objavite komentar

pre 8 godina

Saosecam sa porodicama zrtava.Nazalost svi smo mi mediokriteti,kad biramo najgore medju nama da nam vode politiku.Juce sam osudjivao Orbana,ali kad realnije razmislim,on za Madjare nije los.

Široko Stopalo

pre 8 godina

@Sahista - istina, ali ta su vremena davno prošla i situacija je drugačija... Sada tamo gdje je živjela pamet i nauka, živi stoka (neobrazovan, zatucan i zaguljen narod) - posebno u muslimanskim zajednicama trećeg svijeta. Ima i medju hriscanima i budistima manijaka i kojekakvih fašista, ali mnogo manje u poređenju sa islamskim dijelom svijeta, koji se konstantno osjeća ugrožen, prevaren i sl. Umjesto ga krenu da se obrazuju, uče i rade oni se samo dodatno zaglupljuju doslovnim tumačenjem Kurana! Ni jedna sveta knjiga se ne može doslovno tumačiti, i kada bi tako svi počeli da rade nastao bi treći svjetski rat!

Sloba Dj

pre 8 godina

Ovo je samo poruka od Islamista prema gradjanima EU da su medju stotinama hiljada izbeglica i oni koji nisu pobegli od rata. Sledeci put bi mogli napasti neki od nuklearnih postrojenja u Francuskoj i izazvati novi Cernobilj. To bi znacio i kraj zivota u ovom delu sveta, sto je ekstremistima glavni cilj. Meta imaju na pretek.